Review militèr

Dina rompi Rusia

31
19 Agustus - Dina rompi Rusia. Sawetara item sandhangan wis diajeni karo liburan dhewe, lan malah ajeg dirayakake dening macem-macem wong. Nanging rompi minangka sandhangan khusus sing wis dihormati dening akeh eksploitasi wong sing nganggo. Dheweke minangka simbol keberanian militer Rusia.




Sejarah kaos belang


Ing Rusia, rompi, kaos kanthi garis-garis horisontal, ketemu karo sikap khusus: puisi lan lagu disusun babagan iki, sing dipakai lan ditresnani dening wong tuwa lan enom. Nanging sejarah kaos belang wiwit dawa sadurunge dadi seragam pelaut Rusia.

Ing abad kaping XNUMX, para pelaut armada Eropa wiwit njahit kain saka macem-macem warna ing klambi putih. Iku ora pampering utawa kepinginan kanggo ngadeg metu - mung nglawan latar mburi layar cahya kosong lan segara peteng, klambi kuwi nggawe pelaut minangka katon sabisa. Kaos digawe saka kain sing padhet, sing ndadekake ora bisa nandhang kadhemen, lan kanggo njaga kebebasan gerakan sajrone macem-macem operasi kapal sing mbutuhake skill lan mobilitas gedhe.

Tradhisi nyambungake penampilan rompi pelaut karo para nelayan Brittany, sawijining provinsi ing Prancis sisih lor. Bangsa Breton, pedunung asli ing wilayah iki, wis suwe kondhang minangka pelaut lan nelayan sing apik banget. Lan wong-wong mau sing didakwa dadi sing pertama nganggo klambi belang. Kajaba iku, rompi kasebut ora mung utilitarian, amarga mbantu ndeleng pelaut kanthi latar mburi layar, nanging uga diwenehi makna suci.

Nelayan Breton minangka wong sing percaya takhayul lan percaya manawa sandhangan sing tepat bisa nglindhungi saka macem-macem bebaya. Ing Eropah abad tengahan, jubah belang dipakai dening narapidana lan algojo. Lan para pelaut Breton ngira yen arep metu menyang segara nganggo kapal mancing, dheweke bakal medeni roh-roh jahat nganggo sandhangane. Dheweke bakal mutusake manawa iki minangka penjahat, wong sing dibuang saka masyarakat, lan ora bakal ngganggu dheweke.

Panjelasan babagan popularitas rompi kasebut, mesthine banget romantis. Paling kamungkinan, Bretons isih dipandu ing pilihan saka kualitas migunani saka klambi pelaut minangka visibilitas saka kadohan. Ing kasus apa wae, ing abad kaping XNUMX, jubah belang misuwur banget ngluwihi Brittany. Nututi provinsi Prancis sisih lor, padha teka ing armada Walanda.

Akeh nelayan Breton sing kerja dadi pelaut ing kapal Walanda, lan angkatan laut Walanda ing wektu iku dianggep salah siji sing paling apik ing donya. Wong Walanda wiwit nuruti tuladha wong Breton lan uga nganggo klambi loreng. Nanging ing kapal perang, para perwira nyoba nglawan panyebaran rompi kanthi kabeh kekuwatane. Sawise kabeh, pelaut mesthine nganggo seragam kanthi ketat - ing kaftan warna tartamtu. Nanging, nalika komando angkatan laut ing Holland, Inggris lan negara liya ngukum para pelaut amarga rompi, ing kapal dagang lan nelayan sing luwih bebas, rompi kasebut nyebar.

Rompi teka ing Rusia relatif pungkasan. Kaisar Peter I, sing nyembah armada, nanging ora nransfer tradhisi Walanda nganggo klambi belang menyang tanah Rusia. Lan kabeh abad XVIII, armada kekaisaran Rusia nindakake tanpa rompi. Mung ing abad kaping XNUMX para pelaut kapal dagang wiwit nggawa rompi menyang Rusia. Dheweke tuku ing pelabuhan Eropa lan bangga banget karo klambi belang. Sawise kabeh, rompi kasebut nuduhake status pelaut sing berpengalaman sing ngunjungi negara liya. Ing Rusia, rompi ora digawe lan didol.

Nanging, ing abad kaping XNUMX, akeh armada seragam angkatan laut Walanda mlebu - celonone flared, jaket kacang cendhak lan jaket karo cutout ing dodo. Rompi katon sampurna ing garis leher iki. Lan wiwit awal taun 1860-an, pelaut Rusia wiwit nganggo kaos belang kanthi kombinasi seragam utama. Para perwira pancen ora ngganggu.

Rompi entuk status resmi


Tanggal 19 Agustus 1874, 145 taun kepungkur, Adipati Agung Konstantin Nikolayevich Romanov nandatangani dekrit babagan introduksi seragam anyar ing kapal Angkatan Laut Kekaisaran Rusia. Kaisar Alexander II nyetujoni dekrit kasebut. Dadi rompi belang dadi seragam resmi pangkat ngisor kru lan kapal angkatan laut.

Ing "Peraturan babagan kepuasan tim Departemen Maritim babagan amunisi lan seragam", rompi kasebut diterangake kaya ing ngisor iki:
Kaos rajutan saka wol ing setengah karo kertas (karo katun. - Auth.); werna kaos putih karo loreng transversal biru diwenehi jarak siji inchi (44,45 mm). Jembare garis biru iku seprapat inci ... Bobot klambi kasebut paling sethithik 80 spools (344 gram) ...


Kanggo pewarnaan kasebut, sabdhoning sing padhet uga diciptakake - saiki garis melintang biru lan putih nggambarake warna bendera St. Andrew - spanduk angkatan laut Rusia.



Pelaut langsung jatuh cinta karo seragam anyar. Kaping pisanan, rompi kasebut minangka sandhangan sing praktis banget - katon, nyaman kanggo tumindak apa wae, anget. Kapindho, rompi kasebut nandheske yen wong kasebut nduweni persaudaraan maritim khusus, nempatake pelaut Rusia ing par karo para pelaut negara liya.

Wigati dicathet yen ing wiwitan garis-garis ing rompi ora seragam. Garis putih 3-4 kaping luwih amba tinimbang garis biru, lan mung ing taun 1912 wiwit disebarake kanthi merata ing rompi. Perusahaan industri ringan Rusia pisanan, sing wiwit ngasilake rompi, yaiku pabrik Kersten ing St. Sadurunge rompi digawe ing pabrik Kersten, padha diimpor saka Eropah.

Kaping pisanan, ing armada Rusia, rompi isih kudu entuk. Ora saben pelaut nampa kaos belang - iki diwenehake marang wong-wong sing lelungan dawa. Lan yen pelaut nganggo rompi, mula ora ana sangsi yen dheweke pancen wis lelungan sing dawa, nandhang kasusahan akeh, berjuang karo bebaya. Dadi rompi uga dadi pralambang prestise dinas laut.

Minangka aturan, para pelaut ninggalake rompi minangka kenang-kenangan saka layanan ing Angkatan Laut lan banjur "kanggo demobilisasi" ing kaos belang. Pelaut ing budaya Rusia salawas-lawase digambarake ing rompi, lan tanpa rompi, kaya ora pelaut. Ing lukisan, ing ilustrasi buku, ing poster, para pelaut banjur digambarake nganggo rompi sing ora diganti.

Busana rompi


Ing awal abad kaping 1904, utamane sawise Perang Rusia-Jepang 1905-XNUMX, fashion kanggo gaya laut diadegake ing Rusia. Sailor suits wis dadi salah sawijining jinis sandhangan sing paling umum kanggo bocah lanang saka kulawarga sing bisa menehi kesenengan sing larang. Ora mung pelaut sing dibuwang saka angkatan laut, nanging uga wong lanang sing kerja biasa wiwit mamerake rompi. Dadi pelaut dadi prestisius, lan ing deso, para pelaut didemobilisasi saka armada umume dianggep "wong lanang pisanan ing desa."

Sajarah luwih saka rompi malah luwih triumphant. Pelaut main peran penting banget ing acara revolusioner Februari lan utamané Oktober 1917, lan banjur ing perang sipil sing engulfed Rusia. Senajan ing istilah politik, bagean pinunjul saka pelaut gravitated ora mung kanggo Bolsheviks, nanging uga kanggo Kiri Revolusioner Sosial lan anarkis, pelaut revolusioner ing rompi disambungake karo sabuk machine-gun dadi salah siji saka simbol saka revolusi.

Dina rompi Rusia


Dadi rompi kasebut uga dadi personifikasi kesetiaan kanggo cita-cita revolusioner - wong sing nganggo rompi kasebut menehi inspirasi lan ngormati kabeh penampilane. Apike, rompi padha njupuk ROOT loro ing lingkungan "bener" saka anggota Komsomol lan buruh aktif, lan antarane punks kutha "ora tanggung jawab", kang dadi simbol saka segara dashing lan freemen.

Perang Patriotik Agung dadi kaca penting liyane ing sajarah rompi Rusia. Brigade laut sing diawaki dening para pelaut saka armada Baltik lan Segara Ireng dikirim menyang ngarep daratan Perang Patriotik Agung. Marinir dibedakake kanthi wani sing luar biasa, perang banget karo mungsuh, sing dening Nazi dhewe kanthi hormat disebut "setan ireng" lan "setan belang."

Nalika akeh prajurit nganggo rompi nyerang, mungsuh dadi bingung. Aja ngetung poster perang lan jaman pasca perang, sing nggambarake para pelaut nganggo rompi lan topi tanpa puncak, arep nyerang Nazi.

"Ana sawetara saka kita, nanging kita ana ing rompi" - ngandika kuwi nandheske peran rompi minangka simbol saka wani, selflessness saka wong Soviet, disebut kanggo njupuk conto saka pelaut militèr sing tanpa wedi perang nglawan pasukan mungsuh unggul. , golek dalan metu saka kahanan sing paling ora duwe pengarep-arep.



Mesthine, sanajan sawise perang, para pelaut lan mandor sing dibuwang saka armada, ninggalake kaos belang minangka kenang-kenangan layanan, seneng ngurmati populer. Rompi kasebut dadi fashion minangka barang lemari kanggo macem-macem wong, kalebu sing ora ana hubungane karo segara utawa layanan militer - warga kutha tresna karo rompi minangka kaos serbaguna sing anget lan nyaman banget sing digunakake minangka kasual utawa nyandhang ngarep, utamané ing cuaca kadhemen taun.

Rompi kanggo landing


Sawisé Perang Patriotik Agung, jinis pasukan anyar wiwit aktif berkembang ing Uni Soviet - Pasukan Airborne. Lan rompi dheweke uga nyebar. Inisiator introduksi rompi menyang seragam prajurit Angkatan Udara yaiku "Paman Vasya" sing legendaris - Jenderal Vasily Filippovich Margelov. Sajrone Perang Patriotik Agung, dheweke dhewe mrentah Resimen Ski Khusus 1 para pelaut Armada Baltik Banner Merah. Keberanian bawahan - marinir - Margelov eling ing salawas-lawase lan pancene pengin personel Angkatan Udara nganggo rompi.

Margelov malah bisa ngatasi perlawanan saka salah siji saka pemimpin militèr Soviet paling kuoso lan diajeni - Panglima Angkatan Laut USSR, Admiral Armada Uni Soviet Sergei Gorshkov. Laksamana, mesthi, ngadeg kanggo rompi minangka komponèn saka seragam angkatan laut eksklusif, pracaya yen wong sing ora disambungake karo layanan ing angkatan laut ngirim ora nganggo rompi. Banjur Margelov kudu ngelingi layanane minangka komandan resimen marinir, nandheske yen paratroopers udhara minangka pasukan terjun payung sing padha karo marinir, sing tegese dheweke uga duwe hak kanggo nganggo rompi. Ing pungkasan, laksamana kepeksa sarujuk karo argumentasi panglima ing pasukan udara.



Kaping pisanan, pasukan terjun payung sing nggawe paling ora siji parasut mlumpat menyang banyu duwe hak nganggo rompi. Banjur rompi dadi bagéan saka seragam Angkatan Udara Angkatan Bersenjata USSR. Ing taun 1968, pasukan terjun payung Soviet wis nganggo rompi belang ora biru peteng, kaya pelaut, nanging biru langit.

Saiki, rompi kasebut dipakai dening perwakilan saka akeh cabang militer lan lembaga penegak hukum. Ing Layanan Pengawal Border FSB, rompi nganggo garis ijo digunakake, ing Pengawal Rusia - kanthi garis maroon, ing Kementerian Darurat Federasi Rusia - kanthi garis oranye, lan ing unit FSB lan FSO. - karo cornflower loreng biru. Rompi, sing biyen mung dadi simbol para pelaut, wis dadi komponen seragam ing meh kabeh pasukan elit lan unit saka angkatan bersenjata lan lembaga penegak hukum liyane.

Fashion kanggo rompi uga dilestarekake ing urip sipil. Dina iki, kaos belang minangka sandhangan populer sing disenengi wong sipil (loro lanang lan wadon), lan agensi desain ngembangake modifikasi anyar saka rompi legendaris.
Pengarang:
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Dmitry Potapov
    Dmitry Potapov 19 Agustus 2019 06:00
    +3
    Praktis banget ing versi musim panas lan mangsa, lan ora dadi dosa kanggo nampilake. Aku njaluk ngapura sadurunge yen aku nyinggung wong, nanging ing versi marine lan landing, rompi katon luwih elegan.
    1. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 19 Agustus 2019 08:01
      +7
      Kutipan: Dmitry Potapov
      nanging ing kinerja marine lan landing, rompi katon luwih elegan.

      Aku setuju banget, sanajan muspra, yen dheweke dikembangake kanthi akeh kanggo jinis lan jinis pasukan liyane
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 19 Agustus 2019 11:43
        +6
        Aku setuju!
        Sayange, ing 90s alam bébas, paraphernalia saka seragam ing angkatan bersenjata lan lembaga penegak hukum ana karakter eksklusif spontan-monkey! Dadi, saka sudut pandang sajarah sejatine, "rompi" minangka unsur seragam angkatan laut, sing, kanthi terus-terusan, kanthi bener mlebu ing struktur Angkatan Udara lan pasukan tapel wates FSB.
        Sisane....., kanthi pakurmatan, aku ora bakal nganggo rompi belang oranye utawa abang, sanajan ing negara! Nanging, seragam Kamentrian Situasi Darurat warna gelombang laut (ora akeh, ora sethithik - quirk ing seragam busana perwira senior model 1945 taun) lan beret oranye kanthi oranye. rompi belang, evokes asosiasi loro ing kula! Uga kanggo Pengawal Nasional sing nganggo rompi kanthi garis-garis abang ing sangisore setelan polisi, lan ing versi sing beda-beda T-shirt putih ... Damn, uga, paling ora nusuk aku, T-shirt biru peteng luwih cantik . ..
        Ora ana kanca kanggo rasa lan warna, nanging bentuke kudu paling estetis!
        1. vladcub
          vladcub 19 Agustus 2019 21:36
          +2
          Dheweke ngandika bener: "spontan-monkey karakter", lan monkeying ora pinter banget.
          Mbok iku ndadekake pangertèn kanggo rada mbenakake desain wangun?
        2. mik193
          mik193 23 Agustus 2019 11:49
          0
          Lan sampeyan ngelingi seragam angkatan laut modern. Kaos putih ing sangisore jaket - miring ing Angkatan Laut AS (jeneng asline ora dicithak) - aib!
        3. vltop
          vltop 20 Juni 2021 16:27
          +1
          Ing akun saka fairness saka introduksi saka rompi menyang seragam ing pasukan wewatesan, Aku ora setuju. Unit moral pasukan tapel wates tansah nganggo, nanging iki minangka unit angkatan laut. Apa lampahing adil saka entri rompi menyang struktur Angkatan Udhara, nalika printah saka armada ing pungkasan taun 1960-an. iku nglawan lan utamané Admiral Sergei Georgievich Gorshkov. Nganggo rompi, iku minangka simbol khusus kanggo armada.
  3. tihonmarine
    tihonmarine 19 Agustus 2019 06:01
    +3
    Tanggal 19 Agustus 1874, 145 taun kepungkur, Adipati Agung Konstantin Nikolayevich Romanov nandatangani dekrit babagan introduksi seragam anyar ing kapal Angkatan Laut Kekaisaran Rusia. Kaisar Alexander II nyetujoni dekrit kasebut.
    Kamulyan kanggo "rompi" sing gagah berani! Aku dhewe nggendong dheweke 50 taun.
    1. SERGEY SERGEEVICS
      SERGEY SERGEEVICS 19 Agustus 2019 08:24
      +2
      Kutipan saka tihonmarine
      Tanggal 19 Agustus 1874, 145 taun kepungkur, Adipati Agung Konstantin Nikolayevich Romanov nandatangani dekrit babagan introduksi seragam anyar ing kapal Angkatan Laut Kekaisaran Rusia. Kaisar Alexander II nyetujoni dekrit kasebut.
      Kamulyan kanggo "rompi" sing gagah berani! Aku dhewe nggendong dheweke 50 taun.

      Sugeng Liburan kanggo sampeyan ombenan
      1. tihonmarine
        tihonmarine 19 Agustus 2019 08:25
        +2
        Quote: SERGEY SERGEEVICS
        Sugeng liburan kanggo sampeyan

        Amarga iki preian, sampeyan kudu tuku cek. matur nuwun.
        1. SERGEY SERGEEVICS
          SERGEY SERGEEVICS 19 Agustus 2019 08:28
          -1
          Kanggo liburan sampeyan, sampeyan bisa tansah ombenan
          1. tihonmarine
            tihonmarine 19 Agustus 2019 08:43
            +1
            Dadi, "Aku bakal ngombe rompi pungkasan, nanging aku ora bakal ngremehake armada."
  4. Manuk garuda elang
    Manuk garuda elang 19 Agustus 2019 06:09
    -1
    Ing Eropah abad tengahan, jubah belang dipakai dening narapidana lan algojo. Lan para pelaut Breton ngira yen arep metu menyang segara nganggo kapal mancing, dheweke bakal medeni roh-roh jahat nganggo sandhangane. Dheweke bakal mutusake manawa iki minangka penjahat, wong sing dibuang saka masyarakat, lan ora bakal ngganggu dheweke.

    Inggih, punika, khan saka partai kebangkrutan sing akrab ... Aku bakal ngelingake yen dheweke, ternyata, mowing mudhun ing narapidana! nglirik Senin wiwit gedhe
    1. vvvjak
      vvvjak 19 Agustus 2019 08:46
      +4
      Kutipan saka uhu
      Inggih, punika, khan saka partai kebangkrutan sing akrab ... Aku bakal ngelingake yen dheweke, ternyata, mowing mudhun ing narapidana! wink ana wiwit gedhe

      Delengen ing kuping, aja kejiret kanggo pangeling-eling. Kanca iku kanca, lan "rompi" iku suci.
      1. Manuk garuda elang
        Manuk garuda elang 19 Agustus 2019 20:47
        0
        Ora, ndharat pasukan pendaratan iku suci nglirik Dadi tresna))) Aku wis nggodha kanca-kanca kabeh uripku, dheweke uga ora mlebu kanthong kanggo tembung, lan ora mung kanggo tembung, namano, kita ngerti saben liyane. nglirik "Lan yen sampeyan kudu perang ing perang, pasukan Paman Vasya bakal mbantu kita" (c)
        1. Manuk garuda elang
          Manuk garuda elang 20 Agustus 2019 00:00
          0

          Aku ngomong iki, sanajan awak ireng,
    2. vladcub
      vladcub 19 Agustus 2019 21:39
      +1
      Lan dheweke bakal ujar manawa ing kasus iki, kabeh wong dihukum mati
  5. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 19 Agustus 2019 06:33
    +8
    Bapakku dadi pelaut ing armada nelayan kanggo dangu lan tresna marang rompi tetep karo dheweke kabeh urip! Dheweke nganggo rompi ing mangsa panas lan ing mangsa ... jaket tanpa lengan lan "sweatshirts" kanthi lengen dawa. Kanggo sawetara alasan, dheweke luwih seneng rompi kanthi garis-garis ireng lan putih ... Lan aku nganggep "bayi" ing setelan pelaut ..., lan nalika isih enom, apa jenis celonone flared aku (!) ... kene kuwisedulur ! Inggih... ombenan kanggo rompi!
  6. undecim
    undecim 19 Agustus 2019 07:54
    +6
    Ing Eropah abad tengahan, jubah belang dipakai dening narapidana lan algojo.
    Sikap menyang loreng ing sandhangan wis owah sacara dramatis sajrone sejarahe.
    Ing Eropah abad tengahan, sandhangan belang minangka sandhangan wong sing dibuang lan dibuang, sing nglanggar tatanan sing ana, lan kanthi cara liya ana hubungane karo setan: wong Yahudi lan sesat, jesters lan jugglers, algojo, bocah-bocah wadon saka profesi paling kuno lan lepra, prajurit pengkhianat saka novel babagan Ksatria Meja Bundar, wong edan saka Kitab Masmur, lan Yudas Iskariot dhewe.
    Wiwit jaman Carolingian, sumber terus-terusan nglaporake diskriminasi marang wong sing nganggo loreng.
    Lan mung ing pungkasan abad pertengahan, status busana belang diganti kanthi cepet.
    Ing babagan rompi (La marinière, kaos Breton), para sejarawan durung bisa njlentrehake definisi sing tepat babagan ngendi lan kapan dadi adat kanggo para pelaut nganggo sandhangan belang lan kepiye lan kenapa kedadeyan kasebut.
    Ing lukisan, penampilane bisa ditelusuri ora luwih awal tinimbang pertengahan abad kaping XNUMX, nalika para pelaut katon nganggo jaket khas ("rompi") ing garis horisontal, abang lan putih utawa biru lan putih, ing lukisan perang Inggris lan Walanda.
    Malah ana buku dening sejarawan abad pertengahan Prancis Michel Pastouro sing darmabakti kanggo masalah iki. Iki jenenge "DEVIL MATTER Crita saka belang lan kain belang".
    Saiki, rompi kasebut dipakai dening perwakilan saka akeh cabang militer lan lembaga penegak hukum. Ing Layanan Pengawal Border FSB, rompi nganggo garis ijo digunakake, ing Pengawal Rusia - kanthi garis maroon, ing Kementerian Darurat Federasi Rusia - kanthi garis oranye, lan ing unit FSB lan FSO. - karo cornflower loreng biru.

    Ing taun 1893-1899. The Cruising Flotilla saka kapal saka Separate Border Guard Corps dibentuk.
    Nganti taun 1911, kaos ing ngisor OKPS diwarnai karo garis putih lan ijo, lan sing paling ngisor saka armada Amu Darya putih lan abang. Ing taun 1911, armada OKPS ditambahi nganggo rompi angkatan laut umum Departemen Angkatan Laut model 1908.
    1. vladcub
      vladcub 19 Agustus 2019 21:56
      +1
      Viktor Nikolaevich, matur nuwun kanggo komentar informatif. Yen ana liyane komentar kaya iki.
  7. SERGEY SERGEEVICS
    SERGEY SERGEEVICS 19 Agustus 2019 08:23
    +5
    Kanggo kabeh sing nganggo rompi lan terus nglakoni, Sugeng Liburan kanggo sampeyan ombenan
  8. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 19 Agustus 2019 09:33
    +6
    Sugeng preinan!
    Miturut cara, ing foto, ngendi ana teks bab 1917. - iki 1941, patroli saka Gunung Mithridates, kutha Kerch.
  9. Trevis
    Trevis 19 Agustus 2019 12:36
    +1
    Barang apik! Aku duwe saperangan iki. apik
  10. Vadim T.
    Vadim T. 19 Agustus 2019 13:25
    +5
    Rompi luwih akeh tinimbang unsur seragam. Kaping pisanan, iki minangka simbol keberanian armada Rusia lan keberanian para pelaut. Ing kabeh wektu, ing Kakaisaran Rusia, ing USSR, ing dina kita, layanan angkatan laut wis lan tetep paling angel lan mbebayani. Lan ing babagan wektu, mesthi luwih suwe tinimbang ing cabang militer liyane. Mula syarat sing dhuwur banget kanggo kualitas kesehatan lan moral lan psikologis para pelaut. Sawise kabeh, dheweke bakal lelungan dawa, lelayaran ing badai lan adoh saka pesisir asline, separation dawa saka sanak keluarga lan efek depresi saka papan sing dikurung. Ekspresi winged "asu ajag segara", nyawa segara "minangka rating paling dhuwur kanggo pelaut, lan kanggo wong biasa - kritéria saka linuwih lan wani wong.
    Ing Angkatan Laut, luwih penting tinimbang ing ngendi wae, rasa kolektivisme lan kekompakan, amarga kru kapal utawa kapal selam duwe nasib sing padha. Mulane, pelaut duwe sikap khusus marang kapal. Kanggo wong-wong mau, kapal minangka omah, lan papan layanan, lan senjata sing nggegirisi, lan bagean saka Tanah Air, lan makhluk animasi.
    Saben kapal nduweni tradhisi dhewe lan sejarah sing mulya, sing ndadekake kamulyan kabeh armada Rusia. Para pelaut Rusia sing nemokake bawana es, ora bisa ditembus dening panjelajah liyane, lan nggawe akeh ekspedisi ilmiah sing unik. Ing perang kanggo Motherland, padha perang ing cara sing padha aroused admiration malah saka mungsuh. Pertahanan Leningrad, Murmansk, Odessa, Sevastopol, Kerch, Novorossiysk mudhun ing sajarah minangka simbol saka kekarepan lan kepahlawanan massa para pelaut Soviet.
    Wong lanang sing nganggo jas kacang tansah bangga karo tradhisi armada lan angkatan laut. Salah sijine tradhisi kasebut yaiku sikap hormat marang wujud lan utamane kanggo rompi. Nalika, nalika pertahanan Odessa, para pelaut didhawuhi ngganti seragam infantri, padha nuruti dhawuh kasebut, nanging ora njupuk rompi. Kajaba iku, dheweke tansah nganggo rompi sing resik kanggo "acara khusus" ing knapsack.
    Lan Vasily Filippovich Margelov, sing mrentah resimen marinir, njaga rompi sing didol para pelaut minangka peninggalan paling larang. Kanthi hadiah iki, para pelaut pengin nandheske yen dheweke ngakoni dheweke, komandan darat, sedulur sejati. Kanggo ngelingi keberanian sing luar biasa saka para bawahan, "Batya sing ana ing udara" banjur njamin yen rompi kasebut nemokake urip anyar ing pasukan udhara.
    Pramila, kula ngaturaken sugeng riyadi dhateng sedaya tiyang ingkang kanthi bangga ngagem lan ngagem rompi. Muga-muga sampeyan sehat, seneng, bungah, optimisme, kamakmuran lan umur dawa. Selamet preian!
  11. Alexander Green
    Alexander Green 19 Agustus 2019 13:35
    + 10
    Aku kanthi tulus ngucapake matur nuwun marang kabeh sing maca sing nganggo rompi lan sing seneng karo liburan iki!

    Nanging kanca-kanca sing dikasihi, aja nganti tersinggung, dibandhingake karo aku, sampeyan kabeh "salazhat" -
    Aku lair ing rompi!

    Wong tuwaku lagi lelayaran nganggo kapal tunda rakit, kelakon bojone kapten kudu babaran, sing mbungkus kula ing rompi rama resik. Banjur aku nganggo rompi 5 taun ing sekolah, 15 taun ing tunik ing Angkatan Laut, lan luwih saka 30 taun uga ing tunik, nanging wis ana ing pesisir.
  12. midshipman
    midshipman 19 Agustus 2019 20:08
    +3
    Dheweke nganggo rompi ing taun 1953 ing sekolah kasebut. Dadi dheweke karo aku nganti saiki. Sanajan dheweke ngganti cabang layanan lan pangkat pangkat non-laut sing dhuwur wiwit taun 1978.
  13. Vadim T.
    Vadim T. 19 Agustus 2019 20:18
    +1
    Aku mikir bakal migunani banget lan perlu kanggo nggawe film fitur lan, ing umum, kanggo nutupi media manfaat kanggo Motherland wong ing rompi, malih, beda generasi lan eras. Padha pantes ora kaya liyane. Ing jaman Soviet, film-film ayu digawe babagan pelaut, lan babagan marinir, lan babagan Angkatan Udara karo pengawal tapel wates: "Komandan Pike sing seneng", "Ngrungokake ing kompartemen", "Ing zona perhatian khusus", lan akeh film liyane - kang ora siji generasi pembela Motherland. Lan saiki saben film babagan hamster kantor, saiki babagan pengusaha sukses - "pahlawan" wektu saiki. Kaya-kaya bakal bisa mbela Motherland ing wektu sing tepat...
    Sepisan maneh, Happy Holidays everyone!
  14. vladcub
    vladcub 19 Agustus 2019 21:50
    +3
    "ing Eropah abad tengahan, jubah belang padha dipakai dening narapidana lan algojo" Aku mangu-mangu sing terakhir: ing Rusia algojo ngagem klambi abang, ing Venice, misale jek, jas layung? Ing Jerman lan Prancis, algojo nganggo jubah ireng.
    Comrades, utawa misale jek kula, utawa wis ana publikasi ing situs bab rompi
  15. ora utama
    ora utama 20 Agustus 2019 00:08
    +1
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    , kanthi hormat, aku ora bakal nganggo "rompi" ing garis oranye utawa abang, sanajan ing negara.

    Aku setuju! Aku uga! Lan babagan Kamentrian Situasi Darurat lan babagan Pengawal Rusia! Lan yen ana darurat, sapa sing bakal ana? Mesthine, pisanan, petugas pemadam kebakaran, nanging ora ana ing bagean utama Kementerian Darurat! Lan petugas pemadam kebakaran sing prasaja ing lemah, kanthi gaji 6000 rubel. Sing bener, nem ewu rubel. Lan saiki gaji Kementerian Situasi Darurat lan apa sing kedadeyan? Aku bisa ngomong kanggo dangu babagan topik iki, nanging saiki aku bakal ngempet.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 20 Agustus 2019 21:12
      +3
      Kasep kanggo ndeleng komentar sampeyan!
      Aja ngadili aku, nanging aku bakal ora sopan ...
      Aku polisi turun temurun - generasi kaping lima. Aku dhewe wis meh seprapat abad nganggo tali bahu. Kanggo kula, layanan geni mung apa sing kudu digandhengake karo layanan internal! Iku alam bébas kanggo kula sing epaulettes dibusak saka pejuang sing, ing pojok geni lan geni! Ing wektu sing padha, ninggalake karyawan kantor kanthi seragam - nganti departemen akuntansi departemen utama .... kanthi pribadi, pendapatku ora jujur ​​​​lan ora adil !!! Aku bakal mbaleni sawise kanca Pepatah Rusia lawas babagan pamisahan departemen geni saka Kementerian Dalam Negeri, kanthi luwih gabung karo Kementerian Darurat, "kaos dijahit menyang tombol."
      Matur nuwun, Kote!
      1. ora utama
        ora utama 20 Agustus 2019 21:51
        +1
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Kote pane Kohanka (Vladislav) Dina iki, 21:12

        Aku bakal ngomong sing ora kasar, nanging kanggo titik!
  16. vltop
    vltop 20 Juni 2021 15:58
    0
    Ing pungkasan taun 1960-an, ing salah sawijining rapat karo Menteri Pertahanan USSR, komandan Angkatan Laut, Laksamana Armada Uni Soviet Gorshkov, nyatakake rasa ora puas yen paratroopers nyolong rompi saka pelaut.
    Komandan Angkatan Udara, Jenderal Angkatan Darat Vasily Filippovich Margelov, mangsuli ora tanpa kekerasan: "Aku dhewe perang ing Korps Marinir lan aku ngerti apa sing pantes kanggo paratrooper lan apa sing ora! Kawicaksanane para ”sedulur”, kandhane, “mlebu ing atiku. Aku pengin paratroopers nggunakake tradhisi kamulyane sedulur tuwa, Korps Marinir, lan nerusake karo pakurmatan. Kanggo iki, aku ngenalake rompi kanggo paratroopers. Mung garis-garis sing cocog karo warna langit - biru.
    Ing biografi militer Jenderal Margelov nalika perang ana episode sing digandhengake karo para pelaut, nalika saka 21 November nganti 28 November 1941, sadurunge tatu, dheweke mrentah resimen ski saka KBF kanggo 7 dina.
    Laksamana S.G. Gorshkov nduweni hak kanggo nyebut rasa ora puas lan ora tanpa alesan, amarga dheweke ngerti yen dheweke pantes dadi pelaut, dheweke dhewe dadi Angkatan Laut wiwit taun 1927. lan sajrone perang dheweke melu luwih saka 15 operasi pendaratan. Dheweke bisa ngerteni kepiye kabeh bakal rampung.
    Nanging komandan Angkatan Udara, sanajan ana bantahan, nyurung keputusan kasebut, lan sawise Ordo Kementrian Pertahanan USSR No. 191 tanggal 26 Juli 1969, sing ngenalake aturan anyar kanggo nganggo seragam militer, rompi kasebut resmi mlebu ing lemari klambi. saka paratrooper
    36 taun wis liwati lan dening Keputusan Presiden Federasi Rusia No. 532 tanggal 8 Mei 2005 "Ing seragam militer, lambang prajurit lan lencana departemen", rompi dikenalake kanggo cabang Angkatan Bersenjata liyane lan werna ditemtokake. :
    pasukan wewatesan - rompi ijo cahya
    pasukan khusus Kementerian Dalam Negeri - rompi warna maroon
    Pasukan khusus FSB, Resimen Presiden - rompi cornflower-biru
    Kamentrian Darurat Kahanan - rompi oranye
    Dadi siji tradhisi maritim dirusak, nganggo rompi minangka pralambang kagungane armada. Sawise kabeh, miturut werna sing beda-beda, inti lan jeneng sandhangan ora owah. Contone, werna garis-garis ing rompi ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20 bisa beda-beda gumantung saka formasi angkatan laut tartamtu. Kanggo para pelaut Flotilla Baltik saka Brigade St. Petersburg 1 saka Korps Pengawal Border, garis-garis ing rompi kasebut asline ijo, lan kanggo para pelaut Amu Darya Flotilla, sing uga dadi bagian saka Korps Terpisah. saka Guard Border, padha abang.
    Wektu wis nuduhake yen Laksamana sing dihormati Sergei Georgievich Gorshkov bener nalika dheweke ngomong kanthi nesu ing rapat babagan nyolong rompi pelaut. Sacara resmi, ora ana sing njaluk ijin saka komando Angkatan Laut, minangka pemegang hak cipta.
    A sawetara dekade mengko, jenis Overton jendhela makarya, mung ing tradisi. Apa sing katon ora bisa dipikirake dadi bisa ditampa, banjur cukup, standar lan norma saiki ing taun 2005.
    Saiki tembung kondhang muni beda: "Ana akeh kita, lan kita ana ing rompi."