Review militèr

Apa cukup kanggo ngevaluasi tank modern babagan daya tembak, keamanan lan mobilitas?

152
Tank kasebut minangka kendaraan tempur universal ing medan perang lan dirancang kanggo nindakake aksi independen kanggo ngembangake terobosan ing pertahanan mungsuh, operasi kanggo ngubengi operasional lan strategis lan ngalahake klompok lan operasi militer musuh ing mburine, lan digunakake minangka sarana geni. dhukungan kanggo infanteri, karusakan saka obyek infrastruktur militèr, dipatèni tank, target waja, senjata anti-tank lan unit pertahanan mungsuh. Perang nglawan tank lan kubu pertahanan jangka panjang mungsuh ditugasake ora kanggo tank, nanging kanggo artileri anti-tank, MLRS lan penerbangan.




Setel target kanggo tank banget sudhut, lan kanggo ngalahake wong-wong mau, mriem karo sawetara saka sudhut amunisi digunakake minangka gegaman utama, kang Sejatine nemtokake firepower saka tank. Karakteristik utama tank yaiku daya tembak, keamanan lan mobilitas, lan nalika nggawe kendaraan, mesthi ana kompromi ing antarane, amarga nguatake biasane nyebabake nyuda liyane.

Kanthi pangembangan teknologi, teknologi lan pengalaman nggunakake tank ing konflik militèr nyata ing tataran saiki, iku ora cukup kanggo ciri tank mung dening firepower, keamanan lan mobilitas. Salah sawijining ciri sing penting yaiku kontrol tank minangka bagean saka tingkat komando lan kontrol sing cocog.

Tank minangka unit tempur independen, kajaba ing kasus sing luar biasa, praktis ora digunakake. Minangka unit tempur, digunakake ing klompok tingkat taktis (platoon, perusahaan, batalyon) utawa ing tingkat komando lan kontrol sing luwih dhuwur, ing ngendi komandan tingkat taktis sing cocog kudu digabungake. Yaiku, tank kudu bisa nindakake tugas sing ditugasake minangka bagean saka pasukan sing melu operasi tartamtu ora minangka unit sing kapisah, nanging minangka bagean saka aset pertempuran medan perang sing saling nyambungake dadi siji.

Coba apa kombinasi karakteristik utama tank bisa uga paling ditrima.

Daya geni


Meriam digunakake minangka persenjataan utama tank. Kanggo tank Soviet lan Rusia, iki meriam 125-mm, kanggo umume tank Kulon, 120-mm. Mesthine, kepinginan alami kanggo duwe pistol kanthi kaliber sing luwih dhuwur ing tank wis ditindakake ing arah kasebut, lan kerjane kanggo nginstal bedhil 152 mm ing tank. Kepiye kabeneran iki lan sepira pentinge tank kanggo nambah daya tembak amarga kaliber bedhil sing luwih kuat?

Patang jinis amunisi digunakake kanggo bedhil tank: BPS, OFS, KMS lan TURS. Ing wektu sing padha, kanggo saben jinis amunisi, syarat dhasar beda. Kanggo BPS, kecepatan awal maksimum proyektil dibutuhake, kanggo OFS, KMS lan TURS, massa zat aktif lan unsur ngrusak ing projectile, yaiku, kaliber bedhil, luwih penting.

Energi kinetik saka projectile ditemtokake dening massa (kaliber) lan kacepetan moncong, lan parameter kaloro luwih pinunjul, wis diwilang adhedhasar kuadrat saka kecepatan. Tegese, kanggo entuk efisiensi sing luwih gedhe, disaranake nambah massa (kaliber) ora mung kanggo nambah kacepetan proyektil.

Mesthine, kaliber uga mengaruhi kacepetan (massa muatan luwih gedhe), nanging ana cara liyane sing luwih efektif kanggo nambah kacepetan (kualitas lan komposisi bubuk mesiu, desain bedhil lan projectile, liyane. prinsip fisik kanggo akselerasi projectile ing tong minyak), kang bisa Ngartekno nambah kacepetan BPS tanpa ngurangi karakteristik dhasar liyane saka tank. Kajaba iku, penetrasi waja uga bisa ditambah kanthi nggunakake bahan inti BPS sing luwih maju.

Mulane, gumantung saka tugas sing wis disetel kanggo tank kanggo numpes target wojo utawa non-armor, kompromi kudu golek cara kanggo nambah daya tembak saka tank. Dina iki, kabeh jinis amunisi kanggo gun tank 125-mm cukup saged numpes target ing paprangan. Kajaba iku, karakteristik amunisi saya tambah apik, bedhil saya tambah lan energi moncong saya tambah, lan daya tembak tank saya tambah akeh karo kaliber bedhil sing ana.

Mesthi, gun 152-mm luwih efektif tinimbang 125-mm, nanging nambah daya tembak ing cara iki ndadékaké kanggo Tambah pinunjul ing volume waja, massa tank, complicates desain loader otomatis lan nyuda sawijining. linuwih, lan nambah beban ing pembangkit listrik lan sasis. Kabeh iki nyebabake nyuda mobilitas tank, salah sawijining ciri utama.

Contone, nalika pangembangan tank Soviet pungkasan "Boxer", instalasi bedhil 152 mm nyebabake komplikasi ing desain loader otomatis lan nyuda linuwih, uga nambah bobot. saka tank. Iku wiwit ngluwihi 50 ton, lan titanium kudu digunakake ing desain undercarriage lan pangayoman, kang rumit proses produksi tank.

Ing babagan iki, paningkatan daya tembak tank kanthi nginstal bedhil 152 mm adoh saka mesthine. Disaranake nimbang cara liya kanggo nambah daya tembak. Contone, ing pertengahan 80-an, ing Biro Desain Instrumen, Shipunov nuduhake asil karya ing desain lan pembangunan Veer, ing ngendi sistem rudal anti-tank basis lemah dikembangake adhedhasar rudal sing dipandu laser. karo inti waja-tindik digawe cepet kanggo kacepetan hipersonik. Roket kasebut minangka "linggis" kanthi diameter sekitar 40 mm lan dawane udakara 1,5 meter. Ing buntut roket dipasang engine kuat, akselerasi kanggo kacepetan hipersonik. Komplek iki ora tekan tentara ing wektu kasebut, nanging teknologi berkembang kanthi intensif lan ing tingkat saiki bisa ngetrapake gagasan sing ora bisa rampung.

Sampeyan uga kudu nyatet sing ing syarat-syarat seng nembus waja TURS sacoro prakteke padha karo BPS, lan padha ora dadi kritis kanggo kaliber bedhil. Kajaba iku, TOURS karo GOS dikembangake, kanthi prinsip "geni lan lali", sing, ing babagan total paramèter, luwih efisien tinimbang BPS.

keamanan


Tambah ing pangayoman tank amarga pangayoman waja uga nyedhak kejenuhan, nalika cara pangayoman liyane intensif dikembangaké, kayata countermeasures dinamis, aktif, optoelektronik lan elektronik, kang ora mbutuhake Tambah serius ing massa saka tank. Uga, bahan keramik lan polimer anyar dikembangake sing cedhak karo waja babagan daya tahan.

Pangembangan sistem perlindungan tank elektromagnetik lan elektrodinamika nggunakake pulsa listrik kanggo nglindhungi jet kumulatif lan inti BPS uga diuripake maneh, sing diwiwiti ing All-Russian Research Institute of Steel ing awal 80s, nanging banjur ora digawa menyang implementasine praktis amarga lack saka piranti panyimpenan energi saka dimensi ditrima. Pangembangan teknologi kanthi cepet kanggo unsur kasebut, mesthine, bakal bisa ngetrapake jinis perlindungan kasebut ing tank ing mangsa ngarep.

Nambah pangayoman tank liwat nggunakake waja klasik meh ora sabdho, amarga ndadékaké kanggo Tambah exorbitant ing massa saka tank lan kasekengan kanggo nggunakake ora mung ing kahanan pertempuran, nanging uga ing transportasi amarga lack of komunikasi transportasi perlu, kreteg lan overpass, uga kangelan ing transportasi rel transportasi.

Ketoke, massa tank kudu kira-kira 50 ton, kang ndadekake iku bisa kanggo mesthekake tingkat cekap dhuwur saka ciri utama.

Mobilitas


Mobilitas tank, sing ditemtokake dening pembangkit listrik lan propulsi ulat, ora ngalami owah-owahan dhasar ing tank generasi anyar. Boten anyar lan tenan dipun ginakaken ora ngajokaken. Pembangkit listrik adhedhasar mesin diesel utawa mesin turbin gas tetep ora owah. Kekuwatane saya tambah lan unsur-unsur undercarriage uler apik, sing nyedhiyakake mobilitas sing apik kanggo tank. Sembarang penggerak eksotis (mlaku-mlaku, crawling, wheeled, etc.) Ora njupuk ROOT ing tank.

Nanging, kombinasi sing mungkin saka baling-baling uler lan auger kudu dianggep, sing terakhir iki digunakake ing mesin telusur Blue Bird kanggo astronot, dikembangake ing taun 1966 lan nyedhiyakake kendaraan kanthi kemampuan lintas negara sing dhuwur banget ing medan sing kasar lan angel. Minangka asil saka nyobi kuwi bisa ngajokaken pendekatan anyar kanggo desain chassis, kang nambah mobilitas tank ing terrain angel.


Mesin telusur kosmonot "Blue Bird"


Penanganan tank


Ing kerangka konsep modern "perang jaringan-sentris" lan pertempuran jaringan-sentris, tank kudu digabungake menyang sistem kontrol pertempuran siji sing njamin hubungane dadi siji saka kabeh jinis pasukan sing melu operasi tartamtu. Sistem kasebut kudu njamin koordinasi lan kontrol senapan motor, tank, unit artileri, helikopter lan penerbangan dhukungan geni, UAV, sistem pertahanan udara, dhukungan lan ndandani lan pasukan evakuasi. Kanggo nyakup tank ing sistem jaringan-sentris, kudu dilengkapi karo sistem sing dibutuhake.

Kabeh unit tempur sing melu operasi, kalebu tank, kudu kanthi otomatis nemtokake lan nampilake informasi kartografi babagan lokasi, babagan target sing dideteksi lan ditampa saka komandan sing luwih dhuwur ing wektu nyata, ngganti informasi babagan lokasi unit tempur liwat saluran komunikasi tertutup, teknis kondisi lan panentu amunisi, negara mungsuh kanggo ambane operasional, target lemah lan udhara lan unit pertahanan mungsuh ditemokaké independen utawa adhedhasar intelijen ditampa, nemtokake koordinat lan nransfer menyang tingkat kontrol cocok, uga wangun printah kanggo obyek kontrol subordinatif. Panglima kudu bisa ngontrol geni lan maneuver unit ing wektu nyata, nindakake sebutan target lan distribusi target ing unit bawahan lan mbenerake geni.

Kabeh iki bisa dileksanakake kanthi nggunakake informasi digital lan sistem kontrol sing nggabungake kabeh piranti lan sistem tank dadi sistem tank terpadu siji lan kabeh unit pertempuran dadi sistem kontrol perang siji. Sistem kontrol jaringan-sentris kuwi ndadekake iku bisa kanggo ngoptimalake operasi pertempuran lan ing wektu nyata kanggo mirsani, netepke kahanan lan ngatur implementasine saka tugas diutus kanggo saben komandan saka tingkat printah cocog. Tank ing kerangka sistem iki nampa kualitas kontrol dhasar anyar lan efisiensine mundhak kanthi dramatis.

Ing sistem iki, saben tank wis dilengkapi kabeh unsur perlu kanggo remot kontrol lan tembak saka tank, uga digunakake minangka tank robot kontrol mbatalake.

Ing kahanan modern, tanpa introduksi sistem jaringan-sentris, tumindak permusuhan sing sukses bakal dadi masalah banget. Sistem kasebut wis suwe dikembangake lan ditindakake. Ing tank negara NATO, kayata Abrams lan Leclerc, generasi kapindho TIUS wis diinstal, ing tank Rusia, unsur individu TIUS mung digunakake ing tank Armata.

Sampeyan bisa nglengkapi generasi tank Rusia sing ana karo informasi tank lan sistem kontrol, nanging ing wektu sing padha mung awak lan turret, pembangkit listrik lan senjata bakal tetep saka tank. Kabeh peralatan, sistem ndeleng lan sistem kontrol tundhuk panggantos lan instalasi saka generasi anyar saka instruments lan sistem. Unit lan rakitan tank kudu dirampungake kanggo kemungkinan remot kontrol nggunakake sistem elektronik. Nyatane, iki bakal dadi tank anyar sing bisa digabungake menyang sistem kontrol perang sing fokus ing jaringan.

Ing babagan iki, ora ana gunane lan ora realistis kanggo nglengkapi kabeh tentara karo tank Armata generasi anyar. Mesthine ana program modernisasi jero saka generasi tank sing ana sing bisa cocog karo sistem jaringan-sentris sing padha karo tank generasi anyar lan njamin panggunaan efektif bebarengan ing kahanan pertempuran.

Nalika ngevaluasi tank miturut karakteristik utama (daya tembak, keamanan lan mobilitas) ing kahanan saiki perang-sentris jaringan, uga perlu kanggo ngevaluasi tank ing babagan kontrol ing sistem kontrol pertempuran siji lan kemampuan kanggo nggabungake menyang sistem kasebut. a sistem.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
avatars.mds.yandex.net, pikabu.ru
152 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Operator
    Operator 3 September 2019 18:11
    -8
    Ora ana gunane kanggo nggunakake TOURS ing kahanan nglengkapi tank KAZ.

    Masa depan milik BPS aktif-reaktif sing dikontrol.
    1. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 3 September 2019 18:36
      +1
      Quote: Operator
      Masa depan milik BPS aktif-reaktif sing dikontrol.

      Aku bisa mambu sampeyan saiki dadi minus, "ahli" karo slogan ing gaya "BOPS 30mm nglukis ngendi kanggo shove mesin jet sing! Sampeyan ora ngerti apa-apa! Sampeyan ***! Sampeyan ora ngawula ing tentara! Sampeyan ora nyopir tank! Sampeyan ora nglawan sampeyan ngalahake worl tank!", lan nerangake yen mesin ana ing njaba batang BOPS ora ana gunane ...

      Inggih, yen sampeyan serius, banjur paling kamungkinan mangsa belongs kanggo PLA / UAVs karo cangkang mbledhos dhuwur-tusukan waja aktif-reaktif lan bedhil poto-propelled Ultra-tepat karo _MRSI_ lan luwes waja-piercing tambang meriem dhuwur-mbledhos. PMSM, iku loro pituduh sing nyedhiyani 1) biaya maksimum-minimal karusakan, 2) Kapadhetan geni cukup saben AFV mungsuh lan 3) kamungkinan maksimum-minimal karusakan saka personel lan aset materi ing Unit dhewe.
      1. Lopatov
        Lopatov 3 September 2019 20:15
        +3
        Quote: Prokletyi Pirat
        Aku bisa mambu sampeyan saiki dadi minus, "ahli" karo slogan ing gaya "BOPS 30mm nglukis ngendi kanggo shove mesin jet sing! Sampeyan ora ngerti apa-apa! Sampeyan ***! Sampeyan ora ngawula ing tentara! Sampeyan ora nyopir tank! Sampeyan ora nglawan sampeyan ngalahake worl tank!", lan nerangake yen mesin ana ing njaba batang BOPS ora ana gunane ...

        Soko sing wis rumit banget. Ing gesang nyata, roket hipersonik, kalebu sing dipandu, wis ana kanggo dangu. Lan dheweke kenek target amarga kinetika, "penetrator"
        Lan "ing BOPS 30 nglukis" padha pancene ora shove apa, iku bodho.

        Quote: Prokletyi Pirat
        Inggih, yen sampeyan serius, banjur paling kamungkinan mangsa belongs kanggo PLA / UAVs karo cangkang mbledhos dhuwur-tusukan waja aktif-reaktif lan bedhil poto-propelled Ultra-tepat karo _MRSI_ lan luwes waja-piercing tambang meriem dhuwur-mbledhos. PMSM, iku loro pituduh sing nyedhiyani 1) biaya maksimum-minimal karusakan, 2) Kapadhetan geni cukup saben AFV mungsuh lan 3) kamungkinan maksimum-minimal karusakan saka personel lan aset materi ing Unit dhewe.

        Larang lan ora ana gunane. Amerika banget 8)))
        Kabeh padha nyoba kawin silang. nglairake piranti universal.
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 3 September 2019 20:39
          -5
          Kutipan: Lopatov
          Larang lan ora ana gunane.

          Boldly nanging bodho amarga unwillingness kanggo mbandhingaké biaya, kene matematika prasaja kanggo ATGMs karo saben dijupuk ngrusak Bunch saka unsur Komplek lan larang, contone, GOS, ing cilik saka UAV take-off vertikal karo alur manipulator kanggo miwiti. ARBFS, minimal sumber daya digunakake kanggo ngrusak target. Kauntungan kasebut yaiku kemampuan kanggo kerja amarga papan perlindungan lan biaya maksimal-minimal kanggo ngrusak target. Kerugian ing jarak cendhak amarga ora bisa dikendhaleni proyektil (kekurangan iki dikompensasi kanthi taktik panggunaan).
          1. Lopatov
            Lopatov 4 September 2019 00:22
            +1
            Quote: Prokletyi Pirat
            Boldly nanging bodho amarga unwillingness kanggo mbandhingaké biaya, kene matematika prasaja kanggo ATGMs karo saben dijupuk ngrusak Bunch saka unsur Komplek lan larang, contone, GOS, ing cilik saka UAV take-off vertikal karo alur manipulator kanggo miwiti. ARBFS, minimal sumber daya digunakake kanggo ngrusak target.

            Dadi akeh sumber daya.
            Sampeyan bisa nyuda biaya mung kanthi nggunakake amunisi sing ora dipandu.
            Sampeyan bisa nambah efisiensi mung kanthi nggunakake amunisi khusus

            Quote: Prokletyi Pirat
            Kauntungan kesempatan amarga tutup

            Amarga papan perlindungan, malah tank modern bisa digunakake. Aku ora bakal ngomong apa-apa bab ATGM modern.
            1. Prokletyi Pirat
              Prokletyi Pirat 4 September 2019 02:47
              -3
              Kutipan: Lopatov
              Dadi akeh sumber daya.
              Sampeyan bisa nyuda biaya mung kanthi nggunakake amunisi sing ora dipandu.
              Sampeyan bisa nambah efisiensi mung kanthi nggunakake amunisi khusus

              Mulane aku wrote kanggo sampeyan "Iku kandel nanging bodho amarga saka unwillingness kanggo mbandhingaké biaya," ing ATGMs, electronics dadi sampah karo saben dijupuk, lan ing cilik saka UAV, mung nalika dijupuk mudhun, lan iku ora. kasunyatan sing final, Kajaba iku, bisa uga sawetara ARBFS ing siji UAV, konsumsi sumber malah luwih murah, Kajaba iku, ARBFS padha bisa digunakake kanggo numpes benteng ing kutha padha ngendi tank lan pluru rampung ora ana guna amarga. kanggo TCP lan biaya, Kajaba iku, UAV bisa nggawa bedhil mesin lan peluncur granat kanggo nyuda / ngalahake tenaga kerja, uga njamin mundhake kelompok serangan ing atap bangunan.
              1. Lopatov
                Lopatov 4 September 2019 07:27
                +4
                Quote: Prokletyi Pirat
                ing ATGM, electronics dadi sampah karo saben dijupuk, lan ing cilik saka UAV

                ... uga bakal dadi sampah karo saben dijupuk. Padha cukup gampang kanggo ngalahake.
                Lan ing wektu sing padha, kemungkinan kanggo nggayuh target kanthi ATGM luwih dhuwur, mung amarga kacepetan lan ukuran.
          2. .С
            4 September 2019 02:29
            +3
            Mulane ing Tentara Merah ora ana sing nglebokake GOS ing ATGM, solenoid, koil karo kabel lan bolam lampu, iku kabeh elektronik :-)
            Lan saiki, uga, ora ngomong sing wis dadi luwih
            1. Evilillion
              Evilillion 29. november 2019 09:00
              0
              Apa sing bener? Apa tank ngerti yen dheweke duwe gulungan kabel ing kana?
      2. Panjenengan
        Panjenengan 4 September 2019 05:32
        0
        Kabeh minus ditampa lan sampeyan kudu ngubungake padha karo nada kategoris. Aku ngomong kabeh wong meneng. Sampeyan bisa uga kudu nerangake ngapa mungsuh lan sampeyan dhewe yakin babagan iki lan apa alasan sing ana ing donya modern.
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 4 September 2019 07:31
          -2
          Ukara ing ndhuwur nerangake kanthi luwih rinci...
        2. Lopatov
          Lopatov 4 September 2019 07:40
          +1
          Quote: Panjenengan
          Sampeyan bisa uga kudu nerangake ngapa mungsuh lan sampeyan dhewe yakin babagan iki lan apa alasan sing ana ing donya modern.

          Iku mokal kanggo nerangake.
          Nyatane, iki minangka topik sing paling njanjeni ing pungkasan Perang Dingin. Pancen, padha relatif murah lan paling kamungkinan kanggo mencet target wojo malah ing kahanan modern. Ing ngarsane waja modern, KOEP lan KAZ. Pangembangan aktif ditindakake ing AS

          Aku luwih yakin yen USSR duwe perkembangan sing padha

          Nanging, karo "kamenangan ing Perang Dingin" ana khayalan sing Komplek Highly specialized kuwi ora perlu maneh. Kanggo ngalahake target "alus" "teroris", hulu ledak karo bahan peledak dibutuhake. Lan karya misil anti-pesawat kinetik hipersonik pancen mandheg.
      3. Alien Saka
        Alien Saka 4 September 2019 16:30
        0
        Babagan "minus" lan "mlaku" ing kene, sampeyan pancen bener!
    2. 113262a
      113262a 3 September 2019 18:45
      +6
      Masa depan kalebu tank sing digunakake kanthi bener ing medan perang. Taktik taun 80-an kanthi nggunakake tank sing akeh banget ora bisa digunakake maneh. Ora ana gunane diapalake kanthi ati, diasah kanthi mlaku ing penyebaran goblin saka kolom perusahaan menyang garis perang. Ditilik dening Donbass, pilihan utama lan paling digoleki yaiku nyopir rong kothak saben kebangkrutan, ana ing mburi lapangan (papan papriksan, tank ing parit utawa beha sing ora sopan) wuik wis dadi ora sopan, sampeyan kudu nggawe. ngipi elek! Sabanjure, tutul driji menyang peta. Ora ana data intelijen, ora ana kesempatan kanggo nyusup ing weteng lan ndeleng dhewe (landing lan nyabrang ditutupi stretch mark lan kabungahan liyane) Miturut cara, lapangan kasebut uga dibuahi kanggo kamulyan! Minangka aturan, asile ora nyenengake, mula sapa sing ngetung dheweke ing kana! Ayo ngomong liyane! Ing tangan liyane, omong kosong sing padha! Lan ing Suriah, bab sing padha! Saiki perang bodho lan boros - sing ing wong, sing ing bk-infantry extinguishes bedhil mesin karo bedhil mesin, Two snipers dikirim menyang landings banget, lan carane Ukrainians digunakake aviation ing kawitan ... Yen kita wis vanguyu, iku bakal padha!
      1. 113262a
        113262a 3 September 2019 19:07
        +7
        Ngomong, off topik? Lan saiki karakteristik kinerja tank utama kita cukup kanggo sukses ngalahake mungsuh. Yen mobil bisa dilayani, diverifikasi kanthi bener lan ditembak, sampeyan bisa perang! Kita bakal duwe tampilan sing luwih apik, nanging imager termal sing kompeten! Lan supaya mungsuh ora ngrungokake komunikasi kita! Lelucon kaya ngono!)))
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 3 September 2019 20:22
          -3
          Kutipan: 113262a
          Ngomong, off topik?

          Apa iku holivar utawa ora, nanging skizofrenia saka petungan ketok, pisanan ngomong bab kasunyatan sing tank dibutuhake, lan banjur menehi conto ing ngendi ana nol pangertèn saka tank, lan banjur maneh "kabeh apik, marquise ayu."

          Secara pribadi, aku mikir yen TBBM (kendaraan tempur lapis baja) dibutuhake, lan malah tank dibutuhake, nanging konsep khusus TBBM sing diarani "MBT" wis ketinggalan jaman amarga kasunyatane:
          1) MBT ora bisa ngalahake benteng modern ing ngarsane PTS modern ing wong-wong mau, luwih-luwih saben taun jumlah, kualitas lan efektifitas PTS iki saya tambah, lan mulane efektifitas MBT saya mudhun.
          2) Ing teater modern / operasi udara gedhe, helikopter lan unit mobil udara minangka pesenan sing luwih gedhe tinimbang MBT babagan "mlebu ruang operasional lan ngilangi komunikasi", lan nindakake iki kanthi efektif nganti saiki "garis ngarep" wis mandheg. ana ing ngendi ana helikopter ...
          1. 113262a
            113262a 3 September 2019 21:13
            -1
            Saiki MBT malah ora bisa nyedhaki garis penyebaran! Lan ditindhes dening MLRS padha. Ing pawai! Apa sing saiki ana ing parit lan ing sangisore topeng paling sethithik 5 km saka limber minangka logam kethokan sing potensial. Dheweke ngarep-arep bisa nutupi awake dhewe karo wong sing tentrem. Lan helikopter, kanthi kasedhiyan pertahanan udara-colormet saiki! Video saka Georgievka-Lutugino saka kokpit Mi-24 kondhang.
            1. Prokletyi Pirat
              Prokletyi Pirat 3 September 2019 23:47
              -1
              Sembarang peralatan ing tangan De *** bakal scrap metal.
            2. Lopatov
              Lopatov 4 September 2019 00:37
              +3
              Kutipan: 113262a
              Saiki MBT malah ora bisa nyedhaki garis penyebaran! Lan ditindhes dening MLRS padha. Ing Maret!

              Yen ora ana tindak tanduke....

              Nanging nyatane, angel banget kanggo mencet kolom mungsuh sing aktif nglawan.
              Tindakan concealment, ECM, counter-surveillance
              Reflektor sudut, aerosol khusus sing ora bisa ditembus ing sawetara radar, trek palsu kanthi simulasi gerakan. Pungkasane, tambah jarak antarane mobil sing ditetepake dening Piagam. Ing cendhak, ana akeh pilihan.
              1. 113262a
                113262a 4 September 2019 08:07
                0
                Paket Grad nyakup kolom perusahaan kanthi wates! Drone mungsuh mung tumpukan! Praktek nuduhake manawa gerakan apa wae, sanajan ing tingkat kapindho, dudu rahasia! Satelit digantung lan digantung!
                1. Lopatov
                  Lopatov 4 September 2019 08:25
                  +2
                  Kutipan: 113262a
                  Paket Grad nyakup kolom perusahaan kanthi wates!

                  Ora, dudu "kolom" nanging sawetara tank

                  Kutipan: 113262a
                  Satelit digantung lan digantung!

                  Apa sing ngalangi wong-wong mau supaya ora rusak? Ngobong optik, wuta utawa klelep sarana radar.
                  1. 113262a
                    113262a 4 September 2019 09:43
                    +1
                    Soko aku durung weruh satelit siji tiba! Dadi unscorched lan fly! Lan drone, nalika digantung, mula digantung! Ilang persen maksimum 10!
                    1. Lopatov
                      Lopatov 4 September 2019 09:52
                      +2
                      Kutipan: 113262a
                      Soko aku durung weruh satelit siji tiba!

                      Kok ngeculke? Ayo mabur. Mung ngobong optik.
                      Kajaba iku, apa wae sing sampeyan ucapake, satelit ora dadi ide sing apik, amarga wektu penerbangan kasebut mesthi dikenal.

                      Kutipan: 113262a
                      Lan drone, nalika digantung, mula digantung! Ilang persen 10 maksimum!

                      Apa bangsa kita padha ngapusi Khmeimim lan Tartus? Kene bajingan.
                      Nyatane, ana kerugian gedhe saka Babaev UAV, apa mung ndhelikake?
                      1. 113262a
                        113262a 4 September 2019 12:56
                        +1
                        Babagan Siria, aku mung saka critane wong-wong sing ana ing kono, nanging Donbass wuta kanggo aku! Aku ing. Lan babagan satelit lan babagan UAV, aku ngomong babagan wedhus kita! Mungsuhe ora kaukur, 5 taun ora mbuwang wektu. Saka copters cilik kanggo kabeh pesawat. Sing cilik, sampeyan bakal beku kanggo ndeteksi lan njupuk mudhun. Iku mung mabur ngarahake sampeyan.
      2. romanru4
        romanru4 3 September 2019 19:09
        +2
        Rampung setuju karo sampeyan. Ana uga perang kutha, sing ditindakake ing Suriah. Panggunaan tank ing kutha umume dadi: "Uh-uh! Komandan --- FAQ? --- Deleng bangunan lima lantai? --- Uh-huh --- Lantai katelu, jendela kaping lima ing kiwa ---- Ponil."
        1. Militer77
          Militer77 3 September 2019 20:52
          0
          Secara pribadi, IMHOku yaiku ing kahanan pertempuran kutha, produk sing ana ing layanan karo "ahli kimia" paling cocog, yaiku. amunisi flamethrower, awit iku ora kasunyatan sing "gubug watu" bakal tahan hit dening 125-mm landmine. Lan ing kahanan pertempuran kutha, disposisi bisa diganti kanthi cepet lan ana kemungkinan posisi sing rusak bakal migunani.
          1. 113262a
            113262a 3 September 2019 21:07
            0
            OF kita kanggo dhuwur-mbledhos-mlebu saka panel bangunan 5-crita nambah munggah. Wong Eropa entuk! Ing fragmentasi - ora!
      3. dgonni
        dgonni 3 September 2019 19:17
        +1
        Apa ana. Nanging ing endi wae nganti pertengahan 2016. Saiki, kejenuhan UAV kaya ngono, mouse ora bakal mlebu, ing sisih siji utawa ing sisih liyane. Senajan? Yen maneh perang maneuverable, banjur bab sing padha bakal diwiwiti. Sanajan ing skala sing luwih cilik!
      4. Evilillion
        Evilillion 29. november 2019 09:02
        0
        Ora masuk akal kanggo ngadili konflik lokal saka pasangan brigade ing saben sisih kepiye tentara puluhan ewu wong bakal tumindak.
    3. garri lin
      garri lin 3 September 2019 19:31
      +2
      BOPS mung ora dilindhungi saka KAZ minangka ATGM. Penggawean wis ditindakake lan asile ora adoh. Nanging bisa kanggo nyelehake cara kanggo ngatasi KAZ ing ATGMs.
      1. Lopatov
        Lopatov 3 September 2019 20:22
        +1
        Kutipan saka garri lin
        BOPS mung ora dilindhungi saka KAZ minangka ATGM.

        Waca carane overclock. Penetrator Starstreak nduweni kecepatan maksimal nganti 1400. Iki luwih saka kecepatan awal kanggo akeh BOPS
        1. garri lin
          garri lin 3 September 2019 22:08
          +2
          Inggih, ing asas, BOPS teori bisa digawe cepet kanggo 2-2,5 km, lan saiki bisa nanging larang. Lan ing konteks KAZ, iku perlu kanggo njupuk menyang akun ora kacepetan maksimum, nanging kacepetan ing wayahe nyedhaki target. Israel kayane ujar manawa 1200m / s (kacepetan ing macem-macem sumber beda) wis dilacak kanthi yakin, nanging isih ora yakin karo kekalahan kasebut. Afghanite kayane, nanging ana rahasia. Isih angel ngomong apa generasi kapindho KAZ, nanging ana kemungkinan dhuwur sing target karo kacepetan ndhuwur 1500 m / s uga bakal kesasar. BOPS kacepetan dhuwur kuwi duwe minus: beban lateral. A linggis sing ora ditembak mudhun nanging nampa impuls lateral bakal bodho break tanpa break liwat waja. KAZon rapet banget melu akeh, sawise sukses Israel ing aplikasi. Aku kemungkinan maksimum bakal tekan cepet banget.
          1. Lopatov
            Lopatov 4 September 2019 00:17
            0
            Kutipan saka garri lin
            Lan ing konteks KAZ, iku perlu kanggo njupuk menyang akun ora kacepetan maksimum, nanging kacepetan ing wayahe nyedhaki target.

            Iku kabeh ficus-picus, sing BOPS wis kacepetan maksimum, kang uga pisanan, lan roket, wayahe engine mandheg apa.
            Sing, miturut teori, kanthi kacepetan sing padha nalika ninggalake bolongan, kacepetan pungkasan RS nalika ketemu karo target bakal luwih dhuwur.

            Kutipan saka garri lin
            Lan ing konteks KAZ, iku perlu kanggo njupuk menyang akun ora kacepetan maksimum, nanging kacepetan ing wayahe nyedhaki target.

            Luwih kaya wektu reaksi.
            1. garri lin
              garri lin 4 September 2019 08:37
              0
              Ya, Amerika nolak ATGM kinetik. Ing kana, rega roket kasebut 300 yen Internet ora ngapusi.
              1. Lopatov
                Lopatov 4 September 2019 09:40
                +2
                Kutipan saka garri lin
                Ya, Amerika nolak ATGM kinetik. Ing kana, rega roket kasebut 300 yen Internet ora ngapusi.

                Paling kamungkinan ngapusi. Ya, misil kasebut ora bisa luwih larang tinimbang sistem sing golek

                Utawa, iki minangka rega prototipe. Sawise kabeh, padha ora sijine ing stream.
                1. garri lin
                  garri lin 4 September 2019 11:25
                  0
                  Aku kira, ya. Regane dhuwur. Nanging bisa uga amarga mesin. Pasokan listrik ana dhuwur. Miturut cara, pikirane flashed kanggo mbandhingaké karo roket shell. Kacepetan bisa dibandhingake, sanajan bobot cangkang kurang saka katelu.
          2. Grigory_45
            Grigory_45 4 September 2019 17:18
            0
            Kutipan saka garri lin
            Israel kayane ujar manawa 1200m / s (kacepetan ing macem-macem sumber beda-beda) wis dilacak kanthi yakin, nanging isih ora yakin karo kekalahan kasebut.

            BOPS uga trek Trophy, nanging ora bisa nindakake apa-apa karo, amarga wektu reaksi dawa.
            Kutipan saka garri lin
            BOPS kacepetan dhuwur kuwi duwe minus: beban lateral. Ora ditembak mudhun nanging nampa impuls lateral, linggis bakal bodho pecah tanpa nembus waja.

            kabeh ana angel banget. BOPS beda-beda. Yen padhet, ora dipérang, mula sampeyan kudu mencet mung ing kuartal pisanan, mung impact kasebut bakal nyebabake owah-owahan ing lintasan, lan, minangka asil, projectile ora bakal kena ing tank. utawa bakal tekan adoh saka lintasan optimal lan ora bakal bisa nembus waja tank. Segmented - sampeyan bisa pindhah menyang ngendi wae, wis pecah.

            Kanggo KAZ sing dirancang kanggo nglawan BOPS, sampeyan butuh radar kanthi tliti dhuwur lan wektu reaksi sing cendhak banget supaya bisa ngetung kanthi akurat nalika amunisi kontra diluncurake lan nggawe tembakan dhewe.
            1. garri lin
              garri lin 4 September 2019 17:57
              0
              Napa suwene seprapat pungkasan luwih elek? Lan seng nembus waja langsung gumantung ing dawa, carane efektif bakal kethokan pecahan?
              1. Grigory_45
                Grigory_45 5 September 2019 21:50
                +2
                Kutipan saka garri lin
                Lan seng nembus waja langsung gumantung ing dawa, carane efektif bakal kethokan pecahan?

                dawa ora penting kanggo seng nembus waja.
                Segmented (fragmented) BOPS pierces armor, banjur cascades sadawane dalan liwat alangi. Pungkasane, akeh lebu kanthi kecepatan dhuwur dirilis, sing nambah area ing mburi karusakan waja. Menapa malih, projectile kuwi ngatasi DZ luwih apik.

                Kutipan saka garri lin
                Napa suwene seprapat pungkasan luwih elek?

                ahli (adhedhasar modeling, lan, ketoke, nyobi ukuran lengkap), ngandika iku perlu kanggo mencet persis ing waktu pisanan saka "memo", impact kuwi paling efektif saka posisi numpes projectile utawa deflecting iku. saka lintasan. Dampak ing separo kapindho projectile praktis ora mimpin kanggo efek positif.

                Iki mung negesake manawa angel banget nglawan BOPS. Ora preduli apa sing diarani "ahli" ing kene. BOPS kanthi pirang-pirang cara ora peduli karo ngarsane DZ (dpzhe saka generasi paling anyar), ora peduli karo sudut kecenderungan waja, ora peduli babagan meh kabeh KAZ modern (mung kanggo Afghanit domestik, kemungkinan combating BOPS ing kacepetan nganti 1800 m / s diumumake), wis wektu pesawat cendhak banget. Lan luwih murah tinimbang ATGM paling murah utawa proyektil sing dipandu, lan luwih kuat tinimbang jarak sing cendhak lan medium. Nganti saiki, dheweke mbenerake paribasan - ora ana resepsi marang kethokan.
                1. garri lin
                  garri lin 5 September 2019 22:29
                  0
                  Dawane mung faktor sing penting banget. BOPS ngatasi alangan, kaya, grinds mati. Foto Google sisa-sisa kethokan sawise nembus. Ing kana, shorties saka 20 cm saben pindhah menyang papan sing dilindhungi undhang-undhang, sisane digunakake kanggo ngatasi waja. Minangka kanggo kwartal ngarep, matur nuwun kanggo klarifikasi. Piye wae liwat, sampeyan kudu nggoleki informasi. Kasunyatan yen angel perang karo BOPS pancen ora bisa dipungkiri. Angel nanging bisa. Langkah-langkah ing arah iki ditindakake lan ana asil.
                  Nanging babagan murah minangka pernyataan sing kontroversial. BOPS luwih angel ing produksi paling ATGMs. Lan aku luwih mikir. Lan yen dibandhingake karo ATGMs karo sawetara padha 2000m, banjur mung nindakake beda ing rega bakal gedhe.
                  1. Grigory_45
                    Grigory_45 6 September 2019 22:37
                    -1
                    Kutipan saka garri lin
                    Dawane mung faktor sing penting banget.

                    luwih penting rasio dawa kanggo diameteripun. Sing luwih dhuwur, luwih cepet, lan, minangka asil, penetrasi. Nanging luwih kuat pengaruh faktor negatif.

                    Kutipan saka garri lin
                    Nanging babagan murah minangka pernyataan sing kontroversial. BOPS luwih angel ing produksi paling ATGMs.

                    ora luwih angel. We kudu mesin pitungan lan tliti kualitas dhuwur. Apa saiki - luwih umum tinimbang omong kosong.

                    Kutipan saka garri lin
                    Lan yen dibandhingake karo ATGM karo sawetara padha 2000m

                    banjur bOPS nduweni penetrasi sing luwih gedhe, uga nuansa penting sing angel banget kanggo mbela.
                    Nalika gunner menet tombol "jarak", laser rangefinder ngirim pulsa. Tank mungsuh ngerti yen lagi ditarget. Sistem otomatis kanggo nyetel tirai bakal bisa digunakake, prentah bisa diwènèhaké marang driver "luh, sial !!!" (nanging ora kaleksanan, amarga wektu dadi dening detik) ATGM mabur kanggo bab menit, BOPS - detik. Apa wae tujuane, kanggo BOPS kaya tapal mati. Yen pandelengan bener - proyektil bakal tekan target, kanthi ATGM - ora jelas.
                    1. garri lin
                      garri lin 6 September 2019 23:26
                      +1
                      1. Rasio dawa kanggo diameteripun. Dhiameter minimal wis tekan. Ora ana apa-apa kanggo nambah kekuatan. Amarga bobot iku penting. Bahan liyane ora disenengi. 2. BOPS digawe saka apa? Mesin apa sing dibutuhake kanggo ngolah bahan kasebut? Consumables apa? Kabeh ora murah. 3. jarak BOPS 2 km. Roket mabur ora mung siji menit nanging sawetara detik. Ing jarak sing adoh, BOPS ilang kaluwihan. Ya, lan penetrasi waja cumul bisa luwih dhuwur. Iku kabeh gumantung ing diameteripun saka corong.
        2. 113262a
          113262a 4 September 2019 08:11
          0
          We are nyata d-81 kene, apa sampeyan nelpon wong, kita rembugan! Lan dheweke wis ana ing watesan - conveyor BOPS dipecat - uncalan tong minyak! Ya, ya, saluran nyandhang mung alam bébas! Ing wiwitan, sampeyan mung bisa nggunakake saklar kanggo ngimbangi kalkulator kasebut, nanging balistik isih pincang!
          1. Lopatov
            Lopatov 4 September 2019 08:24
            0
            Kutipan: 113262a
            We are nyata d-81 kene, apa sampeyan nelpon wong, kita rembugan! Lan dheweke wis ana ing watesan - conveyor BOPS dipecat - uncalan tong minyak!

            Inggih.
            Lan aku nuduhake manawa misil anti-pesawat kinetik hipersonik bisa ngganti "memo". Tanpa njupuk tong minyak, nyedhiyakake kacepetan pungkasan sing luwih gedhe ing target (sawise kabeh, BOPS aktif ilang sawise ninggalake bolongan)
            Ora tanpa kekurangan sing ana gandhengane karo watesan ing jarak tembak minimal, nanging ...

            Kutipan: 113262a
            Ing wiwitan, sampeyan mung bisa nggunakake saklar kanggo ngimbangi kalkulator kasebut, nanging balistik isih pincang!

            Iki amarga padha digunakake kanggo nyimpen ing. Ngelingi mung kira-kira.
            Contone, alat modern kayata pemindai 3D bisa ngevaluasi nyandhang bore lan efeke ing balistik kanthi akurasi paling dhuwur. Penentu Doppler lan laser saka panyimpangan kecepatan moncong uga durung ditampa akeh distribusi, paling ora ing tank. Kajaba iku, radar balistik bisa netepake panyimpangan lintasan proyektil saka meja. Lan uga ora ditrapake. Inggih, lan sanes-sanesipun.
            1. 113262a
              113262a 4 September 2019 09:39
              +1
              Miturut APC, uga, ora ana papan kanggo nyepetake kacepetan operasi! Perang utama dadi 2-2,5 km, mesin utama mung ora bisa digunakake. Ing kana, tracer meh ora katon - mabur kanthi cepet. Lan kabeh nishtyaki diagnostik iki kanggo akeh mesin kita, masa depan sing adoh! Malah sensor barel bend ora katon ing kabeh B3! Lan kanggo Donbass, iki apik banget! Ukrainia tuku lan ngirim kit Prancis, nanging uga ora diikat karo kalkulator.
              1. Lopatov
                Lopatov 4 September 2019 09:48
                +1
                Kutipan: 113262a
                Miturut ARS

                Iki dudu ARS. Laras ora melu menehi kacepetan dhisikan.

                Kutipan: 113262a
                Perang utama 2-2,5 km

                Starstreak nduweni minimal 300 meter.


                Kutipan: 113262a
                Lan kabeh nishtyaki diagnostik iki kanggo akeh mesin kita, masa depan sing adoh!

                Ora ana mangsa "Aku bakal nyimpen" (c)
            2. Grigory_45
              Grigory_45 4 September 2019 17:26
              -1
              Kutipan: Lopatov
              BOPS, sawise ninggalake bolongan, aktif ilang

              mung "cekak" BOPS. Nalika rasio dawa-kanggo-diameter mundhak, mundhut saka kacepetan Ngartekno suda.
              Kutipan: Lopatov
              Ora tanpa kekurangan sing ana gandhengane karo watesan ing jarak tembak minimal

              sing tengen, sing ing short-medium jarak kuwi "roket" bakal seng nembus waja kurang saka projectile a. Lan supaya bisa nggayuh target ing jarak sing adoh, penyesuaian penerbangan bakal dibutuhake - i.e. nggawe projectile bisa diatur - nanging nyatane, roket padha. Kanthi kabeh akibat - kerumitan, rega, lsp.
              1. Lopatov
                Lopatov 4 September 2019 17:32
                +1
                Kutipan: Gregory_45
                mung "cekak" BOPS

                Sembarang. Iku fisika

                Kutipan: Gregory_45
                sing tengen, sing ing short-medium jarak kuwi "roket" bakal seng nembus waja kurang saka projectile a.

                Nanging bakal luwih efektif nalika diperlokaké ing jarak dawa tinimbang TUS.

                Kutipan: Gregory_45
                Lan supaya bisa nggayuh target ing jarak sing adoh, penyesuaian penerbangan bakal dibutuhake - i.e. nggawe projectile bisa diatur - nanging nyatane, roket padha. Kanthi kabeh akibat - kerumitan, rega, lsp.

                Inggih, inggih. Lan ora masalah. Sistem kontrol generasi kapindho sing relatif murah.
                Menapa malih, Amerika ing siji wektu dianggep cukup kanggo mbenerake lintasan mung ing bagean akselerasi. Sing jelas luwih murah.
                1. Grigory_45
                  Grigory_45 4 September 2019 21:49
                  -1
                  Kutipan: Lopatov
                  Iku fisika

                  ing iku lan menehi hasil, sing fisika. BOPS kanthi beban lateral gedhe ilang 50-80 m / s saben kilometer. Iki diabaikan dibandhingake karo kacepetan awal 1500-1800 m / s ing jarak 2-3 km.
                  Lan ora perlu reinvent setir ing gembong segitiga.

                  Kutipan: Lopatov
                  Nanging bakal luwih efektif nalika diperlokaké ing jarak dawa tinimbang TUS

                  bakal ora. Kaping pisanan, njupuk tank ing jarak adoh ora cocog (amarga akeh alasan), lan nomer loro, ing jarak sing adoh, kumulatif duwe kauntungan.

                  Kutipan: Lopatov
                  Kutipan: Gregory_45
                  Lan supaya bisa nggayuh target ing jarak sing adoh, penyesuaian penerbangan bakal dibutuhake - i.e. nggawe projectile bisa diatur - nanging nyatane, roket padha. Kanthi kabeh akibat - kerumitan, rega, lsp.

                  Inggih, inggih. Lan ora masalah. Sistem kontrol generasi kapindho sing relatif murah.

                  masalah. BOPS ora duwe sistem kontrol ing kabeh, iku mirah (relatif kanggo sembarang amunisi luwes) lan dheweke ora peduli apa-apa.
                  1. Kuda Saksa
                    Kuda Saksa 5 September 2019 23:55
                    -1
                    Kutipan: Gregory_45
                    BOPS ora duwe sistem kontrol apa wae, murah (gandhengan karo amunisi sing didandani) lan ora peduli karo gangguan apa wae.

                    Uranium utawa malah tungsten BOPS murah!?? Sapa sing ngomong iki? Tampilake panggonan iki ngendi wesi kuwi biaya sen .. Utawa sampeyan dhewe ngarep-arep kanggo mundhakaken bisnis ing adol meneh? nglirik
                    1. Grigory_45
                      Grigory_45 6 September 2019 21:02
                      0
                      Kutipan saka: Saxahorse
                      Uranium utawa malah tungsten BOPS murah

                      Kita maca kanthi teliti - murah ing hubungane karo amunisi sing didandani
                      1. Kuda Saksa
                        Kuda Saksa 6 September 2019 22:03
                        -1
                        Kutipan: Gregory_45
                        Kita maca kanthi teliti - murah ing hubungane karo amunisi sing didandani

                        Aku ora pengin nyelidiki argumentasi, nanging sampeyan ora bener. Ya, ana tag rega langit-langit kanggo Javelin padha .. Nanging ana akeh ATGM lawas ing pasar sing biaya secara harfiah Penny dibandhingake uranium BOPS.

                        Pitakonan saka rega ATGMs ambigu. Kanggo pilihan sing prasaja, rega mudhun kanthi cepet lan mula nggunakake elektronik konsumen. ATGM kuwi bakal gampang nyusul "uranium scrap" elit kanthi biaya sing murah.
                      2. Grigory_45
                        Grigory_45 6 September 2019 22:15
                        -1
                        Kutipan saka: Saxahorse
                        nanging sampeyan ora bener.

                        hak. Sembarang amunisi sing ora bisa diatur luwih murah tinimbang didandani. Elektronik larang, utamane sing bisa nahan pasukan G sing brutal nalika dipecat. Uranium, sing digunakake ing inti, minangka sampah industri nuklir. Tungsten BOPS luwih larang. Nanging dheweke uga dadi ATGM sing murah.
                      3. Kuda Saksa
                        Kuda Saksa 7 September 2019 22:09
                        -1
                        Kutipan: Gregory_45
                        hak. Sembarang amunisi sing ora bisa diatur luwih murah tinimbang didandani.

                        Sampeyan sregep evade perlu kanggo nggarap sirah sethitik. Ora ing rasa mangan ing.. Nanging ing rasa mikir karo sirah.

                        Rudal pungkasan ing video sing dakkirim, yen ora salah, yaiku misil Malyutka ATGM. Ing asline, njupuk Malyutka menyang tank ora gampang. Nanging, iku cukup kanggo plug kabel menyang unit panuntun dhumateng modern lan Baby mabur ora Samsaya Awon saka Tou. Isih akeh misil kasebut ing gudang. Lan sanajan saiki, ing produksi amunisi kasebut ora luwih larang tinimbang roket kanggo RPG-7.

                        Aku mangu-mangu yen "kethokan uranium" sampeyan bakal dadi luwih murah tinimbang Malyutka.
    4. Lepsik
      Lepsik 3 September 2019 21:20
      0
      Apa sampeyan ngerti pira regane?

      ing jaman Soviet, siji biaya projectile kaya Zhiguli - 7000 rubles, lan HE biasa kaya boots perwira - 25 rubles.
    5. Kuda Saksa
      Kuda Saksa 3 September 2019 22:00
      -1
      Quote: Operator
      Masa depan milik BPS aktif-reaktif sing dikontrol.

      Yen BPS sampeyan piercing waja, sub-kaliber, sampeyan bisa mbantah. A minus amba saka BOPS punika straightforwardness, sampeyan ora bisa maneuver ing kacepetan dhuwur, lan KAZ lan sub-kaliber kasil nyegat. Ora ketompo carane hard sampeyan nyoba, sampeyan ora bisa akselerasi menyang kacepetan cahya, kang tegese sensor KAZ bakal tansah bisa pisanan.

      ATGM modern, ing tangan liyane, bisa maneuver, mung ngelingi Javelin (kanthi cara, wis kuna lan dibusak). Iki ngendi ana kesempatan kanggo ngapusi KAZ lan lulus utawa malah nyoba kanggo kakehan karo loro utawa telu bebarengan nyerang warheads.
      1. Operator
        Operator 3 September 2019 22:13
        +1
        Senadyan straightness penerbangan, BPS KAZ ora bisa nyegat amarga kecepatan penerbangan sing dhuwur (nyedhak 2 km / s) lan, kanthi mangkono, wektu sing cendhak kanggo interception sawise deteksi (ing urutan sawetara atus detik. ).
        1. Kuda Saksa
          Kuda Saksa 3 September 2019 22:20
          0
          Quote: Operator
          Senadyan straightness pesawat, BPS KAZ ora bisa nyegat amarga kacepetan pesawat dhuwur

          Bubar, mung ing warta, KAZ Yahudi ditampilake. Lan ing kana, ing komentar, sawetara video dikirim, ing ngendi KAZ anyar, non-fragmentasi kasil nyegat, kalebu BOPS. Kacepetan KAZ bisa tansah tambah. Nanging kacepetan BOPS wis meh tekan watesan. Suasanane kandel banget, ora bisa nyepak luwih keras, bakal mbengkongake ing udara :)
          1. Krimea partisan 1974
            Krimea partisan 1974 4 September 2019 17:14
            +2
            Bubar, mung ing warta ing KAZ Yahudi ditampilake ..... lan padha uga ngandika ing Moscow pitik milked. , nanging nyatane
      2. Lopatov
        Lopatov 4 September 2019 00:18
        +1
        Kutipan saka: Saxahorse
        ATGM modern, ing tangan liyane, bisa maneuver

        Dheweke ora maneuver kanthi aktif kanggo nggawe masalah kanggo KAZ
        1. Kuda Saksa
          Kuda Saksa 4 September 2019 21:57
          -1
          Kutipan: Lopatov
          Dheweke ora maneuver kanthi aktif kanggo nggawe masalah kanggo KAZ

          Cukup aktif. Contone, nindakake slide, kanggo nyerang tank saka ndhuwur, menyang "KAZ corong", meh kabeh ATGM modern, kalebu Russian, bisa nindakake. Ing kasus apa wae, wis bola-bali kasebut.
      3. Grigory_45
        Grigory_45 4 September 2019 21:54
        -1
        Kutipan saka: Saxahorse
        A minus amba saka BOPS punika straightforwardness, sampeyan ora bisa maneuver ing kacepetan dhuwur

        ya ora perlu. Mabur cepet banget nganti sampeyan mung duwe wektu kanggo ndeleng pati wong ing wangun panah murub

        Kutipan saka: Saxahorse
        lan KAZ lan subcalibers kasil nyegat

        mung sinau

        Kutipan saka: Saxahorse
        kang tegese sensor KAZ bakal tansah bisa pisanan

        Sayange ora. Kabeh ing kene angel banget. radar bisa ndeteksi BOPS, akeh sistem duwe kacepetan mung cukup kanggo nyegat amunisi subsonik.

        Kutipan saka: Saxahorse
        ATGM modern, ing tangan liyane, bisa maneuver

        Ya, ora ana ATGM sing bisa maneuver. Malah Javelin sing sombong sampeyan mabur ing salah sawijining lintasan sing wis diprogram. Diprediksi yen menowo sistem.
        1. Kuda Saksa
          Kuda Saksa 5 September 2019 23:48
          -1
          Kutipan: Gregory_45
          Ya, ora ana ATGM sing bisa maneuver. Malah Javelin sing sombong sampeyan mabur ing salah sawijining lintasan sing wis diprogram. Diprediksi yen menowo sistem.

          uga sampeyan blur metu ngguyu

          Lintasan sing bisa diprogram ora ateges bisa ditebak. Sembarang ATGM mung nindakake apa sing ditindakake. BOPS iki mabur kanthi ketat ing garis lurus. Saben uwong ngerti yen Javelin bisa nggawe geser sajrone serangan (utawa bisa uga ora). Nanging ora ana sing ngerti paramèter sing tepat saka slide iki, malah ora Javelin dhewe. Ora bakal bisa mbangun lintasan ATGM ing telung titik, tegese sampeyan butuh interceptor maneuver sing padha utawa tirai fragmentasi sing terus-terusan ing meh kabeh bal.
          1. Grigory_45
            Grigory_45 6 September 2019 22:10
            -1
            Kutipan saka: Saxahorse
            Sembarang ATGM mung nindakake apa sing ditindakake.

            ora maneuver, nanging nyoba nyimpang saka lintasan sing dikarepake, lan sistem kontrol ATGM nyoba bali rudal "menyang dalan sing bener." Apa iku sing diarani maneuver? Konyol, bodho banget, malah lucu))
            Kabeh "manuver" ATGM minangka upaya kanggo nyingkirake misil saka garis pandang. Ya, ATGM ngliwati lintasan sing ora bisa ditebak, kanthi owah-owahan ing lintasan munggah lan mudhun lan kiwa lan tengen, nanging iki ora manuver sing ditargetake, nanging kurang rudal. Fluktuasi pluru iki mbuktekake yen perang nglawan wong-wong mau kanthi instalasi senapan mesin (padha nyoba nggawe KAZ kasebut) ora efektif, nanging sawetara owah-owahan ing lintasan ora mengaruhi efektifitas intersepsi KAZ counter-munitions.

            Kutipan saka: Saxahorse
            Saben uwong ngerti yen Javelin bisa (utawa ora bisa) geser nalika nyerang.

            iku mung gumantung ing mode sing operator wis milih sadurunge miwiti. Kaya Spike. Roket dhewe ora bisa nggawe keputusan kasebut. Jalur penerbangan minangka salah sawijining sing diprogram.

            Kutipan saka: Saxahorse
            Nanging ora ana sing ngerti paramèter sing tepat saka slide iki

            Mung amarga sampeyan ora ngerti ora ateges ora ana sing ngerti

            Kutipan saka: Saxahorse
            uga sampeyan blur metu

            iku mesthi, sampeyan blurted metu dadi blurted metu)
            1. Kuda Saksa
              Kuda Saksa 7 September 2019 21:59
              -1
              Kutipan: Gregory_45
              ora maneuver, nanging nyoba nyimpang saka lintasan sing dikarepake, lan sistem kontrol ATGM nyoba bali rudal "menyang dalan sing bener." Apa iku sing diarani maneuver?

              Ing sawetara titik, misale jek sampeyan wiwit nanggapi komentar kanthi cukup. Sayange mung katon.

              Waca maneh ukara sing sampeyan tulis dhewe "ora maneuver, nanging nyoba nyimpang saka lintasan sing dikarepake" - apa sampeyan yakin yen sampeyan nulis iki ing pikiran sing bener lan memori sing sober?

              Kasunyatan manawa ATGM terus ngganti lintasan penerbangan kasebut minangka kasunyatan sing sampeyan ora bisa mbantah :)

              Stop nulis omong kosong..
              1. Grigory_45
                Grigory_45 8 September 2019 08:20
                -1
                Kutipan saka: Saxahorse
                Kasunyatan bilih ATGM tansah ngganti jalur penerbangan kasebut minangka kasunyatan

                Iki persis sing dakkarepake kanggo sampeyan. Sing ora ateges dheweke lagi maneuver. Maneuver minangka owah-owahan sing disengaja (sadar) ing lintasan, lan dudu "jerking" sing kacau. Sampeyan pancen ora ngerti artine istilah maneuver. Miturut pendapat sampeyan, wong sing mabuk ing kandhang, nyoba tetep ing sikile, uga maneuver? Lan pesawat tiba - banget? Lan ora peduli yen awak utawa pesawat ora nuruti kekarepane wong liya ...

                Kutipan saka: Saxahorse
                Stop nulis omong kosong wis

                njupuk saran) Lan malah padha nulis omong kosong immeasurably
                1. Kuda Saksa
                  Kuda Saksa 8 September 2019 22:45
                  0
                  Kutipan: Gregory_45
                  njupuk saran) Lan malah padha nulis omong kosong immeasurably

                  Lan padha kanggo sampeyan ing panggonan sing padha. Dideleng saka jumlah minus kanggo komentarku, sampeyan cilik lan reged. Lho.. Ana uga kang..
    6. svp67
      svp67 4 September 2019 09:59
      0
      Quote: Operator
      Masa depan milik BPS aktif-reaktif sing dikontrol.

      Lan mung ana BPS sing aktif-reaktif ... Nanging pitakonane, kenapa mung siji? Kenapa "utawa" lan ora "lan"? Jinis amunisi sing beda-beda dibutuhake kanggo nggayuh target sing beda-beda, lan TUR uga duwe hak kanggo ana. Kaya "drone kamikaze" ing amunisi tank
      1. Operator
        Operator 4 September 2019 11:22
        -3
        Artikel kasebut utamane babagan amunisi anti-tank. Ora ana masalah karo tank non-anti-tank - projectile kaliber karo OFS (marang infantri) utawa biaya short-fokus (marang bunker).

        Tank murub ing garis-of-sight, dadi luwih murah kecepatan moncong saka projectile non-anti-tank, sing luwih apik - shooting metu kasedhiya, daya luwih ing target lan kurang nyandhang tong minyak.
        1. svp67
          svp67 4 September 2019 11:27
          +1
          Quote: Operator
          Tank murub ing baris saka ngarsane

          Ora, dheweke duwe peralatan kanggo tembak ing jarak sing adoh, kalebu saka posisi sing ditutup. Lan katon saka UAV pengintaian cilik kanggo nglengkapi unit tank, ora kanggo sebutno nyambungake menyang informasi siji lan lapangan printah, Ngartekno nambah sawetara "sesanti"
          Quote: Operator
          mulane, luwih murah kacepetan awal proyektil non-anti-tank, luwih apik - motret sing dipasang kasedhiya,

          Lan ing kene ana "tokoh", amba saka elevasi vertikal bedhil ing tank cilik banget, sing tegese njupuk kuwi ora ana gunane.
          1. Operator
            Operator 4 September 2019 11:56
            -3
            Jarak tembak howitzer M-30 kanthi dawa laras 22 kaliber cukup 12 km - aku ora mikir yen tank butuh kemampuan kanggo njupuk ing jarak sing luwih dawa (ana bedhil self-propelled lan MLRS kanggo iki) . Kajaba iku, ora ana sing ngalangi nglengkapi cangkang non-armor-piercing karo mesin roket lan tembak paling sethithik 30 km.

            Gun howitzer kanthi balistik sing kurang (kecepatan moncong ~ 500 m / s) bakal bisa nyuda ukuran sungsang lan, kanthi mangkono, nambah sudut elevasi vertikal.
            1. svp67
              svp67 4 September 2019 11:59
              0
              Quote: Operator
              Jarak tembak howitzer M-30 kanthi dawa laras 22 kaliber cukup 12 km - aku ora mikir tank butuh kemampuan kanggo njupuk ing jarak sing luwih dawa (ana bedhil self-propelled lan MLRS kanggo iki). .

              Senjata dipasang ing tangki, tegese sudut mbuwang proyektil kasebut beda karo howitzer. Target kaya trench utawa dugout bisa kena saka iku, nanging kurang efektif tinimbang saka howitzer.
              Quote: Operator
              Gun balistik howitzer kurang

              Iki bakal meksa desain ulang lengkap kompartemen pertempuran tank. Pakaryan kasebut paling apik ditindakake ing kendaraan dhukungan geni tank.
              1. Operator
                Operator 4 September 2019 12:06
                -3
                Apa masalah karo nginstal howitzer tinimbang meriam ing tank?
                1. svp67
                  svp67 4 September 2019 20:30
                  +2
                  Quote: Operator
                  Apa masalah karo nginstal howitzer tinimbang meriam ing tank?

                  Ora ana masalah, lan padha nindakake iki kanggo dangu, mung saiki output ora tank maneh, nanging bedhil poto-propelled.
                  Senjata kasebut nduweni kaluwihan gedhe, kanthi jarak tembak langsung, bakal nyerang mungsuh luwih cepet, amarga kacepetan proyektil luwih dhuwur, jarak tembak langsung luwih gedhe.
                  1. Operator
                    Operator 4 September 2019 21:26
                    -3
                    Wektu mabur proyektil roket aktif howitzer padha karo wektu mabur proyektil aktif bedhil (amarga kecepatan ARS sing luwih dhuwur).
                    1. svp67
                      svp67 4 September 2019 21:42
                      +1
                      Quote: Operator
                      Wektu mabur proyektil roket aktif howitzer padha karo wektu mabur proyektil aktif bedhil (amarga kecepatan ARS sing luwih dhuwur).

                      Lha, iki wis ora mung howitzer, meriam-howitzer, amarga tekanan batine meriam luwih dhuwur, mula larase beda karo howitzer. Uga piranti recoil saka howitzer luwih rumit tinimbang bedhil. Akibaté, meriam howitzer luwih larang tinimbang mung meriam utawa howitzer.
                      Lan jujur, aku isih ora weruh prospek apik kanggo BOPS aktif-reaktif. Ing kisaran apa sampeyan pengin nggunakake? Kisaran geni langsung rata-rata saka operasi teater Eropa yaiku 2,5 km. Jarak kuwi cukup ing daya BOPS biasa, lan malah ing wektu cendhak banget. Aku sing transisi kanggo propelan Cairan luwih janjeni, padha bisa menehi Tambah ing meksa ing bolongan, lan Empu kacepetan, supaya liyane, dening dosis LCM, sampeyan bisa mencet Doel liyane flexibly. Lan mesthi, bedhil EMP, padha adoh saka Fantastic, utamané kanggo tumindak ing kadohan saka sawetara kilometer, lan padha bisa entuk kacepetan sing bisa numpes tank karo nut mlaku.
                  2. Grigory_45
                    Grigory_45 8 September 2019 08:28
                    -1
                    Kutipan saka: svp67
                    Senjata kasebut nduweni kaluwihan gedhe, kanthi jarak tembak langsung, bakal nyerang mungsuh luwih cepet, amarga kacepetan proyektil luwih dhuwur, jarak tembak langsung luwih gedhe.

                    lan gun tank wis akurasi luwih saka howitzer sembarang, amarga shooting iku geni langsung
                    Aku ora ngerti sawetara komentator sing sregep nyoba nggawe bedhil self-propelled saka tank.
        2. Grigory_45
          Grigory_45 4 September 2019 21:56
          -1
          Quote: Operator
          shooting sing dipasang kasedhiya

          dipasang shooting kanggo tank mokal, amarga saka sudhut elevasi cilik saka bedhil. Sinau materi
        3. Grigory_45
          Grigory_45 8 September 2019 08:26
          -1
          Quote: Operator
          Tank murub ing garis-of-sight, dadi luwih murah kecepatan moncong saka projectile non-anti-tank, sing luwih apik - shooting metu kasedhiya, daya luwih ing target lan kurang nyandhang tong minyak.
          jawaban

          sampeyan propose kanggo nggawe bedhil poto-propelled metu saka tank.
          Kaluwihan saka tank ana ing mobilitas, pangayoman waja lan bedhil, sing ngijini sampeyan kanggo muter munggah menyang geni langsung (thanks kanggo waja serius) lan minangka akurat sabisa (amarga iku geni langsung) lan cepet dismantle sembarang benteng utawa nyedhiyani. dhukungan kanggo infantri. Tank ora perlu njupuk ing jarak sing adoh. Shooting sing dipasang ora akurat. Sampeyan kudu mencet target ing trenches - kanggo sing ana cangkang karo detonation remot.
  2. .С
    3 September 2019 18:21
    +3
    Kanggo dangu aku Wade liwat alas platitudes, lan mung sawise maca nganti
    Ing tank negara NATO, kayata Abrams lan Leclerc, TIUS generasi kapindho wis diinstal, ing tank Rusia, unsur individu TIUS mung digunakake ing tank Armata.

    ngerti kok ditulis.
    Ngendi informasi prangko babagan individualitas utawa kerumitan peralatan on-board Almaty teka saka?
    Apa iki pambocoran utawa outline? :-)
    1. dzvero
      dzvero 3 September 2019 18:54
      +1
      Penulis bener babagan "separateness" amarga informasi ing domain umum wis pecah lan ora ngidini kesimpulan babagan "kompleks". Sing terakhir mung bisa dingerteni para pangembang lan kru Almaty. Bener, presentasi kasebut kaya Armata katon ketinggalan.
      1. Grigory_45
        Grigory_45 4 September 2019 21:57
        0
        Kutipan saka dzvero
        еpunggawa

        manawa
        Kutipan saka dzvero
        mbok ngerti
        1. dzvero
          dzvero 5 September 2019 07:15
          +1
          ombenan Aku ngerti yen ana "e sing bisa dibalik", lan "e kanthi rong titik", nanging "s" cukup kanggo aku supaya urip ora katon kaya madu. Jujur, aku kesed kanggo ngganti tata letak keyboard, lan (kaya sampeyan bisa ndeleng ing forum) malah Rusia duwe masalah karo huruf iki. Dadi aku goof karo iki kaya rong driji ing aspal.
  3. Jack O'Neill
    Jack O'Neill 3 September 2019 18:28
    0
    Apa cukup kanggo ngevaluasi tank modern babagan daya tembak, keamanan lan mobilitas?

    Mesthi ora.
    Saiki, ing latar ngarep ana BIUS (Combat Information and Control System).
    1. romanru4
      romanru4 3 September 2019 19:11
      +3
      Ing ngarep, minangka ngadeg, lan isih ngadeg, punika literasi saka komandhan, kang ora bisa ngganti materi kanggo TOU.
      1. Jack O'Neill
        Jack O'Neill 3 September 2019 19:23
        +2
        Ing ngarep, minangka ngadeg, lan isih ngadeg, punika literasi saka komandhan, kang ora bisa ngganti materi kanggo TOU.

        Nanging senapati iku dudu ahli ilmu jiwa, kudu ngerti ing endi panggonane, ing ngendi sekutu lan mungsuhe dhewe. Data liyane sing sampeyan duwe, luwih apik.
        1. Militer77
          Militer77 3 September 2019 20:43
          +2
          Data kasebut ora kudu berlebihan lan ora pati penting, yen ora, otak komandan bakal godhok nalika nyaring data sing ora penting, iki mbutuhake CICS, uga dipérang dadi tingkat taktis saka regu menyang resimen. Malah sing dikarepake saben pejuang, gumantung saka VUS, nampa informasi khusus kanggo dheweke, contone: kanggo penembak jitu - suhu udara, kacepetan angin lan arah, kanggo penembake mesin - jarak lan arah menyang amben penembak jitu, bedhil mesin. kru utawa kru ATGM, uga, kacepetan karo arah angin ora bakal ngganggu, nanging kahanan kanggo perang elektronik, etc., ora bakal ngganggu signalman.
          1. Jack O'Neill
            Jack O'Neill 3 September 2019 20:56
            +1
            Data kasebut ora kudu berlebihan lan ora penting, yen ora, otak komandan bakal godhok nalika nyaring data sing ora penting,

            Ora masalah, sampeyan bisa sijine radiator ing sirah.

            iki mbutuhake CIUS, malih, dipérang dadi tingkat taktis saka regu kanggo resimen.

            Bener! ana lan menehi komandhan kabeh informasi sing perlu. Kesadaran minangka kekuwatan sing nggegirisi!

            Malah sing dikarepake saben pejuang, gumantung saka VUS, nampa informasi khusus kanggo dheweke, contone: kanggo penembak jitu - suhu udara, kacepetan angin lan arah, kanggo penembake mesin - jarak lan arah menyang amben penembak jitu, bedhil mesin. kru utawa kru ATGM, uga, kacepetan karo arah angin ora bakal ngganggu, nanging kahanan kanggo perang elektronik, etc., ora bakal ngganggu signalman.

            Ya iku bakal becik. Nanging iki wis angel banget teknis kanggo ngatur. Teknologi - bisa, nanging teknis banget angel. Lan ekonomi ...
  4. maden.usmanow
    maden.usmanow 3 September 2019 18:36
    0
    Kita ngenteni publikasi sing padha ing pesawat.
    Ana akeh penganut kacepetan super lan maneuverability super.
  5. Operator
    Operator 3 September 2019 19:03
    0
    Quote: Prokletyi Pirat
    BOPS 30mm nglukis ngendi kanggo shove sing engine jet

    Solusi standar yaiku nginstal mesin roket ing proyektil kaliber kanthi diameter 120-160 mm. Sawise projectile diluncurake saka tong minyak kanthi kacepetan 0,5 km / s, mesin roket diuripake lan nyepetake projectile nganti 2 km / s, sawise rodha piercing waja kanthi diameter 20-30 mm dipecat. saka projectile nggunakake biaya expelling.

    Chip kasebut ana ing sistem panuntun inersia saka kaliber projectile / rod piercing armor kanthi CVO 0,1 meter kanggo saben detik penerbangan.
    1. prodi
      prodi 4 September 2019 08:27
      0
      idea iku apik, sampeyan malah bisa bali laras rifled kabeh, nanging misale jek sing ora bakal bisa kanggo mbubarake kethokan sub-kaliber Hung karo akselerator kanggo commensurate karo kacepetan dikembangaké ing tong minyak, ing atmosfer ngisor, ing nyata ( lan malah dawa) tempur jarak
  6. Kars
    Kars 3 September 2019 19:05
    +4
    Iku angel kanggo ngevaluasi soko dhewe, utamané tank. Ya, lan ora kok.
    Kabeh bakal ditemtokake dening basis ekonomi, tekad / motivasi militer, lan kekarepan para politisi kanggo tanggung jawab.

    Paling ora bakal menarik kanggo lengen sawetara Ethiopia lan Eretrea, sawetara karo Abrams, liyane karo Leclercs (opsi ora winates) saben karo jumlah sing padha. Jumlah peluncur roket sing padha, helikopter lan ndeleng apa sing kedadeyan ing pungkasan.
  7. KELAS
    KELAS 3 September 2019 19:07
    +3
    A klarifikasi sethitik babagan baling-baling meneng. Ana eksperimen karo augers, nanging augers "ora mlebu". Ana luwih akeh kontra tinimbang pro. Lan "Blue Bird" pungkasane dadi rodha.
  8. Operator
    Operator 3 September 2019 19:35
    -1
    Kutipan saka garri lin
    BOPS mung ora dilindhungi saka KAZ minangka ATGM. Penggawean wis ditindakake lan asile ora adoh

    KAZ "Hammer" nyegat, lan KAZ "Armata" mung nyegat amunisi kanthi kacepetan 0,9 km / s.

    Ing endi sampeyan bisa ndeleng karya sing lagi ditindakake?
    1. garri lin
      garri lin 3 September 2019 22:28
      +2
      Ngendi informasi akurat babagan Afghanistan teka saka? Luwih tepate, saka endi informasi sing tepat sing ora bisa nyegat sing luwih cepet? Miturut piala kasebut, mesthine ora bisa, nanging sing teoritis bisa dimodernisasi.
      Aku ora bisa menehi link kanggo bisa nyegat BOPS. Aku kesed lan ora nyimpen. Nuwun sewu. Nanging Internet wis uga googled dening panjalukan saka KAZ marang BOPS. Generasi penerus mesthi bakal nyegat. Kene titik uga cukup gampang kanggo nyelehake KAZ anyar ing platform lawas. Nanging senjata anyar sing luwih kuwat luwih angel.
  9. Simargl
    Simargl 3 September 2019 19:50
    + 10
    Mesin telusur kosmonot "Blue Bird"
    Omong kosong!
    Pisanan, "Bluebird" katon kaya iki:

    Ana video sing padha (kaya ing artikel) auger nitih. Umumé, iku katon sedih: macet, alon, kikuk. Nasibe yaiku rawa lan salju, kanthi beban cilik.
    1. Lopatov
      Lopatov 3 September 2019 20:27
      +4
      Kutipan: Simargl
      Pisanan, "Bluebird" katon kaya iki:


      ZIL-29061 uga minangka bagéan saka "Blue Bird"
      1. Simargl
        Simargl 4 September 2019 06:18
        0
        Kutipan: Lopatov
        ZIL-29061 uga minangka bagéan saka "Blue Bird"
        ZIL-29061 - kendaraan kabeh terrain "Kid"
        Kutipan saka: shultz21070
        lan ing "set" dheweke ana kendaraan kabeh terrain "Kid"
        Ing kasus apa wae, auger minangka unit bodho. Hovercraft luwih serbaguna.
  10. shultz21070
    shultz21070 3 September 2019 20:08
    +2
    Foto kasebut dudu "Blue Bird". Bluebird duwe roda multi-poros, lan ing "set" ana kendaraan kabeh terrain "Kid", ing kene pancen nganggo auger, nanging luwih cilik.
  11. Gardamir
    Gardamir 3 September 2019 20:14
    +7
    Aku bakal ringkes.
    Sajrone donya pisanan. nalika pasukan ndudhuk ing sawetara baris saka trenches, nalika padha entangled ing sawetara baris saka kawat barbed, nalika bedhil mesin abot ngadeg konco kabeh iki. ana perlu kanggo tank. Sajrone Perang Patriotik Agung, elinga wedges tank Guderian. Saiki, kanthi bener, dheweke nyebutake Ukraina lan Suriah minangka conto. Ora bakal ana perang kaya ing abad kaping 20. Dadi tank kudu ganti, mandheg kobong. Nanging ing asas, ana bedhil poto-propelled sing njupuk 40 km adoh. Ana senjata modern sing ora ana ing abad kaping 20, drone sing padha, mula mikir lan mikir babagan tank kaya apa. Utawa Mungkin padha ora perlu?
    1. Lopatov
      Lopatov 3 September 2019 20:30
      +7
      Kutipan: Gardamir
      Utawa Mungkin padha ora perlu?

      Pitakonan iki pisanan ditakoni ing pungkasan Perang Dunia I.
      Perang Donya II njawab pitakonan iki.
      1. Gardamir
        Gardamir 3 September 2019 21:33
        +2
        Perang Donya II njawab pitakonan iki.
        Nanging kemungkinan ora bakal ana perang kaya perang ing abad kaping 20.
        1. Lopatov
          Lopatov 4 September 2019 00:24
          +5
          Kutipan: Gardamir
          Nanging kemungkinan ora bakal ana perang kaya perang ing abad kaping 20.

          Lumrahe. Nanging kanggo mesthekake yen tank kudu nyopir babon khusus, lan mulane ora dibutuhake, isih ora pantes.
          1. prodi
            prodi 4 September 2019 08:21
            0
            Ing mratelakake panemume, kita kene mung duwe pangerten tengen: model dhuwur-tech lagi dikembangaké lan dipun ginakaken ing kelompok cilik, kang pisanan duwe panggonan ing konflik modern. Ing kasus sing luwih serius, conto sing lungse disimpen lan disimpen, amarga ora mung nggawe sing anyar. nanging ndandani sing lawas bakal dadi masalah
  12. Militer77
    Militer77 3 September 2019 21:22
    +1
    Kutipan: Jack O'Neill
    Ya iku bakal becik. Nanging iki wis angel banget teknis kanggo ngatur. Teknologi - bisa, nanging teknis banget angel. Ya, lan ekonomi.

    Aku mikir yen ing mangsa ngarep, sukses operasi apa wae (kanthi pasukan sing kurang luwih padha) bakal gumantung persis karo efektifitas sistem kontrol / komunikasi lan perang elektronik.
  13. Militer77
    Militer77 3 September 2019 21:37
    +2
    Quote: Prokletyi Pirat
    2) Ing teater modern / operasi udara gedhe, helikopter lan unit mobil udara minangka pesenan sing luwih gedhe tinimbang MBT babagan "mlebu ruang operasional lan ngilangi komunikasi", lan nindakake iki kanthi efektif nganti saiki "garis ngarep" wis mandheg. ana ing ngendi ana helikopter ...

    Ing ngendi ana garis ngarep ana sistem pertahanan udara berlapis, kanggo kompleks Pantsir-S1 sing padha, entuk helikopter ing jarak 15-20 km ora dadi tugas, nanging kanggo kompleks Pantsir-S1M, 35-40 km. Unit airmobile ing kendaraan kecepatan rendah mung cocog kanggo nyopir barmaley ing gunung, ara-ara samun lan alas, lan ing kahanan pertahanan lapisan, maksimal, mindhah pasukan kanggo mungkasi terobosan pertahanan, nyerang terobosan, mung ing kene ana pertempuran. alternatif helikopter, kanggo striking, dibandhingake Su-25, ing kasus diterangake, sayangé ora. Ka-52 kurang kacepetan, mung 260 km / h, ora bakal duwe wektu kanggo mbucal
  14. Kuda Saksa
    Kuda Saksa 3 September 2019 22:14
    +1
    Artikel kasebut apik, umume aku setuju karo penulis. Sanajan sawetara rincian bisa dibantah :)

    Mesthi, gun 152 mm luwih efektif tinimbang bedhil 125 mm, nanging nambah daya tembak kanthi cara iki ndadékaké kanggo Tambah pinunjul ing volume waja, massa tank, lan complicates desain loader otomatis.

    Kaya sing kita deleng saka Armata, ora perlu nambah volume sing dipesen. Dheweke duwe bobot lan dimensi, lan tanpa bedhil 152 mm, dheweke wis kasil tambah :) Senajan ing teori, mesthine sebaliknya. Modul eksternal kudu nggawe tank luwih entheng. Lan komplikasi desain, nuwun, luwih gumantung ing tingkat karya para perancang. Yen ora ana solusi sing apik, mula apa wae bisa rumit.. Ayo padha sinau apa maneh ngomong.

    Mobilitas tank, sing ditemtokake dening pembangkit listrik lan propulsi ulat, ora ngalami owah-owahan dhasar ing tank generasi anyar. Boten anyar lan tenan dipun ginakaken ora ngajokaken.

    Maneh, sayangé, tingkat desain ora padha lan misale jek sing padha mung ora nyoba kanggo berkembang arah anyar. Iku bakal menarik banget ora malah "mlaku" nanging uga "mlaku" tank. Electronics modern wis nggawe tugas iki cukup solvable, nanging sayangé .. Ora ana nyoba nyoba. :(

    Inggih, mokal kanggo mbantah babagan kabutuhan ekstrem kanggo kompatibilitas mesin modern karo lingkungan informasi. Ora jelas ing ngendi kita saiki. Tank lawas (lan upgrade paling anyar kaya T-90xxxx) mesthi ora duwe apa-apa. Lan apa sing perlu ditindakake ing Armata isih durung jelas. Kita kudu ndeleng.
    1. Simargl
      Simargl 4 September 2019 06:57
      0
      Kutipan saka: Saxahorse
      Modul eksternal kudu nggawe tank luwih entheng.
      Kenging punapa?

      Kutipan saka: Saxahorse
      Iku bakal menarik banget ora malah "mlaku" nanging uga "mlaku" tank.
      Kanggo Israel, lan malah banjur - mung bagean Rocky ... Nanging, malah ana kang bakal break sikil.
      Sembarang legged bakal duwe tekanan luwih ing lemah, kabeh liyane padha.
      1. Kuda Saksa
        Kuda Saksa 4 September 2019 22:20
        -1
        Kutipan: Simargl
        Kenging punapa?

        Amarga modul external bisa digawe teken ing syarat-syarat senjata lan kurang wojo.

        Kutipan: Simargl
        Sembarang legged bakal duwe tekanan luwih ing lemah, kabeh liyane padha.

        Iki ora nyegah kuntul roaming liwat rawa :)) Umume masalah karo kemampuan lintas negara yaiku bedane elevasi ing permukaan. Plus 30 cm lan Kendaraan Roda wiwit slip lan alon mudhun. Plus 0.5 meter lan malah tank bakal mulai macet. Ing lumampah (mlaku) mobil, masalah iki manifests dhewe akeh kurang.
        1. Simargl
          Simargl 5 September 2019 07:30
          0
          Kutipan saka: Saxahorse
          Amarga modul external bisa digawe teken ing syarat-syarat senjata lan kurang wojo.
          Napa T-14 luwih abot tinimbang T-90? Ora dadi prasaja. Cara mung kanggo nyuda massa yaiku nyuda kru.
          Driji manuk kasebut dumunung ing lemah fibrosa rawa lan area panyengkuyung sing nyata 20 kali luwih gedhe tinimbang area driji. Yen kuntul ngadeg ing lemah lendhut, iku bakal klelep.
          A walker mung ing film utawa waja wildly banget relatif kanggo massa.
          + kabeh jinis kripik kaya twitching nalika mlaku, kacepetan kurang ...
          1. Kuda Saksa
            Kuda Saksa 5 September 2019 23:07
            -1
            Kutipan: Simargl
            + kabeh jinis kripik kaya twitching nalika mlaku, kacepetan kurang ...

            Marang manuk unta bab kacepetan kurang! ngguyu
            Padha ngeruk supaya mung sok-sok ndemek lemah, dawane langkah telu nganti kaping papat dawane sikil.
            1. Simargl
              Simargl 7 September 2019 10:52
              0
              Kutipan saka: Saxahorse
              Marang manuk unta bab kacepetan kurang!
              Booking karo wong-wong mau - dadi-dadi. Delengen beban kejut ing awak: wulu meh tiba. Kepala - sing ya: stabil.
              Waca babagan walkers lan masalahe. Sing paling cilik - kanthi nambah kacepetan, tekanan ing lemah mundhak.
              1. Kuda Saksa
                Kuda Saksa 7 September 2019 22:14
                -1
                Kutipan: Simargl
                Delengen beban kejut ing awak: wulu meh tiba.

                Kosok baline, para pamburu ngeluh yen buckshot asring ora nembus wulu manuk unta :))

                Kita ora ngomong babagan walkers. Kita ngomong babagan pelari lompat dawa. DAPRA duwe conto kaya ngono. Ora ana sing keganggu sinau arah iki. :(
                1. Simargl
                  Simargl 8 September 2019 08:30
                  0
                  Kutipan saka: Saxahorse
                  Kosok baline, para pamburu ngeluh yen buckshot asring ora nembus wulu manuk unta :))
                  Iki dudu indikator: bakal luwih elek yen sampeyan njupuk kanthi snot.

                  Kutipan saka: Saxahorse
                  Kita ora ngomong babagan walkers. Kita ngomong babagan pelari lompat dawa.
                  Mlaku kaya langkah, nanging kanthi fase penerbangan. Mlumpat iku beda. Kita ngomong babagan walkers.

                  Kutipan saka: Saxahorse
                  Ora ana sing keganggu sinau arah iki. :(
                  Lan bener! Nganti lapangan pasukan diciptakake, walker ora ana gunane. Bisa efektif ing terrain rock, nanging ora ing rawa kita. Bisa mung kanggo ekspor?
                  Kalashnikov nuduhake "sampel" basa
                  1. Kuda Saksa
                    Kuda Saksa 8 September 2019 22:50
                    0
                    Kutipan: Simargl
                    Mlaku kaya langkah, nanging kanthi fase penerbangan. Mlumpat iku beda. Kita ngomong babagan walkers.

                    Ora. Kita ngomong babagan mobilitas dhuwur kendaraan lapis baja bipedal. Penyu mlaku ora menarik, ora ana gunane. Nanging mechs kacepetan dhuwur cukup terjangkau ing tingkat teknologi saiki. Tingkat teknologi cukup ngidini. Nanging sayangé ora njaluk.
                    1. Simargl
                      Simargl 10 September 2019 05:44
                      0
                      Kutipan saka: Saxahorse
                      Nanging mechs kacepetan dhuwur cukup terjangkau ing tingkat teknologi saiki.
                      Masalahe mung ing planet iki: umume lemah saka monster lapis baja kasebut ora bakal tahan.
                      1. Kuda Saksa
                        Kuda Saksa 10 September 2019 22:28
                        0
                        Kutipan: Simargl
                        Masalahe mung ing planet iki: umume lemah saka monster lapis baja kasebut ora bakal tahan.

                        Lan ing ngendi dheweke (lemah) bakal lunga saka planet? :))

                        Miturut cara, brontosaurs misuwur umume ngumbara ing rawa-rawa pesisir. Lan ora kurang misuwur T-Rexes (uga ora ceking) mlayu menyang wong-wong mau ana. :)
                      2. Simargl
                        Simargl 11 September 2019 06:57
                        0
                        Kutipan saka: Saxahorse
                        Miturut cara, brontosaurs misuwur umume ngumbara ing rawa-rawa pesisir.
                        Persis kepriye kedadeyane, kita ora ngerti. Nanging, kanthi leladen kewan uga kaya-kaya.
  15. Operator
    Operator 3 September 2019 22:28
    0
    Kutipan saka: Saxahorse
    Yahudi KAZ

    Apa sampeyan bakal menehi link?
    1. Kuda Saksa
      Kuda Saksa 4 September 2019 22:59
      -1
      Quote: Operator
      Apa sampeyan bakal menehi link?

      Aku weruh iki ana ing Topwar ing warta: "https://topwar.ru/161558-izrailskie-btr-jejtan-poluchat-kaz-hec-dorban-iron-fist.html"

      "Pembawa personel lapis baja Israel" Eitan "bakal nampa KAZ" Hetz Dorban "(Iron Fist)"

      Video lengkape ana ing komentar sp77ark (sp77ark). BOPS ana ing detik 8 nyoba mabur. Aku bakal nyoba ngirim link menyang video kasebut.

      1. Operator
        Operator 4 September 2019 23:09
        0
        Ing 8 detik, soko karo mesin roket dicegat - temenan ora BOPS.
        1. Kuda Saksa
          Kuda Saksa 4 September 2019 23:21
          -1
          Quote: Operator
          Ing 8 detik, soko karo mesin roket dicegat - temenan ora BOPS.

          Soko karo rudal ana ing kabeh detik liyane. Lan potlot karo tilak plasma minangka favorit 1200 m / s. :)
          1. Operator
            Operator 4 September 2019 23:35
            0
            Plasma diasilake kanthi kecepatan 1500 m/s.

            Dideleng saka kacepetan amunisi kontra ing video (300 m / s), kacepetan amunisi sing nyerang yaiku ~ 900 m / s.
            1. Kuda Saksa
              Kuda Saksa 4 September 2019 23:38
              -1
              Quote: Operator
              kacepetan amunisi nyerang ~ 900 m/s.

              Ing mratelakake panemume, sethitik liyane, ing mratelakake panemume iku 4 kaping luwih cepet. Siji-sijine, ora ana ATGM sing mabur kanthi kecepatan kasebut. Lan wulune mencorong.
              1. Operator
                Operator 4 September 2019 23:58
                0
                Aku ora weruh wulu.

                Ing kasus apa wae, kangelan nyegat amunisi penyerang kanthi kacepetan dhuwur (kaya sing dakkandhakake) dumunung ing wektu sing cendhak banget antarane wektu sing dideteksi dening radar KAZ, perkiraan titik patemon amunisi lan amunisi kontra, nguripake arah sing bener saka peluncur KAZ lan ngluncurake amunisi kontra.

                Jangkoan radar nemtokake koordinat lan kacepetan amunisi nyerang ora luwih saka 500 meter, mula, cadangan wektu kanggo kabeh babagan kabeh ora luwih saka 0,3 detik.

                Yen arah penerbangan lan wayahe ngluncurake amunisi sing nyerang dikenal luwih dhisik (kanggo penguji), mula gampang banget kanggo nyetel peluncur menyang azimuth sing dikarepake sadurunge lan nyinkronake peluncuran countermunition kanthi peluncuran amunisi.
  16. Operator
    Operator 3 September 2019 22:30
    0
    Kutipan saka garri lin
    endi informasi sing tepat sing ora bisa nyegat sing luwih cepet?

    Saka Internet.
    1. garri lin
      garri lin 3 September 2019 23:29
      0
      Saiki aku menek liwat wilds. Kayane PDA Afganit nggarap amunisi 1000 + m, wiwit taun 16.
      1. Operator
        Operator 3 September 2019 23:38
        0
        Saliyane wektu reaksi sing cendhak, rod penembus waja bobote ~10 kg, mabur kanthi kacepetan ~2 km/s, nduweni energi kinetik sing dhuwur, mula defleksi kasebut mbutuhake serangan langsung saka amunisi kinetik kanthi amunisi. energi kinetik sing padha.

        Sing kanggo KAZ / SAZ sing ana ora bisa ditindakake.
        1. garri lin
          garri lin 4 September 2019 00:01
          +2
          Inggih, Cut bobot ing setengah. Siji lan setengah kaping kacepetan. Lan maca babagan masalah stabilisasi amunisi rasio aspek dhuwur. BOPS ora perlu ditembak mudhun. Iku cukup kanggo menehi impuls lateral. Lan piyambakipun piyambak bakal break ing waja. Yen sumbu longitudinal ora pas karo lintasan, linggis bakal dadi rata. Yen linggis wiwit mlengkung nalika mabur, bakal pecah.
          1. Operator
            Operator 4 September 2019 00:26
            0
            Rod armor-piercing saka elongation dhuwur sampurna stabil ing pesawat kanthi bantuan saka unit buntut, uga pasukan inersia sing massa saka rod wis ing pesawat.

            Kanggo destabilize rod (kanggo ngganti vektor gerakan), siji kudu isih bisa mencet (diameteripun rod punika ~ 22 mm). Kajaba iku, yen materi saka counter-munition ora cukup kuwat, tungsten / uranium rod bakal Cut counter-munition kaya piso liwat butter.

            Ing proses penetrating waja dumunung ing sudhut kanggo arah pesawat, pasukan mlengkung ing rod minangka urutan gedhene luwih saka pasukan mlengkung saka impact saka counter-amunisi ing rod.
            1. garri lin
              garri lin 4 September 2019 08:44
              +1
              Iku misale jek kaya impact ing bops iku gelombang kejut lan ora unsur striking. Dadi ora ana sing kudu dipotong.
              Lan "pasukan mlengkung" ora penting. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo destabilize posisi sumbu BOPS relatif kanggo lintasan. Armor bakal nindakake liyane.
              1. Operator
                Operator 4 September 2019 11:25
                0
                Gelombang kejut ora kaya rod piercing waja kanthi area proyeksi lateral minimal - ATGM ora bisa destabilize.
                1. garri lin
                  garri lin 4 September 2019 11:40
                  0
                  Gelombang kejut arah minangka perkara sing ora nyenengake. Dheweke mung ngethok ATGM ing setengah.
                  1. Operator
                    Operator 4 September 2019 11:43
                    0
                    Ngendi aku bisa maca babagan gelombang kejut arah?
                    1. garri lin
                      garri lin 4 September 2019 11:46
                      0
                      Google carane pertahanan Ukrainia "Knife" dianggo. Lan mbayangno kabeh iki ora ing waja, nanging 10 meter saka tank.
                      1. Operator
                        Operator 4 September 2019 12:02
                        0
                        Ing "Knife" aliran fragmentasi radial dianggo, ora gelombang kejut.
                      2. garri lin
                        garri lin 4 September 2019 12:12
                        0
                        A bledosan katuntun dianggo ing Knife. ora ana pecahan. Kakurangan saka piso iku mengkono langsung ing waja lan BOPS ora duwe wektu kanggo nguripake saka pengaruh external.
                      3. Operator
                        Operator 4 September 2019 12:19
                        0
                        Aku njaluk ngapura (Aku bingung "Knife" karo "Barrier"): ing KAZ "Knife" daya shaped dianggo - jet saka logam fluidized, lan ora gelombang kejut gas saka detonation mbledhos.
                      4. garri lin
                        garri lin 4 September 2019 12:26
                        0
                        Ora jarum kumulatif, nanging piso kumulatif. Ora peluru ing peluru, nanging kira-kira ngandika saber tengen saber. Persyaratan sing beda kanggo akurasi. Lan iki, kaya sing dakelingake, minangka argumen utama sampeyan meh ora bisa mlebu. Kajaba iku, gelombang kejut sing diarahake uga bisa dibentuk tanpa komponen logam. Efisiensi "breakdown" luwih murah, nanging pengaruh eksternal sakabèhé dilestarekake. Aplikasi percepatan lateral. Biaya kasebut bakal bisa BOPS.
                      5. prodi
                        prodi 4 September 2019 13:11
                        0
                        "saber" kumulatif ing "saber" baja ora bisa diduweni ing prinsip, lan malah impact bakal cedhak nol
                      6. garri lin
                        garri lin 4 September 2019 17:46
                        0
                        Apa bisa luwih njlimet? Apa ora bisa?
                      7. prodi
                        prodi 4 September 2019 18:29
                        0
                        yen kita ngomong bab KAZ, (lan ora bab pangayoman dinamis), banjur njupuk counter-munitions kudu digawa metu ora mung ing titik timbal, nanging uga karo detonation sakteruse, i.e. wektu reaksi mundhak, lan projectile nyerang bisa duwe kacepetan banget beda lan diameteripun cilik ing umum kanggo jet strictly fokus; utamané, kanggo BOPS, kacepetan bakal commensurate, nanging masal ora
                      8. garri lin
                        garri lin 4 September 2019 18:38
                        0
                        Kacepetan proyektil minangka perkara pisanan sing ditemtokake sawise nemtokake lintasan. Afghanistan duwe radar khusus kanggo iki. akurat banget. Sing utama ing kene yaiku ana cukup wektu kanggo ngetung titik timbal lan njupuk amunisi kontra. Massa uga ora kudu cocog. Momentum lateral kanggo amunisi rasio aspek dhuwur banget mbebayani. Liyane bakal ditindakake kanthi ora stabil saka kethokan kasebut.
                      9. prodi
                        prodi 5 September 2019 09:19
                        0
                        yen kita pirembagan bab panggonan longitudinal saka biaya shaped, banjur ing comparison karo karya pangayoman dinamis, iku bakal dadi, rodo, ora "saber", nanging "sisir" karo untu luwih kuat lan langka, i.e. yen BOPS kenek, masalah bakal maneh mudhun kanggo mencet "peluru ing peluru". Nanging supaya kita duwe "bata" sing luwih praktis, masalahe uga KAZ kudu nggayuh target kanthi kecepatan sing beda-beda. Lan yen, umpamane, ana target kanthi kecepatan 500 m / s lan 1000 m / s, mula mung kanggo waja antarane 1 lan 2 meter bedane cilik, antarane 2 lan 4 "fokus" sing luwih praktis. jet kumulatif utamane ing target sing angel kaya BOPS bakal luwih angel
  17. Venom
    Venom 3 September 2019 23:40
    +2
    "152 mm LUWIH EFISIEN tinimbang 125 mm"
    Utawa luwih efisien utawa mung luwih efisien
  18. .С
    4 September 2019 03:11
    +1
    Quote: Operator
    Rod armor-piercing saka elongation dhuwur sampurna stabil ing pesawat kanthi bantuan saka unit buntut, uga pasukan inersia sing massa saka rod wis ing pesawat.

    Kanggo destabilize rod (kanggo ngganti vektor gerakan), siji kudu isih bisa mencet (diameteripun rod punika ~ 22 mm). Kajaba iku, yen materi saka counter-munition ora cukup kuwat, tungsten / uranium rod bakal Cut counter-munition kaya piso liwat butter.

    Ing proses penetrating waja dumunung ing sudhut kanggo arah pesawat, pasukan mlengkung ing rod minangka urutan gedhene luwih saka pasukan mlengkung saka impact saka counter-amunisi ing rod.

    Akhire komentar sing tepat!
    Banjur ing kene wis tungsten lan uranium kethokan wiwit nyegat karo ease. Temenan, wong ora tau nyekel linggis ing tangane :-)
  19. Vlad.dening
    Vlad.dening 4 September 2019 09:47
    +1
    Tank minangka unit tempur independen, kajaba ing kasus sing luar biasa, praktis ora digunakake

    Iki kudu dicritakake marang Kolobanov ing tanggal 41. Lan ora mung kanggo dheweke
  20. Operator
    Operator 4 September 2019 13:04
    0
    Kutipan saka garri lin
    saber ngliwati saber

    "Knife" nduweni biaya kumulatif longitudinal, mulane, nalika ngethok proyeksi frontal tank, saber dipikolehi ing saber, sing ningkatake kemungkinan rod penembus waja menyang waja tanpa akibat.
  21. chenia
    chenia 4 September 2019 14:10
    0
    Wong, nanging pertahanan utama nglawan tank yaiku interaksi karo cabang militer liyane.
    Tank ora bakal nyedhaki garis ngarep, lan MLRS bakal nutupi ing tahap penyebaran?
    AHA.
    ora. Inggih, ing charter kita (ing pertahanan) dianggep. kegiatan kuwi. Kepiye babagan nyerang?
    Dadi, bek tansah telat lan numerik luwih cendhek tinimbang penyerang (mesthi, yen acara kasebut ditindakake kanthi rahasia, kanthi unsur licik militer). Lan panyerang wis diparengake pasukan lan sarana sing kudu nyuda oposisi mungsuh sakcepete sabisa .. Lan padha wiwit ngremukake pisanan, lan nalika bek teka raos, bagean pinunjul saka pasukan bakal ilang (teori asor jero. melu striking ora mung ing eselon kapindho lan cadangan saka tatanan (ing pisanan ing standar, mesthi) nanging uga kanggo tentara lan cadangan baris ngarep.

    Lan posisi pisanan (lan iki shooting line-of-ngarsane) kudu umume kesapu adoh (sanajan Strip support kasedhiya).

    Kanggo kula, saiki pertahanan utama nglawan kekalahan utawa nambah daya tembak yaiku nyasarake mungsuh kanthi trampil (lan kabeh).
  22. zenion
    zenion 4 September 2019 15:52
    0
    Mesthi ora cukup. Tank uga kudu bisa mindhah miring lan diagonal. Bisa njupuk bursts saka mriem karo dumplings ing ora nguntungke krim, matzo goreng lan mesthi roach.
  23. Operator
    Operator 4 September 2019 21:54
    0
    Kutipan saka: svp67
    Kaya piranti recoil saka howitzers luwih rumit tinimbang bedhil

    Malah sebaliknya - amarga energi tembak sing luwih murah (sing diarani balistik kurang), piranti mundur howitzer luwih gampang lan luwih entheng tinimbang bedhil sing padha karo kaliber.

    Kacepetan awal BPS sing paling disenengi ora ditemtokake dening sawetara tembakan langsung, nanging kanthi njamin ngasah pucuk sirah rodha-piercing waja ing proses nembus waja - kanggo uranium wis diraih. ing kacepetan paling sethithik 1600 m / s, kanggo tungsten - kanthi kacepetan paling sethithik 2000 m / s. Kajaba iku, nyuda kacepetan rod sajrone penerbangan amarga inersia yaiku ~ 50 m / s kanggo saben 1000 m jarak.
    Mulane, kacepetan maksimum BPS nalika ditembak ing 3 km kudu: kanggo rod uranium, paling sethithik 1750 m / s, kanggo rod tungsten, 2150 m / s.
  24. Skepsis
    Skepsis 6 September 2019 07:04
    0
    Penulis, nanging sampeyan bisa nyorot masalah perlindungan elektrodinamika? Aku ora ngelingi yen ana sing njupuk bisnis iki ing VO.