Review militèr

1939. Kacilakan antar perang Polandia

41

Langsung menyang jurang


Ing pertengahan Agustus 1939, rong organisasi bawah tanah Polandia saka Prusia Timur ngusulake Staf Umum Polandia kanggo nindakake sabotase ing fasilitas militer lan transportasi ing saindhenging wilayah kasebut. nakal? temtunipun. Nanging apa maneh sing bisa diarepake saka Polandia, sing nyengkuyung pemisahan kanggo Polandia ing kabeh sisih kidul Prusia Timur lan, mesthi, transfer pungkasan "kutha bebas" Danzig-Gdansk menyang Polandia? Luwih tepate, kabeh wilayah cilik, sing saiki disebut Tricity utawa Tiga Kutha, minangka bagéan saka Gdansk, Gdynia lan Sopot, ing ngendi populasi sing nganggo basa Polandia lan Polandia tansah didominasi.




Tumindak sing diusulake dening bawah tanah mestine kanggo nyegah agresi Jerman sing bakal teka lan nggampangake serangan pasukan Polandia ing wilayah iki lan menyang Danzig. Ing wektu iku, kutha "bebas" kontroversial iki wis rampung dijupuk dening Nazi lokal, dipimpin déning Albert Forster. Anti-Semit sing semangat iki, mung seminggu sadurunge wiwitan perang - ing 23 Agustus, kapilih dadi "pemimpin negara" ("Staatsführer") saka Danzig.


Kanthi aneksasi Danzig menyang Reich, Albert Forster langsung dadi Gauleiter.


Nanging, Staf Umum Polandia dhawuh: "Siap", tanpa mangsuli "ya" utawa "ora" babagan inisiatif sing nggegirisi iki. Wis ing September 3, nalika perang karo Jerman ing ayunan lengkap, organisasi padha mbaleni proposal. Nanging wektu iki uga, jawabane mung nyingkiri (kandhakake, "kabeh rincian operasi kudu dikoordinasi lan dijlentrehake").

Ing sepuluh dina pisanan September 1939, Polandia terus terang ora kejawab kasempatan kanggo njupuk kauntungan saka kauntungan geografis, kang menehi kesempatan nyata kanggo sukses Polandia counter-offensive ing Prusia Wétan. Menapa malih, malah sadurunge Jerman nyedhaki saka kulon, iku bisa kanggo tekan cedhak Danzig lan pelabuhan Lithuania Memel, dikuwasani Jerman (ing Maret 1939).

1939. Kacilakan antar perang Polandia


Elinga yen Memel minangka mantan Klaipeda Lithuania lan saiki. Lan maneh, dadi Lithuania mung amarga pembebasan saka Nazi dening tentara Soviet ing Februari 1945. Kanthi cara sing padha, para pamimpin Polandia ora kejawab kesempatan sing ana gandhengane karo kasunyatan sing Lithuania langsung nyatakake netralitas ing perang Jerman-Polandia.

Kaya sing wis dingerteni, ing Berlin dheweke nawakake Lithuania kanggo ngirim pasukane menyang wilayah Vilna sing cedhak, sing dicekel Polandia 20 taun kepungkur. Kaunas, ing tangan liyane, strictly mirsani netralitas sing diumumake, nyedhiyakake Polandia kanthi mburi sing relatif tenang. Ing mburi saka sisih Ukrainia uga diamanake kanggo rong setengah minggu, nganti Moscow mutusaké "Kampanye Pembebasan" kondhang.

Defenziva - cabang saka Gestapo?


Nanging, wis ing September 5-7, loro organisasi iki remuk dening Gestapo. Miturut Bolesław Bierut, "defenziva" Polandia, sing melu pangembangan proyek kanggo "march to the East" saka Polandia-Jerman, mesthine melu iki. Menapa malih, minangka Bierut nyathet, dheweke diiseni sadurunge agen Jerman, lan panguwasa Polandia, ngerti iki, sengaja ora ngenali dheweke lan ora ngganggu dheweke.

Sing pisanan saka organisasi sing padha duwe jeneng Polandia, "1772". Iki digawe ing taun 1933 lan wiwitane nyengkuyung pambentukan maneh Polandia ing tapel wates ing wayah wengi pemisahan pisanan ing taun 1772 dening Rusia, Prusia lan Austria. Nanging, ora ing wangun mantan Persemakmuran karo raja kapilih, nanging ing status republik. Kantor bawah tanah kaloro dibukak monarkis, lan disebut "Nasza moc" ("Negara Kita"). Iki digawe sethitik sadurungé, ing taun 1930, lan kanggo dangu sengaja kadohan saka Warsaw resmi.

Pembentukan lemah paramiliter Polandia ing Prusia Wétan diwiwiti dening pangripta Polandia anyar, Jozef Pilsudski. Dheweke, ora tanpa alesan, nganggep dheweke minangka pengungkit tekanan ing Berlin, nanging suwe-suwe ngendhaleni kegiatan kelompok kasebut supaya ora nyebabake Jerman nyerang Polandia.



Ing wektu sing padha, yen sing pisanan ora nglawan otonomi winates ing wilayah Polandia Wétan (ora kalebu, miturut omongane uwong, wilayah Vilna "asli Polandia"), banjur sing kapindho kanthi kategori nolak malah pitunjuk propaganda babagan kemungkinan apa wae. otonomi nasional ing Polandia ing wates sing padha " menyang bagean. Klompok bawah tanah kasebut kanthi tegas nuntut kampanye militer dening Warsawa nglawan Danzig lan ngrebut kabeh Prusia Timur.

Nazi lan bangsa


Ing babagan iki, tinjauan rinci babagan komposisi nasional wilayah iki ora tanpa kapentingan: deleng "Prusia Timur", tinjauan statistik (bahan sing ditandhani DSP), Komisariat Pertahanan Rakyat USSR, 1945:
"Wilayah sing dijenengi (Danzig, Memel, Masuria, Suwalkia. - Kira-kira. Aut.) tetep Polandia nganti pemisahan Polandia ing 1772-1793, nalika dadi bagéan saka karajan Prusia. Saka wektu iku nganti abad kaping XNUMX, sing dipeksa. Jermanisasi Polandia lan sisa-sisa "populasi Lithuania ing Prusia Timur. Nanging, populasi Polandia lan Lithuania tetep ana ing kono. Ora ana informasi sing tepat babagan jumlahe, amarga sensus Jerman sengaja ngliwati pitakonan babagan kewarganegaraan populasi lan diwatesi. mung kanggo pitakonan bab basa pribumi lan agama."


Sabanjure, kanthi luwih rinci:
"Populasi Polandia dikonsentrasi:
a) ing sisih lor-kulon Prusia Wétan - ing wilayah Marienwerder, Marienburg, Sturm, Rosenberg lan Elbing; Iki diwakili dening keturunan Pomors - wong Kashubia, sing basa minangka dialek saka basa Polandia;
b) ing sisih kidul - ing distrik Allenstein, ing wilayah Olecko lan sebagéyan ing Marienwerder, manggon ing Masurians - Polandia sing ngandika Sejatine dialèk padha saka basa Polandia minangka petani lor Warsawa;
c) ing sisih lor Prusia Wétan - ing wilayah Ermland (Warmia) ana populasi Polandia.


Tinjauan iki uga nyathet anané populasi Lithuania ing wilayah kasebut, sanajan ana Prusia, Kaiser lan banjur etnosida Nazi:

"Sadawane sisih ngisor Kali Neman - ing wilayah Tilsit, Ragnit, Niederung lan Heidekrug, ing jejere wilayah Klaipeda sing ditawan Jerman ing taun 1939 saka Lithuania - populasi Lithuania sing kompak wis dilestarekake. Jumlah wong Lithuania ing wilayah kasebut ana 100 jiwa (ing wilayah Klaipeda - udakara 80.) Ing deso wilayah kasebut, wong Lithuania kira-kira 60% saka populasi, ing kutha-kutha - kira-kira 10%.


Sampeyan uga kudu dicathet yen Kutub Prusia Timur, kalebu. Kashubia, lan Lithuania, "miturut statistik Jerman, mayoritas Katolik, nanging Masuria umume Lutheran."



Sauntara kuwi, sanajan panguwasa Hongaria sing dianggep pro-Jerman, kanthi macem-macem pretext, ora ngidini rong divisi Jerman ngliwati jalur sepur menyang Hungaria-Polandia (ing bekas Cekoslowakia Transcarpathia) lan wates Slovak-Polandia ing awal September (nanging. wayang tetanggan Slovakia wis ana "crammed" karo pasukan Reich kanggo operasi ing Polandia kidul).

Ora bisa dipercaya Hongaria kasebut kanthi ringkes nanging jelas ing pambuka rencana Weiss (April 1939):
"Ing ngancurake kekuwatan militer Polandia lan ngrampungake masalah Polandia, pihak Jerman ora bisa nganggep Hongaria minangka sekutu tanpa syarat."


Ing tembung, kacilakan antarane perang Polandia ing September 1939 umume disiapake minangka asil saka pro-Jerman, lan nyatane kabijakan anti-Polandia saka panguwasa dhewe. Para penerus Józef Piłsudski ora mung patriot sing ala, nanging uga pengkhianat nasional.

Ing kasus apa wae, pimpinan sayap Danzig saka NSDAP, Albert Forster, bali menyang Danzig tanggal 10 Agustus 1939 sawise rapat (8 Agustus) karo Fuhrer, nyatakake yen rapat anyar karo dheweke "bakal kelakon. ing Danzig Jerman." Lan kedaden ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Wiwitané Perang Donya II. Alternatif ing Polandia
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 21 Agustus 2019 05:38
    + 12
    Oh, iki "hyenas of Europe" .... Tanpa sabun, padha siap menek menyang ngendi wae.
    1. Max Otto
      Max Otto 21 Agustus 2019 08:47
      +9
      Perbandhingan sing tepat banget karo hyena. Poland nganti pungkasan ngarep-arep lan passionately wanted kanggo dibagi tanah USSR lan liyane bebarengan karo Jerman. Nanging, pelajaran ora nganti tekan ngarep, dheweke isih ngarep-arep bisa nuduhake lan ngrebut apa wae, mung sing duwe wis beda.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 21 Agustus 2019 13:10
        +3
        Kutipan: Max Otto
        Perbandhingan sing tepat karo hyena.

        Duc ... Winnie, kaya politisi umum, tresna lan ngerti carane ngobong nganggo kriya. eseman
        Lan saiki, nalika kabeh kaluwihan lan kabeh bantuan iki wis ilang lan ditolak, Inggris, pimpinan Prancis, nawakake kanggo njamin integritas Polandia - Poland padha, kang mung nem sasi kepungkur, karo srakah saka hyena, njupuk bagéyan ing rampokan lan karusakan saka negara Cekoslowakia..
        © Churchill. Perang Donya II.
        1. Revolver
          Revolver 21 Agustus 2019 20:01
          0
          Kutub dhewe apik. Minangka salah siji saka respon kanggo usulan-usulan Jerman kanggo Koridor Danzig, padha gelaran ora persis pembantaian, nanging banget cedhak represi marang ètnis Jerman ing Polandia, kalebu ing wilayah karo minoritas Jerman pinunjul, lan ing sawetara panggonan karo mayoritas, gnawed. mati dening Polandia nalika divisi mantan Austria-Hongaria. Wong Jerman padha terang-terangan mbujuk, nanging nyatane kepeksa nyerah kabeh lan mangkat menyang Jerman. Wong Polandia ora mikir babagan kemah pemusnahan, nanging opsi kaya "wong akeh patriot Polandia sing nesu ngalahake sing dicurigai mata-mata Jerman" utawa "wong sing dicekel, mbok menawa agen Jerman, tiba saka ranjang nalika turu lan nyuwil iga, tangan, sikil, gulu" padha lumrah.
          Wong-wong Polandia njalari perang, ngarep-arep manawa bagean utama Wehrmacht bakal dikuwasani ing Kulon nglawan Prancis lan Inggris (uga, dheweke janji bakal cocog!) Wong-wong iki misuwur ngethok wong Jerman nganggo kavaleri, lan ing sawetara dina Uhlan Polandia bakal mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing Berlin. Rada salah ngitung.
        2. Yeah
          Yeah 22 Agustus 2019 13:11
          +2
          Inggih, ing kene Churchill rada ora sopan
          iku kawicaksanan Chamberlain lan Inggris sadurunge perang umum sing mimpin Polandia dadi kurang ajar lan umume bisa pisah saka Rusia.
          Yen Inggris janji bakal ndhukung Luxembourg nalika perang, dheweke uga bakal mbengkongake driji nalika ngadhepi Jerman. Dadi wong Polandia diprovokasi dadi kabijakan agresif sing ora dikendhaleni, dening Inggris lan Prancis. Banjur dumadakan "hyena". Ora, luwih asu dipakani dening wong-wong mau.
  2. Victor Jnnjdfy
    Victor Jnnjdfy 21 Agustus 2019 06:13
    + 11
    "Nasza moc" dudu "Kekuwatan Kita", nanging "Kekuwatan Kita" utawa "Kekuwatan Kita". Yen sampeyan ora ngerti basa Polandia, internet ana kanggo mbantu. Utawa aja nulis, minangka diterjemahake menyang basa Rusia. Lan Koshub (Donald Tusk minangka salah sawijining) dudu "Kashub".
    1. Operator
      Operator 21 Agustus 2019 11:12
      +2
      Ing Kashubian, Polandia lan Jerman, minoritas nasional Slavik Kulon (keturunan Wends) diarani kaszëbi, kaszubi lan Kaschuben. Dadi "a" lan ora "o".
      1. Victor Jnnjdfy
        Victor Jnnjdfy 21 Agustus 2019 11:46
        +1
        Bubar iki, wong-wong saka Gnevino iki teka ing kampung halamanku. Aku biyen maca (lan percaya) yen ing basa Rusia ditulis nganggo "o". Mungkin saiki wis dibenerake. luput.
    2. podymych
      21 Agustus 2019 12:04
      0
      Aja dadi ora sopan - njupuk kamus Rusia-Polandia, utawa yen sampeyan ora bisa nemokake iku, penerjemah Google lan mriksa, pzh ...
      1. Victor Jnnjdfy
        Victor Jnnjdfy 21 Agustus 2019 14:08
        +2
        Aku wong Kutub etnis. Iku dosa. Sampeyan ngetik menyang penerjemah, contone, "państwo polskie" banjur "polska moc". Mung "n" karo "dash". Kanggo Polandia, iki minangka huruf "en".
        1. nycomedes
          nycomedes 21 Agustus 2019 14:40
          0
          Apik banget hi , nanging iki situs RUSIA-LANGUAGE. Dadi, dadi apikan - ing basa Rusia nglirik .
        2. Komentar wis dibusak.
        3. podymych
          21 Agustus 2019 20:20
          +1
          Miturut cara, ing terjemahan mbalikke saka Polandia menyang Rusian, Google umume menehi POLISH POWER
          1. haron
            haron 21 Agustus 2019 22:03
            +1
            Kutipan saka: podymych
            Miturut cara, ing terjemahan mbalikke saka Polandia menyang Rusian, Google umume menehi POLISH POWER

            "...Paronimi dijlentrehake kanthi kawruh kang durung mesthi ngenani makna salah sijining tembung utawa malah loro-lorone, ora katrampilan panutur (panulis) ing bidang kegiyatan saka asale tembung kasebut, uga parapraksis (umpamane, reservasi). Penting banget kanggo menehi perhatian marang paronyms nalika sinau basa manca, amarga akeh paronyms sing ora bisa dibedakake dening siswa saka basa manca amarga bedo ing basa artikulasi ... "
            Apa tembung kaya ing basa Rusia cocok karo sampeyan?

            Utawa kaya iki."..Kanca palsu saka penerjemah, utawa homonim interlingual (paronyms interlingual) - pasangan tembung ing rong basa sing padha ing ejaan lan / utawa pronunciation, asring karo asal umum, nanging beda ing makna. Contone, tembung Slovak mesto konsonan karo tembung Rusian panggonan, sanajan terjemahan ing basa Rusia iku kutha .... ".
            Akurat, ilmiah, terjemahan semantik mung siji tembung, kanggo sijine iku mildly, ora banget bisa. Mulane kamus sing apik ora dadi lungse, amarga ana tembung sing ejaan sing padha tansah diwenehi terjemahan ing sawetara varian semantik. Mulane Google nerjemahake luwih apik nerjemahake kalimat sing bener lan dirumusake kanthi lengkap lan ora siji tembung utawa frase monosyllabic sing ana akeh paronim. Lan malah banjur terjemahan Google "luwih apik" supaya adoh asring adoh saka terjemahan semantik bener.
            Good luck.
            PS. Muga-muga sampeyan ora mbutuhake pranala menyang sumber ilmiah saka teks sing dikutip.
          2. Victor Jnnjdfy
            Victor Jnnjdfy 22 Agustus 2019 06:06
            +1
            Daya ana, mbokmenawa wladza, ngendi "l" karo mlayu, sing, ngalangi. Tanpa dash, Kutub wis alus. Ya, lan Gusti Allah nunggil karo dheweke. Iku mung mokal dadi spesialis ing "masalah Polandia" padha tanpa ngerti basa Polandia, kang, ing cara, aku dhewe wis lali kanggo 34 taun ing Rusia. Ing tanah air, akeh gampang muncrat ing Polandia. Ngerti basa kasebut, contone, sampeyan bisa sinau pers resmi Polandia wiwit taun 1939. lan sinau saka iku, wong Polandia kanthi tulus percaya yen dheweke duwe kekacoan karo Jerman, banjur ing rong minggu wis ana parade militer Polandia ing Berlin. "Ajaib ing Vistula" karo panci diputer guyon kejem. Padha banget overestimated piyambak lan bisa "bantuan" saka sekutu "setya".
  3. vasil50
    vasil50 21 Agustus 2019 06:35
    -6
    Penulis salah.
    Polandia lan tentarané digawé minangka basis kanggo invasi ing mangsa Uni Soviet. Nanging Polandia ing 1918-1920s nuduhake yen padha bisa perang mung karo bantuan external, lan ora liya, sanajan ana akeh janji saka kamenangan mangsa. Publikasi media Polandia luwih saka menang.
    Ing thirties ing Jerman, kabeh Nazi lan laba-laba liyane, Hitler ngadeg metu lan dikalahaké. Simbiosis Jerman karo Polandia ora bisa, wong Polandia nindakake akeh banget. Kasunyatan bilih Polandia wis mobilized wiwit spring saka 1939 lan, nalika diterbitake ing media dhewe, wis dijupuk lan malah ngatur kanggo assimilate Jerman.
    WWII diwiwiti kanthi provokasi Polandia marang Jerman, yaiku nalika Polandia ngrebut kutha Gleiwitz Jerman lan ngrebut stasiun radio. Iku mung bab sing bebarengan dirampok saka toko perhiasan-bank lan warga sugih sawise mburi WWII ora kasebut, uga kasunyatan sing perampok mlayu menyang Polandia. Kadospundi para perampok * ngatur * nyerep menyang Polandia liwat tentara lan gendarmes sing dimobilisasi?
    Wiwitané PD II diwiwiti kanthi GENOCIDE Jerman ing Polandia, sing saiki arang disebutake. Senajan Jerman ngelingi iki, uga kasunyatan sing Polandia nindakake pembantaian Jerman lan Yahudi wis sawise 1945.
    Babagan Naukos lan babagan macak mayit katon nalika Inggris duwe Shelenberg ing tangane, nanging piye wae dheweke mati kanthi cepet lan pas wektune sawise interogasi ..................... . ..........
    1. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 21 Agustus 2019 07:34
      0
      Kutipan: Vasily50
      Simbiosis Jerman karo Polandia ora bisa, wong Polandia nindakake akeh banget.

      ora soko sing padha nindakake, nanging nyoba kanggo ngontrol Jerman, tarik menyang kampanye anti-Soviet. Jerman, mesthi, ora tresna marang Rusia Soviet, nanging uga ora toleran marang Kutub, kanthi gampang. Kajaba iku, ana sethitik kapentingan ing Koridor Danzig, alias Koridor Polandia.
    2. Olgovich
      Olgovich 21 Agustus 2019 09:04
      +4
      Kutipan: Vasily50
      WWII wiwit karo provokasi saka Polandia marang Jerman, iki nalika Polandia ngrebut kutha Gleiwitz ing Jerman и dijupuk stasiun radio.

      belay negatif Ugh, apa ora sopan muter bebarengan propaganda Nazi Hitler. Long kapapar malah ing buku teks Soviet: Operasi "kaleng" mbantu sampeyan.

      Wis suwe aku ora ketemu karo pengagume Dr. Goebbels sing jujur
    3. ccsr
      ccsr 21 Agustus 2019 12:00
      +3
      Kutipan: Vasily50
      Simbiosis Jerman karo Polandia ora bisa, wong Polandia nindakake akeh banget. Kasunyatan bilih Polandia wis mobilized wiwit spring saka 1939 lan, nalika diterbitake ing media dhewe, wis dijupuk lan malah ngatur kanggo assimilate Jerman.

      Aku mikir sing pitakonan dumunung ing pesawat temen beda, yaiku, Hitler ora mbutuhake Polandia minangka sekutu, yen ora, ora bakal bisa kanggo njarah-rayah, kaya sing ditindakake dening Wehrmacht ing hubungane karo negara liya nalika dijupuk. Kahanan ekonomi ing Jerman wis ing 1939 angel amarga wutah saka mbuwang militèr, lan malah sadurunge serangan ing Polandia, sistem kertu kanggo barang tartamtu dikenalaké kanggo pisanan. Mulane Hitler mutusake mung njupuk alih Polandia, lan pisanan kanggo ngrampok lan entuk tenaga kerja murah, sing ditindakake. Dadi pitakonan saka nasib Polandia wis mutusaké ora ing babak saka perang karo USSR, nanging mung amarga saka kabutuhan ekonomi Jerman, kang Hitler gelem sarujuk kanggo nandatangani Pakta Molotov-Ribbentrop, miturut kang. kanthi cara, dheweke nampa sumber bahan mentah liyane sajrone perang "aneh" ing Eropa.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 21 Agustus 2019 13:15
        +2
        Kutipan saka ccsr
        Dadi pitakonan nasib Polandia ora mutusake ing konteks perang karo USSR

        Aku ora setuju. Jerman mbutuhake tapel wates karo USSR. Sawise kabeh, ing taun 1939 masalah perang karo USSR wis ditanggulangi. Lan aja mikir yen Jerman mung mutusake kabeh, iki naif.
        1. ccsr
          ccsr 21 Agustus 2019 18:53
          0
          Kutipan saka tihonmarine
          Sawise kabeh, ing taun 1939 masalah perang karo USSR wis ditanggulangi.

          Kanggo tepat, sebutno pisanan perang karo USSR, minangka goal luwih sawise dijupuk saka Prancis, muncul karo Hitler ing Juli-Agustus 1940, minangka bukti dening sawetara jenderal dhuwur saka Wehrmacht. Dadi ing taun 1939, Hitler durung ngerti kepriye kahanane sawise dicekel Polandia, mula dheweke mutusake kanggo nglindhungi awake dhewe kanthi ngrampungake Pakta Molotov-Ribbentrop.
    4. tihonmarine
      tihonmarine 21 Agustus 2019 13:11
      +2
      Kutipan: Vasily50
      Polandia lan tentarané digawé minangka basis kanggo invasi ing mangsa Uni Soviet.

      Inggris kanthi jelas mangsuli Polandia: "Kita ora butuh Polandia sing gedhe, kita butuh Polandia sing wewatesan karo USSR."
      Wiwitané PD II diwiwiti kanthi GENOCIDE Jerman ing Polandia, sing saiki arang disebutake.
      lan ora mung ing Polandia, nanging uga ing Jerman ing Prusia Wétan, ana akeh foto ing net bab kekejeman saka Polandia. Supaya Polandia mlayu menyang ajiné kanggo dangu lan entuk.
    5. vasil50
      vasil50 21 Agustus 2019 17:29
      +2
      Iman tanpa syarat ing Inggris lan liyane ing Eropa kena. Kayane * ora tau * conto goroh pemerintah Inggris.
      Wong Polandia dhewe nulis kanthi rinci babagan * kepahlawanan * wong Polandia ing Gleiwitz. Iki nalika taun nineties padha nulis babagan kerjasama sing cedhak karo Nazi, utawa babagan perang heroik karo Nazi sing padha. Serangan teroris sing kasebut ing Prusia ora kedadeyan mung amarga, kajaba omongan lan ambisi, ora ana dhukungan. Nanging dheweke nulis babagan Gleiwitz minangka sukses ....
      Internet kanggo mbantu wong sing bisa maca.
  4. svp67
    svp67 21 Agustus 2019 06:35
    +5
    Nanging apa maneh sing bisa diarepake saka Polandia,
    Jujur, kabeh, nanging ora iki. Wiwit musim semi 1939, bentrokan karo saboteur Jerman wis kedadeyan ing wilayah Polandia, lan wiwit separo kapindho Agustus umume dadi gedhe lan ora njupuk kesempatan iki? Sing nggumunake, ing Polandia modern, ana wong sing ngunggahake masalah pengkhianatan ing pimpinane sajrone periode kasebut? Kaya "pengkhianatan para jenderal" utawa ing kene "Rusia kudu disalahake kanggo kabeh"?
  5. Avior
    Avior 21 Agustus 2019 07:36
    +2
    Aku ora ngerti banget penulis.
    Nalika Jerman maju ing Warsawa, wong Polandia mesthine cepet-cepet menyang Lithuania?
    Iku misale jek sing soko ing artikel wis suda, nanging ora banget kasil.
  6. Vadim T.
    Vadim T. 21 Agustus 2019 07:37
    +7
    Umumé, aku kaget carane wong Polandia ngerti carane nggawe masalah kanggo awake dhewe. Sadurunge Perang Donya II, dheweke kekancan karo Hitler. Nglawan kita, mesthi. Padha ora mlebu prajanjèn perdamaian karo USSR, ketoke ngarep-arep, sawise kamenangan liwat kita, kanggo tuwuh tanah lan entuk akses menyang Segara Ireng. Ing napsu saka Polandia bisa diadili ing paling dening passion karo kang padha nuduhake tetanggan Cekoslowakia karo Jerman. Lan nalika pedunung ing Polandia wétan wis ngandika kepinginan kanggo gabung USSR, padha wiwit pout offendedly: "Apa kita?" Ya, kanggo kasunyatan sing teka watara, iku bakal nanggapi!
    Saiki lagi netes rencana kanggo divisi Ukraina. Timur Kresy, sampeyan ndeleng, padha wanted kanggo. Kajaba iku, dheweke uga nggulung tong minyak menyang Jerman. Dheweke njaluk ganti rugi lan subsidi tanpa henti. Isih ora nuntut nalika hegemon dhewe ngadeg ing mburi. Ing taun 1939, aku kelingan, hegemon uga ngadeg ing mburi lan menehi jaminan 1000%. Mung wong Polandia ngelingi endi jaminan kasebut tiba-tiba ilang? Apa padha ngelingi sing bali negara kanggo wong-wong mau? Apa padha kelingan carane akeh prajurit kita tiwas mbebasake lemah Polandia? Utawa cukup pinter mung kanggo dilat kuldi saka pemilik, babakan ing arah kita lan ngrusak kuburan prajurit Soviet?
    1. tihonmarine
      tihonmarine 21 Agustus 2019 13:30
      0
      Kutipan: Vadim T.
      Saiki lagi netes rencana kanggo divisi Ukraina. Timur Kresy, sampeyan ndeleng, padha wanted kanggo.

      Lan aku ora pikiran, wong Polandia kudu njupuk duweke. Yen sampeyan ujar "ora" aku bakal mangsuli kanthi tembung Stalin lan Churchill "Kanca Stalin Lvov ora tau Rusia", sing mangsuli Stalin "Nanging Warsawa." Lan bab kamardikan lan negara, kabeh iku prasaja. Sajrone taun perang, kira-kira 2 yuta prajurit Polandia perang ing ngarep Perang Donya I ing sisih Entente, nalika elit politik Polandia nyoba kanggo gawe uwong yakin Prancis, Inggris lan Rusia kanggo bali Polandia kanggo kamardikan. Thanks kanggo upaya umum, uga amarga sawetara acara penting (utamane revolusi ing Rusia lan Jerman), tanggal 11 November 1918, Polandia entuk kamardikan maneh.
      1. Angelica
        Angelica 21 Agustus 2019 15:19
        +1
        tihonmarine (Vlad) Dina iki, 13:30
        Lan aku ora pikiran, wong Polandia kudu njupuk duweke.

        Lan aku nglawan. Diwenehi Russophobia rabid, shish karo butter. Lan uga njupuk apa sing disumbang dening Stalin. am
        1. tihonmarine
          tihonmarine 21 Agustus 2019 15:22
          -1
          Quote: Angelica
          Lan aku nglawan. Diwenehi Russophobia rabid, shish karo butter.

          Lan ing kene ana Russophobia lan wilayah Kresy Wétan, wilayah iki dudu Rusia.
  7. Olgovich
    Olgovich 21 Agustus 2019 09:29
    0
    В dasawarsa pisanan September Ing taun 1939, Polandia terus terang ora entuk kesempatan kanggo njupuk kauntungan saka keuntungan geografis, sing menehi kesempatan nyata kanggo serangan kontra Polandia sing sukses ing Prusia Wétan.
    belay
    Omong kosong lengkap: wis 2.09.1939Tanggal 3.09.39 September XNUMX, Jerman mbebasake koridor Polandia, mulihake sambungan tanah Jerman karo Timur. Prusia. Kajaba iku, pukulan kasebut dikirim saka TWO sisih. Apa serangan saka Polandia ...
    Menapa malih, malah sadurunge Jerman nyedhaki saka kulon, iku bisa kanggo pindhah menyang cedhak Danzig lan pelabuhan Lithuania dikuwasani Jerman (ing Maret 1939). memel
    .
    1. Kapan, yen wis tanggal 2 September, ing dina kaping 2 perang, dhewe .... Gdynia diblokir dening Jerman kanthi pukulan saka Prusia Timur lan saka Kulon?
    2. Kanggo njaluk menyang Memel, iku perlu .... kanggo manggoni netral Lithuania Nyuwun
    Tri-City dumadi saka Gdansk, Gdynia lan Sopot, ngendi ing Polandia lan populasi sing nganggo basa Polandia.

    Danzig (Gdansk) - meh resik Jerman kutha...
  8. Operator
    Operator 21 Agustus 2019 11:51
    +6
    Moskow saiki nganakake pameran laporan asli saka diplomat lan agen intelijen Soviet tanggal pungkasan Agustus 1939, sing ngomongake proposal rahasia Chamberlain marang Hitler kanggo aliansi militer antarane Inggris lan Reich Ketiga. Proposal kasebut ngemot klausa yen wiwit perjanjian kasebut ditandatangani, jaminan Inggris marang Polandia ora sah - tanpa menehi kabar marang Polandia. Ing bandara ing Berlin, rong pesawat pamaréntahan ngadeg ing taxiway ing wektu sing padha, siap kanggo njupuk - Inggris lan Jerman, kanggo pesawat saka Menteri Luar Negeri Jerman Ribbentrop, mungguh, kanggo London utawa Moscow.

    Amarga ora gelem Inggris lan Prancis nggawe aliansi militer karo USSR (negosiasi Moskow antarane komisaris rakyat Soviet kanggo pertahanan lan urusan luar negeri karo delegasi militer Inggris lan Prancis mandheg amarga ora gelem negara-negara kasebut njamin mlebu menyang negara kasebut. perang nalika ana serangan dening Reich Katelu marang USSR) Stalin Ing tanggal 22 Agustus 1939, dheweke ngirim Hitler telegram sarujuk kanggo nyimpulake pakta non-agresi Soviet-Jerman. Tanggal 23 Agustus 1939, Ribbentrop mabur menyang Moskow nitih pesawat Jerman.

    Ing wolung dina Agustus 1939, Polandia mung bisa ngarep-arep yen Inggris lan Prancis bakal nindakake kewajiban kanggo nyerang Jerman saka kulon, yen ana serangan dening Reich Katelu marang Polandia, sing, sampeyan ngerti, ora kelakon.

    Nyatane, persetujuan München kaping pindho antarane Inggris, Prancis lan Jerman ditindakake, babagan hyena ing Eropa isih "ora moo lan ora nglairake"keprungu
  9. vladcub
    vladcub 21 Agustus 2019 13:04
    +1
    "ora bisa ngetung Hongaria minangka sekutu tanpa syarat" Horthy dinamisme Fuhrer?
  10. yowis
    yowis 21 Agustus 2019 13:48
    0
    Penulis percaya yen ana "Polandia sadurunge perang", amarga "Polandia antar perang" ngalami bencana. Miturut sejarah, ora ana "Polandia sadurunge perang", mula ora ana "Polandia antar perang". Aku bakal nyebataken prasaja: "Kacilakan pungkasan ing Polandia."
  11. ololo
    ololo 21 Agustus 2019 16:17
    -2
    Penulis pitakonan ora ngerti kabeh. Sawetara propaganda edan. Sanajan bisa uga dheweke mung mbanting artikel saka sumber manca lan mbukak liwat Google translate.
  12. Artashes
    Artashes 21 Agustus 2019 16:23
    +2
    INI WILD - Kanggo mbenerake VERSI NAZI saka serangan ing Polandia! Ketoke, ora ngetung inten, miturut kr. paling teknis, ing guwa otak ....
    Wis ing awal September, Warsawa duwe kesempatan nyata kanggo counterattack ing Prusia Wétan (nganti Danzig utawa ing tapel wates karo Lithuania), kalebu. karo bantuan saka Polandia ana. Dene wong Kashubi lsp. , supaya (ditemtokake) ing asline. Dadi ora penting.
    Iku apik tenan: dadi profesional masak lan mlebu ukara kanggo dhewe! Banjur sambat babagan agresi Soviet. Soko, ketoke, genetis .. Iku banget bener sing ngelingake Warsawa kabeh THIS!
  13. viking
    viking 21 Agustus 2019 22:20
    0
    Elinga yen Memel minangka mantan Klaipeda Lithuania lan saiki.


    please, yen sampeyan nulis ing forum sajarah, kelet kanggo bebener.

    Memel ora tau dadi Lithuania, wilayah iki didunungi dening wong Kuronian utawa Prusia.

    Lithuania, umume, minangka negara kontinental lan ora tau nganti taun 1945. ora duwe akses menyang segara.
  14. Artashes
    Artashes 21 Agustus 2019 23:41
    0
    BENER yen luwih akeh aspek anyar babagan "pengkhianatan diri" ing Polandia. Poland uga bisa Cut Timur. Prusia (kanthi dhukungan saka Polandia lokal) - nganti wates karo Lithuania lan Danzig. Ketoke, ana sing genetis ing sifat kepemimpinan Polandia ora mung ing wektu kasebut.
    Sampeyan salah "Viking": Lithuania mesthi sempit, nanging akses menyang segara, sanajan sawise pendhudhukan Nazi ing Memel (iki wilayah Palanga wewatesan karo Latvia)
  15. serg v saham
    serg v saham 22 Agustus 2019 01:07
    0
    Apa ana sing bisa menehi conto sinau babagan sejarah? Ora ana sing kaya ngono. Kutub ora istiméwa. Banjur, lan saiki mbangun negara nasional, ora ana sumber daya kita dhewe, mula kita bakal nututi marang tangga-tanggane. Saiki padha njaluk dhuwit, nyadari impossibility saka chop saka wilayah. Malah yen padha njupuk saka Ukraina, banjur padha bakal menehi maneh liyane lan dhewe, Nanging, minangka tansah. Iku ridiculous maca regejegan bab awal perang, apa prabédan ing ngendi Gleiwitz ana. Yen ora kanggo dheweke, banjur tablespoon tiba utawa tuwung rusak mimpin kanggo awal WWII.
  16. Alexey Gorshkov
    Alexey Gorshkov 22 Agustus 2019 02:30
    +1
    Iku misale jek sing ing periode saka 1917 kanggo 1939, saka 1945 kanggo 1991, saka 1991 kanggo saiki, Polandia merdika, nanging ing mratelakake panemume - iki "kamardikan" katon, tansah duwe pemilik. Saka 1917 kanggo 1939 - Eropah, utamané Inggris, wiwit 1991 - USA! Ing loro periode iki, Polandia digunakake dening master sawijining minangka Anti-Rusia! Iku pro-Rusia mung ing periode saka 1945 kanggo 1991, lan dadi luwih kanggo sawetara wektu Rokossovsky kita dadi Menteri Pertahanan ana! Ing cendhak - Polandia mandhek dadi sawijining karo bagean, sawise kang bisa "Pro-" sapa, nanging ora pro-Polandia! Aku luwih seneng mikir yen Nazisme umume minangka proyek Anglo-Saxon, sanajan banjur ora bisa dikontrol dening para pencipta! Tujuane yaiku dominasi Anglo-Saxon ing Eropa kanthi nglawan pesaing utama - Jerman lan Rusia. Polandia, sing ana ing antarane, mung "chip tawar-menawar" - bisa uga elit pro-Inggris kasebut bener-bener nindakake. kabijakan anti-Polandia! Pancen, kanggo Anglo-Saxon, sing paling penting dudu keagungan Polandia, nanging pit Jerman lan Rusia! Ing posisi cidra saka elit negara dhewe, kita bisa nggawe percoyo dening conto pungkasan USSR lan saiki Ukraina! Dheweke tumindak kanggo kepentingan egois para anggotane, MANGGO kepentingan bangsane, negarane!
  17. Yeah
    Yeah 22 Agustus 2019 13:16
    0
    Kutipan saka viking
    Lithuania, umume, minangka negara kontinental lan ora tau nganti taun 1945. ora duwe akses menyang segara.

    Lithuania asring dadi bagéan saka entitas sing luwih gedhe.
    Ana Principality of Lithuania karo akses menyang segara, iku bagéan saka Persemakmuran karo akses menyang 2 segara, iku bagéan saka Ordo Livonian lan maneh karo akses menyang segara, Iku bagéan saka negara Swedia, pungkasanipun, iku. minangka bagéan saka Republik Ingushetia lan ing endi wae ana akses menyang segara. Menapa malih, ana episode Brief saka aliansi karo Genghisides, nalika Lithuania miturut teori wis akses malah menyang segara kidul-wétan, Segara Aral lan Samudra Pasifik.
    1. joker
      joker 23 Agustus 2019 06:14
      0
      Apa ora dadi bagean saka Pigvin Antartika kanthi akses menyang Samudra Donya?
    2. yowis
      yowis 23 Agustus 2019 11:49
      0
      Menapa malih, nalika Lithuania minangka bagéan saka Rusia lan USSR, banjur ing kapasitas iki wis metu, kalebu segara kalima lan menyang papan, sing saiki sirahe bisa muter. Lan Segara Aral ana ing daratan. Tiket kanggo Vladivostok utawa Petropavlovsk biaya rong atus rubles.