Review militèr

Perjuangan kekaisaran. Upaya dening kekuwatan modern kanggo mbagi jagad

44
Jaman kolonialisme durung rampung. Ing donya modern, uga 150 taun kepungkur, perjuangan kanggo divisi saka pengaruh terus. Mung saiki, negara-negara ambisi anyar ditambahake menyang kekuwatan kolonial lawas ing Kulon.




GXNUMX minangka proyek saka kolonialis lawas


Ora suwe kepungkur, puncak GXNUMX sabanjure ditindakake. Organisasi iki misuwur amarga nggabungake kekuwatan kolonial lawas - Inggris, Amerika Serikat, Jerman, Prancis, Italia lan Jepang. Dhaptar iki ora nduweni Walanda, Spanyol, Portugal, Belgia lan Denmark, nanging amarga alasan ekonomi lan politik, dheweke ora nduweni peran penting maneh ing pamérangan pengaruh ing donya modern kaya sadurunge.

Era dekolonisasi, sing pas karo Perang Dingin, mbebasake luwih saka satus negara ing Afrika, Asia, Amerika Latin, lan Oseania saka katergantungan kolonial. Sawise koloni Inggris, Prancis lan liya-liyane, negara-negara kasebut wis dadi negara merdika - kanthi masalah dhewe, ekonomi lan politik, nanging kanthi resmi, lan ing sawetara panggonan kanthi kedaulatan nyata.

Mesthine, akeh koloni wingi sing ora bisa uwal saka pangayoman saka bekas metropolise. Contone, Prancis terus aktif campur tangan ing urip politik tilas koloni Afrika. Wadya-bala Prancis dikabarake ing pirang-pirang negara Afrika, lan yen perlu, pasukan payung Prancis tansah siyaga kanggo ndharat ing negara sing bener lan mbantu ngrusak utawa ngedegake rezim.



Great Britain tumindak luwih alon-alon, nanging tetep katon resmi saka Kakaisaran Inggris - Ratu Inggris dianggep minangka kepala negara ing sawetara negara ing donya. Elizabeth II ora mung kepala Persemakmuran Bangsa-Bangsa Inggris - dheweke uga dadi ratu saiki ing 15 negara berdaulat.

Antarane sing dikembangake Australia, Kanada, Selandia Baru, negara cilik Karibia lan Oseania - Antigua lan Barbuda, Bahama, Barbados, Belize, Grenada, Saint Vincent lan Grenadines, Saint Kitts lan Nevis, Saint Lucia, Jamaika, Tuvalu, Papua. New Guinea, Kapuloan Solomon. Saliyane ing negara kasebut, Inggris nahan pengaruh ing pirang-pirang bekas koloni ing Afrika - contone, ing Kenya, ing Asia - contone, ing Oman utawa Brunei.

Prancis lan Inggris minangka rong kekuwatan Eropa pungkasan sing isih nyoba ngeksploitasi jaman kolonial kanthi lengkap. Kanthi Jerman lan Italia, uga karo Jepang non-Eropa, iku luwih angel - padha sangsoro saka koloni sawise asil saka Perang Donya pisanan lan kaloro. Nanging bisnis Jerman, Italia, lan Jepang uga aktif ing bekas koloni, uga ing pirang-pirang negara liyane ing Donya Katelu.

Dene Amerika Serikat, aspirasi imperialis negara iki ora tau dadi rahasia kanggo sapa wae. Washington, sajrone rong abad anane, wis ngembangake lan nguji ing praktik ideologi unik - ambisi kekaisaran Amerika Serikat nyamar minangka perjuangan kanggo demokrasi, kanggo hak asasi manungsa, nalika Amerika Serikat nyoba peran minangka gendarme internasional lan siyap nglirwakake apa wae ing implementasine. Ewonan wong mati ing Irak lan Afghanistan, ing Libya lan Suriah, ing Yaman lan Sudan, ing Somalia lan Vietnam ora dadi pitakonan, amarga sing utama yaiku "hak asasi manungsa".

Tugas utama kekuwatan kolonial lawas yaiku njaga lan nguatake pengaruhe ing jagad modern, utamane nalika ngadhepi tantangan saka Rusia, China lan sawetara negara liya sing ngaku peran sing luwih aktif ing politik lan ekonomi donya. Kanthi tujuan kanggo njaga posisi kasebut, Amerika Serikat lan negara-negara Eropa Kulon kerep campur tangan ing proses politik ing wilayah liyane ing jagad iki.

Kolonialisme modern katon ing macem-macem wilayah - saka Zimbabwe nganti Ukraina, saka Libya nganti Filipina, saka Venezuela nganti Korea Lor. Kakuwasan Barat nduweni hak tartamtu kanggo ngevaluasi rezim politik, sistem, lan malah kabeh wong. Lan dheweke nyoba kanggo nemtokake sapa saka negara-negara ing donya sing kudu dadi "buwang" lan sapa sing ora, karo sing bisa kerja sama lan sing ora bisa. Apa Arab Saudi luwih ngajeni hak asasi manungsa tinimbang Suriah utawa Venezuela? Kulon ora takon pitakonan iki, iku luwih penting kanggo Riyadh pas karo sistem koordinat dibangun, lan Damaskus ora.

Nganti tengah abad rong puloh, Kulon mrentah paling dhuwur ing planet. Nanging Revolusi Oktober, Perang Donya II, dekolonisasi nggawe pangaturan dhewe, lan dina iki donya dadi liyane lan liyane multipolar, lan Amerika Serikat lan negara-negara Eropah Kulon kudu saingan karo negara-negara sing nganti relatif bubar ora nuduhke bebaya kanggo. kakuwasan kolonial lawas. Sawise kabeh, "pusat kekuwatan" saiki, kajaba Amerika Serikat, Inggris lan Prancis, dibentuk dening sawetara negara liya.

Kakaisaran Celestial lan rencana


Presiden China Xi Jinping ora ndhelikake kasunyatan manawa dheweke ngrencanakake ngowahi China dadi negara paling maju kanthi ekonomi ing donya ing taun 2049. "Nyekel lan nyusul Amerika!" - slogan iki saiki luwih cocok kanggo China tinimbang kanggo negara kita. Lan ing pirang-pirang cara Celestial America wis ngluwihi. Kulon, sing ngangkat "monster Cina" minangka alternatif kanggo model Soviet, dhewe nandur bom ing hegemoni donya dhewe. China duweni potensi gedhe - milyar wong, wilayah gedhe, lokasi geografis sing trep. Lan wajar yen nalika wutah ekonomi saya mundhak, pimpinan RRC uga mikir babagan negesake kepentingan China ing saindenging jagad.

Upaya China kanggo campur tangan ing urip politik negara liya diwiwiti nalika pamaréntahan Mao Zedong. Nanging ing wektu iku, RRC luwih nyengkuyung Partai Komunis Maois, sing tuwuh ing saindenging jagad lan bersaing karo komunis pro-Soviet. Ing sawetara negara ing Asia Kidul-Wétan lan Asia Kidul, ora tanpa bantuan Cina, Maois nglawan perang gerilya nglawan pamaréntahané. Banjur, nalika nggabungake menyang sistem donya, China wiwit nyuda dhukungan kanggo para radikal, sanajan sawetara klompok Maois, utamane ing Myanmar, Nepal lan India, isih seneng dhukungan saka layanan intelijen China.



Dina iki, pratelan babagan pengaruh Cina menyang arah liyane. Kaping pisanan, iki minangka investasi bisnis Cina ing ekonomi nasional. Beijing mbiayai akeh proyek ing saindenging jagad. Sadurunge, ing negara-negara Afrika Wétan, Inggris lan Prancis diwulang ing sekolah bergengsi, ing negara-negara orientasi sosialis - Rusia, lan dina iki padha mulang Cina.

China minangka investor kuat ing pirang-pirang negara Afrika. Ing babagan skala injeksi menyang ekonomi Afrika, Kakaisaran Celestial wis nyusul lan nyusul akeh negara Kulon, kalebu bekas metropolis. Wong Tionghoa makarya ing Afrika kanthi rela lan aktif, nanging ora lali ndhukung pamrentah lokal, utamane sing bertentangan karo AS lan negara-negara Uni Eropa.

Ing Asia, China tambah akeh kerja sama karo Pakistan, sing hubungane wis dibentuk wiwit jaman Perang Dingin, kanthi latar mburi konfrontasi karo mungsuh umum - India. Perusahaan Tionghoa aktif ing Asia Tengah, mboko sithik "ngrusak" republik pasca-Soviet - Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, lan Mongolia. Malah ing Amerika Latin, China aktif nggarap sawetara negara, utamane karo Venezuela. Lan titik ora mung ing closeness politik lan ideologis, nanging uga ing kapentingan ekonomi.

Rusia: kekaisaran sing ilang utawa kekuwatan sing mundhak?


Nalika Uni Soviet ambruk, analis Western misale jek yen kekuwatan negara Rusia wis rampung (sawise kabeh, USSR minangka Rusia kanggo dheweke). Nanging sepuluh taun mengko, Rusia maneh wiwit gain kekuatan, lan banjur aktif ngumumaké ing tataran donya.

Saiki, Rusia tambah akeh melu ora mung ing politik Timur Tengah, ing ngendi tentara Rusia perang ing Suriah, nanging uga ing urusan Venezuela, sawetara negara Afrika (CAR, Libya, Sudan, Mesir), lan pos. - Asia Tengah Soviet.



Bisa dikandhakake yen ing taun-taun pungkasan, Moskow kanthi cepet mulihake pengaruh politik donya ing negara kita, sing guncang nalika dasawarsa pasca-Soviet pisanan. Lan, aku kudu ngomong, nganti saiki wis apik. Paling ora, Rusia sepisan maneh dianggep minangka aktor independen ing politik donya. Ing AS, ing sawetara negara Eropa padha wedi marang kita, padha sengit marang kita, nanging iki minangka tandha apik kanggo negara kita.

Bener, Rusia ora bisa diarani kekuwatan kolonial. Kabeh sejarah negara kita menehi kesaksian yen kita mbantu negara-negara Afrika, Asia, Amerika Kidul kanggo mbebasake awake dhewe saka katergantungan kolonial lan netepake urip dhewe ing tingkat sing prayoga. Bab liyane yaiku, sawise investasi ekonomi lan bantuan militer, pengaruh politik Rusia uga saya akeh. Nanging carane tanpa iku?

Kekuwatan Islam Timur


Sawetara negara ing Timur Islam tambah akeh nyatakake ambisi. Donya Islam modern maneka warna - saka negara-negara sing mundur banget saka ekonomi kaya Mauritania utawa Niger, sing rusak amarga perang ing Somalia, nganti kekuwatan nuklir Pakistan, Arab Saudi sing paling sugih, lan Turki sing maju banget. Lumrahé, ing donya Islam ana loro negara sing ngaku kepemimpinan regional, lan negara sing ambisi ngluwihi wates wilayah cedhak.

Kaping pisanan, yaiku Arab Saudi. Tuntutan kanggo peran pimpinan ing jagad Islam ing bagean kerajaan kasebut ora mung amarga kasunyatane ing kene ana tanah air sejarah Islam, Mekkah lan Madinah sing suci. Arab Saudi minangka salah sawijining negara paling sugih ing donya, "munggah" ing perdagangan minyak lan kahanan luar biasa sing digawe dening AS lan Inggris. Kulon ndhukung Arab Saudi amarga entuk manfaat saka kerjasama karo kerajaan kasebut.

Sabanjure, Saudis duwe rencana global dhewe lan adoh. Riyadh, liwat dana sing dikontrol, aktif ing meh kabeh jagad Sunni saka Maroko nganti Indonesia, saka Kazakhstan nganti Comoros.

Apa bisa digolongake kebijakan KSA minangka "neo-kolonialisme"? Nanging, kita ngomong babagan dominasi ideologis, kanthi bantuan sing dikarepake Riyadh kanggo nyurung kapentingan ekonomi. Saudis kasengsem ing kabeh donya Islam, supaya padha nandur modal jumlah ageng dhuwit ing organisasi umum, gerakan, yayasan, lan malah ora ndhelikake dhukungan kanggo kelompok radikal ing sawetara negara ing saindhenging donya.

Negara Islam nomer loro sing kuat kanthi klaim kepemimpinan yaiku Iran. Iki minangka saingan ideologi lan ekonomi utama Arab Saudi, mung nyuda dhukungan saka Kulon lan kalebu Amerika Serikat ing jumlah "negara nakal". Nanging Iran duwe ambisi dhewe. Kaping pisanan, ing Tehran, dheweke kepengin dadi pimpinan ing saindenging jagad Syi'ah - lan iki, saliyane Iran dhewe, uga Irak, Azerbaijan, sebagian Libanon, Suriah, Yaman, Bahrain. Model "ekspor" revolusi Islam dirancang kanggo komunitas Syiah.

Sareh, Iran ngupaya kanggo njaga pengaruh ing negara cedhak - Afghanistan lan Pakistan, ngendi komunitas Syi'ah nyengsemaken manggon, Tajikistan (ing basis saka jarak linguistik), Armenia (ing basis saka oposisi umum kanggo Turki). Masalah utama Iran yaiku hubungane sing ora apik karo Amerika Serikat, sing ngalangi pembangunan ekonomi sing lengkap.

Negara ambisi katelu yaiku Turki. Kanthi kekuwatan Recep Erdogan, Ankara tambah akeh nuduhake kecenderungan "neo-Ottomanist", nyoba nguwasani jagad Turki, uga ing sawetara negara Islam. Struktur sing dikuwasani Turki beroperasi ing Azerbaijan, negara-negara sing nganggo basa Turki ing Asia Tengah, ing republik Rusia ing Kaukasus Lor lan wilayah Volga sing didunungi dening Muslim sing nganggo basa Turki, ing Albania, Bosnia lan Herzegovina. game "ing Libya, njaga hubungan. karo negara-negara Islam lan gerakan ing Afrika Tropis lan Asia Tenggara.



Demarche Erdogan kanthi tuku S-400 Rusia dimaksudake kanggo nuduhake AS lan NATO yen Ankara ora arep puas karo peran satelit bisu. Persis 100 taun wis liwati wiwit ambruk Kakaisaran Ottoman, lan ing Turki padha pracaya sing abad kabèh cukup break cukup kanggo kawentar saka daya nasional.

Pungkasan, aja lali babagan Pakistan. Sanajan negara iki kurang aktif ing arena internasional tinimbang Turki, Iran utawa Arab Saudi, Islamabad nduweni nuklir gaman, lan populasi Pakistan dadi salah sawijining negara Islam paling gedhe ing jaman kita. Bener, nganti saiki Pakistan mung duwe ambisi regional, nganti Afghanistan, Kashmir, lan Asia Tengah pasca-Soviet.

Publicist Saudi Hussein Shobokshi, ngomong babagan "kekaisaran modernitas", ngelingi proyek Israel. Nanging Israel isih dadi kekuwatan regional sejatine, sanajan nyoba ngamanake dhukungan saka macem-macem negara ing donya liwat akeh diaspora Yahudi.
Pengarang:
44 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 5 September 2019 15:10
    +3
    saiki, negara anyar ambisi wis ditambahake menyang kakuwasan kolonial lawas saka West.

    Kaya buku pelajaran! Ora ana sing ora dikarepke.
    Sing ora duwe wektu, sing .... "siku" bakal shove liyane!
    1. Tatiana
      Tatiana 5 September 2019 16:03
      +3
      Publikasi Saudi Hussein Shobokshi, ngomong babagan "kekaisaran modernitas", dheweke uga ngelingi proyek Israel. Nanging Israel isih dadi kekuwatan regional, sanajan nyoba kanggo ngamanake dhukungan saka macem-macem negara ing donya liwat akeh diaspora Yahudi.
      Ya, yen kabeh wis jelas karo akeh negara kolonial ing analytics penulis, mula aku paling kuwatir babagan sing diarani. "kekuwatan regional" Israel.

      Iki sing diarani. "kekuwatan wilayah" Israel uga ngupaya dadi kolonial. Lan sing paling penting - dheweke nindakake kanthi licik, insinuatingly, methodically lan trampil.
      Lan Israel Yahudi ndeleng wilayah kolonial ing wilayah primordially tanah Rusia - ing Ukraina - lan jejere tapel wates Rusia. Ing wektu sing padha, ora mung wong-wong Yahudi / Yahudi Israel nglawan wong Arab, nanging uga nransfer militansi menyang Ukraina ing wangun implementasi proyek Hasidic sing wis suwe nggawe "Yerusalem Surgawi" - utawa mung Israel. No. 2.

      Ing wektu sing padha, sayang banget yen sawetara wong saiki menehi perhatian marang proyek Yahudi iki "Ukraina - Israel No. 2". Sauntara kuwi, ing "Yerusalem Surgawi" (Israel-2), peran sosial saka wong-wong sing wiwitane bakal manggon ing kono wis disebarake.
      Yaiku, ing Israel-2 direncanakake:
      - Ukrainians bakal bisa "ing lemah" (ing tetanèn),
      - Rusia bakal kerja ing lemah (ekstrak mineral),
      - Westerners-Galicians bakal liwat Ukrainians lan polisi Rusia, kaya ing Perang Donya II,
      - lan wong-wong Yahudi bakal dadi master-manajer lan "elit" saka kabeh konsumsi barang-barang sing bakal digawe dening bangsa abdi kanggo wong-wong mau.

      Menapa malih, kabeh iki wis direncanakake lan ditampilake ing jilbab pseudo-demokratis, minangka proyek informal "Axis - Rusia, Israel, Ukraina"! (Deleng video saka 25:00 min.)

      ROMAN VASILYSHIN. PROTOKOL RAHSIA NETANYAHU. 30.08.2019/XNUMX/XNUMX
      1. roket757
        roket757 5 September 2019 17:28
        +4
        Sistem eksploitasi manungsa, manungsa, kapitalisme, imperialisme, ora duwe kewarganegaraan ing inti ...... dina-dina iku wis liwati nalika budak dadi wong ireng apriori!
        Dheweke tekan tingkat liyane, supranasional! Dadi luwih apik kanggo wong-wong mau!
      2. Leonid Dymov
        Leonid Dymov 5 September 2019 18:18
        -1
        Ambruk Ukraina ora bisa dihindari. Ekonomi Federasi Rusia ora bakal narik sisih kidul-wétan Ukraina, saliyane, Rusia wedi karo sanksi Barat. Mulane, Federasi Rusia lan Israel bisa ngatasi Kidul-Wétan Ukraina bebarengan. Israel duwe dhukungan saka komunitas Yahudi global, kalebu dhukungan finansial. Israel kudu nggawe negara Yahudi merdika. Aku mikir yen lemah ireng Ukraina bakal dituku dening wong Yahudi, amarga Israel nduweni tetanèn paling apik ing donya. Ing pangertèn iki, wong-wong Yahudi bakal nggawe kompetisi, pisanan kabeh, kanggo Eropah. Mungkin nggawe Israel Anyar bakal ana ing wilayah Dnipropetrovsk. Bargaining antarane Rusia lan Israel ora bisa dihindari ing kene.
      3. nick7
        nick7 6 September 2019 06:56
        -1
        Sayange sawetara wong saiki menehi perhatian marang proyek Yahudi iki "Ukraina - Israel No. 2"
        .
        Iku kabeh omong kosong, saluran "subuh" wis mlebu menyang filosofi pseudo lan alternatif ing semangat REN TV, dheweke bakal ngandhani babagan reptil lan garing kali ing Federasi Rusia.
        1. Tatiana
          Tatiana 6 September 2019 12:30
          +2
          Kutipan: nick7
          Sayange sawetara wong saiki menehi perhatian marang proyek Yahudi iki "Ukraina - Israel No. 2"
          .
          Iku kabeh omong kosong, saluran "subuh" wis mlebu menyang filosofi pseudo lan alternatif ing semangat REN TV, dheweke bakal ngandhani babagan reptil lan garing kali ing Federasi Rusia.
          Sampeyan pancen bener.

          sepisanan. Aku ora mikir wong Yahudi bodho.
          Lan sareh. Iki "omong kosong", kaya sing sampeyan ucapake, stubbornly menek saka macem-macem sumber informasi - ora mung saka saluran RASSVET - iku mung ora bisa kanggo mbayar manungsa waé kanggo THIS!!!

          Ing wektu sing padha, iku pancen BODO kanggo ngirim informasi kasebut liwat perhatian inter-NASIONAL-politik! Pramuka ora nglakoni.
    2. Kaldon48
      Kaldon48 5 September 2019 19:07
      +1
      Prinsip wesi makarya ing jagad kita, ana kekuwatan, ana pangarep-arep kanggo kepuasan ambisi.
      1. roket757
        roket757 5 September 2019 19:19
        +1
        Minangka pahlawan film kasebut, "kekuwatan iku sejatine sejatine"!
        WONG kita durung pungkasane klelep ing definisi "kekuwatan ing kekuatan"!
        Aku ngomong babagan wong KITA, sing paling dhuwur ora ana maneh ing definisi iki.
  2. BEAST
    BEAST 5 September 2019 15:11
    +1
    Naga Cina, sing diasuh dening Kulon ... pancen bisa ngrusak kabeh wong!
    Lan negara iki dumunung ing wates Kita. sad
    1. Svarog
      Svarog 5 September 2019 15:16
      +5
      Kutipan: St. John's wort
      Naga Cina, sing diasuh dening Kulon ... pancen bisa ngrusak kabeh wong!
      Lan negara iki dumunung ing wates Kita. sad

      Dadi iki diuripake maneh kanggo maksud iki, mung padha overdid iku sethitik. Sumber daya winates lan umume ana ing wilayah kita, mula kabeh sekutu sauntara bisa tiba-tiba dadi mungsuh, lan apa wae iki, kita kudu ngembangake ilmu pengetahuan, produksi kita dhewe lan, mesthi, populasi kudu tuwuh ..
      1. BEAST
        BEAST 5 September 2019 15:24
        -3
        Kene sampeyan gelisah ... sampeyan ngerti carane push slogans! Lan kepiye carane aku bisa nepaki telpon sampeyan? Nemokake mesin gerakan terus-terusan, utawa soko ... nyerang Garwa tresna Aku strenuously nggawe Kula iwak, anak katelu ... sing kita wis nyimpen dhuwit kanggo meh rong taun (kanggo bayi).
        Apa sing kudu ditindakake khusus? belay
        1. Svarog
          Svarog 5 September 2019 15:40
          +3
          Kutipan: St. John's wort
          Apa sing kudu ditindakake khusus?

          Yen sampeyan ngomong babagan dhewe dhewe, sampeyan luwih ngerti apa sing bakal luwih migunani kanggo sampeyan.. Aku ngomong babagan pembangunan negara. Slogan-slogan.. kok menurutmu perlu ngembangkan ilmu, ekonomi, industri iku slogan? Ing mratelakake panemume, iki kasunyatan obyektif, kita adoh konco ing akeh cara.
          1. mikh-korsakov
            mikh-korsakov 5 September 2019 16:36
            -1
            Vladimir, aku setuju yen pangembangan ilmu, ekonomi lan industri ora slogan. Minangka kanggo backwardness, iki masalah Komplek. Nang endi wae ing ngarep liyane saka planet - nang endi wae kita ketinggalan, dheweke dhewe yakin. Pamikiran manawa negara apa wae bisa dadi pionir ing kabeh bidang yaiku utopia. Aku ora bakal ngomong yen kita duwe ambruk lengkap ing industri - ana sing lair, ana sing mati - iki alami. Iku ora wajar mung kanggo ngilangi negara ing unraveling masalah sing muncul. "Omongan" legendaris Putin ing Pikalevo mung nuduhake kacilakan saka undang-undang kita - ing ngendi kepentingan bisnis gedhe, dudu individu, aturan - sanajan kasunyatane yen sampeyan ndeleng kanthi rapet - pengamatan kapentingan wong - nduweni strategis positif. efek ing wutah ekonomi. Nanging aku mikir yen kanggo mbenerake kahanan kasebut, kudu diwiwiti saka tingkat sing paling dhuwur - saka ngganti konstitusi kanggo nggawe primacy produksi liwat, nganti sawetara, hak asasi manungsa. Perlu kanggo njaga hak-hak kasebut sing dijamin dening konstitusi Soviet, nanging ngilangi kabeh celah sing ngidini pengayaan sing ora adil. Pengayaan sing ora adil dumadi nalika wilayah sing kapisah saka fungsi sistem komoditas-dhuwit-komoditas muncul ing negara. Contone, kinerja artis misuwur (barang) ndadekke wong income ageng (sing, satleraman, diterangake dening kasunyatan sing artis kudu nuduhake karo abdi) - sistem parasitic digawe. Ing wektu sing padha, ing wilayah sing kapisah, sistem komoditas-dhuwit-komoditas menehi penghasilan sing ora proporsional. Iki kudu diganti.
            1. Svarog
              Svarog 5 September 2019 16:53
              +3
              Quote: mikh-korsakov
              Nang endi wae ing ngarep liyane saka planet - nang endi wae kita ketinggalan, dheweke dhewe yakin.

              Mikhail, aku setuju karo komentar sampeyan, bener nulis yen kita ketinggalan akeh cara, lan ora kabeh. Nanging ana titik penting sing ora bisa digatekake. Yen katon ing saubengé, dadi jelas manawa kita ora ngasilake apa-apa kanggo kabutuhan wong awam. Kabeh sing ngubengi kita digawe ing China utawa meh kabeh. Aku ora setuju yen ora bisa ngrangkul sing ora bisa ditampa.. China minangka conto sing jelas babagan apa sing bisa ditindakake. Menapa malih, ing 2013-14 ana akeh sing ngaku yen China kesusu maju dadi luwih mung thanks kanggo pegawe murah .. Dadi kita duwe kanggo 4 taun luwih murah tinimbang ing China, nanging sakperangan alesan tingkat wutah ekonomi ing tingkat kesalahan stat . Sejatine iki kawicaksanan negara.. Menehi utang murah bisnis, mbusak pajak exorbitant lan produksi bakal urip ... ing negara kita, supaya produksi bisa nguntungake, markup ing rega biaya kudu ing. paling 100% - iki ora ana cara ..
              Lan mesthi, aku setuju karo sampeyan bab konstitusi Soviet .. Umumé, negara sosial oriented minangka alam lan organik minangka perlu kanggo ambegan, mangan, turu .. Apa kita kudu negara ngendi warga mung perlu kanggo Cut. pajak .. Banget Z. Alferov ngandika persis bab iki.
              1. mikh-korsakov
                mikh-korsakov 5 September 2019 17:23
                +2
                Vladimir! Babagan komoditas. Secara strategis, sampeyan bener. Nanging. Ayo nimbang kasus nyata. Industri lan ilmu pengetahuan kita saiki cukup bisa nggawe ponsel nganggo Internet, lan kualitase ora kalah karo sing diimpor, lan, mbok menawa aku salah, ing prinsip, komponen sing mesthi kudu dituku ing luar negeri = - iki indium kanggo layar, liyane menehi kritik sanadyan kanggo produksi senjata tliti, sampeyan bisa nggawe - dening nggawe kapasitas perlu. Apik digawe. Kita kudu ngetrapake. ngendi? Ing Rusia, Apple, Samsung, lan liya-liyane wis mantep ing kono. iku luar biasa angel kanggo saingan. Kanggo nutup pasar kita kanggo wong-wong mau ora comme il faut. Kajaba iku, pasar manca apa wae bakal ditutup kanggo kita ing kasus iki. Masalah liyane yaiku produksi kulkas, mesin cuci lan liya-liyane. Ngilangi produksi domestik mung minangka akibat saka kabijakan pidana panguwasa kita, ndhelikake konstitusi kanthi kautamaan globalisasi kaya godhong anjir. Mulane, perlu kanggo pluck rwaning anjir, mbusak gangrene, nambani liyane - lan peralatan domestik bakal katon nalika dadi unprofitable kanggo njaga satus parasit mlumpat ing panggung ing Kirkorov. The Beatles makarya tanpa penari latar lan misuwur.
      2. mat-vey
        mat-vey 5 September 2019 15:34
        -1
        "lan apa wae sing kedadeyan, kita kudu ngembangake ilmu, produksi kita dhewe, lan mesthi populasi kudu tuwuh .." - maneh sampeyan pancene, nanging perlu miturut peraturan .... lan sing bakal nindakake?
      3. Kaldon48
        Kaldon48 7 September 2019 23:40
        0
        Populasi Rusia saya suda, lan paling ora ngrugekake wong Rusia.
  3. Zeev Zeev
    Zeev Zeev 5 September 2019 15:18
    -1
    "kekuwatan kolonial lawas - Inggris, AS, Jerman, Prancis, Italia lan Jepang" ...
    Iki enem negara. Lan sapa sing kapitu? Kanada .... Kekuwatan kolonial sing gedhe. Ya, lan Amerika Serikat mesthi sugih ing koloni, kaya Italia lan Jepang ...
  4. Eug
    Eug 5 September 2019 15:35
    +4
    Ana proyek sing menarik banget saka negara-negara sing diarani "non-aligned" miturut slogan anti-kolonialisme, nanging ora bisa dilalekake .. nanging kanthi pendekatan sing bener, ana cara sing apik kanggo ngrusak sistem donya imperialisme..
  5. Pavel57
    Pavel57 5 September 2019 16:29
    0
    Koloni-koloni kasebut dijupuk saka Jerman wiwit biyen.
  6. Vadim T.
    Vadim T. 5 September 2019 16:48
    +6
    Peradaban Rusia nduweni bobot politik paling gedhe ing donya sajrone anane USSR. Saiki Rusia minangka negara kapitalis sing padha karo Amerika Serikat, Jerman utawa Prancis. Sawise nampa anggota ing WTO, PACE lan organisasi Eropah liyane, Federasi Rusia dipeksa kanggo muter dening aturan sing nalisir kapentingan nasional. Ing kahanan kasebut, ora ana gunane kanggo ngomong babagan terobosan ing kabijakan manca lan domestik. Ing kasus apa wae, nganti ana proyek pembangunan ing Rusia sing dadi alternatif kanggo kapitalis.
  7. nikvic46
    nikvic46 5 September 2019 17:06
    -2
    Sapa sing bisa nduwe pengaruh nasional sing kuat ing pirang-pirang negara ing donya? Iki dudu Melayu, dudu Tionghoa, iki negara regional sing sederhana ing Timur Tengah.
    1. mat-vey
      mat-vey 7 September 2019 09:48
      0
      Tanpa guna sampeyan ngomong babagan wong Tionghoa kaya ngono - iki bisa nindakake akeh lan bisa ngenteni nganti pirang-pirang abad.
  8. samarin1969
    samarin1969 5 September 2019 17:15
    +4
    RF ing dhaftar iki? - Naif .... Pecahan tanah Rusia ora bakal diklumpukake. Apa jenis "ambisi kekaisaran" sing ana?
  9. Alexander Ra
    Alexander Ra 5 September 2019 17:42
    +5
    Posisi Rusia unik. Kita ora bisa nyalin kekuwatan Kulon kanggo awake dhewe, ora bisa mbaleni terobosan China. Bebaya utama kita dudu AS utawa China. Eduard Birov: "...Putin froze ora dadi luwih konflik karo Kulon minangka kawentar saka Rusia poto-eling" - retrograde saka pamaréntah kita masalah utama.
    1. ganas1976
      ganas1976 10 September 2019 02:03
      -1
      Beku respawn!?? Utawa Mungkin karusakan beku? Apa nyegah sampeyan nindakake ilmu? Apa nyegah sampeyan nggawe produk apa wae sing dikarepake ing jagad modern? Dene kula, yen ana kawruh lan kepinginan, kabeh bisa rampung, pitakonan liyane, nanging sampeyan bisa, nanging duwe soko kanggo kurban? Komunisme kaya mangkono wis urip luwih saka 70 taun, nuduhake yen saka terobosan awal lan munggah ing kabeh bidang urip lan aktivitas manungsa nganti stagnasi lan ambruk, dalane cedhak banget. kapitalisme ing kahanan kita dudu ideologi sing paling apik, nanging liyane durung diciptakake.
      1. Alexander Ra
        Alexander Ra 10 September 2019 04:59
        +1
        Karusakan populasi Rusia ing ayunan lengkap, moral lan fisik. Ana pengasingan lengkap saka masyarakat saka sumber daya alam - nanging ana nggodho investor manca kanggo sumber daya iki. Kacathet kanthi bener - Chubais lan Gaidar nyuda kesempatan investasi wong. Ora kanggo privatisasi lan kapitalisme, supaya saben wong bisa nindakake kabeh miturut kawruh lan kepinginan. Lan kanggo minoritas kanggo meksa mayoritas menyang exchange unequal. Komunisme lan kapitalisme kabeh asing lan bakal ditolak.
        1. ganas1976
          ganas1976 10 September 2019 06:38
          0
          Aku pengin mangan kene lan saiki, lan piye wae kita kudu Feed negara. Ing taun 90-an, ora ana panganan, panganan Amerika diimpor. Nalika iku derban. Lan saiki negara beku angel, nanging sampeyan bisa urip. Dene liyane, aku uga nulis bab sing padha karo sampeyan. Sanalika struktur sosial anyar diciptakake, kahanan digawe kanggo iki, gerakan kasebut bakal diwiwiti.
  10. Cyrus
    Cyrus 5 September 2019 18:01
    0
    Iki kabeh apik, mesthi, bisnis Cina, kekuwatan ekonomi lan finansial, investasi gedhe lan intervensi finansial, nanging ... ana tembung sing apik: "Bojo emas, perak kanggo bojo, dhuwit tembaga menyang pekarangan cilik," Baron ngomong kabeh kanthi bener, nganggo helm, nanging wesi adhem nguwasani kabeh." Lan kanthi iki, kabeh dadi ragu karo China nganti saiki, mesthine puffs, puffs munggah, nanging ...
  11. Keyser Soze
    Keyser Soze 5 September 2019 18:09
    +1
    Aku isih ora ngerti maksud artikel kasebut. Opo wae..

    Ing AS, ing sawetara negara Eropa padha wedi marang kita, padha sengit marang kita, nanging iki minangka tandha apik kanggo negara kita.


    Ing Eropah, kadhangkala sampeyan ora krungu apa-apa bab Rusia kanggo setengah taun. Lan ing AS, aku bisa mbayangno yen dheweke ora ngerti persis ing ngendi Rusia dumunung. Sekelompok wong Amerika isih ora ngerti sisih endi Rusia perang ing Perang Donya II ....

    Yen ora, pratandha sing apik kanggo saben negara yaiku yen gajine mundhak ing setahun, ekonomi mundhak, utawa setengah saka pamrentah wis dipenjara, dene liyane bisa dilebokake ing ultraviolet.
  12. tihonmarine
    tihonmarine 5 September 2019 18:41
    -2
    Kutipan: Tatyana
    Ing wektu sing padha, sayang banget yen sawetara wong saiki menehi perhatian marang proyek Yahudi iki "Ukraina - Israel No. 2". Sauntara kuwi, ing "Yerusalem Surgawi" (Israel-2), peran sosial saka wong-wong sing wiwitane bakal manggon ing kono wis disebarake.

    Kajaba iku, sekte Chabad nindakake perkara sing padha (aku mikir sampeyan nulis babagan iki). Maca wicara Menachem Schneerson, menarik banget.
  13. Ehanatone
    Ehanatone 5 September 2019 18:42
    +1
    Artikel tentang apa???
    Pak Terang?…
  14. vladimir1155
    vladimir1155 5 September 2019 20:00
    0
    nulis kabeh kanthi bener
  15. Dokter Wabah
    Dokter Wabah 5 September 2019 22:58
    +1
    Rusia: kekaisaran sing ilang utawa kekuwatan sing mundhak? ha ha ha
    Rusia dudu kekaisaran, Rusia ora ngasilake apa-apa sing bermanfaat, kabeh wong ngerti merek Amerika, akeh telpon duwe komputer saka manufaktur Cina sing misuwur ing donya. Lan babagan Rusia? Spekulasi ing sumber daya alam lan bantuan kanggo sapa wae kanthi biaya lan ngrugekake populasi dhewe. Iku mung thanks kanggo rudal nuklir sing padha ngomong karo Rusia. Sayange, Rusia isih urip mung amarga misil Soviet
    1. besik
      besik 6 September 2019 02:47
      0
      Getun luwih - kita seneng ... Aku ora bakal dhaftar kabeh sing diprodhuksi Rusia, Iki kanggo uncalan mutiara ing ngarepe babi.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Dokter Wabah
        Dokter Wabah 6 September 2019 04:54
        -1
        Mesthi, aja dhaptar, kabeh barang konsumen sing diprodhuksi Rusia bakal dikalahake dening mitra Cina, aku ora ngomong babagan manufaktur Eropa, Amerika.
        1. besik
          besik 6 September 2019 06:47
          0
          Inggih, nyritakake babagan "barang konsumen" saka Rosatom, Rostec, ayo ngrungokake, maca. Aku mung lungguh kene chewing Shirpotrebovsky peanuts, Produsèn saka Vladik. Vimatochno ngurmati mutiara sampeyan. Kita istirahat nedha awan. Bakal ana sing seneng-seneng, sampeyan dhewe sing bakal dadi "sapa"? Saka sethitik?
          1. Dokter Wabah
            Dokter Wabah 6 September 2019 08:14
            -2
            Rosatom kang wong bodho apa Rusia gawé kanggo wong Endi proyek, sing perlu Highly qualified buruh. Apa spekulasi ing sumber daya alam menehi warga apa wae? Kabeh elektronik, 90% sandhangan, dolanan, barang olahraga, ora digawe ing Rusia. Contone, USSR nindakake kabeh, lan Rusia meh ora nindakake apa-apa. Kita malah duwe alat kanggo wong sing kerja, dheweke menehi helm Jerman amarga kita mung bisa nggawe slag. Apike, ing AS, Jerman, Jepang lan negara maju liyane, karyawan sing berkualitas uga ora dihargai, lan ing toko 95% digawa saka China
            1. besik
              besik 7 September 2019 02:39
              0
              Sampeyan twist dhewe ing sirah. USSR banjur ngasilake, nanging ora kabeh, lan negara iki luwih gedhe lan luwih akeh kesempatan tinimbang saiki, mung saben wong squealed sing iki barang ora cukup nomenclature, werna, etc. Patamush, banjur kaya saiki, kita kudu tetep mbukak mripat lan nggunakake kekuwatan lan rampasan senjata. Ing kene Eropa ora nglampahi lan ora kaya urip ala ... nanging ana sing salah karo kamardikane. Lan padha mungkasi banget kanti awon. We duwe helm produksi normal Rusia, Perm Territory, pos. Suksun. Yen sampeyan butuh findipers, sapa dokter sampeyan? Helm Suksun pancen lumrah.
  16. Swasta-K
    Swasta-K 6 September 2019 08:17
    0
    Aku ora maca artikel. Mung amarga aku yakin aku ngerti liyane.
    Lan aku nyaranake ngrungokake Comrade. Khazin. Sajrone nem sasi pungkasan, dheweke wis menehi informasi sing penting. Kajaba iku, dheweke duwe wawasan.

    Ing kasunyatan, aku bakal. Ya, kita ngomong babagan redistribusi anyar ing donya sing dianggep persetujuan antarane AS, China lan Federasi Rusia minangka pimpinan ing nyata (nyata!) daya. (Eropa ambruk, amarga duwe teknologi paling dhuwur ora duwe "semangat gelut".)
  17. yowis
    yowis 7 September 2019 23:11
    0
    Mung ana siji kekaisaran. Ing kekaisaran iki, pimpinan koloni bersaing kanggo pengaruh ing Senat.
    1. Ugolek
      Ugolek 8 September 2019 09:46
      0
      Aku ora weruh artikel ing tumpukan huruf lan paragraf. Umumé, masalah ora diterangake, kontradiksi ora dicethakaké, ora ana analisis lan ora ana kesimpulan. Mung dhaptar pemain. Penulis jelas mriksa, lan ora lunga ..
  18. .С
    11 September 2019 02:05
    0
    Quote: Dhokter Wewelak
    Rusia: kekaisaran sing ilang utawa kekuwatan sing mundhak? ha ha ha
    Rusia dudu kekaisaran, Rusia ora ngasilake apa-apa sing bermanfaat, kabeh wong ngerti merek Amerika, akeh telpon duwe komputer saka manufaktur Cina sing misuwur ing donya. Lan babagan Rusia? Spekulasi ing sumber daya alam lan bantuan kanggo sapa wae kanthi biaya lan ngrugekake populasi dhewe. Iku mung thanks kanggo rudal nuklir sing padha ngomong karo Rusia. Sayange, Rusia isih urip mung amarga misil Soviet

    Manual iki wis diganti kaping papat mesthi, urgently njaluk anyar, "Rusia minangka ancaman eksistensial elek kanggo negara-negara demokrasi free" lan miwiti langsung karo bagean kapindho "Rusia wis diangkat presiden Amerika lan interferes ing kabeh. iku pengen"
  19. .С
    11 September 2019 02:10
    0
    Kutipan saka iouris
    Mung ana siji kekaisaran. Ing kekaisaran iki, pimpinan koloni bersaing kanggo pengaruh ing Senat.

    Ing dina-dina nalika pancen ana siji Kakaisaran ing jagad kabeh ing Bumi .... kaisar kekaisaran iki diarani Publius Aurelius Licinius Valery lan dheweke lungguh dirantai ing gapura ibukutha Persia lan mangan turahan.