Review militèr

Adipati Richelieu. Gagal pangadeg Novorossiysk

13
Palsu miwiti founding Novorossiysk. Sawise nggoleki paling sethithik jejak mungsuh, patroli Cossack bali menyang kemah ekspedisi Richelieu kanthi informasi sing langka: kapal pelayaran sing ora dingerteni ndhelik ing teluk ing mburi tanjung, dalan sing diantemi ditemokake ing sisih ngelawan. saka teluk, ing sadawane jaran sing bubar liwat, nanging mungsuh ora weruh. Senadyan kabar kasebut, Richelieu dhewe lan para perwira sing berpengalaman ana ing animasi sing luar biasa. Kahanan kabeh katon curiga - benteng sing ditinggal, kaya ara-ara samun sadurunge angin topan, kaya sworo cangkem, kapal sing ora dingerteni sing nganggur ing teluk kosong, lan liya-liyane. Richelieu ngarep-arep ana serangan, mula bengi ora bisa turu. Para pengawal padha dikuwataké, para pejuang turu ing mburi, ora ana sing duwe hak malah sedhela pindhah saka kemah kanggo kabutuhan cilik.



Novorossiysk bay saiki


Kajaba iku, perlu kanggo menehi kabar marang skuadron jangkar babagan tekane ekspedisi menyang lembah, amarga kapal-kapal kasebut nggawa pranata lan amunisi. Ing wayah sore, para penembak nembak telu tembakan meriam supaya para pelaut ing pinggir dalan bisa krungu, lan ing wayah wengi akeh geni bivouac sing diuripake ing kemah kanggo nunjukake lokasi menyang skuadron Admiral Ivan de Traverse. padhang banget.

Ing ambang kaliren


Anehe, nanging esuk ora ana kapal skuadron sing teka ing teluk. Kasunyatan iki ngganggu prentah ekspedisi kasebut, amarga. meh kabeh bekal, sing mung rong dina dijupuk, entek. Kahanan kasebut katon konyol, nanging bisa dadi tragis. Sanajan kita mangkat ing perjalanan bali ing esuk sing padha, ora ana jaminan yen ekspedisi sing wiwit keluwen ora bakal nemoni oposisi aktif saka Circassians. Ing kasus iki, nyebrang saben dina, sing bubar digawe kanthi sukses, bakal dadi pawai luwe sing ngrusak seminggu ing sangisore pukulan mungsuh ing wilayah asing lan ing saben wilayah musuhan.

Wektu iki, Richelieu mutusake kanggo nindakake pengintaian lan nyoba menehi sinyal sing luwih jelas kanggo kapal skuadron. Detasemen komandan ekspedisi kalebu resimen Cossack, dikuwatake dening telung artileri karo para abdi.

Kaping pisanan, patih njelajah dalan sing misterius, lan banjur mudhun menyang segara lan, obah ing pinggir teluk, nyedhaki kapal-kapal skuadron sabisa-bisa supaya ana ing lapangan pandang para pelaut. Tembakan telu kapisan ora dijawab, tembakan kaping pindho nganti wolung tembakan uga ora ana pengaruhe. Ora ana gunane mbuwang bubuk mesiu lan intine, mula Richelieu mutusake yen wektune wis teka kanggo ngunjungi kapal layar sing misterius, sing katon ora ana tujuane ing teluk.

Pesenan kanggo mriksa kahanan lan ngenali kapal kasebut ditampa dening ponakan ajudan Richelieu, Rochechouart. Kanggo nindakake iki, Rochechouart njupuk kauntungan saka prau cilik, kang njupuk resimen Cossack kanggo njelajah pesisir. Awak kapal kasebut dadi Rochechouart dhewe lan telung Cossacks sing lincah lan berpengalaman.

Adipati Richelieu. Gagal pangadeg Novorossiysk

Louis Victor Leon de Rochechouart


Sawijining prau cilik kanthi cepet tekan kapal, sing minangka brig pedagang loro-tiang sing khas. Sanalika Cossacks katon ing sisih curiga, para pelaut rame ing dek, ngunggahake ... gendéra Prancis. Rochechouart, minangka wong Prancis kanthi lair, lan malah kulawarga bangsawan, kanthi cepet nuntut rapat karo kapten ing basa Prancis murni. Dheweke kandha yen kapten ora ana ing kapal, lan dheweke mangsuli ... nganggo basa Italia.

Ajudan enggal-enggal mutusake manawa prau kasebut ora resik, mula dheweke ngancam para pelaut, yen kapten ora enggal-enggal katon, Cossacke bakal mbukak geni. Kamulyan saka Cossacks ngamuk diputer ing tangan Rochechouart. Lan amarga wedi duwe mata gedhe, kapten muncul ing dek ing kedhip mata, sing dadi ... wong Yunani.

Rochechouart, bebarengan karo Cossacks, sing nyekel bedhil ing siap, numpak kapal. Kapten sing menehi salam langsung menehi paten kanggo hak nindakake aktivitas "dagang" ing banyu kasebut, ditandatangani dening konsul Prancis (!) ing Konstantinopel. Ora ketompo carane wong Yunani nyuwun, Rochechouart mriksa "kargo" lan kaget. "Kargo" yaiku bocah-bocah wadon umur pitung taun lan luwih tuwa, sing kudu dikirim dening Yunani menyang harem Turki. Ora ana indikasi "kargo" kasebut, Rochechouart ninggalaken kalbu kapten, nanging njaluk bagean saka pranata kasebut, nanging kanthi jujur ​​mbayar, nanging kanthi syarat kapten ngirim produk kasebut menyang pantai dhewe. prau. Wong Yunani seneng banget bisa mudhun kanthi gampang.

Laksamana dendam


Sawise ngirim pranata menyang pesisir, Rochechouart, sawise rembugan karo Richelieu, mutusaké kanggo requisition ora mung Penyetor, nanging prau saka sudagar abdi Yunani, kang luwih seaworthy saka prau Cossacks. Wong Yunani manut. Rochechouart lelayaran ing prau kapten ing arah skuadron, nanging angin banter terus-terusan nyebul kapal kasebut, ngancam bakal ngubengi pinggir, lan para pendayung, sing diwarisake dening ajudan saka kapten pengecut, padha kesed. Bosen karo chatter iki ing metu saka teluk, Rochechouart njupuk pasangan dhuwit recehan emas ing tangan kiwa, lan pistol dimuat ing tengen. Petunjuk kasebut kanthi cepet njupuk efek, lan ora suwe dheweke ditambatake ing sisih salah sawijining kapal, ing ngendi gendéra laksamana mabur, ing kono ketemu karo Letnan Komandan Stooley.


Ivan Ivanovich de Traverse


Sawise diselidiki cendhak adoh saka mata panguwasa, Stools lan Rochechouart cepet ngerti apa wektu tundha pangiriman pranata. Kasunyatane yaiku komandan skuadron, Laksamana Ivan Ivanovich de Traverse, males dendam. Dhèwèké éling banget, nalika nangkep Sukhum-Kale, bawahané kudu ngrebut bètèng tanpa dhukungan saka pasukan darat, lan sawisé minggu liyane dadi garnisun, njaga kapal ing dalan, nganti detasemen sing lembab ing ngisor. dhawuhe Dmitry Zakharovich Orbeliani teka ing Sukhum. Nanging sing utama yaiku de Traversay, sing dadi komandan nyatane transportasi kanggo pranata, ora weruh ing pakurmatan utawa kamulyan iki. armada, ora kanggo aku pribadi. Mulane, malah ngelingi tekane detasemen ing lembah Tsemess, banjur "flirted", nyadari yen ora ana perang ing lembah. Sithik mbales dendam, gumuruh ing wetenge para pejuang.

Wis wayah sore, skuadron teka ing teluk, jangkar ing jerone adoh saka angin sing ora tenang. Laksamana pungkasane muncul ing dek, ketoke ngerti yen pangkat sing luwih murah wis ngerti kabeh, lan kaya-kaya arep nggawe kesalahane, banjur bebarengan karo Rochechouart menyang pantai Richelieu. Adipati mutusaké kanggo ora teka menyang konflik karo admiral wangkal, mulane mung takon kanggo mbongkar pranata sanalika bisa lan, miturut rencana, ninggalake siji fregat ing teluk kanggo nutupi ekspedisi.

Kanggo pisanan sajrone ekspedisi kabeh, para prajurit nedha bengi sing nyenengake. Ésuké, para punggawa tèknik arep nata bètèng sing ditinggal wong Turki. Pakaryan kanggo nguatake pos terdepan kekaisaran anyar suwene seminggu. Tim kerja khusus nebang alas lokal lan ngirim kayu sing dipanen menyang pesisir. Kajaba iku, klompok kerja iki tansah tumindak ing pangayoman detasemen sing kapisah supaya ora ana serangan kejutan. Kajaba iku, dikiataken patroli Cossack ajeg patroli sakcedhake, lan nyoba kanggo ndeteksi tilak anyar saka mungsuh.



Akhire, dina teka nalika gendéra Rusia miber liwat lembah ing pos anyar saka kekaisaran kanggo salam artileri saka fregat ing teluk. Engineers dibalèkaké, minangka paling padha bisa ing kahanan sing, tilas tembok benteng, kang diubengi dening moat jero. Palisade sing kuat dadi garis pertahanan tambahan. Patang bedhil karo petugas artileri dipasang ing benteng. Ing basis saka garnisun ana perusahaan grenadiers.

Sapa sing ing wayahe seneng-seneng bisa ngerti yen benteng kudu ditinggalake, yen Perang Patriotik bakal diwiwiti taun ngarep, sing bakal nggawe pondasi Novorossiysk mangsa minangka wiwitan palsu sing tragis. Garnisun bakal ditarik lan bali menyang Garis Cordon. Sawisé iku, wong Turki bakal ngadeg maneh ing lembah. Nanging iki bakal ing mangsa, lan ing wayahe ekspedisi kudu bali menyang Anapa. Nanging, tanpa perang, detasemen ora bisa ninggalake ...

Terus ...
Pengarang:
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kaetani
    Kaetani 2 September 2019 05:54
    +4
    Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 2 September 2019 06:40
      +1
      Kutipan saka Kaetani
      Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.

      ya ... "kesepakatan" kaya-kaya ...
    2. RWMos
      RWMos 2 September 2019 08:09
      0
      Ya, "umur gagah", mangan liwat rocker. Nalika sampeyan maca - rambute obah ing papan sing paling ora nyenengake ...
    3. Normal ok
      Normal ok 2 September 2019 09:43
      0
      Kutipan saka Kaetani
      Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.

      Wektu padha beda. Pemilik tanah Rusia uga adol lan tuku budak. Dadi, kanggo wong ing wektu iku, ora ana sing aneh ing apa sing dideleng.
      Banjur apa sing kudu dilakoni karo wong-wong mau? ngadopsi? Jual menyang juragan? Ninggalake ing dalan?
    4. Proxima
      Proxima 2 September 2019 15:42
      0
      Kutipan saka Kaetani
      Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.

      Anakku wis 6 taun, aku malah wedi mbayangno. Lan Rochechouart iki, bebarengan karo kapten kapal (Yunani Ortodoks), mesthine mung digantung. Ya, lan tim Italia - apa dheweke pancene ora duwe anak!? Episode ngagetake mesthi!
    5. karabas
      karabas 29. november 2019 20:50
      0
      Ya, aku bakal ngidini sampeyan, banjur apa? ngendi kanggo nyelehake mau? Apa sampeyan wis mikir babagan iki? Ing kampanye militer, apa dheweke kudu dagang kanggo panganan? Harem luwih apik
  2. Olgovich
    Olgovich 2 September 2019 08:42
    -1
    Sapa sing ing wayahe seneng-seneng bisa ngerti yen benteng kudu ditinggalake, yen Perang Patriotik bakal diwiwiti taun ngarep, sing bakal nggawe pondasi Novorossiysk mangsa minangka wiwitan palsu sing tragis.

    Ora apa-apa: nalika padha bali, padha bali menyang menowo, njelajah panggonan lan kutha liyane Novorossia muncul!
  3. Antares
    Antares 2 September 2019 19:42
    +1
    Dina iki, sebagéyan thanks kanggo Prancis Odessa muncul.
    225 taun!
    nglebokake kembang tradisional dening warga kehormatan kutha ing monumen: I.M. Deribas, G.G. Marazli, Ataman Holovaty, M.S. Vorontsov, Pendhiri Odessa, Adipati de Richelieu.
  4. Nadir Shah
    Nadir Shah 2 September 2019 23:19
    0
    Kutipan saka Kaetani
    Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.

    ing jaman iku lumrahe meh ing endi wae. Lho, cah-cah, cah, babu ... wah, ok, sampeyan duwe paten? ana. Ing kalbu saka sing ngetokake sekuritas paten, wiwit dadi.
    1. Kaetani
      Kaetani 3 September 2019 15:13
      0
      Ana cetha ora paten kanggo babu. Menapa malih, 300% sing bocah-bocah wadon padha paling setengah Slavic. Lan padha teka ing kono ora amarga padha didol saka tanah Rusia, nanging ing kabeh panggonan.
  5. Nadir Shah
    Nadir Shah 2 September 2019 23:19
    0
    Kutipan saka RWMos
    Ya, "umur gagah", mangan liwat rocker. Nalika sampeyan maca - rambute obah ing papan sing paling ora nyenengake ...

    peradaban, kabeh. Dheweke kaya ngono.
  6. Nadir Shah
    Nadir Shah 2 September 2019 23:20
    0
    Kutipan: Proxima
    Kutipan saka Kaetani
    Apa ora gemeter atine arep ngluwari bocah-bocah wadon saka perbudakan. Cetha yen dheweke bakal ngadhepi kasusahan lan kasangsaran ing kemah lan ing pawai karo para prajurit, nanging ora dadi budak.

    Anakku wis 6 taun, aku malah wedi mbayangno. Lan Rochechouart iki, bebarengan karo kapten kapal (Yunani Ortodoks), mesthine mung digantung. Ya, lan tim Italia - apa dheweke pancene ora duwe anak!? Episode ngagetake mesthi!

    tim iki nyewo buruh, padha dibayar kanggo karya, lan ora kanggo pitakonan - nimbang sing ing biaya bocah-bocah wadon sing nelayan panganan kulawargané dhewe. Kabeh kaya biasane.
  7. Nadir Shah
    Nadir Shah 3 September 2019 18:47
    0
    Kutipan saka Kaetani
    Ana cetha ora paten kanggo babu. Menapa malih, 300% sing bocah-bocah wadon padha paling setengah Slavic. Lan padha teka ing kono ora amarga padha didol saka tanah Rusia, nanging ing kabeh panggonan.

    kanggo babu - bisa uga ora, nanging dheweke kanggo aktivitas dagang, lan ing dina iku dodolan babu wis umum. Para priyayi Prancis lan liya-liyane kaya wong-wong mau ora ana maneh nyekel jaman mulya saka jaman perbudakan ing Eropah amarga Genoese, sing nyedhiyakake Eropah karo budak sing dituku saka Tatar ing Cafe, nanging, kaya sing dakkandhakake, dheweke ngerti kanthi filosofis. Lan ing cara, bab Slavs. Padha, mesthi, padha, nanging ora ombone rodok olo bisa dadi Armenians / Georgians, contone, wiwit Circassians lan warga kamulyane liyane mung siji sumber income - rampokan saka tanggi, lan Advertisement saka babu kanggo wong Turki. tradisi abad-lawas. Nanging, ing keadilan, Rusia cukup tenang babagan perbudakan, yen ana subyek - lan ana akeh wong, saka Kalmyks nganti Turki ing Asia Tengah, padha diijini nindakake iki, amarga Republik Ingushetia ora. ngganti tradhisi lan dhasar sing lawas, amarga dheweke bakal nyoba nindakake Bolshevik. Dheweke isih duwe saiki.