Review militèr

Senjata konvensional strategis. karusakan

101

Senjata nuklir


Munculé bom atom nimbulaké kelas anyar senjata - strategis. Sawetara wektu sawise tekane nuklir gaman (senjata nuklir) ing Amerika Serikat, lan banjur ing USSR, iku dianggep minangka "medan perang" gegaman, skenario kanggo nggunakake aktif digarap, lan latihan gedhe-gedhe. Dipercaya manawa nggunakake senjata nuklir sajrone perang nyata mung sawetara wektu.



Bom atom "Kid" (ing latar ngarep) lan "Fat Man" - wiwitan jaman senjata strategis


Sauntara kuwi, jumlah senjata nuklir ing Amerika Serikat lan Uni Soviet mundhak kanthi cepet. Ing wayahe tartamtu, dadi cetha yen panggunaane ngancam ora mung karusakan bebarengan saka pihak sing perang, nanging uga munculé risiko sing signifikan kanggo eksistensi peradaban manungsa. Senjata nuklir wis owah saka "senjata perang" dadi "senjata pencegahan", lan paritas nuklir wis diraih, nyegah Perang Dingin saka obah menyang fase panas. Ing puncak Perang Dingin, jumlah hulu ledak nuklir ing Amerika Serikat kira-kira 30 unit, ing USSR - 000 unit.

Senadyan kasunyatan manawa ana perang dingin antarane AS lan USSR, konflik militer "panas" meh terus-terusan ing donya, ing ngendi loro negara adidaya kasebut langsung melu lan asring ngalami kerugian sing nyata. Nanging, ora ana siji-sijine negara adidaya, kajaba bom Hiroshima lan Nagasaki, sing tau nggunakake senjata nuklir ing konflik militer. Mangkono, senjata nuklir wis dadi senjata pisanan sing ora bener digunakake, nanging biaya nggawe lan pangopènan dhuwur banget.

Gumantung marang operator, senjata nuklir bisa dipisahake dadi jinis angkatan bersenjata sing kapisah, kaya sing ditindakake ing Rusia - pasukan rudal strategis (RVSN), utawa minangka bagean saka angkatan udara (Angkatan Udara) / angkatan laut. armada (Angkatan laut). Ana uga senjata nuklir taktis (TNW) kanggo macem-macem tujuan, nanging, kanthi cara siji utawa liyane, miturut kahanan sing ana, panggunaane mung bisa dibenerake yen ana konflik global, saengga bisa uga ana gandhengane. gegaman kang asipat strategis.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, senjata nuklir sing digunakake kanggo nyegah mungsuh saka agresi skala penuh ora ana gunane ing konflik lokal. Secara periodik, informasi muncul babagan kesiapan militer nggunakake senjata nuklir taktis ing konflik lokal, pernyataan kasebut, utamane, digawe dening sawetara militer lan politisi AS. Kadhangkala informasi malah disuaraake yen senjata nuklir taktis wis digunakake dening Amerika Serikat utawa Israel sing padha, nanging ora ana bukti panggunaan kasebut.

Salah sawijining pituduh sing menarik yaiku nggawe senjata nuklir sing diarani "resik", sing nyedhiyakake kontaminasi minimal ing wilayah sekitar karo produk bosok radioaktif, nanging ketoke ing wektu iki riset kasebut wis tekan buntu. Ing upaya nyuda ukuran senjata nuklir, macem-macem bahan fisil eksotis, kayata isomer hafnium 178m2Hf, dianggep minangka "isi", nanging amarga macem-macem alasan, senjata nyata adhedhasar studi kasebut ora digawe.

Mantan Kepala Staf Angkatan Udara AS Jenderal Norton Schwartz ngaku manawa Amerika duwe senjata nuklir taktis kanthi presisi kanthi emisi radiasi sing sithik lan "kerugian jaminan" sing paling murah kanggo warga sipil. Temenan, sing dimaksud dudu senjata nuklir "resik", nanging modifikasi paling anyar saka bom nuklir B61-12 kanthi akurasi hit saka 5 nganti 30 meter lan kanthi daya setara TNT sing bisa diatur saka 0,3 nganti 300 kiloton.

Senjata konvensional strategis. karusakan

Bom nuklir B61-12 kanthi daya sing bisa diatur sacara wiyar


Senadyan optimisme militer AS, kemungkinan bom nuklir kurang ngasilake bakal tetep ana ing gudang, kajaba, mesthine, kahanan ing donya ora rampung "rusak", amarga panggunaane bakal nyebabake akibat sing negatif banget. saka sudut pandang politik lan bisa nyebabake konflik global. Yen Amerika Serikat isih mutusake nggunakake senjata nuklir taktis, mula iki bakal kanthi otomatis ngeculake "jin saka botol", apa sing bisa ditindakake, mula bisa uga kanggo wong liya, sawise Amerika Serikat, negara liya bisa miwiti nggunakake nuklir taktis. senjata - Rusia, China, Israel.

Pembawa senjata nuklir


Saliyane biaya nuklir dhewe, pasukan nuklir strategis uga kalebu operator. Kanggo Pasukan Rudal Strategis lan Angkatan Laut, operator kasebut minangka rudal balistik antarbenua (ICBM) sing diselehake ing tambang, ing platform seluler utawa ing kapal selam rudal strategis. Kanggo Angkatan Udara, operator senjata nuklir utamane minangka pembom sing nggawa rudal strategis.

Sing paling akeh melu perang lokal yaiku pengebom sing nggawa rudal strategis, sing aktif digunakake kanggo nyerang mungsuh kanthi amunisi sing tiba lan dipandu kanthi hulu ledak konvensional. Bisa dicathet yen saka sudut pandang pencegahan nuklir, pengebom rudal minangka komponen paling ora ana guna saka triad nuklir, utamane amarga yen ana serangan kejutan, pesawat kanthi kemungkinan cedhak 100% ora bakal diisi bahan bakar lan dilengkapi. karo senjata nuklir. Amarga panyebaran kompak saka pengebom rudal ing sawetara pangkalan udara, iki bakal ngidini mungsuh bisa numpes kanthi serangan disarming pisanan. Kajaba iku, senjata - rudal jelajah jarak jauh (CR) bisa dideteksi lan dirusak meh kabeh jinis pesawat taktis. penerbangan lan sarana pertahanan udara (air defense) mungsuh. Sebagéyan, kahanan kasebut bisa didandani kanthi pangembangan rudal aerobalistik jarak jauh kanthi hulu ledak nuklir, nanging amarga isih ana masalah ngancurake operator langsung ing lapangan udara, kemungkinan kasebut bisa ditakoni.

Pengebom Amerika Serikat paling aktif digunakake ing konflik lokal, nganti sawetara pesawat wis rampung ditarik saka pasukan nuklir strategis lan mung kanggo serangan nganggo senjata konvensional.


Pengebom strategis Amerika B-52, B-1B, B-2


Penerbangan strategis Rusia uga nggawe tandha nalika operasi militer ing Suriah, nggunakake rudal jelajah (sing luwih bisa dianggep minangka tes lapangan lan pertunjukan kekuwatan) lan bom sing tiba.


Tu-22M3 pengebom rudal jarak jauh Rusia, Tu-95MS lan pengebom rudal strategis Tu-160


Kanthi nggunakake ICBM ing konflik lokal, kabeh dadi luwih rumit. Ing Amerika Serikat, ana program Rapid Global Strike (BSU). Minangka bagéan saka program BSU, mesthine kanggo nyedhiyakake angkatan bersenjata AS kanthi kemampuan kanggo nyerang target ing ngendi wae ing saindenging jagad sajrone 60 menit wiwit pesen kanggo karusakan diwenehake. ICBM non-nuklir, senjata hipersonik lan platform angkasa.

Nggawe platform impact ruang saiki, ketoke, ing tahap riset awal, sanajan bisa dadi ancaman serius ing mangsa ngarep. Sampel pisanan saka senjata hipersonik lagi dites lan bisa dilebokake ing layanan ing taun-taun sing bakal teka.


Konsep platform serangan orbit lan rudal hipersonik X-51A


Nanging, solusi sing paling gampang yaiku ICBM non-nuklir. Amerika Serikat nganggep nglengkapi kapal selam strategis kelas Ohio kanthi ICBM Trident II kanthi hulu ledak non-nuklir, kalebu papat hulu ledak kanthi sistem navigasi satelit lan pirang-pirang ewu batang tungsten, utawa hulu ledak monobloc sing bobote nganti rong ton. Miturut kalkulasi, kacepetan pendekatan menyang target kudu kira-kira 20 km / jam, sing ngilangi kebutuhan bahan peledak, njamin karusakan target kanthi energi kinetik unsur sing nyerang. Nalika nggunakake warheads karo unsur striking ing wangun pin tungsten, ing warheads detonated langsung ing ndhuwur target, sawise kang padusan tungsten kamungkinan kanggo numpes kabeh urip ing area watara siji kilometer persegi.


Skema kanggo ngirim serangan global kanthi cepet


Ing dalan kanggo implementasine konsep BSU, saliyane kangelan teknis, ana alangan politik. Utamane, panggunaan ICBM non-nuklir dening Amerika Serikat ing sawetara kahanan bisa nyebabake serangan pembalasan gedhe dening Rusia utawa China. Nanging, perkembangan ing arah iki terus; ing perjanjian START-3, ICBM non-nuklir dianggep minangka ICBM konvensional kanthi hulu ledak nuklir. Miturut perintah AS, jumlah ICBM non-nuklir bakal diwatesi, saengga ora bisa nyuda kemampuan pertahanan AS kanthi signifikan, dene ancaman nyata nggunakake senjata kasebut bakal menehi dividen militer lan politik luwih akeh.

Nganti rencana kanggo nyebarake ICBM non-nuklir diwujudake, mung panggunaan nyata yaiku peluncuran satelit sing jarang menyang orbit, lan pembuangan kanthi diluncurake minangka bagian saka latihan sing ditindakake.


Kendaraan peluncuran RS-20 Dnepr (SS-18 Setan miturut klasifikasi NATO) kasil ngluncurake 33 satelit pribadi saka 17 negara menyang orbit.


senjata konvensional strategis


Sepira efektife nggunakake senjata strategis ing peralatan non-nuklir ing kerangka kegiatan angkatan bersenjata Rusia? Bisa dianggep yen ing sawetara kasus efek jera saka tumindak musuhan sing ditindakake kanthi nglengkapi kendaraan pangiriman strategis kanthi hulu ledak konvensional bisa uga luwih dhuwur tinimbang senjata nuklir.

Kawujudan saka pimpinan negara non-nuklir sing ora ramah sing bisa dirusak sawayah-wayah kanthi senjata sing meh ora ana pangayoman, bakal nggampangake adopsi keputusan sing cukup lan dianggep apik. Pangkalan militer, kapal ing dermaga, fasilitas industri gedhe, unsur infrastruktur bahan bakar lan kompleks energi bisa dianggep minangka target tingkat kapindho.

Mangkono, tugas senjata konvensional strategis bisa dirumusake minangka nyebabake karusakan ing mungsuh, kanthi signifikan ngurangi kemampuan organisasi, industri lan militer saka kadohan, nyilikake utawa ngilangi kemungkinan tabrakan pertempuran langsung karo angkatan bersenjata mungsuh.

Adhedhasar tugas sing ditanggulangi, komposisi kira-kira pasukan lan sarana bisa dibentuk sing bisa digunakake kanthi efektif kanggo ngatasi masalah karo senjata konvensional strategis, sing bakal dibahas ing materi sabanjure.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
inosmi.ru, topwar.ru
Artikel saka seri iki:
Konversi Force
Kapal selam nuklir sing nggawa rudal jelajah: kasunyatan lan prospek
Hypersonic "Dagger" ing Tu-160. Kasunyatan utawa fiksi?
Militerisasi ruang angkasa minangka langkah sabanjure kanggo AS. SpaceX lan laser ing orbit
Cruiser kapal selam multifungsi bertenaga nuklir: respon asimetris ing Kulon
Cruiser kapal selam multifungsi bertenaga nuklir: pergeseran paradigma
101 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. monster_lemak
    monster_lemak 8 Agustus 2019 05:29
    +3
    Ana informasi sing durung diverifikasi ing Internet babagan panggunaan senjata nuklir sing ngasilake kurang kanggo papan perlindungan lemah ing Afghanistan. Taliban nimbali Badan Tenaga Atom (utawa apa wae) kanggo mriksa kasus kasebut, nanging dheweke tansah nampa penolakan, lan tambah radioaktivitas ing conto ing situs jeblugan kasebut diterangake kanthi diduga cangkang uranium saka amunisi penetrating.
    1. vasil50
      vasil50 8 Agustus 2019 07:34
      +6
      Ya, nanging sakperangan alesan, conto * diklumpukake lan diwenehi * dening spesialis Prancis utawa Inggris * ora sengaja * mlaku ing papan kasebut.
      Elinga carane padha diklumpukake conto bukti nggunakake kimia lan bacteriological senjata dening specialists padha saka negara padha. Ing panggonan sing padha. Asring, conto bukti diklumpukake *sandhingan *. *Lokasi* koleksi bukti conto radiasi utawa panggunaan tank kimia lan senjata diblokir.
    2. Pushkowed
      Pushkowed 8 Agustus 2019 07:38
      + 14
      Ing donya modern, iku meh mokal kanggo nindakake bledosan nuklir unnoticed. Malah bledosan ing jero lemah lan jero banyu saka piranti-piranti kurang daya gampang direkam kanthi seismik (akustik), lan sampling udara lan analisis isotop bisa nyritakake babagan desain muatan sing diuji. Ing Rusia, iki ditindakake dening Layanan Kontrol Khusus. Struktur sing padha ana ing negara liya. Amarga kasunyatane kontroversi internasional, mesthine ora kabeh wong-wong mau bakal komplotan kanggo nutupi kasunyatan sing dicethakaké. Dadi apa wae bledosan nuklir bakal langsung dikenal masyarakat donya. Jeblugan 22.09.1979 September 3 ing sisih kidul Samudra Hindia (bisa uga Israel) ora digatekake, sanajan ora luwih kuat tinimbang XNUMXkt.
      Saka sing anyar: bledosan nuklir pisanan ing DPRK tanggal 09.10.2006 Oktober 0,5 kacathet, sanajan kasunyatane mung XNUMX kt. Jeblugan kasebut uga bisa ditindakake kanthi bantuan bahan peledak konvensional, nanging analisis isotop sampel udara (ora ana bledosan ing jero lemah) dikonfirmasi "alam nuklir". Lan malah digawe iku bisa kanggo mbukak sing alesan kanggo daya kurang, paling kamungkinan, ana ing entri pepak menyang reaksi saka inti fissile (sing disebut "pop").
      Nalika kapal selam diesel-listrik Argentina "San Juan" tilar donya ing Atlantik Kidul tanggal 15.11.2017 Nopember 5,6, ing kene layanan pemantauan nyathet swara "ambruk" lambung sing kuwat ing jero banget (kira-kira padha karo 100 kt). , lan ngetung area mati prau, sing banjur bisa ditemokake. Miturut cara, nalika nggoleki, dheweke malah krungu jeblugan kontrol "kalibrasi" 0,01 kg TNT (XNUMX kt)!
      Dadi yen senjata nuklir digunakake "ora sah" nang endi wae, iki bakal digembar-gemborake ing saindenging jagad. Lan ora siji negara, nanging sawetara, lan ora unfounded, nanging karo Bunch saka bukti.
      1. putu saka Perun
        putu saka Perun 8 Agustus 2019 13:09
        +2
        Kutipan saka Pushkowed
        kontrol bledosan 100 kg TNT (0,01 kt)

        Ora kejawab loro nul. 100 kg = 0,1 t = 0,0001 kt
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 8 Agustus 2019 08:11
      +2
      Kutipan saka Monster_Fat
      Ana informasi sing durung diverifikasi ing Internet babagan panggunaan senjata nuklir sing ngasilake kurang kanggo papan perlindungan lemah ing Afghanistan.

      Wis ngono wae! "Ora diverifikasi"!
    4. kula 1970
      kula 1970 8 Agustus 2019 16:36
      +3
      Kutipan saka Monster_Fat
      tambah radioaktivitas ing conto ing situs jeblugan,
      -watu tansah fonite kuwat banget. Umumé, kabeh sing diekstrak saka ambane luwih saka 50 meter iku fonite, malah liyane granit fonite ...
  2. g1 wisuhntwn
    g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 06:19
    +3
    BGU mung bisa nglawan mungsuh sing ringkih sing ora duwe pencegah strategis ing arsenal. Lan sanajan mung sawise persetujuan multilateral karo negara-negara sing duwe pasukan nuklir strategis, yen ora, BSU konvensional bakal langsung dadi nuklir global. Rudal pelayaran, sanajan kabeh rahasia peluncuran lan penerbangan, ora duwe kecepatan pangiriman warheads menyang target sing cukup. Hipersonik bakal dipadhakake kanthi strategis lan kanthi risiko sing padha karo hulu ledak ICBM / SLBM. Platform serangan angkasa duwe kekurangan sing signifikan babagan senjata nuklir - biaya nggawe lan pangopènan ing orbit ing negara siap tempur bakal ngluwihi biaya kabeh pasukan nuklir strategis "lemah". Maneh, platform ruang angkasa cukup rentan marang pertahanan anti-pesawat musuh kanthi potensial sing cocog. Ing tembung, BGU non-nuklir dikembangake mung marang negara-negara sing ora duwe kemampuan kanggo nanggapi agresi kanthi strategis.
    1. Pushkowed
      Pushkowed 8 Agustus 2019 08:14
      0
      BGU dirancang kanggo mesthekake yen "korban" (yen dadi tenaga nuklir) ora nggunakake konsep serangan balas dendam, nanging bener mung kanggo gagasan serangan balas dendam "resik". Ana logika tartamtu babagan iki. (Cekak: timbal balik yaiku ngluncurake rudal nuklir dhewe ing mungsuh nalika rudal musuh isih ana ing penerbangan, lan timbal balik mung sawise mbledhos, lan pungkasane dadi jelas yen iki dudu kesalahan, nanging perang nuklir sing nyata) . Serangan balas dendam bisa ditindakake kanthi ora sengaja (sistem peringatan dini palsu) utawa minangka akibat saka provokasi pihak katelu, mula ora ana sing bakal nggunakake (ya, Rusia uga). Iki mung konsep teoritis. Lan praktik kabeh kekuwatan nuklir dirancang mung kanggo serangan balas dendam (peluncur silo, PGRK lan SSBN dibutuhake kanggo arsenal nuklir supaya bisa urip ing serangan mungsuh pisanan, lan banjur melu serangan balas dendam). ICBM non-nuklir ing radar peringatan dini pancen ora bisa dibedakake karo nuklir, nanging direncanakake digunakake kanthi pointwise, ing siji peluncuran, lan ora ing sing gedhe-gedhe, supaya ora nyebabake "korban" tanpa pangerten nyebabake respon nuklir kanthi cepet (kahanan "bukak utawa ilang").
      Mangkono, penulis gagasan BSU ngetung manawa ora bakal ana "respon" nganti rudal tekan target. lan nalika nyerang, "korban" bakal ngerti yen rudal kasebut non-nuklir, mula ora ana alesan kanggo ngetokake perang nuklir. Iki ora bisa dijawab, nanging amarga petugas BGU ora ngliwati "garis abang" (ora nggunakake senjata nuklir utawa senjata pemusnah massal liyane, ora mbebayani banget eksistensi negara, lsp), nanging "mung" nganakake flogging demonstratif, banjur yen kita ora pengin perang nuklir skala penuh (lan sawijining tenan ora ana sing kepengin), mula nalika ngetrapake "jawaban" sampeyan kudu ngetutake aturan "priyantun" babagan perang sing adil. Yen ana apa-apa kanggo inflict jawaban proporsional karo, kabeh sing isih kanggo "ngulu" tamparan iki ing pasuryan. Ora kanggo ngowahi "jagad kabèh dadi bledug" saka bangga nasional, tenan?
      Dadi ICBM non-nuklir kudu dianggep serius. Wiwit lagi dikembangake, tegese ana sing butuh.
      1. Err
        Err 8 Agustus 2019 08:42
        +7
        Aturan Gentleman sampeyan ngomong? Iku kaya padha nuding bedhil ing sampeyan, lan sampeyan tetep Olympian kalem? Inggih, sampeyan nindakaken apa sing dikarepake, lan yen aku duwe pistol dhewe, aku bakal njupuk dhisik. Ayo bajingan ora malah ngarep-arep kanggo inokulasi gentlemanly.
        1. g1 wisuhntwn
          g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 09:16
          +2
          + Ing AS, polisi nindakake perkara kasebut. Tanpa ngenteni klarifikasi kasunyatan "dolanan" senjata ing tangane penjahat sing diduga. Senjata nuklir mula dadi penghalang, amarga ora ana sing bakal ngenteni panjelasan. Lan "peluncuran tunggal" media konvensional, kaya sing ditulis Yang, ora cocog karo konsep kasebut global jotosan. Peluncuran kasebut kudu lan bakal dadi massive lan saka kabeh pihak, ing kene, mesthi, ora ana sing bakal ngenteni "apa bledosan bakal nuklir utawa ora?"
          1. Err
            Err 8 Agustus 2019 09:20
            +1
            Ya ... Aku pancen ora peduli apa jenis tongkat sing padha ngalahake semangatku - termonuklir utawa konvensional.))) hi
          2. Pushkowed
            Pushkowed 8 Agustus 2019 09:31
            0
            "Global" tegese "ing endi wae ing globe".
            iku bakal massive lan saka kabeh pinggiran, kene manawa ora ana sing bakal ngenteni
            Aku bakal ngganggu sampeyan: dheweke bakal. Wektu reaksi pasukan nuklir strategis luwih suwe tinimbang wektu penerbangan ICBM. Sampeyan isih kudu "liwat" menyang SSBN lan tindakake kabeh protokol. Lan ing wektu iku kabeh bakal dadi cetha. Ora ana sing bakal ngeculake perang nuklir amarga tungsten sing tiba.
            1. g1 wisuhntwn
              g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 09:57
              0
              1. BGU digawe miturut model pasukan nuklir strategis, nanging karo warheads conventional
              2. Kanggo nembus pertahanan udara / pertahanan rudal (yen mungsuh duwe), peluncuran siji ora efektif, sing dibutuhake (paling ora kanggo serangan kontrol)
              Tambah 1 + 2 lan analisis asil ing syarat-syarat logika murni.
              Ing babagan wektu reaksi Pasukan Rudal Strategis, sampeyan ora ngerti babagan protokol, wektu lan doktrin nuklir umume. Iku umume ungu kanggo wong-wong mau sing mabur ora konsisten ing arah kita, malah ing singular.
              Mung ana siji pilihan kanggo "alon-alon" respon sing bakal teka - pasukan aerospace ngrekam karusakan dhewe saka target sing obah ing lintasan tiba ing Federasi Rusia. Opsi liyane kanggo peluncuran "salah" lan janji ing hotline ora bisa digunakake ing kene.
        2. Pushkowed
          Pushkowed 8 Agustus 2019 09:24
          0
          Tembung kunci:
          yen aku duwe bedhil
          1. Err
            Err 8 Agustus 2019 09:38
            +1
            Yen sampeyan ngomong babagan anane sing diarani BSU ing tenaga nuklir, mula aku dhewe ora peduli apa sing kudu dijawab. Kanggo serangan global (nuklir utawa non-nuklir - ora masalah), mung siji respon sing bisa ditindakake - sing kontra-timbal balik. Ora perlu mikir babagan tanggapan apa wae ing kene, amarga mung ora sopan. Lan timbal balik iki kudu nuklir, amarga ora ana sing bisa kanthi jelas nggolongake jinis hulu ledak mungsuh nalika diluncurake sistem peringatan dini. Mesthine ora ana tumindak sing ora ana paukuman, amarga. impunitas korupsi.
            1. Pushkowed
              Pushkowed 8 Agustus 2019 09:56
              +1
              Sistem peringatan dini ndeteksi peluncuran massal SLBM saka Segara Filipina. Analisis lintasan nuduhake yen dheweke mabur menyang Rusia. Sampeyan komandan ing pangareping. Sampeyan duwe 15 menit kanggo mutusake apa bakal mundur.
              Lan kanggo sapa?
              Amerika duwe sawetara SSBN saiki ing BS ing Samudra Pasifik. Biasane padha lungguh ing cedhak pesisir, ing pangayoman saka PLO. Nanging mungkin dheweke mutusake nyedhaki kanggo nyepetake wektu penerbangan? Wong Tionghoa uga duwe SSBN. Lan dheweke ora lali yen "ing perang antarane macan lan singa, kethek menang." Sapa kanca lan sapa mungsuh?
              Tumindakmu?
              [Maksudku, serangan pembalasan iku mitos propaganda. Yen iku strategi nyata, banjur ICBMs bakal katahan ing wilayah mbukak. Dadi wiwit luwih cepet lan ora perlu mbuwang dhuwit kanggo kabeh jinis silo, PGRK lan SSBN.]
              1. Err
                Err 8 Agustus 2019 10:46
                +4
                Nanging sampeyan isih ndamel kula menyang tailspin!!!))) Nanging aku ngatur. Aku ora duwe wektu kanggo flop.))) USA utawa China? Elang utawa naga? Secara pribadi, aku ora bakal ndemek sisik, nanging aku bakal ngrampungake wulu kanthi lengkap. Lan yen dumadakan sing duwe wulu iki dumadakan ora seneng karo pikiranku, mula dheweke nekad ngeruk sirahe sing gundul nganti dheweke luwih wicaksana.
                Minangka wong sing umume tentrem, aku mikir banget, nanging matur nuwun kanthi sanget kanggo pitakonan sampeyan. Sampeyan pungkasane ngilangi keraguanku. Pranyata metu sing sembarang wangun urip wis HFS tartamtu saka faktor mbebayani ing syarat-syarat supaya manungsa waé wis mbayar kanggo wong-wong mau. Lan selaras karo prinsip dhasar iki, saben wektu, pisanan kabeh, kanggo mungkasi ancaman paling gedhe kanthi cara siji utawa liyane. Mekaten.
                Matur nuwun maneh. Plus. hi
                P.S. Warheads wis ilang. Ora ana sing bisa diganti maneh.
        3. Lopatov
          Lopatov 8 Agustus 2019 09:36
          +5
          Quote: Err
          Iku kaya padha nuding bedhil ing sampeyan, lan sampeyan tetep Olympian kalem?

          Persis. Lan sampeyan ngenteni peluru sing bakal mabur menyang weteng, biasa utawa mbledhos. Kanggo mbukak pistol sampeyan lan bali maneh. Yen sampeyan bisa.
      2. armata_armata
        armata_armata 8 Agustus 2019 08:47
        +3
        BGU dirancang kanggo mesthekake yen "korban" (yen dadi tenaga nuklir) ora nggunakake konsep serangan balas dendam, nanging bener mung kanggo gagasan serangan balas dendam "resik".

        BGU dirancang kanggo saturate pertahanan rudal, sawise BGU ICBMs karo senjata nuklir wis bakal pindhah
        1. Pushkowed
          Pushkowed 8 Agustus 2019 09:21
          +1
          BGU dirancang kanggo saturate pertahanan rudal, sawise BGU ICBMs karo senjata nuklir wis bakal pindhah
          Apa gunane menehi peringatan marang mungsuh babagan niat ngluncurake serangan nuklir kanthi ngirim BGU luwih dhisik? Lan yen mungsuh ing kasus iki duwe wektu kanggo ngirim serangan preemptive?
          Warheads non-nuklir kanggo BSU ora akeh, padha ora bisa oversaturate sistem pertahanan rudal. Yen sampeyan nyoba kanggo oversaturate nimbali rudal, banjur ana decoys ing ICBMs, lan sampeyan uga kudu warheads nuklir liyane. Prinsip glut: ana sing bakal ditembak, nanging liyane bakal kena target. Blok nuklir lan non-nuklir duwe prinsip operasi sing beda, kemampuan ngrusak sing beda, lan tujuan sing kudu diwenehake beda.
          Akhire, kok malah teka munggah karo sawetara jenis BSU ing ngarsane ICBMs karo senjata nuklir?
          Tegese BSU yaiku pecut kanggo "mendidik" "mitra" sing lalai. tanpa risiko miwiti perang nuklir. Yen sampeyan wis mutusake perang nuklir, mula ora ana BGU sing dibutuhake ing kene.
          Miturut cara, kanggo BSU "norma" disetel ing 60 menit, lan wektu mabur Minutemen mung udakara 30 menit. Iki nuduhake manawa dirancang kanggo macem-macem skenario politik lan strategis.
          1. armata_armata
            armata_armata 8 Agustus 2019 10:13
            -2
            Apa gunane menehi peringatan marang mungsuh babagan niat ngluncurake serangan nuklir kanthi ngirim BGU luwih dhisik?

            Tegese jelas, ngenteni nganti mungsuh nembak maneh ing BSU kanggo mbuwang jumlah anti-rudal sing cukup lan terus mbuwang biaya nuklir nyata.
            Warheads non-nuklir kanggo BGU ora akeh, pertahanan rudal ora bisa oversaturated karo wong-wong mau

            Iku masalah wektu lan ora luwih saka ing 19 ora akeh dening 25 iku cukup cukup lan karo saham
            Blok nuklir lan non-nuklir duwe prinsip operasi sing beda, kemampuan ngrusak sing beda, lan tujuan sing kudu diwenehake beda.

            Tujuan kutha kasebut yaiku salvo pertama BGU, yen ora kejawab, bakal ana karusakan fatal; populasi ora duwe wektu kanggo ndhelikake, panik. Iki bakal diterusake kanthi serangan nggunakake senjata nuklir, sanajan sebagian besar rudal nembak sisa-sisa kasebut dijamin bakal numpes populasi.
            Varian acara ing ngendi BGU ditembak, populasi, paling ora, duwe wektu kanggo ngungsi menyang fasilitas pertahanan sing isih ana, pertahanan udara ditinggal tanpa anti-rudal, umume serangan nuklir tekan target, populasi uga dijamin rusak
            Akhire, kok malah teka munggah karo sawetara jenis BSU ing ngarsane ICBMs karo senjata nuklir?

            1) produksi tanduran biogas luwih murah tinimbang produksi senjata nuklir
            2) BSU ora ana ing perjanjian jinis START 3, amarga "mitra" bakal sumpah kanthi sumpah manawa ora bisa nginstal hulu ledak khusus kanthi biaya nuklir.
            Miturut cara, kanggo BSU "norma" disetel ing 60 menit, lan wektu mabur Minutemen mung udakara 30 menit. Iki nuduhake manawa dirancang kanggo macem-macem skenario politik lan strategis.

            Utawa sing dirancang khusus kanggo jotosan pisanan
            1. Pushkowed
              Pushkowed 8 Agustus 2019 10:46
              +1
              ngenteni nganti mungsuh nembak maneh ing BGU kanggo mbuwang jumlah anti-rudal sing cukup lan luwih akeh mbuwang biaya nuklir nyata.
              Nanging mungsuh bisa bosen karo proses iki lan dheweke bakal mutusake, amarga perang nuklir ora bisa dihindari, kanggo ngirim "serangan ing wektu sing wis ditemtokake" dhewe.
              Kutha sing dituju... populasi dijamin rusak... populasi uga dijamin rusak
              Kaya-kaya tujuan utama perang nuklir yaiku mateni luwih akeh hamster kantor. Senjata nuklir larang banget kanggo dibuwang kanggo "tujuan" kasebut, utamane amarga tingkat "penting" strategis. Amerika dhewe (ing taun 1960-an) nemtokake manawa kanggo menang perang nuklir, perlu kanggo numpes 2/3 industri lan mung 1/5 saka populasi (nyatane, mundhut nyawa minangka karusakan tambahan). . Industri minangka tujuan utama kanggo senjata nuklir. Kanggo meksa mungsuh kanggo perang ing mlaku (refineries lenga wis numpes), kanggo nyuda kesempatan kanggo nggawe serep kanggo losses ing peralatan (metalurgi wis numpes, mesin tanpa listrik) - iki kanggo apa senjata nuklir. Lan, mesthi, kanggo nyingkirake mungsuh saka arsenal nuklir (serangan melucuti senjata) lan industri nuklir (supaya ora ngimbangi mundhut senjata nuklir).
              Nanging kabeh iki ora bisa ditarik ing kasunyatan, amarga mungsuh bakal nanggapi kanthi apik.
              Supaya padha teka munggah karo BSU - liya saka pengaruh kuat ing mungsuh, bypassing apocalypse nuklir.
              produksi tanduran biogas luwih murah tinimbang produksi senjata nuklir
              Nanging operator padha. Utawa malah luwih larang. Iki minangka argumen utama nglawan inkonsistensi Universitas Negeri Belarusia minangka "senjata dina pisanan perang nuklir." Ing dina kapisan perang, perlu kanggo ngrusak mungsuh sabisa-bisa, supaya hulu ledak sing nembus kudu nuklir. Lan BSU kanggo perang non-nuklir lokal utawa "winates". Iki luwih politis tinimbang sarana militer, nanging beda karo senjata nuklir amarga ora mung bisa medeni, nanging uga [ing watesan tartamtu] digunakake.
              1. armata_armata
                armata_armata 8 Agustus 2019 11:15
                -1
                Nanging mungsuh bisa bosen karo proses iki lan dheweke bakal mutusake, amarga perang nuklir ora bisa dihindari, kanggo ngirim "serangan ing wektu sing wis ditemtokake" dhewe.

                Mesthi wae, ora ana pitakonan, nanging nalika ICBM tekan wilayah mungsuh, dheweke bakal bali maneh karo kabeh sing dikarepake.
                Kaya-kaya tujuan utama perang nuklir yaiku mateni luwih akeh hamster kantor. Senjata nuklir larang banget kanggo digunakake kanggo "tujuan" kasebut, utamane amarga tingkat "penting" strategis.

                Mung saiki, sawise nggunakake senjata nuklir, kabeh hamster kantor langsung mobilized, mimpin kanggo perusahaan indestructible isih lan wiwit gawé produk militèr, padha uga rake munggah reruntuhan, ngilangke jalaran saka serangan lan, alamiah, ing nesu mursid terus. kanggo miwiti kabeh padha bisa. Dadi sumber daya manungsa sing paling penting sacara ekonomi
                Senjata nuklir larang banget kanggo dibuwang kanggo "tujuan" kasebut, utamane amarga tingkat "penting" strategis. Amerika dhewe (ing taun 1960-an) nemtokake manawa kanggo menang perang nuklir, perlu kanggo numpes 2/3 industri lan mung 1/5 saka populasi (nyatane, mundhut nyawa minangka karusakan tambahan).
                Nanging kabeh iki ora bisa ditindakake kanthi nyata, amarga mungsuh bakal nanggapi kanthi apik.

                Ya, sampeyan dhewe mangsuli, ya, kamenangan ing kahanan iki bisa, nanging mung yen wilayah sampeyan ora kena serangan nuklir. Lan ing taun 60-an kanggo Amerika Serikat isih bisa sacara teoritis, saiki ora ... Dadi sampeyan ora bisa mbatesi dhewe ing siji industri, sampeyan kudu nyingkirake sumber daya utama. Ora kanggo apa-apa yen Amerika Serikat saiki aktif melu pangembangan senjata biologi, sing jelas ora 1/5 saka populasi.
                Aku rampung setuju bab larang, lan kene BSU katon
                Nanging operator padha. Utawa malah luwih larang. Iki minangka argumen utama nglawan inkonsistensi Universitas Negeri Belarusia minangka "senjata dina pisanan perang nuklir." Ing dina pisanan perang, perlu kanggo ngrusak mungsuh sabisa-bisa, supaya hulu ledak sing nembus kudu nuklir.

                Persis, nanging kanggo nimbulake karusakan sing paling abot, senjata nuklir kudu tekan target lan luwih apik ing jumlah sing paling lengkap, kanggo iki, pertahanan rudal kudu diterusake lan jelas ora amarga karusakan saka blok nuklir. Minangka kanggo decoys, uga, pisanan kabeh, luwih saka sapisan, informasi wis slipped liwat sing padha duwe lintasan beda karo warhead utama lan sistem pertahanan rudal piye wae bisa ngenali mau, lan malah yen padha kenek, decoy ora bakal nimbulaké karusakan, BGU bisa uga. Malah babagan target sing beda-beda, sampeyan yakin manawa, contone, BSU ora bakal diarahake menyang radar sistem pertahanan rudal, nanging senjata nuklir menyang obyek kasebut?
                Lan BSU kanggo perang non-nuklir lokal utawa "winates".

                Ora bisa kanggo lokal siji-sijine alesan, iku kakehan kanggo macak karo akeh negara kanggo ngrembug aplikasi sawijining, lintasan lan ing, mesthi, lan banjur ora bisa ngomong sembarang serangan preventif ... Lan obyek ing sing bakal nyerang sawise transfer informasi kasebut bisa ngevakuasi utawa entuk pertahanan rudal kanthi cepet
              2. Inggris tarantass
                Inggris tarantass 8 Agustus 2019 14:41
                0
                Amerika dhewe (ing taun 1960-an) nemtokake manawa kanggo menang perang nuklir, 2/3 industri lan mung 1/5 populasi kudu dirusak.

                Kesimpulan sing menarik, amarga industri lan populasi asring dadi target sing ana ing papan sing padha (kanggo senjata nuklir). Kosok baline, yen ora ana industri, banjur ana sisa-sisa tentara lan cadangan mobilisasi, lan yen ora ana wong, tentara ora duwe apa-apa. Aku nyatane kutha-kutha gedhe ora target pungkasan ing dhaftar prioritas, paling iki infliction saka karusakan banget ora biso ditompo sing bakal meksa mungsuh nyerah. Lan ngrusak industri tegese nyingkirake piala dhewe (sanajan ing konflik nuklir, kamenangan dhewe isih dadi piala kasebut)
      3. Lopatov
        Lopatov 8 Agustus 2019 09:34
        +6
        Kutipan saka Pushkowed
        Serangan balas dendam bisa ditindakake kanthi ora sengaja (sistem peringatan dini palsu) utawa minangka akibat saka provokasi pihak katelu, mula ora ana sing bakal nggunakake (ya, Rusia uga).

        Nyuwun pangapunten, nanging iki ora bener. Lan timbal balik minangka cara utama.
        Ana upaya ing Obama-Medvedev kanggo ngyakinake Rusia supaya nggunakake konsep "serangan pembalasan". nanging malah Medvedev ora lunga
        Ya, lan iki bodho, amarga konsep utama Amerika minangka "serangan disarming" pencegahan.
      4. garri lin
        garri lin 8 Agustus 2019 12:47
        +2
        Omonganmu apa. Apa sampeyan mikir yen ana serangan ing pusat kunci negara, ana wong sing ora bakal nanggapi kanthi lengkap? Ya, ing jagad modern, tampilan miring apa wae kudu dijawab kanthi lengkap.
      5. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 8 Agustus 2019 14:36
        +3
        Kutipan saka Pushkowed
        Mangkono, penulis gagasan BSU ngetung manawa ora bakal ana "respon" nganti rudal tekan target. lan nalika nyerang, "korban" bakal ngerti yen rudal kasebut non-nuklir, mula ora ana alesan kanggo ngetokake perang nuklir.

        Ambush iku
        Kutipan saka Pushkowed
        ICBM non-nuklir ing radar peringatan dini pancen ora bisa dibedakake karo nuklir

        Tegese, apa wae peluncuran ICBM/SLBM non-nuklir kudu ditanggapi kanthi cara sing padha karo peluncuran ICBM/SLBM nuklir. Amarga ora ana sing bisa njamin yen ICBM iki bener-bener non-nuklir, lan dudu nuklir sing nyamar (maneh, karo MIRV).
        Kanggo loro utawa telu "bus" bakal cukup kanggo ngirim pukulan disarming menyang komando lan sistem kontrol Angkatan Bersenjata, incapacitate pembuat keputusan lan sebagian ngalahake Pasukan Rudal Strategis - yen komando lan sistem kontrol makaryakke ing mode tentrem (nalika Kepemimpinan ana ing kantor, CPSU lan pesawat komunikasi SDV - ing lapangan udara, SSBN - biasane ing pangkalan, PGRK - biasane ing hangar).
        Lan saben peluncuran kasebut nambah kemungkinan kumulatif kesalahan kritis. Amarga yen, nalika diluncurake malah ICBM non-nuklir, identifikasi gagal, lan miturut sistem peringatan dini, ternyata "bus" mabur kanggo ngunjungi kita, mula bakal ana wektu sing sithik kanggo reaksi. ora bakal ana wektu kanggo mikir, ngrembug lan nelpon, jawaban bakal "kanggo refleks."
    2. Pushkowed
      Pushkowed 8 Agustus 2019 08:23
      +2
      Platform orbital pancen rentan kanggo senjata "anti-satelit", nanging kompleks orbital parsial (nggawe kurang saka 1 orbit ing orbit, lan luwih ing sadawane lintasan balistik) mung bisa ditabrak dening sistem pertahanan anti-rudal, kaya ICBM. Amarga bagean saka lintasan ana ing orbit, jangkauane ora diwatesi. Maksimum lan minimal: sampeyan bisa mencet paling ora titik ing sisih liya planet, paling ora ing titik wiwitan sampeyan. Panyebaran senjata nuklir ing antariksa saiki dilarang dening perjanjian internasional (sanajan sikap marang perjanjian kasebut bubar "keren"), larangan iki uga ditrapake kanggo kompleks orbital sebagian. Nanging kompleks orbital parsial non-nuklir cukup legal (luwih tepat, "konvensional"). Nembak mudhun ora luwih gampang tinimbang ICBM. Kajaba iku, ora kaya dheweke, dheweke bisa nyamar dadi peluncuran papan biasa (kendaraan peluncuran sipil sing ora narik kawigaten sistem peringatan dini mungsuh). Kita kudu siyap kanggo kejutan kaya ngono!
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 09:29
        0
        Kutipan saka Pushkowed
        ... Menembak dheweke ora luwih gampang tinimbang ICBM

        Inspektur satelit Rusia bakal ngandhani yen ora kabeh gampang banget babagan nyamarake platform tempur minangka sipil, lan ing wektu sing padha - babagan cara "evakuasi" para pelanggar. nglirik
        1. Pushkowed
          Pushkowed 8 Agustus 2019 14:33
          0
          Inspektur satelit pisanan kabeh satelit. Iku mabur ing orbit, nggawe akeh revolusi. Kanggo nindakake "pemeriksaan" (inspeksi, karusakan, karusakan, panangkepan ...), kudu ngganti orbite supaya padha karo kendaraan "diperiksa", banjur nyinkronake fase orbital (yaiku dadi. ing bagean orbit sing padha) lan miwiti rendezvous kanthi bantuan thrusters. Aku ora ngerti suwene iku njupuk, nanging meh ora bisa kanggo tetep ing 1 giliran. Lan orbiter parsial ngliwati orbit kurang saka 1 giliran. Secara teoritis, bisa "dipriksa" utawa malah "dievakuasi", nanging sampeyan kudu:
          1) Ngerti sadurunge paramèter orbit (luwih tepat, "potongan");
          2) Ngerti wektu wiwitan luwih dhisik;
          3) Lebokake satelit inspektur menyang orbit sing dikarepake luwih dhisik supaya bisa ngatur "rendezvous";
          4) Ing wektu cendhak banget (secara harfiah sawetara menit), nindakake Rendezvous lan kabeh manipulations perlu nganti piranti deorbited bali menyang atmosfer.
          Iki mung bisa ditindakake yen mungsuh dhewe nuduhake informasi rahasia. Lan yen dheweke pengin ngindhari pengawasan, dheweke mung bisa milih wektu peluncuran supaya ora ana satelit inspektur siji sing duwe wektu kanggo nindakake apa wae (ora mung kita sing duwe sistem pemantauan ruang).
          Pitakonan, kenapa pager taman nalika sampeyan bisa nggunakake anti-misil (rudal anti-satelit)? Kanthi bantuan, sampeyan bisa "mbusak" kendaraan orbital parsial ora mung saka bagean orbit saka lintasan, nanging uga balistik (utawa malah saka tataran ndhuwur). Taktik kanggo nglawan piranti kasebut sejatine padha karo pertahanan anti-rudal.
          1. g1 wisuhntwn
            g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 15:04
            0
            Kabeh obyek sing paling bisa dibedakake ing orbit (VKS kacarita ukuran bal tenis) wis suwe katalog, mung owah-owahan ing orbit sing diamati. Mulane, platform orbital, sanajan diumumake minangka rusak, isih diamati. Lan babagan kacepetan pendekatan - contone, peluncuran saka Progress land menyang docking karo ISS yaiku 199 menit, kanggo interceptor kinetik karo MIG-31 luwih murah.
    3. ButchCassidy
      ButchCassidy 8 Agustus 2019 13:17
      0
      Mratelakake panemume, BSU minangka konsep sing cacat wiwit wiwitan. Kanggo tujuan apa kudu digunakake? Nglawan Mujahidin ing Afghanistan? Ora serius. Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa palu kuku nganggo mikroskop.

      Siji-sijine sing bisa digunakake kanthi teoritis yaiku kanggo nyerang Federasi Rusia lan China. Nanging ing negara kita utawa ing China ora bakal ngerti lan bakal mangsuli kabeh arsenal. Dhiskusi babagan kasunyatan manawa Rusia utawa China ora bakal nanggapi sawise siji hit ing wilayahe dening ICBM non-nuklir rada bodho. Sing pertama sing ora ngerti iki yaiku populasine dhewe.
      1. AVM
        8 Agustus 2019 17:04
        0
        Kutipan saka ButchCassidy
        Mratelakake panemume, BSU minangka konsep sing cacat wiwit wiwitan. Kanggo tujuan apa kudu digunakake? Nglawan Mujahidin ing Afghanistan? Ora serius. Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa palu kuku nganggo mikroskop.

        Siji-sijine sing bisa digunakake kanthi teoritis yaiku kanggo nyerang Federasi Rusia lan China. Nanging ing negara kita utawa ing China ora bakal ngerti lan bakal mangsuli kabeh arsenal. Dhiskusi babagan kasunyatan manawa Rusia utawa China ora bakal nanggapi sawise siji hit ing wilayahe dening ICBM non-nuklir rada bodho. Sing pertama sing ora ngerti iki yaiku populasine dhewe.


        Ora dening Mujahidin, utawa dening super-Darzhavs. Goals - soko ing antarane, i.e. negara sing nduweni potensi militer sing cukup dhuwur lan infrastruktur sing dikembangake, nanging ora kalebu kekuwatan nuklir.
        1. ButchCassidy
          ButchCassidy 9 Agustus 2019 00:28
          0
          Lan apa masalah saiki, sing kudu digulung menyang aspal tanpa BSU? Lan apa jenis negara iki?

          Aku mikir sampeyan nyoba ngapusi awak dhewe. Konsep BSU, bebarengan karo pertahanan rudal berbasis darat ing Eropah lan komponen pertahanan rudal angkatan laut saka arah liya, mesthine kanggo ngatasi masalah Rusia kanthi cara militer, kasunyatan sing ora cocog karo Amerika Serikat. Nanging ora.

          Saka ngendi omong kosong babagan sawetara negara non-nuklir, aku malah angel ditebak.
    4. Kaldon48
      Kaldon48 9 Agustus 2019 08:01
      -1
      Sampeyan bisa nyerang, contone, ing pesisir Miklukho Maklai, nanging ing kene ana kesempatan kanggo njaluk ing cabang, Miklukho Moklai, sabangsa kita, iku isin!
  3. amatir
    amatir 8 Agustus 2019 06:21
    -1
    Uno-uno-uno-un momento Uno-uno-uno sentimento...
    Pokoke kabeh wong mati.
  4. Potter
    Potter 8 Agustus 2019 06:29
    +2
    Apa jenis operator rudal Tu-33M3? Ora ana sing ngerti? Bisa dianggep yen pandelengan penulis wis kesasar ing kunci.
    1. Vladimir Teplov
      Vladimir Teplov 8 Agustus 2019 07:08
      +1
      Aku uga mikir sing penulis bingung Tu 22 m3 lan dicithak Tu 33 m3
    2. AVM
      8 Agustus 2019 11:46
      0
      Kutipan: Potter
      Apa jenis operator rudal Tu-33M3? Ora ana sing ngerti? Bisa dianggep yen pandelengan penulis wis kesasar ing kunci.


      Typo, matur nuwun, dikoreksi.
      1. Kaldon48
        Kaldon48 9 Agustus 2019 08:24
        -1
        Dheweke ngimpi babagan iki, nanging ora wani nyelehake ing kertas.
  5. Val
    Val 8 Agustus 2019 06:57
    -1
    Penulis, kanggo artikel, telu karo minus.
    Babagan apa-apa. Aku njupuk gambar lan nyalin lan nempel teks kasebut.
    Utamane seneng karo "kemampuan organisasi" :-)
    Yen sampeyan nyebarake babagan strategi, banjur ucapake dhewe.
    Ana tembung khusus kanggo iki.
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 8 Agustus 2019 08:16
      +1
      Aja nembak pianis! Dheweke main paling apik!
      1. Jaran, wong lan nyawa
        Jaran, wong lan nyawa 8 Agustus 2019 09:44
        +1
        Nikolaevich I (Vladimir) Dina iki, 08:16 NEW

        Aja nembak pianis! Dheweke main paling apik!


        Film favorit babagan apik lan ala.

    2. AVM
      8 Agustus 2019 11:49
      0
      Kutipan saka val
      Babagan apa-apa. Aku njupuk gambar lan nyalin lan nempel teks kasebut.


      Artikel kasebut minangka pambuka kanggo bagean kapindho, teks kasebut ora disalin saka ngendi wae.
      Tanpa ilustrasi, katon rada surem.
  6. undecim
    undecim 8 Agustus 2019 08:16
    +1
    Kawujudan saka pimpinan negara non-nuklir sing ora ramah sing bisa dirusak sawayah-wayah kanthi senjata sing meh ora ana pangayoman, bakal nggampangake adopsi keputusan sing cukup lan dianggep apik. Pangkalan militer, kapal ing dermaga, fasilitas industri gedhe, unsur infrastruktur bahan bakar lan kompleks energi bisa dianggep minangka target tingkat kapindho.
    Lan penulis ora ngidini opsi yen "kepemimpinan negara non-nuklir sing ora ramah" bisa uga duwe senjata sing padha?
    1. AVM
      8 Agustus 2019 11:48
      0
      Kutipan saka Undecim
      Kawujudan saka pimpinan negara non-nuklir sing ora ramah sing bisa dirusak sawayah-wayah kanthi senjata sing meh ora ana pangayoman, bakal nggampangake adopsi keputusan sing cukup lan dianggep apik. Pangkalan militer, kapal ing dermaga, fasilitas industri gedhe, unsur infrastruktur bahan bakar lan kompleks energi bisa dianggep minangka target tingkat kapindho.
      Lan penulis ora ngidini opsi yen "kepemimpinan negara non-nuklir sing ora ramah" bisa uga duwe senjata sing padha?


      Komposisi sing dimaksud, tujuan lan skenario aplikasi bakal ana ing artikel kapindho, wis dikirim kanggo publikasi.
    2. Komentar wis dibusak.
  7. Ehanatone
    Ehanatone 8 Agustus 2019 08:25
    +1
    Artikel kasebut minangka sakumpulan bebener umum sing dikenal wiwit pertahanan sipil.
    Minus sing pasti, sanajan aku ora ngerti carane sijine ...
  8. Sergst
    Sergst 8 Agustus 2019 08:38
    +1
    Kutipan saka Pushkowed
    ... Oalah, nalika nggoleki, malah krungu bledosan kontrol "kalibrasi" 100 kg TNT (0,01 kt)!... .

    A klarifikasi cilik kanggo komentar apik banget - ora 0,01kt, nanging 0,0001kt, bener?
    1. Pushkowed
      Pushkowed 8 Agustus 2019 08:54
      0
      Persis. Kesasar sithik ing urutan gedhene recourse
      Swara mati kapal selam diesel-listrik kanthi cara iki yaiku 0,0056 kt. Lan padha krungu!
  9. Operator
    Operator 8 Agustus 2019 09:16
    0
    Ing alam, ora ana kewan kaya "senjata konvensional strategis" ngguyu

    Kanggo alesan sing prasaja - senjata strategis diarahake sacara eksklusif marang mungsuh strategis. Contone, kanggo AS, iki Rusia lan China. Ngluncurake ICBM kanthi submunisi kinetik tungsten marang siji utawa loro negara kasebut tegese ngluncurake ICBM Rusia lan Cina kanthi biaya termonuklir maksimal sing ngasilake Amerika Serikat.

    Mulane, "senjata konvensional strategis" dimaksudake kanggo digunakake sacara eksklusif marang negara-negara donya katelu.

    Biaya nuklir PS kanthi daya sing dikurangi sacara artifisial minangka senjata radiologi de facto, amarga faktor fisi plutonium ing komposisi wis suda saka 100% dadi 3-5%. Plutonium sing ora diobati bakal ngrusak wilayah sing kena pengaruh nganti pirang-pirang ewu taun.
  10. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 8 Agustus 2019 09:36
    +1
    Mangkono, tugas senjata konvensional strategis bisa dirumusake minangka nyebabake karusakan ing mungsuh, kanthi signifikan ngurangi kemampuan organisasi, industri lan militer saka kadohan, nyilikake utawa ngilangi kemungkinan tabrakan pertempuran langsung karo angkatan bersenjata mungsuh.


    Iki maneh mung marang "Papua". Amerika Serikat ora bakal wani nggunakake senjata kaya ngono nglawan Rusia lan China saiki.

    Aku ora yakin manawa tembung sing digunakake ing ndhuwur dudu tembung sumpah ing VO.
  11. Zaurbek
    Zaurbek 8 Agustus 2019 10:15
    0
    Nganti saiki, skema pertahanan rudal sing paling akeh digunakake kanthi hulu ledak konvensional ... serangan massal ngrampungake masalah sing padha karo senjata nuklir.
    1. garri lin
      garri lin 8 Agustus 2019 13:03
      0
      Ora mutusake. Kanggo sing padha karo nuklir, akeh CR sing dibutuhake supaya ora bisa ditindakake. Cukup ngetung pinten 300 kg saka warheads KR dibutuhake kanggo nyedhaki efisiensi kanggo 300000000 kg padha karo warhead rata-rata.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 8 Agustus 2019 13:21
        0
        Napa nyedhaki? CR bakal nuding-ngrusak obyek penting. Ing conto kutha Krasnodar - bendungan, pembangkit listrik termal, gardu induk, komunikasi, simpul sepur, jembatan. Kabeh.
        1. garri lin
          garri lin 8 Agustus 2019 14:09
          0
          ZhDuzly bakal mulihake sajrone sawetara dina. Gardu saben minggu. Siji-sijine perkara sing angel dipulihake saka conto sampeyan yaiku bendungan. Sisan minggu. Kreteg bakal diganti dening ponton lan bakal dibalèkaké langsung. Tingkat karusakan saka senjata nuklir minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur.
          1. Zaurbek
            Zaurbek 8 Agustus 2019 14:21
            0
            Dadi sawise senjata nuklir bakal dipulihake ..... Ing komisaris militer, kita dikandhani manawa kanggo mateni Krasnodar (industri, lsp.), 3 lembar hulu ledak nuklir dibutuhake (aku ora ngelingi kekuwatane). . Lan dadi 100 Tomogawks.
            1. garri lin
              garri lin 8 Agustus 2019 14:41
              0
              Apa luwih gampang kanggo mulihake, saperangan panah railway sawise kenek dening tomahawk utawa rolas panah lan sawetara kilometer sawise warhead nuklir? Apa luwih gampang nggunakake trafo ing gardu induk utawa, saliyane trafo, ngganti puluhan penyangga sing dibalik dening bledosan nuklir. Lan ora mung pilar, nanging menara ing sadawane kabel jutawan? Sawise 3 Yab, Krasnodar ora bakal bisa menehi apa-apa menyang negara sajrone pirang-pirang wulan. Lan sawise 100 tomohawks ing minggu bakal bisa kaya sadurunge. Mung luwih ala lan luwih produktif. Nanging sawise 3 Yabch, ora ana sing bisa mulihake. Bakal ana akeh korban jiwa ing antarane populasi lan sing slamet bakal demoralisasi lan dikuwasani utamane dening sedulur lan kanca sing tatu. Bentenipun ageng.
              1. Zaurbek
                Zaurbek 8 Agustus 2019 14:44
                +1
                Yen iki perang global nganggo senjata nuklir, ora mangu-mangu ..... nanging yen iki konflik karo Turki, umpamane ..... senjata nuklir ora omnipotent, akurasine luwih murah. yen sampeyan mlebu ing prapatan sepur ... sampeyan bisa dock cabang ... yen sampeyan ora kenek persis, rel bakal tetep ing panggonan.
                1. garri lin
                  garri lin 8 Agustus 2019 15:01
                  0
                  Turki ing NATO. Yen ana konflik sing mili menyang perang, bakal mbebayani banget kanggo nggawa perang. Nanging yen mungsuh agresif, banjur senjata nuklir meh mesthi kudu digunakake. marang NATO.
                  1. Zaurbek
                    Zaurbek 8 Agustus 2019 15:02
                    0
                    Aku figuratively njupuk Turki ....
                    1. garri lin
                      garri lin 8 Agustus 2019 15:07
                      0
                      Apa njupuk Turki yen ana Suriah. Lan sawetara serangan uga-publicized dening KR lan tomahawks ing airfield lan Kaliber. Efisiensi dhuwur nanging karusakan cepet didandani.
                      1. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 15:09
                        0
                        Lan sampeyan nimbulake serangan nuklir marang para Islamis, ing wilayah pegunungan .... apa akibate? CD ora dibutuhake ing kana - iki minangka tes CD lan operator. Ing kana, masalah utama yaiku pendhudhukan tanah ing wilayah kasebut dening pasukan "kita".
                      2. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 15:43
                        +2
                        Apa Tomahawks sing nyerang lapangan udara uga minangka tes? KR ora bakal ngganti senjata nuklir. Banget amba longkangan ing efficiency antarane wong-wong mau. Lan ora ana hulu ledak konvensional ing ahli strategi sing bakal efektif. Kasur melu nyopir. Siap-siap ngobong meriam ing manuk pipit. Mungsuh sing padha bakal mangsuli lengkap, lan jagad katelu minangka target sing ora pati penting kanggo biaya kasebut. Apa sing bakal ditindakake dening ICBM kanthi hulu ledak 1 ton bisa ditindakake kanthi drone lan bakal luwih murah.
                      3. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 16:07
                        0
                        Yen sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut kanthi konvensional, kenapa nggunakake senjata nuklir?
                      4. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 16:23
                        +1
                        Yen sampeyan bisa ngirim klompok pasukan khusus utawa drone, banjur kenapa miwiti ICBM nganggo hulu ledak konvensional?
                      5. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 16:28
                        +1
                        Lan yen iki Iran ... lan pasukan khusus sampeyan ditembak mudhun saka UAV utawa pejuang?
                      6. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 16:42
                        0
                        Iran minangka mungsuh serius. Lan ana akeh target ing wilayahe. Lan dheweke bisa mangsuli kanthi kuat. Lan ing kapal uga. Iki bakal dadi perang lengkap kanthi konsumsi amunisi sing akeh saka sisih agresor. Lan anggaran kanggo perang kasebut bakal gedhe. Aku elinga yen Matrasia wis nggantungake serangan Tomogawk sapisan amarga kekirangan stok ing gudang, lan Iran uga bisa nanggapi serangan teroris ing wilayah mungsuh.
                      7. AVM
                        8 Agustus 2019 16:55
                        0
                        Kutipan saka garri lin
                        Iran minangka mungsuh serius. Lan ana akeh target ing wilayahe. Lan dheweke bisa mangsuli kanthi kuat. Lan ing kapal uga. Iki bakal dadi perang lengkap kanthi konsumsi amunisi sing akeh saka sisih agresor. Lan anggaran kanggo perang kasebut bakal gedhe. Aku elinga yen Matrasia wis nggantungake serangan Tomogawk sapisan amarga kekirangan stok ing gudang, lan Iran uga bisa nanggapi serangan teroris ing wilayah mungsuh.


                        Mesthi, dheweke bisa nindakake kabeh, utamane serangan teroris. pitakonan iku sawise serangan pisanan karo gegaman conventional strategis, iku bakal wis dadi negara beda, karo potensial militèr lan industri cilik, karo ilang kapal lan pesawat ing airfields, bisa tanpa Kepemimpinan. Sawise iku, dealing with bakal luwih gampang. Lan serangan pisanan kudu cepet banget, nggumunke, ora menehi wektu kanggo pambubaran pasukan, evakuasi pamaréntah.
                      8. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 17:10
                        +1
                        Carane akeh warheads conventional dibutuhake kanggo iki? bobot apa? Carane akeh warheads kuwi bakal operator angkat? (meh mesthi siji). Pira operator sing dibutuhake lan kepiye negara liya bakal nanggepi peluncuran operator kasebut. Pira regane hit kaya iki?
                      9. AVM
                        8 Agustus 2019 17:14
                        0
                        Kutipan saka garri lin
                        Carane akeh warheads conventional dibutuhake kanggo iki? bobot apa? Carane akeh warheads kuwi bakal operator angkat? (meh mesthi siji). Pira operator sing dibutuhake lan kepiye negara liya bakal nanggepi peluncuran operator kasebut. Pira regane hit kaya iki?


                        Aku kira-kira jumlah lan nomenklatur DIS kanggo Federasi Rusia ing materi ing ngisor iki, wis diajukake, mbok menawa bakal diterbitake siji dina iki. Lan babagan biaya, angel mbandhingake ing kene, pira biaya operasi udara darat kanggo nggayuh tujuan sing padha?
                      10. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 17:29
                        0
                        Dadi kasunyatane yaiku mogok ora mbatalake operasi lemah. Iku mung nggawe luwih gampang lan nyuda losses. Nanging biaya lemah ora bisa dikurangi.
                      11. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 15:11
                        +1
                        Turki beda karo Suriah amarga Turki minangka negara kanthi infrastruktur, lan Suriah minangka semi-Afghanistan.
              2. Zaurbek
                Zaurbek 8 Agustus 2019 14:45
                0
                https://www.youtube.com/watch?v=BH9ULuskKqY
              3. Zaurbek
                Zaurbek 8 Agustus 2019 14:45
                0
                kira-kira ngandika, CR paling efektif karo warheads nuklir diangkah, kuat.
                1. garri lin
                  garri lin 8 Agustus 2019 15:02
                  0
                  Lan ora jelas apa bakal mabur utawa ora.
                  1. Zaurbek
                    Zaurbek 8 Agustus 2019 15:10
                    0
                    Ya, nanging iki ditemtokake dening jumlah CR saben target. + utawa - USD mln
                    1. garri lin
                      garri lin 8 Agustus 2019 15:46
                      0
                      Jumlah CD uga nomer operator sing cukup cedhak karo target. Lan dheweke bakal langsung menehi perhatian marang akeh operator lan njupuk langkah-langkah, lan faktor kejutan lan kaunggulan angka bakal leveled.
                      1. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 15:47
                        0
                        Kanggo serangan non-nuklir, iki ora kritis. Ing ngendi kita pengin mabur utawa nglangi.
                      2. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 15:48
                        0
                        Pisanan dheweke bakal njupuk pertahanan udara lan radar ing dalan penerbangan Republik Kyrgyz lan banjur obyek ...
                      3. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 15:55
                        0
                        Ya, apa wae akumulasi pasukan mungsuh bakal nyebabake langkah-langkah pembalasan. Lan cadangan bakal diperketat lan unit reguler bakal digawa menyang kesiapan tempur kanthi lengkap. Lan yen ana serangan, dheweke bakal mikir kurang lan mriksa kaping pindho.
                      4. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 16:27
                        0
                        Ana sing duwe sarana ... ana sing ora. Akeh sing bisa nanggapi kapal US MS KR?
                      5. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 16:37
                        0
                        Lan apa marang mungsuh kuwi kanggo pager senjata super-purek ing biaya setengah budget? Pasukan ekspedisi lan pesawat saka pangkalan utawa lapangan udara Sekutu sing paling cedhak. Luwih apik, sponsor oposisi.
                      6. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 16:40
                        +1
                        Rong rudal lan pusat pengambilan keputusan sing rusak lan simpul penting utawa operasi militer kanthi kerugian wong lan peralatan ...
                      7. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 16:47
                        0
                        Loro rudal nganggo hulu ledak konvensional? Ora bakal cukup. Aku bakal pitutur marang kowe sing bener, pimpinan negara sajrone wektu sing kaancam bakal kumpul ing sak panggonan mung ing film Hollywood. Biasane, dheweke nyebar ing bunker lan komunikasi liwat saluran sing aman. Apa sing ana ing Rusia, apa sing ana ing China, apa sing ana ing Iran, apa sing ana ing Amerika. Loro rudal konvensional ora cukup.
                      8. Zaurbek
                        Zaurbek 8 Agustus 2019 16:51
                        0
                        Kepiye babagan CHP? Lan pembangkit listrik tenaga nuklir ... lan terminal bahan bakar?
                      9. garri lin
                        garri lin 8 Agustus 2019 17:06
                        0
                        Malah ing negara cilik ana luwih saka siji fasilitas kuwi.
  12. junglers
    junglers 8 Agustus 2019 13:15
    0
    Penulis menehi saran: "...Target tingkat kapindho kalebu pangkalan militer, kapal ing dermaga, fasilitas industri gedhe, unsur infrastruktur bahan bakar lan kompleks energi."Aku ora weruh akeh titik iki. Conto: Pabrik gedhe. Rapat dewan direksi lan manajemen ... amunisi cilik mabur liwat jendhela lan njeblug ... Perusahaan ora bisa kerja maneh. .Banjur ana sing duwe liyane .. Aku mikir yen senjata nuklir ora perlu 1. DATABASE panggonan panggonan lan lokasi properti saka PEMIMPIN lan kulawargané mungsuh 2. Senjata presisi dhuwur sing bisa nggebug POINTLY militer iki, kepala keuangan lan politik bebarengan karo kulawargane, kraton lan omah gedhong, pulo, kalebu fisik bangunan BANK sing duwe rekening. dibom sak WW2, Aku manawa perang bakal musna cara liyane. Miturut cara, karusakan saka Dresden, contone, digawa metu persis idea iki. kabeh "Hitlerite perang party")
    1. g1 wisuhntwn
      g1 wisuhntwn 8 Agustus 2019 14:05
      0
      BGU mung nuduhake kekalahan pusat pengambilan keputusan uga. Wong-wong sing kerja keras, sanajan ana ing daftar karusakan agunan, uga minangka sumber daya industri militer, mula karusakan saka populasi mungsuh iku padha karo perlu kanggo nyabut sumber daya liyane. Urutan lan cara mung bisa beda-beda. Ledakan nuklir mlebu ing pabrik, wong mati bebarengan karo piranti mesin sing ngasah cangkang ... oh, wei, kerugian demokrasi sing ora bisa dibalekake! Sing slamet wiwit mulihake tanduran lan ngasah cangkang luwih ... hello maneh, apa ancaman kanggo demokrasi! Tansah dosis bakteriologis, kimia, radiologis lan pembantaian massal liyane. Utawa kudu nyoba alon-alon dening Amerika Serikat kanggo ngilangi stok senjata kimia lan pambangunan stasiun biologi sing lendhut ing saubengé mungsuh sing potensial kudu dianggep beda? Nggoleki carane Clinton bungah ing ontran-ontran saka Gaddafi, aku malah ora bakal ngarep-arep kanggo jaminan panggunaan winates lan crita filistin liyane.
    2. Zaurbek
      Zaurbek 8 Agustus 2019 15:05
      0
      Sing kerja keras lan tanduran bakal dibutuhake dening panguwasa NEW. Saiki topik pemusnahan populasi ora dianggep. Sanajan BR kita ngarahake target "alus" ing AS, amarga akurasi sing luwih murah lan kekuwatan sing dhuwur ...
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 9 Agustus 2019 08:21
        0
        Aja mbingungake cara non-militer lan proksi liyane kanggo nyedhiyakake sumber daya karo sing murni militer, lan luwih-luwih karo sing nuklir. Ing Course saka konsep Nazi-Hitler nggunakake paling cilik sawise penyitaan wilayah? Iki sing bakal kelakon. Lan mayuta-yuta pribumi ora dibutuhake kanggo ngekstrak sumber daya kanggo ahli waris konflik global iki lan dikontraindikasi dening ideologie.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 8 Agustus 2019 15:25
      +2
      Kutipan saka jungler
      LAN UMAT KERJA. LALU KENAPA BISA?

      Banjur padha sing nggawe produk. Lan anggere mesin lan baris sing duwe buruh digunakake ing pabrik, produksi ora bisa dianggep dipatèni. Tinimbang direktur sing kepungkur, sing anyar bakal dikirim - lan produksi sing luwih penting, luwih cepet pimpinan anyar bakal katon.
      Kutipan saka jungler
      Tuladhane. Yen omah gedhong Churchill lan Co wis dibom nalika WW2, aku yakin perang bakal dadi dalan liyane.

      Sapa sing bakal nglilani dheweke menyang dalan liyane ... eseman
      Ing wektu Vinnie dadi kuwasa, kabeh wis ditemtokake - Amerika Serikat wis nandur modal akeh banget kanggo nyiapake perang kanggo nyelehake kesempatan kasebut ing rem. Kajaba iku, kemungkinan mundhut Runway No. Dadi, minangka gantine Vinnie, elang liyane bakal teka - lan kabeh bola-bali kaya biyen...
  13. Operator
    Operator 8 Agustus 2019 15:20
    0
    Kutipan saka Pushkowed
    bisa nyamar dadi peluncuran ruang angkasa konvensional (kendaraan peluncuran sipil sing ora narik perhatian sistem peringatan dini mungsuh)

    Siji-sijine senjata non-nuklir spasi-kanggo-bumi sing efektif yaiku "Rod of God" - submunisi tungsten ukuran kutub telegraf lan bobote pirang-pirang ton (dirancang kanggo mateni silo ICBM lan pos komando lemah tingkat menengah) .

    Coba nyamarake 1000 kutub telegraf minangka satelit angkasa sing tentrem ngguyu
  14. Bai
    Bai 8 Agustus 2019 15:59
    +1
    senjata nuklir dadi senjata pisanan sing ora bener digunakake,

    Iku kaya nggoleki. Kita bisa ujar manawa terus digunakake kanggo nyegah perang nuklir global. Akeh jinis gaman ora digunakake kanggo tujuan sing dimaksud, nanging kanthi nyatane orane, dheweke kanthi tegas ngganti kahanan geopolitik. Nalika pungkasan kapal selam rudal strategis utawa Topol-M digunakake kanggo tujuan pertempuran? Lan ing beyo saka pisanan - supaya iki Tsar Cannon, kang Originally dibangun kanggo intimidasi, lan ora kanggo njupuk. Sampeyan bisa ngelingi Capacitor-2P lan Oka.
  15. evgen1221
    evgen1221 8 Agustus 2019 16:30
    +1
    Gunakake MBR, sanajan ing versi non-nuklir kanggo negara non-nuklir, nanging kepiye yen negara sing duwe MBR ora duwe peluru sing luwih murah? Omong kosong saka amers ing basis saka biaya diunekake mati.
    1. AVM
      8 Agustus 2019 16:51
      0
      Kutipan saka: evgen1221
      Gunakake MBR, sanajan ing versi non-nuklir kanggo negara non-nuklir, nanging kepiye yen negara sing duwe MBR ora duwe peluru sing luwih murah? Omong kosong saka amers ing basis saka biaya diunekake mati.


      Pembuangan rudal lawas (mung hulu ledak anyar) + jarak sing dawa, ora bisa ditindakake kanthi cara liya + efisiensi serangan sing dhuwur.
      1. Val
        Val 8 Agustus 2019 18:47
        0
        Temokake ing net sekring anyar kanggo pluru Trident, sing mesthine nambah wektu, daya daya lan kemungkinan ngengingi pertahanan. PU.
        1. Val
          Val 8 Agustus 2019 18:49
          0
          Ana foto ing kene, nanging sampeyan kudu nggulung.
          http://samlib.ru/comment/s/semenow_aleksandr_sergeewich333/photo-1
  16. Val
    Val 8 Agustus 2019 18:40
    0
    Ing wektu iku aku dadi pejabat staf cilik ing tingkat flotilla, nanging aku ing Andropov padha wanted kanggo meneng dhisik.
    Crita "Perang ing proses" Proses ", utawa navigator pinter".
    Ana telusuran kanthi jeneng.
    1. Val
      Val 8 Agustus 2019 18:41
      0
      http://samlib.ru/s/semenow_aleksandr_sergeewich333/war.shtml
  17. Prometheus
    Prometheus 9 Agustus 2019 22:02
    0
    Artikel kasebut wawasan lan menarik. Mung masalah karo ejaan ngrusak gambar ing panggonan.
  18. samaravega
    samaravega 15 Agustus 2019 11:19
    +1
    Aku apologize kanggo tembung, aku resiko "excommunication saka pasamuwan", nanging aku ora bisa nulis ing cara liyane - Aku bakal dosa marang bebener. "Senjata konvensional strategis" iku omong kosong sing langka. Deleng bedane dhasar antarane senjata STRATEGIS lan TACTICAL (operasional-taktis, lsp, lsp). Padha (beda) ing tujuan. Strategis kudu njupuk ANY mungsuh metu saka perang minangka entitas. Ora ana rudal "konvensional", malah sing super akurat, sing bisa nindakake iki. Malah nggunakake siji senjata nuklir dudu panacea. Ana akeh conto, saka Hiroshima lan Nagasaki, Korea, Vietnam lan Afghanistan, nganti Irak, Suriah lan Yaman. Apa Tu-22 lan Tu-95 kita "mutusake" akeh ing Suriah? Sawise serangan "akeh" lan "akurat banget", loro-lorone karo "wesi tuang" (jujur, aku ora ngerti carane saka 12.000 m sampeyan bisa "akurat" kenek bom konvensional, kabeh angin ing kabeh elevasi dikenal lan diproses dening komputer onboard?), Lan peluncur rudal kanthi tliti dhuwur, njupuk atusan korban saka PMC lan puluhan saka Kementerian Pertahanan RF, ketoke "kanggo nggabungake sukses."
    ICBMs karo warheads digawe saka rod titanium super. Aku manggon ing Samara, salah siji saka akeh pabrik iku Progress, tilas pabrik pesawat No. Dadi, yen dumadakan ICBM bisa nyedhiyakake akurasi paling dhuwur (saiki ora bisa ditindakake) lan "nglebokake" kabeh rod tungsten ing 1 km persegi khusus ing wilayah tanduran iki (yaiku ora ana rod siji sing ngluwihi pager, kabeh dadi tanduran), diwenehi total area perusahaan, ICBM kudu mlebu EKSKLUSIF menyang toko perakitan, yen perusahaan bakal mandheg siji utawa rong dina (lan dudu kasunyatan), banjur terus ngumpulake ICBM, satelit lan kabeh omong kosong liyane. Iki mung salah sawijining pabrik dudu kutha paling gedhe ing Samara. Pira ICBM sing kudu dipecat kanggo mateni kabeh perusahaan ing sawijining kutha kanthi kemungkinan paling ora 1912%?
    Saiki babagan biaya. Minangka tanker SA kanthi pendidikan, aku bisa kanthi aman njamin yen BPS karo intine tungsten luwih unggul ing penetrasi waja tinimbang BPS kanthi inti uranium sing wis ilang, sing "ditresnani" ing AS. Iki tresna marang penak: ing jaman USSR, ora kabeh diputusake kanthi dhuwit, lan malah negara paling sugih (USA) mung ora duwe tungsten cukup kanggo ngasilake BPS kanggo tanke. Ora saka urip sing apik, dheweke, kanthi suci ngurmati urip lan kesehatan personel militer tentara MERCENARY, sesambungan karo uranium sing wis entek, sing "phonites" kanthi cara apa wae, lan luwih suwe tinimbang wong sing urip. Pitakonan: ngendi tungsten bakal teka saka warheads "konvensional" ICBMs? Bandingake bobot inti BPS lan bobot uncalan Minuteman utawa Trident.
    Ing babagan, senjata "konvensional strategis" bisa dianggep minangka senjata sing dirancang kanggo mateni infrastruktur: komunikasi, saluran listrik, lsp. Sawetara wong-wong mau digunakake kanggo nglawan Yugoslavia. Nanging iki masalah kapisah.