Review militèr

Carane Stalin numpes korupsi

352
Korupsi diarani minangka salah sawijining masalah utama Rusia modern. Lan angel ora setuju karo sing. Ing upaya kanggo nemokake model ideal saka struktur politik lan sosial ing ngendi korupsi bakal dikalahake, akeh sing nguripake jaman Stalinisme. Sawise kabeh, dipercaya yen Stalin nglawan korupsi kanthi tangan wesi. Nanging apa pancen mangkono?




Kekuwatan Soviet lan masalah korupsi


Ora kaya gerakan politik modern saka vektor ideologi apa wae, Bolshevik ora tau ngunggahake slogan perang nglawan korupsi. Kanggo revolusioner sing arep mbangun masyarakat anyar, iku banget cilik kanggo fokus ing kasunyatan sing sawetara pejabat tsarist wis nampa suap, mbangun vila larang, utawa ngirim kulawarga kanggo Prancis. Sawise kabeh, Bolsheviks wanted kanggo break mburi sistem sosial-politik saka Kakaisaran Rusia, kanggo ngilangke eksploitasi manungsa dening manungsa, sing, kanggo ngatasi sabab, ora jalaran.

Kajaba iku, para pemimpin Bolshevik, minangka wong sing pinter, ngerti yen nglawan korupsi kaya ngono, kanthi fenomena siji, ora mung cilik, nanging uga ora ana gunane. Manungsa diatur kanthi cara sing sawayah-wayah ana relasi barang-duit, sawayah-wayah ana ketimpangan properti, salawas-lawase ana ambisi-ambisi kekuwatan, dheweke bakal ngupayakake urip sing luwih apik, entuk manfaat sing luwih gedhe, lan ing sawetara kasus. dheweke bakal mujudake tujuane liwat korupsi.

Nyogok ora bisa diilangi kanthi révolusi Februari utawa Oktober. Wis ing taun 1920-an, milisi, Chekist, lan pimpinan partai njupuk suap, utamane ing lapangan. Wong urip ing mlarat lan tingkat korupsi banget dhuwur, utamané wiwit nomer akeh acak wong sing "njupuk mati" ing tangi saka révolusi lan perang sipil teka ing posisi senior, kanggo struktur daya.

Kesempatan apik banget kanggo pangembangan korupsi dibukak dening "kabijakan ekonomi anyar". Nanging nalika Kepemimpinan USSR wiwit angin mudhun NEP, dadi cetha yen ing masyarakat anyar, kang mestine dibangun ing jangkah luwih aktif, bribery kudu eradicated. Nanging kepiye carane ditindakake? Lan ing kene Joseph Stalin nuduhake kawicaksanan politik sing gedhe - dheweke ora ngunggahake slogan perang nglawan korupsi, nggawe bayangan ing apparatus negara lan partai lan nggawe massa kanggo sawetara jenis "legitimasi" korupsi. Ing jaman Stalin, model unik kanggo nglawan korupsi dikembangake tanpa nyebutake korupsi dhewe. Ayo ndeleng apa dheweke katon kaya.

Mekanisme anti-korupsi Stalin


Joseph Stalin sumurup manawa slogan-slogan apa wae sing nglawan korupsi bakal ngrusak panguwasa ing mripate rakyat lan nyumbangake perpecahan masyarakat. Dheweke, sawijining Bolshevik kanthi pengalaman pra-revolusioner, kanthi pribadi mirsani carane ing awal abad kaping XNUMX ing Rusia Tsarist saben wong nganggep pejabat lan jenderal kanggo nyogok, "extortion". Akibate, bibit-bibit rasa ora percaya marang panguwasa negara kasebar ing masyarakat. Mboko sithik, wong dadi kuwat ing mratelakake panemume sing ora mung bailiff utawa walikota, ora mung jenderal utawa wakil menteri njupuk suap. Para elit paling dhuwur ing negara, kalebu adipati agung lan permaisuri, dicurigai korupsi lan penggelapan. Dadi perang nglawan korupsi nduweni peran penting kanggo ngrusak institusi otokrasi, Tsar Nicholas II lan bunderan batine.

Kakaisaran Rusia ing wiwitan abad kaping 1913 minangka salah sawijining kekuwatan paling kuat ing donya. Iku ngalami pertumbuhan ekonomi, industri berkembang, transformasi sosial mboko sithik, sanajan alon-alon, ditindakake. Ing taun 300, mengeti XNUMXth Dinasti Romanov dirayakake kanthi kemegahan, lan limang taun sabanjure Kaisar, garwane lan anak-anake ditembak ing ruang paling ngisor saka sawijining omah ing Yekaterinburg. Ora ana sing ngadeg kanggo mbela kekaisaran. Lan perang nglawan korupsi sing nggawe kontribusi sing signifikan kanggo ngrusak ide otokrasi.

Stalin ngerti banget lan ora pengin skenario kuwi dileksanakake ing hubungan kanggo Uni Soviet. Nanging, ing sisih liya, perang nglawan suap lan penyalahgunaan jabatan resmi mbutuhake langkah-langkah sing luwih aktif. Yen ora, siji ora bisa ngimpi nggawe negara sosialis maju lan kuwat. Nanging Stalin nemokake cara metu saka kahanan iki - sembarang fénoména negatif ing gesang masyarakat Soviet, kalebu "tumindak ala" saka wakil saka struktur partai lan panguwasa negara, banjur diterangake mung dening faktor njaba, yaiku intrik saka layanan intelijen manca. , pengaruh propaganda anti-Soviet saka negara manca. Dadi pejabat sing korup dadi mata-mata Jerman, Jepang, Polandia, Inggris, Amerika lan liya-liyane.

Wong sing prasaja bisa ngerti lan ngapura wong sing nyogok sing arep tuku hadiah kanggo bojone, perabot anyar, utawa mung duwe pakulinan urip kanthi cara sing gedhe. Apa sing kudu ditindakake, kabungahan manungsa sing prasaja ora asing kanggo sapa wae. Nanging luwih angel, meh mokal, kanggo mangerteni lan ngapura mata-mata asing sing makarya nglawan negara asale. Ya, lan kanggo ngukum mata-mata iku luwih abot. Sawise kabeh, iku aneh kanggo njupuk utawa dikunjara kanggo 10 taun kanggo sawetara jumlah dhuwit sing pejabat njupuk kanggo ngrampungake sawetara masalah. Nanging dosa ora kanggo njupuk spy manca utawa saboteur, anggota saka fasis lemah utawa organisasi Trotskyist - wong lan minangka wong ing wektu sing ora utamané wikan dening warga Soviet.



Nyatane, ana gandum rasional ing pendekatan iki. Ing kahanan model mobilisasi pangembangan masyarakat, bagean kasebut sing ndadekake panriman keuntungan materi pribadi ing ndhuwur kabeh liya, kalebu ide umum, minangka papan sing bisa subur kanggo aktivitas layanan intelijen asing, lawan politik lan pasukan liyane kasengsem ing destabilizing sistem ana. Iku luwih gampang kanggo nggawe kontak karo wong sing siap kanggo njupuk suap, rakulino kanggo urip mewah, gumantung ing sawetara vices, kanggo meksa wong-wong mau kanggo nindakake sawetara tumindak kanthi bantuan saka blackmail utawa ganjaran financial.

Ing wektu "kabijakan ekonomi anyar" lapisan tartamtu saka warga Soviet wis dadi rakulino kanggo manggon ing tingkat dhasar beda saka bagéan utama saka masyarakat Soviet, kang isih ing mlarat jero. Lan lapisan iki dianggep minangka master saka urip anyar, jenis borjuis anyar, sing kabeh diijini lan beda karo wong Soviet liyane ing "pilihan".

Sayange, sentimen kasebut uga nyebar ing antarane akeh pimpinan partai, pimpinan militer, karyawan polisi lan keamanan negara, lan pimpinan ekonomi. Sawise kabeh, iku worth ngelengke sing akeh pemimpin Soviet ing taun padha relatif enom sing entuk posisi penting ing taun Perang Sipil ing umur enom. Akeh sing teka saka kulawarga petani lan kelas buruh sing paling miskin lan paling miskin. Lan dheweke mung ora duwe kekuwatan kanggo nolak godaan kanggo urip sing apik. Akibate korupsi lan nyalahake kekuwatan. Stalin mangertos yen dheweke ngidini kahanan kasebut, masyarakat bakal cepet bosok lan nggegirisi. Nanging piye wae ora apik kanggo dikunjara anggota partai sing ngliwati Perang Sipil, sing asale "bener", kanggo nyogok. Lan tukang suap sing kondhang ngetutake artikel anti-Soviet kaya penjahat politik.

Ing asas, ing kahanan masyarakat mobilisasi, bribery lan wangun korupsi liyane minangka kejahatan politik, amarga padha diarahake marang pondasi ideologi masyarakat lan ngrusak dhasar nilai. Mulane, ora ana sing nggumunake yen teknologi nuduh dheweke miturut artikel politik digunakake kanggo nyogok. Korupsi minangka kegiatan sing banget anti-Soviet sing diwenehake paukuman serius, nganti paukuman pati.



Mesthi, ana cacat ing sistem apa wae. Lan sistem Stalinis, disusun lan digawe kanggo ngresiki apparatus negara, ekonomi nasional, tentara lan lembaga penegak hukum saka mungsuh nyata utawa potensial, pejabat korup, pengkhianat, wiwit digunakake marang warga resik. Scoundrels duwe kemampuan banget kanggo ngganti menyang kahanan apa wae lan langsung adaptasi menyang sistem, malah diarahake marang wong-wong mau. Mula, represi politik marang mungsuh nyata rakyat wiwit digunakake mung dening mungsuh rakyat dhewe kanggo ngrampungake skor pribadi, ngosongake jabatan sing luwih dhuwur, lan ngilangi saingan.

Flywheel diluncurake, lan Stalin utawa kanca-kanca sing paling cedhak ora bisa ngontrol saben penahanan, maca saben denunciation lan nyelidiki. Mulane, dina iki kita ora nyoba kanggo rampung nolak kasunyatan repressions politik ing USSR Stalinis, kita ora mbusak nyalahke tartamtu kanggo shortcomings lan kesalahane saka pimpinan Soviet. Kita ngomong kanthi umum babagan model nglawan korupsi lan, luwih akeh, babagan manifestasi aktivitas anti-negara.

Nolak model Stalinis lan akibate


Pati Joseph Stalin dianggep dening akeh minangka pungkasan saka jaman Soviet, lan taun-taun pasca-Stalin wis katon minangka throes pati Uni Soviet. Saiki kita ora bakal ngrembug babagan masalah sing rumit banget iki, nanging kita nyathet yen topik perang nglawan korupsi ing USSR sepisanan diunggahake sawise matine Joseph Vissarionovich Stalin lan bertepatan karo de-Stalinisasi sing ditindakake dening Nikita Khrushchev. Lan nalika "Khrushchev thaw" ora mung mangu-mangu babagan bener saka kursus sing dipilih dening negara wiwit nyusup menyang pikiran akeh warga Soviet, nanging uga pondasi sistem korupsi Soviet wiwit njupuk wangun, lan banget. cepet.

Ing taun 1970-an, guild lan kejahatan terorganisir ngrembaka, lan nomenklatur, utamane ing republik Uni, dicelupake ing suap. Ing wektu sing padha, dheweke wis ora isin maneh ngomong lan nulis babagan nyogok ing media, kampanye diluncurake kanggo nglawan nyogok, nanging ora ana keruwetan undang-undang, utawa ora nyatakake penghinaan partai lan negara kanggo pejabat korupsi. bisa mbenerake kahanan. Korupsi ing pungkasan Uni Soviet berkembang cepet banget, lan bebarengan karo proses iki, pamaréntah Soviet dhewe wis decomposing.

Uni Soviet ora ana amarga konflik militer utama karo pasukan mungsuh sing unggul, dudu minangka akibat saka revolusi populer. Iku wis lungse, corroded dening elit dhewe, sing ngatur kanggo discredit gagasan sosialis banget sabisa ing telung dekade post-Stalin, kanggo nguciwani yuta warga Soviet ing negara dhewe. Lan pukulan pungkasan marang Uni Soviet ing pungkasan taun 1980-an, kanthi cara kasebut, dikirim ing slogan nglawan korupsi, antara liya.



Nomenklatura dipuntudhuh saka bribery, hak istimewa unjustified, lan tembung iki krungu saka lambé saka loro gravediggers utama USSR kaya Boris Yeltsin, lan saka lambé saka macem-macem politisi cilik lan aktivis. Apa sing kedadeyan minangka asil "merangi korupsi" iki, kita kabeh ngerti. Nalika kita ndeleng akibat saka "perang nglawan korupsi" ing Ukraina, Suriah, Libya, Irak lan akeh negara liyane ing donya.

Korupsi bisa lan kudu dikalahake, nanging perang nglawan korupsi ora bisa dadi tujuan utama gerakan politik. Sembarang gerakan sing ngarahake tujuan kasebut ing wiwitan yaiku puffin, struktur goblok sing nyoba "ngobrol" wong-wong, kanggo ngganggu wong-wong mau saka gagasan lan fenomena sing penting banget, contone, milih model kanggo ekonomi negara sing luwih maju. pembangunan, saka ngrembug struktur pemerintahan politik. Sing utama, ujare, ora ana korupsi, nanging kasunyatane bakal ana jutaan pengemis, pabrik mandheg, posisi lemah ing kabijakan luar negeri - iki kabeh omong kosong.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://www.novayagazeta.ru
352 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mat-vey
    mat-vey 31 Agustus 2019 05:10
    +8
    Nanging Stalin nemokake cara metu saka kahanan iki - sembarang fénoména negatif ing gesang masyarakat Soviet, kalebu "tumindak ala" saka wakil saka struktur partai lan panguwasa negara, banjur diterangake mung dening faktor njaba, yaiku intrigues saka layanan intelijen manca. , pengaruh propaganda anti-Soviet saka negara manca.

    - penulis mangerténi "birthmarks saka tsarism lan kapitalisme" ana ing wektu iku, dipun warisaken saka "mantan regime (uga, utawa dikutuk tsarism - minangka sampeyan seneng) sing mung perlu kanggo eradicated lan eradicated?
    1. Spartanez300
      Spartanez300 31 Agustus 2019 05:27
      + 15
      Saiki Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.
      1. mat-vey
        mat-vey 31 Agustus 2019 05:36
        + 32
        Stalin ora bakal campur tangan, negarawan sejati ing pucuk pimpinan negara minangka hadiah nasib.
        1. angkot 11
          angkot 11 31 Agustus 2019 05:40
          -53
          pendapat sing padha, mbah buyutku ditembak ing umur 39. ing peti mati, mesthine, saka tembung kasebut dadi ... jagad wis edan ...
          1. mat-vey
            mat-vey 31 Agustus 2019 05:41
            + 27
            Lan mbokmenawa wong pinter sing padha nulis denunciation, supaya padha dijupuk wong.
            1. angkot 11
              angkot 11 31 Agustus 2019 05:42
              -34
              lan carane iki ngganti kasunyatan sing wong ing kulawarga wis numpes sak wektu Stalin dikarepake? mangertos lan ngapura konon?lan nyuwun pangapunten, sampeyan saiki wis mbandhingake aku karo bangkai sing nuthuk wong liya? Apa pesisir dicampur?
              1. mat-vey
                mat-vey 31 Agustus 2019 05:51
                + 46
                Nanging sampeyan ora mbingungake apa-apa? Yagene sampeyan nembak dheweke? Mungkin ora cukup kanggo nembak dheweke. Sawetara wong pinter bakal nulis denunciation utawa audit bakal mbukak kabeh, nulis babagan kabeh lan pira, lan njupuk awake dhewe saka kertu layanan - sing Stalin uga kanggo nyalahke?
                1. angkot 11
                  angkot 11 31 Agustus 2019 06:13
                  -31
                  Aku ngerti kok. pribadi melu rehabilitasi. Aku pengin mbusak jeneng mburi. mung wong mati sing bisa percaya karo tuduhan edan kasebut. lan sampeyan pengin Stalin kaya sing dikarepake. hakmu. lan hakku ora nganggep dheweke lan kekuwatane sing dikarepake. mung beda karo kowe, aku ora tumungkul marang kasar.
                  1. mat-vey
                    mat-vey 31 Agustus 2019 06:16
                    + 39
                    "Aku ngerti kok. "- nanging sampeyan bakal mati tetep rahasia. Lan aku duwe hak kanggo nimbang wong sing ora ngomong apa-apa ateges demagogue vulgar, ing konsep modern saka tembung.
                    1. angkot 11
                      angkot 11 31 Agustus 2019 07:07
                      -28
                      Aku ora nyimpen rahasia. Aku ora bakal nglaporake masalah kulawarga menyang wong sing pertama ketemu. iku ora kanggo sampeyan kabeh. cekap semanten atur kula.
                      1. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 07:13
                        + 19
                        "Aku ora nyimpen rahasia. Aku ora bakal nglaporake masalah kulawarga menyang sing teka pisanan. Iki ora ana hubungane karo sampeyan. Apa sing dakkandhakake wis cukup." - Inggih, yen demagog, banjur demagogue.
                      2. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 07:36
                        -30
                        malah diarani pot. Aku jenis ungu. Aku nyatakake pikiranku lan perasaanmu babagan dheweke, aku ora peduli.
                      3. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 07:39
                        + 30
                        Yen sampeyan ora preduli babagan sikap kanggo pikirane, kenapa sampeyan nyatakake ing umum, utawa sampeyan duwe rong pendapat, pendapatku lan salah?
                      4. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 07:44
                        -20
                        ora. ana kowe lan aku. padha ora kudu cocog. sampeyan pengin Stalin, nanging aku ora.
                      5. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 07:45
                        +9
                        Ya, sampeyan ora pengin sehat, nanging kenapa ngapusi?
                      6. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 07:52
                        -20
                        ngapusi opo? sampeyan umur 10 taun? Aku mbaleni, aku ngomong apa sing dakkandhakake. Aku ora bakal mbuktekake utawa ngrembug kulawargaku ing Internet. sampeyan bisa nindakake apa sing dikarepake.
                      7. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 07:55
                        + 14
                        Coba maneh - "Yen sampeyan ora peduli babagan pikirane, kenapa sampeyan ngungkapake ing umum? Apa sampeyan duwe rong pendapat, pendapatku lan salah? Nanging sampeyan isih isin kanggo mbuktekake pendapat sampeyan kanthi apa wae, nanging mung pura-pura dadi bocah wadon sing gelo."
                      8. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 08:12
                        -28
                        Aku ora peduli karo pendapatku. kanthi nyatakake ing umum, aku ngajak diskusi karo sing ngerti maksudku. sampeyan ora salah siji saka wong-wong mau, dadi ayo rampung. kaya ing guyonan, ora ngerti sandi.
                      9. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 08:15
                        +5
                        Dadi langsung jelas maksudmu.
                      10. Doliva63
                        Doliva63 31 Agustus 2019 22:26
                        + 14
                        Kutipan saka carstorm 11
                        Aku ora peduli karo pendapatku. kanthi nyatakake ing umum, aku ngajak diskusi karo sing ngerti maksudku. sampeyan ora salah siji saka wong-wong mau, dadi ayo rampung. kaya ing guyonan, ora ngerti sandi.

                        Apa jenis diskusi sing bisa ditindakake? Ing sisih ibu, kabeh wong "ditindhes" ing aku. Banjur, kanthi EBN, dheweke direhabilitasi. Lan ibune dhewe ngandika - dheweke dikunjara amarga padha ngobong gandum lan nyolong, aku weruh dhewe. Dadi kabeh bener. Iku lucu kanggo rembugan karo saksi mata.
                      11. angkot 11
                        angkot 11 1 September 2019 03:38
                        -3
                        lan ? saben duwe crita dhewe-dhewe. Aku ora ngomong babagan sapa wae kajaba kulawargaku.
                      12. sosialis Ukraina
                        sosialis Ukraina 2 September 2019 13:20
                        +5
                        Kulawarga sampeyan bisa uga ora ditindhes kanthi sah, nanging umume ditindhes ing kasus kasebut. Yen ora kanggo repressions, USSR main perang kaya Republik Ingushetia, lan saiki kita bakal manggon ing Reich 3rd.
                      13. KLV
                        KLV 6 September 2019 06:34
                        0
                        Sosialis Ukrainia lan kulawargane bisa uga manggon ing Reich Katelu. Lan kulawarga mbah kakung, sing menyang ngarep lan seda ing kono, ora mungkin. Nazi bakal numpes minangka ora bisa dipercaya, sanajan umur enem bocah cilik.
                      14. NordUral
                        NordUral 1 September 2019 09:04
                        + 16
                        Yen mbah buyutmu iku wong jujur ​​lan disalahake kanthi ora adil, kok ndhelikake? Sawise kabeh, sampeyan nyalahake Stalin lan nyebutake nasibe mbah kakunge minangka conto, mula sampeyan kudu nyathet tuduhan kasebut.
                        Ya, lan iki prakara peteng - repressions sing taun, ana akeh banget penyayang denunciations kanggo macem-macem alasan.
                      15. Akuzenka
                        Akuzenka 1 September 2019 18:02
                        + 12
                        Ing mratelakake panemume, Dovlatov ngandika (Aku ora bisa njamin akurasi kutipan, mung kanggo makna) We rightly scold Comrade Stalin kanggo repressions, nanging marang kula, sing wrote 20 yuta denunciations?
                      16. rambute
                        rambute 10 Oktober 2019 03:42
                        0
                        4 yuta. Aku ngormati Sergey Dovlatov, kanggo kabeh,
                      17. Gardamir
                        Gardamir 31 Agustus 2019 07:47
                        + 22
                        urusan kulawarga kanggo teka pisanan kanggo laporan
                        Banjur lunga! Ing kulawargaku, ana sedulure ibu sing "ditindhes" ing desa, dheweke ngalahake wong sing apik nalika gelut. Eh, Pakdhe Vitya ora urip ndeleng para "suci" taun 90-an, saiki dheweke bakal ditindhes kanthi ilegal.
                      18. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 07:54
                        -47
                        lan supaya aku mutusake apa lan kepiye carane ok? sampeyan minangka pembela Comrade Stalin, sampeyan bakal ngerti saka tembung pisanan. langsung sampeyan ngguyu. Apa iki ciri khas utawa fitur sampeyan?
                      19. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 08:19
                        + 20
                        Lan sampeyan mbokmenawa pracaya ing "bebener" saka Rezun lan Svanidze?Lan sampeyan duwe demagogy unsubstantiated kanggo sopan santun?
                      20. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 08:35
                        -24
                        sampeyan kudu mbuktekaken soko? Apa sampeyan ora sopan ing frasa pisanan lan banjur ngarepake sikap normal marang sampeyan? Nuwun sewu, nanging kanthi wedi apa?))) yen sampeyan sinau tembung demagogi, banjur sinau dhisik maknane) pitunjuk-Aku ora ngyakinake sampeyan apa-apa lan aku ora butuh persetujuan sampeyan.
                      21. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 08:41
                        + 13
                        "Demagogy" diterangake minangka: "Sengaja mengaruhi raos, naluri wong, hypocritically nyetel kanggo raos bagean semaput saka massa kanggo entuk gol." - lan apa salah?
                        "Nalika wong nggunakake teknik demagogic, dheweke duwe sing didhelikake. Iki kudu dimangerteni kanthi jelas lan ing salawas-lawase. Sampeyan bisa uga ora ngalahake demagog, nanging sampeyan kudu netepake moralitase. Yen sampeyan pengin, sampeyan mung bisa ngomong yen demagog ngapusi. Sampeyan bisa uga salah ing nalar sampeyan, nanging nggunakake cara kanthi tujuan kanggo menang diskusi tanpa nyoba nemokake bebener bisa menehi pitutur marang sampeyan babagan wong.
                        Oh ya, sampeyan ora pengin nggawa rahasia sampeyan kanggo diskusi dening boors, sanajan sampeyan nggawa minangka argumentasi.
                      22. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 09:22
                        -21
                        lan ora dadi anane gol, ping 10 tak kandhani yen saben wong duwe panemu dhewe lan aku duwe pendapat dhewe lan sampeyan duwe pendapat sampeyan. sejarah kulawargaku ing kene. karo wong liyo lan aku ora pengin nuduhake iki omong kosong) lan sing dakkandhakake yaiku simbah kakungku ditembak, lan dheweke jelas ora bakal seneng karo kekuwatane Stalin. lan ngendi, ngapura kula, apa sampeyan ndeleng niat kanggo mengaruhi wong?))) Inggih, sampeyan tresna marang, uga, tresna marang kesehatan. nanging aku ora kudu nglakoni, ta?
                      23. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 09:26
                        + 12
                        Lan saka ngendi sampeyan entuk informasi babagan katresnanku marang Stalin? Lan saben wong pancen duwe pendapat dhewe-dhewe - Chikatilo percaya yen dheweke nggunakake ampas masyarakat.
                      24. sniperino
                        sniperino 31 Agustus 2019 11:39
                        + 29
                        Kutipan saka carstorm 11
                        sampeyan minangka pembela Comrade Stalin, sampeyan bakal ngerti saka tembung pisanan. langsung sampeyan ngguyu
                        Kanggo nelpon kabeh panyengkuyung Stalin unsubstantiated boors kanggo sampeyan iku normal; Sampeyan mbokmenawa ora nganggep rudeness lan redneckness iki. Iki ora ngomong apa-apa bab kabeh mungsuh saka Stalin, nanging characterizes sampeyan wong, kanggo sijine iku mildly, ora ing cara sing paling apik.
                      25. angkot 11
                        angkot 11 1 September 2019 03:39
                        -7
                        nanging aku durung ketemu wong liya. tembung apa wae marang dheweke lan sampeyan dicampur karo feces langsung. Mbok menawa ana sing cukup, nanging aku durung ketemu.
                      26. mat-vey
                        mat-vey 1 September 2019 05:26
                        +8
                        Mulane kecukupan sampeyan ora ana keraguan?
                      27. vlad106
                        vlad106 4 September 2019 22:36
                        +1
                        Kutipan saka sniperino
                        Kanggo nelpon kabeh panyengkuyung Stalin unsubstantiated boors kanggo sampeyan iku normal; sampeyan mbokmenawa ora nganggep ora sopan lan ora sopan

                        Kutipan saka carstorm 11
                        ora ketemu wong liya. tembung apa wae marang dheweke lan sampeyan dicampur karo feces langsung. mbok menawa ana sing nyukupi, nanging aku durung ketemu


                        Aku temen maujud sing maling, grabbers lan pengkhianat ora kaya Stalin
                      28. Mikhail Danilov
                        Mikhail Danilov 2 September 2019 16:52
                        +6
                        Kancaku, ora perlu umum babagan Stalinis, ora jelas sapa dheweke; sing nostalgia kanggo kaadilan sosial, utawa sing crave eksekusi lan dipenjara kanggo provokasi slightest lan tanpa. Aja lali yen ing taun 37 ana 24% saka acquittals ing pengadilan miturut sing disebut. "denunciations", ing "wektu suci" kita - acquittals - 0,02%, lan padha dikunjara, figuratively ngandika, kanggo roti, sing nyolong milyar - ing tahanan omah, "mangan warung", amarga iku kanggo pamaréntah modern iki - "socially cedhak"- dhewe, uga, kang dadi sethitik bungah. Prioritas wis owah.
                      29. Lokal
                        Lokal 31 Agustus 2019 09:39
                        -40
                        "Ora ana wong - ora masalah."
                        Inggih, Pak, kita ngerti banget sikape Komunis marang wong biasa.
                      30. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 09:47
                        + 11
                        Apa sampeyan admirer karya A.N. Rybakov?
                      31. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 10:43
                        +7
                        Kutipan saka Lokal
                        "Ora ana wong - ora masalah."

                        Mangkene masalah sing isih ana (saiki).
                      32. Sergey Mikhailovich Karasev
                        Sergey Mikhailovich Karasev 1 September 2019 07:26
                        + 12
                        Aku ora nyimpen rahasia. Aku ora bakal nglaporake masalah kulawarga menyang wong sing pertama ketemu.

                        Banjur ora perlu disebutake kabeh! Banjur sampeyan kanthi banter ngumumake yen sampeyan duwe bukti kompromi pribadi babagan Stalin, nanging sampeyan ora bisa mbukak kanthi terang-terangan, dheweke ujar, "masalah kulawarga"! Ora! Yen sampeyan ngomong "A", ngomong "B" uga, yen ora bakal dadi omongan kosong.
                        Sarehne sampeyan mbalekake mbah buyut, dheweke ora kudu disalahake, lan sampeyan lan dheweke ora duwe isin. Utawa sampeyan isin mung amarga dheweke ora kaluputan apa-apa, lan ora dadi pidana nyata, i.e. "pejuang nglawan despotisme Stalinis getih"?
                      33. meandr51
                        meandr51 1 September 2019 11:46
                        +7
                        Bapak murid sing sregep saka Anglo-Saxon. "Highley kaya" tanpa bukti iku laku umum.
                      34. Sergey Mikhailovich Karasev
                        Sergey Mikhailovich Karasev 1 September 2019 12:49
                        +9
                        wah! Gaya diskusi iki ngelingake aku babagan pernyataan Inggris babagan "kasus Litvinenko" lan "kasus Skripal." Kandhaa, aku duwe bukti, nanging ora bakal dakwenehake marang sapa-sapa, nanging padha nggatekake tembungku lan wenehake wong-wong sing dakkandhakake.
                      35. Akuzenka
                        Akuzenka 1 September 2019 18:07
                        + 11
                        Miturut pendapatku, Starikov ngusulake supaya para liberal nuntut Stalin supaya bisa ngakoni dheweke minangka pidana. Wis 15 taun kepungkur, kaya sing disaranake. Apa wong diarani kriminal tanpa bukti? Pengadilan bakal mriksa bahan kasebut lan ngetokake putusan. Dadi ora diajukake nganti saiki!!!! Kenging punapa? Jawaban iki ketok - dheweke dudu kriminal. Lan padha nistha kaya pati.
                2. Simargl
                  Simargl 31 Agustus 2019 07:09
                  + 31
                  Kutipan saka: matvey
                  Aku duwe mbah buyut sing dijupuk piyambak ing wektu sing padha
                  Salah siji sedulurku dadi polisi, mengko dheweke nembak awake dhewe, senajan ora ana tekanan saka panguwasa lan warga (sing bisa ngira apa).

                  Kutipan saka carstorm 11
                  ing kulawargaku, ana wong sing dirusak nalika Stalin sing dikarepake?
                  Dadi Stalin numpes, utawa ing wektu? Apa sampeyan ora cukup pinter kanggo mlebu arsip kanggo ngrampungake kasus kasebut? Sawise kabeh, sampeyan bisa ngerteni: apa dheweke guilty, lan yen ora, sing pitenah. Nanging ora, apa sing dakkandhakake? Stalin dhewe ditembak padha! Kaya ngono - tanpa njupuk wong, aku ora bisa mangan esuk!
                  1. angkot 11
                    angkot 11 31 Agustus 2019 07:39
                    -17
                    Pramila kula cetha bilih nalika punika dudu pribadinipun. Aku ora nolak dheweke minangka tokoh kelas donya.Kaya sumbangane kanggo negara. mung regane larang banget kanggo aku lan aku ora pengin mbaleni kabeh. sampeyan mung ora ngerti carane obrolan diwiwiti. Lan aku mbaleni maneh, aku melu rehabilitasi. Aku mung ora mikir iku perlu kanggo ngrembug ing Internet karo wong liyo.
                    1. Simargl
                      Simargl 31 Agustus 2019 08:14
                      + 17
                      Kutipan saka carstorm 11
                      sampeyan mung ora ngerti carane obrolan diwiwiti. Lan aku mbaleni maneh, aku melu rehabilitasi.
                      Dadi sapa sing kudu disalahake? Stalin utawa relatif? Utawa wong-wong sing mitenah dheweke?
                      Sapa sing bakal salah - Putin, utawa inspektur polisi lalu lintas? Utawa sampeyan nglanggar lalu lintas?
                      Contone, aku ora tau "dipencet" tanpa alesan.
                      1. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 08:28
                        -15
                        Aku ora ngerti carane njawab. Stalin, mesthi, ora njupuk wong, nanging mimpin negara. lan karo karsane, Staff komando paling dhuwur thinned metu kanggo kebekan. artikel absurd - spionase lan ampas liyane. bukti mung pratelan pribadi sawise sasi interogasi. dadi ya, Stalin sing kudu disalahake. paling ing kasunyatan sing kedaden ing kabeh lan ora perlu bab Yezhov. kaya sing apik, dadi Stalin nggantheng, kaya sing ala, mula dheweke ora ana ing bisnis. iku ora kelakon.
                      2. Simargl
                        Simargl 31 Agustus 2019 08:46
                        + 14
                        Kutipan saka carstorm 11
                        Stalin, mesthi, ora njupuk wong, nanging mimpin negara.
                        Apa ora aneh kanggo sampeyan nyeret Stalin menyang papan lan metu saka papan?
                        Sampeyan ora mangsuli pitakonan: apa leluhur guilty, utawa wis slandered dening wong tartamtu? Kita nemokake yen Stalin ora melu.
                      3. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 09:25
                        -9
                        ya allah... pengen ngerti opo? yen ing distrik kasebut, kanthi biaya sing padha, kepemimpinan dicopot, nganti komandan brigade? yen kabeh wong dijahit nganggo spionase? kanggo sampeyan, panemuan iki, apa iku?
                      4. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 11:07
                        + 17
                        Kutipan saka carstorm 11
                        yen kabeh wong dijahit nganggo spionase?

                        Ora dijahit, nanging dibuktekake. Saiki akeh sing bengok-bengok (wiwit jaman Khrushchev) Wong-wong mau padha fitnah sanak-sedulurku, jahit kasus kasebut. Sawise kabeh, iku ora nyenengake kanggo dadi sederek saka pengkhianat utawa mungsuh saka wong. Pakdhe buyutku dadi komandan resimen tank, ditahan ing taun 1937, dibebasake ing awal taun 1942 (tankmen dibutuhake ing ngarep). Dheweke menang maneh komandan komandan lan batalion minangka tanker, mung nampa medali "Kanggo Kamenangan Jerman", nanging sawise perang, dheweke ora ndhelikake yen dheweke minangka Trotskyist.
                      5. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 11:44
                        -9
                        ora ana bukti ing kasus kaya akeh akeh liyane. anane mung ngaku. yen atos. carane padha tak ngerti akèh pikiran ora perlu. pecah siji. dheweke nulis apa sing diomongake lan adhedhasar paseksene dheweke njupuk wong liya ing paseksi, lan liya-liyane. ing jaman saiki ora kaya sadurunge pengadilan. ora bakal tekan penyidik. amarga ora ana apa-apa. Sampeyan duwe crita sampeyan lan kita duwe crita kita. liyane.
                      6. Gardamir
                        Gardamir 31 Agustus 2019 15:41
                        0
                        yen kabeh wong dijahit nganggo spionase?
                        Mungkin iku mung cara?
                      7. Simargl
                        Simargl 31 Agustus 2019 18:43
                        +2
                        Kutipan saka carstorm 11
                        Apa sampeyan pengin ngerti?
                        Bebener. Iki ala?

                        Kutipan saka carstorm 11
                        yen kabeh wong dijahit nganggo spionase?
                        Enteni sedhela! Sampeyan ngumpulake kabeh! Kaping pisanan, buktiake manawa tuduhan kasebut palsu. Sampeyan bisa?
                      8. angkot 11
                        angkot 11 1 September 2019 03:42
                        -1
                        Aku ora mbuwang apa-apa. Rehabilitasi mbuktekake kabeh. Aku ngomong bab kasunyatan sing ing kasus ora ana apa-apa kajaba pratelan.
                      9. Simargl
                        Simargl 1 September 2019 07:24
                        +3
                        Kutipan saka carstorm 11
                        Aku ngomong bab kasunyatan sing ing kasus ora ana apa-apa kajaba pratelan.
                        Paling ora, sampeyan butuh alesan kanggo ditahan: nyekel ing titik, denunciation ...
                        Malah "NKVD getih" ora bisa mung njupuk wong metu saka dalan lan nuduh dheweke soko.
                        Nanging, wong bisa nyerah, nulis "tulus" ...
                        Sing. Sampeyan ngapusi yen ora ana apa-apa kajaba "ngaku".
                      10. dhokter
                        dhokter 31 Agustus 2019 13:48
                        -7
                        Kita nemokake yen Stalin ora melu.

                        Ya. Dheweke mung nulis ing kertas nganggo potlot: "Tembak kabeh sing jenenge ing cathetan. I. St."

                        Lan dhaptar kreta kasebut, bebarengan karo Klenov, ing dina sing padha, lan komandan Angkatan Udara, Ionov, dieksekusi, sampeyan ora ngerti, yen Nazi bakal ditembak sadurunge.
                        http://1937god.info/node/1163
                        Leningrad ana ing blokade, lan NKVD gagah prakosa nepaki kabeh rencana kanggo Trotskyists.
                        Lan banjur sawetara lungguh lan rak otak, kanggo sawetara alesan Jerman tekan Moscow, mbokmenawa stasiun radio ing tank apik.
                      11. Campanella
                        Campanella 1 September 2019 10:49
                        +6
                        Aku ora ngerti yen iki buku kurang ajar?
                        Page 1170... Dadi, ing buku lumbung, padha nulis kabeh wong kanggo eksekusi?
                        Aku ora ngandel yen foto-foto sing diwenehake dening liberal lan umume, "sampah sejarah" sing dibuwang ing pamrentah Soviet ing taun 90-an kudu diurutake kanthi teliti. Aku wong ora duwe kapercayan ing sajarawan kuthah Yeltsin.
                      12. dhokter
                        dhokter 1 September 2019 13:00
                        -8
                        Aku ora ngerti yen iki buku kurang ajar?
                        Page 1170... Dadi, ing buku lumbung, padha nulis kabeh wong kanggo eksekusi?
                        Aku ora ngandel yen foto-foto sing diwenehake dening liberal lan umume, "sampah sejarah" sing dibuwang ing pamrentah Soviet ing taun 90-an kudu diurutake kanthi teliti. Aku wong ora duwe kapercayan ing sajarawan kuthah Yeltsin.

                        Aku ngerti sampeyan. Kaa ingkang wicaksana ngandika: "Ora gampang ngeculaké kulit."
                        Skala represi kaya ngono, mula kudu diwiwiti buku lumbung. Utawa apa sampeyan mikir ing wektu sing padha nulis ing flash drive?
                        Arsip Presiden Federasi Rusia bakal cocog? Bab sing padha saka ing kono:

                        Lan dhaptar terus, yen ora cukup.

                        Pay manungsa waé kanggo tanggal penahanan. 22 dina sadurunge perang njupuk komandan Angkatan Udhara Distrik Militer Moskow, 5 dina sadurunge komandan Angkatan Udara Timur Jauh, 3 dina sadurunge Wakil Panglima Angkatan Udara PRIVO. Iku nganti pitakonan apa padha samesthine serangan utawa ora.
                        Deleng ing wiki kanggo tanggal eksekusi. Nazi nutup cauldron Vyazemsky, lan wong ing mburi bantuan, malah ing Dina SA lan Angkatan Laut padha kerja keras, rampung njupuk jenderal.
                        Mung sajrone operasi Stalingrad padha nembak udakara 15 ewu prajurite, luwih saka tiwas ing Afghanistan sajrone 10 taun. Ya, padha deserters, nanging ora bisa wis digunakake?
                        Kanggo mbandhingake, "liberal" Amerika sajrone kabeh periode Perang Dunia II ngeksekusi SALAH siji prajurite kanggo disersi. Jenenge Edward Donald Slovik. Eisenhower nganti pungkasan dina getun amarga dheweke wis mlebu surat perintah mati.
                        Coba pikirake yen sampeyan pengin drown kanggo Dzhugashvili ghoul.
                      13. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 2 September 2019 11:06
                        +4
                        Kutipan saka Arzt
                        Pay manungsa waé kanggo tanggal penahanan. 22 dina sadurunge perang njupuk Panglima Angkatan Udhara Distrik Militer Moscow

                        Apa iki komandan sing, ing Mei 1941, duwe Yu-52 mabur ora dideteksi menyang Moskow lan ndharat ing lapangan terbang tengah?
                      14. Komentar wis dibusak.
                      15. dhokter
                        dhokter 2 September 2019 14:15
                        0
                        Apa iki komandan sing, ing Mei 1941, duwe Yu-52 mabur ora dideteksi menyang Moskow lan ndharat ing lapangan terbang tengah?

                        Ora, pasukan pertahanan udara sing tanggung jawab kanggo iki. Panglima Zona Pertahanan Udara Barat, Mayor Jenderal Artileri Sazonov, ditegur. (Pesenan NPO USSR tanggal 10.06.1941 No. 0035).
                      16. Campanella
                        Campanella 2 September 2019 20:13
                        +1
                        Amerika "liberal" ora nemu keruwetan saka invasi, mulane iku incomparable.
                        Lan babagan buku lumbung, mung ora jelas kepiye cara kerja kantor.
                        Upamane departemen nyiapake kertas, ditandatangani dening kabeh wong cilik, lan pungkasane dikirim menyang Stalin. Salajengipun, umpamane dheweke nulis "Kanggo" lan kertas kasebut diwenehake marang sing nggawa banjur dikirim menyang departemen sing nindakake pesenan kasebut. Sing pitakonan carane padha banjur rampung ing buku lumbung padha. Dheweke nggawa sheet menyang Stalin, nanging ing foto kita ndeleng persis notebook, lan dudu file?
                      17. Alf
                        Alf 1 September 2019 22:18
                        +2
                        Iku mung nasib ala. Miturut kabeh kelingan, IVS nandatangani dokumen nganggo potlot RED.
                      18. dhokter
                        dhokter 2 September 2019 12:18
                        +1
                        Miturut kabeh kelingan, IVS nandatangani dokumen nganggo potlot RED.

                        Dheweke duwe loro-lorone abang lan biru. Topik sing umum dikenal.
                        Ing ngisor iki ana 11 volume mung dhaptar eksekusi kanthi fotokopi.
                        http://stalin.memo.ru/spiski/tomi01.htm
                        Visa I.St. Mesthine, ora kabeh, dheweke mlebu 357 dhaptar kanthi andal. Sawetara abang, sawetara biru.
                        Nanging, mesthi, sampeyan ngerti manawa kanggo wong ing tingkat Panglima Angkatan Udara, dheweke nggawe keputusan lan menehi visa pribadi.
                        Utawa apa sampeyan mikir yen Beria dhewe kanthi tenang mutusake ngarep NSH?
                      19. sniperino
                        sniperino 3 September 2019 09:32
                        +1
                        Kutipan saka Arzt
                        Dheweke mung nulis ing kertas nganggo potlot: "Tembak kabeh sing jenenge ing cathetan. I. St."
                        Ora, ora gampang. Dheweke nulis lan menehi tandha tandha kanggo sejarah, supaya para turunane ngerti bebener. Apa sampeyan wis sinau kabeh bebener babagan blok Right-Trotskyist, utawa sampeyan wis sinau nyuarakke udan?
                      20. dhokter
                        dhokter 3 September 2019 12:03
                        -2
                        Apa sampeyan wis sinau kabeh bebener babagan blok Right-Trotskyist, utawa sampeyan wis sinau nyuarakke udan?

                        Kita ora bakal ngerti kabeh bebener, amarga sing sampeyan sebut Right-Trotskyists durung ilang ing endi wae. Sawise mbusak Rusia saka wong-wong mau ing wektu sing, Stalin, mesthi, nindakake proyek gedhe. Nanging aku ragu yen ing wektu sing padha dheweke mikir babagan wong. Ana perebutan kekuwatan, sing dadi pembantaian kanggo kabeh wong.
                      21. kula 1970
                        kula 1970 31 Agustus 2019 09:04
                        +7
                        Kutipan saka carstorm 11
                        artikel absurd - spionase lan ampas liyane. bukti mung pratelan pribadi sawise sasi interogasi.
                        Kepiye carane sampeyan bisa mbuktekake spionase? sing kaping? tanpa video, penyadapan lan cara teknis liyane? Dheweke ora duwe tandha ing paspor - "Spy Polandia" ....... .
                        Miturut cara, sadurunge WWII, salah siji saka agen intelijen paling kuat ing Eropah, lan diwenehi kasunyatan sing uga ing jejere kita, Gusti Allah piyambak dhawuh dheweke kanggo bisa ing USSR, iku banjur Amerika Serikat ora kasengsem ing spying. ing USSR, adoh ...
                      22. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 09:27
                        -13
                        kaya-kaya ana sing penting kanggo mbuktekake. ngalahake rasa syukur lan lunga.
                      23. kula 1970
                        kula 1970 31 Agustus 2019 09:47
                        +8
                        Kutipan saka carstorm 11
                        kaya-kaya ana sing penting kanggo mbuktekake. ngalahake rasa syukur lan lunga.
                        - naif ... iki dudu kriminal modern ..
                        Lan yen ana nyata lan yen dheweke diikat sesuk? Coba tebak - pira sing bakal menehi penyidik ​​​​kanggo "ndhelikake spionase lan nuduh wong sing ora salah"? ..
                        9 gram ing wektu kasebut wis suwe ora digunakake, paling ora 10 taun ...
                      24. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 10:05
                        +3
                        Mangkene liyane sing menarik ing taun 1939 ....
                      25. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 11:49
                        -6
                        Apike? sing wong kadang lungguh ing ditahan nganti padha ditembak?
                      26. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 12:02
                        + 10
                        Iku menarik yen ing taun 1939 Beria wis dadi komando lan ora ana penahanan, nanging rehabilitasi.
                      27. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 11:46
                        -8
                        lan yen ora ana, mesthine kanggo saben petugas pemadam kebakaran sampeyan kudu nggawa 20 wong ing eksekusi supaya bisa urip luwih apik? logika ngono?
                      28. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 12:03
                        +7
                        Kutipan saka carstorm 11
                        ngalahake rasa syukur lan lunga.

                        Apa karo sampeyan kabeh iku prasaja.
                      29. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 12:25
                        +2
                        Dadi iki demagogy.
                      30. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 10:52
                        +6
                        Kutipan saka carstorm 11
                        lan karo karsane, Staff komando paling dhuwur thinned metu kanggo kebekan. artikel absurd - spionase lan ampas liyane. bukti mung pratelan pribadi sawise sasi interogasi

                        Mung sampeyan salah ing kene. Paling ora njupuk Tukhachevsky, sing, rong dina sawise penahanan, wong nulis pratelan ing 138 kaca ditulis ing tulisan kaligrafi ayu. (Sampeyan bisa nemokake xeroxed ing Internet). Sampeyan bisa ngomong akeh babagan iki, nanging ora ana ing kasus sing terpencil.
                      31. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 11:54
                        -14
                        Aku maca))) apik yen aku ora njlèntrèhaké partisipasi ing lodge Masonic. iku komandan biasa-biasa wae nanging mesthi ora peserta ing kongkalikong.
                      32. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 12:04
                        + 14
                        Kutipan saka carstorm 11
                        komandan biasa-biasa wae nanging mesthi ora dadi peserta konspirasi.

                        Sampeyan salah, bisa uga ora sing paling penting, dheweke minangka salah sawijining sing utama.
                      33. meandr51
                        meandr51 1 September 2019 11:49
                        -4
                        Apa kuwi sing diomongke marang kowe?
                      34. Lyuba1965_01
                        Lyuba1965_01 30. november 2019 22:03
                        0
                        Ing inisiatif Tukhachevsky (sadurunge sadurunge Hitler lan Guderian, digawa dening gagasan "blitzkrieg") massively
                        nawakke kacepetan dhuwur entheng diprodhuksi kanggo ngrugekake produksi abot, iku Tukhachevsky, sing digawa lunga dening doctrine saka Italia Jendral Douai (sing pracaya sing bisa menang mung ngirim armada saka pengebom abot menyang mungsuh, lan kabeh jinis pasukan liyane muter peran sejatine sifate tambahan) mbuwang kabeh efforts menyang produksi heavy bombers , kalah ing pejuang lan nyerang pesawat.
                        Tukhachevsky sing alon-alon ngenalake bedhil mesin menyang tentara, sing diduga "senjata polisi", sanajan dheweke
                        kuwalitas tempur senapan mesin wis kasil dibuktekake ing perang Bolivia-Paraguay taun 1934.
                        Ora tanpa partisipasi Tukhachevsky, operasi "Spring" ditindakake, nalika ing taun 1930 tentara kasebut "diresiki" saka mantan perwira tsarist (akeh sing ngerti nilai sejatine marshal "sarwa" ...).
                        Bubar, buku dening sejarawan militer Manfred Heidler "The Reichswehr and the Red Army: Stage of Unusual Cooperation. 1920-1933" diterbitake ing München, yaiku taun-taun nalika Stalin, mesthi, durung dadi raja. master saka salah siji tentara utawa layanan rahasia.
                        Miturut Heidler, ing mangsa panas taun 1925, sekolah penerbangan militer digawe ing Lipetsk, ing ngendi Fokkers.
                        bab 120 pilot Jerman padha dilatih, uga personel lapangan udara.
                        Paling ora 30 tanker Jerman dilatih ing sekolah tank Kama cedhak Kazan,
                        tank Jerman.
                        Ing sisih lor Samara ing taun 1928, kanthi partisipasi Jerman, nyemprotake gas beracun saka pesawat dipraktekke, tambang kimia lan granat dites.
                        Nalika iku, 19 perwira senior Tentara Merah wis dilatih ing kursus Staf Umum Reichswehr.
                        (Uborevich sinau ana terus kanggo setahun).
                        Luwih saka setengah saka anggota Dewan Militer Revolusioner pra-Stalinis duwe kontak resmi karo Reichswehr utawa lelungan "kanggo tukar pengalaman."
                        Apa hubungane Tukhachevsky karo iki, ing taun 1925-1928. Kepala Staf Tentara Merah, wiwit taun 1931 -
                        Wakil Ketua Dewan Militer Revolusioner USSR?
                        Paling langsung.
                        Aku ngelingake sampeyan yen Stalin durung dadi master ...
                        Wong-wong sing seneng nyalahake Stalin kanggo "kesalahan" taun 41 bisa dielingake yen unit Jerman sing maju asring diprentahake dening perwira sing dilatih ing tanah Soviet kanthi karya Tukhachevsky.
                        Miturut Heidler, paling ora 20 kadet pilot Jerman saka Lipetsk lan 10 tanker,
                        dilatih ing "Kama", munggah pangkat jenderal ing Wehrmacht ...
                        Umumé, Germanophilism saka Tukhachevsky lan rombongan dumunung ing lumahing, lan mulane ora ana apa-apa.
                        implausible ing versi sing militèr ndhuwur ing loro-lorone, striving kanggo nyedhaki
                        kerjasama, padha ngrancang kaya ngono.
                        Bisa uga ing sisih siji dheweke pengin nyingkirake Stalin, ing sisih liyane dheweke pengin nyingkirake Hitler.
                        Pembersihan tentara sing ditindakake dening Stalin ing taun 37-38 kanthi nggumunake pas karo wektu sing padha.
                        (sanajan kanthi langkah sing luwih entheng) Hitler - ing taun-taun sing padha, dheweke nolak akeh banget.
                        wong Prusia sombong ing garis jenderal mbayangake awake dhewe.
                        Konfirmasi ora langsung yaiku tembung-tembung saka Heidler dhewe, sing terus terang nyatakake yen "praktis
                        kabeh peserta aktif ing kerjasama militèr karo Jerman tiwas minangka asil saka purges Stalin."
                    2. kula 1970
                      kula 1970 31 Agustus 2019 08:39
                      + 11
                      Kutipan saka carstorm 11
                      Aku ngurus rehabilitasi. Aku mung ora mikir iku perlu kanggo ngrembug ing Internet karo wong liyo.

                      Yaiku, sampeyan ora pengin mbenerake dheweke sacara anumerta kanggo UMAT / MASYARAKAT - nanging mung kanggo awake dhewe? Apa sampeyan mikir akeh wong bakal maca keputusan babagan rehabilitasi? Sampeyan lan wong sepuluh liyane, ora luwih ......
                      Apa ana gunane yen melu rehabilitasi? Apa sampeyan wis ngerti yen dheweke dudu mata-mata Polandia ..... utawa sampeyan ora ngerti? Utawa - yen?
                      Apa gunane rehabilitasi tanpa nggawa kasunyatan iki menyang manungsa waé?
                      1. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 09:31
                        -10
                        Ora mesthi ing cara sing. Aku mung mikir sing bener. Ayo masyarakat nindakake apa sing dikarepake. carane akeh Staliniss ing cabang bakal sampeyan supaya kula kanggo njupuk metu? ya. schaz.
                      2. kula 1970
                        kula 1970 31 Agustus 2019 09:53
                        +9
                        Kutipan saka carstorm 11
                        carane akeh Staliniss ing cabang bakal sampeyan supaya kula kanggo njupuk metu? ya. schaz.
                        - Apa sampeyan wedi karo Staliniss lokal utawa sampeyan ora yakin banget karo awake dhewe?
                        Yen ana wong sing bener-bener disalahké amarga ora salah, bebener ana ing sisih sampeyan.
                        Yen aku dadi sampeyan, aku bakal nulis artikel cekak babagan sedulur - wong sing ngurmati lan ngormati dheweke, nanging mung bakal ngelingi wong kasebut ...
                        Z.Y. Aku nulis artikel babagan mbah buyutku..
                      3. angkot 11
                        angkot 11 31 Agustus 2019 11:56
                        -9
                        iki dudu rotiku. kene lan tanpa kula ana wong kanggo nulis. Saben uwong kudu nindakake pakaryane. lan iki mung ngganggu karo cara komunikasi. lan kepinginan kanggo nuduhake soko karo wong-wong mau ora njedhul ing asas. kabeh iku cukup prasaja.
                      4. kula 1970
                        kula 1970 31 Agustus 2019 12:35
                        + 15
                        Kutipan saka carstorm 11
                        iki dudu rotiku. kene lan tanpa kula ana wong kanggo nulis. Saben uwong kudu nindakake pakaryane. lan iki mung ngganggu karo cara komunikasi. lan kepinginan kanggo nuduhake soko karo wong-wong mau ora njedhul ing asas. kabeh iku cukup prasaja.
                        - Banjur apa sampeyan mlebu menyang rembugan karo wong-wong mau? yen sampeyan ora duwe kepinginan kanggo nuduhake soko karo wong-wong mau?
                        Sampeyan ndeleng, saiki ana kahanan sing nggegirisi ing sanak keluarga sampeyan: sampeyan nguwuh - "dheweke difitnah lan ditindhes!", Lan nalika sampeyan takon kanthi wajar - sapa, kenapa, lsp. - sampeyan banjur menyang tuduhan Stalinisme lan iki ing kasus sampeyan ora ana rincian kasus katon kaya sketsa jeroan - sing sampeyan dituduh.
                        Saiki sampeyan bisa nulis jeneng sedulur (lan masang bahan rehabilitasi, yen sampeyan pengin lan apa sing dakkarepake nalika ngomong babagan artikel kasebut), utawa ngidoni lan ninggalake - banjur para Stalinis bakal ujar manawa "fitnah liyane saka gambar padhang."
                        Lan contone, aku - ora dadi panyengkuyung sing kuat ing pusat tahanan sementara (nanging ngerteni kaluwihane sing gedhe) - setuju karo dheweke. , dudu tuduhan sing ora berdasar ...
                      5. mat-vey
                        mat-vey 1 September 2019 03:38
                        +2
                        Yen saka sisihku, banjur 1939 nyebabake keraguan. Lan "rembugan" luwih lanjut (apa sing nyenengake utawa ora) mung nguatake pitakonan - "Apa ana bocah lanang?"
                      6. angkot 11
                        angkot 11 1 September 2019 03:50
                        -3
                        obrolan diwiwiti saka liyane. dadi dening. Aku ora duwe maksud kanggo muter kabeh, nanging mung kanggo tembung saka wong sing wong kudu Stalin, ngandika saka tembung iki mbah kakungku nguripake ing kuburan. lan Ostap nandhang sangsara. luwih mung nyoba kanggo nerangake kanggo wong sing saben wong duwe pendapat dhewe.
                      7. mat-vey
                        mat-vey 1 September 2019 06:36
                        +4
                        Apa menarik, nanging nyoba ngrungokake pendapat wong liya wis dadi ora pantes kanggo sampeyan .... sampeyan nulis babagan bocah umur 10 taun ing kana.
                      8. Levius
                        Levius 1 September 2019 01:06
                        +6
                        Sampeyan ora kudu nggabungake kabeh. Ora ana Stalinis fanatik ing kene. Generasi iki wis ilang. Ing ngisor iki ana wong sing nyukupi sing bener-bener ngevaluasi efektifitas ngatur negara ing taun-taun kasebut ing kahanan kasebut karo teknologi kasebut. Lan ya, Stalin efektif banget. Minangka manajer minangka politisi. Lan diakoni ing saindenging jagad. Kaping pindho jenenge Times Person of the Year. Lan iki minangka pengakuan saka mungsuh sing disumpah dening borjuis.
                      9. angkot 11
                        angkot 11 1 September 2019 03:51
                        -3
                        ya, aku regejegan sing, tengen? kabeh sing apik iku dheweke lan kabeh sing ala ora ana hubungane karo dheweke.
                      10. mat-vey
                        mat-vey 1 September 2019 07:18
                        +1
                        "Iku mung kabeh sing apik iku dheweke lan kabeh sing ala ora ana hubungane." - demagogy liyane?
                      11. Levius
                        Levius 1 September 2019 12:35
                        +5
                        Inggih, dheweke wis cukup ala. Nanging sapa wae sing miwiti kemudi bakal nggawe kesalahan. Iku mung ala / kesalahan iku ing syarat-syarat jam pira? Pangukuran saiki kanggo wektu kasebut? Kita ndeleng apa sing ditindakake ing taun-taun kasebut: sterilisasi paksa massal, eksperimen ing wong sing lara mental, paceklik menyang depresi gedhe. lsp. Ing donya iku uga kejem.
                  2. Gardamir
                    Gardamir 31 Agustus 2019 07:48
                    +8
                    Stalin dhewe ditembak padha!
                    Iki kabeh kesalahane kucing ing urip modern. Lan ing jaman kepungkur, Stalin kudu njawab kabeh.
                    1. mat-vey
                      mat-vey 31 Agustus 2019 08:22
                      +4
                      Mesthine, dheweke kudu - kaya-kaya, dheweke ora bisa ngunggahake wong anyar ing negara miskin sajrone seminggu.
                    2. tihonmarine
                      tihonmarine 31 Agustus 2019 11:13
                      +5
                      Kutipan: Gardamir

                      Stalin dhewe ditembak padha!
                      Iki kabeh kesalahane kucing ing urip modern. Lan ing jaman kepungkur, Stalin kudu njawab kabeh

                      Dadi luwih gampang lan luwih gampang kanggo nyalahke wong liya, nanging nyingkirake dhewe saka wong sing ditresnani. Ora usah dipikir-pikir, yen aku salah, lan sanak-sedulurku dihukum sah. Angger-anggering Toret tansah makarya, nanging luwih gampang kanggo ngremehake lan ngomong "Ana pelanggaran hukum."
                  3. Nicholas S.
                    Nicholas S. 31 Agustus 2019 10:25
                    +3
                    Kutipan: Simargl
                    Salah siji sedulurku ana polisi, mengko dijupuk piyambak sanadyan ora ana tekanan saka panguwasa lan warga (kita bisa ngira kenapa).
                    Endi iki warga manggon? Ing Galicia? Kene ing wilayah Bryansk (ing ngendi aku manggon), scumbags iki ora diijini bali kanggo manggon. Sedulur-sedulure pancen dicela sanajan wis pirang-pirang dekade.
                    Ngrumusake luwih cetha. Yen ora, sampeyan bisa dimangerteni kaya iki (sampeyan mbuwang): bakal ana perang - ngiyanati, ngladeni mungsuh - warga sampeyan bakal dimangerteni lan diapura.
                    1. Simargl
                      Simargl 31 Agustus 2019 19:20
                      +2
                      Kutipan: Nicholas S.
                      Wong-wong iki manggon ing ngendi? Ing Galicia?
                      Nutup. Ing wilayah Rostov.
                      Paman "kalem" ing wektu sing padha.
                      Sadurunge nyalahake wong, sampeyan kudu ngerti dheweke. Aku ora ngerti, aku mung krungu critane, malah banjur - rada. Lan sampeyan - raked siji ukuran pas kabeh.
                      PS
                      Sing relatif ora getih, aku umume ora peduli. Aku menehi conto.
                    2. naidas
                      naidas 31 Agustus 2019 23:48
                      +2
                      Kutipan: Nicholas S.
                      Wong-wong iki manggon ing ngendi? Ing Galicia?

                      Contone, ing wilayah Moskow, Kosmodemyanskaya, dheweke nyerahake wong Jerman menyang lokal lan ora manggon apa-apa.
                      1. mat-vey
                        mat-vey 1 September 2019 03:39
                        +1
                        "Kosmodemyanskaya, dheweke nyerahake lokal menyang Jerman" - dheweke duwe tugas kaya ngono - lurah.
                  4. mlaku
                    mlaku 31 Agustus 2019 13:36
                    +8
                    Sayange, ora kabeh wis disimpen ing arsip. Ing jaman Khrushchev, akeh kasus sing didakwa ing periode 1936-1939 dirusak utawa diresiki, bisa uga kanggo ndhelikake bebener.
              2. 210okv
                210okv 31 Agustus 2019 06:29
                + 14
                Dmitry, aku bisa ngerti rasa sedhih ing kulawarga ... Nanging mungkin sampeyan isih nulis sapa mbah kakungmu, lan kanggo apa ... Yen ora, uga .. Collectivization, dispossession, eksekusi ... Simbahku ora gelem melu farm kolektif, dheweke ora ajiné, nanging farm pitik, kang katahan sapi. Dadi whim kuwi nyerang wong, lan iku wong abot .. Cekakipun, aktivis teka marang lan ngandika, sampeyan menang ' t mlebu, kita bakal ngurutake gubug ... Dheweke nglumpukake kabeh barang lan sanak-sedulure lan lunga menyang kutha, lan ora entuk apa-apa. Aku ora ngerti carane dheweke nindakake dokumen kasebut.
                1. bubalik
                  bubalik 31 Agustus 2019 06:52
                  + 16
                  melu peternakan kolektif, dheweke ora aji, nanging peternakan pitik, dheweke terus sapi.
                  ,,,kahanan sing podho 30an ajine mung sanak kemah rong sasi simbah umpetan neng sawah pas remaja simbah mbah buyar karo mas.balek kejaba omah. dhewe, ana apa-apa kiwa ing farm. tanggi nyoba
                  1. mat-vey
                    mat-vey 31 Agustus 2019 07:04
                    +3
                    Dadi - "Aku ora duwe wong liya kanggo sampeyan."
                  2. mat-vey
                    mat-vey 31 Agustus 2019 07:30
                    + 21
                    Kanthi biaya "kahanan" - Gryaznov nulis denunciation palsu saka Rokossovsky, nanging Rokossovsky Marshal of Victory, lan Gryaznov ditembak - mbokmenawa amarga ngelak getih vulgar. Lan ya, Gryaznov minangka korban penindasan sing ora salah.
                    1. tihonmarine
                      tihonmarine 31 Agustus 2019 11:20
                      +3
                      Kutipan saka: matvey
                      Lan ya, Gryaznov minangka korban penindasan sing ora salah

                      Punika jawaban kanggo pitakonan kuwi. Ana wong sing cedhak, cilik lan ala, nanging ... ana sing ndeleng kabeh.
                      1. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 12:00
                        +6
                        Dadi Gryaznov direhabilitasi ing taun 1956 senadyan "eksploitasi".
                      2. tihonmarine
                        tihonmarine 31 Agustus 2019 12:10
                        + 10
                        Kutipan saka: matvey
                        Dadi Gryaznov direhabilitasi ing taun 1956 senadyan "eksploitasi".

                        Sampeyan bisa ngomong "Trotskyist" N.S. Khrushchev, dheweke rehabilitasi akeh ghouls, malah Tukhachevsky lan Co.
                      3. mat-vey
                        mat-vey 31 Agustus 2019 12:16
                        +9
                        Saiki Manerheim wis ora dadi ala maneh, dadi mung cara kanggo rehabilitasi kanggo nyolong lan korupsi.
                2. angkot 11
                  angkot 11 31 Agustus 2019 07:19
                  -2
                  dudu bab susah. prakara ora gelem mbaleni iki. liwat wektu, malah bab sing paling nggegirisi lali, nanging aku wong ora bisa ngerti apa aku arep kanggo mbaleni karo anak. lan babagan sapa ... pejabat sing paling dhuwur.
                  1. 210okv
                    210okv 31 Agustus 2019 08:44
                    +4
                    Dmitry, apa sampeyan bisa rehabilitasi? Aku ora pengin mlebu menyang kulawarga sampeyan, aku mung penasaran. Iku kasus sing padha tiba ing ngisor menara sawise perang.. Nanging iki minangka pengkhianatan liyane utawa basa sing dawa banget. .
                    1. angkot 11
                      angkot 11 31 Agustus 2019 09:44
                      +2
                      ngatur. Ora angel, nyatane dawa lan nyenyet. kabeh ana ing urutan pengadilan, lan uga sertifikat iki ... lan sawise utawa sajrone utawa sadurunge ora dadi masalah. tata cara iku padha.
                3. parusnik
                  parusnik 31 Agustus 2019 08:14
                  +9
                  Bojone mbakyune mbahku ora melu tani kolektif, neng ngarep dadi tani perorangan, asale saka ngarep, ora melu tani kolektif, mung seda, bulikku melu tani kolektif, dheweke dhewe bisa. ora ngurusi omah, lumayan..
                4. tihonmarine
                  tihonmarine 31 Agustus 2019 11:17
                  +2
                  Kutipan: 210 okv
                  Dhèwèké nglumpukaké kabèh barang-darbèké lan sedulur-seduluré, banjur lunga menyang kutha.

                  Dadi mbah kakungku uga ngumpulake barang-barang lan kulawarga, lan pindhah saka Transbaikalia menyang Belarus, lan sawise 6 taun dheweke bali maneh lan kabeh mlaku kanthi tentrem lan lancar.
              3. Bogatyrev
                Bogatyrev 31 Agustus 2019 21:23
                +2
                Kepiye carane ngerti wong sing mbah buyut sampeyan?
          2. Komentar wis dibusak.
          3. 72jora72
            72jora72 31 Agustus 2019 07:08
            +4
            pendapat sing padha, mbah buyutku ditembak ing umur 39. ing peti mati, mesthine, saka tembung kasebut dadi ... jagad wis edan ...
            Dadi mungkin kanggo apa? Dadi sampeyan ora ndeleng pitakonan iki ??
          4. Svarog
            Svarog 31 Agustus 2019 08:50
            +9
            Kutipan saka carstorm 11
            pendapat sing padha, mbah buyutku ditembak ing umur 39. ing peti mati, mesthine, saka tembung kasebut dadi ... jagad wis edan ...

            1. atalef
              atalef 31 Agustus 2019 08:54
              -12
              Kutipan saka Svarog
              Kutipan saka carstorm 11
              pendapat sing padha, mbah buyutku ditembak ing umur 39. ing peti mati, mesthine, saka tembung kasebut dadi ... jagad wis edan ...


              akademisi sing ditindhes lan anggota Akademi Ilmu sing cocog (kita ngomong ora mung ilmuwan, nanging babagan akademisi)
              Abramovich Dmitry Ivanovich
              AINALOV Dmitry Vlasevich
              ANDREEV Mikhail Stepanovich
              BALANDIN Alexey Alexandrovich
              BELOPOLSKY Aristarkh Apollonovich
              BOGOYAVLENSKY Sergey Konstantinovich
              BERTELS Evgeny Eduardovich
              Beneshevich Vladimir Nikolaevich
              DIAMONDS Alexander Ivanovich
              BUDDE Evgeny Fedorovich
              Bukharin Nikolay Ivanovich
              BUSH Nikolai Adolfovich
              BYALYNITSKY-BIRULYA (Birulya) Alexey Andreevich
              VAVILOV Nikolay Ivanovich
              WALTER Alexander Filippovich
              WALTER Petr Alexandrovich
              VERNADSKY Vladimir Ivanovich
              Voznesensky Nikolai Alekseevich
              VOLOGDIN Alexander Grigorievich
              GAN Vladimir Yulievich
              GEORGY MIKHAILOVICH Adipati Agung
              GESSEN Boris Mikhailovich
              GLUSHKOV Viktor Grigorievich
              Gorbunov Nikolai Petrovich
              GAUTIER Yuri Vladimirovich
              Grebenshchikov Ilya Vasilievich
              GRIGORIEV Iosif Fedorovich
              GRUSHEVSKY Mikhail Sergeevich
              DMITRIEVSKY Alexey Afanasevich
              Druzhinin Vasily Grigorievich
              Druzhinin Sergei Ivanovich
              Durnovo Nikolai Nikolaevich
              EGOROV Dmitry Nikolaevich
              EGOROV Dmitry Fedorovich
              ZHIRMUNSKY Viktor Maksimovich
              Zamotin Ivan Ivanovich
              IGNATOVSKY Vladimir Sergeevich
              ILYIN Alexey Alekseevich
              ILYINSKY Grigory Andreevich
              KAREEV Nikolay Ivanovich
              KARSKY Evfimy Fyodorovich
              KIZEVETTER Alexander Alexandrovich
              KIRPICHEV Mikhail Viktorovich
              KOLTSOV Nikolai Konstantinovich
              KONI Anatoly Fedorovich
              KOSTIKOV Andrey Grigorievich
              KOSHLYAKOV Nikolai Sergeevich
              KRACHKOVSKY Ignatius Yulianovich
              KRUTKOV Yury Alexandrovich
              KRUUS Hans (Hansovich)
              LAZAREV Petr Petrovich
              LEVINA Rebekka Saulovna
              LEVINSON-LESSING Franz Yulievich
              LEVITSKY Grigory Andreevich
              Leibenzon Leonid (Leon) Samuilovich
              Likhachev Nikolay Petrovich
              LOBODA Andriy (Andrey Mitrofanovich)
              Lukin Nikolai Mikhailovich
              LUKIRSKY Petr Ivanovich
              LUPPOL Ivan Kapitonovich
              LYUBAVSKY Matvey Kuzmin (Kozmich)
              LUBOVICH Nikolay Nikolaevich
              MAISKY V. (Lyakhovetsky Ivan Mikhailovich)
              MAKSIMOV Nikolai Alexandrovich
              NADSON Georgy Adamovich
              NEKRASOV Alexander Ivanovich
              NIKOLAS II
              NIKOLAI MIKHAILOVICH dipimpin. buku.
              NUMEROV Boris Vasilievich
              Obreimov Ivan Vasilievich
              OLDENBURG Sergey Fedorovich
              OSINSKY N. (OBOLENSKY Valerian Valerianovich)
              PARNAS Yakub Oskarovich
              PERETTS Vladimir Nikolaevich
              PLATONOV Sergey Fyodorovich
              POKROVSKY Konstantin Dorimedontovich
              POLYNOV Boris Borisovich
              PRIANISHNIKOV Dmitry Nikolaevich
              Rozhdestvensky Sergei Vasilievich
              ROSENBERG Fedor (Friedrich) Alexandrovich
              RYAZANOV (Goldendakh) David Borisovich
              SAMOYLOVICH Alexander Nikolaevich
              SATKEVICH Alexander Alexandrovich
              SAKHAROV Andrey Dmitrievich
              SELISCHEV Afanasy Matveevich
              SOBOLEVSKY Alexey Ivanovich
              SPERANSKY Mikhail Nestorovich
              TALANOV Viktor Viktorovich
              TIMCHENKO Evgeny Konstantinovich
              TARLE Evgeny Viktorovich
              TIKHOV Gavriil Adrianovich
              TOMSINSKY Semyon Grigorievich
              TULAIKOV Nikolai Maksimovich
              TUPOLEV Andrey Nikolaevich
              FEDOROVSKII Nikolai Mikhailovich
              FLORINSKY Timofey Dmitrievich
              FOK Vladimir Alexandrovich
              Kharlampovich Konstantin Vasilievich
              TSERETELI Grigory Filimonovich
              SPILREIN Jan Nikolaevich
              SHPITALSKY Evgeny Ivanovich
              STERN Lina Solomonovna
              YAKOVLEV Alexey Ivanovich

              1. Svarog
                Svarog 31 Agustus 2019 08:55
                +8
                Kutipan saka atalef
                akademisi sing ditindhes lan anggota Akademi Ilmu sing cocog (kita ngomong ora mung ilmuwan, nanging babagan akademisi)

                Nanging minangka ilmu, banjur Soviet kesusu! Lan ing kahanan apa!
                1. atalef
                  atalef 31 Agustus 2019 13:23
                  -12
                  Kutipan saka Svarog
                  Kutipan saka atalef
                  akademisi sing ditindhes lan anggota Akademi Ilmu sing cocog (kita ngomong ora mung ilmuwan, nanging babagan akademisi)

                  Nanging minangka ilmu, banjur Soviet kesusu! Lan ing kahanan apa!

                  carane dheweke kesusu - kita weruh ing USSR.
                  atusan institusi riset - lan mung galoshes ing toko.
                  Kabeh peralatan lan teknologi sing luwih migunani yaiku Barat.
                  Ing wiwitan, dheweke bisa uga wis jerked, mung banjur mati.
                  1. Laurel
                    Laurel 2 September 2019 16:16
                    +6
                    Banget awal sampeyan miwiti ngapusi babagan galoshes, purun anti-Soviet. Sawise kabeh, isih akeh wong sing ngelingi apa sing ana lan ora. Sampeyan kudu ngenteni nganti sing pungkasan sing ngelingi USSR mati lan malah wiwit ngapusi. Nanging sampeyan pancene pengin mbuwang lendhut ing bab banget gedhe sing kedaden ing sajarah manungsa, kang wis gatel!
                  2. andrew42
                    andrew42 2 September 2019 17:10
                    +6
                    Ngapusi, nanging ngerti ukuran! Aku taun 1988 ing "teknologi mikroprosesor" teknik elektro. fakultas mlebu. Prosesor Soviet pungkasan K1821 setaun sawise Intel 80186, ya. Nanging ora luwih. Ing babagan iki, universitas nyiapake 1992-93 akeh insinyur sirkuit lan programer, terobosan teknologi disiapake ing industri iki. "Reformis" kapitalis nggabungake 95% saka personel teknik kasebut, pabrik manufaktur basis unsur kanggo sebagian besar tetep ing njaba Rusia (negara Baltik - murni mudhun saluran, Ukraina - setengah mudhun jamban), lembaga riset didol kanthi lelang. . Ing taun 1993, mung 80 wong saka aliran kita (luwih saka 20 wong) sing mangkat kerja ing spesialisasine, ing taun utawa rong taun sabanjuré, 5 wong tetep "bisnis". Iki pancene "galoshes" sing wis teka.
              2. Shahno
                Shahno 31 Agustus 2019 08:59
                -7
                // ABRAMOVICH Dmitry Ivanovich
                AINALOV Dmitry Vlasevich
                ANDREEV Mikhail Stepanovich
                BALANDIN Alexey Alexandrovich
                BELOPOLSKY Aristarkh Apollonovich
                BOGOYAVLENSKY Sergey Konstantinovich
                BERTELS Evgeny Eduardovich
                Beneshevich Vladimir Nikolaevich
                DIAMONDS Alexander Ivanovich
                BUDDE Evgeny Fedorovich
                Bukharin Nikolay Ivanovich
                BUSH Nikolai Adolfovich
                BYALYNITSKY-BIRULYA (Birulya) Alexey Andreevich
                VAVILOV Nikolay Ivanovich
                WALTER Alexander Filippovich
                WALTER Petr Alexandrovich
                VERNADSKY Vladimir Ivanovich
                Voznesensky Nikolai Alekseevich
                VOLOGDIN Alexander Grigorievich
                GAN Vladimir Yulievich
                GEORGY MIKHAILOVICH Adipati Agung
                GESSEN Boris Mikhailovich
                GLUSHKOV Viktor Grigorievich
                Gorbunov Nikolai Petrovich
                GAUTIER Yuri Vladimirovich
                Grebenshchikov Ilya Vasilievich
                GRIGORIEV Iosif Fedorovich
                GRUSHEVSKY Mikhail Sergeevich
                DMITRIEVSKY Alexey Afanasevich
                Druzhinin Vasily Grigorievich
                Druzhinin Sergei Ivanovich
                Durnovo Nikolai Nikolaevich
                EGOROV Dmitry Nikolaevich
                EGOROV Dmitry Fedorovich
                ZHIRMUNSKY Viktor Maksimovich
                Zamotin Ivan Ivanovich
                IGNATOVSKY Vladimir Sergeevich
                ILYIN Alexey Alekseevich
                ILYINSKY Grigory Andreevich
                KAREEV Nikolay Ivanovich
                KARSKY Evfimy Fyodorovich
                KIZEVETTER Alexander Alexandrovich
                KIRPICHEV Mikhail Viktorovich
                KOLTSOV Nikolai Konstantinovich
                KONI Anatoly Fedorovich
                KOSTIKOV Andrey Grigorievich
                KOSHLYAKOV Nikolai Sergeevich
                KRACHKOVSKY Ignatius Yulianovich
                KRUTKOV Yury Alexandrovich
                KRUUS Hans (Hansovich)
                LAZAREV Petr Petrovich
                LEVINA Rebekka Saulovna
                LEVINSON-LESSING Franz Yulievich
                LEVITSKY Grigory Andreevich
                Leibenzon Leonid (Leon) Samuilovich
                Likhachev Nikolay Petrovich
                LOBODA Andriy (Andrey Mitrofanovich)
                Lukin Nikolai Mikhailovich
                LUKIRSKY Petr Ivanovich
                LUPPOL Ivan Kapitonovich
                LYUBAVSKY Matvey Kuzmin (Kozmich)
                LUBOVICH Nikolay Nikolaevich
                MAISKY V. (Lyakhovetsky Ivan Mikhailovich)
                MAKSIMOV Nikolai Alexandrovich
                NADSON Georgy Adamovich
                NEKRASOV Alexander Ivanovich
                NIKOLAS II
                NIKOLAI MIKHAILOVICH dipimpin. buku.
                NUMEROV Boris Vasilievich
                Obreimov Ivan Vasilievich
                OLDENBURG Sergey Fedorovich
                OSINSKY N. (OBOLENSKY Valerian Valerianovich)
                PARNAS Yakub Oskarovich
                PERETTS Vladimir Nikolaevich
                PLATONOV Sergey Fyodorovich
                POKROVSKY Konstantin Dorimedontovich
                POLYNOV Boris Borisovich
                PRIANISHNIKOV Dmitry Nikolaevich
                Rozhdestvensky Sergei Vasilievich
                ROSENBERG Fedor (Friedrich) Alexandrovich
                RYAZANOV (Goldendakh) David Borisovich
                SAMOYLOVICH Alexander Nikolaevich
                SATKEVICH Alexander Alexandrovich
                SAKHAROV Andrey Dmitrievich
                SELISCHEV Afanasy Matveevich
                SOBOLEVSKY Alexey Ivanovich
                SPERANSKY Mikhail Nestorovich
                TALANOV Viktor Viktorovich
                TIMCHENKO Evgeny Konstantinovich
                TARLE Evgeny Viktorovich
                TIKHOV Gavriil Adrianovich
                TOMSINSKY Semyon Grigorievich
                TULAIKOV Nikolai Maksimovich
                TUPOLEV Andrey Nikolaevich
                FEDOROVSKII Nikolai Mikhailovich
                FLORINSKY Timofey Dmitrievich
                FOK Vladimir Alexandrovich
                Kharlampovich Konstantin Vasilievich
                TSERETELI Grigory Filimonovich
                SPILREIN Jan Nikolaevich
                SHPITALSKY Evgeny Ivanovich
                STERN Lina Solomonovna
                YAKOVLEV Alexey //
                Apa kowe, iki kabeh pengkhianat, mungsuh rakyat. Malah nganggo jeneng kulawarga. ketoke..
                1. Winnie76
                  Winnie76 31 Agustus 2019 10:10
                  +5
                  Kutipan saka Shahno
                  Apa kowe, iki kabeh pengkhianat, mungsuh rakyat. Malah nganggo jeneng kulawarga. ketoke..

                  Apa salah karo jeneng mburi?
              3. Vitaly Tsymbal
                Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 10:14
                + 10
                Dhaptar iki gedhe - nanging bakal luwih indikatif yen dituduhake dening akademisi (ilmuwan) ing ngendi ilmu kasebut. Yen iki kabeh - kamanungsan iku perjuangan kanggo ideologi lan iki wis politik, yen "techies" iku kejahatan marang negara.
                1. Hlavaty
                  Hlavaty 31 Agustus 2019 10:53
                  +8
                  Iku utamané menarik apa akademisi dheweke
                  Bukharin Nikolay Ivanovich
                  ?
                  1. Eduard Vaschenko
                    Eduard Vaschenko 31 Agustus 2019 11:10
                    + 13
                    Dheweke entuk metu saka cangkeme, nanging Nicholas II lan kenapa dheweke entuk dhaptar - akademisi apa?
                    Kabèh dicampur bebarengan: jaran, wong.
                    Ana sing dadi anggota nyata saka partai oposisi lemah, wong, kaya Tupolev, dipenjara amarga penggelapan.
                    saben sepuluh taun sampeyan bisa nulis dhaftar kuwi "akademisi", kabeh pitakonan: miturut hukum utawa ora?
                    Ana kasus "akademik", Partai Industri, lan akeh sejarawan Rusia sing gedhe-gedhe ana ing kelompok kasebut, nanging isih ora ana jawaban apa kasus iki nyata utawa ora. Ora ana wangsulan.
                2. Shahno
                  Shahno 31 Agustus 2019 12:48
                  -5
                  Nah, iki teknisi saka dhaptar iki ..
                  Gesen Boris
                  Walter Alexander
                  Walter Piotr
                  Leibenson Leonid
                  Nadson George
                  Glushkov Victor
                  Terus?
                  PS. Iki sing kita deleng. Lan modestly ndhelikake, nguripake adoh mata.
                  1. naidas
                    naidas 1 September 2019 00:30
                    0
                    Kutipan saka Shahno
                    Gesen Boris

                    nalika iku, dheweke dadi Trotskyist (ing taun 1919-1921 dheweke kerja ing Administrasi Politik Dewan Militer Revolusioner ing Moskow). Ing babagan iki, tanggal 3 Maret 1936, panitia partai Moscow State University ngetokake keputusan yen kepala departemen, I.P. Rozen (1897-1937) lan ketua Komisi Subjek Fisika, B.M.
                    Ing Maret 1936, A. I. Varyash pindhah menyang NKVD kanthi panjaluk kanggo nglindhungi dheweke lan A. K. Timiryazev saka serangan sing ditindakake dening "klompok profesor reaksioner" sing dipimpin dening B. M. Gessen.
                    Akibaté, tanggal 22 Agustus 1936, B. M. Gessen ditangkep kanthi tuduhan palsu amarga melu organisasi teroris kontra-revolusioner lan nyiapake aksi teroris. Sajrone penahanan, 4 buku Trotsky disita saka dheweke, ditambah karo paseksi N. A. Karev (Wakil Ketua Komisi Perencanaan Akademi Ilmu Pengetahuan USSR) tanggal 5.6.1936 Juni XNUMX: "Ing wektu iki, saliyane Bakaev lan Evdokimov. , pusat organisasi Zinoviev kalebu Kamenev, Zinoviev lan Gessen. ... Gessen nindakake karya organisasi ing antarane para pemuda.
                    Petugas NKVD sing nggawe kasus Gessen dhewe ditindhes: ing taun 1939-1940. Kanggo nggawe kasus, kepala Departemen Moscow NKVD, S. F. Redens, sing nandatangani surat perintah penahanan kanggo B. M. Gessen, uga penyidik ​​​​G. M. Yakubovich, I. G. Sorokin lan A. S. Zhurbenko, ditembak.
                    Minangka korban represi Stalinis, S. F. Redens direhabilitasi ing taun 1961.
                3. Angelica
                  Angelica 31 Agustus 2019 14:25
                  0
                  Dhaptar iki gedhe - nanging bakal luwih indikatif yen dituduhake dening akademisi (ilmuwan) ing ngendi ilmu kasebut. Yen iki kabeh - kamanungsan iku perjuangan kanggo ideologi lan iki wis politik, yen "techies" iku kejahatan marang negara.

                  Iki kudu dadi bodho supaya ora ngerti sapa VAVILOV Nikolai Ivanovich.
              4. tihonmarine
                tihonmarine 31 Agustus 2019 11:40
                +9
                Kutipan saka atalef
                akademisi sing ditindhes lan anggota Akademi Ilmu sing cocog (kita ngomong ora mung ilmuwan, nanging babagan akademisi)

                Lan ora jelas ing endi Nicholas II ing dhaptar iki. Uga Academician Tarle E.V. Penindasan apa sing ditindakake? E. V. Tarle dipuntudhuh minangka anggota "Partai Industri". Miturut keputusan dewan OGPU tanggal 8 Agustus 1931, E. V. Tarle diasingake menyang Alma-Ata. Ing tanggal 17 Maret 1937, Presidium Komite Eksekutif Pusat USSR mbusak rekaman pidana saka E. V. Tarle, lan dheweke banjur bali maneh ing pangkat akademisi. Yen sampeyan nelpon pengasingan saka Moskow menyang Alma Ata minangka penindasan? Lan yen katon lan delve menyang arsip, Internet, iku dadi metu sing akeh duwe "pasuryan ing mriem."
                1. volodimer
                  volodimer 31 Agustus 2019 11:56
                  + 14
                  Ayo ditambahake kanthi kasengsem:
                  TUPOLEV Andrei Nikolaevich, nanging ing represi nanging: Akademisi Akademi Ilmu saka USSR (1953). Pahlawan Buruh (1926). Kaping telu Pahlawan Buruh Sosialis (1945, 1957, 1972). Ilmuwan sing diajeni saka RSFSR (1947). Pemenang Bebungah Lenin (1957), papat Bebungah Stalin (1943, 1948, 1949, 1952) lan Bebungah Negara USSR (1972). Kaya-kaya ing Stalin, dheweke dudu "akademisi sing ditindhes", amarga dheweke dadi pamenang 4 penghargaan ...
                  Lan uga: "Miturut paseksen Kepala Marsekal Penerbangan A.E. Golovanov, ing obrolan karo dheweke, I.V. Stalin ujar manawa dheweke ora percaya marang kesalahane Tupolev."
                  SAKHAROV Andrei Dmitrievich: Kanggo aktivitas hak asasi manungsa, dheweke ora entuk kabeh penghargaan lan hadiah Soviet, lan ing taun 1980 dheweke diusir saka Moskow karo garwane Elena Bonner. Iki persis ing ngendi Stalin nyoba ...
                  SPERANSKY Mikhail Nestorovich: Ing April 12, 1934, dheweke dipenjara ing "Slavist Case", telung dina mengko dibebasake, nanging sasi mengko dheweke dihukum 3 taun pengasingan ing Ufa, ing ngendi dheweke ora dikirim. , wiwit tanggal 17 November 1934 ukara kasebut diganti nganggo syarat.
                  SHPITALSKY Yevgeny Ivanovich: Ing Januari 1929, kanthi rekomendasi V. N. Ipatiev lan N. S. Kurnakov, Shpitalsky kapilih dadi anggota sing cocog saka Akademi Ilmu Pengetahuan USSR, lan kurang saka sasi dheweke dicekel, dicopot kabeh gelar lan diusir saka Universitas Moscow. . Miturut memoar V. N. Ipatiev, ana sawetara alasan kanggo penahanan iki. Bisa uga "Agitation anti-Soviet", khianat menyang motherland (E. I. Shpitalsky nyoba entuk paten ing Jerman kanggo nggawe bahan peledak saka uyah asam perchloric, uga kanggo metode produksi phosgene) lan ganjaran sing gedhe banget kanggo pambangunan rong pabrik ing Samara. Sajrone pakunjaran, E. I. Shpitalsky terus ngawasi karya konstruksi ing pabrik Olginsky, ing ngendi dheweke kudu pindhah saben dina saka pakunjaran.
                  Dhaptar kasebut kanthi jelas disusun kanggo tujuan provokatif ....
                  NIKOLAS II
                  NIKOLAI MIKHAILOVICH dipimpin. buku. Lan iku mung ngguyu ...
                  1. tihonmarine
                    tihonmarine 31 Agustus 2019 12:08
                    + 10
                    Kutipan saka volodimer
                    Dhaptar kasebut kanthi jelas digawe kanggo tujuan provokatif ...

                    Tanpa mangu-mangu, "kanggo wong gemblung", wong lanang bakal nyolong, ngeluh, nanging ora ngerti, nanging kita uga "ora lair kanthi bast".
              5. Angelica
                Angelica 31 Agustus 2019 14:33
                +4
                atalef (Alexander)
                akademisi sing ditindhes lan anggota Akademi Ilmu sing cocog (kita ngomong ora mung ilmuwan, nanging babagan akademisi)

                Apa sampeyan wis mriksa dhaptar iki dhewe? Sepira benere? Apa kabeh wong iki dadi korban "rezim Stalinis"?
                VERNADSKY Vladimir Ivanovich, apa sing ditindakake ing dhaptar iki?
                Pemenang Bebungah Stalin, gelar I (1943), Ordo Red Banner of Labor.
                Dheweke urip seneng nganti umur 81 taun. Gusti mberkahi kabeh wong.
                Ing tanggal 25 Desember 1944, V. I. Vernadsky nandhang stroke gedhe, lan ing 6 Januari 1945, dheweke tilar donya ing Moskow.
              6. naidas
                naidas 1 September 2019 00:04
                +4
                Vavilov - sampah, kelalen Ratu - nyalahi panggunaan dana umum ..
                Nanging ing dhaftar BELOPOLSKY Aristarkh Apollonovich (poked dening kasempatan) - Aku wonder nalika lan kanggo apa?
              7. Levius
                Levius 1 September 2019 01:20
                +5
                Che sampeyan ngapusi. Sapa saka akademisi iki sing ditindhes lan ditembak? Sakharov? Ing Stalin, dheweke nggawe bom atom.. OLDENBURG Sergey Fedorovich. Dheweke tilar donya ing taun 1934. Aku dhewe. lsp. Apa sampeyan mung narik dhaptar akademisi ing jaman Stalin?
          5. 89067359490
            89067359490 3 September 2019 02:11
            -4
            Aku setuju. Negara sing rusak lan rusak, jejak kegiatan "statistik" sing sejati iki isih diwenehake.
        2. Spartanez300
          Spartanez300 31 Agustus 2019 05:54
          + 12
          Sawise Stalin, Rusia isih ora duwe hadiah iki nasib, lan setir ing tangan banget lan ringkih.
          1. Svarog
            Svarog 31 Agustus 2019 07:16
            + 10
            Carane Stalin ngrampungake masalah, masalah bisa dideleng saka crita iki:
            Sajrone perang, Stalin mrentah Baibakov kanggo nemokake lapangan minyak anyar. Nalika Baibakov mbantah manawa iki ora mungkin, Stalin mangsuli:
            - Bakal ana lenga, bakal ana Baibakov, ora bakal ana lenga, ora bakal ana Baibakov!
            Rauh celengan ditemokaké ing Tataria lan Bashkiria.

            Mbayangno carane cepet ekonomi lan industri kita bakal berkembang .. Ganti jeneng mburi kanggo Manturov lan lenga kanggo elektronik ..
            1. Manungsa Kucing Null
              Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 07:22
              -9
              Kutipan saka Svarog
              ... Ora suwe celengan ditemokake ing Tataria lan Bashkiria ... Ganti jeneng dadi Manturov lan lenga dadi elektronik ..

              Sampeyan propose kanggo mbukak saperangan celengan saka electronics? nglirik ngguyu
              1. Svarog
                Svarog 31 Agustus 2019 07:33
                + 20
                Kutipan saka Cat Man Null

                Sampeyan propose kanggo mbukak saperangan celengan saka electronics?

                Aku nyaranake takon pejabat babagan asil kerjane, lan aku uga menehi saran supaya mriksa kabeh pejabat babagan rasio penghasilan lan biaya lan nindakake org. kesimpulan iku wajib. Apa sampeyan mikir pejabat kita ora tanggung jawab kanggo asil kerjane?
                1. Manungsa Kucing Null
                  Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 07:46
                  -15
                  Kutipan saka Svarog
                  Aku nyaranake...

                  Ora, kancaku ... kanggo nawarake - sampeyan kudu duwe pikiran sing nyata, nanging sampeyan ora duwe Nyuwun

                  Mulane, kaya biasane, sampeyan mbuwang slogan-slogan, masang poster propaganda lan nyuwara Wishlist populer. Ora ana maneh ya

                  Tuladhane:

                  Kutipan saka Svarog
                  Ganti jeneng dadi Manturov lan lenga dadi elektronik.

                  Elektronik dudu lenga, mas...ora bisa "mbukak". Malah entuk sampeyan, misale jek.

                  Elektronik Soviet dirusak (mungkin sia-sia. Utawa ora ...), sing anyar dibangun. Lan iki dudu bisnis cepet, lan pisanan ngembangake apa sing ora bisa urip tanpa, yaiku apa sing digunakake kanggo pertahanan. Lan sampeyan njupuk metu lan sijine mudhun smartphone Russian, panimaesh wong bodho

                  Kutipan saka Svarog
                  kok pejabat kita ora tanggung jawab marang asil karyane?

                  Panjenengan? ora ngerti ngguyu
                  1. Svarog
                    Svarog 31 Agustus 2019 07:53
                    + 10
                    Kutipan saka Cat Man Null
                    kok pejabat kita ora tanggung jawab marang asil karyane?

                    Panjenengan? ora ngerti

                    Apa sampeyan ngerti babagan sampeyan? Apa dheweke ora menehi manual babagan carane mangsuli pitakon kasebut kanthi bener?
                    1. Manungsa Kucing Null
                      Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 08:16
                      -15
                      Kutipan saka Svarog
                      Apa sampeyan ngerti babagan sampeyan?

                      Aku ora duwe "pejabatku dhewe". Lan ing umum, aku piye wae intersect sethitik karo "pejabat", supaya urip wis berkembang Nyuwun

                      Kutipan saka Svarog
                      Dheweke ora menehi pitunjuk ...

                      Nah, ojo nge-judge wong liya dhewe. Manual latihan kanggo sampeyan, nanging otakku dhewe cukup kanggo aku ... "supaya" urip ora kaya madu kanggo troll lokal. ngguyu
              2. tihonmarine
                tihonmarine 31 Agustus 2019 11:45
                + 11
                Kutipan saka Cat Man Null
                Sampeyan propose kanggo mbukak saperangan celengan saka electronics?

                Ora perlu mbukak celengan elektronik, dheweke wis mbukak, sampeyan mung kudu nyelehake pimpinan celengan kasebut "ing panggonane", kaya V. Stalin sijine Baibakov, lan kabeh bakal tiba.
                1. Manungsa Kucing Null
                  Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 14:41
                  -8
                  Kutipan saka tihonmarine
                  Ora perlu mbukak celengan elektronik, wis mbukak, sampeyan mung kudu nyelehake pimpinan celengan kasebut "ing panggonane", kaya V. Stalin sijine Baibakov, lan kabeh bakal tiba.

                  Aku ora pengin sumpah karo sampeyan, nanging, IMHO - sampeyan pancen salah Nyuwun

                  Aku mbaleni, mung ing kasus - elektronik ora lenga sing "nemokake lan pompa". Iki luwih rumit, lan mulane - ora kabeh karo (elektronik) dadi cepet lan ora ambigu.

                  Iku prasaja yen ya
                  1. tihonmarine
                    tihonmarine 31 Agustus 2019 15:43
                    +4
                    Kutipan saka Cat Man Null
                    Iki luwih rumit, lan mulane - ora kabeh karo (elektronik) dadi cepet lan ora ambigu.

                    Aku ora argue iku angel, nanging malah nalika Steel lan Baibakov alesan, perang ana, Jerman cepet-cepet. Dadi nalika iku luwih angel? Nanging saiki, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa mbenerake kahanan kasebut.
                    1. Manungsa Kucing Null
                      Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 15:48
                      -4
                      Kutipan saka tihonmarine
                      ... lan saiki, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa mbenerake kahanan ...

                      Dheweke "dibenerake". Nanging sanajan karo sangang wanita bebarengan, sampeyan ora bisa duwe bayi ing sasi.

                      Kutipan saka tihonmarine
                      Dadi nalika iku luwih angel?

                      Macem-macem tugas. Yen Stalin ngandika marang Beria - "gawe yaba ing 1945" - apa sampeyan bakal nindakake? meh ora Nyuwun

                      Sha, babagan obrolan apa wae, IMHO.
                  2. andrew42
                    andrew42 2 September 2019 17:26
                    +4
                    Oh, angel banget! Inggih, ayo ngomong, aku, lulusan AT, ora bisa ngerti prakara-prekara sing luwih dhuwur iki, ing ngendi irung abu-abu, kita mulang teknologi mikroelektronik saka buku-buku pelajaran Soviet, monograf asing ing teko kanggo dicekel kurang. Nanging sampeyan ngandhani wong Tionghoa babagan "kesulitan" kasebut. Wong lanang paling ora ngguyu ing ngarepe "chifan" kanggo nambah pencernaan. Kabeh bakal entuk manfaat kanggo wong. Dheweke, wong Tionghoa, ketoke ora ngerti yen ora bisa nyolong lan dileksanakake ing omah. Nanging kanthi serius, banjur: yen ora ana urutan negara sing penting banget, yen ora ana tanggung jawab sing ketat kanggo asil, mula ora bakal ana organisasi produksi, sanajan sampeyan mbiayai, lan mbukak paling ora 10 Skolkovo, kabeh bakal tetep " ing conto siji" utawa ing "majelis militèr super rahasia", kang "sawetara saka jinis", nanging kang "kita duwe jinis".
        3. Komentar wis dibusak.
        4. Svarog
          Svarog 31 Agustus 2019 07:04
          + 14
          Inti saka artikel kasebut yaiku:
          Nanging Stalin nemokake cara metu saka kahanan iki - sembarang fénoména negatif ing gesang masyarakat Soviet, kalebu "tumindak ala" saka wakil saka struktur partai lan panguwasa negara, banjur diterangake mung dening faktor njaba, yaiku intrik saka layanan intelijen manca. , pengaruh propaganda anti-Soviet saka negara manca. Dadi pejabat sing korup dadi mata-mata Jerman, Jepang, Polandia, Inggris, Amerika lan liya-liyane.

          Iku kabeh banget cethek ...
          Sawise perang, Stalin nemokake yen Profesor K. wis mbangun dacha sing larang ing cedhak Moskow. Dheweke nimbali dheweke lan takon: "Apa bener sampeyan nggawe dacha kanggo ewonan ?!" "Bener, kanca Stalin," wangsulane profesor. "Matur nuwun kanthi sanget saka panti asuhan sing sampeyan nyedhiyakake dacha iki," ujare Stalin lan ngirim dheweke mulang ing Novosibirsk.
          1. atalef
            atalef 31 Agustus 2019 08:57
            -17
            Kutipan saka Svarog
            "Bener, Comrade Stalin," wangsulane profesor. "Matur nuwun kanthi sanget saka panti asuhan sing sampeyan nyedhiyakake dacha iki," ujare Stalin lan ngirim dheweke mulang ing Novosibirsk.

            gedhe.
            Nah, kepiye carane mbantu ilmu domestik?
            1. Svarog
              Svarog 31 Agustus 2019 09:00
              + 14
              Kutipan saka atalef
              gedhe.
              Nah, kepiye carane mbantu ilmu domestik?

              Lan apa panggonan ing ekonomi, ilmu, pendidikan lan umum ing donya sing USSR manggoni ing Stalin? Iki jawaban kanggo pitakonan sampeyan. Lan apa Rusia saiki?
            2. SASHA LAWAS
              SASHA LAWAS 4 September 2019 17:53
              0
              Kutipan saka atalef
              gedhe.
              Nah, kepiye carane mbantu ilmu domestik?

              iku bakal luwih apik yen sampeyan nerangake kanggo dhaftar repressed sing kasedhiya, sampeyan bakal takon akèh pitakonan bab iku ana - nanging sampeyan kasil nggabung.
              Aku maca lan maca, banjur aku ngerti yen kabeh pitakonan sing arep dakkarepake marang sampeyan, wis ditakoni dening mitra tutur liyane, nanging aku ora weruh katrangan sampeyan ing kana.
              utawa sampeyan mung mbuwang "zat sing dikenal" ing penggemar lan wiwitane ora arep nerangake apa-apa miturut dhaptar sing diwenehake
          2. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 31 Agustus 2019 10:26
            -15
            Ora mungkin profesor kasebut nyolong. Iki tegese pamaréntah Soviet squeezed omah dibangun kanggo dhuwit hard-entuk saka ilmuwan dihormati. Conto sing apik, wis dadi bangga karo kekuwatan Soviet. Sharikovs.
            1. Svarog
              Svarog 31 Agustus 2019 10:35
              + 10
              Kutipan: AS Ivanov.
              Ora mungkin profesor kasebut nyolong. Iki tegese pamaréntah Soviet squeezed omah dibangun kanggo dhuwit hard-entuk saka ilmuwan dihormati. Conto sing apik, wis dadi bangga karo kekuwatan Soviet. Sharikovs.

              Gaji profesor 1100 rubel, nalika juru kunci nampa 600 rubel. Nalika sampeyan bisa ndeleng, ora gaji dhuwur, akeh tukang kunci ing wektu sing diduweni dachas? Iki ora mung bab dacha, iku ateges omah gedhong .. Sareh, modesty adorns wong lan mung bal sing wis dicekel dhuwit gedhe ora ngerti iki.
              1. Manungsa Kucing Null
                Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 10:41
                -12
                Kutipan saka Svarog
                Gaji profesor yaiku 1100 rubel, nalika juru kunci nampa 600 rubel.

                Nggawa sumber, dadi berang-berang ...

                Kutipan saka Svarog
                Iki ora mung pondokan, nanging sejatine omah gedhong..

                Uga, kanthi cara, aku pengin sumber ... lan ora salah siji sing "ing pager."

                Kutipan saka Svarog
                andhap asor ndadekake wong ayu

                Svarog, uga, sing bakal ngomong ngguyu
              2. AS Ivanov.
                AS Ivanov. 31 Agustus 2019 10:57
                -9
                Utawa, bisa uga wong kudu mutusake dhewe carane urip, apa sing bakal dibangun, apa sing dipangan lan apa sing bakal dipangan, tanpa "keputusan sing wicaksana saka partai" Yen sampeyan dhewe seneng urip mlarat, mula sampeyan ora kudu nuntut iki saka wong liya. . Yagene profesor, wong sing wis entuk posisi ing masyarakat kanthi pikirane, ora bisa manggon ing omah gedhong? Iki hak dheweke.
              3. atalef
                atalef 31 Agustus 2019 13:29
                -7
                Kutipan saka Svarog
                Gaji profesor 1100 rubel, nalika juru kunci nampa 600 rubel.

                600th?
                Aja nyopir
                Kutipan saka Svarog
                Iki ora mung pondokan, nanging sejatine omah gedhong.

                LET'S FACTS - jeneng PROFESOR lan paling ora data apa wae babagan STRUKTUR
                1. Manungsa Kucing Null
                  Manungsa Kucing Null 31 Agustus 2019 13:33
                  -11
                  Kutipan saka atalef
                  600? Aja nyopir LET'S FACTS - jeneng PROFESOR lan paling ora data apa wae babagan STRUKTUR

                  Alexander, hi

                  Tenang - sampeyan nyoba mbantah karo manual ngguyu
              4. Saul_Rhen
                Saul_Rhen 1 September 2019 14:52
                -2
                minus saka aku. Sampeyan lan kaya "komunis", ketoke metu saka modesty gedhe watara jam ing kabeh topik, ngatur dina Sabat karo nangis saka "nyingkirake lan dibagi"? Dadi sampeyan pengin njaluk soko saka andhap asor sing dudu sampeyan.
          3. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 31 Agustus 2019 11:12
            +8
            Iki minangka dongeng umum, ora dikonfirmasi sacara historis, nanging ... karakteristik
          4. tihonmarine
            tihonmarine 31 Agustus 2019 11:48
            +8
            Kutipan saka Svarog
            "Matur nuwun kanthi sanget saka panti asuhan sing sampeyan nyedhiyakake dacha iki," ujare Stalin lan ngirim dheweke mulang ing Novosibirsk.

            Sampeyan ndeleng, dheweke ora ditembak, ora dilebokake ing kunjara, nanging dikirim kanggo nindakake ilmu. I.V. Stalin pancen apikan.
          5. Sergeyj1972
            Sergeyj1972 2 September 2019 14:38
            0
            Aku ora percoyo. Sawise perang, gaji profesor mundhak banget. Lan profesor wiwit mbangun dachas kanggo awake dhewe, iki diwanti-wanti. Lan pit iki teka ing macem-macem variasi. Salah siji Papanin diseret, banjur karakter liyane. Babagan fashion tindak (kanggo tujuan demagogic) kanggo nransfer pondokan lan apartemen gedhe menyang taman kanak-kanak ing Khrushchev, minangka bagéan saka penguatan tendensi leveling.
        5. Greg Miller
          Greg Miller 31 Agustus 2019 08:33
          +5
          Kutipan saka: matvey
          Stalin ora bakal campur tangan, negarawan sejati ing pucuk pimpinan negara minangka hadiah nasib.

          Mulane, ing Rusia modern, de-Stalinisasi minangka ideologi negara lan dipromosekake kanthi cara apa wae dening "patriot" lan "negarawan" sing ngatur ...
      2. Svarog
        Svarog 31 Agustus 2019 06:47
        +7
        Kutipan: Spartanez300
        Saiki Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.

        Iku mung perlu. Nanging luwih perlu kanggo bali menyang sosialisme.
        1. angkot 11
          angkot 11 31 Agustus 2019 07:49
          -16
          Inggih, apa sampeyan mikir ora bakal kelakon.
        2. atalef
          atalef 31 Agustus 2019 13:31
          -12
          Kutipan saka Svarog
          Nanging luwih perlu kanggo bali menyang sosialisme.

          matur nuwun, mangan poushi sosialisme.
          Mangga - Kuba, S. Korea, Venezuela --- sampeyan bakal ditampa ing kono.
        3. Saul_Rhen
          Saul_Rhen 1 September 2019 14:54
          -9
          Minus. Para sosialis wis ngrusak negara kaping pindho ing abad kepungkur, ngrampas kabeh sing bisa ditindakake.
      3. Gardamir
        Gardamir 31 Agustus 2019 07:41
        + 10
        Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.
        dheweke bakal langsung diumumake minangka liberalis, Banderaist, lan sampah Departemen Luar Negeri.
        1. Svarog
          Svarog 31 Agustus 2019 07:44
          +4
          Kutipan: Gardamir
          Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.
          dheweke bakal langsung diumumake minangka liberalis, Banderaist, lan sampah Departemen Luar Negeri.

          Aku ora meri marang sing nggawe pengumuman kaya ngono ngguyu
          1. atalef
            atalef 31 Agustus 2019 13:32
            -9
            Kutipan saka Svarog
            Kutipan: Gardamir
            Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.
            dheweke bakal langsung diumumake minangka liberalis, Banderaist, lan sampah Departemen Luar Negeri.

            Aku ora meri marang sing nggawe pengumuman kaya ngono ngguyu

            lan pepadhamu sing apik bakal ngomong yen sampeyan nindakake.
            Lan tanpa nyoba utawa diselidiki, sampeyan bakal dadi panas karo theom panas, kidul sisih lor adoh.
            1. Gardamir
              Gardamir 31 Agustus 2019 16:11
              +8
              kidul lor ekstrem.
              Nanging kanthi pribadi, sampeyan luwih seneng ing sisih wétan Mediterania.
              1. atalef
                atalef 31 Agustus 2019 20:57
                -9
                Kutipan: Gardamir
                kidul lor ekstrem.
                Nanging kanthi pribadi, sampeyan luwih seneng ing sisih wétan Mediterania.

                Apa masalahe?
                Aku nang omah. Nyuwun
                1. Gardamir
                  Gardamir 31 Agustus 2019 21:57
                  +2
                  Aku nang omah
                  Sampeyan bener, kabeh wong ing omah manggon ing ngendi dheweke kepengin. Ing jaman Soviet, aku magang ing sisih lor Segara Ireng, nanging aku kudu kerja ing sisih kidul Segara Barents.
        2. angkot 11
          angkot 11 31 Agustus 2019 07:48
          -8
          ana prakara apa padha nelpon sampeyan, ora njupuk dhuwit saka wong liyo lan aja martakaké soko saka kang wong bali. pilihan prasaja kuwi.
      4. tihonmarine
        tihonmarine 31 Agustus 2019 10:41
        +9
        Kutipan: Spartanez300
        Saiki Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia

        Ing kahanan saiki, ora ana sing bisa ngilangi korupsi kajaba ngeling-eling lan ngetrapake cara I.V. Stalin
        Stalin nemokake cara metu saka kahanan iki - kabeh fenomena negatif ing urip masyarakat Soviet, kalebu "tumindak ala" saka wakil saka struktur partai lan panguwasa negara, banjur diterangake mung dening faktor njaba, yaiku intrik saka intelijen manca, pengaruh propaganda anti-Soviet saka negara manca. Dadi pejabat sing korup dadi mata-mata Jerman, Jepang, Polandia, Inggris, Amerika lan liya-liyane.
        Inggih, apa sing bisa diomongake, amarga akeh sing weruh apa sing kedadeyan ing Khrushchev lan Brezhnev, ora kanggo sebutno apa sing kedadeyan sawise tekane "demokrasi". Kita wis weruh kabeh.
      5. RUS
        RUS 1 September 2019 11:43
        -5
        Kutipan: Spartanez300
        Saiki Stalin anyar ora bakal ngganggu Rusia.

        Gusti ngluwari!!
    2. Olgovich
      Olgovich 31 Agustus 2019 07:46
      +6
      Kutipan saka: matvey
      "birthmarks saka tsarisme lan kapitalisme" dipun warisaken saka "mantan regime (uga, utawa dikutuk tsarism - sing sampeyan seneng) sing mung perlu kanggo eradicated lan eradicated?

      Ya, banjur, miturut logika sampeyan, korupsi pasca-Stalinis sing gembur sing kasebut ing artikel kasebut minangka tandha lair saka ... Stalinisme lol

      Logika penulis menarik: ora ana istilah "korupsi" - ora ana ... korupsi! ya

      Senajan dheweke mekar kanthi subur lan diarani korupsi:

      Saka laporan Jaksa USSR Grigory Safonov, 1949 g : kabeh sistem peradilan Soviet saka ndhuwur nganti ngisor kena korupsi:

      Aku nglaporake manawa Kantor Kejaksaan USSR wis nemokake akeh fakta nyogok, penyalahgunaan, gabung karo unsur pidana lan nerbitake ukara sing ora adil lan pancasan ing badan peradilan Moscow, Kyiv, Krasnodar lan Ufa. Penyelidikan kasebut nemtokake manawa kejahatan kasebut ditindakake ing macem-macem bagean sistem peradilan, yaiku, ing pengadilan rakyat, Pengadilan Kota Moskow, Pengadilan Wilayah Kiev, Pengadilan Wilayah Krasnodar, Pengadilan Tinggi RSFSR lan, pungkasane, Pengadilan Tinggi USSR... kabeh wong kasebut kanthi sistematis, sajrone pirang-pirang taun, nampa suap ing kasus pengadilan, lan uga nindakake kabeh jinis penyalahgunaan, lan ana hubungane karo kegiatan pidana.

      Kayane wis ing taun 1949, kabeh sing ala wis dirusak (sistem kerjane lol ), lan kene kayata arep ing.....
    3. d1975
      d1975 31 Agustus 2019 09:51
      +1
      rephrase sethitik lan a la Kita Rusia!
    4. meandr51
      meandr51 1 September 2019 11:39
      0
      Lan kepiye noda kasebut mbantah tesis penulis babagan politisasi kejahatan ekonomi?
    5. Sipil
      Sipil 2 September 2019 07:56
      0
      Iku trep banget ora kanggo ngurus urip, negara, njagong lan ngenteni Stalin) Aku mbayangno sawetara jinis diktator ala ing negara kapitalis saiki. Lan ya, dheweke bakal miwiti mung karo para penyayang sosialisme, sawise ngetrapake industri minyak. Bisnis utama diktator yaiku kekuwatan pribadine. Lan mungsuh utama yaiku rakyat.
  2. angkot 11
    angkot 11 31 Agustus 2019 05:20
    -8
    siji pitakonan, carane sampeyan nemtokake apa persis sing nyogok-takers ditutup ing artikel iki? Nalika aku ngerti, iki ora ditekanake utamane ing kasus kasebut. Sawise kabeh, pemalsuan langsung ditindakake. ing basis saka driji ing langit kesimpulan kuwi? kok sampeyan mutusaké sing iki umume rampung dening wong miturut sawetara model? Pira wong saka kabeh sing nampa motif politik sing terus terang disalahake amarga kejahatan sing ora ditindakake? nyatane, sampeyan saiki ngandhani yen negara Soviet, dipimpin dening Stalin, nindakake tendhangan massive lan langsung saka hukum, ngowahi menyang arah sing ono gunane kanggo wong-wong mau. Aku ora seneng banget karo pamrentah kasebut, lan saiki sampeyan ngandhani yen dheweke nindakake korupsi sing padha, nanging mesthine kanggo kepentingan wong liya?
  3. Wawan 16
    Wawan 16 31 Agustus 2019 05:26
    + 11
    Artikel sing menarik, nanging, kayane aku, rada entheng. Stalin - tokoh saka ukuran ageng, ageng, ora ketompo carane wong nambani wong, ora kabeh dadi prasaja.
    1. Destiny
      Destiny 31 Agustus 2019 06:53
      +5
      Aku setuju, sampeyan bisa nambani dheweke kanthi beda (kaya kanca-kanca ing ndhuwur), nanging sampeyan ora bisa ngakoni keagungan global saka tokoh politik. jare jare .. Wong gede saiki podo kaliber pemimpine (malah ra cedak) ora ono ning luar negeri..
      "Ya, ana wong ing jaman kita,
      Ora kaya suku saiki:
      Bogatyrs dudu sampeyan!"
  4. samarin1969
    samarin1969 31 Agustus 2019 06:45
    +8
    Korupsi katon yen ana kekuwatan pejabat sing berlebihan. Dadi ing USSR. Pejabat dikutuk ora mung amarga korupsi. Akeh sing dicopot amarga perang klan. Perjuangan terus ing CPSU (b), tentara lan OGPU / NKVD ... Yen panyengkuyung Stalin wis kalah, saiki kita bakal maca babagan pejabat korup liyane lan "agen intelijen".
    1. Olgovich
      Olgovich 31 Agustus 2019 07:58
      -6
      Kutipan saka: samarin1969
      Korupsi katon yen ana kekuwatan pejabat sing berlebihan. Dadi ing USSR.

      Aku setuju. Kajaba iku, kanggo siji pejabat ing Kakaisaran Rusia, ing USSR ing 1940-50, wis ana ... TEN belay pejabat!
      1. apro
        apro 31 Agustus 2019 08:31
        +1
        Kutipan: Olgovich
        Kajaba iku, kanggo siji pejabat ing Kakaisaran Rusia, ing USSR 1940-50, wis ana ... TEN pejabat!

        Iki apik opo elek?Lan mbandhingake tingkat ekonomi nasional..
        1. Olgovich
          Olgovich 31 Agustus 2019 09:25
          -3
          Kutipan: apro
          Iki apik apa ala?Lan mbandhingake tingkat ekonomi nasional

          sepuluh pejabat (dudu insinyur!) tinimbang siji ora bisa dadi apik: iki minangka pengontrol pengontrol pengontrol, tentara akuntan ageng, lan liya-liyane.
          1. apro
            apro 31 Agustus 2019 09:31
            +1
            Nanging kepiye carane ngatur ekonomi nasional? Apa sampeyan bisa nuduhake pikirane sing cerdas ... utawa pasar bakal ngatur kabeh dhewe ...
            Saben uwong duwe tugas dhewe-dhewe kanggo manajer lan pemain ing nggarap boiler umum.
            1. Olgovich
              Olgovich 31 Agustus 2019 11:22
              +1
              Kutipan: apro
              Nanging kepiye carane ngatur ekonomi nasional? Apa sampeyan bisa nuduhake pikirane sing cerdas ... utawa pasar bakal ngatur kabeh dhewe ...
              Saben uwong duwe tugas dhewe-dhewe kanggo manajer lan pemain ing nggarap boiler umum.

              Tentara pengawas mung dibutuhake ing masyarakat budak
              1. JcVai
                JcVai 31 Agustus 2019 11:44
                +5
                Dadi kapitalisme iku apa.
                "Spesies sampeyan urip persis ing sistem budak. Ora ketompo carane sampeyan nggambar masyarakat sampeyan dhewe, mayoritas individu ing negara sampeyan dikontrol dening sekelompok cilik individu liyane sing duwe kemampuan kanggo mengaruhi proses apa wae sing kedadeyan ing masyarakat sampeyan. Ing tataran perbudakan iki sing narik kawigaten marang macem-macem ketimpangan kelas, agama, negara, wates, lan liya-liyane, amarga luwih gampang kanggo klompok cilik supaya mayoritas tetep taat yen dibagi lan ndeleng tetanggane minangka mungsuh. , pesaing, utawa mung makhluk liyane saka awake dhewe." (c) Ditakoni
                1. Olgovich
                  Olgovich 31 Agustus 2019 11:55
                  +1
                  Kutipan saka JcVai
                  Dadi kapitalisme iku apa.

                  Iki ing jaman kepungkur - akuntan, akuntan akuntan, pengontrol akuntan akuntan, lsp - ora nindakake apa-apa.
                  ing masyarakat normal, padha ora perlu.
            2. JcVai
              JcVai 31 Agustus 2019 11:54
              +4
              Profesional / spesialis ing panggonane, kontrol umum, tes polygraph periodik umum lan "obat bebener", mungsuh wong ora lemak ing dicolong, nanging bisa kanggo entuk manfaat saka rampokan, etc. Yen wong kepengin nggawe keputusan kanggo kabeh wong, mula dheweke kudu tanggung jawab marang keputusane.
              Langsung ing abang ana tim "fixers", paling saka pengacara, loafers dening narik ... Tinimbang dewan budget-nglereni saka direktur karo rombongan kanggo everyone, siji wong tanggung jawab kanggo nggawe pancasan lan Staff deputi specialized - spesialis ...
              Sampeyan bisa ngoptimalake apa wae lan kabeh. Utamane yen tujuane efisiensi, lan versi awal yaiku "manajemen kanggo manajemen."
              Utopia, mesthi. Nanging piye wae "Culling" saka Oleg Divov nggumunake aku.
          2. Gardamir
            Gardamir 31 Agustus 2019 16:14
            +1
            sepuluh pejabat (dudu insinyur!)
            Apa sampeyan ngomong babagan Rusia modern? Kita ora ana ing pungkasan taun 80-an, nalika iki dipercaya. Kita elinga carane dijupuk saka wong, kita ndeleng carane akeh birokrat saiki ...
            1. Olgovich
              Olgovich 1 September 2019 07:38
              +1
              Kutipan: Gardamir
              We are ora ing pungkasan 80s, nalika kuwi pitados.

              Mung wong Turki sing percaya kanthi wuta, lan wong normal mriksa lan ngerti babagan iki.
      2. Svarog
        Svarog 31 Agustus 2019 10:25
        -1
        Kutipan: Olgovich

        Aku setuju. Kajaba iku, kanggo siji pejabat ing Kakaisaran Rusia, ing USSR 1940-50, wis ana ... TEN pejabat!

        Lan saiki carane akeh pejabat ing comparison karo USSR?
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 31 Agustus 2019 12:00
          +2
          Dear Olgovich,
          Ora ana sing nggumunake lan ora:
          Kaping pisanan, populasi Rusia ing taun 1914 ing wilayah sing bakal dadi Rusia Soviet ana 132 yuta, (Sumber: Statistical Yearbook of Russia. .1914 yuta
          Kapindho, manajemen dadi luwih rumit, iku siji - negara agraris sing petani ditinggalake dhewe, liyane, negara industri nomer loro ing donya + jumlah kabeh jinis institusi saya tambah akeh (kadhangkala). ): sekolah, institut, kb, teater, lsp.
          Katelu, pejabat ing Republik Ingushetia, uga Rusia modern, ora nindakake apa-apa dibandhingake karo pejabat USSR: sekretaris 1st panitia regional ngatur kabeh ekonomi wilayah, gubernur banjur lan saiki, mung Cut pita. .
          Kabeh manajemen pabrik uga "pejabat" ing USSR, supaya kabeh logis.
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 31 Agustus 2019 12:03
            +6
            Ing wektu sing padha, personel saka NKVD "elek" ing 40s saka abad rong puloh mung 500 ewu wong, 3 kaping kurang saka saiki, lan yen njupuk petugas kang mateni kobongan (Kamentrian saka kahanan darurat), National Guard, banjur uga. pasukan NKVD, banjur 4 kaping paling.
            1. Olgovich
              Olgovich 1 September 2019 09:56
              0
              Kutipan: Eduard Vashchenko
              Ing wektu sing padha, personel saka NKVD "elek" ing 40s abad rong puloh. mung 500 ewu wong
              , sing 32 (telung puluh loro!) kaping luwih saka personel saka "elek" Gendarmerie Corps "Kakaisaran Rusia.
              Populasi ing taun 1939 luwih akeh tinimbang ing USSR.
          2. Olgovich
            Olgovich 1 September 2019 08:21
            -3
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Kaping pisanan, populasi Rusia ing taun 1914 ing wilayah sing bakal dadi Rusia Soviet ana 132 yuta, (Sumber: Statistical Yearbook of Russia. .1914 yuta

            belay
            Kanggo indikator "jumlah pejabat saben 100 wong", populasi meh ora ana peran
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Kapindho, manajemen dadi luwih rumit, siji bab - negara agraris sing petani ditinggalake dhewe, liyane, negara industri nomer loro ing donya + jumlah kabeh jinis institusi saya tambah akeh (faktor saka): sekolah, institut, biro desain, teater, lsp.

            Sekolah - ing kaping?! Ing sepuluh? belay lol Aku tulus ora ngerti carane sampeyan bisa nulis omong kosong kuwi.

            wis tambah akeh:
            1. Jumlah tawanan SEPULUH KALI (saben 100 wong), dibandhingake karo RI (negara "rakyat", ya),
            2. Jumlah ngawasi, njaga, repressive, mriksa - uga 10 kaping ("kabebasan", ya)
            3. Jumlah kabeh jinis inspektur keuangan, akuntan, pengontrol, lsp. DARMOEDOV ("sadar, bebas" tenaga kerja, ya)

            Lan liyane lan parasit liyane
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Katelu, pejabat ing Republik Ingushetia, uga Rusia modern, ora nindakake apa-apa dibandhingake karo pejabat USSR: sekretaris 1st panitia regional ngatur kabeh ekonomi wilayah, gubernur banjur lan saiki, mung Cut pita. .

            Ing Republik Ingushetia, pejabat makarya kanthi sampurna: iki bisa dideleng saka jumlahe (ora perlu maneh) saben 100 populasi, dibandhingake karo USSR.

            Miturut hukum Soviet, idlers (sekretaris panitia regional, komite distrik lan komite liyane) ora duwe hak kanggo mimpin Narkhoz, nanging, Nanging, ya, padha mimpin. Asil saka "manajemen" dikenal ing 91 g
        2. RUS
          RUS 1 September 2019 13:39
          +2
          Kutipan saka Svarog
          Lan saiki carane akeh pejabat ing comparison karo USSR?

          "Patriot Soviet ana ing kono kanthi pepatah sing misuwur: "Nanging ing jaman Soviet ..." Nanging apa, nyatane, apa ana pejabat liyane ing jaman Soviet? Kaya pejabat Soviet tresna banget marang rakyate, mula dheweke mung ngentekake kabeh kekuwatane. kanggo mbantu wong? Iku mung ora bener. Mesin birokrasi Soviet pancen nggegirisi yen sapa wae sing perlu ngumpulake informasi bakal kelangan ati amarga mikir yen dheweke kudu menyang kantor omah utawa liya-liyane. luwih elek - kanggo sawetara badan teritorial, kanggo sawetara sertifikat.
    2. kula 1970
      kula 1970 31 Agustus 2019 08:50
      +1
      Kutipan saka: samarin1969
      Korupsi katon yen ana kekuwatan pejabat sing berlebihan.

      Banjur AS minangka negara sing paling birokrasi kanthi kekuwatan birokrasi sing paling gedhe .... contone:
      Panitia Pemberantasan Korupsi mbuwang dhuwit 6 yuta kanggo nata maneh perabotan sing ana ing njero gedhong..... Tanpa komunikasi maneh, mung meja/rak sing diseret.....
      1. samarin1969
        samarin1969 31 Agustus 2019 09:07
        +1
        [quote = your1970] [quote = samarin1969] Korupsi katon yen ana kekuwatan pejabat sing berlebihan. [/quote]
        Banjur AS minangka negara sing paling birokrasi kanthi kekuwatan birokrasi sing paling gedhe ....

        Miturutku, masalahe ora ana ing gunggunge pejabat, nanging ing kontrol masyarakat lan kekuwatane. Aku durung menyang AS - angel kanggo netepake tingkat korupsi. Iku gampang kanggo njupuk fakta ing media. "Dheweke" wis nyusun ulang perabotan." Kita duwe "pena Khoroshavin".
        Aku kudu mirsani prilaku "pejabat ndhuwur" Amérika urip. Dheweke gampang banget digunakake, utamane ing latar mburi "tangerines" kutha cilik. Ing sajarah Amerika Serikat, kapribaden lan wakil khusus mutusake akeh. Ing negara kita, sayangé, "collegiality" birokrasi abu-abu ora ateges tanggung jawab sing cukup.
        ps Aku mikir yen AS duwe sistem pamrentah sing cukup efektif. Tanpa iku, Negara-negara ora bakal entuk dominasi ing jagad iki. Inggih, lan "The Pentagon nyolong" - liwat iki, Amerika bisa saged ironis ing film. Iku ora minangka ngarep-arep kaya ing Rusia.
        1. kula 1970
          kula 1970 31 Agustus 2019 09:25
          +3
          Kutipan saka: samarin1969
          Inggih, "Pentagon nyolong" - Amerika bisa mbayar iki moyoki ing film. Iku ora minangka ngarep-arep kaya ing Rusia.
          - mesthi ora duwe pangarep-arep, mesthi ....
          sing pisanan teka lan sumbere bener belay (https://www.svoboda.org/a/2111483.html)
          Pentagon gagal nglaporake $ 8,7 milyar
          Departemen Pertahanan AS gagal kanggo akun $ 8 milyar 700 yutadialokasikan kanggo rekonstruksi Irak.
          Audit kasebut nyatakake yen Pentagon ora duwe dokumen sing ngyakinake ing mbuwang 95 persen saka dana dijupuk antarane 2004 lan 2007 saka khusus dana sing diadegaké déning Dewan Keamanan PBB."
          diterjemahake saka Radio Liberty menyang basa Rusia normal - Pentagon njupuk rampokan saka Dewan Keamanan PBB lan iku ..... bye-bye .....
          "Aku nyolong dhuwit umum lan mbuwang menyang driver mendhoan. " © Gentlemen saka Fortune
          Lan iki minangka dhuwit sengsara ing latar mburi 21 triliun(!!!!!) - sing Pentagon uga ora duwe dokumen
          Miturut cara, wiwit Yayasan SovBezovsky iku dheweke lan KITA(saka sumbangan kita!!!) uga nyolong dhuwit

          Impenku yaiku MO kita UGI dadi bisa - njupuk dhuwit saka Dewan Keamanan - banjur ngangkat pundhake;"Dhuwit apa ??

          Kutipan saka: samarin1969
          Aku kudu mirsani prilaku "pejabat ndhuwur" Amérika urip. Padha gampang banget kanggo nangani
          -lan mung ... kita uga duwe - nalika Borka nitih trem ....
          dadi prasaja utawa nggawe dhewe gambar - bab banget ngelawan. Politisi ana wis ngembangaken iki ing awake dhewe kanggo dekade ...
          Lan kasunyatan sing ora ana wong prasaja ing politik iku aksioma, padha mangan wong prasaja ana ing beyo saka "Siji!", Ora malah ing "Siji! Loro!"
        2. Andrey VOV
          Andrey VOV 31 Agustus 2019 09:33
          +4
          Ing AS ana undang-undang babagan lobi - korupsi sing dilegalake ... iku prasaja ..
          1. kula 1970
            kula 1970 31 Agustus 2019 09:39
            +3
            Kutipan: Andrey VOV
            Ing AS ana undang-undang babagan lobi - korupsi sing dilegalake ... iku prasaja ..
            - ana nuansa - pelobi mbayar pajeg kanggo nyogok.. belay belay ya allah paringi berkah...
            Pentagon bisa uga sahlan laporan - nanging dheweke даже ora bisa nindakake
            Bodho dibusak lan dicolong
      2. RUS
        RUS 2 September 2019 06:37
        -1
        Kutipan: my 1970
        Banjur AS minangka negara sing paling birokrasi kanthi kekuwatan birokrasi sing paling gedhe

        Ya, lan ing kana padha nggantung ireng
        1. kula 1970
          kula 1970 2 September 2019 08:41
          0
          Kutipan: RUSS
          Kutipan: my 1970
          Banjur AS minangka negara sing paling birokrasi kanthi kekuwatan birokrasi sing paling gedhe

          Ya, lan ing kana padha nggantung ireng

          Iku respon kanggo rumus mungsuh
          Kutipan saka: samarin1969
          Korupsi katon ing ngendi kaluwihan saka pejabat.

          Muga-muga sampeyan ora bakal nolak yen AS duwe sistem pemerintahan sing paling korup??Ana sistem lobi cukup kanggo konfirmasi iki ..... Aku ora nulis babagan triliunan ing penggelapan ....
  5. WIKI
    WIKI 31 Agustus 2019 07:16
    +3
    Korupsi bisa lan kudu dikalahake, nanging perang nglawan korupsi ora bisa dadi tujuan utama gerakan politik.
    Lan apa hubungane gerakan politik lan perang nglawan korupsi? Iki kudu ditindakake dening lembaga penegak hukum, nanging kudu ditindakake mung ing kontrol kolektif, kaya Politbiro CPSU. Iki minangka kolektif tokoh independen, lan Brezhnev mung sing pisanan ing antarane sing padha. Iku dudu rezim raja. Nanging pilihan iki ora tiba ing kabijakan keamanan lan stabilitas ing Rusia modern.
    1. Svarog
      Svarog 31 Agustus 2019 07:27
      +2
      Kutipan saka wiki
      Lan apa hubungane gerakan politik lan perang nglawan korupsi? Iki kudu ditindakake dening lembaga penegak hukum, nanging kudu ditindakake mung ing kontrol kolektif, kaya Politbiro CPSU.

      Cukup kanggo ndeleng rasio pendapatan resmi pejabat lan nilai properti lan dhuwit ing akun sing beda-beda kanggo ndeleng ruang lingkup korupsi. Apa angel ditindakake? Gampang banget. Nanging ora, tegese ora ana perjuangan, yen ora kabeh wong wis negor alas.
      1. WIKI
        WIKI 31 Agustus 2019 07:41
        +5
        Kutipan saka Svarog
        Nanging ora, tegese ora ana perjuangan,

        Iki uga diterangake dening kasunyatan sing EP pimpinan lan nuntun partai wis dipindhah saka institusi sing aturan menyang instrument liwat kang mrentah. Lan alat iki, ing wayahe, wis gelem digunakake dening birokrasi kabeh tingkat pamaréntahan. Dheweke nulis hukum dhewe, ngontrol dhewe, nindakake ukara kasebut dhewe.
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 31 Agustus 2019 13:15
      +1
      Mung CPSU lan dadi sarang korupsi. Sanalika dheweke dijupuk metu saka kontrol pasukan keamanan.
  6. dvina71
    dvina71 31 Agustus 2019 07:29
    +9
    Apa kekacoan karo artikel .. Aku ora bakal komentar .., mung maca KUHP RSFSR saka 1926 .. banjur ora bakal ana set klise kuwi ....
    Aku bakal nambah siji artikel liyane ana .. kanggo karya ing Novaya Gazeta ...
    1. kumandhang ala
      kumandhang ala 31 Agustus 2019 07:56
      +2
      Lan udan karo gema...
    2. mat-vey
      mat-vey 1 September 2019 05:44
      -2
      Aku bakal nambah siji artikel liyane ana .. kanggo karya ing Novaya Gazeta ... Nanging ora bab wong ?:
      58-10. Propaganda utawa agitasi sing ngemot panggilan kanggo nggulingake, ngrusak utawa ngremehake kekuwatan Soviet utawa nindakake kejahatan kontra-revolusioner individu (Pasal 58-2 - 58-9 Kode iki), uga distribusi utawa produksi utawa panyimpenan sastra sing padha. isi dewe --

      penjara kanggo wektu ora kurang saka enem sasi.

      Tumindak sing padha sajrone gangguan massa utawa nggunakake prasangka agama utawa nasional saka massa, utawa ing kahanan militer, utawa ing wilayah sing diumumake miturut hukum militer, mbutuhake -

      langkah-langkah perlindungan sosial sing ditemtokake ing Artikel 58-2 Kode iki. [6 Juni 1927 (CS No. 49, pasal 330)].
  7. Kaldon48
    Kaldon48 31 Agustus 2019 07:44
    +2
    Kanggo nyatakake pejabat korup modern minangka mungsuh rakyat lan mata-mata saiki, ora ana sing ndhukung "perjuangan" kaya ngono. Siji-sijine cara sing bisa ditindakake yaiku supaya sampeyan ora pengin njupuk "gratis" saliyane sing wis sampeyan duwe, lan ora mung amarga wedi kelangan posisi "roti", nanging supaya pejabat mutusake. yen iki ora ana gunane. Nanging kepiye carane nggayuh iki tanpa ngunggahake standar urip umum menyang tingkat sing ana ing negara-negara sing makmur ing hubungane karo korupsi minangka pitakonan gedhe.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 31 Agustus 2019 10:34
      -3
      Mung upbringing. Supaya nyogok ora ditampa, ora amarga bakal diukum (ngelak keuntungan luwih kuwat tinimbang naluri ngreksa dhiri), nanging amarga ora pantes. Tegese, yen kita nyekolahke anak-anake kanthi bener, mesthi anak-putu bakal urip ing masyarakat sing tingkat korupsi bisa ditampa.
      1. Kaldon48
        Kaldon48 31 Agustus 2019 11:05
        +1
        Mesthine pendidikan kuwi akeh banget, nanging lingkungan uga ora kalah pentinge, amarga uga ndhidhik. Sayange, akeh gumantung marang sing duwe kuwasa, contone, komponen penting kaya kesejahteraan rakyat. Wong, weruh yen ana cenderung kanggo nambah, setuju kanggo sabar kanggo sawetara wektu, nanging yen ora ana owah-owahan sing luwih apik, kabeh negatif manungsa wiwit muncul, kalebu korupsi.
      2. JcVai
        JcVai 31 Agustus 2019 11:41
        +6
        Pendidikan ora mung wortel, nanging uga tongkat.
        Apa sing kedadeyan ing Federasi Rusia saiki, luwih akeh, minangka akibat saka impunitas, lan dudu pendidikan.
        Tuladhane: wong sing sopan netepi aturan, nanging ing ngarepe akeh liyane sing nampa preferensi, nglanggar tanpa ukuman ... Akibate, dheweke mlebu ing kemah wong sing nerak, amarga cukup akeh wong sing apik. , lan ana sawetara idealis prinsip, amarga padha ora bisa urip ing donya modern.
        1. Kaldon48
          Kaldon48 31 Agustus 2019 13:05
          +1
          Iku gumantung ora paling ing pendidik paling penting, tuwane. Yen dheweke bisa dadi conto sing apik kanggo anak, dheweke ora bakal dadi tukang nyogok, lan luwih-luwih dadi maling, sanajan dheweke wiwit mati kaliren ing jejere jendela supermarket.
    2. JcVai
      JcVai 31 Agustus 2019 11:38
      +4
      Cukup kanggo nggawe hukum.
      Sing ora bisa dihindari saka paukuman (equality before the law) wis cukup.
      Lan ya pejabat sing korupsi, maling, lsp iku mungsuhe rakyat!
      1. mat-vey
        mat-vey 31 Agustus 2019 12:29
        0
        Lan sapa sing bakal nindakake? Lan kepiye yen dheweke sabotase implementasine hukum sanajan ana perang sing ora bisa dihindari?
  8. Boris55
    Boris55 31 Agustus 2019 07:50
    +7
    Kaping pisanan, apa korupsi?

    "Korupsi minangka istilah sing biasane nuduhake panggunaan kekuwatan lan hak-hak pejabat sing dipasrahake marang dheweke, uga wewenang, kesempatan, hubungan sing ana hubungane karo status resmi iki kanggo keuntungan pribadi, bertentangan karo hukum lan prinsip moral. uga disebut bribery of officials, their venality , bribery, sing khas kanggo negara mafia.

    Ciri khas korupsi yaiku konflik antarane tumindake pejabat lan kepentingan majikane, utawa konflik antarane tumindake wong sing dipilih karo kepentingan masyarakat. Akeh jinis korupsi sing padha karo penipuan sing ditindakake dening pejabat lan kalebu ing kategori kejahatan nglawan kekuwatan negara.


    Sumber korupsi iku asline modal maling – dasar sistem kapitalis. Dasar sosialisme yaiku modal sosial. Padha nyolong wong liya, nyolong dhewe, ngrampok anak lan putu - iku khayal.

    Kanggo ngalahake korupsi, pisanan kabeh, perlu kanggo ngganti sistem sosial.

    Sawise pati Stalin, dheweke ditinggal nganggo jaket sing rusak lan sepatu bot ...
  9. Sergey 777
    Sergey 777 31 Agustus 2019 07:57
    +9
    Pamrentahan Soviet ora bisa ngalahake korupsi, nanging amarga kekhasan ekonomi sing direncanakake, mula nyolong ora bakal ngganggu. Iki contone: pejabat nyolong jutaan rubel, banjur kepiye? Nggawa menyang luar negeri? Ora. Lan sing butuh kertas non-konvensional ing kana. Tuku mobil larang akeh? Uga ora, paling Volga, siji. Ora ana gunane nulis bab yacht lan kraton, amarga wis cetha yen ora bisa dibangun. Mulane, pejabat korup ora katon banget, dheweke ndhelikake dhuwit lan logam mulia ing kaleng 5 liter ing dachas ...
    1. sniperino
      sniperino 31 Agustus 2019 13:34
      +4
      Kutipan: Sergey 777
      Pamrentahan Soviet ora bisa ngalahake korupsi, nanging amarga kekhasan ekonomi sing direncanakake, mula nyolong ora bakal ngganggu.
      Aku pengin njlentrehake. Kakuwasan Sovyèt ing sangisoré Stalin ora bisa nyirnakaké korupsi kanthi babar pisan, nanging sauntara bisa ngatasi. Dadi korup ing Stalin dadi mbebayani banget, lan keuntungan kanggo njaga keuntungan sing ora bisa ditindakake ing bank sing dikubur ing lemah, tanpa bisa ngubengi awak kanthi simbol sukses lan kamakmuran sing katon, ora dadi menarik kanggo umume wong. Sawisé séda, pejabat korup alon-alon ngrusak vertikal daya masyarakat ing USSR nganti ambruk lengkap negara. Mulane, iku liwati relatif tenang, tanpa perang sipil amba, kang kita "mitra" mbokmenawa count ing.
    2. Alf
      Alf 31 Agustus 2019 21:34
      +2
      Kutipan: Sergey 777
      Mulane, pejabat korup ora katon banget, dheweke ndhelikake dhuwit lan logam mulia ing kaleng 5 liter ing dachas ...

      "Nang kantor aku ngrokok Belomor, ing omah aku ngrokok Unta lan Gusti Allah ora nyampur!"
  10. Roso 56
    Roso 56 31 Agustus 2019 08:02
    + 10
    Lan aku terus-terusan nulis yen korupsi kudu diukum minangka pengkhianat, amarga nyatane bener, amarga korupsi ngrusak masyarakat umum lan khususe lan ngrusak keamanan negara politik lan ekonomi. Mung siji tuku, lan didhukung dening pemerintah, pesawat sipil asing nyebabake karusakan gedhe ing industri penerbangan kita. Lan yen sampeyan ngetung kabeh, triliun bakal metu, nanging bisa nggawe utawa ora nyuda proyek sing wis ana, lan penghasilan saka populasi iki mung bakal mengaruhi kenaikan PDB negara.
  11. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 08:03
    -1
    Sampeyan bisa ngomong akeh babagan model Stalinis pembangunan negara - loro positif lan negatif. Ora ana model sing cocog. Nanging akeh ora njupuk menyang akun kasunyatan sing kabeh model Stalinis adhedhasar FEAR, lan wedi ora kanggo mundhut saka kasugihan, nanging wedi kanggo urip dhewe lan kanggo wong sing dikasihi. Stalinisme minangka transisi saka kapitalis (nggawe kasugihan) menyang sosialis (saka saben miturut kemampuane, dadi saben miturut karyane), lan asil cepet mung bisa digayuh kanthi FEAR. Stalin ora duwe kawruh (pendidikan) ing bidang ilmu sosio-psikologis, dheweke tumindak miturut "wong" - wedi manungsa "amarga dosane dhewe" kudu diukum kanthi kejem lan SHOWING (umum). Kaya ing Kitab Suci ing Prajanjian Lawas (!!!) - ana Gusti Allah salah siji sangsoro urip (kadhang-kadhang ngukum everyone sembarang sembarang), utawa (kanggo pengabdian lan "sembrono" iman) ngapura lan maringi berkah. Dadi sistem Stalinis nglawan korupsi yaiku sistem kanggo ngukum utawa ngapura tanpa pilih-pilih. Nalika sampeyan bisa ndeleng, Stalin ora nyipta apa-apa sing anyar, dheweke milih (bisa uga ora sadar) pendekatan Prajanjian Lawas kanggo perjuangan iman - iman ing komunisme. Dina iki, pendekatan iki kanggo perang nglawan korupsi wis dilestarekake ing negara-negara Muslim sing paling akeh. Arab Saudi, lsp) lan China (dasar Maoisme yaiku Stalinisme). Komponen filosofis saka model Stalinis perang nglawan korupsi yaiku GANTI KESEDARAN MANUNGSA (sikap marang godaan kanggo sugih ora sah) MELALUI WEDI KEWAN SEDERHANA,
    1. mat-vey
      mat-vey 31 Agustus 2019 08:26
      -4
      Ya, ya - lan detasemen, perwira khusus lan perwira politik didorong menyang serangan kasebut.
      1. Vitaly Tsymbal
        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 09:09
        +3
        Kanggo mat-vey (Matvey)
        Dear, apa sampeyan wis maca liyane ing materi iki kajaba tembung Stalin? Aku malah ora ngerti kenapa sampeyan nuduhake detasemen menyang topik perang nglawan korupsi. Kanggo nyerang korupsi (???) amarga wedi marang detasemen, pejabat khusus lan pejabat politik, - asli)))
        1. mat-vey
          mat-vey 31 Agustus 2019 09:16
          +1
          Aku mung nyoba nggawe kesimpulan saka teori wedi sampeyan, yen ing jaman tentrem padha dipompa kaya ngono, banjur ing perang mung ana bedhil mesin ing mburi lan pejabat politik kanthi TT ing mburi sirah saben prajurit. kabeh jinis Rezun, Solzhenitsyn ngandhani bebener?
          1. Vitaly Tsymbal
            Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 10:36
            +1
            Mesthi, sampeyan bener yen donya iki luwih rumit - iku R lan C sing mung katon ireng lan reged ... lan ora mung wong-wong mau. Babagan negara apa wae, babagan pamrentahan apa wae, sampeyan mung bisa nulis ala utawa mung apik. Nanging bebener iku nang endi wae ing tengah)) Nanging nulis iku siji bab, nanging sinau liyane. Akeh sing ninggalake komentar ora ngerti yen bagean "SEJARAH" dudu bagean "WARTA". Menawi wonten ing “berita” menika tiyang ngandharaken raosipun, mila wonten ing rubrik “sejarah” menika tiyang kedah ngucap kanthi argumentasi adhedhasar fakta, kedah wonten simpulan saha diskusi. Mesthine ana pangerten yen kudu ana kesimpulan ora babagan "spektrum kabeh", nanging diwatesi (ing utawa ing watesan) topik sing DIJADIKAN KHUSUS sing diajokake dening penulis. Penulis, wis mratelakake pangerten babagan perang nglawan korupsi nalika jaman Stalin, nyetel tugas kanggo nuduhake cara nglawan korupsi ing jaman kasebut, lan ora ngukum utawa mbela Stalin, komunis, NKVD, komisaris - buruh politik lan detasemen. Dheweke, penulis, menehi saran supaya kita mikir babagan carane bisa nggunakake cara Stalin kanggo nglawan korupsi saiki. Nanging sayangé kanggo akeh (Aku ora njupuk scavengers bodho kanggo rereged topik), iku ora diskusi sing luwih penting, nanging posisi emosi lan obah adoh saka topik.
            1. mat-vey
              mat-vey 31 Agustus 2019 11:58
              -2
              Lan yen SEJARAH, sampeyan mung bisa menehi statistik babagan artikel ekonomi KUHP, yen kita nerusake saka logika artikel kasebut, mesthine ora.
              1. Vitaly Tsymbal
                Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 15:53
                +2
                Kanggo mat-vey (Matvey) Yen aku mangertos penulis bener, banjur nuduhake yen kanggo dibagi miturut artikel kang iki utawa wong iki repressed (gegayutan karo perang nglawan korupsi) amarga banjur ora ana definisi kuwi ing hukum ing Panggonan pisanan (saiki kita wong manca najis basa Rusia ora luwih), lan sareh, artikel (kanggo tumindak sing saiki ana ing konsep korupsi) iki Applied kanggo loro objectionable politik lan kriminal. Mulane, statistik ora bakal nggambarake kahanan sing bener. Lan kahanan sing durung mesthi kasebut ndadekake bisa ngapusi interpretasi sejarah babagan kedadeyan utawa fenomena.
                1. mat-vey
                  mat-vey 31 Agustus 2019 16:04
                  0
                  58, dheweke nomer 58
    2. dvina71
      dvina71 31 Agustus 2019 08:35
      +5
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Nanging akeh sing ora nganggep kasunyatan manawa kabeh model Stalinis adhedhasar FEAR, lan ora wedi amarga kelangan kasugihan, nanging wedi marang urip lan urip wong sing dikasihi.

      Lan apa sing nyebabake rasa wedi kuwi?
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Stalinisme minangka transisi saka kapitalis (entuk kasugihan) menyang sosialis (saka saben wong miturut kemampuane, kanggo saben wong miturut karyane).

      Quote: Vitaly Tsymbal
      Stalinisme minangka transisi saka kapitalis (entuk kasugihan) menyang sosialis (saka saben wong miturut kemampuane, kanggo saben wong miturut karyane).

      Wektu Stalin paling cedhak karo sosialisme .., sawise iku, properti umum dadi milik negara, lan sosialisme - kapitalisme negara.
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Stalin ora duwe kawruh (pendidikan) ing babagan ilmu sosio-psikologis,

      Mangga ..paling ora siji pranala menyang dokumen sing ditandatangani dening Stalin ing wilayah iki?
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Dadi sistem Stalinis nglawan korupsi yaiku sistem kanggo ngukum utawa ngapura tanpa pilih-pilih.

      Apa pratelan sampeyan adhedhasar?
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Nalika sampeyan bisa ndeleng, Stalin ora nyipta apa-apa sing anyar, dheweke milih (bisa uga ora sadar) pendekatan Prajanjian Lawas kanggo perjuangan iman - iman ing komunisme. Dina iki, pendekatan iki kanggo perang nglawan korupsi wis dilestarekake ing negara-negara Muslim sing paling akeh. Arab Saudi, lsp) lan China (dasar Maoisme yaiku Stalinisme). Komponen filosofis saka model Stalinis perang nglawan korupsi yaiku GANTI KESEDARAN MANUNGSA (sikap marang godaan kanggo sugih ora sah) MELALUI WEDI KEWAN SEDERHANA,

      Iki umume .. aliran tembung saka sawetara jinis .. upload graphomaniac .. Lan takon ing paling bab topik Stalin, kajaba ing TV ..
      1. Vitaly Tsymbal
        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 09:29
        -5
        Kanggo dvina71 (Gennady)
        Graphomanite sampeyan, dear, littering diskusi karo pitakonan bodho. Yen sampeyan duwe argumentasi kanggo mbantah apa sing daktulis, banjur tulis (sanajan aku mikir otak sampeyan ora bisa nindakake iki). Tingkat sampeyan tingkat bocah umur 4-5 taun sing mung bisa takon))) Sampeyan minangka wong sampah lokal sing nyoba katon pinter kanthi takon pitakonan bodho lan kesed, amarga akeh komentar sampeyan dipinjam saka tembung-tembunge wong liya sing awujud kutipan sing disuwek saka teks. Pitakonan bodho ora nuduhake tingkat kecerdasan utawa pendidikan - mung nuduhake kabodhoan wong sing takon. Iku ora kawruh sing luwih penting kanggo sampeyan, iku luwih penting kanggo sampeyan, kanggo poto-afirmasi lan narsis, pluss sing bakal diwenehi. Yen sampeyan ora setuju karo aku, banjur nemtokake apa lan mbenerake ora setuju karo kasunyatan. Nanging, aku ragu yen sampeyan bisa nindakake. Aku nulis kanthi sengaja dawa lan hiasan kanthi pangarep-arep sampeyan bakal nguripake otak, sanajan aku ragu banget)))
        1. dvina71
          dvina71 31 Agustus 2019 10:13
          +1
          Quote: Vitaly Tsymbal
          Graphomanite sampeyan, dear, littering diskusi karo pitakonan bodho. Yen sampeyan duwe argumentasi kanggo mbantah apa sing daktulis, banjur tulis (sanajan aku mikir otak sampeyan ora bisa nindakake iki).

          Kepiye carane bisa mbantah kapercayan sampeyan marang Gusti Allah Stalin? Kayane sing modern .. kucing nilar anak kucing - iku salah Putin.
          Stalin mung wong, organizer banget .., karisma .. pikiran .., nanging dudu dewa.

          Quote: Vitaly Tsymbal
          Tingkat sampeyan yaiku tingkat bocah umur 4-5 taun sing mung bisa takon)))

          Lha kowe wis dewasa pakdhe.. jawab pitakone bocah. Nerangake posisi sampeyan .. Lan pissing rags lan aku bisa uncalan .. Aku mung mikir iku ngisor kamulyan .
          Quote: Vitaly Tsymbal
          amarga akeh komentar sampeyan disilih saka tembung wong liya sing awujud kutipan sing dicopot saka teks kasebut.

          Apa conto kutipan kasebut ora kuwat?
          Quote: Vitaly Tsymbal
          Pitakonan bodho ora nuduhake tingkat kecerdasan utawa pendidikan - mung nuduhake kabodhoan wong sing takon.

          Kepinteranmu ora bisa mbedakake pitakonan sing prasaja wujude karo sing bodho.. nanging ewadene.. wangsulana.. Tampilake kapinteranmu.
          Quote: Vitaly Tsymbal
          Yen sampeyan ora setuju karo aku, banjur nemtokake apa lan mbenerake ora setuju karo kasunyatan.

          Aku ora setuju karo kapercayan sampeyan ... .ora bisa nantang. Minangka wong percaya sejati, sampeyan dadi bungah banget ... nanging aku mung njaluk klarifikasi ...
          1. Vitaly Tsymbal
            Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 11:56
            -3
            Kanggo dvina71 (Gennady)
            Nglayani ing amia, aku ngomong marang bawahan sing paling "rem": "Aku mbaleni kanggo dolbs ---s ..." lan sengaja mbaleni - supaya apa sing dakkandhakake bisa tekan. Ora dianggep minangka penghinaan lan ora dianggep minangka penghinaan dening bawahan - mung slang tentara. Lan panggedhe uga alamat kula nalika aku khusus "bodho"))) Dadi aku arep kanggo nyebut dhewe ing alamat ing cara iki, nanging aku ora. Sampeyan dudu bawahanku lan ora ana sapa-sapa, mula ujarku marang wong sing ora kenal bakal dianggep minangka penghinaan lan penghinaan. Sadurunge nyimpulake yen sampeyan minangka "pengumpul sampah lokal", aku menyang "profil" sampeyan lan kenal kabeh komentar sampeyan wiwit taun 2014. Saiki aku bakal ngomong karo sampeyan. Wangsulana:
            1. Ing endi aku nulis yen Stalin iku Gusti Allah kanggo aku lan Putin pancen kudu disalahake? (menehi kuotasi "langsung" favorit saka komentar - aku bakal nyuda "stres" ing otak sampeyan - sampeyan bisa nggoleki ing profilku).
            2. Mbuktekake yen tingkat kapinteran, pendhidhikan lan pengalaman uripku ora bisa mbedakake pitakonan sing BODOH karo sing ora bodho? (Omong-omong, sampeyan uga bisa ngowahi apa sing daktulis ing kene: Aku nulis BODOH, dudu pitakonan BODOH ... bodho bisa "dipahami lan diapura", bodho iku diagnosis !!!)
            3. Piyé carané njlentrehake kanthi spesifik nèk njaluk wangsulan bab sing wis dijawab kanthi cetha? (ing kasus kaya mengkono, aku bisa nerangake ing slang tentara: "Aku mbaleni kanggo dolt---s ...", kang ora ngenyek kanggo wong lan ditulis ing wangun guyonan tentara playfully bodho lan tegese - maca kanthi teliti).
            1. dvina71
              dvina71 31 Agustus 2019 12:01
              -1
              Quote: Vitaly Tsymbal
              Ing endi aku nulis yen Stalin iku Gusti Allah kanggo aku

              Kristus dianggep dewa, kalebu kanggo tumindak miraculous .. Sampeyan lan liyane kaya sampeyan ngubungake tumindak kuwi kanggo Stalin .. Lan padha ngubungake wong .. tanpa menehi bukti dokumen. Lan sampeyan pancen ngayun kabeh.. nggawe swasana wedi lan ngukum kabeh kiwa tengen.. mung sak karepmu.., aku ngomong tenan.. Gusti...
              Sak liyane tulisanmu .. ojo perduli .. bantah karo wong mukmin .. ojo ngajeni awakmu ..
              1. Vitaly Tsymbal
                Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 13:42
                -1
                Sampeyan ora duwe kawruh cukup kanggo mbantah aku! Sampeyan isih durung mangsuli pitakonku. Sampeyan, kaya sing dakkandhakake sadurunge, minangka "wong sampah" sing teka ing topik kanthi tujuan siji - kanggo ngrusak lan ngganggu perhatian saka makna topik kasebut, aku yakin maneh yen luwih penting kanggo sampeyan dudu makna, ora kawruh, nanging nomer "plus" - yen sampeyan perlu pluses kanggo pribadi "narcissism" - iki ala, yen kanggo nggawe dhuwit - banjur nulis kaya sing, Aku manungsa bakal ngerti lan aku khusus bakal menehi "plus". Aku kanggo kasunyatan sing wong ora urip mlarat, amarga aku dhewe ngerti apa sing aran nalika ora ana dhuwit kanggo permen kanggo anak. Lan pungkasane, maca kanthi ati-ati "Perjanjian Lawas" ora kanggo dadi wong percaya, nanging kanggo ngerti makna risalah agama iki, banjur maca Tanakh lan Torah Yahudi, banjur Karan, karya filosofis Marx, lan yen sampeyan duwe kekuwatan))) maca filsuf Rusia Berdyaev, banjur kenal karo filsafat kuno Cina lan karya-karya Mao! Analisa apa sing diwaca, mbandhingake, maca katrangan babagan carane penulis ngerti karya filosofis agama kasebut. Banjur sampeyan bakal ngerti kenapa aku nggolongake sampeyan lan individu kaya sampeyan minangka "pengumpul sampah" - nanging ora ing kabeh bagean VO, nanging mung ing bagean "sejarah".
                Kanggo nelpon kula "wong pitados ing Gusti Allah-Stalin", pisanan njawab pitakonan filosofis sing prasaja banget babagan iman: "Kepiye bedane transenden saka transenden?"
                Aku ora perlu takon pitakonan kanggo mriksa tingkat pendhidhikan ing ilmu liyane, aku humanis))) Lan yen dheweke ngandhani babagan fitur operasi reaktor nuklir, aku ora bakal menehi label wong (lan downvote). !!!! - Aku pancene ora sijine + utawa -), amarga aku wong awam ing prakara iki, nanging aku bisa ngomong soko bab karusakan saka biaya nuklir, amarga ing sekolah padha mulang kita taktik "VRUYAZ. "- platoon pengintaian lan karusakan saka biaya nuklir.
                1. dvina71
                  dvina71 31 Agustus 2019 14:04
                  +2
                  Quote: Vitaly Tsymbal
                  Aku ora perlu takon kanggo mriksa tingkat pendidikan ing ilmu liyane, aku iki humanis)))

                  Quote: Vitaly Tsymbal
                  Nanging aku bisa ngomong bab karusakan saka biaya nuklir, amarga ing sekolah padha mulang kita taktik "VRUYAZ" - platoon pengintaian lan karusakan saka biaya nuklir.

                  ...??? Apa kita bakal ngombe? A kamanungsan karo pendidikan militer ... dasi karo booze ..
                  1. Vitaly Tsymbal
                    Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 16:18
                    -1
                    Nah, ternyata aku komunikasi karo keajaiban kabeh !!!! Miturut cara, aku ora ngombe persaudaraan karo sampeyan, mula aku ora ngalih menyang sampeyan (ngalih menyang sampeyan tanpa idin saka wong liya minangka indikator "kurang budaya"). Aku duwe loro pendidikan sing luwih dhuwur. Ana pengalaman ing latihan praktis kanggo personel ing latihan tentara lan pengalaman memulang ing universitas sipil. Nanging aku ora mirsani pendidikan - "Internet barker", kang menehi kritik saka cara lan cara kanggo komunikasi ing Internet. Sampeyan wedi nyritakake babagan sampeyan, nggambarake dhewe nganggo huruf minangka jinis intelektual narsis sing penting. Lan babagan alkohol - nuduh wong liya mabuk - iki minangka cara sing biasa kanggo troll bodho, ora bisa nemtokake sapa sing komunikasi karo dheweke + upaya kanggo ndhelikake penghinaan sing ora wajar, "esensi sampah".
                    Aku bakal takon sampeyan pitakonan ing cara sampeyan: Lan buktiaken, kanthi alesan, sing aku mendem lan ora bisa dasi munggah karo booze, apa sampeyan padha karo wong ing cara dhewe?
                    1. dvina71
                      dvina71 31 Agustus 2019 16:23
                      +2
                      Quote: Vitaly Tsymbal
                      Aku bakal takon sampeyan pitakonan ing cara sampeyan: Lan buktiaken, kanthi alesan, sing aku mendem lan ora bisa dasi munggah karo booze, apa sampeyan padha karo wong ing cara dhewe?

                      Kutipan iki minangka buktine.. Wong sing waras gampang mbedakake pitakonan karo pernyataan lan ora bakal njaluk bukti..

                      PS .. Ayo padha mbangun. Apa sampeyan ngerti babagan peran Khrushchev ing ngarsane Tentara kaping 6 Paulus ing pinggir Volga lan ing Stalingrad?
                      Yen sampeyan ngomong iki ora ana hubungane karo inti dhiskusi ... Aku bakal ngomong ya ... Endi atmosfer wedi?
                      1. Vitaly Tsymbal
                        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 17:09
                        0
                        Iki pitakonan ing inti. Ana hubungane lan asale saka tumindak Khrushchev (aku ora ngelingi posisi apa), pisanan ing strategi militer sing ora ana gunane ing pertahanan Kyiv - dheweke sing meksa Stalin mbela ibukutha Ukraina (utamane dumunung ing bank kulon Dnieper) "nganti pungkasan" minangka faktor politik ing perang nglawan Nazi, nanging "politik" kang mimpin kanggo tragedi paling ora mung kanggo bagean sing tiba ing ketel (mung bab 1 yuta). wong dijupuk tawanan dening Jerman, sanajan tokoh iki exaggerated, nanging pinunjul saka asor cedhak Kyiv ora ngganti). Nanging partisipasi lan peran Khrushchev ing kekalahan ing serangan Voronezh, sing nyebabake terobosan Jerman - tentara Paulus menyang Stalingrad + ing Kaukasus Lor, sajujure aku ora ngelingi, kita kudu pindhah menyang sumber utama. Aku isih ora ngerti carane Khrushchev ngatur kanggo mbenerake piyambak kanggo Kyiv.
                      2. dvina71
                        dvina71 31 Agustus 2019 17:16
                        +1
                        Quote: Vitaly Tsymbal
                        Kanggo jujur, aku ora ngelingi, aku kudu pindhah menyang sumber asli.

                        Iya.. ga ngerti..
                        Kekalahan 41 ing musim panas-musim gugur isih bisa diterangake ... Sawise operasi mangsa cedhak Moskow, Tentara Merah, miturut rencana Staf Umum, dadi pertahanan aktif. Wiwit ora ana cadangan utawa peralatan kanggo operasi nyerang .. ora malah skala tentara .. Nanging Khrushchev mekso ing operasi nyerang ing Kharkov .. Lan apa kang bakal nandheske ing luwih aktif, Jerman mbuwang wong "rahasia" dokumen .. Dadi ngomong .. ing " swasana wedi "bisa resmi INSIST ing operasi. lan sawise gagal .. tetep urip? Lan pancen kedadeyan kasebut. Suasanane aneh.. ora?
                      3. Vitaly Tsymbal
                        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 18:44
                        +2
                        Ya, aku ngerti babagan kegagalan serangan ing Kharkov ing taun 1942, aku nulis babagan iki, aku mung nggawe "kesalahan" babagan Voronezh tinimbang Kharkov, nanging ana, ora kaya "Kyiv cauldron" sing Khrushchev utamane tanggung jawab, banjur kanggo kekalahan cedhak Kharkov - kesalahan kolektif (Timoshenko dhawuh - minangka komandan tanggung jawab lengkap, kang dikembangaké operasi, adhedhasar Intelligence - Bagramyan, nanging Khrushchev ngenalaken komponen politik.
                        Lan amarga wedi, aku nulis khusus babagan topik nglawan korupsi, lan ora babagan operasi militer nalika Perang Dunia II. Wedi ing perang minangka masalah sing kapisah.
                2. dhokter
                  dhokter 31 Agustus 2019 16:54
                  +1
                  maca kanthi ati-ati "Perjanjian Lawas"

                  banjur maca liyane Yahudi Tanakh lan Torah

                  Apa sampeyan ngerti yen padha siji lan padha?
                  1. Vitaly Tsymbal
                    Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 18:19
                    0
                    Kanggo Arzt.
                    Apa sampeyan ngomong babagan Prajanjian Lawas lan Tanakh, utawa babagan Tanakh lan Torah? Yen babagan pasangan pisanan, mula padha banget. Yen babagan kaloro - banjur beda. Nanging aku dudu wong Yahudi, mula aku ora bisa ngerteni kabeh subtleties agama babagan mbandhingake buku-buku kasebut. Al-Qur'an "mirip" banget karo Kitab Suci (bandhingan sing kasar, mula aja kenceng karo tembung kasebut)
                    1. dhokter
                      dhokter 31 Agustus 2019 19:27
                      +4
                      Apa sampeyan ngomong babagan Prajanjian Lawas lan Tanakh, utawa babagan Tanakh lan Torah? Yen babagan pasangan pisanan, mula padha banget. Yen babagan kaloro - banjur beda.

                      Wong Yahudi nulis Torah. Banjur padha nulis terusan - Neviim (Nabi). Banjur bagean 3 - Ketuvim (Kitab Suci). Kabeh bebarengan disebut Tanakh.
                      Kristen njupuk Tanakh, dibusak sawetara bab, diganti soko lan disebut Prajanjian Lawas. Ditambahake Injil (Perjanjian Anyar) lan diarani kabeh Kitab Suci.
                      Wong-wong Muslim ngomentari Tanakh ing interpretasi, nambah hukum lan disebut Quran.
                      Prajanjian Lawas

                      Torah (Bagian pisanan saka Tanakh)
                      1. Vitaly Tsymbal
                        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 19:40
                        +1
                        Thanks kanggo klarifikasi - Aku bakal njupuk dipikir.
    3. sniperino
      sniperino 31 Agustus 2019 14:08
      +1
      Quote: Vitaly Tsymbal
      Stalin ora duwe kawruh (pendidikan) ing bidang ilmu sosio-psikologis, dheweke tumindak miturut "wong"
      Kanthi tongkat lan tongkat. Ilmu-ilmu sosio-psikologis durung nambahake apa-apa sing dhasar anyar iki; mung nggedhekake panemune wong babagan arsenal piranti sing bisa digunakake minangka tongkat utawa wortel. Nanging ing jantung tumindak kabeh cara iki - wedi kewan padha lan ngelak.
      1. Vitaly Tsymbal
        Vitaly Tsymbal 31 Agustus 2019 16:20
        +1
        Kanggo sniperino. Setuju banget karo sampeyan. Sejatine, aku ngomong babagan sing padha.
    4. ngeculke
      ngeculke 1 September 2019 19:06
      -1
      Komponen filosofis saka model Stalinis perang nglawan korupsi yaiku GANTI KESEDARAN MANUNGSA (sikap marang godaan kanggo sugih ora sah) MELALUI WEDI KEWAN SEDERHANA,

      Asale saka ngendi?
      1. Vitaly Tsymbal
        Vitaly Tsymbal 2 September 2019 19:09
        +1
        Kanggo gratis (Andrey) Iki minangka panemu pribadiku adhedhasar kasunyatan sing de facto Stalin minangka diktator (digawa menyang teori Marx babagan kediktatoran proletariat), lan kediktatoran apa wae utamane amarga wedi marang diktator. Kaping pisanan, kediktatoran Stalinis gumantung saka rasa wedi marang "musuh kelas" - represi pisanan ing taun 1928 utamane para bangsawan, perwira, imam, petani sugih, lan sarjana humaniora. Penindasan taun 1937 wis fokus marang mungsuh internal lan nuduh dheweke minangka spionase lan pengkhianatan. Gelombang kaping telu saka penindasan ing pungkasan 40-an - fokus ing hama. Kaya sing kita deleng, tujuan penindasan mesthi padha - supaya wong urip wedi karo diktator. Cara sing paling gampang lan paling bukti kanggo ngilangi kesadaran manungsa yaiku ngowahi manungsa dadi kewan, nalika wong mandheg mikir lan nyoba urip kanthi bantuan naluri. Aku mbaleni - iki mratelakake panemume pribadi lan aku ora nyamar dadi bebener utama. Sampeyan mung bisa ndeleng obyek sing padha saka sudut sing beda lan ndeleng barang sing beda banget ...
  12. Talgarets
    Talgarets 31 Agustus 2019 08:58
    0
    Wangyu: sajrone 10-15 taun, panguwasa sing kuwat lan energik bakal kuwasa ing Rusia. Apa bakal nggawa apik utawa ala, aku ora bisa ngomong.
    1. Alf
      Alf 31 Agustus 2019 21:40
      0
      Quote: Talgarets
      Wangyu: sajrone 10-15 taun, panguwasa sing kuwat lan energik bakal kuwasa ing Rusia.

      Sapa sing bakal nglilani dhèwèké lunga mrana? Utawa sampeyan menehi tandha ing Aurora salvo? Kita wis duwe "yen ora putintokozhe", aku mikir yen dheweke bakal mrentah saka macem-macem kiriman nganti digawa maju nganggo sikile.
      Aku njaluk ngapura yen aku nyinggung, nanging! Apa sampeyan ora padha ... wong sing ngomong ing kene nem sasi kepungkur babagan putrane Putin, sing bakal dihirupake nyawa (!) Lan bakal mrentah kanthi seneng?
      1. Talgarets
        Talgarets 1 September 2019 05:08
        +2
        bab putra Putin kang, sing bakal rauh ambegan nyawa
        ngguyu ngguyu ngguyu Pikiran lucu.
        Ora, dudu aku.
        Aku pengin mbuktekake ramalanku. Saiki, sebagéyan gedhé populasi Rusia ora puas karo pamaréntahan sing ana. Menapa malih, daya punika subyek moyoki. Undhang-undhang sing diadopsi babagan ngina panguwasa ngandika akeh. Ing wektu sing padha, wong ndeleng solusi saka masalah ing teka kanggo daya saka "kepribadian kuwat", kang gambar personified ing Stalin, jaman wis idealized, utamané ing kontras kanggo sakteruse. Aku pracaya yen Stalin nyata beda banget karo lubok Stalin, sing akeh ditulis.
        Mangkono, wong ora mung siap, nanging uga pengin tangan kuwat. Lan ing acara aggravation saka kahanan, iku bakal ndhukung tangan kuwi (pracaya kula, yen panguwasa ora miwiti transformasi sosial jero, cilik bakal teka rauh - sak 10-15 taun).
        1. mat-vey
          mat-vey 1 September 2019 07:29
          0
          Ya, wong ora pengin "tangan kuwat", nanging "negarawan nyata".
        2. Alf
          Alf 1 September 2019 10:10
          0
          Quote: Talgarets
          Ora, dudu aku.

          Sepisan maneh aku njaluk ngapura! Sing, mbokmenawa, wis "ditemtokake".
          Babagan apa sing sampeyan ucapake, aku setuju, nanging isih ana pitakonan, kepiye wong iki bakal kuwasa kanthi teknis?
          1. Talgarets
            Talgarets 1 September 2019 10:49
            0
            Aku pengin nalika pemilu ...
            1. Alf
              Alf 1 September 2019 22:16
              0
              Quote: Talgarets
              Aku pengin nalika pemilu ...

              Sayange iki ora bisa. Apa ora acara ing Timur Jauh minangka indikator yen EP bakal nglawan kekuwatan kanthi kabeh cara sing kasedhiya lan ora bisa diakses. Sanajan liyane menang, EP mung bakal mbatalake asil pemilihan.
  13. kaliber
    kaliber 31 Agustus 2019 08:58
    0
    Numpes lan numpes iku rong beda gedhe. Ing spanduk koran Stalinskoe kanggo 1937 kita maca artikel "Kelainan ing balai kutha Penza." Ana korupsi lan ... ing tembung - denunciation siap! Telung sasi liwat. Artikel denunciation anyar; "Kapan dheweke bakal ngatur ing Balai Kota Penza." Aku kaget iki, nanging aku katon luwih. Setengah taun liwat ... "Lan maneh babagan kelainan ing balai kutha Penza ...". Kanggo setahun koran nulis babagan pelanggaran egregious. taun! Sajrone wektu iki, bisa ndhelikake kabeh ujung ing banyu. Lan ... apa landing, eksposur? Lan koran kasebut nulis - ing kene, ujare, kepiye kerjane - sing dicopot, sing dihukum? Ora... kabeh rampung sepi. Badai ing cangkir teh. Amarga Chekist lan hakim seneng mangan permen, ngombe kanthi enak, duwe jeroan sutra ... Lan iki, aku nandheske, ana ing taun 1937 !!! Nalika ing koran padha ing endi wae padha nulis "Pest sowing", "Pest plowing". "Omo mateni aphid ing 5 hektar kacang polong" - sawetara jinis sabotase sing canggih, mung ing antarane kita, Penzyaks, aku maca babagan iki.
  14. kaliber
    kaliber 31 Agustus 2019 09:01
    -2
    Kutipan: Boris55
    Kanggo ngalahake korupsi, pisanan kabeh, perlu kanggo ngganti sistem sosial.

    Ing China, PKC kuwasa, lan walikota Beijing ditembak amarga nampa suap. Lan isih ... padha njupuk!
  15. nikvic46
    nikvic46 31 Agustus 2019 10:04
    +2
    Kanggo cepet narik dhuwit ing taun 50-an, akeh toko sing adol permata dibukak. logam, wulu. Ing ndhuwur, padha sampurna mangertos sing iki ora kanggo wong biasa, padha mangertos sing turnover cepet dhuwit nyumbang kanggo pembangunan negara, malah ing wektu kita, ora kabeh pejabat korup ing ngarsane.
  16. vnord
    vnord 31 Agustus 2019 10:06
    +2
    "Kanthi karsane, staf komando paling dhuwur rampung diencerake. Artikel absurd - spionase lan ampas liyane. Bukti mung pengakuan pribadi sawise interogasi pirang-pirang wulan. Dadi ya. Stalin kudu disalahake. Paling ora kanggo kasunyatan sing kedadeyan iki kabeh. ...."

    Aku duwe panemu manawa ing jaman semana, kabeh kejahatan sing ana gandhengane karo nyolong, kekacauan lan pelanggaran hukum sing ana gandhengane karo pejabat, buruh partai lan personel militer digandhengake karo spionase. Wong Soviet ora bisa nindakake iki ...

    Miturut kulawargane, mbah buyutku lagi lungguh - padha diurutake .... Simbah (mbah kakung minangka mandor konstruksi metro) karo mbah putri karo anak (lan kabeh tim) dikirim kanthi sukarela lan dipeksa menyang Altai sawise perang. , Tanah kelairan butuh bijih, dheweke ngalahake adits .. Lan ing kulawarga kita, mbah kakung lan mbah putri ngakoni yen represi ora mesthi bener, lan dheweke tansah ngomong babagan I.V. Stalin ..
  17. sergey rybintsev
    sergey rybintsev 31 Agustus 2019 11:05
    +6
    Yen, minangka asil saka acara ranyono, Stalin (utawa salinan nyata) bali menyang kuwasa, mungsuh saka wong bakal dadi (sanajan lagi) kabeh elit saiki lan 99% saka governing badan negara.
  18. Alexander Green
    Alexander Green 31 Agustus 2019 12:49
    +6
    Babagan korupsi

    Penulis ora bener nyatakake yen ing Stalin, ing perang nglawan korupsi, tinimbang tuduhan, contone, nyogok, kabeh wong diumumake minangka mata-mata. Iki ora sakabehe bener.

    Stalin uga ngerti babagan kapentingan perusahaan birokrasi, mula ora ngidini dheweke tetep ing sak panggonan kanggo dangu, supaya ora duwe wektu kanggo ndarbeni wong dhewe. Stalin shuffled mubeng, nransfer saka sak panggonan liyane, lan karo janjian anyar, kang ora ngidini kanggo nyeret wong karo wong-wong mau.

    Bribery lan embezzlement padha perang mbukak ing USSR, ora ana sing ndhelikake fenomena iki, lan ora ngubungake spionase kanggo wong-wong mau. Maca crita lan feuilleton saka Zoshchenko, dheweke nulis akeh babagan iki. Wong-wong sing nyogok-nyogok dadi mungsuh rakyat, bener, malah dirangkum ing artikel politik.

    Kajaba iku, kontrol total wong, partai lan negara ing USSR, ana badan sing cocog. Punika Mekhlis, sanalika padha ora mbuwang lendhut ing, lan mung perang tanpa karep marang korupsi.

    Dasar korupsi yaiku properti pribadi, bakal ana properti umum ing negara kasebut, hubungan komoditas-dhuwit bakal dadi lungse - banjur korupsi bakal mandheg, nanging nganti kedadeyan kasebut, karat iki kudu diresiki kanthi rutin dadi logam putih. Dadi padha nindakake ing I.V. Stalin.
    1. sniperino
      sniperino 31 Agustus 2019 14:14
      +4
      Kutipan: Alexander Green
      Dasar korupsi yaiku milik pribadi
      Ora ana properti pribadi ing USSR, nanging ana korupsi. Kepiye carane?
      1. Alexander Green
        Alexander Green 31 Agustus 2019 22:31
        +3
        Kutipan saka sniperino
        Ora ana properti pribadi ing USSR, nanging ana korupsi. Kepiye carane?

        Kasunyatan bilih ing USSR ora ana properti pribadi, sampeyan mung bisa krungu saka Shpakovsky, sing ora ngerti Marxism ing kabeh. Ing USSR, ora kabeh properti pribadi dilarang, nanging mung kepemilikan pribadi saka sarana produksi lan tanah, kanggo pisanan iki dilestarekake ing Konstitusi 1936.

        Ing Stalin, ana properti pribadi ora mung ing NEP, nanging uga ing 30-40-50s. ana koperasi swasta, koperasi konsumen, ana buruh omah. Kajaba iku, ing Stalin, pedagang swasta sah lan produksi kasebut kalebu ing rencana negara.

        Ing jaman Brezhnev, produksi lemah muncul, sing disebut. "toko". Iku wis dadi ibukutha pidana ilegal, ing Gorbachev padha legalized, lan padha wiwit disebut koperasi.

        Ing USSR ana wangun liya saka properti pribadi - intelektual - iku penemuan, buku ditulis, songs, etc.
        1. sniperino
          sniperino 31 Agustus 2019 22:49
          +1
          Kutipan: Alexander Green
          Kasunyatan yen ora ana properti pribadi ing USSR, sampeyan mung bisa krungu saka Shpakovsky
          Lan apa bab Shpakovsky? Basis properti pribadi ing USSR dianggep minangka kemampuan pemilik kanggo nyebarake maneh asil tenaga kerja karyawan sing dikarepake ("alienate" miturut Marx). Iku ora miturut hukum sawise NEP sadurunge Gorbachev, iku pribadi. Lan sakperangan alesan, sampeyan nggawa koperasi pertanian kolektif lan properti intelektual ing kene. Iku bakal luwih apik kanggo ngerti konsep.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 1 September 2019 13:09
            +2
            Kutipan saka sniperino
            Iku bakal luwih apik kanggo ngerti konsep.

            Ora, dear, sampeyan kudu ngerti ekonomi Soviet luwih jero.
          2. ngeculke
            ngeculke 1 September 2019 17:59
            0
            Kutipan saka sniperino
            Kutipan: Alexander Green
            Kasunyatan yen ora ana properti pribadi ing USSR, sampeyan mung bisa krungu saka Shpakovsky
            Lan apa bab Shpakovsky? Basis properti pribadi ing USSR dianggep minangka kemampuan pemilik kanggo nyebarake maneh asil tenaga kerja karyawan sing dikarepake ("alienate" miturut Marx). Iku ora miturut hukum sawise NEP sadurunge Gorbachev, iku pribadi. Lan sakperangan alesan, sampeyan nggawa koperasi pertanian kolektif lan properti intelektual ing kene. Iku bakal luwih apik kanggo ngerti konsep.


            Sampeyan ngaco.
            properti pribadi ing basis produksi, iki dilarang ing USSR.properti pribadi ing mat.blaga ora nate dilarang, sanajan ing USSR. Kajaba iku, tujuan sosialisme yaiku kesejahteraan wong sing kerja.
            1. sniperino
              sniperino 2 September 2019 20:21
              0
              Quote: gratis
              sampeyan ngaco
              Yen sampeyan maca kanthi ati-ati sethithik, banjur aku mbedakake antarane properti pribadi lan pribadi, uga mbedakake antarane de jure lan de facto:
              Dheweke ora ana (properti pribadi ing USSR) miturut hukum sawise NEP sadurunge Gorbachev, iku pribadi (duweke dhewe).
              Opo sing salah?
              1. ngeculke
                ngeculke 2 September 2019 21:17
                0
                Kutipan saka sniperino
                Quote: gratis
                sampeyan ngaco
                Yen sampeyan maca kanthi ati-ati sethithik, banjur aku mbedakake antarane properti pribadi lan pribadi, uga mbedakake antarane de jure lan de facto:
                Dheweke ora ana (properti pribadi ing USSR) miturut hukum sawise NEP sadurunge Gorbachev, iku pribadi (duweke dhewe).
                Opo sing salah?


                Apa sampeyan ngomong babagan kepemilikan pribadi kanggo alat produksi, utawa babagan kepemilikan pribadi ing umum?
                1. sniperino
                  sniperino 3 September 2019 17:52
                  -1
                  Quote: gratis
                  Apa sampeyan ngomong babagan kepemilikan pribadi kanggo alat produksi, utawa babagan kepemilikan pribadi ing umum?
                  Aku ngomong babagan interpretasi properti farm-cooperative kolektif ing USSR. "Properti pribadi umume" kok ora dilegalake, apa sampeyan mikir? Mesthi wae ana larangan kanggo alat produksi lan kabeh iku, nanging ora ana larangan resmi, lan korupsi adhedhasar sistem mafia sing biasane ana hubungane maling. Svyazi1 - barang - svyazi2, lan dhuwit - kaya Candy wrappers smeared tengen sistem iki.
                  1. ngeculke
                    ngeculke 4 September 2019 09:35
                    -1
                    Aja padha padudon, olah raga sing ora ana gunane.
                    Apa wangun properti pribadi sampeyan ngomong babagan?
                    1. sniperino
                      sniperino 4 September 2019 11:45
                      0
                      Quote: gratis
                      Ayo ora melu mutual picking
                      Banjur perlu ora mung takon, nanging uga kanggo njawab pitakonan, menehi counterarguments. Sawise maneh: ing wilayah bayangan ekonomi Soviet sajrone periode kasebut ana kepemilikan pribadi saka sarana produksi, ana uga perbudakan, nanging dituntut dening hukum. Sekop lan ember iku duweke pribadi, nanging yen sing duwe nyewa buruh kanggo nyeret batu bara saka tumpukan menyang lumbung, banjur dadi kepemilikan pribadi kanggo alat produksi, lan yen lumpen kasebut disimpen kanthi paksa (ing zindan). utawa pemukiman gipsi) lan kerja paksa kanggo botol port saben dina, mula kita duwe perbudakan. Nanging petani kolektif biasa bisa nyewa sopir traktor kanggo botol sing padha, sing nggunakake sarana produksi sosialisasi (traktor) minangka properti pribadi (pemutar, tukang kunci, lan liya-liyane), yen pesenan ora liwat kantor. . Marx ora duwe properti pribadi, iku nuduhake "pribadi ing umum". Ana sing salah?
                      1. ngeculke
                        ngeculke 4 September 2019 12:04
                        -1
                        Kutipan saka sniperino
                        Quote: gratis
                        Ayo ora melu mutual picking
                        Banjur perlu ora mung takon, nanging uga kanggo njawab pitakonan, menehi counterarguments. Sawise maneh: ing wilayah bayangan ekonomi Soviet sajrone periode kasebut ana kepemilikan pribadi saka sarana produksi, ana uga perbudakan, nanging dituntut dening hukum. Sekop lan ember iku duweke pribadi, nanging yen sing duwe nyewa buruh kanggo nyeret batu bara saka tumpukan menyang lumbung, banjur dadi kepemilikan pribadi kanggo alat produksi, lan yen lumpen kasebut disimpen kanthi paksa (ing zindan). utawa pemukiman gipsi) lan kerja paksa kanggo botol port saben dina, mula kita duwe perbudakan. Nanging petani kolektif biasa bisa nyewa sopir traktor kanggo botol sing padha, sing nggunakake sarana produksi sosialisasi (traktor) minangka properti pribadi (pemutar, tukang kunci, lan liya-liyane), yen pesenan ora liwat kantor. . Marx ora duwe properti pribadi, iku nuduhake "pribadi ing umum". Ana sing salah?


                        Sawise maneh: ing wilayah bayangan ekonomi Soviet sajrone periode kasebut ana kepemilikan pribadi saka sarana produksi, ana uga perbudakan, nanging dituntut dening hukum.
                        Ekonomi bayangan minangka ekonomi bayangan, bisa ngemot macem-macem penyalahgunaan lan sisa-sisa jaman kepungkur sing dilarang dening hukum Soviet.
                        Nalika kita ngomong babagan ekonomi Soviet, kita tegese ekonomi legal saka pamaréntahan Soviet.

                        Marx ora duwe properti pribadi, iku nuduhake "pribadi ing umum". Ana sing salah?
                        Nanging kepiye yen tinimbang sekop utawa ember kita ngganti kathok, lan yen wis dipakai, apa bakal dadi alat produksi utawa isih dadi properti pribadi? Miturut Marx, properti pribadi mung ana kanggo tikar. sarana produksi ing wektu sing padha. Iki minangka conto sampeyan karo ember lan shovel. Ora ana kontradiksi ing kene.
                      2. sniperino
                        sniperino 4 September 2019 12:23
                        0
                        Quote: gratis
                        Nanging apa yen tinimbang shovel utawa ember kita ngganti kathok
                        Sampeyan uga bisa nganggo celana jero: sampeyan ora kudu ndeleng barang kasebut, nanging ing jinis properti lan cara sing digunakake, yen ora bakal ana kebingungan.
                      3. ngeculke
                        ngeculke 4 September 2019 15:16
                        -2
                        Kutipan saka sniperino
                        Quote: gratis
                        Nanging apa yen tinimbang shovel utawa ember kita ngganti kathok
                        Sampeyan uga bisa nganggo celana jero: sampeyan ora kudu ndeleng barang kasebut, nanging ing jinis properti lan cara sing digunakake, yen ora bakal ana kebingungan.


                        Dadi Marx duwe properti pribadi utawa ora, apa sampeyan mikir?
                      4. sniperino
                        sniperino 4 September 2019 16:51
                        0
                        Quote: gratis
                        Dadi Marx duwe properti pribadi utawa ora, apa sampeyan mikir?
                        Aku durung weruh istilah kasebut ing Marx. Mangga kutipan yen sampeyan mikir.
                      5. ngeculke
                        ngeculke 4 September 2019 20:49
                        -2
                        Kutipan saka sniperino
                        Quote: gratis
                        Dadi Marx duwe properti pribadi utawa ora, apa sampeyan mikir?
                        Aku durung weruh istilah kasebut ing Marx. Mangga kutipan yen sampeyan mikir.


                        Marxisme dikembangake lan dikembangake saliyane Marx dening Engels lan Lenin lan Stalin, lan akeh ahli teori ilmiah Soviet liyane.Mulane, aku bisa uga ora nemokake kutipan saka Marx, nanging iki ora ateges ora ana konsep properti pribadi. ing Marxisme, mbok menawa iki diarani kepemilikan individu, nanging iki ora ngganti hakekat. Ana properti pribadi ing Marxisme.
        2. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 2 September 2019 14:42
          -1
          Sampeyan mbingungake properti pribadi karo pribadi lan koperasi.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 2 September 2019 19:27
            0
            Kutipan: Sergeyj1972
            Sampeyan mbingungake properti pribadi karo properti pribadi lan koperasi.

            Ora, kita ora bingung properti pribadi karo properti pribadi, nanging sampeyan kudu menehi hasil karo iki.

            Properti koperasi minangka properti pribadi sing paling nyata, kalebu peternakan kolektif, lan nalika Khrushchev meksa dheweke tuku peralatan MTS, dheweke, ora kaya peternakan negara, umume dadi perusahaan kapitalis swasta. Mulane petani kolektif ora nampa pensiun saka negara.
            1. sniperino
              sniperino 2 September 2019 20:34
              +3
              Kutipan: Alexander Green
              Properti koperasi minangka properti pribadi sing paling nyata.
              Sapa sing mutusake? Apa ketua utawa wong liya sing duwe sah lan ngasingake asil kerjane para proletar desa? Ketua padha buruh nyewo lan standar ditetepake dening negara. Iku pemilik nyata saka properti farm kolektif, alienating asil saka pegawe saka cara sosialisasi saka produksi petani bebarengan (jatah upah lan tuku prices).
              1. ngeculke
                ngeculke 2 September 2019 21:51
                -1
                Kutipan saka sniperino
                Kutipan: Alexander Green
                Properti koperasi minangka properti pribadi sing paling nyata.
                Sapa sing mutusake? Apa ketua utawa wong liya sing duwe sah lan ngasingake asil kerjane para proletar desa? Ketua padha buruh nyewo lan standar ditetepake dening negara. Iku pemilik nyata saka properti farm kolektif, alienating asil saka pegawe saka cara sosialisasi saka produksi petani bebarengan (jatah upah lan tuku prices).


                Produk surplus (sawise ngliwati norma) sing dienggo bareng petani kolektif antarane awake dhewe Para tani kolektif ora duwe tanah utawa sarana produksi ing kepemilikan pribadi, nanging duwe kepemilikan pribadi-kolektif produk.
                Standar sing ditetepake dening negara minangka wujud perjuangan nglawan kebon kolektif, kanthi tembung liya, nglawan sisa-sisa jaman biyen, wong ora owah dumadakan.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 3 September 2019 00:02
                  0
                  Quote: gratis
                  Petani kolektif ora duwe kepemilikan pribadi ing tanah utawa sarana produksi, nanging duwe kepemilikan pribadi-kolektif produk kasebut.

                  Nalika Khrushchev meksa peternakan kolektif kanggo tuku peralatan MTS, dheweke uga dadi nduweni kepemilikan pribadi saka sarana produksi.
                  1. Sergeyj1972
                    Sergeyj1972 3 September 2019 21:07
                    0
                    Maju kolektif farms-millionaires malah sadurunge tumindak iki duwe kesempatan kanggo tuku peralatan, utamané sawise seri amalgamations farms bebarengan ing pungkasan taun 40-an lan awal 50-an.
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 3 September 2019 23:55
                      0
                      Kutipan: Sergeyj1972
                      Maju kolektif farms-millionaires malah sadurunge tumindak iki duwe kesempatan kanggo tuku peralatan, utamané sawise seri amalgamations farms bebarengan ing pungkasan taun 40-an lan awal 50-an.

                      Ing pungkasan 40s lan awal 50s, peralatan ora didol menyang farms bebarengan. Ana MTS, negara liwat MTS melu budidaya palawija, lan rega peralatan ora kalebu ing rega produksi. Sanalika Khrushchev meksa peternakan kolektif tuku peralatan MTS, dheweke langsung nglebokake ing biaya produk pertanian, mula mundhak rega tuku.
                  2. ngeculke
                    ngeculke 4 September 2019 09:22
                    -1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Quote: gratis
                    Petani kolektif ora duwe kepemilikan pribadi ing tanah utawa sarana produksi, nanging duwe kepemilikan pribadi-kolektif produk kasebut.

                    Nalika Khrushchev meksa peternakan kolektif kanggo tuku peralatan MTS, dheweke uga dadi nduweni kepemilikan pribadi saka sarana produksi.


                    Aku setuju banget.
                2. sniperino
                  sniperino 4 September 2019 12:35
                  0
                  Quote: gratis
                  Standar sing ditetepake negara minangka wujud perjuangan nglawan peternakan kolektif, kanthi tembung liya, nglawan sisa-sisa jaman biyen.
                  A alangan. Ing komunisme, kabeh properti diwenehi sosialisasi (kalebu bojo lan anak), lan sapa, kajaba kanggo peternakan kolektif, duwe properti sing bisa, sanajan kanthi dawa, diarani sosialisasi? Lan karo sapa sing kudu perang, sapa sing bakal nyegah transformasi peternakan kolektif dadi peternakan negara? Saham pribadi minangka formasi kompleks, kanthi nyathet kasunyatan manawa kabeh tanah lan lemahe dianggep minangka properti umum.
                  1. ngeculke
                    ngeculke 4 September 2019 15:24
                    -1
                    Ing komunisme, kabeh properti wis sosialisasi (kalebu bojo lan anak)Apa tegese, menehi jawaban sing rinci.

                    Lan karo sapa sing kudu perang, sapa sing bakal nyegah transformasi peternakan kolektif dadi peternakan negara?
                    Wong ora owah ujug-ujug, akeh sing ora bisa dipeksa, mung bisa diyakinake, lan sing paling apik kanggo ngyakinake kanthi conto saka urip, nanging iki butuh wektu.

                    lan sapa, saliyane peternakan kolektif, duwe properti sing bisa diarani sosialisasi?
                    Pisanan sampeyan kudu ngerti apa tegese tembung sosialisasi.
                    1. sniperino
                      sniperino 4 September 2019 16:20
                      0
                      Quote: gratis
                      Apa sing ana ing atine
                      Liwat transformasi tenaga kerja parsial dadi tenaga kerja universal dumunung dalan menyang masyarakat mangsa ngarep. Kuwajiban bebojoan lan kerjane mbudidaya anak? Sosialisasi uga direncanakake. Babagan "komunitas garwa" (Engels "PSCHSiG" - téori saka kulawarga sing layu; masyarakat "Down with shame!" lan nyederhanakake tata cara pegatan sawise Revolusi Oktober - upaya sing ora sukses ing praktik) lan proyek. kanggo nggedhekake kabeh bocah ing pesantren negara ora kelingan?
                      Quote: gratis
                      Wong ora dumadakan owah.
                      Iki dudu argumentasi. Stalin ora bakal nemoni perlawanan yen dheweke nganggep nggawe peternakan negara saka peternakan kolektif.
                      Quote: gratis
                      menapa ingkang panjenengan mangertosi saking tembung sosialisasi
                      Dilulusake saka kepemilikan lan produksi pribadi menyang umum.
                      1. ngeculke
                        ngeculke 4 September 2019 20:15
                        -2
                        Kutipan saka sniperino
                        Quote: gratis
                        Apa sing ana ing atine
                        Liwat transformasi tenaga kerja parsial dadi tenaga kerja universal dumunung dalan menyang masyarakat mangsa ngarep. Kuwajiban bebojoan lan kerjane mbudidaya anak? Sosialisasi uga direncanakake. Babagan "komunitas garwa" (Engels "PSCHSiG" - téori saka kulawarga sing layu; masyarakat "Down with shame!" lan nyederhanakake tata cara pegatan sawise Revolusi Oktober - upaya sing ora sukses ing praktik) lan proyek. kanggo nggedhekake kabeh bocah ing pesantren negara ora kelingan?
                        Quote: gratis
                        Wong ora dumadakan owah.
                        Iki dudu argumentasi. Stalin ora bakal nemoni perlawanan yen dheweke nganggep nggawe peternakan negara saka peternakan kolektif.
                        Quote: gratis
                        menapa ingkang panjenengan mangertosi saking tembung sosialisasi
                        Dilulusake saka kepemilikan lan produksi pribadi menyang umum.


                        Kuwajiban bebojoan lan kerjane mbudidaya anak? Sosialisasi uga direncanakake.
                        Wenehana kutipan tartamtu sing mbuktekake tembung sampeyan, aja lali njlentrehake saka dokumen fragmen kasebut.

                        masyarakat "Mudhun karo isin!"
                        Ora ana hubungane karo komunis.

                        Stalin ora bakal nemoni perlawanan yen dheweke nganggep nggawe peternakan negara saka peternakan kolektif.
                        Alasan munculé peternakan kolektif?

                        Sampeyan ngerti tembung sosialisasi minangka wis liwati saka pribadi kanggo wangun umum saka kepemilikan lan produksi. Lan ing basis saka iki sampeyan nggawe bodho, kesimpulan formal sing komunis wanted kanggo nggawe wong wadon iku universal, gampang diakses kanggo wong. repot-repot mbandhingake asumsi sampeyan karo kasunyatan Soviet, nanging kasunyatan Soviet karo modern. Nyatane, titik kasebut menehi hak sing padha karo wanita lan bocah ing hubungane karo wong lanang.
                    2. sniperino
                      sniperino 4 September 2019 16:35
                      0
                      PS
                      Quote: gratis
                      Wong ora dumadakan owah
                      Kita ora bisa nyana sih saka alam. Kanggo njupuk saka dheweke iku tugas kita (Michurin). Iki kanggo kasunyatan sing apples uga dumadakan ora ngganti. Lan saka sapa para petani kolektif bakal njupuk conto? Saka buruh tani negara? Kok ing bumi
              2. Alexander Green
                Alexander Green 2 September 2019 23:56
                0
                Kutipan saka sniperino
                negara nyetel standar. Iku pemilik nyata saka properti farm kolektif, alienating asil karya cara sosialisasi saka produksi petani bebarengan (normalisasi upah lan tuku prices)

                Ala, ora. Sing duwe properti farm kolektif padha petani kolektif, padha duwe saham pribadi dhewe ing (milik pribadi), amarga. Peternakan kolektif digawe kanthi sosialisasi peternakan petani swasta. Negara ora ngasingake asil karya petani kolektif. Nalika ana MTS, peternakan kolektif mbayar siji bagean saka panen kanggo plowing lan panen, bagean liyane dibayar kanggo dina kerja para petani kolektif, bagean katelu sing direncanakake dipasrahake menyang negara kanthi rega tetep, lan bagean papat. didol ing pasar tani kolektif kanggo ngembangake produksi. Perusahaan pribadi-properti alam. Pertanian negara - iki pancen perusahaan milik negara ..
                1. sniperino
                  sniperino 3 September 2019 09:14
                  +1
                  Kutipan: Alexander Green
                  Perusahaan pribadi-properti alam.
                  Apa sampeyan guyon? Yen tinimbang dhuwit (petani kolektif ditampa luwih murah tinimbang buruh lan karyawan ing kutha), upah diwenehake ing produk, mula budak uga nduweni pribadi, amarga produk iki bisa diganti, etc.?
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 3 September 2019 20:35
                    0
                    Kutipan saka sniperino
                    Apa sampeyan guyon?

                    Aku ora guyon. Analogi sampeyan ora bisa.

                    Kaping pisanan, abdi kasebut ora duwe bagean properti pribadine, lan sing kapindho, abdi kasebut mung diwenehi panganan, ora diwenehi produk alami ing volume sing ditampa, lan petani kolektif, sawise ditampa kanggo dina kerja, bisa ngedol surplus ing pasar farm kolektif, malah bisa ninggalake farm bebarengan, njupuk bagean Panjenengan.

                    Ing filsafat ana kategori kayata "wangun" lan "isi". Dadi, nalika mbandhingake rong fénoména ing wangun, padha bisa pas lan nggawe ilusi saka sameness, nanging yen katon nang (ing isi), sampeyan bisa ndeleng. sing padha iku temen beda.
                    1. sniperino
                      sniperino 4 September 2019 13:18
                      0
                      Kutipan: Alexander Green
                      petani kolektif, sawise ditampa kanggo dina kerja, bisa ngedol surplus ing pasar tani kolektif
                      Ngganti gaji sing sithik iki. Saka sudut pandang Marx, iki bisa diarani karusakan abstrak saka properti pribadi.
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 4 September 2019 17:05
                        -1
                        Kutipan saka sniperino
                        Saka sudut pandang Marx, iki bisa diarani karusakan abstrak saka properti pribadi.

                        Aku ora ngerti carane nelpon saka sudut pandang Marx, nanging saka sudut pandang aku menehi saran supaya sampeyan ngerti masalah iki kanthi jero.
                  2. ngeculke
                    ngeculke 4 September 2019 09:26
                    -1
                    sareh, abdi iki mung panganan, ora diwenehi produk alam ing jumlah entuk.

                    Menapa malih, abdinipun piyambak mbayar pegawe kanggo dipakani, siji-sijine produk ijol-ijolan iku tenaga kerja lan malah iku dudu kagungane.
            2. Sergeyj1972
              Sergeyj1972 3 September 2019 21:03
              +1
              Pasal 4
              sistem ekonomi sosialis lan sosialis
              kepemilikan alat lan sarana produksi, ditetepake ing
              minangka asil likuidasi sistem ekonomi kapitalis, penghapusan
              kepemilikan pribadi saka instrumen lan sarana produksi lan
              karusakan saka eksploitasi manungsa dening manungsa.
              Artikel 5. Properti sosialis ing USSR wis salah siji
              wangun kepemilikan negara (domain umum), utawa
              bentuk properti pertanian koperasi-kolektif (properti
              peternakan kolektif individu, properti saka asosiasi koperasi).
              Pasal 6
              bank, fasilitas komunikasi, negara-diatur gedhe
              perusahaan pertanian (peternakan negara, mesin lan traktor
              stasiun, etc.), uga utilitas lan utama
              Simpenan omah ing kutha lan wilayah industri yaiku
              milik negara, yaiku properti umum.
              Pasal 7
              organisasi koperasi kanthi persediaan urip lan mati,
              производимая колхозами и кооперативными организациями продукция,
              kayadene bangunan-bangunan umume dadi umum,
              properti sosialis saka peternakan kolektif lan koperasi
              organisasi.
              Saben yard farm bebarengan, kajaba income utama saka
              farm kolektif umum, wis dienggo pribadi
              plot cilik saka tanah lan properti pribadi
              pertanian tambahan ing plot pribadi, bangunan omah,
              ternak produktif, unggas lan piranti pertanian cilik
              - miturut piagam artel pertanian.
              Pasal 8
              kanggo panggunaan gratis lan langgeng, yaiku, ing salawas-lawase.
              Artikel 9. Bebarengan karo sistem ekonomi sosialis,
              kang wangun dominan ekonomi ing USSR, diijini
              miturut undang-undang tani pribadi cilik saka petani individu lan pengrajin,
              adhedhasar tenaga kerja pribadi lan ora kalebu eksploitasi wong liya
              pegawean.
              Pasal 10
              penghasilan lan tabungan, kanggo bangunan omah lan kluwarga tambahan,
              kanggo barang rumah tangga lan omah, kanggo barang pribadi
              konsumsi lan penak, uga hak kanggo warisan pribadi
              properti warga dilindhungi dening hukum.
              1. Alexander Green
                Alexander Green 4 September 2019 00:03
                +1
                Kutipan: Sergeyj1972
                Pasal 4
                sistem ekonomi sosialis lan sosialis
                kepemilikan alat lan sarana produksi, ditetepake ing
                minangka asil likuidasi sistem ekonomi kapitalis, penghapusan
                kepemilikan pribadi saka instrumen lan sarana produksi lan
                karusakan saka eksploitasi manungsa dening manungsa.

                Nganti pungkasan taun 50-an. Iki bener, sawise dodolan peralatan MTS menyang peternakan kolektif, iki dadi ora bener, nanging revisionists Marxism-Leninism ora ngerti iki, mula Usocialisme ilang.
        3. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 3 September 2019 21:24
          -1
          "Ing Stalin ana properti pribadi ora mung nalika NEP, nanging uga ing taun 30-an, 40-an, lan 50-an, ana koperasi swasta, koperasi konsumen, lan buruh kerajinan." Pedagang swasta (tanpa hak kanggo ngeksploitasi tenaga kerja sing disewa) mung dadi pegawe omah, uga dadi pencari kerja-freelancer. Koperasi (lan dudu mitos "koperasi swasta"), artels, kerjasama konsumen lan perusahaan kasebut kalebu macem-macem properti sosialis - properti farm-cooperative kolektif. Waca piagam teladan saka artel prospecting: http://docs.cntd.ru/document/9024381. Apa katon kaya perusahaan swasta?
      2. ngeculke
        ngeculke 1 September 2019 18:19
        -1
        Kutipan saka sniperino
        Kutipan: Alexander Green
        Dasar korupsi yaiku milik pribadi
        Ora ana properti pribadi ing USSR, nanging ana korupsi. Kepiye carane?


        Kaping pisanan, ana properti pribadi ing USSR, Alexander Grin cukup bener nunjukake iki marang sampeyan. kudune yen ing USSR taun 20-an ora ana properti pribadi, lan apa? Wong ora dumadakan owah-owahan, butuh wektu kanggo wong ngerti lan rumangsa yen bisa lan kudu urip kanthi beda. Sawetara wong butuh wektu luwih akeh. , liyane kurang, lan isih liyane ora pengin ngganti babar pisan .Vot sing katelu iku basis tanduran korupsi lan remnants liyane saka kapitalisme.
        1. sniperino
          sniperino 3 September 2019 09:19
          0
          Quote: gratis
          Kaping pisanan, ana properti pribadi ing USSR
          Sawise maneh: sawise NEP, sadurunge Gorbachev, ora ana dening hukum. Nyatane, ana uga perbudakan, nanging dilarang.
          1. ngeculke
            ngeculke 4 September 2019 09:31
            -1
            Kutipan saka sniperino
            Quote: gratis
            Kaping pisanan, ana properti pribadi ing USSR
            Sawise maneh: sawise NEP, sadurunge Gorbachev, ora ana dening hukum. Nyatane, ana uga perbudakan, nanging dilarang.


            Sawise maneh: sawise NEP, sadurunge Gorbachev, ora ana dening hukum.
            Sampeyan maca jawaban kanggo pitakonan sampeyan luwih cedhak.

            Ing kasunyatan, ana uga perbudakan
            Menehi conto tartamtu.
  19. Yuri Guli
    Yuri Guli 31 Agustus 2019 12:57
    -2
    Pranyata eksekusi militèr ing wayah wengi perang, ndharat wong tani, matèni para imam, penindasan para intelektual (loro kamanungsan lan teknisi) iku kabeh dudu perang nglawan mata-mata mungsuh, nanging karusakane. korupsi. Penulis pancen nduweni rasa humor sing super kuat.
  20. Shahno
    Shahno 31 Agustus 2019 13:39
    +2
    Inggih. Dzhugashvili ngrusak ekspresi kesadaran diri. Ya, mesthi ora korupsi. Panginten bakal nyirnakake. Inggih, bummer.
    PS. Salam saking Chabad.
    1. sniperino
      sniperino 31 Agustus 2019 14:35
      +4
      Kutipan saka Shahno
      Dzhugashvili ngrusak ekspresi kesadaran diri
      Apa sampeyan bisa nerangake statement iki? Utamané - tembung "expression of self-consciousness." Ngungkapake marang wong liya kepiye carane aku ngerti babagan aku? Prinsip kasebut ora bisa dirusak, amarga kabeh prilaku sadar wong saka sudut pandang iki minangka ekspresi kesadaran diri, sanajan wong ing wektu iki ngupayakake tujuan sing beda banget karo ekspresi diri. Interpretasi ana ing kalbu saka pengamat.
  21. maden.usmanow
    maden.usmanow 31 Agustus 2019 15:51
    +3
    Yen wong ngomong babagan korupsi, mesthine dheweke mesthi dadi pejabat.

    Sauntara kuwi, miturut survey komunitas bisnis sing padha, korupsi ing lembaga penegak hukum luwih nyebar lan praktis ora dihukum.
  22. obliterator
    obliterator 31 Agustus 2019 16:07
    +3
    Iki omong kosong, dudu perang nglawan korupsi. Kanggo nyelehake ing tingkat sistemik tuduhan wong sing ora bisa ditindakake kanggo kejahatan sing ora ditindakake minangka cara sing apik kanggo ngrusak sistem penegakan hukum utamane, lan pemerintah umume. Propaganda kuwi mung bakal bisa kanggo wong bodho banget.
  23. Gardamir
    Gardamir 31 Agustus 2019 16:39
    0
    Stalin ngomong, nanging ayo padha mbandhingaké babagan korupsi modern.

  24. faterdom
    faterdom 31 Agustus 2019 18:44
    +3
    Kita njupuk properti pribadi lan penghinaan pribadi sing paling cedhak karo ati kita. Ing kene bisa dibangun sing diarani "merangi korupsi".
    Kok diarani ngono? Amarga perjuangan lan agenda kasebut pancen dipompa saka think tank manca, sanajan adhedhasar fakta lan tren sing nyata. Mangkono uga nalika Revolusi Prancis Agung, lan sajrone patang revolusi Rusia ing abad kaping rong puloh.
    Dadi, contone, ing Kasultanan Brunei, nyolong saka perbendaharaan iku maling pribadi saka Sultan, karo kabeh jalaran. Lan ing kene ... siji shustryak rambut kriting ngandika: "sapa sing ora duwe milyar - pindhah menyang ..." Lan penjamin ora gelo! Apa dheweke duwe milyar? Utawa apa dheweke nampa sing dikirim bebarengan karo liyane? Ing liyane - iku, mesthi, ungu, nanging kanggo sampeyan dhewe? Apa sing bakal ditindakake Sultan?
  25. mark021105
    mark021105 31 Agustus 2019 19:05
    +1
    "Ora kaya gerakan politik modern saka vektor ideologi apa wae, Bolshevik ora tau ngunggahake slogan perang nglawan korupsi."
    Banjur, diarani beda: "Perang nglawan suap."
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 1 September 2019 10:58
      0
      Nyogok minangka salah sawijining wujud korupsi.
  26. Campanella
    Campanella 31 Agustus 2019 19:38
    +1
    Sudut pandang penasaran, mbok menawa ana papan sing cilik, nanging mung dikombinasikake karo solusi masalah liyane sing diadhepi negara enom.
    Proyèk Soviet ora padha karo uniqueness lan massa saka tugas. Ing kahanan sing paling angel, tugas teoretis lan praktis ditanggulangi, lan mesthi ana kesalahane, jumlah kasebut nyebabake ambruk USSR. Nanging kanthi pribadi, aku percaya yen pengalaman kasebut ora muspra lan digunakake, kudu digunakake lan bakal digunakake.
    Mlebet tingkat anyar hubungan manungsa minangka masa depan planet Bumi. Kemajuan teknologi lan teknologi bisa uga ndadekake wong bisa padha karo alat produksi lan nuwuhake komunikasi bebarengan anyar.
  27. kaliber
    kaliber 31 Agustus 2019 20:07
    0
    Kutipan saka sniperino
    Ora ana properti pribadi ing USSR, nanging ana korupsi. Kepiye carane?
    jawaban

    Iki sing ditulis dening komunis sing semangat kanggo sampeyan. Lan ing semangat gagasan, dheweke nyaranake ngarepake sesuk sing luwih cerah, nalika properti pribadi bakal ilang ... Nanging ing USSR iku burp saka jaman kepungkur sing bosok! Peninggalan Tsarisme!!!
    1. Alexander Green
      Alexander Green 31 Agustus 2019 22:36
      +3
      Kutipan saka kaliber
      Iki sing ditulis dening komunis sing semangat kanggo sampeyan.

      Aku mbaleni kanggo pindho.

      Ing USSR, mung kepemilikan pribadi kanggo sarana produksi lan tanah sing dilarang. Ing Stalin, ana kepemilikan pribadi ora mung nalika NEP, nanging uga ing 30s-40s-50s. ana koperasi swasta, koperasi konsumen, ana buruh omah.

      Ing jaman Brezhnev, produksi lemah muncul, sing disebut. "bengkel". Iku wis dadi ibukutha pidana ilegal.

      Ing USSR ana wangun liya saka properti pribadi - intelektual - iku penemuan, buku ditulis, songs, etc.
  28. Vyacheslav Salnikov
    Vyacheslav Salnikov 31 Agustus 2019 23:21
    -2
    Rusia ngerti mung siji kasus ing urip nalika korupsi wis status dikalahaké nalika pamaréntahan Peter, sing banjur disusupi pati. Ing sawijining taun, dheweke bisa nggayuh apa sing ora bisa ditindakake dening para panguwasa liyane sajrone sepuluh taun. Lan ngomong babagan Stalin minangka senjata sing kuat ing perang nglawan korupsi - gosip. Wong-wong sing menang perang kanthi isin ora bakal lungguh ing pamaréntahan. Sing ngutus mbah-mbah kita kanggo kurban tanpa akal. Ego sing mundhak meh ngrusak negara lan mung Rusia sing bisa nglawan lan menang. Sing ora ambigu yaiku ngrusak tugu para pahlawan perang. Dheweke dadi kuwasa nalika ril pisanan dipasang lan mimpin, ing ngendi adoh saka saben wong nampa kamakmuran lan urip sing apik. Kita ndeleng prajanjian sing ditindakake dening dheweke saiki, ing ngendi para tamu saka Asia Tengah ora bisa ngerti apa kubus. tanah, sanajan wong wis pendidikan sing luwih dhuwur. Ing Moskow, nganti wiwitan taun 90-an, jarang ketemu wong asli saka Kaukasus lan Asia Tengah. Ayo, tenan ing wektu kita, dheweke bakal lungguh ing ember karo bokong lan ora bisa tangi sanajan dheweke wis ditulung. Padha nyipta lan memuji akeh babagan dheweke, kaya babagan para panguwasa saiki sajrone 20 taun, "Ora ana sing luwih apik lan ora ana alternatif." Dheweke lan mesthi bakal. Pamaréntah modern mung mutusaké kanggo pindhah cara ngelawan lan ambisi ora kurang saka Stalin. Ing wektu sing padha, nggunakake cara pamaréntahan lan malah dadi luwih menyang layanan, padha njupuk pembangunan saka Amerika. Saka pengadilan ngapusi, diskriminasi, nyabut kamardikan kanggo kabeh. Asil padha perang nglawan korupsi 20 fiksi. Kaya dokter sing protes, gaji mundhak tanpa dana.
    1. mat-vey
      mat-vey 1 September 2019 03:51
      +2
      "Ing Moskow, nganti wiwitan taun 90-an, arang banget ketemu wong asli saka Kaukasus lan Asia Tengah." - sampeyan serius? Ya, saka "ara, ara" sampeyan bisa budheg.
  29. LLeonid
    LLeonid 1 September 2019 06:57
    +1
    Apa sing sampeyan aran "korupsi", aku aran "birokrasi". Wong sing nyogok individu mung wong sing nyogok individu. Dhewe, ora mbebayani kanggo masyarakat, lan cepet utawa mengko bakal teka, nanging (!) - mung ing masyarakat "sehat"! Nanging "sistem" ngendi iku wiwit ngrembaka ing daya, antarane pejabat pamaréntah - red tape lan bribery, impunity, embezzlement saka dana umum lan cover-up, korupsi (minangka merging saka angkara karo daya, nganti tatanan saka struktur mafia. ), ngiyanati Tanah Air kanggo nyogok (carane gampang entuk manfaat materi, uga keuntungan liyane, contone, kamungkinan ngembangake kekuwatan pribadi sawise ambruk negara) - iki wis dadi birokrasi "ing kabeh kamulyan"! Lan "korupsi" mung minangka bagean sing kapisah saka manifestasi birokrasi. Iki, bisa uga diarani, "bagean integral saka kabeh" bagean saka birokrasi iki. Iki bisa dideleng, contone, ing sesambungan ing ngisor iki: pejabat sing korup duwe kepentingan "impunitas" (yen ora ana gunane dadi pejabat korupsi). Nanging impunitas mung bisa dipesthekake dening "erosi tanggung jawab" antarane sawetara wong (ing ngendi saben pejabat, misale jek, "ora ana hubungane", "kabeh miturut tugas resmi", lan minangka asil - pita merah nuntut suap). Nanging - lan ing ngendi birokrat, sing pengin impunitas, njupuk "seri wong" iki? Lan saiki - birokrasi wiwit intensif "jenis" (kaya "kanker" ing awak manungsa), nggawe keluwih kanggo negara (utawa ing Company - birokrasi ing ngendi-endi) birokrasi "panggonan". Kajaba iku, birokrasi ora preduli manawa wong pinter utawa bodho manggoni "kursi" birokrasi. Yen padha dikuwasani dening wong bodho langsung, mula iki malah luwih migunani kanggo birokrasi - kayata, kanggo nylametake "dhuwur sing diraih ing urip", ing prakara cilaka kanggo negara kanthi impunity (nanging kanthi keuntungan pribadi) bakal akeh. "luwih akomodatif" pinter ... Tegese, "korupsi" mung "bagean saka opera gedhe" sing diarani "birokrasi".
    Mulane, ora korupsi sing ngrusak Rusia Tsarist. Contone, petani ora bisa "intersect" karo kutha "nyogok" ing sembarang cara. Nanging "urip sing angel", ing sisih liya, diwenehake dening sing duwe tanah dhewe. Sapa sing ora nyana utawa njaluk "suap" saka wong tani. Nanging sing duwe tanah iki dhewe - iki wis dadi bagian saka "birokrasi". Amarga malah sing duwe tanah sing "prasaja" "wiwit lair" (bebarengan karo para bangsawan kulawarga bangsawan) ora liya minangka bagian saka "pemerintahan tingkat menengah". Yaiku "link tengah", yaiku birokrasi negara (negara ora bisa ana tanpa birokrasi, ing sangisore tsars birokrasi kasebut diwarisake kanthi lair, miturut USSR diangkat) lan kaget dening birokrasi.
    Birokrasi sing saya akeh banget, kanthi latar mburi "kelemahan lan kekurangane manungsa" para birokrat, saya suwe saya ganti dadi birokrasi. Iki minangka proses alamiah, alamiah pangembangan masyarakat ing tingkat moralitas manungsa saiki, minangka bagéan saka budaya manungsa. Birokrasi minangka "kanker" birokrasi. Lan, kaya kanker sing mateni pasien, mula birokrasi mateni negara sing "lara". Ing wektu sing padha, "kelas ngisor" (bebarengan karo nesu sing dirasakake marang "manajemen tingkat menengah") uga mulai nyalahake "link ndhuwur". Mulane, Nicholas II dadi "guilty" kanggo "pesenan ing negara." Mulane, saiki dadi "modis" kanggo ngejar Putin amarga manifestasi birokrasi ing Rusia (sanajan manifestasi kasebut ora teka saka Putin, nanging saka "manajemen tengah"). Nanging, apa tuduhan kuwi bener? Ayo kita kelingan entri buku harian Nicholas II, sing sakcepete dipeksa nyulik tahta: "Ana pengkhianatan, pengecut lan cidra ing saubengé." Lan dheweke ora nulis babagan "wong", nanging babagan "manajemen tengah". Senajan, ing bagean, ya, "kelas ngisor" uga bener. Contone, yen tinimbang Nicholas II, Peter Agung wis ana ing dhampar, kanthi emosi "ngalahake muzzles" lan "nglereni jenggot", mesthine ora ana acara Februari utawa Oktober. Lan mesthi, Rusia saiki bakal luwih sugih tinimbang Amerika Serikat, dadi negara paling kuat ing donya. Utawa, yen tinimbang Khrushchev lan Brezhnev bakal ana Stalin, mesthine USSR ora mung ana, nanging isih bakal berkembang. Lan Amerika Serikat wis suwe "mbengkongaken", minangka akibat saka krisis ekonomi sabanjure sing ora direncanakake.
    Dadi birokrasi, kanker birokrasi iki, wis mateni tsarist Rusia (Rusia pecah dadi bagean saka wilayah lan bangsa). Dheweke, sawise diusir saka "pengeksploitasi", lair maneh ing Rusia ing antarane keturunan "buruh lan petani, plus inteligensia Soviet", sing ambruk menyang "link tengah pamaréntahan" negara. Lan - kanggo sawetara 70 taun, kang matèni USSR (Rusia, minangka "USSR", maneh nyuwil munggah karo bagéan saka wilayah lan bangsa). Saiki, birokrasi wis mekar ing "warna ganda" ing Rusia modern.
    Apa sing kita tunggu? acara sabanjure? Romanovs "mulet" karo birokrasi kanggo 300 taun. USSR - mung 70. Ndeleng tren? Lan Rusia "anyar" wis 20 ... Lan kita duwe birokrasi luwih akeh, saka segi jumlah, tinimbang ing kabeh USSR. "Woh wis mateng" ... ana uga "prasyarat" (padha ana ing sangisore tsar lan ing taun-taun pungkasan USSR). Iki minangka tren "liberal" palsu, miturut omongane uwong "kabebasan" (ing mburine, ing kasunyatan, ora tau ana "kabebasan" kanggo "wong" ing ngendi wae, nanging tansah "getih"). Iki minangka upaya "maidans" ing Moskow. Sing, pikiran sampeyan, senadyan nglanggar hukum sing akeh banget, ora mung "dicepetake, ditindhes, lan ditindhes", nanging, sebaliknya, kanthi lembut, "sopan", "didorong dening tangan cilik" saka lembaga penegak hukum. Inggih ... Nicholas II lan Khrushchev-Brezhnev uga wong apik ... Lan Gorbachev (ing wektu ambruk negara sing dipasrahake marang dheweke, "dikunci ing Foros", ora luwih saka kancing ing lemari) wakil saka birokrasi sing wis penetrated menyang "upper link". (Iki katon saka prilaku. Kanthi "perestroika" dheweke ora mbangun apa-apa, nanging mung ngrusak apa sing ora dibangun dening dheweke. Lan saka podium dheweke bisa ngobrol "wibawa" sajrone 30 menit tanpa ngucapake apa-apa. Yaiku - 30 menit obrolan lan informasi - nol. Nanging iki "ketrampilan" birokrasi.)
    Dadi saiki: "nindakake soko"? Utawa apa kita terus guess apa Rusia bakal maneh disintegrate, lan apa maneh "merdika" (maca: "gumantung ing negara manca") bangsa?
  30. Moskovit
    Moskovit 1 September 2019 08:18
    -1
    Iku tega sing ora spesifik ing nomer. Kepiye jumlah narapidana diganti, pira sing ana ing artikel politik, pira sing ana ing babagan ekonomi.
    Politisasi sing berlebihan wis main guyon sing kejam ing ekonomi. Kacilakan lan kegagalan ing produksi diumumake rusak, lan iki nggawe angel ngerti kahanan kasebut.
    Critane mbah kancaku iku minangka indikasi. Dheweke dadi asisten sopir lokomotif. Ana kacilakan. Sopir lan asisten kasebut dituduh ngrusak lan nggarap sawetara intelijen. Sopir ditembak, dheweke nampa 10 taun. Dheweke bali kanthi kesehatan sing kurang. Sawise perestroika, dheweke direhabilitasi. Miturut cara, putune iku Stalinis. Ngenali paukuman sing ora proporsional. Nanging ana kacilakan. Dheweke kudu disalahake. Nanging ora kudu kaya ngono.
    Kabeh iki angel ...
    1. depressant
      depressant 1 September 2019 09:44
      0
      Sembarang pirembagan bab kepungkur minangka referensi kanggo saiki. Yen ing jamane Stalin korupsi dilebokake ing topeng pengkhianatan politik, banjur ing Rusia modern pengkhianatan klan dilebokake ing topeng korupsi lan diadili.
    2. Alf
      Alf 1 September 2019 10:13
      0
      Kutipan saka Moskovit
      Iku tega sing ora spesifik ing nomer. Kepiye jumlah narapidana diganti, pira sing ana ing artikel politik, pira sing ana ing babagan ekonomi.

      1. Moskovit
        Moskovit 1 September 2019 10:55
        -1
        Aku rummaged liwat tokoh liyane ing certificate Kruglov kang.
        1. Alf
          Alf 1 September 2019 22:13
          0
          Kutipan saka Moskovit
          Aku rummaged liwat tokoh liyane ing certificate Kruglov kang.

          Mungkin aku dikirim apa aku duwe. Matur nuwun kanggo info anyar.
          1. Moskovit
            Moskovit 1 September 2019 22:51
            0
            Angka kasebut disiapake dening Menteri Dalam Negeri USSR, Sergei Nikiforovich Kruglov, ing taun 1953.
  31. penasehat level 2
    penasehat level 2 1 September 2019 09:57
    +1
    artikel provokator! korupsi kudu dipateni..tapi politisi kabeh korupsi? yo aku ki yo butuh Stalin .. senajan leluhurku uga nandhang sangsara ... kabeh apik tanpa fanatisme .. nanging aku ora bakal mbantah yen saiki ana korupsi sing merajalela ... paling liar .. dadi tanpa nganalisa apa sing kedadeyan, iki wis kepungkur ... nanging nyatane ... Stalin dibutuhake banget saiki .. sayang banget yen dheweke ora bakal ... dheweke bakal nylametake kita . ..
  32. zorki
    zorki 1 September 2019 12:55
    -1
    Ya, ya, Stalin dibutuhake kanthi cepet, lan Putin bakal teka yen dheweke wiwit nandur maling.
  33. begemot20091
    begemot20091 1 September 2019 15:13
    +2
    Kutipan saka carstorm 11
    Pramila kula cetha bilih nalika punika dudu pribadinipun. Aku ora nolak dheweke minangka tokoh kelas donya.Kaya sumbangane kanggo negara. mung regane larang banget kanggo aku lan aku ora pengin mbaleni kabeh. sampeyan mung ora ngerti carane obrolan diwiwiti. Lan aku mbaleni maneh, aku melu rehabilitasi. Aku mung ora mikir iku perlu kanggo ngrembug ing Internet karo wong liyo.

    Rega!!!! Saka panggonan iki kanthi luwih rinci. "Saiki kudu dicritakake kanthi kapisah babagan" putra-putra sing paling apik ing tanah air. mungsuh rakyat banjur disebut rampog properti sosialis ing sarana produksi Ing basa modern - raiders lan racketeers, swindlers lan maling, nyogok lan embezzlers, omo lan bandits. Katresnan karo Stalin. Ing China saiki, pejabat sing korup ditembak puluhan ewu lan ora ana siji-sijia - ora mbengok babagan "penindasan China" lan ora ana sing nyebut pimpinan China "tiran getih". Ing Stalin, pejabat korup ditembak kaya iki - sore iki pejabat nyolong dhuwit saka anggaran, lan ing wayah wengi teka saka NKVD lan ditembak - dheweke ora duwe wektu kanggo mbangun kraton. Stalinisme minangka sing paling apik lan bukti cara kanggo numpes korupsi Lan ing Stalin, padha ditembak, ing contone, mabuk pembalap ing rodha ...." Lan padha bisa mbandhingaké: "Mungkin paling banter" pacifying tumindak "kang detachments Latvian riflemen njupuk bagéyan ana dipatèni saka uprising Kronstadt. Ing dina pisanan sawise serangan ing kutha-bèntèng ing Ès ing ngarepe bètèng-bètèngé, bab 642 prajurit mbrontak lan pelaut ditembak. Ing dina sabanjure, meh 980 liyane tiwas. Jumlah total sing dieksekusi tekan rong setengah ewu ... "utawa Nanging ing kene ana statistik garing. Saka 1936 nganti 131, miturut data Soviet, 300 wong tiwas dening formasi" sedulur alas ", sing 1944. wong-wong padha bocah-bocah ing umur 1956. Antarane sing matèni, miturut macem-macem prakiraan, saka 25 kanggo 108 ewu wong Lithuania.

    Mungkin iki pitenah Soviet? Nanging ing 2011, "Buku Memori Korban Teror Partisan" ditampilake ing Lithuania, sing ngemot jeneng lan jeneng luwih saka 25 ewu wong sing dipateni dening "sedulur alas". Kita ngomong babagan warga sipil. Antarane korban ana udakara 1000 bocah ing umur 16 lan 50 bayi.

    Ing Latvia, "sedulur alas" numpes saka 1500 nganti 3000, kaya sing ditulis para sejarawan Latvia saiki, "minions lan pejabat pamaréntahan Soviet." Nanging ing kene ana data Soviet: ing periode 1944 nganti 1952, 1562 wakil saka partai Soviet lan aktivis Komsomol, 50 prajurit Tentara Soviet, 64 karyawan Departemen Dalam Negeri lan Kementerian Keamanan Negara, 386 pejuang saka batalyon pemusnah, uga anggota kulawargane tiwas ing Latvia ... " "Dadi ngomong babagan represi Stalin paling ora konyol. Setengah saka kulawargaku dadi peserta ing Perang Dunia II. Ana uga sing tiwas. Kita duwe tansah urip jujur ​​Saka kabeh sanak keluarga (sing aku ngerti - lan iki paling sethithik 15 kulawargane), ora ana siji sing ditembak, ditindhes ... NYOLING KURANG PERLU. Ana bagean saka scammers - kulawarga ora tanpa ireng. wedhus.
  34. begemot20091
    begemot20091 1 September 2019 15:20
    0
    Kutipan: Vyacheslav Salnikov
    Rusia ngerti mung siji kasus ing urip nalika korupsi wis status dikalahaké nalika pamaréntahan Peter, sing banjur disusupi pati. Ing sawijining taun, dheweke bisa nggayuh apa sing ora bisa ditindakake dening para panguwasa liyane sajrone sepuluh taun. Lan ngomong babagan Stalin minangka senjata sing kuat ing perang nglawan korupsi - gosip. Wong-wong sing menang perang kanthi isin ora bakal lungguh ing pamaréntahan. Sing ngutus mbah-mbah kita kanggo kurban tanpa akal. Ego sing mundhak meh ngrusak negara lan mung Rusia sing bisa nglawan lan menang. Sing ora ambigu yaiku ngrusak tugu para pahlawan perang. Dheweke dadi kuwasa nalika ril pisanan dipasang lan mimpin, ing ngendi adoh saka saben wong nampa kamakmuran lan urip sing apik. Kita ndeleng prajanjian sing ditindakake dening dheweke saiki, ing ngendi para tamu saka Asia Tengah ora bisa ngerti apa kubus. tanah, sanajan wong wis pendidikan sing luwih dhuwur. Ing Moskow, nganti wiwitan taun 90-an, jarang ketemu wong asli saka Kaukasus lan Asia Tengah. Ayo, tenan ing wektu kita, dheweke bakal lungguh ing ember karo bokong lan ora bisa tangi sanajan dheweke wis ditulung. Padha nyipta lan memuji akeh babagan dheweke, kaya babagan para panguwasa saiki sajrone 20 taun, "Ora ana sing luwih apik lan ora ana alternatif." Dheweke lan mesthi bakal. Pamaréntah modern mung mutusaké kanggo pindhah cara ngelawan lan ambisi ora kurang saka Stalin. Ing wektu sing padha, nggunakake cara pamaréntahan lan malah dadi luwih menyang layanan, padha njupuk pembangunan saka Amerika. Saka pengadilan ngapusi, diskriminasi, nyabut kamardikan kanggo kabeh. Asil padha perang nglawan korupsi 20 fiksi. Kaya dokter sing protes, gaji mundhak tanpa dana.

    zhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhzhZZ
    menarik. utamané bab Peter, sing disusupi pati. Ax, mangga, ing studio.
  35. ngeculke
    ngeculke 1 September 2019 17:46
    0
    sembarang fenomena negatif ing gesang masyarakat Soviet, kalebu "tumindak ala" saka wakil saka struktur partai lan panguwasa negara, saiki wis diterangake mung dening faktor njaba, lan sabenere dening intrik layanan intelijen asing, pengaruh propaganda anti-Soviet saka negara manca..

    Omong kosong, Stalin nampilake perang nglawan suap kaya sing kudu ditindakake, yaiku, minangka salah sawijining sisih perjuangan kelas.
  36. Tavrik
    Tavrik 1 September 2019 21:57
    +1
    Pendekatan kasebut bener. Yen sampeyan njupuk suap, sampeyan ing wong kompromi kabeh vertikal saka Soviet daya. Lan iki prakara politik. Lan umume, yen sampeyan manggon ngluwihi kemampuan sampeyan, mula sampeyan dibayar ekstra dening layanan intelijen asing. Sugeng rawuh ing panguwasa sing kompeten, dheweke bakal menehi hasil karo sampeyan.
    Lan saiki perlu kanggo nimbang Pabrik lan Advertisement saka obat-obatan palsu, pangan, ombenan ora minangka Kadurjanan ekonomi, nanging minangka terorisme (persiapan saka serangan teroris). Kanthi ukara kang trep.
    1. Andrey Andrey
      Andrey Andrey 2 September 2019 18:19
      0
      Ya, lan sampeyan bakal ditembak tanpa nyoba utawa diselidiki. Pendekatan sing bener?
      1. Tavrik
        Tavrik 2 September 2019 22:33
        0
        Lha kok, sawise diselidiki, pengadilan. Kabeh iku miturut hukum.
  37. Mega Marcel
    Mega Marcel 1 September 2019 22:40
    +2
    Perang nglawan korupsi miturut slogan siji utawa liyane mung efektif yen wong-wong sing asing karo korupsi melu perang iki. Kanthi pimpinan saiki, sing miwiti lelungan kanthi rencana penipuan ing Dewan Kutha Leningrad, ora realistis kanggo nggayuh indikator Stalin. Ikatan utama ing Federasi Rusia yaiku korupsi lan persaudaraan.
  38. kriyon
    kriyon 2 September 2019 08:08
    +2
    kanggo ngalahake korupsi, kita kudu kepinginan lan karya sistematis ing arah iki .. apa kita ndeleng iku tiron pathetic, sanajan kadhangkala serius iku voiced .. nanging bener - balung kanggo pemilih .. Putin iku ateges ing sirah saka sistem kang digawe korupsi .. Putin punika asu ajag ing sandhangan wedhus, bab kang ditulis ing Kitab Suci:

    Padha waspada marang nabi-nabi palsu kang teka ing kowe nganggo sandhangan wedhus, nanging ing batine padha asu ajag. Kowé bakal ngerti wong-wong mau saka wohé, apa padha ngetokké woh anggur saka eri, utawa woh anjir saka eri? Dadi saben wit sing apik ngetokké woh sing apik, nanging wit sing ora apik ngetokké woh sing ora apik.
    Mat. 24, 4
    1. JcVai
      JcVai 2 September 2019 11:47
      +1
      Siji wong ora bisa nglawan sistem kasebut (dongeng Hollywood ora dianggep). Lan presiden, antara liya, "kudu muter miturut aturan." Pendapat subyektif: sing paling apik sing saiki ana ing ndhuwur.
      Yen mung amarga kita isih negara, lan ora pesawat saka appendages mentahan dipisahake.

      Ana anekdot kaya ngono ing USSR: para pencerahan Prancis mbuktekake yen wong-wong kudu nguwasani negara kasebut; Marx mbenerake manawa dudu wong, nanging kelas; Ulyanov njlentrehake yen dudu kelas, nanging pesta; Dzhugashvili nambahake yen iki dudu pesta, nanging siji wong; Khrushchev nedahaken bilih tiyang punika saged mrentah sak karepipun; Brezhnev, yen negara ora bisa dikontrol babar pisan; lan Andropov, yen sampeyan nyoba mrentah negara kaya sing kudune, sampeyan ora bakal luwih saka setahun ...
  39. andrew42
    andrew42 2 September 2019 17:40
    +2
    Kanggo nglawan korupsi sing sukses, rong syarat kudu ditindakake: perlu lan cukup. Perlu - ukuran paling dhuwur kanggo embezzlement ing ukuran utamané gedhe. Cukup - properti negara sosialis, sing ana hubungane karo pencurian kasebut. Siji ora bisa tanpa liya, amarga korupsi minangka atribut integral saka kapentingan properti pribadi ing hubungane karo anggaran negara, mekanisme gesheft sah kapitalis kanggo mbatalake bagean saka pajak sing diklumpukake saka komplotan "demokratis" saka "pembayar pajak sing jujur" menyang dheweke. kanthong dhewe.
    1. Andrey Andrey
      Andrey Andrey 2 September 2019 18:17
      0
      Lan ing ngendi iku bisa?
      1. andrew42
        andrew42 3 September 2019 13:40
        +2
        Ora bisa, nanging bisa. Lan kerjane cukup efektif supaya korupsi ora mengaruhi proyek ing tingkat negara lan regional, nanging nyusut ing tingkat urip saben dina. Yen kita ngetung dhuwit, banjur korupsi periode Brezhnev minangka jumlah sing ora pati penting dibandhingake karo wektu saiki, ing ngendi paling ora 30% saka proyek apa wae kudu dialokasikan kanthi bodho "kanggo korupsi". Korupsi ora bisa diberantas - kaya ngono kuwi sifate jiwa manungsa (ora kabeh, nanging umume), lan planet Bumi dudu cadangan kanggo "malaikat". Nanging ing sawayah-wayah, ing sembarang cara, negara nampa wutah ing syarat wajib ngurangi korupsi. Penerimaan korupsi minangka pati sing ora bisa dihindari saka pembentukan negara apa wae, mung pitakonan yaiku tingkat penurunan lan tingkat pertumbuhan "mitra" tanggane.
  40. Andrey Andrey
    Andrey Andrey 2 September 2019 18:11
    -4
    Mesthi omong kosong sing ora ana korupsi ing Stalin. Iku ora babagan nyogok. Lan kasunyatan sing ing daya lan kabeh posisi munggah pangkat dhewe. Korupsi iki luwih elek tinimbang nyogok, amarga ing kene sawise sawetara wektu kabeh sistem bosok ing pejabat sing ora kompeten. Lan umume, kenapa nggawe roda maneh? Akeh negara sing sukses nglawan korupsi ora kanthi bantuan penindasan, nanging kanthi bantuan pers sing bebas, pengadilan sing jujur ​​lan owah-owahan kekuwatan. Iki sing diarani liberal. Rusia modern wis njupuk dalan scoop lan bakal rampung kanthi cara sing padha.
    1. andrew42
      andrew42 2 September 2019 18:52
      +2
      Salahmu. Rusia modern pisanan njupuk dalan kapitalisme komprador "a la Panama", lan banjur ambruk ing sisih lan mbangun cara feodal gesang, karo prabédan sing bèntèng iku babakan dhuwit, lan ora nomer jiwo ing desa - dhewe. bangsawan mung bristled marang liquidocracy donya , nanging ing wektu sing padha, iku terus kanggo fatten lan drive akeh saka populasi Rusia menyang servility, squeezed menyang vise saka pangan banal saka kulawarga, Cut-offs saka pendidikan prayoga lan perawatan kesehatan. . Indikator kasebut yaiku "upah urip". Aku pengin wong sing ora setuju yen kabeh kulawargane manggon ing kono, minimal iki.
  41. Molot1979
    Molot1979 7 September 2019 09:40
    +1
    Apa sampeyan pengin aku menehi saran gratis babagan cara ngatasi maling kanthi skala gedhe? Cara sing luwih efektif tinimbang eksekusi Cina ing stadion? Sampeyan perlu kanggo nggawe ruble non-convertible maneh. Ngadili dhewe. Maling saiki duwe kesempatan kanggo nyimpen dhuwit sing dicolong ing bank manca. Lan yen ana ancaman kanggo mlayu ing luar negeri kanthi pangarep-arep urip ing kuwasa ing yuta sing dicolong. Lan kenapa? nanging amarga iku salah siji njupuk ing dolar / euro, utawa duwe kesempatan kanggo ijol-ijolan rubles ing tingkat. Nanging sanalika ruble dibubarake saka sistem finansial global, mula. Salah siji njupuk risiko manggon ing barang dicolong ing tanah kelairan, ngendi ing sembarang wayahe padha bakal nggawa sampeyan kanggo udder alus, utawa tuku emas lan berlian karo rubles iki lan seret menyang tapel wates karo mlaku. Miturut metode Bender. Bener, cons banget ketok. Kanthi jumlah akeh sing ora jujur, ora realistis kanggo tuku emas sing dibutuhake. Lan sareh, iku gampang kanggo dadi korban raiders saka iki utawa sisih tapel wates. Ya, lan nyoba kanggo nyeret supaya akeh trinkets larang regane liwat adat .... Dadi bakal dadi angel banget kanggo pejabat korup kanggo urip. Lan kanggo mafia narkoba internasional, kita bakal langsung dadi ora menarik. Bener, cara iki kanggo nglawan nyolong ing layanan panguwasa uga duwe kekurangan sing akeh. Perdagangan manca kudu bali menyang monopoli negara lengkap. Bank-bank, kajaba Negara, kudu nutup lan likuidasi. Ijol-ijolan ana. Ora bakal bisa maneh ngijolake rubel karo dolar lan lira liyane, mula, ora gampang warga menyang luar negeri kaya saiki. Kanggo transaksi ilegal karo mata uang, sampeyan kudu sijine munggah marang tembok. Dadi worth considering apa game iku worth upheavals gedhe-gedhe kuwi.
  42. Brigadir
    Brigadir 8 September 2019 17:39
    0
    Ya... Putin dudu Stalin!
    Kanggo Joseph Vissarionovich Vova, kaya ing Mars mlaku ... ora

    Stalin iku Stalin! prajurit
    Lan Putin ... mung, supaya bisa ngomong ... Putin ... Nyuwun

    Stalin nindakake EVERYTHING kanggo wong, lan Putin ... hmm ... katon ing paling ing hukum kanibalistik mundhakaken umur pensiun lan sampeyan dhewe bakal ngerti kabeh sampurna!

    Ya, kenapa kita duwe nasib ala karo "panguwasa" sawise jaman Stalin? Nyuwun

    Senajan sapa ngerti... Kabeh isih bisa owah.
    Ing pemilihan presiden sabanjure, ora ana siji ing antarane kenalanku sing bakal milih Putin utawa anak didik! ORA ONO! Lan tegese soko.
    Iki minangka pangarep-arep kita kanggo masa depan sing apik TANPA PUTIN!
  43. kaliber
    kaliber 8 September 2019 18:47
    0
    Kutipan saka tihonmarine
    nanging kabukten.

    Klub!
  44. kaliber
    kaliber 8 September 2019 18:57
    +1
    Kutipan: Alexander Green
    Properti koperasi minangka properti pribadi sing paling nyata, kalebu peternakan kolektif, lan nalika Khrushchev meksa dheweke tuku peralatan MTS, dheweke, ora kaya peternakan negara, umume dadi perusahaan kapitalis swasta.

    Lan negara nyetel rencana kanggo kabeh. Ha ha!
  45. Sergey Karpeev
    Sergey Karpeev 13 September 2019 12:32
    +1
    Artikel sing penting banget lan ditulis kanthi apik.
  46. 16112014nk
    16112014nk 20 September 2019 14:54
    0
    “Eling-eling Pak, negara iki bakal rusak amarga korupsi”. © Black Jack "Wong saka Boulevard des Capucines"
  47. Alexey Petrovich
    Alexey Petrovich 25 Januari 2020 01:13
    0
    Saiki kita duwe akeh mata-mata Paraguay. Dheweke bakal nggawe pelabuhan antariksa kanthi gratis.