Review militèr

Rong persen kanggo kulawarga enom lan gedhe. Aja telat kanggo hipotek!

109

Miwiti nglairake ing telulas dadi ing wektu!


Jujur, batinku isih krasa krasa yen krungu tembung "rong persen". Iki amarga mantan perdana menteri pamaréntah Rusia, Mikhail Kasyanov, sing dijuluki Misha Two Persen. Kaya kasebut, miturut gosip, tingkat nggawe sawetara keputusan - rong persen saka jumlah proyek. Lan wiwit saiki, kudu dirungokake babagan "rong persen" sing kondhang iki, aku langsung ndeleng "komponen korupsi" tartamtu ...




Nanging wektu iki katon apik. Ayo kula ngelingake sampeyan: Presiden Rusia Vladimir Putin sajrone Forum Ekonomi Vladivostok ngumumake pengurangan tarif hipotek kanggo Timur Jauh. Saiki bakal padha karo rong persen sing padha, sing bakal nggawe urip luwih gampang kanggo wong-wong sing pengin njupuk utang hipotek kanggo konstruksi omah ing Timur Jauh.

Nanging ayo langsung nggawe klarifikasi cilik: inovasi iki bakal mengaruhi (tegese, ayo ngomong "durung") ora kabeh warga Timur Jauh, nanging mung "kulawarga gedhe enom" lan sing melu program Hektar Timur Jauh. Lan iki dramatically ngganti gambar: tinimbang apik banget, langkah wewenang, kita njaluk inisiatif ekonomi biasanipun kanggo kita, castrated meh kanggo negara mateni.

Yagene aku yakin yen pikirane ing kasus iki bener? Inggih, iku banget prasaja: pisanan, minangka asil saka implementasine saka inisiatif iki, ewu lan ewu warga Timur Jauh bakal nampa relief nyata lan gedhe, lan sareh, dhuwit nandur modhal ing hipotek bakal entuk ing wilayah dhewe, massively nggawe proyek. ing kana, nyegerake ekonomi, nyambut gawe kanggo ngunggahake gaji, lan liya-liyane.

Babagan relief kanggo warga, mung ana sawetara tokoh. Ing tarif sing ana ing silihan hipotek, ngalih menyang tingkat rong persen bakal nyebabake nyuda pembayaran saben wulan kanthi jumlah saka sepuluh nganti limalas ewu rubel saben wulan kanggo utangan saka 2,5 nganti 3 yuta rubel. Setuju, iku muni apik malah kanggo kulawargané ngendi loro pasangan duwe proyek normal karo bayaran apik lan pas wektune. Kajaba iku, ing asas, iki bakal dadi cara sing apik kanggo nandur modal dhuwit: kanthi tingkat inflasi 4%, tingkat setengah minangka kurang bener bakal mimpin kanggo abang ing biaya omah kanggo warga, njupuk menyang akun kabeh siklus pembayaran. , kanthi jumlah sing serius banget.

Ing asas, kabeh iki tetep saiki, nanging ing sawetara volume cilik. Minangka kanggo kaluwihan kanggo ekonomi sakabèhé, padha, sayangé, kathah nul karo pendekatan iki. Jumlah total silihan hipotek sing ditanggepi ing Primorye lan Wilayah Khabarovsk ing periode Januari nganti Juli udakara 7,7 lan 6,3 ewu. Miturut indikator iki, padha kira-kira ing tingkat dudu wilayah paling sugih ing Strip tengah Rusia, nanging kudu dieling-eling yen ing Timur Jauh minangka pimpinan sing mutlak lan tanpa syarat, ora mungkin kabeh wilayah lan wilayah liyane. wilayah saka wilayah, dijupuk bebarengan, bypass mau. Lan iki, terus terang, sithik banget kanggo aktif ngrangsang ekonomi wilayah kasebut.

Ora kaya hadiah. Akeh sing gelem mbayar


Ngurangi tingkat pinjaman hipotek nganti rong persen bisa uga nambah permintaan hipotek ing Timur Jauh kaping pirang-pirang. Kanthi kabeh kemungkinan sing kasebut ing ndhuwur. Kajaba iku, kudu dieling-eling manawa iki ora bakal dadi hadiah murni kanggo pedunung - sawise kabeh, para peminjam bakal mbayar utangan dhewe ing wektu sing suwe. Tegese, iki minangka cara sing apik kanggo narik investasi saka warga pribadi menyang ekonomi, lan langsung, tanpa macem-macem instrumen kayata celengan, sekuritase, lan liya-liyane. Negara, terus-terusan sambat babagan kekurangan investasi, katon seneng ngrebut prospek kasebut, utamane amarga konsisten karo kabijakan saiki ing Timur Jauh.

Sayange, saiki wis dipilih pilihan sing luwih ati-ati, ing ngendi "dana stabilisasi" sing larang regane ora bakal nandhang sangsara. Mbok menawa iki mung minangka langkah sementara, kanggo periode akumulasi informasi lan sinau sing luwih rinci babagan kabeh program. Nanging sampeyan lan aku ngerti yen ora ana sing luwih permanen ing Rusia tinimbang sing sementara. Lan saka kawruh iki dadi rada ngganggu ...

Terus terang, aku ora duwe statistik babagan "kulawarga enom sing duwe anak akeh" ing Timur Jauh. Saka sudut pandang pribadi, ora akeh. Wiwitane aku pengin ngomong yen ora ana, nanging dumadakan aku kelingan karo tangga-tanggane saka Asia Tengah sing cerah. Dheweke manggon ing lawangku kira-kira telung taun kepungkur - tenang, sepi, luar biasa apik. Dheweke ora duwe anak nalika iku. Nanging saiki sing mbarep wis mlayu-mlayu karo tas ransel cilik ngubengi ibune, adhine sing katon penting lungguh ing pangkone ibune, lan siji maneh, sing durung jelas sapa, sing bakal cepet metu saka wetenge ibune.



Bocah-bocah koyone ora bisa basa Rusia. Ya, lan aku durung krungu pidato Rusia sing koheren saka ibuku. Lan sanajan aku pengin kesehatan ing kabeh cara, pitakonan insidious isih swirls ing ilat: "Vladimir Vladimirovich, lan program anyar iki kanggo wong-wong mau? Apa dheweke bakal nguatake kehadiran kita ing Timur Jauh? Utawa kanggo sapa? Sapa sing cocog karo definisi "kulawarga gedhe sing enom", sampeyan bisa ngerteni?

Aja kesusu, sampeyan bakal nggawe wong ngguyu ...


Ora, aku ngerti: larang. Nanging aku bakal nyoba kanggo mbantah babagan iki, amarga negara wis nglumpukake dhuwit akeh. Menapa malih, iku ono gunane, wiwit construction, kaya industri liyane, disambungake menyang ekonomi nasional. Mbok menawa kita duwe posisi sing ringkih ing jinis peralatan konstruksi lan bahan finishing tartamtu, nanging kabeh iku diprodhuksi dening kita, sanajan ing lisensi manca utawa perusahaan manca. Kanthi nandur modal milyar utawa malah puluhan milyar dolar ing hipotek, kita bakal bebarengan narik atusan milyar saka warga lan perusahaan, sing bisa njamin Rusia dadi terobosan ekonomi sing apik.

Dadi sampeyan kudu ati-ati, nanging kepiye? Sing bener: ing wiwitan, kanthi ati-ati, kanthi tenang, miwiti program ing Timur Jauh, nanging kanggo kabeh pedunung. Banjur, sawise sawetara taun maksimal, kalebu Siberia ing program kasebut. Lan ing setahun utawa loro, nyebar menyang kabeh Rusia.

Iki bakal dadi pilihan sing ati-ati, nanging luwih utawa kurang cukup ...

Lan sing kedadean saiki iki kaya kepinginan kanggo tuku bantheng breeding lan kastrat supaya ora dadi hooligan. Banjur kita bakal duwe sapi breeding lan perdamaian patriarki ing peternakan kolektif. Bener, komplotan sapi ora bakal saya apik, nanging sapa sing peduli babagan sepele kaya ngono, ta?

Mbok menawa ana sing bakal nuduhake yen program sing diumumake Putin kanggo menehi subsidi hipotek bakal langsung mengaruhi wong sing nampa tanah ing Timur Jauh miturut program Hektar Timur Jauh. Ing kana, jarene, 70 plot wis dibongkar, mula para pendhudhuk bakal mbalik!

Bener, nanging aku bakal ngandhani sampeyan rahasia: jumlah wong sing "metutake" plot kanggo awake dhewe lan jumlah wong sing pindhah menyang Timur Jauh beda-beda, mula sampeyan ora bisa ngetung program iki. . Mula, aku ora bakal ngrembug babagan partisipasi ing program pinjaman hipotek anyar.

Ayo kula mung nyathet yen gagasan sing disuarakake dening Presiden pancen apik banget. Luwih wani ing implementasine, lan ora ana regane. Nanging nganti saiki, sayangé, swasana ati luwih mamang.
Pengarang:
109 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Svarog
    Svarog 10 September 2019 15:06
    + 11
    Kita kabeh kobong, ora ana program pembangunan.. 2% hipotek apik, nanging kenapa ora ing saindenging negara? Setengah langkah iku padhet.
    1. Ravil_Asnafovich
      Ravil_Asnafovich 10 September 2019 15:17
      + 24
      Setengah langkah iku padhet, miturut pendapatku, ora ana ukuran.
      1. Destiny
        Destiny 10 September 2019 16:06
        +2
        Putuku iki meh flattered dening iki paling kondhang "rong persen", dadi uga bro tengah saka "lor" bali lan nerangake kabeh populer. Dheweke paling pinter antarane kita - dheweke lan bojone lan sederek categorically ngrungokake wanted. nglirik
    2. Greg Miller
      Greg Miller 10 September 2019 17:00
      +4
      Sing menarik, nanging ing Pulo Kunashir sampeyan bisa entuk hektar "Timur Jauh" ???
      1. Yngvar
        Yngvar 10 September 2019 17:46
        +6
        Napa jenengmu Shinzo Abe?
        1. Greg Miller
          Greg Miller 10 September 2019 18:20
          +3
          Lan apa, ing Kunashir mung dheweke sing nduweni hak kanggo hektar iki ???
          1. Yngvar
            Yngvar 10 September 2019 18:25
            +9
            Ora, mung ora ana sing kasengsem kajaba dheweke lan sampeyan ...
    3. xax
      xax 10 September 2019 20:28
      +4
      Kutipan saka Svarog
      Kabeh kaya geni

      Ora, ora apa-apa.
      Masalah karo rating ing wayah wengi acara penting, kayata pemilihan, utawa sawise implementasine langkah-langkah sing ora populer, diprediksi luwih dhisik lan ing wektu sing tepat informasi dibuwang babagan perkara sing apik sing kudu kelakon kanggo nyelarasake rating ing sisih tengen. wektu. Ana pemilu (utawa kaya ngono). Salajengipun, implementasine saka kabecikan sing dijanjekake ditiru (salah siji ing versi sing dipotong banget, utawa kabeh diuripake supaya urip dadi luwih elek saka "apik") - perkara iki wis dilindhungi kanthi bener dening media - rating kasebut akeh - MediaWiki!
    4. Manungsa Kucing Null
      Manungsa Kucing Null 10 September 2019 20:50
      -6
      Kutipan saka Svarog
      Kabeh kita kobong, ora ana program pembangunan ...

      Apa sampeyan ngomong babagan omah sing ora bisa rampung dibangun sajrone sepuluh taun?

      Kritis dhewe, duh nglirik
    5. DPN
      DPN 10 September 2019 23:53
      +9
      Kabeh Timur Jauh ora diidini ing saindenging negara, lan kabeh Rusia bakal cepet-cepet menyang Moskow, nanging dheweke pengin urip kaya manungsa, lan ora mung Muscovites.
      1. Vol4ara
        Vol4ara 11 September 2019 10:33
        +1
        Kutipan saka D.P.N.
        Kabeh Timur Jauh ora diidini ing saindenging negara, lan kabeh Rusia bakal cepet-cepet menyang Moskow, nanging dheweke pengin urip kaya manungsa, lan ora mung Muscovites.

        Iki masalah, sing minangka manungsa mung Muscovites manggon kene
  2. Gardamir
    Gardamir 10 September 2019 15:11
    +3
    Nanging wektu iki alasane katon apik
    Lan apa gunane acara iki? Kasunyatan yen rong persen bakal perang kurang?
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 15:18
      + 26
      Ing pungkasan taun 2018, Medvedev janji bakal nggawe hipotek kanggo pambangunan omah pribadi, ing ngendi hipotek iki? Opo maneh janjine aman lali.. tapi tahun iki yo wis. Lho kok dilalekake.. merga ora mupangati kanggo para kapitalis yen wong mbangun omah dhewe. Mbangun omah sampeyan bakal luwih murah tinimbang tuku apartemen, sampeyan kudu mbayar luwih murah kanggo apartemen komunal ing kana, lan sampeyan bakal duwe kebon dhewe kanthi urutan gedhene.
      1. _Sergey_
        _Sergey_ 10 September 2019 15:53
        +1
        Hipotek dianggo, kaya sing dijanjekake, kanggo mbangun omah kayu. Yen sampeyan tuku komponen saka perusahaan sing nggawe omah kasebut.
        1. Svarog
          Svarog 10 September 2019 15:57
          +8
          Kutipan: _Sergey_
          Hipotek dianggo, kaya sing dijanjekake, kanggo mbangun omah kayu. Yen sampeyan tuku komponen saka perusahaan sing nggawe omah kasebut.

          Iki dudu babagan omah pigura, nanging babagan omah sing digawe saka bahan apa wae .. lan iki dudu hipotek, nanging utangan .. lan iki uga sinisme, ana wong saka pemerintah lobi kanggo kemungkinan entuk utangan kanggo produksi dhewe. .
          1. _Sergey_
            _Sergey_ 10 September 2019 20:01
            +3
            Iku bab omah kayu, lan ora bab omah pigura. A kanca saka mine njupuk saka kayu profiled. Dheweke njupuk ing Mei, lan saiki wis rampung dekorasi.
        2. Silvestr
          Silvestr 10 September 2019 20:35
          +3
          Kutipan: _Sergey_
          Yen sampeyan tuku komponen saka perusahaan sing nggawe omah kasebut.

          Aku wonder apa rega komponen dibandhingake saingan? Aku kira luwih dhuwur
          1. _Sergey_
            _Sergey_ 11 September 2019 05:40
            +2
            Durung ketemu saingan. Aku mung ngerti siji perusahaan. Omah sing lengkap kanthi loteng 10x10 regane udakara 800 ewu rubel.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Svarog
          Svarog 10 September 2019 16:29
          +5
          Kutipan saka kiril90
          Mbayar luwih murah kanggo apartemen komunal ing omah sampeyan - ayo.

          Iku gumantung ing ngendi sampeyan tuku lemah, yen desa pondhok, ora bakal kurang, bakal padha, lan yen status desa utawa mung desa, tabungan sing signifikan. conto.
          Kutipan saka kiril90
          Kajaba iku, ing omah sampeyan kudu nindakake apa wae, ndandani, dadi luwih larang tinimbang ing apartemen.

          Kaya ing apartemen. iku kabeh gumantung ing bahan sing digunakake sak construction .. Nanging nyimpen ing apartemen komunal, nang endi wae watara 600 ewu rubles ing 10 taun, iki luwih saka cukup kanggo nganyari omah.
          1. _Sergey_
            _Sergey_ 10 September 2019 20:04
            +2
            Omahku 140 sq.m. Aku mbayar listrik, banyu, koleksi sampah, telpon lan internet 3000 rubel. Aku manggon ing kutha. Kutha cilik 140 ewu wong, Wilayah Altai. Aku njupuk batu bara 4 ton kanggo 3500 rubel kanggo mangsa.
            1. Svarog
              Svarog 10 September 2019 20:13
              +3
              Kutipan: _Sergey_
              Omahku 140 sq.m. Aku mbayar listrik, banyu, koleksi sampah, telpon lan internet 3000 rubel

              Yen gas bakal luwih murah, aku ora ngetung Internet lan banyu, sumurku dhewe menehi tabungan sing signifikan .. Nanging sanajan mangkono, isih luwih murah tinimbang manggon ing apartemen 50 meter persegi lan mbayar 5-6 ewu saben wulan ..
              1. _Sergey_
                _Sergey_ 10 September 2019 20:18
                +3
                Banyu sumur kita ora apik. Malah ora saben wong nyirami kebone. Lan gas durung tekan kita. Padha ngganti gubernur lan saiki lagi narik gas. Nganti padha terus metu, nanging padha bakal nggawe denouement watara kutha kanggo 10 taun.
                1. Silvestr
                  Silvestr 10 September 2019 20:36
                  +2
                  Kutipan: _Sergey_
                  Padha ngganti gubernur lan saiki lagi narik gas. Nganti padha terus metu, nanging padha bakal nggawe denouement watara kutha kanggo 10 taun.

                  saiki kudune gubernur ora owah
      3. Shrek
        Shrek 10 September 2019 16:09
        + 12
        Kene sampeyan, kaya, wong diwasa, lan sampeyan pracaya ing dongeng supaya suci!

        Ing taun 2007, ing Tyva (panggonan lair saka Shoigu), Moscow janji bakal mbangun railway pisanan ing republik lan malah solemnly glethakaken watu dhasar saka stasiun sepur lan link simbolis pisanan saka railway Kyzyl-Kuragino. 12 taun wis liwati, saben taun Kremlin janji bakal miwiti construction.

      4. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 10 September 2019 16:26
        +3
        Apartemen komunal ing omah sampeyan luwih murah, mesthi. Mung ing kene biaya pangopènan luwih dhuwur tinimbang pangopènan apartemen. Ndandani gendheng sing padha, pager, ngresiki sumur utawa sumur. Kabeh kanthi biaya dhewe. Tamanmu? martabat dubious, kanggo amatir, supaya ngomong. Pros: sampeyan manggon ing tanah dhewe, ora ing pemukiman manungsa, ora ana masalah karo parkir. Nanging tanpa tangan saka panggonan sing bener ing omah sampeyan ora ana sing bisa ditindakake.
        1. wilayah58
          wilayah58 10 September 2019 20:39
          0
          Kutipan: AS Ivanov.
          Ndandani gendheng sing padha, pager, ngresiki sumur utawa sumur.

          Kutipan: AS Ivanov.
          Nanging tanpa tangan saka panggonan sing bener ing omah sampeyan ora ana sing bisa ditindakake.

          Yen sampeyan nindakake kabeh ing ndhuwur nganggo tangan sampeyan dhewe (luwih apik karo asisten, mesthi - ana prekara sing ora bisa ditindakake dhewe), mula ora apa-apa kanggo sampeyan. Maneh, ora ana sing menehi klaim - dheweke nindakake dhewe. ya
          PS Mesthi wae, taun-taun njupuk tol ... Akeh wong sing kesepian sing umure siap ngganti omah kanggo apartemen ...
      5. kula 1970
        kula 1970 11 September 2019 10:02
        0
        Kutipan saka Svarog
        Mbangun (!!!!) omah sampeyan bakal luwih murah (!!!!) tinimbang tuku apartemen (!!!), sampeyan kudu mbayar luwih murah kanggo apartemen komunal (!!!), lan kanthi urutan gedhene (!!!) lan bakal ana kebon sampeyan dhewe..
        -isin banget takon
        1) Apa sampeyan wis mbangun paling ora siji omah??? yaiku, sampeyan ngerti yen mung komunikasi (gas / listrik / banyu) sing bisa ngetokake udakara 300-500 (ing macem-macem wilayah) ??? apa sampeyan ngerti yen tembok bata omah nganti 000 meter bakal biaya. saka Minimal 700 ing panggonan sing luwih utawa kurang prayoga? Apa sampeyan ngerti yen tanah bisa regane saka 000 saben plot, gumantung saka lokasi lan kasedhiyan dalan? Sing gendheng banal saka sheet profiled banal bisa narik saka 100?
        kanggo 2 yuta sampeyan bisa tuku apartemen 3-kamar apik ing kutha yuta plus - lan sampeyan bisa mbangun omah kanggo dhuwit iki mung saka "lan kelet"
        2) komunal "faktor"(!!!)- Kepiye carane? Aku duwe omah 98m2 - Aku mbayar ing mangsa ing wilayah 3,5 ewu (karo gas). Miturut logika sampeyan, banjur aku kudu mbayar kanggo apartemen (56m2) ing kaping kurang, yaiku 350 rubel? Apa sampeyan ngerti yen iki omong kosong? Ana bedane ing apartemen komunal lan kira-kira 20-30-50% - nanging ora "kadhangkala"
        3) oh kebon.... jebule wong nom-noman duwe kasekten lan kepinginan kanggo ngluku kebone sawise nyambut gawe, ya....
        Kajaba iku, banyu sing disedhiyakake dening meter kanggo irigasi, umpamane, nggawe bedane rega kanggo sing ditanam ing toko - ora luwih saka 50%. Kadhangkala aku mikir - "ya, taman kasebut pancen neraka! !!! ngiyup-ngiyup nang kono demi tomat telu ember.. .."

        Z.Y. dasi nganti nggawa badai salju keuntungan urip ing omah dibandhingake karo apartemen.
        Dheweke squeal ing apartemen babagan mrikso utama 250 rubel - Aku bakal ndeleng screechers iki yen ditawakake 100 saka irung kanggo ndandani gendheng - kaya aku nalika aku kudu ngganti gendheng ....
        1. Alf
          Alf 11 September 2019 18:29
          0
          Kutipan: my 1970
          kanggo 2 yuta sampeyan bisa tuku apartemen 3-kamar elegan ing kutha yuta-plus

          Ing Samara, sampeyan ora bisa nyoba golek cathetan telung rubel-Khrushchev kurang saka 2,7 lemon, nanging luwih utawa kurang ing bangunan dhuwur, malah seri 77-1, saka 3,2.
        2. ak747
          ak747 13 September 2019 07:55
          0
          Rybinsk kurang saka siji yuta (188 ewu wong,
          lan ing taun 1991 ana 252 ewu). Dadi, kanggo rong yuta sampeyan bisa tuku cathetan telung rubel mung ing Khrushchev, awal Brezhnevka utawa ing bangunan loro-crita post-perang lawas. Banjur sampeyan kudu nandur modal dhuwit ing apartemen iki.
          Bangunan anyar? Kanggo rong yuta, sampeyan meh ora bisa tuku potongan kopeck - kanthi area sing rada gedhe tinimbang Khrushchev lan tanpa dekorasi.
    2. astepanov
      astepanov 10 September 2019 18:10
      +7
      Ora loro, nanging pitu, utawa malah wolung persen. Lan ing pungkasan, iki bakal nyebabake kasunyatan manawa pembayaran bakal dikurangi meh setengah. Utawa luwih, bisa uga tumpah. Saiki pembayarane loro nganti telu luwih saka utangan. Lan siji liyane: predatory kita, salah siji saka hipotek paling larang ing donya, kaya-kaya khusus nemokke kanggo exacerbate masalah demografi. Kadhangkala kulawarga menehi luwih saka setengah saka penghasilan - bocah apa sing ana yen sampeyan kudu urip mlarat suwene rong puluh taun ...
      1. kula 1970
        kula 1970 11 September 2019 19:35
        0
        Kutipan saka astepanov
        Kadhangkala kulawarga menehi luwih saka setengah saka penghasilan - bocah apa sing ana yen sampeyan kudu urip mlarat suwene rong puluh taun ...

        Ing kene wong tuwaku nglairake ibuku lan bulikku nalika manggon ing dhukuh sawise perang, dheweke bisa mbangun omah (adobe) sajrone 10 taun. Omahe ana bale lan pawon, luase 40 meter, mengko simbah gawe loteng.
        Lan ya, kemiskinan banjur luwih elek tinimbang saiki - ing taun-taun pasca perang ...
        Dadi aja - sapa sing pengin anak nglairake, lan sapa sing kepengin menyang kidul / mobil anyar / menyang klub - dheweke ngeluh babagan mlarat lan ora cukup dhuwit kanggo bocah.
        Kakurangan dhuwit ora ngalangi mbah kakung, sing ditugasake perang kanthi sikil sing rusak lan tangan sing ora bisa digunakake ...
  3. balunan
    balunan 10 September 2019 15:24
    +6
    Solusi sing aneh:
    1 Kanthi tingkat inflasi sing diumumake ing 7-8% saben taun, apa sing bakal ditindakake bank?
    2 Yen Sberbank melu, bakal mbutuhake subsidi, lan subsidi bakal teka saka pendapatan negara, yaiku saka pajak kita.
    3 Wong-wong mau kudu ana prasarana lan lapangan kerja. Lan yen ora ana, banjur apa gunane menyang mrana?
    1. angsa
      angsa 10 September 2019 17:34
      +5
      Kutipan saka Balun
      Kanggo wong menyang kono, kudu ana prasarana

      Iki minangka titik kunci. Nalika rumah sakit, sekolah, universitas, teater lan transportasi dipotong, sapa sing bakal urip. Negara ora netepi kewajiban ing Timur Jauh kanggo nggawe infrastruktur.
      Iki mung cukup kanggo wong-wong wiwit mlayu kanggo entuk dhuwit.
      Inggih, gaji lan pajak kanggo budget lokal ... nalika kabeh Enterprises mbayar pajak ing Siprus utawa Moscow, budget lokal miskin, kang tegese ora program sosial lan pembangunan, wilayah dadi Muhosk.
    2. astepanov
      astepanov 10 September 2019 18:14
      +5
      Bank bakal mbiayai konstruksi omah. Tingkat bali ing construction omah luwih saka 7%. Lan volume konstruksi bakal tuwuh. saiki bank nggawe dhuwit ing situs konstruksi, lan ing sing duwe hipotek: ngethok pitik kaping pindho.
  4. FRoma 1984
    FRoma 1984 10 September 2019 15:30
    +5
    Inisiatif kasebut bener, nanging telat lan ora cukup ... ana liyane sing dibutuhake.
    Hektar Timur Jauh, ketoke, ora mbantu akeh.
  5. Loess
    Loess 10 September 2019 15:31
    0
    Bocah-bocah koyone ora bisa basa Rusia. Ya, lan aku durung krungu pidato Rusia sing koheren saka ibuku. Lan sanajan aku pengin kesehatan ing kabeh cara, pitakonan insidious isih swirls ing ilat: "Vladimir Vladimirovich, lan program anyar iki kanggo wong-wong mau? Apa dheweke bakal nguatake kehadiran kita ing Timur Jauh? Utawa kanggo sapa? Sapa sing cocog karo definisi "kulawarga gedhe sing enom", sampeyan bisa ngerteni?
    Lan aku, saliyane kabeh liyane, kasengsem ing pitakonan liyane: kenapa "tamu saka Asia sing cerah" nggawe kulawarga gedhe ing kahanan sing ana, lan mung ana sing ngganggu kita?
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Yngvar
        Yngvar 10 September 2019 17:54
        +9
        Bentenipun utama ing babagan kulawarga gedhe saka Asia Tengah lan Rusia yaiku kaya ing ngisor iki - Rusia pisanan mikir babagan carane lan apa sing kudu dipangan bocah-bocah lan mung banjur nglairake, lan wong Asia pisanan nglairake, banjur mikir babagan carane menehi panganan .. .
      2. ShrekK
        ShrekK 10 September 2019 18:05
        +1
        Anak-anak saka "tamu saka Asia" sampurna asimilasi ing Rusia. Aku ngerti akeh wong sing nganggo basa Rusia tanpa logat. Kanthi digedhekake lan ngurmati wong tuwa (sampeyan bisa nulis mung kanggo wong sing luwih tuwa. Umume, babagan umur). Dadi, ora preduli manawa ana wong sing bakal sengit marang wong Asia saiki, kita kudu sabar ...
        Miturut cara, ing Uzbekistan, wutah populasi dibandhingake 1991 30%. Lan dheweke, ora kaya kita, ora kaancam dening bencana demografi.
        1. ula
          ula 11 September 2019 12:00
          +2
          Kutipan saka Shrek
          Dadi, ora preduli manawa ana wong sing bakal sengit marang wong Asia saiki, kita kudu sabar ...

          Sayange yen kita duwe sawetara passionaries ing antarane wong-wong kita, nanging akeh pasif ... Putin wis nyederhanakake akuisisi kewarganegaraan "sabangsa" sing lair ing USSR kanthi maksimal. Ora suwe krisis demografi ing Rusia bakal luwih apik ... Nanging apa biaya?

          Kepiye carane wong sing apik banget kasebut "mutiara" sabanjure: Napa kita butuh jagad iki yen ora ana Rusia? Lan apa jenis Rusia tanpa Rusia? Permanen wis rakulino kanggo palliatively ngatasi kabeh karo dhuwit. Jenis upeti kanggo Chechnya. Nanging oyod demografi ala ing antarane populasi Rusia luwih jero, lan ora mung ing bidang finansial.
          1. ShrekK
            ShrekK 11 September 2019 17:56
            0
            Kutipan saka Serpent
            Nanging ing biaya apa?

            Aku sangsi rega bakal dhuwur. Saiki ana kurang saka 100 yuta Rusia ing Rusia. "Ayo akeh" kanca-kanca Asia (saka kabeh bekas republik) sing bakal manggon ing kene, sanajan kanthi regane gedhe, supaya dadi 10 yuta. Anak-anak sing lair ing Rusia bakal duwe Rusia. mentalitas, putu wis "meh native Russian. Lan ing skala sejarah, iki ora bakal mengaruhi negara, amarga nemokake Rusia murni ing Rusia suwene kaya golek jarum ing tumpukan jerami ...
            1. Alf
              Alf 11 September 2019 18:32
              0
              Kutipan saka Shrek
              Anak-anak sing lair ing Rusia wis duwe mentalitas Rusia, putu wis "meh asli" Rusia.

              Dheweke ora bakal dadi wong Rusia. Konsep "diaspora" wis dipalu ing sirahe wiwit cilik.
              1. ShrekK
                ShrekK 12 September 2019 09:47
                0
                Aku ora bakal mbantah. Wektu bakal ngomong
            2. ula
              ula 11 September 2019 23:02
              +2
              Kutipan saka Shrek
              ing skala sejarah, iki ora bakal mengaruhi negara,

              Kabeh jelas karo kowe...
              Toleransi imunologis minangka kahanan awak ing ngendi sistem kekebalan tetep nganggep antigen asing minangka dhewe lan ora nanggapi.

              (https://ru.wikipedia.org/wiki/Toleransi_Imunologis)

              Iki minangka conto ing Kosovo:

              Kutipan saka Shrek
              Kanca-kanca Asia (saka kabeh bekas republik) sing manggon ing kene, sanajan kanthi regane gedhe, supaya jumlahe 10 yuta wong.

              Aja lali Kaukasus. Kepiye hubungane wong Kaukasia karo Rusia lan apa demografi, aku mikir, sampeyan ora perlu ngandhani lan nuduhake?
              Kutipan saka Shrek
              amarga nemokake wong Rusia murni ing Rusia suwene kaya golek jarum ing tumpukan jerami ...

              Punika artikel Wikipedia. Kanggo umum, supaya bisa ngomong, pembangunan ...
              (https://ru.wikipedia.org/wiki/Antropologi_Rusia)
              1. ShrekK
                ShrekK 12 September 2019 10:04
                -1
                Kutipan saka Serpent
                Aja lali Kaukasus. Kepiye hubungane wong Kaukasia karo Rusia lan apa demografi, aku mikir, sampeyan ora perlu ngandhani lan nuduhake?

                Apa babagan Kaukasus? Carane akeh wong, Kaukasia, banjur? Lan apa hubungane karo cara nambani wong Rusia? Yen sampeyan ngidini sampeyan dianggep kanthi cara sing ora disenengi, mula masalah sampeyan.
                Apa demografi dheweke? Apik kanggo breeding.
                Sampeyan kudu njupuk conto saka wong-wong mau, nglairake anak, lan ora maca Wikipedia kurang ajar lan whine babagan demografi ala.
                Apa aku nerangake kanthi jelas?
                1. ula
                  ula 12 September 2019 11:06
                  +1
                  Kutipan saka Shrek
                  Carane akeh wong, Kaukasia, banjur?

                  Yuta limang. Kanggo saiki.
                  Kutipan saka Shrek
                  Lan apa hubungane karo cara nambani wong Rusia?

                  Senadyan kasunyatan sing padha ora ngormati Rusia, donya internasional roti jahe sing sampeyan bayangake ora bakal bisa digunakake ing Federasi Rusia.
                  Kutipan saka Shrek
                  Yen sampeyan ngidini sampeyan dianggep kanthi cara sing ora disenengi, mula masalah sampeyan.

                  Kok aku ana, malah polisi ora bisa ngomong apa-apa. Iku wong Rusia ing negara kita sing kabeh "chauvinis", lan Kaukasia "wong apik karo tradhisi dhewe."
                  Kutipan saka Shrek
                  tinimbang maca wikipedia kurang ajar

                  Apa sing sampeyan ora seneng babagan Wikipedia? Apa sampeyan ora seneng karo artikel babagan toleransi?
                  Delengen kepiye Dagestanis ngganggu bocah wadon Dagestan amarga mlebu mobil karo wong Rusia. Dheweke nyekel Rusia kanggo wong kelas loro, lan sampeyan terus nggawe pasuryan kaget kaya: apa Kaukasus? apa salah karo 10 yuta wong Asia?
                  1. ShrekK
                    ShrekK 12 September 2019 11:30
                    -2
                    Yen sampeyan pengecut, sampeyan lan wong lanang sampeyan ora bakal diajeni. Yen sampeyan dhewe nganggep tingkat nomer loro, mula iki masalah pribadi sampeyan.
                    Kanca anakku sing paling apik yaiku wong Chechen, bocah wadon saka kulawarga gedhe. Lan aku bungah babagan iki. Dheweke ora ngrokok, ora ngombe, ora ngoyak-oyak teras karo bocah-bocah. Nanging bocah-bocah wadon tanggane padha nguwuh-uwuh lagu mendem ing plataran ing tengah wengi iki, tangga-tanggane nelpon pasukan polisi supaya tenang.
                    Mangkene carane wong enom ngrusak awake dhewe wiwit cilik, banjur mikir kenapa dheweke lair utawa ora bisa nglairake babar pisan.
                    Conto liyane: ing yard ing lapangan olahraga, utamané Kaukasia lan Asia melu, lan Rusia watara kita lungguh ing bangku lan ngombe bir, utawa malah pour vodka. Coba tebak sapa sing luwih seneng dijemput regu polisi?
                    Aku ora idealize sing wis teka ing jumlah gedhe, ana uga cukup freaks moral antarane wong-wong mau, nanging uga ora bener kanggo nulis kabeh masalah ing wong.
                    1. ula
                      ula 12 September 2019 12:49
                      +1
                      Kutipan saka Shrek
                      Yen sampeyan pengecut, sampeyan lan wong lanang sampeyan ora bakal diajeni.

                      Iku ora bab cowardice. Kasunyatane yaiku kanggo kejahatan sing padha, sakperangan alesan, wong Kaukasia dianggep luwih entheng. Kanggo sawetara alasan, dheweke luwih becik tinimbang panguwasa.
                      Kutipan saka Shrek
                      ing plataran, ing lapangan olahraga, utamané Kaukasia lan Asia melu, lan Rusia watara kita lungguh ing bangku lan ngombe bir, utawa malah pour vodka.

                      Mekaten. Mulane, prospek kanggo Rusia ora padhang. Lan mulane sampeyan ora kudu nulis omong kosong kaya ngono:
                      Kutipan saka Shrek
                      Lan ing skala sejarah, iki ora bakal mengaruhi negara,


                      Kutipan saka Shrek
                      Anakku duwe kanca Chechen sing paling apik,

                      Ing Chechnya ing taun 90-an, Chechen uga duwe kanca karo sawetara wong Rusia ing kana ...
                      Kutipan saka Shrek
                      nanging kanggo nulis kabeh masalah ing wong-wong mau uga ora bener.

                      Lan sapa sing nulis? Aku ora yakin.
                      1. ShrekK
                        ShrekK 12 September 2019 13:19
                        0
                        Kutipan saka Serpent
                        Mulane, prospek kanggo Rusia ora padhang. Lan mulane sampeyan ora kudu nulis omong kosong kaya ngono:

                        Omong kosong, iki sing 10 yuta wong bakal bisa "reformat" 100 yuta lan ora suwe kita bakal krungu muni lonceng, nanging bakal maca shalat 5 kaping dina.
                        Pira regane Rus ing sangisore Tatar-Mongol?
                        Lan apa, kita kabeh dadi Mongoloid?
                        Kanggo sawetara alasan, turunane Batu ing Rusia (yen Tatar lan liya-liyane) isih mung 5.5 yuta amarga sawetara alasan.
                      2. ula
                        ula 12 September 2019 22:31
                        0
                        Kutipan saka Shrek
                        Omong kosong, iki sing 10 yuta wong bakal bisa "reformat" 100 yuta.

                        Lan sing ngomong "format"? Nalika 100 yuta mati lan 10 yuta multiply, banjur 100 bakal dadi 10th, lan 10, mungguh, 100th.
                        Kutipan saka Shrek
                        Pira regane Rus ing sangisore Tatar-Mongol?

                        Aja bingung titik kaping lima karo driji. Mongol mung ora ana apa-apa (dibandhingake karo pedunung kerajaan Rusia) - 30 ewu, yen ora salah. Lan padha ora manggon ing kutha-kutha Rusia karo garwa lan anak, lan padha ora tekan sawetara kutha, kayata Novgorod lan Bryansk, ing kabeh. Lan siji liyane: padha unsur asing, lan ora "uga Rusia"; demografi Rusia ana ing tingkat sing cukup ditrima kanggo taun-taun kasebut; ana gagasan kuwat (Ortodoks lan perlawanan marang wong kafir). Lan kanggo ngrusak cah wadon Rusia, Mongol kudu njupuk tawanan, break liwat regu pangeran lan sederek saka cah wadon iki. Iki saiki "Natasha", sing dhewe mlumpat menyang Ashots.
                        Oke, aku "ngobrol" karo sampeyan. Iku ora malah jam, Aku bakal "nyalahke" soko ing artikel. Kita duwe artikel kaping 282 - "Rusia". Sanajan sampeyan pindhah, contone, ing Moskow, menyang departemen internal pisanan sing teka, banjur ing stand "Padha wanted dening polisi" ana kabeh pasuryan ... ing umum, mung gangster pasuryan tanpa warga negara, awit angkara ora nduweni kewarganegaraan.
                        Sugeng Alexander. Kanthi worldview sampeyan, dheweke ora bakal ngganggu sampeyan. Senajan kita kabeh, wong dosa, rejeki uga ora bakal ngluwihi.
                2. Alf
                  Alf 12 September 2019 19:51
                  +1
                  Kutipan saka Shrek
                  Yen sampeyan ngidini sampeyan dianggep kanthi cara sing ora disenengi, mula masalah sampeyan.

                  282 saka Code Criminal Federasi Rusia, elinga lan ndeleng carane iku Applied.
                  1. ShrekK
                    ShrekK 13 September 2019 09:32
                    0
                    Inggih, carane aplikasi iku?
    2. Antares
      Antares 10 September 2019 21:49
      +5
      Quote: Kurang
      kok "tamu saka Asia panas" sampurna nggawe kulawarga gedhe ing kahanan sing ana, lan mung soko tansah bothers kita?

      kulawargané saka negara karo "upbringing Tradisional + agama" ngendi wong wadon iku miskin educated lan ora njupuk Panggonan ing ekonomi, Highly mbayar karya, kiriman pamaréntah, Highly intelektual karya marang kulawarga Russian urbanized, ngendi wong wadon wis Highly educated (ana luwih saka 90+% saka Rusia kuwi) makarya ing ekonomi, malah nyoba kanggo nggawe wutah karir?
      Iku logis kanggo mbayangno yen wong wadon Rusia ora duwe wektu lan ora ana alesan kanggo duwe anak akeh! Dheweke pancen pinter lan sibuk kanggo iku (ora ala kanggo ekonomi, nanging ala kanggo bangsa yen leleh ora bisa)
    3. IS-80_RVGK2
      IS-80_RVGK2 14 September 2019 00:45
      0
      Quote: Kurang
      Lan aku, saliyane kabeh liyane, kasengsem ing pitakonan liyane: kenapa "tamu saka Asia sing cerah" nggawe kulawarga gedhe ing kahanan sing ana, lan mung ana sing ngganggu kita?

      Amarga isih duwe kesadaran sosial feodal lan ekonomi sing padha. Nanging statistik nuduhake yen kanthi perkembangan hubungan kapitalis lan tuwuhing kamakmuran, meh ing endi wae ing donya ana proses ngurangi angka kelahiran.
  6. Profesor
    Profesor 10 September 2019 15:32
    + 15
    Aku ora ngerti siji bab. Tarif silihan ditemtokake dening bank adhedhasar nilai pasar silihan saiki. Pamrentah utawa presiden bisa uga pengin apa sing dikarepake, miturut pendapate, nanging bank kasebut ora bakal rugi. Dadi, sapa sing bakal nutup kerugian bank kasebut? Pamrentah saka anggaran? Banjur kenapa sirkus iki? Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 15:37
      +5
      Quote: profesor
      Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.

      Setengah saka Israel mesthi wis bali ngguyu
      1. Profesor
        Profesor 10 September 2019 15:42
        +7
        Kutipan saka Svarog
        Quote: profesor
        Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.

        lantai mburi ИIsrael mesthi pindhah ngguyu

        Yah? Aku duwe hipotek ing 0.9% saben taun ...
        1. Svarog
          Svarog 10 September 2019 15:43
          +3
          Quote: profesor
          Yah? Aku duwe hipotek ing 0.9% saben taun ...

          Lan ing kene ana omah gratis - sampeyan kudu ngakoni manawa prabédan kasebut signifikan .. ngguyu
          1. Profesor
            Profesor 10 September 2019 21:40
            +1
            Kutipan saka Svarog
            Quote: profesor
            Yah? Aku duwe hipotek ing 0.9% saben taun ...

            Lan ing kene ana omah gratis - sampeyan kudu ngakoni manawa prabédan kasebut signifikan .. ngguyu

            Ora "kene", nanging ing Israel omah gratis kanggo wong-wong sing butuh. Mergo iki.

            Kutipan saka Cat Man Null
            Dhuwit iki langsung diikat karo utangan murah sing diwenehake bank marang sing nyilih.

            Bank komersial. Dongeng babagan apa?

            Kutipan saka Cat Man Null
            Yen "tanpa bank" - sampeyan isih kudu nggawe soko kanggo ngawula kabeh kasus iki.

            Contone, Kementerian Konstruksi utawa Kementerian Keamanan Sosial, utawa apa wae sing diarani sampeyan.

            Kabeh wis dipikir.
            1. Svarog
              Svarog 10 September 2019 21:43
              +1
              Quote: profesor
              Ora "kene", nanging ing Israel omah gratis kanggo wong-wong sing butuh. Mergo iki.

              Serius? Apa Israel nyedhiyakake omah gratis? Lan sapa sing bisa ngaku, kepiye nemtokake manawa wong pancen butuh?
              1. Profesor
                Profesor 11 September 2019 08:13
                +4
                Kutipan saka Svarog
                Serius? Apa Israel nyedhiyakake omah gratis?

                ya wis. Kuwi grin bestial kapitalisme.

                Kutipan saka Svarog
                Lan sapa sing bisa ngaku, kepiye nemtokake manawa wong pancen butuh?

                https://pravo.israelinfo.co.il/articles/ned/2860?print
                1. Svarog
                  Svarog 11 September 2019 08:26
                  +2
                  Quote: profesor
                  ya wis. Kuwi grin bestial kapitalisme.

                  Ya .. uga rampung, mesthi .. Senajan ana ora cukup apartemen kuwi, nanging sing ora duwe cukup menehi ganti rugi .. Pancen, Israel iku negara sosial, ora kaya Rusia .. Anggere ana grabbers ing helm ing Rusia, ora ana sing bisa diarepake.
                  1. Profesor
                    Profesor 11 September 2019 08:30
                    +3
                    Kutipan saka Svarog
                    Quote: profesor
                    Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.

                    Setengah saka Israel mesthi wis bali ngguyu

                    Kaya sing sampeyan deleng, lantai Israel ora suwe saya suwe. Ora ana ancaman kasebut.
                    1. Svarog
                      Svarog 11 September 2019 14:15
                      -2
                      Quote: profesor
                      Kaya sing sampeyan deleng, lantai Israel ora suwe saya suwe. Ora ana ancaman kasebut.

                      Ya guyon wae.. rada akrab karo penghasilane wong israel, isih adoh banget karo kowe
            2. Manungsa Kucing Null
              Manungsa Kucing Null 10 September 2019 21:56
              -2
              Quote: profesor
              Bank komersial. Dongeng babagan apa?

              Kredit kanggo 80% (bersyarat) negara. Lan mandheg bengok-bengok, aku ora seneng.

              Quote: profesor
              Contone, Kementerian Konstruksi utawa Kementerian Keamanan Sosial, utawa apa wae sing diarani sampeyan. Kabeh wis dipikir

              Sayangku, ora ana organisasi sing kadhaptar sing melu ngasilake dhuwit kanggo perjanjian utangan sing diakhiri. Tuladhane.

              Kapungkur, kancaku ... kandel, kandel, Oleg negatif
    2. rubah kutub
      rubah kutub 10 September 2019 15:42
      +4
      Quote: profesor
      Banjur kenapa kabeh sirkus iki? Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.

      carane nyolong banjur?
    3. Karabin
      Karabin 10 September 2019 17:08
      +8
      Quote: profesor
      Banjur kenapa kabeh sirkus iki?

      Rating penjamin kita akeh banget. Dadi dheweke mutusake kanggo nuduhake perawatan bapak. Asil nyata kira-kira nul, nanging ing zomboyaschik kanggo minggu padha ngomong bab temonan unprecedented.
    4. Igor V
      Igor V 10 September 2019 17:27
      +3
      Quote: profesor
      Aku ora ngerti siji bab. Tarif silihan ditemtokake dening bank adhedhasar nilai pasar silihan saiki.

      Sampeyan duwe. Kita ditemtokake dening Bank Sentral Federasi Rusia. Bank-bank sing menehi utangan kanthi persentase sing luwih murah bakal ilang lisensi lan ora ana maneh. Lan ora ana presiden sing bisa nindakake apa-apa ing kene, amarga Bank Sentral Federasi Rusia bebas saka Federasi Rusia. Mulane, statements aneh kuwi: misale jek dadi apik, nanging nyatane - ndeleng artikel.
    5. angsa
      angsa 10 September 2019 17:52
      0
      Quote: profesor
      Tarif silihan ditemtokake dening bank adhedhasar nilai pasar silihan saiki.

      Ya, Bank Sentral ngetokake dhuwit kanggo bank-bank ing 7,5% saben taun (kanthi alasan apa), - lan bank-bank, supaya entuk plus, nambah liyane 2,5-6,5% ing ndhuwur, bebarengan multiplying iki menyang multiplier ibukutha virtual normatif. , menehi jumlah iki N (saka 1 kanggo 4, utamané greyhounds - Welasan kaping, kanggo kang padha kaukum) kaping ing kredit kanggo pangguna.
      Aku ora weruh alesan kanggo ngetokake silihan menyang bank-bank ing%>0 dening Bank Sentral, lan yen iki kedaden, banjur% iki kudu dadi warga Federasi Rusia, kaya lenga.
    6. Alf
      Alf 10 September 2019 19:10
      +3
      Quote: profesor
      Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank

      Apa istilah "kudrinomics" akrab? Apa gagasan utama ing kono? Kabeh layanan mung liwat bank, liwat persentasi.
    7. Silvestr
      Silvestr 10 September 2019 20:38
      +3
      Quote: profesor
      Sapa sing bakal nutup kerugian bank? Pamrentah saka anggaran? Banjur kenapa sirkus iki? Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank utawa (sambutan banjur scoop) ayo padha njaluk omah gratis.

      logis
    8. Manungsa Kucing Null
      Manungsa Kucing Null 10 September 2019 20:46
      -2
      Quote: profesor
      Menehi dhuwit kanggo nyilih langsung tanpa bank

      Dhuwit iki langsung diikat karo utangan murah sing diwenehake bank marang sing nyilih.

      Kontrak karo bank tiba-tiba mandheg kanthi ora sengaja - dhuwit (biaya tambahan saka negara) kudu bali menyang treasury. Ing kasus nransfer ganti rugi saka negara menyang bank, bank bakal ngurus. Yen "tanpa bank" - sampeyan isih kudu nggawe soko kanggo ngawula kabeh kasus iki.

      Kandel banget, malah kanggo sampeyan, Oleg negatif
  7. Komentar wis dibusak.
    1. Loess
      Loess 10 September 2019 15:41
      -1
      Kutipan saka Evgesha
      Diwenehake kanggo kulawargane ing umur tuwane nganti 23 taun !!!

      Ngendi sampeyan nemokake iki, yen ora rahasia?
      Program preferensial bakal diluncurake ing taun iki suwene limang taun. Bakal nyebar menyang pasar utama lan omah individu kanggo panampa "hektar Timur Jauh". Sadurunge diluncurake hipotek kanthi tingkat preferensial 2% kanggo kulawarga enom sing umure loro pasangan umure kurang saka 35 taun, uga kanggo peserta ing program Hektar Timur Jauh,

    2. angkot 11
      angkot 11 10 September 2019 16:33
      -1
      google program kulawarga enom. maca Aku duwe Bunch saka kanca sing njupuk apartemen kaya sing. lan ana telu. kutha regional lan federal. subsidi banget migunani. ana akeh faktor, yen kulawarga tanpa anak, banjur 30 persen biaya dibayar, yen karo anak, banjur 35. Plus, nalika utang, ana uga kurang kapentingan ing tabungan.
      https://ohome.ru/regions-list_pages-27.html
  8. Yeah
    Yeah 10 September 2019 15:49
    +1
    Kutipan saka Svarog
    Lho kok dilalekake.. merga ora mupangati kanggo para kapitalis yen wong mbangun omah dhewe. Mbangun omah sampeyan bakal luwih murah tinimbang tuku apartemen, sampeyan kudu mbayar luwih murah kanggo apartemen komunal, lan sampeyan bakal duwe kebon dhewe kanthi urutan gedhene ..

    nalar naif
    ing iklim anget, omah bisa quietly ana ing dhewe
    nanging ing St Petersburg utawa Novosibirsk utawa Krasnoyarsk ing mangsa -30 gampang.
    lan ing kahanan kaya mengkono, sampeyan pengin duwe sawetara jinis sambungan karo sistem pasokan umum - ora murah kanggo mbangun kabeh dhewe. Lan iki wis worth upkeep lan tanah jejere peradaban luwih worth.
    lan sampeyan uga kudu duwe akses transportasi, etc.
    umume, njaga omah ora luwih murah, lan kanthi pajak anyar ing saben jamban, bisa uga luwih larang. Pitakonan liyane babagan status lemah ing ngisor omah.
    Ya, omah sampeyan mesthi luwih apik, nanging ana sawetara kesulitan sing ana gandhengane. Lan panguwasa ora bakal kantun kesempatan kanggo ngethok maksimal saka basis fodder lemak kasebut.
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 16:10
      +1
      Kutipan saka yehat
      nalar naif

      Aku mbangun omah dhewe, durung rampung, nanging 75% wis rampung, mula sampeyan muspra babagan nalar naif lan iklimku ora anget.
      Kutipan saka yehat
      Ya, omah sampeyan mesthi luwih apik, nanging ana sawetara kesulitan sing ana gandhengane. Lan panguwasa ora bakal kantun kesempatan kanggo ngethok maksimal saka basis fodder lemak kasebut.

      Bebarengan karo tanah sing daktuku 13 taun kepungkur, pambangunan omah kayu saka kayu regane 3 rubel. isih butuh 600 ml. kanggo nelpon lan manggon, 000 hektar tanah, garage saka 1,5 sq.m karo rong lan house 25 sq.m. Ternyata 80. Saiki mbandhingake karo apartemen kanthi dibagi sq.m kanthi rega lan dadi jelas yen omah kasebut luwih murah. Minangka kanggo keperluan, kancaku manggon ing omah 200 sq.m., dheweke mbayar 5 rubel kanggo gas ing mangsa, (sasi paling adhem) rata-rata 100 rubel saben taun kanggo gas. yaiku 000 r. saben sasi. Mbusak sampah 140 rub. banyu wis sumur dhewe .. Punika "komunal" punika 1500 rubles. Lan aku mbayar 6000 kanggo apartemen ing mangsa panas lan 500 ing mangsa. Bentenipun 600 rubel saben wulan, 1100 ton rubel saben taun, lan 4500 rubel ing 6000 taun. Lan yen sampeyan nambah taman, lan liya-liyane, mula tabungan kasebut penting.
      1. angsa
        angsa 10 September 2019 17:56
        +1
        Kutipan saka Svarog
        yen sampeyan nambah taman, etc., banjur tabungan pinunjul.

        Nanging ... proyek sing apik kudu ing wektu sing cukup, kudu ana klinik, taman kanak-kanak lan sekolah, lan negara iki ora njamin kita, amarga. infrastruktur ora kasedhiya. Nyambungake listrik lan gas ora tansah bisa kanggo dhuwit normal, nanging kadhangkala iku mung mokal.
      2. wilayah58
        wilayah58 10 September 2019 20:52
        0
        Kutipan saka Svarog
        Mbusak sampah 600 rui

        Ora lara ... Salah siji kulawarga gedhe - akeh wong sing kadhaptar ...
      3. Tarragon
        Tarragon 10 September 2019 22:01
        +1
        Umur layanan rata-rata boiler gas yaiku 10 taun. Regane patang puluh ewu, mula petungan kudu diatur. Banjur ana pompa ing sumur sing ora langgeng, membran ing tangki ekspansi, mriksa katup ing pompa, lan liya-liyane.
  9. Dimas84
    Dimas84 10 September 2019 15:54
    + 11
    Yen sampeyan manggon ing Wilayah Khabarovsk, sampeyan ora luwih saka 35 taun lan anak kaping 01.01.2019 lan sabanjure lair sawise 2/5/20, banjur - oh, mukjizat! - sampeyan bisa entuk hipotek nganti XNUMX%! Nanging ing wektu sing padha, sampeyan kudu nggawe pembayaran dhisikan saka XNUMX% saka biaya omah, warga bisa njupuk hipotek mung ing pasar utami, desa - ing pasar secondary utawa tuku bangunan karo plot.
    Ing cendhak, ana tangkapan lan populisme murah ing saubengé, kaya rong hektar.
    --------
    Misha 2% ngguyu Aku langsung kelingan karakter Pelevin Zhora Srakandaev, jejuluk Donkey 7 sen.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 10 September 2019 20:22
      +2
      Kutipan: Dimas84
      Aku kelingan karakter Pelevin Zhora Srakandaev, jejuluk Donkey 7 sen.

      Pelevin menehi tandha ing salah sawijining penerbitan sing mbayar ragad 7 sen.
  10. apro
    apro 10 September 2019 16:14
    +1
    Aku ngelingi inisiatif 10 taun kepungkur kanthi daur ulang .. nalika padha janji 50 rubel saben nalika tuku mobil domestik, aku banjur takon babagan regane .. umume rega Lada mundhak 100 rubel sajrone rong wulan nalika ngenteni antrian. lan kanthi pangerten ora gelem tuku 7 regane 160 dadi 170...
    Saiki katon kaya bakal padha.
  11. Sniper
    Sniper 10 September 2019 16:20
    +1
    Aku isin takon.. kok mung Timur Jauh??
    1. Yeah
      Yeah 10 September 2019 17:27
      +9
      amarga ing kono jago goreng ora mung pecked, nanging wis gnawed bolongan ing bokong.
      nanging rauh masalah bakal mengaruhi kabeh wilayah luwih saka 500 km saka Urals.
      Pancen angel banget kanggo wong urip, dipotong saka pirang-pirang barang, regane larang, pengangguran lan iklim sing angel. Conto prasaja - pinten biaya kanggo entuk pendidikan sing luwih dhuwur, manggon, contone, ing Ussuriysk? Lan pinten biaya kanggo Muscovite sing manggon setengah jam saka Moscow State University? Kanthi gaji rata-rata udakara 25 tr. ngluwihi Urals, supaya mung nyimpen munggah kanggo trip kanggo diakoni (nyewa apartemen, karcis, etc.), sampeyan kudu bisa kanggo bab setahun.
      Lan ing pirang-pirang cara - apa kanggo nandhang sangsara? Wong mlayu saka iku!
  12. Yeah
    Yeah 10 September 2019 16:42
    +4
    Kutipan saka Svarog
    Bebarengan karo tanah sing daktuku 13 taun kepungkur, pambangunan omah kayu saka kayu regane 3 rubel. isih butuh 600 ml. kanggo nelpon lan manggon, 000 hektar tanah, garage saka 1,5 sq.m karo rong lan house 25 sq.m. Pranyata 80

    Aku rencana kanggo mbangun beda. log ing tungku - Aku ora ngerti carane ngurus sepotong kayu
    kayu murah ing wiwitan, nanging akeh masalah mengko.
    ngarsane gas minangka titik moot. Aku mung mbenerake yen dadi panas ing wilayah sing ora terisolasi, umpamane, omah kaca utawa omah kanthi veranda lan area 200+
    Aku bakal mbangun blok umpluk. Kira-kira alignment kanggo 150m. omah kuwi - plot (paling 8-10 hektar) saka 0.700 kanggo 1 yuta, sijine omah dhewe bab 4.5 m + rampung 1.5, plus nyambungake menyang listrik lan banyu bab 0.5 m plus mbangun saluran pembuangan lan sistem Processing sampah, kira-kira saka 45 ton. R. (normal, ora nggegirisi) plus pager lan expenses liyane. dadi metu paling 6.5 yuta kanggo kabeh.
    biaya - sumber banyu, listrik, pembayaran menyang dana pemukiman lokal, sampah, pajak, biaya transportasi liyane.
    yen sampeyan mbangun omah minimalis, sampeyan bisa ketemu 1.5 yuta rubles.
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 17:05
      +2
      Kutipan saka yehat
      Aku rencana kanggo mbangun beda. log ing tungku - Aku ora ngerti carane ngurus sepotong kayu
      kayu murah ing wiwitan, nanging akeh masalah mengko.

      Log kasebut bakal dadi materi sing luwih capricious, nanging ana luwih akeh kaluwihan tinimbang minus ..
      Kaendahan, keramahan lingkungan, rega murah, thermoregulation .. (air conditioning ora dibutuhake ing mangsa panas) lan dekorasi interior ora dibutuhake, sing maneh regane.
      cons - perlu kanggo gawe anyar impregnation saka njaba saben 7-10 taun mbutuhake shrinkage (wektu).
      Kutipan saka yehat
      ngarsane gas minangka titik moot

      Anane gas minangka kauntungan gedhe. Ora ana pemanasan sing luwih murah.

      Kutipan saka yehat
      Aku bakal mbangun blok umpluk.

      Cepet didegake, ora larang.. nanging ora ramah lingkungan, mbutuhake dekorasi interior, lan nempel ing tembok dadi masalah..))
      dadi metu paling 6.5 yuta kanggo kabeh.

      Aku wis mbangun kanggo dangu, lan prices kanggo bahan babagan mundhak dening 18-24% saben taun. Butuh 8 taun kanggo mbangun.. lan isih durung rampung.. Nanging sing paling larang ing omah yaiku gendheng lan pondasi..

      Kutipan saka yehat
      biaya - sumber banyu, listrik, pembayaran menyang dana pemukiman lokal, sampah, pajak, biaya transportasi liyane.

      Aku ora nggawe pembayaran menyang dana pemukiman lokal. Penyelenggara lokal diklumpukake kanggo pasamuwan, nanging yen aku ora menehi dhuwit akeh lan iku.
      Yen bisa, bor sumur dhewe..lan liyane ora larang banget, listrik kita meh 40% luwih murah tinimbang ing kutha, pasokan banyu, saluran pembuangan, kabeh aku nindakake dhewe, ora angel lan ora larang.
      Good luck ing prakara angel iki, yen sampeyan nindakake paling saka karya dhewe, banjur iku ora gampang)) Nanging menarik) Aku duwe pepadhamu sing mbangun telung omah kanggo awake dhewe ing 84 taun urip .. lan ngandika sing saben taun, kabeh aku nyedhaki proses iki luwih competently, pengalaman mesthi needed kene hi
    2. _Sergey_
      _Sergey_ 10 September 2019 20:13
      0
      Iku luwih gampang karo gas, ora perlu kanggo njupuk slag. Lan, kanthi otomatisasi modern, kaya pemanasan pusat, sampeyan ora perlu ngurus.
  13. Bai
    Bai 10 September 2019 16:55
    0
    inovasi iki bakal mengaruhi (tegese, ayo kang ngomong "durung") adoh saka kabeh

    Inggih, punika cetha. Kabeh ora bakal cukup lan ora cukup kanggo kabeh wong.
  14. umalta
    umalta 10 September 2019 17:12
    +6
    Sijine dhuwit ing bank ing 2% saben annum lan njupuk jumlah sing padha ing 2% lan banjur sampeyan bakal ngerti sing ana apa-apa liyane kuat ing donya saka kapentingan senyawa!! Lan kenapa njupuk hipotek ing wilayah sing nandhang sungkowo ing ngendi kabeh industri tiwas?! Kerja ngendi?!
    1. Alf
      Alf 10 September 2019 19:14
      +1
      Quote:Umalta
      Kerja ngendi?!

      Dadi dheweke ujar saka ndhuwur - kembangake bisnis sampeyan ..
  15. Yeah
    Yeah 10 September 2019 17:14
    +3
    Kutipan saka Svarog

    Kutipan saka yehat
    Aku bakal mbangun blok umpluk.
    Cepet didegake, ora larang.. nanging ora ramah lingkungan, mbutuhake dekorasi interior, lan nempel ing tembok dadi masalah..))

    ana isih unsaid - pemblokiran umpluk lagi dibangun cepet banget. sampeyan bisa ngatur kanggo mbangun lan rampung ing mangsa. Iki nyederhanakake sirkuit. nalika sampeyan ngganti apartemen kanggo omah, ora saben wong duwe yuta free.
    lampiran - ya, iku, nanging sampeyan mung kudu njupuk menyang akun lan aja lali kanggo sijine unsur daya - log padha, contone, nanging aku pengin konkrit dikiataken. Kanggo insulate lantai .... uga bisa licik.
    contone,, nyimpen dhuwit lan mbangun basis Strip, lan lay kaca umpluk ing lantai.
    ing umum, Aku ngerti trik iki, nanging aku ora ngerti wit. Mulane aku mbangun
    saka kelemahane pamblokiran umpluk, aku uga Wigati sing ora bisa nyimpen ing pangayoman njaba tembok, yen atmosfer bakal mangan.
    Nanging yen sampeyan mbangun kanthi bener, sampeyan ora perlu ngirit pemanasan - omah banget anget, mbutuhake pangopènan sethithik.
    air conditioning - Aku arep nggawe pasif sistem ventilasi dipeksa liwat jinis pump vakum liwat pipa vertikal. Gampang diatur, didhukung dening penggemar (tenang) utawa angin. padha nindakake ing pusat fitness.
  16. Yeah
    Yeah 10 September 2019 17:20
    +1
    Kutipan saka Svarog
    Good luck ing tugas sing angel iki, yen sampeyan nindakake sebagian besar karya dhewe, mula ora gampang)) Nanging menarik)

    Aku ora duwe wektu kanggo nguwasani akeh katrampilan. Ya, bangunan pancen menarik banget - aku ngerti iki nalika rampung apartemenku, nanging wektu uga penting. Nalika aku mutusake kanggo mbangun akeh, aku mung ora duwe wektu kanggo nindakake lan sinau nganti suwe, mula aku mikir yen luwih becik nyewa kira-kira 2/3 karya saka wong-wong sing mangan asu, lan kanggo entuk dhuwit kanthi nyewa apa sing bisa ditindakake kanthi apik.
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 18:06
      +2
      Kutipan saka yehat
      Mulane, aku ngetung sing bab 2/3 saka karya luwih apik kanggo nyewa wong sing mangan asu, lan kanggo nggawe dhuwit ing hiring apa aku bisa nindakake uga.

      Sadurunge nyewa, pikirake dhewe, yen ora, sing mangan asu iki bakal diudani menyang kulit. ngguyu Ana kanca mbangun ing jejere kula, dheweke nyewa brigade, padha mbangun omah kanggo dheweke, dheweke uga nggawe log lan nggawe payon.. Dadi dheweke mung menehi 1,4 ml kanggo kerja. dibangun karo wong, instalasi saka house log karo gendheng kanggo karya, iku nguripake metu 650 tr, ing wektu sing padha, kabeh wis rampung karo kualitas luwih, awit aku dhewe kontrol kabeh proses .. Mesthi, iku njupuk wektu, nanging aku mung tetep nganggur lan melu ing construction, kanggo kabeh iku kabeh njupuk telung sasi.
  17. Kamiran
    Kamiran 10 September 2019 17:28
    +5
    Program panggantos populasi kanthi kulawarga Asia sing cepet lan dhuwur.
    Aku manggon ing St. Petersburg, ing ngendi sampeyan ora ngidoni - mantan warga Khabarovsk, Vladik lan Yakutia. Katon kaya evakuasi.
  18. Yeah
    Yeah 10 September 2019 18:04
    +3
    Quote: Kamiran
    Program panggantos populasi kanthi kulawarga Asia sing cepet lan dhuwur.
    Aku manggon ing St. Petersburg, ing ngendi sampeyan ora ngidoni - mantan warga Khabarovsk, Vladik lan Yakutia. Katon kaya evakuasi

    setengah saka populasi wis ninggalake kutha asalku, biasane pensiunan tetep.
    Iki evakuasi lan ana saka mlarat, tk. banjur dhuwit kanggo pamindhahan mung ora bakal tetep.
    lan carane ora Gaidar kondhang ngandika? Lha nek 15 juta mati, ora pas karo pasar.
    Sing wong mlayu saka!
  19. Yeah
    Yeah 10 September 2019 18:09
    +2
    Kutipan saka Svarog
    Sadurunge nyewa, pikirake dhewe, yen ora, sing mangan asu iki bakal diudani menyang kulit.

    Aku lulus saka akademi konstruksi. Aku ora duwe khayalan sing aku ngerti, aku mesthi bakal komunikasi karo mandor sing berpengalaman, nanging umume aku ngerti kabeh proses kasebut.
    lan aku rencana kanggo ngalih menyang dina apa 4 jam kanggo construction. Mangkono sampeyan bisa ngontrol kabeh. Aku ora bakal duwe kabin log. Karya tim beton busa kira-kira 0.5 yuta saben wulan. Sajrone wektu iki, dheweke bakal duwe wektu kanggo nindakake kabeh omah.
    bab sing paling angel kanggo koordinasi kabeh wishes, kabeh karya. Sampeyan bisa nyetel dhewe - ora angel, nanging ana nuansa sing ora bakal bisa ditindakake kanthi apik tanpa katrampilan.
    contone, jendhela, langit-langit, tangga.
  20. Mikhail2019
    Mikhail2019 10 September 2019 18:21
    +5
    Gagasan sing diucapake dening penjamin tansah katon apik ing "Pesen".
    Lan babagan implementasine praktis - ibu sing dikasihi !!! Luwih becik ora miwiti!
    Ing asil menehi subsidi silihan hipotek 6% utawa luwih dening negara, ana kondisi apik - "omah mung saka entitas legal lan mung omah utama."
    Iku misale jek sing kabeh iku nggoleki, nanging nyatane - stimulasi pangembang monopoli, lan ora solusi saka masalah kulawarga gedhe lan kulawargané liyane.
    Kanggo anané omah "sekunder" sing béda (contone, omah normal sing wis dipasrahake 10 taun kepungkur, kulawarga mutusake kanggo "ngembangake"), kanthi cetha "ngethok" kesempatan kanggo pangembang monopoli kanggo entuk jaminan negara kanthi gratis. lan "jancok" wong ing massa.
    Singkate, kabeh apik - kita negara "kapitalis", sanajan negara "berorientasi sosial" ... :)
  21. Yeah
    Yeah 10 September 2019 18:31
    +3
    Kutipan: Mikhail2019
    nanging nyatane - stimulasi pangembang monopoli

    Kajaba iku, persentase silihan ora dadi kurang - mung bagean saka bank sing ditampa saka negara.
    nanging kok utang langsung tanpa bunga ora bisa disedhiyakake dening negara dhewe ora jelas.
    ing USSR mekanisme kuwi makarya.
    1. Alf
      Alf 10 September 2019 19:17
      +5
      Kutipan saka yehat
      ing USSR mekanisme kuwi makarya.

      1. Alf
        Alf 10 September 2019 21:01
        +2
        Hey minus! Coba, mbantah!
  22. parusnik
    parusnik 10 September 2019 19:15
    +4
    Ayo kula mung nyathet yen gagasan sing disuarakake dening Presiden pancen apik banget.
    ... Presiden kita mung nggumunake ide sing apik ... Yen kabeh gagasane diterjemahake dadi banyu mancur ... kompleks banyu mancur bisa dibangun ... eseman
    1. Svarog
      Svarog 10 September 2019 20:09
      +4
      Kutipan saka parusnik
      Yen kabeh gagasane diterjemahake dadi banyu mancur ... kompleks banyu mancur bisa dibangun ...

      Minangka aturan, kabeh gagasan tetep gagasan utawa ora dileksanakake. abdi. panggonan lan kabeh sing ana karo ekonomi, iku mung gagasan ..
  23. Silvestr
    Silvestr 10 September 2019 20:32
    +3
    ... ide sing disuarakake presiden pancen apik banget ...

    nanging
    .. swasana luwih mamang.

    patamushta...
    "Kita pengin sing paling apik, nanging kaya biasane"
    "Kita terus nindakake apa sing wis ditindakake" V.S. Chernomyrdin
  24. Alex Nevs
    Alex Nevs 10 September 2019 20:40
    +4
    Ora bakal bisa. lulus.
  25. sagita
    sagita 10 September 2019 22:02
    +4
    Ya, pindhah ibukutha menyang Novosibirsk! Dadi wong bakal tekan Ural lan ngluwihi ...
    1. vadimtt
      vadimtt 11 September 2019 06:11
      +1
      Ya, sregep. Kene ing St.. Petersburg kita ora bisa push metu, lan sampeyan ngluwihi Urals hi
  26. Ovod
    Ovod 11 September 2019 07:46
    0
    Aku pengin ndeleng nyuda tingkat refinancing dadi persentase sing bisa ditampa. Ing mburi iki, silihan bank bakal ditarik menyang produksi. Ora mungkin mbangun bisnis tanpa narik dana sing dipinjam. Ing sawetoro wektu, rasa seneng mung kanggo spekulator!
  27. Amur
    Amur 11 September 2019 12:10
    0
    Mung tembung. Bab sing padha kedadeyan karo TOPs (wilayah pangembangan maju) sing entuk manfaat kanggo sawetara kategori entitas hukum.
    PR lan ora liya. Inggih, paling ora mbalekake rejeki ora dijupuk ing sly.
  28. DPN
    DPN 12 September 2019 22:00
    0
    Nanging umume, menarik kanggo 2% ing hipotek, kabeh Muscovites bakal cepet-cepet menyang Timur Jauh lan sapa sing bakal percaya karo keajaiban iki? Mung sampeyan lan KITA sing bener,
  29. Shurale
    Shurale 24 September 2019 09:04
    0
    Wong kudu ngerti siji bab prasaja, sistem dibangun dening reformers kanggo 30 taun - Rusia minangka appendage bahan mentahan. Kanthi sistem kasebut, pangembangan industri ing negara kasebut ora ana gunane. Lali pembangunan negara, mbenakake kahanan urip lan nambah jumlah. Kabeh tembung saka panguwasa babagan iki PALSU. Kabeh langkah sing ditindakake ing arah iki minangka goblok sing pungkasane ora menehi asil. Ing taun-taun kepungkur, ana akeh pacifier kaya ngono, sampeyan kabeh ngelingi. Ing sistem sing ana, Rusia ora mung ora butuh wong sing duwe pendidikan, nanging umume ora butuh wong ing jumlah kasebut, amarga akeh wong sing ora perlu ngompa lenga lan ngeterake kayu, lan wong Tajik nindakake tugas sing apik, lan akeh. dhuwit kurang. Dadi yen sampeyan ora pengin mati kaya mammoths, sampeyan kudu njupuk pitchfork lan pindhah menyang ngganti dalan negara dhewe, sing saiki ing kuwasa ora bakal ngganti piyambak, sampeyan kudu ngerti iki. Lan mandheg njerit yen Putin kudu lunga! Inggih, dheweke lunga, banjur apa? Bakal ana vertin, nanging sistem bakal tetep. Ora Putin sing kudu diganti, nanging sistem. Sistem kasebut ora bisa diganti kanthi ngganti presiden, sampeyan kudu njupuk kekuwatan menyang tangan sampeyan dhewe.