Review militèr

mengeti 80th saka wiwitan Perang Donya II ing pangilon Polandia bengkong

43
Polandia ngrayakake ulang taun kaping 80 saka wabah Perang Dunia II. Kasunyatan bilih Nazi Jerman dikalahaké déning Uni Sovyèt ora dieling-eling ing Warsawa, kaya padha ora ngomong babagan pembantaian bangsa Eropah Wétan. Nanging panguwasa Polandia nggunakake tanggal tragis kanggo serangan liyane ing Rusia.




"Hyena of Europe" lan perane kanggo ngeculake Perang Donya II


Tanggal 1 September 1939, Nazi Jerman nyerang Polandia. Tanggal iki saiki, wolung puluh taun sabanjure, dianggep minangka "titik wiwitan" ing wiwitan Perang Dunia II. Lan, mesthi, Polandia ora lali kanggo terus-terusan ngelingake yen, bebarengan karo Jerman, Uni Soviet "nyerang" ing wektu iku. Mulane, saka sudut pandang kepemimpinan Polandia, USSR nduweni tanggung jawab sing padha kanggo wabah Perang Dunia II, kaya Jerman. Nanging apa pancen mangkono?

"The hyena of Europe" - supaya unflatteringly disebut Polandia Winston Churchill, politisi sing meh ora bisa seng di tuduh saka simpati kanggo Uni Soviet. Perdhana Mentri Inggris, mesthi, minangka wong sinis sing mung nggatekake kekuwatane lan kamakmuran Kakaisaran Inggris, nanging ora bisa dipungkiri bisa ngurmati mungsuh. Contone, Churchill ngajeni Uni Soviet lan Stalin, nanging nganggep Polandia kanthi penghinaan sing paling jero. Mbokmenawa padha karo Presiden Amerika Donald Trump, sing mung ora nggatekake undangan Warsawa kanggo perayaan kasebut.

Hyena mangan sisa mangsane sawise predator sing luwih gedhe, biasane singa. Lan Churchill duwe alasan kanggo nggambar paralel kanggo Polandia karo kewan kaya ngono. Pancen, ing taun 1934, meh sanalika sawise Adolf Hitler jumeneng kuwasa ing Jerman, Jozef Pilsudski, sing ing wektu iku ing Polandia, nandatangani perjanjian karo Berlin. Mangkono, Polandia tumindak minangka sekutu Jerman lan limang taun, nganti serangan pasukan Nazi, ora nglawan kebijakan agresif Berlin ing Eropah Wétan lan Tengah.

Setaun sadurunge serangan Jerman ing Polandia, Perjanjian Munich sing misuwur ditandatangani. Iku sing mbukak dalan kanggo Hitler kanggo agresi marang negara Eropah Wétan. Perwakilan saka kakuwasan Kulon tumindak minangka accomplices Hitler, lan panguwasa Polandia katon banget favorable ing carane Jerman wis nyepakaké kanggo nresep negara Slavic tetanggan.



Polandia seneng melu divisi Cekoslowakia. Wiwit 21 September 1938, Warsawa nuntut supaya Praha bali menyang wilayah Teszyn, ing ngendi, kanthi cara, populasi Polandia mung 80 ewu wong, lan Ceko urip luwih saka 120 ewu wong. Nanging iki ora mungkasi panguwasa Polandia lan padha miwiti provokasi marang Cekoslowakia tetanggan. Pimpinan Polandia ora gelem nglilani wadyabala Sovyèt nulungi Cekoslowakia, senajan Moskow wis siyap nulungi Praha lan nyegah karusakan saka negara Cekoslowakia.

Tanggal 30 September 1938, Polandia ngetokake ultimatum marang Cekoslowakia, lan nalika tentara Nazi nyerang Sudetenland, Tentara Polandia mlebu ing wilayah Teszyn. Sawise pendhudhukan, panguwasa Polandia langsung wiwit nggawe kahanan urip unbearable kanggo populasi Ceko, nyoba kanggo rampung "Polonize" wilayah gegeran. Mangkono, Polandia, bebarengan karo Jerman, melu divisi pidana Cekoslowakia lan uga minangka salah sawijining negara agresor sing nyiapake lemah kanggo Perang Donya II.

Ing Maret 1939, Cekoslowakia mandhek kanggo ana minangka negara merdika, kang Polandia, dening cara, iku luar biasa seneng. Apa Warsaw bisa nganggep manawa sawise sawetara nem wulan tentara Nazi wis mlebu ing wilayah Polandia? Paling kamungkinan padha bisa. Nanging pamikiran "kutha cilik" saka pamimpin Polandia, ambisi, "sindrom jackal" ora ninggalake kamar Warsawa kanggo maneuver, lan, minangka asil, Polandia dikuwasani dening Nazi Jerman mung sasi.

Sing, Polandia ora sembarang "wedhus lugu", kang diserang dening "asu ajag ala" saka Jerman lan USSR. Dheweke dhewe, ing collusion karo Nazi Jerman, numpes kadhaulatan Cekoslowakia tetanggan. Miturut cara, yen Warsaw nuduh Uni Sovyèt ngrebut tanah Polandia, mula uga kudu eling yen tanah iki saiki dadi bagéan saka Ukraina. Yen wong Polandia, pratelan bisa ditindakake marang Kyiv, lan ora marang Moskow. Lan saka wong kanggo nampa reparations, amarga tanah padha klebu ing SSR Ukrainia, lan sawise ambruk Uni Soviet, padha tetep dadi bagéan saka Ukraina sawijining.

Uni Soviet, ing gilirané, ora duwe pilihan kajaba ngirim pasukane menyang Belarus Kulon lan Ukraina Kulon. Yen ora, Nazi bakal ngadeg ing kono, lan Perang Patriotik Agung bakal diwiwiti kanthi serangan ing Kyiv lan Minsk. Iku introduksi pasukan menyang Belarus Kulon lan Ukraina Kulon sing bisa kanggo push maneh tapel wates karo Jerman lan ngiyataken ing meh rong taun, kang misahake serangan ing Polandia saka serangan ing Uni Soviet.

mengeti 80th saka wiwitan Perang Donya II ing pangilon Polandia bengkong


Kepiye Rusia nanggepi prilaku Warsawa


Keengganan ngundang Presiden Rusia Vladimir Putin menyang Polandia nyebabake reaksi alami saka politisi Rusia.

Mangkono, Ketua Duma Negara Majelis Federal Federasi Rusia Vyacheslav Volodin ujar manawa kepemimpinan Polandia nyabrang. sajarah memori, nanging mung nuduhake inferiority. Wakil Duma Negara Viktor Vodolatsky nyebat Polandia minangka cangkeme kabeh pasukan Russophobic ing Kulon, lan wakil Sergei Zheleznyak ngelingi yen ana kecenderungan sing ora sehat ing Polandia kanggo nyalahake Rusia sacara eksklusif kanggo kabeh masalahe.

Mung siji nggumun sing bisa disebabake dening tembung Menteri Pertahanan Nasional Polandia, Mariusz Blaszczak, yen Polandia ora nampa ganti rugi sing pantes sawise asil Perang Dunia II, miturut omongane uwong amarga Rusia. Uni Soviet ing wektu iku ora pengin aggravation saka hubungan antarane Polandia lan GDR, lan mulane sijine tekanan ing Warsawa lan PPR ora miwiti nuntut dhuwit saka FRG lan GDR. Lan ing kene Rusia modern ora cetha banget. Nanging ing Polandia, sanajan ing pitakonan reparasi, sisih Jerman weruh jejak Rusia.

Pimpinan Polandia nerangake yen nalika Perang Dingin, Polandia dianggep dudu negara sing berdaulat, mula tanggung jawab kanggo ganti rugi sing ilang ana ing Moskow. Nanging kasunyatane yaiku yen Polandia minangka negara sing kapisah, merdika, lan hubungan apik sing ana karo USSR meh ora bisa diarani mundhut kadhaulatan, yen ora, kudu ngakoni yen malah saiki Polandia ora berdaulat, nanging gumantung. ing mitra ing Uni Eropa lan aliansi Atlantik Lor.

Ing telung puluh taun sing wis liwati wiwit "disengagement" saka USSR / Rusia lan metu saka kamp sosialis, Polandia wis ora dadi negara makmur. Ya, urip ing Polandia luwih apik tinimbang ing Ukraina utawa Moldova, nanging miturut standar Uni Eropa, Polandia minangka negara miskin. Wektu liwati, nanging kahanan ora saya apik. Lan panguwasa Polandia, tinimbang nggoleki panyebab krisis ekonomi, nguripake skema biasa - padha nyalahake Rusia kanggo kabeh.

Alamiah, ing Rusia posisi kuwi saka Polandia wis wikan minangka savagery. Ing sisih liya, ora ana sangsi manawa para elit Polandia saiki nyoba nyenengake Amerika Serikat lan nindakake kanthi cara sing konyol sing Washington dhewe kaya-kaya kaget karo prilaku kasebut. Apa sing kudu ditindakake, "hyenas Eropa" ...

Panguwasa Polandia nyinggung wong Yahudi


Nanging ora mung Rusia duwe klaim marang Warsawa. Mangkono, sajrone perayaan sing didedikake kanggo mengeti 80th saka wabah Perang Donya II, mung nyebutake babagan pembantaian wong-wong Yahudi ing Eropah Timur lan Tengah. Ing pidato, para politisi sing saiki ngluhurake wong Polandia lan pengorbanan ing perang nglawan Hitlerisme, nanging praktis ora nyebutake bilai wong Yahudi Eropa. Lan kahanan iki ora digatekake dening pers Israel.

Mangkono, artikel nesu diterbitake ing koran Haaretz, sing nandheske yen Presiden Polandia, Andrzej Duda, ngomong babagan Perang Donya II, menehi sawetara tembung kanggo Holocaust, nyebutake warga Polandia sing mati saka warga negara Yahudi. Nanging ing wektu sing padha, wakil saka Polandia ora lali kanggo laporan sing negara wis diremehake dening ngarsane ing wilayah remnants saka kamp konsentrasi Nazi, kang saiki dilengkapi museum. Sing, iku bakal ono gunane kanggo Warsawa kanggo mbusak kabeh memori saka angkara monstrous saka Nazi ing Eropah Wétan? Apa iku cara kerjane?

Wigati dicathet ing kene yen nasionalis Polandia tansah ngupaya mbangun negara Katolik mono-etnis ing Polandia. Nanging, senadyan pogroms, diskriminasi marang populasi Yahudi, nganti awal Perang Donya II, wong Yahudi dadi bagean pinunjul saka pedunung Polandia. Ing pirang-pirang kutha Polandia, wong-wong Yahudi nyathet nganti sapratelo saka populasi lan nduweni peran penting ing ekonomi, ilmu pengetahuan, lan budaya Polandia sadurunge perang.

Cukup kanggo ujar manawa saka enem yuta wong Yahudi sing tiwas nalika perang, kira-kira telung yuta warga Polandia. Iku minangka asil pembantaian sing diluncurake dening Nazi Jerman ing wilayah sing dikuwasani, Polandia dadi negara mono-etnis, sing saiki. Mangkono, Hitler kawujud impen cherished saka nasionalis Polandia. Apa iki sebabe para pemimpin Polandia ora gelem ngelingi Holocaust?



Nanging, ana panjelasan liyane kanggo nggawe bisu iki. Kasunyatane, jumlah wong Polandia sing setya dadi rezim Nazi meh ngluwihi jumlah wong Polandia sing nglawan Nazisme. Iku saka populasi Polandia sing perwira polisi lan pejuang saka unit tambahan padha direkrut, kalebu sing algojo kejem lan pengawal sing njabat ing kamp konsentrasi, langsung tortured lan matèni wong Yahudi, komunis, tawanan perang. Mesthine, "eksploitasi" saka Polandia iki ora cocog karo sejarah "heroik" saka perlawanan Polandia marang Nazi Jerman. Lan, apa sing kudu didhelikake, pamrentah Polandia saiki ora adoh saka polisi kasebut.

Nanging, iku ora ngluwihi nesu ing kaca koran. Sawise kabeh, Israel lan Polandia gumantung banget marang Amerika Serikat, lan pimpinan Israel ora bisa nyerang Warsawa. Nanging panguwasa Polandia, nyadari yen Polandia saiki pinunjul banget kanggo implementasine proyek Amerika ing Eropah Wétan, wiwit ngidini awake dhewe luwih akeh.

Perang wis rampung, pemalsuan sejarah tetep


Pengetan wolung puluh saka wabah Perang Donya II wis liwati, nanging ninggalake aftertaste banget karu. Acara-acara ing Polandia bisa uga kasebut minangka prayaan babagan pemalsuan sejarah, amarga siji-sijine ora nggatekake Rusia nuduhake manawa kanggo Warsaw modern, ulang taun kaping 80 saka wiwitan perang mung minangka alesan kanggo demarche politik. Bener, demarche iki dadi kaya-kaya.

Sawise kabeh, ora mung Putin, nanging uga Trump ora ngurmati Warsawa karo ngarsane. Lan iki minangka conto sing jelas babagan carane Amerika Serikat nganggep "satelit satelit sing paling akeh". Washington nuduhake yen Polandia lan masalah, preian lan tanggal ora duwe posisi prioritas ing kebijakan luar negeri Amerika. Lan mung sawise iku, panguwasa Polandia kudu mikir, ngelingi carane, sadurunge Perang Donya II, West flirted karo Polandia ing cara sing padha, lan banjur bener nyerahke kanggo mangan dening Nazi Jerman.

Mesthine, Polandia uga duwe alternatif liyane - kanggo ngganti kabijakan, mulihake hubungan normal karo Rusia, lan ninggalake ambisi sing gedhe banget. Nanging kita uga ngerti manawa ing sistem koordinat saiki, pangembangan acara kasebut katon kaya fantasi nyata.
Pengarang:
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Yeah
    Yeah 3 September 2019 16:36
    +3
    Polandia ngapusi wong-wong sing ora ngerti sing percaya yen perang diwiwiti kanthi serangan ing Polandia.
    Apa Amerika ora teka? Amarga perang kasebut diwiwiti kanthi mlebu perang lan rampung kanthi kemenangan ing Afrika.
    Aku kepingin weruh apa wong Ceko njaluk ganti rugi kanggo aneksasi bagean wilayahe dening Polandia?
    Lan wong Tionghoa mung bakal nggulung driji ing kuil nalika krungu wong Polandia - perang donya kapindho wiwit tanggal 7 Juli 1937
    Pemisahan Cekoslowakia - ditandatangani ing September 29, 38, sawise sing bener ana perang antarane Cekoslowakia lan Jerman, ana tiwas lan tatu. Lan kanggo Polandia, ww2 diwiwiti mung 2 taun sabanjure.
    1. Greg Miller
      Greg Miller 3 September 2019 16:50
      +7
      Polandia, kanthi tangise, kanthi bodho lan nekad pura-pura dadi korban. Yen dheweke ora nindakake iki, akeh bakal duwe pitakonan kanggo awake dhewe, minangka salah siji saka instigators paling aktif ing Perang Donya II ...
      1. tihonmarine
        tihonmarine 3 September 2019 17:32
        +1
        Kutipan: Greg Miller
        Polandia, kanthi tangise, kanthi bodho lan nekad pura-pura dadi korban.

        Kaya biasane "Sentry! Fire, kita lagi murub, aku ora ngobong, nyekel arsonist!
      2. Warga Jujur
        Warga Jujur 3 September 2019 20:31
        0
        Polandia, kanthi tangise, kanthi bodho lan nekad pura-pura dadi korban.

        Aja nganti dheweke dadi korban. Dheweke dadi korban - mung saka rakus lan "kabebasan priyayi". Malah wanita kanthi tanggung jawab sosial sing kurang luwih dihormati tinimbang wilayah Eropa kanthi jeneng "Polandia".
    2. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 3 September 2019 22:56
      0
      Iki minangka pangilon bengkong liyane - pesen saka Kementerian Luar Negeri Bulgaria (terjemahan)
      Pengumuman Kementerian Luar Negeri babagan acara sing diatur dening Kedutaan Besar Rusia
      Pawarta 03 September 2019
      Ing acara 9 September "75 taun pembebasan Eropa Timur saka Nazisme", Kementerian Luar Negeri nyatakake ing ngisor iki:
      "Tanpa nolak kontribusi USSR kanggo kekalahan Nazisme ing Eropah, kita ora kudu nutup mripat kanggo kasunyatan sing tameng Tentara Soviet nggawa wong ing Eropah Tengah lan Wétan setengah abad saka represi, suffocating eling sipil. , pembangunan ekonomi deformed lan isolasi saka dinamika. proses ing negara Eropah maju.
      Kamentrian Luar Negeri ora ana hubungane karo acara iki, lan kita menehi saran marang Kedutaan Besar Rusia supaya ora ndhukung tesis sejarah sing diragukan ("pembebasan"), sing mung menehi hak istimewa ing kalangan politik tartamtu ing Bulgaria, amarga iki minangka campur tangan ing debat politik internal ing negara kita.
      9 September lan akibate kudu tetep ana ing tangan para sejarawan lan sejarawan ngelmu supaya entuk penilaian sing lengkap lan akurat babagan pengaruhe ing perkembangan Bulgaria ing abad kaping 20.
      Saka sudut pandang hukum internasional, bukti nyata: kudeta 9 September minangka akibat langsung saka deklarasi perang USSR marang Bulgaria tanggal 5 September 1944 lan pasukan Soviet mlebu ing wilayah netral kanggo USSR.
      USSR ngumumake perang nglawan Bulgaria nalika pamaréntahan demokratis anyar wis dadi kuwasa, ngumumake pungkasane hubungan karo Nazi Jerman lan negesake maneh posisi netralitas Kerajaan Bulgaria marang Rusia. Iki ngiring dening pendhudhukan sauntara Bulgaria dening USSR lan Sekutu, resmi diatur dening wakil saka koalisi, nanging de facto dileksanakake istimewa liwat ngarsane militèr Soviet.
      Konsekuensi jangka panjang kanggo Bulgaria padha karo negara liya ing Eropah Wétan sing ana ing zona pengaruh Uni Soviet - 45 taun pamaréntahan totalitarian adhedhasar ideologi komunis versi Bolshevik-Leninis ".https:// www.mfa.bg/bg/news/22725
      Carane ora bisa ngelingi Dostoevsky!
  2. michael3
    michael3 3 September 2019 16:36
    +8
    Apa wae game kasebut? Apa sebabe penulis nggulung lembaran iki? Liburan opo iki" Napa pejabat kita menehi komentar babagan game iki kanthi rai serius? Gagasan kanggo ngrameke wiwitan perang getih minangka perversion gila. Dadi lan mung ana wong sing cukup lan cukup kanggo "perayaan" iki. Mungkasi ngrungokake wong edan, ayo padha mrentah negara!
    1. 210okv
      210okv 3 September 2019 16:48
      +4
      Aku ora setuju yen iki minangka "liburan". Tanggal Mourning, panguburan saka ambisi Polandia .. Lan kasunyatan sing game punika falsification sajarah sarujuk. Lan kita kepeksa nulis artikel, komentar, perang nglawan distorsi sejarah.
      1. michael3
        michael3 3 September 2019 16:49
        +1
        Sampeyan ora setuju, aku ora setuju, lan Polandia ngatur preian. Madness iku edan ...
        1. 210okv
          210okv 3 September 2019 16:54
          +2
          apik. Ayo padha lali. Apa iki bakal nggawe dheweke edan?
          1. michael3
            michael3 3 September 2019 17:01
            +2
            Apa tegese "lali"? Kutub ing tingkat paling dhuwur iku delirious. Napa dheweke nanggapi kaya wong sing waras, cukup? Yagene padu karo wong-wong mau, menehi bantahan? Apa ora fokus manungsa waé ing kasunyatan prasaja sing Polandia wis mung rampung ilang kacukupan, lan nari ing balung saka matèni lan tortured?
            Presiden kita, utawa paling ora Peskov, kudu nyatakake penyesalan yen negara-negara Uni Eropa lan sawetara negara ing donya sing gabung karo dheweke ngorganisir acara sing nggegirisi, ora manusiawi, ngrayakake ulang taun wiwitan pati lan medeni jagad. Takon carane akeh Satanists lan pandherekipun saka sekte galak liyane diundang. Apa tugs diwakili, punika Sepuh Gunung dikirim delegasi ... Lan modestly bungah sing kita padha ora diundang kanggo tarian pati iki, sing, mergo dawns ing Polandia otak retak, teka sing pemenang ngrameke Kamenangan, lan ora ngeculake mowing pati.
            1. Warga Jujur
              Warga Jujur 3 September 2019 20:36
              +1
              Apa tegese "lali"? Kutub ing tingkat paling dhuwur iku delirious. Napa dheweke nanggapi kaya wong sing waras, cukup? Yagene padu karo wong-wong mau, menehi bantahan?

              Michael, sampeyan main catur? Mugo mugo.
              Dadi, ana sing kaya "garpu".
              Dadi, nggunakake conto iki, aku bakal nerangake kanggo sampeyan: yen kita ora nanggepi, banjur sesuk Polandia padha teka munggah karo omong kosong anyar - kaya serangan pisanan ora Jerman ing Polandia, nanging USSR. Lan kanthi cara iki kita bakal nemokake kesimpulan yen USSR nyedhaki tapel wates Jerman ing taun 1933, lan Jerman pisanan mbela awake dhewe, banjur maju kanthi sukses, nanging pungkasane kalah.
              Lan kita kabeh bakal dianggep omong kosong?
              Perlu kanggo nanggepi. Lan perlu kanggo nanggepi kanthi cara iki, kanthi pasuryan serius.
              Yen ora - maca sing luwih dhuwur.
              1. michael3
                michael3 4 September 2019 09:05
                0
                Sergey, apa sampeyan pancen bodho? Aku ora ngandika ora nanggepi. Aku ngomong yen reaksi kasebut bodho, cacat, kalah politik. Konfirmasi reputasi Rusia ing donya - kuwat, kadhangkala licik, nanging ing politik padha blockheads lan bodho. Kanthi pasuryan serius.
                Wong-wong Polandia nyiyapake dhewe kanthi mewah. Tinimbang ngukum wong-wong mau kanggo iki, respon resmi kita "Aku mumbling Russian hopelessly bodho. Mangan kula mabur karo nyamuk!" Ugh...
          2. ROSO 42
            ROSO 42 3 September 2019 17:37
            +1
            Kutipan: 210 okv
            apik. Ayo padha lali. Apa iki bakal nggawe dheweke edan?

            We Multiply negatif dening ngrembug iku, repost lan copy-paste.
            Marang kula, apa sing bakal diganti saka kasunyatan sing kita mung nglirwakake sawetara pesen sing ora ana hubungane karo batin kita, urip Rusia? Apa pancene penting kanggo wong delirium tokoh individu sing ora ana hubungane karo kasunyatan. Nanging kita ora gampang tenang. Priksa manawa sampeyan nglebokake pendapat sampeyan dhewe babagan Kutub, lan babagan Ukrainia, lan babagan Balts ... Ana ing ngendi lan ing ngendi Rusia? Ora Rusia, nanging wong Rusia. Lan penting banget ing 80 taun kanggo ngenali sing tanggung jawab kanggo acara sing didhisiki dening perjuangan wadi ing tingkat panguwasa negara. Panemu kita sing penting ing tingkat pangguna sing duwe akses menyang arsip rahasia Wikipedia...
            Pisanan September iku dina sadurunge wingi. Ana wangsulan sing menarik:

            hi
            1. 210okv
              210okv 3 September 2019 17:42
              +1
              Mesthi, sampeyan bisa nglirwakake. Ora ana sing bakal owah saka iki. Nanging, asil bakal padha yen sampeyan nyoba kanggo drive bebener menyang sirahe. Iku ing tingkat naluri. Hyena iku..
            2. Den717
              Den717 3 September 2019 19:26
              +1
              Kutipan saka: ROSS 42
              Apa pancene penting kanggo wong delirium tokoh individu sing ora ana hubungane karo kasunyatan. Nanging kita ora gampang tenang. Priksa manawa sampeyan nglebokake pendapat sampeyan dhewe babagan Kutub, lan babagan Ukrainia, lan babagan Balts ... Ana ing ngendi lan ing ngendi Rusia?

              Intine yaiku jagad iki didunungi ora mung dening politisi ghoul sing ngupayakake kepentingan dagang dhewe kanthi promosi masalah tartamtu ing interpretasi wong sing mbayar. Lan ana uga sing prasaja, biasane wong normal sing nampa informasi saka macem-macem pihak lan mbangun worldview adhedhasar iku. Wong-wong sing prasaja iki sing dadi basis massa militer sing nelukake negara liya utawa mbela negarane. Dheweke kudu ngerti sing bener. Ngerti bebener, sawetara wong sing kapisah lan spesifik banget ora ngidini Amerika Serikat duwe monopoli senjata nuklir (contone). Dadi perlu kanggo mbayar manungsa waé kanggo distorsi saka bebener sajarah, uga kanggo nolak iku kanggo paling saka kemampuan.
  3. Terenin
    Terenin 3 September 2019 16:38
    +6
    Kepemimpinan Polandia nyabrang memori sajarah, nuduhake inferiority sawijining.

    Aku wis suwe tenang babagan inferioritas ora mung Polandia, nanging kabeh "beradab" Kulon. Aku nganggep iki minangka "penyakit" sing kudu diobati. Lan, tanpa mangu, aku ngerti sapa sing bakal dadi dokter.
  4. BEAST
    BEAST 3 September 2019 16:41
    +5
    Ya, ora ana sing kudu ditindakake ing "Sabat" delegasi kita iki. Kutub, kaya Prancis, sing perang bebarengan karo Nazi Jerman nglawan USSR ... minangka urutan gedhene luwih saka wong-wong sing perang karo kita nglawan Nazisme.
    Sayange, nyawa limang atus ewu prajurit Sovyèt sing mènèhi nyawa kanggo mardika Polandia ora bisa dibalèkaké.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 3 September 2019 17:22
      +4
      Kutipan: St. John's wort
      Sayange, nyawa limang atus ewu prajurit Sovyèt sing mènèhi nyawa kanggo mardika Polandia ora bisa dibalèkaké.

      Luwih saka 500 ewu. Kita ngelingi wong-wong mau, nanging wong sing dibebasake ora ngelingi lan ora pengin ngelingi.
    2. mikle1999
      mikle1999 4 September 2019 00:30
      -1
      Ing keadilan, kita dirilis ing pungkasan 80s. Lan sadurunge iku, padha isih rampung dikuwasani piyambak kanggo akèh puluh taun.
  5. Yeah
    Yeah 3 September 2019 16:55
    +2
    Kutipan: St. John's wort
    Sayange, nyawa limang atus ewu prajurit Sovyèt sing mènèhi nyawa kanggo mardika Polandia ora bisa dibalèkaké.

    tagihan kanggo Polandia luwih gedhe - iku sing dadi larangan fisik kanggo nggawe keamanan bebarengan. Yen Polandia wis kerja sama karo USSR ing bidang perlindungan perdamaian, ora ana sing bisa miwiti perang ing Eropa. Rakus lan ambisi dheweke dadi salah sawijining katalis kanggo wiwitan perang ing Eropa.
    lan sawisé digawé keamanan kolektif ing Eropah, Jepang bakal dilapisi nganti dheweke bakal kepeksa ninggalake perang ing China, lan Italia ora bakal bisa ngancam Afrika.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 3 September 2019 17:27
      -1
      Kutipan saka yehat
      Yen Polandia wis kerja sama karo USSR ing bidang perlindungan perdamaian, ora ana sing bisa miwiti perang ing Eropa.

      Ing kene jawabane gampang, tegese sampeyan kudu miwiti perang lan persis miturut skenario sampeyan.
    2. ROSO 42
      ROSO 42 3 September 2019 17:50
      0
      Kutipan saka yehat
      skor kanggo Polandia luwih gedhe - iku wong-wong sing dadi larangan fisik kanggo nggawe keamanan kolektif.

      Aku ora bakal gawe uwong yakin, nanging aku bakal pitutur marang kowe iki. Akeh wong Polandia sing urip saiki ora ana hubungane karo larangan fisik. Lan Jerman lair sawise 9 Mei 1945 - kanggo invasi Nazi ing Juni 1941. Prancis sing ngurmati Napoleon ora ana hubungane karo tentara 1812. Wong-wong Yahudi saiki ora ngulungaké Gusti Yésus. Malah akeh wong Amerika sing ora ngerti apa-apa babagan kemul sing kena wabah (kutu wabah) sing diwenehake marang kepala India. Inggris, sing mlaku ing iring-iringan Lor, ora nembak wong India nganggo meriam (pemberontakan sepoy). Wong Italia ora tau nganakake gelut gladiator utawa menehi panganan marang wong Kristen marang predator.
      Ya - sing pungkasan, kaya sing diarani wong sing luwih misuwur - Sembarang kejahatan (cacat, kesalahan, kacilakan) duwe jeneng, jeneng lan jabatan ...
      hi
      1. aybolyt678
        aybolyt678 3 September 2019 19:01
        +1
        Kutipan saka: ROSS 42
        Akeh wong Polandia sing urip saiki ora ana hubungane karo larangan fisik.

        apa sing kita urip minangka asil saka sejarah. Engels ujar manawa wong teka ing jagad sing digawe dening mantan wong, promosi, nampa kekuwatan produktif saka dheweke, berkembang sajrone urip. Dadi wong Polandia, banjur entuk asil kanthi biaya nyawa prajurit kita, ngembangake dadi tuntutan ganti rugi saka Rusia, banjur bakal ana langkah sabanjure ....
        Kita ora bisa mencet ing gulu, kita mung bisa sworo seru. A jawaban pantes bakal kamenangan ing ekonomi, nanging iki wis Fantastic
  6. Wawan 16
    Wawan 16 3 September 2019 17:00
    +6
    Ing asas, logis yen ing mengeti wiwitan Perang Dunia II, wong-wong sing miwiti ngumpulake ..
  7. Tur
    Tur 3 September 2019 17:07
    +1
    Miturut cara, yen Warsaw nuduh Uni Sovyèt ngrebut tanah Polandia, mula uga kudu eling yen tanah iki saiki dadi bagéan saka Ukraina. Yen wong Polandia, pratelan bisa ditindakake marang Kyiv, lan ora marang Moskow. Lan saka wong kanggo nampa reparations, amarga tanah padha klebu ing SSR Ukrainia, lan sawise ambruk Uni Soviet, padha tetep dadi bagéan saka Ukraina sawijining.
    Aku yakin, meh 100%, iku Rusia sing Polandia bakal menehi claims amarga kasunyatan sing tanah Polandia minangka bagéan saka Ukraina saiki.
    Bakal katon kaya iki.
    "We njaluk saka Kremlin bali saka wilayah duweke kita, ing 1939, saiki bagéan saka Ukraina."
    We nang sing statement kuwi bakal rauh tindakake?
    1. ROSO 42
      ROSO 42 3 September 2019 17:55
      +2
      Kutipan saka demo
      We nang sing statement kuwi bakal rauh tindakake?

      Yen wong setengah-setengah tetep kuwasa lan nyusup kanggo nepaki kapentingan sponsor ing jaban rangkah, mula katon mutiara sing luwih awon ora ditolak.
      Langkah-langkah timbal balik saka panguwasa Rusia penting kanggo kita.
      1. Tur
        Tur 3 September 2019 19:28
        +1
        Kanggo sawetara alasan misale jek aku ora bakal weruh langkah-langkah timbal balik saka panguwasa Rusia.
        Kekuwatan bisa ngrusak wong biasa.
        Lan dheweke ora bakal entuk apa-apa.
        Lan pancene dadi konflik - iki saka kategori - "ora babagan kita."
        Alasan kanggo servility kuwi kabeh dikenal lan bola-bali ora nggawe raos.
    2. aybolyt678
      aybolyt678 3 September 2019 21:34
      +1
      Kutipan saka demo
      We nang sing statement kuwi bakal rauh tindakake?

      ora, muni kaya iki: kita njaluk ganti rugi kanggo kasunyatan sing tanah kita minangka bagéan saka Ukraina
      1. Tur
        Tur 3 September 2019 22:06
        +2
        Ya, iku malah luwih piquant.
        Murni ing Polandia.
  8. tihonmarine
    tihonmarine 3 September 2019 17:20
    0
    Foto sing menarik ing latar ngarep loro kapribaden sing paling "penting" ing klambi jendhela iki yaiku Tusk lan Zelensky. Kayane Polandia lan Ukraina modern nggawe kontribusi paling gedhe kanggo kekalahan Jerman. Lan saben wong (kaya adat ing alun-alun) nyekel tangan tengen ing jantung, nanging Duda ngadeg "tangan ing jahitan." Acarane kaya Blok 95. Iku apik yen wakil kita ora melu ing acara iki.
  9. afrikanez
    afrikanez 3 September 2019 17:22
    0
    Poland kaya "wanita" lemak ing taun, sing ora tau duwe bojo. Malah medeni kanggo mbayangno apa tegese dheweke wis siyap.
  10. Sergey-8848
    Sergey-8848 3 September 2019 17:33
    +2
    Kita ora miwiti, nanging pungkasane bisa ngalahake kabeh mungsuh. Yen sampeyan ngelingi, banjur 2 September. Lan nyoba kanggo menehi tandha tanggal 1 September dadi kaya gangway antarane loro seeder (Polandia lan Jerman), bebarengan karo kabeh satelit Nazi. "Kacathet" acara ternyata!
  11. Yeah
    Yeah 3 September 2019 18:01
    +1
    Kutipan saka: ROSS 42
    Akeh Kutub

    akun kanggo negara, akun kanggo falsifications (contone, Katyn), akun kanggo serangan Polandia ing 20s. Lan carane sampeyan bakal netepake crita kasunyatan sing USSR nempatake bagean pinunjul saka pesawat lan galangan kapal ing Polandia, kanggo detriment pembangunan RSFSR? Kabeh kanggo kanca-kanca ing CMEA. Lan kepiye pungkasane?
    Lan rampung karo ijol-ijolan komoditas unequal ing CMEA ing sih saka Polandia, freebie kanggo negara iki ing pangembangan industri ing beyo saka USSR, lan banjur sawetara claims liyane.
    Aku ora nyoba kanggo wuta pin kabeh utang ing Polandia, nanging mesthi ana tagihan kanggo Polandia lan ana tagihan kanggo Polandia utawa kepemimpinan. Contone, kanthi eskalasi ketegangan ing wates. Apa iki dudu salahe wong Polandia saiki?
  12. barmaleyka
    barmaleyka 3 September 2019 18:16
    -3
    mengeti 80th saka wiwitan Perang Donya II
    kanggo bebener, tanggal kasebut bakal dadi 1 Oktober lan dudu 80, nanging 81
  13. samarin1969
    samarin1969 3 September 2019 20:05
    +2
    Aku maca pidato Presiden Duda. Russophobia penyakit Wewelak kuwi malah ora diamati ing antarane "negarawan" Ukrainia. Ing wektu sing padha, admiration kanggo "paket kamanungsan" saka Jerman.
    Yen akeh wong Polandia nganggep mangkono, mula ora bisa duwe bisnis umum karo dheweke. Padha mung edan.
  14. Warga Jujur
    Warga Jujur 3 September 2019 20:40
    +2
    Aku mbaleni maneh: kita kudu ngirim lima utawa enem tunas birch Rusia menyang Polandia. Luwih saka wilayah Smolensk.
  15. nikvic46
    nikvic46 3 September 2019 22:16
    +3
    Pernyataan kasebut pancen ora nyenengake kanggo kita. Nanging nalika dheweke nggawe crita, nalika dheweke mung bisa ngliwati tong sampah pers liberal kita, liwat film televisi. Lan saiki critane wis siyap. Apa kita mikir yen dheweke ora maca koran lan ora nonton TV? Jeneng-jeneng mung ana regane. "Perang asu." Iki bakal tetep nganti kita nggatekake awake dhewe. Kaya sing diomongake Kedmi, "Padha nindakake apa sing dakkarepake."
  16. mikle1999
    mikle1999 4 September 2019 00:32
    0
    Apa tegese ora ana pilihan? Yen ora ana protokol rahasia, Hitler ora bakal duwe risiko nyerang Polandia.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 4 September 2019 03:24
    0
    mengeti 80th saka wiwitan Perang Donya II ing pangilon Polandia bengkong

    —-Apa kita seneng utawa ora, eling sejarah lan beban wong Polandia yaiku Zelena Gora, Persemakmuran karo Kadipaten Agung Lithuania saka Segara menyang Segara ... kampanye nglawan Moskow karo Dmitry Palsu ... Kyiv karo Pilsudski ... 1939 lan Belarus Kulon lan Ukraina, ... Pemberontakan Warsawa, Katyn, Smolensk ... kabeh iki ditulis ing Russophobia (lan Germanophobia, kanthi cara) karo susu ibu.
    - Sampeyan ora bisa mbusak iki ... sampeyan ora bisa nambah ing perspektif sajarah cendhak wiwit 1944.
    —- Pembebasan saka Nazisme, pengorbanan wong Soviet, tanah ing Kulon, pitulungan kanggo mulihake, House of Friendship ing Warsawa ora pati penting kanggo kesadaran diri Polandia ...
    —-Polandia wiwit breakaway nyata karo munggah Kardinal Wojtyla menyang kepausan, karo Lech Walesa lan Solidaritas lan hukum militer diumumake dening Marshal Tentara Polandia, sekutu Rusia lan patriot Polandia, Wojciech Jaruzelski.
    -Nalika Gorbachev lan elit partai ngidini Polandia ngambang kanthi bebas, asil kasebut wis dingerteni sadurunge: "ora ana sing kudu disalahake ing pangilon yen raine bengkok"
    —-Wong cilik tansah gumantung, dadi obyek sejarah.
    - Iku mokal kanggo mungkasi Polandia frenzied Russophobia, ana apa-apa liyane nyana, iku perlu kanggo njawab. Lan aja lali marang kasarasane wong Polandia.
    —-sing paling apik sing bisa dipercaya yaiku hubungan ekonomi pragmatis, ngetung keuntungan jangka panjang Rusia, tanpa sentimental. Lan kakebalan spiritual kanggo rabies Polandia.
    —-“Lan dendam iku sajian sing paling enak disuguhake kanthi adhem” .... sing utama ORA SAMPURASUN IKI NANGGO AMPUN JENIS “KOLI DARI URENGOY” ..
    .
  19. RomV
    RomV 4 September 2019 12:12
    0
    Barang sing apik lan tepat wektu.
    Matur nuwun kanggo penulis
  20. andrei2911
    andrei2911 8 September 2019 16:37
    0
    Aku nonton ing TV, umume, hyena minangka pemburu sing apik banget lan asring singa sing nyoba njupuk mangsane. Dadi kewan-kewan iki ora pantes difitnah lan nggawe gambar kasebut kanggo dheweke. Poleka bisa diarani mung mongrel ing pak predator gedhe.
  21. Sergey49
    Sergey49 8 September 2019 21:59
    -1
    Ah, hyena sing ala Polandia ngrebut 805 kilometer persegi wilayah negara Slavik sing ramah, utawa apa kita dadi pejuang perdamaian - kita uga "mbebasake" 196000, bener saka Slavia, nanging kita bisa nindakake :)
    Oh, apa Polandia bodho sing ora gelem dadi kanca karo kita lan supaya pasukan liwat. Kita bakal meneng wae babagan Negara Baltik, sing ngidini pasukan USSR mlebu ing wilayah kasebut lan sawise iku ilang kamardikan sajrone setengah abad. :)
    Kabeh wong ala lan ora matur nuwun, mung kita wong Rusia sing apik.
  22. Yuri Kudryavtsev
    Yuri Kudryavtsev 10 September 2019 18:12
    0
    Penulis nganalisa kahanan saka sudut pandang komandan Soviet saka Tentara Abang, sing tindak liwat perang lan mbebasake Warsawa saka pendhudhukan. Nanging kanggo sajarah, kabeh kasunyatan lan acara cepet utawa mengko dadi properti saka arsip, lan urip dhewe, liwat wektu, nggawe pangaturan dhewe kanggo hubungan negara-negara sing melu acara kasebut. Polandia bener ing kabeh babagan pratelan babagan asil perang. Sadurunge mbebasake, USSR pisanan nelukake ing Timur, sawise Jerman nelukake ing Kulon. Elinga kedadean ing pertengahan nganti pungkasan September 1939: Jerman nembus Danzig kanthi pretext provokasi Polandia ing pos tapel wates. USSR langsung mlebu lan ngrampungake kanthi cara sing diwiwiti ing alas Smolensk cedhak Katyn, ngelingi kampanye Soviet-Polandia taun 1920 kanthi partisipasi M. Tukhachevsky. Sapa sing salah? Mungkin Dzerzhinsky. Dheweke nggawe kabeh kekacoan lan mbangun negara kabeh ing panggonan sing salah. Dadi? Banjur dheweke nggodha Pilsudski dadi celah karo Lenin lan Stalin. Mbokmenawa mangkono. Mulane, Stalin mutusake kanggo ngelingake Polandia Tukhachevsky lan Dzerzhinsky ing taun 1939. Lan banjur langsung nyuwil Finns kanggo defecting Mannerheim kabeh ing 20s padha lan kabeh Mannerheim padha. Amarga iki, wong Finlandia ora gabung karo NATO, amarga wedi karo USSR yen ana, lan njupuk posisi netral antarane NATO lan Organisasi Perjanjian Warsawa. Nalika Perang Dingin dibagi loro kemah ideologi sing ngelawan, Finns piye wae ngatur kanggo lancar imbangan ing crotch antarane loro sistem. Kanthi tibane sosialisme Soviet, Finlandia mung bisa fokus ing sosialisme Swedia.
    Inggih, Polandia iya, tanpa mangu-mangu, mutusaké kanggo kebak Eropah, senadyan asal ètnis Slavic. Begjanipun, aksara Latin lan iman Katulik nggawa dheweke rada nyedhaki Jerman, Romanesque, Celtic lan wong rada Turkic. Sindrom Lvov lan Rovno ing geopolitik bisa diabaikan kanthi aman kanggo Ukraina, lan Brest milih Belarus kanggo kemajuan masa depan menyang Uni Eropa lan ekonomi bebas.