Review militèr

230 taun kepungkur Suvorov ngalahaké tentara Turki ing Focsani

39
230 taun kepungkur, tanggal 1 Agustus 1789, pasukan Rusia-Austria ing komando Suvorov ngalahake tentara Turki ing cedhak Focsani. Akibaté, sekutu kasebut ngalang-alangi rencana Ottoman kanggo ngalahake pasukan Austria lan Rusia kanthi kapisah.


230 taun kepungkur Suvorov ngalahaké tentara Turki ing Focsani

Peperangan cedhak Focsani. Sumber: https://ru.wikipedia.org


Kampanye 1789


Nalika kampanye taun 1789, tentara Austria arep mlebu ing Serbia. Pasukan Rusia dipérang dadi tentara. Tentara ing komando Rumyantsev mestine kanggo pindhah menyang Lower Danube, ngendi pasukan utama Turki, dipimpin déning wazir. Pasukan utama Rusia, dipimpin dening Potemkin, bakal njupuk Bendery.

Pasukan Turki sing pisanan nyerang. Ing April 1789, telung detasemen Turki mlebu ing Moldova - Kara-Megmet, Yakub-aga lan Ibrahim. Korps Austria ing komando Pangeran Friedrich Coburg saka Sachsen, sing kudune tumindak ing hubungane karo wadyabala Rusia, enggal-enggal mundur. Rumyantsev ngirim divisi miturut komando Derfelden kanggo mbantu wong Austria. Komandhan Rusia ngalahake pasukan mungsuh sing unggul ing telung pertempuran ing cedhak Byrlad, cedhak Maksimen lan Galati (Divisi Derfelden ngalahaké tentara Turki ping telu).

Intrigues Potemkin ndadékaké kanggo kasunyatan sing Rumyantsev diganti dening Pangeran Repnin, lan loro tentara Rusia manunggal dadi siji tentara Kidul ing komando Potemkin. Pangeran Paling Serene nunjukake Suvorov menyang sektor sing paling tanggung jawab - kepala divisi 3 sing maju, sing ditugasake ing Byrlad (Derfelden, sing sadurunge mrentah divisi kasebut, dadi bawahan Suvorov). Panglima perang teka ing tentara ing Juni lan miwiti kampanye mung ing Juli, miwiti serangan alon marang Bendery. Sauntara kuwi, wazir maneh ngluncurake serangan ing Moldova, ing ngendi dheweke mindhah 30 ewu tentara ing komando Osman Pasha. Wong Turki duwe rencana kanggo ngalahake unit Austria lan Rusia kanthi kapisah, sadurunge tekane tentara Potemkin.

"Umum-maju"


Ing wiwitan Suvorov, ana kira-kira 10 ewu prajurit. Kayane wadya-bala kuwi ora bisa nglawan wadyabala Turki. Korps Austria Pangeran Coburg, sing ngadeg ing pinggir Kali Seret, luwih kuwat - 18 ewu wong. Pangeran Austria, sinau babagan gerakan mungsuh menyang Focsani, langsung ngandhani Suvorov lan njaluk bantuan. Komandhan Rusia enggal ngira-ngira rencanane mungsuh lan tanggal 16 (27 Juli) enggal-enggal nulungi para sekutu.

Suvorov njupuk karo wong 7 ewu (liyane ditinggalake ing Byrlad), lan bisa teka kanggo bantuan saka Austria. Divisie udakara udakara 26 mil sajrone 50 jam lan gabung karo Austria ing wayah sore tanggal 17 Juli (28), 1789. Pawai kasebut angel: dalan sing ora apik, akeh kali lan kali, jurang lan bukit. Ing dalan kaya ngono, prajurit Rusia kudu patang dina, ora kurang. Nanging Suvorov ora disebut "umum-maju" kanggo apa-apa. Sajrone pawai, dheweke mrentah supaya ora ngenteni prajurit sing ketinggal. Dhèwèké kandha, ”Wong-wong mau bakal teka ing wektu perang. Kepala buntut ora ngenteni! Lan iya bener, para prajurit sing padha kecemplung ing ndalan padha ngupayakake sabisa-bisane kanggo nyusul kanca-kancane sing wis maju. Mboko sithik padha kejiret karo sing.

Wong Austria wedi perang sing nemtokake karo mungsuh. Ana liyane Ottoman. Ing kahanan kaya ngono, mesthine kudu mundur, maju ing pertahanan. Panglima Rusia luwih milih tumindak sing nemtokake: "mripat, kacepetan lan serangan." Dhèwèké ngerti yèn mungsuh sing unggul kudu nggumun, ora diparengaké sadar. Mulane, Alexander Vasilyevich nggawe percoyo Pangeran Coburg kanggo pindhah ing nyerang piyambak. Supaya mungsuh ora ngerti ing ngarep, yen Rusia wis nulungi wong Austria, avant-garde Austria sing dipimpin Kolonel Karachay. Wadyabala Rusia lumaku ing kolom kiwa, wong Austria ing sisih tengen.

Sawise ngaso saben dina jam 3 esuk tanggal 19 Juli (30), korps gabungan Rusia-Austria miwiti kampanye sing suwene sedina muput (prajurit mlaku luwih saka 60 km), lan mandheg ing Marineshti (Merasheshti) kanggo wengi. Detasemen maju sing dikirim dening Suvorov ing wilayah Kali Putna tabrakan karo avant-garde Turki. Detasemen Ottoman dikalahaké lan nandhang kapitunan gedhé. Patemon karo mungsuh iku surprise lengkap kanggo wong Turki, sing pracaya padha ditentang mung dening Austria.

Peperangan Focsani


Sawise mbangun kreteg, ing wayah wengi 20 Juli (31) nganti 21 Juli (1 Agustus), Sekutu nyabrang Putna lan nyerang Focsani, sing adohe 15 kilometer. Sawisé nyabrang, wadyabala padha baris ing tatanan perang: enem kothak resimen kanggo ngusir serangan saka akeh kavaleri mungsuh. Ing baris pisanan ana grenadiers lan rangers ing komando Derfelden, ing kaloro - Apsheron, Smolensk lan Rostov resimen infantri Pangeran Shakhovsky. Baris katelu yaiku pasukan kavaleri. Senjata kasebut diselehake ing antarane alun-alun. Wong Austria tindak ing alun-alun sing padha ing sisih tengen. Antarane pasukan utama Rusia lan Austria ana detasemen Karachai.

Turki nyerang kaping pirang-pirang kanthi unit kavaleri. Pasukan kita nyurung mungsuh kanthi tembakan lan bedhil. Ing sawetara panggonan padha perang kadhemen gaman. Pasukan kavaleri Ottoman nyoba mbukak alun-alun, ngalami kerugian gedhe saka bedhil lan tembakan artileri. Ora kasil, wong Turki mundur. Ing sadawane dalan ana alas, pasukan sekutu ora nglanggar garis lan ngubengi loro-lorone. Ottoman, sing wis manggon ing alas, mlayu menyang Focsani. Sawetara mil pungkasan sing paling angel: semak duri sing padhet ing mburi alas, kita kudu ngliwati.

Ing Focsani, Ottoman kasil nyiapake benteng lan parit cilik. Baterei Turki mbukak geni, lan pasukan kavaleri ngenteni sinyal nyerang ing sisih pinggir. Pasukan Rusia-Austria padha baris lan arep nyerang posisi mungsuh. Pasukan Turki ora bisa nahan serangan sing ramah saka sekutu, goyah lan mlayu. Pasukan kita nangkep baterei artileri mungsuh. Sawetara atus Janissaries manggon ing njaba tembok biara St Samuel lan St. Tentara Rusia nyerbu biara St. Samuel. Turks isih nyebul majalah bubuk, nanging iki ora nyebabake kerugian gedhe. Ing sawetoro wektu, wong Austria njupuk biara St John, nyekel sawetara rolas wong.

Ing jam 13 perang rampung kanthi kamenangan lengkap tentara sekutu. Pasukan Rusia-Austria ilang kira-kira 400 wong sing tiwas, wong Turki - 1600 tiwas lan 12 bedhil. Pasukan kita nangkep rampasan akeh: kemah Turki kanthi gerbong atusan, jaran, unta. Pasukan Ottoman mlayu menyang kali Bezo lan Rymnik. Pasukan kavaleri ringan sekutu ngoyak dheweke. Mangkono, rencana mungsuh kanggo ngalahake korps Austria lan divisi Rusia kanthi kapisah dirusak.


Sumber: A. N. Petrov. Pengaruh perang Turki wiwit pertengahan abad pungkasan ing pangembangan seni militer Rusia. Jilid II
Pengarang:
39 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Thunderbolt
    Thunderbolt 1 Agustus 2019 06:04
    +9
    Ing jam 13 perang rampung kanthi kamenangan lengkap tentara sekutu. Pasukan Rusia-Austria ilang kira-kira 400 wong sing tiwas, wong Turki - 1600 tiwas lan 12 bedhil.
    Kajaba iku, prajurit Rusia 15 mati, lan Turki sing kalah mundur ing Rymnik, ing ngendi Suvorov nyebabake kekalahan sing luwih gedhe.
    Sing kaya bedhil lan meriam padha relatif padha ing tentara loro. Nanging Suvorov bisa ngalahake mungsuh sing luwih unggul. Ketoke, genius militèr Alexander Vasilyevich lan kakuwatan tentara Rusia marang jenderal Turki sing terus terang banget, lan pancen kabeh tentara, banjur teka.
  2. lucul
    lucul 1 Agustus 2019 06:12
    -5
    Kanggo ngerti sebabe wong Rusia gampang nyerah ing Perang Dingin, sampeyan kudu sinau kanthi teliti babagan perang Ruschuk. ....))))
    1. Sauron80
      Sauron80 1 Agustus 2019 12:28
      +7
      Rusia ora ngakoni apa-apa marang sapa wae! Negara sing ora bisa dikalahake saka njaba, dikalahake saka njero dening "elit" sing korupsi.
      Miturut cara, saiki kahanan bisa mbaleni maneh, anggere wong sing nyimpen dhuwit ing luar negeri lan duwe kulawarga ing kuwasa.
  3. Olgovich
    Olgovich 1 Agustus 2019 08:45
    +4
    Apik banget yen ulang taun kamenangan gedhe Rusia ditandhani karo artikel VO sing cocog. hi
    Pangeling-eling kanggo kabeh wong babagan sing mbebasake bangsa saka kuk Ottoman.

    Malah ing Romania padha ngurmati memori Suvorov:


    Monumen kanggo Suvorov cedhak Focsani
    1. Babur_Imperat
      Babur_Imperat 1 Agustus 2019 12:45
      -11
      Wong Turki padha jujur, lawan martabat marang wong Nasrani kabeh, nanging sira padha ora jujur, wong Islam padha nindakake angger-anggering Pangeraning alam, nanging sira padha nglawan, ing dina iki sira uga kadakwa kuk lsp, ing dina kiyamat. Allah iku Pangéraning jagat kang misahaké sapa kang bener lan sapa kang ora.
      1. Olgovich
        Olgovich 1 Agustus 2019 13:10
        0
        Kutipan saka: Babur_Imperatorlugu
        Turki padha jujur ​​lan perang kanthi kamulyan marang kabeh wong Kristen, nanging sampeyan ora jujur, wong Muslim angger-anggering Pangeraning jagad nanging sampeyan nglawan, dina iki sampeyan uga nuduh sampeyan rakit, etc., ing Dina kiyamat Allah Pangéraning alam misahake sapa sing bener lan sapa sing salah.

        Apa iki?! belay lol
        1. Yeheskiel 25-17
          Yeheskiel 25-17 1 Agustus 2019 17:17
          +1
          Kutipan: Olgovich
          Kutipan saka: Babur_Imperatorlugu
          Turki padha jujur ​​lan perang kanthi kamulyan marang kabeh wong Kristen, nanging sampeyan ora jujur, wong Muslim angger-anggering Pangeraning jagad nanging sampeyan nglawan, dina iki sampeyan uga nuduh sampeyan rakit, etc., ing Dina kiyamat Allah Pangéraning alam misahake sapa sing bener lan sapa sing salah.

          Apa iki?! belay lol

          Skizofrenia, kaya sing diarani ...
      2. Shkodnik65
        Shkodnik65 1 Agustus 2019 15:05
        +5
        Pancen angel diarani wong jujur ​​sing mateni wong Kristen ing kabeh desa, njupuk bocah lanang kanggo nggawe Janissaries, ngowahi wong sing ditawan dadi Turki lan mateni, dipateni, dipateni.
        Lan ya, aku pengin krungu kasunyatan nalika pasukan Rusia umume lan Suvorov utamane "ora jujur" karo mungsuh. Apa tegese ora jujur?
        1. Lynx Z
          Lynx Z 1 Agustus 2019 15:55
          +7
          Mesthi, Rusia ora jujur.. apa bisa menang kaya ngono? Kurang sithik lan luwih sithik kerugian ... iki ... hoax !! )))
          1. THEODOR
            THEODOR 1 Agustus 2019 18:14
            0
            Sampeyan ora ngerti! keprungu
      3. Krimea26
        Krimea26 3 September 2019 11:21
        0
        Lan sapa sing ngangkat dheweke dadi "Gusti ing jagad"? Tukang ngemis crita rakyat utawa bakul sing dodolan dongeng kuwi marang wong miskin?
  4. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 1 Agustus 2019 09:04
    +6
    Suvorov pantes ngormati lan memori ora dadi luwih kanggo kamenangan, nanging kanggo kasunyatan sing njupuk care saka prajurit. Kanggo akèh taun kita wis konsep "Suvorov School". Akeh wong sing mikir yen konsep iki nuduhake taktik lan strategi perang, nanging iki minangka konsep sing salah. Sekolah Suvorov minangka sistem latihan tempur kanggo prajurit biasa lan komandan bawahan, nalika perang nyata minangka fase paling cendhak lan pungkasan saka sistem kemampuan kanggo menang kanthi kerugian cilik. Iku sing liwat sekolah Suvorov sing bisa ngalahake mungsuh unggul "ora ing nomer, nanging ing skill" !!!
    1. karabas
      karabas 2 Agustus 2019 16:51
      -2
      iki mung bener ing mbalikke. Suvorov mung duwe siji kekalahan lan ujar manawa tugas prajurit yaiku mati kanggo omahe Perawan, nanging dheweke tetep urip - rampung!
  5. Honghuz
    Honghuz 1 Agustus 2019 13:26
    -1
    Kamenangan lambang senjata Rusia
  6. Seal
    Seal 1 Agustus 2019 15:45
    +2
    Kutipan: Thunderbolt
    Sing kaya bedhil lan meriam padha relatif padha ing tentara loro.
    Iku ora kasunyatan. Kita padha bersenjata karo artileri apik banget. Kita artileri kita wong Prusia digebugi.
    Wiwit tanggal 23 Juli 1759, kanggo pisanan ing sajarah manungsa bedhil tentara meriem saka tentara Rusia, ora dinyana-nyana kanggo mungsuh, kabuka geni liwat kepala pasukan sing. Sadurunge, bedhil ing pertempuran lapangan mung kena geni langsung.
    Ing Kawa perang Palzig, tentara kita pisanan ing donya nampa bedhil lapangan cahya nemokke ing St. punika, liwat tatanan saka pasukan sing. Iki anyar teknis lan taktis sing predetermined asor saka Prusia, senadyan tumindak trampil lan nemtokake.
    Ing separo kapindho abad kaping XNUMX, "Unicorns" Rusia dadi senjata lapangan paling apik ing donya. Kamenangan liwat wong Turki, sing menehi negara kita Crimea lan Novorossiya, wis dijamin sabenere dening tentara meriem lapangan sampurna, kang ngluwihi siji saka Turki. Nganti perang karo Napoleon, artileri Rusia dianggep paling kuat ing Eropah. Tukang senjata Eropa sing paling apik banjur niru wong Rusia.
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 3 Agustus 2019 16:21
      0
      Mesthi, aku ora babar pisan nglawan patriotisme, nanging aku uga kanggo obyektivitas.

      Kutipan saka Seal
      Ing separo kapindho abad kaping XNUMX, "Unicorns" Rusia dadi senjata lapangan paling apik ing donya.
      Ngapunten, sapa sing ngira? Yen iki nyatakake ing buku-buku militèr-technical Soviet, iku ora ateges ing kabeh sing Eropah contemporaries saka acara panginten mangkono.

      Kutipan saka Seal
      Nganti perang karo Napoleon, artileri Rusia dianggep paling kuat ing Eropah. Tukang senjata Eropa sing paling apik banjur niru wong Rusia.
      Pitakonan maneh - kepiye sampeyan ngerti iki? Ing babagan jumlah batang - ya, iki dianggep paling gedhe, nanging dudu sing paling kuat. Cukup kanggo mangerteni yen jumlah artileri adoh saka tansah = efisiensi - katon ing perang sing padha ing Preussisch-Eylau, utawa sadurungé, ing perang Zorndorf lan Kunersdorf.
  7. Sertorius
    Sertorius 1 Agustus 2019 16:38
    +5
    Alexander Vasilievich nggawe percoyo Pangeran Coburg kanggo pindhah ing nyerang piyambak

    Transkrip "persuasi" durung disimpen. Suvorov ketemu karo wong Austria tanggal 18 Juli. Ing dina iki, wong Austria wis nggawa ponton nyabrang Kali Trutusha 5 versts (Kaulbars nyerat sing 10) ing sisih kidul (ing arah mungsuh), yaiku, padha siap kanggo nyerang.
    Supaya mungsuh ora ngerti luwih dhisik yen Rusia teka nulungi wong Austria, garwane Austria maju ing komando Kolonel Karachay.

    Kanggo 12 mil sadurunge Putna, 80 Cossacks tindak kanggo reconnoiter panggonan trep kanggo nyabrang Putna. Sadurunge tekan 2 versts menyang kali, Cossacks kesandhung marang patroli Turki sing outnumbered wong lan mundur maneh menyang camp. Turki wiwit nguber Cossack, nanging 5 mil sadurunge camp padha counterattacked dening resimen Cossack Ivan Grekov lan mundur. Akibaté, kabeh trik kanggo nyamar ngarsane saka Rusia muspra, lan kolom Russian nerusake gerakan luwih tanpa tutup Karachay.(I.I. Rostunov)
    Pasukan Rusia-Austria ilang kira-kira 400 wong sing tiwas, wong Turki - 1600 tiwas lan 12 bedhil.

    Wong Turki ing perang ilang 1,5 ewu wong sing tiwas, 100 tawanan (52 nyerah ing biara St. mortir). Saksi Kaulbars nyebutake jumlah kerugian Turki ing 16 wong. Kaulbars nandheske insignificance saka losses kita.
    Ing wiwitan Suvorov, ana kira-kira 10 ewu prajurit. Korps Austria Pangeran Coburg, sing ngadeg ing pinggir Kali Seret, luwih kuwat - 18 ewu wong.
    . Iku siji bab miturut dhaptar pertempuran, liyane bab - ing saham.
    Ing 15 Juli, Repnin nulis marang Potemkin yen Koburgsky ora duwe luwih saka 12 ewu ing kasunyatan, lan kita bisa nyelehake 4-5 ewu kanggo mbantu dheweke.
    Nanging wong Turki ora 30 ewu, kaya sing dituduhake ing kene. Repnin ing surat sing padha nulis yen ana akeh wong Turki kaya ing kasunyatan bebarengan karo Suvorov lan Koburgsky, "sanajan padha ngetung nganti 20 ewu."
    Kamenangan ing Focsani pancen apik banget (taktik digunakake sing mengko bakal nggawe Napoleon gedhe, mbandhingake tumindak Suvorov ing Focsani lan tumindak divisi Moran ing Jena), nanging pinunjul cilik, lan kerugian mungsuh mung sithik. .
    Focsany dipromosikake luwih dening wong Austria, sing durung sukses sadurunge (Coburg nampa kerst gedhe saka Maria Theresa). Ing tanggal 12 Agustus, Suvorov lan "sing luwih dhuwur lan luwih murah" padha "nyatakake rasa syukur" (nanging, sawise Rymnik lan kanggo Fokshany, dheweke mutusake kanggo matur nuwun karo Ordo St. Andrew the First-Called). Lan Suvorov dhewe ora nganggep penting kanggo kamenangan iki (malah ora keganggu kanggo laporan menyang Potemkin). Serene Highness sinau babagan kamenangan "gedhe" saka Austria lan ing 31 Juli nyatakake rasa nesu marang Suvorov: "Aku isih ora duwe laporan rinci babagan kasus Foksha ... deskripsi rinci iki ora dikirim menyang aku, utawa menyang ... Pangeran Repnin ... ". Suvorov malah ngirim rencana kanggo operasi luwih lanjut ...... Kuwi jenius militer Rusia kita !!!
  8. nnz226
    nnz226 1 Agustus 2019 19:31
    +2
    Panglima paling apik ing abad kaping 18, lan bisa uga umume! Pancen angel golek sing padha karo Suvorov!
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 3 Agustus 2019 16:23
      -2
      Kutipan saka nnz226
      Panglima paling apik ing abad kaping 18, lan bisa uga umume! Pancen angel golek sing padha karo Suvorov!

      Tanpa ngremehake kaluwihan Count Rymniksky, aku mung bakal ngomong siji - iku salah siji sing paling komandan RUSSIAN, nanging kanggo Eropah minangka kabèh ora - uga, sinau biografi Adipati Wellington, contone, saka. India liwat Spanyol menyang Waterloo Belgia.
  9. Seal
    Seal 2 Agustus 2019 10:22
    +1
    Kutipan: Shkodnik65
    padha njupuk lanang kanggo nggawe Janissaries metu saka wong-wong mau, padha nguripake bangsa dijupuk menyang Turki
    Ing wektu iki, mung wong Turki dhewe lan wong Muslim liyane sing dadi bagéan saka korps Janissary. Rekrutmen remaja sacara eksklusif saka kulawarga Kristen sing manggon ing wilayah Kakaisaran Ottoman menyang korps Janissary mandheg ing taun 1683. Nanging sadurunge iku, wong-wong Bosnia lan Muslim Albania sing wis mlebu agama Islam uga entuk hak saka Sultan kanggo nduwe perekrut Janissary lan anak-anake uga dianggep minangka calon. Lan malah sadurungé, ing 1566, Janissaries diijini omah-omah lan ndarbeni kluwarga dhewe. Wiwit wektu iku, periode penurunan korps diwiwiti, sing nyebabake eksekusi lan dispersal meh bebarengan karo eksekusi lan dispersal Decembrist ing St.
    Mlebu menyang korps Janissaries sadurunge 1683 kaya narik tiket lotre sing begja. Sejarah ora ngerti kasus desertion utawa, luwih-luwih, pindhah menyang sisih mungsuh Janissaries. Iki nuduhake yen Janissaries nduweni motivasi sing dhuwur banget. Lan temenan ora adhedhasar rasa wedi.
    Kutipan: Shkodnik65
    dipatèni, dipatèni, dipatèni.

    Apa sampeyan bisa menehi conto nalika Ottoman nindakake perkara sing padha karo apa sing ditindakake dening wong Swedia Eropa sing beradab karo para tawanan sawise perang Fraustadt, sing ditindakake miturut tanggalan sing beda-beda:
    2 Februari 1706 (kalender Julian)
    3 Februari 1706 (kalender Swedia)
    13 Februari 1706 (Kalendher Gregorian).

    ya wis. Ing corps saka Janissaries, Islam iku, kanggo sijine iku mildly, banget aneh. Wiwit Janissaries ana hubungane karo ordo Darwis Bektashi, sing para penganut main minangka jinis imam resimen. Urutan kasebut uga nduwe pengaruh sing signifikan marang pambentukan hierarki korps Janissary. Umumé, peneliti nyathet mirip tartamtu antarane Janissaries lan pesenan spiritual lan chivalric Eropa.
    Kanggo referensi:
    Bektashi minangka tarekat Sufi sing diadegaké déning Haji Bektash ing abad kaping XNUMX. Cedhak karo Syiah (kanggo ngurmati Ali) lan ngandhut unsur agama Kristen (baptis). Iki nyebar ing Turki, Albania lan Bosnia - utamane ing antarane mantan Ortodoks lan Uniates sing mlebu Islam. Dheweke ngerteni jagad liwat triad: Allah, Muhammad lan Ali, duwe panganan ritual saka anggur, roti lan keju. Ing crita rakyat Anatolia lan Balkan, Bektashi tansah tumindak minangka freethinkers sing manggon ing njaba norma-norma hukum Islam tradisional.
    1. karabas
      karabas 2 Agustus 2019 16:56
      -3
      Ataaman pisanan sing didokumentasikake kanthi resmi saka tentara Don - wong deserter, Janissary, Turki.
      1. Seal
        Seal 2 Agustus 2019 17:02
        +1
        Kutipan saka karabass
        Ataaman pisanan sing didokumentasikake kanthi resmi saka tentara Don - wong deserter, Janissary, Turki.
        Iku sawetara guess.
        Punika ngandika Sholokhov.
        Dijupuk saka kene. https://www.proza.ru/2009/04/11/791
        Soko babagan Cossacks (Joseph Olshanitsky)
        Kaya iki: Sholokhov mlayu kanggo Dewan Tertinggi kanggo konstituensi Kamensky (wilayah Rostov) lan teka ing Resimen Kavaleri Pengawal kaping 37, sing teka saka ngarep minangka bagéan saka 50th KKD (Cossack Cavalry Division) ing kutha kasebut. Kamensk-Shakhtinsky.
        Aku dadi mandor sekolah resimen ing resimen iki. Sawise mriksa negara resimen, ngomong karo perwira, Sholokhov dumadakan takon komandan resimen, Kolonel Shevchenko:
        «Resimen Cossack, nanging ana Cossack turun temurun nyata?
        Kanggo pitakonan iki, kolonel mangsuli yen ana ora mung Cossacks nyata ing resimen, nanging uga Cossacks Yahudi, Subbotnik Cossacks (aku sinau babagan obrolan iki mengko).
        Sholokhov njaluk nuduhake Cossack Yahudi.
        Padha nelpon kula.
        Satekane, aku lapor menyang komandan resimen, lan sawise nampa laporan, aku takon apa aku ngerti sapa sing ngadeg ing jejere.
        Aku mangsuli manawa M.A. Sholokhov, penulis The Quiet Flows the Don, Virgin Soil Upturned, lan uga kolonel.
        Sholokhov takon jeneng mburiku.
        Aku ngandika, "Podoxic."
        Dheweke takon: "Saka Meshchersky, utawa apa?".
        Aku mangsuli yen ana tradhisi kulawarga sing kita saka Meshchera, saka Podoksa.
        Sholokhov noleh marang perwira sing ngadeg lan ujar manawa mandor kasebut minangka Cossack sing wis kadhaptar. Banjur ngandika, "Gampang mriksa. Aku takon marang punggawamu, sapa sing dadi lurah pisanan ing Don. Sampeyan ora mangsuli, nanging mandor bakal ngomong.
        Lan, noleh marang aku, dheweke takon: "Dadi sapa sing dadi Don ataman?"
        Aku mangsuli: "Ball Azman".
        Sholokhov kandha marang para perwira: “Memori kudu disinaoni saka wong Yahudi. Padha kelingan kabeh, padha ora lali apa-apa.
    2. Ratnik2015
      Ratnik2015 3 Agustus 2019 16:25
      -1
      Kutipan saka Seal
      Mlebu menyang korps Janissaries sadurunge 1683 kaya narik tiket lotre sing begja. Sejarah ora ngerti kasus desertion utawa, luwih-luwih, pindhah menyang sisih mungsuh Janissaries. Iki nuduhake yen Janissaries nduweni motivasi sing dhuwur banget. Lan temenan ora adhedhasar rasa wedi.

      Motivasi gelut saka Janissaries adhedhasar fanatisme lan pengabdian marang Islam, dhasar sing, aneh, ora ana praktik shalat Islam, sing asale saka ritual shamanic darwis lan malah Turki. Komunitas sing padha isih ana ing Turki, mung angel tekan wong njaba.
      1. Oquzyurd
        Oquzyurd 3 Agustus 2019 19:05
        0
        Wong Turki duwe prajurit sing paling wani (Deli, Gila, kaya sing diarani) saka klompok sing diarani "Akincı" (Akıncı, Akıncılar) https://www.youtube.com/watch?v=VhaOgRR2CUk (fragmen saka film Deliler, Edan) Kasunyatan sing menarik yaiku pirang-pirang film Hollywood kita wis ndeleng prajurit kanthi swiwi ing jaran. Ing kene, swiwi kasebut pancen ana ing kapal penggedhe, prajurit Akyndzhy) Yaiku, Hollywood ora fantastis babagan iki ...
        1. Ratnik2015
          Ratnik2015 3 Agustus 2019 22:29
          +1
          Kutipan saka Oquzyurd
          Antarane wong Turki, prajurit sing paling wani (Deli, wong Gila, kaya sing diarani) yaiku saka klompok sing diarani "Akindzhi" (Akıncı, Akıncılar)

          Pisanan. Ing abad kaping 18, tentara Ottoman ora ana maneh deli (saka delibash - wong edan), utawa akindzhi (saka akyn - aksi, serangan), ing wangun sing ana ing 16-17 abad.

          Kapindho - prajurit edan lan paling wani beda-beda kategori. Delhi, miturut akeh kontemporer, dipompa karo zat psikotropika sadurunge perang, sing ngilangi ambang persepsi. Dene satriya ingkang gagah prakosa inggih punika tiyang ingkang ajrih, ananging gadhah kakuwatan ing sariranipun nglangkungi ajrihipun, saha maju, kados pundi kemawon.
          1. Oquzyurd
            Oquzyurd 4 Agustus 2019 00:30
            0
            Lan aku ora ujar manawa dheweke ana ing abad kaping 18. "sadurunge perang karo zat psikotropika" Dadi serius, aja ngremehake keberanian para prajurit kasebut ing macem-macem "gosip".
            https://www.youtube.com/watch?v=3Fp7uodzjco На этом видео есть тексты на русском.Если интересно,посмотрите что про них говорили ..
  10. otto9966
    otto9966 2 Agustus 2019 12:39
    +1
    Austria 18 Rusia 000. Dadi iki kamenangan Austria, lan ora Suvorov pribadi? Yagene dheweke nyanyi ing buku teks yen iki mung kamenangan Suvorov? Yen pasukane kurang saka setengah (telu) saka kabeh tentara sekutu ....
    1. Oquzyurd
      Oquzyurd 3 Agustus 2019 13:26
      -1
      "Austria 18 Rusia, 000. Dadi iki kamenangan Austria, lan dudu Suvorov pribadi? "Yagene sampeyan ngrusak sorak-sorai para patriot? Yen padha ngomong Suvorov, banjur Suvorov. Yen dheweke ora 7 pasukan, nanging perusahaan 000 wong, mesthi, Suvorov menang.
      1. Ratnik2015
        Ratnik2015 3 Agustus 2019 16:27
        +2
        Kutipan saka Oquzyurd
        "Austria 18 Rusia, 000. Dadi iki kamenangan Austria, lan dudu Suvorov pribadi? "Yagene sampeyan ngrusak sorak-sorai para patriot? Yen padha ngomong Suvorov, banjur Suvorov. Yen dheweke ora 7 pasukan, nanging perusahaan 000 wong, mesthi, Suvorov menang.

        Umumé, peran utama pasukan Suvorov diakoni dening Pangeran Coburg dhewe, sing dadi murid ing urusan militer, wektu iki. Lan kapindho, deleng Rymnik sing padha sing bakal kelakon mengko - Rusia bakal dadi katelu saka pasukan - nanging wong-wong mau sing bakal ngirim pukulan sing nemtokake, lan kabeh rencana bakal dikembangake maneh dening Suvorov, sing mung bisa Coburg. sarujuk.
        1. Oquzyurd
          Oquzyurd 3 Agustus 2019 18:44
          -2
          "Austria 18 Rusia 000" Iki minangka kasus tartamtu, lan ing ngendi entuk manfaat saka 7 wong Austria? Lan supaya kabeh wong ngerti yen Suvorov minangka komandan gedhe, nanging sampeyan ora bisa nindakake karo wong liya. Apa iki adil lan jujur?
          1. Ratnik2015
            Ratnik2015 3 Agustus 2019 22:26
            +1
            Kutipan saka Oquzyurd
            Yagene Suvorov sing dipuji ing kasus iki, wis ndhaptar kamenangan kanggo Suvorov?
            Kaya sing wis kasebut, Pangeran Coburg ngurmati Suvorov minangka guru ing urusan militer, lan tanpa Suvorov dheweke ora nindakake perang kanthi apik.
          2. Krimea26
            Krimea26 3 September 2019 11:35
            0
            Ya, amarga panglima perang dialem dhisik. Yen Coburg ana ing sirah, bakal ana kamenangan kanggo Coburg. Nanging Suvorov sing mimpin operasi - rencana lan kontrol implementasine. Lan ora ana ing ngendi wae ing gambaran saka perang iki detracts saka wani Austria ing tembung siji - padha ngerti carane perang yen padha ngerti apa lan ing printah kang. Lan padha ngerti Suvorov lan ngormati dheweke banget.
  11. Seal
    Seal 5 Agustus 2019 09:27
    +1
    Kutipan: Warrior2015
    Motivasi gelut saka Janissaries adhedhasar fanatisme lan pengabdian marang Islam.
    Lan ing panemuku, motivasi tempur Janissaries ora beda karo motivasi tempur wong-wong kita sing direkrut dadi resimen pengawal. Sejarah resimen, jalur tempur resimen, kamulyan militer resimen, plus tunjangan moneter - iki minangka dhasar motivasi tempur. Menapa malih, kados ingkang sampun kacethakaken, Janissari gadhah agami Islam ingkang khas.
    Bektashi minangka ordo Sufi sing diadegaké déning Haji Bektashi ing abad kaping XNUMX. Cedhak karo Syiah (kanggo ngurmati Ali) lan ngemot unsur agama Kristen lan malah shamanisme. Contone, Bektashi nggunakake Injil lan ngurmati meh kabeh wong suci Ortodoks. Dheweke uga duwe kaya ritus baptis. Kanggo baptis, dheweke nggunakake banyu kanthi inti mawar. Sing nggumunake, ritus baptis minangka jinis inisiasi lan meh ora ana sing ngerti apa sing kedadeyan ing kana, kajaba sing melu. Ana uga komuni nggunakake roti, anggur lan keju. Ing wektu sing padha, padha duwe fenomena unik kanggo donya Muslim - pratelan. Bektashi nggunakake lambang. Bektashi ngucapake selamat ing Natal. Ing Paskah, dheweke uga teka ing gereja lan nguwuh "Kristus wis wungu!".

    Dheweke ora duwe rahasia saka saben liyane, ing saben dinane malah ana jenis komune, sing bisa dibandhingake karo komune wong Kristen pisanan. Ora prayoga yèn wong darwis ngucap, umpamane, "sepatuku" utawa "aku-lan-dadi" - dheweke kudune ora duwe properti.

    Urutan Bektash nyebar ing Turki, Albania lan Bosnia, utamane ing antarane mantan Kristen sing mlebu Islam, tumindak ing Suriah, Irak, Mesir, Palestina lan negara liya. Donya dirasakake dening wong-wong mau liwat triad: Allah, Muhammad lan Ali. Ing folklor, Bektashi tansah tumindak minangka freethinkers sing manggon ing njaba norma-norma hukum Islam tradisional. Contone, aturan larangan alkohol lan daging babi, syarat kanggo wong wadon kanggo nutupi rai, ndedonga menyang Mekah lan liyane ditolak. Pendiri ordo, Haji Bektashi, ora netepi aturan Syariah lan ora nate sholat. Gagasan utama tatanan kasebut yaiku kesatuan mistis manungsa karo Gusti Allah, ngurmati wong liya lan toleransi, ngukum kemewahan, lan kesetaraan lanang lan wadon diproklamasiake. Bektashi uga ngurmati wong-wong mursid sing urip ing jaman biyen, kayata Saint Spyridon, sing diarani Sari Saltyk, sing tinggalane ana ing pulo Corfu. Akeh wong suci sing diajeni kanthi padha dening Ortodoks lan Bektashi. Sikap iki marang wong-wong suci Kristen minangka salah sawijining alasan kenapa Ali Pasha saka Albania mrentahake mbangun gereja St. Cosmas liwat relike.

    Setuju yen Islam iku paling aneh, ta? Fanatisme? Nah, iki carane katon. Yen katresnan tanpa wates marang Tanah Air, miturut panemumu, fanatisme, mula ana fanatisme. Nanging sawise kabeh, Jerman ing 1941-1942, nyoba kanggo mbenerake kegagalan, asring banget nggunakake istilah iki "fanatisme" ing hubungan karo Tentara Abang lan Angkatan Laut Abang.
  12. Seal
    Seal 5 Agustus 2019 09:28
    +1
    Kutipan: Warrior2015
    Ing babagan jumlah batang - ya, iki dianggep paling gedhe, nanging dudu sing paling kuat.
    Aku pitutur marang kowe yen ing Kawa saka perang Palzig, tentara kita pisanan ing donya kanggo nampa bedhil lapangan cahya nemokke ing St. "geni sing dipasang", yaiku, ing ndhuwur tatanan pasukane. Iki anyar teknis lan taktis sing predetermined asor saka Prusia, senadyan tumindak trampil lan nemtokake.
  13. Nadir Shah
    Nadir Shah 29 Agustus 2019 01:44
    0
    Kutipan: Thunderbolt
    Ing jam 13 perang rampung kanthi kamenangan lengkap tentara sekutu. Pasukan Rusia-Austria ilang kira-kira 400 wong sing tiwas, wong Turki - 1600 tiwas lan 12 bedhil.
    Kajaba iku, prajurit Rusia 15 mati, lan Turki sing kalah mundur ing Rymnik, ing ngendi Suvorov nyebabake kekalahan sing luwih gedhe.
    Sing kaya bedhil lan meriam padha relatif padha ing tentara loro. Nanging Suvorov bisa ngalahake mungsuh sing luwih unggul. Ketoke, genius militèr Alexander Vasilyevich lan kakuwatan tentara Rusia marang jenderal Turki sing terus terang banget, lan pancen kabeh tentara, banjur teka.

    ngalahaké lawan kang ringkih iku ora gampang. Ing wektu iku, wong Turki wis rampung ketinggalan kabeh tanggane ing urusan militer, perang karo tentara feodal kaya abad kepungkur, mung wong cacat bisa kalah karo wong-wong mau - sing kita deleng, amarga Persia uga ngalahake dheweke (Nadir ora bakal nglilani sampeyan. ngapusi, lan pancen diwiwiti sadurunge), lan Jerman, lan sapa wae.
  14. Nadir Shah
    Nadir Shah 29 Agustus 2019 01:48
    0
    Kutipan saka nnz226
    Лучший полководец 18 века, а может, и вообще! Равных Суворову найти трудно!

    Salah siji, nanging dudu sing paling apik. Ing abad kaping 18, Nadir Shah minangka sing paling apik - mula Napoleon nyebut awake dhewe minangka "Nadir Prancis". Umumé, luwih worth listing sing bisa saingan karo Vasilievich, banjur dhaftar bakal gedhe, lan ora ing sih - lan ora mung ing beyo saka Nadir, Hannibal utawa Alexander.
  15. Nadir Shah
    Nadir Shah 29 Agustus 2019 01:50
    0
    Kutipan: Warrior2015
    Kutipan saka Seal
    Mlebu menyang korps Janissaries sadurunge 1683 kaya narik tiket lotre sing begja. Sejarah ora ngerti kasus desertion utawa, luwih-luwih, pindhah menyang sisih mungsuh Janissaries. Iki nuduhake yen Janissaries nduweni motivasi sing dhuwur banget. Lan temenan ora adhedhasar rasa wedi.

    Motivasi gelut saka Janissaries adhedhasar fanatisme lan pengabdian marang Islam, dhasar sing, aneh, ora ana praktik shalat Islam, sing asale saka ritual shamanic darwis lan malah Turki. Komunitas sing padha isih ana ing Turki, mung angel tekan wong njaba.

    Iku adhedhasar kasunyatan sing, dumadakan, sultan mbayar Janissaries kanggo layanan sing. Dumadakan, ya. Darwis minangka biksu Islam sing ngumbara ing negara lan maca Al Qur'an. Dadi dadi.
  16. Nadir Shah
    Nadir Shah 29 Agustus 2019 01:51
    0
    Kutipan saka Oquzyurd
    Wong Turki duwe prajurit sing paling wani (Deli, Gila, kaya sing diarani) saka klompok sing diarani "Akincı" (Akıncı, Akıncılar) https://www.youtube.com/watch?v=VhaOgRR2CUk (fragmen saka film Deliler, Edan) Kasunyatan sing menarik yaiku pirang-pirang film Hollywood kita wis ndeleng prajurit kanthi swiwi ing jaran. Ing kene, swiwi kasebut pancen ana ing kapal penggedhe, prajurit Akyndzhy) Yaiku, Hollywood ora fantastis babagan iki ...

    Akynchi ("jim" ana ing cara Arab), lan iki dudu klompok, nanging penunggang kuda.
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 19 September 2019 11:54
      0
      Quote: Nadir Shah
      Akynchi ("jim" ana ing gaya Arab), lan iki dudu klompok, nanging penunggang suku

      Ora kaya ngono, "akynji" minangka jeneng kabeh KLASIK kavaleri cahya saka pemanah jaran, lan langsung para penunggang kuda saka Anatolia Wétan yaiku "yuriuk". Miturut cara, ing Turki isih ana suku nomad kanthi jeneng sing padha.