Review militèr

Rusia bakal nyuplai helikopter transportasi serangan Mi-35M menyang Uzbekistan

33
Angkatan Bersenjata Uzbekistan bakal nampa 12 helikopter transportasi lan tempur Mi-35M Rusia. Pasokan rotorcraft bakal digawe ing rong taun. Dilaporake dening RIA News ngutip sumber informasi.


Rusia bakal nyuplai helikopter transportasi serangan Mi-35M menyang Uzbekistan


Miturut agensi kasebut, Rusia bakal nyuplai 2019 helikopter transportasi lan tempur Mi-2020M menyang Uzbekistan sajrone 12-35. Papat helikopter pisanan bakal dipasrahake menyang Kementerian Pertahanan Uzbek ing kuartal kaping papat taun iki, wolung sing isih ana - sajrone sabanjure. Minangka Federal Service for Military-Technical Cooperation (FSVTS) nerangake, saliyane helikopter, militer Uzbek uga bakal nampa peralatan sing gegandhengan. Kabeh pasokan diwujudake ing kerangka kredit ekspor negara sing diterbitake ing 2017 kanggo pamrentah Uzbekistan. Persetujuan kanggo pasokan helikopter menyang Uzbekistan ditandatangani ing 2018.

Mi-35M minangka modernisasi jero saka transportasi lan helikopter tempur Mi-24. Helikopter transportasi serangan multi-tujuan dirancang kanggo numpes kendaraan lapis baja mungsuh, dhukungan geni kanggo unit pasukan darat ing medan perang, pasukan udhara lan ngungsi sing tatu. Kajaba iku, helikopter bisa digunakake kanggo ngeterake macem-macem kargo ing kabin lan ing sling njaba.

Kinerja penerbangan Mi-35M:

Ukuran: diameter rotor utama - 17,2 m, diameter rotor buntut - 3,84 m, dawa - 17,49 m, dhuwur - 4,16 m.
Bobot kosong - 8 kg, normal - 360 kg., Maksimum take-off - 10 kg.
Jinis mesin - 2 VK-2500-02, 2x2200 hp
Kacepetan lemah maksimum - 300 km / h, njelajah - 260 km / h
Jarak praktis - 450 km. (tanpa PTB) lan 1 km. (karo PTB).
Langit-langit statis - 3 150 m, dinamis - 5 100 m.
Crew - 2 wong
Persenjataan: 2x23-mm instalasi NPPU-23 (450 babak), nganti 8 ATGM, 2 utawa 4 NAR S-8 Unit, etc.
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Gritsa
    Gritsa 8 Juli 2019 11:08
    +3
    Sing nggumunake, sawise swiwine Buaya dicekak, apa daya angkate mudhun? Lan carane landing gear non-retractable mengaruhi kacepetan? wis dadi luwih apik tinimbang Mi-24?
    1. Piramidon
      Piramidon 8 Juli 2019 11:19
      +5
      Quote: Grits
      Lan carane landing gear non-retractable mengaruhi kacepetan?

      Paling ora bobot wis suda amarga kurang mekanisme rilis sing bisa ditarik lan linuwih wis tambah.
      1. Gritsa
        Gritsa 8 Juli 2019 11:20
        0
        Kutipan saka Piramidon
        Quote: Grits
        Lan carane landing gear non-retractable mengaruhi kacepetan?

        Paling ora bobot wis suda amarga kurang mekanisme rilis sing bisa ditarik lan linuwih wis tambah.

        Iku uga bebener.
  2. Aquilifer
    Aquilifer 8 Juli 2019 11:08
    0
    Ora ketompo mengko utang utange dilunasi... Sing arep mbayar helikopter marang wong pribumi, ayo dicopot dhewe. ora
    1. _Ugene_
      _Ugene_ 8 Juli 2019 11:11
      +4
      dheweke nguatake tapel wates, iki minangka tapel wates sing adoh, luwih murah kanggo nyedhiyakake peralatan tinimbang mengko wong-wong kita bakal nyusup.
      1. Aquilifer
        Aquilifer 8 Juli 2019 11:33
        -2
        Supaya sampeyan bisa menehi wong riflemen lan armor personel operator saka warehouses - iki cukup kanggo drive barmaley.
        1. _Ugene_
          _Ugene_ 8 Juli 2019 12:40
          +4
          pengalaman Siria wis nuduhake yen iki ora cukup
          1. Aquilifer
            Aquilifer 8 Juli 2019 12:41
            -2
            Dheweke pengin menang. Kapitunane dudu urusan kita.
            1. _Ugene_
              _Ugene_ 8 Juli 2019 12:43
              +3
              wong Siria wis menang, yen ora amarga penerbangan kita, negara ISIS wis ana, lan tentarane ora kaya Uzbek, lan, kaya sing kasebut ing kene, Uzbekistan cukup pelarut, mula kabeh bener
    2. Egorovich
      Egorovich 8 Juli 2019 11:15
      0
      Uzbeks paling ora bisa mbayar utang kasebut nganggo katun.
    3. Sith Gusti
      Sith Gusti 8 Juli 2019 11:16
      + 10
      Azerbaijan, Kazakhstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan lan Kyrgyzstan mbayar ing wektu, apa maneh ngisi emas lan cadangan devisa. Nanging Armenia, sayangé, dikreditake.
      1. ora pati
        ora pati 8 Juli 2019 11:47
        +3
        Aku mung ora percaya yen Armenia miskin kaya tikus gereja. Ing babagan kekuwatan finansial, diaspora Vrmyansk bisa uga nomer loro tinimbang wong Yahudi ing donya.
        1. Sith Gusti
          Sith Gusti 8 Juli 2019 11:49
          +1
          Pancen bener. Lha, kayane saiki Pashinyan nyoba nguri-uri ekonomi. Aku mikir wong Armenia dhewe bakal luwih nyritakake babagan kahanan ekonomi Armenia.
        2. Shuttle
          Shuttle 8 Juli 2019 13:00
          +2
          Kutipan saka: bessmertniy
          Aku mung ora percaya yen Armenia miskin kaya tikus gereja. Ing babagan kekuwatan finansial, diaspora Vrmyansk bisa uga nomer loro tinimbang wong Yahudi ing donya.


          Dhuwit diaspora dudu dhuwit negara. Sampeyan ora kudu bingung.


          Inggih, mung ing pungkasan USSR, paradoks Zhvanetsky - warga nyolong, negara saya tambah sugih.
      2. Stirbjorn
        Stirbjorn 8 Juli 2019 14:24
        +1
        Quote: Gusti saka Sith
        Azerbaijan, Kazakhstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan lan Kyrgyzstan mbayar ing wektu, apa maneh ngisi emas lan cadangan devisa. Nanging Armenia, sayangé, dikreditake.
        Utang Kyrgyz dibuwang 2 taun kepungkur kanthi $ 240 yuta, mula dudu kasunyatan manawa sejarah ora bakal dibaleni maneh - saka dhaptar sampeyan mung mbayar Kazakhstan lan Azerbaijan, uga, wong Turkmen malah luwih awal.
        1. Altai72
          Altai72 8 Juli 2019 15:21
          0
          Yen kita njupuk menyang akun kasunyatan sing Kazakhstan partner kita ing CSTO lan mbayar ing prices domestik, mung Azerbaijan tetep mung panuku nyata lan masalah-free. Miturut cara, Azerbaijan tuku 24 unit Mi-35M saka kita.
        2. Sith Gusti
          Sith Gusti 8 Juli 2019 17:15
          0
          Aku setuju karo sampeyan, nanging ana sampeyan uga kudu dipikir utang. Mungkin utang taun 90an.
        3. Skye
          Skye 8 Juli 2019 20:14
          +1
          Kutipan: Stirbjorn
          Utang Kyrgyz diilangi 2 taun kepungkur kanthi 240 yuta dolar

          Pembatalan iki malah dibahas ing kene ing VO: https://topwar.ru/114821-rossiya-spisala-kirgizii-100-dolga.html
          Sadurungé, ing April 2013, Rusia ngilangi utang $500 yuta marang Kyrgyzstan.
          Iki babagan khayalan yen wong Kyrgyz mbayar utang lan mbayar utang. Utangan sing ditanggepi bisa diwiwiti saiki, ora bakal dibalekake. Nanging pitakonan iki militèr-politik, mulane, ora ana sing bakal ngadeg konco rega, minangka akeh minangka perlu, padha bakal menehi dhuwit akeh kanggo Kyrgyz - aja menehi dhewe luwih (paling ora pendapat iki tansah menang karo kita).
    4. g1v2
      g1v2 8 Juli 2019 11:53
      +4
      Dheweke banjur bakal seneng nggawe pangaturan menyang China utawa Amerika Serikat. Nyuwun Dheweke pancene pengin stake pratelan ing SA. Ana aksioma lawas. Sapa sing tuku senjata saka sapa - kanca karo dheweke lan ora nglawan dheweke. Lan kanthi cara kasebut, ing kontrak kasebut biasane entuk ing wiwitan ora ing adol dhewe, nanging ing pangopènan lan pasokan suku cadang. Kajaba iku, Helikopter Rusia mbutuhake pesenan lan pasar dodolan supaya ora kudu mandhegake bengkel mengko lan ngilangake karyawan. Wong utama sing pengin mbayar helikopter iki yaiku tangan kita ing kasus apa wae. Lan pungkasanipun, kita kudu nambah hubungan karo pimpinan saiki, kepungkur diputer luwih ing pendekatan multi-vektor. Lan kenapa kita butuh pesaing ing weteng sisih kidul? ASIA TENGAH kudu ORIENT MUNG KITA. Nyuwun
      1. Aquilifer
        Aquilifer 8 Juli 2019 12:26
        -2
        Sampeyan ora bisa ngikat negara mung kanthi nyedhiyakake senjata. Federasi Rusia, pisanan, ora narik kawigaten lan ora duwe wewenang, lan kaping pindho, yen pimpinane ngidini sepotong metropolis dicopot saka irunge, mula kolonialisme iku kaya matematika sing luwih dhuwur kanggo siswa kelas lima.
        Sembarang transaksi kanggo sing lan transaksi sing sawetara barang diijolke kanggo liyane. Nalika Kamentrian Pertahanan tuku peralatan saka BP, lan Uzbeks mbayar negara - dhuwit, barang, konsesi, kadhaulatan - iki normal, nanging menehi ijol-ijolan kanggo pidato murky lan palsu tribocrats lokal babagan persaudaraan, terus dening howling "Rusia. kudu ..." - iki wis masochism negara, lan mbayar saka kanthong warga.
        1. g1v2
          g1v2 8 Juli 2019 12:41
          +2
          Apa aku kantun soko? Nalika padha ngatur kanggo njupuk adoh Piece saka metropolis saka kita? belay Lha yen sing ora narik kawigaten lan ora duwe wewenang, langsung jelas yen sampeyan ora maca pers asing, nanging mung kita utawa gulat. Aku menehi saran supaya sampeyan miwiti - luwih-luwih, Kulon lan Cina lan Timur Tengah. Banjur ora bakal ana gagasan kasebut, nanging bakal ana gambaran kira-kira carane kita diwakili ing macem-macem wilayah ing donya. Sampeyan mung bisa ngawasi situs web manca. Kabeh sing penting cepet utawa mengko katon ana. Nyuwun
          Persaudaraan - PR resmi, ora liya. Kabeh sak imperialisme lan kapentingan. Nanging kabeh wong kanggo sawetara ngendi iki dianakaké lan mulane padha ngomong bab sedulur, DEMOKRASI, etc. Ana kapentingan lan Asia Tengah minangka kapentingan penting kita. Kita ora butuh saingan ing kana. Iki minangka pasar dodolan, zona pengaruh, sekutu lan sumber tenaga kerja murah. Tch yen pemerintah sing setya marang kita mbutuhake senjata kita, kita bakal menehi kredit, lan kita bakal menehi sing lawas. Iku migunani kanggo kita. Nyuwun
          1. Aquilifer
            Aquilifer 8 Juli 2019 13:05
            -3
            Nalika padha ngatur kanggo njupuk adoh Piece saka metropolis saka kita?

            Negara jaran.
            carane kita diwakili ing macem-macem wilayah ing donya.

            Ketoke, dheweke duwe ide sing apik, amarga diusir saka G8, kanthi label "mungsuh saka tatanan donya", kanthi tenang ngrebut properti saka Kementerian Luar Negeri lan nyoba nyuduk ing saben kesempatan.
            "Nalika Tsar Rusia mancing, Eropa bakal ngenteni" - iki ora babagan wektu kita.
            Persaudaraan - PR resmi, ora liya. Kabeh babagan imperialisme lan kapentingan.

            Iku wektu kanggo pedunung Kremlin metu saka mania lan bali menyang Rusia apa belongs kanggo.
            Iku migunani kanggo kita.

            Secara teoritis nguntungake, nanging ing praktik kita menehi lan ora njaluk bali.
    5. Mikhail Drabkin
      Mikhail Drabkin 8 Juli 2019 13:49
      0
      Utang (sing ~ $ 500 yuta) ora kudu dibusak.

      Lan saiki, sawise Uzbekistan mbayar utangan Rusia kanggo barang-barang Rusia (helikopter), lan kanthi mangkono ndhukung kompleks industri militer Rusia, Rusia bisa ngasilake utang + bunga, yen perlu, lan kanthi barter langsung gas alam cair, uranium, emas.

      Uzbekneftegaz lan pabrik pertambangan Navoi diduweni dening negara, uga Bank Sentral.

      Pinjaman Rusia ing kasus tartamtu iki menehi hasil apik kanthi risiko sanksi saiki (lan diumumake) impact ing Rusia lan Uzbekistan.

      Lan dheweke nyegah panuku tuku helikopter non-Rusia!

      Nanging angel njupuk katun (negara ora duwe katun, Uzbekistan kudu tuku lan adol ...), lan ora cair.
      1. Aquilifer
        Aquilifer 8 Juli 2019 14:24
        -3
        2010 - $891 yuta kanggo Afghanistan.
        2012 - $11 milyar Korea Utara.
        2013 - $500 yuta Kyrgyzstan.
        2014 - $31,7 milyar Kuba.
        2014 - $865 yuta kanggo Uzbekistan.
        2018 - $240 yuta Kyrgyzstan.
        Penawarane padha: sing arep nulungi wong Papua ora ana gunane.
  3. Fedorov
    Fedorov 8 Juli 2019 11:19
    -4
    Kabeh pasokan diwujudake ing kerangka kredit ekspor negara sing diterbitake ing 2017 kanggo pamrentah Uzbekistan.

    Utang maneh-maneh sad Banjur padha turu maneh. Sampeyan bisa pira? Utawa mungkin rencana PDB sing licik?
    Ing Venezuela, pambangunan pabrik Kalash mandheg, umpamane utang.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 8 Juli 2019 12:18
      -3
      mesthi, nanging iku luwih apik yen Amerika menehi silihan ana banget?
  4. Humpty
    Humpty 8 Juli 2019 12:31
    -1
    Nuwun sewu, ing topik, nanging ana sing ngerti yen bisa ditindakake ing Georgia kanggo ndandani kualitas Mi-8, sing dilakokno ing Amerika Kidul. Utawa bisa ndandani mung kualitas a la stasiun layanan "Ing Avtandil"?
    Kenalan eksentrik duwe gagasan sing ora cukup kanggo aku.
  5. Ali Kokand
    Ali Kokand 8 Juli 2019 12:59
    +4
    Pangiriman miturut perjanjian utangan, iki ora ateges gratis. Lan ing kene, biasane mantan personel militer, peralatan kasebut ora bisa dilakokno tanpa dhukungan teknis. Iki tegese ora bakal ana t / o pas wektune tanpa pembayaran. Uzbekistan urip kanthi tenaga kerja dhewe, lan bisa ndhukung tentara lan Kementerian Dalam Negeri lan keamanan. Uzbekistan kudu mbangun / bisa uga wis / perusahaan kanggo produksi amunisi lan senjata cilik. Adoh saka Juche, nanging mung ing kasus. Lan pimpinan anyar ramah karo Rusia.
    1. Azim77
      Azim77 8 Juli 2019 17:08
      +2
      Aku bakal nambah siji warta, sanajan dudu topik militer:
      Metro Tashkent ing pungkasan Juli - awal Agustus bakal nampa limang sepur modifikasi "Moskva" saka perusahaan Rusia "Metrovagonmash" kanggo jalur metro ring sing lagi dibangun.

      Draf resolusi Presiden Uzbekistan, diterbitake ing Januari, nglaporake manawa perusahaan Uzbekistan Temir Yollari, sawise negosiasi langsung karo Metrovagonmash, sarujuk kanggo tuku limang sepur, sing kalebu rong mobil motor kepala, siji mobil motor menengah lan siji non penengah. -motor montor. Nanging, amarga Gazeta.uz ditemtokake ing metro Tashkent, kabeh mobil bakal nganggo motor.

      Biaya total sepur, kaya ing ngisor iki saka resolusi rancangan, yaiku 27,7 yuta euro. Kontrak kasebut bakal dibiayai kanthi silihan saka Vnesheconombank Rusia kanggo 22,14 yuta euro lan dana saka Dana kanggo Rekonstruksi lan Pembangunan Uzbekistan kanggo 5,54 yuta euro.
  6. pemikir
    pemikir 8 Juli 2019 13:46
    +1
    Lan saliyane Mi-35M, sumber informasi wis teka ing dina iki ya
    Sumber: Uzbekistan bakal tuku pesawat personel lapis baja BTR-82A saka Rusia

    Sumber: Uzbekistan mrentahake modernisasi pesawat tempur MiG-29 saka Rusia

    Uzbekistan bisa tuku radar Sopka-2 paling anyar saka Rusia

    Sumber kasebut ngumumake rencana Uzbekistan kanggo tuku Su-30SM saka Rusia
    1. KOMANDERDIVA
      KOMANDERDIVA 8 Juli 2019 14:22
      0
      Iki tegese ora kabeh tenang ing tapel wates karo Afghanistan
      1. pemikir
        pemikir 8 Juli 2019 15:01
        0
        Senjata Soviet, sanajan dipercaya, mbutuhake modernisasi.
        Uzbekistan wis ngumumake modernisasi angkatan bersenjata sing luwih cepet ... ing wektu sing padha, 13 "peta dalan" kerjasama militer-teknis lagi digarap.

        Lan babagan "kabeh kredit" -
        Luwih saka $ 1 milyar saben taun - hadiah menarik kanggo kompleks industri militer ing pirang-pirang negara.

        https://www.gazeta.uz/ru/2019/03/19/technics/
        https://uz.sputniknews.ru/politics/20180411/7941884/uazbekistan-usa-evropa-voennye.html
        1. Skye
          Skye 8 Juli 2019 20:31
          0
          Quote: pemikir
          Lan babagan "kabeh kredit" -
          Luwih saka $ 1 milyar setahun sing dialokasikan kanggo persenjataan maneh minangka hadiah sing menarik kanggo kompleks industri militer ing pirang-pirang negara.
          Mungkin padha bakal menehi kita iki milyar dolar kaya, ing akun saka utang 890 yuta dolar, kang padha ora gelem mbayar? Iki minangka utangan sing ditanggepi ing 92-93 kanggo tuku barang.
          Nanging saiki dheweke duwe prioritas liyane:
          "Uzbekistan bakal nerusake kerjasama militer-teknis karo Amerika Serikat ing bidang modernisasi angkatan bersenjata, nderek saka dekrit Presiden negara Shavkat Mirziyoyev.
          "Arah penting saka kabijakan luar negeri Republik Uzbekistan yaiku pangembangan kerjasama sing saling migunani lan multifaset karo Amerika Serikat ... Direncanakake kanggo nerusake kerjasama militer-teknis, interaksi ing bidang pendidikan lan latihan militer. ", teks dokumen kasebut.

          https://uz.sputniknews.ru/politics/20180409/7927305/Uzbekistan-SSHAmodernizaciya-armii.html