Review militèr

Paris. Museum Tentara. Keluwihan artileri

95
Paris, Museum Tentara. Lan saiki ayo mungkasi crita babagan apa sing bisa dideleng ing Eropa saka jendela bis lan ndeleng apa sing bisa dideleng ing kana yen sampeyan manggon ing kana paling sethithik. Inggih, bok bilih ing Paris ingkang sami, manawi rawuh ing ngriku tanggal 13 sontên lan budhal tanggal 15 Juli. Napa dina iki penting banget? Dadi sawise kabeh, tanggal 14 yaiku Bastille Day, nalika parade militer dianakake ing Paris lan kabeh bisa ditindakake. Macron dhawuh. "Liburan iku preian, lan ekonomi iku ekonomi!" Dadi toko, kafe, lan kabeh museum mbukak. Kajaba iku, gratis, sing mesthi penting banget kanggo turis. Bener, Museum Abad Pertengahan (Museum Cluny) kanggo sawetara alesan isih nuntut dhuwit kanggo mlebu, nanging ing kono regane murah, mula biaya iki bisa diabaikan, lan ora saben pengunjung biasa ing situs web VO, yen, mesthi, dheweke. ends munggah ing Paris , ana bakal pindhah - Panggonan kanggo amatir. Nanging mung ora bisa kantun "wong kita" ing Museum Tentara.



Dina iki kita duwe crita babagan artileri, saka eksposisi Museum Tentara ing Paris. Mulane, ayo miwiti karo foto lawang mlebu bale, ing ngendi contone. Looking menyang muzzles mbukak saka meriam kapapar ing, siji involuntarily wiwit ngormati everyone: loro sing digawe wong, lan sing murub saka wong-wong mau, lan sing ... sing ditembak ing!


Njupuk iku gampang. Sampeyan njupuk metro (baris 7), sanajan sampeyan kudu nggawe sawetara owah-owahan, sampeyan mudhun ing stasiun Latour-Maubourg (iku salah siji saka pimpinan militèr Napoleon), lan ana ing ngarepe sampeyan. Sampeyan bisa mudhun ing "Sekolah Militer", nanging butuh wektu luwih suwe.


Saiki aku arep menyang kana ...


Museum iki dumunung ing bangunan ageng saka Les Invalides. Iki dijenengi amarga Raja Louis XIV dibangun ing 1670 kanggo nampung prajurit cacad lan veteran, ngendi padha manggon ing support negara lengkap, Nanging, padha makarya ana ing lokakarya, nindakake apa padha bisa. Mulane, Les Invalides duwe kabeh: asrama kanggo turu, lan kamar panedhaan, lan pawon, lan bengkel sing wiyar, lan malah lapangan kanggo dolanan. Ana uga pasamuwan prajurit, lan kuburan Napoleon dhewe. Dadi dheweke dikubur, bisa uga ujar, yen ora ana ing antarane prajurite, paling ora cedhak karo papan panggonane.


Lan iki dudu pameran museum, nanging mobil lapis baja Griffon saka pasukan tentara disebut Paris kanggo njamin hukum lan ketertiban nalika liburan. Setaun kepungkur, iki dilebokake ing layanan, sing, kanthi cara, ditulis ing VO kita, lan dina iki akeh banget ing Museum Tentara lan ing papan liya. Temenan, mung ing kasus.



Inggih, ing udhara ndhuwur museum lan alun ing ngarepe, helikopter iki loitering saindhenging parade.


Eksposisi potongan artileri - lan dina iki kita bakal nyritakake babagan iki, diwiwiti langsung ing lawang mlebu lan terus ing plataran alun-alun museum, ing ngendi tong bedhil lan bedhil kasebut diselehake ing pinggir.


Lesung kaya mangkono iku ana ing pojok plataran. Lan luar biasa mung kanthi ora ana keluwihan, yaiku, fungsional kanthi cara modern. Inggih, jarak tembak saka iku diganti kanthi bantuan saka macem-macem biaya sing dilebokake miturut tabel khusus.



Senapan bom kapal Peksan. Nanging, iki wis abad kaping XNUMX, nalika wong wis wiwit éling sing kabeh curlicues lan jas saka senjata ing tong minyak padha rampung ora ana guna!



Iku alat sing padha. Ndeleng saka ndhuwur. Ora ana embel-embel dekoratif maneh.



Laras bedhil sing dipamerake ing plataran kene ora katon kaya ngono. Ing trunks, lily kraton diprodhuksi ing akeh, sing ora mengaruhi kualitas ing sembarang cara, nanging nerangake saben wong sing duwe alat iki lan iki ora luwih saka "bantahan pungkasan saka raja".

A sawetara tembung, supaya, kanggo "pembangunan umum." Museum iki diadegaké ing taun 1905, nalika koleksi Museum Artileri lan Museum Sejarah Militer digabung dadi siji. Saiki, Musée de la Arme nduwe salah sawijining koleksi obyek militer paling sugih ing donya crita. Isine udakara 500 unit gaman, waja, artileri, perhiasan, emblem, lukisan lan foto, sing ngijini sampeyan kanggo njaluk kenalan karo sajarah militer Prancis saka abad tengahan kanggo mburi Perang Donya II. Saben taun dadi tuan rumah rong pameran sementara, uga program budaya konser, ceramah, siklus film lan acara liyane.


Wiwit barel gun ing abad XVI - XVIII. cast saka tembaga, akeh padha katon kaya karya nyata saka seni pengecoran.



Lambang lan lambang, motto, moncong kewan, "rosettes" lan "curls" - fantasi master pengecoran, sing nyoba menehi alat sing unik, ora ngerti wates. Banjur dipercaya manawa alat kasebut ora mung fungsional, nanging uga apik. Lan pira tambahan tembaga menyang kabeh curlicues iki ora bisa diitung.



Malah bagean sejatine sifate fungsi saka laras gun kadhangkala diwenehi tampilan rampung Fantastic. Iki anggur...



Lan iki minangka lumba-lumba sing dicetak kanthi bentuk elang sing dinobatake!



Saiki kita mlebu lan ndeleng ana bombard sing katon nggegirisi, sing dumadi saka rong bagean - tong minyak lan kamar pangisi daya sing dipasang. Pitakonan: lan kepiye carane nggawe alat kasebut? Sarehne ngecor laras gangsa gedhe-gedhe durung bisa nguwasani, lan ora ngerti carane nggawe wesi, alat-alat kasebut digawe kanthi cara tempa! Iki umume nggumunake, yen sampeyan mikir babagan iki, meh padha karo produksi blok watu dening wong Mesir kanggo piramida, nanging ing kene ora ana sing njaluk bantuan saka alien lintang lan wong saka Hyperborea. Senajan bakal worth iku, amarga operasi iki paling angel. Pisanan, wesi longitudinal strips padha palsu, tightly jejer kanggo saben liyane. Banjur padha disambungake menyang saben liyane ing kothong silinder kayu nggunakake welding forge. Sing, pipa abot iki digawe panas ing forge. Banjur dilebokake ing kothong kayu, sing mesthi dibakar lan dipalsukan. Lan kaping pirang-pirang, nganti pipa dipikolehi saka jalur-jalur sing belenggu iki. Nanging supaya wong-wong mau tetep kuwat lan tekanan gas ora bisa nyuwek, pipa iki dilebokake baris liyane. Saiki saka dering wesi. Kang, nalika digawe panas, padha digawe dowo menyang pipo lan digawe adhem mudhun, compressing nalika digawe adhem.


Larik-larik dering sing dienggo ing laras katon cetha.


Contone, bom Belgia "Mad Greta", digawe nggunakake teknologi iki ing Ghent ing pungkasan abad kaping 32 ing wiwitan abad kaping 41, nduweni lapisan jero 600 jalur wesi longitudinal, lan lapisan njaba sing kasusun saka 11 cincin wesi sing dilas. kekandelan variabel, dipasang cedhak siji liyane. Kaliber bombard iki kira-kira 16 mm, bobot, miturut macem-macem sumber, saka 3 nganti 4 ton (ing kene kanggo sawetara alasan kita duwe data sing bertentangan), dawane bolongan kira-kira 320 meter, lan total dawa luwih saka XNUMX mèter. Bobot inti watu kasebut ditemtokake kanthi tepat: XNUMX kg. Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku pisanan ing kamar pangisian daya ing bombards kuwi padha screw-in, kang ana bolongan kanggo tuas. Lan asring sawetara kamar digawe kanggo siji bombard, temenan kanggo nambah tingkat geni. Nanging ... Kaping pisanan, sampeyan bisa mbayangno carane nggawe thread kanggo iki utawa sawetara jinis bayonet gunung. Lan kapindho, nyatane, iki ora nambah tingkat geni. Logam saka dijupuk digawe panas munggah, ditambahi, lan iku ora bisa maneh kanggo unscrew kamar. Sampeyan perlu kanggo ngenteni bombard kanggo kelangan utawa pour banyu ing abundantly.

Mulane, enggal-enggal bom lan mortir wiwit dibuwang saka lonceng kaya tembaga!


Kene, contone, bombard-mortir Ordo Malta saka pulo Rhodes (1480-1500), ("Museum Tentara", Paris). Iki digawe kanthi prentah Pierre d'Aubusson lan digunakake nalika pengepungan Rhodes kanggo mbela cedhak tembok (100 - 200 m). Salah sawijining bom paling gedhe sing isih urip nganti saiki. Bisa njupuk inti granit bobot 260 kg. Bobot bombard dhewe yaiku 3325 kg.



Ing tengah ana bombard wesi tempa 200 kg (kira-kira 1450), uga digawe saka bar logam, disambungake kanthi tempa panas lan diikat nganggo gelang logam. Dheweke bisa nembak meriam watu enem kilogram. Gunggunge dawane 82 cm Kaya sing sampeyan ngerteni, kaya ing mortir ing sisih kiwa, wis ana trunnions, sing asline ora ana ing tong bedhil. Ing sisih tengen ana breech-loading falconet, salah siji saka bedhil breech-loading pisanan. Ana uga sawetara kamar pangisi daya kanggo iku. Nanging padha dilebokake ing tong minyak, lan ora ngaco, nanging tetep nganggo wedge. Dadi tingkat geni senjata kuwi cukup dhuwur. Bener, ora trep banget kanggo layanan falconet amarga terobosan gas ing area persimpangan tong minyak lan kamar. Nanging, bedhil kuwi dadi anugerah kanggo kapal-kapal ing wektu sing ukurane cilik: kanggo ngisi daya, iku ora perlu kanggo muter metu saka plabuhan mriem menyang dek.


Kabeh senjata iki katon banget migunani. Pengrajin sing nggawe dheweke ora duwe wektu kanggo dekorasi. Nanging nalika piranti sinau ngecor saka tembaga, tembaga utawa wesi tuang, kahanan kasebut langsung owah. Saiki tong minyak wiwit dihias, lan saben master nyoba ngluwihi kaendahan tong minyak liyane.


Ing kene, contone, laras bedhil, kabeh ditutupi karo hiasan kembang sing apik banget.



Laras bedhil iki ora mung ditutupi karo suling bengkong, nanging uga dilemparake ula, sing, ketoke, digandhengake karo jenenge.



Snake close-up.



Motif sing populer yaiku cangkeme monster, sing metu saka moncong tong minyak, utawa potongan moncong.



Mulane, ing sisih ngelawan saka moncong, tong minyak bisa uga duwe pungkasan kaya ing wangun moncong kewan. Dheweke uga main peran minangka kebon anggur, sing nggawe bolongan kanggo narik tali.



Iku menarik sing eksposisi museum wis akeh mock-up gun barel cast saka tembaga ing ukuran suda lan nuduhake conto casting mriem.


Materi iki diarani "keluwihan artileri" lan iki amarga ora mung pretentiousness casting meriam. Kasunyatane yaiku, sawise sinau ngecor tong saka tembaga, para master jaman biyen bener-bener "ngikat tangane" lan entuk kesempatan kanggo nggawe bedhil sing paling ora biasa ora mung ing wangun, nanging uga ing desaine. Akeh conto bedhil sing ora biasa ditampilake ing Museum Angkatan Darat ing model sing digawe saka kayu lan logam, lan apik banget lan akurat, digawe kanthi ukuran sing rada gedhe, supaya bisa katon kanthi jelas.


Ing kene, contone, meriam multi-laras Turki. Dheweke duwe siji tong minyak utama lan wolung tong minyak sing ana ing sekitar circumference saka kaliber sing luwih cilik. Apa sistem kuwi ora bisa dingerteni, nanging ana, lan ing logam.



Lan, ketoke, iku ora kepinginan saka master, nanging jenis gaya, amarga mortir bicaliber multi-barreled uga digawe.



Senapan kapal kanthi telung saluran ing siji tong minyak segitiga.



Senapan infanteri kanthi limang saluran bebarengan.



"organ pati" rolas laras.


Paris. Museum Tentara. Keluwihan artileri

Miturut cara, kasunyatan sing bedhil multi-barreled padha banget populer ing abad tengahan wis bukti akeh gambar ing miniatur. Pengepungan Reims dening tentara Edward III (1359). Miniatur saka "Chronicles" Froissart (Perpustakaan Nasional Prancis, Paris)



Lan ing kene senjata kasebut nduweni laras siji, nanging bedhil iki mesthine kanggo njupuk cangkang ing wangun lentil. Lan ora ing wangun disk, nanging cukup wangun modern, kang nuding ing ngarep. Nanging ing pesawat padha ora muter, supaya akurasi tembak saka bedhil kuwi meh ora bisa rembugan.



Babagan pungkasan sing bakal kita deleng yaiku: peluncur granat tangan. Kayu "busur" ing mburi kaya ... bokong karo titik ing mburi. Utawa, emphasis, amarga bali saka dijupuk malah karo grenade 700-gram gedhe banget lan iku mung mokal kanggo njupuk tanpa emphasis. Utamané karo geni flat. Dadi, buntut kasebut macet karo tip menyang lemah lan ... bisa ditembak, lan kabeh mundur, kaya mortir modern, mlebu ing lemah!


Dina iki kita pamit menyang Museum Tentara ing Paris. Nanging ing materi ing ngisor iki kita bakal nerusake crita babagan museum unik iki.

Terus ...
Pengarang:
95 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrewkor
    andrewkor 11 Agustus 2019 05:34
    + 12
    Ya, penulis begja, ana sing bisa dideleng kanggo para pecinta kabeh militer.
    Aku uga, nalika ngunjungi ibukutha Rusia, pisanan, pindhah menyang museum militer: SA, Angkatan Laut, Artileri. Patriot ora kasedhiya maneh, sayangé, adoh banget.
    Ana museum militer cilik ing Tashkent, nanging eksposisi ruangan dibubarake, alun-alun ditata (!?) Aku njupuk anakku lan putu, sing menarik kanggo bocah-bocah!
    1. KELAS
      KELAS 11 Agustus 2019 10:08
      +3
      Nalika aku ana ing St Petersburg, aku mesthi pindhah menyang Museum Artileri, Insinyur lan Korps Sinyal. Aku durung tau menyang Paris, nanging aku mikir museum kita ora bakal menehi hasil menyang Paris!
  2. svp67
    svp67 11 Agustus 2019 05:47
    +3
    Ya, ana wektu nalika gaman ora mung "alat mati", nanging uga "karya seni"
  3. THEODOR
    THEODOR 11 Agustus 2019 06:02
    +2
    Ing Kaunas, ing museum militer, ana uga koleksi senjata sing sugih - kulevrin! Lan ana pirang-pirang musket lan pistol !!!
    1. mordvin 3
      mordvin 3 11 Agustus 2019 14:11
      +4
      Ibuku meh nundhung aku metu saka Museum Senjata Tula ... nangis
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:06
        +6
        Nanging, kaya akeh, saka museum kasebut. Pikiran pisanan nalika ngunjungi: "Ing, sial !!!", sing kapindho: "Apa aku bisa manggon ing kene sedhela, nggih, mangga!" nangis
        1. mordvin 3
          mordvin 3 11 Agustus 2019 15:16
          +2
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Pikiran pisanan nalika ngunjungi: "Oh, sial !!!",

          Aku mlaku-mlaku ing kana kaya-kaya kepencut. Saber, catur, keris... Wah!...
          Aku kelingan sing iki mesthi, ayu. Lan ing Yasnaya Polyana, keris didol kanthi rega 11 rubel, dheweke ora tuku aku ... nangis Iku kira-kira taun 83.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:26
            +6
            Dhuwit apik, ing dina iku, wong bisa urip seminggu. Aku duwe kesan sing paling jelas babagan 82, kunjungan menyang Trinity Sergius Lavra lan Museum Toy ing Zagorsk.
            1. mordvin 3
              mordvin 3 11 Agustus 2019 15:36
              +1
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Trinity Sergius Lavra

              Apa iki Zagorsk? Aku mangan manuk dara ana nalika ibuku ngadeg ing baris konco lambang. Lan, ngapusi, Troitsko-Sergeevskaya kayane ora ana sisih Sergiev Posad ....
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:48
                +3
                Iki minangka salah sawijining pemukiman sing wis bola-bali ngalami ganti jeneng.
                1. mordvin 3
                  mordvin 3 11 Agustus 2019 15:53
                  +1
                  Kutipan saka: 3x3zsave
                  diganti jeneng kaping pirang-pirang.

                  Nanging ora ana sing khusus. Kutha asalku diarani Bobriky, banjur Stalinogorsk, banjur Novomoskovsk ...
                  1. Kote Pane Kohanka
                    Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 18:59
                    +2
                    Berang-berang luwih ayu! Senajan iki tampilan sisih!
                    1. mordvin 3
                      mordvin 3 11 Agustus 2019 20:26
                      +1
                      Quote: Kote Pane Kokhanka
                      Berang-berang luwih ayu!

                      Nooo ... Iki kanggo dunce, Pangeran Bobrinsky ... Utawa dheweke minangka count, aku ora ngelingi persis ... Ayo kabeh padha lunga, satraps ... ngguyu
                      1. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 20:31
                        +2
                        Sampeyan luwih ngerti !!!
                      2. mordvin 3
                        mordvin 3 11 Agustus 2019 20:37
                        +1
                        Lan kenapa aku ndeleng luwih apik? recourse Aku, wong bodho, mung mlebu museum saka ngisor tongkat. Aku elinga: Aku lying ing kursi, ayu banget, lan kanca kelasku thothok-thothok lawang lan ngandika ayo menyang museum!
                      3. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 21:09
                        +2
                        Aku rada ora ngerti babagan iki! Jeneng kudu ditemtokake dening warga lokal, ora dening pamane saka njaba.
                        Aku uncalan loro asosiasi! Ing kelas katelu, banjur karo kanca, dina iki karo mungsuh sumpah, padha teka ing museum lokal! Mbukak penjaga. Sampeyan sethitik pot-bellied!
                        Menyang museum!
                        Kenapa?
                        Apike
                        Simbah ngeruk telu, wah, sapuan sepatu felt banjur mlebu! Aku isih kelingan model tanduran, bendungan, mekanisme. Simbah menehi kanggo ndemek kabeh karo tangane dhewe, twist, terus. Jebule mboseni. Kurang nyoba nyritakake babagan sejarah kutha kasebut, nanging ngrembaka nalika dheweke wiwit nyritakake carane ngidak bendungan, ngobong batu bara, masak baja, tuang cetakan ....
                        ing cara bali, Aku iki imbued karo "roh logam" lan tindak menyang camp 250, ngendi sudhut iki mbalek. Untunge, banjur ora ana sing mikir kanggo nutup pabrik saka bocah-bocah. Lan kanggo dangu aku mirsani carane kothong abang mabur liwat rollers kanggo satus meter dadi sudhut ungu! Pandangane mesem....!
                        Asosiasi loro! Wis rong puluh taun saiki kita wis mbela hak kanggo nyebut kali lan gunung kita kanthi jeneng dhewe, dudu homonim sing diturunake saka ndhuwur! Contone, ing kabeh peta ana Gunung Nizhneserginskaya, lan kita nelpon Sholum! Kalih puncakipun inggih punika Cones, lan ingkang kaping tiga inggih punika Kukan. Kahanan sing padha karo kali Tig, kanthi filing wilayah kasebut, dheweke ora nyoba ngganti jeneng kasebut. Lan Atig lan Sandy! Nanging warga stoically Paint liwat huruf A! Ninggalake Tig.
                        Matur nuwun, Vlad!
                      4. mordvin 3
                        mordvin 3 11 Agustus 2019 21:16
                        +1
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Mbukak penjaga. Sampeyan sethitik pot-bellied!
                        Menyang museum!
                        Kenapa?
                        Apike
                        Simbah ngeruk telu, wah, sapuan sepatu felt banjur mlebu!

                        Lan kita duwe neraka. Pointersovali babagan pesenan lan bintang pahlawan USSR. Dheweke kandha yen dheweke ora nyulam Bintang Pahlawan, amarga kepiye carane bisa singsot
                      5. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 21:26
                        0
                        Sedhih, sanajan museum sing dakkandhakake, sayang, wis ora ana maneh! Iku properti saka pabrik, padha tuku pabrik - padha tuku museum! Dheweke ujar manawa pameran kasebut digawa menyang Revda! Bangunan museum, salah sawijining sing paling tuwa ing kutha "omah manajer pabrik" alon-alon ambruk! Bangunan Administrasi Pabrik Tua dibongkar, parkir digawe! Hmm ......
                        Sanajan apa sing dakkandhakake, dina iki dheweke menehi gelar Frunze Street, sesuk bakal digali "padha ngganti pipa pemanas utama"! Lagu!
                      6. Abang_Baron
                        Abang_Baron 12 Agustus 2019 11:36
                        0
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Jeneng kudu ditemtokake dening warga lokal, ora dening pamane saka njaba.

                        piye kabare? Banjur kutha kudu dikelola dening warga, lan prajurit ing tentara. Apa sampeyan melu manajemen omah?

                        Lan, aku ngerti, saiki wis ana demokrasi, saben juru masak bisa nindakake, lan liya-liyane.
                      7. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 12 Agustus 2019 17:10
                        0
                        Red Baron, akeh "partisipasi" sayangé dilarang kanggo kula dening hukum federal langsung!!!
                        Mbok menawa lan bener - metu saka politik! Tapi hmm, aku luwih gampang ketimbang ngeluh!!!
                        Ing bab pungkasan aku nindakake iku ndandani slab lantai retak ing bangunan apartemen! Maju esuk menyang rapat Sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut .....!
                      8. mordvin 3
                        mordvin 3 12 Agustus 2019 17:17
                        +1
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Ing bab pungkasan aku nindakake iku ndandani slab lantai retak ing bangunan apartemen!

                        Heh, ana kanca sing nabrak langit-langit nganggo pel, banjur ndandani dheweke ... ngguyu
                      9. Abang_Baron
                        Abang_Baron 12 Agustus 2019 17:25
                        +1
                        uh, Mugi ora kabeh piring break saka iki. kita duwe pepadhamu lara ing sirah, kang kabeh tanggi ngganggu uripe, dheweke mlumpat lan mbuwang bobot ing lantai. Aku ora pengin fraktur slab ing bangunan 17-lantai.
                      10. mordvin 3
                        mordvin 3 12 Agustus 2019 17:28
                        +2
                        Kutipan saka: Red_Baron
                        uh, Mugi ora kabeh piring break saka iki.

                        Nah .. Nanging dheweke entuk dhuwit kanggo ndandani ...
                      11. Abang_Baron
                        Abang_Baron 12 Agustus 2019 17:22
                        0
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Mbok menawa lan bener - metu saka politik! Tapi hmm, aku luwih gampang ketimbang ngeluh!!!
                        Ing bab pungkasan aku nindakake iku ndandani slab lantai retak ing bangunan apartemen! Maju esuk menyang rapat Sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut .....!

                        lan sampeyan ora kudu ngeluh. Kasunyatan bilih sampeyan aktif punika pakurmatan kula. Nanging sampeyan kudu luwih ngerti apa pembagian kerja, subordinasi, manajemen, level, lan liya-liyane. Saben uwong kudu nindakake dhewe ing tingkat dhewe.
                      12. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 12 Agustus 2019 17:39
                        +2
                        Nyuwun pangapunten babagan sinisme "Sampeyan kerja minangka kolonel"?
                        Ala, aku ora bakal ngenteni slab lantai ambruk ing ibu utawa tanggane! Aku ora bakal whine lan crush panguwasa sing kudu lan kudu! Aku mung bakal pesen I-beams lan saluran lan balok. Ing musim gugur aku bakal mbongkar beban ing papan, ngowahi struktur atap. Ing musim semi aku bakal ndandani limang saluran liwat tembok bantalan beban ing saben sisih. Aku bakal mundhakaken kompor karo jackstands. Aku bakal nyelehake I-beams, aku bakal mudhunake kompor. Lan saka ndhuwur aku bakal nyepetake karo saluran. Kita bakal rampung ing Mei taun ngarep. "Instance" rencana nggawe proyek mung ing Mei !!!
                      13. Abang_Baron
                        Abang_Baron 12 Agustus 2019 21:29
                        0
                        Inggih, sing ora bisa pesen, ora ngerti carane utawa ora duwe anak saka ibu liyane. Apa dheweke mung mati?
                        Pandhuan kanggo tumindak kudu kanggo saben wong utawa wong mesthi bakal ditinggalake. Lan sampeyan ngerti, sakperangan alesan, sampeyan ora pengin menehi sapa overboard.
                      14. Kote Pane Kohanka
                        Kote Pane Kohanka 13 Agustus 2019 04:43
                        +1
                        Sugeng rawuh ing conto kasebut kanthi subordinasi, manajemen omah lan pengungkit liyane kanggo sing duwe kekuwatan ...
                        Aku siap kanggo Feed kucing keblasuk, nanging kanggo nindakake soko kanggo wong aku bakal mikir kaping pindho. Contone, aku ora ragu-ragu nulungi wong wuta nyabrang dalan, aku bisa mbuwang siji saka telung mobil kanthi reruntuhan menyang dalan ing tetanggan, nanging sadurunge menehi sedekah, aku bakal mikir kaping pindho.
                      15. Abang_Baron
                        Abang_Baron 13 Agustus 2019 12:30
                        +1
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        Sugeng rawuh ing conto kasebut kanthi subordinasi, manajemen omah lan pengungkit liyane kanggo sing duwe kekuwatan ...

                        Lan apa karo sing kuwasa? :) Yen kita nganggep saben pejabat cilik minangka kuat lan ngliwati dheweke, mula ora ana sing bisa ditindakake.
                        Quote: Kote Pane Kokhanka
                        nanging sadurunge menehi sedekah aku bakal mikir kaping pindho.

                        Lan aku tansah menehi sedekah sabisa-bisa. Yen wong takon, banjur padha perlu, lan yen wong ngapusi, uga, supaya iku ing kalbu.
  4. Profesor
    Profesor 11 Agustus 2019 06:47
    +5
    Iku alat sing padha. Ndeleng saka ndhuwur. Ora ana embel-embel dekoratif maneh.

    Ana. nglirik Saka ngunjungi museum, aku ngelingi bedhil ing tong minyak sing ditandatangani para pejuang ing basa Rusia.


    Uga roket Jerman V-1 lan V-2.
  5. kakang abu-abu
    kakang abu-abu 11 Agustus 2019 07:56
    +2
    Iku perlu piye wae kanggo tukang, karo ciri umum padha bedhil, kanggo ngedol barang sing.
  6. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 11 Agustus 2019 07:56
    +5
    Matur nuwun kanggo gambar sing jelas saka "peluncur granat tangan" kanthi mandeg busur! (Aku kudu ndeleng wong sadurunge, nanging piye wae, ing wangun "kabur" ...) master gunner ", nanging implementasine praktis saka idea ing ngisor iki: kang murub "ing utama" "gedhe-kaliber" lan, asring, laras sing luwih dawa ... contone, nalika ngepung beteng; lan "barel cendhak kaliber cilik" (distrik laras "utama") ana ing "cadangan" lan dimuat "ing kesempatan" karo buckshot ... Ing acara sortie dening dikepung, bungah dening gagasan kanggo nyekel bedhil sing ngganggu wong-wong mau, "add-ons" bedhil iki murub buckshot kosong ing panyerang ... bedhil manca karo "profil" horisontal lenticular saka tong minyak! Saiki aku ora ngerti giggles Prusia liwat howitzers "rahasia" Shuvalov dijupuk! Nyuwun Piyambakipun kados makaten! Kita uga ngerti babagan "jawaban kita" menyang "Kulon sing dikutuk": kothak (ing pangertèn bagean ...) tong kanggo diperlokaké karo bata panggang! sedulur (Sanajan... opo , saiki aku "koyone" aku uga ketemu batang "kotak" ing museum "dudu kita" ... ing gambar! aran Lan babagan bedhil "kita" kanthi laras "prismatik", sing langsung dimuat karo 3 inti "ing papan"!...

    Nanging gun "bata"!

    Howitzer "rahasia" Shuvalov!

    Nalika sampeyan bisa ndeleng, master Russian urusan meriam uga ora lair karo bast! Museum kita duwe apa sing bisa diukur karo "negara manca"!
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 12:48
      +4
      Forerunner saka Unicorn Shuvalov sing ditampilake ing foto ing ndhuwur, para perajin kita wis ngembangake "kembar" bedhil laras ganda!

      Bener, tentara mbalek maneh saka produksi massal bedhil iki, luwih seneng bedhil karo bolongan oval, bunder (mengko flat) ngisi kamar lan laras elongation cilik! Unicorn sing misuwur wis njabat ing tentara Rusia paling ora 100 taun!
      Matur nuwun, Kote!
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 11 Agustus 2019 14:44
        +1
        Minangka klarifikasi: iki 2-laras "gun gunung" iki banjur disebut "kembar", kang, Nanging, ora ngganti inti ... Shuvalov "duwe tangan" ing katon saka "rahasia" howitzers ... Unicorns misuwur kadhangkala uga disebut (disebut) Shuvalov, nanging perwira Danilov lan Martynov "ngerti". Unicorn Shuvalov wiwit diarani "Shuvalov" lan "unicorns" amarga alat kasebut dihiasi karo unsur lambang Shuvalov - gambar unicorn. Ing keadilan, kudu dikandhakake yen Shuvalov nyumbang kanggo adopsi unicorn dening tentara Rusia (mula gambar unicorn Shuvalov ing bedhil ... jinis asli bedhil artileri. (jinis gun-howitzer utawa howitzer- bedhil ...)).. Unicorns, thanks kanggo kuwalitas asli, "desain" fitur, pantes kanggo nulis artikel kapisah bab wong-wong mau!
  7. kikuk
    kikuk 11 Agustus 2019 08:15
    +2
    museum iki apik banget hi
  8. 3x3z simpen
    3x3z simpen 11 Agustus 2019 08:49
    +5
    Thanks kanggo artikel, Vyacheslav Olegovich!
    Aku kasengsem ing solusi asli kanggo nguatake potongan tong minyak ing mortir Rhodes. Temenan ora dekorasi. Aku wonder kanggo apa?
  9. tlahuicol
    tlahuicol 11 Agustus 2019 09:44
    +3
    Ing Corfu, ing benteng lawas, ana bedhil kanthi ciri kinerja ing piring - iki dudu museum, mesthine, nanging menarik kanggo mbandhingake bedhil lan mortir Inggris, Rusia, Turki, Prancis.
    Umumé, sembarang gegaman lan waja ing kastil, musium donya menarik banget kanggo nimbang, amarga. spesimen sing paling ayu lan langka diklumpukake. Tema iku mung inexhaustible.
    Gatling kuna ing foto yaiku apik
  10. Talgarets
    Talgarets 11 Agustus 2019 09:54
    +3
    ora ana sing njaluk bantuan saka alien lintang lan wong saka Hyperborea

    Saiki tren anyar yaiku anane peradaban "antediluvian". Miturut cara, video infèksi karo craze iki lan babagan bedhil lawas, mesthi, njupuk omong kosong lengkap.
  11. kaliber
    11 Agustus 2019 11:56
    +5
    Kutipan saka AUL
    museum kita ora bakal menehi kanggo Parisian!

    Dheweke ora bisa dibandhingake! Dheweke yaiku Museum Angkatan Darat. Kita minangka Museum Artileri.
  12. kaliber
    11 Agustus 2019 11:58
    +5
    Kutipan: Nikolaevich I
    Nalika sampeyan bisa ndeleng, master Russian urusan mriem padha ora kanti awon gelo!

    Lan sing ngomong "telek". Nanging luwih apik kanggo nulis babagan museum kita ing St. Petersburg ... Petersburgers!
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 12:56
      +4
      Sewulan kepungkur, aku lan N. Mikhailov ngunjungi dheweke, nanging tujuan kunjungan kasebut dudu artileri.
      1. kaliber
        11 Agustus 2019 13:55
        +3
        И7
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Sewulan kepungkur, aku lan N. Mikhailov ngunjungi dheweke, nanging tujuan kunjungan kasebut dudu artileri.

        LAN? Kedadean apa?????
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 15:10
          +2
          Kutipan saka kaliber
          И7
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Sewulan kepungkur, aku lan N. Mikhailov ngunjungi dheweke, nanging tujuan kunjungan kasebut dudu artileri.

          LAN? Kedadean apa?????


          Hmm...? Vyacheslav Olegovich ngerti carane nggawe mungsuh metu saka kanca! Kok tiba-tiba? Lan ing hubungan karo wong loro sing tansah lan nang endi wae ndhukung sampeyan! Apa ora foto Nikolai Mikhailov sing nghias "balada babagan pepatah" sampeyan! Apa Anton Bazhenov ngadeg kanggo karya sampeyan ing desa VO nalika sampeyan lagi lelungan ing saindhenging Eropah! Ya, iku trite kok, contone, sampeyan ora nuntut "artikel" saka kula, yen mung amarga aku duwe kesempatan liyane kanggo nulis? Lan kene lan lay metu! Sampeyan salah Vyacheslav Olegovich ...... sampeyan ora bisa nindakake ...... !!!
          Matur nuwun, Vlad!
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:35
            +4
            Aku banget nuwun, Vlad, nanging pratelan iki marang V.O. "liwat checkout"! Sakabehe!
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:39
            +3
            Sauntara kuwi, aku banjur takon, endi materi sing dijanjekake babagan "hamayun lan piknik", sing dijanjekake setahun kepungkur?
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 15:48
              +2
              Ing wiwitan - mungkin aku ora ngerti apa-apa!
              Ing kaloro - ana kuwi!
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 11 Agustus 2019 16:28
                +4
                Miturut pisanan, Nikolai wis Correspondence ekstensif karo macem-macem comrades, bab kang ngandhani kula ing proses pas wektune (perusahaan apik, gabung!)
                Kapindho, ing ngendi? (Aku nggunakake gaya lan nada Shpakovsky, lan jawaban sampeyan marang dheweke).
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:12
          +3
          Kanggo Nicholas. Tema, ide, fotone. Aku mung nuding metu iku cilik sing nggawe pangertèn kanggo njupuk, amarga "setan ing rincian." Nanging dheweke ngajeni partisipasiku.
  13. kaliber
    11 Agustus 2019 12:01
    +5
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Temenan ora dekorasi. Aku wonder kanggo apa?

    Aku ora ngerti kanggo 100%, nanging misale jek kula sing iki bolongan kanggo masang vag kanggo unscrew.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 12:20
      +4
      Lan bisa uga banget! Yen "breech" bisa dicopot. Ing kono, ing bolongan sing padha, aku ora langsung weruh.
      1. undecim
        undecim 11 Agustus 2019 22:02
        +2
        Iki pancene soket kanggo pengaruh.

        Iki minangka Gun Dardanelles sing misuwur - bedhil Dardanelles. Cast ing tembaga ing 1464 dening Munir Ali. Bobot 16,8 ton, kaliber 630 mm. Gun kasusun saka rong bagéan - tong minyak lan kamar pangisi daya. Kanggo screwing, sockets kasedhiya kanggo tuas ing tong minyak lan kamar. Tingkat geni - 15 tembakan saben dina.
        Saiki dumunung ing Royal Armories ing Fort Nelson ing Hepshire.
    2. undecim
      undecim 11 Agustus 2019 21:54
      +3
      Sampeyan 100% bener, Vyacheslav Olegovich!
  14. kaliber
    11 Agustus 2019 12:01
    +5
    Kutipan: tlauicol
    Umumé, sembarang gegaman lan waja ing kastil, musium donya menarik banget kanggo nimbang, amarga. spesimen sing paling ayu lan langka diklumpukake. Tema iku mung inexhaustible.

    Diterusake...
  15. Korsar4
    Korsar4 11 Agustus 2019 12:19
    +4
    Senjata tentara Rusia, sing dicekel Prancis, sayangé, uga ana.
    1. kaliber
      11 Agustus 2019 13:52
      +6
      Lan meriam, sing dicekel dening kita, ana ing njero Kremlin ... Dadi kita mandheg!
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 15:01
        +3

        Aja ngadeg! Lan ditumpuk "woodpile"!
        Matur nuwun, Kote!
        1. Korsar4
          Korsar4 11 Agustus 2019 15:32
          +3
          Kanggo sawetara alasan, Vereshchagin ngenalake awake dhewe karo "Apotheosis of War".
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:58
            +4
            Sergey! Deleng komentar Sergey "bubalik", ing artikel wingi dening Skomorokhov babagan helm Jerman. Iki minangka apotheosis perang.
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 11 Agustus 2019 18:18
          +3
          Sial, wong lanang, iki mung logam, ing mburine ana ewonan nyawa manungsa sing nggawe lan tiwas. Ing jeneng apa lan apa?
  16. kaliber
    11 Agustus 2019 13:54
    +3
    Kutipan saka AUL
    Aku mesthi pindhah menyang Museum Artileri

    Aku uga, nanging aku wis suwe ora menyang St. Petersburg ...
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 15:16
      +2
      Sial, Vyacheslav Olegovich, njupuk lan mangan!
      1. kaliber
        11 Agustus 2019 16:21
        +2
        Anton, sampeyan ngerti banget "adat"ku. Ora lelungan dhewe-dhewe, dadi sakliyane aku, bojoku lan putune bakal lunga. Lan iki wis lelungan. Iku dhuwit, lan akeh. Lan apa sing kudu dipilih? Eropah karo preian ing segara utawa St Petersburg, ngendi kita kabeh wis kaping pirang-pirang.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 11 Agustus 2019 16:59
          +2
          Aku ngerti. Lan sauntara iku, aku nyaranake pertengahan Oktober, bab banget kanggo ngunjungi St
          1. kaliber
            11 Agustus 2019 17:35
            +1
            Aku setuju! Sadurunge, nalika buku-bukuku diterbitake ing St. Petersburg, aku nemoni sampeyan ing musim dingin, lan ing Oktober, lan ing musim semi ... Cara kerja ... Kanggo sawetara taun berturut-turut, aku uga melu Olimpiade PR ing LETI .
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 17:26
      +3
      Lan aku wis suwe ora menyang Kirzhach, Saratov lan Barcelona ...
      1. kaliber
        11 Agustus 2019 17:32
        +4
        Wektu iki, Anton, aku uga ora menyang Barcelona. Bisa, nanging ... luwih seneng nglangi ing segara lan menyang Girona. Lan aku ora getun ... Girona worth iku. Saratov... Aku piye wae manggon ing kono meh sasi lan banjur teka kaping pirang-pirang ... luwih saka Penza ... nanging ing mratelakake panemume, kabeh merit rampung ana. Taman ing kana apik banget. Iki, ya! Malah Volga ora kesengsem. Kita nglangi ing kana, nanging ... ana TPA ing jejere pantai. Nang endi wae malah ana foto kewan kewan iki. Museum kasebut nduweni armor ksatria ... remake ...
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 11 Agustus 2019 17:48
          +3
          Inggih, FIG ngerti ngendi sampeyan nglangi ing Saratov! Ana sawetara panggonan ing kono: Zaton, pantai kutha lan pantai Engels. Aku digunakake kabeh. Pantai kutha ing pulo - taksi! Luwih elek tinimbang Costa Bravo, nanging luwih apik tinimbang Rhodes.
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 11 Agustus 2019 18:00
          +3
          Victory Park ing Sokolova Gora pancen nyengsemaken. Museum sejarah lokal menarik kanggo eksposisi arkeologi. Kutha satelit Engels yaiku Pokrovskaya Sloboda, ditembangake dening karya L. Kassil.
  17. kaliber
    11 Agustus 2019 16:27
    +2
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Hmm...? Vyacheslav Olegovich ngerti carane nggawe mungsuh metu saka kanca! Kok tiba-tiba? Lan ing hubungan karo wong loro sing tansah lan nang endi wae ndhukung sampeyan!

    Apa aku ora ngerti salahku? Lan apa aku nggawe wong mungsuh ... Loro-lorone nulis, loro-lorone kasengsem. Aku nawakake apa sing padha kasengsem lan bisa. Lan iku ora atos, iku cendhak. Apa bisa salah karo wong-wong mau ing kene? Aku ora ngerti. Apa sampeyan pengin nulis babagan iki dhewe? Aku ora ngerti ... Aku ora bisa ngelingi kabeh wong sing kene saka St. Tulis, apa aku keberatan.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 17:21
      +2
      Padha ora guilty saka apa-apa, Vyacheslav Olegovich! Cukup, Vlad ora ngethok sawetara chip kahanan.
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 17:32
        +3
        Ana kuwi! Vyacheslav Olegovich, nyuwun pangapunten ...!
        1. kaliber
          11 Agustus 2019 18:03
          +3
          Ya, oke, dear Vladislav, apa sing sampeyan omongake?!
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 11 Agustus 2019 18:54
            +1
            Iku bab kasunyatan sing framework saka forum wis rada cramped. Aku ngerti sampeyan, aku ngerti Vlad, nanging kanggo nggabungake rong konsep iki ngluwihi kekuwatanku.
  18. kaliber
    11 Agustus 2019 18:05
    +2
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Pantai kutha ing pulo - taksi!

    Ing kana aku ketemu ... mbucal sampah gedhe. "Beri aku dokumen film lan foto? Aku duwe!" (Nggoleki kanggo dangu!)
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 11 Agustus 2019 18:34
      +2
      Aku ora perlu kanggo saiki, Aku rada menowo Saratov lan dinamika pembangunan kutha. Cukup jeneng taun.
  19. rawa-rawa
    rawa-rawa 11 Agustus 2019 18:15
    +1
    Thanks kanggo atrellery, Prancis ing siji wektu dadi daya paling kuat ing Eropah, aku wis lali kang raja, nanging sak wentoro nalika Borgias nenun intrik.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 18:57
      +4
      Quote: rawa
      Thanks kanggo atrellery, Prancis ing siji wektu dadi daya paling kuat ing Eropah, aku wis lali kang raja, nanging sak wentoro nalika Borgias nenun intrik.

      Francis I.
      Senajan zenith saka artileri smoothbore Prancis tumiba ing jaman Napoleon. Nanging umume, dheweke duwe utang marang raja Prancis pungkasan, utawa jenderal artileri! Motto misuwur "Argumentasi raja-raja pungkasan" mung Prancis !!!
      1. rawa-rawa
        rawa-rawa 11 Agustus 2019 20:20
        +2
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Senajan zenith saka artileri smoothbore Prancis tumiba ing jaman Napoleon. Nanging umume, dheweke duwe utang marang raja Prancis pungkasan, utawa jenderal artileri!

        Film sing paling disenengi yaiku The Last of the Mohicans, sing ana pengepungan benteng lan panggunaan artileri, kalebu mortir, cukup menarik, aku durung weruh ing umurku, nanging kabeh ditampilake ing kene.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 20:30
          +3
          Ing film iki, Bolot sing dihormati nggambarake jamane Raja Srengenge (Louis 14). Prancis ing wektu iku duwe artileri pengepungan sing paling kuat! Miturut cara, prasasti "Argumentasi pungkasan para raja" muncul ing wektu kasebut lan ing sangisore raja Prancis kasebut!
          1. rawa-rawa
            rawa-rawa 11 Agustus 2019 20:33
            +1
            ing asas, Aku weruh saka sajarah US, mung ing kasus ngguyu
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 11 Agustus 2019 20:42
              +3
              Wangsulan komentar sampeyan tanpa mikir maneh! Senajan film dhewe simplified sistem kanggo nyediakke trenches karo mortir kondhang! Miturut ilmu fortifikasi Prancis, dipimpin dening Vaban, mortir mesthine murub saka parit rong meter, utawa amarga ravelins sing dhuwure padha! Senajan kanggo dig dening kabeh aturan ing Amerika? Iki ora adoh saka wong Turki !!!! ngguyu
              Mungkin kabeh iku minangka ditampilake ing film lan iku! Sincerely, Vladislav!
  20. nycomedes
    nycomedes 11 Agustus 2019 18:33
    +3
    museum gedhe! Eksposur gedhe! Respect kanggo penulis!
  21. lele
    lele 11 Agustus 2019 21:46
    +3
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich! hi apik tenan! Foto-foto mung nyenengake!
    Ing tutugan, aku seneng banget babagan pistol lan, yen bisa, luwih rinci.

    Tulus, Cat.
  22. Kuda Saksa
    Kuda Saksa 11 Agustus 2019 21:53
    +3
    Penasaran! Nanging museum asring dadi ora paling populer, nanging, ing nalisir, solusi paling endah lan lucu. Pranyata akeh banget laras lan batang kothak.
  23. kaliber
    11 Agustus 2019 21:58
    0
    Kutipan: Kucing Laut
    Ing tutugan, aku seneng banget babagan pistol lan, yen bisa, luwih rinci.

    Tulus, Cat.

    Kanthi masalah manual. Kabeh ana ing ngisor kaca. Kaca sumunar. Ora bisa njupuk nganggo lampu kilat, tanpa lampu kilat uga meh ora mungkin. Dadi crita karo foto bakal mung babagan aula sing bisa dijupuk.
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 11 Agustus 2019 22:36
      +2
      Disimpen ing museum ing kaca. Sawetara taun kepungkur aku ana ing museum kutha "desa" ing istilah Jerman ing Braunschweig, Lower Saxony, amarga kabeh pameran digawe saka kaca khusus. Difilmkan tanpa lampu kilat - kaca, kaya ora ana. Lan sistem weker - aja nyedhaki tembok kanthi lukisan sing luwih cedhak saka 60 cm. Langsung weker diaktifake.

      Iku nggawe aku seneng banget.
  24. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 11 Agustus 2019 22:27
    +5
    Nggawe intine granit ageng kanggo mortir iku bisnis sing rada dawa, lan bisa uga larang.

    Ing cedhak benteng ing pulo Rhodes, artefak kuwi dumunung ing taman. Ing endi wae diameteripun 150-180 sentimeter.

    Apa sampeyan mikir padha kanggo? Iki minangka kandhang wesi bunder sing kuwat diisi watu. Cukup gampang lan murah kanggo nggawa kandang sing wis digawe lan isi karo watu lokal. Ing wayahe, nalika artileri wiwit ngganti catapults, cangkang kuwi digunakake karo trebuchet. Iku luwih gampang lan luwih murah. Nanging ... tembok digawe saka watu awet, intine granit, mbokmenawa, padha luwih apik kanggo numpes, nanging artefak iki, aku, karo massa ing gendheng saka apa nang beteng, makarya banget destructively.

    Benteng katon cukup lengkap.

    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 12 Agustus 2019 08:31
      +1
      Nalika ing Rhodes, aku ndeleng prekara kaya ngono kaping pirang-pirang, nanging ora nggatekake. matur nuwun kanggo informasi
    2. kaliber
      14 Agustus 2019 14:20
      0
      Apik banget. Pisanan aku weruh iki! Matur nuwun!
  25. rawa-rawa
    rawa-rawa 12 Agustus 2019 01:33
    +1
    Salam Vecheslav, aku kelalen bapak, nyuwun pangapunten. Nanging ing topik anyar, cukup menarik, Marches militèr saka tentara sing beda-beda bakal menarik, sanajan ana sampeyan kudu nggunakake tabung Yu.
    Audio File plus video minangka perwakilan 3D.
    Pawai favoritku nganggo suling yaiku Inggris.
    Lan Yankees ngganti sawetara cathetan.
  26. rawa-rawa
    rawa-rawa 12 Agustus 2019 01:50
    +1
    Vecheslav Olegovich, misale jek kaya sampeyan nutupi kabeh wong, kok ora katon ing tanggi.
    Punika Mari, Aku ora weruh apa-apa ing situs ing kabeh. Senajan kucing Eshkin, ana Eshka lan Baba Yaga saka folklore, padha duwe werna umum.
    Umume menarik ing kene yen wong Skotlandia lan Irlandia nggunakake Bagpipe, lan wong Fino Ugric duweni.
  27. kaliber
    12 Agustus 2019 07:29
    0
    Quote: rawa
    sampeyan madhangi kabeh wong

    Aku males musik...
  28. Abang_Baron
    Abang_Baron 12 Agustus 2019 11:57
    +1
    Lan aku ora mikir iku overkill.
    1 - ebb saka bedhil ora supaya prasaja. Sawetara pentinge yaiku, kaya saiki, divisi sistem artileri. Ora, yen bisa, mesthi. Lan kok master, wis digawe soko akale, aku ora nemen exaggerate, kreasi ora bisa decorated, minangka tugu kanggo pangwasané.
    2 - mung abad pungkasan perang wis dadi luwih .... utilitarian ... utawa soko. Sadurungé, perang sacara fisik wis perang tentara, nanging sacara moral isih akeh prajurit lan pahlawan.

    Isih kelingan tembung ironis
    “Endi seragam militerku?
    “Mangga, Yang Mulia, mangga!”
    — Apa-oh?? Aku - ing iki? Single-breasted? Apa sampeyan? Apa sampeyan ora ngerti yen saiki ora ana sing gelut nganggo dada siji?"
    Ing memori saka tembung liyane babagan kasunyatan sing kita ora duwe apa-apa kanggo perang.
    Kepiye senjata utama bisa diabaikan lan ora dihargai? Aja menehi tampilan pinunjul sing cocog.
    ps Aku ngerti sing sawetara TCTerms tanpa nemtokake abad rodo kontrovèrsial, nanging aku ora ana sing bakal nemokake fault karo iki.
  29. Zaurbek
    Zaurbek 12 Agustus 2019 22:10
    0
    Ana uga museum sing apik ing Brussels.
  30. kaliber
    13 Agustus 2019 06:23
    +1
    Kutipan saka: Red_Baron
    perang mung dadi luwih .... utilitarian ... utawa soko ing abad pungkasan. Sadurungé, perang sacara fisik wis perang tentara, nanging sacara moral isih akeh prajurit lan pahlawan.

    Cangkemmu wis ngomong sing bener!
  31. bbss
    bbss 3 Oktober 2019 23:15
    0
    menarik. Thanks kanggo penulis kanggo artikel lan foto.