Review militèr

Pengkhianat saka sak ndonya. Wong manca ing Wehrmacht Jerman lan pasukan SS

347
"Sing sapa ana ing antarane wong urip, isih ana pangarep-arep, amarga asu sing urip luwih becik tinimbang singa sing mati."
Kohelet 9:4



Kolaborasi sajrone Perang Dunia II. Dheweke ujar manawa komisaris minangka kahanan pikiran. Lan ya, kanthi statement iki, mbok menawa, kita bisa setuju. Nanging yen mangkono, pratelan liyane bisa uga bener, yen fasis uga minangka kahanan pikiran, mung kanthi tandha minus. Sing, wong dadi kanggo idea, nanging ana uga sing milih "sisih peteng saka pasukan" kanggo alasan temen beda. Iki pengecut, lan merkantilisme, lan immorality. Ing kasus apa wae, kabeh kuwalitas spiritual iki ora paling nyenengake ing dhaptar sifat pribadine manungsa. Nanging, padha. Kanggo siji gelar utawa liyane, padha duwe ... saben wong. Nanging ana wong sing bisa dadi ndhuwur dhasar ing jiwane, lan ana wong sing terus babagan kuwalitas kasebut. Lan ana wong sing duwe ambang sensitivitas nyeri sing sithik, mula yen sampeyan nyopir pertandhingan sing diasah ing kuku, dheweke bakal setuju kabeh. Sanajan ana uga sing kaya Tommaso Campanella, sing disiksa nganti 48 jam kanthi penyiksaan "velya" ("wakefulness"), yaiku, dheweke ora nglilani dheweke turu, kanthi periodik impaling ing cagak. Cetha yen sampeyan ora bisa turu nalika lungguh ing stake, lan ing umum ana sethitik penake. Panyiksa kasebut mandheg mung nalika dhokter ujar manawa setengah jam maneh lan dheweke bakal mati. Nanging sing paling penting yaiku Campanella ora tau ngakoni apa-apa lan mbuktekake, amarga dheweke dhewe nulis babagan iki, "yen roh dheweke bebas." Nanging maneh, iki minangka pangecualian.

Pengkhianat saka sak ndonya. Wong manca ing Wehrmacht Jerman lan pasukan SS

Prajurit Resimen Sukarelawan SS Prancis (Franzosisches SS-Freiwilligen-Grenadier-Regiment) ing stasiun Paris pamit marang kulawargane sadurunge mangkat menyang Front Wétan


Apa kolaborasiisme? TSB mangsuli


Dadi, nalika nerangake warga manca sing perang ing tentara Nazi nalika Perang Donya II, kita kudu ngelingi manawa ana akeh sebab kenapa dheweke nindakake. Nanging kanggo kita saiki iku penting ora kanggo delve menyang kabeh alasan iki, nanging mung kanggo ndeleng sing, kajaba kanggo wong saka warga negara Jerman, perang ing wektu sing ing sisih tentara Jerman karo. gaman ing tangan. Ora suwe, artikel menarik dening penulis A. Samsonov, sing dikhususake kanggo kolaborator Polandia lan Yahudi, diterbitake ing kaca VO. Dina iki kita nerusake lan ngembangake tema iki.


American Mildred Gillars. Sajrone taun perang, dheweke siaran ing Reichsradio. Dheweke tampil ing radio nganti Mei 1945. Ditangkep 15 Maret 1946 dening badan intelijen AS. Ditampa 10 taun penjara kanggo pengkhianatan


Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing topik partisipasi warga Soviet lan manca ing Perang Donya II ing tentara Jerman lan pasukan SS ing West pengabdian kanggo historiografi ekstensif, ing kono padha ora nggawe rahasia palsu saka iku, minangka. , ngomong, ing negara kita nganti 1991. Miturut akademisi A.O. Chubaryan, "masalah iki ora digatekake ing historiografi Soviet", amarga "dheweke adhedhasar gagasan manawa jumlah pengkhianat ing Tanah Air ora pati penting" (Chubaryan A.O. Pitakonan diskusi crita perang // Perang Donya II. Masalah nyata: Ing acara mengeti 50th saka Kamenangan / Editor-in-chief. O.A. Rzheshevsky. M., 1995. P. 11). Mulane, inti saka kedadean kaya macem-macem jinis kerjasama bagean tartamtu saka warga Soviet karo Jerman, ing sastra sajarah domestik, durung nampa interpretasi ngelmu jero sing tepat. Menarik yen konsep kasebut dhewe ("kolaborasiisme" lan "kolaborasi") ora kedadeyan ing literatur referensi jaman pra-perang. Ora ana dekoding lan panjelasan apa iku, malah ing publikasi kuoso kayata Encyclopedic Dictionary of Brockhaus lan Efron lan Encyclopedic Dictionary of the Garnet Brothers. Nanging, iki ora ateges tembung lan konsep kasebut ora ana ing leksikon basa Eropa. Mesthi wae, nanging ... digunakake arang banget.


Lan ing kene ana "kolaborator ideologis" liyane: komentator radio Jerman ing basa Inggris, William Joyce, "Lord How-how" ("Lord Woof-woof"), kaya sing diarani Inggris. Asal saka Irlandia, duwe gelar saka Universitas London, pangadeg Liga Sosialis Nasional ing Inggris. Wiwit Agustus 1939, dheweke melu propaganda Nazi ing radio nalika ana ing Jerman. Ditangkep ing Mei 1945 lan dihukum pati amarga khianat. Digantung ing taun 1946


Ing buku referensi Soviet pasca perang kayata Ensiklopedia Soviet Agung, istilah "kolaborator" wis muncul lan ditafsirake minangka: "wong sing kerja sama karo penjajah fasis ing negara-negara sing dikuwasani nalika Perang Dunia II taun 1939-1945. ." Panjelasan sing meh padha babagan istilah iki diwenehake ing Kamus Ensiklopedi Soviet. Nanging, riset cilik wis ditindakake babagan topik iki. Konsep "persaudaraan saka bangsa Soviet" ora ngidini nulis bab kabeh aspèk negatif saka sajarah umum kita, lan pasinaon ing topik iki dianggep minangka propaganda nasionalisme lan chauvinism. Ora nggumunake yen topik kerjasama antarane warga Soviet lan mungsuh wiwit diteliti mung sawise ambruk USSR.


Dina iki kita bisa maca buku kaya ngono ...


Persatuan Jerman Nordic


Nanging sejarawan Barat ora kaiket dening wates ideologis. Menapa malih, padha utamané kasengsem ing partisipasi "non-Jerman" ing pasukan SS - elit saka "bangsa Jerman". Sawise kabeh, pimpinan Reich wis bola-bali nyatakake yen "organisasi SS minangka aliansi saka Jerman Nordic sing dipilih khusus ...". Kanthi tembung kasebut, umpamane, urutan Reichsführer SS Himmler tanggal 31 Desember 1931, miturut lisensi nikah khusus kanggo kabeh wong SS "kanggo milih lan ngreksa getih murni ras lan turun temurun."


Nalika publikasi iki fokus banget ing seragam lan insignia, padha umume sumber apik saka informasi ing subyek.


Ing kene, pisanan kabeh, kudu dicathet yen pisanan loro prajurit, lan luwih-luwih perwira SS, uga garwane, kudu ngliwati prosedur rumit "pilihan ras", lan ing "pasukan khusus SS", sing wis muncul ing taun 1934, lan dadi prototipe "pasukan SS", pilihan kasebut malah luwih angel. Nanging, ing wulan Juni 1944, jumlah wong manca ing Wehrmacht lan ing pasukan SS tekan 486,6 ewu wong, lan total ana ing paling 1,8 yuta wong sak perang. Saka wong manca saka non-Aryan, 59 divisi, 23 brigade dibentuk, lan saliyane iki, sawetara resimen kapisah, sawetara legiun khusus lan batalyon.


Nanging, mesthine, kanggo informasi sing lengkap, siji kudu pindhah menyang riset disertasi. Ing asas, kabeh mau saiki kasedhiya: sampeyan mbayar 500 rubles. lan sampeyan entuk teks lengkap disertasi ing Internet kanthi kabeh referensi sumber lan bibliografi sing relevan babagan topik kasebut.


Bedane tembung lan tumindak!


Pranyata ana ing pasukan SS wong manca ditampa kanthi seneng banget! Dadi, 12 saka 43 divisi SS disedhiyakake dening "sukarelawan warga negara Jerman" saka negara-negara Eropa Lor lan Kulon, yaiku, dudu Aryans murni, nanging Jerman setengah-breed (lan iki isih rada entheng yen setengah-breeds. , ing akeh lan seprapat saka Jerman ora ana getih), lan nganti 15 divisi rampung dening "sukarelawan" umume warga negara non-Jerman, sing direkrut ing saindhenging Eropah, lan ora kabeh lan malah tansah tindak ana. kanthi sukarela.

Kepiye carane bisa kedadeyan yen ing pasukan elit Nazi Jerman ana akeh wong "non-Jerman", utawa malah "non-Arya", sing sadurunge diumumake dening wong-wong saka "ras ngisor"? Slavs, Prancis, Hungaria, Romania, Albania lan malah wong saka pagunungan Kaukasus lan "republik cerah" Asia Tengah - sing mung ora ngawula ing pasukan SS! Yagene kedadeyan kasebut?


Aryan khas, kan? Potret asisten sukarelawan saka Wehrmacht - Hivi (Hilfswilliger) kanthi senapan mesin MG-34


Ayo diwiwiti kanthi ngelingi yen ing taun 1940, Gauleiter Essen Terboven, Reichskommissar saka Norwegia sing dikuwasani Jerman, ujar manawa luwih gampang nggabungake wong Skandinavia karo Jerman tinimbang, contone, Prusia sing padha karo Bavaria, yaiku Jerman sisih lor. karo sing kidul. Wong Norwegia iku wong Aryan sing padha, ujare (lan malah luwih saka sawetara wong Jerman, yen kita tegese padha Bavarians), lan, yen mangkono, wong Norwegia bisa uga dadi warga negara Reich Katelu. Dhèwèké duwé panemu sing padha karo wong Denmark, wong Walanda, Luxembourg lan Belgia. Padha wong "getih Jerman". Lan yen mangkono, dheweke bisa nganggep awake dhewe dadi warga "Jerman Agung". Sanajan bisa uga ora ana omongan babagan kesetaraan lengkap.

Reichsführer-SS Himmler uga padha. Dadi, ing September 1940, ing inisiatif "General Detachments saka SS Flanders" digawe. Rong taun sabanjure, uga "SS Walanda". Inggih, ing Mei 1941 - "Norwegian SS". Dheweke kaya-kaya ana ing yurisdiksi pimpinan pro-fasis. Nanging wis ing Autumn 1942 padha dadi bagéan saka organisasi "Detasemen SS Jerman". Lan ... dijenengi "SS Jerman ing Flanders", "SS Jerman ing Walanda" lan "SS Jerman ing Norwegia". Yaiku, "wiwitan" Jerman metu ing ndhuwur. Nasional - ing kaloro. Ing April 1943, Denmark "Korps Jerman" ("Schalburg Corps") digawe. Jumlah kabeh unit iki meh 9 ewu wong. Dheweke melu mbantu polisi lokal nglawan partisan lan anti-fasis.


Mbangun prajurit saka pasukan tambahan Kaukasia saka Wehrmacht


"Burgundy" - negara SS


Sing nggumunake, SS Reichsführer Himmler duwe rencana nggawe negara Jerman anyar "Burgundy" ing sisih lor Eropa, sing kalebu tanah Walanda, Belgia lan Prancis Lor-Wétan. Kajaba iku, kabeh administrasi politik lan negara kudu ditindakake ing kene dening pasukan SS adhedhasar kode SS. Ing wektu sing padha, gagasan kanggo nggabungake kabeh "getih Nordic" ing Eropah, lan kanggo mesthekake yen "Jerman ora bakal maneh perang nglawan Jerman."


Legiun India SS "India Gratis"


Inggih, ing Reich dhewe, sawise wiwitan perang, pilihan ing SS langsung dadi akeh kurang kaku saka sadurunge. Dhaptar tatanan SS lengkap jeneng non-Jerman, lan sakperangan alesan paling asring Slavic. Contone, ing dhaptar algojo saka kamp konsentrasi Auschwitz, jeneng kasebut kira-kira 15-20%. Dheweke mandheg kuwatir babagan pimpinan Reich lan SS lan data eksternal para pejabat masa depan. Motto SS: "Kehormatan sampeyan yaiku kesetiaan sampeyan" - iku mung sing dikarepake dening Reichsfuehrer SS.


Wong lanang sing nggantheng! Petugas saka Free India Legion


"Kabeh gendéra ing jagad iki ngunjungi kita!"


Luwih luwih. Sanajan Hitler, ing bukune Mein Kampf, ngukum Prancis ing kabeh cara kanggo "ngrusak" getih Eropa murni kanthi getih Negro lan Asia, nanging, ing musim semi 1944, poster muncul ing akeh kutha Prancis sing nggambarake prajurit Jerman. ing helem, sing nuntut nuding driji ing pasuryan saka wong looking ing poster, lan karo tulisan: "Gabung karo pasukan SS!". Kajaba iku, poster rekrutmen iki digantung ora mung ing Prancis, nanging uga ing negara-negara Eropa liyane sing dikuwasani dening pasukan Jerman. Lan jelas manawa kanggo wong-wong sing duwe masalah karo hukum, iki minangka cara sing apik kanggo nyingkiri. Aku mlebu SS lan ... "kabeh suap lancar." Inggih, ana sing padha karo kahanan karo Legiun Asing Prancis sing padha. Tekan kana, lan bakal nylametake sampeyan saka pakunjaran lan wadhah. Bab liyane yaiku yen "kebebasan" mengko kudu digarap kanthi tangan, nanging yen ana wong sing nerak angger-anggering Toret, mula wong-wong kuwi kudu milih sing luwih cilik saka rong piala, lan kanggo akeh wong, dalan kolaborasi sing dipilih kaya-kaya. dadi "paling ora".

Referensi:
1. Drobyazko, S., Karashchuk, A. sukarelawan Wétan ing Wehrmacht, polisi lan SS. M.: AST, 2000.
2. Kovalev, B. Nazi pendhudhukan lan collaborationism ing Rusia. 1941-1944. M.: AST, Transitkniga, 2004.
3. Carlos Caballero Yurado. Relawan manca ing Wehrmacht. 1941-1945. M.: AST, Astrel, 2005.
4. Shabelnik, N. Ing masalah kolaborasi Soviet nalika Perang Patriotik Agung / Prosiding Akademi Angkasa Militer. A.F. Mozhaisky. Penerbit: Akademi Angkasa Militer dijenengi A.F. Mozhaisky (St. Petersburg)
5. Gilyazov, I. A. Gerakan kolaborasi antarane tawanan perang Turki-Muslim lan imigran nalika Perang Donya II. Dis. ... Dr. ist. Ilmu: 07.00.02 Kazan, 2000.
6. Ermolov, I.G. Muncul lan pangembangan kolaborasi militer-politik Soviet ing wilayah sing dikuwasani USSR ing taun 1941-1944. Dis. ... to-ta iki. Ilmu: 07.00.02 Tver, 2005.
7. Shantseva, E. N. Genesis saka gerakan partisan lan kolaborasi ing Perang Patriotik Agung: ing conto wilayah sing dikuwasani ing wilayah Bryansk: Agustus 1941 - September 1943. Dis. ... to-ta iki. Ilmu: 07.00.02 Bryansk, 2011.
8. Napso, N.T. Legiun Wétan ing Wehrmacht nalika Perang Patriotik Agung 1941-1945 Dis. ... to-ta iki. Ilmu: 07.00.02 Maykop, 2000.


Terus ...
Pengarang:
347 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Siberia
    Siberia 21 September 2019 05:48
    + 11
    Artikel sing apik. Nanging unit SS padha ora elit ing syarat-syarat operasi pertempuran. Unit tentara Wehrmacht perang luwih apik, senajan padha wiwit lengen piyambak miturut prinsip residual sawise SS ing tataran pungkasan saka perang, kira-kira saka opera padha wunderwaffe, padha ora murup.
    1. Olgovich
      Olgovich 21 September 2019 06:19
      + 20
      Kutipan saka Siberia
      Nanging unit SS padha ora elit ing syarat-syarat operasi pertempuran. Unit tentara Wehrmacht perang luwih apik

      Ana akeh elit: contone, Totenkopf, Reich, Hitler Youth, 1st SS Panzer Division "Leibstandarte SS Adolf Hitler", etc.

      Danes, Prancis saka "Charlemagne", Walanda, lan Norwegia perang apik.

      Nanging SS kaya Galicia, ya, iki kasebar kaya kecoak ...
      1. Phil77
        Phil77 21 September 2019 07:20
        + 12
        Salam Andrey! * ss kaya Galicia * bisa kanthi aman dianggep minangka * batalyon nasional * biasanipun.
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 21 September 2019 07:30
          + 18
          Miturut cara, Charlemagne Prancis sing padha minangka kertu truf pungkasan Nazi Jerman ing pertahanan Berlin!
          Matur nuwun, Vlad!
          1. Olgovich
            Olgovich 21 September 2019 08:28
            +7
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Charlemagne Prancis minangka kertu truf pungkasan Nazi Jerman ing pertahanan Berlin!

            malih, sak nimbali saka Reichstag
        2. tihonmarine
          tihonmarine 21 September 2019 11:43
          0
          Kutipan: Phil77
          ss kaya Galicia * bisa kanthi aman digandhengake karo * batalyon nasional * biasanipun.

          Kabeh wis bali normal.
      2. Wong pesimis22
        Wong pesimis22 21 September 2019 07:31
        + 20
        Elit "Kepala Mati" ing 42 cedhak Novgorod meh dirusak lan dikirim menyang Prancis kanggo reorganisasi. Sawise serangan ing USSR lan blitzkrieg sing gagal, jenderal Jerman ngerti yen perang wis ilang lan, ora masalah. kanggo wong-wong sing kanggo uncalan menyang perang, ing Rusia kabeh pasukan, kalebu elit, padha cepet ulig.
      3. U-58
        U-58 21 September 2019 07:39
        + 17
        Nanging aja lali bab prabédan pinunjul antarane bagéan saka SS lan bagéan saka Waffen-SS.
        Ing kasus iki, dheweke nulis babagan Waffen-SS, sing dadi hodgepodge saka tim kolaborator lan warga negara kaya Baltik, Norwegia, Danes lan bajingan liyane.
        Mesthine, para pejuang saka Galicia ora bakal diidini njaga omah Adolf Aloizovich, beda karo standar urip "Adolf Hitler".
        Ing istilah pertempuran, kabeh SS luwih ringkih tinimbang Wehrmacht, nanging Waffen-SS sing paling ringkih.
        Nanging dheweke pancen apik banget kanggo njaga Auschwitz (Kepala Mati), nyopir tahanan, lan ngobong Khatyn.
        Ya, babagan "petugas SS".
        Ing organisasi SS ora ana konsep "petugas, pribadi, kepala".
        Kabeh sistem dibangun, cukup aneh, miturut struktur Tentara Merah ing pungkasan taun 20-an, ing ngendi ora ana perwira lan ing ngendi kabeh wong "kanca".
        Ing sistem SS, kabeh wong saka ndhuwur nganti ngisor ana)))) parteigenosse, sing migrasi menyang pasukan.
        Nanging amarga pangkat ing unit tempur kaping pindho, kayata SS Hauptsturmführer, SS Hauptmann Waffen, konsep perwira kasebut pindhah menyang kabeh struktur militer lan paramiliter nganti RSHA.
        Mulane, Stirlitz, dudu pejabat "miturut piagam", diarani kaya ngono, dadi karyawan, nyatane, polisi rahasia (intelijen manca), lan dadi bawahan "umum" Schellenbnrg.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 21 September 2019 11:54
          +7
          Kutipan: U-58
          Nanging dheweke pancen apik banget kanggo njaga Auschwitz (Kepala Mati), nyopir tahanan, lan ngobong Khatyn.
          Ing wayah sore 22 Maret 1943 punishers, tindakake ing HBS partisans, tindak menyang desa Khatyn, kang padha diobong karo kabeh pedunung. Salah sijine sing mrentahake pembantaian warga sipil yaiku mantan letnan senior Tentara Merah, sing ditangkep lan ditransfer menyang layanan Jerman, ing wektu kasebut - pangareping staf batalyon polisi Ukraina 118 Grigory Vasyura. Ya, Vasyura, sing diadili ing Minsk, ing sidang tertutup.
        2. karabas
          karabas 21 September 2019 16:01
          +6
          Apa sampeyan yakin ora ngrusak apa-apa? Ing mratelakake panemume, mung SS njaga kamp pati lan numpes wong, lan Waffen SS perang ing ngarep.
          1. U-58
            U-58 21 September 2019 17:41
            0
            Aku ora bingung.
            Ing Auschwitz (Auschwitz), prajurit Kepala Mati dikirim saka ngarep kanggo ngaso lan pulih.
            Iku owah-owahan saka pengawal.
            Permanen iki kebak disebut. wong Rusia.
            Padha nganggo tengkorak ing bolongan tombol.
            Ing tangan siji, kaya tanker, ing sisih liyane, kaya sirah mati
          2. lele
            lele 21 September 2019 18:37
            +7
            Aku ngaco, sayang "kapal selam" U-58, ngaco kabeh lan nang endi wae. Sing paling penting:
            Ana sing disebut "SS umum", utawa "ireng", padha mung melu ing pangayoman saka kamp konsentrasi, etc., lan ana "SS ijo", kang mung perang ing ngarep ing podo karo ". Wehrmacht". Ya, pasokan SS luwih apik lan luwih apik, nanging uga dibuwang ing penggiling daging. Lan, kanthi cara kasebut, wong-wong sing ngladeni "ijo" tansah kanthi tegas nyingkirake "ireng" nalika nyoba nglumpukake.
            Inggih, aku ora bakal komentar ing bantahan bab Stirlitz lan "umum" Schellenberg, iku ora worth iku.
            1. Suraikin Alexander
              Suraikin Alexander 22 September 2019 11:38
              +3
              Mitos SS ijo, sing ora melu ing Kadurjanan perang, nanging mung perang, iki nemokke dening para veteran SS piyambak kanggo whitewash piyambak. Ana kasus kejahatan perang sing ditindakake dening unit Waffen SS. Kajaba iku, divisi elit Waffen SS digandhengake karo sistem rotasi personel, karo divisi SS asli, macem-macem unit polisi kayata Einsatzgruppen lan Sonderkommandos lan pengawal kamp SS. Conto sing paling misuwur yaiku Josef Mengele (malaikat pati saka Ausencim), sing njabat ing divisi 5 SS Wiking sadurunge tatu.
              1. lele
                lele 22 September 2019 14:57
                +3
                Lan aku ora ngaku yen "SS ijo" ora melu kejahatan perang. Perang dhewe minangka kejahatan tumrap urip manungsa normal. Sanajan umume sejarahe, manungsa wis melu ngrusak jinise dhewe. Nyuwun
        3. AK1972
          AK1972 23 September 2019 13:11
          0
          Dear U-58! Kanggo informasi sampeyan, Khatyn diobong dening "pejuang" saka Schutzmannschaft kaping 118, sing dumadi saka OUN (M) (Melnikovites). Kamp konsentrasi sing padha dijaga. Nanging Waffen-SS minangka pasukan SS sing langsung melu ing permusuhan lan kanthi latihan tempur, kabeh bisa ditindakake.
          1. Antares
            Antares 25 September 2019 21:57
            -2
            Kutipan: AK1972
            Kanggo informasi sampeyan, Khatyn diobong dening "pejuang" saka Schutzmannschaft kaping 118, sing dumadi saka OUN (M) (Melnikovites)

            dibentuk ing SSR Ukrainia sing dikuwasani. Komposisi kasebut kalebu mantan Warga Soviet (Ukrainia Rusia). Uga kalebu gubug Bukovina sing dibubarake saka OUN (Melnikovites).
            Nanging contone, Pole dhawuh.
            Jerman banjur, kanggo juara Olimpiade, dhawuh kanggo numpes kabeh wong.
            Dadi dheweke dadi kolaborator Soviet.
            Etnis Ukraina didominasi.
            Iku lucu kanggo maca Wiki Ukraina, ngendi kabeh karo etnis wis diresiki rapi ...
      4. Siberia
        Siberia 21 September 2019 08:18
        +6
        Yen sampeyan tegese piranti lunak lan hak istimewa kanthi elitisme, aku setuju karo sampeyan. Nanging ing babagan operasi pertempuran, bagean saka Wehrmacht mbuktekaken dadi luwih apik, contone, "Grossdeutschland". Ing babagan Charlemagne lan liya-liyane, aku ora weruh apa-apa sing luar biasa babagan permusuhan, dheweke ora nuduhake awake dhewe. Lan nasibe wong sing cilaka ing pertahanan Reichstag yaiku nasibe wong sing ditakdirkan.
      5. Rakovor
        Rakovor 21 September 2019 10:00
        +1
        Ya, lan SS Panzer Corps Hausser wis suwe dadi pasukan utama ing Front Wétan.
        1. Sergey Mikhailovich Karasev
          Sergey Mikhailovich Karasev 21 September 2019 16:10
          +5
          Kutipan saka Rakovor
          Ya, lan SS Panzer Corps Hausser wis suwe dadi pasukan utama ing Front Wétan.

          Amarga prioritas replenishment personel lan materiel paling anyar.
        2. lele
          lele 21 September 2019 18:27
          +3
          Sing mesthi. Cukup kanggo kelingan carane "setan siji-paningalan" iki kesusu kanggo Kharkov, rampung nglirwakake dhawuhe dhewe. Lan, sanajan mundhut gedhe, dheweke ngrebut kutha kasebut. Iku mungsuh serius.
      6. Steen
        Steen 21 September 2019 21:02
        +3
        - Resimen Relawan SS "Varyag".
        - Brigade SS Nasional Rusia 1 "Druzhina".
        - Korps Kavaleri Cossack SS 15.
        -29th SS Grenadier Division "RONA" (1st Russian).
        - Divisi Grenadier SS 30 (Rusia 2).
        - Divisi Grenadier SS 36 "Dirlewanger".
        KORPS Pasukan SS DEPARTEMEN OPERASIONAL UTAMA SS FHA-SS
        - Korps Rusia Cossack 15 saka SS FHA-SS - 3 divisi, 16 resimen.
        -SS FHA-SS (TROOPS-SS)
        -29th Russian FHA-SS - 6 resimen.
        -30th Russian FHA-SS, formasi 1st 1944, - 5 resimen.
        BRIGADS DEPARTEMEN UTAMA KEAMANAN IMPERIAL SS RSHA-SS
        -1st Russian National SS Brigade "Druzhina" - 3 resimen, 12 batalyon.
        -1. Brigade Pengawal ROA "Sonderkommando Љ113" SD - 1 batalyon, 2 perusahaan.
        -SS Brigade "Pusat Perjuangan Anti-Bolshevik" (TsPBB) - 3 batalyon.
        - Unit pengintaian lan sabotase saka Tim Utama "Rusia - Pusat" saka Sonderstaff "Zeppelin" saka RSHA-SS - 4 pasukan khusus.
  2. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 21 September 2019 06:15
    + 14
    Vyacheslav kanggo mundhakaken topik thanks!
    Historiografi masalah ing sastra kita wis tendensi banget! Saka ora diakoni - "bantuan kanggo mungsuh", kanggo slogan babagan "sejuta pengkhianat" lan penolakan sing mbalikke !!!
    Supaya kita ngasah "claves" lan siyap "kanggo perang", babagan Kote!
    1. Phil77
      Phil77 21 September 2019 07:10
      +9
      Vlad! Sugeng enjing kanggo sampeyan! Nanging Vyacheslav Olegovich dadi artikel sing menarik banget! Ya, lan pilihan foto apik! Aku sinau babagan * pembebas * India kanggo pisanan, jujur! Dadi, matur nuwun Vyacheslav Olegovich!
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 21 September 2019 07:54
        +6
        Sugeng dina Sergey, aku ing kene kaya ing kartun kasebut - sawetara, sithik banget! Dadi ayo terus!
        Matur nuwun, Vlad!
        1. lele
          lele 21 September 2019 19:40
          +3
          Vlad, hello lan paling apik! hi

          Aku mung ngucap salam. ombenan
      2. lele
        lele 21 September 2019 18:43
        +6
        Sugeng rawuh, Sergey! Nanging ana uga legiun Tatar "Ideal Ural" lan Bunch saka kabeh limo tatanan cilik saka Armenian-Georgian-Azerbaijani pengkhianat. Muga-muga Vyacheslav bakal teka.
    2. kaliber
      21 September 2019 07:15
      + 17
      Vladislav! Aku begja banget. Aku duwe kanca sing duwe disertasi babagan topik iki. Kajaba iku, dheweke nganggo basa Jerman lan kerja ing arsip Jerman. Lan nalika aku nggarap buku "Yen Hitler njupuk Moskow," dheweke menehi kula .... Banjur topik kasebut digambar ing VO, lan kabeh sing isih ana yaiku mlebu ing arsipku dhewe.
      1. Phil77
        Phil77 21 September 2019 07:22
        +7
        Saka aku: apik banget sampeyan menek! ngguyu Matur nuwun kanthi pribadi!
        1. kaliber
          21 September 2019 07:26
          +8
          Informasi liyane kanggo tindakake!
          1. Phil77
            Phil77 21 September 2019 07:28
            +9
            Kita ngenteni, Pak, kita ngenteni, Pak. Minangka guyon: apa pancen ana wong ireng ing pasukan SS?!
            1. Amuret
              Amuret 21 September 2019 07:47
              +9
              Kutipan: Phil77
              Kita ngenteni, Pak, kita ngenteni, Pak. Minangka guyon: apa pancen ana wong ireng ing pasukan SS?!

              Aku ora nemu apa-apa bab wong ireng, nanging ana wong Arab lan Muslim. Romanko "Legiun Muslim ing Perang Donya II"

              Ing literatur sajarah, topik panggunaan legiun Muslim ing Reich Katelu praktis ora dibahas. Formasi wétan Muslim, minangka unit tempur sing lengkap, minangka kategori khusus ing antarane legiun manca, sing digandhengake karo fakta politik, agama lan ideologi lan alasan kanggo nggawe.
            2. kembang srengenge
              kembang srengenge 21 September 2019 14:19
              + 13
              Kutipan: Phil77
              Minangka guyon: ana tenan ireng ing pasukan SS?

              Ing Wehrmacht ana wong ireng. Khusus "F Corps", utawa "Helmut Felmi", dijenengi miturut komandan. Dheweke katon cedhak Rostov ing taun 1942. Cacahé prajurit nem ewu, kang telung ewu Arab lan Maghribi Negro, Hindhu, Palestina, Siria, Libia, Iran, Asyur, Kasdim.

              1. Phil77
                Phil77 21 September 2019 19:04
                +4
                Matur nuwun kanggo informasi kasebut! Bakal dadi menarik kanggo ndeleng pasuryane prajurit kita nalika nyekel operator * roh Arya * iki!
          2. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 21 September 2019 07:52
            + 16
            Vyacheslav Olegovich, topik ing kene dadi ambigu sing siji disertasi mesthi ora cukup! Miturut cara, posisi pimpinan USSR pasca perang, sing adhedhasar tesis "kepahlawanan massa saka wong Soviet" ana alam global lan humanistik! Kita wis ngapura ora mung mungsuh internal, nanging kabeh bangsa Eropah! Iku posisi kuwat lan nimbulaké mung Respect, karo huruf kapital!!!
            Nanging apa Stalin lan sekretaris jenderal mengko bener? Mungkin kita kudu nindakake padha karo Prancis, sing ngobong kolaborasi karo geni, khayalan lan nyata? Dina iki, sanajan ing tlatah tilas republik Soviet, monumen kanggo mbah kakung lan mbah kakung kita dibongkar, lan awu najis saka kuburan!
            We diplomatically mbantah! Utawa mungkin sampeyan kudu mangsuli ing pangilon! Dheweke mutusake kanggo ngrusak monumen Konev, lan kita ngidini papan panguburan Ceko Putih ing Yekaterinburg ing ngisor rink! Ya, ora manusiawi, nanging bisa uga karo wong-wong sing nganiaya bocah-bocah saka perkawinan warga lan Jerman, ora mungkin? Ya, iku njijiki, reged lan ora Kristen, nanging mbokmenawa bakal luwih efektif tinimbang nglindhungi kuburan saka liberators Ukraina, negara Baltik lan negara Eropah Wétan, saka wong saka negara iki ing Kawa saka Dina Kamenangan ing. wilayah kabeh Fatherland kita?
            Sincerely, Vladislav!
            1. Phil77
              Phil77 21 September 2019 08:20
              +6
              Vladislav! Sampeyan pancen bener, ing pitakonan iki jawabane mung pangilon! Dibubarake, diijini scumbags lokal tumindak vandalisme, njaluk iku. Yagene ana memorial kanggo Polandia (diduga ditembak * dening rezim getih Stalin *), padha Putih Ceko sing ngrampok kabeh ing dalan? Nanging yen padha ngadeg ing tanah kita, banjur please ngreksa lan ngormati kuburan massal kita lan monumen didegaké kanggo wong-wong sing nylametaké donya saka Nazisme!
              1. VeteranVSSSR
                VeteranVSSSR 21 September 2019 10:12
                0
                Nanging, sapa sing bakal tanggung jawab kanggo penembak Latvia?
              2. Antares
                Antares 25 September 2019 22:02
                -1
                Kutipan: Phil77
                Sampeyan pancen bener, ing pitakonan iki jawabane mung cermin!

                Aku wonder yen kahanan hipotetis
                Ing Federasi Rusia, para vandal pancen ngrusak monumen utawa nindakake tumindak vandalisme (ora umum)
                Lan sawetara negara nggawe klaim marang Federasi Rusia - apa
                Kutipan: Phil77
                supaya bajingan lokal tumindak vandalisme-njaluk

                ?
                Iku tansah luwih apik kanggo miwiti karo dhewe - monumen ing Federasi Rusia uga numpes. Kadhang-kadhang dadi sepi.. lan kadang-kadang banter lan liwat Internet.
          3. bubalik
            bubalik 21 September 2019 08:45
            +8
            sugeng sonten sedaya! hi Vyacheslav Olegovich, aku isih mikir yen kolaborator minangka pengkhianat negara. (Yen dijupuk kanggo perang nglawan USSR) Lan sampeyan nulis Prancis lan India, lan liya-liyane. Kita ora nyebut kolaborator Jepang lan Italia, ta? Campuran pengkhianat lan warga manca ing siji boiler basa
            1. Phil77
              Phil77 21 September 2019 09:41
              +8
              Sugeng enjing Sergey! Nanging, nalika iku India dadi bagéan saka Kakaisaran Inggris! Sing perang karo Jerman, banjur? Wong-wong India iki isih kolaborator. Ya, padha pengkhianat, apa ora, ayo padha ngatur. hi
            2. sniperino
              sniperino 21 September 2019 13:30
              +5
              Kutipan saka bubalik
              kolaborator minangka pengkhianat marang negarane
              Tembung "kolaborasi" tegese "kolaborasi" (saka basa Prancis), lan panggunaan tembung kasebut beda-beda gumantung saka orientasi ideologis teks: pengkhianatan ora mesthi diwenehake. Kajaba iku, sawetara wong SS yakin yen dheweke tumindak kanggo kabecikan negara lan rakyate. Kaya saiki, umpamane, sawetara liberal sing bandel ngupaya ngrusak kahanan politik ing Rusia kanggo hibah AS, ngyakinake awake dhewe lan wong liya yen dheweke tumindak kanggo kabecikan negara lan rakyate.
            3. undecim
              undecim 21 September 2019 22:11
              +4
              "... Aku isih mikir yen kolaborator minangka pengkhianat marang negarane"
              Ora perlu ngetung apa-apa. Ana definisi umum sing ditampa.
              Collaborationism minangka kerjasama karo mungsuh nglawan negara kewarganegaraan nalika jaman perang.
              Senadyan istilah kasebut paling kerep ditrapake kanggo kerjasama karo Axis, sacara resmi warga negara apa wae sing kerja sama karo mungsuh negara kasebut minangka kolaborator.
              Mulane, wong Prancis, lan India, lan Italia lan Jepang, sing perang nglawan negarane - kanthi resmi - dadi kolaborator.
          4. lele
            lele 21 September 2019 19:38
            +4
            Vyacheslav, matur nuwun kanthi sanget, aku ngarep-arep terus. hi

            Nanging aku ora bisa ngomong: Wong ganteng saka "India Gratis" iku dudu pejabat, nanging pribadi, sanajan kumise langsung meri. eseman
      2. Astra liar
        Astra liar 21 September 2019 08:04
        +2
        Vyacheslav Olegovich, aku seneng mlebu arsip sampeyan. Sampeyan nyelehake alamat kasebut, lan aku bakal nyoba dadi "pembantu rumah tangga". hee hee
        1. kaliber
          21 September 2019 11:18
          +5
          Dear Astra! Aku bakal ngandhani apa wae sing ana: gambar model kertas lan pindai, ing antarane ora ana apa-apa; Majalah Jepang "Pemodelan Armor" lan "Model grefix" nganti pirang-pirang taun; fotokopi saka macem-macem buku sing diterbitake dening penerbit Osprey lan buku-buku kasebut dhewe. Sekelompok ekstrak tulisan tangan sing clumsily lan arsip Penza. Mung aku bisa nggunakake. Banjur folder karo artikel-artikelku saka macem-macem majalah - warisan putu. Inggih, buku, wiwit saka "Ekonomi USSR nalika Perang Donya II" kanggo jurnal "Ilmu lan Teknologi" kanggo 1929, nanging ana sawetara. Inggih, folder karo bahan sobek saka ngendi wae, kaca koran. Bojoku ngandhani supaya kabeh iki diowahi dadi elektronik lan mbuwang kertas kasebut. We ngobong ing negara ing tong minyak saka ndhuwur! Dadi sanajan wis menek ana (ing arsip) sampeyan ora bakal nemokake akeh, lan sampeyan ora bakal bisa nggunakake akeh. Ya, lan scold kula karo "ilat sethitik" kanggo kekacoan elek.
      3. tihonmarine
        tihonmarine 21 September 2019 11:59
        +2
        Kutipan saka kaliber
        Banjur topik kasebut digambar ing VO, lan sing isih ana yaiku mlebu ing arsipku dhewe.

        Matur nuwun kanggo pesen, aku pengin nampa artikel rinci babagan VO, coba sabisa.
    3. U-58
      U-58 21 September 2019 17:53
      +3
      Luwih becik yen sawetara ahli nutup celah liyane ing sejarah perang - gendarmerie lapangan Jerman.
      Topik iki meh ora ditelusuri.
      Nanging struktur kasebut nduweni kekuwatan darurat.
      Ing conto saka biografi Stirlitz sastra.
      Kaya sing sampeyan ngerteni (wong sing maca), Stirlitz ngunjungi Smolensk, ing Polandia dheweke "nggoleki" FAA sing ilang.
      Dadi, gendarmerie lapangan, yen perlu, bisa mandheg lan nahan dheweke, pejabat intelijen Berlin.
      Dadi kabeh iki ana sawetara kapentingan.
  3. Krasnoyarsk
    Krasnoyarsk 21 September 2019 07:56
    0
    = Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa historiografi ekstensif dikhususake kanggo topik partisipasi warga Soviet lan manca ing Perang Dunia II ing tentara Jerman lan pasukan SS ing Kulon, padha ora nindakake apa-apa rahasia palsu, kayata, kita wis sadurunge 1991. =
    Omong kosong saka Shpakovsky. Yen penulis ora ngerti apa-apa, iki ora ateges "rahasia" kasebut.
    = Nanging, ora ana riset babagan topik iki. Konsep "persaudaraan bangsa Soviet" ora ngidini nulis babagan kabeh aspek negatif saka sajarah umum kita, lan sinau babagan topik iki dianggep (kang dianggep? Endi indikasi yen iki "dianggep minangka propaganda. "?) minangka propaganda nasionalisme lan chauvinisme. Ora nggumunake yen topik kerjasama antarane warga Soviet lan mungsuh wiwit diteliti mung sawise ambruk USSR. =
    Omong kosong liyane. Apa topik iki menarik banget? marang sapa? Auto RU? Dadi kenapa penulis ora njelajah topik iki nalika jaman Soviet? Yen topik iki menarik banget kanggo dheweke.
    1. Alexander Green
      Alexander Green 21 September 2019 12:35
      -2
      Kutipan: Krasnoyarsk
      Omong kosong saka Shpakovsky


      Setuju banget karo sampeyan.

      Pengkhianat kabeh bangsa sawise perang padha diukum abot, kabeh wong ngerti bab iku, lan mulane Jeksa Agung bisa ngetokake iki ora nimbulaké akeh kapentingan ing USSR, amarga pamaréntah Soviet nguber kawicaksanan Persahabatan antarane bangsa.

      Sayange, sawise pati I.V. Stalin, kabeh kolaborator diampuni, dirilis awal saka kemah lan pakunjaran, lan banjur rampung rehabilitasi, lan padha entuk kesempatan kanggo melu ing karya ing struktur negara lan partai. Sajrone perestroika, dheweke dadi dhukungan kanggo borjuasi nasional sing mentas lair, sing, kanthi bantuan nasionalisme lan chauvinisme, numpes Uni Soviet.

      Napa kapentingan ing kolaborasi didorong saiki?

      Ya, amarga meh 30 taun sawise karusakan saka USSR, wong-wong saka kabeh tilas republik Soviet sepisan maneh dadi kuwat ing kepinginan kanggo manunggalaken. Lan amarga borjuasi nasional utawa donya ora mbutuhake iki, media wiwit nggedhekake masalah iki supaya pungkasane padu karo bangsa kita lan nyegah penyatuan.

      Artikel Shpakovsky mung kanggo tujuan iki. Ora Matter apa mangerténi iki utawa ora, sing utama iku artikel pour banyu ing pabrik sabenere nasionalis borjuis lan chauvinists didhukung dening imperialis Amérika, inciting lan intensifying regejegan interetnis.
      1. lele
        lele 21 September 2019 18:54
        +5
        Ya, amarga meh 30 taun sawise karusakan saka USSR, wong-wong saka kabeh tilas republik Soviet sepisan maneh dadi kuwat ing kepinginan kanggo manunggalaken.


        Ing republik endi sing padha ngomong iki, nanging paling kamungkinan padha bisik-bisik ing kuping, amarga ora ana sing krungu iki kajaba sampeyan. Lha, ngomong sing bener marang wong-wong, ing ngendi dheweke ngandhani kabeh iki? Ing Ukraina, ing Georgia, utawa bisa uga ing Estonia karo Latvia.
        Rungokake, Green, sampeyan ora ngomong ing sekolah ing acara pertunjukan bocah-bocah, DEWASA wis kumpul ing kene lan, mesthine, sampeyan kudu mikir sadurunge nulis apa sing sampeyan tulis.
        PS Cons ora saka kula.
        1. Alexander Green
          Alexander Green 21 September 2019 20:28
          -4
          Kutipan: Kucing Laut
          Lha, ngomong sing bener marang wong-wong, ing ngendi dheweke ngandhani kabeh iki?

          Lan sampeyan ngomong karo wong sing kerja, lan dheweke bakal ngandhani yen dheweke wis "mangan" kapitalisme lan nasionalisme.
          1. lele
            lele 21 September 2019 21:17
            +7
            Aku komunikasi karo wong kerja saben dina amarga aku manggon ing deso. Aku durung menyang Estonia lan Georgia wiwit wiwitan kekacoan sing kondhang, nanging, miturut pernyataan sampeyan, sampeyan lelungan kabeh lan ngobrol karo kabeh "wong sing kerja". Banjur njawab pitakonan sing prasaja, kenapa ing kabeh Kazakhstan, Azeibarjans lan liya-liyane, wong-wong ora nganakake rapat umum sing nuntut bali menyang "kulawarga persaudaraan bangsa"? Lan kosok balene, Rusia-speaker sing squeezed metu saka kono karo thoroughness konsisten.
            Ing mratelakake panemume, sampeyan melu ing demagoguery Bolshevik biasanipun lan jujur, Sasha. eseman
            1. Alexander Green
              Alexander Green 22 September 2019 17:18
              0
              Kutipan: Kucing Laut
              Aku komunikasi karo wong kerja saben dina amarga aku manggon ing deso.

              Ya, ana wong sing kerja ing deso, nanging ora padha. Iki utamane minangka petani kanthi ekonomi dhewe, sing njamin kaslametané sing bisa ditrima, mula pecah hubungan antar-republik ora mengaruhi wong-wong mau kanthi cara sing padha karo buruh industri, mula warga deso duwe kesadaran borjuis cilik. .

              Kutipan: Kucing Laut
              kok ing kabeh Kazakhstans, Azeibarjans lan liyane, wong ora nganakake rapat umum nuntut bali menyang "kulawarga fraternal bangsa" Lan kosok balene, wong Rusia-speaking sing squeezed metu saka kono karo thoroughness konsisten.?

              Iki kabeh diatur dening borjuasi nasional, sing numpes USSR, lan saiki wis njupuk kabeh menyang tangane dhewe, lan urip wong wis dadi unbearable amarga iki, iku, kanggo ngalihake discontent saka wong. saka dhewe, wis ngowahi panah ing wakil saka bangsa liyane.

              Para buruh biasane nostalgia babagan Uni, nanging durung metu, amarga ora diatur, nanging lagi dilatih dening kapitalisme lan bakal dadi, miturut Marx, "saka kelas dhewe - kelas dhewe. ", lan bakal netepake Soviet daya banjur dibalèkaké Soviet Uni.
              1. lele
                lele 22 September 2019 17:35
                +2
                Ya, ana wong sing kerja ing deso, nanging ora padha. Iki utamane para petani kanthi ekonomi dhewe, sing menehi kaslametan sing bisa ditindakake.

                Ing desa ngendi sampeyan nemokake petani saiki, sangang puluh persen wong kita kerja ing kutha-kutha, sawetara ing Moskow, sawetara ing Ryazan, lan plot rumah tangga, nimbang, mung varian saka plot Soviet ing negara, mung luwih.
                ... dheweke bakal ngedegake kekuwatan Soviet lan banjur Uni Soviet bakal dipulihake.

                Cangkeme sampeyan bakal (Aku bakal masang elipsis ing kene, nanging aku wedi yen bakal salah paham). hi
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 22 September 2019 21:52
                  +1
                  Kutipan: Kucing Laut
                  lan plot kluwarga, nimbang, mung varian saka plot Soviet ing negara, mung luwih.

                  Tvk ing kene, bagean-bagean Soviet ing wektu kasebut nduweni peran negatif kanggo ngganti kesadaran kelas para buruh. Iki minangka salah sawijining arah saka dekomposisi kelas buruh. Elinga, ana crita ing televisi: nalika Yeltsin ngrusak kekuwatan Soviet, dheweke ketemu karo para buruh lan ngandhani yen dheweke kudu sabar, lan dheweke njamin yen dheweke bakal sabar, lan nuduhake kaleng persiapan sayuran. Nalika iku pungkasane padha ngganti sosialisme kanggo kapitalisme.

                  Lan yen warga padesan padha nyambut gawe ing kutha, ora ateges dheweke wis dadi kelas buruh. Miturut V.I. Lenin, supaya bisa dadi proletar sejati, kudu masak ing boiler pabrik paling sethithik 10 taun, lan liyane, dheweke kudu ora duwe properti ing deso.

                  Kutipan: Kucing Laut
                  Karo lambene

                  Apa sing ora jelas ing kene? Tanpa panyiapan kekuwatan Soviet ing bekas republik Uni Soviet ora bisa dibalèkaké.
                  Uni Soviet iku Uni Soviet. Ing sawetoro wektu, ing republik Duma Negara, Verkhovna Rada, etc.
                  1. lele
                    lele 22 September 2019 23:48
                    +1
                    dheweke kudu sabar, lan dheweke njamin yen dheweke bakal sabar, lan nuduhake guci sing isine sayuran. Banjur padha pungkasanipun ngganti sosialisme kanggo


                    Sing mesthi wae - grub luwih penting tinimbang gagasan "padhang"! Komunisme angel dibangun kanthi weteng kosong. Nyuwun
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 23 September 2019 16:22
                      +1
                      Kutipan: Kucing Laut
                      Sing mesthi wae - grub luwih penting tinimbang gagasan "padhang"! Komunisme angel dibangun kanthi weteng kosong.

                      Sayange, Yeltsin ora mbangun komunisme, nanging kapitalisme; dheweke ngapusi rakyat Soviet.
                      1. lele
                        lele 23 September 2019 16:40
                        0
                        Lan ing mratelakake panemume, wong Soviet padha diapusi wiwit awal: komunisme ora bisa dibangun. Iki dihalangi dening sifat manungsa, predator lan egois. Nanging iki mung pendapatku, lan aku ora ngetrapake.
                      2. Alexander Green
                        Alexander Green 23 September 2019 17:04
                        +1
                        Kutipan: Kucing Laut
                        komunisme ora bisa dibangun.

                        Kok mokal? Kita wis duwe fase kapisan - sosialisme, miturut I.V. Stalin. Saiki asor sak wentoro, dig menyang sajarah, carane kapitalisme iki diadegaké, uga ora langsung., Lan uga karo digressions, conto urip Prancis.
                      3. lele
                        lele 23 September 2019 17:17
                        -1
                        Kita wis duwe fase pisanan - sosialisme


                        Ya, ing tahap iki, dheweke kesandhung lan ora maju. Kasunyatan bilih ing saindhenging negara mung ana sosialisme, antarane Moscow Ring Road lan tembok Kremlin, sosialisme dikembangaké, lan mung konco tembok Kremlin komunisme. ngguyu Lan wong ora wuta. Yagene dheweke ora seneng karo Moskow? Lan kanggo kategori pasokan pisanan, kaya-kaya kita wis milih kanggo awake dhewe. Dadi pranyata sing panguwasa uga pitted populasi kanggo saben liyane. "Dibagi lan digdaya" (C) - kabeh kaya sing ditulis.
                        Sawetara jinis sosialisme aneh, ora ketemu. Nyuwun
                      4. Alexander Green
                        Alexander Green 23 September 2019 19:27
                        +1
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Sawetara jinis sosialisme aneh, ora ketemu.

                        Aku ora nemokake. Kita duwe sosialisme nyata nganti 1956. banjur sawise sing disebut paparan Khrushchev saka kultus Kepribadian I.V. Stalin, mboko sithik wiwit mbatesi, pemugaran kapitalisme lan hukum ekonomi wiwit, lan ing wektu sing padha wiwit rebirth saka wong Soviet lan Partai Komunis. Aku wis bola-bali nulis babagan alasan iki, yen sampeyan kasengsem, aku bisa menehi pranala menyang artikel sing relevan ing Internet.
                      5. lele
                        lele 23 September 2019 20:32
                        0
                        Kanthi gati kanggo Khrushchev, aku sebagéyan setuju karo sampeyan, nanging digunakake ... Inggih, iku mokal kanggo njaga negara ing genggeman saka apparatus repressive kabeh wektu. Sembarang rezim diktator bakal ambruk cepet utawa mengko, lan ana akeh conto iki ing sajarah.
                        Ya, nanging kanthi cara konkrit apa pemulihan kapitalisme katon sawise taun 1956? Aku isih enom banget banjur ngelingi kabeh sak tenane. hi
                      6. Alexander Green
                        Alexander Green 23 September 2019 21:40
                        +1
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Ya, lan apa sing diwujudake khusus pemugaran kapitalisme

                        Ing cendhak, banjur:
                        Ing bidang ekonomi. Ing pungkasan taun 50-an, Khrushchev meksa kabeh farms kolektif kanggo tuku peralatan MTS, sawise kang negara abstained saka akeh crops, lan farms bebarengan dadi perusahaan kapitalis, padha kalebu biaya peralatan ing biaya produk tetanèn.
                        Salajengipun, ing taun 1965, reformasi ekonomi anyar rampung, ngarahake orientasi perusahaan industri kanggo ngasilake bathi lan ngganti indikator sing direncanakake, tinimbang nomenklatur lan indikator kuantitatif barang, bathi moneter wiwit direncanakake. Mangkono, padha ngganti sistem ekonomi sosialis Stalinis, fokus ing ngurangi biaya produksi kapitalis. Sawisé iku, wisuh metu saka produk murah lan masalah liyane wiwit.

                        Ing bidang politik. Ing 22nd Congress CPSU ana tesis salah sijine nerusake bab kamenangan final saka sosialisme ing USSR, ana departure saka basis saka daya Soviet - kediktatoran proletariat, negara wiwit disebut nasional. lan CPSU - partai kabeh wong. Kaum buruh disingkirake saka kuwasa, akibate, perjuangan kelas dibuwang, mandheg nglawan oportunisme, revisionisme ing ideologi, lan mungsuh rakyat ing masyarakat.
                        Ing taun 1977, kelas buruh pungkasane dicopot saka kuwasa, ing Konstitusi Brezhnev sing mentas diadopsi saka USSR, dicathet yen kelas buruh ora ana maneh. anjog kekuatan, nanging mung anjoglan iku loro beda gedhe. Asil dikenal - negara teka ing acara 1991.
                      7. Ana mammoth
                        Ana mammoth 23 September 2019 19:46
                        +1
                        Aku uga ora bakal meksa sampeyan.
                        Pratelan sampeyan sinis, palsu lan mbebayani kanggo wong enom. Sifate manungsa iku sosial, sosial. Lan, wong-wong sing saiki netepake hukum lan aturan pancen wong sing predator lan egois.
                      8. lele
                        lele 23 September 2019 20:27
                        0
                        Minus sampeyan vkondyachili? Minangka argumentasi persuasif? Banget ngyakinake, cukup ing semangat alam sampeyan, "umum lan sosial." ngguyu

                        Alexander Grin ora stoop kanggo iki, wis cukup tembung lan kemampuan kanggo nggunakake. Aku ora mesthi setuju karo dheweke, nanging minangka mungsuh aku ngajeni dheweke. Inggih, sampeyan - Gusti mberkahi sampeyan.
                      9. Ana mammoth
                        Ana mammoth 23 September 2019 20:35
                        +1
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Minus sampeyan vkondyachili?

                        Ora Ana
                      10. lele
                        lele 23 September 2019 20:42
                        +1
                        Menawi mekaten, kula nyuwun pangapunten. hi
                      11. Ana mammoth
                        Ana mammoth 23 September 2019 20:47
                        +1
                        Ditampa. Nyuwun pangapunten nalika salah asring angel hi
                        PS Akeh tembung dadi, siji VO ora kantun nglirik
                      12. lele
                        lele 23 September 2019 21:32
                        +1
                        Aku bener marang censorship, nanging ing tangan liyane, menehi wong free rein kene lan situs bakal langsung dadi cabang saka sawetara pub goofy. Nanging kabeh, mesthi, apik ing moderat. hi
                      13. saygon66
                        saygon66 28 September 2019 14:02
                        0
                        - Bravo! Aku maca kabeh ing ndhuwur - carane aku nekani kuliah ing Sekolah Tinggi Pendidikan ... nglirik
                      14. lele
                        lele 28 September 2019 16:06
                        +1
                        Matur suwun hi
                        Suwe-suwe dheweke ora dadi anggota partai apa wae, utamane ora ana kuliah ing VPSh. Nanging sampeyan mesthi duwe sawetara pengalaman lan sampeyan bisa uga luwih ngerti. ya
                      15. saygon66
                        saygon66 28 September 2019 16:38
                        +1
                        - nglirik Iki luwih ditrapake kanggo mungsuh sampeyan ... Kanca sing disiapake kanthi ideologis! Lan banjur - ya ... Aku duwe kesempatan kanggo ngrungokake dosen saka panitia kutha ing 80s ... Komsomol kepungkur, uga saben warga USSR!
                      16. lele
                        lele 28 September 2019 17:41
                        +2
                        Kanthi Komsomol kepungkur, kabeh bener, padha dadi anggota lan mbayar iuran, lan banjur dadi ora perlu ing kabeh, lan iku bakal luwih apik kanggo nyelehake dhuwit ing paling ing ngombe. ombenan
                      17. saygon66
                        saygon66 28 September 2019 17:50
                        0
                        -Pancen ... Nanging piye wae nglirik Aku ora ngelingi anggota Komsomol sing ora ngombe ...
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 22 September 2019 16:26
        +1
        Amnesti wis ana ing Stalin. Wong-wong sing diampuni ora ditampa ing partai lan ora kerja ing struktur negara.
  4. nycomedes
    nycomedes 21 September 2019 08:03
    +8
    Collaborationism ora duwe kewarganegaraan. Dheweke "internasional". Mergo iki... Nyuwun
  5. Astra liar
    Astra liar 21 September 2019 08:21
    +2
    Kanggo dangu aku panginten sing seragam SS ireng (kaya ing film; "Seventeen Moments of Spring") mengko aku ketemu: SS lan Wehrmacht wis seragam padha, lan ireng tetep kanggo acara khusus.
    Vyacheslav Olegovich, kene sampeyan ngerti luwih apik, aku dikandhani manawa Jerman duwe hierarki: SS lan kepiye Waffen ss?
    1. U-58
      U-58 21 September 2019 11:54
      +3
      Ana uga sing putih ngarep. Iku meh ora tau nganggo.
      Nanging kancaku, Muyuller, ing dina-dina pungkasan, padha mamerake kaya ngono.
      Sengaja ngrusak mripat kanggo kabeh wong.
      Banjur ..puff .. lan ilang
      1. lele
        lele 21 September 2019 18:56
        0
        Apa sampeyan wis ketemu pribadi? Yen ora, banjur kirim link. Babagan Muller nganggo seragam putih.
        1. U-58
          U-58 22 September 2019 09:11
          +2
          Aku ora bakal ngirim link, aku ora ngelingi ngendi.
          Nanging materi sing padha ana ing TV "Zvezda" lan Prokopenko ing Vonnaya Secret
          1. lele
            lele 22 September 2019 14:53
            0
            Aku ora bakal ngirim link, aku ora ngelingi ngendi.


            Dadi aku mikir.
            Lan ya! Prokop mesthi dadi panguwasa, utamane karo reptilia sing disenengi. ngguyu
            1. U-58
              U-58 22 September 2019 17:31
              +1
              Inggih, yen sampeyan apik banget, ketik ing mesin telusur: foto seragam putih saka ss.
              Lan kita bakal seneng kanggo sampeyan
              1. lele
                lele 22 September 2019 17:41
                -1
                Aku wis cukup rasa seneng. Sampeyan, Che, ora ngerti yen kita ngomong khusus babagan Muller? Utawa mung saka apa-apa kanggo ngomong "vanka lim"?
          2. Astra liar
            Astra liar 22 September 2019 21:09
            0
            Aku ora ngelingi apa-apa bab tunik Muller. Jujur aku wis suwe ora nonton.
        2. Phil77
          Phil77 22 September 2019 13:46
          +3
          Aku seneng nampani sampeyan Konstantin! Aku bakal menehi link, situs seragam-sandhangan ing mesin telusur, ing bagean khusus kanggo seragam ss, seragam putih (disetujoni ing 1939) tenan kasebut. !
          1. lele
            lele 22 September 2019 15:04
            +2
            Hello Seryozha! Aku ngerti sing padha duwe seragam putih sugih, nanging aku ngomong bab liyane: Aku sangsi banget sing Johann Müller ngubengi Berlin ing seragam putih. Mung ana siji utawa loro foto dheweke, lan ing wangun biasane mung ana siji utawa loro. Sawise kabeh, dheweke ora tau munggah ing ngarep, amarga profesional polisi nyata nyoba ora sumunar ing endi wae maneh. .
            1. Phil77
              Phil77 22 September 2019 15:58
              +1
              Ya, aku setuju, luwih saka ragu-ragu. Kajaba iku, pro wis wiwit jaman Republik Weimar. Ya, ing musim semi tanggal 45 iku angel mbayangno dheweke nganggo seragam putih salju! ngguyu Luwih, ing zachuhonny, seragam reged saka Volksturm (nanging tanpa senjata!).
            2. U-58
              U-58 22 September 2019 17:32
              +1
              Ya, ora ing Berlin, nanging ing Kanselir Reich.
              Iku paseksiné para abdi sing dijupuk
              1. lele
                lele 22 September 2019 17:42
                0
                Where is Reich Chancellery? Ing Afrika? ngguyu
                1. U-58
                  U-58 22 September 2019 19:46
                  +2
                  Ya sampeyan penyihir !!!
                  1. lele
                    lele 22 September 2019 20:17
                    +3

                    Ora, aku ana ing sisih tengen, ing ngisor iki, aku mundur saka mungsuh.

                    Iki wis, nanging saiki, uga, ing subyek. prajurit
            3. bubalik
              bubalik 22 September 2019 20:40
              +3
              ,,, apa dudu babagan Muller iki sing diomongake para mulya?
              sing mung ing pungkasan dekade kaping sanga ing tabel peringkat SS?
              1. lele
                lele 22 September 2019 23:44
                +2
                Lan setan ngerti, Seryozh, ana luwih akeh, Mollerov, tinimbang kita duwe Ivanovs, nanging isih kita nyuwil. Mungkin sing padha, sakperangan alesan aku panginten sing Johann, nanging Mungkin Heinrich. Apa bedane, isih ora katon kaya Armored. ngguyu ombenan
                1. saygon66
                  saygon66 28 September 2019 17:59
                  0
                  - Jenenge Heinrich... Heinrich Müller. Anehe, dheweke ora dadi anggota NSDAP, sing wis bola-bali ditolak promosi ...
        3. mordvin 3
          mordvin 3 22 September 2019 17:54
          +2
          Kutipan: Kucing Laut
          Babagan Muller nganggo seragam putih.

          Renang, kita ngerti ... ya
          1. lele
            lele 22 September 2019 20:15
            +1
            Apik banget, Vladimir! Aku durung tau weruh kano iki, nanging saiki aku ngguyu saka jero atiku! ngguyu

            "Endi pistol irengku - ing Bolshoi Karetny!
            Ing ngendi aku ora saiki - ing Bolshoi Karetny!"
            (C) V. Vysotsky.
            1. Astra liar
              Astra liar 22 September 2019 21:26
              +1
              Kucing, sampeyan kudu ngakoni yen iku dadi parodi sing lucu banget. Aku piye wae tak digunakake kanggo versi lawas lan wis ora katon "colored" siji durung ing lengkap (ora kepinginan), nanging anakku disenengi versi anyar. Bener, dheweke ora weruh versi lawas, nanging sawise versi anyar, kepiye sing lawas kanggo dheweke?
              1. lele
                lele 22 September 2019 23:53
                +1
                Ya, aku nulis ing ndhuwur.

                Aku wis ora ndeleng versi colorized lan ora bakal. Anakku, alhamdulillah, weruh sing asli ireng putih. Nanging aku komentar ing soko ana lan marang Schellenberg kang "Labyrinth" kanggo maca, kang maca lan takon pitakonan - kang wiwit mikir lan ngerti sing ora kabeh iku supaya unambiguous lan prasaja.

                Mugi-mugi tansah pinaringan sehat lan barokah dumateng panjenengan lan putra. tresna
          2. Astra liar
            Astra liar 22 September 2019 21:17
            +1
            Mordvin, matur nuwun: seneng-seneng
            1. lele
              lele 22 September 2019 23:55
              +2
              Astra, nggatekake, sapa sing "digantung" Mordvin ing kana?
    2. lele
      lele 21 September 2019 18:58
      +2
      Hierarki: SS lan kepiye waffen ss?

      Kabeh pancen kosok baline, dhuh Astra tresna . Aku wis nulis sethithik babagan iki ing ndhuwur. hi
    3. saygon66
      saygon66 28 September 2019 14:12
      0
      - K. Zalessky nduweni informasi rinci babagan topik YY ... Minangka adoh aku ngelingi saka bukune: divisi YY, divisi sukarelawan YY lan divisi pasukan YY ... Sing terakhir direkrut utamane saka Volksdeutsche, lan "cedhak ras. ", sing terakhir - saka apa wae..
      1. Astra liar
        Astra liar 28 September 2019 14:26
        0
        Matur nuwun kanggo njlentrehake, yen ora ana omong kosong: unit elit sing njaga Fuhrer lan kabeh sampah.
        1. saygon66
          saygon66 28 September 2019 14:54
          -1
          - Umume aku bakal takon babagan "elitisme" pasukan YY - latihan sing praktis ora beda karo tentara. Aku maca sing umur entri menyang bagean iki Originally 21 taun - i.e. wong diwasa teka, consciously, lan karo sikap cocok kanggo layanan ... Lan, senadyan iki, ing kawitan losses antarane YY padha dadi gedhe sing printah tindak poach personel saka tentara. Yen mung saka segi ideologi ... Kanthi elitisme ing wektu iku, kabeh ora dadi prasaja - tanker lan penembake gunung, submariners lan pasukan terjun payung dianggep elit ... Nanging wong saka "Brandenburg" (pramuka - saboteurs) - ora tenan. ...
  6. Korsar4
    Korsar4 21 September 2019 08:25
    +3
    Topik penting. Kanggo saben kasus iku individu. Nanging ana sawetara keputusan "kawanan". Saben uwong duwe watesan dhewe - sing bisa ditampa.

    Nanging kadhangkala kahanan bisa diganti - kanthi jarum sing padha ing kuku.
    1. saygon66
      saygon66 28 September 2019 16:42
      +1
      - Ales Adamovich duwe crita "The Punishers" ... Ana analisis sing menarik banget babagan alasan transisi menyang layanan Jerman ...
  7. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 21 September 2019 08:26
    +5
    Topik sing diangkat bakal terus menarik, utamane babagan statistik. Siji-sijine panjaluk marang penulis yaiku tetep netral politik. Informasi "gundhul" menarik, lan supaya saben wong menehi warna politik kanthi pribadi - ing komentar.
  8. Astra liar
    Astra liar 21 September 2019 08:41
    +3
    "Ndaftar kanggo pasukan SS", kok ora Wehrmacht? Sawise kabeh, bagean ss dianggep elit ing antarane?
    Aku bubar sinau manawa Himmler nyaranake supaya "kancane" duwe anak ora ana ing amben, nanging ing kuburan Arya lawas ..... brrr. Sampeyan kudu mikir babagan iki. Oke, sanajan ing mangsa panas ing suket, lan ing musim gugur utawa mangsa? Aku ora pengin dadi ing panggonan sing Gretchen
    1. kaliber
      21 September 2019 11:01
      +2
      Wong-wong mau kabeh wong sing bodho banget. Dheweke percaya kabeh setan ... mulane dheweke kalah.
      1. U-58
        U-58 21 September 2019 18:05
        +4
        Ya ampun...
        Iku ora prasaja.
        Contoné, ora ana siji-sijia ing Nazi Jerman sing nyebut bangsa Slavia minangka bangsa sing luwih cendhek.
        Ora Hitler utawa Goebbels.
        Nanging, kita dihukum mati total.
        Kenging punapa?
        Ana organisasi "mistis" Annenerbe.
        Padha, misale jek, malah tanpa analisis genetis ndudhuk munggah kasunyatan sing Slavs, Rusian nyedhaki katurunan saka Aryans kuna saka Jerman.
        Lan supaya "nyedhak" karo leluhur sing gedhe, dheweke mutusake kanggo mbusak tautan sing ora perlu, yaiku, kita.
      2. lele
        lele 21 September 2019 19:03
        +3
        Vyacheslav, kenapa? Ing wayah wengi, ing kuburan?! Aku ora tau nyoba, nanging ana sing mistis babagan iki: ing papan ngaso wong mati - lair saka urip anyar. Sanajan setan ngerti apa sing bisa kedadeyan ing kahanan kaya ngono. ngguyu
  9. Bai
    Bai 21 September 2019 09:06
    + 12
    Secara total, ana ing SS sing dadi udakara 340 wong manca.
    Walanda 22 000
    Belgia, Flemings 7500
    Belgium Walloons 5500
    Prancis 10 000
    Italia 20
    Denmark 7500
    Norwegia 8000
    Swedia 300
    Finlandia 2000
    Albania 6500
    Kroasia 26
    Serbia 7000
    Bulgaria 750
    Romania 5000
    Hongaria 40
    Republik Ceko, Polandia, Slovakia 3000
    Latvia 40 000
    Estonia 23 000
    Ukraina 27
    Kaukasus, Asia 8000
    Cossacks 35
    Rusia, Belarus 28 (kalebu "hiwi" karo macem-macem bagean SS)
    Luksemburg lan Liechtenstein 3000
    Swiss 1330
    Spanyol 300
    Inggris Raya, jajahane, uga AS lan Irlandia 300 (kalebu Volksdeutsche saka negara kasebut)
    India 3500

    Ing ngisor iki sawetara bagean nasional:
    Legiun Sukarelawan "Belanda"
    Legiun Sukarelawan "Flanders"
    Korps Relawan "Denmark"
    Legiun Sukarelawan "Norwegia"
    Batalyon sukarelawan Finlandia
    Korps Relawan Inggris
    Legiun Sukarelawan India
    Korps Relawan Serbia
    Legiun Sukarelawan Estonia
    Unit militèr SS Kaukasia
    Unit militèr SS Turkik Wétan
    SS Tank Destroyer Resimen No. 103 (Rumania No. 1)
    Resimen Penghancur Tank SS (Bulgaria No. 1)
    1. VeteranVSSSR
      VeteranVSSSR 21 September 2019 09:58
      0
      Pitakonan kenapa Rusia lan Belarus bebarengan, supaya bisa ngomong, total?
      1. VeteranVSSSR
        VeteranVSSSR 21 September 2019 10:00
        +4
        Ana sing ngandhani yen sampeyan ora bisa njupuk sewu wong bajingan (ing wates umur nganti 39 taun)
      2. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 21 September 2019 20:07
        -2
        Kutipan saka: VeteranVSSSR
        Pitakonan kenapa Rusia lan Belarus bebarengan, supaya bisa ngomong, total?

        Kabeh padha, Negara Uni, mulane, iki lantaran.
        Lan kepiye sampeyan pengin digandhengake karo tetanggan Baltik utawa Ukraina Kulon? Iki mung ora diukur ing SS!
        Dadi, ing latar mburi Rusia, sampeyan bakal kesasar. Ing tembung liyane, meh ora ana sampeyan ing SS.
        1. VeteranVSSSR
          VeteranVSSSR 21 September 2019 20:22
          0
          Aku pengin ngomong sethithik babagan liya. Negara-negara Baltik, Ukraina, Belarus pancen ana ing sangisore Jerman. RSFSR sebagian.
          1. Zakirov Damir
            Zakirov Damir 21 September 2019 23:00
            +1
            Nanging ana sawetara wong Belarusia ing SS - divisi SS Belarusian kaping 30. Ana sawetara ètnis Belarusians ing kono.
    2. Ivan Petrov_9
      Ivan Petrov_9 26 September 2019 22:31
      0
      [quote = BAI] Total, ing SS ana udakara 340 wong manca sing dilayani.
      Saka sumber apa nomer kasebut? Kakehan wong Kroasia. Lan babagan wong Bulgaria bakal luwih rinci.
  10. bionik
    bionik 21 September 2019 10:03
    +4
    Uga "Aryans" ....)) iki Kalmyks saka korps kavaleri Kalmyk, Abwehrgruppe-103 minangka bagéan saka divisi motorized 16 saka Wehrmacht, alias unit Kalmyk saka "Doll Doll".
    1. Phil77
      Phil77 21 September 2019 10:41
      +4
      Foto kredit! Kayane padha diwenehi seragam kanggo tuwuh. Utawa ora ana ukuran sing luwih cilik?
      1. kaliber
        21 September 2019 10:59
        +4
        Apa ana, banjur padha menehi!
        1. Phil77
          Phil77 21 September 2019 11:03
          +2
          Prinsip sisa? ngguyu
      2. saygon66
        saygon66 28 September 2019 14:15
        0
        - Lan sabuk saka Inggris "sabuk" ... Trophy utawa soko?
    2. Ana mammoth
      Ana mammoth 21 September 2019 16:10
      +3
      Kutipan saka bionik
      Uga "Aryans" ....)) iki Kalmyks ....

      Kira-kira 30 taun kepungkur utawa luwih, dheweke ngidini aku mbukak buku ing abad kaping 19. Gedhe, kandel, babagan kaca lembaran parchment kanthi gambar lan foto. Ing cendhak, buku sing padhet. Babagan balapan manungsa, penulis Rusia, dokter, sayangé aku ora ngelingi jeneng mburi lan judhul buku kasebut. Buku iki goyangake gagasan "harmonis" babagan teori Arya Nazi Jerman. Elinga yen buku kasebut saka abad ka-19.
      Iki nyatakake ing salah sawijining bab yen Kalmyks duwe salah sawijining struktur tengkorak Aryan sing paling bener. nglirik
    3. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 22 September 2019 16:32
      +1
      Wong Jepang lan Han dianggep dening Nazi minangka "Arya saka Timur". Kaya wong Turki, kaya wong Pèrsi, kaya wong Pashtun. Mbokmenawa, padha ditrapake kanggo wong Mongoloid cilik kayata Kalmyks.
  11. Operator
    Operator 21 September 2019 10:20
    -2
    Apa SS - 440 ewu wong Yahudi Jerman sregep njabat ing Wehrmacht.

    Kerugian ing sisih wétan lan kulon isih kadhaptar ing antarane para korban Holocaust.
    1. Phil77
      Phil77 21 September 2019 10:39
      +3
      Brian Rigg * Prajurit Yahudi Hitler *. Kita ngomong babagan 150000 prajurit lan perwira, sing, mesthi, uga akeh!
      1. Operator
        Operator 21 September 2019 20:36
        +1
        150000 ewu - tokoh underestimated, kang kalebu mung 100% Yahudi lan setengah-breeds. 440000 ewu kalebu seprapat lan siji kawolu mestizos, sing diakoni minangka wong Yahudi tanpa pitakonan ing Israel.

        Kira-kira 10000 wong Yahudi dicekel Tentara Abang - prajurit Wehrmacht lan SS. Sawetara wong mati ing panangkaran lan, miturut posisi resmi Memorial Nasional Israel "Yad Vashem", kadhaptar minangka korban Holocaust.

        Bab sing padha kedaden kanggo wong homo, wong Yahudi Werner Goldberg, sing kanggo akèh taun dadi model kanggo propaganda Nazi lan iki pierced minangka bagéan saka diselidiki resmi ing artikel pidana kanggo orientasi. Goldberg mung dipecat saka Wehrmacht, nganti pungkasan perang, dheweke lungguh ing mburi minangka karyawan perusahaan jahitan seragam militer. Sawisé perang, dhèwèké dadi anggota majelis legislatif Berlin Kulon.
        1. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 22 September 2019 16:34
          0
          Nanging wong-wong sing duwe getih Yahudi siji-papat utawa siji-wolu padha resmi dianggep Jerman, lan padha nganggep piyambak Jerman.
          1. Operator
            Operator 22 September 2019 17:17
            -1
            Miturut Undang-Undang Kewarganegaraan Reich, mestizo (mishling) kanthi hak-hak sipil sing winates dianggep minangka wong sing paling ora salah siji saka leluhur ing generasi kapindho yaiku wong Yahudi sing duwe getih lengkap, dene wong kasebut dhewe nalika hukum kasebut diterbitake. (1935) kagolong komunitas Yahudi utawa nikah karo wong Yahudi/Yahudi.

            Israel duwe hukum rasial sing padha kanggo menehi utawa nolak kewarganegaraan Israel.
            1. U-58
              U-58 23 September 2019 07:48
              0
              Sing luwih penting, kabeh iku menarik.
              Aku krungu bab siji kulawarga sing lunga menyang panggonan permanen ing Israel.
              Bojone putri bungsu iku wong Azerbaijan.
              .. Nampa kewarganegaraan Israel
            2. Sergeyj1972
              Sergeyj1972 23 September 2019 10:55
              0
              Kasunyatane yaiku bagean penting saka wong Yahudi Jerman, lan luwih akeh wong sing duwe getih Yahudi tartamtu, yaiku Kristen, utawa ateis, utawa wong Yahudi nominal sing ora netepi adat istiadat Yahudi.
    2. wuh wuh
      wuh wuh 21 September 2019 11:11
      0
      "Yahudi generasi katelu" mung dilayani wong sing duwe mbah kakung
      Yahudi, lan kabeh sederek luwih cedhak - Jerman.
      Dheweke ora dianggep korban Holocaust.
      Apike yen Operator Nazi melu diskusi kasebut.
      Nduwe ideologi yakin Nazi, kaya Operator, ing forum VO
      banget piwulang.
      1. U-58
        U-58 21 September 2019 12:03
        +5
        Wong Yahudi njabat ing generasi kapindho, nanging setengah-breed.
        Duwe wong tuwa siji Yahudi.
        Ing wektu sing padha, wong tuwane Yahudi duwe kertas khusus sing dilayani putrane ing Wehrmacht.
        Kertas kasebut dibebasake saka pelecehan lan bisa nampa jatah panganan kanthi posisi sing padha karo wong Jerman biasa.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 21 September 2019 12:21
          +4
          Ana dhaptar 80 wong. Wong Yahudi setengah saka perwira Wehrmacht.
          Iki diwenehake marang Hitler dening sawetara jenderal kanthi ultimatum:
          yen dheweke ora nyetujoni dhaptar kasebut, banjur mandheg. Hitler disetujoni.
          Liyane saka setengah-breed dikirim menyang kemah ing cara sing padha
          wong Yahudi murni. Sebagéan gedhé prajurit Yahudi -
          prajurit saka batalyon konstruksi Yahudi Hungaria.
          Padha ngawula tanpa senjata. Horthy, ora pengin ekstradisi wong Yahudi Hungaria menyang Jerman,
          ndhaptar kabeh wong ing batalyon construction.
      2. 3x3z simpen
        3x3z simpen 21 September 2019 13:28
        +8
        Yen kita njupuk menyang akun statements Kaptsov wingi, banjur setengah saka forum iku Nazi.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 21 September 2019 13:42
          +4
          Ora. Ana sawetara banget Nazi. Asring emosi babagan crita diinterpretasikake
          minangka simpati kanggo wong-wong mau. Utawa ana "anti-Semitisme spontan." Iki omong kosong.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 September 2019 14:02
            +3
            Alexei! Aku, kanthi caraku dhewe, nyoba guyon.
        2. Phil77
          Phil77 21 September 2019 13:48
          +5
          Halo Anton! Ya, wingi ana kedadeyan sing ala!
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 September 2019 14:00
            +4
            Dina sing apik, Sergey!
            Ayo, "heh, medeni, nanging ora" ngeri-ngeri "!!! ngguyu
            1. Phil77
              Phil77 21 September 2019 14:02
              +4
              Mesthi ora, malah ora ngipi elek! apik Nanging atos.
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 21 September 2019 14:09
                +4
                Sergey, nambani iki karo banyolan!
                1. bubalik
                  bubalik 21 September 2019 19:06
                  +3
                  Phil77
                  Dina iki jam 15:02
                  x3z nylametake
                  Dina iki jam 15:09
                  ,,, anehe wingi ora ono lawane, nek wingi "mulih" ranting iki. keprungu
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 21 September 2019 19:12
                    +2
                    Kaptsov arang menehi komentar babagan artikel wong liya.
        3. lele
          lele 21 September 2019 19:09
          +3
          Khairyushki, kanca Anton! mandheg Apa sampeyan ing setengah? eseman
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 September 2019 19:14
            +3
            Kaya sampeyan, Konstantin, paling apik !!! hi
            1. lele
              lele 21 September 2019 19:16
              +4
              Jawaban apik, konco! Aku bungah sampeyan lan aku ing trench padha, lan kita bakal duwe sawetara fun nalika wektu teka! prajurit
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 21 September 2019 19:21
                +2
                Lan tank bakal ora ana maneh? nangis ngguyu basa
                1. lele
                  lele 21 September 2019 19:34
                  +2
                  Babagan Tank ana ing artikel babagan Focke-Wulf, nanging yen sampeyan pengin, kita mesthi seneng.
    3. lele
      lele 21 September 2019 19:06
      +4
      Ing endi padha entuk akeh banget? Apa sampeyan bisa nerangake. Lan luwih apik karo pranala menyang sumber serius. Banjur tangga-tanggaku sing anti-Semit tertarik karo aku.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 21 September 2019 19:46
        +4
        Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem?
        "Iki panggonan Golda Meir sing kita banting
        Lan ana seprapat saka mantan kita "(c)?
        1. lele
          lele 21 September 2019 19:56
          +3
          Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem?


          Dadi wong-wong mau ngomong:
          "Hemingway minangka bocah uga yavrey." (Saka),
          supaya iku antiresno kanggo wong ngerti ngendi padha ngatur kanggo nyusup liwat. ngguyu
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 September 2019 20:00
            +3
            "Bapak, apa kucing kita uga wong Yahudi?" (karo)
            1. bubalik
              bubalik 21 September 2019 20:06
              +2
              "Aja njupuk pribadi ... kajaba dhuwit" (c) basa
              1. lele
                lele 21 September 2019 20:10
                +2
                Aku arep nyoba. eseman Nah... pas aku mbukak akun. ombenan
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 21 September 2019 20:17
                +3
                "Oh-wey! Yen aku bisa nulis, aku bakal dadi akuntan ing Odessa!"
            2. lele
              lele 21 September 2019 20:09
              +3
              Kucing? Inggih, rada. nglirik
  12. Zakirov Damir
    Zakirov Damir 21 September 2019 10:50
    +7
    Total, 21 wong perang ing Wehrmacht lan SS, kang:
    16 wong Jerman saka Jerman;
    3 warga Reich Katelu saka negara liya ing Austria, Prusia, Sudeteland (Sudetenland Cekoslowakia), Warteland (Poznan, Polandia), uga protektorat Bohemia lan Moravia;
    1 warga negara Eropah, saliyane warga Reich Katelu;
    806 kolaborator Soviet.

    Kanggo sing kasengsem ing topik kolaborator Soviet, aku menehi link menyang data risetku. Siklus wolung topik, salah sijine yaiku "Imbangan sakabèhé saka kerugian kolaborator Soviet ing Perang Donya II":

    https://www.strategium.RU/forum/f/773-vtoraya-mirovaya-voyna/
    1. kue_buah
      kue_buah 22 September 2019 15:19
      0
      806 warga Soviet? nomer sing ayu banget, nul nang endi wae, i.e. ora ana data sing tepat adhedhasar dokumen
      1. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 22 September 2019 15:47
        +1
        Kutipan saka: fruit_cake
        806 warga Soviet? nomer sing ayu banget, nul nang endi wae, i.e. ora ana data sing tepat adhedhasar dokumen

        Apa sampeyan luwih seneng data arsip? Aku bisa menehi sing diwilang, ing ngendi salah siji saka nilai (Wehrmacht lan SS) pas karo petungan lan miturut falsifications Müller-Hillebrand sing diidentifikasi siji-siji. Kapindho (ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht) ambruk banget cedhak "udakara 180", miturut Krivosheev. Aku nampa data ing ngisor iki.

        PART 4. UMUM ITEM mundhut imbangan dening sambungan.

        1 - total total prajurit Tentara Abang lan warga USSR sing gabung karo Wehrmacht lan SS, formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht lan formasi polisi.

        806 000 - GABUNGAN WEHRMACHTS LAN SS, yaiku:

        357 - "Mati" (sing tilar donya ing pertempuran karo Tentara Abang, partisans saka USSR lan Eropah, sekutu; paling 000 ing Front Wétan);

        449 - "Dicekel", "Emigrasi", "Ditinggal".

        Gunggunge tawanan ing Wehrmacht lan SS lan ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht ana 279, nanging ora bisa dipisahake.

        *** Ora ana liyane sing dicethakaké kanggo 449 - komposisi campuran saka prajurit Tentara Merah lan warga USSR ora ngidini iki.

        178 400 - Mlebet ing formasi tempur ing njaba WEHRMACHT

        Ora ana data babagan wong sing tiwas, nanging jumlah total tiwas ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht lan ing formasi polisi yaiku 173, nanging ora bisa dipisahake.

        Ora ana data babagan tawanan, nanging jumlah total tawanan ing Wehrmacht lan SS lan ing tatanan pertempuran ing njaba Wehrmacht ana 279, nanging ora bisa dipisahake.

        Ora ana data babagan deserters lan emigrasi.

        *** Ora ana maneh sing dicethakaké ana ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht. Kasunyatane yaiku Krivosheev nggabungake wong-wong sing ditawan ing Wehrmacht lan SS lan ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht bebarengan. Panliten kasebut ndadekake bisa nggabungake wong mati ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht lan ing formasi polisi bebarengan.

        213 100 - GABUNGAN FORMASI POLISI

        Ora ana data babagan wong mati, nanging jumlah total sing tiwas ing formasi pertempuran ing njaba Wehrmacht lan SS lan ing formasi polisi ana 173, nanging ora bisa dibagi.

        60 400 - "Captured" (dicekel nalika perang karo Tentara Abang lan partisans), kang:
        50 - prajurit Tentara Abang;
        9 warga USSR.

        Ora ana data babagan deserters lan emigrasi.

        Ora ana liyane sing ditemokake ing formasi polisi. 

        *** Umume dicekel dening partisan. Kabeh 60 ana ing kemah khusus NKVD ing 400/1.10.1944/XNUMX.
        1. kue_buah
          kue_buah 22 September 2019 16:39
          0
          Aku ngomong nomer banget, kabeh malah 10, nul nang endi wae, kabeh iku ayu
  13. kaliber
    21 September 2019 10:58
    +3
    Quote: Zakirov Damir
    Siklus wolung topik, salah sijine yaiku "Imbangan sakabèhé saka kerugian kolaborator Soviet ing Perang Donya II":
    https://www.strategium.RU/forum/f/773-vtoraya-mirovaya-voyna/

    Kowe pancen apikan, Damir!
    1. Zakirov Damir
      Zakirov Damir 21 September 2019 19:00
      0
      Kutipan saka kaliber
      Quote: Zakirov Damir
      Siklus wolung topik, salah sijine yaiku "Imbangan sakabèhé saka kerugian kolaborator Soviet ing Perang Donya II":
      https://www.strategium.RU/forum/f/773-vtoraya-mirovaya-voyna/

      Kowe pancen apikan, Damir!

      Lan sampeyan maca kabeh siklus sing padha saka wolung topik. Tanpa ironi.
      1. kaliber
        21 September 2019 21:49
        +1
        Ing endi sampeyan ndeleng ironi? Apa donya sepele kita manggon ing, yen wong wis lali carane ndeleng pujian normal lan ndelok minangka ... sawetara jenis taunt ... Ridiculous!
        1. Zakirov Damir
          Zakirov Damir 21 September 2019 22:48
          +2
          Dadi aku salah paham tanggapanmu. Topik kasebut dijenengi kaya ing ngisor iki:
          1. "Imbangan saka wong-wong sing dimobilisasi ing Tentara Merah. Arsip tertutup Wilayah Moskow".
          2. "Imbangan sakabèhé saka prajurit mobilisasi Tentara Merah ing Perang Donya II."
          3. "Imbangan umum kerugian formasi paramiliter USSR ing Perang Donya II".
          4. "Losses tentrem lan militèr saka USSR ing Perang Patriotik Agung".
          5. "Imbangan umum kerugian kolaborator Soviet ing Perang Donya II".
          6. "Kerugian sekutu lan formasi paramiliter Jerman ing Perang Donya II". Kerugian diterangake kanthi lengkap ing topik 8.
          7. "Imbangan sakabèhé sing mobilized ing Wehrmacht lan SS".
          8. "Rasio kerugian para pihak ing Perang Patriotik Agung".
  14. kaliber
    21 September 2019 11:02
    +2
    Quote: Vitaly Tsymbal
    Informasi "gundhul" menarik, lan supaya saben wong menehi warna politik kanthi pribadi - ing komentar.

    Ayo dadi!
  15. kaliber
    21 September 2019 11:03
    +1
    Quote: Astra wild
    SS lan kepiye waffen ss?

    Persis!
  16. wuh wuh
    wuh wuh 21 September 2019 11:05
    +4
    Cadangan sumber daya Hitler saka populasi Jerman rampung ing taun 1943.
    Lan dheweke wiwit ngrekrut sukarelawan saka ngendi wae.
    USSR rampung kesel cadangan ing spring 1945. Dheweke wiwit rekrut nalika umur 17 taun.
    1. Phil77
      Phil77 21 September 2019 13:57
      +1
      Sithik, rada adoh saka topik, nanging ngelingake merek domestik (sawetara!) Ing wiwitan, meh ora ana pitakonan babagan kualitas, nanging sawise sawetara wektu, luwih becik ora tuku !!
    2. karabas
      karabas 21 September 2019 16:11
      0
      Aku maca babagan telpon iki! dheweke ngalami latihan minimal enem sasi, dheweke dilatih kanthi brutal dening instruktur paling berpengalaman ing pasukan tank, dheweke dijuluki "profesor"
    3. U-58
      U-58 21 September 2019 18:10
      +2
      Padha wiwit nelpon ing 17-taun-lawas amarga ing separo kapindho 44, bab 80 ewu buruh Highly qualified padha demobilized kanggo replenish ngarep pegawe.
      Kamenangan kudu dicedhaki
  17. kaliber
    21 September 2019 11:05
    +4
    Kutipan: U-58
    Ing organisasi SS ora ana konsep "petugas, pribadi, kepala".
    Kabeh sistem dibangun, cukup aneh, miturut struktur Tentara Merah ing pungkasan taun 20-an, ing ngendi ora ana perwira lan ing ngendi kabeh wong "kanca".
    Ing sistem SS, kabeh wong saka ndhuwur nganti ngisor ana)))) parteigenosse, sing migrasi menyang pasukan.
    Nanging amarga pangkat ing unit tempur kaping pindho, kayata SS Hauptsturmführer, SS Hauptmann Waffen, konsep perwira kasebut pindhah menyang kabeh struktur militer lan paramiliter nganti RSHA.
    Mulane, Stirlitz, dudu pejabat "miturut piagam", diarani kaya ngono, dadi karyawan, nyatane, polisi rahasia (intelijen manca), lan dadi bawahan "umum" Schellenbnrg.

    Persis!
  18. revnagan
    revnagan 21 September 2019 11:06
    +1
    Ing endi "Khivi", lan ing ngendi "SS", malah "Waffen-SS". Sawise kabeh, "Khivi" luwih cenderung minangka unit konstruksi, ekonomi, tambahan. Dadi kita mbusak saka "SS" kanthi jelas. . "Dheweke uga ora narik. Cossacks von Pannwitz uga ora SSovtsy. Lan supaya sampeyan bisa terus suwe ...
    1. wuh wuh
      wuh wuh 21 September 2019 14:06
      +4
      Auxiliary - stand for "punitive".
      Padha nyawiji ing batalyon tambahan lan polisi.
      (partisan, kemah, pengawal tahanan).
      Lan "Waffen-SS" digunakake ing ngarep minangka "pasukan kejut".
      Heavi bisa mrana-mrene. Nanging paling iku kaya
      Sampeyan bener nulis ing driver, rumah tangga. bagean, lsp.
  19. kaliber
    21 September 2019 11:07
    +3
    Quote: Nycomed
    Collaborationism ora duwe kewarganegaraan. Dheweke "internasional". Mergo iki.

    mesthi! Ana wong sing ringkih semangat, pengecut lan "ing pikirane dhewe" ing antarane kabeh bangsa. Aku malah bakal ngomong liyane: pengkhianat - iku pengkhianat mung nalika ilang. Miturut definisi, ora ana pengkhianat ing antarane sing menang!
  20. kaliber
    21 September 2019 11:09
    +5
    Kutipan: Krasnoyarsk
    Dadi kenapa penulis ora njelajah topik iki nalika jaman Soviet?

    Sampeyan bakal ngrujuk menyang disertasi sing disaranake dhisik. Banjur nulis "omong kosong". Lan kanggo njelajah topik iki ing USSR iku mokal ing asas. Aku ngerti mung siji disertasi ing topik iki wektu sing, iki mbelo dening kolonel, lan iku DSP.
  21. kaliber
    21 September 2019 11:20
    +2
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    ing kene topike dadi ambigu nganti siji disertasi mesthi ora cukup!

    Deleng - ana akeh! Loro-lorone doktor lan calon. Saben wong duwe rega sing padha!
  22. kaliber
    21 September 2019 11:21
    +2
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Miturut cara, posisi pimpinan USSR pasca perang, sing adhedhasar tesis "kepahlawanan massa saka wong Soviet" ana alam global lan humanistik! Kita wis ngapura ora mung mungsuh internal, nanging kabeh bangsa Eropah! Iku posisi kuwat lan nimbulaké mung Respect, karo huruf kapital!!!

    Sampeyan ngandika iku apik!
  23. kaliber
    21 September 2019 11:22
    +2
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Nanging apa Stalin lan sekretaris jenderal mengko bener? Mungkin kita kudu nindakake padha karo Prancis, sing ngobong kolaborasi karo geni, khayalan lan nyata? Dina iki, sanajan ing tlatah tilas republik Soviet, monumen kanggo mbah kakung lan mbah kakung kita dibongkar, lan awu najis saka kuburan!

    Lan ing kene sampeyan takon pitakonan sing bener. Sawise ngapura, perlu ... kanggo miwiti nulis babagan iki, supaya kabeh bisa dideleng APA KITA AMPUN lan ngormati sikap apik marang awake dhewe. Kita wis ngapura lan lali. Lan supaya iku mokal!
  24. kaliber
    21 September 2019 11:27
    +2
    Kutipan: Phil77
    Minangka guyon: apa pancene ana wong ireng ing pasukan SS ?!

    Sampeyan ngerti ... memoriku ora apik kaya sadurunge, nanging kayane aku weruh foto wong ireng nganggo seragam Jerman. Aku ora ngelingi ngendi utawa iku deja vu - nanging aku bakal katon.
  25. Ken71
    Ken71 21 September 2019 11:43
    +3
    Foto menarik saka nasionalis karo bedhil mesin. Foto iki ditemokake ing album khusus kanggo Pertempuran Kaukasus. Nanging dheweke nganggo mantel kita, ing tutup lan tali tas duffel katon. Lan Khivs, kaya sing sampeyan ngerteni, ana ing staf unit Jerman, padha nganggo seragam lan ora bisa entuk bedhil mesin amarga spesifik layanan kasebut, sing dikurangi dadi dhukungan ekonomi.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 21 September 2019 18:22
      +2
      Opo menurutmu iki foto panggung!!!?
      hi
      1. Ken71
        Ken71 21 September 2019 18:35
        +2
        Iku angel ngomong. Wong kasebut entuk bedhil mesin lan seneng. Kampanye isih dadi prajurit Tentara Merah.
        1. bubalik
          bubalik 21 September 2019 18:51
          +3
          ,,, ing foto iki uga ana prajurit Tentara Merah aran
          ,,, lan ing foto kasebut, yen wis kebak.
          1. Ken71
            Ken71 21 September 2019 19:22
            +3
            Foto sing menarik. Kampanye kasebut minangka tahanan seger sing kepincut kanggo nyeret beban sing abot, uga, kajaba, mesthi, dheweke nyekel. Aku maca kaping pirang-pirang yen ing taun 1945 ing Jerman, nalika unit-unit kita kehabisan getih, lan wong-wong Jerman wis ngerti manawa kabeh, kita uga narik tahanan kanggo kabeh jinis kerja.
  26. Ken71
    Ken71 21 September 2019 11:48
    +6
    Pitakonan murni teknis. Mangga aja ngadeg. Apa Prancis bisa dianggep kolaborator? Sawise kabeh, dheweke makili pamrentahan Pétain, cukup sah nalika nggawe legiun.
    1. AlexZN
      AlexZN 21 September 2019 19:00
      0
      Apa ana keraguan? Pamrentah Vichy sejatine kolaborasi. Wong Prancis sing njabat ing SS ora makili Vichy, padha dadi sukarelawan. Kajaba iku, ana struktur asisten sukarela saka Wehrmacht.
      1. Ken71
        Ken71 21 September 2019 19:19
        +1
        Pamrentahan Vichy, utawa luwih tepate Pétain, minangka pamrentahan sing sah sing nguwasani wilayah sing gedhe. Iki fokus. Ora kaya Denmark utawa Norwegia sing pamrentahan sing sah digulingake lan diganti dening fasis. Aku ngelingake sampeyan - Peten minangka pahlawan MPV. Legiun SS Prancis kanthi sukarela, uga Divisi Biru Spanyol. Asisten sukarelawan dudu SS, nanging unit non-pertempuran sipil saka Wehrmacht, ing ngendi mantan tahanan kadhangkala direkrut. Sing, resmi resmi Prancis - ing wong saka kontingen sawijining, perang nglawan USSR, kaya Spanyol.
        1. AlexZN
          AlexZN 21 September 2019 20:17
          +1
          Iku ora bener.
          Kolaborasi ora ana hubungane karo legitimasi utawa ora legitimasi pemerintah, mung kerja sama (kolaborator) karo mungsuh, penjajah.
          Luwih becik ngomong babagan pamaréntahan (rezim) Vichy, lan dudu babagan pamaréntahan Pétain, sing dipimpin mung nganti taun 1942.
          Relawan SS Prancis perang minangka bagéan saka Wehrmacht (fitur legal subordinasi warga non-Reich) lan ing gendéra Prancis, makili dudu Republik Prancis, nanging Negara Prancis.
          Sukarelawan nganggo seragam bandage, ana 3 struktur kalebu. lan asisten SS.
          1. Ken71
            Ken71 21 September 2019 20:25
            +1
            Matur nuwun, menarik
        2. yowis
          yowis 30 September 2019 22:53
          0
          Kutipan saka Ken71
          Pamaréntah Vichy, utawa luwih tepaté Pétain, minangka pamaréntahan sing sah,

          Ya, lan de Gaulle lan Antoine de Saint-Exupery, sing gabung karo dheweke, uga kabeh Normandia-Niemen, minangka deserters lan pengkhianat bangsa Prancis. Hitler minangka sumber legitimasi ing Eropah.
          1. Ken71
            Ken71 1 Oktober 2019 18:20
            0
            Aku ngandika - resmi lan takon ora kanggo nindakake construction. Inggih, sejarah ditulis dening pemenang.
  27. Shahno
    Shahno 21 September 2019 12:44
    0
    Kutipan saka: voyaka uh
    Ana dhaptar 80 wong. Wong Yahudi setengah saka perwira Wehrmacht.
    Iki diwenehake marang Hitler dening sawetara jenderal kanthi ultimatum:
    yen dheweke ora nyetujoni dhaptar kasebut, banjur mandheg. Hitler disetujoni.
    Liyane saka setengah-breed dikirim menyang kemah ing cara sing padha
    wong Yahudi murni. Sebagéan gedhé prajurit Yahudi -
    prajurit saka batalyon konstruksi Yahudi Hungaria.
    Padha ngawula tanpa senjata. Horthy, ora pengin ekstradisi wong Yahudi Hungaria menyang Jerman,
    ndhaptar kabeh wong ing batalyon construction.

    ya wis. Padha mbokmenawa karo Nazi sing duwe getih Yahudi, nanging biasane amarga wedi.
    Ana uga wong kaya Yakov Kozalchik, kepala blok penjara ing kemah kasebut. Maneh, suwe-suwe dheweke ora ngerti sapa dheweke ....
  28. kaliber
    21 September 2019 13:57
    +4
    Kutipan: Alexander Green
    didhukung dening imperialis Amerika, nyebabake lan nggedhekake perselisihan antar etnis.

    Soko asli keprungu ing tembang-tembang kusir dawa, nganti revelry wani, banjur sedhih ati ... "
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 21 September 2019 15:55
      +5
      "Lan maneh masalah wiwit babagan wong manca sing insidious" (c)
      1. Korsar4
        Korsar4 21 September 2019 19:23
        +1
        "Dheweke sarapan karo aku, mangan
        Lan tindakake kula ing ngendi wae
        Kaya-kaya ora duwe urusan”(c).
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 21 September 2019 19:29
          +1
          'Tangga ing mburi tembok kesed ngalahake pepadhamu,
          Telpon rahasia muni ing kuping
          Ing akhir minggu, aku pengin njelajah,
          Ayda, cah, sapa maneh karo aku?!" (c)
          1. bubalik
            bubalik 21 September 2019 19:40
            +2
            Dheweke ngombe teh sethithik lan njupuk sendok bebarengan. nglirik
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 21 September 2019 19:43
              +1
              "Dheweke master babagan iki
              Iki padha John Lancaster "(c)
          2. Korsar4
            Korsar4 21 September 2019 19:45
            +2
            "Ya, iki dudu babagan angsa,
            Lan kabeh salah ”(c).
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 21 September 2019 19:58
              +2
              "Padhange lampu mati, hawa metu,
              Ali apa kowe lali carane urip?” (c)
            2. bubalik
              bubalik 21 September 2019 19:58
              +3
              "Kabeh ditutupi bledug, lan cabang ing topi, kecerdasan nggawa basa." (c)
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 21 September 2019 20:03
                +1
                "Sawise aku entuk "basa" nanging ora ngandhani "(c)
                1. Korsar4
                  Korsar4 21 September 2019 20:41
                  +1
                  “Ya, wong iki
                  Saka batalyon kapindho "(c).
          3. Bonk838
            Bonk838 25 September 2019 01:33
            +1
            ********************
            'Tangga ing mburi tembok kesed ngalahake pepadhamu,
            Telpon rahasia muni ing kuping
            Ing akhir minggu, aku pengin njelajah,
            Ayda, wong lanang, sing ********** sampeyan nyambungake bagean saka ayat katelu karo sing pungkasan,))) Bashlachev duwe cara sing beda.)))
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 25 September 2019 06:56
              +1
              Halo, aku ngutip saka memori. Iku sing dakkarepake ing kaset. Iki minangka pasangan pungkasan. Mbok menawa ana versi liya sing wis dadi kanonik lan kalebu ing kumpulan geguritan. Matur nuwun kanggo info, aku bakal mriksa.
              1. Bonk838
                Bonk838 25 September 2019 10:41
                +2
                Halo, lagu "The feat of the scout."
    2. Alexander Green
      Alexander Green 21 September 2019 18:35
      -1
      Kutipan saka kaliber
      Kutipan: Alexander Green
      didhukung dening imperialis Amerika, nyebabake lan nggedhekake perselisihan antar etnis.

      Soko asli keprungu ing tembang-tembang kusir dawa, nganti revelry wani, banjur sedhih ati ... "


      Lan apa, apa ora bener babagan nuwuhake rasa sengit etnis? Kasunyatan iku akeh pseudo-patriot, ngelingi kolaborator saka negara tartamtu, nyebar dosa kanggo kabeh warga negara, lan wiwit dibagi wong dadi apik lan ala.
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 22 September 2019 16:44
        0
        Inggih, ing USSR kita, iki uga diamati ing hubungan kanggo sawetara wong sing dipeksa resettled ing 1943-1945.
        1. Alexander Green
          Alexander Green 24 September 2019 22:34
          0
          Kutipan: Sergeyj1972
          Inggih, ing USSR kita, iki uga diamati ing hubungan kanggo sawetara wong sing dipeksa resettled ing 1943-1945.

          Ora kaya iki.
          Ing USSR ing 70-80s. kanggo padudon bangsa, iku beda, layman dibuwang anekdot bab Chukchi, Moldova. Kajaba iku, padha nyiptakake anti-Semitisme, sing ngorganisir eksodus massal wong Yahudi menyang Israel. Kabeh institusi makarya ing luar negeri kanggo iki.
  29. kaliber
    21 September 2019 13:59
    +2
    Kutipan saka sniperino
    Kaya saiki, contone, sawetara liberal sing mbangkang ngupaya ngrusak kahanan politik ing Rusia kanggo hibah AS

    Omong kosong apa. Hibah maneh ... Apa sampeyan ngerti carane ditampa lan dilapurake? Lan ing ngendi FSB nggoleki, yen gampang jenuh unsur ngrusak kanthi dhuwit?
  30. AlexZN
    AlexZN 21 September 2019 15:57
    0
    Penulis ora ngerti kenapa unit SS manca dibentuk, sing mung subordinate ing Reichsfuehrer SS miturut hukum Reich lan dudu pasukan SS ing pemahaman awal unit Jerman elit. Apa wong manca lan apa unit Wehrmacht dilayani, dheweke uga meneng. Mungkin amarga kekurangan kasebut?
    Publicism nganggep kawruh dhasar babagan sejarah.
  31. kaliber
    21 September 2019 16:35
    +1
    Quote: Ana mammoth
    Iki nyatakake ing salah sawijining bab yen Kalmyks duwe salah sawijining struktur tengkorak Aryan sing paling bener.

    Jerman duwe pangerten dhewe babagan "Aryan".
    1. Ana mammoth
      Ana mammoth 22 September 2019 21:43
      +1
      Kutipan saka kaliber
      Jerman duwe pangerten dhewe babagan "Aryan".

      Awu tunggul, sing kanggo Nazi, Kalmyks mung salah siji saka barbarians lan digunakake minangka meriam fodder. Aku menehi conto carane search for exclusivity, Aryanism bisa mimpin kanggo asil rampung ngelawan. Buku iki bakal dadi hadiah kanggo Goebbels. nglirik
  32. kaliber
    21 September 2019 17:40
    0
    Kutipan saka: AlexZN
    Apa wong manca lan apa unit Wehrmacht dilayani, dheweke uga meneng. Mungkin amarga kekurangan kasebut?

    buta huruf fungsional? Kabeh wis ditulis ing kono ...
  33. kaliber
    21 September 2019 19:39
    0
    Kutipan: Alexander Green
    wiwit misahake bangsa dadi apik lan ala.

    Iki dudu kanggo aku. Aku nulis nang endi wae yen wong ala ditemokake ing endi wae. Aku ora peduli yen sampeyan wong ireng utawa Rusia, sing penting sampeyan pinter.
    1. Alexander Green
      Alexander Green 21 September 2019 20:38
      0
      Kutipan saka kaliber
      Iki dudu kanggo aku.

      Banjur ora pour banyu menyang pabrik saka bourgeoisie. Kasunyatane, publikasi kasebut nyebabake badai emosi ing antarane para pamaca sing cendhak, sing banjur nyebar gething marang kolaborator saka bekas republik Soviet menyang kabeh wong ing republik kasebut.
  34. kaliber
    21 September 2019 19:41
    0
    Kutipan: Alexander Green
    Lan apa, apa ora bener babagan nuwuhake rasa sengit etnis?

    Iku kabeh nganti Operator!
  35. kaliber
    21 September 2019 19:43
    -2
    Kutipan: U-58
    Topik iki meh ora ditelusuri.

    Aku ora ngerti basa Jerman. Mung yen ditulis nganggo basa Inggris ...
  36. kaliber
    21 September 2019 21:42
    -1
    Kutipan: Alexander Green
    Kasunyatane, publikasi kasebut nyebabake badai emosi ing antarane para pamaca sing cendhak, sing banjur nyebar gething marang kolaborator saka bekas republik Soviet menyang kabeh wong ing republik kasebut.

    Iki masalah dheweke, dudu masalahku. Yen dheweke ora cukup sinau, sosialisasi lan dididik kanggo ngerteni informasi sing netral, mula ora salahku. Kajaba iku, sapa sing mbayar pensiun sampeyan? Bourgeoisie! Dadi ojo nglarani dheweke.
    1. Alexander Green
      Alexander Green 22 September 2019 16:55
      +1
      Kutipan saka kaliber
      Iki masalah dheweke, dudu masalahku. Yen dheweke ora cukup sinau, sosialisasi lan dididik kanggo ngerteni informasi sing netral, mula ora salahku.

      Dadi, yen dheweke ora cukup pendhidhikan, banjur bisa dipakani kabeh jinis sampah?

      Kutipan saka kaliber
      Kajaba iku, sapa sing mbayar pensiun sampeyan? Bourgeoisie! Dadi ojo nglarani dheweke.

      Inggih, ya, borjuis ngrampok kula kaya ketan, lan saiki padha ngrangkul kula lan ngomong "Ayo urip bebarengan!" . Sampeyan ngawula dheweke kanthi apik.
  37. Unknown
    Unknown 21 September 2019 22:57
    +1
    artikel menarik, penulis apik. nanging, dheweke ora nyebut alasan kanggo ngiyanati, utawa collaborationism, kaya sing saiki diarani. Nanging aku pengin ngerti pendapat penulis babagan perkara iki. Sawise kabeh, saiki akeh penulis liberal sing golek alesan kanggo fenomena iki. . kaya sing sampeyan ngerti, Himmler ora mung Fuhrer paling dhuwur ing SS, nanging uga kepala kabeh polisi, ing wilayah Reich, lan tapel watese. lan nalika iku dadi kanti awon ing ngarep kanggo wong super, padha wiwit drive tatanan iki menyang hastily digawe legiun saka pasukan SS, kang banjur wiwit disebut Waffen SS divisi. Nilai pertempuran rabble iki ora ana, padha nulis bab iki ing sing dadi-disebut memoar, lan Manstein, lan Guderian. Nanging kabeh padha, jenderal iki mbukak siji rinci menarik, miturut wong-wong mau, kontingen wajib paling apik nyoba kanggo njupuk Wehrmacht, Luftwaffe, lan mesthi Kriegsmarine, ora ketinggalan, nanging ing SS, kabeh sing padha ora. njaluk. banjur Himmler wiwit rekrut ing SS, Volksdeutsche saka wilayah dikuwasani. Aku ngerti, rekrutmen ing SS ditindakake kanthi sukarela. umume liwat ing sudhut. mesthi, persentasi saka Volksdeutsche ing SS gedhe lan ing eksekusi Amerika ing Malmed, padha njupuk bagéyan aktif, Volksdeutsche saka Romania, numpes oradour, uga Volksdeutsche nanging wis saka Alsace.
  38. dingerteni
    dingerteni 22 September 2019 06:03
    0
    Aku wis nulis ing komentar menyang topik liyane sing 70 persen populasi kulit putih ing Amerika Serikat nganggep awake dhewe minangka keturunan pemukim Jerman.
    Tembung "Yahudi" lan "Eropah" ora mung padha swara, nanging mung pocapan cendhak lan dawa saka istilah sing padha.
    Eropah iku sawijining negara, saka tembung sisih, "Yahudi", utawa "Eropah", kanggo sapa, apa wae sing luwih cedhak.
    Menapa malih, minangka peneliti ora blinkered nyatet, ing basa kuna tembung "Aryan" lan "Yahudi" duwe teges padha - "wong". Lan ing sawetara, padha pocapan padha.
    Sudut pandang Yahudi ing WWII banget penasaran.
    Saka sudut pandang iki, perang donya minangka perang antarane Safards lan Ashkenazis.
    Yaiku perang "Kulon" "Yahudi" nglawan "Timur" "Yahudi".
    Lan, amarga tembung "Yahudi" diterjemahake dadi "wong", mula iki perang wong "Kulon" nglawan wong "Wetan".
    P.S. Miturut cara, tembung "Yahudi", ing terjemahan nyata menyang Rusia, tegese "ideologis". mung.
  39. SCHMEL
    SCHMEL 22 September 2019 10:33
    0
    Nggawe Preussen Great maneh ngguyu
  40. kaliber
    22 September 2019 12:03
    -1
    Quote: Zakirov Damir
    Arsip sing ditutup MO".

    Damir, apa sampeyan kerja ing arsip Wilayah Moskow?
    1. Zakirov Damir
      Zakirov Damir 22 September 2019 16:13
      +1
      Kutipan saka kaliber
      Damir, apa sampeyan kerja ing arsip Wilayah Moskow?

      Duh Gusti, sapa sing nglilani aku mrana? Krivosheev makarya. Kajaba iku, sanajan dheweke nulis karyane ing tekanan saka Gorbachev, dheweke sacara internal ora setuju karo data sing diwenehake.
      Lan dheweke nggawe akeh, ing kawitan marketing, imperceptible stuffing sing misale jek luwih saka bisa kanggo mulihake struktur arsip ditutup.

      Karya Zemskov ngidini njlentrehake bagean arsip lan arsip ing bagean kanthi akurasi nganti satus wong.
      Waca Top Secret 2040 Topik, sing nerangake metodologi riset.

      Data sing ana ing wolung topik kasebut yaiku data sing wis nyoba ditetepake sajrone 28 taun kepungkur. Sampeyan bisa nolak wong-wong mau, nanging sampeyan bakal teka ing data kasebut ing 20-30 taun.

      Krivosheev lan Müller-Hillebrand makarya karo arsip nyata. Sampeyan mung kudu ngerti apa tujuane lan ing panggonan apa sing digarap dheweke nggunakake falsifikasi. Kanthi pangerten iki, karya saka loro penulis diwaca gampang banget lan kabeh inconsistencies baris munggah ing gambar koheren saka losses.
  41. mikle1999
    mikle1999 22 September 2019 12:40
    -1
    Sampeyan bisa uga mikir yen komisaris lan petugas keamanan minangka tandha plus. Sing padha sadis amoral.
  42. lawas26
    lawas26 22 September 2019 13:07
    +2
    Quote: Astra wild
    Kanggo dangu aku panginten sing seragam SS ireng (kaya ing film; "Seventeen Moments of Spring") mengko aku ketemu: SS lan Wehrmacht wis seragam padha, lan ireng tetep kanggo acara khusus.
    Vyacheslav Olegovich, kene sampeyan ngerti luwih apik, aku dikandhani manawa Jerman duwe hierarki: SS lan kepiye Waffen ss?

    Nyatane, ireng mung nganti 1936. Ketik ing mesin telusur "Anatomi Tentara" Iki minangka sumber daya Yuri Veremeev, sing tilar donya taun kepungkur. Ing kana dheweke duwe akeh wujud lan lencana lan akeh cara liyane.

    Kutipan saka kaliber
    Ya, lan scold kula karo "ilat sethitik" kanggo kekacoan elek.

    Iki, dear Vyacheslav, mbokmenawa penyakit saben wong sing wis paling sawetara archim pribadi. Sampeyan nundha nganti mengko, lan dumadakan bakal ana informasi tambahan liyane. Lan kadhangkala panyebaran "informasi anyar" ngluwihi kacepetan pangolahan

    Lan siji pitakonan liyane, dear Vyacheslav. Ing jeneng divisi SS sing dibentuk saka warga non-Reich, ana rincian EMNIP "Divisi SS murni diarani, contone, Divisi Panzer XXX SS, Divisi Grenadier XXX SS. Lan divisi sing dibentuk saka macem-macem jinis renegades duwe sebutan. Divisi XXX Ana ing SS, Sampeyan bisa konfirmasi utawa nolak informasi iki ...
  43. kaliber
    22 September 2019 15:09
    -1
    Ana prabédan ing jeneng. Persis kaya sing diarani. Nanging mung ... sampeyan wis nulis ing ngisor SS, nanging ing sumberku: mung SS lan pasukan SS. Tanpa "ing". Yaiku: divisi XXX SS lan divisi XXX saka pasukan SS. Temenan fitur terjemahan.
  44. kaliber
    22 September 2019 15:16
    +1
    Kutipan saka: mikle1999
    Sampeyan bisa uga mikir yen komisaris lan petugas keamanan minangka tandha plus. Sing padha sadis amoral.

    Bedane ideologi sing diakoni. Hitler adhedhasar kautamané ngakoni kautamané wong Jerman ngungkuli bangsa liya ing kene lan saiki, ora bisa dadi luwih apik ing mangsa ngarep. Jerman lan supaya purun. Uni Soviet - ing primacy ideologi, dudu bangsa, lan ideologi iki adhedhasar cita-cita kesetaraan wong, moralitas sing dhuwur, rasa seneng ing mangsa ngarep. lan kita - sing paling dhuwur. Pengalaman wis nuduhake yen scoundrels nggunakake loro teori kanggo kauntungan. Nanging karo kita, dheweke isih duwe wektu sing luwih angel ...
  45. kaliber
    22 September 2019 15:16
    0
    Kutipan saka: mikle1999
    Sampeyan bisa uga mikir yen komisaris lan petugas keamanan minangka tandha plus. Sing padha sadis amoral.

    Bedane ideologi sing diakoni. Hitler adhedhasar kautamané ngakoni kautamané wong Jerman ngungkuli bangsa liya ing kene lan saiki, ora bisa dadi luwih apik ing mangsa ngarep. Jerman lan supaya purun. Uni Soviet - ing primacy ideologi, dudu bangsa, lan ideologi iki adhedhasar cita-cita kesetaraan wong, moralitas sing dhuwur, rasa seneng ing mangsa ngarep. lan kita - sing paling dhuwur. Pengalaman wis nuduhake yen scoundrels nggunakake loro teori kanggo kauntungan. Nanging karo kita, dheweke isih duwe wektu sing luwih angel ...
    1. mikle1999
      mikle1999 22 September 2019 18:10
      +1
      Nalika sampeyan ana ing pakunjaran, ideologi sing diwartakake dening algojo narik kawigaten sampeyan tinimbang jinis pinset sing nyuwek daging sampeyan.
  46. Komentar wis dibusak.
  47. kaliber
    22 September 2019 17:35
    -2
    Quote: Zakirov Damir
    Duh Gusti, sapa sing nglilani aku mrana?

    Lan aku makarya, lan aku uga maca Müller-Hillerbrandt, lan maca akeh liyane, lan takon kanggo Bundesarchiv. Dadi aku bisa mbayangno babagan apa lan apik banget. Lan aku bisa ngerti apa. Miturut cara, entuk akses menyang kono ora angel banget. Nerbitake sawetara artikel ing jurnal ilmiah apa wae (luwih disenengi manca), nuduhake yen sampeyan ... lagi nggarap ... yen sampeyan penulis artikel kasebut ing Austria, Hongaria, Polandia ... lan nulis petisi ing kana kanggo ijin. kanggo nerusake riset. Lan nerusake menyang Podolsk!
  48. kaliber
    22 September 2019 17:35
    -2
    Iku mung katon angel. Ing kasunyatan, iku kabeh teka mudhun kanggo dhuwit!
  49. Komentar wis dibusak.
  50. Komentar wis dibusak.