Review militèr

Submarine "Suffren" nantang penerbangan angkatan laut Angkatan Laut Rusia. Pamburu sing licik kanthi kemampuan pertahanan udara

241
Kaya sing dingerteni, upacara solemn ngluncurake kapal selam nuklir multi-tujuan utama saka generasi kaping 12 "Suffren" saka kelas "Barracuda SNA", sing dianakake tanggal 2019 Juli 4, diwenehake dening media Prancis tengah lan khusus banget. Publikasi militer-analitik Eropa Barat minangka acara paling penting ing jaman modern crita Komplek industri militer lan Angkatan Laut Prancis.




Tanpa nyelidiki karakteristik teknis sing wis dingerteni, fitur desain, uga macem-macem tugas sing ditugasake ing Barracudas, sampeyan bisa nyimpulake yen serangan kapal nuklir Suffren, sing asale saka saham Naval Group Corporation ( DCNS), minangka analog konseptual "biasa" Rusia MAPL pr. 885 / M "Ash / -M" lan "Virginia" Amerika, lan gelombang pathos media diprovokasi dening pernyataan sing apik banget sing digawe dening kepala negara Emmanuel Macron lan kepala staf Angkatan Laut Prancis, Laksamana Christophe Prazuk, sing melu acara kasebut.

MAPL "Suffren" - sampel referensi saka kapal selam Western


Kita mutusake kanggo nyingkirake praktik sing salah babagan penilaian superfisial babagan kapabilitas tempur siji utawa model liyane saka peralatan militer sing njanjeni lan nyepetake sinau kanthi teliti babagan parameter teknis, tata letak lambung, arsitektur pembangkit listrik, uga beban amunisi. kapal selam saka seri iki.

Akibaté, analisis lengkap publikasi referensi manca lan domestik sing wis nerbitake informasi babagan proyek Barracuda wiwit separo kapindho taun 2000-an wis nggawa kita menyang asil sing ora dikarepke sing bisa teka-teki ora mung kanggo blog analitis militer biasa, nanging uga. ahli nyata ing bidang militer - peralatan laut lan senjata anti-kapal selam. Minangka wektu wis ditampilake, "slipping" pinunjul ing implementasine saka project Barracuda (kira-kira 11,5 taun wis liwati wiwit laying saka kapal selam timbal Suffren nganti diluncurake) mung diputer ing tangan spesialis DCNS, sing ngatur kanggo kasebut kanthi teliti, nimbang. kabeh masalah technical, sing njedhul sak operasi saka Amérika lan Inggris MAPLs "Virginia" lan "Estyut", lan banjur ngilangke kemungkinan nimbulaké sing kedadeyan sak construction saka timbal kapal nuklir-powered "Suffren".

Salah sawijining masalah kasebut bisa dianggep minangka "penyakit bocah" saka kapal selam nuklir multi-tujuan Amerika saka kelas "Virginia" ing versi "Blok I / II", sing kalebu ing detasemen segmen lapisan nyerep swara saka hull (amarga nyuda tenacity saka adhesive ing pangaribawa banyu segara), kang pungkasanipun mimpin kanggo Tambah pinunjul ing tandha akustik saka kapal selam, lan Empu sawetara arah nemokake liwat buoys sonar lan mungsuh. sonar. Ing kahanan pertempuran (ing teater samudra), "celah" teknologi kasebut bisa nyebabake "ambruk" zona anti-kapal selam lan anti-kapal "A2 / AD", sing dibentuk ing sekitar US Navy AUG. Temenan, nalika nginstal unsur lapisan nyerep swara ("anechoic") ing MAPL kepala Suffren, versi lem anti banyu sing luwih maju digunakake, sing bisa digunakake ing kapal selam rudal strategis Le Triomphant. Kaya sing sampeyan ngerteni, sing terakhir ora nemoni "penyakit bocah" sing kasebut ing ndhuwur.

Nanging, implementasine saka tingkat paling dhuwur saka siluman akustik saka kapal selam Suffren lan sisterships ing construction (ing tingkat utawa luwih dhuwur tinimbang sing saka MAPL pr. basa adhesive, nanging uga ing bobot lan ukuran, uga konfigurasi. kontrol lan desain propulsor. Dadi, kapal selam kelas Barracuda duwe pamindahan ing jero banyu mung 885 ton (dibandhingake karo 5300 ton kanggo Awu) lan ambane awak 13800 m.

Indikator iki ing kombinasi karo unit propulsion jet banyu (ora kasedhiya ing "awal" MAPLs pr. 885), kang nyuda gangguan ing kolom banyu saka efek cavitation, kabin kompak, "lancar Integrasi" menyang arsitektur hull, X- unit buntut shaped, uga unit daya siji (generator uap digabungake menyang modul siji karo reaktor banyu pressurized K-15, dumunung ing platform multi-undakan shock-absorbing), bakal ngurangi tingkat gangguan akustik saka Barracuda kanggo 45-50 dB ing mode "sneaking", sing mung bakal ngluwihi kinerja kapal selam diesel-listrik modern / kapal selam diesel-listrik (kalebu Soryu anaerob, Tipe 212A, lan sapiturute). Kajaba iku, konfigurasi X-shaped saka panggonan saka stabilizers buritan lan rudders sing ora munggah ndhuwur generatrix ndhuwur awak bakal bantuan kanggo ngurangi lumahing scattering efektif saka kapal selam kelas Barracuda ing mode lumahing, amarga kang sawetara saka deteksi kanthi cara telusuran udhara lan nargetake radar pesawat anti-kapal selam bakal nyuda mungsuh.

"Predator ing jero banyu" kanthi potensial anti-pesawat


Kangge, iki dudu dhaptar kabeh "kartu trump" kapal selam nuklir kulawarga iki. Saliyane adaptasi piranti lunak lan hardware saka informasi pertempuran lan sistem kontrol kapal selam kanggo nggunakake torpedo abot F21 Artemis lan rudal taktis jarak jauh SCALP Naval / MdCN, sing diumumake dening spesialis Naval Group lan Badan Pengadaan Senjata. saka Kementerian Pertahanan Prancis, "peralatan" "Barracuda" bakal diisi maneh karo sistem pertahanan udara pertahanan diri ing jero banyu A3SM sing unik, sing dikembangake dening divisi gabungan saka keprihatinan MBDA lan DCNS. Unsur utama kompleks A3SM (Arme Anti-Aérienne pour Sous Marins) yaiku modifikasi "anti-pesawat" saka rudal tempur udara jarak menengah MICA-IR (kanthi kepala homing inframerah dual-band: 3-5 mikron lan 8-12 mikron, masing-masing), diselehake ing kapsul peluncuran protèktif sing diluncurake saka tabung torpedo 533 mm kapal selam.


Konfigurasi rudal dipandu anti-pesawat VL MICA-IR ing kapsul peluncuran, diadaptasi kanggo nggunakake saka 533-mm TA


Wis ing mangsa ngarep, versi jero banyu saka peluncuran rudal VL MICA-IR ing versi A3SM bisa dianggep minangka "lonceng weker" banget ora mung kanggo kru helikopter anti-kapal selam lan pesawat Il-38N, sing nindakake hydroacoustic. pengintaian lan ngawasi kahanan permukaan ing wilayah sing paling mbebayani ing teater, nanging uga kanggo awak pesawat taktis. penerbanganmelu entuk supremasi udara utawa patroli udhara ing pendekatan sing adoh menyang zona A2 / AD Angkatan Udara Rusia. Lan ora ana exaggeration ing kene, amarga peluncuran rudal ing jero banyu iki bisa ditindakake kanthi ora dikarepke kanggo kru target potensial pesawat, nalika ora bisa ndandani operasi pencari inframerah nggunakake peralatan peringatan radiasi standar utawa stasiun RTR. lan stasiun optoelektronik kanggo ndeteksi rudal penyerang (miturut radiasi IR saka obor mesin) adoh saka dipasang ing kabeh jinis pesawat penerbangan angkatan laut utawa Angkatan Udara Rusia.

Lan sanajan deteksi pas wektune kasunyatan rudal MICA-IR ninggalake telenging segara, bakal angel banget kanggo nyegah interception. Kenging punapa? Kaping pisanan, amarga photodetector matriks dual-spektrum modern saka roket MICA-IR nduweni kekebalan gangguan sing apik banget kanthi kemampuan kanggo milih target nyata ing latar mburi "grombolan" jebakan panas lan malah countermeasures optoelektronik. Kapindho, ana hubungane karo kemungkinan entuk sebutan / koreksi target bola-bali (yen gagal "capture") saka pesawat AWACS remot lan stasiun radar udhara pejuang Barat liwat saluran radio Link-16 (ing kasus iki, partisipasi kapal selam operator ora dibutuhake). Katelu, gegayutan karo manuver paling dhuwur saka kulawarga rudal MICA, sing digayuh kanthi nggunakake sistem jet gas OBT sajrone periode pembakaran bahan bakar propelan mesin (ing tahap iki, MICA kasedhiya). -Kakehan IR / EM bisa nganti 55 unit).

Kawilujengan saka taktik insidious nggunakake kompleks pertahanan adhedhasar kapal selam A3SM mung bisa dadi penerbangan ing elevasi luwih saka 10 km, ing njaba langit-langit dhuwur kanggo nyerang misil MICA ing versi "anti-pesawat". Sayange, ing kahanan operasi pertempuran intensitas dhuwur ing teater segara / segara, iku meh ora bisa kanggo foresee titik ing ndhuwur, uga èfèktif nyuda saluran komunikasi ing jero banyu liwat kang target designation bisa ditularaké kanggo operator saka Komplek A3SM.
Pengarang:
241 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 17 Juli 2019 05:08
    -4
    Yaiku, ora ana cara kanggo nggawe kapal selam sing apik ??? iku penting kanggo nantang soko, wong ..... luwih apik tinimbang Rusia !!!! amarga liyane tantangan iku pfeee!!!
    Ora ngerti bzik iki padha duwe utawa sho Samsaya Awon?
    1. NEXUS
      NEXUS 17 Juli 2019 08:19
      -6
      Kutipan saka roket757
      iku penting kanggo nantang soko, wong ..... luwih apik tinimbang Rusia !!!!

      Prancis duwe memori sing cendhak banget. Ya, dheweke lali Napoleon lan kepiye dheweke mlayu saka Rusia nganti tekan Paris ... Sajrone Perang Dunia II, dheweke uga ana ing sisih Nazi lan ditampa maneh saka prajurit Rusia, saiki lagi jago maneh. Politisi sclerotic Eropa iki mung kudu dielingake saben 100 taun. Ketoke, bistro ing Paris ora cukup maneh, lan wektune pangsit katon ing Paris.
      1. roket757
        roket757 17 Juli 2019 08:25
        -5
        Kutipan: NEXUS
        Ketoke, bistro ing Paris ora cukup maneh, lan wektune pangsit katon ing Paris.

        Croissant kita karo kopi wis dipangan, ya, B-STRO kaya ngono!
        Nanging lagu iki apik kanggo kabeh !!!
        Sadawane jembatan Berlin
        Jaran-jaran mau tumuju ing sumur.
        Padha mlaku, goyang-goyang mane,
        Don jaran.
        Pengendara nyanyi -
        Hei wong lanang, dudu sing sepisanan
        Kita nyirami jaran Cossack
        Saka kali asing

        Cossacks, Cossacks,
        Numpak, numpak ing Berlin
        Cossacks kita.

        Pancen, ora pisanan ... iku sho mati Strasse, shu
        la rue, siji ara, kita bakal mlaku, utawa malah kita bakal drive ing, ora pisanan!
        1. Pedrodepackes
          Pedrodepackes 17 Juli 2019 09:09
          -8
          Kutipan saka roket757
          Pancen, ora pisanan ... iku sho die Straße, sho
          la rue, siji ara, kita bakal lumaku, utawa malah kita bakal drive ing, ora pisanan!
          wis mlaku?
          Aku kelingan nyanyi lagu iki
          Lan ing tanah mungsuh kita bakal ngalahake mungsuh
          Getih cilik, jotosan gedhe!
          banjur 41 ora bisa lan nulis kanthi bener
          Quote: Irit
          Kita kabeh cekikikan-hahanki, banjur, kaya-kaya, kita ora kudu nangis karo nangis getih. ..
          1. roket757
            roket757 17 Juli 2019 09:16
            +8
            Kene siji wis ditulis, mangu .... "ahli sejarah"?
            Quote: Pedrodepackes
            wis mlaku?
            Aku kelingan nyanyi lagu iki

            ngendi kita pribadi mlaku, pitakonan iki beda, Mlaku lan iku.
            Pitakonan iki kanggo leluhur KITA ... yen dheweke dudu duweke sampeyan, banjur pitakonan apa?
            1. Pedrodepackes
              Pedrodepackes 17 Juli 2019 09:28
              -10
              Kutipan saka roket757
              ngendi kita pribadi mlaku, pitakonan beda

              uga, ya, iku luwih trep kanggo lumaku ing kursi
              Kutipan saka roket757
              Pitakonan iki kanggo leluhur KITA ... yen dheweke dudu duweke sampeyan

              ya, mine ora mlaku, amarga padha tilar donya ing minggu pisanan sawise disusun dening registrasi militèr lan kantor enlistment amarga kuwi "wani walkers"
              1. roket757
                roket757 17 Juli 2019 10:18
                +8
                MY ora lungguh ing kantor registrasi lan enlistment militer .... padha mlaku, crawled, nitih saka kono, banjur ana ... amarga padha personil.
                Ana wong sing ora tekan pungkasan, mula liyane kanggo dheweke mundur menyang pinggir.
                1. Pedrodepackes
                  Pedrodepackes 17 Juli 2019 10:23
                  -4
                  Kutipan saka roket757
                  MY ora lungguh ing registrasi militer lan kantor pendaftaran ...

                  mine, uga, ora mati ing registrasi militer lan kantor enlistment, aja smack omong kosong
                  1. roket757
                    roket757 17 Juli 2019 10:36
                    +3
                    Aneh, nanging apa dheweke salah ngomong marang leluhurmu? Ana perang, rekrut padha mati, personel uga. Kabeh mau nyumbang kanggo kamenangan negara kita ing mangsa ngarep.
                    Kenangan sing berkah kanggo dheweke ...
                    Nyalahke sawetara kantor registrasi lan pendaftaran militer .... leluhurmu ora nyingkir, ora mlayu saka TUGAS! Utawa sampeyan ora ngomong apa-apa?
                    1. Pedrodepackes
                      Pedrodepackes 17 Juli 2019 15:03
                      -6
                      Kutipan saka roket757
                      Utawa sampeyan ora ngomong apa-apa?

                      Aku ora rampung ngomong yen ora mungkin kanggo mbuwang wong menyang perang tanpa persiapan, utamane wong lanang sing umure luwih saka 40 taun, dheweke wis ora cocog kanggo perang ing garis ngarep, latihan pejuang siji paling sethithik sasi, aku Aku ora ngomong minangka bagéan saka regu platoon - perusahaan. Lan wong-wong sing arep "... karo getih cilik, kanthi pukulan sing kuat ... " kudu disalahake amarga kahanan kaya ngono wis berkembang.
                2. Slon379
                  Slon379 17 Juli 2019 15:35
                  +7
                  ".... kita mati, ora duwe swara mung siji panglipur - kita tiba ing tanah air, nanging wis disimpen ...."
              2. Boa constrictor KAA
                Boa constrictor KAA 17 Juli 2019 20:06
                +2
                Quote: Pedrodepackes
                mine ora lumaku, amarga padha tilar donya ing minggu pisanan sawise kang disusun dening registrasi militèr lan kantor enlistment amarga kuwi "wani walkers"

                Dear, nanging sampeyan ora bingung sapa karo Nazi !?
                1. Lokal saka Volga
                  Lokal saka Volga 17 Juli 2019 21:08
                  +2
                  Mungkin, Nanging, babagan kapal selam ....
      2. nks
        nks 17 Juli 2019 09:06
        -3
        Sinau sejarah ora nganggo murzilka lan aja omong kosong
        1. roket757
          roket757 17 Juli 2019 09:10
          -16
          Kutipan saka nks
          Sinau sejarah ora nganggo murzilka lan aja omong kosong

          Ya, "ahli" sejarah netes ... saka endhog mung?
          Cossacks kita ora ana ing Paris, utawa ing Berlin, lan ing setengah saka ibukutha Eropa gay ora .... HA, HA!
          1. nks
            nks 17 Juli 2019 09:14
            +6
            Tanpa guna sampeyan nuduhake bodho sampeyan ing kene. Kajaba iku, aku ora nulis kanggo sampeyan
            1. roket757
              roket757 17 Juli 2019 09:22
              -2
              Disaranake njlentrehake ... kesalahan bisa ... omong-omong, dongeng babagan B-STRO, iki uga crita ... ora militer, mesthine, nanging babagan topik.
              Penulis artikel ora kudu dijupuk kanthi harfiah .... bisa uga crita utawa fantasi sing padha. Dheweke mung nyetel TOPIC, embellishing kanggo interesu! kedadean iku kerep banget ... iku mung alesan kanggo mangerteni lan mratelakake panemume, yen sampeyan kasengsem ....
              Ora perlu mbengkokake kanthi kasar, ora bakal luwih apik saka iki!
              Lan mulane, tetep ... ing cendhak, ing wates kesopanan.
              1. nks
                nks 17 Juli 2019 09:27
                -2
                About Bistro - bebener. Mesthi wae, ana Cossack ing Paris, kaya wong Prancis ing Moskow, mung dheweke ora "mlayu saka Rusia nganti Paris" - sing wis ana ing taun 1814, ana kampanye liyane (lan dudu Perang Patriotik. 1812). Ing WWII, dheweke ora ana ing sisih Nazi. Ora perlu muter perang kursi sing konyol ing kene.
                1. NEXUS
                  NEXUS 17 Juli 2019 09:52
                  + 10
                  Kutipan saka nks
                  Ing WWII, dheweke ora ana ing sisih Nazi. Ora perlu muter perang kursi sing konyol ing kene.

                  Sinau sejarah, wong sing pinter, wong Prancis ana ing sisih Nazi. Rezim Vichy lan Divisi Waffen-Grenadier kaping 33 saka SS "Charlemagne", sing perang ing Front Wétan yaiku.
                  Unit Nazi Prancis pisanan dibentuk ing taun 1941 lan diarani "Legiun Sukarelawan Anti-Bolshevik Prancis". Legiun dibentuk saka sukarelawan sing netepi ideologi ekstrim tengen lan rasis, sing percaya yen dheweke duwe misi terhormat - kanggo mbebasake jagad saka Bolshevisme. Legiun perang cedhak Moskow, mbedakake dhewe ing operasi punitive marang partisan Belarusian ing 1942. Banjur, Legiun digabung karo formasi sukarelawan liyane - Legiun Tricolor.
                  Unit iki dadi misuwur amarga kasunyatan sing ing 25 Juni 1944 nyegah asor saka Tentara Group Center dening mungkasi terobosan tank saka pasukan Soviet ing Kali Beaver. Sawetara sejarawan percaya yen operasi iki minangka operasi paling sukses saka kolaborator Prancis nalika perang. Ing 48 jam perang, padha bisa numpes paling 40 tank Soviet.
                  Ing September 1944, ing basis saka "legiun tricolor", divisi SS "Charlemagne" digawe, kang secara harfiah mimpin Reich Katelu ing lelampahan pungkasan.

                  Himmler pribadi njamin pimpinan divisi sing ora bakal dikirim menyang Front Western, kanggo perang karo sabangsa saka unit Prancis Free maju ing Prancis.

                  Preman Prancis ing Februari 1945 dikirim menyang Polandia kanggo nolak maju Tentara Abang. Nanging, nalika mbongkar ing Pomerania, dheweke diserang dening unit Front Belorussian 1. Ing paprangan ing wilayah Koerlin, divisi kasebut kelangan luwih saka setengah personel lan ditarik maneh menyang Kulon.
                  Komandhan divisi, Krukenberg, matur marang prajurite, yen padha dibebasake saka sumpah lan bisa mulih. Nanging, kira-kira 700 wong sing dadi sukarelawan kanggo melu ing pertahanan Berlin. Digawe saka sisa-sisa divisi kasebut, batalyon serbu Charlemagne dadi formasi Jerman reguler pungkasan sing mlebu ing Berlin ing wayah wengi saka serangan kasebut.

                  Sajrone perang pungkasan, tanpa rasa lan tanpa welas asih ngubengi bunker Kanselir Reich lan Reichstag, Prancis maneh mbuktekake efektifitase sing saiki ora ana gunane. Ing dina perang tanggal 28 April, 108 tank Soviet dirusak ing Berlin, lan 62 dirusak dening telung atus pejuang Charlemagne. Sekawan anggota batalyon dianugerahi Knight's Iron Cross tanggal 29 April ing salah sawijining upacara penghargaan pungkasan ing Reich, sing wis ora ana.

                  Sisa-sisa batalyon ing kelompok cilik nyoba metu saka Berlin. Kira-kira 30 wong ditawan dening Tentara Abang lan dipasrahake marang panguwasa Prancis. Klompok 11 wong ditangkep dening tentara Prancis sing wis ana ing Prancis. Pahlawan pembebasan Prancis, Jenderal Leclerc, takon marang para tawanan apa sebabe padha nganggo seragam Nazi. Salah siji saka wong-wong mau mangsuli: "Apa sampeyan nganggo sandhangan Amerika, Jendral?" Klompok iki langsung ditembak ing papan tanpa nyoba utawa diselidiki. Umume prajurit sing isih urip saka divisi kasebut ditembak dening pengadilan militer utawa dihukum dening panguwasa Prancis nganti 20 taun kerja keras.

                  Sinau lan aja omong kosong.
                  1. demiurge
                    demiurge 17 Juli 2019 12:29
                    -9
                    Apa sampeyan serius? 300 prajurit numpes 68 tank? Apa Tentara Abang isih duwe tank ing pamindhahan sawise iku?
                    1. NEXUS
                      NEXUS 17 Juli 2019 12:55
                      +2
                      Kutipan saka demiurge
                      Apa sampeyan serius? 300 prajurit numpes 68 tank? Apa Tentara Abang isih duwe tank ing pamindhahan sawise iku?

                      Ing wilayah kutha, nalika pancene ora ana taktik kanggo nglawan pejuang karo faustpatrons, bisa uga ana 300 tank. Nanging aku weruh yen kabeh pancen ala karo sejarah sampeyan.
                  2. Panjenengan
                    Panjenengan 17 Juli 2019 13:19
                    -4
                    Lan sapa sing nglumpukake informasi kasebut ing Berlin sing dikalahake? Nalika iku isih ora bisa ngomong carane akeh Jerman mati sak pertahanan sawijining, lan ora mung Jerman.
                  3. nks
                    nks 17 Juli 2019 22:46
                    +1
                    Tinimbang copy-paste bodho sing gedhe iki, sampeyan sok-sok nguripake sirahmu. Tegese, fasis iku wong Italia, nanging ora iki. Rezim Vichy, amarga kabeh kolaborasi sing isin, dudu sekutu Nazi Jerman lan ora melu operasi militer bareng karo dheweke. Legiun kasebut dibentuk ing wilayah sing dikuwasani, ora dikontrol dening rezim Vichy. Miturut cara, Charlemagne padha, kang kawangun ing basis saka legiun ing 1944, tau tekan ukuran divisi full-time (maksimum kira-kira setengah direkrut). Sampeyan ora bakal nganggep Perang Donya II minangka perang sipil mung amarga kolaborator saka warga Soviet direkrut dadi sawetara divisi? Iki ora ngétung keturunan imigran putih lan Cossack liyane, sing loro unit kapisah lan njabat ing legiun lan charlemagnes sing padha. Ora ana sing mbantah rasa isin saka kasunyatan iki, nanging iki ora ateges sejarah bisa diuripake kanggo kepentingan populisme pseudo-patriotik.
                  4. xax
                    xax 18 Juli 2019 01:37
                    +3
                    Kutipan: NEXUS
                    Sinau lan aja omong kosong.

                    Aku malah bakal ngomong:
                    Kutipan saka nks
                    Tanpa guna sampeyan nuduhake bodho sampeyan ing kene.
                  5. komandhan8
                    komandhan8 18 Juli 2019 22:32
                    +1
                    About nawakke Soviet numpes April 28, 1945, prajurit saka batalyon serbu "Charlemagne" njupuk informasi saka portal hiburan "Yaplakal" diterbitake dening karakter tartamtu "Yarila". Ora didokumentasikake ing ngendi wae.
                2. roket757
                  roket757 17 Juli 2019 10:12
                  +3
                  Kutipan saka nks
                  Ing WWII, dheweke ora ana ing sisih Nazi. Ora perlu muter perang kursi sing konyol ing kene.

                  Prancis nyabrang tangan ing Afrika Lor karo pasukan Anglo-Amerika, melu ing perang ing Front Wétan ing rangking saka Angkatan Bersenjata Reich Katelu. Ing London lan Washington, dheweke malah arep nglebokake Prancis ing antarane wilayah sing bakal dikuwasani sawisé Perang Donya II, sing ana ing kamp sing padha karo Jerman. Mung posisi tenan I. Stalin nylametake Prancis saka rezim pendhudhukan lan, ing desakan, dheweke kalebu ing kamp Anti-Hitler.

                  Iki dudu crita, iki SEJARAH. Saben bangsa, negara duwe kaca "putih" lan ana sing "ireng" ... yen sampeyan ireng sawetara lan ninggalake mung sing nyenengake ... iki wis palsu lan, ing pungkasan, ora bakal mungkasi apa-apa. apik!
                  1. nks
                    nks 17 Juli 2019 22:57
                    +1
                    Khususé, Angkatan Bersenjata Vichy ing Afrika melu perang karo pasukan Bank Dunia lan Amerika Serikat sacara eksklusif minangka bagéan saka pertahanan wilayahé. Lan kanthi cara kasebut, ing bentrokan kasebut, pasukan Free France tumindak bebarengan karo Amerika Serikat lan Bank Dunia, lan minangka aturan, dheweke rampung kanthi cepet kanthi cara non-militer. Miturut cara, Armada Lor wiwit operasi pisanan ing Afrika ing pungkasan taun 1940 - malah sadurunge Perang Donya II. Apa sing dikira ing London lan Washington yaiku masalahe

                    Kutipan saka roket757
                    Mung posisi tenan saka I. Stalin nylametake Prancis saka rezim pendhudhukan lan, ing desakan, dheweke kalebu ing kamp Anti-Hitler.

                    Maca asli (Stalin / Churchill / Roosevelt Correspondence, menit konferensi Yalta), ora dumps propaganda bodho.
                    Kanggo kaca ireng sajarah, ora ana wong ing Prancis sing nolak (umum, ora ana wong suci ing WWII - saben negara utama duwe balung dhewe ing lemari) rasa isin saka rezim Vichy lan tumindak para kolaborator.
                    1. roket757
                      roket757 18 Juli 2019 07:15
                      0
                      Kutipan saka nks
                      Maca asline

                      Ayo dot Yo!
                      1. Coba manawa kapal selam bisa, pengin, "bokong" karo penerbangan .... mung minangka guyon, penilaian artikel kasebut cocog. Padha tresna, padha tresna kabeh limo beda-beda kanggo nggawe salah, pretentious bandingaken karo jeneng dhuwur-profil, kayata "pembunuh SU **" utawa liyane. Iku lan bakal .... bakal ana jawaban sing cocog saka sisih sing beda-beda. Sing tetep kapentingan ing media! Wektu kaya ngono, wartawan kaya ngono ... nanging politisi cocog karo dheweke.
                      2. "Butting" Prancis karo seduluré, iki ora kanggo anti-Hitler urusan, iki kanggo WILAYAH. Kanggo KOLONI .... yaiku. iki urusane lan peran Stalin ing masalah kasebut .... topik iki rumit., ora kanggo obrolan umume.
                      3. Partisipasi saka macem-macem sukarelawan lan formasi liyane ing perjuangan nglawan USSR (nglawan Bolshevism, kaya sing luwih seneng ngaku) ​​minangka masalah sing kapisah, ana lan kita ora lali. Perwakilan saka umume negara geyropy dicathet ing kene !!!
                      4. Partisipasi negara ing perjuangan nglawan USSR, i.e. deklarasi perang lan partisipasi tentara reguler ing permusuhan ing sisih Jerman uga masalah sing kapisah, luwih-luwih, ora gampang banget lan mbutuhake pertimbangan lan evaluasi sing ati-ati!
                      Umumé, sampeyan ora kudu bingung mabur karo cutlets !!! Kapal selam ora bakal dadi unsur pertahanan udara sing serius lan ora bisa nglindhungi awake dhewe saka penerbangan! Sing awale arep tak omongke....sisane mung macet, ora ngerti piye carane, podo kata demi kata trus adoh!
                      1. nks
                        nks 18 Juli 2019 10:31
                        0
                        Iku cukup, sanajan ora rampung, nanging aku ora bakal menehi komentar babagan "sketsa pungkasan". Kanggo topik artikel kasebut dhewe (biasane ora ana gunane kanggo menehi komentar babagan artikel Damantsev dhewe), yaiku, skenario khusus kanggo nggunakake sistem pertahanan udara kasebut ora nuduhake integrasi menyang sistem pertahanan udara umum (sanajan ing sawetara kasus iki bisa). Miturut cara, dudu kasunyatan manawa Prancis bakal langsung nglengkapi Suffren karo dheweke - bisa uga dheweke bakal ngirit dhuwit lan bakal diekspor dhisik.

                        Kutipan saka roket757
                        Wektu kaya ngono, wartawan kaya ngono ... nanging politisi cocog karo dheweke

                        Lan komentator uga :)
                      2. roket757
                        roket757 18 Juli 2019 11:25
                        +1
                        Kutipan saka nks
                        nanging aku ora bakal menehi komentar babagan "sketsa pungkasan" sampeyan.

                        bantahan mung ngluwihi diijini, aku njaluk ngapura.
                        Aku mung ngerteni artikel kasebut minangka guyon-humor, ora ana cara liya kanggo ngevaluasi!
                3. pudelartemon
                  pudelartemon 18 Juli 2019 01:02
                  0
                  Kira-kira 500 Prancis perang ing sisih Axis. Babagan Divisi Waffen-Grenadier kaping 33 saka SS "Charlemagne" (Perancis 1) ditulis kanthi wicaksana ing ngisor iki.
                  Lan iki "pendhudhukan" nyata
                  https://bigpicture.ru/?p=112006
                  Lan saiki nyritakake babagan poppies sing meh ora ana
                  1. roket757
                    roket757 18 Juli 2019 07:20
                    0
                    Kutipan saka pudelartemon
                    Kira-kira 500 Prancis perang ing sisih Axis.

                    Prancis, minangka negara, ora ngumumake perang marang USSR, iku kasunyatan! Bagéyan saka Prancis nglawan fasisme, iki uga kasunyatan .... skala lan jangkauan partisipasi, iki wis dadi penilaian subyektif !!! Aja lali Normandie Neman, aja lali legiun Prancis ing ngarep kita, nglawan kita !!!
                    Saben uwong entuk apa sing pantes!
                    PS ... gerakan partisan serius, resistance, iki mung Yugoslavia! Dadi negara ora nyerah tanpa perlawanan serius marang Nazi! Ing negara liya .... umume, ALL geyropa makarya kanggo Jerman!
                    1. Okolotochny
                      Okolotochny 18 Juli 2019 21:45
                      0
                      Mung telung negara sing menehi perlawanan partisan serius - Yugoslavia, Polandia lan USSR.
                      1. roket757
                        roket757 19 Juli 2019 07:00
                        0
                        Kutipan: Okolotochny
                        Mung telung negara sing menehi perlawanan partisan serius - Yugoslavia, Polandia lan USSR.

                        Kita ora seneng ngelingi Polandia, hubungan sing angel banget, konfrontasi lan perang, sajrone pirang-pirang taun! Dheweke duwe partisan lan Jerman ngrebut negara kasebut kanthi perang ...... iki kasunyatan.
      3. Lena363
        Lena363 17 Juli 2019 16:34
        -1
        pelempar topi
      4. Boa constrictor KAA
        Boa constrictor KAA 17 Juli 2019 20:03
        +1
        Kutipan: NEXUS
        iku wektu kanggo dumplings katon ing Paris.

        Andrey, hello! hi
        Ya, dheweke mung bakal ngucapake "matur nuwun" kanggo kita amarga iki: wong Arab saka Aljazair wis nyebabake serangan jantung! Elinga tanggal 14 Juli! Iki dudu Dina Bastille maneh, nanging kamenangan tim bal-balan Aljazair ... Lan kodhok-kodhok nguripake buntut ing antarane sikil lan ngusapi awake dhewe, kanthi sabar! D "Artagnan, cathetan sialan!
        1. NEXUS
          NEXUS 17 Juli 2019 20:46
          +1
          Quote: Boa constrictor KAA
          D "Artagnan, cathetan sialan!

          Sugeng rawuh Sasha! hi
          Piye kabare Vanga? Eropa bakal nganggo basa Arab. wassat Lan Eyang bener.
      5. Astronot
        Astronot 17 Juli 2019 21:25
        +1
        Saiki lagi jago maneh

        Dadi dheweke duwe pitik jago - simbol Prancis, mula dheweke jago ngguyu
    2. nks
      nks 17 Juli 2019 09:06
      +4
      Bzik essno ing Damantsev lan liya-liyane
    3. Karislav
      Karislav 17 Juli 2019 10:30
      +1
      Lan kita ora? ow!! Kita terus-terusan nantang wong! dadi aja lala)!
      1. roket757
        roket757 18 Juli 2019 07:25
        0
        Kutipan saka Karislav
        Lan kita ora? ow!! Kita terus-terusan nantang wong! dadi aja lala)!

        Kabeh wong mikir kaya ngono. Sampeyan ora bisa ngganti wartawan, luwih elek nalika pejabat melu boltology .... kedadeyan!
  2. BEAST
    BEAST 17 Juli 2019 05:08
    +3
    Ayo dadi judhul provokatif ing Dina Penerbangan Angkatan Laut Angkatan Laut! Padha tantangan .... uga, uga, padha bakal tekan. Sugeng Liburan Pilot Laut!
  3. Irit
    Irit 17 Juli 2019 05:10
    + 14
    Saben artikel dening Eugene minangka kepinginan kanggo njaga kita "ing pinggir", amarga mungsuh kasebut kanthi tenang lan ora katon nyusup menyang omah kita, lan kita ora ngobahake kuping! Nanging, kanthi serius, penulis menehi pitunjuk, kaya-kaya, manawa Prancis nggawe kapal selam sing luwih mbebayani kanggo kita tinimbang sing kita pikirake. Sanajan, Evgeny ana ing sisih utama - kita alon-alon diubengi dening fasilitas militer, lan reaksi kita ora cocog karo tingkat ancaman kanggo keamanan negara. Kita kabeh cekikikan-hahanki, banjur, kaya-kaya, kita ora kudu nangis karo nangis getih. ..
    1. kakvastam
      kakvastam 17 Juli 2019 11:53
      0
      Quote: Irit
      kita alon-alon diubengi dening fasilitas militer, lan reaksi kita ora cocog karo tingkat ancaman kanggo keamanan negara.

      Sayange, ancaman kanggo keamanan negara ora padha karo ancaman kanggo keamanan kelas penguasa.
      Sembarang mobilisasi serius masyarakat marang ancaman njaba mesthi ndadékaké kanggo nambah ing kemampuan saka kelas ngisor kanggo nolak arbitrariness saka kelas ndhuwur (sanajan kanggo sementara nyuda kabutuhan kuwi), lan iki ngipi elek paling awon saka panguwasa saiki. Dadi luwih seneng nyerahake negara tanpa perang kanthi pangarep-arep papan sing anget ing administrasi pendhudhukan, tinimbang ngrusak kesejahteraane dhewe kanthi ngidini rakyat nyawiji.
  4. amatir
    amatir 17 Juli 2019 05:30
    +4
    Artikel saka sawetara penulis mbangkitake ing kula asosiasi kuwat karo statements saka Sekretaris pisanan saka komite distrik deso CPSU saka pungkasan USSR, nalika padha (sekretaris) padha spesialis utama ing wilayah ing kabeh masalah - saka astronomi kanggo ginekologi. wong bodho
  5. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 17 Juli 2019 06:01
    +2
    Surrealisme sing cetha!

    Sampeyan kudu ngakoni yen ing volume cilik ana akeh lotion. Nanging asil biasa-biasa wae. 4 TA, otonomi pandhu arah 50 dina, indikator kacepetan rata-rata, 60 kru.

    Kalebu 4 quartermasters - Vicki kaget lan ora mangsuli apa sing ditindakake ing kana ...

    Ya, aku meh lali: pompom abang ing tutup tanpa puncak ...
    1. Cimpak
      Cimpak 17 Juli 2019 06:19
      +2
      Yen kita nerusake saka kasunyatan sing Barakuda minangka pamburu kapal selam, banjur 4 cepet-reloading TA punika cekap minimal.
    2. donavi49
      donavi49 17 Juli 2019 08:44
      + 11
      Iki minangka pemburu sing diucapake. Kabeh ing kahuripan lan HAK. Panggunaan pertempuran kasebut ana ing piket ing sisih lor, kanggo ketemu SSBN sing metu saka weker. Utawa main game beda karo ICAPL teka watara sudhut.
      1. nks
        nks 17 Juli 2019 09:10
        +4
        Panggunaan utamane yaiku PLO ing pesisir Prancis, uga PLO kapal waran. Plus kemampuan perkusi
        1. donavi49
          donavi49 17 Juli 2019 09:12
          +4
          PLO - sing utama. Inggih, ngendi - wis ana pitakonan debatable.
          Kapabilitas Impact bonus ana. Yen wis kepincut, mula kudu bisa melu demokratisasi. Nanging iki dudu tugas utama. Iku bakal utama, padha bakal nguripake ing VPU kanggo SLCMs kaya ing Virginia.
          1. nks
            nks 17 Juli 2019 09:23
            +4
            Where - iku mung ora banget gumantung ing komponen technical saka prau. Tugas bisa diwaca ing kertas putih. Minangka kanggo kemampuan perkusi bonus, ya, sebagéyan, nanging aku kudu ngomong sing iki mbedakake generasi anyar saka Rubis. Miturut cara, ing versi Australia, misale jek sing bakal nggawe VPU, nanging ora kasunyatan sing iki nemen mundhak kacepetan volley - iku gumantung ing kacepetan reloading TA.
    3. Normal ok
      Normal ok 17 Juli 2019 09:21
      + 11
      Kutipan: Mikhail Drabkin
      Kalebu 4 quartermasters - Vicki kaget lan ora mangsuli apa sing ditindakake ing kana ...

      Tembung quartermaster ing armada negara-negara sing nganggo basa Inggris nduweni asal non-Jerman "Quartiermeister", sing tegese fungsi quartermaster ing tentara Jerman. Asalé saka basa Inggris "quartermaster". Disederhanakake, tegese komandan / kepala suku.
      Quarter deck - platform ing busur kapal, supaya disebut amarga dikuwasani seprapat saka dawa kapal. Panggonan iki minangka papan bajak laut nabrak pedagang, lan ing kono kos-kosan padha kumpul kanggo nunggu perang. Tegesipun, panguwasa ing armada basa Inggris kala wau dados senapati kos. Interpolasi fungsi iki kanggo wektu kita, kita bisa nganggep yen quartermaster modern iku komandan saka salah siji warheads kapal.
      1. Mikhail Drabkin
        Mikhail Drabkin 17 Juli 2019 09:46
        +4
        Thanks kanggo jawaban banget cukup ++!
      2. iConst
        iConst 17 Juli 2019 10:25
        +1
        Quote: Biasa wae
        Quarter deck - platform ing busur kapal, supaya disebut amarga dikuwasani seprapat saka dawa kapal. Panggonan iki minangka papan bajak laut nabrak pedagang, lan ing kono kos-kosan padha kumpul kanggo nunggu perang.

        Nyatane, ing endi wae sing dakdeleng, Quarterdeck diarani bagean wungu saka dek ndhuwur mburi kapal.

        Pranyata padha rammed buritan?
        1. Normal ok
          Normal ok 17 Juli 2019 15:52
          +1
          Kutipan saka iConst
          Quote: Biasa wae
          Quarter deck - platform ing busur kapal, supaya disebut amarga dikuwasani seprapat saka dawa kapal. Panggonan iki minangka papan bajak laut nabrak pedagang, lan ing kono kos-kosan padha kumpul kanggo nunggu perang.

          Nyatane, ing endi wae sing dakdeleng, Quarterdeck diarani bagean wungu saka dek ndhuwur mburi kapal.
          Pranyata padha rammed buritan?

          Ngapunten, campur kabeh. Mesthi, padha rammed gandhewo. Lan sadurunge munggah pesawat, padha kumpul ing quarterdeck, kang dumunung ing buritan. Nanging, asal saka istilah "quartermaster" (ing hubungan kanggo armada) diterangake bener.
          Matur nuwun kanggo ndandani.
      3. Boa constrictor KAA
        Boa constrictor KAA 17 Juli 2019 22:39
        +1
        Quote: Biasa wae
        Asalé saka basa Inggris "quartermaster". Disederhanakake, tegese komandan / kepala suku.

        Paling kamungkinan, iki minangka "komandan kompartemen" kapal selam. Paling ora logis kanggo nganggep mangkono.
    4. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 17 Juli 2019 16:28
      0
      Kutipan: Mikhail Drabkin
      Kalebu 4 quartermasters - Vicki kaget lan ora mangsuli apa sing ditindakake ing kana ...

      Aku kok langsung kelingan siji quartermaster siji-legged ... dheweke isih kerja dadi juru masak mengko. eseman
      1. Normal ok
        Normal ok 18 Juli 2019 16:23
        -1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Kutipan: Mikhail Drabkin
        Kalebu 4 quartermasters - Vicki kaget lan ora mangsuli apa sing ditindakake ing kana ...

        Aku kok langsung kelingan siji quartermaster siji-legged ... dheweke isih kerja dadi juru masak mengko. eseman

        Iki minangka kesalahan linguistik (waca ing ndhuwur), sing ngliwati macem-macem buku lan film. Paling kamungkinan prototipe saka John Silver, sadurunge ilang wentis, iku quartermaster. Apa Flint wedi marang dheweke. Kanggo quartermaster minangka preman utama ing kapal.
  6. Cimpak
    Cimpak 17 Juli 2019 06:14
    +2
    Lan Gusti Allah ngalang-alangi sampeyan maca Damantsev sadurunge nedha bengi.....
    minangka biasanipun, akeh menarik kanyatan, nanging analisis lan Serat supaya kita mudhun
  7. tlahuicol
    tlahuicol 17 Juli 2019 07:00
    -2
    Ora mungkin pesawat Suffren lan Plo bakal ketemu ing ngendi wae.
    kajaba kanggo helikopter
  8. kn54
    kn54 17 Juli 2019 07:10
    +3
    Pitakonan kanggo penulis yaiku apa ambane peluncuran.
    Menarik apa mesin roket bisa digunakake kanthi stabil nalika media dipisahake (banyu / udara).
    1. AVM
      AVM 17 Juli 2019 08:26
      +4
      Kutipan saka knn54
      Pitakonan kanggo penulis yaiku apa ambane peluncuran.
      Menarik apa mesin roket bisa digunakake kanthi stabil nalika media dipisahake (banyu / udara).


      Aku dudu penulis, nanging aku bisa mangsuli. Kedalaman peluncuran yaiku periskop, Prancis wis suwe ngembangake sistem pertahanan udara iki, aku rumangsa bisa dipercaya mesin kasebut. Ing pungkasan, mesin KR lan BR bisa normal.
      1. nks
        nks 17 Juli 2019 09:12
        +4
        Ambane peluncuran kaya torpedo konvensional (iku, nyatane, diluncurake), pitakonan kasebut ana ing pusat kontrol.
  9. Alseers
    Alseers 17 Juli 2019 07:18
    +3
    Aku malah ora ngerti. Yen kapal selam nggunakake sistem pertahanan udara, mula wis dideteksi lan dheweke ora peduli kirdyk ... Yen sampeyan nggunakake dhewe, tegese ndeteksi dhewe lan ndeleng p1. Lan X - wulu figuratif, kok apik banget? Kajaba kanggo manajemen sing luwih rumit? Lan carane menarik ora mengaruhi streamlining? Wulu tradisional, kanthi cara, uga salib, uga, dheweke ngowahi kanthi patang puluh derajat, lan apa?
    1. donavi49
      donavi49 17 Juli 2019 08:49
      +8
      Inggih, iku ora kasunyatan sing padha ketemu kanggo manawa, padha bisa uga wis ngeweruhi lan narrowing bunderan. Pike-B mung bisa dadi luwih jero, ndhelikake ing lapisan banyu lan pura-pura dadi kain sing nyoba mbuwang kanthi kacepetan sing sithik. Suffern bisa ngambang nganti periskop lan njupuk siji utawa malah pasangan Ka-27 / IL-38. Sawise bunder iki mbucal ing 20 knots.

      Lan isih ora jelas sapa sing bakal tiba ing asil kasebut. Ing Pike-B kanthi posisi pasif, ndhelikake lan ninggalake kanthi kacepetan kurang. Utawa Süfferen kanthi kemampuan kanggo cepet nembak siji utawa rong unit pesawat PLO lan ninggalake kanthi cepet, kanthi cepet.
      1. user1212
        user1212 17 Juli 2019 11:22
        +2
        Kutipan saka donavi49
        Lan isih ora jelas sapa sing bakal tiba ing asil kasebut. Ing Pike-B kanthi posisi pasif, ndhelikake lan ninggalake kanthi kacepetan kurang. Utawa Süfferen kanthi kemampuan kanggo cepet nembak siji utawa rong unit pesawat PLO lan ninggalake kanthi cepet, kanthi cepet.

        Sawetara inconsistencies muncul. Lan kepiye kru kapal selam nuklir ngerteni babagan anane pesawat / helikopter lan posisie relatif marang prau? Apa jangkoan panangkepan para pencari IR lan kepiye rudal dikontrol kanggo nangkep target wong sing golek dhewe?
        1. Antokha
          Antokha 17 Juli 2019 13:18
          +1
          Bisa dianggep yen target awal kanggo prau bakal diwenehi saka penerbangan. Wiwit mungsuh bakal ora bisa maneuver lan ora dilindhungi, kekalahan bakal bisa ditindakake. Sanalika roket kasebut metu, kaya sing ditulis penulis, bakal nampa sebutan target sing akurat langsung. Ide kasebut umume apik, latihan kasebut gampang ditindakake. Bener, ukuran wadhah torpedo gedhe banget kanggo siji raket, nanging sampeyan ora bisa bali maneh. Utawa aku salah?
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 17 Juli 2019 16:48
            +3
            Quote: Antokha
            Bisa dianggep yen target awal kanggo prau bakal diwenehi saka penerbangan.

            Yen ana penerbangan "manca" ing udhara, banjur saka ngendi pesawat/helikopter PLO? Kendaraan sing ora nganggo senjata iki ora dianjurake kanggo menek menyang wilayah sing ana angkatan udara mungsuh.
            Lan siji liyane pitakonan - carane nransfer pusat kontrol menyang kapal selam ing banyu?
          2. VVAU
            VVAU 17 Juli 2019 18:18
            0
            Prinsip operasi "Longbow" Amerskogo. Sawise smeared, mbusak informasi lan ndhelikake. Lan miturut data kasebut, target kena saka mburi tutup.
            Teknologi luwih saka 20 taun, utawa sampeyan mikir Prancis luwih elek tinimbang amers?
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 18 Juli 2019 10:56
              +1
              Kutipan saka VVAU
              Teknologi luwih saka 20 taun, utawa sampeyan mikir Prancis luwih elek tinimbang amers?

              Aku percaya yen kapal selam isih beda karo helikopter. Lan pesawat PLO (minangka target) - saka tank utawa armored personel operator. A tank utawa armored personel operator ora obah ing telung pesawat lan ora tekan kacepetan atusan kilometer saben jam.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 17 Juli 2019 16:30
          +3
          Kutipan saka: user1212
          Lan kepiye kru kapal selam nuklir ngerteni babagan anane pesawat / helikopter lan posisie relatif marang prau?

          Akustik pasif. Ing paling apik, dening RSL pour menyang banyu. Paling awon - ing lawang menyang torpedo banyu. eseman
          1. VVAU
            VVAU 17 Juli 2019 18:15
            -2
            ya wis....
            Dheweke bakal ngerti, aja ragu-ragu, lan sadurunge pesawat nemokake dheweke.
            Google pp.rr.
            Pesawat ing wilayah kasebut komunikasi liwat VHF. Radar, DISS, RV dianggo.
            Yen dheweke miwiti pementasan, beacon respon saka RSL bakal bisa digunakake.
            Ya, lan prau kasebut duwe radar dhewe. Lan ing sisih kita ora ana peralatan RTR.
            Cherries padha shoved ing siji wektu, nanging banjur dibusak.
            Orion wis. Dheweke njupuk kapal kita kanthi radiasi radar.
            Dadi padha menehi metu-kontak Snoop Tray ing udhara.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 17 Juli 2019 19:54
              +4
              Kutipan saka VVAU
              Google pp.rr.
              Pesawat ing wilayah kasebut komunikasi liwat VHF. Radar, DISS, RV dianggo.
              Yen dheweke miwiti pementasan, beacon respon saka RSL bakal bisa digunakake.

              Apa sampeyan menehi saran supaya kapal selam ing wilayah operasi penerbangan PLO mungsuh menyang periskop, kanthi antena sing dipasang ing permukaan? belay
              Utawa wong duwe pesawat PLO karo radar operasi ing sawetara DV lan SDV?
              Kutipan saka VVAU
              Ya, lan prau kasebut duwe radar dhewe.

              Shika-a-arno ... nanging ora apa-apa yen radiasi radar dideteksi ing jarak sing luwih gedhe tinimbang jangkauan panrima radar iki saka pulsa sing dibayangke? Yaiku, pesawat durung ndeleng radar kapal selam, lan pesawat kasebut wis ndeteksi radiasi radar, klasifikasi lan nemtokake lokasi kapal selam kanthi bantalan. Cara sing apik kanggo mbukak topeng kanggo kapal selam, mung apik banget. Lan kapal selam bakal begja banget yen PLUR ora teka ing titik saka ngendi radiasi dideteksi.
              1. VVAU
                VVAU 17 Juli 2019 20:10
                +1
                Ing "Untradition" aku nulis kabeh. Malah karo gambar.
                http://samlib.ru/s/semenow_aleksandr_sergeewich333/netraditionpictureschast-1.shtml
                Aku ora weruh alesan kanggo mbaleni kaping sepuluh.
                Pesawat anti-kapal selam ora duwe apa-apa kanggo ndeteksi radar prau sing bisa digunakake. Iku dudu "Orion" :-)
                1. user1212
                  user1212 18 Juli 2019 03:07
                  -1
                  Kutipan saka VVAU
                  Pesawat anti-kapal selam ora duwe apa-apa kanggo ndeteksi radar prau sing bisa digunakake. Iku dudu "Orion" :-)

                  Ing pesawat, PPS cukup bisa ndeteksi mast dhewe, lan kapal anti-kapal selam uga duwe soko kanggo ndeteksi sinyal radio. Panelusuran kapal selam nuklir ora ditindakake dhewe, utamane yen bakal nglelebke.
                  1. VVAU
                    VVAU 18 Juli 2019 05:59
                    0
                    Hmm... :-) kahanane beda. Aku ora pengin mbantah amarga kauntungan.
                    Aku miwiti minangka navigator ing Be-12 lan Il-38. Lan rampung layanan minangka perwira senior saka departemen perang anti-kapal selam saka armada Kamchatka.
                    Ana artikel, contone, "Perang anti-kapal selam. Tampilan saka S.S.S.R."
                    Dheweke nulis kabeh ing kana.
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 18 Juli 2019 11:04
                  0
                  Kutipan saka VVAU
                  Aku ora weruh alesan kanggo mbaleni kaping sepuluh.
                  Pesawat anti-kapal selam ora duwe apa-apa kanggo ndeteksi radar prau sing bisa digunakake. Iku dudu "Orion" :-)

                  Tegese, pesawat PLO kita ora duwe sarana RTR? Pranyata metu sing padha "Los" bisa gampang mriksa karo radar sawijining ngarsane pesawat PLO ing udhara, lan nganti radar Ilyushin ndeleng iku, kru pesawat ora ngerti bab ngarsane kapal selam? Nanging... belay

                  Aku dianggep kasus nalika pesawat PLO modern normal nglawan kapal selam.
                  1. VVAU
                    VVAU 18 Juli 2019 11:29
                    +1
                    Aku uga pengin ndeleng PLA modern (anti-kapal selam penerbangan) pesawat normal.
                3. toha124
                  toha124 18 Juli 2019 14:34
                  0
                  Apa sampeyan penulis "Untraditions"?
        3. nks
          nks 17 Juli 2019 23:12
          0
          Dikenal kanthi radiasi sonar akustik saka helikopter PLO. Minangka pilihan, sampeyan uga bisa nggunakake periskop. Umumé, tujuan utama utamane yaiku helikopter PLO, sanajan PLS uga. Ing asas, ing mode keturunan sonar, helikopter macet kurang - sampeyan bisa ndeteksi swara dhewe. Skenario utama panggunaan, nalika prau wis katon, supaya bisa uwal lan nyegah panggunaan torpedo kapal selam saka helikopter. Rudal kasebut dikontrol kanthi basis pusat kontrol utama. Ing sawetara gumantung .. nanging njupuk menyang akun kasunyatan sing helikopter PLO biasane gedhe, lan MICA-IR ing versi mbledhos dirancang kanggo sawetara 50km +, Aku iku bisa dijupuk cukup cepet sawise ninggalake banyu lan miwiti.
      2. VVAU
        VVAU 17 Juli 2019 18:21
        -1
        Yen pesawat kasebut rusak, mula sampeyan ora perlu cepet-cepet lunga :-)
        Sing sabanjure ora bakal katon rauh, yen kabeh. Ing kana uga, dheweke ora mabur kamikaze, dheweke bakal ngerti apa lan kepiye carane nggawe pesawat :-)
  10. FoxNova
    FoxNova 17 Juli 2019 07:58
    0
    Prancis, kaya biasane, bakal nyelehake bedhil 203mm ing prau, saiki sistem pertahanan udara tanpa deteksi radar
    1. AVM
      AVM 17 Juli 2019 08:25
      +2
      Kutipan saka FoxNova
      Prancis, kaya biasane, bakal nyelehake bedhil 203mm ing prau, saiki sistem pertahanan udara tanpa deteksi radar


      Imager termal ing tiang periskop sampurna ngrampungake tugas nggoleki pesawat lan helikopter PLO. Perlu, bakal nambah radar sing nyaman.
      1. AVM
        AVM 17 Juli 2019 08:36
        +3
        ... radar konformal
      2. user1212
        user1212 17 Juli 2019 11:30
        +2
        Kutipan saka AVM
        Perlu, bakal nambah radar sing nyaman.

        Punika hadiah kanggo kapal anti-kapal selam sing bakal
        1. AVM
          AVM 17 Juli 2019 17:08
          0
          Kutipan saka: user1212
          Kutipan saka AVM
          Perlu, bakal nambah radar sing nyaman.

          Punika hadiah kanggo kapal anti-kapal selam sing bakal


          Uga bisa digunakake ing mode pasif utawa ing mode kanthi kemungkinan interception sing sithik.
      3. FoxNova
        FoxNova 17 Juli 2019 15:23
        +3
        Kenging punapa botên sarang gagak lan panjaga? Utawa aku wis ora kejawab soko lan siluman maneh kauntungan utama kanggo prau?
      4. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 17 Juli 2019 16:56
        +2
        Kutipan saka AVM
        Imager termal ing tiang periskop sampurna ngrampungake tugas nggoleki pesawat lan helikopter PLO. Perlu, bakal nambah radar sing nyaman.

        Apa sampeyan bisa ngomong babagan deteksi radar periskop ing pesawat patroli?
        Utawa sawetara deteksi radiasi radar dening peralatan pesawat RTR?

        Sampeyan suggest sing saboteur sneaking ing reeds sijine cagak karo werni ing mburi liwat sirahe. Banjur gantung flasher ing kutub. eseman
        1. VVAU
          VVAU 17 Juli 2019 20:32
          0
          Apa sampeyan nggoleki IL-38 kanthi lokasi periskop? Jujur, aku durung nyoba. Ana mode MMM (rencana terrain mikro), nanging kaya ing ruang lingkup snipe kanggo ngawasi.
          RTR vhf pisanan, radio horizon. saka dhuwur pesawat.
          Ing amers, loro pengamat karo teropong lungguh jejer. Ing negara kita, saben wong sibuk karo bisnise dhewe, mung wong sayap tengen sing bisa ndeleng metu saka jendhela ing panelusuran. Kajaba iku, sektor kasebut mung maju ing kana.
          1. user1212
            user1212 18 Juli 2019 04:04
            -1
            Kutipan saka VVAU
            Apa sampeyan nggoleki IL-38 kanthi lokasi periskop? Jujur, durung nyoba

            Aneh. Mbalik ing Perang Donya II iku makarya
            1. VVAU
              VVAU 18 Juli 2019 06:06
              +1
              Banjur padha ora nggoleki periskop, nanging RDP. EOP beda. Yen ana sing kaya "Jarum", kaya ing IL-20, Lan kanthi kisaran Berkut 3 cm ...... Aku ora nolak yen dheweke ngandhani papan kasebut lan aku wiwit mentheleng ing kana, mungkin aku bakal ndeleng saka 10-20 km.
              Iku ora realistis kanggo nindakake saiki. Ora, sampeyan bisa nelusuri, nanging kanggo dangu lan asil minimal. :-)
              1. user1212
                user1212 18 Juli 2019 07:15
                0
                Kutipan saka VVAU
                Yen ana sing kaya "Jarum", kaya ing IL-20

                Apa novel luwih elek?
                1. VVAU
                  VVAU 18 Juli 2019 07:44
                  +1
                  Jarak kasebut ditinggalake sentimeter.
                  Bandhingake ukuran Jarum saka sawetara milimeter lan fairing saka Il-38.
                  Jarum kasebut ngasilake gambar radar kanthi kualitas fotografi.
                  Lan ing Novella dipasang pemancar anyar lan basis unsur liyane, ninggalake piring radar lawas.
                  Ana INFA ing net kok India nilar Serpent ing sih saka Poseidon.
                  1. VVAU
                    VVAU 18 Juli 2019 07:49
                    +1
                    Ing kene aku nemokake ...

                         'Il-38 India pisanan dikirim kanggo modernisasi tanggal 29 Maret 2002 lan bali menyang pelanggan kanthi 'samaran' anyar Il-38SD mung tanggal 15 Januari 2006. Pesawat kapindho dikirim kanggo modernisasi ing Desember 2003. Nanging, upgrade ora mbecikake pangarep-arep saka India: ing tes, sistem Ular Laut ora bisa ndeteksi kapal selam. Akibaté, ing September 2007, wong India nundha pembayaran kanggo upgrade lan njaluk tes maneh. Nanging, para pelaksana kontrak njupuk panjaluk India meh minangka penghinaan lan ujar manawa dheweke (wong India) ngetrapake syarat teknis sing sadurunge ora kasebut ing kontrak kasebut.'

                    Kawasaki P-1 "Radar iku kabeh-mode, lan bisa operate, kalebu ing mode sintesis aperture, lan ing mode sintesis aperture kuwalik. Karakteristik lan lokasi antena menehi tampilan 360 derajat ing sembarang wektu tartamtu. Iki radar sing 'maca' efek gelombang ing lumahing banyu, lan ing ndhuwur iku, amarga pesawat anti-kapal selam modern mung 'ndeleng' prau ing banyu. dipecat dening kapal selam, utawa target udhara kanggo radar kuwi pancen ora masalah."
                    1. user1212
                      user1212 18 Juli 2019 17:06
                      0
                      Ing kasus iki, kudu diakoni yen kompleks industri militer USSR digawe lan Wilayah Moskow nggunakake pesawat sing ora ana gunane. ing 69, nalika pesawat dilebokake ing layanan, Angkatan Laut AS ora ana maneh kapal diesel ing komposisi (sing terakhir diluncurake ing 59, lan sanajan ana ing armada nganti 90, jelas ora ana ancaman), lan radar kasebut wiwitane ora ana gunane nglawan kapal selam nuklir. Yagene, banjur, ing 2010, kabeh 5 pesawat digawa menyang versi SD, lan P1 ora tau muncul ...?
                      Nanging, impossibility ndeteksi masts ndhuwur banyu dening peralatan Il38 isih ngundakake mangu. Sinau luwih lengkap babagan topik kasebut
                      1. VVAU
                        VVAU 18 Juli 2019 18:03
                        +1
                        Aku ora ngomong babagan impossibility nggoleki piranti sing bisa ditarik nganggo radar, nanging babagan kemungkinan sing kurang.
                        Iki durung dipraktekke, senajan ing KBP (kursus tarung ing persiapan) ana proyek latihan kanggo nggoleki visual lan radar kanggo alun-alun. Kaya mangkono.
                        Ana rong deteksi visual saben ml memori. Sawise ing Avach Bay, wong manca, kru Biryukov, ing 70s pungkasan. Aku nonton tembak.
                        Kita kapindho 675 pr ing Okhotsk. Aku dikirim foto ing artikel "Pertahanan anti-kapal selam. Tampilan saka USSR."
                        Ing mangsa panas 1985.
                        Nanging aku ora ngelingi deteksi radar sing bisa ditarik maneh.
                      2. Val
                        Val 22 Juli 2019 11:38
                        0
                        Iki bener. Ing perangan kapindho crita “Tradhisi” kasebut kanthi gamblang. Tupolev raked kabeh kang bisa kanggo awake, ninggalake Piece kanggo A-40 ing pabrik ing Taganrog. Loro operator lan senjata lan alat telusuran. Kurang kompetisi wis nggawe monster, gedhe lan medeni, nanging ora efektif.
  11. dr.mel51
    dr.mel51 17 Juli 2019 08:14
    -6
    Domantsev mandheg maca saka tembung kasebut, saiki aku mung ndeleng tandha tangan lan ora maca omong kosong kabeh tukang kebon.
    1. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 17 Juli 2019 09:13
      -2
      Kutipan saka dr.mel51
      saiki aku mung weruh tanda tangan lan ora maca omong kosong kabeh tukang suket.

      kaya ngono lan manuk unta uga ndhelik ing wedhi ing sirah lan kabeh masalah ana ing sisih
      1. dr.mel51
        dr.mel51 17 Juli 2019 09:46
        0
        Yen manuk unta, nyatane, ndhelikake sirahe ing pasir, iki mung siji, nanging yen mung ing kartun, mula iki liyane.
    2. Vol4ara
      Vol4ara 17 Juli 2019 12:09
      -1
      Kutipan saka dr.mel51
      Domantsev mandheg maca saka tembung kasebut, saiki aku mung ndeleng tandha tangan lan ora maca omong kosong kabeh tukang kebon.

      Sinau nulis kanthi bener. Banjur rembugan, yen ora, nilai kesimpulan sampeyan cenderung 0
  12. AVM
    AVM 17 Juli 2019 08:24
    +5
    SAM ing kapal selam ora bisa dihindari. Lan kanggo Angkatan Laut Rusia, masalah iki nduweni relevansi khusus amarga kekurangan pasukan permukaan gedhe sing bisa nggawe "payung" pertahanan udara. Tuduhan manawa kapal selam sing ditemokake bakal langsung dirusak, ora preduli manawa duwe pertahanan udara utawa ora, ora ana dhasare, amarga ana pitakonan babagan carane bakal dirusak? Yen ana kapal selam mungsuh utawa kapal permukaan sing cedhak, ing jarak roket-torpedo utawa torpedo, banjur pesawat / helikopter mungsuh, sadurunge dipateni dening pertahanan udara kapal selam, bisa ngreset koordinat prakiraan kapal selam yen wis wektu. Lan yen ora ana wong sing cedhak, banjur nganti tekan wilayah kasebut, kapal selam bisa ndhelikake maneh, utawa, yen kapal / kapal selam mungsuh nyedhaki kanthi cepet, ndeteksi dhisik lan nyerang. Apa pesawat anyar bakal teka? Dheweke bakal nandhang sangsara nasibe sing pertama.

    Aviation liwat banyu arang banget ngrugekke, amarga. ora terrain, ora ono kanggo ndhelikake. Iki paling ora bakal ngganti taktik mburu kapal selam kanthi penerbangan, ngalih fokus menyang UAV, sing jelas kurang efektif.

    Tonggak penting bakal katon ing kapal selam rudal karo AR GOS, bisa kanthi efektif nembak target sing nyoba ndhelikake ing sangisore cakrawala radio, uga target sing dhuwur banget.

    Sadurunge, taun kepungkur, aku ngrembug masalah iki kanthi rinci.

    Cruiser kapal selam multifungsi nuklir: respon asimetris ing Kulon - https://topwar.ru/139618-atomnyy-mnogofunkcionalnyy-podvodnyy-kreyser-asimmetrichnyy-answer.html

    Penjelajah kapal selam multifungsi nuklir: pergeseran paradigma - https://topwar.ru/143629-atomnyy-mnogofunkcionalnyy-podvodnyy-kreyser-kak-smena-paradigmy.html
  13. Shtat
    Shtat 17 Juli 2019 08:59
    0
    Kita elinga kepiye eksoset kodhok njeblug ing Falklands - salah siji saka 10 ... Gaul mung duwe siji perusahaan militer sing misuwur, Thales.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 17 Juli 2019 19:56
      +1
      Kutipan saka Shtat
      Kita elinga kepiye eksoset kodhok njeblug ing Falklands - salah siji saka 10

      Lan iki dudu apa-apa sing diduweni wong Argentina total 5 "exocets"? nglirik
      Kula gadhah wakil kalih, sakawan ingkang sampun sewulan ing Kabinet Mentri, dene ingkang botên sagêd kaangkat.
      © siji petinju sing nglamar walikota
      1. VVAU
        VVAU 17 Juli 2019 21:23
        -2
        siji petinju sing mlayu dadi walikota...

        Ayo kowe :-)
        Salah senam malah nyusup menyang amben karo sing apik banget :-)
  14. Operator
    Operator 17 Juli 2019 09:51
    +4
    Kapal selam nuklir sing kecemplung ngerti yen wis wayahe ngluncurake rudal anti-pesawat, sawise dideteksi lan dibom / ditorpedo dening pesawat anti-kapal selam. Panggunaan rudal anti-pesawat nglawan helikopter basis operator bakal diakhiri kanthi karusakan saka kapal selam nuklir saka sisih pinggir kapal. mbukak topeng kapal selam nuklir.

    Ya, lan kepiye rudal anti-pesawat bisa nangkep target sing golek, sing duwe sudut pandang 90 derajat - apa bakal nggawe puteran kamenangan?
    1. g1 wisuhntwn
      g1 wisuhntwn 17 Juli 2019 11:11
      +1
      Panggunaan A3SM bisa saka posisi submerged, nanging jaringan sentris dikembangaké, "link" lan data wis dikenal ing target online dibutuhake. Sawetara bagean saka potensial pertahanan pertahanan udara diwenehake marang prau, nanging kapal selam sing ana ing permukaan lan ing sangisore periskop loro-lorone nggawe gangguan lan visual mbukak topeng dhewe, lan radar remot ing mode aktif mbukak topeng kapal selam kasebut langsung ngluwihi cakrawala. Yen mung taktik ambush, nanging prau iki maneh perlu pusat kontrol external. OLS remot uga duwe watesan dhewe, sing kira-kira padha karo kemampuan lokasi radio lan akustik modern. Mulane, yen padha nggunakake A3SM, banjur mung minangka Resor pungkasan, nalika faktor siluman wis ngreset menyang nul lan alat "pungkasan kasempatan" dibutuhake (kang submarines Sejatine sangsoro saka mungsuh udhara).
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 17 Juli 2019 19:59
        +4
        Kutipan saka g1washntwn
        Panggunaan A3SM bisa saka posisi submerged, nanging jaringan sentris dikembangaké, "link" lan data wis dikenal ing target online dibutuhake.

        Network-centricity ing hubungan kanggo kapal selam dumunung ing siji masalah cilik: iku perlu kanggo nyedhiyani saluran data karo bandwidth apik, operasi ing rong lingkungan (kalebu banyu) lan ing wektu sing padha ora unmasking prau selam lan ora ngurangi maneuverability sawijining (ya, Aku pitunjuk ing undesirability saka SDV amarga dimensi epik saka antena lan bandwidth kurang). eseman
        1. g1 wisuhntwn
          g1 wisuhntwn 18 Juli 2019 09:36
          0
          ya wis. Kanthi kapal selam, ing umum, kabeh gumantung ing kertu trump utama - rahasia. Mulane, aku nganggep pertahanan udara kanggo kapal selam mung minangka kasempatan pungkasan saka penerbangan pertahanan anti-pesawat. Kriegsmarine ing WWII apik ing nguber pengintaian angkatan laut karo Flak sing 38 / M42, nanging iki saka seri padha "pungkasan kasempatan", boot U-Flak ora mbecikake dhewe minangka jebakan kanggo aviation angkatan laut.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 18 Juli 2019 12:33
            +1
            Kutipan saka g1washntwn
            Kriegsmarine ing WWII apik ing nguber pengintaian angkatan laut karo Flak sing 38 / M42, nanging iki saka seri "pungkasan kasempatan" padha, boot U-Flak ora mbecikake dhewe minangka jebakan kanggo aviation angkatan laut.

            U-Flak boot apik marang "resik" ASWs sing mung nindakake biaya ambane. Malah link PLO tradisional Amerika karo AVE - Wildcat + Avenger - wis dadi masalah kanggo kapal selam. Lan sanalika pesawat PLO entuk NAR, pertahanan udara-PL dadi target.
  15. spektrum
    spektrum 17 Juli 2019 10:58
    +1
    A unit lucu dadi metu. Sampeyan bisa uga yen kabeh negara bakal teka ing wektu iki. Sadurunge, kapal selam bisa ndhelikake kapal, banjur bisa ngirim serangan darat, saiki nambah pesawat / helikopter.
    Bisa uga, ing kombinasi karo sistem wadah utawa peluncur universal, kabeh bakal katon apik.
  16. Operator
    Operator 17 Juli 2019 11:35
    +2
    Kutipan saka g1washntwn
    nalika faktor siluman direset menyang nul

    Sawise zeroing, muatan jero / anti-torpedo langsung diturunake saka pesawat anti-kapal selam utawa roket-torpedo diluncurake saka kapal permukaan. Dadi rudal anti-pesawat, sing ana ing layanan karo kapal selam nuklir, paling apik minangka cara kanggo males pati saka rudal anti-pesawat.
    1. Vol4ara
      Vol4ara 17 Juli 2019 12:14
      +1
      Quote: Operator
      Kutipan saka g1washntwn
      nalika faktor siluman direset menyang nul

      Sawise nul, pangisian daya / anti-torpedo mudhun langsung

      Kanggo nylametake pesawat anti-kapal selam saka nyerang torpedo?
      1. Operator
        Operator 17 Juli 2019 12:39
        0
        Kapal selam nuklir sing tenggelam mung bisa krungu pesawat anti-kapal selam mabur langsung ing ndhuwur kapal selam ing dhuwur 100-200 meter saka lumahing segara nalika proses probing kolom banyu kanthi magnetometer. Nanging ambane swara mesin jet pesawat kaping pirang-pirang kurang saka ambane deteksi kapal selam nuklir nggunakake magnetometer jinis SQUID.

        Mula, pesawat anti-kapal selam bakal ndeteksi kapal selam nuklir luwih awal lan ngeculake biaya kedalaman / anti-torpedo kanggo ngrusak kapal selam, tinimbang kapal selam nuklir bakal krungu pesawat kasebut lan ngluncurake rudal anti-pesawat.
        1. Vol4ara
          Vol4ara 17 Juli 2019 12:41
          +1
          Quote: Operator
          Kapal selam ing posisi kecemplung mung bisa krungu pesawat anti-kapal selam mabur ing dhuwur 100-200 meter ing proses nyelidiki segara kanthi magnetometer. Nanging ambane swara mesin jet pesawat kaping pirang-pirang kurang saka ambane deteksi kapal selam nuklir nggunakake magnetometer jinis SQUID.

          Mula, pesawat anti-kapal selam bakal ndeteksi kapal selam nuklir luwih awal lan ngeculake biaya kedalaman / anti-torpedo kanggo ngrusak kapal selam, tinimbang kapal selam nuklir bakal krungu pesawat kasebut lan ngluncurake rudal anti-pesawat.

          Kenapa anti-torpedo? Apa pesawat bakal mbela torpedo utawa nglindhungi mungsuh saka torpedo?
          1. Operator
            Operator 17 Juli 2019 12:45
            +1
            Nyuwun pangapunten - sampeyan kudu maca torpedo penerbangan.
        2. VVAU
          VVAU 17 Juli 2019 17:59
          -1
          Apa sampeyan lagi guyon? :-)
          Antena kasebut diprodhuksi, ngemot karya radar pesawat lan karya transponder RSL.
          Iku isih karo kula, ing 80s saka abad pungkasan.
          1. Operator
            Operator 17 Juli 2019 19:36
            0
            Napa pesawat anti-kapal selam kudu nguripake radar onboard nalika nggoleki kapal selam nuklir nggunakake magnetometer?

            Lan kenapa kapal selam nuklir kudu ngambang menyang jero periskop lan ngunggahake antena (malah tanpa kapercayan ing ngarsane aviation anti-kapal selam ing ndhuwur) - supaya luwih gampang ndeteksi kapal selam nggunakake radar sing padha?

            Siji-sijine cara sing aman kanggo mesthekake yen pesawat anti-kapal selam beroperasi ing cedhak kapal selam nuklir yaiku krungu cipratan nalika cipratan RSL lan jeblugan granat jero (minangka katerangan akustik saka RSL).

            Kabeh luwih gampang - kapal selam nuklir mung kudu dilengkapi anti-torpedo sing efektif kanggo nyegat torpedo pesawat, lan ora realistis yen pesawat kasebut mlebu ing kapal selam manuver kanthi bom ambane gravitasi kanthi hulu ledak non-nuklir.

            Umumé, wong Prancis ngerti akeh babagan perversions.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 17 Juli 2019 20:06
              +1
              Quote: Operator
              Siji-sijine cara sing aman kanggo mesthekake yen pesawat anti-kapal selam beroperasi ing cedhak kapal selam nuklir yaiku krungu cipratan nalika cipratan RSL lan jeblugan granat jero (minangka katerangan akustik saka RSL).

              Lan apa, "Julie" isih ana ing layanan? Kayane wis suwe ditulis.
              1. VVAU
                VVAU 17 Juli 2019 20:21
                +1
                :-)
                Malah ing negara kita, sanajan ing USSR, visa wis ora digunakake maneh, langka telek.
                Amerika isih nyopir -641 nalika krisis Karibia.
                Mungkin tingkat backlog kita bakal tekan sawetara?
                Ora ana sing muncul. Paravane cilik karo sepur kabel. Dheweke njupuk alih karya radar pesawat, sumur, utawa piranti liyane, murub (kaya VIP kita) pemancar gangguan menyang saluran RGB, dheweke muncul, ngeculake antena, lan disko ing SPIS.
                Sampeyan ora bisa nggoleki prau maneh :-)
                Iki 80s abad pungkasan.
              2. Operator
                Operator 17 Juli 2019 21:58
                0
                Kutipan: Alexey R.A.
                Lan apa, "Julie" isih ana ing layanan?

                Lan apa liyane, kajaba kanggo granat ambane, akustik madhangi wilayah banyu "sown" dening RSL?
            2. Val
              Val 17 Juli 2019 20:56
              +1
              Wis rembugan. Kabeh wis disambungake menyang locator, iku bisa kanggo ngurangi kekuatan sinyal.

              "... > Alexander Sergeevich. Sing pitakonan. Locators sing piye wae dosis radiation. > Submariners kita ngira jarak kanggo Orion dening kekuatan sinyal. Mungkin sing RTR pengintaian saka prau Dudko ora ndeteksi operasi saka radar pesawat? Iki minangka data ing Orion-A. Umumé, mesthi, beda. Gumantung ing skala sing sampeyan kerja. Ing "Berkut" ing mode "Ringkesan", iku konstan. Yen sampeyan nggarap RSL, banjur daya "dipotong". Nanging iki isih karo komputer kuna. Ngisor tengen. http://ipic.su/img/img7/fs/RLS.1561206069.jpg "Orion" radar dhewe iku beda. ana loro - ing sektor ngarep lan mburi. Dheweke duwe masalah karo nyinkronake karyane. Nanging sepisan maneh, iki ana ing wiwitan taun 70-an. Saiki, kanthi alami, kekuwatane wis dosis. Inggih, ndeteksi radar Orion sing bisa digunakake. amarga kapal selam ora angel."
              1. VVAU
                VVAU 17 Juli 2019 21:37
                +1
                Inggih, ya, iki wis rembugan carane submariners yawned pendekatan Orion. Dheweke duwe dosis sinyal, banjur RTR ngira-ngira jarak menyang pesawat kanthi kekuatan sinyal. Dheweke mikir Orion adoh, nanging dheweke wis, kanthi lampu sorot ing prau :-)
            3. VVAU
              VVAU 17 Juli 2019 21:33
              +1
              Napa pesawat anti-kapal selam kudu nguripake radar onboard nalika nggoleki kapal selam nuklir nggunakake magnetometer?

              Inggih hello :-) Aku kudu njaluk ditempelake yen capes katon. Ing 3000, contone, aku njupuk bantalan, panggonan, mudhun kanggo katon saka apm. Aku sijine panandha saka panggonan, nanging ora bisa tanpa radar lan aku ora bakal weruh.
              Inggih, aku tacking, unsubscribe, dropped omab, mlumpat metu ing 600 lan sijine ring. Lan ing wayahe iki aku kudu nguripake radar, ngenteni nganti scan. Lan aku duwe ing wektu iki lan supaya dofiga urusane. Aplikasiake unsubscribe menyang tablet. Kontrol setelan kasebut. Supaya cincin ora dadi endhog :-)
              Nanging aku nulis, diss dianggo (kacepetan tambahan lan meter drift).
              Panglima ing tlatah dhuwur mbutuhake rv-5, altimeter radio. Lan dheweke uga radiates. Lan komunikasi ing VHF karo Papan saka pasangan. Aku laporan apa aku.
              Ora, mateni radar sajrone setaun bakal ditindakake dening NK, nanging kekacoan tanpa iku cukup nyata.
              1. Operator
                Operator 17 Juli 2019 21:54
                0
                Ikatan karo koordinat saiki ditindakake kanthi nggunakake sistem navigasi satelit, altimeter yaiku laser. Pesawat anti-kapal selam praktis ora nguripake radar nalika nglawan kapal selam nuklir, amarga kapal selam nuklir ora perlu munggah kanggo ngisi ulang baterei.
                1. VVAU
                  VVAU 17 Juli 2019 22:56
                  +1
                  :-):-):-):-)
                  Nganti 2015, piye wae kabeh diuripake. Aku nguripake dhewe. Mungkin ing 4 taun apa wis diganti?
                  Where sampeyan maca kabeh iki? Mung cicavo.
                  1. Operator
                    Operator 17 Juli 2019 23:07
                    0
                    Dhewe - ing pesawat apa: Il-38, Tu-142, R-8?
                    1. VVAU
                      VVAU 18 Juli 2019 01:08
                      0
                      Be-12, Il-38.
                      1. Operator
                        Operator 18 Juli 2019 01:42
                        0
                        Banjur kabeh cetha karo pandhu arah satelit.
                      2. VVAU
                        VVAU 18 Juli 2019 06:12
                        0
                        Ora, uga, ana GP Esca ing papan. Dituku dhewe :-)
                        Nalika Papan iki mimpin kanggo St Petersburg cedhak Novella, misale jek 24, aku njupuk foto. Digantung ing panel, sing kuning kaya ngono :-)
                        Ana ing crita "Komandan ... titik"
                      3. VVAU
                        VVAU 18 Juli 2019 06:42
                        0
                        Aku nyawang, ternyata dheweke nyopir menyang papan Pushkin 07 (((
                        Sclerosis.
                        Crita ing kene.
                        http://zhurnal.lib.ru/s/semenow_aleksandr_sergeewich333/komandirovka.shtml
                      4. Val
                        Val 22 Juli 2019 11:43
                        0
                        ...............
    2. VVAU
      VVAU 17 Juli 2019 18:05
      -1
      Apa sampeyan mikir maneh? Stealth factor reset dadi nol :-)
      Siluman ora dadi faktor.
      Ana rong pratandha, plus lan minus, ana utawa ora.
      Sampeyan terminologi piye wae ... uga, sinau soko.
      Kaya dokter .... prostat adenoids ..... blunder padha.
      Nalika sampeyan nulis soko, paling ora njupuk wong mursid.
  17. Yeah
    Yeah 17 Juli 2019 11:45
    +3
    nanging carane pl bakal ngerti nalika njupuk?
    dheweke ora weruh apa-apa
    Utawa maksud sampeyan ambane periskop?
  18. undecim
    undecim 17 Juli 2019 14:10
    +2
    Ukara ing wiwitan artikel "Kita mutusake kanggo nyingkiri praktik sing salah babagan penilaian superfisial babagan kemampuan tempur siji utawa model liyane saka peralatan militer sing njanjeni " lan teken ing pungkasan artikel Pengarang:
    Evgeny Damantsev
    - samubarang iku mung siji, kayata materi lan antimateri.
  19. goblok
    goblok 17 Juli 2019 17:54
    +2
    Mungkin aku ora ngerti apa-apa, nanging CARA kapal selam ngerti yen pesawat mabur ing cedhake? Ora mungkin Aegis uga ngadeg ing kono.
  20. VVAU
    VVAU 17 Juli 2019 17:56
    -1
    Ya, kelangan, padha stung pamindahan.
    Padha digawe Virjiks Amer. :-)
    1. nks
      nks 18 Juli 2019 13:24
      0
      Tambah - sadurunge ngetik Ryubi malah kurang (~2 kaping :)
  21. Kanca Kim
    Kanca Kim 17 Juli 2019 18:00
    +1
    Kutipan: NEXUS
    Prancis ana ing sisih Nazi.

    Malah Reichstag dibela, nanging pelajaran kasebut ora kanggo dheweke.

    Yen ora ana upaya Stalin kanggo promosi De Gaulle, ora bakal ana wali ing sekutu USSR, Inggris lan Amerika Serikat.

    PS Ing volume pisanan korespondensi (ndeleng foto), Stalin sacara kategoris nglawan protégé Churchill.
    1. NEXUS
      NEXUS 17 Juli 2019 22:18
      -1
      Quote: Kawan Kim
      Malah Reichstag dibela, nanging pelajaran kasebut ora kanggo dheweke.

      Pancen mangkono. hi
  22. sergey k
    sergey k 17 Juli 2019 21:33
    0
    Lan carane kapal selam bakal ngontrol wilayah udara ing posisi submerged. Ing pungkasan taun 1970-an, Inggris nyoba nindakake sing padha karo sistem SLAM. Ya, lan senjata nuklir kita kalebu Panah lan Jarum ing muatan amunisi, kabeh iki omong kosong, sayangé kapal selam ora bisa nglawan serangan udara.
    1. garri lin
      garri lin 17 Juli 2019 21:45
      0
      Panah lan Jarum luwih dibutuhake kanggo ngusir pengamat utamane ngganggu saka kapal selam darurat, yen perlu. Inggih, mungkasi kabeh jinis helikopter landing-boarding. Jarum, yen ora kliru, bisa uga kena mesin Zodiak.
    2. .С
      18 Juli 2019 03:25
      +1
      Saliyane ing Inggris, Amerika uga nggawe paling ora rong pendekatan kanggo proyektil kanthi asil sing padha - dhuwit wis dikuasai kanthi sukses, lan iki minangka asil kabeh.
    3. AVM
      AVM 18 Juli 2019 08:11
      0
      Kutipan: sergey k
      Lan carane kapal selam bakal ngontrol wilayah udara ing posisi submerged. Ing pungkasan taun 1970-an, Inggris nyoba nindakake sing padha karo sistem SLAM. Ya, lan senjata nuklir kita kalebu Panah lan Jarum ing muatan amunisi, kabeh iki omong kosong, sayangé kapal selam ora bisa nglawan serangan udara.


      Iki sing nyoba kanggo ngganti Prancis.
      Nyatane, kadhangkala kapal selam ngambang menyang jero periskop. Fungsi periskop kalebu ringkesan wilayah udara.
      1. sergey k
        sergey k 19 Juli 2019 17:41
        0
        Pira target udara sing bakal sampeyan deleng ing periskop?
        1. nks
          nks 19 Juli 2019 22:52
          0
          Periskop saiki dadi potongan optocoupler sing digabung karo CICS. Akeh sing bisa dideleng. Ya, lan radar bisa diunggahake saka jero periskop.
          https://www.safran-electronics-defense.com/naval-solutions/submarines/masts-and-periscopes
      2. sergey k
        sergey k 19 Juli 2019 17:43
        0
        Radar pengawasan ana ing kapal selam nuklir Soviet, nanging mung bisa digunakake ing permukaan.
  23. xax
    xax 18 Juli 2019 01:29
    +4
    Ayo "garingake" artikel kasebut dadi sawetara kutipan singkat, nalika ngemot 98 - 100% saka kabeh makna (kanggo gampang dirasakake):

    ...versi sing luwih maju saka adhesive anti banyu ...
    ... kanthi pamindahan ing jero banyu mung 5300 ton ...
    ... ing kombinasi karo jet banyu ...
    ...potong kompak...
    ... buntut X ...
    ... hub daya tunggal ...

    kabeh fakta ing ndhuwur:
    bakal entuk abang ing tingkat swara akustik "Barracuda" kanggo 45-50 dB ing mode "sneak".

    penulis nyimpulake yen kabeh iki, digabungake karo:
    Modifikasi "anti-pesawat" rudal tempur udara jarak menengah MICA-IR ..., diselehake ing kapsul peluncuran protèktif sing diluncurake saka tabung torpedo 533-mm kapal selam.

    saged:
    cukup ora dinyana

    dadi:
    "lonceng weker" banget ... kanggo kru helikopter anti-kapal selam lan pesawat Il-38N ... kanggo personel penerbangan penerbangan taktis ... ing pendekatan sing adoh menyang zona A2 / AD


    Kanggo kula, minangka wong sing ora dilatih ing pertempuran laut modern, nanging dilatih kanggo mikir sethithik lan nganalisa sethithik, utamane ana 2 pitakonan:
    1) Apa, ngomong, kanggo Il-38N, sawetara deteksi (lan apa asor) saka prau selam (kanthi tingkat gangguan saka 45-50 dB) penulis artikel njupuk menyang akun, pracaya RVBSD (hello Damantsev! ) MICA-IR kanthi jarak 10 - 20 km, bisa ngrusak (ditulis: dadi lonceng weker) pesawat iki, lan kabeh wong pancen mabur ing ngisor "langit-langit" roket iki - yaiku 9 km?
    2) Serangan dening pesawat / helikopter mungsuh, mesthi, bakal ngiyanati kapal selam lan nggawe rentan, tegese kita kudu mutusake manawa iki minangka pertukaran normal: kapal bertenaga nuklir kanggo pesawat / helikopter?
    1. .С
      18 Juli 2019 03:20
      0
      Ninggalake ijol-ijolan!
      Tanpa sebutan target awal, meh ora bisa nabrak pesawat nganggo misil iki. Nanging Bukak saka roket bakal menehi metu lokasi prau meh dijamin.

      Lan wong sing menehi sebutan target kanggo prau ing sadawane dalan akustik (!) Bakal rake apa sing kudu ditindakake suwe sadurunge target target kasebut dibutuhake.
      1. VVAU
        VVAU 18 Juli 2019 06:21
        +1
        Ketoke iki minangka pilihan pungkasan.
        Yen rudal digunakake, mula ora ana sing menehi informasi babagan prau kasebut.
        Ya, wong Prancis mbokmenawa ora bodho. Ana sawetara skema panuntun dhumateng rudal.
        Ndhuwur aku nulis sistem TSU "Long Bow" Apache. Panjenenganipun macet metu radar saka konco Muter, siji giliran kanggo mbusak informasi, ndhelikake maneh lan diluncurake saka mburi tutup. Sistem iki umure 20 taun. Banget padha karo periscope lan radar ndjogo.
        1. xax
          xax 18 Juli 2019 21:54
          0
          Kutipan saka VVAU
          TsU Apache "Long Bow". Panjenenganipun macet metu radar saka konco Muter, siji giliran kanggo mbusak informasi, ndhelikake maneh lan diluncurake saka mburi tutup. Sistem iki umure 20 taun. Banget padha karo periscope lan radar ndjogo

          Mung Apache sing nindakake manipulasi iki luwih cepet tinimbang kapal selam. Apa dheweke bisa ndhelikake?
          1. Val
            Val 18 Juli 2019 22:47
            +1
            Nyiyapake senjata kanggo nggunakake saka pesawat mbutuhake wektu. Yen nganggo PPP, banjur nganti 10 menit. Dadi Artemyaa ing bukune babagan IL-38.
            Pitakonan iku sing kudu ing wektu :-)
            Sawise karusakan saka pesawat, sampeyan bisa ndhelikake alon-alon :-)
            1. VVAU
              VVAU 18 Juli 2019 23:00
              +1
              Iki ing Berkut, nganti kabeh klik. Luwih cepet ing Narcissus. Ing Lilac kanthi tangan.
              "Aku bakal ngandhani sampeyan sing lucu" (c)
              Ing pertengahan 80-an, diakoni yen prau kasebut muncul ing permukaan lan ora ana ing sikil
              tinimbang ngrusak :-)
              Ing-2 lan Apr ora bakal target. Lan ana sing posisi BUG (blok setelan ambane)
              Mula, dheweke dhawuh supaya duwe pasokan PLAB-250 ing papan parkir. Dadi padha lay Rusty kanggo sawetara taun.
              Inggih, banjur ana owah-owahan ing setelan senjata.
      2. AVM
        AVM 18 Juli 2019 08:09
        0
        Sembarang peluncuran rudal bakal menehi kapal selam, apa rudal, rudal anti-kapal utawa rudal balistik.
        1. VVAU
          VVAU 18 Juli 2019 10:16
          +1
          Bakal nggawe prasyarat kanggo nyuda rahasia. Dadi ngomong. Ing taun 80-an, kita sinau njupuk arah nemokake bingkisan SBD. Kaping pirang-pirang dheweke kedutan - budheg, 30-35 menit ZhS wis siyap, ditambah tekane ing wilayah kasebut, mung siji jam. Ing 8 knot, iku 12 mil. Yaiku, sampeyan mesthi kudu nglebokake annular enclosing kanthi radius 13-14. Lingkaran, nyetel interval 2 km. Hitung konsumsi buoys.
          Yen mung "Jendela", banjur ana kasempatan.
          1. xax
            xax 19 Juli 2019 03:48
            +3
            Kutipan saka VVAU
            Paket SBD. Kaping pirang-pirang padha twitched ing wong - budheg.

            Mung ing kasus iki, ana kabeh kemungkinan ngguyu
            Hakim dhewe: yen target wis dituduhake menyang kapal selam, banjur pesawat (target) ana ing kisaran asor, lan iki 10 - 20 km menyang prau, i.e. 2 - 3 menit mabur. Ing 8 knot, iki kurang saka 1 km. Sing. ring enclosing cukup cilik).
            1. Val
              Val 20 Juli 2019 11:19
              -1
              Pusat bantalan ing Vladik. Liyane ing Khabarovsk. Dheweke ana ing cedhak Petropavlovsk yaiku MRO kaping 5. Kesalahan nemokake arah, segi telu kanthi sisi 20 km.
              Pesawat tugas, siap ing 30 menit. Sejam menyang wilayah kasebut. nimbang.
              1. VVAU
                VVAU 20 Juli 2019 18:40
                +1
                Aja nganggep faktor manungsa. Pelaut weruh sinyal kasebut, dilaporake menyang midshipman senior shift. Dicathet ing jurnal. Dilaporake menyang RRC ing Vladivostok. Dheweke nampa, nggawe entri ing ZhBD. Ana asisten armada tugas operasional kanggo pengintaian. Dilaporake OD. Dheweke mutusake kanggo ngunggahake pasukan tugas. Dheweke nelpon Stalk (Markas Penerbangan), ana asisten OD ing PLO. Padha mutusake kanggo tangi. Aviation Kom telpon. Dheweke menehi apik. Tim ing resimen 317 ing Kamchatka. Entri jurnal, laporan menyang komandan resimen. Telpon menyang omahe DS.
                Lan pinten wektu maneh?
            2. VVAU
              VVAU 20 Juli 2019 18:50
              +1
              ...... crita "Dadi slamet dheweke recumbent" http://samlib.ru/s/semenow_aleksandr_sergeewich333/lodka.shtml
              Ditulis ing acara nyata, linuwih 90%
              Ing birokrasi militèr.
        2. xax
          xax 18 Juli 2019 21:56
          0
          Kutipan saka AVM
          Sembarang peluncuran rudal bakal menehi kapal selam, apa rudal, rudal anti-kapal utawa rudal balistik.

          Mung saiki pluru anti-kapal utawa BR - padha mabur ing target biaya sing rada beda tinimbang turntable utawa IL
    2. VVAU
      VVAU 18 Juli 2019 06:15
      0
      50 minangka latar mburi segara, miturut kothak kita.
      Jawabane ora ana.
      Iki abacus lan iPhone.
      1. xax
        xax 19 Juli 2019 03:36
        0
        Kutipan saka VVAU
        Jawabane ora ana.

        Sampeyan minangka "sumber" pisanan sing ngaku iki. Apa sampeyan duwe bukti kanggo posisi individu kasebut? Lan durung katon kaya goroh.
        1. VVAU
          VVAU 20 Juli 2019 10:33
          +2
          Aku salah siji sumber :-)
          VUS 200, "Perencanaan lan organisasi operasi tempur pasukan armada"
          Posisi pungkasan - pejabat senior departemen perang anti-kapal selam saka armada Kamchatka saka macem-macem pasukan
          Yen sampeyan nemokake nakal tingkat sing luwih dhuwur ing kene, takon dheweke :-):-):-)
          Sadurunge, dheweke dadi navigator Be-12 lan Il-38.
          Cukup njupuk tembungku:-):-):-)
          1. xax
            xax 20 Juli 2019 16:53
            0
            Kutipan saka VVAU
            Mung njupuk tembung

            Kanthi gati kanggo sampeyan lan karya - nanging ora, ora siap)).
            Aku bisa ngomong, contone, ing lapangan, aku kerep nemu statements incompetent malah dening spesialis banget judhul (calon, Doctors, managers tingkat dhuwur). Lan akademisi sing wis tuwa banget lan ora bisa urip umume minangka crita sedih sing kapisah (ing wilayah pengetahuanku). Digunakake kanggo, ing umum, dipercaya, nanging verifikasi.
            1. VVAU
              VVAU 20 Juli 2019 18:54
              +3
              Banjur sampeyan ana ing situs khusus. Ing kono, minangka aturan, saben wong ngerti saben liyane liwat karya utawa liwat kenalan bebarengan. Ora mungkin ngapusi.
              Utawa kaya sing dakcritakake sadurunge, maca critaku, akeh foto pendukung. Nganti saiki, kanca-kanca kelas lan kanca-kancaku ora ana sing ngapusi.
        2. Val
          Val 20 Juli 2019 11:22
          -1
          Ketik telusuran Alexander Semenov "Perang anti-kapal selam. Tampilan saka S.S.S.R."
          Goleki ilustrasi. "Iki bukti kita!" (c) :-):-):-)
    3. AVM
      AVM 18 Juli 2019 08:07
      0
      Kutipan saka xax
      Ayo "garingake" artikel kasebut dadi sawetara kutipan singkat, nalika ngemot 98 - 100% saka kabeh makna (kanggo gampang dirasakake):

      ...versi sing luwih maju saka adhesive anti banyu ...
      ... kanthi pamindahan ing jero banyu mung 5300 ton ...
      ... ing kombinasi karo jet banyu ...
      ...potong kompak...
      ... buntut X ...
      ... hub daya tunggal ...

      kabeh fakta ing ndhuwur:
      bakal entuk abang ing tingkat swara akustik "Barracuda" kanggo 45-50 dB ing mode "sneak".

      penulis nyimpulake yen kabeh iki, digabungake karo:
      Modifikasi "anti-pesawat" rudal tempur udara jarak menengah MICA-IR ..., diselehake ing kapsul peluncuran protèktif sing diluncurake saka tabung torpedo 533-mm kapal selam.

      saged:
      cukup ora dinyana

      dadi:
      "lonceng weker" banget ... kanggo kru helikopter anti-kapal selam lan pesawat Il-38N ... kanggo personel penerbangan penerbangan taktis ... ing pendekatan sing adoh menyang zona A2 / AD


      Kanggo kula, minangka wong sing ora dilatih ing pertempuran laut modern, nanging dilatih kanggo mikir sethithik lan nganalisa sethithik, utamane ana 2 pitakonan:
      1) Apa, ngomong, kanggo Il-38N, sawetara deteksi (lan apa asor) saka prau selam (kanthi tingkat gangguan saka 45-50 dB) penulis artikel njupuk menyang akun, pracaya RVBSD (hello Damantsev! ) MICA-IR kanthi jarak 10 - 20 km, bisa ngrusak (ditulis: dadi lonceng weker) pesawat iki, lan kabeh wong pancen mabur ing ngisor "langit-langit" roket iki - yaiku 9 km?
      2) Serangan dening pesawat / helikopter mungsuh, mesthi, bakal ngiyanati kapal selam lan nggawe rentan, tegese kita kudu mutusake manawa iki minangka pertukaran normal: kapal bertenaga nuklir kanggo pesawat / helikopter?


      1. Ing mode telusuran kapal selam, pesawat lan helikopter PLO kanthi akurat mabur ing ngisor 9 km) Kisaran deteksi kapal selam beda-beda banget kanggo wilayah banyu lan kondisi cuaca sing beda, lan kanggo kapal selam dhewe.

      2. Serangan pesawat utamané respon kanggo serangan sing, utawa kasunyatan sing padha dijamin kanggo nemokake kapal selam.
      Pertahanan udara kanggo kapal selam minangka kesempatan liyane, taktik liyane, ora perlu digunakake, dadi komandan kapal selam kanggo mutusake apa sing luwih nguntungake kanggo dheweke, kanggo numpes pesawat / helikopter PLO utawa ndhelikake.
      Kesempatan dudu kewajiban. Nanging kekurangan kesempatan kasebut (pertahanan udara) ndadekake kapal selam pancen ora ana pertahanan ing sawetara kahanan.
      1. VVAU
        VVAU 18 Juli 2019 18:10
        +1
        Mode telusuran PLO, pesawat lan helikopter PLO kanthi akurat mabur ing ngisor 9 km) ....

        Nalika nindakake panelusuran.
        Kanthi APM 100-150 m Awan-wengi.
        Kanthi RSL 1500-1800. Sing luwih dhuwur uncalan, jarak saka buoys mundhak.
        Yen lapangan RGB, uga, nganti 3000 bisa.
        Ing cara non-tradisional saka 3000 lan ndhuwur.
      2. xax
        xax 19 Juli 2019 04:09
        +2
        Kutipan saka AVM
        Rentang deteksi kapal selam beda-beda banget kanggo wilayah banyu lan kondisi cuaca sing beda, lan kanggo kapal selam dhewe.

        Nalika aku ngerti, Il-38N cukup bisa entuk informasi babagan kapal selam iki sing adohe 30 - 60 km. Dene prau iki bisa mbela dhiri saka lawan udara mung 10 - 20 km.

        Kutipan saka AVM
        Serangan pesawat utamane minangka respon marang serangan kasebut, utawa kasunyatan manawa dheweke dijamin nemokake kapal selam.

        Duwe nemokake prau ing kadohan, sebutno, 30 km saka dhewe, Il-38N bisa "ing sirahe" ing menit 5. Apa prau bisa entuk sebutan target sajrone wektu iki, lumahing menyang ambane peluncuran lan nggunakake rudal ing IL? Apa umume disaranake ngilangi kedalaman ing kahanan sing, ing sawetara menit, pesawat anti-kapal selam kanthi senjata sing cocog bakal katon ing sirah sampeyan?

        Kutipan saka AVM
        Pertahanan udara kanggo kapal selam minangka kesempatan liyane, taktik liyane

        Komandan bedhil anti-tank ing Perang Donya II, umpamane, gumantung ing pistol - sing uga bisa dadi "kesempatan liyane, taktik liyane." Iku prakara liyane carane realistis kesempatan iki lan carane efektif taktik, lan banget wajar saka ngarsane nderek saka realisme: iku siji bab kanggo sersan senior nggawa pistol ing sabuk, liyane bab ing kapal selam, ngendi, tho , saben sq. decimeter counts - kanggo introduce colossus kuwi menyang arsenal.

        Aku mung nyoba kanggo ngerti carane iku kabeh, ing (sanajan kira-kira) nomer lan rencana taktik.
        1. nks
          nks 19 Juli 2019 23:07
          0
          Kutipan saka xax
          Nalika aku ngerti, Il-38N cukup bisa entuk informasi babagan kapal selam iki nalika jarake 30 - 60 km saka iku.

          Saka ngendi sampeyan entuk nilai kasebut, apa tegese macem-macem lan apa jenis prau "diwenehi"?

          Kutipan saka xax

          Apa prau bakal duwe wektu kanggo nampa sebutan target sajrone wektu iki, ngambang menyang ambane peluncuran lan nggunakake rudal ing IL?

          Ora perlu muncul, sampeyan bisa njupuk ing nguber, supaya ora katon ing ndhuwur sirah maneh.
          1. xax
            xax 19 Juli 2019 23:38
            0
            Kutipan saka nks
            Saka ngendi sampeyan entuk nilai kasebut, apa tegese macem-macem iki

            Kita nggoleki komposisi peralatan anti-kapal selam pesawat iki. Kita nggolek apa sing dingerteni babagan karakteristik peralatan anti-kapal selam sing ditemokake sadurunge. Diatur kanggo cuaca lan liya-liyane - kita entuk apa sing daktulis

            Kutipan saka nks
            kapal apa iki?

            Deleng artikel sing dibahas

            Kutipan saka nks
            Sampeyan ora perlu kanggo muncul, sampeyan bisa njupuk sawise

            Umm ... Lan apa sing bakal ditembak?
            1. nks
              nks 20 Juli 2019 00:31
              0
              Kutipan saka xax
              Diatur kanggo cuaca lan liya-liyane - kita entuk apa sing daktulis

              Aku ngerti :) Kajaba iku, aku ngerti swoop, kanca sing ngladeni ing pesawat iki dudu wewenang kanggo sampeyan?)



              Kutipan saka xax
              Deleng artikel sing dibahas

              Inggih, nyatane, artikel kasebut dhewe ora dibahas ing kene, nanging topik, lan ora langsung. Sistem pertahanan udara A3SM ora disambungake karo kelas Suffren, luwih-luwih, bisa uga wiwitane ora kalebu ing persenjataan kapal timbal. Aku kudu ngomong sing oposisi accentuated sabenere fr. Kapal selam nuklir karo Il-38N digawe dening penulis artikel iki. Nanging, yen sampeyan mbayangno skenario kasebut, mula pilihan kanggo ndeteksi kapal selam nuklir kasebut ing negara sing tenggelam, ora praktis langsung ing ndhuwur, mung kanthi sukses nggunakake RSL, lsp. 60 km ora bakal bisa digunakake ing kene. nanging ana sing penting - kanggo nggunakake senjata PLS kudu mlebu ing zona karusakan sistem pertahanan udara kapal, lan penting kanggo nemtokake kanthi tepat manawa ditemokake lan nggawe keputusan babagan nggunakake misil.




              Kutipan saka xax
              Umm ... Lan apa sing bakal ditembak?

              Apa mamang? Ing gesang, mesthi, mengkono beda, nanging nalika ngembangaken senjata, padha digunakake kanggo ngetang kemungkinan.
              1. xax
                xax 20 Juli 2019 00:53
                0
                Kutipan saka nks
                Aku ngerti swoop, kanca sing njabat ing pesawat iki

                Comrade ora ngawula ing "N", minangka adoh aku ngerti.

                Kutipan saka nks
                mung kanthi sukses nggunakake RSL

                Lan saka apa, nyuwun pangapunten, jarak sampeyan bisa entuk informasi saka RSL?

                Kutipan saka nks
                Apa mamang?

                Ditemokake, mabur, dirusak - mbokmenawa?
                1. nks
                  nks 20 Juli 2019 00:59
                  0
                  Lan apa N duwe kemampuan kanggo ndeteksi kapal selam piye wae tambah akeh?
                  1. xax
                    xax 20 Juli 2019 01:01
                    0
                    Wikipedia nyathet sawetara item peralatan sing khusus kanggo "H" mung.
                    1. nks
                      nks 20 Juli 2019 01:12
                      0
                      Yaiku, sampeyan ora bisa ngomong apa-apa babagan nambah kemampuan kanggo ndeteksi kapal selam?
                2. nks
                  nks 20 Juli 2019 01:20
                  0
                  Kutipan saka xax
                  Lan saka apa, nyuwun pangapunten, jarak sampeyan bisa entuk informasi saka RSL?

                  Sampeyan duwe gaya diskusi sing apik. Inggih, uga - supaya dadi 60, nanging prau silem nemtokake kasunyatan saka panemuan ora saka wayahe sinyal iki dikirim saka RSL menyang PLS. Sampeyan bisa uga pengin nggambar sawetara skenario sing cocog kanggo IL-38.


                  Kutipan saka xax

                  Ditemokake, mabur, dirusak - mbokmenawa?

                  Mbokmenawa, nanging ora akeh. Utawa sampeyan kaya pirang ing lelucon babagan kemungkinan ketemu dinosaurus?
                  1. xax
                    xax 20 Juli 2019 01:43
                    +1
                    Kutipan saka nks
                    Sampeyan bisa uga pengin nggambar sawetara skenario sing cocog kanggo IL-38

                    Ora. Aku pengin ngerti masalah. Kanthi kabeneran liwat angka lan skema taktik.
                    Sampeyan palmed mati "panguwasa" kanggo kula kene, banjur sampeyan dhewe ora setuju karo dheweke. Dheweke nulis (minangka nanggepi, apa sawetara deteksi lan karusakan saka kapal selam dening IL):
                    Kutipan saka VVAU
                    Jawabane ora ana.

                    Lan sampeyan nulis:
                    Kutipan saka nks
                    pilihan kanggo ndeteksi kapal selam kasebut ing negara sing tenggelam, tanpa praktis langsung ing ndhuwur, ana

                    Ing kene ana keributan, kanthi panemu sing ora ana gunane babagan "panguwasa", lsp. - Aku ora seneng. Apa sing luwih apik tinimbang angka lan diagram? Sanajan ora sakabehe akurat. Setuju. Iki bakal dadi obrolan sing nyata.
                    Kutipan saka nks
                    Utawa sampeyan kaya pirang ing guyonan

                    Aku ora ngerti carane aku mimpin sampeyan kanggo kesimpulan kuwi?
                    1. nks
                      nks 20 Juli 2019 02:11
                      0
                      Aku ora nyelehake wewenang sampeyan - sampeyan dhewe wis komunikasi karo dheweke. Aku setuju banget karo dheweke, mung dheweke, adhedhasar pengalamane (sing tansah winates), luwih kategoris, lan aku saka teori umum. Aku ninggalake IL-38 kemungkinan :) Lan nyatane, kita ngomong babagan skenario kanggo nggunakake A3SM, padha nganggep wiwitan iki (deteksi kapal selam) sing ora mungkin bakal diwenehake ing conto kita. Sampeyan mung ora nggatekake - aku wis ngandhani perkara-perkara penting - macem-macem torpedo kapal selam jelas kurang saka sawetara panggunaan misil. Saliyane wektu mudhun menyang permukaan, torpedo mbutuhake wektu kanggo ndeteksi kapal selam (sampeyan bisa milih salah siji saka 3 torpedo saka arsenal IL-38 lan ndeleng karakteristik kinerja). Sing, yen prau selam dianggep dhewe ditemokaké sadurunge nggunakake gaman marang iku lan duwe paling ora prewangan PLS, iku temenan menang (lan yen wis ing ambane periscope, banjur malah luwih). Yen kapal selam nemokake kasunyatan serangan kasebut, mula ana wektu kanggo miwiti sistem pertahanan rudal, lan kemungkinan torpedo kanggo nemokake kapal selam lan kenek lan countermeasures marang kapal selam iku topik kapisah, kang. angel ngomong babagan obyektif (ora ana data), nanging kabeh - kemungkinan torpedo saka 70 nglawan kapal selam nuklir paling anyar (bisa uga paling rahasia ing donya)
                      1. xax
                        xax 20 Juli 2019 02:22
                        0
                        Kutipan saka nks
                        sawetara torpedo kapal selam temenan kurang saka sawetara nggunakake rudal.

                        IL bakal tekan sawetara torpedo kapal selam ing sawetara menit. Apa sistem pertahanan rudal bakal diluncurake kanthi cepet? Kajaba iku, IL duwe bom. Carane padha bisa? Apa ora luwih logis nggunakake bom nglawan kapal selam sing muncul ing jero periskop (kanggo ngluncurake misil)? Utawa kalebu bom. Cara kerjane?
                        lan yen wis ana ing jero periskop

                        Lan kenapa kapal selam nuklir kudu mlaku ngubengi zona A2 / AD wong liya kanthi jero periskop?
                      2. xax
                        xax 20 Juli 2019 02:35
                        +1
                        Umumé, aku isih ndeleng gambar kasebut.
                        IL, nalika patroli, nampa instruksi saka RSL kanggo ndeteksi kapal selam. Silt tekan area sing diduga lokasi kapal selam ing 3 - 6 menit, nalika kapal selam bisa lelungan kurang saka kilometer, tegese torpedo sing dibuwang malah ing jejere pelampung sing nemokake kapal selam bisa uga. Doel prau lan numpes iku, plus IL piye wae bisa njlentrehake posisi prau sawise nyedhak wilayah deteksi (apa duwe kabisan kuwi?). Sepira cepet (ing tataran apa?) Apa kapal selam bakal ngerti yen wis dideteksi, sepira cepet bisa tekan rudal rudal sing diluncurake, sepira cepet bisa entuk sebutan target lan ngluncurake rudal? Apa kapal selam bisa nembak IL, utawa IL bakal nglelebke kapal selam?
                      3. nks
                        nks 20 Juli 2019 09:21
                        0
                        Tombol kanggo PLS yaiku wektu kanggo nyiapake nggunakake senjata lan nyedhaki target (ora mung ditemtokake dening jarak - pesawat nalika nampa pusat kontrol bisa mabur ing arah sing salah). Saka sudut pandang kapal selam nuklir, penting kanggo nggawe keputusan babagan panggunaan rudal (patroli lan telusuran, minangka aturan, ditindakake ing papan sing kurang, kurang asring medium, ing ngendi swara turboprop Il-38 bisa uga. uga ndeteksi sonar prau). Carane iku pancene iku, Aku ora ngerti, nanging dianggep sing pancacahan luwih dadi ing detik. Ora perlu ngambang
                        https://www.naval-group.com/wp-content/uploads/2017/01/submarine-air-warfare-sub-launched-mica-system-against-helicopters-and-aircraft.pdf
                        "tanpa sembarang kendala ambane, kacepetan lan mesthi."
                        Pusat kontrol minangka sektor sing cukup gedhe ing arah lan dhuwur, adhedhasar asumsi yen ora ana apa-apa kajaba target.
                        Ing kene luwih menarik kanggo nganyari data sistem pertahanan rudal sadurunge tekan permukaan, sanajan kapsul uga kudu munggah ing sawetara detik lan PLS bisa ngganti posisi sudut relatif mung nalika cedhak banget karo situs peluncuran. .

                        PLS bisa uga duwe PLAB (sanajan, kaya sing dakmangerteni, sacoro prakteke ora dimuat adhedhasar efisiensi sing sithik banget), nanging isih kudu digebug, sing ora gampang sanajan ing kapal selam permukaan.


                        Kutipan saka xax
                        Lan kenapa kapal selam nuklir kudu mlaku ngubengi zona A2 / AD wong liya kanthi jero periskop?

                        A2 / AD iku modis, nanging relatif. Kahanan iki bisa uga salah, utawa bisa uga kapal selam nuklir njlentrehake kahanan permukaan, adhedhasar kasunyatan manawa ora ana ASW aktif ing wilayah iki, nanging ing wektu sing padha ora sengaja tiba ing patroli kapal selam biasa, sing isih bisa ndeteksi piranti sing bisa ditarik maneh. Iki mung minangka salah sawijining pilihan kanggo skenario ing ngendi kapal selam nuklir dhewe bisa uga luwih rentan, nanging nduweni kemampuan luwih akeh kanggo netepake kahanan kasebut.
                    2. VVAU
                      VVAU 20 Juli 2019 19:17
                      +1
                      Miturut pengalaman. Ing sawetara operasi saka Rgb-1, utawa Token kanggo Los ing 6 knots punika 1200 m karo batesan raos 2 lan ombak segara nganti TCTerms 3. Prau Prancis iku generasi anyar. Sing ana ing layanan saiki ora bisa njupuk. Novel kasebut mentah banget lan ana 6 ing armada, miturut pendapatku. Saka Kipelovsky Kites lan Distrik Mongokhtinsky, sungu lan sikil. Miturut informasi kasebut, sarana akustik pesawat ora bakal krungu.
                      Mung kuwi sing dakkarepake.
          2. VVAU
            VVAU 20 Juli 2019 10:37
            +2
            Mbokmenawa temenan sawetara radio link buoy-pesawat.
            Aku nyetel clearing, 50-50 km Lan ngethok bunderan watara, ngenteni buoy bisa.
        2. VVAU
          VVAU 20 Juli 2019 19:04
          +2
          Iki lagu dawa.
          Nalika buoy micu, kanggo nggunakake senjata perlu kanggo nemtokake unsur gerakan saka target. Ing sawetara nyata saka GOS kanggo dijupuk Los 800 m, lan malah banjur ora tansah. Mulane, sawise nemtokake unsur, torpedo dibuwang luwih dhisik. Kanggo njupuk unsur (mesthi lan kacepetan), luwih buoys dibutuhake.
          Iki dudu helikopter, mabur kanthi kacepetan 400 km, diuripake, mudhun, pelampung dadi mode kira-kira telung menit. Padha bisa utawa ora bisa, minangka aturan, saka sepuluh, wolung karya.
          Cekakipun, pesawat bakal mumbul sawise ndeteksi kapal selam sadurunge nyelehake senjata kanggo 15-20 menit.
          1. xax
            xax 20 Juli 2019 19:06
            -1
            Kutipan saka VVAU
            Cekakipun, pesawat bakal mumbul sawise ndeteksi kapal selam sadurunge ngeculake senjata watara 15-20 menit.

            Saiki iki wis cetha. matur nuwun.
            Apa sampeyan mikir pertahanan udara prau bakal luwih cepet?
            1. VVAU
              VVAU 20 Juli 2019 19:56
              +1
              Pertahanan udara bakal luwih cepet. Apa ngalangi Virginia nelusuri nelusuri, kanggo lumahing ing lumahing, stalling pamindhahan. Entuk Stinger ing dek lan tekan pesawat.
              Ana apa-apa kanggo numpes ing lumahing. Ora ana bedhil, NAR lan bom.
              Roket bakal kenek mesin, pesawat bakal ndharat ing banyu. Amerika bakal nangkep kru kasebut lan, kaya wong Jerman ing "Secret Fairway", dheweke bakal ngompa getih. :-)
              1. xax
                xax 21 Juli 2019 05:54
                0
                Kutipan saka VVAU
                ndeteksi nelusuri

                Apa tegese? Apa buoys pasif?
                Kutipan saka VVAU
                ora ana bom

                Wikipedia ngandika ana
                1. VVAU
                  VVAU 21 Juli 2019 11:44
                  +1
                  .
                  http://forums.airbase.ru/2007/07/t56609--borej-i-bulava-problemy-i-ikh-reshenie.html
                2. VVAU
                  VVAU 21 Juli 2019 12:14
                  +2
                    Ayo dhisik. Prau manca, nalika nindakake pengintaian, ajeg muncul ing posisi periskop. Dheweke njupuk foto tembak kita, nganakake pengintaian, sesi komunikasi. Dheweke agresif golek informasi. Saben pesawat wis pesawat dhewe saka radiations. IL-38 nduweni radar, altimeter radio, meter Doppler, lan sistem identifikasi. Para kru nindakake komunikasi radio, utamane kanthi intensif ing wilayah panelusuran. Prau njupuk kabeh. Bearing, vekt pesawat laying, radio spesialis Intelligence nerjemahake lan decodes slang digunakake nalika manggonke pasangan antarane kru pesawat. Yen setelan buoys wis diwiwiti, padha menehi sinyal kontrol sak splashdown. Yen padha bisa saka gangguan saka prau, padha ngirim terus. Pelampung marker dianggo terus-terusan. Kanggo prau, iki minangka tandha - wiwitan panelusuran. Bom PLAB ana ing macem-macem senjata. Nanging aku ora ngelingi dheweke gantung. Ana akeh barang lan tambang lan KAS lan produk khusus. Ana meja weker sing direncanakake. Iki didandani saben minggu. Ing kono dicet apa sing diduweni sapa wae. Maksudku pesawat saka pasukan tugas, iku ing versi search. Yaiku pelampung siji. Ana pesawat ing tugas, iku ing panelusuran lan mogok. Buoys, torpedo utawa APR. Aku ngomong bab paling cepet ing munggah, wiwit kita rembugan reaksi kanggo transfer prau kanggo SBD. Tugas 30 menit. Ngenteni, jam telung puluh. Resimen waspada 2.20. Kesimpulan saka ing jotosan 1.50. Inggih, kanggo mangsa padha mbuwang 10 menit, ing wayah wengi 5 menit. Lan bom sing paling kerep digantung yaiku P-50-75 praktis. Saben shift pesawat. :-)
                  1. Val
                    Val 22 Juli 2019 11:53
                    0
                    Nyolong saka Semyonov.

                  2. xax
                    xax 22 Juli 2019 22:02
                    +1
                    Lan karo kaya APR-3ME - ora bisa?
                    Kepiye carane dheweke bisa menehi sebutan target ing jangkauane?
                    1. VVAU
                      VVAU 23 Juli 2019 06:31
                      +1
                      Yen aku ngerti pitakonan sing bener.
                      Tugas navigator yaiku "nyelehake" senjata ing jarak saka target sing cocog karo jangkauan GOS. Ing gambar, nggunakake loro seri At-1, dikembangaké cara ing tengah 33rd ing Nikolaev, kanggo piye wae nambah kamungkinan.
                      Nggawe D GOS telung km lan ora ana pitakonan. Uncalan ing panggonan pelampung kerja. Nanging, sayangé, prau-prau padha saya kurang rame. Aku ora ngomong babagan dana GPA.
                      1. xax
                        xax 23 Juli 2019 06:35
                        +1
                        Kutipan saka VVAU
                        Tugas navigator yaiku "nyelehake" senjata ing jarak saka target sing cocog karo jangkauan GOS.

                        Lan kenapa sampeyan butuh bagean rudal kanggo amunisi iki?
                      2. VVAU
                        VVAU 23 Juli 2019 09:44
                        +1
                          Yen panemuku. Tabungan, torpedo baterei perak larang banget. Suwe-suwe ana guru ing sekolahan kasebut yen regane At-1 padha karo rega omah 4 lantai loro mlebu. Roket luwih murah. Wektu nanggepi serangan prau kurang. Kemungkinan asor luwih gedhe, kacepetan luwih gedhe. Inggih, pamer :-) kita pisanan ing donya ing rudal :-) Lan kompetisi kanggo pesenan negara. Fitur industri pertahanan kita yaiku nomenklatur gedhe. gaman.

                        Inggih, babagan senjata, sampeyan kudu pindhah menyang Mina-Klimov. Dheweke luwih murah, Fisikawan.

                        Lan sapa sing dadi minus kanggo sampeyan?
                      3. xax
                        xax 25 Juli 2019 00:09
                        0
                        Matur nuwun kanggo jawaban!
                        Kabeh dadi luwih cetha lan luwih menarik.
                        Aku mesthi bakal maca karya sampeyan.
                        Sanajan aku ora setuju karo ora duwe daya aviation anti-kapal selam ing kahanan iki, aku weruh sing ora kabeh faktor wis dianggep)
                      4. VVAU
                        VVAU 23 Juli 2019 06:45
                        +2
                        Kanggo gambar poros glethakaken metu. Saka crita.

                        "Nggambar kanggo klarifikasi. Ana pemicu ing alangi RSL. Aku kudu nemtokake EDC (Elemen Gerakan Target). Aku nyetel setengah ring, nemtokake dalan lan kacepetan. Aku ngetung wektu serangan lan ing ngendi prau bakal ana. Saka RSL sing digunakake, aku ngetung ETP. Pilihan Dheweke nyuda kursus - A. Mlaku kaya sadurunge - B. Ngganti kursus - C. Ing gambar kasebut, area panangkepan target kepala homing. torpedo dibayangake. Ing kene cocog karo jangkauan pelampung. "Jelas yen obah kanthi kacepetan dhuwur, nalika nggoleki ing spiral lan katon nambah area sing ndeleng. Nanging prau uga ora mandheg. Minangka pilihan, diusulake kanggo mbuwang loro AT-1500m. Gambar ing sisih tengen. Iki kanggo kondisi gerakan seragam prau tanpa nggunakake countermeasures Lan yen kapal selam maneuvers lan nggunakake simulator, ing kasus iki torpedo bisa. ora maneh dibuwang, nanging salaka saka torpedo kudu diwenehi kru.
  24. .С
    18 Juli 2019 03:14
    0
    "Lem tenacity" iku lima!
    Aku malah ora bisa ngelingi pendidikan teknis apa wae, ing proses entuk tembung "adhesion" liwat otak trainee
    1. Val
      Val 22 Juli 2019 11:56
      0
      ))) Aku iki wong. Aku sinau tembung agdesia nalika umur 30 taun kanthi maca "Diduweni" karya Sanin. Babagan icing ing kapal. Inggih, ana tegese tingkat adhesion saka lapisan untu kang atos dikembangaké karo es.
  25. Riwas
    Riwas 18 Juli 2019 07:33
    +1
    Kita duwe sistem Presiden-S nglawan misil kasebut.
    https://rg.ru/2014/10/27/presidents-site.html
    1. VVAU
      VVAU 18 Juli 2019 07:56
      +1
      Iki bener. Nanging regane :-) Lan apa rega bakal biaya kanggo nginstal ing rolas pesawat anti-kapal selam, utamané amarga padha ora ancaman kanggo prau iki.
      Nah, misa lan Presiden kudu kalebu ing Novella. Dandan maneh?
    2. AVM
      AVM 18 Juli 2019 08:01
      +1
      Kutipan saka riwas
      Submarine "Suffren" nantang penerbangan angkatan laut Angkatan Laut Rusia. Pamburu sing licik kanthi kemampuan pertahanan udara


      Iki mung langkah pisanan. Banjur bakal sijine sistem pertahanan rudal karo ARLGSN. Lan kanggo target kacepetan kurang, kayata helikopter PLO, sampeyan bisa nggarap rudal sing dikontrol dening kabel serat optik, sampeyan ora bisa ngapusi kabeh.
      1. nks
        nks 18 Juli 2019 10:43
        +1
        Kutipan saka AVM
        Banjur bakal sijine rudal karo ARLGSN

        Dadi, nimbang :) MICA ana ing rong versi minangka IKGSN lan karo ARLGSN. Sanajan IR sing katon ing materi presentasi, varian karo ARLGSN bisa diluncurake kanthi cara sing padha, nanging kemungkinan IKGSN ing kasus iki mung luwih efisien - nduweni tampilan sing luwih gedhe (sing penting). , ditambah karo kesalahan pusat kontrol utama) lan, ya, pilihan target ing latar mburi segara ...
        1. Fizik M
          Fizik M 21 Juli 2019 12:06
          0
          Kutipan saka nks
          karo ARLGSN, nanging paling kamungkinan IKGSN ing kasus iki mung luwih efisien - wis lapangan luwih gedhe saka tampilan (sing penting, gegandhengan karo kasalahan saka pusat kontrol utami)

          ya
          mbukak IR GOS dening ORDER luwih saka "jarum" ARLGSN UR V-V
        2. AVM
          AVM 22 Juli 2019 20:24
          0
          Kutipan saka nks
          Kutipan saka AVM
          Banjur bakal sijine rudal karo ARLGSN

          Dadi, nimbang :) MICA ana ing rong versi minangka IKGSN lan karo ARLGSN. Sanajan IR sing katon ing materi presentasi, varian karo ARLGSN bisa diluncurake kanthi cara sing padha, nanging kemungkinan IKGSN ing kasus iki mung luwih efisien - nduweni tampilan sing luwih gedhe (sing penting). , ditambah karo kesalahan pusat kontrol utama) lan, ya, pilihan target ing latar mburi segara ...


          Saiki tren njupuk panggunaan GOS bebarengan karo radar, inframerah lan TV, paling ora kanggo ATGM lan rudal in-o, o-o, mbok menawa iki bakal tekan rudal in-in. Utawa, minangka pilihan, peluncuran rong rudal bebarengan, siji karo IR, liyane karo ARLGSN, sing ijol-ijolan data karo saben liyane, nglengkapi kemampuan saben liyane.
          1. nks
            nks 22 Juli 2019 21:47
            0
            Kutipan saka AVM
            nggunakake GOS bebarengan karo radar, IR

            Apa sampeyan bisa menehi conto?

            Kutipan saka AVM
            peluncuran loro rudal bebarengan, siji karo IR, liyane karo ARLGSN

            Ya, nanging iki taktik aplikasi.

            Kutipan saka AVM
            sing ijol-ijolan data karo saben liyane, nglengkapi kemampuan saben liyane.


            padha ora ijol-ijolan data karo saben liyane. Dheweke bisa ijol-ijolan karo operator (platform peluncuran), sing, kanthi ngolah data saka macem-macem sumber (fusi data), bisa menehi koreksi bali menyang UR, nanging data-link mbalikke (UR-> operator) saiki kurang umum tinimbang sing langsung.
      2. VVAU
        VVAU 18 Juli 2019 11:39
        +1
        Luwih becik "Dijupuk lan lali".
        Sampeyan kudu ngambang ing sadawane kabel lan ngiringi nganti tekan.
        1. AVM
          AVM 22 Juli 2019 20:22
          0
          Kutipan saka VVAU
          Luwih becik "Dijupuk lan lali".
          Sampeyan kudu ngambang ing sadawane kabel lan ngiringi nganti tekan.


          Ya, yen ana pilihan, iki ngidini sampeyan nggunakake sing paling efektif gumantung saka kahanan taktis.
  26. AVM
    AVM 18 Juli 2019 08:13
    0
    Panemu saka akeh komentator bakal diganti kanthi radikal sawise nggawe sistem pertahanan udara kanggo kapal selam diumumake dening Almaz-Antey utawa Malachite / Rubin.
    1. Fizik M
      Fizik M 21 Juli 2019 12:04
      0
      Kutipan saka AVM
      utawa "Malachite" /

      ndeleng "Malachite"

      IMHO - "nangis utawa ngguyu"
  27. tihonmarine
    tihonmarine 18 Juli 2019 09:03
    +1
    Prancis ngluncurake kapal selam nuklir anyar, dadi apa? Prestasi gedhe? Saiki, yen Ukraina ngluncurake kapal selam jinis "M" (Malyutka) nalika Perang Patriotik Agung, iku bakal dadi prestasi gedhe.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. VVAU
      VVAU 19 Juli 2019 11:14
      +1
      Inggih, snitches? :-) Diprovokasi miturut omongane uwong nglanggar?
      wareg?
      "Trolling, provokasi: Comedian-turunan :-) Apa Losharikov wis dikubur kanggo dangu?" ing artikel Submarine "Suffren" tantangan aviation angkatan laut Angkatan Laut Rusia. Pemburu sing licik kanthi kemungkinan ....
  28. Shigona
    Shigona 18 Juli 2019 15:50
    0
    Kawilujengan saka taktik insidious nggunakake kompleks pertahanan adhedhasar kapal selam A3SM mung bisa dadi penerbangan ing elevasi luwih saka 10 km, ing njaba langit-langit dhuwur kanggo nyerang misil MICA ing versi "anti-pesawat". Sayange, ing kahanan operasi pertempuran intensitas dhuwur ing teater segara / segara, iku meh ora bisa kanggo foresee titik ing ndhuwur, uga èfèktif nyuda saluran komunikasi ing jero banyu liwat kang target designation bisa ditularaké kanggo operator saka Komplek A3SM.

    Apa sampeyan bisa nerangake - liwat komunikasi ing jero banyu kapal selam bakal nampa sebutan target operasional.
  29. VVAU
    VVAU 18 Juli 2019 16:10
    +1
    Kutipan saka toha124
    Apa sampeyan penulis "Untraditions"?

    Iki bener.
    Kadhangkala sampeyan kudu mangsuli pitakon dhewe, amarga kebingungan muncul :-)
    1. Val
      Val 18 Juli 2019 18:55
      +1
      lagi maca. Sampeyan kudu golek writer, piye wae ennoble ndhuwur. Ana akeh informasi, menarik kanggo maca, nanging ora diproses, crita mentah.
      Ngapunten :-)
  30. AREOPAG23
    AREOPAG23 18 Juli 2019 23:30
    0
    Sampeyan kudu ora ngukum Prancis, nanging kanggo nggawe kesimpulan babagan carane nglindhungi angkatan laut (lan ora mung) penerbangan, cara ndeteksi lan numpes kapal kasebut kanthi efektif (sing mesthi mbukak topeng karo peluncuran rudal kasebut) lan carane nggawe prau domestik. karo kapabilitas unggul kanggo Prancis.
  31. Fizik M
    Fizik M 20 Juli 2019 15:59
    +1
    sethitik kasunyatan
    saka siji dermaga:



    lan artikel sing gegandhengan:
    http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=764&p=27#p1152823
    1. nks
      nks 20 Juli 2019 19:06
      +1
      Ana sing dicokot saka banality, banyolan ireng lan kesalahane nglirik
      PS: Tinjauan kasebut pancen menarik. Artikel Mina, amarga kabeh odiousness lan asring kosong pinunjul, meh tansah menarik kanggo maca
      1. Val
        Val 20 Juli 2019 19:29
        0
        Iki bener.
        Sayange amarga Karshiev sing bodho, akeh informasi Klimov sing dibusak.
        1. VVAU
          VVAU 20 Juli 2019 20:02
          +1
          Ya, wong bodho wis dikubur, nanging ana moder anyar, tanpa sirah babar pisan. Dheweke menehi sungu marang sapi sing kuwat :-)
      2. Fizik M
        Fizik M 21 Juli 2019 12:01
        0
        Kutipan saka nks
        Artikel Mina, kanggo kabeh odiousness kang

        nerangake karo FAKTA lan BUKTI bisa?
        Kutipan saka nks
        asring gravitas kosong

        apa sing kudu ditulis lan apa sing ora kudu ditulis - Aku mutusake dhewe (lan aku TANGGUNG JAWAB IKI)
        lan "Soviet" karo sofaFFF ora kapentingan kula saka tembung ing kabeh
        utamane babagan masalah "rezim".
        1. nks
          nks 21 Juli 2019 12:14
          0
          Lan nuwun sewu, Maxim - dadi sampeyan?! Sorry, aku ora ngerti make-up. :) Aku ora weruh titik mbuwang wektu kanggo ngeduk pranala, nanging sampeyan kerep nulis sing padha ngomong "Aku bakal ngomong lan nuduhake kabeh rauh", banjur sampeyan mung ora njawab pitakonan langsung. Tulis, mesthi. Aku ngomong yen ing kasus apa wae sing menarik kanggo maca, level kasebut minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur tinimbang sing paling akeh, contone, diterbitake ing situs iki. Lan matur nuwun kanggo artikel sampeyan.
          1. Fizik M
            Fizik M 21 Juli 2019 12:30
            -1
            nks (Alexey) Dina iki, 12:14 Aku ora ngerti gunane mbuwang wektu kanggo nggali link, nanging sampeyan kerep nulis yen dheweke ujar "Aku bakal ngandhani lan nuduhake kabeh kanthi cepet", banjur sampeyan ora mangsuli. pitakonan langsung.
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            sing. kanggo ngarahake pitakonku, ana langsung YOUR .... (piye bakal luwih alus?)
        2. nks
          nks 21 Juli 2019 12:19
          -1
          Lan babagan kesalahan cilik: ora ana watesan 50m, uga, miwiti A3SM-UV
          lan, dening cara, ing MICA kanggo A3SM-UV padha ora ngganti ARGSN kanggo IR-GOS - URVV iki ana ing rong versi karo GOS iki, banjur padha digawe rudal VL-MICA saka iku (Aku ngerti swoop, padha mung piranti lunak diganti ana) uga karo loro GOS, lan banjur VL-MICA dicocogake kanggo A3SM-UV (uga ketoke mung piranti lunak)
          1. Fizik M
            Fizik M 21 Juli 2019 12:34
            0
            nks (Alexey) Dina iki, 12:19 Lan babagan kesalahan cilik: ora ana watesan 50m, uga, peluncuran A3SM-UV
            lan, kanthi cara, ing MICA kanggo A3SM-UV dheweke ora ngganti ARGSN dadi IR-GOS - URVV iki ana ing rong versi karo GOS iki,
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            babagan ambane peluncuran - apa ana sing ana wadhah "exoset"?
            Kajaba iku, kapal selam pertahanan rudal pisanan muncul ing Agostas!
            Uga, ora ana sing "ngganti" GOS - amarga kanthi akurasi pusat kontrol sing ana ing Prancis ing "jarum" ARGSN, ora ana pitakonan lan ora bisa ditindakake.
            1. nks
              nks 21 Juli 2019 12:43
              +1
              Kutipan: Fizik M
              babagan ambane peluncuran - apa ana sing ana wadhah "exoset"?

              Dadi dheweke uga ora duwe watesan kasebut.


              Kutipan: Fizik M
              Ya, ora ana sing "ngganti" GOS

              supaya sampeyan nulis:
              "Sawijining fitur saka A3SM Underwater Vehicle .... Kepala homing rudal MICA uga diganti saka radar aktif menyang matriks inframerah"

              Aku mung ngomong yen GOS ora diganti, nanging mung milih versi (sing wis ana) karo IR-GOS.
              1. Fizik M
                Fizik M 21 Juli 2019 12:49
                0
                Kutipan saka nks
                Aku mung ngomong yen GOS ora diganti, nanging mung milih versi (sing wis ana) karo IR-GOS.

                opsi karo ARLGSN Miki muncul sadurungé
                R&D babagan kapal selam pertahanan rudal ing antarane wong Prancis wis aktif maneh ing taun 90-an, SAMPEYAN karo matriks IR GOS

                Dadi dheweke uga ora duwe watesan kasebut.

                lan wadhah exoset dhewe ngerti "iki"? ;)
                1. nks
                  nks 21 Juli 2019 12:57
                  0
                  Ora ngganti apa-apa :) Apa sampeyan mikir serius yen ing 90s MATRA digawe versi karo IR seeker mung kanggo DCNS introduce demonstrator A20SM-UV 3+ taun mengko? A URVV siji ing rong versi karo GOS beda wis ngrancang ing 80s minangka sistem gegaman Rafal.
                  1. Fizik M
                    Fizik M 21 Juli 2019 15:40
                    -1
                    Kutipan saka nks
                    A URVV siji ing rong versi karo GOS beda wis ngrancang ing 80s minangka sistem gegaman Rafal.

                    karya karo ARGSN ana ahead saka jadwal
                    Kutipan saka nks
                    20+ taun sabanjure, DCNS ngenalake demonstrator A3SM-UV

                    iki "demonstrator" murub bali saka kapal selam bali ing 90s
                    (ora ana bukti)
                    1. nks
                      nks 21 Juli 2019 19:32
                      0
                      Aku ora ragu :)
                      1. Fizik M
                        Fizik M 22 Juli 2019 17:02
                        0
                        Kutipan saka nks
                        Aku ora ragu :)

                        Monsieur, "Mratelakake panemume" murah sampeyan ngambang cilik banget
                        mine - ndeleng 20 Juli 2019 15:59
                        ing tingkat dokumen kasebut, topik kasebut ora tau diunggahake
                2. nks
                  nks 21 Juli 2019 14:59
                  0
                  Kutipan: Fizik M
                  lan wadhah exoset dhewe ngerti "iki"? ;)

                  Wadhah kasebut ora diidini ngguyu Produsèn ngandika iku ora. Aku ora duwe alesan kanggo ora pracaya marang, awit aku ora weruh masalah technical wujud kene kanggo introduce watesan kuwi. Apa sampeyan bisa menehi jeneng? Saka ngendi sampeyan entuk 50m?
                  1. Fizik M
                    Fizik M 21 Juli 2019 15:43
                    -1
                    Kutipan saka nks
                    ngguyu Lan Produsèn claims iku ora. Aku ora duwe alesan kanggo ora pracaya marang

                    Teologi ora narik kawigatenku
                    supaya kanggo "pracaya" - kanggo "dewa Kuze"

                    lan apa prabédan antarane rudal sing metu saka 100-150 m saka sing metu "kurang saka 50" Aku ngerti ora mung minangka pangembang (kalebu pribadi ngerti sing digawe), nanging uga operator (loro sing lan liya-liyane - "urip" ing torpedo lan liya-liyane)
                    dadi apa babagan "ambane gedhe" (Mesthi) saka "wadhah Kranetsuz" - iki kanggo "Dewa Kuza"
                    1. nks
                      nks 21 Juli 2019 19:35
                      0
                      Sampeyan ndeleng carane kita cepet tekan negara kosong makna - Aku malah ora perlu kanggo golek bukti :) Aku banjur deleng data pangembang, lan sampeyan kurban kula kanggo pracaya pengalaman, kang ora ana hubungane karo senjata iki. sistem. Kredo klasik ad absurdum
                      1. Fizik M
                        Fizik M 22 Juli 2019 17:05
                        0
                        Kutipan saka nks
                        Aku malah ora perlu golek bukti. :) I

                        Monsieur, sampeyan mung murah tro-lo-lo
                        Kutipan saka nks
                        deleng data pangembang

                        yyyyyyyyyyyyy
                        lol
                        lan saiki aku nangis amarga lelembut (lan Melas kowe ngguyu )
                        Kutipan saka nks
                        Sampeyan kurban kula kanggo pracaya pengalaman, kang ora ana hubungane karo sistem gegaman iki

                        monsieur, lajeng ingkang panjenengan kersa njerit omong kosong inggih menika materi mata kuliah kadet kelas 3 (PLO NK lan PL)
                        THK
                        dadi pindhah menyang sofa, YOU wis kesel ngenteni bebek ana, lan rub Murzilki ing wong
                      2. nks
                        nks 22 Juli 2019 21:48
                        0
                        Kutipan: Fizik M
                        mekaten materi mata kuliah kadet kelas 3 (PLO NK lan PL)

                        Dadi piring iki saka buku kursus? Aku mung klarifikasi..
                      3. Fizik M
                        Fizik M 23 Juli 2019 11:59
                        0
                        Kutipan saka nks
                        Dadi piring iki saka buku kursus? Aku mung klarifikasi..

                        ora, mesthi
                        Dokumen 2014, mesthi mbukak (nanging umume ora umum)
                        lan siswa kursus (disiplin "Misil anti-kapal selam") yaiku pitungan mesin PLR lan lintasan - taun kaping 3 VVMU
                      4. nks
                        nks 23 Juli 2019 21:11
                        0
                        Nah, sampeyan wis ndeleng unsur muncung / ngunci kapsul Exocet? Ing kana, siji-sijine sing bisa ditaksir saka njaba yaiku tekanan apa sing dirancang kanggo membran ngunci ing stopkontak muncung (sanajan aku ragu manawa iki bisa ditindakake kanthi mripat yen ora ditulis kanthi jelas ing kana)
                      5. Fizik M
                        Fizik M 26 Juli 2019 19:57
                        0
                        Kutipan saka nks
                        Nah, sampeyan wis ndeleng unsur muncung / ngunci kapsul Exocet? Mung ana sing bisa ditaksir saka njaba,

                        STE PIYE?!?! ora
                        nanging DIMENSI mesin, lan syarat kanggo kekuatan (lan bobot !!!) saka kapsul - cukup
                        Miturut cara, google "tag rega" kapsul kanggo "kapak" - banget nyengsemaken;)
                      6. nks
                        nks 26 Juli 2019 23:23
                        0
                        Lan carane sampeyan ngira ukuran mesin (bisa uga sumber bahan bakar sawise kabeh?) Taksiran? Pungkasane, sampeyan pengin VSM pira? Kajaba karo massa (!!!), uga, kekuwatan isih ora ana ing endi wae - kadhangkala sampeyan bisa ndeleng logam tipis, nanging mung VSM katon dirancang kanggo sawetara puluhan atmosfer (kalebu conto pameran ing bagean kasebut)
                        Kutipan: Fizik M
                        Miturut cara, google "tag rega" kapsul kanggo "kapak" - banget nyengsemaken;)

                        Kanggo apa? Bener, prabédan antarane kapsul VSM lan kaliber banget prasaja iku ateges torpedo-wadhah karo motor roket propelan ngalangi lan, ketoke, iku uga biaya kathah dhewe.
                      7. Komentar wis dibusak.
  32. Viknt
    Viknt 20 Juli 2019 22:39
    -1
    Quote: Pedrodepackes
    mokal kanggo mbuwang wong menyang perang tanpa persiapan, utamane wong sing umure luwih saka 40 taun,


    Dadi dheweke wis luwih saka 20 ing Perang Sipil, persiapan apa sing dibutuhake? Mine ngatur loro pisanan lan kaloro lan tekan omah. Lucky, mesthi, nanging ora saben wong lan ora akeh banget, entuk ing Civil.
  33. Fast_mutant
    Fast_mutant 28 Juli 2019 15:30
    0
    Dadi prau wis mbebayani kanggo pesawat ... perang waja lan cangkang.