Review militèr

Kapal angkasa kargo Amerika Cargo Dragon kasil cipratan mudhun

54
Pesawat ruang angkasa kargo Cargo Dragon, sing dikembangake dening SpaceX, dibongkar saka ISS, kasil cipratan ing Samudra Pasifik. Iki minangka misi Cargo Dragon kaping 17 sing sukses kanggo ngirim kargo menyang lan saka ISS.


Kapal angkasa kargo Amerika Cargo Dragon kasil cipratan mudhun


Kapal angkasa Amerika Cargo Dragon, sing saiki dadi siji-sijine pesawat ruang angkasa kargo sing ora mung bisa ngirim kargo menyang ISS, nanging uga bali menyang Bumi, cipratan ing Samudra Pasifik lan kanthi mangkono kasil ngrampungake misi kaping 17.

Splashdown dumadi ing mode normal lan ing wilayah sing direncanakake, 326 km saka kutha Long Beach Amerika (California). Kapal kasebut bali menyang bumi meh rong ton kargo, sawetara minangka asil eksperimen ilmiah unik sing ditindakake ing Stasiun Luar Angkasa Internasional.

Cargo Dragon minangka pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh sing diduweni dening perusahaan swasta kondhang SpaceX, sing ngoperasikake penerbangan menyang ISS miturut kontrak komersial karo NASA.

Misi kasebut suwene patang minggu

Kapal kasebut ngenteni patang minggu ing orbit. Peluncuran misi kasebut ditindakake tanggal 4 Mei, nalika 2,5 ton kargo dikirim menyang orbit. Kargo kasebut kalebu panganan, peralatan ilmiah lan teknis, uga bahan kanggo riset ilmiah ing ISS.

Saiki ana 6 kosmonot lan astronot ing orbit. Iki yaiku Rusia Oleg Kononenko lan Alexei Ovchinin, Amerika Ann McClain, Christina Koch lan Nick Haig, uga Kanada David Saint-Jacques.

Uga mapan ing ISS yaiku pesawat ruang angkasa kargo Cygnus sing dikembangake dening perusahaan industri pesawat Northrop Grumman, truk Progress Rusia, lan rong pesawat ruang angkasa Soyuz.

A misi manned wis ngrancang kanggo mburi taun

Sadurunge "Tinjauan Militer" kacaritayen ing Rusia kru pesawat ruang angkasa Crew Dragon, kalebu astronot Amerika Robert Behnken lan Douglas Hurley, ngrampungake latihan. Ing Pusat Latihan Kosmonot. Yuri Gagarin, padha kenalan karo bagean Russian saka stasiun.

Penerbangan pertama Naga berawak dijadwalake ing musim gugur 2019. Dikarepake bisa ngirim nganti 7 wong menyang ISS.

Komisioning kapal versi manned ditundha amarga kacilakan ing bangku uji sing kedadeyan tanggal 21 April taun iki. Banjur, nalika mriksa sistem penyelamat darurat, ana bledosan sing ngrusak kapal uji.
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Baklanov
    Baklanov 4 Juni 2019 09:06
    +6
    Siji informasi liyane kanggo pertimbangan kanggo Roskosmos kita.
    1. Wedmak
      Wedmak 4 Juni 2019 09:15
      -6
      Komisioning kapal versi manned ditundha amarga kacilakan ing bangku uji sing kedadeyan tanggal 21 April taun iki. Banjur, nalika mriksa sistem penyelamat darurat, ana bledosan sing ngrusak kapal uji.

      Apa Roscosmos uga kudu nimbang informasi iki?
      1. vasili
        vasili 4 Juni 2019 09:23
        + 20
        Siji-sijine alesan kenapa Roskosmos ora ngalami bledosan ing proses nguji pangembangan anyar yaiku kekurangan pangembangan anyar sing wis tekan tahap tes.
        1. Wedmak
          Wedmak 4 Juni 2019 10:37
          -3
          Sampeyan salah banget. Iku mung sing kita ngalami iku sethitik beda ... sadurunge mabur menyang angkasa, lan ora sawise pesawat.
          1. Err
            Err 4 Juni 2019 11:18
            +3
            Ing tanggal 21 April, Dragon 2 diuji sadurunge mabur, dudu sawise. Versi kargo kapal iki ora tau duwe sistem penyelamat darurat. Ora ana sing ngluwari. eseman Dadi, ing keadilan, Amerika uga. kaya kita nyoba peralatan sadurunge digunakake, ora sawise.
            1. loki565
              loki565 4 Juni 2019 13:12
              -2
              Sampeyan salah, sing mabur menyang ISS sing njeblug. Paling ora mriksa info sadurunge nggawe pernyataan sing keras)))
              1. Err
                Err 4 Juni 2019 13:17
                0
                Sajrone penerbangan pisanan ing mode tanpa awak, SAS ora perlu. Sadurungé pesawat mabur pisanan, padha mriksa "kutu". Dheweke gasped, wong ora lara. Opo sing salah?
                1. loki565
                  loki565 4 Juni 2019 13:21
                  -5
                  Maksude salah opo???
                  Ing 21 April, Dragon 2 dites kaya iki - sadurunge pesawat, lan ora sawise

                  ngapusi
                  Versi kargo kapal iki ora tau duwe sistem penyelamat darurat.

                  goroh, iku ora kargo, nanging modul manned tanpa kru, mesin wis ing.
                  1. Err
                    Err 4 Juni 2019 13:34
                    +1
                    Ing 21 April, Dragon 2 dites kaya iki - sadurunge pesawat, lan ora sawise
                    tegese sadurunge diawaki pesawat.
                    Versi kargo kapal iki ora tau duwe sistem penyelamat darurat.
                    Ora goroh. Ing versi kargo Naga, uga dikenal minangka "Naga 1", ora ana jejak CAC. eseman
      2. Servisingener
        Servisingener 4 Juni 2019 22:15
        0
        Ora. Dheweke duwe keprihatinan sing luwih penting. Sajrone preian, ana wong sing munggah lan ... carane sijine iku entheng "nyolong" telung tas saka papan sirkuit. Dadi kita ora bakal duwe apa-apa sing bakal njeblug ing mangsa ngarep. Maneh: "mata-mata mbukak kunci kunci."
        https://www.kommersant.ru/doc/3991478?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
    2. bubalik
      bubalik 4 Juni 2019 09:15
      + 17
      kanggo pertimbangan kanggo Roskosmos kita.

      ,,, ya, kabeh apik ing Roscosmos ngguyu


    3. Romawi070280
      Romawi070280 4 Juni 2019 12:24
      -2
      Refleksi lan Roskosmos ing siji frase ??)
  2. kn54
    kn54 4 Juni 2019 09:17
    -1
    Sistem dhukungan urip nyathet luwih saka 50% "kerumitan" pesawat ruang angkasa.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 4 Juni 2019 09:19
      +3
      Malah ana LSS ing Naga kargo, lan kaya sing kita deleng ing LSS sing diawaki, kabeh uga OK, nanging padha nandhang sangsara karo SAS.
      1. kn54
        kn54 4 Juni 2019 09:47
        -2
        Aku nganggep minangka siji-sijine - SAS, nyatane, mesin propelan padat khusus sing ana ing sisih ndhuwur roket. Yen ana kacilakan, mobil kasebut nyuwek saka roket lan nggawa menyang sisih. .
        1. BlackMokona
          BlackMokona 4 Juni 2019 09:51
          +8
          SAS Naga minangka bagéan saka sistem propulsi.
          1. kn54
            kn54 4 Juni 2019 14:48
            -1
            Pancen (aku ngakoni, aku ora nggatekake) mbusak kapsul uwal saka Topeng dipasrahake menyang sistem propulsi kapal. Penghematan kasebut bisa miring. China, kanthi cara, ngetutake dalan Soviet - dheweke mutusake ora kanggo nyimpen ing sistem vital.
            1. BlackMokona
              BlackMokona 4 Juni 2019 16:32
              +3
              mesin SuperDraco tanggung jawab kanggo SAS, lan Draco tanggung jawab kanggo maneuvering.
              Lan iki mung leladen, yen gagal parasut, kapal bakal bisa mudhun kanthi bantuan super draco, lan yen gagal draco, sampeyan bisa maneuver super draco.
              Ing negara kita, SAS ditembak maneh sajrone penarikan kanggo nyimpen dhuwit lan ora bisa digunakake maneh.
        2. prodd
          prodd 4 Juni 2019 12:03
          +1
          Mesin roket propelan padhet kanggo sas isih abad pungkasan, lan naga minangka pangembangan abad kaping 21, mesin roket superdraco mesthine tanggung jawab kanggo kebangkrutan, nanging saiki mung ditugasake peran sas lan kita mbokmenawa ora bakal. ndeleng kebangkrutan ing wong-wong mau, amarga NASA mbutuhake sertifikat dawa banget, lan spasi x bakal alon-alon pindhah saka falcons lan naga menyang starship.
  3. asu ajag88
    asu ajag88 4 Juni 2019 09:21
    +5
    Amerika saya cedhak lan nyedhaki diluncurake kanthi manned lan bali muatan (contone, tuwuh struktur kristal ultra-murni) saka orbit, nggawe pangaturan kanggo kegagalan (Shuttle) nalika nggarap sistem ngluwari astronot, sampeyan kudu mindhah. gulung sampeyan luwih cepet, yen ora, kita bakal mundur lan kita dhewe bakal tuku (amarga luwih murah ... lan kita duwe kabeh liwat tender ... lan liya-liyane) layanan saka mitra potensial ...
    1. Harry.km
      Harry.km 4 Juni 2019 09:31
      +7
      Kutipan saka silberwolf88
      kita bakal tuku

      Kita ora bakal, amarga sanalika "mitra" nampa teknologi kanggo njamin pangiriman wong menyang ISS, dheweke bakal ngetrapake sanksi marang kita ...
      1. inti
        inti 4 Juni 2019 09:41
        -8
        paling astronot ora bakal mabur ing kapal Max, ana tank bahan bakar ing sirkuit omah. ora ana wong sing ora normal ing astronautika!
        1. Harry.km
          Harry.km 4 Juni 2019 09:52
          +7
          Quote: inti
          astronot ora bakal mabur ing kapal Max

          Iku masalah wektu lan dhuwit ... Max lan Co pour dhuwit dadi akeh sing pungkasanipun wit-witan bakal tuwuh ing Mars, nanging kewarganegaraan saka "tukang kebon" banget prihatin, diwenehi prestasi Roskosmos ...
        2. Err
          Err 4 Juni 2019 12:16
          0
          Quote: inti
          paling astronot ora bakal mabur ing kapal Max, ana tank bahan bakar ing sirkuit omah. ora ana wong sing ora normal ing astronautika!
          Lho, kok dadi bungah banget? SuperDraco didhukung dening monomethylhydrazine lan dinitrogen tetroxide lan ora kudu dilebokake ing kompartemen sing disegel. Sistem kebangkrutan sing dikontrol lan ngluwari darurat Naga, bebarengan karo pasokan bahan bakar sing dibutuhake kanggo operasi kasebut, dumunung ing 3 bangunan sing kapisah kanthi merata ing sadawane perimeter pesawat ruang angkasa.
          1. inti
            inti 4 Juni 2019 12:33
            -1
            nguripake sirah. Max duwe kapal bali, tegese mesin lan tangki bahan bakar, tegese kabeh ana ing siji sirkuit ing wiwitan. mulane, iku burned mudhun rampung sak tes saka sistem ngluwari. rampung, kabeh. dadi aja nulis babagan kontur individu.
            1. Err
              Err 4 Juni 2019 12:58
              +1
              Sirahku diuripake kanggo urip. Tanggal 21, mung siji kapal tanpa operator sing dites. Voila!Falcon karo Naga ing wiwitan ing sirkuit apa? Bahan bakar? Aktifake sirah dhewe sadurunge miwiti komentar! Mesin kendaraan peluncuran lan kapal ing kasus tartamtu iki nganggo bahan bakar sing beda-beda: Merlin 1D + - ing kerosene lan oksigen cair, lan SuperDraco - ing monomethylhydrazine lan dinitrogen tetroxide, wong pinter! Lan aku nulis, nyatane, ora babagan "sirkuit sing kapisah", nanging babagan lokasi mesin kanggo kebangkrutan sing dikontrol lan ngluwari darurat Naga ing kapisah. bangunan. Sinau maca, maca! eseman
              1. inti
                inti 4 Juni 2019 15:38
                -3
                ing umum, kendaraan Bukak lan pesawat ruang angkasa loro iku beda. lan kapal wis mesin dhewe lan bahan bakar dhewe. sampeyan katon bodho. sing ora bisa éling sing kapal uga kudu piye wae pindhah ing papan.
    2. inti
      inti 4 Juni 2019 09:39
      -5
      Opo kowe pancen bodho neng kene, opo angel gawe sirahmu mikir, piye? minangka? "Kapal siji-sijine" sing ngasilake kargo menyang bumi, kenapa para astronot kita mlumpat saka stasiun nganggo parasut?!
      1. donavi49
        donavi49 4 Juni 2019 09:50
        + 11
        Ya, Soyuz dudu kapal kargo, nanging kapal berawak:
        mung siji ruang kargo kapal sing ora mung bisa ngirim kargo menyang ISS, nanging uga bali menyang Bumi.

        Ing wektu sing padha, kargo utama ing Uni nalika mulih yaiku kosmonot dhewe. Kargo bali, nanging ora cukup (loro ing syarat-syarat KG lan volume).

        Nanging, yen sampeyan nemokake kesalahan, artikel kasebut pancen ora akurat. Kapal kargo liyane duwe polong bali (ing hardware utawa desain). Kounotori duwe siji, contone.




        Nanging sabenere ing Piece kanggo lemah lembut / banyu lan nggawa minangka akeh (utawa malah luwih) ing bobot lan volume, minangka dikirim menyang ISS - mung Naga bisa dina. Maneh, pitakonan, pira sing dibutuhake? Yen dheweke wiwit nggawe SISS - yaiku stasiun ilmiah kanthi peralatan blok, personel ilmiah sing ora melu kerja liyane (rumah tangga), jadwal eksperimen mbukak kanggo aplikasi, lan liya-liyane. Iki bakal dadi pilihan sing duwe bathi banget - ngidini, contone, siji Naga miwiti sakumpulan peralatan ilmiah lan langsung njupuk set saka set / musim eksperimen sadurunge, asile, lsp.
        1. loki565
          loki565 4 Juni 2019 14:01
          +1
          Pranyata yen Soyuz dikirim menyang ISS tanpa astronot, lan bisa dock ing mode otomatis, bakal dadi kapal kargo ???)))
          1. donavi49
            donavi49 4 Juni 2019 14:13
            +4
            ya wis. Nanging wis ana pitakonan babagan carane efektif (dhuwit kanggo diluncurake / meter kubik ing kompartemen sing disegel / meter kubik ing kompartemen tanpa tekanan / kg kargo).
            1. loki565
              loki565 4 Juni 2019 14:17
              0
              Ya, ana pitakonan babagan dhuwit. Dadi aku mikir Uni bakal ngedhunake ora luwih saka 500 kg kargo.
        2. inti
          inti 4 Juni 2019 15:49
          -5
          yaiku, kabeh kemajuan maksimal yaiku astronot dikirim menyang ISS lan bali menyang lemah dening Rusia, lan max majeng mung nggawa barang !? utawa naga mbuwang astronot lan njupuk astronot, banjur ora ana panggonan kanggo bali saka "peralatan" uga? endi sing jenius? genius ing gamblang. lan kene kabeh padha, nanging kanggo maya shitty dhuwit.
      2. BlackMokona
        BlackMokona 4 Juni 2019 09:52
        0
        Apa astronot kita mabur ing kapal kargo? wassat
    3. Ultra
      Ultra 4 Juni 2019 10:37
      -6
      Kutipan saka silberwolf88
      amarga luwih murah

      Apa sampeyan mikir yen Musk-Bender nggawe peluncuran luwih murah? Banjur kenapa kabeh informasi iki diklasifikasikake?
      1. wuh wuh
        wuh wuh 4 Juni 2019 11:39
        +7
        Amarga ana perselisihan: "kaping pirang-pirang diluncurake luwih murah."
        Dheweke ngisi klien $62 yuta kanggo ngangkat kargo ing Falcon 9. Kajaba iku, rega ngluncurake panggung anyar lan sing digunakake padha.
        Lan petungan nyatakake yen biaya ngluncurake panggung bekas ora luwih saka 20 yuta, yaiku rekor 42 yuta bathi bersih. Yen iki dikonfirmasi kanthi resmi, pelanggan bakal njerit: "rampok! Ngurangi rega!" am
        1. Ultra
          Ultra 4 Juni 2019 13:10
          0
          Keuangan SpaceX ditutup lan kita ora bisa ngadili biaya nyata peluncuran kasebut.
        2. Ultra
          Ultra 4 Juni 2019 13:11
          -2
          Kutipan saka: voyaka uh
          Lan petungan nyatakake yen biaya ngluncurake panggung bekas ora luwih saka 20 yuta, yaiku rekor 42 yuta bathi bersih. Yen iki dikonfirmasi kanthi resmi, pelanggan bakal njerit: "rampok! Ngurangi rega!"

          Rahayu wong iman.... ngguyu
      2. BlackMokona
        BlackMokona 4 Juni 2019 11:43
        +7
        Amarga perusahaan kasebut pribadi lan ora wajib nglaporake indikator finansial menyang masarakat.
        Lan rega mbukak informasi, langsung dikirim ing situs web SpaceX. 62 yuta kanggo peluncuran Falcon-9, kita adol Proton sadurunge munculé Falcon-9 kanggo 100 yuta dolar, lan ing wektu sing padha, pabrikan Proton nglumpukake utang.
        1. minger
          minger 4 Juni 2019 23:29
          -1
          Kutipan saka BlackMokona
          Amarga perusahaan kasebut pribadi lan ora wajib nglaporake indikator finansial menyang masarakat.
          Lan rega mbukak informasi, langsung dikirim ing situs web SpaceX. 62 yuta kanggo peluncuran Falcon-9, kita adol Proton sadurunge munculé Falcon-9 kanggo 100 yuta dolar, lan ing wektu sing padha, pabrikan Proton nglumpukake utang.


          Ora, wis ana dodolan saben $75 yuta, dene layanan peluncuran roket miturut program federal regane kurang saka $30 yuta sing padha. Utang muncul amarga macem-macem alasan.
  4. LMN
    LMN 4 Juni 2019 09:37
    -7
    Kapal angkasa Amerika Cargo Dragon, sing saiki dadi siji-sijine pesawat ruang angkasa kargo sing ora mung bisa ngirim kargo menyang ISS, nanging uga bali menyang Bumi,

    Minangka cosmonaut kita misuwur ngandika: "Apa gunane penerbangan iki menyang angkasa saiki?! Kanggo tuwuh tetanduran ana?"

    Ayo mabur)) Apa masalahe?)
    1. wuh wuh
      wuh wuh 4 Juni 2019 13:22
      +5
      Ing kono, contone, kristal ditanam ing kahanan tanpa bobot. Lan padha ngumpulake elektronik lan instrumen ilmiah sing penting banget. Anggere ora bisa ngilangi orbit produk produksi, kabeh bisnis ora ana gunane.
      Dragons diijini kanggo netepake "ril" ing loro arah.
  5. novel66
    novel66 4 Juni 2019 09:55
    -1
    Kargo kalebu panganan, peralatan ilmiah lan teknis
    sampeyan kudu mriksa yen pengeboran wis nyeret liwat!
    1. donavi49
      donavi49 4 Juni 2019 10:11
      +9
      338 kg - cadangan kanggo kru;
      726 kg - bahan kanggo riset ilmiah;
      10 kg - peralatan kanggo spacewalks;
      443 kg - peralatan lan bagéan saka stasiun, komputer lan aksesoris;
      965 kg - alat ing kompartemen tanpa tekanan ("bagean" njaba kapal) - bakal dicopot nggunakake manipulator Canadarm2 lan dipasang ing njaba ISS.

      Kaya biasane, sebagian besar kargo ilmiah yaiku riset biologi. Ayo dadi pirembagan bab sawetara wong.

      sinau Jerman Photobioreactor bakal nuduhake kemungkinan nggunakake mikroalga kanggo nggawe sistem dhukungan urip hibrida. Sistem eksperimen bakal digabungake karo salah sawijining rak sistem pendukung urip ing stasiun, LSR Eropa - Rak Dhukungan Urip. Ganggang (Chlorella vulgaris) bakal ngowahi sawetara karbon dioksida saka LSR dadi oksigen... Sawise pungkasan eksperimen, ganggang bakal dikirim bali menyang Bumi. Saliyane nyedhiyakake oksigen kanggo para astronot, ganggang bakal bisa mlebu ing diet para lelungan antariksa ing mangsa ngarep.

      Sawetara pasinaon nggunakake teknologi organ-on-a-chip uga bakal pindhah menyang stasiun. Nyatane, iki minangka piranti cilik sing minangka model telung dimensi saka jaringan utawa organ. Ing kono, sel-sel jaringan tartamtu disambungake karo tabung sing diwenehake getih lan nutrisi.

      Kargo liyane sing bakal menyang ISS yaiku instalasi Hermes. Iku kasusun saka papat wadhah (secara kolektif diarani minangka "kaset"), diisi karo tiruan saka macem-macem jinis lemah, contone, regolith lunar; Hermes uga dilengkapi kamera, lampu, sistem komunikasi kanggo eksperimen jarak jauh. Astronot mung kudu nginstal set anyar saka kontaner; yen ora, Hermes bakal operate autonomously.

      Ing kompartemen tanpa tekanan, Naga bakal ngirim rong kargo menyang stasiun. Sing pertama yaiku misi. Observatorium Karbon Orbit NASA (OCO-3), kang bakal kanggo ngukur jumlah karbon dioksida ing atmosfer planet kita. Kapindho yaiku sakumpulan eksperimen ing Program Riset Luar Angkasa Angkatan Udara AS STP-H6. Minangka bagéan saka STP-H6: misi demonstrasi XCOM nggunakake komunikasi sinar-X, analisa elektrostatik iMESA kanggo riset ionosfer, superkomputer eksperimental kanggo ngolah foto lan rekaman video ing angkasa, kamera inframerah kanggo njupuk sinar atmosfer lan sawetara eksperimen liyane, kalebu siswa..

      1. novel66
        novel66 4 Juni 2019 10:12
        -3
        Aku isih ora ngerti - apa ana pengeboran? yen ana - pilih!
        1. ora pati
          ora pati 4 Juni 2019 12:43
          -4
          Sampeyan njupuk adoh pengeboran, padha bakal gnaw liwat tembok ISS karo makutha inten ing untu. wassat
          1. novel66
            novel66 4 Juni 2019 12:55
            -3
            iku ora kasep kanggo kicked wong metu
      2. Fkjydjckfrgh
        Fkjydjckfrgh 4 Juni 2019 18:11
        0
        Kutipan saka donavi49
        Ganggang (Chlorella vulgaris) bakal ngowahi sawetara karbon dioksida saka LSR dadi oksigen.

        Yen iki bener, banjur Zadornov bener. Sajrone fotosintesis, oksigen dibebasake saka banyu, lan CO2 kalebu ing molekul karbohidrat. Iku "luwih murah" kanggo gawé oksigen dening elektrolisis prasaja, lan nyerep CO2. Toil sampah (sampah dudu tembung sumpah, nanging cukup sastra, jelas proyek bodho diarani sampah, sing dicolong nganggo salib oblique ing wangun huruf X (ing Slavonic Old)
        1. Fkjydjckfrgh
          Fkjydjckfrgh 4 Juni 2019 18:20
          -1
          "Ora, ora, sampeyan dudu Rusia" Apa admin situs iki imigran sing ora ngelingi basa kasebut? Salah siji Zhy.da Abadi (karakter sing cukup alkitabiah) bakal digawe maneh dadi wong Yahudi sing langgeng (Ivan bakal diganti karo Rusian), banjur jeneng Rusia lawas saka huruf X ora liwati. korban USE
  6. Vasily199
    Vasily199 4 Juni 2019 13:05
    +6


    Patriot Urya bark karavan teka!
    1. loki565
      loki565 4 Juni 2019 14:10
      -3
      Kita ora ing dalan karo kafilah iki))) Dadi yen njeblug maneh, kita ora bakal nangis)))
  7. Stafford
    Stafford 4 Juni 2019 14:56
    +4
    Sugeng tanggap warsa Pak Musk atas sukses meneh!!!
    1. minger
      minger 4 Juni 2019 23:38
      +2
      Kutipan: Stafford
      Sugeng tanggap warsa Pak Musk atas sukses meneh!!!


      Dina iki "Progress" MS-10 sukses ngrampungake misi menyang ISS, sadurunge ngirim kargo lan bahan bakar ing kana, lan dina iki njupuk "aset cair" saka iku. Meh 200 dina nginep ing angkasa! Banjur congratulate Roskosmos ing sukses.


      "Kemajuan" MS-10 sadurunge docking

      Lemah?

      Lan, sampeyan mung ing Topeng .... ngguyu
  8. KAMS
    KAMS 6 Juni 2019 07:49
    -2
    Aku nilar situs iki kanggo dangu lan ngunjungi dina iki, aku iki sepisan maneh nggawe percoyo saka correctness kang nglirwakake. Komentar miskin "Roskosmos kita wis metu saka dalan" ... nanging njupuk alangan kanggo pindhah menyang statistik saka diluncurake manned lan non-manned lan kaget - kita pimpinan lan iki ana ing sanksi monstrous, meksa financial lan politik. Maksuté Kepiyé? Iki tegese industri teknik lan teknis digunakake, biro desain lan laboratorium digunakake. Roskosmos isih nduweni bar sing dhuwur, sanajan ana kekacauan 25 taun ing negara kasebut. Senadyan rasa ora puas lan ora ngerti, industri kasebut tetep lan nggawe dhasar sing saiki ora kasedhiya kanggo umume negara teknologi dhuwur. Roskosmos ora bisa digunakake ing pesenan sampeyan! Roskosmos dudu pizza ing omah, dudu film sing kudu dipesen lan dudu badut ulang tahun. Ngilangke dhewe lan ndeleng apa padha supaya sampeyan ndeleng, clowns. Lan "g. vno" "kanggo Amerika, padha fly iku loro menyang papan lan ing modul. Musk ora ragu-ragu kanggo miwiti omong kosong menyang langit, lan YOU Roskosmos kabeh musna ... Goodbye, panah-minded kabeh- tukang sapu lara aku bakal lali dalan menyang sumber iki