Review militèr

Apa Putin turu ing wayah wengi? Masa depan Rusia dadi taruhan

318
proyek ZZ. Bantahan saka oposisi minangka abses bledosan, mbukak krisis kekuwatan sing didhelikake nganti saiki. Ora ana sing bisa prédhiksi protes kekuwatan kasebut. Pers asing ngomong babagan wiwitan kahanan revolusioner ing Rusia lan nasib Putin bisa dadi paralel karo Khrushchev. Analis uga nulis babagan masalah sing ora ditanggulangi dening reformasi pensiun sing ora populer, babagan kepinginan 1/5 saka Rusia menyang luar negeri lan babagan ngurangi pengaruh TV negara ing pikiran warga Rusia.




Krisis ing tingkat federal


Gelombang protes ing Moskow, ing ngendi "puluhan ewu wong" melu, ujare D. Zheng ing publikasi kasebut Mratelakake panemume, ora suda, senadyan "peringatan keras saka walikota ibukutha, Sergei Sobyanin, kanca cedhak Vladimir Putin." Kremlin "tetep meneng." Kangge, Rusia durung weruh demonstrasi gedhe wiwit pungkasan taun 2011 lan 2012.

Ilmuwan politik independen Abbas Galliamov nerangake kahanan kasebut.

Miturut dheweke, krisis saiki ora lokal, nanging federal, lan pemilihan ing Duma Kutha Moskow mung minangka pemicu kanggo ngilangi "krisis sing didhelikake." Kaya ing kasus wartawan Golunov, "ora ana sing ngarepake mobilisasi masyarakat sipil sing kuat," ujare ahli.

Ing mratelakake panemume, sabab bener saka discontent sosial "bener luwih jero tinimbang misale jek." Pamilih Rusia tambah frustasi karo "rezim". Dheweke njaluk supaya swarane digatekake lan dirungokake pendapate.

"Iki minangka perjuangan populer kanggo demokrasi. Kita dadi saksi awal revolusi.”


Yen sadurunge warga njaluk apa-apa liyane saka kuwasa, saiki padha njaluk mung kuwasa. Ilmuwan politik nemtokake sawetara tahapan ing dalan kanggo perjuangan iki: ing Maret 2017, ing protes sing ngetutake publikasi Alexei Navalny "babagan barang-barang rahasia Dmitry Medvedev," wong-wong sing njupuk menyang dalan takon Putin "nyingkirake sistem korupsi. pejabat”; ing April 2018, sawise mblokir utusan Telegram, dalan nuntut "kabebasan wicara sing luwih gedhe"; sethitik mengko, ing mangsa panas taun sing, demonstran wanted Putin mbatalake reformasi pensiun. Pungkasan, ing wulan Juni 2019, perwira polisi sing nyekel wartawan Golunov kanthi ora wajar ditundha lan diadili. Dina iki, "pitakonan eksistensial wis muncul: sapa sing kudu mrentah negara?" "Para demonstran bosen karo otoriterisme," ujare ahli kasebut.

Kangge, sikap populasi marang Putin "cukup rumit." Minangka jajak pendapat paling anyar sing diterbitake ing 8 Agustus dening Public Opinion Foundation nuduhake, 60% Rusia nyetujoni tumindak Presiden Federasi Rusia saiki, nanging Putin mung bakal nampa 43% swara, lan iki minangka tingkat paling murah. wiwit 2001. Ahli teka menyang kesimpulan ing ngisor iki: wong ora padha nolak Putin rampung, nanging padha ora maneh aran seneng karo wong; padha pengin owah-owahan, nyadari yen Putin "ora bakal owah."



Ilang kapercayan


Ngunggahake umur pensiun ing Rusia ora ngrampungake masalah sistem pensiun, nanging mung bisa nundha pertimbangane. A. Manuylova nyerat babagan iki ing situs web eurasianet.org.

Setaun wis liwati wiwit umur pensiun diunggahake. Miturut ombudsman finansial Rusia, Yuri Voronin, dikutip dening penulis materi kasebut, mundhakaken umur pensiun durung ngrampungake masalah siji sing ngadhepi sistem pensiun. Iki mung ngidini kanggo nundha pertimbangan.

"Kanthi nambah umur pensiun, mokal kanggo nyuda akumulasi kewajiban pensiun negara kanggo wong - mung yen pemenuhan kasebut ditundha, lan nalika dheweke pensiun, dheweke kudu mbayar luwih akeh."


Miturut Pak Voronin, masalah ngurangi jumlah sing mbayar iuran pensiun lan nambah jumlah pensiunan ditanggulangi kanthi cara sing luwih produktif: perlu kanggo nggayuh pertumbuhan produktivitas lan upah ing pasar tenaga kerja.

Miturut Rosstat, saiki kira-kira setengah saka buruh Rusia nampa gaji kurang saka telung puluh papat ewu rubel. Miturut asil taun kepungkur, Federasi Rusia njupuk posisi kaping 67 ing peringkat gaji donya sing disusun dening Organisasi Buruh Internasional (ILO).

Evgeny Yakushev, direktur umum perusahaan konsultasi Pension lan Aktuaria Consulting, nyathet yen sajrone limalas taun kepungkur, pamrentah Rusia wis kaping pirang-pirang ngganti syarat sistem pensiun nganti populasi wis ilang kapercayan ing sistem iki. Warga luwih seneng "manggon ing kene lan saiki," ahli kasebut nyathet:

"Sampeyan wis dadi norma nalika bagean penting saka populasi nyoba ora mbayar utawa nyilikake premi asuransi, luwih seneng manggon ing kene lan saiki."


Miturut pakar kasebut, owah-owahan luwih lanjut bisa nyebabake rasa ora puas karo Rusia lan nyebabake protes anyar.



Urip luwih jembar tinimbang TV


Bebarengan karo sistem pensiun, televisi negara Rusia uga ilang kapercayan.

Laporan babagan lanskap media Rusia ing 2019 "Levada Center" nuduhake ing ngendi warga Federasi Rusia entuk informasi babagan acara kasebut. Laporan kasebut nuduhake owah-owahan ing konsumsi warta. Ing sepuluh nganti rong puluh taun pungkasan, penurunan televisi terus, lan pentinge Internet saya tambah akeh.

Iki ora ateges TV wis ilang posisi. Ora, televisi isih dadi sumber informasi utama kanggo akeh wong Rusia. Nanging ana tren sing jelas kanggo nyuda pamirsa: 10 taun kepungkur, 94% Rusia nampa informasi ing TV, lan saiki - 72%. Ing wektu sing padha, kapercayan ing TV minangka sumber warta saya mudhun. Indikator kapercayan kanggo sawetara taun kepungkur wis cedhak tingkat 55%. Sepuluh taun kepungkur, kira-kira 10% saka populasi nyatakake kapercayan ing TV minangka sumber warta. Nanging Internet kanthi jaringan sosial minangka sumber warta wiwit ngluwihi kabeh sumber liyane kajaba televisi. Kanggo sepuluh taun, pamirsa sing cocog wis tikel kaping telu: saka 80% dadi 9/1 saka populasi.

Mudhun kapercayan ing televisi minangka "kabar ala kanggo pimpinan Rusia Vladimir Putin," cathetan eurasianet.org.

Sajrone rong dekade kepungkur, "rezim Putin wis aktif nggunakake saluran TV sing dikontrol negara kanggo mbentuk opini publik Rusia" uga "nyedhiyakake dhukungan kanggo agenda politik," cathetan koran kasebut.



Arep lunga menyang ngendi... arep lunga


Kanthi latar mburi kapercayan sing mudhun ing televisi, jumlah wong sing pengin ninggalake negara kasebut lan menyang Kulon saya tambah kanthi "rekor".

F. Kravacek, Art. peneliti ing Pusat Studi Eropa Timur lan Internasional (ZOiS) ing Berlin, lan G. Sasse, direktur ilmiah ZOiS, marang "Washington Post" babagan "rekaman" rong puluh persen populasi Rusia sing pengin ninggalake negara kasebut.

20% saka jajak pendapat Gallup anyar. Kajaba iku, ing antarane wong enom sing ditliti, angka kasebut luwih dhuwur: saka wong-wong sing umure antarane 15 lan 29 taun, 44% pengin pindhah.

arep menyang ngendi? Loro arah ana ing pimpinan: Jerman (15%) lan Amerika Serikat (12%).

Niat migrasi, mesthine ora padha karo budhal nyata saka negara, para ahli nyathet. Nanging, tanggapan kasebut "nggambarake rasa ora puas sing nyebar ing Rusia karo kahanan saiki ing negara kasebut." Kajaba iku, para pemuda sing "ing ngarep protes anyar ing Moskow, nuntut ngakoni calon independen lan oposisi kanggo melu pemilihan lokal."

Survei uga ditindakake ing Pusat Studi Eropa Timur lan Internasional ing 2018. Iku mung fokus ing generasi enom (wong umur 16 kanggo 34 taun). Survei online kasebut nyakup 2000 responden sing manggon ing 15 kutha ing Federasi Rusia kanthi populasi 1 yuta wong. utawa luwih.

Ing survey ZOiS, 54% responden nyatakake niat kanggo migrasi. Saka jumlah kasebut, persis setengah, 50 persen, nimbang pindhah ing Federasi Rusia, 21 persen nimbang pindhah menyang negara Uni Eropa, lan 7 persen arep pindhah menyang Amerika Serikat.

Analisis kasebut nuduhake yen wong enom Rusia sing pengin lunga menyang Uni Eropa luwih cenderung milih Vladimir Putin lan cenderung manggon ing Moskow utawa St. Kosok baline, sing duwe sawetara utawa ora ana hubungan transnasional mbatesi maksud migrasi menyang wilayah Federasi Rusia.

"Asil survey," tulis co-penulis, "nuduhake owah-owahan ing masyarakat Rusia sing mbutuhake respon saka rezim politik." Wong Rusia enom ing saindenging negara saya tambah akeh "saka proyek sing dibayar kanthi murah ing sektor publik" lan "main peran sing penting banget ing protes sing isih ana sadurunge pemilihan lokal ing Moskow."

Masa depan dadi taruhan


Apa sing bakal ditindakake protes lan ora percaya marang panguwasa?

Nina L. Khrushcheva, putu saka Nikita Sergeevich sing padha, profesor hubungan internasional ing Universitas New School (New York), ing situs web "Sindikat Proyek" nggambarake kemungkinan paralel antarane nasib N. S. Khrushchev lan V. V. Putin.

Mbandhingake protes dalan ing Hong Kong lan Moskow, Khrushcheva nyimpulake yen "duo otoriter" Xi Jinping lan Vladimir Putin padha wedi. Miturut peneliti, "protes Moskow, sing paling gedhe sajrone pirang-pirang taun, kudu njaga Putin ing wayah wengi." Yen ora, para demonstran "ora bakal dibuyarake kanthi kebrutalan sing terus-terusan." Tinimbang dialog karo wong, Putin nduduhake yen dheweke "kontrol kabeh," Khrushcheva nyerat.

Njupuk ing lurung-lurung minangka "tandha cetha saka popularitas Putin sing mudhun, kalebu ing antarane elit Rusia, sing panemune penting, ora kaya pendapat umum liyane."

"Sajrone rong dekade, faksi saingan saka elit Rusia kanthi sakabehe ndeleng Putin minangka penjamin utama kapentingane, utamane kapentingan finansial," ujare penulis. Nanging, ekonomi Rusia wis stagnasi amarga sanksi kasebut, lan kekuwatan Putin ora menehi perlindungan maneh. Kurang luwih wong Rusia ngakoni yen "Putin iku Rusia, lan Rusia iku Putin." Pangarep-arep Putin sing Donald Trump bakal nambah hubungan karo Rusia katon short-sighted. Para elit Rusia ngerti yen negarane ora siyap kanggo menang balapan senjata nuklir karo Amerika Serikat, kaya Uni Soviet ora siyap ing dekade sadurunge, ujare profesor New School. "Jeblugan mesin roket nuklir anyar ing situs uji coba ing pesisir Arktik sisih lor Rusia minangka pangeling-eling babagan ketidakmampuan sing jero," ujare Khrushcheva. Pungkasan, ora kaya Putin, "Para elit Rusia prihatin banget yen keterasingan saka AS bakal ngowahi Rusia dadi negara vassal de facto menyang China."

Donya njaba bisa uga nganggep, penulis terus, manawa Kremlin dadi bawahan Putin, lan pimpinan puncak China dadi bawahan Xi. Nanging, akeh sing mikir babagan Politbiro Soviet lan Nikita Khrushchev ing taun 1964. Nanging Khrushchev dicopot saka jabatane ing pungkasan taun kasebut.

Saiki, ora ana pimpinan sing bisa mesthekake, penulis nyimpulake, yen dheweke bakal uwal saka nasib Khrushchev.

Apa Putin turu ing wayah wengi? Masa depan Rusia dadi taruhan


* * *


Analis lan ahli wis nglumpukake tumpukan kabeh pratandha saka kahanan revolusioner ing Rusia. Agitated sing elit, sing ora maneh ndeleng Putin minangka guarantor cekap; rakyat uga prihatin, sing kurang lan kurang tresnani saka saluran televisi negara lan liyane lan liyane saka jaringan sosial. Protes ing Moskow ngumpulake puluhan ewu wong, lan wong enom nuduhake niat kanggo pindhah saka negara kasebut. Mesthi, kanggo saiki, iki mung niyat. Nanging apa sing bakal kelakon sesuk?
Pengarang:
Foto sing digunakake:
vk.com/sobollubov; kremlin.ru; commons.wikimedia.org
318 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Andrey NM
    Andrey NM 19 Agustus 2019 05:34
    + 33
    Saiki, ora ana pimpinan sing bisa mesthekake, penulis nyimpulake, yen dheweke bakal uwal saka nasib Khrushchev.

    Ana sing bakal uwal, lan ana sing bakal nyingkiri ... Salah siji wong sing mbengkongake ing gubug, utawa mbengkongake gubug dhewe ... Lan kabeh iku bener. Malah wong tuwa wiwit ngidoni TV.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 19 Agustus 2019 05:55
      + 22
      Ya, "demokrat" Rusia utawa perusak Rusia sing paling beruntung. Kerensky, Khrushchev, Gorbachev, Yeltsin kabeh urip kanthi tenang "ing coklat" lan mati ing amben.
      1. tracer
        tracer 19 Agustus 2019 07:24
        + 14
        Semangat bungkuk diturunake? Perlu .. apa bungahe. Ngapunten pak..
        1. tihonmarine
          tihonmarine 19 Agustus 2019 08:27
          + 10
          Quote: tracer
          Semangat bungkuk diturunake?

          Dheweke nyerahake semangat nalika lair, lan peninggalan isih ana ing endi wae.
          1. Nils
            Nils 19 Agustus 2019 10:22
            + 20
            Televisi sing luwih ceria lan nyenengake, luwih ngganggu jiwa.

            Ing warta Rusia, minangka aturan, mung bebener sing ditolak.
            Ing saindenging jagad, sampeyan mung kudu nguripake TV kanggo mangerteni sing bener. Ing Rusia, kanggo mangerteni bebener, iku cukup kanggo mateni TV.

            - Kum, sapa sing ngomong yen negara ora peduli karo wong cacat? Kanggo wong cacat mental, contone, ana warta saben dina ing kabeh saluran tengah.

            Ing kontrol paspor ing bandara:
            - Napa sampeyan mutusake ninggalake Rusia, apa sing sampeyan ora seneng karo kita?
            - Aku pracaya yen aku ora pantes manggon ing negara paling bahagia ing donya.

            - Kum, kapan hubungane panguwasa lan rakyat dadi padha?
            - Sawise sita.
            1. alex26
              alex26 19 Agustus 2019 10:47
              +9
              Kutipan saka nils
              Ing warta Rusia, minangka aturan, mung bebener sing ditolak.

              Ing Eropah, bebener ora dibantah mung amarga ora ana.
            2. Waddimm
              Waddimm 19 Agustus 2019 11:42
              + 19
              Kutipan saka nils
              Ing saindhenging donya kanggo ngerti bebener, mung nguripake TV

              Hmm... Rahayu wong mukmin!
              1. Tatiana
                Tatiana 19 Agustus 2019 12:37
                + 15

                Ha! Lan kanggo kula, dadi apa kanggo "massal" Love karo Sables!

                Ya, ana masalah ing negara, nanging Navalny korup lan "massal" kanggo wong-wong Rusia, masalah iki ora mung ora bakal ditanggulangi, nanging bakal nggawe malah adhem kanggo Rusia!
                1. menang n
                  menang n 19 Agustus 2019 13:59
                  -4
                  Impen delusional sing kasebut ing artikel kasebut adoh banget saka kasunyatan! Sanajan, wong-wong sing gampang percaya banget. Lan sawetara omong kosong kuwi bisa deform psyche.
                  Kita kudu tenang ngatasi masalah saiki lan mung ngandelake awake dhewe.
                  1. Warga Jujur
                    Warga Jujur 19 Agustus 2019 20:45
                    + 13
                    Kita kudu tenang ngatasi masalah saiki lan mung ngandelake awake dhewe.

                    Ing pangertèn apa sampeyan nulis supaya "ceria"? Ngatasi apa "masalah saiki"? Ditunjuk.
                    Frasa
                    mung ngandelake awake dhewe.

                    dadi umume "mambu" banget, banget ora nyenengake kanggo panguwasa.
                    Aku bakal nerangake, yen sampeyan ora ngerti apa, dumadakan sampeyan ora ngerti.
                    Punika conto. Sawijining perusahaan bangkrut (utawa luwih apik, bakal bangkrut) - Lha, kepiye carane sampeyan ngatasi masalah iki?
                    Tuladha kapindho. Perusahaan kasebut ana ing tangan "pribadi", banjur, nalika utang diklumpukake ing jenenge, lan didorong menyang negara (ya, Kurganmash, kita ngomong babagan sampeyan), kepiye sampeyan bisa ngarep-arep "mung kanggo awake dhewe"?
                    Sampeyan kudu mbudidaya sing dudu siji sing nulis hukum, lan sampeyan uga ora sing ngawasi implementasine. Kajaba iku, hukum ditulis ora kanggo sampeyan nanging marang sampeyan.
                    1. menang n
                      menang n 20 Agustus 2019 11:15
                      0
                      ALL masalah ora bisa ditanggulangi, solusi kasedhiya kanggo YOU.
                      Njupuk pil kanggo ketergantungan sosial.
                      Aku setuju, hukum sing diadopsi kanggo matesi arbitrariness, kalebu mine.
                2. besik
                  besik 20 Agustus 2019 02:53
                  +2
                  siji kudu mung kanggo katon ing cacad lan kabeh langsung cetha ... Iku misale jek sing casting kanggo inferiority lan pemenang announced minangka oppositionists awon. Lan yen sampeyan mbandhingake karo Ksyushadya, banjur saka siji inkubator. !
      2. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 07:39
        + 15
        Siji stroke sejarah:

        "Miturut taun 1990, fokus ing nilai-nilai Barat, demokrasi, lan pasar bebas wiwit ana ing masyarakat. Kanggo pisanan, oposisi legal kanggo rezim sosialis muncul ing negara kasebut (ora Sobchak ing ngarep), sing mboko sithik teka. kanggo kuwasa ing sawetara republik serikat pekerja, kalebu lan ing Rusia, lan arep misahake saka USSR. Ing pungkasan taun 1991, Uni Soviet ora ana.

        "Petka takon Chapaev:
        - Vasily Ivanovich, apa "glasnost"?
        - Iki tegese, Petka, sampeyan bisa ngomong apa wae babagan aku lan komisioner, lan ora ana apa-apa, Petka, sampeyan ora bakal dadi ...
        “Tenan ora apa-apa?
        - Ora apa-apa, Petka. Ora ana checkers anyar, ora cloaks, ora boots! "
        Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?
        Kenapa????
        1. Squelcher
          Squelcher 19 Agustus 2019 08:17
          + 20
          Amarga padha mikir, dheweke mikir yen dheweke ngerti lan luwih ngerti tinimbang wong liya (amarga wong liya dianggep minangka massa "abu-abu", "bot Kremlin", "jaket quilted", "sapi", "kekaisaran"), amarga ora ngerti yen revolusi ndadekke mung getih lan karusakan, amarga aku ora ngerti apa keluwen lan deprivation, Aku katon ing "protester", meh kabeh uga disandangi lan karo iPhone, pasuryan ora kesel dening hard karya utawa keluwen.
          1. aybolyt678
            aybolyt678 19 Agustus 2019 09:25
            +9
            Kutipan saka Squelcher
            wong sing ora kesel amarga kerja keras utawa keluwen.

            nanging nyawane kepingin hiburan!
            1. Vladimir16
              Vladimir16 19 Agustus 2019 10:05
              +7
              Kutipan saka: aybolyt678
              nanging nyawane kepingin hiburan!

              Luwih kaya bokong.
              Padha duwe kabeh ana. Lan otak lan ngelak lan impen.
              1. besik
                besik 20 Agustus 2019 02:55
                0
                nyekel lan ing bokong ... menyang meat
          2. Ural-4320
            Ural-4320 19 Agustus 2019 09:29
            + 33
            Nanging, aku bakal nyathet yen wong-wong iki nduweni kualitas apik kaya kemampuan kanggo njupuk bokong lan metu menyang dalan. Aku ninggalake alesan konco kurung, supaya dadi ora kanggo breeding chatter fruitless. Ing kene, kanca-kancaku wis abot munggah, malah teka kanggo ndeleng mercon, pertunjukan cahya, liburan ing taman. Lan liyane lan liyane asring aku duwe Interview karo Kortnev saka film "Apa Men Dhiskusi About" sadurunge mripatku: "Kanthi umur, pitakonan "kok?" muncul.
            Dadi, kita entuk wong enom kanthi nilai sing ora jelas ing alun-alun, lan akeh wong diwasa kanthi visi pembangunan dhewe. Lan kabeh negara maneh konco Papan acara.
            Lan kabeh iki keno sedhih universal.
            1. Vladimir16
              Vladimir16 19 Agustus 2019 10:11
              -8
              Kutipan: Ural-4320
              Nanging, aku bakal nyathet yen wong-wong iki duwe kualitas apik kaya kemampuan kanggo njupuk bokong lan metu

              Apa sampeyan pancene nganggep perlu kanggo nonton kembang api, pertunjukan lan kumpul massa liyane?
              Apa sampeyan ngerteni manawa sampeyan nawakake ngirim bokong menyang acara kasebut?

              Umume wong mikir kanthi sirah. Lan dheweke luwih seneng sore kulawarga tinimbang acara massa.
              Kanggo akeh, sore ing kebon dhewe ing omah utawa ing dacha luwih nyenengake tinimbang wong akeh ing wong akeh.

              Lan yen lagi mangsa, luwih apik kanggo adus uap saka kanggo mentheleng ing saben liyane ing slogans saka gelo.
              1. Ural-4320
                Ural-4320 19 Agustus 2019 11:29
                + 18
                Ya, dakanggep perlu, yen mung amarga putra ragil wis gedhe. Lan tingkat pendidikan sosial sing diwenehake ing sekolah ora cukup. Sithik, amarga "adoh banget saka wong." Lan tugasku, minangka wong tuwa, anggota masyarakat, lan mung luwih tuwa, yaiku menehi anak wawasan sing serba bisa babagan jagad iki. Lan kembang api, pertunjukan cahya, "Spasskaya Tower", tank biathlon, pertandhingan bal-balan - iki kabeh pembangunan serbaguna anakku. Banjur dheweke dhewe bakal mutusake apa sing menarik kanggo dheweke.
              2. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 19 Agustus 2019 14:09
                0
                Kutipan: Vladimir16
                Umume wong mikir kanthi sirah. Lan dheweke luwih seneng sore kulawarga tinimbang acara massa.

                banjur siji sore kulawarga languid kuwi bakal mungkasi, ing kasus paling awon, karo sawetara thread revolusi werna lan ora kudu "beludru" siji. Apa sampeyan wis ngerti yen sampeyan nggoleki alesan? Mulane
                Quote: Dadi utawa ora dadi
                50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara.
              3. karabas
                karabas 20 Agustus 2019 09:50
                -6
                kaya saka TV sampeyan ngomong, saka saluran pisanan - padha ngomong, lungguh ing ngarep, peck apa sing sprinkled, ora wani menyang rapat umum, lan milih sing padha ngarahake.
        2. tihonmarine
          tihonmarine 19 Agustus 2019 08:31
          +2
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?

          Amarga script iki dikembangaké lan ditulis liwat satus taun kepungkur, Lan nganti saiki bisa digunakake. Delengen kepiye Revolusi Februari 1917 lan sabanjure diwiwiti (uga, sampeyan ngerti kabeh dhewe).
          1. aybolyt678
            aybolyt678 19 Agustus 2019 12:54
            +8
            Kutipan saka tihonmarine
            Delengen kepiye Revolusi Februari 1917 diwiwiti lan ngluwihi (ya, sampeyan ngerti kabeh dhewe)

            Revolusi Februari rampung karo Oktober ... Sistem nyedhaki titik sing ora ana dhukungan - proletariat lan petani. "Tanah kanggo petani, pabrik kanggo buruh" lan negara ditarik metu. Aku dina iki wong-wong sing njanjeni rakyat bagean nyata saka produksi sumber daya energi tenan bisa teka kanggo daya
            1. Pedrodepackes
              Pedrodepackes 19 Agustus 2019 14:12
              -1
              Kutipan saka: aybolyt678
              Revolusi Februari rampung ing Oktober ...

              (lan ambruk Kakaisaran Rusia) kang, ing siji, rampung karo perestroika, lan sing karo ambruk USSR ing 91 ... apa kita bakal ngrusak sabanjuré?
            2. faridg7
              faridg7 19 Agustus 2019 14:13
              +9
              Kutipan saka: aybolyt678
              Aku dina iki wong-wong sing njanjeni rakyat bagean nyata saka produksi sumber daya energi tenan bisa teka kanggo daya

              Lan aku ora butuh bagean saka ekstraksi sumber daya. Sumber daya duweke wong, negara, lan negara kudu nampa penghasilan. Ora akeh "pemilik", nanging negara.
        3. Stirbjorn
          Stirbjorn 19 Agustus 2019 08:35
          + 15
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?

          Kabeh revolusi tansah ditindakake dening minoritas agresif ing ibukutha - iki minangka pratelan kasunyatan sing prasaja.
        4. Svarog
          Svarog 19 Agustus 2019 09:37
          + 19
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?
          Kenapa????

          Ayo, padha ora ngrampungake apa-apa.. Nanging panguwasa kudu mikir, amarga yen wong-wong saka generasi lawas melu.. banjur masalah bakal miwiti tenan.
        5. Olgovich
          Olgovich 19 Agustus 2019 10:27
          +6
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?
          Kenapa????

          maksimal- 20 ewu.Lan ora ana apa-apa. Ana satus kaping luwih rompi kuning ing Prancis lan ora ana sing ngomong babagan revolusi.

          Iku bewildering sing penulis nyebataken Russophobic asing lan putih-pita mucus ... "ahli lan ... analis" - lan tanpa kuotasi!

          Ayo ndeleng sapa dheweke, analis:

          1. pusat levada- karo agen asing iki kabeh wis jelas

          2. eurasianet.org. Mangkene apa sing ditulis babagan awake dhewe:
          Publikasi kita kedhaftar karo IRS minangka organisasi nirlaba non-pemerintah (status 501(c)3). Kantor kanggo staf editorial Eurasianet.org kasedhiya Institut Harriman ing Universitas Columbia
          lol

          3. Mratelakake panemume Dheweke babagan awake dhewe:
          Media anyar iki minangka medium panemu.
          Garis editore jelas: liberal, Eropa lol .


          4. Washington Post - karo haters patologi Rusia iki - ora ana pitakonan uga.
          Ssb.

          Panemu Russophobes babagan Rusia, kaya sing bisa dideleng saka review, ora owah sajrone 200 taun kepungkur. Ora ana sing anyar.
          1. Sovetskiy
            Sovetskiy 19 Agustus 2019 12:00
            +1
            Kutipan: Olgovich
            Panemu Russophobes babagan Rusia, kaya sing bisa dideleng saka review, ora owah sajrone 200 taun kepungkur. Ora ana sing anyar.

            Aneh. Yen iki dikenal ing Rusia kanggo kabeh 200 taun, banjur apa 30 pungkasan, padha (Russophobes), tampi minangka tamu dear? A alangan ...
            1. Olgovich
              Olgovich 19 Agustus 2019 12:30
              +2
              Kutipan saka Sovetsky
              Aneh. Yen iki dikenal ing Rusia kanggo kabeh 200 taun, banjur apa 30 pungkasan, padha (Russophobes), tampi minangka tamu dear? A alangan ...

              aneh, ngendi iki:
              1. tengah levada - kabeh wis cetha karo agen manca iki

              2. eurasianet.org. Mangkene apa sing ditulis babagan awake dhewe:
              Publikasi kita kadhaptar ing IRS minangka organisasi non-pemerintah, nirlaba (status 501(c)3). Kantor editorial Eurasianet.org diwenehake dening Institut Harriman ing Universitas Columbia
              lol

              3. "L'Opinion" Dheweke babagan awake dhewe:
              Media anyar iki minangka medium panemu.
              Garis editor kasebut cetha: liberal, Eropa lol.


              4. Washington Post - karo haters patologi Rusia iki - ora ana pitakonan uga.
              Ssb.
              ... welcome .... ing Rusia? belay
              1. Sovetskiy
                Sovetskiy 19 Agustus 2019 12:40
                +2
                Kutipan: Olgovich
                welcome ... ing Rusia?

                Solzhenitsyn, Alekseeva lan akeh, lan akeh, apa padha patriot lan Russophiles miturut ideologi anyar? belay
                1. Olgovich
                  Olgovich 19 Agustus 2019 13:42
                  0
                  Kutipan saka Sovetsky
                  Solzhenitsyn, Alekseeva lan akeh, lan akeh, apa padha patriot lan Russophiles miturut ideologi anyar?

                  belay
                  Endi ing dhaftar ... Alekseev, Vlasov, etc.
                  Apa sampeyan maca ARTIKEL?
          2. Kawiwitan
            Kawiwitan 19 Agustus 2019 17:32
            +5
            Dheweke nentang banget lan tanpa pamrih:
            Solovyov Italia.
            Brylev Inggris
            Andreeva Montenegro
            DLL.
            Apa tim sing menarik..
          3. akunin
            akunin 19 Agustus 2019 19:35
            +8
            Kutipan: Olgovich
            Quote: Dadi utawa ora dadi
            Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?
            Kenapa????

            Iku bewildering sing penulis nyebataken Russophobic asing lan putih-pita mucus ... "ahli lan ... analis" - lan tanpa kuotasi!


            apa iki "ahli" luwih apik?

            1. Olgovich
              Olgovich 20 Agustus 2019 09:16
              -4
              Kutipan saka akunin
              Kutipan: Olgovich
              Quote: Dadi utawa ora dadi
              Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?
              Kenapa????

              Iku bewildering sing penulis nyebataken Russophobic asing lan putih-pita mucus ... "ahli lan ... analis" - lan tanpa kuotasi!


              apa iki "ahli" luwih apik?


              temtunipun. Apa sampeyan bisa mbantah dheweke?
              1. akunin
                akunin 20 Agustus 2019 10:54
                +1
                saged.
                1. Olgovich
                  Olgovich 20 Agustus 2019 12:20
                  -3
                  Kutipan saka akunin
                  saged.

                  Ayo!
                  1. akunin
                    akunin 20 Agustus 2019 12:48
                    -2
                    Aku ora menehi lan ora njupuk (born to do cannot give)
            2. karabas
              karabas 20 Agustus 2019 09:39
              -3
              Lha kok digeret mrene, sing siji gajine 20, sak wulan liyane 60 juta rubel, tak gawa barang sing padha, malah nyanyi lan nari, wong-wong iki mung tukang tayang, grimis. ing panggung.
              Ing omah ing bunder kulawarga, padha ngomong lan mikir beda
        6. menang n
          menang n 19 Agustus 2019 14:02
          -2
          Ya, dheweke ora ngrampungake apa-apa! Iki mung kepinginan saka bocah-bocah bodho - sampeyan ora kudu serius ...
        7. SanichSan
          SanichSan 19 Agustus 2019 17:15
          +2
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Napa 50-70 ewu buzzers ing Moskow, ing sangisoré pengawasan duta besar Amerika Serikat lan Kulon, mutusake nasib negara?

          apa padha mutusake? lan tenan kok??? amarga sawetara analis ing AS ngandika mangkono?
        8. Kawiwitan
          Kawiwitan 19 Agustus 2019 17:24
          -1
          Panggilan saiki bisa dihukum!
        9. Atilla
          Atilla 22 Agustus 2019 13:01
          -1
          Kanggo ngormati babagan duta besar Amerika Serikat lan Kulon marang, ora digunakake Piskov pribadi informed. Marang lelucon sing luwih apik. LAN WONG WIWI WIWIH DADI PROPAGANDA PUTIN.
        10. dimasster
          dimasster 24 Agustus 2019 18:48
          0
          Dheweke mbuktekake kanthi conto yen ora ana demokrasi. Kabeh iki dongeng kanggo wong prasaja lan penganut demokrasi iki.
    2. Svarog
      Svarog 19 Agustus 2019 07:10
      + 30
      Kutipan: Andrey NM
      Malah wong tuwa wiwit ngidoni TV.

      Amarga ing TV dheweke ngandhani wong tuwa babagan Rusia liyane ... sanajan dheweke ora ngomong akeh babagan Rusia ing TV kita, nanging wong tuwa ora bisa ngerti maneh ing ngendi Rusia kuwi. Lan luwih akeh wektu udhara digunakake kanggo acara ing Kulon sing rusak, ing Ukraina sing rusak, lan liya-liyane, sing, kanthi latar mburi masalah dhewe, wis mboseni ..
      1. depressant
        depressant 19 Agustus 2019 07:46
        + 47
        Omongan sing terus-terusan babagan Putin nyebabake kejutan, yen ora iritasi. Amarga padha dileksanakake ing tombol "Musuh ora turu! Putin - utawa pati! Padha ora bakal pass!" Lan sateruse. Iku misale jek ana kedadeyan sing nggegirisi lan dudu pemilihan Moskow. Dheweke mesthi bareng karo kita, lan kita bakal ngormati kabeh sumber rahasia iki, uga tingkat bebaya kanggo kabeh wong, lan ora mung kanggo Putin pribadi. Ya, pemilihan Moskow penting, minangka cermin Rusia, nanging ora mutusake sapa sing urip lan sing mati. Nanging akeh formulasi pitakonan katon kaya iki saben wektu.
        Ing sawijining wektu, Putin nggawe kesalahan, nganggep populasi dadi cretin. Kanggo kita, dheweke mabur ing Siberian Cranes, lan menehi kasugihan Rusia marang oligarki, terus tradisi Yeltsin. Tegese ora kalebu wong saka proses kasebut. Lan kita cenderung dadi luwih wicaksana, pulih saka kejutan sejarah liyane. Sanadyan karo ujian, sanajan tanpa ujian. Dadi apa sing dikarepake saka kita saiki?
        1. WIKI
          WIKI 19 Agustus 2019 10:19
          +8
          Quote: depresi
          Dadi apa sing dikarepake saka kita saiki?

          Dheweke pengin siji bab saka kita, pengawetan daya pribadi. Rusia saiki panen woh-wohan saka pimpinan negara kang ora bisa njupuk pendekatan fleksibel kanggo ngganti kasunyatan. Kanggo nglawan oligaki lan nggabungake kekuwatan politik, Putin condong menyang model kapitalisme negara, sing nduwe pengaruh positif ing taun-taun awal pamrentahane. Saiki masalah utama ekonomi yaiku peran negara sing gedhe banget, sentralisasi sing gedhe banget lan peran struktur kekuwatan sing hipertrofi. Kabeh iki ndadékaké kanggo dipatèni kompetisi loro ing ekonomi lan politik, lan, minangka asil, kanggo lack of pembangunan ekonomi. Mbangun kapitalisme negara ing Rusia tanpa institusi politik sing kuwat lan pengadilan independen bisa dianggep minangka kegagalan paling gedhe. Miturut Layanan Antimonopoli Federal, ing taun 1998 bagean negara ana 25%, ing taun 2008 tekan 40-45%, ing taun 2013 mundhak dadi 50%, lan ing pungkasan taun 2017 bisa ngluwihi 60-70%. https://www.forbes.ru/biznes/381485-goskapitalism-vmesto-oligarhov-chto-proizoshlo-s-ekonomikoy-za-dvadcatiletku-putina
          1. vvnab
            vvnab 19 Agustus 2019 14:28
            +7
            Nanging IMF percaya yen mung 33%
            https://www.rbc.ru/economics/12/03/2019/5c879e0c9a79472f59316a90
            Lan sawetara ekonom malah kurang, nganti 15% minangka maksimum. Pancen angel ngitung, lan ora jelas CARA ngitung. Ing kasus angka 70%, kita ngomong babagan bagean perusahaan kanthi partisipasi negara ing PDB, nanging iki ora ateges manawa perusahaan kasebut diduweni negara, utawa tundhuk karo keputusane kementerian sektoral, utawa sing bathi kasebut tiba ing anggaran negara ... Ya, iki ora ateges apa-apa! )
            1. WIKI
              WIKI 19 Agustus 2019 14:37
              -3
              Kutipan saka vvnab
              Pancen angel ngitung, lan ora jelas CARA ngitung.

              Yen bagean saka Badan Manajemen Properti Federal ing ibukutha saham Gazprom luwih saka 50%, mula apa wae sing dianggep minangka milik negara. https://www.gazprom.ru/investors/stock/
              1. olimpiade15
                olimpiade15 19 Agustus 2019 22:35
                +2
                Apa bedane yen strukture dadi milik negara, yen negara dhewe sejatine diprivatisasi dening pribadi.
                1. WIKI
                  WIKI 20 Agustus 2019 11:25
                  +1
                  Aku ngrembug masalah tartamtu saka nentokake kepemilikan nyata saka perusahaan kanggo siji utawa liyane jinis property. Aku ora pengin mbantah ing tingkat spekulasi.
              2. besik
                besik 20 Agustus 2019 06:09
                +1
                lan sampeyan pengin melu, nanging ora menehi sampeyan? Iku isin kanggo sampeyan ... nanging sampeyan bakal slamet. Kita pitados dhumateng panjenengan!
                1. Kawiwitan
                  Kawiwitan 20 Agustus 2019 07:33
                  -6
                  Bener!
                  Aku sampeyan ana ing dalan sing bener!
                  Kita kudu marem karo sing sithik lan ora nggrundel. Sampeyan ora perlu dikandhani yen sampeyan ora duwe utang apa-apa, sampeyan dhewe.
                  Saiki, yen kabeh wong uga cukup "krupuk sing dibuwang ing ngisor meja", mula bakal ana stabilitas lan kasepen.
                  1. menang n
                    menang n 20 Agustus 2019 11:24
                    +2
                    Wong sing duwe kamulyan ora bakal mangan sedekah! Ya, ora kabeh wong duwe, lan ana sing bangga karo ora ana ....
            2. WIKI
              WIKI 19 Agustus 2019 14:56
              0
              Kutipan saka vvnab
              Nanging IMF percaya yen mung 33%

              Iki minangka data kanggo 2016. "Bagian negara ing ekonomi ing pungkasan 2018 tetep ing tingkat pungkasan taun - liwat 60-70%, miturut laporan taunan saka Federal Antimonopoly Service (FAS).https://www.kommersant.ru/ doc/3961250
              1. besik
                besik 20 Agustus 2019 06:11
                -1
                dadi iku criminally kurang, iku kudu 90%, ora kurang. Liyane (layanan lan produksi skala cilik), mangga njupuk lan berkembang. Saingan karo saben liyane. Lan kabeh wong bakal seneng.
                1. WIKI
                  WIKI 20 Agustus 2019 11:16
                  +1
                  Kutipan saka besik
                  dadi iku criminally kurang, iku kudu 90%, ora kurang.

                  Kanthi gagasan sampeyan, negara mung duwe dhuwit sing cukup kanggo pejabat. Perusahaan milik negara kita kalah saingan karo perusahaan swasta:
                  Ing ndhuwur ana perusahaan swasta, lan ing ngisor perusahaan milik negara.
                  1. besik
                    besik 22 Agustus 2019 08:41
                    +1
                    Mesthi wae ... mung ora ana Alrosa (ora ana sing bisa dibandhingake) sing kapitalisasi tambah ing 2014-19, amarga ora ana port Novorossiysk dibandhingake.
                    Yen kita mbandhingake, banjur mbandhingake:
                    beban tax kanggo 2016 Gazprom 19.1%, Lukoil 11.9%. Rosneft 27.3%, Novatek 16.2% Aeroflot wungu saka 50. Panggonan kanggo 2015. ing 37 (Aku ora nemokake iku ing Siberia - ketoke diabaikan).
                    Inggih, inggih, inggih! Kita duwe pedagang pribadi, uga, banget efektif (rada cacat - mung evasion pajak bodho) wajib pajak lan eksekutif bisnis. Cukup aja nyanyi lagu-lagu iki. Kita wis suwe ngerti yen kuping efisiensi iki tetep metu. Siji mung kudu nliti statistik lan kabeh wis ana.
                    1. WIKI
                      WIKI 22 Agustus 2019 09:53
                      0
                      Sampeyan umume mbandhingake ing kategori sing ora ana hubungane karo efisiensi. Jumlah pajak ditemtokake dening volume produksi. Keuntungan sektor minyak lan gas ing 2018 Endi Lukoil lan ing ngendi Gazprom:
          2. nesvobodnaja
            nesvobodnaja 19 Agustus 2019 14:42
            +4
            Putin ora duwe kekuwatan tunggal, dheweke duwe wewenang. Kanggo saiki.
          3. besik
            besik 20 Agustus 2019 06:07
            0
            supaya bisa? Nanging sampeyan bisa? Lan nalika pungkasanipun bakal ngluwihi? kapan? Bakal ana preian iki. Lan pungkasane kita bakal nyuda "kompetisi" oligarki kanthi sedhela ... kita ngenteni!
        2. menang n
          menang n 19 Agustus 2019 14:08
          0
          Ora bisa ngilangi wong saka proses = saben wong nemtokake nasibe dhewe. Sampeyan kudu mutusake kepinginan sampeyan, lan ora wedi karo kepinginan Putin.
        3. tracer
          tracer 19 Agustus 2019 16:22
          +7
          Aku ora arep padu karo kowe. Nanging, keparenga kula ngengetaken bilih kapitalisme punika wonten ing plataran. Awake dhewe milih dalan kaya ngono kanggo ribuan demonstrasi "Yeltsin presiden kita" kabeh pager cedhak stasiun sepur ditutupi karo apa sing sampeyan lali? Apa isin kanggo ngelingi kudeta lan pisanan lan kaloro? Kanggo sampeyan, maneh, amarga keterbatasan pamikiran, apa luwih gampang ngganti presiden lan kabeh bakal rampung? Koyone dudu remaja. Putin tumindak persis ing paradigma pembangunan sing wis dipilih dhewe. Lan ora perlu sculpt bongkok sing iki ora "dileksanakake" saka ndhuwur. Ya, kabeh lumaku kanthi nggegirisi ... senajan negarane wis meh mati. Lan wong iki sing nylametake dheweke. Donya kabeh saiki meksa ekonomi, ngarep-arep bisa nyebabake rasa ora puas. Lan sing dirancang kanggo. Lan ing kasus iki sampeyan tumindak kanggo keuntungan saka mungsuh kita. Bayangake yen Leningraders sing keluwen wiwit milih maneh Stalin sajrone blokade kasebut. Lan kabeh sing "Vlasov menyang Kremlin" bakal nggawe kekancan lan tentrem karo West demokratis. Kabeh wong seneng karo bir lan sosis.. kira-kira apa sing bakal kelakon? Iki minangka conto kanggo gamblang.
          1. Kawiwitan
            Kawiwitan 19 Agustus 2019 17:46
            +2
            Dadi, ayo ngrampungake analogi kasebut ...
            Dadi Stalin ngirim foto ing koran menyang Leningrad sing dikepung ing meja gedhe sing kebak panganan lan ditandatangani kanthi slogan lan telpon kanggo terus nganti pungkasan.
            Rakyat ngrasa ora adil.
            Ora ana persatuan! Wong-wong weruh kepiye wong sing numpak kapal pesiar kanggo milyar ngandhani yen kita kudu ngencengi sabuk, yen saiki angel banget kanggo kita kabeh.
            Kepala lan wakil lan wakile nampa gaji yuta yuta saben dina, kenapa?
            Kepiye carane iki cocog karo persatuan nglawan mungsuh umum, masalah umum?
            Apa iki kudu ditampa kanthi pangerten?
            Apa ora bisa didandani?
            Sapa sing kudu ndandani iki yen kedadeyan ing perusahaan negara?
            1. tracer
              tracer 19 Agustus 2019 20:05
              +1
              Maca definisi kapitalisme. Sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar. Lan mandheg urip karo omong kosong "Stalin ora ana ing sampeyan." Ora ana lan ora bakal ana. Sampeyan kudu ngrampungake karo iki. Oh, ya, kabeh wong ing rapat umum ... revolusi ... Lan kanggo ngelingake sampeyan carane Rusia tenggelam ing getih ing revolusi, ora? despotisme Putin bakal katon kanggo sampeyan "impen gajah pink ing periode biru."
              1. Kawiwitan
                Kawiwitan 19 Agustus 2019 21:51
                -3
                Putin ora duwe despotisme, kita nyekseni ketidakadilan sing jelas!
                Lan yen tembung sampeyan "Waca definisi kapitalisme. Sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar"
                ana katrangan-wangsulane “Wong-wong rumangsa ora adil.
                Ora ana persatuan! Wong-wong weruh kepiye wong sing numpak kapal pesiar kanggo milyar ngandhani yen kita kudu ngencengi sabuk, yen saiki angel banget kanggo kita kabeh.
                Kepala lan wakil lan wakile nampa gaji yuta yuta saben dina, kenapa?
                Kepiye carane iki cocog karo persatuan nglawan mungsuh umum, masalah umum?
                Apa iki kudu ditampa kanthi pangerten?
                Apa ora bisa didandani?
                Sapa sing kudu ndandani iki yen kedadeyan ing perusahaan negara?"
                Sistem kapitalisme kuwi ora pantes kanggo ana, rakyat duwe hak kanggo ngganti!
                Kajaba iku, kapitalisme ora mung kaya mangkene, ana wujud liyane saka eksistensine, luwih "manusia" ... lan rakyat duwe hak kanggo mutusake kapan wae sistem apa sing dibutuhake, nanging ora "jarene dheweke nggawe kesalahan. ing taun 90-an, ayo padha diapusi, padha ngomong lan mamah ".
                Kabeh wong wicaksana, ngerti yen dheweke salah, diapusi, kita duwe hak kanggo mbenerake
                1. tracer
                  tracer 19 Agustus 2019 22:18
                  +2
                  Lan sapa sing ngandhani yen saiki sampeyan ora dipimpin dening irung? Lan sampeyan nindakake karo ketaatan sheepish padha. Sampeyan isih njaluk bali nom-nomanmu, lan wanita enom.
              2. bondrostov
                bondrostov 19 Agustus 2019 22:20
                -2
                Quote: tracer
                "Stalin ora ana ing sampeyan." Ora ana lan ora bakal ana.

                Aja ngomong ora tau!
                Quote: tracer
                . Oh, ya, kabeh wong ing rapat umum ... revolusi ... Lan kanggo ngelingake sampeyan carane Rusia tenggelam ing getih ing revolusi, ora?

                Lan banjir muncul ing USSR gedhe! Yen kanggo keadilan sampeyan kudu ngliwati wektu sing luwih elek, umpamane, aku setuju!
                1. tracer
                  tracer 19 Agustus 2019 22:25
                  -2
                  Lan kene aku ora. Sampeyan nggoleki Stalin dhewe. Nanging ing ngimpi, ana sing nuduhake yen saliyane iki, wong normal duwe akeh masalah liyane sing kudu digatekake.
                  1. bondrostov
                    bondrostov 19 Agustus 2019 22:27
                    +1
                    Quote: tracer
                    Lan kene aku ora.

                    Mulane kita kabeh lan ... (ing panggonan sing ora nyaman) amarga akeh banget wimps!
                    1. tracer
                      tracer 19 Agustus 2019 22:29
                      -8
                      "Ana sawetara kekerasan nyata, lan ora ana pimpinan." Wong-wong sing ganas biasane diusir menyang dhaptar kasur. Aku ora pengin nglarani umurmu. Nanging ayo padha ngomong sampeyan konco kaping luwih saka aku.
                      1. bondrostov
                        bondrostov 19 Agustus 2019 22:33
                        -2
                        Quote: tracer
                        Aku ora pengin nglarani umurmu.

                        Sampeyan ora ngerti umurku pira, mula liwat.
                        Quote: tracer
                        Wong-wong sing ganas biasane diusir menyang dhaptar kasur.

                        Wong sing kuwat lan tekad nglakoni apa-apa ora = kasar.
                  2. Kawiwitan
                    Kawiwitan 19 Agustus 2019 23:45
                    -4
                    ya wis. Siji-sijine masalah yaiku wong-wong sing pantes iki ora duwe jawaban kanggo pitakonan sing pantes digatekake! Ora ana mekanisme kanggo njaluk jawaban kanggo pitakonane.
                    Lan kamulyan iku mung manifests dhewe, kalebu ing njupuk jawaban kanggo pitakonan Panjenengan, lan ora katon bisu tanpa jawaban, kaya carane kesel sampeyan karo buzzing (pitakonan), padha ngomong iku ora asu .. iku uga demonstrative nglirwakake.
                2. Komentar wis dibusak.
                3. menang n
                  menang n 20 Agustus 2019 11:30
                  0
                  Njupuk hektar kanggo dhewe - lan nemu "wektu elek" ing kono. Lan ayo padha lunga...
        4. Komentar wis dibusak.
      2. WIKI
        WIKI 19 Agustus 2019 10:10
        +2
        Kutipan saka Svarog
        Lan wektu udhara luwih akeh digunakake kanggo acara ing Kulon sing rusak, ing Ukraina sing rusak, lan liya-liyane, sing, kanthi latar mburi masalah dhewe, wis mboseni ..

        Lan ora preduli apa sing bosen, TV terus nyukupi kabutuhan dhasar saka populasi:
        1. nesvobodnaja
          nesvobodnaja 19 Agustus 2019 14:48
          0
          "Kanca" durung sepuh, nanging wetenge ana ing dhengkul .....
          Ya, lan cara ngobrol akeh sing dikarepake ...)
          1. Kawiwitan
            Kawiwitan 19 Agustus 2019 22:03
            -1
            Iki mbok menawa komentar paling apik ora babagan manfaat saka masalah kasebut, ora ana topik, nanging sudut kontroversi sing ora dikarepke.
            1. nesvobodnaja
              nesvobodnaja 19 Agustus 2019 23:44
              -1
              ))) Ya, sudute ketok.
      3. Olgovich
        Olgovich 19 Agustus 2019 10:46
        +1
        Kutipan saka Svarog
        Amarga ing TV dheweke ngandhani wong tuwa babagan Rusia liyane ... sanajan dheweke ora ngomong akeh babagan Rusia ing TV kita,

        ing negara kita, contone, televisi Russian dilarang, nanging Russophobia, rereget ing Rusia, Presiden pours ora mung saka TV, nanging malah saka wesi - dina lan wengi.

        Sing "bebener" babagan Rusia. apa sing ora cukup kanggo sampeyan, ana akeh banget sing nggawe sampeyan lara. Dadi ana sing bisa dibandhingake.
        Lan mbandhingake saka njaba luwih disenengi media Rusia: ora ana sing dikarepake akeh wong. mulihake siarané.
        1. Svarog
          Svarog 19 Agustus 2019 11:08
          +5
          Kutipan: Olgovich
          ing negara kita, contone, televisi Russian dilarang

          Ing Ukraina? Sampeyan duwe masalah nyata ana .. iki dingerteni.
          Kutipan: Olgovich
          Sing "bebener" babagan Rusia. apa sing ora cukup kanggo sampeyan, ana akeh banget sing nggawe sampeyan lara. Dadi ana sing bisa dibandhingake.

          Aku ora butuh bebener Ukrainia babagan Rusia, apa sing nggawe sampeyan mikir yen aku pengin ngrungokake omong kosong media Ukrainia?
          Aku pengin krungu liyane bebener saka media kita bab kahanan ing ekonomi, aku pengin pamaréntah kanggo takon pitakonan cetha, lan ora sing pengin krungu, aku pengin kabeh partai politik duwe kesempatan ing media kanggo Dhiskusi babagan panemune babagan kahanan saiki .. Grudinin, dheweke mandheg ngundang dheweke menyang saluran federal .. Aku pengin media federal ora wedi takon pejabat apa sing dijanjekake lan apa sing ditindakake lan kenapa ora ana sing tanggung jawab. nyatane ora ana sing ditindakake saka sing dijanjekake .. Ing Rusia, kasunyatane beda banget karo sing diarani media. ing kabeh .. Ukraina bakal enggal ilang kabeh pratandha saka negara ..
          1. Olgovich
            Olgovich 19 Agustus 2019 11:41
            +4
            Kutipan saka Svarog
            Ing Ukraina? Sampeyan duwe masalah nyata ana .. iki dingerteni.

            Ora, ora ing dadi-disebut. "Ukraina.
            Kutipan saka Svarog
            Aku pengin krungu liyane bebener saka media kita bab kahanan ing ekonomi, aku pengin pamaréntah kanggo takon pitakonan cetha, lan ora sing pengin krungu, aku pengin kabeh partai politik duwe kesempatan ing media kanggo ngomongake panemune marang kahanan saiki.

            Kita duwe "bebener" babagan Rusia, aku mbaleni, segara oposisi Rusia, analis, Sobchaks, lan liya-liyane, kaya sing dikarepake lan kabeh pitakonan sing sampeyan kasengsem - lagu. reformasi (ambruk). ekonomi (ambruk), politik (ambruk), lsp. Nanging ora yakin.
          2. menang n
            menang n 19 Agustus 2019 14:12
            -4
            Matur nuwun Gusti, paling ora Grudinin ora diundang maneh menyang saluran federal!
        2. Kawiwitan
          Kawiwitan 19 Agustus 2019 17:51
          +2
          Aku weruh yen tren taun-taun pungkasan minangka perbandingan karo sawetara "ngisor" ... supaya paling ora "sukses" digambar ing latar mburi.
          Kanthi Yeltsin, padha ngomong, katon luwih apik tinimbang Yeltsin (lali yen Yeltsin umume ora cocok kanggo conto, nanging mung kawirangan blatant), yaiku, prestasi lan sukses dipikolehi mung ing apa sing ora paling awon dikenal kanggo manungsa. Lha, ayo ngomong argumentasi sing ragu-ragu, kaya prestasi
    3. Komentar wis dibusak.
      1. Ilya spb
        Ilya spb 19 Agustus 2019 08:13
        -5
        Ora mung. Wong enom maneh ditawani kanggo ngedol negara kanggo Snickers ing kemasan sing apik.

        Aku wis maca artikel. Kabeh wong non-Rusia dikutip. Urip maneh! Simbah putri Khrushchev... Wartawan saka Kulon...

        Sing nggegirisi yaiku pemerintah meneng. Ora ana keputusan strategis kanggo kepentingan rakyat. A sawetara handouts... Iku ora bakal bantuan.

        Luwih gampang goyang prau saiki tinimbang ing perestroika ....

        Aku ngarepake panguwasa kanggo ngganti kabijakan marang wong Rusia. Yen ora ... Hantu 1917 bisa dadi kasunyatan.
        1. tracer
          tracer 19 Agustus 2019 20:07
          0
          Kene maneh, carane komentar wicaksana saka minusers swoops ing. Sampeyan (minusators) mikir ing loteng sadurunge sijine minus.
      2. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 08:36
        +1
        Sing lucu - Dheweke ora menehi apa-apa .. Sawetara slogan lan sengsara .. Miturut slogan sampeyan bakal diadili ..
        Loro slogan saka Maidan kepungkur "Let go" lan "Let go."

        Kanggo ngakoni apa - menyang feeder negara utawa menyang situs logging ??
        Utawa supaya dheweke lunga - supaya Khodorkovsky dibebasake suwe, utawa dheweke kudu diidini maneh. ..
        Nalika kucing ora duwe apa-apa, sampeyan ngerti apa sing ditindakake.. Mengkono dheweke saka nganggur.
        1. Kalmar
          Kalmar 19 Agustus 2019 08:56
          + 21
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Loro slogan saka Maidan kepungkur "Let go" lan "Let go."

          Slogan minangka slogan, cukup topik dina iki:

          1. "Ayo": sistem penegakan hukum durung suwe kanthi jelas nuduhake manawa bisa "ngemas" apa wae sing bakal teka-transversal, tanpa ngganggu acara kasebut kanthi cara normal.

          2. "Ayo": lan iki pratelan kanggo wong-wong sing kuwasa, sing sakperangan alesan mutusaké sing daya iki banget belongs kanggo wong-wong mau rampung lan unvidedly, lan iku nganti wong-wong mau kanggo mutusaké kanggo sapa maneh kanggo nuduhake.

          Mesthi wae, siji bisa ngubur sirah ing pasir lan kanthi tradisional ngubungake kabeh kerusuhan populer kanggo intrik para predator imperialis, nanging iki minangka dalan sing ora ana. Ana masalah, padha serius, lan padha kudu ditanggulangi kanggo nyata, lan ora mung nutup ing dissatisfied. Nganti saiki, ora ana aspirasi sing katon, lan iki sedhih banget.
          1. Dadi utawa ora
            Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 09:38
            +5
            Mung nalika padha nelpon kula kanggo urip luwih .. ing mangsa, aku tansah katon ing tangan beludru cilik putih sing nelpon. ((.lan kene smartfors kanggo NNNNN - ewu ..))
            Pulpen iki dudu tambang batu bara... ora gawe omah... ora masak waja. ora gawe roti .. ora nyebar lan ora panen ... Ora sinau ing papan latihan kanggo nglindhungi negarane .. nyekel untu lan bubuk mesiu sing kobong saka lemah ..
            "Sampeyan bisa, mesthi, ngubur sirah ing wedhi.." Sampeyan bisa.
            Iku mung partai Moscow. diganti dening protes massa ing lapangan, sing nggawe negara.. nggawe negara lan mundhakaken ... partai saka pulpen putih. Beludru lan ora mlarat. .Diatur dening oligarki lan mung kanggo kepentingane.
            ....
            1. Vladimir16
              Vladimir16 19 Agustus 2019 10:24
              0
              Kutipan saka Kalmar
              Slogan minangka slogan, cukup topik dina iki:

              Apa sampeyan yakin dhewe?

              Wong sing ngundang wong akeh kanggo rapat umum mung pengin dadi panguwasa.
              Mung munggah ing kursi birokrasi.
              Sistem dhewe marem wong rampung.
              Siji ora apik - dheweke ora ana ing kursi birokrasi, nanging ing alun-alun.

              Kurang adonan, ora ana daya.

              Wong wadon sing tetep pengin dadi priyayi dhewe.

              1. Kalmar
                Kalmar 19 Agustus 2019 11:02
                + 14
                Kutipan: Vladimir16
                Wong sing ngundang wong akeh kanggo rapat umum mung pengin dadi panguwasa

                Dumadakan, ya. Pracaya utawa ora, toko sing sampeyan tuju kanggo sembako uga ana ora kanggo nyukupi kabutuhan weteng, nanging bodho kanggo golek dhuwit.

                Saben wong dadi kuwasa kanggo entuk kekuwatan iki, lan ing kene aku ora nglawan. Titik utama yaiku kompetisi! Kekuwatan sing ora bisa diganti (lan saiki kita duwe, nyatane) mesthi bakal mudhun, ora ana pilihan ing kene.

                Pemilu (saenipun) perlu, ing antarane, supaya unsur bosok saka kuwasa bisa dibuwang lan diganti karo sing luwih seger. Lan yen dumadakan unsur bosok entuk kesempatan kanggo mutusake dhewe apa dheweke pengin diganti dening wong utawa ora (lan dheweke ora pengin), banjur sistem kasebut ambruk; kita entuk monopoli lawas sing apik karo kabeh masalah.
                1. Manungsa Kucing Null
                  Manungsa Kucing Null 19 Agustus 2019 11:19
                  -7
                  Kutipan saka Kalmar
                  Pemilu (saenipun) dibutuhake, antarane liyane, supaya unsur bosok saka kekuwatan bisa dibuwang lan diganti karo sing luwih seger.

                  Lan yen sing "seger" iki mambu luwih kuat tinimbang sing "saiki busuk"? Banjur piye wae sampeyan ora bisa ndeleng ing antarane wong "pejuang" kanthi kepinginan sing ditulis kanthi cetha ing pasuryane nggawe soko Nyuwun

                  Lan wong bodho ngerti carane break nglirik
                  1. Kalmar
                    Kalmar 19 Agustus 2019 12:10
                    + 11
                    Kutipan saka Cat Man Null
                    Lan yen sing "seger" iki mambu luwih kuat tinimbang sing "saiki busuk"?

                    Mbok. Nanging iki minangka inti kanggo ngganti kekuwatan: sampeyan isih miwiti nindakake perkara sing migunani, utawa ing babak sabanjure, wong liya bakal entuk kursi sing nyaman ing cedhak feeder. Iku perlu sing mung (utawa paling utama) cara kanggo tetep ing dhingklik punika karya tenan efektif, lan ora anggota ing partai, kenalan pribadi karo "tengen" wong, etc.
                    1. Manungsa Kucing Null
                      Manungsa Kucing Null 19 Agustus 2019 18:56
                      +2
                      Kutipan saka Kalmar
                      utawa babak sabanjure

                      "Sabanjure" bisa uga ora. Ing sakiwa-tengené ana wong akeh sing pengin kabeh bali menyang jamane Bori sing tansah mendem ... ing njero negara lan ing njaba.

                      Demokrasi ing lingkungan kasebut minangka dalan menyang jurang.

                      Lan kasunyatan sing pejabat kudu bugged punika ABC ... Aku bug warga kutha saka wektu kanggo wektu. Dheweke ora seneng karo aku, nanging nindakake apa sing dibutuhake ... liwat sak panggonan kadhangkala, nanging uga - dheweke nindakake ...

                      Model tingkah laku sing dakusulake bisa dingerteni, muga-muga ya
                      1. Kalmar
                        Kalmar 19 Agustus 2019 23:09
                        0
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Demokrasi ing lingkungan kasebut minangka dalan menyang jurang.

                        Ya, retorika akrab. Wekdal punika, kita kedah ngencengi sabuk, nyawiji, nglalekake "sedhela" babagan macem-macem kebebasan ing kana, mungsuh ana ing gapura lan bla bla bla. Rusia terus tangi lan tangi saka dhengkul, nanging "kahanan kaya ngono" lan "wektu kaya ngono" ora bakal kelakon. Lan dheweke ora bakal lulus, mesthi, amarga trep banget kanggo sawetara wong.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Lan kasunyatan manawa pejabat kudu diganggu yaiku aksara

                        Kanggo sawetara, kabeh protes iki kaya bugging. Mung wae ora ana cara liya kanggo ngganggu pejabat kanthi status sing rada dhuwur. Lan ora ana perasaan yen kahanan iki bakal owah dadi luwih apik, mula seneng-seneng nalika warga kutha sampeyan ora seneng karo sampeyan. Banjur, yen sampeyan teka ing bug, lan dheweke bakal nerangake yen sampeyan minangka wayang saka Kulon, sampeyan goyangake prau, ngrusak dhasar, uga, lan luwih mudhun ing dhaptar))
                      2. bocah 07
                        bocah 07 21 Agustus 2019 22:08
                        0
                        Kutipan saka Kalmar
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Demokrasi ing lingkungan kasebut minangka dalan menyang jurang.

                        Ya, retorika akrab. Wekdal punika, kita kedah ngencengi sabuk, nyawiji, nglalekake "sedhela" babagan macem-macem kebebasan ing kana, mungsuh ana ing gapura lan bla bla bla. Rusia terus tangi lan tangi saka dhengkul, nanging "kahanan kaya ngono" lan "wektu kaya ngono" ora bakal kelakon. Lan dheweke ora bakal lulus, mesthi, amarga trep banget kanggo sawetara wong.

                        Kutipan saka Cat Man Null
                        Lan kasunyatan manawa pejabat kudu diganggu yaiku aksara

                        Kanggo sawetara, kabeh protes iki kaya bugging. Mung wae ora ana cara liya kanggo ngganggu pejabat kanthi status sing rada dhuwur. Lan ora ana perasaan yen kahanan iki bakal owah dadi luwih apik, mula seneng-seneng nalika warga kutha sampeyan ora seneng karo sampeyan. Banjur, yen sampeyan teka ing bug, lan dheweke bakal nerangake yen sampeyan minangka wayang saka Kulon, sampeyan goyangake prau, ngrusak dhasar, uga, lan luwih mudhun ing dhaptar))

                        Kanggo sawetara, kabeh protes iki kaya bugging.

                        Apa sampeyan pancene mikir?
                        Kanggo aku, aku nganggep "protes" iki ora "bugging" kanthi cara apa wae.
                        Nanging sabuk kudu tightened. Iki wektu. Lan, kanthi cara, luwih kenceng.
                        Kuwi "selava". sad
                      3. Kalmar
                        Kalmar 22 Agustus 2019 00:36
                        0
                        Kutipan saka: brat07
                        Apa sampeyan pancene mikir?

                        Inggih, inggih. Sayange, tumindak protes katon minangka cara mung kanggo nggayuh panguwasa. Inggih, utawa kaya iki: https://point.md/ru/novosti/v-mire/v-rossii-obmanutye-dolshchiki-na-koleniakh-poprosili-putina-pomoch. Ing kene, ana wong sing luwih cedhak.

                        Kutipan saka: brat07
                        Nanging sabuk kudu tightened. Iki wektu.

                        Kaya sing dakkandhakake, dheweke mesthi kaya ngono. Mung kok populasi sabuk tightened nganti utomo, lan sing kuwasa wis kudu nggawe sabuk kanggo pesenan: sing didol sethitik cendhak.

                        Umumé, aku nyaranake maca Orwell "1984", ing kono, utamane, ditulis kanthi lengkap babagan ngencengi sabuk.
                      4. bocah 07
                        bocah 07 22 Agustus 2019 13:18
                        0
                        Sayange, tumindak protes katon minangka cara mung kanggo nggayuh panguwasa. Inggih, utawa kaya iki: https://point.md/ru/novosti/v-mire/v-rossii-obmanutye-dolshchiki-na-koleniakh-poprosili-putina-pomoch.

                        Apa sampeyan wis maca komentar ing artikel iki?
                        Menarik, aku pitutur marang kowe, komentar.
                    2. scientific
                      scientific 20 Agustus 2019 15:22
                      0
                      Mung supaya owah-owahan iki ing Pemilu. Miturut aturan. Tanpa mundhut wilayah sabanjure, lan "karusakan pasca-revolusioner" sabanjure.
                      Yen dheweke ora seneng banget karo panguwasa, mula ora bakal dipilih. Sampeyan ora bisa palsu sing akeh votes.
                      1. Kalmar
                        Kalmar 20 Agustus 2019 17:23
                        -1
                        Kutipan saka Scientific
                        Yen dheweke ora seneng banget karo panguwasa, mula ora bakal dipilih. Sampeyan ora bisa palsu supaya akeh votes

                        Ora ana sing kudu diapusi yen mung calon sing bener sing diidini mlayu. Sapa sing nemtokake iki "bener" lan apa latar, Aku sampeyan bisa guess.
                  2. Campanella
                    Campanella 19 Agustus 2019 14:58
                    +7
                    Draga kudu kerja keras. Banjur siji wong mabuk nggawa shift lan kabeh wong "mutusake" yen iki kabeh.
                    Lan "akela" kantun 20 taun lan isih dadi pimpinan. Piye wae iki ora penting.
                    1. Manungsa Kucing Null
                      Manungsa Kucing Null 19 Agustus 2019 18:51
                      -3
                      Kutipan saka Campanella.
                      siji drunkard nggawa changer lan everyone "mutusaké" sing iki kabeh kita

                      Man, model alam semesta sampeyan ora ana hubungane karo kasunyatan.

                      Kutipan saka Campanella.
                      "akela" kantun 20 taun

                      Lan iki uga. Aku ngerti yen iku nggodhok liwat, nanging kok digawe umum?

                      Kutipan saka Campanella.
                      Kepiye carane iki ora penting?

                      Persis. Mung "ora urip" - bebarengan.

                      Sinau tansah migunani (c) ya
                      1. Campanella
                        Campanella 19 Agustus 2019 22:34
                        0
                        Rincian liyane babagan kasunyatan Kremlin, yen bisa? Lan katon kaya aku ora ngerti.
            2. WIKI
              WIKI 19 Agustus 2019 10:28
              +9
              Quote: Dadi utawa ora dadi
              Pulpen iki dudu tambang batu bara... ora gawe omah... ora masak waja. ora mbakar roti.. ora nyebar lan ora panen...

              Lan apa, apa Putin lan Medvedev duwe calluses ing tangane nalika dadi kuwasa?
              1. Dadi utawa ora
                Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 10:30
                -6
                quirk iku bisa dingerteni .. lan sampeyan nuduhake kula ing rapat umum wektu iku .. ???
                1. WIKI
                  WIKI 19 Agustus 2019 10:35
                  +6
                  Nah, ing jaman semana, Putin ing Amerika Serikat nggunakake pengalaman mbangun kapitalisme saka Mike McFaul.
                2. Pedrodepackes
                  Pedrodepackes 19 Agustus 2019 14:28
                  -3
                  Quote: Dadi utawa ora dadi
                  lan sampeyan nuduhake kula ing rapat umum ing dina iku

                  iku dadi ala, padha diangkat wong ing sly, nanging padha nuduhake kita, punika! Kok luwih apik?
              2. DEDPIKHTO
                DEDPIKHTO 20 Agustus 2019 05:19
                -4
                Kutipan saka wiki
                Quote: Dadi utawa ora dadi
                Pulpen iki dudu tambang batu bara... ora gawe omah... ora masak waja. ora mbakar roti.. ora nyebar lan ora panen...

                Lan apa, apa Putin lan Medvedev duwe calluses ing tangane nalika dadi kuwasa?

                Paling kamungkinan padha, karo tint ijo ... Tanah subur Spanyol. nglirik nglirik
            3. Olgovich
              Olgovich 19 Agustus 2019 11:04
              +3
              Quote: Dadi utawa ora dadi
              Mung nalika padha nelpon kula kanggo urip sing luwih apik .. ing mangsa, aku tansah Aku ndeleng tangan beludru cilik putih saka sing nelpon. ((.lan kene smartfors kanggo NNNNN - ewu ..))
              Pulpen iki dudu tambang batu bara... ora gawe omah... ora masak waja. ora gawe roti .. ora nyebar lan ora panen ... Ora sinau ing papan latihan kanggo nglindhungi negarane .. nyekel untu lan bubuk mesiu sing kobong saka lemah ..
              "Sampeyan bisa, mesthi, ngubur sirah ing wedhi.." Sampeyan bisa.
              Iku mung partai Moscow. diganti dening protes massa ing lapangan, sing nggawe negara.. nggawe negara lan mundhakaken ... partai saka pulpen putih. Beludru lan ora mlarat. .Diatur dening oligarki lan mung kanggo kepentingane.

              Komentar gedhe.

              Conto khas tangan cilik kasebut yaiku saka jaman biyen: Vera Figner, Vera Zasulich.: wong bodho enom kreatif antusias. dadi pembunuh nalika kekacoan ing taun 1917 kedadeyan, apa sing dikarepake, dheweke kandha: oh, nanging dudu sing dikarepake! Ayo padha nindakake maneh!
              Lan iki lagi menek, mendaki ....
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 19 Agustus 2019 14:29
                +3
                Kutipan: Olgovich
                Ayo padha nindakake maneh!
                Lan iki lagi menek, mendaki ....

                Persis! apik
              2. Campanella
                Campanella 19 Agustus 2019 14:54
                +2
                Cilaka, pranyata revolusioner geni sing disalahake kanggo kabeh! Lan tanpa wong-wong mau, kabeh bakal lara?
            4. Kalmar
              Kalmar 19 Agustus 2019 11:07
              +9
              Quote: Dadi utawa ora dadi
              Pulpen iki dudu tambang batu bara... ora gawe omah... ora masak waja. padha ora gawe roti .. ora nyebar lan ora panen ... Ora sinau ing papan latihan kanggo nglindhungi negarane.

              Dadi apa? Iki minangka Menteri Pertahanan kaping pindho berturut-turut sing ora dadi tentara. Uga ing sampah?

              Quote: Dadi utawa ora dadi
              Iku mung partai Moscow. diganti dening protest saka massa ing lapangan, kang nggawe negara

              Lha, kaya ngono negara kita saiki diatur: protes ing lemah ora ana kapentingan kanggo sapa wae. Atur piket ing Moskow: lan sampeyan ana ing sorotan. Metu saka Moscow Ring Road paling sethithik setengah langkah - lan ora ana sing kasengsem karo sampeyan. Malah WG, mbokmenawa, ora bakal teka kanggo mbubarake sampeyan.
              1. Dadi utawa ora
                Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 12:27
                -9
                Nuwun sewu . tapi iki bocahe...
                1 Miturut MO. MO minangka tokoh politik lan manajer. Ya, lan Shoigu ing panggonane, aktivitase dikenal. Panjenengan NO
                Kanthi dheweke, kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Staf Umum. + akeh institusi riset militer ...
                2. Sampeyan duwe wong sing salah. t o negara ora sing t o tomat ora dadi panas ing mangsa panas
                3 Sampeyan mung kudu ngerti sethithik babagan dialektika, paling ora babagan hubungan sebab-akibat saka fenomena.
                Sabab - jalaran lan sabab
                Alesan kanggo booze Moscow saka njaba.
                Donya ana ing prapatan. Owah-owahan jaman ekonomi. Krisis umum sistem donya.. Kulon lan, pisanan kabeh, Amerika Serikat nyoba kanggo ngatasi masalah ekonomi ing beyo saka Rusia. marang Rusia, ing reruntuhan Rusia lan ing biaya saka Rusia. Kita numpes Uni Soviet, kita bakal numpes Rusia. Sampeyan ora duwe kesempatan." loosening saka Rusia teka saka njaba. Ing ngarep loosening iki kanggo mbusak Presiden Putin. Naif liwat bukit a. luwih naif ing Maidan.perang nglawan masa depane kanggo kepentingan negara manca
                Ing Rusia saiki ora ana kahanan revolusioner lan ora ana partai. sing bakal dadi garda depan revolusi iki. Ora ana alesan internal..
                Pemilu kanggo Duma Moscow lan booze ing kesempatan iki ora alesan, nanging alesan. nuduhake dhewe. entuk dhuwit ekstra lan banjur drive mati kanggo Kapuloan Canary kanggo ngaso
                Akibat saka acara kasebut wis kedadeyan, amarga ilang negara luwih saka sepisan ..
                Maju.. Gusti.. kanca..
                1. Kalmar
                  Kalmar 19 Agustus 2019 13:11
                  +9
                  Quote: Dadi utawa ora dadi
                  MO minangka tokoh politik lan manajer.

                  Ya, umum apa wae minangka tokoh, ing pangertèn tartamtu, politik lan cukup manajerial. Mungkin tentara ora butuh pendidikan militer babar pisan?

                  Quote: Dadi utawa ora dadi
                  Aktivitase dikenal. Panjenengan NO

                  Napa sampeyan butuh karyaku? Kowe ngerti, aku ora sregep dadi menteri :)

                  Quote: Dadi utawa ora dadi
                  2. Sampeyan duwe wong sing salah. t o negara ora sing t o tomat ora dadi panas ing mangsa panas

                  Pesen iki piye wae ora jelas. Aku seneng panas, tomat ing pasar cukup cocok. Wong ketemu beda.

                  Quote: Dadi utawa ora dadi
                  Alesan kanggo booze Moscow saka njaba.

                  Sing. Apa mata-mata asing sing nandur obat-obatan marang wartawan, lan panitia wilayah Washington nolak calon ing pemilihan lokal, ngliwati hukum Rusia? Grin kewan saka imperialisme, ya)

                  Sampeyan mung ora pengin katon jero. Alesan kanggo booze iku mundhak pamisahan daya saka wong. Wong-wong saya tambah ora puas karo panguwasa (reformasi pensiun, PPN lan hadiah liyane ing taun-taun pungkasan), lan para panguwasa nggarap rasa ora seneng iki miturut pakulinan lawas - dheweke nyoba nyingkirake awake dhewe supaya ora bisa dirungokake. Iki nggawe kahanan bebaya geni, lan ing sawetara tataran malah spark cilik (internal utawa induksi saka njaba) bisa uga cukup kanggo murub. Lan aku ora pengin.
                2. Kawiwitan
                  Kawiwitan 19 Agustus 2019 18:05
                  +1
                  Mung saka komentar sampeyan, pungkasane aku ngerti yen mayuta-yuta gaji ing perusahaan negara, kraton, yacht lan akun ing luar negeri minangka beban abot sing dipeksa para patriot sing paling tanggung jawab dipeksa nyeret kanthi nyeri kanggo tujuan nglawan rasa seneng Rusia. karo Kulon
            5. Campanella
              Campanella 19 Agustus 2019 15:04
              +3
              Inggih, yen panguwasa sengaja caulked kabeh elevator sosial kanggo awake dhewe, banjur padha njupuk panguwasa dening badai. Lan cara iki nduweni penulis tartamtu - GDP lan DAM.
              Wong lanang ngarahake wektu kanggo nyoba wong liya. Nanging ora, macet, dibenturi watu karo daya. Inggih, dheweke bakal entuk apa sing pantes, lan bakal rake wong, kaya biasane.
              1. Olgovich
                Olgovich 19 Agustus 2019 15:36
                -7
                Kutipan saka Campanella.
                Wong lanang ngarahake wektu kanggo nyoba wong liya. Nanging ora, macet, dibenturi watu karo daya.

                Wong lanang mrentah miturut HUKUM RUSIA, minangka dipilih kanthi populer wakil.

                PEMILU iku indikator, dudu desisan ing pojok. Ora ana cara liya kanggo ngrusak negara.

                ing kene ing pemilihan sabanjure - lan pilih sapa wae sing dikarepake - Grdudinkin, anvalny, zyugan - yen ana kekuwatan sing cukup
                1. Campanella
                  Campanella 19 Agustus 2019 22:22
                  0
                  Padha nggambar hukum kanggo awake dhewe miturut dheweke lan urip. Kowé kuwi pengacara apa, merga pamaréntah dhéwé ora nglakokké undang-undangmu. Konstitusi sing padha.
                  Nek kepanasan, langsung kelingan hukume? Carane ngrampog wong, supaya sampeyan ora perlu hukum. Endi hak sing padha? Ing endi referendum? Pamrentah sampeyan nggawe iki nganggo piranti, ing endi proyek lan upah sing layak? Endi pensiun sing pantes? Sampeyan, kancaku, sampeyan saka planet apa?
                  1. Olgovich
                    Olgovich 20 Agustus 2019 09:31
                    +3
                    Kutipan saka Campanella.
                    Kowé kuwi pengacara apa, merga pamaréntah dhéwé ora nglakokké undang-undangmu. Konstitusi sing padha.

                    Khusus, tanpa obrolan, nggawa fakta
                    Kutipan saka Campanella.
                    Nek kepanasan, langsung kelingan hukume? Carane ngrampog wong, supaya sampeyan ora perlu hukum.

                    Sampeyan dirampok, kenapa? banjur pilih grudkins, lan sampeyan bakal duwe "kaadilan" lol Sauntara kuwi, ngormati kekarepane RAKYAT, sing diungkapake ing pemilu!
                    Kutipan saka Campanella.
                    Endi hak sing padha?

                    opo kowe ora peduli?
                    Kutipan saka Campanella.
                    Ing endi referendum?

                    belay WHERE inisiatif babagan..referendum lan topik apa?
                    Kutipan saka Campanella.
                    Ing endi proyek lan upah sing layak?

                    Dianggo ing Rusia-SEA, nanging kanggo wong-wong sing KEPENTING kerja lan entuk, ora ngeluh
                    Kutipan saka Campanella.
                    Endi pensiun sing pantes?

                    Pira sing dikurangi, sampeyan entuk: luwih akeh, luwih akeh. Lan nglairake ANAK-ora siji, nanging paling ora TELU. Banjur pensiun bakal
                    Kutipan saka Campanella.
                    Sampeyan, kancaku, sampeyan saka planet apa?

                    Aku saka bumi, nanging sampeyan ana ing langit: ora ana mukjijat "kanthi prentah saka pike", sing dikarepake sampeyan.
                    1. Campanella
                      Campanella 21 Agustus 2019 17:14
                      -1
                      Aku ora ngerti sampeyan saka tanah ngendi, mungkin Martian?
                      A presiden kapilih populer muni ngalangi, nanging aku ora tau milih kanggo wong lan ora ana siji saka bunderan uga, nalika bapakku milih Aku takon wong kok, jawaban prasaja - "Nanging dheweke mbayar kula pensiun ..." Malah resmi 56 yuta votes setengah saka total dhaftar Pemilu lan aku ora bakal ngomong sing iki mayoritas, diwenehi Processing teknologi politik.
                      Kanggo pensiun, kenapa aku butuh kekuwatan iki yen duwe anak luwih saka telu lan entuk dhuwit sing apik?
                      Ing USSR, pensiun ora diikat karo jumlah bocah, lan sakperangan alesan pajak diklumpukake tanpa masalah. Mbokmenawa amarga pemerintah ora kanibal lan pajak ora gedhe.
                      Bisa uga ana segara kerja, dheweke mung mbayar dhuwit. Pakaryan trampil, kanthi cara, sethithik. Lan ing ngendi entuk, yen kabeh produksi ana ing China.
                      Babagan referendum, aku menehi saran supaya maca hukum banjur sampeyan bakal ngerti, nanging paling ora, kenapa kita ora nganakake referendum.
                      Referendum pungkasan babagan reformasi pensiun saka Partai Komunis ngrusak spoiler kanthi masalah sing padha.
                      Lan luwih dihormati, Grudinin minangka jeneng calon presiden, lan dudu Grudkin lan liya-liyane.
                      Wong kudu diajeni, ora mung presiden. Lan sampeyan tumindak boorishly, lan malah ndhelikake konco wong! Sampeyan dudu wong! Lan ora pengacara.
            6. tracer
              tracer 19 Agustus 2019 20:12
              -3
              Sing ora plus sing .. Inggih, sampeyan ngerti. Nalika ngucapake washcloth iki, pena kabeh oposisi saka kabeh bangsa lan werna pelangi tekan kanggo nindakake apa wae supaya ora dadi iki ... Ngenteni, dheweke bakal menehi sampeyan plus. Tes ketabahan..
      3. aybolyt678
        aybolyt678 19 Agustus 2019 12:56
        +3
        Quote: figwam
        Akeh wong sing manja maneh pengin ngrusak negara?

        kok maneh? apa proses iki mandheg?
    4. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:50
      -2
      Sajrone 20 taun pamrentahan, panguwasa wis ilang kapercayan cilik sing diduweni.
      Pungkasane kekuwatan kasebut ora bisa dihindari.
      Iku bakal dadi bencana kanggo panguwasa dhewe, kanggo Rusia lan rakyat. Kanggo pamrentahan Putin, aku ora weruh potensial panguwasa gedhe, lan iki minangka kacilakan umum.
    5. Sipil
      Sipil 20 Agustus 2019 07:44
      0
      Inggih, Putin bakal lunga, Putin liyane bakal kapilih, apa sing sampeyan peduli? Apa sing bakal diganti, bakal ana presiden liyane (raja, sekretaris jenderal, lsp), hakekat ora owah. Aja ngapusi awake dhewe, kajaba kanggo rakyat, ora ana sing bakal ngatasi masalahe rakyat. Padha meneng menelan reformasi pensiun) meneng lan liyane bakal muter.
      1. Campanella
        Campanella 21 Agustus 2019 17:21
        -1
        Pitakonan ora ana ing Putin, nanging ing sistem.
        Iku mokal kanggo ngganti daya kanggo siji utawa klompok wong, iku ends kanti awon kanggo saben wong. Lift sosial kudu bisa digunakake kanggo kabeh wong lan kudu transparan. Lan aturan wesi ing syarat-syarat nomer goers kanggo daya, lan ora kaya saiki, sijine koma ing Panggonan tengen lan lungguh ing dhampar kanggo kaping papat.
    6. snerg7520
      snerg7520 20 Agustus 2019 11:40
      +1
      Pak Chuvakin ing artikel angen-angen.
      1. "White Counter" ngremehake awake dhewe paling ora - mung mbandhingake wilayah sing dikuwasani dening hype nuduhake yen ana ora luwih saka 20 ewu alternatif, uga, ora 50-60 ewu - sapa wae sing mbayar "White Counter" banjur dhawuh asil, lan Iku ora The Great lan Elek.
      2. 17 ewu hype (alesane ora penting, apa pemilihan kanggo Moscow City Duma - ora, padha ora krungu, bab utama hype) plus 2-3 ewu kurator langsung utawa ora langsung dibayar dening Departemen Luar Negeri - lan kita seneng
      karo artikel propaganda "babagan kabeh sing ala karo kita" padha nyoba kanggo gawe uwong yakin yen iki kahanan revolusioner, krisis daya langsung, panguwasa wedi lan wong-wong kaya penulis wis graciously siap kanggo njupuk menyang tangan callused. saka fap ing Amerika.
      3. Panguwasa njerit kaya jaran amarga nyoba nyedhiyakake komplotan hamster kantor, kucing lan omben-omben sing kejiret ing sangisore tuntunan para sodrocher Amerika lawas, sing kanthi mangkono ngarep-arep bisa entuk dhuwit telung puluh salaka saka Pak Sam, minangka ancaman kanggo panguwasa. Wong-wong, sing ngerti babagan xy saka xy, uga ngguyu kanthi banter marang wong-wong sengsara iki - lan ora preduli saka ngendi dheweke entuk informasi - saka TV, Internet, obrolan ing kamar udud utawa ing pawon liwat botol.
      4. Alasan utama kanggo rasa ora puas karo panguwasa yaiku rampokan pensiun, penulis nyathet mung liwat - penyelenggara rapat umum Moscow ora pedal dheweke, amarga wong enom ora kasengsem ing dheweke amarga isih bayi lan sampeyan ora bisa nyekel hype. marang dheweke. Nanging rampokan pensiun, kang kita "Great lan Elek" cocok ing, ing salawas-lawase debunked gambar kang raja-arbiter antarane pejabat oligarki lan rakyat, sanalika equating wong ing mripate wong karo pejabat banget oligarki iki, lan Kasunyatan iki ora bisa didandani apa wae - daging cincang ora bisa dicopot maneh. Lan rating The Great and Terrible, sing mudhun nganti 25% ing wulan Juni, mbuktekake iki.
      5. Ancaman utama kanggo kita, ora dadi radikal malih ala minangka dicet dening hacks mbayar Departemen Negara "kabeh ala karo kita", jujur, panguwasa, sing nggawe kesalahan meh fatal kanggo awake dhewe karo rampokan pensiun. , ora Circus Moscow karo hamster kantor pedal, nanging bisu dissatisfaction saka wong, sing liyane lan liyane dissatisfied karo panguwasa, nanging ora weruh pasukan sing bakal ketemu aspirations, wiwit "Great lan Elek" minangka pasukan iki amarga saka dhukungan saka rampokan pensiun "kabeh", lan oposisi sistemik wewenang ing wayahe ing negara kita ora ana tembung "voosche".
      6. Nalika pasukan kuwi, utawa ing paling prasyarat kanggo emergence, katon, banjur Putin ora bakal bisa turu, nanging saiki dheweke turu sweetly, ngidoni ing Circus karo hamster kantor pedal lan hype pissing pussies karo krupuk udan saka menara Kremlin paling dhuwur.

      Mergo iki.
    7. zenion
      zenion 23 Agustus 2019 15:59
      0
      Saka judhul sing sampeyan waca, penulis minangka cartist sing seneng banget. Kaya pelaut Funk on Trouble.
  2. Sergei 71
    Sergei 71 19 Agustus 2019 05:35
    -6
    Ora dingerteni Lan umume, apa sing ana ing kasunyatan paralel? wassat
  3. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 19 Agustus 2019 05:36
    -18
    Analis lan ahli wis nglumpukake tumpukan kabeh pratandha saka kahanan revolusioner ing Rusia.

    Iki katon ing media liberal ... umume ngenteni mesias anyar ing mobil lapis baja revolusi liberal.
    Sialan ... ing musim gugur, kaya biasane, kasenengan wong liberal diwiwiti, nuntut owah-owahan ing biaya apa wae ... ora ketompo carane menara kasebut ambruk ing basis iki ... spesialis manca ing revolusi warna uga ana. waspada ... padha usaha kanggo dig karo tangan sethitik reged ing test iki.
    Kabeh padha, revolusi ing Rusia tradisional njupuk Panggonan ing tiba ... supaya kita nyimpen ing sabar, brondong lan ngenteni aktor kanggo mlebu ing panggung ... ekstra ... lan nang endi wae konco layar liwat teropong kita nliti pasuryan saka direktur - dalang.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 19 Agustus 2019 05:52
      -5
      Kahanan sing menarik. Bareng dicubit buntute Anal, Lyubasobol langsung muncul. Ya, ora ana kebetulan kaya ngono, ora katon saka hawa tipis.
      1. 210okv
        210okv 19 Agustus 2019 06:31
        + 15
        Ya, iki dudu kebetulan.. Iki minangka asil alami saka liberalisasi tanpa wates sing diwiwiti seprapat abad kepungkur. Lan pamrentah dhewe nyumbang kanggo iki. Lan kanthi tumindak ing umum lan apa sing kedadeyan ing media lan ing "mripat biru". Aku pengin ndeleng (utawa bisa uga kosok balene) Apa sing bakal kelakon ing negara kasebut sajrone rong puluh taun. Nanging aku ora bakal weruh.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 19 Agustus 2019 08:19
          + 13
          Kutipan: 210 okv
          Lan kanthi tumindak umume lan apa sing kedadeyan ing media lan ing "mata biru"

          Sampeyan ora bakal weruh vileness kaya ing "mripat biru" kita ing sembarang negara ing donya (guilty, minus siji 404 kesalahan).
      2. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 09:50
        +3
        Ya, ora mung sable
        Moscow. 17 Agustus. INTERFAX.RU - Udakara 4 wong sing melu rapat umum ana komunis "Kanggo Pemilu Adil" sing disepakati ing Academician Sakharov Avenue ing Moskow, layanan pers markas polisi ibukutha marang Interfax.
        "Para peserta rapat umum disambut kanthi apik ing speaker sabanjure - kepala peternakan wilayah Moskow "State Farm dijenengi sawise V.I. Lenin" P.N. Grudinin. pemilihan sing adil. Sajrone wektu iki, akeh perusahaan industri lan pertanian wis dirusak, " pembicara nyathet. "Nanging kita negara gedhe. Kita wong gedhe. Kita kudu ngembangake produksi kita, lan ora nindakake reformasi pensiun."

        "Nanging ing wiwitan, wong-wong dicekel dadi budak kredit, lan saiki ora diidini metu menyang dalan," ujare pembicara. Dheweke ngajak para peserta rapat umum supaya nanggapi telpon Partai Komunis lan melu aktif ing pemilihan September. Miturut P.N. Grudinin, mung kanthi cara iki wong-wong sing kerja bakal entuk owah-owahan kekuwatan lan bali demokrasi sing sejatine.
        https://kprf.ru/actions/kprf/187302.html
        Saka ilat istirahat: "Apa iki Partai Komunis?"
        1. Ural-4320
          Ural-4320 19 Agustus 2019 13:06
          0
          Lan apa sing salah? Sentralisme demokratis ana ing CPSU.
    2. mikh-korsakov
      mikh-korsakov 19 Agustus 2019 06:41
      -4
      Alexey. Popcorn iku brondong - nanging ing latar mburi acara, brondong bisa uga ilang saka dodolan. Ngeling-eling awal taun nineties, aku wedi yen bakal dadi. Siji entuk kesan yen P., kaya Kerensky modern, utawa luwih apik Nicholas II, wis ilang kontrol kasunyatan, main penyelam, nunggang gubernur ing motor. . Mung Lenin sing kapindho ora katon, nanging aku mikir dheweke bakal katon, dheweke wis lungguh ing endi wae ing alas lan nulis, nulis ... Kanggo aku, nggunakake analogi sejarah, kita ora butuh Lenin, nanging Kornilov, nanging Kornilov sing sukses .
      1. Plantagenet
        Plantagenet 19 Agustus 2019 07:26
        +2
        "Ora ana wong siji-sijia saka rombongan, saka Pengadilan, saka pamaréntahan, saka Senat, saka pangeran pilar lan counts kinurmatan, lan ora ana putra emas sing, katon kanggo kurban resistance pribadi, ora resiko urip. kabeh administrasi tsarist lan kabeh lapisan ndhuwur bangsawan ing dina Februari padha nyerah kaya terwelu - lan iki sabenere gambar palsu saka semangat revolusioner united saka Rusia sing diunekake munggah.

        A. I. Solzhenitsyn "Refleksi ing Revolusi Februari"
      2. 210okv
        210okv 19 Agustus 2019 11:01
        -2
        Mikhail, aku ora ngerti kenapa sampeyan dadi minus. Cetha yen diktator "Rusia Pinochet" dibutuhake .. Yen ana wong sing ora seneng karo Kornilov. hi
        1. Axel
          Axel 19 Agustus 2019 11:42
          +3
          Kutipan: 210 okv
          Mikhail, aku ora ngerti kenapa sampeyan dadi minus. Cetha yen diktator "Rusia Pinochet" dibutuhake .. Yen ana wong sing ora seneng karo Kornilov.

          Gusti Allah mboten sare!!! Apa "pemimpin nasional" saiki "enom" ora cukup kanggo sampeyan ??? Lan sampeyan ngerti yen ing Pinochet, wong-wong sing kerja urip oh, kepiye? Apa sampeyan nelpon iki?
          1. mikh-korsakov
            mikh-korsakov 19 Agustus 2019 12:36
            -4
            Dear Alexander! Sapa sing sampeyan ngerteni minangka pimpinan nasional "enom"? Yen sampeyan dimaksudake akeh, mula dheweke dudu "nasional" - amarga kupinge Departemen Luar Negeri, nanging dheweke dudu pimpinan rakyat, nanging pimpinan sing nyatakake aspirasi bagean elit Moskow, sing wis duwe. isi, lan saiki pengin kemudi - wong ora luwih kasengsem ing wong saka alat. Sayange, pamaréntah saiki, sing kasil mrentah ing dasawarsa pisanan, wis urip luwih suwe, amarga mung bisa nglindhungi lan nyetabilake, nanging ora berkembang, nyegah kabeh upaya kanggo ngganti dhewe. Mulane, miturut pendapatku, cara sing paling sukses metu saka kahanan iki yaiku kudeta kraton. Kanggo Chili, contone ora kasil, amarga jelas Pinochet dudu tokoh sing mandiri, nanging kita butuh pimpinan rakyat, nanging ing ngendi dheweke ... (sabanjure groan biasa).
        2. Stirbjorn
          Stirbjorn 19 Agustus 2019 12:57
          -2
          Kutipan: 210 okv
          Cetha yen diktator "Rusia Pinochet" dibutuhake .. Yen wong ora seneng karo Kornilov.

          Apa sampeyan mikir Putin dudu Pinochet? Apa sing dipilih? dadi pemilu wis suwe dadi fiksi
      3. aybolyt678
        aybolyt678 19 Agustus 2019 13:06
        +1
        Quote: mikh-korsakov
        Kanggo kula, nggunakake analogi sejarah, kita ora butuh Lenin, nanging Kornilov, nanging Kornilov sing sukses.

        Napa ora New Lenin? Tentara Kornilov dikalahake dening detasemen provokator, kaya sing dakeling-eling ... Lan para provokator kasebut bersenjata karo Gagasan, dipupuk, ditata, diasuh.
        Lan apa ora Resor, saliyane analogi sajarah, kanggo sintesis lan analisis? Kelingan 30-40 taun USSR, kanggo sinau pengalaman modern China. Sawise kabeh, komunisme uga ana, paling ora ing sawetara sektor industri utama, khusus kepemilikan negara kanggo alat produksi. Kajaba iku, ana, sawise kabeh, teori Marx - kanggo mindhah menyang kasunyatan modern lan mbangun sistem liyane kang dhuwit bakal disambungake ora kanggo dollar, nanging kanggo listrik ...
      4. Campanella
        Campanella 19 Agustus 2019 22:29
        +1
        Sampeyan ora ngerti siji bab, ora Lenin lan Kerensky disalahake kanggo revolusi, nanging blunders ketok saka pamaréntah tsarist.
        Lan saiki, kekuwatan Putin dhewe nambahake swasana protes ..
        Ya, Korilov utawa Dutov sing sukses bisa ngrusak mburi oposisi, nanging ora bakal bisa nggawe maneh pamrentahan dhewe, minangka residivis, isih bakal dadi revolusi yen ora duwe pikiran!
    3. 72jora72
      72jora72 19 Agustus 2019 06:47
      0
      mula kita nyediakake kesabaran, brondong lan ngenteni para aktor mlebu panggung ... ekstra ... lan nang endi wae ing mburi layar liwat teropong kita mriksa pasuryane sutradara - dalang.
      Ya, lan nalika perhatian kita dialihake dening protes saka badut, panguwasa bisa kanthi tenang nyiapake "reformasi sing menang." Apa sing ana sawise reformasi pendidikan lan reformasi pensiun ing dalan, reformasi layanan omah lan komunal, reformasi perawatan kesehatan, utawa bisa uga nglarang nyopir kendaraan luwih saka 12 taun ??
    4. Komentar wis dibusak.
    5. menang n
      menang n 19 Agustus 2019 14:24
      +2
      Apa wae sing kedadeyan ing musim gugur, kita kudu nyisihake kabeh musim.
    6. Komentar wis dibusak.
  4. Ali Kokand
    Ali Kokand 19 Agustus 2019 05:45
    + 20
    Perbandingan karo Khrushchev ora bener, yen ora bodho. Lan negara ora padha. Aku ora pengin nyinggung sapa wae, nanging warga ibukutha, utamane Moskow, mesthi luwih disenengi dening panguwasa lan ora gelo karo gaji. Kabeh sing paling apik klempakan ing ibukutha. Kadhangkala bocah sing paling ditresnani lan ditresnani ing kulawarga tuwuh dadi wong sing egois lan sinis. Protes yen dibenerake lan ing kerangka hukum ora nggawa apa-apa sing ala. Tansah daya ing mriksa. Nanging yen tujuane kanggo nggulingake pamarentah, ngarepake masalah.
    1. mikh-korsakov
      mikh-korsakov 19 Agustus 2019 08:17
      + 20
      Dear Alisher. Lan aku weruh analogi antarane Putin lan almarhum Khrushchev ing sing loro, ing mburi pamaréntahan, ilang kontak karo kasunyatan - padha kesusu menyang projecting thoughtless - siji ing shuffling kadere, kang nggawe wong nesu - liyane, ing nalisir. , ing ngreksa wong-wong sing nglakoni salah, ngandelake eksekusi proyek nasional, lan dheweke ora diukum lan ora nyelehake dheweke (Putin) ing dhuwit. Nanging opposites converge. Proyek nasional minangka barang sing apik - nanging para pemain ora katon - dudu topi kanggo Senka. Punika analogi
      1. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 08:39
        +1
        "Lan aku ndeleng analogi antarane Putin lan almarhum Khrushchev ing pungkasane .."
        Pikiran utama yaiku "BOTH in the end ..." ... ora Khrushchev, nanging loro ... nglirik
        1. Olgovich
          Olgovich 19 Agustus 2019 11:10
          -11
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          "Lan aku ndeleng analogi antarane Putin lan almarhum Khrushchev ing pungkasane .."
          Pikiran utama yaiku "BOTH in the end ..." ... ora Khrushchev, nanging loro ...

          Khrushchev-ora ana, ora ana sing milih dheweke ing endi wae.

          Lebokno DIPILIH populer Ing taun kepungkur. Ora Grudin.
          Sapa wae sing ora seneng bisa dipilih maneh. Ing pemilu.
          1. bondrostov
            bondrostov 19 Agustus 2019 22:41
            0
            Pilihan sampeyan nalika sampeyan nggulung kathok pungkasan lan ujar manawa sampeyan main kanthi jujur wassat , nanging mung ing kertu dening pasukan ora ana siji nempatno ing meja, nanging kita ora duwe pilihan! Dobel....... (ngapusi)
            1. Olgovich
              Olgovich 20 Agustus 2019 09:38
              -2
              Kutipan saka bondrostov
              Pilihan sampeyan nalika sampeyan nggulung kathok pungkasan

              Yen sampeyan ditipu (celana dicopot) ing kertu, banjur ing pemilihan sampeyan bisa milih - nyopot lunga nganggo
              Kutipan saka bondrostov
              nanging mung ing kertu dening pasukan ora ana siji nempatno ing meja, nanging kita ora duwe pilihan!

              sternum, sobchak, yavlinsky, etc shelupon. Apa sampeyan ora cukup? Pindhah Dhewe! Kesed? Ngomong wae ... Yen ora, kabeh ngganggu, kaya penari ....ya
              1. bondrostov
                bondrostov 20 Agustus 2019 10:34
                -2
                Sampeyan pancene ora ngerti!? Sing utama yaiku cara mikir, dudu cara milih! Aku wis meneng ing sirkus apa sing diowahi dadi dybat!
                1. Olgovich
                  Olgovich 20 Agustus 2019 12:23
                  -2
                  Kutipan saka bondrostov
                  Sampeyan pancene ora ngerti!? Sing utama yaiku cara mikir, dudu cara milih! Aku wis meneng ing sirkus apa sing diowahi dadi dybat!

                  Oh-oh-oh!: padha nyolong saka sternum 60% saka votes! lol
                  ya, ora mungkin ngrungokake populis iki ...
          2. Campanella
            Campanella 19 Agustus 2019 22:45
            0
            Paling populer, iki nalika 2 istilah, lan rong puluh taun wis dadi diktator!
            1. Olgovich
              Olgovich 20 Agustus 2019 09:41
              -2
              Kutipan saka Campanella.
              Paling populer, iki nalika 2 istilah, lan rong puluh taun wis dadi diktator!

              Iki mung pendapat sampeyan.
              Lan KONSTITUSI nuduhake LAIN.

              Ora seneng? -Pilih wakil, lulus undang-undang liyane ing Duma, ganti Konstitusi.

              Aja ngeluh, nanging kanthi temen-temen ngupayakake apa sing sampeyan butuhake! Nanging males, ta?
      2. menang n
        menang n 19 Agustus 2019 14:30
        -2
        Ora bisa ndeleng pemain? Dadi nawakake dhewe utawa kanca utawa kenalan. sopo? - Dadi - sampeyan duwe wong kaya ngono, nuwun. Dadi dudu babagan Putin babar pisan.
  5. tihonmarine
    tihonmarine 19 Agustus 2019 05:48
    + 20
    "Iki minangka perjuangan populer kanggo demokrasi. Kita dadi saksi awal revolusi.”
    Tembung-tembung sing paling pinter diucapake dening I.V. Stalin "Demokrasi minangka wujud negara borjuis."
    1. aybolyt678
      aybolyt678 19 Agustus 2019 13:09
      -1
      Kutipan saka tihonmarine
      Demokrasi minangka wujud negara borjuis sing salah."

      Demokrasi minangka kekuwatane rakyat, ing Athena, wong diarani demo, berpendidikan, bisa nyekel pedhang ... Sing diarani demokrasi yaiku ochlocracy (ohlos (Yunani) akeh).
      1. CT-55_11-9009
        CT-55_11-9009 20 Agustus 2019 15:30
        +3
        Kutipan saka: aybolyt678
        Demokrasi - kekuwatane wong, ing Athena, wong diarani demo, sinau, bisa nyekel pedhang ...

        Lan aman, aja lali, kualifikasi kanggo pemilihan yaiku properti. Para plebs, kanthi cara, uga bisa nyekel senjata ing tangane, yen ana.
        1. bocah 07
          bocah 07 22 Agustus 2019 16:17
          0
          Kutipan: CT-55_11-9009
          Kutipan saka: aybolyt678
          Demokrasi - kekuwatane wong, ing Athena, wong diarani demo, sinau, bisa nyekel pedhang ...

          Lan aman, aja lali, kualifikasi kanggo pemilihan yaiku properti. Para plebs, kanthi cara, uga bisa nyekel senjata ing tangane, yen ana.

          Babagan babu, omong-omong, sampeyan lali.
          1. CT-55_11-9009
            CT-55_11-9009 24 Agustus 2019 18:02
            0
            Ya, aku ora nyebutake ing komentar iki. matur nuwun.
  6. Kaldon48
    Kaldon48 19 Agustus 2019 05:52
    +3
    Ora ana stabilitas sing cocog lan ora ana. Sapa sing bisa ambruk ing Kakaisaran Romawi, ing jaman jayane. Lan apa sing isih ana, reruntuhan lan basa Latin.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 19 Agustus 2019 08:24
      0
      Ing kabeh sejarah PX, mung rong negara sing ora ambruk, lan liyane wis rusak utawa ora ana sing ngelingi.
  7. Roso 56
    Roso 56 19 Agustus 2019 05:57
    -12
    Kolom kaping lima iki kudune wis suwe dilebokake ing lapak, wis kesel luwih elek tinimbang lobak pait. Ora diijini sadurunge Pemilu, supaya ora ngetik wong mati ing dhaptar signatories lan ora ngedol dhewe kanggo Nuland cookie. Lan yen sampeyan ora seneng karo negara, wates mbukak, pindhah menyang kabeh papat sisih.
  8. Pengawal giliran
    Pengawal giliran 19 Agustus 2019 05:59
    +9
    PRATSUEMO ... - Kabeh Moscow teka ing rapat umum
    - Kurang saka 0,1% warga Moskow teka, setengah ora Moskow
    - Amarga kabeh negara karo kita!
    - Lan apa sing ditindakake wong Ukrainia ing kana?
    - Dheweke uga nandhang sangsara saka Putinisme
    - Lan apa sing ana hubungane karo pemilihan Duma Kota Moskow?
    - Die kapas, scum. Kita bakal gantung sampeyan !!!
  9. lengen
    lengen 19 Agustus 2019 06:00
    -2
    Ya sampeyan? Pratandha saka kahanan tegese?
    Penulis artikel kasebut ambigu. Katon yen dheweke mung nglumpukake panemune wong liya, lan mbatesi dhewe ing pitakonan "Apa sing bakal kelakon sesuk"? Lan kabeh bakal apik sesuk. Mung 1% saka Moskow bisa nolak pamikiran sistemik, sing seneng tumindak lan melu polling "gratis", nuduhake "pendapat umum". Jajak pendapat kudu ditindakake ing ngendi baja diseduh, dipompa minyak lan ditandur gandum. Dheweke ora manggon ing apartemen sing disewakake. Ora perlu nyelinep ing mburi "gambar sing bener" menyang garasi lan pasar spontan, ing ngendi 16 yuta "penerima pajak" lungguh, kanthi seneng ngolok-olok saben wong sing arep mbayar paling sethithik kanggo perawatan medis gratis sing ora kurang. lan ora entuk pensiun. Ing papan liya, perlu kanggo nglumpukake panemune warga. ing ngendi wong-wong iki ana. Banjur bakal cetha kok dumadakan setengah saka Rusia ora nentang Putin ing mangsa katelu. Ora "Putin", nanging kawicaksanan lan konsep bangunan negara. "Ayo wong ngomong ..." Iki telpon saka massa, amarga liyane saka "elit" meh slag, tenang siap kanggo bali Rusia kanggo lam, utawa malah bodho ngedol metu (nanging kabeh ing beyo saka wong. ). Apa Putin turu? Turu... Lan mangan, lan mabur kanggo mancing. Amarga kahanan revolusioner mung ing sirah ..., uga, aku ora ngerti apa sing diarani singkatan, nanging padha melek, sanajan ora duwe logika. Lan Nglirwakake wong minangka individu, nganggep minangka "konsumen" sing ngumbara ing komplotan kanggo macem-macem wortel. Punika jala. Nganti saiki, Kenegaraan (karo huruf kapital) wis dilestarekake, geni ambruk negara lan ekonomi wis dipateni. Nanging iki mung platform, wiwitan kanggo construction. Ing kene sampeyan kudu mikir lan berjuang kanggo rasa seneng dhewe, ora lali ora ngrusak pondasi, kanthi angel kanggo konstruksi masa depan (lan langgeng miturut hukum dialektika).
    1. depressant
      depressant 19 Agustus 2019 07:56
      -3
      Aku ndhukung! Banjur padha bengok-bengok.
    2. kanca Che
      kanca Che 19 Agustus 2019 09:54
      0
      Ing pondasi sing rusak, dilebokake dening "tukang bangunan" ing taun nineties, bangunan normal ora bisa dibangun. A bulkhead dibutuhake .... saka basa lan buruh temen beda.
      1. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 10:44
        +3
        Bisa uga sawetara saran kanggo wong anyar.
        Pitakonan: Apa krisis sistemik dadi sebab ambruk USSR?

        Andrey Fursov: Ora, ora, ora kaya ing kene. Uni Soviet wis ing 1970 ngalami krisis struktural serius. Nalika sistem tiba ing krisis struktural, iku gampang banget kanggo push menyang krisis sistemik. Krisis struktural beda karo sing sistemik amarga ing kerangka siji sistem, struktur liyane njupuk panggonan siji struktur, sistem kasebut dilestarekake, supaya bisa mlebu krisis sistemik, tekanan saka njaba lan tekanan saka njero dibutuhake. Lan tekanan iki ditindakake dening wong-wong sing pengin ngganti sistem sosial-ekonomi ing negara kasebut, lan wong-wong sing tumindak aliansi karo wong-wong mau saka luar negeri.

        Pitakonan: Kanggo kabeh 70 taun eksistensi, Uni Soviet ngalami tekanan eksternal sing gedhe banget saka Kulon - ekonomi, sanksi, kanthi perang layanan khusus - apa iki dudu alesan kanggo karusakane?

        Andrey Fursov: Siji bab mung meksa njaba, lan liyane iku meksa external sing nemokake wong ing njero negara. Kita ing pertengahan 1970-an. lapisan cilik nanging pengaruh wong njupuk wangun ing negara sing wanted kanggo ngganti sistem sosial-ekonomi. Iki minangka wong sing entuk manfaat saka perdagangan perhiasan, minyak, senjata, entuk manfaat saka integrasi menyang sistem donya. Lan siji-sijine masalah sing dialami wong-wong iki yaiku carane ngowahi posisi hak istimewa dadi pemilik. Lan wiwit pertengahan 1970-an. padha serius mikir bab iku, lan padha bisa éling iku mung karo bantuan saka West. Iki minangka blok pasukan, sing banjur dibentuk ing taun 70-an, dheweke sing nggawa Gorbachev lan timnya. Lan brigade Gorbachev iki dadi battering ram sing numpes Uni Soviet minangka sistem.
        https://skurlatov.livejournal.com/3969206.html
      2. alex26
        alex26 19 Agustus 2019 11:00
        0
        Kutipan saka comradeChe
        A bulkhead dibutuhake .... saka basa lan buruh temen beda.

        Contone Navalny? Sables?
    3. Olgovich
      Olgovich 19 Agustus 2019 11:18
      -2
      Quote: lengan
      Ing kene sampeyan kudu mikir lan berjuang kanggo rasa seneng dhewe, ora lali ora ngrusak pondasi,

      Inggih ngandika! Negara wis disimpen, ana segara kesempatan, éling dhewe, manggon, ana dhasar kanggo iki.
    4. Ehanatone
      Ehanatone 19 Agustus 2019 12:13
      0
      "Nanging iki mung platform, wiwitan kanggo konstruksi"
      Ya, ya - dhasar anyar kanggo vila yacht anyar kanggo kanca-kanca Putin ..!
      Lan kanggo sapi:
      arbeiten pati, lan malah ora mikir bab ngaso ing pensiun, amarga sampeyan isih ora bakal manggon kanggo ndeleng iku, nanging isih kelakon sing padha manggon, iku ora kasunyatan sing njaluk iku - ora kabeh kanca Putin, ora kabeh. manik-manik wis tuku ing kulon.!
      1. lengen
        lengen 20 Agustus 2019 10:23
        0
        Apa iku sektarian? "Sekte saksi kanca Putin"? Apa kabeh dadi prasaja? Ora hukum pembangunan ekonomi lan peculiarities geografi ekonomi, nanging "kanca Putin nyolong kabeh"? Mantra iki kanggo sapa? Ing negara kita, ing prinsip, malah petani kolektif alasan luwih jero ...
        1. Ehanatone
          Ehanatone 20 Agustus 2019 10:33
          +1
          "Kita duwe, ing prinsip, malah petani kolektif alasan luwih jero ..."
          Aku ora ngerti akademi apa ing peternakan kolektif sampeyan duwe afiliasi, nanging ora ana masalah karo nempel label ing papan peternakan kolektif sampeyan ...
    5. aybolyt678
      aybolyt678 19 Agustus 2019 14:09
      0
      Quote: lengan
      Amarga kahanan revolusioner mung ana ing sirah ..., uga, aku ora ngerti apa sing diarani singkatan, nanging padha melek, sanajan ora duwe logika.

      kahanan revolusioner nalika ndhuwur ora bisa mrentah ing cara lawas, lan kelas ngisor ora pengin manggon ing cara lawas.
      ing negara kita, kabeh iku ngelawan - ndhuwur ora pengin ngatur ing cara anyar, amarga ora ana siji nawakake anyar. Golongan ngisor ora bisa urip kanthi cara anyar amarga ora ana sing anyar. Ana sing nangis mergo korupsi.... Nanging korupsi sing di perjuangke para penguasa wassat Apa ana sing nawakake sistemik? - Ora ana wong!
      1. lengen
        lengen 20 Agustus 2019 10:26
        +2
        Pancen dadi ... Aku bakal ngomong kontra-revolusi pasif. Kita butuh wong anyar sing kreatif babagan organisasi negara lan politik. Yen ora, sampeyan kudu nari miturut pola "Kulon" kanthi ekonomi inflatable, dilobi dening panguwasa lan distribusi luwih lanjut saka negara menyang kanthong pribadi. Ay! Pemikir!
    6. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 22:52
      +2
      Lan apa bangunan helmsman gedhe ana, bisa ngomong? Apa sing kudu dienteni wong pirang-pirang dekade? Obat mbayar sing berkualitas tinggi, kanthi gaji Afrika? Sampeyan isih enom lan mulane akeh masalah sing ditindakake warga biasa saben dina sing asing kanggo sampeyan. Aja smack omong kosong, saka dhuwur saka taun cendhak.
      1. lengen
        lengen 20 Agustus 2019 10:33
        +1
        ??? Muga-muga sampeyan ora ngomong babagan aku babagan "pemuda"? Lan helmsman gedhe mbangun apa sing sampeyan (uga, utawa ora ... 75% lan ndhuwur kabeh kita) pengin ndeleng lan mulane wis ing daya kanggo supaya akeh taun. Pemilu iku adil. Lan padha ngomong sing bener - ora ana sing bisa dipilih. Lan apa sing dibangun kanthi rinci? Inggih, kanggo ngerti sampeyan kudu bali menyang awal construction. Deleng anggaran taun 1998, deleng konstitusi republik, ngobrol karo pedunung Dagestan lan Stavropol, sing sanak-sedulure ana ing zindans ing Chechnya, lan ngrungokake penasehat saka AS nuntut "denukliarisasi" tentara ... Ya , ana akeh kanggo ndeleng, ngrungokake, elinga. Banjur, maneh, coba mbandhingake karo pilihan sing kasedhiya (ing babagan obat lan pendhidhikan, pensiun, rega lan apartemen komunal ana karo dheweke lan ing kene karo kita. Ing wektu sing padha, tanpa dilalekake pirang-pirang kopecks (puluhan kopecks) saka saben ruble saka PDB dadi kanggo perang kadhemen lan kadohan. Lan banjur iku wis wiwit sarcastically nelpon "Pilot Agung". Lan ing kene Putin tenan ora ngerti? Yagene naluri monarki kandhel kuwi tangi? Sapa sing aku weruh bab iku aku nyanyi...
        1. Campanella
          Campanella 20 Agustus 2019 21:55
          0
          Ora ana sing ngerti apa sing dibangun Putin, nanging dideleng saka stratifikasi feodalisme sing saya akeh.
          Kabeh alesan sampeyan ora ana apa-apa.
          Ing urip nyata, ing ngendi wae katon, masalah ana ing endi wae. Iki minangka kesalahan sistem.
          Spesifik urip sing medeni.
          Obat kasebut nyata ing Moskow lan ora kasedhiya kanggo kabeh wong kanthi jumlah sing tepat.
          Pendidikan, industri kabeh ana ing pena.
          Dina iki aku tuku kunci sing ditulis Rusia, ing huruf cilik digawe ing China kanthi urutan, jarum lan benang uga Cina.
          Lumrahe rakyat bakal "milih" presiden sing kaya ngono.
          Sampeyan crita babagan pemilu sing adil ing papan liya. Sampeyan manggon ing negara apa?
          Sampeyan ora bisa maneh menyang toko kanthi 1000 rubel, yen mung kanggo pasta!
          1. lengen
            lengen 21 Agustus 2019 04:23
            +1
            Slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogan-slogans. ngganti iku. Boten nanging fashion fronde. Kabeh sing sampeyan tulis bisa diterjemahake menyang Inggris lan Prancis, malah menyang Swedia lan diucapake dening pedagang rata-rata saka negara sing jenenge (lan ora dijenengi). Menehi kula pratandha saka "dishonesty" saka sistem Pemilu, kalebu aku bakal takon conto saka iku, sistem iki, reaksi kanggo Pelanggaran tartamtu, kang, ing asas, bakal dadi bagéan integral saka sistem apa wae amarga bawaan "licik . .. dedeg piadeg" subyek manungsa. Nanging kabeh iki nuansa. Masalahe yaiku slogan kasebut cekak lan banter, lan bantahan lan kekalahane multi-line lan mbutuhake pertimbangan. Volume ora karet. Nanging jujur, sampeyan isih nggunakake tembung "kesalahan sistem". Sing, ana idea apa jenis sistem kang dibangun lan apa fallacy sawijining. Inggih, loro saka maneh "obat ing Moscow" lan "karo" 1000 rubles ora teka ing "lan" kabeh saka China ".
            1. Campanella
              Campanella 21 Agustus 2019 10:04
              -3
              Tarian karo rebana...
              Tari kanthi positif? Lan ngendi kanggo njaluk ing kasunyatan modern. Garis langsung karo presiden minangka bukti iki, jutaan masalah khas sing ora bisa dirampungake.
              Wong, aku ora weruh positif saka kang, miwiti saka, iku bakal bisa kanggo mbangun model masyarakat.
              Sistem pemilu nggunakake kabeh arsenal kanggo nggawa wong sing bener dadi kuwasa.Iki PR obsesif, panggunaan media, sumber daya negara, kurang transparansi prosedur pemilihan, isi lan liya-liyane. Lan dadi dosa yen sampeyan ora ngerti kabeh arsenal iki.
              Malah debat diowahi dadi pagelaran, lan wong pisanan ora nganggep perlu kanggo melu ing kabeh. Miturutku, iki nyritakake babagan ora nyawane citra presiden sing dibangun dening wong PR. Dheweke mung wedi karo Grudinin sing padha, amarga gambar presiden sing wicaksana iku mitos! Présidhèn sing prayoga mesthi wis mandhegake rasa isin ing liga hoki, lan sing siji iki ora bakal nggegirisi.
              Gagal ing kabeh bidang urip mung minangka akibat saka pendekatan sing sistematis, nalika dudu pakaryan industri kasebut dhewe, nanging "optimasi" biaya.
              Apa sing mimpin kanggo? Saliyane kasunyatan manawa wong mati tanpa nampa perawatan medis, nyatane barang-barang buatan Rusia ora bisa dituku. produksi Déwan saka komponen diimpor, Aku ora ngubungake kanggo sejatine sifate Russian.
  10. DEDPIKHTO
    DEDPIKHTO 19 Agustus 2019 06:02
    +7
    Apa Putin turu ing wayah wengi?
    Hm.. judule menarik. Aku sing liwat sasi kepungkur dheweke turu soundly saperangan kanggo manawa, kesel mlaku-mlaku ing saindhenging negara saka protes ibukutha. Ya, lan udhara seger ing Teluk Finlandia lan ing Crimea ing ,, kaping pindho, nyumbang kanggo turu, lan ing ibukutha ing dina iku ora ana getih, supaya ... nglirik
  11. Komentar wis dibusak.
  12. mavrus
    mavrus 19 Agustus 2019 06:14
    +4
    Kutipan saka tihonmarine
    Ya, "demokrat" Rusia utawa perusak Rusia sing paling beruntung. Kerensky, Khrushchev, Gorbachev, Yeltsin kabeh urip kanthi tenang "ing coklat" lan mati ing amben.

    Lan Gorby isih coklat, nampa pensiun saka 750 ewu rubles
  13. Sasha___
    Sasha___ 19 Agustus 2019 06:15
    + 23
    Ya, iku angel ngomong ngendi kurva bakal taksi. Aku mikir yen Putin ora bakal lunga menyang endi wae sajrone sawetara dekade sabanjure. Rali-rali iki ora ana masalah kanggo dheweke. Apa sia-sia yen dheweke ana 430 ewu blockheads ing pimpinan Lan Pirot (yaiku Comrade Z.) ing Rusia. duwe pengawal? Penghitungan suara ing pemilu didebug. Lan ana luwih saka cukup conto carane kabeh ala sawise ninggalake lan mundur bisa nguripake (lan malah yen sampeyan ngelingi Crimea lan petualangan liyane). Ora, tenang ing dhampar. Saiki, yen ndadekke negara kanggo keluwen, bisa tekan otak wong-wong sing jero lan bakal teka yen ana sing salah ing karajan Denmark lan wong liya saka siswa Moskow bakal metu menyang dalan.
    Ing sawetoro wektu - wong Rusia, nampa ati saka OMON, elinga - Departemen Luar Negeri kudu disalahake kanggo kabeh!
    1. Cyrus
      Cyrus 19 Agustus 2019 07:21
      -25
      Sampeyan salah siji bodho utawa tuku karo giblets.
      1. Varyag71
        Varyag71 19 Agustus 2019 09:08
        + 15
        Sampeyan bodho, abdi saka kuwasa
      2. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 19 Agustus 2019 11:00
        +4
        Evgeny Primakov: "" "Ing ala utama.

        Dampak nganti saiki ing penggabungan PNS, kalebu pangkat dhuwur, karo bisnis. Iki mbukak orane katrangan amba kanggo korupsi, kang corrodes kabeh negara. Ing wektu sing padha, penggabungan kasebut dadi basis kanggo ora percaya marang panguwasa kanthi jumlah warga Rusia sing saya tambah akeh. "" (saka pidato Yevgeny Primakov ing rapat Mercury Club tanggal 13 Januari 2012)

        https://rg.ru/2012/01/16/primakov.html
    2. Sergey49
      Sergey49 19 Agustus 2019 09:31
      + 13
      Kahanan ing donya wis owah. Malah paceklik ora nyebabake owah-owahan ing diktator sing ngatur. Kita duwe conto ing Venezuela - ora ana inflasi, ora ana kekurangan barang sing nyebabake owah-owahan rezim. Lan diktator tansah duwe kesempatan kanggo menehi panganan marang para pengawal, sanajan wong liya mlayu utawa mati keluwen.
      Ing babagan iki, luwih gampang kanggo Rusia - kanggo perdagangan sumber daya, kajaba Garda Nasional, kanggo nglindhungi pipa lan dalan, ora ana sing dibutuhake, malah luwih trep kanggo nggawa buruh lan insinyur saka luar negeri - ora bisa. milih. Putin kasil ngleksanakake rencana Thatcher kanggo nyuda populasi wong Rusia lan ngowahi Rusia dadi tambahan bahan mentah ing Kulon.
    3. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 22:55
      +1
      Alas lan ah, Guadeans - Dzhimords bakal mbukak pisanan. Ora ana bebener ing mburi kekuwatan. Padha narik ancaman ing kuping Rusia, nanging sabar wong ora telas.
    4. lengen
      lengen 20 Agustus 2019 10:37
      +1
      Nyuwun pangapunten, nanging apa jenis ati sing ditindakake wong Rusia? Sing mutusaké kanggo muter provokator ing gambar kanggo media? Aku isih ora ngerti kenapa wong-wong sing ngadeg kanggo "pemilihan adil" dhewe nerak hukum? Ana ing Moskow, kanthi hukum, luwih gampang tinimbang ing propinsi iki ...
  14. parusnik
    parusnik 19 Agustus 2019 06:17
    + 12
    Nanging apa sing bakal kelakon sesuk?
    .... Ya, sejatine ora ana sing anyar, kabeh padha ... Jumlah ora bakal owah saka owah-owahan ing panggonan istilah ... eseman Sing sugih tambah sugih, sing mlarat tambah mlarat.
    1. Plantagenet
      Plantagenet 19 Agustus 2019 07:13
      +2
      "Aku, Alexander Mikhailovich, kadhangkala takon dhewe: apa sistem sosialis utawa anarkis bisa ing Rusia? Lan ing kalbu aku kudu mangsuli: iku bisa, banget bisa. Banjur aku mikir liyane: apa bisa ing Rusia kanggo mulihake serfdom? Lan aku uga kudu mangsuli kanthi jujur: kenapa ora, bisa uga ... Apa penting kanggo mbangun omah saka pasir?

      Mark Alexandrovich Aldanov "Kunci" edition 1928
      1. parusnik
        parusnik 19 Agustus 2019 11:39
        -1
        Suket, nyebar suket..
    2. Komentar wis dibusak.
    3. nesvobodnaja
      nesvobodnaja 19 Agustus 2019 15:09
      +2
      Pancen: apa sing bakal kelakon sesuk ...)
      Lan apa bisa dadi? Wis sawetara wektu saiki kita wis dadi negara berkembang kapitalisme. Mulane, nesu saka pro-Kulon, sing ora puas karo dalan saka Federasi Rusia, ora sakabehe cetha. Kabeh, kaya ing "swarga" kapitalis, berkembang kanthi bertahap.
      Opo sing salah? )
  15. rotmistr60
    rotmistr60 19 Agustus 2019 06:18
    +7
    Negara Rusia wis ngganti kahanan kerja sistem pensiun kaping pirang-pirang sing populasi wis ilang kapercayan ing sistem iki.
    Iku angel ora setuju karo iki. Tanggung jawab kanggo reformasi pensiun juggled minangka padha kapéngin saben wektu mestekake sing saiki bakal ana soko sing mung perlu. Ing pungkasan, dheweke dhewe dadi bingung ing inovasi lan mutusake yen mung nambah umur pensiun wis cukup.
    "Duo otoriter" Xi Jinping lan Vladimir Putin wedi
    Ms Khrushcheva mbokmenawa ngerti luwih saka New York sing lan apa "wedi", nanging soko, utamané saka pimpinan Cina, ora katon.
    1. depressant
      depressant 19 Agustus 2019 10:16
      +3
      Sarehne pangripta ora nyritakake apa-apa bab kahanan sing sejatine, mula kita kudu marem karo anggepan kita dhewe.
      Aku nganggep manawa para oligarki, sing durung kena sanksi lan ing wektu sing padha gumantung banget marang Kulon, sijine pitakonan kasebut sadurunge Putin: perlu kanggo ngunggahake umur pensiun, kaya sing dibutuhake dening IMF. Ketoke, percaya yen kanthi cara iki posisi Barat ing hubungane karo dheweke bakal lemes, ora bakal ana sanksi anyar. Lan wong-wong, kaya-kaya, bakal ngulu sadurunge Piala Dunia. Percoyo. Wong-wong pancen nanggapi alon-alon. Nanging ora amarga dheweke nguntal, nanging amarga dheweke keselak kaget. Ngeling-eling janjine Putin. Saiki wong-wong wis padha ngguyu, ngguyu, lan nesu. Iku kita kene, ing VO, sing cepet ngetung losses, lan wong gedhe lan, ing kabèh, ora supaya cepet. Nanging lah, dheweke teka. Lan malah sawetara wong sing cukup normal melu ing rapat umum saka partai liberal Moscow.
      Utawa ing bentuk unjuk rasa iki, kita nyekseni upaya para oligarki sing ora sopan, sing diilhami dening suksese, kanggo nindakake sawetara keputusan anti-rakyat liyane supaya pungkasane bisa ngalahake lemah saka sangisore sikil Putin. Utawa mungkin iki nyoba langsung marang kekuwatane. Ora ana wonder Putin diubengi dening Pengawal Nasional - dheweke rumangsa bisa. Apa sampeyan ngelingi latihan babagan evakuasi saka Kremlin kanthi bantuan penundaan menyang helikopter? Kanggo kabeh wong ndeleng tandha. Nggoleki opini publik? Kita groped kanggo ironi, sindiran lan segara ngguyu ing jaringan ...
      Dadi, nalika ora ana kabijakan sing mbukak, banding langsung menyang wong, wawancara sing kerep karo kita, lan dudu koresponden asing, nanging ana Peskov lan rahasia koridor Kremlin, kita kudu nggawe IMHO sing padhet. Nanging iki ora apik!
      Amarga rakyat dudu ilmuwan politik kolektif kanggo spekulasi babagan politik internal kekuwatan. Rakyat duwe tugas liyane - ndhukung eksistensi negara kanthi eksistensi.
      1. nesvobodnaja
        nesvobodnaja 19 Agustus 2019 15:15
        +1
        Aku ndhukung kanthi lengkap penilaian sampeyan iki.
      2. menang n
        menang n 19 Agustus 2019 15:20
        +1
        Dana pensiun kanthi solidaritas ora kudu dibiayai saka APBN !! (minimal pendidikan).
      3. bondrostov
        bondrostov 19 Agustus 2019 23:04
        -3
        Quote: depresi
        Ora ana wonder Putin diubengi dening Pengawal Nasional

        Sapa sing kudu tumindak kaya ngono karo wong sing ora duwe senjata?! sing 'ngladèni' ing kono ora bakal salaman!
  16. Tebih B
    Tebih B 19 Agustus 2019 06:21
    +7
    Miturut Pak Voronin, masalah ngurangi jumlah sing mbayar iuran pensiun lan nambah jumlah pensiunan ditanggulangi kanthi cara sing luwih produktif: perlu kanggo nggayuh pertumbuhan produktivitas lan upah ing pasar tenaga kerja.

    Apa sing digawa Pak Voronin ing kana?! Perdhana Mentri dhewe (karo backing vokal saka salah siji pimpinan serikat buruh) pracaya sing wutah produktivitas wis bener tambah dening 20% ​​wis, lan ngajokaken kanggo ngurangi minggu apa kanggo patang dina! wassat Pak Voronin nglawan garis utama!
  17. Dokter Wabah
    Dokter Wabah 19 Agustus 2019 06:25
    +2
    Putin turu nyenyak, amarga pasukan keamanan lan tentara ana ing sisihane, panguwasa wis nglindhungi awake dhewe saka wong sing luwih apik tinimbang sadurunge. Ya, lan mesthi ana gaji cilik ing Rusia, USSR, amarga Rusia mbantu saben wong kanthi biaya lan ngrugekake wong-wong dhewe, plus panguwasa ora tau kasengsem ing konsep standar urip populasi dhewe. , ayo tambah korupsi lan maling tanpa ukuran
  18. mavrus
    mavrus 19 Agustus 2019 06:33
    +9
    Quote: Pengawal giliran
    PRATSUEMO ... - Kabeh Moscow teka ing rapat umum
    - Kurang saka 0,1% warga Moskow teka, setengah ora Moskow
    - Amarga kabeh negara karo kita!
    - Lan apa sing ditindakake wong Ukrainia ing kana?
    - Dheweke uga nandhang sangsara saka Putinisme
    - Lan apa sing ana hubungane karo pemilihan Duma Kota Moskow?
    - Die kapas, scum. Kita bakal gantung sampeyan !!!

    Aku ora ngerti saiki "apa" kanggo protes? Inggih, luwih becik ndhukung reformasi pensiun, nanging paling ora nglawan "inisiatif anti-rokok" sabanjure ... Aku bakal ngerti ... pemilu, sing sengaja "klumpukake" teken palsu sengaja ... Saiki kabeh liwat media Western "padha smear snot ing pipi", carane wong negara kita ndhukung iki "oposisi", lan "panguwasa" offends iki "wong apes" ".
  19. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 19 Agustus 2019 06:33
    + 11
    Artikel aneh, tegese: Rusia nyiapake kanggo Maidan. Mung Maidan ora revolusi!!! Maidans minangka "revolusi warna", luwih tepat, "kudeta" para elit sing ngatur kanggo dhuwit lan ing pimpinan "kurator Barat" lan, ing ndhuwur kabeh, Maidans kasebut - kudeta ditindakake ora kanggo kepentingan populasi negara, nanging kanggo kepentingan wong manca. Mulane, indikator saka Maidan tansah slogans kanggo pangayoman saka hak sipil, nanging ora ekonomi. Bandingake slogan saka Maidan Ukrainia - perlindungan hak-hak sipil, karo slogan rompi kuning Prancis - perlindungan hak ekonomi. Ing rapat umum kita, panjaluk "perlindungan hak-hak sipil" disuaraake, lan umume ngerti saka lambene sapa. Kita duwe politik nglawan Putin, nanging padha meneng kanggo Medvedev - ekonomi, sanajan kabeh "masalah internal kita" utamane saka Pemerintah.
    Dina iki ing Federasi Rusia ana akeh masalah lan padha ing alam intra-sistem. Sistem kekuwatan utamane ngarahake kanggo ngembangake partisipasi ing ekonomi donya saka sudut pandang ideologi globalisasi lan nganggep aktivitas ningkatake standar urip internal populasi minangka aktivitas tingkat katelu.
    Mangkono, kita ora duwe prasyarat kanggo revolusi, dina iki kita duwe prasyarat kanggo nggawe tumindak destabilization saka hukum lan supaya ing kothak lan lurung-lurung Moscow .... Rusia isih "turu".
    1. Kumis Kok
      Kumis Kok 19 Agustus 2019 07:44
      +1
      Bener, iku.
      Mung sawetara wong sing nekat banget sing mikir "Mungkin ora ana apa-apa kajaba ganti kepemimpinan ???". Keputusasaan iki muncul sawise ngunggahake umur pensiun. Lan senadyan "softening" saka PDB dhewe ... iku kenek views saka akeh warga. Umumé, dheweke dhewe nggawe keputusan sing ngrusak kahanan, lan nggawa masalah kanggo awake dhewe.
      1. Vitaly Tsymbal
        Vitaly Tsymbal 19 Agustus 2019 09:10
        0
        Kanggo Kumis Kok Owah-owahan pimpinan (Putin) mung migunani kanggo Pamrentahan pro-Kulon sing dipimpin dening Medvedev (pengacara pasif-filosofis sing ora ngerti kabeh liberalisme ing yurisprudensi lan liberalisme ing ekonomi, ora adhedhasar hukum negara, nanging ing hukum pasar, iku temen beda). Nanging Putin ora bisa ndemek Medvedev, utawa bisa uga migunani kanggo Putin ora duwe "iwak utawa daging" ing jejere dheweke (???), dheweke ndemek vertikal sing ana ing ngisor dheweke - gubernur lan plenipotentiaries saka distrik federal, nanging kita bisa. ndeleng, supaya adoh kabeh panggantos iki ora arep apa. Ing sisih liya, dina iki kita nyekseni owah-owahan generasi ing kementerian Federasi Rusia, ing ngendi kader lawas karo sekolah pendidikan Soviet lan pengalaman kerja praktis ing kelas ngisor diganti dening wong enom lan wong sing dididik. luar negeri lan ora duwe idea (amarga padha urip paling ora ing Rusia) bab apa lan carane negara lan bagean utama saka populasi manggon. Minangka salah siji kanca marang kula bab wong-wong iki, padha "cah ayu Oxford saka bapak sugih." Iki "cah ayu" sing nyiapake program lan bahan analitis kanggo eselon sing paling dhuwur.
        1. Kumis Kok
          Kumis Kok 19 Agustus 2019 16:57
          +2
          Aku ora setuju sethithik babagan "rekaman lawas saka sekolah Soviet." Akeh politisi wis nampa pendidikan profesional ing jaman perestroika - i.e. ing wektu nalika negara wis pracaya kapitalisme dibutuhake, amarga sosialisme ora mbantu kanggo entuk kabeh (mung masalah ing pimpinan, ora ing sistem). Sawise kabeh, utama "pembangun" saka ambruk USSR (aku ngerti - tembung aneh) padha anggota saka Partai Komunis. Nanging nanging akun anyar - Aku setuju banget. Pikiran pasar sing sempit, sing ora bisa mbayangake nindakake reformasi sing direncanakake (sosialis).
  20. bistrov.
    bistrov. 19 Agustus 2019 06:38
    -7
    "Jerman lan Amerika Serikat sing dadi pimpinan ... "Inggih, nggih .... Ayo padha nyoba .... Kabeh sing nunggu dheweke ana kerja minangka petugas kebersihan utawa mesin cuci piring ...
    Carane njijiki pasuryan ketemu antarane iki "pejuang" kanggo "kabebasan". Lan sok dong mirsani, ora ana sing ala. Iku ora ala, sampeyan ndeleng, padha manggon ing Rusia .... Apa sing dikarepake? Lan kanggo ngatur supaya nyolong lan mangan malah luwih ... Lan apa Putin goof watara karo wong-wong mau? Kanggo tiba ..., ayo padha "waras" ing hawa seger ..
    1. cansquebron
      cansquebron 19 Agustus 2019 09:25
      + 10
      Lan kenapa Putin karo wong-wong mau almonds? Kanggo tiba ..., ayo padha "waras" ing hawa seger ..

      Cukup gampang kanggo ngirim iki menyang logging, mung ing panggonane, kanthi kabijakan pembantaian rakyat umum dening oligarki Federasi Rusia, liyane, sing luwih radikal, bakal teka. Nanging pamikiran sing perlu kanggo ngirim individu saka oligarki Federasi Rusia kanggo logging, amarga saka tumindak kang kita duwe kahanan kuwi, sampeyan ora duwe.
  21. Wawan 16
    Wawan 16 19 Agustus 2019 07:10
    +8
    Rallies iku omong kosong, ora kadhemen utawa panas ing ndhuwur, nanging kasunyatan sing ing wong iritasi kusam accumulates saka kabeh reformasi paling anyar lan "maneuvers" liyane wis serius.
  22. Vadim T.
    Vadim T. 19 Agustus 2019 07:20
    + 16
    Kabeh diwiwiti kanthi cilik: udan - saka tetes, badai - saka angin sing entheng. Mesthi wae, bisa nglirwakake protes massa, nanging iki bodho lan cendhak. Sampeyan bisa ngomong minangka akeh sing kaya sing ora ana Muscovites ana ing kabeh, ana mung "teka ing jumlah gedhe" lan ing umum, padha ngomong, iku oke. Ing kasunyatan, ana masalah, lan iki disebut krisis kapercayan ing panguwasa. Lan dheweke wis suwe. Nalika wong-wong padha meneng, katon dheweke ora katon. Aku mikir sing ing akeh bab iku disambungake karo Ukraina. Maidan lan kabeh acara Ukrainia ing taun-taun pungkasan wis entuk akeh wektu ing acara warta lan dhiskusi kanthi alesan. Kanthi bantuan media, panguwasa nyoba ngyakinake wong Rusia: deleng apa sing bakal kelakon yen sampeyan miwiti protes. Sampeyan kudu ngakoni yen kanggo sawetara wektu technique iki makarya. Nanging sawise reformasi pensiun, "macaroni" lan "negara ora duwe utang apa-apa," panguwasa mbuwang topeng kasebut lan nuduhake warna sing sejatine. Banjur kasabarane wong-wong mau wis mbledhos, kaya sing katon ing protes sing bubar. Wong-wong wiwit nggunakake siji-sijine kesempatan legal kanggo nyatakake ora setuju karo kebijakan pemerintah. Lan panguwasa, tinimbang dialog lan golek cara metu saka kahanan, gumantung ing pasukan keamanan. Apa sing bisa nyebabake iki dibuktekake kanthi akeh conto saka sejarah. Nanging, sayangé, sejarah mulang manawa ora ana apa-apa.
    1. Snark1876
      Snark1876 19 Agustus 2019 12:52
      0
      Miturut jajak pendapat saka Muscovites, 80% nglawan kebrutalan pasukan keamanan ...
      1. tracer
        tracer 19 Agustus 2019 22:41
        -2
        YES WELL ON ... Apa sampeyan pribadi interogasi? Lan aku bakal pitutur marang kowe sing 80 persen saka Muscovites pengin nginstal urinals lan vas wengi karo potret Anal lan uga bidet karo potret saka fox kutub ing omah-omahé.
    2. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 23:01
      -2
      Nanging loro panguwasa lulus saka universitas, carane padha mulang ing Leningrad State University iki? Sawise kabeh, padha ing syarat-syarat sajarah no.
  23. igorbrsv
    igorbrsv 19 Agustus 2019 07:25
    +2
    . lan nalika dheweke pensiun, dheweke kudu mbayar luwih akeh.

    Sampeyan ora perlu mbayar maneh. Paling ora bakal urip. Dadi tabungan "dibenerake". Kajaba iku, efek kasebut bakal katon mung sawise sawetara taun.
    Lan kanggo wong enom sing ngomong kanggo migrasi, wong enom tansah pengin kabeh lan liyane. Iki apik. Sajrone wektu, panjalukan bakal diatur miturut kemampuan lan kabutuhan.
    Ora percaya karo televisi iku omong kosong. Ana mung liyane sumber informasi. Lan bunderan wong sing bisa mengaruhi pendapat umum saya tambah.
    Sampeyan ora bisa nyingkirake standar urip lan keputusan sing ora populer. Nanging iki ora kritis
  24. ala543
    ala543 19 Agustus 2019 07:29
    +6
    babagan kepinginan 1/5 saka Rusia menyang luar negeri

    Apa kita bisa nindakake polling dhewe? Sapa sing pengin mudhun? Aku dhewe ora pengin, ora ana jajak pendapat sing takon babagan iki Nyuwun
    1. Olgovich
      Olgovich 19 Agustus 2019 11:28
      -1
      Kutipan: Evil543
      Apa kita bisa nindakake polling dhewe? Sapa sing pengin mudhun? Aku dhewe ora pengin, ora ana jajak pendapat sing takon babagan iki

      Dadi ana sing ngrungokake: publikasi RUSSOPHOBIC dikutip. Lan ing Inggris padha liyane 50% saka Inggris enom Wis mutusake kanggo metu saka negara.

      Dadi dheweke luwih elek? belay
      1. igorbrsv
        igorbrsv 19 Agustus 2019 21:02
        +2
        Kutipan: Olgovich
        Kutipan: Evil543
        Apa kita bisa nindakake polling dhewe? Sapa sing pengin mudhun? Aku dhewe ora pengin, ora ana jajak pendapat sing takon babagan iki

        Dadi ana sing ngrungokake: publikasi RUSSOPHOBIC dikutip. Lan ing Inggris padha liyane 50% saka Inggris enom Wis mutusake kanggo metu saka negara.

        Dadi dheweke luwih elek? belay

        Banjur wong-wong mau ayo padha lunga menyang papan sing dituju, lan duweke kita pindhah menyang kana. Napa kita butuh penumpang kaya ngono Nyuwun
        1. Olgovich
          Olgovich 20 Agustus 2019 09:45
          +2
          Kutipan saka igorbrsv
          Nalika duweke, ayo padha lunga menyang ngendi dheweke arep, lan supaya kita pindhah menyang kono. Napa kita butuh penumpang kaya ngono

          Aku pengin ujar manawa kepinginan sawetara nom-noman ninggalake ora ngomong babagan bencana ing negara kasebut, kaya sing ditampilake ing pers manca: ing Inggris sing padha lan malah ing Amerika Serikat ana ..... Luwih saka kita! Opo RUSSOPHOBES sing meneng wae....
          1. Cook
            Cook 20 Agustus 2019 11:04
            +4
            Persentase paling gedhe sing pengin ninggalake Rusia kalebu responden umur 15 nganti 29. Apa sing bisa dingerteni wong enom sing umur 15-17 ing urip? Ing kana, kabeh kepinginan disebabake dening game hormon.
            1. Olgovich
              Olgovich 20 Agustus 2019 12:19
              -1
              Kutipan saka Cook
              Persentase paling gedhe sing pengin ninggalake Rusia kalebu responden umur 15 nganti 29. Apa sing bisa dingerteni wong enom sing umur 15-17 ing urip? Ing kana, kabeh kepinginan disebabake dening game hormon.

              lan ing Rusia ana KURANG tinimbang ing Inggris lan AS!
    2. igorbrsv
      igorbrsv 19 Agustus 2019 20:58
      +4
      Aku ora tau arep mandhek. Aku konfirmasi. Ana uga?
      Lan padha ora takon kula uga. Nyuwun
      1. CT-55_11-9009
        CT-55_11-9009 20 Agustus 2019 15:42
        +2
        Kutipan saka igorbrsv
        Aku ora tau arep mandhek. Aku konfirmasi. Ana uga?

        ana. Aku ora arep "liwat bukit". Lan ora tau niat.
  25. Kumis Kok
    Kumis Kok 19 Agustus 2019 07:37
    +3
    Aku ora pengin ngganggu sapa wae.
    Nanging yen para calon diijini melu pemilihan (dadi pelanggaran cilik, saben detik, nanging ana sing ora dibusak saka saben wong), mula ora ana sing kedadeyan. Dheweke nggawe masalah kanggo awake dhewe!
    Apa kita ora bisa "push" kaya ing sisih kulon sing padha. Diam-diam, imperceptibly, discrediting. Dadi tujuane kaleksanan, lan masyarakat ora kuwatir. Utawa pimpinan kita yakin banget karo kemantapan dhewe sing ngidini implementasine cara sing ora sopan.
  26. samarin1969
    samarin1969 19 Agustus 2019 07:46
    +4
    Kabeh pilihan "penulis" iki nyoba ngganti "kita" ngguyu televisi. Lucu. ngguyu
    Apa sing bisa dicritakake babagan Rusia? Khrushchev umume minangka "roda keenam".

    Swasana ati ing Rusia pancen ganti. Nanging yen elit "ilang turu" - iki ora kamungkinan kanggo please loro PDB lan elit dhewe, lan, liyane, Western "demokrasi". prajurit
  27. Gardamir
    Gardamir 19 Agustus 2019 07:51
    + 20
    Ya, aku nonton TV, contone, film sing bener, babagan Harry Potter utawa Divergent. Nanging dongeng saka Kremlin ing crita mbah Kiselyov, kanggo apa-apa. Apa aku cilik? Lan Putin disalahake kanggo kabeh sing muspra, kabeh kucing Rusia bakal ngonfirmasi yen dheweke ora disalahake.
  28. roket757
    roket757 19 Agustus 2019 07:51
    0
    Urip luwih jembar tinimbang TV

    Lan iki mesthine sing utama! Televisi pancen dimonopoli dening panguwasa ..... kapercayan marang iku luwih kurang lan dangu.
    Pers asing ngomong babagan wiwitan kahanan revolusioner ing Rusia lan nasib Putin bisa dadi paralel karo Khrushchev.

    Nanging iki ora mungkin! Kapercayan marang panguwasa uga ora apik, bisa uga ora apik, nanging ora ketok kabeh padha metu protes bebarengan.
  29. dzvero
    dzvero 19 Agustus 2019 07:57
    -2
    Apa Putin turu ing wayah wengi?

    Putin ora tau turu ...
  30. Manuk garuda elang
    Manuk garuda elang 19 Agustus 2019 08:10
    -3
    Bantahan saka oposisi minangka abses bledosan, mbukak krisis kekuwatan sing didhelikake nganti saiki. Ora ana sing bisa prédhiksi protes kekuwatan kasebut. Pers manca ngomong babagan wiwitan kahanan revolusioner ing Rusia

    ngguyu
    Shaw sampeyan ngomong ... Saperangan ora sok dong mirsani krisis sembarang. Rally biasanipun bot mbayar ing jumlah sethitik luwih saka boten ing kabeh. Pancen ora digambar kanggo Prancis, ngendi. mugi kula ngengetaken. ora ana krisis, nanging ana "sekelompok marginal", sing, kanthi cara, dikutuk banget dening kabeh pak sing muji wong bodho iki ing Sakharov lan nyritakake dongeng babagan krisis kekuwatan. Apa ana krisis daya ing AS? Rally nglawan pemilihan Trump padha rame. Ing babagan Prancis, Belgia, Jerman lan Holland - krisis kekuwatan? Rally Rompi Kuning luwih rame.
    Dadi ayo mutusake - SAIKI ana krisis kekuwatan sistemik ing saindenging jagad - Amerika Serikat, Eropa, Turki (kudeta anti-Erdogan), China lan Rusia - mula akar ala ora metu ing Putin, amarga jagat kabèh padha kobong. UTAWA ora ana krisis ing ngendi wae. Banjur ora ana sing bisa diomongake.
    Nah, sampeyan milih apa? ngguyu
    PiSi: saiki sektarian sing duwe minus bakal metu - ora ana sing mbantah, minus tekan, minus! Iku kabeh titik saka "positionalis" iki - Aku ora ngerti apa-apa, nanging aku abu-abu.
    1. Sergey49
      Sergey49 19 Agustus 2019 09:39
      +2
      Uhu, dadi apa sampeyan bisa mbantah sektarian saka saksi Putin? Iman, kaya sing wis dingerteni, ora mbutuhake bukti. Pak imam kandha yen para demonstran dibayar, mula dibayar.
      1. Manuk garuda elang
        Manuk garuda elang 19 Agustus 2019 10:17
        -3
        Nalika aku ngandika ndhuwur, bantahan - nul, logika - nul, saucepan, siji lan setengah slogans, lan driji sharpened kanggo mencet tombol, ing refleks kahanan, kaya kethek. Ijo iku gedhang, abang iku metu saka driji, lan apa iki ora penting. Manawa ana wong kang duwe panemu beda karo sekte kang bakal ditumpuk, ya iku bot Kremlin, awit kanjeng nabi ngandika – satemene, muga-muga kowe ora nemu apa-apa kang bisa ditrima ing urusane paprentahan, awit ora ana apa-apa. padha nindakake, iku mung penting kanggo mlumpat ... Injil Navralny.
        Contone, kasunyatan manawa 30 calon saka AfD ing Jerman ora kadhaptar amarga kesalahan resmi ing dokumen kasebut ora dadi masalah. Lan padha ora ndhaftar ing Duma regional tumit wong bodho sing diklumpukake teken ing kuburan saka wong wuta - iki "krisis daya". ngguyu Lan Terran Getih
        1. Sergey49
          Sergey49 19 Agustus 2019 10:30
          +3
          Semono uga aku babagan iki. Iman ing mbayar, dheweke bakal numpuk panci. Sampeyan uga ora bisa ngandelake alesan utawa logika.
          Raja iku mokal amarga iku raja - Injil saka saksi pu. :)
        2. WIKI
          WIKI 19 Agustus 2019 11:42
          +2
          Kutipan saka uhu
          30 calon saka AfD ing Jerman ora kadhaptar amarga kesalahan resmi ing dokumen - iki dudu masalah gedhe.

          Mung kepingin weruh, nanging apa ing Jerman, ing kasus iki, dianggep minangka kesalahan resmi?
          1. Manuk garuda elang
            Manuk garuda elang 20 Agustus 2019 06:36
            +1
            Biasane dicukur kanggo sumber pendanaan sing ora jelas. Operator radio Zvidkelya?
            1. WIKI
              WIKI 20 Agustus 2019 11:29
              -1
              Kutipan saka uhu
              Biasane dicukur kanggo sumber pendanaan sing ora jelas.

              "Kesalahan saka AfD yaiku dhaptar calon deputi diwenehi kanggo para pemilih sajrone rong rapat pemilihan ing Februari lan Maret. Lan macem-macem klompok calon melu. Nanging miturut hukum, kabeh calon kudu nindakake kabeh iki wektu sing padha sak rapat. " http://www.ng.ru/vision/2019-07-30/6_7636_problem.html Nalika nulis komentar, delve sethitik menyang topik.
    2. Warga Jujur
      Warga Jujur 19 Agustus 2019 11:39
      0
      Shaw sampeyan ngomong ... Saperangan ora sok dong mirsani krisis sembarang.

      Sampeyan ora weruh krisis mung amarga sampeyan nggoleki ing panggonan sing salah.
      Dadi ayo mutusake - SAIKI ana krisis kekuwatan sistemik ing saindenging jagad - Amerika Serikat, Eropa, Turki (kudeta anti-Erdogan), China lan Rusia - mula akar ala ora metu ing Putin, amarga jagat kabèh padha kobong. UTAWA ora ana krisis ing ngendi wae. Banjur ora ana sing bisa diomongake.

      Apa sing diarani krisis? Kanggo Amerika Serikat, umpamane, pemilihan Trump minangka momen kritis ing sistem pemilihan. Kang, dening cara, padha wedi. Lan supaya "tenang" warga, padha teka munggah karo crita medeni "gangguan Russian."
      Eropa? Yen sampeyan ngomong babagan Prancis - banjur, minangka penulis artikel nyathet - padha wungu masalah ekonomi.
      Turki? Kudeta gagal iku krisis? Ora, iki dudu krisis. Sampeyan bisa nelpon apa wae sing disenengi: karya layanan rahasia, penyelesaian skor - nanging iki dudu krisis.
      China? Yen sampeyan tegese Hong Kong, aku ngelingake sampeyan manawa ana kertas tracing saka Ukraina, nanging mung ditrapake kanggo siji kutha. Krisis apa? Yen siji kutha mbrontak, nanging kabeh negara ora.
      Rusia? Lan ing kene mung krisis kekuwatan. Keputusan pemerintah sing ora populer banget, menehi tandha wektu ing sak panggonan, wutah ekonomi sing ora becik amarga perusahaan pertambangan - apa iki dudu krisis kekuwatan?
      Saiki, nyatane, kenapa Navalny, Sobol lan liya-liyane dadi aktif munggah menyang dalan. Kanggo sampeyan, iki, mesthi, bakal dadi wahyu, nanging ... Cepet utawa mengko, petani gandum, penambang, buruh baja bakal njupuk menyang dalan. Sing bakal mimpin wong-wong mau isih prakara wektu, nanging cetha sing ora akeh lan sable. Dadi saiki iku PENTING kanggo wong-wong mau kanggo nindakake, supaya ing "gelombang wis TRUE rasa ora puas populer" kanggo mabur menyang puncak daya. Bakal penting kanggo wong-wong mau ngomong: "Kita wis nglawan rezim kanggo wektu sing suwe!" Dheweke ora duwe tujuan liyane. Bener, "Daftar Keinginan" saka kasunyatan bisa beda banget, nanging saiki tumindak kaya ngono.
      Lan aku ora mangu-mangu manawa dheweke bakal nglawan pamrentah lan Putin, minangka "penjamin" keamanan individu ing pamrentah.
      Miturut cara, pitakonan kanggo sampeyan - kenapa Navalny lan Sobol ora "ditutup"?
      PS, apa? Aku bukti minusku?
      1. Manuk garuda elang
        Manuk garuda elang 20 Agustus 2019 09:45
        -1
        Dadi - wis ing cara sing beda ... Aku ora bakal njupuk minus bali - padha pantes iku.
        Turki? Kudeta gagal iku krisis? Ora, iki dudu krisis. Sampeyan bisa nelpon apa wae sing disenengi: karya layanan rahasia, penyelesaian skor - nanging iki dudu krisis.
        К

        Yen sampeyan ana ing subyek. banjur ana senjata nuklir) Lan menara kejut diunggahake .... ORA? nglirik Iki, sampeyan ngerti ... Ana ...

        Aku seneng nggawe fun ... Kolonel Andrey Vasilyevich Zolotov golek ing konflik sing ... Nanging ora, nanging. tau kedaden) TAM emas kapindho ditampa
        1. Manuk garuda elang
          Manuk garuda elang 20 Agustus 2019 10:59
          -1
          Wah) Ora tau aku
  31. bandabas
    bandabas 19 Agustus 2019 08:46
    +2
    Iku ora babagan Putin. Kabeh bakal dadi coklat. Dheweke uga bakal bisa mabur menyang Mars.
  32. Alexander X
    Alexander X 19 Agustus 2019 09:18
    -6
    Kanthi telpon kasebut, para demonstran nglawan Sakharov nyoba ngrusak stabilitas ing Negara kita. Sing. cilaka wong lan, mulane, cilaka warga Rusia. Tumindak kasebut minangka pidana, tegese para demonstran minangka penjahat ... Kita pengin mbantu - supaya wanita tuwa ditransfer ing dalan, njupuk anak kucing saka wit, utawa paling ora kerja, nggawe nilai materi .. . dadi ora, luwih apik kanggo nyuwek tenggorokan ... IMHO ...
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:43
      -1
      Kaping pisanan, pamrentah minangka pidana, provokasi rakyat kanggo ndhukung kekuwatan apa wae sing bakal ngilangi rezim "wong gemuk".
  33. cansquebron
    cansquebron 19 Agustus 2019 09:18
    +5
    Pitakonan iku pribadi muddy mimpin protes iki, kayata Lyubysobol, duwe sambungan karo bagéan saka individu banget liberal-minded saka oligarki Rusia, raket disambungake kanggo nduweni saka FRS, minangka asil saka kamenangan saka Kremlin iki. (Maidan), kaya Poroshenko. Lan ing ngendi kita bisa entuk keseimbangan politik ing wangun kelompok sing makili Imperial (Soviet) Idea? Sayange padha ora katon. Mungkin paling Strelok lan Kvachkov diaktifake.
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:38
      0
      Mesthi wae, mula kita kudu tetep ing sisih kiwa.
      Kvachkov utawa Strelkov ora bakal ditarik, aja nglipur dhewe karo khayalan.
      1. cansquebron
        cansquebron 19 Agustus 2019 15:03
        +3
        Kvachkov utawa Strelkov ora bakal ditarik, aja nglipur dhewe karo khayalan.

        Aku ora peduli. Mung wong liya sing ora duwe pengalaman ngatur wong kanggo perang nalika ngadhepi kaunggulan mungsuh sing akeh banget. Kanggo mikir yen Pakdhe Zyu, sing wis nggabungake ide kiwa lan dadi oposisi oligarki Rusia, bakal miwiti nindakake paling ora sing nyata.
        1. Campanella
          Campanella 19 Agustus 2019 23:05
          -1
          Sing bocor ora ngobong, lan ora ana organisasi liyane sing dikarepake, Kremlin ngresiki pembersihan kasebut kanthi efektif.
  34. Operator
    Operator 19 Agustus 2019 09:21
    0
    Nanging abses otak ngguyu
  35. Manungsa Kucing Null
    Manungsa Kucing Null 19 Agustus 2019 09:21
    -15
    Apa Putin sniffle ing wayah wengi?

    Uh-huh ... topik kanggo artikel, mesthi ngguyu

    Nanging banjur, mlebu, sampeyan ora ngadeg ing kene Nyuwun
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:37
      +1
      Apa Putin sniffle ing wayah wengi, sampeyan takon nggawe bisu ...
      1. Manungsa Kucing Null
        Manungsa Kucing Null 19 Agustus 2019 19:09
        +2
        Kutipan saka Campanella.
        Apa Putin sniffle ing wayah wengi, sampeyan takon nggawe bisu ..

        In-in-in ... tema gulung mati kanggo situs "Military Review" ngguyu
  36. michael3
    michael3 19 Agustus 2019 09:52
    -5
    Lurah, wis ilang! Nganti 30-40 ewu wong teka ing pawai! Saka 17 yuta wong saka populasi Moskow! Krisis daya, kabeh mati, njupuk tas, stasiun lunga !!
  37. Puzoter
    Puzoter 19 Agustus 2019 10:09
    +1
    Tumindak bebarengan ing Moskow lan Hong Kong mung nuduhake yen dheweke dipimpin saka pusat sing padha. Kasunyatan yen "wong enom pengin pindhah" dadi sing njaga? Sikil ing tangan lan maju, nanging ora lunga, horonyaks. Semono uga babagan rasa ora puas karo gaji anggaran - ganti kerja yen spesialis kurang ajar. Ing bab mung aku bisa setuju karo bab reformasi pensiun, lan utamané propaganda ing TV. Sawise sregep 80-taun-lawas "pensiun" sing siap kanggo nyeret sleepers nganti pati, TV resmi pungkasanipun mandek kanggo kula, lan pesawat TV pindhah menyang loteng.
    1. Tank Hard
      Tank Hard 19 Agustus 2019 13:23
      +5
      Kutipan: Puzoter
      "wong enom arep emigrasi" dadi sing njaga?

      Sawetara wong mikir yen ora bakal luwih maju tinimbang tukang kirim pizza lan tukang, malah ana sing ala tanpa basa, muga-muga dheweke ngimpi ...
      Kutipan: Puzoter
      Semono uga babagan rasa ora puas karo gaji anggaran - ganti kerja yen spesialis kurang ajar.

      Aku ora setuju kene, karya ora utamané ... Padha ora pengin mbayar ngendi wae.
      Kutipan: Puzoter
      Ing bab mung aku bisa setuju karo bab reformasi pensiun, lan utamané propaganda ing TV. Sawise sregep 80 taun "pensiun" sing siap kanggo narik sleepers nganti mati,

      Iku angel kanggo mbantah karo sampeyan kene, aku suggest (contone) kanggo nyeret sleepers Nabiullina utawa Skvortsova (opsi) kanggo sasi, supaya padha dadi luwih apik. Sawise laku marasake awakmu, perawatan kesehatan Israel bisa uga ora mbantu. Nyuwun
      1. Campanella
        Campanella 19 Agustus 2019 14:35
        +4
        Dheweke katon ora ngangkat barang sing luwih abot tinimbang kondom ...
  38. turbris
    turbris 19 Agustus 2019 10:38
    +5
    Konfirmasi liyane yen analis Barat ora ngerti apa-apa babagan Rusia. Urip politik normal ditampilake minangka gerakan protes kanthi proporsi sing durung tau ana sadurunge. Pak penulis - kabeh apik ing Rusia lan sampeyan ngerti, kenapa ngumpulake publikasi kasebut?
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:33
      -2
      Analysts Western bisa uga salah, nanging kanggo sampeyan, Turbris, ngomong sing kabeh iku nggoleki ing Rusia piye wae bodho, utawa apa.?
      1. turbris
        turbris 20 Agustus 2019 09:55
        +4
        Ya, aku ora butuh penilaian sampeyan, sayang, aku nganggep partisipasi ing tumindak politik sing diidinake dening panguwasa minangka normal - iki kanggo wong kaya sampeyan sing "pinter". Lan kanggo ngliwati provokasi ing rapat umum sing ora sah minangka "swara rakyat" - iki ora mung bodho, nanging uga bisa digunakake kanggo media asing
  39. OlfRed
    OlfRed 19 Agustus 2019 10:57
    +6
    Mesthi wae, aku ora ngerti persis kenapa wong-wong ing Moskow nganakake rapat umum - bisa uga wong-wong sing ora puas karo panguwasa, bisa uga sing pengin ndandani, lan ana sing ora duwe apa-apa - njupuk gambar, mlaku-mlaku, lan mung aran kaya bagéan saka akeh, lan wong mung kanggo provoke lan "test" lemah ... Saben uwong nguber goal dhewe. IMHOku iki - yen mayuta-yuta tenan metu, dalan macet, perusahaan mandheg lan paman gedhe wiwit kelangan dhuwit, panguwasa bakal ngrungokake, lan ora bakal bisa nglirwakake lan nyebarake ... adoh yen iki ora apik lan aku ngarep-arep iki ora bakal kelakon. Nanging yen aku dhewe melu rapat umum, iki babagan nasionalisasi sumber daya alam, pendidikan, obat-obatan, pajak gedhe lan gaji cilik ... (ngimpi-impi). hi
    1. turbris
      turbris 19 Agustus 2019 11:04
      -3
      Apa sampeyan ngomong babagan jutaan, dear, sampeyan wis maca Pak?
      1. OlfRed
        OlfRed 19 Agustus 2019 12:27
        +2
        Imajiner, mesthi, wong sing "cukup" kanggo tahan ...
    2. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:30
      -1
      Sampeyan kudu metu nglawan privatisasi kekuwatan ing Rusia dening klompok pimpinan "banget bakat lan dirating banget". Lan kabeh liyane bakal ngurus dhewe.
      1. turbris
        turbris 20 Agustus 2019 09:57
        +2
        Mesthi wae, ora ana kedadeyan apa-apa, lan kepiye wong-wong sing dipilih dening rakyat utawa sampeyan ora bisa milih "privatisasi" kekuwatan?
        1. Campanella
          Campanella 20 Agustus 2019 10:09
          0
          Kepiye carane bisa? Inggih, paling ora amarga kualifikasi properti dhuwur, Pemilu larang banget lan ora kabeh wong bisa mbayar.
  40. yuta
    yuta 19 Agustus 2019 11:39
    +8
    Piye wae aku menehi angkat menyang wanita tuwa sing wis umur 9 dekade. Kanthi tembung apa sing digambarake Putin, aku ora bakal nulis, dheweke bakal langsung nglarang.
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:28
      +3
      Wong wadon tuwa iku bener, petinju ing Kyiv, judoka ing Kremlin ... prabédan ora diabaikan. Vocabulary luwih sugih.
      Nanging mirsani laporan saka kabeh limo pejabat ing ngarepe presiden ing meja iku ngluwihi kekuatanku. Ritual PR kanthi asil nol iki bakal bisa digunakake, yen mung kanggo wong asli sing tuku TV kanggo pisanan.
      1. turbris
        turbris 20 Agustus 2019 10:14
        0
        TV iku propaganda, ing kinerja sing paling awon, laporan pejabat sing duwe kamera televisi minangka pagelaran, apa ora jelas? Ing rapat kerja, gambar, aku kira, beda banget, ora perlu nyinggung wong pribumi
        1. Campanella
          Campanella 20 Agustus 2019 19:23
          0
          Yen dideleng saka asile, ora beda banget. Ing jaman Soviet, para menteri biasane digawa menyang rumah sakit nganggo ambulans. Lan iki turu ing rapat-rapat lan ngimpi saka Karibia.
          Yagene kudu ketegangan kanggo dheweke, pasar ngrusak kabeh lan konjungsi global.
  41. Nonna
    Nonna 19 Agustus 2019 11:57
    +8
    Piye wae aku ora peduli apa sing diomongake N. Khrushcheva ana, nanging analytics liyane bener. Nom-noman kita ninggalake puluhan ewu, amarga ora weruh masa depan ing Rusia amarga ora ana elevator sosial. Lan dheweke ora nonton TV, mung wong sing luwih saka 50 sing nonton saluran federal sing isin iki (amarga mung ana sampah lan slag). Aku ora ngandel - mantan komunis sing wis repainted, liberal, banjur dumadakan Kristen Ortodoks. Apa dheweke netepi kabeh prentah Kristen? Sadurunge, para pangeran tindak menyang biara - kanggo nebus dosa ing ngarsane Gusti Allah lan wong. Ayo padha njupuk conto
    1. OlfRed
      OlfRed 19 Agustus 2019 12:31
      +5
      Aku setuju, supaya dheweke mung nyekel Medvedev lan Patriarch of All Rus' ing wektu sing padha, mungkin pandonga bakal mbantu ... hi
    2. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:24
      +3
      Umurku luwih saka 50 taun, nanging aku ora nonton TV. Kadhang aku nonton film lan kadhangkala aku nganyari sikapku marang mbucal sampah iki kanthi nonton "program nyata".
      1. turbris
        turbris 20 Agustus 2019 10:18
        +2
        Ya, dheweke mung nulis yen sampeyan ora duwe kekuwatan kanggo nonton laporan pejabat ing TV, lan saiki nulis yen sampeyan ora nonton TV, sampeyan bakal mutusake.
        1. Campanella
          Campanella 20 Agustus 2019 19:27
          -1
          Aku nulis periodik aku nganyari kakebalan, lan padha nonton soko ing ngarep. Lan sampeyan ngerti, kita ora duwe warta tanpa presiden.
  42. Tank Hard
    Tank Hard 19 Agustus 2019 12:58
    +4
    Para elit padha bungah

    Inggih, ya ... Elit ... Apa Narusova - Sobchak, Abramovich, Vekselberg, Chubais lan liya-liyane? Oh, sing elit Russian ... Iku misale jek kula sing paling kuwatir, supaya everyone liya kuwatir - Departemen Luar Negeri AS. Dheweke kuwatir babagan Rusia ing kana, padha kuwatir ... aran
    1. Campanella
      Campanella 19 Agustus 2019 14:21
      +6
      Konsep elit banget umum, celeng ing pameran prestasi ekonomi nasional USSR uga dadi elit!
  43. Alex66
    Alex66 19 Agustus 2019 13:35
    +3
    Sable, kaya Savchenko, ora nyebabake emosi positif, kaya Yanukovych lan Putin ora menehi inspirasi. Reformasi kudu diwiwiti ora kanthi nyuda pensiun buruh, nanging karo pejabat sing mung bisa ditindakake dhisik saka kursi. Putin isih ndhukung 100 sugih, lan iku wektu kanggo mikir bab 100 yuta wong sing makarya.
  44. Yeah
    Yeah 19 Agustus 2019 13:41
    +4
    artikel artine sing tabet fantasizing bab sing turu karo sapa, ngrembug carane populer televisi lan ngembangaken topik rampung kosong liyane, mbuang wektu.
    Aku ora kepekso kanggo masang wigati gedhe kanggo kumpul anyar saka akeh ewu ing Moscow - iki akeh unorganized, persis partai, lan ora sawetara jenis asosiasi wong karo tujuan umum.
    Inggih, inggih, gelar ing rumah sakit nuduhake lan iku titik. Putin wis ngerti dheweke, nanging aku bakal drum Medvedev -
    dheweke ora Dimon kanggo sampeyan, nanging kabeh ketua Dee kanggo pasangan karo Xi.

    Umume "para demonstran" pancen ora pengin ngganti apa-apa, mung umume ora puas karo kahanan sing rusak, lan umume ora urip kanthi miskin. Ana sawetara wong sing ditindhes ing wong akeh - padha sibuk urip, ora mlaku.
  45. Campanella
    Campanella 19 Agustus 2019 14:20
    +6
    Presiden, yen ora sibuk ing liga Hockey wengi utawa ing sawetara prakara penting liyane, contone, bocah-bocah wadon enom, banjur weruh "Rusia dear" ing coffin lan turu kaya wong sing wis saben wong.
    Cukup kanggo ngelingi reaksi marang pitakonan babagan bali sosialisme, ing ngendi dheweke nyatakake yen wong-wong mesthine milih bisnis iki.
    1. turbris
      turbris 20 Agustus 2019 10:23
      0
      Sampeyan ora isin komentar, sampeyan wis liwat 50, lan sampeyan nulis dongeng bab bocah-bocah wadon enom?
      1. Yeah
        Yeah 20 Agustus 2019 15:25
        0
        Kutipan saka turbris
        Sampeyan ora isin komentar, sampeyan wis liwat 50, lan sampeyan nulis dongeng bab bocah-bocah wadon enom?
        jawaban

        tinimbang, sampeyan kudu isin kesehatan yen ora kalebu iki)))
      2. Campanella
        Campanella 20 Agustus 2019 19:31
        -2
        Apa Putin pegatan? Paling kamungkinan dheweke nggawa wong wadon enom. Lan amarga iki mung umum karo kita, aku duwe hak kanggo nganggep, ora karo wong tani?
  46. Aquilifer
    Aquilifer 19 Agustus 2019 14:33
    +2
    "Skenario Khrushchev" praktis ora mungkin: pisanan, para elit minangka anak didik Putin, lan ora kosok balene, lan kapindho, tanpa Putin utawa "Putin" hothouse kanggo nomenklatura bakal cepet ambruk - apa perlu?
  47. Badai srengenge
    Badai srengenge 19 Agustus 2019 15:06
    +6
    Pffff "kekuwatan kuwi" protes sing ora mung Putin, nanging Shoigu 100% ora turu ing wayah wengi .... Apa jenis pathos lan omong kosong? Jare kowe, ayo 60ewu (estimasi maksimalmu) 60ewu neng kota 12juta..kanggo rally DIIZINKAN. Apa daya protes sing luar biasa? Ora, iki klinik, departemen kejiwaan.
  48. kapten281271
    kapten281271 19 Agustus 2019 16:58
    +3
    Putin ora bisa ngerti carane "Tsar ora nyata" rampung ing Rusia, sawise Surkov kiwa lan Kiriyenko teka, kabeh dadi cetha, wong stubbornly mimpin RUSSIA kanggo Maidan, kang padha kanggo mburi, iku bener, kita wis kesel. watesan kanggo kabeh revolusi, iki ora kita bakal urip, nanging Kremlin salah siji ora ngerti iki, utawa sengaja ndadékaké kanggo mburi. A sakepel saka scoundrels bakal diijini kanggo mbayar tagihan saka dhuwit-kothak, ana precedent sawise ambruk USSR, miturut macem-macem prakiraan, cadangan awis untouchable nganti 70 milyar dolar, ngendi iku pindhah, lan malah. saiki iku mung banget kasebut kanthi teliti, timidly ngelingi bab iku sawetara kaping, lan marga saka dhuwit kuwi Uni bisa ambruk. Saiki luwih saka tau iku perlu kanggo berkembang negara, lan kita stubbornly kabeh loot ing endhog, Aku tormented dening mamang samar kok iki kudu rampung ing tangan siji lan sengaja lay a mine saka jeblugan sosial ing liyane! !!!
  49. Mixanchik
    Mixanchik 19 Agustus 2019 17:50
    -7
    Pers asing ngomong babagan wiwitan kahanan revolusioner ing Rusia lan nasib Putin bisa dadi paralel karo Khrushchev.

    Coba sing Maidan .. Aku bakal lunga saka provinsi lan ngatur PROTES kaya sing bandara bakal macet karo wong-wong sing lunga karo jenggot lan koper merek ..
    Kita ora perlu bajingan maneh .. Kanthi dhuwit pungkasan kita bakal mangan kanggo overclocking .. Lan tanpa Zyuganovs, Zhirinovskys lan riffraff liyane .. Kita mung bodho ngumpul lan gelombang sawise gelombang lunga Tanpa jaringan sosial lan tinsel liyane .. Kesel saka kabeh! Apa amoebas ngguyu ana ing Moskow?
    1. Karabin
      Karabin 19 Agustus 2019 19:03
      +4
      Kutipan saka Mixanchik
      .Ing dhuwit pungkasan kita bakal pindhah kanggo overclocking

      Vitaliy, kok Claudia isih karo wong, lan ora ing nglukis saka iku? Iku misale jek kula sing bakal njagong ana, nanging ing rompi robek. ngguyu
      1. Mixanchik
        Mixanchik 19 Agustus 2019 19:21
        0
        Kutipan saka Karabin
        Kutipan saka Mixanchik
        .Ing dhuwit pungkasan kita bakal pindhah kanggo overclocking

        Vitaliy, kok Claudia isih karo wong, lan ora ing nglukis saka iku? Iku misale jek kula sing bakal njagong ana, nanging ing rompi robek. ngguyu

        Nanging kepiye carane sampeyan bisa ninggalake Yuri ing kene..! Kene, ing umum, contra ngalangi menek metu .. Padha njupuk akurat! hi
        Lan ing kandel, wong enom bakal nganggo rompi .. Apa sampeyan mikir iki bakal terus komunikasi karo OMON ing Moskow lan njupuk selfies? Sawise kabeh, ana panemu liyane ing Basa Rusia. negatif

        Mestine kowe duwe perusahaan ngumpul neng kene, aku iki wong sing mbangkang hehe Wah, pamit.. hi
        1. Karabin
          Karabin 19 Agustus 2019 19:44
          +1
          Kutipan saka Mixanchik
          Nanging kepiye carane sampeyan bisa ninggalake Yuri ing kene..!

          Sing dakkandhakake. Cozier kene tinimbang ing dalan. Keyboard nganggo tangan. Kopi, utawa sing luwih kuwat. sofa maneh. Baslay kanggo Rusian, nyuwek jaket empuk, merek kolom kaping lima. Anget. Cahya. Aman.
          Kanggo njaluk mung menyang kantor lan klub plankton iki

          Nggendong kowe maneh. Ana apa? Koper.Stasiun.Moscow.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. kapten281271
      kapten281271 20 Agustus 2019 09:03
      0
      Kutipan saka Mixanchik
      Coba sing Maidan .. Aku bakal lunga saka provinsi lan ngatur PROTES kaya sing bandara bakal macet karo wong-wong sing lunga karo jenggot lan koper merek ..
      Kita ora perlu bajingan maneh .. Kanthi dhuwit pungkasan kita bakal mangan kanggo overclocking .. Lan tanpa Zyuganovs, Zhirinovskys lan riffraff liyane .. Kita mung bodho ngumpul lan gelombang sawise gelombang lunga Tanpa jaringan sosial lan tinsel liyane .. Kesel saka kabeh! Apa amoebas ngguyu ana ing Moskow?

      Maklum, aku ora manggon ing ibukutha, lan aku bubar numpak taksi rute tetep (wis 5-6 taun aku ora lelungan, nanging kedadeyan ing kene), dadi sedhih banget, mbah-mbah lan wong tuwa. nutupi GDP nganggo tembung kasebut. Ing provinsi, ing nalisir, iku malah Samsaya Awon kanggo iki, malah ing ibukutha, ana karya, nanging kene wong mluku kanggo pennies ing ......, lan arbitrariness saka pejabat ing kaping, utawa malah pesenan gedhene. liyane. Ing kuthaku sing ndunungi 70 ewu wong, ing sangisore SOYUZ, ana luwih saka patang puluh pabrik lan pabrik, sing papat dadi penting, ora ana sing kerja, wong-wong nesu banget. Ngarep-arep banget kanggo istilahe iki, wong-wong pancen akeh banget ing TPS, kabeh padha ngenteni, wah, saiki PDB kanggo kabeh ...... kaya saiki, ...... lan sing ing bali kanggo reformasi pensiun, pamaréntah lawas anyar lan hopelessness. Aku duwe mbah kakung, umur 76 taun, tukang kayu, wong sing sejatine ora sinau banget, ing wayah sore ing bangku dheweke ngomong karo aku, "Ya, pamrentah iki ora diangkat dening Putin sing dipilih dening rakyat" minangka sampeyan plot. Kaputusan PR wis suwe sadurunge pemilu, nanging disiram. konsultan, stupidly ....... ryly, ing wangun Serezha Kiriyenko, menehi saran kanggo tetep meneng babagan iki nganti Pemilu, nanging trick iku yen wis ngandika iki, dheweke isih bakal menang, ora karo kuwi. skor, lan Mungkin malah ing babak kapindho, nanging menang. Banjur, sawise ilang sawetara puluhan persen, minangka asil, kanthi strategis, mesthi menang kanthi signifikan, amarga wong-wong ora bakal rumangsa kaya bajingan sing dikembangake dening tukang thimble. Dadi, provinsi kasebut ora dadi sumber daya sing kudu diarepake para tahanan Kremlin, lan kahanan sing nggegirisi yaiku kabeh wong sing waras ngerti yen Maidan minangka bencana kanggo RUSIA, lan wong-wong sing lara idiocy mesthi mikir yen kita wis divaksinasi karo Ukraina. . Lan iki ing acara sing padha bisa dianggep minangka wong sing nggawe kesalahan, lan ora angkara.
      1. Servisingener
        Servisingener 20 Agustus 2019 19:28
        +2
        Lan sampeyan ora ngakoni yen sawise budhal Putin kahanan bakal dadi kaya kahanan saiki bakal katon unattainable kesejahteraan. Miturut conto Ukraina sing wis nyetel untu ing pinggiran. Utawa sampel USSR saka 80s pungkasan. Aku kelingan obrolan pawon babagan carane kita bisa urip tanpa Partai Komunis.
        1. kapten281271
          kapten281271 21 Agustus 2019 08:52
          -1
          Kutipan: Servisinzhener
          Lan sampeyan ora ngakoni yen sawise budhal Putin, kahanan bakal dadi kaya kahanan saiki bakal katon kesejahteraan sing ora bisa ditindakake.

          Yen sampeyan maca kanthi ati-ati apa sing daktulis lan ngerti aku kanthi bener, mula nyatane aku nulis babagan iki. Masalahe beda-beda, panguwasa, kanthi sengaja utawa ora ngerti, mimpin Rusia menyang jeblugan sosial, sing padha karo bencana, pamisahan lan penilaian sing salah babagan kahanan kasebut wiwit katon kanthi jelas, aku pribadi nggandhengake iki. budhal saka Surkov lan rawuh saka Kiriyenko. Putin dianggep minangka meh siji-sijine pembela kepentingan rakyat, nyatane, sajrone 800 taun kepungkur, kekuwatan paling dhuwur ing Rusia dianggep minangka pangayoman saka arbitrariness para boyar, pejabat, lan liya-liyane. Kanggo alasan sing ora dingerteni, dheweke njupuk sisih manajer Khlop sing cacat. Kabeh, langsung, wiwit dianggep minangka "tsar ora nyata", lan iki tansah rampung banget ing Rusia (Boris Godunov, Nicholas II, Gorbachev ora kudu menehi conto sing kurang kondhang, bakal dadi wilds) mbaleni ora ngerti Putin iki ora bisa, lan aku wonder yen iki rampung ing waé, utawa wong lanang iku salah. Lan kasunyatan manawa wong-wong sing, dina iki, njupuk kauntungan saka wayahe, nyoba kanggo muter kertu bisa dingerteni, amarga iku cetha apa mengko, malah ora duwe idea ing istilah umum. Mbusak dina iki Putin lan negara. mobil bakal dadi bêsik, amarga iku negara. mobil. Kenging punapa dene sampun 20 taun mboten damel lembaga negara ingkang mumpuni? sistem uga umum dingerteni, yen saged banjur kok Putin.
    3. CT-55_11-9009
      CT-55_11-9009 20 Agustus 2019 15:53
      +2
      Meehan?.. Urip! Aku wis suwe ora weruh slogan-slogan kaya ngono, kudu diterusake pesta!
  50. Malkavian
    Malkavian 19 Agustus 2019 18:59
    +7
    Ya, yen para demonstran ing Moskow pungkasane njupuk kuwasa lan nguwasani awake dhewe, Moskow lan St. Petersburg kanthi saperangan kutha liyane bisa lan bakal urip. Liyane saka Rusia bakal nampa kewan wulu-prewangan pungkasan. Banjur kita bakal weruh loro perdagangan ing wilayah lan sistem kolonial langsung, nalika kabeh wis ayunan langsung ing sisih kulon lan wétan menyang China, lan melu-melu langsung ... Kita bakal weruh kabeh lan bungah ing iki kanggo kebekan.
    1. GUSAR
      GUSAR 19 Agustus 2019 19:10
      0
      Lan kabeh perdagangan iki mlaku kanthi apik sanajan saiki, mung ditutupi, lan ing slogan sing apik
      1. Malkavian
        Malkavian 19 Agustus 2019 19:16
        +3
        Lan yen oposisi dadi kuwasa, bakal luwih akeh. Mung wis tanpa slogan lan ing gunpoint.
    2. Mixanchik
      Mixanchik 19 Agustus 2019 19:27
      0
      Kutipan saka Malkavianin
      Moscow lan St. Petersburg karo sawetara kutha liyane bisa lan bakal urip.

      Dheweke ora bakal urip tanpa sisa Rusia, sapa sing bakal menehi penguin lemak?
      1. aybolyt678
        aybolyt678 19 Agustus 2019 19:50
        +1
        Kutipan saka Mixanchik
        , sing bakal Feed penguin lemak?

        pipa!
        1. Mixanchik
          Mixanchik 19 Agustus 2019 20:31
          0
          Kutipan saka: aybolyt678
          Kutipan saka Mixanchik
          , sing bakal Feed penguin lemak?

          pipa!

          Lan Enggo bareng ... Nanging sawetara ora seneng karo "privatisasi" lan silihan-kanggo-Enggo bareng lelang .. Padha ngginakaken kathah dhuwit lan pengin nindakaken maneh lan nandur modal dhuwit ing "protes" ..
          Sing dipertaruhake mung cadangan emas lan devisa sing regane 500 milyar. lan perusahaan liyane sing wis wungu liwat 10 taun ing Rusia, etc. Aku ora bakal kaget yen gastrobaiters isih protes ing Moscow .. Aku weruh sing akeh wong pengin iki kene ..?