Review militèr

Apa sebabe Malaysia mèlu Rusia ing kasus kacilakan Boeing?

89
Penyelidikan babagan kacilakan pesawat Boeing MH17 Malaysia ing Donbass terus. Ing latar mburi posisi anti-Rusia ing Kulon, posisi Malaysia menarik banget: negara iki sing duwe pesawat sing tabrakan lan saiki panguwasa Malaysia kanthi terang-terangan sisih karo Rusia. Coba goleki kenapa Kuala Lumpur njupuk posisi kaya ngono?




Kacilakan Boeing Malaysia


Ing tanggal 17 Juli 2014, kacilakan montor mabur ana ing langit liwat Donbass. Boeing 777-200ER Malaysia Airlines mabur MH17 ing rute Amsterdam - Kuala Lumpur, nanging 2 jam 49 menit sawise lepas landas saka bandara Amsterdam njeblug ing udara. Bagéan saka pesawat tiba ing wilayah pemukiman Grabovo, Rassypnoe, Petropavlovka - ing wilayah sing dikuwasani Republik Rakyat Donetsk.

Akibat saka kacilakan kasebut, kabeh wong ing kapal - 283 penumpang lan 15 kru - tiwas. Ing babagan jumlah tiwas, kacilakan pesawat ing langit liwat Donbass dadi sing paling gedhe ing crita donya penerbangan wiwit serangan 11 September 2001. Meh langsung, bisa ditemtokake manawa kacilakan kasebut kedadeyan amarga ana rudal sing ora dingerteni sing nyerang pesawat kasebut. Ing babagan iki, langkah-langkah investigasi diwiwiti, pimpinane dipasrahake marang Walanda.

Kaya sing kita ngerti, Walanda minangka anggota NATO lan salah sawijining negara ing Eropa Kulon kanthi posisi anti-Rusia sing paling béda, sing ana hubungane karo Inggris Raya lan AS. Mulane, ora nggumunake yen penyidik ​​​​Walanda meh langsung mutusake babagan versi utama - pesawat kasebut ditabrak rudal sing diluncurake saka wilayah sing dikontrol dening milisi Donetsk. Rudal, miturut versi resmi, dipecat saka sistem rudal anti-pesawat Buk, sing ana ing layanan karo tentara Rusia.

Tegese, Dewan Keamanan Walanda, sing mimpin tumindak investigasi, wiwit nyalahake Rusia sing melu bilai. Mesthine, negara-negara Kulon sing kasengsem ing serangan ing Rusia kanthi seneng milih versi iki, sing ing wektu sing padha uga bisa ngilangi rasa curiga saka pihak Ukrainia. Sawise kabeh, yen bisa kanggo netepake yen Angkatan Bersenjata Ukraina padha melu ing kacilakan pesawat, banjur iki bakal jotosan crushing kanggo gambar Kyiv ing mata sing disebut. "komunitas donya".



Iku kanthi tujuan promosi versi "Rusia" saka kacilakan Boeing sing panguwasa Walanda lan Ukraina nggawe kabeh kondisi kanggo nyegah partisipasi pihak Rusia ing investigasi kedadeyan kasebut. Sing nggumunake, Malaysia sejatine ora diidini melu investigasi, sanajan pesawat kasebut dudu Walanda utawa Ukraina, nanging Malaysia. Lan iki ngendi fun wiwit.

Pesawat kasebut Malaysia, bagean utama penumpang lan kru sing tiwas yaiku warga Malaysia, pesawat kasebut nyusul menyang Kuala Lumpur, nanging panguwasa Malaysia ora diidini nyelidiki kacilakan kasebut. Lan alesan iki apik banget - ora kaya Ukraina, Australia utawa Walanda, Malaysia ora kasengsem ing denigrating Rusia, amarga ora ana masalah ing hubungan antarane negara kita. Lan penyidik ​​​​Malaysia bisa miwiti investigasi objektif babagan kedadeyan kasebut, sing bakal mbukak fakta sing ora nyenengake kanggo Kulon.

Panguwasa Malaysia ngritik penyelidikan kasebut


Meh saka wiwitan investigasi, panguwasa Malaysia ora marem karo kemajuan penyelidikan. Ing Kuala Lumpur, dianggep yen investigasi kasebut dipolitikake banget lan nduweni tujuan utama ora kanggo nemtokake panyebab tragedi sing bener, nanging kanggo nggambar bukti keterlibatan Rusia lan milisi Donetsk ing bencana iki. Mangkono, Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad nggawe tuduhan politisasi penyelidikan kasebut. Dheweke yakin yen AS, Australia lan Walanda ora kasengsem nemtokake panyebab bencana sing sejatine lan panyebabe nyata.

Dheweke ora ngerteni sebab-sebab kacilakan kasebut lan sapa sing tanggung jawab, nanging dheweke wis mutusake manawa kudu dadi Rusia. Kita ora bisa nampa sikap iki

- ujare Perdana Menteri Malaysia.

Banjur Menteri Luar Negeri Malaysia Saifuddin Abdullah nyuwun marang masyarakat internasional supaya ngeculake tuduhan sing ora ana dhasar marang Rusia. sisih Malaysia kepengin weruh kenapa Barat nolak Malaysia - negara - pemilik pesawat lan negara kewarganegaraan mayoritas korban - diakoni kanggo asil diselidiki. Kahanan iki mung nuduhake yen ora kabeh jelas karo asil investigasi layanan khusus Walanda.

Apa sebabe Malaysia mèlu Rusia ing kasus kacilakan Boeing?

Najib Razak, Perdhana Mentri Malaysia 2009-2018


Wigati dicathet yen Perdana Menteri Malaysia sadurunge, Najib Razak, sing mimpin kabinèt negara mung nalika bencana ing 2014, uga yakin manawa Barat sengaja nyegah Malaysia supaya ora melu investigasi babagan kahanan kasebut. tragedi. Pramila Razak miwiti investigasi paralel dening dinas intelijen Malaysia.

Petualangan Amazing saka Kolonel Malaysia ing Ukraina


Kolonel Mohamad Sakri ngandika ing film dokumenter dening wartawan Walanda Max van der Werff darmabakti kanggo crita tragis saka kacilakan Boeing liwat Donbass. Petugas iki mimpin operasi Dewan Keamanan Nasional Malaysia ing Donbas.

Sanalika montor mabur kacilakan, Kolonel Sakri nampa dhawuh saka Perdana Menteri Malaysia nalika iku Najib Razak supaya lunga karo anak buahe - 11 personil militer lan dokter - menyang Ukraina kanggo njlentrehake kabeh kahanan kedadeyan kasebut.

Nanging, dheweke kudu teka ing penyamaran negara, amarga panguwasa Ukrainia wiwit nggawe macem-macem alangan kanggo penyelidikan objektif. Utamane, panguwasa Ukraina, kanthi dhukungan saka Amerika Serikat, nyoba nindakake kabeh supaya perekam penerbangan Boeing ora tiba ing tangan operator Malaysia.


Kolonel Mohamad Sakri - Kepala Tim Investigasi


Nanging Kolonel Sakri bisa teka ing lokasi luwih awal tinimbang wakil saka Walanda, Australia lan Ukraina, sing ora diidini menyang lokasi kacilakan dening milisi Donetsk. Lan mung siji-sijine alesan kenapa "kotak ireng" pesawat sing mati ana ing layanan intelijen Malaysia. Nanging petualangan kolonel Malaysia ing Ukraina ora mungkasi karo nampa recorder penerbangan. Dheweke dibukak dening agen saka Biro Investigasi Federal AS, sing nyoba kanggo gawe uwong yakin pejabat kanggo nyerahke "kothak ireng" kanggo wong-wong mau.

Mohamad Sakri ing dokumenter uga ngomong babagan kasunyatan manawa panguwasa Ukraina menehi tekanan marang dheweke ing kabeh cara. Banjur Misi Pemantauan Khusus OSCE uga nyoba njupuk perekam sing diidam-idam, nanging uga nampa penolakan resmi saka panguwasa Malaysia. Senadyan tekanan saka Kulon, Malaysia bisa mbela posisi independen. Miturut cara, ora kaya Walanda, Australia, Belgia lan negara liyane melu ing diselidiki saka acara ing Donbass, Malaysia tenan bisa disebut partai sawijining - iku ora kaiket dening kewajiban karo Amerika Serikat, ora duwe sawijining. kapentingan dhewe ing Eropah Wétan, kalebu lan ing Ukraina.

Sing nggumunake, layanan intelijen Malaysia, sajrone investigasi independen, nganalisa bahan audio saka obrolan para dispatcher, ditransfer dening Ukraina menyang Walanda, lan nyimpulake manawa rekaman kasebut ditindakake kanthi serius. Penyidik ​​​​Malaysia ngetung paling ora sangang splices - yaiku, sawetara frase dipotong, banjur cathetan kasebut ditempelake. Sapa sing kudu nindakake iki lan kenapa? Jawaban iki jelas - kanggo wong-wong sing pengin nyalahke apa sing kedadeyan ing Rusia lan ndhelikake kahanan sing bener saka tragedi kasebut.

Apa Malaysia lan Rusia dadi luwih cedhak nalika diselidiki


Ngerti kanthi lengkap manawa ora bisa ngatur investigasi paralel dhewe, panguwasa Malaysia sesambungan karo Moskow. Wigati dicathet yen Malaysia lan Rusia ora tau dadi sekutu utawa mitra sing cedhak.

Nalika Perang Dingin, Malaysia minangka salah sawijining sekutu sing paling cedhak karo Inggris Raya lan Amerika Serikat kanggo nglawan "ancaman komunis" ing Indochina lan Asia Tenggara. Saiki, mesthine, prioritas kebijakan luar negeri Kuala Lumpur wis owah, nanging isih ora bisa diarani yen ana hubungan sing raket banget antarane negara kita. Lan kahanan iki sing nandheske kepinginan saka panguwasa Malaysia kanggo obyektif neliti kabeh kahanan saka kacilakan pesawat.

Perdana Menteri Malaysia saiki, Mahathir Mohamad, dikenal minangka politisi sing otoriter lan tangguh. Dheweke umure 92 taun, nanging, sanajan umure, master politik Malaysia terus ngupayakake, ora mung kanggo njamin kamakmuran ekonomi negara, nanging uga kanggo njaga identitas nasional, nglawan pengaruh Barat lan njamin kedaulatan politik. . Mahathir Mohamad misuwur amarga kritik marang globalisme lan nilai-nilai global, serangan marang George Soros.


Mahathir Mohamad, Perdana Menteri Malaysia


Mahathir Mohamad ora welas asih karo mungsuh, ngupayakake supaya negarane tetep "sarung tangan wesi", nanging ing wektu sing padha, dheweke minangka patriot tanpa syarat Malaysia lan kanthi tulus pengin sing paling apik kanggo negarane. Perasaan patriotik Mahathir Mohamad sing mundhak sawise Barat bener-bener ngudani Kuala Lumpur, ora ngidini wakil Malaysia nyelidiki kahanan kacilakan pesawat kasebut lan, kanthi mangkono, nuduhake ing saindenging jagad yen Kuala Lumpur bisa diabaikan. . Mahathir Mohamad ora bisa ngapura Kulon amarga tumindak kaya ngono.

Perdana Menteri Malaysia kudu mulihake citrane minangka politisi sing tangguh lan ora kompromi. Lan ing kahanan iki, siji-sijine perkara sing bisa ditindakake yaiku melu rembugan karo Rusia kanggo nuduhake marang Kulon yen Malaysia, yen kepentingane diabaikan, siap tumindak kanthi mandiri lan gampang golek mitra serius kanggo penyelidikan independen.

Wigati uga yen mantan Perdana Menteri Malaysia Najib Razak wis dituntut ing Amerika Serikat. Secara resmi - kanggo korupsi, nyatane - kanggo politik, amarga Razak nyebabake emosi negatif ing pimpinan Amerika. Sawise kabeh, dheweke ora mung njupuk kursus kanggo kerjasama karo China lan narik investasi China menyang ekonomi Malaysia, nanging uga njupuk posisi sing angel banget babagan nyelidiki kacilakan pesawat ing Donbass.

Kayane, apa hubungane Razak lan AS? Napa panguwasa penegak hukum AS nganggep manawa bisa miwiti kasus pidana marang warga negara liya sing ora nindakake kejahatan ing Amerika Serikat? Nanging iki katon ridiculous mung saka sudut pandang hukum internasional, lan nyatane Amerika dipandu dening ideologi kolonial lawas lan unkind padha.

Ing sawetara ombone, penyelidikan independen sing diwiwiti dening Malaysia minangka protes marang neo-kolonialisme ing Amerika Serikat lan negara-negara Eropa Kulon. Sawise kabeh, upaya kanggo ngrampungake masalah sing ana ing mburi Malaysia langsung ana hubungane karo sikap umume Barat marang negara-negara Asia, Afrika, Amerika Latin minangka entitas sing gumantung, sing kepentingane bisa diabaikan kabeh kanggo nggayuh tujuane dhewe.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
lenta.ru, nst.com.my, rifan.ru
89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Strashila
    Strashila 3 September 2019 05:25
    + 14
    "Nanging Kolonel Sakri bisa teka ing adegan luwih awal tinimbang wakil saka Walanda, Australia lan Ukraina, sing ora diijini menyang situs kacilakan dening milisi Donetsk.", Milisi nyoba njaluk informasi menyang pihak sing kasengsem, sing nandheske sing padha mesthi ora.
    1. Olgovich
      Olgovich 3 September 2019 10:33
      +6
      Kutipan saka Strashila
      “Nanging Kolonel Sakri kasil teka ing lokasi luwih dhisik tinimbang wakil saka Walanda, Australia lan Ukraina

      Nanging, ing pungkasan, perekam rampung ing Holland. Ora ana sing ngerti apa sing ditindakake karo dheweke ...
      Penulis nulis babagan
      investigasi independen sing diwiwiti dening Malaysia
      , investigasi bebarengan karo Rusia. Nanging KHUSUS, ora ana komisi Walanda alternatif sing digawe.
      KENAPA? Ya, sanajan Rusia mung bisa nggawe siji lan kanthi resmi lan sistematis kanthi kritis nimbang materi sing diterbitake dening Walanda. Aku bisa ngumpulake lan nerbitake materi SENDIRI, narik kawigaten Malaysia, LDNR.

      Dadi Menteri Luar Negeri bakal mangsuli, banjur Wilayah Moskow, banjur Peskov, banjur Antey, nanging sistem kasebut ora bakal.
  2. Amuret
    Amuret 3 September 2019 05:25
    + 12
    Sawise kabeh, yen bisa kanggo netepake yen Angkatan Bersenjata Ukraina padha melu ing kacilakan pesawat, banjur iki bakal jotosan crushing kanggo gambar Kyiv ing mata sing disebut. "komunitas donya".
    Kabeh iki dijahit dening "White Threads" lan scoundrels iki bakal nyalahke Rusia malah ing scaffold.
    1. Lipchanin
      Lipchanin 3 September 2019 07:39
      +1
      Quote: Amur
      lan scoundrels iki malah bakal nyalahke Rusia ing scaffold.

      Lan luwih. Ing neraka ing wajan
      1. AnpeL
        AnpeL 3 September 2019 08:32
        0
        Neraka bakal kanggo wong-wong mau kanggo cokotan statements pidana karo ilat dhewe
        1. Lipchanin
          Lipchanin 3 September 2019 11:40
          +1
          Kutipan: AnpeL
          Neraka bakal kanggo wong-wong mau kanggo cokotan statements pidana karo ilat dhewe

          Dadi aku ngomong babagan iki
  3. rotmistr60
    rotmistr60 3 September 2019 06:36
    +9
    Amerika, Ukrainia, Walanda, komisi pemantauan OSCE minangka setan saka siji snuffbox, sing dilapisi karo terry Russophobia, goroh lan sinis. Nanging cepet utawa mengko, bebener nyata babagan pesawat mudhun isih bakal dikenal.
  4. Shuttle
    Shuttle 3 September 2019 06:48
    +7
    Iki ora mung neo-kolonialisme. Iki fasisme kanggo ekspor. Dhukungan kanggo fasis langsung ing Amerika Serikat, kaya-kaya, ora mungkin, nanging ing Ukraina mangga.
    Persamaan Nazisme guwa Ukrainia lan fasisme elit Amerika dumunung ing gagasan kaunggulan strata dhewe tinimbang kabeh liyane.
  5. Roso 56
    Roso 56 3 September 2019 07:00
    +2
    Ora kabeh negara sing nduweni tanggung jawab sosial sing kurang, kayata Polandia, Tribalts lan Hohland - Banderlogia lan Walanda sing gabung - pecandu narkoba.
  6. Zeev Zeev
    Zeev Zeev 3 September 2019 07:05
    -26
    Panguwasa Malaysia kanthi terang-terangan nyengkuyung Rusia amarga perdana menteri Malaysia entuk dhuwit sing apik kanggo kesepakatan kanggo ngganti minyak sawit Melayu karo jet tempur Rusia.
    Miturut cara, apa sisih Rusia kudu numpes liner tentrem lan matèni 298 warga sipil? Ora ana tentara Rusia ing kana, ta? Lan umume, kabeh kedadeyan ing wilayah Ukraina, lan Rusia ora ngganggu konflik ing Donbass, kaya sing dikandhakake media Rusia.
    1. Lipchanin
      Lipchanin 3 September 2019 07:48
      +6
      Kutipan saka Zeev Zeev
      Miturut cara, apa sisih Rusia kudu numpes liner tentrem lan matèni 298 warga sipil?

      Ra cetho. Limang taun dheweke nyoba mbuktekake yen dheweke duwe, nanging ora bisa. Ing kene wong njaba "duwe bukti, nanging kita ora bakal nuduhake sampeyan." Lan kenapa? Nanging yen Rusia melu, bakal padha nuduhake?
      Ora ana tentara Rusia ing kana, ta?

      Malah sawise panjaluk goyangake tutup saka paspor lan potongan wesi saka bis, dheweke ora katon ing kana. Nyuwun
      Lan umume, kabeh kedadeyan ing wilayah Ukraina, lan Rusia ora ngganggu konflik ing Donbass, kaya sing dikandhakake media Rusia.

      Lan ora mung media. Presiden ngandika. Wong biyasa omong-omongan nang kene.
      Nanging sing melu sing mbuktekaken? Malah ing loro Minsks ora ana tembung babagan keterlibatan Rusia.
      Elinga sapa sing nandhatangani?
      1. Avior
        Avior 3 September 2019 08:13
        -6
        WHO? Apa sampeyan ngomong babagan?
        Persetujuan pisanan ditandatangani dening pejabat Zurabov, Kuchma lan Tagliavini,

        http://www.osce.org/ru/home/123258?download=true

        kaloro ditandatangani dening presiden saka Norman Four - kene padha karo Lukashenka sawise mlebu

        Ing kasus loro, Plotnitsky lan Zakharchenko uga mlebu minangka individu pribadi, lan ora minangka wakil saka republik.
        Apa maksudmu?
        1. Lipchanin
          Lipchanin 3 September 2019 08:22
          +4
          Kutipan saka Avior
          Apa maksudmu?

          Kasunyatan bilih papat ing foto kasebut ora ngakoni Federasi Rusia minangka pihak ing konflik kasebut. Dheweke malah ora ngakoni panjaluk kasebut.
          Dadi apa jenis intervensi lan keterlibatan sing kita ucapake?
          1. Avior
            Avior 3 September 2019 08:47
            -4
            Yen mung kabeh prasaja kaya sampeyan nulis.
            Ora ana pangenalan langsung lan ora jelas saka pihak-pihak ing konflik kasebut, nanging miturut teks saka pihak-pihak ing konflik kasebut, iki minangka "pasukan Ukraina" (cathetan, iku pasukan, lan dudu Ukraina minangka negara) lan bersenjata. formasi wilayah sing kapisah ...., lan dudu LDN lan DPR minangka entitas teritorial, nanging uga ana formasi militer asing ing teks kasebut (pikiran sampeyan, dudu wong asing minangka peserta sing kapisah, nanging formasi asing) sing kudu ditarik saka Ukraina.
            Ana uga iki, mbayar manungsa waé menyang paragraf pungkasan.
            Présidhèn Federasi Rusia Vladimir Putin, Présidhèn Ukraina Petro Poroshenko, Présidhèn Républik Prancis François Hollande lan Kanselir Republik Federal Jerman Angela Merkel negesake rasa hormat marang kedaulatan lan integritas teritorial Ukraina. Dheweke yakin yen ora ana alternatif kanggo pemukiman sing tentrem. Dheweke wis siyap kanggo njupuk tindakan sing bisa ditindakake, kanthi individu utawa bebarengan, kanggo tujuan kasebut.

            Ing konteks iki, para pimpinan nyetujui Paket Implementasi Minsk sing diadopsi lan ditandatangani ing Minsk tanggal 12 Februari 2015 dening kabeh sing uga nandatangani Protokol Minsk tanggal 5 September 2014 lan Memorandum Minsk tanggal 19 September 2014. Pimpinan bakal nyumbang kanggo proses iki lan nggunakake pengaruhe karo pihak sing relevan kanggo ngetrapake implementasine Paket Ukuran iki.

            "Gunakake pengaruh sampeyan ing pihak sing relevan kanggo nggampangake implementasine Paket Ukuran iki." - iki mung digunakake minangka sabdhoning salah siji saka blues marang Rusia.
            Umumé, perjanjian Minsk ditulis kanthi ora jelas, sing ngidini interpretasi sing nguntungake, sing ditindakake para pihak sajrone pirang-pirang taun.
            hi
            1. Avior
              Avior 3 September 2019 08:49
              +1
              Nyuwun pangapunten kanggo t9 iki, aku ora duwe kekuwatan kanggo ndandani ...
            2. Lipchanin
              Lipchanin 3 September 2019 09:30
              +3
              Kutipan saka Avior
              Yen mung kabeh prasaja kaya sampeyan nulis.

              Luwih gampang ora ana.
              Dudu amatir sing mlebu DOKUMEN lan dudu amatir sing nyetujoni ing Dewan Keamanan PBB.
              nanging uga ana formasi militèr manca ing teks kasebut ( pikiran sampeyan ora wong manca minangka peserta sing kapisah, nanging formasi manca) sing kudu ditarik saka Ukraina.

              digatekake
              Soko aku ora weruh tembung "Russian" ana
              Mungkin iki babagan pasukan kasur?
              Pimpinan bakal nyumbang kanggo proses iki lan nggunakake pengaruhe karo pihak sing relevan kanggo ngetrapake implementasine Paket Ukuran iki.

              Inggih, apa efek sing padha duwe kanggo takon
              Presiden Republik Prancis François Hollande lan Kanselir Republik Federal Jerman Angela Merkel

              Apa dheweke ngrampungake paling ora siji titik?
              Dheweke terus terang ujar manawa dheweke ora bakal netepi perjanjian kasebut.
              iki mung digunakake minangka sabdhoning kanggo salah siji saka blues marang Rusia.

              Napa ora menyang Prancis lan Jerman? Apa sing ditindakake???
              Umumé, perjanjian Minsk ditulis kanthi ora jelas,

              Para penandatangan ora weruh, Dewan Keamanan ora weruh ... Lan mung sampeyan sing weruh.
              Inggih, wektu burem banjur kenapa Rusia "kabur", lan khusus disalahake.
              Lan luwih. Aku ora weruh jawaban ing ngendi Rusia dituduhake ing perjanjian minangka pihak ing konflik
              1. Avior
                Avior 3 September 2019 10:13
                -5
                Apa sing nggawe sampeyan mikir yen sampeyan ora ngerteni apa sing kabur?
                Mung wae, pihak-pihak kanthi tembung sing jelas ora pengin koordinasi lan menehi tandha, masing-masing ditarik menyang arahe.
                1. Lipchanin
                  Lipchanin 3 September 2019 10:19
                  +9
                  Ing endi ditulis yen Rusia minangka pihak ing konflik kasebut?
                  Yagene Jerman lan Prancis ora nepaki bagean persetujuan kasebut, nanging njaluk saka Rusia?
                  Ing ngendi ing perjanjian kasebut nyatakake yen Rusia wis ngirim pasukane lan kudu mundur?
                  1. Avior
                    Avior 3 September 2019 10:35
                    -3
                    Aku nulis kanggo sampeyan. ana, malah Ukraina ora langsung kadhaptar minangka pihak kanggo konflik, lan LNR lan DNR banget.
                    Lan ing tembung, saben wong nggoleki apa sing migunani kanggo dheweke
                    hi
    2. Okolotochny
      Okolotochny 3 September 2019 13:00
      +2
      Nanging aku ora ngerti, kanthi saben warta babagan goroh saka Barat kolektif, warga Israel aktif bungah. Lan aktif ngapusi. Lha wong-wong, piye kabar bab serangan anyar Israel, dadi sampeyan bengok-bengok ora ana kabar liyane? Apa sampeyan bungah babagan Boeing? Israel ing bisnis?
      1. Meltikovskiy
        Meltikovskiy 4 September 2019 02:34
        -2
        Kutipan: Okolotochny
        Lan aktif ngapusi. Lha wong-wong, piye kabar-kabar babagan serangan ganas sing anyar dening Israel, dadi sampeyan bengok-bengok ora ana kabar liyane? Apa sampeyan bungah babagan Boeing? Israel ing bisnis?

        Yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu diomongake lan kepiye carane mbenerake awake dhewe, nyalahke wong Yahudi. Posisi sing nyaman banget, Goebbels bakal nyetujoni sampeyan apik
        1. Okolotochny
          Okolotochny 4 September 2019 07:28
          +2
          Kanggo Goebbels bakal meneng. Leluhurku, khususe mbah kakungku loro, ngendhegake pemusnahan wong Yahudi. Miturut cara, 6 yuta wong Yahudi tiwas - Holocaust, amarga nolak tanggung jawab, lsp. Kira-kira 27 yuta wong Soviet tiwas, lan ora ana sing kaya ngono. Melitkovsky, dadi andhap asor. Aku ora peduli karo grater sampeyan karo Arab. Lan apa .... sampeyan kanthi intensif menehi komentar babagan acara ing Ukraina? Jaga Israel lan Palestina. Ya ojo lali mbalekno Golan Diremet.
    3. tlaga geni
      tlaga geni 6 September 2019 22:08
      0
      Apa sampeyan bisa mbuktekake yen ora? Maju menyang pengadilan. Yen ora, banjur meneng lan aja ngomong omong kosong
    4. tracer
      tracer 7 September 2019 20:11
      -3
      Padha ora malah saiki. Lan sampeyan bakal pamer.
  7. Avior
    Avior 3 September 2019 07:12
    +2
    Sayange, artikel kasebut nggawe kesan palsu, kalebu babagan posisi Malaysia lan khayalan tartamtu babagan masalah iki.
    bagean utama penumpang lan kru sing tiwas yaiku warga Malaysia, pesawat kasebut mabur menyang Kuala Lum

    Pesawat kasebut mabur saka Schiphol lan saka 298 sing tiwas, 192 wong Walanda, 44 wong Malaysia, 27 wong Australia, 10 wong Inggris.....
    Lan iki masalah pisanan. Ing mripat ing saindenging jagad, sing paling kasengsem ing penyelidikan objektif yaiku sanak keluarga korban.
    Lan sayangé, mung sederek saka korban sing unequivocally anti-Rusia.
    Carane lan apa iki kedaden, carane lan carane padha nggawe percoyo bab iki, iku pitakonan kapisah, nanging kasunyatan tetep sing posisi anti-Rusia. Dheweke ngajokake tuntutan hukum marang Putin lan Rusia kanthi pribadi, kaya-kaya ngganggu penyelidikan kasebut.
    Lan iki ditrapake ora mung kanggo wong Eropa, nanging uga kanggo wong Malaysia. Dheweke setuju banget karo asil sing diumumake dening komisi ing Holland lan duwe keluhan marang pamrentah Malaysia saiki sing ana gandhengane karo jabatane.
    NOK uga ngritik pernyataan-pernyataan sing bertentangan karo pemerintah marang Tim Investigasi Gabungan (JIT).



    statements digawe dening pejabat Malaysia sakbanjure konferensi pers ngandika inconsistent karo posisi dijupuk dening Mohamed Hanafiah.


    https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/07/12/mh17-nextofkin-say-msias-stand-on-investigation-confusing-demand-briefing/
    Lan ing kene ana konfirmasi masalah liyane.
    Saka Malaysia, dudu pemerintah sing resmi melu investigasi (sing posisine diganti taun 2018 sawise pemilihan perdana menteri anyar, saiki umure 93 taun), nanging Kejaksaan Agung, lan kepala penyidik. tim, Wakil Jaksa Agung Malaysia, ora mbantah kesimpulan saka komisi, minangka nandheske ing statement dening sederek saka Malaysia kena pengaruh ing link ndhuwur.
    Ing kene dheweke lungguh karo kabeh wong 19 Juni 2019


    Mesthine, kahanan iki ngrusak citra internasional Rusia, lan masalah utama yaiku gagal kerja bareng karo sanak keluarga korban. Kabèh panyelidikan tumrap Walanda ing donya iki bakal dideleng kanthi cara sing béda, manawa para sanak-sedulur padha nglawan asil papriksan, lan upaya kudu dikonsentrasi ing wiwitan.
    hi
    1. Okolotochny
      Okolotochny 3 September 2019 13:03
      +4
      frank gagal karya karo sederek saka korban

      Dadi menehi resep kanggo "sukses" karya karo sederek saka korban? Ora ana sing kaya ngono. Kabeh media utama pancen anti-Rusia. Komentar saka kanca-kanca minangka conto iki. Bangke bathuk menyang tembok? Utawa sampeyan menehi saran supaya sampeyan dhengkul?
    2. meandr51
      meandr51 7 September 2019 16:59
      0
      Ora ana gunane "makarya karo sanak-sedulur." Dheweke ngerti yen Ukraina lan Amerika Serikat ora menehi ganti rugi kanggo apa-apa. Lan Rusia dijanjekake bakal meksa dheweke mbayar ganti rugi. Saiki ora duwe bathi kanggo Rusia kanthi terang-terangan nuduh Amerika Serikat sing ngatur serangan teroris iki, sanajan materi kasebut dikumpulake. Dadi posisi pasif saka Federasi Rusia bisa dingerteni.
      Bakal diganti mung nalika Kulon ngliwati garis abang lan miwiti agresi langsung marang Federasi Rusia. Contone, upaya kanggo ngrebut Crimea dening Ukraina kanthi dhukungan saka NATO.
  8. Klim Chugunkin
    Klim Chugunkin 3 September 2019 07:20
    +8
    Ing kasus apa wae, tanggung jawab kasebut ana ing sisih Ukrainia, amarga dheweke kudu nutup wilayah udara ing zona perang, kaya sing diwènèhaké ing hukum internasional.
    1. Antares
      Antares 3 September 2019 07:31
      0
      Kutipan saka Klim Chugunkin
      Tanggung jawab ing kasus apa wae dumunung ing sisih Ukrainia amarga padha kapekso kanggo nutup wilayah udara liwat zona perang, minangka wis diwènèhaké ing hukum internasional.

      Iki rampung sebagian, ana uga kesalahan Ukraina - dheweke ora nganggep nggunakake MANPADS, nanging sistem pertahanan udara - lan ing kene eselon sing diidini 10 ewu m + ora disimpen maneh.
      eselon ngisor ditutup ing rekomendasi saka ICAO.
      Panguwasa Ukraina nutup wilayah udara liwat zona konflik kanggo penerbangan penerbangan sipil wiwit 1 Juli nganti FL260 (7900 meter), lan saka 14 Juli nganti FL320 (9750 meter). Organisasi Eropa kanggo Keamanan Navigasi Udara nuduhake yen ing rute liner, papan kasebut ditutup dening panguwasa Ukrainia nganti level FL320, lan penerbangan diidini ing tingkat FL330 (10 meter), ing ngendi pesawat kasebut ana. mabur
      Boeing dadi siji-sijine pesawat sing ditembak ing 10 meter
      Penerbangan menyang tapel wates karo Ukraina ditindakake ing FL310 (9450 meter), banjur ing FL330 (10 meter). Ing 050:12, nalika mlebu wilayah tanggung jawab FIR Dnepropetrovsk, pesawat kasebut, miturut rencana penerbangan, mesthine menek menyang FL53 (350 meter), nanging kanthi negatif nanggapi panjaluk pengendali lalu lintas udhara kanggo menek, isih ana ing FL10, minangka asil saka tingkat controller FL650 diangkat dening pesawat liyane. Eselon FL330, ing ngendi penerbangan MH350 dioperasikake, dibukak kanggo penerbangan transit internasional ing wilayah Ukraina.
      1. Klim Chugunkin
        Klim Chugunkin 3 September 2019 08:08
        +6
        Quote: Antares
        iki rampung sebagian, ana uga kesalahan Ukraina -ora nganggep nggunakake ora MANPADS, nanging sistem pertahanan udara-lan ing kene eselon sing diidini 10 ewu m + ora disimpen maneh
        eselon ngisor ditutup ing rekomendasi saka ICAO

        Miturut Komisi Penyelidikan Internasional, Angkatan Udhara Ukrainia ngumumake ilang sawetara pesawat ing papan sing dhuwur sakcepete sadurunge tragedi MH17. Kasunyatan iki dituduhake minangka bukti anané kompleks Buk Rusia ing zona pertempuran. Mulane, militer Ukrainia ora bisa ora ngerti yen sistem pertahanan udara jarak menengah nglawan dheweke. Pitakonan tetep mbukak - kenapa pihak Ukrainia ora nutup wilayah udara liwat zona konflik?
        1. Avior
          Avior 3 September 2019 08:27
          -3
          Mungkin mbukak, nanging kanggo dangu wis ana alesan kanggo Ukraina ing prakara iki, kang godhok mudhun kanggo kasunyatan sing
          1. Ora ana pesawat sipil siji sing ditembak mudhun lan ora ana upaya sing kaya ngono
          2 Milisi Ora Tau Ngancem Nembak Pesawat Sipil
          3. Ing papan sing dhuwur banget, pesawat ora ditembak mudhun, mung dhuwure 10 km sing tetep mbukak, ing ngisor ditutup.
          papat. Ora ana tradhisi sing jelas, luwih-luwih aturan, kanggo nutup langit liwat zona konflik sipil.
          Aku ngerti sing bisa uga kabotan kanggo posisi iki, lan nang endi wae ketoke ana mréntahaké kanggo pengadilan, mung kene ora malah katon teledor, kaputusan salah maksimum, yen padha ngakoni kaluputan lan padha bakal dianugerahi ganti rugi kanggo mbayar.
          1. Klim Chugunkin
            Klim Chugunkin 3 September 2019 08:33
            +6
            Ukrainians pratelan sing padha ora ngerti anané sistem pertahanan udhara ing zona pertempuran, lan miturut Komisi internasional, sadurunge Boeing ditembak mudhun, Ukrainians announced mundhut sawetara pesawat ing dhuwur. Pranyata salah sijine ngapusi, apa logis?
            1. Avior
              Avior 3 September 2019 08:57
              -3
              Aku nulis kanthi rinci ing ndhuwur.
              Posisi Ukraina boils mudhun kanggo kasunyatan sing padha pracaya ora ana ancaman nyata kanggo sipil ing elevasi ngisor 10 km.
              Sanadyan dituntut, tuduhan kasebut relatif ora serius.
              1. Klim Chugunkin
                Klim Chugunkin 3 September 2019 09:12
                +7
                Mergo kowe ora nggatekake skripsiku. Yaiku, data babagan pesawat Ukraina sing ilang ing papan sing ora bisa diakses MANPADS sakcepete sadurunge Boeing ditembak mudhun.

                Summing up - ora nggatekke hukum (ing kasus iki, aturan internasional lalu lintas udhara) ora ngilangi tanggung jawab. Panyebab utama tragedi kasebut yaiku panguwasa Ukrainia, sing ora nutup lalu lintas udhara ing zona perang. Kesimpulane jelas.
                1. Avior
                  Avior 3 September 2019 09:31
                  -4
                  Yen sampeyan wis mbuwang link kanggo konfirmasi tembung, sing ana lan apa ngandika, Aku ora bakal nglirwakake apa-apa. Utamane menarik babagan hukum internasional babagan larangan penerbangan.
                  Lan kanggo ngapusi Ukraina ....
                  ing kasus apa wae, Ukraina bakal ngomong ing pengadilan manawa milisi ora bakal nembak warga sipil, lan sistem pertahanan udara kaya Buk duwe kemampuan kanggo mbedakake wong sipil sing mabur nganggo transponder lan terdakwa saka militer.
                  Lan tuduhan maksimal kanggo njupuk langkah-langkah sing ora cukup, malah ora nglirwakake, langkah-langkah kasebut ditindakake.
                  hi
                  1. Klim Chugunkin
                    Klim Chugunkin 3 September 2019 10:07
                    +1
                    Jam 16:45, mundur. Telung dina sadurunge MH17, Ukrainians ilang An-26 ing dhuwur 6500 m.

                2. Siberia54
                  Siberia54 7 September 2019 00:46
                  +1
                  "ilang ing dhuwur ora bisa diakses MANPADS." Iki sabenere nambah "ora percaya" kanggo kabeh bacchanalia luwih lan nggawe sampeyan mikir babagan serangan teroris disiapake ing advance dening pinggiran.
        2. Antares
          Antares 3 September 2019 09:05
          -4
          Kutipan saka Klim Chugunkin
          Miturut Komisi Penyelidikan Internasional, Angkatan Udhara Ukrainia ngumumake ilang sawetara pesawat ing papan sing dhuwur sakcepete sadurunge tragedi MH17. Kasunyatan iki dituduhake minangka bukti anané kompleks Buk Rusia ing zona pertempuran.

          dhuwur 6500. Watesan MANPADS lan sistem pertahanan udara radius cilik (mung sing dicekel)
          Larangan FL260 (7900 meter)
          Kutipan saka Klim Chugunkin
          Kasunyatan iki dituduhake minangka bukti anané kompleks Buk Rusia ing zona pertempuran.

          diasuransiake
          nganti FL320 (9750 meter)
          Nanging, ora ana sing bisa mbayangake panggunaan kompleks sing kuat. Iki diduweni dening kru / negara sing dilatih
          1. Klim Chugunkin
            Klim Chugunkin 3 September 2019 09:24
            0
            Ukraina ilang sawetara pesawat saka tumindak MANPADS, lan sawetara pesawat liyane ing dhuwur ora bisa diakses MANPADS, sawise kang Boeing ditembak mudhun. Ing cendhak, aku bakal nyoba golek video presentation saka asil investigasi lan geser ngendi data presented ing mundhut saka Angkatan Udhara Ukrainia lan dhuwur ing ngendi pesawat wis kenek ...
            1. Avior
              Avior 3 September 2019 10:11
              -3
              Kanthi iki cetha, aku setuju karo sampeyan tanpa referensi.
              Dheweke uga nembak MANPADS ing ndhuwur, nanging ora sapisan ing dhuwur 10.
              Nanging ora ana sing nembak warga sipil, ora ana ancaman, ora ana upaya.
              Saka sing dakwaca, ora ana aturan sing jelas kanggo mateni penerbangan kanthi lengkap ing konflik kasebut.
          2. Klim Chugunkin
            Klim Chugunkin 3 September 2019 10:09
            +1
            Baleni maneh ing 16:45. 14 Juli padha ilang An-26. 6500 m dudu MANPADS. Iki paling ora kaping pindho luwih dhuwur tinimbang langit-langit kanggo MANPADS.

      2. Lipchanin
        Lipchanin 3 September 2019 08:42
        +1
        Apa kabeh iki ditulis kanggo?
        Wong saiki bakal mriksa apa
        saka 1 Juli nganti FL260 (7900 meter), lan saka 14 Juli nganti FL320 (9750 meter).

        FL320, lan ing tingkat penerbangan FL330 (10 meter),

        lulus ing FL310 (9450 meter), banjur ing FL330 (10 meter).

        Punika ingkang paling penting kanggo nulis
        pesawat, miturut rencana pesawat, iki mestine munggah nganti FL350 (10 meter), nanging kanthi negatif nanggapi panyuwunan pengontrol lalu lintas udhara kanggo munggah, isih ana ing FL330,

        Lan ana jawaban kanggo iki ing artikel.
        Sing nggumunake, layanan intelijen Malaysia, sajrone investigasi independen, nganalisa bahan audio saka obrolan para dispatcher, ditransfer dening Ukraina menyang Walanda, lan entuk kesimpulan yen rekaman padha akeh banget diowahi. Penyidik ​​​​Malaysia ngetung paling ora sangang splices - yaiku, sawetara frase dipotong, banjur cathetan kasebut ditempelake.

        Dadi aja ngomong babagan "eselon"
        1. Antares
          Antares 3 September 2019 09:16
          -2
          Kutipan: Lipchanin
          Wong saiki bakal mriksa apa

          Apa sampeyan percaya karo ICAO? Dadi Ukraina ngirim informasi babagan larangan ing kana.
          Kutipan: Lipchanin
          Punika ingkang paling penting kanggo nulis

          sampeyan ngerti prabédan ing dhuwur ing eselon? 600m wis! Ndhuwur watesan 10k
          Kanggo sistem pertahanan udara Buk, bedane 600 meter ing eselon kasebut ora signifikan.
          Kutipan: Lipchanin
          Sing nggumunake, layanan intelijen Malaysia, sajrone investigasi independen, nganalisa bahan audio saka obrolan para dispatcher, ditransfer dening Ukraina menyang Walanda, lan nyimpulake manawa rekaman kasebut ditindakake kanthi serius. Penyidik ​​​​Malaysia ngetung paling ora sangang splices - yaiku, sawetara frase dipotong, banjur cathetan kasebut ditempelake.

          Inggih, penulis ora nuduhake sumber.
          Komisi saka Holland ora mbukak kasunyatan gluing, lan carane sampeyan bisa ngenali mau yen lagi duplikat 3 kaping! Kothak lan pusat Rostov Sampeyan bisa palsu dhewe, nanging ana rong sumber liyane. Pemalsuan bakal dicethakaké langsung.
          Lan kanthi cara, milisi masrahake kothak ireng menyang Malaysia, lan dheweke langsung nyerahake menyang komisi.
          Aku bisa mbayangno yen sepisanan wong Malaysia mbengkongake banjur dipasrahake.. Nanging mung ana telung komponen.
          1-kothak ireng
          2 cathetan dispatchers saka Dnieper
          3 kiriman Rostov
          Padha cocog.
          Walanda ora mbukak kasunyatan gluing utawa pemalsuan.
          Kutipan: Lipchanin
          Dadi aja ngomong babagan "eselon"

          Sapa sing luwih wibawa? Penulis artikel kanthi "gag" utawa kesimpulan saka komisi kasebut, Malaysia dhewe ing ngendi?
          1. Lipchanin
            Lipchanin 3 September 2019 09:56
            +3
            Quote: Antares
            Apa sampeyan percaya karo ICAO?

            Aku dipercaya wong-wong mau.
            Aku ngomong bab liyane. Kok ono kene
            FL320 (9750 meter)

            Lan padha duwe nuansa sing padha?
            Kepiye carane bisa dipriksa ing kene?
            Apa pentinge tembung sampeyan?
            Siji bukti cukup kanggo aku.
            Amerika ora tau menehi bukti saka kesalahane Rusia.
            Malah ora ngerti "kasus" pemain biola, dheweke langsung nuduh. Lan ing kene taun kaping lima meneng.
            Ora aneh?
            Lan kenapa sampeyan meneng yen roket sing ditembak Boeing iku marginal? Iku wis didokumentasikake
            1. Antares
              Antares 3 September 2019 21:20
              -1
              Kutipan: Lipchanin
              Aku dipercaya wong-wong mau.
              Aku ngomong bab liyane. Kok ono kene
              FL320 (9750 meter)

              Lan padha duwe nuansa sing padha?

              nuwun sewu, nanging aku kelalen sing ing VO, ngendi sapisan, yen sampeyan pracaya legenda --- sampeyan kudu disiapake, karo nomer, karo pranala, basis ilmiah, lan ing .. kang ora Matter saiki.
              Kabeh nuansa penting. Larangan eselon ditepungi dening Ukraina, lan 17 jam sadurunge bencana, Federasi Rusia ngenalake larangan penerbangan. Ora angel ngerti jeneng eselon, utamane amarga aku nyatakake dhuwure sing dituduhake. Bisa dibandhingake karo An ing 6500 (dhuwur maksimal karusakan pesawat tempur) lan MANPADS liyane sing ditembak mudhun. Padha tingkat ngisor. Nanging Ukraina ngasuransiake maneh sajrone seminggu saka eselon MANPADS menyang eselon sistem pertahanan udara sing luwih serius. Sing kabeh titik!
              Kutipan: Lipchanin
              Siji bukti cukup kanggo aku.
              Amerika ora tau menehi bukti saka kesalahane Rusia

              apa padha kudu nyedhiyani? Kabeh sing padha nyedhiyani minangka bukti sirno, Federasi Rusia ngakoni ora minangka bukti sirno, nanging minangka provokasi! Bahan apa wae bakal dituduh palsu.
              Apa wae sing diomongake bakal diinterpretasikake minangka Damn West pengin ngganti kesalahane.
              Umumé, kabeh sing ora diwenehake dening Amerika ora bakal cukup kanggo Federasi Rusia.
              Tuladhane
              Juru bicara Departemen Luar Negeri uga ngelingi yen Tim Investigasi, sing kalebu Walanda, Australia, Belgia, Malaysia lan Ukraina, "kerja keras kanggo nggawa para pelaku menyang kaadilan," lan ing Mei 2018, bukti diwenehi peluncur roket, saka kang pesawat ditembak mudhun, iki dikirim saka Rusia.
              "Pesawat MH17 ditembak mudhun dening rudal permukaan-ke-udara Buk sing diduweni Rusia sing dipecat saka wilayah ing Ukraina wétan sing dikontrol dening Rusia lan pasukan sing dikontrol Rusia," ujare Ortagus.

              Inggih, iki ora cukup, bakal padha karo bukti apa wae sing diwenehake menyang Federasi Rusia.
              Kutipan: Lipchanin
              Lan kenapa sampeyan meneng yen roket sing ditembak Boeing iku marginal? Iku wis didokumentasikake

              ana luwih akeh pitakonan tinimbang jawaban kanggo "bukti" iki
              Penyidik ​​​​JIT ora mikir kanggo ngyakinake informasi yen rudal sing nembak Boeing Malaysia ana ing layanan karo Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki diandharake dening jaksa Walanda Fred Westerbeke. Wartawan takon marang apa diselidiki yakin yen rudal iku Rusia, sanajan ana dokumen sing Buk wis suwe ing layanan karo unit Ukraina.
              "Kita wis ndeleng bahan kasebut, nanging kita percaya yen dheweke ora yakin babagan iki. Kita nindakake investigasi, lan ora bisa nggawe kesimpulan kasebut adhedhasar dokumen kasebut, "ujare Westerbeke.

              dokumen bagean Ternopil uga ditransfer menyang komisi. Lan ing kasunyatan, kabeh sing arep takon Walanda wis kasedhiya.
          2. Siberia54
            Siberia54 7 September 2019 00:52
            +1
            Nanging ana prabédan cilik ing durasi rekaman antarane rong kothak ing kabel daya padha, bab detik.
  9. roket757
    roket757 3 September 2019 07:21
    +4
    Apa sing bisa diomongake lan dibahas ing kene?
    Kasus kasebut ora bakal ditindakake, amarga kepentingan para pihak beda-beda lan ora ana investigasi sing objektif!
  10. andrewkor
    andrewkor 3 September 2019 07:29
    -1
    Salah sawijining pratandha saka konvergensi posisi Rusia lan Malaysia ing bidang kerjasama militer-teknis yaiku kesepakatan sing direncanakake kanggo MiG-29 lan MiG-35 lan peralatan modern liyane. Boeing apes.
    1. meandr51
      meandr51 7 September 2019 17:07
      0
      Tegese, yen ora amarga "syukur", banjur padha ora payu? Ditarik menyang kuping.
  11. dzvero
    dzvero 3 September 2019 07:33
    +6
    Aku elinga nalika pertahanan udara Ukrainia nembak Tu-154, Amerika langsung ngomong saka ngendi rudal kasebut diluncurake. Sing. padha duwe sarana kontrol obyektif. Lan karo Boeing, kasepen - "kita duwe, nanging kita ora bakal nuduhake sampeyan amarga iku rahasia." Alesan liya kanggo nimbang kasus kasebut dijahit nganggo benang putih.
    1. Avior
      Avior 3 September 2019 08:01
      +3
      Kanggo iki, sarana kontrol obyektif ora dibutuhake.
      Ana latihan pertahanan udara gedhe ing cedhak lan ora rahasia kanggo Amerika.
      1. dzvero
        dzvero 3 September 2019 08:09
        +4
        Ora masalah rahasia - mung Amerika sing pertama babagan roket lan sing dilaporake. Ukrainia isih mbantah, lan sumber Rusia ora ngeculake rincian kasebut. Maksudku, Amerika duwe kemampuan kanggo ngontrol kanthi objektif, nanging wektu iki ora cepet-cepet nyebarake data kasebut.
        1. Avior
          Avior 3 September 2019 08:17
          +1
          Mulane padha kacarita sing padha ngerti sing bakal njupuk ana ing advance, lan padha kacarita karo referensi kanggo pakaryan, lan ora kanggo ngontrol data.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Borz
    Borz 3 September 2019 08:03
    +2
    Aku yakin yen asil investigasi bakal dibeberke lan diterbitake. Iku misale jek sing bebener ora bakal surprise kita, amarga. kita ngerti sapa sing nembak Boeing lan karo sapa. Ngendi para pengontrol lalu lintas udhara saka menara? Napa investigasi ing Kulon ditindakake dening sapa wae, nanging dudu spesialis khusus?
    1. Avior
      Avior 3 September 2019 08:29
      0
      Wong Walanda nduwèni tekad kanggo mbukak bukti mung ing pengadilan.
      Lan kasus kasebut ditindakake dening penyidik ​​​​cukup profesional.
      1. Borz
        Borz 3 September 2019 11:00
        0
        Kasunyatane, sawetara wektu kepungkur aku nemoni artikel sing jenenge "profesional" sing nyelidiki kasus iki.
        Nanging aku ora bakal padu karo sampeyan, mbok menawa sampeyan luwih ngerti.
      2. Okolotochny
        Okolotochny 3 September 2019 13:10
        +2
        penyidik ​​​​cukup profesional.

        Oh iku? Elinga, INVESTIGATOR PROFESIONAL ora bakal nglirwakake data kasus apa wae. Dipercaya kula minangka profesional. Data saka "Almaz-Antey" ditempelake ing kasus kasebut? Apa data sarana kontrol Federasi Rusia dilampirake? Apa sampeyan kabeh kerja "profesional" ing Kulon?
  14. Silvestr
    Silvestr 3 September 2019 09:00
    +3
    kepiye jangkoan media Rusia lan posisi Federasi Rusia babagan tragedi iki diganti:
    1. Juli 17, 2014 ing 19:XNUMX wektu Moscow saluran warta LifeNews nglaporake babagan "kamenangan anyar kanggo milisi Donetsk"sing dinuga bisa ngalahake pesawat transportasi An-26 liyane saka Angkatan Udara Ukrainia. Wektu iki - cedhak kutha Torez.
    "Spesialis njamin manawa ora mungkin kanggo nembak kapal kasebut kanthi cara sing bisa ditindakake para pemberontak," koresponden program Vremya ing Channel One kacarita.

    2. 17 Juli Situs web saluran RT basa Rusia nerbitake tweet saka "dispatcher Spanyol" ing Kyiv sing sawetara menit sadurunge kacilakan Boeing, pesawat militer Ukraina katon ing jejere.
    Pesen kasebut langsung dijupuk dening saluran TV Rossiya-24, uga sawetara publikasi online. Ora suwe akun Twitter "dispatcher" diakoni minangka palsu lan diblokir.

    3. Koran Moskovsky Komsomolets nglaporake, kanthi nyebutake "saksi mata" lan salah sawijining pimpinan separatis, Igor Strelkov, sing mbok menawa sawetara penumpang Boeing tiwas sadurunge kacilakan.
    Sawetara dina sabanjure, versi iki ilang ing latar mburi, menehi cara kanggo pernyataan resmi dening Kementerian Pertahanan Rusia.

    4. Ing 21 Juli, saluran TV negara Rusia ngumumake yen, miturut data militer Rusia, klompok anti-pesawat Ukraina kompleks "Buk" Ing wayah wengi saka tragedi, dheweke muncul ing wilayah Donetsk lan ilang sasampunipun.
    Ing dina sing padha, koresponden kanggo saluran TV Rossiya ngritik pendapat para ahli, maneh ngelingi yen militer Ukrainia mesthine duwe Buks ing pembuangan.

    5. ing November taun sing padha, versi babagan Ukrainia "Buk" dumadakan diganti karo sing anyar - babagan rudal udara-ke-udara.

    Mikhail Leontiev, tuan rumah program Odnako: "Channel One wis entuk gambar sensasional sing diduga dijupuk dening satelit mata-mata asing ing detik-detik pungkasan pesawat Boeing Malaysia ing Ukraina." Ing foto, presenter nyathet, "peluncuran rudal saka sangisore sayap kiwa" saka pesawat tempur MiG-29 "katon cetha ing kokpit."
    Cekakipun, paling mboten wonten Buk,” pungkase.

    Ing wayah sore ing dina sing padha, crita sing padha karo "bukti foto" saka karusakan pesawat dening pejuang muncul ing saluran TV Rossiya. Ing dina sing padha, blogger foto Rusia sing populer, Ilya Varlamov, nemokake tandha-tandha rekaman satelit palsu.

    6. Sawise nyebarake foto palsu, versi pejuang maneh wiwit aktif dibahas ing media Rusia ing pungkasan taun 2014.
    Publikasi ing koran "Komsomolskaya Pravda" tanggal 22 Desember. Miturut publikasi, wartawan "Kita nemokake saksi sing ngaku yen Boeing Malaysia ditembak dening pesawat serangan Su-25 Ukraina.
    Ora suwe crita iki dijupuk dening publikasi online, saluran TV utama lan malah Komite Investigasi Rusia.
    Ing awal Juni 2015, "saksi rahasia" muncul maneh ing berita utama media negara. "Penyelidikan babagan kasus kacilakan Boeing ing wilayah Donetsk maju kanthi nyata. Lan dina iki jeneng saksi utama dijenengi ing Komite Investigasi Rusia, "kacarita Channel One tanggal 3 Juni. Miturut wartawan, iku dadi mantan prajurit Ukrainia Evgeny Agapov.

    7. 17 Juli 2014 Bom njeblug ing pesawat Boeing. "Aku yakin manawa pesawat kasebut dirusak saka njero, lan minangka operasi khusus," ujare Sergey Sokolov, pakar ing pusat informasi federal Analytics lan Keamanan, ing saluran TV nalika iku.


    8. Miturut Wilayah Moskow, radar Rostov gagal ndeteksi rudal sing ditembakake ing Boeing saka wilayah separatis.

    Pitakonan: yen kita ngerti kabeh, banjur kepiye carane bisa nerangake pendapat pers lan panguwasa sing terus ganti?
    1. Prutkov
      Prutkov 3 September 2019 10:52
      +5
      Muga-muga sampeyan krungu babagan "versi investigasi sing bisa digunakake." Kutipan sing sampeyan sebutake padha. Kajaba iku, padha ora banget mbantah saben liyane. Ing bab mung sing versi karo bom ing Papan stands metu sethitik. Nanging bencana apa wae saiki ditliti kanggo kemungkinan serangan teroris. Miturut mudhun An-26. Yen pancene (aku nandheske - tenan) ditembak mudhun ing dhuwur 6000 m, banjur ALL eselon kudu ditutup. Anane pesawat militer ing cedhak Boeing ora mbantah versi karusakan pesawat saka sistem pertahanan udara. Kosok baline, nuduhake yen pesawat kasebut ditembak kanthi sengaja, amarga. Radar menehi informasi mung bab azimuth lan jarak LTA relatif kanggo radar dhewe. Kabeh data liyane - arah gerakan, dhuwur, posisi nyata ing ruang telung dimensi kudu diwilang. Lan yen kita nyathet manawa obyek kasebut bisa terus-terusan pindhah menyang kabeh arah, mula informasi obyektif nyata babagan obyek kasebut mung bisa dipikolehi saka pesawat liya sing mabur ing rute paralel. Iki penting banget yen obyek kasebut kudu tiba ing wilayah sing ditetepake kanthi ketat. Penyelidikan Walanda ora menehi jawaban kanggo pitakonan kenapa pilot ora weruh lan ora nanggepi, paling ora kanthi seruan sing kapisah, marang roket sing mabur menyang wong-wong mau, sing, miturut penyelidikan, dipecat ing pesawat lan njeblug. ing ngarep kokpit. Iki bisa kedadeyan yen kokpit wis kenek lan pilot wis mati. Padha ditrapake kanggo penumpang, minangka ing dhuwur 10000m, padha mati sanalika sawise depressurization pesawat. Mulane, mayit sing wis mati tiba ing lemah. Apa banjur kontradiksi?
    2. Ka-52
      Ka-52 3 September 2019 11:04
      +3
      Pitakonan: yen kita ngerti kabeh, banjur kepiye carane bisa nerangake pendapat pers lan panguwasa sing terus ganti?

      lan apa sing sampeyan deleng karo teori konspirasi sampeyan? Ngganti pendapat pers? Wah, omong kosong. Yen kita ngelingi tragedi apa wae, liputan media sing ora mandheg babagan dheweke mesthi kaya paribasan "Aku krungu swara - aku ora ngerti ngendi." Iki uga kedadeyan karo Nord-Ost lan Winter Cherry, lsp.
    3. meandr51
      meandr51 7 September 2019 17:13
      0
      Punika ingkang paling prasaja. Lan katon kaya investigasi spontan dening wong sing ora melu saka macem-macem bagean. Kanggo Federasi Rusia, iki minangka kejutan, mula akeh versi. Minangka tansah, kanthi cara, kedadeyan kasebut ing wiwitan penyelidikan. Uga, aja nganggep serius media sapa wae.
  15. shinobi
    shinobi 3 September 2019 09:02
    0
    Wong Malaysia sing apik, wektune para politisi kita golek bal.
    PS: Perlu dipulihake S.M.E.R.Sh lan praktik likuidasi asing utamane para politisi sing misuwur lan mung kriminal.
    1. Avior
      Avior 3 September 2019 09:13
      +2
      Lan sapa sing sampeyan usulake bang?
      Trump? Merkel? Poroshenko? Zelensky?
      Iku bakal nggawa apa-apa nanging masalah.
      1. shinobi
        shinobi 3 September 2019 09:42
        +5
        Aku nyuwun sampeyan Porthos! Inggih, sing mbusak kepala ngomong? siji perusahaan pangan. Kurang saka 5 taun, iku subjugated kabeh jaringan lan perdagangan toko ing kutha, wiwit break menyang pusat regional. Saingan dibusak mung siji wong (Gusti Allah). dadi kagungane, iku wong apik) ngatur iku minangka keluwihan werna, lan lilies lembah. Ora ana maneh perusahaan, iku crumbled sadurunge mata kita ing 1,5 taun. Kene, uga, iku perlu kanggo ngetung wong, nyata. panguwasa saka bayang-bayang.Atur serangan jantung, kacilakan kapal layar lan pesawat, kacilakan lan "kacilakan" liyane. Politisi sing tiwas ing wektu bisa nylametake mayuta-yuta nyawa.
        1. Avior
          Avior 3 September 2019 10:04
          +2
          Delengen carane akeh bau wis mundhak amarga Skripal sing ora ana gunane.
          Apa sampeyan duwe gagasan apa sing sampeyan usulake?
          Opo maneh iku pedhang bermata loro....
          1. shinobi
            shinobi 3 September 2019 12:26
            +3
            Kasus Skripal minangka omong kosong sing lengkap lan kabeh wong ngerti, malah para pelanggan omong kosong iki dhewe. Setup banget lan ora sopan saka CIA, dheweke yakin manawa jagad liyane bakal menyang wong awam Amerika. , racun mung chip favorit CIA, kaya katresnan nyalahake wong liya amarga kesalahane. Ya, SVR kita ora bisa digunakake kanthi kasar. Kita luwih spesialis ing "pati amarga penyakit" lan kacilakan. Ing kasus sing jarang, "ngilang" yaiku nalika kabeh kedadeyan spontan lan ora ana wektu kanggo nyiapake likuidasi. Kasus kaya mengkono arang banget lan saiki kadhangkala muncul, uga arang banget. Bener, spesialis saka MI5 ngomong babagan iki, lan dheweke ngerti apa sing diomongake. kelingan karya elegan kanggo ngilangke Lady Diana Berezovsky makarya sethitik rougher, nanging prinsip padha. Kanggo ngerti carane specialists kita digunakake, mbayar manungsa waé kanggo apa mati dadakan saka pejabat dhuwur sadurunge Andropov dadi kuwasa. Pancen ora mbantu dheweke, nanging iki wis dadi kanca oh sejarah. Dadi kanthi karya sing kompeten, ora bakal ana bau khusus, ora luwih saka sing wis ana. Sanajan sawetara karakter kudu rampung sacara umum. Lan bakal jelas kenapa.. Kabeh jinis accomplices kegiatane. Inggih, padha ngetutake prinsip umum.
            1. Minato 2020
              Minato 2020 7 September 2019 22:51
              0
              Kutipan: shinobi
              ... Kanggo mangerteni carane spesialis kita digunakake, mbayar manungsa waé kanggo apa mati dadakan saka pejabat dhuwur sadurunge Andropov dadi kuwasa. Pancen ora nulungi dheweke, nanging iki crita liyane ...


              Mungkin ora perlu rumit lan mbalekake Pasal 58?
              Uji coba pertunjukan langsung ing Televisi Tengah mesthi bakal ditonton kanthi minat sing ora kalah karo uji coba Berezovsky nglawan Abramovich ing pengadilan London.
              http://www.hrono.ru/dokum/1938buharin/vec12-5-38-1.php#jag
              1. shinobi
                shinobi 8 September 2019 03:03
                +1
                hi 58Aku, yen ngomong, kanggo konsumsi domestik, nanging ya, ide kasebut apik. ya
      2. meandr51
        meandr51 7 September 2019 17:14
        0
        Iki bener. Iku wektu kanggo milih ...
  16. Pavel57
    Pavel57 3 September 2019 10:08
    +1
    Aku ora ngerti posisi Rusia, iku piye wae pasif. Kita ora duwe rekaman obrolan lan gambar operator saka satelit kita? Iku apik yen Walanda kacau karo nomer roket, yen kabeh eksperimen karo bledosan roket Almaz-Antey, argumentasi kontradiktif babagan dispatcher, pilot Su-25, pemalsuan bahan video luwih menarik kanggo para ahli. , lan bisa diabaikan ing pengadilan.
    1. Karislav
      Karislav 4 September 2019 16:55
      0
      banjur padha ngapusi? Rudal kasebut didol dening crests menyang Georgians, banjur kita squeezed metu beeches karo rudal cedhak Gori ... kabeh iku prasaja
      1. Pavel57
        Pavel57 4 September 2019 17:52
        +1
        Iki versi sampeyan. Ora ana siji, ora Georgia utawa Ukraina, voiced iku.
      2. Mikhail Malakhov
        Mikhail Malakhov 5 September 2019 14:19
        +2
        Ukraina lan Georgia resmi ngumumake?
  17. Alien Saka
    Alien Saka 3 September 2019 10:10
    +1
    Kasur kuping ing kasus iki kabuka nempel ing sudhut. Nuwun sewu.
  18. antivirus
    antivirus 3 September 2019 10:17
    +1
    maneh, pussies ora mbukak, nanging akeh bab Persahabatan.
    PERLU lan kita nindakake - luh UHRIA saka RUSIA. Mangkono dhuwit bakal dilebokake lan EURO ASSOCIATION bakal ditepangake.
    dening 2030 padha bakal ngenali "padha dijupuk mudhun kokhly" lan coal, metallurgy lan perawat perawat wis bisa kanggo Eropah. pabrik udara lan angkasa bakal ditutup.
    pilihan iki ora kasebut
  19. dgonni
    dgonni 3 September 2019 10:55
    +1
    Penulis ora keganggu kanggo ngowahi kasunyatan!
    Sing pertama (pesawat kasebut yaiku Malaysia, umume penumpang lan kru sing tiwas yaiku warga negara Malaysia) ora cocog karo kahanan sing nyata! Warga Malaysia bebarengan karo kru tiwas 44 wong, warga Walanda 192!
    Kapindho! Ing tanggal 23 Juli 2014, Ukraina ditransfer menyang Dewan Keamanan Walanda (DSB) wewenang kanggo nindakake investigasi teknis babagan panyebab kacilakan kasebut miturut Annex 13 ing Konvensi ICAO.
    Lan katelu! (Pakar saka Australia (ATSB[d]), Prancis (BEA), Jerman (BFU[d]), Indonesia (KNKT), Italia (ANSV[d]), Malaysia (DCA[d]), Rusia (Rosaviatsia), Komite Penerbangan Antarnegara (IAC), Ukraina (Biro Investigasi Kecelakaan Penerbangan Nasional), UK (AAIB[d]), AS (NTSB) lan Badan Keamanan Penerbangan Eropa.)
    artikel kuwi kaya tales saka dispatcher Carlos lan saksi mata sing weruh carane Boeing ditembak mudhun pisanan su-25, lan banjur katon kaya cepet-29. Malah foto ing TV ditampilake dijupuk ing Photoshop.
    1. shinobi
      shinobi 3 September 2019 12:38
      +1
      Lan iki piye wae ngganti inti saka kasunyatan sing padha dijupuk mudhun kakly, ora kanggo pisanan dening cara, nanging panah padha ditransfer kanggo Rusia?
    2. Ehanatone
      Ehanatone 4 September 2019 02:13
      0
      "Penyelidikan kasebut dibantu para ahli saka Australia (ATSB[d]), Prancis (BEA), Jerman (BFU[d]), Indonesia (KNKT), Italia (ANSV[d]), Malaysia (DCA[d]), Rusia (Rosaviatsiya)"
      Johnny uga distorting, sing ketoke karakteristik kabeh johnnies, ing sembarang bagéan saka segara:
      dheweke ora ngidini Rusia nyelidiki, lan ora ana kepinginan kanggo ngomong babagan "investigasi" iki - mung kasunyatan manawa Rusia diumumake guilty babagan kejatuhan meh dina sabanjure ngandhani babagan nilai lan ora adil iki " penyelidikan "...
  20. Prutkov
    Prutkov 3 September 2019 11:03
    +4
    Kutipan saka Zeev Zeev

    Miturut cara, apa sisih Rusia kudu numpes liner tentrem lan matèni 298 warga sipil? Ora ana tentara Rusia ing kana, ta? Lan umume, kabeh kedadeyan ing wilayah Ukraina, lan Rusia ora ngganggu konflik ing Donbass, kaya sing dikandhakake media Rusia.

    Rusia dituduh ngrusak montor mabur ing dina sabanjure, tanpa duwe wektu kanggo neliti.
    Kutipan saka Zeev Zeev

    Ora ana tentara Rusia ing kana, ta? Lan umume, kabeh kedadeyan ing wilayah Ukraina, lan Rusia ora ngganggu konflik ing Donbass, kaya sing dikandhakake media Rusia.

    Apa ana tapel wates negara Ukraina sing ditampa sacara internasional? Apa ana akeh foto saka ngarsane tentara Rusia ing wilayah Ukraina? Apa tegese ora ngganggu? Apa babagan konvoi kamanungsan kanggo populasi Donbass? Umumé, apa Ukraina bisa dianggep minangka negara sing padha ing periode 1991-2014 lan Ukraina sawise 2014, yen sawise 2014 Konstitusi diganti, kabeh deklarasi lan memorandum sing diadopsi ing 1991 nalika mratelakake kamardikan ditolak?
    1. Antares
      Antares 3 September 2019 21:42
      -3
      Kutipan: Prutkov
      Apa ana tapel wates negara Ukraina sing ditampa sacara internasional?

      ya, malah ana perjanjian karo Federasi Rusia babagan iki (Rusia-Ukraina) lan Crimea malah ana ing kana.
      Kutipan: Prutkov
      Lan convoys kamanungsan kanggo populasi Donbass

      Ukrainia, Rusia, OSCE lan EU..
      Kutipan: Prutkov
      Umumé, bisa Ukraina dianggep negara sing padha ing periode 1991-2014 lan Ukraina sawise 2014

      padha. Utang saka Federasi Rusia diwenehi Ukraina iki lan ora liyane. Isih litigating.
      Kutipan: Prutkov
      yen konstitusi diganti sawise 2014

      Parlemen kanthi 386 suara "kanggo" diadopsi Hukum Ukraina "Ing resumption saka pranata tartamtu saka Konstitusi Ukraina" tanggal 21 Februari 2014.
      Undhang-undhang iki mbalèkaké validitas norma-norma Konstitusi Ukraina kaya sing diowahi déning Undang-undang Ukraina "Ngenani Amandemen Konstitusi Ukraina" No. 2222-IV tanggal 8 Desember 2004. Mangkono, kakuwasan Présidhèn Ukraina ditemtokake ing tembung saka hukum iki, yaiku, kanthi keputusane, Verkhovna Rada ngasilake versi Konstitusi 2004 menyang pasukan.
      Dheweke mbalekake konstitusi lawas lan bedane mung babagan kekuwatan presiden!
      Kutipan: Prutkov
      yen Konstitusi diganti sawise 2014, apa kabeh deklarasi lan memorandum diadopsi ing taun 1991 nalika mratelakake kamardikan ditolak?

      mung ana hubungane karo perjanjian karo Federasi Rusia ing macem-macem wilayah. (amarga ana permusuhan) Nanging ora wates. Ya, malah akeh sing kerja karo Federasi Rusia. Malah PF komunikasi lan nransfer penjahat. Malah Iblis ditliti .. ngguyu YAT lan YAS isih ditularake!
      deklarasi apa sing ditolak sanalika sawise 2014? Memorandum apa?
      Jam ora Budapest? lol
  21. Al Asad
    Al Asad 3 September 2019 11:09
    +1
    Tweet persis sewulan sadurunge tragedi sing paling nggumunake, ana sing ngerti babagan iki
    https://www.twitter.com/vesti_kpss/status/478926313831792640
    1. Karislav
      Karislav 4 September 2019 16:50
      -1
      ya, carlos dispatcher wis .. kita ngerti
  22. Doliva63
    Doliva63 3 September 2019 21:04
    -2
    Kutipan: shinobi
    Wong Malaysia sing apik, wektune para politisi kita golek bal.
    PS: Perlu dipulihake S.M.E.R.Sh lan praktik likuidasi asing utamane para politisi sing misuwur lan mung kriminal.

    Gee! SMERSH bakal nyuwek endhog politisi sampeyan kanggo wiwitan. Sampeyan lali yen dheweke minangka gagasan Uni, lan dudu ibukutha negara.
  23. Ehanatone
    Ehanatone 4 September 2019 02:01
    +1
    Iki sawetara omong kosong:
    Pesawat Malaysia, ditembak mudhun ing Donbass, lan ana sawetara mikroba ing kene, kayata Holland, Hohland, lan liya-liyane ... dheweke ngerti apa Australia utawa Burkinafaso, ....
    Lan ing wektu sing padha, kabeh jinis Galadriels lan kastil sing mencorong ing bukit-bukit kanthi macem-macem ukuran lan ukuran terus-terusan sibuk karo kabeh ...!
    Dheweke bakal ngerti, kanggo wiwitan, ing kasus September, ing pembunuhan pejabat polisi sing ana gandhengane karo wanita Clinton sing edan, lan kanggo kesopanan, dheweke bakal nemokake, sawise 60 taun, sing isih nembak presiden ....
  24. Karislav
    Karislav 4 September 2019 16:49
    -1
    lan Federasi Rusia lan kene ?? pesawat dudu kita. wilayah dudu kita .. Federasi Rusia lan apa ?? ing maling lan topi?
  25. Komentar wis dibusak.
  26. Komentar wis dibusak.
  27. kig
    kig 7 September 2019 07:19
    0
    Napa sampeyan mutusake yen Malaysia ana ing sisih Rusia? Dheweke ing sisih dhewe.
    Kita waca:
    Pimpinan Malaysia sing umuré 93 taun banjur nuntut bukti kesalahan Rusia, kanthi negesake "nganti saiki, ora ana bukti, mung krungu". Nalika ditakoni apa reaksie ana hubungane karo dodolan Malaysia sawit, ngandika ora. Minyak sawit minangka kunci ekonomi Malaysia, kanggo lapangan kerja lan ekspor. Nanging ing awal taun iki Komisi Eropa nyaranake ngilangi minyak sawit digunakake ing biofuel kanggo transportasi ing taun 2030, mutusake manawa produksi minyak sawit nyebabake deforestasi sing akeh banget. Malaysia wiwit ngumumake kepengin dagang minyak sawit minangka imbalan peralatan militer kayata jet tempur kanggo ngganti armada buatan Rusia sing tuwa. Laporan Malaysia bubar ngutip pejabat Rusia sing nawarake nambah tuku minyak sawit minangka imbalan kesepakatan militer.
    1. Minato 2020
      Minato 2020 7 September 2019 23:01
      0
      Malaysia dagang ora mung ing sawit.
      Kanthi gati
      ...Nanging ing awal taun iki, Komisi Eropa nyaranake mbusak minyak sawit kanthi bertahap kanggo digunakake ing biofuel kanggo transportasi ing taun 2030, mutusake manawa produksi minyak sawit nyebabake deforestasi sing akeh banget...

      bubar dianjurake kanggo planet kanggo nglirwakake panggunaan freon, kayata freon ngrusak lapisan ozon.
      Ayo Komisi Eropa nyaranake Ukraina supaya mandheg ngasilake gas shale, pangembangan sing ngrusak lingkungan.
      1. kig
        kig 8 September 2019 03:01
        0
        Penyelidikan wis ditindakake sajrone 5 taun, lan kabeh cocog karo Malaysia. Nanging banjur ana perdana menteri anyar teka, lan ternyata kabeh salah ing penyelidikan. Kesimpulan: ana sing ora cocog karo perdana menteri. Lenga sawit minangka versi cukup cocok, sanajan muni sembrono - mung mikir, lenga, lan malah lenga sawit.
  28. yowis
    yowis 9 September 2019 10:58
    -1
    Simbah nguncalake granat liwat jendela: simbah wis tuwa - ora peduli.
    Ora ana sing nganggep versi kasebut minangka bledosan bom ing kapal. Nanging muspra. Kutub isih nggoleki jejak bahan peledak.