Review militèr

220 taun kepungkur Suvorov ngalahake Prancis ing Novi

29
Kampanye Italia Suvorov. 220 taun kepungkur, tanggal 15 Agustus 1799, komandan agung Rusia Suvorov ngalahaké tentara Prancis ing Novi. Pasukan Rusia-Austria bisa ngrampungake tentara Prancis ing Riviera Genoese lan nggawe kahanan kanggo kampanye ing Prancis. Nanging, Wina ora nggunakake kahanan sing nguntungake kanggo kekalahan pungkasan saka mungsuh.


220 taun kepungkur Suvorov ngalahake Prancis ing Novi

Perang Novi. A. Kotzebue


Meh kabeh Italia wis mardika saka Prancis, lan pamaréntah Austria enggal-enggal nyingkirake Rusia. Great Britain, ngangap bab sukses tentara Rusia lan armada, uga kepengin nyingkirake pasukan Rusia saka Italia. Kampanye Italia rampung, lan pahlawan keajaiban Rusia Suvorov dibuwang menyang Swiss.

Lingkungan umum


Skuadron Ushakov kasil operasi ing Italia kidul. Skuadron Rusia tumuju Kraton Napoli, dikuwasani wadyabala Prancis. Pasukan Brindisi mlayu tanpa perang. Banjur komandan angkatan laut Rusia ndharat pasukan ing komando Letnan Komandan Belli cedhak Bari. Duwe nyakup sawetara ewu pemberontak Calabrian, detasemen Belli nyabrang Italia lan menyang Naples. Wadyabala Prancis kang metu nemoni kalah. Rusia njupuk Fort Villeno, sing nutupi cedhak Naples. Naples tiba ing 3 Juni. Monarchists Italia wiwit represi marang Republik, nanging pelaut Rusia mungkasi reprisals.

Kebangkrutan pasukan Rusia lan tumindak sukses nyumbang kanggo wutah saka gerakan mardika nasional. Warga lokal menehi salam marang Rusia kanthi apik lan nggawe milisi kanggo nglawan penjajah bebarengan. Ing panyuwunan Inggris lan instruksi Suvorov, Ushakov ngirim detasemen Rear Admiral Pustoshkin kanggo ngepung kutha Ancona, ing ngendi pasukan Prancis MacDonald lan Moreau gumantung. Ancona diblokir lan detasemen Austria nyedhaki ing komando Freilich dikuwasani beteng. Tumindak skuadron Ushakov rampung kanthi ndharat pasukan kanggo ngrebut Roma. Kasuksesan para pelaut Rusia ing Italia kidul nyumbang kanggo tumindak pasukan kita ing Italia sisih lor.

Sawise kalah ing Trebbia, tentara Prancis mundur menyang Riviera Genoa. Wong Austria ora nglilani komandhan utama Rusia nyirnakake mungsuh. Hofkriegsrat nglarang operasi nyerang nganti nyerahake Mantua, sing dikepung dening korps Austria ing Wilayah kasebut. Suvorov masang tentara ing wilayah Alessandria (Alexandria). Ing dhawuhe ana udakara 40 - 50 ewu wong. Kira-kira 25 ewu prajurit liyane dipasang ing wates Savoy lan Swiss, 5 ewu wong ing cedhak Tuscany, lan 30 ewu tentara ngepung Mantua. Panglima Rusia nyiapake serangan kanthi tujuan kanggo ngalahake Prancis ing Italia. Nanging, komando dhuwur Austria nuntut supaya dheweke pisanan konsentrasi upaya kanggo nyekel Mantua lan benteng benteng liyane - Alessandria, Tortona, Koni, lan liya-liyane. Iki banget nesu Suvorov, lan ora ndhelikake nesu. Hubungane karo pimpinan Austria pungkasane saya rusak.

Rencana Sisih


Gofkriegsrat Austria (dewan militer paling dhuwur) ngikat inisiatif Alexander Suvorov. Dheweke kepeksa nundha serangan kasebut. Ing tanggal 2 Juli 1799, dheweke ngembangake rencana serangan pisanan. Panglima Rusia ngrancang mlebu ing Tuscany lan Roma kanggo nggawe kontak karo armada. Operasi kapindho yaiku njupuk Genoa lan katelu - Nice. Ing wulan Juli, Benteng Alexandria lan Mantua dicekel, lan Benteng Serravale dicekel. Iki diganti kahanan ing ngarep lan digawe iku bisa kanggo musataken efforts ing arah utama. Korps wilayah sing dibebasake nguatake tentara Suvorov.

Ing 19 Juli, Suvorov nampilake rencana anyar. Dheweke ngrancang kanggo njupuk Nice lan rantai gunung Savoy sadurunge mangsa. Menyang Genoa liwat Novi lan Acqui, banjur saka Genoa menyang Nice tegese nglakoni perang gunung sing angel. Mulane, komandan-in-chief ngusulake maju liwat dalan Tende menyang Nice supaya bisa ngethok wong Prancis ing Genoa lan meksa wong-wong mau ninggalake wilayah kasebut lan, kanthi keberuntungan, ngilangi rute uwal saka mungsuh. Sesuai karo rencana iki, regrouping pasukan diwiwiti. Korps Rebinder teka ing Rusia, sing ndadekake bisa nglumpukake klompok nyerang sing kuat. Korps dipimpin déning Rosenberg. Pasukan utama tentara (luwih saka 51 ewu wong karo 95 bedhil) dumunung antarane Alessandria lan Tortona. Alexander Vasilyevich dimaksudaké kanggo ngomong ing 4 Agustus 1799. Nanging, ing Juli 30, piyambakipun pikantuk informasi bab kinerja tentara Prancis ing komando Joubert, kang Direktori ditunjuk bebarengan karo Moreau lan Macdonald.

Njupuk kauntungan saka istirahat, Prancis dadi sadar. Amarga kekalahan abot sing dialami dening pasukan Prancis saka Suvorov, ilang Italia Lor, teater Italia dadi sing utama kanggo Paris. Pamrentah Prancis kudu nindakake langkah-langkah sing luar biasa kanggo ngamanake Prancis saka invasi. Iki direncanakake kanggo mbentuk tentara anyar kanggo mbela Alpen saka Savoy lan Dauphine. Direktori nggawe tentara Italia anyar (kira-kira 45 ewu wong) saka sisa-sisa tentara Moro lan MacDonald, ngirim bala bantuan. Moro didhawuhi ngluncurake serangan balik lan ngalahake tentara Suvorov, nguwasani maneh Italia Lor, lan ngangkat pengepungan Mantua. Moreau, sensibly considering tugas iki mokal, ngrancang kanggo tumindak ing pertahanan, nutup nyebrang gunung saka Italia kanggo Prancis. Kanggo iki, ana cukup kekuatan. Nanging, Direktori ora seneng karo strategi pertahanan. Moreau dibusak. Jenderal Barthélemy Joubert sing enom lan bakat, peserta kampanye Italia Napoleon, sing dianggep minangka jenderal paling apik ing republik, diangkat dadi komandan anyar.

Panglima Prancis banjur nyerang. Joubert gadhah katrangan ingkang klentu bilih wadyabala Rusia-Austria kasebar wonten ing laladan ingkang ageng lan badhé ngebrukaken pasukanipun kanthi dadakan. Prancis pindhah ing rong kolom. Wong Prancis arep nyerang wong Rusia ing Tertz, nanging ora ana. Terus pindhah, pasukan Joubert tanggal 2 Agustus tekan garis Kali Lemme. Sisih Prancis kiwa ana ing Francoville, sisih tengen banget ana ing Serravalle. Prancis kudu mudhun menyang dataran lor Novi kanggo nglawan Rusia. Nanging, nalika tentara Prancis mudhun saka gunung, panglima Prancis nemokake yen dheweke wis nggawe kesalahan gedhe. Pasukan sekutu sing unggul padha ngenteni mungsuh ing posisi sing wis siyap. Vanguard Bagration lan Miloradovich dumunung ing Pozolo-Formigaro, sawetara mil adoh, ing Rivalta - pasukan Melas lan Derfelden, ing kali. Obre minangka korps Austria Land lan Bellegarde, lan ing mburi cedhak Tortona ana korps Rosenberg.

Nyerang sekutu ing pamindhahan iku suicidal, lan mundur ing tampilan lengkap mungsuh iku isin. Meh kabeh jenderal ngusulake mundur menyang Genoa. Joubert nolak, nanging keraguan tetep. Tentara Prancis nglumpukake pasukan lan nyiapake pertahanan ing posisi sing kuwat. Padha manggoni spurs pungkasan saka Apennines, antarane lembah Scrivia lan kali Aubry. Terrain iki munggah pangkat, banget kasar, trep kanggo pertahanan. Kutha Novi ana benteng watu. Bener, dalan uwal angel, mburi dipotong kali lan jurang. Ing swiwi kiwa cedhak desa Pasturan ana divisi Lemoine lan Pears, ing mburi ana cadangan - divisi Clausel lan Partuno (17 ewu prajurit). Pusat posisi iki dikuwasani dening divisi Labusier, brigade Cauchy lan divisi Watren (12 ewu wong). Ing swiwi tengen ana divisi Saint-Cyr, Gardan, Dombrovsky lan cadangan. Total, tentara Prancis cacahé 40 ewu wong, kang dikuwasani ngarep 20 km. Peran penting dimainake dening kutha Novi, sing ngliwati rute uwal.

Suvorov nalika iku nyiapake pertahanan aktif. Detasemen maju kudu nganakake pengintaian ing perang lan mundur sadurunge pasukan unggul, mbujuk Prancis menyang lembah. Para garwa ing Rosenberg lan Derfelden diwènèhi tugas kanggo nglawan Prancis ing Vigizolla lan Rivalta. Kabeh pasukan liyane dumunung ing telenging posisi lan tumindak ing basis saka gerakan mungsuh, striking saka ngarep lan nggawe detour. Mangkono, unit majeng kudu miwiti perang, nemtokake plans saka mungsuh, banjur pasukan utama mlebu menyang tumindak. Pasukan Suvorov dumunung ing eselon ing ambane, kang ndadekake iku bisa kanggo nggawa pasukan anyar menyang perang minangka needed.

Panglima Rusian, mesthekake yen mungsuh ora wani nyerang, dhawuh ing tanggal 4 Agustus 15 kanggo nyerang ing arah umum Novi karo pasukan sisih kiwa ing ngisor komando Bagration, Miloradovich lan Derfelden. Klompok mogok kasebut kudu didhukung dening cadangan Melas lan Rosenberg. Akibaté, 1799 ewu wong padha konsentrasi. Sisih tengen, dipimpin dening Jenderal Kray (32,5 prajurit), nindakake operasi tambahan, ngalihake mungsuh menyang arah serangan sekunder.


Panglima Prancis Barthelemy Joubert (1769 - 1799). Sumber: https://ru.wikipedia.org


Peperangan


Ing wayah esuk tanggal 4 (15 Agustus), Jendral Krai nyerang sayap kiwa Prancis. Wong Austria nyerang saka ing pawai, dene sisa-sisa wadyabala sekutu ing wiwitaning paprangan ora ana ing ngarsane Prancis. Iki nyasarake Joubert, sing nganggep manawa dheweke bisa ngalahake bagean saka tentara Sekutu sadurunge pasukan utama nyedhaki. Kolom-kolom Austrian meksa divisi Lemoine lan wiwit nyerang ing sadawane Kali Lemme. Panglima Prancis kanthi pribadi mimpin serangan balik lan tatu mati dening peluru kesasar, tentara dipimpin dening Jenderal Moreau. Dheweke ditransfer menyang sisih kiwa kabeh cadangan infanteri lan bagean saka pasukan saka sisih tengen (luwih saka 8 ewu wong). Duwe konsentrasi luwih saka 20 ewu wong ing kene, Prancis mandhegake wong Austria, nanging kanthi mangkono ngrusak sisih tengen, ing ngendi Suvorov ngetokake pukulan utama.

Ing jam 8 esuk, pasukan Suvorov nyerang sayap tengen mungsuh. Sawise dhawuh Krai kanggo nerusake serangan ing sisih tengen tentara sekutu, panglima-in-chief dipindhah ing Vanguard Bagration lan Miloradovich Novi. Divisi Gardan lan Saint-Cyr mbela awake dhewe ing kene. Prancis nolak telung serangan saka Bagration, ana luwih akeh ing tengah tinimbang sing dikarepake. Sajrone serangan kaping telu, divisi Prancis Vatren mudhun saka gunung lan nyerang sisih kiwa Bagration. Avant-garde Rusia diusir mundur. Banjur Suvorov mbuwang pasukan Derfelden menyang perang. Divisi Prancis dibuwang maneh lan disemat dening bagean saka pasukan Rusia-Austria sing anyar. Sawisé iku, pasukan kita pribadi dipimpin déning Suvorov di-push mungsuh bali ing tengah kanggo Novi dhewe. Sawisé perang wangkal, Prancis mundur saka bètèng-bètèng kutha. Tembok watu kutha nahan tembakan bedhil lapangan. Kutha ora bisa dipindhah. Pinggir ing sisih tengen ora bisa maju.

Ing jam 13:15, Panglima Rusia nundha serangan nganti cadangan teka. Sawise nyedhaki unit Melas, Suvorov mrentah Krai kanggo nerusake serangan ing sisih kiwa mungsuh, Bagration, Miloradovich lan Derfelden kanggo nyerang Novi, lan Melas kanggo nyerang ing sisih tengen Prancis saka Rivalta, ngliwati divisi Watren. Rosenberg bakal njupuk posisi Melas. Sesuai karo instruksi saka komandan, allies maneh tindak ing nyerang. Melas obah alon-alon lan mung jam 17 wiwit nutupi gendera tengen Vatren. Moreau ora bisa nyegah iki, amarga kabeh cadangan digunakake ing sisih kiwa tentara Prancis. Bener, Melas ngirim bagean saka pasukane menyang Serrevalle, sing ngrusak pasukane. Nanging, pukulan umum banget kuwat nganti Prancis ora tahan lan wiwit mundur. Tekan jam XNUMX wadyabala mboyong Novi.

Pusat tentara Prancis rusak banget. Divisi Vatren, kang kanggo dangu fettered pasukan saka allies, diubengi lan, sawise resistance wangkal, capitulated. Pasukan utama tentara Prancis ing sayap kiwa ana ing ancaman pengepungan lan karusakan lengkap. Kanggo nylametake tentara saka karusakan, Moreau mrentahake mundur, sing, ing serangan simultaneous saka allies saka ngarep lan flank, ing geni artileri, cepet dadi pesawat. Mung bagean saka pasukan Saint-Cyr sing bisa mundur menyang Gavi kanthi urutan relatif. Wiwitan wengi nylametake Prancis saka karusakan lengkap. Loro-lorone perang kanthi gagah berani, nanging kamenangan menyang tentara sekutu sing luwih apik. Tanggal 5 (16 Agustus), pasukan cadangan Rosenberg terus ngoyak mungsuh. Sajrone mundur, Prancis ngalami kerugian sing signifikan. Nanging, wong Austria ora ngidini Suvorov ngembangake serangan lan ngrampungake tentara mungsuh ing wilayah Genoa. Dheweke mandheg.

Tentara Prancis dikalahake lan, miturut macem-macem prakiraan, ilang nganti 7 nganti 10 ewu wong mung tiwas, lan luwih saka 4 ewu tawanan, 39 bedhil (kabeh artileri Joubert), kabeh konvoi lan persediaan. Ing tanggal 5 Agustus, sajrone nguber, sawetara ewu wong Prancis mlayu lan ninggal. Kerugian Sekutu - miturut macem-macem sumber, udakara 6 - 8 ewu wong tiwas lan tatu. Umume kerugian tiba ing Austria. Pasukan Rusia, senadyan perang sengit ing tengah, nalika Prancis nolak papat serangan, ilang kurang saka 2 ewu wong sing tiwas lan tatu.

Sisane wadyabala Moro padha mlayu menyang Riviera Genoa. Prancis wis ora bisa mbela malah liwat gunung. Sekutu bisa, tanpa akeh gaweyan, ngrampungake pembebasan Italia lan nggawe kahanan kanggo nyerang Prancis. Nanging, kesempatan iki ora digunakake ing Wina (sing pungkasane bakal mimpin Austria menyang bencana militer-politik), amarga wedi tuwuh pengaruh Rusia ing Eropa Kulon. Ing Prancis dhewe, perang Novi lan mundhut meh kabeh Italia minangka jerami pungkasan kanggo rezim Direktori. Ing Paris, taruhan diselehake babagan suwene Suvorov bakal tekan ibukutha Prancis. Ora let suwe, ing gelombang gething marang rezim bosok, Jenderal Napoleon bakal kuwasa kanthi cara kudeta.

Panguwasa Rusia Pavel kanggo Novi dhawuh supaya Pangeran Italia, Count Suvorov-Rymniksky, sanajan ing ngarsane Tsar, diwenehi kabeh pakurmatan militèr, padha karo sing diwènèhaké marang Panjenengané. Raja Sardinia kanggo mbebasake Piedmont nyathet komandan Rusia kanthi pangkat marshal lapangan tentara Piedmontese, kaluhuran karajan Sardinia, kanthi gelar keturunan pangeran lan "sadulur" raja. Ing Inggris, senapati gedhe diajeni. Mung ing Wina tetep kadhemen kanggo kamenangan sarwa iki. Kaisar Austria lan Hofkriegsrat terus ngirim pangandikan lan pitenah.


Sumber peta: http://bse.sci-lib.com


Pungkasan kampanye Italia


Peperangan Novi minangka perang pungkasan ing kampanye Italia. Hubungan antarane sekutu ing wektu iki saya rusak nganti mutusake tumindak kanthi mandiri. Wong Austria lan Inggris ngeyel arep nyingkirake wong Rusia saka Italia. Wong Austria kudu nerusake operasi ing Italia, lan pasukan Suvorov kudu pindhah menyang Swiss. Wong Austria nyepetake wadyabala kita ing saben cara, ing wektu sing padha nggawe alangan ing saben langkah, ngganggu pasokan. Akibaté, kampanye Swiss kudu ditundha rong minggu. "Ngombe jus sing dibutuhake kanggo Italia, dheweke mbuwang aku menyang Alpen, lan wis seminggu saiki aku lagi demam amarga racun politik Wina." - wong Russian gedhe ngandika bab iki.

Sauntara kuwi, Archduke Austria Karl, sing ana ing Swiss, lunga tanpa ngenteni tekane Suvorov, lan ninggalake 30 ewu korps Rimsky-Korsakov Rusia menyang nasibe. Pengkhianatan iki nyebabake kekalahan korps Rusia. Tanggal 28 Agustus, tentara Suvorov budhal saka Alessandria kanggo kampanye anyar.

Mangkono, senadyan kabeh intrik Wina, Suvorov rampung tugas. Panjenenganipun decisively ngalahaké tentara Prancis kaping telu, mungsuh kuwat lan saged, karo prajurit wani lan jenderal sarwa. Ing sawetara minggu, dheweke mbebasake negara sing amba, ngrebut lan mblokir kabeh kutha lan benteng. Lan kabeh ing kahanan sing pengadilan Wina ing kabeh cara interfered karo komandhan Russian. Lan Suvorov piyambak umur 69 taun. Nanging, dheweke ngatasi kabeh kesulitan.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Kampanye Italia Suvorov

Apa Suvorov rampung ing Italia
Kampanye Italia Suvorov
Kamenangan Suvorov ing Kali Adda
Kamenangan tentara Rusia ing Italia
"Ngomong!" Carane Suvorov numpes tentara MacDonald
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sertorius
    Sertorius 14 Agustus 2019 05:47
    +4
    Kamenangan paling angel, nanging apik banget saka tentara Rusia lan Austria ing perusahaan kasebut. Genius saka Suvorov malah meksa Austria kanggo tumindak brilliantly. Wis ing perusahaan sabanjuré, kabeh Melas iki, Krai, shamefully nyerah Bonaparte kabeh kaluwihan menang dening Suvorov.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 14 Agustus 2019 07:07
      +4
      Kutipan saka Sertorius
      Wis ing perusahaan sabanjuré, kabeh Melas iki, Krai, shamefully nyerah Bonaparte kabeh kaluwihan menang dening Suvorov.

      Ojo susah. Kabeh Melas lan Krai iki bakal sirna. Napoleon bakal tetep ing cognac, kue lan frasa sing digandhengake karo dheweke:
      Wong sing ora gelem ngopeni pasukane dhewe bakal kepeksa mangan tentarane wong liya.

      Alexander Vasilyevich Suvorov bakal tetep ing memori keturunane minangka komandan sing ora ngerti kekalahan lan penulis The Science of Victory.
      1. undecim
        undecim 14 Agustus 2019 13:07
        0
        "Napoleon bakal tetep ing cognac, kue lan frasa sing digandhengake karo dheweke" ...
        Kanthi ukara iki, sampeyan jelas nerangake kawruh babagan Napoleon?
        Amarga taksiran keturunan, kalebu ing Rusia, beda-beda sacara signifikan.
        1. depressant
          depressant 14 Agustus 2019 21:29
          0
          Lan uga, miturut sejarawan, Suvorov minangka pemilik tanah sing paling apik. Dheweke tresna banget marang wong tani lan padha mangsuli kanthi katresnan sing padha.
          1. Ken71
            Ken71 14 Agustus 2019 21:53
            -3
            Dheweke nikah akeh. Mangkene rasa seneng - ora ana permen karo sampanye kanggo sampeyan. Ing kolom, loro dening loro baris munggah ing dhuwur lan menyang pasamuwan
    2. Ken71
      Ken71 14 Agustus 2019 21:34
      -3
      Suvorov apik banget. Ora mangu nanging
      Peperangan iki dudu karya agung.
      1) Suvorov miwiti perang tanpa rencana, paling ora ana sing ditemokake.
      2) Suvorov ora nggunakake kabeh pasukan sing kasedhiya, dheweke bisa nambah jumlah ewu nganti 20, sing bakal nyebabake karusakan lengkap mungsuh.
      3) Joubert ora mung nyebarake pasukane, nanging uga bisa nyingkirake komandhane ing wiwitan perang.
      4) Peran utama dimainake dening pasukan Wilayah, sing, tanpa duwe kaluwihan angka, nanging kanthi serangan sing nggegirisi, bisa narik kabeh cadangan mungsuh.
      5) Miturut cara, Suvorov luwih akeh wong Austria tinimbang wong Rusia.
  2. Olgovich
    Olgovich 14 Agustus 2019 08:12
    -1
    Mangkono, senadyan kabeh intrik Wina, Suvorov rampung tugas. Panjenenganipun decisively ngalahaké tentara Prancis kaping telu, mungsuh kuwat lan bisa, karo prajurit wani lan jenderal sarwa. Ing sawetara minggu, dheweke mbebasake negara sing jembar, ngrebut lan mblokir kabeh kutha lan benteng.

    kamenangan sarwa!

    Ana apik banget lan apik banget kasempatan kanggo mungkasi aggressor lan nyegah monster Korsika saka manifested dhewe, kang plunged donya menyang bilai.
    Alas, senadyan kabeh usaha Rusia, iki ora kelakon ....

    Senajan saiki Swiss lan Italia ngurmati memori bab liberator kang, Suvorov gedhe
    1. Kronos
      Kronos 14 Agustus 2019 12:47
      -3
      Napoleon nggawa kemajuan kanggo akeh wong, goyangake feodalisme lumut ing negara Eropah
      1. Olgovich
        Olgovich 14 Agustus 2019 13:29
        +1
        Kutipan: Kronos
        Napoleon nggawa kemajuan kanggo akeh wong

        Mayuta-yuta wong sing tiwas, tatu, pengungsi, negara sing sepi, ekonomi sing rusak - Aku ora ngerti pratandha kemajuan kasebut
        1. Badai srengenge
          Badai srengenge 14 Agustus 2019 16:09
          0
          Kutipan: Olgovich
          Mayuta-yuta wong sing tiwas, tatu, pengungsi, negara sing sepi, ekonomi sing rusak - Aku ora ngerti pratandha kemajuan kasebut

          Ora ngerti persis? Lan aku bakal menehi pitunjuk ing WWI lan WWII, kanthi cara, dheweke uga nggawa kemajuan .. utamane babagan pembantaian, lan yen sampeyan ndeleng Jerman, tuwuh ekonomi sajrone periode kamenangan ... Lan Amerika Serikat umume ditambahake. banget ing ekonomi lan pengaruh malah sawise WWI lan utamané WWII. Lan plus khusus saka perang Napoleon yaiku panyebaran gagasan revolusi ing saindenging jagad, lan sanajan ora ana Napoleon, pamrentahan Jerman bakal tetep dibagi ... Maneh, kanggo Amerika Serikat, aktivitas Napoleon uga nggawa akeh kaluwihan. .
          1. Olgovich
            Olgovich 15 Agustus 2019 07:00
            0
            Kutipan saka sunstorm
            Lan plus khusus saka perang Napoleon yaiku nyebarake gagasan revolusi ing saindenging jagad, lan sanajan ora ana Napoleon, pamrentahan Jerman bakal tetep dibagi.

            Iki minus.
            Ora ana gunane. Napoleon ing manunggalaken Jerman ora miring
            Kutipan saka sunstorm
            Lan aku bakal menehi tandha ing WWI lan WWII, kanthi cara, dheweke uga nggawa kemajuan

            Dhaftar: 1.2.3 etc.
            1. Badai srengenge
              Badai srengenge 15 Agustus 2019 07:18
              0
              Kutipan: Olgovich
              Dhaftar: 1.2.3 etc.

              Dadi aku wis nindakake kanggo sampeyan
              Kutipan saka sunstorm
              Lan Amerika Serikat umume nambahake ekonomi lan pengaruhe sawise Perang Dunia I lan utamane Perang Dunia II.
              Apa pancene pengin aku njlèntrèhaké kabeh iki nggunakake conto saka USA, utawa sampeyan ndeleng dhewe? Ora, aku ngerti sudut pandang sampeyan. Nanging sampeyan lali yen "kanggo sapa perang lan kanggo sapa ibu sing ditresnani." "Yen nang endi wae wis mangkat, banjur nang endi wae wis tekan."
              Babagan Jerman "Ing taun 1805, ing tekanan saka Prancis, Konfederasi Jerman digawe saka sawetara negara Jerman Kulon, lan banjur Konfederasi Rhine, dumadi saka 36 negara. Basis hukum kanggo asosiasi iki yaiku Undhang-undhang Rhine Union, ing sing siji sisih diwakili dening Protector Uni," Kaisar Prancis "Napoleon, lan liyane - pangeran Jerman. Iki, mesthi, ora ateges langkah menyang persatuan, ya .... Lumrahé Minus ya?
              Ing wilayah Jerman Rhineland, perbudakan, hak istimewa kelas para bangsawan lan ulama dibubarake, kode sipil Prancis 1804 dileksanakake, sistem peradilan diatur maneh ... Ketoke regresi sing elek?
              Undhang-undhang Uni 1815 dadi basis kanggo nggawe asosiasi negara Jerman anyar - Uni Jerman ... minus, minus, minus .. Mesthi?
              Undhang-undhang Uni 1815 nyedhiyakake adopsi konstitusi ing negara-negara Jerman .... iki umume minus lan regresi ... apa luwih apik tanpa konstitusi tinimbang karo? Cukup fakta utawa kudu terus?
              1. Olgovich
                Olgovich 15 Agustus 2019 09:12
                0
                Kutipan saka sunstorm
                Dadi aku wis nindakake kanggo sampeyan
                Kutipan saka sunstorm
                А Amerika Serikat dadi ing umum padha nambah akeh ing ekonomi lan pengaruh sawise WWI lan utamané WWII.

                1. Ora Amerika Serikat sing dirembug, nanging Eropa, dudu Perang Dunia I, nanging Napoleon:
                Kronos Wingi, 12:47
                -1
                Napoleon nggawa kemajuan kanggo akeh wong, goyang feodalisme lumut negara Eropah..
                ....
                Kutipan saka sunstorm
                Babagan Jerman "Ing taun 1805, ing tekanan saka Prancis, Konfederasi Jerman digawe saka sawetara negara Jerman Kulon, lan banjur Konfederasi Rhine, dumadi saka 36 negara. Basis hukum kanggo asosiasi iki yaiku Undhang-undhang Rhine Union, ing sing siji sisih diwakili dening Protector Uni," Kaisar Prancis "Napoleon, lan liyane - pangeran Jerman. Iki, mesthi, ora ateges langkah menyang persatuan, ya .... Lumrahé Minus ya?

                Kekaisaran Romawi Suci (wiwit 1512 - Kekaisaran Romawi Suci bangsa Jerman; lat. Sacrum Imperium Romanum Nationis Germanicae utawa Sacrum Imperium Romanum Nationis Teutonicae, Jerman. Heiliges Römisches Reich German Nation) minangka persatuan supranasional negara lan bangsa Italia, Jerman, Balkan, Frankish lan Slavia Kulon sing ana wiwit taun 962 nganti 1806. Sajrone periode kamakmuran sing paling dhuwur, kekaisaran kalebu: Jerman, sing dadi inti.
                HRE, sing ana nganti 1806, minangka basis kanggo manunggalaken Jerman.
                Kutipan saka sunstorm
                Ing wilayah Jerman Rhineland, perbudakan, hak istimewa kelas para bangsawan lan ulama dibubarake, kode sipil Prancis 1804 dileksanakake, sistem peradilan diatur maneh ... Ketoke regresi sing elek?

                Ya, ora bakal kelakon tanpa dheweke. Kerugian manungsa sing nggegirisi, karusakan, asil saka agresi Napoleon. Asil punika uprising marang ALL, senadyan
                us serfdom, hak istimewa kelas saka bangsawan lan ulama, dileksanakake dening Prancis
                Kutipan saka sunstorm
                Undhang-undhang Uni 1815 dadi basis kanggo nggawe asosiasi negara Jerman anyar - Konfederasi Jerman.

                Apa hubungane karo ... Napoleon?
                Kutipan saka sunstorm
                Cukup fakta utawa kudu terus?

                Terus mesthi ya
                1. Badai srengenge
                  Badai srengenge 15 Agustus 2019 14:43
                  0
                  1) hm
                  Kutipan: Olgovich
                  Ora Amerika Serikat sing dibahas, nanging Eropa, dudu Perang Dunia I, nanging Napoleon:

                  Kutipan: Olgovich
                  Mayuta-yuta wong sing tiwas, tatu, pengungsi, negara sing sepi, ekonomi sing rusak - Aku ora ngerti pratandha kemajuan kasebut

                  Tandha-tandha kemajuan ing tumindak / akibat wis dirembug, ta? Dadi aku nambahake WWII lan WWII menyang perang Napoleon .. utawa sampeyan ngomong yen WWI lan WWII ora nggawa
                  Kutipan: Olgovich
                  Mayuta-yuta wong sing tiwas, tatu, pengungsi, negara sing sepi, ekonomi sing rusak - Aku ora ngerti pratandha kemajuan kasebut

                  Sampeyan wiwit pindhah menyang endi wae ing steppe) Ketoke bareng karo jaran?)
                  2)
                  Kutipan: Olgovich
                  Ya, ora bakal kelakon tanpa dheweke. Kerugian manungsa sing nggegirisi, karusakan, asil saka agresi Napoleon. Asil punika uprising marang ALL, senadyan

                  Kutipan: Olgovich
                  Ora ana gunane. Napoleon ing manunggalaken Jerman ora miring
                  Koordinasi loro pikiran sampeyan?) Yen ora, ing siji kasus, ora ana gunane kanggo sampeyan, nanging sing kapindho?)
                  3)
                  Kutipan: Olgovich
                  Apa hubungane karo ... Napoleon?

                  Kutipan saka sunstorm
                  Undhang-undhang Uni 1815 dadi basis kanggo nggawe asosiasi negara Jerman anyar - Konfederasi Jerman.

                  Sing ora ana hubungane, nyatane, dheweke dhewe ora melu lan ora ngatur, nanging Undhang-undhang Uni iki minangka asil saka pungkasan Perang Napoleon, bagean saka sistem Wina, supaya bisa ngomong. Kang jumeneng minangka asil saka kamenangan koalisi, uga PBB (sistem Yalta-Potsdam) kang jumeneng minangka asil saka kamenangan saka koalisi utawa Liga Bangsa-Bangsa (Sistem Versailles-Washington).
                  4) sampeyan ndeleng apa disonansi sing kita duwe lan yen aku terus mbuwang masalah, kahanan bakal dadi luwih rumit, ayo ngrampungake masalah kasebut saiki. Lan sing utama yaiku apa sing kita bantah?) Deleng titik 1)
                  1. Olgovich
                    Olgovich 15 Agustus 2019 15:04
                    -1
                    Kutipan saka sunstorm
                    Dadi aku nambahake WWII lan WWII menyang perang Napoleon .. utawa sampeyan ngomong yen WWI lan WWII ora nggawa

                    Kemajuan terus-terusan - lan tanpa perang - lan apik banget: kode Napoleon sing padha, penghapusan hak benteng ing Prancis, asil perang? .
                    Kutipan saka sunstorm
                    Sampeyan wiwit pindhah menyang endi wae ing steppe) Ketoke bareng karo jaran?)

                    Kabeh ing diskusi
                    Kutipan saka sunstorm
                    Koordinasi loro pikiran sampeyan?) Yen ora, ing siji kasus, ora ana gunane kanggo sampeyan, nanging sing kapindho?)

                    Mangga, iku bisa tanpa: "Ya, tanpa dheweke, kabeh wis kelakon"
                    Kutipan saka sunstorm
                    Sing ora ana hubungane, nyatane, dheweke dhewe ora melu lan ora ngatur, nanging Undhang-undhang Uni iki minangka asil. pungkasan saka Perang Napoleon

                    Ya: banjur ayo miwiti karo Perang Punic: sejarah Eropa - lan asile.
                    Kutipan saka sunstorm
                    Sampeyan ndeleng apa dissonance sing kita duwe, lan yen aku terus mbuwang masalah, kahanan bakal dadi luwih rumit.

                    tos-tos
                    Kutipan saka sunstorm
                    Lan sing utama yaiku apa sing kita bantah?) Deleng titik 1)

                    weruh n1
      2. Ivan Muscovit
        Ivan Muscovit 14 Agustus 2019 13:33
        +4
        Ora perlu kanggo idealize Napoleon: pisanan kabeh, iku aggressor. Kemajuan iku apik, nanging temenan ora ana ing bayonet para penakluk asing. Nanging - lan agresi ana gunane: amarga iku, wong-wong sing ditaklukake pungkasane wiwit mbentuk identitas nasional)
    2. Ivan Muscovit
      Ivan Muscovit 14 Agustus 2019 13:26
      +2
      Rusia, pisanan kabeh, di-push bali dominasi lengkap Prancis ing Eropah, kang logis mimpin kanggo agresi marang Rusia. Lan bener: kita entuk wektu. Nanging "syukur" iku sing kaping sepuluh, ngandelake dheweke minangka perkara sing bodho))
    3. Phil77
      Phil77 14 Agustus 2019 18:02
      +2
      Dear Andrey, hello! Sampeyan nulis kanthi bener, ana kesempatan. Nanging ... sekutu gagal maneh? Apa sampeyan ora mikir yen sirah pancet negara kita ana ing sawetara pilihan sekutu sing aneh. Miturut prinsip residual?
    4. Ken71
      Ken71 14 Agustus 2019 21:35
      0
      Suvorov mbebasake Swiss? Lan kepiye carane dheweke nindakake?
      1. Olgovich
        Olgovich 15 Agustus 2019 08:03
        0
        Kutipan saka Ken71
        Suvorov mbebasake Swiss?

        Ora. Nanging dibebaske. Iki minangka tujuan lelungan kasebut.
  3. EKZEKUTOR
    EKZEKUTOR 14 Agustus 2019 08:53
    +4
    Mangkene carane dadi kanca karo wong Austria.
    Nanging genius Suvorov ngalahake kabeh
    Kamenangan gedhe!
    1. Brutan
      Brutan 14 Agustus 2019 11:21
      +3
      Ya, Suvorov ing mburi urip ditanggepi mahakarya
      Matur nuwun kanggo artikel sing menarik!
    2. Ken71
      Ken71 14 Agustus 2019 21:36
      -2
      Bener, wong Austria ing tentarane luwih akeh tinimbang Rusia
  4. bagatur
    bagatur 14 Agustus 2019 12:21
    0
    Rusia perang ing creeps Austria lan Inggris ... Endi kauntungan kanggo Rusia, aku ora ngerti.
    1. Ivan Muscovit
      Ivan Muscovit 14 Agustus 2019 13:11
      +1
      Manfaat kasebut cukup nyata, yen sampeyan nggatekake geopolitik. Kanggo Rusia, penguatan gedhe banget saka salah sawijining negara Eropa mesthi mbebayani: sawise nguatake Eropa lan nguwasani negara liya, "kekaisaran" anyar nguripake mata menyang Timur. Napoleon lan Hitler padha tumindak miturut rencana sing padha: iku bakal naif kanggo pracaya padha nilar plans.
      1. bagatur
        bagatur 14 Agustus 2019 16:21
        +1
        Lan matur nuwun .. Sadurunge Napoleon 1812, sing kekaisaran nyerang Rusia saka Kulon? Kutub 1612 ... iki ora serius. Swedia? Nanging Peter dhewe miwiti Perang Lor Agung ...
        1. Ken71
          Ken71 14 Agustus 2019 21:20
          +2
          Lyakhi serius. Banjur padha dadi negara militèr sing kuwat banget. Kajaba iku, dheweke duwe, sanajan kontroversial, nanging legitimasi
  5. Aleksey Aleksandrovich
    Aleksey Aleksandrovich 14 Agustus 2019 12:35
    +3
    Akibaté, bathi saka kamenangan tentara Rusia dipikolehi dening sing diarani. sekutu, lan kaisar Rusia Paul wiwit ngupaya aliansi karo Napoleon, kang bener mbayar urip. Rusia pungkasane mbayar kanthi karusakan ing taun 1812.
    1. Kronos
      Kronos 14 Agustus 2019 12:47
      0
      nindakake apa sing digoleki