Review militèr

Tank Inggris nalika Perang Donya II

65
Ing periode interwar, senjata ringan, medium, infantri lan kavaleri dikembangake lan diprodhuksi ing Inggris. tank. Tank cahya diwakili dening Mk.VI kanthi waja ringan lan senjata mesin, medium - Medium Mk.II kanthi waja ringan lan meriam 47-mm, kavaleri - Mk.II, Mk.III, Mk.IV, Mk.V kanthi medium waja ( 8-30 mm) lan mriem 40 mm. Mung infantri Matilda I iki bentenaken dening waja kuat (60 mm), nanging iki bersenjata karo bedhil mesin.




С началом войны ни один из этих танков себя не проявил, все они по совокупности характеристик уступали в своем классе немецким Pz.II, Pz.III и Pz.IV. Английским танкостроителям пришлось в условиях войны разрабатывать и запускать в производство новое поколение танков, которые приняли участие на европейском ТВД, в Северной Африке. Значительное их количество было поставлено по ленд-лизу в Советский Союз.

Tank cahya Mk.III Valentine


Tank Inggris sing paling sukses lan paling gedhe ing Perang Dunia II dikembangake ing taun 1938 lan dilebokake ing produksi serial ing taun 1940, kanthi total 8275 tank saka macem-macem modifikasi diprodhuksi.

Tata letak tank iku klasik kanthi panggonan kompartemen mesin ing buritan tank. Awak tank ana telung wong, sopir dumunung ing awak, komandan lan gunner ing turret. Ing sawetara modifikasi tank, kru ana 4 wong, komandan, gunner lan loader diselehake ing menara telung wong. Kanggo ngurangi bobot awak lan turret tank padha Ngartekno teken ing ukuran, kang Ngartekno worsened habitability saka anggota kru.


Tank cahya Mk.III Valentine


Miturut desain, awak lan turret padha riveted, nanging padha nglumpuk ora ing pigura, nanging fastening bagean kanggo saben liyane karo bolts lan rivets, kang mbutuhake tliti dhuwur ing Pabrik bagean. Hull lan menara dipasang saka piring waja sing digulung, ing sawetara modifikasi bathuk lan turret dibuwang, ing modifikasi paling anyar desain tank rampung dilas. Kanthi bobot 15,75 ton kanggo tank entheng, nduweni resistensi waja sing cukup, kekandelan waja bathuk lan pinggir awak 30-60 mm, turret 65 mm, ngisor 20 mm, lan gendheng ana 10 mm. Menara kasebut duwe bentuk silinder lan dipasang ing kothak menara.

Kanggo kebangkrutan sopir, ana rong lawang hinged ing lembaran sisih ndhuwur ing sisih papan kerjane, saliyane, kanggo pengamatan, dheweke duwe lawang inspeksi ing tengah piring waja frontal ndhuwur. . Kursi kabeh anggota kru dilengkapi piranti ndeleng periskop.

Persenjataan tank kasebut kalebu meriam laras panjang 40 mm QF2 L/52 lan senapan mesin 7,92 mm. Ing modifikasi paling anyar saka tank dipasang gun QF57 6-mm utawa gun 75-mm OQF 75mm.

Mesin diesel 135 hp digunakake minangka pembangkit listrik, nyedhiyakake kacepetan 25 km / jam lan jarak jelajah 150 km.

Undercarriage ing saben sisih kasusun saka enem rodha dalan ditutupi karet, loro diameteripun gedhe lan papat cilik, lan telung rollers support ditutupi karet. Roller trek saka telu padha interlocked dadi rong kreta, roller gedhe saben cart dumunung ing balancer utami, dipasang ing krenjang ing awak tank. Balance sekunder dipasang kanthi pivotal menyang penyeimbang utama, kanthi lengen rocker kanthi rong rol cilik sing diselehake ing ndhuwur. Saben bogie sprung karo spring spring karo teleskop hydraulic shock absorber.

Танк широко использовался на многих фронтах в Европе и Северной Африке, в том числе и в Красной армии. По ленд-лизу в СССР до конца войны было поставлено 3782 танков Мк.III Valentine различных модификаций.

Umumé, tank nampa penilaian positif saka tanker, nalika nyathet linuwih pembangkit listrik adhedhasar mesin diesel, visibilitas kurang ing medan perang, lan mobilitas apik. Antarane shortcomings, kacathet persenjataan banget karo mriem 40-mm, anané cangkang fragmentasi dhuwur-mbledhos kanggo meriam lan linuwih saka sasis wis nyatet, yen ing paling siji rodha dalan gagal, tank ora bisa mindhah.

Sedheng Infantry Tank Mk II Matilda II


Tank medium Mk II Matilda II dirancang kanggo ndhukung infanteri, dikembangake ing taun 1938 lan wiwit mlebu ing pasukan ing taun 1939 ing wayah wengi perang, melu perang pisanan karo Jerman ing Prancis. Ing total, 1943 Matilda II nawakke saka macem-macem modifikasi diprodhuksi dening 2987, iku mung tank Inggris sing liwat kabeh perang.

Tata letak tank kasebut klasik, kanthi kru 4 wong. Lambung dipasang utamane saka piring waja sing digulung lan bagean waja sebagian (bow, kothak turret lan buritan), disambungake karo goujons. Menara iki bentuke silinder kanthi sudut inklinasi cilik, digawe saka siji piring waja sing mlengkung, ing conto sabanjure dibuwang. Ing payon menara ana kubah komandan kanthi lawang pindho.

Tank kasebut dibedakake kanthi waja sing kuat ing tingkat tank abot Soviet KV lan dijuluki "wanita kulit kandel" dening tanker Inggris. Ing wiwitan perang, ora ana tank Jerman siji sing bisa nyerang dheweke. Waja kanthi bobot tank 26,95 ton nyedhiyakake proteksi ing tingkat tank abot, kekandelan bathuk waja lambung ndhuwur / tengah / ngisor 75/47/78 mm, sisih ndhuwur 70 mm, sisih ngisor pinggir. 40 + 20 mm, turret 75 mm, ngisor lan gendheng 20 mm.


Sedheng Infantry Tank Mk II Matilda II


Persenjataan tank kasebut kalebu meriam 40 mm QF2 L/52 lan senapan mesin 7,7 mm coaxial. Salajengipun, 76,2-mm 3-inch Howitzer Mk.I howitzers karo projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos kuat padha diinstal ing modifikasi CS.

Minangka pembangkit listrik digunakake loro mesin diesel Leyland kanthi daya 87 (95) hp, nyedhiyakake kacepetan ing dalan gedhe 24 km / jam lan jarak jelajah 257 km.

Undercarriage ing saben sisih kalebu sepuluh rodha dalan dipasang ing pasangan ing limang bogie, limang rollers support. Saben bogie duwe suspensi jinis gunting sing seimbang kanthi sumber horisontal. Meh kabeh undercarriage dilindhungi dening layar waja sisih.

Tank Mk II Matilda II dibedakake kanthi linuwih lan waja sing kuat banget kanggo wektune, sing nambah kelangsungan tank lan kru ing medan perang. Senapan anti-tank Jerman 37 mm ora kuwat nglawan waja. Ing tataran awal perang, nganti Jerman duwe bedhil anti-tank luwih kuat, tank iki tetep mungsuh invulnerable.
.
Tank Mk II Matilda II dikirim ing Lend-Lease menyang Uni Soviet, total 918 tank dikirim. Pangiriman pisanan ditindakake ing pungkasan taun 1941 ing cuaca sing adhem. Tank ora diadaptasi kanggo kondisi kasebut, bahan bakar lan pelumas beku. lan trek ora nyedhiyani genggeman perlu karo lemah ing kahanan mangsa. Salajengipun, masalah iki wis ditanggulangi, lan tank iki manteb ing ati dilakokno ing Tentara Abang nganti pertengahan 1943.

Tank infantri abot A22 Churchill


Tank A22 Churchill minangka tank Inggris sing paling dilindhungi ing periode Perang Dunia II, dikembangake ing taun 1940 lan diprodhuksi ing taun 1940-1945, kanthi total 5640 tank saka macem-macem modifikasi diprodhuksi. Tank kasebut mbutuhake daya tembak sing dhuwur, kaslametan lan kemampuan maneuver kanggo ndhukung infantri sing maju, nyuda titik tembak lan ngusir serangan balik tank musuh.

Tank kasebut nduweni tata letak klasik kanthi kru 5 wong, driver lan mesin gunner ana ing awak, lan komandan, gunner lan loader ana ing menara. Struktur awak dilas saka piring waja sing digulung. Desain menara kasebut heksagonal, kanthi macem-macem modifikasi dibuwang utawa dilas saka bagean cast. Kanthi bobot 39,57 ton, tank kasebut nduweni proteksi anti-balistik sing kuat. Kekandelan waja bathuk lambung yaiku 101 mm, sisih pinggir 76 mm, bathuk menara 88 mm, gendheng lan ngisor 19 mm.


Tank infantri abot A22 Churchill


Ing modifikasi saka Mk.I lan Mk.II, meriam 40-mm QF2 L52 digunakake minangka persenjataan utama. Amunisi kasebut mung kalebu cangkang waja, ora ana cangkang fragmentasi sing dhuwur banget. Ing modifikasi Mk.III lan Vk.IV, mriem QF57 L6 43 mm dipasang, lan ing modifikasi Mk.V, meriam QF57 L6 50 mm. Ing modifikasi Mk.VI lan Mk.VII, dipasang 75-mm OQF 75mm L36,5, sing nduweni cangkang fragmentasi fragmentasi waja lan dhuwur-mbledhos ing beban amunisi. Loro bedhil mesin BESA 7,92 mm digunakake minangka senjata tambahan, siji coaxial karo mriem, dalan liyane ing lambung tank, uga senapan mesin anti-pesawat 7,7 mm.

Minangka pembangkit listrik, mesin Twin-Six 350 hp digunakake, nyedhiyakake kacepetan 27 km / jam lan jarak jelajah 144 km.

Ing undercarriage ing saben sisih ana 11 rodha dalan cilik diameteripun karo suspension wawas individu ing spring silinder. Sisih ndhuwur chassis ditutupi karo layar waja.

Tank A22 Churchill disedhiyakake menyang USSR ing Lend-Lease wiwit taun 1942. Total 253 tank dikirim. Tank iki digunakake ing perang ing Pertempuran Stalingrad, ing Kursk Bulge lan nalika ngangkat blokade Leningrad. Tentara Abang kanthi positif nyathet waja sing kuat lan penanganan sing apik. Minangka cacat, kerumitan operasi ing mangsa lan kemampuan salib-negara miskin ing kondisi off-road kacathet.

Cruiser tank Mk.VI (A15) Crusader


tank iki dikembangaké ing 1939-1940 lan tindak menyang pasukan utamané kanggo ngganti kelas padha Mk.V (A13) tank cruiser Covenanter. Tank kasebut diprodhuksi ing taun 1940-1943, kanthi total 5300 (5700) tank diprodhuksi.

Tank klasik kanthi awak 5 (4) wong, bobote 19,3 ton. Ing lambung ing sisih tengen ana kursi sopir, ing ndhuwur sirahe ana kabin awujud kothak kanthi lawang ndhuwur godhong pindho, piranti ndeleng telu lan bedhil mesin Besa. Ing sisih kiwa rodha ana menara silinder, uga dilengkapi bedhil mesin Besa lan lawang ndhuwur sing hinged ing sisih starboard.


Cruiser tank Mk.VI (A15) Crusader


Sajrone operasi saka conto pisanan tank ing tentara, turret machinegun, amarga inexpediency sawijining, iki dismantled dening bengkel lapangan, lan cutout kanggo iku dilas karo piring waja. Sajrone proses modernisasi, loro bedhil mesin dicopot saka awak amarga efisiensi sing kurang, kru dikurangi dadi wong papat amarga ora ana mesin gunner ing awak tank. Turret telung wangun kompleks dipasang ing atap lambung, digabungake karo menara tank A13. Ing sisih mburi gendheng turret ana lawang komandan sing bisa dipindhah maneh.

Hull lan turret digawe saka lembaran baja sing digulung. Perlindhungan waja ora dhuwur, kekandelan waja bathuk lambung yaiku 22-34 mm, sisih awak yaiku 18-20 mm, bathuk menara 32 mm, ngisor 16 mm lan gendheng ana 14 mm.

Persenjataan tank kasebut kalebu meriam 40 mm QF2 L / 52 lan senapan mesin 7,92 mm coaxial, ing model mengko meriam 40 mm diganti karo meriam 57 mm QF6, lan howitzer 76,2 mm dipasang ing tank tank. Seri CS.

Mesin Liberty Mk.III kanthi daya 340 hp digunakake minangka pembangkit listrik, nyedhiyakake kacepetan dalan 44 km / jam lan jarak jelajah 255 km.

Sasis tank kasebut adhedhasar suspensi Christie, ing saben sisih ana limang rol ganda dilapisi karet kanthi diameter gedhe kanthi panyerepan kejut ing spring spring vertikal.

Tank Crusader nduweni mobilitas sing apik, nanging proteksi sing kurang. Akèh modifikasi kang akèh dipigunakaké ing tataran wiwitan Perang Donya II minangka bagéan saka tentara Prancis lan Inggris. Ing taun 1940, akeh tank saka modifikasi pisanan lan kaloro ditinggal ing Dunkirk lan dicekel Jerman. Ing Afrika Lor, tank Crusader minangka tank utama tentara Inggris nganti perang El Alamein, nalika tank Amerika M3 "Lee" wiwit nggeser.

Tank cruiser Mk.VII (A24) Cavaler, Mk.VIII (A27L) Centaur lan Mk.VIII (A27M) Cromvell


Ing pungkasan taun 1940, ing Inggris, padha wiwit ngrancang tank njelajah anyar A24 Cavaler, dikembangaké ing basis saka komponen lan rakitan saka tank jelajah A15 Crusader minangka bagéan saka program Cromvell. Tanpa tes, tank dilebokake ing produksi, ing taun 1942-1943, 500 tank jinis iki diprodhuksi.

Tank kasebut nduweni tata letak klasik, bobote 26,95 ton lan kru 5 wong. Turret triple manggoni komandan, gunner lan loader. Kanggo awak driver lan asisten driver - gunner saka senapan mesin.

Desain awak lan turret ana persegi dowo tanpa ngarepke nyoto saka karep lan padha nglumpuk saka piring waja mbalek lan fastened kanggo pigura karo bolts. Ing sisih kiwa driver, senapan mesin mesthi dipasang ing lembaran ngarep. Pendharatan kru ditindakake liwat rong lawang ing atap menara lan siji ing atap kapal.

tank wis waja puas, kekandelan waja saka bathuk lambung 57-64 mm, sisih 32 mm, bathuk turret 76 mm, gendheng 14 mm, lan ngisor 6,5 mm.


Cruiser Tank Mk.VII (A24) Cavaler


Persenjataan kasusun saka mriem QF57 6 mm lan loro bedhil mesin BESA 7,92 mm, siji coaxial karo mriem, mesthi liyane dipasang ing awak.

Mesin 12 hp Liberty L400 digunakake minangka pembangkit listrik, nyedhiyakake kacepetan dalan 39 km / jam lan cadangan daya 265 km.

Undercarriage dipinjam saka tank A15 Crusader kanthi suspensi Christie sing ngemot limang roda dalan sing dilapisi karet kanthi diameter gedhe ing saben sisih kanthi suspensi spring vertikal sing dikuatake.

Tank A24 Cavaler sacoro prakteke ora melu ing musuhan. Iki utamané digunakake minangka tank latihan lan dadi basis kanggo tank A27L Centaur.

Tank A27L Centaur dikembangake minangka versi perantara sing disederhanakake antarane A24 Cavaler lan A27M Cromvell kanthi mesin Meteor, sing durung rampung. Gunggunge 1942 tank A1944L Centaur diprodhuksi antarane 3134 lan 27. Sampel pisanan saka A27L Centaur ora beda banget karo A24 Cavaler. Mriem 75-mm Mk VA L50 dipasang ing modifikasi Centaur III, lan howitzer 95-mm kanggo nembak cangkang fragmentasi sing mbledhos dhuwur digunakake ing modifikasi tank dhukungan infanteri Centaur IV.


Cruiser Tank Mk.VIII (A27L) Centaur


Tanks A27L Centaur uga praktis ora melu ing memungsuhan, kumpulan cilik saka Centaur IV melu sak kebangkrutan ing Normandia ing 1944, liyane saka tank wis nganyari kanggo tingkat Cromvell.

Танк А27M Cromvell был одним из наиболее известных танков Второй мировой войны. С новым двигателем Meteor он начал выпускаться только с 1943 года, по 1945 год было выпущено 1070 этих танков. Также немалое количество танков A27L Centaur было модернизировано до уровня Cromvell. Всего в армии было 4016 танков всех серий семейства Cromvell. В корпусе танка был удален курсовой пулемет и экипаж сокращен до четырех человек. Усилено бронирование крыши до 20 мм, днища до 8 мм, вес танка увеличился до 27,9 тонны. На модификации Cromvell Vw корпус и башня были сварными и лобовое бронирование корпуса увеличено до 101 мм, на модификации Cromvell VI устанавливалась 95-мм гаубица.


Крейсерский танк Mk.VIII (А27M) Cromvell


A27M Cromvell didhukung dening mesin Rolls-Royce Meteor 600 hp, nyedhiyakake kacepetan dalan 64 km / jam lan jarak jelajah 278 km.

Tanks A27M Cromvell melu akeh operasi ing Afrika Lor lan teater Eropa. Ing babagan daya tembak, dheweke kalah karo tank Jerman lan Amerika ing wektu kasebut.

Tank Cruiser A30 Challenger


Kapal perusak tank jelajah medium A30 Challenger dikembangake minangka tank dhukungan sing dirancang kanggo nglawan tank Jerman ing jarak sing adoh saliyane tank Cromvell. tank iki dikembangaké ing basis saka sasis tank Cromvell elongated karo undercarriage enem-titik lan bersenjata karo paling kuat 76,2 mm bedhil ing wektu sing. Ing taun 1943-1944, mung 200 tank jinis iki diprodhuksi, amarga kanthi tekane tank Amerika Sherman kanthi kinerja sing luwih apik, kebutuhan kanggo tank Challenger ilang.

Desain Challenger ora beda karo Cromvell. Tata letak klasik, mung sopir diselehake ing lambung, mesin gun mesthi ora kalebu, papat wong ditampung ing menara sing luwih gedhe - komandan, gunner lan loro loader, perhatian utama dibayar kanggo pangopènan senjata.


Tank Cruiser A30 Challenger


Hull lan turret padha dilas. Waja iki dikuwatake, kekandelan waja bathuk awak yaiku 102 mm, sisih pinggir 32 mm, bathuk menara 64 mm, gendheng 20 mm, ngisor 8 mm, bobot tank. tekan 33,05 ton.

Persenjataan tank kasebut kalebu senapan 76,2 m dawa QF17 L55 lan senapan mesin 7,62 mm coaxial.

Mesin Rolls-Royce Meteor 600 hp digunakake minangka pembangkit listrik, nyedhiyakake kacepetan dalan 51,5 km / jam lan jarak jelajah 193 km.

Tank mlaku yaiku modifikasi tank mlaku Cromvell kanthi suspensi Christie lan enem roda dalan.

Tank A30 Challenger dibedakake kanthi kepenak kru ing menara gedhe lan efisiensi dhuwur ngancurake kendaraan lapis baja mungsuh. Nanging amarga jumlah cilik saka tank diprodhuksi, padha ora duwe impact serius ing gelut.

Cruiser tank A34 Komet


Tank A34 Comet minangka pangembangan luwih lanjut saka tank Cromvell, digawe kanthi basis komponen lan rakitan tank iki lan minangka tank Inggris paling maju sing melu perang ing Perang Dunia II. Tank iki dikembangake ing taun 1943 kanthi njupuk pengalaman nggunakake tank Cromvell ing operasi pertempuran, 1944 conto tank iki diprodhuksi ing taun 1945-1186.

Tank saka tata letak klasik, kru 5 wong, sopir lan mesin gunner dumunung ing lambung, komandan, gunner lan loader ing menara. Desain awak lan turret dilas, tank wis waja anti-balistik puas karo bobot tank 35,78 ton. Kekandelan waja bathuk awak yaiku 76 mm, sisih pinggir 43 mm, bathuk menara 102 mm, gendheng 25 mm, ngisor 14 mm.


Cruiser tank A34 Komet


Persenjataan tank kasebut kalebu meriam 76,2 mm QF77 L55 lan rong bedhil mesin BESA 7,92 mm, siji dipasang ing menara, sing nomer loro ing awak.

Minangka pembangkit listrik digunakake mesin Rolls-Royce Meteor kanthi daya 600 hp, nyedhiyakake kacepetan 47 km / jam lan jarak jelajah 200 km.

Undercarriage suspensi Christie kanthi limang rol dilapisi karet diameter lan papat rol operator. Suspensi individu ing spring silinder karo absorbers kejut hydraulic.

Umumé, Komet A34, ing babagan daya tembak, visibilitas sing apik, keamanan lan mobilitas, dirating minangka tank Inggris paling apik ing jaman perang lan minangka salah sawijining tank paling apik sing digunakake dening pihak perang ing Perang Donya II.

Tank cruiser abot A41 Centurion


Tank A41 Centurion dikembangake ing taun 1944 minangka kendaraan sing nggabungake kuwalitas tank jelajah lan infantri kanthi gaman lan perlindungan sing ditingkatake lan apik. Salah sawijining tugas yaiku kanggo mesthekake kondisi kerja sing nyaman kanggo kru, sing gegayutan karo, amarga tata letak sing wiyar, bobot tank tekan 42 ton lan mobilitas diwatesi. Tank ora melu perang.

Танк был классической компоновки с экипажем четыре человека. Создавался с использованием усовершенствованных узлов и агрегатов танков Cromvell и Comet. Корпус и башня были сварными из катаных бронелистов, на отдельных модификациях башня была литая.


Tank cruiser abot A41 Centurion


Persenjataan tank kasebut kalebu meriam 76,2 mm QF17 L55 lan meriam 20 mm kembar lan bedhil mesin BESA 7,92 mm sing dipasang ing bantalan bal ing sisih kiwa meriam utama, dipasang howitzer 95 mm. modifikasi Mk.IV.

Minangka pembangkit listrik digunakake mesin Rolls-Royce Meteor kanthi daya 600 hp, nyedhiyakake kacepetan 37 km / jam lan jarak jelajah 176 km.

Ing undercarriage, suspensi Hortsman-jinis digunakake karo telung bogie karo rodha dalan interlocked diameteripun medium ing pasangan, coil springs, hydraulic shock absorbers, loro kanggo saben bogie, lan enem rol support. Sisih ndhuwur undercarriage ditutupi dening bulwarks wojo.

Tank A41 Centurion dikembangake ing pungkasan perang lan ora melu perang, nanging tetep ing layanan karo tentara Inggris nganti pirang-pirang dekade lan saya tambah apik kanthi nginstal senjata sing luwih kuat lan nguatake waja, sing nyebabake nyuda. mobilitas sawijining.

Produksi lan tingkat tank ing Inggris nalika perang


Ing Inggris, ing kontras karo pengalaman gagal ngembangaken tank ing periode interwar, tank kabeh kelas dikembangaké sak perang, kang mbuktekaken piyambak uga ing operasi pertempuran ing tataran pisanan perang. Sajrone taun-taun perang, produksi massal diatur lan kira-kira 28 ewu tank entheng, medium lan abot diprodhuksi. Tank Inggris dibedakake kanthi waja sing apik, mobilitas sing nyenengake, nanging persenjataan sing ringkih. Salajengipun, drawback iki ditanggulangi lan tank cruise pungkasan A34 Comet ketemu syarat militer ing kabeh ciri utama lan kasil digunakake ing operasi pertempuran lan, miturut ahli, iku salah siji saka tank paling apik ing Perang Donya II.

Tank ringan Inggris Mk.III Valentine, infantri medium Mk II Matilda II lan infantri abot A22 Churchill diwenehake ing Lend-Lease menyang Uni Soviet lan kasil digunakake ing pirang-pirang wilayah sajrone perang. Total 4923 tank dikirim, kalebu 3782 Mk.III Valentine, 918 Mk II Matilda II tank lan 253 A22 Churchill tank.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
wikimedia.org, armor.kiev.ua, pinimg.com, 4.bp.blogspot.com, wardrawings.be
Artikel saka seri iki:
Tank cahya lan amfibi pisanan saka USSR ing periode interwar
Apa nyumbang kanggo munculé tank ing Perang Donya I
Tank Jerman Perang Donya I
Tank Prancis Perang Donya I
Tank Inggris ing periode interwar
Tank cahya Prancis ing periode interwar
Tank medium lan abot Prancis ing periode interwar
tank entheng US ing periode interwar
tank medium lan abot US ing periode interwar
Tank cahya Jerman ing periode interwar
tank medium Jerman ing periode interwar
Tank cahya saka USSR ing jaman pra-perang
Kanthi tank apa mungsuh nemoni Perang Dunia II
Tank medium lan abot saka USSR ing periode interwar
65 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. amatir
    amatir 29 Juli 2019 18:13
    +6
    Tank A22 Churchill minangka tank Inggris sing paling dilindhungi nalika Perang Donya II.

    Winston Churchill ngandika: "Tank iki wis malah luwih cacat saka kula."
  2. nycomedes
    nycomedes 29 Juli 2019 18:41
    +2
    Matur nuwun, review apik!
  3. Popov Konstantin Ivanovich
    Popov Konstantin Ivanovich 29 Juli 2019 18:46
    +6
    Tank Inggris, ing basa putriku "Kothak sing apik banget." utamané "Komet" lan "Centurion" Umumé, model Tamiya saka 1/35 tank iki, iki soko, Déwan saka kothak banget, apik banget. Lan yen, ing kasunyatan, wong Inggris wis ketinggalan ing tank, padha tansah telat kanggo tingkat, kita uga ketinggalan ing gawe kapal. Kita kudu rukun. Komet teka ing perang banget, banget pungkasan, karo apa wedi padha tank GB paling apik, iku ora cetha, padha ora sok dong mirsani apa-apa kaya. "Centurions", iki YES, iki perang hard, nanging mung mengko ing Israel, ing foto ing intro "Centurion" modifikasi banget kirim-perang karo 105 mm gun.
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 29 Juli 2019 19:07
      +2
      Kutipan: Popov Konstantin Ivanovich
      Komet perang banget, telat banget, kanthi wedi yen dheweke dadi tank GB paling apik, ora jelas, dheweke ora menehi tandha kaya ngono.

      Inggih, babagan karakteristik kinerja, katon luwih apik tinimbang tank Inggris liyane. Aku ora bisa njamin, amarga aku ngerti tank Inggris terus terang, nanging, misale jek, apa komet sing paling apik? Saka basa Inggris, mesthi
    2. wuh wuh
      wuh wuh 30 Juli 2019 10:54
      +1
      "utamane" Komet "lan" Centurion "///
      ----
      Centurion karo 105 mm L7 gun
      karo projectile kumulatif didominasi tank-versus-tank perang nganti awal 70s.
      Mung bedhil Soviet 115 mm karo OBPS dipasang ing T-60 bisa tahan ing jarak nganti 1.5 km.
      1. Yohanes 22
        Yohanes 22 31 Juli 2019 09:23
        +1
        Ing T-62! tank cahya T-60, 1941. Bersenjata karo mriem otomatis ShVAK 20 mm.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 31 Juli 2019 09:38
          -1
          Oh mesthi. Matur nuwun kanggo koreksi! ombenan
  4. Fayter2017
    Fayter2017 29 Juli 2019 19:01
    0
    Mbok menawa karo Komet, mung T-44 sing bisa dibandhingake. Ing pungkasan perang, kanthi hipotesis, tank kita bakal ngadhepi mungsuh sing mbebayani banget sajrone Operasi Ora Bisa Dipikir, Inggris bisa ngunggahake level tank menyang tingkat sing apik banget.
    1. svp67
      svp67 29 Juli 2019 19:32
      +1
      Kutipan saka Fayter2017
      Mbok menawa karo Komet, mung T-44 sing bisa dibandhingake. Ing pungkasan perang, kanthi hipotesis, tank kita bakal ngadhepi mungsuh sing mbebayani banget sajrone Operasi Ora Bisa Dipikir, Inggris bisa ngunggahake level tank menyang tingkat sing apik banget.

      Ora akeh, iki masalah utama. Nanging sing apik babagan tank Inggris yaiku bedhil.
      1. Yohanes 22
        Yohanes 22 31 Juli 2019 09:27
        0
        Apa sing apik babagan bedhil sing ora duwe cangkang HE. 42 mm mung kanggo BS. Kita ing perang karo wong-wong mau nandhang sangsara lan wanted kanggo ngganti kanggo 45 mm.
        1. svp67
          svp67 31 Juli 2019 13:55
          -1
          Kutipan: Yohanes 22
          Kita ing perang karo wong-wong mau nandhang sangsara lan wanted kanggo ngganti kanggo 45 mm.

          Lan khususe, sampeyan bisa ngerteni kanthi alat apa sing sampeyan nandhang?
          Aku ngerti sing malah Tiger pierced 57-mm Valentine gun, lan Sherman Amérika, kang dadi Firefly, sawise nampa bedhil Inggris, umume paling apik saka Shermans. Inggih, apamaneh meriam "Centurion" ing umum, legenda ngandhani.
  5. undecim
    undecim 29 Juli 2019 20:05
    +2
    A sawetara klarifikasi.
    Tank Inggris nalika Perang Donya II
    Judhul artikel ora bener. Inggris mung bagéan saka Britania Raya lan Irlandia Lor.
    Tank cahya Mk.III Valentine
    Tank Mk.III Valentine nuduhake tank infantri (tank Infanteri).
    Tank Inggris sing entheng ing jaman interwar lan perang:
    Tangki Cahya Mk I
    Tank Cahya Mk II
    Tank Cahya Mk III
    Tank Cahya Mk IV
    Tank Cahya Mk V
    Tank Cahya Mk VI
    Tangki Cahya Mk VII Tetrarch I
    Tank Cahya Mk VIII
    Saka jumlah kasebut, nalika Perang Dunia II, telu pungkasan diprodhuksi kanthi jumlah cilik.

    20 Tetrarchs dikirim menyang USSR miturut Lend-Lease.
    1. lele
      lele 29 Juli 2019 21:24
      +3
      Ya, piye wae penulis nangani Inggris kanthi cepet, nyingkirake kabeh "sambungan", lan yatim piatu ninggalake Inggris kanggo pegatan. eseman

      Sugeng sonten Victor! hi

      Aku ora ngerti sebabe Centurion dirajut ing artikel, dheweke ora melu perang, dheweke ora katon ing ngarep. Nanging sampeyan ora ngerti apa sing diciptakake nalika perang ... Jerman nggawe akeh barang, nanging apa gunane?
      Miturut cara, aku mung maca review apik babagan tank dhewe, saka negatif serius, mung bobot abot.
      1. undecim
        undecim 29 Juli 2019 21:42
        +1
        Penulis iki duwe akeh blunder sing menehi kesaksian babagan kawruh sing entheng babagan masalah sing dibahas.
        Miturut cara, yen kita arep nyedhaki kanthi objektif, mula kita kudu nulis artikel babagan tank Persemakmuran Inggris. Sawise kabeh, malah Selandia Anyar, nunggu kebangkrutan Jepang, nyoba kanggo nggawe "tank" saka bahan improvised lan traktor.
        1. lele
          lele 29 Juli 2019 22:32
          0
          Soko kaya NI kita - "Kanggo wedi." Kayane, kaya sing dakelingake, ing Odessa dheweke nggawe lan bersenjata DShK,
          1. undecim
            undecim 29 Juli 2019 22:43
            +1
            Ya, mung ing kene main baja corrugated biasa, lan persenjataan kasebut kalebu enem bedhil mesin Bran.
  6. undecim
    undecim 29 Juli 2019 20:13
    +4
    Penulis miwiti njelajah tank karo Mk.VI (A15) Crusader, nanging kudu miwiti karo A13 Mk III Covenanter, kang tindak menyang pasukan sawise Dunkirk lan kang diprodhuksi 1771 Unit.
  7. Narak-zempo
    Narak-zempo 29 Juli 2019 23:53
    +1
    Sing nggumunake, Inggris duwe pengalaman ing mesin diesel penerbangan kanthi kacepetan dhuwur ing awal 30-an (versi diesel Rolls-Royce Condor yaiku V12 kanthi kapasitas 500 hp), nanging dheweke ora pengin (Aku ora pengin). ora percaya yen dheweke ora bisa) nggawe mesin diesel tank sing kuat, analog saka B2 kita.
  8. Monar
    Monar 30 Juli 2019 07:59
    -1
    Paku keling. Paku keling. Lan sepisan maneh, rivets ... Inggih, aku ngerti yen armada Inggris ing wektu iku ora pungkasan.
    Nanging! Para ahli mangga nerangake. Apa ana masalah karo welding lan casting ana?
    tank WW2 Inggris bisa dikenali langsung. Malah tanpa ngerti materi.
    1. Gempa bumi
      Gempa bumi 30 Juli 2019 08:42
      0
      Aku bakal menehi guess sandi. Produsen rivet duwe lobi serius ing Parlemen :) utawa ana konservatisme ing pamikiran desainer Inggris. Ing Centurion, paku keling meh ora katon.
    2. skinar
      skinar 30 Juli 2019 09:57
      0
      Baja lapis baja angel banget kanggo masak, proses teknis khusus dibutuhake lan peralatan khusus sing dikarepake. Britons overslept introduksi saka struktur gandheng, lan padha uga bisa gawé ing awal perang, nanging ora kanggo alesan sing padha ora pindhah menyang seri T-34M. Yen dheweke wiwit masak baja lapis baja, produktivitas bakal mudhun, lan tank dibutuhake
      1. Monar
        Monar 30 Juli 2019 10:12
        0
        Ну на Т-34 заклёпок не видно. Да и корпуса их именно сваривали. Причём полуавтоматом.
        1. skinar
          skinar 30 Juli 2019 10:38
          +1
          Dadi aku ora ngomong babagan rivet ing umum, nanging babagan njaga kecepatan produksi. T-34M mbenerake shortcomings lan non-manufacturability saka telung puluh papat, miturut rencana pra-perang, iku T-34M sing mestine dadi sing utama ing produksi industri Soviet, nanging amarga saka wabah perang, iku perlu ora mung kanggo njaga produksi, nanging uga kanggo nambah, lan saben produk anyar iku arang banget angel klebu ing seri. Wong-wong Inggris mbutuhake pasokan peralatan sing dhuwur kanggo pasukan, mula dheweke ora ngerti babagan kuno. Introduksi welding baja waja minangka proses sing rumit, amarga tanduran bisa mandheg sajrone sasi, lan entuk tingkat produksi sajrone sawetara wulan, sing ora dikarepake ing perang.
          1. Monar
            Monar 30 Juli 2019 10:51
            0
            Laju konservasi lan paningkatan produksi BTT ing kondisi perang total penting. Lan USSR, iku introduksi saka welding semi-otomatis saka waja sing digawe iku bisa kanggo nambah produksi tank.
            Nanging. kene cukur lan ora ngerti carane. Paku keling.
    3. wuh wuh
      wuh wuh 30 Juli 2019 10:59
      0
      "Wah, aku ngerti yen Inggris duwe armada" ///
      ----
      Lan carane tank Inggris pisanan disusun ing Perang Donya I?
      Iki minangka armadillo darat ing wangun sing paling murni. ngguyu tata letak kapal.
      Dheweke ora teka saka mobil, nanging saka armadillo.
      1. Monar
        Monar 30 Juli 2019 11:15
        0
        Tata letak tank, ing tahap wiwitan pangembangane, dirancang saka imajinasi para perancang. Elinga paling proyek wheel saka RI.
        Panemuku sing andhap asor. Teknologi Inggris kanggo produksi tank lagged konco. Kabeh negara liyane wis pour lan welding ing pungkasan 30s.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 30 Juli 2019 11:33
          0
          teknologi Booking lagged konco. Dheweke nggawe bedhil kelas kapisan. bedhil 75 mm Inggris uga diselehake ing Shermans Amérika.
          Lan padha duwe walkers prayoga.
          Kajaba Churchill si lipan. lol Mesin sing medium.
          1. hohol95
            hohol95 30 Juli 2019 15:04
            +1
            bedhil 75 mm Inggris uga diselehake ing Shermans Amérika.

            pratelan aneh. Apa sampeyan duwe fakta?
            1. wuh wuh
              wuh wuh 30 Juli 2019 15:20
              -1
              Tank Sherman Firefly.
              Ing Inggris "17-pounder" diselehake ing - luwih kuat tinimbang gun Amérika 75 mm. Kanthi dheweke, malah Macan wiwit luwih utawa kurang sukses.
              1. hohol95
                hohol95 30 Juli 2019 15:26
                +1
                Dadi dheweke bakal nulis 17 kilogram! Lan ing millimeters iku 76,2!
                Lan Inggris dhewe nyetel! Nanging ora Amerika!
              2. hohol95
                hohol95 30 Juli 2019 15:48
                +1
                Sampeyan uga ngluwihi Inggris - sampeyan sijine bedhil 105-mm Prancis CN105-F1 menyang menara Sherman!
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 30 Juli 2019 15:56
                  0
                  Ya, menara dheweke meh mabur saka tali bahu saka bedhil iki. Digawe rem muzzle dibalèkaké. ngguyu
                  1. hohol95
                    hohol95 30 Juli 2019 15:58
                    0
                    Lan tong minyak disingkat 1,5 m lan counterweight dilas menyang menara!
                    Lan awak digunakake cast. Padha dianggep luwih kuwat tinimbang sing dilas.
              3. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 30 Juli 2019 18:32
                +1
                Kutipan saka: voyaka uh
                Tank Sherman Firefly.
                Ing Inggris "17-pounder" diselehake ing - luwih kuat tinimbang gun Amérika 75 mm. Kanthi dheweke, malah Macan wiwit luwih utawa kurang sukses.

                Iki minangka modifikasi murni Inggris saka Sherman, mung digunakake dening Inggris.

                Yankees nyelehake meriam M76,2 1 mm menyang Sherman - banjur, mung sawise akeh panjaluk saka ngarep. Menapa malih, senadyan usulan-usulan kanggo nginstal wis digunakake 17-pounder, Yankees isih digawe bedhil karo kacepetan dhisikan ngisor. Kanggo meh kabeh ndhuwur pasukan waja sing pracaya "tank ora nglawan tank", tugas tank iku kanggo numpes target alus lan infantri, lan iki kacepetan dhisikan dhuwur mbebayani (luwih kacepetan - luwih kenthel saka tembok Nihan). - kurang mbledhos, Kajaba iku, projectile kacepetan dhuwur luwih jero burrows menyang lemah sadurunge break). Lan kanggo nglawan tank, tanker duwe penghancur tank full-time kanthi bedhil 76,2-mm lan 90-mm, sing kudu ditindakake kanthi rapet.
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 30 Juli 2019 21:06
                  0
                  Ya ... Aku krungu bab iku ... Jendral Patton bengok: "Aku ora perlu anti-tank bedhil self-propelled, ngirim mung Shermans!"
      2. lele
        lele 30 Juli 2019 13:54
        +2
        Padha liwati pisanan ing sadawane baris saka Admiralty.
  9. Yeah
    Yeah 30 Juli 2019 11:25
    0
    Kutipan saka: voyaka uh
    Centurion karo 105 mm L7 gun
    karo projectile kumulatif didominasi tank-versus-tank perang nganti awal 70s.
    Mung bedhil Soviet 115 mm karo OBPS dipasang ing T-60 bisa tahan ing jarak nganti 1.5 km.

    sawise kabeh, karo caveat babagan tank non-abot.
    Aku sangsi sing 120mm IS projectile utawa 152mm ISU centurion projectile bakal slamet.
    t29 Amérika padha, pershing uga bisa saingan.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 30 Juli 2019 14:03
      +1
      Proyektil IS mesthi bakal ngrusak Centurion. Nanging kanggo nindakake iki, sampeyan kudu mlebu. Kasunyatane yaiku perang kasebut - IS-3 nglawan Centurions pancen ana ing Perang Enem Dina taun 1967.
      IS Mesir ora tau kenek. Lan Centurion kenek.
      И постепенно, с больших дистанций, танк за танком, вывели ИСы из строя.
      1. hohol95
        hohol95 30 Juli 2019 15:19
        +1
        Aja ngapusi tanker dhewe. wong Mesir mung nilar akeh saka 72 IS-3s kanggo penak mlaku menyang mburi!
        Ing wektu sing padha, sawetara (mesthi ora ana data sing tepat) M48 ditembak kanthi tepat dening kru IS-3.
        Tank karo "irung pike"
        Alexey Statsenko
        warspot.ru
        Papat Magah-3 saka kompi batalyon liyane, dipimpin dening Kapten Dani, tabrakan karo limang IS-ZM sing nyerang dheweke. Wong Israel ditulungi kanthi kacepetan tank lan tingkat geni saka bedhil turret. Ing sawetara menit, kabeh limang IS-ZMs diobong, nanging IS-3 anyar sing nyedhaki miwiti perang jarak jauh, ing ngendi tank Soviet kanthi armor frontal sing kuat lan bedhil 122 mm duweni keuntungan. Minangka asil saka perang, mung papat nawakke tetep saka kabeh perusahaan Israel.

        Sayange, jumlah tank ing perusahaan Israel sadurunge wiwitan perang ora dituduhake!
        Lan ora ana siji "Centurion" ing artikel kasebut.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 30 Juli 2019 15:26
          0
          Dadi aku nulis: perang antarane IS-3 lan Centurion. ISs ora tiba ing Centurion. Lan ana hits ing AMX lan Pattons Prancis.
          Побросали египтяне не только ИСы, а и другие танки. Бой был полностью проигран. Египетским танкистам был выбор: или в плен, или бежать.
          1. hohol95
            hohol95 30 Juli 2019 15:30
            +1
            Apa "Centurion" lan M48A2 padha?
            Бой был именно с танками "Магах-3" (М48А2). Откуда "Центурионы" появились? От сырости?
            Yen sampeyan duwe dhaptar model lengkap unit tank iki - ngumumake!
            1. wuh wuh
              wuh wuh 30 Juli 2019 15:34
              -1
              Centurion dikirim menyang wilayah iki khusus kanggo mungkasi maju IS-3. Dheweke ngrampungake kekalahan tentara tank Mesir.
              1. hohol95
                hohol95 30 Juli 2019 15:44
                +1
                ...Передовые части 7-й танковой бригады с ходу проскочили Рафах и двинулись по шоссе дальше, в направлении на Эль-Ариш. Но последовавшие было за ними танки попали под жестокий обстрел в узком проходе между дюнами. Преодолевая сильное сопротивление в южной части Газы и в Рафахе, отчаянно дрались парашютисты 35-й бригады. На помощь пришли учебно-боевые самолеты «Фуга Мажистер» – их в срочном порядке приспособили к роли легких штурмовиков. Эти самолеты несли только два 7,62-мм пулемета и две 50-кг бомбы, но они очень пригодились для подавления египетских батарей. Сопротивление египтян в Рафахе вскоре было сломлено, и танкисты 7-й бригады устремились к Эль-Аришу. Путь сюда закрывали укрепленные противотанковые позиции. Первая попытка прорвать оборону египтян окончилась неудачей. Причем эта атака оказалась для египтян полной неожиданностью – они никак не ожидали таких «ударных» темпов продвижения от танкистов генерала Таля. Unit saka brigade 7 bisa ngalahake unit anti-tank saka posisi mung sawise serangan katelu, kanthi biaya ilang 17 "centurions". Nanging, wong Mesir enggal-enggal nyerang lan mbalekake kahanan, nyurung wong Israel bali menyang posisi asline. Jendral Tal dhewe campur tangan ing perang, dheweke ora ngenteni cadangan, nanging nggawe keputusan sing beresiko: "perwira" sing isih ana maneh nyoba nyerang posisi Arab sing ana ing pinggir dalan, lan batalyon M48 ngliwati mungsuh. bètèng-bètèng saka kidul ing sadawaning gumuk pasir sing ora bisa diliwati. Kapal tanker ngrampungake tugas sing diwenehake. Nanging apa biaya! Tanpa pangecualian, kabeh tank M48 sing melu serangan kasebut kena cangkang utawa ranjau mortir, komandan batalyon tiwas, kepala staf lan komandan telung perusahaan kasebut tatu. Ing esuk tanggal 6 Juni, El Arish ana ing tangane wong Israel.

                Baryatinsky Mikhail Borisovich. tank Israel ing perang.
                Lan pranyata yen mungsuh utama IS-3 ing perang kasebut yaiku M48!
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 30 Juli 2019 15:49
                  +1
                  Iki minangka gambaran saka perang hard kanggo Al-Arish.
                  Ing taun 1973, kerugian saka Centurion saka T-62 malah luwih gedhe.
                  Centurion minangka tank sing apik banget. Kanthi bantuane, Israel menang rong perang. Nanging losses padha pinunjul.
                  1. hohol95
                    hohol95 30 Juli 2019 15:54
                    0
                    Sampeyan luwih ngerti. Peperangan iki ana ing macem-macem papan utawa ing sacedhake!
                    Nanging saliyane Centurion, sampeyan duwe macem-macem model kendaraan ing kana!
                    Lan aja lali babagan dheweke! Padha murub. Padha dijupuk ing. Mesthine dheweke ora ngalami kerugian ...
                    Lan ternyata, kaya ing Vietnam Kidul - "abang" ora ngalahake tank siji, nanging batalyon ilang kabeh tank amarga tiba saka jembatan!
                    1. wuh wuh
                      wuh wuh 30 Juli 2019 15:59
                      +1
                      "Dheweke ditembak. Mesthi ora ngalami kerugian ... " ////
                      ---
                      Digawa, mesthi. Ing Perang Yom Kippur ing Golan, kerugian mung ageng. Ana siji perang-gilingan daging ing jarak cedhak. Saka sawetara atus nganti puluhan meter. Ora infantri, ora aviation, ora artileri, ora ATGMs. Mung tank nglawan tank.
                      1. hohol95
                        hohol95 30 Juli 2019 16:05
                        0
                        Ora ana sing pengin ngremehake profesionalisme lan keberanian para prajurit!
                        Nanging sampeyan ora kudu lali yen kadhangkala sampeyan "ngeculke"!
                        Sampeyan pancen LUCKY karo mungsuh (kok sampeyan kudu metu saka ngisor PAYUNG pertahanan udara sawise meksa Terusan Suez ing 1973)! Nanging kuwi pendapat pribadiku!
          2. Yeah
            Yeah 30 Juli 2019 16:05
            0
            Yagene perwira iku luwih becik tinimbang patton?
            Aku mung bisa ngomong sing patton wilayah ana target dibalèkaké
            1. wuh wuh
              wuh wuh 30 Juli 2019 16:11
              +1
              Aku bakal nerangake. M-48 lan M-60 nduweni titik lemah. Menara kasebut diuripake kanthi hidrolik. Lan cairan kasebut gampang kobong. Nalika ana tank nembus, geni langsung ngobong kabeh menara. Kerugian ing antarane kapal tanker akeh banget.
              Kerugian iki ora bisa ditimbang karo kaluwihan apa wae, kayata sistem kontrol sing apik lan kepenak kanggo kru (iki penting ing panas kita (.
            2. wuh wuh
              wuh wuh 30 Juli 2019 16:15
              +1
              Aku bakal nambah. Centurion ora duwe waja sing unik. Nanging tata letak banget rasional. Kabeh cangkang ana ing sisih ngisor awak lan dilindhungi saka splinters lan jet kumulatif. Ana sawetara geni.
              Malah kanthi penetrasi tank dening OBPS, kabeh kru bisa slamet.
              1. Yeah
                Yeah 30 Juli 2019 16:22
                0
                Aku maca laporan manawa perwira kasebut kaping pirang-pirang luwih tahan kanggo serangan lan, nyatane, mung siji-sijine kendaraan sing bisa nahan serangan biasa.
  10. DesToeR
    DesToeR 30 Juli 2019 12:05
    +1
    Kutipan saka Fayter2017
    Mbok menawa karo Komet, mung T-44 sing bisa dibandhingake.

    Lan apa ora gun 85mm T-34-85 njupuk waja 3-inch ing bathuk? Utawa trek tipis iki bakal nyedhiyani tank Komet bobot 36 ton karo mobilitas iso dibandhingke T-34-85?

    Kutipan saka Fayter2017
    Inggris ngatur kanggo mundhakaken tingkat tank kanggo tingkat banget prayoga.

    Apa tingkat iki dibandhingake? Kanthi tank IS-3 utawa IS-4, Centurion Inggris kanthi meriam 76mm ora ngadeg ing jejere. Lan volume produksi tank medium / cruising 1 ewu unit saben taun piye wae ora narik menyang "tingkat prayoga". A Sherman setengah cast karo enem-pounder - sing tingkat.
    1. Fayter2017
      Fayter2017 30 Juli 2019 15:46
      -1

      Lan apa ora gun 85mm T-34-85 njupuk waja 3-inch ing bathuk? Utawa trek tipis iki bakal nyedhiyani tank Komet bobot 36 ton karo mobilitas iso dibandhingke T-34-85?

      Bisa lan bakal njupuk ing bathuk, cedhak, mung gun Inggris luwih kuat lan bakal Pierce waja frontal dakkirim saka T-34 saka kadohan sembarang, nanging T-44 karo 100 mm waja kepekso iku dipercaya.
      Kacepetan Komet bakal luwih dhuwur, cadangan daya bakal kurang.
      1. Fayter2017
        Fayter2017 30 Juli 2019 15:48
        -1
        Centurion uga dilengkapi 83,4 mm, lan banjur 105 mm, tank temen kompetitif kanggo beban abot.
  11. lexseyOGK
    lexseyOGK 30 Juli 2019 13:59
    +1
    Rampung review ala. Cromwell ing Afrika ternyata wis perang !! Valentine dadi metu duwe 3 anggota kru ing menara bebarengan. Gerobak teks cacat ...
    1. IImonolitII
      IImonolitII 30 Juli 2019 15:08
      0
      Inggih, bener, sadurunge instalasi saka bedhil 57mm anyar, seri cilik Valentines karo turret wong telu lan bedhil 40mm kasil metu. Sawise nyelehake meriam 57mm, ora ana maneh papan kanggo anggota kru liyane.
  12. Yeah
    Yeah 30 Juli 2019 14:13
    +2
    Kutipan saka: voyaka uh
    Lan mboko sithik, saka jarak gedhe

    mokal. L7 kanthi sub-kaliber ora bisa nembus is-s saka jarak sing ditindakake ing taun kepungkur lan setengah perang karo Jerman. Ana sawetara kebingungan ing kene.
    paling kamungkinan, perang iki gagal ing tingkat taktik.
    1. Valdaev
      Valdaev 30 Juli 2019 15:43
      0
      Kutipan saka: voyaka uh
      "utamane" Komet "lan" Centurion "///
      ----
      Centurion karo 105 mm L7 gun
      karo projectile kumulatif didominasi tank-versus-tank perang nganti awal 70s.
      Mung bedhil Soviet 115 mm karo OBPS dipasang ing T-60 bisa tahan ing jarak nganti 1.5 km.
  13. Yeah
    Yeah 30 Juli 2019 16:09
    +1
    Kutipan saka DesToeR
    Lan apa ora gun 85mm T-34-85 njupuk waja 3-inch ing bathuk? Utawa trek tipis iki bakal nyedhiyani tank Komet bobot 36 ton karo mobilitas iso dibandhingke T-34-85?

    t34 lan komet padha, nanging
    t34 - tank isih anti-personil, lan komet anti-tank. Lan ing sawetara perkara cilik, T34-85 luwih apik, nanging luwih apik tinimbang sing. bilih gadhah menara wiyar, pramila perwira punika langkung asor.
    mung siji-sijine perwira sing luwih apik yaiku penetrasi waja lan kualitas cangkang.
    nanging bedhil T34-85 cukup kanggo kabeh Doel, kajaba bathuk Ferdinand lan kingtiger.
    1. Fayter2017
      Fayter2017 30 Juli 2019 19:49
      0
      Mungkin sing dimaksud Komet, dudu perwira.
      1. Yeah
        Yeah 31 Juli 2019 09:58
        0
        iya, kepleset ngguyu
  14. garing
    garing 30 Juli 2019 17:30
    0
    Самые страшные были австралийские танки.https://www.google.com/search?q=австралийский+танк&oq=авс&aqs=chrome.3.69i57j0l2j35i39.2431j0j8&client=tablet-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=GfFpogMxGgVoZM:
    1. Komentar wis dibusak.
  15. angsa
    angsa 30 Juli 2019 18:27
    +1
    Tank A27M Cromvell minangka salah sawijining tank paling misuwur nalika Perang Donya II.

    Pernyataan sing kontroversial banget, amarga jumlah lan kasunyatan manawa rilis kasebut maksimal ing taun 1944.
    Paling ora, sampeyan bisa menehi jeneng rolas tank sing luwih misuwur.
  16. Ursus
    Ursus 14 September 2019 12:03
    0
    karo pesenan medium

    TS, aku ngerti bener sing anti peluru?

    Sing. wis ora siji saestu medium, tank abot, karo mesin diesel, anti-cangkang waja, gun long-barreled, tata letak bener, lambung las, wis salah siji nemokke utawa dirilis dening Britain "menyang kothak"?

    Lan kenapa sampeyan mbandhingake mung karo tank Jerman, lan kanthi modestly "ngudhunake" sing gedhe-gedhe Soviet? Dadi, USSR dadi pimpinan ing produksi tank paling apik ing donya kanthi nomer rekor ing awal Perang Dunia II. Lan potensial kaya puluhan mau dicap sedina ing mung siji pabrik!

    Piye wae dadi siji-sisi!
  17. isin
    isin 14 Oktober 2019 23:52
    0
    Winston Churchill guyon manawa tank Churchill duwe cacat luwih akeh tinimbang dheweke