Review militèr

Tank ing perang Perang Agung

19
Kita pengin ngomong babagan aspek paling menarik saka aplikasi kasebut tank ing Perang Donya I. Siklus kasebut adhedhasar bahan saka majalah militèr Soviet sing darmabakti kanggo pasukan lapis baja, uga karya khusus para spesialis militèr.




Debut tempur


Dadi, debut tank Inggris ing Perang Donya I ing September 15, 1916 ing Somme - cedhak Fleury, kidul Bapaume. Saka gunggunge 49 kendaraan sing ditugasake kanggo pisanan crita serangan tank, 17 ora teka ing baris wiwitan amarga malfunctions.


Perusahaan D tank ing Rue Fleury, 15 September 1916


Panggunaan kendaraan lapis baja disusun kaya mangkene: tank, dipindhah ing kelompok 2 - 3 unit nglawan benteng mungsuh sing paling kuat, kudu tekan garis Jerman 5 menit sadurunge nyedhaki infantri. Saka 32 tank aktif, 14 tetep ana ing medan perang. Senadyan kejutan teknis sing diraih (efek sing disebabake dening kebaruan teknis saka munculna anyar gaman), sukses lokal. Lan iki senadyan kasunyatan sing surprise technical diiringi surprise taktik - tekane tank ing téater tetep shrouded ing kudung impenetrable saka rahasia.


Mk-1 wadon sawise perang ing Fleury


Ing kampanye 1917 - 1918. nawakke padha aktif digunakake dening Inggris lan Prancis - ngiringi meh kabeh liyane utawa kurang serius operasi militèr.

Arras lan Flanders


Dadi, ing awal perang spring cedhak Arras, April 9, 1917, sawise preparation saka artileri singkat nanging kuwat banget, Tentara 6 Jerman kena pukulan abot - ing loro-lorone saka Scarpa. Serangan tank kasebut nyebabake sawetara divisi Jerman ora bisa ditindakake - lan Inggris mlebu ing pertahanan nganti posisi artileri lan menang udakara 6 km ing ngarep 12-15 km. Nanging ora ana terobosan operasional.

Ing Flanders, kanthi bantuan tank, Inggris uga bisa mbengkongake ngarep posisi Jerman - ing sawetara titik. Tank-tank mau kudu diterusake karo divisi kavaleri. A asil sing luwih andhap asor dipengaruhi dening transformasi rencana - ing arah ngurangi ukuran pembangunan saka operasi ngajokaken. Nanging ing kasus iki, saliyane mundhut papan kanthi ambane 2 - 4 km, Tentara 4 Jerman ngalami kerugian gedhe ing tahanan lan properti militer.

Tank ing perang Perang Agung

Mk-4 ing lumpur Flanders, September 1917


Tank ing Pembantaian Nivelle lan ing Chemin-des-Dames


Tank Perancis saka sistem Schneider pisanan muncul ing medan perang tanggal 16 April 1917 ing kali. En - sawise 10 dina persiapan artileri sajrone Pertempuran Craon. Wiwit trenches Jerman amba banget kanggo jinis tank iki, iki mutusaké kanggo maju pisanan infanteri (sing njupuk milik saka rong baris mungsuh pisanan), lan banjur, karo bantuan saka tim karya, tank digawa menyang. Ing kasus iki, tugas tank kanggo ndhukung infanteri nalika serangan ing baris 3rd.


Schneider SA-1


Secara total, 82 tank, dibangun ing kolom, pindhah menyang Juvencourt, dumunung ing sisih wétan Craon. Kendaraan lapis baja kudu lunga 3-4 km ing wayah awan, kanthi tampilan lengkap tentara meriem mungsuh lan ing wilayah sing mbukak. Infanteri ora bisa nembus dhewe ngluwihi baris 2 - lan wiwit ngenteni tank. Kolom tank bisa tekan garis kaping 3, lan sawetara tank perang sedina muput - dadi 2 - 2,5 km ing ngarep infantri sing kesel.


Schneider, numpes tanggal 16 April 1917 nalika Pembantaian Nivel


Banjur 50 tank liyane dikenalake - lan jumlah kendaraan sing melu tekan 132 unit. Saka 132 kendaraan, 76 tetep ana ing paprangan (kalebu 57 unit ditembak kanthi tembakan artileri; 25% saka kru padha mati utawa tatu).

Tanggal 23 Oktober 1917, tank jinis Schneider lan Saint-Chamon melu perang Malmaison (Chmin-de-Dame) - malih, sawise cuaca ala lan nem dina persiapan artileri, medan kasebut angel dilewati. Saka 63 tank sing dipindhah menyang paprangan, mung 21 sing bener-bener mlebu perang, nggampangake majune infantri. Wektu iki, baterei tank langsung disubordinasi menyang batalyon infantri (lan sing terakhir wis diterusake dening tim kerja kanggo mbantu tank ngatasi wilayah sing angel digayuh).


Saint-Chamon, kanthi jeneng "Fantômas" lan kru


Peperangan bersejarah Cambrai


Lan banjur perang "tank" ing Cambrai pecah. Ing tutup saka pepeteng lan alas Avrencourt amba, Inggris narik kawigaten pasukan tank kuat lan nomer akeh kavaleri liwat Course saka sawetara bengi - ing November 20, 1917, nyerang posisi Jerman, kurang dilengkapi karo artileri. .

Amarga terrain trep lan surprise lengkap kanggo Jerman, tank padha sukses gedhe. Kita nulis babagan operasi iki kanthi rinci, fokus ing kasunyatan manawa tank perang dibantu kanthi jumlah tambahan (kalebu tank komunikasi) lan traktor, lan dhukungan artileri operasi kasebut dibedakake karo ukuran kaliber.


Serangan tank Inggris ing Cambrai


Serangan tank, kanthi mundhut 107 kendaraan, menehi keuntungan ing jero ruangan 8 km, 8000 tahanan lan 100 bedhil. Peperangan Cambrai mbuktekaken kamungkinan kanggo ngowahi terobosan tank saka taktis kanggo operasional (kabeh prasyarat sing perlu kanggo iki wis kawangun), wigati penting saka interaksi aktif saka tank karo kavaleri lan infantri, lan kasunyatan sing karo bantuan saka tank. iku bisa kanggo break liwat posisi benteng mungsuh tanpa persiapan artileri jangka panjang tradisional.


tank Inggris karo piala


Ing November 22-23, 1917, Jerman mungkasi serangan tank - lan liwat counterattack, kang sukses malah tanpa tank, padha tingkat asil saka operasi Inggris. Sajrone serangan balik, akeh tank tiba ing tangane Jerman. Ing perang cedhak Bourlon lan ing Forest Bourlon, ana kasus incapacitation saka nawakke dening infantri - karo bantuan saka granat tangan lan liya. Malah peluru mesin-gun karo inti baja coped karo waja tank. Nanging mungsuh utama waja yaiku tembakan artileri.

Senjata paling apik nglawan tank yaiku saraf, disiplin lan wani wong. Dheweke nulungi akeh prajurit sing wani munggah menyang tank mungsuh utawa nembak dheweke kosong.

wektu ilang


Mulane, pendapat Komando Tinggi Jerman babagan tank ing wiwitane tenang. Awal "wedi tank" uga suda ing pasukan. Tank kasebut mbebayani, nanging isih dipateni, lan serangan Jerman sukses sanajan tanpa tank.

Kurangé populasi disiplin lan weakening saka daya tempur tentara Jerman ing 1918 mimpin kanggo kasunyatan sing tank Sekutu, digunakake ing massa gedhe ing tutup saka layar kumelun, main peran penting ing Course saka acara militer sakteruse.

Jerman nyoba njawab tantangan kasebut - nanging wektu ilang. Lan nalika ing spring saka 1918 pasukan Jerman maju ing arah Amiens bola-bali nggunakake tank abot, nomer cilik saka terakhir nullified kabeh efek saka nggunakake kuwi, ora kalebu kamungkinan saka tumindak nemtokake.


Duel tank Inggris lan Jerman, 24 April 1918


Ing pungkasan Mei 1918, nalika serangan Jerman ing Soissons-Reims, pasukan Jerman nuduhake kaunggulan saka Prancis lan Inggris - malah akeh tank ora mbantu.

Dampak ing Montdidier


Tanggal 11 Juni 1918, ing sisih kidul-wétan Mondidier, Ch. Mangin ngluncurake serangan balik - nyoba kanggo nundha majune O. von Gutierre menyang Compiègne. Counter strike ditindakake kanthi dhukungan saka 144 tank sing beroperasi ing ngarep 12 km (luwih saka sawetara tank kudu pindhah 10-14 km menyang titik wiwitan serangan). Infanteri kudu nyerang dhisik, nanging kanthi dhukungan saka tank. Sing terakhir kudu, sawise nyekel infantri, ngirim pukulan utama. Wiwit sawise infanteri lagged konco, tank terus perang piyambak, kang rata-rata 1,5 km ing ngarepe infanteri - ing geni saka bedhil lapangan Jerman. Sing terakhir nembak tank saka jarak 2 - 3 kilometer utawa kurang (kaliber cilik - malah saka 1,8 ewu meter).

Dhukungan artileri kanggo tank kurang diselehake, lan kerugian tank sing signifikan: meh setengah saka kendaraan tetep ing medan perang. Nanging asil ngenalake wong-wong mau menyang perang yaiku serangan Jerman ing wilayah iki mandheg.

Terus ...
Pengarang:
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bip
    bip 27 Juli 2019 05:35
    +9
    Minangka komandan tank ing dhewe, isih Soviet, khusus militèr, iku tansah menarik banget kanggo kula kanggo sinau soko anyar bab asal-usul lan nuansa saka tatanan saka pasukan tank, taktik lan conto nggunakake pertempuran (wiwit saka pisanan. dikenal kanggo saben tanker - 15 September 1916 ing Somme).
    Sawise kabeh, kawruh, kaya trenches, ora kelakon akeh - urip abad, sinau abad! nglirik
    1. XII legiun
      XII legiun 27 Juli 2019 12:04
      +9
      Napa Dina Tankman ora dirayakake tanggal 15 September, kanggo ngurmati Fleury ing Somme?)
      Apa wong manca duwe kabeh?
      1. bip
        bip 27 Juli 2019 17:26
        +1
        Kutipan: XII Legiun
        Napa Dina Tankman ora dirayakake tanggal 15 September, kanggo ngurmati Fleury ing Somme?)
        Apa wong manca duwe kabeh?

        Aku mikir sing iki amarga kasunyatan sing tilas Republik Ingushetia - "Soviet Rusia" -USSR ambruk metu saka pan-Eropah "ruang informasi" kanggo dangu lan kabeh related kanggo pra-revolusioner, imperial, tentara lan angkatan laut, uga meneng ...?!
        Nanging I. Stalin minangka wong sing cukup pinter lan, aku mikir, ana ing sirahe ngeling-eling babagan sasi sasi pisanan ing sajarah panggunaan tank tempur, nalika ing taun 1946 dheweke nyetel tanggal kanggo ngrayakake Dina Tankman uga. ing September, sanajan 11 ing pakurmatan saka tanggal pinunjul saka operasi Carpathian saka menang 1945 , kang tank kita lan pasukan mechanized uga bentenaken piyambak ?!
        Saiki, perayaan "Minggu kapindho September" kita ora bisa dadi 15 September, sayangé. nglirik
        Aku ora ngerti apa-apa bab Dina Tanker metu-saka-biasa ing saindhenging negara, kajaba kanggo republik pasca-Soviet. Mbokmenawa, ing negara liya, dirayakake kanthi skala garnisun, kaya liburan resimen?!
        Piye wae aku malah ora mikir babagan lan bakal menarik kanggo maca babagan VO.
        Saiki aku mikir yen kompetisi tank, kru lan tank saka negara-negara blok NATO, "kanggo hadiah tentara Kanada" ana hubungane karo "Hari Tankman" Kanada?
  2. Kars
    Kars 27 Juli 2019 08:16
    +3
    Ing asas, buku apik banget dening Fedoseev nawakke saka Perang Donya I. Vigorous lan eluted.
    1. Ajudan
      Ajudan 27 Juli 2019 11:10
      +9
      Ya, ana akeh banget. Kajaba iku, Fedoseev
      Nanging apa utamané terkenal (kanggo kula) ing artikel iki aku weruh ora techno, nanging sabenere nuansa taktik lan RAM. Kanthi remet informatif, asring kurang dikenal
      1. Brutan
        Brutan 27 Juli 2019 11:48
        +5
        Rincian asring uyah!
  3. Ajudan
    Ajudan 27 Juli 2019 11:02
    +7
    Matur nuwun kanggo miwiti siklus darmabakti kanggo nggunakake, yaiku nggunakake (kang terkenal lan penting banget), tank ing perang saka Perang Donya I.
    Rincian lan nuansa sing menarik!
  4. Brutan
    Brutan 27 Juli 2019 11:47
    +4
    September '16 Inggris, April '17 Prancis.
    Nanging padha nyepetake kanthi apik. Lan saben wong duwe operasi kultus dhewe.
    Malah amers cedhak Saint-Miel
    1. XII legiun
      XII legiun 27 Juli 2019 12:01
      +6
      Jaman pambentukan pasukan tank, ngeculake kothak ora mesthi kikuk menyang ruang operasional.
      Looking nerusake kanggo nerusake
  5. wuh wuh
    wuh wuh 27 Juli 2019 13:12
    +1
    Kayane penulis "rooting" kanggo wong Jerman. eseman
    Nanging ing artikel babagan Front Wétan, simpati dheweke diganti sacara diametrik.
    Lan dheweke patriotik, mesthi, nglawan Jerman.
    1. Ajudan
      Ajudan 27 Juli 2019 13:49
      +6
      penulis "rooting" kanggo Jerman.

      kok ora kanggo Israel? lol
      enlighten ing basis saka kesimpulan wicaksana
      Lan dheweke patriotik, mesthi, nglawan Jerman.
      lan mesthi sampeyan kanggo iku, banget dingerteni)
      1. wuh wuh
        wuh wuh 27 Juli 2019 13:53
        +1
        Artikel kasebut nyebataken kepahlawanan Jerman
        prajurit perang tank. Nanging ora tau ngomong
        bab kepahlawanan kapal tanker Inggris. Lan ana akeh kasus kaya ngono.
        ing sajarah Perang Agung.
        ----
        "Lan mesthi sampeyan kanggo iku, banget dingerteni)"
        ----
        Murah banget... negatif
        Monarchist ora kudu anti-Semit.
        Sampeyan mung bisa dadi monarkis biasa. eseman
        1. Ajudan
          Ajudan 27 Juli 2019 14:05
          +8
          Sa adoh aku ngerti, iki nuansa taktik sing ana hubungane karo jawaban kanggo pitakonan: kok Jerman telat karo bangunan tank. Pancen, salah siji saka alasan iku infantri sing kasil perang ing wektu sing karo nawakke sekutu, lan padha mbuwang maneh nawakke iki karo counterattacks lan malah dijupuk (contone, sawetara rolas ing Cambrai).
          Luwih (miturut mratelakake panemume) iku kepahlawanan saka infantri, sing, tanpa senjata anti-tank khusus, lan malah ing kahanan surprise technical, repulsed serangan saka monsters wojo (sampeyan kudu ngakeni bilih kahanan nalika wong sing ora dilindhungi karo granat. confronts klompok wong bersenjata karo mriem lan bedhil mesin lan ditutupi karo waja isih unequal!) isih perlu luwih saka tanker.
          Lan ana akeh kasus kaya ngono.
          ing sajarah Perang Agung.

          ing loro-lorone mesthi
          1. Ajudan
            Ajudan 27 Juli 2019 14:12
            +5
            Monarchist ora kudu anti-Semit.
            Sampeyan mung bisa dadi monarkis normal

            Kanggo apa prajurit iki? Serangan pribadi maneh?
            Napa dheweke njupuk monarki lan kenapa nyeret anti-Semitisme?
            Amarga saka tembung
            kok ora kanggo Israel?
            Pitakonan kasebut mung amarga sampeyan mesthine wong Israel sadurunge pambusakan gendera nasional. Paling sampeyan duwe gendera Israel.
            PS
            carane pinter mbusak komentar tanpa tilas banget mbukak nglirik
      2. Andy
        Andy 27 Juli 2019 17:31
        +2
        Svyatoslav, iku tega sampeyan ora bisa menehi liyane plus. semangat :)
  6. Abang_Baron
    Abang_Baron 27 Juli 2019 13:25
    +1
    "Serangan tanker Inggris ing Cambrai" nggawe kesan, lan nalika jaman tank lagi diwiwiti, aku bisa mbayangno apa sing dirasakake dening wong-wong sing diserang dening armada iki.
    "Ing Nopember 22 - 23, 1917, Jerman mungkasi serangan tank - lan liwat serangan balik, sing sukses sanajan tanpa tank, padha level asil operasi Inggris. Sajrone serangan balik, akeh tank tiba ing tangan Jerman. ."
    "Saraf, disiplin lan wani wong dadi senjata paling apik kanggo nglawan tank. Dheweke mbantu akeh prajurit sing wani kanggo menek menyang tank musuh utawa nembak kanthi kosong."
    Ing kasus iki, ayo ngilangi apa sing dilawan, kalebu nglawan kita, lan apa sing ditindakake. Nanging mokal ora ngenali wani lan latihan.

    "Duel tank Inggris lan Jerman, 24 April 1918" lan saka gambar iki goosebumps mlaku ing sadawane tembok. Loro monster wesi ageng kebak kekuatan lan energi mlebu fray.

    Miturut cara, sampeyan bisa ndeleng carane chassis nawakke Prancis luwih modern ing konsep. Senajan ora kasunyatan sing ing dina iku plus.
    1. svp67
      svp67 27 Juli 2019 15:57
      +3
      Kutipan saka: Red_Baron
      Miturut cara, sampeyan bisa ndeleng carane chassis nawakke Prancis luwih modern ing konsep. Senajan ora kasunyatan sing ing dina iku plus.

      Ya, ing babagan kinerja nyopir, "Prancis" adoh saka "Inggris", nanging kabeh diganti nalika FT-17 gabung karo "Perancis"
  7. Abang_Baron
    Abang_Baron 27 Juli 2019 18:06
    +2
    Aku pengin nyathet liyane, ora miturut artikel kasebut. Aku, wong, tresna tank pisanan banget. Kaya kikuk ing kawitan marketing, rhombuses konsep lan keluwihan geometris liyane. Nanging dheweke nuduhake solusi teknik kanggo tugas tartamtu. Ing teknologi modern, kabeh luwih rumit, luwih maju kanthi teknologi, luwih cilik, lan akeh poin mung kasedhiya kanggo spesialis. Lan para leluhur iki kabeh katon. Lan menarik kanggo ndeleng sawetara rincian.
    Ana griya ijo kabeh ing ndhuwur ing foto pisanan :)
  8. Kuda Saksa
    Kuda Saksa 27 Juli 2019 20:46
    +2
    review apik. lampu kuwi. Gambar-gambar kasebut sukses :) Thanks kanggo penulis!
  9. Komentar wis dibusak.