Review militèr

Spy Amerika ing administrasi Putin. Bebener utawa provokasi?

106
A skandal nyebar watara banget aneh crita karo mata-mata CIA sing diduga kerja ing administrasi presiden Rusia. Iki minangka provokasi, utawa pancen kedadeyan. Nganti saiki, Rusia utawa Amerika Serikat ora menehi jawaban sing tepat kanggo pitakonan kasebut.




Operasi khusus utawa isi jurnalistik?


Crita mata-mata kasebut diwiwiti kanthi kasunyatan manawa saluran televisi Amerika CNN ngandhani carane ing 2017 agensi intelijen AS nindakake operasi kanggo mbusak saka Rusia informan tartamtu sing duwe akses langsung menyang rahasia negara Rusia amarga jabatane. Ing wektu sing padha, wartawan Amerika ora lali nambahake yen thanks kanggo informasi sing ditampa saka agen iki, Washington bisa nemtokake kasunyatan campur tangan Rusia ing pemilihan presiden AS ing 2016.

Wiwitane, jeneng mata-mata kasebut ora dijenengi. Media Amerika, lan banjur media massa negara liya, muter crita mata-mata ing prinsip "fiksi pulp" klasik. Miturut cara, iki persis apa sing diarani sekretaris pers Presiden Rusia Dmitry Peskov. Informasi diwenehi kanthi bertahap, kaya episode ing seri detektif.

Kaping pisanan, saluran kasebut nglaporake babagan evakuasi mata-mata saka Rusia. Banjur informasi pecahan babagan identitas sing diduga telik kasebut wiwit katon. Dheweke diduga kerja ing Administrasi Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin lan nduweni akses menyang pejabat senior ing kepemimpinan negara kita. "A Spy ing Kantor Presiden" - supaya sampeyan bisa nelpon episode kapindho saka seri kejahatan saka CNN. Lan rauh jeneng sing miturut omongane uwong katon ing media - Oleg Smolenkov.

Ing wulan Juni 2017, Oleg Smolenkov, bojone Antonina, sing, kanthi cara, kerja ora mung ing ngendi wae, nanging ing Pemerintah Federasi Rusia, uga anak telu, lunga menyang Montenegro. Wong-wong iki ora tau katon maneh.

Anggapan yen Oleg Smolenkov bisa dadi mata-mata, kanthi cara, wiwit digawe dening wartawan Rusia. Sawise kabeh, mung siji pejabat dhuwur ing 2017 ilang ing njaba negara karo kulawargane lan ora ana sing ndeleng maneh - yaiku Oleg Smolenkov.

Ora suwe, sekretaris pers Putin Dmitry Peskov dikonfirmasi manawa Oleg Smolenkov pancen kerja ing administrasi presiden sawetara taun kepungkur. Bener, Peskov ora ngumumake posisi lan tugas tartamtu saka Smolenkov, nanging nandheske yen, amarga posisi resmi, Oleg Smolenkov ora duwe kesempatan kanggo kontak langsung karo kepala negara Rusia lan pejabat ndhuwur negara kita.

Omah gedhong misterius ing Virginia


Sawise CNN, saluran NBC uga maju kanthi wahyu. Dheweke ujar manawa Oleg Smolenkov lan kulawargane manggon ing omah gedhong sugih sing dijaga dening layanan intelijen Amerika.

Ing tanggal 5 Juni 2018, Smolenkov diduga tuku omah gedhong ing Stafford, Virginia kanthi asmane. Biaya vila kasebut kira-kira 925 ewu dolar, area 760 meter persegi, lan plot 1,2 hektar. Omah Smolenkov duwe enem kamar turu lan enem jedhing.

Yen iki bener, intelijen Amerika mbayar agen kasebut kanthi apik kanggo informasi sing diwenehake. Wartawan NBC diduga nyoba ngerteni yen Pak lan Nyonya Smolenkov pancen manggon ing omah gedhong kasebut.

Nanging pas kru film teka ing villa, mobil karo kaca peteng teka ing omah. Wong loro sing metu saka jip kasebut nyatakake yen dheweke duwe omah, lan amarga omah kasebut minangka properti pribadi, ora ana sing bisa direkam. Wartawan fokus ing kasunyatan sing kendaraan kuwi digunakake dening operatives saka US Federal Biro Investigation.

Spy Amerika ing administrasi Putin. Bebener utawa provokasi?


Foto-foto omah gedhong sing diduga digunakake dening mantan pejabat Rusia uga muncul ing pers. Pemandangan, mesthi, mewah. Nanging sampeyan bisa njupuk gambar omah gedhong apa wae sing diduweni dening sapa wae. Ora ana bukti sing kalebu kulawarga Smolenkov, lan pancen ana hubungane karo layanan khusus Amerika.

Sabanjure, Presiden Donald Trump, nalika ditakoni wartawan babagan crita mata-mata misterius kasebut, ujar manawa dheweke ora ngerti apa-apa babagan Smolenkov lan ora ngerti babagan informasi sing disuarakake dening CNN. Mangkono, Trump bener-bener njupuk sisih Kementerian Luar Negeri Rusia, sing mbantah kabeh crita iki lan nyebat propaganda "palsu" wartawan Amerika.

Sapa sampeyan, Pak Smolenkov?


Oleg Smolenkov pancen ilang ing 2017. Sadurunge, dheweke kerja ing administrasi Presiden Federasi Rusia, ing ngendi, ketoke, dheweke teka kanggo mantan bos, Yuri Ushakov (digambar).

Ing sawijining wektu, Yuri Ushakov dadi duta besar Federasi Rusia kanggo Amerika Serikat. Ushakov, diplomat karir, dianakaké iki tanggung jawab kanggo sepuluh taun - saka 1998 kanggo 2008, lan miwiti karir diplomatik meh sèket taun kepungkur - ing 1970, nalika, sawise lulus saka MGIMO, piyambakipun pikantuk proyek ing Departemen Luar Negeri USSR. lan ditugasake ing kedutaan Soviet ing Denmark.

Oleg Smolenkov dhewe lair ing taun 1969 ing Ivanovo. Ing apparatus saka Kamentrian Luar Negeri Federasi Rusia, kang rampung ing pungkasan taun 1990-an, digawe karir apik, arep ing luar negeri - kanggo Amerika Serikat.

Smolenkov makarya ing Kedutaan Besar Rusia ing Washington minangka sekretaris kapindho kedutaan. Ing 2010, Smolenkov (digambarke) nampa pangkat kelas penasehat negara nyata saka kelas 3 (cocog karo pangkat militèr saka jenderal utama).

Saka Kamentrian Luar Negeri, Smolenkov pindhah menyang Pamaréntah Federasi Rusia, ing ngendi dheweke ditransfer menyang jabatan wakil kepala aparat pemerintah, pangareping ing Kedutaan Besar ing Amerika Serikat, Yuri Viktorovich Ushakov. Ing aparat pamaréntah, Smolenkov makarya minangka pangareping penasehat, lan banjur dadi asisten aparat pamaréntah.

Sawise Yuri Ushakov pindhah menyang administrasi presiden ing 2012, njupuk posisi asisten Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin babagan masalah kebijakan luar negeri, Oleg Smolenkov uga pindhah saka pamaréntahan menyang administrasi presiden.

Garwane Oleg Smolenkov Antonina ana ing cuti ibu nalika dheweke ilang. Kantor jaksa mbukak kasus pidana kanggo ngilang saka kulawarga pejabat Rusia. Nanging ora ana jejak Smolenkov, garwane lan anak-anake sing bisa ditemokake dening perwira penegak hukum Rusia.

Minangka kanggo panggonan saka Smolenkovs ing Amerika Serikat, yen pancene wong-wong mau, banjur padha ora perlu kanggo ngganti jeneng sing. Minangka sajarah hubungan "spionase" antarane Rusia lan negara-negara Kulon, wiwit saka periode pasca perang, USSR, lan banjur Rusia, ora njupuk tindakan agresif marang mantan mata-mata lan pembelot sing ninggalake negara kita lan manggon ing Kulon. . Persis aturan sing padha ditindakake dening lembaga intelijen Amerika. Mulane, Smolenkovs, yen pancene, ora perlu kanggo ndhelikake lan wedi soko ing Amerika Serikat.

Nanging kanggo evakuasi darurat Smolenkov lan kulawargane, bisa uga ana alesan. Yen agen dhewe utawa panangane wedi yen dheweke ana ing ambang kegagalan, keputusan bisa ditindakake kanggo mindhah dheweke menyang papan sing aman, yaiku menyang Amerika Serikat. Miturut cara, paling kamungkinan, wong iki bisa wis direkrut nalika makarya ing Amerika Serikat.

Apa sing bisa dikirimake mata-mata menyang layanan intelijen Amerika


Media Barat ngaku yen Oleg Smolenkov menehi informasi babagan campur tangan Rusia ing pemilihan presiden AS. Temenan, Kulon isih lara banget babagan kamenangan Donald Trump ing pemilihan presiden lan nggolek cara liyane kanggo mesthekake yen Rusia campur tangan ing lomba pemilihan.

Nanging Smolenkov, sanajan dheweke wis kerja sama karo intelijen Amerika, meh ora bisa ngirim informasi sing penting. Kasunyatan iku ing administrasi presiden, kang ketoke melu, paling kamungkinan, ing masalah financial lan technical - ngatur lelungan, manggoni instruksi khusus saka pimpinan. Tegese, dheweke minangka "wong mburi" sing ora duwe informasi sing "keren".

Miturut cara, publikasi saka media Amerika piyambak pengabdian ora dadi luwih kanggo Smolenkov minangka pejabat Intelligence lan ora dadi luwih kanggo informasi sing diwenehake, nanging kanggo bukti liyane "kasunyatan" saka campur tangan manca ing pemilihan Amérika. Smolenkov ing kasus iki mung cog liyane ing mekanisme propaganda dirancang sejatine sifate kanggo pirsawan internal lan diarahake marang Presiden AS Donald Trump supaya nyegah saka menang Pemilu presiden mbesuk lan sepisan maneh manggoni kursi ing Gedung Putih.

Nanging kanggo dinas intelijen Amerika, mesthi, malah kasunyatan sing njupuk pejabat dhuwur saka pangkat kuwi, sanadyan ora komunikasi pribadi karo kepala negara, nanging kerja ing administrasi, iku kamenangan gedhe. Iki nuduhake yen CIA ora muspra nampa dhuwit sing diwenehake. Mulane, Smolenkov ora bisa pelit sawise pindhah menyang Amerika, nyedhiyakake omah kualitas, keuntungan awis gedhe lan, mbokmenawa, karya bledug-free.

Profesor Joseph Fitsanakis, wakil direktur Akademi Layanan Intelijen Eropa, percaya yen ing kasus Smolenkov, CIA AS mung bisa nepaki kabeh janjine marang agen nalika merekrut. Dheweke pancen diwenehake kanthi apik, mula ora kaget yen Smolenkov manggon ing omah gedhong nyata. Sawise kabeh, ora kanggo kamar ing kumuh sing dheweke bakal nolak karir sing apik ing administrasi presiden.



Apa masalah nyata


Ing kasunyatan, yen kita pirembagan khusus bab Smolenkov, iku mung ora bisa nransfer informasi ndhuwur-rahasia kanggo Amerika Serikat. Nanging sampeyan bisa yakin manawa Smolenkov, yen pancene kerja kanggo CIA AS, adoh saka peringkat paling dhuwur lan, luwih-luwih, ora mung mata-mata Amerika ing panguwasa negara Rusia.

Ing taun 1990-an, nalika hubungan antarane AS lan Rusia luwih mirip karo patron lan pengikute, akeh diplomat, pejabat, lan malah perwira intelijen Rusia sing dilatih ing AS lan kerja bareng karo lembaga pemerintah AS kanthi resmi. kuwajiban.

Akeh wong sing bisa direkrut, kalebu wong-wong sing wis suwene rong puluh nganti rong puluh lima taun kepungkur wis nggawe karir gedhe ing Kementerian Luar Negeri, lan ing administrasi presiden, lan ing Kementerian Pertahanan, lan ing Dinas Intelijen Luar Negeri. Iku bakal naif kanggo nganggep yen ora ana mata-mata Amerika ing departemen iki lan tanggung jawab liyane.

Mulane, kanggo Rusia modern, kanggo mesthekake keamanan nasional, iku utamané kapentingan kanggo ngenali lan mbukak jaringan mata-mata sing wis ana, kalebu agen sing duwe akses kanggo informasi rahasia iki.
Pengarang:
106 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. apro
    apro 13 September 2019 04:50
    0
    Sial ... apa sing ditemokake ing kana ????bakal menarik kanggo ngerti. Utawa apa dheweke mbayar kabeh iuran menyang amers utawa apa sing ditutup.
    1. Kanca
      Kanca 13 September 2019 05:01
      -13
      Media Barat ngaku yen Oleg Smolenkov menehi informasi babagan campur tangan Rusia ing pemilihan presiden AS. Cetha yen Kulon isih nglarani babagan kamenangan Donald Trump

      Dheweke direkrut Smolenkov saka kita, lan kanggo nanggepi kita direkrut Trump saka wong-wong mau.
      1. pajamas
        pajamas 13 September 2019 14:45
        +8
        Mesthi, ora liya, aku pancene kena luwih dening penulis, sing mutusaké sing Smolenkov needed dhuwit CIA, amarga nalika digunakake ing Administrasi Presiden lan Kamentrian Luar Negeri, kang sajujure urip ing gaji, lan bojoné ing pamaréntahan. mbokmenawa makarya minangka volunteer, miturut penulis?
      2. zenion
        zenion 13 September 2019 19:43
        -3
        Kabeh trik iki banget ngelingi carane ing San Francisco sawetara siswa saka Rusia mutusaké kanggo nguripake panas ing sekolah. Dituku telung piglets lan nulis 1-2-4 lan dirilis ing sekolah. Piglets ing nomer iki ditemokake. Banjur polisi nggoleki anak babi nomer 3 nganti pirang-pirang dina ora ketemu, nganti bocah-bocah ngakoni yen ora ana babi 3 babar pisan, nanging padha ora percaya. Saiki Amerika Serikat Lynching pengin Moskow goleki nomer babi 0. Lan panulis Mark Twain nyebat AS jeneng kasebut, sawise USists nyerang Meksiko, malah banjur panulis nulis yen iki kabeh machinations negara bandit saka Amerika Serikat.
    2. DEDPIKHTO
      DEDPIKHTO 13 September 2019 05:15
      + 22
      .lan apa sing ditemokake ing kono????
      Kepiye carane dheweke ngerteni, paling ora bukti kompromi sing padha karo Putin lan wong liya sing cedhak karo Putin .. Nanging, aku mikir yen mata-mata (s) isih cedhak karo awak, lan mung ngirim panah menyang Smolenkov, yen ora, kenapa iki kekacoan karo gangguan ing CNN -en. Bisa uga dheweke isih dadi mata-mata, nanging cilik (ora cukup cedhak karo awak, kurang ngerti) lan dheweke dipadhangi supaya bisa njupuk kapak saka crucian lemak.
      1. 210okv
        210okv 13 September 2019 06:39
        + 42
        Ana mungsuh-mungsuh iki, miturut hukum anti-rakyat, kaya kutu ing asu ..
        1. Svarog
          Svarog 13 September 2019 07:21
          + 25
          Kutipan: 210 okv
          Ana mungsuh-mungsuh iki, miturut hukum anti-rakyat, kaya kutu ing asu ..

          Amerika, supaya bisa ngrekrut salah siji saka kita saiki, malah ora perlu gaweyan. Saben uwong sing duwe real estate, akun, bocah-bocah ing gunung iku potensial mata-mata ..
          1. zenion
            zenion 13 September 2019 22:19
            +3
            Padha ora telik, nanging pramuka ing tingkat lan uga 100% pensiun.
        2. Greg Miller
          Greg Miller 13 September 2019 09:02
          + 18
          Kutipan: 210 okv
          Ana mungsuh-mungsuh iki, miturut hukum anti-rakyat, kaya kutu ing asu ..

          Kabeh blok sosio-ekonomi Pamaréntah Rusia, bebarengan karo Perdana Menteri saiki, bisa "dilebokake ing tembok" kanggo khianat.
        3. Rey_ka
          Rey_ka 13 September 2019 12:26
          -10
          Sampeyan duwe gagasan aneh babagan ngrawat wong. sampeyan mung kudu nyebarake anggaran kanggo kabeh wong?
      2. McAr
        McAr 13 September 2019 07:11
        + 14
        Kutipan: DEDPIHTO
        Nanging, misale jek kula sing Spy (s) isih cedhak karo awak, lan panah mung ditransfer kanggo Smolenkov, digunakake kok iki kekacoan karo gangguan ing CNN.

        Persis. Aku uga mikir babagan iki - dheweke nemokake kambing hitam.

        Aku yakin manawa ing Kremlin, lan ing kabeh wilayah / lingkungan / struktur / organisasi penting liyane, mata-mata kaya kutu ing asu sing kesasar. Ya, lan ora nggumunake - yen kabeh wong lan kabeh nyopir rampokan, ana luwih saka cukup wong sing pengin adol informasi saka kabeh jinis.
        1. Manungsa Kucing Null
          Manungsa Kucing Null 13 September 2019 07:18
          -18
          Kutipan saka McAr
          ketemu kambing hitam

          WHO? CNN? belay

          Lan kenapa kanggo wong-wong mau, aja ngomong? nglirik

          Kutipan saka McAr
          Aku yakin manawa ing Kremlin, lan ing kabeh wilayah / lingkungan / struktur / organisasi penting liyane, mata-mata kaya kutu ing asu keblasuk.

          Kapercayan adhedhasar apa?

          Kutipan saka McAr
          yen kabeh wong lan kabeh nyopir rampokan, ana luwih saka cukup wong sing pengin ngedol informasi saka macem-macem jinis

          Kok durung dodolan?

          Kutipan saka McAr
          Aku uga ngomong babagan iki panginten

          ngguyu apik ngguyu
          1. aybolyt678
            aybolyt678 13 September 2019 07:40
            +1
            Kutipan saka Cat Man Null
            Lan kenapa kanggo wong-wong mau, aja ngomong?

            dhasar, sampeyan kudu inflate soko
            Kutipan saka Cat Man Null
            Kok durung dodolan?

            lan ora akeh sing bisa didol. Minyak lan gas pungkasan bakal didol lan ditinggal
            1. Manungsa Kucing Null
              Manungsa Kucing Null 13 September 2019 08:16
              -10
              Kutipan saka: aybolyt678
              dhasar, sampeyan kudu inflate soko

              Sampeyan wis sinau nulis. Nanging kanggo maca - durung:

              Kutipan: DEDPIHTO
              Aku sing spyen (e) isih cedhak karo awak, lan panah mung nerjemahake menyang Smolenkov

              1. Sapa sing nerjemahake? CNN? Lan kenapa dheweke kudu?

              Dadi ora CNN. Kita mikir, kita mikir nglirik

              Kutipan saka McAr
              Aku uga mikir babagan iki - ketemu kambing hitam

              2. Sapa sing nemokake? Ing konteks - uga, temenan dudu CNN ngguyu

              Kutipan saka: aybolyt678
              dhasar, sampeyan kudu inflate soko

              3. Sapa sing butuh? CNN, utawa wong sing mesthine nemokake "kambing hitam"?

              Sampeyan pancen wong lucu ing kene ... Kolega. Sapa sing ana ing alas, sing kanggo kayu bakar, nanging ing wektu sing padha - kabeh setuju karo kabeh ... ugh opo
              1. aybolyt678
                aybolyt678 13 September 2019 08:23
                -3
                Kutipan saka Cat Man Null
                1. Sapa sing nerjemahake? CNN? Lan kenapa dheweke kudu?

                banget pikirane. Mungkin mung tanggung jawab minimal?
              2. BISA
                BISA 13 September 2019 08:54
                +1
                Kutipan saka Cat Man Null
                Dadi ora CNN. Kita mikir, kita mikir

                Nalika sampeyan mutusake, aja lali nuduhake.
                Kutipan saka Cat Man Null
                Sapa sing butuh?

                Sampeyan lali kanggo laporan
          2. BISA
            BISA 13 September 2019 08:48
            -5
            Kutipan saka Cat Man Null
            Kapercayan adhedhasar apa?

            Lan ora ing apa-apa. Uga kapercayan saka penulis artikel lan Peskov.
            Bener, Peskov ora ngumumake posisi lan tugas khusus Smolenkov,
            Kasunyatan iku ing administrasi kepresidenan kang melu, kang menehi kritik dening kabeh, rodo masalah financial lan technical
      3. ccsr
        ccsr 15 September 2019 11:25
        0
        Kutipan: DEDPIHTO
        Bisa uga dheweke isih dadi mata-mata, nanging cilik (ora cukup cedhak karo awak, kurang ngerti) lan dheweke dipadhangi supaya bisa njupuk kapak saka crucian lemak.

        Aku ora ngerti kenapa sampeyan mutusake yen dheweke "cilik", nanging yen dheweke dadi referensi kanggo pirang-pirang taun, mula percaya marang aku, dheweke ngerti akeh perkara sing ora didokumentasikake. Lan yen wong-wong kita ora kejawab mangkat saka Rusia karo kulawargane, ora tanpa bantuan layanan intelijen Amerika, mesthine, mula aku mikir yen levele bisa dibandhingake karo Kalugin, Gordievsky utawa Polyakov. Kasunyatan yen dheweke direkrut, aku ora mangu-mangu, uga nyatane yen dheweke bakal dipimpin nganti pirang-pirang taun maneh yen ora ngerti yen dheweke bakal kapapar. Nanging sing dielingake Amerika - anyar "Kalugin" utawa wong liya, pitakonan iku, mesthi, menarik ...
    3. NEXUS
      NEXUS 13 September 2019 09:29
      +1
      Kutipan: apro
      Sial ... apa sing ditemokake ing kana ????bakal menarik kanggo ngerti. Utawa apa dheweke mbayar kabeh iuran menyang amers utawa apa sing ditutup.

      Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen mata-mata iki ana? Apa buron jaran ing vakum majalah lan kasur? Kanggo kula, kabeh hype iki nuduhake yen iku kanggo nggunakake kasur internal, kanggo nuduhake masyarakat sing CIA-shniks ora mangan roti ing muspra. Ing wektu sing padha, bau babagan campur tangan Federasi Rusia ing pemilihan AS maneh njedhul, sing tegese bakal maneh ngunggahake topik sing Trump dudu presiden sing sah.
      Crita sing padha karo Skripals. Wong-wong mau padha kluruk, lan para wartawan padha ngangkat.
      1. dirk182
        dirk182 13 September 2019 16:28
        +7
        Ya, iki crita sing beda. Iki wis saka kategori kasunyatan sing Kremlin wis dikempalken kanggo kapasitas karo mata-mata lan pengkhianat.
        Kanggo setaun wutuh, administrasi presiden meneng nganti nasib Smolenkov ora dingerteni lan ora mbantah informasi kasebut. Lan saiki dheweke wiwit ngomong kanthi beda: "mata-mata, nanging dheweke ora bisa bocor informasi, amarga dheweke ora bisa digunakake kanggo dheweke." Lan nyatane yen dheweke dadi penasihat ajudan presiden Y. Ushakov nganti umur 17 taun??? Iki kaya apa. Sing paling menarik yaiku kasus pidana sawise ilang karyawan kantor pembantu presiden Smolenkov ing Montenegro diwiwiti amarga dicurigai mateni dheweke .. lan dheweke urip kanthi tenang ing AS) Iki minangka indikator apa ??? Informasi kasebut kudu dadi pitakonan kosong: "Apa sing kita entuk dhuwit ing layanan counterintelligence?" Saiki, mbokmenawa, Kremlin disiksa dening pitakonan babagan apa sing bisa digabung karo kanca Smolenkov.
  2. Irit
    Irit 13 September 2019 05:12
    + 17
    Sing, Smolenkov urip ing vakum informasi, ora ngubungi sapa wae ing pamaréntahan, lan, ing umum, mungsuh fitnah ??? ??
    1. DEDPIKHTO
      DEDPIKHTO 13 September 2019 06:04
      + 10
      Iku penasaran yen Arkasha Dvorkovich dipecat ing 2018, lan sajrone penahanan Abyzov dheweke sukses banget ing luar negeri, nanging dilaporake ... kanthi cara, ing ngendi dheweke saiki, sapa ngerti? nglirik Mungkin Arkasha dicurigai lan iki minangka tautan saka rantai mata-mata sing padha. opo
      1. kjhg
        kjhg 13 September 2019 07:41
        +6
        Kutipan: DEDPIHTO
        ... omong-omong, dheweke ana ing ngendi saiki, sapa ngerti?

        Arkady Dvorkovich saiki dadi lobi agraris sedulur
    2. Svarog
      Svarog 13 September 2019 07:24
      + 10
      Quote: Irit
      Sing, Smolenkov urip ing vakum informasi, ora ngubungi sapa wae ing pamaréntahan, lan, ing umum, mungsuh fitnah ??? ??

      Kene, njupuk Peskov .. wis kabeh anak liwat gunung .. siji ing Inggris malah nyoba .. kok ora potensial? Apa sing dadi mata-mata? Kita duwe cangkem propaganda saka warga negara liya.. Apa sing kudu kita telik, kajaba kompleks industri militer lan ora ana apa-apa.
      1. DEDPIKHTO
        DEDPIKHTO 13 September 2019 07:40
        +1
        Apa sing kudu kita telik, kajaba kompleks militer-industri lan ora ana apa-apa.. Babagan presiden lan rombongane, sing kasengsem lan kabeh wong ngerti..
        Lan kepiye ngawasi lan ngisi dossier pribadi? Katon kabeh wong ing kono padha nonton lan nglaporake..
        1. depressant
          depressant 13 September 2019 08:29
          +7
          Kepriye gayane kepala negara, kuwi gayane rombongane.
          1. ccsr
            ccsr 15 September 2019 11:30
            0
            Quote: depresi
            Kepriye gayane kepala negara, kuwi gayane rombongane.

            Lan iki, kanthi cara, ora dadi ala - presiden kita ora perlu nerangake cara kerja layanan khusus, lan ngapa wong kudu njupuk informasi kanthi serius, lan ngapa luwih apik kanggo dipercaya ora profesional sing paling apik, nanging sing mesthi ora bakal ngedol metu. Miturut cara, presiden duwe penasihat kaya Illarionov - sawise dheweke, aku mikir Putin nggawe kesimpulan sing cocog.
      2. nick7
        nick7 13 September 2019 09:24
        + 14
        Piyé para pemimpin sing kepungkur? Ana putri Gorbachev, Irina Virganskaya, manggon utamané ing San Francisco, ngendi kantor utama Yayasan Gorbachev - iku wakil presiden, wakil bapak.
        Iku uga kebak tokoh liyane, pejabat sing makaryakke ing 90s, padha kabeh millionaires, mimpin gesang well-dipakani, iki ketoke jenis iklan Western - ngedol Motherland Panjenengan, dadi jutawan.
      3. dirk182
        dirk182 13 September 2019 16:47
        0
        Ing dossier babagan campur tangan Rusia ing pemilihan karo Amerika Serikat, diduga kanca iki kalebu. Bisa disimpulake kenapa dheweke dadi terkenal kanggo sisih Amerika. Pemilu wis cedhak. Mbokmenawa dheweke dibutuhake banget dening Demokrat. Dadi "Trump ora ngerti"
    3. NEXUS
      NEXUS 13 September 2019 09:31
      -9
      Quote: Irit
      Apa ora luwih gampang ngakoni yen iki minangka kegagalan layanan khusus, sing ora weruh agen AS sing nyamar? ??

      Tegese, cara deduktif sampeyan wis nemtokake mol ing administrasi presiden kita? wassat Lan nyuwun pangapunten, apa bukti yen Smolenkov minangka mol? Tampilake menyang umum, mangga.
      1. Kawiwitan
        Kawiwitan 13 September 2019 19:12
        +1
        Tegese, apa sampeyan mikir yen ilang pejabat dhuwur karo kulawargane lan muncule ing negara minangka "mitra" potensial utama iku umum?
        Kepiye carane bisa diterangake?
        1. NEXUS
          NEXUS 13 September 2019 20:49
          0
          Kutipan saka Revival
          Tegese, apa sampeyan mikir yen ilang pejabat dhuwur karo kulawargane lan muncule ing negara minangka "mitra" potensial utama iku umum?
          Kepiye carane bisa diterangake?

          Nanging sampeyan ora nganggep bodho ngilangi mol? A connoisseur, counterintelligence officer. Yen dheweke ora lunga menyang endi wae, lan counterintelligence kita ngilangi dheweke nalika dheweke ora dibutuhake maneh? Kanthi wedi apa sampeyan mutusake yen mrico iki ninggalake Federasi Rusia? Apa wartawan ngandhani sampeyan babagan iki lan Wikipedia? wong bodho
    4. Okolotochny
      Okolotochny 13 September 2019 12:55
      -1
      Wow, carane akeh connoisseurs saka karya operasional dadi. Skenario kaya ngono - kepiye yen counterintelligence kita ngerti babagan dheweke lan bocor DESA liwat dheweke? Apa ora teka ing pikiran? Utawa durung lapor karo mbah Fir? Mungkasi ngisi situs kanthi kesimpulan "analitik". Analytics ora babagan sampeyan.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
          1. DEDPIKHTO
            DEDPIKHTO 14 September 2019 06:25
            0
            Hmm, dina iki sampeyan bakal isin ora sopan - Jum'at-tyapnitsa wis rampung, sanajan ora saben wong mandheg ing dina Setu ... Mesthi wae, nurani wis suwe didol utawa diombe. Ayo ndeleng.
            1. Okolotochny
              Okolotochny 18 September 2019 00:00
              -5
              Ya, aku ora duwe isin lan ora ana ing ngarepe sapa wae. Utamane ing ngarepe provokator. Padha mbuwang complaint, uga, padha nulis metu sadurunge kula. Apa sampeyan wis dibuwang? meh ora. Apa sing diomongake? Pira padha mbayar sampeyan kanggo provokasi?
              1. DEDPIKHTO
                DEDPIKHTO 18 September 2019 11:08
                0
                Kutipan: Okolotochny
                Ya, aku ora duwe isin lan ora ana ing ngarepe sapa wae. Utamane ing ngarepe provokator. Padha mbuwang complaint, uga, padha nulis metu sadurunge kula. Apa sampeyan wis dibuwang? meh ora. Apa sing diomongake? Pira padha mbayar sampeyan kanggo provokasi?

                Nyaring bazaar, AKU OGE AWAS, aku mikir gaweyanmu, nanging ora sembarangan nyalahake kowe. wong bodho Aku digulung kanggo apa-apa, kanggo pie .. Nyuwun Lan sampeyan mbalek FOR BUSINESS THE!
        3. Okolotochny
          Okolotochny 13 September 2019 21:09
          -2
          Kanggo karya otak sampeyan, yen ana - nalika bocor dideteksi ing tingkat iki, banjur padha miwiti kanggo dig ing lengkap, interrogate, interogasi, pindho mriksa, pitakonan Pancen Kabeh saka Suspect Sambungan, Aku mbaleni, Pancen Kabeh! Ing pimpinan sapa sing dianggep pengkhianat? Iku ing artikel. Apa wong iki tetep ana ing kono? ya wis. Punika mbah kakung lan mikir. Yen pancen pengkhianat wis tiba-tiba lolos menyang panguwasa, lan sadurunge dheweke bakal menehi informasi sing penting banget marang majikane, mula mantan bose bakal (paling ora) ing "istirahat sing pantes".
          1. ccsr
            ccsr 15 September 2019 11:35
            0
            Kutipan: Okolotochny
            lan sadurunge dheweke bakal nyedhiyakake informasi sing penting kanggo para pamilike, mula mantan pimpinane bakal (paling ora) ing "istirahat sing pantes".

            Inggih, penasihat presiden Illarionov ilang saka Putin - lan sapa sing ngirim Putin menyang "istirahat sing pantes" utawa Patrushev, umpamane?
            1. Okolotochny
              Okolotochny 18 September 2019 00:04
              -5
              Aja bingung sing alus karo udan. Sing sampurna mangertos, nanging sampeyan mung nyoba kanggo pindhah menyang umpluk lisan. Ing driji kanggo wong kaya sampeyan. Nalika rekrutmen? Ing arah sapa dheweke kerja ing wektu iku? Endi mantan pimpinane saiki? Apa sampeyan ngerti carane lan kanthi bantuan sapa Illarionov mlebu Kremlin? Aku ora. Lan, mung sawetara menit, aku mung ngirim versi, cukup dibuktekake, kanggo para komentator sing kasebar. Apa sampeyan pengin dadi verbose? Iyo, monggo.
              1. ccsr
                ccsr 18 September 2019 11:55
                0
                Kutipan: Okolotochny
                Aja bingung sing alus karo udan. Sing sampurna mangertos, nanging sampeyan mung nyoba kanggo pindhah menyang umpluk lisan.

                Ngomong kanthi jujur, apa sampeyan wis nate nemoni pengkhianat sing nyata kanggo nemtokake endi umpluk, lan ing endi fantasi sampeyan?
                Kutipan: Okolotochny
                Apa sampeyan ngerti carane lan kanthi bantuan sapa Illarionov mlebu Kremlin?

                Tanpa persetujuan Patrushev lan keputusan pribadi Putin, dheweke ora bakal bisa dadi penasihat. Sapa sing nyurung - "pitakonan ora babagan gaji," kaya sing dikandhakake ing jamanku.
                Kutipan: Okolotochny
                Lan, mung sawetara menit, aku mung ngirim versi, cukup dibuktekake, kanggo para komentator sing kasebar. Apa sampeyan pengin dadi verbose? Iyo, monggo.

                Lan ora ana ing pikiranku. Mung ana sing ngimpi, lan ana sing ngerti apa sing kedadeyan ing struktur tartamtu sawise mabur pengkhianat liyane. Sampeyan koyone ora dadi salah sawijining wong sing bener-bener ngalami iki.
      2. novel66
        novel66 13 September 2019 14:54
        +2
        dadi wong, Lech!! bakar karo napalm!!!
  3. Nitarius
    Nitarius 13 September 2019 05:15
    0
    ))) sanalika sapi iki ora ana gunane ... bakal ana ing piso kaya Litvinenko! .. nang endi wae liya lan BEREZOSKY)) naif panginten sing padha bakal menehi kabeh .. YEAH .. 2 meter saka tanah lan padha menehi wong!
  4. rubah kutub
    rubah kutub 13 September 2019 05:22
    + 10
    apa sing bisa diandharake? apa wae! yen dheweke dadi penghubung, lan duwe akeh informan sing wuta, utawa wong sing mbayar sing njagong cedhak Vova ... sanajan, kabeh administrasi lan pamaréntahan Vova "nyimpen" real estate lan kulawarga ing luar negeri.)))
  5. angkot 11
    angkot 11 13 September 2019 05:35
    +3
    lucu banget kanggo wong biasa sing mlebu game intelijen, kaya kita kabeh) ana akeh informasi sing salah lan macem-macem skema sing ora dingerteni ing endi kasunyatane lan ing ngendi goroh kasebut.))) kanggo sapa sing bisa dadi evakuasi lan kanggo sisih liyane introduksi kanggo wong-wong sing ngungsi. utawa bisa uga ana umume tutup kanggo wong sing ngirim informasi menyang pihak katelu. ))) utawa Mungkin iku bebek lan kidnapping supaya ana wong sing bisa uncalan panah lan Smolenkov iki umume mung entuk ing distribusi. saluran omah lan ngirim wong ing ireng kanggo wartawan - bab dhasar kanggo layanan khusus. iku ora worth speculating ing topik iki) kita ora ngerti kasunyatan tho. wong lanang, ayo luwih apik main tim bal-balan, kita bakal mulang, banjur luwih akal lan ora mlebu ing ngendi kita hamster sing ora wajar))))
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 13 September 2019 09:15
      -2
      Kutipan saka carstorm 11
      ayo luwih apik main tim bal-balan bakal mulang

      Kenapa Chalov ora ana ing tim nasional? lan Shapi kudu dijupuk.
    2. mie
      mie 17 September 2019 19:25
      0
      Rubah kutub sing pinter! Luwih becik ngomong lan nulis babagan Kokorin lan kanca-kancane ngombe tinimbang menehi komentar babagan materi rencana operasional! Apa ana sing salah karo editor?
  6. Sniper
    Sniper 13 September 2019 05:52
    -6
    Yudas siap ngedol tanah kelairane lan bakal dadi. kanggo wong-wong mau, lan ana FSB.
    1. DEDPIKHTO
      DEDPIKHTO 13 September 2019 06:13
      + 13
      Inggih, ya, ana, yen ora kok crook motley ninggalake supaya tenang ing Inggris bebarengan karo loot, kaya Bori Mints. saka sawetara suku mulya iki.. nglirik
    2. aybolyt678
      aybolyt678 13 September 2019 08:14
      +3
      Kutipan saka sniper
      Yudas siap ngedol tanah kelairane lan bakal dadi. kanggo wong-wong mau, lan ana FSB.

      kanggo wong-wong mau, utawa marang wong-wong mau? ngguyu
  7. ROSO 42
    ROSO 42 13 September 2019 05:58
    + 17
    Spy Amerika ing administrasi Putin. Bebener utawa provokasi?

    Ana mung siji pikiran sing teka ing pikiran:
    Kita nekad berjuang karo kekurangan - iki sing pungkasan.
    Lan sapa Chubais? Patriot saka Kabeh Rus'? Dheweke njupuk sapa sing ngerti. Ing wong-wong mau, pilihan ing "puncak" miturut kritéria apa sing ditindakake? Sapa wae sing sampeyan lakoni, kabeh ngupayakake tuku real estate ing luar negeri, utawa mbukak akun ing bank Swiss, utawa ngendi kanggo masang bocah-bocah kanggo latihan, utawa tuku bisnis hotel kanggo bojone ...
    Endi putri Peskov bisa? Kepiye carane nguatake kekuwatan negara? Utawa iku murni amarga saka posisi daddy?
    1. Varyag71
      Varyag71 13 September 2019 09:23
      +6
      Lan garwane Peskov duwe kewarganegaraan Amerika. Iku babar blas omong kosong
  8. parusnik
    parusnik 13 September 2019 06:06
    +5
    Kaya sing diomongake, sampeyan ora ngerti ing Brasil, sampeyan ora bisa ngetung dons Pedra .... Mata-mata ana, mata-mata kene, sampeyan ora bisa tangi tanpa dheweke, sampeyan ora bisa lungguh tanpa dheweke .. ... ngguyu
  9. amatir
    amatir 13 September 2019 06:11
    0
    Media Barat ngaku yen Oleg Smolenkov menehi informasi babagan campur tangan Rusia ing pemilihan presiden AS.

    Mung ing kene apa campur tangan iki, kanthi cara apa wae ora bakal ditemtokake.
    Mungkin kaya iki:

    Pilih Trump! Pilih utawa kalah!
  10. Strashila
    Strashila 13 September 2019 06:18
    +6
    "Apa bisa Spy liwat agensi Intelligence Amérika", apa bisa pass gosip lan gosip, informasi kleru, lan iki akèh sing bisa muter ing tim gedhe, nanging sembarang nuansa penting kanggo analis. Malah wong prasaja sing ngadeg ing mesin fotokopi bisa nindakake akeh, lan iki saka laku recruiting Rusia. Unscrupulousness financial pejabat kita menehi kasempatan ageng recruitment dening mungsuh dening ancaman prasaja kanggo mbatalake dhuwit hard-entuk kanggo panyimpenan ing bank-bank Western.
    Istilah kasebut minangka konsep sing longgar, dheweke mung bisa nggabungake kabeh nalika njaluk kuota kanggo urip sing apik kanggo awake dhewe lan kulawarga.
    Nanging pitakonan mbukak, nanging ana lanang.
  11. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 13 September 2019 06:35
    +8
    Wis 2 taun wiwit ilang Smolenkov lan kulawargane, lan saiki skandal iki wis diluncurake ... apa jenis game ... sing ana ing mburi iki lan kenapa kabeh iki diseret menyang donya?
    1. Baloo
      Baloo 13 September 2019 06:45
      + 16
      Quote: LYOKHA padha
      Wis 2 taun wiwit ilang Smolenkov lan kulawargane, lan saiki skandal iki wis diluncurake ... apa jenis game ... sing ana ing mburi iki lan kenapa kabeh iki diseret menyang donya?

      Sawise diumumake pirang-pirang warga USSR sing ilang tanpa tilak ing kabeh sejarahe. Nomerku kaget. Padha warga biasa, specialists ing negara, turis. Pungkasan, pati misterius saka pejabat GRU (utawa SVR?) dhuwur sing lagi liburan ing luar negeri ing dokumen wong liya, lan awak kejiret atusan kilometer adoh. Ilang Alexandrov (musim dingin nuklir minangka tema) ing misi ilmiah. Crita iki uga jenis muddy. Siji-sijine sing ora jelas - kepiye para pembawa rahasia negara lunga menyang luar negeri tanpa diiringi pengawal? Ana sing kudu diganti.
      1. ROSO 42
        ROSO 42 13 September 2019 07:04
        +2
        Quote: Baloo
        Siji-sijine sing ora jelas - kepiye para pembawa rahasia negara lunga menyang luar negeri tanpa diiringi pengawal? Ana sing kudu diganti.

        Salah siji panggonan istirahat, utawa kritéria pilihan kanggo operator saka Rahasia negara lan Highly mbayar abdi.
        Ngomong ngendi Pak Putin wis ngaso 20 taun saiki? Aku durung nate krungu manawa dheweke ora duwe zona iklim ing Fatherland.
        Konsep istirahat uga minangka bab sing longgar. Istirahat saka pakaryan fisik mung perlu kanggo kabutuhan fisiologis. Ngaso saka karya mental dibutuhake yen karya iki kesel, ora nyenengake lan abot. Yayasan sing digoncang kanthi moral ora "nyonggo" ing negara kanthi tanggung jawab sosial sing winates. Sergei Pavlovich Korolev ora pindhah menyang Riviera Italia, lan ana luwih akeh karya lan rahasia negara "ing wong" saka sawetara Smolenkov saka administrasi ...
        hi
    2. rotmistr60
      rotmistr60 13 September 2019 06:51
      +7
      Setuju banget karo sampeyan. Kurang saka rong taun, dheweke tiba-tiba kelingan (maneh, CNN) lan wiwit untwist ing ruang media. Mbokmenawa, kanggo dina iki, Skripals lan Boeing anyar wis garing lan perlu kanggo mbuwang "anyar", lan ing wektu sing padha nambah citra intelijen Amerika.
      1. ROSO 42
        ROSO 42 13 September 2019 07:07
        -1
        Kutipan: rotmistr60
        Kurang saka rong taun, dumadakan padha kelingan

        Apa sampeyan bakal setuju yen aku ujar manawa kabeh kenangan kasebut ora bakal mengaruhi kepentingan Rusia, kedaulatan lan nggawe bayangan ing layanan umum?
        belay
      2. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 13 September 2019 07:17
        +3
        Pesen utama isi kasebut yaiku Smolenkov diduga duwe informasi babagan campur tangan ing pemilihan Amerika lan "mata-mata" iki katon persis sawise masalah "intervensi" iki ditutup. Ora dumadakan. Ana mesthi wis akeh sing pengin "ngakoni" ing apa-apa kanggo jackpot apik, lan film aksi Spy-Fantasi iki disedhiyakake mung siji goal: "Trump kudu pindhah." Kabeh. Fitnah ing Federasi Rusia, kanggo sing entuk manfaat saka iku, mung bonus becik.
    3. dzvero
      dzvero 13 September 2019 06:53
      +7
      Pemilihan ana ing irung, kompromi bukti marang Trump wis disiapake. Iku penasaran, mesthi, sing persis, nanging telung paragraf pungkasan artikel bakal luwih penting.
  12. mmaxx
    mmaxx 13 September 2019 06:44
    +3
    Diwenehi pambocoran saka panggonan panggonan lan jeneng wong, kita saiki kudu ngenteni paten pinaten dhuwur-profil Smolenkov (kulawarga, kucing, etc.) dening wong anyar, radiation, utawa apa wae sing bisa mikir.
    Yen aku ana ing panggonane, aku bakal miwiti squealing. Amarga padha ora bakal nglilani kowe oncat.
    Program Perlindungan Saksi ing AS ora bisa nggawe prekara kaya ngono.
  13. vel1163
    vel1163 13 September 2019 07:07
    +5
    Utawa bisa uga padha nggawe kabeh gangguan kanggo ngalihake manungsa waé saka wong nyata sing isih kerja ing kono
    1. 30143
      30143 13 September 2019 07:21
      +2
      Versi iki nduweni hak kanggo urip.
  14. Gardamir
    Gardamir 13 September 2019 07:10
    +4
    Nganti saiki, Rusia utawa Amerika Serikat ora menehi jawaban sing tepat kanggo pitakonan kasebut.
    banjur artikel bab apa?
    1. Okolotochny
      Okolotochny 13 September 2019 12:57
      +5
      Sepisan, aku setuju karo sampeyan. Kita diajari HEARING, saka ngendi udakara 10 komentator wiwit ngalahake ekstasi.
      1. novel66
        novel66 13 September 2019 14:56
        +2
        dadi, kok manis!!! idu lan mlayu ahead saka pikiran
  15. sagita
    sagita 13 September 2019 07:12
    +7
    Duc, ana saben detik karo Amérika utawa Inggris kewarganegaraan, lan saben pisanan bakal seneng kanggo enlist, nanging ora ana kang perlu wong.
  16. 30143
    30143 13 September 2019 07:20
    -1
    "Akeh sing bisa direkrut, kalebu sing wis suwene rong puluh nganti rong puluh lima taun kepungkur wis nggawe karir gedhe ing Kementerian Luar Negeri, lan ing administrasi presiden, lan ing Kementerian Pertahanan, lan ing Layanan Intelijen Luar Negeri. ... "
    Banjur perlu, kaya ing 37 ohm. Aku ana ing Jerman (count ing Amerika Serikat), pindhah menyang interogasi menyang investigator karo kabeh rincian sabanjuré.
  17. roket757
    roket757 13 September 2019 07:35
    0
    Pesen utama kanggo kabeh macem-macem wong yaiku mlebu, kerja kanggo Pakdhe Sam lan sampeyan bakal duwe kabeh ing coklat !!!
    Nuansa cilik, kayata bisa mateni sirah utawa racun, kaya sing kedadeyan karo mayoritas ..... iki minangka perkara cilik!
  18. Komentar wis dibusak.
  19. O. Bender
    O. Bender 13 September 2019 08:00
    0
    Smolenkov umume bisa kaya operasi tutup kanggo warga liyane utawa liyane. Ana akeh pilihan. Urusan intelijen, kaya boneka nesting ing kothak Cina.
  20. Normal ok
    Normal ok 13 September 2019 08:15
    0
    Penulis nulis:
    Kasunyatan iku ing administrasi presiden, kang ketoke melu, paling kamungkinan, ing masalah financial lan technical - ngatur lelungan, manggoni instruksi khusus saka pimpinan. Tegese, dheweke minangka "wong mburi" sing ora duwe informasi sing "keren".

    Nah, iki carane katon. Dokumentasi "Finansial lan teknis" minangka panganan sing sugih banget kanggo analis sing cerdas. Ana akeh kasus ing sajarah nalika, adhedhasar informasi intelijen sekunder, asil penting wis diraih.
  21. tihonmarine
    tihonmarine 13 September 2019 08:31
    +4
    Ing taun 1990-an, nalika hubungan antarane AS lan Rusia luwih mirip karo patron lan pengikute, akeh diplomat, pejabat, lan malah perwira intelijen Rusia sing dilatih ing AS lan kerja bareng karo lembaga pemerintah AS kanthi resmi. kuwajiban.
    Dadi kabeh kudu "kaget", kaya sing ditindakake dening Kamerad Stalin marang wong-wong sing sinau ing Jerman.
  22. 2112vda
    2112vda 13 September 2019 08:43
    +1
    Operasi tutup klasik, dheweke nggawa agen sing ora pati penting. Dheweke ngangkat "gangguan universal", tegese ana agen sing luwih serius ing ndhuwur.
  23. swzero
    swzero 13 September 2019 08:44
    +3
    Iku misale jek kula mung wong sing nyekel posisi kuwi ora kudu lelungan, apa jenis vacation ing Montenegro?
    1. Bai
      Bai 13 September 2019 09:18
      +2
      siji. Ing taun 90-an, nalika personel militer ora diijini lelungan ing luar negeri (mung liwat Voentur), kolonel Staf Umum ora mung ngaso ing Israel, nanging uga nganakake tawuran mabuk ing kana, amarga, nyatane, dheweke mlebu. koran.
    2. dhokter
      dhokter 13 September 2019 10:42
      +2
      Apa mung aku sing mikir yen wong sing nyekel jabatan kaya ngono ora kudu dolan?

      Yen pengin, dheweke bakal metu saka wilayah Rusia. Nanging sampeyan bener, iku ora perlu kanggo nggampangake karya.
    3. Dym71
      Dym71 13 September 2019 12:16
      +2
      Kutipan saka swzero
      Iku misale jek kula mung wong sing nyekel posisi kuwi ora kudu lelungan, apa jenis vacation ing Montenegro?

      Ora suwe sawise ilang Smolenkov ing wulan Juni 2017, panguwasa sing kompeten miwiti audit, sing nuduhake manawa pejabat sing ngidini karyawan administrasi presiden lan kulawargane lelungan menyang Montenegro nglanggar larangan sing wis ditetepake marang PNS Rusia saka lelungan menyang Montenegro. negara Balkan iki, "ujare interlocutor agensi kasebut. . Dheweke njlentrehake manawa larangan kasebut diluncurake ing musim semi 2017 amarga tambah parah hubungan bilateral sawise tuduhan keterlibatan Moskow ing upaya kudeta sing dianggep gagal ing Montenegro ing musim gugur 2016.

      Rincian liyane ing kene:
      https://www.kommersant.ru/doc/4090217
  24. lintang78
    lintang78 13 September 2019 08:48
    + 10
    Apa Smolenkov, nalika kita duwe Bank Negara lan Pemerintah digunakake kanggo Departemen Negara. Kabeh "Gedung Putih" iku siji sarang mata-mata. Kadospundi malih ingkang saged njlentrehaken pemiskinan penduduk ingkang langkung sae, penutupan bisnis saben dinten, "reformasi" pendhidhikan, minangka akibat saking tiyang-tiyang ingkang kirang pendidikanipun nilar sekolah, "reformasi" perawatan kesehatan, minangka asil saka sing angka pati luwih dhuwur tinimbang angka pati.
  25. Bai
    Bai 13 September 2019 09:15
    +6
    Wakil saka Duma Negara mbukak kanggo AS. Dheweke malah duwe kekebalan parlementer.
  26. Den717
    Den717 13 September 2019 09:26
    +2
    Nanging Smolenkov, sanajan dheweke wis kerja sama karo intelijen Amerika, meh ora bisa ngirim informasi sing penting. Kasunyatan iku ing administrasi presiden, kang ketoke melu, paling kamungkinan, ing masalah financial lan technical - ngatur lelungan, manggoni instruksi khusus saka pimpinan. Tegese, dheweke minangka "wong mburi" sing ora duwe informasi sing "keren".

    Apa khayalan sing luar biasa! Sadawane ranté kasebut, arah karya nyata dibalèkaké. Pancen ora perlu ndhelikake ing meja Putin lan nguping obrolan. Nanging ngerti sapa, ing ngendi, kapan, sepira kerepe dheweke lelungan, ing ngendi dheweke manggon, apa sing dienggo, asring ngandika luwih akeh tinimbang selembar kertas sing dicolong saka brankas.
  27. akunin
    akunin 13 September 2019 09:29
    +3
    Skandal nyebar babagan crita sing aneh banget karo mata-mata CIA sing diduga kerja ing administrasi presiden Rusia. Iki minangka provokasi, utawa pancen kedadeyan.

    apa bedane, yen pejabat, oligarki utawa pejabat - oligarki ing lereng gunung duwe mbah putri, anak lan real estate, banjur sapa wae sing dadi mata-mata.
    Lan padha ora duwe nomer. Lan ora ana asil. Jenenge legiun.
  28. penembake gunung
    penembake gunung 13 September 2019 09:35
    +1
    ora bisa nemokake? Tindak liburan lan ilang karo kulawargane! Apa pejabat sing pangkat kaya ngono bisa lelungan menyang luar negeri?
  29. Galleon
    Galleon 13 September 2019 09:41
    +6
    Agen Smolenkov digawa metu saka Federasi Rusia. Operasi tutup kanggo sisa ewu agen ing Duma, pamaréntahan lan administrasi presiden sukses. keprungu
    /sarkasme/
  30. kunstkammer
    kunstkammer 13 September 2019 10:30
    +1
    Duwe njupuk posisi asisten Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin babagan masalah kabijakan manca .... dheweke mung ora bisa nransfer sawetara informasi rahasia menyang Amerika Serikat.

    Lan sawise iku, Peskov nyebarake yen dheweke ora duwe akses menyang presiden? Mesthi wae, dheweke "mbantu" presiden nganggo kode Morse. Lan, mesthi, dheweke ora duwe informasi penting - sawise kabeh, kabeh asisten presiden iku wedhus budheg-bisu ... miwiti karo Peskov piyambak. Utawa kanggo wedhus kuwi dheweke nganggep kita kabeh
    Ing administrasi kepresidenan, dheweke bisa ngatasi masalah finansial lan teknis - ngatur perjalanan, netepi instruksi khusus saka pimpinan.

    siji mantan pejabat dhuwur GRU, ing pensiun, diwenehake CIA informasi utamané penting ditampa saka mantan kolega liwat segelas teh. Lan tokoh iki ing administrasi presiden, sampeyan ndeleng, ora bisa ngerti informasi sing paling penting? Ora, warga Peskov lan liyane kaya wong, kita ora wedhus .. kita ora pracaya iki.
    bojoné Antonina, sing makarya, dening cara, ora mung ngendi wae, nanging ing Pemerintah Federasi Rusialan anak telu

    Bojone ora duwe informasi penting? Oh nggih! Aku yakin manawa ana sing luwih resik ing Pamrentah luwih ngerti informasi rahasia tinimbang Smolenkov lan garwane. Lan apa?
    Bocah telu ngomong? Mbokmenawa manajer wis efektif? Saka macem-macem bank utawa perusahaan negara ing kana. Bocah-bocah cilik, sampeyan ngomong? Banjur bakal gedhe lan bali ... Gref lan Kudrin bakal nyimpen panggonan sing anget kanggo dheweke.
    Lan umume, aku ngusulake kanggo nguripake tradhisi lawas sing apik, nalika anak kirik sing lair saka para bangsawan langsung mlebu ing resimen pengawal sing paling apik kanggo posisi sing apik ... kanthi umur mayoritas bakal dadi jenderal. Oke, aku ora ngeyel, yen ora ing resimen Pengawal Rusia, mesthine wis bisa ndhaptar posisi manajer bank utawa perusahaan negara wiwit lair.
    Smolenkov, yen dheweke pancen kerja kanggo CIA AS, adoh saka peringkat paling dhuwur lan, luwih-luwih, ora mung mata-mata Amerika ing panguwasa negara Rusia.

    Nanging aku pracaya iki lan ngarep-arep sing FSB bakal mungkasi flapping kuping lan nerusake karo sawijining karya.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 13 September 2019 10:50
      -3
      Kutipan saka kunstkammer
      kita dudu wedhus.. kita ora percaya.

      Sampeyan malah bisa ngetokake motto - Kita dudu wedhus, dudu wedhus!
      Iki, kaya ing Primer Soviet kanggo wong diwasa, misuwur - Kita dudu budak, dudu budak!
  31. Bairat
    Bairat 13 September 2019 10:53
    +1
    Quote: LYOKHA padha
    Wis 2 taun wiwit ilang Smolenkov lan kulawargane, lan saiki skandal iki wis diluncurake ... apa jenis game ... sing ana ing mburi iki lan kenapa kabeh iki diseret menyang donya?


    Skripals, seri kapindho. Dheweke bakal racun lan kabeh bisnis, lan kabeh asu bakal digantung, ngerti sapa.
  32. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 September 2019 11:26
    -1
    Ing tanggal 5 Juni 2018, Smolenkov diduga tuku omah gedhong ing Stafford, Virginia kanthi asmane.

    Bashirov lan Petrov arep nyawang ing Stafford?
    Ati-ati Oleg nyekel gagang lawang ...
  33. luwih rata
    luwih rata 13 September 2019 11:35
    -1
    Ing sawijining wektu, Academician Ryzhov YuA nyathet yen ing Rusia ora ana apa-apa, uga, pancen ora ana sing bisa narik minat Barat.
    Mata-mata sing diidentifikasi iki bisa nglacak, bisa uga, kapentingan finansial saka oligarki Rusia.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 13 September 2019 11:51
      +7
      Kutipan saka Flatter
      Ing sawijining wektu, Academician Ryzhov Yu.A. weruh

      Academician Ryzhov, supporter aktif lan digandhengake Yeltsin, Sakharov lan liyane, sengit daya Soviet, nalika telik padha kejiret ing 90s, kang tumindak minangka pengacara.
      Wong sing kaya ngono kuwi ora nduwé iman.
  34. Operator
    Operator 13 September 2019 11:46
    +1
    Sekretaris kapindho kedutaan ing jaman Soviet minangka penduduk GRU saka Staf Umum Angkatan Bersenjata USSR. ngguyu
  35. Radikal
    Radikal 13 September 2019 12:57
    0
    Spy Amerika ing administrasi Putin. Bebener utawa provokasi?
    Operasi tutup biasa ... agen liyane sing luwih penting. sad
  36. yowis
    yowis 13 September 2019 12:59
    +4
    Kok langsung "mata-mata"? Karyawan, kolega, saluran komunikasi ... Punika Gorbi, Shevardnadze, Bakatin - sapa?
  37. Radikal
    Radikal 13 September 2019 13:03
    +4
    Kutipan saka kunstkammer
    Duwe njupuk posisi asisten Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin babagan masalah kabijakan manca .... dheweke mung ora bisa nransfer sawetara informasi rahasia menyang Amerika Serikat.

    Lan sawise iku, Peskov nyebarake yen dheweke ora duwe akses menyang presiden? Mesthi wae, dheweke "mbantu" presiden nganggo kode Morse. Lan, mesthi, dheweke ora duwe informasi penting - sawise kabeh, kabeh asisten presiden iku wedhus budheg-bisu ... miwiti karo Peskov piyambak. Utawa kanggo wedhus kuwi dheweke nganggep kita kabeh
    Ing administrasi kepresidenan, dheweke bisa ngatasi masalah finansial lan teknis - ngatur perjalanan, netepi instruksi khusus saka pimpinan.

    siji mantan pejabat dhuwur GRU, ing pensiun, diwenehake CIA informasi utamané penting ditampa saka mantan kolega liwat segelas teh. Lan tokoh iki ing administrasi presiden, sampeyan ndeleng, ora bisa ngerti informasi sing paling penting? Ora, warga Peskov lan liyane kaya wong, kita ora wedhus .. kita ora pracaya iki.
    bojoné Antonina, sing makarya, dening cara, ora mung ngendi wae, nanging ing Pemerintah Federasi Rusialan anak telu

    Bojone ora duwe informasi penting? Oh nggih! Aku yakin manawa ana sing luwih resik ing Pamrentah luwih ngerti informasi rahasia tinimbang Smolenkov lan garwane. Lan apa?
    Bocah telu ngomong? Mbokmenawa manajer wis efektif? Saka macem-macem bank utawa perusahaan negara ing kana. Bocah-bocah cilik, sampeyan ngomong? Banjur bakal gedhe lan bali ... Gref lan Kudrin bakal nyimpen panggonan sing anget kanggo dheweke.
    Lan umume, aku ngusulake kanggo nguripake tradhisi lawas sing apik, nalika anak kirik sing lair saka para bangsawan langsung mlebu ing resimen pengawal sing paling apik kanggo posisi sing apik ... kanthi umur mayoritas bakal dadi jenderal. Oke, aku ora ngeyel, yen ora ing resimen Pengawal Rusia, mesthine wis bisa ndhaptar posisi manajer bank utawa perusahaan negara wiwit lair.
    Smolenkov, yen dheweke pancen kerja kanggo CIA AS, adoh saka peringkat paling dhuwur lan, luwih-luwih, ora mung mata-mata Amerika ing panguwasa negara Rusia.

    Nanging aku pracaya iki lan ngarep-arep sing FSB bakal mungkasi flapping kuping lan nerusake karo sawijining karya.

    Padha "clap" mung ing pesenan saka sampeyan-ngerti-sapa. Minangka Zhvanetsky ngandika, ing salah sawijining miniatur: "... bakal ana pesenan - kita ora bakal wedi, nanging supaya - kita mlaku dhewe ..." lol
  38. sedulur ora gelem
    sedulur ora gelem 13 September 2019 14:38
    +1
    Lan kanthi cara sing apik, reresik gedhe bakal dibutuhake. Nganti saben wong. Ya, nanging sapa sing bakal ngresiki, sapa sing bakal ngganti lan sapa sing bakal sinau?
  39. KOMANDERDIVA
    KOMANDERDIVA 13 September 2019 14:40
    -2
    "Akeh diplomat Rusia, pejabat lan malah perwira intelijen dilatih ing AS" - lan paling ora siji jeneng bisa diarani minangka conto.
    1. nznz
      nznz 13 September 2019 17:36
      +1
      Aku nulis sampeyan, Jendral Kalugin lan Yakovlev, iki cukup, lan loro-lorone padha pengkhianat.
  40. dgonni
    dgonni 13 September 2019 16:22
    +2
    Mesem rega omah gedhong! Ing ruble saka penulis lan supaya wong njaluk kenalan karo tag rega! Telik sing didol murah, oh murah!
    P.S. Kanggo wong bodho, ruble ora ana maneh!
    1. nznz
      nznz 13 September 2019 17:36
      0
      mata-mata ora kudu dadi miliarder babar pisan ... omah, pensiun sing ngidini sampeyan urip kanthi martabat lan ndhukung kulawarga, iki dudu bisnis.
  41. nznz
    nznz 13 September 2019 17:35
    +3
    Aku ora kaget apa-apa wiwit aku ngerti yen Jenderal Kalugin lan Yegor Yakovlev minangka pengkhianat sing direkrut nalika sinau ing AS.
  42. Pavel57
    Pavel57 13 September 2019 17:52
    +1
    Iku tetep kanggo racun Smolyankov miturut plot.
  43. 1536
    1536 13 September 2019 18:44
    0
    Katon kaya ing sajak bocah-bocah: "Shishel-myshel njupuk lan lunga." Sing utama yaiku sapa sing ngitung.
  44. AKS-U
    AKS-U 13 September 2019 23:25
    +2
    Kene sedih. Saka sapa utawa saka apa kekuwatan kita. - "... Smolenkov, yen dheweke pancen kerja kanggo CIA AS, adoh saka peringkat paling dhuwur lan, luwih-luwih, ora mung mata-mata Amerika ing panguwasa negara Rusia."
    “Saiki kowe ana ngendi, Jendral? pesenanmu..."
    Padha mlayu. Padha repot. Padha dadi kaya asu ajag. W-w-w!!
    Zakharova, Peskov, "sumber saka agensi Interfax, Pak Ora komentar - Ushakov.
    Saiki kabeh wong nari kanthi jeneng "mole" "Smolenkov". Miturut cara, dheweke dadi penasehat negara kelas 3. Miturut konsep tentara - Mayor Jenderal.
    Aja ngandhani CNN babagan Smolenkov, aja nulis New York Times, wong Rusia mesthi urip ing turu sing nyenengake.
    Kanggo rong taun, panguwasa ndhelikake crita Smolenkov. Dheweke ndhelikake kegagalan FSB, Departemen Luar Negeri, Administrasi.
    Nanging saiki kerudung wis tiba.
    Lan bakal perlu kanggo panguwasa kanggo nyerang maneh. Nggawe film babagan pahlawan, ngomong karo guru, sederek, pimpinan. Ayo NTV dokumenter "Smolenkov. Riwayat pengkhianatan. Ana, kanggo nuduhake carane Smolenkov wis decomposing - minangka bocah ngimpi game chowing, ngrungokake KISS, main trik. Ngomong babagan gaya urip sing ora sopan sing ditindakake, nyampur wiski karo pelacur. Kepiye dheweke ngedol awake menyang intelijen Amerika ing Washington. Apa sing wis ana ing cathetan, lan meh dijupuk, nanging ... Dheweke mlayu, mlayu, mlayu.
    Iku uga becik kanggo ngidini Solovyov lan Brilev ing udhara, nguripake volume. Kandha kanthi nesu: "Sapa sing nyegah dheweke?! Iki aku - Brilev, warga Inggris lan patriot karo apartemen yuta yuta ing Thames. Iki aku - Solovyov, wong Italia, lan Gusti Allah nunggil karo kita! Dadi, sampeyan bisa manggon ing Kulon lan ngawula Putin!
    Lan kepiye penasehat internasional Putin Ushakov? Ayo dheweke, kaya ing film "Among Strangers ..." ngomongake Shilov ing basa twister: "Ora, ora! Aku ora ngandel! Aku ora percaya!"
    Ora ana iki. Tarian perdukunan sing alon-alon kanggo ndhelikake skandal kasebut.
    Lan mung Zakharova, squinting mata, scribbles ing posisi, kaya mesin gunner, layang kanggo Interpol stunned. “Temokake dheweke! Golek! Ta-ta-ta!!
  45. Komentar wis dibusak.
  46. Maxim YCH
    Maxim YCH 14 September 2019 15:29
    0
    Babagan iki bisa uga minangka promosi sing diatur kanthi apik: "Kerja kanggo AS - deleng kepiye bathi !!
    1. ccsr
      ccsr 15 September 2019 11:42
      0
      Kutipan: Maxim YCH
      Episode iki bisa uga minangka promosi sing wis diatur kanthi apik:

      Paling kamungkinan, iki minangka langkah pembalasan kanggo Snowden - jotosan kanggo reputasi layanan khusus kita luwih kuat tinimbang penerbangan Snowden menyang kita.
  47. andrew42
    andrew42 16 September 2019 19:19
    0
    Spies sing kurang saka evils, utamané pesawat kayata Smolenkov (yen iku agen ing kabeh). AGEN PENGARUH sawetara pesenan gedhene luwih mbebayani - "buta" kaya Borka Yeltsin boorish, utawa "sadar" kaya Gorby lan sidekick Yakovlev saka Politburo Komite Pusat. Miturut asil demografi (mung ora perlu nyalahake jugangan taun 90-an, seprapat bobot wis liwati, nanging tren kasebut padha - puncak), kanthi tingkat kesejahteraan "kastil" (saka kabeh Rusia, amarga Moscow saiki mesthi dudu Rusia), mula miturut "woh-wohan" iki, panguwasa legislatif lan eksekutif Rusia mung dikebaki agen pengaruh. Lan iki ora ngetung oligarki (dheweke borjuis lan borjuis ing Afrika), lan mung nggegirisi gesheftmacher ing lemah. Smolenkov ora ana hubungane.