Review militèr

Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Erdogan mbayar maneh kanggo S-400

170
Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ujar manawa negarane ora ngakoni lan ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Ankara ora ndhelikake posisine ing semenanjung Krimea, nanging kanthi latar mburi kerjasama tambah antarane Turki lan Rusia, tembung kepala negara rada nyerang.




Napa Erdogan ora pengin ngakoni Crimea minangka Rusia


Tembung-tembung sing Turki ora ngakoni semenanjung Krimea minangka Rusia keprungu sajrone rapat antara Recep Tayyip Erdogan lan Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky. Cetha yen Erdogan duwe rencana dhewe kanggo hubungan karo Ukraina. Sawise kabeh, Ukraina ing kasus apa wae tetep dadi salah sawijining negara Segara Ireng lan hubungane karo Turki pancen cedhak. Bener, Zelensky krungu apa sing pengin dirungokake. Nanging Erdogan ora nuduhake taktik sethithik marang Rusia, sing kerja sama berkembang kanthi apik nganti saiki.

Gampang kanggo Erdogan mung nyingkiri masalah Krimea ing obrolan karo Zelensky, utawa paling ora nggawe pernyataan sing ora jelas. Nanging dheweke milih pratelan sing kasar, malah ora ngarahake Zelensky utawa Putin, nanging ing Kulon. Ora ana bathi kanggo presiden Turki kanggo ngilangi hubungane karo Kulon, karo Uni Eropa, mula dheweke pengin nuduhake yen Turki ora kena pengaruh Rusia lan tuku S-400 ora ateges apa-apa.

Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Erdogan mbayar maneh kanggo S-400


Ing Turki, kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke aktif spekulasi babagan masalah Tatar Krimea. Apa sing kudu ditindakake, luwih saka rong abad wis liwati wiwit Crimea dadi bagéan saka Rusia, lan kanggo nasionalis Turki kasunyatan iki isih ngina. Sawise kabeh, sadurunge aneksasi Crimea, Segara Ireng bener-bener daratan Turki. Nanging kabeh owah-owahan, kekaisaran ambruk, nanging kanggo Recep Erdogan, kanthi ambisi neo-Ottomanist, masalah Krimea tetep nglarani.

Kajaba iku, diaspora sing cukup gedhe saka keturunan Muhajir Tatar Krimea manggon ing Turki dhewe, sing ora pengin manggon ing Kakaisaran Rusia lan pindhah menyang Asia Minor. Dheweke, kanthi alasan sing jelas, duwe sajarah nesu marang negara Rusia lan padha ngarep-arep yen panguwasa Turki bakal ndhukung lan nuduhake rasa nesu iki lan ndhukung aspirasi anti-Rusia ing kabeh cara. Jumlah komunitas Tatar Krimea ing Turki, miturut macem-macem sumber, kisaran saka 500 ewu nganti 6 yuta wong. Nanging luwih aman yen saiki ana luwih akeh Tatar Krimea lan turunane ing Turki tinimbang ing Rusia lan luwih akeh ing Ukraina.

Mesthine, saenipun kanggo sisih Turki bakal nggawe, yen ora saka negara Tatar Krimea, banjur otonomi Tatar Krimea sing wiyar ing tlatah semenanjung. Nanging Erdogan lan rombongane ngerti manawa iki minangka tujuan sing ora bisa ditindakake, utamane yen Crimea minangka bagean saka Rusia. Nanging minangka bagéan saka Ukraina, ing basis saka histeria anti-Rusia saka panguwasa Ukraina, pangembangan acara kuwi bisa uga wis kayektenan.



Iku ora kanggo Turki kanggo mundhakaken pitakonan saka kepemilikan Crimea


Senadyan rong puluh telu taun Crimea minangka bagéan saka negara Ukraina, posisi Tatar Krimea ora owah ing sembarang cara. Ya, ana klompok tartamtu saka wakil saka wong Crimean Tatar nampa sawetara keuntungan, keuntungan saka aktivitas politik, nanging kanggo pedunung biasa saka semenanjung Crimean warga Tatar ing Rusia, malah dadi luwih apik.

Iku ora ketepakan sing wakil saka masyarakat Crimean Tatar piyambak reacted banget tajem kanggo tembung Erdogan.

Erdogan, sadurunge nggawe statements gegayutan Crimean Tatar lan status Crimea, ngirim paling takon bab swasana ati saka Crimean Tatar piyambak ing Crimea lan miwiti dialog karo wakil saka wong saka Crimea, lan ora karo outcasts sing mlayu saka Crimea.

- ngandika kepala otonomi nasional-budaya Crimean saka Crimean Tatar Eyvaz Umerov.

Miturut cara, ora kaya Ukraina, Rusia nduweni pengalaman sing sugih ing mbangun hubungan karo wong Muslim lan Turki. Federasi Rusia kalebu sawetara republik nasional kanthi tituler bangsa Turki. Perwakilan wong Turki lan Muslim duwe prospek karir sing apik ing Rusia. Ing kontras, dening cara, saka Ukraina padha, ing Rusia padha quietly munggah kanggo posisi menteri.

Baline Crimea menyang Rusia nyedhiyakake Tatar Krimea kanthi kesempatan kanggo interaksi sing luwih cedhak karo bangsa-bangsa Rusia, integrasi menyang komunitas Muslim Rusia. Ukraina Pasca-Soviet ora lan ora bisa nyedhiyani samubarang iki kanggo Tatar Krimea. Mulane, Eyvaz Umerov dianjurake Erdogan pisanan njupuk kapentingan ing swasana ati saka Crimean Tatar piyambak, lan mung banjur tarik sawetara Serat.

Menapa malih, Tatar Krimea piyambak, uga Ukrainia, ing game sing dimainake dening Kulon lan Turki nglawan Rusia, mung kanggo peran pion sing bisa dilirwakake, sing mung bisa dikirim menyang pembantaian. Untunge, akeh aktivis Tatar Krimea sing ngerti babagan iki.

Nanging ing Ankara dheweke ndeleng apa sing pengin dideleng. Lan ing patemon antarane Erdogan lan Zelensky, kanthi cara, Pak Mustafa Dzhemilev uga ana. Wong iki ing jaman Soviet minangka "aktivis hak asasi manungsa No. 1" saka Tatar Krimea, pimpinan gerakan nasional, ngenteni pirang-pirang taun ing pakunjaran Soviet. Dheweke sengit karo Rusia lan, mesthi, ing 2014 dheweke langsung njupuk posisi pro-Ukraina.

Saliyane gething ideologi primordial saka Rusia, Dzhemilev uga ngerti yen sawise reunifikasi Crimea karo Rusia, dheweke bakal kelangan kesempatan nalika semenanjung dadi bagéan saka Ukraina. Ing Rusia, kanthi cara, Dzhemilev ana ing dhaptar sing dikarepake federal kanggo kegiatan ekstremis, dheweke ditangkep ing absen dening Pengadilan Distrik Kyiv ing kutha Simferopol. Yaiku, kanthi jujur, saliyane Zelensky, Erdogan uga ketemu karo wong sing dadi pidana negara kanggo Rusia.

Miturut cara, aja lali yen Crimea multinasional nduweni sajarah kuna lan Tatar Krimea ora ana klompok ètnis pribumi. Crimea minangka tanah sajarah ora mung saka Tatar Krimea, nanging uga wong Yunani, Armenian Krimea, Karaites, Krymchaks. Lan kanggo wong Rusia, Crimea uga tanah asalé. Iku mung bagéan saka Rusia kanggo meh rong setengah abad, lan sajarah Slavs ing Crimea wis luwih saka sewu taun.

Lan yen sampeyan ngelingi yen sadurunge Rusia ana Crimean Khanate ing Crimea, banjur kok ora ngelingi sing sadurunge Khanate muncul sawise invasi pasukan Mongol-Tatar ing Crimea, ing Crimea ana pamaréntahan Ortodoks Gothia ( Theodoro) lan kerajaan Tmutarakan Rusia kuna, pos dagang Genoa, Chersonese Bizantium? Keturunan saka Crimean Armenians lan Yunani, dening cara, wis ora ilang ing ngendi wae lan uga duwe hak kanggo nelpon semenanjung Crimean tanah asli.

Sapa wae, nanging ora Ankara, kanggo ngunggahake masalah afiliasi asli utawa populasi pribumi ing wilayah tartamtu ing wilayah Mediterania lan Segara Ireng. Ing sawijining wektu, wong Seljuk lan Ottoman ngrusak peradaban Kristen ing Asia Minor, lan populasi Yunani lan Armenia dirusak, utawa dipeksa mlebu Islam, utawa dipeksa metu saka negara Turki. Miturut cara, Republik Turki Siprus Lor, kang wis ana kanggo sèket taun karo connivance saka negara NATO, kang loro Turki lan Yunani minangka anggota, sakperangan alesan ora nggawe Erdogan arep kanggo pirembagan bab asli gadhahanipun pulo. saka Siprus.

Carane nanggapi Erdogan


Tembung Erdogan babagan kepemilikan Crimea maneh nuduhake yen Turki ora bisa dianggep minangka sekutu utawa malah mitra netral Rusia. Neutral ing hubungan kanggo Rusia bisa uga, contone, India, Angola utawa Indonesia - negara-negara sing ora duwe wates umum karo kita, ora umum kepungkur. Turki minangka negara sing aktif lan ambisius, kanthi pratelan kanggo peran khusus tartamtu ing wilayah Segara Ireng, diserang dening Rusia amarga mundhut wilayah sing akeh ing wilayah Segara Ireng lan Balkan. Sawise kabeh, apa wae sing ngandika, iku thanks kanggo Rusia sing Ottomans ing siji wektu ilang ora mung Crimea, nanging uga pesisir Segara Ireng Kaukasus, kagungane ing Semenanjung Balkan. Lan bakal naif mikir yen ing Turki modern iki wis dilalekake.

Kepentingan strategis Rusia lan Turki ora lan ora bakal pas. Kita entuk manfaat nalika Erdogan nyoba nduduhake kamardikan saka AS utawa Eropa, nanging kabeh iku. Lan banjur Rusia lan Turki miwiti kontradiksi jero.

Turki ora nate ndhelikake aspirasi kanggo dadi pimpinan spiritual lan ideologi kanggo kabeh jagad sing nganggo basa Turki. Lan utusan Turki wiwit runtuh USSR wis aktif banget ing wilayah sing nganggo basa Turki ing Rusia, ing republik Muslim Kaukasus Lor. Kanggo Erdogan, yen ora merdika Crimea, banjur Crimea minangka bagéan saka negara banget, kang Turki bisa ndhikte syarat-syarat sawijining, menarik. Lan Ukraina kanggo peran iki, yen ora ana, paling cocok.

Kanggo Crimea, Turki bakal luwih prinsip ing masalah Krimea tinimbang negara-negara Eropa lan malah Amerika Serikat. Sawise kabeh, Amerika Serikat, Inggris Raya, Prancis, Jerman ora duwe sejarah, hubungan emosional karo Crimea. Semenanjung ora simbolis kanggo wong-wong mau, ora disambungake karo sajarah munggah lan tiba saka negara iki. Lan ora ana kebetulan yen ing 2018, Menteri Luar Negeri Turki Mevlut Cavusoglu malah ngritik negara-negara Eropa, sing, miturut pendapate, wiwit lali babagan masalah semenanjung Krimea.

Nanging Rusia bisa lan kudu mangsuli Erdogan marang serangan boorish. Presiden Turki nampani pimpinan ekstremis sing dikarepake ing Rusia - mangga, ana Partai Pekerja Kurdistan lan pimpinane. Apa sing ngalangi sampeyan ora ketemu? Ngrembug kahanan ing Kurdistan Turki? Lan iki mung minangka salah sawijining tanggapan sing bisa ditindakake kanggo tumindak presiden Turki.

Ana uga pengungkit ekonomi. Nalika Rusia ngetrapake sanksi ekonomi marang Turki, Ankara nandhang sangsara luwih akeh tinimbang negara kita. Pungkasane, turis kita bisa ngaso ing negara liya - jagad iki amba, nanging kanggo Turki ora bakal bisa ngganti turis Rusia kanthi jumlah sing padha karo turis saka negara liya.

Nanging, ing Turki dhewe, politisi sing ngarahake hubungan tetanggan sing apik karo Rusia uga ngerti yen Erdogan kudu kanthi terang-terangan ngakoni Crimea minangka Rusia. Ide kasebut diterusake, contone, dening salah sawijining politisi Turki paling tuwa, pimpinan partai Vatan Turki (Tanah Air), Dogu Perincek (digambar).

Erdogan mangerténi sing Crimea belongs kanggo Rusia. Kanggo pangembangan luwih saka hubungan kita, iku tetep mung kanggo mbukak ngomong iki kanggo wong,

Perincek nandheske.

Cepet utawa mengko, Turki kudu mutusake babagan papan ing politik donya. Lan yen Turki kepengin ngembangake hubungane karo tangga-tanggane, lan ora muter peran wayang Amerika, sing, ing kasus iki, salah sijine pukulan pisanan bisa ditindakake, iku wektu kanggo ninggalake retorika anti-Rusia.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
pakar.ru
170 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Svarog
    Svarog 12 Agustus 2019 15:07
    +7
    Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia

    Ojo pernah ngomong..
    1. Tatiana
      Tatiana 12 Agustus 2019 15:23
      +5
      Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Erdogan mbayar maneh kanggo S-400

      Aku wis ngelingake babagan iki kabeh wektu!

      Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

      Erdogan uga bakal perang karo S-400 kita ing saindhenging Turki nglawan kita - nglawan Rusia! Dheweke wis cukup "pikiran" kanggo iki! "Sultan in a fez"!
      1. Svarog
        Svarog 12 Agustus 2019 15:39
        +4
        Kutipan: Tatyana
        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        Pitakonan iki pancene ora jelas, utamane yen ana kredit. Sampeyan kudu ngarep-arep manawa karakteristik teknis C400 kanggo wong Turki disepelekake ..
        1. barmaleyka
          barmaleyka 12 Agustus 2019 16:30
          +7
          Kutipan saka Svarog
          manawa karakteristik teknis C400 kanggo wong Turki disepelekake ..

          nyatane, minangka, kanggo kabeh Komplek militèr sing dikirim ing jaban rangkah, ana opsi ekspor
          1. tuba
            tuba 12 Agustus 2019 16:43
            + 12
            kok kabeh padha gandheng karo s400? kok ora ana sing ngelingi yen Rusia wis suwe mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ing Turki, lan iki pancen beda dhuwit) lan iki uga minangka langkah normal kanggo Turki menyang klub sing padha)
            1. Harry.km
              Harry.km 12 Agustus 2019 17:38
              +4
              Kutipan saka truba
              Rusia wis suwe mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ing Turki, lan iki minangka dhuwit sing beda

              Lan iki minangka silihan sing beda-beda))) Saka pembangkit listrik tenaga nuklir iki malah luwih lucu tinimbang saka S-400, sanajan ing sawijining wektu para patriot ersatz kanthi kuat ngujo ekspansi Rosatom ing sisih kidul. Nanging ana, sepisanan, kabeh ana ing kredit, lan liya, kanggo kabeh, malah kanggo safety saka wilayah ngendi pembangkit listrik tenaga nuklir dumunung, Rusia tanggung jawab, karo kabeh jalaran ... Lan wilayah ana ora ateges. kalem.
              1. ccsr
                ccsr 12 Agustus 2019 21:27
                +4
                Kutipan saka harry.km
                Saka pembangkit listrik tenaga nuklir iki malah luwih lucu tinimbang saka S-400, sanajan ing siji wektu ersatz patriot stormly admired expansion saka Rosatom ing sisih kidul. Nanging ana, pisanan, kabeh ana ing kredit,

                Nyatane, bunga dibayar kanggo nggunakake utangan. Nanging iki ora malah titik, nanging kasunyatan sing, thanks kanggo persetujuan antar negara, pamaréntah Turki tumindak minangka penjamin kang bali. Nanging iki dudu perkara utama - sing paling penting yaiku kita wis ngisi kapasitas kanggo produksi lan pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir, lan iki nduwe pengaruh positif ing kabeh ekonomi, kalebu kabeh GDP.
                Kutipan saka harry.km
                Lan wilayah kasebut ora tenang.

                Dadi ora ana wilayah sing sepi - Bulgaria sing tenang wis nilar kita, lan saiki apa?
                1. Harry.km
                  Harry.km 12 Agustus 2019 21:42
                  +3
                  Kutipan saka ccsr
                  Nyatane, bunga dibayar kanggo nggunakake utangan.

                  Cukup bener ing kasus Akkuyu 3% sajrone 30 taun. Ukraina tumindak minangka penjamin kanggo silihan gas, supaya apa? Dhuwite ngendi iki? Kanggo sawetara alasan, wong Jepang ora gelem mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir nomer loro, Sinop, miturut skema iki ... Lan umume, ora ana wong ing donya sing mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi prinsip "bangun dhewe-operasi" lan malah karo tetep kanggo 25 taun (ing mratelakake panemume kuwi periode) tariffs kanggo listrik. Oh ya ... lan 50% liyane saka penghasilan kudu diwenehake marang pemerintah sing dadi penjamin. Yaiku, kita bakal ngilangi utangan kanggo awake dhewe. Wong Turki, kajaba jaminan iki, ora nandur modal sen.
                  1. barmaleyka
                    barmaleyka 12 Agustus 2019 22:07
                    -4
                    Kutipan saka harry.km
                    ing kasus Akkuyu, 3% kanggo 30 taun.

                    APAKAH KOWE NGGAWE PERJANJIAN?!!!!
                  2. ccsr
                    ccsr 13 Agustus 2019 12:27
                    -1
                    Kutipan saka harry.km
                    Cukup bener ing kasus Akkuyu 3% sajrone 30 taun.

                    Iki minangka persentase normal, sekuritas Amerika ana ing tingkat sing padha.
                    Kutipan saka harry.km
                    Ukraina tumindak minangka penjamin kanggo silihan gas, supaya apa? Dhuwite ngendi iki?

                    Lan sapa sing ngandhani yen dheweke wis dibusak? Menapa malih, wektu bakal liwati, bakal ana kurang wong edan ing Ukraina, lan banjur padha teka kanggo njaluk dhuwit, kalebu saka kita. Dadi ora ngomong apa-apa, amarga sejarah kredit negara mengaruhi rating, lan iki minangka pecut kuat kanggo Ukraina.
                    Kutipan saka harry.km
                    Lan umume, ora ana wong ing donya sing mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi prinsip "bangun dhewe-operate" lan malah kanthi tarif listrik tetep kanggo 25 taun (miturut pendapatku, periode kasebut).

                    Lan saiki apa sing diterusake saka iki? Sampeyan ketoke lali yen Turki duwe potensial ekonomi paling gedhe, kaping pindho populasi Ukraina, lan pipa gas kita uga penting kanggo wong-wong mau, supaya tansah ana pengaruh.
                    Kutipan saka harry.km
                    Wong Turki, kajaba jaminan iki, ora nandur modal sen.

                    Iki mung proyek percontohan saka pihak kita - Turki bakal mbutuhake sawetara pembangkit listrik tenaga nuklir iki, mula kita ora kaya ngono nalika adol pabrik pertama kanthi murah lan kanggo dhuwit dhewe.
                2. kuz363
                  kuz363 13 Agustus 2019 09:59
                  0
                  Umumé, pamaréntah Ukraina uga dadi penjamin bali saka utangan 3 milyar!
              2. tuba
                tuba 12 Agustus 2019 21:34
                +3
                Lan sampeyan bisa bukti yen kabeh ana ing kredit? Lan apa sing lucu babagan adol c400? Lan ing panemuku, kasunyatan manawa ing perlindungan kita mesthi wae, ana akeh personel sing penting kerja ing kana
                1. Harry.km
                  Harry.km 12 Agustus 2019 21:53
                  +2
                  Kutipan saka truba
                  Lan ing panemuku, kasunyatan sing ing pangayoman kita iku prakara

                  Iki persis apa sampeyan mikir. Lan pangayoman saka obyek kuwi ora mung pangayoman saka perimeter lan tong minyak karo solarium. Lan sepira suwene para pengawal kita kudu tetep ana ing kono lan apa regane bakal entuk proteksi kasebut yen Mersin minangka provinsi utama omah kompak Kurdi, 70 km saka Suriah. Kita wis nglarang penerbangan pesawat liwat pembangkit listrik tenaga nuklir, lan sapa sing bakal nindakake pertahanan udara ing fasilitas Akkuyu? Langsung, lan mburu kanggo nulis sing C400 bakal ... wong-wong sing uga ing kredit lan karo ciri truncated, minangka wis ditulis kene luwih saka sapisan ing komentar. Yaiku, kanggo nglindhungi fasilitas Rusia sing sejatine, kita nyedhiyakake kompleks sing dipotong. Utawa isih lengkap? Sapa sing bakal direkrut lan kepiye carane? Sampeyan ngerti yen retakan ing pondasi wis ditemokake ing kana, nanging pihak tuan rumah melu mbangun bata.
                  1. barmaleyka
                    barmaleyka 12 Agustus 2019 22:06
                    0
                    Kutipan saka harry.km
                    . Kita wis nglarang penerbangan pesawat liwat pembangkit listrik tenaga nuklir, lan sapa sing bakal nindakake pertahanan udara ing fasilitas Akkuyu?

                    sepisan maneh kontrak ing studio yen ora kabeh OBS
                  2. Simargl
                    Simargl 13 Agustus 2019 12:33
                    +1
                    Kutipan saka harry.km
                    Sampeyan ngerti yen wis ana retakan ing pondasi,
                    ff ngerti!
                    "Retak katon taun kepungkur nalika milih campuran beton, yaiku nalika uji coba tuang beton. Retak bisa kedadeyan sajrone fase pencampuran, iki minangka alur kerja normal.", - diterangno RBC sumber ing Rosatom, nambah sing minangka asil, dicampur dipilih sing ngilangke katon saka retak.
                    Lan apa?

                    Kutipan saka harry.km
                    nanging mung construction saka bata, inang wis melu.
                    Kabeh, praktis, sing ana hubungane karo safety reaktor yaiku monolit, tanpa bata siji.
              3. barmaleyka
                barmaleyka 12 Agustus 2019 22:04
                +1
                Kutipan saka harry.km
                Nanging ana, pisanan, kabeh ana ing kredit

                mbayar utangan?
                Kutipan saka harry.km
                lan sareh, kanggo kabeh, malah kanggo keamanan wilayah ngendi pembangkit listrik tenaga nuklir dumunung, Rusia tanggung jawab, karo kabeh jalaran ... Lan wilayah ana ora ateges tenang.

                Apa sampeyan bisa menehi syarat kontrak?
                1. tuba
                  tuba 12 Agustus 2019 23:01
                  +3
                  Ya, dheweke ora bisa nindakake apa-apa, siji obrolan, kanggo dheweke iki minangka tingkat pambangunan pusat perbelanjaan, Turki nyiapake program nuklir kanggo awake dhewe, lan ana wong sing kuwatir babagan pertahanan udara fasilitas kasebut.
                2. Harry.km
                  Harry.km 13 Agustus 2019 15:55
                  +2
                  Kutipan: Barmaleyka
                  Apa sampeyan bisa menehi syarat kontrak?

                  Dear, ngapura aku ora sopan, nanging kenapa sampeyan butuh kontrak?)))) Yen sampeyan ngerti kerumitan dokumen kasebut, mula aku yakin sampeyan ora bakal nandhang omong kosong ing komentar. Inggih, yen sampeyan pengin lan moderator ora bakal mbusak, banjur aku bakal menehi link kanggo kabeh kontrak. Waca, analisa ... Coba konvensi dhasar iki.
                  http://asozd2.duma.gov.ru/main.nsf/%28Spravka%29?OpenAgent&RN=433159-5&
                  1. Harry.km
                    Harry.km 13 Agustus 2019 15:59
                    +1
                    Kutipan saka harry.km
                    iki persetujuan dhasar

                    Lan iki link iki
                    http://www.proatom.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=3715
                    sampeyan bisa maca apa sing dikandhakake para ahli lan mbandhingake karo perjanjian kasebut. Untunge, ana link menyang versi resmi (ndeleng ndhuwur)
          2. Alf
            Alf 13 Agustus 2019 08:22
            +1
            Kutipan: Barmaleyka
            nyatane, minangka, kanggo kabeh Komplek militèr sing dikirim ing jaban rangkah, ana opsi ekspor

            Dadi ing jaman Kekaisaran, saiki ora perlu.
        2. Alf
          Alf 13 Agustus 2019 08:21
          +1
          Kutipan saka Svarog
          Sampeyan kudu ngarep-arep manawa karakteristik teknis C400 kanggo wong Turki disepelekake ..

          Sing isih ana mung ngarep-arep.
      2. LYOKHA padha
        LYOKHA padha 12 Agustus 2019 15:51
        -2
        Sultan Turki saiki sumpah persahabatan karo PDB eseman alamiah, nyekeli scimitar konco kang bali, siap kanggo kelet ing mburi Putin kang ... Mugi Vladimir Vladimirovich siap kanggo nggunakake technique judo nanggepi.
        1. Doliva63
          Doliva63 12 Agustus 2019 17:23
          +1
          Quote: LYOKHA padha
          Sultan Turki saiki sumpah persahabatan karo PDB eseman alamiah, nyekeli scimitar konco kang bali, siap kanggo kelet ing mburi Putin kang ... Mugi Vladimir Vladimirovich siap kanggo nggunakake technique judo nanggepi.

          Ing mratelakake panemume, ora ana gaman ing judo olahraga, supaya ora bisa nglawan scimitar. ngguyu
          1. penggemar-penggemar
            penggemar-penggemar 12 Agustus 2019 20:03
            +4
            aplikasi teknik judo kanggo nanggepi.

            Iku tansah kaya iki, mung nanggepi, mung ngenteni nganti padha pisanan miwiti, nanging kita ora bisa tumindak ahead saka kurva? Malah panangkepan Crimea minangka reaksi kanggo pamindhahan pisanan saka Amerika ing Ukraina, i.е. Putin mung mangsuli, nyentak serangan kasebut. Katon kaya Putin ora bisa nyegah tumindake. Lan kanggo Erdogan, wis wektune kanggo Putin kanggo njaga scimitar sing padha ing mburine. Lan aku setuju karo penulis sing Erdogan ngremehake Putin kanthi tumindak kasebut.
          2. barmaleyka
            barmaleyka 12 Agustus 2019 22:05
            -1
            Kutipan saka Doliva63
            Ing mratelakake panemume, ing judo olahraga

            Apa sampeyan yakin sing PU medeni sinau mung versi olahraga ?
            1. Doliva63
              Doliva63 13 Agustus 2019 16:43
              0
              Kutipan: Barmaleyka
              Kutipan saka Doliva63
              Ing mratelakake panemume, ing judo olahraga

              Apa sampeyan yakin sing PU medeni sinau mung versi olahraga ?

              Aku ora mungkin KGB nyimpen instruktur sing kapisah kanggo Putin ngguyu Lan sadurunge KGB, ya, mung "opsi olahraga".
        2. PPD
          PPD 12 Agustus 2019 20:29
          +2
          Lan mung Putin sing duwe Judo. Ora bisa nemokake wong liya?
          Ngelingi iki politik lan ora sparring?
        3. kapten92
          kapten92 12 Agustus 2019 20:59
          0
          Quote: LYOKHA padha
          Sultan Turki saiki sumpah persahabatan karo PDB eseman alamiah, nyekeli scimitar konco kang bali, siap kanggo kelet ing mburi Putin kang ... Mugi Vladimir Vladimirovich siap kanggo nggunakake technique judo nanggepi.

          Dheweke ora nganti, dheweke mikir babagan rating !!! sedulur
      3. Michael m
        Michael m 12 Agustus 2019 15:53
        +2
        Kutipan: Tatyana
        Erdogan uga bakal perang karo S-400 kita ing saindhenging Turki nglawan kita - nglawan Rusia!

        Aku pengin ngerti carane dheweke bakal nindakake? Sanajan kita ora nganggep spesialis kita minangka bodho lengkap, kanthi ora seneng nyerahake senjata menyang mungsuh marang awake dhewe.
        1. penggemar-penggemar
          penggemar-penggemar 12 Agustus 2019 20:06
          +1
          kepriye? Mesthine, dheweke ora bakal ngidak-idak Rusia, nanging ing Turki, dheweke bisa ngetokake game perang kanthi gampang, dheweke wis nangkep Idlib lan duwe pengalaman perang nglawan kita, elinga Su24 sing mudhun. Lan saiki kita ora bisa menyang Idlib, kita kudu njaluk idin Erdoan.
        2. Alf
          Alf 13 Agustus 2019 08:25
          0
          Kutipan: Mikhail m
          Sanajan kita ora nganggep spesialis kita minangka bodho lengkap, kanthi ora seneng nyerahake senjata menyang mungsuh marang awake dhewe.

          Lan spesialis lan wong sing luwih dhuwur bakal mutusake senjata apa sing bakal didol, normal utawa dikebiri?
      4. barmaleyka
        barmaleyka 12 Agustus 2019 16:28
        +3
        Kutipan: Tatyana
        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        yen kita ora ngedol, kita adol sistem kanggo Amerika
        Kutipan: Tatyana
        Erdogan uga bakal perang karo S-400 kita ing saindhenging Turki nglawan kita - nglawan Rusia!

        Aku malah ora weruh titik ing komentar.
      5. Klingon
        Klingon 12 Agustus 2019 16:36
        -2
        ngluwihi setan kanggo embroil Turki karo belang lan NATO. Lan luwih padha padu, luwih apik kanggo Rusia. Mulane, sampeyan uga kudu ngedol Erdogan lan Su-35.
        Nanging S-400 isih minangka versi ekspor lan kemampuan kanggo mateni kanthi cara perang elektronik kita mesthi diwenehake.
        Iki minangka game kanggo sawetara gerakan maju, sampeyan kudu mikir kanthi strategis lan dudu keputusan sing sedhela.
        Lan omong-omong, yen aku dadi pimpinan, aku mesthi bisik-bisik ing kuping Erdogan ing antarane babagan bisnis pariwisata.
        Yen ora, ora perlu ngenteni turis maneh nganti suwe lan banjur ketemu ing bandara Antalya kanthi kembang lan sampanye. ngguyu
      6. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 12 Agustus 2019 17:05
        -1
        1. Turki ora bakal perang karo Rusia.
        Malah ing Perang Donya II, dheweke cukup pinter ora kanggo perang
        Lan nalika dheweke dadi anggota NATO.
        Ya, dheweke wis nglawan wong Kurdi nganti pirang-pirang dekade lan ora ana pungkasane, lan dheweke diikat.
        Kanthi Yunani, ora kabeh Matur nuwun marang Gusti Allah. Masalah langgeng amarga pulo Aegean
        Ya, lan ekonomi ora siap kanggo perang gedhe
        2. Apa padha didol S-400
        -pasar senjata.(Perjuangan abadi kanggo pasar dodolan) Pasar Turki wis sebagian kasedhiya kanggo kompleks industri militer Federasi Rusia lan pukulan kompleks industri militer AS - ora muspra yen dheweke goyang. ora lara..

        - ing rencana sing padha, pangopènan lan perbaikan sistem pertahanan udara bakal dadi Rusia, lan iki
        interaksi
        - desain, pangembangan lan Pabrik Komplek mbayar
        - piye wae VV Putin mangsuli pitakonan wartawan: "Napa Federasi Rusia adol senjata modern?" Wangsulane.. awake dhewe adol senjata-senjata kuwi. sing duwe urutan gedhene luwih apik
        3 Ing Crimea, ora konyol yen ngarepake pangenalan saka Turki. Ya, lan apa butuh pangenalan iki??
        Iki nyimpulake yen Turki ora ngakoni Crimea kanggo Rusia. Rusia bakal main karo wong Turki luwih saka sepisan ....
        4. Miturut acara ing Turki, Amerika Serikat ora bakal ninggalake Erdogan piyambak lan bakal maneh nyiapake sawetara jinis reged. Lan ing kene dheweke butuh sekutu situasional sing bisa dipercaya ...
      7. kokain
        kokain 12 Agustus 2019 18:09
        -1
        Kutipan: Tatyana
        Aku wis ngelingake babagan iki kabeh wektu!
        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        Iki minangka versi ekspor Tatyana lan sampeyan ora perlu kuwatir banget. Rusia wis duwe S-500, lsp. lagi mlaku.

        Kutipan: Tatyana
        Erdogan uga bakal perang karo S-400 kita ing saindhenging Turki nglawan kita - nglawan Rusia! Dheweke wis cukup "pikiran" kanggo iki! "Sultan in a fez"!

        Dheweke bakal wedi, kang menehi kritik dening musuhan marang Kurd .. Nanging carane intriguer bisa, kang menehi kritik carane mesem karo Zelensky-Israel lan malah mlebu soko (kuartal 95th ing Turki bakal siaran?))))
        Kabeh bakal apik Tatiana tresna Saiki angel kanggo Rusia, nanging kanggo wong sing diantemi, dheweke menehi loro sing ora kalah
      8. Shelest2000
        Shelest2000 12 Agustus 2019 19:02
        +1
        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        Mung bisnis. Boten pribadi.
      9. menang n
        menang n 12 Agustus 2019 19:31
        +5
        Kanggo dipercaya wong Turki iku dhuwur saka naivety, kanggo sijine iku mildly. Aku ora ngerti carane Rusia resiko arep menyang Turki ing vacation, mangan pangan (????) ..... Padha ndamel wong kita dadi perbudakan kanggo atusan taun lan moyoki wong-wong mau. Aku ora mikir dheweke wis lair maneh kanthi apik.
        1. Manungsa Kucing Null
          Manungsa Kucing Null 12 Agustus 2019 22:26
          -1
          Kutipan: victor n
          Aku ora ngerti carane Rusia resiko arep menyang Turki ing vacation, mangan panganan

          Banter sing apik, plus apik
        2. kuz363
          kuz363 13 Agustus 2019 10:02
          0
          Ora resiko! Luwih aman tinimbang ing Kaukasus.
      10. Prokletyi Pirat
        Prokletyi Pirat 12 Agustus 2019 21:29
        0
        Kutipan: Tatyana
        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        Banjur apa thanks kanggo iki
        1) kita nampa dhuwit (pesanan)
        2) kita nggawe pariwara sing apik tenan
        3) kita menehi wong Turki kesempatan kanggo meksa NATO supaya entuk keuntungan (kanggo wong Turki, langsung migunani kanggo kita ora langsung)
        Lan saiki manungsa waé dadi pitakonan, eh apa sing bakal WE (RF) entuk saka pangenalan Crimea minangka bagéan saka Federasi Rusia dening Turki? PMSM migunani kanggo kita ing iki ora, yen sampeyan ndeleng keuntungan, banjur nulis.
        1. Tatiana
          Tatiana 12 Agustus 2019 23:53
          0
          Quote: Prokletyi Pirat
          Lan saiki perhatian yaiku pitakonan, apa sing bakal WE (RF) entuk saka pengakuan Crimea minangka bagéan saka Federasi Rusia dening Turki? PMSM migunani kanggo kita ing iki ora, yen sampeyan ndeleng keuntungan, banjur nulis.
          Apa sing sampeyan ora ngerti, nalika kabeh wis jelas, kaya dinane Gusti Allah?!

          sepisanan. Kanggo miwiti perang CONQUESTING, agresor perlu, miturut aturan klasik perang, kanggo nepaki 2 syarat penting:
          1. Golek dhewe sekutu aktif ing perang kanggo nyerang korban agresi, lan uga golek negara sing dijamin kanggo njupuk posisi netral ing perang lan ora bakal njupuk sisih negara korban, i.e. uga bakal njupuk bagéyan PASSIVE ing perang ing sisih aggressor.
          Alami, saben sekutu - peserta ing agresi - bakal dijanjekake "dividen" dhewe - utamane ekspansi wilayah lan sumber daya penting kanthi njupuk saka negara korban.
          2. "Puncak" negara agresor kudu entuk persetujuan lan idin saka populasi lan saka masyarakat donya kanggo perang agresif nglawan negara korban, menehi perang penaklukan kang katon mung retribusi kanggo negara korban. Kanggo nindakake iki, aggressors kudu demonize negara korban ing mata kabeh masyarakat donya.

          Iki kabeh sing ditindakake Erdogan, ora ngakoni Crimea Rusia minangka RUSIA lan kanthi mangkono nyurung Ukraina, negara NATO / Pentagon kanggo perang karo Federasi Rusia!

          Miturut cara, Poroshenko janji Erdogan dangu kepungkur kanggo nyewa Crimea menyang Turki kanggo dhukungan finansial lan bersenjata (militan Turki) dening Turki saka Kyiv junky marang Federasi Rusia ing ngatur blokade Crimea Rusia lan bali menyang Ukraina! Lan dhukungan kasebut dening Erdogan wis diam-diam supaya pindhah menyang Ukraina!
          1. Prokletyi Pirat
            Prokletyi Pirat 13 Agustus 2019 00:47
            0
            HMMM Tatyana, apa sampeyan wis mikir babagan carane "retribusi mung" bakal dirasakake nalika Turki nolak nransfer Crimea menyang Ukraina? Kajaba iku, kenapa Erdagan kudu nggunakake pretext Crimean-Ukrainian yen luwih nguntungake dheweke nggunakake pretext Crimean-Tatar, supaya yen sukses, dheweke ora bakal duwe masalah karo slogan "bali Crimea menyang Ukraina, sampeyan janji. , kowe padha mbébaské!"
            Nanging sing paling penting, aku takon apa keuntungan saka Rusia saka pangenalan saka Crimea dening Turki? sampeyan durung mangsuli pitakonan iki, amarga apa sing ngalangi sampeyan mungkasi kontrak? malih, ing latar rampung legal, contone, kanggo ngatur revolusi mini-alus, "konon" kanggo mbusak Erdogan lan break sawetara saka perjanjian kang mlebu. Umumé, bakal ana kesempatan kanggo nangkep, lan ora dadi masalah kanggo nemokake alesan, ing kasus sing ekstrem, sampeyan bisa nggawe. Ing kene bakal luwih nguntungake kanggo ngenali kanggo ngalihake perhatian, lan kesempatan kanggo ngalahake pilihan kanggo pangenalan uga ora ala. Nanging kita bali menyang apa keuntungan saka Rusia saka pangenalan saka Crimea dening Turki? lan paedahe nyata, ora khayalan.
            1. Tatiana
              Tatiana 13 Agustus 2019 02:01
              -1
              Ya, Erdogan ora bakal mbalekake apa wae marang sapa wae yen Turki nyekel Crimea kanggo awake dhewe!

              Ukraina iku sawijining negara bangkrut lan katahan ambang mung thanks kanggo Amerika Serikat lan sebagéyan Jerman.
              Saiki Zelensky bakal ngetrapake hukum babagan penjualan tanah - lan Ukraina bakal rampung kanthi geopolitik. Bakal didol sacara teritorial lan ambruk.
              Ing wektu sing padha, Erdogan wis diam-diam mbayar Poroshenko kanggo nyewa Crimea menyang Turki suwene 50 taun.
              Kene, ing Crimea lan ora mung, kapentingan competitive Turki lan Amerika Serikat cetha tabrakan. Pendinginan hubungan Erdogan karo Amerika Serikat kanggo tuku S-400 uga nduweni latar mburi - Crimean.
              Quote: Prokletyi Pirat
              Nanging sing paling penting, aku takon apa keuntungan Rusia saka pengakuan Crimea dening Turki?
              Aku mangsuli sampeyan. Sing, miturut paragraf 2 saka aturan unleashing perang nglawan Rusia, pangenalan Crimea minangka Rusian ora menehi aggressors alesan kanggo demonize Rusia ing mata masyarakat donya, kang frustrates plans agresor kanggo unleash TMV marang Rusia karo. impunity - karo kabeh konsekuensi sarujuk kanggo Rusia.
              1. Prokletyi Pirat
                Prokletyi Pirat 13 Agustus 2019 03:26
                0
                Kutipan: Tatyana
                Ya, Erdogan ora bakal

                Lan menehi kritik dening logika, kang bakal njupuk piyambak ing sikil, ing pangertèn saka ngumumake perang suci mardika karo expropriation sakteruse saka Crimea. Kanggo kula, dheweke ora bodho banget, lan "perang pembebasan bangsa-bangsa sing ditindhes" luwih nguntungake kanggo neo-Ottomanist.

                Kutipan: Tatyana
                Aku mangsuli sampeyan.

                Papers, padha kertas kuwi ... Yen perlu, iku luwih gampang lan luwih efektif kanggo Turki mundhakaken topik penyitaan Crimea dening Kakaisaran Rusia lan pemugaran saka "kaadilan sajarah saka wong dibagi." Inggih, utawa paling awon, mundhakaken sraciki ing subyek saka bangsa cilik ditindhes lan miwiti proses mardika. Sing, yen sampeyan isih ora ngerti, Turki, wis dikenali Crimea, yen perlu, isih bakal bisa kanggo ngatur pretext kanggo perang, amarga Federasi Rusia ndadekake ora prabédan kanggo piye wae "kepinginan" pangenalan kuwi ... Umumé. , dheweke ngerti kanthi becik, ora ngerti, uga ora ala ...
                1. Tatiana
                  Tatiana 13 Agustus 2019 04:05
                  0
                  sampeyan takon kula
                  Quote: Prokletyi Pirat
                  apa keuntungan saka Rusia saka pangenalan saka Crimea dening Turki?
                  Aku mangsuli pitakon iki kanggo sampeyan. Nyegah perang agresif ing Rusia.

                  Dene Erdogan lan Turki.
                  Erdogan nggayuh tujuan pemilihan dhewe. Ing wektu sing padha, ngomong babagan kapentingan Tatar Krimea, nyatane, kanthi cara Machiavellian, dheweke wis ngelingi, pisanan kabeh, kapentingan diaspora "Tatar" Turki dhewe ing babagan manggon ing Crimea. Yaiku, pemukiman maneh wong Tatar Turki sing diasimilasi ing Crimea kanggo manggonake populasi Tatar pribumi ing Crimea dhewe.

                  Erdogan ana lan tetep kepengin banget karo implementasine konsisten saka kawentar saka mantan Kakaisaran Ottoman - kabeh cara kanggo Balkan.
                  Erdogan minangka nasionalis Turki sing nganggep awake dhewe mung minangka sultan Kakaisaran Neo-Ottoman.
                  1. Prokletyi Pirat
                    Prokletyi Pirat 13 Agustus 2019 15:13
                    0
                    Kutipan: Tatyana
                    sampeyan takon kula
                    Quote: Prokletyi Pirat
                    apa keuntungan saka Rusia saka pangenalan saka Crimea dening Turki?
                    Aku mangsuli pitakon iki kanggo sampeyan. Nyegah perang agresif ing Rusia.

                    Inggih, aku wis nglukis sampeyan luwih saka sepisan yen iki ngapusi awake dhewe, lan yen ngapusi awake dhewe ora entuk manfaat kanggo Federasi Rusia.
                    Kutipan: Tatyana
                    Erdogan minangka nasionalis Turki sing nganggep awake dhewe mung minangka sultan Kakaisaran Neo-Ottoman.

                    Nah, banjur apa? Inggih, dheweke kepengin, supaya dheweke pengin, kaya sing diomongake "Karep ora mbebayani, mbebayani ora pengin" Dadi pribadi, aku malah ngajeni dheweke, amarga aku mikir yen iki posisi sing cukup kanggo panguwasa sing paling dhuwur (tanpa preduli saka sebutan legal jabatane). Apa wae luwih apik tinimbang apa wae sing diduweni dening kabeh negara mosek, nguwuh-uwuh marang tanggane kanthi panjaluke "pemilik". Ya, lan kabeh wong ing kono bakal nyerang / ora nyerang ora gumantung marang Turki lan NATO kaya awake dhewe.
                    1. Tatiana
                      Tatiana 13 Agustus 2019 15:37
                      0
                      Quote: Prokletyi Pirat
                      Kutipan: Tatyana
                      Erdogan minangka nasionalis Turki sing nganggep awake dhewe mung minangka sultan Kakaisaran Neo-Ottoman.
                      Nah, banjur apa? Ya, dheweke kepengin, supaya dheweke pengin, kaya sing dikandhakake, "karep ora mbebayani, mbebayani ora pengin." Dadi, aku pribadi malah ngajeni dheweke, amarga aku mikir yen iki posisi sing cukup kanggo panguwasa sing paling dhuwur. ( preduli saka sebutan legal posisi kang). Apa wae luwih apik tinimbang apa wae sing diduweni dening kabeh negara mosek, nguwuh-uwuh marang tanggane kanthi panjaluke "pemilik".

                      Miturut logika sampeyan, sampeyan uga bisa mbenerake Hitler.
                      Logikamu aneh! ora ketemu? Lan ing kene aku nemokake.
                      1. ccsr
                        ccsr 13 Agustus 2019 19:54
                        0
                        Kutipan: Tatyana
                        Miturut logika sampeyan, sampeyan uga bisa mbenerake Hitler.

                        Nganti 22 Juni, kita duwe persetujuan karo dheweke, mula ora perlu spekulasi babagan conto iki.
                      2. Tatiana
                        Tatiana 14 Agustus 2019 00:15
                        0
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Tatyana
                        Miturut logika sampeyan, sampeyan uga bisa mbenerake Hitler.

                        Nganti 22 Juni, kita duwe persetujuan karo dheweke, mula ora perlu spekulasi babagan conto iki.

                        Lan apa sing sampeyan pengin mbuktekake marang aku kanthi ujar manawa aku diduga spekulasi miturut pendapat sampeyan?
                        Apa sampeyan mikir - Erdogan ora duwe ambisi neo-Ottoman kekaisaran - lan persis padha karo Hitler nasionalis ing Jerman?!

                        Inggih, sadurunge Perang Donya II, USSR lan Hitler wis prajanjèn perdamaian dipeksa, amarga Western "sekutu" saka USSR marang Jerman mung surreptitiously "mbuwang" USSR, sadurunge rampung prajanjen tentrem karo Jerman marang USSR ing rahasia. saka USSR.

                        Kesimpulan saka prajanjèn perdamaian antarane USSR lan Hitler Jerman ing kahanan kuwi ngidini USSR kanggo mung tundha serangan militèr Jerman marang USSR, lan ora liyane - iku. ngidini kanggo nundha wiwitan perang Jerman nglawan USSR lan mindhah wates negara adoh saka wilayah Soviet, nanging ora kanggo mbatalake perang dhewe, kaya mengkono, - Jerman karo Rusia Soviet!

                        Bab sing padha karo Erdogan Turki kaya Hitler!
                      3. ccsr
                        ccsr 14 Agustus 2019 12:07
                        -2
                        Kutipan: Tatyana
                        Lan apa sing sampeyan pengin mbuktekake marang aku kanthi ujar manawa aku diduga spekulasi miturut pendapat sampeyan?

                        Paling ora kanthi nglebokake Erdogan ing level sing padha karo Hitler, nalika dheweke nggawa Fuhrer minangka argumentasi, menehi pitunjuk babagan akibat.
                        Kutipan: Tatyana
                        Apa sampeyan mikir - Erdogan ora duwe ambisi neo-Ottoman kekaisaran - lan persis padha karo Hitler nasionalis ing Jerman?!

                        Kita ora peduli karo wong-wong mau - kita minangka tenaga nuklir sing bisa ngrusak negara apa wae ing donya, lan kanthi dhasar iki kita kudu nambani kabeh raja kutha cilik.
                        Kutipan: Tatyana
                        Kesimpulan saka prajanjèn perdamaian antarane USSR lan Hitler Jerman ing kahanan kuwi ngidini USSR kanggo mung tundha serangan militèr Jerman marang USSR, lan ora liyane - iku. diijini kanggo tundha wiwitan perang Jerman nglawan USSR

                        Ora perlu program pendidikan - Aku ngerti pitakonan iki uga sampeyan.
                        Kutipan: Tatyana
                        Bab sing padha karo Erdogan Turki kaya Hitler!

                        Apa sampeyan ngerti manawa conto sampeyan jelas ora cocog karo Rusia saiki?
                      4. Tatiana
                        Tatiana 14 Agustus 2019 12:43
                        -1
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Tatyana
                        Bab sing padha karo Erdogan Turki kaya Hitler!
                        Apa sampeyan ngerti manawa conto sampeyan jelas ora cocog karo Rusia saiki?
                        Aja omong kosong!

                        Hitler lan Jerman sejatine ora tumindak piyambak, nanging dipimpin nglawan USSR ing aliansi karo negara-negara Eropa lan ing kontrol agensi intelijen AS.

                        Sampeyan uga "wong wicaksana" kanggo kula - sampeyan wis nemokake dhewe Erdogan lan Turki "kesepian" geopolitik, minangka negara siji!
                      5. ccsr
                        ccsr 14 Agustus 2019 12:48
                        0
                        Kutipan: Tatyana
                        Hitler lan Jerman, nyatane, ora tumindak piyambak, nanging dipimpin nglawan USSR kanthi aliansi karo negara-negara Eropa lan ing kontrol layanan intelijen AS.

                        Lan apa iki mbuktekake ing kahanan saiki, nalika Rusia dhewe bisa numpes Amerika Serikat karo kabeh layanan khusus?
                        Kutipan: Tatyana
                        Sampeyan uga "wong wicaksana" kanggo kula - sampeyan nemokake dhewe Erdogan lan Turki, negara siji!

                        Aku ora ketemu. Mung wae argumentasi sampeyan babagan dheweke ngelingake tesis propagandis distrik ing pidato ing sawetara peternakan kolektif babagan topik apa ana urip ing Mars.
                      6. Tatiana
                        Tatiana 14 Agustus 2019 13:02
                        0
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Tatyana
                        Sampeyan uga minangka "wong wicaksana" kanggo kula - sampeyan nemokake Erdogan lan Turki dhewe, minangka negara siji! Aku ora nemokake dheweke.
                        Mung wae argumentasi sampeyan babagan dheweke ngelingake tesis propagandis distrik ing pidato ing sawetara peternakan kolektif babagan topik apa ana urip ing Mars.

                        Babagan definisi babagan inti geopolitik Erdogan lan Turki, aja metu ing ngarepku, kaya urip ing wajan panas!
                      7. ccsr
                        ccsr 14 Agustus 2019 13:21
                        0
                        Kutipan: Tatyana
                        Babagan definisi babagan inti geopolitik Erdogan lan Turki, aja metu ing ngarepku, kaya urip ing wajan panas!

                        Lan ora ana ing pikiranku kanggo nantang sampeyan - sapa sing bisa mbantah karo analis "cemerlang" ...
                      8. Tatiana
                        Tatiana 14 Agustus 2019 13:57
                        0
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Tatyana
                        Babagan definisi babagan inti geopolitik Erdogan lan Turki, aja metu ing ngarepku, kaya urip ing wajan panas!

                        Lan ora ana ing pikiranku kanggo nantang sampeyan - sapa sing bisa mbantah karo analis "cemerlang" ...

                        Inggih, matur nuwun Gusti! - sing sampeyan, pungkasanipun, ing "nyerah" kanggo kula, paling ngakoni iki ing kula! (Joke.)
              2. kuz363
                kuz363 13 Agustus 2019 10:03
                +2
                Sampeyan Tanya bakal duwe wektu kanggo pensiun nalika sampeyan ngenteni ambruk Ukraina!
                1. ccsr
                  ccsr 13 Agustus 2019 12:42
                  +1
                  Kutipan saka: kuz363
                  Sampeyan Tanya bakal duwe wektu kanggo pensiun nalika sampeyan ngenteni ambruk Ukraina!

                  Dadi wis kedaden, lan sampeyan ora sok dong mirsani pamisahan Crimea lan New Russia ....
          2. ccsr
            ccsr 13 Agustus 2019 12:41
            +1
            Kutipan: Tatyana
            Iki kabeh sing ditindakake Erdogan, ora ngakoni Crimea Rusia minangka RUSIA lan kanthi mangkono nyurung Ukraina, negara NATO / Pentagon kanggo perang karo Federasi Rusia!

            Nyatane, kita ora peduli yen Erdogan ngakoni Crimea utawa ora, nanging aku njamin yen akeh barang Turki ana ing rak-rak toko Crimean, sing teka langsung saka manufaktur Turki sing ora peduli babagan internasional. sanksi.
            Ora perlu nambah kahanan karo Erdogan, utamane amarga ora ana apa-apa ing NATO sing gumantung marang dheweke.
            Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo nggunakake contradictions karo Eropah ing sih kita, mbayar manungsa waé kurang kanggo mouse fuss saka Ukraina.
            1. Tatiana
              Tatiana 13 Agustus 2019 15:16
              0
              Kutipan saka ccsr
              Aku njamin yen akeh barang Turki ana ing rak-rak toko Krimea, sing teka langsung saka pabrikan Turki sing ora peduli babagan sanksi internasional.

              Iki kaya taun 1990-an, nalika ing Gorbach lan utamane nalika privatisasi EBN, industri domestik ngadeg lan ambruk ing negara kasebut, lan pedunung ing negara kasebut ora duwe tabungan. Periode misuwur pedagang anter jemput wiwit, nanging ora saka urip apik lan ora saka kesejahteraan ekonomi negara!
              Wong slamet kanthi biaya barang saka prau, utamane saka Turki, Polandia, China.
              Pasar kita kebak barang sing murah lan murah saka Turki saka produsen cilik - ora bisa dilewati dening para pedagang.

              Apa sampeyan tegese persis perdagangan iki ing Ukraina karo Turki ing barang-barang konsumen saka manufaktur SMALL Turki?

              Kesejahteraan populasi Turki ing taun-taun kasebut saka panyiapan perdagangan anter jemput kasebut ing aliran saka Federasi Rusia wungu banjur cukup!

              Yen "ya", aku bakal ujar manawa - miturut komentar sampeyan - bisa dikandhakake yen ing Ukraina saiki taun-taun antar-jemput NEPman ing taun 1990-an berkembang ing ekonomi, lan dudu 2019 ing Federasi Rusia.
              1. ccsr
                ccsr 13 Agustus 2019 19:49
                0
                Kutipan: Tatyana
                Apa sampeyan tegese persis perdagangan iki ing Ukraina karo Turki ing barang-barang konsumen saka manufaktur SMALL Turki?

                Maksudku dodolan barang-barang Turki, industri lan pertanian, ing Crimea Rusia. Miturut cara, ora mung manufaktur cilik sing dagang ing kana, miturut sawetara merek busana Eropa sing dijahit ing Turki.
                Kutipan: Tatyana
                Yen "ya", aku bakal ujar manawa - miturut komentar sampeyan - bisa dikandhakake yen ing Ukraina saiki taun-taun antar-jemput NEPman ing taun 1990-an berkembang ing ekonomi, lan dudu 2019 ing Federasi Rusia.

                Bener, aku ora nulis babagan Ukraina, nanging babagan Crimea saiki. Aku ora bisa ngomong apa-apa bab shuttles - pangiriman ing ukuran gedhe, lan padha ora bisa nindakake tanpa trek lan kontaner.
                1. Tatiana
                  Tatiana 14 Agustus 2019 00:33
                  0
                  Kutipan saka ccsr
                  Bener, aku ora nulis babagan Ukraina, nanging babagan Crimea saiki. Aku ora bisa ngomong apa-apa bab shuttles - pangiriman ing ukuran gedhe, lan padha ora bisa nindakake tanpa trek lan kontaner.

                  Dadi ing Crimea, sambungan "shuttle" didegaké kanggo barang-barang Turki sanajan Crimea ana Ukraina.
                  Lan saiki ing Crimea Rusia, kesejahteraan warga wis berkembang. Nanging ana sawetara bisnis. Dadi ora nggumunake yen perdagangan barang konsumen karo Turki isih berkembang ing kana.
                  Ing Rusia dhewe, ora ana kasenengan kaya sadurunge kanggo barang-barang Turki.

                  Kajaba iku, jembatan Krimea sing dibangun uga bakal duwe pengaruh sing migunani kanggo pangembangan ekonomi Crimea dhewe lan nguatake hubungan antarane Crimeans lan Rusia.
                  1. ccsr
                    ccsr 14 Agustus 2019 12:11
                    0
                    Kutipan: Tatyana
                    Dadi ing Crimea, sambungan "shuttle" didegaké kanggo barang-barang Turki sanajan Crimea ana Ukraina.

                    Wis suwe ora ana perdagangan antar-jemput kaya ing Ukraina, saiki ana skala perdagangan liyane.
                    Kutipan: Tatyana
                    Ing Rusia dhewe, ora ana kasenengan kaya sadurunge kanggo barang-barang Turki.

                    Iki minangka akibat saka logistik ing wiwitan, lan kasunyatan manawa wong Tionghoa wis meksa akeh manufaktur.
                    Kutipan: Tatyana
                    Kajaba iku, jembatan Krimea sing dibangun uga bakal duwe pengaruh sing migunani kanggo pangembangan ekonomi Crimea dhewe lan nguatake hubungan antarane Crimeans lan Rusia.

                    Sapa sing bakal mbantah ...
                    1. Tatiana
                      Tatiana 14 Agustus 2019 12:52
                      -1
                      Kutipan saka ccsr
                      Kutipan: Tatyana
                      Dadi ing Crimea, sambungan "shuttle" didegaké kanggo barang-barang Turki sanajan Crimea ana Ukraina.
                      Wis suwe ora ana perdagangan antar-jemput kaya ing Ukraina, saiki ana skala perdagangan liyane.
                      Sampeyan mesthi salah paham karo aku. Yaiku.

                      Sing dadi pedagang anter jemput bisnis sing sukses wis suwe mbukak pusat blanja lan privatisasi pasar dodolan lokal.
                      Bisnis ora mandheg, yen ora bakal mati lan pangguna enterprising liyane bakal njupuk Panggonan.
      11. Komentar wis dibusak.
      12. Esso
        Esso 13 Agustus 2019 08:09
        0
        Kutipan: Tatyana
        Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Erdogan mbayar maneh kanggo S-400

        Aku wis ngelingake babagan iki kabeh wektu!

        Napa Rusia mbutuhake Erdogan kanggo adol S-400?!

        Erdogan uga bakal perang karo S-400 kita ing saindhenging Turki nglawan kita - nglawan Rusia! Dheweke wis cukup "pikiran" kanggo iki! "Sultan in a fez"!

        Ankara ngakoni Crimea mung nalika kita ngakoni Republik Turki Siprus. Ora apa-apa yen kita nggawe kesepakatan babagan S-400. Aja nulis omong kosong babagan perang. Aja lali manawa apa sing kita adol duwe ciri sing beda, ora kaya sing kedadeyan. Kanggo persenjataan kita, Erdogan nyoba perang karo kita, sing dadi dikenal, dheweke adoh saka dadi politisi lan tukang nyiksa.
      13. morgan_67
        morgan_67 13 Agustus 2019 21:17
        0
        Rampung bener!
        "Cepat utawa mengko, Turki isih kudu mutusake babagan papan ing politik donya" - lan aku mikir iki ora bakal disenengi Rusia. Nanging saiki dheweke duwe perang karo Su57 Rusia.
        1. ccsr
          ccsr 14 Agustus 2019 12:13
          0
          Kutipan saka: morgan_67
          "Cepat utawa mengko, Turki isih kudu mutusake babagan papan ing politik donya" - lan aku mikir iki ora bakal disenengi Rusia. Nanging saiki dheweke duwe perang karo Su57 Rusia.

          Nyatane, yen dheweke mutusake perang karo Su-57 kita, mula aku yakin manawa sistem Rusia ora bakal bisa melu. Kok coba tebak sendiri...
    2. g1v2
      g1v2 12 Agustus 2019 15:25
      +6
      Turki ngakoni minangka Rusia mung yen ana ijol-ijolan serius. Contone, yen ing sisih liyane ana Adzharia utawa bagéan saka Syria utawa Irak. Tanpa iki, wong Turki temenan ora bakal nyerahake tuntutane marang Crimea. Kajaba iku, luwih akeh Tatar Krimea sing manggon ing Turki tinimbang ing Crimea. Dheweke ora ngomong sing anyar. Kita ora ngakoni sisih lor Siprus lan pendhudhukan bagéan saka Suriah - padha ora ngakoni Crimea. Nyuwun
      Kajaba iku, wong Turki duwe alasan kanggo gelo. Ing Suriah, VKS kita ing sasi pungkasan wis akeh thinned metu formasi kontrol dening Turki. Tch Turki duwe alasan kanggo nyebut FI. Nanging, asu barks - kafilah obah ing. Nyuwun
      1. depressant
        depressant 12 Agustus 2019 16:41
        +4
        Crimea wis ditaklukaké wiwit jaman kuna. Salah siji utawa pedunung liyane ing Mediterania. Sapa sing menang, dheweke dadi kagungane. Kita ngalahake Ottoman 200 taun kepungkur. Lan saiki Crimea dadi milik kita kanthi hak pemenang. Yen ora, wong Turki duwe dendam, nanging aku kudu duwe pangerten. Fumbled - ora! Nanging dheweke nemokake pangerten yen luwih larang kanggo ngetungake keluhan saben sisih sing kalah.
        1. g1v2
          g1v2 12 Agustus 2019 16:48
          +5
          Ngerteni wong liya tansah migunani. Paling ora mbantu prédhiksi tumindake. Wong Turki penting kanggo kita, mula injeksi kasebut bakal dilebokake ing rem. Ora masalah sing. Kita duwe prekara sing luwih serius.
          1. tracer
            tracer 12 Agustus 2019 17:01
            0
            Kene padha miwiti kanggo ngenali Crimea utawa ora. Ya, padha ora bisa, nalika padha mlebu donya Crimean, padha sarujuk kanggo "milik Rusia kanggo kalanggengan." Lan sanalika "ora Rusia" kanthi otomatis bali menyang Turki.
            1. Doliva63
              Doliva63 12 Agustus 2019 17:29
              +3
              Quote: tracer
              Kene padha miwiti kanggo ngenali Crimea utawa ora. Ya, padha ora bisa, nalika padha mlebu donya Crimean, padha sarujuk kanggo "milik Rusia kanggo kalanggengan." Lan sanalika "ora Rusia" kanthi otomatis bali menyang Turki.

              Saktemene, ing taun 1791, Turki wis ngakoni Crimea minangka Rusia, apa maneh sing dibutuhake?
          2. depressant
            depressant 12 Agustus 2019 17:37
            +1
            Kanthi pangerten saka sudut pandang philistine, aku ironis tegese simpati marang wong sing kalah, sing ana hubungane karo iki - kesadaran maksiatku sing jero lan kepiye isin aku kanggo kamenangan sing jujur ​​marang dheweke, banjur - njaluk ngapura umum amarga menang. perang banget lawas, bali hadiah, tengen? Kocak! Iku lan wis, wis liwati, kita ndamel bali menyang kaping Sultan. Apa jenis whims bocah bodho ing sisih Turki? Dudu tugasku, wong awam, ngetung kanthi moyoki, sing asale njalari aku nggumun terus terang amarga kebodohane. Nanging korps diplomatik lan struktur pamrentahan - ya, ayo padha, desahan banget, nuduhake pangerten karo sapa sing ditangani. Ana akeh negara sing ora nyukupi ing saubengé, delengen! Lan saben wong njaluk soko, sijine munggah grievances lan tagihan kanggo wong-wong mau. Lan, ing mratelakake panemume, struktur negara Rusia nanggulangi karo tugas, nuduhake stoic pangerten lan sabar nalika dealing with wong cupet.
            Lan mung siji-sijine sing ditinggalake dening pamarentah yaiku kanggo nemtokake cara kanggo nggedhekake kedaulatan Rusia menyang Crimea supaya bank-bank sing wis ninggalake wis bali ing kono. Iku misale jek sing iki luwih angel tinimbang ngerti Erdogan touchy. Lan iku alesan kanggo kawentar nglarakake ing wusana Crimean.
            1. tracer
              tracer 12 Agustus 2019 17:54
              -1
              "Keris iku apik kanggo sing duwe." Sampeyan ndeleng, sing sneezing ing pangenalan utawa non-pangenalan saka Crimea. ING TOP CHI. Ayo padha keselak ing saliva.
      2. Aviator_
        Aviator_ 12 Agustus 2019 21:36
        +2
        Ayo Adzharia dicelupake saka wong Georgia, ora bakal dadi duweke kanggo 30 taun.
        1. g1v2
          g1v2 12 Agustus 2019 22:56
          +3
          Lagi siyap-siyap. Nyuwun Turks obah ana massal. Watesan mbukak sebagian. Bisnis Turki tuku Batumi nyatane. Liyane 5-10 taun lan Turki kudu ngenteni revolusi werna sabanjuré kanggo manggoni Adjara.
    3. minyak bahan bakar
      minyak bahan bakar 13 Agustus 2019 09:41
      0
      Kanthi kaya "kanca" mungsuh ora perlu ... Negara iki tansah duwe scimitar siap.
    4. kuz363
      kuz363 13 Agustus 2019 09:57
      -3
      Wong Turki duwe kamulyan dhewe, ora kaya wong Rusia
      1. ccsr
        ccsr 13 Agustus 2019 12:44
        0
        Kutipan saka: kuz363
        Wong Turki duwe kamulyan dhewe, ora kaya wong Rusia

        Sampeyan durung nemoni wong-wong mau ing bisnis, mula sampeyan percaya karo omong kosong kasebut.
    5. Nikolay Petrov
      Nikolay Petrov 13 Agustus 2019 10:52
      0
      Bener, aku setuju karo sampeyan. Sawise maneh, dheweke bakal njupuk belang ing ngisor sultan kanggo tilibonchiks - dheweke bakal nguwuh kanthi cara sing beda. Aku mikir, sanajan ora ngormati undersultan, dheweke ngerti yen NATO utawa Eropa ora butuh dheweke. Mung minangka springboard trep kanggo paus minke. Ora maneh.
    6. Terenin
      Terenin 13 Agustus 2019 22:38
      +1
      Kutipan saka Svarog
      Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia

      Ora bakalan..

      Ngomong-ngomong, apa sampeyan ora krungu saka Erdogan mung yen Crimea iku Ukrainia?
  2. Gardamir
    Gardamir 12 Agustus 2019 15:09
    +1
    Erdogan mbayar maneh kanggo S-400
    Ya wis, ya. Rusia duwe diplomasi paling apik. Kita duwe kabeh genius politik luar negeri!.
    1. Svarog
      Svarog 12 Agustus 2019 15:41
      +3
      Kutipan: Gardamir
      Kita duwe kabeh genius politik luar negeri!.

      Utamane akeh "jenius" ing batin.. mung tim Dimon sing regane.. wong sing paling wasis.. wassat
  3. Nikolai 87
    Nikolai 87 12 Agustus 2019 15:13
    +2
    Aku mbayar kanggo S-400 ora karo tomat. Lan apa dheweke mikir babagan Crimea - kita bakal urip. Dadi sing
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 12 Agustus 2019 20:24
      -2
      Inggih, aku durung mbayar, amarga miturut kontrak, pangiriman pisanan lan tes nyata, lan mung pembayaran.
  4. Ramzay121
    Ramzay121 12 Agustus 2019 15:15
    + 13
    Apa Rusia wis ngakoni Siprus Lor? Lan umume, lan sapa sing ngakoni Crimea Rusia?
    1. Bacha
      Bacha 12 Agustus 2019 15:19
      + 25
      Yen duweke, ora kabeh wong ngerti. Ora ana Lukoil ing Crimea, ora ana Sberbank. Nanging sadurunge referendum ...
      1. ROSO 42
        ROSO 42 12 Agustus 2019 17:33
        +6
        Kutipan saka Bacha
        Yen duweke, ora kabeh wong ngerti.

        ya apik
        Aku nggoleki versiku lan nemokake ing jawaban sampeyan. (+)
        Apa ana owah-owahan saka apa Erdogan ngakoni Crimea Rusia minangka Rusia? Ya, gendera ing tangane lan fez ing sirahe. Takon pedunung semenanjung dhewe - apa sing luwih penting kanggo wong-wong mau: pangenalan kepala Turki utawa status tanah Rusia? Kanggo "rasa seneng sing lengkap" pungkasane bakal ngrampungake masalah transportasi saka Crimea karo daratan, nyedhiyakake banyu seger lan energi. Dheweke mung dadi bagean saka negara sajrone limang taun, lan malah Moskow ora dibangun langsung ...
        Nanging kasunyatan sing struktur Russian (utamané Sberbank) digatèkaké Crimea paling kamungkinan game karo intermediaries. ana alangan, cara kanggo ngatasi - uga ...
        hi
      2. Svarog
        Svarog 12 Agustus 2019 18:29
        +1
        Kutipan saka Bacha
        Yen duweke, ora kabeh wong ngerti.

        Wis suwe jelas yen dheweke ora dadi milik kita .. Kahanan sing ora masuk akal, para elit katon ing cangkeme Kulon, lan kita nyebarake babagan "mungsuh" lan patriotisme liwat saluran federal, lan malah penyiar. , banjur kabeh dudu warga negara utawa duwe ijin panggonan.
    2. Lipchanin
      Lipchanin 12 Agustus 2019 15:31
      -7
      Lan umume, lan sapa sing ngakoni Crimea Rusia?

      Elinga carane Rusia nanggapi ancaman sing gerombolan?
      "Lan kita tentara!"
    3. menang n
      menang n 12 Agustus 2019 19:42
      0
      Napa Erdogan luwih elek tinimbang Lukashenka?
  5. igorbrsv
    igorbrsv 12 Agustus 2019 15:17
    +4
    Kumelun tanpa geni. Erdogan ora nggawe rahasia manawa dheweke ora ngakoni Crimea minangka Rusia. Ora ana sing ngerti dheweke. Apa bedane Nyuwun
    Ya, Erdogan uga ngandhani Zelensky babagan gelang kanthi jeneng para pelaut sing ditahan dening kita yen Zelensky ora bakal duwe tangan sing cukup. Saiki dheweke "ngiyanati" kita, lan "ngkhianati Ukraina", lan mbuwang Amerika Serikat saka S-400, sampeyan ngerti. Nyuwun dadi apa sing metu?
    1. ROSO 42
      ROSO 42 12 Agustus 2019 17:40
      +2
      Kutipan saka igorbrsv

      Kumelun tanpa geni.
      Erdogan ora nggawe rahasia manawa dheweke ora ngakoni Crimea minangka Rusia.
      Ora ana sing ngerti dheweke.
      Apa bedane

      Lha kok ngomong-ngomong bab Recep? Kanggo Crimea:

      hi
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 12 Agustus 2019 17:55
        +2
        Kutipan saka: ROSS 42
        Minangka kanggo Crimea

        Lan ing Antartika (sing ora ngerti) - apa penguin, aku kira, diwawancarai? ngguyu
  6. Avior
    Avior 12 Agustus 2019 15:18
    +9
    . Neutral ing hubungan kanggo Rusia bisa, contone, India, Angola utawa Indonesia

    Apa dheweke ngakoni Crimea minangka Rusia?
    Tumrape wong Turki, Cina utawa Iran, kabeh padha ana ing pikirane dhewe-dhewe, lan yen ditulis dadi kanca ing Rusia iku ngapusi awake dhewe.
  7. bocah 07
    bocah 07 12 Agustus 2019 15:26
    +4
    Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ujar manawa negarane ora ngakoni lan ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia.

    Lha, sapa sing bakal mangu-mangu.

    Gampang kanggo Erdogan mung nyingkiri masalah Krimea ing obrolan karo Zelensky, utawa paling ora nggawe pernyataan sing ora jelas. Nanging dheweke milih pratelan sing kasar, malah ora ngarahake Zelensky utawa Putin, nanging ing Kulon. Ora ana bathi kanggo presiden Turki kanggo ngilangi hubungane karo Kulon, karo Uni Eropa, mula dheweke pengin nuduhake yen Turki ora kena pengaruh Rusia lan tuku S-400 ora ateges apa-apa.

    Lan ing kene, misale jek kula, inti saka kawicaksanan Erdogan yaiku kepinginan kanggo "njagong ing rong kursi."
    1. Badai srengenge
      Badai srengenge 12 Agustus 2019 16:11
      +5
      Kutipan saka: brat07
      Lan ing kene, misale jek kula, inti saka kawicaksanan Erdogan yaiku kepinginan kanggo "njagong ing rong kursi."

      Iki minangka salah, dheweke duwe 1 kursi dhewe, lan kanthi (kursi) dheweke ngerti kabeh tanah sing dienggoni "Turki", mula adhedhasar iki, dheweke tumindak kanthi konsisten.
      1. bocah 07
        bocah 07 12 Agustus 2019 17:10
        +2
        Kutipan saka sunstorm
        Kutipan saka: brat07
        Lan ing kene, misale jek kula, inti saka kawicaksanan Erdogan yaiku kepinginan kanggo "njagong ing rong kursi."

        Iki minangka salah, dheweke duwe 1 kursi dhewe, lan kanthi (kursi) dheweke ngerti kabeh tanah sing dienggoni "Turki", mula adhedhasar iki, dheweke tumindak kanthi konsisten.

        Kowe bener. "Bandhingan"ku ora cukup "bener". Aku wanted kanggo ngomong sing Erdogan kaya kanggo "muter loro biola bebarengan." (Kanggo saben dhewe "musik") IMHO.
  8. Lipchanin
    Lipchanin 12 Agustus 2019 15:28
    -2
    Tembung-tembung sing Turki ora ngakoni semenanjung Krimea minangka Rusia keprungu sajrone rapat antara Recep Tayyip Erdogan lan Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky.

    Inggih, carane iki bakal mengaruhi kahanan ing Crimea? Ora, Lan umume kita kabeh ora peduli apa sing diomongake.
    Dheweke ora ngakoni Ossetia Kidul, Abkhazia, Transnistria, lan akeh perkara sing ora dingerteni ing jagad iki. Dadi apa? Apa urip mandheg ana? Lan dheweke uga ora peduli babagan pangenalan. Pangenalan, utawa ora pangenalan, iki kabeh game politik. A jenis perdagangan. Dina iki padha ora ngakoni, sesuk kahanan politik wis owah, langsung ngerti. Lan kosok balene. Ana akeh kasus kaya ngono.
    Dadi urip terus
  9. Kampung aku......
    Kampung aku...... 12 Agustus 2019 15:37
    +2
    Apa worth ngenali Konstantinopel minangka Istanbul?
  10. Elysium
    Elysium 12 Agustus 2019 15:40
    +5
    Erdogan bisa uga ora ngerteni. Nanging pungkasane dheweke bakal lunga.
  11. Sibguest
    Sibguest 12 Agustus 2019 15:51
    -2
    "Cepat utawa mengko, Turki isih kudu mutusake babagan papan ing politik donya."
    Aku ora setuju karo skripsi iki.
    Turki, amarga mentalitas lan "musuh pribadi kanggo akal sehat" saka pimpinan (negara iki) lan mayoritas pengusaha hotel, ora bisa mutusake babagan papan ing politik donya ing mangsa ngarep.
    Inggih - gendera Turki ing tangane, drum Turki - ing gulu, lan ing pawai Turki - menyang taman! (kabeh - ing taman)!
    Lan supaya padha mangan sayuran lan woh-wohan kayu.
    Ayo saben wong Eropa sing seneng-seneng sing mutusake kanggo ngrasakake "keramahan Turki" ing resor, amarga wis katon kanthi jelas kepiye bisnis resort kasebut saya mudhun lan luwih akeh lan njijiki wong Turki marang turis saka negara kita.

    Kanggo adol S-400 lan kapentingan "dadak" ing Su-35, ayo padha tuku.
    Bener nyathet salah sawijining sabangsane (ing ngisor iki): dudu tomat sing diitung.
    Lan "all-propellers" kudu ngombe valerian: kita ora bakal ngedol senjata paling canggih marang sapa wae nganti pasukan lan armada kita dilengkapi .... karo senjata malah luwih maju.
    1. Jerman Titov
      Jerman Titov 12 Agustus 2019 21:29
      -2
      Ayo padha bungah amarga perayaan Hari Angkatan Udara ora ditransfer menyang Turki.
  12. parusnik
    parusnik 12 Agustus 2019 15:53
    +1
    Ankara ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia. Erdogan mbayar maneh kanggo S-400
    ... Lan gas liwat Aliran Turki bakal mbayar lan pembangkit listrik tenaga nuklir bakal mbayar apa-apa pribadi, mung bisnis .. Lan Crimea ora ngenali Rusia ... Iku bagéan saka NATO .. ninggalake blok iki .. iku fraught .. Nooo, bisa uga bakal ngenali nalika arep tuku tomat Rusia, barang konsumen ... ngguyu
  13. Badai srengenge
    Badai srengenge 12 Agustus 2019 16:09
    +3
    "Wetan iku prakara alus" dadi ya "ora tau ngomong" cocog ... sing bakal panginten 5 taun kepungkur sing Turki bakal nglawan Amerika Serikat lan tuku senjata Rusia?
  14. Masha
    Masha 12 Agustus 2019 16:10
    +1
    isih ... kanthi seneng banget, Erdogan bakal ngakoni Crimea minangka Turki ... nanging ara kanggo sampeyan ... nglirik
    1. mordvin 3
      mordvin 3 12 Agustus 2019 16:16
      0
      Quote: Masha
      Erdogan mesthi ngakoni Crimea minangka Turki ... nanging ara ...

      Aku ora ngerti kenapa wong Turki ora ngumumake Crimea sawise runtuh USSR ... Sawise kabeh, ana dokumen babagan perkara iki ...
      1. depressant
        depressant 12 Agustus 2019 16:49
        +4
        Documents ... Crimea iku kita dening tengen saka kuwat. Mangkono uga lan bakal terus.
      2. Masha
        Masha 12 Agustus 2019 16:52
        0
        Kutipan: Mordvin 3
        kenapa wong Turki ora ngumumake Crimea sawise runtuh USSR ... Sawise kabeh, ana dokumen babagan perkara iki.

        jelas ngerti yen iki pilihan sing kalah ...
        1. mordvin 3
          mordvin 3 12 Agustus 2019 17:03
          +3
          Quote: Masha
          jelas ngerti yen iki pilihan sing kalah ...

          Ing kana AS wis netes..
          Kaya iki:

          1. Masha
            Masha 12 Agustus 2019 17:52
            +3
            Kutipan: Mordvin 3
            Ing kana AS wis netes..

            lan ambruk.... nglirik
      3. Doliva63
        Doliva63 12 Agustus 2019 17:34
        +2
        Kutipan: Mordvin 3
        Quote: Masha
        Erdogan mesthi ngakoni Crimea minangka Turki ... nanging ara ...

        Aku ora ngerti kenapa wong Turki ora ngumumake Crimea sawise runtuh USSR ... Sawise kabeh, ana dokumen babagan perkara iki ...

        Ana dokumen sing ing abad kaping 18 Turki dikenali Crimea minangka tlatah Rusia, padha ora ketemu wong liya.
      4. Avior
        Avior 12 Agustus 2019 19:15
        -2
        Ora, iki mitos, ora ana dokumen kasebut
  15. Yeah
    Yeah 12 Agustus 2019 16:21
    +4
    Ana siji preseden sajarah utawa dongeng (aku ora ngerti yen iku bener utawa ora).
    Stalin ditakoni kok sampeyan kanca karo Churchill, kang stigmatizes komunisme ing saben giliran!
    Lan wangsulane Vissarionych - ora masalah apa sing diomongake, sing penting yaiku apa sing ditindakake.
    1. Jerman Titov
      Jerman Titov 12 Agustus 2019 21:25
      0
      Adhuh! Dheweke ora nggawe wong seneng Koba maneh. Ing 2014, "esbiches" tindak menyang bapakne, ndeleng potret I.V. Stalin, ngacungake tangan lan lunga. Dadi nganti mati bapake lan ora kena.
  16. Igor Shcherbina
    Igor Shcherbina 12 Agustus 2019 16:26
    +3
    Iku perlu kanggo tarik Serat kanggo dangu, lagi kita "mitra" ala, padha ngerti mung kekuatan, nalika kita Cut mati oksigen kanggo wong-wong mau ing Turki, padha langsung miwiti kanggo tarik Serat tengen, kita kudu tetep Turki ing a jarak, lan tansah menehi tekanan ing titik pain supaya dheweke ngrasa. Turki duwe masalah Kurdi, tansah perlu kanggo nindakake dialog diplomatik karo wong-wong mau, nggunakake kabeh cara, ekonomi, politik, nyiapake oposisi, lan keuangan, mung ing cara iki.
    1. tracer
      tracer 12 Agustus 2019 17:59
      0
      Sultan duwe utang bangkai marang Presiden Rusia. Yen ora amarga dheweke, dheweke mesthi wis suwe saya suwe kaya Gaddafi.
  17. dolfi1
    dolfi1 12 Agustus 2019 16:29
    +3
    Penulis mbantah awake dhewe. Ing tangan siji, dheweke ngerti kanthi bener yen Turki mung "kadhangkala kanca lelungan" tinimbang sekutu, kabeh gumantung ing kahanan. Ing sisih liya, ngarep-arep yen Turki "akhire bakal mutusake papan ing politik donya." Nanging Turki ora ana gunane, iki minangka kabijakan - kanggo njagong ing kabeh kursi ing wektu sing padha.
  18. kapsid
    kapsid 12 Agustus 2019 16:35
    -3
    Kutipan saka: g1v2
    Turki ngakoni minangka Rusia mung yen ana ijol-ijolan serius. Contone, yen ing sisih liyane ana Adzharia utawa bagéan saka Syria utawa Irak. Tanpa iki, wong Turki temenan ora bakal nyerahake tuntutane marang Crimea. Kajaba iku, luwih akeh Tatar Krimea sing manggon ing Turki tinimbang ing Crimea. Dheweke ora ngomong sing anyar. Kita ora ngakoni sisih lor Siprus lan pendhudhukan bagéan saka Suriah - padha ora ngakoni Crimea. Nyuwun
    Kajaba iku, wong Turki duwe alasan kanggo gelo. Ing Suriah, VKS kita ing sasi pungkasan wis akeh thinned metu formasi kontrol dening Turki. Tch Turki duwe alasan kanggo nyebut FI. Nanging, asu barks - kafilah obah ing. Nyuwun

    Dheweke ora ngganti duweke, sampeyan mikir kaya pengkhianat.
    1. bocah 07
      bocah 07 13 Agustus 2019 00:38
      0
      Dheweke ora ngganti duweke, sampeyan mikir kaya pengkhianat.

      Mangga, jelasake "pikiran" sampeyan
      Minusku.
  19. afrikanez
    afrikanez 12 Agustus 2019 16:39
    +1
    Sampeyan bisa uga mikir yen ana wong sing nunggu jawaban sing beda saka Erdogan, babagan Crimea. recourse
  20. Roso 56
    Roso 56 12 Agustus 2019 16:58
    0
    Sapa Ankara iki? Ya padha ngidul. Ing wektu sing padha ora bisa nglindhungi, saiki ora mbukak cangkeme, ya. ngguyu
  21. K-50
    K-50 12 Agustus 2019 17:02
    0
    Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ujar manawa negarane ora ngakoni lan ora bakal ngakoni Crimea minangka Rusia.

    Lan kita bakal mateni gas kanggo wong-wong mau lan nransfer S-400 "kanggo Nyegah" kanggo wong-wong mau. Ayo padha ngadeg ing wangun wesi. sedulur lol
  22. bogart047
    bogart047 12 Agustus 2019 17:25
    +3
    iki mung tembung supaya ora nesu Eropah lan Amerika Serikat malah luwih. Nyatane, wong Turki wis padu karo Amerika Serikat babagan S-400. Utawa Mungkin tuku mergo. Iki minangka tumindak, dudu tembung. Pay manungsa waé kanggo nyata, ora equivocations diplomatik
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 12 Agustus 2019 20:32
      0
      Nanging sing nyata yaiku Turki wis ngrebut provinsi Idlib ing Siria lan ora bakal lunga.
    2. bocah 07
      bocah 07 13 Agustus 2019 01:32
      +1
      Iki minangka tumindak, dudu tembung.
      .
      Miturutku, politisi diudi ora mung saka tumindake, nanging uga saka omongane.
      "Sampeyan kudu njawab kanggo pasar." Inggih, paling ora ing kawicaksanan manca.IMHO.
      1. bogart047
        bogart047 13 Agustus 2019 11:14
        0
        ayo ngelingi tembung Putin sing ora ana personil militer Rusia ing Crimea, nanging wong cilik sing ora dingerteni) Banjur dheweke ujar kaya ngono, lan sadurunge dheweke main peran ing tembung siji, nanging nyatane liyane
        1. ccsr
          ccsr 13 Agustus 2019 12:46
          0
          Kutipan saka bogart047
          ayo elinga tembung Putin yen ora ana prajurit Rusia ing Crimea, nanging wong cilik sing ora dingerteni)

          Soko aku ora ngelingi statement kuwi, njupuk menyang akun penyebaran unit saka Armada Segara Ireng ing Crimea.
          1. bogart047
            bogart047 13 Agustus 2019 15:07
            0
            google kanggo bantuan
            1. ccsr
              ccsr 13 Agustus 2019 19:31
              0
              Kutipan saka bogart047
              google kanggo bantuan

              Dadi dheweke ngapusi ...
        2. bocah 07
          bocah 07 13 Agustus 2019 23:21
          0
          Kutipan saka bogart047
          ayo ngelingi tembung Putin sing ora ana personil militer Rusia ing Crimea, nanging wong cilik sing ora dingerteni) Banjur dheweke ujar kaya ngono, lan sadurunge dheweke main peran ing tembung siji, nanging nyatane liyane

          Ya, aku setuju karo sampeyan, nanging dheweke ngakoni yen:
          Putin ngandhani apa jenis "wong ijo cilik" ing Crimea
          Anastasia LEONOVA
          Kasunyatan kasebut dicethakaké sajrone "Direct Line"
          17.04.14 13: 44

          Ing mburi pertahanan diri saka Crimea ana "wong sing sopan"
          Ing mburi pertahanan diri saka Crimea ana "wong sing sopan"
          Sajrone "Jalur Langsung" karo Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin, tuan rumah nampa pitakonan liwat sms babagan sapa wong enom ing Crimea sing katon ana sadurunge lan sawise referendum.

          - Kita ngomong babagan "wong ijo", - diterangno presenter.

          Vladimir Putin mangsuli pitakon iki:

          - Kita kudu nggawe kabeh kondisi kanggo ekspresi bebas saka karsané wong Krimea, - Presiden ngandika, - Kita kudu nggawe manawa ora ana tank ing Crimea, kaya sing saiki kedadeyan ing sisih kidul-wétan Ukraina. supaya ora ana nasionalis. Mesthi, prajurit kita ngadeg ing mburi pertahanan diri Krimea supaya ora ana provokasi. Ora mungkin nulungi wong sing mratelakake panemume. Ana luwih saka 20 prajurit Rusia ing Crimea, ana depot amunisi. Iku perlu kanggo nglindhungi wong saka kamungkinan saka nggunakake senjata iki.

          SUMBER KP.RU
          1. ccsr
            ccsr 14 Agustus 2019 12:17
            0
            Kutipan saka: brat07
            Mesthi, prajurit kita ngadeg ing mburi pertahanan diri Krimea supaya ora ana provokasi.

            Dadi presiden ngakoni yen iki minangka personel militer kita, lan dudu apa sing dikandhakake dening penulis ing kene:
            Kutipan saka bogart047
            ayo elinga tembung Putin yen ora ana prajurit Rusia ing Crimea,
            1. Antares
              Antares 15 Agustus 2019 11:36
              -1
              Kutipan saka ccsr
              Dadi presiden ngakoni yen iki minangka personel militer kita, lan dudu apa sing dikandhakake dening penulis ing kene:

              kronologine tembung politik kaya ing ngisor iki

              ..ora, ora ditampa, wong lokal tuku seragam ing toko, mesthi, konco kita, kita ora nolak partisipasi ....
              évolusi wis ana.
              1. ccsr
                ccsr 15 Agustus 2019 11:47
                0
                Quote: Antares
                ..ora, ora ditampa, wong lokal tuku seragam ing toko, mesthi, konco kita, kita ora nolak partisipasi ....

                Iki gegayutan karo pasukan pertahanan diri saka Crimea, lan dudu personel militer Rusia sing digawa kanggo nglindhungi bagean saka Armada Segara Ireng. Rencana kanggo nutupi pangkalan angkatan laut kita ing Crimea disepakati karo Staf Umum Ukraina, lan mulane Angkatan Bersenjata Ukraina meneng-meneng nonton entri iki, tanpa menehi perlawanan. Dadi titik kasebut dudu evolusi, nanging nyatane wong sing buta huruf babagan urusan militer ora ngerti manawa pasukan Distrik Militer Kidul diwajibake mlebu Krimea kanthi persetujuan karo pamrentah Ukraina, yen ana kahanan. ancaman marang pangkalan angkatan laut lan warga sipil saka anggota kulawarga personel militer. Iki ditindakake nalika kudeta ing Kyiv, sing ana ing penilaian darurat, mula Angkatan Bersenjata Ukraina meneng-meneng nyawang mlebu pasukan Rusia menyang wilayah Crimea lan ora nolak.
  23. Goldmitro
    Goldmitro 12 Agustus 2019 17:36
    +2
    Tembung Erdogan babagan kepemilikan Crimea maneh nuduhake yen Turki ora bisa dianggep minangka sekutu utawa malah mitra netral Rusia.

    Kepentingan strategis Rusia lan Turki ora lan ora bakal pas.

    Iki apa kita kudu tansah nerusake saka ing hubungan kanggo Turki: mung kepraktisan cetha, ora sushi-pus, lan bisa kanggo nanggapi Erdogan kang frank rudeness ing kuwi cara sing bakal ora ana maneh habitual! Kita duwe kesempatan kanggo nindakake!
  24. samarin1969
    samarin1969 12 Agustus 2019 18:24
    +3
    Penulis piye wae ngliwati kapentingan gas Kremlin ing Turki. Tanpa dheweke, Erdogan ora bakal dadi kategoris. Dheweke duwe masalah gedhe ing ekonomi. Partai kasebut duwe oposisi sing duwe pengaruh sing orientasi menyang AS.
    Sayange, ing Federasi Rusia angel misahake kapentingan TNK Gazprom lan Kementerian Luar Negeri RF.

    Erdogan meh ora maca VO. Nanging sanajan tanpa iki, dheweke ngerti yen ambisi Turki mesthi bakal nambah konfrontasi karo Rusia.
  25. Tur
    Tur 12 Agustus 2019 19:47
    +2
    Wektu kanggo Putin nyatakake yen kita ora bakal ngerti yen ora ana hak wong Kurdi kanggo nggawe negara dhewe.
    Pernyataan iki ora mbutuhake apa-apa, nanging menehi pangerten sing jelas yen iku adil utawa ora patut diwiwiti karo Rusia.
    Aku mangu siji bab, sing Putin wis cukup wani.
  26. NF68
    NF68 12 Agustus 2019 20:42
    +1
    Saka kasunyatan manawa Turki ngakoni utawa ora ngakoni Crimea minangka Rusia, ora ana sing bakal owah.
  27. Kaldon48
    Kaldon48 12 Agustus 2019 21:07
    +1
    Dadi sampeyan kudu meksa Turki hard, lan kadhangkala kena ing panggonan paling perih, supaya sampeyan elinga yen apa sing diwenehi wingi bisa dijupuk adoh dina iki.
  28. Jerman Titov
    Jerman Titov 12 Agustus 2019 21:14
    0
    Saben Erdogan duwe pelaut Petr Koshka. Lan wong Turki miturut F. Ushakov lan P. Nakhimov.
  29. Aviator_
    Aviator_ 12 Agustus 2019 21:30
    0
    Artikel sing cukup, sanajan rada wicara. Pancen, apa ora ngomong karo pimpinan PKK? Nanging, ing Idlib, Turki ora nindakake apa-apa miturut perjanjian kasebut.
  30. dmyak40
    dmyak40 12 Agustus 2019 22:32
    0
    Wong lanang, kepiye sampeyan isih ora ngerti yen MUSTAHIL nganggep serius omongane politisi sing diucapake ing umum! Iki kanggo panggunaan umum. Nanging mung. Mung tembung. Kanggo Svidomo, Amerika Serikat, Inggris lan Rusia "shitting" liyane.
    Aja ndeleng kasunyatan. Aku ora bakal ngomong babagan S-400, gas, lsp. Luwih ngormati carane kita I-62, Tu-154, An-124, Il-76 dangle liwat wilayah udara menyang Suriah.
    1. Orkraider
      Orkraider 12 Agustus 2019 23:36
      -1
      Kutipan saka: dmyak40
      Wong lanang, kepiye sampeyan isih ora ngerti yen MUSTAHIL nganggep serius omongane politisi sing diucapake ing umum! Iki kanggo panggunaan umum. Nanging mung. Mung tembung. Kanggo Svidomo, Amerika Serikat, Inggris lan Rusia "shitting" liyane.
      Aja ndeleng kasunyatan. Aku ora bakal ngomong babagan S-400, gas, lsp. Luwih ngormati carane kita I-62, Tu-154, An-124, Il-76 dangle liwat wilayah udara menyang Suriah.

      Inggih ngandika! Lan nyatet.
      +
      Menarik, matur nuwun!
  31. Sergey49
    Sergey49 12 Agustus 2019 23:37
    +2
    Iku angel nyana liyane. Turki minangka saingan Rusia kanggo pengaruh ing Kaukasus lan Timur Tengah, lan saiki ing Ukraina.
    Ing conto pesawat sing mudhun, Turki yakin manawa Rusia ora duwe posisi sing jelas kanggo nglindhungi kepentingan nasional. Kajaba iku, Rusia duwe konflik karo Kulon, amarga Turki bisa njagong ing sirah Rusia tanpa garis bali.
    Ing kahanan kaya mengkono, Erdogan cukup pragmatis ngetung poin ing Ukraina lan ing Kulon tanpa kelangan apa-apa ing Rusia. Tumindak sing wajar kanggo pimpinan patriot negarane.
    Yen Rusia nanggapi kanthi keras kanggo nglanggar kepentingane, mula Erdogan bakal njupuk posisi sing luwih seimbang.
    1. dmyak40
      dmyak40 13 Agustus 2019 00:07
      -1
      Coba deleng acara apa wae ora saka sudut pandang "dheweke kaya aku, lan aku bakal langsung menehi dheweke ing antarane mripat," nanging saka posisi "sing entuk manfaat saka" lan "bulldogs ing ngisor karpet. "
      Apa sing dikarepake Turki kanthi nembak Su-24? Meksa Rusia mundur saka Suriah? Ora bisa metu. Nolak ndhukung Assad? Uga ora. Nanging yen kita ngubungake serangan marang pengebom kita dadi siji rantai karo nyoba kudeta ing Turki, mula gagasan upaya militer pro-Amerika (pro-Gülen) kanggo nyurung Turki lan Rusia nglawan bathuk bakal. ora katon bodho.
      Apa sing kudu ditindakake Rusia kanggo nanggepi mudhun lan mateni pilot kasebut? Kanggo mateni Karlov? Gunakake senjata nuklir taktis nglawan Istanbul lan Ankara utawa Injerlik? Kanggo nemtokke sanksi kanggo sayuran? Tutup aliran? Iku bakal bisa. Saka sudut pandang erudition banal lan warga negara sing prasaja. Leres, sapa sing kuwatir lan kuwatir karo dheweke.
      Nanging politisi bakal nindakake liya: dheweke ngerti banget yen urip navigator garing ora bisa bali. Lan gabungan iki Turki (lan Amerika Serikat) kudu digunakake kanggo tujuan dhewe lan diijolke kanggo soko migunani. Lan ana alesan kanggo percaya yen presiden kita nindakake perkara kasebut.
      Wangsulan pitakon: negara NATO endi sing ngidini sampeyan nyopir pesawat militer Rusia ing wilayah kasebut? Polandia? Jerman? Ceko? Nanging liwat Turki, buruh transportasi kita meh saben dina. Petugas pabean Turki mriksa isi papan kasebut? Aku ora ngerti, mungkin, nanging ketoke sedhela: ing dhuwur 11 meter, kadhemen banget ...
      Lan mikir babagan cooling hubungan Turki karo negara-negara AS lan NATO. Biaya banget kanggo pamisah kantor iki. Lan preseden sukses sukses karo Amerika Serikat lan kerjasama karo negara kita ing bidang kerjasama militer-teknis umume bakal dadi mercusuar kanggo akeh.
      Dig luwih jero, menyang oyod, lan ninggalake ndhuwur kanggo wong liya.
      1. Sergey49
        Sergey49 13 Agustus 2019 12:24
        0
        Sejatine, kanthi nembak pesawat kasebut, Turki pengin ngumumake dheweke dadi pemain lengkap ing Suriah lan entuk tujuane. Dheweke ngrampungake masalah ing sisih lor tanpa ndeleng maneh ing Rusia.
        Jawaban apa sing dakkarepake? Inggih, dudu blokade tomat, lan malah sing cendhak. Putus minimal ing hubungan diplomatik. Miturut cara, aku uga ngerti yen Rusia pancen ora duwe pengaruh ing Turki. Lan nyatane yen tanpa Turki, operasi ing Suriah bakal ditutupi cekungan tembaga.
        Ing levelku, aku ora weruh solusi kanggo masalah kasebut, nanging aku uga ora seneng karo posisi sampeyan, nalika sampeyan ngumumake saben idu ing pasuryan, kayata nembak pesawat dening Turki utawa Israel, utawa nyekel pesawat. kapal dening Korea Utara ing banyu netral, minangka kamenangan kita utawa multi-pindhah licik.
        Saiki aku ngetutake Iran - kapal dicekel saka dheweke, dheweke mangsuli ing pirang-pirang pangilon (rencanaku kanggo Turki lan Israel). Britain wis dibusak metu, USA ing pitakonan. Sawise pemilihan AS, bakal dadi jelas apa Iran tumindak kanthi bener utawa ora.
        Dene sing diarani pisah, wong-wong sing ditresnani mung nglipur awake dhewe.
        1. dmyak40
          dmyak40 13 Agustus 2019 22:03
          -1
          Sudut pandang sampeyan cukup seimbang lan ora menehi ekstrem. Aku setuju karo bagéan saka apa wis ngandika. Aku uga pengin negaraku nanggapi kanthi cara sing padha karo Amerika Serikat. TAPI, iki "dudu cara kita", kita kudu pindhah menyang dalan liyane. Sanajan ing sawijining wektu, Nicholas I janji bakal ngirim jutaan penonton kanthi mantel abu-abu ... Lan dheweke entuk gol.
          Turki. Apa sing bakal digayuh hubungan diplomatik? Mung demonstrasi posisi kita? Saget. Banjur apa? Ngganti pati Su-24 lan navigator kanggo celah prasaja? Apa kita, kaya Georgia, bakal komunikasi liwat Swiss? Ing kene kahanane kaya ing catur: ngijolake sepotong kanggo ijol-ijolan.
          1. Sergey49
            Sergey49 13 Agustus 2019 22:56
            +1
            Inggih, ayo ngomong Turki diapura kanggo Suriah lan iki dudu tandha kelemahane, nanging kombinasi sing cerdas. Lan apa bab Israel? Apa owah-owahan urip militer Rusia?
          2. Antares
            Antares 15 Agustus 2019 11:41
            -1
            Kutipan saka: dmyak40
            Sanajan ing sawijining wektu, Nicholas I janji bakal ngirim jutaan penonton kanthi mantel abu-abu ... Lan dheweke entuk gol.

            sedhela ya (lakon kasebut difilmkan)
            ing roto dawa iki mbuwang Paris menyang tangan long saingan London lan Palmerston gampang palsu aliansi.
            Kanthi pratelan kasebut dening salah sawijining negara terkemuka ing Eropa, pancen angel banget ... Utamane yen sampeyan ora duwe sekutu, nanging mungsuh sampeyan.
  32. natanael
    natanael 13 Agustus 2019 00:40
    0
    Ya, lan asu iku karo wong .. Ayo wong ora ngenali .. Nyatane, iku Rusia .. Inggih, padha ngedol wong dolanan -S-400 .. Apa wae sing bocah bakal nyenengake ... yen mung mbayar . .
  33. Klim Chugunkin
    Klim Chugunkin 13 Agustus 2019 01:45
    0
    Turkish Stream bakal diluncurake ing 4 wulan. Kapasitas lengkap - 30 milyar m3 saben taun. Dadi omonge...
    1. ccsr
      ccsr 13 Agustus 2019 12:51
      +1
      Kutipan saka Klim Chugunkin
      Turkish Stream bakal diluncurake ing 4 wulan. Kapasitas lengkap - 30 milyar m3 saben taun. Dadi omonge...

      Miturut cara, kita lali yen wiwit taun 2002 gas kita wis disedhiyakake menyang Turki liwat Blue Stream:

      Ing tanggal 30 Desember 2002, pipa gas Blue Stream dileksanakake. Pasokan gas komersial liwat pipa diwiwiti ing Februari 2003. Biaya konstruksi udakara $ 3,2 milyar. Konstruksi kasebut ditindakake dening perusahaan Rusia-Italia Blue Stream Pipeline Company B.V., sing diduweni ing saham sing padha karo Gazprom lan Eni Italia. Saiki perusahaan iki nduweni bagean lepas pantai saka pipa gas, kalebu stasiun kompresor Beregovaya ing Arkhipo-Osipovka (salah siji sing paling kuat ing donya).
      Kontrak kanggo pasokan gas karo pihak Turki digawe kanthi prinsip "Njupuk utawa mbayar" (yen ora milih volume pasokan sing direncanakake, Turki kudu mbayar kabeh volume sing direncanakake).
      Direncanakake yen ing 2010 pipa gas bakal tekan kapasitas penuh (16 milyar m³ gas saben taun). Ing Oktober 2014, kaputusan digawe kanggo nambah kapasitas pipa gas dadi 19 milyar m³ gas saben taun kanthi nganyarke stasiun kompresor Beregovaya lan terminal panampa Durusu[2].
      Rencana dianggep kanggo pambangunan terusan pipa gas menyang Israel, Italia, uga ngembangake kapasitas "pipa" kaping 2 - nganti 32 milyar m³ saben taun.
  34. pylon101
    pylon101 13 Agustus 2019 04:41
    0
    Inggih, piye wae ora berdaulat kanggo gelo dening Erdogan.
    Penulis dhewe nerangake kabeh lan sijine ing rak.
    Ora kaya China, Persia utawa Rusia, sing negarane ora diganggu, wong Turki Muda, sing dipimpin dening Ataturk, nggawe negara sekuler anyar. Ora ana hubungane kanthi sah karo kekaisaran, sing, Kakaisaran Ottoman, ora tau ngakoni Crimea minangka Rusia.
    Ataturk teka ing Lenin kanthi alesan. Dheweke pancen nggawe perjanjian yen Turki bakal ngakoni Crimea minangka bagean saka Rusia (ora ketompo apa sing digawe dening Comrade Lenin ing kana), nanging entuk yen Rusia anyar ora bakal ndhukung penciptaan negara Kurdi.
    Sejatine, ing pirang-pirang perkara, iki sebabe wong Kurdi ngumbara tanpa negarane.
    Erdogan wis nglanggar konstitusi Republik Turki lan precepts Ataturk kaping satus. Lan yen militer ing Turki nindakake tugas kanggo ngreksa Republik Ataturk, Erdogan mesthi wis dieksekusi suwe.
    Nanging kaya sing dikandhakake, kita ngelingake babagan kudeta.
    Salah siji cara utawa liyane, Erdogan minangka penerus Ottoman.
    Kita kudu nggunakake, nanging ora gelo childishly dening statements kang.
    Krimea kang? Bukak konstitusi Federasi Rusia. Ana Republik Crimea. Pitakonan ditutup, paling ora anggere Rusia ana.
    1. ccsr
      ccsr 15 Agustus 2019 11:54
      0
      Kutipan saka: pylon101
      Inggih, piye wae ora berdaulat kanggo gelo dening Erdogan.

      Aku setuju banget karo taksiran kasebut - iki ora ngurmati dhiri, yen kita njupuk pendapat saka sawetara raja lokal ing game geopolitik gedhe. Wangsulan: Bab ingkang utama iku Crimea ing pikiran kita, lan panemu liyane bisa dibusak.
  35. mmk
    mmk 13 Agustus 2019 05:13
    0
    Napa Erdogan ora pengin ngakoni Crimea minangka Rusia

    Ze wis kaya dupa wareg, kang pracaya Er ndhukung wong, nanging padha nganggep wong, lan nalika Mejlis mongrels tindak Istanbul kanggo dilat tumit, Ze mbokmenawa ora ngerti.
  36. Lyapis
    Lyapis 13 Agustus 2019 09:08
    +2
    Inggih, ayo elinga, kanggo ngrampungake, yen, contone, Belarus uga ora ngakoni Crimea minangka Rusia ... Lan iki, kanggo wayahe, minangka negara serikat, sing Federasi Rusia ora luwih cedhak. Nyuwun
    1. bocah 07
      bocah 07 14 Agustus 2019 02:14
      0
      Kutipan saka Lyapis.
      Inggih, ayo elinga, kanggo ngrampungake, yen, contone, Belarus uga ora ngakoni Crimea minangka Rusia ... Lan iki, kanggo wayahe, minangka negara serikat, sing Federasi Rusia ora luwih cedhak. Nyuwun

      Iki licik "kanca kita Lukashenka" nglirik
  37. _Merlin_
    _Merlin_ 13 Agustus 2019 10:02
    0
    Interpretasi gumantung ing kahanan.
    Ing sawijining kasus, "Turki ora bakal ngakoni aneksasi Rusia ing Crimea."
    Ing liyane "Turki tau ngenali aneksasi (kasunyatan aneksasi) Crimea dening Rusia".

    Apa tegese Turki, saben wong bebas milih dhewe. Nanging dheweke sawayah-wayah bisa nerangake carane statement dheweke kudu dimangerteni.
  38. bandabas
    bandabas 13 Agustus 2019 10:16
    0
    Nyatyashya, Nyatyashya... Kowe pancen curmudgeon!
  39. ROBIN-ANAK
    ROBIN-ANAK 13 Agustus 2019 11:31
    0
    Artikel kasebut ora ana apa-apa. Apa dheweke janji marang Putin kanggo ngandhani kabeh wong sadurunge tuku yen dheweke ngakoni Crimea minangka Rusia? Lan kanggo Crimea akeh thanks kanggo Yeltsin. Miturut Kravchuk, Ukrainians padha siap kanggo menehi kabeh kanggo kamardikan. Nanging Boris ora malah Petunjuk ing Crimea. Kenging punapa?
  40. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 Agustus 2019 11:59
    +1
    Turki dikenal kanthi aktif spekulasi babagan masalah Tatar Krimea

    Iku bakal aneh yen padha ora.
    Sawisé aneksasi Crimea déning Kakaisaran Rusia, akèh-akèhé populasi Tatar Krimea nilar Crimea lan pindhah menyang Turki.
    Nganti abad kaping 1783, Tatar Krimea pindhah saka Crimea menyang Turki kanthi telung gelombang: gelombang pisanan muncul sawisé aneksasi Crimea menyang Kakaisaran Rusia ing taun 1853, sing kapindho sawisé Perang Krimea taun 1856-1877, lan katelu sawisé Rusia- Perang Turki 1878-XNUMX.

    Antarane pungkasan abad kaping 20 lan 1, paling ora 800 wong ninggalake Crimea. Crimean Tatar lan turunane wiwit muter peran pinunjul ing urip sosial-politik, ekonomi lan budaya Kakaisaran Ottoman, wis kawangun diaspora.
    Dadi kanggo Turki, ing ngendi populasi Crimean Tatar nduweni werna jero, diaspora ètnis sing kuat, aneksasi Crimea ora bakal dadi masalah sing wis dirampungake, lan bakal aneh yen ora dianggep.
  41. Mauritius
    Mauritius 13 Agustus 2019 15:36
    0
    Nanging Rusia bisa lan kudu mangsuli Erdogan marang serangan boorish. Presiden Turki nampani pimpinan ekstremis sing dikarepake ing Rusia - mangga, ana Partai Pekerja Kurdistan lan pimpinane. Apa sing ngalangi sampeyan ora ketemu? Ngrembug kahanan ing Kurdistan Turki? Lan iki mung minangka salah sawijining tanggapan sing bisa ditindakake kanggo tumindak presiden Turki.
    Pertemuan kita karo PKK minangka campur tangan ing urusan internal Turki, ya, nanging rapat Erdogan karo Dzhemilev bisa diinterpretasikake kanthi cara sing padha.
    Dzhemilev uga ngerti yen sawise reunifikasi Crimea karo Rusia, dheweke bakal kelangan kesempatan nalika semenanjung dadi bagéan saka Ukraina. Ing Rusia, kanthi cara, Dzhemilev ana ing dhaptar sing dikarepake federal kanggo kegiatan ekstremis, dheweke ditangkep ing absen dening Pengadilan Distrik Kyiv ing kutha Simferopol.

    Ing tangan liyane, apa kita arep saka wong, kita dikenali TR Northern Siprus? Dheweke bisa njaluk head-to-head. Lan rudeness, supaya wetan, sapa ngadeg kuwat, lenggah kenceng. aran
  42. evgen1221
    evgen1221 13 Agustus 2019 16:26
    0
    Saben politisi, ing rapat pribadi karo politisi liyane lan ing kamera, ngandika apa mungsuh seneng, lan ora ana apa-apa kanggo bengok-bengok. Tumindak minangka perkara utama, lan kanthi tembung kabeh sing dikarepake bisa digulung, wong Turki pengin nyusoni Ukrainia kaya kabeh crests, lan sampeyan ngapusi wong bodho saka telung kothak lan nindakake apa sing sampeyan senengi, kanthi ringkes, inti saka politik donya. GDP ora istiméwa.
  43. Cyrus
    Cyrus 14 Agustus 2019 11:08
    +1
    Turki mbayar maneh S-400 kanthi mata uang lan dasi kanggo pangopènan lan tuku amunisi, aneh yen sampeyan ora ngerti iki)
  44. Altai72
    Altai72 14 Agustus 2019 14:56
    -1
    Kutipan saka Titov Jerman
    Ayo padha bungah amarga perayaan Hari Angkatan Udara ora ditransfer menyang Turki.

    Kanggo perayaan Idul Adha, dheweke pindhah menyang alun-alun Moskow))
    Aku ora keberatan.)
  45. OSTup bender
    OSTup bender 14 Agustus 2019 18:20
    0
    Amerika tuku, liwat pihak katelu, conto senjata mungsuh anyar sing perlu kanggo testing komparatif ing situs test.
    Sapa sing duwe utang apa marang sapa? Dibayar nganggo kertas ijo, supaya bisa lali.
  46. 1992
    1992 15 Agustus 2019 05:09
    0
    Inggih, apa? nyatakake prihatin banget ing kana, utawa apa Kementerian Luar Negeri kita? Negara tahan, kita bakal ngalahake ... lan kita bakal ngedol liyane, padha pengin SU-35.
  47. kig
    kig 15 Agustus 2019 10:09
    0
    S-400 dibayar nganggo dolar, dudu janji.
  48. Mega Marcel
    Mega Marcel 16 Agustus 2019 17:56
    -1
    Turk ora bisa dipercaya - A.V. Suvorov. Umume, Turki nambah pengaruhe ing Rusia. Bisa uga pasokan 400 minangka akibat saka wutah iki, lan ora ana kesepakatan sing sukses sing ditindakake dening Rosoboronexport.
  49. NordUral
    NordUral 17 Agustus 2019 21:23
    -1
    Lan carane dheweke bisa ngakoni, amarga ing pikirane Crimea iku Turki.
  50. akurat
    akurat 19 Agustus 2019 08:37
    0
    Rusia pancen ora perlu diakoni dening Turki. Amarga ing politik tansah: - "sampeyan ngomong aku, aku pitutur marang kowe."
    Kanggo nanggepi, Rusia kudu ngakoni bagean Siprus minangka Turki. Lan kita ora butuh iki.