Review militèr

Perlombaan senjata hipersonik. Pamuter anyar: Jerman

9
Saiki, kabeh negara utama ing donya ngembangake senjata canggih adhedhasar teknologi hipersonik. Bubar kasebut dikenal manawa proyek sing padha digawe ing Jerman. Nganti saiki, program hipersonik Jerman ana ing tahap awal, nanging asil nyata bakal dikarepake ing mangsa ngarep. Kapentingan khusus yaiku alasan resmi kanggo miwiti karya kasebut.




Wiwit taun kepungkur


Informasi babagan proyek hipersonik Jerman pisanan diterbitake sawetara dina kepungkur dening Welt. Peter Heilmeier, kepala departemen sales saka keprihatinan MBDA, ngandika bab orane karya kuwi. Perwakilan organisasi pangembang ngumumake sawetara data babagan proyek anyar, nanging ora ngumumake rincian sing ora perlu.

Program hipersonik diluncurake taun kepungkur kanthi inisiatif departemen senjata lan teknologi Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr (BAAINBw). Alesan kanggo wiwitan proyek iki diarani "ancaman khusus" ing wangun pangembangan Rusia paling anyar. Analisis senjata anyar lan janji Rusia nuduhake manawa sistem Jerman sing ana ora bisa nglawan maneh. Iki mbutuhake nggawe conto rampung anyar.

Program kasebut saiki ana ing tahap awal riset lan panemuan teknologi. Jerman makarya kanthi mandiri lan durung melu negara liya. Prototipe pisanan program anyar bakal katon lan diuji sajrone telung taun sabanjure.

P. Heilmeier ora nemtokake sifat proyek anyar lan syarat dhasar kanggo senjata mangsa ngarep. Ing wektu sing padha, dheweke nedahake manawa pembangunan sing njanjeni mung sifate defensif lan tujuane kanggo nglindhungi ancaman saka senjata manca.

Bisa manunggal


Perwakilan MBDA nuding sifat defensif pangembangan anyar lan njlentrehake ruang lingkup aplikasi kasebut. Dadi, rudal hipersonik saka model sing janjeni bisa digunakake ing bidang pertahanan udara. Iku cukup bisa dadi salah siji saka amunisi kanggo sistem rudal anti-pesawat Taktische Luftverteidigungssystem (TLVS).

Saiki, keprihatinan MBDA, bebarengan karo Lockheed Martin, nggarap tampilan teknis sistem pertahanan udara TLVS ing mangsa ngarep. Wis ing sasi iki, rampung karya kasebut wis samesthine, sawise Bundeswehr bakal bisa nyetujoni proposal teknis utawa nggawe amandemen dhewe. Nderek saka pratelan anyar sing rudal kanthi ciri sing luwih apik bisa uga katon minangka bagéan saka sistem pertahanan udara sing janjeni.

Senjata kanggo pertahanan


Isih sithik banget informasi babagan program hipersonik Jerman, nanging data sing kasedhiya menarik banget. Kaping pisanan, nderek saka wong-wong mau yen Jerman ora ngrancang ngulang pengalaman negara liya lan nggawe proyek dhewe sing padha karo wong liya. Kosok baline, teknologi modern bakal dikenalake ing wilayah liyane.

Saiki ing hypersonic gaman biasane ngerti sistem rong kelas. Iki minangka rudal jelajah mogok sing bisa ngembangake kecepatan dhuwur, uga hulu ledak gliding hipersonik sing dicepetake kanthi rudal khusus. Pernyataan dening wakil MBDA nuduhake manawa sistem sing beda banget digawe kanthi prentah saka BAAINBw.

P. Heilmeier bilih proyèk anyar dimaksudaké kanggo nimbali, lan katon digandhengake karo pembangunan manca paling anyar. Kajaba iku, data diwenehake babagan kemungkinan introduksi amunisi hipersonik menyang sistem pertahanan udara anyar. Kabeh iki bisa dianggep minangka pitunjuk banget transparan babagan inti lan tujuan proyek Jerman anyar.

Kayane kita ngomong babagan pangembangan kompleks anti-pesawat kanthi rudal dipandu hipersonik utawa nggawe sistem pertahanan rudal sing padha kanggo implementasine ing proyek pertahanan udara sing dikembangake. Sistem impact durung disebutake. Nanging, sawise nguwasani teknologi sing dibutuhake lan dites minangka bagéan saka proyek SAM, perusahaan Jerman bakal bisa nggawe senjata nyerang.

SAM Hipersonik


Gagasan senjata defensif adhedhasar teknologi hipersonik menarik banget kanggo militer. Kajaba iku, ide kasebut wis nemokake aplikasi ing praktik lan ngonfirmasi kemampuan kanggo ngatasi misi tempur sing ditugasake. Mangkono, Jerman lan MBDA ora bisa dianggep minangka pionir, nanging ing kasus iki, asil proyek anyar bakal luwih menarik.



Dhéfinisi penerbangan hipersonik nuduhaké kacepetan paling sethithik M=5. Kinerja penerbangan kasebut menehi keuntungan sing jelas kanggo SAM. Rudal kasebut bisa nyegat target sing mabur kanthi kacepetan sing luwih cepet, lan yen ana kacilakan, sistem pertahanan udara bakal duwe wektu kanggo miwiti maneh. Kanthi pendekatan sing tepat kanggo ngrancang, uga bisa njamin maneuverability pluru sing dhuwur, nambah efektifitase.

Roket kanthi kecepatan penerbangan hipersonik wis nemokake aplikasi praktis. Dadi, minangka bagéan saka sistem pertahanan rudal Rusia, anti-rudal PRS-1 / 53T6 digunakake, bisa nyepetake nganti 5-5,5 km / s lan maneuvering kanthi kakehan longitudinal nganti 210. Modifikasi paling anyar saka Amerika. SM-3 anti-rudal nuduhake kacepetan nganti 4-4,5 km / s karo maneuverability dhuwur lan akurasi karusakan. Jerman bisa uga dadi pangripta senjata liyane kanggo tujuan iki lan kanthi karakteristik sing padha ing mangsa ngarep.

Dituduhake manawa alasan peluncuran program hipersonik Jerman yaiku pangembangan Rusia sing anyar. Pancen, bagean tartamtu saka sistem serangan paling anyar saka tentara Rusia minangka target sing angel banget utawa ora bisa diganggu sistem pertahanan manca modern. Kanggo nglawan wong-wong mau, perlu senjata dhasar anyar kanthi kinerja dhuwur.

Cara pangembangan


Adhedhasar data sing kasedhiya, sampeyan bisa nggawe ramalan kira-kira pangembangan luwih lanjut saka program hipersonik Jerman. Kaping pisanan, MBDA lan organisasi sing gegandhengan kudu ngrampungake studi umum babagan topik hipersonik lan nggoleki teknologi sing dibutuhake. Sawise iku, bakal bisa miwiti ngembangake proyek senjata lengkap.

Sawetara jenis sistem rudal pertahanan kudu katon dhisik. Sistem pertahanan rudal jinis anyar bisa dienalake ing sistem pertahanan udara TLVS sing dikembangake, nanging uga bisa nggawe kompleks anyar sing khusus kanggo kasebut. Sistem anti-pesawat sing wis rampung bakal ditujokake kanggo Bundeswehr, nanging ing mangsa ngarep bisa mlebu pasar internasional. Mesthine, proyek SAM sing sukses kaya iki bakal narik kawigaten para panuku potensial.

Kepemimpinan militer lan politik Jerman duwe pandangan khusus babagan pangembangan sektor pertahanan, sing bisa ngalangi pangembangan sistem hipersonik. Nanging, ora bisa ditolak yen sawise kompleks pertahanan, sistem serangan adhedhasar teknologi sing wis kabukten bakal katon.

Kanthi pengalaman serius ing lapangan rudal, MBDA lan perusahaan Jerman liyane bisa nggawe loro rudal jelajah hipersonik kanthi pembangkit listrik lan kompleks kanthi hulu ledak perencanaan. Nanging, nganti saiki topik senjata kasebut durung diangkat, sing menehi sawetara alasan kanggo optimisme.

rencana gedhe


Program hipersonik Jerman diwiwiti taun kepungkur, lan karya liyane bakal mbutuhake sawetara taun maneh. Dadi, tes dijadwalake diwiwiti sajrone telung taun sabanjure. Mesthine, tegese mriksa komponen individu, nalika nguji kompleks kanthi wutuh bakal diwiwiti mengko. Pranyata metu sing malah karo pangembangan sarujuk saka acara, gegaman anyar bakal mlebu layanan karo Bundeswehr ora sadurungé saka agêng-twenties. Sawisé iku, efektifitas tempur pertahanan udara Jerman lan pertahanan rudal bakal tambah akeh.

Senjata Jerman sing dhasar anyar bisa mengaruhi potensial serangan saka negara katelu. Mangkono, negara-negara sing dianggep Berlin minangka musuh potensial kudu nganggep sing paling anyar warta lan rencana kanggo nanggepi. Kaping pisanan, iki ana gegayutane karo Rusia - iku pangembangan paling anyar sing dadi alasan resmi kanggo ngluncurake program hipersonik Jerman.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
MBDA Systems / mbda-systems.com
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. amatir
    amatir 10 Juni 2019 05:38
    0
    Peter Heilmeier, kepala departemen sales saka keprihatinan MBDA, ngandika bab orane karya kuwi. Perwakilan saka organisasi pembangunan ...

    "Iklan iku mesin perdagangan". Sampeyan ora bakal memuji dhewe - sampeyan ora bakal entuk dhuwit
    1. Sipil
      Sipil 10 Juni 2019 07:46
      +4
      1. Ana dhuwit. 2. Ana potensi ilmiah. 3. Ana industri. Apa ora kanggo nindakake. Sapa wae bisa nindakake kanthi dhuwit.
  2. RuSFr
    RuSFr 10 Juni 2019 07:30
    +2
    Matur nuwun kanggo konten sing menarik
  3. michael3
    michael3 10 Juni 2019 10:57
    +1
    Ora kaya senjata nuklir, hypersound ora diwatesi karo perjanjian watesan. Nutul orientasi "defensif". Kepiye senjata sing sejatine nyerang bisa dadi "defensif"? Hehe...
    Umumé, jagad iki ganti. Rudal hipersonik minangka kesempatan kanggo mbatesi kemampuan tempur Amerika Serikat kanthi drastis kanthi njamin karusakan armada. Uga kesempatan kanggo entuk senjata super kuat kanggo akeh negara sing ora wani ngembangake senjata nuklir.
    Ing negara saiki perang kanggo dhuwit karo kabeh donya, Amerika Serikat cetha ora bisa nggawe framework kontrak sing nahan pangembangan topik. Apa sing bakal ditindakake? Ing mratelakake panemume, paling kamungkinan sing padha bakal pindhah menyang langsung teror, numpes ilmuwan lan engineers, padha karo kita ing 90s. Kita ngenteni laporan babagan "kematian aneh" ing Jerman.
  4. Operator
    Operator 10 Juni 2019 11:31
    -4
    Jerman, Amerika, Cina, lan sapiturute kanggo motor hypersound minangka kanggo rembulan.
    1. michael3
      michael3 10 Juni 2019 12:13
      +2
      Persis siji dodolan adoh. Sayange, saiki jarak iki luwih cendhak tinimbang sadurunge.
    2. armata_armata
      armata_armata 10 Juni 2019 13:24
      0
      Jerman, Amerika, Cina, lan sapiturute kanggo motor hypersound minangka kanggo rembulan

      X-51 Iku mabur cukup apik karo scramjet a, minangka adoh aku elinga, masalah mung karo panuntun dhumateng
  5. Kanggo subuh
    Kanggo subuh 10 Juni 2019 11:40
    0
    Mangkono, anti-rudal PRS-1 / 53T6 digunakake minangka bagéan saka sistem pertahanan rudal Rusia, bisa nyepetake nganti 5-5,5 km / s lan maneuvering kanthi kakehan longitudinal nganti 210.

    Lan kenapa rudal sing kurang eksotis ora dituduhake? 48N6 (wiwit 1992 ing S-300PM), 9M82M lan 9M83M (wiwit 2013 ing S-300V4), lan 40N6 sing tahan suwe kudu cocog karo kacepetan (supaya bisa nembak target sing diumumake kanthi kecepatan 4.8 km / s). ).
  6. NF68
    NF68 10 Juni 2019 14:47
    +2
    Program hipersonik diluncurake taun kepungkur kanthi inisiatif departemen senjata lan teknologi Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr (BAAINBw). Alesan kanggo wiwitan proyek iki diarani "ancaman khusus" ing wangun pangembangan Rusia paling anyar. Analisis senjata anyar lan janji Rusia nuduhake manawa sistem Jerman sing ana ora bisa nglawan maneh. Iki mbutuhake nggawe conto rampung anyar.


    Penulis artikel kasebut ora ngerti manawa kabeh ora mung ana ing ancaman Rusia sing ora jelas, nanging uga ora ana negara liya sing gumantung ing kompleks industri militer "kanca lan sekutu sing paling disenengi", yaiku Amerika Serikat.