Review militèr

San Marino, museum senjata. Worth pendakian kanggo ndeleng!

14
“Sanadyan bandhamu cilik, negaramu iku salah siji sing paling pantes crita… ”
Abraham Lincoln, ing layang tanggal 7 Mei 1861, marang kapten bupati San Marino babagan menehi dheweke warga negara kehormatan republik.



Museum kasebut gaman ing San Marino. Apa sampeyan wis teka ngaso ing Rimini? Iku bisa, kok ora? Nanging mung panggonan iki ora kanggo liburan pantai, sing kita Rusia wis rakulino. Hotels, carane sijine iku mildly, njijiki. Yaiku, ora kabeh, mesthi, nanging sing ditawakake operator tur kita, mesthine. Italia dhewe sengit banget marang turis saka negara liya. Urip ing beyo lan sengit. Mbokmenawa, kita bosen nganti mati, amarga wiwit abad kaping 19, amarga ana fashion kanggo lelungan menyang Italia, tetep dadi! Pawon ora liya pasta (Nanging, ing kabeh jinis lan akeh stasiun gas), lan ana hotel sing ora ana gelombang mikro! Ing wilayah wisata ana warung, nanging panganan ing kono ora enak. Panganan apik ing "zona lokal", nanging sampeyan kudu pindhah ana. Ana pizza - PIZZA (lan sampeyan kudu ndeleng carane pemilik dhewe twists adonan ing driji), lan liya-liyane ... Ana supermarket banget ing ngendi turis saka Jerman tuku barang, lan ing ngendi ana keju sing apik lan enak ( lan mirah) anggur, nanging nindakake kabeh menyang hotel? Lan segara sing menarik banget. Wilayah nglangi diubengi dening pemecah ombak, lan ing mburine ana arus sing kuwat, lan luwih becik ora nglangi ing kana.


Nyedhak San Marino saka Rimini...

Dina iki kita bakal lelungan menyang San Marino, negara cilik sing cedhak karo Rimini, lan ngerti babagan museum senjata ing kana, sing kudu dideleng. Lan ana loro: kuna lan modern. Nanging kita bakal pindhah, mesthi, menyang pisanan!

Mobil? Ora, bis luwih apik!


Nanging, yen sampeyan nggunakake papan iki kanthi wicaksana, minangka, supaya bisa ngomong, basis dhukungan, sampeyan bisa nglampahi wektu ing Italia kanthi entuk manfaat gedhe lan ndeleng akeh perkara sing menarik. Wiwit saka Rimini padha. Utawa tuku limang tur bis bebarengan ing kutha Italia Lor, kalebu Venice, Milan, Verona, Bologna lan Roma. Nah, tanpa dheweke? Lima duwe bathi, banjur kaping lima gratis. Sampeyan bisa numpak sepur dhewe. Nanging ... diwilang - bakal biaya luwih! Lan aja nyoba nyewa mobil. Ing Yunani lan Kreta - ya! Ora ana! Dalan dibayar, kaya parkir, lan ing Roma lan Venesia ing 15 euro saben jam. Dadi luwih becik lelungan nganggo bis sing nyaman. Sanajan ... sanajan ana siji panggonan sing cedhak banget karo Rimini, sing bisa dituju kanthi bis biasa, lan papan iki pancen unik. Iki minangka Republik San Marino sing pegunungan utawa Republik San Marino sing paling tenang, yen kita nerjemahake jeneng kasebut kanthi harfiah.


Nanging saka kene kita wis bisa ndeleng telung menara - benteng utama San Marino. Pisanan, Guaita, dibangun ing abad kaping-11 lan wis dipikir rampung abad tengah lan, siji bisa malah ngomong, dicokot saka dipikir apik kanggo dina iki. Kapindho iku menara paling dhuwur ing Chesta (ing tengah), dibangun maneh ing abad kaping 10, lan katelu Montale, 14. abad, nanging ditutup kanggo umum.


Bangunan administratif utama San Marino yaiku balai kutha lan ing wektu sing padha Gedung Pemerintah utawa Istana Rakyat. Dideleng saka sistem pamaréntahan sing ana ing San Marino, jeneng sing terakhir iki paling bener. Dumunung ing Freedom Square. Patung ing ngarep bangunan kasebut yaiku Patung Liberty.


Salinan suda kanggo wong kesed sing kesed kanggo ngliwati!

San Marino, museum senjata. Worth pendakian kanggo ndeleng!

Pengawal benteng njaga Keraton Rakyat. Ganti upacara jaga ing kraton saben jam wiwit jam 8.30 (nanging mung ing mangsa panas). Seragam sing dienggo yaiku jaket dobel ijo peteng sing dipangkas nganggo tali abang lan putih, kathok cendhak abang kanthi loreng ijo, tutup nganggo pom-pom abang, lan legging putih. Epaulet emas lan helm kulit kanthi wulu manuk unta abang lan putih ditambahake ing seragam upacara.

Republik San Marino cilik, nanging sing paling demokratis…


Saben taun negara cilik iki, lan uga sing paling tuwa ing Eropah, dibukak dening liyane - mung mikir! telung yuta turis. Kang kesengsem kene dening siji kahanan penting: kesempatan kanggo ndeleng Abad Pertengahan nyata karo mripate dhewe. Ing kene, kaya ing ngendi wae ing donya, akeh kastil, bètèng lan bètèng-bètèng kuna sing dilestarekake, lan wong-wong ing negara iki manggon ing kutha-kutha kastil cilik, sing uga dilestarekake kanthi sampurna. Lan, ketoke, wong Sanmarinsk mbela kabeh benteng iki uga, yen padha bisa kanggo njaga kamardikan ing éwadéné kabeh!

Telu menara Guaita, Chesta lan Montale iki uga digambarake ing lambang San Marino. Ing lambang kasebut ana tulisan: "Gratis".


Lambang nutup munggah


Lambang lan ndhuwur iku menara impregnable bangga karo larik machicolations watu!

Miturut cara, San Marino uga minangka negara klasik saka "Hukum Pareto" - meh 80% wilayahe dikuwasani dening gunung, lan tanah subur mung 16,6%, kanthi total area sekitar 60. meter persegi. km. Iki minangka republik paling tuwa ing planet kita lan, saliyane, negara paling demokratis ing donya, amarga pemilihan ditindakake kanthi "prinsip PP" sing unik - perwakilan proporsional, sing ora ana negara sing gumunggung babagan "demokratis" alam. wis tau diadopsi! Sing, ana, ing asas, iku menarik kanggo ndeleng kabeh. Malah mung kanggo ngadeg ing alun-alun ing ngarepe gedhong pamaréntahan republik lan katon menyang kadohan saka iku, lan njupuk ambegan jero saka resik udhara gunung (dhuwur 738 m sadhuwuring segara) lan sing ora kesenengan cilik. Lan ing ibukutha San Marino, sing munggah ing lereng Monte Titano, ana akeh museum lan salah sijine yaiku Museum Senjata Kuno, sing bakal kita pitutur marang kowe saiki. Nanging sadurunge kedadeyan, ayo padha ngerti sejarah "negara" sing apik tenan iki.


Lan iki minangka relief sing nggambarake St. Marina - tukang batu prasaja saka Dalmatia, sing teka ing Italia kanggo kerja ...

Kroasia uga ora bisa nindakake ing kene ...


Lan kedaden ing endi wae ing taun 301 Masehi, tukang watu tartamtu saka pulo Rab ing Segara Adriatik (saiki pulo iki kagungane Kroasia) jenenge Marin munggah ing puncak Gunung Titano lan ing kana dheweke nemokake papan perlindungan kanggo awake dhewe lan dheweke. kanca saka oppressors saka iman Kristen amarga iku Kristen. Ing gunung, dheweke nggawe tambang lan wiwit dagang ing watu, nanging banjur mbangun sel cilik lan pensiun saka jagad fana. Lumrahe, gosip bab wong suci langsung nyebar, lan akeh wong sing munggah gunung kanggo nampa sih-rahmat saka dheweke. Mangkono muncul sawijining biara cilik sing dijenengi miturut pangadegé, sing nampa jeneng biara St. Marin. Kajaba iku, San Marino wiwit dianggep minangka negara merdika wiwit 3 September 301 padha, lan wiwit abad kaping 855 wis dadi negara nyata, sanajan cilik. Bener, iku ora bisa nindakake tanpa protektorat saka Kadipaten Urbino tetanggan, nanging ora dangu lan wis ing 8 San Marino dadi rampung sawijining. Lan kedaden, kapten-bupati loro dadi kepala negara, sing dipilih maneh ... saben nem sasi. Yaiku, pengalaman administrasi umum dipikolehi dening akeh wong Sanmarinians, malah kaya ngono. Inggih, ing tanggal 1600 Oktober XNUMX, konstitusi diadopsi ing San Marino babar pisan, yen pesenan pemerintah ing kono paling awal! Miturut cara, Sanmarinians ora tahan disebut Italia. "Apa kita wong Italia?! Kita wong Sanmarinians!” padha ngomong bangga.


Pemandangan saka alun-alun ing ngarep kraton, uga saka ngendi wae ing San Marino, pancen apik tenan!


Pelataran menara Guaita


Masonry benteng


Iki carane menara Guaita katon saka ngisor


Lan kaya iki saka menara Chesta


Ana mung film sajarah kanggo njupuk. Ora perlu dekorasi

Mesthine uga ana sing kepengin ngrebut tanahe dhewe-dhewe. Nanging ... lereng gunung padha tajem, wong San Marino padha wani, tembok beteng-beteng padha dhuwur, lan liyane, padha ditembak kanthi bener saka crossbows, lan wong-wong sing keluwen kanggo tanah manca lan kasugihan padha dipeksa mulih. . Miturut cara, ana saben taun ing September 3, sak riyaya St. Marino, pangadeg kutha, lomba shooting crossbow dianakaké - tradhisi sing tanggal bali menyang 1537. Lagi dianakaké ing panggonan khusus ditetepake kanggo iki - Karir saka Arbalesters lan ana cukup wektu sadurunge iku kanggo mikir, njaluk visa lan ... ngunjungi acara unik iki ana. Ing dina iki, lurung-lurung ing San Marino secara harfiah diisi karo wong akeh sing nganggo kostum abad pertengahan, kanthi seneng posing kanggo turis sing ngurmati, drum ditabuh, kapten-bupati mbukak prosesi ... Banjur nderek kompetisi shooting, sing nemtokake penembake sing paling apik. , lan sing paling apik saka sangang "kastil" republik.


Sampeyan bisa munggah saka dataran menyang gunung kanthi mobil kabel


Lan sampeyan bisa alon-alon ngumbara ing dalan sing sempit? "Ing dhuwur lan luwih dhuwur lan luwih dhuwur ..."


Ing dalan sampeyan bakal ketemu toko anggur lokal iki


Lan toko iki, ora adoh saka menara Chesta, sampeyan uga bakal ketemu, nanging luwih becik wong-wong kita ora nginep ing kono ...


Ana uga dalan-dalan ing ngendi turis Rusia kita seneng-seneng kaya iki! Lan apa ora? Sawise kabeh, saka ati ... Ing endi sampeyan bisa nemokake sing padha karo kita ...

Saka iki ora angel kanggo tarik kesimpulan ing ngisor iki: pedunung republik pegunungan iki, digawa munggah saka kanak-kanak ing tradhisi kuwi, tresna sajarah lan ... uga versed ing senjata lan ngerti carane njupuk saka wong-wong mau! Pramila kita kasengsem ing Museum Senjata San Marino, sing ana ing benteng Chesta.


Polearms dipamerake ing Museum Menara Chesta

Nyatane, ana akeh museum ing San Marino, lan sawetara sing ora biasa. Nanging Museum Senjata wis menarik amarga dumunung ing salah siji saka telung menara sing munggah ing ndhuwur gunung Monte Titano. Negara San Marino tuku kabeh pameran sing dipamerake sajrone 16 taun, sawise dipamerake ing papat aula gedhe, lan total ana luwih saka siji setengah ewu salinan. Pameran museum ana ing kasus kaca gedhe, sing ngidini sampeyan ndeleng saka kabeh sisi, nanging njupuk gambar liwat kaca ora trep banget.


Ing kene kita ndeleng waja "jaman srengenge": gorgets, mantel piring kanthi "kalung", cuirasses kanthi "waja" sing ditrapake - yaiku, kabeh sing digunakake dening penunggang kuda ing abad kaping 16-17.


Lan ing kene ana helm ... Ing tengah ana rong senjata khas, ing sisih tengen ana burginot, ing sisih kiwa ana cabasset infanteri.


Waja Cuirassier abad kaping 17


Lan punika waja Reiter. More logam tindak menyang wong

"Saka balai menyang bale, wong-wong padha pindhah menyang kene ..."


Kabeh jinis polearms dipamerake ing aula pisanan: tangan, corsecs, glaives, halberds - saka paling ora sopan, pertempuran gedhe-gedhe kanggo paling kepileh - upacara ing abad kaping 17. Koleksi kapak perang saka abad kaping 15 uga ditampilake ing kene, lan kanthi jelas nuduhake senjata sing nggegirisi ing tangan sing bisa. Mail chain lan pedhang dipamerake ing showcase kapisah. Kajaba iku, maneh, ora kabeh awal, amarga chain mail digunakake minangka sarana pangayoman malah ing abad kaping 17.


Lan senjata apa sing ora ana ing kene ...

Ing bale kapindho, waja dipamerake, lan digawe dening master ora mung ing Italia, kang bakal dingerteni, nanging uga ing Inggris lan Jerman ing 15-17 abad. A breastplate saka cuirass digawe kanggo bocah bisa dianggep menarik banget lan, mesthi, pameran langka. Menapa malih, punika cukup nyata, digawe saka baja lan decorated karo gilding lan engraving. Lan sampeyan ngerti saka ngendi asale? Saka Inggris, ing ngendi digawe ing Royal Armoury, Greenwich, ing abad kaping 16.


Arquebuses pisanan

Aula katelu lan papat nampilake macem-macem senjata api, kalebu spesimen sing dihiasi nganggo embossing lan ukiran emas. Conto unik saka pistol majalah abad kaping 17 dening master Michele Lorenzoni uga ditampilake ing kene. Senjata modern dipamerake ing museum sing kapisah - Palazzo Matsoni Borghese, nanging ing kasus iki ora menarik kanggo kita minangka abad pertengahan.


We bali ... Lurung-lurung banget sempit lan akeh converge ing wedge.


Apa sing nggumunake babagan omah sing cukup biasa iki? Lan iki apa: papat jendhela ndhuwur iku jendhela ing lantai pisanan saka warung madhep dalan ngelawan!


Apa dina iki bisa dadi situs wisata tanpa "sepur"? Mesthi ora!


Kendaraan Patroli Keamanan Kota


Perusahaan bis "Bonelli", sing nggawa turis saka Rimini menyang San Marino


Kita ninggalake San Marino ing dalan iki. Nanging ing kene uga tembok beteng lan menara ana ing endi-endi.

PS Saiki deleng dhaptar museum San Marino iki lan pikirake suwene sampeyan bisa ngunjungi kabeh, sanajan ukurane cilik: Museum Park Penerbangan, Galeri Montale lan Sepur Bersejarah, Museum ing Gereja St Francis, Galeri Seni Modern, Museum Vampir, Museum Negara, Museum Lilin, Museum Penyiksaan (Aku ora bakal pindhah menyang loro iki!), Menara Pertama, Guaita, Kapindho Menara, Chesta, Museum Ferrari, Biara Santa Chiara lan Museum Emigrasi, Museum Sejarah Alam, Museum Reptil, Akuarium (kabeh katon padha!) Lan Museum Penasaran.



Sing pungkasan iku worth a neng!
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Rimini. Omah dokter militer Romawi
Simetri lan asimetri saka respon. Endi taman Rusia Rimini?
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. NF68
    NF68 15 Juli 2019 16:17
    +3
    Artikel sing menarik.
    1. kula 1970
      kula 1970 15 Juli 2019 18:26
      +1
      Sandero Dacia polisi Romania ..... nyimpen ...
  2. vladcub
    vladcub 15 Juli 2019 16:39
    +3
    Ketoke, V. O. cepet-cepet ngomong babagan San Marino. Dheweke ora nyebutake apa inti saka sistem politik San Marino. Lan struktur politik sing aneh banget. Kekuwatan eksekutif dicekel kapten - bupati saka partai sing ngatur lan oposisi. Saka pitung pihak, paling ora 3 sing sayap kiwa, paling jeneng. Nyatane, dheweke gumantung banget karo Italia lan Uni Eropa.
  3. tlahuicol
    tlahuicol 15 Juli 2019 17:33
    +3
    Anggure enak, pemandangane apik. Paradise kanggo numismatist lan photographer.
    lan ana akeh sudagar saka Rusia lan Ukraina.
  4. lele
    lele 15 Juli 2019 20:57
    +1



    Lan senjata apa sing ora ana ing kene ...
  5. lele
    lele 15 Juli 2019 21:18
    +3
    Lan senjata apa sing ora ana ing kene ...


    Iki nyenengake banget: Antarane liyane, wesi abad pertengahan, Colt Navy sing cukup normal, lan ing ngisor iki model Colt Paterson pisanan. ngguyu Ana sing ora bener karo buruh museum lokal sing duwe hubungan spatio-temporal. Nyuwun

    Nanging mbok menawa iki koleksi pribadi wong?

    Lan sampeyan bisa alon-alon ngumbara ing dalan sing sempit? "Ing dhuwur lan luwih dhuwur lan luwih dhuwur ..."


    Lan bocah-bocah wadon ing sudhut, padha uga ing Simpenan? nglirik

    Matur nuwun kanggo penulis hi kanggo artikel sing apik lan swasana ati sing apik. ombenan
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 16 Juli 2019 11:52
      +4
      Konstantin, mbayar manungsa waé kanggo carane apik cahya ing museum punika! ombenan Aku ngomong babagan polearms. Iku luwih angel kanggo njupuk ing Artileri kita .... opo sanajan koleksi sing kita duwe apik banget.
      1. lele
        lele 16 Juli 2019 12:44
        +2
        Sugeng sonten, Nikolay! hi Aku ngira yen artikel kasebut minangka karya sampeyan. Aku meri marang kowé kanthi cara sing apik, aku bakal lunga dhéwé, nanging dosa ora diijini.
        Ya, kita uga duwe masalah karo cahya ing Museum Sejarah Negara, yen kita njupuk gambar profesional, kita kudu nggawa lampu ing tripod karo kita.
        Ana museum Angkatan Laut Italia ing La Spezia, apa sampeyan pengin ngunjungi? ombenan
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 16 Juli 2019 13:07
          +4
          Sugeng sonten, Nikolay! halo, aku ngira yen artikel kasebut minangka karya sampeyan.

          Ora mine, Konstantin! ombenan Vyacheslav Olegovich! Aku ana ing panggonan sing rada beda, nanging aku ngarep-arep banget kanggo njlèntrèhaké apa aku weruh banget ya Gusti mberkahi sampeyan ndeleng ombenan Aku sujud marang kowe! Nanging ana topik, aku nulis sithik-sithik. nglirik
          1. lele
            lele 16 Juli 2019 13:31
            +3
            Lan carane Olegych cukup kanggo kabeh wektu !? Aku gumun, apamaneh aku dhewe kesed, kaya wong Rip Vanwinkle kuwi. Nyuwun

            Dadi Vyacheslav ngormati lan kabeh pitakonan, uga, kanggo wong. The Colts kaget kula banget ing eksposisi wektu sing, ngendi padha ora ateges mestine.

            Lan aku bakal ngenteni laporan sampeyan "saka papan liya", muga-muga sampeyan bisa ngumpulake kabeh perusahaan "anget". ombenan Sayange, aku dhewe ing tema abad pertengahan "ora whoa, ora apik" - "ora ana ing bathuk, utawa dieja." ngguyu
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 16 Juli 2019 14:28
              +3
              Lan aku bakal ngenteni laporan sampeyan "saka papan liya", muga-muga sampeyan bisa ngumpulake kabeh perusahaan "anget".

              sanalika, supaya langsung - Aku bakal nelpon sampeyan pribadi! ombenan lan kucing liyane bakal katon! sedulur
    2. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 16 Juli 2019 12:08
      +3
      Antarane wesi abad tengah liyane

      runka (tumbak karo sabit ing agul-agul, nanging ora pierced), minangka adoh aku ngerti, banget tresna ing Italia. Ora digunakake ing ngendi wae.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. DimerVladimer
    DimerVladimer 20 Agustus 2019 13:20
    0





    Ya, iku panggonan sajarah.
    Antarane Rimini lan San Marino uga ana museum penerbangan pribadi sing apik.
  8. DimerVladimer
    DimerVladimer 20 Agustus 2019 13:33
    0
    Nanging Museum Senjata wis menarik amarga dumunung ing salah siji saka telung menara sing munggah ing ndhuwur gunung Monte Titano.

    Tegese, museum senjata ing menara tengah yaiku Chesta (kapindho)
    In First (Guaita) - museum saka bekas bangunan penjara - saka sepasang meriam tembaga sing menarik

    Lan tampilan apik banget saka menara paling dhuwur.






    Menara Chesta dibangun ing pinggir watu lan metu 3-5 m ing sadhuwure jurang, Dhuwuré watara 700 m nganti sikil Monte Titano (1080 m saka permukaan laut)