Review militèr

Apa Rusia kudu bali menyang GXNUMX?

58
Presiden AS Donald Trump ngunggahake kemungkinan Rusia bali menyang G-7 - GXNUMX. Kasunyatan manawa kepala negara Amerika ngomong babagan iki menehi kesaksian babagan owah-owahan gedhe-gedhe ing strategi politik "Kulon kolektif". Nanging apa sing bisa nyebabake owah-owahan kasebut?




Rusia lan GXNUMX


История "Group of Seven", utawa "Big Seven", nduweni oyod ing taun 1970-an, nalika ana perlu kanggo konsolidasi lan interaksi cedhak antarane negara paling maju ekonomi ing donya. Inisiatif kasebut teka saka Presiden Prancis Valéry Giscard d'Estaing, sing ing taun 1975 nglumpukake kepala enem negara - Amerika Serikat, Inggris Raya, Jerman, Prancis, Italia lan Jepang. Kanada melu rapat ing taun 1976. Iki carane GXNUMX iki kawangun.

Ambruk Uni Soviet lan penolakan Rusia saka ideologi komunis nyumbang kanggo normalisasi relatif hubungan antarane negara kita lan Kulon. Ing wektu kasebut, Amerika Serikat lan negara-negara Eropa katon yen Rusia ora bakal dadi ancaman serius marang tatanan donya sing berkembang, nanging, amarga ukuran wilayah Rusia, anané nuklir. gaman, kesempatan ekonomi lan sumber daya alam, Kulon nemokake iku perlu kanggo nggabungake Rusia menyang G1990. Integrasi iki dumadi sacara bertahap sajrone taun 2000-an lan awal XNUMX-an. GXNUMX wis dadi GXNUMX.

Mesthine, Rusia ora tau dadi anggota lengkap grup kasebut, kanthi spesifik sikap negara-negara Barat marang negara kita. Nanging, tanpa partisipasi Rusia, ora mungkin kanggo takon babagan acara penting ing donya lan ngembangake solusi apa wae. Mulane, pimpinan Western sijine munggah karo ngarsane negara kita ing klub saka kakuwasan paling maju.

Senajan ing awal abad 1975 wis cetha yen klub ora nggambarake kahanan donya saiki. Contone, China ora melu. Ya, ing taun XNUMX, nalika GXNUMX lagi dibentuk, China minangka negara agraris sing didominasi ideologi Maois. Nanging saiki kahanan wis diganti radikal malih. Apa Italia utawa Kanada luwih maju lan duwe pengaruh tinimbang China? Ing kasus apa wae, anane Rusia paling ora nggawe kesan yen GXNUMX ngrangkul ora mung Amerika Serikat lan sekutune, nanging uga negara liya ing donya.

Nanging ing 2014, sawise acara ing Ukraina lan reunifikasi Semenanjung Krimea karo Rusia, partisipasi Rusia ing rapat-rapat grup iki mungkasi. GXNUMX wis dadi GXNUMX maneh. Nanging limang taun mengko, West, ketoke, felt sawetara rasa ora nyaman sacara saka lack saka kamungkinan dialog karo Rusia ing framework saka klub iki. Kepiye carane nerangake posisi Donald Trump?

Trump: Putin ngalahake Obama


Ing rapat karo Presiden Rumania Klaus Iohannis, Presiden AS Donald Trump nggawe komentar sing dawa babagan GXNUMX lan Rusia. Kepala Gedung Putih ngandika:

Ing rapat-rapat kita, kita asring ngomong babagan Rusia, amarga aku wis pirang-pirang rapat GXNUMX. Aku mikir Putin ngalahake Presiden Obama amarga Presiden Obama ngira ora apik yen Rusia ana ing GXNUMX. Mulane, dheweke pengin Rusia mundur saka iku. Aku luwih cocok kanggo ndeleng Rusia, lan iku kudu GXNUMX, amarga akeh bab sing kita ngomong bab karo Rusia.


Salajengipun, nerusake pamikirane, Trump nyathet yen "wong teka" kanthi proposal kanggo bali Rusia menyang GXNUMX, dheweke bakal nanggepi kanthi positif marang proposal iki. Lan wong iki ditemokake - ternyata Presiden Prancis Emmanuel Macron. Paris ing periode pasca-Soviet tansah duwe hubungan khusus karo Moskow, luwih setya tinimbang Washington.

Malah saiki, sanajan ana sanksi, Prancis ora nglirwakake akeh proyek gabungan karo Rusia lan ndhukung pambangunan Nord Stream 2. Mulane, ora ana sing nggumunake yen proposal kanggo bali Rusia menyang format GXNUMX digawe persis dening pimpinan Prancis.

Patemon antarane Emmanuel Macron lan Vladimir Putin menehi alesan kanggo refleksi kanggo loro panyengkuyung kerjasama karo Rusia lan mungsuh negara kita. Politisi nasionalis Ukraina njeblug ing kritik Paris, argue sing Macron "guwa ing" ing Putin, lan iku ora bakal bab Eropah saka Lisbon kanggo Vladivostok, nanging bab Rusia saka Lisbon kanggo Vladivostok. Kanggo panyengkuyung kerjasama karo Rusia, tembung presiden Prancis, sing diterbitake ing kaca ing jaringan sosial, wis dadi "balm".

Apa "pitu" dadi "wolung" maneh?


Donald Trump umume duwe sikap aneh banget marang Rusia lan Putin. Ing tangan siji, Trump, minangka kepala negara Amerika, kudu nduduhake kaku maksimal menyang Moskow. Nanging Trump bener-bener simpati karo Putin: populis kanthi bias sayap tengen sing jelas, dheweke kesengsem karo gaya presiden Rusia lan akeh tumindake. Lan, mesthi, Trump ngerti yen tanpa bali Rusia menyang GXNUMX, ora bakal bisa ngatasi akeh masalah.

Nanging Trump ora duwe usulan sing jelas kanggo Rusia bali menyang GXNUMX. Senajan bisa sijine nerusake panjaluk tartamtu ing Moscow, seeking implementasine. Tembung-tembung Trump babagan kemungkinan bali Rusia menyang GXNUMX tanpa nyetel kahanan tartamtu uga bisa dideleng minangka kekarepan AS kanggo ngrampungake penyatuan maneh Crimea karo Rusia, kertu truf utama pasukan anti-Rusia ing Kulon.



Wartawan CNN Kylie Atwood nulis ing Twitter dheweke yen Donald Trump lan Emmanuel Macron, sajrone obrolan telpon, nyimpulake yen perlu ngundang Rusia menyang KTT G7 ing 2020. Mangkono, jinis koalisi wis dibentuk ing Kulon babagan masalah iki - Amerika Serikat lan Prancis ora mbantah ngarsane Rusia ing GXNUMX.

Kanselir Jerman Angela Merkel njupuk posisi sing rada beda. Dheweke ujar manawa dheweke ora weruh kemajuan nganti saiki, supaya kita bisa ngomong babagan penghapusan alasan sing ing 2014 nyumbang kanggo mundurake Rusia saka GXNUMX. Kita ngomong babagan perjanjian Minsk, sing, miturut Merkel, ora ditindakake kanthi sukses.



Nanging, posisi Jerman isih bisa owah, amarga saka kabeh negara Eropa utama, Jerman saiki paling gumantung marang kerjasama karo Rusia. Contone, proyek Nord Stream 2 sing padha penting strategis kanggo Federasi Rusia lan Jerman. Dadi tembung Merkel nglawan latar mburi posisi Macron lan Trump ora kudu dijupuk kanthi jelas. Kabeh isih bisa owah, utamane ing proses konsultasi antarane panguwasa Jerman lan mitra Prancis.

Kahanan ing UK cukup beda. Ing London, dheweke njupuk posisi anti-Rusia sing paling angel. Mung rezim Polandia, Ukraina, lan Baltik sing nambani Rusia luwih elek, nanging untunge, dheweke ora duwe pengaruh apa wae ing GXNUMX utawa ing kahanan ekonomi lan politik ing Eropa. Perdana Menteri Inggris anyar Boris Johnson wis marisi garis anti-Rusia saka para leluhure minangka kepala kabinet.

Boris Johnson nyathet yen dheweke isih ora weruh alesan kanggo Rusia bali menyang G8. Perdana Menteri Inggris nyathet akeh "dosa" Rusia - crita keracunan Skripals, senjata kimia, perang sipil ing Ukraina, sawetara provokasi sing diduga ditindakake dening Rusia ing saindenging jagad. Kabeh faktor kasebut, saka sudut pandang Perdana Menteri Inggris, minangka alangan kanggo bali menyang format GXNUMX Rusia.



Mangkono, ing masalah bali Rusia menyang GXNUMX, ana ora setuju antarane mitra utama. Cedhak karo saben liyane babagan masalah ekonomi lan politik, Prancis lan Jerman ing kasus iki ora nuduhake kesatuan posisi. Malah ana kontradiksi liyane antarane AS lan Inggris - uga sekutu politik lan mitra ekonomi.

Bali saka Rusia menyang GXNUMX, yen njupuk Panggonan ing inisiatif saka Trump lan nalisir pendapat saka Inggris, Jerman lan, mbokmenawa, Kanada, bakal nuduhake yen Washington ora sijine allies lan partners ing apa wae lan iku undisputed. pimpinan donya Kulon, bisa ndhikte syarat-syarat lan ora nggatekake sudut pandang sekutu dhewe. Lan misale jek Trump wis adoh banget, amarga masyarakat donya wis ngerti posisi presiden Amerika.

Saiki wis kasep kanggo mundur - yen Trump lan Macron nolak tembunge, dheweke bakal nuduhake kelemahane, yen ora nolak, dheweke bakal ngremehake posisi sekutu. Siji-sijine cara metu saka kahanan iki yaiku kanthi cepet teka karo sawetara panjaluk lan diterusake menyang Moskow. Kajaba iku, panjaluk kasebut ora bisa ditindakake, contone, bali saka Crimea menyang Ukraina. Rusia ora bakal tundhuk karo panjaluk kasebut, lan banjur Barat bakal bisa ngomong: Trump, minangka peacemaker, ngurus donya, strove kanggo dialog, nanging Putin maneh nolak wong ing inisiatif dhewe.

The Big Seven punika format outdated


Iki pitakonan liyane menarik. Ing sisih siji, format G8 nyedhiyakake luwih akeh kesempatan kanggo interaksi karo Kulon, nanging ing sisih liya, ora ana sing bakal kedadeyan yen kita ora bali menyang klompok kekuwatan Kulon iki. Contone, China lan India uga dudu anggota GXNUMX, sing ora ngalangi dheweke ngembangake potensi ekonomi lan ngembangake pengaruh politik. Kajaba iku, Rusia, kaya sing wis ditampilake, minangka kekuwatan sing mandhiri sanajan tanpa kerjasama sing cedhak karo negara-negara Kulon.

Konsep "Big Seven" saiki wis ketinggalan jaman, ora nggambarake kahanan nyata, tata letak nyata ing politik lan ekonomi donya. Iki dibentuk ing taun-taun Perang Dingin, ing kahanan donya bipolar, minangka koalisi negara-negara Kulon kanthi model ekonomi lan politik sing padha kanggo ngatur urip umum.



Saiki kahanan wis diganti radikal malih. Donya wis dadi multipolar, nanging G7 tetep padha, ora nduduhake keluwesan lan variabilitas sing dibutuhake ing donya modern. Lha, apa ora aneh yen Jepang ana ing GXNUMX, nanging China ora. Italia iku, nanging India ora. Lan iki ora kanggo sebutno kasunyatan sing ana pusat liyane saka kakuwasan, kalebu regional - padha Pakistan, Turki, Arab Saudi duwe pengaruh luwih ing kabeh wilayah ing donya saka Italia, Jepang utawa Kanada.

Mulane, yen Rusia ora bali menyang GXNUMX, ora bakal kelangan apa-apa. Kepemimpinan Rusia ngerti banget lan ora nanggepi tembung Trump lan Macron kanthi cara sing kasar. Kajaba iku, wis jelas yen Kulon mbutuhake Rusia luwih akeh, lan Rusia butuh Kulon luwih sithik.

Saiki, nalika Amerika Serikat saingan karo China, dheweke wedi banget karo blok Rusia-Cina, uga konfrontasi antarane Kulon lan Timur sing dimodernisasi sacara umum. Dadi wong-wong mau nyoba kanggo nyedhaki Rusia maneh, sing malah wis siyap kanggo nutup mripat marang pratelan dhewe babagan Donbass, Crimea, lan Suriah.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
http://ru.rfi.fr, https://www.pinterest.ru
58 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Michael m
    Michael m 23 Agustus 2019 05:29
    + 17
    Konsep "Big Seven" saiki wis ketinggalan jaman, ora nggambarake kahanan nyata, tata letak nyata ing politik lan ekonomi donya.
    Ing nalar iki babagan pitung wolu bisa rampung. Lan aja nggatekake pernyataan Trump lan Macron. Tansah kenceng - dheweke bakal nelpon. Lan kita bakal mikir apa iku worth ngubungi wong-wong mau. Dheweke wis terjun menyang WTO.
    1. Sipil
      Sipil 23 Agustus 2019 08:05
      +8
      Apa guyonan saka banyolan, Obama Cut mati Ukraina saka Rusia, dileksanakake sanksi, digawa mudhun lenga, digawa mudhun ruble, nyebabake impoverishment. Ing endi wayahe menang?
      1. tihonmarine
        tihonmarine 23 Agustus 2019 09:34
        +6
        Quote: Sipil
        Ing endi wayahe menang?

        Kanggo kita, ora ana sing menang lan ora tau. Kita minangka "bocah pecut" kanggo dheweke. Kita kabeh ndeleng prasangka - Crimea Donbass, lan Skripals, lan "gangguan ing pemilihan." Banjur, dheweke bakal nggawe sing anyar lan bakal "kothong" karo kabeh "caudle umur pitung taun"
        1. Vladimir16
          Vladimir16 23 Agustus 2019 11:32
          -1
          Rusia bakal bali menyang G8 ing tapel wates USSR.
          1. Vladimir16
            Vladimir16 23 Agustus 2019 11:34
            +1
            Quote: Sipil
            Apa guyonan saka banyolan, Obama Cut mati Ukraina saka Rusia, dileksanakake sanksi, digawa mudhun lenga, digawa mudhun ruble, nyebabake impoverishment.

            Obama? ngguyu

            Sampeyan ngunggahake dheweke menyang langit.
            Yen pancen kaya mangkono, dheweke isih bakal mrentah Amerika.

            Crimea iku Rusia maneh. Iki luwih penting tinimbang rega minyak.
            Rusia wis merdika maneh. Iki luwih penting tinimbang sanksi.

            Lan perbaikan urip ing negara minangka tugas kita.
            Apa sampeyan ana ing jagad ing taun nineties, nalika kabeh negara nandur kentang ing plot supaya bisa urip?

            Obama! Nggawe aku ngguyu!
            Matur suwun! ngguyu
            1. Sipil
              Sipil 23 Agustus 2019 12:09
              0
              Sampeyan ngunggahake dheweke menyang langit.
              Yen pancen kaya mangkono, dheweke isih bakal mrentah Amerika


              Lan sapa sing nindakake kabeh iki? Inggih, ana ambruk, paling Ukraina? Sapa sing sampeyan maksud?
              1. Alena Frolovna
                Alena Frolovna 23 Agustus 2019 12:57
                +2
                Apa Rusia kudu bali menyang GXNUMX?

                "Kita bisa ngatasi dhewe", ujare Merkel.


                Nanging kanggo kita, bali iki ora perlu, supaya hiss, grumbulan, goyangake sikilmu kabeh sing nglawan negara kita, yen ora, iku angel kanggo sampeyan, ora cukup, kanggo urip ing donya iki tanpa manipulations. Kita bakal ngenteni.
                1. 210okv
                  210okv 23 Agustus 2019 17:52
                  +1
                  Sampeyan ndeleng pimpinan G iki. Lan sampeyan pengin mlayu saka acara aneh iki .. Inggris piyambak sing worth soko ..
                  1. Amuret
                    Amuret 23 Agustus 2019 23:02
                    +1
                    Kutipan: 210 okv
                    Wong Inggris wae larang..

                    Ing endi sampeyan ndeleng Inggris?
                    Asal lan sederek saka Boris Johnson
                    Alexander Boris de Pfeffel-Johnson lair tanggal 19 Juni 1964 ing New York. Boris Johnson isih duwe kewarganegaraan ganda - Inggris lan Amerika.
            2. Proxima
              Proxima 23 Agustus 2019 13:55
              +3
              Kanggo paraphrase Bulgakov ing Master lan Margarita, iku worth ngandika: "Aja, aja takon ngendi wae! Perlu - dheweke bakal nelpon! mandheg
          2. Proxima
            Proxima 23 Agustus 2019 13:51
            +2
            Kutipan: Vladimir16
            Rusia bakal bali menyang G8 ing tapel wates USSR.

            Aku ora ngerti carane ing wates USSR, nanging ing wates RSFSR sedulur 1953, iku mesthi!
          3. yowis
            yowis 24 Agustus 2019 00:01
            0
            A guyon saka banyolan?
    2. vlad106
      vlad106 23 Agustus 2019 11:45
      +2
      Kutipan: Mikhail m
      . Lan aja nggatekake pernyataan Trump lan Macron. Tansah kenceng - dheweke bakal nelpon. Lan kita bakal mikir apa iku worth ngubungi wong-wong mau. Dheweke wis terjun menyang WTO.


      apa, padha beckoned karo wortel lan Rusia kudu teka mlaku wagging buntut?
      kanggo ngirim ...
    3. 1976AG
      1976AG 23 Agustus 2019 11:56
      +3
      Tansah kenceng - dheweke bakal nelpon.
      Lan kenapa kita kudu dadi anggota ing GXNUMX? Nalika ana sing kudu diputusake, dheweke dhewe mabur menyang Putin kanggo janjian.
      1. penggemar-penggemar
        penggemar-penggemar 24 Agustus 2019 11:05
        0
        Mudhun saka swarga menyang bumi, dheweke wis suwe ora mabur menyang Putin.
    4. Amin_Vivec
      Amin_Vivec 24 Agustus 2019 22:52
      +1
      Tansah kenceng - ayo padha teka ing Sochi))))
  2. Osmodey
    Osmodey 23 Agustus 2019 05:55
    +7
    Lan tegese sanksi, kaya sing bakal ditindakake, bakal dadi, Rusia, ing mata negara-negara Kulon, tansah kanggo kabeh sing ala lan nglawan sing apik, cerah, luwih dhuwur. Dadi kenapa kita butuh iki, (ya, ora kanggo kita, mesthi, nanging kanggo modal gedhe (
  3. Vadim T.
    Vadim T. 23 Agustus 2019 06:07
    + 15
    Putin wis bola-bali ujar manawa Rusia wis puas karo format GXNUMX. Dadi kenapa nandur kebon? Kajaba iku, pusat panguwasa ing jagad iki ora mung siji. Senajan... Crita bali menyang PACE nggawe aku mikir. Utawi rumiyin kadhawuhan ing ngriku ngantos dangu lan wangkal, kathah prajanipun, dene nalika kula wangsul, tampi bak slop. Geyrope, ternyata, mung butuh dhuwit Rusia. Ing kene padha. Wiwit padha maneh disebut "pitu", iku tegese padha perlu kanggo sawetara alesan. Lan kasunyatan manawa panjaluk umum ora diajukake ora ateges apa-apa. Nominasi kudu: Kulon ora bakal kantun sawijining. Apa mung bisa kanggo nyingkirake?
    1. ROSO 42
      ROSO 42 23 Agustus 2019 06:37
      +6
      Kutipan: Vadim T.
      Putin wis bola-bali ujar manawa Rusia wis puas karo format GXNUMX.

      pancen bener. Napa divisi kasebut, yen jagad iki ganti saka dasawarsa nganti dasawarsa miturut standar jaman biyen.
      Kanselir Jerman Angela Merkel njupuk posisi sing rada beda. Dheweke ujar manawa dheweke durung ndeleng kemajuan sing bakal ngidini kita ngomong babagan penghapusan alasan sing ing 2014 nyumbang kanggo mundurake Rusia saka GXNUMX. Kita ngomong babagan perjanjian Minsk, sing, miturut Merkel, ora ditindakake kanthi sukses.

      Minangka kanggo macem-macem persetujuan, Mrs Merkel bisa ngeling-eling yen Kulon duwe utang akeh kanggo likuidasi VD lan CMEA, utamane, kanggo mindhah NATO bali menyang kerangka mantan.
    2. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 23 Agustus 2019 09:05
      0
      Endi hasil kerja lan rapat G 1+ 6 iki??? Jagad isih gonjang-ganjing..
      Mungkin - iki asil karya dheweke ..?
    3. UAZ 452
      UAZ 452 23 Agustus 2019 16:57
      0
      Bali menyang G7 trep kanggo "mitra" sumpah amarga bisa nyepak kita metu saka kono "kanggo encore". Lan tansah ana alesan: ana cukup saka defectors padha ing Kulon, sampeyan bisa tansah tamparan saperangan utawa loro liyane, lan Scotland Yard, sawise pepek akeh sasi diselidiki, bakal nemokake prasasti "Putin ana kene" tengen. ing tembok ndhuwur mayit.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. samarin1969
    samarin1969 23 Agustus 2019 06:36
    +1
    Lan iki Trump "ngganggu" ing pemilihan ing Federasi Rusia ing sisih partai sing ngatur. Dheweke ngajak sampeyan bali menyang "klub" - dheweke ngakoni "sukses" kebijakan luar negeri Putin. ngguyu
    1. tihonmarine
      tihonmarine 23 Agustus 2019 09:36
      +1
      Kutipan saka: samarin1969
      Dheweke ngajak sampeyan bali menyang "klub" - dheweke ngakoni "sukses" kebijakan luar negeri Putin.

      Paling kamungkinan maneh sawetara jenis game "kucing lan mouse".
  8. g1 wisuhntwn
    g1 wisuhntwn 23 Agustus 2019 06:46
    +3
    Basa Inggrise gampang ayem. Cukup kanggo Trump mbuwang yen "newbie" minangka scam Mei. Bakal cukup sanajan "asil tes" ora cocog karo Inggris. Sampeyan mung kudu ngerti manawa kepentingan Amerika Serikat luwih dhuwur tinimbang hubungan sekutu lan Amerika mung bakal nindakake apa sing dikarepake. Zamuty uga ndhukung dhewe mung nalika "kanggo kepentingan keamanan nasional."
    Pitakonan "apa kudu bali menyang 8-ku?" sadurunge diumumake - ing konsep donya multipolar, 8 cetha ora cukup kanggo ngrembug masalah lan masalah sing diadhepi masyarakat donya.
    Dadi, uga, kasta "luar biasa" pengin kluster kanthi kapisah saka "goevs" liyane, ayo padha lungguh luwih cedhak. Kaya sing dikandhakake, cangkang sing luwih sithik bakal dibutuhake.
  9. Vadim T.
    Vadim T. 23 Agustus 2019 06:53
    +4
    Lan kasunyatan manawa panjaluk umum ora diajukake ora ateges apa-apa. Nominasi kudu: Kulon ora bakal kantun sawijining.


    Q.E.D:

    Dina iki jam 06:22
    Menteri Luar Negeri Kanada: Rusia bisa bali menyang G8, menehi Crimea
    Freeland ujar manawa syarat kanggo bali Rusia menyang G7 (G8) "sederhana banget":
    Sampeyan mung kudu menehi Crimea lan mungkasi perang ing Donbass.
  10. roket757
    roket757 23 Agustus 2019 06:58
    +3
    Apa "pitu" dadi "wolung" maneh?

    Apa worth iku kanggo pindhah ing kono? Apa prospek perusahaan iki? Lan ing ngendi bagean utama lan kekuwatan DUNIA saiki, nongkrong?
    Yen ONE sing paling penting bisa mbengkongake kabeh liyane, mula sampeyan bisa nelpon perusahaan kanthi beda ... WOLF lan enem bocah / babi !!! -
    Aneh yen KITA, kaya dudu bocah / babi, kepengin mlebu ing kulit liyane !!! Amarga ora nyangka dheweke ana ing wujud asline!
  11. parusnik
    parusnik 23 Agustus 2019 07:23
    +5
    Menteri Luar Negeri Kanada: Rusia bisa bali menyang G8, nyerahake Crimea ... Iku ing VO dina iki ing feed warta ... Lan bali menyang GXNUMX ... lukisan Rembrandt "The Return of the Prodigal Son" langsung teka ing atine eseman ..
    1. Reptiloid
      Reptiloid 23 Agustus 2019 13:30
      +2
      Sugeng rawuh, Alexey! Apa memori apik sampeyan duwe, Lan budaya, banget!
      Lan kanggo aku ---- ERALASH! Piece kaya Dongeng katresnan pisanan lagi ngrembug ---- "" Lan ing ambegan! Lan kumpol""
    2. yowis
      yowis 25 Agustus 2019 20:33
      0
      Kutipan saka parusnik
      Lukisan Rembrandt "The Return of the Prodigal Son" teka ing pikiran

      Lan kanggo kula - kartun "The Return of the Prodigal Parrot". Piye kok iso?
  12. Desdecado
    Desdecado 23 Agustus 2019 07:48
    +2
    Ora, Rusia ora mbutuhake "bali", sing ditampilake ing abad kaping 20 minangka tambahan bahan mentah saka ibukutha sing dikembangake. negara lan nglayani kepentingane. Kapentingan "elit" negara - paling ora dening carcass, nanging ana ing klub Western, kapentingan wong - ngelawan.
  13. SERGEY SERGEEVICS
    SERGEY SERGEEVICS 23 Agustus 2019 07:59
    0
    Apa Rusia kudu bali menyang GXNUMX?

    Sing kahanan sing padha nemtokke kanggo bali, kulit ora worth lilin.
  14. Ehanatone
    Ehanatone 23 Agustus 2019 08:42
    +2

    Gusti, apa karo panyiapan, apa dudu perdana menteri sabanjure, banjur saya tambah degradasi lan degenerasi ...
    1. Svarog
      Svarog 23 Agustus 2019 09:13
      0
      Kutipan saka Ehanatone
      Gusti, apa karo panyiapan, apa dudu perdana menteri sabanjure, banjur saya tambah degradasi lan degenerasi ...

      Negara apa sing sampeyan omongake saiki? ngguyu
      1. Ehanatone
        Ehanatone 23 Agustus 2019 09:40
        0
        Babagan Naglia, mesthi, babagan dheweke ...
        Aku mung ora bisa masang gambar ...
        Lan kenapa dheweke minus, apa ana penggemar B. Johnson, utawa mi-6 uga teka ing kene! ... belay
        Inggih, ing umum, kita mbokmenawa ora kudu tansah mlebu ing ngendi kita ora njaluk, amarga iku kelangan - kaya pass, banjur lan, mbokmenawa, sing ngerti bakal nemokake rolas liyane kelangan ...
        1. Svarog
          Svarog 23 Agustus 2019 09:45
          0
          Kutipan saka Ehanatone
          Lan kenapa dheweke minus, apa ana penggemar B. Johnson, utawa mi-6 uga teka ing kene! ...

          Aku ora downvote hi
  15. Roso 56
    Roso 56 23 Agustus 2019 08:49
    0
    Sanajan ora maca artikel kasebut, aku mikir iki: ora ana sing kudu ditindakake ing kana, dudu bocah-bocah pitung konspirator sing mutusake kabeh masalah. Ana rong puluh kuat, iki mung panggonan ngendi sampeyan bisa ngrembug masalah donya.
  16. alex.29ru
    alex.29ru 23 Agustus 2019 09:32
    +2
    Dheweke pengin dilebokake ing lapak, dheweke wis mimpin menyang PACE. Kita kudu ngetrapake kahanan kita dhewe, umpamane ngangkat sanksi.
  17. Fevralsk.Morev
    Fevralsk.Morev 23 Agustus 2019 09:37
    -3
    Yen iki ngunggahake rating Putin, ayo gabung. Apa kanggo kita? Apa rega bakal mudhun utawa upah munggah?
  18. kriten
    kriten 23 Agustus 2019 09:38
    +1
    Impen elit kekuwatan kita yaiku nyolong lan uwal kanggo cordon, ing ngendi dheweke wis duwe kabeh: kulawarga lan ibukutha lan kewarganegaraan. Ing pungkasaning paprentahan, sanajan nganggo bangkai, sanajan karo wong-wong omong kosong, rukun karo para panguwasa ing negara asale, supaya bisa njaga keslametane sing dicolong.
    1. Yura
      Yura 23 Agustus 2019 12:52
      0
      Kutipan saka criten
      Impen elit kekuwatan kita - dicolong kanggo uwal kanggo cordon

      Lan mulane Macron lan Trump prihatin lan sedhih banget karo nasibe wong-wong iki, mula dheweke nawarake bali Rusia menyang pitu kanthi nggawe wolung? Utawa mungkin mundur AS saka Prajanjian INF lan respon Rusia nyebabake rasa ora nyaman ing Kulon, bisa uga pengin nyenengake, yaiku, dadi mitra maneh, nanging luwih gampang ngobrol karo mitra, kanggo negosiasi? Dheweke mung ora nganggep kasunyatan manawa Rusia pengin tangane diikat karo perjanjian priyayi?
  19. Den717
    Den717 23 Agustus 2019 09:43
    +3
    Saiki, ora ana manunggaling panemu ing Seven dhewe. Utamane babagan anggaran NATO lan kebijakan sanksi, lan ora mung ana hubungane karo Rusia. Mulane, Trump ngajak Rusia menyang "pangumpulan" pitu kanthi tujuan sing jelas - kanggo nggawe keseimbangan lan nggabungake pimpinan liyane nglawan Putin (dina iki). Tujuan kasebut ora bisa dicritakake kanthi langsung, mula ide kasebut dibingkai kanthi "perlu sing diduga" karya produktif karo Rusia. Akhir-akhir iki, kabeh pitu wis dadi "USA + Six", lan kabeh peserta ngerti iki lan, temenan, beban dening iku, kang manifests dhewe ing munculé disagreements lan kerusuhan panemu ing rapat umum. Banjur Trump ketemu utawa mung ngomong karo saben "enem" individu, lan kabeh wong nampa sudut pandang Trump. Temenan, Trump bosen karo metode iki. Dadi dheweke mutusake kanggo ngganti format kasebut.
  20. Vladimir61
    Vladimir61 23 Agustus 2019 09:48
    +1
    "Pitu", merek perang dingin kepungkur kanthi upaya kanggo mbentuk politik donya. Saiki, sanksi mung siji-sijine pengaruhe, nanging pengungkit iki ilang maknane saben taun. Ing sawetara taun, wektu bakal nguripake iku pisanan dadi obyek pengaruh istimewa ing vassal lan negara underdeveloped, lan banjur ing umum dadi kumpul pensiunan politik.
  21. Jurkovs
    Jurkovs 23 Agustus 2019 10:35
    0
    Ora ana wolung lengkap. Ana tansah pitu marang Rusia. Yen kita arep kanggo revive dialog karo Kulon, banjur ora ing format GXNUMX, nanging sabenere West-Rusia.
  22. Mauritius
    Mauritius 23 Agustus 2019 11:44
    +1
    Kita dibuwang metu saka GXNUMX amarga Crimea. Kawontenan kita bali punika pangenalan Crimea minangka Rusian.
    1. nangis
      nangis 23 Agustus 2019 22:05
      0
      Dheweke mbuwang Yeltsin sing mabuk, lan dheweke nyeret awake dhewe menyang 100 gram vodka lan didol ing Rusia lan USSR saliyane Gorby.
  23. MoJloT
    MoJloT 23 Agustus 2019 13:48
    0
    Teka, lunga, teka, lunga, lan liya-liyane meh 30 taun. Apa asil samesthine?
  24. Yeah
    Yeah 23 Agustus 2019 13:56
    0
    Pakistan padha, Turki, Arab Saudi duwe pengaruh luwih akeh ing kabeh wilayah ing donya saka Italia, Jepang utawa Kanada

    Penulis ngadili politik mung kanthi judhul koran, nanging nyatane, Jepang sing padha duwe pengaruh kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang Pakistan utawa Arab Saudi. Dheweke mung nindakake kanthi tenang, nanging, aku njamin, ora kurang efektif lan terus-terusan.
  25. 1536
    1536 23 Agustus 2019 14:22
    +1
    Mesthi, kahanan sing diterusake dening negara marginal kanggo bali menyang format G8 ora bisa ditampa. Mula, ora ana sing dirembug ing kene. Nanging, ketoke, penolakan Rusia kanggo mulihake format sing ilang bakal diterusake karo undhangan sing padha menyang China. Lan ing kene, ora ana sing bisa njamin kepiye tumindak RRC. Nanging siji-sijine sing jelas - kudu ngilangi "hubungan apik" antarane China lan Rusia, kanggo nglawan maneh, kaya sing wis ditindakake dening Amerika ing jaman "diplomasi ping-pong" H. Kissinger. Iki, ketoke, game liyane karo "undhangan" diwiwiti. Nanging muter karo cheaters profesional, lan malah ing meja lan kertu sing, punika bilai sengaja kanggo naif.
    1. fif21
      fif21 23 Agustus 2019 21:54
      0
      Kutipan: 1536
      Nanging, ketoke, penolakan Rusia kanggo mulihake format sing ilang bakal diterusake karo undhangan sing padha menyang China.

      Wong Tionghoa wis mbuktekake manawa dheweke ora luwih ala tinimbang wong Rusia. hi
      1. yowis
        yowis 25 Agustus 2019 20:33
        +1
        Iku ora angel.
  26. serge siberian
    serge siberian 23 Agustus 2019 18:34
    +1
    Sampeyan ora kudu nyerah marang godaan iki, nanging ninggalake WTO kanthi cepet, uga, saka PACE ing wektu sing padha lan organisme liyane. Segara Ireng, uga, kaya sing kita deleng, dheweke lali babagan rincian kasebut. hi
    R.S. Rakyat ora bakal takon marang panguwasa maneh."Referendum dudu cara kita."
  27. evgen1221
    evgen1221 23 Agustus 2019 19:03
    +2
    Ngundang bali minangka langkah sing dianggep apik dening Barat kanggo nyopot kita saka wong Tionghoa lan nguwasani kepentingane, lan banjur mbuwang kita maneh kanggo wektu sing cendhak. Kanthi mburi kaya Federasi Rusia, China bakal bisa kanggo nglawan hegemon lan kita bakal entuk barang, lan dibagi lan mrentah lan kirdyk kanggo wong Tionghoa kanthi oposisi Saxon sing ora sopan. IMHO iki minangka nggodho dadi kondom kanggo kita kanggo tujuan Barat kanggo njaga tatanan donya lan ora liya.
  28. Mixanchik
    Mixanchik 23 Agustus 2019 20:16
    -1
    Putin kanthi bener ujar, G7 '. Iki dudu organisasi lan Rusia ora duwe alesan kanggo bali menyang kana ..
    Ayo padha gosip, nanging tanpa Rusia hi Akeh prekara liyane sing kudu kita lakoni, lan ora ngrungokake omongane Nuh lan omong kosong saka para ribet wayang iki. prajurit
  29. fif21
    fif21 23 Agustus 2019 21:49
    0
    Wangsulane Rusia menyang G-7 bakal dadi kegagalan kebijakan Kremlin. Nolak konsep akeh jagad kutub,
    pangenalan Amerika Serikat minangka bangsa "luar biasa", subjugasi lengkap ing Kulon lan ilang kedaulatan. Iki babagan politik. ekonomi: billionaires Rusia wis temen maujud sing padha mung pangan kanggo Western "hiu" bisnis. Kanthi totohan 90 ing globalisasi lan dollar, padha digawe rejeki (carane njaluk iku pitakonan liyane) ngrugekke kanggo institusi financial Western. Padha "shod" ing Siprus, Inggris, USA ..... Mulane, Rusia luwih wareg karo format G-20. Dhiskusi Trump, Macron, Mkrkel .... sekunder. Utamane DESIRE Rusia. Nanging aku ora weruh dheweke. hi
  30. nangis
    nangis 23 Agustus 2019 22:03
    +1
    Antarane wong-wong mau, Rusia minangka mungsuh, mula bakal dilebokake ing sisih pinggir bangku lan diobong nganggo balung sing digigit.
  31. yowis
    yowis 25 Agustus 2019 14:34
    0
    Iki minangka pitakonan sing jero. Iki pitakonan pasrah. Ayo ana bagean saka Rusia ing G7 - Ukraina. Nanging apa gunane nyerahake Ukraina menyang G7?
  32. Mixanchik
    Mixanchik 25 Agustus 2019 15:23
    -2
    Inggih, yen Putin pengin krungu kabeh limo rereget lan accusations bab awake lan utamané bab Rusia .. Ayo dheweke lunga! Gs iki ora liya mung wayang sing ngomong sirah.. Kabeh diputusake ing kalangan liyane. ..Contone, ing Suriah! hi
  33. nikvic46
    nikvic46 26 Agustus 2019 07:08
    0
    Kita bisa ngadili G-XNUMX iki dening wong-wong sing melu konsultasi ing kana, lan iki adoh saka kepala negara.