Review militèr

Polygon ing wilayah Arkhangelsk. Apa sing bisa njeblug ing Nenoksa?

103
Iku worth mentioning langsung sing ora ana siji, kalebu penulis, duwe informasi tartamtu, lan saben wong sing nulis bab topik iki, ing umum, melu asumsi, spekulasi lan nyaring gosip, ora ketompo sumber apa padha deleng.


Polygon ing wilayah Arkhangelsk. Apa sing bisa njeblug ing Nenoksa?

Zona tumpang tindih 15-20 Juli


Poligon ing Nenoksa


Dadi, laporan resmi nyatakake yen "ing lapangan latihan ing wilayah Arkhangelsk" ana darurat nalika tes "mesin roket cair", sing nyebabake pati wong loro lan ciloko enem liyane. Situs tes iki diarani Situs Uji Laut Negara 45 Angkatan Laut lan dumunung ing Nenoksa, 30 km saka Severodvinsk. Nenoksa minangka papan sing rada menarik, meh kabeh rudal sing mlebu layanan karo Angkatan Laut wis diuji lan dites ing kana: rudal anti-kapal, rudal anti-kapal, rudal anti-pesawat, lan uga SLBM. Peluncuran mbuwang dheweke uga ditindakake ing sawijining wektu. Ana informasi saka macem-macem sumber manawa misil anti-kapal abot 3M22 Zircon hipersonik uga dites ing kana. Apa maneh, situs uji coba bubar ngenalake larangan penerbangan lan navigasi (NOTAM) wiwit tanggal 15 nganti 20 Juli.


Poligon ing Nenoksa


Nanging, ora kaya larangan "zirkon" sing khas, ora cukup sempit, nanging ditambah nganti atusan lan atusan kilometer, saka Nenoksa menyang papan latihan Chizhi (ing ngendi ana lapangan gulung, utamane, kanggo peluncuran SLBM karo SSBN saka Red Spanduk Pasifik armada) lan zona no-go sing tumpang tindih dhuwur, kaya NOTAM kanggo 2-4 Juli. Iki minangka wilayah cilik, ing area situs uji coba, kanthi dhuwur saka 0 nganti 1000 m. Sing nuduhake manawa ing wektu kasebut jelas dudu misil anti-kapal hipersonik abot sing mabur, sing bisa mabur. saka mabur ing dhuwur lan dhuwur, nanging liyane, ora dhuwur-kacepetan, ora long-range, lan, mbok menawa, banjur iku pitakonan saka Bukak mbuwang saka produk tartamtu utawa mung bengkong bunderan ing wilayah papan latihan. Wektu iki ora ana bebaya, mbokmenawa ora ana tes penerbangan sing direncanakake kanggo dina kasebut.

Ana versi liya sing Nenoksa minangka salah siji saka sawetara panggonan, bebarengan karo Kapustin Yar lan semenanjung Pankov Land ing Novaya Zemlya, ing ngendi komponen lan prototipe peluncur rudal basis lemah kanthi jangkauan tanpa wates lan mesin pernapasan udara nuklir Burevestnik (YaVRD). dites, kanthi indeks bisa uga 9M730. Iki dibuktekake kanthi papan perlindungan arched awning-mobile sing ditemokake ing gambar Google, ditemokake ing Pankovo ​​​​Zemlya, ing ngendi Burevestnik diuji kanthi akurat (diidentifikasi saka video), lan ing KapYar, lan ana ing Nenoksa. Kabeh padha ukurane, kira-kira 17-19 m, lan dumunung ing peluncur.






Fasilitas tes ing kisaran 45, dirancang kanggo nyoba KR anyar, miturut CIA. Uga papan perlindungan arched kere-mobile ing situs test ing Novaya Zemlya lan Nenox

Varian saka apa sing kedadeyan - akeh


Dadi, apa sing bisa njeblug ing kana? Yen kita njupuk resmi resmi, iku pancene ora bisa ditolak lewat sing bledosan utawa geni saka salah siji saka mesin roket saka SLBM Cairan-propelan, ngomong, R-29RMU2.1 "Liner" utawa liyane, ora bisa dikalahake metu. . Nanging, ing sisih liya, rudal kasebut wis suwe ora diuji ing kana - ora butuh. Mungkin sawetara tes geni sawetara versi anyar saka engine padha digawa metu? Utawa peluncuran mbuwang saka SLBM modern? Ora mungkin, nanging carane versi bisa ditampa. Iki uga bisa nerangake anané wong kanthi cara kimia, radiasi lan bioproteksi ing pigura ing ngendi wong sing tatu lagi dimuat menyang ambulans. Bahan bakar kanggo rudal kasebut yaiku UDMH - dimethylhydrazine asimetris, zat sing beracun, lan agen oksidasi ora luwih apik. Iki uga nerangake penutupan area TPA kanggo navigasi sawise darurat sajrone sewulan - yen sawetara puing lan bahan bakar lan oksidator tiba ing banyu, mula lebu kudu dicopot, lan racun butuh wektu kanggo buyar ing banyu.


Akses zona pamblokiran kanggo navigasi sajrone sasi, nganti 10 September


Aku ora bisa pracaya ing versi bledosan Zircon utawa mesin sawijining. Ora, mesthi, jelas manawa produk anyar, lan utamane produk terobosan kaya 3M22, ora bisa ditindakake tanpa kacilakan tes. Nanging iku dipercaya sing engine ana belongs kanggo jet Cairan, uga tataran akselerasi pisanan. Dikenal manawa pangembang kasebut yaiku Perm NPO Iskra, lan lagi nggarap mesin bahan bakar padat.

Kacilakan bisa kedadeyan nalika nyoba mesin utawa prototipe non-nuklir Burevestnik - ora mungkin tes nuklir bakal diwiwiti ing cedhak Severodvinsk lan Arkhangelsk, ana Novaya Zemlya. Gosip babagan sambungan radiasi ing Severodvinsk, sing mundhak dadi nilai sing paling sederhana lan nganti 20-30 menit, kanthi tes 9M730 utawa komponen, umume, uga ora cocog karo cara apa wae, utamane wiwit dideteksi. isotop radioaktif ana radon, lan iku cetha ora cocog karo definisi ngambah karusakan saka engine jet nuklir. Emisi radon paling asring asale saka alam.

Ana versi liyane sing kedadeyan darurat ing kapal tartamtu. Pancen, ing gambar satelit sing diterbitake tanggal 8 Agustus, ana sawetara prau lan kapal ing segara, ngelawan situs uji coba ing ngendi 9M730 mesthine dites. Umume sensor sistem AIS dipateni, nanging siji isih diidentifikasi. Lan prau iki minangka tanker khusus "Serebryanka" - prau cilik kanthi dawane 102 m lan bobot mati 1625 ton, dirancang kanggo layanan pemecah es nuklir lan ngumpulake limbah radioaktif cair. Apa ana "Serebryanka" ora dingerteni. Geni ing kapal kasebut bisa dadi sumber masalah, lan kita ora pengin skenario kasebut.




Kapal tanker khusus "Serebryanka" lan lokasi ing gambar satelit tanggal 8 Agustus ing wilayah Nenoksa


Versi liya saka kedadeyan kasebut uga bisa ditindakake.

Chernobyl dibatalake


Kasepen ing subyek iki ing bagean saka Kementerian Pertahanan RF nimbulake "influx" liyane saka macem-macem "ahli alarm" lan mung histeris, loro ing negara kita lan ing Kulon, medeni warga kutha karo meh Chernobyl anyar. ing Nenox. Begjanipun, seri anti-Soviet saka HBO bubar dirilis, warga Western wis ora lali tembung Chernobyl, lan sampeyan bisa ajrih karo. Nanging, kita uga duwe wong sing cukup pinter sing menehi saran marang warga Arkhangelsk lan Severodvinsk kanggo ngombe yodium, sanajan ora ana alesan kanggo iki. Sing, kanthi cara kasebut, bisa nyebabake keracunan, ing kasus kaya mengkono dheweke ngombe persiapan yodium, lan ora yodium dhewe - supaya penulis gosip kasebut ngombe yodium, ing gelembung, tanpa diluting. Mbok menawa bakul apotek sing ora jujur ​​sing repot, yen ora ana akeh yodium sing akumulasi?

Sayange, topik situs tes Nenoksa dhewe ora nuduhake keterbukaan ing jangkoan acara kasebut. Uga kacilakan anyar ing GUGI AGS - informasi resmi banget pelit lan menehi akeh ruang kanggo fiksi, sing digunakake dening akeh wong. Skenario nyata darurat ing Nenoksa bisa uga beda banget, kanthi produk terobosan ora ana hubungane lan prosaic banget. Nanging ora mungkin kita bakal nemokake apa wae ing mangsa ngarep, sanajan informasi "poros" mung bakal tuwuh.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Twitter @ELINTNews, @border9999, @ArmsControlWonk
103 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tahtvjd2868
    Tahtvjd2868 12 Agustus 2019 05:37
    + 10
    Pati 5 spesialis Rosatom wis dikonfirmasi. Ekstrak saka wong sing dikasihi
    1. aszz888
      aszz888 12 Agustus 2019 05:59
      +6
      Tahtvjd2868 (Eduard) Dina iki, 05:37 NEW
      0
      Pati 5 spesialis Rosatom wis dikonfirmasi. Ekstrak saka wong sing dikasihi

      Aku ndhukung, lan aku yakin artikel kasebut paling ora relevan babagan fakta resmi sing diumumake dening Rosatom.
      1. Nestorych
        Nestorych 12 Agustus 2019 11:55
        + 14
        Nanging relevan banget babagan nggambarake kebohongan sing terus-terusan sing nutupi krisis sistemik ing kabeh wilayah lan negara kanthi wutuh.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 12 Agustus 2019 14:24
          + 14
          Kutipan: Nestorych
          Nanging relevan banget babagan nggambarake kebohongan sing terus-terusan sing nutupi krisis sistemik ing kabeh wilayah lan negara kanthi wutuh.

          Yen bledosan sajrone tes minangka gejala krisis sistemik, mula kabeh manungsa terus ngalami krisis sistemik.
          Mesin roket lan roket sacara sakabehe ing tes saiki banjur njeblug ing endi wae - preduli saka sistem lan tatanan ing negara kasebut. Elinga paling sethithik H-1 utawa Saturn-5.
          1. kuz363
            kuz363 14 Agustus 2019 07:15
            -1
            Ana bedane. H-1 njeblug ing Baikonur. Lan mesin non-nuklir. Lan kene bisa nuklir lan ing wilayah pedunung. Apa sampeyan pengin Chernobyl7 kapindho
        2. Alex Fox
          Alex Fox 13 Agustus 2019 11:09
          -1
          Apa rega gas ing kono?
          1. morgan_67
            morgan_67 13 Agustus 2019 21:14
            +2
            mudhun 25%
        3. vik669
          vik669 13 Agustus 2019 12:01
          +1
          Pikiran sing jero - ya, kanthi teknologi sampeyan kudu tansah "Sampeyan", nanging malah iki ora ngilangi masalah sajrone operasi, lan luwih akeh nalika nyoba! Lha, sing njeblug kuwi dudu kerogas, nanging ana liyane - sapa ngerti, lan liyane - sampeyan kurang ngerti, turu!
        4. Okolotochny
          Okolotochny 13 Agustus 2019 13:45
          0
          Lagu iki apik, miwiti maneh. Ayo, sapa sing durung ngomong babagan "PDB sing ala"?
          1. Mikhail Zarokov
            Mikhail Zarokov 15 Agustus 2019 13:02
            -1
            Nganti saiki, mung sampeyan.
            1. Okolotochny
              Okolotochny 16 Agustus 2019 12:07
              -2
              Sampeyan maca kiriman Nestorych ing ndhuwur, banjur tuduhake.
              1. Mikhail Zarokov
                Mikhail Zarokov 15 Oktober 2019 05:11
                -1
                maca, ora ana bab ,, GDP ala ,,. Lan ing ngendi aku nuding sampeyan?
  2. Michael m
    Michael m 12 Agustus 2019 05:42
    +2
    Asil: dingerteni ing ngendi ora dingerteni apa sing njeblug. Ora ana bebaya kanggo masarakat. Kita ngenteni versi anyar.
    1. dedusik
      dedusik 12 Agustus 2019 21:55
      +1
      Versi intelijen AS babagan tragedi cedhak Severodvinsk diumumake
      https://oko-planet.su/politik/newsday/515630-ozvuchena-versiya-razvedki-ssha-o-tragedii-pod-severodvinskom.html
  3. aszz888
    aszz888 12 Agustus 2019 05:57
    +5
    Varian saka apa sing kedadeyan - akeh

    Dadi, apa sing bisa njeblug ing kana?

    Apa "pilihan" iki? Apa sebabe tukang ramal kaya ngono?! Dina iki ing TV Rosatom nerangake sababe jeblugan kasebut. Jeneng lan jabatan saka limang karyawan sing mati diumumake. Kula bela sungkawa dhumateng kulawarga para korban.
    1. bbtcs
      bbtcs 12 Agustus 2019 07:20
      -9
      Iki televisi Solovyov lan Skobeeva. Apa padha pracaya?
      1. aries2200
        aries2200 12 Agustus 2019 07:52
        -13
        iki wong habat ... sampeyan ora bisa pracaya nightingale ngiklanake lan ora ndhelikake.
        1. bbtcs
          bbtcs 12 Agustus 2019 08:14
          -11
          Apa habat - Aku ora ngerti. Aku curiga yen tembung iku Muslim. Lan "jurnalis" ngerti kabeh. Dheweke dadi abdi lan aktor. Menapa malih, iku aktor sing incomparably Samsaya Awon saka Ulyanov padha! Iku nyenengake kanggo ndeleng dheweke, nanging Solovyov ora. Ora babar pisan!
          Babagan sing kerjane Skobeeva, kabeh uga jelas. Ing HFS Kremlin antarane ora banget pinter. Kuwi gunane kaendahan. Siji bab ora cetha. Kene ing situs padha seneng ngomong sing wong - lan ora arep apa-apa. Yagene padha meksa mangan? Ya, dheweke ora bakal ngomong apa-apa.
          Lan aku ora ngerti apa sisa garing.
          1. aries2200
            aries2200 12 Agustus 2019 10:53
            0
            Chabad minangka sekte ultra-Ortodoks Judeo-Nazi, uga dikenal minangka gerakan Chabad-Lubavitch.
            ...
            Chabadniks aktif nentang proses asimilasi Yahudi lan pejuang fanatik kanggo kemurnian getih. Prinsip utama ideologi fasis sekte yaiku: "Yahudi ngluwihi kabeh, lan Chabad ngluwihi wong Yahudi."
      2. NEOZ
        NEOZ 12 Agustus 2019 10:32
        +3
        Kutipan saka bbtc
        Iki televisi Solovyov lan Skobeeva. Apa padha pracaya?

        ngomong "A" ngomong "B" uga!
        TV apa sing sampeyan pracaya?
      3. vik669
        vik669 13 Agustus 2019 12:06
        +3
        Apa sampeyan - mung intelijen AS utawa ...!
      4. Inspektur
        Inspektur 17 Agustus 2019 21:13
        0
        Ya, sampeyan mesthi percaya iki:
        https://news.rambler.ru/world/42677927-afrikantsy-priznalis-vo-lzhi-o-rossiyanah-v-tsar-dlya-filma-cnn/
        Wong-wong iki ngomong sing bener... Saliyane standar ganda, ora luwih???
    2. astepanov
      astepanov 12 Agustus 2019 11:30
      +1
      Kutipan saka aszzz888
      Rosatom nerangake sababe jeblugan kasebut.

      Bebener (bebener dhewe) babagan bledosan kasebut dikirim dening Ekho Moskvy (https://echo.msk.ru/news/2481195-echo.html). Judhul yaiku: "Lima karyawan Rosatom tiwas minggu kepungkur amarga bledosan reaktor nuklir cilik." Lan banjur dumadakan nderek ing panggonan sing padha: "ana bledosan roket karo sumber daya radioisotop." Umume, jarum oscilloscope sing terkenal, saka Latynina, utawa saka bedhil palsu kanca - lan bedhil palsu pancen murah banget. Tanpa disengaja, pikirane creeps ing: Mungkin padha dianakaké ing waé kanggo discredit kabeh gerakan liberal? Apa bisa dadi akeh pasien saka Kanatchikova dacha spontan bisa kumpul ing sak panggonan, sing sijine tandha witjaksono antarane reaktor lan sumber isotop, lan malah tanpa isin ngrujuk marang direktur ilmiah saka Federal Nuclear Center ing Sarov? Utawa aku ora ngerti soko?
      1. vik669
        vik669 13 Agustus 2019 12:10
        +2
        Kita nunggu pasien Kanatchikova dacha kanggo lay out bebener (bebener dhewe) bab bledosan lan mutusaké ngendi kantor editorial Ekho Moskvy dumunung!
        1. jj
          jj 13 Agustus 2019 13:45
          -2
          Kita wis dikembangaké jinis anyar saka reaktor, kang ndadekake iku bisa kanggo langsung nampa energi listrik ing output sak fisi. Ukurane cilik banget. Asil energi luwih dhuwur tinimbang "baterei atom" tradisional sing digunakake ing mercusuar ing lokasi sing adoh. Nyatane, iki minangka "baterei reaktor"
          1. astepanov
            astepanov 13 Agustus 2019 19:02
            +1
            Apa sampeyan salah? Ing proses fisi, mung produk fisi sing dibentuk: inti, neutron, radiasi. Umume wong-wong mau macet ing materi fissile dhewe, claddings rod bahan bakar lan moderator - lan menehi energi, ngeculake panas. Sampeyan bisa, mesthi, ngowahi energi sinar gamma utawa sinar beta dadi listrik kanthi nggunakake konverter semikonduktor (iki ditindakake ing sawetara "baterei") isotop - mung efisiensi konversi kasebut bisa diabaikan, lan panel semikonduktor ing jero reaktor bakal ora urip dawa. Sampeyan bisa nyopir aliran gas sing digawe panas menyang negara plasma ing zona kerja reaktor, banjur nyopir plasma menyang generator MHD - nanging sacara teknis luwih angel tinimbang nggunakake turbin tradisional, lan ora luwih apik. Sampeyan bisa ngowahi panas dadi listrik tanpa mekanika, nggunakake konverter thermoelectric - nanging maneh, iki luwih elek kanthi faktor efisiensi tinimbang turbin, lan instalasi luwih abot lan luwih rumit tinimbang RTG konvensional. Mungkin sampeyan bingung karo RITEG? Sampeyan bisa ngirim link menyang sumber?
            1. jj
              jj 14 Agustus 2019 13:11
              0
              Mikhail Kovalchuk ngomong babagan iki babagan nem wulan kepungkur ing TV
              1. astepanov
                astepanov 14 Agustus 2019 17:40
                +1
                Kovalchuk isih dadi omongan. Bisnise yaiku kristalografi, dudu fisika nuklir. Lan sampeyan manawa sampeyan ngerti kanthi bener? Apa sampeyan teknisi?
          2. kuz363
            kuz363 14 Agustus 2019 07:17
            +1
            Menengo! Sampeyan menehi adoh rahasia negara. Enteni saiki kanggo FSB kanggo ngalahake sampeyan
  4. parusnik
    parusnik 12 Agustus 2019 06:09
    +5
    Varian saka apa sing kedadeyan - akeh
    ... Nalika ana akeh pilihan, diarani ngarahake bayangan ing pager wattle ... kaya OBS ...
  5. svp67
    svp67 12 Agustus 2019 06:21
    +8
    "Intelijen Ukrainia" "ubiquitous" lan "omniscient" wis ngirim sawetara foto menarik sing nuduhake yen dheweke luwih wedi keracunan kimia nalika kontak karo heptyl utawa uap sing padha tinimbang radiasi.


    1. bbtcs
      bbtcs 12 Agustus 2019 07:18
      -7
      Ayo padha nyebar, lan kita bakal weruh.
  6. bbtcs
    bbtcs 12 Agustus 2019 07:29
    -31
    Lan aku ora peduli apa sing njeblug ing kana. Petrel iku nistha, aku ora butuh. Luwih apik yen dheweke nyiapake pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo penerbangan menyang Mars lan Jupiter. Nanging sing utama ora malah papan sing luhur lan tentrem ora dadi kapentingan kanggo wong kaya Cat Manul lan sopir liyane. Sing utama yaiku tresna marang rahasia. Wong-wong sing mlaku-mlaku kanthi swagger kanthi wuda pissy lan bangga, padha ngomong, Aku ngerti, nanging sampeyan ora ngerti apa-apa, lan aku ngidoni sampeyan! Lan ing biaya kita dhewe, amarga kharks kang diprodhuksi amarga kasunyatan sing jinis iki mangan saka kita, piring rakyat. Nanging ana wong aneh liyane ing situs kasebut. sing njerit sing Rahasia iki jotosan otak. Dheweke ngomong - ala, aku nggawa dhewe, aku ora turu ing wayah wengi, aku ngalahake, aku nandhang sangsara kanggo Motherland! Aku pitutur marang wong-wong mau - nolak reged, aja ngawula! Ora, dheweke terus nyuwek otak, nyenengi masochism.
    Lan kanggo kulawarga korban, bela sungkawa.
    Saiki, yen mung wong sipil, ora bakal dadi militer - luwih apik.
    1. 30 ing
      30 ing 12 Agustus 2019 10:06
      0
      Bayonet menyang lemah! Tentrem-tentrem! Prajurit demobilisasi! Ayo ngrangkul ing sangisore simbol pelangi warna-warni homoseksual lan lesbian! Ayo liwat parade gay liwat Red Square! Gay! Gay! Gay! ! Hore!!!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Glaaki
        Glaaki 12 Agustus 2019 17:17
        +2
        Ayo ngrangkul ing sangisore pelangi warna-warni kanthi simbol homoseksual

        Gay! Gay! Gay! !


        Milman, simpen bayangan lan proyeksi sampeyan dhewe.
        1. 30 ing
          30 ing 12 Agustus 2019 21:55
          +1
          nglirik Ironi lan sarkasme.. Kuwi sing ana ing kutipanku.. ombenan
      3. bbtcs
        bbtcs 12 Agustus 2019 18:47
        -1
        Aku bakal mangsuli kanthi ngutip.
    2. toha124
      toha124 12 Agustus 2019 11:36
      +7
      Posisi prayoga. Iku mung pitakonan - kenapa sampeyan banjur njagong ing situs militeristik kita? opo
      Ing lawang mlebu, dheweke ngelingake yen review kasebut murni militer.
      1. bbtcs
        bbtcs 12 Agustus 2019 19:13
        -3
        Wah murni militer! Nalika "Kuda, Dulelyub lan Ogre" ngomong babagan senjata cilik, iki minangka militer. Lan nalika nemokake kesalahan karo Ukraina lan Amerika, apa militer iki?
        Lan aku ora duwe apa-apa marang tema militer. Dheweke menarik banget. Utamane sejarah. A bayonet dibutuhake. Nanging dawa moderat. Operator personel lapis baja, howitzer, senapan mesin - kanthi tenang, andhap asor, budaya, mung bengok-bengok ing papan latihan, lan ora ing saben liyane. Ora bangga ngerti ala, ngerti yen ala. Aja mbaleni tangisan ing "60 menit". Aja ngetutake timbal Skabeeva lan Kiselyov. Aja ngrampok wong. Bertsy anyar - apik. Kamar panedhaan resik lan apik. Pengangkut personel waja anyar - apik banget. Lan kenapa Stormcloak? Napa roket nalika bocah-bocah dianggep dhuwit, lan malah wong diwasa? Pesen SMS diklumpukake. Nolak rampokan kompleks industri militer. Ngurangi mbuwang. Yen sampeyan ora bisa Cut - ngomong iku nistha, dadi wong Rusia jujur. Inget lagu lawas:

        Yen wong lanang kabeh bumi,
        Padha sumpah marang donya!
        Sing bakal dadi apik ing perusahaan kuwi!
        Lan banjur rembulan bakal mbuwang watu!

        kene! Dadi, sampeyan ora beda karo McCain lan Turchinov. Padha "patriot". Lan aku ngomong saka ndhuwur. Aku durung maca McCain utawa Turchinov, aku mung gumantung ing komentar sampeyan. Lan dumadakan dheweke dadi wong sing paling jujur ​​​​lan apikan ngguyu
        Aku ngucapake bela sungkawa marang para ilmuwan. Sayange pikirane mati. Lan sayang banget yen pikiran ngarahake kegiatane menyang tujuan sing ngrusak utawa birokrasi.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 13 Agustus 2019 10:32
          + 12
          Kutipan saka bbtc
          Bertsy anyar - apik. Kamar panedhaan resik lan apik. Pengangkut personel waja anyar - apik banget. Lan kenapa Stormcloak? Napa roket nalika bocah-bocah dianggep dhuwit, lan malah wong diwasa?

          Banjur, supaya ora kedadeyan kaya mangkene:

          Alas, nanging kabeh hukum internasional dumunung ing hak pasukan. Lan mung ancaman retribusi sing ora bisa dihindari nylametake hegemon saka solusi radikal kanggo masalah politik lan ekonomi domestik: Apa sampeyan duwe karbohidrat? Sampeyan ora pengin kita tambang? Banjur demokrasi mabur menyang sampeyan! utawa Presiden kita ana ing ambang impeachment! Kita kudu ngebom wong!
          Kutipan saka bbtc
          Yen wong lanang kabeh bumi,
          Padha sumpah marang donya!
          Sing bakal dadi apik ing perusahaan kuwi!
          Lan banjur rembulan bakal mbuwang watu!

          bener. Nanging tembung kunci yaiku bumi kabèh. Kabeh. Lan sampeyan njaluk perlucutan senjata sepihak.
          Kita wis ngalami iki. Kaping pisanan kita ditepuk ing pundhak - Gud, Michael, Gud... banjur dumadakan ternyata kanggo ngakses pasar manca, sampeyan kudu tag saka khan. Lan kabeh potongan sing paling enak disebarake maneh tanpa kita. Lan supaya bruwang Rusia lungguh ing guwa lan ngiklanake pizza.
          Ora ana ekonomi murni tanpa politik. Iki minangka mitos para ekonom liberal ing taun 90-an. Ing laku, aktivitas perusahaan swasta ing njaba negara didhukung dening struktur negara. Lan luwih kuwat negara, luwih gedhe potongan kue bakal direbut dening perusahaan-perusahaan lan luwih dhuwur bathi. Lan sing luwih dhuwur bathi - ing (saenipun) sing luwih dhuwur jumlah pajak diklumpukake.
          Bener, conto sing apik babagan intervensi negara sing kuwat ing "pasar bebas" saiki dituduhake dening Presiden Trump, sing ing kabeh cara bisa ningkatake LNG Amerika menyang pasar Eropa, dene jiwa pesaing yaiku ekonomi lan sanksi politik.
      2. DimerVladimer
        DimerVladimer 13 Agustus 2019 11:03
        +2
        Kutipan saka toha124
        Ing lawang mlebu, dheweke ngelingake yen review kasebut murni militer.


        Ya - utamané maca Samsonov - supaya ora ana sajarah, nanging perang saka Rusia karo master saka kulon wiwit periode Cretaceous. Klinik.
    3. Vadim237
      Vadim237 12 Agustus 2019 12:14
      0
      Kanggo Mars lan Jupiter, wiwit taun 2010, Rosatom wis nggawe sistem propulsi nuklir kanggo nyedhiyakake energi kanggo pesawat ruang angkasa lan ngoperasikake mesin plasma.
      1. Err
        Err 12 Agustus 2019 12:50
        0
        Kasus mesin roket cair sing ora diulang kanthi pre-penguapan komponen liwat pemanasan? Ing skema kasebut, baterei nuklir bakal cocok banget.
        1. DimerVladimer
          DimerVladimer 13 Agustus 2019 11:09
          +1
          Quote: Err
          Kasus mesin roket cair sing ora diulang kanthi pre-penguapan komponen liwat pemanasan? Ing skema kasebut, baterei nuklir bakal cocok banget.


          Lan kamar pembakaran, digawe adhem dening komponen, apa ora please? Pitungan termal - perlu ing wangun cair, perlu - ing kene ing wangun gas, kanthi nyetel volume jaket pendingin lan volume komponen sing dipompa
          1. Err
            Err 13 Agustus 2019 12:26
            0
            Ya, aku mung kasengsem ing wayahe ngluncurake mesin roket heptyl-amil sing bola-bali (banget kadhemen) sajrone penerbangan sing dawa (sawise istirahat sing suwe banget).)
      2. bbtcs
        bbtcs 12 Agustus 2019 18:57
        +2
        Yen dhuwit, kisaran lan ilmuwan sing mbuwang ing Petrel dialihake menyang papan, karya sing apik bakal luwih cepet.
    4. vik669
      vik669 13 Agustus 2019 12:17
      +2
      Luwih becik yen dheweke nyiapake pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo penerbangan menyang Mars lan Jupiter - utawa bisa uga ayo tuku kayu lapis kanggo kabeh dhuwit iki, mbangun EROPLAN, lan mabur kabeh - menyang neraka! - saka iki, ibune, farm kolektif !!!
  7. aries2200
    aries2200 12 Agustus 2019 07:53
    +2
    apa sing diomongake para ahli ekologi Skandinavia???
  8. Stirbjorn
    Stirbjorn 12 Agustus 2019 08:35
    +6
    Aku disenengi artikel, analisis menarik saka opsi kanggo apa kedaden, tanpa sebutno sembarang liberal lan agen saka Departemen Luar Negeri. Boten kados wingi, ngendi penulis Volodin smashed Latynina kanggo smithereens, sing wrote bab padha "Petrel" ... uga, antusias penonton kesusu kanggo ngrembug kabisan mental lan fisik Madam iki .. ing umum, hype sukses. nanging bener ing topik, ora ana sing diomongake
  9. bubalik
    bubalik 12 Agustus 2019 08:49
    +7
    ,,, iki komentar wingi saka anggota forum V.O.

    Testov (Eugene) Wingi, 22:09

    +4
    Ing Arkhangelsk lan Severodvinsk, ora ana radiasi latar mburi sing berlebihan
    Dear pengunjung saka Review Militer, Aku saka Severodvinsk. Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia meneng lan, misale jek, bakal meneng nganti suwe. Dina sadurunge wingi, pejabat khusus tangi: personel militer lan spesialis sipil diwenehi langganan kanggo mlebu. Bener, dheweke lali yen Sevmash lan Zvyozdochka dilengkapi sistem peringatan otomatis. Sawise dipicu, mesin departemen keamanan nuklir lan radiasi (departemen keamanan nuklir lan radiasi) pindhah menyang titik sing ditetepake ing tanduran lan spesialis saka departemen keamanan nuklir nindakake pangukuran kontrol tingkat radiasi. Keluwihan kasebut kaping pirang-pirang. Ing pabrik-pabrik, ora saben wong duwe hak kanggo nggawa telpon seluler, nanging ana akeh telpon menyang kutha. Kepala departemen pertahanan sipil ing Administrasi Severodvinsk, sing diterbitake ing 14:23. pesen, Valentin Magomedov, dadi cukup dicokot ing lapangan latihan Nyonoksa. Ing 08 Agustus, aku ngutip pesen kasebut ing situs web "VO." ing komentar. Sing nggumunake diwiwiti ing wayah sore 08 Agustus, nalika gubernur wilayah kasebut, Orlov, ngunjungi Severodvinsk. Pesen wis ilang. Wong-wong iki ngrembug kanthi jelas ing Severodvinsklife VKontakte lan ing Belomorkanal. Wong sing tatu dikirim menyang Moskow menyang FMBA dening prajurit ing topeng gas lan OZK. Padha ngomong yen ing Moskow ambulans karo para korban difilmkan "dikempalken" karo film. Babagan cuaca. Nganti udakara jam 16:08.08.19 tanggal 1,5/08.08.19/XNUMX, angin ana tenggara ing Severodvinsk. Nang endi wae ing rawa-rawa ing sanjabane Kali Solza, dheweke nemoni angin barat laut saka Nyonoksa. Banjur udan teka saka Pertominsk liwat Nyonoksa menyang Severodvinsk lan nggawa angin barat laut. Arus ing Segara Putih saka Sopka (desa situs tes), Nyonoksa dhewe ngadeg ing kali, watara XNUMX km saka segara, pindhah menyang sisih wétan menyang Severodvinsk. Nang endi wae cedhak Kali Solza dadi lor-wétan saka pesisir - Northern Dvina squeezes metu, nanging kanthi ombak kuwat lan angin saka lor-kulon lan saka lor dadi meh Rikasikha lan Chubol - Navolok ing Dvina delta. Kaya ing XNUMX/XNUMX/XNUMX, perlu njlentrehake karo ahli hidrologi.
    Napa wong ora dilaporake - kantor kejaksaan kudu mriksa kabeh pejabat Severodvinsk lan pabrik kanthi prejudis. Apa ana panik? Aku ora. Asring banget ana kahanan darurat karo radiasi ing Severodvinsk. Latihan evakuasi ditindakake ing fasilitas militer lan sipil ing pabrik lan ing kutha. Ya, Kamentrian Situasi Darurat militer ora nglilani Nyonoksa ing ... Akeh ing kutha ngelingi Kursk lan jawaban karo eseman kanggo pitakonan saka wartawan saka Italia: "Dheweke tenggelam" ... Ing 15 Agustus, padha wiwitane ngomong babagan rong spesialis sipil sing tiwas lan XNUMX sing tatu ... Takziah kanggo kulawargane para korban lan pemulihan kanggo sing tatu ...
    1. Harry.km
      Harry.km 12 Agustus 2019 20:25
      +1
      Kutipan saka bubalik
      ,, iki komentar wingi dening anggota forum V.O.

      Kanggo sawetara alasan, kanca iki kepengin percaya. Amarga saksi kasebut nggambarake gaya karya panguwasa Soviet (Rusia). Panguwasa wiwitane ndhelikake kahanan sing nyata. Banjur wiwit narik manuk hantu ing globe ... babagan radon lan liya-liyane.
      1. jj
        jj 13 Agustus 2019 13:52
        +1
        Lan ing 10 Agustus, udan ing Sakharov Square ing ibukutha Tanah Air kita ...
  10. roket757
    roket757 12 Agustus 2019 08:51
    -1
    "Aja menyang tukang rejeki!" Dadi, ayo ora lunga!
  11. gridasov
    gridasov 12 Agustus 2019 09:25
    -7
    Sepisan maneh, Rahayu memori saka wong mati ! Sampeyan bisa nyatakake sepisan maneh yen ora ngeculake nganti sampeyan mlumpat. Pernyataan babagan rudal hyper-speed minangka dongeng kanggo bocah-bocah, amarga wong diwasa ngerti yen kabeh wis ditemtokake dening teknologi lan kawruh teoritis ilmiah. . Tragedi sing kedadeyan pancen alami lan dudu kasus pungkasan. Ora perlu ngira-ngira babagan sepele, cukup jelas yen cara nggarap zat sing ora stabil saka energi sing dhuwur bisa diekstrak sajrone transformasi lan digunakake kanggo nyepetake roket ora bisa ditrapake. Lan iki wis diomongake kaping sewu, kudu nggunakake mekanisme prosedural kanggo entuk lan ngekstrak energi sing dhuwur, kalebu saka bahan radioaktif. Mulane, teknologi kasebut dhewe lan reaktor nuklir kudu dadi jinis lan prinsip operasi sing anyar, sing wis akeh dibahas.
    1. Harry.km
      Harry.km 12 Agustus 2019 20:30
      +1
      Kutipan saka gridasov
      Perlu nggunakake mekanisme prosedural kanggo entuk lan ngekstrak energi sing dhuwur

      Apa "mekanisme prosedural"?
      Ngendi sing dikandhakake babagan reaktor nuklir sing dhasar anyar, lan malah akeh? Swara sumber utama, aku pengin maca.
      1. gridasov
        gridasov 12 Agustus 2019 21:23
        0
        Reaktor saka jinis anyar ngirim ora karo materi radioaktif ing negara statis, nanging ing dinamis. Tegese, bagean-bagean turbin, sing bebarengan diwakili dening lumahing aliran cairan lan minangka bahan radioaktif utawa lemah radioaktif, ora mung nuduhake sifat radioaktif kanthi radial, nanging bakal konsentrasi kanthi linear. Desain iki ngidini nggunakake loro reaktor lan turbin lan generator bebarengan ing siji monoblock, amarga voltase ing stator bisa dibusak saka materi radioaktif saka wangun tartamtu. Kabeh potensial reaktor kasebut bakal dikonsentrasi ing rong parameter utama - radius rotor lan kacepetan rotasi. Mesthi wae, aku wis nerangake mung prinsip utama operasi piranti kasebut. Mesthine, kudu ditambahake manawa piranti kasebut bisa digunakake ing proses mbukak sing ana gandhengane karo lingkungan njaba lan ing proses tertutup lan terisolasi lan tanpa oksigen utawa udara. Pembangkit listrik kasebut mbukak kesempatan sing luar biasa kanggo para insinyur amarga ngidini sampeyan gabungke paramèter saka macem-macem zat ing negara agregasi. Yen, umpamane, kita nganggep wesi mung minangka zat ing panggunaan sing padhet, mula piranti kasebut ngidini kita nimbang sifat-sifat anyar wesi sing ana hubungane karo aliran keluar cairan utawa gas sing dinamis banget, sing ngionisasi materi lan ngidini voltase dhuwur lan arus siji arah digawe ing. Mesthi, turbin dhewe rada beda ing prinsip lan luwih maju lan efisien. Kajaba iku, desain anyar ndadekake iku bisa kanggo mujudaken sifat tombol saka mesin detonation lan ion. Ing wektu sing padha, aku mbaleni maneh radioaktivitas bahan ora mung panas coolant, nanging nggunakake kemampuan ionizing saka Cairan utawa gas kanggo nggawe voltase lan arus ing lumahing outflow saka bahan iki, kang nemen nambah efek. Mulane, mekanisme prosedural kudu ditambah karo proses aktif lan dinamis.
        1. gridasov
          gridasov 12 Agustus 2019 21:51
          +1
          Umumé, yen ana sing ngerti apa sing ana ing taruhan, dheweke kudu ngerti manawa, ing antarane, masalah ngowahi energi saka siji proses menyang proses liyane wis ditanggulangi kanthi cara anyar. Yaiku, proses kasebut diminimalisir lan diringkes ing siji piranti. Menapa malih, yen nganti saiki kita kerep ngomong babagan dhaptar cara sing bisa ditrapake sing ngidini kita nggunakake sifat bahan lan zat tartamtu, mula kita ngembangake dhaptar iki menyang perspektif sing luar biasa anyar. Yaiku, kita bisa nindakake pasinaon babagan zat apa wae kanggo macem-macem proses dinamis, sing penting banget kanggo nggayuh hyperspeed. Kajaba iku, studi kasebut mung bisa ditransfer menyang Bumi lan ing laboratorium.
          1. Svetlana
            Svetlana 13 Agustus 2019 12:32
            +3
            Kutipan saka gridasov
            kanggo nindakake
            Piranti lunak AI gridasov wis dianyari. Ing nganyari, icing ing jajan minangka pambuka distorsi / penggantian huruf ing tembung, nyalin tulisan tangan wong urip, kayata kanggo nindakake / nindakake.
            1. gridasov
              gridasov 13 Agustus 2019 12:36
              +1
              Kanthi wanita, aku seneng ngomong babagan urip, babagan fisika. Dheweke duwe ide dhewe lan ide sing migunani babagan hukum proses.
        2. kuz363
          kuz363 14 Agustus 2019 07:25
          0
          Inggih, muspra dheweke mbukak kabeh rahasia ing mangsa ngarep kanggo Amerika. Saiki dheweke mesthi bakal dadi sing pertama nggawe piranti kasebut. Kajaba iku, ing babagan mikroelektronik, dheweke luwih maju tinimbang liyane
          1. gridasov
            gridasov 14 Agustus 2019 10:00
            0
            Ya, sampeyan ora kudu kuwatir babagan bagean iki. Nanging, wong Amerika, kaya wong liya, mikir ing kategori Stirling, struktur statis lan proses potensial rendah. Kita ngomong babagan proses fisik sing potensial dhuwur lan informasi kanggo nganalisa proses kasebut yaiku uga beda. Mulane, sampeyan mung kudu mikir sing cocog. Menapa malih, menawi sensor ngevaluasi apa sing diomongake, mesthine ora kejawab informasi, lan yen ora kejawab, iki minangka penilaian profesionalisme lan kualifikasi. Kajaba iku, aku nulis nganggo basa apa?
  12. IGAR
    IGAR 12 Agustus 2019 09:58
    +1
    Pernyataan resmi Pusat Nuklir Federal Rusia - Institut Riset Fisika Eksperimen Kabeh-Rusia (RFNC-VNIIEF)

  13. komandhan
    komandhan 12 Agustus 2019 10:24
    +2
    Dina iki mengeti pati Kursk. Ayo padha ngelingi
    1. kuz363
      kuz363 14 Agustus 2019 07:27
      0
      Sapa maneh sing ngelingi frasa kasebut - dheweke tenggelam? Lan wong milih penulis kanggo 6 taun liyane saka presiden nyaman. Rusia ora duwe memori lan mung pantes dadi presiden.
  14. Yar_Vyatkin
    12 Agustus 2019 11:07
    + 12
    Artikel iki ditulis ing nguber panas lan, wis ngginakaken dangu ing moderat, saiki aku wis nulis ing cara temen beda lan luwih unequivocal - iki, karo kemungkinan 90%, ana engine KR 9M730 Burevestnik ing dhewe. . Dheweke sing diarani "cair" lan "sumber daya radioisotop." Iki uga didhukung dening pribadine wong sing wis mati lan liya-liyane. Persentase sing isih ana bakal ditinggalake yen bisa dadi produk sing beda ing prinsip gerakan sing padha. Babagan sing durung dingerteni.

    Kacilakan iki ora bakal mandheg nyambut gawe ing Petrels, sanajan bakal alon, mbok menawa. Anyar - mesthi nggawe dalan angel. Yen pancen anyar. Memori langgeng kanggo wong mati lan monumen paling apik kanggo wong-wong mau bakal dadi produk iki sajrone sawetara taun ....
    1. Vadim237
      Vadim237 12 Agustus 2019 12:19
      +2
      Aku duwe pendapat sing padha, nanging roket cair anyar kanthi heptyl angel banget kanggo mbenerake anané pasukan RKhBZ lan kapal koleksi sampah radioaktif ing lokasi kacilakan.
      1. Vadim237
        Vadim237 12 Agustus 2019 12:28
        0
        Apa sing kedadeyan ing taun 1985 ing Teluk Chizhma
        "Sumbu kejatuhan radioaktif nyabrang Semenanjung Danube ing arah barat laut lan menyang segara ing pesisir Teluk Ussuri. Dawane plume ing semenanjung yaiku 5,5 km (luwih saka partikel aerosol tiba ing permukaan banyu). area nganti 30 km saka panggonan release).

        Minangka akibat saka kacilakan kasebut, sumber kontaminasi radioaktif ing ngisor wilayah banyu Teluk Chazhma dibentuk. Wilayah kontaminasi radioaktif sing kuat dikonsentrasi ing wilayah kacilakan lan, ing tingkat dosis paparan (EDR)> 240 μR / jam, kalebu area sekitar 100 m². Ing bagean tengah fokus, EDR yaiku 000–20 mR/jam (maksimum 40 mR/jam ing taun 117). Ing pengaruh arus, kontaminasi radioaktif mboko sithik pindhah menyang metu saka Teluk Chazhma. Radioaktivitas endapan ngisor utamane amarga kobalt-1992 (kontribusi kanggo polusi 60-96%, setengah umur kobalt-99 kira-kira padha karo 60 taun) lan sebagéyan cesium-5,27 ". - Ing kasus iki , kapal selam nuklir nindakake kabeh reaktor.
        1. Saddam
          Saddam 12 Agustus 2019 19:43
          +1
          hmm Chazhma keren))). ora ana sing ngomong sing bener. bali banjur aku isih bocah, kita tindak ana saben taun kanggo fishing mangsa saka es jero banget 30 meter. sawetara ewu wong saben saka Vladik's Find. kabeh wong nyekel lan ngrembug pinten kilometer sing nutupi reaktor mabur)))...
          ing Fokino (Texas) ana panggonan cedhak Pavlovsk ana basa prau nuklir - Aku makarya ana kanggo wektu cendhak minangka sipil (langganan ora lelungan ing luar negeri kanggo 5 taun, etc.) loro checkpoints pass. oh, aku wis cukup ndeleng .. nyedhiakke anggaran kanggo pembuangan banyu abot, disegel ing tong minyak ing kuburan beton, ngubur karo excavator - padha njupuk tong minyak ing nggeret, njupuk saka senapan mesin lan ambane 200 meter lan kabeh wilayah segara sing cedhak ditutup kanggo warga sipil lan sayuran ijo ... saiki aku maca artikel kasebut, aku kelingan lan condong menyang kasunyatan ...
    2. DimerVladimer
      DimerVladimer 13 Agustus 2019 11:27
      +3
      Kutipan: Yar_Vyatkin
      Kacilakan iki ora bakal mandheg nyambut gawe ing Petrels, sanajan bakal alon, mbok menawa. Anyar - mesthi nggawe dalan angel. Yen pancen anyar. Memori langgeng kanggo wong mati lan monumen paling apik kanggo wong-wong mau bakal dadi produk iki sajrone sawetara taun ....


      Apa sampeyan ngerti kenapa proyek bom karo pembangkit listrik tenaga nuklir ora ditindakake?
      Kepemimpinan mangertos yen reaktor nuklir mabur, kanthi kabeh "reliabilitas" teknologi penerbangan, bakal cepet utawa mengko tiba kanthi karusakan lan kontaminasi wilayah kasebut.

      Apa pimpinan saiki ora ngerti iki, sing testing, operasi, pesawat karo tanduran tenaga nuklir reged kanggo wektu iki.
      Alasan pathetic saka direktur RFNC Kostyukov sing iki ora kudu kedaden - tabet menawa perancang saiki isih usaha kanggo gawe marem penasaran, ora mbayar manungsa waé kanggo safety lan referensi kanggo Khariton banget pathetic, ndeleng jalaran saka test kasil.

      Aku pracaya iku teledor pidana kanggo nganakake tes tanpa njupuk menyang akun kabeh jalaran bisa, kontaminasi radioaktif saka wilayah, wilayah banyu, utamané pati peserta test - KRIMINAL teledor utawa INCOMPETENCE wong sing menehi ijin kanggo nindakake tes lan ora nyedhiyani ngukur keamanan kanggo peserta lan masyarakat!
      Sapa sing bakal mangsuli? Ing endi pendaratan?

      Padha bakal njaluk mati karo Anugrah lan handouts dakkirim kanggo kulawargané wong mati lan iradiated - kulawargané kudu rama, ora plakat commemorative lan medali ing kothak!
  15. Nikolay Alexandrovich
    Nikolay Alexandrovich 12 Agustus 2019 11:30
    -3
    "Saiki aku bakal nulis kanthi cara sing beda lan luwih jelas - iku, kanthi kemungkinan 90%, ana mesin KR 9M730 Burevestnik dhewe"
    Endi faktane?
  16. lawas26
    lawas26 12 Agustus 2019 11:49
    +3
    Sing nuduhake manawa ing wektu kasebut jelas dudu misil anti-kapal hipersonik abot sing mabur, sing bisa mabur ing papan sing dhuwur lan dhuwur, nanging liyane.

    Kang ngandika sing penulis "kacarita". Apa sampeyan bisa ngerteni wiwit nalika rudal hipersonik bisa mabur ing papan sing kurang? Apa penulis paling ora ngerti suhu permukaan kanthi kecepatan sing padha 5M lan 10M ing lapisan atmosfer sing padhet? Ing dhuwur saka 11 kanggo 20 km paling?

    Varian saka apa sing kedadeyan - akeh

    Pancen bener. Lan kabeh dadi guesswork ing latar kopi. Offhand, sampeyan bisa menehi sawetara conto apa bisa njeblug
    1. Dites PLUR anyar
    2. We dites versi sabanjuré saka SLBM Sineva, kang disebut. Pimpinan SLBM
    3. Diuji "Zirkon"
    4. Ngalami "mineral" anyar, sing mentas dikembangake, desain sing evolusioner ing hubungane karo "Zircon"
    5. Ngalami "mineral" anyar sing mentas dikembangake, desain sing revolusioner ing hubungane karo "Zircon"
    6. Padha dites roket Burevestnik, sanajan ora cetha kok ora ing NZ.
    7. Dheweke nyoba rudal anti-kapal anyar kanthi jeneng sing ora dingerteni ....
    Sapa sing luwih gedhe?
    1. Vadim237
      Vadim237 12 Agustus 2019 12:35
      0
      Model pesawat hipersonik kanthi kacepetan M 7 dhuwur 10 kilometer
    2. Nikolay Alexandrovich
      Nikolay Alexandrovich 12 Agustus 2019 12:35
      -5
      Penulis kanthi jelas pengin supaya kita bisa milih "Petrel", "Petrel"! Lan kanggo iki dheweke nyebutake macem-macem bahan faktual. Nulis kanggo nggawe gupuh?
      1. Yar_Vyatkin
        12 Agustus 2019 14:37
        +7
        Tuduhna ngendi aku gupuh utawa mundhakaken gupuh, please. Apa aku nulis babagan kontaminasi radioaktif sing wedi sing ora ana? Utawa aku nggusah program kanggo nutup? Utawa aku nulis yen saiki kita ora bisa ndeleng peluncur rudal kanthi jarak tanpa wates karo mesin jet bertenaga nuklir, kaya kuping kita tanpa pangilon? Ora gupuh. Program ora bakal ditutup, kabeh bakal diurutake. Wong-wong iki, ing kasus iki, ora urip tanpa guna lan ora mati tanpa guna.
    3. Yar_Vyatkin
      12 Agustus 2019 14:41
      +4
      Apa sampeyan ngerti profil dhuwur 3M22? Napa sampeyan mutusake yen dheweke mung duwe hypersound motor dhuwur? Kita ora ngerti apa-apa babagan profil dheweke. Mbokmenawa, bisa digabungake. Saiki, miturut versi sampeyan, iki dudu SLBM, miturut NOTAM sing muncul, iki jelas. Ana ing Novaya Zemlya. Lan ora PLUR, mesthi. Lan ora Zircon. Nanging bisa uga ana sing padha karo Petrel, utawa saka seri - nanging ora awake dhewe, bisa uga. Mung dina iki sawetara versi wis ilang.
  17. ua1osm
    ua1osm 12 Agustus 2019 12:49
    +4
    Jeblugan kasebut direkam kanthi apik ing akeh kamera lan perekam mobil, kanthi jelas - gambar sing paling apik dijupuk saka dalan gedhe ing wilayah Rikasikha, papan kasebut ana ing dhuwur, banjur - dataran rendah menyang Severodvinsk. Dideleng saka kolom geni sing dhuwuré udakara 500 m, katon nganti pirang-pirang kilometer, sing padha karo 5 nganti 10 ton TNT mbledhos ing kana, iki minangka pangisi daya sing prayoga. Yen mbledhos ing wangun sampah aktif ing Serebryanka, banjur bakal ana sethitik kiwa, Inggris nglelebke kapal perang Nazi Admiral Scheer lan Tirpitz karo bom kuwi. Apa sing diarani satelit? Utawa CIA uga nggolongake dheweke ing telpon saka Kremlin?
    1. Yar_Vyatkin
      12 Agustus 2019 14:43
      +3
      Ing endi video kasebut? Nuduhake?
  18. Klim Chugunkin
    Klim Chugunkin 12 Agustus 2019 15:26
    +2
    Kahanan saiki banget ngeling-eling sawetara kacilakan ing awal 60-an - Bencana Nedelin, kacilakan ing K-8, K-19, lan liya-liyane. Ing kahanan ketegangan internasional, nggarap jinis senjata anyar diterusake kanthi cepet, sing mesthi nyebabake kacilakan ...

    Memori Abadi kanggo Pahlawan Perang Dingin!
    1. tukang nggrundel
      tukang nggrundel 12 Agustus 2019 16:20
      0
      Rampung setuju karo sampeyan.
      Memori rahayu kanggo Penguji lan bela sungkawa kanggo sederek, kanca lan kolega.

      PS Lan panguwasa pengin luwih transparan babagan konsekuensi lingkungan (supaya ora nyebar gosip lan ora kudu sinau saka "swara" apa sing kedadeyan karo kita).
    2. Yar_Vyatkin
      12 Agustus 2019 19:28
      +2
      Aku mikir sampeyan loro bener lan salah. Tingkat kacilakan sing dhuwur ing taun-taun kasebut amarga ora ana pengalaman, ora ana ing pangembangan, utawa ing metode tes, utawa ing bahan, lan liya-liyane. Sturmovshchina lan "The Motherland ngandika PERLU" - iki uga. Wektu iku kaya mangkene. Kanggo sejarah saiki, topik YVRD lan YARD minangka salah sawijining sing paling kurang berkembang. Mbok menawa iku kok angel banget. Sanadyan mung ora bisa. Yen ora saka sofa kanggo katon. Nanging kasunyatan manawa kita saiki nggawe terobosan sing signifikan ing teknologi lan ing wektu sing winates - yaiku. Lan mesthi ninggalake tandha. Ing kene aku setuju karo sampeyan.
  19. luwih rata
    luwih rata 12 Agustus 2019 16:28
    0
    Mesin kanggo Poseidon uga nuklir.
    1. Yar_Vyatkin
      12 Agustus 2019 19:23
      +1
      Nanging iki pancen beda lan ora dites ing kana lan kanthi cara liya. Ing reaktor Poseidon, nang endi wae malah flashed diagram saka sawijining, supaya ngomong, mitra sipil. Iki minangka topik sing luwih maju lan kurang beresiko teknis. IMO.
  20. karabas
    karabas 12 Agustus 2019 18:36
    -1
    Lan sampeyan, penulis sing ditresnani, ora ngerti KENAPA produk mbebayani kasebut dites ing cedhak pemukiman? Mungkin bakal luwih apik ing Novaya Zemlya? Lan yodium ora bakal dijupuk saka apotek, lan ora ana skandal, lan kabeh jinis panulis hack ora bakal nyusup saka kabeh retakan?
    1. Vadim237
      Vadim237 12 Agustus 2019 19:04
      -1
      Mbokmenawa, ana masalah lan larang kanggo nyeret peralatan menyang tanah anyar, wong masalah lan larang - mula dheweke mutusake kanggo ngirit dhuwit.
    2. Yar_Vyatkin
      12 Agustus 2019 19:16
      +3
      ora ngerti. Nanging aku bisa ngira. Komponen kasebut, miturut struktur sing padha sing katon ing gambar, lagi diuji ing telung panggonan. KapYar, Novaya Zemlya lan Nenoksa kanggo Novaya Zemlya. Kaping pisanan, prototipe non-nuklir sing jelas, bakal logis. Ing NZ, mbokmenawa tahap paling mbebayani. Lan Nenoxa - uga, iki sawetara rudal lan ana pesawat lengkap kontrol lan peralatan liyane, kang bisa uga mung ora ana ing NZ lan mbangun uga ana larang banget utawa angel banget. Utawa dawa, lan wektu iku larang regane.
  21. bbtcs
    bbtcs 12 Agustus 2019 18:52
    -5
    Kutipan: 30 vis
    Bayonet menyang lemah! Tentrem-tentrem!

    Iki minangka slogan saka Perang Donya I. Telung taun ing parit mambu, banjur ing serangan, kabeh kompeni tiwas, sampeyan mung urip, nanging tanpa sikil. Apa sampeyan bakal terus martakké perang?
    Nanging ana siji sing perang ora bener. Lan padha poisoned wong karo gas, nanging martakaké militarism. Jenenge Adolf Hitler/Schicklgruber. Panjenengané laurels ora menehi sampeyan istirahat?
  22. Berkut24
    Berkut24 12 Agustus 2019 20:37
    0
    Umumé, aku setuju karo penulis. Apa sing bener-bener sinau ora suwe, sing diterangake kanthi alasan sing cukup prosaic. Liberal bakal nemokake "versi sing ora bisa dibantah" saka kesalahane Putin lan rezime nganti suwe, lan aku rumangsa cukup kanggo ngira-ngira babagan kopi. Wong lanang sing pinter nggawe tameng negara, ngurmati, memuji lan memori kita. Aku bakal ngomong sing ora kelakon kanggo wong sing ora apa-apa. Nanging ing kasus iki, aku bakal ngapusi, amarga. Ukraina terus-terusan mbuktekake sebaliknya.
  23. bbtcs
    bbtcs 12 Agustus 2019 21:12
    +1
    Kutipan saka Berkut24
    amarga Ukraina terus-terusan mbuktekake sebaliknya.

    Lan ing kene maneh dheweke nendhang Ukraina. Kanggo apa?
  24. Tes
    Tes 12 Agustus 2019 23:31
    +3
    Dhuh penulis, tulisen jeneng desa sing umure padha karo Moskow: Nyonoksa. Langit lan langit padha, nanging ana ... Yen ora, kaya cradle armada ing Rusia - Voronezh lan iku, ing "Military Review"! Lan aku entuk bebaya, akeh minus lan ora ana jawaban kanggo pitakonan sing dakkandhakake ing komentar. Lan ora njaluk ngapura ing situs web utawa ing layang pribadi: ora babagan taun ngadegake Admiralty ing Solombala ing Arkhangelsk, utawa babagan galangan kapal pribadi pisanan ing Rusia ing desa Vavchuga dening pedagang Bazhenin, utawa babagan kapal Rusia pisanan. "Elang". Medeni malah menehi pitunjuk babagan nggawe kapal ing Solovki ...
    Lan ana kesalahan ing teks sampeyan. Lapangan tempur lapangan latihan ing Segara Putih, ing ngendi kapal selam nggarap balistik saka Armada Pasifik, ing NAO diarani kanthi jeneng desa paling cedhak - Chizha, dudu Chizhi. Liyane saka paprangan Segara Putih wis ditutup kanggo dangu - lionfish wis sinau kanggo mabur adoh. Ikhlas.
  25. lengen
    lengen 13 Agustus 2019 04:55
    +1
    Mung padha, Chernobyl ora dibatalake. iku bakal kelakon ing liberal kita (lan ora "liberal") lan media Western. Aneh yen ora ana banding menyang Dewan Keamanan PBB kanggo rapat sing penting. Amerika Serikat ora ngerti kenapa dheweke ora nyambungake kahanan darurat iki kanthi nglanggar moratorium tes nuklir. Negara "tameng" promsto mbutuhake maneh saka testing ing Nevada. Wektu wis lumaku kanthi sopan lan ora jelas kenapa durung ana ombak. Sanajan ... karyawan Rosatom dadi korban saka kacilakan kasebut. Bisa uga ora bisa dingerteni para ahli. Nanging ing kasus apa wae, reaksi andhap asor kasebut tanpa rawuh resmi saiki rada kaget.
    1. ™Ramzes™
      ™Ramzes™ 13 Agustus 2019 08:43
      -2
      Iki mung negesake manawa ora ana kedadeyan sing mbebayani banget ing kana. Yen ana sing nukleus tenan ing kana, banjur "obor demokrasi" wis njerit kaya babi sing disembelih .....
  26. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 Agustus 2019 10:41
    +3
    Gosip babagan sambungan radiasi ing Severodvinsk, sing mundhak dadi nilai sing paling sederhana lan nganti 20-30 menit, kanthi tes 9M730 utawa komponen, umume, uga ora cocog karo cara apa wae, utamane wiwit dideteksi. isotop radioaktif ana radon, lan iku cetha ora cocog karo definisi ngambah karusakan saka engine jet nuklir.


    Fishing diwatesi ing Segara Putih
    Ing wektu saka 10 Agustus nganti 10 Oktober ing Segara Putih ing pesisir Teluk Onega lan Dvina (wilayah Arkhangelsk) dilarang nggunakake alat serbaguna, straining lan stasioner kanggo mancing, laporan layanan pers Kenozersky National. Taman.
  27. Whisperer ing wengi
    Whisperer ing wengi 13 Agustus 2019 10:48
    +1
    Kutipan saka NEOZ
    Kutipan saka bbtc
    Iki televisi Solovyov lan Skobeeva. Apa padha pracaya?

    ngomong "A" ngomong "B" uga!
    TV apa sing sampeyan pracaya?

    Udan, ketoke))
  28. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 Agustus 2019 10:55
    +1
    Nanging, penulis kudu menehi pranala menyang sawetara sumber sing entuk informasi.
    Kaya Jeffrey Lewis
    https://twitter.com/ArmsControlWonk?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159617978641465344&ref_url=https%3A%2F%2Flenta.ru%2Fnews%2F2019%2F08%2F09%2Fserebryanka%2F
  29. Karislav
    Karislav 13 Agustus 2019 11:07
    +1
    Apa sing ditindakake ROSATOM ing kana?
  30. lawas26
    lawas26 13 Agustus 2019 11:16
    +3
    Kutipan: Yar_Vyatkin
    Apa sampeyan ngerti profil dhuwur 3M22? Napa sampeyan mutusake yen dheweke mung duwe hypersound motor dhuwur? Kita ora ngerti apa-apa babagan profil dheweke. Mbokmenawa, bisa digabungake. Saiki, miturut versi sampeyan, iki dudu SLBM, miturut NOTAM sing muncul, iki jelas. Ana ing Novaya Zemlya. Lan ora PLUR, mesthi. Lan ora Zircon. Nanging bisa uga ana sing padha karo Petrel, utawa saka seri - nanging ora awake dhewe, bisa uga. Mung dina iki sawetara versi wis ilang.

    Dear penulis! Profil penerbangan rudal hipersonik mung bisa dadi dhuwur. Miturut ahli, dhuwur jelajah rudal hipersonik kanthi ramjet kudu kira-kira 40-45 km.
    Ing dhuwur 11-25 km, contone, kenaikan suhu awak luwih saka 1000 ° C kanthi kecepatan udakara 5,2M lan nganti suhu udakara 4100 ° C kanthi kacepetan nganti 10M. Kacepetan "Zircon" ing sumber terbuka "mlaku" saka 6 nganti 8M. Lan ing papan sing luwih murah, sing pancene kanggo KR yaiku penerbangan ing papan sing kurang, kacepetan antara 1500 nganti 5490 ° C kanthi kecepatan 5 nganti 10M. Suwene rudal hipersonik bakal mabur ing papan sing kurang nganti kobong?

    Kanggo versi, iki ditulis wingi esuk, nalika ora ana sing ngomong babagan NOTAM, lan ora ana wawancara karo kepala Pusat ing Sarov. Aku nggawe sketsa pilihan mung amarga iki minangka papan latihan Angkatan Laut. Mesthi, ora ana sing bakal njupuk SLBM ing jarak kasebut (minangka miturut NOTAM), nanging kanggo PLUR jarak kasebut gedhe. Nanging rudal hipersonik, ing asas, bisa lelungan babagan jarak iki, lan ana kira-kira sewu kilometer

    Lan sing bener iku bener. Sawetara versi wis ilang ing dina iki
  31. michael3
    michael3 13 Agustus 2019 12:47
    0
    Radon maneh? Apik banget! Apa sampeyan ngelingi crita aneh babagan kontaminasi radon ing Rusia tengah, ing ngendi kontaminasi kasebut kedadeyan, nanging kabeh wong mung ngangkat bahu babagan sumber kasebut? Kayane kita duwe nuklir langsung kanthi tingkat kontaminasi sing layak (yen ora njeblug, mesthi). Sing fokus! Mungkin astronautika isih bisa kanggo wong bumi?!
    1. DimerVladimer
      DimerVladimer 13 Agustus 2019 13:20
      +1
      Kutipan: michael3
      kanthi kontaminasi radon ing Rusia tengah, ing ngendi kontaminasi kasebut paling mungkin kedadeyan,


      Ora radon - rutenium.
      Komisi negara dhuwur (!) kanthi wewenang mbantah manawa iku satelit (sing ora ana sing weruh), lan mung saka pabrik nuklir Mayak sing nyebar ...

      Komisi otoritatif iki lan Kementerian Pertahanan (sing ora duwe emisi) kanthi naif percaya yen wong liya percaya ...

      Dheweke isih ora ngerti carane ngomong yen bledosan RTG saka daya kasebut - ing radius 500 m, wong bakal nampa dosis radiasi sing ora cocog karo urip.

      Aku wiwit ngormati Kepemimpinan USSR, kang mandheg pangembangan mesin kuwi kanggo pesawat.
      Lan carane bodho sampeyan kudu ngidini tes kasebut ing wilayah sampeyan ...
      1. michael3
        michael3 13 Agustus 2019 14:43
        0
        Sing sapa ora maju, dheweke mundur. Luwih tepat - tiba. Ing posisi kita, luwih-luwih, iki dudu "stagnasi" Brezhnev, nalika pirang-pirang dekade bisa mindhah alon-alon ...
        1. DimerVladimer
          DimerVladimer 14 Agustus 2019 09:50
          +3
          Kutipan: michael3
          Sing sapa ora maju, dheweke mundur. Luwih tepat - tiba. Ing posisi kita, luwih-luwih, iki dudu "stagnasi" Brezhnev, nalika pirang-pirang dekade bisa mindhah alon-alon ...


          Sajrone "stagnasi Brezhnev" 90% persenjataan digawe, sawetara isih ana ing layanan - rudal balistik berbasis lemah (Stan), UR-100 lan kapal selam nuklir sing kurang swara (biru), Tu-160, MiG- Helikopter 29, Su-27, Su-25, Mi-24, kompleks bedhil AK-74 kanggo kartrid impuls rendah 5,45 mm (viper), pejuang satelit IS, tank utama T-64, T-72, T-80 , medium-range mobile pluru Pioneer (USSR numpes 1846 sistem rudal, USA - 846 Pershing-2 sistem) lan akeh liyane sing durung dijenengi.
          Ing Brezhnev, kita entuk kesetaraan ing senjata nuklir karo Amerika Serikat.
          Ing Brezhnev, backlog R&D digawe, sing ditindakake ing senjata Rusia modern.

          Ana stagnasi ekonomi - ana lompatan kualitatif ing peralatan militer.

          Elingi epik karo Mace kondhang - lan ngendi iku? Lan nalika bakal pindhah menyang layanan? Lan ing ngendi pamblokiran?

          Bali saka China menyang Rusia, aku ndeleng kanthi jelas ing ngendi ana stagnasi lan ora duwe pangarep-arep ...
          Insinyur kita nampa loro nganti telu kurang saka rekan Cina.
          Pamrentahan Putin sing biasa-biasa wae nyebabake ekonomi dadi stagnasi lan nyebabake kemiskinan penduduk.

          Ilmuwan sing akrab teka - ana pangembangan suspensi mobil sing njanjeni - ora ana sing butuh ing Rusia - kita wis pirang-pirang dekade nglawan lawang sing ditutup, bantuan, mungkin wong Tionghoa bakal tuku ...
          Lan ing wektu sing padha, kita ndeleng carane milyaran dicolong saka macem-macem program negara ... Iku isin.
  32. Tes
    Tes 13 Agustus 2019 16:51
    +2
    Agustus 08, 2019 nuduhake, miturut pendapatku, ora kompeten para pamimpin asli Severodvinsk lan, misale, para pimpinan saiki wilayah Arkhangelsk, utamane sing nampa dhuwit anggaran kaya-kaya kanggo "pertahanan sipil". Ya, dheweke isih tetep mbuwang dhuwit kanggo mriksa sirine (sing ana alesan ora melolong tanggal 08.08.2019/08.08.2019/13) lan sistem peringatan swara (sing ana sebabe meneng tanggal 11/13/12) ... Dina iki , meh kaya Yulian Semyonov: "TASS wis wewenang kanggo ngumumake" : FIRE ING WILAYAH UNIT MILITER ING SEVERODVINSK26 AUG, XNUMX:XNUMXDianyari XNUMX:XNUMX
    Tingkat radiasi ing Severodvinsk sajrone kahanan darurat ngluwihi latar mburi 4-16 kaping MOSCOW, 13 Agustus. /TAS/. Tingkat radiasi ing Severodvinsk nalika kedadeyan ing lapangan latihan militer tanggal 8 Agustus sedhela ngluwihi nilai latar mburi alam ing stasiun pengamatan individu kanthi 4-16 kali. Miturut Roshydromet, Selasa, kanthi nyebutake Direktorat Hidrometeorologi lan Pemantauan Lingkungan Lor, sawise setengah jam tingkat mudhun maneh, lan sawise rong jam, kahanan kasebut bali normal.
    Apike, kantor jaksa bakal paling sethithik mindhah - sethithik, utawa kaya karo karyawan Zvezdochka, sing dadi pemegang saham sing diapusi ing loro LCD "Breeze" lan "Brigantina" - nganti padha mlebu garis langsung, jelas. karo sapa - jaksa "Aku ora weruh apa-apa, aku ora krungu apa-apa, aku ora bakal ngandhani sapa-sapa"?... Sedhih ...
  33. Komentar wis dibusak.
  34. mie
    mie 14 Agustus 2019 20:45
    0
    Aku yakin manawa wartawan sing berpengalaman ing kantor editor mlebu apa sing dibutuhake babagan ora mbukak rahasia! Lan kanggo para komentator sing pancene pengin sinau luwih akeh babagan produk sing diuji, aku bakal langsung ngomong ing basa Rusia, JANCOK KOWE ING TAS SUPAYA RUNNERS AJA CRUSH!
  35. Inspektur
    Inspektur 17 Agustus 2019 20:26
    0
    Dadi saiki kanthi radiasi ... Kanggo ngatur tes mbebayani ing cedhak pangkalan angkatan laut yaiku ora duwe sirah. Sing saiki dadi kasunyatan sing jelas. Dikonfirmasi.