Review militèr

Roket pertambangan kanggo MLRS "Smerch"

93
Kanggo MLRS 9K58 Smerch, akeh roket 300 mm kanggo macem-macem tujuan kanthi muatan sing beda-beda wis dikembangake. Kanthi bantuan produk kasebut, sistem kasebut bisa ngrampungake macem-macem misi pertempuran, kalebu pertambangan terpencil ing wilayah kasebut. Amarga rong jinis amunisi, MLRS bisa nggawe alangan mbledhos ranjau kanthi cara infanteri lan kendaraan lapis baja.



Kendaraan tempur 9K58 "Smerch". Foto Vitalykuzmin.net


Universal tegese


Peluncur kendaraan tempur 9K58 kompatibel karo kabeh roket sing ana ing kulawarga 9M55, lan pertambangan kanthi amunisi sing cocog ora mbutuhake latihan khusus. Cukup kanggo pitungan MLRS kanggo ngetik posisi lan geni ing wilayah tartamtu saka terrain.

Roket kanggo pertambangan terrain digabungake kanthi maksimal karo produk 300-mm liyane kanggo Smerch. Awak sing padha karo stabilisator, sistem koreksi lan mesin propelan padhet digunakake. Bentenipun dumunung ing peralatan lan ngisi sirah. Kabeh iki ndadekake iku bisa kanggo menakake release saka amunisi, nanging ing wektu sing padha nyedhiyani expansion perlu saka sawetara.

Proyektil anti-personil pertambangan


Kanggo setelan remot kanggo nutupi ranjau anti-personil, proyektil roket 9M55K3 wis dikembangake. Ing dimensi lan bobot, produk kuwi ora beda-beda saka pluru massal liyane. Dawane 7,6 m, bobot - 800 kg. Desain kasebut nggunakake unsur terpadu.

Sisih sirah projectile 9M55K3 dawane 2,05 m lan massa 243 kg. Isine 64 ranjau anti-personil POM-2 "Edema". Amunisi iki ditumpuk ing wolung baris saben wolung potongan lan dituju ing sumbu proyektil. Ing tataran pungkasan saka pesawat, sirah roket wis dropped. Kanthi bantuan squib, ranjau dibuwang saka awak.


Tata letak proyektil 9M55K3. Gambar Rbase.new-factoria.ru


Proyektil roket 9M55K3 bisa digunakake kanggo tembak ing jarak 20 nganti 70 km. Gumantung saka karakteristik lintasan, tambang kasebar ing area sing ukurane kira-kira 2x2 km. A voli saka 12 cangkang njamin rilis 768 tambang sing ambane area puluhan hektar.

Mina POM-2 minangka produk kanthi dhuwur 180 mm lan massa 1600 g kanthi awak silinder lan sikil sisih kanggo orientasi ing papan. Sensor target dawane papat benang 10 m. Tegangane ndadékaké detonasi hulu ledak 140-g. Sekring dadi bersenjata sajrone 50 detik sawise tiba ing lemah. Self-liquidator dianggo ing interval saka 4 kanggo 100 jam sawise mining.

Kanthi pertambangan remot massive nggunakake Smerch lan projectile 9M55K3, alangi Kapadhetan dhuwur digawe ing dalan saka pasukan mungsuh. A nomer akeh tambang ing salvo lan dawa pinunjul saka target sensor nambah kamungkinan saka sukses asor saka manpower utawa peralatan sing ora dilindhungi.

Proyektil anti-tank


Kanggo ngatur alangan ing dalan kendaraan wojo dikembangaké roket 9M55K4. Arsitekture padha karo 9M55K3 lan amunisi Smerch liyane. Bedane mung ana gandhengane karo tata letak lan peralatan sirah. Ing awak gabungan rudal kasebut, tambang anti-tank PTM-3 diangkut.


Tambang anti-personil POM-2 ing posisi tembak. Foto dening Wikimedia Commons


Produk PTM-3 misuwur amarga ukurane sing signifikan, mula mung 300 tambang sing bisa dipasang ing proyektil roket 25 mm. Padha diselehake ing limang undakan saka limang bêsik saben karo orientasi ing sumbu longitudinal projectile. Squib digunakake kanggo ngetokake ranjau saka hulu ledak sing bisa dicopot. Saka sudut pandang fitur utama panggunaan pertempuran, proyektil 9M55K4 kanthi tambang PTM-3 meh padha karo rudal 9M55K3 kanthi amunisi POM-2.

Salvo lengkap rudal 9M55K4 njamin instalasi 300 tambang ing jarak 20 nganti 70 km. Peluncuran kasebut njamin pertambangan ing wilayah sing ukurane udakara 2x2 km. Kapadhetan rata-rata pertambangan tekan 7,5 menit saben hektar, sing cukup kanggo ngrusak kendaraan lapis baja sing maju. Sawetara voli ing siji wilayah, masing-masing, nambah Kapadhetan instalasi tambang lan kuwalitas pertempuran saka alangi.

Tambang PTM-3 nduweni awak persegi panjang, sing paling akeh diwenehake menyang hulu ledak. Dawane produk - 330 mm, bobot - 4,9 kg kanthi muatan 1800-g. Tambang kasebut dilengkapi sekring magnetik non-kontak VT-06, sing nanggepi owah-owahan ing lapangan utawa gerakan amunisi. Transfer menyang posisi pertempuran sawise tiba ing lemah njupuk bab menit. Pakaryan tempur luwih saka 16 nganti 24 jam, sawise iku diaktifake self-liquidator. Target kasebut kena jet kumulatif menyang undercarriage utawa ngisor. Kanggo mbentuk jet, pesawat sisih tambang dirancang ing wangun corong kumulatif.

Kualitas positif


MLRS "Smerch" nduweni sawetara kaluwihan sing kondhang. Anane rong roket pertambangan menehi kemampuan karakteristik lan menehi kaluwihan anyar, kalebu liwat sarana teknik sing ana kanggo nyetel alangan.


Roket 9M55K4 ing bagean. Gambar Rbase.new-factoria.ru


Kaping pisanan, kasunyatan sing ana warheads karo tambang kanggo rudal 9M55 minangka plus. Roket kasebut bisa ngirim beban ing jarak nganti 70 km, sing migunani kanggo nyerang lan nyiapake alangan. Siji peluncur 9K58 kanthi siji salvo bisa ngirim 300 anti-tank utawa 768 ranjau anti-personil menyang titik tartamtu lan nyebarake wilayah sing akeh. Kualitas tempur baterei kanthi amunisi kasebut jelas.

Ing proyek 9M55K3 lan 9M55K4 dileksanakake kabeh kaluwihan karakteristik saka instalasi remot tambang ing uncalan. A penghalang mine-mbledhos bisa digawe ing sembarang wayahe ing dalan saka mungsuh obah. Jangkoan rudal sing wis ana, uga nyederhanakake acara kasebut.

Ing ngarsane cangkang pertambangan kanggo MLRS nganti sawetara nyederhanakake lan nyepetake panyipta alangan. Thanks kanggo wong-wong mau, tentara entuk kesempatan kanggo ngatasi masalah kasebut ora mung karo pasukan pasukan teknik, nanging uga karo keterlibatan artileri roket. Mangkono, rong struktur ana ing rangking bebarengan, bisa nggunakake tambang - malih, salah siji saka wong-wong mau bisa ngirim jotosan langsung menyang mungsuh.

Wigati dicathet yen roket 9M55K3 lan 9M55K4 mung siji-sijine. Negara manca wis bola-bali nyoba nggabungake MLRS lan tambang kanggo macem-macem tujuan, nanging karakteristik "Smerch" minangka sistem pertambangan ora bisa diulang maneh. Kajaba iku, ing tentara sawetara negara maju, kayata Amerika Serikat, ora ana roket pertambangan.

Ing pinggir


Nanging, kanggo kabeh kaluwihan, misil pertambangan kanggo macem-macem sistem roket peluncuran dudu sarana utama kanggo instalasi remot alangan. Model peralatan liyane, sing ana ing layanan karo unit teknik, akeh digunakake kanggo nyelehake tambang ing permukaan.


Model tambang anti-tank PTM-3. Foto Russianarms.ru


Ing negara kita, ana kompleks pertambangan kanthi njupuk amunisi saka kaset nggunakake peluncur khusus. Sing terakhir bisa diselehake ing sasis roda lan dilacak utawa ing helikopter. Ngliwati terrain, lapisan ranjau kasebut njupuk jinis amunisi sing dibutuhake lan ninggalake jalur pertambangan.

MLRS karo cangkang pertambangan lan lapisan ranjau duwe ciri lan fitur kerja sing beda. Nanging, loro-lorone bisa digunakake kanggo ngatasi masalah ing kahanan sing beda-beda lan kanthi mangkono nglengkapi saben liyane. Dadi, karya utama ing instalasi tambang bisa ditindakake dening sappers kanthi lapisan ranjau tanah sing njupuk tambang. Kanggo pertambangan remot, sampeyan bisa nggunakake sistem helikopter utawa roket.

Ing praktik, iku "tradisional" minelayers sing dadi sarana pertambangan sing luwih trep, cocok kanggo digunakake ing pirang-pirang kasus. Nanging, MLRS kanthi amunisi khusus penting banget. Tetep ana ing pinggir, senjata khusus kasebut menehi pasukan kaluwihan tartamtu tinimbang mungsuh. Panggunaan sing tepat ngidini sampeyan nemtokake asil perang.
Pengarang:
93 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ⅴ - dendam
    Ⅴ - dendam 18 Juli 2019 05:38
    +9
    Ing praktik, iku "tradisional" minelayers sing dadi sarana pertambangan sing luwih trep, cocok kanggo digunakake ing pirang-pirang kasus. Nanging, MLRS kanthi amunisi khusus penting banget. Tetep ana ing pinggir, senjata khusus kasebut menehi pasukan kaluwihan tartamtu tinimbang mungsuh. Panggunaan sing tepat ngidini sampeyan nemtokake asil perang.
    Ing tangan siji, sampeyan bisa mine adoh yen sampeyan ora duwe wektu. Lan uga ing kasus trapping, nalika wilayah kasebut ora ditambang khusus kanggo mungsuh, banjur "op". Utawa bisa ing mungsuh mundur, nalika iku ora bisa kanggo mine rute uwal kang.
    Ana akeh opsi, teknik kuwi tansah migunani!
    1. Lopatov
      Lopatov 18 Juli 2019 08:24
      +3
      Kutipan: Ⅴ - vendetta
      Ana akeh opsi, teknik kuwi tansah migunani!

      ngguyu

      "Cangkang RV&A sing ana bisa nindakake tugas ing ngisor iki:
      -- kanggo tambang terrain ing wilayah konsentrasi (disposisi) pasukan mungsuh, rute maju, rute maneuver (penarikan), garis penyebaran ing formasi pra-pertempuran (pertempuran);
      -- kanggo netepake lapangan ranjau kanggo nutupi flanks lan joints mbukak, kesenjangan ing formasi perang, wilayah landing udhara saka pasukan grapyak, peranganing cedhak ing minefields ditetepake dening cara engineering, nambah efektifitas saka alangan liyane lan alangan alam;
      - kanggo mine wilayah kebangkrutan saka udhara (segara) saka mungsuh; kanggo tambang posisi senjata pemusnah lan rute gerakan.

      Objek khas yaiku: unsur PU; batalyon artileri (baterei) ing pawai; baterei (platoon) saka artileri lapangan ing posisi tembak (wiwitan); tank (motorized infantri, infanteri) perusahaan ing wilayah konsentrasi; batalyon (perusahaan) ing pawai, garis penyebaran lan transisi menyang serangan; helikopter ing situs kebangkrutan; titik seluler lapangan kanggo panyimpenan senjata nuklir (titik kanggo pasokan amunisi konvensional, bahan bakar) lan fasilitas liyane. Kajaba iku, wilayah-wilayah terrain lagi ditambang, ing ngendi tumindak pasukan mungsuh lan panyebaran obyek-obyek sing dikarepake.
      (c) Buku Teks S&UO saka Kolomna.
  2. kn54
    kn54 18 Juli 2019 06:32
    +1
    Ora ana watesan kanggo kasampurnan.
  3. Profesor
    Profesor 18 Juli 2019 06:41
    -16
    Peluncur kendaraan tempur 9K58 kompatibel karo kabeh roket sing ana ing kulawarga 9M55, lan pertambangan kanthi amunisi sing cocog ora mbutuhake latihan khusus. Cukup kanggo pitungan MLRS kanggo ngetik posisi lan geni ing wilayah tartamtu saka terrain.

    Iki minangka salah sawijining kekurangan utama sistem kasebut. Tambang, kaya sing sampeyan ngerteni, kudu dipasang kanthi wicaksana, lan ora dingerteni ing ngendi nyebar ing jarak 70 km. Iki kabeh ilmu. Lan pasukan kavaleri Tatar-Mongolian ora nyerang kaya walang. Kajaba iku, perlu kanggo nggawe peta ranjau, yen tambang kasebut bakal nyebabake luwih akeh gawe piala kanggo sampeyan tinimbang mungsuh.

    Amunisi sing ora ana gunane. negatif
    1. PSih2097
      PSih2097 18 Juli 2019 07:10
      + 14
      Quote: profesor
      yen ora, tambang iki bakal gawe piala kanggo dhewe tinimbang kanggo mungsuh.

      kanggo perkara kaya ngono, ana likuidator dhewe ing tambang ...
      1. kumandhang ala
        kumandhang ala 18 Juli 2019 07:58
        +2
        Lho, kok sampeyan ngomong babagan iki? ngguyu
      2. Abang_Baron
        Abang_Baron 18 Juli 2019 15:33
        +9
        Iki ditulis babagan kaping pirang-pirang ing artikel, nanging sing maca huruf iki.
    2. igorbrsv
      igorbrsv 18 Juli 2019 07:15
      +2
      Dadi sawise kabeh, kemungkinan serangan bakal digagalake. Nalika tambang lagi dibusak ... Lan padha ora bakal cilaka dhewe. Dheweke ngrusak awake dhewe sawise wektu. Nyuwun
      Nah, aku ngerti saka artikel kasebut
    3. Lopatov
      Lopatov 18 Juli 2019 08:14
      + 12
      Quote: profesor
      Amunisi sing ora ana gunane.

      Apa sampeyan nyoba dadi bodho maneh?

      Coba tebak sepira cepet Angkatan Udhara Israel bisa njupuk pesawat kasebut menyang udhara yen divisi Tornado "wiji" area parkir pesawat kanthi "koktail" ranjau anti-personil lan anti-kendaraan?

      Kepiye tentara artileri Israel bisa nindakake "maneuver anti-geni" yen wilayah posisi tembak "disebar"?

      Sepira cepet kolom waja Israel bisa lelungan kanggo nyegah mungsuh nggunakake HTO yen rute kasebut akeh banget karo ranjau anti-tank lan anti-personil? Dadi "cepet" supaya bisa dirusak dening RS sing ora "pinter" dhuwur?
      1. Profesor
        Profesor 18 Juli 2019 09:27
        -3
        Kutipan: Lopatov
        Coba tebak sepira cepet Angkatan Udhara Israel bisa njupuk pesawat kasebut menyang udhara yen divisi Tornado "wiji" area parkir pesawat kanthi "koktail" ranjau anti-personil lan anti-kendaraan?

        Apa sampeyan ngomong babagan jaran bunder ing vakum?
        1. Ora ana sing bakal ngidini divisi Tornado nyedhaki jarak tembakan ing lapangan terbang.
        2. Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo inflict serangan salvo ing area parkir pesawat (apa jenis panggonan iki?), Sampeyan kudu numpes pesawat iki langsung, lan ora mine beton. Gunakake amunisi kluster. 20% dadi tambang miturut hukum distribusi Normal.
        3. Pesawat ana ing papan perlindungan konkrit sing ditutup.

        4. Unit Siluk Ptsatsot ngrampungake tugas ngresiki tambang kanthi bang. Iki dibuktekake kanthi pengalaman pertempuran.
        5. "Smerch" dadi "dhuwur-tliti" sing ora kamungkinan kanggo bisa mine "wilayah parkir pesawat". Sampeyan kudu menyang bandara.

        Kutipan: Lopatov
        Kepiye tentara artileri Israel bisa nindakake "maneuver anti-geni" yen wilayah posisi tembak "disebar"?

        Tambang anti-personil? Para sappers bakal ditimbali lan bakal nindakake tugase. Lha kok ora enggal-enggal digebugi para penembak nganggo "tornado" sing ora ana analoge ing jagad iki supaya ora ana sing bisa maneuver?

        Kutipan: Lopatov
        Sepira cepet kolom waja Israel bisa lelungan kanggo nyegah mungsuh nggunakake HTO yen rute kasebut akeh banget karo ranjau anti-tank lan anti-personil? Dadi "cepet" supaya bisa dirusak dening RS sing ora "pinter" dhuwur?

        Ngatasi ranjau minangka rutinitas kanggo unit tank. Ora mengaruhi "kacepetan" promosi. Lan kene, apa sampeyan ora mencet unit dhewe? Akurasi ora ngidini? Dadi tuku cangkang saka Cina. Dheweke luwih akurat.


        Kutipan saka igorbrsv
        Dadi sawise kabeh, kemungkinan serangan bakal digagalake. Nalika tambang lagi dibusak ... Lan padha ora bakal cilaka dhewe. Dheweke ngrusak awake dhewe sawise wektu. Nyuwun
        Nah, aku ngerti saka artikel kasebut

        Aja mikir babagan self-liquidators.
        1. Nyrobsky
          Nyrobsky 18 Juli 2019 10:05
          +2
          Quote: profesor
          Amunisi sing ora ana gunane.

          Mulane ana sing nyoba mbaleni iki nglirik
          Negara manca wis bola-bali nyoba nggabungake MLRS lan tambang kanggo macem-macem tujuan, nanging karakteristik "Smerch" minangka sistem pertambangan ora bisa diulang maneh.
          1. Profesor
            Profesor 18 Juli 2019 10:19
            -1
            Kutipan: Nyrobsky
            Mulane ana sing nyoba mbaleni iki

            Donya kita kebak barang-barang sing ora ana gunane sing nyoba ngedol kita kanthi ngomong babagan "gunane".



            PS
            Hit mangsa.
          2. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 18 Juli 2019 10:30
            +2
            Wigati dicathet yen roket 9M55K3 lan 9M55K4 mung siji-sijine. Negara manca wis bola-bali nyoba nggabungake MLRS lan tambang kanggo macem-macem tujuan, nanging karakteristik "Smerch" minangka sistem pertambangan ora bisa diulang ... Sawise maca fragmen iki, bisa uga ana kesan yen ing NATO "umume" ora ana NURS kanggo pertambangan jarak jauh kanggo MLRS. Nanging iki ora kaya ... ing pungkasan abad pungkasan, NURS kasebut dikembangake ing NATO. Contone, kanggo MLRS "LARS-1 / 2 '' (Jerman) ana DM70, DM711 karo tambang anti-tank AT-1 (8), AT-2 (5) ... MLRS " Teruel '' (140). mm ... Italia)
        2. bocah ala
          bocah ala 18 Juli 2019 13:17
          +1
          Quote: profesor
          Aja mikir babagan self-liquidators.
          Iki dudu tambang
          1. skeptis jahat
            skeptis jahat 18 Juli 2019 13:42
            +2
            Sapa sing peduli? Iku ora babagan apa tambang dudu tambang, nanging babagan linuwih saka self-liquidators. Lan ing SPBE uga ana self-liquidator.
            1. bocah ala
              bocah ala 18 Juli 2019 13:56
              0
              Quote: skeptis jahat
              Lan ing SPBE uga ana self-liquidator.


              Yen nalika mudhun, unsur pertempuran ora bisa nemokake target, banjur mung tiba ing lemah, sawise sistem inframerah terus ngawasi wilayah kasebut lan nggoleki target kanthi teken termal sing khas. Ing mode iki, unsur pertempuran ngarahke dhewe dadi jenis tambang anti-tank lemah. Kerja ing mode iki terus nganti baterei wis entek. Sawisé iku, prodhuk dipateni.
              1. skeptis jahat
                skeptis jahat 18 Juli 2019 15:20
                0
                Kanggo sawetara alasan, sampeyan mutusake ora nglebokake tembung "miturut sawetara data", sing ana ing kabeh salinan-tempel fragmen teks iki ing Internet. Aku kaya sumber data iki, digunakake versi standar wektu timer karusakan 1 menit sawise wiwitan sensor infrared. Efektivitas SPBE minangka tambang cedhak nol.
        3. igorbrsv
          igorbrsv 18 Juli 2019 14:32
          +1
          . kok ora kenek unit dhewe

          Dadi saben wong bisa. Banjur ana bedhil sing dicekel, lan tenaga kerja sing dicekel. Sapa banjur kudu mulihake. Fasis sing dicekel banjur mbangun maneh carane akeh omah kanggo kita. Nganti saiki, akeh sing slamet. Kanthi kualitatif lan murah wassat
        4. Lopatov
          Lopatov 18 Juli 2019 17:16
          +4
          Quote: profesor
          Apa sampeyan ngomong babagan jaran bunder ing vakum?
          1. Ora ana sing bakal ngidini divisi Tornado nyedhaki jarak tembakan ing lapangan terbang.
          2. Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo inflict serangan salvo ing area parkir pesawat (apa jenis panggonan iki?), Sampeyan kudu numpes pesawat iki langsung, lan ora mine beton. Gunakake amunisi kluster. 20% dadi tambang miturut hukum distribusi Normal.
          3. Pesawat ana ing papan perlindungan konkrit sing ditutup.
          4. Unit Siluk Ptsatsot ngrampungake tugas ngresiki tambang kanthi bang. Iki dibuktekake kanthi pengalaman pertempuran.
          5. "Smerch" dadi "dhuwur-tliti" sing ora kamungkinan kanggo bisa mine "wilayah parkir pesawat". Sampeyan kudu menyang bandara.

          1. Lan sapa sing bakal takon?

          2,3 Nyatane, paragraf kasebut bertentangan. Perlu "ngrusak langsung" nanging ing wektu sing padha ora efektif amarga pesawat kasebut ana ing papan perlindungan. Apa sing kudu ditindakake? Sing bener, lapangan ranjau, kanggo nyegah pesawat saka take off. ngiring dening karusakan.

          4. Sembarang unit bakal "nindakake karo bang." Malah bocah-bocah sekolah, yen dilatih. Nanging ... butuh wektu. Lan pesawat manca wis nyabrang tapel wates.

          5. Iku banget akurat. Sampeyan ora kudu nulis omong kosong.
          1. Profesor
            Profesor 18 Juli 2019 19:45
            -3
            Kutipan: Lopatov
            1. Lan sapa sing bakal takon?

            Ora ana sing bakal takon, dheweke bakal nyirnakake sadurunge tekan jarak tembakan. Tampilake conto video?

            Kutipan: Lopatov
            2,3 Nyatane, paragraf kasebut bertentangan. Perlu "ngrusak langsung" nanging ing wektu sing padha ora efektif amarga pesawat kasebut ana ing papan perlindungan. Apa sing kudu ditindakake? Sing bener, lapangan ranjau, kanggo nyegah pesawat saka take off. ngiring dening karusakan.

            Ora, ora bener. Numpes pesawat kanthi amunisi sing dipandu kanthi presisi, kaya sing ditindakake Amerika ing Suriah, lan ora ana sing mabur ing ngendi wae. Apa sampeyan duwe MLRS kanthi amunisi sing dipandu presisi? nglirik


            Kutipan: Lopatov
            4. Sembarang unit bakal "nindakake karo bang." Malah bocah-bocah sekolah, yen dilatih. Nanging ... butuh wektu. Lan pesawat manca wis nyabrang tapel wates.

            ... lagi ngenteni pertahanan udara gagah berani. Takon Asad, dheweke ngalami ing kulit dhewe. Utawa takon dheweke. Dheweke duwe 2 pesawat mungsuh ing akun dheweke.


            Kutipan: Lopatov
            5. Iku banget akurat. Sampeyan ora kudu nulis omong kosong.

            ya wis. miturut hukum distribusi normal. Sampeyan ora bingung karo rudal Cina? nglirik

            Kutipan: Lopatov
            Inggih, ya, nganti tekan kono, nganti wiwit ngresiki ... Unit artileri, sing ora bisa mobilitas, bakal dirusak. Wektu iki cukup kanggo eksplorasi tambahan, banjur sawing lengkap.
            Lan "campuran" lengkap kabeh area tembak kanthi biaya sing njamin karusakan target bakal mbutuhake akeh instalasi, wektu lan pluru.

            Kita duwe sappers ing tatanan pertempuran. opo ora?

            Kutipan: Lopatov
            Rutinitas... Lha, tambang siji bakal dicopot nganggo “trawl”, nggih, kalih, nggih, telu. Banjur, trawl iki, kudu dibuwang menyang tong sampah, lan dilebokake ing sing anyar. Lan ana akeh tambang ... atusan ...

            Apa ora langsung mayuta-yuta tambang? Sappers kita tansah ndhisiki tank. Minefields ora masalah. Ranjau darat luwih angel.

            Kutipan: Lopatov
            Lan apa bab Cina guyon apik. Iku mung RS kanthi koreksi miturut data posisi global mung bisa digunakake kanggo target stasioner. Lan iki mung pertambangan jarak jauh lan ngowahi tank dadi target sing tetep.

            Ora, ora lucu. MLRS dheweke luwih akurat tinimbang sampeyan lan bisa nutupi kolom tank kanthi cepet yen ana sebutan target. Lan ora ana sing kudu ditambang.

            Remot pertambangan minangka conto khas dhuwit sing boroske. Dheweke malah mikir mbuwang tambang anti-tank saka helikopter. wong bodho Yagene, ing operasi pertempuran nyata, ora ana sing ngelingi ide sing apik iki? Nyuwun
            1. Lopatov
              Lopatov 18 Juli 2019 20:05
              +5
              Quote: profesor
              rusak dawa sadurunge tekan ing kadohan saka dijupuk

              Mbuwang topi?

              Quote: profesor
              Ora, ora bener. Numpes pesawat kanthi amunisi sing dipandu kanthi presisi

              Target sing luwih rumit tinimbang amunisi sing dipandu kanthi presisi saiki ditembak mudhun ing Suriah.
              Kajaba iku, iku cukup angel kanggo numpes pesawat "dhuwur tliti" sing njupuk mati.

              Quote: profesor
              Apa sampeyan duwe MLRS kanthi amunisi sing dipandu presisi?

              Kanggo apa? Kita duwe Iskander.
              Kita dudu Amerika, kita ora nindakake perkara sing bodho.

              Quote: profesor
              ya wis. miturut hukum distribusi normal. Sampeyan ora bingung karo rudal Cina?

              Likbez:
              Rudal "Smerchovskie" wiwitane duwe sistem koreksi impuls ing bagian aktif lintasan, ditambah sistem kanggo mbenerake wektu pamisahan warhead.
              Apa bakal ana bukti sing padha "jero" babagan akurasi "tornado" sing ora cukup?
              1. Profesor
                Profesor 19 Juli 2019 19:02
                -2
                Kutipan: Lopatov
                Quote: profesor
                rusak dawa sadurunge tekan ing kadohan saka dijupuk

                Mbuwang topi?

                Sampeyan wis, ya. Kita duwe beda.

                Kutipan: Lopatov
                Target sing luwih rumit tinimbang amunisi sing dipandu kanthi presisi saiki ditembak mudhun ing Suriah.
                Kajaba iku, iku cukup angel kanggo numpes pesawat "dhuwur tliti" sing njupuk mati.

                Apa padha dijupuk mudhun dening awak nguripake nalika arep kanggo ram?

                Apa mining remot gampang - kanggo numpes pesawat "dhuwur-tliti" sing wis njupuk mati?

                Kutipan: Lopatov
                Quote: profesor
                Apa sampeyan duwe MLRS kanthi amunisi sing dipandu presisi?

                Kanggo apa? Kita duwe Iskander.
                Kita dudu Amerika, kita ora nindakake perkara sing bodho.

                Uh-huh, saka meriam nganti manuk pipit. Iskander iku kabeh kita. Luwih apik langsung poplars. Tembak dadi tembak. Miturut cara, bakal ana cukup Iskanders kanggo saben "sparrow"? Pitakonan retorika.

                Kutipan: Lopatov
                Likbez:
                Rudal "Smerchovskie" wiwitane duwe sistem koreksi impuls ing bagian aktif lintasan, ditambah sistem kanggo mbenerake wektu pamisahan warhead.
                Apa bakal ana bukti sing padha "jero" babagan akurasi "tornado" sing ora cukup?

                Apa aku kudu nggoleki komentar Lopatov babagan MLRS Cina sing luwih akurat babagan Rusia utawa ora kanggo ngremehake Lopatov? nglirik

                Kutipan: Lopatov
                Ing tatanan perang artileri? Ora, kita ora.
                Lan saka apa utawa saka sapa para sappers sampeyan ndhelikake ing mburi?

                Doktrin kita iki. Kita ora duwe mburi.

                Kutipan: Lopatov
                Amarga jumlah tambang sing dilebokake dening divisi Smerch ora ana yuta.
                Apa sampeyan duwe masalah karo aritmetika? 12x25=300. 300 PT min min bisa diwenehake dening siji instalasi MLRS.

                Lan kabeh atusan tambang iki ing dalan одного tank? Kepiye babagan hukum distribusi normal? Apa tambang manggoni papan ing lumahing bumi?

                Kutipan: Lopatov
                Sepisan maneh, program pendidikan. Kaping pisanan, umume RS "jarak adoh" Cina padha karo "Smerchevsky". Varian sing dipandu digunakake ing rudal sing jarake ngluwihi 70 km.
                Kapindho, misil kasebut ora bisa nggayuh target sing obah, nyoba nggunakake ing "titik temu" kaya amunisi konvensional larang banget.

                Apa, apa, apa? "pilihan sing dikelola"? Apa kita ora ngomong babagan nalika kita ngomong babagan presisi dhuwur, lan dudu statistik? Apa sampeyan duwe kaya ngono?

                Kutipan: Lopatov
                Tulis layang menyang Pentagon. Dheweke duwe sistem pertambangan jarak jauh sing padha karo kita. Bener, iku rada luwih larang amarga luwih akeh nggunakake penerbangan.

                Lan sing ngandika mung sampeyan supaya dhuwit mudhun saluran?

                Kutipan: Lopatov
                Dheweke nulis yen digunakake ing Irak.

                ... Nanging, padha meneng carane sukses. Bebener?
                1. Lopatov
                  Lopatov 19 Juli 2019 19:27
                  +4
                  Quote: profesor
                  Sampeyan wis, ya. Kita duwe beda.

                  Lan, ya, sampeyan ora nate ngganggu wong sing duwe pertahanan udara lapisan normal. Kaya Iran. Milih mungsuh sing bener iku penting. Luwih penting kanggo milih wektu nalika dheweke ora bisa mangsuli. Ing kene sampeyan langsung dadi pahlawan.

                  Quote: profesor
                  Apa mining remot gampang - kanggo numpes pesawat "dhuwur-tliti" sing wis njupuk mati?

                  Carane bakal padha njupuk mati? Sepisan maneh, tambang serius. Lan malah demining bakal nimbulaké karusakan ora biso ditompo kanggo landasan pacu lan taxiways. Penerbangan modern pancen angel banget ...

                  Quote: profesor
                  Uh-huh, saka meriam nganti manuk pipit. Iskander iku kabeh kita. Luwih apik langsung poplars. Tembak dadi tembak. Miturut cara, bakal ana cukup Iskanders kanggo saben "sparrow"? Pitakonan retorika.

                  Apa sampeyan mikir yen pejuang Israel kuwi pancen ora ana gunane, nganti melas ngentekake Iskander?
                  Mungkin sampeyan bener ....

                  Quote: profesor
                  Apa aku kudu nggoleki komentar Lopatov babagan MLRS Cina sing luwih akurat babagan Rusia utawa ora kanggo ngremehake Lopatov?

                  Golek 8))))))
                  1. Profesor
                    Profesor 20 Juli 2019 07:26
                    -2
                    Kutipan: Lopatov
                    Lan, ya, sampeyan ora nate ngganggu wong sing duwe pertahanan udara lapisan normal. Kaya Iran. Milih mungsuh sing bener iku penting. Luwih penting kanggo milih wektu nalika dheweke ora bisa mangsuli. Ing kene sampeyan langsung dadi pahlawan.

                    Sing mesthi. Contone, operasi "Medvedka-19". Nggawe program pendidikan? nglirik

                    Kutipan: Lopatov
                    Carane bakal padha njupuk mati? Sepisan maneh, tambang serius. Lan malah demining bakal nimbulaké karusakan ora biso ditompo kanggo landasan pacu lan taxiways. Penerbangan modern pancen angel banget ...

                    maneh. Ing taun 2006, rudal Hezbalon nyerang lapangan udara lan landasan pacu. Apa wektu tundha lepas landas lan pendaratan pesawat? saiki sampeyan ngomong babagan area parkir pesawat. Saiki ora masalah maneh?

                    Kutipan: Lopatov
                    Apa sampeyan mikir yen pejuang Israel kuwi pancen ora ana gunane, nganti melas ngentekake Iskander?
                    Mungkin sampeyan bener ....

                    Sampeyan ora mangsuli pitakonku.

                    Kutipan: Lopatov
                    Golek 8))))))

                    Panelusuran liyane? nglirik
                    https://topwar.ru/158017-v-tehmashe-rasskazali-o-rabotah-po-novoj-rakete-monolit.html#comment-id-9372346

                    https://topwar.ru/92353-belarus-primet-na-vooruzhenie-novye-sistemy-zalpovogo-ognya.html#comment-id-5682253

                    Kutipan: Lopatov
                    ana. Lan posisi tembak artileri ana ing kana.

                    Sampeyan luwih ngerti. Kita ora bakal mbahas kasunyatan manawa artileri kita saka papan penyebaran permanen tekan ibukutha negara mungsuh. Pira baterei sing nyabrang tapel wates Libanon ing taun 2006? Lan ing 2014, tapel wates karo gas?

                    Kutipan: Lopatov
                    timah. Apa sampeyan tau ndeleng kolom tank sing obah ing dalan?

                    Timah tenan. 300 tambang sing kasebar ing wilayah gedhe miturut hukum distribusi Normal kabeh bakal ana ing dalan tank. Ig Bebungah Nobel ing studio.

                    Kutipan: Lopatov

                    Apa jenis pengampunan lisan iki?
                    Apa sampeyan ora ngerti yen roket Smerch ora diarahake?
                    Sanadyan mangkono. Kanggo kisaran kasebut, koreksi kanggo OUT plus koreksi wektu pamisahan hulu ledak cukup. Bakal ana sing luwih dawa - bakal entuk kontrol liwat INS + GLONASS
                    Nanging ing wektu sing padha, sanajan nganggo GLONASS, dheweke ora bakal dadi "presisi dhuwur"
                    Aku ora bakal nganakake program pendidikan, sampeyan bakal nemokake apa senjata presisi dhuwur

                    Nalika padha "nampa" lan "dadi" banjur kita bakal ngomong, nanging saiki aku mbaleni pitakonan: "Apa sampeyan duwe cangkang MLRS presisi dhuwur"? Apa ana sing dikelola? Apa ana sing bisa dibenerake?

                    Kutipan: Lopatov
                    Nganti saiki, ora ana bantahan serius sing ndhukung pernyataan kasebut. Siji pipi puffing "kita ngerti carane ngalahake wong goroh ing wong akeh ing gang, lan mulane kita bisa sijine boxer siji"

                    Argumentasi paling apik kanggo ora ana gunane sistem iki yaiku kekurangan pengalaman pertempuran sing positif.

                    Kutipan: Lopatov
                    Apus liyane. Tambang kanggo tentara modern dibutuhake utamane kanggo mbatesi mobilitas unit mungsuh. Lan ora kanggo mateni peralatan lan wong. Sampeyan ora ngerti iki, lan mulane ora ngerti makna pertambangan remot

                    Amerika, ketoke, bisa mbatesi mobilitas unit tentara Irak, mula, sistem pertambangan remot dikembangake, lan latihan ditindakake kanthi aktif.

                    Sampeyan ndeleng, lan kene aku bener. Highley kaya diwiwiti. ngguyu
                    1. Lopatov
                      Lopatov 20 Juli 2019 07:58
                      +4
                      Quote: profesor
                      Sing mesthi. Contone, operasi "Medvedka-19". Nggawe program pendidikan?

                      Sampeyan isih bakal kelingan jaman Golda ... Wiwit iku, Israel wis akeh owah-owahan ....
                      Lan sanajan, kahanan konfrontasi antarane pesawat paling anyar lan sistem pertahanan udara umur rong puluh taun ing versi ekspor neutered jelas nguntungake kanggo Israel.


                      Quote: profesor
                      maneh. Ing taun 2006, rudal Hezbalon nyerang lapangan udara lan landasan pacu. Apa wektu tundha lepas landas lan pendaratan pesawat? saiki sampeyan ngomong babagan area parkir pesawat. Saiki ora masalah maneh?

                      Sampeyan ora perlu nguripake wong bodho ... Tambang ambruk, contone, ing landasan pacu. Aku munggah ing "pertempuran", mbuwang "antena" saka stretch marks. Lan mekaten. Pesawat ora bisa lepas landas. Demolition diwiwiti. Iku mung bisa rampung dening demolition. Sembarang upaya kanggo mindhah bakal micu. Dirusak. Ana pecahan, puing-puing, lebu liyane ing jalur kasebut. Mbusak. Yen ora, mesin Khan.
                      Pitakon?
                      Ing parkir lan taxiways, padha bener. Ora mungkin kanggo nglayani pesawat, nyedhaki mung kanthi ati-ati, reresik tambang rumit amarga kudu njamin keamanan pesawat lan peralatan.

                      Lan uga, aja lali, ora bakal dadi pirang-pirang rudal Hezbalon, bakal dadi atusan tambang. Akeh atusan. Divisi paling cilik kanthi rong instalasi ing baterei kira-kira 18 atus tambang.

                      Quote: profesor
                      Panelusuran liyane?

                      Panelusuran liyane.
                      Akurasi 107 mm turbojet RS nduweni hubungan sing padha karo akurasi MLRS kaliber gedhe jarak jauh karo akurasi bedhil 7.62 karo akurasi bedhil 155 mm.

                      Sampeyan ngarep-arep yen aku bakal kesed ngetutake tautan kasebut?
                      1. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 07:20
                        -2
                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan isih bakal kelingan jaman Golda ... Wiwit iku, Israel wis akeh owah-owahan ....
                        Lan sanajan, kahanan konfrontasi antarane pesawat paling anyar lan sistem pertahanan udara umur rong puluh taun ing versi ekspor neutered jelas nguntungake kanggo Israel.

                        Apa sampeyan wis nguwasani materi? Apa sampeyan wis maca babagan kapadhetan pertahanan udara ing Lembah Bekaa? Sapa sing ngatur sistem kasebut? Pitakonan liyane?

                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan ora perlu nguripake wong bodho ... Tambang ambruk, contone, ing landasan pacu. Aku munggah ing "pertempuran", mbuwang "antena" saka stretch marks. Lan mekaten. Pesawat ora bisa lepas landas.

                        Mungkasi crita. Tampilake carane tambang iki bakal burrow menyang beton.

                        Kutipan: Lopatov
                        Ing parkir lan taxiways, padha bener. Ora mungkin kanggo nglayani pesawat, nyedhaki mung kanthi ati-ati, reresik tambang rumit amarga kudu njamin keamanan pesawat lan peralatan.

                        Tampilake area parkir lan taxiways kanthi panah. Ing endi pesawat dilayani?


                        Kutipan: Lopatov
                        Lan uga, aja lali, ora bakal dadi pirang-pirang rudal Hezbalon, bakal dadi atusan tambang. Akeh atusan. Divisi paling cilik kanthi rong instalasi ing baterei kira-kira 18 atus tambang.

                        1. Sampeyan ora bakal tekan jarak tembak, ora mung karo divisi, nanging uga karo kendaraan siji. Video babagan carane kedadeyan ing kasunyatan kanggo nuduhake?
                        2. Kanthi akurasi sampeyan, coba tekan lapangan udara, ora ana landasan pacu.
                        3. Hezbalon ngluncurake ewonan roket. Sawetara wong kanthi hulu ledak satus kg nyerang lapangan udara. Kepiye carane iki mengaruhi operasi bandara?

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Panelusuran liyane?

                        Panelusuran liyane.
                        Akurasi 107 mm turbojet RS nduweni hubungan sing padha karo akurasi MLRS kaliber gedhe jarak jauh karo akurasi bedhil 7.62 karo akurasi bedhil 155 mm.

                        Sampeyan ngarep-arep yen aku bakal kesed ngetutake tautan kasebut?

                        Apa aku uga bisa nggoleki akurasi Tornado lan mitra Cina? Apa sampeyan keberatan? Aku duwe memori apik. Aku kelingan mutiaramu.

                        Kutipan: Lopatov
                        Lha, apa sing dakkandhakake? Artileri sampeyan, miturut sampeyan, ana ing mburi. Ora mung ing mburi, nanging "ing panggonan penyebaran permanen."
                        Sappers sampeyan, maneh, miturut tembung sampeyan, bebarengan karo artileri. Sing, ing mburi, lan ora karo Unit majeng. Padha ndhelikake. Cetha kok tank lan M113 sampeyan diunekake dening "tambang darat gedhe", sing gampang dideteksi.

                        ya wis. Padha kenek mungsuh tanpa miwiti mesin. Apa sampeyan pengin nuduhake video maneh kepiye carane?

                        Pendekatan apa sing bakal sampeyan lakoni, CEP?

                        Minangka kanggo ranjau darat, rejeki ketemu ing wilayah kutha. Ing gambar sampeyan padha ngapusi ing pinggir dalan. Ing laku, padha diselehake ing trowongan utawa disguised minangka watu. Kadhangkala bisa ditemokake, kadhangkala ora. Kabeh beda karo sampeyan. Sappers sampeyan 100% nemokake kabeh ranjau darat lan mulane para pejuang sampeyan ora numpak waja.

                        Kutipan: Lopatov
                        10 Shnobel 8))))) kanggo sampeyan. Apa sing ngalangi sampeyan milih titik ngarahake kaya iki. supaya arah sumbu semi-utama saka elips sawur pas karo arah dalan? Mung ora ngerti lan ora gelem mikir
                        Lan sawise salvo divisi, kita bakal entuk pertambangan sing apik lan padhet. Kajaba iku, sampeyan ora bakal bisa muter lan ngubengi - ana uga tambang.

                        Fisika nemu dalan, CEP. Proses acak sing ora bisa diitung. Contone, arah lan kacepetan angin ing jalur penerbangan ENTIRE, ora akurat ing pabrik amunisi lan omong kosong liyane sing nggawe sampeyan tuku amunisi kanthi tliti dhuwur sing larang.

                        Kutipan: Lopatov
                        Pitakonan: kenapa Merkavs ora duwe misil anti-tank sing dipandu?

                        ana. Acara foto? nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        "proyektil tliti dhuwur" kanggo MLRS, yaiku, nggayuh target titik kanthi kemungkinan luwih saka 50%, ora ana wong ing donya.

                        Aja bingung kenek lan kenek. Azerbaijan duwe MLRS ngidini dijamin tekan target apa wae ing jarak tembak MLRS kanthi siji voli. Israel duwe cangkang MLRS sing dilengkapi karo pencari elektro-optik kanthi akurasi pint-point.
                        https://news.walla.co.il/item/2752584
                        Apa obyek bakal ditabuh sawise ditabuh? Iku kaya rejeki.

                        Pitakonanku bener. Apa sampeyan duwe cangkang MLRS kanthi tliti dhuwur utawa ora? Napa Israel ana, China duwe, nanging sampeyan ora? Yagene sampeyan wis ngembangake cangkang kasebut wiwit taun 2012 yen miturut sampeyan ora ana gunane? Nyuwun

                        Kutipan: Lopatov
                        Apa sampeyan duwe sirah? Suhu? Apa patriot Ukrainia nyopot sampeyan akhir-akhir iki? Dheweke uga duwe "logika" iki asring

                        Ayo dadi pribadi? Bravo. apik
                      2. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 07:39
                        +3
                        Quote: profesor
                        Tampilake carane tambang iki bakal burrow menyang beton.

                        "Profesor", kenapa dheweke butuh? Sampeyan ora perlu, iku cukup sing dumunung ing beton lan ing slightest nyoba kanggo mindhah, iku njeblug.
                        Kene sawetara TCTerms. Yen tambang iki bisa numpes pesawat utawa sawetara jinis peralatan lapangan udara - apik. Iki bakal mbayar dhewe 1000 kaping. Yen dheweke ora bisa, iku uga ora masalah. Iku cukup kanggo sawetara wektu ngalangi operasi saka lapangan udara iki, lan iki uga asil apik.
                      3. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 08:58
                        -2
                        Kutipan saka: svp67
                        Quote: profesor
                        Tampilake carane tambang iki bakal burrow menyang beton.

                        "Profesor", kenapa dheweke butuh? Sampeyan ora perlu, iku cukup sing dumunung ing beton lan ing slightest nyoba kanggo mindhah, iku njeblug.
                        Kene sawetara TCTerms. Yen tambang iki bisa numpes pesawat utawa sawetara jinis peralatan lapangan udara - apik. Iki bakal mbayar dhewe 1000 kaping. Yen dheweke ora bisa, iku uga ora masalah. Iku cukup kanggo sawetara wektu ngalangi operasi saka lapangan udara iki, lan iki uga asil apik.

                        Ora ngalangi. Pinten iki bisa diterangake? Sampeyan bisa mblokir kanthi rong cara:
                        1. Numpes pesawat kaya sing ditindakake Amerika ing Suriah.
                        2. Mining landasan pacu karo bom wektu sing burrow menyang beton lan vilely ngenteni ing swiwi kanggo njeblug. Mangkono uga karo lapangan udara Yordania.
                      4. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 09:02
                        +2
                        Quote: profesor
                        Pinten iki bisa diterangake?

                        Sampeyan mung salah.
                        Quote: profesor
                        Sampeyan bisa mblokir kanthi rong cara:

                        Lan uga kanthi cara kasebut, sing, kanthi cara, diciptakake dening Jerman nalika Perang Dunia II. Sampeyan ora perlu kanggo numpes soko lan nang endi wae, iku cukup ORA kanggo fungsi lapangan udara iki biasane kanggo sawetara wektu.
                      5. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 09:30
                        -2
                        Kutipan saka: svp67
                        Lan uga kanthi cara kasebut, sing, kanthi cara, diciptakake dening Jerman nalika Perang Dunia II. Sampeyan ora perlu kanggo numpes soko lan nang endi wae, iku cukup ORA kanggo fungsi lapangan udara iki biasane kanggo sawetara wektu.

                        Akeh taun wis liwati wiwit Perang Donya II. Deleng citra satelit lapangan udara. Ing endi pesawat? Endi depot bahan bakar? Ing endi depot amunisi? Miturut beton sampeyan, dheweke mulihake kanthi mbuwang beton menyang corong?
                      6. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 09:34
                        +3
                        Quote: profesor
                        Miturut beton sampeyan, dheweke mulihake kanthi mbuwang beton menyang corong?

                        Ing mratelakake panemume, kanggo mbusak tambang iki saka landasan pacu lan ngidini pesawat kanggo njupuk mati lan ndharat, peralatan khusus lan peralatan dibutuhake, lan sing paling Jahwéh, TIME. Sing, ing sektor ngarep iki, tanpa dhukungan udara, akeh perkara sing bisa kedadeyan.
                      7. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 09:49
                        -2
                        Kutipan saka: svp67
                        Quote: profesor
                        Miturut beton sampeyan, dheweke mulihake kanthi mbuwang beton menyang corong?

                        Ing mratelakake panemume, kanggo mbusak tambang iki saka landasan pacu lan ngidini pesawat kanggo njupuk mati lan ndharat, peralatan khusus lan peralatan dibutuhake, lan sing paling Jahwéh, TIME. Sing, ing sektor ngarep iki, tanpa dhukungan udara, akeh perkara sing bisa kedadeyan.

                        Aku kelingan anekdot sing dicritakake dening srengenge babagan wong Yahudi sing mesthine perang dhewe ing kabeh tentara Yahudi.
                        Saben pangkalan udara duwe unit khusus sing tugas kanggo mbusak tambang lan ngilangi akibat saka pamboman. Landasan pacu bakal dipulihake kanthi cepet yen kita ora ngomong babagan bom wektu.
                      8. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 09:52
                        +2
                        Quote: profesor
                        WFP bakal dibalekake kanthi cepet

                        Inggih, uga ... dheweke bakal duwe "ngarep karya" sing nyengsemaken, sawetara puluhan, utawa malah atusan tambang disetel dadi "ora bisa dicopot", lan banjur uga mbusak pecahan saka Strip ... ora bakal tetep nganggur
                      9. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 10:55
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Inggih, uga ... dheweke bakal duwe "ngarep karya" sing nyengsemaken, sawetara puluhan, utawa malah atusan tambang disetel dadi "ora bisa dicopot", lan banjur uga mbusak pecahan saka Strip ... ora bakal tetep nganggur

                        Ora. Tambang ora bakal digali menyang beton, nanging paling apik bakal ana ing kono. Padha bakal sakabeheng adoh karo selang geni menyang selokan.

                        Pertambangan kasebut ora bakal mungkasi operasi lapangan udara.
                      10. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 10:58
                        +1
                        Quote: profesor
                        Padha bakal sakabeheng adoh karo selang geni menyang selokan.

                        Sembarang upaya kanggo ndemek wong-wong mau, apamaneh ngumbah, bakal nyebabake bledosan. Aku mbaleni, padha langsung disetel kanggo non-dicopot. Lan peralatan pemadam kebakaran dhewe bisa nampa "inti serangan" kanggo nanggepi ... Ora kabeh gampang banget
                      11. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 11:42
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Quote: profesor
                        Padha bakal sakabeheng adoh karo selang geni menyang selokan.

                        Sembarang upaya kanggo ndemek wong-wong mau, apamaneh ngumbah, bakal nyebabake bledosan. Aku mbaleni, padha langsung disetel kanggo non-dicopot. Lan peralatan pemadam kebakaran dhewe bisa nampa "inti serangan" kanggo nanggepi ... Ora kabeh gampang banget

                        Detonated ing beton? Lan matur nuwun Gusti. We isi bolongan karo umpluk lan njupuk mati.
                      12. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 11:45
                        +3
                        Quote: profesor
                        We isi bolongan karo umpluk lan njupuk mati.

                        Ya, mangga, sampeyan kudu nambah kabeh detik iki dadi menit, lan menit dadi jam ... lan mabur, lan sajrone wektu iki sawetara "hadiah" isih bisa teka.
                      13. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 11:57
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Quote: profesor
                        We isi bolongan karo umpluk lan njupuk mati.

                        Ya, mangga, sampeyan kudu nambah kabeh detik iki dadi menit, lan menit dadi jam ... lan mabur, lan sajrone wektu iki sawetara "hadiah" isih bisa teka.

                        Ora butuh jam.
                        Yen sampeyan duwe mung siji lapangan terbang kanggo kabeh teater operasi, kang mung ana siji landasan pacu, iku luwih apik kanggo sampeyan ora perang ing kabeh.
                      14. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 11:58
                        +1
                        Quote: profesor
                        Yen sampeyan duwe mung siji lapangan terbang kanggo kabeh teater operasi, kang mung ana siji landasan pacu, iku luwih apik kanggo sampeyan ora perang ing kabeh.

                        Ya sampeyan bener. Nanging aja lali yen kita duwe luwih saka siji utawa sepuluh MLRS kasebut ...
                      15. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 13:42
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Quote: profesor
                        Yen sampeyan duwe mung siji lapangan terbang kanggo kabeh teater operasi, kang mung ana siji landasan pacu, iku luwih apik kanggo sampeyan ora perang ing kabeh.

                        Ya sampeyan bener. Nanging aja lali yen kita duwe luwih saka siji utawa sepuluh MLRS kasebut ...

                        Aja lali yen dheweke bakal ditumpes nalika pawai lan ora ana sing nglilani dheweke teka ing lapangan tembak. Sampeyan ora bakal parasut ing mburi garis mungsuh, ta?
                      16. svp67
                        svp67 21 Juli 2019 14:36
                        0
                        Quote: profesor
                        Aja lali yen dheweke bakal ditumpes nalika pawai lan ora ana sing nglilani dheweke teka ing lapangan tembak.

                      17. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 08:42
                        +1
                        Quote: profesor
                        Apa sampeyan wis nguwasani materi?

                        Dideleng tanggal lan ora maca. Sawise maneh, meh 40 taun kepungkur. Wiwit iku, akeh owah-owahan. Kalebu wong Israel.
                        Mulane, tesis yen Israel mung bisa nendhang wong sing tiba lan luwih becik sing diikat sampeyan ora dibantah.



                        Quote: profesor
                        Mungkasi crita. Tampilake carane tambang iki bakal burrow menyang beton.

                        E .... Lan kenapa dheweke kudu "ngubur"????????
                        Inggih, nguripake otak, pungkasanipun. Tambang ambruk.
                        Yen iki tambang anti-tank, banjur munggah ing platoon pertempuran. Upaya kanggo mindhah ngrusak. Upaya nyedhaki tambang kanthi logam kanthi massa total luwih saka 100 gram minangka bledosan.
                        Yen POM-2 anti-personil. Dheweke mandhiri, mbuwang antena, ngadeg ing medan perang. Upaya kanggo mindhah ngrusak. Kecanthol ing garis fishing - undermining. Yen iki POM-3, detonasi bakal kelakon mung saka langkah - ana sensor sensor seismik.

                        Tegese, mung ana telung cara kanggo mateni tambang kasebut. Utawa narik mati saben "kucing", utawa ngrusak karo biaya overhead, utawa ngenteni nganti self-liquidator bisa. Nganti sedina, kaya sing dakelingake.
                        Kabeh cara dawa, kabeh cara nyebabake karusakan saka lapisan, kabeh cara mbutuhake akeh karya kanggo nyegah fragmentasi pesawat lan peralatan lapangan udara - tambang anti-personil "mlumpat metu"


                        Quote: profesor
                        1. Sampeyan ora bakal tekan jarak tembak, ora mung karo divisi, nanging uga karo kendaraan siji. Video babagan carane kedadeyan ing kasunyatan kanggo nuduhake?

                        nyatane? Kanca sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa. UAV macet REP lan nembak mudhun, radar nyuda REP, sistem komunikasi nyuda REP, padha murub ing pos komando, senjata api, unsur infrastruktur Atusan klompok pasukan khusus roaming mburi lan njeblug, jeblugan, jeblugan ... dilindhungi dening sistem pertahanan udara saka S-300 kanggo paman atos karo "Willows", kabeh dana iki digawa bebarengan menyang sistem siji liwat "Barnaul". Pesawat ditutupi saka udhara. Lan ing wektu iki, divisi tornado ninggalake kanggo posisi. Kepiye carane bisa nyirnakake? Ing kasunyatan, mung mbuwang topi.

                        Quote: profesor
                        2. Kanthi akurasi sampeyan, coba tekan lapangan udara, ora ana landasan pacu.

                        Aku ngelingake sampeyan yen sampeyan durung bisa mbuktekake akurasi Tornado sing kurang. Dadi, kasunyatane ana ing studio, utawa sampeyan bakal ngalami fitnah iki. Malah sewu ulangan saka statement unfounded ora ngowahi iku dadi kasunyatan.

                        Quote: profesor
                        Hezbalon ngluncurake ewonan roket. Sawetara wong kanthi hulu ledak satus kg nyerang lapangan udara. Kepiye carane iki mengaruhi operasi bandara?

                        Rong pluru mabur menyang wilayah lapangan udara tanpa ngrusak infrastruktur lapangan terbang, lan iki nuduhake yen atusan tambang sing rampung ing landasan pacu, taxiways lan area parkir lan layanan pesawat ora bakal nggawe rumit tumindak penerbangan kanthi cara apa wae?
                        Inggih, logis banget. Aku mbaleni pitakonan babagan "dicokot" 8)))))))))))))))))

                        Quote: profesor
                        Apa aku uga bisa nggoleki akurasi Tornado lan mitra Cina? Apa sampeyan keberatan? Aku duwe memori apik. Aku kelingan mutiaramu.

                        Nah, aku wis nulis kanggo sampeyan. Goleki.
                        Apa sampeyan ngarepake aku njaluk sampeyan ora? Lumrahe ora. Sawise kabeh, aku ngerti manawa rudal Cina sing padha dirancang kanthi cara sing padha, uga "splavovtsy" melu pangembangane.

                        Dadi goleki tanpa gagal. Lan banjur asring banget sampeyan wiwit nyuarake swara sampeyan ....
                      18. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 09:20
                        0
                        Kutipan: Lopatov
                        Dideleng tanggal lan ora maca. Sawise maneh, meh 40 taun kepungkur. Wiwit iku, akeh owah-owahan. Kalebu wong Israel.
                        Mulane, tesis yen Israel mung bisa nendhang wong sing tiba lan luwih becik sing diikat sampeyan ora dibantah.

                        ya wis. Operasi Opera lan Operasi Orchard. Sapa sing ana ing kono "ambruk lan luwih becik diikat"? nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        E .... Lan kenapa dheweke kudu "ngubur"????????
                        Inggih, nguripake otak, pungkasanipun. Tambang ambruk.
                        Yen iki tambang anti-tank, banjur munggah ing platoon pertempuran. Upaya kanggo mindhah ngrusak. Upaya nyedhaki tambang kanthi logam kanthi massa total luwih saka 100 gram minangka bledosan.
                        Yen POM-2 anti-personil. Dheweke mandhiri, mbuwang antena, ngadeg ing medan perang. Upaya kanggo mindhah ngrusak. Kecanthol ing garis fishing - undermining. Yen iki POM-3, detonasi bakal kelakon mung saka langkah - ana sensor sensor seismik.

                        Tegese, mung ana telung cara kanggo mateni tambang kasebut. Utawa narik mati saben "kucing", utawa ngrusak karo biaya overhead, utawa ngenteni nganti self-liquidator bisa. Nganti sedina, kaya sing dakelingake.
                        Kabeh cara dawa, kabeh cara nyebabake karusakan saka lapisan, kabeh cara mbutuhake akeh karya kanggo nyegah fragmentasi pesawat lan peralatan lapangan udara - tambang anti-personil "mlumpat metu"

                        Aku nyaranake sampeyan nguripake otak. Kabeh lyrics sampeyan kasebut ora menarik, wiwit kabeh obyek kasebar ing landasan pacu sakabeheng mati menyang selokan bebarengan, lan lapisan rusak dibalèkaké ing sawetara menit, lan iku ora Matter saka tambang utawa saka murub bedhil pesawat. Kawah bom luwih angel. Recovery njupuk puluhan menit. Ora ana pesawat utawa peralatan kritis ing udara terbuka. Aku wis ngirim foto kaping pindho sing sampeyan ora bisa ndeleng titik kosong.

                        Kutipan: Lopatov
                        nyatane?

                        Apa video bakal nuduhake apa sing kedadeyan karo peluncur MLRS ing kasunyatan utawa bakal terus ngrembug babagan jaran bunder ing vakum? Pira voli sing bisa ditindakake dening peluncur Hezbalon ing kasunyatan, sanajan kasunyatane akeh sing didhelikake ing lemah lan ora pindhah ing dalan?

                        Kutipan: Lopatov
                        Aku ngelingake sampeyan yen sampeyan durung bisa mbuktekake akurasi Tornado sing kurang. Dadi, kasunyatane ana ing studio, utawa sampeyan bakal ngalami fitnah iki. Malah sewu ulangan saka statement unfounded ora ngowahi iku dadi kasunyatan.

                        Persis ngelawan. Sampeyan durung bisa mbuktekake akurasi dhuwur Tornado saiki, lan wiwit 2012 kompleks industri militer sampeyan wis ngembangake amunisi sing bisa diatur kanggo Tornado. Apa sampeyan mikir dheweke bodho?

                        Kutipan: Lopatov
                        Rong pluru mabur menyang wilayah lapangan udara tanpa ngrusak infrastruktur lapangan terbang, lan iki nuduhake yen atusan tambang sing rampung ing landasan pacu, taxiways lan area parkir lan layanan pesawat ora bakal nggawe rumit tumindak penerbangan kanthi cara apa wae?
                        Inggih, logis banget. Aku mbaleni pitakonan babagan "dicokot" 8)))))))))))))))))

                        Loro rudal? Kayu bakar saka ngendi? Lan sepisan maneh aku njaluk sampeyan nuduhake papan pangopènan pesawat kanthi salib ing gambar kasebut.

                        Kutipan: Lopatov
                        Nah, aku wis nulis kanggo sampeyan. Goleki.
                        Apa sampeyan ngarepake aku njaluk sampeyan ora? Lumrahe ora. Sawise kabeh, aku ngerti manawa rudal Cina sing padha dirancang kanthi cara sing padha, uga "splavovtsy" melu pangembangane.

                        Tembung kunci "padha", yaiku, ora dikontrol. Mung kita ngomong bab apa padha duwe lan ngatur, lan sampeyan mung ngembangaken. Apa sampeyan ora nulis babagan iki? nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        Dadi goleki tanpa gagal. Lan banjur asring banget sampeyan wiwit nyuarake swara sampeyan ....

                        Aku mesthi bakal nemokake. wassat
                      19. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 10:54
                        +1
                        Quote: profesor
                        Sapa sing ana ing kono "tiba lan luwih becik diikat"?

                        Irak, sing wis perang pirang-pirang taun. Nanging sing lucu yaiku nalika dheweke wiwit nggarap sampeyan karo "Scuds" mengko, sampeyan wedi njawab ...
                        Nanging kabeh iku bener, lirik.
                        Sawise maneh, kahanan wis owah banget sajrone 40 taun.

                        Quote: profesor
                        Video kanggo nuduhake apa sing kedadeyan karo peluncur MLRS ing kasunyatan

                        Tampilake. Saka sampeyan yaiku video karusakan dening Angkatan Udara Israel saka instalasi MLRS Rusia. Katutup dening sistem pertahanan udara Rusia.


                        Quote: profesor
                        Sampeyan ora bisa mbuktekake akurasi dhuwur Tornado saiki

                        Sampeyan wis ngapusi.
                        Ana data resmi saka pabrikan, sawur "nganti 0.3%" saka jarak tembak. (http://mz.perm.ru) Data kasebut ora dibantah dening sapa wae.
                        Dadi njupuk masalah kanggo mbuktekake tuduhan sampeyan babagan Tornado "ora akurat" "

                        Quote: profesor
                        Loro rudal? Kayu bakar saka ngendi?

                        Nanging ana malah luwih sithik? Aku mung ora maca apa-apa bab karusakan. Dadi padha ora. Iki tegese ana sawetara pluru, lan ora ana efek saka nggunakake.

                        Quote: profesor
                        Tembung kunci "padha" yaiku ora dikelola

                        Iku "mirip".
                        Yaiku, kanggo MLRS kaliber gedhe kanthi jarak penerbangan nganti 90 km.
                        Amarga kita ora ana maneh analog saka MLRS jarak jauh Cina ing layanan. Paling ora kanggo saiki. Kita ora duwe "masalah Taiwan", sampeyan ora bisa cepet-cepet karo sawetara

                        Quote: profesor
                        Aku mesthi bakal nemokake.

                        Wis cetha. Kayane sampeyan ora bakal sukses kanggo njaluk sampeyan mangsuli tembung sampeyan.
                      20. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 11:12
                        0
                        Kutipan: Lopatov
                        Irak, sing wis perang pirang-pirang taun. Nanging sing lucu yaiku nalika dheweke wiwit nggarap sampeyan karo "Scuds" mengko, sampeyan wedi njawab ...
                        Nanging kabeh iku bener, lirik.
                        Sawise maneh, kahanan wis owah banget sajrone 40 taun.

                        Sampeyan mulang materi lan ora ngremehake awak dhewe. Irak ana ing dhuwur saka siap tempur. Sapa sing perang karo Suriah nalika kita ngebom reaktor kasebut?
                        Kita tunduk marang provokasi Saddam.

                        2007 taun wis liwati wiwit 40.

                        Kutipan: Lopatov
                        Tampilake. Saka sampeyan yaiku video karusakan dening Angkatan Udara Israel saka instalasi MLRS Rusia. Katutup dening sistem pertahanan udara Rusia.

                        Saiki syarat instalasi kudu Rusia? Apa syarat liyane sing bakal ana?

                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan wis ngapusi.
                        Ana data resmi saka pabrikan, sawur "nganti 0.3%" saka jarak tembak. (http://mz.perm.ru) Data kasebut ora dibantah dening sapa wae.
                        Dadi njupuk masalah kanggo mbuktekake tuduhan sampeyan babagan Tornado "ora akurat" "

                        Mbuktekake manawa pratelan pariwara kasebut bener. wektu iki.
                        0.3% ing jarak 90 km yaiku 270 meter. Proyektil MLRS KVO presisi tinggi 10 m. Hmm ...
                        0.3% ing jarak 120 km yaiku 360 meter. Proyektil MLRS presisi dhuwur KVO 10 m. Hmm ... Hmm .. Iki loro.

                        Kutipan: Lopatov
                        Nanging ana malah luwih sithik? Aku mung ora maca apa-apa bab karusakan. Dadi padha ora. Iki tegese ana sawetara pluru, lan ora ana efek saka nggunakake.

                        Inggih, miturut logika sampeyan, pesawat open-air ngadeg lan ngenteni nganti kenek. Lan miturut logika sampeyan, divisi MLRS bakal gampang nyedhaki jarak tembak ing lapangan terbang. Uga, miturut logika sampeyan, kabeh kesalahan ing donya tundhuk karo hukum distribusi normal. wassat

                        Kutipan: Lopatov
                        Iku "mirip".
                        Yaiku, kanggo MLRS kaliber gedhe kanthi jarak penerbangan nganti 90 km.
                        Amarga kita ora ana maneh analog saka MLRS jarak jauh Cina ing layanan. Paling ora kanggo saiki. Kita ora duwe "masalah Taiwan", sampeyan ora bisa cepet-cepet karo sawetara

                        Mandheg, mandheg, mandheg. Apa tegese nganti saiki? Saiki sampeyan ujar manawa sistem sampeyan cukup akurat lan sampeyan butuh sistem presisi dhuwur sing larang. Apa dumadakan bakal owah?

                        Kutipan: Lopatov
                        Wis cetha. Kayane sampeyan ora bakal sukses kanggo njaluk sampeyan mangsuli tembung sampeyan.

                        ketemu. Dikirim. Nggoleki liyane?
                      21. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 13:05
                        +3
                        Quote: profesor
                        Kita tunduk marang provokasi Saddam.

                        Menarik banget ... Dadi nalika Saddam ngluncurake 38 rudal balistik ing Israel kanthi kemungkinan hulu ledak kimia, sampeyan "aja nyerah marang provokasi" lan njagong kanthi tenang ing celah-celah, nyekel tas topeng gas kanthi tangan sing gemeter.
                        Nalika sawetara roket makeshift saka pipa banyu mabur saka Sektor, sampeyan duwe tantrum perang lan sampeyan langsung nyerang maneh.

                        Pitakonan: kok prabédan ing respon?


                        Quote: profesor
                        2007 taun wis liwati wiwit 40.

                        Pukulan siji saka sudhut, kanthi nyadari yen Suriah ora bakal nesu babagan iki lan bakal ngeculake kabeh sing ana ing rem.
                        Lan langsung ndhelik ing mburi "gopnik gedhe, sing utama ing antarane punk ing wilayah kasebut"
                        Pahlawan. Apa maneh sing bisa dakkandhakake. Nanging iki pancen ora ana hubungane karo apa sing dirembug. Ora ana oposisi saka pertahanan udara Siria, utawa oposisi saka penerbangan Siria, utawa oposisi saka REP Siria, utawa pasukan khusus ing wilayah Israel, utawa peluncuran serangan MFA ing wilayah Israel ... ora ana sing kedadeyan. Mula, conto sing dirembug ora ana hubungane.
                        Lan tesis "ana cukup wani kanggo ngalahake mung ngapusi lan kaiket" maneh dikonfirmasi. Malah ing keluwihan, saka serangan mbales, minangka Wikileaks saksi, Israel disimpen dening bengok banter menyang Damaskus saka Washington. Amerika yakin bakal ana serangan balas dendam, lan bisa uga amunisi kimia.


                        Quote: profesor
                        Saiki syarat instalasi kudu Rusia? Apa syarat liyane sing bakal ana?

                        Kenapa Rusia? Cina.

                        Quote: profesor
                        0.3% ing jarak 90 km yaiku 270 meter

                        Iki tegese 48 roket bakal mabur menyang kilometer persegi kanthi kilometer kanthi salvo divisi. Yaiku, utawa 3072 ranjau anti-personil.

                        Ana uga pitenah babagan topik "ora tliti banget kanggo mlebu ing lapangan udara?"

                        Quote: profesor
                        Inggih, miturut logika sampeyan, pesawat open-air ngadeg lan ngenteni nganti kenek

                        Sampeyan uga bisa ndhelikake. Nanging yen ana tambang ing metu saka wong-wong mau, tambang ing taxiways, lan tambang ing landasan pacu, banjur ora bakal ana efek khusus saka iki. Pesawat kasebut ora bakal bisa langsung mabur.

                        Quote: profesor
                        Saiki sampeyan ujar manawa sistem sampeyan cukup akurat lan sampeyan butuh sistem presisi dhuwur sing larang

                        Maneh goroh terang-terangan. Lan sampeyan mesthi ora isin.

                        Quote: profesor
                        ketemu. Dikirim. Nggoleki liyane?

                        Lan maneh ngapusi. Kosok baline, sampeyan nemokake konfirmasi kasunyatan manawa aku sadurunge negesake kabeh padha karo saiki.
                      22. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 14:15
                        0
                        Kutipan: Lopatov
                        Menarik banget ... Dadi nalika Saddam ngluncurake 38 rudal balistik ing Israel kanthi kemungkinan hulu ledak kimia, sampeyan "aja nyerah marang provokasi" lan njagong kanthi tenang ing celah-celah, nyekel tas topeng gas kanthi tangan sing gemeter.
                        Nalika sawetara roket makeshift saka pipa banyu mabur saka Sektor, sampeyan duwe tantrum perang lan sampeyan langsung nyerang maneh.

                        Pitakonan: kok prabédan ing respon?

                        Amerga nembak saka Gaza dudu provokasi, beda karo serangan saka Irak. Ora ana senjata pemusnah massal sing digunakake kanggo nglawan kita, lan Saddam digantung kanthi bener. Nanging, kita ngebom reaktor kanggo dheweke, sanajan pertahanan udara super duper lan misil balistik.

                        Kutipan: Lopatov
                        Pukulan siji saka sudhut, kanthi nyadari yen Suriah ora bakal nesu babagan iki lan bakal ngeculake kabeh sing ana ing rem.

                        Sampeyan ora bakal please. Salah siji sing "lying mudhun lan kaiket" (sing glethakaken lan disambungake munggah?), Banjur iki "jotosan siji saka sak sudhut." Sabanjure kita bakal ngelingake dheweke sadurunge serangan sing bakal teka. Inggih, kasunyatan sing jotosan siji sampeyan ngapura. Kita ora duwe kabeh miturut distribusi Normal lan kita bisa numpes target kanthi siji hit.

                        Kutipan: Lopatov
                        Kenapa Rusia? Cina.

                        Pas Iran utawa mung Rusia-Cina? nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        Iki tegese 48 roket bakal mabur menyang kilometer persegi kanthi kilometer kanthi salvo divisi. Yaiku, utawa 3072 ranjau anti-personil.

                        Miturut brosur bakal teka. Ing kasunyatan, sampeyan ora menehi bukti babagan akurasi kasebut.

                        Kutipan: Lopatov
                        Ana uga pitenah babagan topik "ora tliti banget kanggo mlebu ing lapangan udara?"

                        Wis kenek? Kapan kapan?

                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan uga bisa ndhelikake. Nanging yen ana tambang ing metu saka wong-wong mau, tambang ing taxiways, lan tambang ing landasan pacu, banjur ora bakal ana efek khusus saka iki. Pesawat kasebut ora bakal bisa langsung mabur.

                        Inggih, inggih. yen divisi Tornadoes diijini nembus ing mburi garis mungsuh lan ngluncurake tambang tambang, mula pesawat kasebut ora bisa langsung mabur. Paling ora kanggo setengah jam, saperangan saka telung pesawat ora bisa lepas landas. Liyane bakal njupuk mati lan ngrusak divisi sampeyan.
                        Bareng kita bakal ngetung jumlah taxiway, jalur lan papan perlindungan?


                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Saiki sampeyan ujar manawa sistem sampeyan cukup akurat lan sampeyan butuh sistem presisi dhuwur sing larang

                        Maneh goroh terang-terangan. Lan sampeyan mesthi ora isin.

                        Aku ora isin, sampeyan?

                        Kutipan: Lopatov
                        Lan maneh ngapusi. Kosok baline, sampeyan nemokake konfirmasi kasunyatan manawa aku sadurunge negesake kabeh padha karo saiki.

                        Sampeyan pinter metu. TASS dudu wewenangmu, utawa Wakil Menteri Pertahanan dudu Wakil Menteri.
                      23. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 09:45
                        -1
                        Kutipan: Lopatov
                        Dadi goleki tanpa gagal. Lan banjur asring banget sampeyan wiwit nyuarake swara sampeyan ....

                        Lopatov (Lopatov) 13. Februari 2018 23:43
                        +2
                        Quote: Abel
                        Ana siji roket ing wadhah. Apa babagan Tornado?

                        Tornado-S ora duwe wadhah.

                        Quote: Abel
                        lan ing umum, carane MLRS lan panuntun dhumateng individu pas bebarengan?

                        Cocog banget. Utamane yen sampeyan nganggep yen RS kanggo "Smerch" / "Tornado-S" larang banget lan meh biaya amunisi dipandu sing prasaja kanthi sistem panuntun inersia kanthi koreksi miturut data posisi global, kayata "Polonaise"
                        Ing kene, mesthine kudu dipikirake, nanging kanthi kemungkinan sing dhuwur, tembak dening grup Polonaise URS ing target wilayah bakal luwih murah tinimbang salvo Tornado-S amarga akurasi sing luwih gedhe lan kemungkinan panuntun rudal individu ing salvo.


                        https://topwar.ru/92353-belarus-primet-na-vooruzhenie-novye-sistemy-zalpovogo-ognya.html
                        Lopatov (Lopatov) 16. mars 2016 10:57
                        +2
                        Pranyata ora tau. Wong Tionghoa luwih maju tinimbang kita ing wilayah iki. Kang, nglawan latar mburi kasunyatan sing Amerika Serikat wis prakteke mundur saka topik iki, banget karu.


                        Sepisan maneh, luwih akeh jangkauan, luwih akeh panyebaran. Lan ana wayahe yen luwih ekonomis bisa nggunakake rudal sing dipandu karo INS kanthi koreksi miturut data posisi global ing target wilayah.


                        https://topwar.ru/122771-belorusskiy-polonez-voshel-v-troyku-luchshih-sistem-v-mire.html
                        Lopatov (Lopatov) 17. Agustus 2017 12:59
                        +5
                        Quote: Shurik70
                        Umumé, sepira objektif penilaiané?

                        Yen dideleng saka kasunyatan manawa papan sing sepisanan yaiku wong Tionghoa, objektif banget. Yen "Tornado" ana ing wiwitan, mesthine kudu dipikirake kecukupan ...
                        Sanajan, mesthi, mbuwang kabeh ing siji tumpukan ora sakabehe bener.
                      24. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 10:59
                        0
                        Quote: profesor
                        Sepisan maneh, luwih akeh jangkauan, luwih akeh panyebaran. Lan ana wayahe yen luwih ekonomis bisa nggunakake rudal sing dipandu karo INS kanthi koreksi miturut data posisi global ing target wilayah.

                        Sampeyan ndeleng ... Matur nuwun kanthi sanget kanggo nemokake kutipan, konfirmasi salah sampeyan.
                        Aku Originally wrote persis apa aku wis bola kaping pirang-pirang ing thread iki.
                        Iku kabeh babagan kisaran maksimum.
                        Lan sampeyan ternyata .... Aku ora bakal ngomong apa-apa.

                        Lan kanggo masa depan. Kadhangkala sampeyan kudu mikir kanthi sirah sadurunge mbuwang bantahan kanggo salah sampeyan.
                      25. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 11:40
                        -1
                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Sepisan maneh, luwih akeh jangkauan, luwih akeh panyebaran. Lan ana wayahe yen luwih ekonomis bisa nggunakake rudal sing dipandu karo INS kanthi koreksi miturut data posisi global ing target wilayah.

                        Sampeyan ndeleng ... Matur nuwun kanthi sanget kanggo nemokake kutipan, konfirmasi salah sampeyan.
                        Aku Originally wrote persis apa aku wis bola kaping pirang-pirang ing thread iki.
                        Iku kabeh babagan kisaran maksimum.
                        Lan sampeyan ternyata .... Aku ora bakal ngomong apa-apa.

                        Lan kanggo masa depan. Kadhangkala sampeyan kudu mikir kanthi sirah sadurunge mbuwang bantahan kanggo salah sampeyan.

                        Apa kabeh wis dibalik maneh? Banjur sampeyan ngomong yen cangkang "bodho" padha akurat karo presisi dhuwur, nganti dumadakan kabeh gumantung ing sawetara. Sampeyan dhewe bakal ngerti, yen ora, bakal katon kaya mobil hibrida lan hukum distribusi Normal.

                        PS
                        Good luck kanggo kompleks industri militer sampeyan nggawe sistem MLRS presisi dhuwur "ora perlu". hi
                      26. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 12:07
                        0
                        Quote: profesor
                        Apa kabeh wis dibalik maneh? Banjur sampeyan ngomong yen cangkang "bodho" padha akurat karo presisi dhuwur

                        Pitakonan: Apa sampeyan ora isin ngapusi?
                        Aku nuding metu saka awal banget sing projectile Smerch tau "bodho". Wiwitane duwe sistem navigasi inersia, miturut informasi saka ngendi lintasan didandani ing OUT lan wektu pamisahan saka hulu ledak RS didandani.
                        Aku nulis wiwit wiwitan yen kanggo jarak tembak maksimum sing ana ing Smerch RS, skema kasebut kanggo nyuda panyebaran cangkang ing salvo cukup.

                        Lan sampeyan pancen insolently nyoba kanggo ngubungake soko sing aku ora tau nulis. Lan ora jelas apa sing dikarepake, amarga gampang banget mung menek cabang lan katon ....
                      27. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 09:30
                        0
                        Quote: profesor
                        ya wis. Padha kenek mungsuh tanpa miwiti mesin. Apa sampeyan pengin nuduhake video maneh kepiye carane?

                        E.....
                        Lan aku ngerti, gunner sampeyan padha "pahlawan" karo sappers sampeyan, sing, miturut sampeyan, lungguh ing mburi.
                        Ngerti manawa kanthi tembakan sing sepisanan, dheweke ora jelas nuduhake lokasi, tinimbang maneuver anti-geni, dheweke ninggalake bedhil sing bisa diluncurake lan ndhelikake ing papan sing aman? Banjur ya, pertambangan remot ora bakal ngrusak dheweke kanthi cara apa wae.

                        Ditampa. Aku ora duwe pitakonan maneh. Lan iki minangka inovasi ... ora perlu nandhang sangsara karo maneuver anti-geni, ora perlu nutup area tembak, ora perlu. Telu utawa papat nembak, lan bedhil dibuwang dening kru. Nyenengke.

                        Quote: profesor
                        Minangka kanggo ranjau darat, rejeki ketemu ing wilayah kutha.

                        Kanthi sappers sing, bebarengan karo tentara meriem, tetep metu ing RPM, iki pancen nggegirisi. Aku setuju karo sampeyan.

                        Quote: profesor
                        Contone, arah lan kacepetan angin ing jalur penerbangan ENTIRE, ora akurat ing produksi amunisi lan omong kosong liyane

                        ... diimbangi dening nggawe utawa zeroing saka pathokan.
                        Maneh, aja menehi tandha sing padha ing antarane "Aku ora ngerti" lan "Ora mungkin"

                        Quote: profesor
                        Aja bingung kenek lan kenek.

                        Aja bingung MLRS lan sistem rudal taktis. Tugas sing beda-beda, komposisi sistem kontrol otomatis lan peralatan liyane sing beda, macem-macem papan ing urutan perang, taktik sing beda kanggo pertempuran. Nyoba kanggo nggawe "loro ing siji" ndadékaké kanggo overcomplication lan munggah banget ing biaya saka kuwi "gabungan". Ing wektu sing padha, efisiensi bakal luwih murah tinimbang rong mesin - PU MLRS lan PU TRK. Wiwit kinerja siji fungsi banget complicates kinerja liyane.

                        Quote: profesor
                        Pitakonanku bener. Apa sampeyan duwe cangkang MLRS kanthi tliti dhuwur utawa ora?

                        Mesthi ora! Lan aku wis nulis babagan iki kaping pirang-pirang. MLRS kita ora dirancang kanggo nggayuh target titik. Ukuran target minimal, contone, kanggo divisi Hurricanes yaiku 500x500 meter. Kanggo Tornadoes, njupuk menyang akun akurasi luwih, paling kamungkinan ing wilayah 400x400.
                        Mulane, yen ora perlu kanggo nggayuh target titik, ora perlu amunisi sing dipandu kanthi presisi.
                        Lan kanggo sistem kanggo nyuda panyebaran RS ing salvo saiki, kanthi jarak tembak maksimal sing ana, cukup kanggo mbenerake roket ing bagean aktif lintasan lan sistem kanggo mbenerake wektu pamisahan warhead.


                        Quote: profesor
                        Napa sampeyan wis ngembangake cangkang kasebut wiwit 2012

                        Pratelan iki ora bener
                        Kita, kaya wong Tionghoa, ngembangake sistem kanggo nyuda panyebaran RS ing salvo nalika ditembak ing jarak luwih saka 90 km. Ora maneh. Amarga sistem koreksi OUT ora efektif maneh.



                        Quote: profesor
                        Ayo dadi pribadi?

                        Ora ing nelly Panjenengan. Mung mikir banter babagan logika paradoks sampeyan. Kaya "sampeyan tansah nggawa kunci ing kanthong sampeyan, supaya sampeyan ora perlu." Patriot Ukrainia biasane cenderung kanggo "logika" kasebut.
                      28. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 10:01
                        0
                        Kutipan: Lopatov
                        E.....

                        Dadi ora perlu nuduhake video permusuhan sing nyata. Kita mbatesi awake dhewe kanggo diskusi kursi.

                        Kutipan: Lopatov
                        Kanthi sappers sing, bebarengan karo tentara meriem, tetep metu ing RPM, iki pancen nggegirisi. Aku setuju karo sampeyan.

                        Quote: profesor
                        Sappers kita tansah ndhisiki tank.


                        Kutipan: Lopatov
                        ... diimbangi dening nggawe utawa zeroing saka pathokan.
                        Maneh, aja menehi tandha sing padha ing antarane "Aku ora ngerti" lan "Ora mungkin"

                        Iku ora menehi ganti rugi, lan mulane amunisi precision-dipandu larang digawe sing ora perlu ndeleng ngandhani: "Hei, aku bakal nembak sampeyan saka kene saiki" ..

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Pitakonanku bener. Apa sampeyan duwe cangkang MLRS kanthi tliti dhuwur utawa ora?

                        Mesthi ora! Lan aku wis nulis babagan iki kaping pirang-pirang. MLRS kita ora dirancang kanggo nggayuh target titik.

                        Akhire entuk jawaban. Ayo ditulis: ora.

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Napa sampeyan wis ngembangake cangkang kasebut wiwit 2012

                        Pratelan iki ora bener
                        Kita, kaya wong Tionghoa, ngembangake sistem kanggo nyuda panyebaran RS ing salvo nalika ditembak ing jarak luwih saka 90 km. Ora maneh. Amarga sistem koreksi OUT ora efektif maneh.

                        Ngapusi TASS?
                        https://tass.ru/armiya-i-opk/3627028
                        "Taun iki, tes negara sistem Tornado-S, sing bakal ngganti Smerch MLRS, wis rampung. Serialisasi dijadwalake kanggo 2017, lan kita ngarepake, "ujare.

                        Miturut Borisov, komplek anyar bakal nambah jarak tembak dibandhingake karo sing sadurunge. Kajaba iku, "Tornado-S" bakal dilengkapi tliti dhuwur cangkang.
                      29. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 10:33
                        +1
                        Quote: profesor
                        Tegese video gelut nyata

                        Nalika pungkasan sampeyan njupuk wong-wong mau? Diwatesi ing Libanon Pisanan 40 taun kepungkur?
                        Wiwit iku, iku wis dadi mungsuh eksklusif, kang duwe pesenan saka magnitudo kemampuan cilik ... Luwih banget weakened, minangka Suriah mimpin perang nglawan teroris. Malah Saddam wedi nanggapi serangan roket ing wilayahe. Mikir risiko gedhe banget?

                        Quote: profesor
                        Kanthi sappers sing, bebarengan karo tentara meriem, tetep metu ing RPM, iki pancen nggegirisi. Aku setuju karo sampeyan.
                        Quote: profesor
                        Sappers kita tansah ndhisiki tank.

                        Sampeyan pungkasanipun bakal nemtokake ngendi sappers sampeyan. Banjur padha ing wektu sing padha ing mburi karo tentara meriem, padha nulungi dheweke lan "masuk ing ngarep tank" ing ngarep.

                        Quote: profesor
                        Ora menehi ganti rugi

                        Apa sampeyan nolak kasunyatan? Utawa, sampeyan ora ngerti apa "rapper" 8)))))))))))))))))))))))

                        Quote: profesor
                        sing ora butuh penampakan sing muni: "He, aku arep nembak sampeyan saka kene saiki" ..

                        Persiapan lengkap. Utawa maneh, pathokan lan transfer geni. Utawa transfer geni saka target sing ditembak sadurunge.
                        Maneh, program pendidikan: shooting dudu cara utama. Sing utama yaiku persiapan lengkap, lan zeroing digunakake nalika syarat PP ora bisa ditemokake, uga nransfer geni saka benchmark utawa target liyane. Yaiku force majeure.

                        Wah gospidya... apa bisa dadi amatir lan mulai padu??????


                        Quote: profesor
                        Ngapusi TASS?

                        Ya.
                        Iku kerep kedaden kanggo wong-wong mau. Ora ana kontrol laporan warta dening spesialis. Akibaté, paling ngadeg, paling tiba.
                        Praktis ing pesen apa wae ing tema militer ana jambs.
                      30. Profesor
                        Profesor 21 Juli 2019 10:53
                        -1
                        Kutipan: Lopatov
                        Nalika pungkasan sampeyan njupuk wong-wong mau? Diwatesi ing Libanon Pisanan 40 taun kepungkur?

                        Dheweke ora tau mandheg. Iki diarani konflik sluggish karo exacerbations.

                        Kutipan: Lopatov
                        Wiwit iku, iku wis dadi mungsuh eksklusif, kang duwe pesenan saka magnitudo kemampuan cilik ... Luwih banget weakened, minangka Suriah mimpin perang nglawan teroris. Malah Saddam wedi nanggapi serangan roket ing wilayahe. Mikir risiko gedhe banget?

                        Kapabilitas pertahanan udara ing Suriah lan jumlah peralatan, ora kalebu pesawat, ngluwihi Israel. Iku ora ngalangi kita saka bombing reaktor sing. Kita tumindak kanthi cekap karo Saddam, ora ngetutake pimpinane lan ora ngidini kita nyeret kita menyang konflik, saengga ngrusak koalisi anti-Saddam.

                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan pungkasanipun bakal nemtokake ngendi sappers sampeyan. Banjur padha ing wektu sing padha ing mburi karo tentara meriem, padha nulungi dheweke lan "masuk ing ngarep tank" ing ngarep.

                        Kita duwe sappers nang endi wae. Teater perang kuwi.

                        Kutipan: Lopatov
                        Apa sampeyan nolak kasunyatan? Utawa, sampeyan ora ngerti apa "rapper" 8)))))))))))))))))))))))

                        Nanging, sampeyan nyoba nolak kasunyatan ing ngendi amunisi sing dipandu presisi luwih tepat ora dipandu presisi.

                        Kutipan: Lopatov
                        Persiapan lengkap. Utawa maneh, pathokan lan transfer geni. Utawa transfer geni saka target sing ditembak sadurunge.
                        Maneh, program pendidikan: shooting dudu cara utama. Sing utama yaiku persiapan lengkap, lan zeroing digunakake nalika syarat PP ora bisa ditemokake, uga nransfer geni saka benchmark utawa target liyane. Yaiku force majeure.

                        Sampeyan nerangake marang amatir kenapa komplek militer-industri sampeyan ngembangake proyektil kanthi tliti dhuwur kanggo MLRS yen kabeh apik tanpa, "Persiapan lengkap. Utawa, maneh, pathokan lan transfer geni. Utawa transfer geni saka sadurunge. target sing katon." Dhuwit pensiunan mudhun?

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Ngapusi TASS?

                        Ya.
                        Iku kerep kedaden kanggo wong-wong mau. Ora ana kontrol laporan warta dening spesialis. Akibaté, paling ngadeg, paling tiba.
                        Praktis ing pesen apa wae ing tema militer ana jambs.

                        Apa Wakil Menteri Pertahanan sampeyan uga ngapusi? lol
                      31. Lopatov
                        Lopatov 21 Juli 2019 11:31
                        +2
                        Quote: profesor
                        Dheweke ora tau mandheg.

                        Sawise maneh, pengalaman pungkasan saka jinis iki meh 40 lt kepungkur. Wiwit iku, eksklusif ngantem recumbent. Menapa malih, disambungake lan asring ing akeh bebarengan karo teroris, kaya ing Suriah.

                        Quote: profesor
                        Kapabilitas pertahanan udara ing Suriah

                        Kuna, ora dilayani, lungguh ing "jatah kelaparan" finansial ... Jujur, aku bakal isin "kamenangan" kasebut.

                        Quote: profesor
                        Kita duwe sappers nang endi wae. Teater perang kuwi.

                        Yen sapper lying weteng ing mburi, ing area posisi penembakan, iku pancene persis ana. Ora "ing endi wae". Tegese, ing ngendi pancen dibutuhake, ora ana. Mekaten. Lan ayo nindakake tanpa tumindak imbangan iki. Siji sapper ing wayahe tartamtu mung bisa ing siji titik ing papan. Lan ora ing sawetara, lan luwih-luwih ora "ing endi wae"

                        Quote: profesor
                        Nanging, sampeyan nyoba nolak kasunyatan ing ngendi amunisi sing dipandu presisi luwih tepat ora dipandu presisi.

                        Opo maneh ngapusi.... Lha nek kene luwih gampang, cabange mung siji. Ing ngendi aku nyatakake iki?

                        Kabeh luwih prasaja ing kene. Amunisi sing dipandu presisi mung efektif nglawan target siji titik. Sing meh ora ana ing medan perang NORMAL modern antarane rong tentara normal.
                        Umume gol minangka area klompok. Sing luwih cepet, luwih murah lan luwih efisien kanggo nyerang karo amunisi konvensional.



                        Quote: profesor
                        Sampeyan nerangake marang amatir kenapa kompleks industri militer sampeyan ngembangake proyektil kanthi tliti dhuwur kanggo MLRS

                        Apa sampeyan duwe disleksia? Kanggo kaping telune, aku kudu nerangake apa kanggo RS operasi ing sawetara 120 km. Apa sampeyan butuh sistem koreksi lintasan INS+GLONASS? Kanggo kaping telune aku kudu nulis kenapa PC kasebut ora presisi dhuwur?

                        Quote: profesor
                        Apa Wakil Menteri Pertahanan sampeyan uga ngapusi?

                        Lan ngandika yen RS iku dhuwur-tliti? Utawa wartawan kasebut nyritakake maneh kanthi tembung dhewe, lan tembung "dhuwur presisi" nuduhake fantasi wartawan?

                        Aku ora mikir sampeyan ora nggatekake. Dadi sampeyan ngapusi, lan dudu "wakil menteri pertahanan kita"?
                    2. Lopatov
                      Lopatov 20 Juli 2019 08:32
                      +2
                      Quote: profesor
                      Sampeyan luwih ngerti. Kita ora bakal mbahas kasunyatan manawa artileri kita saka papan penyebaran permanen tekan ibukutha negara mungsuh. Pira baterei sing nyabrang tapel wates Libanon ing taun 2006? Lan ing 2014, tapel wates karo gas?

                      Lha, apa sing dakkandhakake? Artileri sampeyan, miturut sampeyan, ana ing mburi. Ora mung ing mburi, nanging "ing panggonan penyebaran permanen."
                      Sappers sampeyan, maneh, miturut tembung sampeyan, bebarengan karo artileri. Sing, ing mburi, lan ora karo Unit majeng. Padha ndhelikake. Cetha kok tank lan M113 sampeyan diunekake dening "tambang darat gedhe", sing gampang dideteksi.

                      Quote: profesor
                      Timah tenan. 300 tambang sing kasebar ing wilayah gedhe miturut hukum distribusi Normal kabeh bakal ana ing dalan tank. Ig Bebungah Nobel ing studio.

                      10 Shnobel 8))))) kanggo sampeyan. Apa sing ngalangi sampeyan milih titik ngarahake kaya iki. supaya arah sumbu semi-utama saka elips sawur pas karo arah dalan? Mung ora ngerti lan ora gelem mikir
                      Lan sawise salvo divisi, kita bakal entuk pertambangan sing apik lan padhet. Kajaba iku, sampeyan ora bakal bisa muter lan ngubengi - ana uga tambang.


                      Quote: profesor
                      Nalika padha "nampa" lan "dadi" banjur kita bakal ngomong, nanging saiki aku mbaleni pitakonan: "Apa sampeyan duwe cangkang MLRS presisi dhuwur"? Apa ana sing dikelola? Apa ana sing bisa dibenerake?

                      Pitakonan: kenapa Merkavs ora nuntun rudal anti-tank? Bener, amarga ing kisaran aplikasi, akurasi sing ora diarahake cukup. Lan yen ana perlu kanggo nabrak tank wong liya ing jarak 5 km, TUS kuwi bakal digawe.
                      Apa kaya ngono kanggo sampeyan?
                      "proyektil tliti dhuwur" kanggo MLRS, yaiku, nggayuh target titik kanthi kemungkinan luwih saka 50%, ora ana wong ing donya.
                      Likbez: RS kanggo MLRS minangka salah sawijining perkara. Rudal taktis beda-beda. Ana, ayo ngomong, ora pinter banget sing mikir yen kudu miwiti siklus. rudal saka instalasi MLRS minangka solusi sing apik. Nanging iki mung padha lan ana sing padha "dhuwit mudhun saluran."

                      Quote: profesor
                      Argumentasi paling apik kanggo ora ana gunane sistem iki yaiku kekurangan pengalaman pertempuran sing positif.

                      Aku kesel mbaleni maneh. Sampeyan overestimate dhewe kanthi menehi tandha "padha" ing antarane "Aku ora ngerti" lan "ora ana"
                      Pengalaman pertempuran sing positif? Komsomolsk, remot pertambangan jurang, liwat kang bisa meneng-menengan ninggalake desa ing sisih kidul menyang gunung. Akibate ana tumpukan mayit, ora ana sing kari.

                      Quote: profesor
                      Sampeyan ndeleng, lan kene aku bener.

                      Ya 8)))))))))))
                      Sawise nggunakake pertempuran, sistem kasebut ora ditulis, dheweke terus aktif nglatih petungan. Iki cetha nuduhake inefficiency sawijining. ngguyu ngguyu ngguyu
                      Apa sampeyan duwe sirah? Suhu? Apa patriot Ukrainia nyopot sampeyan akhir-akhir iki? Dheweke uga duwe "logika" iki asring ngguyu
                2. Lopatov
                  Lopatov 19 Juli 2019 19:47
                  +2
                  Quote: profesor
                  Doktrin kita iki. Kita ora duwe mburi.

                  ana. Lan posisi tembak artileri ana ing kana.

                  Quote: profesor
                  Lan kabeh atusan tambang iki ing rute siji tank? Kepiye babagan hukum distribusi normal? Apa tambang manggoni papan ing lumahing bumi?

                  timah. Apa sampeyan tau ndeleng kolom tank sing obah ing dalan?

                  Quote: profesor
                  Apa, apa, apa? "pilihan sing dikelola"? Nanging apa kita ora ngomong babagan nalika kita ngomong babagan presisi dhuwur, lan dudu statistik? Apa sampeyan duwe?

                  Apa jenis pengampunan lisan iki?
                  Apa sampeyan ora ngerti yen roket Smerch ora diarahake? ngguyu ngguyu ngguyu
                  Sanadyan mangkono. Kanggo kisaran kasebut, koreksi kanggo OUT plus koreksi wektu pamisahan hulu ledak cukup. Bakal ana sing luwih dawa - bakal entuk kontrol liwat INS + GLONASS
                  Nanging ing wektu sing padha, sanajan nganggo GLONASS, dheweke ora bakal dadi "presisi dhuwur" ngguyu
                  Aku ora bakal nganakake program pendidikan, sampeyan bakal nemokake apa senjata presisi dhuwur


                  Quote: profesor
                  Lan sing ngandika mung sampeyan supaya dhuwit mudhun saluran?

                  Nganti saiki, ora ana bantahan serius sing ndhukung pernyataan kasebut. Siji pipi puffing "kita ngerti carane ngalahake wong goroh ing wong akeh ing gang, lan mulane kita bisa sijine boxer siji"

                  Quote: profesor
                  ... Nanging, padha meneng carane sukses. Bebener?

                  Apus liyane. Tambang kanggo tentara modern dibutuhake utamane kanggo mbatesi mobilitas unit mungsuh. Lan ora kanggo mateni peralatan lan wong. Sampeyan ora ngerti iki, lan mulane ora ngerti makna pertambangan remot

                  Amerika, ketoke, bisa mbatesi mobilitas unit tentara Irak, mulane, sistem pertambangan remot dikembangake, lan latihan ditindakake kanthi aktif.
            2. Lopatov
              Lopatov 18 Juli 2019 20:31
              +2
              Quote: profesor
              Kita duwe sappers ing tatanan pertempuran. opo ora?

              Ing tatanan perang artileri? Ora, kita ora.
              Lan saka apa utawa saka sapa para sappers sampeyan ndhelikake ing mburi?

              Quote: profesor
              Apa ora langsung mayuta-yuta tambang?

              Amarga jumlah tambang sing dilebokake dening divisi Smerch ora ana yuta.
              Apa sampeyan duwe masalah karo aritmetika? 12x25=300. 300 PT min min bisa diwenehake dening siji instalasi MLRS.

              Quote: profesor
              Ora, ora lucu. MLRS dheweke luwih akurat tinimbang sampeyan lan bisa nutupi kolom tank kanthi cepet yen ana sebutan target. Lan ora ana sing kudu ditambang.

              Padha bisa. Sawise padha mandheg. Lan ana sawetara opsi. Kajaba sampeyan takon kanthi sopan yen sampeyan ora seneng pertambangan jarak jauh ngguyu ngguyu ngguyu

              Sepisan maneh, program pendidikan. Kaping pisanan, umume RS "jarak adoh" Cina padha karo "Smerchevsky". Varian sing dipandu digunakake ing rudal sing jarake ngluwihi 70 km.
              Kapindho, misil kasebut ora bisa nggayuh target sing obah, nyoba nggunakake ing "titik temu" kaya amunisi konvensional larang banget.

              Quote: profesor
              Remot pertambangan minangka conto khas dhuwit sing boroske.

              Tulis layang menyang Pentagon. Dheweke duwe sistem pertambangan jarak jauh sing padha karo kita. Bener, iku rada luwih larang amarga luwih akeh nggunakake penerbangan.


              Quote: profesor
              Dheweke malah mikir mbuwang tambang anti-tank saka helikopter. Yagene, ing operasi pertempuran nyata, ora ana sing ngelingi ide sing apik iki?


              Dheweke nulis yen digunakake ing Irak.
            3. Lopatov
              Lopatov 18 Juli 2019 20:38
              +2
              Quote: profesor
              Takon Asad, dheweke ngalami ing kulit dhewe. Utawa takon dheweke. Dheweke duwe 2 pesawat mungsuh ing akun dheweke.

              Apa sampeyan nganggep kebiasaan sampeyan nyepak wong sing ngapusi dadi keren banget?
              Aku wedi iki pakulinan milih mungsuh sing luwih ringkih wis muter guyon kejem ing sampeyan.
        5. Lopatov
          Lopatov 18 Juli 2019 17:28
          +2
          Quote: profesor
          Tambang anti-personil? Para sappers bakal ditimbali lan bakal nindakake tugase. Lha kok ora enggal-enggal digebugi para penembak nganggo "tornado" sing ora ana analoge ing jagad iki supaya ora ana sing bisa maneuver?

          Inggih, ya, nganti tekan kono, nganti wiwit ngresiki ... Unit artileri, sing ora bisa mobilitas, bakal dirusak. Wektu iki cukup kanggo eksplorasi tambahan, banjur sawing lengkap.
          Lan "campuran" lengkap kabeh area tembak kanthi biaya sing njamin karusakan target bakal mbutuhake akeh instalasi, wektu lan pluru.


          Quote: profesor
          Ngatasi ranjau minangka rutinitas kanggo unit tank. Ora mengaruhi "kacepetan" promosi. Lan kene, apa sampeyan ora mencet unit dhewe? Akurasi ora ngidini? Dadi tuku cangkang saka Cina. Dheweke luwih akurat.

          Rutinitas... Lha, tambang siji bakal dicopot nganggo “trawl”, nggih, kalih, nggih, telu. Banjur, trawl iki, kudu dibuwang menyang tong sampah, lan dilebokake ing sing anyar. Lan ana akeh tambang ... atusan ...
          Lan maneh, mobil saka kolom bakal kenek. Mung mengko yen lagi sibuk ngresiki tambang nganggo tangan. Nalika, sawise sawetara menit, trawls ilang
          Lan apa bab Cina guyon apik. Iku mung RS kanthi koreksi miturut data posisi global mung bisa digunakake kanggo target stasioner. Lan iki mung pertambangan jarak jauh lan ngowahi tank dadi target sing tetep.
        6. Ramzaj99
          Ramzaj99 19 Juli 2019 09:46
          0
          1.
          Quote: profesor
          . Pesawat ana ing papan perlindungan konkrit sing ditutup.

          Papan perlindungan beton ora dirancang kanggo hit langsung, mung saka pecahan.
          Ing kasus kaya mengkono, ana Kaliber lan Iskanders.
          Ya, lan voli Tornado sing lengkap ora bakal urip ing papan perlindungan)
          2.
          Tambang, kaya sing sampeyan ngerteni, kudu dipasang kanthi wicaksana, lan ora dingerteni ing ngendi nyebar ing jarak 70 km.

          Penambangan jarak jauh ora duwe tujuan kanggo saingan ing instalasi tambang sing cerdas))
          Tujuane kanggo nundha serangan ing wilayah tartamtu, alon-alon utawa mung nggawe rumit urip unit tartamtu kanggo wektu tartamtu, ing arah tartamtu. Yen kita ngomong babagan lapangan udara sing padha, mula 768 tambang sing kasebar ing kono ora ngarahake mateni kabeh wong sing ana ing kana kanthi bantuan instalasi sing canggih)) nanging mung nglumpukake karya kanggo wektu tartamtu.
          1. Profesor
            Profesor 19 Juli 2019 19:06
            -1
            Kutipan saka Ramzaj99
            Papan perlindungan beton ora dirancang kanggo hit langsung, mung saka pecahan.
            Ing kasus kaya mengkono, ana Kaliber lan Iskanders.
            Ya, lan voli Tornado sing lengkap ora bakal urip ing papan perlindungan)

            diwilang. Dheweke mung njupuk amunisi beton. Tambang Tornado ora kalebu ing antarane.

            Kutipan saka Ramzaj99
            Penambangan jarak jauh ora duwe tujuan kanggo saingan ing instalasi tambang sing cerdas))

            Pancen bener. Iki minangka salah sawijining sebab kanggo ora ana gunane lan malah mbebayani kanggo para installer dhewe.

            Kutipan saka Ramzaj99
            Tujuane kanggo nundha serangan ing wilayah tartamtu, alon-alon utawa mung nggawe rumit urip unit tartamtu kanggo wektu tartamtu, ing arah tartamtu. Yen kita ngomong babagan lapangan udara sing padha, mula 768 tambang sing kasebar ing kono ora ngarahake mateni kabeh wong sing ana ing kana kanthi bantuan instalasi sing canggih)) nanging mung nglumpukake karya kanggo wektu tartamtu.

            Ing teori, iki kabeh bener. Ing praktik, fungsi lapangan udara diblokir kanthi cara sing beda.
  4. Riwas
    Riwas 18 Juli 2019 07:05
    +3
    Wiwit tambang lashed gampang dideteksi visual, losses saka tambang kuwi bakal paling tithik, nanging bakal bisa kanggo wektu tundha mungsuh nalika ngresiki tambang.
    1. mark1969
      mark1969 18 Juli 2019 07:58
      +7
      Tugas alangan teknik apa wae yaiku nundha majune mungsuh!
      1. Lopatov
        Lopatov 18 Juli 2019 08:33
        +4
        Kutipan saka tandha 1969
        Tugas alangan teknik apa wae yaiku nundha majune mungsuh!

        Matesi mobilitas.
    2. kumandhang ala
      kumandhang ala 18 Juli 2019 08:02
      +2
      Babagan POM, mbokmenawa ya, yen ing aspal utawa ana lapangan panen, nanging sampeyan ora bisa utamané nimbang peralatan PTM. Iku misale jek kula.
  5. Denimaks
    Denimaks 18 Juli 2019 08:03
    -1
    Aku ora ngerti carane cukup iku kanggo nyetel tambang karo bantuan saka MLRS. Tambang wis ora murah maneh, lan luwih-luwih kanthi wektu sing winates. Senajan cara iki setelan bisa teka ing Handy, nanging iki bab kasempatan. Kanggo kula, luwih becik nggunakake drone kanggo pementasan sing diangkah.
    1. Lexa-149
      Lexa-149 18 Juli 2019 14:10
      +1
      Perang dhewe dudu acara sing murah. Binding minefields - bab banget Handy. Mungsuh bisa dipeksa, sawise ketemu resistance geni, kanggo maneuver lan ndadak drive menyang minefields, utawa wis telat dening construction saka peranganing, utawa dipeksa kanggo golek cara kanggo njaluk watara, kang bisa nyuda tingkat advance utawa tundha pendekatan. saka cadangan mungsuh. Inggih, lan inflicts sawetara asor ing peralatan lan l / s.
  6. Lopatov
    Lopatov 18 Juli 2019 08:04
    +5
    Ing pinggir
    Nanging, kanggo kabeh kaluwihan, misil pertambangan kanggo macem-macem sistem roket peluncuran dudu sarana utama kanggo instalasi remot alangan. Model peralatan liyane, sing ana ing layanan karo unit teknik, akeh digunakake kanggo nyelehake tambang ing permukaan.

    Penulis, uga, kesusu banget karo pernyataan kasebut.
    Pisanan, babagan "peran kapindho". Peran kasebut sejatine pisanan, kaloro, utawa malah pisanan lan setengah, yaiku penerbangan. Lan mekaten. Amarga langsung mbukak ing wilayah sing dikuwasani mungsuh, minefields, iki padha "unit engineering" ora bisa
    Iki minangka macem-macem, lapangan ranjau ing wilayah dhewe, asring ana ing mburi, lan lapangan ranjau 70 km saka garis kontak ing wilayah sing dikuasai mungsuh pancen beda.

    Kapindho, babagan "unit teknik". Nyatane, sampeyan bisa duwe peralatan pertambangan remot saka tingkat platoon bedhil motorized. Padha "kit mining portabel" PKM-1, yaiku "Angin".
    Menapa malih, malah regu infantri bisa nyetel ranjau saka kendaraan obah, contone, saka waja saka kendaraan tempur infanteri. Kanggo iki, ana kit pertambangan manual. KRM-P kanggo anti-personil, KRM-T kanggo anti-tank lan KRM-S kanggo tambang sinyal. Lan ora bakal luwih alon tinimbang minelayers mbikak tambang ing lemah.
  7. ROSO 42
    ROSO 42 18 Juli 2019 08:09
    0
    Penulis, matur nuwun! Nanging ana video iki:
  8. U-58
    U-58 18 Juli 2019 08:17
    -4
    Dadi, misale jek, ranjau anti-personil dilarang dening konvensi ....
    Cangkang kasebut dikembangake sadurunge konvensi lan ora bisa digunakake
    1. Lopatov
      Lopatov 18 Juli 2019 08:49
      + 10
      Kutipan: U-58
      Dadi, misale jek, ranjau anti-personil dilarang dening konvensi ....

      Omong kosong konvensi iki.
      Pramila kita ora mlebu.
      Omong kosong, ngapusi lan munafik, umume ing Kulon. Maca piye wae Veremeev


      Mangkene "muatan pertahanan" Swedia:


      Nanging iki mung foto enchanting, sappers Finnish mulang personel militer Estonia nggunakake Swedia "biaya pertahanan". Ayo kula ngelingake sampeyan yen kabeh telung negara minangka penandatangan "Perjanjian Ottawa babagan Larangan Panggunaan, Penimbunan, Produksi lan Transfer Tambang Anti-Personel lan Pemusnahan"

      https://ivagkin.livejournal.com/62453.html

      Apik, bener? Aja njagong mudhun kanggo muter karo cheaters.
    2. bondrostov
      bondrostov 18 Juli 2019 09:04
      +2
      Rusia, AS, China, India lan sawetara negara liyane durung mlebu persetujuan iki. Mulane, iku ora dilarang kanggo kita.
  9. Roso 56
    Roso 56 18 Juli 2019 08:19
    0
    Apa sing ora digawe wong kanggo karusakan, nanging srakah lan bangga sing disalahake.
    1. bondrostov
      bondrostov 18 Juli 2019 09:07
      0
      Lan kadhangkala bodho kanggo getun.
  10. Rubah Biru
    Rubah Biru 18 Juli 2019 09:24
    +1
    Aku nyathet, miturut pendapat penulis lan kanca-kanca ing komentar, yen tambang sing digunakake dibedakake kanthi kemampuan kanggo nyetel wektu karusakan dhewe ing sawetara sing rada gedhe lan ing wektu sing padha ora netralisasi lan nambah ancaman. sajrone ngresiki tambang. Yaiku, lapangan ranjau sing ditata kanthi cara iki luwih gampang dilewati lan dilewati, yen bisa, yen ora, dawa lan surem kanggo ngobong wilayah kasebut kanthi napalm, level karo artileri lan ngresiki jalur kanthi biaya demining, lan banjur disiapake kanggo kemungkinan jeblugan. . Inggih, utawa "ngudud pring" nalika ngenteni karusakan dhewe, nanging ora ana sing njamin yen paket liyane ora bakal teka, lsp.
  11. Altai72
    Altai72 18 Juli 2019 09:32
    +1
    Iku sampurna mines rute mundur mungsuh, sanajan akurasi rada kuciwa, nanging efek ana ing pasuryan, saksi dhewe. Pitungan sing wis pengalaman (kru) uga kudu digatekake.
  12. garri lin
    garri lin 18 Juli 2019 12:06
    0
    Pitakonan kanggo para ahli. Apa kombinasi POM 1 lan POM 2 ora bakal luwih efektif? Inggih, raos gedhe anti-personil POM 2 lan tambang cilik kanggo complicate reresik manual. Ya, malah padha "Petal"? Utawa apa lapangan kasebut ora bakal diresiki kanthi manual?
    1. Lopatov
      Lopatov 18 Juli 2019 17:40
      +2
      Kutipan saka garri lin
      lan tambang cilik kanggo nggawe reresik manual luwih angel. Ya, malah padha "Petal"?

      Apa gunane dheweke? Ora duwe piranti nyegah gerakan. Sing, iku bisa stupidly di-push aside A karo POM-2, kabeh banget ora nguntungke. Mung sampah, mung mbuwang "kucing"
      1. garri lin
        garri lin 18 Juli 2019 18:59
        0
        Inggih, maksudku lapangan campuran. Tambang-tambang cilik sing ora bisa dideleng sing nyepetake karya demining manual. Kajaba iku, ing Petal sing padha, sampeyan bisa nyelehake sekring sing padha karo sing diinstal ing disk POM 1. Kang banjur anjir tornesh. Aku wonder apa tambang campuran kuwi ora digunakake.
        1. Lopatov
          Lopatov 18 Juli 2019 19:25
          +2
          Kutipan saka garri lin
          Inggih, maksudku lapangan campuran. Tambang-tambang cilik sing ora bisa dideleng sing nyepetake karya demining manual.

          Aku uga. "Petal" ora angel banget kanggo ditambang.

          Kutipan saka garri lin
          Kajaba iku, ing Petal sing padha, sampeyan bisa nyelehake sekring sing padha karo sing diinstal ing disk POM 1. Kang banjur anjir nyuwek.

          Apa yen kita kudu ngresiki tambang dhewe? "Kucing" ora bakal mbantu.
          1. garri lin
            garri lin 18 Juli 2019 20:02
            0
            Lepestok kaya-kaya duwe likuidator dhewe. Rong dina yen ora salah. Ing tentara, aku maca manual sappers saka apa-apa. Iki diterangake babagan cara masang ranjau campuran kanthi manual. Kanggo siji anti-tank, ana sawetara anti-personil gedhe lan akeh cilik. Diagram kasebut cetha banget lan ana akeh pilihan. Dadi jinis pertambangan iki dianggep efektif. Nanging kanthi pertambangan remot, dheweke ora nggunakake apa-apa liyane.
            1. Lopatov
              Lopatov 18 Juli 2019 20:39
              +2
              Kutipan saka garri lin
              Lepestok kaya-kaya duwe likuidator dhewe.

              Ora babar pisan.
              Apa yen sampeyan butuh dhisik?
              1. garri lin
                garri lin 18 Juli 2019 20:58
                0
                Nah, mbok menawa sampeyan bener. Aku setuju karo pendapat saka wong sing wis pengalaman.
      2. Jaran, wong lan nyawa
        Jaran, wong lan nyawa 19 Juli 2019 21:09
        +1
        Ora ana ing endi-endi ara-ara samun lan petal katon kanthi mripat telanjang.

        Sistem pertambangan jarak jauh digawe kanggo perang ing Eropa. Suket ing mangsa panas, sampeyan ngerti ... salju ing mangsa ...

        Ora bisa ndeleng.

        Lan yen sampeyan langkah ing, iku bakal lara.
        1. Lopatov
          Lopatov 19 Juli 2019 21:49
          +2
          Quote: Jaran, wong lan nyawa
          Lan yen sampeyan langkah ing, iku bakal lara.

          Boots Rusia saka komposisi "Dublon" ngemot 200gr. ing TNT padha karo. Kira-kira 5 kaping luwih.
          Ana kabeh jinis "spiderboots"


          utawa nyuda kemungkinan ciloko ing sikil, utawa nyuda tekanan lemah
          1. Jaran, wong lan nyawa
            Jaran, wong lan nyawa 19 Juli 2019 22:42
            0
            Aku ora tau weruh sing kaya ngono.

            hi
            1. Lopatov
              Lopatov 20 Juli 2019 07:29
              +2
              Ora ana pertambangan aktif kanthi tambang sing dimaksudake kanggo amputasi traumatik, lan ora perlu nganggo. Nanging iki ora ateges sing padha ora kasedhiya ing pasukan.
  13. Tektor
    Tektor 18 Juli 2019 12:10
    0
    Mantap!!! Sampeyan bisa kanthi cepet ngilangi upaya serangan balik mungsuh, uga kanggo mblokir unit ing wilayah sing winates, dadi tanggung jawab.
  14. kucing Rusia
    kucing Rusia 21 Juli 2019 03:45
    0
    Aku bisa suggest adaptasi sistem pertambangan padha kanggo Grad. Aku ngerti ana sistem pertambangan adhedhasar tanah, nanging ngendi padha?, lan Grad tansah ing tangan ... Grad shoots luwih nyedhaki Tornado, nanging Grads ing ngendi wae, lan Tornado ora dadi akeh. hi
  15. Slavik Ivanov
    Slavik Ivanov 19 Agustus 2019 21:34
    0
    Lan kanthi layar kumelun, ana asap, visibilitas sing ora apik yaiku panik !!!
  16. .С
    24 Agustus 2019 13:17
    -1
    Quote: profesor
    Peluncur kendaraan tempur 9K58 kompatibel karo kabeh roket sing ana ing kulawarga 9M55, lan pertambangan kanthi amunisi sing cocog ora mbutuhake latihan khusus. Cukup kanggo pitungan MLRS kanggo ngetik posisi lan geni ing wilayah tartamtu saka terrain.

    Iki minangka salah sawijining kekurangan utama sistem kasebut. Tambang, kaya sing sampeyan ngerteni, kudu dipasang kanthi wicaksana, lan ora dingerteni ing ngendi nyebar ing jarak 70 km. Iki kabeh ilmu. Lan pasukan kavaleri Tatar-Mongolian ora nyerang kaya walang. Kajaba iku, perlu kanggo nggawe peta ranjau, yen tambang kasebut bakal nyebabake luwih akeh gawe piala kanggo sampeyan tinimbang mungsuh.

    Amunisi sing ora ana gunane. negatif


    Oke, aku bakal mbukak rahasia sing elek kanggo wong sing mikir:
    Nyatane, ana sing rahasia amarga saka tambang
    padha ora tiba ngendi wae, nanging ngendi padha kudu, iku disebut "ngarsane".
    Rahasia elek sing nomer loro yaiku tambang ing kono ora kaleng ing salawas-lawase, dadi bosok maksimal telung utawa patang dina lan ilang kanthi swara "boom!", Dadi sampeyan ora perlu repot karo peta.