Review militèr

Serangan bajak laut saka armada Inggris ing Solovki lan Kola

45
165 taun kepungkur, ing Juli 1854, Biara Solovetsky nolak serangan bajak laut dening Inggris. Para pembela Biara Solovetsky kasil nolak serangan saka rong fregat uap Inggris.


Serangan bajak laut saka armada Inggris ing Solovki lan Kola

Munster A. E. Bombardment of the Solovetsky Monastery dening rong kapal uap Inggris tanggal 6 lan 7 Juli 1854.


injeksi Inggris


Sawise ngumumake perang marang Kakaisaran Rusia ing Maret 1854, Inggris lan Prancis nyoba ngatur serangan marang Rusia ing macem-macem arah. Ing April 1854, armada Western shelled Odessa, ing Juni - benteng Sevastopol, ing September - Ochakov. Ing September, tentara Sekutu ndharat ing Crimea, cedhak Evpatoria. Ing Mei 1854, skuadron sekutu nyerang Segara Azov, ngalahake Genichesk, murub, ndharat pasukan lan ora kasil nyerang Taganrog. Mariupol uga dibuwang.

Armada Anglo-Prancis ngalangi Armada Baltik Rusia ing Kronstadt lan Sveaborg, nanging ora wani nyerang amarga ladang ranjau. Sekutu ora arep nyerang Petersburg, padha ora duwe tentara kanggo iki (komando Rusia wis bab 270 ewu wong ing wilayah iki). Padha mung arep ajrih marang Rusia, nyegah ngirim pasukan menyang Danube lan Crimea, yen sukses, numpes armada Rusia ing Baltik lan ngrusak netralitas Swedia, kanggo meksa Swedia nglawan Rusia. Wong Swedia ditawani ngrebut Finlandia maneh. Sekutu uga pengin nuwuhake pemberontakan nglawan Rusia ing Polandia.

Nanging, kasuksesan sekutu ing arah Baltik minimal. Polandia ora tumindak. Swedia bungah banget karo perang Inggris lan Prancis nglawan Rusia, nanging waspada perang nglawan Rusia. Temenan, wong Swedia ngerti yen lagi diatur. Swedia duwe wates umum karo Rusia lan bisa dadi sehat saka "beruang Rusia", nalika Prancis lan Inggris ana ing jaban rangkah. Sekutu ora wani nyerang pangkalan Rusia gedhe - Kronstadt, Sveaborg, lan numpes Armada Baltik. Ide kasebut mbebayani banget - tambang Rusia, benteng pesisir lan kapal bakal menehi penolakan sing kuat. Serangan kasebut bisa mungkasi sekutu. Rusia, kanthi cara darurat ("jago goreng pecked"), sijine armada lan benteng lan baterei ing urutan. Ing wulan Juli, sekutu ndharat pasukan ing Kapuloan Åland lan ing wulan Agustus ngrebut bèntèng Bomarsund, nanging kasuksesan iki sipaté lokal lan ora ana tegesé apa-apa. Upaya dening landings liyane rampung gagal. Akibaté, armada Anglo-Prancis sing kuat ora nindakake apa-apa, kajaba kanggo nyekel pedagang lan nelayan. Ing Autumn 1854 armada kulon ninggalake Segara Baltik.

Inggris nindakake ekspedisi menyang Segara Putih. Ing Mei 1854, telung kapal uap dikirim kanggo mblokir Segara Putih. Sawetara kapal Inggris lan Prancis dikirim ing mburi. Komandan skuadron yaiku kapten Inggris Erasmus Ommaney. Ing wulan Juni, skuadron mungsuh muncul ing lawang menyang Segara Putih. Tujuan skuadron kulon biasane bajak laut - kanggo ngrebut kapal, ngrusak pemukiman pesisir lan mblokir Arkhangelsk.


Serangan Inggris ing Biara Solovetsky


Pertahanan Biara Solovetsky


Ing tanggal 26 Juni (8 Juli), Uskup Varlaam Uspensky, sing manggon ing Arkhangelsk, nampa pesen saka rektor Biara Nikolsky yen ana fregat mungsuh ing teluk lan ing tutuk Kali Molgura. Sawise nggawe pangukuran ambane lan mriksa pesisir, frigate lunga. Nanging mung sepuluh dina liwati, lan Inggris muncul maneh ing Segara Putih, ing Biara Solovetsky. Tanggal 6 (18 Juli), jam 8 esuk, rong kapal perang Inggris wiwit nyedhaki pulo kasebut - fregat uap 15 bedhil Miranda lan fregat uap 14 bedhil Brisk (Agile).

Wakil Laksamana Roman Boyle, sing mimpin provinsi Arkhangelsk, konsentrasi pasukan lan sarana kanggo nimbali Arkhangelsk. Solovki, nyatane, ora duwe perlindungan. Saka jumlah kasebut, mung barang-barang sing digawa menyang Arkhangelsk. Pertahanan biara kasebut ditindakake dening 200 biksu lan novices, 370 jamaah sing ketemu ing Solovki ing wektu iku lan 53 prajurit saka tim cacat miturut komando Nikolai Nikonovich. Wong cacad ing tentara Rusia ing wektu iku dianggep minangka prajurit sing tatu, tatu utawa lara kanggo nindakake dinas militer, mula ditugasake ing institusi sipil, nglatih para rekrut lan ngladeni ing garnisun sing adoh. Garnisun dipimpin déning abbot, mantan imam resimen Alexander. Uga, 20 tawanan melu ing pertahanan beteng Solovetsky. Arsenal wis kuna: bedhil lawas sing ora ana guna lan kadhemen gaman perang biyèn (tumbak, alang-alang, kampak lsp). Baterei rong bedhil 3-pounder diselehake ing pesisir. Kajaba iku, wolung meriam cilik diselehake ing sadawane tembok lan menara, sing dikirim karo rong perwira kanggo nglatih milisi lokal saka Arkhangelsk.

Inggris nganggep Solovki minangka benteng sing kuwat, nanging mutusake kanggo njupuk kanthi dadakan. Dheweke pengin ngrebut bandha, sing, miturut data, wis diklumpukake lan disimpen ing gréja lan biara Rusia kanggo wektu sing suwe. Inggris ora melu rembugan lan mbukak geni. Inggris numpes gapura biara lan murub ing bangunan biara. Baterei Rusia nanggapi lan bisa ngrusak Miranda, Inggris mundur.

Tanggal 7 Juli (19), 1854, kapal Inggris nyedhaki pulo kasebut maneh. Omanei ngirim utusan lan masrahake layang sing ngendika yen Biara Solovetsky ngobong Inggris minangka bèntèng. Inggris nuntut nyerah tanpa syarat garnisun Solovki, kanthi kabeh bedhil, gaman, gendera lan amunisi sajrone 6 jam. Ing kasus penolakan, Inggris ngancam bakal ngebom Biara Solovetsky. Archimandrite Alexander mangsuli yen Rusia mung nanggapi geni mungsuh lan ora gelem nyerah.

Kapal Inggris miwiti bombardment ing Biara Solovetsky, sing luwih saka sangang jam. Nanging, shelling ora bisa nimbulaké karusakan gedhe saka tembok kuwat saka benteng Russian. Kekuwatane artileri angkatan laut saya lemah amarga Inggris wedi karo bedhil Rusia lan tetep jarak. Ora ana kerugian ing antarane garnisun. Inggris ketoke rencana arep darat. Nanging ing pungkasan, dheweke nolak ide kasebut. Ing tanggal 8 (20 Juli), 1854, kapal Inggris lunga tanpa slurping asin.

Ing dalan bali, Inggris ngobong gréja ing Pulo Hare, ngrusak desa Lyamitskaya ing Teluk Onega, ngobong omah adat lan bangunan liyane ing Pulo Kiy, lan ngrampok Biara Suci. Ing pesisir wétan Teluk Onega, desa Pushlakhty rusak. Uga ing Juli, bajak laut Inggris njarah desa Kandalaksha. Keret lan Kovda.

Mangkono, para wiku lan pedunung ing pulo nuduhake karakter Russian bener, repulsed mungsuh. Ing salajengipun, nalika kabar serangan mungsuh ditampa dening panguwasa, Biara Solovetsky dikuwatake lan digawa menyang amunisi. Nalika skuadron Inggris muncul maneh ing Segara Putih ing musim semi taun 1855, Inggris ora wani nyerang Solovki.


Kapal Inggris "Miranda" ngrusak kutha Cola


Ngobong Cola


Ing Agustus 1854, brigand Inggris ngobong kutha cilik Rusia Kola ing Semenanjung Kola. Mung 745 wong sing manggon ing kutha kasebut, kalebu 70 wong saka tim cacat. Ana kira-kira 120 bangunan ing Kolya, kalebu pakunjaran lawas lan 5 gréja. Mbalik ing awal musim semi 1854, Walikota Kola Shishelev nglaporake marang gubernur Arkhangelsk ing laporan rahasia babagan pertahanan Kola lan njaluk supaya dheweke njupuk langkah kanggo nglindhungi kutha kasebut saka serangan musuh. Ing kutha mung ana tim cacat cilik, bersenjata 40 bedhil apik lan amunisi cilik, ora ana bedhil. Shishelev takon kanggo ngirim perusahaan ranger lan bedhil. Gubernur militèr Boyle mangsuli walikota lan mratelakake pangarep-arep yen wong kutha sing wani bakal ngusir landing mungsuh, nggunakake medan sing trep kanggo pertahanan (bank sing curam). Kebangkrutan mung bisa ndharat ing perahu dayung lan dheweke kudu nyerbu bank sing dhuwur.

Kapten Pushkarev dikirim kanggo mimpin pertahanan Kola, sing nggawa 100 bedhil lan amunisi. Nanging ora suwe ing kutha, tatu lan lunga. Pushkarev nemokake loro bedhil, nanging siji dadi salah, lan liyane murub mung siji lan mbledhos. Papan perlindungan uga dibangun kanggo para prajurit. Pertahanan Kola dipimpin dening Letnan armada Brunner.

Ing tanggal 9 Agustus (21), 1854, kapal Inggris Miranda, ing komando Kapten Edmund Lyons, muncul ing Cola. Inggris wiwit ngukur ambane lan masang buoys. Ing tanggal 10 Agustus (22), Inggris nuntut supaya Kola nyerah karo kabeh gaman, pasokan lan properti pemerintah, ngancam bakal ngrusak kutha kasebut. Brunner, senadyan kekirangan garnisun lan gaman sawijining, nanggapi kanthi nolak nemtokake. Wong-wong sing manggon ing kutha kasebut ngumumake yen dheweke wis siyap ngorbanake kabeh bandha lan nyawane, nanging ora gelem nyerah. Brunner ngumpulake prajurit lan sukarelawan saka warga lan siap kanggo perang maneh. Kanggo ngindhari kerugian nalika nyerang, letnan njupuk wong-wonge ing pangayoman ing pinggir kali Kola lan Tuloma sing curam. Ing wayah wengi, para sukarelawan nyopot pelampung sing disetel dening mungsuh.

Ing tanggal 11 Agustus (23), Inggris wiwit nyerang kutha kasebut. Bom terus nganti sore. Uga, Inggris nyoba kaping pirang-pirang kanggo ndharat pasukan, nanging detasemen Rusia cilik nanging wani mungkasi nyoba iki karo bantuan saka bedhil. Ing esuk tanggal 12 (24 Agustus), Inggris sepisan maneh nembak kutha kasebut nganggo meriam, granat lan roket pembakar (roket Congreve). Wong-wong mau ngobong bagéan ngisor saka pemukiman: udakara 100 omah, pakunjaran lawas kanthi 4 menara lan 2 gréja diobong. Sisih ndhuwur Cola slamet. Kerugian serius ing antarane warga lokal dihindari, sawetara wong sing rada tatu lan kaget. Nanging Rusia nandhang sangsara budaya gedhesajarah mundhut: sak shelling, masterpiece arsitektur kayu Russian, Katedral Wunguné abad ka-19, burned mudhun. Katedral iki, bebarengan karo Katedral Transfigurasi ing Kizhi, minangka salah sawijining gréja multi-kubah paling gedhé ing Rusia Lor lan duwé XNUMX kubah.

Tanpa ngenteni nyerah lan sawise gagal ndharat, Inggris metu. Ing pungkasan Agustus 1854, kapal Inggris muncul ing cedhak kutha Onega. Nanging, dheweke ora wani nyerang lan mundur. Iki ngrampungake kampanye 1854.

Cola ora ana kanggo sawetara wektu. Iki "kamenangan" armada Inggris nglawan kutha provinsi Rusia iki ora nduweni makna militèr-strategis utawa ekonomi. Iki minangka serangan bajak laut khas saka Anglo-Saxon - dheweke wis nglawan mungsuh kanthi bantuan armada laut lan udhara nganti pirang-pirang abad kanthi cara sing padha. Tujuan utama yaiku kanggo meden-medeni mungsuh kanthi bantuan teror. Kanthi resistensi serius, nalika ana ancaman kanggo uripe, para perompak tansah mundur. Ing London, padha ngomong babagan kamenangan ing "pelabuhan Rusia Cola", pedunung Inggris padha wareg.


Katedral Kebangkitan (Kola). Sumber: https://ru.wikipedia.org
Pengarang:
45 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ROSO 42
    ROSO 42 20 Juli 2019 05:34
    0
    Aku paling nesu karo carane, sawise kabeh iki, RI tampil ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente? Piye kok iso?
    Menarik ing gambaran Kola ana 745 candhi kanggo 5 jiwa. Kola isih cilik, sawetara omah ngadeg ing lemah akeh.
    1. svp67
      svp67 20 Juli 2019 05:41
      +4
      Kutipan saka: ROSS 42
      Aku paling nesu karo carane, sawise kabeh iki, RI tampil ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente? Piye kok iso?

      Apa sampeyan kebak nesu kanggo iki? Nanging apa bab kasunyatan sing ing Civil "impudent" padha kabuka perang karo kita, kanggo dangu banget padha mbantu lan nyedhiyakake Basmachi ing Asia Tengah, thanks kanggo kang bisa kanggo strangle wong mung ing agêng-30s!! !!!! Lan nalika Perang Dunia II, kita "sekutu" karo dheweke, lan ana akeh bukti yen negosiasi babagan iki diwiwiti ora suwe sadurunge tanggal 22 Juni 1941.
      Carane dadi karo iki?
      1. ROSO 42
        ROSO 42 20 Juli 2019 05:44
        -4
        Kutipan saka: svp67
        Apa sampeyan kebak nesu kanggo iki?

        Aku ora njupuk periode Soviet. RI, omah Romanovs, siji lan daya padha. Persis lan mung kanggo iki. Pranyata sesambungane kulawarga kraton karo kraton luwih dhuwur tinimbang kepentingan lan panguripane rakyate dhewe.
        1. svp67
          svp67 20 Juli 2019 06:02
          +6
          Kutipan saka: ROSS 42
          omah Romanovs, siji lan daya padha.

          Aku nyuwun sampeyan, lan wektu nalika, sing ana sepupu, sadulur salah siji matèni saben liyane, utawa bebarengan padha nglawan rama, apa ora dadi kaget kanggo sampeyan?
          1. ROSO 42
            ROSO 42 20 Juli 2019 06:12
            -1
            Kutipan saka: svp67
            Aku nyuwun sampeyan, lan wektu nalika, sing ana sepupu, sadulur salah siji matèni saben liyane, utawa bebarengan padha nglawan rama, apa ora dadi kaget kanggo sampeyan?

            Iku sadurunge ... sadurunge !!!
            Ana episode tartamtu saka agresi Inggris ing pertengahan abad kaping-XNUMX lan partisipasi AFTER!!! Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente, ing ngendi Inggris kuwatir babagan APA?
            1. svp67
              svp67 20 Juli 2019 06:20
              +4
              Kutipan saka: ROSS 42
              Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente, ing ngendi Inggris kuwatir babagan APA?

              Padha karo RI - kekuwatan Jerman sing tuwuh
              1. ZAV69
                ZAV69 22 Juli 2019 11:45
                0
                Jawabane salah, utawa kurang lengkap. "Salah sawijining tujuan perang kanggo Inggris pungkasane bisa digayuh," ujare Lloyd George babagan kejatuhan monarki ing Rusia.
        2. Andrey Nikolaevich
          Andrey Nikolaevich 4 Oktober 2019 13:32
          0
          Iki "sederek" ngulungake kabeh kulawarga Romanov. Lan Nikolashka sing ora duwe spine kanthi sukarela nolak makutha. Lan wong lanang licik, Bolsheviks, nembak wong pinter.
          Kesimpulan, yen sampeyan ora ngerti carane ngatur negara, aja njupuk.
          Lan saiki, kabeh kulawarga wis dikanonisasi.
          Apik banget pakaryan Paduka, dhuh Gusti...
      2. ROSO 42
        ROSO 42 20 Juli 2019 06:06
        +1
        Kutipan saka: svp67
        Lan nalika Perang Dunia II, kita "sekutu" karo dheweke, lan ana akeh bukti yen negosiasi babagan iki diwiwiti ora suwe sadurunge tanggal 22 Juni 1941.
        Carane dadi karo iki?

        Sampeyan kudu ngatasi iki kanthi gampang - sampeyan ora butuh mungsuh karo "sekutu" liyane! Rumangsa yen Hitler ora bakal puas karo kekuwatan ganda lan cepet-cepet GB minangka bagéan saka pulo kasebut bakal ngangkat tangane (bakal dipeksa ngangkat), amarga wiwit September 1939 tentara paling kuat ing Eropa, kalebu Prancis, ambruk ing ngisor. Jerman, tahta Britania Raya dipeksa kanggo nggawe kontak karo "rezim Stalin sing berdarah.
        Minangka kanggo partisipasi GB ing Perang Donya II, banjur ... yen kita ngomong yen USSR ilang setengah saka kabeh losses ing perang, Amerika - bab 420, banjur GB, dibandhingake karo negara Eropah liyane, mung "slamet medeni agresi Hitler."
        Yen sadurunge pidato yaiku:
        Kita bakal terus nganti pungkasan. Kita bakal perang ing Prancis, kita bakal perang ing segara lan segara, kita bakal perang kanthi kapercayan sing saya tambah lan kekuatan sing saya tambah ing udhara, kita bakal mbela pulo kita, apa wae biaya. Kita bakal perang ing pesisir, kita bakal perang ing lapangan pendaratan, kita bakal perang ing pategalan lan ing lurung-lurung, kita bakal perang ing bukit; kita ora bakal nyerah

        Kita bakal pindhah menyang mburi. Kita bakal perang ing Prancis, kita bakal perang ing segara lan segara, kita bakal perang kanthi kapercayan sing saya tambah lan kekuatan sing saya tambah ing udhara, kita bakal mbela pulo kita, apa wae biaya. Kita bakal perang ing pesisir, kita bakal perang ing marinas, kita bakal perang ing lapangan lan ing lurung-lurung, kita bakal perang ing gunung; kita ora bakal nyerah.
        Banjur, langsung sawise perang, ing Fulton, Pak Churchill wis ngandika:
        Ing sisih liya, aku ngusir gagasan yen perang anyar ora bisa dihindari, utamane ing mangsa ngarep. Lan sabenere amarga aku yakin yen nasibe ana ing tangan kita lan kita bisa nylametake masa depan, aku nganggep dadi kewajibanku kanggo ngomong babagan masalah iki, amarga aku duwe kesempatan lan kesempatan kanggo nindakake.
        Aku ora ngandel yen Rusia pengin perang. Sing dikarepake yaiku woh-wohan saka perang lan panyebaran kekuwatan lan doktrin sing ora ana watesan. Nanging sing kudu dipikirake ing kene saiki, nalika isih ana wektu, yaiku nyegah perang ing salawas-lawase. lan nggawe kahanan kanggo kamardikan lan demokrasi sanalika bisa ing kabeh negara.

        Lan padha teka karo ...
        1. svp67
          svp67 20 Juli 2019 06:18
          +6
          Kutipan saka: ROSS 42
          Kita bakal perang ing pesisir, kita bakal perang ing marinas, kita bakal perang ing lapangan lan ing lurung-lurung, kita bakal perang ing gunung; kita ora bakal nyerah.

          Anggone maca iki ora lucu, ngerti kahanan sing sejatine, yaiku, kepiye tumindak Inggris ing wilayah sing dikuwasani Jerman - kanthi tenang, kaya wedhus.





          Foto iki saka Kapuloan Channel ing pesisir Prancis, sing dadi kagungane Inggris lan dijupuk dening Jerman.
          Sajrone pendhudhukan, ora ana tembakan siji - ora ana partisan siji sing ditemokake ing pulo kasebut kanggo 66 ewu Inggris. Ora ana prajurit Jerman siji sing tiwas utawa tatu. Mratelakake panemume umum iki ditulis dening Dr. John Lewis tartamtu - "sabotase sembarang bakal ora mung mbebayani, nanging rampung counterproductive."
          1. Ken71
            Ken71 20 Juli 2019 12:12
            +1
            Jerman tumindak banget sopan marang populasi sipil. Mungkin iki rahasia. Lan kabeh gerakan partisan dikurangi dadi agitasi lan ngirim leaflet.
          2. lele
            lele 21 Juli 2019 00:01
            +1
            Oh, aku kepengin weruh kabeh Britania Raya dikuwasani dening Reich Jerman. Sayange Jerman ora nyabrang kanal. Mimpi karo...
    2. 210okv
      210okv 20 Juli 2019 06:22
      0
      Lan sing paling nggumunake aku yaiku kanggo sawetara wong bajak laut iki "mitra" nganti pungkasan.
    3. Olgovich
      Olgovich 20 Juli 2019 06:41
      +5
      Kutipan saka: ROSS 42
      Aku paling nesu karo carane, sawise kabeh iki, RI tampil ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente? Piye kok iso?

      Iki dibutuhake kanggo kepentingan negara. Nalika kapentingan saka kakuwasan donya pas, padha tumindak bebarengan, nalika ora, padha memungsuhan.
      Dadi ing taun 1812-14, 1854, 1914, 1941-45.

      Seneng lan ora seneng teka pungkasan.

      Minangka kanggo artikel, iku serangan cilik trik reged agresor - rusak lan dirampok ...desa-desa
      1. Panjebak7
        Panjebak7 22 Juli 2019 13:30
        +2
        Kutipan: Olgovich
        Kanggo artikel kasebut, trik kotor saka agresor nyerang - rusak lan dirampok ... desa.

        Waca sejarah perang karo Swedia lan kaget karo jumlah desa Swedia sing rusak. Aku ora guyon. Serangan-serangan kasebut nduwe pengaruh banget marang Swedia lan mbantu mungkasi perang kanthi cepet. Ing perang, kabeh cara apik yen padha ngarah menyang kamenangan. Aja mikir yen aku bungah ing kobong Cola, ora, aku ora bungah. Nanging sayangé, iki perang ... Lan ing kene sampeyan kudu siyap apa wae. Lan dudu wong Inggris sing kudu dicela amarga dadi parasit sing kaya ngono, nanging kita ninggalake kutha dagang sing ora dilindhungi. Jerman ngobong Novorossiysk nalika Perang Dunia I, sanajan uga ora makili nilai militer.
    4. saigon
      saigon 20 Juli 2019 08:29
      +2
      Tumindak Inggris sing kaya ngono ora nggumunake, bangsa iki duwe tradhisi kaya ngono kanggo ngeling-eling saora-orane pambocoran Kopenhagen dening Laksamana Nelson.
      Ing wektu sing padha, ora ala kanggo ngelingi Perang Dunia I, nalika para penjelajah perang Jerman nyemprotake saperangan kutha Inggris, mula ora bisa digambarake dukane Inggris kanthi tumindak kasebut.
    5. Normal ok
      Normal ok 20 Juli 2019 09:56
      -3
      Kutipan saka: ROSS 42
      Aku paling nesu karo carane, sawise kabeh iki, RI tampil ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente? Piye kok iso?
      Menarik ing gambaran Kola ana 745 candhi kanggo 5 jiwa. Kola isih cilik, sawetara omah ngadeg ing lemah akeh.

      Apa sampeyan malah maca artikel ing VO? Carane kakehan wis dismantled kene kanggo balung sing Rusia cukup mlebu ing WWI ing sisih Entente.
      Pitakonan liyane yaiku kesiapan para jenderal kanggo perang kasebut. Pati tentara Samsonov mung savagery.
      1. Antares
        Antares 20 Juli 2019 10:36
        +3
        Quote: Biasa wae
        Carane kakehan wis dismantled kene kanggo balung sing Rusia cukup mlebu ing WWI ing sisih Entente.

        Ya .. penulis iki ngomong yen iku rencana Anglo kanggo budhak Ibu Rus ...
        Ya, dheweke insidious - super-Rusia ora ngupayakake siji yuta taun ..
        Lan acara apa wae minangka rencana insidious saka Anglo-Saxon iki .. Malah sadurunge Wilhelm nelukake dheweke, dheweke wis nggawe rencana kanggo intrik ..
        ngguyu
        format
        Wong Inggris sial
        Sialan Kulon
        Imperialisme donya
        "Anglo-Saxon"
        ing wektu sing beda kita entuk cap sing dikarepake lan maju.
        Sapa sing ngalangi kita - kita nerangake ing kene dheweke lan dheweke .. Utamane sing ireng iki sing ana ing teras.. lol
    6. evgic
      evgic 20 Juli 2019 14:31
      +2
      Sampeyan aneh))) 60 taun kepungkur, imbangan kekuwatan wis diganti, Prusia wis dadi Reich Kapindho. Ora ana aliansi sing langgeng lan mungsuh sing langgeng. 1814 Rusia ketemu ing Paris, lan 1914 Prancis dadi sekutu Republik Ingushetia. Setuju yen Prancis duwe luwih akeh alasan kanggo diganggu dening Republik Ingushetia tinimbang Republik Ingushetia nglawan Inggris.
    7. Panjebak7
      Panjebak7 22 Juli 2019 13:22
      0
      Kutipan saka: ROSS 42
      Aku paling nesu karo carane, sawise kabeh iki, RI tampil ing Perang Donya I minangka bagéan saka Entente? Piye kok iso?

      Utawa Mungkin iku ora ing kabeh ing Britain lan ing kapentingan, nanging ing kita lan kapentingan KITA? Jerman ing wiwitan abad kaping 20. wiwit nguripake menyang mesin militèr arang banget formidable lan unsympathetic, kang didhukung dening politik (lan ora mung) ambisi, uga srakah lan ibukutha. Mangga kula matur, yen sampeyan ana ing papan kepala negara, apa tetanggan sing kaya ngono ora bakal ngganggu sampeyan?
      Tsar Rusia nindakake kabeh kanthi bener. Cepet utawa mengko, perang karo Jerman bakal kelakon, lan luwih becik duwe sekutu sing apik ing perang kaya ngono tinimbang ora duwe.
  2. kn54
    kn54 20 Juli 2019 08:43
    -1
    Ing artikel kasebut, penulis kanthi cetha nuduhake sifat bajak laut saka serangan kasebut. Sawise kabeh, kekuwatan segara Inggris diwiwiti karo Morgan lan liya-liyane (kanthi lan tanpa paten). Lan ing Perang Sipil, utamane ing sisih lor, padha tumindak kaya perampok.
    YES., looking ing imam sakabèhé ing "Lexus", siji mung bisa desahan lan ngujo exploitasi saka mentri saka Gréja Ortodoks Rusia.
    1. vladcub
      vladcub 20 Juli 2019 15:10
      +3
      ROC saiki beda banget karo sing sadurunge revolusioner. Iki pancen bener, nanging masyarakat saiki wis beda karo sing ana ing taun 50-an.
      Ing panemuku: pasamuwan minangka gambaran sing jelas saka swasana ati ing masyarakat. Ing abad kaping 19 lan awal abad kaping 20 ing deso, 90% saka populasi padha pracaya tulus. Ing kutha, nganti 70% tulus pracaya marang Gusti Allah. Mbalik ing pungkasan taun 20-an, luwih adoh saka ibukutha, luwih akeh wong sing percaya. Lan saka kang dijupuk para imam, banjur metu saka masyarakat kita lan manggon ing antarane kita.
      PS.
      Bener, sanajan ing abad 21, luwih adoh saka ibukutha, atmosfer lan masyarakat luwih resik
      1. Astra liar
        Astra liar 20 Juli 2019 16:59
        +1
        Aku setuju karo Vladkub sing wong ing provinsi iku tradisional luwih prayoga lan iki kasunyatan.
      2. Kronos
        Kronos 20 Juli 2019 18:47
        +1
        Iman ora ana hubungane karo kesopanan, akeh karusakan lan kejahatan sing ditindakake kanthi jeneng iman.
  3. Yo-mayo tawon
    Yo-mayo tawon 20 Juli 2019 10:04
    -1
    Kabeh ing kabeh, menang khas. Ora ana sing owah sajrone 200 taun. Kira-kira kaya ngono Saxon sing sombong, umpamane, ing Irak utawa Suriah - dheweke mlayu, ngalahake wong sipil, ngrebut saka sup kubis - lan bakal dicemplungake ing puddle, ngomong babagan peremogi.
  4. Antares
    Antares 20 Juli 2019 10:33
    +2
    Apa pembajakan?
    Apa Samsonov malah ngerti yen perang dudu perang rong tentara biasa sing adoh saka sing tentrem?
    Iki minangka komunikasi, benteng, benteng, lsp.
    Miturut siji kasunyatan nyerang macem-macem obyek, komunikasi, armada Allied katahan tentara Rusia ing suspense .. Mungsuh nang endi wae lan ora ono. Mungsuh ndarbeni papan, lan ing Rusia papan ndarbeni wong lan raja (iku apik kanggo maca Sergei-Tsensky).
    Mungsuh bisa musataken lan nyerang sembarang obyek karo pasukan unggul (kaya ing Crimea, contone, utawa ing Segara Azov). Rusia kudu njaga pasukan gedhe ing endi wae
    Ing Petersburg-270
    Saka Austria (mung bisa agresi) udakara 200 ewu ..
    Ing Crimea (kaya teater utama perang) ora ana cara kanggo nambah klompok - komunikasi! Perlu 2-3 grup sing kuat ing teater liyane.
    Lan téater operasi Bely lan TO - umume mung pangarep-arep kanggo kepahlawanan .. Sing bakal nutupi kabeh kesalahane kekuwatan liyane ..
    Kanggo Samsonov, penting kanggo nuduhake yen Anglo-Saxon minangka radishes, dheweke nyerang bajak laut (kanthi cara, Rusia uga nggunakake metode marque lan bajak laut, umpamane, ing Perang Livonian) - ing WAR resmi! Diumumake kanthi rencana sing dingerteni Rusia - sing disuaraake kaping pirang-pirang ing pers Inggris lan Prancis! Lan ora mung ..
    Iki perang. A ngedongkrak psikologis
    "Mungsuh iku insidious, jahat, ala lan ora cukup kanggo mateni dheweke."
    pasrahake marang para propagandis.
    Sawise sawetara wektu, kita bisa ngevaluasi acara tanpa propaganda. Untunge, ana sumber informasi sing cukup.
    1. Ken71
      Ken71 20 Juli 2019 12:04
      +2
      Penulis iki ora bisa urip tanpa propaganda.
    2. vladcub
      vladcub 20 Juli 2019 15:17
      +1
      Lan apa sing dikarepake saka Samsonov, supaya dheweke dadi kaya: Angin, Andrey saka Chelyabinsk utawa Olinev, banjur sapa sing bakal ngandhani matriks ala?
      1. Antares
        Antares 20 Juli 2019 19:33
        -2
        Kutipan saka vladcub
        Lan apa sing dikarepake saka Samsonov, supaya dheweke dadi kaya: Angin, Andrey saka Chelyabinsk utawa Olinev, banjur sapa sing bakal ngandhani matriks ala?

        jujur ​​kabeh bener. Dheweke, kaya Damantsev, kaya Kamenev, kaya Kaptsov, gampang diakoni kanthi ukara pisanan, lan mesthi bakal mboseni ora maca fiksi ilmiah.
        Iku mung Andrei lan Kaptsov banget penake kanggo maca. Nanging karo liyane .. uga, Damantsev paling ora nulis teknis ... lan kene .. fiksi lan propaganda
        Propaganda fiksi!
        Fiksi propaganda sajarah. wassat
    3. Moskovit
      Moskovit 20 Juli 2019 17:57
      0
      Apa jenis benteng iki biara Solovetsky? Apa benteng penting?
      1. Antares
        Antares 20 Juli 2019 19:28
        0
        Kutipan saka Moskovit
        Apa jenis benteng iki biara Solovetsky? Apa benteng penting?

        ora duwe. Dadi-dadi urip ora ndemek sapa-sapa. ngguyu kabeh wong mung ndemek dheweke.
        Bebarengan karo Kemyu, Biara Solovetsky minangka bèntèng wates penting kanthi garnisun lan artileri. Ing abad kaping 350, ana kira-kira 600 bhikkhu, 700-XNUMX wong anyar lan petani ing biara. Sawise kunjungan menyang biara dening Peter I ing pungkasan abad kaping XNUMX, sawetara biara liyane ditugasake ing Solovetsky, kalebu padepokan Krasnokholmskaya ing wilayah Moskow. Biara kasebut duwe perpustakaan sing akeh, lan ing abad kaping XNUMX, stasiun tenaga hidroelektrik dhewe muncul.
        Ing abad 1571-1582 biara tahan sawetara serangan saka Swedia (ing 1611, 1854 lan 60). Mengko, ing taun XNUMX, biara kasebut dipecat dening frigat XNUMX-gun Inggris Brisk lan Miranda. Sawise meriam sangang jam, sing ora nyebabake karusakan serius (sing sebagian amarga kekuwatan tembok lan jarak sing dibutuhake kanggo murub - Prosperity Bay nduweni topografi ngisor sing rumit lan mbebayani), Inggris kepeksa ninggalake biara piyambak.

        penulis ngirim wis klebu ing artikel kang pendapat saka Inggris piyambak. Nanging luwih penting dheweke nyritakake babagan intrik ala saka Anglo-Saxon ..
        1. Moskovit
          Moskovit 20 Juli 2019 21:35
          -1
          Benteng sing penting banget. Wektu pungkasan padha perang ana 250 taun sadurunge Inggris. Lan perpustakaan mbokmenawa nyimpen gambar saka bom atom. Apa ora ketok, mung sasaran sing gampang lan ora ana pertahanan, kaya sing dikira Inggris. Sampeyan ndeleng peta. Iku wates ing abad kaping 17. Biara Solovetsky ora duwe pengaruh ing teater lor operasi. Ana perampokan dhasar. Sing misuwur banget karo armada Inggris. Nanging sampeyan tetep mbela Inggris. Contone, sampeyan bisa sijine Solovki karo Kronstadt ing siji baris. Ana informasi yen ana basis kanggo kapal selam uap. Para wiku padha masak wong anyar ing kono. Pasukan khusus Kakaisaran Rusia dilatih.
          1. Antares
            Antares 21 Juli 2019 11:49
            0
            Kutipan saka Moskovit
            Benteng sing penting banget.

            kanggo komunikasi, malah mung bejat sambungan wis jotosan. Lan banjur ana serangan. Lan yen padha terus, lan yen ing kabeh obyek .. lan ing lan ing ..
            Logika perang, yen dheweke nyerang paling ora obyek cilik, mula kudu ngenteni serangan ing kabeh obyek kasebut.
            Kemungkinan ditampilake.
            Kutipan saka Moskovit
            Wektu pungkasan padha perang ana 250 taun sadurunge Inggris.

            pasukan logis sing bisa nyerang ing teater operasi iki 250 taun kepungkur. Kanggo 250 taun, Segara Putih mung ora dadi adegan tumindak.

            Kutipan saka Moskovit
            Apa ora ketok, mung sasaran sing gampang lan ora ana pertahanan, kaya sing dikira Inggris

            Apa sampeyan kenal karo Prosperity Bay? Apa sampeyan mikir yen dheweke nglebokake barang sing dikuatake ing kono tanpa guna? Lan dibela nganti pirang-pirang abad? Ya, lan saya kuwat. Lan ditambahake ...
            Sasaran sing gampang banget ... ora ana sing bisa njupuk saka mungsuh.
            Kutipan saka Moskovit
            Ana perampokan dhasar

            rampokan dhasar = iki Yalta, Balaklava ...
            Solovki minangka target tempur sing sah. Benteng, gaman, garnisun.
            Supaya sampeyan bisa setuju manawa Odessa ora dadi tujuane - supaya bajak laut nyerang kutha utama ing sisih kidul kanggo ngrampok ...
            Serangan Corsair ngguyu tebusan 250 ewu peso lan 50 ekor sapi.
  5. kartalovkolya
    kartalovkolya 20 Juli 2019 11:13
    -1
    Kabeh "komentator" lan "ahli" seneng ngelingi tembung Ataman Shkuro, sing diucapake ing taun 1945. : "... maneh bl --- wong Inggris dikhianati"! Lan sing ora dikhianati dening Anglo-Saxon, nanging sakperangan alesan, wong-wong sing dikhianati saiki kanthi bungah dilat anus "nganti amandel"! (Poles padha lsp.)
    1. Ken71
      Ken71 20 Juli 2019 12:03
      +4
      Iku aneh kanggo krungu tembung bab ngiyanati saka SS gruppenfuhrer Shkuro. Kajaba iku, nasibe pengkhianat diputusake ing Yalta lan wong Inggris ing kasus iki nindakake kewajibane.
      1. lele
        lele 22 Juli 2019 22:41
        0
        Shkuro punika Gruppenfuehrer? Kanggo kula, iki warta. Nalika iku digawe, bisa ngomong?
        1. Ken71
          Ken71 23 Juli 2019 11:05
          +1
          Ing taun 1944, kanthi dekrit khusus Himmler, Shkuro diangkat dadi kepala cadangan pasukan Cossack ing Markas Utama pasukan SS [29], didaftarkan ing layanan minangka SS Gruppenfuehrer lan Letnan Jenderal pasukan SS kanthi hak. nganggo seragam jenderal Jerman lan nampa pangopènan kanggo pangkat iki [15]. Shkuro nglatih Cossack kanggo 15th Cossack Cavalry Corps
          1. lele
            lele 23 Juli 2019 15:31
            0
            Matur nuwun, jenengan hi Aku isin, aku ora ngerti iki, sanajan ing wektu aku kasengsem ing pitakonan. ombenan
  6. Komentar wis dibusak.
  7. arturpraetor
    arturpraetor 20 Juli 2019 14:25
    + 11
    Samsonov kuwi Samsonov. Serangan ing prasarana mungsuh nalika perang (berharga utawa ora - iku crita liyane) - tegese pembajakan. Ya bener. Iku mung yen sampeyan mateni standar pindho, lan miwiti nggunakake cithakan kanggo aplikasi istilah iki kanggo kabeh wong, kalebu Rusia, banjur
    - shelling saka pelabuhan Jerman lan pertambangan ing WWI - pembajakan;
    - serangan ing infrastruktur pesisir Shed nalika perang Rusia-Swedia, kanthi karusakan kraton lan kabeh liyane (kutha Norrköping, Broborg lan Skenas kraton ing Perang Lor Agung) - pembajakan;
    - Rusia umume minangka bangsa bajak laut laten, amarga wis suwe ngrancang operasi Konstantinopel kanggo ngrebut ibukutha Kakaisaran Ottoman sing tentrem ing jaman perang (operasi saka segara! Nglawan kutha kabeh, malah gedhe!) ;
    Miturut cara, Morgan lan bajak laut nyata liyane kasebut - dadi, kanggo referensi: para sadulur iki nyerang kapal dagang lan pelabuhan Spanyol ora ana deklarasi perang. Inggris ing Krymskaya nyerang titik gisik sajrone perang sing diumumake. Ana bedane, ora?

    moralitas Hottentot oozes saka kabeh retak. Aku isih downvoted saiki ngguyu Nanging piye wae aku ora bisa ngliwati artikel "lemak" kaya dina iki.
    1. akim
      akim 23 Juli 2019 22:59
      -2
      Rampokan pasamuwan, dear - punika piracy murni.
  8. Velikanov
    Velikanov 20 Juli 2019 16:36
    +5
    Iki ora mine, Aku mung ngresiki munggah Mat, kang kakehan
    Sawijining dina, tanggal 6 Juli 1854, armada Inggris, sing dumadi saka rong fregat Miranda lan Brisk, lelayaran menyang Biara Solovetsky. "Amarga saka perang, kita kene, Pak, kita arep menehi sampeyan demo," ngandika Inggris, lan ing wektu sing padha njupuk wedhus lan sapi, miturut aturan saka wong Inggris. "Ya, aku wedi yen sampeyan kudu lunga," wangsulane rektor Archimandrite Alexander. Lan wiwit ...
    Secara total, ana 579 biarawan lan wong anyar ing Solovki nalika iku, uga 53 mbah kakung saka tim cacat karo bedhil lawas sing tryndets. Bener, ana rong meriam ing kondisi kerja - ana luwih akeh, nanging miturut tradhisi Rusia, liyane nyebul. Abbas dikirim kanggo bedhil, lan nggawa wolung liyane, lan uga mbagekke gegaman kanggo tawanan saka biara Solovetsky (tsar-bapanipun dikirim kene kanggo ngladeni ukara). Anehe, para tawanan ora wiwit ngomong: apik banget, Inggris wis lelayaran, saiki tirani getih wis dibuwang lan kita bakal ngombe Inggris - nanging nyatakake kesiapane kanggo mati kanggo Rusia. Bajingan, ing tembung, lan tegese Inggris lagi berlayar. Kabeh saka aku. Aku ngira padha lungguh ana ing kapal, padha ngombe teh karo iwak lan Kripik. Wiski malt tunggal maneh. Olahan. para gusti. Pak. kanca-kanca. Milady. Fuedi. Lan padha ngunggahake gendera - sinyal kanggo miwiti rembugan. Nanging para bhikkhu ora ngladèni ing angkatan laut, lan uga wong cacat. Mulané ora ana sing mangsuli. Inggris nesu lan mbanting meriam. Wong-wong mau padha mangsuli. Ing Inggris, wis diwutahake tèh karo wedi, padha kaget banget - amarga iki dikenal sing mung demokrasi bisa ngebom tirani (utamané yen karo lenga), nanging kosok balene iku mokal. Lan, umume, tanggal 7 Juli, Inggris ngirim layang. Lan ngandika - nyerah, ..., karo kabeh garnisun, gaman, gendera lan persediaan militèr, lan utamané karo sapi, amarga kita arep mangan banget. sing saiki, karo ragad tenan kanggo baptis lan layanan panguburan) wangsulane padha - "Ora duwe komandan garnisun, mula ora ana sing nyerah, ora duwe gendera, ora duwe gaman, ora menehi sapi, mula sampeyan menyang penis, Gusti Kang Maha Kuwasa ngapura aku”. Inggris ora seneng banget iki, lan ing 9 jam padha nggawa mudhun 1 inti saka sistem Tomahawk ing biara. Lan padha ngombe teh manawa - Aku ngomong manawa, iku bakal dadi saka wong-wong mau.
    Nanging ternyata Biara Solovetsky dibangun ing abad kaping 1855, banjur tukang bangunan ora kaya saiki - supaya cepet entuk barang lan rampokan. Temboke kandel kaya sapi, lan meriam macet ana ing kono. Bagéyan saka Tomahawks, kaya biasane, ilang, sebagian ambruk ing kubah pasamuan, nanging umume ora ana sing mati utawa tatu. Nanging Inggris ora bisa nampa kebangkrutan, amarga padha mangertos sing iki invalid Russian elek, alam bébas lan ora ngerti inti saka gaya normal perang, bakal nutupi karo bedhil. Mulane, Inggris sumpah quietly, marga saka katon, padha ngombe teh banget civilly lan garing munggah. Setaun mengko, Inggris maneh lelayaran bebarengan karo Prancis, lan nyerahke cathetan, cetha diterjemahake liwat Google - "We takon sing panjenengan nindakaken pakurmatan ingkang badhe kula dumugi. Archimandrite Alexander ketemu karo turis manca lan ngandika yen dheweke ora bakal nyerah sapi, nanging bakal nyoba kanggo badai, njupuk sapi lan uncalan menyang segara, apa wae sing ditemokake. Inggris, kanthi rai sing lara, lungguh ngombe teh, lan cetha yen dheweke meh ora nahan awake dhewe, supaya ora nguwuh-uwuh lan sambat marang PBB. "Fuli kanggo nindakake, "ujare laksamana Inggris. "Ayo padha numpak prau layar tanpa steak, nanging kita lan iwak lan Kripik wis dadi berserk. Damn Russian. "Pungkasan, Inggris muncul maneh ing September 19. Kanggo nerangake manawa dheweke nggawa cahya budaya lan pencerahan Eropa, dheweke ngrampok pasamuan sing ngadeg ing pulo sing kapisah - dheweke njupuk lambang lan kabeh peralatan saka ing kono, lan malah menehi mug (!) Kanthi sumbangan saka wong-wong sing percaya. Iku banget nggumunake, nanging sawisé iku, para bhikkhu padha ora tresna marang Eropah. Archimandrite Alexander janji bakal ngalahake tamu karo censer (nanging tansah karo pandonga lan karo sih-rahmat saka Gusti Allah). Inggris mangkat bali menyang Inggris, dimuat karo prabot pasamuwan, rong puluh kopecks saka cangkir, lan pikirane bakal bali karo demokrasi, teka ing ngarep, Inggris padu lan ninggalake EU. Archimandrite Alexander urip maneh XNUMX taun. Dheweke ditakoni - kepiye sampeyan lan wong tuwa lan wiku ngusir armada Inggris? Dheweke mangsuli - pandonga mbantu. Dheweke nglawan Inggris, amarga dheweke mung mbantu akeh, nanging ora apik kanggo urip ing Rusia. Pramila sumangga sami ndedonga dhateng tiyang Inggris, lan moralipun mangkene: Sapa sing marani kita njaluk sapi bakal entuk lobak. Sanajan dheweke ngombe teh lan wong lanang iku kabeh dhewe. We ndeleng purun kuwi, nanging kita ora perlu kene.
    Sumber: http://fishki.net/2282239-vidali-my-takih-dzhente
    lymenov.html?mode=tag:vojna:recent © Fishki.net
    1. Astra liar
      Astra liar 20 Juli 2019 16:49
      +2
      Velikanov, matur nuwun kanggo komentar humor sampeyan.
  9. Ehanatone
    Ehanatone 22 Juli 2019 02:57
    0
    Ora ana mungsuh sing langgeng lan kanca sing langgeng kanggo Inggris ...
    Kanggo Rusia, ana mungsuh sing langgeng, Barat kolektif, utamane ing arrogance ....
    Mesthine, iki ora ditrapake kanggo elit kita, ing groveling sing langgeng sadurunge Kulon ...
  10. M.Mikhelson
    M.Mikhelson 22 Juli 2019 04:56
    0
    Tegese, Prancis saka Rusia ora "ngluwihi segara", nanging adoh.
  11. Tes
    Tes 24 Juli 2019 22:12
    +1
    Ing Kereti, Inggris ngobong lumbung negara - anggur, uyah, gandum. Ing Kovd, Inggris mung nyolong lonceng. Ing Kandalaksha, para pedunung mbukak bedhil ing prau Inggris lan mateni penerjemah. Sawise iku, tembakan artileri dibukak ing Kandalaksha. Lan ing Lyamtsa, Inggris ora bisa ndharat, warga lokal ora ngidini kebangkrutan ing pesisir, mbukak geni saka bedhil lan meriam. Tugu-salib wis ngadeg ing Lyamets wiwit abad kaping 19, ing pangkalan ana inti unexploded saka Inggris. Desa kasebut sacoro prakteke ora kena pengaruh geni Inggris, ora ana sing mati saka para pembela desa, mung siji sing tatu - juru tulis Izyumov. Ing Puschlacht, milisi matèni 5 wong Inggris lan tatu sawetara nganggo bedhil. Ing geni saka pasukan unggul saka pasukan pendaratan Inggris, milisi mundur menyang alas, ora kapitunan. Inggris ngobong gréja ing Pushlakht, omah 40, akeh bangunan njaba lan prau, minangka S.V. Maksimov, ing bukune A Year in the North, Pomors nyathet kru kapal uap Inggris - frigates minangka rabble, wong-wong padha ngapusi ... Iku misale jek sing tim padha ora militèr, nanging direkrut saka taverns pelabuhan.