Review militèr

Pasinaon pascasarjana ing USSR: nedha awan ing Komite Regional Ulyanovsk

95
Pasinaon pascasarjana minangka dalan langsung menyang ilmu. Salah sawijining ciri kepemimpinan Profesor Medvedev yaiku dheweke biasane diundang mahasiswa pascasarjana menyang omahmu. Apartemen kang gedhe, "Stalin", lan ing kantor kapisah. Murni profesor: lemari karo buku nganti langit-langit ing loro tembok saka lawang lan mejo gedhe karo ayu (dadi modern) pesawat tinta. Amarga dheweke ora duwe tangan siji, dheweke nyelehake kertas sing asli banget ing buku sing mbukak supaya ora nahan kaca. Kabeh iki pancen ora biasa, kaya sing diomongake. Saben rapat, saliyane kanggo ngrembug babagan kemajuan karya ing disertasi, khusus kanggo sawetara sajarah topik. Contone, nalika dheweke wiwit ngomong babagan kolektivisasi lan ngomong babagan pakaryane ing badan partai Moldova lan carane dheweke nyathet yen sawise gabung karo USSR, 10000 petani sing duwe tanah dibuwang ing kono kanthi ilegal, lan pira sing dibuwang, miturut sing mung ana. ora ana dokumen. slamet ... Yagene dheweke ngomong iki, aku ora ngerti banjur, lan mung mengko aku temen maujud sing wanted kanggo nuduhake kawruh, lan ing kuwi cara sing "ora ana siji, boten."


Pasinaon pascasarjana ing USSR: nedha awan ing Komite Regional Ulyanovsk

KSU (Kuibyshev State University) ing taun 1985


Sinau ing omah


Ing salah sawijining rapat, dheweke nuduhake meja sing diisi karo buku-buku dokumen kongres lan keputusan Komite Pusat CPSU. Lan dheweke nuduhake kanthi jelas kepiye, saka edisi nganti edisi, penilaian negatif saka tokoh-tokoh kepungkur lan teks kanthi keputusan partai babagan titik negatif tartamtu dikurangi. Ing siji edisi ana telung paragraf, ing sabanjure ... mung siji. Banjur kanthi nuding ngangkat driji lan ngandika, "Lah apa tegese? Lan apa gunane iki?"

"Inggih-u-u..."

"Konsekuensi bisa dadi ala banget!" dheweke nambahake kanthi tegas. Lan maneh, aku ora ngerti apa-apa, nanging aku ngerti banget saiki.

Saka kula, minangka peneliti, dheweke nuntut, luwih dhisik, ngerti kanthi jelas inti lan tugas pimpinan partai, kalebu: pemilihan lan penempatan personel, nyetel tugas, ngawasi implementasine, nyimpulake lan ngevaluasi asil. . Sing, kanggo karya sukses iku perlu kanggo golek wong tengen. Sijine ing panggonan sing cocog karo kawruh, pengalaman lan karakter. Nemtokake tujuan lan nemtokake cara kanggo nggayuh, kanthi periodik ngawasi kemajuan eksekusi. Pungkasane, perlu kanggo ngerteni apa sing bisa digunakake lan apa sing ora, kenapa ora bisa, lan apa sing kudu ditindakake supaya kegagalan ora kedadeyan ing mangsa ngarep. Kabeh tahapan karya iki kudu dibayangke ing tesis lan mangerteni apa (lan pinten!) Kepemimpinan partai NIRS ing wilayah Volga efektif nalika diteliti, lan uga apa sing dibutuhake kanggo nambah efisiensi. . Ing wektu sing padha, aku dikandhani: "Kritik kanthi moderat! Ora ana disertasi siji sing kasil dibela kanthi negatif!


Wigati dimangerteni menawa panggonan kang banjur didadekake iku rada ... "jelek". Ing pangertèn, ana lurung-lurung sing dibangun kanthi omah kayu saka jinis paling "soviet", yaiku, saka papan sing beda-beda, bahan roofing lan slate, dilebokake ing pola checkerboard. Lurung-lurung padha unpaved lan ing tengah saben ana ruts kapenuhan ijo, slurry njijiki. Muga-muga saiki kabeh "pembantaian" iki dibongkar.

Dadi apa inti saka pimpinan partai Sekolah Tinggi?


Secara bertahap, sajrone karya, dadi cetha yen ana, ing ndhuwur, ing Komite Pusat, resolusi bener-bener diadopsi ing wektu iku kanggo nambah efektifitas kepemimpinan NIRS, sing rapat-rapat partai guru-guru komunis universities wilayah padha arep, sing padha ngandika iku perlu kanggo intensify efforts ing wilayah iki lan kanthi mangkono mundhakaken loro kualitas pendidikan ing universities lan bali ekonomi saka pendidikan sing luwih dhuwur. Iki dibahas ing rapat-rapat partai katedral lan ing rapat umum universitas. Lan, jelas yen kabeh wong seneng. Nanging apa sabanjure? Wong ngomong lan bubar! Ya, bunder mahasiswa makarya nang endi wae, nang endi wae kabeh biro desain mahasiswa. Nanging bagean saka siswa sing melu ing karya iki fluctuated ing tingkat 2-5%, lan mung ing KUAI (Kuibyshevsky). penerbangan Institut) tekan 15. Para guru, nyatane, komunis utawa ora, ora duwe minat khusus kanggo nggarap siswa luwih akeh lan melu ilmu. Nah, dheweke bakal menehi diploma liyane lan ing ngendi?

Tegese, pimpinan partai ing Sekolah Tinggi paling kerep diduplikasi lan ditambahake administrasi lan pimpinan departemen khusus. Nyatane, ing tembung Lenin, "roda kaping lima ing gerobak", sing ora ngganggu karya universitas, nanging uga ora mbantu. Apa sing paling efektif ing manajemen ilmu universitas yaiku ... kontrol moralitas! Sanalika sawetara profesor wiwit ngelus tangan para siswa lan pensiun ing kantor, utawa dekan departemen transportasi fisik wiwit motret perenang wadon telanjang, garwane utawa salah sijine sing seneng banget langsung nulis layang sing cocog kanggo pesta kasebut. panitia lan ... profesor miskin iki sneezed ing buntut lan mane , ngancam karo reprimand karo registrasi ing kertu registrasi, lan malah expulsion saka partai ing umum. Lan yen kanggo karyawan departemen technical iki ora dadi medeni, kanggo guru padha komunisme ngelmu lan sajarah CPSU temenan buyaran, amarga non-komunis ora bisa mulang disiplin iki. Ing kasus apa wae, sampeyan bisa ngomong kanthi banter: "Kita duwe kertu pesta kanthi warna sing padha!" Ngadeg ing pose lan ... pungkasanipun entuk gol. Nanging apa makna dhasar kasebut kanggo narik kawigaten siswa menyang SRW?


Miturut cara, panggonan iki disebut "Underground Gully" lan, ketoke, iku wis tetep panggah wiwit jaman. Ing mburi universitas ana padang rumput sing dipangan wedhus, banjur mili mili sing mambu, ing njaba ana kebon botani sing ditinggal.


"Kekhususan Timur"


Lan kabeh iki dibutuhake ing karya piye wae kanggo nuduhake, kanggo nggawa bukti basis ing wangun dokumen kanggo statements, kang mbutuhake akèh kekuatan lan resourcefulness saka pikiran. Sing paling penting yaiku ora bisa ngapusi. Kabeh mahasiswa pascasarjana ngelingi babagan "musuh ireng" sing bisa njaluk manawa pranala sampeyan dicenthang ing arsip, lan yen sampeyan menehi link menyang dokumen sing ora ana utawa ana siji bab, lan sampeyan dhewe nulis liyane, sampeyan bisa ora ngetung pangaksama. Karya sing wis dilindhungi diumumake ora sah lan mung! Nanging, ora perlu nggawe apa-apa. Ana cukup informasi ing arsip. Lan asring banget menarik. Dadi, ing arsip Komite Pusat Liga Komunis Muda Leninis All-Union ing Moskow, aku nemokake sertifikat dokumen sing dikirim saka Komite Pusat Liga Komunis Muda Leninis All-Union menyang Komite Pusat CPSU babagan narik kawigaten siswa saka universitas ing republik Asia Tengah menyang NIRS, lan ternyata ana luwih saka 100%! Kajaba iku, data kanggo wilayah Volga beda-beda - maksimal 5-10% siswa! Bentenane gedhe lan ora mung aku sing ngerteni, amarga dokumen kasebut duwe postscript lucu: "Kita kudu nganggep spesifik Timur" utawa kaya ngono. Nanging dhuwit umum digunakake kanggo NIRS! Lan tegese padha dikirim ... menyang "pemimpin" ing wilayah iki, nanging ing wilayah Volga padha mung padha ora cukup. Iki minangka kawruh sing "ora kabeh apik ing karajan Denmark", nanging ... kabeh wong kepengin percaya yen kabeh wektu bakal rampung, yen kita "ing dalan sing bener". Lan omong-omong, yen Komite Pusat ndeleng kabeh iki, ngerti, ngerti, lan ... ora nindakake apa-apa, banjur apa sing bisa ditindakake dening mahasiswa pascasarjana biasa ing kene?


Umumé, Kuibyshev ing pungkasan taun 80-an pungkasan abad nggawe kesan aneh marang aku. Ing kene ana bangunan dhuwur sing cukup prayoga lan ... kosok balene - wrecks kayu, saka yards kang, saka jamban bleached, sih saka guwa-garba mili langsung menyang dalan. Ana akeh omah sudagar lawas, nanging kabeh padha lusuh ... Lan iki minangka lereng menyang Volga. Ora ana alesan, mengko ing novel Hukum Pareto, akeh kedadeyan kanggoku sing lagi wae kedadeyan ing Samara taun 1918. Wiwit wektu iku, ora ana sing diganti - aku mbandhingake foto kasebut. Kejaba tiang lampu wis ganti.

"Spesifik karya mahasiswa pascasarjana"


Inggih, ing antarane liyane, proses banget nggarap informasi sing akeh mbutuhake mobilisasi internal, kontrol diri lan organisasi kerja sing apik, yen ora bisa "lara" karo salah sawijining "penyakit pascasarjana" murni. Ora…ora sifilis utawa AIDS. Mung kanthi sinau kerja kanthi apik ing arsip, mahasiswa pascasarjana "gerah" kanthi "mania penimbunan" lan terus ngumpulake bahan, sanajan dheweke ora butuh maneh. Pemimpin ngandika: "Tulis! Wis wayahe nulis!" Nanging ... wedi karo kertas kosong uga ora dibatalake, lan akeh sing nyoba nundha kenalan karo dheweke. Penyakit liyane yaiku "hasrat kanggo publikasi." Kanggo pertahanan, banjur kudu nerbitake mung 3 artikel, lan mung siji ing publikasi VAK, lan ing wiwitan kabeh wong wedi yen ora duwe wektu kanggo "nglumpukake" jumlah sing dibutuhake. Nanging banjur materi sing diklumpukake bisa kanggo nulis artikel siji-siji, lan sawetara diterbitake 7, lan 8, malah 10 artikel, maneh, mung ora kanggo nulis teks dhewe! Sing, kita kudu perang kabeh wektu karo otak kita dhewe, kang, sampeyan ngerti, urip ing awak kita, ketoke dhewe, lan, malih, miturut hukum paling resistance. Apa sing paling ora ngonsumsi energi, supaya dheweke cenderung sampeyan, lan butuh kemauan sing akeh kanggo nggawe dheweke manut sampeyan!

Ing asrama driver obkom


Nanging mboko sithik kabeh "pitfalls" iki ditanggulangi, lan disertasi wiwit ndarbeni "daging". Ing taun pisanan, kita ora diwenehi lelungan bisnis, nanging ing taun kapindho sampeyan bisa pindhah menyang arsip Moscow lan tetanggan Ulyanovsk. Ing kutha asale, mesthi, lelungan bisnis ora diwenehake. Lan, omong-omong, aku arep menehi pitutur marang kowe babagan perjalanan bisnis kasebut menyang Ulyanovsk. Kita lunga menyang kono bebarengan karo mahasiswa pascasarjana Zharkov ing Juni 1987 lan langsung menyang panitia regional CPSU, ngendi kita presented sertifikat lan njaluk bantuan ing omah lan pangan. Lan padha entuk loro - kupon kanggo kantin OK lan rujukan menyang hostel sopir CPSU OK. Bangunan iki rampung inconspicuous, tanpa tandha, nanging nang ... wiyar padhang kamar karo karpet lan Furnitur polesan modern. Saiki peti mati lacquered iki dianggep minangka dhuwure rasa ora enak. Lan banjur sing paling "sing". Ing pawon, kulkas ZIL minangka impen saben ibu rumah tangga Soviet. Ing tembung, driver sing dikirim karo panggedhe urip apik, lan yen, dening cara, driver biasa urip kaya, banjur apa jenis "asrama" sekretaris regional Republik Kazakhstan?

Dheweke teka ing kamar panedhaan, lan ana marmer, pipa Finnish (ya, Gusti, aja kuwatir ibu - apa sing kedadeyan!) Lan menu kaya ing restoran! Kita ngadeg ing garis demokratis lan mutusake mangan kanthi bener supaya bisa teka, dadi, saliyane kanggo sajian utama, kita uga njupuk strawberries karo krim. Lan padha mbayar - aku 1,20 rubles, lan Zharkov - 1,21 rubles. Lan kabeh ora mung murah, nanging uga enak banget!

Kita bali menyang "hotel", ngaso lan menyang pasar. Lan ana strawberries awal kanggo 4,50 rubles. kilo! Kita padha kaget dening iki, minangka kaget dening kasunyatan sing dina sabanjuré iku ora ing menu. We takon ngendi? Lan kanggo kita - "ora dikarepake, amarga larang, lan kita tuku ing pasar! "Nanging kepiye ... yen kita mbayar 1,20 kanggo nedha awan karo dheweke?" Wangsulane, juru masak mung ngangkat pundhake.


"Tabrakan kapal kargo Volgo-Don-12 karo kreteg ngliwati Samarka kedadeyan ing 15 Mei 1971." Sepira apike masyarakat sing kekurangan total? Lan kasunyatan manawa ... sampeyan bisa teka karo kothak coklat menyang arsip OK CPSU, menehi menyang "cah wadon" ing ruang maca lan ... entuk akses menyang file pribadi sing ora bakal sampeyan deleng, lan kanggo materi klasifikasi babagan bencana, kacilakan lan bledosan sing ora dingerteni warga Soviet biasa. Kabeh iki menarik kanggo maca lan… uplifted ing mripatku dhewe, kang uga apik!

Masalah ing semangat J. Orwell


Ing wektu iku, nedha awan biaya kita 1 ruble lan sawetara kopecks. Lan banjur mahasiswa pascasarjana Zharkov nawakake kula taruhan lucu: nyoba mangan luwih saka 1,10 rubles dina. (yen tanpa Semono uga Sindhunata!), Lan sapa sing "overeats" wong feed wong bodho panganan cuci mulut karo kacang ing cafe ing pinggir Volga. Desserts padha éca lan kita loro tresna mau. Lan pemandangan iku ayu! Kita wiwit njupuk rong salad, herring karo bawang ... chop ... lan sateruse ... kabeh saka daging, lan isih, ora ana sing ngluwihi jumlah iki sajrone kabeh tetep ana. Lan mung mengko, sawise ngunggahake dokumen taun 1928, kita ngerteni manawa rega ing kantin obkom beku ing tingkat iki lan tetep ana sanajan kabeh reformasi! Yaiku, kabeh kaya George Orwell mengko: "Kabeh kewan padha. Nanging sawetara luwih padha tinimbang liyane."

Dadi taun kapindho liwati, lan ing pungkasan taun iki versi kapindho disertasi wis siap. Bos mau maca lan kandha, ”Sampeyan nindakake kabeh kanthi bener! Nanging ... apa sampeyan ndeleng carane kabeh nguripake? Dadi pindhah lan nulis kabeh kaya apa, mung tanpa sumpah ing CPSU. Sawise kabeh, dheweke miwiti perestroika karo awake dhewe! Aku ngomong "ya" lan ... banjur nulis maneh karya kaping telu!

Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Pasinaon pascasarjana ing USSR ing pungkasan taun 1980-an
Pasinaon pascasarjana ing USSR: saka arsip menyang arsip
95 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. amatir
    amatir 3 Juli 2019 05:48
    -1
    Nalika sinau ing institut, aku ora bisa ngerti ing sembarang cara kok mahasiswa padha dipeksa kanggo njupuk cathetan ing karya (biasane pra-revolusioner) saka VIL, lan tanpa cathetan padha ora diijini kanggo njupuk ujian ing ilmu sosial.
    Banjur, pirang-pirang taun sabanjure, amarga macem-macem kahanan, aku maca kabeh 55 volume PSS lan nyadari yen karya-karya Ilyich sing paling lugu utawa abstruse dipeksa kanggo njupuk cathetan, lan iki kudu nyebabake reaksi alergi sing terus-terusan kanggo kepinginan kanggo maca. liyane saka "kreativitas" saka pimpinan.
    Amarga karya pasca-revolusioner iku campuran saka vampir getih lan "Kremlin dreamer".
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Juli 2019 07:40
      +3
      Quote: Amatir
      Nalika sinau ing institut, aku ora bisa ngerti

      Tentara ora ngganggu karya Lenin, sing utama yaiku ing semi-taunan lan final kudu ana sinopsis, kanthi buku-buku Lenin sing wis diwènèhaké.
      Padha njupuk cathetan carelessly nalika wektu kanggo mriksa teka munggah - perwira politik wiwit push lan mriksa, lan saben wong wegah wiwit njupuk cathetan, minangka aturan, padha disalin saka conscientious (utawa licik) comrades. Asil ana sawetara omong kosong, nanging sing utama yaiku ndandani jeneng karya lan sawetara teks, delusional, ing notebook.
      Apa makarya. Ing mriksa, boss gedhe saka badan politik, mundhakaken perwira lan ngandika ........ apa inti saka pikirane Lenin ing karya ....petugas ngomong... bubuk mesiu ditemokake dening wong Cina....., ditulis kaya mangkene ing abstrak, dheweke mbatesi kanthi cara sing disingkat (iki, Lenin ujar ing sawetara karya).
      Salajengipun, loro pangareping partai lan perwira bebarengan wiwit nesu, terakhir takon marang bab inti, lan iki terus ngomong bab mesiu. Kabeh padha lungguh meneng. Dirating apik.
      1. amatir
        amatir 3 Juli 2019 07:59
        +7
        minangka aturan, padha disalin saka conscientious dhewe

        Kanggo warga sipil, cathetan digawe ing notebook kapisah kanggo 48 lembar kanthi kemampuan kanggo gampang ngganti tutup kanthi jeneng pemain lan squiggle guru.
        Klompok kita duwe dosen gedhe babagan sejarah CPSU. Nalika aku nuduhake versi sampulku, dheweke menehi tandha, ndeleng isine lan ujar: "Yen dina iki dheweke nggawa IKI kanggo kaping papat, mula aku bakal nyita" aran
        1. vladcub
          vladcub 3 Juli 2019 14:56
          +2
          Padha mesem. Guru iku lumrah
      2. kamulyan1974
        kamulyan1974 3 Juli 2019 09:01
        +3
        Tentara ora ngganggu karya Lenin, sing utama yaiku ing semi-taunan lan final kudu ana sinopsis, kanthi buku-buku Lenin sing wis diwènèhaké.

        Persis padha saiki. Ora mung karo karya-karya Lenin, nanging kanthi materi babagan latihan sosial lan negara, minangka salah sawijining subyek latihan utama, saben prajurit kudu duwe notebook sing kapisah karo cathetan, lan kudu dipriksa nalika mriksa.
      3. vladcub
        vladcub 3 Juli 2019 14:55
        +2
        Kita uga nggoleki wong kanggo "nyuwek"
    2. Aviator_
      Aviator_ 3 Juli 2019 08:51
      +6
      Ya, persetujuan rencana GOELRO ing taun 1920 mbuktekake babagan haus getih khusus saka Lenin pasca revolusioner.
      1. amatir
        amatir 3 Juli 2019 09:27
        0
        Diktator minangka kekuwatan wesi, revolusioner kendel lan cepet, tanpa welas asih kanggo ngeksploitasi para penghisap lan hooligan; Lan pemerintah kita exorbitantly alus, banget asring luwih kaya jeli saka wesi ... Ora ana welas asih kanggo iki mungsuh saka wong, mungsuh sosialisme, mungsuh saka wong kerja. Perang urip-mati nglawan wong sugih lan gantungan, perang nglawan tukang bejat, parasit lan hooligans... Wong sugih lan bajingan iku loro-lorone saka duwit receh sing padha, yaiku rong kategori utama parasit sing dipangan dening kapitalisme, padha mungsuh utama sosialisme, mungsuh iki kudu njupuk kabeh populasi ing pengawasan khusus, padha kudu urusan karo, ing nglanggar slightest saka aturan lan hukum masyarakat sosialis, mercilessly. Sembarang kekirangan, ragu-ragu, sentimentalitas apa wae ing babagan iki bakal dadi kejahatan paling gedhe marang sosialisme.
        (Tugas langsung saka kekuwatan Soviet)
        Ing 8 Agustus, V. I. Lenin nulis marang G. F. Fedorov babagan perlune teror massal kanggo "netepake tatanan revolusioner"[34].
        Ing Nizhny, jelas, pemberontakan Pengawal Putih lagi disiapake. Sampeyan kudu ngupayakake kabeh, kanggo mbentuk trio diktator (Sampeyan, Markin, lan liya-liyane), kanggo instite teror massal bebarengan, kanggo njupuk lan njupuk atusan pelacur sing soldering prajurit, mantan perwira, etc. tundha.
        ...
        Kita kudu tumindak kanthi kekuwatan lan utama: telusuran massal. Eksekusi kanggo kepemilikan senjata. Ekspor massal Mensheviks lan ora bisa dipercaya. Ganti penjaga ing gudang, sijine sing dipercaya.
        ...

        Ora suwe, tanggal 9 Agustus 1918, Lenin ngirim instruksi menyang Komite Eksekutif Provinsi Penza[36]
        Sampeyan perlu kanggo nindakake teror massa tanpa merciless marang kulaks, imam lan Pengawal Putih; wong sing ragu-ragu dikurung ing kamp konsentrasi ing njaba kutha[35]
        Keputusan lan ngleksanakake perlucutan senjata lengkap saka populasi, tembak ing papan kanthi tanpa ampun kanggo saben bedhil sing didhelikake
        Cukup? Yen ora, banjur maca sumber asli. PSS meh nang endi wae.
        Lan GOELRO saka kategori "Dreamer"
        1. TAMBU
          TAMBU 3 Juli 2019 11:09
          +1
          Saka kabeh kasebut ing ndhuwur, ora angel nggawe kesimpulan sing jelas lan gampang. Sampeyan ngapusi babagan maca 55 jilid PSS ...
        2. Aviator_
          Aviator_ 3 Juli 2019 23:46
          +1
          Inggih, ya, dadi GOELRO ora kawujud. Lan "laptop fleksibel" sing dijanjekake Chubais 10 taun kepungkur kanggo saben bocah sekolah wis suwe.
        3. Nggolek
          Nggolek 4 Juli 2019 12:13
          +4
          Aku setuju banget karo V.I. Lenin, kudu ngremukake Shpakovsky iki, kanggo ngremukake tanpa ampun.
        4. MiS.
          MiS. 7 Juli 2019 01:47
          0
          Ora. Mungsuh saka daya kudu inflate cookie.
  2. 3x3z simpen
    3x3z simpen 3 Juli 2019 07:22
    + 10
    Vyacheslav Olegovich! Matur nuwun kanggo dolan liyane menyang "USSR pungkasan". Kajaba iku, kanggo kula pribadi, referensi kanggo organisasi saka proses "nyerat" banget aji.
    Nanging, aku nyathet manawa rega utawa menu katering umum "ditutup" ora kesengsem. 1981, wilayah Murmansk, kutha Polyarnye Zori, kantin "Diet; karo pilihan ekstensif pasugatan, kanggo 1 ruble sampeyan ora bisa metu saka meja."
  3. Korsar4
    Korsar4 3 Juli 2019 07:22
    +4
    matur nuwun. Cathetan menarik.

    "Lembar Putih Bersih" minangka lagu sing kapisah. Kaya ngrampungake karya.
    Favorite Strugatskys yaiku "A Billion Years Before the End of the World".
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 3 Juli 2019 07:50
      +3
      "Urip iku penyakit saka materi"?
      1. Korsar4
        Korsar4 3 Juli 2019 08:04
        +2
        Aku malah durung maca "Angsa Elek".
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 3 Juli 2019 08:13
          +2
          Aku maca meh kabeh, nanging malah "banjur". Banjur wektune para murid.
          "Ombak anyar" nutupi sirahku" (K. Kinchev)
          1. Korsar4
            Korsar4 3 Juli 2019 08:23
            +3
            Ing wiwitan taun 90-an, banjur ana sing langganan buku, aku maca 10 jilid.

            Kadang aku bali menyang soko. Nanging "A Billion Years to the End of the World" kena banget. Incomparably kuwat saka liyane.
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 3 Juli 2019 08:31
              +3
              Aku duwe bab sing padha karo "Piknik". Miturut cara, aku lulus ujian sekolah final ing sastra ing karya Strugatskys.
              1. vladcub
                vladcub 3 Juli 2019 15:03
                +4
                Aku duwe Pushkin "Eugene Onegin". Sampeyan perlu kanggo ngirim makna ing tembung dhewe lan nggawe kesimpulan
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 3 Juli 2019 18:16
                  +3
                  Iku luwih gampang kanggo kula, ing cara. Aku lulusan 1990. Kita diwenehi pilihan: Rusia-sastra lisan, Rusia-sastra nulis (komposisi), esai ing sembarang topik sastra, ngiring dening pertahanan. Aku milih sing terakhir.
  4. Aviator_
    Aviator_ 3 Juli 2019 08:48
    + 17
    Maksudku, ana dalan-dalan dibangun karo omah kayu saka jinis paling "soviet"., yaiku, saka macem-macem papan, roofing felt lan slate, dilebokake ing pola checkerboard. Lurung-lurung padha unpaved lan ing tengah saben ana ruts kapenuhan ijo, slurry njijiki.

    Ya, aku ngerti Kuibyshev (Samara), aku wis bola-bali wis ana ing wektu sing diterangake. Nrenyuhake ing teks penulis yen omah kayu saka jinis pra-revolusioner (Rusia, sing ilang Govorukhin) karo cesspools Shpakovsky nuduhake jaman konstruksi Soviet. Nanging, sampeyan ora bisa sengit karo jaman kepungkur kaya ngono, nanging kanggo guru Marxisme-Leninisme, iki ana ing urutane.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Juli 2019 09:17
      +2
      Kutipan: Aviator_
      omah kayu pra-revolusioner

      Dheweke bisa nylametake bagean sajarah Samara, ana ing tengah kutha sing wis dibalekake bangunan pra-revolusioner, reruntuhan uga dilestarekake - sing nyebabake kesenengan nyata ing antarane pengunjung. Kutha wis akeh owah-owahan, padha Ravine Podpolshchikoing, kasebut ing artikel - dibangun karo omah elit, ing area Universitas ora ana Meadows, wedhus lan lepen mambu kanggo dangu - bangunan modern.
      Ing 90s ana nyoba kanggo massa ngganti jeneng lurung-lurung, nanging ora njupuk ROOT, padha Ravine Undergrounders - saiki Postnikov jurang,nanging wong-wong lokal ora nate nyebut kaya ngono, kanthi cara sing lawas, utawa mung - ing jurang.
      1. Aviator_
        Aviator_ 3 Juli 2019 23:52
        +1
        Ilf lan Petrov ing "Pedhet Emas" uga duwe crita babagan bagean sajarah kutha. Nalika Ostap Bender pengin ngunjungi "bagean sajarah" kutha Asia Tengah kanthi panyiapan sereal, ternyata ora ana maneh - "iku dibubarake, wakil panguwasa lokal ngandika: kanggo sampeyan iku endah, nanging kanggo kita. kanggo manggon ing kene."
  5. kamulyan1974
    kamulyan1974 3 Juli 2019 09:03
    +2
    Lan mung mengko, sawise ngunggahake dokumen taun 1928, kita ngerteni manawa rega ing kantin obkom beku ing tingkat iki lan tetep ana sanajan kabeh reformasi!

    Iku mbokmenawa isih. Nang endi wae ing Internet aku nemoni foto cek saka ruang makan Duma Negara ing jaman saiki. Ing kono, ora luwih saka 10 rubel sing dibayar kanggo nedha awan.
  6. Rodent
    Rodent 3 Juli 2019 09:22
    +6
    banget banget
    menarik lan otobiografi.
    Tingkat ilmu ing USSR ana sing paling dhuwur. Uga ing RI. Aku pribadi tansah ngutamakake karya-karya ing jaman saiki, kaya sing paling anyar.
  7. Panemu 55
    Panemu 55 3 Juli 2019 09:29
    +3
    "Asrama kanggo sopir" kaya ngono, aku mikir, ing kabeh kutha regional. Salah sawijining rekan kerja sing akrab marang aku (wis sajrone perestroika, sadurunge, ora ana apa-apa) babagan omah kasebut ing kutha Orenburg. Unprepossessing saka dalan, mewah nang. Lan malah "cah wadon" bisa bajingan.
    Dadi partai njupuk care saka wong dhewe, lan iki carane ngapusi, ditutup distributor kanggo prosesor, prices ing kantin obkom kanggo ruble lan Penny, lan akeh liyane.
    1. Panemu 55
      Panemu 55 3 Juli 2019 09:31
      +2
      buruh partai. Comp "bener". kula nyuwun pangapunten .
    2. Nggolek
      Nggolek 4 Juli 2019 12:19
      -1
      apa sampeyan pribadi wis ana? Sampeyan ndeleng, dheweke ngandhani..
      1. rubah kutub
        rubah kutub 4 Juli 2019 15:43
        +1
        Quote: Pencari
        apa sampeyan pribadi wis ana? Sampeyan ndeleng, dheweke ngandhani..

        ... bojo, marang kampanye ...)))
  8. Dym71
    Dym71 3 Juli 2019 10:07
    +5
    Sing, kita kudu perang kabeh wektu karo otak kita dhewe, kang, sampeyan ngerti, urip ing awak kita, ketoke dhewe, lan, malih, miturut hukum paling resistance. Apa sing paling ora ngonsumsi energi, supaya dheweke cenderung sampeyan, lan butuh kemauan sing akeh kanggo nggawe dheweke manut sampeyan!

    Aku seneng, njupuk menyang buku kutipan ya
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 3 Juli 2019 13:12
      +4
      Aku seneng, njupuk menyang kutipan pad ya

      penting! nglirik
      iku paling ora energi-akeh, kang inclines sampeyan
      ..sanajan ana rasa sing ora jelas yen kucing urip miturut prinsip iki opo
      1. Dym71
        Dym71 3 Juli 2019 13:17
        +7
        Quote: Pane Kohanku
        ..sanajan ana rasa sing ora jelas yen kucing urip miturut prinsip iki

        Inspirasi dening:
        Kucing, kanthi rasa cemas, cepet-cepet nyabrang salju, beku katresnane, lan nguwuh:
        - Dadi ngendi? Ing endi, aku takon sampeyan, spring? Nah, negara apa iku? Ing endi bocah-bocah wadon, snowdrops, kicau manuk? Sanadyan manuk pipit ngoceh, malah gagak kluruk, ing ngendi? Aku ora ngomong babagan thaw. Salju tiba saka langit, amarga ana ing kono, nanging ana musim semi ing kene. A scam total lan ngapusi!
        Lan wong-wong sing ngrungokake kucing nangis, mesem lan mikir:
        - Deleng carane bengok-bengok. Rasane musim semi. Sampeyan ora bisa ngapusi kucing! sedulur
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 3 Juli 2019 17:39
          +3
          Bravo! Saka ngendi iki? Praktis "Lawang kanggo musim panas"!
          1. Dym71
            Dym71 3 Juli 2019 18:12
            +2
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Saka ngendi iki?

            Kesenian rakyat kaya... Nyuwun
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Praktis "Lawang kanggo musim panas"!

            Aku nguripake audiobook, aku ngrungokake
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 3 Juli 2019 18:25
              +1
              Luwih apik maca. Salah sawijining karya Heinlein sing paling misuwur.
          2. Pane Kohanku
            Pane Kohanku 3 Juli 2019 18:28
            +1
            Anton, omong-omong, ngendi Kucing? preian? Aku bali kanggo dina kaping pindho berturut-turut, dheweke ora ana ... Nyuwun nanging Vyacheslav Olegovich muncul! hi
            1. kaliber
              3 Juli 2019 18:51
              +3
              Quote: Pane Kohanku
              Vyacheslav Olegovich wis muncul!
              Tanggal 9 bakal ilang maneh nganti tanggal 26...Nanging materine metu...
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 3 Juli 2019 18:55
              +3
              Shpakovsky saiki dibebasake kanthi parole ngguyu
              Vlad, Gusti Allah pirsa ing ngendi para atasane!
              Wingi Novy Urengoy, sesuk Sterlitamak ... Layanan kuwi.
      2. vladcub
        vladcub 3 Juli 2019 15:08
        +1
        Kucing bisa ndeleng. Kecuali dheweke wis waras...
      3. Paranoid50
        Paranoid50 4 Juli 2019 01:06
        +1
        Quote: Pane Kohanku
        kucing urip kaya iki

        Persis, persis apa sing dibayangke sanajan ing lelucon klasik babagan kesed. ya ngguyu
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 4 Juli 2019 09:51
          +2
          Lan, mbayar manungsa waé, padha wis sampurna sinau kanggo parasitize ing manungsa! ombenan ora, kucing minangka parasit miturut definisi, alam ora produktif saka tembung "pancen". Lan kita tresna wong pancen kanggo cuteness. ngguyu Aku pitutur marang kowe: Alexander, kene aku bali saka Yunani seminggu kepungkur - kanggo pisanan aku lelungan karo visa Schengen. Ora ana kucing sing lemu ing kana! Sawetara pengemis ceking. ngguyu Nalika aku ana, adhiku Lelik ngopeni kucingku suwene rong minggu, saben rong dina teka. Aku teka .. Aku mlebu apartemen .. Aku ora kenal kucing! belay Siji lan setengah kaping luwih ... Aku mangan saka syaraf, misale jek! Nyuwun ombenan Rusia iku negara gedhe, kita malah duwe kucing lemu! ngguyu
          1. Paranoid50
            Paranoid50 4 Juli 2019 12:42
            +1
            Quote: Pane Kohanku
            alam ora produktif saka tembung "rampung."

            Lha nek ora produktif... Apamaneh yen mangan akeh. ya Mung duwe wektu kanggo ngeculake tray. ngguyu
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 4 Juli 2019 12:50
              +1
              Mung duwe wektu kanggo ngeculake tray. ngguyu

              lan ngresiki apartemen saka wol lan pengisi sing kasebar .. opo ngginakaken setengah dina ngresiki munggah! ngguyu
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 4 Juli 2019 12:53
            +1
            Yunani minangka negara kucing keblasuk, J. Darrell nulis babagan iki.
          3. kaliber
            4 Juli 2019 15:37
            -1
            Bojoku lagi wae ngangkat kucing ing operator, dheweke ora bisa nggawa kucing suwe! Nanging ing Yunani - ya, ing Kreta, lan ing Siprus, kabeh kucing warata, kosong ing jero lan cahya!
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 4 Juli 2019 17:06
              +1
              Nanging ing Yunani - ya, ing Kreta, lan ing Siprus, kabeh kucing warata, kosong ing jero lan cahya!

              persis! kuru lan cilik! Sayange kucing ora bisa ndeleng foto. Nyuwun Banjur aku bakal nuduhake foto wong Yunani sing ora sopan, lan dheweke bakal dadi kaya sutra. nglirik
          4. Solo2503
            Solo2503 5 Juli 2019 00:47
            +1
            Quote: Pane Kohanku
            Lan, mbayar manungsa waé, padha wis sampurna sinau kanggo parasitize ing manungsa! ombenan ora, kucing minangka parasit miturut definisi, alam ora produktif saka tembung "pancen". Lan kita tresna wong pancen kanggo cuteness. ngguyu Aku pitutur marang kowe: Alexander, kene aku bali saka Yunani seminggu kepungkur - kanggo pisanan aku lelungan karo visa Schengen. Ora ana kucing sing lemu ing kana! Sawetara pengemis ceking. ngguyu Nalika aku ana, adhiku Lelik ngopeni kucingku suwene rong minggu, saben rong dina teka. Aku teka .. Aku mlebu apartemen .. Aku ora kenal kucing! belay Siji lan setengah kaping luwih ... Aku mangan saka syaraf, misale jek! Nyuwun ombenan
            Rusia
            - negara gedhe, kita malah duwe kucing lemu!
            [b] [/ b] ngguyu

            Aku bakal njupuk kuotasi
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 5 Juli 2019 11:11
              0
              Aku bakal njupuk kuotasi

              ya kanggo kesehatan, pan Kokhanku! ombenan
  9. amatir
    amatir 3 Juli 2019 12:02
    +3
    Kutipan saka TAMBU
    ora angel nggawe kesimpulan sing jelas lan gampang. kowe ngapusi

    Lan saka statement sampeyan, kita bisa nyimpulake yen G.A. Zyuganov minangka komunis-Leninis sejati.
    1. vladcub
      vladcub 3 Juli 2019 15:16
      +8
      Yen G. A. Zyuganov minangka Leninis nyata, banjur: "Aku manuk beo John Silver." Kepemimpinan Partai Komunis saiki uga padha karo pimpinan RCP (b) kaya raksasa ing Plisetskaya ing "Swan Lake"
      1. Astra liar
        Astra liar 3 Juli 2019 20:48
        0
        Aku ora duwe simpati marang Vladkub, nanging iki dheweke +: wong kaya Zyuganov ora ana hubungane karo KOMUNIS NYATA.
        Sawise matine Anpilov utawa Nina Andreeva, aku ora weruh Leninis nyata
        1. Alexander Green
          Alexander Green 4 Juli 2019 00:12
          +1
          Quote: Astra wild
          Sawise matine Anpilov utawa Nina Andreeva, aku ora weruh Leninis nyata

          Mungkin sampeyan bakal weruh ing kene:
          http://bolshevick.org/
          http://bolshevick.ru/
          http://work-way.com/
  10. Komentar wis dibusak.
  11. Bongo
    Bongo 3 Juli 2019 13:30
    +3
    Penulis kutipan
    Lan padha mbayar - Aku 1,20 rubles

    Ing awal taun iki, aku duwe kesempatan mangan kaping pirang-pirang ing kantin pejabat institusi pendidikan sing kondhang ing bunderan sempit. Ana kanggo 120 rubles sampeyan bisa mangan banget tightly. Sawetara iku ora tau owah. Nyuwun
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 3 Juli 2019 17:49
      +2
      Aku ngerti sawetara panyiapan ing tengah St. Petersburg ngendi sampeyan bisa mangan "saka weteng" kanggo 200 rubles (papan komersial).
  12. Grim Reaper
    Grim Reaper 3 Juli 2019 13:43
    +1
    ING. Mungkasi nggawa badai. Aku ora adoh saka sampeyan, babagan umur.
  13. Panjebak7
    Panjebak7 3 Juli 2019 14:18
    +3
    Apike, matur nuwun!
  14. kaliber
    3 Juli 2019 17:07
    +2
    Kutipan: Aviator_
    Nanging, sampeyan ora bisa sengit karo jaman kepungkur kaya ngono, nanging kanggo guru Marxisme-Leninisme, iki ana ing urutane.

    Kanggo sapa foto ing artikel kasebut?
    1. Komentar wis dibusak.
  15. Beringovsky
    Beringovsky 3 Juli 2019 23:06
    +1
    Kulkas Zil - ngimpi saka ibu rumah tangga Soviet (ing 1987) belay
    Ha ha, Shpakovsky isih ngapusi!
    Inggih, carane sampeyan bisa pracaya liyane, Vyacheslav? Oh yay yay, carane ala
    1. Paranoid50
      Paranoid50 4 Juli 2019 01:09
      +2
      Kutipan: Beringovsky
      Kulkas Zil - ngimpi saka ibu rumah tangga Soviet (ing taun 1987) isih goroh!
      Ayo menehi kesempatan: Mungkin iki impen saka sawetara ibu rumah tangga tartamtu sing mung dikenal V.O.? Nyuwun ngguyu
      1. kaliber
        4 Juli 2019 06:02
        -2
        Sapa kowe arep menehi aku?
    2. vladcub
      vladcub 4 Juli 2019 16:19
      +5
      Nyatane, kulkas ZIL banget dihormati dening pejabat lan wong
  16. kaliber
    4 Juli 2019 06:02
    +2
    Kutipan: Beringovsky
    Ha ha, Shpakovsky isih ngapusi!

    Apa sing ngapusi?
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 07:56
      +2
      Akeh panyuwunmu, Vyacheslav Olegovich, seneng ngucapake tembung sing keras lan kasar.
      Saka aku, aku nyathet yen ing tengah taun 80-an. Industri Soviet bisa cukup jenuh pasar domestik karo produk ing bagean kulkasan kluwarga.
      Dadi impen ibu rumah tangga Soviet ing wektu iki yaiku kulkas Finlandia "Rosenlew".
      1. berang-berang1982
        berang-berang1982 4 Juli 2019 09:07
        +4
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Dadi impen ibu rumah tangga Soviet ing wektu iki yaiku kulkas Finlandia "Rosenlew".

        Terus terang, aku durung tau krungu babagan kulkas Finlandia kaya ngono, ing jaman semana ora ana pitakonan babagan iki. padha Kutub, iki minangka impen ibu rumah tangga Soviet.
  17. kaliber
    4 Juli 2019 08:51
    +6
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Dadi impen ibu rumah tangga Soviet ing wektu iki yaiku kulkas Finlandia "Rosenlew".

    Kemungkinan banget, Anton. Nanging wektu iku aku manggon ing Penza lan Samara. Aku krungu omongane wong-wong ing sakiwa tengenku. Wis ora krungu saka Rosenlew. Aku krungu bab ZIL, mula aku nulis. Ing Moskow lan St. Petersburg, prioritas bisa beda ...
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 11:12
      +2
      Oke, mungkin aku duwe aberasi persepsi saka wong sing wis urip kabeh ing Northwest.
      1. Pane Kohanku
        Pane Kohanku 4 Juli 2019 12:55
        +1
        Oke, mungkin aku duwe aberasi persepsi saka wong sing wis urip kabeh ing Northwest.

        Sampeyan mung ora butuh kulkas. nglirik kok dheweke ana ing wilayah Murmansk? ngguyu ombenan
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 4 Juli 2019 13:02
          +2
          Ing wilayah Murmansk, suhu musim panas kadhangkala tekan +25 C. ngguyu
          1. Pane Kohanku
            Pane Kohanku 4 Juli 2019 13:09
            +2
            ing 2017, nalika ora ana jamur ing wilayah Leningrad, kancaku Katya lan bapake cedhak Polyarnye Zorya, nalika dheweke ujar, "telung jam dicukur abang"... sedulur
        2. Freeper
          Freeper 4 Juli 2019 17:56
          +1
          Quote: Pane Kohanku
          Oke, mungkin aku duwe aberasi persepsi saka wong sing wis urip kabeh ing Northwest.

          Sampeyan mung ora butuh kulkas. nglirik kok dheweke ana ing wilayah Murmansk? ngguyu ombenan



          - Som... som...
          - Ing mangsa, grettsa, Nanging!

          lol
    2. MiS.
      MiS. 7 Juli 2019 01:54
      0
      Sviyaga norma, ngadeg ing negara.
  18. kaliber
    4 Juli 2019 08:52
    +2
    Kutipan: Beringovsky
    Inggih, carane sampeyan bisa pracaya liyane, Vyacheslav? Oh yay yay, carane ala

    Aja ngandel! Iman utawa ora percaya sampeyan ora duwe peran!
    1. Nggolek
      Nggolek 4 Juli 2019 12:26
      -4
      tenan, ora .. ragad saka ovs kanggo fouling saka USSR wis ditampa.
      1. CTABEP
        CTABEP 4 Juli 2019 17:16
        +3
        tenan, ora .. ragad saka ovs kanggo fouling saka USSR wis ditampa.


        Dideleng saka jumlah komentar caustic, Pak "padha dijupuk sethitik" uga nampa ragad kanggo soko.
    2. Beringovsky
      Beringovsky 4 Juli 2019 18:06
      0
      Aja gelo. Sampeyan kudu luwih ati-ati karo rincian, ngerti. Kawulo cilik nuwuhake rasa ora percaya gedhe. Lan sawetara wong uga nganggep ora akurat minangka ngapusi sing disengaja.
      1. kaliber
        4 Juli 2019 18:36
        +2
        Aku nulis babagan apa sing dakelingi. Pengalaman urip wong beda-beda. Dheweke mung bisa mikir babagan ngapusi sing disengaja ... Aku ora bakal nerusake, yen ora, aku bakal nglanggar aturan situs kasebut maneh.
        1. MiS.
          MiS. 7 Juli 2019 01:56
          0
          Lan sampeyan ora ngelingi akeh.
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 4 Juli 2019 20:39
        +1
        Bab sing menarik! Sampeyan publicly nuduh wong ngapusi, lan banjur nelpon wong ora gelo! Malah 110 taun kepungkur, padha disebut "rintangan", saiki ana precedents, malah ing proses hukum Rusia "ing pangayoman pakurmatan lan kamulyan." Utawa apa sampeyan mikir yen "Internet bakal tahan kabeh"?
  19. kaliber
    4 Juli 2019 12:52
    +2
    Alexander! Apa kanggo meneng? Barang sing apik ora bakal ilang. Iki babagan ngerteni sebabe kedadeyan kasebut lan kepiye supaya ora kedadeyan maneh. Apa sampeyan entuk gaji? Sampeyan entuk ... nanging bakal ana tembakan lan barikade - sapa sing bakal mbayar sampeyan? Lan yen sampeyan pengin ragad ... nulis counter-artikel, carane kabeh iku apik ing lulusan sekolah ing USSR, carane mahasiswa lulusan nggawa kamenangan sosialisme nyata lan komunisme nyedhaki bebarengan. Contone, aku bakal kasengsem maca apa sing sampeyan entuk? Apa sampeyan bakal nyoba?
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 4 Juli 2019 13:07
      +2
      Vyacheslav Olegovich, mugi kula campur, kula kanthi tenang, "miring"? nglirik lan ayo menehi Alexander nulis artikel babagan sejarah lokal St. ombenan Aku kudu ngakoni, dheweke ngerti wilayah kita luwih apik tinimbang aku ... recourse lan sejarah crunches ing sikil! hi
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 13:09
      +5
      Ora mung babagan upah, nanging babagan kasunyatan manawa nalika barikade diwiwiti, gas, banyu lan listrik tiba-tiba mati.
      1. aakvit
        aakvit 4 Juli 2019 14:42
        +4
        Banjur, sakperangan alesan, anak lan putu dieling-eling kanthi cetha - nanging kepiye carane wong miskin bisa urip! am
        Ora butuh wektu suwe kanggo putus, mung (kabeh ngerti iki!) ndandani mesthi luwih larang lan luwih suwe tinimbang urip normal!
      2. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 7 Juli 2019 02:05
        0
        Kutipan saka: 3x3zsave
        nalika barikade diwiwiti, gas, banyu lan listrik tiba-tiba mati

        Lan uga - gulungan mandheg tuwuh ing toko. Banjur toko-toko iki dibanting dening "wong revolusioner", lan redistribusi properti blatant diwiwiti ... lan ora diwiwiti saka ndhuwur, kaya sing direncanakake, nanging mung "saka ngisor", ing dalan. Ing lawang pisanan, jam tangan bakal dicopot saka "pejuang revolusi" (mobile, kanthi cara, bakal ditinggalake. Apa kanggo, yen ora ana sambungan).

        Lan aku durung kasebut "mitra manca", sing uga ora bakal njagong idly dening - padha uga pengin Piece saka pie. Dadi apa sing ana ing Perang Sipil bakal katon kaya dongeng, kanthi tingkat teknologi saiki.

        Ing cendhak, plus.
    3. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 20:06
      +2
      Vyacheslav Olegovich! Chesslovo, muspra sampeyan karo Alexander.
  20. kaliber
    4 Juli 2019 15:34
    +1
    Kutipan saka aakvit
    ndandani tansah luwih larang lan maneh saka urip normal!

    wah! Tembung dudu lanang, nanging bojomu!
  21. kaliber
    4 Juli 2019 15:39
    0
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Shpakovsky saiki dibebasake kanthi parole

    Sapa wae sing mertahanake aturan kasebut ora kudu dadi sing pertama nglanggar!
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 19:22
      +1
      Nanging, "Sapa sing ora ngerti ngendi arep lunga, iku paling adoh" (c)
  22. CTABEP
    CTABEP 4 Juli 2019 17:05
    +2
    Umumé, Kuibyshev ing pungkasan taun 80-an pungkasan abad nggawe kesan aneh marang aku. Ing kene ana bangunan dhuwur sing cukup prayoga lan ... kosok balene - wrecks kayu, saka yards kang, saka jamban bleached, sih-rahmat saka guwa-garba mili langsung menyang dalan.


    Aku ana ing Samara ing 2015-2016 - sampeyan ngerti, aku entuk kesan sing padha :). Ing sisih ngarep omah gedung pencakar langit - sawetara omah pribadi sing bengkong kanthi labirin dalan sing reged :(
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Juli 2019 19:36
      +2
      Iki kedadeyan ing saben kutha gedhe. Vyacheslav Olegovich, ing lelungan, fisik ora bisa menek menyang wilayah nandhang sungkowo ing kutha-kutha Eropah. Dheweke ora beda banget karo kasunyatan kita. Amarga negara apa wae duwe pemandangan "dijual", lan ana kasunyatan "staf".
      1. kaliber
        4 Juli 2019 21:17
        +2
        [quote = kalibr] Aku bakal enggal nuduhake foto ing salah sawijining dalan sing nyenengake ing Venesia ... lawang mlebu menyang papan panitia salah sawijining partai komunis Italia.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 4 Juli 2019 21:35
          +1
          Oke, banjur mbandhingake karo kantor Partai Komunis ing Samara.
  23. kaliber
    4 Juli 2019 17:47
    +2
    Kutipan saka CTABEP
    Aku ana ing Samara ing 2015-2016 - sampeyan ngerti, aku entuk kesan sing padha :). Ing sisih ngarep omah gedung pencakar langit - sawetara omah pribadi sing bengkong kanthi labirin dalan sing reged :(

    Inggih, sawise kabeh, sampeyan wis ndeleng iku ... lan mesthi aku ngapusi wong. Inggih, iki ora bisa ing USSR suci!
  24. kaliber
    4 Juli 2019 21:13
    -1
    Aku bakal nuduhake sampeyan foto ing salah sawijining lurung-lurung Venesia sing nyenengake ... lawang menyang papan panitia salah sawijining partai komunis Italia.
    Quote: Pencari
    Sampeyan perlu kanggo ngremukake Shpakovskys iki, kanggo crushlessly.
  25. kaliber
    4 Juli 2019 21:14
    +1
    [quote = Seeker] Sampeyan kudu mencet Shpakovskys iki. kanggo mencet tanpa ampun. [/ quote] [/ quote]
    Sapa sing bakal sampeyan, Alexander, ngidini sampeyan ngremukake elit ilmu pengetahuan Soviet?