Review militèr

"Dhuwite akeh, asile diragukan", utawa sapa sing bakal tanggung jawab kanggo bencana ing perawatan kesehatan?

201

Rong puluh taun stabilitas luwih elek tinimbang bom fasis?


Ing rapat kesehatan XNUMX Agustus, kita kaget ngerti manawa kita ora nindakake kanthi apik ing sektor iki, kanthi gampang. Lan saka kang padha sinau - saka Vladimir Vladimirovich piyambak! Biasane imperturbable lan tenang, wektu iki dheweke ora bisa nahan awake dhewe lan ngandika sawetara tembung kasar ing subyek:




Yen kita duwe sistem perawatan kesehatan utama ing negara kasebut nganti saiki, jumlah serangan jantung lan stroke ora bakal suda.


Mesthi, kanggo pejabat medis, iki kaya bolt saka biru. Sawise kabeh, jelas yen ora ana sing bisa disalahake - sanksi lan borjuis sing dikutuk kanggo kabeh, sing wis nindakake "optimasi" sing wis direncanakake saka "link utama" iki sajrone rong dekade sing apik. Ya, kaya sing dikarepake, dheweke dioptimalake maneh ...

Menteri Kesehatan Veronika Skvortsova, sing kudu njupuk bebendu tsarist, ngandika, mesthi, ora bab sanksi lan bourgeoisie, nanging courageously terus listing masalah sing banget "link utama" kesehatan Russian ngadhepi. Miturut dheweke, salah sawijining masalah kesehatan utama yaiku penyusutan dana:

Saiki, 7 saka luwih saka 915 bangunan ing sektor kesehatan primer ana ing kahanan darurat lan mbutuhake perisakan, rekonstruksi utawa mrikso. Nganti saiki, luwih saka 72 yuta meter persegi tundhuk perbaikan utama ing tautan utama. m fasilitas kesehatan


Uga, kabeh iku ala karo peralatan sing salah siji outdated, utawa meh metu saka urutan, utawa mung kudu diganti:

Kanggo peralatan medis, nyandhang lan luh wis tambah saka 20 dadi 40%. Lan saiki wis ana luwih saka 20 ewu unit sing kudu diganti. Kajaba iku, kita ora ngomong babagan kabeh piranti medis, kita mung ngomong babagan peralatan abot - iki macem-macem versi mesin X-ray digital, fluorographs digital, mammographs, mesin ultrasonik, peralatan endoskopik lan kompleks laboratorium.


Ya ... Sawise kabeh, kabeh dadi stabil, lan dhuwit ora ngerti ngendi kanggo ndhelikake. Lan asile luwih elek tinimbang nalika Perang Patriotik Agung ...

Nanging kita wis sinau jutaan "ekonom" lan "manajer" ...


Menteri Kesehatan uga sambat babagan masalah personel sing wis kronis. Miturut data dheweke, sektor utami kurang udakara 25 dokter. Lan kanthi rata-rata staf medis ing negara kasebut, mung elek - kekurangane udakara 130 ewu wong. Kahanan kasebut ora disimpen kanthi upaya taun-taun pungkasan, kalebu program Zemsky Doctor sing wis umum banget.

Atas jenenge dhewe, kita nambahake manawa inisiatif sing apik, kalebu presiden, kanggo nambah upah rata-rata dokter menyang tingkat 200% saka rata-rata industri ing wilayah kasebut, bisa uga disabotase dening panguwasa regional, utawa malah dadi. alesan kanggo luwih "optimizations". Dadi, pesenan Putin ing tingkat kasebut 200%, miturut data kanggo 2019, mung ditindakake dening 4 wilayah ing saindenging negara. Nanging asring banget, "kasempurnaan" digayuh kanthi bantuan optimasi sing kondhang - jumlah dana sing dialokasikan ora mundhak, panguwasa wilayah kanthi tritely nyuda sawetara tenaga medis lan dhuwit sing dibebasake dibagi antarane sing isih ana.



Putin dhewe dipeksa nyatakake yen, miturut proyek nasional "Kesehatan", 1,367 triliun rubel dialokasikan kanggo industri kasebut. rubel. "Dhuwite akeh, asile diragukan," ujare.

Ayo padha ngumpulake keberanian lan mbenerake "penjamin" - asile njijiki. Rusia pancen wis dadi negara sing mati. Ya, oyod saka pirang-pirang masalah wis suwe banget, sadurunge Putin, nanging dheweke duwe wektu cukup kanggo nyuda keruwetan akeh saka sawetara indikator sing bisa ditoleransi. Ya, akeh, utamane, asil optimasi kasebut, mung kudu dicegah ...

Adhuh, ing taun-taun kapresidenan Vladimir Putin, gunggunge rumah sakit ing Rusia wis suda nganti limang ewu. Ing babagan jumlahe, Rusia modern ketinggalan ing RSFSR taun 1932! Nanging kita kudu ngupayakake - yen nyuda rong ewu rumah sakit, kita bisa bali menyang jaman pra-revolusioner!

Leres, banjur tsarist Rusia ora ana ing papan pungkasan ing Eropa lan jagad babagan perawatan kesehatan. Nanging luwih saka satus taun wis liwati wiwit iku, lan standar, mesthi, wis diganti kathah!

Tokoh liyane sing menarik muncul ing rapat kasebut - nganti 500 pemukiman ing negara kasebut umume ora bisa digayuh perawatan kesehatan utama iki. Angka kasebut gedhe, amarga wong manggon ing saben pemukiman kasebut - kadhangkala puluhan, kadhangkala atusan, lan kadhangkala ewonan. Nanging isih, tokoh iki saka wong ala - kabeh luwih elek yen sampeyan ngelingi carane akeh pemukiman Rusia wis mung ilang ing sawetara dekade kepungkur. Kajaba iku, asring amarga macem-macem jinis "optimasi" pidana - ing perawatan kesehatan, pendidikan, administrasi ...

Apa sing kudu ditindakake yen para reformis nawakake kita lungguh ing "macaroni"?


Ya, miturut macem-macem prakiraan, sajrone dekade kepungkur, saka 23 nganti 34 ewu pemukiman wis ilang saka peta ing Federasi Rusia. Sawetara wong, ayo dadi obyektif, ilang amarga sawetara alasan obyektif, ora ketompo carane aneh. Nanging akeh ewu ilang sabenere amarga saka "reformasi" kasebut ing ndhuwur, nalika residents, secara harfiah piyambak karo masalah ngajari anak dhewe lan nyimpen wong-wong mau ing cilik saka penyakit utawa ciloko, nyoba dening sembarang cara kanggo pindhah nyedhaki peradaban.

Mbokmenawa, aku ora bakal "nyumerepi kabeh asu" ing Kamentrian Kesehatan lan pribadi Veronika Skvortsova - miturut wong sing cedhak karo obat-obatan, dheweke asring nuwuhake pitakonan sing relevan ing macem-macem rapat. Nanging, kaya sing dicritakake, isih ana: pamrentah sibuk karo perkara sing luwih penting, lan sajrone presiden ora ngrusak, ora ana sing nyoba ora nuduhake kegiatan.

Alas, salah sawijining masalah sing nyebabake kahanan depresi saiki yaiku fragmentasi obat kita. Kayane saben desa bakal duwe "Menteri Pendidikan" dhewe-dhewe. Ya, nanging "menteri" iki luwih akeh ngomong babagan "pasta" lan nampa bantuan materi saka anggaran (dheweke ora pengin njagong ing pasta). Lan mbok menawa, kanggo implementasine normal reformasi perawatan kesehatan ing lapangan, perlu kanggo nindakake reformasi medis cilik? Yen ora, ora ana dokter sing mumpuni, ayo "menteri" pindhah miturut profil menyang klinik kabupaten kanggo kerja ...

Lan apa? tawaran apik. Up-to-date lan terjangkau. Maneh, kanthi semangat jaman saiki, kita ngoptimalake pejabat medis, dadi ahli terapi lan endokrinologis ...

Sayange, pangarep-arep yen "nahlobuchka" Putin bakal dadi pil sing nylametake kanggo perawatan kesehatan banget. Piye wae, kapercayan saya tambah yen pejabat kita ora wedi maneh, ngimpi mung siji - kanggo njagong ing dina nalika Vladimir Vladimirovich ing panggonane ing galley oars bakal diganti dening wong liya. Sapa maneh rong puluh taun sing bisa dadi gantung ing kuping.

Nanging, aja nganti kesusu: pejabat, mesthi ora bakal owah, nanging kepiye yen iki dadi piwulang sing apik kanggo Putin dhewe? Sawise kabeh, ing ngendi wae sampeyan ngidoni, ing endi wae "Dhuwite akeh, asile diragukan" ...
Pengarang:
201 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. plotnikov561956
    plotnikov561956 26 Agustus 2019 03:32
    + 55
    Aku mentas maca.... "..ora masalah kapan. nek badut dadi presiden, sing repot presidene dadi badut" .. Pitakone... program apa sing wis rampung...? ! Ora ana siji-sijia sing kepikiran... OJO NJENG WONG KANG BODOH..!!!
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Vanek
      Vanek 26 Agustus 2019 03:48
      + 17
      Kutipan saka plotnikov561956
      OJO NGGAK WONG KANG BODOH..!!!


      Ora ora.

      Padha mikir ngelawan.

      Wong wis dijupuk kanggo bodho kanggo dangu.

      Lan padha ngomong, "aja nyekel wong-wong mau kanggo pinter."

      Iku ora siji lan padha.

      hi
      1. Aerodrome
        Aerodrome 26 Agustus 2019 06:11
        + 22
        program: "lan wong urip bakal meri wong mati" (C) ing tumindak.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 26 Agustus 2019 08:29
          + 15
          Inggih, mesthi, nanging ing industri apa, ing reformasi, ora ambruk? Sawise kabeh, dandan ing perawatan kesehatan diumumake kabeh wektu "reformasi demokratis"? Nanging, ambruk iki diakoni! Apa sing apik tenan!
          Uga, dandan wis digawe ing pitungan pensiun kanggo nomer padha taun, Aku elinga ngomong bab pengadilan karo dana pensiun saka wong beda ing 2003---2007. Setaun ora bisa entuk pensiun, dheweke terus-terusan ngunjungi dana pensiun kasebut, lan ing kana dheweke dipeksa nulis ulang lamaran, minangka asil, dhuwit pensiun ilang.
          1. Stas157
            Stas157 26 Agustus 2019 08:46
            + 27
            "Dhuwit gedhe, asil sing diragukan"

            Sapa sing bakal mangu-mangu! Apa ana sing beda ing ndhuwur saiki?

            Iki minangka asil saka asil penengah saka dekrit Mei lan proyek nasional sing kondhang, sing dikirim "dhuwit kolosal - luwih saka 25 triliun rubles", miturut Putin. Penjamin ujar manawa bakal ana panjaluk saka para pemain. (Sing durung nate diamati.) Nanging menarik, nanging sing bakal takon Putin dhewe, sing wis rong puluh taun ora bisa nggawa ekonomi metu. stagnasi, lan wong metu saka mlarat nanging ora bisa diganti?
            1. Reptiloid
              Reptiloid 26 Agustus 2019 09:19
              + 11
              ekonomi metu saka stagnasi, lan rakyat metu saka mlarat?????
              Aku kelingan baris babagan campuran efek lan sabab wis mungkasi dening pati.
              Dandan mung bisa ditindakake sawise ALL reformasi saka 90s bakal dikenali minangka pidana, lan wong-wong sing digawa metu bakal qualified minangka kriminal.
              KAPITAKLIS ---- ora kanggo Rusia
              1. Stas157
                Stas157 26 Agustus 2019 09:58
                + 21
                Kutipan saka Reptilian
                Dandan mung bisa sawise ALL ngenggalaken saka 90s diakoni minangka pidana, lan wong-wong sing digawa metu qualified minangka kriminal.

                Titik perakitan Rusia modern yaiku privatisasi pidana ing taun 90-an (transfer bebas saka perusahaan negara menyang tangan pribadi). Putin uga ngukum lan ngakoni minangka ora jujur ​​lan kriminal. Nanging, dheweke nyatakake yen ora bakal ana revisi kejahatan utama iki (marang rakyat lan negarane dhewe). Dadi sapa sing sawise iku, hakim sing ngakoni angkara, nanging ora ngukum lan ninggalake kabeh minangka iku? Mungkin iku partner panutup ing angkara? Kejahatan sing ndasari asal-usul, dhasar negara Rusia, tanpa mbenerake sing mesthi ana pitakonan babagan keadilan lan legitimasi pamrentah anyar sing ngganti USSR.
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 26 Agustus 2019 10:44
                  +3
                  Stas157, piye wae aku durung krungu bab iki kuwi tembung Putin Ora ana jeneng, ora ngakoni kesalahan spesifikNah, iku mung bagean saka pitakonan. Lan yen ora ana revisi, mula umume ora bisa dingerteni - pranyata, dheweke ora ngatur, nyolong, ngrusak, lan ngidini. bakal tetep kaya ngono? Lan ana liyane sing gelem melu maling iki?
                  1. Stas157
                    Stas157 26 Agustus 2019 12:06
                    + 12
                    Kutipan saka Reptilian
                    Stas157, piye wae aku durung krungu babagan tembung Putin kaya ngono.

                    Wong apik iki wis bola-bali ngomong babagan ketidakjujuran lelang lan privatisasi utang-kanggo-saham ing taun 90-an, supaya kabeh wong ngerti yen iki ora ana hubungane karo iki. Ana akeh babagan ing YouTube lan ing arsip warta. Cukup ketik ing garis telusuran: Putin - ora bakal ana revisi privatisasi. hi
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 26 Agustus 2019 16:34
                      -2
                      kenek cukup? Sing praktis nangis tansah ing karya ---- Aku nonton lan ngrungokake potongan. Kanggo sawetara alasan aku krungu pungkasan tembung
                      Lan ing sisih liya, pira-pira obrolan sing ana --- umur pensiun ora bakal mundhak, nanging kosok balene, kedadeyan kasebut. Kita kudu ngelingi manawa tembung apa wae bisa dibalik. Maneh, ngelingi fiksi ilmiah, kaya Robert Sheckley ing EXCHANGE OF MIND, aku bakal ngutip ----
                      Elinga yen ing donya kleru-- kabeh aturan iku palsu. Kalebu aturan sing nampilake pangecualian, kalebu definisi kita sing ngonfirmasi aturan kasebut.
                      Nanging elinga uga sing ora saben aturan iku kudu salah, sing aturan sembarang bisa bener, kalebu aturan iki lan pangecualian kanggo iku.
                      В donya kleru--- wektu ora cocog karo gagasan sampeyan babagan iki. Acara bisa ngganti saben liyane kanthi cepet (iki trep), alon (iki apik) utawa ora owah kabeh (iki njijiki).
                      Iku cukup bisa sing ing donya kleru ora bakal kelakon apa-apa marang kowe.Ngetung-etung------------------_- sadurunge Donya sing kleru ora bakal mbukak kanggo sampeyan dening sawetara bilai........ Aja ngarep-arep kanggo outsmart wong.
                      Miring ----- mine, ana liyane babagan donya kleru .....
                2. mrfox
                  mrfox 26 Agustus 2019 15:09
                  +7
                  Kutipan: Stas157
                  Titik kumpul Rusia modern yaiku privatisasi pidana taun 90-an (utamane transfer gratis perusahaan negara menyang tangan pribadi)

                  Cara iku. Lan nalika wong-wong sing ngelingi carane privatisasi dumadi, dheweke ora bakal setuju yen kabeh sing digawe dening dheweke lan leluhure liwati menyang tangan sing salah.
            2. Olgovich
              Olgovich 26 Agustus 2019 11:55
              -22
              Kutipan: Stas157
              Iki persis minangka asil saka asil penengah saka dekrit Mei lan proyek nasional sing kondhang,

              Asil ana ing nomer, sing penulis "modestly" katahan bisu babagan: Menteri Kesehatan Veronika Skvortsova, 20.08.2019:

              "Ing separo pisanan 2019, indikator kasebut saya apik banget. Miturut data awal, pangarep-arep urip 73,7 taun, mundhak 0,8 taun ing nem sasi. Wanita wis duwe 78,5 taun.

              Salajengipun:
              Miturut tujuan sing disetel ing keputusan presiden Mei, pangarep-arep urip ing pungkasan 2019 kudu 73,2 taun.

              Sing. tujuwan saka Keputusan Mei 2019 yaikuuwis entuk..
              Lan angka iki -73,7 g - luwih dhuwur tinimbang ing USSR.
              Adhuh, ing taun-taun kapresidenan Vladimir Putin, gunggunge rumah sakit ing Rusia wis suda nganti limang ewu. Ing babagan jumlahe, Rusia modern ketinggalan ing RSFSR taun 1932! Nanging kita duwe sing kudu diupayakake - yen sampeyan Cut maneh rong ewu rumah sakit, sampeyan bisa bali menyang jaman pra-revolusioner!

              Ora bakal bisa: Ing Rusia ing 1916 iku 8 rumah sakita (Tanggalan Rusia kanggo 1917 A. Suvorina, Petrograd, Tipe. T-va A. Suvorin, Wektu Anyar, 1916)
              Ya, oyod saka pirang-pirang masalah wis suwe banget, sadurunge Putin, nanging dheweke duwe wektu cukup kanggo nyuda keruwetan akeh saka sawetara indikator sing bisa ditoleransi.

              Sing persis apa dawa sadurunge wong: ing taun saka daya Soviet, negara diprodhuksi atusan yuta aborsimeh padha karo populasi negara. Contone, 1970 - 6 yuta / taun (saiki 0,5 yuta).
              USSR minangka pimpinan donya ing aborsi.
              1. mordvin 3
                mordvin 3 26 Agustus 2019 12:31
                +6
                Kutipan: Olgovich
                Lan angka iki -73,7 g - luwih dhuwur tinimbang ing USSR.

                Regane piro? Bubar aku takon Atalef carane ngerti - akeh? Aku pengin mbandhingake karo Israel, umpamane, taraf urip lan urip kita wis saya apik sajrone wektu sing padha. Atalef meneng. Nanging wong liya saka Israèl mangsuli, kaya sing dakngertèni.
                Kenapa wong Rusia mati?
                Kutipan saka dolfi1
                Pangarep-arep urip ing Israel 1970 - 71 taun. 2019 - 84 taun.

                Pangarep-arep urip ing USSR ing 1970-71. - 68,9 taun, 2018 - 72,8 taun. Sing. kanggo wektu sing padha wis tambah dening telung taun, nalika sampeyan - dening 13. Sing persis apa aku wanted kanggo ngomong. Bener, Skvortsova ngandika sawetara dina kepungkur yen ing enem sasi pangarep-arep urip ing Rusia wis tambah dening setahun, nanging aku ora pracaya.

                Aku salah ana, durasi tambah 4 taun liwat 38 taun. Apa akeh, miturut sampeyan?
                1. Olgovich
                  Olgovich 26 Agustus 2019 12:46
                  -13
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Regane piro?

                  1. 73,7 -68,47 -=5,23 g
                  ing ngendi 73.7 taun minangka pangarep-arep urip saiki, 68, 47 taun minangka pangarep-arep urip ing taun 1991:

                  2. Ing Putin, pangarep-arep urip wis tambah ing 12%:
                  73-7=8,23 g,.

                  ing ngendi 65,47 taun minangka pangarep-arep urip ing taun 2000.

                  gagal, iya...
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 26 Agustus 2019 12:54
                    +8
                    Kutipan: Olgovich
                    ing ngendi pangarep-arep urip saiki 73.7 taun,

                    Aku ora ngerti carane padha mikir ing kono, bisa uga wis diwiwiti saka wayahe angen-angen, nanging aku ora pracaya ing Tambah cetha, liyane, iki data awal.
                    Kutipan: Olgovich
                    2. Ing Putin, pangarep-arep urip tambah 12%:

                    Kutipan: Olgovich
                    Lan angka iki -73,7 g - luwih dhuwur tinimbang ing USSR.

                    Kita pisanan ngomong babagan USSR, lan ora babagan Putin. Lan ing taun 90-an, wong-wong padha aktif mati miturut prentah para reformis kita, ing antarane yaiku Putin.
                    1. Olgovich
                      Olgovich 26 Agustus 2019 13:01
                      -10
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Aku ora ngerti carane padha mikir ing kono, bisa uga wis diwiwiti saka wayahe angen-angen, nanging aku ora pracaya ing Tambah cetha, liyane, iki data awal.

                      1. Aja ngandel.
                      2.73 g ora preliminary maneh.
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Kita pisanan ngomong babagan USSR, lan ora babagan Putin. Lan ing taun 90-an, wong-wong padha aktif mati miturut prentah para reformis kita, ing antarane yaiku Putin.

                      1. dadi ana tokoh dibandhingake USSR.
                      2. Putin ora mimpin ing 90s praktis, boten.
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 26 Agustus 2019 13:22
                        +6
                        Kutipan: Olgovich
                        1. dadi ana tokoh dibandhingake USSR.

                        Ana, lan iku ora 65,47 ing 2000, nanging 69,1 ing 1990. Lan persentasi bakal luwih tipis. A 73,7 - asil separo pisanan 2019
                        Kutipan: Olgovich
                        Putin ora mimpin ing 90s praktis, boten.

                        Siji tim karo Chubais, sing ora weruh apa-apa elek ing punah saka sawetara yuta "ora cocok".
                      2. Olgovich
                        Olgovich 26 Agustus 2019 13:44
                        -8
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Ana, lan iku ora 65,47 ing 2000, nanging 69,1 ing 1990. Lan persentasi bakal luwih tipis.

                        Iku lan apik, ora kaya:
                        1971 - 68,13 taun
                        1991 yuswa 68,47

                        20 taun mudhun saluran.

                        Kajaba iku, durasi tambah amarga = nyuda jumlah pati. Apa iki ngomong?
                        Lan ora ana sing bisa meksa nglairake: aja lali "prestasi" sing ora bisa dibantah saka mantan pamrentah: babagan 200 aborsi- kepemimpinan donya. Ing taun 1960-70 kita ngalami aborsi luwih akeh tinimbang kabeh negara gabungan. Asil punika punah wiwit 1992, tuwa, abang ing generasi nglairake anak
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Siji tim karo Chubais, sing ora weruh apa-apa elek ing punah saka sawetara yuta "ora cocok".

                        Penasehat Walikota - ya, iki nilai ing negara lol
            3. Alexy
              Alexy 28 Agustus 2019 12:29
              -1
              Iku mung ora kanggo pindhah adoh banget, sing Putin ora bisa nggawa ekonomi metu saka stagnasi ing 20 taun. Sampeyan mbokmenawa lali apa sing kedadeyan 20 taun kepungkur. Bab liyane yaiku sistem sing digawe ora bisa digunakake maneh ing kasunyatan modern lan mbutuhake reformasi radikal. Lan kabeh keputusan Mei iki mung ngethok anggaran. Kaping pisanan, kanggo golek dhuwit, dheweke mundhakaken pajak, nambah umur pensiun, lsp. Banjur dhuwit iki mung dicolong.
          2. Svarog
            Svarog 26 Agustus 2019 09:02
            + 15
            Kutipan saka Reptilian
            Nanging, ambruk iki diakoni! Apa sing apik tenan!

            Nanging sing luwih nggumunake yaiku sanajan panguwasa ngerti lan ndeleng karya sing ora ana gunane, kesimpulan organisasi ora digawe lan kabeh tetep "stabil".
            1. Reptiloid
              Reptiloid 26 Agustus 2019 10:54
              + 10
              Aku mikir tembung ambruk muni kanggo pisanan, sadurunge kabeh wong ora bisa njaluk cukup saka iku. Saiki, kanggo dhaptar liyane, industri ngendi , ambruk. Lan banjur jeneng wong-wong sing utamané nyoba ing ambruk iki. Mung nalika bakal, yen ambruk wis ngeweruhi sawise 30 taun? babagan. Ora bisa didandani ing tingkat iki.
              Kutipan saka Svarog
              ..Nanging sing luwih nggumunake yaiku sanajan panguwasa ngerti lan ndeleng karya sing ora ana gunane, kesimpulan organisasi ora digawe lan kabeh tetep "stabil"
              Banjur ana tembung ala ------kita ngawasi kahanan Dadi apa? Domonitorilis.
              1. Svarog
                Svarog 26 Agustus 2019 10:57
                +2
                Kutipan saka Reptilian
                Miturut panemuku, tembung ambruk keprungu sepisanan, sadurunge kabeh ora bisa dipopulerkan.

                Ya, sanajan ana kemajuan ... dheweke wiwit ngerteni kegiatane sing biasa-biasa wae. Nanging aku sangsi sing padha bakal ngenali ing wilayah liyane, lan aku malah luwih sing paling wong bakal tanggung jawab. Diakoni - tegese migunani kanggo wong, ing tahap iki, bali maneh, boiler wiwit godhok ..
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 26 Agustus 2019 11:13
                  +2
                  ana sing entuk manfaat? Mungkin sing ana ing baris kanggo posisi. Rotasi-sss? Aku arep menyang omah. ngurmati.
                  1. Svarog
                    Svarog 26 Agustus 2019 11:14
                    +3
                    Kutipan saka Reptilian
                    Mungkin sing ana ing baris kanggo posisi. Rotasi-sss?

                    Ya, paling kamungkinan .. iku pinunjul sing padha mutusaké kanggo spank wong lan ngganti karo sing malah luwih efektif ..
          3. Sovetskiy
            Sovetskiy 26 Agustus 2019 10:11
            +3
            Kutipan saka Reptilian
            ... dandan ing perawatan kesehatan wis diumumake kabeh wektu "transformasi demokratis" ...

            Dadi dheweke ana ing "pasuryan"! lol Apa monetisasi obat ora nyebabake kawilujengan wong "paling apik" ing Federasi Rusia?
            Lan apa ora "nyingkiri paternalisme" minangka impen rahasia sing ora sengaja metu saka lambene Penjamin? Dadi kabeh miturut rencana, kabeh iku alam. Apa gagal gagasan lan tumindake? Populisme ing TV? Apa sampeyan isih percaya marang dheweke?
            1. Reptiloid
              Reptiloid 26 Agustus 2019 11:04
              +3
              Percoyo opo ora? Iku ora bab kula. Aku bisa karo wong beda .... Aku elinga uga carane akeh ngandika lan ngarep-arep sing saiki padha mundhakaken industri negara, mulihake pabrik. Iki ing awal abad. Saiki akeh sing ngerti goroh lan iki sing utama
        2. AAK
          AAK 26 Agustus 2019 08:52
          +4
          uga, kaya "... lan nggawa tali lan sabun dhewe, utawa bakal menehi metu ing klinik ...."
    3. Svarog
      Svarog 26 Agustus 2019 08:17
      + 10
      Apa sing kudu ditindakake yen para reformis nawakake kita lungguh ing "macaroni"?

      Ya, miturut macem-macem prakiraan, sajrone dekade kepungkur, saka 23 nganti 34 ewu pemukiman wis ilang saka peta ing Federasi Rusia.

      Apa sing kudu ditindakake? Iki pembantaian, nyatane, ana pemusnahan populasi sing alon dening manajer sing efektif. Saben wong sing melu kudu diadili. Mung kanthi cara iki dheweke bakal ngerti manawa dheweke tanggung jawab kanggo keputusan sing ditindakake.
      1. igorbrsv
        igorbrsv 26 Agustus 2019 08:27
        +9
        Padha diadili. Lan padha teka ing panggonane. Jumlah menteri kesehatan ganti. Nol akal.
        1. Svarog
          Svarog 26 Agustus 2019 08:30
          +1
          Kutipan saka igorbrsv
          Padha diadili. Lan padha teka ing panggonane. Jumlah menteri kesehatan ganti. Nol akal.

          Aku ora ngelingi sing padha diadili, ora ngelingake kula sing persis?
          1. igorbrsv
            igorbrsv 26 Agustus 2019 09:10
            +8
            ing saben pusat regional. Kanthi reguler enviable. Ing kono dana kasebut "didistribusikan maneh". Dheweke uga menehi saran marang dokter supaya ora menehi resep obat (supaya dhuwit "cukup" kanggo kucing nangis). Padha uga Cut bonus nalika padha dipeksa kanggo mundhakaken gaji. Iki kaya kanker ing kene. Ora ana gunane kanggo ngganti siji. Kabeh posisi pimpinan bebarengan. Lan amarga akeh wong sing nduweni kualifikasi sing ora bisa ditemokake bebarengan, paling ora nggawe tim khusus supaya wulan iki ing pusat regional iki, banjur ing liyane. Nyuwun
            1. Svarog
              Svarog 26 Agustus 2019 09:13
              +3
              Kutipan saka igorbrsv
              Iki kaya kanker ing kene. Ora ana gunane kanggo ngganti siji. Kabeh posisi pimpinan bebarengan.

              Sing mesthi wae.. umume saben wong kudu diganti saka sirah.
          2. akunin
            akunin 26 Agustus 2019 09:51
            +1
            Zurabov dikirim menyang pengasingan minangka duta ing Ukraina, nanging bisa uga menyang negara utawa Jerman ngguyu
            1. Komentar wis dibusak.
              1. akunin
                akunin 26 Agustus 2019 14:57
                0
                mungkin jenius? ngguyu
      2. WIKI
        WIKI 26 Agustus 2019 10:12
        +8
        Kutipan saka Svarog
        Iki pembantaian, nyatane, ana pemusnahan populasi sing alon dening manajer sing efektif.

        Masalah kesehatan utama yaiku anané manajer sing efektif kanthi ora ana unsur sing jelas kaya nurani ing otak.
      3. lucul
        lucul 26 Agustus 2019 10:41
        +2
        Apa sing kudu ditindakake? Iki pembantaian, nyatane, ana pemusnahan populasi sing alon dening manajer sing efektif. Saben wong sing melu kudu diadili.

        Ora bakal bisa - sampeyan bakal langsung diumumake minangka anti-Semit .....
    4. Sipil
      Sipil 26 Agustus 2019 08:40
      +3
      Sampeyan kudu ngerti yen obat mung bakal dibayar, bakal tetep gratis mung kanggo bocah cilik lan pensiunan lan kategori ora kerja liyane. Ing negara miskin ora ana kemewahan.
      1. Alf
        Alf 26 Agustus 2019 15:39
        +1
        Quote: Sipil
        mung kanggo bocah cilik lan pensiunan

        Iku mung pensiunan ing wektu sing bisa uga ora tetep. Salah siji umur pensiun bakal diunggahake dadi 100 taun, utawa wong tuwa bakal mati luwih awal.
    5. checkmate apik
      checkmate apik 26 Agustus 2019 16:12
      +7
      Nanging kita saya apik lan luwih apik karo pasamuwan - dheweke bakal menehi ngombe kanggo sapa wae sing ora entuk tiket menyang dokter kanthi tepat, utawa ambulans ora teka, utawa ora ana dhuwit kanggo perawatan, kabeh katon. dadi ilahi karo rega ana ...
      1. UAZ 452
        UAZ 452 28 Agustus 2019 17:45
        0
        Ing pasamuwan, sembarang prices gaib. Miturut definisi.
    6. w70
      w70 30 Agustus 2019 06:54
      0
      Nalika "Patriot apes" kita bakal miwiti kanggo ndeleng sambungan antarane lack saka pengadilan independen lan kamardikan ngumpul lan antrian ing rumah sakit? Ora, dheweke bakal terus nguwuh "Liberal sing dikutuk"!
    7. zenion
      zenion 30 Agustus 2019 15:16
      0
      Yen sampeyan mikir yen iki mung ing Rusia - iki kesalahan gedhe. Telek iki wis kedadeyan ing saindenging jagad. Amarga kasunyatan sing tuku, sade lan nyolong mung bisa rampung ing dolar.
    8. kesalahan digital
      kesalahan digital 30 Agustus 2019 22:50
      0
      Nang endi wae sampeyan ngidoni, ing endi wae "Dhuwite gedhe, asile diragukan" ...

      Lan sampeyan ora nggambarake, nanging nambani karo pangerten. Delengen, pepeteng bakal ilang ...
  2. Tebih B
    Tebih B 26 Agustus 2019 03:53
    + 30
    Lan karo tatanan saka lapisan, lan karo budaya, lan karo omah lan layanan komunal (kutha karo yuta pedunung minangka conto, please ora kurban - Rusia ora urip karo yuta-plus kutha, nanging outback, ing pungkasan Ana. ora bakal ana outback - bakal ana puluhan titik kutha sing padha ing peta. Ora cukup kanggo 1/7 tanah). Nanging
    Nanging, aja nganti keri.
    Suwene? Nalika ana, kaya ing "Peculiarities of the National Hunt" Lyova Soloveichik pungkasanipun ngandika sing "saiki sampeyan bisa dadi pundung"?
    Senajan ... Ora ana watesan, amarga kita mung nguwasani feodalisme. Ing ngarep ana budak anyar sing duwe, primitif-komunal ... Ana papan kanggo pindhah.
    1. Boris55
      Boris55 26 Agustus 2019 07:39
      -6
      Kutipan: Far B
      Suwene? Nalika ana, kaya ing "Peculiarities of the National Hunt" Lyova Soloveichik pungkasanipun ngandika sing "saiki sampeyan bisa dadi pundung"?

      Ing sasi September, nalika kita milih, bakal cetha manawa kudu kesusu utawa ora.
    2. Reptiloid
      Reptiloid 26 Agustus 2019 08:42
      +4
      Kutipan: Far B
      .....Sanajan... Ora ana watesan, amarga kita mung nguwasani feodalisme. Ing ngarep ana budak anyar sing duwe, primitif-komunal ... Ana papan kanggo pindhah.

      Ya, para senator, deputi lan sawetara pejabat wis nampa kanthi lengkap sistem feodal lan budak, sing dibuktekake karo pernyataane, minangka wong sing ditresnani (aku ora bakal mbaleni, kabeh wong ngerti yen dheweke nggawe awake dhewe lan bangga bangsa), lan bab sapi apa wae sing ciyut lan wong mendem.
      Dheweke nampa sistem kasebut, nanging hak istimewa kasebut durung digabung kanthi sah! Nanging ---- padha nyoba !! (kanggo wong miskin, paling ora listrik ing wayah wengi)
  3. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 26 Agustus 2019 04:15
    +7
    pangarep-arep sing "nahlobuchka" saka Putin

    Iki minangka salah sawijining fitur saka kabijakan nasional Rusia ... kabeh wong katon munggah lan apa sing bakal dikandhakake sing paling dhuwur ... solusi pungkasan kanggo masalah kasebut mesthi ana ing presiden ... lan kita urip kanthi pangarep-arep bapak saka tsar, Gusti Allah lan pahlawan.
    Sistem negara ora bisa ngatasi masalah sing ditekani dhewe ... tendhangan saka Putin mesthi dibutuhake ... uga, apa paukuman saka Gusti Allah ing sirah kita.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 26 Agustus 2019 06:13
      + 17
      Quote: LYOKHA padha
      Sistem negara ora bisa ngrampungake masalah kasebut dhewe ... tendangan saka Putin mesthi dibutuhake ..

      Iku misale jek kula sing kick wis needed ing arah ngelawan.
    2. Boris55
      Boris55 26 Agustus 2019 07:46
      -20
      Quote: LYOKHA padha
      kaputusan final saka Jeksa Agung bisa ngetokake tansah dumateng ing presiden

      Apa sampeyan yakin babagan iki? Aku ora kabeh.
      Kekuwatan presiden nemtokake arah umum gerakan negara.
      Kekuwatan presiden diwatesi dening Konstitusi lan hukum sing diadopsi dening Duma.
      Kekuwatan presiden ora ngatur dhuwit (anggaran) negara.

      1. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 26 Agustus 2019 08:17
        +8
        Boris55 (Boris) Dina iki, 07:46 """

        Kepiye cara kerjane daya?
        Minat Takon
        Ayo ndeleng:
        1-2 Agustus 2019 - Ewonan wong metu kanggo rapat umum kanggo pemilihan sing adil,
        - Dina Setu, 10 Agustus, aksi protes liyane diwiwiti ing Moskow ... Panguwasa Moskow ngidini rapat umum dianakake ing Sakharov Square.
        - 17 Agustus ing Moscow ing Sakharov Avenue, rapat umum liyane diwiwiti, sing dianakake dening Partai Komunis.

        2.-Kebakaran alas ing Siberia - diwiwiti ing Juli 2019 ing wilayah terpencil ing Wilayah Krasnoyarsk, Wilayah Irkutsk, Buryatia, Transbaikalia
        - Juli 2019 - Banjir ing wilayah Irkutsk, kutha Tulun

        3. 22.08.2019/4/XNUMX - Dmitry Medvedev pengin ngenalake minggu kerja XNUMX dina ing Rusia
        Apa dheweke ora ngerti yen negara iki ngganggu lan nambah minyak tanah ing geni ??
        1. Boris55
          Boris55 26 Agustus 2019 08:54
          +1
          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Ewonan wong melu rapat umum kanggo pemilihan sing adil,

          Ing Rusia, Maidan permanen wis ditindakake wiwit 2012.


          Kolonel lan senator kanthi milyaran minangka bagean sing katon saka upaya kanggo nindakake kudeta ing Rusia, mandheg dening layanan khusus ..

          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Ing 17 Agustus, rapat umum liyane diwiwiti ing Moskow ing Sakharov Avenue, sing dianakake dening Partai Komunis Federasi Rusia.

          Partai Komunis Federasi Rusia lan Rusia Bersatu minangka pungkasan saka CPSU pungkasan sing ora gelem mbangun sosialisme. Kabeh pihak sing kadhaptar ing karyane ora ngluwihi konsep sing dominan. Liyane dicekik ing kuncup.

          Quote: Dadi utawa ora dadi
          Dmitry Medvedev pengin ngenalake minggu kerja 4 dina ing Rusia

          Pisanan, dheweke nambah umur pensiun, lan saiki dheweke ora ngerti carane nyedhiyakake wong kerja ... sawetara pikirane lan kabeh ora dicithak.
          1. Dadi utawa ora
            Dadi utawa ora 26 Agustus 2019 09:46
            +4
            Boris55 (Boris) Dina iki, 08:54

            Ing Rusia, Maidan permanen wis ditindakake wiwit 2012. "
            Wis cetha. ana kamar cilik ing trough, nanging akeh sing pengin. ngomel.. ngentut..
            Nanging kaya biasane, ndhuwur Maidan lan wong-wong mau bakal nembus menyang palung (malah ora mesthi) .. ing "larangan" kaya biasane ..
            Luwih apik miturut Angger-anggering Toret lan kanthi ketat ditindakake dening kabeh
      2. Reptiloid
        Reptiloid 26 Agustus 2019 08:55
        +1
        Ing sambungan karo kabeh ing ndhuwur Lech padha, AerodromeAku kelingan crita Stanislav Lem babagan salah sawijining lelungan Iyon the Quiet. Ing kana, ing planet Pinte, pamrentah mutusake kanggo nyirami planet kasebut lan MANCING populasi (wong). Wong lara, nandhang lara, mati awal, nanging "ora weruh"" lan ngalem iwak, ""ngarep-arep"" supaya bisa ngowahi lan dadi iwak lengkap!
      3. akunin
        akunin 26 Agustus 2019 10:03
        +2
        Apa sampeyan yakin babagan iki? Aku ora kabeh.
        Kekuwatan presiden nemtokake arah umum gerakan negara.
        Kekuwatan presiden diwatesi dening Konstitusi lan Hukum diadopsi dening Duma.
        Kekuwatan presiden ora ngatur dhuwit (anggaran) negara.

        gambar sampeyan bener banget
        Iki Kremlin. Putin ana ing kana. Dheweke ngetokake dekrit lan ngawasi kepatuhan karo konstitusi negara
        (iku kudu sebaliknya - ing wiwitan "konstitusi" banjur "ketetapan", nanging oh uga)
        Presiden Federasi Rusia minangka penjamin Konstitusi Federasi Rusia, hak-hak lan kebebasan manungsa lan warga negara.
        artikel 4. yen parlemen nganggo undang-undang anti-konstitusional lan pemerintah ora bisa mlaku kanthi becik (saben calon menteri ditampa dening presiden), Volodin lan Matvienko disetujoni dening presiden, lan republik presiden.
      4. Silvestr
        Silvestr 26 Agustus 2019 12:34
        +3
        Kutipan: Boris55
        Quote: LYOKHA padha
        kaputusan final saka Jeksa Agung bisa ngetokake tansah dumateng ing presiden


        Kekuwatan presiden nemtokake arah umum gerakan negara.
        Kekuwatan presiden diwatesi dening Konstitusi lan hukum sing diadopsi dening Duma.
        Kekuwatan presiden ora ngatur dhuwit (anggaran) negara.


        Pramila kita salah arah, arahipun salah.
        Mekanisme nggawe keputusan diterangake kanthi apik ing Novaya Gazeta. Menteri lan anggota Administrasi Presiden menehi wawancara ing kana. Sampeyan bakal kaget, nanging Putin nemtokake ekonomi negara
        1. Boris55
          Boris55 27 Agustus 2019 07:50
          -2
          Kutipan saka Silvestr
          Pramila kita salah arah, arahipun salah.

          Apa sampeyan bisa njlentrehake kenapa "Keputusan Mei" ora cocog karo sampeyan? Ing kono, presiden, kanggo netepi tugas konstitusional, nemtokake arah gerakan negara kanggo wektu sing bakal teka.

          Kutipan saka Silvestr
          Sampeyan bakal kaget, nanging Putin nemtokake ekonomi negara

          Sapa sing diwènèhaké pamaréntah lan para wakil nalika nyusun lan nyetujoni anggaran negara, iku bakal berkembang, lan sing ora dialokasikan, bakal mati.

          Kutipan saka Silvestr
          Mekanisme nggawe keputusan diterangake kanthi apik ing Novaya Gazeta.

          Novaya Gazeta, minangka organ pers borjuis, ora bisa ngomong apa-apa sing ala babagan borjuis ing prinsip, nanging setuju banget karo pendapat Departemen Luar Negeri yen Putin kudu disalahake kanggo kabeh.

          Nalika kita nglawan tujuan palsu, sing sejatine nindakake tugase.
          1. Silvestr
            Silvestr 27 Agustus 2019 09:58
            +3
            Kutipan: Boris55
            Apa sampeyan bisa njlentrehake kenapa "Keputusan Mei" ora cocog karo sampeyan? Ing kono, presiden, kanggo netepi tugas konstitusional, nemtokake arah gerakan negara kanggo wektu sing bakal teka.

            teks kasebut apik banget, nanging kasunyatane..
            Asil implementasine "Keputusan Mei" taun 2012.
            Tugas utama "Keputusan Mei" yaiku kanggo nambah gaji kanggo dokter lan guru. Nanging apa elit federal wis ninggalake administrasi lokal? Yen ora cukup dana ing anggaran daerah, lan ora ana subsidi sing teka saka pusat, siji kudu nuduhake keajaiban digital combinatorics, yaiku, kanggo melu juggling laporan statistik.
            Nanging sakperangan alesan, iki ora mengaruhi standar urip karyawan negara saka kategori iki ing sembarang cara - padha, amarga padha nampa dhuwit sengsara lan lagi wae digawe saka paycheck kanggo paycheck, terus kanggo dina iki.
            Nizhny Tagil karo ahli bedah minangka bukti kanggo sampeyan! ngguyu
            Kutipan: Boris55
            Novaya Gazeta, minangka organ cetak borjuis, ora bisa ngomong apa-apa bab borjuis ing prinsip

            Ora preduli kucing warna apa, sing utama yaiku nyekel tikus, kanggo parafrase, ora masalah koran sapa, sing penting iku nggambarake kahanan sing nyata.
            Utawa sampeyan luwih seneng heralds patriotik saka konco bukit?

            Dheweke mesthi ngomong sing bener!
            1. Boris55
              Boris55 27 Agustus 2019 13:02
              -3
              Kutipan saka Silvestr
              teks kasebut apik banget, nanging kasunyatane .. Asil implementasine "Dekrit Mei" 2012.

              Dadi apa sing diwenehake Medvedev lan Volodin dhuwit wis kawujud, lan sing ora, ora. Putin ora ngerti treasury.

              Kutipan saka Silvestr
              ora preduli koran sapa, sing penting yaiku carane nggambarake kahanan sing nyata

              Lan carane ora bisa ngelingi Mikhail Evgrafovich ing kene: "... Miturut pendapatku, divisi fenomena urip dadi gedhe lan cilik, degradasi saka gedhe menyang cilik, elevasi saka cilik menyang gedhe - iki bener. moyoki urip ..." Kita mung kudu ngerteni apa sing cilik lan apa sing gedhe.

              Kutipan saka Silvestr
              Utawa sampeyan luwih seneng heralds patriotik saka konco bukit?

              Ora. Aku ora seneng karo wong-wong mau. Borjuis wis nandur modhal dhuwit akeh ing 20 saluran TV gratis supaya kita tetep siyaga.
      5. penggemar-penggemar
        penggemar-penggemar 26 Agustus 2019 13:04
        +5
        Borya, uga, sampeyan ora sumunar karo pikiran sampeyan.
    3. Komentar wis dibusak.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. Revolver
    Revolver 26 Agustus 2019 04:22
    -25
    Ing Amerika, dokter, bebarengan karo pengacara lan ndhuwur (ora ndhuwur, nanging ora tengah) link manager, nggawe apa sing disebut "kelas menengah ndhuwur". Pangentukan kira-kira $500000 saben taun kanggo dhokter kulawarga khas ing praktik pribadi iku normal. Ora umum yen ahli bedah saraf, ahli urologi, ahli jantung, lan sawetara spesialis liyane entuk $ 1000000 (ing tembung: siji yuta). Sing nalika budget saka Federasi Rusia bakal bisa kanggo mbayar polisi distrik setengah linglang saka dolar setahun, banjur sambat babagan kualitas, lan - apa sing mbayar, sampeyan duwe.
    1. Dokter Wabah
      Dokter Wabah 26 Agustus 2019 04:53
      + 23
      Kita ora ana ing Amerika, ing ngendi para pekerja sing trampil entuk kesehatan sing apik. Kita duwe negara sing wong-wong mau tansah urip miskin, mlarat, dibandhingake karo Amerika, amarga panguwasa tansah nganggep wong dadi sampah lan diiseni kanthong, lan juragan ing Rusia padha, keluwihan income, lan buruh. ora mati keluwen
      1. bocah 07
        bocah 07 27 Agustus 2019 00:04
        -2
        Quote: Dhokter Wewelak
        Kita ora ana ing Amerika, ing ngendi para pekerja sing trampil entuk kesehatan sing apik. Kita duwe negara sing wong-wong mau tansah urip miskin, mlarat, dibandhingake karo Amerika, amarga panguwasa tansah nganggep wong dadi sampah lan diiseni kanthong, lan juragan ing Rusia padha, keluwihan income, lan buruh. ora mati keluwen

        Aku menehi sampeyan minus.
        Kenging punapa? Amarga sampeyan Dokter Wewelak.
        Sawise komentar sampeyan, aku pengin gantung diri.
        PS: Chur, aja menehi tali karo sabun. mandheg
        1. Dokter Wabah
          Dokter Wabah 27 Agustus 2019 06:42
          +4
          Lan aku ora sijine minus, komentarku minangka bebener urip
    2. angkot 11
      angkot 11 26 Agustus 2019 04:59
      +8
      sampeyan karo tokoh kasebut menyang endi wae menyang Trump))) setengah yuta setahun) 120-200 minangka gaji. senajan ora akeh uga. Aja lali yen wong bakal nandhang utang, sanajan kanthi gaji sing apik, dheweke bakal mbayar setengah umure mengko.
      1. roket757
        roket757 26 Agustus 2019 05:26
        +8
        Kutipan saka carstorm 11
        sampeyan karo tokoh kasebut menyang endi wae menyang Trump))) setengah yuta setahun) 120-200 minangka gaji. senajan ora akeh uga. Aja lali yen wong bakal nandhang utang, sanajan kanthi gaji sing apik, dheweke bakal mbayar setengah umure mengko.

        Pancen, ora kabeh apik ana .... sing dudu bebener sing mutlak, nanging kita duwe luwih elek lan luwih elek tinimbang ing USSR!
        Ana luwih akeh pejabat, manajer lan duwe tujuan siji, dheweke bakal ngurus wong sing dikasihi, lan dudu babagan kita! Kajaba iku, sistem kekuwatan gumantung marang dheweke, lan dudu kita! Nanging, sistem panguwasa diasah kanggo nglayani kapentingan wong sugih, lan ora kabeh wong liya. Pejabat mung ana ing sistem, sing ana ing ngisor, sing luwih dhuwur lan duwe, lan wong liya uga duwe!
        Cekakipun, saben wong duwe kita ..... lan yen kita wis rampung, apa obat sing ora bisa diakses, saka sapa sing bakal entuk? Dheweke ora mikir babagan masa depan! Lan dudu dosa yen kita mikir babagan awake dhewe !!!
        1. kn54
          kn54 26 Agustus 2019 06:44
          +2
          Minangka tansah, loro alangan;
          Bebaya sing paling gedhe yaiku dokter-pengecut.
          Ing universitas (ora mung medis) padha mbayar sesi, ora kanggo kawruh.
          1. roket757
            roket757 26 Agustus 2019 06:55
            +5
            Kutipan saka knn54
            Kaya biasane, loro masalah; d.u.r.a.k.i - reformis lan dalan.

            Iku luwih elek karo kita, reformers iku remodelers-under-deliverers! Mung padha kasil numpes, padha ora tau nindakake apa-apa biasane ing urip!
            1. Reptiloid
              Reptiloid 26 Agustus 2019 09:08
              +3
              Kutipan saka roket757
              Kutipan saka knn54
              Kaya biasane, loro masalah; d.u.r.a.k.i - reformis lan dalan.

              Iku luwih elek karo kita, reformers iku remodelers-under-deliverers! Mung padha kasil numpes, padha ora tau nindakake apa-apa biasane ing urip!

              Sugeng enjing Victor! Lan maneh, aku bakal kelingan babagan SHUTERING ing salah sawijining crita Lem. Kaya sing sampeyan kandhani, wong-wong saya tambah saya elek, lan owah-owahan saya tambah. Kaya miturut Lem --- transformasi kasar dadi iwak, adhem lan bisu.
              1. roket757
                roket757 26 Agustus 2019 09:34
                +3
                Kutipan saka Reptilian
                Kaya miturut Lem --- transformasi kasar dadi iwak, adhem lan bisu.

                Hi Dmitry prajurit
                Kadhangkala sampeyan nyoba ngerteni lan ora entuk! Apa kita sing manggon ing fantasi utawa penulis nulis fiksi saka urip kita!
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 26 Agustus 2019 10:32
                  +3
                  Kutipan saka roket757
                  .... Hi Dmitry prajurit
                  Kadhangkala sampeyan nyoba ngerteni lan ora entuk! Apa kita sing manggon ing fantasi utawa penulis nulis fiksi saka urip kita!
                  Titik sing apik, Victor! Lem mesthi nulis fiksi saka wong! Dheweke duwe rincian sing luwih medeni! INSPEKSI ING SITUS, diarani. Carane padha menek menyang mayit bosok monster buta lan manggon ing kono. Semono uga KAPITAKLIS! Nalika ing AS, kaya ing negara liya, ana krisis ing pungkasan abad pungkasan, sing disebabake dening sistem kasebut, kita nyatakake yen KAPITAKLIS ---- bakal ngrampungake kabeh masalah USSR! Inggih, Amerika Serikat ngrampungake masalah kasebut kanthi biaya USSR. Lan saiki RF kapitalis ora bisa nyekel USSR sosialis kanthi cara apa wae, nalika sumpah terus-terusan. Lan KAPITAKLIS ing Rusia minangka mayit sing bosok
                  1. roket757
                    roket757 26 Agustus 2019 11:33
                    +5
                    Iwak iku duweke kita kanthi mambu, utamane saka sirah!
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 26 Agustus 2019 16:00
                      0
                      Kutipan saka roket757
                      Iwak iku duweke kita kanthi mambu, utamane saka sirah!
                      Bener, Victor.
                      Meh 30 taun nelayan, malih dadi iwak bisu kadhemen ---- nuwuhake piala kanggo negara.
          2. Silvestr
            Silvestr 26 Agustus 2019 09:12
            +4
            Kutipan saka knn54
            Bebaya sing paling gedhe yaiku dokter-pengecut.


            Sampeyan ora bener. Dokter dadi pengecut amarga alasan liyane. Ing Uni, dokter luwih wani, amarga diagnostik sing ora apik meksa dheweke nguripake otak lan nggawe keputusan sing tanggung jawab. Ora ana keluhan. Saiki: rumah sakit dibanjiri ultrasonik, CT, MRI, nanging kabeh wong lali yen wong sing padha menehi kesimpulan lungguh ing mburi. Lan dheweke uga salah. Dokter, sawise nampa kesimpulan kasebut, kudu digatekake, sanajan asil panaliten kasebut bertentangan karo klinik kasebut. Kanggo ngatasi asil sing salah mbutuhake kawruh lan wani, amarga dokter uga wong. Lan ing kene, nalika nggawe keputusan, kemungkinan keluhan lan bayangan Bastrykin muncul. Dokter mikir, yen sampeyan salah, sampeyan bakal entuk loro. Lan sampeyan butuh? Kajaba iku, ana standar, ngluwihi sing ora disetujoni. Aliran keluhan lan kasus pidana remuk. Kene teka kepinginan kanggo nindakake apa-apa. Bener, ana bebaya ngalami masalah sing padha saiki amarga ora tumindak.
            Dadi dheweke kerja, mlaku ing benang.
            1. akunin
              akunin 26 Agustus 2019 10:12
              +3
              Kutipan saka Silvestr
              Bener, ana bebaya ngalami masalah sing padha saiki amarga ora tumindak.

              yen iki ora kasus glaring, banjur inaction bakal bisa, lan inisiatif Bastrykin. Aku dhewe nyoba ora komunikasi karo pasien - padha ngalahake kabeh ing kabeh kasus.
      2. Revolver
        Revolver 26 Agustus 2019 06:08
        0
        Kutipan saka carstorm 11
        sampeyan karo tokoh kasebut menyang endi wae menyang Trump))) setengah yuta setahun) 120-200 minangka gaji.

        $120k - $200k iku programer lan manajer tengah. Inggih, i.e. Mungkin nang endi wae ing negara tetanèn kaya IA, KY, OK, utawa mudhun kidul ing AL Doctors duwe dadi sethitik, nanging ing loro pesisir $500k luwih khas. Maksudku dokter ing praktik pribadi, dudu sing dadi gaji rumah sakit amarga isih enom, sing pancene bisa duwe kurang saka $ 200k.
        Yen sampeyan mikir aku meri wong-wong mau, ora. Sinau dawa lan larang, banjur nggawe jeneng kanggo awake dhewe lan modal awal kanggo latihan sampeyan - iki kepiye setengah urip. Mesthi, yen wong tuwa dhokter bakal nulungi, yen ora, nggawe dalan sampeyan kanthi paling apik. Tanggung jawabe gedhe banget, ora mung dheweke bisa nuntut mayuta-yuta yen ana kesalahan - ana asuransi marang iki, nanging kesadaran banget yen kesalahan sampeyan bisa mateni wong utawa ninggalake wong cacat bisa uga ngremehake (aku ora ngerti - aku ' aku dudu dokter). Dheweke bisa nelpon sampeyan ing tengah wengi, utawa nyeret sampeyan metu saka restoran nalika steak bakal teka, lan sampeyan bakal cepet-cepet yen pasien sampeyan kepenak utawa bakal nglairake.
        Lan menehi hasil karo asuransi - sawise mangan kacang polong, biasane dokter nyewa individu kanggo proyek iki, nanging asring asuransi pengin ngobrol karo dhokter kanthi pribadi. Nanging asuransi iku asale saka dhuwit, sawetara wong sing mbayar saka kanthong, mula sampeyan kudu.
    3. nikvic46
      nikvic46 26 Agustus 2019 06:52
      -2
      Ing Amerika, sawetara dokter kerja kanthi lisensi, liyane kanggo negara, sing kerja ing obat gratis lan sinau gratis.
      1. Natalya Ilyushkina
        Natalya Ilyushkina 26 Agustus 2019 08:04
        + 11
        Endi obat gratis neng USA, neng sekolah kedokteran, trus kudu lulus ujian, kabeh digaji saben dinane udakara 10 ewu, trus kerja ning rumah sakit, pitung dina seminggu, 30-100 jam seminggu, gajine. kanggo 2 taun pisanan 50-60 ewu saben taun tanpa variasi. Lan mung banjur sampeyan bisa menyang klinik swasta utawa njaluk lisensi kanggo praktek pribadi, uga kanggo dhuwit, sanadyan aku ora ngerti carane akeh, kuwi pendidikan gratis, nanging aku ora krungu apa-apa bab layanan gratis, sanajan aku duwe. wis manggon kene kanggo 3 taun. Mungkin iki mung ing negara kita, sanajan aku mangu-mangu. Miturut cara, asuransi saben wulan regane $ 60 kanggo loro, lan kita mbayar dhewe, sawetara perusahaan mbayar bagean kanggo karyawan. Yen sampeyan ora tuku asuransi, sampeyan bakal mbayar denda, sanajan kayane Trump mbatalake iki. hukum taun iki, aku maca babagan nang endi wae. Supaya sampeyan ora kudu mbayangno.
        1. akunin
          akunin 26 Agustus 2019 10:22
          +3
          Kutipan: Natalya Ilyushkina
          50-60 jam saben minggu, gaji kanggo 3 taun pisanan 60-70 ewu saben taun tanpa variasi

          50-60 jam seminggu, kanthi minggu kerja 30 jam, 5 taun pungkasan kanthi rega $ 400 saben wulan, saiki sing utama mbutuhake sampeyan kerja ing dina Setu lan Minggu ing 2 shift kanthi shift $ 18. Lan ana ewonan kaya kula ing pinggiran Yen sampeyan miwiti kanggo kapal babagan expenses ing Amerika Serikat, banjur ing sasi mangsa nyewa sandi $ 120 saben sasi lan kita duwe mangsa saka 1 Oktober kanggo 1. Mei 31 taun ing medicine.
        2. nikvic46
          nikvic46 26 Agustus 2019 18:11
          0
          Natalya Ilyushkina. Sampeyan bakal ngapura kula kanggo komentar bodho. Aku mung entuk kabeh saka koran kita. Aku bakal bungah yen sampeyan terus mbenerake kita (aku).
      2. Revolver
        Revolver 26 Agustus 2019 09:25
        +8
        Kutipan saka: nikvic46
        Ing Amerika, sawetara dokter kerja kanthi lisensi, liyane kanggo negara, sing kerja ing obat gratis lan sinau gratis.

        Mung dokter militer sing kerja kanggo negara, lan uga dokter ing rumah sakit Administrasi Veteran. Kabeh rumah sakit liyane (paling ora, kabeh sing aku wis dibukak) iku pribadi, utawa luwih, perusahaan.
        Yen siswa mlebu kontrak karo Pentagon kanggo layanan sawise latihan, aku ora ngelingi suwene, nanging ora kurang saka 5 taun, banjur Pentagon mbayar latihan. Ana pro lan cons. Kajaba iku, sampeyan ninggalake tanpa utang, lan sampeyan ora kudu golek papan kanggo ngrampungake pendhudhuk - wis nunggu sampeyan. Nanging ... Sawise, sanajan mung 5 taun, salah siji saka kanca sekelas sinau ing wektu iki kanggo dadi urolog, liyane dadi neurosurgeon, katelu tuku laku kanggo awake dhewe, lan sampeyan mung ahli terapi umum, uga, utawa malah ahli bedah trauma, karo banget tartamtu lan ora pengalaman sing kudu dikarepake ing urip sipil lan cilik (sampeyan ora bisa nyimpen akeh saka gaji saka pejabat anyar) tabungan - sampeyan ora bisa tuku laku. Dadi, sampeyan ngidoni dhuwit lan nyoba nggawe karir minangka dokter militer (yaiku, umpamane dokter pribadi Trump minangka counter-, utawa malah dadi wakil admiral - presiden mesthine), nanging ora kabeh wong sing sumunar bintang gedhe. . Utawa sampeyan pindhah menyang urip sipil, nanging 5 taun karir ilang, lan pengalaman banget tartamtu, sampeyan ora bakal njaluk proyek ing saben rumah sakit. Ana pilihan - ing pedalaman deso, ana kekurangan Doctors, utawa ing Administrasi Veteran, nanging padha mbayar "kaya insinyur prasaja" - sing manggon ing USSR bakal ngerti tembung iki.
        Ya, saben negara wis sistem lisènsi Nursing dhewe, lan yen sampeyan diijini kanggo laku ing, ngandika, NY, sampeyan ora diijini kanggo laku tengen Hudson River ing NJ. Wong-wong sing ngrampungake residensi, ing dalan, nyiapake lan lulus ujian kanggo lisensi (yaiku, hak kanggo praktek obat dhewe tanpa pengawasan dokter liyane) ing negara sing arep dienggoni. Lan sampeyan isih kudu. Sing. Karesidenan ing rumah sakit militer bakal aken tanpa masalah, nanging ora ana kang exempt saka ujian lisensi negara, lan latihan njupuk akeh sasi.
        Ana obat gratis utawa sing dibayar sebagian. Kanggo wong miskin, iki Medicaid - asuransi sing diwenehake dening negara (dikelola ing tingkat negara, dibayar dening pemerintah federal). 100% mbayar, nanging ora kabeh. Lha nek untune lara, trus dicabut lan dipasang jembatan, tapi nek arep gawe kanal lan mahkota kudu mbayar ekstra dhewe. Lan ora kabeh dokter nampa asuransi iki (jelas kok - luwih elek tinimbang asuransi pribadi).
        Kanggo luwih saka 62 Medicare. Uga asuransi sing disponsori negara. Mbayar luwih apik, nanging mung 80%. Sampeyan pengin liyane - metu saka kanthong sampeyan dhewe, lan yen sampeyan pengin - tuku asuransi tambahan Medicare, sing kalebu 20%. Regane piro? Contone, yen prosedur kasebut ana ing anestesi (injeksi epidural, kolonoskopi, lan liya-liyane, sanajan operasi sing paling cilik), anestesi bakal biaya kira-kira $ 10k, sing, yen sampeyan durung tuku asuransi tambahan, $ 2000 saka kanthong sampeyan. .

        Lan luwih. Umumé, aku ora menehi jancok, nanging ora cetha kok padha downvote nalika aku mung kasebut kasunyatan kanggo comparison karo medicine Amérika? Saka iri?
      3. Silvestr
        Silvestr 26 Agustus 2019 09:30
        +2
        Kutipan saka: nikvic46
        Ing Amerika, sawetara dokter kerja kanthi lisensi, liyane kanggo negara, sing kerja ing obat gratis lan sinau gratis.


        Lan kabeh padha kerja miturut standar sing ngarahake kompromi antarane njaga kesehatan / urip manungsa, kelayakan ekonomi kasus kasebut, tingkat asuransi. Ora perlu nggawe idealisasi kesehatan Amerika. Kasus pungkasan: dhokter sing kerja ing Amerika Serikat, nanging Rusia, njaluk saran marang bojone. Ing masalah karo bocah kasebut, dheweke bali menyang kanca-kancane Amerika, nanging miturut standar AS, bocah kasebut apik, sanajan dhokter sing sinau ing Uni lan Federasi Rusia bakal ngerti yen iki ora. Nanging standar Amerika nyatakake yen dheweke sehat. Sawise konsultasi, perawatan diwenehake sing mbenerake kahanan kasebut. Kanthi masalah sing padha, kita saka Italia, Inggris, ing ngendi, miturut standar, bocah kasebut sehat, nanging nyatane luwih akeh. Aku pengin ngganggu yen standar kasebut dienalake ing Rusia, mula para dokter saka USSR uga mbantah. Wong modern kanthi bodho nindakake, mula angel golek wajib militer sing sehat nalika nelpon. Mula, kanthi cara, jawaban kanggo pitakonan babagan "dokter pengecut."
        1. Revolver
          Revolver 26 Agustus 2019 09:50
          +4
          Kutipan saka Silvestr
          Ing masalah karo bocah kasebut, dheweke bali menyang kanca-kancane Amerika, nanging miturut standar AS, bocah kasebut apik, sanajan dhokter sing sinau ing Uni lan Federasi Rusia bakal ngerti yen iki ora. Nanging standar Amerika nyatakake yen dheweke sehat. Sawise konsultasi, perawatan diwenehake sing mbenerake kahanan kasebut.

          Yen penyakit kasebut ora ana ing daftar penyakit sing diakoni sacara resmi ing Amerika, dhokter ora duwe hak kanggo nggawe diagnosis, sanajan penyakit iki diakoni lan diterangake kanthi rinci ing luar negeri. Lan dheweke uga ora duwe hak kanggo menehi resep obat asing sing ora disetujoni dening FDA (Food and Drug Administration). Kanggo lisensi kuwi sangsoro. Iki minangka dhokter sing bisa menehi rekomendasi pemanasan utawa mbilas ing kana, nanging mung ing basa Rusia, lan ing basa Inggris kanthi entri ing riwayat medis - ora kabeh. Mung produk sing disaranake resmi.
          Nanging pederasty dicopot saka dhaptar penyakit lan malah ing sawetara negara dilarang kanggo nambani. Dadi yen turunane enom ngomong yen dheweke homo (utawa pungkasane dheweke), aja wani nyopir menyang dokter kanggo mbenerake orientasi lan identifikasi. Yen ora, bocah kasebut bakal dijupuk lan diselehake ing papan perlindungan LGBT, lan sampeyan bakal didenda lan/utawa dikunjara.
          1. Revolver
            Revolver 27 Agustus 2019 03:17
            +1
            Quote: Nagant
            pederasty dibusak saka dhaftar penyakit lan malah ing sawetara negara iki dilarang kanggo nambani dening hukum

            Lan sing sepi minus? Lan kanggo apa? Kanggo ndhukung LGBT, ora liya.
            ;-)
    4. Silvestr
      Silvestr 26 Agustus 2019 08:54
      +5
      Quote: Nagant
      Nalika anggaran Federasi Rusia bakal bisa mbayar pejabat polisi distrik setengah linglang setahun, banjur sambat babagan kualitas,

      Wis telat. Wong-wong sing bisa kerja kanthi jiwa wis lunga utawa lunga. Generasi liyane teka
    5. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 26 Agustus 2019 08:57
      0
      revolver. mriksa cartridges .. lagi kosong utawa lembab
      "We have in America .we have in America .." nglirik
      Saka obrolan karo mantan Soviet sing lunga menyang Amerika sampeyan wis suwe.
      1. Revolver
        Revolver 26 Agustus 2019 09:39
        +5
        Quote: Dadi utawa ora dadi
        sugih banget lan miskin banget urip normal, nalika liyane ana

        Iki dudu kabeh sing bener, nanging ana sawetara sing bener :(

        Quote: Dadi utawa ora dadi
        mriksa cartridges .. lagi kosong utawa lembab

        Pertempuran, diprodhuksi ing USSR, aku tuku kabeh seng ing kesempatan. Sajrone pirang-pirang taun, sawetara sing nembak ing jarak tembak, nanging isih akeh. Aku nyimpen ing omah, ing kamar sing garing lan digawe panas.
    6. Den717
      Den717 26 Agustus 2019 09:14
      +2
      Quote: Nagant
      Ing Amerika, dokter ....... Penghasilan kira-kira $ 500000 setahun saka dokter kulawarga biasa kanthi praktik pribadi iku normal. Ora umum yen ahli bedah saraf, ahli urologi, ahli jantung, lan sawetara spesialis liyane entuk $ 1000000 (ing tembung: siji yuta). Nalika anggaran Federasi Rusia bakal bisa mbayar polisi distrik setengah linglang dolar setahun,

      Elinga yen ing Amerika gaji kasebut ora dibayar dening anggaran .... Nanging dening pasien sing mbayar asuransi saka dhuwit sing ditampa ing tangane. Lan asuransi kasebut nggawe bagean nyata saka penghasilan warga. Ing sisih plus, ana sawetara beda antarane ekonomi, ing ukuran kang kemampuan negara kanggo nyedhiyani support sosial lenggah. Sampeyan bisa nyebutake utang umum lan mesin cetak, sing ngasilake "mata uang cadangan donya" kanthi jumlah sing ora bisa dingerteni. Aku pengin ujar manawa Amerika lan aku beda banget babagan sistem ekonomi lan kesempatan. Mulane aku nganggep perbandingan rata-rata saka penghasilan warga individu tanpa njupuk kabeh sistem ora bener. Nanging umume, ngomong lan nyoba ngatasi masalah siji industri minangka bisnis sing ora duwe pengarep-arep. Perlu reformasi lan ngembangake kabeh sistem pemerintahan ing negara kasebut. Kene padha ngomong
      panguwasa tansah nganggep wong dadi sampah lan diiseni kanthong, lan juragan ing Rusia padha, income wis rampung, lan buruh supaya ora mati keluwen.

      Ya, sebagian bener. Nanging sapa daya iki? Iki padha housemates sing kita milih lokal miturut janji, lan sing langsung lali apa padha janji. Tegese, sepisanan, janji-janji kasebut kudu digabungake kanthi sah, lan ora bisa ditindakake kudu diunggahake dadi kejahatan. Lan yen pejabat sing dipilih nampa penilaian kinerja sing ora nyenengake saka pamilih sajrone setahun kerja, dheweke kudu dicopot saka kuwasa. Banjur pejabat iki bakal kasengsem ing karya lan prestasi nyata. Ayo bali menyang kesehatan. Dina iki, institusi AOR wis ditransfer ing kontrol departemen panguwasa regional, sing ndeleng kahanan kanthi nomer ing laporan. Kekuwatan lokal alon-alon malih dadi tiruan kekuwatan sing prasaja, sing dadi kekuwatane saya suwe saya suwe. Nanging dheweke sing ndeleng kahanan kesehatan ing perawatan primer, sekolah, taman kanak-kanak lan kabeh sing nesu saben dinane. Lan dina iki Skvortsova ditendhang ing rapat kasebut, dheweke bali menyang kantor lan mrentahake supaya lawang otomatis dipasang ing kabeh klinik anak, kaya ing supermarket. Mungkin cedhak omahe iki solusi sing tepat. Nanging nalika kabeh departemen karo dokter kepala stubbornly "ing wektu" lan nglampahi cukup akèh dhuwit senadyan kasunyatan sing poliklinik ing bangunan diadaptasi wis ora ndandani dhasar saiki kanggo 10-15 taun pungkasan, misale jek sing Skvortsova. dhéwé lan kabeh asisten ing spesialisasi medis, lan ing urip, proctologists. Kanthi kabeh akibat .... Ing kene sampeyan bisa muter sistem manajemen keuangan kanggo wektu sing suwe ing AOR, lan ing kabeh industri liyane. Ing kasus apa wae, ing pungkasan sampeyan mbukak menyang Sistem. Nanging ora ana sing ndemek dheweke. Tellingly, ora siji partai oposisi utawa construction (bulk-basement) uga nawakake iki. Ngomong - padha ngomong, nanging ora ana usulan praktis babagan carane lan apa sing kudu dilakoni .... Iki, mesthine, ora buntu. Lan ora bilai. Nanging kahanan kasebut mbutuhake pengaruh nyata, sawetara dinamika sing katon. Lan ing babagan iki, Duma, yaiku Duma Negara, ora nambah ing wiwitan, kanthi kabeh kamar, lan institusi sing, kanggo gaji, kudu nganalisa kahanan lan menehi cara kanggo ngatasi masalah. Nuwun sewu bukaf... enjing-enjing banjir... Nyuwun
    7. Galleon
      Galleon 26 Agustus 2019 09:42
      0
      Ana pendapat liyane babagan masalah iki. Sampeyan bisa nonton saka 1min 38 detik
    8. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 26 Agustus 2019 10:41
      +1
      Ing Amerika, dokter ora tau dibayar kanthi anggaran. Ing kana, obat biasane pribadi. Ora ana anggaran sing bisa nahan gaji kaya ngono. Miturut cara, dokter hewan ing AS entuk luwih akeh tinimbang dokter.
    9. ahli botani
      ahli botani 26 Agustus 2019 10:59
      +1
      Quote: Nagant
      Doctors, bebarengan karo pengacara lan ndhuwur (ora ndhuwur, nanging ora tengah) link Managers, nggawe apa sing disebut "kelas menengah ndhuwur". Pangentukan kira-kira $500000 saben taun kanggo dhokter kulawarga khas ing praktik pribadi iku normal. Ora umum yen ahli bedah saraf, ahli urologi, ahli jantung, lan sawetara spesialis liyane duwe penghasilan $ 1000000 (ing tembung: siji yuta).


      Saka ngendi nomer kasebut? Ing negara, pengacara nelpon kula liyane jumlah, akeh kurang.
  6. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 26 Agustus 2019 04:54
    + 18
    Apa sampeyan lali, utawa apa wae, "hukum konservasi materi"? "Yen suda ing endi wae, bakal teka ing papan liya!" OK! Jumlah rumah sakit lan sekolah suda saben taun ... nanging jumlah pasamuwan saya tambah akeh! (Nang endi wae, tokoh-tokoh kasebut mlayu ... 3 pasamuwan saben dina!) Dadi "marfusha" ... apa kita kudu urip ing kasusahan? Lha, yen ora ana papan sing kudu dirawat?!Nanging ana papan kanggo upacara pemakaman! ya
    PS Aku ngobrol karo kanca ing telpon ... dheweke manggon ing sisih kidul Rusia ... dheweke nggawe janjian karo ahli terapi ... "janjian" dijadwalake 1,5 sasi sawise banding ...
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Michael m
    Michael m 26 Agustus 2019 04:57
    + 10
    Yen ora, ora ana dokter sing mumpuni, ayo "menteri" pindhah miturut profil menyang klinik kabupaten kanggo kerja ...
    Banjur pemilih mesthi ora bakal urip nganti pensiun.
    pejabat, mesthi, ora bakal ngganti, nanging yen iki dadi piwulang apik kanggo Putin piyambak?
    20 taun pelajaran sing apik ora nyebabake asil. Ninggalake 20 taun maneh, utawa apa?
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 26 Agustus 2019 13:30
      0
      Yen pendayung mung ndeleng siji masalah sajrone 20 taun, mula kabeh wis jelas karo dheweke.
  9. Nitochkin
    Nitochkin 26 Agustus 2019 05:07
    +5
    Pamrentah, pamrentah lan pamrentah liyane.
  10. PAE8
    PAE8 26 Agustus 2019 05:12
    + 19
    Ing rapat kesehatan XNUMX Agustus, kita kaget ngerti manawa kita ora nindakake kanthi apik ing sektor iki, kanthi gampang. Lan saka kang padha sinau - saka Vladimir Vladimirovich piyambak! Biasane imperturbable lan tenang, wektu iki dheweke ora bisa nahan awake dhewe lan ngandika sawetara tembung kasar ing subyek:

    Iku lucu, sanadyan. Kita duwe asil alami saka kabijakan GDP lan kanca-kanca. Lan ora ana sing kudu disalahake ing pangilon.
  11. aybolyt678
    aybolyt678 26 Agustus 2019 05:30
    +3
    iku wektu, iku wektu kanggo pungkasanipun miwiti "Kasus Dokter" !!! ngguyu mung wektu iki nyoba kanggo wong ...
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 26 Agustus 2019 05:41
      + 11
      Kutipan saka: aybolyt678
      "Kasus Dokter"!!!

      Ora ana sing miwiti, amarga meh kabeh dokter kepala minangka anggota "United Russia". Manuk gagak ora bakal ngetokke mripat gagak.
      1. roket757
        roket757 26 Agustus 2019 06:41
        +6
        Kutipan: Ingvar 72
        Ora ana sing miwiti, amarga

        Nanging, ora ana sing miwiti!
        Personil akar rumput saka SDR ... bakal buyar lan dadi, padha ora nyekel apa-apa !!! mung wong pensiunan sing wedi kelangan apa-apa.... ya malah PAPAN lan gantungan-gantungane ana sing kelangan! Lan dheweke ora nuntut apa-apa saka personel akar umbi, utamane amarga bakal kasebar bebarengan! Kanthi karya watara iku ora supaya apik, nanging apa padha duwe nilai NO!
        1. Silvestr
          Silvestr 26 Agustus 2019 09:36
          + 14
          Kutipan saka roket757
          Personil akar rumput sdr...bakal mabur


          Maca babagan kahanan karo ahli bedah ing Nizhny Tagil. Dokter bedah loro rumah sakit mung mandheg lan ora ana sing bisa dioperasi. Panguwasa, tinimbang ngrampungake masalah, mula golek pengganti. Temenan, Asia Tengah bakal nulungi dheweke. Lan Gusti mberkahi!
          Lan proses iki ditindakake ing saindenging negara. Wektu sethithik bakal liwat lan kabeh wong bakal nggegirisi karo asil pamrentahan 20 taun, nanging bakal kasep.
          1. roket757
            roket757 26 Agustus 2019 09:50
            +3
            Pitakonan, ngendi bos TOTALLY OHR ... kurang ajar !!! Ing negara kita, uga ora ana sing apik ing endi wae, nanging obat-obatan, "gratis", isih dijaga ing personel lawas lan layanan sing dibayar ing klinik-klinik negara! Nanging iki mung amarga populasi kerja kanggo kita, ana ngendi lan kanggo apa, dheweke wis biasa mbayar akeh !!!
            Mung iki ora salawas-lawase lan ora kanggo kabeh wong, uga .... yen pensiunan ora duwe bantuan saka anak, padha ora bisa njaluk obat kuwi !!!
      2. AAK
        AAK 26 Agustus 2019 08:49
        +4
        Jeneng liya kanggo kasus iki yaiku - "Kasus Kremlin" ... cukup relevan ...
  12. avia12005
    avia12005 26 Agustus 2019 05:36
    0
    Yen presiden ora ngganti pemerintah, pemerintah bakal ngganti dheweke.
    1. 30143
      30143 26 Agustus 2019 07:46
      +4
      Padha pribadi pengabdian kanggo wong! Mesti saboteur.
      1. AAK
        AAK 26 Agustus 2019 08:48
        +4
        Ya, aku mikir pamrentah lan jenderal uga sumpah setya marang Nikolasha kaping 2 lan sumpah setya ... Saben uwong ngerti rega sumpah kasebut ... Saiki cukup kanggo salah siji saka "pengabdi" ing sawetara titik kanggo ngucapake sakramental sing padha. tembung "wong lanang, kita lagi ing wayah wengi grand nixer ..." kepiye PDB bakal dipasrahake kanthi giblets lan diikat nganggo lembaran ...
    2. Silvestr
      Silvestr 26 Agustus 2019 09:38
      +4
      Kutipan saka: avia12005
      Yen presiden ora ngganti pemerintah, pemerintah bakal ngganti dheweke.


      Pamrentahan kasebut sejatine dipimpin dening Putin, kanthi resmi dening Medvedev. Cones pungkasan, pisanan ing coklat
      1. penggemar-penggemar
        penggemar-penggemar 26 Agustus 2019 13:35
        0
        Mulane Putin nunjukake Medvedev minangka perdana menteri, lan Medvedev dhewe ngerti, nanging peran iki cocog karo dheweke, dheweke duwe dhuwit apik, dheweke wis suwe dadi jutawan dolar.
  13. Mikhail55
    Mikhail55 26 Agustus 2019 05:57
    + 12
    Salah sawijining unsur kegagalan iki yaiku kekurangan kiriman pertolongan pertama ing perusahaan. Kira-kira limang taun kepungkur, ana tukang las lara ing toko (isih enom !!!). Ambulans njupuk setengah jam! Akibate wong lanang mati! Lan ing taun 70-an, bapakku tiba-tiba kena serangan jantung ing papan kerja ... perawat ing Puskesmas dipompa metu!!!! Nanging perusahaan apa wae dadi BAHAYA! Alamiah, ing burjuasi kita, wong - kok melas kanggo wong-wong mau ...
    1. Phil77
      Phil77 26 Agustus 2019 06:43
      + 11
      Pos P2K?Lan maneh contone pabrikku.Ya ana posko PXNUMXK, tapi (elipsis)!Perawat kerja shift, apa fungsine? Ya ngono wae! Lan sadurunge ana dokter. : terapis, ginekologi, ahli bedah lan sampeyan ora bakal pracaya! Dokter gigi! Kira-kira XNUMX ewu wong makarya ing pabrik banjur, banjur raksasa tuku kita, banjur kita mlebu uni lan alles kaput. Dokter overboard! crita pribadhi.Wah, menurutku sudut pandang Kemenkes ora beda banget karo *kapitalis* kok awake dhewe sehat lan pinter nggone wong-wong kuwi, dadi bahan sumbere, ora liya.
      1. parusnik
        parusnik 26 Agustus 2019 07:19
        +9
        Lan sadurunge ana dokter: ahli terapi, ginekologi, ahli bedah lan sampeyan ora bakal percaya!
        .... Aku pracaya ... Kita uga wis kabinèt fisik ing cannery iwak, Aku lunga ana minangka bocah kanggo tata cara, kabeh limo warming munggah, mergo ... Meh mini-klinik .. Buruh saka pabrik, pemeriksaa medis ing panggonan kerja lulus. .Ing kana padha tes lan ora njupuk amarga saiki wis menyang pusat regional. ing dina kerja 7 dina, 4 jam. Komunisme? Ora ... kekurangan produk ...
        1. Phil77
          Phil77 26 Agustus 2019 07:30
          +6
          Ya, iku padha nang endi wae !!! Kajaba, mesthi, kita njupuk * perawatan kesehatan * minangka conto. Nanging (ellipsis) nambani untu, nindakake operasi lan nglairake * dheweke * kanggo sawetara alesan (sampeyan bisa guess apa! ) Dheweke luwih seneng tinimbang gunung!
          1. Reptiloid
            Reptiloid 26 Agustus 2019 17:19
            -1
            Kutipan: Phil77
            Ya, iku padha nang endi wae !!! Kajaba, mesthi, kita njupuk * perawatan kesehatan * minangka conto. Nanging (ellipsis) nambani untu, nindakake operasi lan nglairake * dheweke * kanggo sawetara alesan (sampeyan bisa guess apa! ) Dheweke luwih seneng tinimbang gunung!
            Kanggo apa? Iku rahasia!!!!! Utawa simpenan rahasia. Salah siji negara .... negara kasebut, mesthi, ..
        2. Silvestr
          Silvestr 26 Agustus 2019 09:42
          +7
          Kutipan saka parusnik
          Kita uga duwe laboratorium fisik ing pabrik pengalengan iwak


          Pracaya utawa ora, aku ana ing Optina Desert. Aku ketemu imam, mantan resuscitator. Dadi ana unit medis ing kana! Gereja ngurus kesehatan karyawan, lan Kirill nawakake wong awam kanggo ngasorake awake dhewe lan matur nuwun marang panguwasa.
          1. AAK
            AAK 26 Agustus 2019 10:10
            +5
            Lan ora mung iku ... "pangon wedhus saka abdine Gusti Allah", sing aku ngerti, durung nolak keuntungan kanggo ngimpor produk alkohol lan tembakau tanpa bea ... dupa lan komuni tansah ...
            1. Phil77
              Phil77 26 Agustus 2019 12:19
              0
              Apa isih ngimpor lan dagang? Apa sing utama * looking * tetep padha?
        3. Reptiloid
          Reptiloid 26 Agustus 2019 17:25
          0
          Ya, Alexey, ana klinik-klinik sing apik ing karya, malah rumah sakit kadhangkala. Wong isih duwe kenangan apik babagan dheweke. Ing kene sampeyan uga bisa ngelingi omah istirahat, apotik (???), pusat rekreasi-omah kost .... pemeriksaan pencegahan .....
          Ya mbuh piye carane, aku lunga menyang ngendi ----- lan akeh sing ngerti saka kerja? Ora bisa mbayangno....
  14. ROSO 42
    ROSO 42 26 Agustus 2019 05:57
    + 16
    Sing mung ngurus kesehatan. Kabeh jelas ing kene tanpa komentar.
    Nanging, aja nganti kesusu: pejabat, mesthi ora bakal owah, nanging kepiye yen iki dadi piwulang sing apik kanggo Putin dhewe?

    Pejabat ganti sanalika sistem penegakan hukum lan sistem kepentingan material ganti.
    Kabeh pelajaran sing wis dilalekake Putin suwene suwe. Dheweke malah ora ngelingi ing negara kang ngginakaken kanak-kanak lan enom. Dheweke malah ora ngelingi tembung saka sumpah, kang wiwit nerak langsung sawise ninggalake. Dheweke ngluhurake wong-wong sing melu ambruk lan ngremehake kekuwatan gedhe. Dheweke ora duwe kasus siji sing ora bakal diiringi negatif, lan kabeh tumindak positif kanggo negara bisa diitung ing driji siji tangan, nanging ora kalebu dominasi gawe piala liwat keuntungan saka "rencana Fantastic Noble" lan "prestasi apik banget."
    A troechnik, dheweke uga dadi troechnik ing Rusia. Lan saiki iku wektu kanggo edan pikun lan memori lapses. Nanging iki mung kembang sing dibandhingake karo masa depan.
    Ayo padha ngelingake sampeyan, penjamin sing dihormati ing kalangan oligarki, yen "kegiatan sing ora disenengi" ing kantor padha karo kahanan sing diterangake dening genius puisi Rusia:
    Dheweke meksa awake dhewe ngajeni
    Lan aku ora bisa mikir sing luwih apik.
    Tuladhane marang wong liya yaiku ilmu;
    Nanging Gusti, apa bosen
    Kanthi lara lungguh rina wengi,
    Ora ninggalake siji langkah adoh!
    Apa ngapusi kurang
    Nglipur setengah mati
    Ndandani bantale
    Susah menehi obat
    Ngeluh lan mikir dhewe:
    Nalika setan bakal njupuk sampeyan!
    »
    1. Nonna
      Nonna 26 Agustus 2019 08:23
      +3
      Komentar paling apik babagan ora / Penjamin kabeh sing kedadeyan ing negara kasebut.
    2. AAK
      AAK 26 Agustus 2019 10:12
      +2
      Ya, "... Aku ngolesi mentega ing roti isi, aku langsung mikir - kepiye wong-wong ing kono ..."
  15. PAE8
    PAE8 26 Agustus 2019 05:58
    +3
    Lan mungkin apik yen proyek nasional "Kesehatan" gagal. Kabeh iki niat apik. Dadi paling ora rumah sakit tetep ing sawetara panggonan, ora ana staf medis.
  16. alta
    alta 26 Agustus 2019 06:09
    +2
    Dhuwite akeh ...... asile diragukan", utawa sapa sing tanggung jawab kanggo bencana ing perawatan kesehatan?
    Mesthi, kanggo pejabat medis, iki kaya bolt saka biru. Sawise kabeh, iku cetha sing ora ana apa-apa kanggo scold wong kanggo.

    Parlemen kudu tanggung jawab ,, bencana kesehatan,,
    Sayange, pejabat ora bisa nindakake apa-apa yen ora nyedhiyakake perawatan kesehatan ing anggaran,, akeh dhuwit,, lan crumbs, per kapita:
    - Rusia 524 dolar
    - US $9
    - Kanada 4
    - Republik Ceko 1284
    - Lithuania 923
    - Nauru 812
    - Polandia 797
    - Bulgaria 572

    https://nonews.co/directory/lists/countries/health-expenditure-capita ,
  17. litium17
    litium17 26 Agustus 2019 06:10
    + 12
    Mungkin ora ing topik, nanging ngomong, apa kita ahead saka? Nang endi wae sampeyan mbuwang klambi jendhela favorit, mung slogan sing wis diganti! Kajaba iku, yen ana apa-apa, bakal nampa "reformasi" kanthi kabeh akibat! Lan ing subyek, masalah iki ora muncul dina iki, nanging wis mesthi! Ing kuthaku, obat-obatan mesthi dadi sing paling ala ing wilayah kasebut, lan saiki panguwasa nglaporake manawa kabeh luwih apik, lan spesialis lunga, lan ora mung amarga dhuwit (akeh sing kerja saliyane pakaryan utama ing klinik swasta utawa isih duwe sumber income liyane) nanging amarga saka hubungan gawe salah saka ndhuwur (kaya saiki, kene maneh aku mangu-mangu yen kita arep maju lan kabeh iku apik karo kita). Nanging, Mao bener, sing nate nyopir para abdine rakyat kanthi kerja saben dina ing peternakan kolektif!
    1. ROSO 42
      ROSO 42 26 Agustus 2019 07:33
      + 13
      Kutipan: lithium17
      Mungkin ora ing topik, nanging ngomong, apa kita ahead saka?

      Kita "ahead":
      Panggonan 1 ing donya ing produksi lan ekspor gas alam (35% saka produksi gas donya);
      Panggonan pisanan ing donya ing babagan cadangan gambut (1% saka cadangan gambut donya);
      Panggonan kaping 1 ing donya ing babagan cadangan uyah meja lan nomer loro ing babagan cadangan uyah kalium;
      Panggonan 1 ing donya ing babagan cadangan banyu ngombe lan nomer loro ing babagan banyu tawar;
      Panggonan pisanan ing donya babagan cadangan berlian lan nomer loro ing produksi;
      Panggonan pisanan ing donya babagan volume fisik ekspor berlian;
      Panggonan pisanan ing donya babagan cadangan perak sing dieksplorasi;
      Panggonan pisanan ing donya babagan dawa railway listrik;
      Panggonan 1st ing donya babagan penurunan populasi absolut;
      Panggonan 1 ing donya ing jumlah aborsi;
      Panggonan 1 ing donya babagan jumlah bocah yatim piatu, bocah sing ditinggal lan bocah sing ditinggal tanpa perawatan wong tuwa;
      Panggonan 1 ing donya ing jumlah bunuh diri ing antarane bocah lan remaja;
      Panggonan 1st ing donya babagan jumlah kacilakan - ing Rusia kanggo 10 ewu mobil - 12 kacilakan;
      Panggonan pisanan ing donya babagan jumlah perwira polisi per kapita;
      Panggonan pisanan ing donya babagan pertumbuhan jumlah miliarder dolar ...
      hi
      1. litium17
        litium17 26 Agustus 2019 08:18
        -1
        Aku pengin ngombe kaya ing perjalanan bisnis - ing wayah esuk lan dudu gelas!
        1. ROSO 42
          ROSO 42 26 Agustus 2019 08:29
          +7
          Kutipan: lithium17
          Aku pengin ngombe kaya ing perjalanan bisnis - ing wayah esuk lan dudu gelas!

          Ayo! Ayo ngombe kanggo jutawan 23 dolar sing wis lair saben dina suwene 20 taun ... tanpa kaca tingal ...
      2. Andrey VOV
        Andrey VOV 26 Agustus 2019 08:56
        0
        Panggonan 1st mangsa pungkasan ing ekspor gandum.
        Miturut jumlah tiwas amarga kacilakan lalu lintas saben 100 populasi, posisi kaping 000 ing 73 (data WHO)
        babagan jumlah bunuh diri saka 5 nganti 14 taun lan saka 15 nganti 24, kita ana ing posisi kaping 3, sing elek banget.
        kita ora pisanan ing nomer abortions
        ing babagan jumlah polisi per kapita uga ora pisanan
        Data sing diwenehake ing sumber topa.ru ora objektif ... nanging saiki negara kasebut mesthi ora ana ing kana, nanging bisa uga duwe sumber daya kasebut ..
      3. Silvestr
        Silvestr 26 Agustus 2019 09:44
        +2
        Kutipan saka: ROSS 42
        Kita "ahead":


        Lha kok uripe koyo ngene?!!!!
        1. Svarog
          Svarog 26 Agustus 2019 10:22
          +3
          Kutipan saka Silvestr
          Kutipan saka: ROSS 42
          Kita "ahead":


          Lha kok uripe koyo ngene?!!!!

          Amarga kita pisanan ing ngendi negara-negara sing unggul dadi pungkasan.
  18. Lysik001
    Lysik001 26 Agustus 2019 06:13
    0
    Sawise pamaréntahan PDB, akeh ing negara sing wis owah dadi luwih apik. Sayange yen iki ora ditrapake kanggo perawatan kesehatan. Mbok menawa wis dadi luwih apik ing kutha-kutha gedhe. Nanging ing provinsi-provinsi mung dadi pengawal! Siji ora bisa ngimpi saka tingkat USSR. Iku dudu babagan peralatan, nanging babagan dokter dhewe, luwih tepat, babagan wong sing nganggo jas putih sing durung nate lan ora bakal dadi dokter. Dheweke butuh tes, sawise tes liyane. Lan nalika jumlah tekan 10 ewu, dheweke bakal ngeruk turnips ... lan menehi resep aspirin kanggo 20 rubel. Gusti Allah aja nganti lara ing pinggiran kutha. Ngomong-ngomong, para dokter dhewe sing ngomong apa sebabe sampeyan teka. Awake dhewe kabeh diobati ing Moskow. Lan GDP ... mesem kabeh wektu. Dheweke duwe dokter liyane. Vladimir Vladimirovich! Ayo kula menyang kasunyatan sampeyan sajrone perawatan paling ora ....
    1. roket757
      roket757 26 Agustus 2019 06:43
      +5
      Kutipan saka Lysik001
      Sawise pamrentah PDB, akeh ing negara sing wis owah dadi luwih apik.

      Negara ora ambruk ... oke, ayo etang! Lan kita, lan anak-anak kita, lan pensiunan, lan ........... karo iki kita duwe CARA???
  19. svp67
    svp67 26 Agustus 2019 06:21
    + 11
    Ya, sampeyan nerangake marang aku, kepiye, sawise ngakoni kaya ngono, wong sing wis dadi wakil menteri kesehatan wiwit taun 2008, lan wiwit taun 2012 dadi menteri bisa tetep ing departemen pelayanan iki? kepriye?
    Kajaba iku, kita ora ngomong babagan kabeh piranti medis, kita mung ngomong babagan peralatan abot - iki macem-macem versi mesin X-ray digital, fluorographs digital, mammographs, mesin ultrasonik, peralatan endoskopik lan kompleks laboratorium.
    Nanging ing wektu iki, akeh peralatan berteknologi tinggi modern sing larang dituku, akeh sing mung nganggur, amarga kekurangan spesialis sing ngerti cara nggunakake ...
    Lan kanthi jujur, ing bravura dheweke nglaporake manawa jumlah wong sing dawa saya tambah akeh ing negara kita, aku ora ngandel ... ing kasus apa wae, sanajan kaya ngono, mula kanthi pribadi dheweke entuk bathi minimal.
    1. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 11:08
      +1
      Skvortsova punika cog kene, nanging dheweke bisa ngomong fi lan ninggalake, nanging apa kanggo manggon ing? Lan isin, nanging ora ana sing mbatalake gaji menteri. Iwak bosok saka sirah, lan sirah kita, kaya biasane, ora ana hubungane karo ...
      1. svp67
        svp67 26 Agustus 2019 11:12
        +2
        Kutipan saka Campanella.
        Skvortsova punika cog kene, nanging dheweke bisa ngomong fi lan ninggalake, nanging apa kanggo manggon ing?

        Ya, nanging apa "cog" iki kudu mangsuli kanggo keputusan sing rame?
  20. parusnik
    parusnik 26 Agustus 2019 06:28
    +9
    Adhuh, ing taun-taun kapresidenan Vladimir Putin, gunggunge rumah sakit ing Rusia wis suda nganti limang ewu.
    ... Iki minangka indikator sing apik banget! ... Akibate, negara saya sehat, sing dibuktekake saka umur pensiun ... Luwih becik ngatasi masalah parkir, yen ora akeh. mobil lan parkir sawetara.. ngguyu
    1. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 11:10
      0
      Ya, dheweke kerja ing arah iki. Mobil iku jahat.
  21. RWMos
    RWMos 26 Agustus 2019 06:29
    + 10
    Ing ngendi sampeyan nalika ambulans metu nglawan reformasi? Kowe nang endi. . padha. nalika ing polyclinics cardiologists padha mimpin kanggo Apartemen ing cara anyar? Ora ana dokter. ora. wis. Paling ora rally, ora ana
    1. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 11:05
      +1
      Aneh, ing taun 2013 ana dokter, nanging wiwit reformasi, padha ora ana, sing tambahan dipecat.
      Lan saiki dheweke ujar manawa para dokter wis ora ana! Iku ora sampeyan sing ndamel wong metu saka industri, purun, panguwasa karo reformasi Panjenengan. Ing pendhidhikan, bab sing padha, kanggo ngunggahake gaji, kaya sing dituduhake presiden, buruh saben jam dipecat, kabeh jam kasebut digantung ing liyane. Gaji rata-rata mundhak, lan guru mung nambah karya. Semono uga ing babagan obat.
      1. RWMos
        RWMos 26 Agustus 2019 11:44
        -1
        Sampeyan ngomong - Aku kicked metu dentist karo cardiologist saka, contone, polyclinic nomer sèket dolar?
        1. Campanella
          Campanella 26 Agustus 2019 14:21
          0
          Ora ngertos wacana panjenengan???
  22. nikvic46
    nikvic46 26 Agustus 2019 07:01
    +4
    Kanggo ngalangi budhal lulusan universitas medis menyang struktur birokrasi. Kanggo ngatasi amal. Lan yen kita peduli babagan pertumbuhan populasi, mula wong wadon ora kudu mlayu menyang ujung liyane kutha, menyang klinik antenatal. Ana akeh masalah. nanging paling sawetara wis ditanggulangi.
  23. Glennie
    Glennie 26 Agustus 2019 07:04
    + 10
    Sang Prabu duka! Kaya ing lelucon, taun kepungkur kita nyebar 1000 hektar rye lan aphid mangan, taun iki kita nyebar 5000 hektar rye, ayo keselak!
  24. Dr. Serg
    Dr. Serg 26 Agustus 2019 07:22
    +9
    Komunikasi karo kolega saka adoh ing luar negeri (Jerman, Holland, Republik Ceko), nyoba kanggo nerangake carane sistem kesehatan kita dianggo .... misunderstandings wiwit langsung - padha ora ngerti pakaryan saka ahli terapi lokal (pediatrician) ing kabeh .. . kanggo wong-wong mau iku wildness sing dhokter mlaku (digawa dening mobil? - ora, iku mlaku ing dhewe loro kaki) liwat situs ukuran kutha Eropah cilik, menyang epidemi, ing minangka akeh minangka rolas alamat. Pitakonan dheweke KENAPA? - yen dhokter lungguh ing kantor, dheweke bisa ngawula luwih akeh pasien!. Kerja ambulans... Apa sampeyan duwe dokter sing lelungan minangka bagian saka brigade??Kenapa??? Tugas ambulans yaiku menehi pertolongan pertama lan ngirim pasien menyang rumah sakit.Injeksi apa sing kudu ditindakake? Apa waivers rawat inap? Kanggo iki, perusahaan asuransi bakal ngisi telpon saka pasien kanggo telpon palsu. Rantai komando ... "Kementrian Kesehatan" lan nglaporake - omong kosong apa? Kok akeh pejabat? . Dana Asuransi Medis Wajib umume nggawe wong-wong mau dadi stupor - aku ora bisa nerangake apa jenis kewan kasebut lan apa sing dibayar kanggo perawatan medis.
  25. samarin1969
    samarin1969 26 Agustus 2019 07:36
    +8
    Ing kabeh wektu lan ing umume negara, dheweke diusir amarga "pemblokiran manajemen" utawa menteri sing ora setuju karo kabijakan kasebut. Kita ora duwe. Ora ana manajer ing Federasi Rusia - ana "zits-chairmen".
    Sing utama ing obat yaiku dokter dhewe. Ana kekurangan akeh dokter lan perawat. Aku maca babagan iki, lan ngrungokake, lan banget felt karo sisih ing pangertèn harfiah.
    Tinimbang gaji sing waras kanggo dokter, perawat, kru ambulans, pembangunan "istana kesehatan". Iki minangka tanggung jawab pribadi para menteri sing relevan. Salah siji barang cemlorot kanggo media, utawa - antrian sing cukup kanggo dokter. Lan ternyata intern ing komputer modern, ing kantor modern, kanthi asuransi medis wajib majeng, ngirim kanthi exacerbations penyakit serius kanggo ... "musim gugur pungkasan."
  26. 30143
    30143 26 Agustus 2019 07:40
    +4
    Aku pengin nggawe rong poin.
    1. Zadornov nerangake kabeh wektu kepungkur - babagan manajer lan guru lan dokter sing setengah sinau.
    2. Aku duwe raos, yen wong-wong, nyumurupi ora duwe pangarep-arep kanggo ningkatake urip, nyoba gabung karo tentara birokrasi supaya bisa ningkatake kesejahteraane. "Mafia ora bisa dikalahake, bisa dipimpin..."
    Sawetara taun kepungkur aku krungu crita ing Praha nalika dokter lan perawat njaluk ngunggahake gaji kanthi 1000 euro kanthi mata menyang Deutschland. Apa sampeyan ngira apa sing dijawab pimpinan negara? Lan ing sedina sewu dokter lunga. Lan mung saiki, kanthi tekane lelungan bebas visa, dheweke wiwit ngatasi masalah iki. Lan sampeyan ora bisa nyalahake dokter nalika gaji dokter sing duwe pengalaman 20 taun 2 kaping luwih murah tinimbang kasir supermarket pemula. Lan 6 taun maneh kanggo sinau.
    Matur nuwun kanggo mikir mulang ing basa Inggris ing sawetara universitas kotamadya!
  27. gafarovsafar
    gafarovsafar 26 Agustus 2019 08:26
    +1
    Iki kapitalisme, sampeyan mung kudu menehi kabeh obat marang pejabat. Dheweke bakal mbangun akeh rumah sakit kanggo sampeyan. Negara mung kudu ngumpulake pajak lan priksa manawa rega layanan medis ora mundhak. Dhiskusi babagan pedunung miskin sing ora bakal bisa mbayar perawatan ing rumah sakit sing dibangun dening pejabat kasebut. Dheweke milih nasib kaya ngono kanggo awake dhewe kanthi meneng-meneng ndeleng kepiye Muscovites ngrusak negara, dipimpin dening Gorby lan Borya Yeltsin.
  28. Wawan 16
    Wawan 16 26 Agustus 2019 08:28
    +2
    Lingkungan sosial ing negara kita wis gagal rampung, lan kaya-kaya ora sadar, "ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus" - iku kabeh privasi, lan klamben kuwi mung game kanggo masyarakat lan ora ana liyane.
  29. Stirbjorn
    Stirbjorn 26 Agustus 2019 08:34
    +4
    Nanging kita kudu ngupayakake - yen nyuda rong ewu rumah sakit, kita bisa bali menyang jaman pra-revolusioner!

    Leres, banjur tsarist Rusia ora ana ing papan pungkasan ing Eropa lan jagad babagan perawatan kesehatan.

    Ayo, iku - ing kasus apa wae, babagan kematian bayi, mung ing Meksiko luwih elek
    "Tabel ing ngisor iki nuduhake papan sing dikuwasani Rusia ing antarane wong liya ing jagad babagan tingkat kematian anak-anake.

    Ing taun 1905, saka 1000 lair, wong mati sadurunge 1 taun:
    Ing Meksiko - 308 anak;
    Ing Rusia - 272 anak;
    Ing Hongaria - 230 anak;
    Ing Austria - 215 anak;
    Ing Jerman - 185 anak;
    Ing Italia - 166 anak;
    Ing Jepang - 152 anak;
    Ing Prancis - 143 anak;
    Ing Inggris - 133 anak;
    Ing Walanda - 131 anak;
    Ing Skotlandia - 116 anak;
    Ing Amerika Serikat - 97 anak;
    Ing Swedia - 84 anak;
    Ing Australia - 82 anak;
    Ing Uruguay - 89 anak;
    Selandia Anyar duwe 68 anak.
    ING. Rubakin "Russia in numbers" (St. Petersburg, 1912)

    Nanging, kaya sing dicritakake, isih ana: pamrentah sibuk karo perkara sing luwih penting, lan sajrone presiden ora ngrusak, ora ana sing nyoba ora nuduhake kegiatan.
    Intine, ing 20 taun bakal bisa mbangun sistem sing efektif, yen ora, retakan iki luwih kaya jendhela ganti.
    Piye wae, kapercayan saya tambah yen pejabat kita ora wedi maneh, ngimpi mung siji - kanggo njagong ing dina nalika Vladimir Vladimirovich ing panggonane ing galley oars bakal diganti dening wong liya. Sapa maneh rong puluh taun sing bisa dadi gantung ing kuping.
    Kosok baline, dheweke ngimpi yen ora ana sing bakal ngganti dheweke ... yen ora, sampeyan ora bakal ngerti sapa sing bakal teka, sing ora bisa digantung. Lan kabeh rencana wis digarap 20 taun, tangan wisuh tangan, kaya sing dikandhakake.
  30. Bai
    Bai 26 Agustus 2019 08:58
    +3
    wektu iki dheweke ora bisa nahan awake dhewe lan ngandika sawetara tembung kasar ing subyek:

    Lan apa maneh sing ditinggalake yen kabeh negara pasca-Soviet sing milih integrasi karo Kulon duweОpangarep-arep urip maneh saka Rusia lan liyane kaya iku?
  31. ZAV69
    ZAV69 26 Agustus 2019 09:02
    +8
    Ing pamrentahan Soviet, ing kutha kita (pusat regional sing sederhana ing wilayah Tula), rumah sakit kasebut duwe bangsal bersalin, kamar mayat lan bangsal penyakit infèksius. Saiki iki ora. Sing gawe kuburan langsung nyeret wong mati menyang Tula (lunga banjur njupuk, banjur njupuk dhuwit, lan wektune wis mesthi, lan antrian), padha lunga menyang Tula utawa Novomoskovsk (maneh kanggo dhuwit), lan infèksius. panandhang menyang rumah sakit desa 10 km adoh. Populasi ing kutha, kaya 15 ewu, tetep 15. Lan yen sampeyan lara banget, mula sampeyan ora bisa ngandelake dokter lokal, sampeyan kudu langsung menyang Tula utawa Novomoskovsk, menyang diagnostik regional utawa klinik pribadi. . Jujur, ora ana tembung, mung emosi. Nanging emosi ora mungkin, kanggo wong-wong mau nglarang situs kasebut sajrone sasi. Lan miwiti nggoleki sapa sing kudu disalahake ing perkara iki ..... ora perlu babagan Putin, iki dudu levele, alhamdulillah dheweke mbukak pembiayaan. Perlu dideleng ing dinas kesehatan daerah, padha banget digawa dening optimasi ing kono, padha bakal tau njupuk bojo ngandhut karo kontraksi kanggo 100 km liwat dalan mati .... Mekaten. Aku ora duwe tembung. Larangan sabanjure.
    1. akunin
      akunin 26 Agustus 2019 09:39
      +4
      ora perlu babagan Putin, alhamdulillah dheweke mbukak pendanaan. Perlu dideleng ing dinas kesehatan regional, padha banget digawa dening optimisasi ing kana, dheweke bakal njupuk bojo sing ngandhut kontraksi nganti 100 km ing dalan sing mati.
      lan "oblzdrav" (min sehat ing wektu saiki) sing diangkat (kepala) - gubernur, lan disetujoni - Skvortsova, lan sing ditunjuk starling - Putin. marang sapa laporan kesehatan regional - jalak, lan jalak (yen sampeyan lara kabeh) - marang Putin. lan sampeyan
      dudu levele
      1. ZAV69
        ZAV69 26 Agustus 2019 09:57
        +3
        Tokoh lempitan sing ayu dilebokake ing meja kanggo Putin: akeh banget, akeh sing ditampa, akeh sing disimpen, akeh sing dibangun. Miturut cara, Skvortsova uga nempatake tokoh sing padha ing meja. Saka tokoh iki ora cetha yen wong, tinimbang njupuk almarhum ing kamar mayat, kepeksa ngumbara ing pusat regional kanggo dina, shuffling kertas, banjur mbayar dhuwit kanggo pangiriman lan teka ing wektu sing wis dijadwal.
        Masalah ing kasus kita yaiku sistemik, lan jeneng masalah iki yaiku Sekolah Tinggi Ekonomi. Ana kabeh manajer sing dilatih, sing tinimbang asil nyata mung ndeleng nomer sing apik ing laporan kasebut.
        Anggere kita duwe MANAGERS karo diploma saka Sekolah Tinggi Ekonomi utawa Universitas Western ing kepemimpinan kita ing kabeh tingkat, tinimbang buruh produksi utawa praktisi medical padha, kita bakal ing bokong, amarga. kabeh tokoh ayu iki ngrambah dening ora langsung robbing populasi.
        Kanggo Putin, aku duwe siji keluhan: kenapa dheweke ora putus, utawa luwih apik, ora nembak viper HSE iki? Nalika kita bakal miwiti fokus ing asil materi lan ora pratondho ekonomi.
        1. Campanella
          Campanella 26 Agustus 2019 10:54
          +6
          Yen Putin ora duwe wong sing, saliyane kanggo tokoh laporan, bisa ngirim gambar obyektif saka apa kedados, iku ora ana gunane minangka presiden. Banjur ing kene "negarawan" lokal njaluk ngapura, dheweke ujar manawa dudu urusan kerajaan, ngubengi operasi kasebut ...
        2. akunin
          akunin 26 Agustus 2019 10:57
          +2
          Kutipan: ZAV69
          Tokoh lempitan sing ayu dilebokake ing meja kanggo Putin: akeh banget, akeh sing ditampa, akeh sing disimpen, akeh sing dibangun. Miturut cara, Skvortsova uga nempatake tokoh sing padha ing meja.

          nanging kanggo mriksa lan tanggung jawab pribadi kamar accounting ing beyo saka starling sethitik beda - inspektur teka saka dheweke lan masang ruff menyang anus karo extraction sakteruse. "kita" ing wiwitan nindakake pesenan jalak lan nutup fap, saiki dheweke kepeksa ngetutake pesenan liyane lan mbukak fap metu saka biru (kita minangka wilayah pilot lan kita wis kekacauan karo optimasi wiwit wiwitan proses) iku (miturut laporan kita, tingkat kematian meh negatif - kebangkitan (guyon))
          1. ZAV69
            ZAV69 26 Agustus 2019 11:11
            +4
            Selagi para "ekonom" sing dadi pimpinan, ora ana sing bakal owah. Aku durung weruh ing ngendi wae yen buruh produksi bakal dadi pimpinan, sing kudu nindakake apa-apa sing nyata, lan ora nuduhake efek ekonomi. Dhuwit minangka alat, dudu pungkasane dhewe. Nganti saiki, kabeh pancen ngelawan ing negara kita. Lan faps... Iki lagu. Ana faps anyar saka jarum, malah feldsher dilengkapi mobil lan apartemen, lan sawise 20 km, ora ana panas ing fap, felsher ora pindhah menyang kono sanajan lara amarga dipecat. Lha kok bisa ngono? Aku pribadi ora ngerti jawabane. Dhuwit sing dienggo, laporan liwati.
    2. mordvin 3
      mordvin 3 26 Agustus 2019 13:08
      0
      Kutipan: ZAV69
      Novomoskovsk,

      Lan kita limang taun kepungkur diakoni minangka sing paling awon ing wilayah kasebut, luwih becik menyang Tula. Kanthi dhuwit, luwih becik, yen ora ana amben tambahan.
      1. ZAV69
        ZAV69 26 Agustus 2019 13:34
        0
        Ya, umume sampeyan ngerti ... ...
  32. Igor Pa
    Igor Pa 26 Agustus 2019 09:04
    +1
    Kutipan saka knn54
    Asring, pasien dhewe dipeksa menyang fasilitas medis.

    Dadi apa, ing Jerman aku duwe sistem sing padha. Ambulans teka mung yen pasien ora sadar utawa ora ambegan maneh. Kasus kedaden kanggo kula pribadi: ana bocah mabur saka pinggir, nyabrang dalan menyang mobilku. Alhamdulilah kacepetan kurang lan oncat mung karo wedi lan goresan. Polisi teka ing 2 menit, lan ambulans ing jam. Mergo iki.
    1. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 10:50
      0
      Pitakonan, kenapa fokus ing Kulon, malah beradab ing kabeh? Ing Austria, bojoku diobati nganggo untu sing sehat, tinimbang sing lara.
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 26 Agustus 2019 11:10
        +2
        Luwih becik nggatekake sisih wetan. Israel, contone. Ana pesenan lengkap karo obat
  33. yuta
    yuta 26 Agustus 2019 09:12
    +6
    Putin, kaya randha pejabat, nyumet awake dhewe?))))
    1. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 11:14
      +3
      Dheweke ora ana hubungane))) Budak bodho kejiret)))
  34. akunin
    akunin 26 Agustus 2019 09:12
    +4
    Lan saka kang padha sinau - saka Vladimir Vladimirovich piyambak! Biasane imperturbable lan tenang, wektu iki dheweke ora bisa nahan awake dhewe lan ngandika sawetara tembung kasar ing subyek:
    nanging pira
    tembung kasar ing subyek
    karyawan biasa ngomong saben dina (landhep banget)
    Menteri Kesehatan Veronika Skvortsova, sing kudu njupuk bebendu tsarist, ngandika, mesthi, ora bab sanksi lan bourgeoisie, nanging courageously terus listing masalah sing banget "link utama" kesehatan Russian ngadhepi. Miturut dheweke, salah sawijining masalah kesehatan utama yaiku penyusutan dana:
    kang ngrusak kabeh sadurunge, lan miwiti Zurabov.
    Miturut dheweke, salah sawijining masalah kesehatan utama yaiku penyusutan dana.
    ing desa, paramedic pensiun lungguh ing gubuk, quietly smeared imam karo ijo sarwa, njupuk uncomplicated babaran, yen perlu, disebut ambulans saka wilayah ing piyambak. paramedis "ngiwa", gubuk ambruk lan ora ana sing kedadeyan. dheweke ngerti yen dheweke nggawe "gubuk" (fap) anyar lan ... ora ana sing kerja ing kana - wong enom ora gelem menyang desa lan ora pengin mbayar "ngangkat". kerjane mentri kesehatan, banjur sapa sing kudu disalahake kanggo kerja kasar kesehatan ...? ora ana panyusutan dana lan kekurangan personel mesthine.
    Menteri Kesehatan uga sambat babagan masalah personel sing wis kronis. Miturut data dheweke, sektor utami kurang udakara 25 dokter. Lan kanthi rata-rata staf medis ing negara kasebut, mung elek - kekurangane udakara 130 ewu wong. Kahanan kasebut ora disimpen kanthi upaya taun-taun pungkasan, kalebu program Zemsky Doctor sing wis umum banget.
    dheweke nutup fapy (utawa Departemen Negara?)
    Atas jenenge dhewe, kita nambahake manawa inisiatif sing apik, kalebu presiden, kanggo nambah upah rata-rata dokter menyang tingkat 200% saka rata-rata industri ing wilayah kasebut, bisa uga disabotase dening panguwasa regional, utawa malah dadi. alesan kanggo luwih "optimizations". Dadi, pesenan Putin ing tingkat kasebut 200%, miturut data kanggo 2019, mung ditindakake dening 4 wilayah ing saindenging negara. Nanging asring banget, "kasempurnaan" digayuh kanthi bantuan optimasi sing kondhang - jumlah dana sing dialokasikan ora mundhak, panguwasa wilayah kanthi tritely nyuda sawetara tenaga medis lan dhuwit sing dibebasake dibagi antarane sing isih ana.
    ana sing nandhang sangsara saka saboteurs? ana sing ilang "kapercayan"? (wong Cina mesthi dikunjara utawa ditembak suwe).
  35. Silvestr
    Silvestr 26 Agustus 2019 10:05
    + 13
    Ing Uni, kita duwe sistem kesehatan sing paling apik, ora duwe peralatan, nanging duwe otak. Reformasi Putin wis nggawa salinan paling ala saka obat Barat, teknologi kasebut ana, nanging saiki ora ana otak.
    1. AAK
      AAK 26 Agustus 2019 10:26
      +4
      Bebener mutlak, yen ana kedadeyan sing serius karo wong sing dikasihi, sampeyan njupuk notebook kanthi data babagan dokter sing wis kabukten wiwit jaman Uni, setengah saka wong-wong mau, amarga umure, mung bisa dadi konsultan, nanging iki luwih apik tinimbang wong bodho setengah pinter bakal nyoba "ngobati" sampeyan, sanajan nganggo CT scan ...
    2. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 10:46
      +2
      Sing utama yaiku ora ana otak ing ndhuwur. Sanajan aku ndeleng liyane - karusakan negara sing sistematis lan disengaja kanthi kedok kanggo njaga lan nguatake (yaiku retorika)
      Yen pemerintah ngowahi dhuwit sing diparengake kanggo proyek ing bank-bank, banjur apa sing bisa dikandhakake.
    3. penangkap awan
      penangkap awan 26 Agustus 2019 11:29
      +3
      Sehat!!
      Yen rolas poliklinik digabungake dadi siji, mesthine bakal ana peralatan liyane sing beda-beda (ora ana peralatan modern ing poliklinik rata-rata.) Sampeyan bisa nambah gaji kaping 1,5 tanpa mbayar utawa mbayar kanthi minimal insentif lan bonus, nalika nindakake karya 2 ... 2,5 kaping luwih. Nuwun sewu, nanging iki ORA OPTIMIS!! Iku liyane ...
      1. Silvestr
        Silvestr 26 Agustus 2019 14:17
        +3
        Quote: penangkap awan
        Sehat!!
        Yen rolas poliklinik digabungake dadi siji, mesthine bakal ana peralatan liyane sing beda-beda (ora ana peralatan modern ing poliklinik rata-rata.) Sampeyan bisa nambah gaji kaping 1,5 tanpa mbayar utawa mbayar kanthi minimal insentif lan bonus, nalika nindakake karya 2 ... 2,5 kaping luwih. Nuwun sewu, nanging iki ORA OPTIMIS!! Iku liyane ...

        Lan ternyata cara liyane - gaji Ch. Dokter wis berkembang ing kaping, lan liyane wis suda. Peralatan medis digawa menyang siji bangunan, mbabarake liyane, antrian kanggo ujian saya tambah lan, sing paling penting, kepiye pasien bisa tekan pusat iki?
        1. penangkap awan
          penangkap awan 26 Agustus 2019 14:56
          +2
          Aku setuju karo sampeyan. Ch. dokter wis dadi gubernur Departemen Kesehatan, sing diijini nindakake kabeh: nyuda, ora prima, ing cendhak, "ngoptimalake". Ing kene, mung saka iki, ora rata-rata utawa staf medis junior luwih apik (ana tabungan, ora ana apa-apa, ora ana pambayaran sing adil), lan pasien sing ngadeg ing antrian tanpa wates, sanajan elektronik.
      2. Campanella
        Campanella 26 Agustus 2019 14:28
        0
        Ing Moskow, dheweke wis ngoptimalake kanthi apik saiki, supaya bisa menyang spesialis sampeyan kudu nganggo metro ... banjur bis troli, bis udakara 1 jam ...
  36. Komentar wis dibusak.
  37. Campanella
    Campanella 26 Agustus 2019 10:43
    +7
    Dheweke (Skvortsova) asring takon .... Putin asring takon ...
    Lan sapa sing nindakake kabeh iki?
    Ing 13, dheweke ana ing rumah sakit, ana akeh dokter lan wong enom, ing 15, ing rumah sakit sing padha ing lantai, siji dokter muter kaya clockwork lan operasi, lan kabeh pasien ana ing kabeh lantai.
    Apa biaya 1,6 triliun rubel? Wong padha PHK, Aku ora weruh peralatan anyar? Dhuwite menyang ngendi lan sapa sing bakal mangsuli? Limang taun wis kelakon, presiden wis kesel, mbok menawa wengi-wengi ora usah hoki, ora butuh crane, ora butuh amphorae, nanging kayane aku iki tugase presiden. ngontrol kepriye reformasi sing ditindakake. Iku piye wae ora prayoga kanggo nuduhake kabeh presiden sapa dheweke lan ing ngendi aku, nanging isih, minangka bagean saka wong sing padha, aku duwe hak takon. Ing Pemilu, padha bledosan pitakonan cetha, nanging ora nasib mung bisa monotonously lan saben dina?
  38. Ursus
    Ursus 26 Agustus 2019 11:05
    +7
    Asil saka reformasi DAM sarwa sabanjuré. Kanthi zona wektu, kita bisa mbalekake maneh (rampasan, mesthine, kanggo fidgeting iki, ora ana sing bakal bali), sirkuit reformasi pisanan ing perawatan kesehatan, kanthi ngilangi FAP, mudhun, lan kabeh upaya karo Dokter Zemsky apik banget mung ing kertas. Kita bakal muter maneh sadurunge nyeret iki kanggo dangu lan persistently. Amarga, kaya, ora ana dhuwit lan kabeh wong mlebu bisnis. Ora ana dalan maneh. Pelatihan staf keperawatan sing bermutu mbutuhake paling ora 4 taun ing UZ, banjur latihan 3-4 taun. Total, 7-8 taun. Latihan dokter rata-rata bakal njupuk 10-12 taun. Lan butuh 15-20 taun kanggo "luminary" kanggo tuwuh, banjur mung ing kahanan sing cocog.

    Mung reformasi tetanèn sing apik kanggo dheweke nganti saiki. Miratorg ngrembaka, pedagang swasta padha mati.
    Mung siji perkara, sing ditindakake, dheweke nindakake kanthi produktif: dheweke ngembangake sistem dana nirlaba, ing ngendi sanak-sedulur lan wong liya sing cedhak karo "awak" anget tangane.

    Aku duwe pitakonan: aku bakal urip utawa ora, nalika abses iki dibukak?
    1. GRIGORIY76
      GRIGORIY76 26 Agustus 2019 12:51
      +4
      Abses menehi awis, sing ora marem bakal diumumake minangka agen Departemen Luar Negeri, buyar lan ora bakal diidini mlebu kekuwatan .. Dheweke bakal mbukak mung nalika kabeh wiwit tiba.
    2. Campanella
      Campanella 26 Agustus 2019 14:24
      +1
      Dokter zemstvo lucu, ora ana zemstvo, nanging bakal ana dokter?
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 27 Agustus 2019 00:47
        0
        Kutipan saka Campanella.
        Dokter Zemsky

        Oh, padha ngelingake aku babagan tembung sing wis lali! Nanging ing pungkasan 80s lan awal 90s ... sing mung ora procrastinate wong!?
  39. Goldmitro
    Goldmitro 26 Agustus 2019 11:23
    +5
    ... kabeh luwih elek yen sampeyan ngelingi pirang-pirang pemukiman Rusia sing wis ilang sajrone dekade kepungkur. Kajaba iku, asring amarga macem-macem jinis "optimasi" pidana - ing perawatan kesehatan, pendidikan, administrasi ...

    Anggere tembung optimalisasi ing bakal padha karo tembung sabotase lan kanggo saran lan tumindak optimasi padha ora bakal miwiti ngirim prolific manajer efektif, ora ana sing bakal owah!
  40. Radikal
    Radikal 26 Agustus 2019 12:20
    +3
    "Dhuwite akeh, asile diragukan", utawa sapa sing bakal tanggung jawab kanggo bencana ing perawatan kesehatan?
    Ora ana wong. Ayo rampung karo iki. sad
  41. tutup segara
    tutup segara 26 Agustus 2019 12:33
    +8
    Pitakonan bodho ing judhul, jawaban bodho padha - ora ana. Kanggo 30 taun saiki, ora ana sing tanggung jawab kanggo apa-apa, ora kanggo asil keputusan sing digawe lan gagal, utawa ora aktif, utawa kanggo kabodhoan, utawa kanggo nyolong lan ngiyanati, yaiku. yen sampeyan ana ing "Tim" ("Keluarga"). Kabeh masalah teka saka kene, sing ora ana sing tanggung jawab kanggo apa-apa, pancen ora ana apa-apa, plus unprofessionalism gedhine, kanggo sawetara alesan padha dumadakan mutusaké sing maling lan Rogue, nanging immensely arrogant Produsèn Furnitur, kang kabeh kaluwihan, sing iku putra wong- ing-hukum, bisa kemudi MO , ngenyek lan ngremehake perwira kinurmatan lan jenderal, lan panggantos, kanggo ngatur cabang saka Kamentrian Kahanan Darurat ana, nalika wartawan bisa "kemudi" papan, Duwe ditempelake putrane kanggo "feed" ing Il legendaris, kang cepet, ing tradhisi paling apik saka kita "efektif" Managers, digawa menyang ambruk, etc. lan liya-liyane, nanging babagan obat, pendidikan karo ilmu pengetahuan, pertanian, sing durung taksi, kajaba profesional, mula kita duwe apa sing ana, sopir trem ora bisa mabur pesawat.
  42. GRIGORIY76
    GRIGORIY76 26 Agustus 2019 12:47
    +4
    Ngomong babagan jumlah rumah sakit. Wilayah Arkhangelsk, pemukiman Leshukonskoye (400 km lor-wétan Arkhangelsk). Wanita ing tenaga kerja fly kanggo nglairake ing pusat regional. Desa wis mati, desa-desa sakupenge wis padha mati.
  43. karabas
    karabas 26 Agustus 2019 13:32
    +5
    Apa sampeyan lara? Ora masalah! Mangan kodhok saka blumbang! Ora ana obat sing luwih kuat tinimbang lingkungan alam !!!
  44. Alexey 1970
    Alexey 1970 26 Agustus 2019 13:46
    +1
    Sapa sing ... nanging wis ana sing mangsuli babagan 30 taun kepungkur? Iki jawabane judule...
  45. Sovetskiy
    Sovetskiy 26 Agustus 2019 15:06
    0
    Ya, miturut macem-macem prakiraan, sajrone dekade kepungkur, saka 23 nganti 34 ewu pemukiman wis ilang saka peta ing Federasi Rusia. Sawetara wong, ayo dadi obyektif, ilang amarga sawetara alasan obyektif, ora ketompo carane aneh.

    Ya, kanthi alasan sing jelas. Iki bangkrut, nebus lan ambruk perusahaan kutha-mbentuk ing kutha-kutha siji-industri, lack of karya, "optimization" saka sekolah deso, rumah sakit, musium, karusakan saka pusat pungkasan budaya ing deso ing wangun kraton budaya. lan rekreasi, perpustakaan lan, minangka asil, outflow saka populasi menyang kutha-kutha gedhe.
    Lan yen kita mbandhingake kekalahan produksi industri ing taun 90-an lan ing periode saka awal 2000-an nganti saiki, mula ana sawetara alesan nomer kasebut ora ngomong babagan "stabilitas" saiki. Ing kene sampeyan miwiti mikir babagan tujuan sejatine tembung "manajer efektif."
  46. pensiunan militèr
    pensiunan militèr 26 Agustus 2019 15:12
    +3
    Ora, aku kaget karo naif wong kita. Blah blah blah liyane ditampa minangka instruksi marang Skvortsova lan Golikova supaya tundhuk karo dekrit Presiden. Wis wektune kanggo ngganti manajer iPhone sing RUSAK karo dheweke PROFESIONAL, ora ing bidang nyolong anggaran, nanging ing spesialisasine. Nanging, minangka Putin ngandika, "apa sing kudu dilakoni karo wong-wong mau?" JV Stalin mesthine nemokake gunane kanggo dheweke. Nanging kanggo iki sampeyan kudu resik lan sampurna, pisanan kabeh.
    1. penangkap awan
      penangkap awan 26 Agustus 2019 15:30
      0
      Sampeyan bisa ndeleng 3 perkara nganti suwe,
      kepiye cara ngrembug babagan obat, pendidikan lan reformasi pensiun ...
      Sukses minangka asil saben dina nindakake perkara sing bener, nanging ora ana.
      1. fif21
        fif21 26 Agustus 2019 17:08
        +1
        Quote: penangkap awan
        Sampeyan bisa ndeleng 3 perkara nganti suwe,
        kepiye cara ngrembug babagan obat, pendidikan lan reformasi pensiun ...

        Apa sing ora ditindakake kanggo reformasi, dheweke ngrusak kabeh. Dheweke ora bisa nggawe sing anyar. nelangsa hi
  47. fif21
    fif21 26 Agustus 2019 17:05
    +2
    Pangembangan obat asuransi pribadi minangka cara kanggo ngatasi masalah kasebut. Endi dhuwit asuransi kesehatan wajib lan anggaran? Dikuwasani dening pejabat saka obat? Entuk pasien, utawa nambani pasien miturut kabijakan asuransi medis wajib? Punika pitakonan utama.
    Lan Kamentrian Kesehatan kudu dibubarake. hi
    1. Mega Marcel
      Mega Marcel 26 Agustus 2019 19:17
      0
      Lha wong-wong kuwi tekan kono. Nanging, supaya sistem iki bisa digunakake, sistem peradilan normal dibutuhake. Lan nyatane bakal mbangun Medsi lan bakal njupuk dhuwit nanging ora nambani. Sawise kabeh, ana untouchables sing bakal nglindhungi kabeh.
  48. Ehanatone
    Ehanatone 26 Agustus 2019 18:50
    0
    Lobak lobak ora luwih manis:
    Khusus kanggo moderator sing gemeter:
    Horseradish minangka tanduran herbaceous perennial, spesies saka genus Horseradish saka kulawarga Kubis. Tanduran budidaya sing populer; godhong lan oyod digunakake ing masak lan obat.
    Aku bakal ngandhani dheweke luwih akeh, bangku ngapusi ora 4 x ..., lan dudu cara kanggo mbusak 4 kaping maneh saka udhara ...
    Iki ngono wae ...., lara, geter banget, Tiksi luwih prasaja ...., diekstrak ....
    Silava bohu chito master batyuyuika rawuh ing:
    chito karo kesehatan karo kita ...
    Lan dheweke ora mlebu pensiun meh ngisor minimal subsistence, dheweke ora ngilangi pajak progresif bola-bali, dheweke ora ngerti, kita duwe gap antarane gaji minimal lan gaji maksimal. wong bandung...
    Aku ngomong khusus babagan PNS, nanging babagan sawetara pamilik, obrolan sing kapisah babagan dheweke ...
    Lan ing sawijining esuk sing penjamin tangi turu lan kaget:
    nanging kaya ngono, kita ngomong babagan wong, lan infeksi FSE mati lan mati, ...
    Utawa mungkin kabeh perawatan kesehatan sing disalahake!?.…
    Lan kenapa iki ...
  49. isin
    isin 26 Agustus 2019 19:11
    +1
    Nanging Kamentrian Kesehatan ngusulake kanggo nglarang istirahat udud ing karya. Dheweke ora duwe prekara sing luwih penting.
  50. Mega Marcel
    Mega Marcel 26 Agustus 2019 19:12
    -2
    Ing topik situs. Sapa lan kapan janji bakal dadi tentara profesional?