Review militèr

Wengi saka Long Knives. Carane Hitler ditangani karo Stormtroopers

50
Tanggal 30 Juni 1934, kira-kira jam 2 esuk, Adolf Hitler teka ing lapangan terbang Hangelar ing Bonn, diiringi ajudan lan pengawal. Fuhrer lan rombongane mlebu ing Ju 52 lan mabur menyang Munich - kutha sing dianggep dadi buaian Partai Nazi.




Pesawat Adolf Hitler ndharat ing Bandara Oberwiesenfeld ing München, ing ngendi Fuhrer wis ditemoni dening klompok perwira Reichswehr, anggota SA lan NSDAP. Ing ngarsane, Hitler ngandika:
Iki dina paling ireng ing uripku.


Lan tembung kasebut ora diucapake dening pimpinan Partai Nazi kanthi muspra. Wengi tanggal 29 nganti 30 Juni 1934 mlebu critane minangka "The Night of the Long Knives". Sajrone jam kasebut, Adolf Hitler lan kanca-kancane bisa netralake pimpinan detasemen serangan SA, sing dituduh nyiapake putsch nglawan Fuhrer. Mangkono dilebokake titik pungkasan ing perjuangan kanggo daya ing Partai Nazi lan ing Jerman minangka kabèh.

Serangan pesawat nglawan "tentara"


Kaya sing sampeyan ngerteni, ing dasawarsa pisanan eksistensi, Partai Pekerja Sosialis Nasional Jerman (NSDAP) ngandelake dhukungan saka Sturmabteilung - Storm Troopers utawa, ing cendhak, SA. Stormtroopers minangka panyengkuyung kekuwatan utama partai Nazi, nyedhiyakake perlindungan kanggo pimpinan lan institusi partai, nutupi demonstrasi Nazi, lan mbales marang wong-wong sing ora setuju.

Antarane stormtroopers ana akeh veteran saka Perang Donya I, uga mahasiswa, makarya lan muda nganggur, sing seduced ora mung dening slogans nasionalis NSDAP, nanging uga phraseology sosialis sing digunakake dening Nazi, utamané ing. tataran awal saka orane partai.

Wengi saka Long Knives. Carane Hitler ditangani karo Stormtroopers Kepala staf SA, Kapten Ernst Röhm, uga dadi prajurit garis ngarep. Ora kaya stormtroopers, Ryom wis ora enom maneh. Nalika Nazi dadi kuwasa, Ernst Röhm umur 45 taun. Ing mburi dheweke ana layanan ing tentara Bavarian, ing ngarep saka Perang Donya I, partisipasi ing dipatèni saka Republik Soviet Bavarian minangka bagéan saka Freikorps.

Sajrone Perang Donya I, Röhm munggah pangkat komandan kompi ing Resimen Infanteri Bavarian kaping 10, tatu parah, lan banjur dadi kepala departemen propaganda distrik militer IV. Nalika ing posisi iki, Röhm ketemu Adolf Hitler, dadi salah siji anggota pisanan NSDAP. Saka prajurit perusahaan mortir kaping 19, Ryom nggawe grup seluler, kanthi basis layanan pesenan partai banjur muncul. mengko diganti jeneng pisanan menyang departemen olahraga, lan banjur menyang regu serangan - SA.

Dadi, prajurit garis ngarep Röhm sing ngadeg ing asal-usul sistem keamanan Partai Nazi. Lan meh langsung dheweke ora setuju karo Adolf Hitler, amarga Röhm dhewe minangka wong sing ambisius, kanthi visi dhewe babagan masa depan Partai Nazi lan Jerman. Ing detasemen serangan, dheweke weruh tulang punggung tentara revolusioner, lan dudu pelaksana pesenan partai sing bisu. Kajaba iku, wiwitane pesawat serangan wis siyap kanggo nggulingake Republik Weimar kanthi kekuwatan senjata. Nyatane, ing taun 1933 dheweke wis dadi tentara paralel nganti 600 ewu wong, dibagi dadi tentara lan korps.



Nanging NSDAP dadi kuwasa ing taun 1933, kaya sing kita kenal, kanthi sah, lan sawise iku, Adolf Hitler ana ing tangan kabeh mesin militer resmi Jerman - Reichswehr karo unit lan formasi, jenderal, lan korps perwira biasa. Mulane, pimpinan Nazi mikir babagan masa depan pesawat serangan. Kajaba iku, stormtroopers padha langsung subordinated kanggo Ernst Röhm, lan iku dheweke, lan dudu Adolf Hitler, sing dianggep komandan bener.

Ernst Röhm, sing duwe panemu dhewe babagan modernisasi mesin militer Jerman, njaluk supaya Hitler mbubarake Reichswehr. Dheweke nganggep korps perwira biasa banget ora bisa dipercaya kanthi ideologis lan percaya yen tentara Nazi Jerman kudu dibangun miturut prinsip milisi - kaya regu serbu.

Nanging Hitler, sing wis kuwasa lan dikepung dening jenderal Reichswehr, ora setuju karo Röhm. Kajaba iku, korps perwira Reichswehr nuntut saka Fuhrer supaya langsung ngilangi Ryoma. Yen ora, tentara ngancam bakal nahan dhukungan saka Fuhrer lan Partai, lan ing kahanan anyar, iki bakal dadi kerugian sing luwih penting kanggo Hitler tinimbang pembubaran regu penyerang.

Hitler uga duwe alternatif kanggo SA - Schutzstaffeln, SS. Kaping pisanan digawe kanggo pangayoman pribadi saka Fuhrer lan sawetara pimpinan partai, "Detasemen Keamanan" SS tansaya kanggo ukuran iso dibandhingke kanggo SA, lan pimpinan Heinrich Himmler dadi salah siji saka kanca cedhak Adolf Hitler. Dheweke uga main salah sawijining peran utama ing ngatur pembantaian stormtroopers. Pimpinan kunci liyane saka Night of the Long Knives yaiku Reinhard Heydrich, kepala layanan keamanan SD.



Nyiyapake kanggo Ngilangi Pemimpin Stormtrooper


Adolf Hitler kanggo dangu ora wani ngilangke kanca-in-arms lawas Ryoma lan sawetara pesawat serangan penting. Nanging, ing pungkasan, persuasi para pimpinan SS lan militèr njupuk alih. Ing tanggal 22 Juni 1934, Fuhrer nimbali Baron Karl von Eberstein, komandan Distrik Pusat SS, lan mrentahake kabeh unit SS supaya waspada babagan informasi babagan persiapan kudeta dening pasukan badai Röhm.

Rong dina sabanjure, tanggal 24 Juni 1934, komandan pasukan darat Reichswehr, Jendral von Fritsch, uga dhawuh kanggo miwiti persiapan kanggo tumindak sing bisa ditindakake gegayutan karo pambrontakan pasukan badai sing bakal teka. Ing tanggal 25 Juni, Hitler ngandhani Menteri Perang von Blomberg yen dheweke bakal nangkep kabeh pimpinan paling penting saka pasukan badai. Tugas sing paling tanggung jawab ditampa dening salah sawijining antek paling cedhak karo Hitler, Josef Dietrich (gambar), sing bakal teka ing Bavaria lan mimpin serangan dadakan ing pesawat penyerang.

Ing wektu sing padha, Hitler durung mutusake apa sing kudu ditindakake karo pesawat serangan utama - Ernst Röhm. Iku misale jek sing Fuhrer ora gampang banget diwenehi idea sing bisa kanggo menehi hasil karo kanca lawas kaya iki. Lan Himmler lan Heydrich, kasengsem ing neutralizing Ryoma, ing saben cara bisa spurred ing pangembangan acara miturut skenario sarujuk kanggo wong-wong mau.

Nalika Hitler ana ing pesta Gauleiter Terboven ing Essen, Himmler nyebat Führer lan ujar manawa regu penyerang miwiti tumindak sing curiga. Sawisé iku, Hitler bali menyang hotel kang nginep, lan sethitik mengko, ing Prusia Menteri Dalam Negeri Sekretaris Negara, Paul Körner, teka ing kono, sing nggawa laporan ditulis saka Heinrich Himmler sing SA kudu miwiti uprising saben menit. Laporan iki ninggalake Fuhrer tanpa mangu - kudu tumindak.

Ing tanggal 29 Juni, Leibstandarte "Adolf Hitler" lan grup polisi "General Goering" diwenehi tandha. Sauntara kuwi, Hitler nampa kabar manèh saka Himmler yèn pasukan badai arep mulai ngamuk ing Munich. Hitler sing nesu, kaya sing kasebut ing ndhuwur, tindak menyang bandara Bonn lan saka ing kono mabur menyang ibukutha Bavaria.

Pungkasane stormtroopers


Tekan ing Munich, Hitler pisanan mrentahake penahanan pimpinan SA lokal Schneidhuber lan Schmidt, sawise dheweke lunga menyang Bad Wiesse, ing ngendi Ernst Röhm dumunung. Jam 6:30 esuk, Hitler ngadeg ing lawang kamar Röhm. A polisi nuthuk ing lawang lan njaluk Ryom kanggo mbukak minangka darurat. Sanalika Ryom mbukak lawang, Hitler mlebu kamar kanthi pistol ing tangane lan mrentahake Ryom supaya klambi, nyatakake dheweke ditahan. Banjur Hitler nyembur menyang kamar SA Obergruppenführer Edmund Haynes. Kabeh stormtroopers sing ana ing hotel dicekel.

Ing jam 9, Führer Hitler bali menyang München, lan banjur mrentah supaya unit SS ing saindhenging Jerman diwenehi tandha. Amplop khusus dicithak sing ngemot dhaptar komandan SA lan pesawat serangan sing misuwur sing bakal diilangi.

Ing Jerman, teror nyata wiwit nglawan pesawat serangan. Iku langsung mutusaké kanggo nglakokaké Schneidhuber, Schmidt, Heines, Heidebreck lan Count Spreti. Babagan nasibe Röhm, Hitler terus ragu-ragu. Butuh akeh gaweyan kanggo Himmler lan Goering kanggo gawe uwong yakin Fuhrer perlu kanggo eliminasi fisik saka kanca lawas.

Pungkasane, ing wayah awan tanggal 1 Juli, Adolf Hitler sarujuk karo rombongane. Dheweke mrentahake Theodor Eicke (gambar) njupuk pistol karo siji kartrid lan menehi saran marang Ernst Röhm supaya bunuh diri. Jam 15:00, Eike, diiringi SS-Sturmbannführer Lippert lan SS-Gruppenführer Schmauser, teka ing pakunjaran Stadelheim. Senadyan upaya saka kepala pakunjaran kanggo ngintervensi lan telpon kanggo Mentri Kehakiman Frank, Eike lan SS wong ngancani dheweke tindak menyang sel Ryoma.

Eike nguripake pimpinan stormtroopers sing sepisanan kuat:

uripmu wis entek. Fuhrer menehi sampeyan kesempatan kanggo nyimpulake.


Banjur Eike nyelehake pistol ing meja lan lunga. Sawise 15 menit, dheweke bali menyang sel. Rem ora tau nembak awake dhewe. Dheweke ngadeg madhep lawang, mbuwang tangan tengen lan nguwuh "Salam, Fuhrerku!". Banjur Eike lan Lippert nembak Ryoma kaping papat. Saka tembakan kasebut, kepala staf detasemen serangan SA, Ernst Röhm, tiwas ing papan kasebut. Mangkono rampung urip saka wong sing ing siji wektu uga bisa ngaku pimpinan ing rangking saka gerakan Nazi.

Sawise "Wengi Pisau Panjang"


Sajrone "Night of the Long Knives", ora mung akeh pesawat serangan sing tiwas, kalebu sing nyekel jabatan senior pemerintah (presiden polisi Munich SA Obergruppenführer August Schneidhuber, wakil Reichstag SA Gruppenfuehrer Hans Hein, SA Fuhrer kanggo Tugas Khusus Count Joachim von Spreti-Weilbach ), nanging uga sawetara mungsuh utawa kritikus Hitler sing ora ana hubungane karo pesawat serangan.

Dadi, ing wayah wengi saka Long Knives Gregor Strasser (digambarke) matèni - salah siji pendiri NSDAP, pimpinan "sayap kiwa" saka partai Nazi, cedhak Bolshevism Nasional. Strasser tansah padu karo Hitler amarga politik rasial, Hitler mentel karo bisnis gedhe, lan Fuhrer ora ngapura wong iki.

Antarane sing matèni ana polisi Bavarian Gustav von Kar, sing ing siji wektu mimpin dipatèni saka Beer Putsch misuwur. Pensiunan Jenderal Kurt von Schleicher, ndhisik Hitler minangka Kanselir Jerman, dipatèni. Schleicher sengit Ryom lan kanggo pangkat wong antarane associates saka komandan pesawat serangan punika dhuwur saka absurdity. Nanging Gestapo njupuk kauntungan saka kahanan lan cracked mudhun ing jenderal, sing ora tau nyatakake sipat khusus marang Fuhrer lan Partai Nazi.

Wong apik liyane sing tiwas ing "Night of the Long Knives" yaiku Bernhard Stampfle, biksu, filsuf lan publicist, sing ing siji wektu ngobrol akeh karo Adolf Hitler lan malah melu nyiapake "Perjuanganku". Nanging dheweke ngerti akeh banget babagan masa lalu Fuhrer, babagan urip pribadine, sing bisa nyebabake Stampfle menyang pungkasan sing tragis. Miturut salah sawijining versi, Gestapo ngalahake Stempfle nganti mati.

Mangkono, asil utama "Wengi saka Long Knives" yaiku ngresiki lapangan politik Jerman saka mungsuh sing jelas lan potensial saka Hitler, saka antarane para stormtroopers lan saka antarane konservatif "lawas" Republik Weimar. Minangka asil saka "Night of the Long Knives", SS dadi organisasi independen sing serius lan nampa hak duwe pasukan dhewe, nalika SA bener-bener ilang kesempatan nyata lan fokus khusus ing agitasi lan propaganda karo pemuda, tambahan. fungsi ing pangayoman saka kamp konsentrasi, lan ing.
Pengarang:
50 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. siberalt
      siberalt 30 Juni 2019 05:48
      + 14
      Aku bisa mbayangno carane Zelensky teka ing omah Biletsky karo bedhil lan mbujuk wong kanggo njupuk piyambak. lol
      1. svp67
        svp67 30 Juni 2019 06:24
        +6
        Quote: siberalt
        Aku bisa mbayangno carane Zelensky teka ing omah Biletsky karo bedhil lan mbujuk wong kanggo njupuk piyambak.

        Sampeyan kudu makili ora Zelensky, nanging Avakov
        1. siberalt
          siberalt 30 Juni 2019 06:28
          + 21
          Aku bisa mbayangno kepiye Zelensky teka ing omahe Avakov kanthi bedhil lan menehi dheweke ... belay mulih menyang Biletsky lol
      2. Mitologi
        Mitologi 30 Juni 2019 12:59
        +4
        Banjur blok 95 kabeh mbukak pistol ing dheweke, ya)
  2. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 30 Juni 2019 06:18
    -14
    Lha piye? Biasane crita "rumah tangga"! ("We are not such, Life is so !" nglirik ) Ing Rusia (USSR), "Reds" ditangani karo "sekutu": Revolusioner Sosial Kiri, anarkis, detasemen Makhno ... Stalin "nyopot" Trotsky, Kirov saka dalane ... sampeyan uga bisa nyebutake Kamenev lan Zinoviev ! Ing "Yeltsin" Rusia, dheweke "ngrampungake masalah" karo Jenderal Rokhlin .. "Biasa" bisnis! ya
    1. Ruger para
      Ruger para 30 Juni 2019 07:43
      + 12
      Kirov ana kanca Stalin, salah siji saka sawetara karo kang pimpinan mlaku ing pesisir Segara Ireng, ngelingi dina lawas.
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 30 Juni 2019 08:16
        -11
        Kutipan saka: Ruger Para
        Kirov ana kanca Stalin, salah siji saka sawetara karo kang pimpinan mlaku ing pesisir Segara Ireng, ngelingi dina lawas.

        Aku ngerti! Nanging, ana versi "sajarah" kaya ... Kirov dadi populer banget ing taun-taun pungkasan uripe! Dheweke malah "menang" pemilihan Stalin ing ... (oh, memori gagal! Aku "krungu" babagan iki kanggo dangu.).
        Dadi ... "dug" soko:Kongres XVII. Asil saka voting rahasia
        Sawisé kemenangan umum Stalin, asil pemilihan ing Komite Pusat dadi nggumunke. Padha nuduhake yen malah sawise likuidasi saka kabeh kelompok oposisi, ing eselon anjog saka partai, dissatisfaction cetha karo Stalin.
        Acara sing kedadeyan ing mburi Kongres kaping 60 lan dibayangke ing surat suara rahasia kasebut kanthi teliti ditliti dening komisi Presidium Komite Pusat, sing makarya ing awal XNUMXs. Sawise pitakonan saka Bolsheviks lawas sing isih urip sing ngelingi acara kasebut, komisi kasebut mbuktekake yen sajrone karya kongres ana rapat rahasia klompok pimpinan partai ing apartemen Ordzhonikidze. Antarane peserta rapat iki, sing ngrembug masalah ngganti Stalin minangka Sekretaris Jenderal Kirov, padha disebut Kirov, Eikhe, Sheboldaev, Sharangovich, Mikoyan, Kosior, Petrovsky, Orakhelashvili, Vareikis. Saka salah siji saka wong-wong mau (ketoke saka Kirov dhewe), Stalin langsung sinau babagan konferensi kasebut lan babagan penolakan Kirov saka proposal sing digawe marang dheweke. Miturut sawetara bukti sing ditampa dening komisi Komite Pusat, Stalin marang Kirov, sing ngandhani babagan iki rapat (utawa rapat?): "Matur nuwun, aku ora bakal lali!" Minangka Khrushchev rightly nyatet, statement kuwi khas Stalin: "ing iki 'matur nuwun' iku mokal kanggo ngerti apa dheweke matur nuwun Kirov kanggo pesen (bab kang ora gelem dadi Sekretaris Jenderal. - V.R.) utawa ngancam.
        1. Ruger para
          Ruger para 30 Juni 2019 08:18
          + 19
          "Versi" iki isih saka 70-60s. Stalin banget anget marang Kirov lan dheweke dudu pembunuhe. Dokumen dibukak bubar. Sampeyan uga bisa nonton video sejarah sing dibahas kanthi rinci
          1. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 30 Juni 2019 08:35
            -2
            Kutipan saka: Ruger Para
            .Stalin nganggep Kirov kanthi apik lan dheweke dudu pembunuhe.Dokumen kasebut dibukak bubar.

            Lan "bantahan" kudu diwaca ... Nanging "bukti" loro FOR lan AGAINST ora bisa dianggep pancen (!) (100%) bener!
            apik! Aja ndemek Kirov! Lan babagan Trotsky, Kamenev, Zinoviev, sampeyan uga bakal mbantah?
            Miturut cara, "ing lan gedhe" banjur, iku ora dadi luwih saka Stalin, Kirov, Yeltsin, etc. ! Lan ing apa sing diterangake Vladislav:Sanajan sacara objektif sajrone sejarah jagad, kekuwatan tansah sesambungan karo getih ...
          2. Wanderer Polente
            Wanderer Polente 30 Juni 2019 11:54
            -1
            Video kasebut ora bisa dadi sejarah - iki minangka film kanthi produksi, latihan lan dubbing sabanjure kanthi cara sing disenengi sutradara ...
            Lan direktur ing wektu sing, sawise matine Lenin, eliminasi saingan liyane, Stalin.
            Malah garwane Kalinin kabeh-Uni sepuh dipenjara (saka 1938 kanggo 1946) ing biaya saka aktivitas anti-teroris lan Kalinin, miturut hukum, kepala Konstitusi negara (saka 1919-38 - Komite Eksekutif Pusat, saka 1938-46 - Dewan Tertinggi), tindak menyang dheweke ing kunjara kanggo tanggal ...
            Mulane Stalin ninggalake dheweke ing sirah amarga dheweke nguwasani dheweke.
            Lenin ngandika "Stalin banget kasar, lan shortcoming iki, kang cukup tolerable ing lingkungan lan ing komunikasi antarane kita Komunis, dadi intolerable ing posisi Sekretaris Jenderal. Mulane, aku suggest sing comrades nimbang cara kanggo mindhah Stalin saka iki. Panggonan lan milih wong liya ing panggonan iki, sing ing kabeh babagan liyane beda karo Comrade Stalin mung siji kaunggulan, yaiku, luwih sabar, luwih setya, luwih sopan lan luwih enten marang kanca-kanca, kurang capricious "
            1. Wanderer Polente
              Wanderer Polente 30 Juni 2019 12:21
              0
              Apa sing ora disenengi para admin?
            2. Ruger para
              Ruger para 30 Juni 2019 20:52
              +1
              Inggih, yen dokumen voiced ana kanggo sampeyan, Calon Ilmu Sejarah marang ana, saiki dokumen .... Kanggo transfer buku, tuku kabeh ana lan dermaga lan kabeh saka arsip, wong wis rampung.
        2. Stefan
          Stefan 30 Juni 2019 18:39
          +1
          Wis ngerti yen Stalin ora nate ngancam utawa ngancam sapa wae, nanging mung tumindak.Lho piye...versi Anril.
          1. 30 ing
            30 ing 30 Juni 2019 21:40
            0
            Lan umume, bapake wong-wong iku Dzhugashvili Georgia sing sayang, ora mbebayani, apikan ... Dheweke tresna marang kindzmarauli, satsivi lan kekuwatan ... Wong tuwa sing putih lan alus sing ora mbebayani ... Kaya maling Georgia. ..
            1. haron
              haron 1 Juli 2019 20:49
              +2
              Kutipan: 30 vis
              Lan umume, bapake wong-wong iku Dzhugashvili Georgia sing sayang, ora mbebayani, apikan ... Dheweke tresna marang kindzmarauli, satsivi lan kekuwatan ...

              Sing jelas dheweke dudu kembang.
              Ora jelas liya. Kaya wong-wong sing urip sipil luwih "kembang" tinimbang bapake, sing mbuwang kembang liyane ing sisih tengen lan kiwa karo terpal, dumadakan dadi wedhus sing ora luput kanggo disembelih.
              Sampeyan kudu ngakoni absurdity transisi menyang Buddhisme bebarengan kabeh "kembang", kang rama wong trampled kabeh mau. Lan ora sepisan padha duwe kepinginan kanggo miwiti boot florist iki. Boots ora bakal cukup kanggo kembang kasebut, bakal rusak.
              Aku yen miturut kahanan ing artikel, ing kahanan karo "bapak", skor kaya lembur. Alamiah, loro Aloizich lan bapake wis miwiti sirah, amarga pisanan loro sijine masalah personel ndhuwur kabeh.
              Ie "dhuwit ora pungkasan, dhuwit iku sarana." Semono uga kekuwatan, dhuwit minangka manungsa, lan kekuwatan minangka bandha.
              1. 30 ing
                30 ing 2 Juli 2019 09:04
                -1
                Kutipan saka haron
                Kaya wong-wong sing urip sipil luwih "kembang" tinimbang bapake, sing mbuwang kembang liyane ing sisih tengen lan kiwa karo terpal, dumadakan dadi wedhus sing ora luput kanggo disembelih.
                Ing Angkatan Laut, kanggo numpes tikus ing kapal, dheweke teka karo raja tikus ... Kira-kira sepuluh tikus dibuwang ing tong minyak ... sewulan mengko ana siji ... Dipangan liyane ... Iki. raja tikus...
        3. zenion
          zenion 5 Juli 2019 18:21
          0
          Mung Stalin mbutuhake wong sing pinter lan terkenal, supaya wong-wong bakal weruh yen ing saubengé pimpinan ora ana geng maling, nanging selebriti, sing jenengé diarani kutha, kapal, pabrik lan metro nalika umuré.
      2. Swetly
        Swetly 30 Juni 2019 09:04
        +4
        Kirov kudu pindhah menyang wanita kurang bojo cemburu.
      3. Wanderer Polente
        Wanderer Polente 30 Juni 2019 11:34
        +2
        Röhm uga kanca cedhak lan kolega Hitler ...
        1. Krasnodar
          Krasnodar 30 Juni 2019 13:55
          +2
          Kutipan: Wanderer Polente
          Röhm uga kanca cedhak lan kolega Hitler ...

          Lan Rem, miturut legenda, tindak menyang petani luwih akeh ngguyu
          1. Ural-4320
            Ural-4320 30 Juni 2019 17:17
            +2
            Ing film "Hitler, Devil's Rebirth" wektu iki diantemi. Ryoma dicekel lan digawa metu saka amben karo wong lanang.
          2. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 1 Juli 2019 03:02
            +3
            Kutipan saka Krasnodar
            Lan Rem, miturut legenda, luwih akeh kanggo wong lanang

            Inggih, ana akeh statement "sajarah" babagan homoseksualitas Rem sing tetep kanggo ngenali iki minangka kasunyatan ... Nanging V. Vysotsky tau ngandika apik banget: Kaya laler, ing kene, gosip nyebar saka omah menyang omah,
            Lan wanita tuwa ompong digawa. Sawise ambruk Uni, ing gelombang "kebenaran" "umpluk reged" uga muncul.: "sejarawan",
            "Panulis" sing nyetak artikel "negatif" babagan wong-wong sing ninggalake tandha ing sajarah ... wis dadi modis banget kanggo menehi biografi wong-wong sing misuwur, penting, dilumuri lendhut "! Aku malah ngelingi jeneng hack kasebut. Vinogradov tartamtu! Dadi dheweke nyatakake meh kabeh wong sing misuwur dadi homoseksual lan "nyurung" artikel ing ngendi dheweke "mbuktèkaké"! "Kanggo bebener", Vinogradov ora mung siji! Mangkono, ing Internet sampeyan uga bisa golek "pernyataan" sing padha homoseksual, contone: .Suvorov, Lenin, Stalin....etc.!
          3. Ratnik2015
            Ratnik2015 1 Juli 2019 10:38
            +2
            Kutipan saka Krasnodar
            Lan Rem, miturut legenda, tindak menyang petani luwih akeh

            Iki dudu legenda, nanging kasunyatan. Kaping pisanan, lan nyumbang kanggo mateni Ryoma lan "tim". Aja lali yen Hitler minangka kanca nyatane, nanging nalika dheweke ngerti babagan pederasty, dheweke bola-bali nyoba pengaruhe "Partagenosse", nanging ora ana gunane. Asil ana purge misuwur. Mulane, perjuangan kanggo daya - mesthi ya, nanging ora mung, ana uga faktor ing perjuangan "kanggo kemurnian moral saka pangkat".

            Ryom uga dadi pecandu kokain, sing dadi ketagihan nalika lelungan menyang Amerika Kidul ... Bab iki uga, ora ana tembung ing artikel kasebut kanthi alesan.

            Miturut cara, foto sing diwenehi ing awal artikel ora ana hubungane - bisa diganti. Dideleng saka seragam, ya, wong SS, nanging pisanan, iki jelas wis Perang Donya II (akeh sing duwe penghargaan garis ngarep kayata "endhog goreng" sing misuwur), lan kaping pindho, nalika njupuk. enom banget kanggo njupuk bagéyan ing purge sing.
    2. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 30 Juni 2019 07:51
      +8
      Inggih, Nikolaevich, saiki bakal menehi "minus" kanggo posisi sampeyan!
      Senajan, kanthi objektif, ing saindhenging sajarah donya, kekuwatan tansah digandhengake karo getih ... Dina iki dheweke nyebat politik, nanging menarik kanggo nonton carane pejabat lokal ngatasi masalah "egois" babagan "wong lokal" ...
      Aku bakal menehi siji conto, minangka taun kepungkur kutha Yekaterinburg wis sangsoro saka kesempatan kanggo langsung milih walikota !!!
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 30 Juni 2019 08:26
        +3
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Inggih, Nikolaevich, saiki bakal menehi "minus" kanggo posisi sampeyan!

        Aku nganggep iki nalika aku ngirim komentar ... nanging aku ora ngirim kanggo mratelakake panemume "wong", sing aku ora nuduhake. Yen aku duwe pendapat (utawa pendapat sing dakkandhakake ...) - cukup kanggo aku.hi
      2. Ruger para
        Ruger para 30 Juni 2019 20:54
        +2
        Ya, ora ana sing mbuwang - revolusi apa wae minangka perang sipil - nalika pihak sing menang banjur ngresiki sing kalah. Nyapu unsur individu. Iku lan bakal. Kabeh bener. Sapa sing bakal mbantah iki? nalika ana akeh conto
  3. lele
    lele 30 Juni 2019 06:59
    + 10
    Sugeng enjing, kanca-kanca. hi

    Thanks kanggo penulis kanggo karya rampung. hi
    Ana cathetan cilik ing foto pisanan ing teks, iku saka wektu akeh mengko. Ing seragam perwira lan perwira non-commissioned, ing kanthong payudara tengen, "Star for battles on the Eastern Front" pinned, lan seragam wis ora padha karo ing telung puluhan. Lan moncong prajurit Jerman ora nyatakake semangat sing nyenengake sing ana ing awal kabeh "Epik Nazi".
    1. Ryazanets87
      Ryazanets87 30 Juni 2019 17:29
      +2
      Ya, foto kasebut nggumunake, ora cocog karo acara sing diterangake.
      Bebungah kasebut, dakkandhani, yaiku Ordo Militer Salib Jerman (Jerman: Der Kriegsorden des Deutschen Kreuzes), sing diadegake ing September 1941.
      Front Wétan ing penghargaan Jerman kasebut ing konteks sing padha mung minangka bagéan saka medali "Winterschlacht im Osten 1941/42" (Pertempuran Musim Dingin ing Timur).
  4. THEODOR
    THEODOR 30 Juni 2019 07:30
    0
    Ing Ngarep tanpa welas asih, ana seri sing nuduhake carane eksekusi iki ditindakake!
    1. vladcub
      vladcub 30 Juni 2019 19:54
      +1
      Aku elinga seri iki. Aku bubar nonton ing YouTube
      Pitik nggawe film apik
  5. Ruger para
    Ruger para 30 Juni 2019 07:42
    +2
    Kita urip, wis ana ing foto dokumenter sejarah Hakenkreuz sing ditutupi, kita urip. Salam, kanca-kanca, kita kirim menyang Korea Utara ...
    1. lele
      lele 30 Juni 2019 21:45
      +3
      Kita miwiti karo susu, kaya sing saka anggota Staff sak jaman McCarthy, saiki kita wis dipindhah menyang nglintasi, lan ing saben baris padha nambah sing de "ISIS dilarang ing Rusia", ing desa malah asu ngerti iki. Suslov mati mbokmenawa bungah ing donya sabanjuré - karya urip lan menang. ngguyu
  6. fraders
    fraders 30 Juni 2019 09:03
    +2
    Revolusi mangan anak-anake. Tembung-tembung sing diucapake sadurunge dieksekusi dening tokoh terkenal saka Revolusi Prancis Georges Jacques Danton (1759-1794)
  7. Kapten45
    Kapten45 30 Juni 2019 09:58
    +3
    Apike, paling penulis ora nggunakake versi nyebar saka penahanan E. Rem: ing wektu penahanan, dheweke ana ing kamar hotel ing perusahaan ajudan enom lan, ing umum, ndhuwur SA. ana jinis komunitas biru. Kanggo kang mbayar karo sirahe. A. Schicklgruber "ngrasakake rasa ora seneng marang wong-wong mau, nganti dheweke ora bisa nyakot" (c) lol
  8. senapan motor
    senapan motor 30 Juni 2019 12:14
    + 10
    Sawijining dina sadurunge Hitler nglalu, wartawan Swiss Kurt Speidel diwawancarai kanggo pungkasan wektu, iki pitakonan pungkasan.


    Pitakonan:

    Keputusan apa sing paling sampeyan sesali ing urip sampeyan?

    A.G.

    Penyebaran puncak SA ing taun 1934 lan eksekusi Rem. Banjur aku nerusake babagan emosiku dhewe, intrik kotor ing partai uga dadi peran. Ernst, kanthi kabeh kekurangane, minangka Sosialis Nasional sing setia lan wiwit awal perjuangan dheweke mlaku bebarengan karo aku. Tanpa regu serbu, NSDAP ora bakal ana.

    Aku ngerti manawa akeh sing banjur nyalahake aku ngiyanati revolusi nasional, nanging beda karo kabeh gosip, aku mung didorong dening pertimbangan moral lan moral, aku berjuang kanggo kemurnian pangkat partai. Ernst iku kancaku lan seda karo jenengku ing lambene.

    Yen dheweke ana ing kene saiki, kahanan bakal beda. Lan Wehrmacht mung ngiyanati aku, aku mati ing tangan jendralku dhewe. Stalin nindakake tumindak sarwa, ngatur purge ing Tentara Abang lan nyisihaken saka aristokrasi bosok.
  9. Wanderer Polente
    Wanderer Polente 30 Juni 2019 12:20
    -2
    Kutipan: Wanderer Polente
    Video kasebut ora bisa dadi sejarah - iki minangka film kanthi produksi, latihan lan dubbing sabanjure kanthi cara sing disenengi sutradara ...
    Lan direktur ing wektu sing, sawise matine Lenin, eliminasi saingan liyane, Stalin.
    Malah garwane Kalinin kabeh-Uni sepuh dipenjara (saka 1938 kanggo 1946) ing biaya saka aktivitas anti-teroris lan Kalinin, miturut hukum, kepala Konstitusi negara (saka 1919-38 - Komite Eksekutif Pusat, saka 1938-46 - Dewan Tertinggi), tindak menyang dheweke ing kunjara kanggo tanggal ...
    Mulane Stalin ninggalake dheweke ing sirah amarga dheweke nguwasani dheweke.
    Lenin ngandika "Stalin banget kasar, lan shortcoming iki, kang cukup tolerable ing lingkungan lan ing komunikasi antarane kita Komunis, dadi intolerable ing posisi Sekretaris Jenderal. Mulane, aku suggest sing comrades nimbang cara kanggo mindhah Stalin saka iki. Panggonan lan milih wong liya ing panggonan iki, sing ing kabeh babagan liyane beda karo Comrade Stalin mung siji kaunggulan, yaiku, luwih sabar, luwih setya, luwih sopan lan luwih enten marang kanca-kanca, kurang capricious "
  10. Babalaykin
    Babalaykin 30 Juni 2019 12:22
    +3
    Carane menarik, ing kawitan padha njupuk daya bebarengan, banjur dumadakan dadi kurang kanggo kabeh.
  11. Wanderer Polente
    Wanderer Polente 30 Juni 2019 12:26
    -4
    Kutipan: Wanderer Polente
    Kutipan: Wanderer Polente
    Video kasebut ora bisa dadi sejarah - iki minangka film kanthi produksi, latihan lan dubbing sabanjure kanthi cara sing disenengi sutradara ...
    Lan direktur ing wektu sing, sawise matine Lenin, eliminasi saingan liyane, Stalin.
    Malah garwane pamimpin All-Union Kalinin dicekel (saka 1938 nganti 1946) kanthi tuduhan
    kegiatan teroris Lan Kalinin, miturut hukum, Konstitusi, kepala negara (saka 1919-38 - Komite Eksekutif Pusat, saka 1938-46 - Dewan Agung), tindak ngunjungi dheweke ing pakunjaran ...
    Mulane Stalin ninggalake dheweke ing sirah amarga dheweke nguwasani dheweke.
    Lenin ngandika "Stalin banget kasar, lan shortcoming iki, kang cukup tolerable ing lingkungan lan ing komunikasi antarane kita Komunis, dadi intolerable ing posisi Sekretaris Jenderal. Mulane, aku suggest sing comrades nimbang cara kanggo mindhah Stalin saka iki. Panggonan lan milih wong liya ing panggonan iki, sing ing kabeh babagan liyane beda karo Comrade Stalin mung siji kaunggulan, yaiku, luwih sabar, luwih setya, luwih sopan lan luwih enten marang kanca-kanca, kurang capricious "
  12. RoTTor
    RoTTor 30 Juni 2019 13:16
    +1
    Kaya biasane, komentar ora ana hubungane karo artikel kasebut.
  13. NF68
    NF68 30 Juni 2019 14:59
    0
    "Sekedhik" ora nuduhake kekuwatan.
  14. Solo2503
    Solo2503 30 Juni 2019 17:00
    +1
    Lan kekuwatan ora bakal cukup kanggo kabeh wong
  15. andrey shmelev
    andrey shmelev 30 Juni 2019 18:41
    0
    "Detasemen keamanan" SS mundhak nganti ukuran sing bisa dibandhingake karo SA, lan pimpinane Heinrich Himmler dadi salah sawijining rekan paling cedhak karo Adolf Hitler. Dheweke uga dadi salah sawijining peran utama ing ngatur pembantaian stormtroopers. Pimpinan kunci liyane saka Night of the Long Knives yaiku Reinhard Heydrich, kepala layanan keamanan SD.


    enchanting ... penulis enggal sinau materi am
  16. pafegosoff
    pafegosoff 30 Juni 2019 19:04
    +3
    Nanging pesawat serangan Ukraina bakal ditangani kanthi cara sing padha. Dheweke wis nyabrang dalan kanggo kabeh wong.
  17. vladcub
    vladcub 30 Juni 2019 19:47
    +1
    Saiki aku ora ngelingi sapa sing ujar: "Moor wis nindakake pakaryane, Moor kudu lunga," lan Hitler ngganti: "Moor wis nindakake pakaryane, Moor kudu LEAVE" lan "Moor" iki minangka pesawat serangan.
    1. Krasnodar
      Krasnodar 30 Juni 2019 21:25
      0
      Iki babagan Othello EMNIP. Shakespeare ngandika.
    2. Amuret
      Amuret 1 Juli 2019 00:41
      +3
      Kutipan saka vladcub
      Saiki aku ora ngelingi sapa sing ngomong: "Wong Moor wis nindakake tugase, Moor kudu lunga"

      Hello Vladislav. Schiller. "Konspirasi Fiesco ing Genoa". Meh nesu marang Shakespeare. Kebiasaan kerja "Percaya, nanging verifikasi.
      Saka Jerman: Der Mohr hat seine Schuldigkeit getan, der Mohr kann gehen.
      Kadhangkala tembung-tembung kasebut salah digandhengake karo Venetian Moor Othello, protagonis saka lakon W. Shakespeare Othello.
      Ing kasunyatan, tembung iki saka muter (undhang. 3, yavl. 4) "The Fiesco Conspiracy in Genoa" (1783) dening pujangga Jerman Johann Friedrich Schiller (1759-1805). Terjemahan Rusia (1804) dening Nikolai Ivanovich Gnedich (1784-1833).
      Frasa iki diucapake dening salah sawijining karakter ing drama kasebut - Moor - sawise dheweke mbantu Count Fiesco ngorganisir pemberontakan nglawan Doge Doria, tiran Genoa, lan banjur nemokake manawa para konspirator ora mbutuhake dheweke maneh, mula dheweke mung ndeleng dheweke. piranti kanggo nggayuh tujuane.
      Lakon Schiller adhedhasar acara nyata ing Genoa taun 1547.
      Frasa-simbol saka sikap konsumen marang wong sing pisanan cynically digunakake kanggo maksud apa waé, lan banjur, tinimbang matur nuwun, padha nguripake metu saka wong.

      Kamus Ensiklopedik tembung lan ekspresi bersayap.
  18. Yeah
    Yeah 1 Juli 2019 17:15
    +3
    Quote: siberalt
    mbujuk dheweke kanggo njupuk dhewe.

    Ora! gaya Ukrainia anyar - mbujuk wong kanggo ngresiki bedhil kang! sedulur
  19. Yeah
    Yeah 1 Juli 2019 17:17
    0
    Quote: Amur
    Meh nesu marang Shakespeare

    Apa Shakespeare ngandika mangkono utawa ora? Mungkin dheweke plagiat
  20. Kanca Kim
    Kanca Kim 4 Juli 2019 00:10
    0
    Ing siji toko senjata, keris Ryoma didol (ndeleng link) 150t.r. Ing sandi. Aku biyen tuku amunisi ing kana. Keris mau cepet-cepet dituku.

    https://meshok.net
    Babagan keris Ryoma:

    "Sawise likuidasi Ryoma tanggal 30.06.1934/6747/34 (operasi iki uga dikenal minangka Night of Long Knives), pesenan No. 01.07.1934/5,25 tanggal 5,5/XNUMX/XNUMX ditanggepi, mrentahake penghapusan lengkap prasasti pengabdian " pengkhianat" saka daggers. Iki kadhangkala rampung kasar. Sawetara anggota SA padha nguripake mburi agul-agul ing whetstone utawa clumsily diproses karo file. Sampeyan uga bisa kanggo bali agul-agul kanggo Produsèn. Ing kono padha dirampungaké nggunakake mekanisme piso (mung cara kanggo ngenali daggers kuwi minangka daggers Röhm punika agul-agul bab XNUMX mm nglukis (standar punika XNUMX, XNUMX mm) utawa bagean utawa kabeh tandha Produsèn dibusak).
    Ora kabeh anggota SA netepi pesenan (begja kanggo kita kolektor). Mbokmenawa, kanggo nandheske sing duweke nomer pisanan sing dianugerahi, sawetara wong mbusak prasasti kasebut kanthi ora lengkap utawa mung jeneng "Ernst Röhm"


    Ernst Röhm lan sodomi homoseksual:

    "Karl Ernst, sing gabung ing SA nalika umur 19, nggawe karir kanthi cepet ing regu penyerang. Dheweke nyoba dadi pelayan, pelayan, bouncer restoran. Partai Sosialis Nasional.

    Banjur bebener ditata:

    "Kabijakan partai sawise Hitler rampung karo Ernst Röhm ditujokake kanggo nggedhekake" semangat sehat saka wong-wong "nglawan kaum homoseksual. Dheweke dicekel lan nyoba Nazi sing misuwur, pimpinan partai lokal, yen luwih seneng dudu bocah wadon, nanging bocah lanang ...
    ... Hitler mrentah Himmler nggawe unit khusus ing SS sing tanggung jawab kanggo homoseksual. Gestapo mbentuk departemen kanggo nglawan homoseksual lan aborsi. Iki dipimpin dening Josef Meisinger, sing banjur dadi atase kanggo kerjasama polisi ing kedutaan Jerman ing Jepang, ing ngendi dheweke dadi kanca cedhak karo perwira intelijen Soviet Richard Sorge. Ing pimpinan Meisinger, Gestapo nyusun "daftar jambon" kanggo 100 penggemar katresnan padha-jinis.


    https://belayaistoriya.ru/blog/43491566173/Ernst-Ryom:-%C2%ABZolottse%C2%BB-partii?nr=1
  21. Kanca Kim
    Kanca Kim 4 Juli 2019 13:02
    0
    Kutipan saka pafegosoff
    Nanging pesawat serangan Ukraina bakal ditangani kanthi cara sing padha. Dheweke wis nyabrang dalan kanggo kabeh wong.


    Kepiye hubungane karo kahanan ing Jerman ing taun 30-an.
    Ing / ing Ukraina, Nazi padha, lan sawetara wong ora ndhelikake sodomite inclinations, pindhah menyang rapat umum saka homoseksual lesbian.
    Ing bagean Ukronazis, pesta homoseksual massal wis angel didhelikake:

    "Nalika isih ana ing unit kasebut, kita duwe skandal gedhe - intelijen kejiret tanker ing kebangkrutan sing lagi hubungan seksual ing kana. Ana skandal gedhe, ing wayah esuk padha ngliwati kabeh batalyon, padha ngomong yen wis kejiret - tanpa jeneng, nanging padha dielingake yen wong liya kejiret bakal diusir. Lan seminggu sabanjure, liyane kejiret. Esuk-esuk ana buzz, kabeh komandan divisi munggah, meh waspada, sawetara informasi politik, kenapa dheweke nindakake? Ra cetho".
    Sumber: https://fishki.net/anti/1818771-povalnyj-gomoseksualizm-v-vsu-priznanija-geroja-ato.html © Fishki.net