Review militèr

Sistem rudal anti-pesawat produksi Soviet lan Rusia minangka ancaman utama kanggo penerbangan tempur Amerika

238
Ing kirim anyar "Fitur latihan tempur pilot Angkatan Udara lan Angkatan Laut AS. Karo sapa pilot Amerika wis siyap perang? salah siji saka maca, ing semangat humorist Mikhail Zadornov, lamented stupidity saka Amerika nggunakake pejuang karo lintang abang ing skuadron Aggressor, dicet ing werna uncharacteristic kanggo US Air Force lan Angkatan Laut. Pitakonan uga ditakoni kapan pungkasan ing pertempuran udara cedhak penerbangan bedhil ditembak mudhun dening pesawat mungsuh lan iki nyatakake: "Pilots murub pluru ing saben liyane saka kadohan saka puluhan, yen ora atusan kilometer," lan mulane visualisasi pesawat sing nuduhake mungsuh udhara ing latihan ora perlu. Nanging, sawetara sing maca bisa nyebutake kasus pungkasan saka sukses nggunakake rudal anti-pesawat marang pesawat tempur Amerika. Nanging, "wong Amerika sing bodho" nganggep sistem anti-pesawat berbasis darat ora kurang ancaman tinimbang para pejuang mungsuh.


Sistem rudal anti-pesawat produksi Soviet lan Rusia minangka ancaman utama kanggo penerbangan tempur Amerika

Rudal anti-pesawat V-750V saka sistem pertahanan udara SA-75M ing peluncur SM-90 ing Museum Penerbangan ing Hanoi


Sinau babagan sistem pertahanan udara Soviet ing taun 1970-1980


Sing ngerti, korban pisanan saka sistem rudal anti-pesawat Soviet SA-75 Dvina yaiku pesawat pengintaian dhuwur-dhuwur digawe Amerika RB-57 lan U-2, mabur liwat wilayah China, USSR lan Kuba. Senadyan sistem pertahanan udara iki wiwitane dimaksudaké kanggo nglawan pengintaian dhuwur-dhuwur lan pengebom strategis, sistem iki bisa ditindakake kanthi apik sajrone pertempuran ing Asia Tenggara lan Timur Tengah. Amerika ngremehake misil B-750V sing mabur "kutub telegraf", nanging ing wektu sing padha kepeksa mbuwang gaweyan lan dhuwit kanggo nglawan sistem pertahanan udara: ngembangake taktik evasion, ngalokasikan kelompok serangan penindasan lan nglengkapi pesawat kanthi aktif. stasiun jamming.

Mesthi, sistem anti-pesawat kulawarga S-75 ora tanpa sawetara drawbacks pinunjul. Padha ninggalake akeh sing dikarepake ing mobilitas lan wektu penyebaran-ambruk, sing mesthi kena pengaruh kerentanan. Akeh masalah digawe amarga perlu kanggo ngisi bahan bakar roket nganggo bahan bakar cair lan oksidator. Komplek iki nduweni tujuan saluran siji lan asring kasil ditindhes kanthi gangguan sing diatur. Nanging, sistem pertahanan udara S-75 saka macem-macem modifikasi, sing diekspor nganti pungkasan taun 1980-an, sajrone konflik lokal, bisa nduwe pengaruh sing signifikan ing proses permusuhan, dadi sistem rudal anti-pesawat sing paling agresif lan salah sawijining ancaman utama kanggo penerbangan Amérika.



Sanajan umure wis cukup, sistem pertahanan udara S-75 isih ana ing tugas tempur ing Vietnam, Mesir, Kuba, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Korea Lor, Rumania, lan Suriah. Versi Cina saka HQ-2 ana ing layanan karo RRC lan Iran. Njupuk menyang akun kasunyatan sing sawetara negara iki dianggep dening Amerika Serikat minangka saingan potensial, komando Amérika dipeksa kanggo ngetung karo kasunyatan sing padha wis outdated, nanging isih duwe potensial pertempuran tartamtu, Komplek.

Saka wayahe ketemu pisanan karo sistem pertahanan udhara Soviet, intelijen Amerika ana efforts gedhe kanggo familiarize piyambak karo wong-wong mau ing rinci, kang bakal nggawe iku bisa kanggo berkembang countermeasures. Kanggo pisanan, spesialis Amerika bisa ngerti kanthi rinci babagan unsur S-75 sing ditawan Israel ing Mesir ing awal 1970-an. Sajrone "Perang Attrition", pasukan khusus Israel nindakake operasi sing sukses kanggo nyekel radar P-12 sing digunakake minangka stasiun pengintaian radar saka divisi rudal anti-pesawat. Radar dicopot saka posisi ing sling njaba helikopter CH-53. Duwe entuk akses menyang unsur sistem pertahanan udhara lan radar, ahli Israel lan Amerika bisa ngembangake rekomendasi ing countermeasures lan nampa materi sing penting kanggo nindakake perang elektronik nglawan sistem pertahanan udara Soviet. Nanging sadurunge, model sistem anti-pesawat muncul ing lapangan latihan penerbangan ing Amerika Serikat, ing ngendi pilot Amerika sinau kanggo ngatasi.


Gambar satelit Google Earth: tata letak sistem pertahanan udara C-75 ing sekitar Pangkalan Angkatan Udara Cannon, New Mexico


Cara sing paling efektif dadi: terobosan kanggo posisi sistem pertahanan udara ing papan sing kurang, ing sangisore wates kekalahan sistem pertahanan rudal lan nyilem, banjur dibom ing "corong mati". Sanajan modifikasi paling anyar saka S-75 wis ketinggalan jaman, isih ana sawetara posisi target ing lapangan latihan Amerika, sing dibom kanthi rutin nalika latihan.

Sawise rampung prajanjen perdamaian antarane Mesir lan Israel ing taun 1979, badan intelijen Barat entuk kesempatan kanggo kenal kanthi rinci karo model peralatan lan senjata Soviet paling anyar ing wektu kasebut. Kaya sing sampeyan ngerteni, pimpinan Soviet, wedi yen sistem anti-pesawat modern bakal mlebu ing China, ora nyediakake model sistem pertahanan udara paling anyar menyang Vietnam. Kosok baline, "kanca Arab" kita nglawan "militer Israel" nampa sing paling modern nalika iku gaman. Peralatan sing dikirim menyang Mesir beda karo sing ana ing tugas tempur ing Angkatan Udara USSR ing pertengahan 1970-an mung dening sistem identifikasi negara lan eksekusi sing disederhanakake saka sawetara unsur. Familiarisasi ahli Amerika sanajan model ekspor nyebabake karusakan gedhe ing kemampuan pertahanan Angkatan Udara USSR. Sawise mungkasi kerjasama militer-teknis Soviet-Mesir ing Mesir, saliyane SA-75M, sing dikenal dening Amerika saka Vietnam, isih ana sistem pertahanan udara S-75M jarak menengah kanthi rudal V-755, sing kurang. -altitude S-125 karo rudal V-601P, kompleks seluler militer "Kvadrat", ACS ASURK-1ME, radar: P-12, P-14, P-15, P-35. Cetha yen ora ana omongan babagan nyalin peralatan lan senjata sing digawe Soviet, Amerika utamane kasengsem ing karakteristik jangkauan deteksi lan kakebalan radar radar, mode operasi stasiun panuntun, sensitivitas lan frekuensi operasi radio rudal. sekring, ukuran zona mati sistem pertahanan udara lan kemampuan kanggo menehi hasil karo target online ing dhuwur cilik. Sinau babagan karakteristik sistem pertahanan udara Soviet lan radar ditindakake dening spesialis saka laboratorium Departemen Pertahanan AS ing Redstone Arsenal ing Huntsville (Alabama), kanthi basis rekomendasi sing diterbitake babagan pangembangan metode, teknik lan pancegahan.

Ngelingi kasunyatan manawa perusahaan kanggo ndandani lan njaga peralatan radio lan unsur sistem anti-pesawat dibangun ing Kairo lan Alexandria, dokumentasi teknis rahasia kanthi katrangan rinci babagan skema lan mode operasi sistem pertahanan udara buatan Soviet. ana ing pembuangan layanan intelijen Barat. Nanging, wong Mesir ngedol rahasia militer Soviet kanggo kabeh wong. Dadi wong Tionghoa entuk sistem pertahanan udara S-75M Volga lan misil B-755, amarga sistem pertahanan udara HQ-2J muncul ing RRC. Sawise nyinaoni pesawat tempur MiG-23, perancang Cina, amarga kerumitan tugas sing dhuwur, mutusake kanggo ninggalake konstruksi pejuang kanthi sayap geometri variabel. Lan adhedhasar sawetara kompleks operasional-taktis 9K72 "Elbrus" sing ditransfer dening Mesir lan paket dokumentasi teknis ing Korea Lor, produksi analog dhewe saka OTP R-17 Soviet diluncurake.


Unit pengintaian lan panuntun dhewe 1S91 saka sistem pertahanan udara Kvadrat sing diparkir ing sekitar pangkalan udara Yuma, Arizona


Ing pungkasan taun 1980-an, sawetara conto peralatan lan gaman buatan Soviet sing dicekel ing Chad dadi kasedhiya kanggo intelijen Barat. Antarane piala kontingen Prancis ana sistem pertahanan udara Kvadrat sing operasional, sing luwih modern tinimbang ing Mesir.

Sinau sistem pertahanan udara Soviet ing taun 1990-an


Ing pungkasan taun 1991, ing negara bagian New Mexico, ing situs tes White Sands, sistem pertahanan udara jarak pendek Osa-AK self-propelled dites. Negara saka ngendi dikirim menyang Amerika Serikat isih ora dingerteni. Nanging adhedhasar tanggal tes kasebut, bisa dianggep manawa sistem pertahanan udara seluler jarak cendhak iki direbut dening pasukan AS ing Irak.



Sanalika sawise ngilangi Tembok Berlin lan reunifikasi Jerman, sistem rudal anti-pesawat sing ana ing layanan karo tentara GDR dadi perhatian para ahli Barat. Ing paruh kapindho taun 1992, rong sistem pertahanan udara Osa-AKM Jerman dikirim menyang pangkalan udara Eglin kanthi pesawat angkut militer abot C-5B. Bebarengan karo kompleks seluler, petungan Jerman teka. Miturut informasi sing dirilis, tes lapangan kanthi peluncuran nyata nglawan target udara ing Florida luwih saka rong sasi, lan sawetara target udara sing dikontrol radio ditembak mudhun nalika ditembak.

Sawise likuidasi Pakta Warsawa lan ambruk USSR, AS entuk sistem pertahanan udara sing ora bisa diimpi dening Amerika sadurunge. Kanggo sawetara wektu, ahli Western padha kapitunan, ora ngerti ngendi kanggo miwiti sinau kasugihan sing tiba ing sirahe. Ing wiwitan taun 1990-an, sawetara kelompok kerja digawe ing Amerika Serikat, sing dikelola dening spesialis militer lan sipil. Tes ditindakake ing situs tes Tonopah lan Nellis (Nevada), Eglin (Florida), Pasir Putih (New Mexico). Pusat uji coba utama kanggo sistem pertahanan udara Soviet ing taun 1990-an yaiku situs uji Tonopah sing jembar ing Nevada, sing luwih gedhe tinimbang situs uji coba nuklir Nevada sing luwih misuwur ing cedhake.

Sanajan sadurunge likuidasi ATS, Cekoslowakia lan Bulgaria bisa nampa sistem rudal anti-pesawat S-300PMU (versi ekspor S-300PS), lan para ahli NATO duwe akses menyang dheweke, negara kasebut luwih seneng njaga sistem pertahanan udara modern.


Gambar satelit Google Earth: unsur sistem pertahanan udara S-300P ing situs uji Tonopah, Nevada


Akibaté, wong-wong Amerika tindak menyang trik, ndarbeni bagéan saka sistem pertahanan udara S-300PT/PS lan S-300V ing Rusia, Belarus lan Kazakhstan. Ing Ukraina, radar 35D6 lan 36D6M dituku, sing minangka bagéan saka sistem pertahanan udara resimen S-300PT / PS, uga detektor kabeh ketinggian 96L6E. Ing tataran kapisan, fasilitas radar diuji kanthi teliti, lan banjur digunakake ing latihan penerbangan militer Angkatan Udara, Angkatan Laut lan USMC.


ZSU-23-4 "Shilka" ing papan latihan Eglin, ing Florida


Ing pertengahan 1990-an, saliyane S-300, pusat riset pertahanan Amerika duwe macem-macem peralatan pertahanan udara buatan Soviet: ZSU-23-4 Shilka, MANPADS Strela-3 lan Igla-1, kompleks militer seluler Strela - 1", "Strela-10", "Osa-AKM", "Cube" lan "Circle", uga obyek sistem pertahanan udara S-75M3 lan S-125M1. Saka negara sing ora dijenengi ing Eropah Wétan, sistem pertahanan udara S-200VE dikirim menyang Amerika Serikat. Sadurunge pembubaran ATS, sistem jarak jauh saka jinis iki dikirim menyang Bulgaria, Hongaria, Jerman Timur, Polandia lan Cekoslowakia wiwit pertengahan 1980-an.

Saliyane sistem anti-pesawat, Amerika seneng banget karo kemampuan radar kita kanggo ndeteksi target udara lan stasiun radar sing dipandu bedhil. Ing kahanan lapangan, kanthi partisipasi pesawat tempur Amerika, sistem instrumentasi radar RPK-1 Vaza, P-15, P-18, P-19, P-37, P-40, 35D6, 36D6M radar lan radio PRV-9. altimeter diuji, PRV-16, PRV-17. Ing wektu sing padha, radar P-18, 35D6 lan 36D6M nuduhake asil paling apik kanggo ndeteksi pesawat sing digawe kanthi unsur visibilitas radar sing kurang. Sinau lengkap babagan karakteristik radar lan stasiun panuntun kanggo sistem rudal anti-pesawat ndadekake bisa nambah peralatan jamming lan ngembangake rekomendasi babagan teknik evasion lan nglawan sistem pertahanan udara berbasis darat.

Nggarap panindhes sistem pertahanan udara gaya Soviet


Sawise sinau rinci, karakterisasi lan tes, Amerika pindhah menyang tahap sabanjure. Peralatan Soviet disebarake ing lapangan latihan penerbangan kanggo panggunaan pertempuran, lan kanthi nggunakake, latihan massa pilot Angkatan Udara, Angkatan Laut, ILC lan penerbangan tentara diwiwiti. Pilot Amerika nindakake taktik kanggo ngatasi sistem pertahanan udara gaya Soviet lan sinau babagan nggunakake peralatan jamming elektronik lan senjata penerbangan. Wiwit separo kapindho taun 1990-an, pilot pesawat serang Amerika wis bisa nindakake latihan tempur nggunakake radar buatan Soviet lan stasiun panuntun rudal anti-pesawat. Iki nggawe bisa, ing proses latihan, kanggo ngasilake sinyal frekuensi dhuwur sing khas saka sistem pertahanan udara ing pembuangan negara-negara sing dadi obyek potensial serangan pesawat Amerika.


Gambar satelit Google Earth: tata letak posisi sistem pertahanan udara ing sekitar Pangkalan Angkatan Udara Tonopah, Nevada, gambar kasebut nuduhake jejak detonasi amunisi penerbangan


Sajrone latihan, pesawat kasebut dianggep "ditembak kanthi kondisi" yen ana ing zona tumindak sistem pertahanan udara kanthi jarak 2/3 saka jarak maksimum karusakan kanggo wektu tartamtu lan ing wektu sing padha karo pengawal. ora diganggu.


SAM "Strela-10" lan helikopter tempur AH-64 Apache sajrone latihan gabungan


Ing Angkatan Udara AS, lapangan latihan sing ana ing negara bagian Nevada ing sekitar pangkalan udara Nellis, Fallon lan Tonopah, uga ing Florida ing sekitar pangkalan udara Eglin lan Makdil, dadi pusat pangembangan utama. cara kanggo nglawan sistem pertahanan udara Soviet. Kanggo nambah realisme luwih akeh, sawetara landasan pacu dibangun simulasi lapangan udara mungsuh, kompleks target kanthi macem-macem bangunan, sepur, posisi sistem pertahanan udara, jembatan, kolom kendaraan lapis baja lan unit pertahanan jangka panjang.


Gambar satelit Google Earth: tata letak posisi sistem pertahanan udara ing sekitar pangkalan udara Mekdil, ing tengah posisi ana simulator radar kanthi antena parabola

Ing conto nyata teknologi radar, kru saka "flying jammers" EA-6 Prowler lan EA-18 Growler nggarap tumindak lan cara nggunakake rudal sing dipandu anti-radar. Pimpinan ing latihan iki minangka papan latihan ing sekitar pangkalan udara Nellis lan Fallon, ing ngendi saka 1996 nganti 2012, latihan dianakake kaping 4-6 saben taun kanggo nglawan sistem pertahanan udara lan ngrusak target lemah. Perhatian khusus wis dibayar kanggo countermeasures elektronik. Pilot Amerika sinau kanggo operate ing kahanan komunikasi radio ora stabil, gumantung utamané ing bantuan pandhu arah inersia. Komando Amerika cukup yakin manawa ana tabrakan karo mungsuh sing kuwat, komunikasi radio, saluran satelit TACAN lan sistem navigasi radio impuls bisa ditindhes.

Panggunaan simulator radar lan pyrotechnic ing proses latihan tempur


Saiki, intensitas latihan kasebut wis suda kira-kira kaping 3, lan umume peralatan digawe Soviet dikonsentrasi ing lapangan latihan pangkalan militer Nellis, Eglin, White Sands lan Fort Stewart. Sawetara radar lan stasiun panuntun rudal sok-sok digunakake sajrone latihan, nanging penekanan utama sajrone 15 taun kepungkur yaiku ing simulator radar.


Gambar satelit Google Earth: OTR R-17 self-propelled launcher, Osa-AKM, Kub, ZSU-23-4 Shilka sistem pertahanan udara lan BTR-70 ing papan latihan sing dumunung ing sisih kidul pangkalan militer Fort Stewart. Ing mburi situs kasebut ana simulator mode operasi SNR sistem pertahanan udara Soviet


Sajrone operasi sistem rekayasa radio Soviet, Amerika nemoni kesulitan kanggo njaga supaya bisa digunakake. Kanggo umume peralatan ora ana dokumentasi teknis basa Inggris lan ana kekurangan suku cadang. Unit elektronik sing dibangun ing piranti electrovacuum mbutuhake tuning lan pangaturan sing kerep, sing tegese keterlibatan spesialis sing mumpuni. Akibaté, pimpinan Departemen Pertahanan AS nganggep ora rasional lan larang banget kanggo nggunakake radar Soviet asli kanggo latihan rutin lan kontrak sing ditandatangani kanggo pangembangan simulator radar karo perusahaan swasta sing melu proses latihan tempur.


Simulator AN/MPS-T1


Ing tataran kapisan, AHNTECH Inc., perusahaan sing makarya ing bidang sistem telekomunikasi lan peralatan komunikasi satelit, melu nggawe simulator AN / MPS-T1 sing ngasilake radiasi pandhuan rudal anti-pesawat CHP-75. stasiun saka sistem pertahanan udara S-75.



Van hardware stasiun panuntun dhumateng dipindhah menyang platform ditarik liyane, lan elektronik ngalami mrikso lengkap. Sawise ngalih menyang basis unsur modern, iku bisa kanggo ngurangi konsumsi energi lan Ngartekno nambah linuwih. Tugas iki difasilitasi kanthi kasunyatan manawa peralatan kasebut mung kanggo ngasilake mode operasi SNR-75, ora dibutuhake kanggo nindakake pandhuan nyata rudal.



Simulator bisa dikontrol dening operator siji nggunakake workstation. Saliyane militer AS, peralatan AN/MPS-T1 diwenehake menyang Inggris.


Gambar satelit Google Earth: situs AHNTECH Inc. ing Winston Field ing Texas. Ing jejere bangunan kasebut ditarik dening simulator radar, 30 m ing sisih lor-wétan alas beton, peluncur sistem pertahanan udara S-75.


Pusat pisanan sing simulasi karya radar Soviet lan stasiun panuntun rudal wiwit kerja ing lapangan udara Winston Field ing Texas. Ing taun 2002, Komando Angkatan Udara AS miwiti latihan reguler kru B-52H saka Wing Bomber 2 saka Pangkalan Angkatan Udara Barksdale lan B-1B saka Wing Bomber kaping 7 saka Pangkalan Angkatan Udara Dice. Sawise nginstal pemancar tambahan lan ngembangake dhaptar ancaman sing direproduksi, pesawat taktis Angkatan Udara AS, uga aviation pasukan khusus AC-130 lan MS-130, gabung karo penerbangan latihan ing wilayah kasebut.

Langkah sabanjure yaiku nggawe simulator kanggo stasiun panuntun rudal SNR-125, sing minangka bagean saka sistem pertahanan udara ing dhuwur S-125. Kanggo iki, spesialis DRS Training & Control Systems, kanthi owah-owahan minimal, nggunakake pos antena buatan Soviet asli lan generator anyar ing basis unsur solid-state. Model iki ditunjuk AN/MPQ-T3.


Simulator Radar AN / MPQ-T3


Nanging, Amerika ora duwe cukup kiriman antena CHP-125, lan sawetara stasiun AN / MPQ-T3A sing diowahi dibangun. Ing kasus iki, antena parabola diselehake ing atap van sing ditarik. Saliyane mode operasi sistem pertahanan udara S-125, peralatan kasebut bisa ngasilake radiasi sistem pertahanan udara Osa lan radar pejuang MiG-23ML lan MiG-25PD.


Simulator Radar AN / MPQ-T3A


Peralatan sing dirancang kanggo simulasi sinyal radar sistem pertahanan udara Kub dikenal minangka AN / MPQ-T13. Pos antena saka pengintaian lan panuntun dhumateng 1S91 dipasang ing area mbukak sing ana gandhengane karo van sing ditarik.


Simulator Radar AN / MPQ-T13


Amerika uga melu reproduksi salah sawijining stasiun paling umum digawe Soviet P-37. Ing fasilitas DRS Training & Control Systems ing Fort Walton Beach, radar Soviet diowahi kanggo ngaktifake operasi jangka panjang kanthi biaya minimal. Penampilan stasiun P-37, sing nampa sebutan AN / MPS-T9 ing Angkatan Udara AS, ora owah akeh, nanging ngisi internal wis owah sacara dramatis.


Simulator radar siyaga P-37 Soviet - AN / MPS-T9


Udakara 10 taun kepungkur, Northrop Grumman wiwit nggawe simulator universal sing ditarik ARTS-V1. Peralatan sing diselehake ing platform ditarik, dikembangake dening perusahaan, ngasilake radiasi radar sing mbaleni operasi tempur sistem pertahanan udara medium lan jarak cendhak: S-75, S-125, Osa, Tor, Kub lan Buk.


Simulator radar ARTS-V1


Peralatan ARTS-V1 kalebu sarana radar lan optoelektronik dhewe sing bisa ndeteksi lan nglacak pesawat kanthi mandiri. Secara total, Departemen Pertahanan AS tuku 23 set peralatan sing regane $ 75 yuta, sing ngidini digunakake sajrone latihan ora mung ing wilayah Amerika, nanging uga ing luar negeri. 7 set liyane dikirim menyang pelanggan manca.

Sajrone 5 taun kepungkur, simulator multi-sistem AN / MCT-T1A sing diprodhuksi dening US Dynamics Corporation wis aktif digunakake ing situs tes Amerika. Stasiun jinis iki bisa ngasilake radiasi frekuensi dhuwur saka umume sistem rudal anti-pesawat kanthi komando radio lan sistem panuntun radar sing digunakake dening musuh AS sing potensial.


Simulator radar AN/MST-T1A


Minangka bagéan saka simulator multi-sistem AN / MST-T1A, saliyane generator sinyal frekuensi radio, radar AN / MPQ-50 saka sistem pertahanan udara MIM-23 HAWK sing dinonaktifake ing Amerika Serikat digunakake. Iki ngidini operator ngontrol wilayah udara kanthi mandiri ing sacedhake situs tes lan kanthi cepet ngarahake generator menyang pesawat.

Miturut informasi sing diterbitake ing sumber umum, Lockheed Martin nampa kontrak $ 108 yuta kanggo nyedhiyakake 20 piranti seluler ARTS-V2, sing kudu nyimulasi radiasi sistem rudal anti-pesawat jarak jauh. Sanajan jinis sistem pertahanan udara ora dibeberke, ketoke, kita ngomong babagan jarak jauh S-300PM2, S-300V4, S-400 lan HQ-9A China. Miturut sumber Amerika, riset saiki lagi ditindakake kanggo nggawe ARTS-V3, nanging nganti saiki ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan peralatan iki.

Miturut prentah kasebut, pilot Amerika kudu bisa kerja ing lingkungan jamming sing angel, sing bisa kedadeyan yen tabrakan karo mungsuh sing maju kanthi teknologi. Ing kasus iki, ana kemungkinan dhuwur saka gangguan saka sistem navigasi satelit, radar altimeters lan komunikasi. Ing kahanan kasebut, kru penerbangan kudu ngandelake pandhu arah inersia lan katrampilan dhewe.


Antena pos jamming stasiun EWITR


Kanggo nggawe maneh operasi sistem perang elektronik Rusia sing nyuda sinyal radar, komunikasi lan peralatan navigasi sing kasedhiya ing pesawat militer Amerika, stasiun EWITR lan AN / MLQ-T4 dirancang.


stasiun jamming AN/MLQ-T4


Yen peralatan EWITR dibangun ing salinan siji, stasiun AN / MLQ-T4 sing luwih maju, sing duwe sistem pelacak optoelektronik kanggo target udara, disebarake ing sawetara lapangan latihan Angkatan Udara lan Angkatan Laut.

Sanajan jarak Amerika duwe fasilitas radar sing ngasilake sistem anti-pesawat sing nyebabake ancaman kanggo nglawan pesawat Angkatan Udara lan Angkatan Laut AS, militer AS ora kelangan kesempatan kanggo latihan ing sistem modern sing nyata. Ing jaman kepungkur, pilot Amerika wis bola-bali sinau babagan cara ngatasi sistem pertahanan udara S-300P Rusia ing S-300PMU / PMU-1 ing layanan ing Bulgaria, Yunani lan Slovakia. Relatif bubar, informasi digawe umum yen ing taun 2008, stasiun deteksi target Kupol lan sistem tembak mandiri, sing minangka bagean saka sistem pertahanan udara Buk-M1, diuji ing papan latihan Eglin. Saka negara ngendi kendaraan tempur iki dikirim menyang Amerika Serikat ora dingerteni. Pengimpor bisa uga Yunani, Georgia, Ukraina lan Finlandia. Ana uga bukti yen sistem pertahanan udara jarak cendhak Tor dikirim menyang Amerika Serikat saka Ukraina. Ing 2018, dikenal babagan tuku militer AS ing Ukraina saka radar mode tempur telung koordinat 36D6M1-1. Sawisé ambruk USSR, stasiun radar 36D6 diprodhuksi ing Ukraina wis akeh diekspor, kalebu Rusia lan Iran. Sepuluh taun kepungkur, Amerika wis tuku siji radar 36D6M. Miturut informasi sing diterbitake ing media AS, radar sing dituku ing Ukraina digunakake sajrone tes rudal jelajah anyar lan pesawat tempur F-35, uga nalika latihan penerbangan ing pangkalan Nellis.

Wiwit pertengahan 1990-an, sajrone proses latihan, peralatan Smokie SAM wis digunakake sajrone proses latihan kanggo nglatih pilot ing deteksi visual peluncuran rudal anti-pesawat lan nggawa kahanan sing cedhak karo pertempuran, kanthi pemancar sinyal kanggo sistem pertahanan udara Kub lan simulator pyrotechnic saka rudal sing diluncurake. Peralatan iki ing versi stasioner makaryakke ing papan latihan ing sacedhake Nellis Air Force Base ing Nevada.


Peralatan SAM Smokie ing papan latihan cedhak Pangkalan Angkatan Udara Nellis


Ing taun 2005, ESCO Technologies ing taun 2005 nggawe simulator radar seluler AN / VPQ-1 TRTG, sing ngasilake operasi sistem radar Kub, Osa lan ZSU-23-4.


AN / VPQ-1 TRTG Radar Simulator


Peralatan radar AN / VPQ-1 TRTG sing diselehake ing macem-macem sasis seluler biasane digunakake bebarengan karo misil sing ora dikepengini GTR-18 Smokey, sing nggawe simulasi rudal kanthi visual, sing bisa nggawa kahanan ing latihan kanthi cedhak. bisa kanggo nyata. Modifikasi sing paling umum dipasang ing sasis truk pickup off-road sing narik trailer kanthi misil imitasi. Saiki, kit seluler AN / VPQ-1 TRTG aktif digunakake dening angkatan bersenjata Amerika Serikat lan sekutu NATO.



Sanajan ing antarane para pedunung ana pendapat sing nyebar babagan efektifitas MANPADS sing luar biasa, nanging akeh banget. Ing operasi tempur nyata, kemungkinan nggebug target udara sajrone peluncuran rudal anti-pesawat portabel relatif cilik. Nanging, amarga prevalensi dhuwur lan mobilitas dhuwur saka sistem kasebut, Departemen Pertahanan AS ngluncurake program kanggo nggawe simulator sing ngidini, nalika mlebu ing area jangkoan, kanggo netepake kemungkinan tekan MANPADS lan nglakokake maneuver evasive.


US Marine karo MANPADS simulator


Langkah sabanjure yaiku nggawe dening AEgis Technologies, bebarengan karo Pusat Penerbangan lan Rudal Angkatan Darat AS (AMRDEC), instalasi MANPADS sing dikontrol remot sing ditarik kanthi sistem rudal MANPADS pengganti sing bisa digunakake maneh sing dilengkapi sistem panuntun optoelektronik.


Skema nggunakake sistem rudal pengganti MANPADS


Tujuan utama instalasi MANPADS yaiku kanggo nglatih kru pesawat lan helikopter ing maneuver evasive lan ngembangake panggunaan countermeasures. Perhatian khusus, nalika ora kalebu nabrak pesawat, dibayar kanggo realisme lan ketepakan kecepatan lan lintasan kanthi rudal nyata lan kemungkinan nggunakake bola-bali. Kajaba iku, tandha termal mesin roket latihan kudu cedhak karo sing digunakake ing pertempuran. Mikroprosesor rudal kasebut diprogram kanthi cara sing ora bisa mlebu ing pesawat. Ing pungkasan fase aktif penerbangan roket, sistem penyelamat parasut diaktifake. Sawise ngganti motor bahan bakar padat, baterei listrik lan tes, bisa digunakake maneh.

Saiki, ana luwih saka 50 simulator radar lan stasiun panuntun rudal, uga jammers, ing pusat tes lan kisaran Amerika. Sistem sing rada rumit lan larang iki digunakake nalika nyoba model anyar peralatan penerbangan, peralatan radio-elektronik ing papan lan senjata pesawat. Kajaba iku, stasiun sing ngasilake karya sistem deteksi mungsuh, perang elektronik lan sistem rudal anti-pesawat ndadekake bisa nggedhekake realisme latihan kanggo ngatasi pertahanan udara musuh lan ningkatake kemungkinan pilot bisa urip ing kahanan pertempuran. Cukup ketok manawa pimpinan departemen militer Amerika, adhedhasar pengalaman sing ana lan sanajan biaya sing signifikan, nyoba nyiyapake personel penerbangan nganti bisa tabrakan karo mungsuh karo sistem anti-pesawat produksi Soviet lan Rusia. .
Pengarang:
238 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. armata_armata
    armata_armata 26 Juli 2019 18:06
    + 31
    Familiarisasi ahli Amerika sanajan model ekspor nyebabake karusakan gedhe ing kemampuan pertahanan Angkatan Udara USSR.

    Ukara iki mesthi ana ing kuping Kementerian Pertahanan kita nalika S-400 diunekake dening Turki ...
    1. monster_lemak
      monster_lemak 26 Juli 2019 18:36
      + 33
      Deleng carane adol S-400 menyang Turki ditampilake ing media Rusia - meh kaya "kamenangan geopolitik" sing paling penting ing taun-taun pungkasan ... nglirik
      1. URAL72
        URAL72 26 Juli 2019 20:19
        +2
        Ing kasunyatan, iku. Malah negara-negara ATS (lan Yugoslavia) nampa conto sing disederhanakake, liyane luwih akeh. Contone, MiG-29 Irak ora bisa nggunakake rudal jarak menengah, mung R-60. Mbokmenawa Mesir mulang. S-400 Turki beda karo Rusia ing kabeh kajaba karakteristik kinerja dhasar. Kawruh babagan kompleks kita ing Yugoslavia ora mbantu ...
        1. Bongo
          27 Juli 2019 02:07
          + 18
          Kutipan: URAL72
          Kawruh babagan kompleks kita ing Yugoslavia ora mbantu ...

          Mbantu banget. Pertahanan udara Yugoslavia kalah karo penerbangan NATO lan ora bisa nglindhungi akeh obyek saka karusakan lan kerugian para agresor minimal. Sajrone refleksi saka serangan kasebut, umume target udara ditembak kanthi artileri anti-pesawat. Sistem pertahanan udara S-75 lan Kub rampung ditindhes. Lan kanggo nggunakake S-125, sistem pelacakan televisi digunakake, sing mesthi banget mbatesi kemungkinan.
          1. Panjenengan
            Panjenengan 27 Juli 2019 05:52
            -6
            Kutipan saka Bongo.
            Sajrone refleksi saka serangan kasebut, umume target udara ditembak kanthi artileri anti-pesawat.

            Ora lucu. Ngapunten kulo langsung. Unit ditembak - 61 pesawat, 7 helikopter, 30 UAV (kendaraan tanpa awak) lan 238 rudal jelajah. Iki minangka data saka Yugoslavia. Penerbangan NATO nggawe sawetara puluhan ewu serangan, kanthi total sekitar 1100 pesawat berawak melu. Ora bisa nemokake jumlah pesawat tanpa awak.
            1. www.zyablik.olga
              www.zyablik.olga 27 Juli 2019 07:56
              +8
              Quote: Panjenengan
              Unit ditembak - 61 pesawat, 7 helikopter, 30 UAV (kendaraan tanpa awak) lan 238 rudal jelajah.

              Apa sampeyan bisa nuduhake sumber informasi?
              1. Panjenengan
                Panjenengan 27 Juli 2019 13:46
                -7
                internet. Ing mesin telusur, sampeyan ngumpulake kerugian saka pihak ing perang Yugoslavia. Sampeyan uga bisa takon mesin telusur kanggo pitakonan kasebut - pasukan lan sarana pihak ing perang Yugoslavia.
                Akeh lan akeh informasi. Cukup pranala menyang VO.
                1. Bongo
                  27 Juli 2019 15:54
                  +7
                  Quote: Panjenengan
                  internet. Ing mesin telusur, sampeyan ngumpulake kerugian saka pihak ing perang Yugoslavia. Sampeyan uga bisa takon mesin telusur kanggo pitakonan kasebut - pasukan lan sarana pihak ing perang Yugoslavia.

                  Sampeyan ditakoni, apa sampeyan bisa mangsuli?
                  1. Panjenengan
                    Panjenengan 27 Juli 2019 15:59
                    -7
                    Wikipedia. Apa aku marem penasaran sampeyan? Apa sampeyan bisa mbantah apa sing daktulis?
                    1. Bongo
                      27 Juli 2019 16:21
                      +7
                      Quote: Panjenengan
                      Wikipedia. Apa aku marem penasaran sampeyan? Apa sampeyan bisa mbantah apa sing daktulis?

                      Sumber banget biso dipercoyo! apik Wikipedia uga nuduhake aku, apa iki tegese aku bener ing kabeh? basa
                      1. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 03:05
                        -2
                        Aja ngece. Yen ana sing kudu diomongake, mbenerake lan menehi link menyang sumber kasebut. Utawa sampeyan mung bisa takon marang wong liya, nanging jawabane dhewe ora?
                      2. www.zyablik.olga
                        www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:59
                        +4
                        Quote: Panjenengan
                        Aja ngece. Yen ana sing kudu diomongake, mbenerake lan menehi link menyang sumber kasebut. Utawa sampeyan mung bisa takon marang wong liya, nanging jawabane dhewe ora?

                        Lan apa bullying yen sampeyan nulis omong kosong, lan ora bisa konfirmasi tembung sampeyan? Beban bukti dumunung ing sisih informasi sing disuarakake. Sampeyan nyuarakake, nanging sampeyan ora bisa mbuktekake kasunyatane. negatif
                      3. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 04:46
                        -6
                        Sampeyan sing ora bisa mbantah apa sing daktulis.
                        Sampeyan nyamar dadi Stanislavsky.
                        Kutipan saka: zyablik.olga
                        Beban bukti dumunung ing sisih informasi sing disuarakake. Sampeyan nyuarakake, nanging sampeyan ora bisa mbuktekake kasunyatane.

                        Iki tembungmu. Dadi sampeyan nyuarake informasi yen aku nulis goroh. Mbuktekaken utawa mung chatting lan nulis iku ora becik mung saged. Yen sampeyan ora percaya karo informasiku, mula sampeyan duwe informasi liyane sing luwih dipercaya. Aja ndhelikake saka wong.
                        Maju. Bal, kaya sing dikandhakake, ana ing sisih sampeyan.
                      4. Bongo
                        28 Juli 2019 06:33
                        +1
                        Quote: Panjenengan
                        Sampeyan sing ora bisa mbantah apa sing daktulis.
                        Sampeyan nyamar dadi Stanislavsky.

                        Inggih, banjur sampeyan nggambarake crita gedhe Hans Christian Andersen.
                        Quote: Panjenengan
                        Iki tembungmu. Dadi sampeyan nyuarake informasi yen aku nulis goroh. Mbuktekaken utawa mung chatting lan nulis iku ora becik mung saged. Yen sampeyan ora percaya karo informasiku, mula sampeyan duwe informasi liyane sing luwih dipercaya. Aja ndhelikake saka wong.
                        Maju. Bal, kaya sing dikandhakake, ana ing sisih sampeyan.

                        Lan ayo kang ngomong, carane akeh sing gelem totohan, sing informasi dipercaya? Yen sampeyan yakin manawa sampeyan bener, mula sampeyan ora duwe risiko apa-apa.
                      5. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:05
                        -6
                        Sing. sampeyan ora bisa ngomong apa-apa bab topik. Good luck kanggo urip, sampeyan mesthi bakal mbutuhake.
                      6. Bongo
                        28 Juli 2019 08:11
                        +4
                        Quote: Panjenengan
                        Sing. sampeyan ora bisa ngomong apa-apa bab topik. Good luck kanggo urip, sampeyan mesthi bakal mbutuhake.

                        Begjaku, kaya kawruhku, tansah karo aku, nanging kaya omong kosongmu karo kowe hi
                      7. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:27
                        -5
                        Aku ora weruh ngelmu.Ora ala yen sampeyan nyenyamah aku lan wong kaya aku. Bisa dideleng yen ana pengalaman lan kawruh ing wilayah iki, nanging ora ana kawruh kanggo mbuktekake apa sing salah.
                      8. Bongo
                        28 Juli 2019 08:35
                        +2
                        Quote: Panjenengan
                        Aku ora weruh ngelmu.Ora ala yen sampeyan nyenyamah aku lan wong kaya aku. Bisa dideleng yen ana pengalaman lan kawruh ing wilayah iki, nanging ora ana kawruh kanggo mbuktekake apa sing salah.

                        Aku ora weruh titik kanggo nyatakake sing jelas. Sampeyan ditawani taruhan, kanggo jumlah sing bisa ditampa. Utawa sing padha karo mata uang cair. Yen sampeyan yakin manawa sampeyan bener, mula ora ana risiko apa-apa.
                      9. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:40
                        -4
                        Ora ana taruhan sing dibutuhake, sampeyan mung nulis pirang-pirang pesawat, helikopter, rudal jelajah lan kendaraan tanpa awak liyane sing ditembak nalika perang Yugoslavia.
                        Sampeyan ngerti, nulis, yen sampeyan ora ngerti, sampeyan dadi wong sing ngomong tanpa kawruh.
                      10. Bongo
                        28 Juli 2019 08:43
                        0
                        Quote: Panjenengan
                        Sampeyan ngerti, nulis, yen sampeyan ora ngerti, sampeyan dadi wong sing ngomong tanpa kawruh.

                        Dadi buktine yen aku iki sing ngomong lan sampeyan dudu. Apa kita mbantah?
                      11. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:45
                        -6
                        Aku mbuktekake. Sampeyan ora ngerti jumlah pesawat NATO sing ditembak ing perang Yugoslavia.
                      12. www.zyablik.olga
                        www.zyablik.olga 28 Juli 2019 08:53
                        +1
                        Quote: Panjenengan
                        Aku mbuktekake. Sampeyan ora ngerti jumlah pesawat NATO sing ditembak ing perang Yugoslavia.

                        Lan iki sawise link kanggo Vika? wassat
                      13. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:56
                        -5
                        Iki minangka respon kanggo tawaran sampeyan kanggo mbuktekake incompetence sampeyan.
                    2. Pak X
                      Pak X 28 Juli 2019 17:13
                      +5
                      Quote: Panjenengan
                      Wikipedia

                      hi
                      Aku ora mung penulis ing VO, nanging uga penulis konten profesional.
                      Ing karya aku nggunakake data mung saka sumber resmi.
                      Lan aku tansah nyoba mriksa maneh ing sawetara sumber sing bisa dipercaya.
                      Saenipun, data kudu cocog.
                      Wikipedia minangka sumber ora resmi.
                      Informasi saka ensiklopedia kudu ditliti maneh.

                      Waca babagan Perang Sunting ing Wikipedia.
                      Lan apa sing ditulis A. Wasserman babagan linuwih informasi saka Wikipedia https://iz.ru/news/630035
                      1. Panjenengan
                        Panjenengan 29 Juli 2019 00:52
                        -4
                        apik. Aku salah yen aku nguripake kanggo Wikipedia, nanging ana wong antarane mungsuhku kene ing VO sing duwe kawruh lan bisa kanggo nulis apa jenis losses negara NATO nandhang sak perang ing Yugoslavia. Utawa, sampeyan mung bakal menehi ceramah babagan Wikipedia sing ala tanpa menehi tautan menyang dokumen sing bisa dipercaya.
                        Dadi apa sampeyan duwe kawruh nyata utawa mung narcissism lan memuji dhewe minangka wong super pinter sing nggunakake resmi (!) Sumber ing Internet?
                      2. Pak X
                        Pak X 29 Juli 2019 08:01
                        +3
                        Quote: Panjenengan
                        nanging apa ana wong sing duwe kawruh ing antarane mungsuhku ing kene ing VO

                        hi
                        Mesthi bakal ana.
                        Ing antarane yaiku penulis artikel iki.
                        Sergei - wong militèr profesional, kang njabat ing Angkatan Udhara Rusia kabeh urip.
                        Dheweke cukup interlocutor sing cukup, lan yen sampeyan takon karo pitakonan (tanpa "quirks") - mesthi bakal menehi jawaban lengkap.

                        Quote: Panjenengan
                        apa sampeyan duwe kawruh nyata

                        Aku durung sinau topik kerugian negara NATO ing Yugoslavia.
                        Minangka aturan, aku butuh 10 dina nganti 6 sasi kanggo sinau (gumantung saka kerumitan subyek, tingkat katerangan, basa terjemahan).
                        Ing wayahe aku musataken ing topik anyar ing karya + materi Processing kanggo VO.
                        Aku sibuk banget, kanggo nanggepi cepet ing topik, hubungi penulis.

                        Quote: Panjenengan
                        utawa mung narcissism lan memuji dhewe super pinter

                        Kowe kok kaya ngono?
                        Aku mung nerangake carane wartawan profesional bisa.
                      3. Panjenengan
                        Panjenengan 29 Juli 2019 08:11
                        -1
                        Aku takon kaping pirang-pirang, nanging kajaba moyoki, meneng. Ketoke informasi sing padha, nanging ora cukup kekuatan moral kanggo ngakoni salah. Inggih, supaya dicokot bab aku 27 taun layanan tanggalan lan apa menarik ing pertahanan udhara. Kahanan ing Yugoslavia dianalisis ora miturut artikel ing Internet, nanging miturut bahan kanthi prangko chipboard minimal.
                      4. Pak X
                        Pak X 29 Juli 2019 08:39
                        +1
                        Quote: Panjenengan
                        Aku takon kaping pirang-pirang, nanging kajaba moyoki, meneng.

                        Lan saiki sampeyan nyoba takon: wis dadi kolega - kolega.

                        ...Louis, aku iki minangka wiwitan saka kekancan sing apik. nglirik ...
                      5. Panjenengan
                        Panjenengan 29 Juli 2019 14:51
                        -2
                        Lho, aku wis ngerti kahanan sing bener.
                      6. Krimea partisan 1974
                        Krimea partisan 1974 29 Juli 2019 08:47
                        +1
                        asil penting, lan iku ora ana ngarsane. Hartman uga dijupuk meh telung divisi udhara saka Tentara Abang, lan Witman dijupuk meh divisi tank saka Tentara Abang, lan apa, banner abang dikembangaké liwat Reichstag lan ora Spider liwat Kremlin, katon ing ROOT.
              2. mark2
                mark2 5 Oktober 2019 10:39
                0
                Napa sampeyan butuh sumber informasi?
                Apa sampeyan pengin seneng karo Yugoslavia lan kompleks industri militer Soviet utawa? ..
                Contone, "sumber wewenang sing ora dijenengi ing Pentagon" bakal cocog karo sampeyan? ora? Aneh. Lan saiki wis dadi modis kanggo nyebut "sumber resmi" iki lan liya-liyane. Lan sing paling penting, akeh sing percaya. Iki sumber wewenang !!
                VO nuduhake "wibawa" Zina, Sokha, National Interest, lan bubar sawetara, durung eling ... Ya, lan artikel karo link menyang ndhuwur "Unnamed sumber ing Moscow Region" uga slipped kene.
                Miturut cara, penulis artikel uga ora nuduhake sumber informasi. Mbokmenawa, dheweke dhewe ngunjungi kabeh lapangan latihan, dheweke duwe tugas ing satelit Google lan, ing umum, dheweke padha "James Bond, sing pacare dipenjara ing Iran, sing ana artikel saiki.
            2. akurat
              akurat 27 Juli 2019 22:40
              +4
              Quote: Panjenengan
              Unit ditembak - 61 pesawat, 7 helikopter, 30 UAV (kendaraan tanpa awak) lan 238 rudal jelajah. Iki minangka data saka Yugoslavia.

              Ah, yen pancen bener ...
              Ing kasunyatan, kerugian negara NATO sajrone pamboman Yugoslavia pancen minimal.
            3. Krimea partisan 1974
              Krimea partisan 1974 29 Juli 2019 08:22
              +1
              61 pesawat, 7 helikopter, 30 UAV (kendaraan udara tanpa awak) lan 238 rudal jelajah. ...... nggih, ingkang kapisan, ingkang menang mboten dipun biji, infa ingkang kados mekaten punika wonten ing astanipun Departemen Luar Negeri mustache, awit staf pejabat korup Yu-99 sae sanget gabung wonten mriki, menawi padha dijupuk mudhun banjur acak ing tingkat baterei utawa malah Samsaya Awon saka instalasi memori kapisah, kasunyatan dhewe penting ing neutralizing pesawat mungsuh, kanggo gamblang aku bisa menehi conto. dening pasukan Angkatan Bersenjata DPR lan LPR, penerbangan Ukraina dinetralake, kaya ngono, nanging ora ngganggu Dnrovites maneh lan pirang-pirang pitik kasebut diturunake menyang daratan ing lashport - iku indikator, lan scratching carane akeh padha ditembak mudhun ..... iki kanggo nenek ing lawang, lan karo kepemimpinan kuwi, Yu-99 ora bakal nyimpen apa-apa ing skenario apa wae, kaya ing Irak, persis kaya ing Libya, supaya Suriah isih gelut
          2. suwi
            suwi 27 Juli 2019 12:33
            +1
            Sergey, sing ditembak mudhun ana dening geni barrage?
            1. wuh wuh
              wuh wuh 27 Juli 2019 13:28
              +8
              Tornado. Dheweke nembus target ing papan sing dhuwur, ing garis lurus.
              Lan mlayu menyang geni anti-pesawat padhet.
              Banjur inefficiency pesawat iki lan cara iki dadi cetha.
              serangan.
              1. andrey-ivanov
                andrey-ivanov 27 Juli 2019 13:56
                +6
                Inggris nggunakake taktik iki nggunakake Tornado bali ing Irak ing taun 91. Lan ternyata profil penerbangan kasebut "Tornado" kanggo nyerang target darat minangka sing paling mupangati ... kanggo penembak anti-pesawat Irak. Kanggo kang isi munggah sawetara mobil.
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 27 Juli 2019 13:59
                  0
                  Mulane, padha ditulis mati. Pesawat "buta" primitif.
                  1. andrey-ivanov
                    andrey-ivanov 28 Juli 2019 11:28
                    +2
                    Tornado digawe ing taun 70-an ing abad pungkasan, mung dadi tujuane. Kajaba iku, mesin nduweni sumber daya sing winates kanggo modernisasi lan tata letak sistem internal sing padhet. Kanggo cram soko anyar menyang iku, sampeyan kudu kurban soko saka apa wis ana. Lan aku ora bakal ngomong yen iki mobil "buta", ana PRNA cukup prayoga. Ing Irak sing padha, kerugian kasebut ora amarga kekurangane pesawat nanging uga taktik panggunaan sing salah. Lan minangka asil, dheweke mlayu menyang geni 100mm KS-19 nalika nyoba nyerang lapangan udara saka papan sing kurang kanthi pertahanan udara sing ora ditekan.
                    1. wuh wuh
                      wuh wuh 28 Juli 2019 11:44
                      0
                      Aku setuju karo sampeyan. Tornado dibangun "inflexibly" lan ora bisa nganyari. F-16, contone, uga saka 70s, nanging isih sukses digawa munggah menyang tingkat modern.
              2. Panjenengan
                Panjenengan 28 Juli 2019 03:28
                -3
                Kelangan. Sing. ZU-23-2 dadi senjata sing efektif banget. Lan kenapa dheweke dicopot saka pertahanan udara?
                1. www.zyablik.olga
                  www.zyablik.olga 28 Juli 2019 04:00
                  +4
                  Quote: Panjenengan
                  Kelangan. Sing. ZU-23-2 dadi senjata sing efektif banget. Lan kenapa dheweke dicopot saka pertahanan udara?

                  Ing kasunyatan apa padha dibusak?
                  1. Panjenengan
                    Panjenengan 28 Juli 2019 04:57
                    -3
                    Ing kasunyatane, dheweke dicopot saka pertahanan udara. Kabeh ana ing panyimpenan, ora ana ing unit tempur. Ing taun 1986, padha ora kasedhiya maneh dening negara. Kajaba iku, Shilka ZSU diganti 100% karo Tunguska ZSU, sing bakal diganti karo Pantsir ZRPK.
                    1. Bongo
                      28 Juli 2019 06:38
                      +7
                      Quote: Panjenengan
                      Ing kasunyatane, dheweke dicopot saka pertahanan udara. Kabeh ana ing panyimpenan, ora ana ing unit tempur. Ing taun 1986, padha ora kasedhiya maneh dening negara. Kajaba iku, Shilka ZSU diganti 100% karo Tunguska ZSU, sing bakal diganti karo Pantsir ZRPK.

                      Nuwun sewu, apa iki?

                      ZU-23 tetep ana ing Angkatan Udara, lan dianggep minangka bala anti-pesawat ing tingkat batalion Angkatan Darat. Padha aktif digunakake ing Chechen lan ing konflik karo Georgia.
                      1. Panjenengan
                        Panjenengan 28 Juli 2019 08:06
                        -2
                        Wah, apa komplek anti-pesawat anyar iki?
                      2. Bongo
                        28 Juli 2019 08:36
                        +3
                        Quote: Panjenengan
                        Wah, apa komplek anti-pesawat anyar iki?

                        Banjur apa sing kudu diomongake yen sampeyan ora ngerti apa iku?
              3. suwi
                suwi 28 Juli 2019 09:15
                +4
                Aku ngerti yen Sergei nulis babagan Yugoslavia-99
                1. Bongo
                  28 Juli 2019 09:19
                  +6
                  Kutipan saka: sivuch
                  Aku ngerti yen Sergei nulis babagan Yugoslavia-99

                  Injih pak. Lan babagan mundhut penerbangan NATO ing perusahaan iki. Sapa wae sing paling sethithik babagan subyek kasebut ora bakal nulis babagan 61 pesawat NATO sing mudhun ing pikiran sing bener.
            2. Bongo
              27 Juli 2019 15:53
              +4
              Kutipan saka: sivuch
              Sergey, sing ditembak mudhun ana dening geni barrage?

              KR
              1. Panjenengan
                Panjenengan 28 Juli 2019 05:04
                -3
                Nuduhake technique taktik, carane geni barrage iki digawa metu marang KR lan pesawat mabur ing dhuwur kurang. Aku nerangake kapentinganku. Ndilalah ing sekolahan kita diwulang lan diomongi salah. KR mabur ing dhuwur 15 - 50 meter, carane geni barrage bisa diselehake ing dhuwur kuwi. Sawise kabeh, perlu ora mung kanggo njupuk bodho ing endi wae, nanging uga nyetel dhuwur bledosan ing cangkang.
                Cara sampeyan menarik banget.
                1. Bongo
                  28 Juli 2019 06:39
                  +3
                  Quote: Panjenengan
                  Nuduhake technique taktik, carane geni barrage iki digawa metu marang KR lan pesawat mabur ing dhuwur kurang. Aku nerangake kapentinganku. Ndilalah ing sekolahan kita diwulang lan diomongi salah. KR mabur ing dhuwur 15 - 50 meter, carane geni barrage bisa diselehake ing dhuwur kuwi. Sawise kabeh, perlu ora mung kanggo njupuk bodho ing endi wae, nanging uga nyetel dhuwur bledosan ing cangkang.
                  Cara sampeyan menarik banget.

                  Apa sampeyan delusional? Apa sekring remot ing MZA?
                  1. Panjenengan
                    Panjenengan 28 Juli 2019 08:08
                    -2
                    Sing. nindakake geni barrage ing cara sampeyan, kita murub ing target lemah kita. Inggih, mungsuh saya kurang.
              2. suwi
                suwi 29 Juli 2019 10:01
                0
                Lan aku wis panginten sing B-2 eseman
          3. suwi
            suwi 28 Juli 2019 09:34
            +1
            Sergey, nyatane, ora ana 75s - padha wis dibusak saka layanan. Siji, Nanging, dibalèkaké, nanging padha diurutake metu cantik cepet.
            1. Bongo
              28 Juli 2019 09:43
              +1
              Kutipan saka: sivuch
              Sergey, nyatane, ora ana 75s - padha wis dibusak saka layanan. Siji, Nanging, dibalèkaké, nanging padha diurutake metu cantik cepet.

              EMNIP, penerbangan tempur NATO nggarap polisi S-75 Serbia.
        2. marat2016
          marat2016 28 Juli 2019 18:33
          +1
          MiG-29 (9-12B) - modifikasi ekspor MiG-29 (9-12), sing diwenehake menyang negara ing njaba Pakta Warsawa. Owah-owahan wis digawe kanggo sistem kontrol senjata (SUV-29E) ing model ekspor. Padha rampung karo rudal R-27R1 lan R-27T1, sing wis ngrusak karakteristik relatif kanggo modifikasi dhasar.
      2. lopvlad
        lopvlad 26 Juli 2019 21:03
        +3
        Kutipan saka Monster_Fat
        Deleng carane adol S-400 menyang Turki ditampilake ing media Rusia


        wong Tionghoa ora tuku pirang-pirang c-300s ing Rusia lan suwene ora sinau babagan cara rivet analog sing padha, nanging kepiye s-300, dheweke ora bisa mbaleni Kalash kanthi kualitatif. 181 menyang Amerika bebarengan karo kabeh gambar lan carane akeh padha ora nyoba lan gagal kanggo miwiti produksi ing ngarep lan mulane terus tuku ing Rusia.

        Mung kenek conto non-ekspor lengkap, kaya sing kedadeyan nalika runtuh USSR lan runtuh Tembok Berlin, ngrusak kemampuan pertahanan negara. ing 90s saka pamaréntah sawijining Ukraina -90 lan S-27 apa iku worth.
        1. Silvestr
          Silvestr 26 Juli 2019 21:41
          +9
          Kutipan saka lotvlad
          padha ora bisa malah mbaleni Kalash qualitatively.

          Mungkin padha ora pengin? Saiki "Mercedes" ora dibedakake dening kekiatan - mesin millionaire iku bab sasi. Kanggo awake dhewe, dheweke mesthi nindakake karya sing berkualitas.
          1. Manungsa Kucing Null
            Manungsa Kucing Null 26 Juli 2019 22:29
            -3
            Kutipan saka Silvestr
            Kutipan saka lotvlad
            padha malah Kalash ora bisa mbaleni qualitatively.

            Mungkin padha ora pengin? Saiki "Mercedes" ora dibedakake dening kekiatan - mesin millionaire iku bab sasi. Kanggo awake dhewe, dheweke mesthi nindakake karya sing berkualitas.

            Nah, ya, ya, ya ... lan iki -

            Kutipan saka lotvlad
            ... pira Cina c-300 padha ora tuku ing Rusia kanggo wektu akeh tau sinau kanggo rivet analog padha...

            - padha uga ora pengin ngguyu
            1. Silvestr
              Silvestr 27 Juli 2019 00:11
              + 12
              Kutipan saka Cat Man Null
              padha ora pengin uga

              Sampeyan kudu mbuwang kabeh Cina - router, komputer, peralatan pawon, tekstil, telpon, lan sapiturute - ndeleng apa sing isih ana. Snobbery gagal. Yen sampeyan ora bisa nindakake dina iki, sampeyan bisa nindakake sesuk ngguyu
              1. Manungsa Kucing Null
                Manungsa Kucing Null 27 Juli 2019 00:25
                -5
                Kutipan saka Silvestr
                Sampeyan kudu mbuwang kabeh wong Cina ...

                Buddy, aja ngomong apa sing kudu dilakoni ... aku, iki, aku ... tanpa gamelan nglirik

                Kutipan saka Silvestr
                kabeh iku Cina - router, komputer, peralatan pawon, tekstil, telpon

                Iki "kabeh" diwulangake marang wong Tionghoa dening paman-investor sing apik. Kanthi transfer teknologi lan peralatan.
                Saiki paman iki cokotan sikut, nanging wis kasep kanggo cepet-cepet, wong Cina wis sinau carane nggawe smartphone.

                Kutipan saka Silvestr
                yen sampeyan ora bisa nindakake dina iki, sampeyan bisa nindakake sesuk

                Inggih, padha mbokmenawa bisa. Pitakonan mung yen "sesuk" iki kudu nyalin maneh. Amarga wong liya (kalebu Federasi Rusia) uga ora mandheg, nanging ora ana sing ala kanggo nransfer teknologi anyar menyang wong Tionghoa, contone ana ing ngarep kita ...

                Mekaten... dokter nglirik

                PS: ing memoriku, kajaba porselen, wong Tionghoa ora nemokke apa-apa sing penting ing kabeh sejarahe. Koreksi aku yen aku salah.
                1. VladGTN
                  VladGTN 27 Juli 2019 01:06
                  +7
                  Kertas lan bubuk mesiu. Roket.
                2. Amuret
                  Amuret 27 Juli 2019 01:21
                  +6
                  Kutipan saka Cat Man Null
                  PS: Ing pangeling-eling, kajaba porselen, wong Tionghoa ora nemokake apa-apa sing penting sajrone sejarahe. Bener yen aku salah.

                  Bubuk mesiu, kompas, kain sutra.
                  Kutipan saka Cat Man Null
                  Iki "kabeh" diwulangake marang wong Tionghoa dening paman-investor sing apik. Kanthi transfer teknologi lan peralatan.
                  Dudu "Pakdhe Bagus", nanging srakah dhasar. Tenaga tenaga kerja ing China ing taun-taun iku regane siji-siji.
                  1. Manungsa Kucing Null
                    Manungsa Kucing Null 27 Juli 2019 08:21
                    0
                    Quote: Amur
                    Dudu "Pakdhe Bagus", nanging srakah dhasar

                    Iku sarkasme. Apa sampeyan krungu tembung kaya ngono? nglirik

                    Quote: Amur
                    Bubuk mesiu, kompas, kain sutra

                    Yen kabeh iku, banjur kudu ngenteni suwe banget kanggo "kompas" anyar saka Cina. Ora kabeh wong bakal urip (c) ora mine.
                3. natanael
                  natanael 30 Juli 2019 17:19
                  0
                  Sampeyan kleru nganggep panemune porselen marang wong Tionghoa.. Ora ngerti sapa-sapa, nanging aku duwe keraguan gedhe babagan iki ... Uga bubuk mesiu lan kertas .... Kira-kira 15 taun kepungkur, ngumbara ing Pertapaan. , Aku teka tengen pameran Cina. Apa sing ora ana. Sampel paling awal saka porselen Cina - abad kaping 17 Lan piye wae kabeh meh padha karo Gzhel. Biru ing latar mburi putih. Pranyata kerajinan iki ing Rusia meh 700 taun. Lan wong Tionghoa, supaya bisa ngreksa werna lan padhang, produk varnished Apa ing Rusia tau digawe. Dhiskusi bab kualitas lan komposisi saka lempung Paling kabeh aku disabetake dening peti gedhe .. Ora malah peti mati, nanging dodo cilik .. Kuna - kaya mammoth telek. Bener, peti mati iki ngadeg adoh lan angel kanggo ndeleng rincian .. Nanging katalog warni kabeh pameran didol lan aku tuku .. Lan mung rong taun mengko aku weruh blunder. Tutup ndhuwur saka dodo iki dibukak ing engsel .. Lan engsel padha ngaco karo ngawut-awut .. Aku rummaged nanging ora nemu sembarang sebutno ngawut-awut Cina ngendi wae ... Kaya iki
          2. Bongo
            27 Juli 2019 02:15
            + 11
            Kutipan saka Silvestr
            Mungkin padha ora pengin?

            A delusion banget trep kanggo "patriots". Mesthi wae, sampeyan bisa "nyelehake sirah ing wedhi", utawa sampeyan bisa takon apa bagean saka "pengisi elektronik" teknologi paling modern kita dirakit saka komponen Cina.
            1. Igor Aviator
              Igor Aviator 27 Juli 2019 22:26
              -4
              Kutipan saka Bongo.
              apa bagéan saka "isian elektronik" teknologi paling modern kita nglumpuk saka komponen Cina.

              Aku bakal mangsuli - NO! Dilarang nggunakake komponen lan komponen manca ing produksi senjata domestik. Ora suwe, JSC "Pribor" meh ilang pesenan pertahanan kanggo nggunakake memori lampu kilat sing diimpor. VERY cepet ngalih menyang domestik, dening cara, ora paling awon!
        2. Bongo
          27 Juli 2019 02:12
          + 11
          Kutipan saka lotvlad
          wong Tionghoa ora tuku pirang-pirang c-300 ing Rusia lan suwe-suwe dheweke ora nate sinau babagan rivet analog sing padha.

          Utamane kanggo wong-wong sing mikir, ana review 9-bagean pertahanan udara Cina. Ing pungkasan saben ana link aktif menyang bagean sadurunge.
          https://topwar.ru/154331-sovershenstvovanie-sistemy-pvo-knr-na-fone-strategicheskogo-sopernichestva-s-ssha-ch-9.html
          Mung amarga ana akeh huruf, lan kudu "nguripake otak" ora akeh sing nguwasani. ora
          1. lopvlad
            lopvlad 27 Juli 2019 10:16
            0
            Apa sampeyan serius nyoba ngaku yen analog Cina S-300 nduweni karakteristik kinerja sing padha karo S-300 Rusia sing paling anyar sing dirilis?

            Kutipan saka Bongo.
            lan kudu "nguripake otak" ora akeh sing nguwasani.


            supaya nulis mung wong-wong sing ora mung ora nguripake otak iki banget ing urip, nanging uga ora ngerti carane ngalih iki katon kaya.
            1. Bongo
              27 Juli 2019 15:55
              +3
              Kutipan saka lotvlad
              supaya nulis mung wong-wong sing ora mung ora nguripake otak iki banget ing urip, nanging uga ora ngerti carane ngalih iki katon kaya.

              Sampeyan diwenehi link, apa sampeyan maca?
            2. Igor Aviator
              Igor Aviator 27 Juli 2019 23:47
              -7
              Aja kaget - sawise nganalisa komentar saka "kanca" Bongo, aku nyimpulake yen dheweke ahli (utawa karyawan) saka "sisih liyane". Tugase ora ateges "nyebar sing apik lan sing langgeng," nanging kanggo nggawe kahanan sing durung mesthi ing kepala patriot Rusia lan nyebar perselisihan ing antarane wong-wong mau!
              1. Pak X
                Pak X 28 Juli 2019 16:48
                +2
                Kutipan: Igor Aviator
                sawise nganalisa komentar saka "kanca" Bongo, Aku rampung sing adept (utawa karyawan) saka "sisih liyane".

                Sampeyan bisa nyalahke sapa lan apa wae.
                Apa sampeyan bisa mbuktekake tembung sampeyan?
                Tanpa demagoguery: Ya utawa Ora?
        3. gregor6549
          gregor6549 27 Juli 2019 04:13
          +7
          Aku ora ngerti bab SU 27, nanging Ukraina ora ana hubungane karo transfer S300 menyang Amerika Serikat. Sistem pertahanan udara S300PMU didol menyang Amerika Serikat dening Rusia liwat Belarus. Ana upaya kanggo ngedol sistem pertahanan udara iki kanthi langsung, nanging para wakil parlemen Rusia ngupayakake lan ngalang-alangi upaya iki. Banjur Moscow nelpon Minsk lan ora suwe 300 sistem pertahanan udara dimuat menyang pesawat ing salah sawijining lapangan udara militer cedhak Minsk lan kanthi tenang mabur menyang Amerika Serikat. Banjur, kanthi cara iki, akeh barang sing didol, lan ora mung ing Amerika Serikat, nanging uga ing pirang-pirang negara liyane, kalebu China lan negara Arab ing Timur Tengah. Sampeyan uga kudu dicathet yen ora ana bedane dhasar antarane versi ekspor S300 lan sing digunakake ing Angkatan Bersenjata Rusia. Lan pungkasan. Pengalaman kabeh nggunakake sistem pertahanan udara buatan Soviet ing negara manca nuduhake manawa sistem pertahanan udara iki ora bisa dipercaya kanggo nutupi negara kasebut, sanajan nyebabake sawetara karusakan ing sarana serangan udara saka mungsuh negara kasebut. Malah kekalahan kondhang saka mung "kahuripan" pesawat F117 ing kabeh perang ing Yugoslavia iki disebabake ora dadi luwih dening efektifitas sistem pertahanan udara S200 digawe Soviet, nanging dening nglanggar banjur diadopsi dening taktik Angkatan Udara AS. saka nggunakake F117, kang tindak menyang BZ tanpa tutup banjur biasanipun. Nanging malah asor siji iki bisa kanggo Angkatan Udhara US ngalahake dhuwit gedhe kanggo pangembangan anyar, pesawat siluman luwih efektif, contone, F22, F35. Dadi "kamenangan" cilik Yugoslavia dadi kamenangan utama kanggo Angkatan Udara AS lan kompleks industri militer. Pendekatan iki dituduhake dening Amerika Serikat lan saiki. Fright diputer metu ing ngarepe daya militèr Rusia. kenapa ing publikasi kayata National Interest lan liya-liyane, artikel diwiwiti dening "ahli" tartamtu sing nuduhake lan mbuktekake kelemahane arsenal udara lan rudal AS modern ing driji, banjur gelombang histeris saka jinis "kabeh wis ilang" mundhak ing penet cedhak Angkatan Bersenjata AS lan kompleks industri-militer lan Kongres AS ing mripat biru allocates millirads anyar kanggo ngiyataken daya waras kang. Pancen, akeh penulis lan komentator VO uga kejiret ing gelombang iki, sing, tanpa tangi saka kursi, ngevaluasi apa sing bakal kelakon yen F22 lan SU 35 mlumpat utawa nyatakake rasa seneng banget babagan Khibiny sing mateni Cook. Aku malah ora pengin sebutno bab kapercayan meh agama ing wunderwaffe tartamtu, kang tirelessly iklan dening "kepala ngomong" saka RF Kamentrian Pertahanan lan media Russian.
          1. lopvlad
            lopvlad 27 Juli 2019 06:23
            -8
            nanging Ukraina ora ana hubungane karo transfer C300 menyang Amerika Serikat. Sistem pertahanan udara S300PMU didol menyang Amerika Serikat dening Rusia liwat Belarus.


            Iki goroh lengkap. Sembarang adol kategori pertahanan udara sing dadi S-300 ana ing kontrol penuh FSB lan adol opsi non-ekspor dilarang, lan wong sing nyoba nindakake iki langsung ana ing sangisore artikel babagan pengkhianatan.

            "Malah kekalahan kondhang mung "kahuripan" pesawat F117 ing kabeh perang ing Yugoslavia ora disebabake efektifitas sistem pertahanan udara S200 sing digawe Soviet, nanging amarga nglanggar taktik sing diadopsi dening Angkatan Udara AS. ing wektu iku kanggo nggunakake F117, kang pindhah menyang BZ tanpa tutup biasanipun.

            nutupi "kahuripan"?. Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis? .Karo ora katon, kang ora katon kanggo mabur tanpa tutup, nanging karo tutup, sembarang teyeng palung bisa.


            Kutipan saka: gregor6549
            Pancen, akeh penulis lan komentator VO uga kejiret ing gelombang iki, sing, tanpa tangi saka kursi, ngevaluasi apa sing bakal kelakon yen F22 lan SU 35 mlumpat utawa nyatakake rasa seneng banget babagan Khibiny sing mateni Cook. Aku malah ora pengin sebutno bab kapercayan meh agama ing wunderwaffe tartamtu, kang tirelessly iklan dening "kepala ngomong" saka RF Kamentrian Pertahanan lan media Russian.


            iman agama, lan nganti saiki mung sampeyan nuduhake ing senjata Amérika. Sembarang pikiran lan wong waras mangerténi sing "kahuripan" ora ana, lan iki ora siluman, yaiku siluman kanggo radar mungsuh (biasane radar outdated). Kanggo sembarang radar modern, malah Chinese, F-22 lan malah liyane F-35 ora masalah.
            Kapercayan agama ing sawetara jinis senjata ing tingkat dogma mung ana ing antarane wong Amerika lan para ahli tumpeng sadurunge kasur belang lintang.
            1. gregor6549
              gregor6549 27 Juli 2019 09:11
              +5
              Kutipan saka lotvlad
              Iki goroh lengkap. Sembarang adol kategori pertahanan udara sing dadi S-300 ana ing kontrol penuh FSB lan adol opsi non-ekspor dilarang, lan wong sing nyoba nindakake iki langsung ana ing sangisore artikel babagan pengkhianatan.

              Sampeyan kudu ngelingi apa kekacoan sing kedadeyan ing taun-taun kasebut ing expanses saka mantan Uni. Kabeh sing bisa didol didol, lan FSB njupuk bagian aktif banget ing dodolan kasebut. Advertisement saka C300 mung salah siji saka episode saka pasar ireng banjur. Kita uga bisa ngelingi upaya kanggo ngedol kabeh eselon tank menyang salah sawijining bekas republik Uni. Parlemen Rusia nemokake babagan upaya iki kanthi ora sengaja, nggawe ribut lan bisa mblokir. Nanging dodolan C300 sing dakkandhakake ora ana swara lan bledug. Kita uga bisa nyebutake adol senjata lan peralatan militer GSVG. Ing kono uga kabeh didol dening eselon. Lan FSB Sejatine nggawe manawa prajurit dibuwang metu saka kamp militèr ing Jerman lan dibuwang karo kulawargané menyang kutha-kutha tarub Belarus ora dissolve basa. Lan wong-wong sing ora beda-beda ing restraint padha cepet reassured dening ngatur "kacilakan".
              1. gregor6549
                gregor6549 27 Juli 2019 09:25
                +4
                Kutipan saka: gregor6549
                nutupi "kahuripan"?. Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis? .Karo ora katon, kang ora katon kanggo mabur tanpa tutup, nanging karo tutup, sembarang teyeng palung bisa.

                Kasunyatane yaiku F117, sanajan digawe nggunakake teknologi siluman sing wis ana, nanging minangka pesawat tempur ora ana gunane. Sing bisa ditindakake mung nggawa bom saperangan. Kajaba iku, ora ana gaman liyane. Amerika sing "bodho" ngerti babagan sifat "ajaib" saka kahuripan iki lan mulane, minangka aturan, dheweke nutupi nganggo rasukan pejuang lan pesawat perang elektronik, sing ngidini F117 bisa nyamarake dhewe ing latar mburi. tutup sawijining (utamané yen wiwit sijine gangguan aktif lan pasif lan njupuk karo PRSs ing radar saka Angkatan Bersenjata Yugoslavia, uga kanggo defend marang serangan dening pejuang Angkatan Udhara Yugoslavia, yen serangan kuwi dumadakan kedaden. Inggih, lan, saka mesthi, kabeh piranti radio-emitting F117 dipateni kanggo wektu BZ, lan target diwènèhaké dening pesawat AWACS, kang ora mlebu ing zona karusakan saka sistem pertahanan udara Yugoslavia ing kabeh dibutuhake.
                1. SETSET
                  SETSET 5 Agustus 2019 03:05
                  -1
                  Kutipan saka: gregor6549
                  ... Pancen, akeh penulis lan komentator VO uga kejiret ing gelombang iki, sing, tanpa tangi saka kursi, ngevaluasi apa sing bakal kedadeyan yen, ucapake, F22 lan mlumpat menyang SU 35 utawa ...

                  sampeyan nuduhake wektu pungkasan outdated "ora nggatekke" ing radar, lan saiki sampeyan nulis goroh ing sly . Nalika nggawe model perang udara hipotetis, kemampuan radar lan avionik liyane dibandhingake, uga nggunakake senjata ... Kanggo wiwitan, sinau ngitung radar lan sinau materi tinimbang nulis perkara sing ora becik babagan wong liya! Siji kudu bisa kalah, lan ora sengaja ngapusi goroh, kalebu hubungane karo aku.
                  1. gregor6549
                    gregor6549 6 Agustus 2019 08:46
                    +1
                    Dear (sanajan ora mungkin) Eugene,
                    Aku menehi sistem kanggo ngumpulake, Processing lan ngirim informasi radar kanggo bab 40 taun, miwiti karo ACS Vozdukh 1P lan Vozdukh 1M lan pungkasan karo ACS Manevr lan Etalon, kajaba, mesthi, jeneng iki pitutur marang kowe ing paling soko.
                    Nalika nggarap "Maneuver" ACS, aku kudu ngatasi, antara liya, kanthi nglindhungi sistem otomatis kanggo ngumpulake, ngolah lan ngirim data radar saka perang elektronik mungsuh potensial, kalebu masalah modeling dinamis. lapangan radar sistem gedhe ing pengaruh sistem perang elektronik lan interaksi pertahanan udara ACS lan Angkatan Udhara karo aset aktif (sistem pertahanan udara, pejuang, etc.).
                    Lan sistem ing ndhuwur disambungake karo meh kabeh jinis radar pertahanan udara saka Pasukan Suh lan Pertahanan Udara Negara sing dikenal nalika iku, ing layanan lan dikembangake. Sing. Aku duwe sawetara kawruh ing bidang radar, uga sawetara pengalaman babagan aplikasi praktis. Ngelingi sing akeh saka sistem radar anyar saiki ateges uga lali i.e. modernisasi lawas, aku ora bakal ngomong yen kawruh ing bidang radar banget outdated, utamané wiwit teori radar, dikembangaké ing taun Soviet, cukup kasil Applied saiki lan, ing umum, ora diganti dramatically.
            2. atalef
              atalef 27 Juli 2019 09:14
              +4
              Kutipan saka lotvlad
              Kanggo radar modern, sanajan Cina, F-22 lan luwih-luwih F-35 ora dadi masalah.

              banjur iku ora cetha apa omelan mbuwang milyar ing su-57?
              Ora ana papan kanggo nyelehake dhuwit, utawa pangarep-arep yen mungsuh ora duwe radar nglirik
              1. Igor Aviator
                Igor Aviator 27 Juli 2019 22:40
                -2
                Kutipan saka atalef
                kok mbuwang milyar kanggo su-57?
                Ora ono kanggo nyelehake dhuwit

                Aku tansah ketaman rasa tresnane "wong pilihane Gusti" amarga ngetung dhuwit ing kanthonge wong liya. Aja bunuh diri kaya ngono, sampeyan ora bakal mati kaya ngono! Lan saiki kanggo referensi - Su-57 dikembangake kanggo entuk keunggulan udara. Lan, aku bisa njamin, piranti iki bisa nyedhiyakake! Iku tetep kanggo netepake pangiriman serial peralatan iki kanggo unit aviation, kang, liwat wektu, bakal rampung.
            3. Amuret
              Amuret 28 Juli 2019 09:59
              0
              Kutipan saka lotvlad
              Malah kekalahan kondhang saka siji-sijine pesawat "kahuripan" F117 ing kabeh perang ing Yugoslavia ora disebabake dening efektifitas sistem pertahanan udara S200 sing digawe Soviet, nanging amarga nglanggar taktik sing diadopsi dening Angkatan Udara AS ing wektu sing nggunakake F117, kang tindak menyang BZ tanpa tutup banjur biasanipun.
              Kanggo informasi sampeyan, gelombang mikro Cina lawas melu operasi iki, mesin diesel lawas sing simulasi operasi pembangkit listrik tenaga diesel lan sistem pertahanan udara S-125 Pechora, nanging dudu S-200.
              1. Bongo
                28 Juli 2019 10:16
                +2
                Quote: Amur
                Kanggo informasi sampeyan, gelombang mikro Cina lawas melu operasi iki, mesin diesel lawas sing simulasi operasi pembangkit listrik tenaga diesel lan sistem pertahanan udara S-125 Pechora, nanging dudu S-200.

                Nikolai, "patriot" ora kasengsem ing rincian kasebut, kanggo wong-wong mau sing utama yaiku nguwuh "urya" kanthi banter.
                1. Amuret
                  Amuret 28 Juli 2019 11:50
                  +2
                  Kutipan saka Bongo.
                  Nikolai, "patriot" ora kasengsem ing rincian kasebut, kanggo wong-wong mau sing utama yaiku nguwuh "urya" kanthi banter.
                  Ala lan ah. Ing kene ing salah sawijining komentar, dheweke ngeweruhi ngendi golek saklar kanggo nguripake pemikir.
                  Sijine tutup ing njaga kahuripan? "Malah kekalahan kondhang saka mung "kahuripan" pesawat F117 ing kabeh perang ing Yugoslavia ora disebabake efektifitas sistem pertahanan udara S200 sing digawe Soviet, nanging amarga nglanggar taktik sing diadopsi dening Angkatan Udara AS. ing wektu iku kanggo nggunakake F117, kang pindhah menyang BZ tanpa tutup biasanipun.
                  Kanggo apa? Supaya luwih andal dideteksi kanthi cara deteksi, banjur panuntun ing saluran televisi?
            4. marat2016
              marat2016 28 Juli 2019 18:37
              +2
              T-80U lan 2S6 didol menyang Inggris, sanajan ora kena diekspor. Ing endi FSB? Iki mung 1 conto.
          2. www.zyablik.olga
            www.zyablik.olga 27 Juli 2019 07:58
            +3
            Kutipan saka: gregor6549
            Aku ora ngerti bab SU 27, nanging Ukraina ora ana hubungane karo transfer S300 menyang Amerika Serikat. Sistem pertahanan udara S300PMU didol menyang Amerika Serikat dening Rusia liwat Belarus.

            Saka ngendi asale modifikasi ekspor S-300PMU ing Belarus?
            1. Lopatov
              Lopatov 27 Juli 2019 08:53
              +3
              Kutipan saka: zyablik.olga
              Saka ngendi asale modifikasi ekspor S-300PMU ing Belarus?

              Ing rudal anti-pesawat Minsk. MVIZRU. Ing ngendi wong manca wis dilatih wiwit taun 1963.
              1. Bongo
                27 Juli 2019 15:56
                +1
                Setuju, bisa uga ya
                1. Lopatov
                  Lopatov 27 Juli 2019 16:22
                  +2
                  Iki minangka versi utama skandal kasebut. voiced ing wektu dening Kommersant. Ana, Nanging, padha nyoba kanggo pratelan sing iki hoax grandiose, lan Amerika padha mimpin "misinformation", nanging iki ora kamungkinan.
                  1. svp67
                    svp67 27 Juli 2019 16:32
                    +3
                    Kutipan: Lopatov
                    Ana, Nanging, padha nyoba kanggo pratelan sing iki hoax grandiose, lan Amerika padha mimpin "misinformation", nanging iki ora kamungkinan.

                    Ya, ana foto satelit posisi S-300 ing salah sawijining papan latihan ing AS

                    Aku ora mikir yen dheweke ora mbandhingake karakteristik lan kemampuan sistem kasebut karo sistem pertahanan udara Yunani sing padha
                    1. Bongo
                      27 Juli 2019 16:35
                      +3
                      Kutipan saka: svp67
                      Ya, ana foto satelit posisi S-300 ing salah sawijining papan latihan ing AS

                      Nah, ketoke iki dudu argumentasi kanggo kabeh wong. Nyuwun Nanging, aku isih duwe gambar satelit saka unsur sistem pertahanan udara S-300P ing AS. Perlu ?
            2. Parvis Rasulov
              Parvis Rasulov 27 Juli 2019 09:01
              +4
              Ing kasunyatan, ing taun 1994, sawetara pengusaha, miturut patronase Kozyrev lan Lukashenko, ngedol sawetara unsur sistem pertahanan udara S-300 menyang Amerika, sawetara rolas pluru, telu utawa papat peluncur, pangopènan lan pangopènan rutin kendaraan lan tampilan bunder. radar kenek Amerika Serikat saka Belarus, Rusia lan Kazakhstan iku mung tuku ing Kazakhstan. Yen ora perwira GRU lan FSB, dealer meh adol kabeh gaman saka resimen pertahanan udara S300 ing kutha Minsk.
              1. gregor6549
                gregor6549 27 Juli 2019 09:51
                0
                Aja nyipta crita anyar, kita pengin ngatasi sing lawas lan sinau pelajaran
                1. Parvis Rasulov
                  Parvis Rasulov 27 Juli 2019 10:41
                  +2
                  Ora ana tulisan, iki crita nyata, kedadeyan ing taun 1994, sampeyan bisa nggoleki ing Google ana akeh sing ditulis babagan iki, nanging saliyane Google ana uga saksi urip apa sing kedadeyan, Lukoshenko lan Andrey Kozyrev ngedol sawetara komponen saka C. Sistem pertahanan udara 300 PT lan yen dudu perwira GRU lan mung ing wektu kasebut, FSB sing digawe dening Presiden Lukoshenka meh adol kabeh senjata resimen pertahanan udara S-300PT. Miturut cara, iki uga ditulis ing media Amerika.
                2. Parvis Rasulov
                  Parvis Rasulov 27 Juli 2019 10:59
                  +2
                  https://oko-planet.su/politik/politikarm/112104-kak-dostalas-amerikancam-nasha-zrs-s-300.html
          3. suwi
            suwi 27 Juli 2019 12:42
            +4
            Apa sampeyan pengin sistem pertahanan udara dadi wunderwaffe? Ing Irak utawa Yugoslavia, pertahanan udara ora ana kesempatan, nanging ing Yugoslavia, saliyane siji goblin sing ambruk, ana sing ambruk.
            1. Krimea partisan 1974
              Krimea partisan 1974 29 Juli 2019 07:25
              +1
              Ing Irak utawa Yugoslavia, pertahanan udara ora duwe kesempatan ... padha railguns Fantastic
          4. Siberia54
            Siberia54 27 Juli 2019 16:17
            0
            Kanca-kanca kiwa kita saka Kazakhstan nyerahake telung atus menyang Departemen Luar Negeri bebarengan karo dokumentasi ...
          5. suwi
            suwi 28 Juli 2019 09:31
            +4
            Malah kekalahan kondhang saka mung "kahuripan" pesawat F117 ing kabeh perang ing Yugoslavia iki disebabake ora dadi luwih dening efektifitas sistem pertahanan udara S200 digawe Soviet, nanging dening nglanggar banjur diadopsi dening taktik Angkatan Udara AS. saka nggunakake F117, kang tindak menyang BZ tanpa tutup banjur biasanipun
            -----------------------------------------
            Lan komentar iki dipilih? Nalika aku ngerti, kanggo S-200, sing wong Serbia ora katon.
            1. Bongo
              28 Juli 2019 09:44
              +1
              Kutipan saka: sivuch
              Lan komentar iki dipilih? Nalika aku ngerti, kanggo S-200, sing wong Serbia ora katon.

              Apa sampeyan kaget?
              1. suwi
                suwi 28 Juli 2019 10:20
                +2
                Ya, ana S-200, sing 70 pesawat ditembak mudhun ing Yugoslavia.
          6. Komentar wis dibusak.
          7. Komentar wis dibusak.
        4. Parvis Rasulov
          Parvis Rasulov 27 Juli 2019 08:38
          +3
          Babagan Kalash, aku rumangsa salah Cina Kalash, jinis 68 lan jinis 81 ora beda banget karo kualitas AKM lan AK-74, lan ya, jinis Cina sing paling murah 56 luwih abot lan luwih murah tinimbang AKM, lan sawetara jinis Sistem pertahanan udara Cina lan MANPADS uga ora ala
        5. zlinn
          zlinn 28 Juli 2019 09:52
          -1
          > bebarengan karo kabeh gambar lan carane akeh padha nyoba lan gagal
          nanging padha nyoba 0 kaping (ora tau nyoba)
      3. Panjenengan
        Panjenengan 27 Juli 2019 05:39
        +2
        Dheweke mung duwe 54 kompleks, nanging adol, adol, adol ....
        Wis suwe ujar manawa ana bolongan ing pertahanan udara saka Novosibirsk nganti Khabarovsk, nanging .............
        1. Igor Aviator
          Igor Aviator 27 Juli 2019 22:46
          -4
          Quote: Panjenengan
          Dheweke ujar manawa ana bolongan ing pertahanan udara saka Novosibirsk nganti Khabarovsk,

          jare pitik diperah. Aja nyebar gosip palsu, dear!
      4. Aviator_
        Aviator_ 27 Juli 2019 19:53
        +1
        Mung bisnis, ora pribadi.
    2. freddyk
      freddyk 26 Juli 2019 19:15
      +4
      Kutipan saka armata_armata
      Ukara iki mesthi ana ing kuping Kementerian Pertahanan kita nalika S-400 diunekake dening Turki ...

      Perdagangan senjata lan obat-obatan minangka bisnis sing paling nguntungake. Negara-negara wis nguwasani loro-lorone. Rusia dagang senjata, dadi apa? Komplek industri militer wis dadi bisnis. Siji prabédan, negara ngedol senjata marang sekutu. Nanging amarga Rusia ora duwe, dheweke kudu ngedol kabeh mitra sing kasengsem. Kanggo Rusia uga ora duwe mungsuh :-)
  2. Rurikovich
    Rurikovich 26 Juli 2019 18:21
    + 12
    Sing nggumunake, apa kita duwe paling ora kaya kanggo njaluk lan nyinaoni materi saka mungsuh hipotetis? Lan banjur "mitra" sing ditresnani dening liberal! kanthi kringet ing rai nyiapake kanggo nolak pertahanan udara kita, lan kita mung mbaleni minangka mantra "perdamaian, persahabatan, permen karet" wassat
    Cukup aja ujar manawa kabeh rahasia karo kita, manawa kita luwih dhisik tinimbang liyane lan kasunyatan manawa Yankers siyap ngatasi Torah ora penting ...
    Mungsuh sinau kita - apa kita sinau dheweke? opo Nyuwun .....
    1. URAL72
      URAL72 26 Juli 2019 20:34
      -1
      Mesthi wis. Mesir sing padha nyedhiyakake Irak, Vietnam lan liya-liyane. Saiki kita meh kanca karo Iran, mungkin kita bakal entuk soko saka Turki. Dheweke sah tuku conto kanggo awake dhewe lan kanggo ekspor. Ya, lan ing spionase industri kita dilebokake ing langkah kapindho ...
      1. Bongo
        27 Juli 2019 02:17
        +2
        Kutipan: URAL72
        Mesthi wis. Mesir sing padha nyedhiyakake Irak, Vietnam lan liya-liyane. Saiki kita meh kanca karo Iran, mungkin kita bakal entuk soko saka Turki.

        Mesti wae, sampeyan bisa kanggo swara apa model modern saka senjata Amérika, kajaba sing dijupuk sak acara 08.08.08, wis bubar sinau ing Rusia?
        1. Lopatov
          Lopatov 27 Juli 2019 08:17
          +1
          Kutipan saka Bongo.
          Mesti wae, sampeyan bisa kanggo swara apa model modern saka senjata Amérika, kajaba sing dijupuk sak acara 08.08.08, wis bubar sinau ing Rusia?

          Apa kapercayan suci sampeyan adhedhasar kasunyatan rebutan lan sinau kudu dilaporake menyang masarakat tanpa gagal?
          1. www.zyablik.olga
            www.zyablik.olga 27 Juli 2019 08:30
            +3
            Kutipan: Lopatov
            Apa kapercayan suci sampeyan adhedhasar kasunyatan rebutan lan sinau kudu dilaporake menyang masarakat tanpa gagal?

            Ing donya modern, iku ora bisa kanggo ndhelikake kanggo dangu. Nanging miturut kapercayan sampeyan, sampeyan melu nyekel senjata rahasia Amerika.
            1. Lopatov
              Lopatov 27 Juli 2019 08:45
              0
              Kutipan saka: zyablik.olga
              Ing donya modern, iku ora bisa kanggo ndhelikake kanggo dangu.

              ngguyu
              Kanggo ndhelikake iku bisa, ana artikel ing Code Criminal Federasi Rusia. disebut "Treason". Durung krungu bab iki?

              Kutipan saka: zyablik.olga
              Nanging miturut kapercayan sampeyan, sampeyan melu nyekel senjata rahasia Amerika.

              Apa sampeyan yakin manawa aku kudu nglaporake kabeh bebener marang sampeyan?
              Timah! ngguyu
              1. Amuret
                Amuret 28 Juli 2019 10:11
                0
                Kutipan: Lopatov
                Kanggo ndhelikake iku bisa, ana artikel ing Code Criminal Federasi Rusia. disebut "Treason".

                Lan supaya rahasia iki metu, ana handouts.
                1. Lopatov
                  Lopatov 28 Juli 2019 12:02
                  +2
                  Quote: Amur
                  Lan supaya rahasia iki metu, ana handouts.

                  Lan liyane gun nuduhake. nanging mung sawise kasunyatan.
            2. gregor6549
              gregor6549 27 Juli 2019 10:02
              +3
              Sanalika dhuwit kertas isih ana ing saindenging jagad, mesthi ana sing pengin duwe dhuwit liyane lan kanthi biaya apa wae. Iki wis cukup kasil digunakake lan digunakake dening layanan khusus kabeh negara liyane utawa kurang pinunjul, ndarbeni peralatan militèr lan gaman kapentingan kanggo wong-wong mau, uga dokumentasi sing. Kajaba iku, ora perlu duwe conto peralatan militer utawa senjata saka mungsuh potensial. Saiki "perangkat keras" diganti kanthi efektif dening macem-macem peniru lan model simulasi teknik iki. Kajaba iku, simulator lan model ngidini kanggo ngevaluasi efektifitas sistem sing nentang ing lingkungan tes sing diarani kontrol (lingkungan uji sing dikontrol) sing asring luwih migunani tinimbang nyoba ngevaluasi efektifitas iki saka conto "dipinjam". Mesthine, pangembangan simulator lan model simulasi larang banget, nanging game kasebut cocog karo lilin.
          2. atalef
            atalef 27 Juli 2019 09:18
            +4
            Kutipan: Lopatov
            Kutipan saka Bongo.
            Mesti wae, sampeyan bisa kanggo swara apa model modern saka senjata Amérika, kajaba sing dijupuk sak acara 08.08.08, wis bubar sinau ing Rusia?

            Apa kapercayan suci sampeyan adhedhasar kasunyatan rebutan lan sinau kudu dilaporake menyang masarakat tanpa gagal?

            Lopatov, kadhangkala sampeyan mung ora sakabehe cetha - nanging apa adhedhasar kapercayan, yen padha ora ngomong, aja nulis, iku ora bisa dijupuk, tuku, etc., banjur iku isih ana lan dadi. sinau.
            Dadi bisa diarani luwih gampang - Negara-negara umume duwe kabeh lan S-400 wis ditliti dening dheweke.
            Mung wae ora ana sing ngomong.
            Saiki buktiake yen ora. hi
            1. Lopatov
              Lopatov 27 Juli 2019 09:52
              +4
              Kutipan saka atalef
              Imanmu adhedhasar apa?

              Aku ora duwe iman. Aku duwe waras. Tansah nyolong lan tansah sinau. Lan padha ora tau gumunggung.

              Kutipan saka atalef
              lan S-400 wis diteliti dening wong-wong mau. Mung wae ora ana sing ngomong.

              Cukup bisa.
              Sawise kabeh, aku durung tekan ukuran sing ora cukup nalika dheweke yakin. sing ora udan ing njaba jendhela nganti ditulis ing Twitter.
              1. atalef
                atalef 27 Juli 2019 10:20
                +1
                Kutipan: Lopatov
                Cukup bisa.

                aturan ZOG.
                Kutipan: Lopatov
                nganti saiki durung ditweet.

                mesthi, pratelan sampeyan - iku, nanging ora ana sing ngerti babagan iki - beda-beda saka iki kanthi cara akeh. nglirik
                1. Lopatov
                  Lopatov 27 Juli 2019 10:57
                  0
                  Kutipan saka atalef
                  aturan ZOG

                  Luwih kaya otak
                  Kutipan saka atalef
                  Pratelan sampeyan ana, nanging ora ana sing ngerti

                  Apa sampeyan duwe masalah gedhe karo basa Rusia?
                  Utawa wis biasa ngapusi?
        2. Igor Aviator
          Igor Aviator 27 Juli 2019 22:55
          -1
          Kutipan saka Bongo.
          apa conto modern senjata amerika

          Kutipan saka Bongo.
          bubar sinau ing Rusia

          Iku bisa uga ora apik kanggo njawab pitakonan karo pitakonan, nanging aku bakal nyoba: apa MODERN Apa conto senjata Rusia wis diteliti ing Amerika Serikat bubar? Mangga ora poke kula karo outdated, isih Soviet, peralatan saka model 60-80s, lan liyane "merde".
  3. Narak-zempo
    Narak-zempo 26 Juli 2019 18:40
    +6
    ya.
    Padha menehi peralatan kanggo kabeh jinis "kanca" persuasi meh fasis, kaya Nasser padha. "Njupuk pesenan saka Nasser, Nasser ora cocog karo pesenan," minangka Vysotsky nyanyi. Apa dheweke ora ngerti yen ora bisa tuku sekutu, amarga. allies kuwi bakal pindhah menyang wong sing duwe adonan luwih?
    Lan saiki "kanca Erdogan" rusak, mundhakaken rega - lan sadean S-400 kasur.
    1. URAL72
      URAL72 26 Juli 2019 20:41
      +2
      Lan demokrat favorit sampeyan ora menehi Pol Pot, Samosa, Pinochet, Bokassa kanibal, Afrika Kidul, UNITA, Taliban, kolonel ireng Yunani, Shah Iran, Hussein, lan liya-liyane?
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 27 Juli 2019 08:39
        +2
        Kaping pisanan, kasur sing sampeyan sebut "demokrat" ora tau dadi duweke.
        Kapindho, kanthi dhukungan saka rezim sing setya marang awake dhewe, saliyane keuntungan geopolitik, dheweke isih duwe bathi ekonomi.
    2. D16
      D16 26 Juli 2019 21:34
      -3
      Komplek S-400 kanggo ndandani status quo. Ora nggumunake yen Putin nawakake menyang Amerika ing sawetara wawancara. Kanthi sapa wong Turki pancen ana konflik serius? karo wong Yunani. Miturut jiwane, wong Turki melu akuisisi lan sebagian produksi sistem pertahanan udara jarak jauh modern. Wong Yunani, mesthi, padha gelo. Nanging alun-alun saiki duwe tomos utawa thomas. Aku ora ngerti apa iku, nanging Ukrainians padha seneng. ngguyu
    3. PilotS37
      PilotS37 15 Agustus 2019 15:35
      0
      Lungguh ing pinggir pantai
      Setengah Nazi, setengah Yahudi
      Pahlawan saka USSR
      Gamal abd-el-on-all-nasser
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 15 Agustus 2019 15:39
        0
        ana semi-eser :)
        1. PilotS37
          PilotS37 15 Agustus 2019 15:43
          0
          Mungkin aku krungu kaya iki ...
  4. Sergey 777
    Sergey 777 26 Juli 2019 18:46
    +7
    Ing cendhak, kita maneh ing kadhemen. Padha ngedol sistem pertahanan udara Papua, saiki mungsuh potensial ngerti akeh babagan pertahanan udara Federasi Rusia. Amerika Serikat luwih pinter tinimbang kita babagan perkara iki. Ing kasus apa wae, kita ora duwe petriot.
    1. demiurge
      demiurge 26 Juli 2019 19:15
      0
      Kita bisa uga duwe cukup dokumentasi babagan F-35. Paling ora Amerika Serikat nindakake kabeh babagan hubungane karo Turki.
      Dadi kabeh ora jelas kaya sing katon. Aku pitutur marang kowe putri saka gunner anti-pesawat lan pabrik pesawat.
      1. Sergey 777
        Sergey 777 26 Juli 2019 19:18
        0
        Iku mung ora bakal diterusake. Nanging yen GRU bisa nyolong
        1. Komentar wis dibusak.
    2. D16
      D16 26 Juli 2019 21:09
      0
      Ing cendhak, kita bodho maneh

      Sampeyan bisa uga bodho. A-A nggarap dhuwit saka wong "Papuan" sing padha, lan yen komplek dina sadurunge wingi tiba ing tangan amers, mula sampeyan ora kudu nggawe tragedi. Ayo padha nyiapake perang sadurunge pungkasan ngguyu .
      1. Sergey 777
        Sergey 777 27 Juli 2019 16:19
        +1
        Apa dhuwit kancaku lol kapan wong Papua mbayar kita nganggo mata uang? Kabeh wis diwenehake kanggo kabeh wong kanggo aliansi sauntara ing perjuangan kanggo sabab saka Lenin ngguyu . Inggih, kadhangkala dikirim kanthi kredit. Nanging kabeh utang wis diapura. Supaya....
        1. D16
          D16 27 Juli 2019 16:57
          -1
          Ya, malah tanggal. Sapa sing peduli. Padha adol apik ing toko kita. Apa sampeyan setuju karo liyane?
          1. Sergey 777
            Sergey 777 27 Juli 2019 20:05
            0
            Sebagéyan ya
    3. Igor Aviator
      Igor Aviator 27 Juli 2019 23:01
      -1
      Kutipan: Sergey 777
      Ing cendhak, kita maneh ing kadhemen.

      Yen sampeyan ABOUT YOURSELF, aja generalize, please! Ana sing ngandhani yen sampeyan (karo kabeh hormat) ora cocog karo Supreme ing babagan perencanaan strategis.
      1. Sergey 777
        Sergey 777 28 Juli 2019 10:30
        -1
        Inggih, ayo ndeleng ing endi pungkasane kita bakal teka karo sing paling dhuwur. Banjur kita bakal nggawe kesimpulan ...
    4. Krimea partisan 1974
      Krimea partisan 1974 30 Juli 2019 07:25
      0
      Lha bab S-300 lan sakteruse, ing S-300, nganti sampeyan ndeleng menyang TPK, sampeyan ora bakal ngerti jenis rudal sing ana, nanging ana akeh denominasi, Vashki, Nki, Mki, lan saben cabang duwe akeh mods lan kabeh beda-beda ing babagan karakteristik kinerja lan dimensi bobot, mung siji-sijine sing nyawiji kabeh yaiku sistem panuntun, sing unik banget, kanthi cara, kanthi biaya patriot, kita ora butuh dheweke. amarga pemblokiran paling sampurna 3 ing kumis petriot minangka analog saka S-300 karo rudal H48, lan trik kasebut yaiku H48 minangka produk awal 80-an, saiki dadi pitakonan, kenapa kita butuh petriot?
  5. Lopatov
    Lopatov 26 Juli 2019 20:30
    +3
    Sanajan ing antarane para pedunung ana pendapat sing nyebar babagan efektifitas MANPADS sing luar biasa, nanging akeh banget.

    Yen kita nyedhaki iki kanthi cara philistine, lan ngadili efektifitas pager kanthi jumlah celana sing robek, mula ya, wong awam iku salah ... ngguyu

    Umumé, penulis nyetel fakta menyang kesimpulan sing dibutuhake. Simulator MANPADS Amerika bisa niru, antara liya, MANPADS kanthi kontrol sinar laser. Apa penulis bisa nyekel paling ora siji kompleks Soviet / Rusia?
    1. D16
      D16 26 Juli 2019 22:08
      +3
      Yen kita nyedhaki iki kanthi cara murni philistine, lan ngadili efektifitas pager kanthi jumlah celana sing robek, ya, wong awam iku salah ... ngguyu

      Dadi ya, nanging cuplikan kobongan pilot F-16 Yordania lan bledosan dhiri saka Mayor Filippov nggawe kesan sing ora bisa dirusak ing warga kutha.
      1. Lopatov
        Lopatov 26 Juli 2019 23:06
        +1
        Kutipan: D16
        nggawe kesan sing langgeng ing masyarakat.

        Mung kanggo masyarakat umum?
        Sampeyan bisa, mesthi, nyritakake babagan "efisiensi rendah" kaya sing dikarepake. Nanging ana bedane ageng antarane kahanan "pilot tanpa MANPADS saka mungsuh" lan "pilot ing kahanan sing bisa ditindakake. nggunakake MANPADS".

        Miturut cara, ing artikel babagan simulator "MAST" padha nuduhake sing. sing sistem iki uga bisa digunakake ing kahanan pertempuran ... ketoke. Wong Amerika ora percaya karo pilot sing wedi amputasi. Lan padha pracaya malah tiron saka Bukak MANPADS bakal mimpin kanggo gangguan saka serangan.
        1. Amuret
          Amuret 27 Juli 2019 01:33
          +2
          Kutipan: Lopatov
          ketoke. Wong Amerika ora percaya karo pilot sing wedi amputasi. Lan padha pracaya malah tiron saka Bukak MANPADS bakal mimpin kanggo gangguan saka serangan.
          Inggih, mbok menawa pengalaman Vietnam mulang wong-wong mau iki, nalika ora mung peluncuran rudal anti-pesawat, nanging iradiasi pesawat karo locator CHP mimpin kanggo Gagal misi.
          1. Lopatov
            Lopatov 27 Juli 2019 07:53
            0
            Quote: Amur
            Inggih, mbok menawa pengalaman Vietnam mulang wong-wong mau iki, nalika ora mung peluncuran rudal anti-pesawat, nanging iradiasi pesawat karo locator CHP mimpin kanggo Gagal misi.

            Iku alam. Ing wektu sing padha, meh ora bisa nyoba nyerang target lan ngetrapake langkah-langkah perlindungan marang misil sing nyerang.
            1. Igor Aviator
              Igor Aviator 27 Juli 2019 23:06
              -1
              Kutipan: Lopatov
              Ing wektu sing padha, meh ora bisa nyoba nyerang target lan ngetrapake langkah-langkah perlindungan marang misil sing nyerang.

              Sampeyan ora bakal pracaya - ora mung bisa, malah luwih saka iku - nglatih serangan ing target lemah (permukaan) ing kondisi oposisi pertahanan udara sing kuwat minangka unsur utama KBP kru penerbangan!
              1. Lopatov
                Lopatov 28 Juli 2019 07:55
                0
                Kutipan: Igor Aviator
                Sampeyan ora bakal pracaya - ora mung bisa, malah luwih saka iku - nglatih serangan ing target lemah (permukaan) ing kondisi oposisi pertahanan udara sing kuwat minangka unsur utama KBP kru penerbangan!

                Yagene aku ora percaya? pracaya.
                Nanging sawise kabeh, sampeyan ora bakal mbantah manawa anane utawa ora ana MANPADS ing sisih lawan ora masalah, amarga mesthine ora efektif.
        2. D16
          D16 27 Juli 2019 07:51
          0
          Mung kanggo masyarakat umum?

          Lumrahe. Profesional nggawe kesimpulan lan ora ngganti.
          ketoke. Wong Amerika ora percaya karo pilot sing wedi amputasi. Lan padha pracaya malah tiron saka Bukak MANPADS bakal mimpin kanggo gangguan saka serangan.

          Cara bunuh diri sing cukup canggih. Eka bungah. Lan aja gawe piala mungsuh, lan mbabarake dhewe kanggo jotosan. wassat
          1. Lopatov
            Lopatov 27 Juli 2019 07:57
            0
            Kutipan: D16
            Cara bunuh diri sing cukup canggih. Eka bungah. Lan aja gawe piala mungsuh, lan mbabarake dhewe kanggo jotosan. wassat

            Apa pilot heroik bakal ngidoni ancaman bakal kena rudal, ngidoni misi tempur lan miwiti vendetta pribadi marang pejuang sing nggunakake simulator kasebut?
            1. D16
              D16 27 Juli 2019 17:04
              0
              Iku bisa uga ora menehi peduli, iku kabeh gumantung ing kahanan lan tugas. Nanging dheweke bakal menehi koordinat kanthi cara apa wae, supaya lanskap ing wilayah kasebut diganti. ngguyu
        3. Sergey 777
          Sergey 777 27 Juli 2019 16:22
          +2
          Aku setuju. Contone, langit Afghan sadurunge lan sawise stingers loro beda gedhe
          1. Krimea partisan 1974
            Krimea partisan 1974 30 Juli 2019 07:54
            0
            langit Afghan sadurunge lan sawise stingers ... ora ana bedane, nangis kanggo stinger banget exaggerated, analog Cina saka Strela-2M MANPADS, plus jumlah tartamtu saka RBS-70 lan Blowup MANPADS, diputer paling penting. kontribusi kanggo shooting mudhun pesawat ing Afghanistan, (sanajan padha Highly efektif nanging angel kanggo nyebarke, uga tuntunan tethered, minangka aturan, roh mbuwang wong-wong mau sawise serangan), manfaat saka stinger mung siji, GOS saka stinger makaryakke ing rong kisaran IR lan UV, nalika nyedhak target, sawetara UV ora sok dong mirsani traps IR, mung nalika sinau sampel ing pesawat Soviet wiwit katon sistem dipatèni elektronik Lipa, lan kaluwihan saka stinger teka kanggo ora ana,
    2. Bongo
      27 Juli 2019 02:29
      +2
      Kutipan: Lopatov
      Umumé, penulis nyetel fakta menyang kesimpulan sing dibutuhake.

      Lopatov, sawise pratelan kasebut, mesthi, sampeyan bisa menehi statistik babagan pesawat lan helikopter Amerika sing ditembak ing 30 taun kepungkur kanthi bantuan MANPADS? Lan uga rasio antarane jumlah peluncuran lan jumlah target sing dituju? Yen ora, apa worth melu demagogy? ora
      Kutipan: Lopatov
      Simulator MANPADS Amerika bisa niru, antara liya, MANPADS kanthi kontrol sinar laser.

      Napa sampeyan nulis iki? Ngendi sing ngomong iki ing kirim? Miturut data sing diterbitake ing sumber terbuka, simulator MANPADS ngukur jangkauan lan nangkep target kanthi analog saka IR GOS, lan uga ngrekam ing video. Ing basis saka kang, salajengipun, evaluasi digawe saka carane kasil pilot evaded lan Applied countermeasures.
      Kutipan: Lopatov
      Apa penulis bisa nyekel paling ora siji kompleks Soviet / Rusia?

      Aku mung bisa nyekel janji "Pine". Nanging apa sampeyan kanthi tulus percaya yen Amerika mung nglawan ancaman sing ana ing kompleks kita?
      1. Lopatov
        Lopatov 27 Juli 2019 07:47
        0
        Kutipan saka Bongo.
        Lopatov, sawise pratelan kasebut, mesthi, sampeyan bisa menehi statistik babagan pesawat lan helikopter Amerika sing ditembak ing 30 taun kepungkur kanthi bantuan MANPADS?

        Kolom nyerang pesawat dheweke. Bukak MANPADS, mbak. Pesawat kasebut duwe serangan sing rusak, lan mlaku kaping pindho. Bukak MANPADS, maneh gangguan saka serangan. Pesawat mabur adoh - dumadakan kaping telune ora begja.
        Asil punika gropyokan ing kolom dicegah. Nanging, miturut kritéria aneh, sampeyan lan Profesor, efektifitas MANPADS, sanajan tugas rampung, nol. Adhuh?

        Sawise kabeh, aku dhewe wis menehi pitunjuk marang sampeyan - MANPADS dudu sarana ngancurake pesawat, iki minangka sarana perlindungan marang pesawat

        Kutipan saka Bongo.
        Napa sampeyan nulis iki? Ngendi sing ngomong iki ing kirim?

        Judule, sial. Apa sampeyan maca kiriman sampeyan dhewe?

        Kutipan saka Bongo.
        Miturut data sing diterbitake ing sumber terbuka, simulator MANPADS ngukur jangkauan lan nangkep target kanthi analog saka IR GOS, lan uga ngrekam ing video.

        Dear, mbesuk nggunakake google translate, bakal menehi informasi liyane ngguyu ngguyu ngguyu
        Rangefinder-target designator saka "Vetronics" dirancang khusus kanggo simulasi Komplek kaya "Starstreak" utawa RBS-70. Tiruan saka "peluncuran" ing optik, IR lan UV, "peralatan Smokie SAM" iku bener padha "roket pengganti" sing mung simulates plume asap bledug nalika diluncurake.
        Ya, cathetan kabeh sing kedadeyan kanggo analisis mengko. Lan ora ana "pengukuran jarak", amarga "MANPADS domestik sing duwe rangefinder?" (c) ngguyu ngguyu ngguyu Lan designator target sing luwih larang digunakake kanthi tepat amarga bisa nyorot target kanggo wektu sing suwe, simulasi operasi sistem kontrol sinar laser.

        Kutipan saka Bongo.
        Aku mung bisa nyekel janji "Pine". Nanging apa sampeyan kanthi tulus percaya yen Amerika mung nglawan ancaman sing ana ing kompleks kita?

        Sepisan maneh, sampeyan ora maca judhul artikel sampeyan? Kayane sampeyan "tulus mikir" iku sampeyan.

        Lan aku ngerti manawa, contone, Iran isih kudu duwe RBS-70. Lan padha digunakake banget sukses saka ambush marang pesawat Irak. Mbok. amarga kasunyatan sing banjur ora ana Internet, kang mestine kanggo mbuktekaken inefficiency sing.
        1. www.zyablik.olga
          www.zyablik.olga 27 Juli 2019 08:18
          -3
          Kutipan: Lopatov
          Sawise kabeh, aku dhewe wis menehi pitunjuk marang sampeyan - MANPADS dudu sarana ngancurake pesawat, iki minangka sarana perlindungan marang pesawat

          Lopatov, bojoku takon sampeyan pitakonan tartamtu kanthi ora mesthi. Yen sampeyan ora bisa mangsuli, kenapa tembung iki?
          Kutipan: Lopatov
          Dear, mbesuk nggunakake google translate, bakal menehi informasi liyane

          Apa sampeyan mikir sampeyan ngerti topik luwih apik tinimbang penulis? ora Pira wong sing ana ing kene sing bisa nulis artikel kasebut ing rong sore. Coba goleki paling ora siji peniru ing peta Google.
          Ora ana sing nuduh Seryozha minangka fantasi. Ing pungkasan sampeyan ditawani taruhan ing botol scotch, sampeyan mlumpat.
          Kutipan: Lopatov
          Sepisan maneh, sampeyan ora maca judhul artikel sampeyan? Kayane sampeyan "tulus mikir" iku sampeyan.

          Apa hubungane antarane judhul artikel lan alasan sampeyan? Sadurunge, intoleransi lan kategoris kasebut ora diamati kanggo sampeyan. Lopatov, ana apa karo sampeyan, apa pancene umur sampeyan?
          Kutipan: Lopatov
          Lan aku ngerti manawa, contone, Iran isih kudu duwe RBS-70. Lan padha digunakake banget sukses saka ambush marang pesawat Irak. Mbok. amarga kasunyatan sing banjur ora ana Internet, kang mestine kanggo mbuktekaken inefficiency sing

          Lan pirang-pirang wong sing duwe Iran, lan tulung nuduhake kinerja kasebut? Mesthine bakal dadi kapentingan kanggo kabeh wong sing ana ing kene. Umumé, sawayah-wayah aku ngerti, kita ngomong babagan sistem pandhuan sing beda.
          1. Lopatov
            Lopatov 27 Juli 2019 08:34
            0
            Kutipan saka: zyablik.olga
            Lopatov, bojoku takon sampeyan pitakonan tartamtu kanthi ora mesthi.

            Aku uga. Mangkene carane MANPADS Soviet kanthi sinar laser digali, ayo goleki omong kosong liyane kanthi "efisiensi".


            Kutipan saka: zyablik.olga
            Ora ana sing nuduh Seryozha minangka fantasi.

            Nanging dheweke kerep banget nyalahake penulis liyane babagan "fantasi" lan superficiality. "Wong sing manggon ing omah kaca aja mbenturi watu marang wong liya." (c)

            Kutipan saka: zyablik.olga
            Ing pungkasan sampeyan ditawani taruhan ing botol scotch, sampeyan mlumpat.

            Lumrahe. Sawetara ora ana hubungane karo HR dhewe, mula aku kudu golek informasi dhewe. Iku ora utamané angel. ngguyu Dadi, yen aku duwe utang marang sapa wae, mula aku duwe "viskar" ngguyu

            Kutipan saka: zyablik.olga
            Apa hubungane antarane judhul artikel lan nalar sampeyan?

            Lurus. Nerangake kanggo "viskar"? Inggih, oke ... Aku ora njaluk alkohol. USSR lan Rusia ora duwe MANPADS karo sinar laser. Analog paling cedhak yaiku Kornet kanthi rudal 9M133FM-3. Sing bisa digunakake ing target udara amarga ana sekring jarak. Bener, kacepetan roket banget kurang, subsonik.

            Kutipan saka: zyablik.olga
            Lan pira sing duwe Iran

            Bukak The Military Balance, maca.
            1. Bongo
              27 Juli 2019 16:10
              +1
              Kutipan: Lopatov
              Aku uga. Mangkene carane MANPADS Soviet kanthi sinar laser digali, ayo goleki omong kosong liyane kanthi "efisiensi".

              Ngapunten, nanging apa cara laser-beam apa karo nalika nerangake tiru MANPADS.



              Adhedhasar ing ndhuwur, mesthi, ora bakal angel kanggo nerangake kanggo kabeh wong kene carane simulators iki beda-beda, lan apa peran laser rangefinder muter ing proses pendidikan?
              1. Lopatov
                Lopatov 27 Juli 2019 16:31
                +1
                Kutipan saka Bongo.
                Adhedhasar ing ndhuwur, mesthi, ora bakal angel kanggo nerangake kanggo kabeh wong kene carane simulators iki beda-beda, lan apa peran laser rangefinder muter ing proses pendidikan?

                Sampeyan mung duwe pilihan Marine mirah. Lan liyane nggunakake normal

                Piranti lima mata ing sirah operator iku laser rangefinder-target designator. Kanthi kemampuan kanggo ngrekam kanggo analisis mengko.
                1. Bongo
                  27 Juli 2019 16:37
                  +1
                  Kutipan: Lopatov
                  Piranti lima mata ing sirah operator iku laser rangefinder-target designator. Kanthi kamungkinan saka Simpenan munggah kanggo analisis mengko.

                  Persis! ya dadi apa hubungane karo metode tuntunan sinar laser? opo
                  1. Lopatov
                    Lopatov 27 Juli 2019 16:39
                    +1
                    Kutipan saka Bongo.
                    dadi apa hubungane karo metode tuntunan sinar laser?

                    Iku SD.
                    Sistem iluminasi laser saka LCD niru operasi sistem sinar laser. tumindak ing panrima radiasi laser pesawat

                    Kayane aku wis nulis iki.
                    1. Bongo
                      27 Juli 2019 16:42
                      +1
                      Kutipan: Lopatov
                      Sistem iluminasi laser saka LCD niru operasi sistem sinar laser. tumindak ing panrima radiasi laser pesawat

                      Dadi, iki minangka dhasar. Aku mung ora ngerti apa sampeyan kasebut sistem sinar laser ing hubungan kanggo MANPADS kita?
                      1. Lopatov
                        Lopatov 27 Juli 2019 17:28
                        +1
                        Kutipan saka Bongo.
                        Aku mung ora ngerti apa sampeyan kasebut sistem sinar laser ing hubungan kanggo MANPADS kita?

                        Iki sing sampeyan sebutake.
                        Kaping telu aku takon apa. lali artikelmu jenenge opo?
                      2. www.zyablik.olga
                        www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:16
                        -1
                        Kutipan: Lopatov
                        Iki sing sampeyan sebutake.

                        Apa sing nulis:
                        Kutipan: Lopatov
                        Simulator MANPADS bisa niru, antara liya, MANPADS kanthi kontrol sinar laser. Apa penulis bisa nyekel paling ora siji kompleks Soviet / Rusia?

                        Apa sampeyan duwe memori lapses?
                        Kutipan: Lopatov
                        Kaping telu aku takon apa. lali artikelmu jenenge opo?

                        Apa hubungane antarane jeneng lan rudal sing dipandu laser sing sampeyan sebutake ora cocog?
                      3. Lopatov
                        Lopatov 28 Juli 2019 07:52
                        -1
                        Kutipan saka: zyablik.olga
                        Apa hubungane antarane jeneng lan rudal sing dipandu laser sing sampeyan sebutake ora cocog?

                        Aku nerangake kanthi gampang, muga-muga ora bakal ditindakake maneh. Amarga aku kesel.
                        Apa sampeyan ngomong babagan "pitakonan khusus" ing kana? Aku takon iki. Ping telu. Durung nampa wangsulan.

                        Dadi, aku nuduhake manawa kasunyatan kasebut cocog karo ide kasebut. Khusus karo simulator MANPADS. Sing ngijini sampeyan kanggo olahraga counter sembarang (!!!!!) MANPADS. Ora mung. kaya sing kasebut ing artikel, "Soviet lan Rusia-digawe", sing mesthine "ancaman utama"
                        Dheweke simulasi peluncuran MANPADS ing jarak sing katon, IR lan UV. Apa iki mung khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet? ora
                        Nggawe tiron saka plume bledug. Apa iki mung khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet? ora
                        Yen perlu, operasi sistem kontrol sinar laser disimulasikan. Apa iki mung khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet? Ora. Nanging, sebaliknya, iki ora khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet.
                        Kanggo simulasi perang nglawan instalasi MANPADS, unsur LISP dipasang ing operator. Apa mung operator MANPADS Rusia / Soviet sing tiwas utawa cilaka? ora

                        Muga-muga ora ana pitakonan bodho maneh. Uga tuduhan sing dakcritakake babagan kemampuan nyata simulator MANPADS "ora saka papan"
                      4. Bongo
                        28 Juli 2019 08:19
                        +1
                        Kutipan: Lopatov
                        Khusus karo simulator MANPADS. Sing ngijini sampeyan kanggo olahraga counter sembarang (!!!!!) MANPADS. Ora mung. kaya sing kasebut ing artikel, "Soviet lan Rusia-digawe", sing mesthine "ancaman utama"

                        Lopatov, akhir-akhir iki angel banget kanggo komunikasi karo sampeyan. Apa MANPADS buatan Soviet lan Rusia sing paling umum ing donya?
                        Kutipan: Lopatov
                        Apa iki mung khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet? Ora. Nanging, sebaliknya, iki ora khas kanggo MANPADS Rusia / Soviet.

                        Yen sampeyan nyoba kanggo ngubungake soko kanggo kula, mangga kutip verbatim. Iki dudu sepisanan sampeyan ngukir angen-angen sampeyan kanggo aku, banjur pitakon kenapa dijawab "Patamusta" wassat
                        Kutipan: Lopatov
                        Muga-muga ora ana pitakonan bodho maneh. Uga tuduhan sing dakcritakake babagan kemampuan nyata simulator MANPADS "ora saka papan"

                        Aku uga ngarep-arep yen ing mangsa ngarep sampeyan bakal bisa nulis komentar sing luwih seimbang babagan publikasiku.
                      5. Lopatov
                        Lopatov 28 Juli 2019 12:29
                        +1
                        Kutipan saka Bongo.
                        Lopatov, akhir-akhir iki angel banget kanggo komunikasi karo sampeyan.

                        "Lan kenapa kita" (c) ngguyu ngguyu ngguyu

                        Kutipan saka Bongo.
                        Apa MANPADS buatan Soviet lan Rusia sing paling umum ing donya?

                        Jujur, aku ora yakin.
                        Inggih, paling yen ana dhuwit, banjur padha seneng njupuk soko ora Russian. Kaya wong Serbia.

                        Kutipan saka Bongo.
                        Aku uga ngarep-arep yen ing mangsa ngarep sampeyan bakal bisa nulis komentar sing luwih seimbang babagan publikasiku.

                        Ing wektu sabanjure sampeyan nyoba kanggo nyinggung, weruh saka backlash bisa.
                        Nanging bener, lirik.

                        Inggih, ing topik, ing Kulon mung ana pasar raksasa kanggo "matbaza" kanggo latihan. Bukak situs web SAAB, salah sawijining pimpinan ing segmen iki, kanggo keselak idu. Lan bisa nglatih pasukane kanggo tugas tartamtu.
                        Saiki aku luwih yakin manawa pilot-pilot kasebut sinau nglawan RBS-70, amarga Iran bisa uga duwe sistem kasebut.
                      6. Bongo
                        28 Juli 2019 14:42
                        +2
                        Kutipan: Lopatov
                        Jujur, aku ora yakin.
                        Inggih, paling yen ana dhuwit, banjur padha seneng njupuk soko ora Russian.

                        Nganti saiki, MANPADS produksi Rusia lan Soviet sing paling umum ing donya.
                        Kutipan: Lopatov
                        Ing wektu sabanjure sampeyan nyoba kanggo nyinggung, weruh saka backlash bisa.

                        Piye carane aku nyoba ngganggu sampeyan? Kasunyatan yen aku nganggep sampeyan profesional ing kang wilayah, utawa amarga dheweke mangu-mangu yen sampeyan melu nyekel lan ngirim peralatan Amerika menyang Rusia?
                        Kutipan: Lopatov
                        Saiki aku luwih yakin manawa pilot-pilot kasebut sinau nglawan RBS-70, amarga Iran bisa uga duwe sistem kasebut.

                        Iku babagan kasedhiyan RBS-70 sing bisa digunakake ing Iran, aku mung ragu. Lan amarga anané sistem pertahanan udara jarak jauh saka produksi Rusia lan domestik, iki ora cocog banget.
            2. Bongo
              28 Juli 2019 08:40
              0
              Kutipan: Lopatov
              Bukak The Military Balance, maca.

              Dheweke uga nulis babagan "Taygercat" sing kuno banget ing kana. Apa sampeyan uga percaya iki?
              Mesthi, Olya takon karo aku babagan RBS-70 Swedia. Secara pribadi, aku duwe keraguan gedhe manawa sistem pertahanan udara operasional jinis iki tetep ana ing Iran.
              1. Lopatov
                Lopatov 28 Juli 2019 12:32
                +1
                Kutipan saka Bongo.
                Dheweke uga nulis babagan "Taygercat" sing kuno banget ing kana. Apa sampeyan uga percaya iki?

                Yagene aku ora percaya? Ana China, sing, uga, mung duwe pengalaman gedhe kanggo njaga kemampuan tempur sistem senjata kuno.
                1. Bongo
                  28 Juli 2019 14:16
                  0
                  Kutipan: Lopatov
                  Yagene aku ora percaya? Ana China, sing, uga, mung duwe pengalaman gedhe kanggo njaga kemampuan tempur sistem senjata kuno.

                  Apa sampeyan bisa mbayangno apa jenis kompleks lan basis unsure?
      2. D16
        D16 27 Juli 2019 07:53
        0
        Aku mung bisa nyekel janji "Pine".

        Suwene dheweke dadi MANPADS?
      3. suwi
        suwi 27 Juli 2019 12:50
        +1
        Sergey, aku menehi statistik saka Irak. Iki tanpa perang gerilya ing awal 2000-an.
        Lan ora mung babagan sing mudhun (sampeyan wis kaya adon Sokolov).
        1. Bongo
          27 Juli 2019 16:11
          0
          Kutipan saka: sivuch
          Sergey, aku menehi statistik saka Irak. Iki tanpa perang gerilya ing awal 2000-an.

          Igor, ngerti sampeyan, aku ngurmati sampeyan. hi Nanging aku pengin ndeleng statistik ora mung sing kena pengaruh, nanging uga diluncurake.
          1. suwi
            suwi 28 Juli 2019 09:26
            +2
            Lan aku ora duwe eseman . Nanging malah 0.15-0.2 kinerja apik banget, diwenehi mirah relatif rudal. Miturut cara, squeezing aviation kanggo dhuwur 5 km lan ndhuwur uga kinerja.
            1. Bongo
              28 Juli 2019 09:39
              +1
              Kutipan saka: sivuch
              Nanging aku ora duwe eseman. Nanging malah 0.15-0.2 kinerja apik banget, diwenehi mirah relatif rudal. Miturut cara, squeezing aviation kanggo dhuwur 5 km lan ndhuwur uga kinerja.

              Igor, ing sawijining wektu aku sinau kanthi rapet Strela-2M lan ora nate nolak kabutuhan MANPADS, pertahanan udara militer ora bisa lengkap tanpa sistem portabel. Nanging aku nglawan nganggep MANPADS minangka superweapon. Kinerja kompleks gedhe isih luwih dhuwur. Amarga pangembangan senjata kanthi tliti dhuwur lan jinis amunisi kluster anyar, peran MANPADS ora bakal tuwuh. Lan umume, kita bisa ngomong babagan iki mung adhedhasar data babagan tabrakan mungsuh kanthi teknologi. Bubar, kita wis nyekseni "ngalahake bayi", lan ora ana negara katelu, sanajan MANPADS paling maju, sing bakal nglindhungi serangan udara Amerika.
  6. lopvlad
    lopvlad 26 Juli 2019 20:36
    -2
    Carane elek iku urip, kabeh wis ilang, sampeyan kudu nyerah. Amerika riveted imitators kanggo counteraction kanggo ngisi elektronik saka teknologi Soviet dirancang ing pungkasan 70s lan mlebu layanan ing 80s x taun.
    Saiki aku ngerti sebabe Amerika butuh anggaran militer sing gedhe banget, kanggo para peniru.


    Ing 2018, dikenal babagan tuku militer AS ing Ukraina saka radar mode tempur telung koordinat 36D6M1-1.


    Aku kelingan carane siji SU-34 bali ing Georgia 2008 macet lan numpes radar kuwi, Saakashvili uga ndamel saka Ukraina.
    1. Bongo
      27 Juli 2019 02:31
      +1
      Kutipan saka lotvlad
      Ing kana, Amerika riveted imitators kanggo bisa metu counteraction kanggo Isi elektronik saka teknologi Soviet dirancang ing pungkasan 70s lan mlebu layanan ing 80. Ketoke, padha wiwit rivet sawise "kahuripan" ditembak mudhun ing Yugoslavia langit karo ajur saka taun 60an.

      Apa sampeyan malah maca artikel utawa mung ndeleng gambar? SAM "Tor", "Buk", S-300P / V, S-400 - apa iku ajur?
      1. lopvlad
        lopvlad 27 Juli 2019 06:41
        -2
        Kutipan saka Bongo.
        SAM "Tor", "Buk", S-300P / V, S-400 - apa iku ajur?


        kanggo miwiti riveting imitator soko, sampeyan kudu duwe akses lengkap kanggo soko, lan Amerika ora malah duwe akses kanggo versi ekspor S-400.
        Dene liyane sing kadhaptar (SAM "Tor", "Buk") lan S-300PT (iki mung versi 1975-1978 diprodhuksi dening Ukraina sing teka ing Amerika Serikat thanks kanggo Ukraina karo kamungkinan disassembling menyang cogs), banjur ya, iki ajur sing wis salah siji wis dibusak saka layanan utawa ing withdrawals tataran ing Rusia.
        1. www.zyablik.olga
          www.zyablik.olga 27 Juli 2019 08:01
          +1
          Kutipan saka lotvlad
          kanggo miwiti riveting imitator soko, sampeyan kudu duwe akses lengkap kanggo soko, lan Amerika ora malah duwe akses kanggo versi ekspor S-400.

          Apa sampeyan wis krungu bab intelijen radio?
          1. Igor Aviator
            Igor Aviator 27 Juli 2019 23:18
            0
            Kutipan saka: zyablik.olga
            Apa sampeyan wis krungu bab intelijen radio?

            Apa sampeyan wis krungu apa-apa babagan rentang radiasi jaman damai lan jaman perang?
            1. www.zyablik.olga
              www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:21
              -1
              Kutipan: Igor Aviator
              Apa sampeyan wis krungu apa-apa babagan rentang radiasi jaman damai lan jaman perang?

              Karya Agung! Bojoku ngguyu suwe nalika maca iki. apik
              Jumlah frekuensi huruf iku winates, lan ana ing sawetara tartamtu. Luwih cocok kanggo ngomong ing kene, ora babagan "frekuensi pertempuran", nanging babagan mode. Nanging diwenehi pangembangan sarana modern saka intelijen elektronik, penyebaran S-400 ing SAR lan pangiriman ekspor, siji kudu dadi "patriot" nyata kanggo pracaya yen "mitra" ora pati ngerti karo frekuensi lan mode operasi. saka peralatan S-400.
  7. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 26 Juli 2019 20:55
    +3
    Kutipan saka lotvlad
    Carane elek iku urip, kabeh wis ilang, sampeyan kudu nyerah. Amerika riveted imitators kanggo counteraction kanggo ngisi elektronik saka teknologi Soviet dirancang ing pungkasan 70s lan mlebu layanan ing 80s x taun.
    Saiki aku ngerti sebabe Amerika butuh anggaran militer sing gedhe banget, kanggo para peniru.


    Ing 2018, dikenal babagan tuku militer AS ing Ukraina saka radar mode tempur telung koordinat 36D6M1-1.


    Aku kelingan carane siji SU-34 bali ing Georgia 2008 macet lan numpes radar kuwi, Saakashvili uga ndamel saka Ukraina.

    Ora adoh... kaya wingi.
    1. lopvlad
      lopvlad 26 Juli 2019 21:07
      -2
      Kutipan: Sergey Averchenkov
      Ora adoh banget


      carane adoh, considering sing banjur kita mung 2 SU-34s kanggo kabeh tentara.
  8. Berkut24
    Berkut24 26 Juli 2019 21:35
    +5
    Ing Rusia, sistem pertahanan udara dibangun ora saka kompleks tunggal, nanging saka totalitase, kalebu distribusi ing jarak, dhuwur lan arah. Kompleks nutupi saben liyane ing eselon. Kabeh iki dikontrol dening sistem otomatis sing nampa data, kalebu saka macem-macem radar kabeh-aspek khusus kanthi kakebalan gangguan. Lan ya, kabeh iki digabungake karo pesawat tempur.
    Sing. Amerika, mesthi, bisa nggawe model latihan radar saka Komplek adhedhasar conto Soviet lan Unit ekspor, nanging iku dipercaya kanggo nggawe maneh model sistem videoconferencing gabungan Russian nyata. Latihan kasebut bisa mbantu para pilot kanggo ngatasi sistem pertahanan udara Soviet ing negara-negara donya katelu. Lan malah ing ngatasi S-400 Turki. Nanging mung nganti Turki tuku soko kanggo nutupi zona cedhak lan kalebu soko iki ing ACS siji.
    1. lopvlad
      lopvlad 26 Juli 2019 22:38
      -1
      Kutipan saka Berkut24
      Lan malah ing ngatasi S-400 Turki.


      mung wedi yen F-35 sing "ora katon" bakal katon ing wangun titik lemak ing radar S-400, mulane njerit ngamuk saka Washington.
    2. Bongo
      27 Juli 2019 02:33
      +3
      Kutipan saka Berkut24
      Kompleks nutupi saben liyane ing eselon. Kabeh iki dikontrol dening sistem otomatis sing nampa data, kalebu saka macem-macem radar kabeh-aspek khusus kanthi kakebalan gangguan. Lan ya, kabeh iki digabungake karo pesawat tempur.

      Sampeyan nerangake apa sing ana ing USSR lan saenipun. Ing laku, kajaba kanggo wilayah Moscow, sayangé ora. ora Pertahanan udara kita saiki duwe karakter fokus sing jelas.
      1. Lopatov
        Lopatov 27 Juli 2019 08:59
        -1
        Kutipan saka Bongo.
        Pertahanan udara kita saiki duwe karakter fokus sing jelas.

        Apa siji mbantah liyane?
        1. Bongo
          27 Juli 2019 16:14
          0
          Kutipan: Lopatov
          Apa siji mbantah liyane?

          Lovatov, aku ora mlebu artileri, nanging wiwit sampeyan miwiti ngomong babagan pertahanan udara, matur nuwun kanthi cara apa resimen S-300PS ndhelikake saka senjata serangan udara sing beroperasi ing papan sing kurang?
          1. Lopatov
            Lopatov 27 Juli 2019 16:36
            -1
            Kutipan saka Bongo.
            Lovatov, aku ora mlebu artileri, nanging wiwit sampeyan miwiti ngomong babagan pertahanan udara

            Dadi coba nerangake. kok sampeyan nyoba kanggo njamin yen saben "perapian" ditutupi dening mung siji Komplek. Ora sistem sing.
            Conto penting pertahanan udara fokus yaiku pangkalan ing Suriah. Apa mung "Cangkang" ing kana? Utawa, paling ora, sistem pasukan lan sarana pertahanan udara?
            1. Bongo
              27 Juli 2019 16:46
              0
              Kutipan: Lopatov
              Dadi coba nerangake. kok sampeyan nyoba kanggo njamin yen saben "perapian" ditutupi dening mung siji Komplek. Ora sistem sing.
              Conto penting pertahanan udara fokus yaiku pangkalan ing Suriah. Apa mung "Cangkang" ing kana? Utawa, paling ora, sistem pasukan lan sarana pertahanan udara?

              Aku nganggep sampeyan kaya profesional. Nanging sampeyan ora bisa nyoba dadi profesional ing kabeh kaya sampeyan. ora Aja ngomong babagan "conto sing padhang", nanging babagan "khas conto ". Aku takon sampeyan, apa tegese tambahan resimen S-300PS (sanajan S-300PM) nggawa database ing Lor utawa Timur Jauh?
              1. Lopatov
                Lopatov 27 Juli 2019 17:34
                0
                Kutipan saka Bongo.
                Aja ngomong babagan "conto sing padhang"

                Ayo dadi pirembagan bab "conto padhang". yen nanggepi statement "Ing Rusia, sistem pertahanan udara dibangun ora saka kompleks tunggal, nanging saka totalitase, kalebu distribusi ing jarak, dhuwur lan arah."gawe bantahan"Pertahanan udara kita saiki duwe karakter fokus sing jelas."

                Siji ora pancen mbantah liyane. Luwih ngelawan. sistem fokus mung kapekso kanggo nyedhiyani kanggo operasi Komplek saka sistem pertahanan udara saka macem-macem kisaran, sarana deteksi lan aviation.
                1. www.zyablik.olga
                  www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:25
                  0
                  Kutipan: Lopatov
                  Siji ora pancen mbantah liyane. Luwih ngelawan. sistem fokus mung kapekso kanggo nyedhiyani kanggo operasi Komplek saka sistem pertahanan udara saka macem-macem kisaran, sarana deteksi lan aviation.

                  Lopatov, sampeyan ora sengaja dadi wakil kanggo karya pendidikan? Bojoku takon langsung.
                  Sampeyan bisa langsung, kanthi militer
                  Kutipan saka Bongo.
                  Aku takon sampeyan, apa tegese tambahan resimen S-300PS (sanajan bakal S-300PM) nggawa database ing Lor utawa Timur Jauh?

                  Apa sampeyan bisa mangsuli langsung?
                  1. Lopatov
                    Lopatov 28 Juli 2019 07:34
                    +1
                    Kutipan saka: zyablik.olga
                    Lopatov, sampeyan ora sengaja dadi wakil kanggo karya pendidikan?

                    Aku uga nindakake tugase. Wiwit, miturut negara, dheweke ora ana ing baterei. Kanggo aku dadi, lan ora ngrungokake radio, lan baterei disebarake. Mula, aku kudu kerja bareng personel terus-terusan.
                    Kutipan saka: zyablik.olga
                    Bojoku takon langsung.

                    ... babar pisan ora cocog karo inti saka dhiskusi.
                    Dadi, apa hubungane OShS saka resimen S-300 karo oposisi khayalan sistem pertahanan udara terpadu karo sifat fokus pertahanan udara?
                    Kanggo sampeyan pribadi, inti saka masalah. Lawan ngandika "dheweke teles." Bojomu ngomong "ora, iki ijo." Lan saiki sampeyan nyoba kanggo pirembagan metu kanggo saperangan, kalebu takon pitakonan wicaksana "bisa njawab pitakonan tartamtu, kang sayuran ijo?"

                    Kutipan saka: zyablik.olga
                    Apa sampeyan bisa mangsuli langsung?

                    Supaya obrolan mabur saka iku. apa dheweke blurt metu? Apa iki "metode sengketa anyar" sampeyan?
                    Uga kepinginan sing penting lan gampang dilacak kanggo njupuk kabeh menyang individu lan ngowahi dadi srach, sajrone bakal gampang "ngalahake" mungsuh kanthi keluhan.
                    Aja ngenteni.

                    Uga, sampeyan takon kula, apa aku dadi wakil ing karya pendidikan, kaya-kaya ana sing ngisin-isini, kaya perek. Hack ing irung: sapa sing tenan kerjo karo personel bakal pitutur marang kowe carane penting lan perlu posisi iki. lan carane angel iku tanpa sulih kuwi. Ora ing kursi ing nalar iku angel, ing layanan nyata
                    1. Bongo
                      28 Juli 2019 08:23
                      0
                      Kutipan: Lopatov
                      Aku uga nindakake tugase.

                      Ora kaget
                      Kutipan: Lopatov
                      Dadi, apa hubungane OShS saka resimen S-300 karo oposisi khayalan sistem pertahanan udara terpadu karo sifat fokus pertahanan udara?

                      Sapa sing nulis iki?
                      Kutipan: Lopatov
                      Ing Rusia, sistem pertahanan udara dibangun ora saka kompleks tunggal, nanging saka totalitase, kalebu distribusi ing jarak, dhuwur lan arah.

                      Apa agregat sing ana ing sekitar resimen S-300PS saka komposisi telung divisi sing mbela Khabarovsk?
                      1. Lopatov
                        Lopatov 28 Juli 2019 12:48
                        +1
                        Kutipan saka Bongo.
                        Ora kaget

                        Kabeh kaya sing kudune. diwiwiti karo kelas OCP lan pungkasan karo ngusap snot amarga saka cah wadon sing ninggalake. Lan aku uga kudu ngarahake perusahaan kanggo mandor, amarga ensign normal mung katon nalika perang, kanggo peralatan, amarga dheweke uga ora ana ing negara, telung platoon. amarga ing posisi kasebut ana jaket. Lan Swiss lan reaper.
                        Dadi meneng babagan pejabat politik. kanggo saperangan. Sampeyan malah ora nyedhaki. pira sing dibutuhake.

                        Kutipan saka Bongo.
                        Apa agregat sing ana ing sekitar resimen S-300PS saka komposisi telung divisi sing mbela Khabarovsk?

                        Iki dudu kutipanku.
                        maneh. Lawan sampeyan nyatakake. yen Rusia duwe sistem pertahanan udara sing komprehensif. Sampeyan mbantah sing fokus. Siji pancen ora mbantah liyane.

                        Lan pitakonan saka OShS ora ana hubungane karo apa sing dirembug. Mulane, kita ngilangi minangka diwenehi kanggo ngalihake diskusi saka inti.
                      2. Bongo
                        28 Juli 2019 14:23
                        +1
                        Kutipan: Lopatov
                        Dadi meneng babagan pejabat politik. kanggo saperangan. Sampeyan malah ora nyedhaki. pira sing dibutuhake.

                        Lopatov, sampeyan kepingin weruh ngendi aku lan Olya ketemu? Kita ora ana ing lapangan pawai, lan sampeyan dudu bos, mula kita ora kudu nutup cangkeme. ora
                        Kutipan: Lopatov
                        maneh. Lawan sampeyan nyatakake. yen Rusia duwe sistem pertahanan udara sing komprehensif.

                        Kutipan saka Berkut24
                        Ing Rusia, sistem pertahanan udara dibangun ora saka kompleks tunggal, nanging saka totalitase, kalebu distribusi ing jarak, dhuwur lan arah. Kompleks nutupi saben liyane ing eselon

                        Dadi ora cetha kanggo kula carane nimbali udhara fokus dibangun ing basis saka fungsi S-300P, apa pesawat saka Komplek kalebu distribusi ing sawetara, dhuwur lan arah? Ing conto Timur Jauh, please?
      2. Berkut24
        Berkut24 27 Juli 2019 17:34
        +2
        Iku ora fokus, nanging obyek ing alam. Iki macem-macem. Iku dudu wilayah sing dibela kanthi 100% - kita bakal bangkrut kanggo nutupi kabeh wilayah negara kanthi lapangan karusakan sing terus-terusan (sanajan ing USSR iki ora bisa ditindakake, utamane amarga karusakan sing luwih cendhek. sistem pertahanan udara kasebut), nanging obyek kritis lan wates. Apa sing daktulis kaya sing sampeyan ucapake kanggo USSR isih ana, nanging ing wangun sing beda-beda, kanthi nganggep tambah akeh karusakan, muncule sarana deteksi anyar, sambungan pasukan lan sarana sing digunakake kanthi kapisah ing struktur. Pasukan Aerospace lan kapabilitas anyar sistem komputasi lan transmisi data sistem.
        1. www.zyablik.olga
          www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:27
          -1
          Kutipan saka Berkut24
          Apa sing daktulis kaya sing sampeyan ucapake kanggo USSR isih ana, nanging ing wangun sing beda-beda, kanthi nganggep tambah akeh karusakan, muncule sarana deteksi anyar, sambungan pasukan lan sarana sing digunakake kanthi kapisah ing struktur. Pasukan Aerospace lan kapabilitas anyar sistem komputasi lan transmisi data sistem.

          Apa sing sampeyan jelasake bener kanggo wilayah Moskow lan sebagian wilayah Leningrad.
        2. Berkut24
          Berkut24 28 Juli 2019 09:30
          +1
          Sing. Apa sampeyan langsung negesake manawa kabeh resimen S-400 dilebokake ing layanan lan S-300 lan Pantsir sing ditugasake ing saindenging negara kerja kanthi kapisah lan ora ana hubungane karo siji liyane "?
          1. Bongo
            28 Juli 2019 09:50
            +1
            Kutipan saka Berkut24
            Sing. Apa sampeyan langsung negesake manawa kabeh resimen S-400 dilebokake ing layanan lan S-300 lan Pantsir sing ditugasake ing saindenging negara kerja kanthi kapisah lan ora ana hubungane karo siji liyane "?

            Aja bingung siji sistem komando lan kontrol. ora "Shells" S-300P ora nglindhungi, nanging mung S-400, lan malah ora nang endi wae. Kanggo tutup S-300P saka senjata serangan udhara ing dhuwur, DShKM lan MANPADS kuna dirancang kanggo iki, sing biasane ora ana sing ngerti carane nggunakake divisi kasebut.
            1. Berkut24
              Berkut24 28 Juli 2019 12:01
              +1
              Ayo isih ngomong babagan kerangka konferensi video. Pertahanan udara mung minangka bagean saka solusi kanggo masalah kasebut. Sembarang bit pertahanan udara ing Omsk padha ora bantahan kanggo kula, amarga. obyek lan kutha kayata:
              1) ora obyek strategis kritis salah siji kanggo kita utawa kanggo mungsuh potensial
              2) dumunung cukup jero ing mburi (ing kasus iki, nalika Kazakhstan duwe pertahanan udara dhewe lan, nyatane, tumindak minangka buffer, lan kita duwe persetujuan karo Kazakhstan).
              Kanggo Timur Jauh, sampeyan maneh lali babagan penerbangan lan kasunyatan manawa pertahanan udara angkatan laut lan senjata gabungan ana ing kana.
              Lan cathetan tindakake-munggah sethitik. Ing Eropah lan ing AS, pertahanan udara ing negara basis data permanen paling apik mung ana ing sekitar perimeter. Ing sisih lor Amerika Serikat, Pentagon umume gumantung ing Kanada, lan saka sisih kidul, pertahanan udara AS ora bisa ngontrol tapel wates karo Meksiko. marang kita carane Denver, Memphis utawa, ngomong, Minneapolis ndhelikake konco. Kanggo Amerika Serikat, iki dudu fasilitas ekonomi utawa pertahanan kritis; kanggo kita, iki minangka tujuan sing ora pantes digatekake.
              1. Bongo
                28 Juli 2019 12:20
                +1
                Kutipan saka Berkut24
                Ayo isih ngomong babagan kerangka konferensi video. Pertahanan udara mung minangka bagean saka solusi kanggo masalah kasebut. Sembarang bit pertahanan udara ing Omsk padha ora bantahan kanggo kula, amarga. obyek lan kutha kayata:

                Mesthi wae, ing jaman Soviet ora ana "stub", nanging saiki wis dadi "stub". negatif
                Kutipan saka Berkut24
                dumunung cukup jero ing mburi (ing kasus iki, nalika Kazakhstan wis nimbali udhara dhewe lan, nyatane, tumindak minangka buffer, lan kita duwe persetujuan karo Kazakhstan).

                Kazakhstan malah ora bisa nglindhungi dhewe saka serangan udhara massive.
                Kutipan saka Berkut24
                Kanggo Timur Jauh, sampeyan maneh lali babagan penerbangan lan kasunyatan manawa pertahanan udara angkatan laut lan senjata gabungan ana ing kana.

                Ya sampeyan apa? Apa sampeyan ngandhani babagan kahanan pertahanan udara ing Timur Jauh? Ayo mbandhingake kanthi rinci pesawat tempur kita ing wilayah iki karo pasukan negara tetangga? Babagan pertahanan udara militèr lan pertahanan udara Armada Pasifik, aku, uga mbokmenawa liyane, kasengsem banget? Ya, yen ora nggawe angel, apa ana papan lan pasukan sistem pertahanan udara jarak jauh sing dipasang ing wilayah kasebut?
                Kutipan saka Berkut24
                Lan cathetan tindakake-munggah sethitik. Ing Eropah lan ing AS, pertahanan udara ing negara basis data permanen paling apik mung ana ing sekitar perimeter. Ing sisih lor Amerika Serikat, Pentagon umume gumantung ing Kanada, lan saka sisih kidul, pertahanan udara AS ora bisa ngontrol tapel wates karo Meksiko. marang kita carane Denver, Memphis utawa, ngomong, Minneapolis ndhelikake konco. Kanggo Amerika Serikat, iki dudu fasilitas ekonomi utawa pertahanan kritis; kanggo kita, iki minangka tujuan sing ora pantes digatekake.

                Nanging, sampeyan ora kudu mbandhingake panas karo alus ora Sawise kabeh, sampeyan ora bakal negesake manawa pesawat basis operator lan penerbangan garis ngarep ngancam wilayah AS? Babagan kontrol wilayah udara AS, aku njamin sampeyan ora ala.
                1. Berkut24
                  Berkut24 28 Juli 2019 13:19
                  +1
                  Mesthi wae, ing jaman Soviet ora ana "stub", nanging saiki wis dadi "stubs"

                  Aku ora perlu ngomong babagan pertahanan udara ing jaman Soviet. Aku lagi wiwit ngladeni wektu iku. Ana keliling, ana sawetara kutha sing dilindhungi lan iku. Nalika Rust mabur, cukup kanggo ngliwati tapel wates. Luwih menyang Moskow ana kekosongan.
                  Kazakhstan malah ora bisa nglindhungi dhewe saka serangan udhara massive.

                  Kazakhstan minangka wilayah sing cukup gedhe lan ngidini sampeyan ndeteksi target luwih dhisik. Lan, miturut, mundhakaken aviation. Ora ana pangkalan NATO ing sisih kidul Kazakhstan sing bisa ngancam ing kene lan saiki. Kabeh underbelly iku negara CIS lan China. Deleng kanthi teliti ing peta.
                  Sawise kabeh, sampeyan ora bakal negesake manawa pesawat basis operator lan penerbangan garis ngarep ngancam wilayah AS?

                  Aku bakal njupuk, amarga iki tampilan siji-sisi. Tu-160, Tu-95 lan bagean saka kapal selam duwe rudal jelajah ing kapal, sing diluncurake sadurunge wilayah jangkoan pertahanan udara. Bener, kita uga kudu nyana serangan pisanan saka CD. Iki dibuktekake kanthi kabeh pengalaman konflik anyar. Pertahanan udara bakal ditindakake kanthi tepat dening CD. Lan banjur mung penerbangan tetep minangka pangarep-arep pungkasan.
                  1. Bongo
                    28 Juli 2019 14:35
                    +2
                    Kutipan saka Berkut24
                    Aku ora perlu ngomong babagan pertahanan udara ing jaman Soviet. Aku lagi wiwit ngladeni wektu iku. Ana keliling, ana sawetara kutha sing dilindhungi lan iku.

                    Bener, mungkin sampeyan mung kurang ngerti? Ing USSR, kabeh pusat regional, regional lan industri, wilayah penyebaran ICBM, lapangan udara, pelabuhan, pembangkit listrik tenaga nuklir lan stasiun tenaga hidroelektrik ditutupi tanpa gagal.
                    Kutipan saka Berkut24
                    Nalika Rust mabur, cukup kanggo ngliwati tapel wates. Luwih menyang Moskow ana kekosongan.
                    Iku crita temen beda. ora
                    Kutipan saka Berkut24
                    Kazakhstan minangka wilayah sing cukup gedhe lan ngidini sampeyan ndeteksi target sadurunge. Lan, miturut, mundhakaken aviation.

                    Maca ing wektu luang:
                    Negara sistem pertahanan udara negara-peserta Perjanjian Keamanan Kolektif
                    https://topwar.ru/140279-sostoyanie-sistemy-protivovozdushnoy-oborony-stran-uchastnikov-dogovora-o-kollektivnoy-bezopasnosti-chast-2.html
                    Kutipan saka Berkut24
                    Aku bakal njupuk, amarga iki tampilan siji-sisi. Tu-160, Tu-95 lan bagean saka kapal selam duwe rudal jelajah ing kapal, sing diluncurake sadurunge wilayah jangkoan pertahanan udara.

                    Sistem pertahanan udara Amerika Utara
                    https://topwar.ru/105796-sistema-pvo-severnoy-ameriki-chast-5.html
                    ing mburi pranala menyang bagean sadurungé
                    Miturut negara pertahanan udara Timur Jauh
                    https://topwar.ru/138464-proshloe-i-nastoyaschee-11-y-krasnoznamennoy-armii-vozdushno-kosmicheskih-sil-smogut-li-vks-rossii-zaschitit-nash-dalniy-vostok-chast-2.html
      3. Igor Aviator
        Igor Aviator 27 Juli 2019 23:25
        0
        Kutipan saka Bongo.
        Pertahanan udara kita saiki duwe karakter fokus sing jelas.

        Kenapa dadi "pengganti"? Salah siji sampeyan ngapusi utawa sampeyan "delusional" lol Ora mung kabeh wilayah Federasi Rusia dijamin manunggal lapangan, lan kabeh pertahanan udara manunggal ing kontrol siji sistem kontrol otomatis. Sampeyan "bingungake" pertahanan udara lan pertahanan rudal. Dheweke wis suwe ninggal pertahanan udara fokus, lan mulihake pertahanan udara siji (sawise ambruk taun 90-an), yen memoriku ngladeni aku, ing 2014.
        1. Berkut24
          Berkut24 28 Juli 2019 09:34
          0
          Kenapa dadi "pengganti"?

          Aku bakal nambah - lapangan radar siji. Ing babagan senjata pertahanan udara, ana wilayah sing ora ditutup, nanging wilayah kasebut ditutupi penerbangan ing sistem komando lan kontrol sing padha. Aku ora ngerti persis "fokus" wangkal. Mungsuh ora gelem nganggep VKS minangka sistem pertahanan tunggal.
  9. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 26 Juli 2019 21:38
    +2
    Kutipan saka lotvlad
    Kutipan: Sergey Averchenkov
    Ora adoh banget


    carane adoh, considering sing banjur kita mung 2 SU-34s kanggo kabeh tentara.

    Ya wis.
  10. roket757
    roket757 26 Juli 2019 22:30
    +1
    Siji-sijine jawaban lan pertahanan nyata kita nglawan apa wae lan kabeh yaiku klub sing kuat!
    salawase ana, salawase ora bisa diendhani, salawase ana kesempatan kanggo entuk bali, ora ana sing kentut --- pancen nggigit arah kita!
    Ya, nyedhiyakake mungsuh potensial nganggo gaman, sing, ing kasus iki, bisa dadi masalah sing ora bisa diatasi yaiku BODO !!! nanging supaya Schaub cetha lan terus terang, iki ora diamati .... lan banjur bisnis lan commerce, ora luwih.
    1. lopvlad
      lopvlad 26 Juli 2019 22:51
      -1
      Kutipan saka roket757
      Siji-sijine jawaban lan pertahanan nyata kita nglawan apa wae lan kabeh yaiku klub sing kuat!


      supaya "klub nuklir" ora bakal numpes ing wiwitan lan ing silo rudal, nanging dijamin kanggo tekan addressee, tentara kuwat karo pertahanan udara lan rudal rudal ing ambane.

      Ya, nyedhiyakake mungsuh potensial nganggo gaman, sing, yen ana kedadeyan, bisa dadi masalah sing ora bisa diatasi yaiku BODO.


      kekaisaran ora duwe mungsuh permanen utawa sekutu. Pengalaman USSR mulang kita akeh nalika sekutu langsung dadi mungsuh. Mulane, kanggo ekspor mung Cut mudhun ing tingkat saka piranti lunak lan hardware, iku bisa karo hardware remot mati tab.
      1. roket757
        roket757 26 Juli 2019 23:49
        0
        Kutipan saka lotvlad
        supaya "klub nuklir" ora dirusak ing wiwitan lan ing silo rudal, nanging dijamin tekan sing dituju lan dibutuhake

        Ora ana cara sing nyata lan efektif kanggo NYegah respon sing kuat ing mangsa ngarep!
        Mung ngiyanati ing tingkat sing ora bisa mbayangno.
        Kutipan saka lotvlad
        Pengalaman USSR mulang kita akeh nalika sekutu langsung dadi mungsuh.

        Nanging kita bakal weruh, ndeleng lan EVALUATE, yen bisa!
        1. lopvlad
          lopvlad 27 Juli 2019 07:01
          0
          Kutipan saka roket757
          Ora ana cara sing nyata lan efektif kanggo NYegah respon sing kuat ing mangsa ngarep!


          pangembangan senjata wis diterusake kanthi cepet + pendekatan infrastruktur NATO menyang tapel watese ndadekake kita luwih waspada. Segmen penerbangan kaping pirang-pirang luwih cendhek (panggantos karo "YARS") + pangembangan lan adopsi rudal Sarmat, sing ora kudu nembus benteng sistem pertahanan rudal Amerika ing Eropa kanggo mbales marang Amerika Serikat.
          1. roket757
            roket757 27 Juli 2019 09:26
            0
            Kutipan saka lotvlad
            Iku apik yen Kamentrian Pertahanan kita duwe pangerten sing jelas babagan iki lan mulane misil nuklir diganti karo sing duwe.

            Kabeh berkembang. Saiki kita bakal ngalami jenuh sistem serangan lengkap lan sarana kanggo ndhukung lan nglindhungi. Tameng lan pedhang!
            Kanggo kabeh penampilan, mungsuh utama ora duwe tujuan kanggo entuk keuntungan militer kanthi tepat ing arah iki. Dheweke ngerti yen tingkat teknis saiki ora ngidini entuk keuntungan siji-sisi!
            Iki kanggo saiki, bakal angel ditebak mengko.
            Oalah, ora ana sing bakal saling ngrusak, ora ana sing ala.
  11. Amuret
    Amuret 27 Juli 2019 02:25
    +3
    Amerika ngremehake misil B-750V sing mabur "kutub telegraf", nanging ing wektu sing padha kepeksa mbuwang gaweyan lan dhuwit kanggo nglawan sistem pertahanan udara: ngembangake taktik evasion, ngalokasikan kelompok serangan penindasan lan nglengkapi pesawat kanthi aktif. stasiun jamming.
    Nanging mung perang nglawan sistem pertahanan udara iki, pangembangan rudal anti-radar Shrike diwiwiti, gangguan pisanan muncul ing saluran radio sekring, uga unit khusus kanggo nglawan pertahanan udara "Wild Laski".
    1. Bongo
      27 Juli 2019 02:40
      +2
      Quote: Amur
      Nanging mung perang nglawan sistem pertahanan udara iki, pangembangan rudal anti-radar Shrike diwiwiti, gangguan pisanan muncul ing saluran radio sekring, uga unit khusus kanggo nglawan pertahanan udara "Wild Laski".

      Nicholas, sugeng enjing!
      Saiki kabeh pilot diajari kanggo ngatasi pertahanan udara, utamane amarga sarana modern kanggo jamming lan PRR ora mbutuhake pesawat sing dilatih khusus kanggo iki.
      1. Amuret
        Amuret 27 Juli 2019 02:46
        +2
        Kutipan saka Bongo.
        Saiki kabeh pilot diajari kanggo ngatasi pertahanan udara, utamane amarga sarana modern kanggo jamming lan PRR ora mbutuhake pesawat sing dilatih khusus kanggo iki.
        Hello, Sergey. Dalan kasebut diwiwiti saka wiwitan, nalika perang nglawan sing anyar, senjata pertahanan udara kudu diwiwiti. Dadi artikel kasebut menarik.
  12. kig
    kig 27 Juli 2019 02:44
    +4
    Aku kepengin weruh apa sing ditindakake para pilot nalika latihan? Miturut siaran pers, kabeh tugas tansah rampung lan malah overfulfilled.
    1. Bongo
      27 Juli 2019 02:48
      +3
      Kutipan saka kig
      Aku kepengin weruh apa sing ditindakake para pilot nalika latihan? Miturut siaran pers, kabeh tugas tansah rampung lan malah overfulfilled.

      Ya, meh padha, nanging Amerika menehi perhatian luwih akeh babagan perang nglawan sistem anti-pesawat. Fokus utama kita yaiku interception, pertempuran udara lan serangan darat. ora bisa diatur sarana karusakan.
      1. lopvlad
        lopvlad 27 Juli 2019 07:09
        -2
        Kutipan saka Bongo.
        lan striking lemah karo gaman tanpa arah.


        iku ana ing USSR, nalika tingkat punika karusakan massive saka mungsuh karo blanks Rusia sepisan maneh gumantung ing amunisi dipandu (rudal dipandu kanggo udan es lan tornado, amunisi artileri dipandu, rudal dipandu kanggo helikopter).
        1. www.zyablik.olga
          www.zyablik.olga 27 Juli 2019 08:24
          0
          Kutipan saka lotvlad
          iku ana ing USSR, nalika tingkat punika karusakan massive saka mungsuh karo blanks Rusia sepisan maneh gumantung ing amunisi dipandu (rudal dipandu kanggo udan es lan tornado, amunisi artileri dipandu, rudal dipandu kanggo helikopter).

          Apa aku ngerti kanthi bener, sampeyan kudu negesake manawa babagan jarak lan jumlah amunisi sing dipandu sing kasedhiya ing pasukan, kita luwih unggul tinimbang Angkatan Udara AS?
          1. Lopatov
            Lopatov 27 Juli 2019 08:38
            -1
            Kutipan saka lotvlad
            Rusia sepisan maneh ngandelake amunisi sing dipandu (rudal sing dipandu kanggo hujan es lan tornado, amunisi artileri sing dipandu, misil sing dipandu kanggo helikopter).

            Kutipan saka: zyablik.olga
            Apa aku ngerti kanthi bener, sampeyan kudu negesake manawa babagan jarak lan jumlah amunisi sing dipandu sing kasedhiya ing pasukan, kita luwih unggul tinimbang Angkatan Udara AS?

            Lan apa hubungane siji karo liyane?????
            ngguyu

            Yen ana wong kandha marang sampeyan "Aku luwih seneng nyopir menyang mobilku dhewe" sampeyan bakal takon "pinten sing sampeyan duwe ing garasi sampeyan"?
            Lan yen dheweke duwe kurang saka sepuluh mobil, apa tegese dheweke luwih seneng transportasi umum? wassat
          2. lopvlad
            lopvlad 27 Juli 2019 10:07
            -1
            Kutipan saka: zyablik.olga
            sampeyan kudu negesake manawa ing babagan jangkauan lan jumlah amunisi sing dipandu sing kasedhiya ing pasukan, kita luwih unggul tinimbang Angkatan Udara AS?


            apa karo nomenklatur? sampeyan wrote sing fokus utama Rusia modern punika
            Kutipan saka Bongo.
            gegaman ora katuntun.
            lan nggunakake uncontrolled, lan aku mbantah sing iki ora supaya.
            1. Bongo
              27 Juli 2019 16:17
              0
              Kutipan saka lotvlad
              apa karo nomenklatur? sampeyan wrote sing fokus utama Rusia modern punika

              Oke, ayo mbandhingake apa proporsi antarane senjata sing ora dipandu lan dipandu sing digunakake ing perang Chechen pisanan lan kaloro, ing konflik karo Georgia lan ing Suriah?
              Lan ngomong apa jenis senjata dipandu ing lemah bisa digunakake Su-27SK lan Su-35S?
              1. Igor Aviator
                Igor Aviator 27 Juli 2019 23:34
                -2
                Kutipan saka Bongo.
                apa senjata dipandu ing lemah bisa digunakake Su-27SK lan Su-35S ing kasunyatan?

                Lan, sampeyan, aku takon, kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem? (karo) wong bodho aja padha sumelang, iku persis siji sing bakal kontribusi kanggo patemon cepet saka mungsuh karo leluhur!
                1. www.zyablik.olga
                  www.zyablik.olga 28 Juli 2019 03:30
                  +1
                  Kutipan: Igor Aviator
                  Lan, sampeyan, aku takon, kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem?

                  Sampeyan bisa uga mikir sampeyan ngerti. ora
                  Contone, aku ngerti apa senjata Su-27 sing kasedhiya ing pasukan bisa digunakake ing lemah, lan latihan apa sing ditindakake kanggo iki. Lan sampeyan?
  13. sen
    sen 27 Juli 2019 05:59
    +3
    Amerika nggunakake simulator kanggo nglatih pilot. Apa kita duwe sing padha?
  14. Bongo
    27 Juli 2019 16:01
    +1
    Kutipan: Lopatov
    Apa sampeyan yakin manawa aku kudu nglaporake kabeh bebener marang sampeyan?
    Timah!

    Sing carane padha diobong, Lopatov, mbokmenawa, kaya Serdyukov, diutus kanggo sampeyan minangka Pahlawan Rusia dening dekrit tertutup? Aku netesake luh nalika mbayangake kepiye sampeyan narik radar AN / MPQ-53 saka Turki nganggo traktor baterei artileri liwat Georgia menyang Khankala. apik
    1. Igor Aviator
      Igor Aviator 27 Juli 2019 23:38
      -3
      Kutipan saka Bongo.
      Iki carane padha ngobong

      Cara sampeyan turu dina iki - sampeyan isih kudu ngatur! Karya ala! Manajemen sampeyan kudu mikir babagan diskualifikasi sampeyan!
  15. Wildcat
    Wildcat 27 Juli 2019 16:30
    +3
    Artikel sing apik, matur nuwun! Minangka tansah, pilihan menarik saka foto.
    hi
    "Pitakonan iki uga ditakoni, nalika pungkasan pesawat mungsuh ditembak ing pertempuran udara cedhak saka bedhil pesawat" - kanthi cara, pitakonan sing menarik! Kasus sing dikonfirmasi pungkasan katon saka Perang Falklands. Ora dikonfirmasi - perang ing Yugoslavia.
  16. suwi
    suwi 28 Juli 2019 09:41
    +1
    Kaya sing sampeyan ngerteni, pimpinan Soviet, wedi yen sistem anti-pesawat modern bakal mlebu ing China, ora nyediakake model sistem pertahanan udara paling anyar menyang Vietnam. Kosok baline, "kanca-kanca Arab" sing nglawan "militer Israel" nampa senjata paling modern nalika iku.
    ----------------------------------------------
    Iki, bakal kita ngomong, ora akurat. Ya, ana teknologi sing luwih modern tinimbang ing Vietnam (lan bakal luwih apik kosok balene), nanging adoh saka sing paling modern
    1. Bongo
      28 Juli 2019 09:56
      -1
      Kutipan saka: sivuch
      Iki, bakal kita ngomong, ora akurat. Ya, ana teknologi sing luwih modern tinimbang ing Vietnam (lan bakal luwih apik kosok balene), nanging adoh saka sing paling modern

      Igor, kita wis ngrembug babagan iki. Nanging, ujar manawa ing taun 1973 USSR durung dikirim menyang Arab (kajaba sistem kontrol otomatis lan sistem pangenalan negara), apa sing ana ing pertahanan udara USSR?
      1. suwi
        suwi 28 Juli 2019 10:09
        +3
        Yen saka memori - S-200, Krugi, Strela-1, P-40, lan mung ana 4 saka ASURK padha P-37 lan P-18, mesthi, banget, nanging padha muncul ing awal 70s. Mesthi, ora ana pejuang pertahanan udara, kaya Su-15, nanging aku isih ora ana gunane.
        1. Bongo
          28 Juli 2019 10:24
          0
          Kutipan saka: sivuch
          Yen saka memori - S-200, Krugi, Strela-1, P-40, lan mung ana 4 saka ASURK padha P-37 lan P-18, mesthi, banget, nanging padha muncul ing awal 70s. Mesthi, ora ana pejuang pertahanan udara, kaya Su-15, nanging aku isih ora ana gunane.

          S-200 ing taun 1973 mung wiwit berkembang. "Bunderan", nanging padha ora ngirim. "Strela-1" banjur dipentasake, sanajan adoh saka karya agung. Minangka kanggo Su-15, padha ing Mesir kanggo wektu cendhak, pilot Soviet miber wong, nanging ora melu ing perang. P-37 lan P-18 dikirim menyang Arab sawise Perang Doomday.
          1. suwi
            suwi 28 Juli 2019 10:29
            +2
            Sergey, apa sampeyan ngerti yen kita wis dialog? eseman
            Lan, omong-omong, ya - biasane urutane mung - padha numpuk ing Arab, banjur dibuwang sing luwih modern. Nanging kepemimpinan Soviet sawise P-12 lan P-35 bisa dimangerteni - sampeyan sijine wong Arab iki, supaya wong-wong Yahudi bakal perang.
            1. Bongo
              28 Juli 2019 10:33
              -1
              Kutipan saka: sivuch
              Sergey, apa sampeyan ngerti yen kita wis dialog?

              Mesthi wae! ombenan
              Kutipan saka: sivuch
              Lan, omong-omong, ya - biasane urutane mung - padha numpuk ing Arab, banjur dibuwang sing luwih modern. Nanging kepemimpinan Soviet sawise P-12 lan P-35 bisa dimangerteni - sampeyan sijine wong Arab iki, supaya wong-wong Yahudi bakal perang.

              Miturut pendapatku, kejutan sing paling ora nyenengake kanggo Israel ing taun 1973 yaiku "Kotak", uga, lan sebagian S-125.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. Nikolai 87
    Nikolai 87 28 Juli 2019 14:51
    -2
    Kutipan saka atalef
    lan apa kapercayanmu, yen ora ngomong, aja nulis, ora bisa dijupuk, tuku, lan liya-liyane, mula isih ana lan ditliti.

    Sadurunge Putin ngomong babagan Vanguard, Peresvet, Poseidon, ana sing ngomong babagan dheweke nang endi wae? Nanging dheweke uga mbangun.
    1. telobezumnoe
      telobezumnoe 29 Juli 2019 16:44
      -1
      Mesthine, dheweke ngomong, lan sumber daya iki anyar kanggo para urapatriot, amarga padha dicritakake apa sing kudu dipikirake lan apa sing kudu diomongake ing saluran pisanan lan kaloro, lan kanggo spesialis, komplek sing janjeni dikenal sanajan sadurunge rancangan rancangan. dibela))
  19. Nikolai 87
    Nikolai 87 29 Juli 2019 13:45
    -2
    Kutipan: Nikolai 87
    Kutipan saka atalef
    lan apa kapercayanmu, yen ora ngomong, aja nulis, ora bisa dijupuk, tuku, lan liya-liyane, mula isih ana lan ditliti.

    Sadurunge Putin ngomong babagan Vanguard, Peresvet, Poseidon, ana sing ngomong babagan dheweke nang endi wae? Nanging dheweke uga mbangun.

    Apa, padha mung downvoted komentar, nanging ora ninggalake panjelasan "kok". Kita nyimpulake yen dudu kita patriot jingoistic, nanging sampeyan "fseoppers"
  20. Nikolai 87
    Nikolai 87 29 Juli 2019 17:02
    0
    Kutipan saka telobezumnoe
    Mesthine, dheweke ngomong, lan sumber daya iki anyar kanggo para urapatriot, amarga padha dicritakake apa sing kudu dipikirake lan apa sing kudu diomongake ing saluran pisanan lan kaloro, lan kanggo spesialis, komplek sing janjeni dikenal sanajan sadurunge rancangan rancangan. dibela))

    Aku malah ora ngerti apa bakal bungah yen obyek rahasia dadi umum sadurunge komandan-in-chief ngumumake, utawa amarga kita "spesialis" (kaya aku ngerti, iki wong langsung utawa ora langsung nyambung karo produksi Komplek. dhewe) ngerteni apa sing kudu digambar (sketsa sing padha) sadurunge miwiti nggambar. Aku seneng kanggo loro prestasi. Yen iki kedadeyan karo kita, mula plagiarisme teknologi militer kita dening negara-negara Barat ora bakal kuwatir aku.
    Nanging kanthi adil, aku bisa ndeleng referensi kanggo referensi awal kanggo kompleks ing ndhuwur. Matur nuwun sadurunge.
    1. telobezumnoe
      telobezumnoe 30 Juli 2019 00:09
      0
      ing kene ing komentar data babagan torpedo robot otonom wis suwe muncul, ana gosip yen konsep iki dikembangake dening Sakharov, sing bisa ana ing banyu nganti pirang-pirang taun, kaya gegaman retribusi, contone, artikel lan pidato Putin https:/ /topwar.ru/86065-okeanskaya- mnohocelevaya-sistema-status-6-strannaya-utechka-o-novom-yadernom-oruzhii-russkih.html
      avant-garde bisa ditemokake ing u-71 https://nampuom-pycu.livejournal.com/146786.html
      Bener, ana kebingungan karo zirkon, data sing muncul malah sadurunge presentation saka bramos 2, wiwit maneuvering warheads wis dikembangaké lan dites wiwit 80s, maca liyane babagan hypersound babagan "kadhemen"
    2. telobezumnoe
      telobezumnoe 30 Juli 2019 00:34
      0
      http://militaryrussia.ru/blog/index-967.html
      http://militaryrussia.ru/blog/topic-746.html
      http://militaryrussia.ru/blog/index-714.html
      kene pranala karo sumber lan wektu katon informasi
      1. Nikolai 87
        Nikolai 87 30 Juli 2019 07:38
        0
        Kutipan saka telobezumnoe

        ing kene ing komentar data babagan torpedo robot otonom wis suwe muncul, ana gosip yen konsep iki dikembangake dening Sakharov, sing bisa ana ing banyu nganti pirang-pirang taun, kaya gegaman retribusi, contone, artikel lan pidato Putin https:/ /topwar.ru/86065-okeanskaya- mnohocelevaya-sistema-status-6-strannaya-utechka-o-novom-yadernom-oruzhii-russkih.html
        avant-garde bisa ditemokake ing u-71 https://nampuom-pycu.livejournal.com/146786.html
        Bener, ana kebingungan karo zirkon, data sing muncul malah sadurunge presentation saka bramos 2, wiwit maneuvering warheads wis dikembangaké lan dites wiwit 80s, maca liyane babagan hypersound babagan "kadhemen"
        http://militaryrussia.ru/blog/index-967.html
        http://militaryrussia.ru/blog/topic-746.html
        http://militaryrussia.ru/blog/index-714.html
        kene pranala karo sumber lan wektu katon informasi

        Yesus lan iki minangka bukti sampeyan? lol
        anyar kanggo urapatriots, amarga padha dikandhani apa sing kudu dipikirake lan apa sing kudu diomongake ing saluran pertama lan kaloro.

        Komentar pisanan yaiku bocor ing rapat presiden, dudu kasunyatan sing digawe kanthi ora sengaja. Bocor sing digawe mung saluran kasebut.
        Lan iki kita Apa sing diomongake ing saluran pertama lan kaping pindho?! Ngguyu kemekelen apik
        Sabanjure, babagan Vanguard, sumber WT sing ketoke nuduhake penerbit militer Inggris Jane's Information Group adhedhasar informasi saka sumber mbukak, CARL!
        ing kene ing komentar data babagan torpedo robot otonom wis suwe muncul, ana gosip

        Gosip mesthi apik, kanggo mbah putri ing yard ing bangku.
        Salajengipun, angel nglacak sumber pranala kasebut, amarga padha ngrujuk menyang majalah langsung utawa media lokal (maneh, sumber terbuka, yen mantan bisa diarani kaya ngono). Roofing felts Poseidon, roofing felts artikel bab SKIF horseradish ngerti. Digawe maneh ing 2013, lan diowahi ing 2019. Sapa sing ngerti apa sing diowahi. Mungkin artikel kasebut ditulis maneh.
        Lan diwenehi sing Bunch saka pembangunan ditawakake bali ing kaping Soviet lan referring kanggo wong-wong mau, ngandika sing padha weruh saka nggawe senjata paling anyar, kaya, malah ora lucu.
  21. PilotS37
    PilotS37 4 Agustus 2019 01:02
    0
    Rusia mung duwe rong sekutu sing setya: tentara lan angkatan laut!

    (Alexander III, Kaisar Kabeh Rusia, Tsar Polandia lan Adipati Agung Finlandia...).
    Sekutu saiki wis tambah, nanging dheweke, kaya sadurunge, ana ing kene - ing Rusia ...