Review militèr

Mobil lapis baja "Typhoon" ing peran anyar, ing gunung lan luar negeri

13
Ing sawetara minggu kepungkur, sawetara penasaran warta ing negara saiki lan prospek saka mobil waja K-53949 "Typhoon 4x4". Mesin iki, asline digawe minangka kendaraan sing dilindhungi kanggo angkatan bersenjata Rusia, nguwasani spesialisasi anyar lan diuji ing kahanan sing beda. Kajaba iku, kontrak ekspor pisanan bisa uga katon.



Mobil lapis baja K-53949 ing Red Square


"Topan" minangka pramuka


Ing pungkasan Mei, rapat latihan lan metodologis dianakake ing papan latihan Prudboy kanthi pimpinan dhukungan teknis layanan lapis baja lan dhukungan logistik. Sajrone acara iki, demonstrasi pisanan saka kendaraan tambahan sing janjeni adhedhasar versi rong poros saka mobil lapis baja Typhoon.

Kendaraan pengintai teknis MTR-K dibangun ing sasis standar, nanging nduweni peralatan khusus. Iki nggawa piranti night vision, sistem pengawasan kabeh, alat navigasi lan kendaraan udara tanpa awak. Ana uga pandhu arah, radiasi lan piranti pengintaian kimia lan peralatan khusus liyane.

Dilaporake yen tugas MTR-K yaiku ndeteksi peralatan sing rusak ing medan perang lan ngirim spesialis teknis. Sing terakhir bakal bisa netepake kondisi obyek sing dideteksi lan nindakake ndandani, ngatur evakuasi utawa njaluk bantuan teknis ing kendaraan liyane. Piranti pengawasan sing dikembangake kudu nyederhanakake deteksi peralatan sing rusak ing kahanan apa wae lan kapan wae.

Saiki, MTR-K adhedhasar Topan lagi ngalami pemeriksaan sing dibutuhake. Tes negara mesin iki direncanakake bakal rampung ing taun ngarep, sawise iku bakal dilayani karo pasukan darat. Thanks kanggo iki, tentara bakal entuk dhukungan anyar sing trep, lan kulawarga kendaraan Typhoon bakal bisa gumunggung sukses liyane.

Topan ing gunung


Ing Nopember taun kepungkur, mobil lapis baja K-53949 mlebu ing pembuangan brigade bedhil motorized kapisah (gunung) kaping 55, sing ana ing kutha Kyzyl (Tuva). Tugas saka brigade ana kanggo nindakake tes militèr lan nemtokake kemampuan nyata saka peralatan ing kahanan khusus saka terrain gunung.


Kendaraan pengintai teknis MTR-K


Miturut data sing dingerteni, Omsbr (g) kaping 55 dipasrahake menyang Topan, sing wis ngalami sawetara perbaikan. Ing wektu sing padha, inti saka owah-owahan lan owah-owahan sing digawe kanggo desain ora ditemtokake. Miturut rencana, tes militer peralatan kasebut kudu rampung sadurunge pungkasan taun 2019. Adhedhasar asile, keputusan kudu digawe babagan adopsi "4x4 Typhoons" dadi layanan karo unit gunung tentara Rusia.

Ing tanggal 6 Juni, komando brigade ngumumake tumindak latihan kanthi kinerja tugas latihan tempur ing kaki bukit Sayan Kulon. Luwih saka 500 personel militer lan sèket peralatan, kalebu Typhoon K-53949, melu ing maneuver. Kendaraan lapis baja sing berpengalaman digunakake kanggo ngeterake tim geni menyang medan perang. Tugas latihan tempur saka 55th Omsbr (g) kasil rampung, lan mobil wojo janjeni menehi kontribusi kanggo iki.

Ing tanggal 21 Juni, publikasi Izvestia, kanthi nyebutake sumber ing departemen militer, nulis babagan rencana tentara ing mangsa ngarep. Dituduhake manawa Kementerian Pertahanan wis mutusake kanggo nyedhiyakake unit intelijen gunung kanthi kendaraan lapis baja K-53949. Saiki peralatan kasebut lagi ngalami tes militer, lan sawise rampung, introduksi sing nyebar kudu diwiwiti.

Izvestia nuduhake operator mangsa Topan. Tentara Rusia duwe siji pengawal divisi gunung serangan udara, loro brigade gunung bedhil motorized sing kapisah, uga rong resimen sing kapisah lan rong batalion gunung sing kapisah. Minangka bagéan saka formasi iki ana perusahaan pendaki pengintaian. Miturut data sing ditampa, wong-wong mau sing kudu nguwasani mobil lapis baja ing mangsa ngarep.

"Typhoons" anyar bakal dadi pengganti teknologi otomotif lawas. Mobil lapis baja nduweni mobilitas sing cukup kanggo bisa digunakake ing papan sing dhuwur lan ing dalan gunung, lan uga menehi perlindungan sing apik kanggo kru lan pasukan. Kemampuan kanggo nggunakake macem-macem modul pertempuran menehi kaluwihan tartamtu ing acara saka tabrakan karo mungsuh.


"Typhoon" saka brigade gunung bedhil bermotor kaping 55 nalika latihan ing Sayan Kulon


Nalika kendaraan K-53949 bakal dilayani karo unit gunung, durung ditemtokake. Tes pasukan adhedhasar 55th Omsbr (g) bakal rampung ing taun iki, lan bisa dianggep pangiriman peralatan serial bakal diwiwiti taun ngarep. Jumlah kendaraan lapis baja sing dibutuhake uga ora dingerteni, nanging pesenan sawetara rolas kendaraan bisa diarepake.

"Topan" ing luar negeri


Ing tanggal 25 Juni, ing dina pisanan forum Tentara-2019, ana laporan menarik babagan prospek ekspor mobil lapis baja K-53949 Rusia. Agensi warta TASS nampa informasi iki saka sumber sing ora dijenengi ing kalangan militer-diplomatik Uzbekistan.

Kacarita angkatan bersenjata Uzbekistan nindakake tes komparatif mobil lapis baja Typhoon Rusia lan M-ATV Amerika. Mobil wojo saka Rusia nuduhake kaunggulan liwat pesaing ing sawetara cara. Tes ditindakake ing sawetara mobil lapis baja ing versi dhasar, ora dilengkapi modul tempur. Peralatan kasebut dipriksa dening unit pasukan khusus.

Sumber TASS nuduhake yen K-53949 beda karo M-ATV ing efisiensi bahan bakar sing luwih gedhe lan perawatan sing luwih apik, uga kesiapan tempur sing luwih dhuwur. Uga "Typhoon" nuduhake linuwih lan biaya operasi luwih murah nalika digunakake ing gunung. M-ATV mobil lapis baja Amerika tundhuk pratelan babagan mobilitas lan kemampuan transportasi kargo.

Saka warta sing kaya ngono, "Typhoon" Rusia bisa dadi kapentingan kanggo militer Uzbek, lan iki bisa nyebabake kontrak ekspor. Nanging, sumber TASS sing ora dijenengi ora ngandhani rincian kasebut. Bisa dianggep manawa warta babagan iki bakal katon mengko lan bakal diumumake ing tingkat resmi.

Platform sing sukses


Mobil lapis baja K-53949 saka kulawarga Typhoon muncul ing taun 2015 lan wis nuduhake asil sing luar biasa. Mesin iki dikonfirmasi kamungkinan kanggo nggunakake minangka platform kanggo macem-macem senjata lan peralatan khusus, lan model anyar saka peralatan digawe ing basis lan nggunakake solusi melu. Sawetara wakil saka kulawarga iki wis diadopsi utawa nyiapake kanggo iki.


Kompartemen kargo-penumpang volumetrik nyedhiyakake kamungkinan kanggo masang macem-macem peralatan


Angkatan bersenjata Rusia nindakake macem-macem pemeriksaan lan nemtokake kesesuaian Typhoon kanggo ngrampungake tugas tartamtu, minangka asil saka bunder operator potensial peralatan kasebut berkembang. Kajaba iku, mobil lapis baja ditawakake kanggo pelanggan manca lan wis nuduhake kaluwihan saka pesaing manca.

Kabeh nuduhake manawa mobil lapis baja loro-poros K-53949 minangka kendaraan multi-tujuan sing sukses banget sing bisa ngrampungake tugas sing beda-beda ing kahanan sing beda-beda lan malah ing negara liya. Warta ing sasi anyar nuduhake yen angkatan bersenjata Rusia ngerti kabeh kaluwihan saka K-53949 lan Topan liyane, lan mulane akeh ngenalake peralatan kasebut ing macem-macem lapangan.

Konsekuensi saka iki ketok. Unit nampa transportasi sing dilindhungi, lan tentara kanthi sakabehe duwe kemampuan kanggo pesen conto kanggo macem-macem tujuan ing platform sing digabung. Kendaraan pengintaian, sistem anti-tank self-propelled, lan liya-liyane wis digawe adhedhasar mobil lapis baja kanggo transportasi personel. Ing wektu sing padha, peralatan sing diasilake nyedhiyakake perlindungan marang ancaman saiki, duwe indikator ekonomi sing dibutuhake, lan uga cocog kanggo transportasi transportasi militer. penerbangan.

Ketoke, warta ing sasi pungkasan ora bakal dadi sing pungkasan. Sawise nampa platform multi-tujuan banget sukses ing wangun K-53949, angkatan bersenjata nyoba kanggo nggunakake kabeh kaluwihan, lan Produsèn ngupaya kanggo kurban peralatan ora mung kanggo domestik, nanging uga kanggo pelanggan manca.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 26 Juni 2019 06:49
    +3
    Yen produke apik kok ora....cuma ora kanggo minyak sawit, yen ora wong kita maneh kudu "konversi" kabeh iki dadi babosiki normal!
  2. Friedrich
    Friedrich 26 Juni 2019 06:55
    + 10
    Penulis ora nulis bab sing paling penting, apa iku kasusun saka - iki Ajaib. mesin Cummins (USA), Allison (USA) gearbox, Timoney (Irlandia) as, Plasan Sasa (Israel) waja, Securon (Inggris) kursi anti-mine, Michelin (Prancis) gembong, lampu "Hella (Jerman)". Dadi - iki KAMAZ liyane "superjet rodha" karo kabeh jalaran, lan supaya iku paling 1000 kaping adhem saka wong liya lan "ora duwe analog ing donya" kabeh kaluwihan bakal sirna amarga gabungan iki hodgepodge. Plus, rega paling kamungkinan "Cosmos", Aku ora bakal kaget yen biaya meh kaya sawetara jenis BMP-3. Napa dheweke ora dibutuhake ing pasukan ing wangun iki?! Aku ora mikir yen sawise kabeh sanksi, isih ana wong sing percaya: "Yen kabeh jagad iki kerja sama lan ora ana apa-apa! Iku normal lan kita bakal ngumpulake" perancang "lan ngethok rampokan ... Lan kanthi semangat sing padha. ...” Potensi ekspor, nanging uga ora ana, ora ana klien sugih sing kepengin dadi gumantung ing sawetara negara, lan ora ana sing ngilangake sanksi. Inggih, mbok menawa kanggo sawetara Uzbeks "adol" ing "tady" ... Loro saka conto paling cetha kerjasama karo masyarakat donya "Superjet" kang, sayangé, wis dadi jeneng kluwarga, kang ora bisa ngedol, lan kita dhewe nindakake. ora tenan mabur saka wong-wong mau - kok perusahaan nandhang sangsara mung losses ... Lan mesthi, super-nano Kamazo-Italian stools-brys! Aku ora bakal nyathet kabeh "kauntungan", nanging aku mung bakal nyathet kekurangan sing paling gedhe - ora ana suku cadang! Saiki, yen Kamaz lokalisasi kabeh komponen kasebut ing omah, mula sampeyan bisa njupuk. Dadi, dheweke mung nyoba nggabungake kabeh menyang pasukan supaya ana wong sing cukup kanggo "Strradivarius Drum", biola, yaiku, ing kene drum, mbokmenawa ora cukup kanggo rasa seneng sing lengkap ...
    1. Victorio
      Victorio 26 Juni 2019 09:06
      -2
      Kutipan: Friedrich
      Penulis ora nulis bab sing paling penting, apa iku kasusun saka - iki Ajaib. mesin Cummins (USA), Allison (USA) gearbox, Timoney (Irlandia) as, Plasan Sasa (Israel) waja, Securon (Inggris) mine pangayoman kursi, Michelin (France) gembong, lampu "Hella (Jerman)".

      ===
      Yen ana panjaluk sing tetep ing luar negeri, kaya ing Uzbekistan, mula ora dikumpulake. lan ing podo karo kanggo nggarap substitutability, kanggo nambah kualitas produksi domestik.
    2. Panjenengan
      Panjenengan 26 Juni 2019 11:46
      +2
      Lan aku durung nulis. Sing ora jelas yaiku janjian ing Angkatan Darat. Kaping pisanan, abot, banjur ora ana gaman, ukuran gedhe, lan sing paling penting, regane. Kanggo rega iki, sampeyan bisa nggawe 1,5 - 2 BTR-82A
      1. Ka-52
        Ka-52 26 Juni 2019 15:00
        -2
        Kaping pisanan, angel
        ,
        mrap umume abot
        ora ana senjata liyane

        bisa debat. iki teknis. Nginstal senjata bakal mangan volume sing bisa digunakake. Lan sak ngertiku, instalasi macem-macem peralatan / gaman bisa gumantung saka tugas. Contone kaya ing gambar
      2. abc_alex
        abc_alex 3 Juli 2019 08:55
        +1
        Aku bakal nambah kritik. Artikel kasebut nyatakake yen digawe kanthi prentah saka MO. Dadi ora bener. Mesin iki digawe kanthi inisiatif dening buruh KAMAZ dhewe. Dheweke colloquially "Tyfunyonrk". Iki digawe saka backlog program Typhoon, nanging ora tau dilebokake ing program kasebut. Lan MO ora nuduhake kapentingan, sanajan pangripta nyurung ing ngendi wae. Siji-sijine papan sing bisa ditindakake - Angkatan Udara. Nanging kudu dibaleni maneh.
        Kanggo MO padha nggawe "Wolf".
    3. Ka-52
      Ka-52 26 Juni 2019 14:49
      0
      Mesin Cummins (USA)

      ora perlu ngapusi lembar cheat) mangga. Kita kabeh ngerti kepinginan kanggo mbuwang penggemar, nanging kanthi moderat, pzhl, kanthi moderat.
      Contone, kita njupuk informasi sampeyan (dijupuk manawa ana ing topware kanggo liyane 2015 !!! taun). Ya, tenan, mesin Cummins, nanging diprodhuksi ing Chelny, ing joint venture. Apa komponen kanggo 90% kita, domestik. Apa ala utawa apik? Mungkin sampeyan ngomong ya, lan aku bakal ngomong ora. Senajan kita bisa duwe pangembangan TD apik, nanging wong panginten digunakake
  3. infantri2020
    infantri2020 26 Juni 2019 09:06
    +1
    Cukup, kendaraan sing cocog kanggo unit pengintaian unit gunung! Utamane kanggo para pendaki.
    Iki tegese pengalaman pertempuran Afghanistan lan Chechnya!

    (sarkasme)
    1. Ka-52
      Ka-52 26 Juni 2019 14:34
      -1
      Iki tegese pengalaman pertempuran Afghanistan lan Chechnya!

      apa sing sampeyan ora seneng? Kaping pisanan, aku njabat ing Resimen Rifle Infantry 101 ing sebrang kali, lan minangka bagéan saka platoon pengintaian, aku weruh cukup peralatan kita kanthi lengkap, kabeh "kaluwihan", carane lan apa kita ndamel lan suwene iku slamet ing Afghan. kahanan. Dadi aja ngadili apa sing sampeyan ora ngerti. Lan sareh, saka artikel ngandika iku peralatan technical, lan dudu kendaraan pengintaian saka jinis brdm.
      1. infantri2020
        infantri2020 26 Juni 2019 17:03
        +2
        1) miturut pamanggih kula pribadi, wiwit saiki, kanggo wilayah pegunungan, gunung dhuwur lan alas gunung, sing paling apik yaiku MT-LBV. Luwih apik ing versi nganyari.
        Ora perlu ngomong babagan kekurangan pilihan iki, aku ngerti;
        2) unit Pasukan Khusus, intelijen militer. SKVO, 1 lan 2 perusahaan. Yen ana kepinginan, kita bisa terus ngukur luwih, sing wis "kandel" lan "luwih dawa" (mung ing PM). Nanging luwih becik, kanthi gawan, kanggo nuduhake rasa hormat marang interlocutor sing ora pati ngerti;
        3) maca kanthi teliti: kita ngomong babagan "ngangkut tim geni sajrone latihan" lan "ngenalake kendaraan iki menyang perusahaan pendaki pengintaian."
        1. griffin ireng
          griffin ireng 26 Juni 2019 20:49
          0
          Quote: infantryman2020
          "Transportasi sajrone latihan klompok geni" lan "introduksi mesin iki menyang perusahaan pendaki pengintaian."

          Aku bakal nambah "5 kopecks". Yen sampeyan nemokake video saka latihan kasebut (RT diterbitake ing saluran YouTube dheweke), sampeyan bakal weruh kekurangan liyane: saliyane transportasi, ana uga upaya nggunakake Typhoon 4x4 (tanpa modul pertempuran) kanthi protruding saka ngarep lawang ngisor (temenan, miturut foto saka kabin, ora digawe kanggo sing) dening machine gunner minangka liya saka support geni kanggo MTS.
          "Solusi sarwa" sing padha dituduhake dina iki ing pertunjukan terbuka Tentara-2019: Typhoon 6x6 (ora ana ing versi operator personel lapis baja lan tanpa BDUM) kanthi pasukan serbu lan penembak mesin saka RPK ing atap simulasi perang. .
          Senajan mesin dhewe cukup apik (paling ora menehi kritik dening data mbukak).
      2. griffin ireng
        griffin ireng 26 Juni 2019 20:41
        0
        Kutipan: Ka-52
        iki teknis

        Siji-sijine aku ora setuju karo sampeyan babagan panggunaan istilah iki ing hubungane karo platform kendaraan "Typhoon": kabeh (paling ora) babagan bobote, waja lan jumlah sing diangkut l / s, dheweke tinimbang dadi "taksi pertempuran" - classic light armored personnel carriers .
  4. Gritsa
    Gritsa 26 Juni 2019 15:31
    +2
    Apa ana akeh banget "Topan" ing tentara kita? Wis ing mata dazzles - "Typhoon-K", "Typhoon-U" (mobil temen beda), lan uga iki "Tafunok". Miturut cara, kapal selam "Hiu" uga "Typhoon". Apa fantasi jeneng pungkasane rampung? Sawise kabeh, ana mobil wojo "Tiger", "Lynx", "Bear", "Wolf". Apa sing nyegah supaya ora ninggalake tradisi kasebut lan menehi jeneng "kewan" liyane? Dadi anyar "Macan Sabanjure" muncul. Dope wis rampung. Sapa sing menehi jeneng kasebut - kanggo nyuwek endhog.