Review militèr

Perbendaharaan Spiritual Kemanusiaan. Perpustakaan dikelola dening kardinal

89
Sinau iku pepadhang, lan sing ora sinau iku pepeteng. Informasi minangka iluminasi.
A. Svirin. Ekspedisi menyang leluhur. Moscow: Malysh, 1970



Pustaka Apostolik Vatikan. Lan kedaden sing ing kabeh wektu ana wong sing mangertos ing Nilai saka tembung ditulis lan diklumpukake kanggo turunane lan kanggo awake dhewe manuskrip kontemporer lan buku. Cukup kanggo ngelingi perpustakaan raja Asyur Ashurbanipal ing Niniwe, sing kasusun saka 25 tablet lempung kanthi teks cuneiform asli, kanggo mangerteni carane penting repositori teks kuno kanggo kabeh manungsa. Nanging, liyane uga dikenal. Sawise kabeh, kajaba tablet lempung, sing mung harden saka geni, teks ing papirus lan parchment diobong nalika geni perpustakaan iki. Ora nggumunake yen mung 000% saka isine wis teka menyang kita. Nanging perpustakaan ing Alexandria uga kobong ing geni, lan akeh perpustakaan liyane mati ing cara sing padha saka geni. Kita mung bisa guess carane akeh kita ilang ing cara iki. Lan pirang-pirang buku babad lan dokumen sing diobong nalika kobong ing menara kayu Rusia? Sampeyan ora bisa mbayangno. Pramila Pustaka Apostolik paling gedhe ing donya ing Vatikan, sing didegake ing abad kaping 10 dening Paus Sixtus IV, pancen aji banget kanggo kita. Wiwit iku, terus-terusan ditambahi, nganti saiki ana luwih saka 150 naskah, sekitar 000 buku sing dicithak, 1 incunabula kuna, luwih saka 600 macem-macem ukiran, peta geografis, lan koleksi 000 dhuwit recehan lan medali. Perpustakaan iki nduweni Sekolah Pustakawan Vatikan, uga laboratorium sing dilengkapi kanthi apik, sing nindakake pemugaran buku-buku kuno lan reproduksi manuskrip sing paling penting kanthi percetakan faksimili.

Perbendaharaan Spiritual Kemanusiaan. Perpustakaan dikelola dening kardinal

Balai Sistine Perpustakaan Apostolik Vatikan


Sejarah perpustakaan


Nanging, luwih bener yen Perpustakaan Vatikan digawe ing abad kaping 384. Amarga nalika iku ing Kraton Lateran, ing sangisoré Paus Damasius I, arsip manuskrip pisanan diklumpukake, sing disebutake pisanan wiwit taun 1310. Ing abad kaping 643, sekretaris negara Vatikan dipasrahake karo pengawasan, lan ing abad kaping XNUMX masalah tanggung jawab iki ditransfer menyang pustakawan khusus. Akeh paus sing melu nglumpukake naskah. Dadi, contone, ing taun XNUMX, Paus Clement V mènèhi prentah nransfer XNUMX manuskrip sing aji marang Assisi, nanging akèh sing mati sangang taun sawisé kutha kasebut diserang déning Ghibellines.


Fresco Romawi ing Balai Nikah Aldobrandini.


Koleksi perpustakaan kaping telu saka Vatikan wiwit nalika "Avignon panangkaran paus", lan menara khusus kraton diparengake kanggo iku. Paus Avignon pungkasan, Gregory XI, mindhah bagéan saka koleksi menyang Vatikan, nanging isih akeh sing isih ana ing Avignon, nanging untunge ora mati, nanging rampung ing Perpustakaan Nasional Prancis.

Perpustakaan Vatikan modern utawa kaping papat minangka gagasan Paus Nicholas V, sing dipilih ing Maret 1447, sanajan adhedhasar banteng Sixtus IV tanggal 15 Juni 1475, sanajan umume dipercaya manawa paus iki sing ngedegake. Ing wiwitan, mung ana 800 naskah ing basa Latin lan 353 ing basa Yunani. Sixtus IV sregep angsal manuskrip saka negara-negara Eropah lan Timur, kalebu manuskrip unik sing disimpen kanthi harfiah kanthi mukjizat saka perpustakaan kekaisaran ing Konstantinopel. Dadi ing dheweke koleksi perpustakaan tansaya 2527 dokumen. Ing taun 1481, wis ana 3500 naskah, lan kamar khusus dibangun kanggo iku.


Papirus kanthi teks Injil Yohanes *.


Paus Leo X minangka pustakawan gedhe sing nglumpukake manuskrip kuno ing saindenging Eropa. Ing taun 1527, perpustakaan, sing ing wektu iku duwe luwih saka 4 ewu naskah, rusak banget nalika perang. Mula, ing taun 1588, Paus Sixtus V mutusaké yèn gedhong anyar kudu dibangun kanggo perpustakaan, ing ngendi naskah-naskah kasebut disimpen ing lemari kayu khusus. Ing wektu sing padha, Paus Sixtus V seneng mbandhingake awake dhewe karo pendiri perpustakaan gedhe ing jaman kepungkur, kayata Perpustakaan Alexandria, Romawi kuno, Romawi lan Athena.

Paus Paul V dibedakake kanthi kasunyatan manawa dheweke nyedhiyakake bangunan sing kapisah kanggo dokumen, lan mrentahake supaya buku-buku kasebut disimpen kanthi kapisah. Iki minangka gudang dokumen sing dadi basis saka Arsip Rahasia, babagan kabeh penyayang rahasia lan misteri sing akeh banget, wiwit karo emas Inca sing diduga ilang lan nganti wong asing sing ngunjungi Bumi saka lintang. Luwih penting yen ing abad kaping 1623 ana tradhisi sing apik, miturut koleksi pribadi lan koleksi omah-omah kraton Eropa wiwit ditransfer menyang perpustakaan Vatikan. Contone, pemilih Bavarian Maximilian I ing taun 38 menehi Paus Gregory XV bagean penting saka buku-buku saka Perpustakaan Heidelberg (sing diarani Perpustakaan Palatine) minangka matur nuwun kanggo mbantu dheweke ing Perang Telung Puluh Taun. Bener, mengko ana XNUMX manuskrip ing basa Latin lan Yunani, uga sawetara manuskrip ing crita kutha-kutha. Ing taun 1657, Perpustakaan Vatikan disumbangaké marang Perpustakaan Urbino, sing isiné 1767 teks ing basa Latin, 165 ing basa Yunani, 128 ing basa Ibrani lan Arab, sing wis suwe diklumpukake dening Adipati Urbino, Federigo da Montefeltro.

Banjur, paus malah ngatur ekspedisi khusus menyang Suriah lan Mesir, ngumpulake manuskrip kuno ing biara-biara ing kana. Dadi manuskrip saka Timur ditambahake menyang Eropa, ing antarane akeh dokumen sing menarik banget ditemokake.

Iki carane perpustakaan iki mboko sithik replenished lan replenished, lan pungkasanipun malih dadi institusi sekuler diakses. Ing pamrentahane, kamar maca dibukak ing ngendi buku sing dicithak bisa diwaca, lan laboratorium pemugaran digawe. Ing taun 1891, paus sabanjure tuku kanggo dheweke koleksi Counts of Borghese, sing ngemot 300 gulungan saka perpustakaan papal lawas Avignon, lan ing taun 1902, kanthi jumlah ageng 525 ewu franc kanggo wektu kasebut, arsip Kardinal Francesco. Barberini dituku, ing ngendi ana 10 naskah Latin, 041 Yunani lan 595 naskah oriental, banjur sawetara koleksi terkenal liyane. Mangkono, contone, ing taun 160 perpustakaan nampa dokumen saka arsip kulawarga pangeran Rospigliosi. Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh conto kasebut mung ngomong babagan siji - jumlah manuskrip lawas, incunabula lan macem-macem cetakan sing diklumpukake ing tembok Perpustakaan Vatikan wiwit jaman Johannes Gutenberg.


Buku tulisan tangan sing ditulis nganggo aksara Gotik saka Bologna, 1346


Pustaka dina iki


Perpustakaan punika ageng lan kapérang saking sapérangan aula kanthi asmanipun piyambak-piyambak, ingkang kathah-kathahipun dipunhias kanthi éndah, kathah ingkang, nyatanipun, boten langkung saking kompleks pameran museum. Sawetara kamar luwih lawas, sawetara luwih anyar. Mangkono, "Balai Perkawinan Aldobrandini" dibangun ing taun 1611 ing sangisoré Paus Pius V lan dihias karo lukisan-lukisan sing éndah. "Hall of Papyri" taun 1774 uga dihias karo fresko, lan ing rong pameran, goblets emas sing apik banget kanthi gambar macem-macem adegan agama lan sekuler ditampilake.

Kamar Alexander dibangun ing taun 1690 lan banjur digambarake ing fresco sing nggambarake sejarah Paus Pius VI minangka tawanan Napoleon, kalebu pengasingan lan pati ing pengasingan ing taun 1799.

Sabanjure teka ing "Paul's Hall" karo pemandangan saka pontificate Paus Paul V, "Sistine Halls", "Urban VII Gallery", banjur Museum of Sacred Art, kang nampilake lamp lempung saka Kristen pisanan lan goblets kanggo komuni, logam lan produk kaca, lan akeh liyane sing digunakake ing ibadah. Artefak Romawi lan Etruscan kuna dipamerake ing Museum Seni Sekuler, lan barang-barang sing dihias nganggo emas lan watu larang regane, kalebu salib emas Paschal I ing Kapel Pius V, frescoed miturut sketsa Giorgio Vasari dhewe ing taun 1566-1572. . Ana "Galeri Clementine", uga dihias karo fresco lan dipérang dadi limang kamar, sing ambane. Ora mung Renaissance ninggalake jejak ing tembok perpustakaan ing wangun fresko dening master sawijining.

Contone, "Salon Sistine", sing dirancang lan dibangun khusus kanggo panyimpenan manuskrip lan buku langka, dawane 70 meter lan ambane 15, digawe fresco kanthi gaya Mannerist, dene kabeh karakter lan adegan dhewe duwe katrangan sing nerangake. . Saiki bale iki digunakake kanggo pameran.

"Hall of Praises to Pope Pius IX" nduweni jeneng kasebut ora sengaja: sadurunge ana doxologies sing ditujokake marang dheweke. Saiki, kain unik… dipamerake ing ruangan iki, contone, tunik linen saka abad kaping XNUMX.

Ana uga "Hall of Praises" ing perpustakaan tanpa indikasi wong tartamtu. Goblets lan barang gadhing Romawi lan Kristen awal dipamerake ing kene, kalebu "diptych saka Rambona" ​​sing misuwur kanthi gambar Perawan ing tahta 900, uga akeh barang langka liyane sing dihiasi emas, mutiara lan enamel.


Kaca #125 Injil saka koleksi Barberini.


Volume naskah sing diklumpukake ing perpustakaan pancen apik tenan. Ing ngisor iki dhaptar koleksi, kanthi jumlah dokumen ing saben:

Koleksi Latin - 11150
Koleksi Yunani - 2
Déwan Arab - 935
Koleksi ing basa Ibrani - 599
Jemaah Siria - 472
Majelis Koptik - 93
Majelis Persia - 83
Rapat ing basa Turki - 80
Rapat ing basa Ethiopia - 77
Jemaah India - 39
Koleksi Slavik - 23
Rapat ing basa Cina - 20
Rapat ing basa Armenia – 14
Jemaat Samaria - 3
Majelis Georgia - 2
Majelis Romania - 1

Dadi, perpustakaan nduweni departemen ing ngisor iki:

Pustaka teks Latin ing basa Latin.

Pustaka Yunani kanthi manuskrip ing basa Yunani.

Perpustakaan rahasia sing ngemot dokumen paling berharga. Ora bisa diarani ora bisa mlebu, adoh saka iku, nanging akses pengunjung diwatesi, lan peneliti sing pengin mlebu kudu mbuktekake yen dheweke ora bisa nindakake tanpa bahan kanggo karyane!

Ana uga "Perpustakaan Pontifex Anyar", sing ngemot sawetara bahan arsip, kayata, contone, tumindak kepausan: kira-kira 4000 volume (!) Saka sing diarani "koleksi Chigi".

Secara total, perpustakaan kasebut ngemot ora kurang saka 50000 naskah, sing disimpen ing 36 bagean saka bagean sing ditutup lan 16 bagean sing mbukak.



Karya sing regane gedhe


Nilai manuskrip sing disimpen ing perpustakaan dibuktekake kanthi paling sethithik dhaptar salinan sing paling menarik. Contone, iki minangka salah sawijining dhaptar pisanan saka Kitab Suci ing basa Yunani, wiwit pertengahan abad kaping XNUMX, incunabula Carolingian, dekrit Dewan Ekumenis, risalah babagan pemujaan ikon, disusun kanthi urutan Charlemagne. Papirus Bodmer ngemot teks paling tuwa saka Injil Lukas lan Yohanes. Lan ing kene disimpen rong salinan "Kitab Suci" Gutenberg - buku sing dicithak pisanan manungsa. Ana uga layang, asli, saka Thomas Aquinas, Raphael, Martin Luther lan malah Henry VIII.


Kode Vatikan minangka salah sawijining dhaptar pisanan ing Kitab Suci ing basa Yunani, wiwit pertengahan abad kaping XNUMX.


Dene buku-buku sing dicithak, uga akeh sing ana ing Perpustakaan Vatikan. Ana luwih saka 10 ewu judhul ing katalog. Kajaba iku, iki mung edisi cetak modern, lan buku cetak pisanan muncul ing taun 1620-1630. Ana kantor ukiran tembaga, ing ngendi kira-kira 32 ewu lembar ukiran diklumpukake, kabeh diurutake miturut sekolah, lan 10 ewu uga miturut genre.


Peta saka 1410.


Saliyane karya seni lan artefak arkeologi sing terkenal, perpustakaan iki nduweni koleksi dhuwit recehan, medali lan pesenan sing akeh. Kajaba iku, saiki, katalog elektronik lagi disusun kanggo kabeh naskah, pesenan, medali lan dhuwit recehan.


Miniatur sing nggambarake Kaisar Bizantium Manuel I Komnenos lan garwane sing nomer loro Maryam Antiokhia.


Perpustakaan mung sing dikelola dening kardinal!


Perpustakaan iki dikelola dening pustakawan kardinal, prefek (nanggulangi masalah teknis lan ilmiah), wakil prefek, sawetara manajer departemen lan malah koleksi individu (utamane, koleksi dhuwit recehan lan medali), uga sekretaris lan bendahara. Ana uga dewan sing menehi saran marang pustakawan kardinal lan prefek babagan masalah sing paling penting sing ana gandhengane karo karya perpustakaan. Ana uga posisi sing tanggung jawab banget saka pemulih, sing duwe karyawan sing kapisah, lan akeh banget, karyawan sing nduweni kualifikasi. Saben fase kabeh karya pemugaran diiringi kompilasi deskripsi akurat babagan apa sing ditindakake lan foto digital obyek sadurunge lan sawise pemugaran. Kanggo ngontrol buku (sing bisa disalahake), perpustakaan nggunakake teknologi identifikasi obyek otomatis - RFID, sing nggunakake teknologi identifikasi frekuensi radio. Malah ana piranti sing ngidini nggunakake sinar ultraviolet kanggo maca prasasti ing perkamen utawa dokumen lawas sing ora katon kanthi mripat langsung.


Surat katresnan saka Henry VIII kanggo Anne Boleyn.


Apa sampeyan pengin kerja ing kene? Lawange mbukak!


Minangka kamungkinan kanggo ngunjungi Perpustakaan Apostolik Vatikan lan makarya ing, ana sawetara sing disebut perjanjian Lateran sing njamin. Rata-rata, 150 ilmuwan, profesor universitas lan universitas, lan malah mahasiswa sing nggarap disertasi doktoral bisa ngunjungi lan kerja ing sawijining dina.

Sampeyan bisa kanthi pribadi nglamar menyang laboratorium foto perpustakaan lan ing kana, kanthi biaya, mesthine bakal nggawe fotokopi saka buku sing dicithak saka 1601-1990. publikasi, uga foto, mikrofilm lan CD. Dokumen didigitalake supaya akeh sing bisa dikonsultasi ing portal Internet perpustakaan.


"Circles of Hell", salah siji saka 7 ilustrasi Botticelli kanggo "Divine Comedy" saka koleksi perpustakaan (1480-1495).


Lan saiki ayo ngomong babagan pressing, supaya bisa ngomong. Apa peneliti Rusia kita bisa kerja ing perpustakaan iki. Bisa uga ana mahasiswa sing nulis disertasi ing PhD, kita duwe ... ora profesor asosiasi, utawa profesor (uga, mungkin saka Moskow, aku ora ngerti) ing tingkat regional. Kaping pisanan, ora terjangkau. Kapindho, buta huruf sing murni Soviet ngganggu. Lha, sapa sing ngerti basa Latin lan Yunani nganti bisa maca naskah kuno? Sawetara wong ngerti Old Church Slavonic, nanging ing kene paling ora ana sing ngerti. Lan Latin Romawi abad tengah lan kuna ... Inggih, pinten spesialis kita duwe? Tegese, kanggo nyambut gawe ing kono, kawruhe wong, dhuwite (utawa dhuwit negara) lan kepentingane pribadi kudu bebarengan. Cetha yen kemungkinan kebetulan sing seneng kuwi cilik banget.


Salah sawijining aula perpustakaan. Oh, kene nyambut gawe sethithik ...


Nanging, ing kasus iki, kapentingan negara dhewe bisa. Mbokmenawa, sampeyan bisa njaluk salinan Vatikan kabeh statements bab Slavs lan Rusia, kang ditemokaké ing dokumen padha duwe. Kita duwe PSRL, dadi kok ora nerbitake PSIV saliyane iku - "Koleksi Lengkap Sumber Vatikan", lan pisanan teks asli, lan banjur terjemahan menyang Rusian, nuduhake sumber, lan retelling singkat, lan tanggal nulis. Banjur kita bakal duwe ide sing akurat babagan kabeh sing ditulis "dheweke" babagan kita "ana" lan bisa mbandhingake teks karo kita, sing bakal bisa njlentrehake akeh posisi kontroversial ing sejarah Rusia saiki. Mesthine, karya kasebut mbutuhake keterlibatan akeh spesialis, lan biaya finansial sing akeh. Nanging ... kabeh bakal mbayar. Lan ing ndhuwur kabeh, rapprochement amarga rapprochement ilmu sejarah Rusia lan manca, sing saiki akeh diisolasi saka sing terakhir. Ora ana cara liya, amarga ora ana dana saka Fulbright lan RFBR sing cukup kanggo karya kasebut, mula ukurane gedhe banget. Supaya milyaran kasebut dialokasikan kanggo kasus iki, sing paling ora dirampas saka kolonel FSB sing nyogok. Nanging, ing Rusia saiki, "crank" kaya ngono ora mungkin ...

* Kabeh ilustrasi dijupuk saka manuskrip lan buku saka dana Perpustakaan Apostolik Vatikan.
Pengarang:
89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dalton
    Dalton 6 Juni 2019 18:13
    + 16
    Kawicaksanan abad, bandha pamikiran manungsa.
    rahayu wong kang bisa mangan woh kasukman!
    1. gridasov
      gridasov 6 Juni 2019 18:45
      +2
      Mbok menawa sampeyan dhewe ora nggatekake, nanging sampeyan ngucapake kunci lan bebener dhasar. Pikiran ! Pikirane apa ing strukture sing bisa nemtokake eksistensi kita ing donya iki ? Apa urutan pangembangan pamikiran kita sing nemtokake pangembangan kita ing mangsa ngarep? Mula, buku ing awake dhewe ora ana apa-apa. ing watu bisa prakara luwih saka ewu volume buku. Mula, buku-buku iku aji minangka penjaga pikiran-pikiran kasebut. Yen wong bisa ngumpulake lan nggandhengake pikirane sing nyengkuyung kita kanggo ngupayakake urip ing wektu sing paling angel lan mateni lan nggawe kita ora ana ing kasenengan sing ganas, mula kita bisa nggawe instruksi kanggo urip manungsa lan pangembangane ing planet iki lan ing komunitas dhewe lan alam pikiran liyane. Sawise kabeh, kita urip lan ora ngerti sebabe lan apa tujuane eksistensi kita. Tanpa pikiran-pikiran sing ndhukung iki, kabeh eksistensi kita kaya wayahe ing antarane wektu kepungkur lan mangsa ngarep.
      1. Dalton
        Dalton 6 Juni 2019 20:16
        + 12
        Apa sampeyan ora weruh? Nalika ing pikiran sing bener lan memori sing katon cetha)
        Thanks Pak Gridasov kanggo komentar KALUBÈRAN
        1. gridasov
          gridasov 6 Juni 2019 20:21
          +3
          Apik banget! Nyuwun pangapunten amarga ora wicaksana. Artikel kasebut apik banget lan kanthi poin penting sing ora asring ditekanake.
          1. gridasov
            gridasov 6 Juni 2019 20:42
            +2
            Umumé, aku ngomong babagan pamikiran minangka alat utama kanggo otak sing mbentuk pandangan donya kita. Sawise kabeh, pikiran wis ora mung lan ora mung isi dhewe - iku uga wis Komplek saka konsep kayata dimensi, arah pembangunan menyang pamikiran sakteruse. kanggo mbenakake landmark moments, banjur wis ana uga algoritma kanggo nambah utawa mudun kanggo siji alesan utawa liyane saka pengaruh. Mulane, nalika kita ngomong babagan buku, lsp. wangun ekspresi dening wong saka nalar kang, banjur bisa kanggo njlèntrèhaké Komplek ageng saka kahanan ing wayahe lan sadurunge nulis acara saka buku. Pikiran iku kaya wujud lan cara nggabungake otak kita minangka instrumen lan ndandani lan nganalisa apa sing kita lan kepiye ndeleng kedadeyan. Umumé, iki dudu konsep abstrak, nanging, kaya sing dakkandhakake, acara matematika sing dadi peteng ing papan lan makna, uga kemampuan proses lan akeh sifat liyane. Lan kanggo njlèntrèhaké pamikiran kajaba minangka nomer ing kemampuan kanggo njlèntrèhaké multitasking acara ora bakal bisa digunakake.
            1. wuh wuh
              wuh wuh 6 Juni 2019 21:50
              +3
              Iku menarik banget kanggo maca pendapat AI babagan karya otak. apik
              Maksudmu otak manungsa utawa otakmu?
              1. gridasov
                gridasov 6 Juni 2019 22:33
                0
                Maksudku otak minangka alat kanggo nganalisa data sing kita deleng liwat sistem persepsi. Potensi kerja otak saka macem-macem individu, nanging uga makhluk biologi apa wae, bisa digandhengake karo karya, utamane karo ideologi teknologi sing ditrapake kanggo analisis acara lan njamin, pisanan kabeh, kelangsungan hidup makhluk, lan kanggo manungsa uga proses evolusi lan pangembangan peradaban. Ing wektu sing padha, matématika ing kene nduweni hubungan sing relatif banget, amarga nomer lan kabeh fungsine bisa ditrapake ing kualitas sing ditambahi anyar lan ora gumantung ing ejaan lan wujude. Umumé, mbayangno yen makhluk cerdas saka jagad planet liyane, umpamane, ngerti nomer siji minangka unit kuantitas tartamtu, nanging kabeh liya ana ing wangun sing ora dingerteni lan ora dingerteni. Mulane, saliyane kawruh babagan nomer kasebut, mesthine perlu kanggo potensial produktif anyar saka otak dhewe minangka alat fisiologis kanggo nggarap informasi. Kita kabeh mikir kanggo awake dhewe sing pinter lan melek, lan malah yen kita mikir ngelawan, kita isih ora nggunakake sembarang teknologi kanggo karya efisien lan pangembangan otak karo jumlah gedhe saka data, karo expansion memori, Optimization saka karya otak ing. kahanan kritis lan nemen .Kita ora ngerti carane mobilize potensial otak lan nyilikake biaya energi kanggo mateni sembarang pikirane. Umumé, misale jek otak kita, nyatane, lan dudu kita, babagan ngatur fungsine
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 6 Juni 2019 22:42
                  +1
                  matur nuwun. Aliran info sampeyan menarik banget.
                2. Prasaja
                  Prasaja 9 Juni 2019 11:14
                  -1
                  Kutipan saka gridasov
                  Maksudku otak minangka alat kanggo nganalisa data sing kita deleng liwat sistem persepsi.


                  Bisa ditulis kanthi luwih tepat - "Maksudku otak minangka alat kanggo nganalisa data sing kita deleng liwat sistem kesadaran kita"

                  Ing wektu sing padha, matématika duwé hubungan sing relatif banget ing kene.


                  Piranti kanggo kesadaran kita sing diarani "matematika" mung minangka alat lan ora liya.


                  Kita kabeh mikir kanggo awake dhewe sing pinter lan melek, lan malah yen kita mikir ngelawan, kita isih ora nggunakake sembarang teknologi kanggo karya efisien lan pangembangan otak karo jumlah gedhe saka data, karo expansion memori, Optimization saka karya otak ing. kahanan kritis lan ekstrem.


                  Peradaban manungsa wis njupuk dalan kanggo nyipta roda tinimbang ngembangake potensi kesadaran manungsa.

                  Ing sisih liya, kenapa?

                  Kanggo ngowahi jagad dadi rumah sakit jiwa?
                  Sawise kabeh, ora saben wong diwenehi iki - kanggo terus-terusan nyadari yen urip fisik mung minangka salah sawijining tes.
                  1. gridasov
                    gridasov 9 Juni 2019 11:33
                    0
                    Manungsa lan rodha ora bisa ngerti ing proses interaksi karo medium elastis, lan mulane claims sing ora bisa nemokke luwih mung bab lumahing kontak tanpa wates ing circumference sawijining. Ngomong yen ana pola mat sing ana hubungane karo pikirane lan pidato, umume angel golek mitra tutur kasebut.
                    1. Prasaja
                      Prasaja 10 Juni 2019 10:35
                      0
                      Aku mikir yen nglamar analisis matématika saka proses sawetara kemampuan kognitif kesadaran manungsa minangka alat sing ora cocog.
                      1. gridasov
                        gridasov 10 Juni 2019 10:54
                        0
                        Aku nggunakake alat matematika sing nemtokake acara fisik miturut telung konsep dhasar - kombinasi dimensi minangka konsep kuantitatif, vektor minangka arah pangembangan proses lan potensi tartamtu. babagan hubungan algoritma. Banjur, ing metodeku, aku ngidini nggarap otak minangka piranti matematika ing tingkat analisis subconscious, banjur aku mung nguripake pikiran minangka alat sing diadaptasi kanggo urip ing antarane jinisku dhewe. Umumé, aku nggarap otakku dhewe kaya mekanisme otak iki. Lan cara distribusi informasi ngidini aku ora nampa informasi selektif, nanging pancen kabeh lan apa wae. Miturut cara, cara mat ngijini sampeyan kanggo nggedhekake wates informasi kontras Contone, ngerti watesan saka pemahaman lan tingkat apa bisa matèni sampeyan, nanging mateni komponèn polar minangka watesan positif. Mulane aku ngomong babagan cara ngembangake potensi otak kanthi basis mat, lan dudu metode lan metode liyane. Iku angel pracaya iki lan sampeyan bisa nyebataken omong kosong, nanging kanggo kula iku logis lan paling Jahwéh iku bisa. Kajaba iku, ora kabeh bisa digambarake nganggo tembung.
                      2. Prasaja
                        Prasaja 10 Juni 2019 11:49
                        0
                        Komentar sampeyan logis lan bisa dingerteni kajaba frasa:
                        "... komponen polar minangka wates positif ..."
                        Kawruhku babagan analisis matématika tetep ing tingkat kelas sepuluh sekolah menengah, nanging - analisis matématika bisa ditampa kanggo pangolahan sing kedadeyan miturut hukum sing bisa ditampa dening kesadaran kita.
                        Amarga Matematika minangka produk saka upaya kanggo sistematis analitis apa sing kedadeyan iki jagad.
  2. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 6 Juni 2019 18:19
    +8
    Vyacheslav Olegovich, matur nuwun!
    Aku sante presentation lengkap lan cetha informasi bab Perpustakaan Vatikan: cetha lan kanggo titik, ora nambah utawa nyuda.
    Nanging informasi babagan Slavs - sayangé, nanging ora ana sing penting sing bisa ditemokake ing kana, kabeh wis diterbitake lan sinau babagan historiografi ilmiah luwih saka 200 taun, kajaba bab-bab cilik, konseptual utawa diterjemahake, utawa dicithak lan kasedhiya kanggo maca. Malah seri sumber Manca babagan Slavs.
    Nanging wong Eropa utawa Orientalis duwe "waca" karo kita. Kajaba iku, kita duwe akeh manuskrip sing unik babagan "sejarahe". Dadi, muga-muga sampeyan bakal menehi pencerahan babagan rahasia perpustakaan Ivan the Terrible))) - Aku pengin nulis menyang Akademi Ilmu Pengetahuan, Perpustakaan Nasional Rusia.
    Thanks maneh!
  3. kn54
    kn54 6 Juni 2019 18:20
    +5
    Miturut cara, luwih gampang dadi paus tinimbang pustakawan kardinal.
    Ana perpustakaan misuwur saka Adipati Urbino. Kaping pisanan, putrane Adipati dipateni (tanpa rampokan), banjur patih dhewe mati (kanthi gejala keracunan). Lan atusan volume ana ing arsip Vatikan ...
  4. tlahuicol
    tlahuicol 6 Juni 2019 18:34
    +2
    nulis minangka penemuan paling gedhe lan paling penting saka manungsa! langkah ageng tumuju kalanggengan
    1. michael lawas
      michael lawas 6 Juni 2019 20:21
      +2
      Tlahuicol:

      langkah ageng tumuju kalanggengan

      Ora mung lan ora mung kanggo kalanggengan. Iki minangka salah sawijining tahap pertama kemajuan peradaban. Fiksasi kawruh, malah ing wangun lukisan rock, njamin transmisi meh undistorted liwat generasi lan abad (meh - amarga interpretasi bisa ngganti), lan relevansi kawruh iki ora ilang - jangkah saka owah-owahan ing cara. urip ing jaman iku alon. Nyatane, iki minangka revolusi informasi pisanan.
      Nulis, sanajan sing paling primitif, nambah konten informasi ing media fisik (revolusi informasi kapindho), nyedhiyakake kemungkinan nglumpukake lan nyimpen informasi apa wae.
      Revolusi informasi katelu - panemuan metode replikasi massa informasi - percetakan, sing ningkatake kasedhiyan lan panyebaran informasi, nyumbang kanggo ijol-ijolan kawruh lan menehi dorongan kanggo kemajuan ilmiah lan teknologi (lan ing wektu sing padha digawe. bisa pengaruh gedhe ing pikiran).
      Papat - introduksi sarana ijol-ijolan informasi kanthi cepet, diwiwiti kanthi pangembangan sistem pos global lan banjur sistem telekomunikasi, sing nyebabake kemajuan sing ora mung ing ilmu pengetahuan, nanging ing kabeh bidang kegiatan manungsa, maju kanthi cepet. Ing bidang militer, pentinge faktor iki ora bisa diremehake.
      Nanging, kemampuan kanggo generate lan disebaraké monstrous jumlah data ing biaya paling tithik diputer guyon kejem ing kita, menehi munggah kanggo masalah gangguan informasi, kang informasi penting klelep. Solusi kanggo masalah iki, ing babagan radikal lan akibate, bisa uga cocog kanggo peran revolusi informasi kaping lima.
    2. gridasov
      gridasov 9 Juni 2019 11:39
      -1
      Sawise nampa informasi sing cukup ing kreasi sing ditulis lan tetep liwat tulisan, wong kudu sinau kanggo nganalisa informasi kanggo mbangun masa depan kanthi dhasar kawruh sing luwih stabil, lan ora mung ing pengalaman kesalahan.
  5. kaliber
    6 Juni 2019 18:39
    +4
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    Malah seri sumber Manca babagan Slavs.

    Ya, aku maca soko saka kono, nanging ... superficially. Nanging aku ora ngelingi yen ana pranala menyang dokumen saka Vatikan. Mungkin sampeyan ngerti?
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 6 Juni 2019 18:53
      +3
      Ora persis: kabeh sumber dikategorikake miturut topik: Skandinavia, Latin, lsp. Penerjemah profesional kelas dhuwur sing wis kerja ing wilayah kasebut luwih saka setahun: Matuzova - Inggris Denmark, Glazyrina, Jaxon - Skandinavia, lsp.
      Seri Mediaevalia, omah penerbitan "Rusia Panorama" - terjemahan kuat modern saka penulis abad tengahan awal, ing ngendi ana akeh informasi babagan Slavia Kulon, lan Rusia sethithik, nganti penulis saka abad pertengahan Eropa Barat ngerti babagan iki.
    2. kn54
      kn54 6 Juni 2019 19:27
      +1
      Vyacheslav, maca "Slavic Kingdom" Mavro Orbini - penulis (sekretaris Adipati Urbinsky pungkasan) nyedhiyakake pranala menyang meh limang atus (!) Sumber utama
      1. IGOR GORDEEV
        IGOR GORDEEV 8 Juni 2019 08:56
        0
        Kutipan saka knn54
        Vyacheslav, maca "Slavic Kingdom" Mavro Orbini - penulis (sekretaris Adipati Urbinsky pungkasan) nyedhiyakake pranala menyang meh limang atus (!) Sumber utama

        Hm. Aku maca bagean saka isi karya iki. Iku ngandika bab sing wis sethitik apa karo ilmu sajarah modern.
        Contone, kutipan saka buku iki:
        "Wong Rusia minangka wong sing paling kuna ing bumi, sing asale saka kabeh wong liya. Kakaisaran, kanthi keberanian para prajurite lan gaman sing paling apik ing jagad iki, njaga jagad iki kanthi ketaatan lan ketaatan nganti ewonan taun. Rusia tansah nduweni kabeh Asia, Afrika, Persia, Mesir, Yunani, Makedonia, Illyria, Moravia, tanah Shlonsky, Republik Ceko, Polandia, kabeh pesisir Segara Baltik, Italia lan akeh negara lan tanah liyane ... ".
  6. kaliber
    6 Juni 2019 18:42
    +5
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    Dadi, muga-muga sampeyan bakal menehi pencerahan babagan rahasia perpustakaan Ivan the Terrible))) - Aku pengin nulis menyang Akademi Ilmu Pengetahuan, Perpustakaan Nasional Rusia.

    Ya, sampeyan, Dear Edward, pengin banget saka kula. Saiki, yen sampeyan begja, banjur ... mbok menawa aku bakal mlebu perpustakaan Venesia ing Piazza San Marco. Banjur ... nganti tekan sepira ???? Oh, nanging paling ora katon!
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 6 Juni 2019 18:43
      +3
      Sugeng enjang!!!
      Matur nuwun kanggo kajelasan lan kajelasan!
    2. undecim
      undecim 6 Juni 2019 19:19
      +2

      Kanthi luck, Vyacheslav Olegovich, ing kene ana arsip lan pustakawan Tahta Suci.
      José Tolentino Mendoza, Portugis saka kutha cilik Machico ing Madeira, umur 53 taun.
      Senadyan kasunyatan sing iku salah siji saka satus Portugis paling pengaruh ing kabeh sajarah negara lan Comendador Ordo Santiago de Espada, iku wong banget nengsemake lan penake kanggo diajak. Dheweke ngerti basa Inggris kanthi sampurna, mula ora bakal ana masalah ing komunikasi.
  7. Operator
    Operator 6 Juni 2019 19:12
    -4
    Pustaka minangka faktor wangun sing ora bisa digunakake, saiki akeh negara lan perusahaan wis miwiti elektronisasi total dokumen sing ditulis kanthi ngunggah scan lan transkrip teks ing Internet.

    Pira dokumen sing disimpen ing Vatikan - 50000? Pitakonan omong kosong kanggo elektronisasi ngguyu
    1. michael lawas
      michael lawas 6 Juni 2019 20:29
      +3
      Operator:
      Pustaka minangka faktor wujud sing ora bisa digunakake

      Ora Ana
      Apa daya tahan lan linuwih media elektronik dibandhingake tablet lempung lan papirus?
      Yandex lan Google menehi akeh panganan kanggo dipikirake nalika ditakoni babagan kasunyatan ilang data digital.
      1. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 6 Juni 2019 20:39
        +1
        Ora ana sing bakal digitalisasi salinan sing paling tuwa, padha karo Kremlin sing nyalin siji-siji. Ana kira-kira 40 yuta salinan buku ing Perpustakaan Nasional Rusia, bisa uga bakal didigital, utawa luwih, sing paling populer wis didigital. Apa bab langka? soko wis "digitized", malah sadurunge tokoh, contone, Laurentian Chronicle - salinan hadiah ilmiah digawe siji kanggo siji.
        Ing NLR padha ana dokumen paling unik saka sajarah Eropah: contone, salinan paling tuwa saka Bede the Venerable ing sajarah Angles. Kenapa digitalisasi? Utawa Babad Prancis saka abad kaping 12 nganti abad kaping 15 - ora ing Prancis, kita duwe, kanthi miniatur - sumber sing apik banget. Nanging ora saben wong diijini kanggo wong-wong mau, lan rightly supaya, ora ana sing ngidini wong kanggo kemudi kapal, lan kene banget - ora ana tingkat tartamtu saka kawruh lan konfirmasi kualifikasi (gelar ilmiah), maca terjemahan.
        1. kaliber
          6 Juni 2019 20:57
          +3
          Miturut cara, Eduard, nalika aku ana ing St. Petersburg ing awal taun 2000, ana pameran ing Pertapaan "Aku teka lan aku ngomong ..." - iki tembung pambuka saka POEM ABOUT GILGAMESH. Dadi - penulis, seniman St. Padha dipamerake ing kamar sing ditutupi beludru ireng, kanthi cahya sing apik lan pembesar maca! Aku ora ngerti nasib koleksi iki ...
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 6 Juni 2019 21:49
            0
            Sayange, aku ora ngerti.)
      2. Operator
        Operator 6 Juni 2019 21:02
        +2
        Laser bisa ngrekam informasi sanajan ing lempung panggang - ing kasunyatan, mesthi, ing plastik utawa kaca karo urip beting Unlimited, lan ing akeh salinan ing fasilitas panyimpenan geografis.

        Ing kasus sumber daya jaringan kayata Yandex utawa Google, kita ora ngomong babagan kerugian, nanging babagan bocor informasi, kanthi tembung liya, babagan nyalin sing ora sah, sing mung nambah jumlah replika.

        Lungguh karo bokong ing asli lan nglarang digitalisasi tegese dadi asu ing pakan.

        Nanging, elektronisasi dokumen sajarah lan akses gratis liwat Internet minangka pilar kemajuan.
        1. michael lawas
          michael lawas 6 Juni 2019 21:21
          0
          Operator:
          Iku ora bab mundhut, nanging bab kebocoran informasi

          Ing sawetara kasus, iku bab mundhut. Dadi karo sawetara data arsip Amérika sing direkam ing CD lan kartrid streamer. Disk wis mudhun menyang negara sing ora bisa dipulihake, lan streamer sing bisa digunakake saka format sing kompatibel ora ana maneh, uga pangembang lan pabrikan.
          P.S. Aku ora siap kanggo nyedhiyani link sapunika, Aku nulis ing dalan saka ponsel, Aku bakal njaluk PC ngarep - Aku bakal katon.
          P.P.S. Aku dhewe duwe media sing ora bisa diwaca (contone, 8 "floppy disk, sing drive ukuran kulkas, lan cartridges loro-format padha).
          1. Operator
            Operator 6 Juni 2019 21:32
            +2
            Streamers kabeh format saka raja Kacang polong nganti saiki kasedhiya (Aku khusus ing prakara iki). Ing kasus sing ekstrem, sampeyan bisa nggawe streamer saka awal ing format sing dikarepake miturut spesifikasi.

            Masalah obsolescence format disk optik modern ditanggulangi kanthi telung cara:
            - njaga spesifikasi;
            - nyimpen pemain sing;
            - dubbing disk menyang format anyar adhedhasar robotization lengkap panyimpenan disk.

            Ing Amerika Serikat, Rusia, China lan akeh negara liyane, panyimpenan sing disebarake lan aman saka macem-macem informasi digital wis digawe yen ana perang nuklir, sing terus diisi maneh.
            1. michael lawas
              michael lawas 6 Juni 2019 23:32
              +1
              Pokoke setuju. Lan akhir-akhir iki aku percaya awan global luwih saka FreeNAS, sing dirancang rong puluh taun kepungkur, bisa diakses liwat ddns lan sok-sok dianyari.
              Nanging, precedents karo obsolescence format (utamané adat) lan drive isih njupuk Panggonan. Mesthine kesimpulan wis digawe, nanging sampeyan ora bisa ngira kabeh jambs potensial.
  8. akudr48
    akudr48 6 Juni 2019 19:20
    +1
    Supaya milyaran kasebut dialokasikan kanggo kasus iki, sing paling ora dirampas saka kolonel FSB sing nyogok. Nanging, ing Rusia saiki, "crank" kaya ngono ora mungkin ...

    Tembung kunci kiriman.
    Panglima sing apik banget, rombongan oligarki lan para pelayan informasi ora butuh latar mburi sing sejati utawa sejarah wong Rusia, tanpa wong Rusia dhewe dudu wong. Juru crita sing paling dhuwur ora ndeleng wong Rusia kosong; ngetutake conto bapake EBN, dheweke nyebut wong Rusia Rusia.
    Lan kanggo Rusia, Kiselev, Solovyov lan interpreter liyane saka rencana licik storyteller sabanjuré cukup kanggo terus pracaya malah sawise 20 taun ngapusi gedhine ...
    1. Master Trilobit
      Master Trilobit 6 Juni 2019 20:12
      0
      Kutipan saka akudr48
      Tembung kunci kiriman.

      Dadi aku mikir manawa sawetara perkara sing ditulis ing artikel kasebut, kajaba frasa iki, ora bakal nyerep apa-apa ...
      Tulisen dhewe fakta-fakta iki, sing bodho lan ora ana gunane kanggo mbantah.
      USSR wis mati, apik utawa luwih elek.
      Kapitalis ing kuwasa, siji cara utawa liyane.
      Ora mung wong Rusia sing manggon ing Rusia, amarga sawetara wong ora getun.
      Ora ana sejarah sing sejati, kaya ora ana fisika utawa kimia sing sejati. Ana sejarah sing objektif lan ana akeh kesempatan kanggo kenal.
      Tulisen, apal, lan baleni kaping sepuluh saben wengi sadurunge turu.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 6 Juni 2019 21:48
        0
        Bravo, Michael! Saperangan postulates liyane lan bisa kalebu ing Konstitusi! hi
        1. Master Trilobit
          Master Trilobit 6 Juni 2019 22:22
          +2
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Bravo, Michael!

          Dina iki aku mutusake kanggo ngganti uripku, Anton.
          Mula, wiwit dina iki, aku bakal nglatih toleransi lan andhap asor ing awakku. Sajrone seminggu aku ora sumpah, mbantah sapa wae, ora bakal ngritik sapa wae lan maca ALL artikel ing bagean iki saka tutup nganti tutup. Banjur, aku maca pesen pungkasan ing profil - dadi medeni carane ala lan mbebayani aku, nanging ing kasunyatan aku ora kaya - ceria lan apik-natured (saka tembung "jiwa", ora "stuffy" "). aran
          Mekaten, sapunika setunggal minggu, wiwit sesuk, kula nyerat ingkang sae, utawi boten. Ayo iki kaya tobat kanggo biliousness lan angkara, yen ora jaran ing dalan isin adoh saka kula. eseman
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 6 Juni 2019 22:36
            +3
            Aku mikir kanggo nyanyi ode lan kanthi ati-ati melu tesis sing diajukake dening wong sing aku hormati, nanging aku dadi melu wabah penyakit kardiovaskular amarga neurosis antropomorfik ing antarane equids.
            1. Master Trilobit
              Master Trilobit 6 Juni 2019 23:22
              +2
              Kutipan saka: 3x3zsave
              adhedhasar neurosis antropomorfik

              Biasane intelektual drooling. Refleksi, bajingan... ngguyu
              Iku liwat sawise sawetara dina ing alam, ing tentrem lan tentrem. eseman
          2. Han Tengri
            Han Tengri 7 Juni 2019 00:16
            +3
            Kutipan: Master Trilobite
            Mula wiwit dina iki aku bakal nglatih ketekunan lan andhap asor ing awakku dhewe....
            ....... Banjur, aku maca pesen pungkasan ing profil - dadi medeni carane ala lan mbebayani aku

            Eh ... Aku panginten sampeyan apik! (Inggih, ana, zen tingkat 81 lan + 100500 kanggo sabar, + kemampuan, karo bantuan saka mung sastra dadi wicara, kanggo nerangake ... apa lagi ....) Lan sampeyan - ana sampeyan! )))
            Kutipan: Master Trilobite
            Ayo iki kaya tobat kanggo biliousness lan angkara, yen ora jaran ing dalan isin adoh saka kula.

            Mungkin uga wong-wong mau, jaran iki? Tetes nikotin kanggo saben bisnis ...
            1. Master Trilobit
              Master Trilobit 7 Juni 2019 00:44
              +3
              Jaran - padha apik ... Ora perlu nyinggung wong. Ing kene aku nggambarake kanthi lengkap, aku ngerti tujuan sing sejatine - kanggo nyebar apa sing dakkarepake - lan aku bakal bali nganyari, kanthi kosakata sing diisi maneh. eseman
  9. 3x3z simpen
    3x3z simpen 6 Juni 2019 19:22
    +1
    Bagian pungkasan saka artikel kasebut menehi inspirasi kanggo kutipan kasebut.
    "Wong urip! Dheweke menyang teater, menyang perpustakaan..."
    (Film "Wong saka Boulevard des Capucines")
    Nuwun sewu, Vyacheslav Olegovich, artikel apik!
    1. kaliber
      6 Juni 2019 20:47
      +1
      Apa njaluk ngapura? Sawise kabeh, aku pengin nglebokake iki, nanging ... Aku maca "Ekspedisi menyang Leluhur" lan ... Inggih rampung kanggo ngeling-eling!
  10. Honghuz
    Honghuz 6 Juni 2019 19:25
    + 14
    Aku ngerti, kanggo mlebu perpustakaan iki, ora ana hubungan utawa surat pengantar, apa kasedhiya kanggo kabeh wong?
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 6 Juni 2019 20:05
      +1
      Ya, sampeyan nyoba mlebu ing St. Petersburg "Publicka".
      1. Honghuz
        Honghuz 6 Juni 2019 20:21
        + 13
        Ing Moscow ana
        Loro-lorone ing Umum lan ing Sejarah.
        Apa ana aturan beda ing St.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 6 Juni 2019 20:28
          +4
          Lan ing St. Petersburg tansah ana aturan sing beda. Kita lara ing sirah.
          1. Korsar4
            Korsar4 6 Juni 2019 21:32
            +2
            Wengi putih ora ngidini sampeyan turu kanthi tentrem?
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 6 Juni 2019 21:37
              +3
              Aku, minangka wong sing lair lan digedhekake ing Lingkaran Arktik, ngerteni bengi putih sing rada ironis. Nanging ana sawetara edan ing wong-wong mau, mesthi.
              1. Korsar4
                Korsar4 6 Juni 2019 22:08
                +2
                ya wis. Ing Karelia sing padha, dheweke "luwih putih".
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 6 Juni 2019 22:18
                  +2
                  Inggih, Karelia wis gedhe. Yen ing Petrozavodsk - "wengi putih", banjur ing Loukhi - "dina kutub", bebener singkat.
                  1. Korsar4
                    Korsar4 6 Juni 2019 23:06
                    +1
                    Gedhe. menyang Kandalaksha. Lan lampu sing apik.
          2. wuh wuh
            wuh wuh 6 Juni 2019 21:55
            +3
            Lan aku. Ing tur pribadi. Aku duwe kanca sing kerja ing kana.
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 6 Juni 2019 22:02
              +3
              Bejo sampeyan! Ing sawetara panggonan ing St. Petersburg, malah dening kenalan pribadi sampeyan ora bakal njaluk. Contone, ing Peterhof Palace, utamané ing mangsa panas.
              1. Korsar4
                Korsar4 6 Juni 2019 23:06
                +2
                Ngadeg ing baris. Aku milih dhewe - aku mlaku-mlaku ngubengi taman karo sing paling cilik.
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 7 Juni 2019 06:06
                  +1
                  Kabeh luwih rumit tinimbang mung antrian, Sergey.
                  1. Korsar4
                    Korsar4 7 Juni 2019 08:17
                    +1
                    iya ta? Kula entuk. Telung taun kepungkur. Nanging butuh motivasi banget kanggo nggawe aku ngadeg ing baris.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 7 Juni 2019 08:27
                      +2
                      Sergei, ing wayah sore aku bakal nulis kanthi rinci, yen aku bisa mikir.
                      1. Korsar4
                        Korsar4 7 Juni 2019 17:23
                        +1
                        Tulis. Nanging, luwih apik, tetep kemampuan kanggo mikir, sanajan jawabane gagal.
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 7 Juni 2019 17:48
                        +1
                        Sampeyan bisa nyimpen kene mbok menawa ... +28 ing iyub-iyub lan kabeh dina ing srengenge. Kerja, sialan!
                      3. Korsar4
                        Korsar4 7 Juni 2019 18:11
                        +1
                        Njaga keseimbangan banyu-uyah. Kvass, Airan.

                        Lan mung awal musim panas. Lan carane sethitik banyu.
                      4. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 7 Juni 2019 18:51
                        +1
                        Damn, Gusti Allah mberkahi wong karo imbangan iki! Dina iki udan kaping pindho, suhu ora owah akeh, nanging aku ndhelikake instrumen saka srengenge nganti setengah dina, lan saka udan setengah dina. Iku Peter...
                      5. Korsar4
                        Korsar4 7 Juni 2019 19:00
                        +1
                        Udan apik banget.
                        Ora mesthi, ora kanggo kabeh wong. Nanging saben tetes apik.
  11. 3vs
    3vs 6 Juni 2019 19:54
    +1
    Sapa sing butuh kabeh iki?
    Ignatius Brianchaninov bakal ngganti kabeh isi Perpustakaan Apostolik Vatikan karo karya-karyane.
    1. undecim
      undecim 6 Juni 2019 20:31
      0
      Iku bakal menarik kanggo krungu carane Brianchaninov dhewe bakal ngevaluasi mega-pikiran iki?
  12. rubah kutub
    rubah kutub 6 Juni 2019 20:09
    -1
    Apa Injil Yohanes iku apokrifa, kaya "ora" kanggo para imam.
    1. undecim
      undecim 6 Juni 2019 20:41
      +5
      Injil Yohanes iku salah siji saka papat Injil kanonik.
    2. Han Tengri
      Han Tengri 6 Juni 2019 20:57
      +6
      Kutipan: polar fox
      Apa Injil Yohanes iku apokrifa, kaya "ora" kanggo para imam.

      Mesthi ora!!! ngguyu
      Kita mbukak Kitab Suci (terjemahan Sinode) lan ndeleng 4 Injil kanonik:
      Saka Matthew
      Saka Mark,
      Saka Lukas
      lan saka Yohanes.
      Atheis sing jujur!
  13. kaliber
    6 Juni 2019 20:43
    +2
    Kutipan saka Old Michael
    Nanging, kemampuan kanggo generate lan disebaraké monstrous jumlah data ing biaya paling tithik diputer guyon kejem ing kita, menehi munggah kanggo masalah gangguan informasi, kang informasi penting klelep. Solusi kanggo masalah iki, ing babagan radikal lan akibate, bisa uga cocog kanggo peran revolusi informasi kaping lima.

    Persis!
    1. gridasov
      gridasov 6 Juni 2019 20:52
      +1
      Aku kerep banget fokus ing iki, yaiku, kita lagi mlebu ing jaman analisis arus informasi sing gedhe lan jembar, mula iki mbutuhake metode analisis matematika sing ora komputasi.
      nanging distributive lan dibangun ing dingerteni kanggo kita fungsi saka nilai pancet nomer. Lan ing kene kabeh wong langsung dadi salah pangerten yen iki bisa ditindakake lan wis ana.
      1. michael lawas
        michael lawas 6 Juni 2019 21:34
        +2
        Aku isih bisa mbayangno Web Semantik. Lan iki cara
        ing fungsi dingerteni saka Nilai pancet nomer

        - ora bisa. Paling ora setengah liter.
        1. gridasov
          gridasov 6 Juni 2019 22:19
          0
          Aku nampa ironi, nanging isih nduweni aspek riset tartamtu babagan carane kita bisa utawa ora kanggo nyukupi informasi sing ora digandhengake karo apa-apa.
          1. michael lawas
            michael lawas 6 Juni 2019 22:52
            +2
            gridasov:
            cukup ngerteni informasi sing ora ana gandhengane karo apa wae

            Apa iki ing asas bisa?
            Kaping pisanan, mesthi ana konteks, paling ora ing sisih panampa. Ya, lan sing ngirimake nalika nggawe paket info. Tegese, ing kasus iki kita ngomong babagan kecukupan minangka korespondensi konteks?
            Kapindho, apa informasi duwe nilai sing ora ana hubungane karo apa wae lan ora bisa dibandhingake?
            Dadi, sampeyan bisa teka, contone, konstruksi: unit informasi ora sethithik, nanging jumlahe ing kuantum spasi (kayata "ukuran" quark) sajrone kuantum wektu ... Ayo. , Alzheimer.
    2. Operator
      Operator 6 Juni 2019 21:10
      0
      Kutipan saka kaliber
      Iku

      Ora kaya ngono - sampeyan mung ora ngerti carane ngrumusake pitakonan kanggo mesin telusur Yandex lan Google ngguyu
      1. michael lawas
        michael lawas 6 Juni 2019 21:42
        +1
        Operator:
        sampeyan mung ora ngerti carane ngrumusake pitakonan kanggo mesin telusur Yandex lan Google

        Yen sampeyan ora keberatan, kandhanana carane nggoleki ing saluran IRC. Ing paling Petunjuk saka technique. Cara ngisi bot ing saluran tartamtu bisa dingerteni, nanging kepiye carane milih saluran miturut pola / fitur tartamtu lan pindai kabeh bebarengan?
    3. michael lawas
      michael lawas 7 Juni 2019 00:12
      +1
      Gauge:
      Persis!

      Sing nggumunake, tembung siji sampeyan nyebabake diskusi!
  14. kaliber
    6 Juni 2019 21:25
    +2
    Ora ana watesan kanggo kesempurnaan, mesthi!
    1. Solo2503
      Solo2503 7 Juni 2019 19:04
      0
      Vyacheslav Olegovich, miturut kritéria sampeyan saka calon kanggo proyek ing V.B. profesor banget cocok saka akademi teologi Gréja Ortodoks Rusia. ora ketemu?
  15. Korsar4
    Korsar4 6 Juni 2019 21:34
    +2
    Aku bakal miwiti karo epigraph. Aku seneng karo Svirin "Ekspedisi menyang Leluhur". Tetep ing salawas-lawase. Sampeyan ora bakal Cut.
  16. Operator
    Operator 6 Juni 2019 21:48
    +1
    Kutipan saka Old Michael
    carane nggoleki ing saluran IRC

    Apa sampeyan bisa mbedakake mesin telusur kanggo database kanthi akses liwat Internet (Yandex, Google, Bing) saka protokol lapisan aplikasi kanggo olahpesen wektu nyata (saluran IRC)? ngguyu
    1. michael lawas
      michael lawas 6 Juni 2019 23:05
      +1
      Operator:
      sampeyan bisa mbedakake?

      Dadi sawise kabeh, wiwitane ora babagan panelusuran Internet, nanging babagan masalah gangguan informasi, sing cepet-cepet saka kabeh retakan ing kabeh lingkungan informasi.
      Ing taun kepungkur, aku mung duwe dokumen sing mlebu (ora kalebu dokumen resmi, sing ora duwe nomer) sing didaftar ing sangisore 20k.
      Kadhaftar kanthi tangan, ing majalah sing cocog, ing ngendi telung tembung pas ing kolom "Jeneng Dokumen". Google apa sing kudu digoleki ana?! Lan ngendi iki "Electronic Rusia", supaya paling QR-tags katon ing dokumen?
      1. Operator
        Operator 6 Juni 2019 23:28
        0
        Aku dhewe nggunakake database sing wis digawe dening Google utawa Yandex, nanging carane nggawe ora ngganggu aku ngguyu

        Ngomong kanthi serius, saliyane layanan telusuran umum, sampeyan uga butuh (kaya biasane) sirah sampeyan dhewe kanggo ngerti apa sing bisa ditemokake ing jaringan lan apa sing ora bisa (saiki). Sabanjure, sirah sampeyan kudu adhedhasar kawruh sing ditampa kanthi pribadi ing institusi pendidikan lan sajrone nindakake pakaryan sing ditugasake.

        PS Aku ora duwe pengalaman nggarap protokol aplikasi kanggo koleksi online lan nyaring data utami - aku melu pambentukan sistem kontrol otomatis khusus industri ing hardware lan piranti lunak (sistem lan piranti lunak aplikasi, fungsionalitas), pangembangan DBMS lan basa pamrograman minangka manajer tugas lan manajer kerja.
        1. michael lawas
          michael lawas 6 Juni 2019 23:45
          +1
          Operator:
          saliyane kanggo layanan panelusuran umum, sampeyan uga kudu (kaya tansah) sirah dhewe

          Lan aku setuju karo sampeyan babagan iki. Lan ngomong babagan gangguan informasi, tegese ora mung Internet. Kebisingan informasi digawe dening petugas karo printer, bocah sekolah sing entuk WhatsApp, wartawan tanpa domba lan kalbu, presenter TV Dom-2 ... Politikus ing Twitter minangka crita sing kapisah. Inggih, legislator uga ora ngidini entropi mudhun.
  17. Seal
    Seal 10 Juni 2019 10:10
    0
    Quote: Operator
    Saiki akeh negara lan perusahaan wis miwiti elektronisasi total dokumen ditulis kanthi ngunggah scan lan transkrip teks ing Internet.
    Ya, ora saiki padha miwiti, nanging wis 30 taun kepungkur. Saiki aku ora ngelingi persis apa sing nggawe kabeh, nanging misale jek ana resolusi UNESCO babagan digitalisasi dokumen ditulis kuno, diwiwiti kanthi sing paling langka. Kanggo nyimpen wong-wong mau kanggo turun-temurun.
    Nyatane, kabeh sing paling kuna lan, sing paling berharga, mesthine wis didigital lan kasedhiya gratis ing jaman biyen. Nanging amarga iku ora cukup glethakaken metu. Utawa ana tenan apa-apa kanggo digitize? Ora, mesthi, sampeyan bisa digitalisasi Kitab Suci lan Injil tulisan tangan. Nanging kenapa?
  18. Seal
    Seal 10 Juni 2019 10:28
    +1
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    Ora ana sing bakal nggawe digitalisasi salinan sing paling tuwa
    Ana Program UNESCO kabeh kanggo iki. Diluncurake ing taun 1992.
    http://www.kyrnatcom.unesco.kz/mow/mow.htm
  19. kaptenvp
    kaptenvp 11 Juni 2019 18:59
    0
    Kapindho, buta huruf sing murni Soviet ngganggu. Lha, sapa sing ngerti basa Latin lan Yunani nganti bisa maca naskah kuno? Sawetara wong ngerti Old Church Slavonic, nanging ing kene paling ora ana sing ngerti. Lan Latin Romawi abad tengah lan kuna ... Inggih, pinten spesialis kita duwe?


    Apa sampeyan pengin ngomong yen ing negara-negara sing dibebasake saka "soviet buta huruf" sapa wae, kajaba para sejarawan sing dilatih khusus, maca ing basa kuno? Ing wektu sing padha, sejarawan lan philologists saka kondisi "sekolah Soviet" ora sinau basa kuna? Kita bisa setuju manawa ana sawetara spesialis, amarga umume lulusan filologi lan sejarawan dadi guru sekolah utawa ora tau kerja ing spesialisasine. Nanging, iki ora ana hubungane karo spesifik "Soviet". Kaya ngono ing saindenging jagad. Mung sawetara sing melu ilmu sejarah. Ora jelas kenapa sampeyan kudu nambahake fly kondhang ing ointment ing wangun "Buta huruf Soviet" lan "kolonel FSB sing nyogok" menyang artikel populer sing umume informatif lan ditulis kanthi apik. Ing mratelakake panemume, iki nggawe antagonis rasah lan makarya marang tujuan popularization saka sajarah. Kajaba, mesthi, popularisasi pancen tugas, dudu pretext. Aku nguncalake tangan amarga isin.
    1. Maksimus0909
      Maksimus0909 14 Juni 2019 01:56
      0
      Menehi wong tutul; menehi wong tutul; wong bakal mangsuli
  20. Maksimus0909
    Maksimus0909 14 Juni 2019 01:51
    0
    Thanks kanggo penulis! Dicethakaké akèh!
    Panemuku; apa ana makna kanggo manungsa?
    Sing ora ana gunane! Kepiye carane nggawe "kanca", "kanca" - apa tegese orane kita? Cavemen ing generasi 5000th
    Aku kanggo tentrem lan katresnan
    Sapa sing bakal nyebarake roket pisanan menyang angkasa. A-ah-ah?