Review militèr

Ing ngendi jaran kanthi kuku, ana kanker kanthi cakar

117
Aku kepingin weruh apa sing bakal sampeyan rasakake yen vakum sampeyan mbutuhake gaji saben wulan petugas kebersihan, lan mesin cuci sampeyan gajine tukang cuci? Aja ngguyu. Apa ana sing ora setuju yen vacuum cleaner nindakake fungsi sing padha ing omah minangka petugas kebersihan? Mungkin ana sing ora ngumbah umbah-umbah sing reged ing mesin cuci? Malah radiator pemanasan nindakake karya stoker. Lan ya, TV bisa uga ngaku dadi wartawan pribadi. News, ora ketompo carane kita mundur saka iku, paling asring kita sinau saka TV.




Kanggo sing lali carane mamah informasi lan mung bisa ngulu, artikel bakal ditulis ing wangun sitkom. Yen perlu kanggo ngguyu, penulis bakal njaluk kanthi ngingu lan ngguyu dhewe. Ing kurung.

Kenging punapa kula ndadak kelingan piranti-piranti kluwarga kula piyambak, malah kangge "Military Review"? Pracaya utawa ora, pikiran seditious iki teka sawise maca artikel liyane babagan Wagner PMC. Artikel sing sentimental, ngantem ing syaraf ing lengkap lan luh-knocking. Aku langsung pengin njupuk dompet ceking saka kanthong lan menehi dhuwit pungkasan kanggo randha lan anak saka Wagnerites mati.

Dadi, nem sasi kepungkur, PMC Wagner dadi kekacoan. Pahlawan Soviet, lan ora ana cara liya kanggo nyebut dheweke mung amarga biasane imigran saka republik tilas USSR, karyawan PMC nyerang kilang minyak ing lembah Deir ez-Zor lan nampa respon lengkap.

Mungsuhe ora mung wong tani lan prajurit demoralized, nanging wong Kurdi. Sing wis teka ing kali ing wektu sing tepat, ngerti apa sing dakkarepake. Kurdi iku prajurit sing padha karo wong Afghan. Wani, dilatih, ora wedi mati.

Perang ora guyon babar pisan. Kabeh iku prasaja ana. Sampeyan mateni, nanging disiapake yen dheweke uga bakal mateni sampeyan. Sampeyan, nalika arep matèni, kudu disiapake kanggo kasunyatan sing bakal matèni sampeyan. Ing kasus iki, preduli saka alasan, serangan iki repulsed karo losses abot kanggo PMC. Luwih saka 600 wong, miturut penulis artikel kasebut. Pahit? Ya, wong enom sing sehat tiwas kanggo mbela kepentingan oligarki liyane. Kita padha lunga golek dhuwit ing pati, nanging supaya wong-wong sing perang nglawan dheweke entuk dhuwit. Ing ngisor iki kutipan saka artikel kasebut: "... miturut akeh laporan media, PMC iki minangka Rusia lan ana hubungane karo pimpinan negara kita lan beroperasi ing sangisore patronase Kementerian Pertahanan."

Ing ngendi jaran kanthi kuku, ana kanker kanthi cakar


Aku minangka wong sing nulis, jebule uga dadi sumber informasi sing bisa dipercaya, sing ora perlu diverifikasi. Ngandika iku dumadakan lan bluntly. Miturut guyonan lawas, pranyata, "Ana rong panemu, siji mine lan liyane salah." (Angkuh dhewe minangka kekuwatan sing nggegirisi. Meh kaya kaendahan, mung luwih gedhe ing kaliber.)



Bener, aku kudu ujar manawa penulis artikel nyoba objektif.

"Sacara sah, yaiku, kanthi resmi, kegiatan perusahaan militer swasta ing wilayah Federasi Rusia lan nggawe dheweke dilarang."


Mung sethithik dheweke, penulis, cukup. Secara harfiah ing frasa sabanjure, iku mujudake kanthi lengkap.

"Nanging, pembantaian Deir ez-Zor kanthi jelas nuduhake marang masyarakat Rusia manawa isih ana perusahaan militer swasta ing Rusia."


Kene siji kanggo sampeyan. Pranyata ana PMC sing dilarang lan anggotane tundhuk pidana. Senajan, yen kita tindakake logika iki, kita duwe kabeh. Nanging kantor jaksa lan institusi penegak hukum lan peradilan liyane katon ora ana. Sneakers lungguh penting lan ora ngerti carane golek iki padha prajurit rejeki. Lan ing cedhak, bison saka FSB gugup ngrokok, sing ora ngerti ngendi arep nggoleki. Aku ora bakal nulis babagan liyane. Wong lemah. Nanging wartawan langsung nemokake PMC.

Miturut cara, aku bakal uncalan Piece saka manure menyang piggy bank saka penulis artikel bab PMCs. Miturut cara, Legiun Asing Prancis uga kebak tilas Soviet. Lan ing kapal saka macem-macem negara sampeyan bisa krungu basa Rusia. Pracaya utawa ora, sanajan ing antarane (utamane) pasukan khusus Israel sampeyan bisa krungu tembung sumpah Rusia sing normal.



Aku iki utamané disabetake, minangka wong karo pendidikan militèr, dening kasunyatan sing pribadi (!) Militèr perusahaan tindak ing serangan tanpa tutup udhara.

"... kolom kasebut tanpa tutup udara, tanpa turntable lan tanpa MANPADS, ora ana pengintaian dhasar lan persiapan artileri kanggo nyerang."


Kepiye carane? PMC ora duwe turntables, MANPADS lan dhewe penerbangan? Ojo gawe aku ngguyu. Iku PMC! Kabeh ana!

Kaget banget yen Kementerian Pertahanan Federasi Rusia ora nyedhiyakake PMC karo foto satelit teater. Staff dudu perwira, nanging sawetara jenis kewan. Senajan, ing tangan liyane, yen kasedhiya, banjur cara langsung kanggo wong-wong mau ing pengadilan. Kanggo mbukak rahasia militer. Dadi, bisa uga dudu kewan, nanging pejabat normal sing ngerti tugase ing Tanah Air?

Sampeyan ngerti, kadhangkala sampeyan maca opus kasebut lan sampeyan kaget karo kemampuan otak manungsa kanggo ngowahi informasi menyang arah apa wae. Apa sing dakkarepake, banjur aku mundur. Logika para panulis karya-karya kasebut pancen nggumunake banget, mula kudu kaget.

"Dadi, para pamaca, kita ndeleng tembok putih. Keputihan tembok dikonfirmasi kanthi analisis spektral lan ujian negara liyane. Apa iki dudu bukti sing paling ora bisa dibantah manawa tembok kasebut ireng?


Aku ora ngerti kenapa Federasi Rusia ora peduli karo wargane dhewe? Kena ngapa Kementerian Perdagangan ora mbayar ekstra marang bakul pasar sing nyambut gawe kanggo wakil republik kidul? Kenging menapa Dinas Perhubungan ora mbayar mekanik ing bengkel mobil pribadi? Napa Badan Federal kanggo Pers lan Komunikasi Massa ora mbayar wartawan publikasi non-negara, maksudku dhewe, kekasihku?

Nanging, miturut penulis materi sing dakwaca, Kementerian Pertahanan kudu mbayar gaji lan "barang" liyane kanggo karyawan PMC. Deleng diskriminasi upah Wagner. Dheweke narik telung kulit langsung saka "angsa liar".

"... mantan perwira lan prajurit kita perang ing Suriah kanggo dhuwit ridiculous. Dadi, umpamane, gaji saben wulan ing PMC Black Water (AS) sing kondhang nganti 12 yuta rubel saben wulan. Lan ing Inggris, upah ing PMC kalebu 9 yuta rubel saben wulan. Prajurit kita nampa saka 200 nganti 400 ewu rubel "
.
(Reaksi sampeyan: "Wah gaji!")

Nanging siji ukara sing paling saya nggegirisi. Babar pisan ora katon. Ing pungkasan teks.

"Kajaba iku, kaya sing dikandhakake personel militer PMC asing ing media, kanggo 200-400 ewu saben wulan, dheweke ora bakal ngrusak nyawane."


Frasa sing ngethok kupinge pejabat utawa kontraktor kanthi ora sopan. Pranyata karyawan PMC minangka personil militer! Persis padha karo vacuum cleanerku yaiku petugas kebersihan, lan mesin cuciku dadi tukang cuci. (Ing kene, militer aktif kanthi bangga ndeleng tunik ing gantungan, lan para pensiunan ngelingi taun-taun layanan.)

Ora, tuan-tuan saka PMC. Sampeyan karyawan perusahaan keamanan pribadi utawa apa wae sing didaftar ing endi wae ing donya. Lan sampeyan kerja (pikiran sampeyan, aja ngladeni, nanging kerja) kanggo pamane sing mbayar sampeyan, lan ora kanggo Rusia. Lan jeneng bangga "prajurit tentara Rusia" ora kanggo sampeyan.



Ayo dadi ngomong sing penulis artikel iki mboko sithik nyoba kanggo gawe uwong yakin sing PMCs karya, antarane liyane, kanggo kapentingan negara kita. Padha patriot. Sawise kabeh, wong Rusia bener (aku mung ora seneng "Rusia") modern, sing ing macem-macem versi, ing basa sing beda-beda, nanging ana pepatah Rusia kuno: ing ngendi jaran nganggo kuku, ana crayfish. karo cakar.

Patriotisme sing menarik. Dina iki aku patriotik nglindhungi pabrik Taliban, sesuk wilayah omah sheikhs obat Afghanistan ing Kabul, sesuk, yacht saka billionaire Amerika. Ora, tuan-tuan pengawal, aku mbaleni, sampeyan kerja kanggo paman lan dhuwit. Lan pitakon apa sing diarani paman iki ora ngganggu aku.









Lan ora perlu kanggo equate exploitasi Kapten Fyodor Zhuravlev, Letnan Kolonel Oleg Peshkov, sailor Alexander Pozynich, Letnan Kolonel Ivan Cheremisin, Senior Letnan Alexander Prokhorenko, Sersan Anton Yarygin lan pahlawan nyata liyane sing nglayani Motherland, lan sing mung entuk. dhuwit saka pati.

Lan aku pengin rampung kanthi serius. Karya beda. Sampeyan bisa njagong ing kursi ing kantor kabeh urip lan wareg karo tampilan saka jendhela, sampeyan bisa resiko urip dhewe, nylametake wong liya minangka bagéan saka Kamentrian Situasi Darurat utawa Kamentrian Dalam Negeri, sampeyan bisa mbabarake Panjenengan awak dhewe kanggo peluru saka violators tapel wates, sampeyan mung bisa menek cagak dhuwur saben dina lan ndandani listrik nang endi wae banjur ing desa.

Saben dina, salah sawijining wong iki tiwas utawa tatu. Yaiku urip. Dadi kenapa karyawan PMC luwih apik tinimbang wong-wong iki? Napa kita butuh tentara pribadi supaya kita kudu siyap kanggo mbiayai? Apa kita kudu nindakake sawetara operasi gaya Amerika? Lan apa ngalangi kasus iki kanggo nyewa geese non-nasional padha saka PMCs? Prajurit Rejeki, kaya sing njijiki, ora duwe kewarganegaraan. Warga negara iku dhuwit.

Dhuwit gedhe, kaya ing ngisor iki saka ndhuwur.

Nanging ayo miwiti nggawe prabédan antarane consumable larang tanpa suku, kang, nyatane, "geese alam bébas", lan kabeh liyane.

Iki tegese reaksi kanggo bahan kasebut kudu padha: "bayar - lunga lan mati kanggo gaji sampeyan, mercenary." Lan banjur enggal-enggal sing welas asih bakal miwiti ngumpulake pesen teks kanggo perawatan tentara bayaran. Utawa lobi kanggo pembayaran pensiun kanggo "peserta ing nglindhungi kapentingan negara."



Yen negara duwe kepentingan, tentara menyang kana. Yen ana geng semi-legal, iki dudu kepentingan negara. Ora ana politisi Amerika ing pikirane sing bener bakal ujar manawa "blackwaters" berjuang kanggo Amerika.

Dadi, kita bakal bisu babagan "geese liar" sing miskin saka penampilan Rusia, siap mati kanggo kepentingan wong sing ora jelas lan ora bisa dingerteni. Siap mati. Nanging sampeyan ora kudu nyoba entuk pensiun lan hak istimewa liyane kanthi melu wartawan saka media sing alus.

Kita, alhamdulillah, wis sinau kanggo mbedakake siji saka liyane.

Miturut dening iki bahan.
Pengarang:
117 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 18 Juli 2019 06:11
    + 17
    Prajurit Rejeki, kaya sing njijiki, ora duwe kewarganegaraan. Warga negara iku dhuwit.
    Iki tegese reaksi kanggo bahan kasebut kudu padha: "bayar - lunga lan mati kanggo gaji sampeyan, mercenary."
    apa-apa kanggo nambah, iku manawa.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 18 Juli 2019 09:45
      +6
      Ing pertengahan 70-an aku kudu stomp ing tanah manca, aku uga ora ngerti sapa kita nalika iku.
      1. domokl
        domokl 18 Juli 2019 14:17
        +3
        Читал , наверное, эту статью. https://zen.yandex.ru/media/id/5ba0b7cc6b22cb00abac9178/chvk-vagnera-shtrafbat-sovremennoi-rossii-5d28eee1c49f2900aef40c13.
        Kutipan saka tihonmarine
        Ing pertengahan 70-an aku kudu injak ing tanah manca, aku uga ora ngerti, nanging sapa kita banjur

        Lan ing kene jawabane jelas banget, malah aneh yen sampeyan takon. Apa sampeyan dadi prajurit utawa entuk dhuwit kanggo wong lapangan? Mungkin prajurit kuwi, sing, nalika nyetel tugas, dikandhani yen gagal, kita ora ngerti sampeyan? Opo kowe kabeh. Kita uga nonton film babagan mata-mata ...
        1. tihonmarine
          tihonmarine 18 Juli 2019 18:07
          +6
          Bioskop kanggo sampeyan, nanging kanggo kita diarani "tugas internasional".
          1. tahanan
            tahanan 18 Juli 2019 18:20
            +3
            Banjur ora jelas, apa sampeyan ora ngerti? opo Apa perusahaan rekrutmen nyewa sampeyan, njanjeni kabeh jinis nishtyaks, cek lan keuntungan liyane, utawa kanthi pesenan menyang KAMAZ, utawa sawetara papan liyane? Mungkin sampeyan wong sipil? Kanggo prajurit, pitakonan kaya ngono ora mungkin muncul.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 18 Juli 2019 18:27
              +5
              Ya, perusahaan apa sing ana ing pungkasan taun pitung puluhan, ora ana sing krungu, lan ora ana jejak. Banjur ora ana pitakonan, pesenan minangka pesenan.
              1. tahanan
                tahanan 18 Juli 2019 18:37
                +2
                Terus apa masalahe? Dheweke mlebu kanthi urutan, minangka bagean saka Angkatan Bersenjata USSR utawa layanan liyane. About perusahaan recruiting, Aku ngaco munggah amarga sarcasm saka karakter, bener nglirik Sarkasme.
                1. tihonmarine
                  tihonmarine 18 Juli 2019 20:03
                  +3
                  Dhewe padha cilik-cilik angkoro. Nanging kita nindakake perkara sing padha, ora mung kanggo dhuwit, nanging kanggo utang.
          2. domokl
            domokl 18 Juli 2019 19:24
            +4
            Kutipan saka tihonmarine
            lan kanggo kita diarani "utang internasional".

            Persis. Lan kita nindakake iku ora kanggo dhuwit gedhe, nanging minangka wakil saka Tentara Soviet. Dadi kita ora perlu kanggo procrastinate mbah kita sing pitakonan kuwi muncul utawa muncul ing antarane Afghans .. Ora ana lan ora ..
            1. tihonmarine
              tihonmarine 19 Juli 2019 21:09
              +2
              Aku dadi wakil saka Uni Republik Sosialis Soviet.
      2. Siwa83483
        Siwa83483 18 Juli 2019 16:46
        0
        Lan sampeyan ngelingi apa sing ditulis Gaddafi ing kesempatan iki ing "bitaks" kanggo spesialis saka Uni. Lan pitakonan babagan iki bakal ilang dhewe
      3. kue_buah
        kue_buah 19 Juli 2019 13:02
        +2
        perang supaya sanak-sedulur lan rakyate aja nganti komplit lan tentara manca ora teka lan perang kanggo dhuwit oligarki iku beda-beda, sanajan kapentingane rakyat lan oligarki kadhangkala bebarengan.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 19 Juli 2019 21:12
          +2
          PMC ing Suriah ora nglawan lan nglawan oligarki. Aku ora pengin ngomong luwih. Sampeyan duwe oats ing sirah.
          1. kue_buah
            kue_buah 20 Juli 2019 00:04
            -1
            endi PMC, tentara lan negara umume dikuwasani oligarki, mung pengin entuk kekuwatan sing luwih akeh kanggo tumindak kotor.
    2. ver_
      ver_ 23 Juli 2019 04:19
      -1
      ... * memedi kabeh ing jagad sing rame iki, mung ana sedhela ... *
  2. mark1
    mark1 18 Juli 2019 06:22
    0
    Aku adoh banget saka masalah PMCs lan aku ora duwe kepinginan slightest kanggo nyilem menyang.
  3. Ali Kokand
    Ali Kokand 18 Juli 2019 06:25
    + 19
    Tentara bayaran ngerti apa sing didaftarake, akeh sing dadi mantan prajurit militer sing ana ing sanjabane kali lan mlayu ngubengi gunung. Banjur, kaya ing lagu kasebut, "dheweke ngladeni kanthi iman lan bebener lan ora entuk apa-apa." Lan kahanan saben wong beda-beda. Akeh liyane saka carane perang ora ngerti carane, ora dilatih. Lan dheweke uga ngerti rasa syukur negara asale. Lan iki .. yen negara ora ngenali mau, iki ora ateges sing wis boten apa karo. A Petunjuk saka bison saka FSB. Yen sawetara wartawan nulis babagan apa wae, iki ora ateges para mercenary dhewe njaluk pensiun lan tunjangan. Padha ngerti tembung "Kysmet". Wong pinter ngomong, "Aja ... aja nyerah."
    1. domokl
      domokl 18 Juli 2019 06:52
      +6
      Quote: Ali Kokand
      Yen sawetara wartawan nulis babagan apa wae, iki ora ateges para mercenary dhewe njaluk pensiun lan tunjangan.

      Nanging iki bisa didebat. Mercenary ngerti yen kanthi ngeculake ilat, dheweke bakal kelangan akeh. Maneh, yen sampeyan pracaya publikasi babagan kontrak PMC. Ya, lan dheweke ana ing artikel babagan mercenarism. Nanging, kaping pirang-pirang dheweke nyoba ngetrapake hukum babagan PMC ing Duma?
      Dhuwit, malah dhuwit prayoga, cenderung kanggo mungkasi. Apa yen ana ciloko utawa lara? Siji bab nampa pensiun minangka sipil, liyane minangka wong cacat ing dinas militer ...
      1. ROSO 42
        ROSO 42 18 Juli 2019 08:38
        -4
        Kutipan saka domokl
        Nanging, carane kakehan padha nyoba kanggo push liwat hukum ing PMCs ing Duma?

        Pendapatku yaiku PMC Rusia luwih migunani tinimbang Duma Negara Federasi Rusia karo kabeh wakile. Yen sampeyan pengin, apa prabédan utama antarane Garda Nasional, sing dibayar dhuwit kanggo tumindak sing ora adil banget (lan saka moralitas manungsa - cacat) - panyebaran warga sing tentrem (ora bersenjata) sing mbela hak-hak kanggo urip sing layak. konstitusi?
        Pitakonan liyane yaiku apa sing bakal ditindakake dening PMC iki lan ing sisih sapa dheweke bakal gelut? Iku wicaksana lan cukup kanggo nganggep karya perusahaan kasebut kanggo kepentingan Rusia. Nanging hukum babagan kegiatan PMCs perlu.
        1. Loess
          Loess 18 Juli 2019 09:11
          0
          Kutipan saka: ROSS 42
          Yen sampeyan pengin, apa prabédan utama antarane Garda Nasional, sing mbayar dhuwit kanggo tumindak sing ora adil (lan saka moralitas manungsa - cacat)

          Penegak hukum saka sudut pandang sampeyan yaiku "tumindak sing ngrusak lan ora adil"?
          1. ROSO 42
            ROSO 42 18 Juli 2019 13:14
            +4
            Quote: Kurang
            Penegak hukum saka sudut pandang sampeyan yaiku "tumindak sing ngrusak lan ora adil"?

            Sampeyan ngerti banget apa sing dakkandhakake. Nanging aku ora bakal mbantah karo sampeyan - Zolotov, dheweke seneng ...
            1. tihonmarine
              tihonmarine 18 Juli 2019 18:21
              0
              Inggih, panemu beda-beda, nanging PMC uga dibutuhake.
        2. garrett
          garrett 18 Juli 2019 09:40
          +6
          milman, lan sampeyan nyoba nglawan wong akeh sing nesu "warga sing tentrem (ora bersenjata) mbela hak-hak kanggo urip sing layak miturut konstitusi" ngenteni, sampeyan bakal entuk segara emosi "positif"))) yen ora kanggo asu, aku ora bakal rattle tombol))
        3. igorbrsv
          igorbrsv 18 Juli 2019 09:45
          +1
          . Iku wicaksana lan cukup kanggo nganggep karya perusahaan kasebut kanggo kepentingan Rusia

          Nanging kanggo kepentingan Rusia wis ana tentara.
          1. ROSO 42
            ROSO 42 18 Juli 2019 13:18
            +5
            Kutipan saka igorbrsv
            Nanging kanggo kepentingan Rusia wis ana tentara.

            Ana sawetara masalah sing tentara ora cukup cocok. Miturut cara! Kita duwe polisi kanggo nglindhungi hukum lan ketertiban, nanging ora ana sing nuntut marang petugas penegak hukum liyane ...
            1. igorbrsv
              igorbrsv 18 Juli 2019 13:36
              0
              Lan ana perusahaan keamanan pribadi kanggo nglindhungi properti lan badan, kajaba polisi wassat
              Lan PMC ora mung njupuk "pesenan negara".
              Aku ora ngerti.
              Lan akeh banget struktur kanggo kula.
              Kaya kapal selam sing bubar klelep. Yen padha klelep nalika nindakake sabotase ing banyu negara manca, kita ora bakal krungu apa-apa bab wong-wong mau.
          2. demokrat86
            demokrat86 18 Juli 2019 17:52
            0
            Mulane, kita banjur krungu "vsrftamnet"
            1. igorbrsv
              igorbrsv 18 Juli 2019 21:03
              -1
              Mbok. Nanging ora ana maling sing kejiret. Ing kasus apa wae, mung bisa dadi kontingen winates. Apa PMC uga dibutuhake, lan malah ing PNS?Nyuwun
              Apa gunane dheweke? Lan yen sampeyan ora nggandhengake karo negara, iku uga mbebayani kanggo negara.
        4. Antonina Ignatenko
          Antonina Ignatenko 18 Juli 2019 11:08
          +4
          Sarujuk banget. Munculé PMC minangka tataran alami ing komersialisasi lan, minangka asil, kriminalisasi kekuwatan. Nalika negara wis ora dadi partai politik maneh, nanging sawetara kelompok bisnis sing wis dibagi sumber daya negara, banjur operasi militer ing wilayah negara manca, malah negara dhewe, wis ora politik, nanging tumindak bandit. Yen negara dijupuk saka sawetara klan mafia, iku ora ngagetne sing kapentingan komersial dilindhungi dening militan ing gaya Escobar mini-tentara. Bagéyan saka proses iki yaiku munculé bentuk perantara asosiasi paramiliter kaya Pengawal Rusia: dudu tentara, dudu geng, nanging ana ing antarane. Apa kita kudu nggawa dhasar hukum kanggo kahanan sing ana, bener-bener legalisasi kahanan saiki? - Aku ora mikir. Kahanan iki ora sehat lan sementara, mung amarga geng ora bakal menang ing kompetisi karo negara nyata. Lan sing ing donya kita, matur nuwun Gusti, isih ana.
        5. lele
          lele 18 Juli 2019 12:22
          +3
          Hukum iki ora bakal diadopsi, utamane karo pamrentah iki. Napa sampeyan kudu nggawe gendarmerie kanggo perang karo wong-wong sampeyan, lan ing kana, ing tlatah negara - tentara pribadi, sing kanthi gampang, yen ana konflik, bisa ngilangi gulu "jaga" palsu iki.
      2. Invoice
        Invoice 18 Juli 2019 09:31
        +1
        Kutipan saka domokl
        Quote: Ali Kokand
        Yen sawetara wartawan nulis babagan apa wae, iki ora ateges para mercenary dhewe njaluk pensiun lan tunjangan.

        Nanging iki bisa didebat. Mercenary ngerti yen kanthi ngeculake ilat, dheweke bakal kelangan akeh. Maneh, yen sampeyan pracaya publikasi babagan kontrak PMC. Ya, lan ing artikel kasebut ana ing mercenarism.Nanging, carane kakehan padha nyoba kanggo push liwat hukum ing PMCs ing Duma?
        Dhuwit, malah dhuwit prayoga, cenderung kanggo mungkasi. Apa yen ana ciloko utawa lara? Siji bab nampa pensiun minangka sipil, liyane minangka wong cacat ing dinas militer ...

        Padha nyoba kanggo push liwat wong-wong sing nindakake fungsi padha, mercenary, mung ing Duma. Liwat tangan timbalan "rakyat", individu lan badan hukum tartamtu nyoba kanggo legalize tentara dhewe, kanggo nglindhungi mung kapentingan dhewe ... Pengalaman gedhe amarga bisa redistribution utawa weaning saka "properti angsal" dening overwork
    2. tihonmarine
      tihonmarine 19 Juli 2019 21:14
      +3
      Yen umurku 35-40 taun, aku uga bakal menyang PMC.
  4. Stas157
    Stas157 18 Juli 2019 07:01
    +9
    Minangka adoh minangka siji bisa ngadili, PMC Wagner ora sawetara jenis struktur pribadi (iki dilarang dening hukum), nanging cedhak negara. Penyelenggara dudu wong sing sembarangan, cedhak karo Putin (koki Putin Prigozhin). Organisasi digawe kanggo ngatasi masalah umum (ora pribadi!) sing ora dikarepake tentara biasa melu.

    Iki asale saka sikap wong marang PMC, minangka personel militer negarane. Yen padha disewa dening negara (mung ora resmi), kanggo ngatasi masalah negara, ing kerjasama karo Wilayah Moscow (karo sapa liyane), banjur carane hubungane karo wong-wong mau? Aku ngerti carane personel militer ora resmi negaraku (kanthi cara, kanggo dhuwit cilik).
    1. domokl
      domokl 18 Juli 2019 07:33
      -3
      Kutipan: Stas157
      Penyelenggara dudu wong sing sembarangan, cedhak karo Putin (koki Putin Prigozhin). Organisasi digawe kanggo ngatasi masalah umum (ora pribadi!) sing ora dikarepake tentara biasa melu.

      Aku njaluk sampeyan. Kenapa Putin dadi cemlorot? Mercenaries nampa dhuwit prayoga, ora ketompo carane padha ngomong bab gaji cilik. Apa ora luwih gampang kanggo nyewa PMC saka negara liya kanggo dhuwit sing padha? PMC populer ing donya amarga padha ora takon akeh pitakonan. Padha peduli karo dhuwit.
      Lan kanggo ngatasi masalah sing sampeyan pitunjuk ing USSR sadurungé, lan ing Rusia saiki, mbokmenawa, ana unit khusus kayata submariners bubar matèni. Sing kudu ana nanging ora ...
      1. wong liyo1985
        wong liyo1985 18 Juli 2019 08:02
        +8
        Sampeyan salah, dhuwit ora ngatasi. Ana konflik kepentingan ing Suriah, PMC manca mung ora bakal njupuk kontrak supaya ora duwe masalah saka Amerika Serikat. Elinga carane Sirian Express diwiwiti? Perusahaan operator sipil, sing kapal ngirim pasokan militer menyang Assad, wiwit ngalami masalah, dheweke kudu nggunakake BDK. Prinsipe padha, lan tugas ing kana, kaya aku ngerti, ora khusus, nanging infantri.
      2. tihonmarine
        tihonmarine 19 Juli 2019 21:17
        -1
        Penyelenggara dudu wong sing acak, cedhak karo Putin (koki Putin Prigozhin
        Ing jamanku, iki ana ing "sychevka".
    2. Roso 56
      Roso 56 18 Juli 2019 08:03
      0
      Sejauh sing bisa ngadili,
      Paukuman adhedhasar apa? Stateek sing paling tuwa nomer loro utawa ana bukti dokumenter? Lan yen ora, banjur ana apa-apa kanggo ngadili.
      1. Stas157
        Stas157 18 Juli 2019 08:52
        0
        Kutipan: Ros 56
        Paukuman adhedhasar apa? Stateek sing paling tuwa nomer loro utawa ana bukti dokumenter? Lan yen ora, banjur ana apa-apa kanggo ngadili.

        Inggih, sampeyan mbantah. Ngomong yen PMC Rusia ora nglayani kapentingan negara, sing ora dadi kagungane wong sing cedhak karo Putin, sing sapa wae ing negara kita bisa miwiti PMC (yen ana dhuwit) ... Apa sampeyan mratelakake panemume. ?
        1. wong liyo1985
          wong liyo1985 18 Juli 2019 10:27
          +1
          Katelu bisa de facto, nanging ora de jure. Sing, kantor bisa kadhaftar ing luar negeri, nanging fisik dumunung ing Rusia - kanggo recruit, nyiapake pribadi / s, njupuk pesenan, etc. PMC kerja ing luar negeri, duwe status resmi, yaiku, nindakake tugas resmi (cathetan kanggo Artikel 359 saka KUHP Federasi Rusia). Ditulis kanggo PMC Wagner ora aplikasi, amarga iku nyatane alat negara, padha ora bisa kanggo ngrekrut.
        2. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
    3. monster_lemak
      monster_lemak 18 Juli 2019 08:05
      + 14
      Komentar sing bener. Kajaba iku, PMC "Wagner" iki ora katon, kanthi resmi - "kanthi woro-woro" sampeyan ora bisa teka, lan penulis isih nyoba narik manuk hantu ing ndonya - mbandhingake PMC "ditutup" iki karo sing Barat. , sing kanthi resmi nindakake aktivitas lan duwe situs web dhewe kanggo nyewa personel. Menapa malih, PMC Western uga paling ora kanggo "paman sugih", "mandiri", minangka penulis artikel, sing ketoke wis cukup ndeleng film Hollywood, nyoba kanggo kita kene, nanging padha nindakake tugas saka. macem-macem lembaga pamaréntah, kayata CIA, amarga tumindak kelompok bersenjata saka manca negara ing sembarang negara mbutuhake kontak diplomatik lan diplomatik ngiringan lan tutup, kang mung layak ing tingkat negara. PMC Rusia wiwitane dirancang kanggo "kabutuhan negara". Kajaba iku, ing pitakonan sing diajukake dening penulis, iku striking (lan striking) sing ora prinsip ngapusi sing teka saka resmi, resmi wong Rusia sing cukup menowo karo kahanan bab losses ing operasi gerah ing Deir ez-Zor. - jumlah sing mati, sing padha mati nyatane, apa ana "resmi" servicemen antarane wong-wong mau utawa ora, sing khusus matèni wong-wong mau, lan karo apa, etc.
      1. igorbrsv
        igorbrsv 18 Juli 2019 09:50
        -2
        Lan apa? Apa PMC manca duwe keuntungan utawa nampa pensiun? Apa perusahaan keamanan swasta uga tumindak kanggo kepentingan negara?
        Apa wong Siria ora kudu mbayar bayaran kanggo tentara bayaran?
      2. wilayah58
        wilayah58 18 Juli 2019 12:52
        0
        Kutipan saka Monster_Fat
        bab losses ing operasi gerah-fated ing Deir ez-Zor - nomer wong mati

        Angka 600 wong kasebut (sanajan 200/300s ora ditemtokake) - iki akeh banget, mula angel dipercaya. Ora kakehan?
        1. Komentar wis dibusak.
  5. amatir
    amatir 18 Juli 2019 07:03
    +3
    Wartawan uga wong. Lan dheweke uga pengin mangan. Lan kanggo iki sampeyan kudu entuk dhuwit.
    Mesthi, sampeyan bisa nulis dongeng babagan Chernomor, Ruslan lan Lyudmila, nanging sampeyan kudu dadi A.S. Pushkin. Sayange, iki ora kanggo kabeh wong.
    Lan sapa wae bisa nulis babagan PMC, babagan rudal utawa radar anyar, amarga nganti saiki kanggo nulis Saben uwong ngerti carane nyopot driji ing keyboard.
    Umumé, jurnalisme minangka profesi paling tuwa nomer loro.
    Boten pribadi. mung bisnis
  6. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 18 Juli 2019 07:50
    +3
    Aku setuju karo penulis artikel 100%. Lan masalah wis disucekake kaya aku ngerti. Aku wis ketemu pribadi nalika garwane almarhum mercenary saka PMC njaluk bantuan kanggo njupuk status anggota kulawarga saka serviceman sing tilar donya ing kahanan pertempuran. Lan aku bakal nambah manawa kanggo sejarah kita, mercenarism mesthi ana. Asal-usulku saka Zaporizhian Sich, mula aku sinau akeh bahan sejarah ing Cossacks. Sanalika Zaporizhzhya Cossacks ora disebut - saka "bandit" kanggo "ksatria" ing perjuangan kanggo kamardikan saka wong, nanging nyatane, kesimpulan sandi, ing Sich minangka "negara" prajurit mercenary, malih, prajurit mercenary. saka macem-macem bangsa.
  7. roket757
    roket757 18 Juli 2019 07:57
    +1
    Topik kasebut mendhung, amarga wis mesthi kaya iki ... sanajan kabeh katon sah, ana pedhut luwih akeh tinimbang sing bisa dingerteni!
    Wong lanang milih. Wong iku entuk ... apa sing diduweni.
    Kepiye struktur negara hubungane karo iki??? Sikap kita pancen beda, iku kasunyatan.
  8. Nyrobsky
    Nyrobsky 18 Juli 2019 08:00
    +7
    Sejatine, misale jek bener, nanging ana sawetara nuansa kontroversial. Negara, saliyane kanggo kepentingan resmi, kadhangkala duwe cukup ora resmi, nalika solusi saka tugas tartamtu kanggo promosi lan upholding ora bisa ditanggulangi mbukak, kang bakal mbutuhake accusations saka m / masyarakat saka agresi lan pendhudhukan lan, minangka asil, nggunakake countermeasures bersenjata, lan iki, kanthi "desain sing bener", bisa dadi perang. Ora, cetha yen kanggo tujuan khusus lan kinerja tugas sing sempit ana unit pasukan operasi khusus, nanging pasukan kasebut nduweni status formasi bersenjata resmi lan legal ing struktur negara, sing tegese padha nandheske kapentingan negara babagan iki. utawa kekacoan sing. Lan apa sing kudu ditindakake yen ana kapentingan, nanging "kita ora ana"? AS ora isin babagan nggarap PMC. Nalika mung tesis pisanan babagan mundurake kontingen Amerika saka Afghanistan, banjur diumumake manawa kanggo periode transisi, pasukan kasebut bisa diganti dening wakil PMC. Kayane Amerika Serikat bakal lunga, nanging kayane bakal tetep. Umumé, kapentingan negara ing struktur kasebut katon ana. Minangka kanggo pembayaran lan pembayaran, kene, mesthi, mercenary mung bisa nampa apa sing mlebu ing kontrak karo juragan lan negara ora duwe hak kanggo muter metu soko. Turner uga grinds blanks saka cangkang ing jeneng keamanan negara, nanging juragan iku direktur pabrik sing nepaki pesenan pertahanan negara.
  9. SpnSr
    SpnSr 18 Juli 2019 08:08
    +2
    Aku setuju karo penulis. Menapa malih, gadhah pangentukan kuwi, sampeyan bisa nglampahi bagean ing insurance. Utawa njaluk saka wong-wong sing ngirim wong-wong mau ing kana supaya wong-wong sing ngirim wong-wong mau mikir wektu sabanjure kaya apa pembayaran kasebut, luwih apik bisa menehi intelijen lan dhukungan kanggo acara.
  10. wong liyo1985
    wong liyo1985 18 Juli 2019 08:11
    +4
    Iku wildly menarik kang oligarki kita duwe carane bodho sing wanted kanggo duwe bondho ing negara perang, ing tengah zona perang, sing, minangka standar, aset mati?
    1. Aquilifer
      Aquilifer 18 Juli 2019 09:48
      +1
      Rahasia dagang. nglirik
  11. Altai72
    Altai72 18 Juli 2019 08:21
    -1
    Siji bab ora tekan kula: Carane sampeyan bisa ninggalake anak yatim piatu karo sirahe lempitan kanggo kapentingan wong liya? Kepiye carane bisa diarani "prajurit rejeki" yen rumah tanggane dadi wong sing kapitunan? Apa sing bakal ditulis dening putrane almarhum "prajurit rejeki" ing kolom babagan bapake nalika dheweke mlebu akademi militer?
    1. monster_lemak
      monster_lemak 18 Juli 2019 08:27
      +8
      Nanging carane sampeyan bisa mbayangno gaji 300-500 (lan iki isih ora ala) dolar, sing sampeyan kudu Feed kulawarga iki ing "sipil", mbayar hipotek lan silihan? Lan sampeyan bisa mati "ingloriously" ing sembarang perusahaan Russian, ngendi karya, utamané amarga rakus lan nyolong saka "pemilik", digawa metu ing kahanan elek, tanpa pancegahan safety, utawa mung ing dalan, saka macem-macem jinis. gosip nganggur staggering.
      1. Altai72
        Altai72 18 Juli 2019 09:23
        0
        Aku sebagian setuju karo sampeyan, nanging ora ana gunane kanggo ngrusak reputasi putrane (utawa putri) sing bakal nerusake tradisi kulawarga (sing kabeh wong dadi tanah air). Kita duwe akeh prajurit sing, nglawan kekarepane, nemoni awake dhewe ing pinggir lan pindhah saka trek amarga kesalahane sawetara quartermaster, lan saiki, kanggo wong udan kanggo dhuwit kanthi bener utawa ora duwe hak sing ana. mamang gedhe? Nanging "udan" uga diwulang dening Fatherland. Dadi ayo mati kanggo getih kita lan kanggo kapentingan kita, lan ora kanggo "mabuk wong liya."
        1. monster_lemak
          monster_lemak 18 Juli 2019 09:35
          +9
          Apa "layanan kanggo Fatherland"? Padha ngawula ing tentara kanggo dhuwit, pangkat lan regalia. Iku kanggo patriot jingoistic sing "Tanah Air" ana. Apa sampeyan mikir, bakal ana prabédan gedhe yen, tinimbang ghouls Rusia, ana, contone, ... Amerika ing kuwasa? utawa Jerman? utawa Prancis? Apa sampeyan mikir yen wong manca bakal teka lan njupuk apartemen hipotek sing ora dibayar? njupuk mobil kredit sampeyan? bakal ngirim gaster luwih saka sing diimpor saiki, panguwasa Rusia? njupuk gaji sithik? nambah umur pensiun? Apa sampeyan wis tau mikir yen kabeh sing kasebut ing ndhuwur bener-bener sukses, para panguwasa Rusia dhewe alon-alon nindakake, ndhelikake ancaman eksternal lan internal lan "perawatan" kanggo rakyat lan negara? Ana kiriman ing ngisor iki - wong nulis kanthi jelas lan jelas babagan tentara Rusia modern, pasukan khusus lan pasukan keamanan liyane sing saiki nindakake tugas kanggo njamin tujuan saka macem-macem klan lan kelompok kekuwatan Rusia lan ora peduli babagan "Tanah Tanah" . .
          1. Loess
            Loess 18 Juli 2019 10:02
            +2
            Kutipan saka Monster_Fat
            Iku kanggo patriot jingoistic sing "Tanah Air" ana.

            Lha berarti aku iki patriot. Aku duwe Fatherland. Kayane bapak, simbah lan simbah. Tanah kelairan, sing wong perang ing lapangan Kulikovo, ngusir Polandia saka Moskow lan perang ing Borodino. Ora kanggo kraton lan pensiun. Kanggo Tanah Air. Lan aku duwe. Apa sampeyan duwe? Apa sampeyan siap kanggo nglindhungi? Kulkas sampeyan?
            1. WIKI
              WIKI 18 Juli 2019 12:37
              +3
              Quote: Kurang
              Apa sampeyan siap kanggo nglindhungi? Kulkas sampeyan?

              Pamrentah saiki kanthi jelas nglindhungi "kulkas". Ya, dheweke mikir babagan pertahanan tanah air. Iki loro konsep sing banget interconnected lan padha. Dados propaganda jaman samenika nitih slogan mbela tanah air kangge ngayomi “kulkas”. Sampeyan mikir perawat tangi lan turu kanthi mikir gedhe. Luwih, Sechins, Millers, Prigozhin mikir babagan iki ing wayah esuk lan turu ..... Lan wong-wong, ing perjuangan kanggo "kulkas", duwe kesempatan sing luwih sithik. Lan dheweke kepeksa ngakoni kanggo kepentingane dhewe. yen pertahanan tanah air luwih dhuwur tinimbang konsep nglindhungi "kulkas", . Lan ora ana prospek kanggo ngrampungake dikotomi iki.
              1. Loess
                Loess 18 Juli 2019 13:20
                0
                Kutipan: Viktor Biryukov
                propaganda saiki ing slogan mbela tanah air

                Aku wis suwe ora peduli karo slogan.
                Kutipan: Viktor Biryukov
                Apa sampeyan mikir adhine madu tangi lan turu kanthi mikir gedhe

                Apa sampeyan mikir yen aku turu lan tangi karo pikirane iki? Taki ora. Aku duwe kuwatir liyane.
                Kutipan: Viktor Biryukov
                Lan dheweke kepeksa ngakoni kanggo kepentingane dhewe. yen pertahanan tanah air luwih dhuwur tinimbang konsep nglindhungi "kulkas",

                Ya, ana conto sejarah nalika para penakluk teka karo kita kanthi gagasan sing apik sing nggawa kita cahya demokrasi, ugh, kebebasan saka perbudakan, saka perbudakan, saka kuk komunis. Nanging sakperangan alesan padha tansah miwiti karo rampokan, panganiaya, executions lan gallows kanggo wong. Lan kabeh prettiness mbokmenawa tetep kanggo wong-wong sing slamet ...
                Kutipan: Viktor Biryukov
                Lan ora ana prospek kanggo ngrampungake dikotomi iki.

                Apa wae, aku yakin manawa gagasan fasisme utawa Thatcher babagan masa depan rakyat kita wis ngalami owah-owahan sing signifikan ing pikirane para penguasa Barat.
                1. WIKI
                  WIKI 18 Juli 2019 14:17
                  +1
                  Aku ora pengin pindhah menyang digression sajarah, nalika nganalisa konsep "pertahanan tanah air," utawa ngrembug sing ngandika apa. Kita uga duwe akeh sing kudu diomongake. Aku mung pengin ujar manawa pamrentah kita, liwat propaganda, nggunakake konsep iki kanggo kepentingane dhewe. Lan yen wong sing prasaja, kanthi alasan alami, ora mikir babagan kulkas, mula dheweke mesthi duwe barang sing kudu dijaga. Ing kene bapakku ing Perang Donya II mesthi ora mikir babagan invasi Tatar-Mongol lan ora mikir, ing wangun pretentious, babagan pertahanan Motherland (dheweke dianggep kasar sadurunge lan sawise perang). Dheweke mung nglindhungi kulawargane (wong 10), omahe.
                  1. Loess
                    Loess 18 Juli 2019 14:33
                    0
                    Kutipan: Viktor Biryukov
                    Aku ora pengin pindhah menyang digression sajarah, nalika nganalisa konsep "pertahanan saka fatherland,"

                    Deepening iki mung disebabake kasunyatan sing sawetara kedhaftar nambah konsep kayata "perang kanggo oligarki" konsep iki. Aku ngomong iki kanthi cara umum, ana daftar kulawarga ing kana. Pramila kula mlebet rumiyin, supados wonten tuladha ingkang gamblang bilih bela Tanah Air lan wakilipun (kalebu dudu ingkang paling sae) punika kalih prakawis ingkang beda. Lan mulane ing sejarahku, supaya bisa ngomong, digression, aku ora menehi conto Perang Dunia II, amarga sajrone periode sejarah iki ora ana lapisan oligarki lan "penyusup getih" liyane ing "awak saka wong."
          2. Altai72
            Altai72 18 Juli 2019 10:05
            0
            Plus sampeyan saka kula, TAPI, ana bab kuwi - Sumpah! Lan kita sumpah setya ora kanggo pejabat lan ghouls.
        2. ROSO 42
          ROSO 42 18 Juli 2019 13:30
          +1
          Kutipan: Altai72
          Nanging "udan" uga mulang Tanah Air.

          mandheg Sampeyan wis bingung "Tanah Tanah" lan "Yang Mulia" karo "mochilov" iki ... aran
    2. Krasnodar
      Krasnodar 18 Juli 2019 08:36
      +2
      1) Ora ana sing njamin kacilakan ing karya, saka kacilakan, penyakit, lsp.
      2) Dheweke bakal duwe sawetara telung kopecks
      3) Bapak seda../../..
  12. Nestorych
    Nestorych 18 Juli 2019 08:44
    +6
    Ayo diwiwiti kanthi urutan :)
    1. Wong-wong sing teka munggah karo PMCs ora digunakake minangka infantri baris, iku larang, lan iku ora perlu (kanthi cara, iki uga ditampilake ing kabeh gambar). PMC maksimal ing baris kapindho lan nyiapake proxy lokal.
    2. Maxim, apa sing ditindakake wong Kurdi ing kana, nuduhake bendera, Amerika ngalahake Wagnerite.
    3. "PMC iki minangka Rusia lan ana hubungane karo pimpinan negara kita lan beroperasi ing sangisore patronase Kementerian Pertahanan." Rusian - ya, ana hubungane karo pimpinan negara - ya, nanging ora babagan patronase, iki tim sing beda, nyatane, dheweke sebagian diobong. Senajan kabeh wis rusak, wilayah Moscow wis sculpting proxy ing guise saka 5th Corps kanggo dangu, nanging ora ana gunane. Miturut cara, iki sebabe kita kudu nyopir wong-wong mau maju (ora ana pejabat), lan nggawa kabeh jinis "macan" lan "falcons" ing konvoi.))
    4. Proyeksi sing apik babagan congkak!))
    5. Apa hukum kanggo riffraff Liga sing ngrebut daya, konsep ya.)) Wong penting saiki ngawula, lan padha ndeleng apa padha nuduhake.
    6. PMC "nglajengake serangan tanpa tutup udara" - iki kabeh titik, sing Kurdi (!) Ora duwe penerbangan, nanging iki ora kanggo penulis.)))))
    7. "PMC ora duwe turntables, MANPADS lan aviation dhewe?" - ing kene minangka posisi penengah antarane brigade lan PMC, mengaruhi hak manuk, ora ana sing duwe, lan ing Wilayah Moskow dheweke ora seneng karo pesaing. Ya, lan kepiye MO cocog karo mitra favorit sampeyan.))
    8. Kabeh saiki bisa digunakake kanggo kapentingan klan sing ngatur, negara kasebut minangka pakan kanggo wong-wong mau, mula kolonel kanthi stash padha karo anggaran regional, lan Wilayah Moskow nyukupi kapentingan Gazprom ing Suriah.)) Miturut cara. , tugas ing ngulandara Siria beda-beda mung ing gambar ing televisi, ngendi gudang ing ara-ara samun sing Smashed karo superweapons.)))
    9. "Ora ana politisi Amerika ing pikiran sing bener bakal ngomong yen Blackwaters perang kanggo Amerika." Dheweke bisa uga ora ujar, nanging kasunyatane! Ing jagad anyar, PMC uga minangka alat kanggo negara.
    10. Aku setuju yen iki ora personel militèr, nanging sayangé kanggo wong lanang, posisi semi-legal malah ora njamin pembayaran prajanji ing lengkap lan ing wektu. Ya, ana 2% perang ing antarane populasi lanang, nanging ora kabeh wong "kanthi panggilan", kanthi pengangguran lan gaji sengsara, akeh sing dipeksa amarga butuh!
    1. ROSO 42
      ROSO 42 18 Juli 2019 13:34
      +1
      Kutipan: Nestorych
      Kanthi aku setuju manawa iki dudu personel militer, nanging aku rumangsa prihatin karo wong lanang, posisi semi-legal kasebut ora njamin pembayaran sing dijanjekake kanthi lengkap lan tepat.

      Aku setuju. Lan pakaryane ora dadi aib kanggo prajurit. Dheweke ana ing kana lan ora perlu pura-pura yen masalah bakal rampung dhewe ... ya
  13. WayKheThuo
    WayKheThuo 18 Juli 2019 09:27
    +3
    Aku pengin nuduhake sawetara perkara:
    1. Penulis pancen bener ing bab utama - sampeyan wis diwasa, sampeyan ndhaptar jinis karya tartamtu, sampeyan ngerti apa sing bakal ditindakake lan, preduli saka "kahanan", sampeyan tanggung jawab kanthi tanggung jawab kanggo apa sing bakal ditindakake. kedaden kanggo sampeyan lan wong sing ditresnani. Konsekuensi saka keputusan sampeyan bakal tetep ana ing salawas-lawase. Lan negara ing pangertèn iki pancen ora ana hubungane. Minangka kanggo artikel melas bab akèh mercenary abot - iki mung nyoba kanggo uncalan jenis program sosial saka customer kanggo negara - pamindhahan buktiaken.
    2. Masalah utama yaiku tumindak PMC ing negara kita utawa partisipasi warga Federasi Rusia ing PMC ing negara liya ana ing zona "abu-abu". Yaiku, resmi dilarang, nanging yen sampeyan pengin utawa butuh, mula sampeyan bisa. Ing mratelakake panemume, mung ana siji cara metu - kanggo ngidini PMCs ing pangertèn sing paling jembar. Apa sampeyan pengin pindhah menyang tentara - mangga. Yen sampeyan pengin pindhah menyang PMC, olèh, nanging ana tartamtu "nuansa" sing bakal cetha nyatakake ing kontrak PMC Panjenengan. Tugas negara ing kasus iki yaiku netepi aturan hukum lan, mesthi, hak-hak tentara bayaran uga.
    3. Aku ora setuju karo sikap ngremehake sing diucapake marang tentara bayaran. Wong beda-beda, nasibe beda, motivasine wong uga beda. Inggih, iku ora menarik kanggo wong ngadeg ing mesin, mulang, perdagangan utawa nindakake apa wae, ing ngendi wae! Dheweke duwe adrenalin, ma! Tentara? Inggih, kanggo apa - ana luwih akeh kertas tinimbang kartrid. Ing bandit? Nah, piye wae pendidikan ora ngidini. Banjur ana dhuwit, lan petualangan, lan umume - kabeh dadi kasar. Mung mengko, nalika bayangan ilang, lan kasunyatan lan digawe kesalahane katon ing pangilon, sampeyan bakal ngerti sing, Mungkin, kanggo éling bayangan adrenaline, iku luwih gampang kanggo mlumpat karo parachute lan muter Paintball? Sing paman nganggo jas sing larang, sing mbayar dhuwit, nyemplungake sampeyan menyang samodra sing kaya ngono, mula sampeyan ora bisa ngetung? Lan, mbokmenawa, nang endi wae kene ana baris, wis nyabrang kang mercenary sing wis kesusu kabeh serius, pantes mung nistha, nanging ora luwih saka bandit sparrow khas, kang panggonan, sing ngerti, ing pakunjaran. Nanging sampeyan isih kudu manggon nganti garis iki, dening cara, wong tentara, contone, uga duwe tapel wates kuwi, nanging saiki, mercenary nindakake proyek padha lan ora pantes nistha dhisikan.
  14. tihonmarine
    tihonmarine 18 Juli 2019 09:42
    +1
    perusahaan militèr tindak ing serangan tanpa tutup online.
    Apa ana ing pasir, tanpa dhukungan artileri lan mortir lan penerbangan? Iki 600% mati. Nanging aku ora ngira yen XNUMX.
  15. Yeah
    Yeah 18 Juli 2019 09:48
    +7
    Kutipan saka domokl
    carane kakehan padha nyoba kanggo push hukum ing PMCs ing Duma

    pamrentah kita wis ngedhunake rega tenaga kerja sing murah banget, mula nyewa budak nyata ing wilayah Federasi Rusia pancen nguntungake, amarga. sampeyan bisa nemokake akeh wong sing nduweni kualifikasi.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 18 Juli 2019 13:39
      +3
      Kutipan saka yehat
      pamrentah kita wis ngedhunake rega tenaga kerja sing murah banget, mula nyewa budak nyata ing wilayah Federasi Rusia pancen nguntungake, amarga. sampeyan bisa nemokake akeh wong sing nduweni kualifikasi ...

      ... gelem bisa kanggo pittance, nanging sampeyan bisa ndeleng bodho, lack of inisiatif, manager ora efektif ing macem-macem posisi pamaréntah, sing mesthine tampi nang endi wae (utamané ing perusahaan manca) karo tangan mbukak.
      hi
  16. Yeah
    Yeah 18 Juli 2019 09:50
    +1
    Kutipan: WayKheThuo
    Tugas negara ing kasus iki yaiku netepi aturan hukum.

    tugas negara iku angger-angger, lan wekasanipun kanggo keuntungan saka pedunung negara.
    lan legality, malah dihormati, asring banget pengin ngilangke dhewe lan nindakake tanpa iku.
  17. Vasek Trubachek
    Vasek Trubachek 18 Juli 2019 10:01
    0
    Kutipan: Stas157
    Yen padha disewa dening negara (mung ora resmi), kanggo ngatasi masalah negara, ing kerjasama karo Wilayah Moscow (karo sapa liyane), banjur carane hubungane karo wong-wong mau?
    Lan apa bedane sing disewa dening negara utawa paman liyane karo dhuwit? Contone, akeh sing kerja ing instansi pemerintah, nanging dudu PNS. Kayane wong sipil (biyen) uga kerja ing tentara (ora ngladeni) lan ora dianggep militer.
  18. akunin
    akunin 18 Juli 2019 10:05
    +2
    Kurdi iku prajurit sing padha karo wong Afghan. Wani, dilatih, ora wedi mati.
    Mung wong bodho + Kurdi lan Afganistan sing ora wedi mati? Perang ing Afghanistan ora dadi apik kanggo kita amarga ora ana motivasi kanggo perang lan ora bisa nindakake pembantaian penduduk lokal (dheweke pengin main "gedhe" sadulur"). tentara bayaran, yen padha perang ing sisih kita, kanggo kula, "kita", yen ora ing sisih kita, iku mungsuh.
  19. sabakina
    sabakina 18 Juli 2019 10:18
    0
    ditulis ing wangun sitkom.
    Wiwitane ana sinkop, saiki simcoma .... Penulis nglirik , sampeyan ... luwih ati-ati, yen ora adoh saka sarkoma ...
  20. tukang sepatu
    tukang sepatu 18 Juli 2019 10:54
    0
    Rusia wis perang ing Suriah wiwit 2015 (ora resmi wiwit 2013), numpes teroris internasional ing wates adoh. Tentara Siria saya ringkih amarga perang, sing saiki wis ana ing taun kaping wolu. Lan kanggo dheweke, iki minangka perang sipil karo warga negarane. Mula, wong Siria ora gelem perang. Lan PMC Wagner nindakake pakaryan kanggo wong Siria, minangka infantri. Lan nalika nyerbu kilang kasebut, Wagnerite metu ing rong kolom, ora kanggo wong Kurdi sing wani, nanging menyang militer Amerika. Lan ora ana dhukungan udara, amarga unit Kementerian Pertahanan Rusia ora melu serangan kasebut. Dadi, ing kasus apa wae, wakil Kementerian Pertahanan ngandika marang panyuwunan militer AS babagan gerakan rong kolom peralatan militer menyang arah kilang. Sawise iku, Amerika nembak kolom kapindho saka udhara. Saiki bayangake yen tinimbang pejuang PMC, prajurit Rusia bakal mati. Mbokmenawa akeh sing isih ngelingi carane kothak seng teka ing Uni? Dadi sampeyan kudu ngakoni perang ing Suriah minangka perang nglawan terorisme, utawa ngomong marang para pejuang PMC "kita ora ngirim sampeyan ana." Lan ora ana pilihan liyane.
  21. kriten
    kriten 18 Juli 2019 11:30
    0
    Kremlin, ora ngakoni PMC, ngiyanati wong sing nglindhungi kepentingan negara ... ngirit dhuwit kanggo dibagi menyang kanthong.
  22. Alex_59
    Alex_59 18 Juli 2019 11:37
    +3
    Aku pancen adoh saka subyek PMCs, nanging mugi kula nyebut pikirane ing ngisor iki. Ana wong ing Rusia, iki individu pribadi sing sadurunge njabat ing hot spot kondhang lan sawetara taun kepungkur tindak kanggo bantuan siji republik ora dikenali ing negara tetanggan. Padha uga ora metokake jeneng bangga "personil militèr", nanging ana mratelakake panemume sing padha nggawa keuntungan nyata kanggo negara, lan malah luwih - kanggo sawetara bangsa saka mantan Uni. Apa iki "angsa liar" uga? Aku mung ngomong yen sampeyan ora kudu dadi kategoris? Wong-wong iki, mesthi, ora njaluk dhuwit utawa pensiun, padha milih dhewe. Nanging pilihan iki pantes diajeni.
    Lan nggambar podo karo Wagner PMC khusus - apa ora padha ing hakekat? Ana analog saka "angin wetan", karo kit awak Timur Tengah? Iku salah siji bab kanggo PMC sing, kanggo dhuwit sawetara oligarki, tumindak ing kapentingan, liyane iku "organisasi" tartamtu sing, ora dadi struktur negara, nepaki instruksi negara, lan ora pribadi "dompet nglukis" ?
  23. demiurge
    demiurge 18 Juli 2019 12:58
    +1
    Sanajan ora cukup, 600 wong. Afftory, ayo wis limang utawa pitung ewu. Inggih, utawa sawetara bukti, paling ora. Contone, aku nemokake sebutno 14 tentara bayaran.

    https://versia.ru/der-spiegel-v-svoem-rassledovanii-razoblachil-fejki-o-poteryax-chvk-vagner-v-sirii

    Sawise kekacoan karo partisipasi ISIS, SAA, Kurdi lan peserta liyane ing perang sipil ing Suriah, akeh video karo mayit. Materi kasebut mung minangka balsem kanggo jiwa media sing ora pantes.

    Ing kene, contone, ana video, wong Kurdi, bebarengan karo Amerika Serikat, ngrusak ISIS, bebarengan karo kulawargane. Lan pembantaian iki duwe atusan foto lan video bukti. (Video elek, ana daging nyata) Apa aku bisa duwe bukti sing padha kanggo 600 mayit?


  24. yowis
    yowis 18 Juli 2019 13:02
    -1
    Kesimpulan saka penulis overloaded karo emosi, biasane negatif. Nanging, warga sing mlebu PMC nggunakake hak kerja. Ing babagan iki, warga duwe hak ora mung kanggo perlindungan sosial, nanging uga kanggo dhukungan intelijen lan tutup udara marang serangan saka mitra potensial.
    Pendapat pribadiku yaiku yen PMC kudu dicekal supaya ora kalebu manifestasi kompetisi sing dikenal ing pasar kanggo "layanan" kasebut (contone, pembantaian kontrak kelompok PMC nggunakake unit kayata AC-130 utawa TOS). Kemungkinan banget yen PMC bakal digunakake kanggo tugas politik internal.
    1. domokl
      domokl 18 Juli 2019 14:20
      0
      Kutipan saka iouris
      Nanging, warga sing mlebu PMC nggunakake hak kerja. Ing babagan iki, warga duwe hak ora mung kanggo perlindungan sosial, nanging uga kanggo dhukungan intelijen lan tutup udara marang serangan saka mitra potensial.

      Lan sing melu geng kriminal uga duwe hak? Apa bedane? Loro-lorone geng lan PMC iku ilegal lan dadi kagungane wong-wong mau dihukum miturut Code Criminal Federasi Rusia.
  25. angsa liar
    angsa liar 18 Juli 2019 13:05
    +2
    Dadi, nem sasi kepungkur, PMC Wagner dadi kekacoan.
    Nyuwun pangapunten, nanging penulis embellished sethitik, amarga
    1) sadurunge April 2018 (setaun setengah wis liwati)
    2) ana 54 mundhut (mati lan tatu), ing bali 52-54 wong teka kanggo ngganti, sawise koordinasi pertempuran.
    Aku ora bakal menehi bukti supaya ora nyetel wong
    1. domokl
      domokl 18 Juli 2019 14:21
      -1
      Lan aku nyelehake link menyang artikel ing wiwitan ing komentar. Tsttats persis saka kono. Minangka nomer. Dadi, nomer kasebut ora saka penulis materi iki. Tokoh saka penulis liyane
      1. angsa liar
        angsa liar 18 Juli 2019 15:07
        +1
        wong iki wis macem-macem latihan, lan pathokan mung 52-54 wong. Wiwit iku, kontrake wis suda nganti 3 sasi, nanging dhuwit ditambahake, pertempuran lan peti mati saka asuransi.
        Lan aku ora mikir kanggo ndeleng pranala, amarga aku mutusaké sing mokal kanggo lali acara kayata mundhut PMCs, amarga saka hysterics saka Lebarasts ing media, lan iki mung sadurunge April 2018
      2. demiurge
        demiurge 18 Juli 2019 16:32
        +3
        Ora ana foto utawa video ing link sing diwenehake dening penulis. Ana katentreman sing padha yen ana akeh bukti, lan ora ana gunane kanggo nyebutake.

        Paling ora siji pracaya ing 600 frags menehi link normal menyang gunung mayit. Paling ora 50-70. Choo, apa telpon kabeh wong kehabisan baterei bebarengan?
  26. bar
    bar 18 Juli 2019 13:22
    +2
    Kutipan saka igorbrsv
    Lan apa? Apa PMC manca duwe keuntungan utawa nampa pensiun?

    Apa Legiun Asing Prancis kalebu PMC? Banjur "pegawe" dheweke isih duwe keuntungan, malah entuk kewarganegaraan Prancis, kayata wong Yahudi Hungaria lan mantan presiden Prancis.
    1. michael3
      michael3 18 Juli 2019 16:34
      -1
      Bandit Legiun Asing Prancis padha karo tentara Prancis biasa. Yaiku, unit tentara sing padha karo kabeh liyane. Legionnaire ora ana hubungane karo tentara bayaran. Bentenipun kabeh iku dudu warga negara, nanging padha ngupayakake dadi wong. Ya, kabeh tentara Barat minangka geng wong sing ngelak getih. Nanging, iki ARMY.
  27. Tank Hard
    Tank Hard 18 Juli 2019 13:36
    -2
    Wayahe nalika aku setuju karo penulis. hi
  28. Yeah
    Yeah 18 Juli 2019 14:03
    +2
    Kutipan saka akunin
    perang ing Afghanistan ora dadi apik kanggo kita amarga

    perang kudu diwiwiti karo sinau saka téater operasi, karya penasehat lan ati-ati ing-ambane analisis saka formulir lan jurusan intervensi, lan ora mutusaké kabeh ing kantor Moscow.
    Mulane, ing pungkasan, perusahaan kasebut dadi ora janji.
    Mung siji slogan babagan pemenuhan tugas internasional sing ana regane. Prajurit-prajurit padha garuk-garuk sirahe nganti suwe, marang sapa lan apa utange ing Afganistan.
  29. michael3
    michael3 18 Juli 2019 16:30
    -5
    Aku setuju banget karo penulis artikel kasebut. Atas jenenge dhewe, aku bakal nambah manawa ana tentara bayaran sing duwe kewarganegaraan Rusia ing luar negeri, mula aku pengin ngaso ing kana. ing luar negeri. Ora ana sing bisa ditindakake ing Rusia. Apa sampeyan bisa nyekel pati wong liya? Urip nang endi wae. Gawe villa ing Spanyol, dacha ing Malta ...
    Mercenary ngrusak tanah sing tuwuh.
  30. Komentar wis dibusak.
  31. monster_lemak
    monster_lemak 18 Juli 2019 19:32
    +5
    Aku mikir aku bakal begalan sawise kirim iki, nanging ... Aku ora bisa bantuan nanging Wigati sing artikel iki ditulis boorishly. Saka ukara pisanan, ana gething sing ora jelas marang wong-wong sing diduga ngganti "layanan tanpa pamrih marang Tanah Air", nampa gaji militer saka Kementerian Pertahanan, kanggo
    dinuga "mercantile" sale saka skills militèr ing PMCs. Penulis langsung ngetokake racun (aku ora ngerti, amarga niat jahat, utawa meri, kepiye wong bisa njagong ora ing gaji "menteri", nanging ing kontrak komersial "pribadi", nanging paling kamungkinan kanggo loro alasan bebarengan). Menapa malih, penulis, kanthi alesan aneh, pretends sing ora ngerti sing partisipasi ing PMCs kanggo meh 90% saka warga Rusia iku langkah dipeksa amarga gaji beggarly ing "warga", lack of specialized, jobs ing pegawe. pasar, sikap boorish marang pasukan buruh upah ing bagean saka "pemilik" ing Enterprises sipil, etc. Yagene penulis artikel berkembang sikap iki? Aku alasane prasaja - iri, karyawan angkatan bersenjata Wilayah Moskow (saiki utawa sadurunge), kanggo pesaing saka struktur pribadi. Sawise eksekusi karyawan PMC sing kondhang ing Deir ez-Zor, ing forum "Cossack", aku maca ipat-ipat nyata wong (ora crests, nanging saka Kuban lan Rostov) marang Wilayah Moskow, lan ana pratelan sing jujur. Wilayah Moscow nggawe PMC, khusus kanggo mbusak pesaing sing sukses banget. Aku ora ngerti carane bener iki, nanging aku ngerti saka pengalaman sing statements paling emosi pisanan sing paling cedhak karo bebener. Lan pungkasane, sampeyan ngerti kepiye carane penulis nganggep kita, para pamaca artikel kasebut? Kepiye carane dheweke guyon babagan kasunyatan manawa dheweke bakal ngandhani carane ngerti artikel iki, ngendi ngguyu lan liya-liyane? Yaiku, dheweke nganggep kita para pamaca, pengunjung ing forum iki i.d.i.o.t.a.m.i, yaiku, ora bisa mangertos outpourings "jero" saka penulis, lan dheweke bakal ngandhani, bodho, kepiye ngerti kabeh iki. Secara pribadi, sikap iki nyinggung aku. Sadurungé nulis artikelé, luwih becik panulis sinau babagan langganan majalah "Soldier of Fortune". Lan pungkasane, aku nganggep judhul artikel kasebut minangka penghinaan kanggo kabeh wong sing ambruk, ngetokake getih kanggo kepentingan Rusia, sanajan dheweke melu ing angkatan bersenjata non-"resmi".
    1. Tank Hard
      Tank Hard 18 Juli 2019 22:02
      -4
      Kutipan saka Monster_Fat
      "mercantile" sale saka skills militèr ing PMCs.

      Lha, bener ta? Nyuwun
    2. Mayor48
      Mayor48 19 Juli 2019 12:19
      +3
      Aku uga kaget dening muni boorish saka artikel. Conto sikap normal marang profesi mercenary yaiku Swiss. Ing kono, ing kutha Lucerne, ana monumen Thorvaldsen "The Dying Lion", sing dikhususake kanggo keberanian para pengawal Swiss, sing kanthi jujur ​​nindakake tugase. Lan tatanan mercenary paling tuwa yaiku Pengawal Swiss Vatikan, sing wis ana wiwit taun 1506. Lan tentara bayaran Gurkha wis ngladeni Inggris wiwit taun 1816. Miturut cara, artikel marang mercenary ing tilas republik Soviet nyedhot, amarga nglarang warga saka kang nyewo lan makarya minangka nglanggar reged saka hak-hak. Ora tanpa alesan Konvensi nglawan mercenarism mung diratifikasi dening negara-negara Afrika lan Rusia lan Ukraina. Ing siji, penulis bener - perlindungan sosial sampeyan - kontrak sampeyan, asuransi.
      1. monster_lemak
        monster_lemak 20 Juli 2019 08:07
        +1
        Sayange, penulis artikel, amarga outpourings beracun marang PMC Rusia, ora pengin ndeleng masalah nyata ngadhepi karyawan. Sifat informal saka formasi iki ing Rusia ora ngidini para peserta PMC iki kanthi sah nampa pembayaran awis miturut kontrak kasebut. Sanajan ana pati utawa ciloko, jumlah sing ditemtokake ing kontrak kasebut ora bisa ditampa kanthi sah dening karyawan PMC utawa sanak-sedulure. Jumlah kasebut asring dicekel dening bank-bank Rusia, panguwasa pajak lan para peretas saka layanan khusus. Ora muspra aku menehi saran marang penulis supaya maca majalah Prajurit Fortune - ana akeh sing ditulis babagan kasus REAL sing muncul ing antarane karyawan PMC saka macem-macem negara babagan macem-macem masalah, kalebu pembayaran gaji, perawatan sawise cedera, ora mbayar. , etc Ana akeh kasus sing diterangake carane PMCs (ora anggota individu, nanging perusahaan dhewe) "mbuwang" kanggo dhuwit lan carane padha kudu extort dhuwit iki saka juragan - liwat pengadilan lan pengacara larang. Lan ana crita karyawan Rusia saka PMC Rusia sing ora diucapake lan njlèntrèhaké apa sing ditemoni lan diadhepi ing urip - padha langsung nolak - ora ana sing ngerti sampeyan lan ing ngendi sampeyan, ora ana sing bakal ngandhani sampeyan dhewe - kanthi resmi lunga menyang Suriah menyang sanatorium, lan supaya lengen ilang bakal mbayar kanggo insurance travel karo perusahaan travel utawa perusahaan "sungu lan hooves" mesthine melu eksplorasi geologi, kang nyewo sampeyan minangka buruh, etc ... Maca, banget informatif.
  32. Dart2027
    Dart2027 18 Juli 2019 19:33
    +1
    Persis padha karo vacuum cleanerku yaiku petugas kebersihan, lan mesin cuciku dadi tukang cuci.

    Lan sapa penulis dhewe?
    Ayo dadi ngomong sing penulis artikel iki mboko sithik nyoba kanggo gawe uwong yakin sing PMCs karya, antarane liyane, kanggo kapentingan negara kita.

    Aku wonder yen, ing asas, PMCs ora bisa kanggo negara?
    Yen negara duwe kepentingan, tentara menyang kana. Yen ana geng semi-legal, iki dudu kepentingan negara. Ora ana politisi Amerika ing pikirane sing bener bakal ujar manawa "blackwaters" berjuang kanggo Amerika.

    "The Moor nindakake proyek lan ..." Aku wonder yen penulis dhewe ora pengin nglindhungi kapentingan negara ing Suriah, contone? Yen ing kono ana tentara. Lan PMC ing AS minangka kantor resmi.
  33. tolancop
    tolancop 18 Juli 2019 21:18
    -1
    Ing pangertenku, karyawan PMC minangka tentara bayaran. Lan tansah tumindak kanggo kepentingan wong sing mbayar. Kapentingan wong kasebut bisa uga ora cocog karo kapentingan Rusia. Pegawe PMC ing "karya" bisa dipateni. Nanging iki minangka spesifik karya sing dipilih lan ora liya.
    A serviceman saka Angkatan Bersenjata Rusia (prajurit, sersan, pelaut, perwira) SERVES. Dheweke ngladeni Tanah Air lan entuk ganjaran tartamtu kanggo iki, supaya dheweke bisa terus ngladeni. Lan mercenary - kerja kanggo dhuwit, kanthi kabeh akibat .....
    Aku ora pengin mbuwang lendhut menyang karyawan PMC lan aku ngakoni manawa akeh wong sing sopan lan nindakake perkara sing migunani, nanging ..... dheweke milih dalan iki dhewe lan Tanah Air ora. utang apa-apa.
    Dheweke mratelakake panemume rada semrawut, nanging sabisane.
    1. Dart2027
      Dart2027 19 Juli 2019 17:45
      +3
      Kutipan saka: tolancop
      Lan tansah tumindak kanggo kepentingan wong sing mbayar.

      Manawi karêmbag bab pangayomaning gudhang ing Tmutarakan, sagêd karêmbag, ananging ing Suriah sami rêmbag dhatêng kabêtahaning nagari.
      1. tolancop
        tolancop 25 Juli 2019 15:30
        0
        Kutipan saka Dart2027
        Kutipan saka: tolancop
        Lan tansah tumindak kanggo kepentingan wong sing mbayar.

        Manawi karêmbag bab pangayomaning gudhang ing Tmutarakan, sagêd karêmbag, ananging ing Suriah sami rêmbag dhatêng kabêtahaning nagari.

        Alas, padha perang ing Suriah FOR Dhuwit. Iku kedaden sing operasi sing digawa metu ing kapentingan Rusia, amarga iku wis mbayar kanggo mesthi ing beyo saka Federasi Rusia. Zulus bakal mbayar, padha perang kanggo kapentingan Zulus. Sanajan, aku ngakoni manawa akeh karyawan PMC bakal nolak tumindak nglawan kepentingan Federasi Rusia.
        1. Dart2027
          Dart2027 25 Juli 2019 19:35
          0
          Kutipan saka: tolancop
          Alas, padha perang ing Suriah FOR MONEY. Iku kedadeyan yen operasi kasebut ditindakake kanggo kepentingan Rusia,

          Yaiku, kanggo Rusia, lan kanggo dhuwit, perwira ing USSR uga dibayar gaji.
          Kutipan saka: tolancop
          Sanajan, aku ngakoni manawa akeh karyawan PMC bakal nolak tumindak nglawan kepentingan Federasi Rusia.

          Sembarang PMC dadi ana ing sawetara negara, mula pitakonan apa dheweke bakal tumindak nglawan kepentingan Federasi Rusia, ing asas, ora ana gunane - dheweke kerja kanggo Federasi Rusia. Saiki, yen ana sing dadi karyawan PMC sing kerja ing Amerika Serikat, banjur ana perkara liyane.
  34. colotun
    colotun 18 Juli 2019 22:21
    +2
    Kanggo nglindhungi kepentingan Rusia ing saindenging jagad, kudu nggunakake kabeh bentuk perang modern = saiki diarani = PERANG HIBRID.
    Sa adoh aku ngerti, PMC minangka cara sing trep kanggo kehadiran militer ing wilayah kasebut ing ngendi, kanthi resmi lan resmi, Rusia ora bisa menehi bantuan militer kanthi alasan apa wae.
    Ing Uni Soviet, militèr Rusia uga ora resmi nyedhiyani bantuan militèr kanggo macem-macem negara ing donya, kalebu ing guise spesialis sipil.
    Ing jaman modern, Rusia bisa nyedhiyakake pitulungan kasebut kanthi kedok PMC.
    Ing media ing jaman Soviet, muncul materi babagan masalah pensiun sing durung rampung lan keuntungan pensiun kanggo wong militer Rusia sing melu konflik lokal ing saindenging jagad.
    Iki amarga tambah rahasia operasi kasebut lan kekurangan cathetan ing buku kerja babagan
    misi rahasia kuwi.
    Artikel penulis pas wektune narik perhatian militer lan masyarakat sipil menyang masalah sing penting iki.
    Mesthi, peserta ing misi pertempuran kudu padha karo pensiunan militèr lan seneng kabeh keuntungan militèr, kalebu nalika padha nampa ciloko cacat ing layanan militèr kuwi, lan kulawargané lan anak kudu dilindhungi sosial ing acara mundhut saka breadwinner.
    Dikenal yen prajurit sing paling apik yaiku anak-anak militer.
    Masalah kasebut wis mateng lan mbutuhake solusi sing positif.
    Iki bakal nguatake semangat militer lan kekuwatan lan tekad ing tentara.
    Relawan militer ora bakal wedi maneh dadi wong sing dibuang ing masyarakat sipil.
  35. Kito
    Kito 19 Juli 2019 11:39
    0
    Oh, saiki aku njupuk kontra. Aku setuju banget karo penulis artikel kasebut, nanging ayo supaya:
    Perusahaan militèr swasta (PMC; Perusahaan militer Inggris swasta) - perusahaan komersial sing nyedhiyakake layanan khusus sing ana hubungane karo perlindungan, perlindungan (pertahanan) saka wong lan apa wae, asring kanthi partisipasi ing konflik militer, uga kanthi koleksi informasi intelijen, strategis. perencanaan, logistik lan konsultasi.
    Mercenary minangka wong sing melu konflik bersenjata ora amarga pertimbangan politik, ideologi utawa nasional, nanging nampa keuntungan materi kanggo tenaga kerja militer sing mbebayani. Asring, mercenary dudu warga negara sing ana konflik bersenjata, sanajan ana pilihan sing beda. Wong upahan ora sumpah, konflik politik ora penting kanggo dheweke, mung mentingake dhuwit. Nyatane, dheweke bakal nindakake apa sing diomongake.
    Mercenary, mesthi, dudu penemuan jaman modern. Nanging yen prajurit sadurungé, minangka aturan, padha nyewo dening negara utawa wakil saka bangsawan, dina iki layanan saka mercenary ditawakake struktur komersial. Iki minangka perusahaan militer swasta (PMC).
    Kepiye babagan perusahaan sing disewa pribadi ing Rusia? Resmi, kita ora duwe mercenaries, lan kegiatan kuwi bisa dihukum dening hukum (Pasal 359 saka KUHP Federasi Rusia). Wong sing melu konflik bersenjata kanggo dhuwit bisa dipenjara saka telung nganti pitung taun ing Rusia.

    Karya Mercenary ing skala serius muncul ing Rusia sanalika sawise ambruk USSR. Ana pangurangan ing pasukan bersenjata ageng ing negara, puluhan ewu spesialis militèr banget padha ing sela-sela urip, malih, akeh wong wis pengalaman pertempuran nyata. Mula, ora nggumunake yen militèr sing nganggo basa Rusia wiwit muncul ing pirang-pirang wilayah ing ndonya. Dina iki, ana sawetara organisasi militèr mercenary Russian sing nyedhiyani macem-macem jinis layanan rodo tartamtu.

    Perusahaan-perusahaan kasebut biasane dianggo dening pensiunan personel militer, para veteran pasukan khusus, asring duwe pengalaman luwih saka siji konflik. Status resmi struktur kasebut ing Rusia durung ditemtokake, miturut Artikel 208 KUHP Federasi Rusia, organisasi kelompok bersenjata ilegal minangka tindak pidana. Iki minangka dhaptar PMC Rusia sing paling kerep disebutake: ENOT CORP, Wagner PMC, Cossacks, Tiger Top-Rent Security, Moran Security Group, MAR PMC.
    Inggih, ceri ing kue:
    PMC Wagner, kang pejuang wis melu ing musuhan kanggo dangu.
    Secara resmi, tentara pribadi iki ora ana, ora ana ing daftar struktur kekuwatan, utawa ing daftar entitas legal. Nanging, senadyan iki, Wagner PMC duwe kendaraan lapis baja lan senjata infanteri abot.
    PMC Wagner entuk jeneng saka tandha telpon sing digunakake dening komandan, Dmitry Utkin, mantan komando lan penggemar atribut lan ideologi Reich Katelu. Unit kasebut dikelola dening mantan militer, pasukan khusus, para veteran lembaga penegak hukum.
    Kanggo panguwasa, anane struktur kaya PMC Wagner pancen trep banget. Pejuang Wagner PMC ora diitung ing endi wae, struktur resmi ora ngakoni, sing, nanging, ora nyegah tentara bayaran supaya dianugerahi pesenan lan medali militer. Paling asring sacara anumerta.

    Mesthine, kerugian perusahaan militer swasta ora ngliwati dhaptar Kementerian Pertahanan. Mercenaries dhewe ora bisa komunikasi karo pers lan ora pengin publisitas, amarga saben wong "miturut artikel kasebut."

    Inggih, kados.
  36. Yo-mayo tawon
    Yo-mayo tawon 19 Juli 2019 13:30
    -2
    Bapak-bapak, topik kasebut pancen serius, umume akeh sing kudu diomongake. Nanging sing utama - penulis - sampeyan kasebut kanthi bener. Ana tentara. Lan ana PMC. Lan sembarang pejabat normal belongs kanggo PMCs ... Kanggo sijine iku mildly, ora banget. Apa ing dhewe ora meri, nanging kasunyatan prasaja banal. Sampeyan ana ing layanan negara, lan sampeyan wis dipasrahake urip kanggo iku. lan ing bali negara nuntut. supaya sampeyan - yen ana apa-apa - menehi urip iki kanggo nimbali, contone, sampeyan ora tau ngerti wanita Katya saka desa Vasilkovo, nanging bakal bener. Lan gander - dheweke ora bisa kanggo negara, nanging kanggo dhuwit. Lan dheweke ngerti banget. Inggih, kok neraka punika gander, contone, kaya bison hardened saka Alpha ing Budenovsk - kanggo nggawa anak ing penyelundupan, substituting bali ing tong minyak digunakake menyang - padha mangertos kabeh. Nanging wong-wong sing nembak ing mburi - padha bisa disebut goose, lan serviceman saka tentara personel bakal tekan canoe kuwi. ana pesawat, ana losses concomitant antarane sipil, pesawat ora bakal bisa diarahake menyang sipil, yen mung amarga bakal nambah nomer mungsuh - sampeyan ora bakal njupuk everyone, lan sing slamet - padha bakal udan sampeyan karo shovel - bodho saking raos ngreksa dhiri
  37. gorenina91
    gorenina91 19 Juli 2019 14:08
    -1
    "Lawane ora mung wong tani lan prajurit sing demokratis, nanging wong Kurdi. Wong-wong sing wis teka ing kali ing wektu sing tepat, ngerti apa sing dakcritakake. Kurdi iku prajurit sing padha karo wong Afganistan. Wani, dilatih, ora wedi mati."
    --------------------------------------------------
    - Iku tetep mung kanggo getun yen wong Siria dudu prajurit sing padha karo Kurdi lan Afghan ...

    - Inggih, yen kita mbandhingake luwih, banjur ... banjur ... banjur Turki gampang ngalahake wong Kurdi (asring banget padha menang kamenangan liwat Kurdi lan Kurdi kanggo Turki militèr tansah mungsuh lemah) ... - Apa iki artine wong Turki nang kono iku prajurit paling keren...? - Sampeyan bisa ngerti ...

    -Lan ...-nang endi wae dikandhakake yen senapan serbu Kalashnikov luwih efektif tinimbang M-16, M-4, lan liya-liyane. ) ...- Nanging akeh pejuang PMC (digambarke) tinimbang senapan serbu Kalashnikov. ...- mung kabeh senjata Amerika iki ... - Carane ngerti iki? -Sapa sing bisa nerangake? -Dadi bedhil Amérika ora dadi "ora bisa dipercaya" lan "ora efektif" ..?
    1. Yo-mayo tawon
      Yo-mayo tawon 19 Juli 2019 15:05
      0
      Kanggo senjata, sampeyan rada ora ngerti, yen ing antarane PMC ora mung akeh, nanging umume wong sing ngerti babagan urusan militer - iki kasunyatan. Kanggo prajurit biasa, Kalash kaping pirang-pirang luwih apik, luwih prasaja, kanthi bener, ora bisa dirusak. spesialis ora bakal matèni senjata, kang wis mangertos soko nang endi wae ing sawetara shooting.
      Senajan ana Kripik beda, kanggo sawetara contone, SCS luwih saka Kalash ngguyu Luwih tepate, bledosan tembak ora mesthi perlu, lan sawetara ora bisa
      1. gorenina91
        gorenina91 19 Juli 2019 15:21
        0
        -Aku ora spesialis gedhe banget, nanging badai pasir (ana sawetara bledug malah jejere helikopter) ...- senjata Amerika gampang clogged (lagi nulis nang endi wae) ... -Lan kene kabeh "PMC-ists" karo Senapan Amerika...
        -Dadi wong Kurdi matèni kabèh klompok VChK kita ... - senjata Amérika kita ngilangaké kita ... -Lan wong Kurdi, paling kamungkinan, padha kabeh karo bedhil serbu Kalashnikov, etc ...
        1. Alex_Sampeyan
          Alex_Sampeyan 19 Juli 2019 15:34
          0
          [quote=gorenina91
          -Dadi wong Kurdi mateni kabeh klompok Cheka kita ... - senjata Amerika kita ngeculake kita ... [/ kutipan]
          Ing endi "senjata Amerika" iki:
          1. gorenina91
            gorenina91 19 Juli 2019 15:44
            +2
            - Ya, dadi ... - wong-wong sing duwe senapan serbu Kalashnikov ... - padha tetep urip lan uga nggawe mungsuh saka wong-wong mau ... - Lan wong-wong sing nganggo bedhil Amérika ... - memori langgeng kanggo wong-wong mau.
        2. Yo-mayo tawon
          Yo-mayo tawon 19 Juli 2019 15:45
          -1
          Aku setuju, mung nduweni kaluwihan ... Kita duwe senapan serbu Nikonov sing padha - ing kene kita menehi menyang wajib militer - Aku ngomong manawa - ya, Kalash padha, ora ana bedane ... spesialis bakal ngomong soko temen beda. Senajan, yen bab bedhil US, Aku tansah ngguyu ing. Iku kaya kanggo pameran, utawa ana kanggo nuduhake mati ing foto - apik banget ... Inggih, mbokmenawa kajaba Colt 1911. Iblis ngerti, ing negara karo tradhisi shooting kuwat banget ... Inggih, M-16 , lan luwih-luwih M-14 - sawetara jinis moyoki ... Sanajan ora ana sing bisa dicopot, M-16 minangka bedhil, Kalashmat kita luwih cedhak karo senapan mesin, nanging geni suppressive tansah dipecat kanthi senjata otomatis, kene akurasi ora penting banget. Bodho ora nglilani aku mundhakaken sirah - aku menang
    2. vlados
      vlados 25 Juli 2019 11:15
      0
      Wong nulis babagan "reliabilitas" Kalash, sing, yen dadi tentara, dipecat saka 1-2 kali ing jarak tembak. Sapa wae sing wis ngladeni ing papan sing panas bakal menehi pitutur marang kowe yen senjata apa wae mbutuhake pangopènan lan reresik biasa.
      Nanging wong kanthi pikiran sing sempit bakal terus mbuktekake manawa wedhi lan lempung bisa diwutahake menyang rana AK, lan bakal njupuk maneh 10 taun.
      1. Dart2027
        Dart2027 25 Juli 2019 19:36
        0
        Kutipan saka vlados
        sing dadi ing panggonan panas bakal pitutur marang kowe sing gegaman sembarang perlu pangopènan biasa lan reresik

        Sapa wae sing duwe ide babagan teknologi kaya ngono ngerti iki. Liyane bab iku sak DB iku adoh saka tansah bisa kanggo terus-terusan ngawasi gegaman, lan kene "margin safety" dadi penting.
  38. nesu
    nesu 19 Juli 2019 15:57
    +3
    Penulis, mesthi, uga rampung, nanging salah siji sethitik bodho, utawa ora ngandhani kabeh bebener. Nanging jelas dheweke ora nglindhungi kepentingan Rusia ing kene :)
    Inggih, ayo kang katon - 400 mercenary mati (umpamane sing iki bener), kayata kanggo kapentingan sawetara jinis oligarki. Oligarki ing negara ngendi kita, Rusia, saiki lan duwe kapentingan. Cetha yen oligarki iki ora mung lungguh ing minyak, perang minangka bisnis sing larang. OK, 400 wong mati. LAN ? Ora ana sing peduli (kajaba sedulure, bela sungkawa)
    Lan sapunika rêrêmbagan ingkang beda, prajurit 400 kita sami pêjah, punapa malih, lajêng sami pêjah mrika, amrih kabêtahanipun sang oligarki, nanging ing sêsêbutanipun ingkang beda. Iki minangka patrap, aku wedi yen umume militer lan politisi kita bakal metu, uga rating presiden.

    Mercenaries ngerti ngendi padha arep, kanggo apa dhuwit, lan padha uga weruh sing expendable ing game amba. Kanggo wong-wong mau, perang minangka perkara sing umum, wong isih kewan, malah cepet-cepet biasa perang.

    Mêrèh prêlunipun, botên sia-sia anggènipun anggènipun Amérikah Sarékat, awit manawi wontên peti mati prajurit Amrik dhatêng nagarinipun, para politisi lajêng sami rake.

    Dadi penulis, sayang, yen sampeyan nglawan tentara bayaran, pindhah menyang tentara lan njaluk nindakake tugase.
  39. trek
    trek 19 Juli 2019 18:14
    +3
    Artikel kasebut, ing asas, ana ing kasus kasebut, nanging akeh banget dukane. Nah, penulis PMC ora seneng, dheweke duwe hak. Nanging kanthi pribadi, aku mikir yen Rusia butuh PMC, lan larangan kasebut minangka kabodhoan administratif. Ayo ana PMC Rusia, lan supaya ana undang-undang sing bakal ngilangi gawe piala kanggo kepentingan negara saka kegiatan PMC kita, kaya sing ditindakake ing Eropa lan Amerika. Lan kontribusi kanggo Dana Pensiun lan asuransi kesehatan bakal pindhah saka gaji para pejuang kasebut. Lan kabeh pitakonan ing artikel iki bakal ilang dhewe. PMCs uga dibutuhake supaya prajurit alam-lair sawise mburi layanan militèr ora digodha kanggo pindhah menyang rangking saka angkara diatur utawa menyang kabeh limo Foreign Legiun, minangka saiki umum karo kita. Dadi, apa wae sing dikarepake, nanging aku ora ngerti sikap anti-PMKash saka penulis artikel kasebut.
    1. monster_lemak
      monster_lemak 20 Juli 2019 09:33
      0
      Aku setuju banget karo pendapat sampeyan - iki pendekatan STATE kanggo bisnis PMC, lan ora cilik, iri, kaya sawetara. hi
  40. Doliva63
    Doliva63 19 Juli 2019 19:23
    0
    Ana 2 subspesies PMC: murni komersial lan sing "nutupi" tentara ing kasus-kasus sing angel, ndhelikake konco PMC.
  41. xax
    xax 19 Juli 2019 21:06
    +3
    Dhewe, yen ora dadi pengkhianat, dheweke dhewe ing PMC. Lan sanajan sampeyan bakal teka ing kene - iku sayang kanggo "Wagnerian", iku ora tega kanggo "Blackwater" ing kabeh.
  42. vlados
    vlados 25 Juli 2019 11:07
    0
    Aku kepingin weruh yen Wagnerites nglindhungi kapentingan oligarki, banjur apa kapentingan oligarki iki ing Donbass ??
    Cukup aja ngomong yen ora ana Wagnerite ing kono, pamrentah Rusia wis ngrujuk marang wong-wong mau luwih saka sepisan, nyoba nolak anané pasukan federal ing Ukraina wétan.
    1. Dart2027
      Dart2027 25 Juli 2019 19:37
      0
      Kutipan saka vlados
      Aku kepingin weruh yen Wagnerites nglindhungi kapentingan oligarki, banjur apa kapentingan oligarki iki ing Donbass

      Lan iki minangka misteri gedhe sing ora bisa diatasi dening mungsuh PMC.
      1. vlados
        vlados 26 Juli 2019 23:50
        -1
        Ora ana sing nglawan utawa ora. Penulis artikel kasebut kanthi nekad mbuktekake manawa pamrentah Rusia ora melu Wagner PMC, nyebutake wong-wong sing "makarya kanggo pamane."
        Dadi pitakonan: apa kapentingan "Paman" Rusia ing Donbass sing ora duwe bathi lan disubsidi? Ora mungkin dheweke peduli babagan ekspansi wilayah Rusia, nanging ana wong liya sing kasengsem, aku ora bakal ngarani wong iki kanthi ambisi sing gedhe banget ...
        Aku mbaleni manawa anane PMC Rusia ing Donbas diakoni sacara resmi dening pihak Rusia, mula aku ngajak kabeh wong, kalebu penulis artikel kasebut, mikir babagan sapa sing sponsor ing kana ....
        1. Dart2027
          Dart2027 27 Juli 2019 05:41
          0
          Kutipan saka vlados
          Penulis artikel kasebut kanthi nekad mbuktekake manawa pamrentah Rusia ora melu Wagner PMC, nyebutake wong-wong sing "makarya kanggo pamane."

          Nyatane, aku wis nulis luwih saka sepisan yen Wagner PMC ora bisa kerja kanggo Federasi Rusia, lan umume, kabeh PMC disambungake karo pamrentah negara-negara sing didhasarake.
          1. vlados
            vlados 27 Juli 2019 17:16
            0
            Ya aku ora duwe sambat marang kowe, aku duwe pitakonan kanggo penulis, yen sampeyan ujug-ujug ngerti, salam)
            1. Dart2027
              Dart2027 27 Juli 2019 17:55
              0
              Kutipan saka vlados
              Ya, aku ora duwe keluhan

              Mung amarga pesen sampeyan minangka respon kanggo aku, kayane sampeyan padu karo aku.