Review militèr

Kenapa Viking butuh Slav?

272
Tema hiburan paling dawa saka sejarawan Rusia - regejegan babagan Varangians, iku salah siji saka favorit, kang aku wis pengabdian rong puluh taun karya. Kaping pisanan, perhatianku fokus ing historiografi perselisihan: sapa sing ngaku apa lan kenapa. Asil karya-karya kasebut minangka materi sing diklumpukake kanthi ekstensif lan manuskrip sing padha, nanging isih durung rampung. Mbok menawa isih bakal rampung, nanging aku kasengsem ing aspek liya saka kasus kasebut.



Replika kapal modern saka Uppsala. Pendapat unanimous saka reenactors: kapal Viking cepet banget, kanthi seaworthiness apik lan bisa pindhah ing angin kanthi kacepetan 10-12 knot


Ora ketompo carane sampeyan ngadili para peserta ing perselisihan sing dawa iki, saka Gerhard Miller, Mikhail Lomonosov nganti saiki, sampeyan isih kudu nyatakake sudut pandang sampeyan babagan apa sing kedadeyan. Aku mandegake aside saka historiografi lan wiwit berkembang teori dhewe, sinau kanggo maksud iki materi arkeologi jembar akumulasi liwat luwih saka satus taun penggalian intensif.

Arkeolog, ngringkes bahan penggalian, narik kawigaten marang pola sing aneh. Ing jaman Varangian ing abad kaping XNUMX-XNUMX (wiwit watara pertengahan abad kaping XNUMX, ditilik saka temuan ing Staraya Ladoga, lan rampung ing paruh pertama abad kaping XNUMX), pemukiman gedhe lan kuburan kanthi bahan Skandinavia sing sugih. coexisted karo pamukiman gedhe saka Slavs, sing banjur dadi kutha-kutha Rusia Lawas gedhe. Ana sawetara pasangan kasebut: pemukiman Rurik (Skandinavia) - Novgorod (Slav), Timerevo (Skandinavia) - Yaroslavl (Slav), Gnezdovo (Skandinavia) - Smolensk (Slav) lan Shestovitsy (Skandinavia) - Chernigov (Slav).

Sawise debat dawa, malah paling zealous anti-Normanists, ing meksa panemuan arkeologi, kudu ngakeni bilih ing tlatah Rus mangsa prayoga ana Skandinavia, padha urip kanggo dangu, karo kulawargané lan anak. Lan ora adoh, 10-15 km, yaiku, saperangan jam ing jaran, pemukiman gedhe saka Slavs jumeneng saka pamukiman. Menapa malih, yen ing wiwitan jaman Varangian populasi Slavia arang banget, cilik lan banget miskin, minangka bukti saka bahan saka pamukiman lan saka gundukan kuburan, banjur ing wektu Varangian populasi Slavic tambah dramatically ing nomer, swelled meh. dening leaps lan wates. Kajaba iku, Slavs dadi sugih banget, lan budaya materi wis dikembangaké ing awal periode Rusia Lawas, karo pratandha ketok saka kamakmuran: prau tembikar, dhuwit recehan perak lan perhiasan, turah mbrawah saka produk wesi, sepatu kulit, macem-macem impor. , ora kanggo sebutno kutha-kutha sing dilengkapi kanthi apik. Banjur wong-wong Skandinavia ilang, meh kabeh pemukiman wis ditinggal lan ora diterusake, dene sing Slavic tetep lan dadi pendiri kutha-kutha Rusia kuna, saka ngendi kutha-kutha modern uga teka.

Peneliti wis nyoba kanggo kokwaca kasunyatan menarik iki cara iki lan sing, nanging ing mratelakake panemume, ora banget. Pitakonan tetep ora ditanggulangi: apa sing nyambungake Skandinavia lan Slavia (lan sambungan iki kuwat lan tahan lama), lan ngapa wong-wong Slavia mundhak akeh ing perkembangane?

Kanggo mutusake masalah iki, aku sijine hipotesis kaya apa Skandinavia mbutuhake Slavs. Roti diikat bebarengan.

Pira roti sing dijupuk nalika mendaki?


Sejarawan, nalika nulis babagan kampanye militer, biasane ora menehi perhatian marang masalah militer-ekonomi, utamane babagan pasokan panganan kanggo pasukan. Sauntara kuwi, tentara, apa kru kapal, mlaku utawa nunggang jaran, ngonsumsi panganan sing akeh banget. Aku paling kasengsem ing pasokan kapal, amarga Viking biyen lelungan dawa nganggo kapal.

Pira persediaan sing dijupuk dening Viking ing kapal? Ora ana sing nyebutake babagan iki ing sumber tertulis sing kita kenal. Nanging pitakonan iki bisa ditanggulangi kira-kira, nggunakake data saka periode mengko. Dikenal yen jatah saben dinane pelaut ing galley angkatan laut ana kira-kira 1,4 kg roti. Nanging, aku bisa nemokake komposisi sing tepat saka pasokan kapal, sing nuduhake jinis lan bobot panganan sing dijupuk dening kapal paus Jerman ing abad kaping 30, dikirim menyang iwak ing pesisir Greenland. Limang sasi ing segara, yaiku, kira-kira wektu sing padha karo Viking ing lelungan laut sing dawa. Ing buku Jerman ana dhaptar pasokan kanggo kapal kanthi kru XNUMX wong, yaiku, minangka akeh Viking ing drakkar militèr.

Petungan sing digawe miturut data kasebut nuduhake yen 2,4 kg panganan dibutuhake saben kru saben dina: roti, krupuk lan produk daging. Ora mungkin pasokan kurang ing Jaman Viking, amarga pelayaran, utamane yen perlu kanggo baris, cukup angel, lan Viking isih kudu perang. Dadi, panganane kudu apik banget, yen ora, mungsuh bakal gampang ngalahake Viking sing kurus lan lemes ing perang.

Lan apa pasokan gandum sing dibutuhake kanggo kampanye dawa tentara gedhe? Contone, aku ngitung cadangan sing dibutuhake kanggo kampanye 860 nglawan Konstantinopel. Dikawruhi yen babad Yohanes Deacon nuduhake 350 kapal sing nyerang ibukutha Bizantium. Brussels Chronicle ing abad kaping 200 nyritakake babagan XNUMX kapal. Paling kamungkinan, iki data kira-kira. Bisa uga ana kapal sing luwih sithik, umpamane, kira-kira satus, nanging iki akeh banget kanggo Bizantium.

Kapasitas kapal sing digunakake kanggo lelungan ing sadawane kali lan segara dikenal - udakara 15 wong. Drakkar gedhe ora mlebu ing kali amarga drajat gedhe. Amarga Viking ing kali nggunakake kapal cilik. Manawi wontên 350 kapal ingkang cacahipun 15 tiyang, mila wadyabalanipun 5250 tiyang. Iki maksimal. Yen ana 100 kapal, banjur jumlah pasukan - 1500 wong.


Gnezdovo. Kutha gedhe mung sithik: benteng pemukiman, sisa-sisa bangunan ing lapisan budaya lan lapangan barrow sing amba.


Detasemen kiwa, paling kamungkinan saka Gnezdovo ing Dnieper. Gnezdovo wis ana ing taun 860-an, nalika durung ana wong Skandinavia ing Kyiv, banjur muncul ing kana. Mudhun Dnieper menyang tutuk - patang minggu, banjur segara 420 mil laut - 84 jam mlaku utawa 5-6 dina, kalebu mandheg. Lan minggu liyane kanggo perang. Perjalanan bali kira-kira 500 mil ing segara - kira-kira 166 jam mlaku utawa 10-11 dina, lan munggah Dnieper. Luwih angel lan luwih alon kanggo munggah nganggo dayung, mula butuh 675 jam mlaku kanggo ngangkat, utawa udakara 75 dina, kalebu mandheg. Total kanggo kabèh trip - 129 dina.

Secara total, saben wong ing kampanye kasebut kudu njupuk 310 kg panganan saben wong, yaiku 465 ton kanggo tentara 1500 lan 1627 ton kanggo tentara 5250. Ing panganan, kira-kira 50% bobot yaiku roti. Secara total, 1500 wong mbutuhake 278,3 ton roti lan 5250 wong - 1008,8 ton roti, kanthi nganggep konsumsi gandum kanggo nyiapake krupuk.

Pira wong tani sing dibutuhake kanggo lelungan segara?


Iki akeh. Ngumpulake roti sewu ton ora gampang. Tani petani ora bisa menehi kabeh panen, amarga petani butuh gandum kanggo panganan awake dhewe lan kulawargane, kanggo pakan jaran lan kanggo nyebar. Apa sing isih ana, wong tani bisa menehi upeti utawa ngedol. Ora bisa njupuk kabeh gandum, amarga sawise iku petani ora bakal nyebar utawa panen apa-apa.

Kenapa Viking butuh Slav?

Petani karo bajak. Foto dijupuk taun 1926 utawa 1927. Tegese, data babagan ekonomi petani ing abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX bisa digunakake kanggo ngevaluasi ekonomi jaman Varangian.


Bahan-bahan ekonomi petani Rusia ing provinsi non-Chernozem ing abad kaping 9 - awal abad kaping 15, uga data buku juru tulis ing abad kaping XNUMX-XNUMX kanggo wilayah sing padha, nuduhake jumlah roti sing bisa diprodhuksi dening ekonomi petani tanpa cilaka dhewe. Volume gandum sing bisa dipasarake antara XNUMX nganti XNUMX poods kanggo rata-rata tani petani. Wiwit cara tani lan produktivitas tanpa nggunakake pupuk ngadeg ing tingkat sing padha nganti pirang-pirang abad, asil sing padha ditampa dening petani Slavia ing jaman Varangian.

Pitungan luwih prasaja. 278,3 ton yaiku 17,6 ewu kilogram, lan 1008,8 ton yaiku 61,8 ewu kilogram.


A pood gandum pas menyang bak kuwi


Lan dadi metu sing kanggo nglengkapi tentara 1500 wong karo roti, saka 1173 kanggo 1955 farms dibutuhake, lan kanggo tentara 5250 wong - saka 4120 kanggo 6866 farms. Wiwit jaman semana rata-rata ana 10 kluwarga saben pemukiman, miturut versi pisanan, Viking mbutuhake gandum saka udakara 200 desa (saka 117 nganti 195), lan miturut versi kapindho, nganti 700 desa (saka 412 nganti 686). ).

Mula kesimpulane. Kaping pisanan, ana kira-kira satus kapal lan tentara ora ngluwihi 1500 wong. Viking nglumpukake gandum saka sacedhake Gnezdovo, lan ing abad kaping 300 jumlah total pamukiman tetanèn ing sisih ndhuwur Dvina Kulon lan Dnieper ora ngluwihi 859. Ana mung ora cukup sumber gandum kanggo tentara sing luwih gedhe. Kapindho, kampanye kasebut kanthi jelas didhisiki dening kampanye pengadaan gandum sing kuat, sing butuh pirang-pirang wulan lan terus, bisa uga, sajrone musim gugur lan musim dingin 300. Roti kudu dikumpulake, digawa menyang Gnezdovo, diproses dadi produk roti. Skandinavia paling kamungkinan tuku roti kanggo perhiasan, piranti wesi lan salaka, kanggo alesan prasaja sing taun sabanjuré tentara kudu panganan, lan wiwit petani dirampok ora bisa lan ora pengin menehi roti maneh. Aku uga mikir sing ana meh ora luwih saka 500-XNUMX wong ing kampanye saka Skandinavia piyambak, lan liyane padha rowers lan buruh kanggo njaga rati iki, sing perlu kayu bakar, masak pangan, banyu, lan kapal bisa mbutuhake ndandani. Skandinavia ketoke direkrut kru tambahan saka populasi lokal kanggo ragad utawa nuduhake ing jarahan.

Ing idea ketoke prasaja sing siji kudu mangan uga ing lelungan segara, nanging carane dadi kabèh critane. Mung siji pendekatan kanggo tembok Konstantinopel mbutuhake straining saka petani wilayah jembar. Nanging isih tentara kudu panganan ing billet. Gampang kanggo ngetung yen detasemen 100 prajurit mangan udakara 5,3 ewu kilogram gandum saben taun, lan kanggo nyukupi butuh 600 rumah tangga utawa 60 desa. Kajaba iku, ana uga kabutuhan roti liyane: mburu wulu, pertambangan bijih wesi lan ganti wesi, mbangun lan nglengkapi kapal, macem-macem transportasi, pengadaan lan transportasi kayu bakar. Kayu bakar uga dipanen kanthi ukuran gedhe. Omah karo kompor ireng ngobong sekitar 19,7 meter kubik kayu bakar utawa kira-kira 50 pinus gedhe saben taun. Yen kita nganggep yen papat Viking manggon ing siji gubug, banjur tentara 100 wong mbutuhake kira-kira 500 meter kubik kayu bakar saben taun. Kabeh iki mbutuhake buruh, amarga wong Skandinavia ora motong kayu bakar dhewe lan digawa saka alas. Tangan sing kerja uga nuntut gandum, lan transportasi uga mbutuhake jaran, sing uga gumantung ing pakan gandum, utamane ing musim dingin.

Umumé, kesimpulan saya prasaja: wong Skandinavia mbutuhake petani Slavia ing tingkat sing paling ekstrim. Tanpa wong-wong mau lan tanpa gandum, para Viking ora bisa nindakake apa-apa: ora bisa urip, utawa entuk wulu, utawa ngrampok sapa wae. Mulane, sanalika Scandinavians ketemu cukup akeh Slavs ing ndhuwur Dnieper, urusane munggah gunung, lan padha nindakake kabeh supaya Slavs multiplicated lan manggon ing tanah subur ing ngendi wae ana tanah apik. Banjur Skandinavia pindhah, lan petani Slavic tetep, lan Rus Kuna jumeneng ing basis ekonomi.
Pengarang:
272 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Paling apikan
    Paling apikan 28 Juli 2019 05:08
    +1
    Lan kok bekal ing dalan bali, tan ana rangsang perang, bapak-bapak lunga ngrampog, wah, utawa mangsane, yen ora diparingi dhewe, banjur kita ngrampog lan ngobong, contone kutha Tatar. , padha nawani, yen ora gelem, aja nesu
    1. vasil50
      vasil50 28 Juli 2019 09:15
      +1
      paling
      Penulis ngidini akeh perkara kanggo Slavs.
      Iku mung crita, sing nyata, lan dudu sing * lagi dipikirake maneh *, nyatakake yen wong Skandinavia teka ing Eropah, malah padha ngerti dalan lan kapan kedadeyan kasebut. Tapi tetep *mikir*
      Luwih nggumunake nalika nyoba mbuktekake tesis babagan masyarakat pribumi kanthi toponimi miturut sumber tinulis, sing palsu, nanging wis disetujoni ing kalangan pseudo-ilmiah. Malah padha ngubungake, adhedhasar bukti kontroversial, lair saka wong RUSIA salah siji saka wong Finno-Ugric, utawa Viking, utawa Tatar. Ing wektu sing padha, * bukti * katon saka siji utawa liyane wong diwenehi.
      Nanging iki pitakonan sing paling penting, lan kapan persis lan saka endi BUDAK * teka * iku rahasia gedhe.
      Kabeh sajarah ditulis ing Eropah minangka panangkepan lan asimilasi sakteruse saka Slavs. Ing wektu sing padha, toponymy lan bukti nyata saka panangkepan lan asimilasi saka Slavs ing Eropah, yen iku * ora trep *, padha mung ora * sok dong mirsani *.
      1. Proxima
        Proxima 28 Juli 2019 15:16
        +7
        Artikel sing menarik lan asli, matur nuwun kanthi sanget! apik Aku kaya kanggo nandheske siji titik, lan sadurunge Rurik suku-suku saka mangsa Rus Kuna 'kawangun serikat suku, kang prototipe saka negara feodal awal. Nanging serikat-serikat iki tansah bubar! Kenging punapa? Ya, amarga pimpinan serikat suku iki tansah "narik kemul" kanggo kepentingan suku asline, sing lumrahe ora seneng karo suku liyane. Lan ing kene kita tansah butuh "manajer efektif" saka njaba, sing bakal mirsani kapentingan kabeh Unitinimbang suku individu. Iki Rurik dadi "manajer" karo "tim manajemen" sing digarap. Minangka Tale of Bygone Years ngandika, "Ayo lan mrentah kita." Dadi, teori Norman manawa sawetara Viking nelukake wilayah saka Novgorod nganti Kyiv iku omong kosong! Iku angel mbayangno penaklukan kasebut sanajan ing format teknologi abad kaping rong puloh!
      2. nick7
        nick7 5 September 2019 17:51
        0
        lair saka wong RUSIA salah siji saka Finno-Ugrians, banjur kanggo Viking, banjur kanggo Tatar.

        Iki ora bab lair saka wong, nanging bab lair saka negara (Rusia).
    2. nick7
      nick7 1 Agustus 2019 12:32
      +1
      Ing wektu Lomonosov, durung ana arkeologi, sing nyedhiyakake data babagan pemukiman suku lan bangsa, babagan rute migrasi, babagan perdagangan, gerakan dhuwit recehan lan barang, rute perdagangan. Sadurunge "kontroversi" arkeologi kabeh omong kosong.
  2. tlahuicol
    tlahuicol 28 Juli 2019 05:37
    +2
    Logistik iku angel.
    Lan kok padha lunga? Kajaba asimilasi?
    1. v1er
      v1er 28 Juli 2019 05:50
      0
      Paling kamungkinan amarga mburi Viking Age lan kampanye. Feodalisasi lan Kristenisasi Skandinavia diwiwiti, lan dheweke ora bisa nindakake. Kajaba iku, Rusia nindakake pakaryan sing apik dhewe) ngguyu
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 07:51
        +2
        Pitakonan angel? Lan sapa wong Rusia lan saka ngendi asale !!!?
        1. natanael
          natanael 28 Juli 2019 09:52
          +5
          Iki persis pitakonan sing bakal ditakoni para sejarawan Eropa ing 1000 taun.. Sapa wong Arab lan saka ngendi asale ing Eropa ... Peti kasebut mung mbukak.. Ing satus taun, wong Arab bakal asimilasi populasi Eropa lan bakal luwih trep yen wong Eropa saiki ngakoni awake dhewe minangka wong Arab
          1. Ratnik-80
            Ratnik-80 30 Juli 2019 08:52
            0
            Sawetara ilmuwan, umpluk ing tutuk, bakal mbantah manawa wong Arab, minangka pembalasan kanggo Perang Salib, nglakokake perang Arab-Eropa sing gedhe, ing ngendi Eropa kalah. eseman
        2. mordvin 3
          mordvin 3 28 Juli 2019 16:22
          +2
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          Lan sapa wong Rusia lan saka ngendi asale !!!?

          Saka lintang kutub, mesthi. Aku tau maca sing profesor tartamtu ora bisa decipher watu sing wis 5 yuta taun. Lan ing kono ditulis kanthi cetha: "Kita saka Rus'!"
          1. Han Tengri
            Han Tengri 28 Juli 2019 20:40
            +5
            Kutipan: Mordvin 3
            Aku tau maca sing profesor tartamtu ora bisa decipher watu sing wis 5 yuta taun. Lan ing kono ditulis kanthi cetha: "Kita saka Rus'!"

            Apa ora Chudinov? Iki ... (ora ana tembung censorship) kanthi bantuan cockroaches ing sirahe lan photoshop suci, kanthi gampang maca prasasti ing basa Rusia sing paling murni, sanajan ing feces asu petrified. lol Aku mikir yen sampeyan nyelehake sing seger, mula dheweke bakal maca!
            1. mordvin 3
              mordvin 3 28 Juli 2019 20:47
              +2
              Kutipan saka: Han Tengri
              Apa ora Chudinov?

              Ora, dheweke nulis ing Komsomolskaya Pravda, 10-15 taun kepungkur. Minangka adoh aku ngelingi, padha nemu watu karo panah kanggo Bintang Utara, lan ing scrawled "We are from Rus'!" Uff ... Luwih tepat - saka Bintang Lor panah nuding menyang Bumi .... belay
            2. mordvin 3
              mordvin 3 29 Juli 2019 14:46
              +3
              Kutipan saka: Han Tengri
              Apa ora Chudinov?

              Kamenyuka enta ditemokake ing Amerika Utara, profesor Amerika deciphered. nglirik
        3. vladcub
          vladcub 28 Juli 2019 19:32
          +2
          Namesake, kita alamat pitakonan kanggo Fomenko lan Co.
          1. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 19:47
            +1
            Kutipan saka vladcub
            Namesake, kita alamat pitakonan kanggo Fomenko lan Co.

            Seneng maca sampeyan Kamulyan!
            1. vladcub
              vladcub 30 Juli 2019 08:24
              +1
              Aku seneng komentar pinter.
          2. ver_
            ver_ 29 Juli 2019 11:14
            -2
            ... ana sumber sing luwih dipercaya - Academician Klesov .. Haplogroups .., ing YOUTUBE ana akeh ceramah lan jawaban kanggo pitakonan babagan genetika wong sing beda-beda. Teori Norman ora cedhak karo dikonfirmasi .. Kaping pisanan ana Slavs Haplogroup R1A, banjur wong liya ...
      2. lucul
        lucul 28 Juli 2019 08:44
        +9
        Paling kamungkinan amarga mburi Viking Age lan kampanye.

        Aku kepingin weruh, Viking tansah perang karo kabeh wong, malah tetanggan Viking pemukiman dadi mungsuh kanggo wong-wong mau. Serangan bola-bali ing meh kabeh pesisir Eropah Lor.
        Lan kene, peduli, karo Slavs padha ngambung passionately. (Babagan Polandia lan wilayah liyane saka Slavia umume meneng)
        Inkonsistensi)))
        1. Sasha_helmsman
          Sasha_helmsman 1 Agustus 2019 01:29
          0
          Padha ngambung passionately, nanging ora kanggo dangu. Dheweke pengin ngrampog Byzantium, sing ora ngenteni saka Segara Ireng. Iku luwih duwe bathi kanggo dadi kanca karo populasi Slavic saka perang cara liwat. Nanging nalika Bizantium pungkasanipun nolak geng Igor, dheweke mutusake, amarga ora ana cara sing luwih apik, kenapa ora ngrampok penduduk lokal. Nanging ora bisa uga, amarga. populasi lokal perang maneh lan matèni Igor. Banjur padha wiwit mbales lan ora mandheg nganti populasi lokal ditawan, pungkasane dadi "pangeran Rusia". Lan buku kasebut diprentahake kanggo hack, ujare, Slavs dhewe ngimpi dadi budak ("teka lan mrentah kita").
        2. nick7
          nick7 1 Agustus 2019 12:38
          0
          karo Slavs terus passionately ngambong

          Amarga wong mlarat, ora ana apa-apa khusus kanggo ngrampog, beda karo Eropah, ing kono akeh emas lan barang sing apik.
          1. lucul
            lucul 1 Agustus 2019 14:06
            0
            Amarga wong mlarat, ora ana apa-apa khusus kanggo ngrampog, beda karo Eropah, ing kono akeh emas lan barang sing apik.

            Aha-ahah, Rus' ing taun-taun iku luwih sugih tinimbang gabungan Inggris lan Prancis.
          2. krizis
            krizis 19 September 2019 13:05
            +1
            Inggih, ya, ora ana apa-apa kanggo ngrampog, lan chain bandha karo salaka digawe dowo kabeh cara kanggo Baltik kidul.
    2. lucul
      lucul 28 Juli 2019 08:52
      +4
      Logistik iku angel.
      Lan kok padha lunga? Kajaba asimilasi

      Tanah Skandinavia sugih ing celengan bijih wesi. Mulane, peralatan Viking apik banget miturut standar Eropa, sanajan dheweke duwe kapak lan tameng perang sing prasaja, lan dudu pedhang. Lan yen dheweke uga duwe chain mail, banjur dadi tank impenetrable
      ing wektu iku. Nalika ngadhepi mungsuh (Inggris, Prancis, lan sapiturute), sing pasukan utama mung bersenjata karo tameng lan tumbak (utawa mung pitchfork), Viking tansah metu juara.
      Sanalika metalurgi Eropa bisa nambah produksi wesi, kabeh kekuwatan Viking langsung nguap.
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 11:40
        +4
        . Tanah Skandinavia sugih ing celengan bijih wesi.

        Aku bakal nambah saka aku! Bijih besi terjangkau! Ora nggumunake yen Viking diarani wong wesi ing Eropa!
      2. Klingon
        Klingon 28 Juli 2019 14:22
        -3
        Kutipan saka lucul
        Logistik iku angel.
        Lan kok padha lunga? Kajaba asimilasi

        Lan yen dheweke uga duwe chain mail, banjur dadi tank impenetrable
        ing wektu iku.

        - prajurit kasebut diarani Berserker))
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 17:00
          +1
          Logika sing menarik! Surat rantai + kapak + tameng + jamur = berserker! Sing paling menarik ora bisa dipungkiri! apik
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Agustus 2019 13:04
            +1
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            jamur

            Bahan utama! ngguyu
          2. Nikolay Alexandrovich
            Nikolay Alexandrovich 4 Agustus 2019 18:47
            0
            Kowe lali karo kotrek.. :)))
        2. tukang cukur Siberia
          tukang cukur Siberia 29 Juli 2019 02:11
          +3
          Lan aku tansah mikir sing berserkers disebut warriors kesurupan kanggo titik Madness ing perang
        3. Ratnik-80
          Ratnik-80 30 Juli 2019 08:56
          +1
          Lan aku maca sing berserkers perang tanpa waja ing kabeh
        4. nikon7717
          nikon7717 5. november 2019 20:28
          0
          . jawata kuwi diarani Berserker

          Nah, sampeyan nulis omong kosong. Berserker punika Ber - a bear ser nglereni Ker - ing ROOT.
          Pemburu beruang profesional. Prajurit sing paling kuat yaiku pemburu.
          Bear manggon ing Berlog
      3. andrew42
        andrew42 29 Juli 2019 14:21
        +2
        A statement aneh babagan peran nemtokake "wesi" antarane Skandinavia. èlmu sajarah Inggris (lan padha "mangan asu" ing Normans lan Britain nandhang saka wong-wong mau ing urutan gedhene luwih saka liyane), lan supaya Britons pracaya pungkasan Viking Age digandhengake karo munggah saka kavaleri abot. lan minangka kord pungkasan, dheweke nyebutake perang 1066 minangka conto ing Stamford Bridge (pertempuran pasukan sing mudhun saka "jaman lawas" - Harold nglawan Hardrada) lan ing Hastings (kavaleri kontinental nglawan "tembok tameng" sing biasane Skandinavia. Raja Harold). Kapindho, Viking (Norman, Denmark, Swedia) perang ora mung ing darat, nanging uga akeh tabrakan ing segara. Arep ing kampanye ing drakkars, prajurit sembarang, mesthi, nyiapake pisanan kabeh kanggo perang ing banyu, lan mung kanggo rampokan ing tanah. Mulane, anané "waja" ing akeh wong ing kapal naga banget mangu. Para raja, pengawale - paling mungkin ya, dheweke duwe cadangan. Prajurit biasa duwe kulit sing resik. Kanthi rekonstruksi Inggris sing padha, sampeyan ora bisa ndeleng Norman "baju baja" - biasane klambi kulit, tameng, helem lan kapak (pedhang). Inggih, berserkers ing waja - iki umume omong kosong - ora ana kamardikan lan kacepetan gerakan, pertempuran circular mokal ing asas. Waja minangka atribut prajurit ing barisan, lan ora mung grundelan ing tengah-tengah mungsuh.
      4. nick7
        nick7 1 Agustus 2019 12:48
        0
        Peralatan Viking apik banget, dheweke dadi tank sing ora bisa ditembus

        Omong kosong, zbroya, Viking wis biasanipun, kanggo wektu sing, surprise lan mobilitas padha senjata. Ing dracars, ing sawetara dina, sampeyan bisa nglangi atusan kilometer. tanah ngendi padha ora nunggu, ngrampog, lan ninggalake nalika gusti feodal ngumpulake pasukan.
    3. dokusib
      dokusib 29 Juli 2019 09:56
      -1
      Ya, dheweke ora menyang ngendi-endi, sing kaya ngono bakal ucul saka omahe. Padha dadi pangeran lan boyars.
      1. krizis
        krizis 19 September 2019 13:07
        0
        ... Lan padha banget nyingkiri breeding, yen ora, kepiye carane ora ninggalake keturunan langsung ing garis lanang?
        1. dokusib
          dokusib 22 September 2019 05:40
          0
          Lan saka sapa para tsars Rusia nglacak silsilahe?
          1. krizis
            krizis 23 September 2019 14:31
            0
            Apa sampeyan mikir saka Viking sing teka ing Rus 'karo Rurik?
            1. dokusib
              dokusib 24 September 2019 13:13
              0
              Inggih, sadurunge Ivan Vasilievich, misale jek kaya kabeh Rurikovich. Dheweke duwe masalah karo ahli waris. Sing ngidini Godunov njagong ing dhampar. Banjur Romanov dilantik, yaiku banyu kapitu kanggo Rurikovich ing sele, nanging minangka tsar, meh kabeh wong wareg.
              1. krizis
                krizis 24 September 2019 13:23
                0
                Ing-ing. Banjur, iku angel kanggo nemtokake Ruriks, apa padha luwih related kanggo Norwegians, Finns, utawa Western Slavs. Lan ing ngendi liyane? Apa Rurik dhewe dig munggah kabeh Gnezdovo?
  3. Kanca
    Kanca 28 Juli 2019 05:49
    -2
    Teori sing menarik lan mapan. Pranyata ana alesan kanggo pracaya ing awal Abad Pertengahan ana simbiosis saling migunani Slavs lan Skandinavia.
    1. v1er
      v1er 28 Juli 2019 05:54
      -3
      Dadi Rurik saka kana) Ora ana simbiosis maneh, meh dadi sedulur, kanca kerja)
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 07:54
        + 12
        Nyuwun pangapunten.. Ya, neraka, kita ngerti saka ngendi asale Rurik lan Rus! Kabeh liyane iku dugaan lan dugaan kita .......
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 09:35
          +3
          Vladislav!
          Aku ndhukung kanthi lengkap pendapat sampeyan!
    2. kn54
      kn54 28 Juli 2019 08:23
      -2
      Viking iku wong Swedia, Norwegia, Denmark. Ing istilah modern.
      Wong Denmark lan Norwegia "nguwasani" Eropah Kulon, wong Swedia ditinggal karo Rus.
      ALL Viking kepincut, pisanan kabeh, Konstantinopel, sawise kabeh, padha ora mung prajurit, nanging uga pedagang. Yaiku, "cara saka Varangians menyang Yunani" ditemokake lan dikuasai dening wong-wong mau.
      Kaya ing papan liya, pisanan padha dicekel, banjur dadi bagéan saka klompok ètnis, mula tuwuhing populasi.
      1. haron
        haron 28 Juli 2019 09:27
        +2
        Kutipan saka knn54
        nanging uga pedagang. Yaiku, "cara saka Varangians menyang Yunani" ditemokake lan dikuasai dening wong-wong mau.

        Ya.
        Lan ketoke, kanggo pindhah menyang dalan iki, musim dingin dibutuhake. Lan wintering antarane populasi musuhan, tanpa persediaan wis disiapake lan disimpen, hard.
        Ing kene, kira-kira ing tengah dalan antarane Skandinavia lan Yunani, kutha-kutha sing diarani ing artikel kasebut ana.
        Lan ing kene loro vektor ketemu
        1. Varangians sing lunga dagang / perang saka lor ngidul.
        2. Slav. Kang pindhah saka kulon menyang wétan kanthi cara tetanèn tebas-lan-bakar.

        Kanggo alasan lingkungan sing wis suwe, wong Varangian luwih gampang rembugan karo Slavia tinimbang karo Finno-Ugrian lokal. lan mbok menawa uga dening kasunyatan sing ana uga Baltik Slavs ing naga.

        Pranyata para sudagar/prajurit Varangian tansah dadi unsur sauntara ing tlatah iki. Nanging petani Slavia tetep. Alamiah, iki minangka simbiosis lan ijol-ijolan gen, teknologi, nanging tanpa campuran lengkap.

        Lan ternyata jarak sing nyebabake simbiosis iki.

        Artikel sing apik.
      2. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 09:41
        +4
        Iki ora bener. Panemu babagan arah gerakan Swedia menyang Eropa diungkapake ing konteks ilmiah ing abad kaping 60, ing babagan politik, wiwit pungkasan abad kaping XNUMX. Didhukung lan aktif disedhiyakake dening arkeolog Norman Soviet wiwit pungkasan XNUMXs abad kaping rong puloh, nanging analisis sumber ditulis ora nyedhiyani data kuwi. Nanging ing babagan jumlah kontak dinasti (kang saka raja-raja mlayu menyang Rus, kang saka anak-anak raja digawa munggah ing pengadilan saka pangeran Russian) - Norwegia mesthi menang.
        Siji kudu nggatekake kasunyatan6 lan kesadaran iki teka ing jaman saiki yen negara "Skandinavia", kajaba Denmark, kalebu suku heterogen kanthi kultus lan ciri dhewe.
        1. kn54
          kn54 28 Juli 2019 10:36
          0
          Edward, iki mung ditrapake kanggo aristokrasi ing babagan perkawinan dinasti, amarga versi sing manggon ing Norwegia saka kidul, bisa dianggep yen kolonis ana hubungane karo Denmark, sing ngungsi "Finland" ing sisih lor. Plus serikat dawa karo Denmark
          Ing pitakonan THIS (paling kamungkinan) ora Norwegians, nanging Danes.
          Ibune Nicholas 2 yaiku putri Denmark.
          Ya, lan padha perang mung karo Swedia, nganti awal abad ka-19, nalika (ing sirahe dhewe) padha annexed Finland ..
        2. haron
          haron 28 Juli 2019 11:22
          +1
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          nanging analisis sumber ditulis ora nyedhiyani sembarang data kuwi.

          Aku ora yakin yen sampeyan nanggapi kirimanku ing ndhuwur, nanging amarga sampeyan ana ing sangisore kirimanku, aku bakal njupuk teks sing disorot saka kiriman sampeyan minangka jawaban kanggo kirimanku (carane rumit ...).
          Sumber tulisan apa sing bisa dianggep minangka konfirmasi saka gerakan perdagangan / penaklukan antarane Skandinavia lan negara-negara kidul?
          Sumangga katur Ibnu Fadlan. Apa bisa njupuk teks-teks kasebut minangka konfirmasi.
          Kampanye Askold, Dir, Oleg, Igor menyang Konstantinopel lan perjanjian karo Yunani. Ing endi sing dadi titik penting yaiku aturan hubungan pedagang, lan ora agresif. Satemene aku bisa nyritakake, makna kampanye gedhe Rus marang Konstantinopel yaiku ing spesifikasi lan keuntungan perdagangan antarane pihak.
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 11:52
            +2
            Ya
            tenan - kirim ing kirim, pranyata kirim com ngguyu
            Aku mung ngomong babagan Sagas, minangka sumber data kuantitatif.
            Iku pitakonan, sing saka sumber Arab, kajaba mung siji, kita ora bisa tarik kesimpulan unambiguous: sing iki Rus banget?
            Utamane saka babad kita: ing kene, ing umum, Rus' tansah nentang Varangians, kajaba "legenda panggilan".
            mung Sagas menehi kita materi iki, nanging, nanging ... considering kasunyatan sing iki isih Old Norse monumen sastra, padha ngerti sethitik (utawa kurang) bab acara ing Swedia.
            Nanging analisis menehi kaunggulan manteb ing ati saka Norwegians liwat lelungan liyane (kampanye, sudagar) kanggo Rus '.
            Sincerely,
            Edward
            1. haron
              haron 28 Juli 2019 13:53
              +1
              Kutipan: Eduard Vashchenko
              Iku pitakonan, sing saka sumber Arab, kajaba mung siji, kita ora bisa tarik kesimpulan unambiguous: sing iki Rus banget?
              Utamane saka babad kita: ing kene, ing umum, Rus' tansah nentang Varangians, kajaba "legenda panggilan".

              Dadi, aku, minangka dhokter, nyimpulake gejala kasebut minangka 2 + 2 :), aku nyimpulake yen "Rus" minangka lapisan dagang saka populasi wilayah saka Baltik Kidul-Wétan menyang jeram Dnieper (kira-kira. lokalisasi).
              Lan "Varangians" - lapisan militèr sejatine sifate profesional saka wilayah iki. Utawa kanthi cara liya, iki minangka wong sing entuk dhuwit kanthi nglindhungi para pedagang lan kanthi rampokan langsung ing tanah jaban rangkah. Saka panganan, dheweke mung bisa entuk daging liar ing mburu.
              Ing wektu sing padha, Rus 'lan Varangians padha simbiosis, lan mengko unsur related.
              Sajrone wektu, kanthi sentralisasi kekuwatan lan nyepetake hukum (Yaroslav the Wise), para Viking, sing ora ngganti piranti lunak ing otak, dadi beban.
              Kaya pungkasane Viking disambungake kanthi syarat karo Peperangan Stamfortbridge, mula pungkasan Varangianisme ing Rurikovich Rus 'bisa digandhengake karo ngirim Samrgo Harold sing abot menyang Konstantinopel, karo kabeh wong lanang sing ora ana watese. Yaiku, "Yarik Cheshi-Head" (Yaroslav the Wise), ngirim kabeh wong sing kasar menyang ngendi: a - ana dhuwit ekstra, b - prajurit dibutuhake 365 dina saben taun, c - iku prajurit iki sing manca. ana lan meh sing paling apik, lan sing paling penting - padha setuju karo iki)
              Aku ora ngerti Yaroslav, utawa bojone pancen duwe otak.
              1. VlR
                VlR 28 Juli 2019 21:08
                -1
                Sampeyan salah, Yaroslav the Wise iku pangeran paling pro-Varangian saka Rus Kuno. Dheweke ngubengi awake karo Varangians, gumantung marang dheweke, nikah karo putri Swedia - lan tresna banget marang dheweke: iku dheweke, ketoke, sing dadi pimpinan ing pasangan iki. Penulis saka sagas nelpon Ingigerd "wong wadon sing paling wicaksana" lan ngaku yen dheweke "luwih pinter tinimbang raja", sing "ora bisa nglawan kekarepane apa wae." Penurunan jaman Varangian ing Rus wiwit sawise pati Yaroslav.
                1. haron
                  haron 28 Juli 2019 21:26
                  +1
                  Kutipan: VLR
                  Sampeyan salah,

                  Bisa.
                  Nganti umur 40, aku seneng bir, banjur aku ora peduli, lan saiki aku ora ngombe. Nanging kadhangkala, ing kahanan sing cocog, aku ngombe segelas vodka kanthi seneng.
                  Ing 50 taun (secara teoritis), apa sing bakal dikandhakake keturunanku? Dheweke seneng bir, utawa sengit.
                  Apa ora masalah kanggo sejarawan sing padha katon ing wong - pribadine sajarah, minangka pancet, alam unchanged ing wektu. Minangka dheweke lair - supaya dheweke seda.
                  Apa bisa nganggep manawa pandangane wong bisa owah saka wektu?
                  Njupuk paling ora Yohanes 4 lan guardsmen cedhak kita ing wektu.
                  Mungkin kabeh padha, kanggo Yaroslav, Varangians nduweni makna sing beda, nalika isih enom, aksesi lan mrentah?
                  Apa gunane ujian psikiatri saben limang taun kanggo nganyarake ijin bedhil? Lan ora sejarawan Yaroslav dosa karo "statis" ing karakteristik saka views?
              2. Nikolay Alexandrovich
                Nikolay Alexandrovich 4 Agustus 2019 19:12
                +1
                Tebakan sampeyan bener, Yaroslav duwe otak lan nyewa bagean saka skuad Varangian menyang Byzantium kanggo dhuwit saben taun (saperangan perjanjian / kontrak wis disimpen). Sing. Yaroslav ngumpulake prajurit rejeki ing swiwine, mbentuk lan ngedol regu saka wong-wong mau, lan dadi pemilik PMC. Apa bisnis.
                1. haron
                  haron 4 Agustus 2019 20:16
                  0
                  Kutipan: Nikolai Alexandrovich
                  iku pemilik saka PMC. Apa bisnis.

                  Analogi sing apik! Aku bakal ngembangake saka sudut pandangku.
                  Persis PMC padha ing 1066 dijupuk Inggris.
                  Ana beda-beda ing nuansa, yaiku ing tingkat kamardikan saka pemilik PMC, iki "tuan-tuan saka rejeki."
                  Loro-lorone Harold buritan lan Wilhelm padha Skandinavia genetis sing gained pengalaman, associates lan helpers njaba wates negara. Ayo Severe lan rowed kanggo jembatan pungkasan iki saka tanah kelairan Skandinavia, nanging mung amarga iku luwih trep kanggo wong Recruit lads ana, lan nyawane kepéngin kanggo liyane. Yaiku, dheweke minangka produk PMC Yaritslev, nggawe PMC kanthi jeneng dhewe, lan mati kaya kekerasan sejati - ing perjuangan kompetitif. (PS. Pitakonan menyang studio. Apa ana informasi babagan basa apa sing dipikirake Harold lan pinten basa Slavik?)
                  Wilhelm uga lair saka PMC, yaiku turunan saka PMC Skandinavia ngluwihi wates negarane. Banjur dikembangaké menyang sudhut serius, ends kang ing Inggris nyuwil mati mung ing 1485 de jure. Lan de facto ends padha dirajut menyang liyane saka PMCs, saiki diarani dening tembung bangga "aristokrasi".

                  Aku Yaritslev ora menehi pedhang pungkasan kanggo Konstantinopel. Aku uga nganggep manawa wong-wong sing ora pengin dilepasake tetep tetep karo dheweke. Tanpa "celana layang" ing wektu iku, dheweke ora bakal tahan mangsa, utawa bisa uga wengi))
        3. haron
          haron 30 Juli 2019 20:09
          0
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          nanging analisis sumber ditulis ora nyedhiyani sembarang data kuwi.

          Miturut cara.
          Mbok menawa ing perkara iki luwih dipercaya kanggo ngandelake data genetik.
          Penanda kromosom U lan DNA mitokondria, kanthi pendekatan sing ketat lan jumlah informasi dhasar sing cukup, bisa nyedhiyakake data sing luwih akurat tinimbang sumber tulisan kuno. Lan luwih apik kanggo gabungke loro, utawa umume kabeh sumber (arkeologi, antropologi ...).
          Sanajan, aku mikir ing wayahe dhasar kuwi durung digawe ... durung. Pitakonan yaiku: pilihan materi sing cukup, rega siji sinau, lan dikarepake kanggo asil. Kabeh iki isih ngluwihi ruang lingkup para sejarawan.
          1. krizis
            krizis 23 September 2019 14:34
            0
            Inggih, kok, miturut basis data sing kasedhiya, kesimpulan wis digawe, contone. bilih Varangians iku salah siji ora Normans, utawa pengaruhe iki exaggerated. Dheweke mung ora ninggalake garis lanang ing antarane wong Rusia.
            1. haron
              haron 24 September 2019 08:02
              0
              Kutipan saka krisis
              Inggih, kok, miturut basis data sing kasedhiya, kesimpulan wis digawe, contone. bilih Varangians iku salah siji ora Normans, utawa pengaruhe iki exaggerated.

              Ana rong pitakonan.
              1. ngerti sing Varangians ora Normans, utawa pengaruhe exaggerated, sampeyan kudu ngerti sing Varangians? Sapa sing sampeyan anggep wong Varangian? Pogrebentsev saka nesting,? Bisa uga. Utawa liyane?
              2. Database kasedhiya nganti 1000 saben 1 yuta urip, utawa malah ora luwih saka satus. Kurang saka 1%, utawa aku bingung?
              1. krizis
                krizis 24 September 2019 12:09
                0
                Sing pisanan mbokmenawa ora kanggo aku. Rujuk Normanists, padha ngomong bab sawetara wong Normandia, kang kadhangkala disebut Swedia utawa Denmark, sing teka ing Rus ', sebagian dienggoni lan dadi bangsawan. Normanis sing padha iki kerep ngomong yen ora ana sing aneh ing acara kasebut; acara sing padha kedadeyan ing Inggris ing wektu sing padha.
                Dadi genetika ujar manawa ora ana kedadeyan kaya ngono. Yen ana alien sing digandhengake karo wong Skandinavia, utawa (sanyatane - biasane) - tiron saka wong Skandinavia, mula asale beda, ora padha. sing nelukake Inggris. Menapa malih, misale jek sing padha ora beda genetis saka populasi lokal.
                Kapindho, tegese 1 ing sewu? ya, bab iku. Aja bingung, sanajan sampeyan bisa nyoba. :) Teknik kasebut diterangake, ora nyebabake keluhan saka komunitas ilmiah. Teknik sing padha wis digunakake wiwit jaman raja kacang polong, mula kanggo nemtokake jumlah iwak ing kali - ora perlu kanggo nyekel kabeh.
                1. haron
                  haron 25 September 2019 09:38
                  0
                  Kutipan saka krisis
                  Sing pisanan mbokmenawa ora kanggo aku. Rujuk Normanists, padha ngomong bab sawetara wong Normandia, kang kadhangkala disebut Swedia utawa Denmark, sing teka ing Rus ', sebagian dienggoni lan dadi bangsawan. Normanis sing padha iki kerep ngomong yen ora ana sing aneh ing acara kasebut; acara sing padha kedadeyan ing Inggris ing wektu sing padha.

                  Ing beyo saka Varangians, iku luwih apik kanggo nguripake kanggo Lavrenteev Babad. Iku misale jek kaya sing paling tuwa, taun saka 1377. Kaya sing ditulis ing kono ".. Idosha nyabrang segara menyang Varangians, menyang Rus'. Sitse bo sampeyan nelpon Varangians Rus, kaya kabeh kanca diarani luwih, kanca-kanca iku. Urmani, Anglians, Ini lan Gotha, tacos lan si ,..." . Sing, NOT Svei, NOT Urman, NOT Angles, lan ora Goths liyane, .... Apa aku ngerti bener?
                  Aku ora yakin, nanging misale jek kanggo kula bagean Jutland kidul-kulon, ngendi kutha Lübeck, pulo Rügen lan panggonan cah Slavic-speaking liyane, cukup cocok. Utamane klompok Obodrite.
                  Lan ing genetika. Sampeyan ngerti, mbok menawa aku bakal ngomong bab seditious. Nanging kita isih ana minangka Pithecanthropes ing matématika sing luwih dhuwur. Ing karya, ngadhepi pengaruh genetika ing penyakit turun temurun saka sawetara organ. Mung kira-kira 5 taun kepungkur, ana paling ora telung urutan gedhene babagan tingkat pengaruh ing DNA gen ing siji wong sajrone urip. Speratozoa duwe luwih akeh (wong nggawe pengalaman, endhog milih lan nglindhungi. Coba ngganti soko ing njerone, kakebalan rusak kanthi sungu)) Ya, ana klompok gen sing stabil, nanging ana sing siji endhog. kembar ora bisa diidentifikasi dening spermatozoa. Nalika lagi 50 taun, lan pengalaman bakal enormously beda.
                  Iki sistem subtle pengaruh lan pilihan sing ... uga, anak, kita isih pass mati soko minangka bebener miturut gen.
                  1. krizis
                    krizis 25 September 2019 11:42
                    0
                    Ing beyo saka Varangians, iku luwih apik kanggo nguripake kanggo Lavrenteev Babad.

                    Ora, ora, iku kanggo Normanists, padha ngatur kanggo kokwaca ing cara sing Varangians minangka Normans, Swedish lan Dann Viking, malah jeneng sing diganti cara Skandinavia. ,
                    Versi saka Slavia Baltik Kidul, ya, genetika ora mbantah.
                    Aku ora ngerti apa sing sampeyan pengin ngomong babagan genetika. Kanggo nyinaoni genealogi populasi, iku ballast genetik sing ora diwujudake ing fenotipe sing dijupuk. ora ngidini dheweke berkembang biak ing sacedhake, ing sisih lor Rus', kanthi dominasi ing masyarakat.
                    1. haron
                      haron 26 September 2019 01:30
                      0
                      Kutipan saka krisis
                      Kanggo nyinaoni genealogi populasi, iku pancen minangka balast genetik sing ora diwujudake ing fenotipe sing dijupuk.


                      nuwun sewu, nanging paling kamungkinan ora ballast ing génétika. Aku durung konfirmasi iki. Sanajan wis ana luwih saka 60 cabang genetika sing ngaku ora ana ballast, iki minangka gen fungsional. Padha bisa kanggo bagian sekedhik saka menit utawa detik ing proses embriogenesis, lan kanggo nyekel promosi bagean kode iki ... bisa mbayangno ??? ing Kiev Medina, ing prof. Cherkasov, ana koleksi unik histosections lengkap embrio. Bentenane minimal antarane pertumbuhan embrio yaiku 2-4 jam, maksimal saben dina, ing kene sampeyan isih bisa nggoleki makna gen "ballast", banjur ora luwih saka 20%.
                      Utawa kene. Properti jaringan lemak Islandia, bagean morpho padha karo Norgs, lan fungsine oh, luwih cepet nerjemahake dhewe dadi kalori ATP lan NADP Lan iki sawetara ewu taun !! Nanging ora ana gene. Sanadyan bledosan, ora ana, tingkat dekomposisi lemak minangka urutan gedhene luwih cepet, nanging genom jenis ora diatur? Inggih, ora bodho.
                      Kepiye metilasi protein kanthi transkripsi terbalik dadi RNA? Kene sampeyan ora perlu ewu taun, lan sampeyan ora perlu ngganti DNA ... akeh. Saiki genetika saya akeh ing kabut, kaya landak kasebut.

                      Kutipan saka krisis
                      Kapindho, tegese 1 ing sewu? ya, bab iku. Aja bingung, sanajan sampeyan bisa nyoba. :) Teknik kasebut diterangake, ora nyebabake keluhan saka komunitas ilmiah. Teknik sing padha wis digunakake wiwit jaman raja kacang polong, mula kanggo nemtokake jumlah iwak ing kali - ora perlu kanggo nyekel kabeh.

                      Tujuan asli proyek kasebut yaiku kanggo ngumpulake conto biologi lan data kesehatan saka 70% saka populasi Estonia 1,4 yuta ing 10 taun pisanan. Ing taun 2004, EGF wis nglumpukake data saka 10 wong lan ngadhepi reorganisasi fiskal amarga dheweke lan financier utama, EGeen, mungkasi kemitraan. Ing Februari 000, proyek kasebut wis nglumpukake gen, data kuesioner kesehatan (contone, diet, gaya urip, lan diagnosa klinis) lan pemeriksaan medis rutin GP saka 2014 donor gen diwasa, lan target disetel mudhun kanggo ngumpulake data genealogi, genom lan kesehatan. data saka 52% saka populasi. Pusat Genomik Estonia adhedhasar ing Universitas Tartu lan minangka salah sawijining pusat paling sukses ing donya. Lan sing wis didhelikake saka akses paling ilmuwan.
                      Kabeh liyane ditemokaké watara 2014. Sampeyan bisa ngenali bagéan saka kode, nanging padha ora duwe hak kanggo nggunakake ing pemetaan gedhe-gedhe - padha ndeleng iki minangka latar mburi Nazi.
                      ngguyu hi
                      1. krizis
                        krizis 26 September 2019 09:51
                        0
                        nuwun sewu, nanging paling kamungkinan ora ballast ing génétika. Aku durung konfirmasi iki.

                        Nalika aku dipercaya mayoritas. Uga, lan nganti saiki ora ana sing nemokake karya bagean kromosom y sing digunakake ing genetika populasi. Aku wis nulis babagan kasus kasebut khusus karo mutasi Skandinavia, sing sakperangan alesan kudu ngganggu urip ing wilayah Rus.

                        Tujuan asli proyek kasebut yaiku ngumpulake conto biologi lan data kesehatan saka 70% populasi Estonia

                        Sampeyan ngomong bab sing salah. Data paleogenetik, lan distribusi haplogroup miturut warga negara lan populasi digawe preduli saka program Estonia. Penting yen asile ora mlumpat saka wektu, yaiku sampel wis cukup.
                      2. haron
                        haron 27 September 2019 04:07
                        0
                        Kutipan saka krisis
                        Penting yen asile ora mlumpat saka wektu, yaiku sampel wis cukup.

                        kene! Iki minangka rahasia gedhe saka genetika. Ya, ana sing kaya "ballast" histones kanthi transfer urutan owah-owahan, direkrut saka maksimal telu nganti limang generasi, lan apa tegese 10% wong Estonia asli duwe iki, 35% duwe iki, lan 23% terus nyuda persentase komposisi klompok lan total ana 26. Lan saka 26 kasebut, ana saperangan kulawarga sing duwe haplogroup ... kaya wong Badui. Padha putih kaya glepung, simbah buyut-mbah buyut ora numpak luwih saka Mitavs, nanging iki Badui ?? Pranyata haplagroup iki tanggung jawab kanggo jam weker internal - kelenjar pineal, mulane saben generasi lagi 3 menit luwih awal ing sikil, wis tekan 3:45 ing wayah wengi lan njahit dispensary psiko kanggo dheweke .. Lan ya, wong Estonia resik. Utawa gen glomerulonephritis ginjel iki dadi padha karo 0,3% populasi liyane ing donya. Nanging ing Estonia yaiku 1,3%, kaya ing Ceko, genetika dysplasia kongenital saka gulu femoral ing bocah-bocah wadon yaiku 7% (utamane ora ngrokok akeh ing 17-20 minggu, mula "ballast" iki ora bisa digunakake. lan ora perlu ngganti bentuk sikil prosthesis saben 20 taun, sanajan sifat karakter sing dikode, jinis tulisan tangan lan akeh barang non-material ..
                        Kutipan saka krisis
                        Nalika aku dipercaya mayoritas.

                        Apa sampeyan mikir mayoritas ora bisa salah?
                        Aku bakal nutup babagan sejarah. Nanging kasunyatan sing aku kesel banget kanggo nerangake operator saka R1A1 dhewe sing obatan kanggo hipertensi penting kudu dijupuk terus-terusan, kaya insulin utawa eutiroks njupuk .... ora, haplogroup saya yakin menehi krisis sawise operasi prasaja, lan padha ngomong sing "kok kimia mangan."
                      3. haron
                        haron 27 September 2019 04:24
                        0
                        Kutipan saka krisis
                        Penting yen asile ora mlumpat saka wektu, yaiku sampel wis cukup.

                        Aku ngerti maksudmu.
                        Ya, wektu lan tingkat divisi blastula bisa uga ora mlumpat kanthi wektu, lan iki bisa dilebokake ing gen kanthi jelas lan padha ing klompok kasebut. . Lan bedane bisa uga ana ing pengaruh meridional. Lan wektu mutasi ana pirang-pirang ewu taun kepungkur, kanthi owah-owahan saka Greenwich Mean Time kanthi sawetara menit kanthi ngganti siji lokus .. Lan iku, kita lunga. Nanging mutasi sing padha bakal kedadeyan sesuk, ing wanita liyane ... sing luwih peteng, sing lunga liburan. lan?
                        Ahli genetika ora duwe volume data kasebut kanggo nggawe urutan saka kacilakan. Kabeh guess kanggo "lintang ing tali Pundhak."
                      4. haron
                        haron 27 September 2019 07:17
                        0
                        Kutipan saka haron
                        Aku ngerti maksudmu.

                        ing tugas)) Aku bakal nambah.
                        Paling diakoni yen kita manggon ing papan papat dimensi.
                        Telung sumbu papan saka siji titik ing 90 derajat. lan siji sumbu wektu saka titik sing padha ing 45 derajat kanggo liyane. Ing sumbu wektu, ing sawetara interval (detik), telung sumbu spasi sadurunge diulang nanging kanthi ukuran sing beda-beda .... lan liya-liyane. Mbayangno bukaan kuncup kembang telu kelopak.
                        Nanging ana uga kacepetan wektu - percepatan wutah, lan kalem mudhun, gumantung saka faktor njaba. Iku kadhemen - wutah saka kembang wis kalem mudhun, ana banyu sethitik lan sumbu cendhak, radiation UV saka sawetara tartamtu - owah-owahan cetha gila ing wangun saka sumbu (kasunyatan). Lan ing pungkasan, pengepakan lan wiji .... utawa manure.
                        Lan miturut genetika klasik, diusulake mung telung sumbu sing dikode.
                        By the way, aku bisa takon sampeyan. Apa wektu diskret? Apa ana watesan kacepetan kanggo apa wae?
                      5. krizis
                        krizis 30 September 2019 14:42
                        0
                        Mbokmenawa sampeyan isih kurang babagan iki. Proporsi haplogroup tartamtu kanggo populasi Eropa wis ditemtokake kanthi akurat. lan ora owah akeh karo pangukuran anyar. Senadyan kasunyatan manawa tes kasebut nutupi bagean cilik saka populasi.
                        Bantahan babagan kemungkinan pengulangan lengkap haplogroup dianggep, lan ditolak, minangka statistik sing ora pati penting.
                        Inggih, genetika populasi wis nampa konfirmasi dening cara sajarah liyane.
                        Kanggo macem-macem haplogroup kanthi fenotipe sing padha, iki minangka kekuatan metode sing bisa digunakake karo kromosom Y. Ora ketompo apa sing katon.
      3. Nikolay Alexandrovich
        Nikolay Alexandrovich 4 Agustus 2019 19:27
        0
        Lan padha trampled Dalan Sutra ... Ana jeram ing kali rute iki, dikenal wiwit jaman Peas (Volkhov, Dnieper lan liya-liyane). Regu gagah lokal lungguh ing ambang lan nonton kanthi ati-ati supaya ora ana Varangian utawa asu liyane (tanpa mbayar) sing bakal nyeret kapal kasebut.
      4. dokusib
        dokusib 22 September 2019 05:43
        0
        Apa kekurangane? Apa ana klompok anti-Norman ing kene?
      5. krizis
        krizis 23 September 2019 14:33
        0
        Ing kene, ing ngendi dheweke nguwasani lan dicekel, jejak genetis pancen katon. Ora ana sing kaya ngono ing tlatah Rus'.
    3. don-1500
      don-1500 28 Juli 2019 11:08
      +5
      Kepiye carane kabeh omong kosong iki bisa diarani "teori penasaran, menarik"? Iki, yen penulis bisa ngomong, duwe 600 rumah tangga kanggo pakan 100 prajurit. i.e. 6 kulawarga petani nyambut gawe kanggo siji prajurit supaya dheweke mung mangan? Lan supaya karo kabeh nomer. Sial, dheweke isih munggah nang endi wae kanggo dicithak, nggambarake "analitik" ing kene lan meh kanthi pendekatan ilmiah. Bodho, dudu artikel.
      1. haron
        haron 28 Juli 2019 14:01
        +1
        Kutipan: don-1500
        i.e. 6 kulawarga petani nyambut gawe kanggo siji prajurit supaya dheweke mung mangan?

        Yen rasio iki salah, banjur apa sing bisa bener? Iku bisa ing asas kanggo ngetung rasio iki? Apa aku bisa ngerti pendapat sampeyan?

        Contone, aku bisa ngomong manawa kanggo feed siji pegawe negara ing negara EEC, saka 10 kanggo 30 wong prodhuksi "produk" dibutuhake. Tokoh iki kira-kira pas karo sing dituduhake dening penulis.
        1. don-1500
          don-1500 28 Juli 2019 15:51
          +1
          Aku setuju, komentarku luwih adhedhasar guesswork. Nanging aku rumangsa ora rasional lan angel nggawa kabeh pranata kanggo kabeh wektu kampanye. Mulane, 6 yard kanggo siji prajurit rada akeh banget. Apa rega roti ing jaman kasebut, wilayah sing diolah, kabeh komponen proses iki? Mulane, siji kudu nimbang "jawat lan yard." Dadi, maaf, ya, emosi.
          1. haron
            haron 28 Juli 2019 21:38
            0
            Kutipan: don-1500
            Dadi, maaf, ya, emosi.

            Thanks kanggo mangu!
            Kemampuan sing arang banget kanggo wong - sinau kabeh urip.
            Sayange sing paling iki dianggep minangka kekirangan.
            Contone, mung 30 taun kepungkur aku temen maujud sing tembung "basa Rusia" justifiably duwe luwih saka siji makna)))
            Nanging tembung "matur nuwun" mesthine mung nduweni makna siji. Persis padha karo mamang babagan bebenere.
            PS. Saka ndhuwur. Terangna tegesipun nyingkiri panganggening tembung “pungkasan”, lan gantosipun tembung “ekstrem”. Aku ora ngerti, malah ngethok bathuk))
            Mungkin "Varangians \ Rus" iki kedadeyan.
            PSS. Siji bab aku ngerti manawa. Genetika struktur lan fungsi otak ora owah sajrone 1000 taun kepungkur. Tegese, kita wis lair lan duwe potensi kanggo ngembangake otak, persis padha karo wong 1000 taun kepungkur. Ora ana owah-owahan. lan ing umur 40 kita bisa ngganti tampilan kita ing inti saka samubarang kanthi giliran 180 derajat. Ing wektu sing padha, kita bakal nyebut inti iki minangka tembung sing padha karo sadurunge.
            Matur suwun
            1. Yura
              Yura 28 Juli 2019 23:29
              +1
              Kutipan saka haron
              Terangna tegese nyingkiri panganggone tembung "pungkasan", lan diganti nganggo tembung "ekstrim"

              Yen sampeyan pengin, banjur pisanan telung ungkapan lan pangandikane: "Aja tangi nalika sepi", "aja nelpon alangan", "aja nyebut jeneng kanggo dheweke bakal krungu lan teka." Iku dadi "ekstrim" ing pendapatku saka pilot lan nindakake sawetara superstitious awal, penerbangan pungkasan Gasello punika pungkasan, pesawat pungkasan Gagarin punika pungkasan, supaya tembung iki, supaya ora nimbulaké alangan, wiwit diganti. - "penerbangan utawa penerbangan ekstrem", saka kene banjur digunakake nalika wong pengin menehi wicara kanthi tepat makna iki.
              1. haron
                haron 29 Juli 2019 21:31
                +1
                Quote: Yura
                Yen sampeyan ora keberatan, banjur pisanan /........... "mabur pungkasan utawa penerbangan", mula banjur digunakake nalika wong arep menehi pidato kanthi tepat makna iki.

                Matur suwun
                Pranyata kabeh nyaring kanggo artikel sing kapisah!
                Tegesipun cetha.
          2. krizis
            krizis 19 September 2019 16:19
            +1
            Saben 6 kluwarga ora mangan dhewe biasane saben taun, iki Abad Pertengahan. Lan sawise 300 taun, pangopènan saben prajurit ing Rus mbutuhake desa.
    4. nick7
      nick7 1 Agustus 2019 12:50
      -1
      ana simbiosis saling nguntungake saka Slavs lan Skandinavia.

      Ora mung, kabeh bangsa iku symbionts
  4. v1er
    v1er 28 Juli 2019 05:52
    -1
    Many thanks kanggo artikel, iku menarik. hi
  5. 3x3z simpen
    3x3z simpen 28 Juli 2019 06:02
    + 13

    Umumé, kesimpulan saya prasaja: wong Skandinavia mbutuhake petani Slavia ing tingkat sing paling ekstrim. Tanpa wong-wong mau lan tanpa gandum, para Viking ora bisa nindakake apa-apa: ora bisa urip, utawa entuk wulu, utawa ngrampok sapa wae. Mulane, sanalika Scandinavians ketemu cukup akeh Slavs ing ndhuwur Dnieper, urusane munggah gunung, lan padha nindakake kabeh supaya Slavs multiplicated lan manggon ing tanah subur ing ngendi wae ana tanah apik. Banjur Skandinavia pindhah, lan petani Slavic tetep, lan Rus Kuna jumeneng ing basis ekonomi.

    Fenomenal!!! Frasa kasebut mudhun saka kaca "Sejarah Umum ing presentasi" Satyricon ". ngguyu
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 07:49
      + 14
      Uh-huh ... kanthi hormat marang Penulis, Dmitry kanthi kekejeman khusus narik manuk hantu menyang jagad lan lara !!!
      Karya Dmitry dihormati, nanging ing karyane dheweke nggawe rong kesalahan global sing mbantah versi kasebut ing pucuk ...
      Kesalahan pisanan! Kutha satelit ...
      . Ana sawetara pasangan kasebut: pemukiman Rurik (Skandinavia) - Novgorod (Slav), Timerevo (Skandinavia) - Yaroslavl (Slav), Gnezdovo (Skandinavia) - Smolensk (Slav) lan Shestovitsy (Skandinavia) - Chernigov (Slav).

      Saka kabeh pasangan sing diterjemahake, mung siji pemukiman Novgorod lan Rurik sing urip bebarengan! Pasangan sing isih ana yaiku pemukiman lawas lan anyar sing dipisahake ing wektu kanthi artefak arkeologi. Ing kene kita teka ing kesalahan fatal kapindho Dmitry!
      Petani karo bajak. Foto dijupuk taun 1926 utawa 1927. Tegese, data babagan ekonomi petani ing abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX bisa digunakake kanggo ngevaluasi ekonomi jaman Varangian.

      Tetanèn slash-and-burn ing abad kaping 9 lan jaman petani telung lapangan ing awal USSR ing katelu pisanan abad pungkasan? Aku mung ambruk! Duc, materi breeding saka rye piyambak, Gusti Allah ngalang-alangi aku ngelingi conto miturut Grekov, ana rodok olo kanggo telung puluh kaping!
      Alasanku! Slavs, ora saka urip apik, dadi petani, padha ing lomba pancet lan langgeng! Tetanèn slash-and-burn melu proses migrasi sing alon nanging tetep. Wiwit wiwitane perlu kanggo ngobong alas, njabut tunggul, banjur nyelehake lemah menyang sirkulasi tetanèn! Sawise 10-15 taun, tanah wis entek lan leluhur kita mbaleni proses kasebut maneh! Miturut petungan sejarah, 12-15 kilometer sing disebutake dening Penulis minangka jarak sing paling optimal kanggo lokalisasi pusat pemukiman anyar! Revolusi ing wangun sistem rong lapangan sebagian ngilangi kabutuhan kanggo migrasi Slavia. Faktor ekonomi sistem pogost Putri Olga, sing inovatif kanggo wektu iku, pungkasane ngepung dheweke menyang lemah!
      Sadurunge, aku rada mbantah - populide kuno lan asli dipraktikake ing Rus! B. Rybakov diterangake paling apik. Sedhela. Ing mangsa adhem, ing sadawane kali beku, "pangadilan lan regu pangeran ngumpulake pelajaran lan nganakake pengadilan." Skala polyudya pancen apik tenan nganti saiki! Mbayangno dering gedhe sing nutupi wates Smolensk modern, Novgorod, Pskov, Bryansk lan bagean saka wilayah Leningrad ing Rusia, Belarus lan wilayah tengah, lor lan wétan Ukraina. Rute polyudya kira-kira siji setengah ewu kilometer, paling ora nem sasi! Dadi saben taun ... Pejabat pajak nangis ing pinggir ....
      Nanging, kita ngerti kepiye cara penyitaan karya sing dipikolehi kanthi bener iki rampung! Loro birch minangka simbol Rusia tanpa pejabat sing korup !!!
      Ing musim semi, miturut Constantine the Bogryano-one, karya dagang diwiwiti. Ing crita babagan "monuskil" (prau sedina) sing didol dening Slav menyang Rus. Panjenenganipun clumsily lan unpretentiously ngandhani bab sistem ekonomi Komplek saka hubungan antarane negara Russian Lawas.
      Pitakonan babagan Rus internal lan Rus eksternal tetep mbukak! Titik babagan kepemilikan Krivichi menyang Slav durung disetel kanthi lengkap (mbok menawa iki minangka asimilasi Balts dening Slavs). Lan ora jelas saka sapa "Pangeran Igor maneh njupuk upeti karo regu cilik"! Konstantin Bogryanorodny nyebutake sawetara wong Jerman !!! Nanging pitakonan sing luwih gedhe ditindakake dening Russkaya Pravda, sing dadi status hukum khusus saka rong kategori "Varangians" lan "Kobyaks" ....
      Dmitri njupuk!
      . Skandinavia mbutuhake petani Slavia ing tingkat sing paling ekstrim. Tanpa wong-wong mau lan tanpa gandum, para Viking ora bisa nindakake apa-apa: ora bisa urip, utawa entuk wulu, utawa ngrampok sapa wae. Mulane, sanalika Scandinavians ketemu cukup akeh Slavs ing ndhuwur Dnieper, urusane munggah gunung, lan padha nindakake kabeh supaya Slavs multiplicated lan manggon ing tanah subur ing ngendi wae ana tanah apik. Banjur Skandinavia pindhah, lan petani Slavic tetep, lan Rus Kuna jumeneng ing basis ekonomi.

      Kesimpulanku!
      Hubungan dagang nuduhake keuntungan bebarengan lan ngrangsang produksi ekonomi. Ing tutuk Ladoga lan Volga ndhuwur, Slavs lan "Northmans" (sadurunge istilah revolusioner kanggo definisi bangsa lor) ketemu saben liyane meh bebarengan. Apa Staraya Ladoga minangka pemukiman Skandinavia minangka pitakonan sing mbukak. Bukti arkeologi mbuktekake manawa kita urip bebarengan. Liwat Slav, Viking entuk akses menyang pasar kidul Byzantium, Persia lan Khilafah Arab. Nanging kadhangkala, ing saran saka Viking, Slavs tiba ing perbudakan (Konstantin Bogryanorodny). Dadi ana graters lan cherished saben liyane kanggo golek kamakmuran saben liyane. Ngelingi garis garis ing dalan saka Varangians menyang Yunani, Nortmans bisa tumindak minangka arbitrators utawa panguwasa administrasi. Polyudie kita kabeh.
      Babagan berkah. Uh-huh munggah gunung ..... Kadang menyang loro birches sabanjuré. Skandinavia ora pindhah menyang ngendi wae, nanging diasimilasi kanthi tritely dening populasi Slavia, luwih tepate, dening Rusia! Conto yaiku Pangeran Svyatoslav.

      Senadyan, miturut pendapat pribadi, Rus' pungkasane dibentuk nalika wiwitan ekspansi entheng ing sisih wétan, sawisé runtuh Khazar Khaganate. Iku banjur triad saka matriks kekaisaran Rusia manifested dhewe kanggo pisanan - toleransi, Ortodoks lan irresistibility. Nyatane, Rus terus-terusan nglibatake tangga-tanggane kanggo kepentingane kanthi nambah wilayah. Umume wong-wong mau bisa njaga identitase! Contone Merya, Mordva, Zyryan. Ora apa-apa mandeg!
      Sincerely, Vladislav!
      1. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 10:03
        +3
        Vladislav,
        nyopot topi hi
      2. Prajurit Hamilton
        Prajurit Hamilton 28 Juli 2019 10:36
        -2
        Dear Vladislav!
        Kanggo sawetara alesan, ilmu ora sok dong mirsani sing loro acara gedhe ing Eropah dumadi ing wektu sing padha - iki munculé Reich pisanan, sawise penaklukan Italia dening Raja Otto I ing 962. Sawisé iku, Jerman nyatakake piyambak minangka penerus saka Roma gedhe.(Mengko Kekaisaran Romawi Suci saka bangsa Jerman) Paling kamungkinan, pungkasan wangkal Slavs Nemchura ing Eropah ing wektu sing Cut metu ....... Lan tiba saka Khazar Khaganate liwat upaya Svyatoslav relatif kita ing 964 - (966? ) taun ...... Oh, iki ora acara kapisah ..... hi
        1. Anton Yu
          Anton Yu 28 Juli 2019 12:01
          +1
          Khazar Khaganate dumadi watara 100 taun. Tiba amarga sawetara alasan, kalebu sing alami. Arkeolog Soviet wis netepake yen ing wektu iki ana munggah maksimum ing tingkat Segara Kaspia, kang banjir kutha-kutha pesisir lan delta Volga, bebarengan karo kutha Itil lan liyane. Ing wektu sing padha, elit Yahudi Khazar wiwit pindhah menyang kulon menyang Galicia, Volhynia, Polandia, Republik Ceko, lan Hongaria.
        2. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 12:15
          +6
          Dear Hamilton, yen kita nambah kene tekane gerombolan Ugrians (Hungaria) menyang Panionia, lan banjur tiba ing Great Moravia, Bulgaria lan Avar Khaganate, banjur kita saiki karo sampeyan "teori fasmogorical" kuwi konco babahai sing. editors REN-TV bakal nangis ing sela-sela!
          Ing mratelakake panemume, iki sawetara acara sing saling gegandhengan, nanging ora bebarengan. Utamané yen sampeyan njupuk menyang akun obscurity heretical lan dynastic ing Byzantium! Sing tumpah ing Perang Sipil! Iki sing Otto Pisanan njupuk kauntungan saka! Nyoba kanggo muter iki kita "arep kanggo sampeyan" Pangeran Svyatoslav, swung ing Piece saka Bulgaria. Nanging ing kene, ing dheweke dhewe lan ing sirah kita, "Permaisuri transisi", Gusti paringi aku memori - Theodora utawa Theophano, aku ora ngelingi! Sayange kanggo awake dhewe, nanging untunge kanggo kekaisaran, dheweke milih pacangan (Zimnich, yen aku ora salah)! Sapa sing numpuk dhisik ing Persia, banjur ing kita! Wekasane nelukake wong Bulgaria! Kanthi matine Svyatoslav, jams wiwit karo kita! Ing cakrawala, kaya jamur sawise udan, Republik Ceko, negara Piasts (Lakhs), Serbia katon. Paradoks, negara Rusia Kuna saya kuwat banget, ing ngendi reformasi negara progresif wiwit ditindakake. Ayo dadi ing tingkat sistem feodal, nanging iki ora dadi kesatuan suku lan klan! Terobosan kualitatif sabanjure kanggo pambentukan bangsa, adopsi agama Kristen! Saka ngendi kabeh iki teka? Pitakonan!
          Aku mung duwe siji jawaban. Kanthi tibane Great Moravia, penaklukan Bulgaria, tiba saka serikat-serikat suku Slavia Kulon! Outflow (migrasi) passionaries saka wates kulon lan kidul donya Slavic wiwit ing alam bébas wingi, nanging thundered saindhenging ekumene Rus! Ing kasunyatan, proses akumulasi sumber daya intelektual lan finansial ing wilayah Kievan Rus wis diwiwiti! Kabeh iki bebarengan mimpin kanggo expansion saka Rusia (wis negara) ing lor-wétan lan lor-kulon! Nah, nang endi wae kaya ngono!
          Ps Senajan kraton Ceko abad mengko ora ngganggu dadi mutiara saka Reich pisanan, lan raja Ceko kanggo njagong ing dhampar saka kaisar saka Kakaisaran Jerman-Romawi!
          Matur nuwun, Vlad!
          1. Prajurit Hamilton
            Prajurit Hamilton 28 Juli 2019 14:16
            +1
            Yo, bener! Aku nuduhake sesanti sampeyan babagan acara kasebut. Matur nuwun! hi
      3. weh
        28 Juli 2019 14:34
        +3
        Sampeyan mung ora ngerti cukup babagan materi.
        1. Ing pasangan kadhaptar saka pamukiman ana kanggo sawetara wektu (kira-kira satus taun) ing wektu sing padha. Skandinavia muncul sadurungé, Slavic sethitik mengko, nanging ana periode coexistence. Hipotesis yen Gnezdovo minangka Smolensk lawas, banjur pindhah menyang papan anyar, ditolak.
        2. Wis ing taun 60-an wis ditemokake gandum ing pemukiman, lan saiki ditambahake studi palynologis, sing umume menehi gambaran lengkap babagan vegetasi ing sekitar pemukiman. Dadi, macem-macem gandum (gandum, dieja, rye, barley) kanthi jelas nuduhake anane paling ora telung lapangan. Sokha padha karo ing abad ka-XNUMX.
        Pertanian "Slash-and-burn" digunakake, contone, ing Finlandia ing awal abad kaping 3. Iku nggunakake lemah fallow lawas, subur, wis overgrown karo alas. Alas enom ditebang, diobong, lan tanah sing subur dipikolehi, sing menehi panen sing apik kanggo 4-XNUMX taun.

        Dadi kesimpulan sampeyan ora ana dhasar.
        Sampeyan ora duwe idea apa gunung sastra aku maca kanggo teka menyang kesimpulan kuwi.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:04
          0
          Kanthi telung lapangan - sampeyan olèh, bukak buku teks Sejarah Pertanian USSR, ed. M. 1972.
          "Teknologi canggih kanggo tani, kayata rong lan telung lapangan, wis digunakake kanthi akeh wiwit pungkasan abad kaping 300 ....... Penggalian arkeologi wis menehi kesempatan kanggo netepake kualitas bahan breeding sing kurang .... .. Umumé, bahan breeding modern rye, ngluwihi sing padha ing ekonomi petani Rusia awal dening XNUMX kaping! ”... kita nyanyi, kita berlayar!
          Soha! Yen bisa, bukak buku Sejarah Rusia wiwit jaman kuna Chadin, ed. Yekaterinburg, 1995. Ana gambar piranti tetanèn, kalebu bajak (bajak)! Yen ing driji, petani sampeyan ngluku nganggo bajak wesi tangan loro, sing beda karo sing modern yen ora ana lading lan bubuk manggang! Petani Slavia puas karo siji-tangan (loro-tangan muncul ing pungkasan abad kaping 10) bajak kayu karo rong untu digawe saka kayu atos (saenipun upholstered ing wesi). Bajak ing foto sampeyan ditarik dening nag, nanging dibandhingake karo jaran saka Slavs kuna, wow! Pilihan breeding milenial Perevil! 30 cm luwih dhuwur ing layu lan paling sethithik sak tengah luwih abot tinimbang mbah buyut. Kajaba iku, sabuk lan peralatan jaran abad pungkasan minangka stasiun quasi teknologi dibandhingake karo temuan arkeologi. Tegese, nyeret bajak kanggo jaran minangka urutan gedhene luwih gampang lan luwih gampang! Senajan, jujur, petani ing foto sengsara! Bajak baja kanthi moldboard ing Urals wis diprodhuksi ing pabrik pertambangan M. Gubin wiwit 1810! Kajaba iku, mung kanggo masyarakat lan kanggo awake dhewe, para petani nyewa tongkang wesi ing musim semi, supaya bisa tuku keajaiban baja pabrik Kamensky, Mikhailovsky utawa Artinsky lan nyuda dhuwit! Dadi ing kontrak karo kapal-kapal kasebut, barang barter asring dituduhake, kayata bajak utawa (mesem) wesi!
          Miturut Gnezdov, yen aku ora salah, ana monograf dening Kirpichikov, miturut pemukiman Rurik - Yanov. Dadi uga nuduhake yen proses migrasi tetanen nduweni karakter saiki sing lembab lan kadhangkala njupuk wektu saka seprapat nganti abad!
          Ing Urals, tetanèn slash-and-burn uga urip nganti pungkasan abad sadurunge pungkasan! Nanging ing kene, kaya Finlandia, ana prospek lan kabutuhan ekonomi liyane! Kasunyatan pungkasan sing dikawruhi kanggo aku, tetanèn slash-and-burn ing distrik Nizhneserginsky kacathet ing taun 1943 cedhak stasiun Bazhukov! Dheweke ngobong alas peninggalan ekosistem unik! Nanging apa sing kudu ditindakake - kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan! Sawise perang, sawah-sawah kasebut ditinggalake, saiki dadi wit birch lan aspen - umur sing padha karo Kamenangan!
          1. weh
            28 Juli 2019 17:55
            0
            Kanggo sawetara alasan, tulisan-tulisan Soviet sing buta huruf ora nuduhake yen telung resimen kasebut dianggep dening agrarians lan ilmuwan lemah minangka rotasi potong petani tradisional, lan kasebut ing buku kadaster wiwit wiwitan.
            Bajak dudu bajak, lan liyane, bajak lan bajak digunakake kanggo macem-macem lemah. Plow - kanggo cahya, wedhi, lan plow - kanggo abot, lemah soddy, uga kanggo ngangkat lemah prawan. Maneh, iki ora ditulis ing sastra Soviet buta huruf.
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 19:53
              0
              Apa tanggal buku juru tulis paling wiwitan, ing ngendi "telu rak" kasebut!
            2. Han Tengri
              Han Tengri 28 Juli 2019 20:53
              0
              [quote=wehr]Kanggo sawetara alasan, ing tulisan Soviet sing buta huruf ora dituduhake yen telung resimen dianggep dening agrarians lan ilmuwan lemah minangka rotasi potong petani tradisional, lan sing kasebut ing buku kadaster saka kaping pisanan.
              Bajak dudu bajak, lan liyane, bajak lan bajak digunakake kanggo macem-macem lemah. Plow - kanggo cahya, wedhi, lan plow - kanggo abot, lemah soddy, uga kanggo ngangkat lemah prawan. Maneh, iki ora ditulis ing sastra Soviet buta huruf./ kutipan]
              Inggih, gamblang kita! Where dituduhake? Sapa, kabeh sing pinter nulis babagan iki?
              PS Panemu saka cockroaches saka sirah ora kanggo kurban!
              1. weh
                28 Juli 2019 21:10
                +1
                Dokuchaev lan Chayanov, contone.
                Utawa ing kene: N.A. Rozhkov. Pertanian Muscovite Rus ing abad kaping 1899. XNUMX. Karya ekstensif babagan analisis buku juru tulis. Kesimpulane:
                Ing tengah Moskow ana klompok kabupaten sing rada signifikan ing ngendi sistem gandum fallow didominasi kanthi rotasi potong telung lapangan biasa ing sisih kulon lan lor Moskow.
                (kaca 60).
                Lan luwih.
                Iki ujar babagan rotasi potong telung lapangan adhedhasar ekspresi kondhang saka buku kadaster "tanah subur (utawa fallow) akeh banget ing lapangan, lan loro amarga"
                (kaca 63).
                Iki kabeh separo pisanan abad kaping XNUMX. Nanging sistem iki mbutuhake wektu kanggo njupuk wangun lan katon sadurungé.
                Yen sampeyan tuwuh gandum lan rye, sampeyan wis duwe telung beting: rye mangsa, spring gandum lan fallow.
                1. Han Tengri
                  Han Tengri 28 Juli 2019 21:23
                  -2
                  Kutipan saka wehr
                  Iki kabeh separo pisanan abad kaping XNUMX.

                  Apa alesan sampeyan extrapolate kabeh iki kanggo V|||-|X abad? Apa sampeyan mung pengin dadi kaya iki? iya ta? ngguyu
                  1. weh
                    28 Juli 2019 21:27
                    -1
                    Lemah-lemah sing padha, prabotan sing padha, cara ngolah lemah sing padha, tanduran sing padha, iklim sing padha (bisa uga luwih anget tinimbang ing abad kaping XNUMX). Mulane, banjur asil kudu meh padha.
                    Ora ana alesan kanggo pracaya yen ana prabédan kardinal.
                    1. Han Tengri
                      Han Tengri 28 Juli 2019 21:37
                      0
                      Kutipan saka wehr
                      Lemah kang padha, prabote padha, tata cara ngolah tanahe, tanemane padha, iklime padha ....

                      Ie
                      Kutipan saka: Han Tengri
                      Sampeyan mung pengin kabeh dadi persis kaya iki!!!!!

                      Kaya sing dikandhakake! ngguyu
                      Dmitry, mangertos yen teori sampeyan ora kudu bener, mung kanthi alasan yen sampeyan duwe lan sampeyan wis nandhang sangsara!
                      1. weh
                        28 Juli 2019 21:40
                        -2
                        Supaya ora kedadeyan kasebut, kudu ana bukti sing kuwat.
                      2. Han Tengri
                        Han Tengri 28 Juli 2019 21:59
                        -1
                        Kutipan saka wehr
                        Supaya ora kedadeyan kasebut, kudu ana bukti sing kuwat.

                        Kowe, kancaku, kaya ana sing salah paham. Sampeyan kudu nyedhiyani bukti kuwat sing tetanèn ing Rus' ing V|||-|X abad persis padha karo abad XVI!
                        Mangkene pendapat pribadi babagan kecoak saka sirah sampeyan:
                        Kutipan saka wehr
                        Lemah-lemah sing padha, prabotan sing padha, cara ngolah lemah sing padha, tanduran sing padha, iklim sing padha (bisa uga luwih anget tinimbang ing abad kaping XNUMX). Mulane, banjur asil kudu meh padha.
                        Ora ana alesan kanggo pracaya yen ana prabédan kardinal.

                        Iku ora bukti. Kanggo - iki mung sampeyan, ora dikonfirmasi dening apa-apa. Yen sampeyan ora ngerti iki, malah lobotomi ora bakal nylametake sampeyan.
                      3. weh
                        28 Juli 2019 23:27
                        0
                        Ana koleksi gandum ing lapisan budaya, ana analisis palynologis sing nyedhiyakake informasi babagan bagean saka potong tartamtu ing total gandum. Lan saham kasebut cocog karo rotasi potong tartamtu. Amarga rotasi potong minangka kesuburan lemah, lan yen petani nglanggar, dheweke bakal mati keluwen. Lan kita duwe gambar ngelawan: wutah kanthi cepet saka petani Slavic ing nomer lan wilayah. Saka kang kita duwe hak kanggo nganakke sing padha wis cukup roti, lan, mulane, kabeh ana ing urutan karo rotasi potong.

                        Serbuk sari umume ngidini sampeyan ngomong apa jenis tanah subur sing ana ing cedhake, mung saka ing sangisore alas, diluku utawa fallow lawas.
                2. Kote Pane Kohanka
                  Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 21:29
                  0
                  Dmitry! Aku wis kasebut ing ndhuwur yen sistem tetanèn loro-lan telu-bidang sebagian nemokake aplikasi ing Rusia wiwit abad kaping 11, lan disetujoni kanthi lengkap ing wiwitan abad 1416. Apa sampeyan nuduhake 16? Artikel kasebut nggambarake abad 8-9! Ana prabédan! Utawa "melek" Soviet isih bener lan malah nuduhake pigura wektu sing luwih awal tinimbang sumber sampeyan!
                  1. weh
                    28 Juli 2019 21:37
                    +1
                    Dheweke takon babagan buku-buku juru tulis - aku mangsuli. Iki minangka dokumen sing ditulis kanthi data rinci babagan hubungan tanah.
                    Kombinasi macem-macem sereal: gandum, rye, barley lan oats wis ana ing pemukiman Slavik paling wiwitan, ujare, ing Priilmenye Kidul, sing diwiwiti ing abad kaping XNUMX. Sarehne padha duwe budidaya sawetara palawija, banjur padha wis paling telung resimen.
                    1. Kote Pane Kohanka
                      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 22:15
                      -1
                      Oooooo! Lan kasunyatan manawa oats, barley lan rye bisa ditanam bebarengan ing macem-macem lapangan tanpa ngganti! Kabeh sampeyan minangka buku teks babagan sejarah Abad Pertengahan kanggo kelas 7! Malah ana gambar!
                      1. weh
                        28 Juli 2019 23:29
                        -1
                        Bisa, nanging ora suwe. Nganti limang taun, sampeyan bakal mati keluwen. Kabeh wiji ngrusak lemah.
                        Yen kawruhmu mung diwatesi buku pelajaran sejarah kelas 7, aku ... malah ora melas marang kowe.
            3. mordvin 3
              mordvin 3 29 Juli 2019 06:06
              +1
              Kutipan saka wehr
              Plow - kanggo cahya, pasir

              Sampeyan ndeleng, sampeyan ora tau narik bajak? Minusku. hi
              1. weh
                29 Juli 2019 12:38
                +1
                Cahya, pasir - iki minangka karakteristik lemah, kapadhetan lan kelenturan kanggo piranti sing bisa ditanam.
                Coba bajak loam sing abot lan kandhel kanthi bajak. ngguyu
                1. mordvin 3
                  mordvin 3 29 Juli 2019 12:51
                  0
                  Kutipan saka wehr
                  Coba bajak loam sing abot lan kandhel kanthi bajak.

                  diluku. Kanggo rong puluh taun, mbah kakungku abah kanggo dheweke, dikutuk. Telu utawa papat ditarik (aku, bapak, lik), mbah biasane nyopir. Kesel kaya kuldi. Iki kanggo kebon, sing diowahi saben taun.
      4. 3x3z simpen
        3x3z simpen 28 Juli 2019 17:41
        +1
        "pengadilan lan tim pangeran ngumpulake pelajaran lan nganakake pengadilan"
        Iku muni ambigu! ngguyu hi
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 18:14
          +1
          Aku kudu piye! Wong-wong sing tetep ing Kyiv kudu panganan lan watered ing beyo dhewe, nanging ing polyudye iku ing beyo sing dilayani!
          Bebener Rusia menehi kita set lengkap sistem daya! Kajaba iku, peninggalan murni saka emasculated - polyudya! Singkat: boyars, grids, swordsmen, anak, tiuns, housekeepers, mytniki lan malah tattletales! Kajaba iku, perkebunan istimewa lan uga wong-wong Viking lan Kobyak! Inggih, jujur, aku duwe asosiasi nalika sanak-sedulur teka karo sampeyan karo asu! Dadi bisa uga Anton polyudye, ing tingkat mangan, ngombe ing bathhouse, arep menyang "tamu"!
          Rybakov nyebutake nganti 1000 "tamu" ing karyane! Kelangan?
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 28 Juli 2019 18:21
            +1
            Kelangan! Bener, maksudku stres kudu dilebokake ing tembung "pelajaran" ...
            Ambune kaya awal 90-an. ngguyu
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 18:49
              -1
              Ing teks asli PVL ing syarat-syarat panggilan Rurik, emphasis ing tembung "ora rasukan tiyang istri"! Likhachev nerjemahake minangka "ora ana pesenan"! Nanging apa warna interpretasi "rasukan" muter !!!
              Senajan paling ayu lan paling sugih ing gedhe lan kuwoso, aku nimbang "tembung babagan resimen Igorevich" !!
        2. Han Tengri
          Han Tengri 28 Juli 2019 21:08
          -1
          Kutipan saka: 3x3zsave

          "pengadilan lan tim pangeran ngumpulake pelajaran lan nganakake pengadilan"
          Iku muni ambigu!

          ngguyu ++, Anton! Sampeyan kudu dianggep, miturut adat ing wektu iku, urkas quietly lay buhenki ing sadawane dalan lan ngidini piyambak kanggo dikumpulake tanpa masalah. wassat
    2. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 11:41
      0
      Satyricon!
      Bravo Anton! ngguyu
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 28 Juli 2019 17:51
        -1
        Matur nuwun Edward! Aku maca maneh paragraf pungkasan artikel kaping pindho supaya ngerti yen "wis ana ing endi wae."
  6. bromine
    bromine 28 Juli 2019 06:07
    +4
    Kenapa Viking butuh Slav?

    Mungkin iku sebaliknya? Kanggo iku Viking sing padha ing layanan saka Rusia minangka mercenaries (Tryggvason, Haraldsson lan liya-liyane), lan ora kosok balene.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 07:58
      +2
      Sampeyan bener, sajrone pambentukan negara Rusia Lawas, pangeran kita, wiwit saka Vladimir, narik kawigaten para tentara bayaran Skandinavia, sing mbuktekake hubungan kulawarga sing cedhak. Senajan pilihan liyane uga bisa, dosa iki ora kanggo njupuk kauntungan saka apa dumunung ing sikilmu!
      Matur nuwun, Vlad!
      1. svp67
        svp67 28 Juli 2019 08:04
        0
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        pangeran kita, wiwit saka Vladimir, narik kawigaten mercenary Skandinavia, kang mbuktekaken bisa hubungan kulawarga cedhak.

        Bisa? Nanging ora ana sing Vladimir ora Slav murni. Lan ana akeh sanak-sedulure, uga tentara bayaran Varangian sing tetep sawise Paus
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 12:28
          0
          Kutipan saka: svp67
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          pangeran kita, wiwit saka Vladimir, narik kawigaten mercenary Skandinavia, kang mbuktekaken bisa hubungan kulawarga cedhak.

          Bisa? Nanging ora ana sing Vladimir ora Slav murni. Lan ana akeh sanak-sedulure, uga tentara bayaran Varangian sing tetep sawise Paus

          Sugeng sonten sedulur senegara!
          Yen kita tetep ing versi nemen asal saka Rurik saka Swedia, banjur ya!
          Nanging yen kita ngandelake siji-sijine sumber kita, The Tale of Bygone Years, banjur Rurik teka karo regu lan omahe! Yaiku, sederek cedhak ing Skandinavia, a priori, bisa uga ora tetep! Kita main ing lapangan versi Norman, nanging ana liyane (Oborite, Prusia, Gotik). Yen wis ditulis langsung ing sumber, "wong Vladimir teka menyang pamane, Jarl Surgut, sing dijuluki Crush me a louse ....". Duc ora ana .... mula aku nganggep diskusi babagan topik iki mbukak! Ing wektu sing padha, aku setuju yen skuad cedhak Vladimir enom, mung sanak keluarga ing Skandinavia, ora dicabut !!!
          Sincerely, Vladislav!
          1. svp67
            svp67 28 Juli 2019 14:50
            +2
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Yaiku, sederek cedhak ing Skandinavia, a priori, bisa uga ora tetep!

            Pancen bingung ana ing kana. Nanging ana siji wayahe, menarik banget. Iki minangka saga Skandinavia, ing ngendi pahlawan-pahlawane ngumbara ing saindenging jagad, kalebu Rus, lan ngladeni prestasi ing kana.
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:08
              +3
              Aku ora mbantah!
              Aku kudu nggoleki ngendi! Ing ngendi aku bisa ngetrapake kekuwatanku! Ing Dakkar, pindhah menyang ngganggu wong Frank utawa menehi pedhang marang Yaroslav minangka abdi!
              1. svp67
                svp67 28 Juli 2019 16:17
                +2
                Quote: Kote Pane Kokhanka
                utawa menehi pedhang ing layanan kanggo Yaroslav

                Lan kita duwe elit sing menarik nalika iku, aku kepengin weruh basa apa sing diomongake ing omah
                1. Kote Pane Kohanka
                  Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:56
                  -1
                  Kutipan saka: svp67
                  Quote: Kote Pane Kokhanka
                  utawa menehi pedhang ing layanan kanggo Yaroslav

                  Lan kita duwe elit sing menarik nalika iku, aku kepengin weruh basa apa sing diomongake ing omah

                  Aku ora bakal surprise sampeyan njawab sing pangeran kita tryndeli ing murni Russian!
                  Aku operate ing kategori ing ngisor iki!
                  Miturut V. Tatishchev. Rurik minangka putra saka putri Gostomysl! Yaiku, wiwitane bilingual lan salah sawijining basa yaiku pidato wong Slovenia Ilmenian! Oleg sunnat minangka tokoh kontroversial, nanging dheweke sukses mrentah (tegese subyek ngerti dheweke, lan iki minangka tambahan kanggo Rusia, Chud, Izhora, kabeh), sanajan dheweke ora nemokake basa sing umum karo jaran! Mungkin sawetara Chukhonian nguwuh marang dheweke ing Chukhonian "pangeran ula, ula," nanging dheweke ora ngerti? Nanging Pushkin ora njlèntrèhaké Chukhonian, supaya ...... ayo! Igor mesthi ngerti basa Rusia, ing cedhak Pskov, dheweke ketemu karo Olga sing wis tunangan lan ngobrol! Senadyan basane asmara lan sapanunggalane....! Inggih, Svyatoslav mesthi wong kita "Aku arep nyerang sampeyan", iki mesthi ora Chukhonian!
                  Nyuwun pangapunten kanggo rant, ora bisa nolak! Nanging kabeh kaya ngono! Adipati Normandia langganan putu-putune sing dadi penutur basa lan budaya asli saka Skandinavia. William Sang Penakluk ngerti basa Prancis, nanging ora tau keganggu sinau basa Saxon! Basa Inggris modern minangka surzhik saka basa Foggy Albion lan Prancis!
                  1. svp67
                    svp67 28 Juli 2019 17:06
                    +2
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Aku ora bakal surprise sampeyan njawab sing pangeran kita tryndeli ing murni Russian!

                    Apa sampeyan yakin? Saka ngendi asale basa iki? Minangka Slavophil bener, iki ketoke bakal jar sampeyan, nanging banjur ora ana basa Rusia "murni".
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Miturut V. Tatishchev. Rurik minangka putra saka putri Gostomysl!

                    Lan sapa bapake?
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Profetik Oleg minangka tokoh kontroversial, nanging dheweke sukses mrentah (tegese subyek ngerti dheweke, lan iki saliyane Rusia, Chud, Izhora, kabeh)

                    Lan apa kontrovèrsi banjur Oleg?
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Igor mesthi ngerti basa Rusia, ing cedhak Pskov, dheweke ketemu karo Olga sing wis tunangan lan ngobrol!

                    Nanging ana uga versi sing dheweke ora Slav.
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Inggih, Svyatoslav mesthi wong kita "Aku arep nyerang sampeyan", iki mesthi ora Chukhonian!

                    Apa persis Slavic kanggo dheweke yaiku jenenge. Iki pancen pangeran pisanan saka Rus' kanthi jeneng Slavik, nanging ing kabeh liyane akeh sing ora jelas.
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Nanging kabeh kaya ngono! Adipati Normandia langganan putu-putune sing dadi penutur basa lan budaya asli saka Skandinavia. William Sang Penakluk ngerti basa Prancis, nanging ora tau keganggu sinau basa Saxon! Basa Inggris modern minangka surzhik saka basa Foggy Albion lan Prancis!

                    Nanging sampeyan ora kasengsem karo pitakonan kasebut, nanging kepiye para subyek ngerti?
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 28 Juli 2019 18:02
                      0
                      Kanggo nyebut "gamayun" minangka Slavophile!!! Iki mung dicuci nganggo kreosot!
                    2. Kote Pane Kohanka
                      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 18:04
                      -1
                      Aku bakal rada kesel!
                      Yen Rurik iku Rusian, banjur basa apa sing bisa diomongake saliyane Rusia nyata! Kang turunane perverted kanggo Rusia modern!
                      Bener, aku ora duwe jawaban sing jelas kanggo pitakonan sampeyan! Ora ana gunane kanggo ngetokake hipotesis saka Shakhmatov lan Gerasimov nganti Rybakov lan Grekov .....!
                      Contone, PVL ditulis ing Old Slavonic, Nanging, kaya graffiti paling tuwa ing tembok Katedral St Sophia ing Kyiv, nanging glade, Drevlyans lan Ilmen Slovenes ngandika? Pitakonan lemu lan kandel, kaya buntutku! Teori keteraturan linguistik wis dirusak dening para sejarawan modern! Apa sing bisa dakkandhakake, aku dhewe ngomongake surzhik saka Ural gamayun !!! Dadi, mbok menawa basa isih Rusia. Dadi, nalika polyudya, para pangeran (utawa kagan) Rus' mrentah pengadilan lan tawar-menawar dhewe, lan para bawahane ngerti! Senajan iki ora ngganggu saka wektu kanggo wektu "mbuwang munggah lan loro birches kanggo bebaya" !!!
                      Mungguh, lan sijine plus, fellow countryman, utawa minuses yen aku ngganggu sampeyan, sayangé, sistem notifikasi ora bisa kanggo kula! hi
                      1. svp67
                        svp67 28 Juli 2019 18:20
                        +2
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Dadi, nalika polyudya, para pangeran (utawa kagan) Rus' mrentah pengadilan lan tawar-menawar dhewe, lan para bawahane ngerti!

                        Sampeyan ngerti, aku duwe panemu yen ora kabeh kaya ngono, asline. Paling kamungkinan, Rurik ora panguwasa negara sing negara, contone apik saka panguwasa Novgorod. Apa merga sanak-sedulure lan anak turune padha ninggal tanah-tanah mau ing sisih kidul, ing kono pancen bisa dadi empu kang tumemen. Ya, lan titik sing Novgorod kudu mbalekake ragad taunan kanggo Rurik lan regu yen ora bisa nampa saka kutha-kutha liyane tundhuk Rus 'wis ngandika akeh.
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Mungguh, lan sijine plus, fellow countryman, utawa minuses yen aku ngganggu sampeyan, sayangé, sistem notifikasi ora bisa kanggo kula!

                        Aja padha sumelang, Aku bisa sijine iki lan sing, kasedhiya yen materi punika saestu kasengsem
                      2. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 18:26
                        0
                        Sampeyan kanthi bener nyathet yen Novgorod tansah nyoba entuk status khusus! Nanging nilai lan prerogative saka janjian saka Oleg Nabi tetep Kiev (meadow). Ing papan liya yaiku tanah Drevlyans lan mung ing nomer telu yaiku Novgorod! Sanajan iki ora nyegah seri pangeran pisanan kita, sing nduweni Novgorod, saka smashing "tanah Nizovsky"!
                        Matur nuwun, Vlad!
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 28 Juli 2019 18:28
                        +1
                        Lan ing kene, nyuwun pangapunten, rawuh ing bidang psikologi!
                  2. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 28 Juli 2019 17:58
                    +1
                    Ing cendhak, kabeh wong "ing pengering rambut," menyang agresi budaya pengadilan Aquitaine! ngguyu
                  3. Korsar4
                    Korsar4 28 Juli 2019 18:49
                    +3
                    Kabeh apik karo Oleg, nanging dheweke ora snaketongue. Iki sing ngrusak dheweke. Aku ora sinau ing jurusan kasebut.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 28 Juli 2019 19:31
                      +3
                      Oleg mbokmenawa wong sing rumit. Ermungang dicokot wong, paling kamungkinan. Inggih, utawa mung, kejut anafilaksis.
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 29 Juli 2019 06:10
                        +1
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Ermungang nyiwit,

                        Kewan apa iki? Ora tau krungu. belay
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 29 Juli 2019 06:23
                        0
                        Ula laut gedhe saka mitologi Norse
                      3. mordvin 3
                        mordvin 3 29 Juli 2019 06:44
                        +1
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Ula laut gedhe saka mitologi Norse

                        Ahhh ... Tangniostr lan Tangrisnir gore wong, Nanging, lan Thor shandarakht karo kilat ing sirah. nglirik
                      4. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 29 Juli 2019 06:52
                        0
                        Ermungandr lan Thor kudu mati ing duel ing Ragnarok
                      5. mordvin 3
                        mordvin 3 29 Juli 2019 06:54
                        +2
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Ermungandr lan Thor kudu mati ing duel ing Ragnarok

                        Inggih, ayo. Bakal ing swarga karo siji-paningalan Odin lapping bir. ombenan
                      6. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 29 Juli 2019 07:04
                        +1
                        Ora, dheweke ora bakal nindakake. Miturut mitologi Skandinavia, Ragnarök pancen pungkasane jagad, sawise ora bakal ana apa-apa. A jenis "mati termal saka alam semesta."
                    2. Kote Pane Kohanka
                      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 19:57
                      +2
                      nangis apik
                      Ngguyu liwat nangis! Aku kabeh ing ngisor meja !!!
  7. 3x3z simpen
    3x3z simpen 28 Juli 2019 06:09
    +8
    [kutipan lan liyane minangka pendayung lan buruh kanggo ngladeni tentara iki,] [/ kutipan]
    Iku kaya drakkar, dudu kapal pesiar. Budhak, amarga kabutuhan, nganggo dayung, dadi mardika.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 08:00
      +2
      Padha dibusak Anton saka ilat! apik
  8. dingerteni
    dingerteni 28 Juli 2019 07:26
    +9
    Konsep sajarah tradisional wiwit crumble ora ing kabeh karo Nosovsky lan Fomenko.
    Karya-karyane mung minangka rehash karya Morozov, saka karya-karyane, nyatane, sejarah modern diwiwiti.
    Konsep kasebut wiwit ambruk nalika para teknisi ngowahi revisi.
    Iku ora cukup kanggo nggawe gagasan, sampeyan kudu ngleksanakake.
    piye carane? Lan iki teknologi.
    Teknologi apa sing digunakake kanggo nggawe drakar?
    Apa piranti lan peralatan teknologi sing digunakake?
    Kepiye carane entuk papan cladding?
    Saw minangka periode manufaktur pungkasan.
    Papan ing jumlah komersial yaiku sawmill.
    Alat sawing longitudinal lan alat drive.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 08:18
      +5
      Aku ndhukung!
      Ya, yen tinimbang drive listrik, aku njaluk ngapura amarga ora sopan - "kentut uap", lan tinimbang bensin "Kustvarna" kapak sing digawe saka wesi kelas rendah!
      Nalika zemlyotska kurang tinimbang tsat telung atus centners karo pilihan modern, menehi metu limang kilogram saka tithe! Lan sadurunge penemuan braid Lithuania banal, liyane loro utawa telung abad! Aku akeh duwe kepinginan kanggo nggawa intelektual kuwi karo Slavic oblique pink salmon menyang harvest kanggo mowing lan ndeleng carane padha mow mudhun Boroks siji cow! Nanging sapi bakal calve ing spring lan sampeyan kudu mow saperangan sudhut liyane ing pedhet! Kajaba iku, scythe kudu diantemi lan diasah, lan logam ora baja H65 Artinskaya, nanging wesi lara saka Stravila. Dadi perlu kanggo ngasah ing rong larik, ora sepuluh! Ya, sampeyan kudu ngalahake lading salmon pink kaping telu dina lan nindakake kanthi watu, lan ora nganggo piranti semiotomatis Verkhneserginsky! Banjur rake hay, baris, uncalan haystacks ... Dadi maneh, tantangan? Ora ana serat, sampeyan kudu nggawa kopecks ing jaran - teken, uncalan karo pitchforks kayu! Banjur sampeyan kudu nggawa suket menyang sapi? Lan ora ing KrAZ utawa Urals, nanging adesif, nanging ing dalan mangsa! Terusake jaman Slavik kita, kirdyk bali!
      Sincerely, Vladislav!
      1. Korsar4
        Korsar4 28 Juli 2019 10:59
        +2
        Vladislav, apa sampeyan duwe prakiraan babagan pira sing diklumpukake ing tetanèn slash-and-burn ing wiwitan?

        Satemene pangertenku, dheweke milih dhaerah-dhaerah sing subur kang tuwuh alas-alas godhonge amba.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 12:42
          +1
          sugeng sonten! Ana prakiraan, mung masalah yaiku dina iki aku dipotong saka sumber! Aku mung wedi ngapusi! Iku muter ing sirah sing materi breeding saka rye 30 kaping Samsaya Awon saka ing tengah abad pungkasan!
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 28 Juli 2019 18:41
        +1
        Vlad! Saka istilah sing digunakake, aku ngerti babagan rong puluh persen ... Bravo kanggo sampeyan !!!
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 21:22
          +5
          Duc tuwane katahan sapi, saperangan bantheng, saka telu kanggo limang babi, pitik lan geese saka siji kanggo rong rolas! Dadi, Palestina musim panas saya gegandhèngan karo kasangsaran lan angonan! Aku ngerti carane mow, nguripake, baris, uncalan haystacks lan tutup, njupuk kreta lan gandum sethitik! Senadyan ana longkangan, aku mung bisa ngalahake arit nganggo piranti semi-otomatis, kaya mbah kakung lan bapak, aku ora sinau jackhammer ... ngelingi yen sawise bapakku ana 12 hektar ... .. pengalaman iku kabeh!
          Kanthi angonan sapi, ana antrian paling sethithik saben rong minggu, komplotan kita ana 200 ekor lan iki dudu sing paling gedhe ing Sergi! Ana luwih saka 300 ing Akhmanaevskoe, lan 280 ing Lower Danube! Kanggo iku, kita duwe rute, paling dawa saka 14 nganti 16 kilometer! Wiwit umur 13 aku dadi senior. Carane paradoks iku ing komplotan sapi kita aturan matriarchy Terry! Iki dipimpin dening klan permanen saka sapi umur 15 taun, jenis Yaroslavl motley! Kabeh sederek ing irisan 30 gol, konco simbah buyut siji-horned tuwa! Padha milih jangkah, liyane tindakake! Ing sawijining dina ana komplotan teka ing bruwang lungguh ing grumbulan raspberry. Wedge saka sapi enom ing endhas nenek nyuwil menyang grumbulan raspberry lan ndamel omo menyang Birch. More bear ing dalan komplotan ora katon. Masalah mung ana sapi ngandhut, kang calves tetep ing hoods lan kanggo drive lagging enom! Tansah gumun ing hirarki ketat saka komplotan sapi! Sing luwih dihormati sapi, luwih cedhak panggonane ing sisih tengen utawa kiwa swiwi! Menapa malih, swiwi dipilih sepisan lan seumur hidup. Dadi yen ketemu sapiku, aku mesthi ngerti yen dheweke mlaku ing sisih kiwa dalan. Oke, kita kudu mandheg, yen ora Anton nggawa aku maneh! sugeng dalu!!!
          1. Storekeeper
            Storekeeper 31 Juli 2019 22:25
            +1
            Ngajeni lan ngurmati! Nalika aku ngomong ing karya aku mowed suket kanggo HAY ing akhir minggu, padha katon ing kula minangka "pungkasan saka Mohicans." "Apa miring? Kaya ing gambar ??!!!!" lan mripate wong gedhe, dadi gedhe !!! ngguyu
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 1 Agustus 2019 08:57
              0
              apik kanthi hormat!!!
              1. Storekeeper
                Storekeeper 2 Agustus 2019 06:03
                0
                Hello! Aku arep takon ing ngendi pasanganmu ilang (accomplice ngguyu ) Sing duwe Trilobite? Iku menarik kanggo maca pendapat ing artikel iki.
                Pitakonan liyane kanggo sampeyan, yen aku bisa. Menune para leluhur jaman semono ? Lan ing ngendi sampeyan bisa maca?
                Kanthi gati kanggo sampeyan lan pendapat, Pavel.
              2. Storekeeper
                Storekeeper 2 Agustus 2019 08:28
                0
                Lan siji maneh pitakonan tindak lanjut. Pupuk organik (pupuk, amben jarum, awu, jerami) wis digunakake kanggo nambah produktivitas?
                Tulus, Paul.
  9. Rurikovich
    Rurikovich 28 Juli 2019 07:43
    +3
    Iki, mesthi, minangka pendapat pribadi saka penulis, nanging kanthi pribadi, ing cahya saka bayangan logis lan akal sehat, interpretasi resmi saka fiktif "yokes" lan "undhangan saka Varangians kanggo mrentah" ora worth peduli.
    Viking meh manggon ing kapal, lingkungan urip iku pelayaran pesisir lan apa sing kedadeyan luwih jero tinimbang daratan pesisir ora menarik. Umumé, penaklukan Rus (fiktif) lan uga "kuk" minangka absurditas sejarah sing kontras karo akal sehat, sing wis dadi konyol yen aku maca kabeh bukti saka sudut pandang resmi.
    Salah siji Roma dibangun saka bata abang, resmi nemokke ing abad kaping 15, utawa prasepuluhan wis tax unaffordable, utawa Viking dumadakan, tanpa alesan, kesusu menyang dharatan. Lan sing paling penting, para sejarawan (ilmuwan sing, kanthi pendhidhikan) tansah njawab pitakonan-pitakonan sing lumrah "amarga" utawa ora mangsuli, nuding sampeyan sesat lan ora ngerti. Wis lulus lan dites ing kulit sampeyan dhewe lol Lan, sing paling menarik, sejarah wis adoh banget saka teknik, mula, kanthi latar mburi petungan sejarah, teknologi kanthi akal sehat kudu diumumake minangka bid'ah. lol
    Panemu pribadiku! scold, ngalahake, nanging crita resmi nuwuhake akeh pitakonan kanggo aku lan wis ana ing bagean "fantasi" hi
    1. svp67
      svp67 28 Juli 2019 07:48
      +5
      Kutipan: Rurikovich
      lan apa sing kedadeyan luwih jero tinimbang tanah pesisir ora ana kapentingan.

      Kayane sampeyan salah banget ... Dheweke cukup sukses mlaku ing sadawane kali, menyang Konstantinopel lan Kaspia sing padha.
      1. Rurikovich
        Rurikovich 28 Juli 2019 08:01
        +5
        Kutipan saka: svp67
        Padha cukup kasil mlaku ing sadawane kali, kanggo Konstantinopel padha lan Caspian

        Iki sing dikandhakake para sejarawan. Apa sampeyan wis nyoba nyeret drakar edat 20 kilometer ing lingkungan musuhan ing wilayah manca? Kanggo wong Viking, mlebu ing jero bawana padha karo nempelake tangan menyang tungku sing murub.Sumber Eropa langsung nuduhake yen Viking mung ngerti pesisir. Mung bab Rus ', padha dumadakan kesusu jero menyang ... Kanggo teori Norman saka Jerman "akademisi" perlu piye wae diterangake, ditambah karo backwardness saka Slavs.Mulane Viking tindak ing sadawane kali nganti Konstantinopel. lol ora Sejarawan ing kertas ora bakal nulis dongeng kaya ngono ... Siji "gairah" Gumilyov pancen ana regane ...
        Nanging iki sudut pandang pribadiku. hi
        1. svp67
          svp67 28 Juli 2019 08:06
          +1
          Kutipan: Rurikovich
          Apa sampeyan wis nyoba nyeret drakar edat 20 kilometer ing lingkungan musuhan ing wilayah manca?

          Lan sapa sing ngandhani yen dheweke nggunakake naga kanggo iki? Ora, ora muspra anggone ngedegake koloni ing Gardarik,
          Kutipan: Rurikovich
          Mung babagan Rus, dheweke dumadakan mlayu menyang jerone ...

          Lan dheweke uga ora mlebu ing Polandia?
          1. Rurikovich
            Rurikovich 28 Juli 2019 08:44
            +5
            Kutipan saka: svp67
            Lan dheweke uga ora mlebu ing Polandia?

            Aku mbaleni maneh - nglawan latar mburi Eurokolonisasi Viking, diterangake ing sumber Eropa, ing ngendi dheweke dikembangake utamane ing pesisir (ana kasus terisolasi mlebu ing daratan ing sadawane kali lan banjur ing jarak sing cukup kanggo Viking, EMNIP maksimum ngendi padha njaluk menyang Paris), deepening menyang wilayah Rus katon omong kosong. Mung ahli sejarah sing bisa ngomong.

            Kanggo kula pribadi, kampanye wétan katon kaya anakronisme ing latar mburi lingkungan sejatine habitat pesisir sing nyaman kanggo Viking, sing digunakake ing Eropa. Nanging ora - padha stubbornly nggambar kampanye kontinental lan iku. Dheweke ora cocog karo aspek teknis lan moral babagan masalah kasebut. Senadyan para sejarawan ujar manawa ana lan iku Nyuwun
            Seret, yen ora drakar - prau, saka Dvina Kulon menyang Dnieper ing wilayah rute "penaklukan" Viking - cedhak Smolensk, mung 20 km. Ing wektu sing padha, aja lali babagan senjata, pranata ....
            1. svp67
              svp67 28 Juli 2019 08:53
              +2
              Kutipan: Rurikovich
              , ngendi padha nguwasani utamané pesisir

              iki utamané bukti ing nelukake Inggris.
              Kutipan: Rurikovich
              Seret, yen dudu drakar - prau, saka Dvina Kulon menyang Dnieper ing wilayah rute sing ditarik saka "penaklukan" Viking - cedhak Smolensk, mung 20 km.

              Nyuwun sewu, nanging ing kene ana peta "portages" kasebut lan aku ora bisa ndeleng bagean 20 kilometer ing kana.
              1. lucul
                lucul 28 Juli 2019 09:09
                +2
                iki utamané bukti ing nelukake Inggris.

                Jero menyang Inggris - iki nganti ambane 200 km, kira-kira ambane Inggris.)))
                Lan saka Novgorod kanggo Konstantinopel - 1 -500 km))).
                Nyuwun sewu, nanging ing kene ana peta "portages" kasebut lan aku ora bisa ndeleng bagean 20 kilometer ing kana.

                Aku bakal ndhukung - kali-kali saiki, lan kali-kali 1000 taun kepungkur, beda banget, ing pangertèn sing padha kebak mili.
                1. svp67
                  svp67 28 Juli 2019 09:13
                  +5
                  Kutipan saka lucul
                  Jero menyang Inggris - iki nganti ambane 200 km, kira-kira ambane Inggris.)))
                  Lan saka Novgorod kanggo Konstantinopel - 1 -500 km))).

                  Nanging apa dheweke ngerti babagan nalika miwiti kampanye? Lan ora mung dheweke pengin pindhah menyang Konstantinopel, nanging kanggo "sapuan" gedhe lan dheweke ngerti persis nalika nindakake, tegese wektu kampanye kasebut.
            2. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 11:23
              +7
              . Seret, yen ora drakar - prau, saka Dvina Kulon menyang Dnieper ing wilayah rute "penaklukan" Viking - cedhak Smolensk, mung 20 km. Ing wektu sing padha, aja lali babagan senjata, pranata ....

              Limang abad sabanjure, Yermak Timofeevich lan kanca-kancane diseret saka Kali Serebryannaya (Volga-Kama cekungan) menyang Kali Tagil (sistem banyu Ob-Irtysh). Ing wektu sing padha, jet gedhe dibuwang ing Remezov. Ing peta Siberia, panggonan iki ditandhani "pesawat Ermakov"! Kasunyatan iki kacathet ing naskah-naskahé V. Tatishchev ”wit-wit thukul liwat sawetara bajak Yermak”. Umumé, adhedhasar studi modern, ukuran cossack saka cekungan Volga-Kama lan dakkars kali cilik Viking bisa dibandhingake. Dawane 15-18 meter, ambane 2,5 nganti 3 meter! Draf nganti 60-80 cm! Detasemen Ermak uga duwe jumlah sing cocog lan uga band Viking gedhe (luwih saka 700 wong). Mangkono, wis dibuktekake kanthi eksperimen manawa nyeret prau kali gedhe ing wilayah musuhan mungsuh pancen bisa ditindakake! Kabeh gumantung ing organisasi.
              Ing 70s, mahasiswa Universitas Perm nyoba kanggo mbaleni feat saka Yermak, kanggo menek Chusovaya kanggo tutuk saka Serebryanka, etc. Ide kasebut metu. Murid-murid mati sawise ngatasi siji setengah atus kilometer. Ing taun XNUMX-an, ing wulan September, kita nyoba mbaleni prestasi Yermak ing papan kasebut. Ing rong minggu, kita tekan portage lan nyeret doschatnik menyang Tagil! Ora bisa nerusake "pelayaran" ing taun ngarep! Lan setaun sabanjure, warga wirausaha lokal nggawe "tukang kayu" ... nanging umume, kita mbuktekake kanthi pengalaman manawa luwih akeh prau ngganggu para pendayung, luwih cepet lan bisa nyeret! Saking cethekipun kali, rumiyin ilinipun langkung kebak, tegesipun langkung gampil lan langkung nyaman!!!
              Miturut cara, ing Peter I padha nyeret 12 kaleng galleys, apa maneh, kanggo 200 mil utawa luwih ....
              Ya, dakkar segara pungkasan lan Novgorod utawa prau Pomor sing luwih anyar padha karo penempatan, ing babagan jumlah pasangan dayung lan teknologi produksi. Yen sampeyan nggoleki analog saka baccarat Skandinavia lan prau Slavik, kanggo nglangi ing segara kali, mula sing paling cedhak karo karakteristik kinerja yaiku muncung ramming Rusia lan ula Skandinavia. Ing kene Iblis bakal ngrusak sikile, sing nyuwek apa saka sapa. Kapal Skandinavia mung sugih ing pengikat logam. Para leluhur kita nyoba nggawe kayu. Ing wektu sing padha, cemilan duwe senjata kanvas sing luwih abot (wol), lan prau empuk diwiwiti (saka rami lan rami). Dakkar ireng kraton digawe saka oak, pribadhi padha abang, kaya prau pinus! Sanajan dek (monuskil) umume saka batang kayu oak!
              Komentar liyane! Kayu wis ana ing wektu sing cendhak, mula wong-wong Slavia kuna (miturut Konstantin Bogryanorodny) nggawe dek (monuskil) ing musim dingin, ing ngendi dheweke rafting karo barang (madu, rami, lan liya-liyane) menyang Kyiv. Ing Kyiv, sisih pinggir (monuskil) padha thukul lan padha menyang Byzantium ing kafilah! Klebu Konstantinopel Indonesia!!!
              Kabeh fizzled metu, matur nuwun kanggo manungsa waé!
              1. Rurikovich
                Rurikovich 28 Juli 2019 14:49
                +2
                Vlad, katon minangka salah sawijining panemu swara
                https://www.youtube.com/watch?v=LoJwgMeh0as&t=1822s
                hi
                1. Kote Pane Kohanka
                  Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:12
                  +2
                  Matur suwun!
                  Ora ana salah, Rurikovich sing dikasihi, aku tansah ngerteni lan nganggep sampeyan kaya sampeyan, lan aku ngormati lan ngurmati pendapat sampeyan! Aku bakal mriksa, nanging mengko ...
  10. Han Tengri
    Han Tengri 28 Juli 2019 08:02
    +5
    Total, 1500 wong mbutuhake 278,3 ton roti lan 5250 wong - 1008,8 ton roti,

    1008,8 ton / 350 prau = 2,88 ton roti saben 1 monoxyl. Salajengipun, njupuk menyang akun kasunyatan sing:
    Ing panganan, kira-kira 50% bobot yaiku roti.

    Kita entuk udakara 6 ton panganan mung ing siji prau + 15 pendayung + gaman ... Ing kahanan iki, apa dheweke mesthi bisa nglangi menyang Konstantinopel, lan ora vertikal mudhun ing tumindak gravitasi?
    1. Korsar4
      Korsar4 28 Juli 2019 11:11
      +5
      Luwih kerep padha ndharat ing gisik. Lan dheweke ngrampungake masalah keluwen kanthi cara sing bisa diakses.
    2. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 11:37
      +3
      Supaya ora drown minimal, perlu kanggo tuwuh ing sisih, nglengkapi karo spars lan sailing senjata. Bangku lan dayung kanggo pendayung. Ing kasunyatan, ing output kita njaluk prau (lambed), a la a Cossack seagull utawa plow! Perpindahan kapal kasebut bakal fluktuasi sekitar 10 ton! Ora kudu klelep! Senajan diwenehi jeram Dnieper? Lan leluhur kita ora mung mudhun, nanging uga hulu !!!
      1. Han Tengri
        Han Tengri 28 Juli 2019 13:51
        +1
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Perpindahan kapal kasebut bakal fluktuasi sekitar 10 ton! Ora kudu klelep!

        Matur nuwun Vladislav. Enlightened. Ora ngerti yen monoxila diupgrade dadi rook. hi
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Senajan diwenehi jeram Dnieper? Lan leluhur kita ora mung mudhun, nanging uga hulu !!!

        Jeram Dnieper kaya-kaya dilewati ing sadawane portage.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 15:13
          +2
          Aku ketemu monograph carane kita rafted Sherhau destroyers bebarengan Dnieper kanggo Armada Segara Ireng. Ana akeh sing lucu ing kono. Kanggo ngilangi menyang titik sing kreteg ing ndhuwur tekan saka Dnieper liwati dening loading kapal karo warga lokal! Dadi diterangake jeram kanggo 1900!
          Ing Encyclopedia of the River Fleet - kasus upaya kanggo meksa jeram nglawan arus karo monitor Austrian diterangake! Ing ambang katelu, padha ngapusi! Nanging kudu eling yen kanggo millennium ambang padha disandangi ing watu lan log kabin, sawetara diunekake munggah, saluran iki deepened lan straightened.
          Trubetskoy, Grekov, Rybakov nulis akeh babagan ambang, lan ahli basa Dmitriev, Egorov duwe akeh babagan. Umumé, kabeh wong ngunyah Konstantin Bogryanorodny, lan kanthi kesimpulan sing kadhangkala kontradiktif ...
          Dadi yen kita njupuk kaping Rus kuna ', banjur metu saka 6 jeram saka Dnieper, iku perlu kanggo nyeret siji, ing cilik saka bali marang saiki, banjur 3! Kasunyatan tetep - karavan dagang Yunani teka ing Kiev saben taun. Lan padha nyabrang ing kapal saka kelas kali-segara!
  11. natanael
    natanael 28 Juli 2019 09:59
    0
    Mungkin ngono .. Ngajeni marang penulis .. Kanthi cerdas lan kanthi urutan nomer. Kabeh logis ...
  12. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 28 Juli 2019 10:01
    +4
    Versi sing menarik, nanging hipotetis ... ora ana tembung! Modernisasi nemen saka kahanan.
    Pendekatan retrospektif ora cukup bener.
    "Skandinavia mbutuhake petani Slavia kanthi tingkat sing paling ekstrim."

    siji masalah - "petani" muncul ing Rus' ing abad XIV, lan sadurunge ana "Suami" - ora petani ing kabeh, nanging anggota masyarakat jawata free.
    Padha ing Skandinavia - "Bond" - anggota masyarakat free, ing kalodhangan, part-wektu - Viking.
    Tribute lan rampokan - iku mekanisme kanggo njupuk pangan.
    Dadi ternyata wong-wong Skandinavia bolak-balik ngliwati Eropah Wétan, supaya aku ngelingake sampeyan babagan sing diarani PVL - diwiwiti kanthi ngusir wong Varangian, sing njupuk upeti.
    Lan pungkasane, pitakonan babagan ngarsane kutha, utamane asal Skandinavia, ora mung mbukak, nanging durung ditutup. OTRP padha (G.S. Lebedev) - uga, guess saka guesses. Nanging téori yèn kutha-kutha dibentuk ing tengah-tengah suku Slavia, utamané minangka pusat suku, dikonfirmasi kanthi bahan etnografi massa (I.Ya. Froyanov).
    Transfer kutha utawa synoikia minangka kahanan standar ing proses pambentukan negara kutha ing antarane wong Indo-Eropa, kalebu Slav. Saka Gnezdovo - Smolensk, lsp.
    Timirevo - Yaroslavl - umume, proses demonstrasi, amarga wis ana ing abad kaping XNUMX, ing proses kolonisasi ing lingkungan Finlandia.
    Sincerely,
    Edward
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:19
      +1
      Bravo Edward!
      Aku keplok, lan aku napuk artificiality Temerevo - Yaroslavl karo mripate !!!
    2. weh
      28 Juli 2019 21:22
      +1
      Edward, aku njaluk ngapura, nanging sampeyan bodho.
      Aku nulis artikel kasebut khusus kanggo nuduhake yen kabutuhan gandum gedhe banget kanggo diklumpukake kanthi upeti utawa rampokan. Iki wis dadi hubungan ekonomi, perdagangan sing saling nguntungake. Nolak kahanan iki padha karo ujar manawa Viking utawa ana "ikatan" ora butuh grub lan ngrampungake eksploitasi khusus kanggo panganan spiritual. Kowe wani ngomong ngono?
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 22:10
        0
        Kutipan saka wehr
        Edward, aku njaluk ngapura, nanging sampeyan bodho.

        Dmitry, lan iki minangka penghinaan langsung! Apa kowe wis suwe ora ditimbali menyang Kejaksaan? Paling ora, pelanggaran administratif!
        Aku nulis artikel kasebut khusus kanggo nuduhake yen kabutuhan gandum gedhe banget kanggo diklumpukake kanthi upeti utawa rampokan. Iki wis dadi hubungan ekonomi, perdagangan sing saling nguntungake. Nolak kahanan iki padha karo ujar manawa Viking utawa ana "ikatan" ora butuh grub lan ngrampungake eksploitasi khusus kanggo panganan spiritual. Kowe wani ngomong ngono?

        Ing wektu sing padha, Dmitry, sampeyan ora nggatekake mekanisme hubungan ekonomi antarane suku ing tlatah negara Rusia Lawas! Mung polyudie mamang ing teori sampeyan sijine nerusake. Cukup nerangake ing driji carane gandum thukul ing sledge sadawane dalan mangsa sadawane riverbeds dikirim menyang Kyiv, carane diatur kanggo panyimpenan! Kepiye materi wiji disiapake sacara lokal, pilihan ditindakake, lsp. Aku ngerti, kowe?
        Nggambarake "Slavia lan Skandinavia sing makmur", sampeyan ora ngelingi kerusuhan sing diterangake ing PVL! Kekhasan saka upeti! Conto saka Vyatichi padha, sing padha kapekso kanggo mbayar shelyag! Ya, mung mbingungake konsep "ikatan gratis" lan "petani" sampeyan nggawe sampeyan buntu! Ing periode sing sampeyan jelasake, hubungan suku padha mati, nanging durung mati! Farmsteads kulawarga ing Rus 'isih setengah abad adoh! Anggota komunitas glades, drevlyans lan suku Slavia liyane minangka prajurit, pembela suku lan klan, lan pencari nafkah saka suku lan klan! Kulawarga lan properti pribadi minangka kawruh suku maju! Miturut teks PVL, iku isih mung glade! Liyane iku liar lan kewan, urip ing poligami, lan liya-liyane. Miturut wacan kasebut! Karya sing wis sampeyan lakoni cocog karo kasunyatan ing abad kaping 16 lan 17, sayangé, ora sadurungé!
        Saran Dmitry, iku ndadekake pangertèn kanggo daur ulang karya, ora pelanggaran kene!
        Kenging punapa kula boten nyerat babagan sejarah Rus', awit wonten tiyang ingkang langkung pinter lan melek tinimbang kula! Sincerely, Vladislav. Sing terakhir, ojo ngenyek wong liya!
        1. weh
          28 Juli 2019 23:56
          +1
          Kanggo nglirwakake faktor penting ing sejarah kaya nutrisi, iku sejatine kabodhoan. Yen sampeyan ngomong ngono, sampeyan bakal diarani apa maneh? Sampeyan bisa dingerteni manawa iki nyinggung sampeyan, amarga masalah nutrisi lan distribusi panganan langsung nggawe kerangka kaku sing mbatesi penerbangan fantasi lan impen patriotik babagan masa lalu.
          Iki kabeh bantahan sampeyan babagan hubungan suku - iki obrolan lan fantasi. Amarga prajurit kudu mangan kanthi apik, lan uga ana teknologi tartamtu kanggo produksi panganan, gandum, umpamane, pancen angel banget. Mulane, siji prajurit rata-rata kanggo enem rumah tangga minangka basis ekonomi militer wektu iku. Sisane ngluku tanah, sing liyane nyebar gandum.
          Petani digunakake ing kene minangka istilah ekonomi murni. Bond, sing mbajak tanah sing subur, uga dadi petani ing pangertèn iki.
          Jaran kanthi bajak ora bisa mbajak luwih saka 6-7 hektar, ora ana ing sistem komunal primitif, utawa ing kapitalisme. Wiwit, miturut gandum, wis ana telung resimen, plot iki dipérang dadi strips 2-3 hektar lan, sing bisa sampeyan guess, siji plowman karo jaran makarya ing. Petani manggon ing plataran sing kapisah sanajan ing abad kaping XNUMX: gubug karo bangunan njaba jejer minangka kasunyatan arkeologi. Ora ana tandha-tandha "peternakan kolektif" ing pirang-pirang pemukiman. Klan lan suku minangka organisasi politik, dudu organisasi ekonomi.
          Ekspor gandum ing karung nganggo kreta jaran menyang titik akeh cedhak kali sing bisa dilayari. Ing pinggir kali ana lumbung utawa lumbung roti (contone, ditemokake ing antarane Vyatichi), saka ngendi roti kasebut banjur dimuat ing prau lan digawa menyang kutha gedhe. Cara iki digunakake sanajan ing "Zagotzerno". Mulane Kyiv dadi kutha gedhe, amarga sawetara kali converged menyang lan bisa kanggo nglumpukake gandum saka wilayah jembar.

          Napa aku kudu nindakake maneh? Mung amarga sampeyan ora seneng? Sampeyan wis ora nuduhake kawruh cukup bab subyek kanggo nunjuk kula kanggo soko.
          1. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 29 Juli 2019 04:48
            +2
            . Petani manggon ing plataran sing kapisah sanajan ing abad kaping XNUMX: gubug karo bangunan njaba jejer minangka kasunyatan arkeologi.

            Kaping pisanan, ora wong tani!
            Lan kulawarga manggon ing "gubug" kuwi, dudu kulawarga! Lan iki 10-30 wong ........
            Miturut cara, pilihan saka maca VO adoh saka sisih sampeyan! Kalebu telung calon ilmu sejarah! Dadi go ahead lan karo lagu, padha "bodho" lan "bodho" kanggo sampeyan, mung sampeyan putih lan alus!
            regejegan wis rampung! Aku duwe pakurmatan!
            1. weh
              29 Juli 2019 12:41
              +2
              Ing gubug saka 15-20 sq. meter nganti 30 wong? Apa sampeyan ora bisa ngetung? ngguyu
              Kasunyatan manawa ana sing nulis disertasi Ph.D ora ana artine. Yen mung amarga ana akeh calon palsu kabeh ilmu. Kepiye carane aku ngerti yen dheweke ora mbayar dhuwit?
              1. mordvin 3
                mordvin 3 29 Juli 2019 13:29
                +1
                Kutipan saka wehr
                Ing gubug saka 15-20 sq. meter nganti 30 wong?

                Lan ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen gubug kasebut ana 15-20 kotak? Iki sawetara jinis kandang pitik kanggo sampeyan lan dudu gubug. Aku ngerti, omahe rata-rata dawane watara telung puluh meter.


                1. weh
                  29 Juli 2019 14:25
                  -1
                  Ing pamukiman Slavik mung ana semi-dugouts cilik, nanging ora ana omah gedhe. Sampeyan mung kudu familiarize dhewe karo literatur arkeologi.
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 29 Juli 2019 15:37
                    +1
                    Kutipan saka wehr
                    Ing pamukiman Slavik mung ana semi-dugouts cilik, nanging ora ana omah gedhe.

                    Lan bètèng-bètèng sing cukup iso dibandhingke.
                    Punika ing Zealand.

                    Lan ing kene ana pemukiman Slavia ing Jerman, Jaman Viking.

                    Dene roti. Ing kene, contone, jatah roti ing Perang Dunia I.
                    prajurit Rusia:
                    Roti rye - 1 kg (bisa diganti karo 700 gram krupuk rye)
                    prajurit Inggris:
                    Roti - 560 gram (bisa diganti 113 gram oatmeal utawa beras)
                    Beda, ta? Mungkin Viking mangan oatmeal?
                    1. Operator
                      Operator 29 Juli 2019 16:57
                      0
                      Penulis artikel kasebut ngetokake langit kanthi driji: pemukiman Rurik cedhak Novgorod pancen dibangun dening Varangians - Slavs Kulon / Wends / Russ, amarga padha duwe pengalaman pirang-pirang abad ing mbangun benteng lan pemukiman kutha, ora kaya Viking. - wong-wong Skandinavia (wong-wong negara sing spesifik ing abad kaping 9 Masehi).

                      Kajaba iku, kanthi tekane Rurik, Slovenes Ladoga lokal kalebu 1/3 saka Slav Kulon, kaya sing bisa dideleng saka subclades saka haplogroups R1a lan I1. Sing. migrasi saka Slavs Western menyang wétan wiwit akeh sadurungé saka abad kaping 9 (paling kamungkinan ing meksa saka Franks ing Wends).

                      Mulane sepuh Slovenia Gostomysl menehi putri Umila kanggo pangeran Slavia Kulon saka suku Rurik Rus. Sawisé para putrané Gostomysl mati, para pinituwa Slovenia ngundang mantuné Gostomysl dadi raja. Rurik tumindak padha karo para leluhure - dheweke pindhah menyang Ladoga bebarengan karo sedulur-sedulure lan suku Rus liyane.
                      1. weh
                        29 Juli 2019 21:43
                        +2
                        Aku duwe pesen babagan sing diarani. Babad Joachim babagan Umil lan Rurik duwe artikel sing kapisah.
                        http://vallajournal.com/journal/index.php/valla/article/view/193/199
                        Aku sampeyan bakal seneng.
                    2. weh
                      29 Juli 2019 21:37
                      +2
                      Dadi ora ana omah gedhe kanggo 30-50 wong ing pemukiman.
                      Ayo, goleki aku omah sing kaya ngono ing pemukiman utawa pemukiman ing sisih ndhuwur Volga, Dnieper lan Dvina Kulon, mula wiwit abad VIII-X.
                      Yen sampeyan ngumpulake saka ngendi wae, sampeyan bisa "mbuktèkaké" apa wae. Lan aku nggarap bahan tartamtu.
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 29 Juli 2019 21:45
                        0
                        Kutipan saka wehr
                        Lan aku nggarap bahan tartamtu.

                        Oke, aja nganti tersinggung. Aku dhewe kadhangkala nulis Advego ing pesenan, aku ngerti kabeh masakan iki. ombenan Sampeyan mriksa lan mriksa maneh kanggo jam. nangis Inggih, iku mung macet awl ing bokong, aku wiwit golek fault.
                2. Korsar4
                  Korsar4 29 Juli 2019 18:46
                  0
                  Iki minangka "omah dawa".
      2. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 29 Juli 2019 09:24
        +1
        Sampeyan bodho

        argumen iki ngganti kabeh ngguyu
        Dhaftar,
        kanggo wiwitan, sampeyan kudu nerusake saka sumber: kanggo ngerti sepira gandum sing sampeyan "ngitung" ing kene ditanam,
        inti saka kahanan dumunung ing kasunyatan sing paling kamungkinan kabeh diprodhuksi dening ekonomi langsung migunakaken sak periode iki, ora ana sing ditinggalake kanggo "pasar", saka tembung ing kabeh.

        Mulane, upeti dadi ora bisa ditanggulangi - aku mbaleni maneh, ngrusak anggota klan sing ringkih nganti mati, lan iki minangka tambahan kanggo kerugian militer saka wong "paling apik" saka klan kasebut.
        Cara retrospektif sampeyan saka XV nganti X lan sadurunge, kanthi gampang, sacara metodologis ora bener,
        Saran saka wong bodho aja numpuk hipotesis babagan cara ganas utawa ora clog eter karo entitas sing ora perlu.
        1. weh
          29 Juli 2019 14:03
          +1
          Teori sampeyan babagan "penghargaan sing ora bisa ditanggung" pancen ora konsisten karo fakta sing diamati, yaiku, pertumbuhan lan kepadatan populasi sing signifikan, sing dicethakake kanthi jumlah lan lokasi pemukiman. Ing tanah Chernihiv, umpamane, populasi wis tuwuh paling ora kaping telu ing abad kaping sepuluh. Petani ora bisa bebarengan mati keluwen lan multiply ing tingkat kuwi. Kanggo reproduksi kasebut, dheweke butuh panganan sing berlebihan.
          Salajengipun, teori sampeyan babagan "upeti sing ora bisa ditanggung" pancen ora konsisten karo ekonomi ekonomi petani, ing kono ana wong sing makmur lan miskin, lan ana surplus gandum sing akeh ing taun-taun panen (rata-rata saben limang taun). Dheweke ditawani menyang pasar.

          Mangkono, gagasan ekonomi sampeyan pancen absurd banget nganti ora ana gunane kanggo ngrembug apa wae karo sampeyan. Go lan sinau.
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 29 Juli 2019 14:39
            0
            Dhaftar,
            Iki dudu teoriku, nanging diakoni ing historiografi, contone:
            LAN aku. Perbudakan Froyanov lan anak kali ing antarane Slavia Wétan. SPb. 1996.
            Aku mbaleni: ing ngendi sampeyan nemokake "petani" ing abad kaping XNUMX lan sadurunge, ora ana petani.
            statistik apa sampeyan duwe kanggo pametumu dening taun ing abad kaping XNUMX?
            Aku ngerti yen ora ana argumentasi sing cukup lan ora ana cara kanggo ngrujuk menyang sumber lan karya sing dikhususake kanggo analisis, wong kudu ngina.
            Aku ora bakal tumindak kaya sampeyan lan ora sopan: Aku menehi saran supaya sampeyan sinau carane nindakake diskusi kanthi bener. hi
            1. weh
              29 Juli 2019 21:54
              +3
              Ya, sethithik sing bisa ditulis ing historiografi iki? Iki ora ngeculake sampeyan saka kewajiban kanggo mikir.
              Sepisan maneh, "upeti sing ora bisa ditahan" sing ngrusak dhasar ekonomi petani ora bisa nyebabake reproduksi petani sing cepet lan signifikan.

              Lan sampeyan sinau kanggo ngrungokake mungsuh. Sampeyan saiki nggawe swara angel krungu. Aku ngomong yen istilah "petani" digunakake ing kene kanthi makna ekonomi murni, minangka produser deso.
              Iki minangka metodologiku, sing dakgawa menyang sejarah ekonomi. Yen ekonomi petani ing abad kaping XNUMX lan ing abad kaping XNUMX makarya ing panggonan sing padha kanthi cara sing padha, mula asile uga padha. Lan produktivitas peternakan petani ing abad ka-XNUMX dikenal kanggo kita kanthi apik, nganti tekan volost individu. Mula, data kasebut bisa digunakake kanggo netepake pertanian ing abad kaping sepuluh.
              1. Eduard Vaschenko
                Eduard Vaschenko 30 Juli 2019 08:50
                -2
                Dhaftar,
                ayo ora susah krungu.
                "Peasants" ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, ing hubungane karo tetanèn, ana ing kahanan sing beda: abad kaping XNUMX minangka periode kolonisasi, lan ing abad kaping XNUMX, ing kahanan ing pirang-pirang arah, hubungan pasar.
                Ora faktor ora penting sing sampeyan nglirwakake sosial, nanging ora langsung mesthi mengaruhi hubungan industrial. Utawa ngolah tanah sing anyar dikuwasani dening kulawarga kabeh, utawa ngolah lemah kanthi pasukan kulawarga cilik.
                Kajaba iku, ing sisih lor-kulon Rusia ing periode pasca-reformasi, umume ana aspèk ekonomi liyane.
                Nanging, wis ing abad XI. Novgorod minangka eksportir roti saka Kyiv, sing aktif digunakake dening para pangeran Kyiv, menehi tekanan marang Novgorod. Ayo nambah laporan cuaca sing tetep: "babagan erysipelas mati."
                Ya, cukup aneh kanggo nyuda riset serius babagan masalah iki.
                Aku pengin, ing kerangka teori "roti" sampeyan, menehi saran monografku, sing nganggep "slit" minangka upeti ing wangun "roti" kanggo Khazars, saiki aku wedi - sampeyan ora ngerti apa sing bisa dadi. ditulis...
                Nyuwun pangapunten, aku duwe pitakon, yen sampeyan kanthi gampang nyingkirake panemu otoritatif saka spesialis (aku ora ngomong babagan aku) Apa spesialisasi utawa pendidikan sampeyan?
                1. weh
                  31 Juli 2019 01:30
                  +3
                  Amarga "spesialis" iki asring nulis omong kosong. Conto buku teks yaiku Avdusin, sing kaping pirang-pirang dipeksa nyerahake keputusane. Saben peneliti kudu mikir dhewe, yen ora, iku ora ilmu, nanging trills saka parrots.
                  Klan bisa mbajak tanah kaya jaran, lan ora luwih. Ing pangertèn iki, iku ora beda karo masyarakat landed ing pungkasan abad kaping 7. Bener, amarga kasunyatane genus duwe stratifikasi properti sing kurang jelas, genus kasebut bisa nggunakake jaran kanthi luwih intensif. Kanggo klan, sampeyan bisa bebas nyelehake 8-4 hektar saben jaran (nglawan rata-rata 5-70 hektar kanggo petani saka masyarakat tanah). Mulane, desa leluhur sepuluh rumah tangga bisa mbajak 80-3500 hektar lan duwe sekitar 4000-2000 kilogram palawija. Imbangan komoditas sing bisa diduweni kira-kira 2500-50 kilogram. Iki kanthi panen 25 kilogram saben prasepuluhan. Kanthi panen 600 poods saben prasepuluhan, padha duwe kira-kira XNUMX poods saka imbangan marketable.
                  Petani dagang ing abad kaping XNUMX, padha duwe piranti wesi, manik-manik impor, perhiasan digawe saka logam impor. Ing wiwitan jaman Rusia Kuna, hubungan karo pasar dikuwatake banget: slate whorls, tembikar, perhiasan salaka lan dhuwit recehan salaka, lan liya-liyane.
                  Ya, Novgorod lan Staraya Ladoga ngalami kekurangan roti, amarga padha ora duwe tanah sing cukup.
  13. Korsar4
    Korsar4 28 Juli 2019 12:01
    +1
    Gagasan nimbang kahanan liwat "padha roti universal" cukup apik.

    Podo karo stok panganan jaran serbu Batu.

    Nanging aku setuju karo Edward sing dihormati - akeh banget asumsi.

    Lan babagan peralatan kapal - aku kepengin weruh kepiye uyah lan daging garing?
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 29 Juli 2019 09:39
      0
      Sergey
      kita teka saka sumber, ora saka "rekonstruksi": cara "babagan Mongol" menarik, nanging ora ana konfirmasi ing sumber: ora ana roti kanggo "pasar" ing periode iki ing Eropah Wétan: ekonomi subsistence tertutup saka slamet dhewe.
      Sincerely,
      Edward
      1. Korsar4
        Korsar4 29 Juli 2019 18:45
        0
        Apa cara "rekonstruksi" bisa?

        Mung model sing angel banget digawe. Owah-owahan cilik ing variabel bisa nyebabake asil sing beda banget.
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 30 Juli 2019 08:40
          -1
          pancen bener
          nanging rekonstruksi uga duwe watesan: yen "roti" minangka produk ora ana, mula ora ana sing bisa direkonstruksi.
          Ing penggalian ing Staraya Lagodi, ing lapisan saka abad kaping 9, kita raked metu sisik iwak karo ember, kadhangkala balung kewan, kaya sing. Varangians njupuk upeti dening "jendhela kumelun", lan ora roti, sanadyan "slits" minangka upeti kanggo Khazars, akeh peneliti ngomong sing iki mop.
  14. Komentar wis dibusak.
  15. Tes
    Tes 28 Juli 2019 13:35
    +4
    Ayo kula nambah "5 kopecks". Dayung paling ora 8 jam, wong lanang kringet banget lan mambu banget. Saiki sampeyan bisa njaluk banyu mineral saka botol plastik cahya dina iki ing trip banyu lan ngombe, ngombe, ngombe karo kesenengan, squinting. Banjur apa banyu disimpen ing? Lan ing ngendi sampeyan njupuk ing trip? Scooped overboard lan ngombe ing sips gedhe? Diceluk opo? Lingkaran kayu sing diukir saka burl birch kanthi pahat saka wesi rawa? cangkir perak? Lan ing sisih ngisor Dnieper, sawise ngombe banyu sing ora digodhog, kabeh detasemen sajrone jam (nuwun sewu) ora bakal mabuk? Lan dalan liwat segara, apa padha uga ngombe banyu outboard ana? Nyimpen banyu ing pendakian kuwi dadi masalah ing jaman semana. Amfora anggur iki ora bakal rusak, sanajan bisa pecah nalika badai. Ya, lan amphoras ora Occupy volume cilik ing prau kuwi. Utawa peta akurat karo kabeh sumber ing pesisir segara, nanging sing sumber duwe pancet konsumen banyu, sing ora pengin ndeleng wong liyo ing kabeh ... Ing syarat-syarat nutrisi ... Roti - 50% saka diet? Apa ora 30 utawa 70? Daging - iwak ing perjalanan kasebut kudu dicekel - diiseni, asin, asap utawa garing. Lan apa maneh leluhur kita mangan sadurunge abad kaping 15, ilmu wis guess. Padha ngomong - rye, kacang polong, rutabaga lan turnips. Miturut penggalian ing sisih kidul wilayah Arkhangelsk (cedhak Kargopol lan Velsk saiki), bangsa Slavia lan Fino-Ugric ing awal Abad Pertengahan utamane mangan berang-berang. Ana sing rumangsa takon karo para arkeolog: "Wong lanang, apa ora apa-apa yen balung bebek lan manuk grouse sing tipis, sawise digigit lan disedot dening para leluhur kita, luwih cepet bosok tinimbang balung berang-berang, sanajan ora dibuwang. geni supaya laler ora nglumpuk?"
    Rurikovich (Andrey), sayang, Gumilyov duwe bab sing akeh sejarawan lali. Apa iklim banjur? Apa sing tuwuh, mabur, nglangi lan mlayu ing dalan "saka Varangians menyang Yunani" lan ing jumlah apa? Apa sing bisa dicekel utawa dicekel lan dipangan ing dalan, lan apa biaya energi? Ya, ilmu pengetahuan ora ngerti iki kanthi pasti babagan abad kaping 11 utawa kira-kira abad kaping 13. Kira-kira abad kaping 20, banjur ora weruh lan ora krungu. Ing 70-80s abad kaping 20, rusa kutub liar ing interfluve antarane Dvina Lor lan Pinega roaming kidul ing sisih kidul desa Rochegda ing distrik Vinogradovsky ing wilayah Arkhangelsk. Lan ing 90s luwe, minangka perusahaan industri kayu ambruk, kabeh kidang padha cepet kalah.
    Dheweke wis nulis babagan papan kanggo kapal, nanging ing ngendi sampeyan entuk kanvas? Apa asil saka flax banjur? Utawa padha nggawe layar saka katun? Pitakonan sawise pitakon lan pitakon ...
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 16:30
      +1
      Intine, "lima sen" sampeyan bener!
      Aku bakal nglawan sampeyan mung ing banyu! Ing wektu sing diteliti, lingkungan durung mati. Telung puluh taun kepungkur aku krungu saka simbah cara kanggo nyoba banyu ngombe. Mudhun ing banyu. Yen idu cepet diserep, sampeyan bisa njupuk kanggo nggodhok banyu.
      Sampeyan bisa nyimpen banyu ing mangkuk sing digawe saka kulit birch. Aku weruh antarane kalgushki Tatars lokal kanggo banyu saka babakan Birch pindho lan lapisan saka HAY.
      Sampeyan uga bisa narik banyu saka kali, biyen ana luwih akeh!
      Miturut cara, ing mowing, kanggo banyu apik kanggo teh, padha lunga kilometer menyang Kali Sekilda, senadyan kasunyatan sing padha ngumpulake banyu kanggo kulesh 10 meter saka mowing. Lan mowing dhewe dumunung ing pinggir Kali Demid. Secara harfiah telung kilometer hulu saka intake banyu!
      Panjenengan setya!
      1. mordvin 3
        mordvin 3 29 Juli 2019 19:16
        +4
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Sampeyan bisa nyimpen banyu ing mangkuk sing digawe saka kulit birch. Aku weruh antarane kalgushki Tatars lokal kanggo banyu saka babakan Birch pindho lan lapisan saka HAY.

        Piye wae dheweke lali babagan prau kaya kulit birch tues. Lan bab iki, ing intine, minangka termos alam. Simbah duwe siji. Tuangake kvass sing adhem, goleki iwak, lan tetep adhem sedina muput. Piye wae tangan ora tekan kanggo nggawe kuwi. Ya, lan kesed, jujur. Nanging, sampeyan bisa nyiyapake banyu sing nggodhok ing kulit birch. Sampeyan anget krikil ing geni, uncalan menyang mangkuk, iku kabeh.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 29 Juli 2019 19:39
          +2
          apik ombenan hi
          Respect lan Respect!!!
          Wacanen kanthi temen-temen wejanganmu!
          1. mordvin 3
            mordvin 3 29 Juli 2019 20:59
            +1
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Wacanen kanthi temen-temen wejanganmu!

            Aku duwe akeh kulit birch ing omah, nanging aku mung nggawe gagang piso. Apik banget dipikolehi, elastis lan anget. Lan padha ora rot. Ora muspra yen huruf kulit kayu birch wis ana ing lemah kanthi aman lan sehat nganti meh sewu taun.
            Saora-orané njupuk layang No. 842: “Ing mriki tak kirimi madu 16 kranjang lan lenga telu. Lan dina Rebo, loro babi lan sosis ....
            Sajrone kunjungan Academician Yanin menyang Swedia ing taun 90-an, salah sawijining koran metu kanthi judhul pahit - "Nalika leluhur kita ngukir rune, Novgorodians wis nulis surat."
            “Aku wis ping telu kirim marang kowe. Kadospundi piawon panjenengan dhateng kula, dene panjenengan boten marani kula? Lan aku nganggep sampeyan kaya sedulur! Lan aku weruh sampeyan ora seneng. Yen sampeyan seneng, sampeyan mesthi uwal saka mripate wong lan teka. Mungkin aku gelo sampeyan ing bodho sandi, nanging yen sampeyan miwiti moyoki kula, banjur Gusti Allah ngadili sampeyan.

            Iki, Petrovich ... ombenan Iki minangka layang saka abad 11-12, yaiku, ing pungkasan jaman Viking.
            http://www.aif.ru/society/history/27009
  16. Force Multiplier
    Force Multiplier 28 Juli 2019 13:36
    +4
    Maneh, pitakonan babagan terminologi sing nyebabake kebingungan.
    Istilah "Viking" ing pangertèn modern minangka remake saka jaman romantisme, sing ngganti istilah sumber utama - wong Normandia. Normans minangka istilah sing luwih jembar, lan tegese ora mung wong Skandinavia.
    Rus' dudu wong Skandinavia, luwih tepate, dheweke nate ninggalake Skandinavia, kaya kabeh wong Jerman, nanging ing wektu sajarah ora ana maneh. Rus' iku wong Jerman Wétan. Goths. Sawisé wong Goth teka ing pesisir kidul Baltik, Rus dadi wong pisanan sing gumantung politik marang wong-wong mau. Nanging iki dudu "konfrontasi peradaban". Analogi sing paling cedhak yaiku perselisihan para pangeran Rusia ing jaman fragmentasi utawa saingan kawicaksanan Yunani liyane kanggo primacy antarane Hellenes. Lan Gotha lan Rus' teka ing sisih wétan minangka loro suku saka wong siji. Lan sakbanjure, raja-raja sing jenenge Ariaric lan Eraric dadi raja kabeh Goth. Eraric kanthi tegas dijenengi minangka pimpinan Roogs. Jeneng Ariaric lan Eraric minangka jeneng Rurik sing distorsi, ditulis nganggo kuping ing basa Latin. Alamiah, iki ora bab Rurik padha saka PVL, nanging kita waca sing iki jeneng dinasti saka pangeran Russian.
    Sawise tiba saka negara Gothic ing jotosan saka Hun, lan banjur kekaisaran Atilla, iku Dinasti Rusia sing sukses ing lapangan iki sak "reconquista" saka wilayah mangsa Rus.
    Rus 'lan "Slavs". Istilah "Slavs" dening penulis Bizantium ora ateges etnis, tegese suku gumantung, anak kali. Konstantin Porphyrogenitus menehi wangsulan ing ngisor iki, kenapa Rus mbutuhake "Slavs":
    "Monoxyls teka saka njaba Rusia menyang Konstantinopel sawetara saka Nemogard .. lan liyane saka benteng Miliniski, saka Teliuza, Chernigoga lan saka Vusegrad. Dadi, kabeh padha mudhun ing Kali Dnieper lan converge ing beteng Kioava, disebut Samvatas. Slavs, paktiots sing, yaiku: Kriviteins, Lendzanins lan Slavinians liyane - ngethok monoxyls ing gunung-gunung nalika mangsa lan, wis dilengkapi, karo wiwitan spring, nalika es wis ilang, padha ngenalaken menyang reservoir tetanggan. Wiwit [reservoir] iki mili menyang Kali Dnieper, uga mlebu ing kali iki saka [panggonan] lan menyang Kiev. Wong-wong mau ditarik metu kanggo [peralatan] lan didol menyang embun, embun, sawise tuku bledug iki dhewe lan dibongkar monoksil lawas, pindhah menyang dayung, oarlocks lan dekorasi liyane ... nglengkapi ...
    Ing mangsa lan cara kasar urip embun padha kaya ing ngisor iki. Nalika sasi Nopember teka, archons langsung ninggalake kabeh embun saka Kiava lan pindhah menyang polyudia, sing disebut "circling", yaiku, ing Slavinia, Vervians, Druguvites, Krivichi, ing sisih lor lan liya-liyane. Slavs sing paktiots saka Ross. Dipakani ana ing saindhenging mangsa, padha maneh, wiwit ing April, nalika es ing Kali Dnieper nyawiji, bali menyang Kiav.
    1. Anton Yu
      Anton Yu 28 Juli 2019 14:51
      +1
      uga menowo teori Gotik asal saka Rus '. Iku mung teori, nanging durung ana sing bisa mbantah. hi
  17. Operator
    Operator 28 Juli 2019 14:33
    -2
    Ing endi penulis nemokake ing wilayah Ladoga utawa Dnieper paling ora siji panguburan ing abad kaping 9 kanthi sisa-sisa balung saka operator subclades Skandinavia I1, R1a lan R1b?

    Kanggo artefak asal non-lokal sing ditemokake ing panguburan kasebut, bisa disepakati babagan pendhudhukan NATO ing Federasi Rusia ing taun 1990-2000 kanthi basis makutha sing diimpor, prosthesis lan implan ing panguburan Rusia taun 1990- 2000 ngguyu

    Kajaba iku, ing abad kaping 9-10, Rus' ing babad Skandinavia pisanan diarani Garda (negara benteng), banjur Gardarika (negara kutha), amarga Skandinavia dhewe ing wektu iku negara sing terus-terusan. saka desa, lan wong Skandinavia ora duwe katrampilan kanggo mbangun benteng lan pembangunan kutha.

    Dadi dhasar artikel Russophobic sabanjure, kaya biasane, disedot saka driji.
  18. penembake gunung
    penembake gunung 28 Juli 2019 14:41
    +3
    Kanggo kula, iku salah ngitung. Ing pendakian gunung, kita njupuk panganan kanthi tingkat kilogram saben dina saben wong. Menapa malih, ing kandhang ora ing breadcrumbs, nanging roti, singed saka jamur lan nutup ing poliethelin ... Ing dina, njupuk menyang akun fishing bisa ing nyebrang, ana luwih game, lan banjur padha cukup bisa kanggo garing. daging ... Aku ora ngerti ... Hiking gunung karo peralatan climbing, nalika tas ransel saben 40 kg lan sampeyan mlaku kabeh dina, iku banget energi-intensive ...
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 17:09
      +2
      Jatah garing militer pisanan produksi domestik kasebut babagan Pangeran Svyatoslav - daging garing ing pelana jaran perang!
    2. weh
      28 Juli 2019 23:59
      -3
      Saka 2,4 kg panganan, 50% roti lan krupuk - pinten ternyata? 1,2 kg?
      Ana sing salah karo aritmetika sampeyan. ngguyu
  19. Operator
    Operator 28 Juli 2019 14:54
    +2
    Kutipan: tlauicol
    Lan kok padha lunga? Kajaba asimilasi?

    Operator saka subclades Skandinavia lan Slavic I1 lan R1a dibagi antarane piyambak 4000 taun kepungkur, nalika Erbins (mangsa Celt) ndamel bagéan saka Illyrians lor lan Aryans kulon (nowwegia mangsa, Swedia, Danes lan Icelanders) menyang Semenanjung Skandinavia. Wiwit wektu iku, akumulasi mutasi ing kromosom Y (mbentuk subklas saka haplogroup) ing pedunung Skandinavia lan pedunung liyane ing Eropah ing sisih wétan Odra (Slav mbesuk) dumadi saka siji liyane.

    Ora ana keturunan Skandinavia kanthi subclades Skandinavia I1 lan R1a ing komposisi wong Rusia, Belarus lan Ukraina sing isih urip durung ditemokake, sanajan ewonan tes DNA ing macem-macem kesempatan (penyiapan paternity, investigasi pidana, riset ilmiah, panjaluk pribadi. ). Saka sudut pandang statistik, sampel acak luwih saka wakil.

    Miturut petungan, yen suku Rus padha Skandinavia, saiki jumlah turunane saka 1000 anggota ing baris lanang bakal kira-kira sawetara yuta. Nanging, ing komposisi wong Rusia, Belarus lan Ukrainia, mung operator subclades I1 lan R1a, sing ana ing Slavia wétan lan kulon, ditemokake.
    1. Elturisto
      Elturisto 29 Juli 2019 16:04
      0
      Sampeyan, kanca, nggawa badai salju ... Skandinavia minangka wong gabungan ing rasa ras, lan tatanan kasebut dumadi, kaya ora luwih saka 1000 taun ... Maca Kun. "Races of Europe" ...
      1. Operator
        Operator 29 Juli 2019 16:39
        +3
        Sampeyan ora ana topik - komentarku babagan etnis, dudu komposisi ras wong Skandinavia.

        Sacara etnis, wong Skandinavia (gumantung saka negara) kalebu 40-45% saka keturunan Illyrians lor (pembawa haplogroup I1), 20-25% saka Arya (haplogroup R1a), 20-25% saka Erbins. / Celts (R1b) lan liyane (Finland N1c, Sami N1a, etc.).

        Illyrians Lor, Arya, lan Erbines/Celts kalebu ras Europoid.

        PS The American Karlon Kuhn nulis bukune "The Races of Europe" ing taun 1939, nalika DNA lan kromosom Y kanthi tandha informasi saka haplogroup sing ditularake liwat garis lanang durung ditemokake.
        1. Elturisto
          Elturisto 29 Juli 2019 17:32
          0
          Beda karo billebird genetik pseudoscientific, Kun gumantung ing gunung-gunung materi balung sing nyata lan pangukuran wakil modern saka balapan kuna Sampeyan kudu maca lan ora nonton video ing pipa ... Miturut wong Norwegia, ing pangertèn ras lan genetis, populasi kutha ing Norwegia beda banget saka deso ...
          1. Operator
            Operator 29 Juli 2019 17:35
            0
            Kutipan saka ElTuristo
            pangukuran saka wakil modern saka lomba kuna

            Lan sampeyan, kancaku, dadi rasis 1939 rambut shaggy ngguyu
  20. Operator
    Operator 28 Juli 2019 14:56
    +1
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    neraka, kita ngerti ngendi Rurik lan Rus kang teka saka

    Matur nuwun kanggo ajining dhiri ngguyu
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 17:11
      0
      Andrei, kita rembugan topik iki rong taun kepungkur! Adhuh, sampeyan ora ngyakinake aku, lan aku ora nemokake bebener liyane! Dadi ya, aku ora ngerti!
      Matur nuwun, Vlad!
      1. Operator
        Operator 28 Juli 2019 18:54
        -4
        Sampeyan ora mbantah aku, nanging Tale of Bygone Years (ing babagan etnis suku Rus), Chronograph abad kaping 15 (ing istilah Gostislav, Umila lan pangeran Slavia Kulon Rurik) lan saga Skandinavia (ing istilah lack of sebutno sembarang Swedish Rurik / Rorig - pangadeg Novgorod lan negara Rusia).

        Ing wektu sing padha, sampeyan nyoba nggambarake panyengkuyung sinau klasik sejarah kanthi eksklusif saka sumber sing ditulis (tanpa njupuk data radiokarbon, metallografi lan analisis genetik) ngguyu
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 29 Juli 2019 16:58
          -1
          Andrey, ngendi aku nuduhake yen Rurik minangka Skandinavia? Punika panguasa Oleg, mbok menawa dheweke! Nanging pilihan manawa dheweke dadi wong Swedia diragukan!
          Aku panyengkuyung konsisten saka Gothic Rus!
          1. Operator
            Operator 29 Juli 2019 17:41
            +1
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Aku panyengkuyung konsisten saka Gothic Rus!

            Maneh - ngendi sumber ditulis saka statement sampeyan?
  21. Yurgens
    Yurgens 28 Juli 2019 14:59
    +1
    Liyane chyme "pendidikan universal".
    Oke, evolusi wanita iku pinter, nyepetake sawetara karakter. Yen mung bakal muncul ing endi wae ing papan kerja sing serius, Gusti Allah ngalang-alangi. Lan supaya .. Aku ora sinau apa-apa, supaya aku pas. aman. Nanging wangi ...
  22. Hlavaty
    Hlavaty 28 Juli 2019 15:06
    +2
    Kabeh apik lan menarik nganti ukara pungkasan:
    Banjur wong Skandinavia pindhah, lan petani Slavia tetep,

    Ing ngendi wong Skandinavia lunga?
    Lan sing paling penting, kenapa sampeyan ninggalake? Yen padha duwe simbiosis sukses karo Slavs.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Juli 2019 17:19
      -1
      Aku wis nulis ing ndhuwur, aku mbaleni nganggo alegori!
      Adipati Normandia langganan putu-putune sing dadi penutur basa lan budaya asli saka Skandinavia.

      Aku bisa ngutip Tale of Bygone Years saka memori. Sawise perang antarane Yaroslav the Wise lan Mstislav Tmutarokansky Udatny, "ing kene ana Varangian sing wis mati, ana Severyanin, lan pasukane utuh."
      Dadi pilih salah siji opsi!
  23. Badai srengenge
    Badai srengenge 28 Juli 2019 15:34
    +2
    Kanggo penasaran, wangsulana pitakon apa sampeyan dhewe kerja ing ekspedisi / penggalian arkeologi? (Aku duwe sawetara mangu, utawa anggepan yen sampeyan peneliti meja).
    Ya, sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis babagan "pasangan", nanging aku bisa menehi sawetara interpretasi liyane: 1) Skandinavia dikenal minangka mercenaries (kalebu ing babad Rusia), mercenary prof. perang, kok padha ora manggon jejere pangeran? 2) Wong Skandinavia dikenal minangka pedagang lan lelungan lan minangka misionaris, kenapa ora manggon ing pemukiman sing kapisah? 3) Ing Eropah Kulon, Skandinavia uga dikenal minangka perampok lan invaders, iku cukup bisa ing Eropah Wétan (Nanging, amarga lack of biara Kristen, iku ora dibayangke ing nulis), lan mulane sawetara pamukiman, Askold padha. lan Dir, bisa dijupuk kanggo kita minangka conto (sing Sejatine dadi kanggo teori Panjenengan).
    Slavs budak saka Skandinavia? Kesimpulan sing ora ana dhasare.(Mungkin aku salah paham karo idemu) Budak ora dianggep sedulur, budak ora digawa regu. Kasunyatan saka kembar antarane Skandinavia lan Slavs dikenal, kanyatan saka campuran Slavic-Skandinavia regu uga dikenal ... Arep luwih, iku cukup bisa sing padha diklumpukake pranata kanggo kampanye, malih, iku paling kamungkinan, nanging ayo bali menyang regu campuran? Menapa malih, sampeyan ngerti, ana pamikiran aneh ing aku, apa sampeyan mikir yen sampeyan nglumpukake pranata sing cukup kanggo lelayaran menyang Konstantinopel lan malah kanggo pengepungan?) Nanging kepiye prinsip dhasar perang dhewe?) Ayo kula ngelingake. sampeyan manawa prinsip iki isih bener nalika jaman Napoleon.
    Z.Y. Aku lali, malah arkeolog, ora kabeh mesthi, nanging mung "sawetara" argue sing basis saka diet saka Slavs lan Skandinavia ing wektu sing adoh iku iwak lan ora roti ... kanggo nglangi ing sadawane kali lan ora kanggo iwak. ? nglangi ing sadawane kali liwat alas lan ora mburu mandheg?
    1. Badai srengenge
      Badai srengenge 28 Juli 2019 16:21
      +1
      "Teori lompat" uga wis dilalekake. Vikings lelayaran kidul saka Skandinavia .. ayo ngomong 50 wong, lan wis 1500 lelayaran menyang panggonan ... iku cukup kamungkinan sing pemukiman saka Skandinavia diputer peran "stasiun pos", "papan kumpul kanggo combatants lokal"
    2. weh
      28 Juli 2019 21:55
      -1
      pitung mangsa ngguyu
      Nanging aku luwih seneng nambah gambar gedhe. Arkeologi ora mung ana ing ekskavator, mula butuh juru basa.

      Tentara bayaran Skandinavia minangka fenomena pungkasan, ora luwih awal saka pertengahan abad kaping 200, nanging nyebar ing awal abad kaping XNUMX. Miturut bahan kasebut, jelas yen wong Skandinavia muncul ing tengah abad VIII, yaiku XNUMX taun sadurunge tentara bayaran. Lan apa sing wis dilakoni nganti suwe? Iku kabeh jaman.
      Aku duwe jawaban kanggo pitakonan iki, nanging aku ora weruh kanggo sampeyan.
      sudagar? Apa sing bisa terus dituku saka petani Slavia sing mlarat, kajaba gandum lan produk pertanian liyane? Perdagangan - utamane perdagangan roti (sing meh ora ana jejak). Mulane, aku mikir yen kutha-kutha Slavia muncul ing panggonan sacking point, ing ngendi gandum digawa kanggo didol.

      Mancing lan mburu, utamane nalika nyedhiyakake detasemen 1500 wong, butuh wektu lan akeh. Lan tenggat wektu diwatesi. 129 dina kampanye nglawan Konstantinopel yaiku 4,5 sasi: Mei, Juni, Juli, Agustus lan nganti pertengahan September. Nglangi diwiwiti kanthi banjir musim semi. Sampeyan ora bisa tetep ing dalan maneh, ing pungkasan September banyu kurang kuwat wiwit ing kali lan dadi angel kanggo pass. Lan pitungan dalan kasebut mung mandheg kanggo istirahat, lan ora ana pitakonan babagan mburu lan mancing. Dadi kabeh pasokan amarga pasokan sing bisa diangkut.
      1. Badai srengenge
        Badai srengenge 29 Juli 2019 10:16
        +1
        Babagan fishing lan mburu (iwak garing, daging) - padha njupuk munggah kurang papan saka glepung lan luwih gampang kanggo nyimpen. Sampeyan uga cukup bisa tuku saka warga ing sadawane dalan (minangka timun, tomat, jamur, woh wohan beri saiki didol ing dalan). rekrut kanggo mendaki) Bisa uga pasangan iki muncul ing papan istirahat ing sadawane rute pedagang / perampok, lan warga lokal nggawa panganan lan barang liyane ing kana .. lan Viking ninggalake bagean tartamtu saka pemukim kolonis. .. sing padha melu pengadaan persediaan kanggo kampanye mangsa ngarep, pengadaan \ tuku wulu, lsp). Nanging maneh, "roti" sampeyan mbingungake aku banget, apa sampeyan kelingan kanthi angel apa kudu ngresiki lan ngolah lemah? Lan asil banget diragukan. Senajan, ya, wong Skandinavia iku petani sing kondhang =) Aku malah bakal ngomong petani teknologi tinggi)
        Apa liyane bisa tuku saka Slavs? supaya Wulu, lan banjur njupuk iku luwih for sale, Apa sampeyan mikir luwih gampang kanggo njaluk ing zona tetanèn beboyo .. karo alas kandhel .. wulu utawa roti? Lan cetha yen wulu luwih larang lan bathi luwih gedhe. Miturut cara, bayangake ing wilayah Polotsk sawetara taun kepungkur ana berang-berang, sables, bajing, lan saiki isih ana.
        Lan ya, sampeyan ngerti, ora mung pemukiman Slavik ing pasangan, contone, aku ngomong kanggo Belarus, kita uga duwe offset karo Balts, nanging ing Rusia aku bakal nganggep yen isih ana wong Finno-Ugric. Sampeyan ngerti, kita (arkeolog Belarusia) ngomong babagan pemukiman ing ngendi wong Slavia manggon ing benteng, lan Balts ing mburi tembok ... apa maneh, iki, kaya-kaya, abad kaping 6-7.
        Kutipan saka wehr
        Tentara bayaran Skandinavia minangka fenomena pungkasan, ora luwih awal saka pertengahan abad kaping 200, nanging nyebar ing awal abad kaping XNUMX. Miturut bahan kasebut, jelas yen wong Skandinavia muncul ing tengah abad VIII, yaiku XNUMX taun sadurunge tentara bayaran. Lan apa sing wis dilakoni nganti suwe? Iku kabeh jaman.
        Lha yen kacathet ing sumber tulisan ing jaman iki.. ora ateges katon ing taun iki, ta?) Mercenary minangka proses sosial-ekonomi sing kompleks sing wis jelas dibentuk ing wektu sing suwe. wektu, kok ora bisa miwiti kanggo mbentuk liwat 200-300 taun sadurunge fiksasi ing sumber ditulis? Lan umume, miturut puisi Skandinavia, kegiatan mercenary kasebut minangka jinis kegiatan sing kuna (amarga utamane minangka proses sosial, pacaran, mesthi, meh ora mungkin).
        1. weh
          29 Juli 2019 14:16
          -1
          Aku bakal mangsuli ringkes.
          1. Pasokan kampanye militer kudu dijamin. Ngandelake ekstra ing sadawane dalan utawa piala iku murni sembrono.
          2. Sistem TCTerms penengah kuwi, supaya siji bisa lelungan entheng saka Kaup ing Baltik kanggo Gnezdovo utawa kanggo Kyiv, tenan njupuk wangun ing abad kaping XNUMX, nyedhaki tengah.
          3. Panen wulu dhewe mbutuhake roti sing akeh kanggo nyuplai para nelayan. Iku ora pindhah menyang alas ing kabeh, nanging hard, mburu sasi-suwe, saka kang "padha bali ora whiter saka sables." Rata-rata, 18 poods rye saben musim saben nelayan - luwih akeh tinimbang gandum jaran.
          4. Produktivitas minangka asil, gumantung saka tillage lan curah udan, bisa sawetara saka 15-18 kanggo 50-55 kilogram saben tithe. Aku nggunakake data tartamtu saka ekonomi petani sing plowed karo bajak utawa bajak prasaja tanpa pupuk mineral, lan ora nuding driji ing langit.
          5. Padha nyalahake aku minangka hipotesis, nanging dheweke nggawe hipotesis udara mung kanthi cara iki. Ora ana tentara bayaran sadurunge, amarga ora ana sing nyewa: mung wong Skandinavia sing didominasi. Banjur, ya, banjur, sing dikenal saka sejarah lan saka kuburan - regu campuran katon, ing ngendi ana Slavs lan Skandinavia.
          1. Elturisto
            Elturisto 29 Juli 2019 16:19
            0
            Artikel sing apik ... aja kaget yen kabeh kahal ngangkat senjata marang sampeyan ... Apa sing dikarepake saka Gumilyov defrocked? iki sedulur...
            1. weh
              29 Juli 2019 21:58
              0
              Inggih, inggih.
              Dheweke durung ngerti apa sing dakkarepake. ngguyu
  24. kaliber
    kaliber 28 Juli 2019 15:52
    -1
    Kutipan: Rurikovich
    lan apa sing kedadeyan luwih jero tinimbang tanah pesisir ora ana kapentingan.

    salah! Babar blas palsu!
  25. Popov Konstantin Ivanovich
    Popov Konstantin Ivanovich 28 Juli 2019 15:55
    +2
    Nuwun sewu, nanging kenapa dudel gundul, Norman lan Viking (masarakat beda miturut penulis beda) banjur nglawan wong yen kapale ora mlebu ing kali. Kepiye carane? Kutha-kutha mau dibangun ing pinggir segara lan segara. Ing pinggir kali kita tekan Paris lan kutha-kutha Eropa liyane. Sampeyan kudu akeh petani ing kampanye, kanggo wow, supaya padha Feed Normans, peduli iku, padha teka perang ing tanah "Dieselpank" lan ora ana petani ing kono. nyekel raider (ora ketompo sing) iku rebutan wilayah lan sarana produksi (kalebu petani) lan raiders (Normans) ing drum banter, sing bakal Feed wong. Ing Eropah (Normandy), sawise ninggalake Scandia, wong-wong sing gelut iki (aku meh nulis gelut p-s) entrenched mung ing Normandia lan 100 taun mengko ing Inggris, nalika isih masyarakat, yaiku, kelas penguasa. Ing wilayah sing didunungi dening Slavs, Varangians (Normans), kanggo "ragad" liwati ing sadawane kali lan nyeret menyang "segara anget", yen padha lungguh kanggo manggon nang endi wae, padha mandheg dadi masyarakat, sawetara assimilated, sawetara mati, sawetara tindak menyang Bizantium. Saiki pitakonan iki: Jancok, ing pangertèn saka apa Slavs needed Normans, yen ana cukup scumbags sing, iku luwih gampang kanggo mbayar utawa sabuk kanggo layanan, kang Russian (waca Slavic) Pangeran.
  26. edelweiss968
    edelweiss968 28 Juli 2019 18:09
    -1
    Slavs dudu wong sing kapisah, nanging suku. Varangians, Vikings, Rus' - iki serikat pekerja pedhang lan kapak antar suku. sing padha duwe iman. amarga padha rampung kampanye nglawan kutha Konstantinus dening concluding persetujuan ngendi padha sumpah dening dewa piyambak. Saka sudut pandang ngrencanakake kenaikan, biaya tenaga kerja bisa dibandhingake karo kenaikan kategori 3 buruh banyu - jeram lan drifte ana. Lan kanthi cara, kudu dielingake yen durung ana wajib militer, lan wong-wong sing tentrem luwih seneng ora nyekel pitchfork tinimbang tumindak ala saka panguwasa lan para penjajah, nanging menyang panggonan sing ora bisa digayuh dening tangan panguwasa. mulane, wong sing tentrem ora nyebar rot, amarga wilayah kasebut ora bakal dipakani.
    1. andrew42
      andrew42 29 Juli 2019 14:59
      +1
      Varangians, uga dikenal minangka Varangians - Rus, minangka pedunung ing Pomerania saiki, tutuk kali Pene (Pena), Pulo Ryugen (Ruyan), gg. Wismar (Seaside), Rostock, Schwerin (Zverin), lsp. kidul pasisir. Wilayah iki diarani Vagria "Jerman". Wong Varangian pancen wong "dagang", sing nduweni Segara Varangian (Baltik), sing ora ana hubungane karo wong Skandinavia, kajaba mung ing wilayah teritorial karo Denmark. Viking dudu bangsa, dudu bangsa, lan dudu suku. Iki minangka "pendhudhukan": para pendaki murni, dudu pedagang, dudu tukang bangunan, dudu "pengurus" suku sing dirampok. A saperangan saka istiméwa Rollon Normandia, lan Denlo ing Yorkshire, ngendi Viking (Skandinavia saka macem-macem panggonan) padha bisa kanggo piye wae dumunung mudhun, lan nyatane assimilated. Kabeh. Ora ana maneh "pemukiman" saka Viking. ing pangertèn biasanipun. Ana mung kemah sing dikubengi.
  27. Alex1117
    Alex1117 28 Juli 2019 18:31
    +2
    Roti ora bisa mulihake kekuwatan. Mulane, sanajan ing Jaman Anyar, pasokan krupuk dijupuk ing kapal. Kanggo duwe soko kanggo mangan corned beef.
  28. bzbo
    bzbo 28 Juli 2019 22:40
    0
    iklim. Liyane iku sampah ...
  29. M.Mikhelson
    M.Mikhelson 29 Juli 2019 01:53
    0
    Utawa, minangka salah siji tokoh saka abad pungkasan ngandika,
    Slavs kudu dadi reservoir inexhaustible abdi kanggo wakil saka lomba unggul.
  30. Seal
    Seal 29 Juli 2019 09:13
    +1
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Kasunyatan tetep - karavan dagang Yunani teka ing Kiev saben taun. Lan padha nyabrang ing kapal saka kelas kali-segara!
    Apa sampeyan nemokake Register saka rawuh lan departure saka kapal kepala pelabuhan Drevnekievsky? Utawa Mungkin sampeyan nemokake dokumen adat Kiev kuna? Apa sampeyan nggawe kesimpulan yen "karavan perdagangan Yunani teka ing Kyiv saben taun ing kapal kelas kali-segara" apa iki "fakta" ??
  31. Boozer
    Boozer 29 Juli 2019 09:39
    +2
    Skandinavia paling kamungkinan ora pindhah metu, nanging mung ilang menyang lingkungan Slavic. Sawise kabeh, Viking lagi perang, yaiku, kudu kekurangan lanang lan wanita luwih akeh (padha mateni ing perang ...). Lan Slavs melu nyediakake, yaiku, dheweke duwe cukup wong, lan wong sing sugih lan bisa menehi panganan luwih saka siji bojo (kalebu sawetara randha Skandinavia ..)
  32. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    -1
    Kutipan saka haron
    Kutipan: don-1500
    i.e. 6 kulawarga petani nyambut gawe kanggo siji prajurit supaya dheweke mung mangan?

    Yen rasio iki salah, banjur apa sing bisa bener? Iku bisa ing asas kanggo ngetung rasio iki? Apa aku bisa ngerti pendapat sampeyan?

    Contone, aku bisa ngomong manawa kanggo feed siji pegawe negara ing negara EEC, saka 10 kanggo 30 wong prodhuksi "produk" dibutuhake. Tokoh iki kira-kira pas karo sing dituduhake dening penulis.

    ***
    Ing wiwitan abad kaping 20 ing Rusia, 7 (86%) wong ing desa menehi panganan 1 (14%) ing kutha kasebut.
    Ing jaman kuna, luwih akeh sing dibutuhake kanggo pakan 1 wong. Mungkin 6 kulawarga petani.
    Sawise kabeh, populasi kutha ing wektu iku ora ngluwihi 1%, lan mulane, 99% saka petani khusus panganan 1% saka kutha ...
    P. N. Milyukov, ing bukune Essays on the History of Russian Culture, menehi tokoh sing menarik banget babagan populasi kutha. Rusia udakara 1630 ewu lan udakara 292% saka total populasi, yaiku 2,4 warga desa menehi panganan 41,6 kutha ...
  33. Seal
    Seal 29 Juli 2019 09:55
    +1
    Kutipan saka lucul
    Tanah Skandinavia sugih ing celengan bijih wesi.
    Ora cukup duwe bijih. Sampeyan kudu bisa nyawiji. Ing Skandinavia, tungku ing ngendi bijih wesi dilebur diarani "osmund" (saka "osmund" - nangis). Wis saka jeneng wis cetha yen wesi flash dilebur ing wong-wong mau.
    Wesi bata minangka campuran wesi murni karo karbida wesi FesC (sementit) kanthi titik lebur 1150 C, sing ora ana gunane kanggo nggawe tempa.
    Nanging ing Eropah Kidul-Kulon padha njupuk dalan liyane. Ing Eropah Kidul-kulon ing abad X-XI. teknologi smelting wesi ing forges, disebut "Catalan", dikembangaké.
    Bugles Catalan muncul pisanan ing Spanyol lan banjur ing Pyrenees Prancis. Contemporaries singled metu telung modifikasi saka Unit iki: Catalan forge dhewe, paling gedhe ing ukuran lan produktivitas, uga Navarre lan Biscay forges, kang rada cilik. Dawane tungku antara 0,6 nganti 1,2 m, jembaré 0,6 nganti 1,0 m, lan ambane 0,5-0,8 m.
    Iku baja Toledo sing dianggep paling apik ing Eropah.
    Mulane, "Viking kuna", miturut versi tradisional sajarah, padha bersenjata karo "kapak perang". Aku pracaya amarga pedhang, kang uga mbokmenawa nyoba kanggo gawé, ternyata, kanggo sijine iku mildly, uncompetitive.
    1. Elturisto
      Elturisto 29 Juli 2019 16:15
      -1
      Saka ngendi asale kayu bakar? Swedia kebak wesi mordant kanthi impurities saka fosfor. Iki menehi lan menehi baja Swedia kekerasan dhuwur lan tahan karat. Kritsa minangka produk setengah rampung lan digunakake ing metalurgi ing endi wae tanpa ana hubungane karo jinis tungku peleburan...
  34. Seal
    Seal 29 Juli 2019 09:57
    +1
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Aku bakal nambah saka aku! Bijih besi terjangkau! Ora nggumunake yen Viking diarani wong wesi ing Eropa!
    Kanggo sawetara alasan, Viking kacathet ing Sejarah ora nganggo pedhang, nanging nganggo kapak perang.
  35. Seal
    Seal 29 Juli 2019 10:19
    +2
    Kutipan: Anton Yu
    Arkeolog Soviet wis netepake yen ing wektu iki ana munggah maksimum ing tingkat Segara Kaspia, kang banjir kutha-kutha pesisir lan delta Volga, bebarengan karo kutha Itil lan liyane.
    Nanging ing wektu sing padha, iki tegese wilayah sing wiyar ing wilayah Novgorod, wilayah Tver saiki, lan bagean Belarus wis dadi tlaga utawa rawa. Sing, mesthi, tlaga lan rawa-rawa wis ana, nanging kudu nambah wilayah kanthi urutan gedhene. Suket banyu pesisir kudu banjir, sawah kudu dikurangi. Sing, kanggo kita, wektu ora bakal dadi sing paling disenengi.
  36. Seal
    Seal 29 Juli 2019 10:36
    +3
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    pangrusak Sherhau rafted bebarengan Dnieper
    Ora Sherhau. Iki minangka penghancur jinis Abo, dibangun dening galangan kapal Jerman Shihau. Kanggo "nyebrang kali" baling-baling dicopot saka wong-wong mau, lan kapal-kapal kasebut rampung dibongkar lan dilebokake ing keel sing rata (sawise 1 meter).
    Ing awal April 1886, kabeh telung kapal ing komando sakabèhé Letnan A.M. The Abazes ninggalake Elbing ing nggeret saka steamer dayung. Dheweke lelungan dawa ing Vistula, Bug, Pripyat lan luwih saka Dnieper menyang Segara Ireng. Ing Brest-Litovsk, gendera Andreevsky dikibarake ing kapal perusak. Kali-kali sing cethek akeh banget, nganti kapal-kapal kasebut banjur kandas utawa mlayu menyang pesisir sing rawa-rawa. Mulane, padha kudu ngatasi bagean pinunjul saka path "ing whips, cagak lan dayung." Padha waded liwat cethek karo bantuan saka jacks lan macem-macem levers saka penemuan dhewe. Amarga jumlah tim cilik (mung pitung wong saben kapal), para pelaut asring kudu kerja terus-terusan saka 3 nganti 22 jam, lan maju mung 5-6 kilometer. Kanggo ngliwati kreteg utamané kurang, iku perlu kanggo njupuk ing Papan nganti sawetara atus prajurit utawa pedunung lokal, mangkono ngurangi dhuwur saka lumahing. Rancangan desain sing ora pati penting ndadekake bisa, supaya bisa ngomong, "nglelebke sethithik" para perusak. Wiwit ambane ing fairway mbokmenawa paling sethithik 1,5 utawa malah 2,0 meter. Mulane, cukup gampang kanggo nambah draf dadi 1,15 - 1,2 m kanthi bobote wong, sing ngidini para perusak ngliwati jembatan sing kurang.
    Para pangrusak maneh banjur nggeret ing Dnieper. Ing Yekaterinoslav, para pelaut wiwit nyiapake dalan liwat jeram, kanggo iki, superstruktur kayu kanthi dek digawe ing busur lan ujung buritan lan oars-rudders sing diadaptasi. Bar longitudinal kanthi oarlocks "kanggo 10 dayung saben sisih" lan kursi kanggo pendayung dipasang ing sisih pinggir. Jeram kasebut didayung, kanthi cepet lan sukses, kanthi tim pilot lokal. Duwe lelungan kanthi total 3 km ing tanggal 200 Mei 5, kapal-kapal kasebut teka ing Nikolaev kanthi nggeret kapal uap.
    Sumber: https://cmboat.ru/monitor/monitor40/
  37. Seal
    Seal 29 Juli 2019 10:47
    +1
    Pitakonan langgeng. Where ana path "Saka Varangians menyang Yunani". Ing taun 1945, kapal kali kita saka armada kali Dnieper-Bug sing diuripake maneh tekan Berlin.

    Malah ing jaman tsarist, Dnieper disambungake karo Vistula kanthi sistem kanal. Nanging sistem kanal, dipercaya, ora dibangun saka awal. Lan ing panggonan "portages kuna".
    Dadi kenapa Iblis nindakake Viking, contone, saka Swedia Kidul, pisanan kudu menek nganti tekan Teluk Finlandia, banjur ngatasi dalan Neva lan jeram Ivanovo menyang Lake Ladoga, sing mbebayani banget kanggo pandhu arah, banjur (uga, Aku ora bakal njlèntrèhaké kabeh versi klasik saka path), yen kabeh padha, mung karo akeh kurang wektu, lan luwih aman ing safety pandhu arah, iku bisa rampung liwat Vistula?
  38. andrew42
    andrew42 29 Juli 2019 14:36
    0
    Teori Norman ing kabeh kamulyan. Dimodernisasi. Wis ora mung Rurik nguripake saka nyemangati menyang Norman, nanging kabeh kutha-kutha utama saka serikat suku Slavic dadi utang kanggo tetanggan "Norman nests". Padha klelep kanggo ngrampungake obscuration, tanpa miwiti sajarah Slavs. Lan rembugan rincian! Nggolek gandum saka bebener! Ing ngendi dheweke ora nginep ing wayah wengi. Desa Viking yaiku Vik! A camp saka singles single sing ora njupuk ROOT antarane Skandinavia mapan sederek, stereotype saka prilaku outcasts, geng ushkuins. . Viking iku pedagang!?? - Aku mati ngguyu. .
  39. Alexander_68
    Alexander_68 29 Juli 2019 15:01
    +1
    Sampeyan bisa fantasize babagan topik iki iklan infinitum.
    Stok panganan sadurunge lelungan tansah diwatesi dening kapasitas transportasi lan umur simpan; wiwitane ora perlu nggawa roti karo sampeyan sajrone setengah taun. Dalan kanggo kampanye militer dipilih kanthi nimbang kemungkinan rampokan. Wis mesthi kaya ngono.
    ... bakal ana regu ing cedhak - kabeh liyane uga bakal ana.
  40. pyc.arpeccop angin puyuh 150
    pyc.arpeccop angin puyuh 150 29 Juli 2019 15:14
    +4
    Miturut geneologi DNA, ora ana jejak haplogroup R1a-Z28, penanda genetis saka Skandinavia ing periode sajarah sing dianggep, ing wilayah panggonan Slavia Wétan kuna.
    Sampeyan bisa uga ora nerusake, nanging siji liyane khayalan saka lapangan pangan, numpuk ing ndhuwur sadurunge, mung ndadekake kabeh hubungan sabab saka kabeh crita ridiculous. Prinsip pilihan artikel ing situs iki ora jelas. Kene, ketoke, sampeyan bisa ngirim apa wae sing ora ngemot profanity.
    Dadi, yen penulis wis nggolèki sethitik ing Internet kanggo klompok barang dimaksudaké kanggo perdagangan dening Slavs Wétan, kang ora bakal nemokake sembarang sebutno gandum ing kono. Madu, lilin, wulu, abdi (abdi) - iku kabeh.
    Gandum ing camping Viking miturut omongane uwong ora bisa thukul ing volume komersial amarga kasunyatan sing pemukiman iki dumunung ing pinggir kali gedhe utawa ing plot tanah (portages) dimaksudaké kanggo transshipment saka drakkars. Populasi lokal - Vyatichi, sing manggon ing sadawane kali, utamané mangan ing beyo fishing, kumpul, mburu lan peternakan cilik. Yen ing tlatah ing sadawane kali ora ana rawa, alas sing ora bisa ditembus manggoni kabeh. Clearings padha Cut kanggo portages. Nanging, padha ora nganggep uprooting. Kanggo menang maneh saka alas papan kanggo nyebar gandum kanggo volume perdagangan, jaran dibutuhake, tenaga kerja sing diatur saka anggota luwih saka siji peternakan. Panyimpenan gandum mbutuhake ora mung lumbung, nanging wadhah earthenware. Kabeh liyane dirusak dening rodents. Kanggo nyiapake glepung saka gandum, pabrik dibutuhake, lan kanggo manggang roti sabanjure, oven dibutuhake.
    Lan bayangake, para Viking teka ing pemukiman sampeyan, ora biasa mangan produk roti, amarga ora ana kahanan ing fjord sing berbatu kanggo tuwuh sereal. Dadi, wis biasa mangan salmon garing, lenga paus, utawa apa wae sing dikirim dening segara, para Viking berlayar menyang panggonan sing padha, sing manggon ing lingkungan akuatik, mung luwih sedentary, lan wiwit nuntut: "Hei, ibu! muter, puff, cod kutub ...", nyebabake, paling apik, scratching turnips saka asli gumun.
    Kanggo mbenerake kahanan kasebut, wong-wong sing mlarat kudu ngalami kursus pelatihan maneh. Lan kanggo nggawe budaya lan tradhisi, luwih apik karo riko menyang wilayah gandum-prodhuksi utama ing wektu kasebut, steppes Segara Ireng utawa "lapangan liar". Nanging, ora bakal luwih gampang kanggo para petualang nyedhiyakake produk kasebut ing endi wae ing sisih ngisor Dnieper utawa Volga?
    Nanging, pedunung ing panggonan kasebut, Polovtsians karo Pechenegs, ora peduli karo preferensi gastronomi para sedulur sing ngambang, utamane amarga umume peternak ternak duwe diet daging lan susu.
    Kanggo referensi - apa sing dipangan Viking.
    Ana sereal nang endi wae ing mburi dhaftar.
    https://kulturologia.ru/blogs/101016/31736/
    1. Operator
      Operator 30 Juli 2019 00:13
      -2
      Bagean "Sejarah" ing portal VO akeh dikuwasani dening pendhudhuk, Tatar, Polandia, Yahudi lan lokal (kanthi kelainan mental ing wangun sluggish) "sejarawan" ngguyu
    2. Elturisto
      Elturisto 31 Juli 2019 21:07
      +1
      Umumé, wong nomaden akeh digunakake lan isih digunakake ing masakan masakan nggunakake glepung beshbarmak, Boursaki, lan sapiturute. Go ndeleng ing pangilon, apa sampeyan ora apa-apa? Aku njabat ing Mongolia lan ngunjungi yurts nomads nyata .... internet sage ...
  41. Wend
    Wend 29 Juli 2019 17:49
    +1
    Pemukiman Rurik (Skandinavia) - Novgorod (Slav), Timerevo (Skandinavia) - Yaroslavl (Slav), Gnezdovo (Skandinavia) - Smolensk (Slav) lan Shestovitsy (Skandinavia) - Chernigov (Slav).

    Kok ngapusi banget, penulis.
    Tandha utama pemukiman yaiku sisa-sisa bangunan lan tembikar.
    .Ing pemukiman Rurik, ing konteks budaya Slavia, siji kudu nimbang oven roti ruangan ditemokake ing pemukiman, stucco lan tembikar awal, socketed panah pindho eri, Techniques house-bangunan.

    Pasinaon babagan bahan keramik wis nuduhake manawa ing kompleks pemukiman (uga nekropolis) tingkat campuran sing dhuwur saka populasi ing periode wiwitan eksistensi Timerev kanthi jelas dilacak.
    Interaksi wong Finno-Ugric karo wong anyar, populasi campuran etnis, miturut bahan keramik, wiwit cukup awal - ing abad kaping XNUMX. Lapisan ètnis kapindho yaiku populasi pendatang anyar saka Lor-Kulon, Skandinavia, tanah Smolensk-Polotsk Krivichi lan populasi Permian ing wilayah Kama. Populasi ing North-West, temenan, kalebu Novgorod Slovenes, Krivichi, sing pindhah menyang North-West saka wilayah Dnieper, Western Finns, uga Skandinavia.

    Ing Shestovitsy. Pasinaon wis nuduhake yen sadurunge pemukiman ing tanjung iki ana pemukiman Slavik cilik, numpes ing pungkasan abad kaping 4,90. Sing paling tuwa saka omah kasebut yaiku semi-dugout utawa (kurang kamungkinan) ruang paling ngisor omah saka omah rong tingkat, ukurane 4,50 x 4,55 m ing sisih ndhuwur jugangan lan 4,0 x 1,20 m ing sisih ngisor. Tembok sing terakhir cedhak vertikal, kanthi slope rada menyang tengah, ambane 1,45 - XNUMX m saka tingkat daratan.
    Kanthi Gnezdov, kahanan kasebut padha.
    Ya, lan ing gundukan kuburan, ora mung Skandinavia, nanging biasane Slavic burials. Lan kanggo negesake manawa elit sing kagolong elit pangeran dikubur ing gundukan kuburan wong Skandinavia, perlu kanggo nemokake tandha-tandha saka kekuwatan pangeran kanthi fitur princely karakteristik. Lan ora ana.
  42. Operator
    Operator 29 Juli 2019 18:22
    -1
    Quote: Wend
    Populasi ing North-West, temenan, kalebu Novgorod Slovenes, Krivichi, sing pindhah menyang North-West saka wilayah Dnieper, Western Finns, uga Skandinavia.

    Ora kaya ngono: ing abad kaping 9, ing populasi kutha ing sisih lor-kulon Rus mangsa ngarep, akèh-akèhé yaiku Slavia Timur pribumi lan migran - Slavia Kulon. Anane artefak budaya material sing ana hubungane karo barang-barang saka Eropa Kulon (Frankish, dudu Skandinavia) diterangake kanthi hubungan perdagangan Lor-Kulon, sing nduweni akses menyang Segara Baltik.

    Bangsa Finno-Ugric (sejatine Finns, Korels, Vepsians), uga mestizos (Ests, Semigallians, Curonians, Yotvingians, etc.) manggon ora ing kutha, nanging ing desa.
  43. Operator
    Operator 29 Juli 2019 23:36
    0
    Kutipan saka wehr
    Aku duwe pesen babagan sing diarani. Babad Joachim babagan Umil lan Rurik duwe artikel sing kapisah
    http://vallajournal.com/journal/index.php/valla/article/view/193/199

    Ing istilah Gostomysl, Umila lan Rurik, aku dipandu langsung ing Chronograph Rusian, lan ora dening Tatishchev nyritakake babagan Jokim Chronicle.
  44. Operator
    Operator 30 Juli 2019 00:08
    -2
    Kutipan saka: andrew42
    Teori Norman ing kabeh kamulyan

    Kamentrian Kesehatan ngelingake: Normanisme kanggo Rusia kebak skizofrenia keprungu
  45. Seal
    Seal 30 Juli 2019 08:24
    0
    Kutipan saka ElTuristo
    Saka endi kayu panggang?
    Saka situs metalurgi. Telusuri "Osmund kilns". Lan, sepisan maneh, aku bakal narik kawigaten marang kasunyatan manawa ing versi sejarah tradisional, "Viking" tansah katon nganggo kapak perang, tumbak, busur, lan meh ora nganggo pedhang. Malah para pemimpin. Iki nuduhake yen "Viking" wis pedhang saka Pabrik dhewe, banjur ing jumlah cilik lan ketoke banget larang. Kang, ing siji, tabet menawa pandhe wesi Viking bisa palsu prototipe sumur pedhang apik, nanging kanggo produksi massal, kene kabeh luwih elek.
    1. Elturisto
      Elturisto 30 Juli 2019 14:22
      0
      Sinau geografi ekonomi lan kabeh bakal apik.
      1. Seal
        Seal 30 Juli 2019 15:18
        0
        Apa sampeyan pengin ujar manawa geografi ekonomi menehi jawaban kanggo kabeh pitakonan sanajan ora ana retrospektif sejarah? Tegese, miturut panemumu, nyatane, contone, saiki Kuwait utawa Uni Emirat Arab makmur amarga produksi minyak, apa kita kudu yakin manawa kamakmuran kasebut mesthi ana? hi
        Asli, jujur, pendekatan. lol
        1. Elturisto
          Elturisto 31 Juli 2019 20:52
          0
          Sampeyan ora butuh lawan ing diskus, sampeyan isih apik ... terus ...
          1. Seal
            Seal 1 Agustus 2019 14:30
            0
            matur nuwun. Apa sampeyan mikir yen sampeyan nentang? Aku bakal nyebataken sethitik beda lol
  46. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  47. Klim Chugunkin
    Klim Chugunkin 30 Juli 2019 19:05
    +1
    Ora ana simbiosis ing kana. Data arkeologi nunjukake yen wilayah raksasa iki kanthi akeh wong sing migrasi liwat ing paruh kaping 2 milenium ka-XNUMX Masehi. e. yaiku teater konflik bersenjata sing terus-terusan. Kabeh nglawan kabeh - Finougrians, Slavs, Turki, Skandinavia ...

    Yen kita njupuk Slavs, padha ora ateges petani tentrem sing diteror dening wong ing kono, nanging padha asring tumindak minangka aggressors lan perampok. Contone, miturut arkeologi, ing abad 8-9, Slavs ngobong pemukiman Skandinavia ing Staraya Ladoga kaping pirang-pirang. Uga disimpen bukti geni ing Kyiv wiwit abad kaping 7 Masehi. Mbokmenawa pemukiman asli Sarmatian utawa Alans dirusak lan dikuwasani dening Slav sing mentas teka. Salajengipun, Kyiv diganti dening Khazars, Hungaria lan Skandinavia.

    Minangka asil saka kabeh perang iki, negara Rusia Lawas mboko sithik crystallized. Aku mbaleni salah siji faktor - Slavic, Finno-Ugric, Turkic utawa Skandinavia. Cetha yen mayoritas ing forum iki bakal "klelep kanggo" Slavs kanggo alesan prasaja sing kita kabeh nganggo basa saka klompok Slavic. Nanging maneh, sapa sing ngandhani yen leluhurmu padha Slav? Kanggo miwiti, priksa DNA sampeyan - bisa uga sampeyan duwe karakteristik haplogroup N saka finougram utawa haplogroup I Skandinavia, lan sanajan sampeyan duwe karakteristik haplogroup R1a saka Slavs, leluhur sampeyan bisa uga wong Indo-Eropah liyane sing manggon ing tlatah negara kita sadurunge rawuh saka Slavs - Sarmatians utawa Balts.

    Sapisan manèh, kudu dimangertèni yèn wiwit didegaké, Rus wis dadi negara multinasional. Sanalika sampeyan nampa ide iki, Sejarah Negara Kita langsung dadi harmonis, menarik lan nyenengake, tanpa disproporsi. Umumé, sejarah nyata adhedhasar data saka arkeologi, genetika, linguistik lan perbandingan silang sumber-sumber sing ditulis luwih menarik tinimbang crita "heroik" adhedhasar mitos. Sejarah manungsa...
  48. dgonni
    dgonni 31 Juli 2019 08:33
    0
    Penulis ing panangkaran ilusi. Kira-kira kanthi cara modern. Yen sampeyan mundur kira-kira 30-40 taun kepungkur, banjur aku seneng-seneng ing kali kanggo 1-1,5 nyekel 3 rolas crucian carp ing umpan ing bentuk tongkat biasa. Lan dheweke ora keganggu. Saiki, para nelayan nganggep yen tangkapan kaya ngono ing kali sing padha :). Nyatane, roti dudu sumber nutrisi utama ing jaman kasebut! Iwak lan game iku panganan wong. Ing situs kasebut, muga-muga ana asu ajag lawas sing ngelingi yen terwelu ing jalur tengah scoop kasebut bisa digunakake lan ora ana masalah! Nah, saiki? Sampeyan kesel nggawa bedhil.
    1. haron
      haron 31 Juli 2019 17:56
      0
      Kutipan saka dgonni
      Pengarang ana ing panangkaran ilusi. Kira-kira kanthi cara modern.

      Mbok penulis exaggerated, nanging ora kaya sing koyone wong modern.
      Sampeyan ora bakal pracaya, nanging bebener banal sing wis buzzed kabeh kuping wiwit cilik saiki lagi dileksanakake ing wangun iklan, lan kang akeh subconsciously nimbulaké rasa ora percaya, isih ana, lan bakal.
      Aku ngomong babagan diet sing ora seimbang lan penyakit sing gegandhengan kayata kekurangan vitamin, unsur trace lan asam amino penting. Iki minangka scurvy, pelagra, Wernicke, sindrom Korsakov ..... malah penyakit sing langsung ana hubungane karo zat tartamtu angel didaftar amarga jumlah gedhe. Aku wis meneng babagan masalah sekunder, kayata anemia, sing paling kerep dadi kompleks masalah ing ngendi kekurangan utawa keluwihan zat mung minangka salah sawijining panyebab.
      Ing abad kaping 15, Lish luwih utawa kurang wiwit mangertos sabab saka masalah, lan njupuk sawetara atus taun liyane kanggo berkembang counteractions kanggo wong-wong mau. Lan sanajan masalah kasebut ora ditutup.
      Wong sing sehat bakal slamet sajrone transisi mangsa nalika angonan ing jalur tengah, nanging kasunyatane mung bakal "urip". Ngelingi iki dudu wisata nganggo tas ransel, nganggo klambi modern sing entheng lan anget, nanging kampanye dagang utawa penaklukan kanthi barang lan barang cilik puluhan utawa atusan kilo, banjur oyoy. Ana perlu kanggo nglampahi akèh kalori lan akèh "vitamin".
      Lan yen ana lara utawa tatu? Apa apa karo wong-wong mau.

      Basis transshipment lan musim dingin dibutuhake. Inggih, kasunyatan manawa alasan kabutuhan kasebut ora diwatesi karo produk ora negate titik utama artikel kasebut.

      (Ya, mbokmenawa perlu kanggo njupuk menyang akun pembekuan kali lan ngarsane prau, kang ora nglangi akeh ing es.).

      Maneh "dikutuk" mangsa Rusia, dalan lan ....))
    2. Elturisto
      Elturisto 31 Juli 2019 21:00
      0
      Sampeyan pancene ora sehat ... kanggo ngetutake terwelu nganggo bedhil, sampeyan kudu kebak lan duwe asu sing kudu dipangan saben dina ... lan iki kabeh sereal lan balung pitik lan daging babi, lan iki uga sereal ... crucians pancen blumbang lan iwak tlaga, ing kali-kali perch lan pike ketukan ing kaping ... sampeyan uga kudu bisa break ...
  49. Storekeeper
    Storekeeper 2 Agustus 2019 08:20
    -1
    Thanks kanggo penulis! A big matur nuwun kanggo kabeh sing ninggalake komentar! Apik banget lan tampilan anyar ing sajarah. Telung dina aku maca ing wayah sore lan sinau akeh perkara anyar kanggo awake dhewe. hi
  50. nangis
    nangis 3 Agustus 2019 02:40
    0
    Dear Dmitry Verkhoturov! Ing wiwitan abad kaping XNUMX-XNUMX, mung Skandinavia, contone, ing Gnezdovo, sing kasebut ing Kisah Para Rasul Denmark, dipimpin dening Ragnar Lodbrok, lan Ragnar teka saka Asia menyang Inggris. Ing Lingkaran Bumi, wong Skandinavia migrasi saka Asia menyang Swedia Dingin ing wiwitan abad kaping XNUMX. Karakteristik, migrasi rampung karo Odin tenggelam ing tong anggur, sing meh padha karo wong Skandinavia biasa, amarga para dewa ora klelep saka mabuk.
    1. weh
      3 Agustus 2019 12:58
      -1
      Sagas bisa ngomong apa wae, nanging ana obyektif, kayata temuan arkeologi. Miturut wong-wong mau, gerakan kasebut saka Asia menyang Skandinavia ora digambar kanthi cara apa wae. Bahan Skandinavia nyebar saka lor nganti kidul.
      1. nangis
        nangis 3 Agustus 2019 18:58
        0
        Kaping pisanan, apa sampeyan mikir manawa tumpukan abad kaping 9 ing Ukraina lan pulo Rügen kanthi dhuwit recehan Arab ing abad kaping 8 lan kanthi salib 839 menehi kesaksian babagan gerakan saka lor menyang kidul? Kapindho, pedhang Ulfbert Viking lan panah-panah sing nggolek waja sing digawe saka baja damask teka saka kidul, yaiku saka Tien Shan Kulon. Katelu, sistem tetanèn telung lapangan, sing sadurunge ana ing Asia Tengah, pisanan muncul ing Eropah Kulon nalika tekane Viking. Dheweke nggawa saka China ora mung celadon lan bawang, sing dadi panacea kanggo kabeh penyakit, nanging uga gula, sing ora dingerteni Eropa. Gula, ing basa Cina lan Tajik, diarani kan, ing basa Kyrgyz, kant. Wiwit kuwi, organ kelamin wadon ing basa Inggris diarani kant, amarga wanita Inggris sing mlarat ora duwe apa-apa maneh kanggo barter. Ing basa Jerman, gula ora ana ing sangisore bangkekan, nanging ing sirah pemikir Kant, mula dinamika umum ing abad kaping 9 mili saka wétan menyang kulon.
        1. weh
          3 Agustus 2019 20:15
          0
          Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan kudu luwih ngerti babagan literatur babagan arkeologi.
          Ana barang kayata bros (pengikat jubah) sing duwe analogi Skandinavia (analog kanthi rinci, nganti kesimpulan yen rong barang sing dibandhingake bisa digawe dening siji master). Sapa wae bisa duwe dhuwit recehan, lan pengikat jubah Skandinavia - mung wong Skandinavia.
          Ya, apa sing dakkandhakake? "Tipologi Arkeologi" L.S. Klein - kanggo mbantu sampeyan.
          1. nangis
            nangis 5 Agustus 2019 06:29
            0
            Sampeyan ora bisa ngerti dhasar, yaiku. Kanggo produksi produk apa wae, perlu kanggo ngekstrak bijih lan smelt logam saka iku, lan ora ana tambang kuwi ing Skandinavia. Skandinavia dhewe ing 2-3 abad ing jaman kita ngemis ing tingkat sistem komunal primitif. Mulane, kabeh pratandha peradaban ing Skandinavia asale saka Asia Tengah (Fedorova N.V. Latitudinal lor ing abad IX-XV. // Ural Historical Bulletin. - 2015. - No. 2 (47) - P. 73-82. ), lan dheweke - wong Skandinavia minangka penakluk tanah kasebut, nganti Amerika. Kasunyatan bilih wong Skandinavia minangka pendatang anyar saka Asia kasebut ing wiwitan dening Snorra Sturlusonar.Ynglingasaga www.heimskringla.no/wiki/Ynglinga_saga
            1. weh
              5 Agustus 2019 16:00
              0
              Wong bodho ora bisa ngerti apa sing diarani bodho. ngguyu
              1. nangis
                nangis 6 Agustus 2019 08:27
                0
                dadi sampeyan dhewe sing mutusake sapa, jebule sampeyan penulis - pengamat militer sing duwe ilmu ing ngisor alas, aja ngremehake "Military Review"
                1. weh
                  6 Agustus 2019 12:33
                  0
                  Edan ing umum ngguyu
                  1. nangis
                    nangis 6 Agustus 2019 15:07
                    0
                    Apa sampeyan duwe apa-apa liyane? Apa sampeyan ahli Pusat Studi Afghanistan Modern Dmitry Verkhoturov?