Review militèr

Kemungkinan ijol-ijolan pukulan wis tambah. Peranan pangkalan udara "Pangeran Sultan" ing persiapan agresi marang Iran

43
Tren banget nguwatirake menyang aggravation saka kahanan operasional-strategis bisa ditelusuri dina iki ing Teluk Persia, ngendi departemen pertahanan ing Amerika Serikat, Great Britain, Israel, uga negara-negara saka "koalisi Arab" sing bagean. saka aliansi militer-politik anti-Iran sing ora diucapake, wis miwiti tahap pungkasan ngembangake rong opsi kanggo operasi militer nglawan Republik Islam Iran. Kaping pisanan kalebu pamblokiran pelabuhan laut Iran, lan mula ekspor minyak Iran, kanthi inflasi sing nyebabake "emas ireng" ing donya nganti tingkat sing durung tau ana sadurunge. Kapindho yaiku panyiapan dominasi militer-politik sing komprehensif ing wilayah Timur Cedhak, sing mung bisa digayuh liwat serangan rudal massal ing infrastruktur industri militer Iran.




Pemulihan cepet pangkalan udara Pangeran Sultan minangka salah sawijining pratandha utama persiapan Pentagon kanggo serangan aeroangkasa strategis marang Iran.


Yen tujuan "bayangan" ing ndhuwur saka versi pisanan saka aksi militèr padha dibeberke lan digawe umum sanalika bisa dening agensi analitis anjog amarga kasunyatan sing padha clumsily lan "crookedly" disguised dening sumber militer-diplomatik ing US Central. Command (USCENTCOM) minangka "njamin safety saka pandhu arah ing Teluk Persia minangka bagéan saka Operasi Guardian, banjur pratandha saka sinau aktif saka varian kapindho saka tumindak militèr, nyediakake kanggo wiwitan dadakan saka operasi aerospace strategis marang Iran, sing. luwih kasebut kanthi teliti didhelikake dening Pentagon lan USCENTCOM lan mung kasedhiya kanggo mata sing dilatih ahli militer.

Kita ngomong babagan lokasi sing ora biasa ing pangkalan udara Pangeran Sultan, sing dipilih dening Komando Pusat Angkatan Bersenjata lan Komando Angkatan Udara AS minangka, pisanan, lokasi kontingen Amerika tambahan babagan 500 personel militer, lan nomer loro, a lapangan udara mlumpat (lapangan udara operasional) kanggo pejuang multifungsi 5 generasi F-22A "Raptor", kaping telune, posisi kanggo panyebaran sistem pertahanan udara Patriot PAC-3 kanthi jumlah siji utawa luwih divisi. Ing wayahe, karya cepet ditindakake kanggo nganyarke kanvas landasan pacu ing pangkalan udara, uga taxiways lan infrastruktur hangar saka fasilitas sing penting banget.

Lan ing kene ana pitakonan sing logis: apa sawetara kaluwihan operasional lan taktik (gandhengan karo operasi udara spektrum sing amba marang Iran) apa pangkalan udara Pangeran Sultan sing dipulihake ing pangkalan udara Al-Udeid sing padha ing Qatar utawa Isa ing Bahrain? Sawise kabeh, dikenal manawa sing terakhir mung sawetara kilometer saka Teluk Persia (250-270 km saka provinsi Harmozgan lan Fars Iran) lan nyedhiyakake taktik taktik. penerbangan Angkatan Udara AS lan angkatan udara "koalisi Arab" duwe tingkat efisiensi sing luwih gedhe tinimbang pangkalan udara "Pangeran Sultan", yaiku 750-850 km saka bagean teater sing paling aktif lan nyedhiyakake wektu penerbangan saka "Raptors" sing padha. " paling sethithik 35-50 menit yen ana pejuang penerbangan data kanthi kacepetan supersonik utawa transonik.

Jawaban kanggo pitakonan ing ndhuwur dumunung ing nomer lan paramèter taktis lan teknis rudal balistik operasional-taktis saka kulawarga Fateh-110/313, Hormuz-2 lan Zolfaghar, uga rudal balistik jarak menengah Shahab-3B/M. lan "Qadr-H / F", sing ana ing layanan karo unit rudal saka Korps Pengawal Revolusi Islam lan tansah siap digunakake minangka bagéan saka serangan retaliatory ing acara agresi saka Amerika Serikat lan henchmen Asia Tengah. Jumlah jinis OTBR ing ndhuwur bisa nganti ewonan, dene jumlah peluncur seluler bisa tekan 400 unit utawa luwih.

Malah siji salvo kasebut dening sawetara atus Fatehs lan Ormuzovs (senadyan ora ana sistem pertahanan anti-rudal sing tepat ing avionik) bisa uga cukup kanggo oversaturate saluran target 5-7 Aegis CICS sing disebarake ing nomer sing cocog karo penghancur kelas Arleigh Burke. Penerbangan I / II / IIA / III "lan nyedhiyakake iluminasi / target sebutan kanggo interceptor SAM jarak jauh SM-2ER Blok IV lan SM-6, uga siji lan setengah nganti rong rolas divisi" Patriot PAC-3 ", mbentuk " payung anti-rudal "liwat pangkalan udara "Al-Dhafra", "El-Udeid" lan "Isa". Akibaté, 25-40% saka OTBR Iran isih bakal nembus "perisai anti-rudal" Amerika ing teluk, nyebabake karusakan sing signifikan ing landasan pacu "pelabuhan udara" Angkatan Udara AS.

Liyane iku pangkalan udara remot "Pangeran Sultan", dumunung ing njaba jarak 300 kilometer saka OTBR paling akeh "Fateh-110" lan "Hormuz-2". Ing fasilitas iki, IRGC bisa operate sacara eksklusif karo rudal balistik jarak menengah Shahab-3B / M lan Qadr-H / F, jumlah peluncur lemah lan seluler saka 70 nganti 120 unit. A volley saka atusan IRBMs kuwi bisa gampang "mandheg" liwat karya jaringan-sentris terkoordinasi saka saperangan Arley Burke URO pangrusak, kang duwe RIM-161B (SM-3 Block IA) interceptors exoatmospheric lan nampa "target awal. sebutan" pendekatan rudal, contone, saka link pejuang saka 5th F-35I "Adir" saka Angkatan Udara Israel, dilengkapi sistem optoelektronik karo aperture disebarake AN / AAQ-37 DAS (operate ing infrared. dawane gelombang lan bisa njupuk arah nemokake obor mesin IRBM ing jarak udakara 1200-1300 km).

Rudal balistik sing nembus "halangan" iki liwat Teluk Persia bisa kanthi otomatis dijupuk kanggo ngiringan lan "dicekel" dening radar AFAR multifungsi AN / TPY-2 GBR, dipasang ing sistem anti-rudal THAAD, dikirim menyang Angkatan Bersenjata UAE ing mangsa panas 2016 ing jumlah rong baterei. Sawisé iku, skuad IRBM Iran, sing cukup "tipis" nalika tabrakan karo SM-3, bisa diilangi kanthi rudal interceptor THAAD eksoatmosfer sing diluncurake saka peluncur sing ana ing wilayah Uni Emirat Arab utawa ing wilayah kasebut. Arab Saudi (ing dalan menyang pangkalan udara Pangeran Sultan) ). Mangkono, saiki pangkalan udara iki bisa dianggep minangka "pelabuhan udara" cadangan sing paling dilindhungi saka Angkatan Udara AS yen ana kemungkinan ijol-ijolan rudal antara Angkatan Laut AS, "koalisi Arab" lan Korps Pengawal Revolusi Islam.

kertu trump pungkasan Tehran


Nanging, Tehran isih bisa nglawan taktik Komando Pusat AS kanthi kertu trump sing rada bobot, sing kalebu nggunakake rudal jelajah jarak jauh taktik (1350 km) "Hoveyzeh", sing duwe profil penerbangan ultra-low-altitude. ing sawetara saka 25 kanggo 50 m. Kaya sing ditampilake kedadeyan anyar kanthi serangan udara sing sukses dening drone kamikaze Houthi ing sistem rudal pertahanan udara Patriot PAC-3 Arab, radar iluminasi kulawarga AN / MPQ-53/65 duwe pelacakan sing sithik banget lan Potensi "nangkep" kanggo target sing dhuwure kurang (kurang saka 30 m) amarga watesan wates ngisor bidang tampilan elevasi 1 derajat, lan uga ora bisa nindakake refleksi kabeh sudut sanajan serangan rudal winates. tanpa sebutan target kanggo misil interceptor MIM-104F PAC-3MSE saka pesawat E-3A/C/D AWACS lan sarana pengintaian radar liyane.

Kesimpulan: beban kerja fasilitas komputasi radar udara AN / APY-2 / 9 sistem AWACS kanthi ewu UAV, rudal taktis lan IOS liyane sing bakal ana ing langit ing Teluk Persia yen ana eskalasi. konflik gedhe-gedhe bakal mbukak "jendhela kesempatan" tartamtu kanggo brigade rudal IRGC kanggo nggunakake sukses rudal cruise Hoveyzeh marang Patriot panutup Pangeran Sultan AVB.
Pengarang:
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 25 Juli 2019 06:25
    0
    Евгений hi - iku wis dikenal kanggo dangu! Trump, kaya wong liya, kepengin duwe kamenangan cilik ing wilayah kasebut kanggo ndhukung gambare! Mung, dheweke bakal meksa dheweke nglawan Iran lan raja-raja Teluk, lan Israel - ora ana sing bisa lungguh ing omah ing perang iki! Kabeh wilayah kobong! !!
    1. Ilya spb
      Ilya spb 25 Juli 2019 06:43
      +5
      Mungkin kabeh padha ora bakal "perang cilik menang" kanggo bungahaken saka neocons?

      Lan bakal kaya karo Korea Lor. Wong-wong mau padha nggegirisi gegaman lan buyar.
      1. Ultra
        Ultra 25 Juli 2019 10:39
        +3
        Kutipan: Ilya-spb
        Mungkin kabeh padha ora bakal "perang cilik menang" kanggo bungahaken saka neocons?

        Lan bakal kaya karo Korea Lor. Wong-wong mau padha nggegirisi gegaman lan buyar

        Karo Corus Lor, Amerika tetep siji-siji, kabeh sekutu padha nglawan aksi militer. Lan karo Iran akeh wong sing pengin "urusan" tangane Amerika. Saudi lan Israel ana ing ngarep. .
        1. Flamberg
          Flamberg 25 Juli 2019 12:06
          0
          Kanthi Corus Lor, Amerika tetep siji-siji, kabeh sekutu nglawan aksi militer.
          Korea Utara mung ora dibutuhake sapa-sapa, negara mlarat sing penduduke mlarat, yen ora saber-rattle, mesthi ora bakal dieling-eling. Contone, wong Amerika duwe kubus ing sisihe, lan dheweke ora nyoba ngganti rezim ing kana, sanajan ora ana tentara utawa angkatan laut sing wicaksana.
          Lan karo Iran, ana akeh wong sing pengin "urusan" karo tangan Amerika. Saudi lan Israel ana ing ngarep.
          Lan ing kene ana obrolan liyane, yen padha nganggep yen operasi militer bakal mbayar maneh kanthi lenga, mula wong Iran bisa nemu kabeh kasenengan saka demokrasi sing mabur.
        2. NF68
          NF68 25 Juli 2019 15:51
          +2
          Kutipan saka ultra
          Kutipan: Ilya-spb
          Mungkin kabeh padha ora bakal "perang cilik menang" kanggo bungahaken saka neocons?

          Lan bakal kaya karo Korea Lor. Wong-wong mau padha nggegirisi gegaman lan buyar

          Karo Corus Lor, Amerika tetep siji-siji, kabeh sekutu padha nglawan aksi militer. Lan karo Iran akeh wong sing pengin "urusan" tangane Amerika. Saudi lan Israel ana ing ngarep. .


          Iran, ora kaya Korea Lor, ora duwe senjata nuklir. Yen ora, Amerika Serikat bakal tumindak luwih nahan.
    2. Rabid
      Rabid 25 Juli 2019 12:24
      -1
      Bener, kita bakal meksa dheweke perang, lan ora kosok balene.
  2. rotmistr60
    rotmistr60 25 Juli 2019 06:57
    +1
    Minangka Lavrov ngandika ing Interview karo media Amerika Latin, akeh hotheads ing Amerika Serikat duwe kepinginan kanggo mutusake masalah konflik karo Iran liwat cara militer, lan Trump dinuga nentang iki. Nanging nganti suwene oposisi iki? Nganti "tangisan sedhih" sabanjure saka putri sing ditresnani lan tekanan Pompeo karo Bolton? Lan kahanan ing wilayah iki dadi panas lan nganti tutup safety (yen ana) kanggo nyuda meksa ora bisa.
  3. novel66
    novel66 25 Juli 2019 07:29
    0
    henchmen Asian ngarep sing

    ngomong apik!!! apik
  4. roket757
    roket757 25 Juli 2019 07:35
    0
    Pemulihan cepet pangkalan udara Pangeran Sultan minangka salah sawijining pratandha utama persiapan Pentagon kanggo serangan aeroangkasa strategis marang Iran.

    Aku mangu-mangu yen ing Pentagon kabeh wong dadi frostbitten lan ora ngerti apa lan carane padha bakal dibuwang ana lan watara pungkasanipun !!!
    Ing kene, sawise kabeh, mung kanggo ngrujuk marang sho Ivanka, banjur ora ana ing ndhuwur ... aja ngadeg, tangi, ora bakal bisa!
  5. Nitarius
    Nitarius 25 Juli 2019 08:01
    -5
    lan padha ora wedi .. sing Anglo-Saxon banjur umume bisa ilang saka lumahing bumi ..
    1. Olenka velikaya
      Olenka velikaya 25 Juli 2019 08:22
      +2
      Kutipan saka Nitarus
      lan padha ora wedi .. sing Anglo-Saxon banjur umume bisa ilang saka lumahing bumi ..

      Maca garis iki, mambu kaya tanah air
    2. Rabid
      Rabid 25 Juli 2019 12:26
      -1
      Omong kosong. Ing tataran pisanan, Angkatan Laut Iran bakal numpes lan banjur pro. Lan aku ora mikir bakal angel banget. Lan ora mungkin wong Iran bakal duwe wektu kanggo nggunakake kabeh potensial rudal.
  6. igorbrsv
    igorbrsv 25 Juli 2019 08:28
    0
    . siji lan setengah kanggo rong rolas divisi "Patriot PAC-3",

    Soko kakehan
  7. K-50
    K-50 25 Juli 2019 09:15
    0
    Lan pangertèn kanggo nimbang mung siji basis?
    Yen ana agresi marang Iran, mula bakal nyoba nggayuh kabeh pangkalan sing bisa ditindakake, tanpa ngerteni manawa ana wong sing njupuk saka agresi kasebut utawa ora.
    Umumé, aku kaya edan yen negara-negara saka macem-macem "koalisi" menehi tanah kanggo nik Pindos. Sawise kabeh, nyatane, amarga ambisi-ambisi kasebut, negara-negara kasebut bisa mbukak "pemogokan pembalasan". Lan sing ngerti apa lan ing ngendi iku bakal tiba, nanging bakal ana "segara" maneh antarane populasi sipil lan banjur, mungguh, pengungsi. Umumé, ora bakal murub banget. opo
    1. GAF
      GAF 25 Juli 2019 13:09
      0
      Kutipan: K-50
      Sawise kabeh, nyatane, amarga ambisi-ambisi kasebut, dheweke bisa mbukak negara kasebut menyang "pemogokan pembalasan".

      Dheweke ora duwe ambisi, mung dolar ing bank-bank. Syekh lan ratu iki mung bakal ditinggal karo unta yen ora manut.
    2. Greenwood
      Greenwood 26 Juli 2019 02:27
      0
      Kutipan: K-50
      Umumé, aku kaya edan yen negara-negara saka macem-macem "koalisi" menehi tanah kanggo nik Pindos.
      Kabeh karajan lenga ing Teluk Persia iki utang akeh saka kamakmuran lan kasugihan kanggo AS. Tanpa investasi Amerika, teknologi, insinyur minyak, lan sapiturute, kabeh suku Badui iki isih bakal nunggang unta ing ara-ara samun. Penyebaran pasukan Amerika ing wilayah kasebut minangka pambayaran kanggo urip sing mewah. Miturut cara, iki uga ditrapake kanggo Jepang, Korea Selatan lan Taiwan.
      1. K-50
        K-50 26 Juli 2019 10:31
        0
        Kutipan saka Greenwood.
        Kabeh karajan lenga ing Teluk Persia iki utang akeh saka kamakmuran lan kasugihan kanggo AS. Tanpa investasi Amerika, teknologi, insinyur minyak, lan sapiturute, kabeh suku Badui iki isih bakal nunggang unta ing ara-ara samun.

        Dadi, matur nuwun kanggo Pindosniks, padha bakal ditinggalake maneh, karo unta lan ara-ara samun, mung ing wektu iki ara-ara samun bisa dadi radioaktif. Inggih, utawa muck liyane bakal nginfeksi wong-wong mau. lol
    3. Ratnik2015
      Ratnik2015 29 Juli 2019 23:39
      0
      Kutipan: K-50
      Lan pangertèn kanggo nimbang mung siji basis?
      Yen ana agresi marang Iran, mula bakal nyoba nggayuh kabeh pangkalan sing bisa ditindakake, tanpa ngerteni manawa ana wong sing njupuk saka agresi kasebut utawa ora.

      Inggih, penulis mung unearthed informasi bab siji basis - lan ing basis iki kang narik kawigaten Serat.
      Ing asas, kabeh bener - panyebaran titik dhasar sadurunge perang minangka berkah.

      Lan Iran sacara fisik ora bisa tekan kabeh pangkalan AS mung ing wilayah iki. Ancaman utamane yaiku ngebom sekutu Washington nganggo misil - saka Arab Saudi nganti Israel.

      Kanggo sing terakhir, ing prinsip, pengulangan skenario a-la 1991 karo Scuds saka Hussein cukup realistis ing tingkat anyar. Nanging Israel duwe salah siji saka sistem pertahanan rudal paling kuat ing Timur Tengah, nalika negara Arab Teluk iku ala, lan kanggo wong-wong mau, serangan saka Teregan bisa banget sensitif.
  8. Yrec
    Yrec 25 Juli 2019 09:20
    +1
    Damantsev sinau saka baris pisanan. Aku pengin tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing ora nomer ing ciri kinerja sing gelut, lan ora malah wesi, kanggo kang nomer iki nuduhake, nanging wong. Negara-negara kasebut ora bakal bisa nggabungake koalisi nglawan Iran sanajan cedhak karo koalisi anti-Irak. Ya, lan Iran, aku mikir, sinau pelajaran sing dibutuhake saka perang kasebut. Yen boom gedhe diwiwiti ing teater operasi kasebut, bakal dadi ala kanggo kabeh wong. Sawetara liyane, sawetara kurang. Miturut asil, padha bakal katon, ora sing menang, nanging sing kalah kurang.
  9. tukang baja
    tukang baja 25 Juli 2019 09:43
    +3
    Aku ora percaya yen Iran bakal bisa nglawan AS, mesthi bakal ana perlawanan, nanging bakal gampang ditindhes. Suriah wis nuduhake yen wong Iran ora ngerti cara perang kanthi teknologi.
    Aku seneng yen salah. Mulané aku kepéngin ndharat wong-wong sing dipilih Gusti Allah iki.
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 25 Juli 2019 10:11
      +2
      Yen ana perang, Iran ora bakal bisa nglawan nganti suwe, wadyane ora padha. Mesthine, Anglo-Saxon, wong Yahudi lan sawetara negara Arab bakal entuk kerugian cilik, nanging iki ora kritis kanggo dheweke. Nanging dheweke bakal ngebom Iran menyang Zaman Batu. Kulon duwe dhuwit akeh, mula perang sing kaya ngono ora bakal larang banget.
      Sayange mung Putin ora nandur rudal anti-kapal lan rudal liyane, amarga rudal kanthi jarak nganti 300 km bisa didol tanpa watesan.
      1. Flamberg
        Flamberg 25 Juli 2019 11:39
        0
        Kulon duwe dhuwit akeh, mula perang sing kaya ngono ora bakal larang banget.

        Dheweke duwe dhuwit akeh lan ngerti carane ngetung, mula dheweke duwe dhuwit akeh.
        Sayange mung Putin ora nandur rudal anti-kapal lan rudal liyane, amarga rudal kanthi jarak nganti 300 km bisa didol tanpa watesan.
        Kepiye babagan maknane? Kanggo menehi peralatan Komplek kanggo pembalap unta, supaya padha bakal nindakake proyek Cairan, lan Amerika ngandika yen peralatan Russian nyedot.
        Lan ya, yen dikarepake, Iran bakal digulung menyang pasir, mung pitakonan wektu lan dhuwit. hi
    2. Rabid
      Rabid 25 Juli 2019 12:28
      0
      Dadi sampeyan pengin wiwit umur 67. Kepengin ora mbebayani. Iku ala ora pengin
  10. Invoice
    Invoice 25 Juli 2019 11:27
    -2
    Sejarah ora mulang Amers! Iki minangka upaya liyane kanggo entuk pijakan ing Timur Tengah ... utamane sawise gagal ing Suriah ... Kayane aku ora bakal sukses, Iran dudu Afghanistan (sanajan kabeh bakal dadi ala banget kanggo para amers ing kana) , lan malah Irak .... Kapets Amerika ... Sayange, mesthine, nanging nganti tenggorokan, dheweke ora bakal ngerti yen kudu tumindak budaya lan sopan.
    1. Rabid
      Rabid 25 Juli 2019 12:29
      0
      Ngelingake sampeyan ngendi USSR wanted kanggo gain foothold lan ngendi iku saiki?
      1. Invoice
        Invoice 27 Juli 2019 19:44
        +1
        ibumu ngajari ngomong? Utawa tembung kanggo sampeyan, sampeyan ora ngerti?
  11. Radikal
    Radikal 25 Juli 2019 11:46
    0
    Apa penulis sengaja "lali" babagan pangkalan Inzhirlik ing Turki? nglirik
  12. Dmitry Vinner
    Dmitry Vinner 25 Juli 2019 12:16
    +3
    Lan yen sampeyan ngowahi kabeh, lan nganggep manawa dudu Amerika sing nyoba entuk papan ing BV, nanging sekutu AS njaluk supaya bisa nindakake kewajibane? Sing dudu Amerika sing narik wong Arab lan Yahudi perang karo Iran, nanging mung sebaliknya, wong Arab sing narik AS perang. Lan Trump, kanthi kemampuan sing paling apik, nolak, nanging saiki bisa ditindakake. Napa wong Arab lan wong Yahudi mbutuhake Amerika Serikat yen dheweke nyingkir ing wektu sing paling penting? IMHO.
  13. Vanguard2000
    Vanguard2000 25 Juli 2019 13:05
    -2
    Yen Amerika nyerang Iran, Putin bakal mbuwang dheweke nalika dheweke mbuwang Irak, Libya, Donbass.

    Yen Amerika ngrusak Iran, dheweke bakal duwe kesempatan kanggo mlebu ing Segara Kaspia lan ing kana bisa tiba ing Rusia kanthi tangan, dheweke bakal duwe kesempatan kanggo nyelehake rudal jarak menengah anyar ing kana saka sisih lor-wétan Iran menyang divisi rudal kaping 13. ing wilayah Orenburg, bab 1500 km, iki 10-11 menit mabur wektu!
    1. Konstruktor68
      Konstruktor68 28 Juli 2019 17:36
      +1
      Kanthi cara apa Irak lan Libya "dibuwang"? Ya, yen kita ngomong babagan kahanan nyata, lan dudu babagan impen lan fantasi sing apik banget? Irak, nyatane, ora tau babagan Soviet, lan luwih akeh babagan Rusia. Saddam main karo Amerika lan Prancis. Amerika nyedhiyakake pitulungan sing signifikan nalika perang Iran-Irak. Prancis nyedhiyakake senjata lan mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir. Sing padha bisa dikandhakake babagan Gaddafi, sing kanca paling apik yaiku Sarkozy, dudu Putin. Sarkozy, sing diarani "kanca paling apik" Muamour, sing miwiti pamboman Libya. Taun-taun kerjasama paling apik antarane USSR lan Libya rampung nalika jaman Brezhnev.
      Dadi ora perlu omong kosong ing kene babagan sapa sing mbuwang sapa
      1. Ka-52
        Ka-52 29 Juli 2019 05:24
        0
        Prancis nyedhiyakake senjata lan mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir

        ana reaktor Soviet (IRT-2000) lan Prancis, "Osirak" (utawa wong Irak dhewe nyebat Tammuz). Wiwitane, wong Irak dibantu dening Uni, nanging sawise Saddam kanthi efektif numpes kabeh organisasi komunis Irak, bantuan kasebut ora aktif kaya sadurunge. lan Amerika lan Prancis teka ing kursi kosong. Sanajan pasokan senjata saka USSR terus sawise 70s. Lan nalika perang Iran-Irak uga.
        Miturut cara, Amerika padha supplier saka komponen kanggo Pabrik senjata kimia. Kang banjur nggunakake anané senjata kimia ing Irak minangka pretext kanggo serangan. A trick galak - pisanan ngedol senjata kimia, lan banjur muter munggah panuku kanggo duwe. Nanging ing wektu pangiriman, Amerika mbutuhake Irak minangka sarana perang nglawan Ayatollist Iran.
        Dadi sing bener mbuwang Irak, iku Amerika. Lan ora ana wong liya.
    2. Ratnik2015
      Ratnik2015 29 Juli 2019 23:42
      0
      Kutipan saka Vanguard2000
      Yen Amerika nyirnakake Iran, dheweke bakal duwe kesempatan kanggo mlebu ing Segara Kaspia, lan ing kana bakal tiba ing Rusia

      Sawise maneh - yen Amerika Serikat mbutuhake, mula dheweke duwe pangkalan NATO ing negara Baltik, ing Polandia lan ing Norwegia, lan iki luwih cedhak karo Rusia. Nanging ana mung ora perlu, supaya ora invent dongeng.

      Kajaba iku, saka pangkalane ing Turki (sawise kabeh, isih dadi anggota NATO lan Amerika Serikat bisa nggunakake, lan ora mung Inzhirlik), kabeh Rusia Kidul luwih saka jangkauan.
  14. Yeah
    Yeah 25 Juli 2019 14:32
    0
    Quote: Irit
    Trump, kaya wong liya, kepengin duwe kamenangan cilik ing wilayah kasebut kanggo ndhukung gambare

    Trump pengin kamenangan banget inexpensive, ora ketompo ukuran.
    Amarga dalan bakal banget ngganggu rencana kanggo ngganti ekonomi lan hubungan luar negeri Amerika Serikat.
    Mulane, dheweke nolak intervensi utama ing Venezuela. Lan mulane, Iran durung diserang - jawabane bakal ora nyenengake.
  15. Vadim Golubkov
    Vadim Golubkov 25 Juli 2019 18:22
    0
    Ora ana sing bakal nindakake apa-apa.
  16. 3danimal
    3danimal 25 Juli 2019 18:48
    -1
    Banjur apa? Ditindhes lengkap pertahanan udhara (nalika mung nguripake radar padha karo mati pitungan) lan goleki kanggo instalasi beam. Rusak lapangan udara lan penerbangan.
    Ing kasus operasi lemah - ambruk lengkap para ulama.
  17. akurat
    akurat 25 Juli 2019 19:54
    0
    Kutipan saka Flamberg
    Contone, Amerika duwe kubus ing sisihe, lan dheweke ora nyoba ngganti rezim ing kana, sanajan ora ana tentara utawa angkatan laut sing wicaksana.

    Kuba minangka pejuang paling angel ing blok Soviet
    1. Konstruktor68
      Konstruktor68 28 Juli 2019 17:47
      0
      Iku ora bakal lan ora bakal nyimpen wong saka tembung ing kabeh. Mung yen Kuba saiki ora ana ing dhaptar target prioritas. Saiki perang diwiwiti dening perusahaan, dudu politisi. Lan apa gunane perusahaan saka Kuba?
    2. Ratnik2015
      Ratnik2015 29 Juli 2019 23:43
      0
      Kutipan saka certero
      Kuba minangka pejuang paling angel ing blok Soviet

      Apa padha marang sampeyan piyambak liwat kaca saka rum? ombenan Dheweke pancen pinter ngomong, lan dheweke ora bodho ngombe, nanging nyatane ...
  18. Viknt
    Viknt 25 Juli 2019 23:07
    0
    Kesimpulan: beban kerja fasilitas komputasi radar udara AN / APY-2 / 9 sistem AWACS kanthi ewu UAV, rudal taktis lan IOS liyane sing bakal ana ing langit ing Teluk Persia yen ana eskalasi. konflik gedhe-gedhe bakal mbukak "jendhela kesempatan" tartamtu kanggo brigade rudal IRGC kanggo nggunakake sukses rudal cruise Hoveyzeh marang Patriot panutup Pangeran Sultan AVB.
    Pengarang:
    Evgeny Damantsev

    Bakal bisa ngadili kemampuan IRGC mung sawise Amerika ngupayakake target ing Iran. Apa pasukan AS sing arep nyerang Iran? Sepira cepet lan pasukan apa Iran siap nemoni serangan AS "dadakan" pisanan? Iku ketok sing inisiatif ing sisih Amerika Serikat, lan iki menehi kauntungan wis pinunjul. Apa Iran bisa menehi tanggapan gedhe ing kahanan kasebut? Sepira disiapake Iran lan populasi negara kanggo pamboman gedhe-gedhe kutha, karusakan infrastruktur dening Demokrat Amerika lan aktivis hak asasi manungsa ing saindenging jagad kanthi bom gedhe-gedhe obyek sipil?
    1. Viknt
      Viknt 25 Juli 2019 23:23
      0
      Cetha yen politisi AS nindakake kabeh kanggo mesthekake yen Iran nggawe senjata nuklir. Bodho, bodho, bodho!!!
  19. Alex Fox
    Alex Fox 27 Juli 2019 11:20
    0
    Kanggo kabeh-gaman lan wong-wong sing pracaya Iran ora bakal tahan suwe, aku bakal mangsuli kanthi cara iki ing wektu iki, transfer pasukan sing gedhe banget dibutuhake kanggo operasi nglawan Iran. Kanthi apa sing saiki ana ing NATA ing wilayah kasebut, Iran bakal ditangani sedina. TOKO ngerti iki. transfer wis diwiwiti. Nanging Iran ora mandheg. Dadi kita ngenteni PANAS .... Amerika Serikat duwe kira-kira setengah taun kanggo ngatasi Iran, mula meh ora mungkin. Wiwit Iran bakal nyoba senjata nuklir ing setengah taun.
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 29 Juli 2019 23:46
      0
      Kutipan: Alex Fox
      Dadi kita ngenteni PANAS .... Amerika Serikat duwe kira-kira setengah taun kanggo ngatasi Iran, mula meh ora mungkin. Wiwit Iran bakal nyoba senjata nuklir ing setengah taun.

      Iki ora bakal ngganti kanthi radikal - Iran wis duwe kabeh kanggo nggawe, yen dudu nuklir lengkap, nanging mung minangka hulu ledak "kotor" kanggo misil, lan iki sing wis diwedeni dening Saudis lan Co. Liyane bab iku Amerika Serikat ora wedi iki, amarga. Kajaba saka pangkalane, wilayahe kanggo serangan saka Iran dilindhungi dening segara.
  20. akurat
    akurat 3 Agustus 2019 13:10
    0
    Kutipan: Warrior2015
    Dheweke pancen pinter ngomong, lan dheweke ora bodho ngombe, nanging nyatane ...

    Perang ing Afrika ing Kuba.