Rudal sing bisa digunakake maneh: Solusi sing Hemat Biaya kanggo Serangan Global Rapid

102

Revolusi nggawe pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh


Ing awal abad XXI ana revolusi ing eksplorasi antariksa. Kanthi tenang, meh ora katon, tanpa proyek nasional multimiliar dolar kaya Program Eksplorasi Bulan utawa Program Pesawat Angkasa sing Bisa Digunakake Ulang Angkasa. Mesthi wae, kita ngomong babagan pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh, lan roket sing bisa digunakake maneh saka perusahaan SpaceX Elon Musk.


Munculé "dinosaur" ing jaman biyen - Space Shuttle, lan kebangkrutan sinkron saka boosters sing bisa digunakake maneh saka pesawat ruang angkasa Falcon Heavy





Pendaratan sing disinkronake saka boosters sing bisa digunakake maneh saka pesawat ruang angkasa Falcon Heavy

Nanging, dheweke ora bakal ngenteni suwe; perusahaan swasta liyane, kalebu wong Tionghoa, lagi ambegan. Contone, tanggal 10 Agustus 2019, perusahaan China LinkSpace ngluncurake roket RLV, sing, sawise munggah ing dhuwur 300 meter, bali menyang papan peluncuran dhewe sajrone 50 detik. Ing taun 2020, direncanakake ngluncurake roket RLV-T16, sing bisa tekan dhuwure 150 kilometer. Perusahaan swasta ngrancang mbangun pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh kanggo kabeh macem-macem beban - saka sawetara atus kilogram nganti puluhan utawa atusan ton.


Rocket Lab plans kanggo bali tahap pisanan saka 250-kilogram Electron ultra-light launch vehicle kanggo low reference orbit (LEO), lan SpaceX plans kanggo nggawe roket BFR sawijining, kanthi kapasitas muatan 100 ton saben LEO, minangka umum minangka mabur. pesawat


Panganggone pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh sing bisa digunakake maneh nganti kaping 100, lan nganti kaping 10 tanpa karya ndandani, bakal nyuda biaya ngluncurake muatan menyang orbit, sing bakal nyebabake pangembangan pasar ruang komersial.

Ora ana sangsi manawa kemungkinan ngluncurake muatan menyang orbit kanthi biaya sing luwih murah uga bakal dadi kapentingan kanggo militer. Kaping pisanan, iki bakal dadi satelit pengintaian lan komunikasi tradisional, kebutuhan sing terus berkembang, kanthi nambah armada kendaraan udara tanpa awak (UAV), sing dikontrol liwat satelit.

Ing mangsa ngarep, kemampuan kanggo ngasilake muatan kanthi biaya minimal bisa nyebabake penampilan platform serangan orbital angkasa-kanggo-permukaan.

Rudal sing bisa digunakake maneh: Solusi sing Hemat Biaya kanggo Serangan Global Rapid

Konsep platform impact orbital "Wands of God"


Nanging, rudal komersial sing bisa digunakake maneh bisa uga duwe aplikasi militer liyane.

Gliding hipersonik warheads


Wiwit 2003, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), bebarengan karo Angkatan Udara AS, miturut program Rapid Global Strike, wis ngembangake hulu ledak dipandu Falcon HTV-2 (Hypersonic Test Vehicle), dirancang kanggo penerbangan kanthi kecepatan hipersonik. Angkatan Darat AS ngembangake proyek sing padha AHW (Senjata Hipersonik Lanjut - hipersonik sing janjeni gaman).


Perkiraan katon saka hulu ledak Falcon HTV-2


Proyèk Falcon HTV-2 lan AHW duwe tata letak sing padha - hulu ledak gliding sing ora dilengkapi mesin diluncurake menyang dhuwur sing diwenehake dening kendaraan peluncuran, banjur dipisahake lan diluncurake kanthi kecepatan hipersonik menyang target. Kira-kira jarak penerbangan saka warheads kudu 6000-7600 kilometer, kanthi kacepetan penerbangan 17-22 M (5,8-7,5 km / s). Mangkono, njupuk menyang akun wektu sing dibutuhake kanggo rudal kanggo tekan dhuwur saka gulung warhead, wektu kanggo mencet target bakal bab 20-30 menit.


Perkiraan profil penerbangan saka Falcon HTV-2


Kanggo ngluncurake hulu ledak Falcon HTV-2, mesthine nggunakake kendaraan peluncuran (LV) Minotaur-IV utawa rudal balistik antarbenua (ICBM) LGM-30G Minuteman-III. Kanggo nguji unit AHW hipersonik, roket propelan padhet telung tahap digunakake STARS.

Proyek sing padha wis ditindakake ing Rusia - hulu ledak dipandu hipersonik minangka bagéan saka kompleks Avangard, sing diluncurake dening ICBM UR-100N UTTKh. Ing wilayah iki, Rusia luwih dhisik tinimbang Amerika Serikat - wis ing 2019 wis direncanakake kanggo nyedhiyakake kompleks Avangard. Kacepetan pesawat saka hulu ledak kudu kira-kira 27 M (9 km / s), jangkoan penerbangan iku antarbenua. Ing wektu sing padha, ana prabédan dhasar - hulu ledak Rusia dilengkapi karo hulu ledak nuklir, nalika Amerika Serikat nimbang panggunaan warhead hipersonik ing peralatan non-nuklir. Warhead non-nuklir nyedhiyakake panjaluk sing dhuwur babagan akurasi nargetake hulu ledak.


Dituduhake katon saka hulu ledak hipersonik Rusia saka kompleks Avangard



Testing lan presentation saka sistem rudal Avangard

Solusi alternatif yaiku misil hipersonik sing diluncurake saka pesawat strategis. penerbangan, kayata American X-51 Waverider utawa 3M22 Zircon Rusia. Rudal X-51 lan 3M22 nduweni fleksibilitas panyebaran luwih gedhe tinimbang hulu ledak hipersonik sing diluncurake roket lan bisa uga luwih murah. Nanging, sawetara lan kacepetan sing Ngartekno kurang saka planning warheads - mungguh 500-2000 km lan 5-8 M (1,7-2,7 km / s). Kacepetan lan jarak penerbangan sing luwih murah ora bakal ngidini wektu reaksi sing bisa dibandhingake karo sing diwenehake dening hulu ledak gliding hipersonik. Nalika nyerang ing sawetara 6000-7000 lan liyane, total wektu pesawat saka tukang ngebom lan rudal hipersonik bakal kira-kira limang jam, nalika glide warhead hipersonik bisa nyerang ing setengah jam, kang bisa kritis kanggo sawetara misi.


Rudal hipersonik Amerika X-51 Waverider



Rudal hipersonik Rusia 3M22 Zircon


Perbandhingan ing ndhuwur ora ateges nolak siji utawa jinis senjata liyane, nanging mung nuduhake ceruk saben wong. Ing "divisi tenaga kerja" iki, unit gliding hipersonik ditugasake kanggo nggayuh target prioritas - pos komando, pusat pengambilan keputusan, lsp.

Serangan global kanthi cepet lan teror VIP


Ing artikel Pasukan konvensional strategis: operator lan senjata dianggep instalasi saka warheads hipersonik ing ICBMs, syarat-syarat ing layanan teka kanggo mungkasi. Kaputusan iki dibenerake kanthi bener lan keputusan iki sing dianggep angkatan bersenjata AS minangka bagean saka program Rapid Global Strike.

Program BSU dhewe uga nyebabake skeptisisme ing antarane akeh, amarga sawetara alasan tansah nentang senjata nuklir. Nyatane, ora ana pengaruh ing tameng nuklir. Sanajan perjanjian START-3 ngetung hulu ledak non-nuklir kanthi dhasar sing padha karo nuklir, sing sacara teoritis bisa nyebabake nyuda jumlah muatan nuklir ing Amerika Serikat, nyatane, sanalika program BSU berkembang lan jumlahe. saka warheads wiwit nambah, perjanjian START-3 wis kadaluwarsa, lan yen ora, banjur Amerika Serikat bakal metu saka iku karo ease padha ninggalake Prajanjian ABM lan Prajanjian INF, ing wektu sing padha nyalahake Rusia kanggo iki.

Bantahan liyane yaiku nggunakake sarana BGU bakal miwiti perang dunia katelu. Perlu dimangerteni manawa Amerika Serikat ora duwe rencana nggunakake sarana BSU nglawan Rusia ing tingkat pangembangan angkatan bersenjata saiki. Lan nglawan China uga. Nanging negara-negara kaya Iran utawa Venezuela bisa uga dadi target BSU, sing bakal entuk pukulan penggal pertama.

Ing artikel Senjata konvensional strategis. karusakan tugas senjata konvensional strategis dirumusake minangka: karusakan kanggo mungsuh, kanthi signifikan nyuda kemampuan organisasi, industri lan militer saka kadohan, minimalake utawa ngilangi kemungkinan bentrokan pertempuran langsung karo angkatan bersenjata mungsuh.. Iki bisa ditambahake - sanalika bisa.

Sumber daya materi sing digunakake kanggo dana BSU bakal mbayar tikel satus kanthi nylametake pasukan lan sarana pasukan umum. Ing sawetara kasus, contone, ing acara likuidasi saka pimpinan mungsuh, konflik militèr bisa rampung sadurunge miwiti. Amerika Serikat bisa uga nyadari skenario kasebut, contone, ing Venezuela. Ngilangi presiden incumbent kanthi bantuan Universitas Negeri Belarusia, nalika ngatur revolusi "werna" liyane, lan ora ana tank, pesawat lan kapal ora bakal mbantu supaya skenario kasebut.

Adhedhasar kasebut ing ndhuwur, siji kesimpulan liyane bisa digambar - senjata saka Rapid Global Strike utawa Senjata Konvensional Strategis minangka alat sing cocog kanggo teror VIP, yaiku ngilangi fisik pimpinan ndhuwur mungsuh.

Ora ana senjata liyane sing duwe kemampuan kaya ngono. Dhewe, kasedhiyan jinis Rapid Global Strike utawa Senjata Konvensional Strategis iki bakal meksa pimpinan mungsuh kudu ati-ati nalika nggawe keputusan militer, politik lan ekonomi, utawa bakal meksa dheweke urip ing ancaman karusakan sing bakal teka.

Ing sawetara kasus, ICBM bisa uga ora dadi operator paling optimal kanggo hulu ledak gliding hipersonik, utawa sing paling murah. Apa ana operator liyane sing luwih efektif kanggo hulu ledak gliding hipersonik?

Roket sing bisa digunakake maneh minangka pembawa hulu ledak hipersonik


Rudal sing bisa digunakake maneh adhedhasar produk komersial bisa dadi cara sing paling efektif lan murah kanggo nyebarake hulu ledak.

Adhedhasar informasi mbukak sing dikirim ing Internet, dhuwur saka uncalan saka warheads hipersonik kudu watara 100 kilometer. Kira-kira massa blog pertempuran hipersonik Falcon HTV-2 kudu 1100-1800 kg.

Muatan roket Falcon-9, diluncurake menyang LEO (200 km), yaiku 13-16 ton. Massa total tahap kapindho versi paling anyar saka Falcon-9 yaiku 111 ton, tataran kapindho misahake saka sing pertama ing dhuwure udakara 70 km. Tahap pisanan saka Falcon 9 direncanakake digunakake nganti 10 kaping, lan kanthi pangopènan sawise saben 10 penerbangan, bisa digunakake nganti 100 kali.


Kendaraan peluncuran Falcon-9 lan kebangkrutan ing tahap pisanan


Bisa dianggep yen tahap pisanan saka kendaraan peluncuran Falcon-9 cukup kanggo miwiti warheads hipersonik. Penolakan saka tahap kapindho sing bobote 111 ton bisa uga ngidini ngluncurake sekitar 100 hulu ledak hipersonik sing bobote 10-1100 kg saben nganti dhuwure 1800 km.

Adhedhasar teknologi sing diimplementasikake ing ilmu roket komersial, kendaraan peluncuran cilik liyane sing bisa digunakake maneh kanggo beban tartamtu bisa digawe, nyedhiyakake kanggo ngluncurake siji utawa loro warhead hipersonik, diikuti dening kebangkrutan kendaraan peluncuran lan nggunakake maneh.

Yen kita ngomong babagan nambah beban pertempuran, mula ora bisa ngelingi rencana SpaceX kanggo mbangun roket BFR rong tahap sing bisa digunakake maneh, kanthi kemampuan kanggo ngluncurake muatan nganti 100 ton menyang LEO. Wis dirembug nang internet. kamungkinan saka janji nggunakake BFR minangka bomber orbital kanggo striking karo rod tungsten kontrol.


Konsep kendaraan peluncuran super-berat sing bisa digunakake maneh BFR


Yen kita nggambar analogi kanthi nggunakake tahap pisanan saka kendaraan peluncuran Falcon-9, tataran pisanan saka kendaraan peluncuran BFR-Super Heavy bakal bisa ngetokake 55-85 warhead hipersonik.

Ing sisih siji, pangembangan BFR durung rampung, mula isih durung wayahe kanggo ngomong babagan aplikasi militer. Ing tangan liyane, Elon Musk wis ditemtokake kanggo ngrampungake roket iki. Miturut rencana SpaceX, kudu ngganti kabeh rudal sing digunakake perusahaan, kalebu kendaraan peluncuran Falcon-9.

Pitakonan muncul, kok ilang pembangunan sing janjeni? SpaceX bisa uga adaptasi tahap pisanan saka Falcon-9 utawa mung adol kabeh pangembangan rudal iki menyang militer, kanthi fokus ing BFR. Militer, sabanjure, bakal nampa platform sing bisa digunakake maneh sing unik kanggo ngluncurake hulu ledak hipersonik gliding utawa muatan liyane.

dhasar


Masalah karo pluru sing bisa digunakake maneh yaiku, ora kaya pengebom, sampeyan ora bisa mlebu ing lapangan terbang, nanging ana pilihan sing cukup kanggo nyelehake senjata kasebut.

Yen kendaraan peluncuran nganggo hulu ledak hipersonik sing ngleyang disebarake ing sisih kidul Amerika Serikat (port ruang angkasa ing Cape Canaveral dijupuk minangka conto), meh kabeh Amerika Latin bakal ana ing wilayah sing kena pengaruh. Yen disebarake ing Alaska, umume Rusia, China, lan kabeh Korea Lor bakal ana ing wilayah sing kena pengaruh. Iki kasedhiya yen sawetara warheads bakal 6000-7000 kilometer, lan ora bakal intercontinental, kaya Komplek Avangard.


Jangkoan keterlibatan kondisional nalika nyebarke kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing gliding ing sisih kidul Amerika Serikat



Jangkoan keterlibatan kondisional nalika nggunakake kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing ngleyang ing Alaska


Kanggo nyebarake kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing gliding ing Eropa utawa Asia, Amerika Serikat bisa nggunakake wilayah satelite. Ora mungkin Polandia, Rumania utawa Jepang bakal wani nolak raja sing kaya ngono.
Kajaba iku, amarga perusahaan militer swasta (PMC) wis bersenjata karo pesawat tempur, siji ora bisa mbayangake skenario ing ngendi situs kanggo ngluncurake LV kanthi hulu ledak hipersonik gliding bakal disewakake dening PMC lan diwenehake marang militer AS kanthi panyuwunan. basis komersial.

Lan pungkasane, siji ora bisa ngilangi pilihan kayata nggawe platform peluncuran lepas pantai sing padha karo proyek komersial Sea Launch. Karakteristik bobot lan ukuran kendaraan peluncuran Falcon-9 padha karo kendaraan peluncuran Zenit-3SL, mula ora ana masalah.


Pelabuhan angkasa ngambang kanggo ngluncurake roket "Zenit-3SL"


Ngelingi yen mung tahap pertama kanthi beban tempur sing dibutuhake kanggo diluncurake, rong kendaraan peluncuran kanthi sepuluh hulu ledak hipersonik ing saben bisa diselehake ing spaceport ngambang. Nalika nempatake spaceport ngambang ing Segara Mediterania, meh kabeh Afrika, Teluk Persia, Pakistan, sebagian Asia Tengah, China, lan sebagian besar wilayah Federasi Rusia tiba ing wilayah sing kena pengaruh. Landing kendaraan peluncuran bisa ditindakake ing platform lepas pantai ASDS (Autonomous spaceport drone ship) sing digunakake kanggo ndharat tahap pisanan saka kendaraan peluncuran Falcon-9, utawa kapal / platform sing padha sing dikembangake kanthi basis.


Spaceport ASDS tanpa awak otonom, lan skema pendaratan tahap pertama saka kendaraan peluncuran Falcon-9



Jangkoan keterlibatan kondisional nalika nggunakake kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing gliding ing pelabuhan angkasa ngambang ing Segara Mediterania


Siji bisa takon pitakonan: yen Rusia utawa China, minangka kakuwasan nuklir, ora dianggep minangka target kanggo BSU, banjur kok dituduhake yen wilayah sing ana ing wilayah sing kena pengaruh? Jawaban iki prasaja, BSU minangka faktor sing kudu digatekake. Yen panyebaran peluncur Mk-41 ing Eropa nyebabake rame banget, mula apa sing bakal kedadeyan nalika ana ing Segara Mediterania ana pelabuhan angkasa ngambang kanthi kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing ngleyang ...

Sisih financial saka Jeksa Agung bisa ngetokake


Biaya tahap pisanan kendaraan peluncuran yaiku 60-70% saka total biaya. Biaya peluncuran sing diumumake kanggo Falcon-9 yaiku 60-80 yuta dolar, masing-masing, biaya tahap pertama yaiku 36-56 yuta dolar. Malah njupuk tenfold nggunakake tataran pisanan saka Falcon-9, biaya output bakal 3,6-5,6 yuta dolar, biaya bahan bakar kira-kira 500 ewu dolar kanggo Bukak. Mangkono, kanggo 10 blok, biaya casting bakal kira-kira 400-600 ewu dolar saben blok (ora ngetung biaya blok kasebut dhewe). Kanthi sumber daya tahap pertama Falcon-9 saka 100 diluncurake, biaya saben peluncuran bakal mudhun meh urutan gedhene. Mesthi, biaya liyane uga kudu dianggep - pangopènan, ndandani, transportasi, lan liya-liyane, nanging sistem senjata liyane ora bisa ditindakake tanpa biaya tambahan. Contone, jam penerbangan B-2 luwih saka $ 150, lan kanthi impact ing jarak 7000 km, total wektu penerbangan bakal dadi 10 jam penerbangan, yaiku. pesawat siji bakal biaya 1,5 yuta dolar.

Apa sing kita duwe?


Ketoke, babagan senjata hipersonik umume, lan babagan perencanaan hulu ledak hipersonik utamane, kita luwih dhisik tinimbang liyane.

Nanging kanthi kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh, kita duwe masalah serius, utawa luwih, ora ana masalah, amarga ora ana kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh. Nanging ana proyek, kalebu sing menarik, sawetara bisa uga diadaptasi kanggo panggunaan militer. Mbok, kaya sing asring kedadeyan ing negara kita, iki bakal menehi urip kanggo modifikasi sipil. Nanging, kita bakal ngomong babagan iki ing artikel sabanjure.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

102 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Agustus 28 2019
    Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.
    1. AVM
      +6
      Agustus 28 2019
      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
      Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.


      Mesthi, bakal luwih larang yen kita ngomong babagan siji peluncuran, nanging yen kita dibagi kanthi jumlah peluncuran sing digunakake, mula nomer kasebut bakal beda-beda, sanajan nganggep pangopènan lan perbaikan.
      1. +1
        Agustus 28 2019
        Kutipan saka AVM
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.


        Mesthi, bakal luwih larang yen kita ngomong babagan siji peluncuran, nanging yen kita dibagi kanthi jumlah peluncuran sing digunakake, mula nomer kasebut bakal beda-beda, sanajan nganggep pangopènan lan perbaikan.

        Apa sampeyan pracaya utawa ana tendensi objektif, fakta?
        Kapitalisme nyoba mbanjiri jagad nganggo barang-barang sing bisa digunakake. Apa kudu beda kene?
        1. AVM
          +4
          Agustus 28 2019
          Kutipan saka Shuttle
          Kutipan saka AVM
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.


          Mesthi, bakal luwih larang yen kita ngomong babagan siji peluncuran, nanging yen kita dibagi kanthi jumlah peluncuran sing digunakake, mula nomer kasebut bakal beda-beda, sanajan nganggep pangopènan lan perbaikan.

          Apa sampeyan percaya utawa ana fakta objektif?


          Kasunyatan obyektif yaiku SpaceX nyepetake pasar komersial saka Roskosmos sanajan kita nggunakake roket murah saka backlog Soviet.

          Lan yen sampeyan mikir logis, yen mobil kanggo 1 rubles kanggo siji trip, iku bakal biaya 000 rubles. Lan yen sampeyan bisa nggawe 000 lelungan ing, banjur 1 rubles. Analogi kasebut mesthi ora langsung, nanging panggunaan maneh dibutuhake kanthi tepat - kanggo nyuda biaya ngasilake muatan. SpaceX nganggep malah biaya bali fairing sirah dadi trifle, nanging bakal menehi sawetara persen saka biaya Bukak.

          Shuttles ora bisa dianggep minangka conto negatif, padha duwe bagean sing paling larang.
          1. -1
            Agustus 28 2019
            . kanggo 1 rubles dimaksudaké kanggo siji trip, banjur bakal biaya 000 rubles. Lan yen sampeyan bisa nggawe 000 lelungan ing, banjur 1 rubles.

            Nanging piye wae ora cocog karo kapitalisme. Bourgeois apa keuntungane? Nyuwun
            1. AVM
              +6
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka igorbrsv
              . kanggo 1 rubles dimaksudaké kanggo siji trip, banjur bakal biaya 000 rubles. Lan yen sampeyan bisa nggawe 000 lelungan ing, banjur 1 rubles.

              Nanging piye wae ora cocog karo kapitalisme. Bourgeois apa keuntungane? Nyuwun


              Manfaate ora ana sing pengin tuku mobil kanggo 1 perjalanan ...
            2. +4
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka igorbrsv
              Nanging piye wae ora cocog karo kapitalisme. Bourgeois apa keuntungane?

              Yen borjuis adol rudal, mula ora ana bathi.
              Lan yen adol diluncurake, mula langsung. Pengurangan biaya minangka kesempatan kanggo nambah bathi utawa ngalahake pesaing kanthi nyuda rega.
          2. +1
            Agustus 28 2019
            Secara objektif, ora ana sing nyepelekake apa-apa, amarga biaya ngluncurake Soyuz sing padha kira-kira $ 35 yuta, sing luwih murah tinimbang Musk. Tuladhane karo mobil kene, omonge ora bisa, mengko tak langganan kok
            1. AVM
              +5
              Agustus 28 2019
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Secara objektif, ora ana sing nyepelekake apa-apa, amarga biaya ngluncurake Soyuz sing padha kira-kira $ 35 yuta, sing luwih murah tinimbang Musk. Tuladhane karo mobil kene, omonge ora bisa, mengko tak langganan kok


              Kasunyatan tetep. Aku elinga maca artikel ilmiah ing siji sumber, kok Falcon ora bakal fly, tembok lancip, mesin ora padha, lan ing umum, desainer. Lan dheweke terus mabur lan mabur.
              Nanging iki kabeh pengalaman, kayata kita gained ing jaman Korolev. Lan saiki padha entuk. Nanging yen BFR ora? Lan bakal tenan bisa mabur menyang orbit sapisan dina? Duwe sumber daya kanggo 100 penerbangan? Lan kapan bakal ngilangi biaya kasebut dadi 100 penerbangan kasebut, kanthi radikal nyuda biaya peluncuran?

              Lan ing ngendi dheweke bakal maju kanthi perkembangan kaya ngono?

              Lan biaya kanggo mbatalake Falcon PMSM saiki ditemtokake ora dening biaya, nanging dening prices pasar. Apa nyuda, yen padha njupuk tho?
          3. +3
            Agustus 28 2019
            Kutipan saka AVM
            Lan yen sampeyan bisa nggawe 1000 lelungan ing, banjur 1000 rubles.

            Sampeyan mung lali bab siji - sumber daya sing kudu dijupuk menyang akun nalika ngrancang engine sembarang. Yen sumber daya punika 2-3 jam kanggo siji "trip", iku siji biaya engine. Nanging kanggo 1000 "lelungan" engine karo sumber akeh maneh bakal dibutuhake, kang dhewe mundhak biaya kabeh roket. Dadi ora ana katergantungan linear ing kene - desainer apa wae bakal ngonfirmasi iki kanggo sampeyan. Nanging iki dudu titik, nanging nyatane yen militer ora mbutuhake panggunaan maneh - kabeh padha ngerti yen perang nuklir global ora bakal suwe, banjur ora ana peluncuran rudal anyar.
            1. AVM
              +4
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka ccsr
              Kutipan saka AVM
              Lan yen sampeyan bisa nggawe 1000 lelungan ing, banjur 1000 rubles.

              Sampeyan mung lali bab siji - sumber daya sing kudu dijupuk menyang akun nalika ngrancang engine sembarang. Yen sumber daya punika 2-3 jam kanggo siji "trip", iku siji biaya engine. Nanging kanggo 1000 "lelungan" engine karo sumber akeh maneh bakal dibutuhake, kang dhewe mundhak biaya kabeh roket. Dadi ora ana katergantungan linear ing kene - desainer apa wae bakal ngonfirmasi iki kanggo sampeyan. Nanging iki dudu titik, nanging nyatane yen militer ora mbutuhake panggunaan maneh - kabeh padha ngerti yen perang nuklir global ora bakal suwe, banjur ora ana peluncuran rudal anyar.


              Kabeh iku bener, non-linear. Mulane sampeyan mutusake yen kanthi nambah sumber daya 100 kaping, biaya bakal mundhak 100 kaping, nanging yen mung 2 kaping? Minangka bener mengkono.

              Lan ora ana omongan babagan perang nuklir.
              1. -1
                Agustus 28 2019
                Kutipan saka AVM
                Mulane sampeyan mutusake yen kanthi nambah sumber daya 100 kaping, biaya bakal mundhak 100 kaping, nanging yen mung 2 kaping?

                Sampeyan ora bakal sinau kaping pindho - kaping sepuluh, nanging ora malah bab biaya, nanging bab kemungkinan Gagal engine kuwi, lan ing kene bakal miwiti Circus karo jaran, utamané sawise sawetara rolas diluncurake.
                Kutipan saka AVM
                Lan ora ana omongan babagan perang nuklir.

                Yagene sampeyan nggawe ide yen militer butuh sistem kasebut? Apa sampeyan bisa nerangake kanthi bener kenapa militer mbutuhake operator kasebut?
                1. AVM
                  +1
                  Agustus 29 2019
                  Kutipan saka ccsr
                  Kutipan saka AVM
                  Mulane sampeyan mutusake yen kanthi nambah sumber daya 100 kaping, biaya bakal mundhak 100 kaping, nanging yen mung 2 kaping?

                  Sampeyan ora bakal sinau kaping pindho - kaping sepuluh, nanging ora malah bab biaya, nanging bab kemungkinan Gagal engine kuwi, lan ing kene bakal miwiti Circus karo jaran, utamané sawise sawetara rolas diluncurake.


                  Aku ora mikir sepuluh. Padha ngurangi beban ing 1 mesin (terus analogi karo mobil, padha digawe mesin atmosfer "jutawan" lan ora engine turbocharged liter karo urip layanan saka 3 taun), tambah nomer sing (massa mesin relatif kanggo bahan bakar lan awak). cilik). Keandalan uga ditambah karo keluwihan mesin, kegagalan loro ngidini pesawat bisa terus.

                  Kutipan saka ccsr
                  Kutipan saka AVM
                  Lan ora ana omongan babagan perang nuklir.

                  Yagene sampeyan nggawe ide yen militer butuh sistem kasebut? Apa sampeyan bisa nerangake kanthi bener kenapa militer mbutuhake operator kasebut?


                  Ing artikel senjata konvensional Strategis. Nimbulake karusakan Tugas senjata konvensional strategis dirumusake minangka: nyebabake karusakan ing mungsuh, kanthi signifikan nyuda kapabilitas organisasi, industri lan militer saka kadohan, nyilikake utawa ngilangi kemungkinan pertempuran pertempuran langsung karo angkatan bersenjata mungsuh. Sampeyan bisa nambah iki - ing wektu paling cendhak.

                  Sumber daya materi sing digunakake kanggo dana BSU bakal mbayar tikel satus kanthi nylametake pasukan lan sarana pasukan umum. Ing sawetara kasus, contone, ing acara likuidasi saka pimpinan mungsuh, konflik militèr bisa rampung sadurunge miwiti. Amerika Serikat bisa uga nyadari skenario kasebut, contone, ing Venezuela. Ngilangi presiden incumbent kanthi bantuan BSU, ing wektu sing padha ngatur revolusi "werna" liyane, lan ora ana tank, pesawat lan kapal sing bakal mbantu supaya skenario kasebut.
                  1. -3
                    Agustus 29 2019
                    Kutipan saka AVM
                    Aku ora mikir sepuluh.

                    Kita bisa mikir apa wae, nanging luwih becik ngrungokake pendapat para ahli, dudu blogger. Apa sampeyan profesional ilmu roket utawa ora, jawab langsung. Apa sampeyan duwe latar mburi teknik utawa sampeyan umum?
                    Kutipan saka AVM
                    Ing artikel senjata konvensional Strategis. Nimbulake karusakan Tugas senjata konvensional strategis dirumusake minangka:

                    Artikel iki wis dikritik dening akeh profesional militer - aku ora nganggep serius. Dadi mbayangno sumber sing luwih penting.
                    1. AVM
                      +1
                      Agustus 29 2019
                      Kutipan saka ccsr
                      Kutipan saka AVM
                      Aku ora mikir sepuluh.

                      Kita bisa mikir apa wae, nanging luwih becik ngrungokake pendapat para ahli, dudu blogger. Apa sampeyan profesional ilmu roket utawa ora, jawab langsung. Apa sampeyan duwe latar mburi teknik utawa sampeyan umum?
                      Kutipan saka AVM
                      Ing artikel senjata konvensional Strategis. Nimbulake karusakan Tugas senjata konvensional strategis dirumusake minangka:

                      Artikel iki wis dikritik dening akeh profesional militer - aku ora nganggep serius. Dadi mbayangno sumber sing luwih penting.


                      Ana latar mburi engineering.

                      Aku mangu-mangu manawa sampeyan uga duwe data babagan nambah biaya mesin lan liya-liyane.

                      Dene panemune "akeh profesional militer", aku ora ngerti, kompetensine ora ngerti aku. Lan kadhangkala wong defend sudut pandang sing padha нравитсяpreduli saka sabdhoning sawijining. Iki ora ala, saben wong duwe hak kanggo mratelakake panemume, iku ala nalika wong dogmatically ngaso marang soko lan ora ndelok bantahan wong liya ing asas.

                      Artikel-artikelku adhedhasar data mbukak babagan pangembangan mungsuh sing potensial. Contone, ing artikel saiki - https://topwar.ru/161831-so-srokami-poluchenija-giperzvukovogo-oruzhija-opredelilis-v-ssha.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3Fyan%2F% %2Fwarta

                      Dikonfirmasi manawa pangembangan kasebut aktif ditindakake.
                      1. -3
                        Agustus 29 2019
                        Kutipan saka AVM
                        Aku mangu-mangu manawa sampeyan uga duwe data babagan nambah biaya mesin lan liya-liyane.

                        Aku pancene mimpin pembangunan, nanging ing wilayah sing beda, dadi, ora kaya sampeyan, aku ngerti banget apa "sumber daya teknologi".
                        Kutipan saka AVM
                        Dene panemune "akeh profesional militer", aku ora ngerti, kompetensine ora ngerti aku.

                        Nanging dheweke langsung ngerti sapa sing nulis kanthi profesional, lan sing mung nggambarake literasi.
                        Kutipan saka AVM
                        Artikel-artikelku adhedhasar data mbukak babagan pangembangan mungsuh sing potensial.

                        Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal sukses, lan sing paling penting, apa kita butuh utawa ora.
                      2. AVM
                        0
                        Agustus 30 2019
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan saka AVM
                        Aku mangu-mangu manawa sampeyan uga duwe data babagan nambah biaya mesin lan liya-liyane.

                        Aku pancene mimpin pembangunan, nanging ing wilayah sing beda, dadi, ora kaya sampeyan, aku ngerti banget apa "sumber daya teknologi".
                        Kutipan saka AVM
                        Dene panemune "akeh profesional militer", aku ora ngerti, kompetensine ora ngerti aku.

                        Nanging dheweke langsung ngerti sapa sing nulis kanthi profesional, lan sing mung nggambarake literasi.
                        Kutipan saka AVM
                        Artikel-artikelku adhedhasar data mbukak babagan pangembangan mungsuh sing potensial.

                        Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal sukses, lan sing paling penting, apa kita butuh utawa ora.


                        Ayo ndeleng apa sing sampeyan ucapake nalika ramalanku kelakon.
                      3. -2
                        Agustus 30 2019
                        Kutipan saka AVM
                        Ayo ndeleng apa sing sampeyan ucapake nalika ramalanku kelakon.

                        Ngimpi...
                        Sampeyan ora ngerti apa perang dagang AS karo China bisa mimpin kanggo sawetara taun, lan sampeyan wis nggawe prediksi sing ora bisa foresee ing limang kanggo pitung taun.
                      4. AVM
                        +1
                        Agustus 30 2019
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan saka AVM
                        Ayo ndeleng apa sing sampeyan ucapake nalika ramalanku kelakon.

                        Ngimpi...
                        Sampeyan ora ngerti apa perang dagang AS karo China bisa mimpin kanggo sawetara taun, lan sampeyan wis nggawe prediksi sing ora bisa foresee ing limang kanggo pitung taun.


                        Ing ngendi aku bisa saingan karo sampeyan khusus kawruh...
          4. +5
            Agustus 28 2019
            Kutipan saka AVM
            Kutipan saka Shuttle
            Kutipan saka AVM
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.


            Mesthi, bakal luwih larang yen kita ngomong babagan siji peluncuran, nanging yen kita dibagi kanthi jumlah peluncuran sing digunakake, mula nomer kasebut bakal beda-beda, sanajan nganggep pangopènan lan perbaikan.

            Apa sampeyan percaya utawa ana fakta objektif?


            Kasunyatan obyektif yaiku SpaceX nyepetake pasar komersial saka Roskosmos sanajan kita nggunakake roket murah saka backlog Soviet.

            Lan yen sampeyan mikir logis, yen mobil kanggo 1 rubles kanggo siji trip, iku bakal biaya 000 rubles. Lan yen sampeyan bisa nggawe 000 lelungan ing, banjur 1 rubles. Analogi kasebut mesthi ora langsung, nanging panggunaan maneh dibutuhake kanthi tepat - kanggo nyuda biaya ngasilake muatan. SpaceX nganggep malah biaya bali fairing sirah dadi trifle, nanging bakal menehi sawetara persen saka biaya Bukak.

            Shuttles ora bisa dianggep minangka conto negatif, padha duwe bagean sing paling larang.

            Aku ora tau ana ing industri angkasa. Aku saka IT. Nanging aku uga ngerti manawa mukjijat ora kedadeyan. Saliyane investasi modal sing digandhengake karo pembangunan, akuisisi, komisioning, lan malah ing sawetara akuntansi majeng, decommissioning, sing diarani CAPEX ing Creakle, ana uga sing diarani. biaya operasi sing digandhengake karo njaga sistem ing kondisi sing tepat. Pracayaa, malah kuwi unpretentious karo tz. Operasi dibandhingake karo sistem roket-ruang kayata server industri biasa, fasilitas panyimpenan, peralatan pemadam kebakaran, sarana kanggo njaga kelembapan, suhu, kabeh jinis pemantauan, lan fasilitas liyane mbutuhake biaya sing signifikan. Swara taun operasi saka Piece saka wesi t.s. padha mangan munggah luwih saka siji biaya pangopènan.
            Yen kita nguripake analogi, banjur biaya mobil ing biaya trip (yaiku panyusutan minangka sarana produksi) adoh saka pisanan lan mesthi ora item utama. Luwih penting yaiku remunerasi personel layanan (pembalap ing mobil, teknisi sing ngoperasikake mekanisme utawa, ing kasus roket, kanggo persiapan sadurunge diluncurake), bahan bakar, lan bahan bakar. Ing kreaklsky padha - OPEX (biaya operasi). Nalika sampeyan bakal mabur kaping 1000 ing roket sing terus-terusan lan mesthi tuwa, aku bakal duwe roket sing bisa digunakake maneh (maca luwih maju lan efisien). Kok ngono? Ya, amarga roket, sanajan kanggo mandheg lan hover, kudu terus-terusan mbuwang bahan bakar.
            Iki, kanthi cara, bisa dadi masalah ekonomi sing serius. Nganti saiki, Musk didhukung dening dhukungan pemerintah. Lan supaya negara ndhukung dheweke anggere bisa. Ing tangan siji, dheweke dadi ancaman kanggo kita. Nanging kanggo wong-wong mau, iku dudu gula. Sawise kabeh, saiki ora ana sing mikir babagan biaya nyata kanthi pangarep-arep yen kabeh bakal dibayar ing mangsa ngarep. Nanging kapan? Apa wektu payback? Mung nyata, lan ora ngrugekake wajib pajak kaya saiki.
            Sawise kabeh, yen kabeh iku apik banget lan apik banget, banjur apa kanggo akordion tombol wedhus, i.e. kok padha mbutuhake mesin kita? Oh, ya ... kita ora bisa F-1 maneh, amarga iku wis dangu kepungkur, lan liyane wis ora riveted minangka rasah. Kabeh menyang shuttles. Nanging sawise kabeh, shuttles diluncurake dhewe, Amerika. Ana ing ngendi? Ora ono gunane. Ora duwe bathi uga angkot dhewe. Kanthi falcons, kahanan bisa dadi persis padha. Dheweke bakal dipateni ora dening Roskosmos, ora dening China, nanging dening akuntan Amerika sing prasaja nalika nambahake CAPEX lan OPEX lan entuk apa sing wis dikenal dening insinyur Soviet suwene suwe. Ing Creakle, iki TCO - total biaya kepemilikan, total biaya kepemilikan. Lan insinyur lan perancang ruang angkasa Soviet adoh saka wong bodho.

            P/S Ya, aku uga kanggo reusability. Nanging saestu inovatif. Contone, kanggo siji kaya Virgin Galactic.
            1. AVM
              +1
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka Shuttle
              Saliyane investasi modal sing digandhengake karo pembangunan, akuisisi, komisioning, lan malah ing sawetara akuntansi majeng, decommissioning, sing diarani CAPEX ing Creakle, ana uga sing diarani. biaya operasi sing digandhengake karo njaga sistem ing kondisi sing tepat. Pracayaa, malah kuwi unpretentious karo tz. Operasi dibandhingake karo sistem roket-ruang kayata server industri biasa, fasilitas panyimpenan, peralatan pemadam kebakaran, sarana kanggo njaga kelembapan, suhu, kabeh jinis pemantauan, lan fasilitas liyane mbutuhake biaya sing signifikan. Swara taun operasi saka Piece saka wesi t.s. padha mangan munggah luwih saka siji biaya pangopènan.


              Iki kabeh ana kanggo kendaraan peluncuran, kalebu. lan nganggo ing tataran produksi-transportasi-panyimpenan, etc.

              Kutipan saka Shuttle
              Yen kita nguripake analogi, banjur biaya mobil ing biaya trip (yaiku panyusutan minangka sarana produksi) adoh saka pisanan lan mesthi ora item utama. Luwih penting yaiku remunerasi personel layanan (pembalap ing mobil, teknisi sing ngoperasikake mekanisme utawa, ing kasus roket, kanggo persiapan sadurunge diluncurake), bahan bakar, lan bahan bakar. Ing kreaklsky padha - OPEX (biaya operasi). Nalika sampeyan bakal mabur kaping 1000 ing roket sing terus-terusan lan mesthi tuwa, aku bakal duwe roket sing bisa digunakake maneh (maca luwih maju lan efisien).


              Ya, ora 1000, kita ngomong babagan 100 penerbangan. 10 taun iku 10 taun, suwene kita mabur ana ing serikat pekerja? Industri ruang angkasa ora owah kanthi dinamis kaya server lan piranti lunak.

              Kutipan saka Shuttle
              Kok ngono? Ya, amarga roket, sanajan kanggo mandheg lan hover, kudu terus-terusan mbuwang bahan bakar.


              Bahan bakar kurang saka 5% saka biaya peluncuran lan ilang tahap pertama 60-70%

              Kutipan saka Shuttle
              Iki, kanthi cara, bisa dadi masalah ekonomi sing serius. Nganti saiki, Musk didhukung dening dhukungan pemerintah. Lan supaya negara ndhukung dheweke anggere bisa.


              Iki minangka kapercayan sing populer, nanging kepiye realistis? Pira dhukungan pemerintah sing ditampa?

              Kutipan saka Shuttle
              Ing tangan siji, dheweke dadi ancaman kanggo kita. Nanging kanggo wong-wong mau, iku dudu gula. Sawise kabeh, saiki ora ana sing mikir babagan biaya nyata kanthi pangarep-arep yen kabeh bakal dibayar ing mangsa ngarep. Nanging kapan? Apa wektu payback? Mung nyata, lan ora ngrugekake wajib pajak kaya saiki.


              Kang? Aku ora duwe data iki. Nanging wong liya ngetutake dheweke, lan uga fokus ing panggunaan maneh. Bezos, contone. Apa kabeh padha duwe subsidi uga?

              Kutipan saka Shuttle
              Sawise kabeh, yen kabeh iku apik banget lan apik banget, banjur apa kanggo akordion tombol wedhus, i.e. kok padha mbutuhake mesin kita?


              Padha mung luwih murah.

              Kutipan saka Shuttle
              Oh, ya ... kita ora bisa F-1 maneh, amarga iku wis dangu kepungkur, lan liyane wis ora riveted minangka rasah. Kabeh menyang shuttles. Nanging sawise kabeh, shuttles diluncurake dhewe, Amerika. Ana ing ngendi? Ora ono gunane. Ora duwe bathi uga angkot dhewe.


              Ora ana shuttle, kita ora ngomong babagan, kabeh program kasebut kontroversial, lan kompromi. Mesin saka RS-25 Shuttle bakal ana ing roket SLS, lan liya-liyane:

              Pangembangan booster kanthi mesin F-1B
              Minangka bagéan saka program Space Launch System, NASA nganakake kompetisi kanggo pangembangan boosters lateral kanthi tujuan milih pemenang ing pungkasan taun 2015. Ing 2012, Pratt & Whitney Rocketdyne ngusulake nggunakake booster cair karo versi anyar saka F-1.
              Ing 2013, insinyur NASA mutusake kanggo nggoleki insinyur generasi sadurunge sing mbangun F-1. Minangka bagéan saka program pangembangan operator abot SLS, generator gas mesin F-1 diuji. Tes kasebut ditindakake amarga insinyur Marshall Space Center enom sing ngrusak mesin, nomer F-6090, direncanakake digunakake ing misi Apollo 19 sing dibatalake, lan mindhai ing 6049D. Miturut gambar sing ditampa, bagean anyar kanggo generator gas dirakit saka mesin nomer F-XNUMX, sing diuji.
              Pratt & Whitney, Aerojet Rocketdyne lan Dynetics njupuk bagéyan ing test, lan minangka bagéan saka kompetisi kanggo boosters, padha ngajokaken pembangunan disebut Pyrios kanggo ngganti ngalangi limang-segmen Space Shuttle MTKK boosters ngrancang kanggo nggunakake ing versi awal saka Sistem Peluncuran Angkasa. Pyrios direncanakake minangka booster cair kanthi rong mesin F-1B, lan, yen dipasang ing SLS Block II, booster bisa ngirim 150 ton menyang orbit referensi sing kurang.



              Kutipan saka Shuttle
              Kanthi falcons, kahanan bisa dadi persis padha. Dheweke bakal dipateni ora dening Roskosmos, ora dening China, nanging dening akuntan Amerika sing prasaja nalika nambahake CAPEX lan OPEX lan entuk apa sing wis dikenal dening insinyur Soviet suwene suwe. Ing Creakle, iki TCO - total biaya kepemilikan, total biaya kepemilikan. Lan insinyur lan perancang ruang angkasa Soviet adoh saka wong bodho. .


              Aku ora mikir, SpaceX mung bisa mateni yen pasar ora munggah miturut rencana - ora bakal ana penyebaran jaringan Internet satelit global. Utawa Mungkin iku ora bakal matèni wong-wong mau, padha mung bakal nyerah BFR lan alon-alon berkembang baris Falcon.

              Kutipan saka Shuttle
              P/S Ya, aku uga kanggo reusability. Nanging saestu inovatif. Contone, kanggo siji kaya Virgin Galactic.


              Miturut pendapatku, konsep kasebut kontroversial, BFR luwih menarik, nanging kenapa ora? Amerika Serikat dadi pirang-pirang cara sekaligus, dheweke bisa mbayar, salah sijine bakal nyebabake terobosan.
              1. +2
                Agustus 28 2019
                Ing bagean.

                Kutipan saka AVM

                Aku ora mikir, SpaceX mung bisa mateni yen pasar ora munggah miturut rencana - ora bakal ana penyebaran jaringan Internet satelit global. Utawa Mungkin iku ora bakal matèni wong-wong mau, padha mung bakal nyerah BFR lan alon-alon berkembang baris Falcon.

                Ngenteni sedhela. BFR mung kanggo penerbangan megaplane menyang Mars. Kanggo Internet satelit global ing saben kulkas (kepriye ana, kanthi cara, pitakonan komunikasi karo kluwarga, yaiku, terminal seluler sing relatif kurang daya, liwat bumi, yaiku, ora atmosfer radio-netral, malah ing jarak 100 kilometer, utawa malah liyane?) lan nganggep Falcon, sing bakal nggawa satelit menyang orbit karo tas senar. Ora BFR. Sing. diluncurake ora sesuk kudu rutin kaya penerbangan saka Chicago menyang Miami. Telung jam lan mabur maneh.
              2. +3
                Agustus 28 2019
                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Yen kita nguripake analogi, banjur biaya mobil ing biaya trip (yaiku panyusutan minangka sarana produksi) adoh saka pisanan lan mesthi ora item utama. Luwih penting yaiku remunerasi personel layanan (pembalap ing mobil, teknisi sing ngoperasikake mekanisme utawa, ing kasus roket, kanggo persiapan sadurunge diluncurake), bahan bakar, lan bahan bakar. Ing kreaklsky padha - OPEX (biaya operasi). Nalika sampeyan bakal mabur kaping 1000 ing roket sing terus-terusan lan mesthi tuwa, aku bakal duwe roket sing bisa digunakake maneh (maca luwih maju lan efisien).


                Ya, ora 1000, kita ngomong babagan 100 penerbangan. 10 taun iku 10 taun, suwene kita mabur ana ing serikat pekerja? Industri ruang angkasa ora owah kanthi dinamis kaya server lan piranti lunak.

                Bebener? Mungkin kabeh titik yaiku pemain utama ing wangun USSR ing industri iki ilang? Sawise kabeh, kabeh sing ditindakake dening USSR ing angkasa, ora mung, utawa luwih, ora mung kanggo prestise, nanging kanggo kaslametan. Contone, dheweke mabur menyang antariksa ora amarga astronautika sing diawaki perlu banget, nanging amarga roket dibutuhake kanggo ngirim cahya lan panas menyang wilayah mungsuh sing potensial. Mbok amarga iki, ing pungkasan, kita ora tau mabur menyang rembulan. Lan Amerika mabur. Kanggo kaslametan, iku ora penting banget. Kanthi pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh, ternyata persis kaya sing diputusake. Ora ono gunane. Nanging Amerika wis akèh dhuwit lan akèh ambisi. Mulane, padha wiwit weruh shuttles. Lan, jujur, dheweke nindakake pakaryan sing apik banget. Program Space Shuttle sukses banget ing babagan solusi technical, malah senadyan catastrophes sing elek saka titik manungsa tampilan. Iki ditutup amarga alasan ekonomi. Bodho larang. Iku dadi menarik lan bisa kanggo berkembang, nggawe, mbangun saka ngeruk, nanging kanggo operate .... larang. Nalika iku telpon pisanan teka. Amarga mriksa pra-penerbangan kudu ditindakake ing peralatan sing bisa digunakake malah luwih tliti lan luwih rinci (maca, luwih suwe lan luwih larang) tinimbang peralatan sing bisa digunakake.


                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Kok ngono? Ya, amarga roket, sanajan kanggo mandheg lan hover, kudu terus-terusan mbuwang bahan bakar.

                Bahan bakar kurang saka 5% saka biaya peluncuran lan ilang tahap pertama 60-70%

                Aku ora ngomong bab iku. Maksudku roket, ora kaya mobil, sing mung bisa mandheg yen ana kedadeyan, utawa malah ora kaya pesawat, sing, ing kasus iki, bisa uga ngrancang lan malah kadhangkala nggawe pendaratan darurat kanthi sukses utawa liyane, lan roket kasebut. iku SO ora mungkin. Saben detik dheweke tetep ing njaba posisi wiwitan yaiku biaya energi sing ageng. Sing. biaya bobot, kekuatan struktural, etc. Iku kabeh mengko dadi dhuwit. Nanging saiki, nalika roket njupuk, dheweke mung duwe rong pilihan. Salah siji menyang orbit utawa menyang babad catastrophes.

                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Iki, kanthi cara, bisa dadi masalah ekonomi sing serius. Nganti saiki, Musk didhukung dening dhukungan pemerintah. Lan supaya negara ndhukung dheweke anggere bisa.


                Iki minangka kapercayan sing populer, nanging kepiye realistis? Pira dhukungan pemerintah sing ditampa?

                Apa sampeyan mikir yen regulator mung ngidini gelembung sabun iki nganti suwe?
                http://www.ejinsight.com/20160428-elon-musk-supports-his-business-empire-with-unusual-help/
                Iku malah ora lucu.
                Oh, omong-omong, artikel asli babagan Musk lan "metode pendanaan" ana ing kene.
                https://www.wsj.com/articles/elon-musk-supports-his-business-empire-with-unusual-financial-moves-1461781962

                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Ing tangan siji, dheweke dadi ancaman kanggo kita. Nanging kanggo wong-wong mau, iku dudu gula. Sawise kabeh, saiki ora ana sing mikir babagan biaya nyata kanthi pangarep-arep yen kabeh bakal dibayar ing mangsa ngarep. Nanging kapan? Apa wektu payback? Mung nyata, lan ora ngrugekake wajib pajak kaya saiki.


                Kang? Aku ora duwe data iki. Nanging wong liya ngetutake dheweke, lan uga fokus ing panggunaan maneh. Bezos, contone. Apa kabeh padha duwe subsidi uga?

                Ora. Bezos meh ora menehi subsidi. Nanging dheweke duwe ide sing beda-beda - mung mlebu ing tahap pertama lan luwih-luwih kanthi parasut. Na chip ing liyane - bahan bakar lingkungan loropaken. Dheweke nggawe (nyipta, mesthi, tim, sing pungkasane nyedhiyakake) amarga, ora kaya Musk, dheweke duwe dhuwit akeh. Yen dhuwit entek sadurunge sukses komersial katon, Bezos mung bakal kelangan dhuwit sing nandur modal lan mung. Nanging yen dheweke sukses, dheweke bakal nutup bagean gedhe. Dheweke ora duwe utang marang sapa wae, ora kaya Musk. Inggih, paling ora dadi luwih.


                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Sawise kabeh, yen kabeh iku apik banget lan apik banget, banjur apa kanggo akordion tombol wedhus, i.e. kok padha mbutuhake mesin kita?


                Padha mung luwih murah.

                Mekaten.


                Kutipan saka AVM

                Kutipan saka Shuttle
                Oh, ya ... kita ora bisa F-1 maneh, amarga iku wis dangu kepungkur, lan liyane wis ora riveted minangka rasah. Kabeh menyang shuttles. Nanging sawise kabeh, shuttles diluncurake dhewe, Amerika. Ana ing ngendi? Ora ono gunane. Ora duwe bathi uga angkot dhewe.


                Ora ana shuttle, kita ora ngomong babagan, kabeh program kasebut kontroversial, lan kompromi. Mesin saka RS-25 Shuttle bakal ana ing roket SLS, lan liya-liyane:
                .

                Tanggal 25 Mei 1961, POTUS #35 ngandhani Kongres, "Negara kudu ngupayakake kabeh upaya kanggo ngirim manungsa menyang Bulan lan mbalekake dheweke urip menyang Bumi sadurunge pungkasan dekade."
                16 Juli 1969, i.e. 2974 dina sabanjure, Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin, lan Michael Collins wis lungguh ing Apollo 11, dipasang ing ndhuwur roket Saturn V SA-5 sing wis rampung lan bisa digunakake. Saturnus Amerika, kita uga kudu ngakoni iki, riveted kaya pai. Dadi kuwat sing t.s. kanca Korolev lan tim kreatif, bebarengan karo buruh saka USSR, dicokot kanggo bangga dening ngetokake kanca Gagarin menyang orbit bumi kurang.
                Lan dheweke banjur mbaleni trik iki luwih saka sepisan. Ora ana sing lara ing wektu sing padha lan jumlah F-1 sing tepat saka bahan sing kasedhiya sèket taun kepungkur digawe ing wektu sing tepat. Apa saiki nyegah stupidly mbaleni?! ekonomi. Banjur kabeh padha mikir babagan regane. Saiki ora ana. Nggolek bahan sing paling apik? Mangga. Kita butuh insinyur sing paling apik - mangga. Saiki kabeh babagan akuntan.
                Lan kepiye kahanan finansial Musk sing nyata?
                1. -1
                  Agustus 28 2019
                  Kutipan saka Shuttle
                  Bebener? Mungkin kabeh titik yaiku pemain utama ing wangun USSR ing industri iki ilang?

                  Ora, iku dudu titikane. Mung Internet global luwih akeh nggunakake garis serat optik kanggo jalur komunikasi, mula stake ing rasi lintang orbit kanggo sistem komunikasi dadi ora relevan, lan kecepatane ora padha.
            2. 0
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka Shuttle
              Swara taun operasi saka Piece saka wesi t.s. padha mangan munggah luwih saka siji biaya pangopènan.

              Pancen titik ing. Ing teknologi roket lan ruang angkasa, iki malah luwih katon, amarga biaya kanggo njaga peralatan UNIK luwih dhuwur tinimbang biaya produksi massal kanthi jumlah gedhe.
        2. 0
          Agustus 28 2019
          Ana siji eksperimen REAL babagan multi-nggunakake. Iki Shuttle. Kabèh bisa digunakake maneh ing kono .. Booster sisih, mesin sing tetep ana ing pesawat ulang-alik lan mung tangki bahan bakar sing mudhun. Lan apa sing nyebabake - kita kabeh ngerti banget.
      2. 0
        November 4 2019
        Iku padha karo shuttles. Mesthine diluncurake minimal saben sasi, minangka asil, 3-4 saben taun. Pitakonan yaiku apa sing bakal diluncurake menyang papan kanthi jumlah kasebut. Iku katon kaya bandara provinsi, ngendi An-2 karo 10 penumpang ndharat, lan kabeh desa teka taksi.
    2. +2
      Agustus 28 2019
      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
      Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.

      Andrew, sampeyan pancen bener! Para perancang mikir babagan panggunaan roket kanthi cepet nalika roket siji-sijine mandheg. Nanging, iki cara bali, bali menyang jarum suntik lan popok sing bisa digunakake maneh. Sakit sirah utama saka gambar sing apik iki yaiku biaya bahan bakar kanggo ndharat panggung lan nyuda muatan.
      1. +2
        Agustus 28 2019
        Kutipan: Proxima
        cara bali, bali menyang syringes bisa digunakake maneh

        Lan kenapa, persis? Aku duwe jarum suntik sing bisa digunakake maneh, mula luwih gampang digodhog tinimbang tuku sing anyar.
      2. AVM
        +2
        Agustus 28 2019
        Kutipan: Proxima
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Aku isih ora ngerti kenapa penulis percaya yen kapal sing bisa digunakake maneh bakal luwih murah tinimbang sing bisa digunakake. Aku padha bakal luwih larang kanggo dangu banget.

        Andrew, sampeyan pancen bener! Para perancang mikir babagan panggunaan roket kanthi cepet nalika roket siji-sijine mandheg. Nanging, iki cara bali, bali menyang jarum suntik lan popok sing bisa digunakake maneh. Sakit sirah utama saka gambar sing apik iki yaiku biaya bahan bakar kanggo ndharat panggung lan nyuda muatan.


        Sampeyan menehi analogi aneh - jarum suntik, popok, ana sing ngomong babagan pasta lan peluru sing bisa digunakake maneh.

        Yen omong-omongan kaya ngono, ayo padha nindakake kabeh siji-wektu - ing omah suwene seminggu, mobil sedina, klambi sajam. Apa sampeyan wis maca crita "Donya Rapuh, Rapuh, Rapuh Iki"?

        maneh:
        Kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh bakal luwih larang yen kita ngomong babagan siji peluncuran, nanging yen dibagi karo jumlah peluncuran sing digunakake, mula nomer kasebut bakal beda-beda, malah nganggep pangopènan lan ndandani.
    3. +2
      Agustus 30 2019
      nang endi wae siji Falcon 9 ngguyu, nyelehake 40 yuta prices amarga bisa digunakake maneh
  2. -3
    Agustus 28 2019
    Ketoke, babagan senjata hipersonik umume, lan babagan perencanaan hulu ledak hipersonik utamane, kita luwih dhisik tinimbang liyane.

    miturut kartun, ya, miturut nggetak kanggo kelas C, nanging Amerika "saka wedi" bakal mbangun kabeh iki.
  3. +8
    Agustus 28 2019
    Lan kenapa tataran ndhuwur sing bisa digunakake maneh luwih murah kanggo militer? Lan wektu kanggo profilaksis post-flight lan panggantos (he, mungsuh, kita murub rolas sampeyan, ngenteni nanggepi, kita bakal rush kanggo ngresiki reusable kita lan ing telung minggu kita isih bakal bang) - supaya chtol?
    1. +7
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka: evgen1221
      Lan kenapa tataran ndhuwur sing bisa digunakake maneh luwih murah kanggo militer?
      Dampak bisa digunakake maneh - omong kosong: kaya peluru sing bisa digunakake maneh.
      Nanging tongkang sing bisa digunakake maneh kanggo ngilangi kargo militer - kenapa ora?
      1. AVM
        +1
        Agustus 28 2019
        Kutipan: Simargl
        Kutipan saka: evgen1221
        Lan kenapa tataran ndhuwur sing bisa digunakake maneh luwih murah kanggo militer?
        Dampak bisa digunakake maneh - omong kosong: kaya peluru sing bisa digunakake maneh.
        Nanging tongkang sing bisa digunakake maneh kanggo ngilangi kargo militer - kenapa ora?


        Gawea analogi:
        Pengebom roket + rudal jelajah
        Kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + hulu ledak hipersonik gliding
        1. +2
          Agustus 28 2019
          Gawea analogi:
          Pengebom roket + rudal jelajah
          Kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + hulu ledak hipersonik gliding

          Sajrone perang nyata, opsi loro kasebut bisa digunakake, nggunakake ICBM sajrone konflik lokal larang lan ora aman
        2. +4
          Agustus 28 2019
          Pengebom roket + rudal jelajah
          Kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + hulu ledak hipersonik gliding

          bodho ngucapake. Panganggone gaman sing ngancam eksistensi negara bakal njalari serangan balas dendam. Situs peluncuran LV (yen ana sing bakal melu serangan) bakal dadi target pisanan. Garasi apa ing dhengkul sampeyan bakal "muat maneh" media sing bisa digunakake maneh?
          Artikel kanggo nyoba "+", kanggo tundhuk karo kasunyatan "-"
          1. AVM
            +1
            Agustus 28 2019
            Kutipan: Ka-52
            Pengebom roket + rudal jelajah
            Kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + hulu ledak hipersonik gliding

            bodho ngucapake. Panganggone gaman sing ngancam eksistensi negara bakal njalari serangan balas dendam. Situs peluncuran LV (yen ana sing bakal melu serangan) bakal dadi target pisanan.


            negara apa? Venezuela? Iran? Inggih, ngandika ing artikel:
            Bantahan liyane yaiku nggunakake sarana BGU bakal miwiti perang dunia katelu. Perlu dimangerteni manawa Amerika Serikat ora duwe rencana nggunakake sarana BSU nglawan Rusia ing tingkat pangembangan angkatan bersenjata saiki. Lan nglawan China uga. Nanging negara-negara kaya Iran utawa Venezuela bisa uga dadi target BSU, sing bakal entuk pukulan penggal pertama.


            nalika njupuk akun:
            Siji bisa takon pitakonan: yen Rusia utawa China, minangka kakuwasan nuklir, ora dianggep minangka target kanggo BSU, banjur kok dituduhake yen wilayah sing ana ing wilayah sing kena pengaruh? Jawaban iki prasaja, BSU minangka faktor sing kudu digatekake. Yen panyebaran peluncur Mk-41 ing Eropa nyebabake rame banget, mula apa sing bakal kedadeyan nalika ana ing Segara Mediterania ana pelabuhan angkasa ngambang kanthi kendaraan peluncuran kanthi hulu ledak hipersonik sing ngleyang ...


            Kutipan: Ka-52
            Garasi apa ing dhengkul sampeyan bakal "muat maneh" media sing bisa digunakake maneh?


            PS Bombers ing garage ngisi bahan bakar lan nindakake pangopènan?
            1. +2
              Agustus 28 2019
              negara apa? Venezuela? Iran? Inggih, ngandika ing artikel:

              liyane bodho nggunakake senjata larang kuwi marang negara kuwi. Ana cukup kasedhiya Arsenal senjata conventional. Venezuela bisa numpes dening Obama-kaya Guaido, Iran ora bakal slamet luwih utawa kurang massive jotosan saka Republik Kyrgyz lan GBU. Apa fantasize babagan pukulan unit hipersonik ing Caracas? opo
              Apa tukang ngebom ing garasi ngisi bahan bakar lan nindakake pangopènan?

              yen iki ana hubungane karo Federasi Rusia, mula ora ana komponen pasukan strategis sing duwe kesempatan kanggo ngisi maneh. Ing kasus negara donya katelu - maca ndhuwur.
              1. AVM
                +1
                Agustus 28 2019
                Kutipan: Ka-52
                negara apa? Venezuela? Iran? Inggih, ngandika ing artikel:

                liyane bodho nggunakake senjata larang kuwi marang negara kuwi. Ana cukup kasedhiya Arsenal senjata conventional. Venezuela bisa numpes dening Obama-kaya Guaido, Iran ora bakal slamet luwih utawa kurang massive jotosan saka Republik Kyrgyz lan GBU. Apa fantasize babagan pukulan unit hipersonik ing Caracas? opo


                Lan pinten luwih larang? Artikel kasebut nuduhake biaya jam penerbangan saka tukang ngebom, lan KR karo GBU ora gratis.

                Intine yaiku BSU nindakake kabeh kanthi cepet. Maduro sing padha bisa dikalahake dening BSU sajrone pidato ing parlemen kanthi ngeculake 4 blok perencanaan (kanggo linuwih), + 6 liyane kanggo Kementerian Pertahanan Venezuela. Banjur, sajrone kekacauan, CIA nggawe kudeta.

                Yen ana serangan dening pasukan konvensional, mesthine akeh - tukang ngebom, UAV, perang elektronik, tanker, lan liya-liyane, paling kamungkinan bakal katon, Maduro bakal lolos, konflik bakal terus, lan KR. / GBU bakal nglampahi luwih akeh.

                Intine negara-negara kaya Venezuela utawa Iran ora duwe kesempatan kanggo langsung ndeleng lan nanggepi BSU, banjur bisa uga kasep. Lan kita ora bakal bisa ngelingake dheweke, paling ora mesthi.

                Lan yen Amerika Serikat nyedhaki, contone, peluncuran bakal saka platform lepas pantai saka jarak 3000 km, banjur wektu penerbangan bakal 10-15 menit. Malah yen kita kesawang, banjur ing wektu padha laporan kanggo pimpinan, ing wektu padha kontak target potensial, ing wektu tim liwat ing kono, iku bakal kasep, kabeh bakal rampung. Mergo iki...
        3. 0
          Agustus 28 2019
          Kutipan saka AVM
          Gawea analogi:
          Apa sampeyan ngelingi apa akibat saka pesawat ulang-alik nyilem menyang stratosfer ing Moskow?
          Lan ora ana analogi kanggo tukang ngebom + KR <<>> Ora ana kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + unit hipersonik: tukang ngebom karo KR njupuk, ana tugas lan bali saka KR menyang pangkalan, yen kabeh tenang, nanging apa karo pilihan kapindho?
          1. AVM
            0
            Agustus 28 2019
            Kutipan: Simargl
            Kutipan saka AVM
            Gawea analogi:
            Apa sampeyan ngelingi apa akibat saka pesawat ulang-alik nyilem menyang stratosfer ing Moskow?
            Lan ora ana analogi kanggo tukang ngebom + KR <<>> Ora ana kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh + unit hipersonik: tukang ngebom karo KR njupuk, ana tugas lan bali saka KR menyang pangkalan, yen kabeh tenang, nanging apa karo pilihan kapindho?


            Analogi ing operator bali. Ora perlu tugas karo kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh, yen mung ana ing lemah. Butuh 100-2 menit kanggo nggayuh 5 km, sajrone wektu kasebut ora ana owah-owahan, tegese ora ana bali kanthi beban tempur.

            Deleng analogi kaya iki:
            Bomber njupuk mati, mabur kanggo 5 jam (ing wektu iki bisa bali), ngluncurake peluncur rudal hipersonik sing mabur sajrone 30 menit (kacepetan penerbangan Zircon yaiku 8M), bali menyang pangkalan sajrone 5 jam.
            Bisa digunakake maneh r.n. kabeh wektu sing tukang ngebom mabur (5 jam) iku stands isih ing siyap kanggo Bukak, banjur 5 menit lepas landas + 25 menit pesawat saka pemblokiran (kacepetan pesawat Vanguard 27M) lan 10-15 menit landing.
            1. -1
              Agustus 28 2019
              Kutipan saka AVM
              Deleng analogi kaya iki:
              Burung hantu, nalika nyoba narik globe, asring bledosan. Ati-ati karo globe utawa aja overdo karo ukuran.
              Nggunakake kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh ing Vanguard (produk kiamat) ora ana logika: kepiye sampeyan mbayangake?
              Oke - Pamburu: padha duwe kemampuan kanggo ngisi maneh amunisi bekas, nalika kartrij, bubuk mesiu, projectile, primer bisa ngenteni ing wings anggere padha seneng, nanging apa karo penjaga?
              Reusability dibutuhake yen barrage perlu (minangka "ahli strategi"), lan kanggo Yars lan Vanguard kaya jangkar kanggo terwelu.
              1. AVM
                +1
                Agustus 29 2019
                Kutipan: Simargl
                Kutipan saka AVM
                Deleng analogi kaya iki:
                Burung hantu, nalika nyoba narik globe, asring bledosan. Ati-ati karo globe utawa aja overdo karo ukuran.
                Nggunakake kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh ing Vanguard (produk kiamat) ora ana logika: kepiye sampeyan mbayangake?
                Oke - Pamburu: padha duwe kemampuan kanggo ngisi maneh amunisi bekas, nalika kartrij, bubuk mesiu, projectile, primer bisa ngenteni ing wings anggere padha seneng, nanging apa karo penjaga?
                Reusability dibutuhake yen barrage perlu (minangka "ahli strategi"), lan kanggo Yars lan Vanguard kaya jangkar kanggo terwelu.


                Lan ing ngendi babagan Vanguard, iku nuklir. Aku mung ngomong babagan blok konvensional, lan tugas kasebut dituduhake ing telung artikel.
                1. 0
                  Agustus 29 2019
                  Kutipan saka AVM
                  Where ana Vanguard?

                  Kutipan saka AVM
                  25 menit penerbangan blok (kacepetan penerbangan Vanguard 27M) lan 10-15 menit landing.


                  Kutipan saka AVM
                  Aku mung ngomong babagan blok konvensional
                  Aku mbaleni pitakonan: kenapa media sing bisa digunakake maneh kanggo panggunaan siji?
                  Secara strategis, pengebom nggawa ancaman kanthi tujuan nyegah lan ancaman panggunaan. Instalasi tambang (bisa digunakake maneh) nindakake iki tanpa mabur ing ngendi wae. Nanging roket kasebut kabeh bisa digunakake nganti saiki.
    2. +4
      Agustus 28 2019
      Lha kok ora. Maneh, kabeh saka mungsuh. Yen dheweke mung bisa ngancam kanthi laknat lan janji siksa sing elek saka Allah. Sing ana bisa diresiki alon-alon. Ing kasus iki, bakal luwih murah tinimbang suffocating karo sawetara jenis Peacekeeper karo ranjau darat.

      Ing asas, kabutuhan kuwi bisa njedhul. Luwih akeh negara sing entuk paling ora rudal anti-kapal China nanging +/- wis mbebayani. Uga mboko sithik mbangun pertahanan udara. Iki mundhakaken rasukan tiyang istri perlu kanggo nindakake kabeh metu. Iku biaya operasi. Ing wektu sing padha, simpul utama, pabrik sing paling penting lan pusat kontrol kudu dibongkar lan luwih apik ing gelombang pisanan. Punika, ersatzMBR kuwi, ing asas, bisa dadi sistem sing cukup murah lan menarik. Sing bakal ngrusak pertahanan udara / pertahanan rudal lan ngrusak target lan operator bakal bali, ing ngendi sampeyan bisa masang sirah anyar lan nggunakake maneh.
    3. AVM
      +2
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka: evgen1221
      Lan kenapa tataran ndhuwur sing bisa digunakake maneh luwih murah kanggo militer?


      Lan ing ngendi ujar manawa bakal luwih murah kanggo militer? Artikel kanggo Falcon nuduhake regane $60-80 yuta, nyatane kanggo warga sipil udakara 60, kanggo militer 80.

      Kutipan saka: evgen1221
      Lan wektu kanggo profilaksis post-flight lan panggantos (he, mungsuh, kita murub rolas sampeyan, ngenteni nanggepi, kita bakal rush kanggo ngresiki reusable kita lan ing telung minggu kita isih bakal bang) - supaya chtol?


      Iki minangka senjata tartamtu saka serangan pisanan marang negara "tengah", yaiku. ora kanggo bantustans, nanging ora kanggo superpowers uga. Sawise kebangkrutan hit pisanan, padha bisa "ngaso" nalika kakuwasan liyane bisa. Lan ya, SpaceX entuk penerbangan maneh sajrone sedina, iki cukup dibandhingake karo B-2, sing dibalekake sawise penerbangan, lsp.
    4. +2
      Agustus 28 2019
      "Lan wektu kanggo nyegah lan ngganti sawise penerbangan" ////
      ----
      24-48 jam ana ing rencana Musk.
      Nganti saiki durung bisa, nanging iki amarga ora ana kargo (satelit) sing disiapake kanggo diluncurake maneh.
      1. 0
        Agustus 30 2019
        Iki amarga kasunyatan sing teknologi durung sampurna.
  4. +2
    Agustus 28 2019
    Taschemt, roket komersial beda karo militèr amarga wektu kanggo nyiapake kanggo diluncurake luwih suwe, lan gaji personel sing luwih murah.

    Butuh sawetara menit kanggo miwiti MBR saka tambang, lan Falcons mbokmenawa njupuk dina. Mulane, ora ana serangan cepet sing bakal ditindakake ing kene.


    Bisa diluncurake baterei kanthi blok menyang orbit luwih dhisik, nanging iki minangka perang bintang sing beda.
    1. AVM
      +3
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka Sancho_SP
      Taschemt, roket komersial beda karo militèr amarga wektu kanggo nyiapake kanggo diluncurake luwih suwe, lan gaji personel sing luwih murah.


      Bukak Falcon kanggo warga sipil 60 yuta, kanggo militer 80 yuta

      Kutipan saka Sancho_SP
      Butuh sawetara menit kanggo miwiti MBR saka tambang, lan Falcons mbokmenawa njupuk dina. Mulane, ora ana serangan cepet sing bakal ditindakake ing kene.


      SpaceX entuk mangkat panggung sing bisa digunakake maneh sapisan dina. Amarga iki minangka senjata serangan pertama, iki ora kritis. Ing mangsa ngarep, mesthine bisa dibandhingake karo nyiapake bomber kanggo penerbangan.


      Kutipan saka Sancho_SP
      Bisa diluncurake baterei kanthi blok menyang orbit luwih dhisik, nanging iki minangka perang bintang sing beda.


      Ya, aku mikir topik iki ing AS bisa ditindakake kanthi kedadeyan BFR. Nanging iki ora bebarengan eksklusif, nanging program pelengkap.
      1. +2
        Agustus 28 2019
        "Peluncuran Falcon kanggo warga sipil 60 yuta" ////
        ----
        Ing rudal bekas, rega peluncuran dikurangi dadi 51 yuta rubel.
        Miturut prakiraan, biaya peluncuran tahapan sing digunakake ora ngluwihi 20-25 yuta dolar. Klien wiwit nesu yen dheweke sugih banget eseman
        Dadi dheweke mudhun 9 yuta saka 60
        1. AVM
          0
          Agustus 28 2019
          Kutipan saka: voyaka uh
          "Peluncuran Falcon kanggo warga sipil 60 yuta" ////
          ----
          Ing rudal bekas, rega peluncuran dikurangi dadi 51 yuta rubel.
          Miturut prakiraan, biaya peluncuran tahapan sing digunakake ora ngluwihi 20-25 yuta dolar. Klien wiwit nesu yen dheweke sugih banget eseman
          Dadi dheweke mudhun 9 yuta saka 60


          Mungkin kurang yen nggunakake roket 10 kaping, aku biasane meneng babagan 100. Iku mung kapitalisme, rega ditemtokake ora mung dening biaya, nanging uga dening biaya analog saka saingan, lan kekarepan saka pasar kanggo njupuk barang.
  5. +3
    Agustus 28 2019
    Iki bakal dadi serangan global sing cepet banget, lan dudu apa sing dikandhakake sadurunge babagan tomahawks pra-sonik.
    1. 0
      Agustus 28 2019
      Mung kacepetan pangiriman BB wis tambah, risiko lan akibat tetep padha karo konsep BSU asli.
  6. +3
    Agustus 28 2019
    Sampeyan bisa ngomong babagan efisiensi, panjaluk, lan luwih akeh biaya kanggo sawetara perkara, mung kanggo nglewati wektu.
    Secara teknis, akeh perkara sing bisa digunakake maneh, sing ing jangka panjang bisa nyuda biaya lan nambah biaya produk. Apa iki perlu, apa bakal nemokake aplikasi, punika badhan saka salah siji customer, utawa iklan Produsèn cocog.
    Contone, piranti meja sing bisa digunakake maneh dikarepake, lan pasta sing bisa digunakake maneh, sanajan pemasaran sing sukses, ora dibutuhake sapa wae.
  7. 0
    Agustus 28 2019
    Gambar kaya mangkene roaming ing "tyrnets"
    1. +2
      Agustus 28 2019
      Gendéra USSR diselehake ing Zeniths. Ukrainia ing wong-wong mau saka kekuatan 30%
  8. +1
    Agustus 28 2019
    Prestasi sektor sipil bisa digunakake, nanging kendharaan peluncuran sing bisa digunakake maneh ora mungkin. Kanggo Universitas Negeri Belarusia, faktor utama yaiku kejutan, kanthi sukses sing padha bisa nyoba ngirim hulu ledak ultra-tepat menyang kantor "diktator semangat" dening pesawat sipil. Siji-sijine pilihan yaiku tumindak siji-sijine, kanggo ngandhani kabeh wong yen kita ngluncurake mikrosatelit, lan gasp ing "Honduras" kanthi blok perencanaan. Apa sing bakal kelakon ing peringkat negara kasebut lan kepiye reaksi wong liya marang ANY peluncuran sabanjure sawise skenario kasebut, kalebu sing duwe senjata nuklir dhewe?
    1. AVM
      0
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka g1washntwn
      Prestasi sektor sipil bisa digunakake, nanging kendharaan peluncuran sing bisa digunakake maneh ora mungkin. Kanggo Universitas Negeri Belarusia, faktor utama yaiku kejutan, kanthi sukses sing padha bisa nyoba ngirim hulu ledak ultra-tepat menyang kantor "diktator semangat" dening pesawat sipil.


      Target sing dituju biasane ora duwe sistem peringatan dini, iki dudu barang sing murah

      Kutipan saka g1washntwn
      Siji-sijine pilihan yaiku tumindak siji-sijine, kanggo ngandhani kabeh wong yen kita ngluncurake mikrosatelit, lan gasp ing "Honduras" kanthi blok perencanaan. Apa sing bakal kelakon karo peringkat negara kasebut..


      Kita bakal disalib, AS ora bakal peduli, kaya ing kasus Yugoslavia, Irak, Libya lan liya-liyane.

      Kutipan saka g1washntwn
      ... kepiye wong liya bakal nanggepi ANY peluncuran sakteruse sawise skenario kasebut, kalebu sing duwe senjata nuklir dhewe?


      Ora ono. SPRN nemtokake serangan kanthi rong cara:
      1. Kasunyatan ngluncurake roket saka satelit, kanthi radiasi IR.
      2. Radar "ndeleng" mabur warheads.

      Ing kasus operator BSU sing bisa digunakake maneh, mung ana kasunyatan sing diluncurake, luwih-luwih siji (utawa dipasangake), nganti dhuwure kurang saka 100 km, ora ana blok sing mabur menyang Federasi Rusia.

      Aku kepingin weruh, nanging apa jenis Rocketlab karo Electron menehi kabar Federasi Rusia babagan diluncurake? Utawa perusahaan Cina swasta?
      1. +2
        Agustus 28 2019
        1. Sistem bebaya awal ora obyek, nanging luwih global. Yen "Honduras" ora duwe, banjur kabeh masalah mung ing biaya, lan ora lack of kepinginan kanggo duwe. Kabeh dadi kasunyatan sing adhedhasar aliansi kabeh wong pengin duwe sarana peringatan kasebut.
        2. Mratelakake panemume bias lan sepihak.
        3. Ana kode etik Den Haag kanggo nyegah panyebaran BR, sing ora mung ditandatangani dening China, India, Pakistan, Iran lan Korea Lor. Ana perjanjian bilateral lan perjanjian murni babagan ICBM (contone, USSR (RF)-USA, lan Federasi Rusia-RRC). Kabeh penandatangan dokumen kasebut kudu dilaporake dening negara sing ngluncurake jinis kendaraan peluncuran lan menehi kabar marang wong liya babagan peluncuran kasebut. Titik liyane yaiku Kode sing padha de jure ora prentah nanging deklaratif, lan Amerika Serikat sing padha, kaya sing sampeyan ucapake, ora bakal menehi apa-apa. Nanging ing kene maneh, tembung babagan sumur teka ing pikiran.
        1. 0
          Agustus 28 2019
          Ana kode etik Den Haag kanggo nyegah panyebaran BR, sing ora mung ditandatangani dening China, India, Pakistan, Iran lan Korea Lor.

          Rezim kontrol proliferasi teknologi rudal.
          Mung India wis mlebu munggah bubar.
        2. AVM
          +1
          Agustus 28 2019
          Kutipan saka g1washntwn
          1. Sistem bebaya awal ora obyek, nanging luwih global. Yen "Honduras" ora duwe, banjur kabeh masalah mung ing biaya, lan ora lack of kepinginan kanggo duwe.


          Dadi masalah meh tansah ing sarana, lan ora ing lack saka kepinginan. Akeh wong duwe kepinginan, nanging kanthi sarana luwih angel.

          Kutipan saka g1washntwn
          Kabeh dadi kasunyatan sing adhedhasar aliansi kabeh wong pengin duwe sarana peringatan kasebut.


          Nganti saiki, aku durung krungu babagan proyek kaya ngono, yen sampeyan nuduhake, aku bakal matur nuwun. Ngelingi wektu penerbangan singkat saka sarana BGU, sistem peringatan dini kudu duwe mekanisme respon dhewe lan mapan.

          Amarga gouging umum ing negara kaya Venezuela, aku ora weruh akeh kesempatan kanggo iki.

          Kutipan saka g1washntwn
          2. Mratelakake panemume bias lan sepihak.


          Iki bab "radar" ndeleng "flying warheads.", Nanging sampeyan bisa dadi luwih spesifik, apa salah?

          Kutipan saka g1washntwn
          3. Ana kode etik Den Haag kanggo nyegah panyebaran BR, sing ora mung ditandatangani dening China, India, Pakistan, Iran lan Korea Lor. Ana perjanjian bilateral lan perjanjian murni babagan ICBM (contone, USSR (RF)-USA, lan Federasi Rusia-RRC). Kabeh penandatangan dokumen kasebut kudu dilaporake dening negara sing ngluncurake jinis kendaraan peluncuran lan menehi kabar marang wong liya babagan peluncuran kasebut. Titik liyane yaiku Kode sing padha de jure ora prentah nanging deklaratif, lan Amerika Serikat sing padha, kaya sing sampeyan ucapake, ora bakal menehi apa-apa. Nanging ing kene maneh, tembung babagan sumur teka ing pikiran.


          Penampilan BGU ora nyebar teknologi roket, mung kanggo panggunaan dhewe.

          Lan babagan bebaya, mung pitakonan babagan rincian - apa perlu menehi informasi babagan kabeh peluncuran? Pendidikan? Kanggo dhuwur apa? Mungkin nganti 100 km ora perlu nglamar? (iki pitakonan).

          Lan kepiye carane nyebar menyang negara liya?
          Aku kepingin weruh, nanging apa jenis Rocketlab karo Electron menehi kabar Federasi Rusia babagan diluncurake? Utawa perusahaan Cina swasta?


          Kutipan saka g1washntwn
          Titik liyane yaiku Kode sing padha de jure ora prentah nanging deklaratif, lan Amerika Serikat sing padha, kaya sing sampeyan ucapake, ora bakal menehi apa-apa. Nanging ing kene maneh, tembung babagan sumur teka ing pikiran.


          Dadi luwih saka setengah abad dheweke wis ngidoni ing endi wae ... Ing kabeh perjanjian, kedaulatan, privasi lan korespondensi, lsp.
          1. 0
            Agustus 29 2019
            Kutipan saka AVM
            Nganti saiki, aku durung krungu babagan proyek kaya ngono, yen sampeyan nuduhake, aku bakal matur nuwun. Ngelingi wektu penerbangan singkat saka sarana BGU, sistem peringatan dini kudu duwe mekanisme respon dhewe lan mapan.

            Jeneng-jeneng saka "proyek" mbokmenawa wis dikenal kanggo sampeyan, iki minangka "sistem ruang terpadu" lan "sistem pertahanan udara terpadu". Nganti saiki, ing kerangka CSTO, nanging lawang mbukak kanggo kabeh wong.
            Bias, babagan kasunyatan manawa Amerika pancen apik. Iki adoh saka kedadeyan, yen ora, dheweke ora bakal bingung karo perjanjian sing wis rampung, nanging mung kanthi sepihak lan sadurunge jadwal nyuwek lan ora bakal mbantah babagan eksekusi klausa kasebut. Babagan nglanggar hak asasi manungsa ing Amerika Serikat lan liya-liyane, iki minangka biara sing asing banget kanggo kita. Ayo padha ndedonga kanggo presiden kertas sing dikarepake.
            1. AVM
              +1
              Agustus 29 2019
              Kutipan saka g1washntwn
              Jeneng-jeneng saka "proyek" mbokmenawa wis dikenal kanggo sampeyan, iki minangka "sistem ruang terpadu" lan "sistem pertahanan udara terpadu". Nganti saiki, ing kerangka CSTO, nanging lawang mbukak kanggo kabeh wong.


              Jeneng-jeneng kasebut akrab, nanging jujur, aku ora percaya banget ...
              Sayange, sekutu kita umume wong miskin lan ora ana amarga kekuwatan militer utawa ekonomi, nanging amarga butuh Amerika Serikat ing mungsuh. Banjur sampeyan bakal menehi hasil karo kabeh wong, nanging kepiye carane entuk dhuwit kanggo industri pertahanan?

              Kutipan saka g1washntwn
              Kutipan saka AVM
              Nganti saiki, aku durung krungu babagan proyek kaya ngono, yen sampeyan nuduhake, aku bakal matur nuwun. Ngelingi wektu penerbangan singkat saka sarana BGU, sistem peringatan dini kudu duwe mekanisme respon dhewe lan mapan.

              Jeneng-jeneng saka "proyek" mbokmenawa wis dikenal kanggo sampeyan, iki minangka "sistem ruang terpadu" lan "sistem pertahanan udara terpadu". Nganti saiki, ing kerangka CSTO, nanging lawang mbukak kanggo kabeh wong.


              Aku padha ngawula macem-macem tujuan ing wektu sing padha.
              - militer, entuk senjata anyar, kayata pertahanan rudal;
              - politik, kanggo ngganti Federasi Rusia minangka yen salah kita;
              - ekonomi, adol pertahanan rudal menyang sekutu.

              Liyane bisa:
              - nggawe hotbeds saka tension;
              - mbabarake sekutu kanggo nyerang (sawetara rudal bakal ditujokake marang dheweke, lan ora ing negara kontinental;
              - kanggo nggawe basis anyar kanggo bisnis iki;
              - entuk dhuwit;
              - lsp. lsp.
              1. 0
                Agustus 29 2019
                Apa negara kita ngomong bab? Sistem pertahanan udara terpadu - RF-Belarus-Kazakhstan. Kazakhstan wis mratelakake kapentingan ing Unified Space System (dheweke pengin Baikonur bisa). Kita gabungke "ruang" lan "pertahanan udara" ing Photoshop lan entuk apa sing dikarepake - early warning system . Kabeh bisa ditindakake yen dikarepake para pihak, lan kabutuhan dadi luwih jelas saben dina. Saliyane ICBM, Prajanjian INF negara katelu lagi aktif direncanakake saka kabeh pihak, lan Amerika Serikat karo BGUs ora njamin kedaulatan sing tenang kanggo sapa wae.
                1. AVM
                  +1
                  Agustus 29 2019
                  Kutipan saka g1washntwn
                  Apa negara kita ngomong bab? Sistem pertahanan udara terpadu - RF-Belarus-Kazakhstan. Kazakhstan wis mratelakake kapentingan ing Unified Space System (dheweke pengin Baikonur bisa). Kita gabungke "ruang" lan "pertahanan udara" ing Photoshop lan entuk apa sing dikarepake - early warning system . Kabeh bisa ditindakake yen dikarepake para pihak, lan kabutuhan dadi luwih jelas saben dina. Saliyane ICBM, Prajanjian INF negara katelu lagi aktif direncanakake saka kabeh pihak, lan Amerika Serikat karo BGUs ora njamin kedaulatan sing tenang kanggo sapa wae.



                  Aku ngomong bab Venezuela, Iran, Nigeria, etc., karo kang kita komunikasi.

                  Cetha yen Belarus lan Kazakhstan ora kalebu ing nomer iki, nanging isih dadi pewaris negara siji.
                  1. 0
                    Agustus 29 2019
                    Ing Venezuela, sampeyan bisa ngrembug stasiun pelacakan pesawat ruang angkasa umum lan sing luwih dhuwur, gunung-gunung kasebut trep ing kana. Partisipasi ing Unified Air Defense / Missile Defense System, sawise kabeh, bisa uga ora mung dhuwit, lan ora perlu kanggo mbangun utawa duwe fasilitas larang dhewe. Carane bakal ana tembung kayata "sewa", "leasing", etc.
                    Luwih angel karo Iran, saliyane kepinginan umum supaya ora ana ing "tomahawks" Amerika, ora ana sing umum. Afrika malah luwih angel lan ora bisa ditebak tinimbang Timur, kaya karo "ahli waris". Umumé, siji cangkir cognac ora cukup kanggo obrolan.
                    1. 0
                      Agustus 29 2019
                      Kutipan saka g1washntwn
                      Ing Venezuela, sampeyan bisa ngrembug stasiun pelacakan pesawat ruang angkasa umum lan sing luwih dhuwur, gunung-gunung kasebut trep ing kana.

                      Aja konyol - kita wis ngrembug masalah sing padha karo Chili ing taun pitung puluhan, nalika Allende dadi presiden ing kana. Nanging banjur Pinochet teka lan kabeh mudhun ing saluran. Sing padha bakal kedadeyan karo Venezuela, mula aja ngimpi babagan apa sing ora nyata lan ora duwe perspektif jangka panjang.
                      1. 0
                        Agustus 30 2019
                        Carane ngomong, iku ora lucu kanggo Amerika, amarga padha mutusaké kanggo sijine ing kuwasa lan kerjo bareng karo diktator langsung lan Petunjuk ing campur tangan karo bombing (ing endi wae, ora mung bab Chili). Kanggo dangu, dheweke ora bakal bisa njaga negara katelu minangka pantry dhewe kanthi persediaan. Demokrasi. Yen ora, Amerika Serikat dhewe kudu geser menyang kediktatoran militer lan negara Reich sajarah liyane. Lan omong-omong, ngimpi lan nindakake sing beda-beda.
  9. 0
    Agustus 28 2019
    Ana perang sing padha overslept lan mbayar lengkap, nanging sawise iku padha kejiret munggah karo kabeh wong lan overtake everyone saka nul. Banjur maneh kabeh wong overslept lan sawise sobering munggah kita nyekel munggah, sanajan setengah abad kepungkur everyone wis ahead saka liyane saka planet nganti pesawat nyata kanggo rembulan. Bangsa apa iki? Saiki kita ngidoni getih, banjur ngombe. Nalika, carane lan carane iku bakal mungkasi?
  10. +7
    Agustus 28 2019
    Minangka kanggo kebangkrutan sinkron saka rong tahapan pisanan Falcons ing situs jejere saben liyane, penulis bener -
    iku pemandangan paling apik tenan ing kosmonautika kanggo akèh taun.
    Miturut pendapatku, tonggak sejarah sing apik yaiku:
    1) satelit pisanan
    2) pesawat Yuri Gagarin
    3) rembulan rover
    4) turune astronot menyang rembulan
    5) spacewalk astronot
    6) kru sipil saka shuttles
    7) Instalasi Teleskop Orbital Hubble
    8) NASA Rover Mars Travel
    Banjur ana stalemate ...
    Kang Musk cetha revived dening kebangkrutan roket "ing exhaust dhewe", kaya ing buku fiksi ilmiah.
    1. AVM
      +3
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka: voyaka uh
      Minangka kanggo kebangkrutan sinkron saka rong tahapan pisanan Falcons ing situs jejere saben liyane, penulis bener -
      iku pemandangan paling apik tenan ing kosmonautika kanggo akèh taun.
      Miturut pendapatku, tonggak sejarah sing apik yaiku:
      1) satelit pisanan
      2) pesawat Yuri Gagarin
      3) rembulan rover
      4) turune astronot menyang rembulan
      5) spacewalk astronot
      6) kru sipil saka shuttles
      7) Instalasi Teleskop Orbital Hubble
      8) NASA Rover Mars Travel
      Banjur ana stalemate ...
      Kang Musk cetha revived dening kebangkrutan roket "ing exhaust dhewe", kaya ing buku fiksi ilmiah.


      Aku semangat kanggo ndeleng BFR abot sing bisa digunakake maneh. Muga-muga iki lan Roskosmos bakal nggawe kita pindhah menyang arah iki.
    2. +3
      Agustus 28 2019
      Aku uga bakal nambah misi kanggo planet adoh lan ngluwihi wates sistem tata surya. Uga kuwat.
    3. +2
      Agustus 29 2019
      Lan Voyagers, lan Mir, lan ISS?!
  11. -5
    Agustus 28 2019
    Artikel kasebut minangka hodgepodge saka iklan produk AS sing basi.

    Mutiara-mutiara ing ngisor iki saka penulis sing paling disenengi:
    - "Proyek sing padha wis dileksanakake ing Rusia - hulu ledak hipersonik sing dipandu minangka bagéan saka komplek Avangard, sing diluncurake dening UR-100N UTTKh ICBM" (kayata sing wis digunakake ing luar negeri kanggo wektu sing suwe, lan kita mung wis ngetrapake analog);
    - "rudal hipersonik sing diluncurake saka pesawat strategis, kayata Amerika X-51 Waverider utawa 3M22 Zircon Rusia" (kayata X-51 sing diobong lan 3M22 operasional - siji lapangan Berry);
    - "instalasi warheads hipersonik ing ICBMs [USA], syarat-syarat sing bakal rampung ing layanan. Kaputusan iki kebak sabdho "(kayata perlucutan senjata nuklir US sepihak cukup sabdho kanggo AS).

    Aturan "gambar lucu". ngguyu
  12. +1
    Agustus 28 2019
    Ora ana unambiguity babagan bathi nggunakake kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh. Nggunakake teknologi lan bahan bakar sing ana, kanthi 50 diluncurake saben taun (akeh, ya?), tabungan samesthine saka 15% (skenario pesimis) nganti 30%. Sing, ora radikal, ora ing kaping. Iki kanggo penerbangan sipil.

    Minangka kanggo nggunakake rudal kanggo tujuan militèr, prioritas diganti. Keandalan Bukak, kalebu kemampuan sing dijamin bisa diluncurake ing wektu sing tepat, lan ora sawetara dina sabanjure, sawise mriksa lan pangopènan, kira-kira luwih saka 15% -30% tabungan.
    1. AVM
      0
      Agustus 28 2019
      Kutipan: Proctologist
      Ora ana unambiguity babagan bathi nggunakake kendaraan peluncuran sing bisa digunakake maneh. Nggunakake teknologi lan bahan bakar sing ana, kanthi 50 diluncurake saben taun (akeh, ya?), tabungan samesthine saka 15% (skenario pesimis) nganti 30%. Sing, ora radikal, ora ing kaping. Iki kanggo penerbangan sipil.

      Minangka kanggo nggunakake rudal kanggo tujuan militèr, prioritas diganti. Keandalan Bukak, kalebu kemampuan sing dijamin bisa diluncurake ing wektu sing tepat, lan ora sawetara dina sabanjure, sawise mriksa lan pangopènan, kira-kira luwih saka 15% -30% tabungan.


      Nalika ing artikel - Pasukan konvensional strategis: operator lan gaman https://topwar.ru/161030-strategicheskie-konvencionalnye-sily-nositeli-i-vooruzhenie.html ICBMs dianggep minangka operator, banjur salah siji saka bantahan ana - larang nalika nerangake Aku lunga babagan sistem bisa digunakake maneh, iku dadi metu sing biaya ora dadi penting.

      Miturut cara, iki cara output bisa "coexist", saben kanggo tugas dhewe.
      1. +1
        Agustus 28 2019
        cara output iki bisa "coexist", saben kanggo tugas dhewe


        100%. Roket sing bisa digunakake maneh - ing mode "truk", sijine akeh kargo menyang orbit, kalebu. mbangun kehadiran militer ing kana. ICBM lan KR sing bisa digunakake - kanggo serangan operasional.
  13. +1
    Agustus 28 2019
    Ayo kula nerangake babagan "hypersound": kacepetan pesawat ing atmosfer diukur ing nomer Mach (kacepetan swara) amarga prilaku aliran gas diganti radikal malih lan dictates syarat temen beda kanggo pesawat lan mesin sawijining. Empu wings Sapuan variabel lan perlu kanggo sawetara mesin (ya, ya!) Kanggo kacepetan pesawat beda, amarga mesin turbojet ora bisa operate ing kacepetan hipersonik, lan mesin ramjet ing subsonik lan supersonik. Elinga mesin trafo SR-71 utawa proyek SABER Inggris, sing ngidini sampeyan entuk desain mesin sing canggih.

    Mulane, sembarang pesawat ruang angkasa (arep menyang orbit kurang) lan rudal balistik paling "hipersonik" ing syarat-syarat kacepetan pesawat, nanging padha ora dianggep persis saka jalur penerbangan balistik.

    Lan yen glider hipersonik (analog karo Falcon HTV, ora bakal bingung karo kendaraan peluncuran Falcon saka SpaceX!) Kita bisa uga duwe utawa ngrancang, mula kabeh luwih elek karo mesin hipersonik.

    Kenapa aku fokus ing mesin? Roket kasebut nggawa oksidator (oksigen) dhewe, lan massa oksidator iki bisa nganti 80% saka massa. Mesin "ambegan" kanggo penerbangan ing atmosfer njupuk oksigen saka udhara, sing ngirit massa - nimbang jarak penerbangan. Iki minangka proyek eksperimen Waverider X-51 kanthi mesin ramjet. Katon wis menehi asil nyemangati.

    Milih saka rong sistem, glider hipersonik (Avangard / HTV 2) utawa langsung, misale jek sing nomer loro duwe kaluwihan liyane. Peluncuran rudal balistik, sing perlu kanggo nyepetake glider, minangka acara sing larang lan beboyo (provoking serangan nuklir pembalasan). Lan peluncuran udhara langsung ngidini sampeyan mencet, tanpa mlebu ing wilayah sing kena pengaruh, kanthi roket sing ora bisa dicegat - iki minangka dolanan tembung, amarga ing "roket" Rusia tegese loro pesawat kanthi mesin roket. lan pesawat nganggo kejut unmanned, malah prinsip pesawat cukup, cruise "roket", lan aku ngomong bab mung kuwi "roket". Kanggo dheweke, kendaraan peluncuran ora dibutuhake.
    1. AVM
      +1
      Agustus 28 2019
      Kutipan: Proctologist
      Milih saka rong sistem, glider hipersonik (Avangard / HTV 2) utawa langsung, misale jek sing nomer loro duwe kaluwihan liyane. Peluncuran rudal balistik, sing perlu kanggo nyepetake glider, minangka acara sing larang lan beboyo (provoking serangan nuklir pembalasan). Lan peluncuran udhara langsung ngidini sampeyan mencet, tanpa mlebu ing wilayah sing kena pengaruh, kanthi roket sing ora bisa dicegat - iki minangka dolanan tembung, amarga ing "roket" Rusia tegese loro pesawat kanthi mesin roket. lan pesawat nganggo kejut unmanned, malah prinsip pesawat cukup, cruise "roket", lan aku ngomong bab mung kuwi "roket". Kanggo dheweke, kendaraan peluncuran ora dibutuhake.


      Ketinggian penerbangan saka GBB sing lurus lan sing ngleyang kudu bisa dibandhingake (ing bagean tengah lan pungkasan), dene, nganti saiki, sanajan kanggo pipa lurus, jarak sing luwih cendhek wis diumumake tinimbang GBB sing ngleyang. PMSM jinis senjata iki bakal nglengkapi saben liyane.

      Solusi alternatif yaiku misil hipersonik sing diluncurake saka pesawat strategis, kayata American X-51 Waverider utawa 3M22 Zircon Rusia. Rudal X-51 lan 3M22 nduweni fleksibilitas panyebaran luwih gedhe tinimbang hulu ledak hipersonik sing diluncurake roket lan bisa uga luwih murah. Nanging, sawetara lan kacepetan sing Ngartekno kurang saka planning warheads - mungguh 500-2000 km lan 5-8 M (1,7-2,7 km / s). Kacepetan lan jarak penerbangan sing luwih murah ora bakal ngidini wektu reaksi sing bisa dibandhingake karo sing diwenehake dening hulu ledak gliding hipersonik. Nalika nyerang ing sawetara 6000-7000 lan liyane, total wektu pesawat saka tukang ngebom lan rudal hipersonik bakal kira-kira limang jam, nalika glide warhead hipersonik bisa nyerang ing setengah jam, kang bisa kritis kanggo sawetara misi.

      Perbandhingan ing ndhuwur ora ateges nolak siji utawa jinis senjata liyane, nanging mung nuduhake ceruk saben wong. Ing "divisi tenaga kerja" iki, unit gliding hipersonik ditugasake kanggo nggayuh target prioritas - pos komando, pusat pengambilan keputusan, lsp.
  14. -1
    Agustus 28 2019
    Yen iki minangka platform kanggo ngrusak VIP (wong utawa obyek), mula kenapa butuh sumber daya 100 diluncurake, utamane karo blok sing bisa dipisahake? Ing endi sampeyan bisa nemokake akeh gol sing pantes ing sawijining negara cilik?
    1. AVM
      +1
      Agustus 28 2019
      Kutipan saka: Rostislav
      Yen iki minangka platform kanggo ngrusak VIP (wong utawa obyek), mula kenapa butuh sumber daya 100 diluncurake, utamane karo blok sing bisa dipisahake? Ing endi sampeyan bisa nemokake akeh gol sing pantes ing sawijining negara cilik?


      Ing kasus apa wae, sawetara blok dibutuhake, amarga. ana kasempatan tartamtu saka Gagal. Kanggo mesthekake yen target kena, sawetara amunisi dikirim.

      Lan bisa digunakake maneh kanggo tugas pangguna tartamtu, bisa uga ora pengin ditindakake kanthi tujuan siji, kabeh padha, ana kahanan sing beda, lan perusahaan bakal ditundha.

      Lan supaya:
      Adhedhasar teknologi sing diimplementasikake ing ilmu roket komersial, kendaraan peluncuran cilik liyane sing bisa digunakake maneh kanggo beban tartamtu bisa digawe, nyedhiyakake kanggo ngluncurake siji utawa loro warhead hipersonik, diikuti dening kebangkrutan kendaraan peluncuran lan nggunakake maneh.


      Lan kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, operator sing bisa digunakake maneh lan ICBM kanthi unit konvensional bisa "coexist", saben kanggo tugas dhewe.
  15. -1
    Agustus 28 2019
    Kutipan saka: Rostislav
    Yen iki minangka platform kanggo ngrusak VIP (wong utawa obyek)

    Kepiye carane bisa dirusak dening amunisi kinetik kanthi CVO 100 meter?

    Nalika kethokan tungsten lumebu ing bangunan kanthi kacepetan sawetara kilometer per detik, bolongan sing rapi kanthi diameter kethokan dibentuk ing bangunan kasebut (kaya bolongan saka BOPS ing waja tank) - ing endi karusakan bangunan?
    1. AVM
      +1
      Agustus 28 2019
      Quote: Operator
      Kutipan saka: Rostislav
      Yen iki minangka platform kanggo ngrusak VIP (wong utawa obyek)

      Kepiye carane bisa dirusak dening amunisi kinetik kanthi CVO 100 meter?

      Nalika kethokan tungsten lumebu ing bangunan kanthi kacepetan sawetara kilometer per detik, bolongan sing rapi kanthi diameter kethokan dibentuk ing bangunan kasebut (kaya bolongan saka BOPS ing waja tank) - ing endi karusakan bangunan?


      1. QUO saka blok ngirim ora 100 nanging 10 meter, utawa malah kurang.
      2. Mungkin dudu "kerokan" nanging nyebarake pin.
      3. asor kinetik ora pungkasan ing dhewe, Mungkin b.ch a. Lan umume, bisa uga ana blok sing beda kanggo macem-macem tugas.
      4. Batang tungsten saka topik liyane, nanging klausa 1 lan 2, malah klausa 3 bisa ditrapake.
      1. -1
        Agustus 28 2019
        QUO saka hulu ledak kanthi sistem koreksi astro diumumake ing tingkat 100 yard. Ora gumantung ing jinis BB KVO. Saben BB ing salvo duwe QUO dhewe, sing tumpang tindih mung sebagian.

        Rudal balistik kanthi hulu ledak mbledhos wis dikenal wiwit taun 1945, nanging ora ana sing nate nggunakake ora mung kanggo karusakan pribadine mungsuh, nanging uga minangka ancaman saka karusakan kasebut.

        Amarga CEP BB BR sing ora bisa ditampa kanthi dhuwur, mung amunisi penerbangan kanthi hulu ledak fragmentasi dhuwur, penargetan laser utawa optik lan CEP sajrone meter sing digunakake minangka sarana karusakan pribadi. Kanggo ngrusak obyek, rudal jelajah kanthi CVO ing jarak 10 meter digunakake.

        Biaya kanggo nggawe jinis ancaman kasebut luwih murah tinimbang biaya nggawe "serangan global cepet" eksotis.
        1. AVM
          0
          Agustus 29 2019
          Quote: Operator
          QUO saka hulu ledak kanthi sistem koreksi astro diumumake ing tingkat 100 yard. Ora gumantung ing jinis BB KVO. Saben BB ing salvo duwe QUO dhewe, sing tumpang tindih mung sebagian.

          Rudal balistik kanthi hulu ledak mbledhos wis dikenal wiwit taun 1945, nanging ora ana sing nate nggunakake ora mung kanggo karusakan pribadine mungsuh, nanging uga minangka ancaman saka karusakan kasebut.

          Amarga CEP BB BR sing ora bisa ditampa kanthi dhuwur, mung amunisi penerbangan kanthi hulu ledak fragmentasi dhuwur, penargetan laser utawa optik lan CEP sajrone meter sing digunakake minangka sarana karusakan pribadi. Kanggo ngrusak obyek, rudal jelajah kanthi CVO ing jarak 10 meter digunakake.

          Biaya kanggo nggawe jinis ancaman kasebut luwih murah tinimbang biaya nggawe "serangan global cepet" eksotis.


          QUO saka blok apa? Nuklir?

          Temenan, kanggo blok karo warhead konvensional utawa inert KVO 100 m ora cocok. Lan iku merata ketok sing wiwit proyèk kuwi lagi makarya metu, lan lagi tenan lagi digarap, iki dudu pepanggihan sandi, banjur tugas kanggo nyedhiyani planning warheads hipersonik karo CVO ditrima.

          Sampeyan ora bisa ngomong apa-apa bab biaya, amarga sampeyan ora duwe data kuwi, kaya aku. Aku ngira biaya mundur total. Lan carane ngira-ngira apa sing luwih larang, kanggo ngembangake rudal jelajah hipersonik kanthi mesin ramjet utawa unit perencanaan?
  16. AVM
    +1
    Agustus 28 2019
    SpaceX kasil ngrampungake uji coba prototipe pesawat ruang angkasa Starhopper
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=121&v=bYb3bfA6_sQ

    https://ria.ru/20190828/1557971208.html
  17. +1
    Agustus 28 2019
    Connoisseurs lan spesialis ing metalurgi ... flashed ing artikel sing bisa tahan 100 diluncurake ... lan apa sing bakal dadi struktur ing wektu iki?
    1. AVM
      +1
      Agustus 29 2019
      Kutipan: Andrey VOV
      Connoisseurs lan spesialis ing metalurgi ... flashed ing artikel sing bisa tahan 100 diluncurake ... lan apa sing bakal dadi struktur ing wektu iki?


      Mbokmenawa digawe kanthi pitungan kasebut, kanthi wates safety, sanajan ana kenaikan massa. Motor uga mbukak ing beban lengkap kanggo nyuda nyandhang.

      BFR umume bakal digawe saka baja.
  18. AVM
    +1
    Agustus 29 2019
    Ing topik senjata hipersonik:

    https://topwar.ru/161831-so-srokami-poluchenija-giperzvukovogo-oruzhija-opredelilis-v-ssha.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews
  19. -3
    Agustus 29 2019
    Kutipan saka AVM
    QUO saka blok apa? Nuklir?

    Sembarang mudhun saka orbit Bumi kanthi kacepetan luwih saka 5M.
    1. AVM
      0
      Agustus 29 2019
      Quote: Operator
      https://topwar.ru/161831-so-srokami-poluchenija-giperzvukovogo-oruzhija-opredelilis-v-ssha.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews


      Sing. Apa sampeyan mikir yen Amerika Serikat, kanthi nggawe senjata konvensional, sing lagi aktif digarap, kaya sing kasebut ing pranala kiriman ing ndhuwur, nggawe senjata sing ora ana gunane, ora ngerti manawa blok apa wae kanthi kacepetan ndhuwur 5M KVO bakal duwe 100 meter? Inggih, mesthi, iku kabeh fiksi lan gambar.

      Nanging babagan Zircon, kanthi 8M, bakal ana uga KVO 100 meter?
      1. -3
        Agustus 29 2019
        Kabeh sing mabur ing atmosfer kanthi kacepetan luwih saka 5 M diubengi dening awan plasma lan, mulane, bisa dilebokake menyang target mung kanthi bantuan gravimeter kanthi CEP ~ 200 meter.

        "Zirkon", nalika nyedhaki target saka mudhun saka dhuwur 40 km, bisa uga alon mudhun saka 8 kanggo 5 M lan ngalih menyang panuntun dhumateng nggunakake RGNS karo CEP saka ~ 10 meter.

        Kanggo BB sing ngleyang kanthi kecepatan entri atmosfer kira-kira 25M, ora bakal bisa nyelehake kacepetan nganti 5M (wis resistance udhara sithik banget dibandhingake karo "shuttle" utawa modul turun pesawat ruang angkasa). Kanggo rod tungsten, deceleration ora ana gunane, amarga perlu kanggo menehi efek kinetik ing target.
        1. +1
          Agustus 29 2019
          Quote: Operator
          "Zircon" nalika nyedhaki target saka mudhun saka dhuwur 40 km, bisa uga alon mudhun saka 8 kanggo 5 M

          lan apa banjur titik ing hypersound? Kacepetan dhuwur dibutuhake mung ing target, kanggo ngrusak pertahanan udara mungsuh. Ora ana counteraction efektif kanggo amunisi hipersonik.

          Iku logis kanggo nindakake mung ngelawan: ing bagean marching, pindhah ing kacepetan supersonik, njaga kontrol, lan sawise njupuk target GOS, akselerasi kanggo kacepetan maksimum. Ya, sampeyan bakal kelangan kontrol, nanging amarga kacepetan dhuwur, bagean iki cendhak banget, wektu penerbangan minimal, target ora bakal ninggalake wilayah sing kena pengaruh.
          1. AVM
            +1
            Agustus 29 2019
            Kutipan: Gregory_45
            Quote: Operator
            "Zircon" nalika nyedhaki target saka mudhun saka dhuwur 40 km, bisa uga alon mudhun saka 8 kanggo 5 M

            lan apa banjur titik ing hypersound? Kacepetan dhuwur dibutuhake mung ing target, kanggo ngrusak pertahanan udara mungsuh. Ora ana counteraction efektif kanggo amunisi hipersonik.

            Iku logis kanggo nindakake mung ngelawan: ing bagean marching, pindhah ing kacepetan supersonik, njaga kontrol, lan sawise njupuk target GOS, akselerasi kanggo kacepetan maksimum. Ya, sampeyan bakal kelangan kontrol, nanging amarga kacepetan dhuwur, bagean iki cendhak banget, wektu penerbangan minimal, target ora bakal ninggalake wilayah sing kena pengaruh.


            Sarana karusakan saiki tekan atusan kilometer. Sing. pemblokiran kuwi bakal dijupuk mudhun ing pendekatan. Luwih, bakal ditemokake (utawa wis ditemokake) cara kanggo ngarahake liwat formasi plasma utawa cara kanggo nggawe jendhela ing kono. Yen karya ana ing target stasioner lan mung koordinat sing dibutuhake, banjur ing bagean buntut bisa uga ana antena lengkap fleksibel (contone), kang dumunung ing papan rarefied kawangun dening "awak" saka unit utawa solusi liyane.
      2. -2
        Agustus 29 2019
        Kutipan saka AVM
        Sing. Apa sampeyan mikir yen Amerika Serikat, nggawe senjata konvensional, sing aktif ditindakake, kaya sing kasebut ing tautan ing kiriman ing ndhuwur, nggawe senjata sing ora ana gunane,

        Lan sing nggumunake ing kene - apa sampeyan wis lali sejarah Star Wars utawa durung krungu babagan disinformasi unik saka Amerika Serikat iki?
        1. AVM
          0
          Agustus 30 2019
          Aku mikir sing program kuwi serves sawetara tujuan bebarengan. Disinformasi mung salah sijine. Sing karya sing padha digawa metu ing framework saka "Star Wars" digawe iku bisa kanggo nggawe cadangan technical, kanggo njelajah laser padha. Mung yen pasinaon iki ora didhelikake, nanging ditarik metu kanggo tontonan umum, nambah drama sinematik Reagan.

          Kita uga duwe megaproyek, njupuk paling sethithik Terra-3 utawa Skif-L, mung padha meneng.

          Yen kita pirembagan bab planning warheads, iku sacoro prakteke kasunyatan. Kita nyoba dhewe, sanajan ing versi nuklir, nanging bakal dilayani.

          Amerika Serikat ora adoh saka kita ing senjata hipersonik, ora preduli yen ana wong sing seneng iki. Lan dheweke bakal nggawe senjata saka jinis iki kanthi cepet. Lan aku ora weruh pratandha SDI-2 - ora ana hype khusus, rutin. Saiki, yen dheweke ujar manawa dheweke ngembangake mesin anti-gravitasi utawa mesin wektu ngguyu
          1. -2
            Agustus 30 2019
            Kutipan saka AVM
            Lan dheweke bakal nggawe senjata saka jinis iki kanthi cepet.

            Kaya rasi lintang orbit Star Wars? Wah...
            Kutipan saka AVM
            Aku mikir sing program kuwi serves sawetara tujuan bebarengan.

            "Saka sudut pandang erudition banal ..."
  20. -1
    Agustus 29 2019
    Kutipan: Gregory_45
    banjur apa titik ing hypersound?

    Saiki, penerbangan hipersonik ing atmosfer ing dhuwur 40 km njamin pangayoman marang pertahanan udara / sistem pertahanan rudal asing, sing dirancang kanggo nyegat target sing luwih alon lan luwih dhuwur, utawa, sebaliknya, target sing luwih cepet lan luwih dhuwur.

    Ing wektu sing padha, "Zircon" alon-alon ora ing dhuwur jelajah 40 km, nanging ing proses nindakake manuver anti-pesawat "ula" nalika mudhun menyang target - i.e. kacepetan 5M wis digayuh ing siji sawetara km menyang lumahing bumi / banyu karo wektu pesawat kanggo target saka ~ 5 detik.

    Nanging sampeyan bener ing siji bab - yen Zircon dilengkapi warhead khusus kanthi kapasitas 250 ktn lan gravimeter, nyilem ing target ing kacepetan Mach 8 utawa luwih karo CVO saka 200 meter dadi pancen ditrima preduli saka jinis target (pemukiman, fasilitas industri, pangkalan militer, pos komando, pusat komunikasi, bunker jero, kapal induk, reaktor nuklir, panyimpenan bahan bakar nuklir, lsp).
  21. 0
    4 September 2019
    Kutipan saka Shuttle
    roket dibutuhake kanggo ngirim cahya lan panas menyang wilayah mungsuh potensial

    Carane apik lan tentrem ngandika - kanggo ngirim cahya lan panas. Bravo!
  22. 0
    Agustus 5 2023
    Penulis kelalen nyebutake:

    Ahli Barat uga nyathet yen unit Yu-71, saliyane ICBM Sarmat, bisa dipasang ing rudal jarak menengah utawa cendhak, saka ngendi, nalika tekan kecepatan hipersonik, hulu ledak sing dipandu Yu-71 bisa dipisahake kanggo nyerang a target dilindhungi dening sistem pertahanan rudal kuwat. Pengebom siluman strategis PAK DA mesthine dadi pembawa misil kasebut[50]. Mulane, biaya investasi ing teknologi Yu-71 dibagi antarane proyek Sarmat ICBM lan program re-peralatan penerbangan strategis. Iki minangka prabédan dhasar antarane proyek Rusia lan kendaraan hipersonik Cina lan Amerika, mung bisa diluncurake saka ICBM, nanging nalika digunakake kanggo numpes target konvensional kanthi amunisi non-nuklir, masalah sing kasebut ing ndhuwur karo Sistem Peringatan Serangan Rudal muncul - minangka Akibaté, peluncuran amunisi hipersonik konvensional bisa diidentifikasi minangka serangan rudal nuklir wiwitan [72].

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"