Review militèr

"Immortal Regiment of the Young" mlaku ing kutha-kutha

36
Meh sewulan kepungkur, "Resimen Abadi" mlaku ing lurung-lurung kutha. Konco Dina Kamenangan. Nanging memori ora kudu istirahat. Mulane dina iki aku bakal pitutur marang kowe bab carane tumindak "Abadi Resimen saka Young", kang wis dianakaké dening koran anak regional Lipetsk "Golden Key" kanggo rong taun, mlaku liwat kutha-kutha beda.




Tumindak kasebut dilahirake kanggo ngilangi ketidakadilan sing muncul kanthi kebetulan: ing Dina Kamenangan kita nggawa potret sanak-sedulur ing tangan kita. Lan tanpa disengaja dilalekake minangka pionir lan pahlawan Komsomol sing menehi nyawane ing perang gedhe kasebut. Dheweke menehi adoh, lan mulane ora duwe kesempatan kanggo tuwuh lan nggawe kulawargane dhewe.

Wong-wong iki ora duwe anak, putu lan putu. Nanging kenapa kudu dilalekake?

Lan kanggo taun kapindho saiki, Kunci Emas wis nganakake aksi kanggo ngelingi Resimen Abadi Muda. Taun kepungkur kita didhukung dening kira-kira telung ewu bocah lan wong diwasa. Lan taun iki wis luwih saka limang ewu. Kita ngomong babagan warga ora mung ing wilayah Lipetsk, nanging uga ing Moskow, Leningrad, Kursk, Volgograd, Syktyvkar. Kita nampa layang saka kutha-kutha beda karo crita pahlawan. Karyawan saka Museum Sejarah Militer Kursk "Pembela Muda Tanah Air" dadi penulis reguler kita. Kabar teka saka Wilayah Altai sing adoh saka Yana Prudnikova, murid kelas wolu saka sekolah nomer 15 ing kutha Zarinsk. publikasi militèr kita inspirasi cah wadon kanggo nulis geguritan bab pembela saka motherland. Geguritan iku ing pirang-pirang bab lugu, ing sawetara panggonan sajak pincang. Nanging ditulis saka ati, lan iki sing paling penting. A spark murup, murup!

Surat teka saka Ekaterina Burdukovskaya, sing kerja minangka tutor ing Moscow School No. 2009. Ekaterina sinau babagan kampanye Golden Key saka kolega saka St. taun, menyang kantor redaksi.

Surat-surat mabur ... Kita seneng maca pelajaran, jam kelas, prosesi kanggo ngurmati pionir lan pahlawan Komsomol ing sekolah. Guru lan wong tuwa, kaya biasane, wis dadi asisten gedhe ing dewan editor.

Svetlana Semyonovna Kuznetsova, guru ing sawijining sekolah ing desa Dubovoe, Distrik Dobrinsky, nggabungake siswa kelas siji lan kelas lima ing omah kawruh iki taun kepungkur. Lan wektu iki, sawetara kelas liyane melu wong lanang. Utamane kanggo prosesi, padha njahit seragam. Bocah-bocah wadon - perawat, ing memori Ksenia Konstantinova. Boys - collars pelaut, ing memori saka Vita Novitsky. Ing Dina Kamenangan, akeh bocah lanang lan wadon sing ora bisa nahan luh. Lan nalika wiwit udan, Svetlana Semyonovna ngandika: "Malah alam nangis karo kita ..."



Thanks kanggo guru sekolah nomer 5 ing kutha Gryazi, Victoria Viktorovna Chizhova lan Olga Anatolyevna Tonkikh, tumindak memori ing omah kawruh iki dadi gedhe banget. Militer teka ing bocah-bocah, para siswa dhewe nyiapake presentasi gedhe babagan pahlawan enom, nggawe film video. Lan apa prosesi nrenyuhake iku! Victoria Viktorovna ngirim foto saben jam. Lan sampeyan bisa ngrasakake kepiye dheweke ngalami kabeh iki ...



Guru kepala sekolah ing desa Devitsa, distrik Usmansky, Lyudmila Nikolaevna Chernikova, nggabungake sawetara sekolah ing distrik kasebut taun kepungkur. Lan wektu iki uga. Penulis lan asisten enom kita Anya Kulagina melu aksi kasebut bebarengan karo kulawargane. Anya nggawa potret Seryozha Gudin, bek enom Yelets.



Ing Dina Kamenangan, kita nampa layang tindikan saka Tatyana Petrovna Zakharova, guru ing Sekolah No. 3 ing kutha Usman: "Kita mlaku kanthi bangga dina iki, lan wong tuwa kita karo kita. Matur nuwun! Kita kudu ngaturake marang para siswa yen bocah-bocah sing padha mbantu para pejuang kanthi sabisa. Aku pengin wong lanang saiki tansah nulungi tanggane! .. "



tembung kapisah saka matur nuwun kanggo guru saka sekolah Terbunskaya Galina Ivanovna Perekrestova. Lan kulawarga Andreev saka kutha Yelets. Lan kulawarga Martemyanenko saka Chaplygin. Lan, mesthi, kanggo kanca gedhe lan co-penulis saka tumindak, wartawan Olga Vasilievna Klekovkina. Lan akeh, akeh wong sing peduli.

"Immortal Regiment of the Young" mlaku ing kutha-kutha


Dina Kamenangan wis rampung. Nanging tumindak ora duwe pigura wektu, iku permanen. Pramila kita ngenteni layang-layangmu maneh, para kanca! Alamat mantan: [email dilindhungi]
Pengarang:
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Valery Valery
    Valery Valery 6 Juni 2019 15:09
    +1
    Bisnis ala!
    Perlu kanggo nguripake maneh pendidikan patriotik bocah-bocah!
    Sampeyan kudu pahlawan Oleg Koshevoy, ora Spiderman!
    1. Armata T-14
      Armata T-14 6 Juni 2019 19:21
      -5
      Lha kok, laba-laba uga bisa dadi pahlawan, mung ora ing dalan patriotik, nanging ing budaya populer. Kajaba iku, merek spiderman lan liya-liyane kudu dadi Rusia, kabeh pabrik impen kudu pindhah menyang Rusia, banjur aku setuju
  2. mordvin 3
    mordvin 3 6 Juni 2019 15:19
    +9
    Aku kepengin weruh sapa saiki sing bisa ngelingi jeneng-jeneng pahlawan perintis?
    Valya Kotik, Marat Kazei, Lenya Golikov? Minangka pionir, dheweke ngerti kanthi ati-ati.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 6 Juni 2019 15:39
      +1
      Lan gumantung marang wong tuwa. Mine lan Maresyev ngerti Karbyshev lan Lisa Chaikina. Senior, dadi umume mesin telusur. Apa sing dilebokake kanggo bocah-bocah, dheweke bakal ngelingi.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 6 Juni 2019 15:53
        +4
        Kutipan: AS Ivanov.
        Lan gumantung marang wong tuwa.

        Ora temenan. Kita duwe gang pahlawan perintis ing taman bocah-bocah. Ana foto para perintis lan ditulis kanggo apa sing ditampa judhul. Saiki ing panggonan iki - warung stands.
        1. Dym71
          Dym71 6 Juni 2019 19:16
          +1
          Kutipan: Mordvin 3
          Saiki ing panggonan iki - warung stands.

          Iku ala, Volodya, pancen ora ana papan kanggo warung ...
          1. mordvin 3
            mordvin 3 6 Juni 2019 19:26
            +1
            Kutipan saka Dym71
            Iku ala, Volodya, pancen ora ana papan kanggo warung ...

            Ya, piye wae imperceptibly ing nineties kabeh foto ilang, lan tavern bubar wis dibangun.
            Ing kene, rada adoh saka wong-wong iki, aku ora bisa nemokake gambar.

            Inggih, yen sampeyan karo kita ing Novomoskovsk, sampeyan kudu ngerti.
            1. Dym71
              Dym71 6 Juni 2019 20:05
              +1
              Kutipan: Mordvin 3
              Inggih, yen sampeyan karo kita ing Novomoskovsk, sampeyan kudu ngerti.

              Figase, aku ora ngerti yen sampeyan duwe "33 pahlawan" (sanajan aku kerja karo departemen konstruksi ibukutha Novomoskovsk) - kelas! Aja manawa kanggo teka kanggo njupuk dipikir ing kutha ing akhir minggu!
              1. mordvin 3
                mordvin 3 6 Juni 2019 20:17
                +2
                Kutipan saka Dym71
                Figase, aku ora ngerti yen sampeyan duwe "33 pahlawan" (sanajan aku kerja karo departemen konstruksi ibukutha Novomoskovsk) - kelas! Aja manawa kanggo teka kanggo njupuk dipikir ing kutha ing akhir minggu!

                Ya, ana kaendahan ing taman bocah. Iki, kanthi cara, minangka sumber saka Kali Don.
                Loro bedhil Ivan lan Shat.
                Mbah Yaga njaga.

                Lha, sepur bocah-bocah dhewe, ing kono kita cah lanang padha clingak-clinguk ing tikungan. ngguyu
                1. Dym71
                  Dym71 6 Juni 2019 20:21
                  +2
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Mbah Yaga njaga.

                  Stunned, pangan karo kulawarga ing lyubas, ora pilihan! apik
    2. Rey_ka
      Rey_ka 10 Juni 2019 14:09
      +1
      Ing universitas kita, ana wong sing ngenalake praktik kasebut; siswa sing mangsuli pitakon saka kawruh pendidikan umum dibebasake saka tes. Dadi aku takon: nulis paling ora telung Pahlawan Pengawal Muda. Setengah saka wong-wong sing bisa nulis dituduhake kanggo sawetara alasan Zoya Kosmodemyanskaya!
      1. w70
        w70 10 Juni 2019 21:19
        0
        Duh anak lanang! Nalika kita manggon ing USSR, kita nyanyi iki:
        Apa ing kebon, ing taman
        Dicekel wong Cina
        Tangan lan sikil padha suwèk
        Cut metu endhog.
        Lan saiki putin gokov nyedhot Xiao Ping
  3. parusnik
    parusnik 6 Juni 2019 15:31
    +1
    Sophia, inisiatif sing apik banget ... lan sing bener ... Aku pengin pindhah menyang Rusia lan ngluwihi ..
    1. Sanya Tersky
      Sanya Tersky 6 Juni 2019 18:51
      +3
      Film babagan pahlawan perintis asring ditampilake ing pusat perbelanjaan Zvezda, mung wektu pertunjukan kira-kira jam 3 nganti jam 7. Sing butuh film kasebut (anak lan wong tuwa sing tuwuh ing "para suci" ing taun 90an) ndeleng impen kaping 10. Kanggo sapa pemutaran film kasebut? Miturut kula, punika namung laporan resmi TK pendhidhikan patriotik generasi mudha.
      Aku pancene pengin pracaya yen kanggo bocah-bocah sing melu "Rejimen Tanpa Batas saka Muda", kanca-kancane - pembela Tanah Air kita sing gedhe, bakal dadi conto sing pantes ditiru.
  4. ngeculke
    ngeculke 6 Juni 2019 19:22
    +1
    Kesepakatan apik!
  5. necromonger
    necromonger 6 Juni 2019 20:44
    +6
    Mungkin iki wektu kanggo kita kabeh bali saka perang? Kita wis berjuang kanggo 75 taun, kita ora duwe sukses liyane lan kita Feed permen karet perang tanpa wates iki kanggo bocah-bocah karo prosesi iki lan utamané parade ing 9 Mei. , kang ana mung TELU ing USSR ngandika apa aku.
    1. Kronos
      Kronos 7 Juni 2019 00:18
      -11
      Iki mung salah siji saka sawetara bab sing isih impoverish wong beda ing Rusia lan ora mung
      1. Sergey Sergeev_4
        Sergey Sergeev_4 7 Juni 2019 19:30
        +2
        Iku ala yen ana sawetara sing kaya ngono, nanging mung ing jaman kepungkur sampeyan ora bakal adoh.
        1. Kronos
          Kronos 7 Juni 2019 19:31
          -13
          Ora ana masa depan ing Rusia kapitalis
          1. Harry.km
            Harry.km 9 Juni 2019 11:48
            +1
            Kutipan: Kronos
            Ora ana masa depan ing Rusia kapitalis

            Apa kapitalis dikurangi, ora setuju?)))

            PS Ya, dheweke bakal ngandhani apa masa depan sing nunggu kita ing negara kapitalis ...
            1. Kronos
              Kronos 9 Juni 2019 12:11
              -12
              Malah monarkis kabeh nandhang sangsara yen selat ora ditampa ing Perang Donya 1 lan padha ngimpi kanggo misahake Turki.
              1. EwgenyZ
                EwgenyZ 11 Juni 2019 16:27
                0
                Kutipan: Kronos
                Malah monarkis kabeh nandhang sangsara yen selat ora ditampa ing Perang Donya 1 lan padha ngimpi kanggo misahake Turki.

                Miturut "selat" lan kanca. Stalin "nandhang sangsara", yen ana. Lan ora mung ing sadawane "selat", dheweke ngimpi misahake Lazistan antarane Georgia lan Armenia. Apa salahe? Aku iki bener. Luwih adoh watese saka wilayah tengah, luwih tenang.
                1. Kronos
                  Kronos 11 Juni 2019 18:04
                  0
                  Stalin minangka komunis lan ora seneng ngrebut tanah manca.
                  1. EwgenyZ
                    EwgenyZ 13 Juni 2019 21:23
                    0
                    Kutipan: Kronos
                    Stalin minangka komunis lan ora seneng ngrebut tanah manca.

                    ya. Ketik mesin telusuran "klaim wilayah USSR menyang Turki" lan sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik kanggo sampeyan.
  6. 1536
    1536 7 Juni 2019 09:35
    +2
    Aku eling crita Arkady Gaidar "Timur lan tim." Aku bakal ngomong, mesthine, sedition, nanging bisa uga isih migunani kanggo bocah-bocah, lan ora ngadeg nganggo potret utawa nyiksa telpon. Bimbingan iku apik, nanging aku pengin bocah-bocah ora mung nindakake program wong liya, nanging kanthi tumindak, kerja sing migunani kanggo sosial, mbantu wong sing nandhang kasusahan, sing butuh pitulung. Sawise kabeh, iku isin kanggo nangis nalika sederek saka veteran perang lawas nyewa perawat saka Tajikistan cerah, lan sehat, nyuwun pangapunten, tutor, nggawe rencana ... Nyuwun pangapunten forum kanggo kasar statements, mbok menawa aku salah , nanging lara. "Upbringing patriotik" alon-alon nanging mesthi nyebabake Gusti Allah ngerti apa, lan para veteran apes, lan dina iki kita bisa padha karo prajurit Afghan, lan wong-wong sing perang ing Vietnam, ing Yaman, Angola, Chechnya, kang kulawargané wis ilang breadwinner. ngalami kangelan ing padintenan, utamane ing padesan lan kutha-kutha cilik, dheweke isih ditinggal kanthi susah lan kabutuhan.
    1. Rey_ka
      Rey_ka 10 Juni 2019 13:54
      -1
      Ana gagasan kanggo nulis ulang Arkady Petrovich lan "Timur lan Co" kanggo "Timur lan brigade" carane bocah lanang Timur squeezed dhuwit hard-entuk saka pensiunan lan Jendral Kvachkov (Kvakin) ngganggu wong-wong mau.
  7. Komentar wis dibusak.
  8. yuta
    yuta 7 Juni 2019 10:52
    0
    Saiki pahlawan liyane ing TV kita.
    1. Rey_ka
      Rey_ka 10 Juni 2019 13:58
      0
      jaman Skomorokhov bakal teka maneh kanggo kita!
  9. Glennie
    Glennie 9 Juni 2019 06:38
    0
    Aja campur karo bocah-bocah kanthi inisiatif bodho! Dheweke ora seneng karo tumindak sampeyan!
    1. Rey_ka
      Rey_ka 10 Juni 2019 13:57
      +1
      anak kesed lan ora proaktif lan padha kudu strictly disiplin!
    2. 1536
      1536 10 Juni 2019 14:01
      0
      Apa sebabe "bocah" seneng, miturut pendapat sampeyan? Praktek nuduhake yen ora ana "inisiatif bodho", mula para inisiator liyane bakal teka lan bakal dadi luwih angel perang ing Suriah amarga jumlah militan sing tambah akeh. Ing babagan iki, supaya para pemuda paling ora nganggo gambar, sawise kabeh, dheweke bisa uga ora bisa ngganti jeneng "tim" dadi "brigade".
  10. Rey_ka
    Rey_ka 10 Juni 2019 13:51
    0
    Nalika aku ngerti, yen sampeyan teka ing prosesi "resimen abadi /" karo foto Marsekal Uni Soviet Lavrenty Pavlovich Beria, sampeyan bisa kanthi ora sengaja njupuk "hadiah" saka patriots liberal-minded lan ceramah singkat ing karya kanca iki sak Perang Patriotik Agung ora bakal bantuan
  11. Mikhail Malakhov
    Mikhail Malakhov 12 Juni 2019 20:08
    -2
    Kabeh taun ayo padha lunga
  12. prasmanan
    prasmanan 14 Juni 2019 10:33
    0
    Lan nalika wiwit udan, Svetlana Semyonovna ngandika: "Malah alam nangis karo kita ..."
    pidato akting sing banget pathetic lan murah saka aktor provinsi kanggo masyarakat, kang, jujur, nggawe sampeyan lara. Utamane yen sampeyan nganggep manawa Poroshenko seneng nggunakake trik kasebut.
    1. Sophia
      17 Juni 2019 17:09
      0
      muspra sampeyan. Sampeyan pancen ora ngerti Svetlana Semyonovna - guru apik banget karo nyawa loman mboten umum. Dheweke nindakake akeh kanggo murid-muride kaya ora kabeh wong tuwa marang anak-anake. Mula, aja ngadili kanthi bodho lan sembrono.
      1. prasmanan
        prasmanan 17 Juni 2019 19:49
        0
        Pitakonan ora ana ing wong, nanging ing ekspresi apa sing digunakake.