Review militèr

Armor kanggo "mlumpat". Gudang Senjata Wina

162
Knights lan waja. Wong-wong wis diatur supaya sing lawas, malah sing apik, kerep ngganggu, lan mbutuhake anyar kanggo awake dhewe. Kabeh padha njupuk Panggonan ing turnamen ksatria. Mangkono, ing awal abad kaping XNUMX, jinis anyar saka tandhing equestrian nganggo tumbak lair ing Jerman, sing pungkasane dadi populer banget. Iki diarani rennen, yaiku, "mlumpat". Iku misale jek wis nemokke dening Margrave Albercht saka Brandenburg, sing pacangan gedhe kabeh jinis game militèr. Tujuan saka tandhing kayane tetep padha - "ngrusak tumbak" nglawan tarch mungsuh utawa ngalahake dheweke metu saka pelana, nanging saiki seni ngontrol jaran wis dadi prakara sing penting, mula tandhing siji-sijine. saiki wis dadi seri duels sing njupuk Panggonan ing gallop lengkap. Ing wektu sing padha, tumbak sing digunakake kanggo "pembiasan" kudu diganti "ing perjalanan".



Entrance menyang bangunan Wina gudang senjata kamar ing Istana Hovburg.


Miturut pranatan geshtekh, saben tabrakan, para satriya padha ngendhaleni jarane lan bali menyang panggonan sing diwiwiti serangan, yaiku, bubar. Ing kene dheweke ngaso sawetara wektu, lan ing wektu iki para squires bisa ndandani amunisi lan menehi tumbak anyar. Kabeh iki njupuk wektu, lan pirsawan wiwit sakbenere bosen. Saiki ora ana wektu kanggo bosen ing turnamen! Inti saka rennen yaiku para ksatriya nyebarake jaran, tabrakan karo siji liyane, "tumbak tumbak", banjur nguripake jaran lan mlayu menyang mburi stadion, ing ngendi dheweke njupuk tumbak anyar "ing gerakan" lan maneh kesusu. kanggo nyerang mungsuhe. Bisa uga ana telu utawa luwih razia. Iku saka akeh "balapan" iki jenis turnamen iki disebut "kabisat"!


Rennzoig waja kanggo rennen. Dadi kagungane Philip I, putra Maximilian I (1478 - 1506). Sikil nutup maneh.


Kajaba iku, waja anyar digawe miturut aturan anyar. Lan yen mantan shtekhtsoyg asalé saka waja karo helm topfhelm, banjur renntsoyg anyar, pisanan, digawe ing basis saka waja Gothic Jerman klasik saka abad ka-XNUMX, lan kapindho, sallet (sallet) dadi helem kanggo. A helem tanpa visor, nanging duwe slot ndeleng. Iki banjur dibutuhake kanggo nyedhiyakake pejuang kanthi aliran udara sing luwih apik lan menehi gambaran sing luwih gedhe. Sawise kabeh, helem kuwi bisa gampang dipindhah menyang mburi sirah, lan iku bisa kanggo lumaku ing tanpa njabut, lan mung yen perlu mudhun menyang pasuryan.

Armor kanggo "mlumpat". Gudang Senjata Wina

Helm selada. Nuremberg, pungkasan abad kaping XNUMX


Ing wektu sing padha, bagian ngarep salad turnamen dikuwatake, lan pengikat diwenehake kanggo dekorasi sing paling gampang - bulu wulu, sing ngganti tokoh sing dicet kompleks sadurunge digawe saka kayu, plester lan papier-mâché. Cuirass ing ngarep, kaya steichzeug, duwe pancing tumbak, lan ing mburi - krenjang kanthi penekanan kanggo tumbak. Nanging amarga sallet ora nglindhungi sisih ngisor saka pasuryan, logam chin liyane ditempelake ing cuirass. A "rok" saka band movable ditempelake ing sabuk cuirass, kang nguripake menyang legguards movable lamellar padha. Ing mburi cuirass wis cutouts gedhe banget sing katon kaya salib ing sawijining wangun. "Rok" ngaso karo mburi ngisor ing saddle, kaya ing shtekhtsoyge.


Armor of Elector Johann Son (1468 - 1532). Master: Matthes Deutsch, (1485 - 1495). Digawe ing 1498. Ngisor iki tip saka tumbak turnamen. Foto iki cetha nuduhake pancing ditempelake ing cuirass lan digunakake kanggo nyekeli tombak turnamen massive. Wigati dimangerteni manawa helm waja iki sallet. Kajaba iku, waja ora kurang. Ora ana proteksi kanggo tangan kiwa lan tarch dada. Sikil kiwa ditutup kanthi sing luwih dawa.


A tarch utawa renntarch khusus uga diciptakake kanggo rennzoig. Iku digawe saka kayu lan ditutupi kulit bantheng ireng karo fitting wesi watara sudhut. Iku pas karo awak, mbaleni wangun dodo penunggang lan pundhak kiwa, lan mung ing sisih ngisor rada arched maju. Ukurane gumantung saka jinis kompetisi. Ing "tepat" rennen lan bundrenn, iku ukuran saka gulu kanggo bangkekan, lan ing "hard" rennen - saka slot ndeleng ing helem kanggo tengah pupu. Ana adat kanggo nutupi nganggo kain kanthi lambang heraldik pemilik utawa pola sing padha karo pola ing kemul jarane.


peralatan turnamen Full ksatria, anggota saka rennen. Ing sirah jaran - "saffron wuta".


Tumbak, sing wiwit digunakake ing renne, uga anyar. Iku luwih entheng tinimbang sing lawas, sing digunakake kanggo nyurung jaran saka sawijining panggonan, lan digawe saka kayu alus. Dawane 380 cm, diametere 7 cm, lan bobote kira-kira 14 kg. Kajaba iku, pucuke wiwit digawe landhep, ora kethul. Perisai protèktif, sing biyèné mung cakram wangun corong, saiki wis dadi luwih gedhe, wis entuk garis-garis fantasi, lan saiki, dipasang ing batang tumbak, wis nutupi kabeh tangan tengen pejuang, wiwit. saka bangkekan lan kabeh cara kanggo Pundhak. Ksatriya nguwasani kanthi pancing ing sisih njero, saéngga ngarahake tumbak menyang target.


Balaclava padha karo stehzoig, lan ditahan ing sirah nganggo tali. Kanggo nglindhungi bangkekan tangan loro, bracer kulit utawa logam, saka bangkekan nganti sikut, bisa digunakake. Ing kasus iki, kita duwe balaclava Kaisar Maximilian I.



Sarung tangan Plate Kaisar Maximilian I. Alamiah, dheweke nganggo perang, lan ora waja turnamen, ing ngendi dheweke ora butuh. Kene padha ditampilake minangka conto saka skill saka gunsmiths banjur.


Ing abad kaping 2 lan 3 muncul wangun turnamen lapangan sing luwih apik, niru, kaya sadurunge, perang saka rong detasemen ksatria sing nentang. Kaya sadurunge, para ksatria sing dipasang ing dhaptar baris ing urutan linear lan nyerang saben liyane kanthi komando. Bentenipun utama saiki ana ing waja, kang wis ngalami owah-owahan kuwat liwat wektu. Sadurungé iki, ksatria nggunakake waja tempur biasa, mung prabédan sing padha tambahan ngaco karo dagu ngaso sing tekan slot tampilan ing helem, lan uga, yen pengin, kotang pengawal - pitulungan tambahan saka Pundhak kiwa. pad. Waja turnamen beda-beda saka pertempuran mung ing pinggir ndhuwur breastplate sawijining ora thickening, lan ing cuirass ana XNUMX-XNUMX bolongan meneng karo kang chinrest ditempelake. Tombak turnamen padha karo tombak tempur, mung rada cendhak, luwih kenthel, lan pucuke elongated.

Saiki, kanggo turnamen, shtechn lan rennen wiwit nggunakake peralatan jaran sing padha, luwih-luwih, digawe khusus kanggo dheweke. Wujude pelana lan kendhali dadi beda, sing saiki dadi tali rami biasa, dilapisi pita warnane padha karo kemul jaran. Ananging kedadosan ingkang kados makatên punika suwêg, lajêng ingkang nunggang jaranipun rêmên kalihan tumbak.


Saffron saka set ksatria Otto Heinrich, calon Pemilih Palatinate. Rampung saffron wis mesthi cocog karo finish saka waja dhewe lan kabeh waja jaran liyane. tansah cocog waja padha. Wiwit headset digawe ing gaya "Maximilian", yaiku, waja corrugated, bathuk iki digawe uga corrugated. Saffron dihiasi karo godhong-godhongan sing diukir, kembang, gambar makhluk mitos lan piala dening pengukir Augsburg Daniel Hopfer, lan tokoh beruang ing bathuk kasebut nuduhake motto pangeran, "MDZ" (In Time), uga tanggal 1516. . Ing sisih mbalikke, sampeyan bisa ndeleng angka Latin "XXIII", sing bisa uga ateges tanggal - 1523. Ora dingerteni endi sing luwih bener. Dipamerake ing aula nomer 3. Pemilik: Otto Heinrich putra Ruprecht saka Palatinate (1502 - 1559). Produsen: Kolman Helmschmid (1471 - 1532, Augsburg). Pengukir: Daniel Hopfer (1471 - 1536, Augsburg)


Saddle saka headset Otto Heinrich. Angka Latin "XXIII" uga diukir ing salah sawijining piring. Produsen: Kolman Helmschmid (1471 - 1532, Augsburg).


Jaran kasebut rampung ditutupi karo kemul kulit, sing padha dilebokake, nanging dijahit saka linen. Selimut nutupi croup, gulu lan sirah jaran nganti irung. Moncong jaran kasebut dilindhungi bathuk baja, asring wuta, yaiku, tanpa bolongan kanggo mripat. Iki minangka langkah pencegahan yen ana prilaku jaran sing ora bisa ditebak sawise tabrakan antarane rong penunggang. Iku menarik sing headbands saffron kuwi tanpa ndeleng bolongan katon dawa sadurunge tekane saka turnamen rennen. Sing paling wiwitan bisa dideleng ing lambang John I saka Lorraine, tanggal udakara 1367.

Miturut cara, geshtekh sing padha isih populer, nanging macem-macem katon. Ana telung jinis utama geshtech: turnamen "saddles dhuwur", "Jerman umum" lan "armoured".

Kanggo melu ing "saddles dhuwur" reshtehe, ksatria disandangi ing shtehtsoyg a. Ing wektu sing padha, sikile dilindhungi waja, nanging diselehake ing sepatu kulit sing digawe saka kulit sing kandel kanthi lapisan felt ing kaos kaki lan ing tungkak. Sepatu sing padha uga digunakake dening peserta rennen, amarga padha ora perlu kanggo nglindhungi sikil ing jinis turnamen iki. Bentenipun utama saka tandhing iki saka kabeh liyane, minangka jeneng banget gawe katut, ana pelana karo busur dhuwur, padha digunakake ing turnamen klub. Gandhewanipun kayu ing ngajengipun dipunsarung logam ing pinggiripun lan dhuwur banget, nganti tekan dhadhane wong sing nunggang, lan uga nutupi sikile loro. Pelana kasebut kanthi harfiah nutupi awak penunggang supaya dheweke ora bisa tiba ing kahanan apa wae. Kajaba iku, sawetara pelana iki duwe pegangan ing pommel ngarep, sing bisa dicekel yen penunggang ilang keseimbangane amarga diunekake tumbak. Jaran kasebut nganggo kemul lan ikat kepala budheg sing digawe saka baja. Tujuwane tandhing iku kanggo mecah tumbak lawan tameng lawan.


Rider lan jaran dilengkapi kanggo "Geschtech Jerman umum".



Liyane penunggang lan jaran sing dilengkapi kanggo geshtekh.


Geshtekh "Jerman umum" dibedakake kanthi nyatane yen penunggang nganggo shtekhtsoyg, nanging sikile ora dilindhungi waja, mung sing garing ditutupi kemul kulit, lan sadel ora duwe pommel. Kaisar Maximilian I, kanggo nglindhungi kewan sing luwih apik, dianjurake kanggo nyelehake jinis bib ing dhadha - bantal sing digawe saka linen kasar sing diisi karo jerami. Bantal kasebut dicekel nganggo tali sing ditahan ing ngisor pommel ngarep pelana. Jubah, yaiku kemul sing padha, mung digawe saka kain kanggo jaran sing wajib. Tujuan saka tandhing iku kanggo mbuwang mungsuh saka jaran karo jotosan akurat saka tumbak ing tarch kang, kang pommel mburi ora saddled lan absen!

Geshtekh "dibungkus waja" beda karo rong jinis geshtech sadurunge amarga ksatria kasebut uga nganggo waja ing sikil kanggo nglindhungi saka pukulan. Sing, ana logam sethitik liyane ing pejuang, iku kabeh. Saddles padha karo ing "Jerman umum" Geshtech. Sing menang yaiku wong sing bisa mecah tumbak ing tarch mungsuh, utawa ngalahake dheweke metu saka pelana.

Kanggo tandhing Italia gaya lawas, penunggang kudu nganggo waja Italia utawa shtehtsoyg Jerman. Saffron bisa uga ora budheg. Ing kasus iki, mripate jaran dilindhungi dening bolong baja sing kuwat. Nanging, prabédan utama antarane Rennen Italia lan kabeh liyane ora ana ing peralatan pejuang, nanging ing kasunyatan sing penunggang dipérang dening alangi kayu. Para satriya, peserta turnamen, tabrakan, noleh ing penghalang kanthi sisih kiwa, mula tumbak kasebut nyentuh target lan pukulane ora kuwat, lan sing paling penting, jaran para pejuang ora bisa tabrakan ing Sanalika.


Turnamen rintangan Italia. Saka "Buku Turnamen" Kaisar Maximilian I.



tarch Hungaria. Iki minangka salah sawijining tameng sing diprentahake Kaisar Maximilian I nalika rekonsiliasi karo Raja Vladislav saka Bohemia lan Hongaria ing taun 1491. Dipamerake ing aula nomer 3.


Kira-kira taun 1550, sing diarani "turnamen Hongaria" wiwit misuwur banget ing Austria lan Jerman wétan, sing, saliyane perang, uga minangka topeng kostum. Ing turnamen Hungaria, sing dianakake ing taun sing padha dening Archduke Ferdinand saka Tyrol ing Republik Ceko lan Elector August I ing Dresden, mung nggunakake tarch Hungaria tinimbang Jerman, lan sabers Hungaria, sing, nanging, ora digunakake kanggo pertempuran. , nanging kanggo dekorasi, ana anyar. Sejatine, durung ana sing ngganti aturan ing turnamen kasebut ing wektu kasebut. Nanging banjur, liwat waja, padha wiwit nganggo sandhangan paling Fantastic. Inggih, ing Rennen dhewe ing wektu sing beda-beda lan ing panggonan sing beda-beda mung ngalami akèh owah-owahan, dadi gedhe idaman saka ksatria kanggo bhinéka. Dadi, ing dokumen wewenang kaya buku "Frendal" (c. 1480), kacarita ana jinis turnamen rennen kayata: "mekanik" rennen; "akurat" rennen; bundrennen; "atos" rennen; "campuran" rennen, kang uga disebut "makutha tumbak rennen"; uga "lapangan" rennen. Nanging babagan kabeh keluwihan turnamen iki, critane bakal diterusake sabanjure.

P.S. Penulis lan administrasi situs ngucapake matur nuwun banget marang kurator Wina Armory Ilse Jung lan Florian Kugler kanggo kesempatan nggunakake foto dheweke.

Terus ...
Pengarang:
162 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 8 September 2019 06:16
    + 10
    Matur nuwun Vyacheslav Olegovich!
    . P.S. Penulis lan administrasi situs ngucapake matur nuwun banget marang kurator Wina Armory Ilse Jung lan Florian Kugler kanggo kesempatan nggunakake foto dheweke.

    Sawise maca postscript, aku rumangsa sedhih! Sawise kabeh, kita duwe Kamar Thunderbolt unik ing Moskow, nanging saka ing kono, nalika sampeyan njaluk bantuan kanggo nyiapake artikel, sampeyan mung bisa entuk dhaptar rega kanthi rega saka 6 kayu! Ing paling uncalan nangis kanggo mundhakaken dhuwit kanggo ngatur trip bisnis kanggo Vyacheslav kanggo Kremlin, kanggo nulis artikel bab waja Russian lan Russian wani fun!
    Matur nuwun, Vlad!
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 8 September 2019 07:29
      +8
      Sugeng sonten Vladislav,
      Babagan gegaman
      Aku mumet)))
      Panyimpenan ana, akeh sing, kaya sing angel banget kanggo motret, kaya ing Paris Les Invalides.
      Satemene aku ngerti, mung bagean saka koleksi sing dipamerake, aku ngomong babagan senjata Rusia, wilayah liyane dikebaki piring lan gerbong perak Augsburg.
      Nanging ana album uga-diterbitake, lan "Deskripsi Sajarah Busana lan Senjata", diterbitake dening urutan Nicholas I.
      Nanging kanthi nyenengake luwih angel: turnamen minangka bagéan integral saka hiburan, iki ora olahraga (!), Knights, i.e. bangsawan feodal, relatif ngandika.
      Ing negara kita, feodalisme njupuk wangun ngluwihi wates saka nggunakake waja, utawa ing mburi banget saka nggunakake, mulane, institusi kuwi ora njedhul langsung - kanggo pedhang lan duels.
      Dadi senjata kita ora kanggo pampering, nanging kanggo pertempuran.
      Mergo iki.
      Sincerely,
      Edward
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 September 2019 08:00
        +5
        Hello Edward!
        "Deskripsi sajarah saka sandhangan lan senjata", Viskovatov diwenehake?
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 8 September 2019 08:12
          +5
          Anton,
          sugeng enjang,
          mesthi!
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 September 2019 08:26
        +7
        Separuh kapindho komentar kasebut cocog karo konsep "ketinggalan peradaban" sing diterangake ing pirang-pirang artikel. (Vlad ketoke ora kejawab). Analogi muncul karo bocah kanthi "kanak-kanak sing angel": ora ana wektu kanggo dolanan.
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 8 September 2019 09:10
          +5
          Matur nuwun! mirip banget.
          ora kanggo dolanan.

          iku mesthi.
          Anane tawuran minangka wujud litigasi, ya minangka hiburan - ora.
          Apike, Byzantium uga nyilih turnamen ing Alexei Komnenos, ketemu wong sak Perang Salib.
          Aku ngerti, ngerti sadurunge, padha seneng-seneng karo polo jaran.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 09:25
            +4
            Apik banget! Apa polo jaran ing Byzantium minangka game sing dipinjam utawa asli?
            1. Eduard Vaschenko
              Eduard Vaschenko 8 September 2019 14:37
              +2
              Anton,
              Sayange, ora ana apa-apa babagan iki ing komentar Anna Komnenos, mung informasi sing Alexei Komnenos tatu sikil nalika Tactician tiba ing dheweke. G.G. nulis babagan dheweke. Timpani ing buku "How the Byzantines Lived", kita uga ngerti yen ana sawetara stadion utawa hippodrome ing Konstantinopel, mbok menawa ana ora mung balapan jaran. Aku ora kelingan saiki, nanging, kayane, ing abad kaping XNUMX, ana stadion ing Grand Palace, kaya-kaya ana hippodrome cilik ing kraton St Mama, uga ana biara lan plataran Rusia. . Mbok menawa game kasebut dipinjam saka wong Turki (kok buru)?
              Utawa bisa uga muncul dhewe, nanging ora ana informasi babagan iki ... utawa aku durung weruh.
            2. Ratnik2015
              Ratnik2015 23 September 2019 20:51
              +1
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Apa polo jaran ing Byzantium minangka game sing dipinjam utawa asli?

              Dipinjam, bisa uga saka Persia Sasania (polo equestrian isih populer ing Timur Tengah).
        2. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 8 September 2019 16:10
          +4
          Anton, aku ngerti banget yen turnamen ksatria ora ditindakake ing tanah Vladimir-Suzdal! Dadi, apa sing dikarepake saka gudang Kremlin saka koleksi waja turnamen Wina, Berlin lan Paris ora pantes. Nanging ana waja ksatria lan gaman ing caches Kremlin! Miwiti karo Ivan III the Terrible, kita menehi raja-raja Eropa kanthi sables lan rubah Arktik, kita diwenehi waja lan gaman.
          Miturut hiburan militèr, maksudku hiburan Rusia kita. Apa pancene ora ana koleksi tumbak ing Kamar Faceted, sawetara pangeran kita malah ora isin njupuk bruwang? Utawa daggers boot karo kang clubfoot wis rampung mati. Sawise kabeh, malah bapak saka Ivan IV The Terrible, ora disdain karo piso kuwi kanggo pindhah menyang corral nglawan Master of the Russian Forests! Utawa game "karo pecut"? Where tinimbang "lash" pecut tempur (tali bahu) tumindak. Terusake: balap jaran, fisticuffs!!! Kabeh iki, kajaba sing pungkasan, nganggep peralatan lan peralatan. Utawa apa kita ora duwe koleksi sabuk kanggo jaran?
          Lan saiki Anton, miturut kekarepanmu, kita bakal bali menyang Rus sadurunge nyerang Batu. Analisis sumber Polandia, Hungaria lan Austria luwih saka sepisan utawa kaping pindho negesake partisipasi pangeran Rusia ing stadion ksatria, kanthi jaran lan mlaku !!! Kajaba iku, kasunyatan kasebut terus kedadeyan ing abad kaping 13 lan 14. Mung ksatria saka kerajaan Galicia-Volyn lan Polotsk melu ing game kuwi?
          Nanging ing Rusia, sadurunge invasi Mongol-Tatar, ana hiburan sing ora diimpiake ing Eropah! Contone, mburu nganggo layar (cheetah) !!!
          Saiki babagan backlog tanah Rusia ing babagan peradaban! Aku minangka panyengkuyung teori yen kita ngliwati kabeh tahap evolusi kanthi cara kita dhewe! Ora kulon ora wetan. Contone, ing wiwitan abad kaping 11, jaman feodalisme maju ing Eropa, umume petani kita dadi anggota komunitas gratis! Ing abad kaping 16, padha duwe pabrik pisanan - kita duwe "kene mbah Yuryev dina kanggo sampeyan"! Intine, ekonomi, sosial, teologi lan, sing paling penting, kahanan geografis sing diramalake kanggo peran Persemakmuran Rus - ing tapel wates (pinggir) Eropa!
          Nanging invasi Tatar-Mongol nglanggar kabeh aturan lan pola! Lan rong abad sawisé ambruk, Rus' ora dadi penyangga ing pinggiran Eropah utawa Asia, nanging Roma katelu - penerus Bizantium! LAN....? Nanging, kaya ngono, Muscovy ora mung nyerep lapisan peradaban Eropa, nanging uga ing Asia, kalebu sing Muslim! Nyatane, Kekaisaran Rusia Peter Agung minangka kekuwatan kontinental paling multikultural saka ekumene! Lan sapa wong njaba kene!
          Contone, mung siji saka "Kripik" "pekerja budak" Demidov sing bisa mbanjiri Eropa kanthi wesi murah! Nanging mung gabungan "barok wesi" ing sadawane Chusovaya, Belaya lan Ufa ora bisa diulang ing ngendi wae ing donya, mung ora mungkin !!! Lan momen-momen kaya ngono ing sejarah kita mung sedina!
          Minangka Jerman menowo digunakake kanggo kula - "ffs Rusyuff ora kanca karo sajarah donya, ekonomi lan logika dhasar - tinimbang gerakan maju maju, ffs mlumpat kaya hares"!
          Nanging, dheweke tansah ngakoni mung siji stroke kaunggulan kanggo sedulur kita - "sawise Yunani kuna lan Romawi, ffs minangka ffylosoffs paling gedhe"! Bener, dheweke nyuda kabeh iki dadi frost lan vodka !!! Nanging nyatane dheweke pancen bener. Louis 14 lan Peter I teka absolutism meh bebarengan, nanging ing cara sing beda!!! Ing taun kaping 17 ing abad pungkasan, kita wiwit mbangun Komunisme, nanging ing pungkasan iku ternyata ..... Senajan, jujur, kita padha pisanan !!!
          Matur nuwun, Vlad!
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 16:18
            +2
            Minangka kanggo bagean "peradaban" komentar, iki persis apa sing dibahas ing artikel Edward. Ternyata, kaya biasane, "magi sing rambut abu-abu mlaku mlaku, uga smashing karo asap" Nyuwun
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 8 September 2019 18:29
              +5
              Anton, sampeyan ora bakal pracaya limang taun kepungkur, aku iki ma ing dolan ing Taman Nasional Oleny Ruchi babagan Slavs pagan! Iki ana ing Ural, ing ngendi wong Rusia manggon patang abad kepungkur! Lan Yermak Timofeevich, panguwasa Tobolsk nyoba njaluk wong suci sajrone urip kanca-kancane !!!
              Dadi orisinalitas lan eksklusivitas minangka rong sisi koin sing padha .... Pitakonan yaiku carane menehi!
              Tesisku yaiku "We are part of Europe and Asia, for both of them we will be both our and strangers"! Kaya ing kartun "Kita dhewe karo kumis" !!!
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 8 September 2019 18:41
                +2
                Apa ora percaya, aku percaya! Ing paling periodik saka guide "kuping wither".
          2. kaliber
            8 September 2019 16:23
            +3
            Komentar sing apik, Vladislav! Yen kabeh wong ing kene kaya iki ...
    2. lele
      lele 8 September 2019 12:03
      +3
      Sugeng sonten, Vlad!
      Kira-kira telung puluh taun kepungkur, aku bakal seneng nggawe patronase Olegych menyang Armory lan kanthi gratis, saiki, sayang, wong-wong sing aku kanca wis ora ana maneh. Nyuwun
      Miturut cara, deleng "Pelaut sing bali menyang Ukraina ...", wong apik mbenerake karma kita karo sampeyan. eseman
  2. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 8 September 2019 07:13
    +6
    Artikel sing informatif banget!
    Thanks Vyacheslav Olegovich.
    Ing wulan Juni, ing Kolomenskoye ana festival fantastis "Knight's Tournament of St. George",
    Camp abad tengah paling gedhé ing Eropah, etc.
    Turnamen kelas donya lan disiapake kanthi apik.
    Nanging aku ora duwe kawruh babagan turnamen, sanajan aturan kasebut dicritakake kanthi rinci.
    Bentrokan kasebut ora hiasan, ing perang kapindho jaran kasebut langsung tatu ing mripat.
    Ana uga ciloko ing turnamen mlaku.
    Tontonan iku Fantastic, wong padha, iku hard kanggo ngomong, nanging sawetara ewu.
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 23 September 2019 20:56
      0
      Kutipan: Eduard Vashchenko
      Ing wulan Juni, ing Kolomenskoye ana festival fantastis "Knight's Tournament of St. George",
      Camp abad tengah paling gedhé ing Eropah, etc.

      Ana tansah relatif sawetara wong ana (paling ora sadurunge) - kabeh diwatesi dening panggonan ngadeg lan stands; Iki dianakaké cukup adoh saka tengah Moscow kanthi sengaja (Kolomenskoye isih cedhak) lan ing taun-taun pungkasan, rega tiket mung dhuwur banget, lan pager kanthi sengaja ora ngidini sampeyan ndeleng apa-apa sanajan saka bukit-bukit tetanggan. Nanging turnamen gedhe.
      1. Eduard Vaschenko
        Eduard Vaschenko 23 September 2019 22:41
        0
        Kabeh gratis, aku teka karo anakku jam sadurunge wiwitan, ora ana wong, kita ngadeg ing ngarep dhaptar, kabeh katon lengkap. Plus, layar ageng, nalika kesel, banjur metu kanggo mangan, kang "perang", kene ana antrian, ing kontras kanggo "perang" kanggo anak ing Boulevards, padha bali - lungguh ing gunung lan katon ing perang mlaku. Padha uga duplikat ing layar.
        Lan ana akeh wong, wis kira-kira jam 5 ninggalake taman, lan wong-wong terus teka.
        1. Ratnik2015
          Ratnik2015 27 September 2019 00:33
          0
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Kabeh gratis, aku teka karo anakku sak jam

          Iki tegese taun iki dheweke nindakake kabeh kanthi cara anyar, ing taun-taun sadurunge acara iki murni komersial lan larang banget. Lan kinerja ana ing arena / hippodrome ing Kolomenskoye, tengen ing amfiteater mbukak? apik banget, ora nyangka iki ...
          1. Eduard Vaschenko
            Eduard Vaschenko 27 September 2019 08:12
            +1
            Ya, pagelaran kasebut ana ing amfiteater sing mbukak, aku kaget nalika tekan papan sing adhem, aku lunga dhewe amarga bocah kasebut, nanging aku seneng banget. Ditambah rombongan, lan mengko, nalika wis lunga, padha lungguh ing gunung ing suket lan nonton gelut mlaku ing layar gedhe.
            Mungkin iku gratis amarga iku ulang tahun? Utawa mungkin walikota sing loman ... nglirik
  3. akurat
    akurat 8 September 2019 07:16
    +2
    bobot tombak 14 kg?
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 07:53
      +7
      Ya, akeh. Ya, dheweke ora nyekel dheweke kanthi dawa.
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 8 September 2019 16:20
        +4
        Ing abad 11 - 12. Kekandelan tombak tempur 5-6 cm, dawane 3-3,25 meter!
        Ing abad 13 - 14. Kekandelan tumbak ksatriya kanthi kekandelan variabel yaiku saka 6 nganti 10 cm, dawane nganti 3,5 meter. Plus fitting wesi, pangayoman tangan nganti 28 cm Lan counterweight! Kabeh rasa seneng iki bisa bobote 10-12 kilogram!
        Ing abad kaping 15. Kekandelan sawetara spesimen tekan 12 cm, dawane 4 meter + fitting, tameng, counterweight lan tip!!! Yen ora kurang bobot !!! Nanging tumbak kasebut bisa dihiasi nganggo paku utawa perlengkapan liyane!
        Matur nuwun, Vlad!
  4. Korsar4
    Korsar4 8 September 2019 07:47
    +4
    Dadi aku mikir: "kayu alus" - apa tegese saka kayu alus Inggris?
    Sing, iku dadi metu coniferous?

    Lan apa pilihan wit - umur pole, nalika diametere mung 7 cm?
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 08:07
      +5
      Ing salah sawijining artikel saka seri iki, V.O. disebutake yen tumbak turnamen digawe saka poplar.
      1. Korsar4
        Korsar4 8 September 2019 08:21
        +5
        Bisa. Lan tuwuh kanthi cepet lan ana sawetara knot. Nanging uga rusak, mungguh, cepet.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 September 2019 08:32
          +6
          Intine! Iku babagan senjata turnamen. "Breaking the Spear" minangka anggota utama turnamen ksatria.
  5. Destiny
    Destiny 8 September 2019 08:59
    +4
    Matur nuwun, iku menarik banget kanggo maca, lan malah kanggo ndeleng foto-foto kualitas dhuwur.
  6. bubalik
    bubalik 8 September 2019 09:05
    +5
    Sugeng siang para kanca sedaya hi
    ,,, sarung tangan, mesthi, gumun lan fascinate. apik Kene aku katon, katon lan langsung kanggo nyoba ing tangan regangan eseman
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 09:29
      +6
      Sugeng rawuh, Sergey!
      Ya, sampeyan mung "Ksatria Kato sing jahat"! ngguyu ombenan
      1. bubalik
        bubalik 8 September 2019 11:33
        +4
        3x3zsave (Anton) Dina iki, 10:29

        ,,, film apik apik
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 September 2019 11:47
          +3
          Alah, aku ora nyawang. Nyuwun , ing kanak-kanak ana buku.
      2. lele
        lele 8 September 2019 12:08
        +5
        Anton, hello! Aku bakal usaha kanggo pribadi congratulate sampeyan ing Dina Tanker, ngelingi ora iso lali kene, antarane sandi "Anton Tanks" karo bacchantes. prajurit ombenan
        1. bubalik
          bubalik 8 September 2019 12:38
          +5
          Kucing Laut (Konstantin) Dina iki, 13:08
          ,,, ekstremisme, Nazisme, pornografi belay lan kabeh ing siji gambar keprungu
          1. lele
            lele 8 September 2019 12:53
            +4
            Aku setuju karo kabeh, nanging sampeyan ora bakal jahitan extremism ing kula! am
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 12:57
            +3
            Ya, muga-muga dudu Anastasia sing moderat dina iki.
          3. Ratnik2015
            Ratnik2015 23 September 2019 20:59
            +1
            Kutipan saka bubalik
            , ekstremisme, Nazisme, pornografi lan kabeh ing siji gambar

            Sergey, sampeyan salah, ora ana apa-apa ing kene - ora ana ekstremisme, ora ana simbol Nazi sing katon, lan ora ana gambar sing cukup kanggo pornografi. Mulane, ora ana sing bisa "dijahit"!
            1. bubalik
              bubalik 23 September 2019 21:23
              0
              hi ,,,telat ngguyu Konstantin, ngakoni guilty ing rong counts belay
        2. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 September 2019 12:44
          +4
          Matur nuwun Konstantin! Utamane nyengsemaken yaiku nomer tank lan pewarnaan taktis! Aku isin takon, saka sumber LGBT sing sampeyan entuk gambar? ngguyu ombenan
          1. lele
            lele 8 September 2019 12:52
            +4
            sumber LGBT apa sampeyan njupuk gambar saka?


            Artikel babagan seragam busana anyar saka Bundeswehr. Apa, ana sing salah? Bingung karo tandha zodiak "Pisces" ing menara? ngguyu Dadi ora kanggo aku, aku Aries miturut horoskop. Lan Menteri Pertahanan Jerman tetep metu ing lawang, jelas. Nyuwun
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 8 September 2019 13:01
              +3
              Bingung warna tank sing glamor lan simbol angka ing ndhuwur komunitas sing dituduhake.
              1. lele
                lele 8 September 2019 13:16
                +3
                Apa sampeyan bisa nindakake, toleransi Eropa ... Nyuwun
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 8 September 2019 13:24
                  +5
                  Lan luwih.
                  "Yagene wong lanang seneng karo wanita ing kulit, lacquer lan lateks?
                  Amarga mambu kaya mobil anyar."
                  1. lele
                    lele 8 September 2019 14:18
                    +2
                    Dadi Ladies kaya mung kategori tartamtu saka wong. nglirik Sampeyan wis nyebutake komunitas iki ing kene.
  7. Honghuz
    Honghuz 8 September 2019 11:04
    +6
    Aku ngerti yen ksatriya ora uwal saka ciloko ing kasus apa wae.
    Sanajan dheweke ora kalah. Push, jotosan, tiba saka jaran, kejut cangkang saka kasunyatan sing padha Pethel ing waja ...
    Wong lanang padha sehat. Bogatyrs, dudu kita)
    Matur nuwun kanggo konten sing menarik
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 8 September 2019 14:44
      +7
      Ciloko mesthi.
      Ndhuwur aku nulis babagan turnamen ksatria modern.
      Ing Kolomenskoye, ing interval antarane clashes equestrian, footmen padha Cut mudhun, uga ing peralatan kanggo turnamen mlaku. Ciloko sawise ciloko!
      Dheweke gumun.
      Jaran disabetake - kabeh abot.
      Siji reenactor, dheweke minangka pelatih ekuestrian, duwe kandang, saka Belarus, dheweke dhewe njaga jaran "ksatria". Aku ngerti, njaga kasenengane ora murah.
      Jaran iku kewan nyata, sawuse pukulun kang kapisan, kang nunggangi buyar, ngenteni prentahe perang, nanging jaran-jarane padha bungah-bungah, satemen-temene kesusu ing paprangan, mundur.
      Perbandhingan karo tank cocok banget.
  8. lele
    lele 8 September 2019 11:52
    +6
    Kanca-kanca, hello kanggo kabeh wong lan sugeng ing liburanku - Dina Tankman! ombenan

    Vyacheslav Olegovich, minangka tansah, matur nuwun khusus! hi
    Artikel kasebut pas ing topik saiki - kita kabeh nganggo waja, mula ana tanker, aku ora wedi karo tembung iki - ksatria. nglirik
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 8 September 2019 14:45
      +5
      Artikel topik!
      Sugeng dina tank!
  9. bubalik
    bubalik 8 September 2019 12:27
    +6
    ,,, ngapusi kabeh iki mandheg dadi, padha nindakake iku kanggo pamer waja aran lan padha perang karo monsters gedhe belay
    ,,, satriya cilik apa keong gedhe ngguyu


  10. kaliber
    8 September 2019 15:20
    +3
    Kutipan saka Destiny
    Aku ngarepake saka penulis artikel sing padha babagan waja lan senjata Rusia.

    Aja ngenteni! Ora mungkin nulis. Ana artikel babagan senjata Rusia ing seri artikel babagan jaman 1050-1350. Ana bibliografi. Lan ilustrasi. Mekaten ingkang saged kula tampi. Apa sampeyan butuh artikel tanpa foto sing menarik? Banjur njupuk artikel Medvedev 1956 lan ... kabeh ana. Ora ana sing ketinggalan jaman. Nanging kanthi pribadi, aku ora bisa nindakake perkara sing padha, contone, materi babagan armor turnamen. Teks - ya, mbok menawa. Ora ana foto. Dheweke mung ora ana!
  11. kaliber
    8 September 2019 15:23
    +5
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Sawise maca postscript, aku rumangsa sedhih!

    Ya, dheweke ora njaluk dhuwit saka aku utawa saka staf editor ing situs kasebut!
    1. Ratnik2015
      Ratnik2015 23 September 2019 21:01
      0
      Kutipan saka kaliber
      Ya, dheweke ora njaluk dhuwit saka aku utawa saka staf editor ing situs kasebut!

      Wah, ala Nazi lan kapitalis sing rakus ing Austria!
  12. kaliber
    8 September 2019 16:20
    +3
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Ya, sampeyan mung "Ksatria Kato sing jahat"!

    Sawetara buku diwaca nalika isih cilik, Anton. Bener, aku pisanan maca "Mio, My Mio" ing majalah PIONEER ing taun 1965. Iku misale jek ... Utawa FIRE? Saiki, memoriku wiwit gagal ...
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 8 September 2019 19:53
      +2
      Lan Mioku ora mlebu jiwaku! Aku maca maneh kaping pirang-pirang, nanging ora ana.
      hi
  13. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 17:43
    +2
    Artikel sing apik, menarik. Koreksi cilik - helm ora disebut "salad" (brr), nanging "chelata" - iki helm Italia (lan malah ing Jerman diarani "celede"). Dadi dadi.
    1. undecim
      undecim 8 September 2019 18:23
      +5
      Ing basa Jerman diarani Schaller
      Prancis - salad
      Spanyol - ensalada
      Ana uga Celate, Celata, Salet, Salett.
      Glosarium Konstruksi, Dekorasi lan Panggunaan Senjata lan Armor ing Kabeh Negara lan ing Kabeh Wektu.
      Dadi dadi.
  14. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 17:47
    +4
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Intine! Iku babagan senjata turnamen. "Breaking the Spear" minangka anggota utama turnamen ksatria.

    lan ora mung meme. Yen aku ora mbingungake apa-apa, Henry 8 raked mati ing turnamen sabenere amarga saka tumbak - mesthine sliver, sawise mungsuh nyuwil iku, mabur menyang mripate, amarga iku tanpa helm. Ora pengin ana ing panggonane.
    1. lele
      lele 8 September 2019 18:10
      +4
      Ora pengin ana ing panggonane.


      Iku ora ngancam sampeyan, kolega hi . Kaya aku, nyatane. nglirik
      1. bubalik
        bubalik 8 September 2019 18:24
        +2
        lele
        Dina iki, 19

        ,,, sampeyan ora bisa argue marang tanker Nyuwun , lan yen uga tank "Antonov". belay , kabeh ,,, amba ngguyu
        ,
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 September 2019 18:54
        +4
        Choi soko?! Ing quadric, ngombe ing lengen lan, uga, Ryazan Galahads nyebar rot !!! ngguyu
        1. lele
          lele 8 September 2019 19:06
          +1
          Wah, kowe kurang ajar, Anton! Langsung ngombe ing ngisor mouse! ngguyu Kita entuk sing luwih apik ing kene. nglirik Lan pungkasane, maksudku ora ana sing ana ing bebaya dadi "Henry the Eighth, Jacob the First, utawa malah Ivan the Fourth", kita njagong ing kursi lan dhampar ora ngancam sapa wae. Nyuwun
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 19:20
            +3
            Lan aku tansah ngomong yen aku iki wong jester, buffoon lan sengsara. Nefig aku kudu nemtokke tank. Saiki sampeyan mbayar.
            Ya, dadi, ing sauntara, ing pedalaman Ryazan, ana trek liyane saka "Armata"? Sampeyan bisa masang quadric kanggo pasuryan supaya oncoming "Belarusians" ora wedi. ngguyu
            1. lele
              lele 8 September 2019 20:07
              0
              Lan sampeyan dendam minangka nom-noman, Anton. Dheweke ujar manawa dheweke ngapura kabeh "tank Antonov" tropis kanggo "publikasi" omong kosong karo Baba Yaga lan apa maneh "pira dhuwit kanggo iwak"?
              Lan "Belarusians" dhewe isin adoh saka kula, kepala lokal mantan farm kolektif wis quadric padha. Minangka kanggo trek ing pasuryan, Aku iku apike, nanging kudu soko beda saka pimpinan lokal. keprungu
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 8 September 2019 20:36
                +1
                Ora, aku iki asu sing apikan lan grapyak, mung aku ora seneng yen dheweke nglanggar sifatku. Sampeyan, saiki, wis kambuh, uga, padha raked sampeyan ing watesan sing ora ngluwihi hukum ing poto-mbela. Sing terakhir, aku bakal nyathet kanthi kapisah! ngguyu
                1. lele
                  lele 8 September 2019 20:43
                  +1
                  Pitakonan alam babagan "serangan ing alam": nalika, ngendi lan carane? Babagan "kambuh" uga menarik kanggo ngerti, dheweke, nyatane, apa? Inggih, kanggo "raked" - iki dudu basa kanggo komunikasi, kita ora mungsuh, utawa aku salah.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 8 September 2019 21:19
                    +1
                    Mesthi, sampeyan ora salah!
                    Nanging aku janji yen kanggo narik aku ngganti jeneng celukan, kabeh sing melu bakal duwe dhewe? Lan celukanku, aku wis 15 taun urip karo dheweke, sing paling enom luwih enom ...
                    1. lele
                      lele 8 September 2019 21:26
                      +1
                      Sialan, Anton.
                      Kepiye babagan iki:
                      Dheweke dhewe ujar manawa dheweke ngapura kabeh "tank Antonov" tropis kanggo "publikasi" omong kosong karo Baba Yaga

                      LAN ?
    2. kaliber
      8 September 2019 18:12
      +4
      Ora kaya ngono: Henry II tilar donya ing turnamen ing 1559. Lan dheweke nganggo helm! Ananging tumbakipun nguncalaken kaca tingal, lan nalika tumbak ambruk dados serpihan, salah satunggaling serpihan ingkang landhep nempuh mripatipun. Inggih, keracunan getih lan pungkasan!
      1. Korsar4
        Korsar4 8 September 2019 20:18
        +2
        Henry II dhewe mekso ing perang maneh karo Earl of Montgomery. Mula dheweke ngeyel marang sirahe.

        "Liwat kuping, pundhak lan mripat
        Telung raja wis seda karo kita.
        Liwat kuping, mripat lan pundhak
        Kita kekurangan telung raja "(c).
    3. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 18:49
      +4
      Henry II, lan tilar donya sepuluh dina sawisé sepsis. Nanging, kaya Richard the Lionheart, 350 taun sadurunge dheweke.
  15. kaliber
    8 September 2019 18:14
    +5
    Quote: Nadir Shah
    "lettuce" (brr), lan "chelata"

    Salad - ejaan sing diadopsi ing ilmu senjata Rusia. Ing Prancis iku salle, ing Jerman iku schaller, ing Italia iku chelata...
  16. kaliber
    8 September 2019 18:21
    +4
    Dear Anton! Saiki ing Jepang ana tren anyar: nggawe model sing katon kaya perang donya. Nanging... padha kagolong kasunyatan podo!!! Crews ... saka bocah-bocah wadon sekolah (malah komik ditulis babagan petualangan bocah-bocah wadon fasis saka donya paralel!), Lan beda-beda ... Lambang ing tank sing paling Fantastic. Dheweke duwe negara dhewe, perang ... Kamuflase dhewe ... Pewarnaan lan jambon lan biru ... Mung tank ... jaman saiki. Lan kanggo iki, set decals (!), Jinis pewarnaan, figurines wis diprodhuksi ... nuwun sewu, aku ora maca Jepang lan terjemahane angel banget. Nanging uga sing aku ngerti ... oh ... fantasi tanpa watesan. Nanging iki bakal dadi artikel ...
    1. lele
      lele 8 September 2019 18:33
      +3
      Bocah-bocah wadon fasis kanthi mripat gedhe lan dhadha gedhe ... Ya, Jepang menehi ... Aku bakal ngirim sawetara hentai ing kene, nanging aku wedi yen dheweke bakal dilarang mlebu neraka. wassat
      1. bubalik
        bubalik 8 September 2019 18:38
        +4
        bakal ngirim


        ,,, kuwi aran awak kendaraan tempur nglirik
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 September 2019 19:26
          +3
          Kuat banget! Apa iki wis Baikal?
      2. kaliber
        8 September 2019 18:39
        +4
        Bakal ana artikel ... aja kuwatir! Sanajan ora suwe.
        1. lele
          lele 8 September 2019 18:41
          +2
          Ora apa-apa, ayo sing sabar! Kanggo iki, lan taun ekstra, sampeyan bisa ngrokok langit. nglirik
      3. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 September 2019 19:08
        +4
        Dilarang kaya sing dilarang!
        Tansah ing "bingkai", Pak! Iki edition prayoga, ora sawetara Fannshel Times!
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 8 September 2019 20:11
          +3
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Dilarang kaya sing dilarang!
          Tansah ing "bingkai", Pak! Iki edition prayoga, ora sawetara Fannshel Times!

          Ngelingi yen pisanan kita dilarang dening Nikolai (Mikado) mung amarga iki --

          Aku mikir kita kabeh ngaco!!!
          Dadi, sampeyan kudu miwiti humming -
          "Varyag bangga kita ora nyerah marang mungsuh!
          Ora ana sing pengin welas asih!”
          1. lele
            lele 8 September 2019 20:24
            +1
            Gusti... Lan kene kanggo APA?
            1. bubalik
              bubalik 8 September 2019 20:31
              +3
              lele
              Dina iki jam 21:24

              ,,, Petunjuk ing dongeng "Telung Wong Gemuk", sing nyritakake babagan revolusi sing diunggahake dening wong miskin marang wong sugih ing negara kasebut. keprungu
            2. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 8 September 2019 20:42
              +4
              Kutipan: Kucing Laut
              Gusti... Lan kene kanggo APA?

              Iki rahasia elek! Sing ora ana sing ngerti !!!
              Sing paling menarik yaiku gambar Dokter, ing ngendi asu menehi enema kucing jahe, ditinggalake. Dadi gawe kesimpulan dhewe!
              1. lele
                lele 8 September 2019 21:16
                +1
                Kesimpulan wis ana, nanging aku ora bakal nyuarake. Medeni, lan wengi ing plataran ...
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 8 September 2019 21:31
                +3
                Sial, saiki Dokter wis dadi artefak! Kita asring nyebut dheweke, durung ana sing takon: "Sapa iki?!"
                1. bubalik
                  bubalik 8 September 2019 21:38
                  +3
                  ,, lan sapa iki, "Dokter"?
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 8 September 2019 22:03
                    +4
                    Jeneng julukan "avva2012", ora dilarang, mung ninggalake.
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 21:26
            +3
            Vlad! Aku ngerti kok sampeyan dilarang. Aku mbokmenawa bakal dilarang kanggo liyane ...
        2. lele
          lele 8 September 2019 20:22
          +2
          Aku setuju - "Iku ora kaya soko kanggo sampeyan, nanging kaya!" (Saka)
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 19:02
      +2
      Stunned! Aku pancene nyoba kanggo tetep abreast saka kabeh limo non-conformist fénoména budaya, nanging piye wae aku ora kejawab. Apik banget! Aku bakal ngenteni materi. Mung beacon, please, yen ora "zapara" ing karya.
      1. kaliber
        8 September 2019 19:33
        +3
        Anton! Mercusuar, nanging ora rauh! Saiki 6 materi lagi dimoderasi lan 8 liyane ana ing arsipku. Lan saiki aku ora nulis topik iki. Dadi zaparka sampeyan bisa mungkasi. Kajaba iku, sampeyan ora entuk majalah Jepang, nanging aku saben wulan. Mulane "kabeh".
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 8 September 2019 19:48
          +3
          Ya, dadi, Vyacheslav Olegovich! Yen mung ora ana "hamster"! Sampeyan ndeleng, sanajan aku ora setuju karo sampeyan ing sawetara taksiran kepungkur umum kita anyar, nanging iki "TK". "Ayo sijine Slavik ing pojok amarga ujar manawa Santa Claus ora nyata"
  17. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 18:55
    +2
    Kutipan: Kucing Laut
    Ora pengin ana ing panggonane.


    Iku ora ngancam sampeyan, kolega hi . Kaya aku, nyatane. nglirik

    sedih, bener? :D ing tangan liyane, buhurts dhewe ora utamané menarik kanggo kula, nanging ana idea kanggo sinau anggar. Lan apa-apa luwih apik tinimbang ing turnamen karo tumbak ing moncong: D
    1. lele
      lele 8 September 2019 19:55
      +2
      Minangka wong sing jenenge Gadfly ngandika (kutipan kira-kira): "... Aku ora nggawa tentrem, nanging pedhang," nanging aku luwih seneng pistol!
      Kene aku setuju karo wong nang endi wae, gun iku ing kasus luwih saka wesi "mati". Senajan iki mung pendapat pribadi lan aku ora ngeyel.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 September 2019 22:20
        +3
        "Cz 75" ing 25 meter iku apik banget! Ana sing bakal ngomong yen Glock luwih apik, nanging aku luwih seneng karo Ceko!
        1. lele
          lele 8 September 2019 22:35
          +2
          Dokter kita, Ludoved lan Soul-lover, mesthi bakal ujar manawa Glock paling apik. Aku wong luwih seneng R.38, nanging kene, lagi ngomong, kanggo saben dhewe. "Sapa sing seneng semangka, lan sing seneng balung rawan babi" (C)
          Lan "Ceko", kanthi cara, dheweke lair saka Yohanes Musa sing padha, lan "Glock" uga ...
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 20:00
      +4
      Sinau pager sejarah!?
      Ana, paragraf, carane rumit kabeh! Aku nyuwil irung ing perang kapindho. tameng kawula. Sampeyan wis siyap?
  18. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 18:56
    +1
    Kutipan saka Undecim
    Ing basa Jerman diarani Schaller
    Prancis - salad
    Spanyol - ensalada
    Ana uga Celate, Celata, Salet, Salett.
    Glosarium Konstruksi, Dekorasi lan Panggunaan Senjata lan Armor ing Kabeh Negara lan ing Kabeh Wektu.
    Dadi dadi.

    iku ora bener, iku beda. Amarga basa Italia, diarani "celata / celate", chelata. Wong Jerman ngarani "tschelede", chelede. Apa pools paddling lan Gishpans nelpon iku ora Matter ing kabeh, awit padha tau tenan.
    1. undecim
      undecim 8 September 2019 19:29
      +3
      Iku ora beda, nanging padha. Uga apa ing salad Inggris. Lan nuduhake kula ngendi wong Jerman dina iki disebut chelede.
      Lan babagan "tschelede" lan Schaller, maca klasik supaya ora disorient pirsawan.
      Contone - Oakeshott Ewart. Senjata lan Armor Eropa: Saka Renaissance nganti Revolusi Industri.
      1. bubalik
        bubalik 9 September 2019 14:05
        +2
        ... Aku wani ngira recourse sing ing basa Jerman "celata" Italia ditranskripsi saka jaman biyen minangka "tschelede" Jerman, nanging mengko, sithik-sithik, entuk wujud "schaller" Jerman saiki.


        Senjata lan Armor Eropa: Saka Renaissance nganti Revolusi Industri
        1. undecim
          undecim 9 September 2019 14:10
          +4
          Ora ana sing bisa dianggep, Oakeshott langsung nulis babagan iki.
          1. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 9 September 2019 20:17
            +3

            Aku malah ora ngelingi Urals utawa Dnieper! Nyatane, prabédan minimal! Tapi tetep ganteng!!!
            1. bubalik
              bubalik 9 September 2019 20:33
              +3
              Apa Urals utawa Dnieper!
              ,,, lan yen loro-lorone ora? basa
              1. Kote Pane Kohanka
                Kote Pane Kohanka 10 September 2019 04:33
                +4
                Dear Sergey, aku saka Urals lan durung ana Dnieper ing kuthaku! Bisa uga Irbit lan Izhevsk cedhak! Paling "motor keren" - Tula, mesem saka kesan kanak-kanak!
                hi
                1. bubalik
                  bubalik 10 September 2019 09:22
                  +1
                  Kote pane Kokhanka (Vladislav)
                  hi
                  Paling "motor keren" - Tula, mesem saka kesan kanak-kanak!
                  ... lan aku ndamel ing iki lol
            2. undecim
              undecim 9 September 2019 21:48
              +3
              Kang menehi kritik dening garpu short-link pendulum setir ngarep lan garpu long-link pendulum - mburi - iki dudu Dnieper utawa Urals, nanging pisanan K-750s saka 1958 Kyiv Motorcycle Plant.
              1. Kote Pane Kohanka
                Kote Pane Kohanka 10 September 2019 04:35
                +3
                Dadi, aku kanthi intuisi Viktor Nikolaevich nyenengake sampeyan!
                Eco ing acak lan negara!
                Lan iki mesthi mine!

    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 19:33
      +4
      Aku langsung nganggep: sampeyan disiksa kanthi nyerang kepala karo Viktor Nikolaevich, sanajan aku wis sukses. Wiwit iku, aku wis diajeni, diajeni banget dening aku, dening wong.
      Good luck!
      1. undecim
        undecim 8 September 2019 20:20
        +6
        Kok gelut karo aku. Sampeyan mung kudu ngirim sumber ngendi Schaller Jerman disebut tschelede.

        Deutsche Schaller auf Dürers Ritter, Tod und Teufel (1513).
        Sing nalika teks tinimbang Schaller bakal tschelede - kita bakal terus diskusi.
        1. lele
          lele 8 September 2019 20:26
          +2
          Anton kene veiledly diwenehi ing sungu. Aku takon sapa...? ngguyu
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 September 2019 20:44
            +2
            Iku dudu sungu, iku taring!
            "Ora kabeh sing metu ing njaba nduweni fungsi replikatif, kadhangkala iku sensor bahaya asteroid" (iki wis duweku)
            1. lele
              lele 8 September 2019 20:48
              +2
              Aku bisa mbayangno butting walruses, pemandangan lucu. ngguyu
              1. bubalik
                bubalik 8 September 2019 20:54
                +2
                ,,,ing apik lan tank mbokmenawa bakal jotosan belaygampang opo
                Vyacheslav Olegovich mung bakal ngerti apa jenis helm lan waja ing Ajaib jaban rangkah lol
                1. lele
                  lele 8 September 2019 21:10
                  +1
                  Bener! Wis Jepang wiwit perang gedhe pungkasan mesthi. ngguyu
                2. undecim
                  undecim 8 September 2019 22:06
                  +4
                  Iki merek anyar. Replika modern saka armor gajah perang. Dumunung ing British Museum Stratford Armories. Museum iki nduweni eksposisi gedhe saka piala militer saka India, utamane - ditangkap ing perang karo Tipu Sultan, panguwasa negara India Mysore kanthi ibukutha ing Seringapatam. Dadi oyod pameran iki ana ing India.
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 8 September 2019 21:03
                +2
                Apa walruses? Walrus ora duwe gading, walrus duwe gading. Aku ngomong babagan mammoths! Weaken, Konstantin, "viburnum" saya luwih adhem tinimbang "tank Jamaika" sampeyan (sampeyan mung kudu ngganti oli)
                1. lele
                  lele 8 September 2019 21:14
                  +2
                  Walruses isih duwe gading.
                  Aku ngomong babagan mammoths!
                  Nanging iki kuwat! Aku pracaya yen Vik Nikolaevich bakal appreciate "deflection". apik
                  Miturut cara, babagan tank - iku luwih sampeyan saka mine, Aku wis dikembangaké idea kene, ing wings. Nyuwun
          2. undecim
            undecim 8 September 2019 21:11
            +3
            Sampeyan bisa bokong sirah tanpa sungu, nanging sampeyan ora kudu bokong kanggo nganggo sungu.
            1. lele
              lele 8 September 2019 21:20
              +1
              Komentar sing bener banget. Aku langsung kelingan film "Italian Divorce". ngguyu
              1. undecim
                undecim 8 September 2019 22:52
                +2
                Lan wong sijine minus. Ora liya - cuckold.
                1. lele
                  lele 8 September 2019 23:00
                  +3
                  Gusti Allah nandhani nakal, ing kasus iki karo sungu. Kene lan ing kita wengi hamster crept. Lan sampeyan, Vic, ngerti kakehan, nanging padha ora seneng, iku banget ngina kanggo wong-wong mau, supaya padha quietly mince. Sampeyan iku trifle, nanging padha pleased.
                  "Aku ora meri, aku dadi, kanggo kaadilan lan mung." (Saka)
                  Kelemahane manungsa, mula bisa dingerteni ... Cara ngidoni ing panci tanggane ing pawon umum. Iku ora bisa rusak anggere suku loro sikil ana. ombenan
                  1. undecim
                    undecim 8 September 2019 23:02
                    +3
                    Ya - hamster - cuckold - iku soko. Siji mung bisa simpati.
                    1. lele
                      lele 8 September 2019 23:08
                      +3
                      Kucingku Lucky nuduhake simpati sing paling tulus kanggo kabeh rodents - dheweke mung ngremukake wong-wong mau ing papan supaya wong-wong miskin ora nandhang sangsara lan ngisinake zoologists karo sungu. ngguyu

                      Ngirim potret asli. eseman
                      1. undecim
                        undecim 8 September 2019 23:26
                        +4
                        Iki dudu kucing - iki wis kucing!
                      2. lele
                        lele 8 September 2019 23:45
                        +3
                        Bandit lan perang pidana, kanggo apa-apa sing jenenge Lucky Lucno. eseman
                      3. kaliber
                        9 September 2019 20:20
                        +1
                        Kucingmu apik tenan!
                      4. lele
                        lele 9 September 2019 22:32
                        0
                        Matur nuwun, Vyacheslav, saiki aku bakal lunga lan ngirim tembung sampeyan marang dheweke. eseman
        2. kaliber
          8 September 2019 21:06
          +3
          Ya, utamané wiwit engraving Durer, lan mangertos iki, digawe akeh sketsa kanggo waja dekorasi.
  19. kaliber
    8 September 2019 19:34
    +2
    Kutipan: Kucing Laut
    Kanggo iki lan taun ekstra

    Sampeyan ora kudu ngenteni setahun. Sasi - ora luwih!
  20. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 20:56
    +1
    Kutipan: Kucing Laut
    Minangka wong sing jenenge Gadfly ngandika (kutipan kira-kira): "... Aku ora nggawa tentrem, nanging pedhang," nanging aku luwih seneng pistol!
    Kene aku setuju karo wong nang endi wae, gun iku ing kasus luwih saka wesi "mati". Senajan iki mung pendapat pribadi lan aku ora ngeyel.

    ing tangan siji, ya. Ing tangan liyane, ing jarak sing cedhak, yen gegeran nemu mungsuh, dheweke ora bakal menehi kasempatan, mula aku bakal ujar manawa kombinasi "pistol + pedhang" bakal dadi pilihan sing paling apik.
    1. kaliber
      8 September 2019 21:04
      +2
      Ing Koleksi Menara ana pedhang Henry 8 - kombinasi pedhang karo pistol. Nanging paling kamungkinan iku wis tau digunakake ing perang lan dianggep minangka penasaran!
      1. lele
        lele 8 September 2019 22:47
        +1
        Aku durung krungu pedhang nganggo pistol. Kanthi pedhang, sanajan nganggo kapak perang - mangga, nanging nganggo pedhang kanggo pisanan.
        1. undecim
          undecim 8 September 2019 23:25
          +3
          Ing taun 2009, Menara mbukak pameran sing didedikake kanggo mengeti 500th Henry VIII dadi tahta. Pameran dikuwasani telung jubin senjata, waja lan bagéan saka peralatan militèr gadhah Henry VIII. Nanging pedhang lan pistol ora ana. Ana gada karo pistol.

          Karo dheweke, Henry, miturut legenda, mlaku ing lurung-lurung ing London.
          Ketoke, Vyacheslav Olegovich nggawe kesalahan.
          1. lele
            lele 8 September 2019 23:43
            +1
            Lan dheweke ora telung laras, kanthi kasempatan. Mirip banget. Sayange ora ana foto gada kanthi lengkap lan kastil ora katon. Apa makarya ana kanggo keturunan?
            1. undecim
              undecim 9 September 2019 00:09
              +4

              Telung laras. Ora ana kastil kaya ngono. Ignition manual, kaya ing bedhil self-propelled primitif.
              1. undecim
                undecim 9 September 2019 00:12
                +4
                Ana varian quad.

                Lubang wiji katon cetha.
                1. lele
                  lele 9 September 2019 00:34
                  +1
                  Dadi shoots ing siji gulp, paling siji tong minyak bakal bisa. Inggih, ana perang sadurunge ... Sawise kabeh, peluru saka bedhil self-propelled lan tunik kulit ora mungkin bisa pierce, nanging swara lan kumelun ...
    2. lele
      lele 8 September 2019 21:06
      +2
      Ing sawijining buku, Andrei Cruz maca epitaph ing ngisor iki kanggo "melee": "Prajurit tangan-kanggo-tangan paling maju ing brigade kita dilebokake ing amben rumah sakit suwene rong sasi dening bocah wadon umur telulas taun sing ngerti ngendi bapake. ndhelikake bedhil mesin." Dadi dadi ... eseman
  21. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 20:58
    +1
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Sinau pager sejarah!?
    Ana, paragraf, carane rumit kabeh! Aku nyuwil irung ing perang kapindho. tameng kawula. Sampeyan wis siyap?

    : D kanggo irung bejat - meh ora. : D nanging ing umum aku ngerti sawetara bagean, ana kanggo wiwitan, supaya ora ciloko, padha menehi barang palsu, lan yen wong mutusaké kanggo muter kanggo nyata - uga, sing hakim kanggo wong banjur? sampeyan bisa rake lan kabeh sing, supaya Yen aku, aku bakal nyoba kanggo slamet piye wae: D
  22. kaliber
    8 September 2019 21:10
    +1
    Iku sing diomongake ing film kasebut! Aku seneng tembung iki lan film Soviet lawas.
  23. kaliber
    8 September 2019 21:22
    +2
    Kutipan saka: 3x3zsave
    "Ayo sijine Slavik ing pojok amarga ujar manawa Santa Claus ora nyata"

    Mulane, kanthi cara, aku seneng komentar ing majalah Inggris - aku ora bakal ngomong ing situs web - bodho, kaya kita diijini ngakses komputer - nanging ing majalah ... Ing kana, sanalika artikel kasebut diterbitake, banjur diwiwiti: Dina iki aku maca kanthi bungah banget ... matur nuwun kanggo penulis sing wis menehi kesempatan kanggo kenalan, mbuwang wektu ... menarik ... nanging aku kaget kenapa penulis sing kinurmatan diwatesi. dhewe mung nyebutake kanyatan kaya ngono, kenapa dheweke ora nggunakake monograf ... ora ana link menyang artikel ing data jurnal babagan ... saengga kesimpulane entheng ... "Iku! Lan karo kita -" Aku ora ora seneng! Pengarang -! Lan ngajari sajarah CPSU ... lan mata-mata Jepang / Inggris, lan mangan dana, lan sampeyan kudu mriksa pinten dhuwit dheweke lelungan ing luar negeri ... Lan ing endi artikel kasebut? Babagan pranala menyang memoar Krupskaya, menyang arsip Wilayah Moskow, menyang ... menyang ... paling ora menyang jurnal Pitakonan Sejarah. Paling apik, paling apik - pranala menyang "livejournal" utawa, maneh, VO. Iku lucu kanggo kula pribadi. Iku bakal luwih apik yen padha langsung nulis menyang Penza FSB. Ana mantan muridku lan mung kenalan - ayo padha ngguyu ... Mulane, Anton, aku ora nggatekake iki. Aku njawab mung kanggo njaluk klik saka penulis. Iku tansah migunani kanggo situs lan ora angel. Sampeyan ngerti sapa sing nuduhake driji lan ... Dadi iki. Lan panemu ... supaya padha beda-beda, wong mati supaya wong bisa ngomong kanthi bebas. Unanimity minangka kejahatan sosial sing paling awon!
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 21:53
      +2
      Aku kepingin weruh, aku kalebu ing dhaftar iki antarane kesalahan statistik?
  24. kaliber
    8 September 2019 21:30
    +1
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Lan Mioku ora mlebu jiwaku! Aku maca maneh kaping pirang-pirang, nanging ora ana.

    Nalika sampeyan maca lan ing umur pinten? Putuku uga ngandika: medeni lan bodho.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 September 2019 21:56
      +2
      Pamflet politik mung saka Lindgren, lan sing paling kontroversial.
  25. kaliber
    8 September 2019 21:40
    +4
    Lucu... Aku nyopir liwat Prancis menyang kastil Carcassonne. Dheweke njaluk panuntun kanggo menehi dalan lan ngandhani "babagan para ksatria." Panuntun Anya ternyata pinter, dheweke ora dadi papan kanggo ndandani awake dhewe lan ngrungokake aku kanthi seneng. Nanging... ana turis sing teka sawise kuliahku lan ujar manawa critaku pancen ngowahi kawruhe. Dheweke nunggang saben taun lan saka crita panuntun dheweke sinau manawa para ksatria nindakake kabeh sing dibutuhake ing waja, tanpa nyopot, lan kanthi bentuk sedih, dheweke nunggang jaran lan nunggang lan perang, lan pedhange bobote 15 utawa luwih kg. Sapa lan ngendi sing ngandhani iki lan saka ngendi asale? Aku mesthi ngerti - aku ngethok kupingku bebarengan karo ilatku. Miturut cara, buku sejarah Rusia anyar kanggo kelas 6 wis dirilis. Lan maneh ... ksatria ing wedge, ing infanteri nganggo waja nganggo kapak ... lan kabeh wong tenggelam (Battle on the Ice). Nanging ing kabeh riwayat, ing kabeh sekutu urutan CHUD - CHUD. Saka ngendi Chud entuk waja lan sumbu. Isih sumbu, oke ... nanging waja. Lan waja ing 1242 !!! Inggih, apa sing kudu dilakoni karo wong-wong mau?
    1. bubalik
      bubalik 8 September 2019 21:46
      +3
      - kuping dipotong bebarengan karo ilat.
      ,,, tapi kok kupinge? lol supaya "mie" ora hang?
      1. kaliber
        9 September 2019 06:16
        +3
        tenan! Kuping bisa ditinggal! Basa ... sing lan ing driji nganggo palu!
    2. lele
      lele 8 September 2019 22:44
      +3
      Ya, ora ana sing dibutuhake, Olegych, dheweke bakal mati. Sawise kabeh, sampeyan ora bisa ngganti, nanging sampeyan ora kudu reged tangan bab wong-wong mau, liyane bakal nyusup metu saka guwa-guwa, iki suku indestructible. Sayange. Nyuwun
  26. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 23:37
    +1
    Kutipan saka kaliber
    Ing Koleksi Menara ana pedhang Henry 8 - kombinasi pedhang karo pistol. Nanging paling kamungkinan iku wis tau digunakake ing perang lan dianggep minangka penasaran!

    mesthi (sanajan, mesthi, sing ngerti, nanging aku uga mikir sing ora digunakake ing perang). Ing tangan liyane, bedhil karo bayonet / bayonet praktis padha. Utamane nalika lading dipasang ing moncong.
  27. Nadir Shah
    Nadir Shah 8 September 2019 23:38
    +2
    Kutipan: Kucing Laut
    Aku durung krungu pedhang nganggo pistol. Kanthi pedhang, sanajan nganggo kapak perang - mangga, nanging nganggo pedhang kanggo pisanan.

    Aku ora khusus, nanging ing umum, minangka kombinasi (pribadi, aku malah luwih seneng shamshir). Lan malah banjur, ing kasunyatan, siji bisa kelingan sing pistol lan saber / pedhang padha kanggo dangu standar kanggo perwira, malah nalika ora ana unit tangan-kanggo-tangan kiwa.
  28. kaliber
    9 September 2019 06:13
    +2
    Iki museum ing Baltimore, yen ora salah, Museum Higgins. Nanging saiki wis ditutup.
  29. kaliber
    9 September 2019 06:14
    +2
    Kutipan saka: 3x3zsave
    Aku kepingin weruh, aku kalebu ing dhaftar iki antarane kesalahan statistik?

    Sampeyan mlebu 20%
  30. kaliber
    9 September 2019 06:20
    +2
    Aku ora ngerti babagan acara kasebut. Aku ngerti babagan deskripsi. Malah ana link ing salah sawijining bukuku ... Aku bisa ndeleng.
  31. kaliber
    9 September 2019 06:25
    +2
    Kutipan: Kucing Laut
    Ngirim potret asli.

    Lan sampeyan - Barsya, kanggo kenalan. Wingi ing dacha nyetel rekor. Kejiret 8 clurut lan cokot sirahe!
    1. lele
      lele 10 September 2019 15:12
      0
      Apa dheweke ana ing payon omah pribadine? "Wong urip sugih"! Cathetan pribadiku yaiku perang karo tikus sing gedhe banget, kamenangan kita, nanging dheweke nabrak kucing kanthi keras, dheweke banjur nambani.)))
  32. kaliber
    9 September 2019 13:29
    +1
    Ora, supaya. Sampeyan nguripake, geser tutup lan angkat sumbu ...
    1. lele
      lele 10 September 2019 15:14
      +1
      Gelut kasebut menarik banget, mula bisa kanthi tenang "ngobahake tutup lan nggawa sumbu" tanpa resiko ditusuk nganti mati ing kono.
      1. kaliber
        11 September 2019 15:28
        +1
        Ora mung iku, iku bisa kanggo ninggalake perang ... kanggo lungguh ing tarub, mangan, ngombe lan bali menyang bisnis. Lan bisa uga ... mbatalake detasemen sampeyan saka perang tanpa panjelasan.
        1. lele
          lele 11 September 2019 15:41
          0
          njupuk regu metu saka pertempuran tanpa penjelasan.


          Nanging aku seneng banget iki, aku kesel - lan kabeh mau liwat alas! ngguyu

          Vyacheslav, kapan bakal ana sing enak maneh? Inggih, kabeh melankolis ijo, ora ana sing menarik. ombenan
        2. Ratnik2015
          Ratnik2015 23 September 2019 21:12
          0
          Kutipan saka kaliber
          Ora mung iku, iku bisa kanggo ninggalake perang ... kanggo lungguh ing tarub, mangan, ngombe lan bali menyang bisnis. Lan bisa uga ... mbatalake detasemen sampeyan saka perang tanpa panjelasan.

          Pancen bener. Ksatriya uga bisa ngombe lan ngaso ing mburi tembok infanteri, sing nglindhungi katentreman saka wong-wong sing lagi wae perang. Nanging kanggo mundur total detasemen saka paprangan - yen komandan dadi pemenang ing pungkasan - malah bisa dadi bangsawan dhuwur ing blok, lan yen pasukane kalah - banjur dheweke iku nggantheng, kaya kang pindhah menyang camp saka pemenang sak perang.
  33. kaliber
    11 September 2019 15:30
    +1
    Kutipan: Kucing Laut
    Apa dheweke ana ing payon omah pribadine? "Wong urip sugih"!

    Haha! Ora. Iku dheweke ing payon omah boneka mbah putri. Dheweke mung seneng ngapusi dhuwur.
  34. kaliber
    12 September 2019 20:52
    0
    Kutipan: Kucing Laut
    Vyacheslav, kapan bakal ana sing enak maneh? Inggih, kabeh melankolis ijo, ora ana sing menarik.

    Apa sing sampeyan minat khusus?
  35. kaliber
    23 September 2019 21:02
    0
    Kutipan: Warrior2015
    Wah, ala Nazi lan kapitalis sing rakus ing Austria!

    ?? ????? ?????