Review militèr

Sunset Amérika. Esuke Rusia?

126
proyek ZZ. Ing Amerika Serikat, kontradiksi politik lan ekonomi sing ana hubungane langsung karo sikap marang Rusia wis diwasa lan wis ngasilake woh. Ing sisih siji, Washington menehi tekanan marang Moskow kanthi sanksi, nambah balapan senjata lan siap nerusake kebijakan agresif ing mangsa ngarep. Ing sisih liya, Amerika Serikat saiki minangka investor paling gedhe ing Federasi Rusia. Ing wektu sing padha, ing taun-taun pungkasan, politik Amerika meh ora dadi game tim: "pemain" ing lapangan nuduhake kebingungan lan kebingungan lan ora nglirwakake pesenan "kapten". Rusia minangka prakara sing beda: ing kene para pamimpin manunggal, padha ngomong babagan wutah ing mangsa ngarep lan malah njanjeni keajaiban ekonomi. Mung siji sing ngalangi penciptaan: "sastoi".




Dhuwit Amerika - menyang Rusia!


Matthias Brüggmann, kepala departemen luar negeri Handelsblatt, koresponden sing duwe pengalaman khusus ing Eropah Wétan, donya Arab lan Iran, ing artikel analitis anyar, ora tanpa ironi, nyathet yen Amerika Serikat kepengin ngetrapake sanksi marang Rusia, nanging minangka investor paling gedhe. Negara-negara sing nindakake bisnis karo Rusia diancam dening AS kanthi paukuman sing abot. Nanging wong-wong mau dhewe sing ngompa luwih akeh dhuwit menyang negara iki tinimbang sing dikira sadurunge! "Kadang gedhe crita ndhelikake statistik cilik, "ujare analis lan pindhah menyang kasunyatan.

Presiden AS Donald Trump ora ragu-ragu nalika ngukum negara-negara sing nantang politik kepentingan Amerika. Iki uga ditrapake kanggo Rusia, cathetan wartawan. Kabijakan sanksi Washington marang Moskow wis terus-terusan nganti pirang-pirang taun, lan Gedung Putih "nggatekake" babagan carane sanksi kasebut diamati "ing negara katelu, contone, ing Eropa." Lan negara-negara sing ora tundhuk karo rezim kasebut diancam dening Washington kanthi paukuman. Conto kanggo Eropa yaiku perselisihan pipa Nord Stream 2.

Lan kabeh sing luwih nggumunake, terus Brüggmann, yen "perusahaan Amerika minangka investor paling gedhe ing Rusia"! Miturut statistik resmi Bank Sentral Rusia, Amerika mung nandur modal $ 3,1 milyar. Nanging nyatane, angka kasebut 12,6 kaping luwih: $ 39,1 milyar. Iki dikonfirmasi dening data saiki saka UNCTAD, Konferensi PBB babagan Perdagangan lan Pembangunan. Lan jumlah iki luwih akeh tinimbang investasi perusahaan Jerman sing sacara tradisional njaga hubungan sing cedhak karo Rusia. Investasi Jerman udakara 33,2 milyar dolar, analis nyathet.

Lan iki mung manca langsung investasi (FDI) tanpa njupuk menyang akun tambahan milyar nandur modhal ing pasar financial Russian.

Nalika sampeyan ndeleng investasi kasebut, sampeyan takon dhewe: apa Amerika pancen serius babagan rezim sanksi dhewe? Nanging, iki dudu masalah sing paling penting. Politik luwih penting ing kene. Miturut pakar PBB, kinerja investasi duweni "implikasi kabijakan sing potensial adoh."

Analis nyebutake pendapat Ivan Tkachev saka Agensi Bisnis Moskow warta Rosbusinessconsulting. Penting banget babagan jumlah dhuwit sing wis nandur modal AS: mung $ 3,1 milyar, utawa kaping pirang-pirang. Iki pancen sebabe administrasi Trump ora ngetrapake sanksi marang akeh industri Rusia.

"Statistik resmi tansah ngremehake investasi Rusia Amerika," ujare ahli saka perusahaan konsultasi Amerika EY. Jumlah FDI sing signifikan sing teka ing Rusia saka Amerika Serikat, uga obligasi pemerintah AS sing paling sethithik $ 15 milyar, maneh nyegah Perbendaharaan AS ngencengi sanksi ing Rusia ing Januari 2018, para ahli ngelingake.

Ing babagan kasunyatan finansial saiki, bubar obligasi rubel Rusia sing paling penting, sing diterbitake kanthi kupon meh pitung persen, wis dibebasake saka sanksi AS sing abot. Katelu apik saka OFZ Rusia diduweni dening investor manca, lan iki utamane dana pensiun lan perusahaan asuransi saka Amerika Serikat sing padha. Ing wektu sing padha, pamrentah AS kalebu ing dhaptar sanksi obligasi pemerintah Rusia denominasi ... ing euro. Investor Amerika ora diidini tuku maneh.

Yen ing taun 1998 Rusia kepeksa nyatakake "standar" amarga ora bisa mbayar utang OFZ 40 milyar dolar, saiki kahanan wis beda. Sanksi sing ditindakake dening AS lan Uni Eropa ing 2014 "amarga aneksasi Rusia saka Crimea Ukraina lan intervensi militer Moskow ing Ukraina wétan" ora duwe pengaruh. Gunter Douber, analis ing Raiffeisen Bank International (Austria), ujar iki. Miturut dheweke, kahanan karo bank-bank Rusia, pasar finansial ing umum utawa kurs mata uang nasional nggawe kesan yen "sanksi Barat ora ana maneh."

Kajaba iku, Rusia kanggo pisanan bisa ngumumake tanggal 1 Agustus yen ora duwe utang net. Kewajiban federasi, wilayah lan kutha gunggunge 16,2 triliun rubel (saka $ 250 milyar), sing meh 15 persen saka PDB. Devisa lan cadangan emas, cadangan ing Dana Cadangan Nasional, surplus anggaran lan cadangan liyane nyathet 16,2 persen PDB (udakara $ 270 milyar), miturut petungan CBR. Rusia, sing ekonomi tuwuh mung 0,7% ing separo pisanan 2019, saiki dadi salah sawijining sawetara negara sing ora duwe utang umum.

A dipikir ing ekonomi nyata nuduhake yen FDI terus munggah ing Rusia. Ora mung Amerika. Miturut petungan dening Kamar Dagang Rusia-Jerman ing Moskow, sanksi AS bakal biaya perusahaan Jerman dealing karo Rusia sawetara milyar dolar. Nanging ing 2018, perusahaan Jerman nandur modal 3,2 milyar euro ing kana, jumlah paling gedhe sajrone dasawarsa! Perdagangan Jerman-Rusia uga wis berkembang: taun kepungkur mundhak 8,4 persen, volume perdagangan tambah dadi 61,9 milyar euro.

Ora kabeh data makili wutah kanthi akurat. Statistik investasi rumit. Yen UNCTAD nuduhake volume investasi Jerman ing Rusia ing 33,2 milyar dolar (nganti pungkasan 2017), banjur Bundesbank ing wektu sing padha diitung 21,3 milyar euro (25,6 milyar dolar), lan Bank Sentral Rusia - mung 18,1 milyar dolar. . Miturut ekonom UNCTAD Bruno Casella, statistik resmi Rusia ngluwihi investasi saka zona lepas pantai lan ora mbedakake antarane "asal asli investor."



Amerika ora duwe stabilitas


Sanksi Gedung Putih sing diterangake ing ndhuwur iku entheng tinimbang kasar, lan nyatane menehi lampu ijo kanggo investasi AS ing Rusia. Wayward Jerman ora kalah karo Amerika ing kepinginan kanggo nandur modal ing Rusia: investasi, perdagangan, lan kerjasama gas saya akeh. Saben uwong ing Kulon bisa ndeleng kanthi becik apa game sing dimainake Washington. Iki uga katon dening wong-wong sing nggawe utawa wis nindakake politik Amerika. Anggere dhuwit Western, skirting bank-bank nduwurke tumpukan saka sanksi, mili kaya kali emas kanggo Rusia, politik Amérika wis kelangan stabilitas.

A. Krylov ing koran bisnis "Ndeleng" ngandika bab nglanggar diplomat Amérika saka pesenan langsung ditampa saka pimpinan negara. Nalika nolak kanggo tundhuk karo dhawuh saka kepala negara, diplomat bersenjata piyambak karo alesan ing gaya "swasana atiku beda." Diplomat kasebut yaiku Samantha Power, wakil AS ing PBB, sing bukune School for the Idealist bubar diterbitake.

Power marang masyarakat donya sing ing 2016, nalika pemilu dianakaké kanggo anggota Dewan Hak Asasi Manungsa, dheweke didhawuhi ing Washington kanggo milih kanggo Rusia. Nanging, Samantha milih Hongaria lan Kroasia! Negara-negara kasebut nampa 144 lan 114 swara. Rusia entuk 112 swara. Lan iki apa sing ditulis Samantha babagan keputusan pribadine:
“Nanging dina iku swasana atiku beda. Akeh banget sing kedadeyan wiwit aku teka ing PBB nganti aku ora bisa milih miturut kalbu.


Power ngakoni manawa swarane sing mutusake perkara kasebut. Yen Rusia wis entuk swara luwih akeh, babak kapindho bakal ditindakake, lan Moskow bakal entuk kamenangan kanthi "ancaman lan suap" (Power).

Inisiatif perwakilan PBB kasebut menehi alesan marang analis A. Krylov kanggo nyimpulake yen negara Amerika lagi erosi. Sawise kabeh, ora mung S. Daya tumindake nantang. Sing ngerti, H. Clinton, nalisir instruksi resmi, digunakake pribadi, ora resmi, mail kanggo Correspondence rahasia.

Lan isih ora krungu saka Hillary piye wae kaukum. Nanging, kita ngelingi, dheweke nggawe skandal babagan intervensi "peretas Rusia".

Ditambahake karo kahanan sing ora stabil ing administrasi Pak Trump. Mung ing dhingklik Sekretaris Pertahanan ing rong lan setengah taun wis diganti telu wong: James "Mad Dog" Mattis, Patrick Shanahan (dheweke ana ing status akting kanggo nem sasi) lan Mark Esper. John Bolton mundur saka jabatane minangka penasehat keamanan nasional. Iki minangka gejala, yen Bolton lan Mattis, kanthi gampang, ora tresna marang Rusia. Lan Pak Bolton duwe kecenderungan khusus kanggo ngusulake "usul" sing bertentangan karo gagasan Presiden.

Ing tembung, game tim politisi AS paling ora bisa digunakake ing Obama, lan ambruk ing Trump.

Rusia iku prakara sing beda: ing kene para pemimpin padha manunggal, malah jeneng partai sing nyawiji dheweke ngomongake persatuan ing gagasan lan keputusan.



Ajaib masa depan sing padhang?


Pers Barat ngelingi janji V. Putin kanggo nindakake keajaiban ekonomi. Christian Steiner nyerat babagan iki ing edisi Swiss Neue Zürcher Zeitung.

Steiner ora asing kanggo nganalisa kahanan Rusia. Wong iki lelungan luwih saka sepisan ngliwati expanses Rusia - saka St. Petersburg menyang Far North, saka Siberia tekan Sakhalin adoh. Dheweke ngerti banget yen Rusia jembar lan luwih akeh tinimbang klise sing biasane digandhengake karo negara iki. Potensi ekonomi Rusia uga gedhe. Pancen, kepemimpinan politik saya kurang kesempatan kanggo nggunakake potensial sing ana. Ngunggahake ekonomi Rusia saiki pancen tugas Herculean, Herr Steiner nyathet ing laporan Moskow.

Penghasilan nyata wis suda pirang-pirang taun, lan para optimis ngarepake ekonomi bakal tuwuh mung luwih saka 2019% ing taun 1. Wiwit 2013, penghasilan sing bisa digunakake nyata saka Rusia wis mudhun udakara 10%. Istilah "stagnasi" ("sastoi"), sing nggambarake stagnasi lan kekurangan dinamisme politik lan ekonomi ing taun-taun Brezhnev, isih digunakake saiki, ujare wartawan. Kajaba iku, penghasilan rakyat dipangan dening pajak sing luwih dhuwur, lan reformasi pensiun "nyenyet wong akeh." Perkembangan kasebut ndadekake tekanan ing popularitas presiden. Sawise kabeh, Putin "njanjeni wong-wonge urip sing apik minangka ijol-ijolan kanggo nyerahake kabebasan politik." Lan yen dheweke gagal netepi janjine, dheweke kudu wedi karo kekuwatane, ujare Steiner.

Nanging, Putin ora "kalah" kabeh, Steiner ngembangake tema kasebut. Sakcepete sawise pelantikan, dheweke nyetel dalan. Mangkene apa sing ditulis wartawan:
"Putin wis menehi keajaiban ekonomi kanggo negarane ing taun-taun sing bakal teka. Dheweke pengin nggawe negara dadi salah siji saka limang ekonomi paling gedhe ing donya lan ngunggahake pertumbuhan ekonomi ing ndhuwur rata-rata global.


"Putin penting banget kanggo nambah pangarep-arep urip warga, proyek infrastruktur utama lan kemajuan teknologi," ujare Steiner. "Ing jantung kabijakan pertumbuhan anyar yaiku investasi ing infrastruktur sing regane milyaran euro." Bener, sing katon rasional, "sawise pemeriksaan sing luwih cedhak" asring dadi demonstrasi "megalomania", koresponden kanthi ironis. Lan malah wong-wong sing sibuk ngrancang ing Kremlin mesthine ngerti yen "jembatan sing direncanakake ora ana ing endi wae" ora bakal nggawa apa-apa kajaba biaya sing dhuwur.

Bebarengan karo iki, Steiner nglukis Moskow kanthi warna sing cerah.
"Ana rong jagad ing Rusia: Moskow lan negara liya. Ibukutha nduweni daya tarik magis lan terus berkembang. Kutha iki minangka situs konstruksi gedhe, lan omah-omah anyar dibangun ing pinggiran ... Miturut data ora resmi, nganti 16 yuta wong manggon ing kutha kasebut. Saben dina restoran anyar mbukak lawang ing kutha, lan dianggep luwih akeh limosin Maybach nyopir ing dalan-dalan ing Moskow tinimbang ing kabeh Jerman. Saka wektu kanggo wektu, start-up munggah ing kene, lan yen ana inovasi ing ngendi wae ing negara kasebut, mula ana ing ibukutha.


Nanging ing skala nasional - stagnasi. Lan iku Putin sing tanggung jawab kanggo iku, Steiner pracaya. "Wong Kremlin gagal kabijakan luar negeri lan ngisolasi negarane," ujare penulis artikel kasebut.



Yen pimpinan negara kepengin kabeh bisa ditindakake ing Rusia, mula kepinginan kasebut ora ditujokake kanggo mulihake produksi, ora kanggo melu divisi tenaga kerja internasional, nanging mung ing keamanan internal, ujare analis. Konsumen bakal entuk tagihan sing luwih dhuwur, sing asale saka rega sing luwih dhuwur lan kualitas sing luwih murah.

Pitakonan utama, Steiner pracaya, apa Putin bakal bisa ngatasi "sastoi".

Apa investasi Amerika lan Jerman bakal mbantu ngatasi?
Pengarang:
Foto sing digunakake:
kremlin.ru (2012, 2019)
126 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tebih B
    Tebih B 16 September 2019 05:38
    + 42
    ing kene para pemimpin padha manunggal, ngomongake babagan pertumbuhan sing bakal teka lan malah njanjeni keajaiban ekonomi.
    Ya mati, kene ing ndhuwur iki united. Dheweke terus mbaleni lan janji kanthi cara sing ora duwe wektu kanggo goyangake mie saka kuping. Lan kanggo sawetara, malah tuwuh ing kuping.
    Lan nyatane Amerika minangka investor utama, mula kok kaget. Umume TNC asale saka Amerika, padha ndhaftar ing kono, lan padha kumpa metu bablos ana. Kaya bisnis, ora ana sing pribadi.
    1. siberalt
      siberalt 16 September 2019 06:59
      + 19
      ya. Kanggo 18 yuta wong Rusia, iki dudu esuke, nanging wengi sing jero.
    2. YasenStump
      YasenStump 16 September 2019 07:48
      + 12
      Kutipan: Far B
      ... Padha ngomong lan janji kanthi cara sing ora duwe wektu kanggo goyangake mie saka kuping.

      Lan wong-wong sing pengecut sing ora pati ngerti butuh, dheweke (wong-wong) malah kesed kanggo nyingkirake "mie" iki lan, sawise kabeh, dheweke pantes diarani plebs sing sabar lan servile ...
      1. depressant
        depressant 16 September 2019 09:14
        + 10
        Ya, aja dadi atos, YasenPen, - babagan kita)) Kita nyopot mie, nanging ora salah yen mesin kanggo produksi kasebut ora mandheg, kita ora duwe wektu.
        Ing kene, contone, ing forum ekonomi taunan, Chubais nerangake marang kita kenapa "sastoi". Ing mratelakake panemume, kanggo sukses ekonomi negara kita perlu mung loro pedal - gas lan brake. Langkah ing gas - terobosan ekonomi. Ing rem, sing nuduhake departemen daya lan kontrol - mandheg. Lan pamrentah, ujare, nyepetake rem loro kasebut. Kumelun lunga, ora ana gerakan. Lan iki sanajan dianggep minangka kabijakan moneter paling apik sajrone 28 taun kepungkur.
        Lan Jerman Gref, meksa nindakake perkara aside saingan ing hanging mie, banjur nerangake yen nyatane loro pedals lack of likuiditas lan keluwihan likuiditas. Bener, dheweke ora nemtokake sing iki gas lan sing rem.
        Iki carane wong sing duwe kawruh, siji sing kompeten, lan liyane sing luwih kompeten, nerangake kabeh marang kita (mbenerake pertumbuhan ekonomi sing dikarepake 1% kanggo 2019). Lan pranyata lembaga penegak hukum ora ana hubungane. Ana tetep kurang likuiditas lan keluwihan. Lan ora ana pitakonan sing mencet pedal iki.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 16 September 2019 16:45
          +4
          ya, tresna Lyudmila, loro statement rem-revving ----- mung masterpieces! Lan 30 taun durung liwati, lagi dopedril lan diterangno padha dipencet ing wektu sing padha Lan kanggo nyobi iki gaji kuwi, income kuwi? Nanging ora ana sing sajrone wektu iki 2 kali luwih akeh perusahaan sing dirusak tinimbang nalika Perang Dunia II? Ing forum sosio-ekonomi Moskow ing wulan April, dheweke ujar manawa 35000 pabrik dirusak nalika Perang Dunia II, lan sajrone 25 taun kepungkur, 78000 pabrik wis dirusak, produksi ora tuwuh .....
          1. berang-berang1982
            berang-berang1982 16 September 2019 17:31
            -1
            Kutipan saka Reptilian
            Ing Forum Socio-Economic Moscow ing April, padha ngomong

            Dima, forum apa, khususe sapa sing nganakake?
            1. Reptiloid
              Reptiloid 16 September 2019 18:03
              +2
              Kutipan saka Beaver1982
              Kutipan saka Reptilian
              Ing Forum Socio-Economic Moscow ing April, padha ngomong

              Dima, forum apa, khususe sapa sing nganakake?

              12 April, ing memori Zhores Alferov, --- Moscow International Socio-Economic Forum. Ana sawetara video ing web.
              Sugeng rawuh, Vladimir! Aku ing dalan saiki.
              1. berang-berang1982
                berang-berang1982 16 September 2019 18:04
                +3
                Kutipan saka Reptilian
                Muga-muga sukses

                Lan kabeh sing paling apik kanggo sampeyan!
          2. Vadim237
            Vadim237 17 September 2019 16:15
            -7
            Lan sajrone 25 taun kepungkur, 78000 pabrik wis dirusak, produksi ora berkembang ..... Ora pabrik, nanging perusahaan, pabrik, pabrik, peternakan negara, peternakan kolektif, lan liya-liyane - lan umume, sing nggawa tokoh iki. 78000? Paling kamungkinan Partai Komunis nemokke iku.
        2. Harry.km
          Harry.km 17 September 2019 01:28
          +1
          Quote: depresi
          Ing mratelakake panemume, kanggo sukses ekonomi negara kita perlu mung loro pedal - gas lan brake.

          Wortel lan tongkat.
          Bocah lanang sing digedhekake karo wortel lan teken gedhe dadi masokis lemu ...
      2. freddyk
        freddyk 16 September 2019 11:21
        +8
        Kutipan: YasenStump
        Lan wong-wong sing pengecut sing ora pati ngerti butuh, dheweke (wong-wong) malah kesed kanggo nyingkirake "mie" iki lan, sawise kabeh, dheweke pantes diarani plebs sing sabar lan servile ...


        Ana pendapat "Yen ora ana perang" lan sapa, yen ora Putin, bakal nylametake kita saka iku. Lan iku ora guyon. Aku dhewe krungu luwih saka wong diwasa, pensiunan, sadurunge Pemilu, nalika kampanye Grudinin.
        1. Astra55
          Astra55 16 September 2019 15:43
          + 20
          Mekaten. Anggere ora ana perang. Yen dudu Putin, banjur sapa? Yen ora Ivan Ivanovich, banjur sing bakal mimpin kita distrik, kutha, desa ... Iki carane kita ndeleng Daya saka ngisor munggah karo cangkeme mbukak. Dadi rakulino kanggo, supaya wis mesthi wis, karo pangecualian langka. Pangecualian yaiku pungkasan taun 80-an - wiwitan taun 90-an lan, bisa uga, bunderan wektu taun 1917.
          Wong-wong padha antri kanggo mbayar dhuwit kanggo omah lan layanan komunal. Ngadeg ing baris! Kanggo menehi dhuwit kanggo Manajemen Company, kang ora ngerti maneh carane njaluk wuda, nggawe grafik luwih gedhe ing panrimo kanggo kabeh limo ndandani ruang paling ngisor lan cahya saka utomo lemah. Apa kang bakal Jeng kanggo segara luwih kerep kanggo nindakake. Banjur gabung kanthi tenang. LLC ditutup, LLC anyar dibukak ing alamat legal sing ora ana. Lan nenek-nenek ngadeg. We sing rakulino kanggo takon sethitik lan mbayar ing wektu.
          Dadi ing saindhenging negara, bisa uga Moskow minangka pangecualian. Kabeh meneng. Pie wingi regane 10 rubel, saiki 12 rubel. Mung mikir, rega wis wungu dening 2 r, trifle! Nanging, mung ing kasus, mundhak 20%. Apa sampeyan kerep entuk kenaikan gaji 20%?
          Saran kula? Ora ana alternatif kanggo Putin, ora ana oposisi. Dadi Putin minangka kabeh kita. Blok ekonomi Putin pancen nol - dheweke ora bisa menehi terobosan. Mula, kita marem karo apa sing kita duweni. Nanging wektu kanggo LAND lan SHOOT. Sijine wong-wong sing mistresses kanggo resorts kanggo dhuwit kita lan njupuk wong-wong sing duwe bolpen worth milyar.
          1. berang-berang1982
            berang-berang1982 16 September 2019 17:01
            -11
            Kutipan saka Astra55
            Lha iki

            Ahahineya, ing komentar sampeyan entuk, mung langka. Mekaten.
          2. 16112014nk
            16112014nk 16 September 2019 17:07
            +8
            Kutipan saka Astra55
            Perusahaan manajemen, sing ora ngerti maneh carane njaluk wuda,

            Lan ing kene kepiye warga G. Gref sumpah: dheweke ngrancang rebrand Sberbank. Emblem ana Sberbank - bunder ijo, kanggo ngganti menyang kothak biru. Kreatif. Lan kabeh iku kanggo 20 rubles. wong bodho Sberbank ora duwe masalah maneh ing Rusia.
            Lan kanggo bocah-bocah, wong ngumpulake dhuwit kanthi SMS kanggo perawatan ing saindenging Rusia.
            Dawn sampeyan ngomong?
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 16 September 2019 17:24
              -6
              Kutipan: 16112014nk
              Dawn sampeyan ngomong?

              Apa sing kedadeyan! Dadi apa sing kudu ditindakake? ah, nutupi awak nganggo lembaran putih-putih lan nyusup menyang kuburan! Ya-ah! Ora ing mobil jenazah (ora diikat), kaya Sobchak lan Bogomolov nyopir.
            2. Vadim237
              Vadim237 17 September 2019 16:27
              -2
              "Lan kanggo bocah-bocah, wong ngumpulake dhuwit kanthi pesen SMS ing saindenging Rusia kanggo perawatan." Iki wis dadi hak saben Negara kanggo saben wong lan saben wong kanthi lisan - tanpa dokumen, ora bisa menehi dhuwit kanggo perawatan - utamane saiki akeh scammers sing macet iki. Fees SMS lan malah laundered adonan disambungake.
      3. berang-berang1982
        berang-berang1982 16 September 2019 13:06
        -7
        Kutipan: YasenStump
        lan sawise kabeh, padha pantes disebut terpils lan plebs servile ...

        Apa sampeyan pengin dadi non-abdi - fitur mbedakake utama pitriot Ukrainia saka Muscovite lan jaket quilted.
      4. besik
        besik 17 September 2019 08:35
        0
        Inggih, kados pundi anggen kula nanggepi lan plebeian badhe paring pitedah dhateng margi dhateng tunggul. ngguyu
      5. sala7111972
        sala7111972 18 September 2019 05:56
        0
        Nanging saliyane Rusia, ora bakal ana wong sing ngomong babagan rakyate kaya ngono ... Sadawane dalan, pangeran, lan kaya jaran.
      6. vlad106
        vlad106 18 September 2019 12:17
        +1
        Kutipan: YasenStump
        pantes diarani terpil lan plebs ...

        soko aku mangu sing tryndets teka kanggo Amerika. sanajan, jujur, padha bakal duwe dalan ana.
        nanging pamrentah saiki nyiapake sistem sing duwe budak kanggo kita.
    3. astepanov
      astepanov 16 September 2019 10:41
      + 16
      "Panikovsky nangis ing pojok.
      "Wongi dhuwitku," ujare, "Aku pancen mlarat!" Wis setaun aku ora adus. Aku wis tuwa. Bocah-bocah wadon ora seneng karo aku.
      -- Hubungi Liga Donya kanggo Reformasi Seksual --
      Bender ngandika. "Mungkin dheweke bisa mbantu."

      Lan saiki - wis rampung! Liga Dunia kanggo Reformasi Seksual nyiram kita karo dolar lan euro sing mili menyang kali emas. Dana rejeki nasional kita wis nglumpukake akeh lemak sing bakal bledosan. Iku mung titik ... Sampeyan maca pers - lan sampeyan kaget: gumantung ing konteks, bab sing padha diinterpretasikake diametrically ngelawan. Yen kita ngomong babagan standar urip lan tingkat wutah, banjur padha langsung ngelingake kita sanksi, de amarga saka wong-wong mau kita stagnate; ing kabeh kasus liyane, padha bakal ngomong sing sanksi kaya pelet kanggo gajah.
      Sauntara kuwi, wutah, sing diomongake para pemimpin lan kekarepane, yaiku wong Afrika, sing durung suwe nganggo rok suket, wis nyedhak karo kita, dene liyane wis cepet-cepet maju lan bakal ilang ing cakrawala. . Ya, aku duwe ponsel (Cina), TV (Korea), sepedha (Polandia), celana (Turki). Ya, aku ora luwe. Nanging ... Nanging manik-manik kaca lan kaleng timah uga wis diganti wiwit ekspansi kolonial.
      Nanging aku ing pitung puluh - lan aku weruh soko. Khrushchev njanjeni komunisme kanthi cepet lan transformasi Amerika Serikat dadi republik sing tuwuh jagung kanthi band jazz sing apik banget. Iku ora bisa metu. Brezhnev janji "malah wutah lan kamakmuran luwih." Ora thukul. Banjur Andropov lan Chernenko mampir, janji apa-apa lan mbuwang sandale. Banjur Misha janji perestroika lan akselerasi - lan kita bodho pracaya iku, nanging mung bosok digawe cepet. Yeltsin muncul, lan maneh janji bagel karo wiji poppy lan pai karo bawang, ngrusak kabeh bisa - lan dhawuh urip dawa lan shitty. Lan saiki, rong puluh taun, saben dina aku krungu: "Sesuk, sesuk, sesuk ...".
      Lan yen mung padha janji ... Ora, kita plowed. Aku menehi negara asli luwih saka sèket paten tanpa nampa dhuwit. Kerja rolas jam? Mangga. Ndandani jalur trem (ing wayah wengi), lan ing wayah awan nindakake karya sing dijadwalake ing lembaga riset pertahanan? Gampang. Sawise kabeh, sesuk bakal gedhe. Kerja keras ing ngendi jumlah racun kelas pertama bebaya ngluwihi norma atusan kaping? Nah, yen sampeyan butuh ...
      Kenapa aku? Lan kene apa. Aku ora percaya karo janji-janji iki. Urip diwulang. Apa ana wong ing kene sing isih percaya marang kamakmuran sing bakal teka?
      1. Max Otto
        Max Otto 16 September 2019 12:10
        + 12
        Aku mung nyerah minggu kepungkur. Ana bibi saka panitia eksekutif kutha teka kanggo nggarap bojone, mula dheweke mriksa sawetara majalah sing ora perlu, meksa aku miwiti sawetara potongan liyane sing ora ana sing dibutuhake, sawetara kolom ora cukup, kabeh salah, kabeh sial, dheweke milih ton pesenan (pancen ora perlu kanggo makna waras). Banjur aku mbayangno kepiye, ing kantor General Electric, manajer kantor senior saka kotamadya nggoleki pesenan kanggo nransfer loader Johnson saka toko 4 menyang toko 6, utawa ing papan sing padha, kepala departemen pasokan ngowahi pesenan FBI. ing tangane sing saiki kabeh kantor kudu tuku bantalan diprodhuksi mung ing UESEi, lan yen padha nemokake soko ora saka UESEI, banjur specialists saka NSA lan CIA bakal menehi hasil karo wong-wong mau, amarga padha ora bisnis liyane. ngguyu Aku ngrungokake kabeh iki, eling carane inspektur geni teka kula lan diwènèhaké kanggo kula - ing biaya 10 kaping karusakan saka geni teori paling awon ing sajarah kantor, lan aku temen maujud: NATE kita bakal urip apik. ana akèh kabèh bibi kuwi ing tentara komite eksekutif kutha, lan ana uga swarga lan komite eksekutif regional. Lan padha pancene ora perlu kanggo nindakake soko migunani, perlu, padha kudu MAGAZINES ing wangun lan karo kolom perlu.
        Dadi aku nggawe keputusan. Bocah-bocah kudu sinau 2 basa, entuk spesialisasi teknik normal saka bidang energi lan jancok. Ora perlu mbaleni path folder. Sampeyan ora bisa tahan ing salawas-lawase. Sampeyan bisa paling downvote. Aku nyerah.
        1. besik
          besik 17 September 2019 08:39
          -1
          ayo, ora ana sing bakal milih sampeyan - kesed. Yen sampeyan ora seneng, sampeyan bisa nyalahke dhewe, kita ora bakal nangis.
          1. Super
            Super 17 September 2019 08:48
            +2
            Ya, ing Rusia tanpa wong wicaksana, mung bakal luwih apik, supaya kabeh wong bisa mudhun.
      2. depressant
        depressant 16 September 2019 12:47
        +1
        Ora, astepanov, kita ora pracaya. Nanging kita, generasi lawas, tanpa sadhar dhewe, isih kaget dibongkar dening psikolog lan mulane ora bisa tumindak politik sing aktif.
        Punika kanyatan.
        Nalika kapal pesiar kasebut, "Armavir" nabrak, sawetara wong sing diluwari ora bisa pulih saka medeni sing wis suwe dialami, lan sawetara mlayu saka Novorossiysk kanthi sikil dhewe, ngubengi kutha lan desa. Padha ketemu lan piye wae bali menyang urip normal. Nalika truk kapenuhan bledosan tindak ing Rostov-on-Don, wong sing teka ing karya ing wayah esuk metu saka mobil, weruh kawah buta ing lokasi perusahaan, lan banjur ketemu piyambak ngadeg ing padha. Panggonan ing wayah sore - kuwi kaget.
        Aku elinga metu saka njero pesawat militèr raksasa ing 92, lan aku ora ngelingi carane aku tekan saka lapangan kanggo tujuan pungkasan kabeh dina. Kejut.
        Ana wong sing digawa metu saka kejut pecah negara kanthi tanggung jawab kanggo kulawarga, ana wong sing duwe jiwa sing kuwat. Nanging akeh sing ora bisa ngatasi kahanan kasebut, ngombe dhewe, dadi ora duwe omah, tindak kejahatan, tiwas ...
        Kita ngerti apa mie lan carane nggawe. Nanging kita minangka generasi sing kaget. Kelelahan psikologis umum kita gedhe banget lan ora nggawe prasyarat kanggo tumindak.
        Lan Kremlin ngerti babagan iki. Mula, mie digawe kanthi cara iki lan kanthi pangarep-arep bakal kepenak ing kupinge generasi mudha sing durung ngalami neraka.
        Dideleng saka tindak-tanduke sawenehing pengunjung situs VO, jebule dheweke lagi nggeletak. Produsen duwe akeh pengalaman. Wiwit jaman Aristophanes, wiwit theatrocracy.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 16 September 2019 17:17
          +4
          Aku maca ing ngendi wae, Lyudmila, yen nalika kalah Napoleon, bangsa Prancis ngalami asor nasional, sing mung bubar ditinggal.
          Kasunyatan sing kaget generasi ---- ya. Nanging ora mung kuwi. Penurunan tingkat kelahiran ing ruang pasca-Soviet mung ngomong babagan penghinaan nasional. Semono uga sifat liyane....
          Ya, Kremlin ngerti kabeh kanthi apik.
        2. berang-berang1982
          berang-berang1982 16 September 2019 17:37
          +1
          Quote: depresi
          Nalika kapal pesiar tabrakan, kayane, "Armavir"

          Laksamana Nakhimov
          Quote: depresi
          sawetara sing diluwari ora bisa pulih saka medeni sing wis suwe dialami, lan sawetara mlayu saka Novorossiysk nganggo sikil dhewe, ngubengi kutha lan desa.

          Gunggunge, ana 1243 wong ing kapal, 423 tiwas, apa sawetara? Ngendi padha ngumbara? kanthi bobot apa?
          Sampeyan ora perlu ngomong.
  2. Mikhail Malakhov
    Mikhail Malakhov 16 September 2019 05:41
    +4
    Rake mlaku..
    1. mbah kakung
      mbah kakung 16 September 2019 06:10
      + 30
      Sunset Amérika. Esuke Rusia?
      lan carane pinter! Ora ana pabrik sing kudu dibangun, ora ana ekologi ing wilayah kasebut, ora ana omah lan layanan komunal sing kudu ditindakake, ora ana pamrentah sing duwe undang-undang sing ala ... ora nindakake apa-apa lan ngenteni "mayit mungsuhmu ngambang"! gerakane sarwa!!! wassat
      1. bandabas
        bandabas 16 September 2019 11:05
        +6
        Cho lagi dibangun, Cho dicet, Cho wis aspal ing udan lan salju. Ora ana salju ... Ayo dicet nganggo cat putih. Lan, mula gajine wong ora mundhak. Boten kados prices, miwiti karo roti lan pungkasan karo omah lan layanan komunal.
        1. bandabas
          bandabas 16 September 2019 13:17
          +9
          Ah, ya wis. "Kita bakal terus kanggo dhuwit maneh." Iki ora bodho. Iki edan. Sing paling nggumunake yaiku ana denga, mung wong cebol sing ora ngerti carane mbuwang ing ngendi wae (investasi, investasi, mbangun, berkembang, lsp). Lan padha ngerti carane nggunakake kanthong.
  3. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 16 September 2019 05:43
    + 28
    Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman
    1. Tatiana
      Tatiana 16 September 2019 05:59
      + 24
      Kutipan: Pesimis22
      Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman

      Inggih, yen ing wektu sing padha Putin diganti dening ketua pamaréntah Federasi Rusia saiki, D.A. Medvedev, karo "wong kriting", banjur, nimbang kita, Rusia, lan negara Rusia - mung khan!

      Ing pretense saka privatisasi sukses lan perlu kanggo nerusake, kang DAM terus-terusan wuwus, "wong pasar" ing pamaréntahan Federasi Rusia tambahan bakal privatize Rusia nganti ilang geopolitik lengkap.
      Amarga negara sing berdaulat ora bisa ana tanpa properti negara.

      Nggantosi
      Hana Babagan kahanan sing ora duwe pengarep-arep, kalah; kayuk, kaput, panutup.
      1. Lannan Shi
        Lannan Shi 16 September 2019 07:55
        + 17
        Kutipan: Tatyana
        Ing pretense saka privatisasi sukses lan perlu kanggo nerusake, kang DAM terus-terusan wuwus, "wong pasar" ing pamaréntahan Federasi Rusia tambahan bakal privatize Rusia nganti ilang geopolitik lengkap.

        Lan pamrentah Federasi Rusia minangka partisan jahat sing wis mapan ing taiga, lan ngrusak sepur Putin, nggawa negara kasebut menyang masa depan sing luwih cerah?
        Raja apik lan alas pinus ala. Carane akeh abad mancal, nanging bisa.
        PS
        Pitakonan babagan kapinteran. Jeneng jeneng wong sing nggawa Medvedev dadi kuwasa. Petunjuk. Diwiwiti karo n lan dipungkasi karo n.
        1. Boris55
          Boris55 16 September 2019 08:11
          -19
          Quote: Lannan Shi
          Raja apik lan alas pinus ala. Carane akeh abad mancal, nanging bisa.

          Lan sampeyan pracaya ingyen Sang Tsar, mung kanthi ngobahake driji kiwa tangan tengen, nyemplungake para boyar ing rasa wedi sing ora bisa dicritakake, sing ndadekake dheweke nyopot celana, munggah kabeh papat lan mundur, nyekeli jar saka vaseline, nalika ngandika: "Pilih. aku, pilih aku..." ngguyu
          1. Tebih B
            Tebih B 16 September 2019 08:49
            + 20
            Apa ora pracaya? Sampeyan pracaya yen moho kuwoso Medved karo gossura ala poking spokes menyang gembong saka jenis lan manis Poo karo kabeh kekuatan. Lan Poo ora bisa nindakake apa-apa. Sanajan ing 2004 ora ana sing nyegah dheweke njupuk Misha 2%, sing, kaya BE, ana ing bagean karo kekuwatan sing ana. Sadurunge iku, dheweke ngalahake Bereza saka perch (pribadi malah luwih njijiki saka Kasyanov, lan luwih kuwat), lan ing wektu sing padha Hodor dikirim mittens kanggo darn zona. Dadi luwih akeh alesan kanggo percaya marang kekuwatane Putin tinimbang percaya yen dheweke putih, alus lan ora bisa salah.
            1. Boris55
              Boris55 16 September 2019 09:40
              -13
              Kutipan: Far B
              Apa sampeyan percaya yen Medved sing maha kuasa karo wong bodho negara sing ala ...

              Nanging carane ora pracaya? Dakkandhani, endi sing dadi pimpinan kanggo sapa: sing nindakake tugas (undhang-undhang) utawa sing nulis (undhang-undhang)? ngguyu
              1. Tebih B
                Tebih B 16 September 2019 09:50
                + 11
                endi sing dadi panggedhe: sing nindakake kuwajiban (undhang-undhang) utawa sing nulis
                Sampeyan nindakake verbiage. Putin dudu kekuwatan eksekutif. Putin minangka kepala negara. Karo kabeh kakuwasan sabanjuré, sing wis bola-bali nuding metu, nanging sampeyan biasane nglirwakake kabeh. Lan cabang eksekutif mung Vedmed padha.
                Nanging sampeyan ora nate mangsuli aku - kepiye Puten ngatur ing taun-taun pisanan kepemimpinane, nalika dheweke adoh saka kekuwatan kasebut, kanggo mbengkongake Kasyan / Bereza / Khodorkovsky, lan saiki ora ana kekuwatan sing cukup kanggo mlengkung adoh saka LADY sing paling pinter. ?
                1. Boris55
                  Boris55 16 September 2019 10:12
                  -10
                  Kutipan: Far B
                  Putin minangka kepala negara

                  Secara teoritis, yen dikarepake, Medvedev, liwat Duma sing dikuwasani dheweke, bisa ngilangi jabatan presiden, nanging Putin, sanajan kanthi teoritis, kanthi kabeh kepinginan, ora bisa ngilangi jabatan perdana menteri. Rasakna bedane.

                  kekuwatan presiden eksekutif kanthi unsur inisiatif legislatif, persis padha karo wakil saka Duma. Dheweke uga makili negara ing arena internasional minangka kepala negara.

                  Kekuwatan presiden diwatesi dening Konstitusi Federasi Rusia lan undang-undang sing diadopsi dening Duma sing dikontrol dening Medvedev.

                  Kutipan: Far B
                  Kepiye Puten sukses ing taun-taun pertama kepemimpinan, nalika dheweke adoh saka kekuwatan kasebut, kanggo mbengkongake Kasyan / Bereza / Khodorkovsky,

                  Dheweke uga ngilangi Shaimiev (klan regional), Luzhkov (klan Moskow), lan liya-liyane.

                  Kutipan: Far B
                  lan saiki ana ora cukup kekuatan kanggo bend adoh saka LADY paling pinter?

                  Putin makili klan siloviki, Medvedev makili borjuasi. Borjuis ngatur kegiatan ekonomi kabeh negara. Yen padha pengin, padha bisa ngatur bilai manungsa-digawe, contone, ing stasiun pembangkit listrik tenaga air Bureyskaya, utawa ewu Enterprises mung bangkrut ... Ana perjanjian antarane klan iki lan mulane Putin ora ndemek Medvedev. lan Medvedev ora ndemek Putin.
                  1. Tebih B
                    Tebih B 16 September 2019 10:36
                    +6
                    Secara teoritis, yen dikarepake, Medvedev, liwat Duma sing dikontrol dening dheweke, bisa ngilangi kepresidenan
                    Sing, kaya perspicacious Pu njupuk kabeh lan nggabungake Duma, kang Originally digawe khusus kanggo wong, borjuis Medved? Lan ing ngendi wawasane nalika iku? Miturut cara, aku bisa ngelingake sampeyan sing mimpin EdRo ing 2008-12? Lan ing saran sing DAM dadi kepala EdRa? Cho Inggih ternyata - Pu dhewe shat ing bubur?
                    Putin makili klan siloviki, Medvedev makili borjuasi. Borjuis ngatur kegiatan ekonomi kabeh negara. Yen padha pengin, padha bisa ngatur bilai digawe manungsa, contone, ing stasiun pembangkit listrik tenaga air Bureyskaya, utawa ewu perusahaan mung bangkrut ...
                    Yen Pu, kaya sing sampeyan ucapake, minangka patriot super duper lan makili klan pejabat keamanan, mula dheweke bakal meksa borjuis kanggo tumindak kaya ngono. Lan pungkasane mangsuli
                    Kepiye Puten sukses ing taun-taun pisanan kepemimpinan, nalika dheweke adoh saka kekuwatan kasebut, kanggo mbengkongake Kasyan / Bereza / Khodorkovsky

                    PySy. Kepka, kanthi cara, ninggalake jabatan walikota Moscow ing Vedmed. Sampeyan ilang ing papan lan wektu.
                    1. Boris55
                      Boris55 16 September 2019 10:44
                      -10
                      Kutipan: Far B
                      Miturut cara, aku bisa ngelingake sampeyan sing mimpin EdRo ing 2008-12?

                      Bandhingake jumlah EP nalika Putin nyiptakake, kanthi nomer kasebut ing taun 2012. Sakbenere ora ana sing isih ana panyengkuyung Putin. Mulane, kanggo pemilihan sabanjure, dheweke kepeksa nggawe struktur manajemen anyar - ONF, sing uga cepet banget diisi karo kabeh wong sing padha lan ing pemilu pungkasan piyambakipun tindak minangka independen.

                      Kutipan: Far B
                      banjur borjuis kanggo tumindak kuwi dheweke bakal mencet kanggo pucuk ing wektu cendhak.

                      Gaya tumindak padha karo gaya reaksi. Hukum iki uga bener ing politik. Apa sampeyan mikir bourgeoisie bakal nindakake babagan iki?

                      Kutipan: Far B
                      Kepka, kanthi cara, ninggalake jabatan walikota Moscow ing Vedmed.

                      Sampeyan mung ngonfirmasi yen perjanjian klan bisa digunakake tanpa dipikirake sapa sing diwenehi pimpinan. ngguyu
                      1. Tebih B
                        Tebih B 16 September 2019 10:56
                        + 11
                        Bandhingake jumlah EP nalika Putin nyiptakake, kanthi nomer kasebut ing taun 2012.
                        Yaiku, sampeyan ngakoni manawa ana ing panuntune ketat EdRo diisi borjuis. Wah, apik tenan. Iki sing kita temokake.
                        ing pemilu pungkasan, dheweke mlayu minangka independen.
                        Ora sapisan argumentasi: ing pemilihan saiki, massa gedhe saka Edrosovites dicalonke dhewe, yaiku, independen. Kira-kira independen kaya Pu ing pemilihan pungkasan)))
                        Apa sampeyan mikir bourgeoisie bakal nindakake babagan iki?
                        Lan apa sing ditindakake Hodor lan Bereza? Sampeyan wong aneh.
                        perjanjian klan bisa preduli saka sing diwenehi setir.
                        Yaiku, apa sampeyan setuju manawa ora ana sing dadi pimpinan - negara kasebut isih bakal muter ing arah sing padha, amarga sepatu bot loro, mung siji tengen lan liyane kiwa? Saiki kita wis ngerti kabeh sing dikarepake, lan diskusi iki bisa rampung. hi
                  2. syura7782
                    syura7782 16 September 2019 17:50
                    +1
                    Kutipan: Boris55
                    Putin ora ndemek Medvedev, lan Medvedev ora ndemek Putin.

                    Dadi sampeyan ujar manawa Medvedev minangka tokoh sing mandiri ing penerbangan gratis?
                    Apa aku ngerti sampeyan bener?
                2. berang-berang1982
                  berang-berang1982 16 September 2019 12:39
                  -12
                  Kutipan: Far B
                  Sampeyan melu verbiage

                  Kutipan: Far B
                  Vedmed.

                  Kutipan: Far B
                  Putena

                  Kutipan: Far B
                  Kasyan / Birch

                  Kutipan: Far B
                  DAMu

                  Lan, sapa sing nindakake verbiage ing kene?
          2. Lannan Shi
            Lannan Shi 16 September 2019 10:12
            + 14
            Kutipan: Boris55
            Lan sampeyan pracaya iki, sing tsar mung ngobahake driji kiwa ing tangan tengen plunges boyars menyang wedi indescribable,

            Mandheg, mandheg, mandheg. Utawa presiden kita sing dipuja lan klane pancen nglakokake negara kasebut, lan Medvedechubais lan pikirane liyane luwih puas karo dheweke. Utawa dheweke mung wayang. Lan ora ana sing katelu. Lan dongeng babagan pahlawan sing wis nglawan agen Departemen Luar Negeri sing wis mapan ing pamrentahan sajrone 20 taun ... Iki minangka dongeng kanggo wong-wong sing sacara intelektual ing salawas-lawase macet ing taman kanak-kanak.
            1. Boris55
              Boris55 16 September 2019 10:28
              -12
              Quote: Lannan Shi
              Mandheg, mandheg, mandheg. ... 20 taun berjuang ...

              Waca kirimanku ing ndhuwur. Miturut cara. Butuh 40 taun, wiwit taun 1953 nganti 1993, kanggo ngowahi negara saka sosialisme menyang kapitalisme.
              1. Kronos
                Kronos 16 September 2019 13:00
                0
                Ora 40 nanging langsung
        2. Komentar wis dibusak.
        3. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 16 September 2019 09:14
          -6
          salah. Medvedev asale saka klan sing beda karo "p"
        4. Komentar wis dibusak.
      2. Gardamir
        Gardamir 16 September 2019 08:00
        +3
        D.A. Medvedev karo "wong kriting"
        Tresna marang presiden mbokmenawa apik. Nanging Kudrin minangka antek Putin, lan Medvedev ngusir bocah kriting kasebut. Ya, lan Putin wis kuwasa luwih saka 19 taun, mula ora perlu medeni Medvedev. Dheweke mung dibayar kanthi apik amarga main dadi bocah pecut.
        1. Tatiana
          Tatiana 16 September 2019 08:37
          -4
          Kutipan: Gardamir
          ora perlu medeni Medvedev. Dheweke mung dibayar kanthi apik amarga main dadi bocah pecut.

          Aja idealis lan aja mbenerake Medvedev! Dheweke dudu bocah pecut Putin babar pisan! DAM uga nindhes garis dhewe ing negara kasebut.
          Sejatine, padha loro boots saka uap. Nanging Medvedev luwih bodho lan kurang setya marang Rusia, ora kaya Putin. Lan ana alesan kanggo iku. LADY wis nang endi wae kanggo mbukak lan ngendi kanggo ndhelikake.

          Contone, Medvedev, ing posisi Perdana Menteri Federasi Rusia, ing 2011 wanted kanggo njaluk kewarganegaraan liya - yaiku Israel. Ing laku donya, iki umume omong kosong!

          Dene transfer Kapuloan Kuril menyang Jepang, miturut Deklarasi 1956 antarane USSR lan Jepang, Abe saiki ngyakinake nasionalis Jepang yen Jepang mung kudu ngenteni.
          Kayata, Jepang mung kudu ngenteni wektu nalika masa jabatan Putin rampung lan DAM dadi presiden Federasi Rusia maneh. Sing bakal luwih gampang setuju karo Medvedev babagan transfer Kapuloan Kuril dening Rusia menyang Jepang.

          Lan - ya! Para oligarki ana ing pucuk ndhuwur Federasi Rusia, lan kediktatoran borjuis ditindakake ing negara kasebut. GDP ana breeding antarane wong-wong mau.

          Medvedev ngakoni yen dheweke iku wong Yahudi


          Yen ana wong sing mbantah manawa DAM pancen wong Yahudi, mula iki video liyane kanggo sampeyan.

          D. Medvedev iku wong Yahudi (saka sarasilahé) Diterbitake: 13 Jan. 2013
          1. Tebih B
            Tebih B 16 September 2019 08:51
            +3
            Medvedev, ing posisi Perdana Menteri Federasi Rusia, ing 2011 wanted kanggo njaluk kewarganegaraan kapindho.
            DAM isih dadi presiden nano ing 2011. Nanging, sing ora mbenerake.
            1. Tatiana
              Tatiana 16 September 2019 15:39
              0
              Kutipan: Far B
              DAM isih dadi presiden nano ing 2011. Nanging, sing ora mbenerake.

              Matur nuwun kanggo koreksi lan klarifikasi!
              Bener banget! Medvedev ing 2011 ora malah dadi ketua pamaréntahan Federasi Rusia, nanging dadi presiden Federasi Rusia wiwit 7 Mei 2008 nganti 7 Mei 2012!
      3. bandabas
        bandabas 20 September 2019 06:55
        0
        Lan iki kabeh teka mudhun kanggo. Diwiwiti kanthi slogan pikun babagan "patang dina". Banjur umur pensiun diulang maneh.. Ya akeh sing bisa diulang.... Checkmate! Yen padha ora bali kolom "Marang kabeh" lan batesan pamilih turnout ing voting. Ah, dadi wanita sing duwe GDP bakal duwe kabeh coklat.
    2. mbah kakung
      mbah kakung 16 September 2019 06:00
      +4
      Kutipan: Pesimis22
      Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman

      ombenan
    3. Krivedko
      Krivedko 16 September 2019 06:09
      +3
      Aku dhewe dudu pendukunge, omonge 50/50, nanging sampeyan duwe calon sing pantes kanggo ngganti?
      1. Tebih B
        Tebih B 16 September 2019 06:18
        + 17
        Sampeyan mbokmenawa bakal nemokake yen sampeyan nggoleki. Ing taun 1999, ora ana sing ngerti Putin. Lan ing 96 padha alesan bab padha: "Apa ana calon pantes kanggo ngganti Yeltsin?" Lan milih kanggo EBN. Lan sawise sawetara taun, dheweke diganjar negara karo standar elek. Aku kudu nelpon Primakov lan Maslyukov kanggo rake munggah. Dadi, malah banjur ana calon sing pantes, kanggo wektu didorong menyang bayang-bayang. Lan saiki, aku yakin, bakal ana calon kaya ngono.
        1. Krivedko
          Krivedko 16 September 2019 06:23
          +5
          Muga-muga sampeyan bener. Nanging percaya manawa ana wong sing "apik" didhelikake ing rawa liberal-kapitalis iki kaya angel percaya karo rencana licik Putin.
        2. Wawan 16
          Wawan 16 16 September 2019 07:08
          +7
          Primakov, ya, sing saiki ora cocog karo dheweke, wiwit iku ora cedhak.
      2. ROSO 42
        ROSO 42 16 September 2019 06:22
        +8
        Quote: Krivedko
        nanging sampeyan duwe calon sing pantes kanggo ngganti dheweke?

        Ing Rusia, masalah karo calon wis kasil munggah pangkat saka project nasional, uga masalah karo ngetang votes ing pemilu.
        Ya, calon apa yen "menurut konsep" wong prasaja ora bisa diangkat ndeleng zona Presiden Rusia ... belay
        1. Krivedko
          Krivedko 16 September 2019 06:24
          +6
          Kasunyatane yaiku kanggo wong sing bisa kemudi kanthi apik, kabeh pendekatan kanggo kekuwatan dipotong.
      3. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
      4. Mikhail Malakhov
        Mikhail Malakhov 16 September 2019 07:27
        + 11
        Saiki kabeh iki wis rampung 100% ... Sapa wae ing setahun bakal dipromosekake supaya 86% saka pemilih bakal ngerti manawa "yen dudu dheweke, banjur sapa"
    4. freddyk
      freddyk 16 September 2019 11:25
      +3
      Kutipan: Pesimis22
      Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman


      Kings ora lunga.
  4. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 16 September 2019 05:53
    + 22
    Miturut statistik resmi Bank Sentral Rusia, Amerika mung nandur modal $ 3,1 milyar. Nanging nyatane, angka kasebut 12,6 kaping luwih: $ 39,1 milyar.


    Apike opo ... ing sektor apa industri kita investasi iki ... Aku bakal nyoba kanggo guess ... ing extraction saka mineral ing Rusia. eseman
    Amerika Serikat ora bakal nandur modal ing teknologi canggih Rusia.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 16 September 2019 06:02
      +7
      Quote: LYOKHA padha
      Menarik ... ing sektor apa industri kita investasi kasebut ... Aku bakal nyoba ngira ... ing ekstraksi mineral ing Rusia.

      Nanging ora perlu ngetung duwit receh ing kanthong dhokter ilmu pedagogis lan atlit buruh sing diajeni. ngguyu
      1. LYOKHA padha
        LYOKHA padha 16 September 2019 06:08
        +5
        ing dhokter ilmu pedagogis lan buruh-atlet sing diajeni Rotenberg ngitung duwit receh.

        eseman

        Lha, sapa sing wani nindakake iki ing ngarepe wong sing cedhak karo wong kraton ... ora ana kamikaze ing cakrawala.
        Kajaba iku, dheweke ngrampungake tugas politik lan ekonomi sing paling penting kanggo mblokir Crimea ... taruhane dhuwur banget.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 16 September 2019 06:22
          +1
          Quote: LYOKHA padha
          Lha, sapa sing wani nglakokake iki ing ngarepe wong sing cedhak karo wong kraton..

          Oh, coba wae.
          Ing 2016, omah penerbitan "Prosveshchenie" ngrilis alat bantu pengajaran "The Art of Judo. Saka game kanggo skill. Penulise yaiku Vladimir Putin, Arkady Rotenberg lan master olahraga ing judo Alexei Livitsky[16].
    2. BISA
      BISA 16 September 2019 09:52
      +3
      Quote: LYOKHA padha
      Menarik ... ing industri apa

      Teknologi Informasi
      lan telekomunikasi
      23%
      Produksi industri
      produk
      11%
      Kedokteran lan farmasi 11% 8
      Diversified holding 8% 6
      Produksi barang FMCG 8% 6
      Layanan profesional
      (audit, konsultasi, hukum)
      7%
      Energi lan alam
      sumber daya
      5%
      Keuangan (bank, asuransi,
      leasing)
      5%
      Industri kimia 4% 3
      Transportasi lan logistik 4% 3
      Konstruksi lan engineering
      layanan
      4%
      Hospitality 4%
      Otomotif 3%
      Panganan cepet 1%
      Sektor media lan industri
      hiburan
      1% Wakil UNCTAD nyathet yen distribusi investasi dening negara investor final minangka perkiraan. Iku adhedhasar model probabilistik.

      Rincian liyane ing RBC:
      https://www.rbc.ru/economics/14/06/2019/5d022dfb9a79472f5bc8e4ce Так что это отличие в 13 раз носит вероятносное значение. Толи будет, толи нет.
  5. mbah kakung
    mbah kakung 16 September 2019 06:04
    +2
    Kutipan: Tatyana
    Kutipan: Pesimis22
    Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman

    Inggih, yen ing wektu sing padha Putin diganti dening ketua pamaréntahan Federasi Rusia saiki, D.A. Medvedev, karo "wong kriting", banjur, nimbang kita, Rusia, lan Rusia - mung khan!

    Nggantosi
    Hana Babagan kahanan sing ora duwe pengarep-arep, kalah; kayuk, kaput, panutup.

    belay belay belayTanya, kita isih duwe "definisi" ... censorship sial ... lol
  6. shinobi
    shinobi 16 September 2019 06:20
    0
    Kabeh dicampur dadi siji tumpukan. Politik minangka kelanjutan ekonomi. Supaya negara bisa metu saka "stagnasi", ekonomi kudu dipusatake miturut skenario militer, lan Barat nindakake kabeh supaya kedadeyan kasebut. kuwat agresi external, ana prakara apa , kuwat daya. Iki minangka hukum sajarah prasaja sing West piye wae nglirwakake. Kabeh kekaisaran gedhe ambruk loro saka njero. Yankees ngomong kita menang Perang Dingin! Ya, nifiga! The Kakaisaran Rusia, sampeyan bisa nelpon kanthi beda, Muscovy, Rusia, USSR sing penting, dheweke nindakake regrouping internal. Dheweke mbuwang freeloader lan nindakake konsentrasi pasukan. diwedharake nganggo pitakonan sing ditakoni dening ratu Inggris marang W. Churchill nalika tanggal 45 April
    -Napa kamenangan kita nglawan Rusia mesthi diakhiri kanthi nambah wilayahe?-
    1. mordvin 3
      mordvin 3 16 September 2019 06:36
      + 10
      Kutipan: shinobi
      Rusia, USSR ora penting,

      Kutipan: shinobi
      Napa kamenangan kita nglawan Rusia tansah diakhiri kanthi nambah wilayah?

      Iki ngendi kita wis tambah? Wilayah USSR yaiku 22 lan setengah yuta kilometer, wilayah Rusia mung luwih saka 17 yuta meter persegi. Wiwit taun 1991, kita wis suda 5 yuta km (kira-kira 15 Germanium), lan populasi wis suda meh 150 yuta wong.
      1. shinobi
        shinobi 16 September 2019 06:45
        -6
        Deleng peta sadurunge lan sawise perang.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 16 September 2019 07:01
          +6
          Kutipan: shinobi
          Deleng peta sadurunge lan sawise perang.

          Yagene aku kudu ndeleng dheweke? OK.
          Punika taun kaping 40.

          Punika sabanjuré.


          Kita wis sukses nutupi kabeh iki. Malah ing awal abad iki, Mendeleev prédhiksi yen ing taun 2000, setengah milyar wong bakal manggon ing Rusia. 350 yuta liyane ing ngendi?
          1. Gardamir
            Gardamir 16 September 2019 08:05
            + 14
            350 yuta liyane ing ngendi?
            Thanks kanggo kabijakan luar negeri sing apik, mung ana sing ora sedulur.
            1. Konstruktor68
              Konstruktor68 16 September 2019 12:56
              -5
              Nguripake sirah (utawa apa wae sing dadi sumber "inspirasi"). Ing kabeh rezim, ana "non-sadulur" ing saubengé. Diwiwiti karo Nikolay2
              1. Gardamir
                Gardamir 16 September 2019 16:25
                +6
                apa sing ana ing kono
                Oke, ayo pindhah menyang penghinaan. Ketoke sampeyan keset nggunakake sirah ing prinsip. Apa sampeyan mulang sejarah ing sekolah? Sing saiki diarani Negara Baltik yaiku tanah Rusia. Sing diarani Ukraina kalebu Rusia Novorossiya, Khokhlyatsky Little Russia, lan Ukraina sing bener, tanah sing tau dadi kagungane Polandia lan Austria-Hongaria.
                Sesuk bakal ana pimpinan sing bakal misahake wilayah Arkhangelsk, umpamane, lan wong-wong kaya sampeyan bakal mulai squeal yen Pomors dudu sedulur kita.
                Nganti taun 1991, Rusia saya akeh, saiki wis leleh.
                1. Konstruktor68
                  Konstruktor68 17 September 2019 11:04
                  -2
                  Nganti taun 1991, Rusia saya akeh, saiki wis leleh.

                  Lan kenapa dheweke nulis teks sing ora jelas kanthi pratelan sejarah? Ayo, terus nulis. Rampung karo penaklukan Saturnus ing 2350 lan kekaisaran intergalaksi.
                  Sampeyan pancene mikir karo apa sing lungguh. Esai sejarah sampeyan sisih ngendi komentarku? Aku nulis yen wiwit abad kaping 18, Kakaisaran Rusia ora dikepung dening sekutu, nanging biasane mungsuh. Apa hubungane karo wilayah Arkhangelsk? Omonganmu opo, wong lara?!
      2. mbah kakung
        mbah kakung 16 September 2019 06:57
        +3
        Kutipan: Mordvin 3
        Iki ngendi kita wis tambah? Wilayah USSR yaiku 22 lan setengah yuta kilometer, wilayah Rusia mung luwih saka 17 yuta meter persegi. Wiwit taun 1991, kita wis suda 5 yuta km (kira-kira 15 Germanium), lan populasi wis suda meh 150 yuta wong.

        isih ngitung rak.
        1. depressant
          depressant 16 September 2019 08:00
          +4
          Mordvin, ati-ati karo omonganmu!
          Rusia 150 yuta pedunung ora cukup? Elinga setan, lan dheweke ana ing kana! Dheweke bakal krungu sampeyan, nyekel lan nggawa kita tambahan 150 yuta Tajik bersyarat. Nalika kedadeyan minibus mlayu ing antarane desa cilik lan pusat regional, ing ngendi sopir Negro kerep kedhip? Lan aku duwe kene - kelip-kelip! Dheweke manggon ing kene! Lan karo dipikir contemptuous katon ing kita, pedunung.
          1. mordvin 3
            mordvin 3 16 September 2019 08:22
            +3
            Quote: depresi
            Lan karo dipikir contemptuous katon ing kita, pedunung.

            Kivinov nggambarake dialog kasebut kanthi apik karo wong ireng kaya ngono. nglirik
            - Ing ngisor hatch ora ndamu?
            - Apa? Aku bakal nuduhake sampeyan bajingan saiki!
            Lan ayo jancok dheweke.
            - Man, man! Sopir takon apa iki ndamu saka ngisor palka!
            - Ya, ya, ing ngisor palka!
            Kita ora butuh buruh kaya ngono. Miturut cara, aku ketemu informasi sing Finns, contone, ora mbayar pajak ing Republik Ingushetia, lan mulane ngrembaka. Lan mobilisasi ora ana hubungane karo wong-wong mau, uga wong-wong Polandia.
            1. Beringovsky
              Beringovsky 16 September 2019 09:46
              +3
              Aku ora ngerti babagan Finns, nanging pemukim Jerman Rusia mesthi dibebasake saka pajak lan tugas. Dheweke kerja khusus kanggo awake dhewe.
              Banjur sawetara sing kena - oh, desa Jerman sing sugih lan makmur, ora kaya Rusia sing cedhak ... ya, lamis lan ngapusi
  7. samarin1969
    samarin1969 16 September 2019 06:25
    +6
    Optimisme saka "Spengler" anyar mung muter ... ngguyu

    Apa sing katon kaya impen edan bocah-bocah nalika perang salib ... Iku kabeh rampung ing cidra lan perbudakan.

    Kapercayan utama yaiku kepentingan "pemegang saham" sing ora bisa diganggu. Ya, nggunakake conto Irak utawa Ukraina, Amerika wis nuduhake yen dheweke seneng main "ing jangka panjang." Federasi Rusia minangka negara sing sugih sumber daya. Kapitulasi dheweke bakal nutupi saham sing devalued lan "biaya politik gedhe."
    1. Dadi utawa ora
      Dadi utawa ora 16 September 2019 08:01
      +3
      "jebak thucydides kab
      Graham Allison: Nalika kekuwatan saingan sing tuwuh kanthi cepet nantang kekuwatan pamrentah, bencana bakal teka. Ing 11 saka kaping 15 iki kedadeyan sajrone 500 taun kepungkur, asile yaiku perang. Sejarawan Yunani gedhe Thucydides nemtokake ketegangan struktural kasebut minangka panyebab utama perang antarane Athena lan Sparta. Dheweke asring dipetik minangka ujar, "Munggahe Athena lan rasa wedi sing disebabake dening munggah ing Sparta iki ndadekake perang ora bisa dihindari."
      Ing program "The Great Game" 9 saka 15 09 19) Graham Allison mangsuli pitakon (saka 20 28 menit video)
      http://russnov.ru/bolshaya-igra-15-09-2019/
      Cetha. Analisis kasebut kontroversial, nanging ... redistribusi jagad sing luwih kuat yaiku kasunyatan sejarah "Klasik:" Jerman teka ing meja piring nalika kabeh kursi ing meja dikuwasani "
      utawa Lan V Stalin, contone, ing Kongres kaping 17: "2. AGRESSION OF POLITIK SITUASI ING NEGARA KAPITALIS

      Asil saka krisis ekonomi protracted punika exacerbation nganti unprecedented kahanan politik saka negara kapitalis, loro ing negara iki lan antarane negara.

      Intensifikasi perjuangan kanggo pasar manca, karusakan saka sisa-sisa perdagangan bebas pungkasan, bea cukai sing nglarang, perang dagang, perang mata uang, mbuwang lan akeh langkah sing padha sing nuduhake nasionalisme ekstrim ing kabijakan ekonomi, wis nambah hubungan antarane negara. kanggo nemen, digawe lemah kanggo clashes militèr lan nyetel perang giliran minangka liya saka redistribusi anyar donya lan bal pengaruh ing sih saka negara kuwat. http://hrono.ru/dokum/1934vkpb17/1_2_1.php
      (Kongres XVII Partai Komunis Bolshevik All-Union, 26 Januari - 10 Februari 1934. Laporan Verbatim.)
      1934, lan kabeh kaya saiki ing 2019. !!!!
      Lan kaya sadurunge, para ahli teori politik kapitalisme nyoba ndhelikake inti saka perang ing mburi istilah kasebut, lan utamane panyebabe.

      lan sawetara tembung babagan kritik konsep "Thucydides Trap"
      https://oleg-butenko.livejournal.com/444052.html
      https://alex-rozoff.livejournal.com/94750.html
  8. parusnik
    parusnik 16 September 2019 06:39
    +6
    Miturut statistik resmi Bank Sentral Rusia, Amerika mung nandur modal $ 3,1 milyar. Nanging nyatane, angka kasebut 12,6 kaping luwih: $ 39,1 milyar.
    Lan kita wedi perang ... eseman Lan ing kene kabeh gampang: yen mungsuh wis mbangun benteng ing dalan, sampeyan kudu ngubengi saka mburi, njupuk tanpa serangan ... ngguyu
    1. Reptiloid
      Reptiloid 16 September 2019 19:22
      0
      Kutipan saka parusnik
      ... eseman Lan ing kene kabeh gampang: yen mungsuh wis mbangun benteng ing dalan, sampeyan kudu ngubengi saka mburi, njupuk tanpa serangan ... ngguyu
      Ya Ya! Padha ngalembana perestroika kita, sirah kita, padha wanted kanggo dadi kanca karo kabeh ati, joint ventures. .... dadi ---- padha lunga saka mburi.
  9. ROSO 42
    ROSO 42 16 September 2019 06:45
    + 11
    Rusia, sing ekonomi tuwuh mung 0,7% ing separo pisanan 2019, saiki dadi salah sawijining sawetara negara sing ora duwe utang umum.

    sedulur sedulur sedulur
    Bank Sentral negara kasebut nyathet yen jumlah utang Rusia menyang bank ing 2019 tekan 16 triliun rubel. Iki minangka cathetan sajarah miturut statistik lembaga keuangan utama ing Rusia. Lan iki bisa dibandhingake karo anggaran Federasi Rusia kanggo 2019 - 19 rubel lan 969 - 336 rubel ...
    nangis nangis wassat
    Ing Rusia, mung ing kertas, kabeh daya belongs kanggo wong, lan kasugihan alam negara:
    Bumi lan liya-liyane sumber daya alam digunakake lan dilindhungi ing Federasi Rusia minangka dhasaring urip lan kegiyatan wong-wong sing manggon ing wilayah kasebut.

    Nyatane, wates wilayah iki dumunung ing tembok Kremlin ...
    lol
  10. roket757
    roket757 16 September 2019 06:45
    + 10
    Pitakonan utama, Steiner pracaya, apa Putin bakal bisa ngatasi "sastoi".
    Apa investasi Amerika lan Jerman bakal mbantu ngatasi?

    Dheweke bakal nulungi, aku bakal nulungi .... banjur bakal nyusul lan mbantu maneh!
    Sing dukung negarane.... opo maneh negara yo rakyate, PEKERJA....sisane umpluk aluvial kabeh.
  11. Wawan 16
    Wawan 16 16 September 2019 06:50
    + 11
    Apa keajaiban ekonomi liyane? Kok dumadakan, karo wedi apa? Apa ana prasyarat kanggo iki, uga, kajaba janji lan mantra, sing kupinge wis layu? Banjur, kepiye carane stagnasi bisa diatasi dening sing nggawe?
  12. mbah kakung
    mbah kakung 16 September 2019 06:59
    -1
    Kutipan saka: samarin1969
    Kapitulasi dheweke bakal nutupi saham sing devalued lan "biaya politik gedhe."

    kok "pasrah"? kanggo ngumumake: purun! Perusahaan kita dadi milik kita! "?
  13. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    +4
    Quote: Krivedko
    Aku dhewe dudu pendukunge, omonge 50/50, nanging sampeyan duwe calon sing pantes kanggo ngganti?

    Sampeyan bisa nelpon Rurik .... karo kanca saka klan Rusia - Karla, Inegeld, Farlaf, Veremud, Rulav, Gudy, Ruald, Karn, Frelav, Ruar, Aktevu, Truan, Lidul, Fost, Stemid ... ora ono calon pengganti ITS....
    Ya, lan Yanukovych lungguh nganggur ...
    Utawa mungkin wong saka KVN ....
    Utawa ing antarane 142 yuta wong, ana sing layak bakal ditemokake?
  14. mbah kakung
    mbah kakung 16 September 2019 07:10
    +6
    Kutipan saka roket757
    Pitakonan utama, Steiner pracaya, apa Putin bakal bisa ngatasi "sastoi".
    Apa investasi Amerika lan Jerman bakal mbantu ngatasi?

    Dheweke bakal nulungi, aku bakal nulungi .... banjur bakal nyusul lan mbantu maneh!
    Sing dukung negarane.... opo maneh negara yo rakyate, PEKERJA....sisane umpluk aluvial kabeh.

    nalika, ing "support" mung paw wungu, siji mburi.
  15. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    + 16
    Aturan Putin lan (utawa) tim kanggo dangu, owah-owahan kanggo luwih apik ora kudu samesthine.
    Pamimpin kelompok saiki ora ana ing posisi kanggo ngganti kanthi radikal urip mayoritas Rusia dadi luwih apik.
    Ya, lan wong sugih lan kuat ora duwe kepinginan kanggo ngganti urip akeh wong Rusia dadi luwih apik.
    "Valentina Matvienko minangka kepala Dewan Federasi lan dheweke nggawe statement yen ing Rusia ana masalah sing penting banget yen wong miskin kerep ngritik wong sugih, sing ora kudu. Kajaba iku, asring wong sugih sing didiskriminasi. dening warga miskin .... Miturut Matvienko, iku manifests dhewe ing kasunyatan sing wong miskin terus-terusan ngritik wong sugih lan ora ana sing nganggep sapa wae ing sikil sing padha, sing nglanggar kabeh prinsip aturan hukum, amarga kudu ora ana. misah."
    https://maxpark.com/community/5392/content/6873898
    Carane! Menehi hak sing padha kanggo wong sugih!
  16. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 16 September 2019 07:34
    + 12
    PIKIR LUWIH. Esuke Rusia - malah tandha pitakonan nyebabake eseman ... Esem ora percaya yen "subuh" kasebut bakal teka karo kita. Nyuwun pangapunten kanggo optimisme pesimis! Ekonom kudu "mrentah" ing ekonomi, politisi - ing negara. Ing Federasi Rusia kita, para ekonom mrentah ing negara kasebut ing sangisore panuntun dhumateng loro "pengacara"))) Mulane, para ahli ekonomi nyimpen ing ngendi wae, nalika ing negara kita sampeyan mung bisa ngirit kanggo nambah wutah saka kesejahteraan populasi ... Ora mungkin. ing apparatus negara (pejabat mangertos iki lan wiwit strenuously Multiply), iku uga mokal ing tentara (pengalaman tabungan kuwi ana ing 2008, nalika malah Georgia cilik diijini dhewe kanggo nyerang Russian peacekeepers, nimbang Rusia ing Ossetia Kidul). iku uga ora bisa ing income saka oligarki (iki "patriots" mlayu karo "jarah" menyang Albion foggy). Dadi ahli ekonomi ngirit populasi. Nanging negara kita gedhe - sampeyan ora bisa nindakake tanpa gubernur. Nanging apa sing "penguasa" nggawe gubernur mikir babagan? Apa sampeyan mikir babagan carane nggawe urip luwih apik kanggo populasi sing manggon ing provinsi kanthi ningkatake standar urip? Ora ana indikator utama "sukses gubernur" - pinten investasi manca sing narik kawigaten ing wilayah kasebut, lan supaya bagean gedhe saka investasi asing kasebut "mapan" ing ibukutha. Lan ibukutha minangka salah sawijining "kantor" perusahaan Amerika sing diarani "Globalisasi". Lan "plankton kantor" tansah urip luwih apik tinimbang strata populasi liyane nganti dipangan dening "paus" sing liwat ... Nanging saben "plankton" yakin yen amarga "penting" pribadine ing rantai ekologis, " paus" ora bakal ndemek dheweke , mulane, dheweke ngubengi "papan pakan", mbentuk wedhus saka jinis EP - "Krustasea Tunggal"))) Naively pracaya yen ora kanggo wong-wong mau, banjur kabeh "paus" bakal mati. ... Iki cara urip kita ... Aku pancene ora ngerti carane ngomong sing bener: salah siji saka maghrib nganti esuke, utawa saka esuke nganti maghrib???? Senajan "asil" ora owah saka ngganti panggonan istilah !!!
    1. Reptiloid
      Reptiloid 16 September 2019 19:37
      +1
      Ing taun 2000, ana 1,156 yuta pejabat ing Federasi Rusia. Saiki----2,200juta.
  17. yuta
    yuta 16 September 2019 07:53
    +8
    Amerika wis suwe mati, nanging ora bakal mati, ketoke Putin nambah umur pensiun kanggo ngrusak Amerika ....
  18. ROSO 42
    ROSO 42 16 September 2019 07:54
    +8
    Sunset of America - esuke Rusia.

    Aku cepet-cepet, "Uler" muter dalan gedhe,
    Iku apik ing GT Bicycles.
    Nang endi wae maneh Ngurutake metu skandal
    Kanthi penurunan "langgeng" ing Amerika.

    "Dolar" sing dikutuk iku muter menyang jurang
    Rega lenga dadi liar
    Lan barang biasa mundhak regane,
    Lan kita berjuang kanggo urip kanthi upah minimum.

    Apa karo negara? Wis tiwas
    Ing ngipi elek Yellowstone?
    Wah, licik, padha bisa urip,
    Lan ora ana sing digoreng.

    Boeing rusak. iPhone iku prasaja.
    "Ford" karo "Cadillac" ing sujud.
    Malah Google dhewe wis vulgar
    Ing pangkat komputerisasi.

    Ing jins mlaku "nyedot", "nakal",
    Ora ana keuntungan saka sneakers.
    Sapa sing durung weruh Star Wars?
    Sapa sing durung nonton Avatar?

    Lha, kapan subuh ngintip
    Ing federasi kita karo sampeyan?
    Ana apa? weruh? ora?
    Dongeng lan halusinasi...
    hi
  19. sosialis Ukraina
    sosialis Ukraina 16 September 2019 08:01
    +2
    Ajaib mung bakal kedadeyan ing sosialisme.
    Maca buku Andrey Parshev "Kenapa Rusia ora Amerika".
    1. mordvin 3
      mordvin 3 16 September 2019 08:39
      +1
      Quote: Sosialis Ukraina
      Maca buku Andrey Parshev "Kenapa Rusia ora Amerika".

      Mulane sawetara wong pengin ngerti yen kita ora duwe Eropah karo iklim sing, lan malah liyane supaya ora Argentina, ngendi sampeyan bisa harvest saperangan saka kaping taun, lan padha ora mbangun cowsheds. We have ageng expenses kanggo dadi panas, lan kita ora bisa lumaku ing kathok cendhak padha kabeh babak taun, kaya loafers Indian.
      1. Jagung
        Jagung 16 September 2019 09:52
        +5
        Ing Finlandia, Swedia, Norwegia, Kanada, uga iklim ora padha?
        1. mordvin 3
          mordvin 3 16 September 2019 09:55
          +4
          Quote: jagung
          Ing Finlandia, Swedia, Norwegia, Kanada, uga iklim ora padha?

          Apa sampeyan ngerti manawa ing Kanada sing padha, bisnis mbayar email. energi iku loro setengah kaping kurang saka kita?
          1. Jagung
            Jagung 16 September 2019 10:12
            +5

            10% ora 2,5 kaping. Lan apa hubungane listrik karo iklim sing dianggep ala?
            Apa cuaca sing kudu disalahake amarga monopoli nggedhekake rega ing Federasi Rusia, utawa wong sing seneng urip ing antarane nyolong lan korupsi?
            1. mordvin 3
              mordvin 3 16 September 2019 10:20
              +3
              Quote: jagung
              Lan apa hubungane listrik karo iklim sing dianggep ala?

              Goleki produksi, ora kanggo populasi.
              Konstantin Babkin, Ketua Dewan Direksi Asosiasi Rosagromash, sing kalebu Rostselmash Combine Plant, diterbitake ing kaca Livejournal minangka jawaban kanggo Vladimir Putin kanggo pitakonane - kenapa Rostselmash ora nransfer produksi traktor saka Kanada menyang Rusia. Pengusaha menehi alignment lengkap, kang dadi cetha ora ing sih saka Rusia. 1. Gaji rata-rata buruh sing trampil (welder utawa assembler) ing Rostov-on-Don yaiku 67-69% saka gaji karyawan Kanada ing Winnipeg. Nanging ing wektu sing padha, ing Kanada, pambayaran kanggo dana pensiun 3,5 kali luwih murah lan biaya asuransi sosial 2 kali luwih murah. Nyatane, kanggo 1 rubel gaji ing Rusia, sampeyan kudu mbayar pajak kanggo 81 kopecks, lan ing Kanada mung 72 kopecks. Kajaba iku, ing Kanada nilai tambah pajak 12% (marang 18% ing Rusia). 2. Tarif listrik ing Kanada kanggo perusahaan industri kira-kira 1,7 rubel saben kW ($ 0,055). Ing Rusia - 2,2 kaping luwih dhuwur - 3,7 rubles. Tegese, biaya pabrik traktor kanggo listrik nalika dipindhah menyang Rusia bakal mundhak $ 2,1 yuta saben taun. 3. Faktor kunci ing pangembangan bisnis yaiku biaya silihan. Ing Kanada, suku bunga silihan 4,2 kaping luwih murah. Kanggo pabrik traktor Kanada lan Rusia, bedane $ 5,6 yuta (4 yuta karo 5,1 yuta). 14,4. Artikel paling gedhe yaiku pajak. Pabrik kasebut, dumunung ing Winnipeg, mbayar pajak $3,5 yuta luwih murah tinimbang pabrik sing padha ing Rostov. 17,9. Malah biaya kanggo nglindhungi tanduran ing wilayah Rostov bakal udakara $ 5 yuta saben taun, yaiku $ 26,1 yuta luwih dhuwur tinimbang saiki ing perusahaan Kanada. Wong 6 digunakake kanggo nglindhungi tanduran ing Winnipeg, lan 1,05 dibutuhake kanggo nglindhungi tanduran Rusia. pangembangan inovasi, investasi ing pelatihan staf, lan liya-liyane. Saka kaluwihan Rusia, pengusaha mung nemtokake upah buruh sing luwih murah lan biaya gas, bedane sing ora katon maneh.

              Rincian ing: http://dos-news.com/lenta_novostei/vladelec-rostselmasha-na-palcax-rasskazal-putinu-pochemu-importozameshhenie-nevozmozhno.html

              Ngapusi Babkin? Lan apa sampeyan maca pitakonan Parshev?
              1. Victor Ortodoks
                Victor Ortodoks 18 September 2019 05:53
                0
                Aku ora bakal ngomong persis. Kaya ing Rusia lan Kanada, rega listrik sing sebanding.
                China luwih larang lan ora ana sing sambat
        2. sosialis Ukraina
          sosialis Ukraina 16 September 2019 12:58
          0
          Dheweke duwe populasi cilik, kabeh negara kasebut uga melu ekspor bahan mentah.
  20. Alexander Ra
    Alexander Ra 16 September 2019 08:52
    +2
    AS minangka investor paling gedhe ing Rusia

    Investasi - ninggalake tanpa tutup, tanpa sandhangan. Ing (lat.) - tanpa. Vestire (lat.) - sugih, tutup.
    Kanthi kelemahan ekonomi mayoritas Rusia, digawe dening privatisasi (privatisasi - privation (lat.) - deprivation, deliverance) lan didhukung dening kabeh jinis "optimasi", munggah lan mudhun ora mungkin.
  21. Geo
    Geo 16 September 2019 09:08
    +9
    Pitakonan utama, Steiner pracaya, apa Putin bakal bisa ngatasi "sastoi".

    Stagnasi minangka asil sadar saka kegiatan "elit", lan dudu masalah sing ora dikarepake.
  22. Galleon
    Galleon 16 September 2019 09:36
    +8
    39,5 milyar dolar - kabeh investasi. Iku menarik kanggo ngelingi apa padha duwe kanggo jenis dhuwit. 49% saka Sberbank ing total, kontrol industri aluminium ... - sampeyan ora bisa pindhah luwih.
    $ 39,5 milyar kanggo pinten taun? kanthi penerbangan ibukutha taunan saka Rusia 120 milyar dolar?
    Penulis, sampeyan ngguyu? "Penurunan Amerika? Fajar Rusia?" Sampeyan muter kanthi ora mesthi, sampeyan ora akeh ngomong ...
    1. Ka-52
      Ka-52 16 September 2019 12:47
      -2
      kontrol industri aluminium

      statement menarik. Kayu bakar saka ngendi? Apa sampeyan bisa mbukak topik?
      1. Galleon
        Galleon 16 September 2019 13:38
        0
        Minus dudu aku.
        Aku bisa, nanging aku ora bakal. Sampeyan takon pitakonan saka slyness. Sampeyan ing paling soko - kabeh "dew Gusti Allah". Kenapa mbuwang manik? Maca macem-macem sumber, mbandhingake, nganalisa.
        1. Ka-52
          Ka-52 17 September 2019 04:42
          +1
          Aku bisa, nanging aku ora bakal. Sampeyan takon pitakonan saka slyness. Sampeyan ing paling soko - kabeh "dew Gusti Allah". Kenapa mbuwang manik? Maca macem-macem sumber, mbandhingake, nganalisa.

          Pak, ngenyek mungsuh sing takon pitakonan sing prasaja lan langsung yaiku kebodohan lan pengecut. Lan para penambang - sampeyan bisa ndeleng lapangan woh wohan beri sing padha karo sampeyan - ora digunakake kanggo mikir.
          Sepisan maneh, pitakonan: apa sampeyan bisa ngonfirmasi tembung sampeyan kanthi fakta (nanging dudu spekulasi lan "argumen" sing adoh banget? Utawa sampeyan duwe cukup wani kanggo blurt metu ing komentar, lan nerangake statement - hamstrings goyang? Aku iku ora bab manik, nanging sampeyan ngerti sing digawe puddle ing lantai, lan bangga ora ngidini sampeyan ngakeni.
          sumber beda

          ayo goleki sumber sampeyan kontrol industri aluminium saka Federasi Rusia.
          1. Ka-52
            Ka-52 17 September 2019 10:51
            +3
            supaya ora ana salinan-tempel kosong saka teks-teks meragukan saka koran liberal, ayo njlentrehake apa kontrol aktivitas perusahaan - perusahaan saham gabungan.
            Iki minangka kemampuan kanggo nemtokake asil voting ing rapat umum taunan pemegang saham perusahaan. Sembarang wong utawa klompok wong sing duwe luwih saka 50% saham voting biasa perusahaan bisa ngontrol perusahaan kanthi efektif.
            1. Konstruktor68
              Konstruktor68 17 September 2019 11:14
              +2
              Ora bakal mangsuli. Dheweke ora mangsuli kaya ngono. Comrades iki mung duwe cukup pikiran kanggo repost slogans lan uncalan ing penggemar. Waca komentar ing akun kasebut - siji obrolan kosong babagan topik politik sing cedhak. Apa dheweke rubs ing VO ora cetha. Aku bakal nyusup menyang wong-wong sing padha karo Udan. Lan kabeh wong liya mesthi dicekel, sing nggawe keributan manuk ing kene
  23. Hypatius
    Hypatius 16 September 2019 09:37
    -1
    Cadangan emas Rusia mung ngluwihi $ 520 milyar. Saka ngendi data iki teka:
    Devisa lan cadangan emas, cadangan ing Dana Cadangan Nasional, surplus anggaran lan cadangan liyane nyathet 16,2 persen PDB (udakara $ 270 milyar), miturut petungan CBR.
    . Apa sing wis dicolong, diombe lan mbayar upeti? Dobel GDP ing 5 taun bakal ing 2007? taun, kaya. Punika tikel kaping pindho saka prices saben 5 taun, karo 4-6% inflasi, iki kasunyatan. PS Iku bakal luwih apik kanggo nimbang apa lan kanggo sapa Medvedev mbatalake Bunch saka hukum Soviet lan GOSTs. USSR wis rampung de jure, deadline wis entek. Komersial, ing taun lan Konstitusi RSFSR saiki bakal dibatalake lan PBB bakal miwiti kanggo gabung ing cara anyar.
  24. kanca Che
    kanca Che 16 September 2019 09:47
    +3
    Penting yen "cahya ing mburi trowongan" ora dadi bola lampu penambang ing pasuryan,
  25. Jagung
    Jagung 16 September 2019 09:54
    +3
    Inggih, pungkasanipun, Amerika bosok, lan Rusia tangi saka dhengkul, tetep mung pracaya lan ngenteni.
    1. Langkawi
      Langkawi 16 September 2019 11:16
      +5
      Quote: jagung
      Inggih, pungkasanipun, Amerika bosok, lan Rusia tangi saka dhengkul, tetep mung pracaya lan ngenteni.

      Aja susah
      Kabeh urip ing ngarep
      Bukak klambi lan ngenteni.... sedulur
    2. Vadim237
      Vadim237 16 September 2019 11:21
      -4
      Sampeyan kerja lan ora ngarep-arep apa-apa.
  26. Kaldon48
    Kaldon48 16 September 2019 11:13
    +5
    Iku bakal becik kanggo duwe sastoi, nanging ana bebaya kanggo pindhah menyang nyilem tajem.
  27. NF68
    NF68 16 September 2019 14:11
    0
    Bab sing padha, mung ing versi sing luwih entheng, uga diamati ing hubungan AS, sanajan karo sekutu sing paling cedhak.
  28. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 16 September 2019 20:45
    +1
    Aku malah ora maca omong kosong, nanging sawetara jenis omong kosong paranoid. Wis mambu ora jamur fly agaric kanggo nedha bengi, nanging obat sintetik. Kepiye carane iki bisa diterbitake? Mbandhingake sub-koloni sing ngedol bahan mentah lan banjur menehi dhuwit marang sing tuku bahan mentah, lan Kekaisaran.
    1. depressant
      depressant 16 September 2019 23:56
      0
      Ya wis wayahe ganti. Negara kanthi tenang dadi struktur komersial kanthi kabeh biaya institusi kasebut - nyolong, ndhelikake penghasilan, nepotisme, intrik, kelalaian ing tugas resmi, incompetence lan, sing paling penting, kanthi sikap ngremehake rakyat - majikane. Iku bakal katon sing mecat unambiguously. Carane njaluk dipecat? Yen piye wae dadi ora katon yen struktur negara, sing wis diprivatisasi, dadi independen saka majikan. Wektu kanggo resmi nolak layanan lan ngiklanake: "Ayo nyewa negara. Aja nawakake barang bekas!"
  29. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 17 September 2019 23:21
    0
    Kutipan: Pesimis22
    Hadiah paling apik saka Putin, tembung "Aku kesel, aku lunga" nganti 2020 eseman

    Lan sapa sawise?
  30. Victor Ortodoks
    Victor Ortodoks 18 September 2019 05:22
    0
    Rapat para pesimis.
    Miturut pendapatku, ora kabeh sing ala. Deleng ing paling ing produksi mobil. Rusia wis sinau nggawe mobil! Lada Vesta padha mung mobil kelangan. GAS wis mundhak apik. Industri penerbangan.
    Ya, akeh perkara sing wis saya apik. Kutha-kutha sing éndah wis dadi!
    Babagan gaji, mesthi, ora akeh banget, nanging iki minangka manfaat saka dollar kanggo sebagian besar.
    Ora ana kabijakan ekonomi sing koheren ing Rusia, mung slogan. Apa sing ngalangi panguwasa, contone, mbatesi ekspor kanthi bea, umpamane, gandum, minyak, lan gas. Kanggo nggawe bathi kanggo adol ing Rusia, lan ora mung ing luar negeri. Mulane, prices kita mundhak kanggo prices donya. Sapa sing pengin adol dhewe, ing domestik, kanthi murah?
  31. gvozdan
    gvozdan 18 September 2019 11:00
    +2
    Ing Libya ana tiran lan strangler kebebasan. Nanging saiki sih-rahmat
  32. Kanca Kim
    Kanca Kim 18 September 2019 21:06
    +1
    Quote: siberalt
    ya. Kanggo 18 yuta wong Rusia, iki dudu esuke, nanging wengi sing jero.


    Aja kuwatir, iki bakal luwih nyenengake!
    Kita manggon ing negara sing tong sampah akeh dhuwit (Dana Kesejahteraan Nasional dikemas luwih akeh tinimbang sing dibutuhake IMF).
    Kuwi wong mlarat paradoks ing negara sing paling sugih, lan elit sing gemuk, sing kurang saka 1% saka populasi kabeh negara.

    FNB
    "dirancang kanggo dadi bagéan saka mekanisme sustainable kanggo nyedhiyani pensiun kanggo warga Rusia"
    kaya sing kasebut ing situs web Kementerian Keuangan, saiki wis diganti fungsi - ing wayahe NWF kita nyedhiyakake mesin cetak saka Federal Reserve AS, ndhukung Euro (60 yard euro saka NWF kita dumunung ing Prancis, puluhan yard $ ing AS, lsp).

    Pamrentah kita wis ngompa ALL bathi angin ing gunung kasebut sajrone pirang-pirang dekade, lan wong-wong padha krungu babagan kudu ngunggahake umur pensiun.
    Nganyarke, apa sabanjure?
    Ternyata akeh wong sing ora bisa kerja.
    Ing mripat biru, ghoul iki nyatakake yen perlu kanggo nyepetake minggu kerja kanggo ngurus wong.
    Nanging sanajan ing desa-desa sing adoh, dheweke ngerti kenapa iki ditindakake - kanthi cara sing ora sopan, pamrentah kolonial nyoba nyebarake pengangguran anyar menyang proyek lawas.

    Dheweke beku lan ngethok bagean pensiun sing dibiayai, saiki wis ngalih ing asuransi - dheweke mbuwang ide ala babagan kebutuhan kanggo nyimpen pensiun kanthi mandiri, nyumbang dhuwit saka gaji miskin menyang akun pensiun pribadi.
    Ya wis lulus.
    Wiwitane padha kampanye kanggo komponen sing didanai, banjur ternyata dana kasebut suda lan beku.






  33. Stalnov I.P.
    Stalnov I.P. 19 September 2019 11:36
    0
    Ya, kanthi pimpinan lan manajer sing kaya ngono, KITA ora bakal urip kanthi becik. Obrolan, tukang crito. Malah wong tani, ora netepi omongane, ing bazar sawetara bazaar bakal luwih jujur.
  34. Ehanatone
    Ehanatone 20 September 2019 03:43
    0
    33 lan 37 milyar dolar, umume, dudu jumlah gedhe, lan ana sing ngandhani yen iki minangka modal spekulatif ...