Review militèr

perbatasan Botlikh: 20 taun kepungkur Rusia disimpen saka ambruk

36
20 taun kepungkur, tanggal 7 Agustus 1999, geng teroris bersenjata lan terlatih kanthi jumlah rong ewu wong, dipimpin dening Basayev lan Khattab, nyabrang tapel wates administratif Chechnya lan nyabrang wilayah Botlikh Dagestan.


perbatasan Botlikh: 20 taun kepungkur Rusia disimpen saka ambruk


Ana ancaman nyata saka mundhut Dagestan, kang rembugan malah ing sela-sela Kremlin. Mundhut kontrol wilayah penting iki kanggo panguwasa Rusia minangka wiwitan proses disintegrasi negara.

Para militan ngrancang kanggo njaluk dhukungan saka populasi lokal lan kanthi bantuan tekan pesisir Segara Kaspia, nyebarake gagasan radikalisme pseudo-Islam. Nanging, warga desa-desa ing cedhak ora gelem nulungi para ekstremis lan, sadurunge pasukan federal teka, kanthi heroik nglawan geng Basayev lan Khattab, bersenjata nganti mati. Minangka asil reresik wilayah Dagestan saka militan, militèr Rusia matèni liwat siji setengah ewu extremists.

Luwih rinci babagan apa sing kedadeyan ing Agustus 1999 panas lan carane bisa mungkasi reaksi berantai saka ambruk negara, pahlawan Rusia, Kolonel Jenderal Vladimir Bulgakov, bakal ngandhani.

36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. monster_lemak
    monster_lemak 8 Agustus 2019 05:17
    +3
    Dagestan, Chechnya, Ingushetia lan enklaf Kaukasia liyane sah dadi bagéan saka Rusia, sanajan kanthi leladen, nanging de facto iki minangka wilayah sing manggon miturut ukum dhewe, ing ngendi pamaréntahan Rusia pusat mung kanthi kesulitan banget bisa njaga paling ora kaya sentralisme.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 8 Agustus 2019 05:32
      + 12
      perbatasan Botlikh: 20 taun kepungkur Rusia disimpen saka ambruk
      sing, "konspirasi Belovezhskaya" ora count? ora ana ambruk? oh ya ... USSR ambruk ana ... negara liya.
      1. vasil50
        vasil50 8 Agustus 2019 07:19
        + 14
        rakasa
        Sampeyan negesake kanthi bener yen ANA urip miturut ide lan babagan hukum lan luwih akeh.
        Kita dikandhani manawa warga sipil Dagestan sing sadar nindakake perlawanan bersenjata marang teroris internasional sing bersenjata lan dilatih dening instruktur impor. Kayane kaya *apa wong apik *.
        Aku duwe pitakonan, saka ngendi * tentrem * Dagestanis entuk senjata? Ya, lan bisa mungkasi bersenjata * nganti untu * teroris sing dilatih?
        Yagene wong Rusia ora duwe senjata kaya ngono? Napa wong Kaukasia isih duwe gaman lan digunakake kanthi kuat lan utamane kanggo perang geng, malah kanggo njupuk kanggo kesenengan, kanggo intimidasi, kanggo pernikahan?
        Elinga CARA bandit nyekel RODD, lan ONLY policemen lan perwira langka duwe gaman. Lan iku mung pistol. Kabeh wong jebule ora nganggo gegaman, mung merga wong-wong kuwi TANAH HUKUM lan ora nyolong, tuku senjata ilegal.
        Sithik wis owah wiwit iku. Wong-wong saka Kaukasus isih mamerake impunitas lan kanthi sukarela nuduhake penghinaan marang kita kabeh.
        Lan apa? Ora ana sing ngancam, dheweke mlaku-mlaku ing wong akeh lan nggunakake senjata kanthi kersa .........
        .
        1. monster_lemak
          monster_lemak 8 Agustus 2019 07:27
          +2
          Vasily 50
          Sampeyan ngerti kanthi becik yen wong Kaukasia duwe "atap" ing "ndhuwur" - supaya bisa ngomong, "pengabdian pribadi" (belching saka "vertikal kekuwatan") sing kondhang, saka kene dheweke entuk kabeh.
        2. vladcub
          vladcub 8 Agustus 2019 08:05
          -4
          Ing jaman biyen perlu kanggo ngidini populasi duwe senjata.
          Yen ing taun 70-an ora ana terorisme sing kaya ngono, nanging saiki terorisme dadi kasunyatan.
          Ora ana sing bisa menehi jaminan yen teroris utawa kelompok kejahatan sing diatur ora bakal miwiti gelaran ing jendela sampeyan. Gusti Allah ngalang-alangi iki, nanging yen kedadeyan kasebut, apa sing bakal sampeyan lakoni: maca moralitas marang para bandit lan bungah yen negara ora ngidini duwe senjata?
          1. 210okv
            210okv 8 Agustus 2019 09:04
            + 10
            Aku bisa setuju lan ora setuju ing wektu sing padha. Aku dhewe manggon ing Kaukasus Lor lan aku ora duwe gaman. Aku dudu pemburu. Nanging ing kene sing bakal dakkandhakake - masalah kasebut ana ing pikiran lan dudu senjata lan ora bisa manunggalake kita, wong Rusia. Mung yen ancaman marang orane bangsa dhewe. Wong-wong mau bakal ngrampok woh anjir pepadhamu, sing bakal ngunggahake kuldi. Saperangan taun kepungkur, aku kudu mbela awakku marang pecandu narkoba nganggo kapak. Padha kabur dening angin. Lan ing Kuban, panguwasa lokal, kurang utawa ora, njaga kahanan nasional. Boten kados tanggi-Stavropol. Ing kono pitakonan nasional nyedot.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 8 Agustus 2019 09:52
              +5
              Kanggo manggon kanthi tentrem ing Rusia sing gedhe lan multinasional, sampeyan kudu sinau saka I.V. Stalin. (Aku ngerti pendapat pangguna saka tanggi karo Rusia, uga demokrat liberal. Aja sampah situs).
              1. Astra liar
                Astra liar 8 Agustus 2019 13:55
                0
                Yen mukjijat kelakon lan ing panggonan V.V. , kanthi cara, wong sing ora bodho (sayange utawa untunge) bakal dadi tresna sampeyan lan Vladkub Stalin, apa sing bisa ditindakake? Ana ngendi komunis-Leninis? Where NKVD, antarane wong-wong mau padha Chikist nyata? Tanpa kabeh iki, ora ana sing bisa ngatasi
            2. Astra liar
              Astra liar 8 Agustus 2019 09:56
              +1
              Rasa seneng sampeyan yen iki minangka pecandu narkoba kanthi acak, lan saiki wis akeh robot pecandu narkoba. Dheweke bakal janji marang dosis lan ngandhani apa sing kudu ditindakake
          2. dhokter
            dhokter 8 Agustus 2019 13:06
            0
            Ing jaman biyen perlu kanggo ngidini populasi duwe senjata.
            Yen ing taun 70-an ora ana terorisme sing kaya ngono, nanging saiki terorisme dadi kasunyatan.
            Ora ana sing bisa menehi jaminan yen teroris utawa kelompok kejahatan sing diatur ora bakal miwiti gelaran ing jendela sampeyan. Gusti Allah ngalang-alangi iki, nanging yen kedadeyan kasebut, apa sing bakal sampeyan lakoni: maca moralitas marang para bandit lan bungah yen negara ora ngidini duwe senjata?

            Statistik donya ngonfirmasi tembung sampeyan.
            https://pikabu.ru/story/statistika_po_oruzhiyu__50_faktov_5206975
            1. Pike
              Pike 9 Agustus 2019 07:39
              0
              "Sawijining politisi Amerika saka Arizona nyebutake pembunuhan ibune dhewe minangka argumentasi kanggo mbela senjata gratis. Iki dilaporake dening New York Daily News.
              Miturut Bobby Wilson, nalika umur 18 taun, ibune nyoba nembak dheweke nganggo bedhil semi-otomatis nalika dheweke turu. Nanging, dheweke tangi ing wektu lan, ngindhari enem peluru, bisa njupuk bedhil siji-shot saka ngisor amben lan mateni penyerang.
              Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan sirkulasi senjata gratis
              1. dhokter
                dhokter 9 Agustus 2019 09:19
                -1
                ibune nyoba kanggo njupuk karo bedhil semi-otomatis nalika lagi turu.

                Kasus khusus. Senapan ora ana hubungane. Iki cockroaches ing sirahe. Kanthi sukses sing padha, dheweke bisa hack wong karo kapak utawa strangle wong karo bantal.
                1. Pike
                  Pike 9 Agustus 2019 09:40
                  +1
                  Ana telung kasus khusus ing Amerika Serikat sajrone sedina, telung eksekusi massal puluhan wong sing tiwas.
                  1. dhokter
                    dhokter 9 Agustus 2019 11:19
                    -2
                    maneh. Masalah ana ing sirah.
                    Senjata lan piranti minangka tembung dhasar sing padha. Ing Chechnya, saben detik mlaku Stechkin. Tingkat kejahatan paling murah ing negara kasebut - 1,9 saben 1000.
                    Ing Rwanda, wong ora duwe dhuwit kanggo senjata api. Iki ora nyegah wong-wong mau ing taun 1994 kanggo ngalahake meh yuta wong kanthi parang primitif sajrone 3 sasi.
        3. KOMANDERDIVA
          KOMANDERDIVA 8 Agustus 2019 09:38
          +3
          "Aku duwe pitakonan, saka ngendi * tentrem * Dagestan entuk senjata? Lan malah bisa mungkasi bersenjata * nganti untu * teroris sing dilatih? "- ana milisi Dagestan diwenehi senjata, lan ing sawetara kasus sadurunge, nanging geng Basaev lan Khattab ngerti babagan kampanye nglawan Dagestan sadurunge dheweke ngenteni nganti ditarik menyang wilayah kasebut, panyengkuyung saka warga bakal muncul, lan banjur, sajrone operasi militer, netralake kabeh wong, supaya bisa ngomong.
    2. pesawat
      pesawat 8 Agustus 2019 09:04
      +3
      Monster_Fat - Ya, sampeyan uga niru pangguna Rusia, nanging sampeyan ndhelikake gendéra belang. Lan urip miturut aturan sampeyan dhewe.
    3. pamburu ing jero banyu
      pamburu ing jero banyu 8 Agustus 2019 09:06
      -4
      Kutipan saka Monster_Fat
      Mung kanthi angel banget manawa pamrentah Rusia pusat bisa njaga paling ora kaya sentralisme.

      Aku setuju banget karo komentar sampeyan. Aku mikir yen donya ana goyah banget, donya iki didhukung dening Chechnya, nanging anggere Rusia duwe dhuwit kanggo mbayar tentrem iki, lan nalika kahanan financial ing Rusia worsens (kabeh arep iki), banjur pitakonan amba. yaiku carane wong Chechen bakal tumindak .. Ana sing ngandhani yen dheweke ora pengin nyerahake urip sing apik (elit) lan kerja kaya wong liya ...
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 8 Agustus 2019 12:31
        +4
        Quote: Underwater hunter
        Aku setuju banget karo komentar sampeyan ...

        Sampeyan setuju karo komentar saka troll US lemak. Minangka sethitik sadurungé, padha sarujuk karo komentar saka troll, ahem, Israel.

        Lan kenapa aku ora kaget? Nyuwun
        1. pamburu ing jero banyu
          pamburu ing jero banyu 8 Agustus 2019 12:36
          -6
          Kutipan saka Cat Man Null
          Quote: Underwater hunter
          Aku setuju banget karo komentar sampeyan ...

          Sampeyan setuju karo komentar saka troll US lemak. Minangka sethitik sadurungé, padha sarujuk karo komentar saka troll, ahem, Israel.

          Lan kenapa aku ora kaget? Nyuwun

          Ora Matter kanggo kula saka ngendi komentator lan apa kewarganegaraan dheweke, mung penting carane komentator ndeleng kahanan .. Lan sampeyan, ketoke, mung ngrungokake Kiselev, Skabeeva, Solovyov .. Apa aku ora kaget banget ? ngguyu hi
          1. Manungsa Kucing Null
            Manungsa Kucing Null 8 Agustus 2019 12:44
            +5
            Quote: Underwater hunter
            Ora masalah kanggoku saka ngendi komentator lan warga negara apa, sing penting kepiye komentator ndeleng kahanan kasebut.

            Aku gelem percaya. Sampeyan ora peduli apa perusahaan sampeyan, mung kanggo whine, "sepira ala kabeh kene."

            Sing lucu ing kene yaiku ing perusahaan sampeyan duwe troll asing liyane ya

            Quote: Underwater hunter
            Lan ketoke sampeyan ...

            Buddy, dadi apikan kanggo njaluk ngapura saka kesimpulan sampeyan ...

            Kutipan: A. Raikin
            Sampeyan, Fedya, ing posisi dadi propagandis ... ora dadi.
            Sampeyan, Fedya ... duwe daya gedhe ing tembung, ... nanging sampeyan sampeyan ora bisa ngatur.
            1. pamburu ing jero banyu
              pamburu ing jero banyu 8 Agustus 2019 13:07
              -5
              Kutipan saka Cat Man Null
              Aku gelem percaya. Sampeyan ora peduli apa perusahaan sampeyan, mung ngeluh, "sepira alane kabeh ana ing kene." Sing lucu yaiku yen troll manca saya tambah akeh ing perusahaan sampeyan.

              Aku ora ing perusahaan, sampeyan ing perusahaan, aku dhewe))


              Kutipan saka Cat Man Null
              Buddy, apikan - pecat aku

              Sampeyan dipecat ngguyu
            2. vladcub
              vladcub 8 Agustus 2019 17:29
              +2
              Cat, aku uga kelingan A. Raikin, nanging aku ora ngelingi bab Fedya. Aku iri karo memori sampeyan
              1. Manungsa Kucing Null
                Manungsa Kucing Null 8 Agustus 2019 18:04
                +3
                Kutipan saka vladcub
                bab Fedya, Aku ora ngelingi soko

                Arkady Raikin - "The Power of Words".

                ... sampeyan ngomong suwe, Fedya, lan bener ... nanging - ora jelas apa ...

                Kutipan saka vladcub
                Aku iri karo memori sampeyan

                Iku profesional ngguyu
          2. Okolotochny
            Okolotochny 8 Agustus 2019 17:56
            +3
            Ora masalah kanggoku saka ngendi komentator lan warga negara apa, sing penting kepiye komentator ndeleng kahanan kasebut.

            Mekaten. Monster Fit ndeleng dheweke ing gambar CNN lan co. Lan sampeyan marang dheweke ... minangka M. Zakharova ngandika kanggo vassal saka Amerika Serikat, apa padha nindakake bebarengan karo patron? Iki carane sampeyan nindakake. Aku manggon ing Kaukasus, pindhah menyang Adygea, Karachay-Cherkessia, sadurunge sampeyan ngetutake lagu-lagu Amerika sing bodho. Ing Maykop, mayoritas manggon Rusia, ing Cherkessk, persen 40. Aku wong ngerti imam, rektor pasamuwan ing Cherkessk. Penganut Grudinin setuju utawa (ekspresi Zakharova) karo troll Amerika. Elok tenan pakaryan Paduka, dhuh Yehuwah!
    4. Okolotochny
      Okolotochny 8 Agustus 2019 12:25
      +3
      Dagestan, Chechnya, Ingushetia lan enklaf Kaukasia liyane sah dadi bagéan saka Rusia, sanajan kanthi leladen, nanging de facto iki minangka wilayah sing manggon miturut ukum dhewe, ing ngendi pamaréntahan Rusia pusat mung kanthi kesulitan banget bisa njaga paling ora kaya sentralisme.
      Ujare wong sing manggon ing AS. Lan sing ora marem langgeng mung duwe wektu kanggo setuju.
    5. Ursus
      Ursus 8 Agustus 2019 16:06
      -4
      Iku tetep mung kanggo meneng ngisi wilayah iki kanthi dhuwit, yen ora ...
  2. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 8 Agustus 2019 06:30
    +7
    Nanging, warga desa-desa ing cedhak ora gelem nulungi para ekstremis lan, sadurunge pasukan federal teka, kanthi heroik nglawan geng Basayev lan Khattab, bersenjata nganti mati.


    Nonton film kasebut. 13 menit. Dudu tembung, dudu pigura babagan "... warga ... berjuang kanthi heroik ... " ... ORA!!!
    Artikel lan film wis metu saka phase. Crita babagan semi-battalion paratroopers, serpentine lan inconsistencies, tembak baterei, tumindak pribadi, lan sing paling penting - babagan kepemimpinan kahanan lan perang dening Dmitry Bulgakov (kayata "Aku njupuk keputusan ... kaping pindho ... dilapurake menyang Kepala Staf Umum sadurunge ngobrol karo Presiden.. Taktik kasebut kanggo nundha detasemen Basayev lan Khattab ing wektu ...
    Rekaman artistik lan dokumenter sing ora ana hubungane karo acara kasebut wis dipasang ... Gawe kesimpulan dhewe ..

    Nanging kabeh film iki ora cocog karo konsep "SAVE RUSSIA FROM COLLAPSE". Lan nandheske carane artificially angel malah kontrol manual dadi, nggawe kaputusan ing kahanan nalika pesenan standar ".. sampeyan ana, tanpa inisiatif ..", karo mripat ing kepemimpinan politik ing EB ... Ing ranté.

    Lan mung nggambarake suwene Angkatan Bersenjata Rusia wis lelungan ing wektu sing relatif cendhak!
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 8 Agustus 2019 06:58
      0
      perang heroik
      Lan rong puluh taun ora liwati, amarga padha "didaftarkan" ing peserta KTO!
      1. Avior
        Avior 8 Agustus 2019 07:39
        0
        Sing sapa? Chechen utawa Dagestanis? Utawa loro-lorone?
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 8 Agustus 2019 08:38
          0
          Sawetara sadurungé, sawetara mengko ...
    2. vladcub
      vladcub 8 Agustus 2019 17:36
      +1
      Aku setuju, judhul bisa lan kudu beda, contone: "Carane geng Basayev ditahan. Jendral Bulgakov kelingan." Luwih becik
  3. ButchCassidy
    ButchCassidy 8 Agustus 2019 11:14
    +4
    Sawetara kanca ngomong omong kosong ing kene. Wilayahe kaya ngono, ora ana pilihan liyane kajaba duwe "alat" dhewe. Lan akeh wilayah liyane kaya iki.
    1. Okolotochny
      Okolotochny 8 Agustus 2019 17:57
      +1
      Sawetara kanca ngomong omong kosong ing kene.

      Mangkono dhuwit digawe.
  4. 7 gor
    7 gor 8 Agustus 2019 12:08
    +6
    Ya, pancen, lan 20 taun durung liwati wiwit kita ditugasake kanggo para peserta ing permusuhan! Ora nggawe aku panas banget lan adhem, nanging banjur ing alas, aku bakal nolak bandit kasebut kanthi jujur! Lan bisa uga! Kabeh sing nyukupi (meh kabeh) Dagestanis kanggo katentreman lan katentreman!Republik duwe masalah sing padha kaya ing Rusia sacara sakabehe!
    1. vladcub
      vladcub 8 Agustus 2019 18:08
      +5
      Aku piye wae panginten: kok wartawan wiwit nguwuh-uwuh kaya: "ing Kaukasus Lor kabeh wong dipateni. Ing wilayah Ryazan kabeh wong mlaku ing sirahe, ing Kryzhople kabeh wong ing kraton" mung ora bisa mikir apa-apa. Aku mutusake iki: ing pirang-pirang wilayah, wong biasa urip meh padha, ing ngendi dheweke luwih sugih, ing ngendi dheweke luwih miskin, lan para wartawan bosen. Dheweke wiwit nggoleki sing kaya ngono, lan ora cukup ing endi wae.
      Dina iki ing TV padha ngandika sing agritourism wis diwiwiti ing wilayah Kostroma: sawetara Muscovite bakal nggawa putriné kanggo ndeleng carane sapi wis milked, lan nang endi wae padha diwulang kanggo mow suket karo scythe. Nanging iki ora ateges kabeh desa ing wilayah Kostroma kebak turis.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. yowis
    yowis 11 September 2019 23:50
    0
    Disintegrasi apa sing isih ana ing Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX wis digantung.