Review militèr

Convertiplane СV-22В Osprey saka penerbangan pasukan operasi khusus Angkatan Udara AS

63
Penerbangan Pasukan Operasi Khusus Angkatan Udara AS. Ing kirim sadurunge Penerbangan Operasi Khusus Angkatan Udara AS Kita nliti tugas lan struktur pasukan operasi khusus, lan uga kenal karo pesawat MTR Angkatan Udara AS, digawe kanthi basis transportasi militer C-130 Hercules. Dina iki kita bakal pirembagan bab tiltrotor CV-22V Osprey, dirancang kanggo ndhukung tumindak pasukan khusus Amérika.



Convertiplane СV-22В Osprey


Nitahaken lan Adoption saka tiltrotor "Osprey"


Sawise gagal operasi 1980 kanggo mbebasake sandera Amerika ing Iran, pimpinan Departemen Pertahanan AS nyatakake minat marang pesawat sing bisa lepas landas lan ndharat vertikal lan ing wektu sing padha nduweni kecepatan lan jangkauan penerbangan sing bisa dibandhingake karo turboprop Hercules. Pesawat sing nggabungake kemampuan pesawat lan helikopter, dibangun minangka bagéan saka program JVX (Joint-service Vertical take-off / Landing Experimental - Gabungan eksperimental vertikal take-off lan landing) bebarengan dening Bell Helicopter lan Boeing Helicopters lan ditampa jeneng V-22 Osprey (eng. Osprey - Osprey), pisanan muncul ing udhara tanggal 19 Maret 1989.

Osprey dadi tiltrotor serial pisanan ing donya - pesawat sing bisa lepas landas lan ndharat vertikal (kaya sing ditindakake helikopter) lan penerbangan horisontal kanthi kecepatan dhuwur jangka panjang, karakteristik pesawat konvensional. Wiwit tiltrotor ora kebak salah siji helikopter utawa pesawat, iki uga mengaruhi desain lan tampilan. Tata letak Osprey punika pesawat kembar-buntut dhuwur-wing powered by loro Rolls-Royce T406 mesin turboprop dumunung ing tips wing ing nacelles sing bisa nguripake meh 98 derajat. Rotasi nacelles ditindakake kanthi nggunakake drive hidrolik kanthi mekanisme sekrup. Baling-baling karo telung bilah trapezoid disambungake dening poros sinkronisasi sing mlaku ing swiwi. Poros iki nyedhiyakake kamungkinan kontrol pesawat lan kebangkrutan pesawat ing siji mesin. Kanggo nyuda dimensi pesawat nalika parkir, swiwine dadi, baling-baling dilipat. Kanggo nyuda massa struktur, kira-kira 70% (5700 kg) piranti digawe saka bahan komposit adhedhasar karbon lan fiberglass kanthi pengikat epoksi, sing ndadekake kira-kira 25% luwih entheng tinimbang logam.

Wiwit wiwitan, program pesawat turboprop, sing diwiwiti ing separo pisanan taun 1980-an, maju kanthi angel lan bola-bali kaancam bakal ditutup. Iki amarga akeh solusi teknis dhasar anyar lan tingkat kacilakan prototipe sing dhuwur lan salinan serial pisanan. Jeblugan gedhe kanggo proyek kasebut yaiku penolakan Angkatan Darat AS kanggo nerusake pendanaan. Pejabat Angkatan Udara uga kritis marang Osprey. Komando Korps Marinir nandheske implementasine luwih saka program kasebut, sing kudu ngganti helikopter CH-46 Sea Knight, urip layanan sing bakal rampung.

Convertiplane СV-22В Osprey saka penerbangan pasukan operasi khusus Angkatan Udara AS

Kisaran operasi helikopter CH-46E lan tiltrotor MV-22B


Argumentasi utama ing kasus iki, sanajan biaya sing luwih dhuwur, yaiku radius tempur sing kaping pirang-pirang tambah lan kira-kira kaping pindho kacepetan penerbangan ing mode jelajah, sing bisa kanthi cepet nransfer marinir lan kargo saka UDC menyang zona kebangkrutan.



Sawise pirang-pirang kacilakan lan bencana, umume masalah sing ana gandhengane karo keandalan teknis Osprey ditanggulangi, lan ing 2005 Pentagon nyetujoni rencana produksi. Ing taun 2008, militer AS mlebu kontrak kanggo nyedhiyakake 167 pesawat tiltrotor V-22 Osprey kanthi total $ 10,4 milyar. Ing taun 2013, Departemen Pertahanan AS mutusake kanggo nambah jumlah Ospreys sing dituku dadi 458 unit. Saka jumlah kasebut, 360 kanggo USMC, 50 kanggo Angkatan Udara lan 48 kanggo Angkatan Laut. Biaya siji CV-22B, sing diadopsi dening Komando Penerbangan Pasukan Khusus ing 2014, yaiku $ 76 yuta.


Gambar satelit Google Earthy: CV-22B ing Kirtland Air Force Base


Operasi tiltrotor CV-22B MTR Angkatan Udara AS ing skuadron tempur


Osprey pisanan dipasrahake menyang Sayap Operasi Khusus 58 ing Pangkalan Angkatan Udara Kirtland ing New Mexico tanggal 20 Maret 2006. Mesin iki digunakake kanggo nglatih pilot lan anggota kru. Tanggal 16 November 2006, Angkatan Udara AS resmi nampa CV-22B ing upacara sing dianakaké ing Lapangan Hurlburt, Florida. 4 Oktober 2007 tiltrotor pisanan digunakake ing operasi panelusuran lan ngluwari nyata. Tanggal 16 Maret 2009, Komando MTR Angkatan Udara ngumumake yen enem CV-22B pisanan saka Skuadron Operasi Khusus 8, sing adhedhasar ing Lapangan Hulbert, wis siyap kanggo misi tempur.


Gambar satelit Google Earthy: CV-22B ing pangkalan udara Hulbert Field


Ing wulan Juni 2009, Osprey melu operasi kamanungsan ing Honduras, ngirim udakara 20 ton panganan lan obat-obatan menyang desa-desa sing adoh. Ing 2009, CV-22B saka skuadron 8 disebarake ing Irak, lan ing 2010 ing Afghanistan. Ing Juli 3, 2014, CV-22B ndharat komando Delta Force ing sacedhake kamp militan ing Suriah wétan, ing ngendi, miturut intelijen, sandera ditahan. Komando ngilangake militan ing papan kasebut, nanging nemokake manawa para sandera wis dipindhah menyang lokasi liya lan bali menyang omah kanthi tangan kosong. Umumé, convertiplanes ing Irak lan Afghanistan wis katon apik. Miturut data Amerika, koefisien kesiapan teknis ora mudhun ing ngisor 0,6.



Miturut karakteristik sawijining, CV-22V kebak ketemu syarat pasukan operasi khusus. Utamane dicathet yen Osprey, ora kaya helikopter, gampang ngalahake pagunungan, lan radius tumindake dadi luwih dhuwur, nanging ing wektu sing padha luwih nuntut ing situs kebangkrutan.

Fitur desain lan karakteristik CV-22V


Ing babagan bobot lan dimensi, CV-22B cedhak karo helikopter tujuan khusus sing abot MH-2008J Pave Low III, sing ditarik saka layanan ing taun 53, nanging ngluwihi kacepetan lan jarak penerbangan. Bobot tiltrotor kosong yaiku 15 kg. Bobot lepas landas maksimum - 000 27 kg. Bobot kargo ing sling njaba yaiku 440 kg, ing jero kompartemen kargo - 6140 kg. Crew - 9000 wong. Kabin kanthi dimensi 4x7,37x1,53m lan volume 1,3m³ bisa nampung 24,3 pasukan terjun payung kanthi lengkap utawa 24 sing tatu ing tandu karo tenaga medis sing ngiringi. Langit-langit praktis - 12 m. Kacepetan maksimal ing mode pesawat - 7620 km / h, ing mode helikopter - 565 km / h. Jembar swiwi ing pucuking bilah baling-baling yaiku 185 m. Dawane bilah sing dilipat 25,78 m, ambane karo bilah sing dilipat 19,23 m.

CV-22B sing digunakake dening pesawat MTR Angkatan Udara beda karo MV-22B sing dituku dening Korps Marinir AS, kanthi avionik sing luwih maju lan kapasitas bahan bakar sing tambah. Avionik CV-22B ing versi dhasar kalebu TACAN, VOR / ILS lan sistem navigasi GPS, peralatan komunikasi radio VHF lan HF, sistem identifikasi lan peralatan night vision. Nalika ngrancang Osprey, "kokpit kaca" digunakake, dikembangake kanggo helikopter CH-46X, sing ora dilebokake ing produksi massal.



Informasi penerbangan ditampilake ing layar papat warna. Kokpit nduweni tampilan kaping lima - kanggo nampilake peta wilayah kasebut. Kanggo mesthekake penerbangan ing mode terrain, ana radar AN / ARO-174, sing uga bisa digunakake kanggo pemetaan permukaan bumi. Sabanjure, avionik CV-22B, dirancang kanggo nindakake misi rahasia ing wilayah mungsuh, ngalami perbaikan sing signifikan, peralatan kokpit ditingkatake lan piranti lunak anyar dikembangake.

Dibandhingake karo Osprey diwenehake dening USMC, tiltrotor pasukan operasi khusus duwe kapasitas bahan bakar tambah. Tangki bahan bakar MV-22B, dirancang utamane kanggo transfer marinir lan kargo saka kapal serbu amfibi, ngemot 6513 liter minyak tanah penerbangan, lan ngisi bahan bakar tank CV-22B - 7710 liter. Kajaba iku, Angkatan Udara AS MTR Osprey bisa nggawa telung tangki bahan bakar eksternal kanthi kapasitas 1628 liter saben. Kanggo penerbangan feri ing kompartemen kargo, sampeyan bisa nginstal tangki bahan bakar tambahan kanthi kapasitas bahan bakar total 7235 liter. Radius tempur tumindak tanpa ngisi bahan bakar ing udara kira-kira 800 km. Jarak Ferry - 3890 km.



Saiki, CV-22B bisa njupuk bahan bakar penerbangan ing penerbangan saka kabeh tanker MTR Angkatan Udara AS sing dibangun kanthi basis turboprop C-130. Kemampuan kanggo ngisi bahan bakar saka tanker mabur biasa Angkatan Udara AS uga dikonfirmasi: KC-135, KC-10 lan KC-46.



Kapitunan CV-22B


Sanajan sawise Osprey dilebokake ing penerbangan khusus, kabeh helikopter MH-53 Pave Low sing abot dipateni lan pesawat MC-130 sebagian mundur, komando Angkatan Udara duwe akeh keluhan babagan tingkat keandalan teknis lan penerbangan. safety. Saka penerbangan uji coba pisanan, Osprey ambruk. Ing macem-macem insiden penerbangan, 12 V-22 saka macem-macem modifikasi rusak, dene 42 wong tiwas. Papat Ospreys ilang sajrone tes, lan liyane sawise dilebokake ing layanan. Nanging, senadyan sawetara kedadean serius, MTR saka Angkatan Udhara irretrievably ilang mung loro convertiplanes. Tanggal 9 April 2010, minangka akibat saka ambruk CV-22B, 3 prajurit Amerika lan siji warga sipil tiwas, lan 16 wong Amerika liyane tatu. Panyebab bencana kasebut yaiku tumindak sing salah saka pilot ing kondisi visibilitas sing kurang, ilang kesadaran situasional lan tingkat keturunan sing dhuwur. Tanggal 13 Juni 2012, CV-22B sing ambruk amarga kesalahan pilot ing sacedhake Pangkalan Angkatan Udara Eglin ora bisa dipulihake, nanging kabeh wong ing kapal kasebut slamet.

Ngapikake kinerja penerbangan lan kaslametan saka CV-22B


Ing wektu sing padha, CV-22B sing digunakake dening pasukan khusus bola-bali nuduhake kaslametan sing apik. Contone, ing Desember 2013, telung convertiplanes sing digunakake kanggo ngungsi warga Amerika ing Sudan Kidul rusak dening geni senjata cilik saka lemah. gaman. Salajengipun, sawise bali, 119 bolongan diitung ing awak, kang mimpin kanggo karusakan kanggo bahan bakar lan sistem hydraulic. Sanajan rusak, CV-22B bisa nerusake penerbangan sing dikontrol. Supaya Osprey bisa ngliwati jarak 800 km lan ndharat ing lapangan terbang Entebbe ing Uganda, kudu diisi bahan bakar kaping pirang-pirang ing udara saka pesawat MS-130N.



Adhedhasar asil panggunaan ing zona pertempuran, Komando Tinggi Operasi Khusus Angkatan Udara AS nuntut supaya CV-22B dirampungake. Kanggo nambah daya tahan pertempuran. Kaping pisanan, perlu kanggo ngilangi kebocoran bahan bakar nalika njupuk tank lan nginstal proteksi balistik kanggo kabin lan bagian sing paling rawan saka struktur kasebut. Ing 2015, kit perlindungan balistik sing kasusun saka 16 piring cermet dipasang ing 22 MTR CV-66B pisanan Angkatan Udara AS. Ing wektu sing padha, massa saka pangayoman waja ana 360 kg, karo biaya siji pesawat $ 270. Amarga pangurangan ing payload lan abang ing sawetara pesawat, iki mutusaké kanggo nglengkapi mung Ospreys langsung melu ing musuhan karo waja. Penurunan data penerbangan sing kedadeyan sawise instalasi waja kasebut diimbangi kanthi nambah kekuwatan mesin AE-000C kanthi 1107%. Iki digayuh amarga modernisasi turbin lan peralatan bahan bakar, nalika nganyari piranti lunak. Akibaté, kacepetan njelajah tambah saka 17 kanggo 446 km / h.

Nglengkapi convertiplanes kanthi gaman lan peralatan kanggo nglawan sistem pertahanan udara


Kanggo pertahanan diri saka CV-22B sak shelling saka lemah dianggep macem-macem opsi kanggo nginstal senjata. Paling asring, Ospreys mabur ing Afghanistan lan Irak dipasang senapan mesin 7,62 mm M240 (versi Amerika saka FN MAG), uga 12,7 mm single-barreled M2 lan triple-barreled GAU-19s ing bagean buntut.


Gunner onboard murub saka senapan mesin M240 sing dipasang ing ramp


Kanggo nambah kemampuan serangan, tes ditindakake kanthi AGM-114 Hellfire ATGM, AGM-176 Griffin amunisi penerbangan presisi dhuwur lan bom sing bisa diatur GBU-53 / B. instalasi GAU-7,62 V / A, dilayani dening penembake, sing wis ing pembuangan sawijining optoelektronik katon lan sistem search karo saluran wengi.


Senapan mesin dipasang GAU-2 V / A ing ngisor fuselage "Osprey"


Nanging, sistem senjata IDWS ora mbuktekake dhewe ing Afghanistan. Kaping pisanan, iki kedadeyan amarga komando Amerika wiwit ngrancang sorti kanthi ati-ati, ngresiki wilayah ing ngendi pasukan khusus ndharat lan ngiringi helikopter tiltrotor kanthi helikopter serangan lan pesawat serangan. Kajaba iku, ing wektu sing Taliban, wis ngalami daya striking saka pesawat tempur Amérika, wiwit supaya clashes mbukak. Akibaté, taruhan utama kanggo nyuda kerentanan CV-22B digawe nalika pesenan lan nginstal sistem pertahanan pasif maju. Ospreys sing ditingkatake operasi kanggo kepentingan Pasukan Operasi Khusus dilengkapi peralatan panampa digital broadband AN / ALQ-211, sing nganalisa emisi frekuensi radio ing lingkungan elektromagnetik sing angel lan bisa nyelehake sekam utawa nggunakake jammers kanggo netralake ancaman. Perangkap panas lan sistem countermeasure laser AN / AAQ-24 Nemesis dirancang kanggo nglawan misil sing ngarahake tandha termal mesin.

Prospek langsung kanggo nggunakake convertiplanes ing Angkatan Udara AS


Sanajan jumlah Osprey ing Angkatan Udara AS relatif cilik, dheweke nduweni peran sing diukur kanggo ndhukung aktivitas pertempuran pasukan operasi khusus. Komisioning CV-22B ngidini pesawat MC-130E Combat Talon I lan helikopter MH-53 Pave Low pensiun. Tiltrotors uga noticeably dipencet HH-60G Pave Hawk helikopter ing search and rescue skuadron. Direncanakake yen tiltrotor CV-22C sing luwih cepet bakal digunakake bebarengan karo helikopter HH-60W, sing direncanakake ngganti HH-60G. Kanggo ngisi bahan bakar ing pesawat helikopter pasukan khusus MH-60 lan helikopter telusur lan nylametake HH-60 ing mangsa ngarep, CV-22C kudu nampa peralatan ngisi bahan bakar sing padha karo sing digunakake ing pesawat KC-130J. Peningkatan karakteristik penerbangan, operasional lan pertempuran saka CV-22C sing dianyari utamane kudu kedadeyan amarga paningkatan tenaga mesin kanthi 25% lan panggunaan avionik lan senjata sing luwih maju.

Terus ...
Pengarang:
63 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 30 Agustus 2019 18:19
    + 11
    Matur nuwun kanggo artikel. Informatif...
  2. Alien Saka
    Alien Saka 30 Agustus 2019 18:33
    + 19
    Lha sakwise kuwi, sapa sing ngomong kasur ora ngerti gawe gaman ?????
    1. dzvero
      dzvero 30 Agustus 2019 20:57
      +7
      Sawise 50 taun pembangunan, iku piye wae ora trep kanggo ora nglairake model serial. Kongres ora bakal ngerti ... Nyatane, convertiplanes wiwit dikembangake meh sanalika sawise pungkasan Perang Dunia II. Multiple program, tubrukan pancet, iku apik tenan padha ditarik Osprey metu! Aku ngira manawa kaluwihan kasebut ana ing ILC - dheweke minangka "bab dhewe" lan kadhangkala diidini luwih sithik tinimbang cabang-cabang Angkatan Bersenjata liyane.
      Lan babagan bisa utawa ora bisa - mesthi bisa. Sanajan ana kedadeyan, nanging ora ana sing diasuransiake, lan uga duwe ciri nasional dhewe kanggo mancing eseman
      1. Alien Saka
        Alien Saka 30 Agustus 2019 23:08
        +1
        Setuju karo sampeyan tanggung!
  3. bubalik
    bubalik 30 Agustus 2019 18:41
    +1
    Ing wektu sing padha, CV-22B sing digunakake dening pasukan khusus bola-bali nuduhake kaslametan sing apik.
    ,,, Aku dudu spesialis penerbangan negatif, nang endi wae aku ketemu informasi sing technique iki misale jek dadi akustik kurang ngelingke saka helikopter recourse ?
  4. nycomedes
    nycomedes 30 Agustus 2019 18:55
    +1
    Apik banget! Matur nuwun!
  5. ROSO 42
    ROSO 42 30 Agustus 2019 19:27
    -15
    Penulis nyoba (+)
    Aku bakal banget ringkes.
    Avatar ora bisa. Ing kacepetan, iku rodok olo kanggo loro helikopter lan pesawat. kesempatan winates kanggo penyebaran prajurit, lan, paling Jahwéh, nggunakake senjata. Mesthine, piranti kasebut bisa digunakake dening pasukan, nanging ciri lan gamane ora nyebabake kagum.
    Kanggo nduduhake keajaiban teknologi lan jenius perancang - kanggo wong sing semangka, kanggo wong sing balung rawan daging babi.
    hi
    1. Mega Marcel
      Mega Marcel 30 Agustus 2019 20:27
      +8
      Kabeh iki bener, nanging mesin sing luwih maju bakal ngetutake. Pangrembakane wis ditindakake. Ingkang utama yaiku pengalaman operasi Osprey nuduhake kabeh pro lan kontra saka desain iki. Diijini kula entuk pengalaman praktis.
    2. Victorio
      Victorio 30 Agustus 2019 20:30
      +5
      Kutipan saka: ROSS 42
      Mesthine, piranti kasebut bisa digunakake ing tentara, nanging karakteristik lan gamane ora nyebabake rasa kaget.

      ===
      lan uga materi / basis sing apik kanggo generasi sabanjure mesin sing padha
    3. Avior
      Avior 30 Agustus 2019 21:10
      +9
      Aku bakal luwih ringkes.
      Osprey ngluwihi pesawat transportasi basis operator utama AS, Grumman C-2 Greyhound.
      Kanthi bobot garing padha 15 ton.
      Nanging saliyane iki, dheweke isih ngerti carane njupuk lan ndharat vertikal yen perlu.
      https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Grumman_C-2_Greyhound
      https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Bell_V-22_Osprey
      1. dzvero
        dzvero 30 Agustus 2019 23:16
        +5
        Keuntungan utama Osprey yaiku kanggo pisanan ing kahanan praktis dheweke nuduhake kemampuan convertiplanes lan mbatesi wilayah aplikasi. Terobosan nyata bisa diarepake saka penerus (yen desainer ora blunder lan iklan ora tetep iklan).
        1. Avior
          Avior 30 Agustus 2019 23:36
          +3
          Lan iki uga.
          Nanging isih nduweni panggunaan pertempuran sing nyata banget.
          Digunakake ing reception sak operasi kanggo numpes Bin Ladan
      2. ROSO 42
        ROSO 42 1 September 2019 07:21
        0
        Kutipan saka Avior
        Osprey ngluwihi pesawat transportasi basis operator utama AS, Grumman C-2 Greyhound.

        Aku uga seneng Avatar.

        nanging ing omah luwih becik nggunakake "barang" sing nyata.
        Aku lara karo pembangunan sing janjeni, prospek sing banget samar, lan tujuane - pangiriman lan evakuasi regu khusus - biaya kurang saka satus yuta "duit".
        Nanging sampeyan ngupaya manfaat saka Osprey - sampeyan bakal ngilangi pai gedhe.
        Nalika mobil sampurna, aku bakal dadi sing pertama menehi tandha dhuwur. Jarake padha gumun... ngguyu
        Lan kemampuan sistem pertahanan udara sing saya tambah ora nggumunake sampeyan? Ora ... Kasunyatan manawa desain iki mung ora tekan tujuane ora ngganggu sampeyan?
        Kanthi pengangkatan lan kelembutan, dheweke nggambarake nuansa ing kene. A digression sethitik menyang sajarah:
        https://topwar.ru/23147-konvertoplany-letayuschie-transformery.html
        hi
        1. Avior
          Avior 1 September 2019 07:42
          +3
          Lan sampeyan mbandhingake sebanding.
          Osprey karo C2 Greyhound, umpamane, banjur ora bakal kaget yen pertahanan udara bisa ditembak.
    4. Sersanpro
      Sersanpro 31 Agustus 2019 02:07
      +7
      Inferior kanggo kang pesawat lan helikopter? Apa tegese opsi panggonan winates yen Osprey ing dek karo mekanisasi lempitan njupuk kurang spasi tinimbang helikopter. Persenjataan ngirim ora nimbulaké admiration, iku mung dhuwur-kacepetan, long-macem trem, lan USMC lan malah liyane MTR duwe soko kanggo njamin safety. Masalah mung biaya dhuwur, nanging mbenerake dhewe.
  6. mvg
    mvg 30 Agustus 2019 19:32
    +3
    Artikel keren. Ing mratelakake panemume, nganti saiki mung amplop serial. Mung saiki $ 76 yuta ing 2013 prices rada larang kanggo helikopter kacepetan dhuwur.
    1. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 30 Agustus 2019 20:07
      +7
      Kutipan saka mvg
      Mung saiki $ 76 yuta ing 2013 prices, sethitik larang kanggo dhuwur-kacepetan helikopter.

      Apa sing luwih murah tinimbang siji tiltrotor sing larang banget utawa akeh helikopter murah?
      Umumé, convertiplanes duwe 4 kaluwihan
      1) konsumsi bahan bakar maksimal-minimal saben unit wektu penerbangan
      2) konsumsi bahan bakar maksimum-minimal saben unit kadohan saka path
      3) kamungkinan kanggo nyimpen dhuwit amarga nomer cilik saka pesawat luwih larang karo area téater padha
      4) kemampuan kanggo mindhah kanthi cepet kanggo entuk kauntungan numerik (sampeyan bisa mindhah pesawat saka ngarep liyane menyang papan sing dibutuhake saiki)
      1. mvg
        mvg 30 Agustus 2019 20:34
        +1
        Apa sing luwih murah tinimbang siji tiltrotor sing larang banget utawa akeh helikopter murah?

        Aku mikir Sergey bakal njlentrehake masalah kasebut luwih lanjut. Lha, langsung wae.. kok iso konsumsi bahan bakar minimal? Delengen carane akeh bahan bakar kang njupuk ing kapal.. 7K+ ton. Karakteristik kinerja ora ala, nanging Kamovtsy janji helikopter kanthi kacepetan 600 km / h. Apa sing ora bisa ditindakake dening Chinook sing bisa ditindakake dening Osprey $ 28 yuta. Inggih, mabur luwih alon, kemungkinan ngisi bahan bakar diwatesi. Amerika Serikat duwe lapangan udara ing saindenging jagad, dheweke bakal nampa ing endi wae.
        PS: Miturut kula, mung wong Jepang sing tuku, banjur saperangan rolas. Mung negara kanthi anggaran tanpa wates sing bisa mbayar. Transporter ing rega pejuang.
        Lan ya, prajurit mlaku 24 pancen ngowahi perang.
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 30 Agustus 2019 22:30
          +5
          Kutipan saka mvg
          Lha, langsung wae.. kok iso konsumsi bahan bakar minimal? Delengen carane akeh bahan bakar kang njupuk ing kapal.. 7K+ ton.

          Intine dudu sapa sing njupuk bahan bakar luwih akeh, nanging kepiye lan apa sing digunakake, ing helikopter, sebagian bahan bakar digunakake kanggo BRAKING, kaya muter roda mburi maju lan roda ngarep bali ing mobil.
          Kutipan saka mvg
          Kamovites njanjeni helikopter kanthi kacepetan 600 km / jam

          Oh, dheweke wis janji kanggo 30-50 taun, lan bakal janji jumlah sing padha ...
          Kutipan saka mvg
          Apa sing ora bisa ditindakake dening Chinook sing bisa ditindakake dening Osprey $ 28 yuta

          Kanggo entuk wektu penerbangan pertempuran sing padha kanggo helikopter, sampeyan kudu paling ora 4 kaping luwih (amarga kacepetan paling sethithik 2 kaping kurang), mung njupuk peta lan tarik bunderan nggawa wilayah lan wektu menyang denominator umum, banjur multiply. numerator dening biaya pesawat. Aku tau ngetung biyen yen armada helikopter larang ping puluhan. Sampeyan jelas ora bakal percaya karo aku, dadi ...
          Kutipan saka mvg
          PS: Miturut kula, mung wong Jepang sing tuku, banjur saperangan rolas. Mung negara kanthi anggaran tanpa wates sing bisa mbayar.

          Ora babagan biaya osprey, nanging babagan kualitase minangka PLA, ing kene, kaya sing diucapake, "pancake pisanan iku lumpy" mung Amerika Serikat sing terus lan terus ngasilake pancake iki. Kabeh masalah Osprey gegandhengan karo mesin lan transmisi, ana kesalahan konsep sing ndadékaké kanggo nambah macem-macem biaya lan ing wektu sing padha nyuda linuwih. Ing cendhak, sampeyan kudu nggunakake mesin helikopter standar, lan ora nggawe khusus. Ing Valor, dheweke maneh masak mesin khusus anyar, luwih apik, nanging aku ragu-ragu ...
        2. wuh wuh
          wuh wuh 31 Agustus 2019 13:59
          0
          "Nanging Kamovtsy njanjeni helikopter kanthi kacepetan 600 km / jam." ////
          ----
          Ora helikopter, nanging sawetara jenis pesawat, digabungake
          karo helikopter. Sawetara jinis pushing screw bakal ditambahake utawa reaktif
          mesin.
      2. bk0010
        bk0010 31 Agustus 2019 20:23
        0
        Yen kabeh dadi "maksimum-minimal" kanggo dheweke, banjur kenapa jam penerbangan biaya padha karo jam penerbangan saka bom strategis?
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 31 Agustus 2019 22:17
          +1
          Kaping pisanan) contone, kanggo tank modern, jam nyopir minangka pesenan gedhene luwih larang tinimbang jam sing padha kanggo tank lawas saka Perang Dunia II, nanging sakperangan alesan saben wong nggunakake tank anyar, ora lawas. Iku babagan perbandingan biaya ...
          Kapindho) kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, Osprey duwe cacat dhasar konsep ing desain mesin lan transmisi. Amarga kekurangan iki, luwih kerep rusak lan, saliyane, pangopènan / ndandani / panggantos luwih larang. Cekakipun, nyuwek tutup bumi/banyu, munggah ing ndhuwur dhewe banjur nyedhot menyang mesin, supaya sampeyan kudu ngganti mesin luwih kerep, amarga siji jam biaya pesawat luwih. Iku kaya nglebokake intake udhara ing ngisor cedhak gembong mobil biasa, banjur mikir kok engine iki mati saben ewu km ...
      3. ROSO 42
        ROSO 42 1 September 2019 07:40
        +1
        Quote: Prokletyi Pirat
        4) kemampuan kanggo mindhah kanthi cepet kanggo entuk kauntungan numerik (sampeyan bisa mindhah pesawat saka ngarep liyane menyang papan sing dibutuhake saiki)

        Prajurit garis ngarep!!! Lan kanggo sistem pertahanan udara garis ngarep, sawetara karusakan bakal ngidini pesawat iki, kanthi konsumsi bahan bakar maksimal-minimal saben unit wektu penerbangan, konsumsi bahan bakar maksimal-minimal saben unit jarak lelungan lan kemungkinan ngirit dhuwit amarga menyang nomer cilik pesawat sing luwih larang kanthi area teater sing padha, kanggo ngrampungake tugas -
        CEPAT TRANSFER LAN EVAKUASI?
        Mung panacea kanggo kabeh penyakit. Lan Amerika mung entuk jagad kanthi mbangun operator sing bisa diowahi ... lol Lan China, kanthi kekuwatan ekonomi, nilar pangembangan generasi kaping 6 lan lungguh ing ...
        Aku ora maneh njupuk menyang akun Russian "Baikal", panggantos kang tiltrotor "Seliger" ...
        Mbalik ing jaman Reagan, kita kaget karo murah lan efektifitas SDI.
        Ay! Kowe nang endi? Saliyane "soy" substitutes lan aditif, Aku ora weruh apa-apa.
        Planet saka Untalented. Sawetara wong Amerika luwih dhisik tinimbang liyane. ngguyu Ngomong-ngomong, bal bal-balan wesi luwih kuwat ... Lan luwih murah ... lol
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 1 September 2019 15:26
          0
          Kutipan saka: ROSS 42
          Quote: Prokletyi Pirat
          4) kemampuan kanggo mindhah kanthi cepet kanggo entuk kauntungan numerik (sampeyan bisa mindhah pesawat saka ngarep liyane menyang papan sing dibutuhake saiki)

          ... Lan kanggo sistem pertahanan udara garis ngarep, sawetara karusakan bakal ngidini pesawat iki ...

          Trolling +1, saiki ngandhani wong liya kenapa pertahanan udara Rusia kudu njupuk tiltrotor Rusia ing wilayah Rusia nalika nransfer pesawat tiltrotor Rusia antarane Crimea lan Kapuloan Kuril? iku pitakonan retorika...
  7. isin
    isin 30 Agustus 2019 21:23
    0
    Ora ana sing mangsuli pitakonku kaya ngono. Kanthi diameter baling-baling sing gedhe banget, ora bakal bisa mendarat tanpa kacilakan yen baling-baling ora pindhah menyang posisi vertikal nalika landing.
    1. dzvero
      dzvero 30 Agustus 2019 23:22
      +2
      Sampeyan kudu ndeleng RLE. Yen ana bagean kasebut lan tumindak sing cocog karo para pilot diwènèhaké ing kono, mula kabeh iku OK; yen ora, sampeyan bener ...
    2. Avior
      Avior 30 Agustus 2019 23:42
      +3
      Vertikal opsional, cukup miring
    3. Grigory_45
      Grigory_45 31 Agustus 2019 13:36
      +2
      Kutipan saka itarnmag
      Kanthi baling-baling diametere gedhe, ora bakal bisa ndharat kanthi aman yen baling-baling ora pindhah menyang posisi vertikal nalika kebangkrutan.

      apa tegese ing posisi kang cakrawala bumi ora kena? Landing kanthi karusakan ing bilah baling-baling, ora bisa lolos. Sanajan lading bisa dilipat, iki mung ditindakake nalika motor mandheg. Lan ora ana mekanisme kanggo njupuk lading uga.
      Luwih becik njagong lan ngremuk lading tinimbang nabrak.
    4. ROSO 42
      ROSO 42 1 September 2019 07:43
      0
      Kutipan saka itarnmag
      Ora ana sing mangsuli pitakon kanggo aku.

      Luwih becik ndeleng sapisan
  8. .С
    31 Agustus 2019 02:36
    -2
    Kutipan saka Alien Saka
    Lha sakwise kuwi, sapa sing ngomong kasur ora ngerti gawe gaman ?????

    Inggih, kula badhe matur, "kenapa?". Sampeyan bisa nyopir barmalkeys ing turntables, kene kacepetan pangiriman iku bab sepuluh, prabédan iku kanggo fly kanggo jam utawa setengah jam - ora, lan kanggo ndharat malah kanggo wong tanpa alas kaki ing ageman sing bisa sijine launcher concocted ing garasi. saka lemah, karo kang padha bakal murub R-27 ing wektu Kamulyan CPSU, merata dipercaya sing ing Osprey, sing ing CH-53. Kajaba iku, ing pungkasan, paling ora ana kemungkinan hantu kanggo autorotasi, paling ora kabeh wong bakal mati.
    Mulane, ora jelas karo sapa sing bakal dilawan lan kepiye carane: yen ana keunggulan udara lan ora ana sistem pertahanan udara lan rudal anti-kapal, mula paling ora darat saka kapal udara, nanging yen ora ana keunggulan udara lan ora ana sing ora ditekan. pertahanan udara, banjur Ospreys bakal ditumpes lan, ing Kajaba iku, padha bakal isin adoh saka palung RCC, murni saka dullness lan misunderstanding saka dhasar demokrasi.
  9. .С
    31 Agustus 2019 02:46
    +1
    Quote: Prokletyi Pirat
    Kutipan saka mvg
    Mung saiki $ 76 yuta ing 2013 prices, sethitik larang kanggo dhuwur-kacepetan helikopter.

    Apa sing luwih murah tinimbang siji tiltrotor sing larang banget utawa akeh helikopter murah?
    Umumé, convertiplanes duwe 4 kaluwihan
    1) konsumsi bahan bakar maksimal-minimal saben unit wektu penerbangan
    2) konsumsi bahan bakar maksimum-minimal saben unit kadohan saka path
    3) kamungkinan kanggo nyimpen dhuwit amarga nomer cilik saka pesawat luwih larang karo area téater padha
    4) kemampuan kanggo mindhah kanthi cepet kanggo entuk kauntungan numerik (sampeyan bisa mindhah pesawat saka ngarep liyane menyang papan sing dibutuhake saiki)

    Iki kedadeyan nalika ahli teori pemasaran lan logistik MBA wiwit main game perang.
    Kurang jumlah pesawat tegese luwih sensitif marang kerugian.
    Kanggo ngganggu operasi, sampeyan kudu ngisi 10 Iroquois utawa telung Chinooks utawa siji Osprey
  10. lopvlad
    lopvlad 31 Agustus 2019 04:31
    -6
    Dolanan liyane sing larang kanggo demokratisasi rezim sing tentarane ana ing bentuk Badui kanthi tongkat, ora ana lengkap ora mung pertahanan udara nanging uga MANPADS. .
    Iki minangka legenda babagan Joe sing angel dipahami sing angel dipahami ora amarga ora bisa nyekel dheweke, nanging amarga durung ana sing ngoyak dheweke.

    Sawise gagal operasi 1980 kanggo mbebasake sandera Amerika ing Iran, pimpinan Departemen Pertahanan AS nyatakake minat marang pesawat sing bisa lepas landas lan ndharat vertikal lan ing wektu sing padha nduweni kecepatan lan jangkauan penerbangan sing bisa dibandhingake karo turboprop Hercules.


    lan sawise CV-22В Osprey mlebu layanan, Amerika duwe kesempatan kanggo nindakake operasi ing Iran tanpa gagal? Ora, ora katon.

    Konsep convertiplanes duwe masa depan, ora mung minangka kendaraan tempur, nanging minangka kendaraan kanggo ngirim barang lan penumpang ing operasi non-militer menyang wilayah geografis sing kompleks sing ora bisa mbangun landasan pacu kanggo pesawat konvensional. -helikopter kacepetan durung digawe.
  11. Nikolai R-PM
    Nikolai R-PM 31 Agustus 2019 06:44
    +2
    Sergey, artikel apik!
    Bell meh rampung diusir saka aviation tentara saka pasukan darat, lan padha ngalih kanggo nyedhiyani peralatan KMP. Wigati dimangerteni manawa bagean singa saka v-22 dadi kanggo kmp, lan kanggo ngganti ora mung mbayari kurang 3, nanging uga decommissioned ch-46. Angkatan Laut lan Angkatan Udhara ngatur jumlah sing luwih andhap asor: Angkatan Laut mung kanggo nambah kemampuan transportasi antarane kapal supaya (minangka avior cukup rightly nyatet), Angkatan Udhara - kanggo MTR.
    Ing wektu sing padha, kudu dicathet yen sanajan kekurangan v-22, bakal dioperasikake ing KMP paling suwe, KMP misuwur amarga konservatisme paksa ing teknologi helikopter. Lan jumlah kuwi ora gampang kanggo langsung dilebokake / decommission.
    V-280, sanajan tata letak pembangkit listrik sing luwih sukses, ora bisa ngganti v-22, amarga v-22 ngluwihi sing pisanan babagan dimensi muatan lan kompartemen kargo
  12. garri lin
    garri lin 31 Agustus 2019 09:26
    0
    Iku tansah ora cetha kok nggawe mesin Rotary tanggung. Lan kok mesin kudu diselehake ing mburi swiwi. Kajaba iku, poros dadi liwat swiwi sing nyambungake mesin.
    1. NN52
      NN52 31 Agustus 2019 10:21
      +1
      Ing V -280 Valor, dheweke wis njupuk dalan sing beda, kanthi kaku mbenakake mesin lan mung nggawe swivel perakitan sekrup. Nanging dheweke mung katon isih nyoba.
      Aku kasengsem ing mergo. Carane padha, karo diameteripun baling-baling kuwi meh 12 m, uga ngatur kanggo nindakake refueling ing udhara. iku... Ora selang, ora sekrup...
      1. garri lin
        garri lin 31 Agustus 2019 10:48
        0
        Skema tiltrotor anyar malah luwih absurd. Ana gearbox Komplek, nanging ora ana plus saka iku. Loro-lorone swiwi lan mesin nglindhungi downdraft saka baling-baling. Iku kaya lelayaran nglawan angin ing yacht nganggo layar, nggunakake mesin. Lan jujur ​​aku ora ngerti babagan ngisi bahan bakar. Blade iku massive. Lading sing luwih ramping nyekel proyektil 30mm. Aku kekuatan agul-agul Osprey cukup kanggo Cut selang lan tetep bisa digunakake.
        1. Grigory_45
          Grigory_45 31 Agustus 2019 13:24
          +2
          Kutipan saka garri lin
          Skema tiltrotor anyar malah luwih absurd

          ing nalisir, iku akeh prasaja. Ing V-280, mung poros baling-baling sing dilapisi emas. Ing Osprey, kabeh instalasi mesin Rotary - karo kabeh kangelan, kalebu sumber bahan bakar
          1. garri lin
            garri lin 31 Agustus 2019 13:41
            +1
            Apa sampeyan bisa mbayangno kerumitan gearbox sing bakal ngirim revolusi kasebut kanthi bend 90+ derajat? Aku dhewe mbayangno kanthi angel.
            1. Grigory_45
              Grigory_45 31 Agustus 2019 13:49
              +4
              Kutipan saka garri lin
              Apa sampeyan bisa mbayangno kerumitan gearbox sing bakal ngirim revolusi kasebut kanthi bend 90+ derajat? Aku dhewe mbayangno kanthi angel.

              ora gearbox, nanging poros. Miturut jinis cardan. Turnovers ana cilik, daya - ya. Bab kasebut, mesthine ora gampang, nanging luwih gampang tinimbang ngowahi kabeh motor. Lan luwih apik babagan linuwih. Yankees nganggep pengalaman nggawe lan ngoperasikake Osprey
              1. garri lin
                garri lin 31 Agustus 2019 14:03
                +2
                Iku tikungan 90+ derajat. Carane sampeyan arep bend poros 90 derajat? Salib?
                1. Grigory_45
                  Grigory_45 31 Agustus 2019 14:12
                  +1
                  Kutipan saka garri lin
                  Iku tikungan 90+ derajat. Carane sampeyan arep bend poros 90 derajat?

                  minangka pilihan - karo transmisi cardan multi-poros, mundhakaken dhengkul pungkasan. Aku ora ngerti carane wong Amerika nindakake iku. Mungkin padha teka munggah karo soko asli.
                  Nguripake gearbox dhewe minangka tugas sing luwih angel.
                  1. garri lin
                    garri lin 31 Agustus 2019 14:24
                    +4
                    Multi-shaft cardan. Carane hard bakal lan carane dipercaya? Apa sing bakal dadi sendi cardan? Salib? Analog shrus? Nguripake gear bevel relatif menyang omah ora angel. Sumbu rotasi bertepatan karo sumbu poros input. Kabeh iku prasaja banget. Lan mesin ora nglindhungi aliran udara saka propeller.
      2. Grigory_45
        Grigory_45 31 Agustus 2019 13:25
        +2
        Kutipan: NN52
        Kepiye carane, kanthi diameter baling-baling kaya meh 12 m, uga bisa nindakake pengisian bahan bakar ing udara?

        digayuh kanthi akeh latihan (isi bahan bakar ing udara kanggo Amerika minangka operasi rutin, umume) lan sistem kontrol piranti kasebut dhewe
        1. NN52
          NN52 31 Agustus 2019 15:54
          -3
          Gregory
          Operasi rutin ing Ospreys..... sampeyan ngobong ....
          Sampeyan lulus saka universitas apa? yen dudu rahasia?
          1. Grigory_45
            Grigory_45 31 Agustus 2019 16:01
            0
            Kutipan: NN52
            Operasi rutin ing Osprey

            Kutipan: Gregory_45
            pengisian bahan bakar udara kanggo Amerika minangka operasi rutin

            ngomong babagan pengisian bahan bakar umume. Nanging, kru Osprey duwe pengalaman akeh babagan iki.
            1. NN52
              NN52 31 Agustus 2019 16:05
              -2
              Terus .. Gregory, apa sampeyan rampung ngomong kaya ngono?
              Aku njupuk kuliah teknik? yen sampeyan ngomong kanthi kategoris babagan operasi rutin?
              1. Grigory_45
                Grigory_45 31 Agustus 2019 16:20
                +5
                Kutipan: NN52
                apa wis rampung sampeyan ngomong kaya ngono?

                ooh... wis wayahe ngadhepi pedhang? Aku bakal ngganggu sampeyan, iki tanpa aku. Aku ora main game kaya mengkono, lan sikap menyang wong langsung ngganti sanalika dheweke wiwit ngomong bab regalia lan judhul. Ketoke, sampeyan salah siji sing ketemu lan ngawal sampeyan miturut sandhangan sampeyan.

                Apa sampeyan bakal nolak manawa Amerika duwe pengalaman paling akeh babagan pengisian bahan bakar udara? Lan ora ana operasi modern sing bisa ditindakake tanpa partisipasi tanker udara?
                Lan dudu operasi, nanging latihan lan penerbangan sing direncanakake.
                1. NN52
                  NN52 31 Agustus 2019 16:45
                  -4
                  Gregory, apa sampeyan ngomong babagan???? Pedhang apa, kanca? Yen sampeyan ngomong kanthi yakin babagan amers babagan ngisi bahan bakar, utamane ing Ospreys ... Apa sampeyan wis nyampur apa-apa? Waca komentarku ing ndhuwur. Apa aku kudu nelpon sampeyan??? Ora profesional utawa liya?
                  Sepisan maneh kanggo sampeyan, iki babagan convertiplanes ...
                  Lan sampeyan ora ngomong sampeyan wis rampung.
                  Lan mesthi aku ora Care babagan cons, nanging kok?
    2. Grigory_45
      Grigory_45 31 Agustus 2019 13:30
      +2
      Kutipan saka garri lin
      Lan kok mesin kudu diselehake ing mburi swiwi

      sampeyan ngajari sopromat? Apa pundhak kekuatan, sampeyan ngerti? Sing dawa poros, ing mburi ngeculke kang pasukan wis Applied (ing kasus iki saka meneng), sing luwih gedhe wayahe mlengkung - kuwat (lan luwih abot batang) dibutuhake, kang, malih, isih kudu imbang kanggo supaya geter kuwat. Sing nyedhaki motor menyang baling-baling, luwih apik.
      Poros sinkronisasi ora ngalami beban kasebut, ora ngirimake kabeh daya (ing mode normal, "mlaku" ing sadawane nalika loro motor mlaku), lan uga duwe dhukungan ing ujung loro.
      1. garri lin
        garri lin 31 Agustus 2019 13:47
        +1
        Kenapa loose end? Swiwi Osprey kaku. Ora bakal dadi masalah kanggo mbenakake poros kanthi kuat lan dadi pusat. A gearbox slewing cilik ing mburi wing plus 2 Gir bevel bakal salah siji luwih gampang saka mekanisme slewing engine kabèh. Kajaba iku, kacepetan rotasi poros bisa kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang kacepetan rotasi sekrup. Lan geter uga luwih murah. Nanging iki minangka solusi kompromi.
        1. Grigory_45
          Grigory_45 31 Agustus 2019 13:54
          +1
          Kutipan saka garri lin
          Kenapa loose end?

          amarga ana sekrup ing, dumunung ing papan, lan kang pasukan tumindak. Konsol mburi poros.
          Kutipan saka garri lin
          gearbox Rotary cilik

          pojok, maksude?
          Kutipan saka garri lin
          plus 2 Gir bevel bakal luwih gampang kanggo sapa tinimbang kabeh mekanisme slewing engine.

          mesthi luwih gampang. Nanging ora luwih gampang tinimbang ngowahi bagean cilik saka poros saka gearbox menyang meneng. Kang padha nindakake ing V-280. Aku mbaleni:
          Kutipan: Gregory_45
          Sing nyedhaki motor menyang baling-baling, luwih apik.
          1. garri lin
            garri lin 31 Agustus 2019 14:11
            +1
            Titik. Swiwine kaku. Atos banget. Reducer ing mburi swiwi. Poros antarane motor lan gearbox. Kabeh angel banget. Kapindho. A cilik Rotary (puteran) gearbox ing pangertèn sing bevel gearbox (loro bevel gears) bakal nguripake kanggo ngganti posisi ngawut-awut relatif kanggo omah. Katelu, angel mbengkongake poros ing sumbu rotasi. Persyaratan gedhe kanggo kekuatan. Sembarang backlash bakal nambah getaran
            1. Grigory_45
              Grigory_45 31 Agustus 2019 14:25
              +1
              Kutipan saka garri lin
              Swiwine kaku. Atos banget

              swiwi ora bisa pancen kaku. Yen ora, bakal tiba (nyuwek).
              Kutipan saka garri lin
              ing pangertèn sing pindah bevel (loro pindah bevel) bakal nguripake kanggo ngganti posisi sekrup relatif kanggo awak.

              wis jelas)
              Kutipan saka garri lin
              Sembarang backlash bakal nambah getaran

              ing kasus iki, sampeyan ora bisa nindakake tanpa pindah hinged salah siji, sampeyan mung sijine iku ing welingan kanggo gearbox ing. Sejatine, dheweke nduweni hak kanggo urip.
              1. garri lin
                garri lin 31 Agustus 2019 14:40
                +1
                Amarga fitur desain, sayap tiltrotor banget kaku, mesin abot ing ujung pesawat. 2. Ora engsel dibutuhake. Sumbu rotasi gearbox bertepatan karo sumbu poros input. Iku mung perlu damper geter.
        2. Grigory_45
          Grigory_45 31 Agustus 2019 14:01
          0
          kok ora wareg karo motor ing konsol wing? Sawise kabeh, luwih gampang kanggo nindakake komunikasi bahan bakar lan listrik tinimbang nyeret poros dawa ing kabeh pesawat lan nginstal gearbox.
          Sanajan, keputusan sampeyan uga duwe hak kanggo urip. Uga nduweni kaluwihan. Senajan aku, yen aku (Gusti Allah pareng) dipasrahake karo desain tiltrotor, ora bakal wani njupuk risiko kuwi.
          1. garri lin
            garri lin 31 Agustus 2019 14:58
            0
            Val ana. Lan paling kabeh, iku ora ngalangi, nanging wis sambungan ing fuselage. Nanging kabeh mekanisme ngowahi mesin minangka perkara gedhe. Lan ngowahi sumbu rotasi 90 derajat ora dadi tugas sing gampang.
  13. zombie
    zombie 31 Agustus 2019 09:56
    0
    Kutipan saka garri lin
    Iku tansah ora cetha kok nggawe mesin Rotary tanggung. Lan kok mesin kudu diselehake ing mburi swiwi. Kajaba iku, poros dadi liwat swiwi sing nyambungake mesin.

    tembung ajaib yaiku geter lan resonansi
    1. garri lin
      garri lin 31 Agustus 2019 10:49
      +1
      Apa sampeyan ngomong yen siji mesin ing tengah massa bakal menehi geter liyane? Lan aja ngomong babagan shafts, dheweke wis ana.
  14. zombie
    zombie 31 Agustus 2019 11:23
    +1
    Kutipan saka garri lin
    padha ana ing kono.

    kanggo sinkronisasi, nanging ora kanggo transmisi daya
    1. garri lin
      garri lin 31 Agustus 2019 12:08
      +2
      Lan kepiye sampeyan mbayangno sinkronisasi tanpa transmisi daya? Kepiye poros iki beda karo poros sing menyang baling-baling "mburi" ing helikopter konvensional?
    2. Grigory_45
      Grigory_45 31 Agustus 2019 13:20
      0
      Kutipan saka zombie
      kanggo sinkronisasi, nanging ora kanggo transmisi daya

      lan kanggo nransfer daya kanggo meneng kapindho, ing cilik saka Gagal salah siji motor. Ya, lan sinkronisasi mekanik dhewe nuduhake transfer energi (daya)
  15. Proctologist
    Proctologist 31 Agustus 2019 15:15
    +3
    Artikel sing apik, matur nuwun! Lan aku weruh "manuk" iki nalika mabur - katon ora biasa ...
  16. chingachguc
    chingachguc 8 September 2019 11:57
    +1
    Aku kepengin weruh apa sing bakal dikandhakake para patriot ing kene yen kita duwe perkara iki, nanging Amerika ora?