Review militèr

Sistem penambangan jarak jauh M131 MOPMS (USA)

10
Ing awal wolung puluhan, Angkatan Darat AS nampa "kulawarga tambang sing kasebar" anyar Keluarga Tambang Scatterable / FASCAM. Kanggo nggunakake amunisi baris iki, sawetara sistem pertambangan remot wis dikembangake. Salah sijine yaiku piranti M131 MOPMS, digawe ing wangun wadhah portabel ukuran cilik. Sakumpulan sawetara wadhah kasebut bisa, ing wektu tartamtu, tambang wilayah kasebut, nggawe alangan anyar utawa nambah sing wis ana.



Wadhah sing dilengkapi M131. Photo Bulletpicker.com


Piranti instalasi anyar


Wiwit pertengahan taun tujuh puluhan, rong sistem pertambangan remot wis dikembangake kanggo nggunakake tambang FASCAM. Kaping pisanan yaiku M128 GEMMS tipe sentrifugal. Bebarengan karo, diusulake kanggo nggunakake piranti portabel kompak Modular Pack Mine System ("Modular Container Mining System") utawa MOPMS.

Karya pembangunan ing MOPMS terus nganti 1982-83, sawise kang model anyar saka peralatan engineering mlebu layanan. Wadah rampung kanggo instalasi tambang nampa sebutan resmi M131. Produk iki mesthine nggunakake tambang saka jinis M77 lan M78 kanggo macem-macem tujuan.

Kapentingan khusus yaiku klasifikasi kompleks MOPMS. Wadah M131, miturut dokumen Amerika, minangka sistem pertambangan jarak jauh. Ing wektu sing padha, produk M77 lan M78 ora dianggep minangka tambang. Dheweke diklasifikasikake minangka submunisi, sanajan M131 dudu kaset. Alesan kanggo kabeh iki yaiku arsitektur khusus sistem MOPMS lan cara khusus kanggo nyelehake tambang.

Sistem penambangan jarak jauh M131 MOPMS (USA)
Piranti internal produk. Gambar Uxoinfo.com


Wadhah karo tambang


Produk M131 MOPMS nduweni kasus logam sing ukurane kurang saka 700 x 500 mm lan bobote 120 kilogram (kurang saka 55 kg) ing posisi tempur. Kasus kasebut digawe ing wangun kothak logam kanthi tutup persegi panjang. Sing terakhir dipasang ing produk sajrone perakitan lan ora dicopot. Ing ndhuwur wadhah ana pitung bolongan bunder kanthi tutup logam. Enem tutup mbentuk setengah bunderan, nalika kapitu dumunung ing garis longitudinal produk cedhak tengah. Ing salah sawijining tembok ana panel kontrol kanthi konektor kanggo nyambungake piranti eksternal.

Kanggo penak personel, rong pasang gagang digandhengake ing sisih dawa wadhah. Dheweke dikembangake ing sisih pinggir, lan produk kasebut dadi jinis tandu. M131 ditransfer menyang minefield mangsa tanpa masalah lan diinstal dening kru loro. Ing jarak sing adoh, wadhah kasebut diangkut nganggo transportasi sing kasedhiya.

Bagian utama volume internal MOPMS dikuwasani dening peluncur cenderung-tambang kanggo wadhah kanthi tambang. Tambang tubular dumunung ing setengah bunderan kanthi slope metu, sing njamin panyebaran tambang ing lemah. Peluncur disambungake menyang sistem kontrol listrik kanthi sumber daya dhewe.


Tambang anti-personil M77. Ing tutup ndhuwur, bobot katon kanggo ejeksi benang sensor target. Gambar Saper.isnet.ru


Nalika ngrakit wadhah M131 ing pabrik, kaset karo telung tambang saka kulawarga FASCAM diselehake ing saben peluncur. Kanggo sistem pertambangan MOPMS, amunisi saka jinis M77 lan M78 diusulake. Tambang kasebut nduweni ukuran sing padha (diameter 120 mm, dhuwur 66 mm), nanging beda karo bobot, peralatan internal lan tujuane. Produk M77 minangka anti-personil gaman, M78 - anti-tank.

Tambang anti-personil FASCAM kanggo M131 bobote 1,41 kg lan nggawa 410 g bahan peledak. Tambang makarya nalika dipindhah saka situs instalasi; sensor target padha wolung Utas nilon kasebar watara. Tambang anti-tank M78 bobote 1,7 kg, nggawa muatan 585 g kanthi bentuk sisi loro lan nampa sensor target magnetik. M78 bisa nabrak mobil waja ing ngisor; karusakan èfèktif saka ulat wis tilar. Tambang M77 lan M78 duwe karusakan dhewe.

Ing kasus sistem pertambangan MOPMS, pitung kaset kanthi 21 tambang saka rong jinis dipasang. Peralatan standar kalebu 17 M78 lan 4 M77. Kaset karo "submunitions" anti-personil wis diinstal ing awak, njupuk menyang akun sawur seragam liwat terrain. Saben kaset duwe biaya expelling dhewe. Kaset kasebut mbuwang kabeh tambang bebarengan.


Tambang anti tank M88. Gambar Saper.isnet.ru


Komplek M131 kalebu sawetara konsol sing beda. Konsol dhewe dileksanakake mung fungsi dhasar. Tipe remot kontrol M71 kontrol murub saka tambang, lan uga tanggung jawab kanggo program timer liquidators liwat udhara. Dheweke bisa ngontrol 15 kontainer ing radius 1 km. Uga, wadhah M131 kompatibel karo kontrol radio M32 lan M34. Kabeh sistem radio ngidini kanggo ngontrol self-liquidator utawa njeblug tambang kanthi manual.

Alternatif yaiku mesin pembongkaran standar. Iku mung kasedhiya release saka tambang ing printah saka operator. Nalika nggunakake mesin, likuidator mandhiri nahan setelan asline - 4 jam.

Fitur aplikasi


Miturut piagam kasebut, sistem pertambangan jarak jauh M131 MOPMS bisa digunakake minangka alat teknik independen utawa minangka tambahan kanggo peralatan liyane. Ing kabeh kasus, aplikasi kasebut ora angel. Nalika ngatur lapangan ranjau, sappers kudu nyelehake jumlah wadhah sing dibutuhake ing lemah miturut skema sing dibutuhake, lan uga nyambungake menyang sistem kontrol.


Mbukak tambang karo wadhah M131. Nggambar saka piagam FM 3-21.75 Etos Prajurit lan Katrampilan Tempur Prajurit


Komplek MOPMS sing siap tempur bisa, kapan wae, nyelehake tambang. Nganti prentah operator, tambang tetep ana ing kaset lan ora nyebabake bebaya kanggo pasukane. Mangkono, kanthi nggunakake bebas saka M131, unit bisa pindhah liwat minefield mangsa tanpa wedi amunisi dhewe.

Kanthi printah saka panel kontrol, sistem M131 nindakake rilis tambang. Amarga miring lan misahake peluncur-tambang, tambang kasebut kasebar ing setengah bunderan kanthi radius 35 m. Mangkono, siji instalasi MOPMS nambang bagean 70 m ing sisih ngarep lan ambane 35 m. 1 tambang rata-rata 3,3 m saka ngarep. Ing kasus iki, zona mbebayani dibentuk ing saubengé wadhah. Ing bagean sing ukurane 55 m maju lan sisih, uga 20 m mburi, bisa dadi 1 nganti 4 menit. Sisane dumunung ing setengah bunderan sing diwilang kanthi radius 35 m. 2 menit sawise ninggalake kaset, produk M77 lan M78 dadi bersenjata.

Bagean kapisah karo tambang saka siji wadhah 131 diarani modul minefield. "Modul" kasebut bisa digunakake kanthi pirang-pirang cara, kanthi mandiri lan klompok. Ing kasus sing sepisanan, bagean kanthi 21 tambang mesthine kanggo nutup kesenjangan ing alangan sing wis disetel sadurunge. Utamane, operasi gabungan sistem GEMMS lan MOPMS wis dipikirake. Akeh kontainer M131 diusulake digunakake kanggo ngatur lapangan ranjau gedhe. Piranti kasebut kudu staggered kanthi interval 70 m ing sisih ngarep lan ambane 35 m, sing njamin pertambangan terus-terusan saka bagean sing dawane sewenang-wenang nganti ambane 70 m.


Panggunaan sistem MOPMS bebarengan karo senjata liyane. Gambar Nap.edu


Sistem pertambangan jarak jauh M131 MOPMS kanthi tambang FASCAM diusulake kanggo ngrampungake sawetara tugas taktis. Kanthi bantuan, bisa kanthi cepet ngatur alangan mbledhos tambang kanggo tujuan protèktif, kanthi instalasi tambang cepet lan telat. Panggunaan ladang ranjau sing ngganggu, organisasi penyergapan lan penyediaan operasi militer ing kahanan kutha dianggep.

layanan produk


Sistem pertambangan jarak jauh M131 mlebu layanan karo Angkatan Darat AS ing awal taun wolung puluhan lan cepet nyebar. Kesederhanaan produk sing diprodhuksi massal, versatility lan gampang digunakake nyumbang kanggo asil kasebut. Komplek MOPMS karo tambang FASCAM dadi tambahan apik kanggo sistem GEMMS ditarik lan peralatan pertambangan liyane. Ing wektu sing padha, ing sawetara kasus, dheweke nuduhake kaluwihan tinimbang conto liyane.

Ing taun 1991, sistem M131 MOPMS pisanan digunakake ing konflik militer nyata - sajrone Operasi Desert Storm. Uga, senjata sing padha digunakake ing perang sakteruse, kalebu maneh ing Irak. Ing kahanan nyata, sistem pertambangan serial nindakake apik, nanging ana kangelan. Iklim tartamtu Irak mimpin menyang overheating cepet saka electronics tambang M77 lan M78 lan dipatèni sawetara sirkuit. Dadi, kira-kira 20% amunisi ditolak dening self-liquidators, sing nambahake karya kanggo pasukan teknik.

Nanging, operasi sistem M131 terus. Kontainer iki tetep ing layanan nganti saiki - ora kaya sawetara sistem pertambangan liyane kanggo amunisi saka kulawarga FASCAM. Saiki, model senjata tambang sing janjeni lan cara instalasi lagi dikembangake, nanging produk anyar durung bisa ngganti sing wis ana. Sistem M131 MOPMS tetep ing layanan lan bakal ing layanan kanggo mangsa foreseeable.
Pengarang:
10 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ajudan
    Ajudan 27 Juli 2019 11:06
    +2
    Aku luwih seneng kontainer kargo cilik (KMGU)
  2. XII legiun
    XII legiun 27 Juli 2019 12:21
    +2
    Kabeh wis rampung kanggo nggampangake organisasi karusakan lan panggunaan senjata tambang sing efektif.
    Dadi akeh nuansa menarik
  3. Lopatov
    Lopatov 27 Juli 2019 20:30
    +2
    Sistem sing cukup bodho.
    Ing USSR, dheweke nggawe luwih pinter, nggunakake kaset universal kanggo pertambangan "cilik".
  4. Profesor
    Profesor 28 Juli 2019 07:48
    +2
    Sistem penambangan jarak jauh M131

    Bata liyane ing tembok barang sing ora perlu.
    1. Lopatov
      Lopatov 28 Juli 2019 07:56
      +1
      Quote: profesor
      Bata liyane ing tembok barang sing ora perlu.

      Persis. Amerika duwe akeh. Wiwit saka Israel.
      1. Profesor
        Profesor 28 Juli 2019 08:57
        +2
        Kutipan: Lopatov
        Quote: profesor
        Bata liyane ing tembok barang sing ora perlu.

        Persis. Amerika duwe akeh. Wiwit saka Israel.

        Troll hard.
        1. Lopatov
          Lopatov 28 Juli 2019 11:58
          0
          Aku ora troll babar pisan. Ing "tembok" sampeyan iki, Israel minangka barang sing ora ana gunane tinimbang pertambangan jarak jauh.
          1. Profesor
            Profesor 28 Juli 2019 12:45
            +2
            Kutipan: Lopatov
            Aku ora troll babar pisan. Ing "tembok" sampeyan iki, Israel minangka barang sing ora ana gunane tinimbang pertambangan jarak jauh.

            Trolling diitung. apik
            1. Lopatov
              Lopatov 28 Juli 2019 12:46
              -2
              Ya, sampeyan ahli babagan iki. sampeyan bisa ngandelake pendapat sampeyan babagan trolling.
  5. taseka
    taseka 30 Juli 2019 06:39
    0
    Sistem kita luwih efisien!