Review militèr

Kulon: bledosan nuklir anyar ing Rusia ora bisa dihindari

53
Jeblugan ing situs test ing wilayah Arkhangelsk wedi Kulon. Saiki media Amerika lan Eropa ngomong kanthi kuat lan utama babagan "prospek sing nggegirisi" sing mbukak kanggo jagad iki gegayutan karo pangembangan jinis senjata nuklir anyar dening Rusia. gaman.




Jeblugan ing Severodvinsk


Informasi babagan bledosan ing situs test cedhak Severodvinsk isih arang banget sketchy. Mulane, ora kaget yen ing pers Kulon lan domestik ana akeh sindiran babagan apa sing kedadeyan ing wilayah Arkhangelsk.

Jeblugan kasebut kedadeyan ing 8 Agustus 2019. Miturut pratelan resmi Rosatom, roket kasebut diuji ing situs uji coba, ing platform lepas pantai. Banjur bahan bakar murub lan roket njeblug.

Jeblugan kasebut, miturut tokoh resmi, mateni 5 wong. Kabeh mau minangka karyawan Pusat Nuklir Federal Rusia - Institut Riset Fisika Eksperimen All-Russian (RFNC-VNIIEF).

Insinyur Elektronik Utama Evgeny Korataev, Insinyur Tes Sergey Pichugin, Kepala Grup Riset lan Pengujian Vyacheslav Lipshev, Peneliti Aleksey Vyushin, Wakil Kepala Departemen Riset lan Pengujian Vladislav Yanovsky... Wong-wong iki menehi urip nguji senjata anyar. Ing Sarov, ing ngendi wong mati urip lan nyambut gawe, tangisan ing saindenging kutha diumumake.

Nanging ora patiya tragis karyawan RFNC narik kawigatosan masarakat Rusia lan manca babagan kedadeyan kasebut. Laporan babagan paningkatan bahaya radiasi nduwe pengaruh sing luwih kuat. Contone, ahli senjata nuklir sing kondhang Geoffrey Lewis nulis manawa ana kapal tanker Rusia khusus ing cedhak Arkhangelsk, dirancang kanggo ngumpulake lan nyimpen limbah radioaktif cair.



Ing wektu sing padha, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nyatakake yen latar mburi radiasi kasebut normal, lan administrasi Severodvinsk nglaporake paningkatan jangka pendek ing radiasi latar mburi lan nandheske yen enggal bali menyang normal.

Ora suwe, EMERCOM Federasi Rusia uga ngonfirmasi informasi saka Kementerian Pertahanan - latar mburi radiasi ora ngluwihi. Pesen babagan keluwihan latar mburi radiasi jangka pendek ing sekitar Severodvinsk ilang saka situs web administrasi kutha. Miturut layanan pers administrasi, pesen kasebut dibusak, amarga kedadeyan kasebut ana ing kompetensi Kementerian Pertahanan Federasi Rusia.

Nyatane, ora ana sing nggumunake tumindake administrasi kutha kasebut. Jeblugan kasebut dumadi ing fasilitas militer, lan negara apa wae sing njaga rahasia militer lan ora kasengsem ngumumake informasi sing bisa ngrusak pembangunan militer dhewe utawa reputasi negara. Nanging Amerika yakin manawa panguwasa Rusia ora ndhelikake kasunyatan radiasi, nanging teknologi, kanthi tembung liya, senjata anyar sing lagi wae diuji ing situs uji.

Nanging, iku rauh dadi dikenal sing limang stasiun ngawasi saka sistem internasional kanggo ngawasi tes nuklir mandegake sawise kedadean cedhak Severodvinsk. Secara total, pitung stasiun kasebut beroperasi ing tlatah Federasi Rusia, sing paling akeh ana ing Rusia Eropa.

Kulon: bledosan nuklir anyar ing Rusia ora bisa dihindari Sekretaris Eksekutif Organisasi Perjanjen Nuklir-Test-Ban Komprehensif (CTBT), Lassina Zerbo, nunjukake kemungkinan sambungan antarane mati stasiun lan kedadeyan ing situs uji coba Rusia. Ing Twitter, Lassina Zerbo malah nerbitake peta obahe awan radioaktif.

Yen sampeyan ngetutake versi Zerbo, banjur saka pitung stasiun sing beroperasi ing tlatah Rusia, stasiun sing "deteksi" awan radioaktif sing nyebar sawise bledosan ing situs uji bisa dipateni. Sawetara ahli manca uga nyathet yen mateni stasiun kanthi latar mburi acara sing isih ana katon luwih curiga.

Geoffrey Lewis saka James Martin Center for Nuclear Non-Proliferation ing Middlebury Institute for International Studies ing Amerika Serikat nyathet yen mung stasiun Rusia sing beroperasi ing Timur Jauh sing tetep kontak. Awan radioaktif ora bisa tekan, mulane ora perlu mateni, ora kaya stasiun sing beroperasi ing wilayah kulon lan ing tengah bagean Eropa Rusia.

"Petrel" teknologi anyar utawa bencana anyar?


Mbalik ing 2018, Presiden Rusia Vladimir Putin, ing pesen marang Majelis Federal Federasi Rusia, ngomong babagan tes rudal 9M730 Burevestnik. Banjur informasi muncul ing media yen roket kasebut dilengkapi mesin jet udara nuklir.

Panguwasa Rusia, minangka Barat yakin, pengin ndhelikake saka masyarakat internasional kanthi tepat teknologi paling anyar kanggo pangembangan senjata nuklir. Minangka kanggo latar mburi radiation, senajan bisa dadi ndhuwur pakewuh, iku ing cara iso dibandhingke karo jalaran saka bledosan ing Chernobyl pembangkit listrik tenaga nuklir. Sawise kabeh, tingkat radiasi maksimal ora luwih saka 2 microsieverts saben jam, lan iki minangka indikator sing ora pati penting dibandhingake karo dosis radiasi sing ditampa dening wong sajrone penerbangan udara sing dawa.

Ing Amerika Serikat, senjata kasebut diarani senjata "Kiamat". Nanging, jujur, Amerika padha sibuk karo perkembangan ing babagan senjata. Tes rudal jelajah anyar wis nuduhake yen Amerika Serikat kanthi sengaja nglanggar Prajanjian Angkatan Nuklir Jarak Menengah, amarga jelas kabeh wong ora bisa ngembangake rudal sajrone rong minggu sing wis liwati wiwit mungkasi Prajanjian INF. Sing, Amerika Serikat, sawetara taun sadurunge mandap saka kasepakatan, wis melu ing pembangunan rudal anyar. Lan, paling kamungkinan, adoh saka siji rudal.

Mulane, ora ana pangertèn kanggo Rusia main ing "suci" khusus. Cetha yen ing kahanan sing owah ing donya modern, negara kita kudu duwe sarana kanggo nglindhungi awake dhewe, kanggo nglawan rencana agresif mungsuh sing potensial. Lan alat kasebut kudu dikembangake lan diuji, lan tes ora mesthi rampung kanthi apik.

Ing Amerika Serikat, crita medeni babagan rudal Burevestnik sing ora bisa dikalahake Putin (SSC-X-9 Skyfall) dadi populer ing sawetara wulan kepungkur. Wigati dicathet menawa rudal bisa ngganti lintasan, ngliwati intersepsi, lan nduweni jangkauan tanpa wates. Nanging ahli Western ngangap ora mung karo pembangunan paling anyar, nanging uga karo potensial beboyo gadhah testing senjata anyar.

Jeffrey Edmonds, sing makarya minangka Analyst ing US Central Intelligence Agency, pracaya sing salah siji saka alasan utama kanggo kedadean kuwi kombinasi saka karep resiko-njupuk ing kawicaksanan saka Kepemimpinan Rusia karo kekarepan kanggo nggunakake lungse militèr lan militèr- infrastruktur industri. Infrastruktur sing ora bisa ditindakake nambah kemungkinan macem-macem kacilakan lan bencana nalika nyoba senjata anyar.

Miturut cara, iki kedadeyan aneh kaping pindho ing sisih lor Rusia ing sasi anyar, sing pungkasane mati para penguji lan diklasifikasikake dening panguwasa Rusia. Cukup kanggo ngelingi kacilakan ing kendaraan ing jero banyu - sing diarani. "Losharik". Kepinginan kanggo entuk kesetaraan karo pasukan Amerika Serikat, miturut ahli manca, ora menehi perhatian marang obsolescence saka materi lan basa technical. Lan ana macem-macem kahanan sing ora dikarepake. Kalebu sing pungkasan karo matine spesialis militer lan sipil.

Ing sisih liya, yen ana peralatan, ana gaman, kacilakan bisa kedadeyan. Mulane, Rosatom lan administrasi presiden ora ndhelikake kasunyatan manawa kacilakan kedadeyan. Sayange, kadhangkala spesialis mati nalika tes lan ngorbanake nyawane kanggo keamanan negara asale. Mulane, dheweke diwenehi penghargaan negara sing paling dhuwur, nganti gelar Pahlawan Federasi Rusia lan Ordo Keberanian.

Rusia minangka "ancaman manungsa" - mitos abadi saka propaganda Amerika


Penting banget kanggo AS lan sekutu kanggo nyegah kemajuan teknologi Rusia. Mulane, nalika ora bisa tumindak langsung, sing diarani. "pendapat umum". Saiki tugas Barat ora mung kanggo nampilake panguwasa Rusia lan pribadi Vladimir Putin minangka wong sing ora tanggung jawab. Tugase yaiku kanggo nuduhake yen budaya politik Rusia dhewe dibentuk kanthi cara sing nyebabake ancaman kanggo manungsa sacara sakabehe, kanggo masa depane.

Iki ditulis langsung dening penulis Amerika kaya Steven Blank. Blank minangka mantan profesor keamanan nasional ing US Army War College's Institute for Strategic Studies, saiki nindakake studi geopolitik ing Rusia lan ruang pasca-Soviet.

Dheweke ujar manawa pamrentah Rusia ora mung mbebayani warga Rusia, nanging uga mbebayani jagad iki. Conto yaiku bencana Chernobyl. Stephen Blank langsung nandheske yen nalika kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl, pimpinan Soviet banjur meh nggawa donya menyang brink saka karusakan. Nanging, apa maneh sing dikarepake saka penulis Amerika sing tendensius - "spesialis ing Rusia", yaiku, ing propaganda anti-Rusia?

Kayane, kenapa Chernobyl dieling-eling saiki, luwih saka telung puluh taun sawise tragedi ing pembangkit listrik tenaga nuklir? Sawise kabeh, film kasebut dirilis, lan analis tambah akeh mengeti Chernobyl ing artikel lan pidato.

Kasunyatane yaiku dheweke nyoba promosi Chernobyl minangka simbol "ancaman Rusia". Lan padha nggambar paralel sing cocog antarane kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir telung puluh telu taun kepungkur lan kacilakan saiki lan malfungsi ing uji coba senjata Rusia. Posisi iki migunani banget kanggo Kulon, amarga ngidini Rusia ditampilake minangka "sumber ancaman", "negara ala", sing ana sing ngancam manungsa modern.

"Penipuan resmi" lan tambah rahasia, miturut analis Amerika, ana ing budaya politik Rusia lan amarga dheweke ora bisa nampa informasi lengkap babagan apa sing kedadeyan, ora bisa ngembangake strategi kanggo ngilangi akibat sing mbebayani, lan njupuk langkah protèktif.

Nanging apa sing ana ing pikiran sawise kenal karo posisi ahli Amerika? Apa kolom rahasia sing kudu dicopot saka pangembangan militer? Lan Amerika dhewe ora pengin ngandhani kabeh jagad babagan tes militer dhewe?

Tembung-tembung babagan ancaman Rusia kanggo manungsa uga aneh. Ya, sawetara kacilakan kedadeyan, uga birokrasi, kecerobohan, lan kelalaian. Nanging Amerika Serikat, ora kaya Rusia, duwe pengalaman nggunakake senjata nuklir kanthi sengaja nglawan populasi sipil kutha-kutha Jepang, pengalaman kanthi sengaja mateni ewonan warga sipil.

Amerika lan sekutu-sekutune, utamane Prancis, ajeg nganakake tes nuklir ing Samudra Pasifik, sing nyebabake owah-owahan ing lanskap, flora lan fauna ing sawetara pulo Pasifik.



Cukup kanggo ngelingi critane karo Bikini Atoll, populasi sing dipindhah saka panggonan panggonan leluhure mung amarga atol wis diwènèhaké kanggo testing senjata anyar. Nanging Kulon, mesthi, luwih duwe bathi kanggo mbabarake Rusia minangka ancaman kanggo manungsa, lan lali bab dosa dhewe. Kabijakan standar ganda sing ditindakake dening Amerika Serikat lan sekutune wis suwe ora kaget sapa wae.
Pengarang:
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. semurg
    semurg 26 Agustus 2019 04:29
    +2
    Aku elinga yen metana njeblug ing tambang kita, mula para penambang mbungkus sensor otomatis nganggo barang supaya ora bisa digunakake. Napa bodho mateni stasiun ngawasi keamanan nuklir, mung nutupi karo insulasi kaya para penambang kita lan ayo terus kerja nganti bangkrut.
    1. mikh-korsakov
      mikh-korsakov 26 Agustus 2019 06:16
      +1
      Sampeyan ora bisa nutup footcloth saka radiation. Sampeyan butuh timbal.
    2. Aerodrome
      Aerodrome 26 Agustus 2019 06:19
      0
      Quote: semurg
      Aku elinga yen metana njeblug ing tambang kita, mula para penambang mbungkus sensor otomatis nganggo barang supaya ora bisa digunakake. Napa bodho mateni stasiun ngawasi keamanan nuklir, mung nutupi karo insulasi kaya para penambang kita lan ayo terus kerja nganti bangkrut.

      timbal?
      1. semurg
        semurg 26 Agustus 2019 06:54
        -2
        Ing Federasi Rusia, timbal kaya semir sepatu ing pabrik semir sepatu saka kartun Prostokvashino. ngguyu
    3. igorbrsv
      igorbrsv 26 Agustus 2019 07:06
      -2
      Quote: semurg
      Aku elinga yen metana njeblug ing tambang kita, mula para penambang mbungkus sensor otomatis nganggo barang supaya ora bisa digunakake. Napa bodho mateni stasiun ngawasi keamanan nuklir, mung nutupi karo insulasi kaya para penambang kita lan ayo terus kerja nganti bangkrut.

      Kasunyatan manawa stasiun kasebut dipateni mung minangka asumsi bodho saka sawetara "ahli". Ora ana rincian sing diwenehake ing artikel kasebut. Kepiye carane bisa mateni stasiun pemantauan? Gulung cepet saklar toggle utawa murub roket? wassat
      1. Avior
        Avior 26 Agustus 2019 09:09
        +1
        Ya, kaya ora mung ahli dikonfirmasi, nanging uga cukup pejabat ...
        . Lassina Zerbo, Sekretaris Eksekutif Organisasi Perjanjen Nuklir-Test-Ban Komprehensif (CTTBO), nuduhake kemungkinan sambungan antarane mati stasiun lan kedadeyan ing situs uji coba Rusia.
        1. igorbrsv
          igorbrsv 26 Agustus 2019 09:12
          -3
          Ing ngarsane bisa komunikasi, iku bisa kanggo Suspect alien Nyuwun
          Utawa mungkin dheweke dhewe, sing ...
          1. Avior
            Avior 26 Agustus 2019 10:08
            +2
            Iki ora babagan komunikasi, nanging babagan kasunyatan pedhot
            . Kasunyatan manawa stasiun kasebut dipateni mung minangka asumsi bodho saka sawetara "ahli".

            Iki dudu asumsi, nanging kasunyatan sing dikonfirmasi.
            Stasiun dipatèni
        2. dzvero
          dzvero 26 Agustus 2019 10:12
          +4
          "Shutdown" kasebut nyatakake yen stasiun kasebut mandheg ngirim informasi babagan tingkat radiasi lan - sing paling penting - babagan isotop. Uga, ternyata informasi iki diwenehake menyang Organisasi kanthi sukarela, lan ora wajib. Pendhaftaran guess ing kasus iki "disconnection" informasi dumadi amarga angin ndamu saka kulon lan stasiun Eropah ora bisa nemtokake komposisi isotop saka polusi. Lan bisa digunakake kanggo nemtokake sifat pangolahan ing sumber lan karakteristik kira-kira. Nganti jejak kasebut tekan stasiun mitra sing mungkin, komposisi isotop bakal diganti lan meh ora bisa nemtokake sumber apa.
          1. Avior
            Avior 26 Agustus 2019 10:17
            -2
            Wong kasebut mikir apa dheweke cacat utawa mung omong kosong.
            Padha dipatèni.
            1. dzvero
              dzvero 26 Agustus 2019 10:27
              +3
              Ya, dheweke dipateni amarga informasi saka dheweke ora mlebu CTTBO. Lan apa dheweke kerja fisik utawa ora, kita ora ngerti.
              1. Avior
                Avior 26 Agustus 2019 11:02
                -2
                Ing kasus iki, iki ora pinunjul, apa maneh, ora ana kang ngandika sing daya dipateni.
                1. KELAS
                  KELAS 26 Agustus 2019 20:12
                  +1
                  Aku kelingan prilaku panguwasa nalika bencana Chernobyl. "Jeblugan termal, ora ana ancaman kontaminasi radioaktif ..." demonstrasi May Day ing Kyiv ... Lan Academician Velikhov, ndhelikake mripate, mumbles ing durovisor sing kabeh ana ing urutan ... Lan ing wilayah Moskow, ing perusahaan, wong-wong padha tugas ing wayah wengi, nonton latar mburi. Aku uga mlayu ngubengi perusahaan kanthi dosimeter sajrone sawetara bengi, latar mburi ora kritis, nanging tambah akeh.
                  Aku ora nglampahi, Gusti Allah ngalang-alangi, sembarang analogi, aku mung eling. Ayo saben wong nggawe kesimpulan kanggo awake dhewe!
                  1. Avior
                    Avior 26 Agustus 2019 23:32
                    0
                    Aku uga ngelingi dina-dina sing mboko sithik ngerti apa sing kedadeyan
                    1. Dali
                      Dali 1 September 2019 21:44
                      0
                      Kutipan saka Avior
                      Aku uga ngelingi dina-dina sing mboko sithik ngerti apa sing kedadeyan

                      Inggih, apa pratelan Rusia ... sampeyan nggawe pratelan karo klaim non-hukum ...
    4. Normal ok
      Normal ok 28 Agustus 2019 10:28
      -2
      Quote: semurg
      Napa bodho mateni stasiun ngawasi keamanan nuklir, mung nutupi karo insulasi kaya para penambang kita lan ayo terus kerja nganti bangkrut.

      Masalahe ora stasiun ngawasi wis dipateni. Masalahe yaiku wong-wong ing sekitar nampa dosis radiasi.

      PySy. Bojoku lair ing wilayah Murmansk. Topik iki cedhak karo atiku.
  3. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 26 Agustus 2019 05:11
    +4
    Ana video ing YouTube ngendi ilmuwan sing sadurunge kerjo karo "produk" padha karo sing mesthine mbledhos ing situs test ... (miturut versi pemerintah ...) ngandika, ngendi ilmuwan iki ora banget setya marang rezim Putin, nanging dheweke ora percaya yen "Petrel" mbledhos! Dheweke setuju yen roket "kimia" kanthi sumber radioisotop listrik bisa njeblug ... amarga. dheweke kerjo karo sumber kuwi...!
    1. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 26 Agustus 2019 07:47
      +3
      Ana rong acara:
      -Juli 23, 2019 - Panyebab pati yaiku bledosan baterei.
      - Ing 8 Agustus, jeblugan kedadeyan ing situs uji coba laut ing desa Nyonoksa ing Segara Putih, 40 km saka Severodvinsk, ..
      Assuming sing pisanan minangka akibat saka kaloro lan klompok ilmuwan ing kasus kapindho mutusaké 9 mriksa 0 nimbulaké saka acara pisanan
      Lan katelu, sadurunge mantan acara ing Oktober 2017 - sumber ruthenium-106 - radioisotop muncul ing atmosfer liwat Rusia lan sawetara negara Eropah.
      Baterei atom kalebu sumber energi radioisotop.???
      Kabeh scarecrows saka Amerika saka lagging konco karo meh triliun budget militer
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 26 Agustus 2019 08:15
        +2
        Quote: Dadi utawa ora dadi
        Baterei atom kalebu sumber energi radioisotop.???

        Aku ora bisa mangsuli pitakonan iki; Aku ora ngerti apa sampeyan (!) Tegese tembung "atom" ... nanging sumber radioisotop listrik ana ...
        1. Vol4ara
          Vol4ara 26 Agustus 2019 12:07
          -2
          Kutipan: Nikolaevich I
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Baterei atom kalebu sumber energi radioisotop.???

          Aku ora bisa mangsuli pitakonan iki; Aku ora ngerti apa sampeyan (!) Tegese tembung "atom" ... nanging sumber radioisotop listrik ana ...

          Pitakonan liyane, kenapa dheweke dadi roket? Apa dheweke dadi beacon utawa satelit?
          Lan penulis ngomong babagan rudal paling anyar, sing dikembangake dening Amerika, ing 2 minggu, sing nglanggar Perjanjian INF. Roket apa iki, tomahawk, sing dipindhah saka platform segara menyang lemah, apa sing paling anyar?
          1. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 26 Agustus 2019 13:45
            +2
            Kutipan saka Vol4ara
            nanging sumber radioisotop listrik ana ...

            Pitakonan liyane, kenapa dheweke dadi roket? Apa dheweke dadi beacon utawa satelit?

            Nah, apa sih sing kudu "tuang saka kosong dadi kosong"? Iki minangka "ucapan" profesor lan sampeyan bisa, kanthi kepinginan gedhe, ngapusi dheweke yen sampeyan bisa ...
            1. penggemar-penggemar
              penggemar-penggemar 26 Agustus 2019 14:56
              0
              Miturut cara, aku nonton akeh video dening Igor Ostretsov, lan - dheweke ora pracaya ing Burevestnik, nyatakake yen Burevestnik minangka propaganda pemilihan Putin kanggo pemilih lokal.
              1. Nikolaevich I
                Nikolaevich I 26 Agustus 2019 15:43
                +1
                Kutipan saka Fan-Fan
                mirsani akèh video dening Igor Ostretsov, lan - kang ora pracaya ing Burevestnik, nyatakake yen Burevestnik propaganda Pemilu Putin kanggo pemilih lokal.

                Bener, yen kanggo bawang putih ... sampeyan kudu ngati-ati babagan pernyataan "penipu"! Sembarang pendapat kudu dilewati liwat panyaring keraguan ... lan ora ala, ing saben kesempatan, kanggo ngisi maneh "basis ilmiah" ... Aku ora dadi "ahli" kanggo mbantah utawa konfirmasi pendapat Ostretsov; nanging ana "sesuatu" sing ora ngidini aku njupuk tembung "ing iman" ... hi
            2. Vol4ara
              Vol4ara 26 Agustus 2019 14:57
              +1
              Kutipan: Nikolaevich I
              Kutipan saka Vol4ara
              nanging sumber radioisotop listrik ana ...

              Pitakonan liyane, kenapa dheweke dadi roket? Apa dheweke dadi beacon utawa satelit?

              Nah, apa sih sing kudu "tuang saka kosong dadi kosong"? Iki minangka "ucapan" profesor lan sampeyan bisa, kanthi kepinginan gedhe, ngapusi dheweke yen sampeyan bisa ...

              Kanthi kabeh pakurmatan kanggo mantan manfaat Ostretsov, iku mung mokal kanggo ngrungokake jeblugan saka eling saiki, umur tuwa ora bungah, kanggo nindakake omong kosong kuwi bab yart lan entuk energi saka timbal, minangka "klasik" ngandika, punika. kasedhiya ora mung kanggo kabeh wong. Bener, aku ora mung mratelakake panemume, kabeh donya ngelmu nyathet inconsistency saka teori. Mulane, mratelakake panemume babagan bledosan ing Severodvinsk ora nyenengake kanggo aku.

              ps: radiologiku uga diwulangake dening profesor, akademisi, peserta tes nuklir, mesthine dheweke kudu duwe gudang pengetahuan sing gedhe ... ora bungah, liwat taun, kepala profesor tindak menyang steppe salah, ma kita ing ceramah bab alien lan dijamin bledosan 2 ing Chernobyl, padha ora pengin ngirim wong kanggo pensiun, wong iki tenan dihormati. , nanging nalika dheweke wiwit pipis ing celonone ing kelas ora ana ngendi kanggo pindhah. Apa aku - ora kabeh "profesor" worth ngrungokake
              1. Nikolaevich I
                Nikolaevich I 26 Agustus 2019 16:16
                0
                Kutipan saka Vol4ara
                Apa aku - ora kabeh "profesor" worth ngrungokake

                Inggih, jujur, aku ora "ngrungokake" dheweke kanthi ati-ati ... nanging, nanging, "lawan" ... Nanging, profesor! Ana fad ing nalar babagan pitakonan sing muncul .... iki "baterei radioisotop"! Ing tangan siji, padha bisa "sumorot liwat" mesin lan glider (bagean saka glider) kanthi instalasi khusus ing wiwitan karo "x-ray" nalika mesin diwiwiti ... Lan banjur, karo bang, bisa nyebarake distrik lan heptyl, lan isotop ... Nanging Ostretsov nyaranake manawa "baterei radioisotop" sing kondhang iki bisa dadi bagian saka peralatan onboard rudal sing diuji ...! panggunaan rudal kanthi hulu ledak "konvensional" ... (lan ora mung karo nuklir Sawise kabeh, sajrone bledosan, uga bakal ana kontaminasi radioaktif ing wilayah kasebut kanthi isotop ... Sanajan, "isotop isotop-strife" . .. lan instalasi "X-ray" bisa sementara (!) Dipasang ing roket sajrone tes ...
  4. Ali Kokand
    Ali Kokand 26 Agustus 2019 05:27
    +1
    Sumber radioisotop lan energi kanggo rudal jelajah ora cocok, ing pangertèn mesin, daya cilik, bobot lan dimensi uga. Ana dvigl nggunakake energi bosok isotop uranium utawa unsur transuranium. Yen ora, akibat saka bledosan ora bakal padha. Ing jaman USSR, bisa uga ana keluwihan kasebut, nanging ora kabeh dilaporake. Kemajuan, utamane ing wilayah kasebut, ora tanpa pengorbanan. Takon pilot test carane akeh sing urip kanggo sijine malah Su 27 ing swiwi.
    1. lengen
      lengen 26 Agustus 2019 05:45
      +2
      Bebek wis murup, misale jek, diagram sirkuit: turbofan (motor listrik), thermocouple, unit termal ing baterei isotop. Ya, lan logis angel mbayangno skema liyane, ora bakal ana tembung babagan ekologi. Apa rencana pemanasan udara atmosfer ing zona kerja (praktis) reaktor minangka "badan kerja" saka WJE, "disinari" ing kene, biaya? Penyebab bledosan? ya macem-macem. Thermocouple bisa njeblug lan "mbuyarake" baterei. Baterei dhewe bakal dadi anget saka mode (lan diatur dening rod kanggo alesan apa wae), menyang salah milih "ngurutake" saka thermocouple. Aku wis ora krungu bab mesin Cairan ing resmi. Lan angel mbayangno kepiye cara kerjane ... tanpa sihir. Kanggoku, skema kaya ngono minangka sumbangan kanggo kemajuan manungsa. Nalika nggoleki, iki langgeng (relatif) utawa ing paling Ultra-long-muter sistem pesawat. Satelit atmosfer kanthi rega terjangkau ing Nigeria. Wangun sumber daya iki kanggo motor ndadekake iku bisa kanggo nambah pangayoman. Iki minangka langkah menyang penerbangan berawak. Nanging sanajan tanpa iki, mobil karo unit daya kuwi perlu. Prajurit, penyelamat, ahli geologi... Kabeh. Kabeh. Kabeh.
      1. Vol4ara
        Vol4ara 26 Agustus 2019 12:14
        +1
        Quote: lengan
        Bebek wis murup, misale jek, diagram sirkuit: turbofan (motor listrik), thermocouple, unit termal ing baterei isotop. Ya, lan logis angel mbayangno skema liyane, ora bakal ana tembung babagan ekologi. Apa rencana pemanasan udara atmosfer ing zona kerja (praktis) reaktor minangka "badan kerja" saka WJE, "disinari" ing kene, biaya? Penyebab bledosan? ya macem-macem. Thermocouple bisa njeblug lan "mbuyarake" baterei. Baterei dhewe bakal dadi anget saka mode (lan diatur dening rod kanggo alesan apa wae), menyang salah milih "ngurutake" saka thermocouple. Aku wis ora krungu bab mesin Cairan ing resmi. Lan angel mbayangno kepiye cara kerjane ... tanpa sihir. Kanggoku, skema kaya ngono minangka sumbangan kanggo kemajuan manungsa. Nalika nggoleki, iki langgeng (relatif) utawa ing paling Ultra-long-muter sistem pesawat. Satelit atmosfer kanthi rega terjangkau ing Nigeria. Wangun sumber daya iki kanggo motor ndadekake iku bisa kanggo nambah pangayoman. Iki minangka langkah menyang penerbangan berawak. Nanging sanajan tanpa iki, mobil karo unit daya kuwi perlu. Prajurit, penyelamat, ahli geologi... Kabeh. Kabeh. Kabeh.

        Apa rod ing RTG, apa sampeyan ngomong bab?
        1. lengen
          lengen 26 Agustus 2019 13:43
          0
          gumantung saka struktur unsur. rod minangka Tambah ing massa netral inersia ing sirkuit kerja fisi (bosok ing kasus iki). Nanging Mungkin ana apa-apa lan Mungkin aku iki cepet-cepet karo statement lan mung soko saka "paru-paru" nggodhok ing crankcase saka "baterei".
    2. mikh-korsakov
      mikh-korsakov 26 Agustus 2019 06:31
      +3
      Paling kamungkinan, iki nuduhake sumber radioisotop digunakake kanggo daya sistem kontrol rudal amarga panas dirilis nalika bosok radioaktif. Pelepasan panas bisa dadi faktor penting ing tingkat radiasi sing cukup dhuwur saka sumber kasebut. Mangkono laporan saka mundhak short-term. Nanging, Nanging, tingkat radiation incommensurable karo Chernobyl - lan aman kanggo lingkungan. Kanggo ilustrasi. Sawise aku duwe masalah - karbon dioksida radioaktif "ora pengin" diserap ing jebakan karo nitrogen cair. Dheweke nambah wektu panyerepan, lan minangka asil, kabeh dadi luwih elek lan luwih elek - kegiatan kasebut mabur. Nalika wektu panyerepan wis suda, kabeh tiba ing panggonan, gas ora duwe wektu kanggo panas trap, nanging cepet lan èfèktif digawe adhem ...
  5. serg.shishkov2015
    serg.shishkov2015 26 Agustus 2019 05:58
    +8
    Ing wulan Agustus taun ngarep, monumen kanggo penguji sing tiba kudu katon ing kuthaku, lan ing jangka panjang, Tester Street, aku bakal nyoba supaya komunitas sing dihormati tetep anyar.
  6. roket757
    roket757 26 Agustus 2019 06:51
    -3
    Perang, acara sing nggegirisi, pertahanan wates negara, nalika ora ana kothak wedhi sing dibangun, kerja sing angel lan mbebayani !!!
    Lan supaya wong-wong mau aja ngobong-obong ing "kotak wedhi" nalika "lemah" nempuh wong-wong mau, kita ngeduk got, ngepung "kotak wedhi" .... amarga "kotak wedhi" kasebut aneh, luwih elek tinimbang rawa !!! Sampeyan ora bakal nggawe saluran banyu, dheweke bakal nyusup lan rawa kabeh karo kita!
  7. Roso 56
    Roso 56 26 Agustus 2019 08:04
    +4
    Ilya ora liya mung njlentrehake sapa lan apa sing diomongake wong belang. Aku pribadi ora nggatekake rekaan lan duga-dugae.
    Aku luwih kepengin weruh kenapa pabrik-pabrik kita ditutup, kenapa gaji kita sithik, kenapa kita duwe pendhidhikan sing ora apik lan kenapa wong sing duwe pendhidhikan ora kerja miturut profile, kenapa negara kekurangan 25 dokter lan 000 staf paramedis, kenapa wong antri ing klinik jam 130 lan akeh liyane kok???????? Aku ora krungu jawaban.
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 26 Agustus 2019 15:03
      0
      Ilya ana ing tren, lan tren iki - kanthi cara apa wae kanggo ngganggu populasi saka masalah utama Rusia - hubungan antarane wong miskin lan wong sugih.
      Uga, penulis nulis:
      Tes rudal jelajah anyar nuduhake yen AS sengaja nglanggar Traktat Angkatan Nuklir Jarak Menengah.
      , ngenteni, ayo ngerteni apa jenis roket anyar sing dites? Sawise kabeh, padha ngluncurake Tomahawk lawas sing wis kabukten, lan diluncurake saka peluncur angkatan laut sing padha, mung instalasi iki dipasang ing truk.
      Ilya, kok gagah-gagahan nggawe gajah saka laler?
      1. Langkawi
        Langkawi 26 Agustus 2019 16:49
        0
        Kutipan saka Fan-Fan
        Ilya ana ing tren, lan tren iki - kanthi cara apa wae kanggo ngganggu populasi saka masalah utama Rusia - hubungan antarane wong miskin lan wong sugih.
        Uga, penulis nulis:
        Tes rudal jelajah anyar nuduhake yen AS sengaja nglanggar Traktat Angkatan Nuklir Jarak Menengah.
        , ngenteni, ayo ngerteni apa jenis roket anyar sing dites? Sawise kabeh, padha ngluncurake Tomahawk lawas sing wis kabukten, lan diluncurake saka peluncur angkatan laut sing padha, mung instalasi iki dipasang ing truk.
        Ilya, kok gagah-gagahan nggawe gajah saka laler?

        Lan iki minangka profesi - kanggo ragu-ragu bebarengan karo garis umum, supaya ora pantes displeasure paling dhuwur kanggo "cara pikiran sing ora antusias."
  8. Esaul
    Esaul 26 Agustus 2019 08:59
    -1
    "Kulon: bledosan nuklir anyar ing Rusia ora bisa dihindari"
    Nalika aku ngerti, iki ancaman, i.e. Anglo-Amerika nyiapake sabotase anyar.
  9. Karaul14
    Karaul14 26 Agustus 2019 09:00
    -1
    Yagene didhelikake saka wong sing teka ing lokasi kacilakan tanpa perlindungan khusus, mbusak informasi kanggo warga kutha? Aku ora bisa mbayangno kahanan kaya iki kedadeyan ing Amerika Serikat, lan yen kedadeyan, banjur apa sing bakal diomongake mengko kanggo ngalihake perhatian, "nanging ing Rusia, ing sisih liya." A nyoba ridiculous kanggo mbenerake kabeh.
    Paling kamungkinan, petrel nuklir sing padha njeblug, iki maneh negesake tembungku - Putin ngandhani yen kabeh bakal siap lan cepet-cepet ngumumake ing saindenging jagad, nyatane, kabeh senjata anyar iki isih adoh saka siap, yaiku , ora ana majune Amerika .
    1. Globus
      Globus 26 Agustus 2019 18:57
      -1
      Mesthine ora ana alesan sing bener kanggo nglaporake. kalebu kanggo warga
  10. Avior
    Avior 26 Agustus 2019 09:07
    +3
    . Sawise kabeh, tingkat radiasi maksimum ora luwih saka 2 microsieverts saben jam

    Penulis bingung tingkat radiasi karo dosis sing padha, sing diukur ing sieverts.
    Tingkat bisa munggah kanggo wektu sing cendhak, nanging dosis sing padha bakal tetep cilik.
    . negara apa wae nyimpen rahasia militer lan ora kasengsem kanggo mbukak informasi sing bisa ngrusak pembangunan militer dhewe utawa reputasi negara.

    Tanpa aplikasi kanggo kasus tartamtu,
    Iki minangka alasan sing kontroversial banget kanggo ndhelikake paningkatan tingkat radiasi ing kutha sing pedunung, miturut pendapatku. Iku prakara liyane ing papan latihan dhewe, ing ngendi ora mengaruhi wong njaba, iku bener ana, nanging ing kutha ....
    Wis kedaden, demonstrasi May Day dianakake ing cedhak pembangkit listrik tenaga nuklir sing mbledhos, mesthine kudu nggawe kesimpulan ....
    1. Dali
      Dali 1 September 2019 21:33
      0
      Kutipan saka Avior
      Wis kedaden, demonstrasi May Day dianakake ing cedhak pembangkit listrik tenaga nuklir sing mbledhos, mesthine kudu nggawe kesimpulan ....

      Bukti kanggo studio babagan ngluwihi tingkat radiasi ing kutha Severodvinsk ... yen ora, sampeyan dadi provokator !!!
  11. Klingon
    Klingon 26 Agustus 2019 10:36
    -2
    ya, sing belang-belang ngebom para pemakan sushi kanthi kuat, lan saiki dadi kanca sing paling apik, pernyataan babagan ancaman Rusia pancen aneh.
    ya, lan iku worth ngelingi pamboman karpet Dresden lan kutha-kutha liyane karo bom incendiary, uga Napalm lan Agen Oranye ing Vietnam
    1. Ehanatone
      Ehanatone 27 Agustus 2019 03:35
      0
      "Ya, sing belang ngebom wong sing mangan sushi banget, lan saiki dheweke dadi kanca sing paling apik, pernyataan babagan ancaman Rusia pancen aneh."
      Sadurunge pamboman nuklir, padha umum banget, lan amarga akeh struktur kayu, luwih akeh korban, mung amarga kutha-kutha gedhe ...
      1. Klingon
        Klingon 27 Agustus 2019 12:50
        0
        Napa aku ora nulis soko saka ngendi ana akeh minus, utawa aku kudu nulis samurai belang kanthi bener, apa aku kudu ngobong sawetara kutha liyane ??? Endi logika minus? utawa padha pour napalm sethitik ing Vietnam? Perlu liyane? Inti saka komentar kasebut yaiku permissiveness saka Yankees lan toleransi masyarakat donya marang wong-wong mau
  12. kunstkammer
    kunstkammer 26 Agustus 2019 10:37
    -2
    Quote: semurg
    panambang otomatis gauges tatu

    nanging ing sisih kulon, wong kulit ireng padha lynched ...
  13. M.Mikhelson
    M.Mikhelson 26 Agustus 2019 16:22
    +1
    Ya, rahasia militer minangka rahasia militer, nanging kanggo ndhelikake tingkat radiasi ing pemukiman sipil. - iku nistha. Wiwit militèr ngaco, padha kudu meneng, lan ora ngundhuh hak. Banjur kita bakal gelo yen kita bakal diumumake minangka Kakaisaran Jahat maneh.
  14. Nikalab
    Nikalab 26 Agustus 2019 16:25
    0
    sing mokal kanggo ngembangaken rudal ing rong minggu sing wis liwati wiwit mandap saka Prajanjian INF.


    Yagene akeh wong mikir yen iki roket anyar? Iki minangka tomahawk biasa kanthi peluncur Mk 41 saka penghancur Amerika. Apa sing kudu dikembangake? Wis ana tes kaya iki sadurunge.
  15. Ehanatone
    Ehanatone 26 Agustus 2019 19:37
    0
    Apa bakal sapi babagan safety mychaoala
  16. Tes
    Tes 26 Agustus 2019 22:45
    +1
    Dear penulis, aku kepeksa ngutip: "Artikel 7. Informasi sing ora tundhuk klasifikasi minangka rahasia negara lan klasifikasi.
    (minangka diowahi dening Hukum Federal No. 06.10.1997-FZ saka 131)
    Informasi ing ngisor iki ora tundhuk klasifikasi minangka rahasia negara lan klasifikasi:
    (minangka diowahi dening Hukum Federal No. 06.10.1997-FZ saka 131)
    (ndeleng teks ing edisi sadurunge)
    babagan darurat lan bencana sing ngancam keamanan lan kesehatan warga, lan akibate, uga bencana alam, ramalan resmi lan akibate;
    babagan ekologi, perawatan kesehatan, sanitasi, demografi, pendhidhikan, budaya, tetanèn, uga ing negara kejahatan;
    babagan hak istimewa, ganti rugi lan jaminan sosial sing diwenehake dening negara kanggo warga, pejabat, perusahaan, institusi lan organisasi;
    (minangka diowahi dening Hukum Federal No. 22.08.2004-FZ saka 122)
    (ndeleng teks ing edisi sadurunge)
    babagan kasunyatan nglanggar hak-hak lan kabebasan-kabebasan manungsa lan warga negara;
    ing ukuran cadangan emas lan cadangan devisa negara Federasi Rusia;
    babagan status kesehatan pejabat senior Federasi Rusia;
    bab kasunyatan nglanggar hukum dening panguwasa umum lan pejabat.
    Pejabat sing wis nggawe keputusan kanggo nggolongake informasi sing kadhaptar utawa nyakup kanggo tujuan iki ing operator informasi sing dadi rahasia negara kudu tanggung jawab pidana, administratif utawa disiplin gumantung saka karusakan materi lan moral sing disebabake dening masyarakat, negara lan warga negara. Warga duwe hak kanggo mréntahaké pancasan kuwi kanggo pengadilan." Iki hukum Federasi Rusia "On State Secrets". Aku ngerti sing hukum ing Federasi Rusia ora prentah kanggo aplikasi, lan sampeyan uga bisa nundha tumindak, kanggo contone, ya please - carane iku - pensiunan militèr bakal manggon miturut mundhakaken pensiun saben taun dening 2 persen ing Februari lan Oktober kanggo tingkat inflasi pungkasan taun - figurines! ... Inggih, kajaba pahlawan saka militèr kantor kejaksaan lan FSB ...
    Jeblugan ing situs uji coba Nenoksa tanggal 08.08.2019/10/09, kaya sing dicritakake dina iki, ora kedadeyan kira-kira jam 20:XNUMX, nanging diarani wektu tartamtu jam XNUMX:XNUMX. Nalika kabeh wong meneng, sawise suwene awan radioaktif nutupi desa Sopka tester, pirang detik sawise nutupi Nyonoksa dhewe, sawetara menit mabur menyang Severodvinsk, banjur menyang Arkhangelsk. Gampang mbukak peta Yandex utawa Google lan ngukur jarak. Kaya sing daktulis ing situs web sadurunge: Kamentrian Situasi Darurat ora nglilani militer menyang Nenoksa ... Ora ana stasiun meteorologi Roshydromet - sing paling cedhak yaiku ing Severodvinsk ...
    Inggih, mokal kanggo maca Roshydromet tanpa ngguyu: http://www.meteorf.ru/product/infomaterials/91/19679/?sphrase_id=243581 Inggih, paling saiki versi resmi wis soko sing teka kanggo kita minangka bagéan saka radioaktif gas inert .. .Ing tlatah wilayah Arkhangelsk, sampeyan bisa ndhelikake 2 Prancis. Diukur hawa kapan lan ing ngendi? Sadurungé ditulis ing Severodvinsk tanggal 08.08.2019 Agustus 4, keluwihan ing titik sing beda-beda yaiku saka kaping 16 nganti kaping 08. Radionuklida teknogenik sing umure cendhak urip nganti pirang-pirang menit utawa bisa uga dina? Lan ora ana tembung babagan jamur lan woh wohan beri. Sing duwe kebon sayur ing Nyonoksa bisa mangan kentang lan lobak? Lan raspberries lan strawberries, lan awu gunung lan cherry manuk? Lan sing duwe dachas ing Solza, ing SNT "Crooked Lake" lan "Mebelshchik" lan ing Zeleny Bor? Apa sampeyan wis nyelidiki banyu ing Kali Verkhovka? Lan apa bab banyu ing intake Sopka lan ing sumur Nenoksa? Apa banyu ing Kali Solza, saka ngendi menyang sumber banyu Severodvinsk, tanggal 09 lan 2019 Agustus XNUMX, wis dicenthang utawa ora? Pamburu wis arep diwiwiti. Kanggo njupuk grouses hazel lan bebek ing sadawane kali Verkhovka utawa ora? Sapa lan carane kudu ngandhani warga Rusia? Steven Blank saka AS utawa GMO saka Severodvinsk Skubenko lan gubernur wilayah Arkhangelsk Orlov?
    Nanging Segara Putih, misale jek, wis njupuk paling saka infèksi radioaktif, amarga iki rampung dilarang kanggo nyekel iwak ing Dvina Bay. Lan saiki salmon jambon teka, salmon arep menyang Suzma lan Solza (sampeyan bisa tuku tiket ing Arkhangelsk kanggo fly fishing salmon ing Kali Solza), lan ing September flounder bakal pindhah menyang pantai saka jeru . .. Segara karo pasang surut sawijining tongkang wis dibuwang metu lan mbuwang bit glaring lan bêsik ing dharat... Carane bakal departemen pariwisata ing Severodvinsk? Sawise kabeh, papat garwane, sing mbutuhake, nggawe rencana, carane bakal dijupuk kanggo nuduhake kompleks unik saka 2 gréja kayu lan menara lonceng (sing dibalèkaké karo dhuwit federal) lan museum sajarah Nenoksa, uyah. pit lan "House of the Northern Architect", sing nampa Grant saka Presiden Federasi Rusia. Sapa sing bakal mbayar hibah lan kepiye carane? Bener, Severodvinsk ditutup kanggo wong manca, lan Nyonoksa ditutup malah kanggo warga Severodvinsk - sampeyan kudu supaya pass saka perwira rezim landfill, 2-3 minggu sadurunge riko dimaksudaké kanggo Nyonoksa. Nanging pariwisata iku kabeh kanggo GMO saka Severodvinsk ... Aku kepengin weruh yen sekolah ing Sopka bakal miwiti taun akademik anyar ing September 02, 2019? Ing kana, bocah-bocah Nyonokshans lan penguji saka Sopka bakal dicritakake ing ilmu sosial kepiye negara asale nglindhungi kesehatane? Dheweke bakal dikandhani manawa ing cedhak Pulo Kolguev, korek Nikel dibanjiri sampah radioaktif ing pungkasan abad kaping 20, nalika dheweke ngerti apa Chernobyl? Sing bledosan nuklir tentrem pungkasan ing USSR guncang wilayah Arkhangelsk? Sing miturut penjahat komunis, ing USSR, kabeh pedunung Nenoksa lan Sopka dievakuasi kanthi sepur menyang stasiun Uima sajrone uji coba rudal ing situs uji coba? Lan ing 08.08.2019/XNUMX/XNUMX - dheweke ora mikir babagan warga Nenoksa lan Sopka ...
    1. Balai Kota
      Balai Kota 26 Agustus 2019 23:48
      -3
      Bold plus kanggo sampeyan
    2. Ehanatone
      Ehanatone 27 Agustus 2019 04:02
      -2
      berminyak banget...
      Aku seneng percaya yen aku bakal urip ndeleng crita ing NVP babagan libiroid sing ala, uga, luwih gampang babagan Aliens ...
  17. Anconsha
    Anconsha 27 Agustus 2019 10:31
    0
    West, kenapa sampeyan ora ngrembug AS kaya ngono babagan apa sing ditindakake Rusia? Sawise kabeh, NATO wis ngubengi Rusia saka kabeh pihak, nyedhaki wates kita, mula kita bakal melu ngembangake sistem pertahanan kita.
  18. tukang nggrundel
    tukang nggrundel 29 Agustus 2019 13:34
    0
    "bledosan nuklir anyar ing Rusia ora bisa dihindari" - mesthi, pernyataan kasebut minangka bagian saka propaganda (kita wis krungu yen Rusia "beracun", uga "radioaktif", "biologis mbebayani" lan umume "Rusia iki" urip. kene)
    Nanging, sayangé, ana bebener ing rasa wedi iki, amarga upaya cepet-cepet kanggo "nyekel lan nyusul" ing balapan senjata teknologi dhuwur ditindakake kanthi latar mburi sing ala.

    Pisanan. 25 taun deindustrialisasi lan degradasi teknologi wis dirasakake. Ora mung teknologi sing ilang, nanging sing paling penting, budaya nangani teknologi canggih wis ilang sebagian:
    disiplin, tanggung jawab, scrupulousness (kang dikembangaké ing USSR ing biaya gedhe saka kesalahane, catastrophes, losses materi ageng lan korban).
    Ana kesenjangan generasi sing nggawe angel kanggo mindhah budaya iki saka "lawas" menyang "enom".
    "Enom" bakal kepeksa sinau saka kesalahane, amarga kepincut karo teknologi anyar, dheweke kerep ora krungu apa sing diomongake wong "lawas" babagan METODE ing basa teknologi sing wis ketinggalan jaman.

    Ing "Poseidons-petrels-statuses" Kontrol subsistem penting banget.
    "Enom" ora tansah ngerti watesan saka aplikasi IT-teknologi. Ing ngendi padha teka, bukti matematika saka kabeneran lan stabilitas algoritma perlu.
    Sing. pendekatan "struktural" wajib kanggo pangembangan piranti lunak, sing diwartakake dening Dijkstra, Hoare, Wirth, Knuth, lan saiki dianggep meh "grumblings pikun".
    Spesialis ing bidang desain piranti lunak (M. Fowler, B. Meyer, A.A. Shalyto, lan liya-liyane) ngerteni manawa pendekatan kasebut cocog ing wilayah kritis.
    Kanggo bedhil poto-propelled saka sistem Highly mbebayani (pembangkit listrik tenaga nuklir, energi, Enterprises kimia, kalebu "Poseidons-petrels-status") - controllability lan predictability saka summing munggah iku Vital.

    Iki ora mung masalah kita. Waca "Napa MIT ora sinau SICP maneh" (https://habr.com/en/post/282986/) kanggo ceramah dening JJ of Computer Programs (SICP):
    Miturut Sussman, dheweke lan Abelson ngerti yen kurikulum SICP wis ora bisa nyiapake insinyur kanggo apa "engineering" saiki.
    Ing taun 80-an lan 90-an, para insinyur mbangun sistem rumit kanthi nggabungake "bagean" sing prasaja lan dingerteni. Tujuan SICP yaiku nyedhiyakake basa abstraksi kanggo nalar babagan sistem kasebut.
    ... Pendekatan analisis-by-sintesis digunakake ing SICP, ngendi sampeyan mbangun sistem amba saka prasaja, bagean cilik, wis dadi ora salaras. Dina iki kita program kanthi "metode poke".


    Lan apa padha "program"? Apa "intelijen buatan"?

    Kapindho. Kabeh iki kedadeyan ing latar mburi "reformasi" Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, utawa luwih kekalahan organisasi. Iki ora bisa nanging duwe pengaruh negatif ing:
    A) Kemampuan RAS kanggo nindakake keahlian ilmiah lan kepemimpinan pangembangan terobosan
    (perencanaan proyek ilmiah lan teknis skala gedhe, dhukungan pangembangan teknik lanjutan dening pasukan ilmu dhasar, organisasi dampak interdisipliner lan intersectoral)
    Akademi Ilmu Pengetahuan USSR minangka badan sing sukses nindakake fungsi kasebut.
    Kerusakan struktur RAS bisa nyuda kemampuan kanggo nindakake (apa mekanisme efektif ngganti Akademi Ilmu USSR wis digawe kanggo kerjasama antarane ilmu, teknik lan industri dhasar lan terapan?)
    B) Ing institute saka Akademi Ilmu Rusia. Saiki kabeh sistem ngalami stres. Spesialis terkemuka ninggalake institusi ing tekanan pejabat sing ora kompeten. Lan tanpa jaringan Institut Riset Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia dhewe minangka gelembung sabun.

    Mangkono, kita ditarik menyang balapan senjata anyar ing proses ngrusak Pangkalan Ilmu.
    Lan sing paling penting yaiku babagan Keahlian lan Organisasi Ilmiah. Lan minangka pengalaman nuduhake, iki malah luwih penting saka kawruh sempit-profil jero, amarga. sistem komplèks minangka sintesis saka kawruh lan katrampilan sing sempit banget - sing utama ing kene yaiku analisis sistem lan interaksi.

    Iki kudu nyebabake keprihatinan, utamane, ing awake dhewe.
  19. Dali
    Dali 1 September 2019 21:31
    0
    Warga siram militer, apa kowe ora bosen?

    Utawa sampeyan kabeh saka unit anyar: "Ing taun 1998, adhedhasar Pusat Keamanan lan Intelijen Militer Chicksands (Pusat Intelijen lan Keamanan Pertahanan - DISC), salah sawijining pangkalan militer sing paling nggumunake ing Inggris kanthi monastik abad kaping-15. struktur Gilbertine Priory, tatanan saka supaya disebut-15 grup operasi psikologis Inggris - 2014 (Inggris) Psychological Operations Group, kang dina solves tugas informasi lan support psikologis kanggo efforts militèr saka Angkatan Bersenjata Inggris ing macem-macem wilayah donya. 1. Brigade Intelijen Militer (1 ISR Bde) lan nampa julukan "ungu" (ungu) ing kono. Grup Operasi Psikologis (PSG) kaping 15 melu kabeh kampanye militer Angkatan Bersenjata Inggris minangka bagéan saka macem-macem koalisi perdamaian. Lambang kanthi gambar kidang putih, sungu sing cabang biru Dheweke nglambangake antena - instrumen pengaruh psikologis marang mungsuh, lan angka Romawi putih XV ing sisih ngisor.

    Lan taun iki kita entuk luwih akeh ....

    Ing cendhak, sampeyan wis maca pesen nyata saka residents saka Severodvinsk?! Ana akeh dosimeter ing kana ...

    Singkate, yen sampeyan ngembung akeh tanpa bukti, kathok sampeyan bakal bledosan ... ngguyu

    Ya, sampeyan wis dikandhani sebagean, banjur miturut data stasiun kasebut, sampeyan bisa nggawe kesimpulan sing ora kudu dingerteni mitra sumpah kita ...

    ЁЁЁЁЁЁЁ - uga ungu plus biru, sanajan ... supaya padha kosong, padha ngapusi sembarang werna !!!