Review militèr

Pilot India sing ngebom Pakistan: SPICE-2000 dudu senjata sing luput

68
Media India nerbitake wawancara karo pilot India sing melu ngebom wilayah Pakistan ing Februari taun iki. Pukulan kasebut, kita kelingan, ditindakake ing kamp teroris ing Balakot.




Miturut komando India, serangan kasebut sukses - bom SPICE-2000 Israel nyerang target. Nanging ing foto sing diterbitake sadurunge, sampeyan bisa ndeleng manawa bangunan ing lemah tetep utuh sawise kena pengaruh, lan kawah saka jeblugan bom udara dumunung ing jarak paling sethithik 150 m saka kemah.

Laporan dirilis ing saluran India NDTV, karakter utama yaiku pilot pesawat Mirage sing melu serangan kasebut. Jeneng-jeneng saka pilot ora dibeberke.

Pimpinan Skuadron:

Kabeh operasi njupuk kira-kira rong setengah jam. Kita ngeculake bom sing dipandu satelit SPICE-2000. 12 pesawat Mirage-2000 melu operasi kasebut.

Nalika pilot ditakoni apa target kenek, dheweke mangsuli:

Aku ora mangu-mangu. Citra satelit, sing nuduhake yen struktur teroris tetep utuh, ora duwe resolusi sing cukup kanggo ndeleng titik mlebu bom aerial sing dikoreksi. SPICE-2000 ora kaya ngono gaman, kang kantun. Cukup kanggo nyelehake bom kasebut, lan dheweke dhewe tekan target.


Ing wektu sing padha, pilot ora menehi komentar apa sebabe, ing kasus iki, akeh kawah saka bledosan bom pangeboman rampung ing njaba wilayah kamp militan.

Sing nyetir pesawat:

Nyatane, 2,5 jam kerja cepet banget. Alesan kanggo iki ana akeh tumindak, konco sing sampeyan ora sok dong mirsani carane mabur wektu.

Miturut pilot India liyane, dheweke ing pesawat kasebut mlebu wilayah udara Pakistan kira-kira 8 km lan nindakake serangan bom ing titik mlebu ekstrem.

Saka wawancara:

Sadurunge nampa pesenan, kita ngrokok akeh rokok, ngenteni ing ngendi komando ngirim.

Wartawan ing bagean pungkasan wawancara takon marang pilot Angkatan Udara India babagan apa sing ditindakake nalika bali sawise operasi rampung. Wangsulane:

Kita padhang maneh - isih ana sawetara rokok ing bungkus.
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Чёрный
    Чёрный 25 Juni 2019 07:52
    + 18
    Kita padhang maneh - isih ana sawetara rokok ing bungkus.
    Sadawane dalan, padha ngudud ora mandheg lan isih ngrokok ngguyu.... strategi perang India-Pakistan yaiku sapa sing paling ngapusi sing menang eseman
    1. Elk sing sopan
      Elk sing sopan 25 Juni 2019 08:04
      +9
      Quote: Ireng
      strategi saka skirmish India-Pakistan sing sapa ngapusi paling menang

      Iki strategi wingi. Saiki, tren yaiku sapa sing bakal ngrokok.
      1. Чёрный
        Чёрный 25 Juni 2019 08:05
        +2
        Quote: Sopan Elk
        Saiki, tren yaiku sapa sing bakal ngrokok.

        wassat apik persis!
        1. Strashila
          Strashila 25 Juni 2019 08:23
          -1
          "Dina iki tren - sing bakal ngrokok sapa", supaya padha laporan isi joints, sing paling schmal keprungu .
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Strashila
              Strashila 25 Juni 2019 08:37
              +3
              paling Jahwéh, Israel ngerti kang kanggo gild pen, supaya sawise fiasco lengkap, padha isih nampa pesenan kanggo bom singkat.
              1. nggrundel
                nggrundel 25 Juni 2019 15:59
                +1
                Apa sing diomongake para profesional ...
                1. Arh
                  Arh 25 Juni 2019 19:19
                  0
                  Salah siji bom Israel ora akurat ... Yen ora, setan India ngerti apa sing dirokok))) ... Yen ora, bom kita kudu dituku !!! wassat keprungu
        2. engenius
          engenius 25 Juni 2019 13:44
          0
          Kampanye wong India umume bisa ngebom kemahe)))
      2. SSR
        SSR 25 Juni 2019 11:11
        +7
        Quote: Sopan Elk
        Quote: Ireng
        strategi saka skirmish India-Pakistan sing sapa ngapusi paling menang

        Iki strategi wingi. Saiki, tren yaiku sapa sing bakal ngrokok.

        Umumé, wawancara katon kaya iklan lan promosi udud,
        - Smoke SPICE-2000 lan sampeyan bakal mlebu Mirage-2000. )))
        Padha ngrokok soko elek.
        1. engenius
          engenius 25 Juni 2019 13:48
          0
          Panggunaan senjata, utamane sing didandani dening sinyal GPS ing dataran tinggi, minangka prakara sing rada rumit. Amarga ana kesalahan gedhe ing dhuwur saka loro panuntun dhumateng lan target netepake, plus sinyal dibayangke lan angin kuwat. Mulane, yen ora ana panuntun optik, bom kasebut bisa uga "menyang susu." Senajan 150 m cukup apik kanggo ICBM)))
    2. prasmanan
      prasmanan 25 Juni 2019 12:42
      0
      Lan ing India, larangan babagan gambar rokok ing film katon bener?
  2. Meison
    Meison 25 Juni 2019 08:00
    +3
    Nah, kenangan saiki, apa kanggo wong India, apa kanggo bungkus kanggo 10 taun ngarep. ngguyu
  3. olhon
    olhon 25 Juni 2019 08:10
    +8
    Ngrokok iku mbebayani.
  4. milton
    milton 25 Juni 2019 08:14
    +2
    Dheweke wiwit ngrokok nalika lepas landas ngguyu Amarga nalika ndharat, dheweke isih duwe sawetara rokok maneh ing bungkus keprungu
    1. Elk sing sopan
      Elk sing sopan 25 Juni 2019 08:24
      +1
      Kutipan saka milton.
      Dheweke wiwit ngrokok nalika lepas landas

      Lan ing foto kasebut, pilot India sing wani ngoyak asbak putih bunder sing rada sooty.
  5. Fedor Sokolov
    Fedor Sokolov 25 Juni 2019 08:14
    + 10
    Umat ​​Hindu isih dadi tukang crito! Miturut kemampuan kanggo ngapusi, histeria lan corak saingan utama, mbok menawa Ukrainians.
    1. ora pati
      ora pati 25 Juni 2019 08:42
      +4
      Iki minangka seni India khusus, supaya sawise pamboman, wong aman lan obyek ora rusak! nglirik
  6. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 25 Juni 2019 08:16
    +2

    Mbokmenawa, critane piye wae "terbuka" kaya ngene iki.... dicocogake karo "rasa" India. opo Lan koordinat GPS, Aku wonder carane padha ngetik iku? Ora nganggo "cara" maca mantra: "Hare Krishna, hare Rama..."?
    Dheweke sawise "kumelun" ..
    1. Aerodrome
      Aerodrome 25 Juni 2019 08:39
      +6
      Nikolaevich I (Vladimir)
      Nikolaich, bakal luwih adhem! - (Referensi kanggo wong India)
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 25 Juni 2019 09:15
        +3
        "Man lan Kucing" !!!
        Telung kreasi sing ora bisa rusak apik
        1. Aerodrome
          Aerodrome 25 Juni 2019 09:23
          +3
          Kutipan saka LiSiCyn
          "Man lan Kucing" !!!
          Telung kreasi sing ora bisa rusak apik

          kasunyatan ! ombenan
      2. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 25 Juni 2019 10:17
        +4
        Aku setuju! Iki pancen keren! Yen ana sing krungu "Indian", iki masalahe (!) ... isine tembang kasebut "India" banget! nglirik
    2. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 25 Juni 2019 23:48
      0
      Pelaut ing dek ...
      Ngrokok rokok...

  7. Strashila
    Strashila 25 Juni 2019 08:20
    +5
    Ana kontradiksi, yen nggunakake bom super kanthi penetrasi sing ora katon, banjur muncul kawah ... jinis anyar, bom gimlet, nyelehake satus meter saka target ... padha ngebor trowongan lan njeblug ing target, dadi. dadi metu ... "We iku cukup kanggo nyelehake bom, lan sing siji dhewe tekan goal. ", lan India wis tau krungu jammers sinyal GPS prasaja.
    1. Shahno
      Shahno 25 Juni 2019 09:23
      +1
      Ing panggonan sing padha, kaya saluran EO. Apa sing kudu muffle? Iki tambahan kanggo GPS..
    2. novel66
      novel66 25 Juni 2019 10:49
      +5
      iki bom banget licik - iku matèni kabeh teroris, lan mbentuk corong adoh saka target, supaya ora ana kang guess ... Yahudi !!!
      1. wuh wuh
        wuh wuh 25 Juni 2019 11:16
        +1
        Bom kasebut minangka bom luncur paling apik ing pasar. Amerika bakal ngeculake dheweke kanthi lisensi kanggo Angkatan Udara. Nanging koordinat target tetep dilebokake luwih dhisik, sethithik gumantung marang pilot. Dheweke kudu ngluncurake bom saka dhuwur tartamtu lan saka jarak tartamtu menyang target. Ing kasus iki, ana kesalahan nalika ngetik koordinat. Kesalahan dhuwur. Sasaran ana ing pagunungan. Lan kabeh telu bom ora kejawab kanthi cara sing padha: ing garis target lan udakara 150-200 m saka dheweke.
        1. novel66
          novel66 25 Juni 2019 11:17
          +2
          sing. bom dadi bodho bebarengan koordinat, lan iku mokal kanggo mbenerake saka bidang?
          1. wuh wuh
            wuh wuh 25 Juni 2019 11:20
            +1
            pancen bener. Dijupuk lan lali. Iki trep kanggo pesawat: Aku nggawe lilin, mbuwang saka 6 km lan saka jarak 100 km, nguripake lan ninggalake.
            Bom gliding luwih murah tinimbang rudal jelajah. Mulane padha nyebar banget. Nanging ana uga kekurangan.
            1. novel66
              novel66 25 Juni 2019 11:21
              +2
              lan wong-wong India nduduhake wong-wong mau, kanthi katrampilan sing ana
              1. wuh wuh
                wuh wuh 25 Juni 2019 11:25
                +1
                Aku kesalahan bakal dianalisis. Sinau carane ngetik data.
                Ora ana alternatif tartamtu: bom gratis utawa presisi (sampeyan kudu nggayuh target), utawa KR (luwih larang tinimbang bom apa wae).
                1. novel66
                  novel66 25 Juni 2019 11:31
                  +3
                  slobs ora bakal mulang, nanging ya
            2. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 25 Juni 2019 13:51
              +1
              pancen bener. dipecat lan lali Sayange! Terangna marang pensiunan, demi Allah ... apa iku ... babagan pencari optoelektronik ing "rempah-rempah" kanthi transfer gambar target (terrain) menyang operator supaya ngontrol, bener ing bagean pungkasan saka path pesawat ... brazenly ngapusi? belay
              1. Profesor
                Profesor 25 Juni 2019 14:32
                -1
                Kutipan: Nikolaevich I
                pancen bener. dipecat lan lali Sayange! Terangna marang pensiunan, demi Allah ... apa iku ... babagan pencari optoelektronik ing "rempah-rempah" kanthi transfer gambar target (terrain) menyang operator supaya ngontrol, bener ing bagean pungkasan saka path pesawat ... brazenly ngapusi? belay

                Padha ngapusi. Ora ana sing nyebutake "koreksi ing bagean pungkasan saka jalur penerbangan."
                https://www.rafael.co.il/wp-content/uploads/2019/05/Spice.pdf

                Kutipan: Nikolaevich I
                Das ist ni mangan karasho! Lan yen sajrone penerbangan "pambuko" liyane teka ... koordinat target liyane? Dikenal yen kanggo senjata modern iku normal (sing dikarepake) duwe parameter kayata kamungkinan retargeting senjata sajrone eksekusi misi pertempuran ...

                Bom iki ora. Iku "biar lan lali".

                PS
                1. Nikolaevich I
                  Nikolaevich I 25 Juni 2019 15:53
                  0
                  Matur nuwun kanggo informasi sing diwenehake ... hi Bakal perlu kanggo "maca maneh" maneh ... Pancen, ana referensi kanggo ngarsane homing optoelektronik (kajaba pandhu arah GPS), nanging ora ana konsep "jelas" saka kamungkinan koreksi (utawa komunikasi loro-arah. ...) Nalika aku ngerti saka artikel "disedhiyakake" dening sampeyan, "rempah-rempah" ora "mung bom", nanging uga kit kanggo nglengkapi bom sing tiba-tiba ... kanthi cara, padha karo kit MPK Rusia. ...!?
                  1. Profesor
                    Profesor 25 Juni 2019 19:51
                    -1
                    Kutipan: Nikolaevich I
                    Matur nuwun kanggo informasi sing diwenehake ... hi Bakal perlu kanggo "maca maneh" maneh ... Pancen, ana referensi kanggo ngarsane homing optoelektronik (kajaba pandhu arah GPS), nanging ora ana konsep "jelas" saka kamungkinan koreksi (utawa komunikasi loro-arah. ...) Nalika aku ngerti saka artikel "disedhiyakake" dening sampeyan, "rempah-rempah" ora "mung bom", nanging uga kit kanggo nglengkapi bom sing tiba-tiba ... kanthi cara, padha karo kit MPK Rusia. ...!?

                    Inggih, inggih. Ora mung bom, nanging ... bom ajaib. nglirik Nyatane, sampel sing sukses banget sing ora wedi karo perang elektronik. Iki fitur kang.
        2. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 25 Juni 2019 14:02
          +1
          Kutipan saka: voyaka uh
          Nanging koordinat target tetep dilebokake ing advance; sethitik gumantung ing pilot. Dheweke kudu ngluncurake bom saka dhuwur tartamtu lan saka jarak tartamtu menyang target.

          Das ist ni mangan karasho! Lan yen sajrone penerbangan "pambuko" liyane teka ... koordinat target liyane? Dikenal yen kanggo senjata modern iku normal (sing dikarepake) duwe parameter kayata kamungkinan retargeting senjata sajrone eksekusi misi pertempuran ... prajurit
          1. wuh wuh
            wuh wuh 25 Juni 2019 14:55
            0
            "normal (sing dikarepake) yaiku anané parameter kayata kemampuan kanggo retarget senjata sajrone eksekusi misi tempur" ////
            -----
            Iki minangka bom luncur, dudu rudal jelajah.
            Dheweke ora duwe mesin utama.
            Koreksi penerbangan mung.
            1. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 25 Juni 2019 15:40
              0
              Aku, mbok menawa, ora nyatakake aku kanthi bener ... Nyuwun pangapunten! Maksudku pilot kudu bisa ngetik (ngganti) koordinat GPS target nalika nindakake misi tempur sadurunge ngetokake amunisi ! Saka katrangan teknis, kita entuk informasi manawa "rempah-rempah" dilengkapi, saliyane navigasi GPS, kanthi homing optoelektronik ...
          2. Vitaly Gusti
            Vitaly Gusti 25 Juni 2019 15:44
            +1
            Kutipan: Nikolaevich I
            Bom iki ora. Iku "biar lan lali".

            Ana ringkesan sing luwih rinci babagan grup iki
            Ana pilihan pandhuan manual "man in contour", kang WSO katon ing layar TV ing kursi mburi kanggo ndeleng tampilan searcher (dikirim menyang liwat link data kontrol printah RF) lan nggunakake kursi mburi. kelet kanggo ngontrol bom kabeh cara kanggo target. Kanthi WSO sing nduweni kualifikasi sing nduweni "tangan sensitif", cara panuntun iki, mbokmenawa paling akurat nganti saiki, ditrapake kanggo amunisi udhara, lan ora nduweni jarak miss sing bisa diukur. Kerugian utamane yaiku mung ngidini siji bom diluncurake sekaligus.
            https://en.wikipedia.org/wiki/Spice_(bomb)
      2. Romawi 57 rus
        Romawi 57 rus 25 Juni 2019 12:15
        0
        Dheweke lagi ndhudhuk kuburan.
        1. Andrey VOV
          Andrey VOV 25 Juni 2019 16:19
          -2
          Iku misale jek kula, nuwun sewu, mesthi, padha nesu, flyers teka nyedhaki wilayah udara Pakistan, wedi pertahanan udara lan pesawat sing, waved bom lan mulih ..... lan ngendi kurva mimpin ... ora. metu 150-200 meter...
  8. Altai72
    Altai72 25 Juni 2019 09:26
    +1
    [/ kutipan] SPICE-2000 dudu gaman sing ilang [kutipan]

    Paphos ing basa India!))
  9. Andrey VOV
    Andrey VOV 25 Juni 2019 09:33
    +3
    Bom Israel super licik .... padha cokotan menyang lemah lan calmly dig trowongan tekan target lemah ... tekan wong-wong mau padha njeblug supaya kabeh iku utuh ing gambar satelit, nanging nang lengkap lam lan raskardash.
    1. Shahno
      Shahno 25 Juni 2019 09:37
      +1
      Lan sampeyan mikir kepiye terowongan Hizbullah dirusak wassat
      1. novel66
        novel66 25 Juni 2019 10:54
        +3
        ya, kampanye iki glethakaken, ora numpes! lol
        1. Paranoid50
          Paranoid50 25 Juni 2019 12:45
          +1
          Kutipan: novel66
          glethakaken, ora numpes!

          Diaspal kanggo Hamas. Hizbullah iku dhewe. ya
    2. Vitaly Gusti
      Vitaly Gusti 25 Juni 2019 15:52
      0
      Kutipan: Andrey VOV
      .padha cokotan ing lemah lan kanthi tenang ndhudhuk trowongan

      Lan sampeyan ora adoh saka bebener
      1. Profesor
        Profesor 25 Juni 2019 19:53
        -1
        Quote: Vitaly Gusin
        Kutipan: Andrey VOV
        .padha cokotan ing lemah lan kanthi tenang ndhudhuk trowongan

        Lan sampeyan ora adoh saka bebener

        Apa hubungane video iki karo Spice?
        1. Vitaly Gusti
          Vitaly Gusti 25 Juni 2019 20:12
          0
          Quote: profesor
          Apa hubungane video iki karo Spice?

          Spice 2000 Rudal Demonstrasi | Rudal sing digunakake dening Angkatan Udara India ing AirStrike anyar
          Pusat Video
          Diterbitake: 6 Mar 2019
          Iki minangka Bom sing digunakake ing Balakot, Spice 2000
          IAF nggunakake bom Israel (bunker Buster sing nembus payon) kanggo nyerang kamp Teror kanthi presisi
          Iki nerangake akeh sebabe wilayah sekitar sing kena pengaruh ora parah amarga IAF ora duwe tujuan kanggo target warga sipil.

          Endi salahku?
          1. Profesor
            Profesor 26 Juni 2019 07:55
            -1
            Quote: Vitaly Gusin
            Endi salahku?

            Iku dudu Spies ing video sing dikirim, iku JB Yu.
            1. Vitaly Gusti
              Vitaly Gusti 26 Juni 2019 17:45
              0
              Quote: profesor
              Iku dudu Spies ing video sing dikirim, iku JB Yu.

              Ing babagan iki, aku kelingan anekdot lawas.
              Kanca loro mbantah lan teka ing pihak katelu kanggo ngadili.
              Dheweke ora bisa lan nggawa wong-wong mau menyang rabi.
              Rabi mirengaken ingkang kapisan lan kandha, "Sampeyan bener."
              Nanging sing kapindho mbantah: "Nanging sampeyan ora ngrungokake aku."
              Rabi mirengaken lan ngandika, "Sampeyan uga bener."
              Banjur kancane mbantah: "Ora mungkin yen loro-lorone bener."
              Kang rabi ngandika: "Lan sampeyan uga bener".

              Spice 1000. Kit tambahan kanggo hulu ledak 450 kg (1000 lb) kayata MK-83, MPR1000, BLU-110, RAP-1000 lan liya-liyane. Senjata kasebut nduweni sayap sing bisa disebarake padha karo JSOW lan SDB sing bisa nambah jarak nganti 100 km [1] lan nggampangake integrasi menyang pesawat tempur entheng.

              Rempah-rempah 1000. Kit tambahan kanggo 450 kg (1000 pon) hulu ledak kayata MK-83, MPR1000, BLU-110, RAP-1000 lan liya-liyane. Senjata kasebut nduweni swiwi sing bisa dipasang, padha karo JSOW lan [b]SDB[/b] kang nemen nambah sawetara kanggo 100 km [1] lan nggampangake integrasi menyang pejuang cahya.
              1. Profesor
                Profesor 26 Juni 2019 20:24
                0
                Ing gambar sampeyan Boeing GBU-39
                http://www.ausairpower.net/APA-SDB.html
  10. FeoFUN
    FeoFUN 25 Juni 2019 09:43
    +1
    Ana sing salah karo wong India, lan liya-liyane. Padha ilang pesawat, ditembak mudhun helikopter dhewe, ora kejawab karo bom.
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 27 Juni 2019 20:54
      0
      Kutipan saka Feo Fun
      Ana sing salah karo wong India, lan kabeh

      Tembung-tembung kasebut bisa ditrapake kanggo meh kabeh peperangan ing wilayah Hindustan sajrone sewu taun kepungkur ... ngguyu
  11. RUS96
    RUS96 25 Juni 2019 10:25
    +1
    Ing cendhak, padha ngrokok uga lan ... in-le-te-leee ngguyu
  12. APASUS
    APASUS 25 Juni 2019 10:49
    +1
    Ing konflik iki, ana akeh hype bebarengan, lan saben negara narik "selimut" ing awake dhewe, ing ngendi bebener saiki ora bisa dibedakake. Bom SPICE-2000, dadi penolakan lan pujian wis ilang
  13. Gandum
    Gandum 25 Juni 2019 10:57
    0
    ha, apa maneh sing bakal diomongake, ya, dheweke ora bakal ujar manawa bom kasebut ram lan mabur ngliwati target utawa bengkong.
  14. Alas
    Alas 25 Juni 2019 11:45
    0
    Kabeh wis jelas, rokok sing disalahake, lan bom "apik")
  15. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 25 Juni 2019 13:00
    0
    "SPICE-2000 dudu gaman sing ora kejawab." mbok menawa, nanging iki wis PR ketok
  16. AKS-U
    AKS-U 25 Juni 2019 22:00
    0
    Lan aku seneng rasa oriental iki - Mirages Prancis, bom Yahudi, pilot India, wilayah Pakistan, bandit internasional. Iku tetep kanggo nambah tari karo lagu, lan kene sampeyan siyap kanggo wayang India.
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 27 Juni 2019 20:59
      0
      Sampeyan uga mbutuhake alesan sing apik kanggo mbales, putra sing ilang lan tandha lair sing padha ing setengah bokong kanggo kabeh pilot skuadron udara.
  17. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 25 Juni 2019 23:36
    0
    Pilot India ora weruh ngendi kanggo ngebom.

    Lantern diisi asap rokok, nanging autopilot bali pesawat menyang lapangan udara ngarep.

    ngguyu
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 27 Juni 2019 20:54
      0
      Quote: Jaran, wong lan nyawa
      Lantern diisi asap rokok, nanging autopilot bali pesawat menyang lapangan udara ngarep.

      Dadi apa autopilot kanggo? ombenan
      1. Jaran, wong lan nyawa
        Jaran, wong lan nyawa 27 Juni 2019 20:56
        0
        Kadhangkala autopilot murub rokok mariyuana saka pilot.
  18. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 25 Juni 2019 23:38
    0
    Sukses bom SPICE-2000 Israel digayuh amarga tambahan gratis kanggo urutan campuran udud SPICE kanggo pilot India.
  19. yfast
    yfast 26 Juni 2019 01:01
    0
    Lan yen angin kenceng, menyang ngendi?
    1. pajamas
      pajamas 26 Juni 2019 09:44
      0
      Kutipan saka yfast
      Lan yen angin kenceng, menyang ngendi?

      "Bom nuklir tansah nyerang pusat bledosan."