Review militèr

Dheweke njupuk Paris lan nggawe Lyceum kita

42

Rusia ora bakal ngapura?


12 gagal Napoleon Bonaparte. Pushkin misuwur "botak dandy" ora luwih saka ukara kanggo Vanity Alexander Pavlovich. Ya, ing wiwitan taun 1813, dheweke wis nyoba peran Agamemnon, "raja raja", pimpinan koalisi anti-Napoleonic. Nanging Kaisar Rusia ora mimpin resimen Rusia menyang Eropah metu saka Vanity. Iku mung sing pisanan Alexander ora wareg karo banget idea saka Eropah en francais, lan "wanita lawas" kudu dibangun ing cara temen beda.



Sedanipun Field Marshal M.I. Golenishcheva-Kutuzova


kepriye? Ya, ing gaya Catherine, supaya Bourbons, utawa sapa wae sing bakal dadi kuwasa ing Paris, ngirim duta menyang St. Petersburg kanthi tujuan mung takon: apa lan kepiye? Lan ora penting banget yen Alexander njupuk kuwalitas sing luwih pribadi saka bapak sing setengah edan tinimbang saka mbah putri. Tren iku penting. Lan yen Alexander meh ora bisa nyegah invasi Napoleon, mula ora ana sing meksa dheweke nyerang Eropa.

Nanging dheweke, misale jek, sanajan sadurunge Austerlitz kepengin banget kamulyan lan kecemerlangan sing padha karo Napoleone Buonaparte, Corsica upstart ing Eropah. Dheweke ora ngapura kasunyatan manawa kaisar sing mentas lair iki wani ngelingake dheweke, Romanov, babagan pembunuhan bapake, lan kabeh permusuhan marang Napoleon nyebabake saingan sengit.

Kaisar Rusia ora nate ndhelikake kepinginan kanggo menehi hasil karo Bonaparte, lan ing dina mlebu menyang Paris, nalika dheweke katon pungkasane ngluwihi dheweke sanajan ing kamulyan, dheweke nguripake Yermolov: "Inggih, Alexei Petrovich, bakal padha ngomong saiki ing St. Petersburg? Pancen, ana wektu nalika kita, memuji Napoleon, nganggep aku wong prasaja.

Sakcepete sadurunge mati, Kutuzov ngelingake Alexander sumpah: ora melu gaman anggere paling ora siji prajurit mungsuh tetep ing wilayahe. "Sumpahmu wis kawujud, ora ana mungsuh bersenjata siji-sijia sing isih ana ing tanah Rusia; saiki tetep kanggo nepaki separo kapindho sumpah - kanggo lay mudhun senjata.

Alexander ora. Miturut Krupennikov resmi, sing nalika obrolan pungkasan ana ing kamar marshal lapangan mati, ing Bunzlau, dikenal sing Alexander Pavlovich ngandika marang Kutuzov:

"Ngapunten, Mikhail Illarionovich!

"Aku ngapura sampeyan, Pak, nanging Rusia ora bakal ngapura sampeyan babagan iki.

Rusia ora mung ngapura, Rusia entuk fame ora kurang saka wong Prancis sing padha, lan Alexander dhewe diarani Rahayu. Kaisar rada coquettishly ora nampa gelar kasebut kanthi resmi, nanging dheweke langsung njupuk oyod. Lan ora ana sing nate mbantah.

Nanging, kita kudu ora lali sing Alexander Pavlovich Romanov dibandhingake karo Talma gedhe kanggo alesan, lan kanggo wong Eropah, pisanan kabeh, tataran amba. Ing pagelaran apa wae ing panggung iki, peran utama kudu dadi Rusia, lan ora perlu nerangake sapa sing nduweni peran utama ing Rusia. Inggih, pamirsa (ora Matter yen iku wong utawa masyarakat kondhang sing ora seneng idea saka trip kanggo Eropah ing kabeh) kanggo aktor kelas tansah bodho. Bisa dilebokake sadurunge kasunyatan.

Pamungkas sing dawa


Nanging, final saka pagelaran Eropah gedhe banget, lan wiwit ing cara sing iku mung tengen ngomong sing ora bakal kelakon ing kabeh. Pukulan pisanan kanggo Alexander yaiku pati saka panglima M.I. Kutuzov ing Bunzlau. Ora preduli carane Kaisar Alexander nambani wong tuwa sing murka, dheweke ora duwe pimpinan militer sing luwih apik kanggo mimpin Rusia menyang Paris.

Banjur ana rong kekalahan brutal saka tentara Prancis sing diuripake dening Napoleon - cedhak Bautzen lan Lutzen. Nanging, Alexander sukses ing meh mokal - ora mung entuk gencatan senjata karo Napoleon, nanging isih narik Prusia menyang sisih, lan banjur Austria. Punapa malih, tumrap ingkang kapêngkêr, malah sagêd ngangkat Pangeran K. Schwarzenberg dados senapati.


Jenderal K. Schwarzenberg nglaporake marang telung raja babagan kamenangan ing "Perang Bangsa-Bangsa"


Nanging iki kedadeyan mung amarga Kaisar Franz ora setuju yen adhine Karl, sing luar biasa nindakake reformasi ing tentara Austria lan wis ngalahake Napoleon ing Aspern, mrentah pasukan sekutu. Ing kabeh telung tentara ing ngendi pasukan sekutu dibagi, mayoritas resimen Rusia. Schwarzenberg bener mimpin mung paling gedhe saka wong-wong mau - Bohemian, lan Kepemimpinan sakabèhé tetep karo telung kaisar, sing, ing kasunyatan, karo Alexander.

Kaisar Rusia butuh telung sasi kanggo mbujuk raja Prusia supaya ngunggahake rakyat lan negara kanggo perang kanggo kamardikan, lan iki sanajan kasunyatane ing taun 1812, korps Prusia Jenderal York von Wartburg pindhah menyang sisih Rusia. Tsar mbujuk Austria kanggo luwih saka nem sasi, Eropah, misale jek, ora ngelak kanggo kamardikan ing kabeh, lan malah Inggris advocate tentrem karo Napoleon. Nanging tsar, sawise mimpin mungsuh metu saka tapel wates Russian, secara harfiah ditarik allies karo wong kanggo Paris.

Alexander Pavlovich Romanov, mung siji saka Trinitas Agustus, saged soko nyata. Dheweke ora mung ngajak kabeh wong kanggo marak ing Paris, ing musim panas 1813 dheweke uga nyebutake JV Jenderal Prancis saka Amerika. Moreau kanggo mimpin pasukan sekutu. Sawisé révolusi, Moreau dianggep minangka pesaing utama Bonaparte, wis ana ing sangisoré kekaisaran, dheweke dicurigai melu konspirasi royalis lan diusir saka Prancis. Siji-sijine sing bisa ngalahake Moreau yaiku Suvorov sing gedhe. Sakcepete sadurunge perang Dresden, Jendral Moreau ditawani, kanggo wiwitan, dadi penasehat ing apartemen utama.

Nanging, inti Prancis, kang, miturut legenda, meh Napoleon piyambak murub, tatu serius jenderal, sing rauh tilar donya. Iku jotosan liyane saka nasib. Kajaba iku, kanggo pisanan pati ing paprangan tenan ngancam Kaisar Alexander piyambak, kang, ing jaran, ngadeg jejere Moro ing ndhuwur gunung dikuwasani dening baterei Austria.

Dheweke njupuk Paris lan nggawe Lyceum kita

Jendral J.V. Moreau ora duwe wektu kanggo mimpin tentara sekutu


Pasukan Sekutu tetep ing komando Schwarzenberg. Iki aristokrat kesed, gourmet lan glutton, dadi lemu sing ora ana pelukis perang nyoba kanggo ndhelikake, minangka komandan dikenal istimewa kanggo asor. Ing sisih liya, dheweke manut lan cukup tepat waktu, sing umume cocog karo Alexander.

Ing Dresden, sawise Moro tatu, dheweke menehi akeh prentah sing bertentangan, mung nggawe bingung pasukan sing maju. Ing pungkasan, kabeh iku meh rampung karo kekalahan. Tentara Bohemia wiwit mundur alon-alon menyang Bohemia Austria, kaya sing diarani Republik Ceko. Diilhami dening sukses, Napoleon nyoba ngubengi pasukan sekutu kanthi ngirim kolom bunder Vandam, nanging sing ngliwati, kaya sing sampeyan ngerteni, mesthi bisa dilewati dhewe.

Kamenangan sing luar biasa ing Kulm, sawise Jendral Vandam dhewe ditawan, dadi titik balik ing perusahaan taun 1813. Sawisé iku, Tentara Lor saka Swedia Pangeran Bernadotte wis tenan mlebu bisnis, lan Tentara Silesian Blucher inflicted seri kabèh kekalahan ing korps Prancis individu.

Napoleon, narik pasukan utama kanggo Leipzig, nyoba kanggo ngalahake tentara sekutu ing bagean, nanging sing, ing pesenan langsung Alexander I, wiwit tumindak liyane lan liyane ing konser, sacoro prakteke ora bejat adoh saka saben liyane. Kaunggulan kolosal saka Rusia, Austria lan Prusia ing pasukan liwat Prancis wiwit mengaruhi, kang, malih, siji-siji, mantan allies Jerman wiwit ninggalake. Sing pisanan bubar yaiku Saxon, diikuti dening Bavarians, lan anggota Konfederasi Rhine liyane uga ngiyanati.

Ing perang pungkasan perusahaan ing 1813, rightly disebut "Battle of the Nations", tentara kekuatan unprecedented converged near Leipzig - luwih saka 300 ewu wong karo 1300 bedhil saka allies nglawan 220 ewu lan 700 bedhil saka Napoleon. Perang nyeret kanggo patang dina Oktober - saka 16 kanggo 19, ing kang pasukan Sekutu mung tambah, lan Napoleon garing, nanging ing dina kapindho iku secara harfiah siji langkah adoh saka kamenangan.

Pukulan kuat ing tengah posisi tentara Bohemian ing Wachau, sing miwiti skrip Napoleon - rekrut enom saka panggilan mangsa 1814, lan ngrampungake kavaleri raja Neapolitan Murat, nyebabake terobosan garis sekutu. . Pati ing jotosan saka sabers Prancis tenan kaancam bakal punah, Alexander, uga loro rojo liyane - Austria Franz lan Prusia Friedrich Wilhelm. Saperangan skuadron cahya Prancis nyuwil liwat menyang gunung, kang padha tindak karo Schwarzenberg, nanging padha mandegake dening counterattack pas pas wektune saka Life Guards Cossacks saka Kolonel Efremov.

apotheosis durung wayahe


Sawise kalah ing perang sing nemtokake cedhak Leipzig, Napoleon mundur ngliwati Rhine, ngrusak perlawanan saka Bavarians Field Marshal Wrede ing dalan, sing nyoba ngalangi dalane ing Hanau. Pasukan sekutu, kaya Rusia sawisé perusahaan taun 1812, bisa uga ora ngoyak Prancis. Napoleon meh ora bakal uwal saka rembugan perdamaian nalika iku. Nanging, Alexander wis unstoppable.

Kampanye 1814 dadi ora paling dawa, nanging banget mulya, lan ora mung kanggo sekutu, nanging utamané kanggo pasukan Rusia. Iku uga kamulyan kanggo Napoleon, sing luwih saka sepisan smashing loro tentara Silesia Blucher lan tentara Bohemian saka Schwarzenberg. Perusahaan kasebut dadi sing paling mulya kanggo Alexander - sawise kabeh, dheweke bisa ngrampungake ing Paris.

Sadurungé iki, Kaisar Rusia pisanan bisa njupuk bagéyan ing perang nyata ing urip. Cedhak Fer-Champenoise tanggal 25 Maret 1814, kaisar, minangka prajurit kavaleri prasaja, bebarengan karo anggota rombongane, cepet-cepet nyerang alun-alun Prancis. Nanging iki ora mung winates. Nalika para pengawal, nesu karo perlawanan sengit saka infanteri Prancis, meh ngethok, mung Kaisar Rusia sing bisa mungkasi pertumpahan getih.


Perang cedhak Fer-Champenoise, ing ngendi Alexander I pisanan melu perang


Banjur ana gropyokan kandel ing Paris, kang Napoleon ora duwe wektu kanggo nanggapi, bedhil Russian dipasang ing Montmartre, lan ibukutha nyerah sawise ngiyanati banget dubious Marshal Marmont. Pungkasan, ing tanggal 31 Maret 1814, Kaisar Rusia Alexander I, diiringi Raja Prusia lan Jendral Austria Schwarzenberg, mlebu ing Paris minangka kepala pengawal lan pasukan sekutu.


Pasukan sekutu mlebu Paris tanggal 31 Maret 1814


Iku apotheosis sing ora katon ing Eropah. Meh tanpa istiméwa, wong Paris padha mlumpat menyang lurung-lurung ing kutha, jendhela lan gendheng omah-omahé kebak wong, lan saka balconies padha waved handkerchiefs kanggo Tsar Rusia. Salajengipun, Alexander ora ndhelikake rasa seneng ing obrolan karo Pangeran A.N. Golitsyn: "Kabeh cepet-cepet ngrangkul dhengkulku, kabeh nyoba ndemek aku; wong-wong padha kesusu ngambung tangan lan sikilku, malah nyekel stirrups, ngebaki udhara karo nangis bungah lan sugeng.

Tsar Rusia nyamar dadi wong Eropa, kanthi ora sengaja nyinggung prajurit lan jenderal dhewe. Tilas biasane disimpen ing barak, sanajan gambar kanthi tema "Rusia ing Paris" disebar ing saindhenging Rusia. "Para pemenang padha keluwen lan ditahan kaya-kaya ditahan ing barak," tulis N.N. Muravyov, peserta kampanye. "Panguasa kasebut sebagean karo Prancis lan nganti dheweke mrentahake Pengawal Nasional Paris supaya tentara kita ditahan nalika ketemu ing dalan, sing nyebabake akeh gelut."



Para perwira uga nandhang sangsara akèh. Padha, ing antarane liyane, padha ajeg kaukum kanggo katon ora bener saka Unit lan subunit dipasrahake kanggo wong-wong mau. Nyoba kanggo entuk sih saka Prancis, Alexander, miturut Muravyov, "nyebabake murmur saka tentara menang." Malah nganti ngirim loro kolonel ditahan, lan muspra Yermolov nyuwun luwih apik kanggo diasingake menyang Siberia, kang rama Alexander Pavel Petrovich wis banget kersa nindakake sadurunge, tinimbang tundhuk tentara Rusia kanggo ngeyek kuwi. Nanging kaisar sing seneng tetep ora kuwat.

A kontemporer wrote:
"Rong sasi Alexander tetep ing ibukutha Prancis minangka adus terus-terusan ing sinar kamulyan lan kamulyan. Dheweke mencorong ing salon Madame de Stael, nari ing Malmaison karo Permaisuri Josephine, ngunjungi Ratu Hortense, ngobrol karo para ilmuwan, nggegirisi saben wong nganggo basa Prancis sing teladan. Dheweke metu lan lunga tanpa pangayoman, kanthi seneng ngobrol karo wong-wong ing dalan, lan dheweke tansah diiringi wong akeh sing antusias.


Kaget, apotheosis Paris katon Alexander ora cukup, lan dheweke ngatur sawetara liyane. Kaping pisanan, mung rong minggu sawisé direbut Paris, Tsar Rusia mberkahi para kraton Prancis kanthi layanan pandonga sing khusuk ing Place de la Concorde, sing nganggo jeneng Louis XV sadurunge revolusi, ing ngendi Louis sabanjuré, " alus lan alus” Nembelas, dieksekusi.

Pungkasan, ora kanggo wong Paris, nanging, misale jek, kanggo kabeh Eropah, miturut pesenan Alexander, tentara Rusia nganakake parade sing misuwur ing Vertue.


Sadurunge review ing Vert Alexander pribadi mriksa katon saka pasukane.


Mangkene carane Ivan Lazhechnikov, penulis "Ice House" sing ditresnani, nggambarake review sing misuwur, nanging lali ing Cathetan Travel of a Russian Officer:
"Sampanye ora tau menehi tontonan, sing saiki dadi saksi. Ing tanggal 24 sasi iki, prajurit Rusia 165 pasang kémah ing kono. Ing jembar sing rata, kaya lapangan ing pirang-pirang verst, tarub-tarub padha diputih ing pirang-pirang baris, gegaman nggegirisi, lan asap geni sing ora kaetung ...
Kothak Vertu kayane sengaja digawe dening alam kanggo mriksa tentara gedhe. Nyebar ing sisih siji kanggo sawetara versts minangka dhataran Gamelan, kang ora grumbulan siji, ora stream andhap asor siji flickers, padha nuduhake, ing sisih liyane, gunung nuding, saka kang mripat bisa nliti kabeh jembar jembar ing. instan.
Ing tanggal 29, review paling akeh ditindakake. Raja pisanan ing donya, jenderal pisanan ing abad kita teka ing lapangan Champagne…. Ing dina iki, padha weruh apa ombone kuwat Rusia kudu ngadeg antarane negara, apa padha wedi saka kekuatan lan pangarep-arep saka rightness tartamtu lan peacefulness; padha weruh sing perang long-term, utawa liya darurat digunakake dening Rusia kanggo crush colossus sing wis wungu ing daya saka sawetara kakuwasan, bisa exhaust sawijining kekuatan; saiki padha weruh wong-wong mau ing brilliance anyar lan kamulyan - lan nggawa dheweke menyang timbangan politik upeti gumun lan pakurmatan.
Ing jam 6 esuk, 163 tentara Rusia teka ing dataran Vertu lan ngadeg ing sawetara baris ing urutan perang. Para ratu lan para komandhan saka macem-macem kekuwatan sing ngiringi dheweke ora suwe teka ing Gunung Aime. Ing rangking kabeh padha krungu, kasepen lan immobility; kabeh ana siji awak, siji nyawa! Katon ing wektu iku pasukan padha rallied menyang tembok ora obah. Kepala lan pangkat lan file ngenteni bedhil sinyal.
Gunung wiwit kumelun; thunderbolt disabetake - lan kabeh iki disetel ing gerakan. Musik, drum lan slompret padha gludhug ing kabeh baris, spanduk fluttering sujud, lan ewu tangan salute panguwasa karo siji gelombang. Ora let suwe kabeh wadyabala banjur bali menyang kasepen lan immobility. Nanging gludhug utusan muni maneh - lan kabeh guncang. Garis wiwit dibagi; pecahan mau mili ing arah sing beda-beda; infantri lan bedhil abot mlaku kanthi cepet; pasukan kavaleri lan tentara meriem mabur katon mabur ing swiwine angin.
Ing sawetara menit, saka macem-macem titik liwat papan sawetara mil, pasukan teka kabeh bebarengan ing panggonan lan dumadakan mbentuk kothak wiyar tanpa obah, kang pasuryan ngarep, tengen lan kiwa kabeh infantri, lan mburi - kabeh kavaleri. (rada kapisah saka infanteri). Ing wektu iki, para panguwasa nyopir mudhun gunung lan kanthi sora "Hurrah!" kesah kabeh alun-alun.
Pasukan, baris ing kolom padhet, dumadi saka loro batalyon jejere, duwe konco saben brigade tentara meriem - infantri dhewe pisanan, lan kabeh pasukan kavaleri - lumaku ing cara iki liwat panguwasa. Tatanan lan lincahing arak-arakaning wadyabala ingkang kathah punika nggumunaken para bangsa manca, langkung-langkung sarèhning para punggawa wau botên wontên ing satengahipun, punika ingkang sae, sarwa sumêrêp ing wadyabala rusia.
Review rampung karo geni cepet saka 160 ewu bedhil lan 600 bedhil. Siji bisa mbayangno gludhug nggegirisi sing diasilake…”


Jendral Inggris sing misuwur Wellington ngandika "yen dheweke ora tau ngira yen tentara bisa digawa menyang kasampurnan gedhe."

Nanging sawise Paris lan Vertu, Alexander, kayane ora ngerti apa sing kudu ditindakake sabanjure. Lan iki - ing sawetara 39 taun. Mesthi wae, bakal bisa ditindakake kanthi serius ing reformasi petani, nanging risiko kasebut wis dhuwur banget. Lan sawise kabeh, iki dudu perang karo Prancis, sampeyan ora bisa ngenteni penghasilan saka meja awis Inggris. Apik banget yen wisuda pisanan siswa lyceum wis samesthine enggal.

Dadi apa sing luwih penting: Paris utawa Lyceum?


Sawetara wong, sadurunge Alexander Arkhangelskogo, nyoba kanggo njelasno akeh alasan apa Pushkin supaya kandel sijine Paris lan Lyceum ing siji baris. Nanging malah penulis monograf utama pungkasan ing Kaisar Rahayu teka munggah karo kesimpulan samesthine. Amarga saka panemune, iki pancen kedadeyan sing padha. Lan ora ana kepinginan kanggo mbantah babagan iki.

Nyimpulake narasi sing terus-terusan, kita mbaleni maneh yen Kaisar Alexander sing dadi pemenang utama Napoleon. Lan mbok menawa sukses iki sing dadi salah sawijining alasan Alexander dadi muspra ing taun-taun diwasa. Ing sawetara tahapan, narsisisme mung ilang, sanajan umume, sapa wae kudu nampilake awake dhewe kanthi cara sing paling apik ing parade.

Lan Alexander I entuk hak kanggo parade kanthi kasunyatan sing ing pungkasan dheweke njupuk Paris. Lan yen dheweke nggawe mung siji parade. Nanging ana uga layanan pandonga khidmat, lan review grandious ing Vertu. Mesthi, ora ana sing diatur ing hubungane karo lyceum. Sanadyan Alexander utawa rombongane malah ora bisa mikir bab kuwi. Triumph lan apotheosis bisa dadi kepala lulusan ing salawas-lawase, lan sawetara sing bakal ana gunane.

Ing wektu, mesthi, lyceum dadi pisanan. Lan panangkepan Paris mengko, mesthine, ora bisa dianggep minangka asil pisanan saka garis sing dipilih, utawa, kaya sing saiki diarani trendi. Nanging minangka kelanjutan moral, ideologis saka janji sing digawe ing taun 1811, isih bisa dianggep.



Pesen kaya iki digawe dening Alexander sing luwih enom marang mungsuh sing luwih tuwa, sing langsung ora sopan njupuk nada patronizing, paternal babagan dheweke. Kanthi beda umur mung pitung taun. Ing wayahe, nalika ana cetha titik balik ing hubungan karo Napoleon, nalika clash impending ora katon maneh, nanging dadi kudu ono, Kaisar Rusia nggawe lyceum dhewe.

Lyceum minangka priori sing dirancang kanggo feed ideologis, politik, imperious, nanging ing ndhuwur kabeh, elit negara kasebut. Negara kanthi terang-terangan ngaku dominasi ing Eropa, paling ora ing benua Eropa.


Ing lapangan Montmartre ing Maret 1814 ana sawetara perwira sing putrane sinau ing Tsarskoye Selo Lyceum.


Ana sawetara banget sajarah informasi bab carane Napoleon wikan nggawe Tsarskoye Selo Lyceum. Mbok iku mung ora sok dong mirsani iki, sanajan iku cetha ora ing semangat Napoleon. Nanging dheweke, minangka mungsuh strategis utama, bisa uga nerangake manawa rencana jangka panjang Rusia ora kalebu ing sisih pinggir. Nanging misale jek iki minangka prospek sing disiapake Napoleon kanggo kekuwatan lor sing gedhe.

Bagéyan integral saka Sistem Kontinental, mesthi, ramalan sing dibesar-besarkan kanggo peran Rusia ing mangsa Napoleon ing Eropah. Nanging, Napoleon, sing ngerti, iki cynical kanggo watesan, lan kadhangkala tanpa watesan, utamané ing hubungan karo negara karo kang perang lan menang kanggo dangu. Sipat karakter iki bakal cukup kanggo nyadari ramalan kasebut. Rusia Kaisar Alexander I The Blessed ora ngidini kanggo kayektenan ing taun-taun mulya.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Alexander vs Napoleon. Pertempuran pertama, pertemuan pertama
Tsar Rusia nglawan kaisar Prancis. Saka Tilsit nganti Erfurt
Yen ora kanggo Alexander. Apa Napoleon duwe kesempatan kanggo ngalahake Rusia?
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tebih B
    Tebih B 29 Juli 2019 05:22
    +5
    Lan yen invasi Napoleon, Alexander meh ora bisa nyegah

    Saged kula saged. Salah sawijining non-partisipasi ing koalisi anti-Napoleonic. Sawise kabeh, sakcepete sadurunge pati, Paul sarujuk karo Napoleon ing tumindak marang Inggris. Lan Napoleon ora nentang dadi kanca karo Alexander. Ora gumun tangane adhine digoleki. Ora tanpa alesan sawise Tilsit katon liwat driji ing aksesi saka Finlandia. Umumé, wong bisa entuk akeh barang saka aliansi karo Napoleon. Nanging Sashok mutusake kanggo nolak Prusia lan Malta sing diusulake, sing dikuwasani dening Angles, nanging bapake dianggep minangka provinsi Kakaisaran Rusia. Sasha luwih kepincut karo dhuwit Inggris - sawise kabeh, makutha Inggris mbayar banget marang anggota koalisi Eropa kanggo prajurit sing diwenehake. TAPI
    Dheweke ora ngapura kasunyatan manawa kaisar sing mentas lair iki wani ngelingake dheweke, Romanov, babagan pembunuhan bapake, lan kabeh permusuhan marang Napoleon nyebabake saingan sengit.

    - iku wis sethitik mengko.
    1. karton
      karton 29 Juli 2019 06:21
      +1
      Napoleon ora bakal menehi Rusia adoh, Konstantinopel ora ana ing kahanan apa wae, lan invasi bakal kelakon persis amarga alasan utama dudu blokade Continental, sing Napoleon dhewe dilanggar, nanging kasunyatan sing kaisar isih pengin perang. Ora ana siji-sijia ing Prancis kajaba kaisar sing ngerti sebabe kudu perang karo Rusia.
      1. Tebih B
        Tebih B 29 Juli 2019 06:37
        +4
        invasi bakal kelakon

        Oh, tembung iki "bakal" ... Kanggo nggoleki konco iku dudu tugas sing gampang, "ora mung saben wong" (c) bakal bisa nindakake iki lan ndeleng apa sing bakal ana. Kasunyatane yaiku perang karo Napoleon ora ana ing kepentingan jangka panjang Rusia. Ya, Rusia, ing kasunyatan, gained sethitik minangka asil saka perang iki. Nanging aliansi jangka pendek karo Napoleon, aku mbaleni maneh, nggawe Finlandia bisa dicaplok.
        sang nata kepengin perang luwih akeh


        Ya, Napoleon lan ing Eropah, banjur - perang, paling menang. Maneh, aku mbaleni: Inggris mbayar kanthi murah marang sekutu kontinental kanggo prajurit sing diwenehake. Lan dheweke riveted koalisi nganti pati Pavel, sawise pati saka Paul, sadurunge Tilsit, sawise Tilsit, tede, tepe. Lan yen Rusia ora melu koalisi kasebut, Inggris isih bakal ngunci dheweke. Lan banjur ana Spanyol karo perang gerilya sawijining ... Nanging, assuming hypothetically sing Napoleon isih mbengkongaken everyone ing Eropah, kita uga bisa uga nganggep Mesir bakal target sabanjuré - Bonaparte wis memori banget, lan ora kasil eling trip. marang negara Arab lan unta. Nanging ora Rusia.
      2. suwi
        suwi 29 Juli 2019 10:15
        +2
        Napoleon mung ngidini awake dhewe, sing ditresnani, kanggo ngilangi blokade kontinental. Lan banjur nyingkirake adhine saka jabatan raja Walanda kanggo konsesi.
    2. andrewkor
      andrewkor 29 Juli 2019 07:15
      +1
      Finland, ya, sampeyan dhewe ngerti, nanging tetep meneng, ora mung dicaplok, nanging minangka asil pungkasan, mugi-mugi perang Rusia-Swedia taun 1808-09 bisa dikalahake.
      Wong Swedia kudu ngucapke matur nuwun marang Alexander yen dheweke dhewe ora "nempelake" dheweke, dudu Bonaparte, sawise kabeh, dheweke ora bakal kejawab kesempatan kasebut!
      1. Tebih B
        Tebih B 29 Juli 2019 07:21
        +2
        Cetha yen minangka asil saka perang))) Inggih, iku ora mabuk Finland dhewe, kang ora ana siji perlu, iki lying ing pinggir dalan))) Aku malah bakal ngomong liyane - nalika appeasement kirim-Tilsit. ana ing efek karo Napoleon, Alexander ngatur kanggo samubarang kang angel karo Persia lan (meh ngatur) karo Turki. Lan ora ana Inggris utawa Austria sing campur tangan ing graters iki, amarga padha ora duwe wektu kanggo iku - Napoleon gatel ing irung. Kanggo iki, umume, Alexander kudu njaga, yen ora dadi aliansi, paling ora netral babagan Korsika - supaya dheweke bisa dadi counterweight kanggo kekuwatan gedhe liyane.
        1. andrewkor
          andrewkor 29 Juli 2019 07:31
          +1
          Dadi aku ora padu karo sampeyan, mung ditambahake sithik!
          Topik kasebut subur banget, utamane ing aspek peran Kepribadian (kanthi masalah) ing Sejarah.
          Contone, Peter Agung ora annex Finlandia, dheweke kepengin dadi kanca
          karo Swedes luwih, lan iku nguripake metu carane dadi metu, telung perang liyane.
    3. Jurkovs
      Jurkovs 29 Juli 2019 07:31
      +1
      Saged kula saged.

      Eropa sing bersatu mesthi nyerang Rusia. Ing sawetara cara, perang karo Napoleon malah nggawa keuntungan kanggo Rusia. Ora perlu menyang Eropah, kudu ninggalake Inggris adhep-adhepan karo Napoleon lan supaya wong-wong mau padha perang ing antarane piyambak kanggo liyane 100 taun. Iku perlu kanggo njupuk kauntungan saka kahanan lan pungkasanipun free petani. Iku wayahe banget trep, lan ana persetujuan ing masyarakat. Lan banjur njupuk kekalahan ing Perang Krimea kanggo nindakake. Rusia thanks kanggo kabodhoan Alexander! ora kejawab nyata kasempatan kanggo nggawe terobosan modernisasi. Kahanan kasebut padha karo "Gorbachevism". Egois ana kene.
      1. podymych
        29 Juli 2019 10:44
        0
        Sampeyan bener - kita isih bakal diserang. Dheweke ora duwe papan kanggo pindhah. Kabeh sekutu, liyane, NI hasutan sabisa padha bisa

        "Lan yen invasi Napoleon, Alexander meh ora bisa nyegah"

        Iki minangka komentar Far V. lan monarki Olgovich sing dihormati
    4. Olgovich
      Olgovich 29 Juli 2019 09:31
      0
      Kutipan: Far B
      Carane liyane bisa. Salah sawijining non-partisipasi ing koalisi anti-Napoleonic.

      Apa sing "bakal" worth? ora ana apa-apa.
      Lan kasunyatan ngomong bab dijupuk saka ALL Eropah dening Napoleon, Eropah united ing komando siji iku mungsuh elek. Lan Alexander I pancen bener, melu koalisi kanggo ngalahake penakluk menyang tapel wates Rusia.
      Kutipan: Far B
      Sawise kabeh, sakcepete sadurunge pati, Paul sarujuk karo Napoleon ing tumindak marang Inggris.

      Dheweke karo Inggris marang Prancis perang: kabeh gumantung ing Malta dear atine: dijupuk dening Prancis, perang Prancis ing aliansi karo Angs, dijupuk dening Inggris, perang karo wong-wong mau ing aliansi karo Prancis, ngirim Cossacks .... kanggo nelukake India.
      "wong pinter" ya....
      Kutipan: Far B
      Dheweke ora ngapura kasunyatan manawa kaisar sing mentas lair iki wani ngelingake dheweke, Romanov, babagan pembunuhan bapake, lan kabeh permusuhan marang Napoleon nyebabake saingan sengit.

      Alesan kanggo Kampanye Asing taun 1813, 1814 nyebutake iki minangka omong kosong ing artikel kasebut: Alexander mangertos kanthi becik yen dheweke mandheg ing tapel wates, Napoleon sing dipulihake bakal bali. Agresor kudu ditumpes.
      Apa kasebut ing urutan sing cocog:
      pesenan,

      diwenehi ing kutha Vilna tanggal 21 Desember 1812
      [/ 2 Januari 1813] Panglima tentara,
      Pak Jenderal-Field Marshal Pangeran M.L. Golenishchev-Kutuzov-Smolensky.[1]

      Pasukan sing wani lan menang!

      Akhire sampeyan ana ing wates Kakaisaran. Saben sampeyan minangka Juruwilujeng Tanah Air. Rusia menehi salam karo jeneng iki; nguber mungsuh sing cepet lan kerja sing luar biasa sing wis sampeyan lakoni ing pawai sing cepet iki nggumunake kabeh bangsa lan nggawa kita kamulyan sing langgeng. Ora ana conto liyane saka kamenangan sing apik banget; Kanggo rong sasi berturut-turut, tangan sampeyan saben dina ngukum wong jahat. dalane kebak mayit. Mung ing penerbangan kasebut, pimpinane dhewe ora nggoleki apa-apa kajaba kawilujengan pribadi. Pati nglayang ing barisan mungsuh; Ewonan ambruk sanalika lan mati. Mulané Gusti Allah sing Mahakwasa nduduhké bebenduné marang wong-wong kuwi, lan ngalahké umaté. Tanpa mandheg ing antarane tumindak heroik, kita saiki luwih maju. Ayo ngliwati wates, lan nyoba ngrampungake kekalahan mungsuh ing lapangan dhewe..
      (Kelingan karo pesenan taun 1944!)

      Lan Rusia tanggung jawab iki.
      penulis: Lan banjur ana loro asor kasar saka tentara Prancis revived dening Napoleon - near Bautzen lan Lutzen. Nanging, Alexander sukses ing meh mokal - ora mung entuk gencatan senjata karo Napoleon, nanging isih narik Prusia menyang sisih, lan banjur Austria.
      Ora kaya ngono: ing wiwitan mardika Vilna, Koenigberg, Berlin, Dresden, Warsaw lan liya-liyane, pengepungan Modlin, Danzig, kekalahan saka Saxon (karo kabeh pasukan Rusia piyambak), minangka asil saka aliansi karo Prusia lan mung banjur gencatan senjata sing ngiyataken koalisi.

      Sing. iku Rusia sing dadi basis lan pasukan utama koalisi sing mungkasi penjajah.
      1. Tebih B
        Tebih B 29 Juli 2019 09:46
        +2
        kabeh gumantung ing Malta dear atine

        Ora, ora saka Malta. Sawise kampanye Italia Suvorov, dheweke ngerti yen tentara Rusia kanggo Eropa minangka pakan meriam, chip tawar-menawar. Lan dheweke cukup pinter ngidoni Eropa lan miwiti ngupayakake kepentingan Rusia.
        Alexander mangertos sampurna yen dheweke mandheg ing tapel wates, Napoleon dibalèkaké bakal bali.

        Kanggo ninggalake liyane 600 ewu mayit ing Rusia? Lan urip maneh sawetara upaya kudeta ing mburine? Apa sampeyan mikir Napoleon pancen bodho? Sawise mlayu saka Rusia, dheweke kudu nindakake apa wae ing Eropa (Nanging, uga sadurunge invasi Rusia).
        Rusia minangka basis lan pasukan utama koalisi

        Pasukan utama - ya. Dasar - ora tau. Dasar dhuwit Inggris.
        PS Sikap sampeyan sing ora kritis marang wong-wong sing duwe getih kekaisaran nyebabake sawetara kebingungan: apa sampeyan mikir yen "wong sing diurapi dening Gusti Allah" luwih dhuwur tinimbang kritik? Oh ora, aku nemokake ing kene:
        "wong pinter" ya....
        1. Olgovich
          Olgovich 29 Juli 2019 11:16
          -2
          Kutipan: Far B
          Ora, ora saka Malta. Sawise kampanye Italia Suvorov, dheweke ngerti yen tentara Rusia kanggo Eropa minangka pakan meriam, chip tawar-menawar. Lan dheweke cukup pinter ngidoni Eropa lan miwiti ngupayakake kepentingan Rusia.

          Dheweke duwe "otak" kanggo ngirim Cossack ... kanggo nglawan India, lan ing dalan ... kanggo nundukake Asia Tengah.
          Banget "Ivan Vasilyevich ...." ngelingake ...
          Lan aja lali Malta, iki kasunyatan
          Kutipan: Far B
          Kanggo ninggalake liyane 600 ewu mayit ing Rusia? Apa sampeyan mikir Napoleon pancen bodho?

          1. Kanggo ngilangi ancaman agawe.
          2. Raz menek menyang Rusia, soko unconditional bodho.
          Kutipan: Far B
          Pasukan utama - ya. Dasar - ora tau.

          Yayasan-utama, tengah, ndhukung bagean soko.
          Tanpa Rusia (basis), ora bakal ana apa-apa
          Kutipan: Far B
          PS Sikap sampeyan sing ora kritis marang wong-wong sing duwe getih kekaisaran nyebabake sawetara kebingungan: apa sampeyan mikir yen "wong sing diurapi dening Gusti Allah" luwih dhuwur tinimbang kritik? Oh ora, aku nemokake ing kene:
          "wong pinter" ya....

          Sampeyan takon dhewe, sampeyan dhewe ... jawab Nyuwun
          1. Kronos
            Kronos 30 Juli 2019 16:01
            -1
            Rusia ora dadi ancaman pati, lan kampanye kasebut mung kanggo Rusia melu blokade perdagangan Inggris, sing arep dibuwang Napoleon.
            1. Olgovich
              Olgovich 31 Juli 2019 08:37
              0
              Kutipan: Kronos
              Rusia ora dadi ancaman pati

              Koenigsberg, Berlin, Warsaw, Dresden, lsp. "cilik" ya....
              Kutipan: Kronos
              kampanye dhewe sejatine sifate kanggo Rusia melu ing blokade perdagangan Britain, kang Napoleon arep nggulingaké

              akhire mangkat sekolah...
    5. suwi
      suwi 29 Juli 2019 09:52
      0
      - iku wis sethitik mengko.
      Kapan mengko? layang boorish Talleyrand iki ditulis meh sanalika sawise eksekusi Adipati Enghien, i.e. ing taun 1804
      1. Tebih B
        Tebih B 29 Juli 2019 10:03
        +2
        Lan apa rudeness? Apa dheweke dituduh parricide? Mesthi wae dheweke ora melu langsung, nanging piye wae dheweke ora kesusu ngukum para pembunuh. Sing, kesimpulan tabet dhewe: Alexander punika kapentingan cetha ing angkara ndhuwur-kasebut. Lan, nyuwun pangapunten, parricide ing kabeh wektu antarane kabeh bangsa ora diajeni minangka tumindak apik.
        Kapan mengko?

        Mengko saka Inggris wiwit mbayar dhuwit kanggo partisipasi (sale) tentara Rusia ing perang anti-Napoleonic.
    6. sumbu100682
      sumbu100682 16 Agustus 2019 21:43
      0
      Dadi, nalika maca artikel, aku terus-terusan mikir, apa sing bakal kelakon yen Paul lan Napoleon isih duwe aliansi penerbangan militer? Nanging sayange, sejarah ora ngerti swasana subjunctive.
  2. VlR
    VlR 29 Juli 2019 06:18
    +4
    Paul I diumumake edan dening pembunuh - rusak dening pamrentahan perebutan tahta Rusia sawise mateni bojone petualang Jerman. Kang bener dipimpin déning duta Inggris. Catherine II mangertos bilih piyambakipun nguwasani dhampar ilegal, lan mulane ing saben cara bisa appeased para bangsawan, sing bener nilar layanan lan kaget banget lan nesu nalika Paul nuntut sing padha nindakake tugas resmi. Ana ing Catherine, sing wedi karo konspirasi anyar, serfdom dadi perbudakan nyata. Ana ing sangisore dheweke bisa didol petani tanpa tanah lan adol anggota kulawarga sing padha menyang tuan sing beda-beda, lan akeh sing duwe tanah "alam bébas" muncul sing diarani "ibu".
    Minangka kanggo "mbebasake" Eropah, iku arang banget disadvantageous kanggo Rusia. Ing kapentingan Rusia ana aliansi karo Prancis marang Britain, kang, ing kasus iki, ora bakal nganti Game Agung, lan fragmentasi Jerman - Bavaria, Prusia, Saxony lan trifles tinimbang Reich.
    1. VlR
      VlR 29 Juli 2019 06:28
      +2
      Ing kene, kanthi cara, artikel babagan Paul 1 ing koran (saiki majalah) "Sejarah": katon - dheweke ora edan, nanging bisa uga minangka kaisar paling apik ing Rusia ing kabeh sejarah:
      https://his.1sept.ru/2003/24/1.htm
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 29 Juli 2019 19:53
        +3
        Sugeng sonten Valery!
        Pavel Petrovich minangka tokoh sing menarik banget, kontroversial lan disepelekake ing sajarah Rusia! Dheweke bisa dikritik lan dipuji, ditresnani lan disengiti ing wektu sing padha, nanging ora bisa tetep ora peduli karo dheweke lan tumindake ........
        Mung siji sing jelas, dheweke ora pantes mati kaya ngono !!!
        Matur nuwun, Vlad!
    2. Nitochkin
      Nitochkin 30 Juli 2019 11:41
      +1
      Sawise tembung "Lan ora penting banget yen Alexander nggunakake kuwalitas pribadi saka bapak setengah edan tinimbang saka mbah putri," dheweke ora terus maca "masak".
      Artikel minus.
  3. detractor lawas
    detractor lawas 29 Juli 2019 06:43
    0
    Matur nuwun kanggo artikel. Mbandhingake pentinge Paris lan Lyceum mbingungake, nanging kita ngomong babagan kaisar Rusia lan kasunyatan alternatif.
    1. podymych
      30 Juli 2019 13:40
      0
      Nanging Pushkin ora isin
      1. detractor lawas
        detractor lawas 30 Juli 2019 16:11
        0
        Adhep-adhepan
        Ora bisa ndeleng pasuryan.
        Gedhe katon saka kadohan.

        Ya, lan aku dudu Pushkin, yen sampeyan bener kanthi minus. Lan aku seneng artikel kasebut lan aku milih
  4. gorenina91
    gorenina91 29 Juli 2019 07:29
    +3
    "Dheweke njupuk Paris, dheweke ngedegake Lyceum" ...

    -Napa perlu kanggo njupuk Paris ... -Sawise Napoleon dikalahake lan diusir saka Rusia, dheweke ngupaya perdamaian karo Rusia ing kabeh cara ... -ing syarat-syarat sing apik banget kanggo Rusia ...
    -Mulane Rusia kudu nggawe perdamaian karo Napoleon lan tiba ing Turki kanthi kabeh kekuwatane tentara Rusia (banjur, kanthi cara, wis ana perang sing alon antarane Rusia lan Turki.) tentara mung bakal smear Turki ing wektu cendhak banget ... -Lan Rusia uga wis Dardanelles (akses menyang Segara Mediterania) lan Konstantinopel (kabeh Balkan) ing tangan sawijining ... -Lan banjur Inggris malah ora wani ngucapake. tembung...
    -Lan tinimbang, Rusia lunga perang rong taun maneh karo Napoleon ...-Apa jumlah astronomi sing biaya, Rusia, rusak dening perang ...- tetep cendhak pasukan Rusia ing Paris ... --- Iku mung ngeri...
    -Hore, kita njupuk Paris.!!! -Nanging apa Rusia entuk asil ??? - Maneh mung Inggris sing menang ...

    - Banjur apa? -Lan banjur Rusia ninggalake Prancis lan bali "kanggo kothak siji" kanggo njaluk pendhudhukan Sevastopol saka Prancis lan Inggris sing padha ing 30 taun ... -Iku iku ...
    1. Antares
      Antares 29 Juli 2019 07:48
      +1
      Kutipan saka gorenina91
      -Lan banjur Rusia ninggalake Prancis lan bali "kanggo kothak siji" kanggo njaluk pendhudhukan Sevastopol saka Prancis lan Inggris sing padha ing 30 taun ... -Iku iku ...

      merga kepentingane dhewe-dhewe kudu dijaga... dudu kepentingane Inggris. Nanging raja (luwih tepate lingkungan) kudu ngrampungi utange.
      Njaluk menyang bubur Eropah karo meriam fodder - numpes kabeh, sijine Prancis ing posisi gumantung ing Inggris (nempatno confrontation langgeng) lan nggawe United Western Eropah kanggo mangsa - kang isih hacks Rusia lan kang wiwit saiki expansion saka Rusia bakal dadi masalah umum.
      Miopia. 2 perang ing saurutan ing abad karo Eropah, karo ketinggalan konco lan perbudakan, Rusia mung overstrained dhewe. Nalika padha overstrained piyambak karo Inggris lan Prusia (XNUMX-taun-lawas) lan malah Samsaya Awon ..
    2. suwi
      suwi 29 Juli 2019 09:37
      +1
      Lan kenapa kudu njupuk Paris ... -Sawise Napoleon dikalahake lan diusir saka Rusia, dheweke ngupaya perdamaian karo Rusia ing kabeh cara ... -ing syarat-syarat sing apik banget kanggo Rusia ...
      Aku elinga yen Lavisse-Rambaud nyatakake iki rada beda - sing Napoleon dicokot sethitik lan ora pengin menehi bali apa-apa kang wis dijupuk, kang nenggo Franz kanggo gabung koalisi.
      Dadi, pancen Boni diusir saka Rusia, ora ana sing gagap babagan blokade kontinental, apa maneh sing dibutuhake.
    3. Olgovich
      Olgovich 29 Juli 2019 10:12
      -2
      Kutipan saka gorenina91
      Kenapa njupuk Paris ...

      Kanggo alasan sing padha, Berlin ing taun 1945.
      Kutipan saka gorenina91
      Sawise Napoleon dikalahake lan diusir saka Rusia, dheweke ngupaya perdamaian karo Rusia ing kabeh cara ...

      Ya, ya: ing Mei 1813, ngandika ing Majelis Legislatif Prancis, dheweke njaluk "kanggo nyawiji. watara kasus pan-Eropah - INvasion saka Tatar" "Dina iki padha menyang negara kita kanggo martakaké kraman, anarki, matèni, perang sipil..."

      dheweke njaluk pangayoman marang Eropa sing beradab saka invasi wong barbar: soko banget kaya banding Nazi ing 1944-45.
  5. suwi
    suwi 29 Juli 2019 09:28
    0
    Nanging iki kedadeyan mung amarga Kaisar Franz ora menehi idin marang pasukan Sekutu sing diprentahake dening adhine Karl,
    ----------------------
    By the way, kenapa? Sawise mati Kutuzov, dheweke, lan malah Wellington, minangka calon sing paling cocok.
    1. podymych
      30 Juli 2019 13:43
      0
      Wellington ing wektu iku isih sethitik dikenal kanggo wong, lan Kutuzov seda, lan banjur mati kabeh. Archduke lan Moreau dianggep jenderal paling apik nglawan BONI. Nanging ing pungkasan, kabeh converged ing Schwarzenberg lemak, amarga massa Austria kudu piye wae digambar menyang prakara ...
  6. suwi
    suwi 29 Juli 2019 09:50
    +2
    Banjur ana rong kekalahan brutal saka tentara Prancis sing diuripake maneh dening Napoleon - cedhak Bautzen lan Lutzen.
    --------------
    Nanging, Bautzen lan Lutzen adoh saka Austerlitz utawa Friedland. Kamenangan iki biaya Napoleon larang, nanging ora menehi asil khusus, amarga dheweke ora bisa nguber mundur. Nanging dheweke ora bisa, amarga kabeh kavaleri tetep ing lapangan Rusia
  7. Ivan Tartugay
    Ivan Tartugay 29 Juli 2019 10:16
    +2
    Judul artikel:
    Dheweke njupuk Paris lan nggawe Lyceum kita

    Pushkin AS:
    "Dheweke njupuk Paris, dheweke ngedegake lyceum."
    1. podymych
      30 Juli 2019 13:46
      0
      Bravo Pak. Sampeyan perhatian kaya sawetara liyane ...
      Nanging iki sengaja ditindakake supaya kutipan kasebut ora langsung lan katon "aku" sing kondhang

      Sawise kabeh, Pushkin cetha nempatno loro iku ing sikil witjaksono, lan penulis nyoba kanggo ngidini piyambak lan nonton, ing Course saka crita, mangu-mangu kang A.S., kang dadi kandel ...
  8. alebor
    alebor 29 Juli 2019 10:22
    +2
    Aku ora ngerti kenapa Tsarskoye Selo Lyceum diseret ing kene?
    Iki kira-kira kepiye, ngomong babagan Perang Lor lan asile, fokus ing dhasar Sekolah Navigasi dening Peter I. Panyiapan saka sekolah utawa lyceum iku apik lan migunani, nanging isih incomparable ing ukuran karo acara sajarah saka pamaréntahan Peter utawa Alexander.
  9. pelaut senior
    pelaut senior 29 Juli 2019 10:42
    +1
    Alexander mbukak Lyceum kanthi alesan. Kaping pisanan, dheweke kepengin ngajari sadulure, Nikolai lan Mikhail, ing institusi pendidikan iki. Alas, kaya biasane, ora rampung ...
    Nanging Nikolai Pavlovich bisa tuwuh dadi tokoh sing beda banget. Ya, lan tradisi ngajar Adipati Agung ing tim bakal luwih apik tinimbang menehi pendhidhikan ing omah.
  10. wolf20032
    wolf20032 29 Juli 2019 15:01
    0
    Kanggo ngomong entheng, dheweke dudu wong sing paling pinter. Napoleon ngupaya aliansi karo Rusia ing kabeh cara sing bisa, malah menehi bantuan kanggo nyekel Konstantinopel. Nanging pamane iki ora dituntun dening kepentingan nasional Rusia, nanging kanthi ambisi sing lara, ora kaya mbah putri.
  11. rayuav
    rayuav 29 Juli 2019 19:41
    +1
    ing beyo saka Pavel, omong kosong resmi liyane, wong iki ora degenerate, lagi nyoba kanggo nggambarake Saxon arrogant lan scum Russian, lan loro sing wektu lan individu modern mboko sithik dadi cetha sing Kutuzov ora kaya buku teks sajarah. , sayangé crita iki dadi politisi lan luwih saka sapisan didandani dening everyone lan macem-macem sing malah bab acara relatif anyar kita ora njaluk bebener lengkap, apa kita bisa ngomong bab Abad Pertengahan
  12. vladcub
    vladcub 29 Juli 2019 21:14
    +1
    "Nanging, Alexander ora bisa mandheg maneh" lan ana 2 alasan kanggo iki: 1) Alexander ngelingi Austerlitz kanthi apik lan dheweke pengin mbalekake usurper. 2) tetep Napoleon ing kuwasa, banjur ora ngarep-arep tentrem ing Eropah. Sapa sing bisa njamin yen Napoleon bakal lungguh kanthi tenang ing Paris? Aku yakin Napoleon bakal nyoba kanggo ngatur maneh "pager" wis ing 14, utawa malah sadurungé.
    Kanthi sukses witjaksono, siji bisa ngomong sing Stalin wis unstoppable.
    Apa sampeyan mikir, yen Hitler duwe pilihan: gencatan senjata lan banjur nyoba mbales dendam utawa kekalahan, apa sing bakal dipilih? Iku padha ing 1813. Miturut cara, ing 1814 Alexander malah ngidini idea kanggo njaga daya Napoleon.
    1. Kronos
      Kronos 30 Juli 2019 16:06
      +1
      Umumé, Hitler dhéwé nolak gagasan perdamaian karo USSR nganti taun 1944, lan karo sekutu nganti taun 1943.
  13. Oleg Kolsky 051
    Oleg Kolsky 051 30 Juli 2019 08:32
    +3
    Apa pesawat gratis artikel apik diencerke karo alternatif. Sampeyan tuan-tuan, penulis, malah kronologis acara wis rusak - tentara Rusia-Prusia sekutu wis perang ing Lutzen lan Bautzen! Lan sampeyan njaluk Alexander ngluwihi Prusia sawise perang. Ya, lan padha ora "kalah kejem" padha perang karo pasukan vastly unggul saka tentara Napoleon. Kajaba iku, Napoleon kalah kaping pindho, luwih saka 40 ewu, tinimbang tentara sekutu (kira-kira 22 ewu). Kamenangan Pyrrhic iki sing meksa Napoleon setuju kanggo gencatan senjata - kerugian sing paling abot, para prajurit kesel, mungsuh ing urutan sing sampurna - mung mundur, ora kalah. Alexander pancen bener yen dheweke ngrampungake Corsica! Yen tumindak beda, lan Napoleon, sawise nampa istirahat, bakal ngumpulake tentara anyar, bakal ngerti kekalahane, lan Rusia meh ora duwe kesempatan kanggo menang. Napoleon ora bakal nampa isin saka kekalahan. Kajaba iku, dheweke kanthi mental muter maneh kampanye nglawan Rusia malah nglawan Fr. Saint Helena.
  14. Givi_49
    Givi_49 11 Oktober 2019 09:00
    0
    Nitahaken Lyceum iki ngormati ing London.
  15. rambute
    rambute 12 Oktober 2019 11:04
    0
    Sawisé Austerlitz, para kaisar anugerahi para bawahan kanthi bebarengan: Ordo Legiun Kehormatan lan St. Andrew sing Disebut Pertama. Napoleon ora gelem menehi hadiah marang Bennigsen minangka parricide Alexander 1. Aku ngormati ...