Review militèr

Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")

43
Angkatan Bersenjata Lithuania wiwit nampa kendaraan tempur infanteri BMP "Boxer". Upacara penyerahan kendaraan tempur infantri loro pisanan saka 88 sing dipesen dianakake tanggal 9 Juli taun iki. Iki dilaporake dening Kementerian Pertahanan Nasional Republik.


Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")


Tentara Lithuania wiwit nampa BMP Jerman "Boxer" (sebutan Lithuania Vilkas - "Wolf"), sing bakal ngganti operator personel lapis baja Amerika M-113 ing layanan.

M-113 ngidini sampeyan ngirim pasukan menyang medan perang lan nyedhiyakake dhukungan geni. BMP "Vilkas" ora mung kanthi cepet lan aman ngeterake personel militer, nanging uga melu ing permusuhan

- ujare komandan Angkatan Bersenjata Lithuania, Letnan Jenderal Jonas Vytautas Zhukas.

Kaya sing dilaporake sadurunge, ing wulan Agustus 2016, Menteri Pertahanan Lithuania nandatangani kontrak karo konsorsium Jerman ARTEC kanggo nyedhiyakake 88 GTK Boxer wheeled armored personel operator kanthi rumus roda 8x8 ing versi adaptasi, uga telung kendaraan latihan. Nilai kontrak yaiku 385,6 yuta euro. Paket dhukungan awal kalebu suku cadang, peralatan dhukungan lan tes, dokumentasi teknis lan pelatihan, lan peralatan latihan.

Pangiriman kendaraan tempur kudu rampung sajrone 2019-2021, sajrone taun iki direncanakake nyedhiyakake 15 kendaraan tempur infanteri, sing bakal dilayani karo batalyon mekanis sing dijenengi sawise. Adipati Agung Algirdas lan batalyon infanteri bermotor Uhlan dijenengi sawise Grand Duchess Birute saka brigade mekanik Iron Wolf.

Ing varian kanggo Lithuania, operator personel lapis baja linier dilengkapi versi modifikasi saka modul tempur Israel Rafael Samson Mk 2 kanthi meriam otomatis 30-mm ATK Orbital Bushmaster Mk 44, senapan mesin 7,62-mm coaxial lan Rafael sing bisa ditarik. Peluncur ATGM Spike-LR. Saka mesin sing diwenehake, papat (utawa loro, miturut sumber liyane) bakal digawe ing versi printah-staf, lan liyane - ing linear.
Foto sing digunakake:
kam.lt
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kerensky
    Kerensky 12 Juli 2019 11:19
    +3
    Urip iku! Lan M-113 bisa didol menyang Ukraina (minangka hadiah).
    1. Aquilifer
      Aquilifer 12 Juli 2019 11:36
      +3
      Mung brigade mekanis sing bakal dilengkapi "Boxers". Aku M-113 bakal dipasang ing brigade motor utawa pertahanan wilayah.
  2. Sith Gusti
    Sith Gusti 12 Juli 2019 11:24
    -3
    Senjata otomatis "Pemilik orbit saka semak", ngguyu))
    Lan kanggo apa dheweke wis duwe 88 kreta? Nglawan bullies? ngguyu
    1. Avis-bis
      Avis-bis 12 Juli 2019 11:33
      + 10
      Quote: Gusti saka Sith
      Senjata otomatis "Pemilik orbit saka semak", ngguyu))

      Apa wis rampung? Bushmaster minangka ula beracun paling gedhé ing Amérika Kidul lan, mbokmenawa, diarani "master bush" kanthi alesan ("grumbulan", kanthi cara, ora mung semak, nanging uga "alas" ing sawetara konteks). We duwe jeneng normal kanggo gegaman, punika "Gyurza"; lan "Boa". Apa hubungane "orbital" iki, aku ngaku, aku ora ngerti. Mungkin tegese "soket mripat", utawa mungkin 360-degree shelling.
      1. Sith Gusti
        Sith Gusti 12 Juli 2019 11:40
        0
        Ya, aku ora mlayu menyang bedhil dhewe, aku mung ngguyu saka peculiarities basa Inggris, sing aku ngerti banget))
        Nanging aku ora ngerti babagan ula, aku wis suwe ora nonton kewan ing donya))
        1. Avis-bis
          Avis-bis 12 Juli 2019 11:49
          0
          Quote: Gusti saka Sith

          Nanging aku ora ngerti babagan ula, aku wis suwe ora nonton kewan ing donya))

          Aku ora nonton wiwit budhal sekolah.
          http://libertempo.ru/bushmejster/
    2. kn54
      kn54 12 Juli 2019 12:03
      +1
      Gusti, iki luwih serius. Kanthi tambah INTENSIF ing jumlah prajurit NATO ing tapel wates karo Federasi Rusia lan Belarus, amarga biaya kendaraan tempur infanteri sing murah banget khusus kanggo Lithuania
      , Aku mikir yen kumpulan mobil UTAMA, utamane sing MODERN, jelas ora kanggo pesawat ..
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 12 Juli 2019 12:49
        +1
        Kutipan saka knn54
        jelas ora kanggo srengenge..

        88 bêsik, kanggo loro "baht", yen tanpa tank, banjur iku. hi
      2. Sith Gusti
        Sith Gusti 12 Juli 2019 15:07
        0
        Ya, lan iki behi kobong kaya lilin))
        Tanpa dhukungan saka cabang liyane saka angkatan bersenjata, kang tribaltics duwe 3.5 pincang digabungake))
      3. Avis-bis
        Avis-bis 12 Juli 2019 15:10
        0
        Kutipan saka knn54
        pirang-pirang mobil, utamane sing MODERN, jelas ora kanggo pesawat ..

        Lan satus operator lapis baja bakal mbantu NATO?
        1. THEODOR
          THEODOR 12 Juli 2019 19:01
          0
          Anggaran pabrikan! Wingi, kanthi cara, Boxer ora muter! Wis 5 prajurit nandhang sangsara!
          https://ru.delfi.lt/news/crime/v-shyaulyajskom-rajone-perevernulsya-btr-postradali-5-voennyh.d?id=81699693
  3. Canecat
    Canecat 12 Juli 2019 11:27
    +5
    Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")

    Lan tank M1 Abrams ("Lozhkas") ... howitzer Nozhikas lan sistem pertahanan udara Tarelkas ana ing dalan ...
    1. Sith Gusti
      Sith Gusti 12 Juli 2019 11:29
      0
      Lan iku kabeh ing batalion "Pipiskas" ngguyu
      1. sabakina
        sabakina 12 Juli 2019 12:34
        -1
        Quote: Gusti saka Sith
        Lan iku kabeh ing batalion "Pipiskas" ngguyu

        Lan batalyon lancar transisi, lancar transisi ... Ngapunten, sethitik alangan ... transisi kanggo Peepifax.
    2. lele
      lele 12 Juli 2019 12:51
      +2
      Pengawal perbatasan Lithuania:

      - Sharik, marani aku! Sharik, marani aku!

      Sing biso --------------------------------------------------------

      -- Sharika-S!!!

      - Wus-S! eseman
  4. neri73-r
    neri73-r 12 Juli 2019 11:28
    0
    Ora bakal nulungi! Kaleng, banjur pasrahake marang pramuka lan pasukan khusus. wassat Lan Gusti Allah pareng ngeruk!
  5. Aliken
    Aliken 12 Juli 2019 11:31
    -2
    Loro kabeh? wah. Ing wong-wong mau, kabeh tentara Lithuania bisa diselehake.
  6. Moskovit
    Moskovit 12 Juli 2019 11:34
    +4
    Populasi Lithuania saya suda kanthi tingkat 86 BMP sing isih kudu dituku karo sopir. Kanggo nom-noman budhal massal kanggo kerja ing Eropa lan Amerika.
  7. wus 3x
    wus 3x 12 Juli 2019 11:44
    +2
    Lan apa babak iki gantung ing ngarep? Dokatka? wassat
    1. Komentar wis dibusak.
    2. sabakina
      sabakina 12 Juli 2019 12:26
      0
      Kutipan saka al3x
      Lan apa babak iki gantung ing ngarep? Dokatka? wassat

      Aku ndeleng sawetara video, aku ora nemu kesasar kuwi. Mungkin iki KAZ Lithuania? Nyuwun
  8. Alexander Petrov1
    Alexander Petrov1 12 Juli 2019 11:54
    -1
    "Tentara Lithuania nampa loro pisanan BMP Boxer ("Vilkas")" - kang biaya kaya 6 saka BTR82s kita lan karo mriem 30 mm padha lan bakal langsung numpes dening siji grenade RPG lawas, uga rampung, Feed Jerman lan NATO karo dhuwit silihan pungkasan. ngguyu
    1. Victorio
      Victorio 12 Juli 2019 12:17
      0
      Kutipan: Alexander Petrov1
      "Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")" - sing regane kaya 6 saka BTR82 kita lan karo bedhil 30 mm sing padha lan bakal langsung dirusak dening siji grenade RPG lawas, uga rampung feed Jerman lan NATO karo dhuwit diselang paling anyar. ngguyu

      ===
      carane ngomong. iki integrasi NATO, pangembangan siji technique, munggah saka patriotisme antarane nasional ngangap, uga, plus tandha saka daya saka nasional ngangap. Ingkang paling utama ing kene yaiku supaya wong-wong ing nada tartamtu, lan iki kabeh cara sing apik.
      1. Alexander Petrov1
        Alexander Petrov1 12 Juli 2019 12:23
        0
        Ya, Russophobia berkembang ing kana, lan nglawan latar mburi iki, sampeyan bisa nyurung produk apa wae marang Rusia ...
  9. Yeah
    Yeah 12 Juli 2019 11:57
    +1
    BMP "Boxer".

    Ing versi kanggo Lithuania, linear armored personel operator

    penulis, kok sampeyan nelpon Volkas iki loro operator personel wojo lan kendaraan tempur infanteri?
    sampeyan mutusake!

    Aku wonder carane fox bakal ing Lithuania? liskas?
    piye kabare berang-berang? berang-berang?
    1. sabakina
      sabakina 12 Juli 2019 12:31
      -1
      Kutipan saka yehat
      piye kabare berang-berang? berang-berang?
      Sikusyas nasikus. Nah, iki berang-berang, padha nyelehake cabang ing bendungan kanthi acak. ngguyu
  10. Vkd Dvk
    Vkd Dvk 12 Juli 2019 12:07
    +2
    Dheweke uga nyiapake kanggo nampa F-35. Latihan pilot wis ditindakake.

  11. Yeah
    Yeah 12 Juli 2019 12:13
    0
    Kutipan saka Canecat
    Lan tank M1 Abrams ("Lozhkas")

    wajan sing luwih cocok
  12. Irit
    Irit 12 Juli 2019 12:15
    -2
    A bedhil 30mm, iki kaliber saka kang sampeyan kudu pindhah 57 mm! Lan barak ing latar mburi dibangun Jerman! Aku ngerti wong-wong kuwi saka layanan ing Könik ing 1988-89!
    1. Alexander Petrov1
      Alexander Petrov1 12 Juli 2019 12:27
      0
      Jendral kita ujar manawa transisi menyang cangkang 57 mm bakal larang banget. mandheg
      1. Irit
        Irit 12 Juli 2019 13:02
        -1
        Alexander Petrov - nanging ing perang kita ora bakal diantemi, kaya lanang saka paman diwasa! Lan, nyimpen pertahanan iku pidana!
        1. Alexander Petrov1
          Alexander Petrov1 12 Juli 2019 13:09
          0
          Mungkin, nanging kita duwe projectile universal 30 mm kanggo operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, kendaraan tempur infanteri lan kapal lan pesawat lan helikopter. Nyuwun
  13. Yeah
    Yeah 12 Juli 2019 12:17
    -1
    Kutipan saka Avisbis
    Apa hubungane "orbital" iki, aku ngaku, aku ora ngerti.

    Mungkin tinimbang bubuk mesiu padha nggunakake coca-cola karo orbit?
  14. amatir
    amatir 12 Juli 2019 12:37
    -1
    kang bakal pindhah menyang layanan karo batalyon mechanized. Adipati Agung Algirdas lan batalyon infanteri bermotor Uhlan dijenengi sawise Grand Duchess Birute saka brigade mekanik Iron Wolf.

    Pribadi Pangeran Kirnu saka Empat Spanduk Emas Nominal pengebom "Elang Gunung"…
    Prajurit, aku kelingan, kepeksa ngapalake kanthi ati ...
    (A. lan B. Strugatsky)

    Mbokmenawa padha karo ati bakal nggawe jeneng eling lol
    1. Avis-bis
      Avis-bis 12 Juli 2019 15:19
      0
      Quote: Amatir
      kang bakal pindhah menyang layanan karo batalyon mechanized. Adipati Agung Algirdas lan batalyon infanteri bermotor Uhlan dijenengi sawise Grand Duchess Birute saka brigade mekanik Iron Wolf.

      Pribadi Pangeran Kirnu saka Empat Spanduk Emas Nominal pengebom "Elang Gunung"…
      Prajurit, aku kelingan, kepeksa ngapalake kanthi ati ...
      (A. lan B. Strugatsky)

      Mbokmenawa padha karo ati bakal nggawe jeneng eling lol

      Перво-наперво выучивает рекрут, как зовут его «дядьку», а потом – отделенного и капрального унтер-офицеров, ротного, капитана, а затем – флагманов и уж после всего crams gelar dawa lan ora dingerteni lan judhul wong saka kulawarga Agustus

      Vaska wis rada biasa. Kapal gedhe, wong peteng! Jeneng kasebut lucu - "Aja ndemek aku." Kenapa "ora ndemek"? Apik banget!

      © Shigin
  15. Yeah
    Yeah 12 Juli 2019 12:39
    0
    Kutipan saka: sabakina
    Mungkin iki KAZ Lithuania?

    Wangsulan: Bab ingkang utama iku ora Estonia - iku ora duwe wektu kanggo bisa.
  16. 113262a
    113262a 12 Juli 2019 12:48
    0
    Pengangkut personel lapis baja Vilkas, tank Lozhkas, SAM Spichkas lan asu gelut Tuzikas lan Sharikas!
  17. Russobel
    Russobel 12 Juli 2019 12:56
    -1
    Iki Vilkas Pilkas!
  18. Mauritius
    Mauritius 12 Juli 2019 13:11
    0
    Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")
    Lan loro-lorone kenek pigura, mung ana papat. aran
  19. metu
    metu 12 Juli 2019 13:11
    0
    Apa mung aku utawa meh padha dhuwure kaya bis dobel?
    1. Alexander Petrov1
      Alexander Petrov1 12 Juli 2019 13:23
      +1
      Kabeh operator personel lapis baja modern dhuwur banget, amarga saben wong ngilangi transmisi onboard sing ana ing operator personel lapis baja 60,70,80,82 lan jembatan sing ora dipisahake, lan kanthi mangkono, operator personel lapis baja Boomerang sing anyar uga impen peluncur granat. Nyuwun
  20. Komentar wis dibusak.
  21. Alas
    Alas 12 Juli 2019 15:17
    0
    Iku bakal mbantu ekonomi akeh)
  22. sergio_5252
    sergio_5252 12 Juli 2019 18:30
    0
    Tentara Lithuania nampa loro BMP Boxer pisanan ("Vilkas")


    Taun ngarep direncanakake tuku kendaraan tempur infanteri Lozhkas lan Tarelkas.
  23. tolmachiev51
    tolmachiev51 14 Juli 2019 03:03
    0
    Зрада ,товарищи чухонцы !!! У обкома "главный агрессор " уже Китай , так что продавайте свои "игрушки" укропам , пока те еще не очухались.