Review militèr

Peran Ahnenerbe ing terobosan teknologi Nazi Jerman

30
Pikiran para ilmuwan lan sejarawan wis suwe dikuwasani karo pitakonan ing ngendi Reich Katelu, ing tahap wiwitan pambentukan, entuk teknologi sing bisa nggawa Jerman Nazi menyang jajaran kekuwatan teknologi maju ing donya. Pitakonan sing gegandhengan: ing ngendi Jerman, kanthi ekonomi sing ringkih ing wektu kasebut, bisa nemokake sumber daya finansial kanggo terobosan sing luar biasa?


Peran Ahnenerbe ing terobosan teknologi Nazi Jerman


Renungan karo upaya kanggo nemokake jawaban kanggo pitakonan iki lan pitakonan liyane ditampilake ing salah sawijining program ing saluran YouTube Den TV. Program kasebut adhedhasar investigasi sing ditindakake dening Alexei Komogortsev babagan aspek-aspek sing ora dingerteni babagan "keajaiban teknologi Jerman". Penulis nyathet yen kita ngomong babagan aspek sing umume ngluwihi gagasan manungsa babagan kasunyatan.

Salah sawijining wilayah saka kegiatan iki ing Nazi Jerman, penulis nyebut karya Ahnenerbe - organisasi sing melu riset ing bidang pangembangan peradaban. Karya iki sing ditekanake nalika nyoba nerangake terobosan teknologi Jerman ing taun 30-an.

Ing kasunyatan, kahanan bisa uga luwih prosaic. Ora ana studi babagan okultisme lan liyane sing padha sing ora ana hubungane karo terobosan teknologi Jerman nalika jaman Hitler. Jawaban kanggo "misteri" bisa uga ana hubungane karo cara kanggo ngrampungake tugas lan dana penting sing dialokasikan kanggo kabutuhan kasebut ing Jerman Nazi. Nanging, masalah kasebut bisa uga bisa didebat.

30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kula 1970
    kula 1970 14 Juni 2019 06:23
    +6
    Ing salah siji perusahaan Siemens, banjur ana luwih akeh insinyur sing nduweni pendidikan sing luwih dhuwur tinimbang ing kabeh USSR. Kuantitas + budaya produksi + kebutuhan kanggo terobosan sing cetha - ngalih menyang kualitas teknologi anyar.
    Eropa liyane ora mbutuhake iki - jagad, maneh, rampokan netes saka Jerman .....
  2. Aerodrome
    Aerodrome 14 Juni 2019 06:23
    +3
    mmmda ... kita bisa ngalahake Nazi, ora dingerteni kepiye kabeh bakal kedadeyan.
    1. Cowbra
      Cowbra 14 Juni 2019 11:55
      +3
      Punika dikenal carane. Bom sing kuat ana ing dalan, kendaraan pangiriman - rudal balistik - kasedhiya. Inggris dijupuk metu saka game karo siji Bukak saka FAA ing London, USA - karo saperangan saka Bukak saka, contone, kapal selam - teknis - layak. Nanging, tanpa Inggris, Amerika Serikat ora duwe papan kanggo nglawan Jerman. Siji-siji karo USSR. Sumbu pas marang USSR - perang bisa menang. paling diikat
      1. Kucing
        Kucing 14 Juni 2019 12:30
        +1
        Punika dikenal carane. Bom sing kuat ana ing dalan, kendaraan pangiriman - rudal balistik - kasedhiya. Inggris dijupuk metu saka game kanthi siji peluncuran FAA ing London, AS - kanthi sawetara peluncuran saka, contone, kapal selam - kanthi teknis - layak.

        Ing jaman epik kasebut, jaket bomber minangka cara pangiriman utama. Iku ora kanggo apa-apa sing kita nyalin B-29 sethitik mengko. Nanging Jerman uga duwe proyek Amerika Bomber. Aku ora yakin manawa ora ana sing pengin nyalin-tempel ngguyu
        1. Cowbra
          Cowbra 14 Juni 2019 12:32
          +3
          Lelucon iku ana soko marang tukang ngebom, lan FAU-2 karo warhead nuklir - iku kabeh, tanpa opsi ora kejiret, yaiku wunderwaffe.
          1. Kucing
            Kucing 14 Juni 2019 12:48
            +1
            Tsimes iku mung ora bisa nglebokake hulu ledak nuklir menyang FAU-2. Lan Jerman ora duwe. Mung bangsa peradaban sing cukup pinter kanggo nyelehake senjata nuklir marang warga sipil
      2. NF68
        NF68 14 Juni 2019 15:46
        +1
        Kutipan saka Cowbra.
        Bom kuat ing dalan


        Ora ana apa-apa ing dalan kajaba bom "reget". Lan sadurunge peluncuran rudal balistik saka kapal selam, dheweke isih ngenteni lan ngenteni.
      3. bip
        bip 14 Juni 2019 19:02
        +1
        Babagan kapal selam Jerman kanthi wadhah peluncuran sing ditarik (sejenis cikal bakal kompak saka kompleks Sea Launch saiki sing gedhe banget) V-2 kanggo iki, aku elinga, ana ing Antologi Kasus Misterius saka majalah Tekhnika-Youth 12'1970!
        1. NF68
          NF68 15 Juni 2019 15:25
          +2
          Quote: beeper
          Babagan kapal selam Jerman kanthi wadhah peluncuran sing ditarik (sejenis cikal bakal kompak saka kompleks Sea Launch saiki sing gedhe banget) V-2 kanggo iki, aku elinga, ana ing Antologi Kasus Misterius saka majalah Tekhnika-Youth 12'1970!


          Lan aku elinga ndeleng sing padha. Nanging Jerman ora maju luwih saka proyek.
          1. bip
            bip 15 Juni 2019 16:52
            +1
            Nanging, proyèk Jerman lan conto rampung, kalebu ing kapal selam, dipun warisaken dening USSR lan sekutu kita, nyumbang kathah kanggo pembangunan pasca-perang peralatan militer.
            1. NF68
              NF68 15 Juni 2019 20:38
              +1
              Quote: beeper
              Nanging, proyèk Jerman lan conto rampung, kalebu ing kapal selam, dipun warisaken dening USSR lan sekutu kita, nyumbang kathah kanggo pembangunan pasca-perang peralatan militer.


              Kabeh iki isih kudu dieling-eling lan dieling-eling. Jerman ora duwe wektu, kaya-kaya ora kesusu.
              1. bip
                bip 15 Juni 2019 21:00
                0
                Mentri Industri Perang Reich Albert Speer minangka arsitek kanthi profesi, wong sing kreatif kanthi panemu sing wiyar lan ora tau dadi wong militèr, mula dheweke "bohemianly" ngidini (malah bertentangan karo pandhuan kategoris saka Reichsführer, "Sturmgever" sing padha. mung ana 1000 puteran amunisi saben tong minyak lan iku kabeh , mulane, dheweke ora seneng popularitas ing antarane prajurit Wehrmacht, amarga sawise eksekusi amunisi winates, dheweke dadi "dolanan ayu" sing ora ana gunane!) Panyebaran sumber daya kasebut. ing macem-macem "proyek" main peran lan semangat saka elit Nazi kanggo kabeh limo "wunderwaffe" edan. IMHO.
                Maneh, "Luftwaffe" Goering lan "Kriegsmarine" Doenitz saben narik Reichsodeil anggaran kanggo awake dhewe, lan "Heeres", ing manajemen "kopral" multi-level, kanggo awake dhewe, kaya liyane "fuhrers" sing luwih cilik ...
                Nanging apik yen Nazi ora duwe wektu kanggo nggawa akeh perkara "ing pikiran", sing padha duwe konstruksi mega-larang lan long-term, luh, nanging padha nggawe cadangan ngelmu lan desain, kanggo kabeh utama. jinis senjata, kanggo paling ora loro post-perang limang taun plans! eseman
                1. NF68
                  NF68 16 Juni 2019 15:15
                  +1
                  Quote: beeper
                  Mentri Industri Perang Reich Albert Speer minangka arsitek kanthi profesi, wong sing kreatif kanthi panemu sing wiyar lan ora tau dadi wong militèr, mula dheweke "bohemianly" ngidini (malah bertentangan karo pandhuan kategoris saka Reichsführer, "Sturmgever" sing padha. mung ana 1000 puteran amunisi saben tong minyak lan iku kabeh , mulane, dheweke ora seneng popularitas ing antarane prajurit Wehrmacht, amarga sawise eksekusi amunisi winates, dheweke dadi "dolanan ayu" sing ora ana gunane!) Panyebaran sumber daya kasebut. ing macem-macem "proyek" main peran lan semangat saka elit Nazi kanggo kabeh limo "wunderwaffe" edan. IMHO.
                  Maneh, "Luftwaffe" Goering lan "Kriegsmarine" Doenitz saben narik Reichsodeil anggaran kanggo awake dhewe, lan "Heeres", ing manajemen "kopral" multi-level, kanggo awake dhewe, kaya liyane "fuhrers" sing luwih cilik ...
                  Nanging apik yen Nazi ora duwe wektu kanggo nggawa akeh perkara "ing pikiran", sing padha duwe konstruksi mega-larang lan long-term, luh, nanging padha nggawe cadangan ngelmu lan desain, kanggo kabeh utama. jinis senjata, kanggo paling ora loro post-perang limang taun plans! eseman


                  Jerman lan sekutu-sekutune ora duwe sumber daya sing cukup kanggo nindakake perang kanthi efektif ing 2 ngarep bebarengan nglawan koalisi negara kanthi potensial militer lan ekonomi sing luwih gedhe. Mulane, Jerman ora bisa mbayar apa sing ditampa AS, BI lan USSR ing taun 1944-1945.
      4. Romka47
        Romka47 18 Juni 2019 16:52
        -2
        Iku babagan bom nuklir lan pendekatane, apik banget (?)
      5. Ratnik2015
        Ratnik2015 18 Juni 2019 17:46
        0
        Kutipan saka Cowbra.
        Bom sing kuat ana ing dalan, kendaraan pangiriman - rudal balistik - kasedhiya. Inggris dijupuk metu saka game karo siji Bukak saka FAA ing London, USA - karo saperangan saka Bukak saka, contone, kapal selam - teknis - layak.

        Yaiku, V-2 lan V-3 dikembangake kanthi tujuan kanggo njupuk Inggris metu saka perang kanthi 1-2 hulu ledak. Nazi kurang mung sawetara sasi. Kanggo serangan bom ing Amerika Serikat, pengebom jarak jauh ultra, kalebu stratosfer, dikembangake (Amerika Serikat ora duwe opsi kasebut nalika iku).

        Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing pesawat pengintaian Jerman miber relatif bebas liwat Moscow malah ing 1944, mundur saka USSR saka perang ing acara saka daya nuklir cukup bisa.
        1. Cowbra
          Cowbra 18 Juni 2019 17:59
          -1
          USSR ora mungkin. Inggih, minus Moscow, apa sabanjuré? Wis - minus Stalingrad, Kyiv, Novorossiysk, Sevastopol lan liya-liyane - minus Moscow ora ngganti apa-apa.
          Nanging London bakal langsung gabung, sanajan seprapat saka bledosan wis kobong - iku kabeh, ing dina sabanjuré padha metu saka perang. Lan siji-siji nglawan USSR, sanajan umur 44 - dheweke bisa nyeret kanthi serius, utawa malah nggawe perang dadi imbang.
          1. Ratnik2015
            Ratnik2015 18 Juni 2019 18:06
            0
            Kutipan saka Cowbra.
            USSR ora mungkin. Inggih, minus Moscow, apa sabanjuré? Wis - minus Stalingrad, Kyiv, Novorossiysk, Sevastopol lan liya-liyane - minus Moscow ora ngganti apa-apa.
            Nanging London bakal langsung gabung, sanajan seprapat saka bledosan wis kobong - iku kabeh, ing dina sabanjuré padha metu saka perang. Lan siji-siji nglawan USSR, sanajan umur 44 - dheweke bisa nyeret kanthi serius, utawa malah nggawe perang dadi imbang.

            Malih. Moskow minangka pusat komunikasi, pusat ekonomi, mula Jerman duwe kasus sing serius banget kanggo menangake Front Wétan yen Moskow dicekel utawa bom nuklir ditibakake ing kono (sanajan ing taun 1945, nalika tuduhan kasebut wis siap. , ora ana sing bakal tekan Moskow; nanging London - "ing tangan"). Stalingrad mung relatif cilik, sanajan industri, kutha ing Volga. Sevastopol mung port liyane ing Segara Ireng, kang ana akeh. Kelangan Kyiv lan Kharkov luwih sensitif, sanajan umume industri bisa ngungsi. Masalah utama karo Stalingrad yaiku metu saka Jerman menyang Volga lan ngilangi pasokan minyak Baku, mula pesawat lan tank Soviet wiwit musim gugur 42 nganti musim semi 43 mung urip ing bensin sing diimpor saka sekutu. Nanging ora ana, piye wae slamet.
      6. Maki Avellievich
        Maki Avellievich 20 Juni 2019 21:42
        0
        Kutipan saka Cowbra.
        Punika dikenal carane. Bom sing kuat ana ing dalan, kendaraan pangiriman - rudal balistik - kasedhiya.

        bobot muatan nuklir wektu iku ora bakal ditarik dening FAA, bisa uga mung ing tim sepuluh lembar.
    2. BlackMokona
      BlackMokona 16 Juni 2019 10:29
      0
      Kaya ing kasunyatan. Kabeh negara liya uga maju ing teknologi.
      1908 - 1912 - nalika sinau ing Institut Politeknik Kiev, I. I. Sikorsky ngrancang lan mbangun 6 helikopter
      Tanggal 24 April 1924, insinyur Argentina Raul Pateras Pescara nyetak rekor jarak donya pisanan ing Pescara No. 3 - 736 m.
      Tanggal 4 Mèi 1924, insinyur Prancis Etienne Emishen miber helikopteripun 1100 m ing sadawaning rute segitiga tertutup. Penerbangan kasebut suwene 7 min 40 s.
      Ing taun 1930, mesin Italia sing dirancang dening d'Ascanio mabur 1078 m, dadi helikopter pisanan sing nutupi jarak luwih saka 1 km.
      Ing tanggal 14 Agustus 1932, A. M. Cheryomukhin nyathet rekor dhuwur penerbangan donya ora resmi 1 m ing helikopter TsAGI 605-EA Soviet pisanan.
      Ing tanggal 21 Desember 1935, helikopter Gyroplane koaksial sing dirancang dening Louis Breguet lan Rene Doran kanggo pisanan tekan kacepetan 100 km / jam.
  3. lucul
    lucul 14 Juni 2019 06:50
    -2
    Jawaban kanggo "teka-teki" bisa uga digandhengake karo cara kanggo ngrampungake masalah lan karo pendanaan substansial, kang diparengake kanggo kabutuhan kuwi ing Nazi Jerman.

    Lan iki jawaban sing bener.
    The Hans di-push "masalah financial" menyang latar mburi lan sijine pitakonan saka kaslametané ing umum ing Panggonan pisanan.
    1. swzero
      swzero 14 Juni 2019 12:09
      +2
      Nanging, padha ora. Dheweke miwiti mobilisasi total industri pungkasan, sumber daya sing kasebar ing pirang-pirang proyek, sing paling akeh ora ana gunane (V-1, V-2, Me-163), utawa ora bisa digunakake ing mangsa ngarep (anti- misil pesawat).
      USSR mbuwang sawetara sumber daya (industri, insinyur) kanthi luwih efisien. Perkembangan Jerman banjur akeh digunakake dening sekutu lan kita, nanging kabeh iki dadi senjata normal mung ing 50s.
      1. Kucing
        Kucing 14 Juni 2019 12:20
        +1
        Sampeyan uga bisa nambah Me.262, "Macan" lan "Panthers". Secara teknologi, dheweke luwih adhem, nanging ora ing kondisi perang total, nalika sing utama yaiku kuantitas
        1. Jaran, wong lan nyawa
          Jaran, wong lan nyawa 14 Juni 2019 19:19
          +1
          ing kondisi perang total, nalika sing utama yaiku jumlah


          Nyuwun pangapunten, Generalissimo Alexander Vasilyevich Suvorov, sampeyan ora ngerti yen perang ora mung perang sing menang komandan wicaksana.

          Dina iki, perang minangka seri kabeh pertempuran sing dimenangake dening ... akuntan.
          1. Kucing
            Kucing 15 Juni 2019 14:19
            +1
            akuntan

            Lan ya! Cukup ngetung biaya mabur siji pejuang garis ngarep utawa helikopter. Wektu ganti, nanging sakperangan alesan ora ana sing nambah sumber daya opo
    2. Kucing
      Kucing 14 Juni 2019 12:43
      0
      ing Panggonan pisanan sijine pitakonan saka kaslametané ing umum

      Apa ana pilihan?
  4. MoJloT
    MoJloT 14 Juni 2019 12:01
    +1
    Ya, wong Jerman pancen pinter, nanging dheweke ora duwe cukup pikiran iki, supaya ora munggah ing papan sing ora kudu.
  5. Kucing
    Kucing 14 Juni 2019 12:14
    +1
    Ukraina nduweni entitas sing padha - Institut Vyatrovich. Bener, pangertèn saka wong - perokok moyoki. Nanging jenenge padha karo "Ing memori leluhur"
    1. bip
      bip 14 Juni 2019 19:11
      +1
      "Darling" Vyatrovich nduweni tugas sing beda banget (lan beda karo Ahnenerbe!) saka para master Washington - kanggo numpes memori para leluhur kanthi kabeh cara!
  6. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 14 Juni 2019 19:13
    0
    Nanging babagan mesin vortex Schauberger? Utawa carane iku?
  7. Laspie
    Laspie 1 September 2019 14:05
    0
    Dikenal yen ana kerjasama militer-teknis sing aktif antarane Jerman lan USSR, kalebu ijol-ijolan teknologi sing dipikolehi sajrone ekspedisi "mistik" ing sangisore pengawasan langsung G.I. "hubungi" Sekretariat Comrade Stalin "ing wong B.N. Ponomarev . .... Lan sanajan ing Perang Donya II, kontak kasebut ora diselani .....