Review militèr

Pirate Republic of Nassau

189
Lindhu catastrophic taun 1692 meh ngrusak Port Royal, lan ing taun 1694 pulo Tortuga sepi. Nanging jaman gedhe filibusters adoh saka rampung. Kapal-kapale isih lelayaran ing Karibia, corsairs sing ganas nggawe medeni kapal dagang lan kutha-kutha pesisir.



Bahama lan New Providence Island ing peta


Kanggo rampokan segara sing efektif lan sukses, ora mung kapal corsair lan kru berpengalaman sing siap kanggo apa wae sing dibutuhake. Kapal pirate, sawise gropyokan, bisa uga kudu ndandani, corsairs - perawatan lan liyane, sampeyan kudu bisa kanggo njamin Advertisement saka jarahan. The filibusters needed basis anyar - lan katon, wektu iki ing salah siji saka Bahama.

Bahamas: panemuan lan kolonisasi


Kapuloan Bahama kalebu 29 pulo gedhe lan 660 pulo cilik, uga 2000 terumbu karang, dumunung luwih saka 1300 km saka Florida nganti Haiti. Jembar wilayah kabeh pulo kasebut yaiku 13 kilometer persegi - meh padha karo siji pulo ing Jamaika.


Bahamas ing peta Karibia


Pulo paling gedhé ing Nusantara iku Andros, nanging kita luwih kasengsem ing New Providence, ing ngendi kutha Charleston didegaké ing 1666, sing banjur dijenengi Nassau (saiki dadi ibukutha Persemakmuran Bahama). Pulo gedhe liyane yaiku Grand Bahama, Bimini, Inagua, Eleuthera, Cat Island, Long Island, San Salvador, Acklins. Saiki 40 Bahama sing dienggoni.



Kapuloan Bahama ditemokake dening Columbus nalika ekspedisi pisanane, lan Pulo Watling (San Salvador) dadi tanah pisanan ing Donya Anyar sing ditemokake wong Eropa, kedadeyan kasebut tanggal 12 Oktober 1492.


Cathetan $1 nggambarake Christopher Columbus, Persemakmuran Bahama


Pirate Republic of Nassau

Dhuwit recehan $5 kanggo mèngeti mlebuné Christopher Columbus menyang pulo San Salvador, tanah pisanan sing ditemokake ing Donya Anyar.


Populasi pribumi India ing Nusantara dirusak dening wong Spanyol ing abad kaping 1495. Nanging Spanyol ora duwe sumber daya sing cukup kanggo ngjajah Bahama - pemukiman sing didegake ing taun 25 ditinggal sawise 1629 taun. Mulane, wiwit taun XNUMX, koloni Inggris wiwit muncul ing Bahama (pisanan ana ing pulo Eleuthera, didegaké déning wong saka pemukiman Bermuda).

Tanggal 1 November 1670, Raja Charles II Stuart maringi Bahama marang enem Lord Proprietors of Carolina, sing ngangkat gubernur koloni anyar.

Pangkalan corsair anyar ing Bahama


Gubernur Inggris pisanan ing Bahama, sing mutusake kanggo ngetokake layang marque, yaiku Robert Clark (1677-1682). Ing taun 1683, layang-layang marque dheweke diumumake ilegal, Clark dipecat, nanging gubernur anyar, Richard Lilburn, ora bisa nglawan filibuster dhewe, dipeksa kompromi karo dheweke.

Ing Maret 1683, kapten Inggris Thomas Paine, ing kepala skuadron corsair cilik, njarah kutha Spanyol San Augustin (Florida). Dheweke ngirim mangsa sing ditawan menyang pulo New Providence ing Bahama.

Ing musim gugur taun iki, Samuel Jones ing frigate Isabella, lan Richard Carter ing sloop Mariant ninggalake pelabuhan New Providence lan ing April 1684 ngrampok pelabuhan Spanyol Tampico. Kanca-kanca kapten ora begja: ing dalan bali, kapal padha dicegat dening skuadron dhawuh dening Andres Ochoa de Zarate. Serangan iki digunakake dening panguwasa Kuba minangka pretext kanggo ekspedisi mbales marang New Providence. Wong-wong Spanyol dipimpin Juan de Larco, sing tanggal 18 Januari 1684 ngrebut kutha utama pulo iki - Charleston, njupuk jarahan kanggo 20 ewu pound sterling, dheweke njupuk akeh kolonis sing ditawan menyang Havana.

Ing Desember 1686, kumpulan pemukim anyar teka ing pulo New Providence: ora saka Bermuda, nanging saka Jamaika, sawijining sloop teka ing kene, nuli ngetutake kumpulan kolonis anyar. Kapten kapal sing ngirim kolonis, Thomas Bridges, kapilih dadi "presiden" pulo kasebut. Ing wektu sing padha, pambangunan benteng pisanan diwiwiti. Bridges banjur ngakoni yen "bajak laut sing jelas" didhasarake ing pulo kasebut ing wektu kasebut - John Tarber, Thomas Wooley lan Christopher Goff, sing ora njaluk ijin kanggo kegiatane, lan dheweke ora duwe kekuwatan kanggo "ngusir dheweke saka pulo”. Kahanan kasebut dirampungake ing April 1688, nalika Kapten Spragg lan Lanham, dikirim menyang New Providence dening panguwasa Jamaika, nangkep kabeh wong sing dicurigai tumindak ilegal lan ora sah dening panguwasa.


New Providence Island, peta abad tengahan


"Enchanted Island" New Providence


Ketoke, iklim ing Karibia nalika iku kaya pejabat sing mentas diangkat (gubernur paling ora Tortuga, paling ora Port Royal) langsung duwe kepinginan sing ora bisa ditolak kanggo ngatur ekspedisi predator nglawan kutha-kutha Spanyol, utawa paling ora menehi salah siji corsairs layang saka marque certificate. Para gubernur ing pulo New Providence lan Nassau malah ora nyoba nglawan "sihir" iki.

Sawisé jumeneng ing tahta Inggris William III, Cadwallader Jones diangkat dadi gubernur ing pulo New Providence, sing "banget apik kanggo para bajak laut sing teka ing Providence." Kajaba iku, dheweke disalahké amarga ngedol bubuk mesiu menyang perompak lan ora gelem nyelidiki "nyolong" 14 bedhil saka arsenal. Ing saben cara sing disenengi para perompak, Jones, tanpa nyoba utawa diselidiki, mbuwang pemukim jujur ​​sing ora marem karo pamrentahane menyang pakunjaran. Akibaté, ing Januari 1692, kolonis mbrontak lan nyekel Jones. Nanging ing Februari taun sing padha
"Sawetara perampok, perompak lan liyane sing nekat nglumpuk ing wong akeh sing ora ngerti ... gaman ngluwari gubernur, ngumumake maneh lan mulihake kekuwatane sing dikuwasani.



Pirate karo parrot, figurine pewter


Jones dipecat ing 1694, nalika Lords Proprietors saka Bahama ngangkat gubernur anyar, Nicholas Trott. Iku kang ngganti jeneng kutha dibalèkaké Charleston kanggo Nassau (iki judhul turun temurun William III - Willem van Oranje-Nassau). Ing gubernur iki, bajak laut terkenal Henry Avery (Bridgeman) teka ing Nassau ing April 1696. Kapten iki ing kapal 46-gun "Fancy" (karo kru saka 113 wong) bajakan ing Samudra Hindia, njupuk ana jarahan ageng saka 300 ewu pound sterling. Malah dikandhakake, saliyane "hadiah" sing luar biasa, putri saka Mogul Agung, Fatima, ana ing kapal Gang-i-Sawai sing direbut. Nasib cah wadon iki padha karo nasibe misuwur "Putri Persia" Stenka Razin. Miturut versi siji, Avery dirudopekso lan mateni dheweke, miturut liyane, dheweke pisanan "nikah" lan banjur mateni dheweke.


Henry Avery


Trott mbenerake awake dhewe yen dheweke kepeksa menehi suaka marang para perompak amarga nalika iku mung ana 60 wong sing dipimpin. Nanging, ing wulan Agustus taun iki, John Dan, salah sawijining kru Fancy, menehi kesaksian yen "wong Avery nglumpukake 20 piastres saben wong lan 40 saben kapten kanggo menehi gubernur, ora ngetung gading gajah lan sawetara barang liyane sing regane udakara 1000 kilogram " . Pirate liyane, Philip Middleton, dikonfirmasi informasi iki. Pranyata kapal bajak laut wis dituku saka Avery dening Trott lan sudagar Richard Tagliaferro. Sawisé iku, corsairs, dibagi jarahan, nyoba kanggo "legalize piyambak" ing koloni Amerika Utara lan Bermuda. Dadi, Avery lan 19 saka bawahan tuku kapal Sea Flower, kang padha menyang Boston. Saka ing kono, Avery pindhah menyang Irlandia, banjur menyang Skotlandia, ing ngendi jejake ilang. Klompok bajak laut liyane (23 wong) tuku sloop lan lunga menyang Carolina.

Akibaté, Trott dipecat ing Nopember 1696 lan diganti dening Nicholas Webb, sing, ing tembung Inspektur Bea Cukai Amerika Utara Edward Randolph, "ora luwih apik tinimbang Trott utawa Jones." Lan gubernur Boston percaya yen Webb "ngetutake jejak leluhure, Trott, sing ... minangka broker bajak laut paling gedhe ing Amerika."


Kapal bajak laut ing Nassau, ilustrasi


Pirates Gila saka Providence Anyar


Ing taun 1698, kapten Bahama Kelly ora ngrampok kapal Spanyol, nanging kapal Endeavour saka Jamaika. Iku wis kakehan, lan Webb prentah kang kapindho ing printah, Reed Elding, kanggo nemokake lan nyekel Kelly ing segara. Nanging, Elding ngrebut kapal Inggris liyane, Bahama Merchant, kang "ing mripat biru" ngumumaké nilar, kang ndadekake iku bisa kanggo ngenali kapal iki minangka "hadiah sah." Malah nalika pemilik saka Bahama Merchant dikirim complaint resmi kanggo gubernur Jamaika, kang Webb disebut pirate, lan kru kapal iki menehi kesaksian marang Elding, pengadilan ora bali kapal kanggo wong. Dheweke mung ngganti tembung kasebut, ngerteni kapal kasebut minangka "kargo sing ditinggal lan ngambang" - lan Merchant Bahama liwati saka Elding, sing nyekel, menyang raja Inggris.

Nanging nalika bajak laut ngrebut kapal "Sweepstake", diduweni dening Webb lan Pak Jeffries tartamtu, Elding padha, ing prentah saka gubernur, langsung wiwit nggoleki "lawless lan scumbags." Akibaté, corsairs misuwur dicekel - Unk Gikas, Frederick Phillips, John Floyd, Hendrik van Hoven (sing ing wektu iku dianggep "bajak laut utama ing Hindia Kulon"). Wong-wong mau didakwa numpak kapal "ing gendéra getih ... kaya bajak laut lan perampok biasa" ("gendéra abang getih ngandhani yen brig iki minangka kapal bajak laut kita" - artikel Filibusters lan buccaneers, elinga?), disalahake amarga nyekel sloop siji lan ngobong liyane, lan digantung tanggal 30 Oktober 1699.


Ilustrasi ing koleksi novel bajak laut dening Gustave Aimard


Corsairs Tortuga lan Port Royal, minangka aturan, ngetutake "aturan game" lan ora nyerang kapal sabangsane (wong Prancis lan Inggris, masing-masing). Bajak laut New Providence asring nglirwakake "konvensi" kasebut. Dadi, kapten bajak laut sing misuwur Benjamin Hornigold (wong sing serius banget, Edward Teach dhewe minangka asistene ing sawijining wektu) malah dicopot saka jabatane dening tim amarga dheweke ora pengin nyerang sloop Inggris. Nanging dheweke dibebasake "ing cara sing apik" - ing kapal sing isih dicekel, bebarengan karo 26 corsair sing setya sing isih ana.


Benjamin Hornigold


Umumé, bajak laut Bahamian dadi "frostbitten" lan ora bisa dikendhaleni sing ora mung wong Spanyol, nanging uga panguwasa koloni Inggris liyane - Jamaika, Bermuda, South Carolina, Virginia wiwit perang karo wong-wong mau. Gubernur Bermuda Samuel Day, contone, ngirim skuadron 12 kapal marang wong-wong mau.

Elias Hasket, sing ngganti Webb dadi gubernur Bahama, ing Oktober 1701 nyoba nuntut Reed Elding sing wis dikenal. Iku rampung karo kasunyatan sing speaker saka Déwan lokal, John Warren, tinimbang Elding, dipenjara ketua pengadilan wakil admiralty, Thomas Walker. Gubernur anyar sing "ora dingerteni" dikirim menyang New York kanthi kapal sing paling cedhak. Sadurunge, dhuwit lan properti kasebut kanthi teliti "dirampas" saka dheweke.

Pirate Republic of Nassau


Wabah Perang Suksesi Spanyol (1701-1713) mènèhi hak marang mungsuh Britania Raya kanggo nyerang Nassau. Rong kapal frigat ing sangisore kapten Blas Moreno Mondragon lan Claude Le Chesnay ndharat prajurit Spanyol lan filibuster Prancis, bèntèng dirusak, 14 kapal cilik, 22 bedhil dicekel, lan gubernur anyar Ellis Lightwood kalebu tawanan. Ing taun 1706, pukulan liyane ditindakake New Providence - lan umume penjajah Inggris ninggalake pulo sing ora tenang. Nanging filibusters, marang kang jotosan iki disabetake, tetep. Nganti taun 1718, Inggris kalah nguwasani Bahama.

1713 dadi landmark kanggo pulo New Providence, amarga, sawise perang kanggo Sukses Spanyol, atusan pribadhi metu saka karya tindak menyang Nassau, ngowahi menyang bajak laut biasa.


Pirate, dicet miniatur timah, abad kaping XNUMX


Miturut 1713, ana luwih saka 1000 filibuster ing Bahama nalika iku. Mung telung kapten corsair duwe kontak karo panguwasa Inggris: Barrow lan Benjamin Hornigold, sing "ngangkat" piyambak "gubernur" New Providence, lan Philip Cockrame saka Harbour Island. Liyane ora ngiket awake dhewe sanajan karo konvensi sing sithik.


Pirate karo pistol, figurine pewter, abad kaping XNUMX


Minangka kanggo warga sipil, saka pesen menyang London dening gubernur Bermuda, Henry Pallin (1714), dikenal mung watara rong atus kulawarga sing manggon ing Bahama nalika iku, "ing negara anarki lengkap."

Ing tangan liyane, sing "pengusaha" ngrembaka sing digandhengake karo repurchase saka loot lan organisasi saka "preian penake" kanggo bajak laut ing Nassau.


Brothel ing Hindia Kulon, ukiran


Ing Juli 1716 Gubernur Virginia Alexander Spotswood nulis marang Raja George I sing anyar:
"Sarang bajak laut digawe ing pulo New Providence. Yen pirates nampa replenishment samesthine saka macem-macem rabble saka Teluk Campeche, saka Jamaika lan liya-liyane, kang cukup kamungkinan, padha bakal bebaya serius kanggo perdagangan Inggris, yen langkah pas wektune ora dijupuk kanggo nyegah wong-wong mau.


Ing mangsa panas 1717, dheweke njaluk maneh pemerintah supaya cepet ngirim
"pasukan cekap kanggo pesisir iki kanggo nglindhungi perdagangan, lan utamané kanggo Bahama, kanggo drive pirates saka ngendi padha digawe panggonan patemon umum, lan koyone katon ing pulo iki minangka yen padha duwe."


Ing wektu sing padha, gubernur Carolina Selatan, Robert Johnson, ngandhani London kanthi panjaluk sing padha, sing nglaporake yen koloni kasebut bener-bener diblokir saka segara. flotilla Edward Ajar.


Edward Teach, Blackbeard, engraving


Kapten Matthew Munson nulis ing 1717 kanggo Dewan Perdagangan lan Perkebunan yen New Providence minangka basis saka kapten bajak laut sing misuwur - Benjamin Hornigold, Edward Teach, Henry Jennings, Samuel Burges, White.

Dhaptar iki adoh saka lengkap, amarga sumber liyane uga jeneng kapten bajak laut kayata Charles Wayne, Samuel Bellamy (Black Sam), John Rackham, Howell Davis, Edward Inggris (Sieger), Steed Bonnet, Christopher Condon.


Edward Inggris



Charles Vane


Minangka asil saka kabeh banding kasebut, ing September 5, 1717, George I ngetokake proklamasi sing ditujokake marang bajak laut Bahama, sing njanjeni pangapura marang wong-wong mau sing, sadurunge 5 September 1718, "tanpa kersa nyerah marang salah sawijining sekretaris. negara ing Britania Raya utawa gubernur ing jaban rangkah."

Dokumen iki dikirim menyang Nassau dening putra gubernur Bermuda, Benjamin Bennett. Lima kapten banjur mutusake kanggo njupuk kauntungan saka amnesti kraton, sing paling misuwur yaiku Henry Jennings lan Benjamin Hornigold.

Nanging mantan bawahan Hornigold, Edward Teach, sing banjur dikenal kanthi julukan "Blackbeard", ora manut marang panguwasa.



Ray Stevenson minangka Edward Teach, seri TV Black Sails, 2016. Bajak laut iki sing dadi prototipe Kapten Flint saka novel Treasure Island Stevenson (nalika ing novel kasebut ana komentar yen Blackbeard, dibandhingake karo Flint, yaiku "a bayi sejatine).


Edward Teach, Blackbeard


Corsair iki lair ing Bristol taun 1680. Jeneng asliné Drummond. Akeh sing pracaya julukan pisanan - Tich ( "guru", "master" - saka tembung Inggris guru), ditampa amarga miwiti kariré minangka pelaut angkatan laut, sing munggah pangkat instruktur mulang wong anyar menyang segara. Dipercaya manawa dheweke teka ing Karibia nalika Perang Suksesi Spanyol. Kahanan iki uga digandhengake karo asal saka jeneng kapal sing misuwur - "Ratu Anne's Revenge" (ing Inggris perang iki uga disebut "Perang Ratu Anne"). Sawetara percaya yen, ing wiwitan, dheweke pura-pura ora ngerti babagan pungkasan perang. Mbokmenawa ora bakal nulungi dheweke, nanging yen ngono. Nalika ora bisa nglirwakake patine Ratu Anne, Teach ora ngganti jeneng kapal sing wis dikenal, ing tiang sing ora diangkat Jolly Roger sing kondhang, nanging gendéra dhewe: ing kanvas ireng - balung piercing jantung abang karo tumbak, lan hourglass.


Gendéra Pembalasan Ratu Anne


Akeh pedagang nyerah nalika ndeleng gendera sing nggegirisi iki. Iki difasilitasi amarga Ajar ora nate mateni wong-wong sing nyerah marang dheweke tanpa perang. Nanging wong-wong sing nyoba nglawan dipateni tanpa rasa welas asih.

Edward Teach entuk kondhang minangka bajak laut sing ngelak getih lan kejam amarga dheweke "ora ngerti ngombe" - ing pangaribawa alkohol, dheweke dadi kejam lan ora bisa ngontrol prilaku.


Edward Teach, patung pewter


Ajar, kita elinga, miwiti kariré minangka corsair ing kapal Benjamin Hornigold - ing 1716. Holyfield banjur isih dudu bajak laut, nanging pribadhi, nanging nalika perang rampung lan sertifikat pribadine dibatalake, dheweke "ora bisa mandheg." Sawise bajak laut iki nampa amnesti George I, Ajar ninggalake dheweke. Banjur njupuk julukan "Blackbeard" (seksi ngomong sing sadurunge perang dheweke wove kobong wicks menyang jenggot), lan wiwit pirate dhewe.



Ora suwe, jumlah kapal ing skuadrone mundhak dadi papat. Nanging, ing mangsa ngarep, dheweke "ngoptimalake" armada: dheweke nyingkirake "ballast", ndharat setengah saka kru ing dharat lan mung ninggalake rong kapal. Kanggo sawetara wektu, Ajar mapan ing pesisir - karo kancané Charles Eden, gubernur kutha Bath (Carolina Utara), sing malah ketemu wong bojo - Mary Ormond tartamtu. Ana bukti yen bajak laut arep manggon, mbangun omah lan nglakoni perdagangan maritim. Nanging gubernur Virginia, Alexander Sportswood, sing dilaporake babagan bandha sing ora kaetung sing mesthine tetep ana ing kapal, ngirim Letnan Maynard kanggo nyekel dheweke.

Tanggal 22 Nopember 1718, kanthi nyamar dadi kapal dagang, kapal Maynard, sing ditahan akeh prajurit sing ndhelik tinimbang barang, nyedhaki kapal Blackbeard. Godaan gedhe banget kanggo bajak laut: dheweke nyerang Maynard, lan tiwas nalika perang asrama.


perang pungkasan Blackbeard kang


Kacarita sadurunge tilar donya, Edward Teach bisa entuk limang peluru lan 20 (miturut sumber liyane - 25) tatu tusuk lan cincang.

Ora ana barang-barang khusus sing ditemokake ing kapal Tich, sing ndadekake Maynard nesu banget, mula dheweke mrentahake sirah bajak laut sing wis mati, sing digantung ing bowsprit kapal, lan mayit dibuwang menyang segara. Legenda populer nyatakake yen awak tanpa sirah nglangi ngubengi kapal 7 kaping sadurunge tenggelam. 13 bajak laut sing ditawan digantung ing Williamsburg.


Dhuwit recehan $ 5 sing nggambarake Edward Teach, Persemakmuran Bahama



Edward Teach, Blackbeard, Persemakmuran saka Bahamas cap


Mantan corsair Woods Rogers lan perang nglawan bajak laut


Nanging bali menyang New Providence. Tanggal 26 Juli 1718, skuadron limang kapal sing dipimpin gubernur anyar Bahama, mantan corsair Woodes Rogers, nyedhaki pelabuhan Nassau. Weruh kapal pemerintah, Kapten Charles Vane mrentahake supaya kapal Prancis sing dicekel diobong lan, kanthi nantang ngangkat gendera ireng, menyang segara. Banjur Edward Inggris tindak menyang pesisir Afrika. Liyane milih tetep lan ndeleng apa sing bakal kelakon. Apik kanggo wong-wong mau ora cukup: dina sabanjure, kabar kasebut diterbitake babagan introduksi "hukum militer" ing pulo kasebut lan inventarisasi kargo kapal ing pelabuhan diwiwiti. Garnisun diselehake ing benteng, skuadron dibentuk kanggo "mburu" kapal bajak laut. Akibaté, miturut Rogers piyambak, akeh "nggoleki kesempatan kanggo ngrebut prau ing wayah wengi lan uwal saka wong-wong mau." Kapten John Auger, sing wis nampa amnesti, maneh njupuk munggah pembajakan, kapal kang nyerang lan ngrampok loro sloops pedagang. Mantan "kolega" - Hornigold lan Cockram, sing kasil ngrampungake tugas iki, dikirim kanggo nyekel dheweke. Sepuluh bajak laut sing ditawan digantung ing Nassau. Kajaba iku, sadurunge pungkasan taun, 13 perompak dikirim menyang Inggris kanggo nyoba. Ing Mei 1719, Kapten John (miturut sumber liyane - Jack) Rackham, dikenal kanthi julukan "Calico Jack" ("Calico Jack" - sawise jeneng kain khusus sing digawa saka pelabuhan India Calicut) kanthi sukarela pasrah. Sejarawan mbantah babagan asal saka julukan iki: miturut versi pisanan, Rackham miwiti kariré kanthi nylundupaké kain iki, miturut sing kapindho, dheweke tansah nganggo sandhangan saka kain iki.


Monumen kanggo Woods Rogers, Nassau


Rackham sakdurunge dadi panglima kapal Charles Vane (sing dadi panglima lan tugase ing kapal corsair diterangake ing artikel kasebut. Golden Age of Tortuga Island), sing diganti dadi kapten.


Kapten Rackham ("Calico Jack")


Kasunyatane yaiku Charles Vane ing Hindia Kulon dikenal ora mung amarga kekejemane, nanging uga amarga srakah, sing nganti tekan nalika mbagi barang rampasan, dheweke ngapusi tim dhewe (sing, kanthi gampang, categorically ora. dipun tampi ing kapal korsair). Akibaté, dheweke tau dicopot saka jabatan kapten, sing dijupuk mung dening Rackham. Nanging Vane begja: dheweke diangkat dadi kapten kapal anyar sing direbut minangka hadiah.


Iki carane Charles Vane katon dening pamirso saka seri TV "Black Sails"



Dhuwit recehan $ 5 nggambarake Charles Vane, Persemakmuran Bahama


Calico Jack lan "Amazons"




Ann Bonnie, Mary Read lan Rackham, Ilustrasi Chris Collingwood


Rackham minangka bajak laut sing apik (panggonan kaping 19 ing peringkat bajak laut paling sukses miturut majalah Forbes wiwit taun 2008), nanging dheweke paling misuwur ora amarga eksploitasi maritim, nanging amarga ana ing kapal, nyamar dadi wong, loro wanita njabat - Mary Reed lan Ann Bonnie (Cormack).


Iki carane kita ndeleng Mary Read lan Ann Bonny ing engraving lawas.



Mary Read lan Ann Bonny ing prangko kiriman Jamaika


Ann minangka wanita Irlandia sing kulawargane pindhah menyang South Carolina nalika bocah wadon umur 5 taun (ing taun 1705). Saka omahe bapake, petani sugih, dheweke mlayu karo sawetara pelaut menyang pulo New Providence, ing ngendi dheweke ketemu karo Rackham. Ing kapal kasebut, Ann wiwitane ndhelikake yen dheweke dadi wanita, nanging sawise meteng lan nglairake (dheweke ninggalake bocah kasebut ing pesisir), dheweke mandheg ndhelik.


Calico Jack lan Ann Bonny ing Black Sails


Kanthi gubernur anyar (Woods Rogers), Rackham ora akur. Disebutake yen Rogers nyalahake dheweke lan Bonnie nyiapake upaya mateni kekasihe, lan, minangka paukuman kanggo loro-lorone, mrentahake Rackham kanggo flog Ann dhewe. Ing wengi padha, penyayang gelo mbujuk kru lawas kanggo ngrebut sloop Carlew ing pelabuhan Nassau, kang ing salawas-lawase ninggalake pulo New Providence, kang wis dadi inhospitable. Ora suwe Mary Reid nyabrang saka kapal bajak laut liyane menyang kapal.


Mary Read matèni antagonis dheweke, engraving



Nanging pirsawan saka film "The Adventures of Mary Reid", 1961, weruh heroine iki minangka kaendahan romantis.


Mary lair ing London lan 15 taun luwih tuwa tinimbang Ann. Nasib dheweke, ketoke, banget dipengaruhi dening kasunyatan sing dheweke, minangka anak haram, wiwit awal kanak-kanak dipeksa kanggo nggambarake sadulure mati (kanggo nyegah anggepan saka ibune). Ing umur 15, dheweke lunga menyang Flanders, ngendi, ing guise saka wong, dheweke mlebu kadet ing resimen infantri, banjur terus kanggo ngawula ing kavaleri. Kene dheweke jatuh cinta karo salah siji saka kolega, kang nikah. Sawisé bojoné tilar donya, Mary manèh nganggo busana priya lan kerja ing kapal Walanda sing arep menyang Hindia Kulon. Ing dalan menyang Karibia, kapal iki dicekel dening bajak laut, sing dheweke dadi anggota kru - iki kedadeyan ing taun 1717. Mengko, kapal kasebut nyekel kapal Rackham lan Anne Bonny, utawa kosok balene. Nanging, ing pungkasan, kabeh padha rampung ing kapal sing padha, ing ngendi Ann ora ndhelikake jinis kelamine, lan Mary isih nyamar dadi wong lanang. Kabeh iki pungkasane ngankat sawise Ann Bonnie wiwit menehi dheweke pratandha banget frank manungsa waé. Ladies iki dudu lesbian, mulane, sawise ngerti apa sing kedadeyan, dheweke mung dadi kanca.

Penasaran, kanthi cara. sejarah gendéra kapal Rackham. Kaping pisanan, iku Jolly Roger sing khas, nanging para pelaut wiwit ujar manawa balung silang ing kanvas iki yaiku sing digawe Ann lan Mary. Rackham njupuk iki minangka moyoki lan dhawuh loro lading mlengkung kanggo digambar tinimbang.


Gendéra Jack Rackham


Ing taun 1720, kapal Rackham dijupuk dening kapal pemerintah mung amarga kabeh kru mabuk - kalebu kapten, nanging ora kalebu wanita kasebut lan pelaut liyane, sing nyoba ngatur perlawanan.


Perang pungkasan Anne Bonnie lan Mary Reid, ilustrasi


Ing pulo Jamaika, sadurunge eksekusi, Rackham njaluk rapat karo Ann. Dheweke kandha marang dheweke:
"Yen perang kaya wong, sampeyan ora kudu mati kaya asu!"



Anne Bonney


Reid lan Bonnie ngaku ngandhut, mula eksekusi kasebut ditundha nganti anak-anake lair. Mary, sing, miturut akeh peneliti, isih ora nyonya Rackham (karo "gendakan" Irlandia panas kaya Ann Bonnie, iku piye wae ora aman kanggo "nyolong cupids" karo bocah-bocah wadon liyane, utamané ing kapal sing padha), seda saka apa. mriyang ing pakunjaran Jamaika. Dikawruhi babagan Ann ing April 1721 dheweke nglairake anak lanang. Ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan nasibe luwih lanjut.


Ann Bonnie, prangko Persemakmuran Bahama



Kaya merek sing nyenengake saka Kapuloan Turks lan Caicos: Mary Reid, Ann Bonnie, Calico Jack Rackham karo geng bajak laut sawise rampokan kapal "Bella Christina"


Mesthi, rampokan ing Karibia ora langsung mandheg sawise panguwasa Inggris nguwasani Nassau. Miturut petungan saka Rogers padha, bab 2000 liyane bajak laut terus nyerang kapal ing Karibia ing wektu sing. Antarane wong-wong mau ngambang kaya "pahlawan" minangka John Roberts (Bartholomew Roberts, Black Bart).



Iku bakal dirembug ing artikel sabanjure ing seri kasebut.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Ryzhov V.A. Filibusters lan buccaneers
Ryzhov V.A. Tortuga. filibuster caribbean paradise
Ryzhov V.A. Jaman Emas Pulo Tortuga
Ryzhov V.A. Privateers lan corsairs pulo Jamaika
Ryzhov V.A. Sir Henry Morgan. Corsair paling misuwur ing Jamaika lan Hindia Kulon
Ryzhov V.A. Kepunahan Tortuga lan pati Port Royal
189 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 27 Agustus 2019 05:57
    +3
    gropyokan romantis ing lawlessness saka makutha Inggris lan Spanyol, kang ngrembaka ing dina lawas amarga pembajakan lan perdagangan budak ... Britons umume kudu ngreset menyang nul ing akun dosa kepungkur lan saiki, akeh ing situs kaya " mihan" stigmatize wong Yahudi, nuduh wong-wong mau kabeh dosa, supaya "mikhans", nguripake nepsu murub menyang Anglo-Saxon, punika cradle saka EVIL.
  2. VlR
    27 Agustus 2019 06:09
    + 12
    Nalika nggarap artikel iki, aku ngerteni manawa akeh pahlawan sing dadi karakter saka seri Black Sails, sing ora dakdeleng. Wiwit review saka seri dadi umume positif, Aku ventured nggunakake sawetara pigura saka iku minangka ilustrasi.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 27 Agustus 2019 07:01
      +6
      Matur nuwun kanggo artikel kasebut, Valery!
      Seri kasebut, mesthine ora ana hubungane karo sejarah, nanging "atmosfer" banget! nonton season 1.
      1. Phil77
        Phil77 27 Agustus 2019 07:12
        +2
        *banjur tank merayap metu* hi Sugeng enjang kanggo sampeyan Anton! Sayange, aku durung nonton seri kasebut, aku kudu ngundhuh lan * nyilem *.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 27 Agustus 2019 07:17
          +4
          Kula hormati, Sergey!
          Situs resmi "Lostfilm", sing duwe spesialisasi ing terjemahan serial, ana ing layanan sampeyan.
          1. Phil77
            Phil77 27 Agustus 2019 07:18
            +2
            Matur nuwun, kula mesthi badhe tindak mrika.
        2. Komentar wis dibusak.
          1. Phil77
            Phil77 27 Agustus 2019 09:42
            +2
            Konstantin! Kula hormati! Inggih, nyuwun pangapunten, sing tangi awal, lan sandal! Umumé, * tank Antonov * alon-alon dadi klasik! wassatModel? Wah, njaluk Sherman!
            1. lele
              lele 27 Agustus 2019 09:52
              +2
              Ya, Shermanyuga, dheweke luwih cedhak karo topik kasebut, aku ora ngerti kenapa.
              Lan apa jenis "frasa cola", soko ora eling?
              1. Phil77
                Phil77 27 Agustus 2019 09:54
                +2
                Lha piye? Dina iki Anton kita menehi: * Rum lan Pepsi-Cola, apa maneh sing dibutuhake bintang rock and roll? * Swara ??!!!
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 27 Agustus 2019 11:10
                +1
                Hello Konstantin! Iki "Mike" Naumenko, c. "Kebun Binatang".
                1. lele
                  lele 27 Agustus 2019 11:21
                  +2
                  Halo maneh! hi Aku pancen nul ing kelompok iki, lan aku mbokmenawa wis tau krungu "Zoo". Nyuwun
                  1. vladcub
                    vladcub 27 Agustus 2019 15:48
                    +3
                    Semono uga. Kanggo kula, kabeh band modern "Terra incognito". Aku luwih cedhak karo "klasik" sing diwiwiti karo Beatles, Bonnie M, Arabesques lan pemain kita wektu iku.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 27 Agustus 2019 22:55
                      0
                      Wong lanang Ryazan sing abot mirsani inisiatif rock and roll asli: Elvis Presley, Chuck Berry, Buddy Holly, Mali Waters .. Kanggo wong-wong mau, Beatles = Ivanushki International ngguyu
                      1. lele
                        lele 28 Agustus 2019 05:02
                        +1
                        Cara mung! Kita duwe "ing jamur Ryazan kanthi mata!" Yen ora mokal. ombenan
                  2. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Agustus 2019 22:46
                    +1
                    Krungu mesthi!
                    "Aku seneng boogie woogie"
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 27 Agustus 2019 11:38
              +1
              Aku mung siji asosiasi karo tank ing wedhi putih. Iki minangka episode saka "Pulo sing dipengini".
              1. lele
                lele 27 Agustus 2019 11:51
                +1
                Aku wis matèni direktur film iki, iku sabisa kanggo mutilate buku ayu. Senajan bapake uga nduweni watak kasar. Ing seventies, sawise release saka "Perang lan Perdamaian", lelucon kuwi ngubengi negara: "Bondarchuk raged", analogi karo film babagan Fantômas.
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 27 Agustus 2019 12:20
                  +1
                  Aku ora ngomong babagan film, buku uga duwe episode iki. Miturut cara, "kapal selam putih" kagungane republik pirate.
                  1. lele
                    lele 27 Agustus 2019 12:44
                    +1
                    Apa padha bajakan? Aku rumangsa yen sedulur-sedulur kuwi mung duwe pikiran sing prasaja kaya para prajurit Jepang sing "heroik" ing perang gedhe pungkasan. Kasus sing paling kondhang yaiku uji coba TEAM (unprecedented) saka cruiser Jepang "Aoba" lan "Tone" amarga "eksploitasi" sajrone serangan sing misuwur, lan dheweke duwe kapal selam - kabeh wong Jerman adoh saka mata pencaharian Asia.
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 27 Agustus 2019 17:08
                      +1
                      lan padha duwe kapal selam - wong Jerman adoh saka mata pencaharian Asia.

                      Mozheiko nulis babagan kapal selam Jerman ing Segara Kidul, sing kru, sawise kleleb transportasi, nyenengake awake dhewe kanthi njupuk pelaut sing ngambang nganggo senapan mesin, lan Jerman main banget nganti ora weruh pesawat Sekutu .. lan pesawate klelep.... duka Iku saka Pirates, Corsairs, Raiders. Buku iki ora ala, maca online, wong sing ditresnani. ombenan https://royallib.com/book/mogeyko_igor/pirati_korsari_reyderi.html
                      Nanging, Igor Vsevolodovich, misale jek, ora nulis kanthi akurat babagan Libertaria ing Madagaskar. Tew salah babagan bajak laut. opo nanging babagan eksploitasi Avery lan legenda putri Mogul Agung - ya, ana uga. hi
                      1. lele
                        lele 28 Agustus 2019 04:59
                        +2
                        Salam kanggo Kaisar agung! prajurit
                        Kanggo Mozheiko, aku bakal ngidini aku mangu-mangu. Penulis iki, ing rasa linuwih, ora nate menehi inspirasi marang aku. Ora aku lan kanca-kancaku ing Museum Sejarah Negara. Ora ana penulis serius sing duwe tembung babagan sejarah prau iki ing Segara Kidul. Menapa malih, mung siji crita karo eksekusi kru saka bedhil mesin direkam ing sastra sajarah militèr. Aku ora ngelingi jeneng panglima prau, lan iku ora Matter, kang ora ngluhurake awake karo tindakan liya. Dheweke dibenerake ing pengadilan amarga kapal sing mandheg, sing nalisir larangan kasebut, terus siaran. Sekutune nggantung dheweke. Nanging mung ana siji kasus kaya ngono. Lan babagan "Segara Kidul" ing umum - apa prau Jerman apa ana?
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 11:12
                        0
                        Lan babagan "Segara Kidul" ing umum - apa prau Jerman apa ana?

                        Jerman ngirim geisha lan Mikado pribadi kanggo bantuan pembuangan saka sake. sedulur senajan Nazi piyambak uga tindak adoh ing kapal selam. Contone, Nova Scotia, transportasi Inggris nggawa tawanan perang Italia, torpedo ing pesisir wétan Afrika Kidul. Umume wong ing kapal iki dimangsa hiu.... ora
                      3. lele
                        lele 28 Agustus 2019 11:38
                        +3
                        "Scotia" iki torpedoed near Freetown, lan iki adoh saka "Segara Kidul". Ing saubengé panggonan sing padha, Guggenberger nyelehake kapal penjelajah cahya Dunedin kanthi torpedo pungkasan saka jarak sing edan. Nanging kabeh prau iki "Sevens", lan teknologi nikel lan Reich saka "Seri Sanga" prau padha nyeret menyang Jepang lan padha ora duwe pesenan kanggo nglelebke kapal, utawa rodo pesenan persis ngelawan, tugas liyane. Doenitz digunakake minangka "sapi awis" kanggo ngemas "Wolves" dheweke. Ing pungkasan perang - ya, lan prau iki dikirim kanggo nyerang convoys, nanging iki rodo pangecualian kanggo aturan.
                        Yen sampeyan kasengsem, deleng buku Friedrich Ruge "Perang ing Laut 1939-1945."
                        Posisi pungkasan ing sangisoré Adolf yaiku Panglima Pertahanan Angkatan Laut Tembok Atlantik, lan ing Jerman dadi komandan pisanan Bundesmarine. Buku kasebut cukup objektif sanajan ana hubungane karo armada kita, sanajan ditulis kanthi jelas karo Angkatan Laut NATO. ombenan
                      4. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 12:52
                        +1
                        Nanging kabeh prau iki "Sevens", lan nikel lan Reich teknologi prau saka "Seri Sanga" diseret menyang Jepang.

                        EMNIP, nyeret akeh perkara - kalebu dokumentasi babagan rudal jelajah lan pejuang jet sing dibongkar opo
                        Ing pungkasan perang - ya, lan prau iki dikirim kanggo nyerang convoys, nanging iki rodo pangecualian kanggo aturan.

                        nanging ing wiwitan perang, ora mung kapal selam menyang segara, nanging uga nyata "bajak laut" - loro "kapal perang kanthong" lan cruiser tambahan. Ya, banjur padha rame! hi
                      5. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 11:54
                        +2
                        Kucing Laut (Konstantin) Dina iki, 05:59
                        hi
                        Menapa malih, mung siji crita karo eksekusi kru saka bedhil mesin direkam ing sastra sajarah militèr.

                        ,,, komandan letnan Heinz-Wilhelm Eck, U-852. Eksekusi kru kapal dagang "Peleus" saka senapan mesin, 13 Maret 1944

                        Eck lan loro kru diadili lan dieksekusi sawise perang: dheweke mung siji-sijine komandan kapal selam sing didakwa nindakake kejahatan perang.
                        Lan babagan "Segara Kidul" ing umum - apa prau Jerman apa ana?

                        ,,, lan prau Monsoon? belay Aku wanted kanggo emboss artikel, bab operasi iki lan materi dumunung aran
                      6. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 12:20
                        +1
                        ,,, malah "thanks" kanggo film U-571, ngendi pemandangan saka eksekusi ditampilake, ana pendapat kuwi.
                      7. lele
                        lele 28 Agustus 2019 12:29
                        +4
                        Sugeng rawuh, Sergey! hi Iki wong Norwegia, kaya sing dakelingake, lan apa sing kudu ditindakake ing Segara Kidul? Lan iku Ekka sing dakkarepake ing rasa tali ing gulu. Ana uga "elang" kapindho - Lemp, nanging sing siji, nalika allies dijupuk prau, salah siji rampung edan, utawa mung nglalu, yen ora, dheweke bakal ditarik munggah.
                        "MONSUN" ? Mungkin sing dimaksud "Monsoon"? Nanging iki umume operasi gagal, sinking kapal individu ora mbecikake dhuwit ngginakaken.
                        Ing muda, aku seneng banget karo submariners Reich lan ngumpulake kabeh sing bisa ditemokake ing pers Soviet. Nanging saka buku serius, kajaba kanggo Ruge lan Morrison, ora ana apa-apa, kita ora bakal njupuk akeh tulisan Glavpur lan Pikul.

                        Lan ing hubungan kanggo nulis artikel - nulis kudu! Kita duwe sawetara publikasi nyata ing kene. Dadi aja kesed "minherz" - pasang diskusi. Miturut cara, sethitik ditulis bab prau Jerman saka perang pungkasan. Lan ora mung sing pungkasan. Kanggo nggali luwih jero tinimbang Schepke sing padha, utawa Arnaud de la Perera ... eseman Dicekel.
                      8. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 12:35
                        +2
                        Dicekel.
                        ,, Aku iki amatir sad ing profilku, deleng artikel babagan kapal selam. Aku wedi yen bakal kesandhung aku maneh ngguyu nangis Sawise kabeh, aku ora seneng karo teknis, nanging tumindake acara kasebut.
                      9. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 13:33
                        +2
                        Ana uga "elang" kapindho - Lemp
                        ,, kabeh ana lendhut opo Letnan Komandan Fritz-Julius Lemp, U-110. Ing kana, Inggris kanggo pisanan ing 09.05.1941/571/XNUMX dijupuk Enigma lan buku kode, lan ora Amerika, kaya ing film U-XNUMX. Ana versi sing dijupuk nalika nyoba kanggo banjir prau. Inggris, nalika padha ngresiki kabeh saka dheweke, flooded dheweke piyambak.
                      10. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 12:46
                        +1
                        ,,, lan prau Monsoon? belay Aku wanted kanggo emboss artikel, bab operasi iki lan materi dumunung aran

                        lan kita bakal appreciate! nglirik ombenan
                      11. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 12:56
                        +2
                        lan kita bakal appreciate!
                        ,,, wis basa pounce lan sampeyan bakal narik vena nangis
                      12. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 13:25
                        +1
                        ,,, ya ilat ponce lan sampeyan bakal narik nangis

                        babagan nunggu nulis? nglirik ora. kita nunggu inspirasi sampeyan! ya
                        utawa sampeyan mangu-mangu reaksi artikel kasebut, Sergey? ombenan Yen ana sing ora seneng, aku bakal mbalekake tembung sing sampeyan tresnani: "Seniman - sapa wae bisa nyinggung!" ombenan luwih elek tinimbang sing daklakoni, artikel kasebut ora bisa .. ngguyu
                2. vladcub
                  vladcub 27 Agustus 2019 15:56
                  +4
                  Sampeyan kudu ngelingi: "Aniskin lan Fantomas"? Minangka bocah, aku nonton sawetara jinis parodi Prancis Fantômas, nanging apa jenenge? Aku ora kelingan
          2. Master Trilobit
            Master Trilobit 27 Agustus 2019 11:23
            +3
            Kutipan: Kucing Laut
            Umumé, aku menehi saran supaya Anton ngganti jeneng "3x3" dadi "Tank" lan ngumumake kompetisi kanggo nemtokake model kasebut.

            "Tank Jamaika". ngguyu "Tank Jamaika mambu kaya su-u-twilights, biru, dawa ..." ngguyu
            Nanging, aku mikir yen tanpa "request" urgent saka administrasi, panggantos kuwi ora kamungkinan kanggo njupuk Panggonan.
            1. lele
              lele 27 Agustus 2019 11:54
              +1
              Lan kene kita, ing desa kita, ing antarane kita dhewe. Miturut cara, "twilight mambu kaya tank Jamaika" ... Isi tank karo rum tinimbang solarium minangka revolusi ing pasukan tank saka kabeh donya. "Respect! prajurit
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 27 Agustus 2019 12:24
              +1
              "Lan kutha ngombe mary getih"
              1. Pane Kohanku
                Pane Kohanku 28 Agustus 2019 17:24
                0
                Lan kutha ngombe mary getih"

                pina colada luwih enak... opo
            3. vladcub
              vladcub 27 Agustus 2019 16:00
              +4
              Mikhail, amarga omben-omben kaya ngono, kenapa sampeyan ora ngganti jeneng dadi "skating rink"? Sampeyan ngerti carane "frata" mungsuh. guyon
              1. lele
                lele 28 Agustus 2019 05:16
                +1
                Ora, ing mratelakake panemume, Mikhail ngirim ora ngganti julukan. Ana sing misterius lan ora dingerteni ing tembung Trilobite - kaya triffid. Lan Skating rink punika trite, iku malah Samsaya Awon saka Tank, amarga wis ora bedhil lan kru siji wong, ora ana siji kanggo ngombe karo. nglirik
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 28 Agustus 2019 13:47
                  0
                  Lan Skating rink punika trite, iku malah Samsaya Awon saka Tank, amarga wis ora bedhil lan kru siji wong, ora ana siji kanggo ngombe karo.

                  lan yen Tank Rink? nglirik carane Porokhovshchikov duwe proyek, contone?

                  foto sing dipinjam saka artikel Vyacheslav Olegovich, muga-muga dheweke ora bakal gelo! hi
          3. 3x3z simpen
            3x3z simpen 27 Agustus 2019 11:40
            +1
            Ora tau!!! Aku wis urip karo "julukan" iki kanggo 15 taun.
            1. lele
              lele 27 Agustus 2019 11:58
              +2
              Iku bisnis master, nanging sampeyan ora bakal njaluk ngendi wae saka tank. Kaya sing diomongake, sepur wis lunga! Nanging tank tetep. Nyuwun
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 27 Agustus 2019 12:22
                +2
                "Dheweke mlayu saka aku maneh,
                Sepur pungkasan "(c)
                1. lele
                  lele 27 Agustus 2019 12:46
                  +2
                  "Dheweke mlayu saka aku maneh,
                  Sepur pungkasan "(c)


                  Nanging tank tetep! ngguyu
                  Waja iku kuwat lan tank kita cepet,
                  Senajan tanker mabuk lungguh ing wong! prajurit
                2. Phil77
                  Phil77 27 Agustus 2019 13:45
                  +1
                  Ya, Anton, tank iku kabeh sampeyan! Jamaika, Argentina, Gusti Allah nunggil karo kita! Ayo dadi Amerika!, nanging *banjur tank nyusup metu* - iku duweke sampeyan! Ngomong-ngomong! Ora ana sepur listrik sing bakal nylametake sampeyan! iku tank!
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Agustus 2019 14:32
                    +1
                    Ayo busuk wong kreatif! Saben uwong ngupaya nyinggung artis! nangis
                    Aku bakal kesel lan menyang situs Artem.
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 27 Agustus 2019 14:58
                      +2
                      Ya, Anton, tank iku kabeh sampeyan! Jamaika, Argentina, Gusti Allah nunggil karo kita!

                      yen "kabeh" iku tank, banjur "kabeh" saka Sea Cat iku kapal perang? nglirik "Aku bakal ngombe kapal perang tanpa ragu-ragu, nanging aku ora bakal ngremehake armada!“(BG) suwe ora mlebu.... opo lan kene sampeyan menarik banget .... ombenan
                      1. lele
                        lele 28 Agustus 2019 14:06
                        +1
                        Ora kapal perang kanggo Kucing - Kucing ora mabur sing dhuwur. eseman A pindah scuba prasaja karo Pack saka dynamite cukup kanggo kita, nanging supaya wong ngombe kabeh dhewe (BG), iku ing konsep kene, nanging ora tau dadi ngendi wae lan ora tau, pramila piyambakipun ndamel omong kosong.
                        Nanging sampeyan ora teka ing muspra, kita ora malah "menarik" kene, kita duwe "tavern" angkatan laut kene, wiwit penulis topik uncalan munggah: salah siji bab tukang kapal Spanyol, utawa bab pirates Karibia. Ing kene kita seneng-seneng, nanging menyang ngendi? Nguripake Nikolai. sedulur
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 14:24
                        +3
                        kita ora malah duwe "menarik" kene, kita duwe "pub" angkatan laut kene, wiwit penulis topik uncalan munggah: salah siji bab shipbuilders Spanyol, utawa bab pirates Karibia. Ing kene kita seneng-seneng, nanging menyang ngendi?

                        Jiwa segara, seneng-seneng! ombenan sing utama ora kaya ngono ngguyu
                      3. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 14:39
                        +2
                        kita ora malah duwe "menarik" kene, kita duwe "pub" angkatan laut kene, wiwit penulis topik uncalan munggah: salah siji bab shipbuilders Spanyol, utawa bab pirates Karibia. Ing kene kita seneng-seneng, nanging menyang ngendi?
                        ,,, game edukasi aran
                      4. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 14:49
                        +2
                        ,,, game edukasi

                        Ana kerusuhan ing pulo kasebut. Bajak laut nudhuhake Sharpe, nuntut dheweke pengecut lan kepentingan pribadi. Salah sijine argumen sing diwenehake dening peserta kerusuhan yaiku ora duwe dhuwit, dene Sharpe duwe akeh. Dhuwite dijupuk, dibagi, lan Sharpe dilebokake ing rante lan dilebokake ing cekelan. Dheweke milih John Watling minangka laksamana lan mutusake kanggo nyerang kutha Arica ... <.........> Lelungan menyang Arica mboseni amarga kesalahane laksamana anyar, sing nglarang ngombé ing kapal, dhawuh kanggo ndedonga ing wayah sore lan ora ngidini dadu kanggo diputer ing dina Minggu. ngguyu
                        Igor Mozheiko. Aku dikirim link ing ndhuwur ing thread. ombenan
                      5. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 15:05
                        +1
                        Salah sijine argumen sing diwenehake dening peserta kerusuhan yaiku ora duwe dhuwit, dene Sharpe duwe akeh.
                        ,,, argumen utama kabeh kerusuhan lan revolusi lol
                      6. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 16:41
                        +1
                        ,,, argumen utama kabeh kerusuhan lan revolusi

                        lan mung - sumber konstan konflik manungsa. ya ah, ana sing duwe liyane? uga, teka kene! duka
                      7. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 28 Agustus 2019 20:29
                        +2
                        Bravo, Sergey! Nanging, kok ana papat balung?
                      8. bubalik
                        bubalik 28 Agustus 2019 20:38
                        +2
                        hi
                        kok balung papat?
                        ,,, gulung tikar? Nyuwun mbok eseman ana game papat dadu ya
                    2. lele
                      lele 28 Agustus 2019 13:52
                      0
                      Ya, ayo, kanca! Sampeyan teka, lan kita wis rubbing tangan kita ana! ngguyu Lan, kanthi cara, ora kabeh wong bakal nyinggung artis ing tank, wedi, peduli. prajurit
                3. vladcub
                  vladcub 27 Agustus 2019 16:07
                  +2
                  Anton, sampeyan bisa pindhah menyang tank kanggo nyekel.
                  Bener, duwe tank pribadi iku keren. Aku elinga Zhvanetsky njaluk tank tanpa cangkang, nanging karo megaphone kanggo takon babagan rega ing pasar
                4. Korsar4
                  Korsar4 28 Agustus 2019 19:11
                  +1
                  "Nakal" (c).
              2. Phil77
                Phil77 27 Agustus 2019 13:48
                +1
                Aku bakal nambah ing salawas-lawase!!!!Lan Vlad bakal bali lan bakal nambah!
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 27 Agustus 2019 15:03
                  +1
                  Aku bakal nambah ing salawas-lawase!!!!Lan Vlad bakal bali lan bakal nambah!

                  ya. langsung menyang sandal. bakal nambah. rum Jamaika nglirik
                  1. lele
                    lele 28 Agustus 2019 13:57
                    +1
                    Ora, Nikolai, ide kasebut beda: kita menyang "! Jaman surup" karo tank kita (Anton bakal nggawa), kita njagong ing waja ing wedhi putih lan mecut liter rum. Lan Bacchantes nyanyi lan nari kanggo kita, lan Vlad bakal ngandika anget kanggo wong-wong mau lan kabeh wong bakal bungah, malah imperialis. Urip Persahabatan antarane wong lan kepala departemen polisi Ryazan Regional!
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 28 Agustus 2019 14:02
                      +2
                      kita njagong ing waja ing wedhi putih lan mecut liter rum

                      Monsieur, sampeyan ngerti akeh! nglirik "Bravo, Prancis, bravo!" (Pangeran P. Bagration, Perang Borodino) apik
                      lan Vlad bakal ngandika anget kanggo wong-wong mau

                      lan uga rame, lan kadhangkala mlaku kanthi paws ing panggonan. ya
                      Urip Persahabatan antarane wong lan kepala departemen polisi Ryazan Regional!

                      lan interaksi antarane kabeh cabang militer! prajurit lan sing paling penting - pangerten antarane wong. ombenan
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Phil77
      Phil77 27 Agustus 2019 07:02
      +4
      Salam Valery! Apik banget lan informatif kaya biasane! Lan aku njaluk pitakon langsung! Aku tansah kepingin weruh, kepiye carane wong-wong wadon sing nekat iki munggah ing kapal? Ya, lan penyakit saben wulan. Lha, kepiye carane bisa urip ing kapal? Lan sakperangan alesan misale jek kula sing padha medeni lan lanang, ora childish! ship(ellipsis)!
      1. VlR
        27 Agustus 2019 07:17
        +9
        Ya, mesthi, wanita-wanita kasebut ora katon kaya ayu romantis. Anne Bonnie numpak kapal minangka nyonya Rackham, lan kanthi cepet wis biasa, dheweke, ketoke, minangka bocah liar wiwit cilik: wong wadon Irlandia sing panas lan gila, sing duwe tembung, lan dheweke nanggapi kanthi tamparan. . Mary Reed nggambarake bocah kasebut wiwit cilik, lan, kayane, sukses banget, mula dheweke gampang "gabung karo tim." Kanggo kahanan sing ora sehat, mula kabeh fisiologi iki dianggep luwih gampang.
        1. Phil77
          Phil77 27 Agustus 2019 07:21
          +2
          Nanging apa babagan omen laut * Baba ing kapal sing ana masalah *, utawa durung katon?
          1. VlR
            27 Agustus 2019 07:25
            +5
            Inggih, pisanan ora ana sing ngerti yen dheweke wanita. Lan banjur dadi metu sing ana apa-apa elek kanggo kru kapal dhewe (yen padha ora "swell"), nanging kanggo pelaut saka kapal mungsuh - ing nalisir.
            1. Phil77
              Phil77 27 Agustus 2019 07:36
              +1
              Lan yen ditambahake yen * lady * dudu pacare kapten, mula ana keuntungan tartamtu kanggo kru. apik
              1. Avior
                Avior 27 Agustus 2019 08:09
                +1
                Ya, apa sing bakal perang kabeh ....
                1. VlR
                  27 Agustus 2019 08:13
                  +7
                  Ya, ing kasus kaya mengkono, salah siji "kekasih", banget wewenang, utawa ora ana. Lan Ladies kudu "posisi" piyambak banget rigidly. Conto Soviet yaiku "Tragedi Optimis": ing mayit saka pemerkosa potensial lan karo Browning ing tangane: "Inggih, sapa maneh sing pengin awak komisaris?"
                  Aku uga kerja karo pelaut.
                  1. Avior
                    Avior 27 Agustus 2019 08:23
                    +1
                    Lan dheweke ora ngandhut miturut plot?
                  2. lele
                    lele 27 Agustus 2019 10:01
                    +2
                    Inggih, babagan Lariska Reisner, aku ngerti, dheweke seneng "komunikasi pribadi" karo para pelaut. Wanita enom iku tresna. ngguyu
                    1. VlR
                      27 Agustus 2019 10:44
                      +2
                      Nah, "Komisaris" ing lakon iki minangka gambar kolektif. Vishnevsky piyambak, umpamane, ngomong babagan Evgenia Bosch, sing mandhegake para pelaut anarkis sing mlayu cedhak Kharkov. Mangkene: "Aku munggah, njupuk revolver lan ngandika:" Mangga, bali, aku nyuwun banget. Lan padha lunga! Kepribadian sing semangat nduweni kekuwatan misterius marang wong biasa.
                      1. lele
                        lele 27 Agustus 2019 11:19
                        +2
                        "Tembung apik karo revolver mesthi luwih ngyakinake tinimbang mung tembung apik tanpa revolver ing tangan." (C) Miturut legenda, aphorism kayane Al Capone. eseman
                2. Phil77
                  Phil77 27 Agustus 2019 09:37
                  +1
                  *Lha yen tresno?* sedulur
        2. Phil77
          Phil77 27 Agustus 2019 07:23
          0
          Ha! Babagan kahanan sing ora sehat, mesthine, kapal mungsuh ditemokake ing segara ora kanthi bantuan teleskop, nanging mung kanthi mambu !!!
          1. VlR
            27 Agustus 2019 07:36
            +6
            Miturut cara, babagan "penyakit saben wulan" Ann lan Mary: yen sampeyan pracaya apa sing ditulis babagan wong-wong mau, sajrone PMS, mesthine malah Rackham wedi nyedhaki dheweke - dheweke bakal njupuk kanthi ora sengaja utawa nusuk nganggo piso.
          2. lele
            lele 27 Agustus 2019 09:58
            +2
            Ing sawijining wektu, peneliti Barat nerbitake téori miturut manawa wong ing jaman prasejarah bisa slamet ing antarane para predator mung amarga dheweke mambu supaya waos saber mlaku watara siji kilometer. Ora ana topeng gas nalika iku.
            1. Phil77
              Phil77 27 Agustus 2019 10:18
              +3
              Mbok. Nanging mbayangno carane tentara darat mambu? Ing segara, paling ora cedhak banyu (asin, mesthi, nanging isih), angin. Lan ing darat? Panas, srengenge, sumur beracun! Ora ana wektu kanggo sanitasi lan kebersihan! Ngimpi elek.
            2. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 27 Agustus 2019 16:16
              +2
              sing mambu supaya sembarang saber-tooth bypassed wong kanggo kilometer. Ora ana topeng gas nalika iku.

              sawetara malah saiki mambu banget, lan ora amarga saka kecanduan kanggo ngombe lan gaya urip. mandheg Hormon, Pak! Nyuwun langsung guyon nerangake atine bab siram coniferous lan "kaya ana sing ngethok ngisor wit". ombenan
        3. lele
          lele 27 Agustus 2019 09:46
          +2
          Valery, hello! hi Aku kene karo liyane matur nuwun. ombenan

          Kanggo "pitakonan babagan manuk" - Aku bisa mbayangno apa wanita kasebut katon kaya yen ora bisa dibedakake karo wong lanang ing tim kasebut. ngguyu Ya, lan masalah nggunakake jamban, uga relevan banget.

          Aku duwe pitakonan sethithik, apa sampeyan pengin nggawe artikel sing kapisah babagan tokoh timah bajak laut? Tema iku narik banget, lan mung ayu.
          1. VlR
            27 Agustus 2019 09:51
            +3
            Ing tokoh timah - Aku ora bakal resiko, aku ora ahli
          2. wuh wuh
            wuh wuh 27 Agustus 2019 10:42
            +5
            "Masalah nggunakake jamban, uga relevan banget." ///
            ----
            Ora ana jamban ing kapal ing jaman iku. Ana rong jala (digawe saka gulungan kandel) ing tengah / mburi kapal ing sisih loro. Padha menek metu ing wong lan pooped / pipis ing banyu.
            1. lele
              lele 27 Agustus 2019 11:15
              +5
              Gandhewa kapal layar diarani jamban, ing kono jala diulur. Lan ana ing gandhewo, supaya kabeh produk sampah dibuwang dening gelombang sing bakal teka. Ing kolom sing misuwur ing St. Petersburg diarani - jamban. hi
              1. wuh wuh
                wuh wuh 27 Agustus 2019 11:23
                +3
                Aku panginten jala ing gandhewo ngisor gagang kanggo porsi oblique sails ana.
                Nanging matur nuwun kanggo koreksi! apik
                1. lele
                  lele 27 Agustus 2019 11:46
                  +4
                  Nganti abad kaping wolulas, ana ing sangisore bowsprit, ing plataran transversal uga ana layar "alun-alun biasa", lan jib (miring) uga diselehake ing antarane foresail lan mainsail. Delengen lukisan-lukisan wektu iku, kanthi jelas nggambarake persenjataan kapal. Lan, kanthi cara, jendhela kabin perusahaan lan kabin kapten uga metu menyang buritan, mula ora ana sing bakal "seneng-seneng" ing kana. Senajan wong lanang ing kene wis ngomong babagan kahanan sing ora sehat lan bau ing kapal ing jaman kasebut. Ana apa-apa kanggo squeamish apa ana. hi
        4. vladcub
          vladcub 27 Agustus 2019 16:19
          +2
          Valery, lan pitakonan kuwi: iku bisa ing tim cedhak, lan tim urip rame, kanggo wong wadon tetep incognito? Umume kasus, wong wadon nganggo busana lanang bisa katon. Paling ora carane dheweke bakal ngrampungake kabutuhan alam
    3. Edmond Dantes
      Edmond Dantes 29 Agustus 2019 16:45
      0
      Seri iki ora ala, mung ing episode pungkasan ternyata karakter utama, Kapten Flint, biru. wassat
  3. VlR
    27 Agustus 2019 07:45
    +6
    Ya, durung, aku ora nglebokake teks kasebut - 2 versi asal saka jeneng koktail Bloody Mary: sing pisanan - atas jenenge Ratu Inggris, sing nomer loro - atas jenenge Mary Reid.
    1. Phil77
      Phil77 27 Agustus 2019 07:58
      +2
      Ya, ratu lan vodka (sanajan karo jus tomat)? (ellipsis).
      1. VlR
        27 Agustus 2019 08:05
        +6
        Dadi Jessel teka karo koktail iki ing 1939! Banjur dheweke ora mikir maneh apa sing "digunakake" dening bajak laut lan apa sing ora
        .
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 27 Agustus 2019 09:21
        +2
        "Rum lan Pepsi-Cola,
        Iku kabeh sing dibutuhake bintang rock and roll!" (c)
    2. lele
      lele 27 Agustus 2019 09:54
      +1
      Apa Ratu Inggris "Bloody Maty" minangka referensi kanggo kepala Mary Stuart sing dipenggal?
      1. VlR
        27 Agustus 2019 10:08
        +7
        Ora, ana ratu Katolik kaya ngono, Mary Tudor (1553-1558), sing ngethok sirahe wong Protestan.
        1. vladcub
          vladcub 27 Agustus 2019 16:23
          +3
          Bener: iku asu. Dheweke wis nyoba "mbenerake" julukan kasebut
      2. Pane Kohanku
        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 16:30
        +2
        Apa Ratu Inggris "Bloody Maty" minangka referensi kanggo kepala Mary Stuart sing dipenggal?

        Kolega, aku bakal pindhah adoh saka topik sethitik - ing arah Mary Stuart. Ing Minggu sore, sawise dina hard lan ngepenakke, aku ambruk ing kursi, lan aku katon, mulane, saluran "365 dina", sajarah. Ana program "Rahasia sejarah", Prancis. Sawetara "ahli" karo pimpinan kriting ing sirah ngrembug eksekusi Maria apes dening Stuart banget iki. Ing pungkasan program kasebut, "ahli medis" diundang ing kana - wong enom sing kemerahan watara telung puluh taun. "Xperd" iki menehi mutiara babagan pedhang algojo .... manungsa waé! "Ing Moskow, ing Kremlin, ana koleksi pedhang kanggo eksekusi, sawetara sing bobote 30-40 kilogram ..." sedulur Aku meh ambruk saka kursi, lan nasibe ratu apes langsung dadi rumiyin uninteresting kanggo kula - gambar brutal saka binaragawan algojo (a la A. Kuritsyn tartamtu), waving barbells karo kuat lan utama, wungu sadurunge mripatku ... . belay aku tukar channel.... negatif sing kasengsem - punika link, katon ing 1.00.15 - 1.00.30.
        http://www.dokonlin.ru/video/tainy-istorii-1-sezon-6-serija-pochemu-o.html
        kanca-kanca, yen aku salah, lan pedhang algojo pancen abot banget ... kenapa dheweke butuh pedhang kaya ngono? opo luwih gampang dikalahake nganggo klub ... ngguyu ombenan
  4. Avior
    Avior 27 Agustus 2019 08:07
    +6
    Ilustrasi nuduhake cara kejem gantung - strangulation.
    Biasane wong sing digantung tiba saka dhuwur tartamtu lan pati cepet kedadeyan amarga pecah vertebrae serviks amarga gulu.
    Ing ilustrasi, wong sing digantung ditarik munggah, nalika vertebrae serviks tetep utuh, lan wong mati saka strangulation bertahap - pati banget alon lan nglarani karo sangsara ingkang dipun danguaken.
    Ketoke, alasane digantung kaya ngono....
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 27 Agustus 2019 09:24
      +3
      Ana versi yen cara gantung iki ditindakake dening wong Prancis ing Montfaucon.
  5. Albatross
    Albatross 27 Agustus 2019 08:07
    +3
    Artikel lan gambar sing menarik
  6. kaliber
    kaliber 27 Agustus 2019 09:32
    +4
    Barang apik, Valery!
  7. bubalik
    bubalik 27 Agustus 2019 09:34
    +6

    Patung tembaga Anne Bonny lan Mary Read, ing Bahama
    hi
    1. kaliber
      kaliber 27 Agustus 2019 10:36
      +5
      Bocah-bocah wadon sing apik, kanca sing lucu ...
      1. vladcub
        vladcub 27 Agustus 2019 16:25
        +2
        Luwih becik adoh saka pacar kasebut: luwih tenang lan luwih sehat
    2. Phil77
      Phil77 27 Agustus 2019 13:59
      +3
      Mesthine, patung-patung kasebut ayu, nanging ing urip nyata? Sampeyan ngerti, Sergei, aku mikir yen kita ketemu wanita iki ing dalan, kita bakal mlaku luwih cepet tinimbang saka (ellipsis) saka sing apik banget. lan och. medeni! Wong ing rok? Rok ing wong? Singkat, medeni! Kesimpulan-aja pracaya Hollywood!
      1. bubalik
        bubalik 27 Agustus 2019 14:04
        +3
        Phil77 (Sergey)
        Manungsa tansah kepengin weruh sing paling apik nglirik . Kayane aku patung lan potret tansah katon luwih apik tinimbang prototipe. Saiki, ing jaringan, dheweke nyunting foto bocah-bocah wadon, sampeyan bener, sampeyan bakal ketemu ing kasunyatan lan sampeyan ora bakal ngerti. keprungu
        1. Phil77
          Phil77 27 Agustus 2019 14:31
          +2
          Banjur! Ing kasunyatan, kadhangkala kalah! Nanging (ellipsis) ora bisa digunakake karo bocah-bocah wadon lan wanita Rusia! Dheweke pancen, banget, banget!!!! Nyuwun pangapunten, pendapatku! !!!!
        2. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 27 Agustus 2019 16:34
          +2
          Saiki, ing jaringan, dheweke nyunting foto bocah-bocah wadon, sampeyan bener, sampeyan bakal ketemu ing kasunyatan lan sampeyan ora bakal ngerti bully

          Aku duwe studio kaendahan ing lantaiku ... Sampeyan kudu ndeleng, Sergey, carane dheweke metu saka kono ..... Aku bakal ngomong - "ora wajar" ngguyu
          1. Phil77
            Phil77 27 Agustus 2019 17:12
            +1
            Capituliren!!!!Iki kowe??? Sembilan! Das Timur Aku ora percaya mripatku!
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 27 Agustus 2019 17:19
              +1
              Capituliren!!!!Iki kowe??? Sembilan! Das Timur Aku ora percaya mripatku!

              yen sampeyan ngomong babagan reaksi instan, aku uga ngurutake Jerman ing sirahku, nanging mung muter. "brauch kaine frau nur vaseline" ngguyu guyon, iku Rammstein. ombenan Ay, saiki Anton bakal ngalahake aku kanggo Jermanku ngguyu sayangé .. gambar didilat-smeared "kaendahan" dadi banget modis! Nyuwun
              1. Phil77
                Phil77 27 Agustus 2019 17:51
                +1
                Fershteen Zee! Natyurlih zi, salah metu, aku njaluk ngapura, komandan ditampa kanggo dhewe! Bean, supaya sampeyan ngerti-Phil! Zee fershteen? Yaya! Capituliren? Sangang!
              2. Phil77
                Phil77 27 Agustus 2019 18:06
                +1
                Apa sampeyan tresna banget karo *Rammstein*? Duh Gusti! Apa sampeyan kelingan *Pudis*?! Nom-noman kita? Sembilan?
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:24
                  +1
                  Pudis - ora. Jujur aku ora kelingan.recourse lan Rammstein pancen isih enom ... ombenan nanging umume wong Jerman lan Skandinavia nggawe "berat". Wong Norwegia durung suwe nggawe opera metal babagan Vlad the Impaler. apik
                  1. VlR
                    27 Agustus 2019 19:07
                    +2
                    Apa sampeyan ndeleng klip video "sajarah" sing aneh banget "Deutschland"? Where Jerman - sakperangan alesan, wong wadon ireng, sing banjur dikirim nang endi wae menyang papan ing coffin ...
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 27 Agustus 2019 19:12
                      +1
                      yo, klipe tenan.. jenuh.... opo ing "Varheda" ana analisis saka sawetara penulis. Iki: https://warhead.su/2019/04/02/deutschland-chto-proishodit-v-novom-klipe-gruppy-rammstein
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 27 Agustus 2019 19:27
                        +3
                        Quote: Pane Kohanku
                        ya, klip kasebut pancen .. jenuh .... ing "Varheda" dianalisis dening sawetara penulis. Iki: https://warhead.su/2019/04/02/deutschland-chto-proishodit-v-novom-klipe-gruppy-rammstein

                        Ing kasunyatan, kita padha dismantled kene ing bêsik.
                        https://topwar.ru/156343-novyj-klip-rammstein-provokacija-ili-popytka-napomnit-istoriju-germanii.html
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 19:30
                        +2
                        nanging aku ora weruh! ombenan Ya .. Ngapunten, Vladimir, aku ora kerep ngunjungi situs kasebut (aku mung seneng-seneng dina iki! apik ), lan ing "foto lan video" - malah kurang asring ... recourse
                      3. mordvin 3
                        mordvin 3 27 Agustus 2019 19:35
                        +3
                        Quote: Pane Kohanku
                        lan ing "foto lan video" - malah kurang asring ...

                        Dadi kita ngerti ...
                      4. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 19:39
                        +3
                        bakal urip! ombenan sial.. kangen kowe kabeh, sial! ombenan
                2. Solo2503
                  Solo2503 27 Agustus 2019 19:53
                  +2
                  Pudis iku GDR? pungkasan 70s7
                  1. Pane Kohanku
                    Pane Kohanku 27 Agustus 2019 20:00
                    +1
                    Pudis iku GDR? pungkasan 70s7

                    katon kaya ya. Sayange, aku ora lawas minangka pembuangan sing, nanging Internet menehi metu persis GDR saka 70s pungkasan.
                  2. Phil77
                    Phil77 28 Agustus 2019 08:11
                    +1
                    Ya, ya. Sialan! Kabeh padha kriting! Ya, kepiye pesta kasebut ngidini dheweke munggah panggung tanpa kendhat?! ngguyu
                3. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:09
                  +2
                  Pemuda kita dibentuk 10 taun luwih awal tinimbang remaja Nikolai. Ayo ora goyangake rambute abu-abu (pasir bisa tangi), ayo mung meneng meri 37, lan matur nuwun kanggo komunikasi karo kita, kentut lawas.
                  1. Pane Kohanku
                    Pane Kohanku 27 Agustus 2019 20:12
                    0
                    lan matur nuwun kanggo kasunyatan sing komunikasi karo kita, kentut lawas.

                    isih 36.... nglirik seneng karo perusahaan kaya kita. apik
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 27 Agustus 2019 17:18
            +2
            Aphrodite minangka dewi kejam sing mbutuhake kurban, kadhangkala uga manungsa.
            1. Phil77
              Phil77 27 Agustus 2019 17:24
              +2
              Anton! Aku ngerti tank saka sak sudhut, malah Sherman Argentina, nanging iki?!? Sepisan maneh sampeyan Los????????
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 27 Agustus 2019 19:22
                +1
                Wis, aku bali!!!
                Ya, aku ora bakal ndhelikake, ana kekirangan sedhela sing disebabake dening tekanan psikologis saka kanca-oportunis (kita ora bakal nyopot driji), nanging ana akeh "jokers" ing dekku (contone, Nikolai).
                Saiki terus!
                "Bales iku duwekku, aku bakal males" ngguyu ombenan
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 27 Agustus 2019 19:36
                  +1
                  "Bales iku duwekku, aku bakal males"

                  ..... sadulur kabeh - dening anting, kabeh sedulur - dening bal .... lol (Pawai Darth Vader diputer ing layar) sedulur
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:01
                    0
                    Ya ampun!
                    "Aku uga pahlawan, nanging beda" (c)
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 27 Agustus 2019 20:02
                      +1
                      "Aku uga pahlawan, nanging beda" (c)

                      "Pahlawan biasa tansah ngubengi!" nglirik (Aibolit-66. Miturut cara, lagu saka pirates!). Nanging bypassing dudu babagan sampeyan. mandheg ombenan
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:37
                        +1
                        Motto forumku:
                        "Dare, please, ngguyu kula,
                        Yen mbantu sampeyan
                        Ya, aku kaya wong bajingan, nanging ing atiku aku dadi raja!
                        Lan ora ana sing kaya aku "(c)
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:37
                        +1
                        lan aku luwih seneng "Boneka" ya
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 22:40
                        +1
                        Wayang?
                      4. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:49
                        0
                        "He, boneka, mlayu, mangan aku! Iki aku!" sedulur
                        sanajan iki uga apik. nglirik malah pirates tresna rum!
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 23:07
                        +1
                        Ya, 3x3zsave, iki minangka gambar gabungan, akeh sing dijupuk saka macem-macem "pegunungan Ural"
            2. bubalik
              bubalik 27 Agustus 2019 17:30
              +2
              Aphrodite - dewi kejem

              Ora ana sing luwih elek tinimbang wong wadon sad
              Homer
              1. Pane Kohanku
                Pane Kohanku 27 Agustus 2019 17:32
                +1
                Ora ana sing luwih elek tinimbang wong wadon

                lan Sherlock Holmes babar pisan ora ngubungi wong-wong mau, supaya pikirane resik nglirik ing tangan liyane.. dheweke wis Dr Watson! ngguyu
                "Kabeh wanita iku penyihir!" (N.V. Gogol) ombenan
                1. Phil77
                  Phil77 27 Agustus 2019 17:36
                  +1
                  Aku meneng ilang menyang lalen Alles abgemacht Alles !!!
                  1. Pane Kohanku
                    Pane Kohanku 27 Agustus 2019 17:40
                    +1
                    Aku meneng ilang menyang lalen Alles abgemacht Alles !!!

                    Deleng, sampeyan, sampeyan, sampeyan, sampeyan, sampeyan salah, sampeyan, Sergey! ngguyu Damn, kanggo sepisan aku lunga menyang situs, lan ora Getun iku! ombenan apik
                    1. Phil77
                      Phil77 27 Agustus 2019 18:10
                      +1
                      Ha, ha! Ora mambu kaya dialek Berlin! Luwih Polandia, sayang!
                      1. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:15
                        0
                        Dialek Berlin lan ora mambu!

                        minangka kanca sing manggon ing Jerman kanggo sawetara wektu marang kula, sawetara wong nganggo dialek Berlin saiki! ombenan Saiki "shish-shish" lan "sh" liyane Nyuwun
                      2. Phil77
                        Phil77 27 Agustus 2019 18:21
                        +1
                        Lan iki carane Bejo sampeyan karo kanca, Aku.
                      3. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:30
                        0
                        Lan iki carane Bejo sampeyan karo kanca, Aku.

                        uga ya! ya nanging Rammstein, kayane, jelas ora duwe "gaya Jerman sing dhuwur" Nyuwun
                2. bubalik
                  bubalik 27 Agustus 2019 17:57
                  +3
                  Pane Kohanku
                  Dina iki jam 18:32
                  ,,ing London cuaca ora kondusif kanggo kaendahan ngguyu lan dhokter wis cedhak belay Ana Anton nulis, Aphrodite minangka dewi sing kejam, lan kita duwe: Vasilisa sing Ayu, kepangan Marya-Krasa. sedulur Baba Yaga pancen rada kalah recourse
                  1. Pane Kohanku
                    Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:04
                    +1
                    lan dhokter wis cedhak

                    bab Dokter Bagus, kudu luwih ati-ati.. nglirik Kucing Laut uga Dokter. ngguyu
                    Baba Yaga pancen rada kalah

                    tenan. Iki uga mbutuhake pengorbanan manungsa ... opo senajan wong wadon apa wae sing mbutuhake.. wah, mulane awake dhewe lanang! ombenan prajurit
                    1. Phil77
                      Phil77 27 Agustus 2019 18:31
                      +1
                      Pan! Omonganmu opo?! Omongan terus-terusan ?????!!!!!
                      1. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:35
                        +1
                        Pan! Omonganmu opo?! Omongan terus-terusan ?????!!!!!

                        Aku ora ngombe ing karya. mandheg Aku mung menyang VO. ngguyu
                      2. Phil77
                        Phil77 27 Agustus 2019 18:38
                        +1
                        Dadi padha ngombe! Pangkatmu?Cepet jawab!Rangking?!?;?-Jawaban!!!!
                      3. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 18:57
                        +2
                        Stanislav Karol Radziwill, pemilik Nesvizh lan Mir, gubernur Vilna wiwit 1762, kepala Lviv wiwit 1755, swordsman Lithuania gedhe wiwit 1752, Xth ordinate saka Nesvizh, XNUMXth ordinate Olytsky, pemilik Byala Podlaska, Birizhai utawa, Kedainia. mung - Pane Kohanku nglirik dadi oke?
                      4. Phil77
                        Phil77 27 Agustus 2019 19:08
                        0
                        Lan durung sampeyan ngombe! Dear!Lho, apa sing bakal kita lakoni?Miturut pikiran, utawa miturut gaji? Kita mikir, sayang, kita mikir !!!!
                      5. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:59
                        0
                        Pikiran utawa gaji?

                        subtly hinting ing ngombé bebarengan "ing forum"? nglirik ombenan
                      6. Master Trilobit
                        Master Trilobit 27 Agustus 2019 20:06
                        +1
                        Quote: Pane Kohanku
                        X-th ordinate Nesvizh

                        Apa tegese "apik banget"? Iki wis akeh banget (opchepyatka, metu, nanging mutusake ora kanggo ndandani ngguyu ) kanthi kritis dhewe, kanggo rasaku.
                        Umumé, kanca-kanca, sampeyan (kita) nggawe neraka saiki. Inggih, meh bab bajak laut!
                      7. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 20:09
                        +1
                        Apa tegese "apik banget"? Iki wis kakehan (opchepyatka, metu, nanging mutusaké ora kanggo mbenerake ngguyu) poto-kritis, kanggo sandi rasa.

                        Carramba! am Michael, penulis Wikipedia, babi, wis ngrusak judhulku! belay kabeh mau menyang saham! duka
                        pemilik saka Nesvizh lan Mir

                        ya, yen ana, donya punika Bèntèng, ora konsep sing luwih jembar. mandheg Aku ora perlu kakehan ing judhul, Aku ora "Pak Universe" A. Kuritsyn ngguyu
                      8. Master Trilobit
                        Master Trilobit 27 Agustus 2019 20:28
                        +1
                        Quote: Pane Kohanku
                        pemilik saka Nesvizh lan Mir

                        Aku disenengi ing konteks donya, ora Bèntèng. Meh "master alam semesta lan Kupchino", yen rodok olo, banjur ora akeh. eseman
                        Aku, kanthi "darbeke" ing wangun trilobite sing sepi lan andhap asor, mung bisa netesake luh sing sepi ing pojok, nyusup irung lan ngusapi awak nganggo lengen sing teles. eseman
                        Sabanjure aku uga bakal njupuk julukan kanthi judhul. Ya, ana, Misha Prushanin, contone, utawa mung lan tanpa pretensi, Mikhail Mephist.
                      9. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:45
                        +2
                        utawa mung lan tanpa pretensi Mikhail Mephist.

                        Mefis... opo kita bakal jotosan munggah kapal kanggo plezira kita dhewe, kaya ing "Little Tragedi"? nglirik sedulur "Aku bosen, Bes!" ngguyu
                      10. Master Trilobit
                        Master Trilobit 27 Agustus 2019 23:38
                        +1
                        Apa sing kudu ditindakake, Faust?

                        Ya
                        klelep kabeh
                        iki rampung bajakan, ing topik artikel. eseman
                        Mephist, yaiku "pemabuk" minangka julukan Kaisar Bizantium Michael III. Dadi aku bakal njupuk "judhul" basileus,
                        lan sumpah aku ora butuh liyane
                        .
                      11. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 09:19
                        0
                        Dadi aku bakal njupuk "judhul" basileus,

                        oh, andhap asor, bravo, bravo! ngguyu
                      12. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 23:32
                        +2
                        "Pangeran khusus Ufa lan Kostroma" (c)
                      13. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 28 Agustus 2019 11:21
                        +1
                        "Pangeran khusus Ufa lan Kostroma" (c)

                        uga South-West lan Komendansky Prospekt, lan liyane, liyane, liyane. ngguyu
                        Babagan alias. Nalika Tsarevich Pavel Petrovich lan garwane ngubengi Eropah, padha njupuk jeneng samaran "Pangeran Utara". Mesthi, kabeh wong ngerti sapa dheweke. nglirik Paul nggawe kesan sing luwih apik marang para raja, sanajan, EMNIP, wong Prancis rada isin: "Dheweke ora kaget apa-apa ..." Nyuwun
                      14. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:53
                        +2
                        Sugeng sonten, Michael! Iki salahku! Aku mung nesu amarga Internet alter ego sing wis dipupuk pirang-pirang taun.
                      15. Master Trilobit
                        Master Trilobit 27 Agustus 2019 21:12
                        +1
                        Sugeng Anton. eseman
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        internet alter ego nurtured

                        Kabeh ing moderator-administrator pindhah. eseman
                        A furore administratorum libera nos, o Domine!
                        ngguyu
                        Iku wektu kanggo dadi fatalis. eseman hi
                      16. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 22:06
                        +2
                        "Masa depan ora ditetepake. Ora ana nasib, kajaba sing digawe dhewe" (c)
                      17. Master Trilobit
                        Master Trilobit 27 Agustus 2019 23:48
                        +2
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Masa depan ora ditetepake

                        Kita kabeh ngenteni Ragnarok. Nanging ngenteni dheweke ing Valhalla
                        ora diwenehi kanggo kabeh wong, nanging mung kanggo pahlawan kasebut,
                        kang tiba ing pakurmatan ing tangan mungsuh ing paprangan
                        karo gegaman ing tangan.
                      18. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:56
                        +2
                        XIII ordinate Olytsky

                        Mikhail, lan banjur dadi metu - "kaping telu ala", utawa apa? ngguyu aku kacau.... opo Aku ora ngelingi bab peduli, lan aku ora ngerti, Aku ora ana! mandheg nglirik
                        Umumé, kanca-kanca, sampeyan (kita) nggawe neraka saiki. Inggih, meh bab bajak laut!

                        mboh.. yo mung omong-omongan kaya jaman biyen... kaya biyen... larang! apik
                      19. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 23:28
                        +1
                        Lan kanthi cara, ya! Atur sabat, kanthi latar mburi keseimbangan kejiwaan dhewe, aku bisa nindakake!
                      20. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Agustus 2019 19:52
                        +1
                        Kapten polisi ing cadangan!
                        Bener, umume!
                      21. Phil77
                        Phil77 27 Agustus 2019 18:46
                        +1
                        Shoo? Lan ing karya, ora shoo? Arus iki sethitik! ngguyu
                  2. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Agustus 2019 19:32
                    +1
                    3x3zsave, "metu ing" warpath ", coffins bakal munggah ing rega" (c)
                    Nanging, Sergey, iki ora bakal mengaruhi sampeyan. Ana sawetara kanca ing kene sing mbujuk kula kanggo ngganti jeneng celukan, sing kanggo kula padha karo owah-owahan gender!
                3. mordvin 3
                  mordvin 3 27 Agustus 2019 19:39
                  +2
                  Quote: Pane Kohanku
                  Kabeh wanita iku penyihir!" (N.V. Gogol)

                  Lan sing luwih tuwa mesthi dadi penyihir. ngguyu
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Agustus 2019 21:17
                    +1
                    Sia-sia sampeyan, Vladimir! Aku wis diiringi dening wanita generasi luwih tuwa tinimbang aku. taman kuwi. Durung weruh utawa krungu apa-apa ala saka wong-wong mau. "Mbak" panggilku. Ngomong-ngomong, ngelingake sapa sing nggawa sampeyan "aqua vita" ing XNUMX Januari taun iki?
                    1. mordvin 3
                      mordvin 3 28 Agustus 2019 17:24
                      +2
                      Kutipan saka: 3x3zsave
                      Sia-sia sampeyan, Vladimir! Aku wis diiringi dening wanita generasi luwih tuwa tinimbang aku.

                      Apa iki ora saka Gogol? recourse
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 28 Agustus 2019 20:03
                        0
                        Jujur? Aku ora kelingan!
                  2. Pane Kohanku
                    Pane Kohanku 28 Agustus 2019 17:00
                    +1
                    Lan sing luwih tuwa mesthi dadi penyihir.

                    Miturut cara, bagean kapindho "Viya" dirilis. Malah menarik kanggo ndeleng ... eseman
                4. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:41
                  +1
                  Kepiye babagan Irene Adler?
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 27 Agustus 2019 19:05
                +2
                "Oh, ala, sampeyan wong!
                Wanita mboseni!
                Nomer sampeyan legiun
                Lan jenengmu kanggo kepentingan pribadi!"
                Timur Shaov
          3. bubalik
            bubalik 27 Agustus 2019 17:34
            +2
            Pane Kohanku
            Dina iki jam 17:34
            ,,,Salam hi ombenan karo foto iki, ana cabang sing kapisah belay , ora ketompo carane penulis am
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 27 Agustus 2019 17:37
              +2
              , ora ketompo carane penulis kita

              piye karo kita? belay ta iki! ombenan kanthi rembag ingkang kados makatên punika, pangripta ingkang kinurmatan punika dosa ingkang dipun rêbat! hi Hello Sergey ombenan
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 27 Agustus 2019 19:44
              +2
              Ora, Valery minangka penulis sing apik! Aku ngomong saka pengalaman dhewe. Wong-wong sing aku, ing awal komunikasi, padu utawa mbantah ing forum - cukup! Siji-sijine pangecualian yaiku Nikolay, (2 taun komunikasi ing situs kasebut, setengah taun kenalan pribadi, dheweke ora nate padu, malah ora mbantah!)
              1. Pane Kohanku
                Pane Kohanku 27 Agustus 2019 19:57
                +1
                utawa mbantah ing forum - cukup! Istiméwa mung Nikolay <......> padha ora mbantah!

                lan ora cukup... wassat ombenan ora, Nikolai cukup, iki alter ego - ora nyukupi. ngguyu
                Ora, Valery minangka penulis sing apik!

                melu aku! hi
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 27 Agustus 2019 20:17
                  +1
                  Muga-muga sampeyan ora kudu ndeleng aku kaya iki!
  8. Alex_59
    Alex_59 27 Agustus 2019 11:15
    +4
    Aku ora tau kasengsem ing topik bajak laut, nanging aku maca artikel kasebut kanthi minat lan peta sing mbukak - aku pengin langsung ndeleng papan sing kedadeyan kasebut. Apik banget.
  9. akunin
    akunin 27 Agustus 2019 17:01
    +3
    Ing prangko Bahamian, Edward Teach digambarake minangka sawetara jinis generator gas vintage kanthi mata babi, lan nalika tilar donya dheweke umur 38 taun.
  10. stroybat ZABVO
    stroybat ZABVO 27 Agustus 2019 19:33
    +2
    Jam 7 hello.
    Ing sisih kidul Argentina, rampokan segara, sing ndhelikake "ijin" saka macem-macem negara, ana nganti abad kaping 19.
    Comandante Luis Piedrabuena .... contone. Kutha ing sisih kidul Argentina dijenengi miturut jenengé.
  11. Antares
    Antares 27 Agustus 2019 22:16
    +2
    putri saka Agung Mogul Fatima. Nasib cah wadon iki padha karo nasibe misuwur "Putri Persia" Stenka Razin. Miturut versi siji, Avery dirudopekso lan mateni dheweke, miturut liyane, dheweke pisanan "nikah" lan banjur mateni.

    maca babagan versi iki. Ana bebener liyane
    Inggris King William III announced pisanan tau dhaftar wanted internasional lan luar biasa (maneh ing prices) hadiah kanggo sirah Avery - 1000 pounds, deklarasi pirates hostis humani generis ("mungsuh saka bangsa manungsa").
    Mengko, ing taun 1698, nalika amnesti umum diumumake, iki ditrapake kanggo kabeh mungsuh saka mahkota Inggris. Kabeh wong kajaba Avery.
    Lan dudu kasunyatan pembajakan, nanging nyatane yen ing kabin paling gedhe saka kapal sing ditawan, dijejeri karo perabotan gadhing sing larang, bocah wadon sing ayu banget dicekel - putri kaisar (padishah) saka Kakaisaran Mughal Aurangzeb. (miturut sumber siji - Jalandkhar , miturut liyane - Fatima).
    Iku wis kedaden cukup "bioskop": Avery tresna karo kaendahan, lan pungkasanipun reciprocated. Sasampunipun dumugi ing Madagaskar, bajak laut lan putri India ngumumaken niyat badhe palakrama. Penggedhe pengadilan Agung Mogul, sing dicekel bebarengan karo putri, nesu banget, nanging Avery janji bakal menehi kamardikan yen padha mlebu sertifikat nikah minangka saksi. Kanthi kacilakan aneh, pandhita Protestan sing ana ing antarane para bajak laut nyucikan persatuan iki kanthi jumlah sing cukup akeh (miturut versi liyane, ngurmati iman bojone, Avery sarujuk kanggo consecration perkawinan dening mullah).
    Sesuai karo janji, Avery mbebasake para tawanan lan malah ngurus transportasi menyang India.
    Kapal kasebut ditemokake ing posisi sing paling ora nyenengake: meh kabeh wong diburu, kalebu malah bajak laut. Sawise rapat karo tim kasebut, Avery mutusake ninggalake setengah saka jagad sing wis dikenal - nganti tekan Bahama. Ing kana, gubernur lokal ora ngerti apa sing kedadeyan ing Samudra Hindia. Mulane, nalika dheweke janji bakal menehi kapal kabeh ("Inspirasi" saiki dadi beban), dheweke diidini menyang darat, adol piala ... Para kru rampung rampasan lan mlayu. Bareng dhawuhe kraton wis tekan kene, wis kasep. Ana sing dicekel, ana sing digantung. Nanging ora Avery.
    Dheweke, ing kepala 75 wong saka tim, nyabrang wilayah Amerika Serikat saiki, menyang Boston, ing ngendi dheweke kanthi tenang pindhah menyang bisnis.
    Bojo ayu, rejeki, omah apik, bisnis ...
    Nanging, kabeh pasokan rejeki kanggo dheweke rampung. Kapal-kapal sing digawe klelep utawa diobong ing galangan kapal, wong India nyerang pabrik kayu, barang lan senjata didol tanpa bathi.
    Sawise sawetara wektu, dheweke kepeksa tuku dokumen anyar lan mlayu. Bali incognito bali menyang Inggris, dheweke uga ora nemokake rasa seneng ing kono, tritely diapusi dening para panuku perhiasan lan rampung rusak.

    Aku ora percoyo karo roman...kemungkinan dirudopekso/dirudopekso awale. Banjur dheweke ngerti sapa sing mikir babagan tebusan, banjur dicekik kanthi emosi ... kaya biasane ..
    Aku maca artikel karo kapentingan. matur nuwun.
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 27 Agustus 2019 22:51
      +1
      Aku maca artikel karo kapentingan. matur nuwun.

      komentar apik banget lan wicaksana. apik Aku seneng maca dhewe. Aku sujud! ombenan
  12. Yeah
    Yeah 28 Agustus 2019 17:36
    +2
    Kutipan: Kucing Laut
    wong Jerman adoh saka mata pencaharian Asia.

    ora ana zhivoderstvo Asia khusus, ana petani sing kurang educated lan muzzled sing, sawise gabung karo tentara, atap bocor khusus.
    Bayangake, wingi sampeyan dadi wong mlarat lan meh dadi ampas masyarakat, lan saiki sampeyan bersenjata, nganggo seragam, sampeyan nampa tunjangan lan gaji lan warga sing ora duwe kekuwatan sing ora duwe daya, sing duwe jinis perang lan sampeyan bisa nindakake apa wae sing dikarepake - yaiku. apa sing ditindakake ... lan pesisir ora weruh.
    nanging persis kekejaman sing padha ditindakake dening para petani Estonia sing ndhaptar ing detasemen paukuman SS ing wilayah USSR. Iku uga worth kang lagi nyimak sing ing tentara Jepang lan angkatan laut ana mung monstrously kejem disiplin tebu, kang uga hardened wong.
    sawise tumindak ala cilik, sampeyan bisa kicked ing bokong dadi akeh sing banjur waras kanggo setengah taun, prajurit Jepang asring rampung ing infirmary sawise kaukum.
    utawa ing ngisor iki minangka conto paukuman - 1 prajurit Jepang sing mlayu saka paprangan cedhak Khalkin Gol, diukum, sawise digebugi bebarengan, dheweke didhawuhi nyeret kabeh peralatan peleton nganti pirang-pirang puluh kilometer. Apa sing penasaran - nyeret lan ora mati.
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 28 Agustus 2019 17:43
      +1
      nanging persis kekejeman sing padha ditindakake dening petani Estonia sing mlebu SS ing wilayah USSR.

      Sergei, nanging misale jek kula sing bedhil ing tangan lan impunity dhewe menehi carte blanche kanggo prajurit metu karo paling Nyuwun sayangé!
      1. Yeah
        Yeah 28 Agustus 2019 17:49
        +2
        Quote: Pane Kohanku
        Sergey, nanging misale jek kula sing bedhil ing tangan lan impunity dhewe menehi carte blanche kanggo prajurit metu karo paling, sayangé!

        iku mung batesan saka paling ngisor iki nyata owah-owahan pendidikan lan budaya (umum)
        antarane Jerman ing tentara, iki cetha banget katon - adoh saka kabeh Jerman ngaco watara karo warga, malah nalika padha mundur ing 43-44.
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 29 Agustus 2019 10:02
          +1
          antarane Jerman ing tentara, iki cetha banget katon - adoh saka kabeh Jerman ngaco watara karo warga, malah nalika padha mundur ing 43-44.

          ora setuju! hi ordnung punika ordnung. Dudu lumpen sengsara sing nggawe keputusan ngobong desa-desa bebarengan karo warga. Ora, prentah kasebut diwenehake dening pejabat senior kanthi petungan sing adhem .... opo nanging ing ngleksanakake pesenan kuwi, Jerman, yen bisa, nyoba ora dadi reged - kok nindakake dhewe yen ana Bunch saka "formasi nasional" lan "polisi"? Nyuwun
      2. mordvin 3
        mordvin 3 28 Agustus 2019 17:51
        +2
        Quote: Pane Kohanku
        supaya prajurit metu paling ngisor

        Aku duwe stiletto saka sedulur alas, dadi ana aura reged ... Kaya stiletto, kaya stiletto, nanging piye wae njijiki kanggo njupuk ing tangan.
  13. Korsar4
    Korsar4 28 Agustus 2019 19:06
    +4
    Sapa sing ora sampeyan pilih dadi gubernur - kabeh wong ing dalan sing padha. Lan pilihan prangko apik.